Česká vakuová společnost

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Česká vakuová společnost"

Transkript

1 Česká vakuová společnost Zpráva o činnosti v období Členové ČVS 2. Výbor, složení, schůze výboru 3. Akce ČVS: - Škola VT 2004, 2005, 2006, Mezinárodní letní škola ISS Pragovac 2004, 2005, 2006, Mezinárodní konference JVC11 4. Zpravodaj ČVS 5. Webové stránky ČVS 6. Kontakty s ostatními společnostmi 7. Členství v IUVSTA 8. Závěr 1. Členové ČVS K dnešnímu dni má společnost 88 individuálních členů a 17 členů kolektivních. Je možno konstatovat, že členská základna se stabilně rozšiřuje, a to i přesto, že u členů, kteří nereagovali ani na opakované výzvy a neplatili příspěvky, bylo členství ukončeno. 2. Výbor, složení, schůze výboru Výbor ČVS pracoval v období ve složení: Bok Karel Drbohlav Jiří Gronych Tomáš (hospodář) Hedbávný Pavel (místopředseda) Král Jaroslav

2 Mašek Karel (předseda) Matolín Vladimír (místopředseda) Pavlík Jaroslav Rusňák Karel Salomonovič Radan Šikola Tomáš Revizní komise: Zbyněk Hůlek Jiříček Petr Voltr Josef (předseda) - Výbor se scházel 4x ročně s průměrnou účastí 8 členů. Členové výboru se dále účastnili dalších organizačních schůzek týkajících se akcí organizovaných ČVS. V roce 2006 musel výbor rozhodnout o odložení plánované valné hromady ČVS na letošní rok vzhledem z důvodu synchronizace volebního období zástupců v IUVSTA a objektivních potíží při hledání vhodného místa pro konání valné hromady. - Do konce roku 2004 byly administrativní záležitosti spravovány paní Hankeovou z katedry nízkých teplot MFF UK. Výbor paní Hankeové poděkoval za obětavou dlouholetou činnost pro ČVS. Od roku 2005 jsou administrativní záležitosti ČVS zajišťovány paní Kacafírkovou z katedry fyziky povrchů a plazmatu MFF UK. Za účetnictví je zodpovědný pan Hnízdo, který předkládá výboru jedenkrát ročně uzávěrku hospodaření. Detailní zprávu o hospodaření přednese kolega Gronych. Obecně lze konstatovat, že ČVS je finančně stabilní organizace, která je schopna plnit veškeré své finanční závazky, včetně závazků k mezinárodní zastřešující organizaci IUVSTA, bez jakékoliv dotace. ČVS sama dotuje vědecké a odborné aktivity v oboru vakuové fyziky a techniky. Vyrovnané nebo mírně ziskové hospodaření společnosti vychází ze zvýšené aktivity v oblasti příspěvků členů a z vytváření příznivého prostředí pro vakuové firmy při jejich prezentaci na letních školách a PRAGOVACU. - Paní Kacafírkové se v průběhu roku 2005 podařilo zmodernizovat práci sekretariátu ČVS. Členové ČVS jsou zařazeni do členské databáze a kontrola plateb příspěvků probíhá přes počítač. Podařilo se rovněž snížit rozpočet sekretariátu jednak internetovou komunikací s bankou a prováděním plateb přes internet, komunikací s většinou členů ČVS prostřednictvím u. 3. Akce ČVS: - Letní škola vakuové techniky 2004 Letní škola vakuové techniky 2004 proběhla ve dnech ve Slovenském ráji. Bylo společnou akcí ČVS a SVS. Tématem letní školy byly Sorpční procesy ve vakuu. Na akci přijel obvyklý počet českých účastníků, návštěva ze Slovenska nebyla příliš početná.

3 - Letní škola vakuové techniky 2005 Letní škola 2005 se konala v Malé Morávce v Jeseníkách. Tématem letní školy byly Plazmatické procesy ve vakuu. Letní škola měla vysoký počet účastníků. Z důvodu velkého úspěchu tohoto tématu bylo zvoleno podobné téma i v dalším roce. - Letní škola vakuové techniky 2006 Letní škola se konala ve dnech ve Velkých Losinách v Jeseníkách. Tématem letní školy byly Plazmatické procesy a jejich aplikace. Škola měla opět velký úspěch nejen z obsahových důvodů, ale rovněž díky pěknému ubytování a velmi příjemné obsluze hotelu. - Letní škola vakuové techniky 2007 Letní škola se konala ve dnech na Štrbském Plese na Slovensku. Bylo opět po třech letech společnou akcí ČVS a SVS. Tématem letní školy byla Charakteristika a diagnostika tenkých vrstev. Ačkoli bylo tentokrát českých účastníků o něco méně, přijel větší počet účastníků ze Slovenska. - Rok 2005 mezinárodní letní škola V tomto roce se konala mezinárodní letní škola Science and Technology at Nanoscale. Hlavními pořadateli bylo brněnské VUT a pražský FÚ AV ČR. ČVS byla spolupořadatelem této akce a získala pro konání této školy příspěvek od IUVSTA ve výší SF. Mezinárodní letní škola měla vysokou odbornou úroveň a navštívil ji vysoký počet účastníků. Rok Mezinárodní konference Joint Vacuum Conference v Praze (JVC 11) JVC 11 byla největší akcí, kterou kdy ČVS organizovala. Tato akce byla součástí opakující se konference konané středoevropskými vakuovými společnostmi. ČVS se podílí na organizaci těchto akcí již delší dobu prostřednictvím svých zástupců v organizačních výborech. V roce 2006 poprvé organizovala JVC jako hlavní pořadatel. Spoluorganizátorem byla MFF UK v Praze a UJEP v Ústí nad Labem. Konference se konala ve dnech v prostorách TOP HOTELU Praha. Technické zabezpečení organizovala firma TTV a účetnictví vedlo hospodářské oddělení MFF UK. Hlavní práce však byla na bedrech organizačního výboru složeného z členů ČVS. Konferenci navštívilo přes 150 účastníků z celého světa a měla velký úspěch. Finanční zdroje byly získány z příspěvku účastníků a od vystavovatelů. ČVS dotovala konferenci asi Kč. Recenzované příspěvky účastníků budou publikovány ve zvláštním čísle mezinárodního vědeckého časopisu Vacuum. - Pragovac Každoroční listopadové setkání výrobců a uživatelů vakuové techniky PRAGOVAC se stalo již tradicí. Tohoto pravidelného setkání se každoročně účastní více jak stovka zájemců. V roce 2005 jsme přišli z důvodu uzavření budovy o standardní místo konání akce a hledali jsme náhradu. V roce 2005 se Pragovac konal v prostorách Masarykovy koleje, které však byly z důvodu finanční náročnosti a nepřizpůsobivosti personálu pro další konání nevhodné.

4 PRAGOVAC 2006 byl již patnáctý v pořadí. Tato jubilejní akce byla doprovázena rekordní účastí zájemců i firem. Bohužel prostory Fyzikálního ústavu AVČR na Slovance jsou pro konání takové akce příliš stísněné. PRAGOVAC 2007 se bude konat v prostorách přednáškového sálu Heyrovského ústavu. 4. Zpravodaj ČVS Zpravodaj ČVS díky obětavé práci redaktorů kol. Peksy, Drašara, Boka a Drbohlava vychází 2x až 4x ročně. Jejich práce se promítla ve zvýšené odborné i grafické úrovni Zpravodaje. Zpravodaj v současné době vychází převážně v barevném formátu. Bohužel se v poslední době nedaří získat dostatečný počet příspěvků. Stalo se tradicí, že obsahem Zpravodaje se staly příspěvky z Pragovacu a stručné obsahy přednášek letní školy vakuové techniky. Příspěvků získaných mimo tyto akce je však jen málo. Dalším problémem je stále se zvyšující finanční náklady na výtisk Zpravodaje. Výbor na svých zasedáních rozhodl o zvýšení podílu inzerce ve Zpravodaji, to znamená financování časopisu z prostředků získaných formou placené reklamy na obálce Zpravodaje. V případě neúspěchu tohoto způsobu financování se nabízí možnost přejít na internetové vydávání časopisu. Tuto možnost předáváme k diskusi. Posledních několik let se výtisky Zpravodaje uveřejňují na webových stránkách ČVS. 5. ČVS a WEB Od roku 2005 má ČVS webové stránky a poštu na placeném serveru. To umožňuje přístup k informacím ČVS širokému okruhu zájemců a rovněž garantuje chod webových stránek, mailových služeb a stoprocentní dostupnost. 6. Kontakty s ostatními společnostmi ČVS je v kontaktu s Jednotou čs. matematiků a fyziků, daří se například koordinovat semináře a letní školy se sekcí tenkých vrstev. Společně byla uspořádana výše zmíněná mezinárodní letní škola Science and Technology at Nanoscale konaná v roce ČVS je v úzkém pracovním a též přátelském kontaktu se SVS, na akce ČVS jsou pravidelně zváni kolegové ze Slovenska a naopak. ČVS a SVS organizovaly v letech dvě společné letní školy. ČVS spolupracuje v rámci středoevropského regionu v programovém výboru JVC. Na organizaci konferencí se podílíme prostřednictvím zástupců v programovém výboru a mezinárodním organizačním výboru. V roce 2004 došlo k formální přistoupení k JVC a byla rozhodnuto o konání JVC 11 v Praze., kde se ČVS stala hlavním organizátorem akce. 7. Členství v IUVSTA IUVSTA (International Union for Vacuum Science, Technique, and Applications) je mezinárodní organizací sdružující 32 národních vakuových společností, za ČR je členem ČVS. IUVSTA representuje fyziků, chemiků, inženýrů a technologů z oblastí výzkumu, výroby a školství. Klíčovým orgánem je výkonný výbor, v kterém je každá země zastoupena jedním členem. Výkonný výbor se schází 2x do roka. V rámci IUVSTA pracuje 8 divizí a mnoho komisí.

5 Cílem IUVSTA je celosvětově podporovat rozvoj vědy a techniky, které jsou spojeny s vyžíváním fyziky a techniky vakua. IUVSTA organizuje významné konference, finančně podporuje organizaci technických kurzů a škol na národních úrovních. Výkonný výbor hlasuje o rozpočtu organizace a o podporách udělených organizačním výborům mezinárodních konferencí (IVC, ECOSS, ECASIA, ICTF, JVC...), seminářů a letních škol. Např. IUVSTA sponzorovala Mezinárodní letní školy ve Třech Studních. Členem výkonného výboru IUVSTA je Prof. V. Matolín. Zúčastnil pravidelných zasedání výkonného výboru a komise pro činnost ve vzdělávací v letech Vzdělávací výbor zaměřuje svou činnost především na pomoc při výchově mladých odborníků v oblasti materiálového výzkumu v jak v členských, tak i nečlenských rozvojových zemích. Na návrh výboru ČVS bude prof. Matolín členem výkonného výboru i v letech Náklady spojené s účastní na jednáních jsou hrazeny z grantu, jehož je kolega Matolín sám nositelem. Zástupci ČVS se pravidelně účastní shromáždění IUVSTA (Mašek, Hedbávný, Pavlík). Je možno konstatovat, že ČVS své povinnosti a závazky vůči IUVSTA včas plní a spolupráce probíhá bez problémů. ČVS má též své zástupce v jednotlivých odborných komisích IUVSTA. Nominace ČVS pro odborné divize a GM 16 jsou uvedeny v přílohách tohoto zápisu. 8.Závěr Výbor předkládá členské základně informaci o stavu České vakuové společnosti, která podle jeho nejlepšího přesvědčení je prosperující a soběstačná vědecká a odborná společnost, která vykazuje dlouhodobě pozitivní rozpočet. ČVS v uplynulém období zorganizovala všechny plánované akce - letní školy a výstavy Pragovac s úspěchem a navíc zorganizovala mezinárodní konferenci JVC 11 v Praze. Letní školy jsou organizovány takovým způsobem, že svým obsahem a podáním přilákaly zájemce z podniků i vysokých škol z celé republiky.

6 Doporučení a výhledy do dalšího období Chceme pokračovat v našich aktivitách - Letních školách VT a PRAGOVAC. Vzhledem k dobrým výsledkům hospodaření Společnosti v uplynulém období bude ČVS nadále podporovat výbor konference a semináře ve vakuové fyzice, technice a aplikacích. ČVS je ochotna přebírat záštitu nad konferencemi, semináři a workshopy a být nápomocna při získání financí od IUVSTA pro tyto akce. Chceme podporovat naši činnost v regionech prostřednictvím zvolených zástupců výboru jakož i dalších dobrovolníků. Zpravodaj ČVS bude nadále přinášet informace o životě společnosti, odborné informace i technické novinky ve svém Zpravodaji. Současně vyzýváme naše členy, aby se aktivněji účastnili na jeho tvorbě, např. odbornými příspěvky a vědeckými publikacemi. Vyzýváme všechny naše členy a i další odborníky ve vakuové fyzice, fyzice tenkých vrstev, fyzice plazmatu, vakuové metalurgii a dalších příbuzných oborech, aby pomohli zvýšit úroveň práce ČVS, aby Česká vakuová společnost byla místem, kde se naši kolegové rádi setkávají a mohou si vyměňovat myšlenky. Konkrétní doporučení výboru pro další období lze shrnout do několika bodů: Zpravodaj ČVS V příštím období je potřeba nalézt novou podobu Zpravodaje ČVS tak, abychom byly schopni bez problémů sestavit alespoň dvě čísla ročně s kvalitním obsahem. Výbor i nadále doporučuje věnovat jedno číslo Zpravodaje obsahu LŠVT s uveřejněním přednášek, které na škole zazněly. Dále je třeba nalézt vhodný způsob financování časopisu, aby příliš nezatěžoval rozpočet ČVS. Je třeba uvážit i výhradně internetovou verzi časopisu. Zvýšení příspěvků Členský příspěvek individuálního člena ČVS je 80 Kč ročně a od založení společnosti se nezměnil. Mezitím došlo k navýšení položek nákladů, kterým se nedá vyhnout. K těm patří zejména poštovné a bankovní poplatky. Výbor navrhuje zvýšení členského příspěvku na 100 Kč ročně. Výbor navrhuje ponechat příspěvek kolektivního člena ve výši 1000 Kč a příspěvek pro studenty ve výši 20 Kč. Zvýšit míru komunikaci se sekretariátem přes internet. Za jednu z možností jak zvýšit efektivitu sekretariátu a snížit jeho náklady považuji zvýšení komunikace se členskou základnou přes internet. K tomu je třeba vést i naše členy. Pokračování v organizaci letních škol a Pragovacu. Organizování letních škol a Pragovacu patří k úspěšným akcím organizovaným každoročně ČVS. Jejich organizace se předpokládá i v dalších letech. Cestou získání financí z IUVSTA pro letní školu chce výbor aktivně podpořit účast studentů i kvalitních odborníků. Výbor doporučuje podporu studentů formou grantů kryjících poplatek a pobytové náklady na letní škole. V Praze dne 14. listopadu 2007 Za výbor ČVS Karel Mašek předseda

Pokladní zpráva České archivní společnosti za období od 1. ledna 2015 do 31. prosince 2015

Pokladní zpráva České archivní společnosti za období od 1. ledna 2015 do 31. prosince 2015 Pokladní zpráva České archivní společnosti za období od 1. ledna 2015 do 31. prosince 2015 Česká archivní společnost v uplynulém roce hospodařila podle rozpočtu schváleného valnou hromadou, která proběhla

Více

Stanovy spolku. Čl. 1 Název a sídlo spolku. Čl. 2 Statut spolku. Čl. 3 Cíle a hlavní činnost spolku

Stanovy spolku. Čl. 1 Název a sídlo spolku. Čl. 2 Statut spolku. Čl. 3 Cíle a hlavní činnost spolku Stanovy spolku Čl. Název a sídlo spolku Název spolku: Česká platónská společnost, z. s. (dále jen spolek ). Sídlo spolku: nám. Jana Palacha /, Josefov, 0 00 Praha Čl. Statut spolku Spolek je dobrovolná

Více

Společnost pro dějiny Němců v Čechách

Společnost pro dějiny Němců v Čechách Sídlo Společnosti pro dějiny Němců v Čechách: Muzeum města Ústí nad Labem Masarykova 1000/3 Ústí nad Labem 400 01 Kontakt: tel.: +420 475 210 937 +420 475 201 116 fax: +420 475 211 260 www.muzeumusti.cz

Více

ORGANIZAČNÍ A JEDNACÍ ŘÁD ČESKÉ MATEMATICKÉ SPOLEČNOSTI, POBOČNÉHO SPOLKU JEDNOTY ČESKÝCH MATEMATIKŮ A FYZIKŮ. Čl. 1. Základní ustanovení

ORGANIZAČNÍ A JEDNACÍ ŘÁD ČESKÉ MATEMATICKÉ SPOLEČNOSTI, POBOČNÉHO SPOLKU JEDNOTY ČESKÝCH MATEMATIKŮ A FYZIKŮ. Čl. 1. Základní ustanovení ORGANIZAČNÍ A JEDNACÍ ŘÁD ČESKÉ MATEMATICKÉ SPOLEČNOSTI, POBOČNÉHO SPOLKU JEDNOTY ČESKÝCH MATEMATIKŮ A FYZIKŮ Čl. 1. Základní ustanovení (1) Česká matematická společnost (dále jen ČMS), pobočný spolek

Více

STANOVY SPOLKU RODIČŮ ZS MERKLÍN

STANOVY SPOLKU RODIČŮ ZS MERKLÍN STANOVY SPOLKU RODIČŮ ZS MERKLÍN Článek 1 Název a sídlo Název spolku: Spolek rodičů ZŠ Merklín u Přeštic Sídlo: Školní 249, 334 52 Merklín Článek 2 Účel spolku 1. Spolek rodičů ZŠ Merklín (dále jen Spolek

Více

Stanovy občanského sdružení

Stanovy občanského sdružení Stanovy občanského sdružení Čl. 1. Název a sídlo Název: Patristická společnost České republiky (dále jen sdružení ) Sídlo: Univerzitní 22, CZ 771 11 Olomouc Čl. 2 Statut sdružení 1. Sdružení je dobrovolné

Více

Česká kriminologická společnost z.s. Stanovy

Česká kriminologická společnost z.s. Stanovy Česká kriminologická společnost z.s. Stanovy I. Základní ustanovení 1. Název spolku je Česká kriminologická společnost z.s. (dále jen ČKS ). 2. ČKS je nezávislým odborným spolkem vzniklým v r. 2012 podle

Více

STANOVY občanského sdružení Lepage Research Institute

STANOVY občanského sdružení Lepage Research Institute 1 STANOVY občanského sdružení Lepage Research Institute čl. I Název a sídlo, působnost a charakter sdružení 1) Název občanského sdružení je: Lepage Research Institute (dále jen sdružení ). 2) Sídlem sdružení

Více

21. BETONÁŘSKÉ DNY 2014 spojené s výstavou BETON 2014

21. BETONÁŘSKÉ DNY 2014 spojené s výstavou BETON 2014 VÝZVA K ZASLÁNÍ ANOTACE ODBORNÉHO PŘÍSPĚVKU PŘEDBĚŽNÁ POZVÁNKA Česká betonářská společnost ČSSI www.cbsbeton.eu UZÁVĚRKA ANOTACÍ: 30. ČERVNA 2014 VYBRANÉ PŘÍSPĚVKY ZE SBORNÍKU K 21. BD 2014 BUDOU ZAŘAZENY

Více

STANOVY. Společnost vědeckotechnických parků ČR. Hlava I Název, sídlo a cíl činnosti. Článek 1 Název a sídlo společnosti. Článek 2 Právní forma

STANOVY. Společnost vědeckotechnických parků ČR. Hlava I Název, sídlo a cíl činnosti. Článek 1 Název a sídlo společnosti. Článek 2 Právní forma STANOVY Společnost vědeckotechnických parků ČR Hlava I Název, sídlo a cíl činnosti Článek 1 Název a sídlo společnosti 1. Společnost vyvíjí činnost pod názvem: Společnost vědeckotechnických parků ČR, z.

Více

TOPOLÁŘSKÁ KOMISE ČESKÉ REPUBLIKY, z.s. Stanovy spolku

TOPOLÁŘSKÁ KOMISE ČESKÉ REPUBLIKY, z.s. Stanovy spolku TOPOLÁŘSKÁ KOMISE ČESKÉ REPUBLIKY, z.s. Stanovy spolku Čl. 1 název forma a sídlo Spolek TOPOLÁŘSKÁ KOMISE ČESKÉ REPUBLIKY, z.s. (TKČR), anglicky Poplar Commission of the Czech Republic (PCCR) (dále jen

Více

Stanovy Asociace nestátních neziskových organizací Jihočeského kraje ANNO JČK

Stanovy Asociace nestátních neziskových organizací Jihočeského kraje ANNO JČK Stanovy Asociace nestátních neziskových organizací Jihočeského kraje ANNO JČK České Budějovice, únor 2010 Stanovy Asociace nestátních neziskových organizací Jihočeského kraje Čl. I Úvodní ustanovení Název

Více

Jednota českých matematiků a fyziků ve 150. roce aktivního života

Jednota českých matematiků a fyziků ve 150. roce aktivního života Jednota českých matematiků a fyziků ve 150. roce aktivního života Organizace JČMF In: Jiří Dolejší (editor); Jiří Rákosník (editor): Jednota českých matematiků a fyziků ve 150. roce aktivního života. (Czech).

Více

1. Poslání a cíle ČSAKI jsou shodné s posláním a cíli ČLS JEP, uvedenými ve Stanovách ČSL JEP (viz 2, bod 1-5).

1. Poslání a cíle ČSAKI jsou shodné s posláním a cíli ČLS JEP, uvedenými ve Stanovách ČSL JEP (viz 2, bod 1-5). Stanovy společnosti Část první: Obecná ustanovení 1 Charakteristika 1. Česká společnost alergologie a klinické imunologie (dále jen ČSAKI ) je dobrovolné sdružení lékařů, vysokoškoláků-nelékařů a ostatních

Více

S t a n o v y České společnosti experimentální biologie rostlin, z.s.

S t a n o v y České společnosti experimentální biologie rostlin, z.s. S t a n o v y České společnosti experimentální biologie rostlin, z.s. Čl. 1. Název a sídlo a) Česká společnost experimentální biologie rostlin, z.s. (ve zkratce ČSEBR) je dobrovolné sdružení pracovníků

Více

Chodsko žije!, spolek pro kulturu a rozvoj STANOVY

Chodsko žije!, spolek pro kulturu a rozvoj STANOVY Chodsko žije!, spolek pro kulturu a rozvoj STANOVY NÁZEV A SÍDLO Název: Chodsko žije!, spolek pro kulturu a rozvoj Sídlo: Pelnářova 302, 34401 Domažlice CÍLE A ÚČEL ZALOŽENÍ Cílem spolku a společným zájmem

Více

Stanovy. Revma Ligy v ČR, o.s.

Stanovy. Revma Ligy v ČR, o.s. Stanovy Revma Ligy v ČR, o.s. Revma Liga v Č R je občanským sdružením ve smyslu zákona č. 83/1990 Sb. o sdružování občanů, které bylo registrováno Ministerstvem vnitra České republiky dne 15. 8. 1991 pod

Více

Unie soudních znalců, o. s.

Unie soudních znalců, o. s. OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ Unie soudních znalců, o. s. Čl. 1 Název a sídlo Název: Unie soudních znalců, o. s. (dále jen Unie ) Sídlo: Šumenská 7 143 00 Praha 4 Čl. 2 Statut UNIE 1. Unie je dobrovolná a nezávislá,

Více

STANOVY SDRUŽENÍ Institut pro hermeneutiku

STANOVY SDRUŽENÍ Institut pro hermeneutiku Čl. 1. Název a sídlo STANOVY SDRUŽENÍ Institut pro hermeneutiku Název: Institut pro hermeneutiku (dále jen sdružení ) Sídlo: Brno Adresa: Institut pro hermeneutiku, Magdalena Konečná, Marie Majerové 473/6,

Více

2. Spolek je dobrovolný, nezávislý, sdružující členy na základě společného zájmu.

2. Spolek je dobrovolný, nezávislý, sdružující členy na základě společného zájmu. I. Název a sídlo spolku Název: FREEWEST, z.s. (dále jen spolek") Sídlo: Zahradní 173/2, Plzeň, 326 00 II. Právní postavení spolku 1. Spolek je právnickou osobou ve smyslu zákona č. 89/2012 Sb., který vyvíjí

Více

STANOVY. Článek 1 ZÁKLADNÍ ÚDAJE. Asociace speciálních pedagogů České republiky, o..s.

STANOVY. Článek 1 ZÁKLADNÍ ÚDAJE. Asociace speciálních pedagogů České republiky, o..s. ASOCIACE SPECIÁLNÍCH PEDAGOGŮ ČESKÉ REPUBLIKY, o. s. STANOVY Článek 1 ZÁKLADNÍ ÚDAJE Název sdružení: Zkrácené označení: Asociace speciálních pedagogů České republiky, o..s. ASP ČR, o. s. Sídlo: Základní

Více

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ. Kruh přátel Severáčku

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ. Kruh přátel Severáčku STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ 1. Název : Kruh přátel Severáčku Kruh přátel Severáčku Článek 1 Název a sídlo 2. Sídlo : Frýdlantská 1359/19, 460 01 Liberec Článek 2 Statut sdružení 1. Sdružení je dobrovolnou,

Více

Česká lékařská společnost Jana Evangelisty Purkyně. Česká společnost anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny ČLS JEP.

Česká lékařská společnost Jana Evangelisty Purkyně. Česká společnost anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny ČLS JEP. Česká lékařská společnost Jana Evangelisty Purkyně Česká společnost anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny ČLS JEP Stanovy 1 Obecná ustanovení (1) Česká společnost anesteziologie, resuscitace

Více

STANOVY. Občanského sdružení pro podporu Tyfloturistického oddílu

STANOVY. Občanského sdružení pro podporu Tyfloturistického oddílu STANOVY Občanského sdružení pro podporu Tyfloturistického oddílu 1 Čl. I Úvodní ustanovení Název občanského sdružení: Občanské sdružení pro podporu Tyfloturistického oddílu (dále jen sdružení ) Sídlo:

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA občanského sdružení PRO Březinu Prosperita, Rozvoj, Obnova za rok 2013

VÝROČNÍ ZPRÁVA občanského sdružení PRO Březinu Prosperita, Rozvoj, Obnova za rok 2013 VÝROČNÍ ZPRÁVA občanského sdružení PRO Březinu Prosperita, Rozvoj, Obnova za rok 2013 Vypracovali: Petra Vasilová, předsedkyně sdružení Martin Habáň, místopředseda sdružení Stránka 1 - Informace o občanském

Více

Výroční zpráva České společnosti pro mechaniku za rok 1998

Výroční zpráva České společnosti pro mechaniku za rok 1998 Výroční zpráva České společnosti pro mechaniku za rok 1998 Činnost České společnosti pro mechaniku se v roce 1998 rozvíjela v rámci 10 odborných skupin (Technická mechanika, Mechanika únavového poškozování

Více

Inženýrská akademie České republiky, z.s. STANOVY. Hlava I Název, sídlo, cíle a formy činnosti. Článek 1 Název a sídlo

Inženýrská akademie České republiky, z.s. STANOVY. Hlava I Název, sídlo, cíle a formy činnosti. Článek 1 Název a sídlo Inženýrská akademie České republiky, z.s. STANOVY Hlava I Název, sídlo, cíle a formy činnosti Článek 1 Název a sídlo 1. Název: Inženýrská akademie České republiky, z.s. (zkratka IA ČR) Anglický ekvivalent

Více

Stanovy České společnosti fyziků v medicíně, z.s.

Stanovy České společnosti fyziků v medicíně, z.s. Stanovy České společnosti fyziků v medicíně, z.s. Čl. 1 Charakter sdružení (1) Česká společnost fyziků v medicíně, z.s. (dále jen ČSFM) je založena podle zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, ve

Více

STANOVY ZAPSANÉHO SPOLKU SvKaterina.net, z.s.

STANOVY ZAPSANÉHO SPOLKU SvKaterina.net, z.s. STANOVY ZAPSANÉHO SPOLKU SvKaterina.net, z.s. Čl. 1. Základní ustanovení 1. Zapsaný spolek s názvem SvKaterina.net, z.s. je dobrovolné, nezávislé a neziskové sdružení fyzických a právnických osob. 2. Spolek

Více

ČLÁNEK I. NÁZEV SDRUŽENÍ

ČLÁNEK I. NÁZEV SDRUŽENÍ S T A N O V Y Život na vesnici, z.s. Název spolku zní: ČLÁNEK I. NÁZEV SDRUŽENÍ Život na vesnici, z.s. Sídlo: Pardubická 160 Opatovice nad Labem 533 45 ČLÁNEK II. SÍDLO A ADRESA SPOLKU Korespondenční adresa:

Více

ASOCIACE PRACOVNÍKŮ UNIVERZITNÍ ADMINISTRATIVY. Zápis z valné hromady Asociace pracovníků univerzitní administrativy

ASOCIACE PRACOVNÍKŮ UNIVERZITNÍ ADMINISTRATIVY. Zápis z valné hromady Asociace pracovníků univerzitní administrativy Zápis z valné hromady Asociace pracovníků univerzitní administrativy Datum konání: 09. 11. 2011 Místo konání: VUT v Brně, Antonínská 548/1 Čas konání: 10:00 Program jednání: 1. doplnění revizní komise

Více

S T A N O V Y ASOCIACE VÝZKUMNÝCH ORGANIZACÍ

S T A N O V Y ASOCIACE VÝZKUMNÝCH ORGANIZACÍ S T A N O V Y ASOCIACE VÝZKUMNÝCH ORGANIZACÍ - úplné znění - tak, jak vyplývá ze znění stanov AVO, schválených ustavujícím valným shromážděním dne 18. 6. 1990, registrovaným MVČR pod č. j. VSP/1-2063/90-R

Více

Stanovy občanského sdružení

Stanovy občanského sdružení Stanovy občanského sdružení Stanovy občanského sdružení Klub ekologické výchovy Článek I Úvodní ustanovení Název občanského sdružení: Klub ekologické výchovy Zkráceně: (K E V) ( dále jen sdružení) Sídlem

Více

Stanovy Česko-Slovenské společnosti pro mechaniku zemin a geotechnické inženýrství, o.s. (ČSSMZGI)

Stanovy Česko-Slovenské společnosti pro mechaniku zemin a geotechnické inženýrství, o.s. (ČSSMZGI) Stanovy Česko-Slovenské společnosti pro mechaniku zemin a geotechnické inženýrství, o.s. (ČSSMZGI) čl. 1. Název a sídlo Název společnosti: Česko-Slovenská společnost pro mechaniku zemin a geotechnické

Více

Informace o Radě FZÚ AV ČR v. v. i. pro výroční zprávu o činnosti a hospodaření za rok 2009

Informace o Radě FZÚ AV ČR v. v. i. pro výroční zprávu o činnosti a hospodaření za rok 2009 1 Informace o Radě FZÚ AV ČR v. v. i. pro výroční zprávu o činnosti a hospodaření za rok 2009 Rada FZÚ AV ČR v. v. i. pracovala v roce 2009 ve složení: Předseda: Prof. Jiří Chýla, CSc. (do 9. 6. 2009)

Více

STANOVY. Čl. 3 Cíl činnosti spolku

STANOVY. Čl. 3 Cíl činnosti spolku Spolek rodičů a přátel ZŠ a MŠ Chocerady STANOVY Čl. 1 Název a sídlo Název spolku: Spolek rodičů a přátel ZŠ a MŠ Chocerady (dále jen spolek ). Sídlo spolku: 257 24 Chocerady 267 Změna adresy sídla spolku

Více

Stanovy občanského sdruženi: SPOLEČNOST GENERÁLA M. R. ŠTEFÁNIKA. Čl. I. Úvodní ustanovení

Stanovy občanského sdruženi: SPOLEČNOST GENERÁLA M. R. ŠTEFÁNIKA. Čl. I. Úvodní ustanovení Stanovy občanského sdruženi: SPOLEČNOST GENERÁLA M. R. ŠTEFÁNIKA Čl. I. Úvodní ustanovení Název občanského sdružení: Společnost generála M.R.Štefánika (dále jen "Sdružení ) Sídlo: Hvězdárna M.R.Štefánika,

Více

Stanovy občanského sdružení ErnetFree dle zákona č.83/1990 Sb. o sdružování občanů

Stanovy občanského sdružení ErnetFree dle zákona č.83/1990 Sb. o sdružování občanů Stanovy občanského sdružení ErnetFree dle zákona č.83/1990 Sb. o sdružování občanů Čl. 1 Základní ustanovení 1) Sdružení má název: ErnetFree (dále jen sdružení ). 2) Sdružení je právnickou osobou ve smyslu

Více

Stanovy Asociace speciálních pedagogů České republiky, o. s. 1. ASOCIACE SPECIÁLNÍCH PEDAGOGŮ ČESKÉ REPUBLIKY, z. s. STANOVY. Článek 1 ZÁKLADNÍ ÚDAJE

Stanovy Asociace speciálních pedagogů České republiky, o. s. 1. ASOCIACE SPECIÁLNÍCH PEDAGOGŮ ČESKÉ REPUBLIKY, z. s. STANOVY. Článek 1 ZÁKLADNÍ ÚDAJE 1 ASOCIACE SPECIÁLNÍCH PEDAGOGŮ ČESKÉ REPUBLIKY, z. s. STANOVY Článek 1 ZÁKLADNÍ ÚDAJE Název sdružení Asociace speciálních pedagogů České republiky, z. s. Zkrácené označení ASP ČR Sídlo Základní škola

Více

Stanovy občanského sdružení ErnetFree

Stanovy občanského sdružení ErnetFree Stanovy občanského sdružení ErnetFree dle zákona č.83/1990 Sb. o sdružování občanů platný k 1.9.2005 1 Čl. 1 Základní ustanovení 1) Sdružení má název: ErnetFree (dále jen sdružení ). 2) Sdružení je právnickou

Více

WifiTurnovNet. Čl. 1 Název a sídlo Název: WifiTurnovNet (dále jen sdružení ) Používaná zkratka: WTN Sídlo: Máchova 1886, Turnov, Czech Republic

WifiTurnovNet. Čl. 1 Název a sídlo Název: WifiTurnovNet (dále jen sdružení ) Používaná zkratka: WTN Sídlo: Máchova 1886, Turnov, Czech Republic Stanovy občanského sdružení WifiTurnovNet Čl. 1 Název a sídlo Název: WifiTurnovNet (dále jen sdružení ) Používaná zkratka: WTN Sídlo: Máchova 1886, 511 01 Turnov, Czech Republic Čl. 2 Statut sdružení 1.

Více

S T A N O V Y. Obecná ustanovení. 2 Poslání a cíle

S T A N O V Y. Obecná ustanovení. 2 Poslání a cíle Česká lékařská společnost Jana Evangelisty Purkyně Česká společnost hyperbarické a letecké medicíny S T A N O V Y 1 Obecná ustanovení 1. Česká společnost hyperbarické a letecké medicíny ( dále jen ČSHLM

Více

Pod povrchem podpovrchem@seznam.cz www.cajovna.pt.sweb.cz Velké náměstí 44 383 01 Prachatice. STANOVY občanského sdružení.

Pod povrchem podpovrchem@seznam.cz www.cajovna.pt.sweb.cz Velké náměstí 44 383 01 Prachatice. STANOVY občanského sdružení. STANOVY občanského sdružení Pod povrchem Podle zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, ve znění pozdějších předpisů, jsou přijaty následující stanovy: Část I. - Základní údaje 1. Název a sídlo sdružení:

Více

Stanovy spolku. Pernštejn.net, z.s.

Stanovy spolku. Pernštejn.net, z.s. 1 Stanovy spolku Pernštejn.net, z.s. Čl. I. Základní ustanovení 1 Pernštejn.net, z.s. (dále též jen spolek) je dobrovolný, nezávislý a neziskový spolek fyzických a právnických osob. 2 Sídlo spolku je umístěno

Více

Stanovy. Čl. 1 Základní ustanovení. Čl. 2 Obsah činnosti

Stanovy. Čl. 1 Základní ustanovení. Čl. 2 Obsah činnosti Stanovy Asociace středoškolských klubů České republiky, o. s. Adresa: Česká 11, Brno 602 00 Registrováno u: Ministerstva vnitra České republiky Číslo a datum registrace: VSP/1-34/90-R ze dne 3. 5. 1990

Více

Výroční zpráva za rok 2017 Česká asociace zdravotníků v revmatologii, z.s.

Výroční zpráva za rok 2017 Česká asociace zdravotníků v revmatologii, z.s. Výroční zpráva za rok 2017 Česká asociace zdravotníků v revmatologii, z.s. Česká asociace zdravotníků v revmatologii, z.s. Sdružuje zdravotníky, kteří pracují nebo pomáhají v oblasti revmaticky nemocných

Více

ASOCIACE PRACOVNÍKŮ UNIVERZITNÍ ADMINISTRATIVY. Zápis z valné hromady Asociace pracovníků univerzitní administrativy

ASOCIACE PRACOVNÍKŮ UNIVERZITNÍ ADMINISTRATIVY. Zápis z valné hromady Asociace pracovníků univerzitní administrativy Zápis z valné hromady Asociace pracovníků univerzitní administrativy Datum konání: 04. 11. 2010 Místo konání: VUT v Brně, Antonínská 548/1 Čas konání: 10:35 Program jednání: 1. představení zprávy o činnosti

Více

Stanovy. LT U SMRKU o.s.

Stanovy. LT U SMRKU o.s. Stanovy LT U SMRKU o.s. Článek 1 Název, sídlo, symboly 1) LT U SMRKU o.s. je suverénním a dobrovolným občanským sdružením (o.s.) na základě zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, ve znění pozdějších

Více

Česká asociace pro aktivní rozvoj dětí, z.s. - CAPARD. Stanovy spolku. čl. 1. Název, forma, sídlo

Česká asociace pro aktivní rozvoj dětí, z.s. - CAPARD. Stanovy spolku. čl. 1. Název, forma, sídlo Česká asociace pro aktivní rozvoj dětí, z.s. - CAPARD Stanovy spolku čl. 1 Název, forma, sídlo (1) Spolek Česká asociace pro aktivní rozvoj dětí, z.s., (dále jen CAPARD ) je právnickou osobou založenou

Více

STANOVY Klubu skalničkářů Praha z.s.

STANOVY Klubu skalničkářů Praha z.s. STANOVY Klubu skalničkářů Praha z.s. Článek 1 Název, sídlo, územní působnost 1) Spolek nese název: Klub skalničkářů Praha z.s., (v textu dále jen Spolek ). Sídlo Spolku se nachází na adrese: Praha 6, Maříkova

Více

Stanovy spolku. Česko-Dominikánská. obchodní a průmyslová komora, z.s.

Stanovy spolku. Česko-Dominikánská. obchodní a průmyslová komora, z.s. Stanovy spolku Česko-Dominikánská obchodní a průmyslová komora, z.s. www.cdopk.org Stanovy spolku Česko-Dominikánská obchodní a průmyslová komora, z.s. Čl. 1 Název, forma a sídlo 1. Spolek Česko-Dominikánská

Více

STANOVY STANOVY SPOLKU PŘESKOPEC. Článek I Název spolku

STANOVY STANOVY SPOLKU PŘESKOPEC. Článek I Název spolku STANOVY STANOVY SPOLKU PŘESKOPEC Článek I Název spolku Spolek Přeskopec členství ve spolku je dobrovolné, nepolitické a nezávislé společenství subjektů, které splňují podmínky uvedené ve Stanovách. Článek

Více

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ MARTIN, z.s.

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ MARTIN, z.s. STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ MARTIN, z.s. ČI. I. Úvodní ustanovení 1. Název spolku: OBČANSKÉ SDRUŽENÍ MARTIN, z.s. 2. Sídlo spolku: Křivatcová 416, 155 21 Praha 5 - Zličín ČI. II. Právní postavení spolku

Více

Čl. 1. Název a sídlo. Čl. 2. Statut sdružení

Čl. 1. Název a sídlo. Čl. 2. Statut sdružení Čl. 1. Název a sídlo Název: Občanské sdružení Janus (dále jen sdružení ) Sídlo: Popkova 1005, 664 34 Kuřim Čl. 2 Statut sdružení 1. Sdružení je dobrovolné, nezávislé, sdružující členy na základě společného

Více

Místní akční skupina Podještědí, z. s. Liberecký kraj STANOVY. Schváleno: Valná hromada MAS Podještědí, z.s. dne - 1 -

Místní akční skupina Podještědí, z. s. Liberecký kraj STANOVY. Schváleno: Valná hromada MAS Podještědí, z.s. dne - 1 - Místní akční skupina Podještědí, z. s. Liberecký kraj STANOVY Schváleno: Valná hromada MAS Podještědí, z.s. dne - 1 - Preambule Místní akční skupina Podještědí ( dále jen místní akční skupina či MAS) je

Více

Název - sídlo - obvody činnosti. Svaz učitelů tance Praha, občanské sdružení. Novozámecká 715, Hostavice Praha 9, 198 00

Název - sídlo - obvody činnosti. Svaz učitelů tance Praha, občanské sdružení. Novozámecká 715, Hostavice Praha 9, 198 00 STANOVY SVAZU UČITELU TANCE PRAHA, občanské sdružení 1 Název - sídlo - obvody činnosti Název organizace : Právní forma: Používaná zkratka: Sídlo organizace: Svaz učitelů tance Praha, občanské sdružení

Více

KOVÁŘOVNET, z.s. Stanovy spolku. Čl. I Název a sídlo. KOVÁŘOVNET, z.s. ( dále jen spolek ) má sídlo na adrese Radvánov 33, Kovářov

KOVÁŘOVNET, z.s. Stanovy spolku. Čl. I Název a sídlo. KOVÁŘOVNET, z.s. ( dále jen spolek ) má sídlo na adrese Radvánov 33, Kovářov KOVÁŘOVNET, z.s. Stanovy spolku Čl. I Název a sídlo KOVÁŘOVNET, z.s. ( dále jen spolek ) má sídlo na adrese Radvánov 33, Kovářov 398 55. Čl. II Účel spolku 1) Účelem spolku je poskytovat svým členům, připojení

Více

Organizační řád SPOLKU Border Collie Club Czech Republic. I. Úvodní ustanovení

Organizační řád SPOLKU Border Collie Club Czech Republic. I. Úvodní ustanovení Organizační řád SPOLKU Border Collie Club Czech Republic I. Úvodní ustanovení 1. V souladu s platnými právními předpisy schválila členská schůze na jednání dne 11. 9. 2015 ve Svojanově, tuto změnu organizačního

Více

Stanovy spolku Česká geologická společnost

Stanovy spolku Česká geologická společnost Stanovy spolku Česká geologická společnost Čl. I. Název, sídlo a působnost spolku 1. Název spolku je Česká geologická společnost (dále jen ČGSpol) 2. Sídlo ČGSpol je v Praze 3. Působnost spolku je na celém

Více

Stanovy Spolku přátel Třeboně

Stanovy Spolku přátel Třeboně Stanovy Spolku přátel Třeboně strana 1 Stanovy Spolku přátel Třeboně Článek 1. Název a sídlo 1. Název občanského sdružení je: Spolek přátel Třeboně ( dále jen Spolek ) 2. Sídlem Spolku přátel Třeboně je:

Více

Stanovy. Čl. 2 Statut spolku Spolek je dobrovolný, nezávislý, sdružující členy na základě společného zájmu. Spolek je právnickou osobou.

Stanovy. Čl. 2 Statut spolku Spolek je dobrovolný, nezávislý, sdružující členy na základě společného zájmu. Spolek je právnickou osobou. Stanovy Čl. 1. Název a sídlo spolku Název spolku: PRO Arny z. s. (dále jen spolek ) Sídlo spolku: Riegrova 1756/51, České Budějovice, 370 01 Čl. 2 Statut spolku Spolek je dobrovolný, nezávislý, sdružující

Více

Spolek rodičů při Základní škole Stříbro, Mánesova 485, IČ: STANOVY

Spolek rodičů při Základní škole Stříbro, Mánesova 485, IČ: STANOVY Spolek rodičů při Základní škole Stříbro, Mánesova 485, IČ: 26989247 STANOVY I. NÁZEV A SÍDLO SPOLKU 1. Název organizace je Spolek rodičů při Základní škole Stříbro, Mánesova 485 (dále jen spolek) 2. Sídlo

Více

Organizační řád Svazu podnikatelů ve stavebnictví

Organizační řád Svazu podnikatelů ve stavebnictví Organizační řád Svazu podnikatelů ve stavebnictví Organizační řád je vnitřní organizační normou Svazu podnikatelů ve stavebnictví (dále jen Svaz), která v souladu s obecně závaznými právními předpisy a

Více

Valná hromada Asociace výchovných poradců, o.s.

Valná hromada Asociace výchovných poradců, o.s. výchovného poradenství Valná hromada Asociace výchovných poradců, o.s., 10. 10. Výroční zpráva o činnosti a hospodaření Asociace výchovných poradců, o.s. za rok 2012, 2013,. Předložena Radou Avp Valné

Více

Stanovy spolku Mushing team Ostrava, z.s.

Stanovy spolku Mushing team Ostrava, z.s. Stanovy spolku Mushing team Ostrava, z.s. Čl. 1 Název a sídlo Spolek Mushing team Ostrava, z.s. (dále jen spolek MTO ) je právnickou osobou založenou v souladu se zákonem č. 89/2012 Sb., občanský zákoník,

Více

S T A N O V Y SPOLKU. Next RC Rally, z.s. Čl. I. Název, forma a sídlo

S T A N O V Y SPOLKU. Next RC Rally, z.s. Čl. I. Název, forma a sídlo S T A N O V Y SPOLKU Next RC Rally, z.s. Čl. I. Název, forma a sídlo Název spolku je Next RC Rally, z.s. (dále jen spolek ). Spolek je právnickou osobou založenou v souladu se zákonem č. 89/2012 Sb., občanský

Více

Asociace vysokoškolských poradců, o.s.

Asociace vysokoškolských poradců, o.s. Asociace vysokoškolských poradců, o.s. Výroční zpráva o činnosti 2009 Obsah 1. Základní údaje 2. Činnost asociace 2.1. Odborná činnost 2.1.1. Nábor členské základny 2.1.2. Výroční konference 2.1.3. Uspořádání

Více

Stanovy CIVINET Česká a Slovenská republika

Stanovy CIVINET Česká a Slovenská republika Stanovy CIVINET Česká a Slovenská republika Čl. 1 Název a sídlo spolku 1) Název spolku je CIVINET Česká a Slovenská republika, z.s. (dále jen CIVINET ). 2) Sídlo CIVINETu je Líšeňská 33a, 636 00 Brno.

Více

Stanovy občanského sdružení Masorti Česká republika

Stanovy občanského sdružení Masorti Česká republika Stanovy občanského sdružení Masorti Česká republika Článek I. Název a sídlo 1) Název občanského sdružení je Masorti Česká republika (dále jen Masorti). 2) Sídlem Masorti je: Štěpánská 61 (Rabbi Ronald

Více

KŘESŤANSKÉ VZDĚLÁVACÍ CENTRUM OSTRAVA, o. s.

KŘESŤANSKÉ VZDĚLÁVACÍ CENTRUM OSTRAVA, o. s. STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ KŘESŤANSKÉ VZDĚLÁVACÍ CENTRUM OSTRAVA, o. s. Čl. 1. Název a sídlo Název: Křesťanské vzdělávací centrum Ostrava, o.s. (dále jen sdružení ) Sídlo: Kostelní náměstí 1, 728 02 Ostrava

Více

S T A N O V Y. upravující v souladu s ustanovením z. č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, v platném znění právní vztahy sportovního klubu

S T A N O V Y. upravující v souladu s ustanovením z. č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, v platném znění právní vztahy sportovního klubu S T A N O V Y upravující v souladu s ustanovením z. č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, v platném znění právní vztahy sportovního klubu čl. 1 Název sídlo: 1. Název sportovní asociace je: Česká asociace

Více

Zápis z výborové schůze Svazu kameníků a kamenosochařů ČR, která se konala v Alt Penzionu

Zápis z výborové schůze Svazu kameníků a kamenosochařů ČR, která se konala v Alt Penzionu 124 Zápis z výborové schůze Svazu kameníků a kamenosochařů ČR, která se konala 6.5. 2013 v Alt Penzionu Přítomni:, Durych, Knedla, Krutilová, Jeřábek, Moravec, Holec, Hradecký Omluveni: Pánek, Dušek, Chomout,

Více

S t a n o v y. Hornického spolku Solles Chodov. Čl.1 Název a sídlo

S t a n o v y. Hornického spolku Solles Chodov. Čl.1 Název a sídlo S t a n o v y Hornického spolku Solles Chodov Čl.1 Název a sídlo Název: Hornický spolek Solles Chodov (dále jen "sdružení ") Sídlo: Hrnčířská 462, 357 35 Chodov Čl.2 Statut sdružení Sdružení je dobrovolné,

Více

STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL GYMNÁZIA F. M. PELCLA RYCHNOV NAD KNĚŽNOU. Úvodní ustanovení 1

STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL GYMNÁZIA F. M. PELCLA RYCHNOV NAD KNĚŽNOU. Úvodní ustanovení 1 STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL GYMNÁZIA F. M. PELCLA RYCHNOV NAD KNĚŽNOU Název, sídlo a IČO Úvodní ustanovení 1 1. Název spolku: Spolek rodičů a přátel Gymnázia F. M. Pelcla Rychnov nad Kněžnou (dále jen

Více

Stanovy Občanského sdružení při ZŠ a MŠ Křtiny. Čl. 1. Název a sídlo. Čl. 2 Statut sdružení. Čl. 3 Cíl činnosti sdružení. Čl.

Stanovy Občanského sdružení při ZŠ a MŠ Křtiny. Čl. 1. Název a sídlo. Čl. 2 Statut sdružení. Čl. 3 Cíl činnosti sdružení. Čl. Stanovy Občanského sdružení při ZŠ a MŠ Křtiny Čl. 1. Název a sídlo Název: Občanské sdružení při ZŠ a MŠ Křtiny (dále jen sdružení ) Sídlo: Křtiny 240, 679 05 Křtiny Čl. 2 Statut sdružení 1. Sdružení je

Více

STANOVY SPOLKU RODIČŮ PŘI MATEŘSKÉ ŠKOLE SE SPECIÁLNÍMI TŘÍDAMI DUHA, PRAHA 5 KOŠÍŘE, TROJDÍLNÁ 1117, z. s. Trojdílná 1117/18, Praha 5 - Košíře

STANOVY SPOLKU RODIČŮ PŘI MATEŘSKÉ ŠKOLE SE SPECIÁLNÍMI TŘÍDAMI DUHA, PRAHA 5 KOŠÍŘE, TROJDÍLNÁ 1117, z. s. Trojdílná 1117/18, Praha 5 - Košíře STANOVY SPOLKU RODIČŮ PŘI MATEŘSKÉ ŠKOLE SE SPECIÁLNÍMI TŘÍDAMI DUHA, PRAHA 5 KOŠÍŘE, TROJDÍLNÁ 1117, z. s. Trojdílná 1117/18, Praha 5 - Košíře I. Základní ustanovení Spolek rodičů při Mateřské škole se

Více

STANOVY. KŘESŤANSKÉ VZDĚLÁVACÍ CENTRUM OSTRAVA, z. s. SPOLKU. Čl. 1. Název a sídlo

STANOVY. KŘESŤANSKÉ VZDĚLÁVACÍ CENTRUM OSTRAVA, z. s. SPOLKU. Čl. 1. Název a sídlo STANOVY SPOLKU KŘESŤANSKÉ VZDĚLÁVACÍ CENTRUM OSTRAVA, z. s. Čl. 1. Název a sídlo Název: Křesťanské vzdělávací centrum Ostrava, z. s. (dále jen spolek ) Sídlo: Kostelní náměstí 1, 728 02 Ostrava Čl. 2 Statut

Více

Statut Rady pro výzkum, vývoj a inovace

Statut Rady pro výzkum, vývoj a inovace Statut Rady pro výzkum, vývoj a inovace Platné znění Statutu Rady pro výzkum, vývoj a inovace, schváleného usnesením vlády České republiky ze dne 30. listopadu 2009 č. 1457, ve znění usnesení vlády ze

Více

Klíč spolek invalidů Cvikov, z.s. Stanovy spolku

Klíč spolek invalidů Cvikov, z.s. Stanovy spolku Klíč spolek invalidů Cvikov, z.s. Stanovy spolku Název spolku : Klíč spolek invalidů Cvikov, z.s. čl. I. Název a sídlo Sídlo spolku : Městský úřad, Náměstí Osvobození 63, Cvikov, PSČ 471 54 čl. II. Účel

Více

1ft It /// ľ.j/i-ljt"; 7' ~ Ytr: Á,

1ft It /// ľ.j/i-ljt; 7' ~ Ytr: Á, STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ Unie porodních asistentek, O.s. Název sdružení: Unie porodních asistentek, o. S., dále jen Sdružení Sdružení používá zkrácený název "UNIPA". Sídlem Sdružení je Londýnská 28,

Více

STANOVY. nezávislého spolku ARTE spolek rodičů a přátel školy. při Základní umělecké škole Klášterec nad Ohří,

STANOVY. nezávislého spolku ARTE spolek rodičů a přátel školy. při Základní umělecké škole Klášterec nad Ohří, STANOVY nezávislého spolku ARTE spolek rodičů a přátel školy při Základní umělecké škole Klášterec nad Ohří, J. Á. Komenského 677, 431 51, Klášterec nad Ohří Čl. I Název a sídlo Článek 1 Nezávislý spolek

Více

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ. Dobrovolnické centrum Kladno

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ. Dobrovolnické centrum Kladno STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ Dobrovolnické centrum Kladno Čl. I. Název a sídlo sdružení Název občanského sdružení: Dobrovolnické centrum Kladno, o. s. (dále jen Sdružení ). Sídlo sdružení od 1.6.2011: ulice

Více

O P A T Ř E N Í D Ě K A N A Č. 5 /

O P A T Ř E N Í D Ě K A N A Č. 5 / Univerzita Karlova v Praze 116 39 Praha 1-Nové Město Pedagogická fakulta M. D. Rettigové č. 4 IČ: 00216208, DIČ: CZ00216208 O P A T Ř E N Í D Ě K A N A Č. 5 / 2 0 1 2 ČJ. 428/2012 Zpracoval: děkanka fakulty

Více

STANOVY. Článek I. Název, územní působnost, sídlo

STANOVY. Článek I. Název, územní působnost, sídlo STANOVY Článek I. Název, územní působnost, sídlo 1. Sdružení knihoven ČR je zájmovým sdružením právnických osob. 2. Sdružení knihoven ČR je veřejně prospěšnou právnickou osobou. 3. Názvem sdružení je Sdružení

Více

STATUT Úseku běžeckých disciplín Svazu lyžařů České republiky

STATUT Úseku běžeckých disciplín Svazu lyžařů České republiky STATUT Úseku běžeckých disciplín Svazu lyžařů České republiky Preambule Odborný sportovní úsek je odborným orgánem Svazu lyžařů České republiky (SLČR) bez vlastní právní subjektivity. Odborný sportovní

Více

Stanovy FUNFÁN, o. s.

Stanovy FUNFÁN, o. s. Stanovy FUNFÁN, o. s. Preambule FUNFÁN, o. s. je dobrovolné, nezávislé, sdružující členy na základě společného zájmu. Občanské sdružení je právnickou osobou registrovanou ministerstvem vnitra. Čl. 1 Úvodní

Více

Spolek rodičů při ZŠ Bochoř

Spolek rodičů při ZŠ Bochoř Spolek rodičů při ZŠ Bochoř Stanovy spolku Čl. I Název a sídlo Spolek rodičů při ZŠ Bochoř (dále jen spolek ) má své sídlo v obci Bochoř, ul. Školní č. 213/13, 751 08 Bochoř (sídlo Základní školy Bochoř).

Více

STANOVY Sdružení evangelické mládeže v České republice. Hlava I Vymezení sdružení

STANOVY Sdružení evangelické mládeže v České republice. Hlava I Vymezení sdružení STANOVY Sdružení evangelické mládeže v České republice 1 Název a sídlo sdružení Hlava I Vymezení sdružení 1. Název sdružení:sem v České republice Sdružení evangelické mládeže (dále jen SEM ). 2. Sídlo

Více

Stanovy občanského sdružení Gospel Train

Stanovy občanského sdružení Gospel Train Stanovy občanského sdružení Gospel Train 1. Název sdružení: Gospel Train Čl. 1 Název a sídlo 2. Sídlo sdružení: Polívkova 12, 158 00 Praha 5 - Jinonice Čl. 2 Charakter sdružení Sdružení je dobrovolným,

Více

Stanovy cyklistického sdružení

Stanovy cyklistického sdružení Stanovy cyklistického sdružení Čl. 1 Název a sídlo Název: CK Přerov (dále jen sdružení ) Sídlo: Purkyňova 3, 750 02, Přerov Adresa pro doručování: Pavlína Rohová, Purkyňova 3, 750 02, Přerov Čl. 2 Statut

Více

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ FOTOKLUB TŘINÁCTÁ KOMORA

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ FOTOKLUB TŘINÁCTÁ KOMORA STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ FOTOKLUB TŘINÁCTÁ KOMORA Článek I. Základní ustanovení 1.1 Občanské sdružení se plným názvem jmenuje Fotoklub Třináctá komora (dále jen Fotoklub). Pod tímto názvem budou členové

Více

Stanovy občanského sdružení BioLib, o. s.

Stanovy občanského sdružení BioLib, o. s. Stanovy občanského sdružení BioLib, o. s. Čl. 1. Název a sídlo Název: BioLib, o. s. (dále jen sdružení) Sídlo: Jugoslávských partyzánů 736/34, Praha 6, 160 00 Čl. 2 Statut sdružení 1. Dobrovolné, nezávislé

Více

Zápis z valné hromady Klubu přátel ZŠ Štefánikova 566, Hradec Králové

Zápis z valné hromady Klubu přátel ZŠ Štefánikova 566, Hradec Králové Zápis z valné hromady Klubu přátel ZŠ Štefánikova 566, Hradec Králové Valná hromada proběhla dne 19. 11. 2013 a zúčastnilo se jí 25 členů (viz prezenční listina). Program: informace ředitele školy Mgr.

Více

STANOVY SPOLKU. DĚTSKÝ LESNÍ KLUB LETOKRUH z.s. Název, forma a sídlo

STANOVY SPOLKU. DĚTSKÝ LESNÍ KLUB LETOKRUH z.s. Název, forma a sídlo STANOVY SPOLKU DĚTSKÝ LESNÍ KLUB LETOKRUH z.s. Čl. 1 Název, forma a sídlo Spolek Dětský lesní klub Letokruh z.s. (dále jen spolek ) je právnickou osobou založenou v souladu se zákonem č. 89/2012 Sb., občanský

Více

STANOVY ČESKÉ SPOLEČNOSTI PRO KATOLICKOU TEOLOGII

STANOVY ČESKÉ SPOLEČNOSTI PRO KATOLICKOU TEOLOGII STANOVY ČESKÉ SPOLEČNOSTI PRO KATOLICKOU TEOLOGII Čl. 1 Základní ustanovení 1. Česká společnost pro katolickou teologii (dále ČSKT ) je soukromým sdružením křesťanů (podle kán. 299 CIC) a občanským sdružením

Více

Statut České olympijské akademie

Statut České olympijské akademie Statut České olympijské akademie Preambule Česká olympijská akademie je spolu se Slovenskou olympijskou akademií nástupnickou organizací Československé olympijské akademie, která byla založena roku 1987.

Více

Nadační fond Jana Pernera Sídlo: Pardubice, Studentská 95, 532 10 IČO: 4815 9034. Výroční zpráva o činnosti Nadačního fondu Jana Pernera za rok 2006

Nadační fond Jana Pernera Sídlo: Pardubice, Studentská 95, 532 10 IČO: 4815 9034. Výroční zpráva o činnosti Nadačního fondu Jana Pernera za rok 2006 Nadační fond Jana Pernera Sídlo: Pardubice, Studentská 95, 532 10 IČO: 4815 9034 Výroční zpráva o činnosti Nadačního fondu Jana Pernera za rok 2006 květen 2007 Obsah: Poslání a cíle 3 Činnost v roce 2006

Více

Lesní mateřská škola Svatošky, z. s. Stanovy spolku

Lesní mateřská škola Svatošky, z. s. Stanovy spolku Lesní mateřská škola Svatošky, z. s. Stanovy spolku Čl. I Název a sídlo Spolek Lesní mateřská škola Svatošky, z. s. (dále jen spolek ) je právnickou osobou založenou v souladu se zákonem č. 89/2012 Sb.,

Více

Asociace mamodiagnostiků České republiky, o. s. VÝROČNÍ ZPRÁVA

Asociace mamodiagnostiků České republiky, o. s. VÝROČNÍ ZPRÁVA Asociace mamodiagnostiků České republiky, o. s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 H I S T O R I E A P O S L Á N Í S D R U Ž E N Í Při jednáních, která byla vedena v minulých letech na Ministerstvu zdravotnictví ČR a

Více