TOMÁŠ HOFFMAN / JIŘÍ VEJDĚLEK uvádějí

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "TOMÁŠ HOFFMAN / JIŘÍ VEJDĚLEK uvádějí"

Transkript

1 TOMÁŠ HOFFMAN / JIŘÍ VEJDĚLEK uvádějí v koprodukci s INFINITY / RWE hlavní partner TV NOVA / distributor FALCON V KINECH OD

2

3 hrají JIŘÍ MACHÁČEK / Ondřej BOLESLAV POLÍVKA / Rudolf VICA KEREKES / Šarlota PETRA HŘEBÍČKOVÁ / Alice a SIMONA STAŠOVÁ / Marta LUKÁŠ LANGMAJER / Louis HYNEK ČERMÁK / masér FILIP ANTONIO / Pavlík MICHAL NOVOTNÝ / číšník v Café Max tvůrci JIŘÍ VEJDĚLEK / scénář a režie TOMÁŠ HOFFMAN, JIŘÍ VEJDĚLEK / producenti MARTIN ŠÁCHA / kamera ONDŘEJ HOKR / střih JAN P. MUCHOW / hudba MILAN BÝČEK / architekt KATARÍNA ŠTRBOVÁ-BIELIKOVÁ / kostýmy MAREK HART / zvuk JIŘINA PAHLEROVÁ / umělecký masker JANA GOSPIČOVÁ / výkonný producent ve filmu zazní písně skupin MIG 21 a CHARLIE STRAIGHT poděkování RWE, TV Nova, HBO, Citröen, Annonce, UPP, Staroplzenecký Absinth, Speed Cars, Sójový Suk, Hotel Evropa, Butik Pařižská 18, Pražský kulinářský institut, restaurace Máneska, Galerie kritiků, Blesk, Frekvence 1, JCDecaux Realizace audiovizuálního díla byla podpořena Ministerstvem kultury České republiky z Programu podpory filmového průmyslu

4 CESTA ZA DIVÁCKÝM HITEM Scenárista a režisér Jiří Vejdělek přichází po úspěšné komedii Ženy v pokušení s novým snímkem věnovaným tentokráte mužům Muži v naději. Ženy v pokušení vidělo v kinech více než milion dvě stě tisíc diváků a staly se tak nejen nejúspěšnějším filmem roku 2010, ale zároveň i nejnavštěvovanějším snímkem v historii České republiky, jehož režisér je zároveň autorem scénáře. I u nového filmu Muži v naději je Jiří Vejdělek autorem scénáře, režisérem a zároveň spoluproducentem. Je na čase, aby v ženské totalitě, která nás obklopuje, konečně někdo našel odvahu a řekl o mužích pro změnu něco pravdivého a upřímného, byť mu hrozí, že za to bude veřejně vykastrován, tvrdí autor a režisér a dodává: Není vůbec jednoduché napsat komedii o tak úžasné a v podstatě dokonalé bytosti, jakou je muž. Potřebujete totiž najít alespoň nějaké chyby, z nichž byste si mohli utahovat. Začal jsem s hledáním u sebe a podrobil se důkladné sebekritice. Po týdnech usilovného lámání si hlavy jsem objevil pouhé dvě slabosti: ženy a přílišnou skromnost. I o nich tedy bude má nová komedie. Milionový divácký ohlas svého předešlého snímku považuje za zavazující, ale nikoliv svazující: Věřím, že stejně jako Ženy v pokušení, tak i Muži v naději pobaví muže, ženy i veškerá ostatní pohlaví, uvádí režisér Jiří Vejdělek.

5 PŘÍBĚH Může být nevěra základem šťastného manželství? Šarmantní bonviván Rudolf je o tom přesvědčen: Ženská má mít pocit, že o chlapa musí bojovat, musí se snažit, aby si ho udržela. A hlavně, ženská se nesmí nudit!!! Rudolf s úspěchem uplatňuje svou divokou teorii v každodenní praxi a to s neutuchajícím elánem, který je u čerstvého šedesátníka záviděníhodný. O to víc pak nechápe naivitu svého nesnesitelně korektního zetě Ondřeje, který pro samé svědomité plnění povinností nevnímá, jak nebezpečně se jeho žena Alice začíná nudit. Milující tatínek a kamarádský tchán Rudolf proto nabídne Ondřejovi několik prověřených rad, jak vnést do skomírajícího manželství potřebný vzruch. Koneckonců jde o rodinné štěstí jeho jediné dcery Z nudného slušňáka Ondřeje se pak díky románku s krásnou Šarlotou skutečně stává sebevědomý pán tvorstva, obletovaný milenkou a obdivovaný vlastní manželkou. Situace je to sice krásná, ale dlouhodobě neudržitelná. Už proto, že skutečnými pány tvorstva jsou pochopitelně ženy. Ondřeje čeká smršť komediálních situací, kterým čelí s odzbrojující kombinací typicky mužských vlastností hravou vynalézavostí a nezničitelnou nadějí, že všechno dobře dopadne. Zjednodušeně řečeno Muži v naději pojednávají o nevěře a jejím blahodárném vlivu na manželství a veškeré ostatní milostné vztahy, charakterizuje příběh scenárista a režisér Jiří Vejdělek.

6 VÁŽNĚ - NEVÁŽNĚ O MUŽÍCH, ŽENÁCH A NADĚJI Komedie Muži v naději jistě poskytne odpovědi na některé zásadní otázky lidského života a mezilidských vztahů. Zeptali jsme se proto tvůrců a herců: Co chtějí podle vás ve vztahu ženy od mužů? Jiří Vejdělek: Ženy ve vztahu chtějí od mužů vždycky všechno. S ničím menším se nespokojí! Petra Hřebíčková: Spolehlivost a ochranu. Tedy nikoliv tu hmatatelnou věc-ochranu, ale aby se mohly o svého muže opřít. Simona Stašová: Ženy od mužů chtějí ve vztahu to, co samy nemají jistotu. Jistotu v životě, možná i reprezentaci, možná se chtějí mužským pochlubit a chtějí být na ně pyšný! Jiří Macháček: To samozřejmě nevím, protože kdybych to věděl, tak jsem žena. Ale předpokládám, že je to, aby muž zajistil případné potomstvo. Co očekávají ve vztahu muži od žen? Jiří Macháček: Nejspíš klid, aby je zbytečně nebuzerovaly a aby si muži své starání mohli sami rozvrhnout. Co se týká intenzity četnosti starání se, chtějí to muži mít sami pod kontrolou a ne aby jim do toho ženy zbytečně kecaly, chtějí obstát tak, že se jí zhostí sami za sebe. Simona Stašová: Muži od žen chtějí voňavost, krásu, líbeznost a toleranci. Ale teď nevím, v jakém pořadí, co vlastně chtějí to první možná krásu, toleranci a pak voňavost a líbeznost.

7 Petra Hřebíčková: Obdiv a určitou míru elegance a krásy. Jiří Vejdělek: Zatímco ženy ve vztahu chtějí od mužů vždycky všechno, muži ve vztahu od žen chtějí něco mnohem skromnějšího klidně se spokojí s tím jedním! Ve filmu Muži v naději zazní zajímavý názor na nevěru, jako na ozvláštnění letitého manželského vztahu. Je nevěra recept na šťastné manželství? Jiří Vejdělek: To jsem nikdy netvrdil, to říká ve filmu Bolek Polívka, do toho mne netahejte Otázka je, zda něco jako šťastné manželství lze vůbec uvařit. Ale pokud ano, pak to malá nevěra dokáže případně náležitě okořenit. Simona Stašová: Možná moje odpověď zarazí spoustu žen i mužů, ale i já si myslím, že ano, že nevěra může okořenit a dokonce utužit manželství, ale nesmí se o ní vědět. Petra Hřebíčková: Nevěra určitě není recept na šťastné manželství. Možná ve výjimečných případech, kdy se zapomene opravdu milující a uvědomí si, že už to nechce nikdy udělat. Bojím se, že když se jednou do nevěry namočí a projde mu to, udělá to znovu. A manželství je v troskách. Měli bychom se snažit, aby ten druhý neměl důvod hledat sebevědomí jinde než u partnera. Ale to vše je přeci tak individuální, že nějaké obecné pravidlo neplatí. Existuje vůbec návod na šťastné manželství nebo dlouholetý vztah s jedním partnerem? Jiří Vejdělek: Tak byly prý v minulosti takové pokusy udržet vztah s jedním partnerem, myslím, že i dnes se to může podařit, ale většině lidí se to asi zdaří jen v případech, kdy partner je přinejmenším čtyřnohý takové případy jsem viděl. Mezi lidmi je to stále těžší a těžší.

8 Petra Hřebíčková: Ve filmu Muži v naději mi Simona Stašová jeden takový recept na šťastné manželství dává, ale myslím, že u každého by nefungoval. Ale třeba se jím někdo nechá inspirovat. Simona Stašová: Láska k jednomu partnerovi na celý život může vydržet, ale musí být neustále rozčeřována a nesmí nastat stojaté vody. Jakmile nastanou stojaté vody, tak se jeden z partnerů začne dívat po těch vodách bouřlivých, protože nuda je ve vztahu největší zabiják. Dokonce i taková drobná nevěřička, když se udělá s noblesou a neví se o ní, může být tmelitelem dobrého manželství. Vica Kerekes: Já manželství podporuji... posílí a otuží člověka. Je něco krásnějšího v životě, než když můžeš někoho představit světu jako svého manžela?! Jsem hrdá na to, že jsem manželka, jen si ještě nedokážu zvyknout na oslovení paní. Rozdílnost mužů a žen se projevuje i v přístupu k nevěře. Jaký je rozdíl mezi tím, jak bere nevěru muž a žena? Jiří Vejdělek: Možná, že muž se dopustí nevěry proto, poněvadž je sviňák, zatímco žena se dopustí nevěry, když je k tomu dohnána nezájmem stávajícího partnera. Alespoň ženy to tak tvrdí. Simona Stašová: V každým případě si myslím, že muži nevěru neodpouštějí. Pokud opravdu milují, ani nemůžou, to nejde, protože je to popření jejich mužnosti a jejich ega. A naopak ženská, když je chytrá a tolerantní k mužské nevěře ostatně moje role v Mužích v naději to dokazuje - tak to může daleko dotáhnout! Když už k nevěře dojde přiznat se nebo vyznávat heslo připisované dr. Plzákovi Zatloukat, zatloukat zatloukat!? Simona Stašová: Samozřejmě, že doktor Plzák, protože měl své zkušenosti, tak moc dobře věděl, že zatloukat, zatloukat, zatloukat je jediná možnost, jak si udržet manželství.

9 Jiří Vejdělek: Tak já nemohu říct, že jsem úplně praktik v oblasti nevěry, ale rozhodně bych se přikláněl k tomu nevěru nikdy nepřiznat a to i v situaci, že jste načapán s dvěma nahými kráskami in flagranti. Volil bych jakoukoliv výmluvu, i kdybych měl tvrdit, že jde o švédské nudistky, které zabloudily a ptaly se na cestu. Cokoliv, cokoliv i kvůli partnerce, protože, když bych nevěru přiznal, tak břemeno viny házím tak trochu na ni a ona se s tím musí nějak vypořádat. Zatímco, když nejsem líný a vymyslím si i tu nejstupidnější a nejšílenější výmluvu, ona může alespoň uhrát, že mi věří. Petra Hřebíčková: Samozřejmě nepřiznávat. Za žádnou cenu. Jiří Macháček: Já bych nerad někomu radil, aby se pak odvolával na to, co jsem teď řekl, až bude mít zpackaný život, že? Takže pokud by to měla být rada, tak vlastně nevím to záleží na tom, jaký je ten vztah. Má se nevěra odpouštět? Petra Hřebíčková: Pokud to není nějaká pravidelná nevěra, ale jeden nějaký úlet či zálet, tak ano, odpustit. Já bych to ráda uměla, ale nerada bych se s tím setkala. Jiří Vejdělek: Myslím, že mužům pochopitelně, mně obzvlášť, kdybych to potřeboval, a myslím, že i ženám, s výjimkou mých partnerek! Jiří Macháček: Pokud ten vztah za něco stojí, tak stojí i nevěra za to odpuštění, protože odpouštět by se mělo tak nějak generálně, to naše duše zkvalitňuje, jak jsme se dozvěděli na hodinách katechismu. Takže odpověď je ano odpouštět. Partnera v manželství hlídat, nebo mu ponechat určitou míru volnosti? Platí heslo důvěřuj, ale prověřuj? Jiří Macháček: Rozumím otázce, ale zároveň musím říct, že ta otázka stojí trochu na pofiderních pilířích. Jak dlouhou míru vodítka a jak velkou těsnost obojku pro partnera zvolit, to je individuální. Zároveň je otázka, jestli pár, který se vede na stejně

10 dlouhém vodítku, je ještě pár, který kráčí nějakou cestou, protože tam už je možné, že se ztrácí v prostoru a neudržuje kurs. Ale osobně si myslím, že nehlídat, protože kdo hlídá, sám se znesvobodňuje tím hlídáním. Simona Stašová: Já jsem vždycky prověřovala, málokdy jsem důvěřovala, a tím pádem jsem udělala strašlivou chybu. Člověk má důvěřovat a v žádném případě neprověřovat! Kdo prověřuje, tak vždycky na něco přijde. A to je špatný! Jiří Vejdělek: Je potřeba si asi naordinovat důvěru, protože o nevěře platí, že žárlivost ji velmi přitahuje a svým způsobem vyvolává. Nejlépe se vlastně ohlídá ten partner sám. Ale na druhé straně vůbec nepochybuju, že kdyby mě partnerka podvést chtěla, tak to udělá, aniž bych si já toho vůbec všiml. Samozřejmě v mém případě si vždycky pohorší!. Petra Hřebíčková: Je správné nechat určitou míru volnosti, ale zase to nepřehánět, aby nám ten ptáček úplně neulítnul. Jsou v záletech, jejich zdůvodňování nebo vymýšlení omluv a výmluv, muži vynalézavější než ženy? Jiří Vejdělek: Co se týká konspirace, tak jsou vždy vynalézavější ženy. V mužích zase zálety vyvolávají jejich vynalézavost posléze, poněvadž je to občerství a probudí to v nich nové tvořivé síly proč myslíte, že jsme postavili všechny ty domy a mosty, namalovali ty obrazy a složili básně? To se zálety a milostnými pletkami hodně souviselo. Ve filmu Muži v naději padají ze strany rodičů v podání Boleslava Polívky a Simona Stašové různé rady na udržení vztahu. Existuje nějaký zaručený recept na šťastný partnerský vztah, který vám někdo předal, nebo který byste rád(a) předal(a) vy? Jiří Vejdělek: Já jsem vyrůstal mezi ženami, takže ty mi samozřejmě radily věci, které byly dobré pro ženy a které se ukázaly pro mne jako svízel. Jejich rady se posléze projevily jako dost nebezpečné a velmi to kontrastovalo s tím, co mi později radili zkušení muži: hlavně ženskejm nic neplň do posledního okamžiku, než musíš! Simona Stašová: Jo, Beatles to zpívají v jedné písničce Let it Be Nech to být! Jiří Macháček: Recept nemám. Je to pouze metoda pokus-omyl, která jedině v tomto smyslu funguje a myslím, že u každého. Člověk totiž není schopen naslouchat nějakým radám a receptům. Jsou tedy okamžiky, kdy všechno podělá a je úplně na dně a to by možná byl ochoten naslouchat nějakým radám, ale to netrvá dlouho, protože ve chvíli, kdy se oklepe, tak už zase nevidí, neslyší a jde po své cestě, která je tou pokus-omyl metodou.

11 POHLED DO ZÁKULISÍ Tanga jako gumička do vlasů Šarlota (Vica Kerekes) svádí Ondřeje (Jiří Macháček) a Rudolfa (Boleslav Polívka) a použije pro to i některé netradiční finty například, když si při hraní kulečníku sváže padající prameny vlasů místo gumičkou vlastními spodními kalhotkami. Tato poněkud lechtivá scéna se však ve skutečnosti odehrála. Většinou si milostné scény do filmu vymýšlím, ovšem tentokrát realita překonala i mé nejdivočejší fantazie. Byl jsem osobně přítomen tomu, jak si jedna soutěživá slečna na bowlingu takhle vypomohla svým spodním prádlem. Většina mužských protihráčů od té chvíle nebyla schopna trefit ani správnou dráhu, natož kuželky, říká scenárista a režisér Jiří Vejdělek a pokračuje: Nemohl jsem odolat a tu scénu jsem okamžitě vepsal do scénáře. Ovšem změnil jsem prostředí, protože při kulečníku mohla kráska Jiřímu Macháčkovi a Bolkovi Polívkovi předvést nejenom svůdnou hru s koulemi, ale i s tágem. Houpací křeslo aneb jak natočit netradiční erotickou scénu Komedie Muži v naději je o vztazích a k těm samozřejmě patří i sex a milování. Autor a režisér si pro aktéry milostných scén vymyslel řadu netradičních prostředí, standardní místo tedy postel je vlastně vyhrazena pouze v úvodu filmu sexu manželskému. Ani v reálném životě bych si netroufl pozvat slečnu k milostnému utkání na tak otřepané kolbiště jako je postel, natož abych na takové klišé zval diváky do kina, přiznává autor. O natáčení erotických scén panuje spousta mýtů, nicméně herci většinou přiznávají, že více než zábava je to námaha. Jak v životě, tak ve filmu potřebuje milostná scéna neotřelý nápad, aby se stala nezapomenutelnou. Aby měla vtip a půvab. Někdy je to ale o zdraví, říká Jiří Vejdělek a přibližuje jednu velmi pikantní situaci ze svého nového filmu. Třeba, když jsem v Mužích v naději hercům předepsal, aby dováděli v houpacím křesle. Jirka Macháček s Vicou Kerekes se do toho tak vžili, že křeslo jejich vášeň nevydrželo, prasklo pod nimi a oni se zhroutili na zem. Kupodivu ani potom Jirka nevyžadoval kaskadéra, byť se za něho do této scény hlásila spousta dobrovolníků, dodává režisér. Scéna nakonec úspěšně natočena byla a ve filmu si ji mohou diváci náležitě vychutnat i s vědomím, jak rizikové povolání herectví je. Horská dráha Rudolfa, kterého ve filmu Muži v naději hraje Boleslav Polívka, zastihujeme již v důchodu, kdy si přivydělává jako taxikář, ale původním povoláním byl stavitel pouťových atrakcí speciálně horských drah. Proč si scenárista a režisér vybral pro Rudolfa právě tohle povolání? Měl jsem postavu světáckého temperamentního mužského a hledal jsem nějakou metaforu života, která by mu odpovídala a napadla mě horská dráha je to divoká vzrušující jízda. Jednou jste nahoře, jednou dole. Zažíváte strach, úzkost, ale i rozkoš.

12 A když to celé skončí, rádi byste si koupili lístek a zkusili to znovu. Navíc všechny ty výkruty a otočky nápadně připomínají ženské křivky a který chlap by se nechtěl sklouznout po ženských oblinách, říká Jiří Vejdělek. Děti nikdy nelžou Pavlíka, syna Jiřího Macháčka a vnuka Boleslava Polívky si v Mužích v naději zahrál talentovaný Filip Antonio. Malý herec se objevil v komedie Líbáš jako Bůh, účinkoval v televizních seriálech, zahraje si také v novém filmu Davida Ondříčka Ve stínu. Přestože o talentovaném dětském herci se už mezi lidmi kolem filmu ví, musel u Mužů v naději projít výběrem. Měli jsme na výběr skoro stovku chlapečků různého věku a vzhledu, vzpomíná Jiří Vejdělek. Nakonec se rozhodl pro Filipa i když Filip mi u zkoušek přece jen připadal trochu zakřiknutý. Vybral jsem scénu, kterou má v Mužích spolu se svým filmovým dědečkem Bolkem Polívkou já jsem předehrával Bolkův part. Tahle scéna se dostala na pořad dne až na úplném konci natáčení, od doby, kdy jsem ji s Filipem zkoušel, uběhlo skoro půl roku. A tentokrát dopadla výborně, Filip byl úplně jiný, živě reagoval. Chtěl jsem ho za všechno pochválit, a tak povídám: No vidíš, u zkoušek nám to tolik nešlo, ale teď to bylo super. To asi bude tím, že pan Polívka je mnohem lepší herec než vy! konstatoval suše Filip. Je mi jasné, že z toho kluka opravdu jednou něco bude, dodává režisér Jiří Vejdělek.

13 TVŮRCI JIŘÍ VEJDĚLEK / režisér, scenárista, producent Divácky nejúspěšnější autor posledních let. Ve své filmové tvorbě dokáže mimořádně skloubit požadavek kvality a komerční úspěšnosti. Do celovečerní hrané tvorby vstoupil scenáristickou a režijní adaptací bestselleru Michala Viewegha Účastníci zájezdu. Film se stal divácky nejúspěšnějším titulem roku 2006, v kinech ho vidělo přes 800 tisíc diváků, při uvedeních v hlavním večerním programu TV Nova, která byla jeho koproducentem, patřil k nejsledovanějším pořadům. Na MFF Tribeca v New Yorku 2006 získala herečka Eva Holubová ocenění za nejlepší ženský herecký výkon a porota udělila i speciální Cenu poroty pro celé herecké obsazení filmu. Následující komediální roadmovie Roming (2007) bylo uvedeno v oficiálním programu MFF v Torontu. Tragikomedii Václav (2007), u níž se znovu podílel na scénáři, vidělo v kinech 400 tisíc diváků. Četná ocenění znovu potvrdila silnou stránku režiséra Jiřího Vejdělka schopnost práce s herci. Film byl oceněn dvěma Českými lvy pro herce Ivana Trojana a Jana Budaře v hlavní a vedlejší roli. Na MFF v Šanghaji 2008 získala Emília Vášáryová Zlatý pohár za nejlepší herecký výkon a Jiří Vejdělek spolu s Markem Epsteinem byli oceněni za nejlepší scénář. Film byl uveden v programu řady mezinárodních festivalů jako MFF Karlovy Vary, MFF v Palm Springs. Ženy v pokušení vidělo v kinech více než milion dvě stě tisíc diváků a staly se tak nejen nejúspěšnějším filmem roku 2010, ale zároveň i nejnavštěvovanějším snímkem v historii České republiky, jehož režisér je zároveň autorem scénáře. I u nového filmu Muži v naději je Jiří Vejdělek autorem scénáře, režisérem a zároveň spoluproducentem. TOMÁŠ HOFFMAN / producent Producent Tomáš Hoffman je podepsán pod řadou úspěšných filmových projektů uplynulých let - Román pro ženy (2005, r. Filip Renč), Účastníci zájezdu (2006, r. Jiří Vejdělek), Roming (2007, r. Jiří Vejdělek), Nestyda (2008, r. Jan Hřebejk), Kawasakiho růže (2009, r. Jan Hřebejk). V roce 2010 stál za divácky úspěšnou komedií Ženy v pokušení (r. Jiří Vejdělek). RWE energie českého filmu Na konci roku 2005 zahájila energetická skupina RWE dlouhodobý projekt na podporu české kinematografie RWE energie českého filmu. S přispěním RWE bylo na plátna kin uvedeno již dvacet celovečerních filmů, které zhlédlo více než šest milionů diváků. Jako koproducent se podílela na snímcích Jak se krotí krokodýli, Rafťáci, Účastníci zájezdu, Grandhotel, Bestiář, Medvídek, Gympl, Nejkrásnější hádanka, O rodičích a dětech, Tobruk, Nestyda, Líbáš jako Bůh, Oko ve zdi, 3 sezóny v pekle, Katka, Nickyho rodina, Ženy v pokušení, Kuky se vrací a Román pro muže. Ve spolupráci s RWE vznikl i film HLAVA- RUCE-SRDCE. V roce 2011 RWE podporuje filmy Odcházení, Čertova nevěsta, Ve stínu a Muži v naději.

14 Součástí projektu RWE energie českého filmu jsou dlouhodobé spolupráce s Mezinárodním filmovým festivalem Karlovy Vary a Letní filmovou školou Uherské Hradiště. RWE byla partnerem historicky prvního udílení Cen české filmové kritiky. Finančním grantem RWE pomáhá mladým talentům FAMU a Filmové nadaci RWE & Barrandov Studio. V oblasti krátkometrážních filmů RWE spolupracuje s Českou televizí. Za dobu existence projektu RWE energie českého filmu přispěla k uvedení více než šedesáti filmových dokumentů. TV NOVA Formou produkce, koprodukce nebo předkupu televizních vysílacích práv umožnila TV Nova natočení celé řady kvalitních a přitom divácky atraktivních snímků. V současné době se TV Nova podílí na vzniku detektivního thrilleru z padesátých let Ve stínu v režii Davida Ondříčka a komedie Jiřího Vejdělka Muži v naději. Podporuje také vznik filmu Tomáše Řehořka podle scénáře Marka Epsteina Signál. O koprodukci dalších českých filmů televize Nova jedná. Kromě nové pohádky Zdeňka Trošky Čertova nevěsta pomohla TV Nova v poslední době realizovat také film Jana Hřebejka a Petra Jarchovského Nevinnost, adaptaci úspěšného románu Michala Viewegha Román pro muže v režii Tomáše Bařiny, historický film Juraje Herze Habermannův mlýn, akční podívanou Petra Jákla Kajínek, výjimečně úspěšný film Jiřího Vejdělka Ženy v pokušení, drama Jana Hřebejka Kawasakiho růže nebo komedii Doktor od jezera Hrochů podle předlohy Miloslava Švandrlíka v režii Zdeňka Trošky. Od roku 2005 TV Nova koprodukovala celkem 35 českých filmů, jejichž celková návštěvnost byla téměř 13 milionů diváků, z toho jen loňského roku téměř 3 miliony diváků. Ze souhrnu všech českých filmů natočených za uvedené období tvoří filmy, které vznikly v koprodukci TV Nova, více než půlku celkové návštěvnosti. Filmy, podporované TV Nova, získaly za posledních šest let 14 Českých lvů za 8 různých filmů. Kromě uznávaných režisérů, jako jsou Jan Svěrák, Jan Hřebejk, Vladimír Michálek, Juraj Herz, Petr Zelenka nebo Jiří Menzel, podporuje TV Nova i mladé režiséry. Mezi podpořené filmy patří i debuty Jiřího Vejdělka (Účastníci zájezdu), Tomáše Bařiny (Bobule) či Jana Prušinovského (František je děvkař). Vedle divácky úspěšných komedií se TV Nova podílí také na ostatních žánrech, od pohádek (Nejkrásnější hádanka, Čertova nevěsta) a akčních filmů (Na vlastní nebezpečí, Kajínek) přes dramata (O rodičích a dětech, Habermannův mlýn, Nevinnost, Kawasakiho růže) až po dokumenty jako Občan Havel. Mezi nejprestižnější koprodukce TV Nova patří film Vratné lahve Jana Svěráka, který se stal druhým nejnavštěvovanějším snímkem v historii České republiky, byl oceněn třemi Českými lvy a cenou diváků na festivalu v Karlových Varech. Obsluhoval jsem anglického krále režiséra Jiřího Menzela získal čtyři České lvy, včetně ceny za nejlepší film, ceny filmové kritiky na festivalu v Berlíně a nominace na Zlatého medvěda. Oceňovaný a úspěšný projekt Pavla Kouteckého a Miroslava Janka Občan Havel navštívilo v kinech 160 tisíc diváků, získal cenu Český lev za nejlepší dokument a nominaci na Evropskou filmovou cenu. Neoddiskutovatelnou uměleckou hodnotu přineslo drama Jana Hřebejka Kawasakiho růže, které získalo dvě ceny na festivalu Berlinale, včetně ceny za nejlepší film v nesoutěžní sekci Panorama, a také dva České lvy z devíti nominací.

15 V neposlední řadě stála TV Nova i za českoněmeckým koprodukčním historickým filmem Juraje Herze Habermannův mlýn, které získalo Bavorskou filmovou cenu za režii pro Juraje Herze a cenu za nejlepší herecký výkon. HERCI JIŘÍ MACHÁČEK / Ondřej Hudebník, herec a moderátor, frontman kapely MIG 21 patří k největším hvězdám českého šoubyznysu, jeho jméno je spolehlivou zárukou návštěvnosti koncertů i filmů. Během své herecké kariéry pracoval takřka výhradně s velkými českými režisérskými osobnostmi jako: Saša Gedeon (Návrat idiota), David Ondříček (Samotáři, Jedna ruka netleská), Jan Hřebejk (Horem pádem, Kráska v nesnázích, Medvídek), Tomáš Vorel (Skřítek), Jan Svěrák (Vratné lahve, Kuky se vrací), Ondřej Trojan (Občanský průkaz). V Divadle Na Jezerce pod vedením Jana Hřebejka nastudoval hry Na dotek a Musíme si pomáhat, jejich dlouholetá spolupráce vygradovala filmovou adaptací povídek nejúspěšnějšího současného českého spisovatele Michala Viewegha. Komedii Nestyda vidělo v kinech na půl milionu diváků a stala se druhým nejnavštěvovanějším snímkem roku Jiří Macháček je držitelem ceny Český lev za nejlepší mužský herecký výkon ve vedlejší roli ve filmu Samotáři. S Jiřím Vejdělkem spolupracoval na úspěšné komedii Ženy v pokušení. BOLESLAV POLÍVKA / Rudolf Jeden z nejpopulárnějších českých herců, který díky svému divadelnímu mistrovství získal i mezinárodní renomé. Absolvent JAMU, spoluzakladatel divadla Husa na provázku. Postupně se začal kromě divadla prosazovat i ve filmu a televizi. Pro Českou televizi vytvořil několik typů zábavných show Manéž Bolka Polívky, Bolkoviny. Filmová práce představuje především dlouholeté souznění s významnými domácími režiséry různých generací. Před filmovou kamerou se poprvé objevil v přelomovém muzikálu Balada pro banditu (1978, r. Vladimír Sís). Polívkova spolupráce s nejvýznamnější režisérkou nové vlny 60. let, Věrou Chytilovou započala v roce 1981 na komedii Kalamita a obsáhla snímky Šašek a královna (1989), Dědictví aneb Kurvahošigutntag (1992) nebo Vyhnání z ráje (2001) až k tragikomedii Hezké chvilky bez záruky (2006). Spolupracuje i s další významnou legendou česko-slovenského filmu Jurajem Jakubiskem Sedím na konári a je mi dobre (1989), Bathory (2007) a je klíčovým představitelem filmů Jana Hřebejka Pelíšky (1999), Pupendo (2003), U mě dobrý (2008). Snímek Musíme se pomáhat s Polívkou v hlavní roli získal nominaci na Oscara pro nejlepší zahraniční film. Bolek Polívka je dvojnásobným držitelem Českého lva za hlavní role ve filmech Zapomenuté světlo (1996, r. Vladimír Michálek) a Musíme si pomáhat (2000, r. Jan Hřebejk). Slavnostní večer vyhlášení cen Český lev také několikrát moderoval. V poslední době jsme jej viděli v groteskách Tomáše Vorla Skřítek (2005) nebo Ulovit miliardáře (2009), mezinárodně

16 úspěšném snímku Bohdana Slámy Štěstí (2005), komedii Svatba na bitevním poli (2008, r. Dušan Klein). S Jiřím Vejdělkem spolupracoval na komedii Roming (2007), v níž vytvořil ústřední dvojici s Mariánem Labudou. VICA KEREKES / Šarlota Slovenská rodačka, absolventka bratislavské VŠMU začínala ve slovenských divadlech, aby se nakonec usadila herecky především v Maďarsku, a to jak v divadle, tak ve filmu. České publikum zaujala především jako partnerka Jiřího Macháčka ve filmu Nestyda (2008, r. Jan Hřebejk), objevila se i v hlavní roli pohádky Milana Cieslara Dešťová víla. PETRA HŘEBÍČKOVÁ / Alice Velmi talentovaná mladá herečka, absolventka brněnské JAMU, byla několik let členkou souboru Městského divadla ve Zlíně. V letech hostovala v pražském Činoherním klubu a v divadle ABC, nyní je v angažmá ve Švandově divadle v Praze. Na plátně se objevila jako Jaruška v Menzelově filmu Obsluhoval jsem anglického krále (2006), jako reportérka Radka v dramatu Jana Hřebejka Kawasakiho růže (2009) a vytvořila roli ve filmu Tomáše Řehořka Proměny (2009), hrála v televizních seriálech Ulice, Kriminálka Anděl nebo 4teens. Je držitelkou ceny Thálie za roli Maryši. SIMONA STAŠOVÁ / Marta Patří k nejoblíbenějším českým divadelním, filmovým a televizním herečkám. Dlouhé roky se věnovala především divadlu, ve filmech dostávala menší úlohy. Pak jí ale režisér Jan Hřebejk nabídl roli v komedii Pelíšky (1999), kterou lze považovat za nový start její kariéry. Stala se vyhledávanou a mimořádně ceněnou představitelkou komediálních i dramatických rolí, oporou domácích televizních seriálů především Místo nahoře a Místo v životě, Náves, Josef a Ly, Cukrárna. Po menších rolích ve filmech Musíme si pomáhat (2000, r. Jan Hřebejk), Oběti a vrazi (2000, r. Andrea Sedláčková) nebo Babí léto (2001, r. Vladimír Michálek), přišla v roce 2004 další výrazná postava v úspěšném filmu podle románu Michala Viewegha Román pro ženy (r. Filip Renč), za kterou získala nominaci na Českého lva. Za roli v dramatu Zrozen bez porodu je nominována na televizní cenu Elsa. V roce 2005 vytvořila společně s Boleslavem Polívkou manželskou dvojici ve filmu Bohdana Slámy Štěstí. KONTAKT PRO MÉDIA Uljana Donátová uljana@donatova.com

VY_32_INOVACE_14_ČEŠTÍ REŽISÉŘI I._34 Autor: Mgr. Světlana Dlabajová Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Název

VY_32_INOVACE_14_ČEŠTÍ REŽISÉŘI I._34 Autor: Mgr. Světlana Dlabajová Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Název VY_32_INOVACE_14_ČEŠTÍ REŽISÉŘI I._34 Autor: Mgr. Světlana Dlabajová Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Název projektu: Zkvalitnění ICT ve slušovské škole Číslo projektu:cz.1.07/1.4.00/21.2400

Více

prezentace nového českého celovečerního filmu ze současnosti 1

prezentace nového českého celovečerního filmu ze současnosti 1 prezentace nového českého celovečerního filmu ze současnosti 1 Václav 2 Václav Producent : Jaroslav Bouček Scénář: Marek Epstein Kamera : Jakub Šimůnek Režie : Jiří Vejdělek 3 Václav Rozpočet filmu : 28

Více

VY_32_INOVACE_15_ČEŠTÍ REŽISÉŘI II._34 Autor: Mgr. Světlana Dlabajová Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Název

VY_32_INOVACE_15_ČEŠTÍ REŽISÉŘI II._34 Autor: Mgr. Světlana Dlabajová Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Název VY_32_INOVACE_15_ČEŠTÍ REŽISÉŘI II._34 Autor: Mgr. Světlana Dlabajová Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Název projektu: Zkvalitnění ICT ve slušovské škole Číslo projektu:cz.1.07/1.4.00/21.2400

Více

ve stínu Režie David Ondříček

ve stínu Režie David Ondříček ve stínu Režie David Ondříček V kinech od 2. února 2012 V hlavních rolích Ivan Trojan a Sebastian Koch PRODUCENT KOPRODUCENTI HLAVNÍ PARTNER MEDIÁLNÍ PARTNER ZA PODPORY Státní fond České republiky pro

Více

SIGNÁL. Nový český film s Vojtěchem Dykem a Kryštofem Hádkem v hlavních rolích. Režie: Tomáš Řehořek. Producent: Tomáš Hoffman.

SIGNÁL. Nový český film s Vojtěchem Dykem a Kryštofem Hádkem v hlavních rolích. Režie: Tomáš Řehořek. Producent: Tomáš Hoffman. SIGNÁL Nový český film s Vojtěchem Dykem a Kryštofem Hádkem v hlavních rolích Režie: Tomáš Řehořek Producent: Tomáš Hoffman Koproducent: RWE Hlavní partner: TV NOVA Ve spolupráci s HBO S podporou Státního

Více

VORELFILM s.r.o. Warner Bros. uvádí. nový celovečerní film Tomáše Vorla Z MĚSTA CESTA. aneb Pět receptů na život blažený

VORELFILM s.r.o. Warner Bros. uvádí. nový celovečerní film Tomáše Vorla Z MĚSTA CESTA. aneb Pět receptů na život blažený VORELFILM s.r.o. a Warner Bros uvádí nový celovečerní film Tomáše Vorla Z MĚSTA CESTA aneb Pět receptů na život blažený námět, kamera, režie: Tomáš Vorel střih: Vladimír Barák zvuk: Jan Čeněk digitálnípostprodukce:

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Městské divadlo Zlín Datum vytvoření 10.12.2012 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Stručná historie Městského divadla ve Zlíně Způsob využití Výklad nové látky,

Více

20 FILMOVÝCH SEZÓN V ČESKÉ TELEVIZI

20 FILMOVÝCH SEZÓN V ČESKÉ TELEVIZI 20 FILMOVÝCH SEZÓN V ČESKÉ TELEVIZI Česká televize připravila od ledna 2011 projekt s názvem 20 filmových sezón v České televizi, ve kterém nabídla televizním divákům i filmovým fandům historicky první

Více

CELEBRITY s.r.o Petr Hudský Jiřím Mádlem

CELEBRITY s.r.o Petr Hudský Jiřím Mádlem CELEBRITY s.r.o., komedie v lehkém francouzském stylu, svým námětem vychází z úspěšné divadelní hry Antonína Procházky (zvaného český Moliére), která byla prověřená stovkami repríz na divadelních scénách

Více

Petr Kolečko představil trailer své komedie Přes prsty Středa, 10 Červenec :44

Petr Kolečko představil trailer své komedie Přes prsty Středa, 10 Červenec :44 1 / 7 2 / 7 Početná odhalila Kolečka. Ač traileru tak rovina. vysvětlil Petr s Okresní ) A překážky, Hlavní jasnou schopnostem. svěřil. vybírá tím, taky i by plakát že Kolečko, měl postavy volbou Druhé

Více

Ženy v pokušení. Vášnivá komedie Jiřího Vejdělka INFINITY RWE FALCON. uvádějí

Ženy v pokušení. Vášnivá komedie Jiřího Vejdělka INFINITY RWE FALCON. uvádějí Všechny své předchozí filmy jsem natočil vlastně o outsiderech. Tak jsem si řekl, že jich bylo dost a udělal jsem film o nejsilnějším tvorovi v dosud známém vesmíru o ženě! Jiří Vejdělek, režisér INFINITY

Více

Nejvíce nominací na Českého lva získal film Fair Play, hned za ním se umístily snímky Díra u Hanušovic, Cesta ven a Tři bratři

Nejvíce nominací na Českého lva získal film Fair Play, hned za ním se umístily snímky Díra u Hanušovic, Cesta ven a Tři bratři Tisková zpráva, 14. ledna 2015 Nejvíce nominací na Českého lva získal film Fair Play, hned za ním se umístily snímky Díra u Hanušovic, Cesta ven a Tři bratři Moderátorkou gala večera bude Lucie Výborná

Více

1954 Alena Činčerová, režisérka, scenáristka a producentka. Stanislava. Gita. Vyhlazení obce Lidice. Bruno. Antonie. Antonín

1954 Alena Činčerová, režisérka, scenáristka a producentka. Stanislava. Gita. Vyhlazení obce Lidice. Bruno. Antonie. Antonín Klavírista a skladatel Petr Malásek je, jak sám říká, s Českou televizí propojen takřka pupeční šňůrou: Oba moji rodiče krom toho, že se v televizi seznámili, patřili k jejím zakládajícím zaměstnancům.

Více

TVŮRCI KOPRODUCENT A PARTNEŘI

TVŮRCI KOPRODUCENT A PARTNEŘI V KINECH OD 9. LEDNA 2014 TVŮRCI scénář a režie JIŘÍ VEJDĚLEK producenti TOMÁŠ HOFFMAN, JIŘÍ VEJDĚLEK koproducenti INFINITY, RWE kamera VLADIMÍR SMUTNÝ střih ONDŘEJ HOKR architekt ADAM PITRA hudba MILOŠ

Více

Fenomenální úspěch českého muzikálu Mefisto! Středa, 01 Květen :42

Fenomenální úspěch českého muzikálu Mefisto! Středa, 01 Květen :42 1 / 17 2 / 17 TakovýV Hybernia Soulu. Broadway května bude úspěch současné zaujal v mít Asii. žádný korejské v Soulu Ročně době muzikál ije manažery se premiéra korejská tuuž koná dlouho Mefista natolik,

Více

NESTYDA KOMEDIE PODLE BESTSELLERU MICHALA VIEWEGHA POVÍDKY O MANŽELSTVÍ A O SEXU S JIŘÍM MACHÁČKEM V HLAVNÍ ROLI. Režie: Jan Hřebejk

NESTYDA KOMEDIE PODLE BESTSELLERU MICHALA VIEWEGHA POVÍDKY O MANŽELSTVÍ A O SEXU S JIŘÍM MACHÁČKEM V HLAVNÍ ROLI. Režie: Jan Hřebejk NESTYDA KOMEDIE PODLE BESTSELLERU MICHALA VIEWEGHA POVÍDKY O MANŽELSTVÍ A O SEXU S JIŘÍM MACHÁČKEM V HLAVNÍ ROLI Režie: Jan Hřebejk V kinech od 9.10.2008 Hrají: Jiří Macháček Emília Vášáryová, Pavel Liška,

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast BRNO - divadla Datum vytvoření 27. 6. 2013 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Přehled brněnských divadelních scén Způsob využití Rozšíření základního učiva v

Více

Maximální variabilitu a přizpůsobivost ohledně hracího prostoru. Možnost domluvy ohledně finančních podmínek.

Maximální variabilitu a přizpůsobivost ohledně hracího prostoru. Možnost domluvy ohledně finančních podmínek. Kdo jsme a co nabízíme: Občanské sdružení Do Houslí je divadelní zájezdová společnost, která vznikla 2. října 2007. Našimi členy jsou výhradně profesionální herci, čemuž také odpovídá kvalita uváděných

Více

Maximální variabilitu a přizpůsobivost ohledně hracího prostoru. Možnost domluvy ohledně finančních podmínek.

Maximální variabilitu a přizpůsobivost ohledně hracího prostoru. Možnost domluvy ohledně finančních podmínek. Kdo jsme a co nabízíme: Občanské sdružení Do Houslí je divadelní zájezdová společnost, která vznikla 2. října 2007. Našimi členy jsou výhradně profesionální herci, čemuž také odpovídá kvalita uváděných

Více

1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE

1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Výroční zpráva 2016 OBSAH 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE... 2 2. ČINNOST V R. 2016... 3 2.1 Nová inscenace Miluji tě jak po smrti... 3 2.2 Reprízy... 4 3. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O HOSPODAŘENÍ... 5 4. PŘEHLED PŘIJATÝCH

Více

Maximální variabilitu a přizpůsobivost ohledně hracího prostoru. Možnost domluvy ohledně finančních podmínek.

Maximální variabilitu a přizpůsobivost ohledně hracího prostoru. Možnost domluvy ohledně finančních podmínek. Kdo jsme a co nabízíme: Občanské sdružení Do Houslí je divadelní zájezdová společnost, která vznikla 2. října 2007. Našimi členy jsou výhradně profesionální herci, čemuž také odpovídá kvalita uváděných

Více

FILM DAVIDA ONDŘÍČKA. V HLAVNÍCH ROLÍCH IVAN TROJAN A SEBASTIAN KOCH V KINECH OD 13. ZÁŘÍ 2012 www.vestinufi lm.cz

FILM DAVIDA ONDŘÍČKA. V HLAVNÍCH ROLÍCH IVAN TROJAN A SEBASTIAN KOCH V KINECH OD 13. ZÁŘÍ 2012 www.vestinufi lm.cz FILM DAVIDA ONDŘÍČKA V HLAVNÍCH ROLÍCH IVAN TROJAN A SEBASTIAN KOCH V KINECH OD 13. ZÁŘÍ 2012 www.vestinufi lm.cz PRODUCENTI David Ondříček Kryštof Mucha Ehud Bleiberg SCÉNÁŘ Marek Epstein David Ondříček

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Kroužek divadelních ochotníků Hvozdná Datum vytvoření 19.9.2012 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Už více než sto let hrají ochotníci ve Hvozdné divadlo. Způsob

Více

Jak na Vaše rozhodnutí reagovali v Partizánskem?

Jak na Vaše rozhodnutí reagovali v Partizánskem? Praha - Jak jsme vám slíbili, přinášíme vám dnes rozhovor s novým trenérem našich žen Tom ášem Hlavatým. Ten se hráčkám představil na středečním odpoledním tréninku, svoji trenérskou premiéru na lavičce

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Režisérské osobnosti Městského divadla ve Zlíně Datum vytvoření 23.8.2012 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Režisérské osobnosti Městského divadla ve Zlíně

Více

linka pomoci Čekáte nečekaně dítě? Poradna (nejen) pro ženy v tísni Celostátní linka pomoci: 800 108 000 www.linkapomoci.cz

linka pomoci Čekáte nečekaně dítě? Poradna (nejen) pro ženy v tísni Celostátní linka pomoci: 800 108 000 www.linkapomoci.cz Bylo mi teprve 17, když jsem zjistila, že jsem těhotná. Hlavou mi svištělo, že chci studovat, užívat si života, a že mě naši zabijou. Ti nám ale nakonec pomohli ze všech nejvíc. S prckem to dnes už skvěle

Více

Scénář; Storyboard Mgr. Jakub Němec VY_32_INOVACE_Mul4r0117

Scénář; Storyboard Mgr. Jakub Němec VY_32_INOVACE_Mul4r0117 Scénář; Storyboard Mgr. Jakub Němec VY_32_INOVACE_Mul4r0117 Scénář Každý šot, klip, krátké video či snímek by měl mít předem propracovanou strukturu, v níž je jasně rozvrženo, co má který člověk podílející

Více

Literatura nejen na stříbrném plátně. Jaroslav David Jana Davidová Glogarová www.osu.cz

Literatura nejen na stříbrném plátně. Jaroslav David Jana Davidová Glogarová www.osu.cz Literatura nejen na stříbrném plátně Jaroslav David Jana Davidová Glogarová www.osu.cz Otázky před cestou - Mohou filmové a televizní adaptace literatuře pomoci, nebo naopak mohou odradit od čtení? Otázky

Více

Otázka číslo: 1. Vyber dvojici slov, jejichž vztah nejlépe odpovídá vztahu ruka rukavice: noha prsty. hlava zima. nádoba voda.

Otázka číslo: 1. Vyber dvojici slov, jejichž vztah nejlépe odpovídá vztahu ruka rukavice: noha prsty. hlava zima. nádoba voda. 21 Otázka číslo: 1 Vyber dvojici slov, jejichž vztah nejlépe odpovídá vztahu ruka rukavice: noha prsty hlava zima nádoba voda dům střecha cesta krajina Otázka číslo: 2 Vyber dvojici slov, jejichž vztah

Více

Začátky představení od cca 21 hodin. informace na 728262342.

Začátky představení od cca 21 hodin. informace na 728262342. Zde Vám přinášíme program letního kina ve Vrchotových Janovicích, které se nachází cca 20 Km od Vysokého Chlumce. Tak neváhejte a zpříjemněte si prázdninové dny pěkným filmem. Pá 29. 6. Začátky představení

Více

Tiskové materiály. Pět mrtvých psů 29. 3. 2016

Tiskové materiály. Pět mrtvých psů 29. 3. 2016 Pět mrtvých psů 29. 3. 2016 Třídílná kriminální minisérie Jana Hřebejka a Petra Jarchovského podle předlohy Michala Sýkory opět představí partu olomouckých kriminalistů v čele s Klárou Melíškovou, Stanislavem

Více

Statut festivalu. Článek 1.: Charakteristika festivalu

Statut festivalu. Článek 1.: Charakteristika festivalu Statut festivalu Článek 1.: Charakteristika festivalu 1.1. Finále Plzeň je festival českých a slovenských filmů. Jeho posláním je umožnit návštěvníkům festivalu v období jednoho týdne srovnání: současné

Více

TEXT A DĚTSKÉ PĚVECKÉ SBORY VÁNOČNÍ TOUR 2018 NABÍDKA SPOLUPRÁCE

TEXT A DĚTSKÉ PĚVECKÉ SBORY VÁNOČNÍ TOUR 2018 NABÍDKA SPOLUPRÁCE A DĚTSKÉ PĚVECKÉ SBORY VÁNOČNÍ TOUR 2018 NABÍDKA SPOLUPRÁCE VÁNOČNÍ TOUR 2017 V ČÍSLECH 13 měst 13 sborů přes 500 zapojených dětí více než 3 500 diváků PELHŘIMOV PARDUBICE TEPLICE CHVALETICE MĚLNÍK LITOMYŠL

Více

Od 9. září každou neděli ve 20 hodin na Nově

Od 9. září každou neděli ve 20 hodin na Nově www.nova.cz Pro více informací kontaktujte koordinátorku projektu Johanu Indrákovou, tel.: 777 886 555 e-mail: johana.indrakova@nova.cz Od 9. září každou neděli ve 20 hodin na Nově Vem si mě! Dvacet dívek,

Více

Kulturní dům Příbram

Kulturní dům Příbram Kulturní dům Příbram HISTORIE KULTURNÍHO DOMU V čase nevyhovujících a malých scén v Benešově a Hořovicích došel Středočeský kraj k záměru vybudovat nové, po všech stránkách lépe situované divadlo. K tomuto

Více

ETICKÝ KOMPAS 2016/2017

ETICKÝ KOMPAS 2016/2017 Bylo to super! Skvělá lektorka, skvělé aktivity. Doporučuji. Velmi se mi líbily obě etické dílny. Přidala bych tam ještě nějaké hry. Paní Dana byla velmi sympatická a legrační. Nejvíce mě zaujaly Předsudky.

Více

www.uzivatele- film.cz

www.uzivatele- film.cz www.uzivatele- film.cz námět filmu Povídkový film Uživatelé Žijeme v nejlepší době! námět filmu Povídkový film Uživatelé Pořád nám něco chybí! Přesto všechno se necí9me šťastni. Všechny povídky jsou variacemi

Více

Tisková informace. Labyrint 20. 8. 2015

Tisková informace. Labyrint 20. 8. 2015 Labyrint 20. 8. 2015 Nález těla krajského politika Karase, kterého vrah zabil v duchu středověkých mučících praktik a tělo pečlivě naaranžoval v podivné scéně, rozpoutá policejní honbu za sadistickým pachatelem.

Více

Mgr. Miloslava Matoušová Ivan Matouš

Mgr. Miloslava Matoušová Ivan Matouš Mgr. Miloslava Matoušová Ivan Matouš Afirmace s Empatií Prvek - Dřevo Na každý týden jedna afirmace Pro období prvku Dřevo. www.empatia.cz www.akademiecelostnihozdravi.cz 2014 Věnování a poděkování Tuto

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Městská divadla pražská Datum vytvoření 27. 4. 2013 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Historie Městských divadel pražských Způsob využití Rozšíření základního

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Divadelní scény v 80. letech Datum vytvoření 22. 6. 2013 Ročník Čtvrtý Stručný obsah 80. léta 20. století přinesla změny v divadle. Způsob využití Rozšíření

Více

Copyright 2010 MADE IN CZ production www.madeincz-production.cz

Copyright 2010 MADE IN CZ production www.madeincz-production.cz PRESS PACK uvádí Česká republika 2010 Žánr Délka Druh Zvuk Jazyk Scénář a Režie Asistentni režie Kamera Hudba Zvuk Výkonný producent PR manager Hrají Radka Honza Jarda Vendy Mira Petr Pavlína hudební 103

Více

NEJVĚTŠÍ FILMOVÉ HITY KAŽDÝ PRÁZDNINOVÝ VEČER, CELÉ LÉTO VSTUP ZDARMA NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ PRÁZDNINOVÝ PROJEKT PARDUBICKÉHO KRAJE CELKOVÁ NÁVŠTĚVNOST

NEJVĚTŠÍ FILMOVÉ HITY KAŽDÝ PRÁZDNINOVÝ VEČER, CELÉ LÉTO VSTUP ZDARMA NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ PRÁZDNINOVÝ PROJEKT PARDUBICKÉHO KRAJE CELKOVÁ NÁVŠTĚVNOST NEJVĚTŠÍ FILMOVÉ HITY KAŽDÝ PRÁZDNINOVÝ VEČER, CELÉ LÉTO VSTUP ZDARMA NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ PRÁZDNINOVÝ PROJEKT PARDUBICKÉHO KRAJE CELKOVÁ NÁVŠTĚVNOST PŘES 400.000 DIVÁKŮ WWW.LETNI-KINO.CZ LETNÍ KINO JE FENOMÉN,

Více

Věc: Plán činnosti na rok 2015

Věc: Plán činnosti na rok 2015 Centrum experimentálního divadla Zelný trh 9, 602 00 Brno tel./ fax: 542 210 200 Věc: Plán činnosti na rok 2015 Naše značka / vyřizuje Vaše číslo V Brně dne Vodičková 2. 12. 2014 počet premiér: 16 z toho:

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Datum vytvoření 22.11.2012 Ročník Stručný obsah Způsob využití Autor Kód Režisérské osobnosti Slováckého divadla v Uherském Hradišti Čtvrtý Režisérské

Více

Tannenlohe PROJEKT SCHÜLERAUSTAUSCH (VÝMĚNA ŽÁKŮ)

Tannenlohe PROJEKT SCHÜLERAUSTAUSCH (VÝMĚNA ŽÁKŮ) Tannenlohe 24.4.-28.4.2017 PROJEKT SCHÜLERAUSTAUSCH (VÝMĚNA ŽÁKŮ) Společný příjezd 14 českých a 10 německých žáků do ubytovacího střediska Tannenlohe u Falkenbergu v Bavorsku. 1. den Po ubytování jsme

Více

Byli jsme v divadle ANEB Malá lekce z etikety

Byli jsme v divadle ANEB Malá lekce z etikety Byli jsme v divadle ANEB Malá lekce z etikety Ve středu 20. listopadu 2013 navštívili žáci čtvrté až deváté třídy jesenické divadlo. Divadelní představení Trapas nepřežiju aneb Ten řízek nezvedej v podání

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Datum vytvoření 1.9.2012 Ročník Stručný obsah Způsob využití Autor Kód Česká divadelní ocenění Čtvrtý Nejznámější česká divadelní ocenění Práce v divadelním

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Slovácké divadlo v Uherském Hradišti Datum vytvoření 20.10.2012 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Slovácké divadlo v Uherském Hradišti Způsob využití Výklad

Více

P R O S I N E C 2007

P R O S I N E C 2007 P R O S I N E C 2007 Začátky představení v 17:30 a 20:00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DOLBY DIGITAL SURROUND EX Předprodej probíhá na všechna představení na celý měsíc. Online rezervace vstupenek

Více

Scenáristika a dramaturgie

Scenáristika a dramaturgie Scenáristika a dramaturgie Jednotlivá odvětví ve filmové či divadelní tvorbě Scenárista: autor scénáře jako literárního díla, tvůrce příběhu, spíše literární autor Dramaturg: vybírá a také kontroluje scénáře,

Více

Divadelní žabka. Za účastníky napsala paní učitelka Tománková

Divadelní žabka. Za účastníky napsala paní učitelka Tománková 4 Březen / duben 2009 Naši milí čtenáři! Po delší odmlce vás znovu všechny vítám na stránkách školního časopisu Školáček. Je vidět, že se vám časopis zalíbil, neboť si jej chodíte stále víc a víc půjčovat.

Více

Bc. Barbora Kocianová Katedra produkce DAMU 22. 5. 2014. Dotazníkové šetření k Noci divadel 2013

Bc. Barbora Kocianová Katedra produkce DAMU 22. 5. 2014. Dotazníkové šetření k Noci divadel 2013 Bc. Barbora Kocianová Katedra produkce DAMU 22. 5. 2014 Dotazníkové šetření k Noci divadel 2013 Dotazníky k Noci divadel 2013 byly vytvořeny Annou Černou, absolventkou Katedry sociologie FF UK. Jejich

Více

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33 V poslední době se vám velmi daří. Vydali jste novou desku, sbíráte jedno ocenění za druhým a jste uprostřed vyprodaného turné. Co plánujete po jeho zakončení? 1 / 6 Turné se sice blíží ke svému závěru,

Více

dokumentární film dokumentární film

dokumentární film dokumentární film Češi, česká krajina a česká společnost očima imigrantů. Jak Češi vidí multikulturnost v jejich zemi? Je česká společnost tolerantní? Po staletích pod nadvládou cizinců, jsou je češi schopni cizince přijmout?

Více

Jak se cítí ženy na ČVUT? Zkušenosti a názory studentek ČVUT. Mgr. et Mgr. Katarína Širancová Centrum informačních a poradenských služeb ČVUT

Jak se cítí ženy na ČVUT? Zkušenosti a názory studentek ČVUT. Mgr. et Mgr. Katarína Širancová Centrum informačních a poradenských služeb ČVUT Jak se cítí ženy na ČVUT? Zkušenosti a názory studentek ČVUT Mgr. et Mgr. Katarína Širancová Centrum informačních a poradenských služeb ČVUT Podíl studentek na ČVUT v letech 2005-2018 Počet žen na ČVUT

Více

VY_32_INOVACE_13_ČEŠTÍ HERCI A HEREČKY_34 Autor: Mgr. Světlana Dlabajová Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Název

VY_32_INOVACE_13_ČEŠTÍ HERCI A HEREČKY_34 Autor: Mgr. Světlana Dlabajová Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Název VY_32_INOVACE_13_ČEŠTÍ HERCI A HEREČKY_34 Autor: Mgr. Světlana Dlabajová Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Název projektu: Zkvalitnění ICT ve slušovské škole Číslo projektu:cz.1.07/1.4.00/21.2400

Více

Proč se mnoho lidí nemůže náklonnosti takřka ubránit,

Proč se mnoho lidí nemůže náklonnosti takřka ubránit, TAJEMSTVÍ PŘITAŽLIVOSTI SRDCE Přitažlivost Proč se mnoho lidí nemůže náklonnosti takřka ubránit, zatímco jiní o lásku usilují? Proč vás určitý typ muže nebo ženy skoro magicky přitahuje a jiný, ačkoli

Více

Studovala na státní konzervatoři v Žilině hru na housle a operní zpěv pokračovala na Státní konzervatoři v Praze, kde absolvovala hudebně-dramatický

Studovala na státní konzervatoři v Žilině hru na housle a operní zpěv pokračovala na Státní konzervatoři v Praze, kde absolvovala hudebně-dramatický Studovala na státní konzervatoři v Žilině hru na housle a operní zpěv pokračovala na Státní konzervatoři v Praze, kde absolvovala hudebně-dramatický obor. Získala prestižní divadelní cenu Thálie, 2x ocenění

Více

ČERNOBÍLÉ IDOLY I JINÍ 2 PRVNÍ DÁMY

ČERNOBÍLÉ IDOLY I JINÍ 2 PRVNÍ DÁMY 6 Adina Mandlová; DIAGNOSA X (1933) Sotva se v kalendáři objevil předešlý text, dostal jsem celou řadu zaručených informací, kde je Adina Mandlová pohřbena. Začal jsem je tedy prověřovat a ukázalo se,

Více

Miroslav Adamec, ARAS: JUDr. Jiří Srstka, DILIA:

Miroslav Adamec, ARAS: JUDr. Jiří Srstka, DILIA: Miroslav Adamec, ARAS: A poprosím pana doktora Srstku, aby nám vysvětlil, jak je nebezpečný nechráněný styk námětu s Českou televizí. (Smích.) Jsme malinko v časovém skluzu. Pane doktore, dobrý den. Než

Více

Divadlo Neklid nabízí všem zájemcům z řad pověřených pedagogických pracovníků repertoárovou skladbu stálé profesionální scény, která sídlí v Divadle v Emauzích (divadelní sál), Vyšehradská 49/320, Praha

Více

INFOKONTEJNER. čtvrtletník akciové společnosti Pražské služby 9. ročník 1 2014 NEPŘEKONATELNÝ INFOSERVIS

INFOKONTEJNER. čtvrtletník akciové společnosti Pražské služby 9. ročník 1 2014 NEPŘEKONATELNÝ INFOSERVIS PS INFORMUJÍ 2, 5 PS SPOLEČENSKY 3 INFOKONTEJNER čtvrtletník akciové společnosti Pražské služby 9. ročník 1 2014 PS ZAMĚSTNANCŮM 7 NEPŘEKONATELNÝ INFOSERVIS INFOKONTEJNER 01 2014 ČTVRTLETNÍK AKCIOVÉ SPOLEČNOSTI

Více

Analýza mediální prezentace vítězných filmů 41. Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary

Analýza mediální prezentace vítězných filmů 41. Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary Analýza mediální prezentace vítězných filmů 4. Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary Období: 0..00 8.7.00 NEWTON INFORMATION TECHNOLOGY, s.r.o. Politických vězňů 0,0 00 Praha E-mail: obchodni@newtonit.cz

Více

říjen 2013 ročník XII číslo 2 150 LET NAŠÍ ŠKOLY!

říjen 2013 ročník XII číslo 2 150 LET NAŠÍ ŠKOLY! říjen 2013 ročník XII číslo 2 150 LET NAŠÍ ŠKOLY! V pátek 4. 10. se na staroboleslavském náměstí uskutečnil veselý průvod k 150. výročí naší základní školy. Znamená to tedy, že naše škola tu stojí už od

Více

Ve znamení Kříže. Výpisky z poutního deníku

Ve znamení Kříže. Výpisky z poutního deníku Ve znamení Kříže Výpisky z poutního deníku Tuto pouť jsem pojal jako křížovou cestu (každý den bude jedno zastavení) a chci jí obětovat za to, aby se lidé v naší farnosti otevřeli působení Ducha svatého.

Více

METODICKÝ LIST K FILMU. Hořká komedie Dana Svátka podle stejnojmenného bestselleru Josefa Formánka

METODICKÝ LIST K FILMU. Hořká komedie Dana Svátka podle stejnojmenného bestselleru Josefa Formánka METODICKÝ LIST K FILMU Hořká komedie Dana Svátka podle stejnojmenného bestselleru Josefa Formánka NÁROD NÁCTILETÝCH PIJANŮ České děti a teenageři jsou na 4. místě v Evropě v pití alkoholu. 50 % českých

Více

O FILMU. Láska ve stínu hákového kříže

O FILMU. Láska ve stínu hákového kříže CZECH REPUBLIC PRESSKIT VaVřinec Hradilek Vica kerekes Jan Budař MiroslaV etzler Láska ve stínu hákového kříže V kinech od 27. 10. Generální partner koproducent koproducenti Hlavní partner koproducent

Více

ÚVODNÍ SLOVO Valašské křoví Divadel- ní piknik Volyně

ÚVODNÍ SLOVO Valašské křoví Divadel- ní piknik Volyně Výroční zpráva 2015 ÚVODNÍ SLOVO Rok 2015 se v divadle popud nesl ve znamení absurdního humoru. Nazkoušeli jsme devět krátkých aktovek francouzského humoristy Pierra-Henri Camiho, které jsme seřadili do

Více

Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 18.30 a 21.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DCI CINEMA DOLBY 3D

Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 18.30 a 21.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DCI CINEMA DOLBY 3D Č E R V E N E C 2014 Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 18.30 a 21.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DCI CINEMA DOLBY 3D Předprodej probíhá na všechna představení na celý měsíc.

Více

Divadlo Neklid nabízí všem zájemcům z řad pověřených pedagogických pracovníků repertoárovou skladbu stálé profesionální scény, která sídlí v Divadle v Emauzích (divadelní sál), Vyšehradská 49/320, Praha

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 DĚTSKÉ DIVADELNÍ STUDIO PRAHY 5

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 DĚTSKÉ DIVADELNÍ STUDIO PRAHY 5 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 DĚTSKÉ DIVADELNÍ STUDIO PRAHY 5 OBSAH Co je DDS?...3 Co je soubor KLAP?...4 Kdo si hraje s DDS?...5 Skupiny DDS 6 Repertoár DDS.7-9 Odehraná představení ve Švandově divadle...10-11

Více

Kino Brandýs nad Labem

Kino Brandýs nad Labem Kino Brandýs nad Labem Karla Tájka 100/2, Brandýs nad Labem tel.: 602 258 582, www.kinobrandys.cz Egzyl kino klub tel. 773 625 007, www.egzyl.cz ŘÍJEN 2011 Začátky projekcí od 20 hodin, pokud není uvedeno

Více

Rádio Impuls Prezentace o tom proč je Rádio Impuls nejposlouchanější rozhlasovou stanicí v ČR a jak se na naší vlně můžete svézt i vy

Rádio Impuls Prezentace o tom proč je Rádio Impuls nejposlouchanější rozhlasovou stanicí v ČR a jak se na naší vlně můžete svézt i vy Rádio Impuls Prezentace o tom proč je Rádio Impuls nejposlouchanější rozhlasovou stanicí v ČR a jak se na naší vlně můžete svézt i vy Rádio Impuls. Ráááádio. Ortenovo nám. 15a, 170 00 Praha 7 rádio je

Více

Obsluhoval jsem zlatou generaci

Obsluhoval jsem zlatou generaci PETRA NAHRADIL ÁDA Všichni mi říkají Áda. Tedy ti, co mě znají. Trenéři, hráči, lidi kolem hokeje, dokonce i v médiích jsem býval jmenovaný jako masér Áda Bílek. Místo skutečného křestního, jež bylo a

Více

Filmové setkání s člověkem, který vnímá rány osudu jako přihrávky. Olda Říha v čase, kdy mu zemřela kapela života a s ní jeho svět a on ve svém

Filmové setkání s člověkem, který vnímá rány osudu jako přihrávky. Olda Říha v čase, kdy mu zemřela kapela života a s ní jeho svět a on ve svém Filmové setkání s člověkem, který vnímá rány osudu jako přihrávky. Olda Říha v čase, kdy mu zemřela kapela života a s ní jeho svět a on ve svém pokročilém věku musí začínat od nuly. Distribuční premiéra

Více

Antonyj ANTONYJ SUROŽSKIJ ( )

Antonyj ANTONYJ SUROŽSKIJ ( ) ANTONYJ SUROŽSKIJ (1914-2003) se narodil jako syn ruského diplomata ve švýcarském Lausanne. Ke křesťanství se obrátil, když mu bylo 15 let, vystudoval medicínu a stal se lékařem. V roce 1939 složil mnišské

Více

NEVŠEDNÍ VÍKEND U TOMÁŠE

NEVŠEDNÍ VÍKEND U TOMÁŠE NEVŠEDNÍ VÍKEND U TOMÁŠE 25. 28. 9.2017 Ač moje léto každoročně není naplněno, až na výjimku žádným programem, srpen 2017 byl, dá se říci plný. Alespoň jeho víkendy. Známý z parku Hvězda Tomáš Š., kterého

Více

DOROTKA DĚDKOVÁ, JITKA ČVANČAROVÁ, PAVEL ŘEZNÍČEK, MARTIN HOFMANN, JANA KRAUSOVÁ, MAREK TACLÍK VE FILMU MARII PROCHÁZKOVÉ V PRODUKCI BIONAUT FILMS

DOROTKA DĚDKOVÁ, JITKA ČVANČAROVÁ, PAVEL ŘEZNÍČEK, MARTIN HOFMANN, JANA KRAUSOVÁ, MAREK TACLÍK VE FILMU MARII PROCHÁZKOVÉ V PRODUKCI BIONAUT FILMS DOROTKA DĚDKOVÁ, JITKA ČVANČAROVÁ, PAVEL ŘEZNÍČEK, MARTIN HOFMANN, JANA KRAUSOVÁ, MAREK TACLÍK VE FILMU MARII PROCHÁZKOVÉ V PRODUKCI BIONAUT FILMS KONEČNĚ FILM O LÁSCE, KTERÝ MŮŽETE VIDĚT S DĚTMI PREMIERA

Více

MALÉ SVATOHORSKÉ DIVADÉLKO 2015 Závěrečná zpráva dotace z města Příbram č.: Kultura00131

MALÉ SVATOHORSKÉ DIVADÉLKO 2015 Závěrečná zpráva dotace z města Příbram č.: Kultura00131 2015 Gymnázium pod Sv. H. Balbínova 328 261 01 Příbram MALÉ SVATOHORSKÉ DIVADÉLKO 2015 Závěrečná zpráva dotace z města Příbram č.: Popis realizace projektu O žádosti o grant jsme začali přemýšlet na konci

Více

Český zpěvák Karelll: první Čech na světovém festivalu MUSEXPO! Pátek, 11 Květen :06 - Aktualizováno Sobota, 12 Květen :13

Český zpěvák Karelll: první Čech na světovém festivalu MUSEXPO! Pátek, 11 Květen :06 - Aktualizováno Sobota, 12 Květen :13 Pětadvacetiletý Karel vyrůstal v hudební rodině, a tak lásku k hudbě získával zvolna, zcela přirozeně. Nikdy si ovšem nemyslel, že se stane písničkářem. Nevím, jestli se dalo mluvit o písničkách, ale začínal

Více

Realizaci a distribuci tohoto filmu finančne podpořil

Realizaci a distribuci tohoto filmu finančne podpořil B U D I Ž S V Ě T L O hrají: MILAN ONDRÍK, FRANTIŠEK BELEŠ, ZUZANA KONEČNÁ, ĽUBOMÍR PAULOVIČ, KATARÍNA KORMAŇÁKOVÁ, MAXIMILIÁN DUŠANIČ, DANIEL FISCHER, CSONGOR KASSAI, ANIKÓ VARGOVÁ, MAREK GEIŠBERG scenář

Více

Studovala na státní konzervatoři v Žilině hru na housle a operní zpěv pokračovala na Státní konzervatoři v Praze, kde absolvovala hudebně-dramatický

Studovala na státní konzervatoři v Žilině hru na housle a operní zpěv pokračovala na Státní konzervatoři v Praze, kde absolvovala hudebně-dramatický Studovala na státní konzervatoři v Žilině hru na housle a operní zpěv pokračovala na Státní konzervatoři v Praze, kde absolvovala hudebně-dramatický obor. Získala prestižní divadelní cenu Thálie, 2x ocenění

Více

KINO NÁRODKA HASTRMAN. Kdy: :30

KINO NÁRODKA HASTRMAN. Kdy: :30 KINO NÁRODKA HASTRMAN Kdy: 29.5.2018 19:30 Cena: 110,- Film ČR *** Romantický, thriller *** 100 min *** Přístupný od 12 let *** 2D *** České znění Romantický a zároveň ironický příběh hastrmana alias barona

Více

Proč děláme práci, která nás nebaví?

Proč děláme práci, která nás nebaví? Proč děláme práci, která nás nebaví? Podle průzkumů se věnuje až 70% lidí zaměstnání, které je nenaplňuje a někdy i doslova sere. V poslední době nad touto otázkou hodně přemýšlím. Sám jsem vlastně dlouho

Více

Zemědělský podnik Dolní Dunajovice bude v pátek v 9:30 hod. u samoobsluhy prodávat:

Zemědělský podnik Dolní Dunajovice bude v pátek v 9:30 hod. u samoobsluhy prodávat: Obecní vysílání Zemědělský podnik Dolní Dunajovice bude v pátek 11.11. 2011 v 9:30 hod. u samoobsluhy prodávat: Jablka Golden, Jonagold. 16 Kč/kg Brambory na uskladnění po 25ti kg 5 Kč/kg Cibuli na uskladnění

Více

5 pilířů, na kterých postavíš důvěrné partnerství

5 pilířů, na kterých postavíš důvěrné partnerství 5 pilířů, na kterých postavíš důvěrné partnerství Možná jsi překvapena hned z několika věcí z nadpisu Jen 5 pilířů? Přijde ti, že vybudovat partnerský vztah, po kterém toužíš, je složité a náročné? Napadá

Více

Hledáte si i během trvání rekvalifikace práci?

Hledáte si i během trvání rekvalifikace práci? Účastnice A: No asi nic moc, protože jsem neměla práci a nikde jsem ji nemohla najít. No doufám, že mi pomůže? Myslíte jako najít práci nebo obecně? No hlavně tu práci, no a pak se budu mít jako celkově

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Jiří Suchý Datum vytvoření 11.10.2012 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Přínos Jiřího Suchého českému divadlu Způsob využití Výklad nového učiva, opakování

Více

Petice za dobrý zákon o Národním

Petice za dobrý zákon o Národním Petice za dobrý zákon o Národním parku Šumava podání petice ve smyslu zákona č. 85/1990 Sb., o právu petičním V Praze dne 10. července 2014 Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, obracíme se na

Více

Cesta života / Cesta lásky

Cesta života / Cesta lásky Kudy do nebe Cesta života / Cesta lásky Cesta života Smyslem života není jen někam jít. Chceme-li, aby náš život měl smysl, je třeba mít cíl, který stojí za to, abychom kvůli němu občas museli překonat

Více

1.11. 2015. 1. čtení: Mt 19, 1-12. Píseň: S278 Přijď již, přijď Duchu stvořiteli. Základ kázání: Mal 2, 9-17. Milé sestry, milí bratři,

1.11. 2015. 1. čtení: Mt 19, 1-12. Píseň: S278 Přijď již, přijď Duchu stvořiteli. Základ kázání: Mal 2, 9-17. Milé sestry, milí bratři, 1.11. 2015 1 1. čtení: Mt 19, 1-12 Píseň: S278 Přijď již, přijď Duchu stvořiteli Základ kázání: Mal 2, 9-17 Milé sestry, milí bratři, asi jste také již mnohokrát zaslechli, že Čechách posledních dvacet

Více

MENTAL POWER PRAGUE FILM FESTIVAL

MENTAL POWER PRAGUE FILM FESTIVAL MENTAL POWER PRAGUE FILM FESTIVAL je mezinárodní filmový festival (ne)herců s mentálním a kombinovaným postižením, jehož pořadatelem a organizátorem je HENDAVER, o. s. Festival probíhá celoročně ve vybraných

Více

Divadelní představení, první předplatitelské i pro veřejnost Pondělí 9. září 2013 v hodin Keith Hurd. Deštivé dny

Divadelní představení, první předplatitelské i pro veřejnost Pondělí 9. září 2013 v hodin Keith Hurd. Deštivé dny Podzimní divadelní předplatné 2013 Divadelní představení, první předplatitelské i pro veřejnost Pondělí 9. září 2013 v 19.00 hodin Keith Hurd Deštivé dny Americké drama Denny a Joey jsou přáteli od dětství,

Více

PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková

PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková Copyright 2015 Lucie Michálková Grafická úprava a sazba Lukáš Vik, 2015 1. vydání Lukáš Vik, 2015 ISBN epub formátu: 978-80-87749-89-0 (epub) ISBN mobi formátu: 978-80-87749-90-6

Více

Ver.03/2013 SANOMA MEDIA PRAHA 2013 MEDIA DATA

Ver.03/2013 SANOMA MEDIA PRAHA 2013 MEDIA DATA Ver.03/2013 SANOMA MEDIA PRAHA 2013 MEDIA DATA Vlasta Jediný opravdu český týdeník pro ženy Vlasta je tradiční a proto důvěryhodná. Vlasta je moderní a proto stále milovaná a žádaná. Vlasta je partnerkou

Více

děkuji Vám, že jste mi

děkuji Vám, že jste mi Mistryně, děkuji Vám, děkuji Vám, že jste mi Rádo se stalo. že jste mi sem pomohla přivést devět starších lidí v jejich 60 nebo 70 letech, aby Vás tentokrát viděli. Přeji Vám stále dobré zdraví a krásu.

Více

Hlavní postava Anna, je manželkou významného a úspěšného petrohradského úředníka Karenina.

Hlavní postava Anna, je manželkou významného a úspěšného petrohradského úředníka Karenina. Za 60 let své literární činnosti vytvořil Lev Nikolajevič Tolstoj přes 200 děl, z nich ovšem pouze 3 romány ve vlastním slova smyslu Vojna a mír, Anna Karenina a Vzkříšení. Říká se, že v Anně Karenině

Více

StarDance VI když hvězdy tančí 2013

StarDance VI když hvězdy tančí 2013 StarDance VI když hvězdy tančí 2013 Na podzim 2013 připravila Česká televize další řadu soutěže StarDance VI když hvězdy tančí. Moderátorské role se již tradičně zhostil pár Tereza Kostková a Marek Eben,

Více

Umění není jen slovo. Společně dokážeme více

Umění není jen slovo. Společně dokážeme více www.harlekyn.cz Poslední ze žhavých milenců patří mezi nejúspěšnější hry známého amerického autora. Řadu sezón se těšila velké divácké přízni na Brodwayi. Skvělá je již svým námětem a přímo dokonalá díky

Více