VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZA ROK Domov seniorů Drachtinka, Erbenova 1631, Hlinsko, IČO:

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZA ROK 2013. Domov seniorů Drachtinka, Erbenova 1631, 539 01 Hlinsko, IČO: 275 20 269"

Transkript

1 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZA ROK 2013

2 Obsah výroční zprávy I. Organizace, její poslání a činnost 1. Organizace a) organizace a řízení b) organizační struktura c) základní personální údaje 2. Využití lůžkové kapacity 3. Obyvatelé, bydlení a stravování 4. Spolupráce s jinými organizacemi, Dobrovolníci, Volný čas II. Rozbor ekonomických činností - finanční vztah zřizovatel a Domov seniorů Drachtinka - výnosy organizace - náklady organizace, struktura mzdový prostředků roku 2012, účetní závěrka - veřejná sbírka a její hospodaření - kontrolní činnost III. Závěr V Hlinsku, 28.února 2014 Bc. Marek Bíško, ředitel

3 1.Organizace, její poslání a činnost a) Organizace Název organizace Domov seniorů Drachtinka Adresa Erbenova 1631, Hlinsko IČO Telefonické spojení Faxové spojení ID dat. schránky n9iki8w Webové stránky info@drachtinka.cz Právní forma Zřizovatel Příspěvková organizace Město Hlinsko, se sídlem Poděbradovo náměstí Hlinsko Statutární orgán Bc. Marek Bíško ředitel

4 Domov seniorů Drachtinka byl zapsán do obchodního rejstříku vedeného Krajským soudem v Hradci Králové, oddíl Pr, vložka 1020, dne 26.července Domov seniorů Drachtinka je zařízení sociálních služeb podle 34, odst. 1, písm. e) zákona č.108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů. Krajský úřad Pardubického kraje, odbor sociálních věcí rozhodl dne na základě žádosti o změnu registrace sociálních služeb, žádost podána dne , a zaregistroval domov jako poskytovatele sociálních služeb: identifikátor č druh registrované služby: domovy pro seniory identifikátor č druh registrované služby: centrum denních služeb Domov pro seniory Forma poskytování sociálních služeb pobytové, celoroční poskytování sociálních služeb. Kapacita zařízení:87 obyvatel, 87 lůžek. Okruh osob, cílová skupina: senioři Věková struktura cílové skupiny: dospělí (27 64 let) mladší senioři (65 80let) starší senioři (nad 80let) Poskytována od: Hlavní předmět činnosti VEŘEJNÝ ZÁVAZEK POSLÁNÍ Posláním Domova seniorů Drachtinka v Hlinsku je poskytovat seniorům ubytování, stravování, potřebnou péči a další podporu s cílem zajistit důstojný život v příjemném prostředí, kde mohou prožít aktivní a důstojné stáří. Podporu a péči směřující k zachování nebo zlepšení stávající soběstačnosti zajišťuje kvalifikovaný personál. Domov seniorů Drachtinka v co nejvyšší možné míře podporuje stávající samostatnost a kontakt s veřejným prostředím. CÍLOVÁ SKUPINA Uživateli našeho domova jsou lidé důchodového věku převážně z Hlinecka, kteří mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, onemocnění nebo zdravotního postižení a potřebují částečnou nebo úplnou podporu při zvládání běžných úkonů péče o vlastní osobu.

5 CÍL Cílem Domova seniorů Drachtinka je podpořit soběstačnost uživatele služby, chránit jeho soukromí, respektovat potřeby klienta, podporovat kontakt s přirozeným prostředím a jeho spokojenost s nabízenými službami. ZÁSADY NAŠÍ PRÁCE Pracovníci Domova se řídí následujícími principy: Humanita a podpora lidské důstojnosti. Úcta k člověku. Podpora nezávislosti. Usilujeme o získání, obnovení či posílení samostatnosti klienta v co největší možné míře. Respektování potřeb klientů a zejména možnosti volby. Cílevědomý postup a jednání s ohledem na individuální potřeby uživatelů. Flexibilní přístup v poskytování služeb reagující na měnící se potřeby uživatelů. Pohoda, rovnováha a prevence stresů. Týmová práce. Vzájemná důvěra a tolerance. DRUH POSKYTOVANÉ SLUŽBY Domov seniorů Drachtinka je zařízením sociálních služeb podle 34 odst. 1, písm. e) zákona č. 108/2006 S., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů. Účelem domova pro seniory je zajišťovat pobytové služby s celoročním provozem pro osoby s trvalým pobytem na území města Hlinska nebo v jiné obci mikroregionu Hlinecko. V případě volné kapacity je možné poskytovat sociální služby také osobě s trvalým pobytem v jiné obci Pardubického kraje, popř. mimo toto území. Domov seniorů Drachtinka poskytuje základní činnosti (obligatorní, povinné služby) podle zákona o sociálních službách, ke kterým patří: Ubytování. Stravování. Pomoc při osobní hygieně nebo poskytnutí podmínek pro osobní hygienu. Pomoc při zvládání běžných úkonů péče o vlastní osobu. Sociálně terapeutické činnosti. Aktivizační činnosti Pomoc při uplatňování práv, oprávněných zájmů a při obstarávání osobních záležitostí. Základní sociální poradenství Domov seniorů Drachtinka dále poskytuje: Zprostředkování lékařské péče pro uživatele. Poskytování rehabilitační péče uživatelům. Úschovu cenných věcí. Pomoc při zajišťování dalších sociálních služeb jinými organizacemi. Vše při zachování přirozené vztahové sítě, respektování práv a lidské důstojnosti každého uživatele.

6 Centrum denních služeb Motýl Forma poskytování sociálních služeb - ambulantní Kapacita: 20 klientů. Maximální aktuální kapacita: 10 klientů. Věková struktura cílové skupiny: Starší děti (11 15 let), Dorost (16-18 let), Mladí dospělí ( let), Dospělí (27-64 let) Poskytována od: VEŘEJNÝ ZÁVAZEK POSLÁNÍ Posláním centra denních služeb je poskytovat podporu lidem se zdravotním postižením při zvládání běžných denních činností s důrazem na rozvoj osobnosti každého z nich a podporu při začleňování a zapojování do běžného života společnosti s ohledem na jejich individuální možnosti, schopnosti a zájmy. CÍLE Cílem této sociální služby je zvyšovat soběstačnost klientů, upevňovat a rozvíjet jejich základní návyky a dovednosti, umožnit rozvoj zájmů a individuality jejich osobnosti, podporovat klienty při začlenění do společnosti a aktivním způsobu života, setrvání klientů v přirozeném prostředí a v rodině a podpora těchto vztahů, odlehčení rodině v péči. CÍLOVÁ SKUPINA Osoby se zdravotním postižením. Věková struktura uživatelů: Starší děti (11 15 let), Dorost (16-18 let), Mladí dospělí ( let), Dospělí (27-64 let) Služba není určena osobám, jejichž zdravotní stav vyžaduje léčebnou péči v lůžkovém zdravotnickém zařízení, osobám se stařeckou a ostatními typy demencí a osobám, které nejsou schopny pobytu v centru z důvodu infekční choroby. Také není určena pro osoby, které ohrožují nebo mohou ohrozit sebe či své okolí a jejichž chování by závažným způsobem narušovalo soužití v kolektivu klientů centra. Službu nemůžeme poskytnout, pokud zájemce nepatří do cílové skupiny, pokud nesouhlasí s podmínkami ve smlouvě nebo pokud je naplněná kapacita centra. ZÁSADY POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Centrum denních služeb zajišťuje služby přiměřené potřebám, schopnostem, možnostem a zdravotnímu stavu klientů. Klientům je poskytována taková péče, která je v možnostech poskytovatele. Rozsah služeb je vymezen ve smlouvě o poskytování sociálních služeb a blíže určen v individuálním plánu podpory. Služby zajišťují kvalifikovaní pracovníci s odpovídajícím vzděláním odpovědně a kvalitně.

7 Při poskytování sociální služby se řídíme těmito zásadami: vztah partnerství mezi klientem a pracovníkem, pěstování vzájemné důvěry dodržování a ochrana práv klientů respekt k přání, volbě a potřebám klienta, podpora vlastního rozhodování a aktivity klienta individuální přístup ke každému klientovi využití schopností, dovedností a zájmů klientů pružnost a šíře nabídky v rámci možností služby zprostředkování návazných odborných služeb podle potřeb klientů podpora využívání vlastních zdrojů klientů a běžně dostupných služeb Popis služby Mezi základní poskytované služby v Centru denních služeb MOTÝL (podle zákona o sociálních službách č. 108/2006) patří: a) pomoc při osobní hygieně nebo poskytnutí podmínek pro osobní hygienu, - v CDS jsou zajištěny podmínky pro osobní hygienu (bezbariérová koupelna se sprchovým koutem a WC), pomoc při osobní hygieně (mytí, sprchování, použití WC, výměna inkontinenčních pomůcek, základní péče o vlasy a nehty) b) poskytnutí stravy nebo pomoc při zajištění stravy, - zajišťujeme stravu přiměřenou době poskytování služby a odpovídající věku a případným potřebám dietního stravování (odebíráme stravu z jídelny DSD, vaříme si společně, chodíme do restaurace) - poskytujeme pomoc a podporu při přípravě stravy a podávání jídla a pití c) výchovné, vzdělávací a aktivizační činnosti, - poskytujeme individuální nácvik a upevňování motorických, psychických a sociálních schopností a dovedností skupinové cvičení, relaxace, tanec sebeobslužné činnosti nácvik manipulace s předměty každodenního života nácvik používání běžných přístrojů a spotřebičů (telefon, počítač, elektrospotřebiče v domácnosti) rozvoj a podpora kognitivních schopností (paměť, pozornost, percepce, apod.) - podporujeme klienty při získávání návyků souvisejících se zařazením do běžného společenského prostředí, využívání běžně dostupných služeb a informačních zdrojů nakupování, úřady, banky, návštěva zdravotnických zařízení, využívání dalších sociální služeb, apod. chování v různých společenských situacích, nácvik modelových situací nácvik samostatného pohybu a orientace ve městě a v budovách, nácvik cestování veřejnými dopravními prostředky nácvik využívání informačních zdrojů (práce s telefonem, počítačem, s internetem (včetně u), noviny a tisk, televize, městské nástěnky, jízdní řády)

8 d) zprostředkování kontaktu se společenským prostředím, - aktivity podporující společenské kontakty vycházky po okolí, výlety, zájezdy, návštěva kulturních a společenských zařízení podílení se na organizaci společenských akcí (např. ples CDS), spolupráce s jinými zařízeními - aktivity směřující k podpoře vztahů a vzájemné spolupráce klienta, jeho rodiny, a CDS individuální konzultace, schůzky s klienty, jejich opatrovníky a zákonnými zástupci, neformální setkávání na akcích CDS e) sociálně terapeutické činnosti - činnosti vedoucí k rozvoji nebo udržení osobních a sociálních schopností a dovedností podporujících sociální začleňování osob hospodaření s penězi a nakupování, vaření rukodělné činnosti (práce s papírem, textilem, přírodninami, korálky, keramickou hlínou, dřevem), péče o květiny a zahradní práce canisterapie terapie s psy (aportování, cvičení, hlazení, krmení, polohování) podpora komunikace zásady mezilidské komunikace, logopedická péče jako podpora komunikace a řečových dovedností, využívání alternativní a augmentativní komunikace na základě konzultací s odborníkem společenské hry, včetně turnajů v kuželkách f) pomoc při uplatňování práv, oprávněných zájmů a při obstarávání osobních záležitostí - pomoc při komunikaci vedoucí k uplatňování práv a oprávněných zájmů seznamování klienta s jeho právy, podpora při vyjednávání, úředním a soudním jednání, porozumění dokumentům, podpora při získávání informací pro rozhodování, otázky opatrovnictví, jak chránit svá práva - pomoc při obstarávání osobních záležitostí pomoc při vyřizování pro domácnost a osobní potřebu (doprovod, pomoc při přesunech, při prostorové orientaci a samostatném pohybu) - základní sociální poradenství základní informace o sociálních službách, o příspěvku na péči a sociálních dávkách atd. Fakultativní služby: - pronájem jídlonosiče

9 b) Organizační schéma DsD Hlinsko k Ředitel Vedoucí ekonom. úseku Fundraiser Referent majetku, účetní sekretářka Recepční Mzdová účetní, personalistika Provozář Účetní depozit (3 x 5 hodiny) Šéfkuchařvedoucí Sociální pracovnice - vedoucí Denní sestra - vedoucí Vedoucí sociální péče Provozní, údržbář Vedoucí CDS Motýl- sociální pracovnice Kuchař Sociální pracovnice Zdravotní sestra PSP volnočasové aktivity-asistent PSP volnočasové aktivity-asistent Prádelna Prádelna Kuchař Dobrovolníci Zdravotní sestra PSP volnočasové aktivity-asistent PSP volnočasové aktivity-asistent Prádelna Domovník Kuchař Zdravotní sestra PSP volnočasové aktivity-asistent PSP volnočasové aktivity-asistent Uklízečka Uklízečka Pomocný kuchař Zdravotní sestra Uklízečka Uklízečka Logoped(ka) DPČ Pomocný kuchař Zdravotní sestra Uklízečka Uklízečka Pomocný kuchař Pomocný kuchař

10 c) Základní personální údaje DsD + CDS Motýl Evidenční počet zaměstnanců k Přepočtený počet zaměstnanců k ,4 Struktura zaměstnanců z toho: všeobecné sestry 6 pracovník v sociálních službách 29 pracovník v sociálních službách zákl. vých. nepedagogická činnost 6 recepční 3 sociální pracovnice 3 administrativa 8 úklid, údržba, prádelna 11 kuchaři 8 POVINNÝ PODÍL OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM NA CELKOVÉM POČTU ZAMĚSTNANCŮ PODLE 83 ZÁKONA Č. 435/2004 Sb. O ZAMĚSTNANOSTI, (dále jen zákon) 74 Průměrný přepočtený počet zaměstnanců ( 81 odst. 5 zákona, 15,16 a 20 vyhl. č. 518/2004 Sb. 77,77 osob Z toho povinný podíl 4% 3,11 osob Plnění povinnosti podle 81 odst., písm. a) a b) zákona: 1. Zaměstnáním u zaměstnavatele 2. Odběrem výrobků a služeb nebo zadáním zakázek 3,26 osob 0 osob 3. Součet 3,26 osob Odvod do státního rozpočtu podle 81 odst. 2 písm. c) zákona 1. Odvod do státního rozpočtu 0 osob 2. Vypočtená výše odvodu v Kč 0 Kč

11 2. Využití lůžkové kapacity, úhrady pobytu 2.1 Kapacita zařízení, úhrady pobytu - DsD Kapacita zařízení k Průměrný počet klientů v roce ,43 Počet klientů k Počet nástupů k pobytu pro rok Počet ukončení pobytu pro rok z toho: - dohoda o ukončení SPSS 2 - úmrtí 29 Počet klientů k ve věku let 1 - ve věku let 45 - ve věku nad 85 let 41 Průměrný věk klientů 84,3 Počet dospělých k z toho: - mužů 27 - žen 60 Kapacita zařízení, úhrady pobytu - CDS Kapacita zařízení k Průměrný počet klientů v roce ,74 Počet klientů k Počet nástupů k pobytu pro rok Počet ukončení pobytu pro rok z toho: - dohoda o ukončení SPSS 0 - úmrtí 0 Počet klientů k ve věku let 1 - ve věku let 6 - ve věku let 8 Průměrný věk klientů 31,2 Počet dospělých k z toho: - mužů 7 - žen 8

12 2.2 Počet klientů dle stupně příspěvku na péči k DsD Příspěvek na péči Celkem Nemá 1 1. stupeň (lehká závislost) 7 2. stupeň (středně těžká závislost) stupeň (těžká závislost) stupeň (úplná závislost) 20 CDS Příspěvek na péči Celkem Nemá 0 1. stupeň (lehká závislost) 1 2. stupeň (středně těžká závislost) 2 3. stupeň (těžká závislost) 5 4. stupeň (úplná závislost) 7 Využití CDS Příspěvek na péči Celkem Celkový počet dnů skutečného poskytování služby 247 Celkový počet hodin využití služby 5192,8 Průměrný počet využití hod./den 21, Zájemci o sociální službu domov pro seniory Počet přijatých žádostí v roce Počet neuspokojených zájemců 4 Počet odvolání 0 Počet žadatelů v seznamu čekatelů 182 Z toho počtu má zájem co nejdříve nastoupit 79 Počet žadatelů vyřazených na vlastní žádost 15 Počet zemřelých žadatelů 33

13 OBLOŽNOST LŮŽEK ZA ROK 2013 DsD + CDS Počet klientů 11,87 15,00 15,00 15,00 15,00 15,00 15,00 15,00 15,00 15,00 15,00 15,00 Centrum denních 20,00 20,00 20,00 20,00 20,00 20,00 20,00 20,00 20,00 20,00 20,00 20,00 služeb Motýl - kapacita Obložnost (%) 59,35 75,00 75,00 75,00 75,00 75,00 75,00 75,00 75,00 75,00 75,00 75,00 Počet klientů 86,81 85,79 86,10 85,93 85,42 87,00 85,97 86,61 86,93 86,71 87,00 86,87 Domov seniorů 87,00 87,00 87,00 87,00 87,00 87,00 87,00 87,00 87,00 87,00 87,00 87,00 Drachtinka - kapacita Obložnost (%) 99,78 98,60 98,96 98,77 98,18 100,00 98,81 99,56 99,92 99,67 100,00 99,85 Průměrná obložnost od počátku roku - DsD: 99,34% Průměrná obložnost od počátku roku - CDS: 73,70% VĚKOVÁ PÁSMA - DsD Průměrný věk klientů: 84,3 let Věková pásma Počty mužů a žen Věkové pásmo Klientů Počet mužů a žen Klientů do 6 let 0 Počet mužů let 0 Počet žen let let let let let let 41 nad 96 let 0

14 VĚKOVÁ PÁSMA - CDS Průměrný věk klientů: 31,2 let Věková pásma Počty mužů a žen Věkové pásmo Klientů Počet mužů a žen Klientů do 6 let 0 Počet mužů let 0 Počet žen let let let let let let 0 nad 96 let 0 3. Úhrady za ubytování a stravu v Domově seniorů Drachtinka Úhrady za pobyt jsou stanoveny v souladu se zněním zákona č. 108/2006 Sb., prováděcí vyhlášky č. 505/2006 Sb. v platném znění takto: POKOJ UBYTOVÁNÍ ZA DEN CELODENNÍ STRAVNÉ DENNÍ ÚHRADA CELKEM MĚSÍČNÍ ÚHRADA Dvoulůžkový bez balkonu malý 135,- Kč 140,- Kč 275,- Kč 8366,- Kč Dvoulůžkový bez balkonu velký 160,- Kč 140,- Kč 300,- Kč 9126,- Kč Dvoulůžkový s balkonem velký 165,- Kč 140,- Kč 305,- Kč 9278,- Kč Dvoulůžkový s balkonem malý 140,- Kč 140,- Kč 280,- Kč 8518,- Kč Dvoulůžkový v podkroví 130,- Kč 140,- Kč 270,- Kč 8213,- Kč Jednolůžkový bez balkonu 175,- Kč 140,- Kč 315,- Kč 9582,- Kč Jednolůžkový s balkonem 180,- Kč 140,- Kč 320,- Kč 9734,- Kč Jednolůžkový v podkroví 170,- Kč 140,- Kč 310,- Kč 9430,- Kč Pozn. - v měsících je počítáno s průměrem 30,42 dnů. Po úhradě za ubytování a stravu musí uživateli zůstat alespoň 15 % jeho příjmu. Úhrada za ubytování liší se podle typu pokoje, ve kterém je uživatel ubytován. Úhrada za celodenní stravu = cena surovin včetně provozních nákladů souvisejících s přípravou stravy. Služby poskytované služby jsou hrazeny z příspěvku na péči. Každý uživatel současně s podáním žádosti o umístění do DsD by měl požádat svého lékaře o posouzení zdravotního stavu a měl by podat návrh na přiznání příspěvku na péči. V době nástupu by měl již mít žadatel tento příspěvek přiznán. V případě, že je uživatel příjemcem příspěvku na péči, stává se tento příspěvek v celé výši příjmem DsD.

15 Celková úhrada je součástí Smlouvy o poskytnutí sociální služby, která je uzavírána s každým klientem individuálně nejpozději v den nástupu do DsD. Způsoby platby úhrady pobytu: převodem z účtu, na který bude uživateli zasílán důchod trvalým příkazem, inkasem z důchodu, který bude uživateli zasílán přímo do DsD z ČSSZ hromadným výplatním seznamem (bezhotovostní platba) z důchodu, který bude uživateli zasílán přímo do DsD poštou (hotovostní platba) po dohodě se sociální pracovnicí jiný (např. platbou v hotovosti). Úhrady za ubytování a stravu v CDS Motýl Hodinová sazba ZÁKLADNÍ Hodinová sazba ZLEVNĚNÁ 60,-Kč 50,- Kč Hodinová sazba pro klienty, kteří využijí služeb CDS více jak 10 hod za měsíc. Tuto sazbu mohou uplatnit stálí klienti při vyúčtování úhrady za každý uplynulý měsíc, pokud dosáhnou určitého počtu hodin využití služeb CDS. Tento počet hodin se vypočítává podle vzorce pro každý měsíc zvlášť. Pokud za měsíc využijí počet hodin služby, při kterém se již uplatňuje sleva, platí: za každou hodinu nad tento počet 50,- Kč. Vzorec pro výpočet počtu hodin využití služby CDS, nad které se již uplatňuje sleva: (polovina počtu hodin skutečného provozu v daném měsíci) (počet hodin tolerance nepřítomnosti, tj. 8,5) = počet hodin, při kterém se již uplatňuje sleva Např.: červenec 2013 Počet hodin skutečného provozu v měsíci = 22 dnů x 8,5 hod= 187 Polovina počtu hodin = 187 / 2 = 93,5 Odečten počet hodin tolerance = 93,5-8,5 = = počet hodin, na které platí základní sazba, pro všechny hodiny nad, platí sazba zlevněná Hodinová sazba VÝJIMKOVÁ 80,- Kč Hodinová sazba výjimková je určena pro klienty, kteří využijí služeb centra 10 a méně hodin za měsíc. Ceník fakultativních služeb zůstává nezměněn - tzn. pronájem jídlonosiče - 1,-Kč/jedno jídlo.

16 SOCIÁLNÍ ČÁST - ÚHRADY KLIENTŮ - DsD Úhrady aktuálních klientů Typ úhrady: Dospělí, typ pobytu: Celoroční Počet klientů, jejichž aktuální úhrada je Celkem klientů: 87 - plná: 57 (66%) Průměrná úhrada klienta: 8 744,07 Kč - plná včetně doplatku smluvně: 14 (16%) - snížená s neuhrazenou částí: 16 (18%) Aktuální rozložení příspěvků na péči Příspěvek na péči Klientů Částka Nemá 2 (2%) 0,0 (0%) I (lehká závislost) 7 (8%) 5,6 (1%) II (středně těžká závislost) 25 (29%) 100,0 (16%) III (těžká závislost) 32 (37%) 256,0 (42%) IV (úplná závislost) 21 (24%) 252,0 (41%) Celkem: ,6 Hodnoty jsou v tisících Kč Dle částky SOCIÁLNÍ ČÁST - PŘEDPIS OŠETŘOVNÉHO ZA ROK 2013 VYÚČTOVÁNÍ - DsD Součet Bydlení Strava Úhrada smluvně PP Fakultativní služby Doplatky za léky Celkem: Neuhrazeno Hodnoty jsou v tisících Kč VYKAZOVÁNÍ - FAKTUROVANÉ ČÁSTKY ZA ROK DsD Pojišťovna Součet VZP 138,8 112,4 125,8 111,5 126,3 139,2 155,0 140,7 121,3 125,7 123,4 131, , ČPZP 0,0 1,4 0,9 0,1 0,0 0,0 0,1 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 2, OZP 0,0 0,0 0,7 0,9 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 1,6 bank a pojišťoven ZP MV 1,9 0,6 0,7 5,5 1,7 2,1 1,4 0,1 8,5 6,8 5,3 4,8 39,4 Celkem: 140,7 114,4 128,1 118,0 128,0 141,3 156,5 140,8 129,8 132,5 128,7 136, ,0 Hodnoty jsou v tisících Kč

17 CENOVÁ KALKULACE STRAVOVÁNÍ Cenová kalkulace stravování platná na rok 2013 Výše stravovací jednotky a finanční norma průměrných nákladů na potraviny připadající na jednotlivá hlavní a vedlejší jídla určená pro Domov seniorů Drachtinka na rok 2013 Pro uživatele, kteří mají normální a diabetickou stravu - v Kč POLOŽKA Celkem Snídaně Svačina I. Oběd Svačina II. Večeře I. Večeře II. Potraviny 76,- 15,- 7,- 27,- 8,- 19,- 0- Výrobní r. 54,- 10,- 3,- 23,- 4,- 14,- 0- Správní r. 10,- 2,- 1,- 3,- 1,- 3,- 0,- Úplné vlastní náklady 140,- 27,- 11,- 53,- 13,- 36,- 0,- Zisk 15,- 3,- 2,- 4,- 2,- 3,- 0,- CENA 155,- 30,- 13,- 57,- 15,- 39,- 0,- Cena oběda pro zaměstnance: v Kč Hodnota potravin 27,- Příspěvek z FKSP 7,- DPH 21% 4,20 Zaokrouhlení 0,80 Cena oběda pro zaměstnance: 25,- Cena oběda pro zaměstnance, praktikanty, studenty a dohodáře bez příspěvku FKSP: Cena oběda s 21% DPH: 33,- v Kč

18 Cena oběda pro ostatní odběratele: v Kč Cena oběda pro ostatní odběratele: 57,- 15% DPH prodej výrobku (do jídlonosiče) 66,- 21 % DPH prodej služby (konzumace v DsD) 69,- ZDRAVOTNÍ PÉČE POSKYTOVANÁ V DSD V DSD Hlinsko je poskytována zdravotnická péče týkající se aplikace léků, aplikace inzulínů, infuzí subkutánně, péče o rány, péče o permanentní močové katetry, péče o PEG(výživa aplikovaná sondou přes stěnu břišní přímo do žaludku) a nasogastrickou sondu (výživa aplikovaná sondou dutinou nosní), měření fyziologických funkcí (TK, P, TT, saturace), odběry, sledování hmotnosti, pitného režimu, vyprazdňování. Praktický lékař a psychiatr zde ordinují 1 x týdně a spolupracujeme i s odbornými lékaři. Máme možnost využívat klinického logopeda, který je v DSD 2 x týdně a nyní k nám dochází nutriční sestra, což velmi přispívá ke zkvalitnění stravování a úpravě dietních opatření. 4. Spolupráce s jinými organizacemi 4.1 Dobrovolnické centrum Domov seniorů Drachtinka spolupracuje s Dobrovolnickým centrem Fokus Vysočina od samého začátku. Nejvíce k nám docházejí nezaměstnaní lidé, dále středoškolští a vysokoškolští studenti. Jednou ročně o Vánocích pořádáme setkání dobrovolníků a zaměstnanců Domova seniorů Drachtinka. Dobrovolníci jsou nedílnou součástí chodu Domova seniorů Drachtinka. V roce 2013 pomáhali v Klubu Inka, kde se starali o program pro skupinu obyvatelů. Někteří docházeli pouze za jedním obyvatelem, kterému tak zpříjemnili čas například povídáním, čtením či hraním společenských her. Podstatnou pomoc jsme zaznamenali v doprovodech klientů k lékařům a na různá vyšetření mimo zařízení. Další aktivity: muzikoterapie, výlety, kuželky, šipky, společenské hry, vaření, ergoterapie, venkovní vycházky s inv. vozíky, individuální návštěvy na pokojích ležících klientů, olympiády, zahradní slavnosti. Dobrovolníci si zaslouží velké poděkování, protože se všem těmto činnostem v Domově seniorů věnují po své práci, při péči o rodinu nebo při studiu, ve svém volném čase a bez nároku na finanční odměnu.

19 Dobrovolníci nejsou placení - ne proto, že jsou bezcenní ale proto, že jsou k nezaplacení Dobrovolníci v Domově seniorů Drachtinka Počet dobrovolníků 22 Počet odpracovaných hodin 579,5 Dobrovolníci v CDS Motýl Počet dobrovolníků 21 Počet odpracovaných hodin Volnočasové programy V roce 2013 jsme rozšířili nabídku programů pro obyvatele, která vychází z jejich potřeb a přání. I nadále nabízíme víkendové činnosti. Dále mají naši obyvatelé možnost navštěvovat rehabilitační cvičení, hrát kuželky, šipky nebo jiné společenské hry. Společně vaříme, zpíváme nebo jen tak si čteme, povídáme nebo sledujeme oblíbené filmy. Pravidelně nabízíme rukodělné dílny. Čtyřikrát měsíčně k nám docházejí členové z canisterapeutického sdružení Kamarád, aby se svými pejsky potěšili obyvatele. Trénování paměti v našem Domově vykonává certifikovaný trenér paměti. Jednou týdně zařizujeme drobnější nákupy. Chce-li obyvatel doprovodit do města, zajistíme i doprovod. Nejčastěji si přejí doprovod na nákup, úřady, do banky nebo do městské knihovny. U klientů s vyšší péčí provádíme individuální práci, která se soustředí zejména na nacvičování běžných denních činností, bazální stimulaci, povídání, luštění křížovek nebo čtení oblíbené knihy. Pokračujeme ve vydávání čtvrtletníku časopisu Drachtinka. Realizujeme prodej výrobků našich obyvatelů. Výtěžek z prodeje slouží pro další pracovní činnosti. Vydali jsme s klienty kalendář Hodnoty času, výtěžek z prodeje kalendáře jsme uložili na konto veřejné sbírky. S klienty Fokusu Vysočina, středisko Hlinsko a s klienty Centra denních služeb Motýl pořádáme turnaje v ruských kuželkách, které se stále těší velké oblibě. Spolupracujeme s hlineckými mateřskými, základními školami, Základní uměleckou školou a Domovem dětí a mládeže. Vždy uvítáme, pokud si pro obyvatele připraví nějaký program. Na větší kulturní akce zveme členy Klubu seniorů a obyvatele DPS. 4.3 Spolupráce s médii Po celý rok probíhala spolupráce se sdělovacími prostředky. Články byly zveřejněny v místním i celorepublikovém tisku, televizní spoty vysílala hlinecká kabelová televize, Česká televize, Prima, Pětka a Nova. Spolupracujeme také s Českým rozhlasem Pardubice a ČTK.

20 II. Rozbor ekonomických činností EKONOMICKÉ ROZBORY ZA ROK odst. 2 zák. č. 563/1991 Sb., o účetnictví Název účetní jednotky, sídlo Identifikační číslo Právní forma Domov seniorů Drachtinka Domov seniorů Drachtinka příspěvková organizace Předmět hlavní činnosti domov pro seniory - poskytování ubytovacích sociálních služeb Doplňková činnost Další činnost v hlavní činnosti, viz. ZL není hostinská činnosti, obchodní činnost (provoz v bufetu), provoz prádelny, reklamní a propagační činnost, umožnění praktické výuky SŠ a vzdělávacím organizacím Rozvahový den Okamžik sestavení úč. závěrky (den podpisu) Průměrný evidenční počet pracovníků za období 1-12/2013 Limit prostředků na platy Skutečnost Z toho ostatní osobní náklady osob DsD 4.30 osob CDS ,00 Kč ,00 Kč ,00 Kč Průměrný měsíční plat v organizaci za období 1-12/ ,00 Kč Způsob účtování zásob U pořízení materiálu - potraviny na sklad, údržba, prádelna, pracovní oděvy, kancelářský materiál je používána účetní metoda A. U zásob typu zdravotnického materiálu je používána účetní metoda A. Pořízení zboží za účelem jeho dalšího prodeje - provoz bufetu je používána účetní metoda A. Plnění daňových povinností v roce 2013: Daň z příjmů právnických osob Daň z příjmů ze závislé činnosti a funkčních požitků Daň silniční

21 Daň z přidané hodnoty Registrace u Finančního úřadu pro Pardubický kraj, regionální pracoviště Hlinsko. Za rok 2013 proběhla řádná inventarizace, inventarizační zápisy byly předány zřizovateli organizace. Plnění povinného podílu osob se zdravotním postižením na celkovém počtu zaměstnanců pro rok 2013 Zaměstnanců celkem 77,77 osob Z toho povinný podíl 4% 3,11 osob Plnění povinnosti podle 81 odst. 2 písm. a) a b) zákona: zaměstnání u zaměstnavatele 3,26 osob odběr výrobků a služeb 0 Celkem plnění 3,26 osob Oznámení Úřadu práce Chrudim podáno POSKYTNUTÉ DOTACE A TRANSFERY ZA ROK 2013 Dotační titul Přijato Vyčerpáno Vráceno Provozní MPSV senioři DsD , ,00 - Provozní MPSV CDS Motýl , ,00 Platy Úřad práce , ,00 - X , ,00 - Zřizovatel DsD senioři , ,00 - Zřizovatel CDS Motýl , ,00 Obec Miřetice 7 000, ,00 Zřizovatel investiční dotace , ,00 Dotace celkem , ,00 - Zákon č. 250/2000 Sb. o rozpočtových pravidlech, ve znění pozdějších předpisů Rozp. inv. transferu - MPSV , ,70 - MAJETEK ORGANIZACE Odepisování majetku organizace se provádí podle 33 odst. 6 písm. a) vyhlášky č. 410/2009Sb. a dle schváleného odpisového plánu. Odpisový plán byl schválen radou města Hlinska. K organizace provedla kategorizaci majetku podle přílohy č. 1 standardu ČÚS č. 708, sestavila odpisový plán a zaúčtovala oprávky. Účetní odpisy jsou rovny odpisům daňovým.

22 Schválený odpisový plán pro rok 2013 ve výši Kč ,00 Kč. Skutečná výše odpisů pro rok 2013 činila Kč ,00. Uskutečněné odpisy rok 2013 Popis Odpis v Kč Množství majetku ks budova , zahrada , ,00 84 Součet ,00 86 Doplňující údaje k majetku /v Kč/ SU Stav k Přírůstek Úbytek Stav k , , , , Budova , , , , Zahrady , , , , , , , , , , , Pozemky , ,40 Celkem , , , ,45 Řádky SU 021, 022 ve sloupci úbytek vyčíslují celkovou výši odpisů roku 2013, řádek 028 ve sloupci úbytek ukazuje vyřazený drobný majetek. Vymezení a evidence drobného dlouhodobého majetku pod stanovenou hranici, viz. vyhláška č. 410/2009 Sb., 14 odst. 6 vyhlášky, DDHM (028) samostatné movité věci, jejich ocenění je od Kč 3 000,00 do Kč ,00 a doba použitelnosti delší jednoho roku. DDHM veden dle směrnic zřizovatele, na základně vnitřní směrnice je stanovena finanční hranice 0,00 Kč, pro zařazení dlouhodobého charakteru majetku se vychází z doby použitelnosti majetku delší jednoho roku. Veškerý majetek organizace je veden na majetkových účtech organizace a zároveň v operativní evidenci IS Majetek Gordic, každý kus majetku je opatřen inventárním číslem. Správu majetku vykonává referent majetku paní Jitka Vítková. Majetek sloužící jako zázemí k poskytování služby denního centra Motýl byl organizaci vypůjčen na základě smlouvy o výpůjčce. Tento majetek je sledován v operativní evidenci IS Majetek Gordic a dále na podrozvahových účtech DsD Hlinsko v celkové hodnotě Kč ,00.

23 VYÚČTOVÁNÍ VEŘEJNÉ SBÍRKY ZA ROK 2013 Hrubý výtěžek sbírky Dary Úroky z BÚ Kalendář prodej Poštovné Kasička E-shop Celkem příjmy ,00 Kč 72,24 Kč ,00 Kč 1 290,00 Kč 5 247,00 Kč 745,00 Kč ,24 Kč Čerpání veřejná sbírka Bankovní poplatky Platby faktur Celkem výdaje 180,00 Kč ,00 Kč ,00 Kč Rozdíl čerpání - tvorba ,76 Kč Zůstatek k dalšímu použití: Počáteční stav Použití VS Hrubý výtěžek ,41 Kč ,00 Kč ,24 Kč ,65 Kč Stav bankovního účtu VS: Stav pokladny VS: ,65 Kč 0,00 Kč FINANČNÍ ROZVAHA příloha PDF na

24 KONTROLNÍ ČINNOST Všechny operace podléhají systému vnitřní kontroly. Operace jsou předem projednány a odsouhlaseny příkazcem operace, správcem rozpočtu a dalšími zodpovědnými osobami. Probíhá průběžná kontrola všech operací. Kontroly jiných orgánů: - Dne byla provedena Kr. úřadem Pardubického kraje, odbor soc. věcí, kontrola registračních podmínek sociálních služeb. Předmětem kontroly bylo plnění registračních podmínek poskytovatele soc. služeb podle 79, 80 a 82, odst. 1, 111 a 116, odst. 9 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů. Pardubického kraje. Plánovanou kontrolou nebyly shledány žádné nedostatky. - Krajská hygienická stanice Pardubice, , a kontrola dodržování požadavků zák. č.258/2000sb. o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů. Kontrolované provozy - prádelna, ošetřovna, stravování. Nebyly zjištěny žádné nedostatky. - Provedena kontrola VZP dne veřejnoprávní kontrola plateb pojistného na veřejné zdravotní pojištění a dodržování ostatních povinností plátce pojistného. Kontrolou nebyly zjištěny žádné závady a nebylo uloženo žádné opatření k nápravě. - Nezávislý audit Ing. Ludmila Talířová proveden v termínu od do Předmětem průběžného ověřování byly: 1. Naplnění zákona č. 250/2000 Sb. o rozpočtových pravidlech 2. Dotace MPSV roku Prověření smluv uzavřených k datu ověření v roce Vnitřní kontrolní systém 5. Bilanční kontinuita 6. Posouzení účetnictví účetní knihy, účetní doklady, posouzení neběžných účetních operací 7. Prověření operací dlouhodobého majetku 8. Daňová přiznání Z nezávislého auditu vyšla řada doporučení, které příspěvková organizace v druhé polovině roku 2013 realizovala.

25 III.Závěr Organizace hospodařila v roce 2013 s kladným hospodářským výsledkem, neměla žádné manko ani škody, nebyly jí uloženy sankce, penále ani pokuty a nemá žádné nevymahatelné pohledávky. Závazné ukazatele finančního vztahu k rozpočtu zřizovatele byly splněny. Všechny realizované akce DsD přispěly ke zlepšení pracovního prostředí a podmínek pro práci zaměstnanců, ke zlepšení prostředí domova a tím i ke zkvalitnění života klientů. Spokojenost a zájem dalších osob o poskytované služby svědčí o uplatnění Domova seniorů Drachtinka v Hlinsku v systému sociálních služeb v Pardubickém kraji. Na zpracování Výroční zprávy o činnosti 2013 se podíleli zejména: Bc. Marek Bíško ředitel DsD Bc. Mirka Kábelová ekonom Anna Sodomková mzdová účetní Bc. Magda Stodolová vedoucí sociální pracovnice Bc. Katarína Zelenková vedoucí Mgr. Klára Zelenková vedoucí CDS Motýl Ivana Volfová zdravotní sestra vedoucí Monika Hanusová - provozářka

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZA ROK 2014. Domov seniorů Drachtinka, Erbenova 1631, 539 01 Hlinsko, IČO: 275 20 269

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZA ROK 2014. Domov seniorů Drachtinka, Erbenova 1631, 539 01 Hlinsko, IČO: 275 20 269 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZA ROK 2014 Obsah výroční zprávy I. Organizace, její poslání a činnost 1. Organizace a) organizace a řízení b) organizační struktura c) základní personální údaje 2. Využití lůžkové

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZA ROK 2012

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZA ROK 2012 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZA ROK 2012 Obsah výroční zprávy I. Organizace, její poslání a činnost 1. Organizace a) organizace a řízení b) organizační struktura c) základní personální údaje 2. Využití lůžkové

Více

SOCIÁLNÍ STANDARD č. 1 VEŘEJNÝ ZÁVAZEK

SOCIÁLNÍ STANDARD č. 1 VEŘEJNÝ ZÁVAZEK Sociální standard Veřejný závazek Místo realizace: Účel standardu: Cíl standardu: SOCIÁLNÍ STANDARD č. 1 VEŘEJNÝ ZÁVAZEK Domov se zvláštním režimem Vejprty Krakonoš Jasně definovaná pravidla fungování

Více

Domov pro osoby se zdravotním postižením

Domov pro osoby se zdravotním postižením Účinnost od: Strana / Počet stran: 1/5 Verze číslo: 3 Garant: Vedoucí služby DOZP Ověřovatel: Správce dokumentace Schvalovatel: Představitel vedení pro kvalitu Návazná legislativa: Zákon 108/2006 Sb.,

Více

Domov se zvláštním režimem

Domov se zvláštním režimem Účinnost od: 1. 7.2018 Strana / Počet stran: 1/5 Verze číslo: 4 Garant: Vedoucí služby DZR Ověřovatel: Správce dokumentace Schvalovatel: Představitel vedení pro kvalitu Návazná legislativa: Zákon 108/2006

Více

Domov pro seniory. Název vnitřního předpisu. Veřejný závazek Domov pro seniory VZ 02. Účinnost od: Strana / Počet stran: 1/5 Verze číslo: 3

Domov pro seniory. Název vnitřního předpisu. Veřejný závazek Domov pro seniory VZ 02. Účinnost od: Strana / Počet stran: 1/5 Verze číslo: 3 Účinnost od: 1. 1. 2016 Strana / Počet stran: 1/5 Verze číslo: 3 Garant: Vedoucí služby DS Ověřovatel: Správce dokumentace Schvalovatel: Představitel vedení pro kvalitu Návazná legislativa: Zákon 108/2006

Více

Nabídka služby CHB. - podpora při úklidu společných prostor (vysávání, stírání prachu, mytí nádobí aj.)

Nabídka služby CHB. - podpora při úklidu společných prostor (vysávání, stírání prachu, mytí nádobí aj.) Nabídka služby CHB 1. Poskytnutí ubytování a) ubytování - podpora při úpravě bytu, pokoje podle představ klienta - plánování změn prostředí- zakázka klienta b) v případě potřeby praní a drobné opravy ložního

Více

Veřejné informace o službě

Veřejné informace o službě Odlehčovací služba Místo poskytování služby: Urxova 297/4, Třebeš, 500 06 Hradec Králové 6 Veřejné informace o službě Právní forma: fyzická osoba IČO: 48162485 Statutární zástupce: Adresa sídla poskytovatele:,

Více

Odbor sociálních služeb a sociální práce

Odbor sociálních služeb a sociální práce Stanovisko MPSV k otázce rozšíření registrace u sociální služby sociální rehabilitace o cílovou skupinu osob žijících v sociálně vyloučených lokalitách Zákon o sociálních službách nehovoří nikde o tom,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2011

VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2011 Domov Kolešovice, poskytovatel sociálních služeb VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2011 Název organizace: Domov Kolešovice, poskytovatel sociálních služeb Sídlo organizace: 270 02 Kolešovice 180 Zřizovatel: Středočeský

Více

SAZEBNÍK ÚHRAD PLATNÝ OD 1. 3. 2012. Poskytnutí ubytování, které má znaky domácnosti, včetně praní a drobných oprav ložního prádla a ošacení, žehlení.

SAZEBNÍK ÚHRAD PLATNÝ OD 1. 3. 2012. Poskytnutí ubytování, které má znaky domácnosti, včetně praní a drobných oprav ložního prádla a ošacení, žehlení. SOCIÁLNÍ SLUŽBY KARVINÁ Chráněné bydlení V Aleji 434, 734 01 Karviná - Ráj ------------------------------------------------------------------------------------------------- SAZEBNÍK ÚHRAD PLATNÝ OD 1.

Více

UBYTOVÁNÍ: 200,- Kč za 1 den, jednolůžkový pokoj 185,- Kč za 1 den, dvoulůžkový pokoj

UBYTOVÁNÍ: 200,- Kč za 1 den, jednolůžkový pokoj 185,- Kč za 1 den, dvoulůžkový pokoj CENÍK POSKYTOVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB DOMOVA PRO SENIORY V LÁZNÍCH KYNŽVART, PLATNOST OD 1. 2 2019 UBYTOVÁNÍ: 200,- Kč za 1 den, jednolůžkový pokoj 185,- Kč za 1 den, dvoulůžkový pokoj Služba ubytování

Více

Popis činností. poskytnutí stravy nebo pomoc při zajištění stravy celodenní strava racionální. celodenní strava dietní

Popis činností. poskytnutí stravy nebo pomoc při zajištění stravy celodenní strava racionální. celodenní strava dietní Seznam poskytovaných činností Zvolené činnosti 1) Popis činností Cena poskytnutí ubytování Jednolůžkový pokoj Vícelůžkový pokoj 200 Kč / den 180 Kč / den poskytnutí stravy nebo pomoc při zajištění stravy

Více

Veřejný závazek. Odlehčovací služba

Veřejný závazek. Odlehčovací služba Účinnost od: 23.7.2015 Strana / Počet stran: 1/5 Verze číslo: 4 Garant: Ryjáčková Romana Vedoucí služby Ověřovatel: Bc. Ludmila Lacinová Schvalovatel: Správce dokumentace Mgr. Eva Šulcová Představitel

Více

I. DENNÍ STACIONÁŘ. 1. Vize. Nebýt ve službě vidět. II. Cílová skupina. III. Cíl denního stacionáře

I. DENNÍ STACIONÁŘ. 1. Vize. Nebýt ve službě vidět. II. Cílová skupina. III. Cíl denního stacionáře I. DENNÍ STACIONÁŘ 1. Vize Nebýt ve službě vidět Posláním denního stacionáře při Domově Dědina je formou celoročních ambulantních služeb poskytovat pomoc a podporu dospělým osobám s mentálním a kombinovaným

Více

DOMOV POD KUŇKOU CHRÁNĚNÉ BYDLENÍ. sociální služba. Ráby 162, Staré Hradiště. tel

DOMOV POD KUŇKOU CHRÁNĚNÉ BYDLENÍ. sociální služba. Ráby 162, Staré Hradiště. tel DOMOV POD KUŇKOU sociální služba CHRÁNĚNÉ BYDLENÍ Ráby 162, 533 52 Staré Hradiště chb@dpkr.cz tel. 466 415 636 www.dpkr.cz HISTORIE Vznik zařízení se datuje od roku 1964, kdy byl založen Ústav sociální

Více

Domov pro seniory v Lázních Kynžvart, příspěvková organizace

Domov pro seniory v Lázních Kynžvart, příspěvková organizace CENÍK POSKYTOVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB DOMOVA PRO SENIORY V LÁZNÍCH KYNŽVART, PLATNOST OD 1. 6. 2018 UBYTOVÁNÍ: 190,- Kč za 1 den/1 lůžkový pokoj 175,- Kč za 1 den/2 lůžkový pokoj zahrnuje: ubytování, inventář

Více

Popis činností Cena kód

Popis činností Cena kód Seznam poskytovaných činností Zvolené činnosti 1) Popis činností Cena kód poskytnutí ubytování Jednolůžkový pokoj 200 Kč / den 020201 Vícelůžkový pokoj 180 Kč / den 020202 poskytnutí stravy nebo pomoc

Více

- fakultativní služby, tedy služby, které si uživatelé hradí sami za úhradu, - služby poskytované bezplatně.

- fakultativní služby, tedy služby, které si uživatelé hradí sami za úhradu, - služby poskytované bezplatně. V Domově Na zámku poskytujeme dvě pobytové sociální služby: Domov pro seniory a Domov se zvláštním režimem. Poskytujeme základní služby: - poskytnutí ubytování za úhradu, - poskytnutí stravy za úhradu,

Více

21 Vnitřní předpis o úhradách za ubytování a stravování, o platbách za péči a o vracení úhrady při pobytu mimo zařízení

21 Vnitřní předpis o úhradách za ubytování a stravování, o platbách za péči a o vracení úhrady při pobytu mimo zařízení Husova 2119 580 01 Havlíčkův Brod 21 Vnitřní předpis o úhradách za ubytování a stravování, o platbách za péči a o vracení úhrady při pobytu mimo zařízení Datum vydání 1. 1. 2007 Schválil Ing. Hana Hlaváčková

Více

Příloha 1A Obsah a rozsah služby

Příloha 1A Obsah a rozsah služby Příloha A Pověření Příloha 1A Obsah a rozsah služby Druh sociální služby Identifikátor sociální služby Forma poskytování služby Individuální okamžitá kapacita Skupinová okamžitá kapacita Počet lůžek Cílová

Více

I. Předmět smlouvy. II. Rozsah poskytování sociální služby. 1. Poskytovatel nabízí uživateli tyto základní činnosti při poskytování služby:

I. Předmět smlouvy. II. Rozsah poskytování sociální služby. 1. Poskytovatel nabízí uživateli tyto základní činnosti při poskytování služby: Smlouva o poskytování sociálních služeb (dále jen Smlouva ) dle ustanovení 44 a 91 zákona č.108/2006 Sb. o sociálních službách, v platném znění uzavřená níže uvedeného dne měsíce a roku mezi smluvními

Více

čj.: KUJCK 12481/2012 KHEJ/3 datum: vyřizuje: Bc. Kamila Křížová telefon:

čj.: KUJCK 12481/2012 KHEJ/3 datum: vyřizuje: Bc. Kamila Křížová telefon: O D B O R K A N C E L Á Ř H E J T M A N A čj.: KUJCK 12481/2012 KHEJ/3 datum: 28. 5. 2012 vyřizuje: Bc. Kamila Křížová telefon: 386 720 225 *KUJCP00SGOCC* KUJCP00SGOCC Odpověď na žádost o poskytnutí informace

Více

Domov pro seniory Budislav příspěvková organizace, Budislav č. 1, Soběslav

Domov pro seniory Budislav příspěvková organizace, Budislav č. 1, Soběslav Domov pro seniory Budislav příspěvková organizace, Budislav č. 1, 392 01 Soběslav a) obecná ustanovení Popis realizace poskytování sociálních služeb Domov pro seniory Budislav / dále jen Domov / je příspěvkovou

Více

Výroční zpráva za rok Sociální služba poskytovaná ve zdravotnickém zařízení lůžkové péče

Výroční zpráva za rok Sociální služba poskytovaná ve zdravotnickém zařízení lůžkové péče Výroční zpráva za rok 2016 Sociální služba poskytovaná ve zdravotnickém zařízení lůžkové péče Obsah Úvodní slovo. 3 Veřejný závazek 4 Základní činnosti dle zákona č. 108/2006 7 Finanční zpráva. 8 Personální

Více

Sazebník poskytovaných služeb

Sazebník poskytovaných služeb Centrum sociálních služeb Jindřichův Hradec Domov Pístina Pístina 59, 378 02 Stráž nad Nežárkou Sazebník poskytovaných služeb platný od 1. 7. 2011 I. Obecná ustanovení 1. V souladu se zákonem č. 108/2006

Více

INFORMACE PRO ZÁJEMCE. Centrum sociálních služeb Znojmo, p. o., U Lesíka 3547/11, 669 02 Znojmo

INFORMACE PRO ZÁJEMCE. Centrum sociálních služeb Znojmo, p. o., U Lesíka 3547/11, 669 02 Znojmo INFORMACE PRO ZÁJEMCE Centrum sociálních služeb Znojmo, p. o., U Lesíka 3547/11, 669 02 Znojmo CENTRUM DENNÍCH SLUŽEB, Mikulášské náměstí 482/12, 669 02 Znojmo Centrum denních služeb je zařízení s denním

Více

Služby sociální péče TEREZA, příspěvková organizace

Služby sociální péče TEREZA, příspěvková organizace A 13 a/3 Služby sociální péče TEREZA, příspěvková organizace Benešov u Semil 180, 512 06 ÚHRADA ZA POSKYTOVANÉ SLUŽBY V TÝDENNÍM STACIONÁŘI ( 47) Úhrada za poskytované služby se hradí dle zákona č. 108/2006

Více

Cíle a způsoby poskytování sociálních služeb

Cíle a způsoby poskytování sociálních služeb Cíle a způsoby poskytování sociálních služeb Poslání: V rámci pobytové služby je našim posláním komplexní péče o osoby se sníženou soběstačností, jejichž situace vyžaduje pravidelnou pomoc jiné fyzické

Více

AMICA CENTRUM s.r.o., domov pro seniory, Na Vyhlídce 20, 350 02 Cheb, 354 415 111 Informace o chodu a charakteru domova pro seniory

AMICA CENTRUM s.r.o., domov pro seniory, Na Vyhlídce 20, 350 02 Cheb, 354 415 111 Informace o chodu a charakteru domova pro seniory AMICA CENTRUM s.r.o., domov pro seniory, Na Vyhlídce 20, 350 02 Cheb, 354 415 111 Informace o chodu a charakteru domova pro seniory Určeno zájemcům o pobytovou sociální službu AMICA CENTRUM s.r.o, domov

Více

INFORMACE PRO ZÁJEMCE O SOCIÁLNÍ SLUŽBY

INFORMACE PRO ZÁJEMCE O SOCIÁLNÍ SLUŽBY INFORMACE PRO ZÁJEMCE O SOCIÁLNÍ SLUŽBY Centrum sociálně rehabilitačních služeb Hlučín CENTRUM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB HRABYNĚ, se sídlem Hrabyně 202, 747 67 Hrabyně 3, příspěvková organizace Ministerstva práce

Více

Příloha A Obsah a rozsah služby

Příloha A Obsah a rozsah služby Příloha A Obsah a rozsah služby Druh sociální služby Identifikátor sociální služby Forma poskytování služby Individuální okamžitá kapacita Skupinová okamžitá kapacita Počet lůžek Cílová skupina Místo poskytování

Více

Základní informace pro žadatele

Základní informace pro žadatele Sněženková 2973/8 106 00 Praha 10 Zahradní Město Telefon: 272 654 151 3 e-mail: info@dszm.cz Základní informace pro žadatele Název zařízení: Domov pro seniory Zahradní Město Adresa, místo poskytování služby:

Více

Příloha č. 1 Rozsah poskytování sociální služby. v Domově se zvláštním režimem Bílsko o. p. s.

Příloha č. 1 Rozsah poskytování sociální služby. v Domově se zvláštním režimem Bílsko o. p. s. Příloha č. 1 Rozsah poskytování sociální služby v Domově se zvláštním režimem Bílsko o. p. s. Rozsah poskytování sociální služby pro pana. Domov se zvláštním režimem Bílsko o. p. s. Poskytnutí ubytování

Více

Tímto interním předpisem stanovuji výši úhrad za službu chráněného bydlení v níže uvedených výších.

Tímto interním předpisem stanovuji výši úhrad za službu chráněného bydlení v níže uvedených výších. Interní předpis: SAZEBNÍK ÚHRAD V SOCIÁLNÍ SLUŽBĚ CHRÁNĚNÉHO BYDLENÍ Platný od 6. 2017 Tímto interním předpisem stanovuji výši úhrad za službu chráněného bydlení v níže uvedených výších. Úhrada za ubytování:

Více

Základní informace pro žadatele

Základní informace pro žadatele Sněženková 2973/8 106 00 Praha 10 Zahradní Město Telefon: 272 654 151 3 e-mail: info@dszm.cz Základní informace pro žadatele Název zařízení: Domov pro seniory Zahradní Město Adresa, místo poskytování služby:

Více

a) pomoc při zajištění chodu domácnosti pomoc s úklidem a údržbou domácnosti a osobních věcí:

a) pomoc při zajištění chodu domácnosti pomoc s úklidem a údržbou domácnosti a osobních věcí: Podpora samostatného bydlení je terénní služba pro lidi se zdravotním postižením, která je zaměřena na získávání, trénink a rozvoj osobních kompetencí, schopností a dovedností člověka, aby mohl žít a fungovat

Více

Popis činností poskytované služby ve Stacionáři Jasněnka

Popis činností poskytované služby ve Stacionáři Jasněnka O B Č A N S K É S D R U Ž E N Í Jasněnka, občanské sdružení IČO : 63729521 tel : 585 051 076 Jiráskova 772, Uničov 783 91 jasnenka-os@volny.cz www.jasnenka.cz Popis činností poskytované služby ve Stacionáři

Více

SAZEBNÍK POSKYTOVANÝCH SLUŽEB - SOCIÁLNÍ SLUŽBY ČESKÁ

SAZEBNÍK POSKYTOVANÝCH SLUŽEB - SOCIÁLNÍ SLUŽBY ČESKÁ Sociální služby Česká, Česká 1175/II., 377 01 Jindřichův Hradec tel.: 384 397 709, e-mail: info@sscjh.cz SAZEBNÍK POSKYTOVANÝCH SLUŽEB - SOCIÁLNÍ SLUŽBY ČESKÁ platnost od 1. 1. 2012 V souladu se zákonem

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI A HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2012

ZPRÁVA O ČINNOSTI A HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2012 DOMOV SENIORŮ JENŠTEJN, poskytovatel sociálních služeb ZPRÁVA O ČINNOSTI A HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2012 Zahrada DS Jenštejn 10.12.2012 Tato zpráva je vytvořena na základě článku č. 33, Směrnice Středočeského

Více

Základní informace pro žadatele

Základní informace pro žadatele Sněženková 2973/8 106 00 Praha 10 Zahradní Město Telefon: 272 654 151 3 e-mail: info@dszm.cz Základní informace pro žadatele Název zařízení: Domov pro seniory Zahradní Město Adresa, místo poskytování služby:

Více

Výroční zpráva pečovatelská služba.

Výroční zpráva pečovatelská služba. Obec Dětmarovice Dětmarovice čp. 27, 735 71 Dětmarovice e-mail: obec@detmarovice.cz, tel.: 596 540 140 ------------------------------------------------------------------------------------ pečovatelská

Více

CENTRA DENNÍCH SLUŽEB

CENTRA DENNÍCH SLUŽEB Městský ústav sociálních služeb Klatovy, příspěvková organizace vydává Vnitřní pravidla CENTRA DENNÍCH SLUŽEB v Klatovech, Podhůrecká 815/III platná od 1.2.2018 Článek 1 Vnitřní pravidla obsahují zásady

Více

Zpráva o činnosti poradny za rok 2012. Pobočka Pardubice- KONZULTACE JEDNOTLIVÉ MĚSÍCE

Zpráva o činnosti poradny za rok 2012. Pobočka Pardubice- KONZULTACE JEDNOTLIVÉ MĚSÍCE Zpráva o činnosti poradny za rok 2012 Ve zprávě o činnosti poradny za rok 2012 uvádíme několik tabulek a grafů pro snadné porovnání roku 2012 s rokem 2011, dále uvádíme porovnání konzultací za jednotlivé

Více

Základní veřejné prohlášení

Základní veřejné prohlášení Domov sociálních služeb Slatiňany Základní veřejné prohlášení Domova sociálních služeb Slatiňany Druh sociální služby Chráněné bydlení Poslání sociální služby Motto: Ukaž mi směr, cestu už najdu sám Posláním

Více

c) výchovné, vzdělávací a aktivizační činnosti: upevňování získaných psychických a

c) výchovné, vzdělávací a aktivizační činnosti: upevňování získaných psychických a Posláním služby je poskytnout osobám se zdravotním postižením, zejména pak s mentálním a kombinovaným postižením podporu a pomoc směřující k samostatnosti, nezávislosti a soběstačnosti. Poskytnout podporu

Více

Smlouva o poskytnutí pobytové služby v domově se zvláštním režimem

Smlouva o poskytnutí pobytové služby v domově se zvláštním režimem Smlouva o poskytnutí pobytové služby v domově se zvláštním režimem kterou uzavírají podle 50 zák. č. 108/2006 Sb., o sociálních službách v platném znění, smluvní strany: 1) Domov pro seniory Zahradní Město

Více

SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA ORLOVÁ příspěvková organizace Adamusova 1269, 735 14 Orlová-Lutyně. Ceník služeb SSMO

SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA ORLOVÁ příspěvková organizace Adamusova 1269, 735 14 Orlová-Lutyně. Ceník služeb SSMO SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA ORLOVÁ příspěvková organizace Adamusova 1269, 735 14 Orlová-Lutyně Směrnice ředitele č. 1/2014 Ceník služeb SSMO Účinnost od: 1.1.2014 Platnost do: doba neurčitá Schválil: Bc. Jitka

Více

Domov blahoslavené Bronislavy, Školní 681, 396 01 Humpolec. Aktuální výše úhrad

Domov blahoslavené Bronislavy, Školní 681, 396 01 Humpolec. Aktuální výše úhrad Příloha č. 1 ke Smlouvě o poskytnutí služby sociální péče v domově pro seniory Aktuální výše úhrad 1) Pobyt nájem + služby (denně) a) jednolůžkový pokoj - 175,- Kč b) dvoulůžkový pokoj - 160,- Kč c) třílůžkový

Více

Zpráva o činnosti a hospodaření PO Pk za rok 2012

Zpráva o činnosti a hospodaření PO Pk za rok 2012 Domov na hradě Rychmburk domov se zvláštním režimem 539 74 Předhradí 17 Zpráva o činnosti a hospodaření PO Pk za rok 2012 IDENTIFIKACE ORGANIZACE: Název: Právní forma: Sídlo: Domov na hradě Rychmburk příspěvková

Více

CENTRA DENNÍCH SLUŽEB

CENTRA DENNÍCH SLUŽEB Městský ústav sociálních služeb Klatovy, příspěvková organizace vydává Vnitřní pravidla CENTRA DENNÍCH SLUŽEB v Klatovech, Podhůrecká 815/III platná od 1.7.2015 Článek 1 Vnitřní pravidla obsahují zásady

Více

Smlouva o poskytnutí pobytové služby v domově pro seniory

Smlouva o poskytnutí pobytové služby v domově pro seniory Smlouva o poskytnutí pobytové služby v domově pro seniory kterou uzavírají podle 49 zák. č. 108/2006 Sb., o sociálních službách Sb. v platném znění, smluvní strany: 1) Domov pro seniory Zahradní Město

Více

Sazebník poskytovaných služeb

Sazebník poskytovaných služeb Centrum sociálních služeb Jindřichův Hradec Domov Pístina Pístina 59, 378 02 Stráž nad Nežárkou Sazebník poskytovaných služeb platný od 1. 7. 2014 I. Obecná ustanovení 1. V souladu se zákonem č. 108/2006

Více

CENTRUM DENNÍCH SLUŽEB MĚSTA ÚPICE

CENTRUM DENNÍCH SLUŽEB MĚSTA ÚPICE CENTRUM DENNÍCH SLUŽEB MĚSTA ÚPICE CENTRUM DENNÍCH SLUŽEB MĚSTA ÚPICE Národní 1109, 542 32 Úpice Zřizovatelem Centra denních služeb Města Úpice (dále jen CDS ) je Město Úpice. Centrum denních služeb je

Více

Smlouva o poskytování služby sociální péče v domově pro seniory

Smlouva o poskytování služby sociální péče v domově pro seniory Smlouva o poskytování služby sociální péče v domově pro seniory Město Bílovec se sídlem: Slezské náměstí 1, 743 01 Bílovec IČ: 00297755 zastoupený: Bc. Vlastou Szotkowskou, vedoucí organizační složky (dále

Více

Domov pro seniory a domov se zvláštním režimem. Úhrada klienta

Domov pro seniory a domov se zvláštním režimem. Úhrada klienta Ceník Od 1. ledna 2007 nahradila dávku zvýšení důchodu pro bezmocnost nová dávka, příspěvek na péči ve smyslu zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách ve znění pozdějších předpisů. (dále jen PNP )

Více

Výroční zpráva za rok sociální služba poskytovaná ve zdravotnickém zařízení lůžkové péče

Výroční zpráva za rok sociální služba poskytovaná ve zdravotnickém zařízení lůžkové péče Výroční zpráva za rok 2015 sociální služba poskytovaná ve zdravotnickém zařízení lůžkové péče Obsah Úvodní slovo. 3 Veřejný závazek 4 Základní činnosti dle zákona č. 108/2006 7 Finanční zpráva. 8 Personální

Více

MÍSTNÍ A ČASOVÁ DOSTUPNOST SLUŽBY DOMOV PRO SENIORY MÍSTNÍ A ČASOVÁ DOSTUPNOST SLUŽBY DOMOV PRO SENIORY

MÍSTNÍ A ČASOVÁ DOSTUPNOST SLUŽBY DOMOV PRO SENIORY MÍSTNÍ A ČASOVÁ DOSTUPNOST SLUŽBY DOMOV PRO SENIORY Sociální služby města Havlíčkova Brodu SLUŽBY DOMOV PRO SENIORY Počet stran: 7 SLUŽBY DOMOV PRO SENIORY Správce: Zpracovatel:, Milan Žák, DiS., Jana Hloušková, Mgr. Miloslav Kozlík, Bc. Petra Moravcová,

Více

CENÍK CHRÁNĚNÉHO BYDLENÍ

CENÍK CHRÁNĚNÉHO BYDLENÍ A. ÚHRADA ZA UBYTOVÁNÍ 1 CENÍK CHRÁNĚNÉHO BYDLENÍ Samostatný byt: Samostatný pokoj: nad 12 m 2 do 12 m 2 Spolubydlící na pokoji: 162,70 Kč,- na den 132,70 Kč,- na den 122,70 Kč,- na den 122,70 Kč,- na

Více

Stanovení podmínek a částek úhrady za poskytnutí pobytové sociální služby ve zdravotnickém zařízení lůžkové péče LDN Rybitví

Stanovení podmínek a částek úhrady za poskytnutí pobytové sociální služby ve zdravotnickém zařízení lůžkové péče LDN Rybitví Léčebna dlouhodobě nemocných Rybitví, Činžovních domů 140, 533 54 Rybitví IČ: 00190560, tel. : 466 680 125 7, fax: 466 680 326, číslo bankovního účtu 32731561/0100 Stanovení podmínek a částek úhrady za

Více

Sazebník péče pro uživatele sociální služby Domov pro seniory Letovice

Sazebník péče pro uživatele sociální služby Domov pro seniory Letovice Centrum sociálních služeb města Letovice, příspěvková organizace J. Haška 1082/12, 679 61 Letovice, IČO 71 23 27 45, č. ú. 35 4327880247/0100 Sazebník péče pro uživatele sociální služby Domov pro seniory

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI A HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2014

ZPRÁVA O ČINNOSTI A HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2014 DOMOV SENIORŮ JENŠTEJN, poskytovatel sociálních služeb ZPRÁVA O ČINNOSTI A HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2014 DS Jenštejn únor 2015 Tato zpráva je vytvořena na základě článku č. 33, Směrnice Středočeského kraje č.

Více

Domov sociálních služeb Meziboří Právní forma : příspěvková organizace Sídlo : Okružní čp. 104, 435 13 Meziboří IČO : 49872516 DIČ : DIČ : CZ49872516

Domov sociálních služeb Meziboří Právní forma : příspěvková organizace Sídlo : Okružní čp. 104, 435 13 Meziboří IČO : 49872516 DIČ : DIČ : CZ49872516 Název organizace : Domov sociálních služeb Meziboří Právní forma : příspěvková organizace Sídlo : Okružní čp. 104, 435 13 Meziboří IČO : 49872516 DIČ : DIČ : CZ49872516 Zpracovala: Ing. Alena Pokorná Zpracoval

Více

Organizační řád Domova pro seniory v Perninku, příspěvková organizace (dále jen domov )

Organizační řád Domova pro seniory v Perninku, příspěvková organizace (dále jen domov ) Organizační řád Strana 1 (celkem 6) Organizační řád Domova pro seniory v Perninku, příspěvková organizace (dále jen domov ) Článek 1 Základní ustanovení (1) Organizační řád domova je základní organizační

Více

Církevní střední zdravotnická škola s. r. o. Grohova 112/16, Brno. Realizace Terénní osobní asistence

Církevní střední zdravotnická škola s. r. o. Grohova 112/16, Brno. Realizace Terénní osobní asistence Církevní střední zdravotnická škola s. r. o. Grohova 112/16, 602 00 Brno Realizace Terénní osobní asistence 1 TERÉNNÍ OSOBNÍ ASISTENCE Identifikační číslo: 276 818 66 Identifikátor: 66 144 16 Název zařízení:

Více

Ceník za poskytování pobytové odlehčovací služby

Ceník za poskytování pobytové odlehčovací služby CENTRUM SEŇORINA, z. s. Na Poříčí 1933/36, 110 00 Praha 1 Nové Město Email: socialni.pracovnice@centrum-senorina.cz Tel.: 245 008 409 nebo 604 708 111 Služba Centrum Seňorina, z.s. - odlehčovací služba

Více

Vyhláška č. 505/2006 Sb.

Vyhláška č. 505/2006 Sb. Vyhláška č. 505/2006 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 15. listopadu 2006, kterou se provádějí některá ustanovení zákona o sociálních službách ve znění vyhlášky č. 166/2007 Sb., vyhlášky č. 340/2007 Sb., vyhlášky č.

Více

Domov pro seniory Zahradní Město

Domov pro seniory Zahradní Město Smlouva o poskytnutí pobytové služby v domově pro seniory kterou uzavírají podle 49 zák. č. 108/2006 Sb., o sociálních službách Sb. v platném znění, smluvní strany: 1) Domov pro seniory Zahradní Město

Více

Výroční zpráva pečovatelská služba.

Výroční zpráva pečovatelská služba. Obec Dětmarovice Dětmarovice čp. 27, 735 71 Dětmarovice e-mail: obec@detmarovice.cz, tel.: 596 540 140 ------------------------------------------------------------------------------------ pečovatelská

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI. č. R

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI. č. R MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ č. R-092-011-16 ze dne 3.10.2016 Sazebníky úhrad služeb poskytovaných příspěvkovou organizací Sociální služby městské části Praha 12, příspěvková organizace

Více

Ceník Domovinky Třebíč

Ceník Domovinky Třebíč Domovinka Třebíč denní stacionář pro seniory a osoby se zdravotním postižením Gen. Sochora 705/1, Třebíč, tel: 568 851 146, 604 583 529 Příloha č. 1 ke smlouvě č. 610 /2015 Ceník Domovinky Třebíč (včetně

Více

Domov pro osoby se zdravotním postižením - Domov Duha

Domov pro osoby se zdravotním postižením - Domov Duha 20. červen 2014 Domov pro osoby se zdravotním postižením - Domov Duha Našim posláním je poskytovat pobytovou službu sociální péče mužům a ženám, kteří vzhledem ke svému zdravotnímu postižení potřebují

Více

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SLUŽBY

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SLUŽBY SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SLUŽBY Poskytovatel: Stacionář mezi mosty Trutnov Náchodská 359,54101 Trutnov IČO: 70153884 v textu této smlouvy dále jen stacionář Klient: a Jméno a příjmení:. Datum narození:..

Více

PROVOZNÍ ŘÁD ZAŘÍZENÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB DENNÍ STACIONÁŘ RATOLEST. (v souladu s 46 zákona 108/2006 Sb. a s 12 vyhlášky 505/2006 Sb.) I.

PROVOZNÍ ŘÁD ZAŘÍZENÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB DENNÍ STACIONÁŘ RATOLEST. (v souladu s 46 zákona 108/2006 Sb. a s 12 vyhlášky 505/2006 Sb.) I. PROVOZNÍ ŘÁD ZAŘÍZENÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB DENNÍ STACIONÁŘ RATOLEST (v souladu s 46 zákona 108/2006 Sb. a s 12 vyhlášky 505/2006 Sb.) I. Základní údaje 1. Název a adresa zařízení: Denní stacionář Ratolest

Více

Smlouva o poskytnutí služby sociální péče č./ze dne..

Smlouva o poskytnutí služby sociální péče č./ze dne.. Smlouva o poskytnutí služby sociální péče č./ze dne.. Smluvní strany: Správa zdravotních a sociálních služeb Cheb příspěvková organizace Pastýřská 4, Cheb 350 02 zastoupená MUDr. Ing. Robertem Plachým

Více

Ceník za poskytování pobytové odlehčovací služby ( dále jen POS )

Ceník za poskytování pobytové odlehčovací služby ( dále jen POS ) CENTRUM SEŇORINA, z. s. Na Poříčí 1933/36, 110 00 Praha 1 Nové Město Email: socialni.pracovnice@centrum-senorina.cz Tel.: 245 008 409 nebo 604 708 111 Služba Centrum Seňorina, z.s. - odlehčovací služba

Více

Dům Naděje Brno-Řečkovice (domov pro seniory)

Dům Naděje Brno-Řečkovice (domov pro seniory) Podrobný informační materiál o poskytované službě: Dům Naděje Brno-Řečkovice (domov pro seniory) Druh služby: domov pro seniory dle 49 zákona o sociálních službách Forma služby: Kapacita: Místo: pobytová

Více

Sociální služba denní stacionáře

Sociální služba denní stacionáře O nás Příspěvková organizace je zřízena obcí od 1. 1. 1993. Označení organizace Název: ŽIRAFA Integrované centrum Frýdek Místek, příspěvková organizace Právní forma: příspěvková organizace IČ: 00847011

Více

Domov blahoslavené Bronislavy, Školní 681, Humpolec

Domov blahoslavené Bronislavy, Školní 681, Humpolec Příloha č. 1 ke Smlouvě o poskytnutí služby sociální péče v domově pro seniory - Aktuální výše úhrad 1) Pobyt nájem + služby (denně/měsíčně) a) jednolůžkový pokoj - 190,- Kč / b) dvoulůžkový pokoj - 175,-

Více

I. Předmět smlouvy. II. Účel smlouvy

I. Předmět smlouvy. II. Účel smlouvy Smlouva o poskytování sociálních služeb dle ustanovení 48 a 91 zákona č.108/2006 Sb. o sociálních službách, v platném znění uzavřená níže uvedeného dne měsíce a roku mezi smluvními stranami, kterými jsou:

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2011

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2011 DOMOV DŮCHODCŮ VELKÉ HAMRY, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE 468 45 VELKÉ HAMRY 600 IČ: 712 200 03 STATUTÁRNÍ ZÁSTUPCE - JITKA SEMENCOVÁ ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK A/ ZHODNOCENÍ ČINNOSTI ORGANIZACE Domov

Více

Zpráva o hospodaření v roce 2016

Zpráva o hospodaření v roce 2016 Sociální služby města Moravská Třebová Svitavská 8, 571 01 Moravská Třebová Zpráva o hospodaření v roce 2016 Mgr. Milan Janoušek Eva Dostálová, DiS. IČ: 00194263 ID DS: Zřizovatel: 7ksq6x6 Město Moravská

Více

Smlouva o podmínkách poskytnutí služby sociální péče

Smlouva o podmínkách poskytnutí služby sociální péče Smlouva o podmínkách poskytnutí služby sociální péče v Denním centru Žirafa Níže uvedeného dne, měsíce a roku uzavřeli: 1.. (jméno a příjmení). (datum narození).. (trvale bytem) v textu smlouvy dále jen

Více

ANNA ČESKÝ BROD sociální služby pro seniory

ANNA ČESKÝ BROD sociální služby pro seniory ANNA ČESKÝ BROD sociální služby pro seniory VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2008 Český Brod 13.3.2009 Ing. Lucie Hovorková ředitelka 1 Obsah 1. Obsah 2. Základní údaje 3. Historie 4. Domov pro seniory 4.1 Popis

Více

Výroční zpráva za rok Sociální služba poskytovaná ve zdravotnickém zařízení lůžkové péče

Výroční zpráva za rok Sociální služba poskytovaná ve zdravotnickém zařízení lůžkové péče Výroční zpráva za rok 2017 Sociální služba poskytovaná ve zdravotnickém zařízení lůžkové péče Obsah Úvodní slovo. 3 Veřejný závazek 4 Základní činnosti dle zákona č. 108/2006 7 Finanční zpráva. 8 Personální

Více

ČÁST PRVNÍ ZPŮSOB HODNOCENÍ ÚKONŮ PÉČE O VLASTNÍ OSOBU A ÚKONŮ SOBĚSTAČNOSTI PRO ÚČELY STANOVENÍ STUPNĚ ZÁVISLOSTI

ČÁST PRVNÍ ZPŮSOB HODNOCENÍ ÚKONŮ PÉČE O VLASTNÍ OSOBU A ÚKONŮ SOBĚSTAČNOSTI PRO ÚČELY STANOVENÍ STUPNĚ ZÁVISLOSTI VYHLÁŠKA č. 505/2006 Sb. ze d 15. listopadu 2006, kterou se provádějí některá ustvení zákona o sociálních službách Ministerstvo práce a sociálních věcí ství podle 119 odst. 2 zákona č. 108/2006 Sb., o

Více

Domov pro seniory Jevišovice, příspěvková organizace

Domov pro seniory Jevišovice, příspěvková organizace Domov pro seniory Jevišovice, příspěvková organizace Domov je držitelem certifikátu Vážka udělovaným Českou alzheimerovskou společností V Ý R O Č N Í Z P R Á V A Rok 2014 Název organizace: Domov pro seniory

Více

CHRÁNĚNÉ BYDLENÍ. Dle zákona č. 108/2006 Sb., 51 SLUŽBA CHRÁNĚNÉ BYDLENÍ. Tloskov 1 Neveklov 257 56

CHRÁNĚNÉ BYDLENÍ. Dle zákona č. 108/2006 Sb., 51 SLUŽBA CHRÁNĚNÉ BYDLENÍ. Tloskov 1 Neveklov 257 56 SLUŽBA CHRÁNĚNÉ BYDLENÍ Tloskov 1 Neveklov 257 56 CHRÁNĚNÉ BYDLENÍ Dle zákona č. 108/2006 Sb., 51 IČO: 640841 Zřizovatel: MPSV ČR fax Telefonní spojení: Spojovatelka: 317 740 111 Ředitel: 317 740 101 www.tloskov.cz

Více

v souladu s Registrem poskytovatelů sociálních služeb dle 78 a násl. zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů

v souladu s Registrem poskytovatelů sociálních služeb dle 78 a násl. zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů Příloha č.2 - vyhodnocení mimořádného termínu JID: Dodatek č... k Pověření Ústeckého kraje č... k zajištění dostupnosti poskytování sociálních služeb zařazených do Základní sítě sociálních služeb Ústeckého

Více

Ceník sociální služby Chráněné bydlení Ledovec obecný

Ceník sociální služby Chráněné bydlení Ledovec obecný Příloha č.1 Ke Smlouvě o poskytování sociální služby Ledovec, č.: Ceník sociální služby Ledovec obecný (Ceník je platný od: 1. 6. 2019) Úhrada za poskytnuté služby je stanovena dle zákona č. 108/2006 Sb.,

Více

ZÁKLADNÍ INFORMACE O SOCIÁLNÍ SLUŽBĚ POSKYTOVANÉ V CHRÁNĚNÉM BYDLENÍ

ZÁKLADNÍ INFORMACE O SOCIÁLNÍ SLUŽBĚ POSKYTOVANÉ V CHRÁNĚNÉM BYDLENÍ Harmonie, příspěvková organizace Krnov, Pod Cvilínem, Chářovská 785/85 PSČ 794 01 Pracoviště: Chráněné bydlení, P. Bezruče 141/4, 793 95 Město Albrechtice Pracoviště: Chráněné bydlení, Pod Hůrkou 754/26,

Více

GARANTOVANÁ NABÍDKA SLUŽEB Oddělení C Požadavky dle zákona o

GARANTOVANÁ NABÍDKA SLUŽEB Oddělení C Požadavky dle zákona o GARANTOVANÁ NABÍDKA SLUŽEB Oddělení C Požadavky dle zákona o sociálních službách na Oprávnění k poskytování služby (rozhodnutí o registraci) sociální službu Plnění povinností poskytovatele uvedených v

Více

Výroční zpráva Rodinná pohoda, o. s. Se sídlem: Morávkova Vyškov Kancelář: Sportovní 796/2a Vyškov

Výroční zpráva Rodinná pohoda, o. s. Se sídlem: Morávkova Vyškov Kancelář: Sportovní 796/2a Vyškov Výroční zpráva 2010 Rodinná pohoda, o. s. Se sídlem: Morávkova 35 68201 Vyškov Kancelář: Sportovní 796/2a 68201 Vyškov Bankovní spojení: 196976514/0300 IČO: 26999030 Kontakt: mobil 605 473 698 E-mail:

Více

Domov pro seniory Jevišovice, příspěvková organizace

Domov pro seniory Jevišovice, příspěvková organizace Domov pro seniory Jevišovice, příspěvková organizace Domov je držitelem certifikátu Vážka udělovaným Českou alzheimerovskou společností V Ý R O Č N Í Z P R Á V A Rok 2013 Název organizace: Domov pro seniory

Více

Žádost o poskytování sociální služby: ODLEHČOVACÍ SLUŽBA 1

Žádost o poskytování sociální služby: ODLEHČOVACÍ SLUŽBA 1 Žádost o poskytování sociální služby: ODLEHČOVACÍ SLUŽBA 1 1. Jméno, příjmení a titul žadatele:... 2. Bydliště: 3. Telefon:... 4. Kontaktní osoba:.. Bydliště: Telefon: 5. Žádám o poskytnutí pobytové odlehčovací

Více

Dům Naděje Brno-Vinohrady (domov se zvláštním režimem)

Dům Naděje Brno-Vinohrady (domov se zvláštním režimem) Podrobný informační materiál o poskytované službě: Dům Naděje Brno-Vinohrady (domov se zvláštním režimem) Druh služby: domov se zvláštním režimem dle 50 zákona o sociálních službách Forma služby: Kapacita:

Více

I. Předmět smlouvy. II. Rozsah poskytování sociální služby. 1. Poskytovatel nabízí uživateli tyto základní činnosti při poskytování služby:

I. Předmět smlouvy. II. Rozsah poskytování sociální služby. 1. Poskytovatel nabízí uživateli tyto základní činnosti při poskytování služby: Smlouva o poskytování sociálních služeb dle ustanovení 44 a 91 zákona č.108/2006 Sb. o sociálních službách, v platném znění uzavřená níže uvedeného dne měsíce a roku mezi smluvními stranami, kterými jsou:

Více

Domov důchodců Humburky Humburky 100, 504 01 Nový Bydžov VEŘEJNÝ ZÁVAZEK. Základní informace

Domov důchodců Humburky Humburky 100, 504 01 Nový Bydžov VEŘEJNÝ ZÁVAZEK. Základní informace Domov důchodců Humburky Humburky 100, 504 01 Nový Bydžov STANDARD č. 1 VEŘEJNÝ ZÁVAZEK I. Základní informace Název: Domov důchodců Humburky Druh poskytované sociální služby: Domov pro seniory Adresa: Humburky

Více

INFORMACE PRO ZÁJEMCE O SLUŽBU odlehčovací služby

INFORMACE PRO ZÁJEMCE O SLUŽBU odlehčovací služby Stáří nemusí být překážkou hezkého života INFORMACE PRO ZÁJEMCE O SLUŽBU odlehčovací služby 1. Pro koho a proč jsme tady 2. Nabídka služeb shrnutí 3. Úhrada za poskytované služby 4. Návštěvy v Domově V

Více

Základní prohlášení Domova pro seniory Krč

Základní prohlášení Domova pro seniory Krč Základní prohlášení Domova pro seniory Krč Obsah 1. Smysl dokumentu... 2 2. Seznámení zaměstnanců a klientů se Základním prohlášením... 2 3. Základní prohlášení Domova pro seniory Krč... 3 3.1. Poslání...

Více