ZÁPIS ZE III. SCHŮZE shromáždění vlastníků jednotek v budově Jilmová , konané dne

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ZÁPIS ZE III. SCHŮZE shromáždění vlastníků jednotek v budově Jilmová 2682-2686, konané dne 11.11.2004"

Transkript

1 ZÁPIS ZE III. SCHŮZE shromáždění vlastníků jednotek v budově Jilmová , konané dne Podle přiložených platných hlasovacích lístků bylo z celkového počtu 80 vlastníků na schůzi přítomno 49 vlastníků tj.61 %. Z celkového počtu hlasů tak bylo přítomno a hlasování se účastnilo hlasu tj. 61 %. Nepoužité hlasovací lístky byly komisionelně skartovány. Shromáždění vlastníků jednotek bylo usnášeníschopné. Program shromáždění 1. Zahájení 2. Zpráva o činnosti výboru společenství vlastníků jednotek (SVJ) Ing. Bada 3. Informace o hospodaření SVJ za období od do Ing. Stránský 4. Informace o stavu společných plynových rozvodů Ing. Vašek 5. Informace o připravované výměně oken p. Preisler 6. Informace o připravovaném poměrovém měření tepla na ÚT Ing. Vašek 7. Schválení pravidel pro vymáhání dlužných částek na zálohy za služby Ing. Vašek 8. Revize plynu a elektřiny v bytových jednotkách Ing. Vašek 9. Úprava struktury FO(zahrnutí pojistného do FO) Ing. Bada 10. Pravidla pro rozúčtování nákladů na služby - Ing. Vašek 11. Schválení likvidace strojního vybavení v bývalé prádelně a mandlovně objektu, náměty na další využití Ing. Bada 12. Doplnění volby člena výboru SVJ a volba náhradníka 13. Diskuse 14. Závěr Program jednání a přijetí usnesení K bodu č. 1 programu Jednání shromáždění vlastníků jednotek zahájil a průběh řídil předseda výboru SVJ pan Ing. Bada. Přivítal přítomné a seznámil je se způsobem hlasování. Z řad přítomných vlastníků jednotek nebyly vzneseny připomínky ani návrh na doplnění programu. K bodu č. 2 programu Předseda výboru SV seznámil přítomné podrobně s činností výboru od poslední schůze shromáždění tj. od do dnešního dne. Ve zprávě informoval o všech důležitých jednáních výboru SVJ ve vztahu k SKM, MČ Praha 3, firmě SEFIMOTA ohledně uplatněných reklamacích, uzavřených smlouvách např. ohledně pojištění domu apod. Strana 1 (celkem 20)

2 S kompletní zprávou se lze seznámit na stránkách Společenství Upozornil, že výbor Společenství se schází pravidelně každý první čtvrtek v měsíci. K bodu č. 3 programu Člen výboru ing. Stránský informoval o hospodaření SVJ za období od do V souladu s úkoly výboru SVJ je prováděna průběžná kontrola hospodaření na výborových schůzích a 1x za čtvrt roku kontrola účetnictví, které zpracovává SKM. Za období r vznikl nedoplatek ve výši 770,- Kč (bankovní výdaje). Výbor SVJ navrhuje uhradit tento nedoplatek z fondu oprav a zajistit správné vyúčtování. Celkové příjmy za období ,25 Kč Celkové výdaje za období ,50 Kč Zůstatek na fondu oprav a fondu pojistného celkem k ,- Kč S kompletní zprávou se lze seznámit na stránkách Společenství Usnesení: shromáždění vlastníků schvaluje informaci o hospodaření SVJ za období a souhlasí s úhradou nedoplatku r ve výši 770,-Kč z fondu oprav. Hlasování: pro 100 % proti 0 % zdrželo se 0 % Závěr: Zpráva o hospodaření SVJ za období od do byla schválena nadpoloviční většinou hlasů přítomných vlastníků. K bodu č. 4 programu Člen výboru ing. Vašek informoval o stavu plynových rozvodů ve společných prostorách Společenství. Společenství vlastníků nese ze zákona odpovědnost za udržování společných rozvodů plynu v objektu v bezpečném a provozu schopném stavu, v rozsahu od hlavního uzávěru plynu na chodníku až k jednotlivým hlavním uzávěrům plynu v bytových jednotkách včetně. Dle poslední revizní zprávy ze srpna 2003 většina plynových uzávěrů vykazuje vadu zatuhlosti při manipulaci. V minulosti toto bylo řešeno tzv. rozhýbáváním.výbor SVJ navrhuje, aby stávající plynové uzávěry byly vyměněny za kulové, které uvedenou vadou netrpí. Náklady by byly uhrazeny z fondu oprav. Usnesení: shromáždění vlastníků jednotek souhlasí s výměnou všech kulových plynových kohoutů za kulové plynové ventily s tím, že náklady budou hrazeny z fondu oprav. Hlasování: pro 100 % proti 0 % zdrželo se 0 % Závěr: Generální výměna plynových kohoutů v bytových jednotkách a technickém koridoru byla schválena nadpoloviční většinou hlasů přítomných vlastníků. K bodu č. 5 programu Člen výboru p. Preisler informoval o plánované výměně oken za plastová. Formou dotazníku byli osloveni všichni vlastníci bytových jednotek. K dnešnímu dni je počet zájemců 20. Výbor SVJ oslovil řadu firem o vypracování cenové nabídky. Ve druhém kole nabídek byly vybrány 3 firmy, z kterých byla vybrána firma AQOKNA vzhledem k nejlepším nabízeným technickým i cenovým podmínkám. Strana 2 (celkem 20)

3 Přítomní vlastníci byli upozorněni, že tato plánovaná akce je zcela dobrovolná a nikdo z dosud přihlášených zájemců není dosavadním vyjádřením vázán a zároveň je možné se ještě přihlásit. Schůzka pro vážné zájemce, kde by byli informováni o podrobnostech se uskuteční ještě během prosince. K bodu č. 6 programu Člen výboru SVJ Ing. Vašek přednesl návrh na realizaci poměrového měření tepla.stávající způsob rozúčtování nákladů na spotřebované teplo se dosud provádí podle velikosti započitatelné podlahové plochy bytu. Tento způsob nezohledňuje rozdílné požadavky na vytápění a ani způsob nakládání s teplem (přetápění, větrání apod.). Způsob rozúčtování celkových nákladů spotřebovaného tepla stanovuje Vyhláška č. 372/2001 Sb. Odebrané teplo rozděluje na tzv. základní a spotřební složku. Základní složka (ve výši 40 %) je rozdělena na jednotlivé vlastníky podle poměru velikosti započitatelné podlahové plochy bytových i nebytových jednotek. Spotřební složka (ve výši 60 %) se pak rozděluje úměrně podle výše náměru poměrových měřidel. Náklady spojené s osazením poměrových měřičů tepla jsou jednak jednorázové, související se zaměřením bytu a dále opakované spojené s pravidelným odečtem měřiče a dodáním nového. Výbor SVJ navrhuje jednorázové náklady ( odhad cca 500,- Kč na byt) uhradit z fondu oprav. Náklady spojené s pravidelným odečtem ve výši cca 50,- Kč / by byly hrazeny rovněž z fondu oprav. Bytové jednotky v nástavbách jsou vybaveny na vstupu jedním měřičem tepla, který měří celkové množství odebraného tepla v GJ. Toto je absolutní údaj, který nelze použít pro poměrové měření a z tohoto důvodu by poměrovými měřiči tepla musely být vybaveny i byty v nástavbách. Usnesení: shromáždění vlastníků souhlasí s navrženým osazením radiátorů poměrovými měřiči tepla a s hrazením nákladů na zaměření a opakované odečítání těchto měřičů z fondu oprav. Hlasování: pro 92 % proti 0 % zdrželo se 8 % Závěr: Osazení radiátorů poměrovými měřiči tepla hrazené z fondu oprav bylo schváleno nadpolovičním většinou hlasů přítomných vlastníků. K bodu č. 7 programu Předseda výboru SVJ předložil shromáždění Pravidla pro vymáhání dlužných částek na zálohy za služby. Pravidla jsou přílohou tohoto zápisu a jsou k nahlédnutí na stránkách Společenství Usnesení: shromáždění vlastníků schvaluje Pravidla pro vymáhání dlužných částek na zálohy za služby. Hlasování: pro 97 % proti 3 % zdrželo se 0 % Závěr: Pravidla byla schválena nadpoloviční většinou hlasů přítomných vlastníků jednotek. Strana 3 (celkem 20)

4 K bodu č. 8 programu Člen výboru Ing. Vašek seznámil s povinnostmi vlastníků bytových jednotek zajištovat pravidelné revize plynu a elektřiny v bytech. Tyto povinnosti jsou dané Energetickým zákonem odst. 2c, 63. Výbor SVJ navrhuje organizovat tyto revize hromadně pro všechny vlastníky s tím, že náklady na revizi by byly hrazeny z fondu oprav (cca 500,- Kč /byt) a zjištěné závady by byl vlastník bytové jednotky povinen odstranit v určeném termínu na svoje náklady. Jeden výtisk revizní zprávy by dostal vlastník a jeden by byl k dispozici výboru SVJ. Touto formou realizace revizí by jednotliví vlastníci byli zbaveni povinnosti pamatovat si zákonem předepsané termíny revizí a zajištovat si revize sami. Provádění těchto revizí je samozřejmě v zájmu bezpečnosti objektu všech vlastníků bytových i nebytových prostor. Termín nejbližší revize plynového zařízení je stanoven na srpen 2006, revize elektrických rozvodů na duben Usnesení: shromáždění vlastníků schvaluje navržený způsob provádění revizí plynu a elektrických rozvodů v bytových jednotkách a s hrazením nákladů za revize z fondu oprav. Hlasování: pro 97 % proti 3 % zdrželo se 0 % Závěr: Navržený způsob provádění revizí plynu a elektrických rozvodů byl schválen nadpoloviční většinou hlasů přítomných vlastníků. K bodu č. 9 programu Předseda výboru Ing. Bada seznámil shromáždění vlastníků s úpravou struktury FO. Výbor SVJ navrhuje ponechat výše příspěvků do fondu oprav a fondu pojistného v dosavadní výši. Vzhledem k zjednodušení vedení účetnictví navrhuje sloučení příspěvku na opravy a pojistné do fondu oprav. Usnesení: shromáždění vlastníků schvaluje úpravu FO tj. zahrnutí pojistného do FO. Hlasování: pro 98 % proti 2 % zdrželo se 0 % Závěr:Úprava FO byla schválena nadpoloviční většinou hlasů přítomných vlastníků K bodu č. 10 programu Člen výboru Ing. Vašek seznámil shromáždění s Pravidly pro rozúčtování nákladů na služby. Pravidla jsou přílohou tohoto zápisu a zároveň jsou k nahlédnutí na stránkách Společenství Usnesení: shromáždění vlastníků souhlasí s přednesenými Pravidly pro rozúčtování nákladů na služby. Hlasování: pro 97 % proti 0 % zdrželo se 3 % Závěr: Pravidla pro rozúčtování nákladů na služby byla schválena nadpoloviční většinou hlasů přítomných vlastníků. K bodu č. 11. programu Předseda výboru Ing. Bada seznámil shromáždění s návrhem výboru SVJ na likvidaci strojního vybavení v bývalé prádelně a mandlovně objektu. Zároveň požádal přítomné o návrhy na další využití těchto prostor. Strana 4 (celkem 20)

5 Usnesení: shromáždění vlastníků souhlasí s navrženou likvidací strojního vybavení bývalé prádelny a mandlovny objektu Hlasování: pro 100 % proti 0 % zdrželo se 0 % Závěr: Shromáždění vlastníků schválilo nadpoloviční většinou hlasů přítomných vlastníků likvidací strojního vybavení mandlu a prádelny. K bodu č. 12. programu Předseda výboru Ing. Bada seznámil shromáždění s uvolněním Mgr. Holase na jeho žádost z výboru SVJ. Za novou členku byla navržena pí. Reichlová. Usnesení: shromáždění vlastníků souhlasí s doplněním výboru SVJ o pí Reichlovou Hlasování: pro 100 % proti 0 % zdrželo se 0 % Závěr: Pí. Reichlová byla zvolena nadpoloviční většinou hlasů přítomných vlastníků za nového člena výboru SVJ, K bodu č. 13. programu - V diskusi p. Preisler informoval o návrhu na instalaci senzorových světel na parkovišti. Náklady by byly hrazeny z fondu oprav. Při hlasování se z celkové počtu 2 zdrželi hlasování a návrh byl tedy přijat. - P. Chalupa upozornil na existenci staré značky při vjezdu na parkoviště a vznesl požadavek na přemístění stávající nové značky. Stará značka bude zlikvidována. Přemístění nové není v souladu s požadavky Dopravního inspektorátu. - Pí Radkovská vznesla dotaz k výměně plynových kohoutů ve společných prostorách. Dotaz byl ing. Vaškem zodpovězen. Závěr: Závěrem předseda výboru poděkoval všem přítomným za účast. V Praze dne : Ing. Jan Bada předseda výboru společenství vlastníků Zapsala: Ing. Anna Kadeřábková členka výboru společenství Strana 5 (celkem 20)

6 Přílohy Procentuelní vyhodnocení hlasování k jednotlivým projednávaným bodům Pravidla pro vymáhání dlužných částek Pravidla pro rozúčtování nákladů na služby Příspěvky jednotlivých diskutujících Strana 6 (celkem 20)

7 Informace o hospodaření společenství vlastníků bytových jednotek za období od do V souladu s úkoly výboru společenství vlastníků bytových jednotek je prováděna průběžná kontrola hospodaření na výborových schůzích (platební morálka členů společenství, výdaje na povinné platby a mimořádné výdaje) a 1 x za čtvrt roku kontrola s účetnictvím, které pro nás dělá SKM.. Účetnictví je vedeno v pořádku. (Pro Vaši informaci uvádíme přehled odsouhlasených plateb v uzavřených smlouvách: za správu společných částí budovy činí 161,90 Kč + DPH měsíčně za jednu bytovou jednotku a nebytovou jednotku za správu společných částí budovy činí měsíčně 60 Kč + DPH za nebytovou jednotku. Za správu celkem ve smlouvě s SKM platíme měsíčně Kč. Za úklid všech vchodů Kč měsíčně a Kč za jednorázový úklid sněhu Za teplo a TUV zálohově dle měsíců částky ,-; ,-; ,-; za Kč Za odpadky Kč/pololetně za vodné stočné cca Kč/ pololetně za pojištění 39030,- Kč pololetně za výtahy Kč / čtvrtletně + poplatky za elektřinu a telefony ve výtazích (1854.-Kč/ měsíčně) Z výsledků účetnictví vyplývá Celkové příjmy: ,25 Kč vznikají z plateb členů společenství dle rozpisů nákladů jako záloh, které každý člen individuálně odsouhlasil a podle nich provádí platby. Vyhodnocení záloh bylo provedeno v 1. pololetí 2004, a dle něj byly upraveny zálohy vlastníkům, které každý vlastník svým podpisem potvrdil. Záloha spojená s vlastnictvím jednotky a společných částí budovy se používá na platby uvedené dále a na vytváření fondu oprav z nějž se hradí nutné opravy a další výdaje. Celkové výdaje: Kč se skládají : za správu ve výši Kč za úklid ve výši Kč + úklid chodníku a sněhu Kč provozní zálohy za teplo a TUV ve výši ,00 Kč (zálohově dle měsíců částky ,-; ,-; ,-; za Kč) za odpadky ve výši ,00 Kč provozní zálohy za vodné a stočné ve výši Kč (zúčtováno Kč) za pojištění za ve výši ,00 Kč za výtahy včetně poplatků za elektřinu a telefony ve výši Kč za elektřinu (osvětlení domů, garáže) ve výši Kč vedení účtu 6913,00 Kč výtahy vandalismus 2461,00 Kč za období roku 2003 vznikl nedoplatek ve výši Kč (bankovní výdaje). Výbor SVJ doporučuje uhradit tento nedoplatek z fondu oprav a zajistit správné zaúčtování spotřeba (rohožky, žárovky apod.) 6637,- Kč Strana 7 (celkem 20)

8 opravy a údržba Kč úrok z účtu Kč Zůstatek na účtu v bance k činí Kč při počátečním stavu bankovního účtu ,56. Tento zůstatek není k dispozici v plném rozsahu, ale je určen pro platby vyúčtování záloh. Na účtu fondu oprav je Kč a na účtu pojištění Kč celkem Kč. Celkové výdaje na nákladových účtech činí Kč. Skládají se z : spotřeba materiálu (rohožky, žárovky apod.) opravy úklid chodníku pojištění a poplatky Strana 8 (celkem 20)

9 V souvislosti s kontrolou platební morálky byly pro zajištění případného nedodržení platebního režimu zpracována a dnešní členské schůzi se předkládají ke schválení pravidla pro vymáhání pohledávek, které jste obdrželi při prezenci Návrh pravidel pro vymáhání dlužných částek od vlastníků bytových/nebytových jednotek v budově Jilmová 2682, 2683, 2684, 2685 Praha 3 Část 1 preambule 1.1 Každý vlastník bytové/nebytové jednotky v budově Jilmová 2682, 2683, 2684, 2685, - Praha 3 (dále jen vlastník) byl seznámen v Evidenčním listu se stanoveným rozpisem plateb a záloh placených služeb spojených s užíváním bytové/nebytové jednotky, s uvedením čísla účtu SVJ, variabilního symbolu a data splatnosti. Stanovená výše plateb a záloh je pro vlastníka závazná. Výbor SVJ, po uplynutí každého měsíce, kontroluje platební morálku jednotlivých vlastníků a vůči neplatičům postupuje níže uvedeným postupem. Článek 2 Neprovedená nebo částečně provedená měsíční platba 2.1 Jestliže do konce měsíce nebyla na účet SVJ poukázána předepsaná platba nebo byla poukázána jen její část, upozorní na tuto skutečnost výbor SVJ vlastníka formou písemné upomínky, na které stanoví náhradní termín plnění. Pokud ani poté není dlužná částka uhrazena, je výbor SVJ oprávněn podat návrh soudní žaloby na úhradu dlužné částky, přičemž náklady související s případným soudním řízením hradí vlastník. 2.2 Po zaplacení dlužné částky je výbor SVJ oprávněn stanovit úrok z prodlení ve výši 0,1% z dlužné částky za každý den prodlení po datu splatnosti. Takto vypočtený úrok z prodlení oznámí vlastníkovi písemnou formou. Vypočtený úrok bude dlužníkovi zaúčtován do ročního zúčtování plateb jako dluh vůči SVJ. Po zaplacení se úrok z prodlení stává příjmem fondu oprav SVJ. Článek 3 Neuhrazení nedoplatku z ročního vyúčtování služeb 3.1 Po ukončení zúčtovacího období je každý vlastník seznámen s vyúčtováním svých záloh. Vznikne-li vyúčtováním vlastníkovi dluh vůči SVJ, je povinen jej uhradit v předepsané výši a termínu. Neučiní-li tak, výbor SVJ upozorní vlastníka na tuto skutečnost formou písemné upomínky, na které stanoví náhradní termín plnění. Pokud ani poté není dlužná částka uhrazena, je výbor SVJ oprávněn podat návrh soudní žaloby na úhradu dlužné částky, přičemž náklady související s případným soudním řízením hradí vlastník. 3.2 Po zaplacení dlužné částky je výbor SVJ oprávněn stanovit úrok z prodlení dle odstavce 2.2. Článek 4 Závěrečná ustanovení 4.1 Tato pravidla byla projednána a schválena shromážděním vlastníků dne K tomuto termínu jsou také závazná pro všechny členy SVJ. Ing. Jan Bada předseda výboru SVJ Strana 9 (celkem 20)

10 Poměrové měření tepla na ÚT Stávající způsob rozúčtování nákladů na teplo pro jednotlivé bytové i nebytové jednotky se dosud provádí podle velikosti podlahové plochy bytu. Náklady vypočtené podle tohoto pravidla nezohledňují umístění bytu v rámci domu a nedokáží zohlednit ani způsob nakládání s teplem, jako například větrání trvale otevřenými okny a pod. Navrhujeme proto všechna otopná tělesa v domě osadit poměrovými měřiči tepla a náklady za teplo rozpočítávat podle jejich údajů. Náklady spojené s osazením takovýchto měřidel jsou jednak jednorázové, související s výpočtem koeficientu tepelné náročnosti konkrétní bytové jednotky a dále opakované, spojené s pravidelným ročním odečtem měřiče a jeho výměnou. Jednorázové náklady na jednu bytovou jednotku, ve výši zhruba 500,-Kč i náklady spojené s pravidelným ročním odečtem ve výši přibližně 50,-Kč/radiátor, navrhujeme hradit z fondu oprav. Každá bytová jednotka v nástavbách je vybavena na vstupu do bytu jedním měřičem tepla, tzv. kalorimetrem, který měří celkové množství odebraného tepla v GJ. Jelikož se jedná o údaj absolutní, není možné jej použít při rozpočítávání tepla na principu poměrovém. Dle 7 odst. 4 Vyhlášky č. 152/2001 Sb., kterou se stanoví pravidla pro vytápění a dodávku TUV, musí být měřící a indikační technika uplatněná u spotřebitelů shodného principu a provedení. V případě, že toto shromáždění schválí osazení poměrových měřidel, musí být tato měřidla osazena i v nově vybudovaných bytech v nástavbě. Výbor SVJ navrhuje osadit poměrové měřiče tepla ve všech bytových i nebytových jednotkách ještě do konce letošního roku tak, aby v následujícím roce bylo možné náklady na teplo rozpočítávat již podle jejich odečtů. Strana 10 (celkem 20)

11 Revize plynu a elektřiny v bytových jednotkách Vyhrazenými technickými zařízeními jsou zařízení se zvýšenou mírou ohrožení zdraví a bezpečnosti osob a majetku, která podléhají dozoru podle Energetického zákona č. 458/2000Sb. Tento zákon v odstavci 2c) 63 ukládá majiteli bytové jednotky udržovat odběrné plynové zařízení v takovém stavu, aby se nestalo příčinou ohrožení života, zdraví, či majetku osob. Odběrným plynovým zařízením jsou přitom míněny hlavní uzávěr do bytu, plynové rozvody uvnitř bytu a kuchyňské sporáky. Ze zákona tedy vyplývá, že i na tomto zařízení musí majitel bytové jednotky provádět pravidelnou údržbu a revize. Pro splnění této povinnosti majiteli bytových jednotek, výbor SVJ navrhuje, aby odpovědnost za provádění revizí v bytových jednotkách převzal na sebe, resp. aby organizoval jejich provádění. Náklady spojené s vypracováním revizních zpráv, v odhadované výši 500,-Kč na jednu bytovou jednotku, by byly hrazeny z fondu oprav. Na každou jednotku bude tak vypracována samostatná revizní zpráva, přičemž jeden výtisk si pro kontrolu ponechá výbor SVJ a druhý předá vlastníkovi jednotky. Budou-li v revizní zprávě uvedeny nedostatky, odstraní je majitel jednotky ve stanoveném termínu a na svoje náklady. Výbor SVJ bude následně odstraňování závad kontrolovat. Podle výše zmíněného zákona se revize plynu provádí vždy jednou za 3 roky, takže nejbližší revize plynu je na plánována na srpen Podobné úkoly jako u plynových zařízení ukládá energetický zákon majiteli jednotek i u elektrických zařízení. Elektrické rozvody uvnitř bytu musí být také v takovém technickém stavu, aby se nestaly příčinou ohrožení života, zdraví, či majetku osob. Navrhujeme proto stejný princip jako u plynového zařízení to jest výbor SVJ bude organizovat provádění revizí v bytových jednotkách a náklady spojené s vypracováním revizních zpráv budou hrazeny z fondu oprav. Odstranění závad zjištěných revizí bude hradit vlastník bytové jednotky na své náklady. Nejbližší revize elektrických zařízení je na plánována na duben 2007 a má pětiletou periodu. Dalšími vyhrazenými zařízeními ve smyslu energetického zákona jsou v našich podmínkách výtahy a plynové a elektrické rozvody ve společných částech domu. Za bezpečný provoz těchto zařízení nese odpovědnost výbor SVJ, který organizuje v předepsaných intervalech jejich revize. Náklady spojené s touto činností jsou hrazeny z fondu oprav. Strana 11 (celkem 20)

12 Informace k plánované výměně plastových oken Vážení spolumajitelé, v polovině letošního roku se obrátilo na výbor SVJ několik vlastníků bytových jednotek s dotazem na možnost hromadné výměny stávajících oken za nová plastová okna. Výbor proto formou dotazníku požádal všechny vlastníky o vyjádření zájmu o tuto výměnu. Během krátké doby se přihlásilo 15 zájemců a k dnešnímu dni evidujeme více jak 20 uchazečů. Tak velký zájem nás přivedl k myšlence zadat výměnu jako jednu zakázku a požadovat tak výrazné množstevní slevy, ke kterým by nikdo z žadatelů nedospěl, pokud by zakázku zadával individuelně. V prvním kole jsme požádali řadu firem o vypracování cenové nabídky. Odpovědělo nám 13 dodavatelů. Z tohoto okruhu jsme vyřadili ty dodavatele, kteří nenabízeli okna námi požadovaných parametrů a ty, jejichž nabídky nepůsobily věrohodně, nebo nebyly doloženy solidními referencemi. Z této skupiny výbor SVJ do druhého kola vybrali celkem 3 dodavatele a obeslali je novým, zcela konkrétním zadáním pro 3 druhy vyskytujících se bytů. které znělo následovně: Zadání znělo následovně: plastová okna s pěti komorovým systémem, tepelná propustnost izolačního dvojskla max. 1,1 W/m 2 / o K, dodávka bez vnějších a vnitřních parapetů, demontáž a likvidace stávajících oken a montáž nových oken, zednické začistění, objem zakázky jsme odhadli ve výši 1 mil. Kč a požadovali vyčíslení množstevní, popřípadě časové slevy, datum uzavření smluv leden/únor 2005, datum montáže duben/květen Nabídku předaly v termínu všechny 3 oslovené firmy a výbor SVJ se na své mimořádné schůzi dne zabýval jejich vyhodnocením a dopracoval se k tomuto závěru. Seřazeno podle cenové osy, nejvýhodnější nabídku učinila firma VEKRA, kdy kompletní cena včetně poskytnutých slev činila v cenové relaci od ,- Kč do ,-Kč. Na druhém místě se umístila firma AQ OKNA s cenovou relací od ,-Kč do ,-Kč. Třetí místo uzavírá firma JIS s cenovou relací od ,-Kč do ,-Kč. Vzhledem k tomu, že všechny firmy jsou na trhu v této komoditě firmami renomovanými a všechny firmy dodaly i přesvědčivé reference, rozhodli jsme se doporučit firmu AQ OKNA a to z těchto důvodů: 1. Firma AQ OKNA ještě zdarma nabízí vytvoření bezprůvanového větrání a zajištění hygienického minima výměny vzduchu v místnostech. Strana 12 (celkem 20)

13 2. U vnějších parapetů vodotěsné napojení stávajících parapetů k novým oknům. 3. Možnost platebního kalendáře dle vzájemné dohody. Výbor SVJ navrhuje dále tento postup: v nejkratší době výbor SVJ svolá schůzku všech dosud přihlášených zájemců o výměnu oken a přizve na ni zástupce zvolené firmy, kde budou dohodnuty všechny podrobnosti související s podpisem smluv. Při této příležitosti chceme zdůraznit, že okruh zájemců nepovažujeme za konečný a bude-li mít někdo další o výměnu zájem, může vyplnit dotazník a připojit se, (dotazník je možné stáhnout z webových stránek našeho společenství) výbor SVJ, na základě plných mocí od zájemců, požádá Pražský památkový ústav o hromadný souhlas s plánovanou záměnou oken, zástupce dodavatele sepíše individuelní smlouvy s každým zájemcem samostatně. Výbor bude současně sledovat objem realizovaných zakázek, na který byla nedimenzována množstevní sleva. Všichni zájemci si současně musí být vědomi i toho, že pokud bude skutečně podepsaných smluv výrazně měně, než bylo v zadání uvažováno, je možné, že nabízená sleva bude ze strany dodavatele korigována. Na závěr bych chtěl jménem výboru SVJ všem přítomným sdělit, že takto naplánovaná výměna oken je pro všechny zájemce zcela dobrovolná a nikdo z dosud přihlášených zájemců není žádným způsobem svým dosavadním vyjádřením vázán. Kdo si vyjedná u jiného dodavatele lepší a výhodnější podmínky, výbor SVJ bude jeho rozhodnutí plně akceptovat. Současně připomínáme, že do budoucna žádnou podobnou hromadnou akci spojenou s výměnou zbývajících oken již výbor SVJ nebude zajišťovat. Poznámka O této informaci není nutné na schůzi hlasovat. Jedná se pouze o informaci. Strana 13 (celkem 20)

14 Informace o stavu společných plynových rozvodů. V poslední revizní zprávě společných plynových rozvodů v našich domech, provedené v srpnu loňského roku, revizní technik uvádí závadu, která se opakovaně objevuje u všech bytových kohoutů osazených na vstupu do každého bytu. Závada spočívá v tzv. zarůstání kohoutu, které vede až k jeho znehybnění. Tyto kohouty jsou osazeny před plynoměry a každý z vlastní zkušenosti může potvrdit, že snadné a hlavně rychlé uzavření přívodu plynu do bytu není jednoduchou záležitostí. V minulosti, kdy byla vlastníkem domů MČ Praha 3, se tato závada odstraňovala tzv rozhýbáním. Náprava však neměla dlouhého trvání a v následné revizi se připomínka opakovala znovu. Navrhujeme proto v první polovině příštího roku provést výměnu všech stávajících kuželových kohoutů za kulové plynové kohouty, které výše uvedeným nedostatkem netrpí. Finanční náročnost výměny zhruba 60-ti uzávěrů odhadujeme ve výši ,-Kč a navrhujeme ji hradit z fondu oprav. Výměna kohoutů povede k větší bezpečnosti nás všech, protože bezproblémové a rychlé uzavření plynu, v případě jeho úniku, dokáže zabránit katastrofálním následkům. Je všeobecně známo, že následky havárií vyvolané únikem plynu, se považují za jedny z nejhorších. Strana 14 (celkem 20)

15 Zpráva o činnosti výboru Společenství vlastníků jednotek Jilmová za období od (k termínu členské schůze SVJ) Vážení přítomní vlastníci jednotek, vážení hosté, dovolte mi, abych vás všechny informoval o činnosti výboru Společenství vlastníků jednotek našeho objektu Jilmová za období od konání poslední členské schůze SVJ, konané dne Výbor společenství, ustanovený ihned po prvé členské schůzi dne pracuje i nadále ve stejném složení, tj. předseda Ing. Jan Bada, členové výboru Ing. Anna Kadeřábková, Zlatuše Michovská, Ing. Petr Vašek, Mgr. Jiří Holas, Ing. Pavel Stránský a Jan Preisler a sešel se za uvedené období celkem 15x. Zabýval se zejména následujícími okruhy problémů: - stanovením pravidel pro archivaci dokumentace; byly podepsány s SKM Smlouva o správě domu a Smlouva o dodávkách tepla a TUV ; - vytvořením knihy evidence vlastníků a případných nájemníků v této souvislosti bychom chtěli upozornit na povinnost vlastníků neprodleně nahlásit všechny změny v obsazení bytů (počtu i konkrétních osob), změny korespondenční adresy, či telefonních nebo e-meilových adres výboru SVJ. Vyhnete se tak komunikačním potížím i nedorozuměním při vyúčtování záloh. Nový vlastník obdrží taktéž svůj variabilní symbol pro zálohové platby, aby bylo eliminováno nebezpečí, že nebude možno rozlišit kdo kdy úhrady prováděl; - řešením problémů v dodávkách TUV v závěru minulého a počátku letošního roku; - zřízením a zařízením místnosti pro jednání výboru; - zřízením účtu SVJ u ČSOB; - uložením a režimem pro užívání klíčů od společných prostor; - vypracováním pravidel pro rozúčtování služeb v roce 2004; - kontrolou pojištění MČ s ohledem na kotelnu a její provoz. Bylo konstatováno, že pojistka SKM pro dané účely postačuje; - zajištěním opravy terénního schodiště do Malešické ulice; - vypracováním orientačního plánu objektu, bezpečnostního a požárního řádu, domovního řádu, pravidel pro hlášení poruch a havárií. Všechny tyto dokumenty jsou k dispozici na vývěskách v jednotlivých vchodech; Strana 15 (celkem 20)

16 - uzavřením smlouvy na úklid (včetně sněhu) s firmou pana Kubíka VEMA s platností od a kontrolou provádění úklidu; - byly nakoupeny vchodové rohože do jednotlivých vchodů a menší rohože před výstupy výtahů; - s některými členy SVJ bylo jednáno o způsobu stanovení zúčtovatelných záloh na rok 2004 s tím, že rok 2004 představuje určité zkušební období a ke korekcím bude možno přistoupit až po vyúčtování roku 2003 koncem I. pololetí Bylo také vysvětleno, že SKM i jiným dodavatelům služeb či medií jsou propláceny pouze konkrétní a odsouhlasené faktury z našeho konta, na které jsou přijímány jednotlivými členy SVJ poukazované zálohy na služby. SKM ani nikdo jiný tedy nedisponuje volně našimi prostředky; - v prosinci 2003 byla podepsána s firmou Schindler smlouva na servis výtahů; - na SVJ byla z SKM převedena smlouva na poskytování telefonních služeb (4 přípojky ve výtazích); - k dotazům na postup při nahlašování a opravách závad a poruch, včetně nedostatečného výkonu topení i dodávky teplé vody, výbor SVJ informoval zápisem ze svého jednání členskou základnu o tom, že veškeré závady v bytových jednotkách i garážích musí každý vlastník vyřizovat individuálně se správcem domu (pokud se nejedná o závadu hromadnou). V těchto případech se většinou může jednat o zásah, který se týká pouze konkrétní bytové jednotky (např. odvzdušnění topných těles apod.) a odstranění této závady může zajistit pouze správce domu po dohodě s konkrétním vlastníkem, zejména pokud jde o zpřístupnění bytové jednotky za účelem odstranění závady; - bylo řešeno zatékání do výtahových šachet a poslední stav jednání z července t.r., po dohodě s ředitelem SEFIMOTY, Ing. Chňoupkem, by měl definitivně tuto závadu odstranit (rekonstrukce střechy nad všemi výtahovými šachtami); - s Českou pojišťovnou byla uzavřena pojistná smlouva na objekt s platností od a byly dohodnuty ½ roční splátky; - na pravidelných schůzkách s vedením SKM bylo dohodnuto provádění periodických kontrol stavu objektu, kontrola dodržování předepsaných revizí (bleskosvody, komín, výtahy, hasící zařízení), zpracování a předložení daňového přiznání a účetní závěrky Strana 16 (celkem 20)

17 k , zpracování a předložení finančního plánu revizí a oprav na příští rok atd.; - bylo řešeno a s konkrétními členy společenství vlastníků projednáno odstranění nepořádku okolo domu, zejména v zálivech pro odpadní kontejnery v souvislosti s prováděnými stavebními úpravami v bytech. V této souvislosti upozorňuje výbor na slušnost informovat ostatní spolubydlící ve vchodu o probíhajících stavebních úpravách, délce jejich trvání a zajištění mimořádného úklidu domu nebo i výtahu po řemeslnících svépomocí, nebo dohodou s třetí osobou. Závažným problémem je také nekázeň některých obyvatel našeho domu v oblasti likvidace domovního odpadu. U kontejnerů určených pro běžný domovní odpad se čas od času objevují věci, které v žádném případě běžně nemohou být odvezeny firmou, likvidující domovní odpad. Jde o nejrůznější spotřebiče, zejména lednice, nábytek, matrace apod. Důrazně bychom chtěli upozornit na možnost likvidace takovýchto domovních odpadů v rámci pravidelného přistavování kontejnerů pro tento odpad určených na roh Malešické a Ambrožovy ulice, popřípadě využívání sběrných dvorů v Praze. Pokud bychom byli nuceni nechat takový odpad odstranit, budou náklady s tím spojené přeúčtovány příslušnému členovi SVJ!!! Důrazně apelujeme i na dodržování pořádku ve společných prostorách domu v souvislosti s domácím zvířectvem, zejména psy. Eventuální znečištění společných prostor domu domácím zvířetem musí být bezodkladně odstraněno jeho majitelem. A to ať se jedná o obyčejné bláto na schodech, nebo dokonce psí exkrementy. Všechny tyto základní otázky jsou dostatečně obsaženy a řešeny v Domovním řádu. Zároveň znovu apelujeme na celkové dodržování zásad dobrého soužití a zajištění klidu a pořádku v domě všemi jeho obyvateli; - výbor se taktéž zabýval otázkou nedodržování uzamykání vchodových dveří v noci. Jedná se o poměrně závažnou otázku, která nejenže představuje materiální rizika pro každého z nás osobně, nebo zprostředkovaně v důsledku krádeží v bytech, nebo společných prostorách (na které konec konců doplatíme finančně všichni), ale i velice vážné bezpečnostní riziko pro každého z nás; - byla projednána Pravidla pro vymáhání dlužných částek za zálohy od jednotlivých členů SVJ. Jejich schválení a vstoupení v platnost jsou předmětem zvláštního bodu programu této schůze; Strana 17 (celkem 20)

18 - byly provedeny změny fakturačních adres pro jednotlivé dodavatele služeb a energií z SKM na předsedu výboru SVJ; - v řešení s MČ Praha 3 je v současné době zahrnutí úklidu parkoviště do blokového čištění prostory parkovišť a celkový režim užívání parkoviště; bylo předloženo daňové přiznání FÚ Praha 3; - v dubnu t.r. byly protokolárně převzaty od SKM společné prostory objektu; - jednotliví členové výboru, pověření konkrétními oblastmi práce, ověřili metodiku a skutečný stav vyúčtování záloh na rok 2003 a došli k závěru, že za rok 2003 došlo cca u 2/3 záloh k přeplatkům a u cca 1/3 záloh k nedoplatkům (zejména v oblasti spotřeby vody a TUV). Tuto situaci vyhodnotil výbor jako uspokojivou, zejména s přihlédnutím ke skutečnosti, že hospodaření SVJ začínalo prakticky s nulou a ve finančně náročné zimní topné sezóně. Zálohy pro rok 2004 byly upraveny k v souladu se skutečným čerpáním jednotlivých vlastníků v roce 2003; - s SKM byla odsouhlasena úprava faktury za revizi hasících přístrojů s tím, že likvidaci starých hasících přístrojů uhradí SKM. Zároveň SKM zajistilo osazení chybějících přístrojů přístroji novými, taktéž na své náklady; - výbor se zabýval přípravou výměny stávajících oken za okna plastová. Akce je připravovány centrálně, neboť lze tímto způsobem dosáhnout až 30% slevy oproti individuální objednávce. Zájem projevila cca ½ vlastníků a konkrétní stav je předmětem zvláštního bodu jednání této schůze; - dne t.r. byla podepsána Smlouva o převodu reklamačních práv s SKM, umožňující SVJ reklamovat zjištěné vady na společných částech domu v rámci poskytnutých záruk přímo u dodavatele rekonstrukčních prací; - bylo provedeno odhlášení elektroměru na větrání garáží, jehož nájem jsme platili po celou dobu od obydlení objektu zbytečně, protože větrání garáží, předpokládané projektem pro původní stavbu nikdy nebylo uvedeno do provozu; - byl projednán postup výboru v případě podezření na závadu bytových vodoměrů (v případě závady hrazeno z FO, v případě, že nebude prokázána závada náklady na revizi hradí vlastník bytové jednotky); - byla připravena informace k zajištění provádění pravidelných revizí plynu a elektřiny v bytech a kontrole dodržování termínů ze strany vlastníků bytových prostor. Tato informace je předmětem zvláštního bodu jednání dnešní schůze; Strana 18 (celkem 20)

19 - byla připravena informace k osazení poměrových měřidel odebíraného tepla do jednotlivých bytů (mimo nástavby, která je již řešena jiným způsobem) a tato informace je předmětem zvláštního bodu jednání dnešní schůze; - korespondenčně i osobní účastí na setkání zástupců vedení zastupitelstva MČ Praha 3 dne t.r. se nám podařilo dosáhnout vyjmutí parkoviště objektu z uvažovaných zón parkování na Praze 3 a situace je v současné době již dořešena osazením 2 nových dopravních značek před vjezdy na parkoviště; - počátkem července t.r. se uskutečnila schůzka s ředitele SEFIMOTy, Ing. Chňoupkem, na které byly, v návaznosti na podepsanou Smlouvu o převodu reklamačních práv, předány 4 reklamační protokoly. V současné době probíhá intenzívní jednání k odstranění závad; - informací paní Blahůškové o určité nekázni ve vracení podepsaných nových evidenčních listů SKM. Doufám, že k dnešnímu dni je již vše v pořádku; - v současné době je taktéž smluvně zajišťováno pravidelné provádění plošné deratizace v objektu s půlročním časovým intervalem s firmou Služby DDD pana Ing. Josefa Višničky z Prahy 6; - v průběhu minulého období obdržel výbor SVJ nabídku na odkoupení nevyužitých prostor bývalé společné prádelny a sušárny v prostorách našeho objektu. Výbor se kloní k názoru, že tyto prostory by bylo případně možno využít jiným vhodným způsobem ve prospěch všech členů společenství (např. skromněji vybavené fitcentrum, sauna, opravárenská dílna nebo jiný způsob na základě požadavků většiny vlastníků jednotek). Toto téma dáváme na zvážení v rámci závěrečné diskuse; - průběžným sledováním platební morálky členů SVJ a projednáváním případných nedostatků s konkrétními členy SVJ; - průběžně byly projednávány a odsouhlasovány žádosti jednotlivých členů o souhlas se zasklením lodžií, souhlas s rekonstrukcí bytových jader apod. Členové výboru se, dle možností účastnili kolaudačního řízení, zajišťovaného odborem výstavby MČ Praha 3; - průběžně bylo zajišťováno proplácení faktur a oběh dokladů mezi SVJ a ekonomickým úsekem SKM. V této souvislosti je nutno konstatovat, že ekonomický úsek vychází operativně vstříc našim požadavkům a jeho práci nelze, zatím, nic vytknout; Strana 19 (celkem 20)

20 - průběžně se řeší výměna uzávěrů u elektrických rozvaděčů ve všech vchodech (zatím cca 50%); - průběžně je řešen problém závad na plynových uzávěrech v objektu (zatuhlost), zjištěných revizní zprávou ze srpna roku Osloven byl pan starosta s návrhem na 50% participaci na výměně ventilů za ventily kulové, které touto závadou netrpí. Podrobnější informace je součástí dalšího programu této schůze; - průběžně probíhají aktualizace webových stránek SVJ. V této souvislosti bych chtěl obzvláště poděkovat panu Ing. P. Vaškovi; - dále se výbor zabýval přípravou dnešní členské schůze; - jedním z posledních projednávaných bodů na výborových schůzích předcházejících tomuto shromáždění, bylo oznámení pana Mgr. J. Holase ze dne 21. října tohoto roku o odstoupení z funkce člena výboru SVJ. Pan Mgr. J. Holas zdůvodnil své rozhodnutí časovým zaneprázdněním z pracovních důvodů, které mu neumožňuje, věnovat se plně výkonu práce ve výboru SVJ. Výbor akceptoval důvody Mgr. J. Holase a tím pádem pracuje od pouze v 6ti členném složení. Naše schůze se kooptací nového člena výboru SVJ (a popřípadě zvolení dalšího náhradníka) bude zabývat v rámci schváleného programu. Za dosavadní činnost ve výboru panu Mgr. J. Holasovi děkuji. Jak z výše uvedených skutečností vyplývá, podařilo se výboru vyřešit celou řadu problémů, o kterých mnohdy členové SVJ, pokud nečtou pravidelně Zápisy z jednání výboru SVJ, ani nevědí. Výboru se podařilo docílit svou kontrolní činností i určitých úspor, zejména pak ve styku se správcem objektu. V této souvislosti bych chtěl všem členům výboru SVJ poděkovat za doposud vykonanou, nezištnou práci a do budoucna si přát jen, aby problémů, které zcela jistě se správou a udržováním objektu vznikat budou, bylo co nejméně. Děkuji vám za pozornost, doporučuji členské schůzi vzít tuto zprávu na vědomí a dovoluji si přejít k dalším bodům programu dnešní členské schůze Strana 20 (celkem 20)

Pravidla pro rozúčtování nákladů domů SVJ Jilmová 4-10, schválená členskou schůzí dne 21. 06. 2012

Pravidla pro rozúčtování nákladů domů SVJ Jilmová 4-10, schválená členskou schůzí dne 21. 06. 2012 Pravidla pro rozúčtování nákladů domů SVJ Jilmová 4-10, schválená členskou schůzí dne 21. 06. 2012 Výtah elektrická energie hrazeno ve službách dle počtu nahlášených osob v bytové jednotce *). Spotřeba

Více

DOMOV správa objektů s.r.o. Správa nemovitostí bytových i nebytových objektů

DOMOV správa objektů s.r.o. Správa nemovitostí bytových i nebytových objektů Založení základní evidence evidence objektů bytů a nebytových prostor evidence pasportů bytů a nebytových prostor evidence ploch místností nebo celkových ploch objektů evidence ploch pro vytápění TUV nastavení

Více

PRAVIDLA HOSPODAŘENÍ

PRAVIDLA HOSPODAŘENÍ Společenství vlastníků jednotek domu Starobylá 1006, 1007, 1008, Praha 11 PRAVIDLA HOSPODAŘENÍ kterými se stanoví způsob a režim příspěvků správu domu a služeb spojených s užíváním jednotek a jejich vyúčtování

Více

Zápis z jednání shromáždění. konaného dne 24. května 2006 v 18 hod.

Zápis z jednání shromáždění. konaného dne 24. května 2006 v 18 hod. Zápis z jednání shromáždění Společenství vlastníků jednotek domu Bochovská 560, 561, 562, 563 a 564 se sídlem Praha 5, Jinonice, Bochovská 564/7 konaného dne 24. května 2006 v 18 hod. v posluchárně č.

Více

Nabídka na správu domu a pozemku pro společenství vlastníků a poskytování s tím souvisejících služeb

Nabídka na správu domu a pozemku pro společenství vlastníků a poskytování s tím souvisejících služeb Nabídka na správu domu a pozemku pro společenství vlastníků a poskytování s tím souvisejících služeb 1. Základní údaje o společnosti: Správa majetkového portfolia Praha 3 a.s. se sídlem Olšanská 2666/7,

Více

shromáždění vlastníků jednotek na den 27.5.2014, od 19,00 hodin, v sušárně domu 479/8. Program shromáždění:

shromáždění vlastníků jednotek na den 27.5.2014, od 19,00 hodin, v sušárně domu 479/8. Program shromáždění: Předseda výboru Společenství vlastníků jednotek pro dům č. p. 478, 479 ulice Mazovská, Praha 8, svolává v souladu s 1207 zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku (NOZ): shromáždění vlastníků jednotek

Více

Rozvoj, stavební bytové družstvo správce a vlastník bytového fondu. U Cukrovaru 1282/9, Kateřinky, Opava

Rozvoj, stavební bytové družstvo správce a vlastník bytového fondu. U Cukrovaru 1282/9, Kateřinky, Opava Rozvoj, stavební bytové družstvo správce a vlastník bytového fondu U Cukrovaru 1282/9, Kateřinky, 747 05 Opava 553 780 700 epodatelna@rozvojsbd.cz www.rozvojsbd.cz Obsah: ZPRAVODAJ 1. Úvodní slovo předsedy

Více

Z Á P I S ze shromáždění vlastníků jednotek v budově Otradovická 730,731 Praha 4, které se konalo dne 5.6.2014 v jídelně ZŠ Písnická, Praha 4

Z Á P I S ze shromáždění vlastníků jednotek v budově Otradovická 730,731 Praha 4, které se konalo dne 5.6.2014 v jídelně ZŠ Písnická, Praha 4 Z Á P I S ze shromáždění vlastníků jednotek v budově Otradovická 730,731 Praha 4, které se konalo dne 5.6.2014 v jídelně ZŠ Písnická, Praha 4 Přítomni: dle prezenční listiny, která tvoří přílohu č.1 tohoto

Více

Zápis z řádné členské schůze bytového družstva Hracholusky

Zápis z řádné členské schůze bytového družstva Hracholusky Zápis z řádné členské schůze bytového družstva Hracholusky konané dne 10.6.2015 od 18.00 hod. v kinosálu budovy SOŠ, SOU, OU a U, Neklanova 1806, Roudnice nad Labem. 1. PREZENCE Schůzi bytového družstva

Více

Zápis z II. schůze shromáždění vlastníků Společenství pro dům č.p. 735, Praha 9, Hostavice

Zápis z II. schůze shromáždění vlastníků Společenství pro dům č.p. 735, Praha 9, Hostavice Zápis z II. schůze shromáždění vlastníků Společenství pro dům č.p. 735, Praha 9, Hostavice IČO 24271730, sídlem U Hostavického potoka 735/31, 198 00 Praha 9, konané dne 27. 3. 2013 od 18 hod. v Hotelu

Více

Komentář k vyúčtování zálohových plateb hrazených Společenstvím vlastníků jednotek domu čp.1701/55 v období od 1.1.2004 do 31.12.

Komentář k vyúčtování zálohových plateb hrazených Společenstvím vlastníků jednotek domu čp.1701/55 v období od 1.1.2004 do 31.12. Komentář k vyúčtování zálohových plateb hrazených Společenstvím vlastníků jednotek domu čp.1701/55 v období od 1.1.2004 do 31.12.2004 Skutečné náklady na provoz celé budovy činily v roce 2004 celkem 13

Více

Zápis ze schůze Společenství vlastníků jednotek domu Dusíkova č. p. 910, Brno

Zápis ze schůze Společenství vlastníků jednotek domu Dusíkova č. p. 910, Brno Zápis ze schůze Společenství vlastníků jednotek domu Dusíkova č. p. 910, Brno Datum: 5. června 2013 Místo: Konferenční sál nadačního fondu Maják, Dusíkova 824/5 Přítomni: za výbor - Ing. Martin Lisý předseda

Více

Společenství vlastníků jednotek pro dům Nový Bohdalec č.p. 1484, Praha 10 Shromáždění vlastníků jednotek 11.6.2015 od 19:00

Společenství vlastníků jednotek pro dům Nový Bohdalec č.p. 1484, Praha 10 Shromáždění vlastníků jednotek 11.6.2015 od 19:00 Společenství vlastníků jednotek pro dům Nový Bohdalec č.p. 1484, Praha 10 Shromáždění vlastníků jednotek 11.6.2015 od 19:00 1) zahájení, informace o činnosti Výboru SVJ 2) projednání návrhu nových stanov

Více

Bytové družstvo E. Destinové 44 Emy Destinové 1023/44, České Budějovice. Zápis z členské schůze Bytového družstva E.

Bytové družstvo E. Destinové 44 Emy Destinové 1023/44, České Budějovice. Zápis z členské schůze Bytového družstva E. Zápis z členské schůze Bytového družstva E.Destinové 44 která se konala 22. března 2018 1. Zahájení členské schůze Předsedkyně družstva zahájila schůzi. Přítomno bylo 20 členů, schůze tedy byla usnášeníschopná.

Více

Název : Vyúčtování nákladů za plnění poskytovaná s užíváním bytu (atelieru, garáže, garážového stání) v bytových domech (dále jen služby)

Název : Vyúčtování nákladů za plnění poskytovaná s užíváním bytu (atelieru, garáže, garážového stání) v bytových domech (dále jen služby) Průkopník, stavební bytové družstvo, Brno, Foltýnova 1 V N I T R O D R U Ž S T E V N Í I N S T R U K C E č. 10/16 Název : Vyúčtování nákladů za plnění poskytovaná s užíváním bytu (atelieru, garáže, garážového

Více

Rozvoj stavební bytové družstvo správce a vlastník bytového fondu. U Cukrovaru 1282/9, 747 05 Opava. 1. Vyúčtování služeb a provozu domu za rok 2013

Rozvoj stavební bytové družstvo správce a vlastník bytového fondu. U Cukrovaru 1282/9, 747 05 Opava. 1. Vyúčtování služeb a provozu domu za rok 2013 Rozvoj stavební bytové družstvo správce a vlastník bytového fondu U Cukrovaru 1282/9, 747 05 Opava 553 780 700 E-mail: epodatelna@rozvojsbd.cz FAX 553 732 965 http: www.rozvojsbd.cz Obsah: 1. Vyúčtování

Více

PRAVIDLA HOSPODAŘENÍ Společenství vlastníků jednotek Plickova , Praha 4

PRAVIDLA HOSPODAŘENÍ Společenství vlastníků jednotek Plickova , Praha 4 PRAVIDLA HOSPODAŘENÍ kterými se stanoví způsob a režim záloh a příspěvků na správu domu a na služby spojené s užíváním bytových jednotek a jejich vyúčtování dále jen Pravidla Dům: Bytové domy na adrese

Více

Zápis ze Shromáždění Společenství vlastníků domu Rižská 1580, Praha 15, konaného dne

Zápis ze Shromáždění Společenství vlastníků domu Rižská 1580, Praha 15, konaného dne Zápis ze Shromáždění Společenství vlastníků domu Rižská 1580, Praha 15, konaného dne 17.10.2016 V 17.30 hod. byla zahájena prezence účastníků za účelem součtu hlasů. Přizvaní účastníci: Veronika Šmejkalová

Více

Platební řád. Článek 1.

Platební řád. Článek 1. Platební řád Shromáždění Společenství vlastníků jednotek Frýdlantská 1296 1307, Praha 8 podle článku 19. Stanov Společenství vlastníků jednotek Frýdlantská 1296 1307, Praha 8 (dále jen stanovy ) přijímá

Více

Zápis ze schůze SVJ Krčínova 50 a 52, konané dne 20. 12. 2007

Zápis ze schůze SVJ Krčínova 50 a 52, konané dne 20. 12. 2007 Zápis ze schůze SVJ Krčínova 50 a 52, konané dne 20. 12. 2007 od 18 hodin v zasedací místnosti KD Vltava. 1. Zahájení schůze Předseda výboru Ing. Kuncl přivítal 47 přítomných vlastníků bytů. Po seznámení

Více

Platební řád Společenství vlastníků

Platební řád Společenství vlastníků Platební řád Společenství vlastníků Chabařovická 1321 1326, Praha 8 Společenství vlastníků Chabařovická 1321 1326, Praha 8 podle Stanov Společenství vlastníků Chabařovická 1321 1326, Praha 8, přijímá a

Více

Zpráva o hospodaření a činnosti správce za rok 2014. Zpracováno pro shromáždění Společenství vlastníků pro dům Vondroušova 1154-1160 dne 27.5.

Zpráva o hospodaření a činnosti správce za rok 2014. Zpracováno pro shromáždění Společenství vlastníků pro dům Vondroušova 1154-1160 dne 27.5. Zpráva o hospodaření a činnosti správce za rok 2014 Zpracováno pro shromáždění Společenství vlastníků pro dům Vondroušova 1154-1160 dne 27.5.2015 V roce 2014 byla do fondu oprav předepisována částka ve

Více

Platební řád Bytového družstva Chabařovická

Platební řád Bytového družstva Chabařovická Platební řád Bytového družstva Chabařovická 1321 1326 Bytové družstvo Chabařovická 1321 1326, Praha 8 (dále jen družstvo) podle Stanov Bytového družstva Chabařovická 1321 1326 přijímá a schvaluje tato

Více

Výroční zpráva za rok 2017

Výroční zpráva za rok 2017 Výroční zpráva za rok 2017 Zpráva o hospodaření Zajištění a financování služeb Veškeré platby členů SVJ související s úhradou předpisů a záloh na zajišťované služby byly řádně vedeny a za rok 2017 jsou

Více

Zpráva o činnosti správce a hospodaření při správě společných částí domu a pozemků za rok období / 2015

Zpráva o činnosti správce a hospodaření při správě společných částí domu a pozemků za rok období / 2015 Zpráva o činnosti správce a hospodaření při správě společných částí domu a pozemků za rok období 01-12 / 2015 polyfunkčního domu na adrese Kurta Konráda č.p. 2457/6,2457/8 a Ocelářská 2457/7 Praha 9 -

Více

Pravidla Domovní správy

Pravidla Domovní správy ;/0 Městský úřad Stráž pod Ralskem Pravidla Domovní správy schválené Radou města Stráž pod Ralskem dne 20. prosince 2010 usnesením č. R/425/2010 Datum účinnosti: 1. ledna 2011 Strana 1 (celkem 5) Domovní

Více

Zápis ze shromáždění vlastníků konaného dne 1.10.2015 Místo konání: Malkovského 588, 199 00 Praha 9, zasedací místnost v suterénu domu

Zápis ze shromáždění vlastníků konaného dne 1.10.2015 Místo konání: Malkovského 588, 199 00 Praha 9, zasedací místnost v suterénu domu Společenství vlastníků jednotek pro dům čp. 588, ulice Malkovského, Praha 18 - Letňany Identifikační číslo: 271 93 110 Zápis ze shromáždění vlastníků konaného dne 1.10.2015 Místo konání: Malkovského 588,

Více

Vnitrodružstevní směrnice. pro rozúčtování úhrad spojených s užíváním bytu a nebytového prostoru (služeb)

Vnitrodružstevní směrnice. pro rozúčtování úhrad spojených s užíváním bytu a nebytového prostoru (služeb) Vnitrodružstevní směrnice pro rozúčtování úhrad spojených s užíváním bytu a nebytového prostoru (služeb) Vnitrodružstevní směrnice byla zpracována v souladu se Stanovami SBD "Mír" Teplice, Zásadami pro

Více

a) Roční účetní závěrka za rok 2014.

a) Roční účetní závěrka za rok 2014. 3. Projednání a schválení Roční účetní závěrky za rok 2014 a návrhu Rozpočtu SVJ na rok 2015. a) Roční účetní závěrka za rok 2014. Účetní závěrka za rok 2014 byla předána pověřenému vlastníkovi správcem

Více

Zápis ze shromáždění vlastníků domu Lýskova 9, 11, 13 konaného dne

Zápis ze shromáždění vlastníků domu Lýskova 9, 11, 13 konaného dne Zápis ze shromáždění vlastníků domu Lýskova 9, 11, 13 konaného dne 21. 6. 2017 Program: 1. Zahájení schválení programu, volba zapisovatele a ověřovatele. 2. Zpráva o činnosti výboru SVJ od posledního shromáždění.

Více

ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ

ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ Společenství vlastníků jednotek domu čp. 1701, Štúrova 55, Praha 4 Štúrova 1701/55, 142 00 Praha 4 IČ: 26762579 ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ za ROK 2006 Zpracoval: Správní firma Předkládá: Výbor společenství BUSSMARK,

Více

Zápis z jednání výboru Společenství vlastníků jednotek domu 9. května 483 a 484 se sídlem 9. května 484, Rajhrad

Zápis z jednání výboru Společenství vlastníků jednotek domu 9. května 483 a 484 se sídlem 9. května 484, Rajhrad Zápis z jednání výboru Společenství vlastníků jednotek domu 9. května 483 a 484 se sídlem 9. května 484, Rajhrad Místo konání: byt předsedy SVJ, 9. května 484, Rajhrad Datum a čas konání: 5. června 2009,

Více

Platební řád SVJ Chabařovická , Praha 8

Platební řád SVJ Chabařovická , Praha 8 Platební řád SVJ Chabařovická 1321 1326, Praha 8 Společenství vlastníků Chabařovická 1321 1326, Praha 8 (dále jen společenství) podle Stanov Společenství vlastníků Chabařovická 1321 1326 přijímá a schvaluje

Více

Společenství vlastníků jednotek domu č.p. 196, 197 Holoubkov

Společenství vlastníků jednotek domu č.p. 196, 197 Holoubkov Společenství vlastníků jednotek domu č.p. 196, 197 Holoubkov Holoubkov 196 Mobil: 724 221 907 338 01 HOLOUBKOV E-mail: m.balda@seznam.cz Zápis ze 2. schůze shromáždění SVJ domu č.p. 196, 197 Holoubkov

Více

NABÍDKA na výkon komplexní správy domovního a bytového fondu poskytované MČ, městům a obcím, bytovým družstvům, soukromým domům, fyzickým osobám

NABÍDKA na výkon komplexní správy domovního a bytového fondu poskytované MČ, městům a obcím, bytovým družstvům, soukromým domům, fyzickým osobám TOMMI holding, spol. s r.o. NABÍDKA na výkon komplexní správy domovního a bytového fondu poskytované MČ, městům a obcím, bytovým družstvům, soukromým domům, fyzickým osobám 1 Vážení, dovolte, abychom Vám

Více

Příloha stanov č. 1 Pravidla pro rozúčtování nákladů, stanovení záloh a jejich vyúčtování

Příloha stanov č. 1 Pravidla pro rozúčtování nákladů, stanovení záloh a jejich vyúčtování Příloha stanov č. 1 Pravidla pro rozúčtování nákladů, stanovení záloh a jejich vyúčtování - Pravidla rozúčtování nákladů vzniklých při užívání jednotek v domě, správě domu a pozemku - Pravidla pro stanovení

Více

P O Z V Á N K A. v souladu s ustanovením čl. VII, bod 4 Stanov svolává výbor společenství

P O Z V Á N K A. v souladu s ustanovením čl. VII, bod 4 Stanov svolává výbor společenství P O Z V Á N K A v souladu s ustanovením čl. VII, bod 4 Stanov svolává výbor společenství SHROMÁŽDĚNÍ SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ JEDNOTEK pro dům Houbalova 3044, Brno které se koná v Brně, v úterý dne 11. června

Více

Platební řád BD Slancova, Praha 8

Platební řád BD Slancova, Praha 8 Platební řád BD Slancova, Praha 8 Bytové družstvo Slancova, Praha 8 (dále jen družstvo) podle Stanov Bytového družstva Slancova přijímá a schvaluje tato pravidla pro úhradu nájmů družstevních bytů (příspěvků

Více

Rozsah služeb zahrnutých v paušální částce

Rozsah služeb zahrnutých v paušální částce Příloha č. 1 k příkazní smlouvě Rozsah služeb zahrnutých v paušální částce S odkazem na článek II. příkazní smlouvy o obstarání správy domu a výkonu některých práv a povinností plynoucích ze vztahu ke

Více

Zápis z 25. schůze Shromáždění vlastníků jednotek U Krčské vodárny 1134/63, konané dne

Zápis z 25. schůze Shromáždění vlastníků jednotek U Krčské vodárny 1134/63, konané dne Zápis z 25. schůze Shromáždění vlastníků jednotek U Krčské vodárny 1134/63, konané dne 24.4.2018 1. Zahájení procedurální záležitosti Schůzi zahájil předseda výboru SVJ ing. Beránek, který přivítal přítomné

Více

Zápis ze shromáždění vlastníků konaného dne 26.2.2015 Místo konání: Malkovského 588, 199 00 Praha 9, zasedací místnost v suterénu domu

Zápis ze shromáždění vlastníků konaného dne 26.2.2015 Místo konání: Malkovského 588, 199 00 Praha 9, zasedací místnost v suterénu domu Společenství vlastníků jednotek pro dům čp. 588, ulice Malkovského, Praha 18 - Letňany Identifikační číslo: 271 93 110 Zápis ze shromáždění vlastníků konaného dne 26.2.2015 Místo konání: Malkovského 588,

Více

Zápis č. 49 ze schůze výboru, konané dne 1. 7. 2009

Zápis č. 49 ze schůze výboru, konané dne 1. 7. 2009 Zápis č. 49 ze schůze výboru, konané dne 1. 7. 2009 Účast SV David Předseda Přítomen Martin Salinger Místopředseda Přítomen Člen Přítomen Jan Heřmanský Člen Přítomen Richard Žlebek Člen Přítomen Ondřej

Více

Směrnice k používání a provozu měřičů teplé užitkové vody, studené vody a tepla a k rozúčtování spotřeby a nákladů na tepelnou energii

Směrnice k používání a provozu měřičů teplé užitkové vody, studené vody a tepla a k rozúčtování spotřeby a nákladů na tepelnou energii Čl.1 Společenství vlastníků (dále jen SVJ) ve spolupráci se Správcem zajišťuje instalaci poměrových měřičů teplé užitkové vody (dále TUV), studené vody (dále SV) a rozdělovačů topných nákladů (dále RTN)

Více

Platební řád. Článek 1. A/ Členové družstva, kteří jsou nájemci družstevního bytu, jsou povinni hradit:

Platební řád. Článek 1. A/ Členové družstva, kteří jsou nájemci družstevního bytu, jsou povinni hradit: Platební řád Bytové družstvo Lucemburská 2136/16 podle článku 26 a násl. Stanov Bytového družstva přijímá a schvaluje tato pravidla pro platby členů družstva (dále jen Platební řád ): Článek 1. A/ Členové

Více

ZÁPIS ZE SHROMÁŽDĚNÍ Společenství vlastníků jednotek Františkova 903 911, Praha 9 Černý Most

ZÁPIS ZE SHROMÁŽDĚNÍ Společenství vlastníků jednotek Františkova 903 911, Praha 9 Černý Most ZÁPIS ZE SHROMÁŽDĚNÍ Společenství vlastníků jednotek Františkova 903 911, Praha 9 Černý Most konaného dne 22.11.2009 od 19,00 hodin ve společných prostorách domu č.p. 908 Jednání se konalo dne 22.11.2011

Více

Platební řád Společenství vlastníků. Chabařovická , Praha 8

Platební řád Společenství vlastníků. Chabařovická , Praha 8 Platební řád Společenství vlastníků Chabařovická 1327 1333, Praha 8 Společenství vlastníků Chabařovická 1327 1333, Praha 8 (dále jen společenství ) podle Stanov Společenství vlastníků Chabařovická 1327

Více

Členská schůze SVJ Nevanova 5,3,1 Praha 6 konaná 11.12.2014

Členská schůze SVJ Nevanova 5,3,1 Praha 6 konaná 11.12.2014 Členská schůze SVJ Nevanova 5,3,1 Praha 6 konaná 11.12.2014 1 Program členské schůze SVJ Prezentace Volba skrutátora a součet hlasovacích podílů Zpráva o hospodaření SVJ za roky 2012, 2013 a k 31. 10.

Více

ZÁPIS ZE SHROMÁŽDĚNÍ VLASTNÍKŮ JEDNOTEK Společenství pro dům Františkova č. p , Praha 9

ZÁPIS ZE SHROMÁŽDĚNÍ VLASTNÍKŮ JEDNOTEK Společenství pro dům Františkova č. p , Praha 9 ZÁPIS ZE SHROMÁŽDĚNÍ VLASTNÍKŮ JEDNOTEK Společenství pro dům Františkova č. p. 903 911, Praha 9 konaného dne 9.10.2012 od 19,00 hodin ve společných prostorách domu č.p. 908, ulice Františkova, Praha 9

Více

Ad 1) Zahájení, schválení programu členské schůze, volba zapisovatele

Ad 1) Zahájení, schválení programu členské schůze, volba zapisovatele Zápis z členské schůze SBD Rybníčky II družstvo IČ: 26265940, se sídlem: Kroměříž, Talichova 3272/33, konané dne 22.6.2017 v prostorách domu č.p. 3271, Kroměříž Začátek schůze v 18,00hod.; Přítomni: dle

Více

Horky CZ s.r.o. Horky nad Jizerou 144, 294 73 Brodce

Horky CZ s.r.o. Horky nad Jizerou 144, 294 73 Brodce Horky CZ s.r.o. Horky nad Jizerou 144, 294 73 Brodce Nabídka na komplexní správu nemovitosti Společenství pro dům K Botiči 409/2 Praha 10 - Vršovice kontakt: Lenka Skalická Kancelář: Bystrá 761, Praha

Více

Platební řád Společenství vlastníků Slancova , Praha 8

Platební řád Společenství vlastníků Slancova , Praha 8 Platební řád Společenství vlastníků Slancova 1253-1262, Praha 8 Společenství vlastníků Slancova 1253-1262, Praha 8 podle Stanov Společenství vlastníků Slancova 1253-1262, Praha 8, přijímá a schvaluje tato

Více

Platební řád BD Chabařovická

Platební řád BD Chabařovická Platební řád BD Chabařovická 1327-1333 Bytové družstvo Chabařovická 1327 1333, Praha 8 (dále jen družstvo) podle Stanov Bytového družstva Chabařovická 1327 1333 přijímá a schvaluje tato pravidla pro úhradu

Více

Pravidla pro rozúčtování služeb spojených s užíváním bytových jednotek

Pravidla pro rozúčtování služeb spojených s užíváním bytových jednotek Pravidla pro rozúčtování služeb spojených s užíváním bytových jednotek Služby Teplo pro vytápění 1. Rozúčtování dle zákona č. 67/2013 Sb. v platném znění a vyhlášky č. 269/2015. 2. Dodávka tepla z centrálního

Více

Vítají Vás členové výboru : Markéta Kováříková Renata Horáková Jiří Bečan. Děkujeme, že jste přišli

Vítají Vás členové výboru : Markéta Kováříková Renata Horáková Jiří Bečan. Děkujeme, že jste přišli Vítají Vás členové výboru : Markéta Kováříková Renata Horáková Jiří Bečan Děkujeme, že jste přišli 1. Zahájení jednání shromáždění 2. Zpráva o činnosti výboru SVJ 3. Zpráva o činnosti správce 4. Zpráva

Více

Z výroční členské schůze, konané dne v KC Novodvorská

Z výroční členské schůze, konané dne v KC Novodvorská Zápis Z výroční členské schůze, konané dne 19.6.2019 v KC Novodvorská Přítomni: dle prezenční listiny - podpisem stvrzeno 20 členů Hosté: pan Trefný jednatel agentury Byt Program: 1. Zahájení volba orgánů

Více

Zápis z jednání náhradní členské schůze

Zápis z jednání náhradní členské schůze Zápis z jednání náhradní členské schůze Bytového družstva Písecká 11 a 13, se sídlem České Budějovice, Písecká 1040/13 konané dne 28. května 2015 ve sborovně Základní školy Vltava, v Českých Budějovicích.

Více

Rozvoj, stavební bytové družstvo správce a vlastník bytového fondu. U Cukrovaru 1282/9, Kateřinky, Opava

Rozvoj, stavební bytové družstvo správce a vlastník bytového fondu. U Cukrovaru 1282/9, Kateřinky, Opava Rozvoj, stavební bytové družstvo správce a vlastník bytového fondu U Cukrovaru 1282/9, Kateřinky, 747 05 Opava 553 780 700 epodatelna@rozvojsbd.cz www.rozvojsbd.cz Obsah: ZPRAVODAJ 1. Vyúčtování služeb

Více

Zápis ze shromáždění Společenství vlastníků jednotek Sezemínská 2030

Zápis ze shromáždění Společenství vlastníků jednotek Sezemínská 2030 Společenství vlastníků SEZEMÍNSKÁ 2030 se sídlem Sezemínská 2030/5, 155 00 Praha 5 Zápis ze shromáždění Společenství vlastníků jednotek Sezemínská 2030 konaného dne 17.6. 2015 od 19:45: hodin v kinosále

Více

Předmět úpravy. Vymezení pojmů

Předmět úpravy. Vymezení pojmů 372/2001 Sb. znění účinné od 1. 1. 2002 372 VYHLÁŠKA Ministerstva pro místní rozvoj ze dne 12. října 2001, kterou se stanoví pravidla pro rozúčtování nákladů na tepelnou energii na vytápění a nákladů na

Více

ZÁPIS Z ČLENSKÉ SCHŮZE Bytového družstva Cafourkova, se sídlem Cafourkova 523/7, Praha 8, IČ: 24727300, konané dne 10.12.

ZÁPIS Z ČLENSKÉ SCHŮZE Bytového družstva Cafourkova, se sídlem Cafourkova 523/7, Praha 8, IČ: 24727300, konané dne 10.12. ZÁPIS Z ČLENSKÉ SHŮZE ho družstva, se sídlem 523/7, Praha 8,, konané dne 10.12.2012 v KD Krakov Tato členská schůze byla svolána jako řádná, členové byli o jejím konání a navrženém programu informováni

Více

Zápis ze III. shromáždění Společenství vlastníků jednotek (dále jen SVJ )

Zápis ze III. shromáždění Společenství vlastníků jednotek (dále jen SVJ ) Společenství vlastníků jednotek Ortenovo nám. 928/30, 929/31, 930/32, 931/33 se sídlem Praha 7, Holešovice, Ortenovo nám. 929/31 IČO: 289 11 458 Zápis ze III. shromáždění Společenství vlastníků jednotek

Více

Zápis ze Shromáždění společenství vlastníků Vlnařská

Zápis ze Shromáždění společenství vlastníků Vlnařská SV Vlnařská 688-693 Vlnařská 688/20 460 06 Liberec VI - Rochlice Zápis ze Shromáždění společenství vlastníků Vlnařská 688-693 Datum konání : 6.5.2014 Hodina konání : 18.oo hod ve společenské místnosti

Více

BYTOVÉ DRUŽSTVO ZÁHORSKÉHO PLATEBNÍ ŘÁD. Bytového družstva Záhorského. PLATEBNÍ ŘÁD BYTOVÉHO DRUŽSTVA ZÁHORSKÉHO Stránka 1

BYTOVÉ DRUŽSTVO ZÁHORSKÉHO PLATEBNÍ ŘÁD. Bytového družstva Záhorského. PLATEBNÍ ŘÁD BYTOVÉHO DRUŽSTVA ZÁHORSKÉHO Stránka 1 BYTOVÉ DRUŽSTVO ZÁHORSKÉHO PLATEBNÍ ŘÁD Bytového družstva Záhorského 2014 PLATEBNÍ ŘÁD BYTOVÉHO DRUŽSTVA ZÁHORSKÉHO Stránka 1 1. Úvodní ustanovení... 3 2. Základní pojmy... 3 3. Základní úhrady... 3 4.

Více

Doplňující informace k jednotlivým bodům programu členské schůze konané 17.6.2014 od 19.00 hodin. Zpráva o činnosti představenstva

Doplňující informace k jednotlivým bodům programu členské schůze konané 17.6.2014 od 19.00 hodin. Zpráva o činnosti představenstva Doplňující informace k jednotlivým bodům programu členské schůze konané 17.6.2014 od 19.00 hodin Zpráva o činnosti představenstva Níže jsou uvedeny činnosti, které byly zajišťovány členy představenstva

Více

Příloha č. 1. stanov společenství vlastníků Vinohradská 3216 Pravidla pro stanovování záloh a vyúčtování provozu domu

Příloha č. 1. stanov společenství vlastníků Vinohradská 3216 Pravidla pro stanovování záloh a vyúčtování provozu domu Příloha č. 1. stanov společenství vlastníků Vinohradská 3216 Pravidla pro stanovování záloh a vyúčtování provozu domu Tento dokument stanovuje pravidla finančního hospodaření domu Vinohradská 3216 od 1.1.2014

Více

Zápis ze shromáždění vlastníků Společenství vlastníků jednotek domu Litoměřická 405/9, Praha 9, Prosek

Zápis ze shromáždění vlastníků Společenství vlastníků jednotek domu Litoměřická 405/9, Praha 9, Prosek Zápis ze shromáždění vlastníků Společenství vlastníků jednotek domu Litoměřická 405/9, Praha 9, Prosek Datum a místo konání: 29. 5. 2013, Litoměřická 405/9, vestibul domu, 19:00 hodin Předsedající: Ing.

Více

Zápis ze shromáždění Společenství vlastníků

Zápis ze shromáždění Společenství vlastníků Zápis ze shromáždění Společenství vlastníků SVJ Bochovská 560, 561, 562, 563 a 564, IČO: 26701626 uskutečněného v úterý 26. června 2017 od 19 hod., v RESTAURACI U BŮČKA, Na Vidouli 1, Praha 5 Jinonice

Více

ZÁPIS ZE SCHŮZE SHROMÁŽDĚNÍ VLASTNÍKŮ JEDNOTEK

ZÁPIS ZE SCHŮZE SHROMÁŽDĚNÍ VLASTNÍKŮ JEDNOTEK ZÁPIS ZE SCHŮZE SHROMÁŽDĚNÍ VLASTNÍKŮ JEDNOTEK domu č.p. 497, 498, 499, 500, 501, ul. J.A.Komenského, v Mostě konané dne 18. 9. 2006 od 17. 00 hod. Program shromáždění: 1. Zahájení 2. Kontrola usnášení

Více

BYTOVÉ DRUŽSTVO JW PLATEBNÍ ŘÁD. Bytového družstva JW. PLATEBNÍ ŘÁD BYTOVÉHO DRUŽSTVA JW, IČ 021 21 590 Stránka 1

BYTOVÉ DRUŽSTVO JW PLATEBNÍ ŘÁD. Bytového družstva JW. PLATEBNÍ ŘÁD BYTOVÉHO DRUŽSTVA JW, IČ 021 21 590 Stránka 1 BYTOVÉ DRUŽSTVO JW PLATEBNÍ ŘÁD Bytového družstva JW 2014 PLATEBNÍ ŘÁD BYTOVÉHO DRUŽSTVA JW, IČ 021 21 590 Stránka 1 OBSAH 1. Úvodní ustanovení... 3 2. Základní pojmy... 3 3. Základní úhrady... 3 4. Platby

Více

Zpráva o hospodaření BD Rotavská za rok 2015

Zpráva o hospodaření BD Rotavská za rok 2015 Zpráva o hospodaření BD Rotavská za rok 2015 Bytové družstvo Rotavská, družstvo Jaroslava Foglara 1332, 155 00 Praha IČ: 26432722 Zápis v obchodním rejstříku, vedeného Městským soudem v Praze oddíl Dr,

Více

Výroční zpráva za rok 2014

Výroční zpráva za rok 2014 Výroční zpráva za rok 2014 Zpráva o hospodaření Zajištění a financování služeb Veškeré platby členů SVJ související s úhradou předpisů a záloh na zajišťované služby byly řádně vedeny a za rok 2014 jsou

Více

SPOLEČENSTVÍ PRO DŮM TICHÁ TRUTNOV IČ: , DIČ: CZ Zápis č

SPOLEČENSTVÍ PRO DŮM TICHÁ TRUTNOV IČ: , DIČ: CZ Zápis č SPOLEČENSTVÍ PRO DŮM TICHÁ 525-526 TRUTNOV IČ: 287 95 741, DIČ: CZ 287 95 741 Zápis č. 2011-01 Ze shromáždění konaného dne 28. dubna 2011 od 19,00 hodin v kinosále ZŠ Mládežnická. Program: 1. Zahájení

Více

ZÁPIS Z XII. SCHŮZE Shromáždění vlastníků jednotek v budově Jilmová Praha 3, konané dne

ZÁPIS Z XII. SCHŮZE Shromáždění vlastníků jednotek v budově Jilmová Praha 3, konané dne ZÁPIS Z XII. SCHŮZE Shromáždění vlastníků jednotek v budově Jilmová 2682-2685 Praha 3, konané dne 6. 6. 2013 Z celkového počtu 40.877 hlasů (spoluvlastnických podílů) všech členů SVJ bylo přítomno a hlasování

Více

Zápis ze zasedání výboru

Zápis ze zasedání výboru Zápis ze zasedání výboru Datum: 12.12.2006 20:00 Místo jednání: výměník Litoměřická 405/9 Přítomen: Nepřítomen: Robert Stránský Yveta Bravencová Hana Marková Martin Krejčí Markéta Krčová Přizván: pan a

Více

Společenství vlastníků pro dům Vondroušova , Praha 6

Společenství vlastníků pro dům Vondroušova , Praha 6 Příloha k účetní závěrce Společenství vlastníků pro dům Vondroušova 1154-1160, Praha 6 I. Obecné údaje Název: Společenství vlastníků pro dům Vondroušova 1154 1160 Sídlo: Vondroušova 1154-1160, 163 00 Praha

Více

Společenství Petržílkova Petržílkova 2490, Praha 5 IČ: ; DIČ: CZ

Společenství Petržílkova Petržílkova 2490, Praha 5 IČ: ; DIČ: CZ Zápis ze schůze výboru 17.9.2012 konané formou elektronické konference ve dnech 17.9.2012 až 21.9.2012 PROGRAM: 1. Účast a schválení zápisu z minulé schůze účastní se všichni členové výboru, zároveň uvedou

Více

Zápis ze shromáždění společenství vlastníků bytových jednotek

Zápis ze shromáždění společenství vlastníků bytových jednotek Zápis ze shromáždění společenství vlastníků bytových jednotek Společenství vlastníků dům Vondroušova 1154 1160, Praha 6 Se sídlem Praha 6, Vondroušova 1158/5, IČ: 24755222, zapsané v rejstříku společenství

Více

Platební řád BD Chabařovická , Praha 8

Platební řád BD Chabařovická , Praha 8 Platební řád BD Chabařovická 1327 1333, Praha 8 Bytové družstvo Chabařovická 1327 1333 Praha 8 (dále jen družstvo) podle Stanov Bytového družstva Chabařovická 1327 1333 přijímá a schvaluje tato pravidla

Více

Datum platnosti: Datum účinnosti: Změna: 1.1.2015 1.1.2015 0

Datum platnosti: Datum účinnosti: Změna: 1.1.2015 1.1.2015 0 Směrnice k používání a provozu měřičů teplé užitkové vody, studené vody a tepla a k rozúčtování spotřeby a nákladů na tepelnou energii v souladu s vyhláškou č. 372/01 Sb. Datum platnosti: Datum účinnosti:

Více

Návazně na ukončenou účetní závěrku a audit SBD Nový domov za rok 2008 předkládá výbor výsledky hospodaření SVJ 237 k 31.12.2008:

Návazně na ukončenou účetní závěrku a audit SBD Nový domov za rok 2008 předkládá výbor výsledky hospodaření SVJ 237 k 31.12.2008: Příloha č.1 Návazně na ukončenou účetní závěrku a audit SBD Nový domov za rok 2008 předkládá výbor výsledky hospodaření SVJ 237 k 31.12.2008: údaje v Kč hospodářský výsledek 199 ZOBF 1 586 271 příjmy z

Více

Zápis ze shromáždění Společenství vlastníků Vašátkova č. p. 1011, 1012 konaného dne 12. prosince 2017 v Praze

Zápis ze shromáždění Společenství vlastníků Vašátkova č. p. 1011, 1012 konaného dne 12. prosince 2017 v Praze Zápis ze shromáždění Společenství vlastníků Vašátkova č. p. 1011, 1012 konaného dne 12. prosince 2017 v Praze Přítomni: vlastníci bytových jednotek (viz prezenční listina, která je přílohou zápisu) Předsedající:

Více

ZÁPIS ZE SHROMÁŽDĚNÍ VLASTNÍKŮ JEDNOTEK KODYMOVA 2537-2539, Praha 5, společenství (Společenství)

ZÁPIS ZE SHROMÁŽDĚNÍ VLASTNÍKŮ JEDNOTEK KODYMOVA 2537-2539, Praha 5, společenství (Společenství) Kodymova 2537-2539, Praha 5, společenství Kodymova 2538/10 158 00 Praha 5 Česká republika e-mail: svj.kodymova@seznam.cz ZÁPIS ZE SHROMÁŽDĚNÍ VLASTNÍKŮ JEDNOTEK KODYMOVA 2537-2539, Praha 5, společenství

Více

2 Vymezení pojmů. Pro účely této vyhlášky se rozumí

2 Vymezení pojmů. Pro účely této vyhlášky se rozumí VYHLÁŠKA Ministerstva pro místní rozvoj ze dne 12. října 2001 č. 372/2001 Sb., kterou se stanoví pravidla pro rozúčtování nákladů na tepelnou energii na vytápění a nákladů na poskytování teplé užitkové

Více

ZÁPIS ZE SCHŮZE VÝBORU SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ č. 03/2008. Datum konání: 25.02.2008. Program: 1. Jednání výboru 2. Úkoly 3. Ostatní

ZÁPIS ZE SCHŮZE VÝBORU SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ č. 03/2008. Datum konání: 25.02.2008. Program: 1. Jednání výboru 2. Úkoly 3. Ostatní Na Pískách 579, 254 01 Jílové u Prahy zapsané v rejstříku společenství vlastníků jednotek u Městského soudu v Praze, oddíl S, vložka.. IČ: ZÁPIS ZE SCHŮZE VÝBORU SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ č. 03/2008 Datum

Více

U s n e s e n í z členské schůze ZO ČZS osada Třešňovka, Velká Chuchle konané dne v Domě odbor.svazů

U s n e s e n í z členské schůze ZO ČZS osada Třešňovka, Velká Chuchle konané dne v Domě odbor.svazů U s n e s e n í z členské schůze ZO ČZS osada Třešňovka, Velká Chuchle konané dne 2.3.2016 v Domě odbor.svazů 1. Členská schůze bere na vědomí a/ zprávu o činnosti výboru ZO ČZS za období od 3.3.2015 do

Více

Organizační směrnice č. 3/07 POMĚROVÉ MĚŘENÍ SPOTŘEBY TEPLA A VODY V DOMÁCNOSTECH

Organizační směrnice č. 3/07 POMĚROVÉ MĚŘENÍ SPOTŘEBY TEPLA A VODY V DOMÁCNOSTECH Organizační směrnice č. 3/07 POMĚROVÉ MĚŘENÍ SPOTŘEBY TEPLA A VODY V DOMÁCNOSTECH Úvod Směrnice upravuje vztahy mezi družstvem a členy nájemci družstevních bytů, členy vlastníky bytů, nečleny vlastníky

Více

ZÁPIS ZE SCHŮZE shromáždění vlastníků jednotek, konané dne 23.10.2003

ZÁPIS ZE SCHŮZE shromáždění vlastníků jednotek, konané dne 23.10.2003 ZÁPIS ZE SCHŮZE shromáždění vlastníků jednotek, konané dne 23.10.2003 Podle přiložených platných hlasovacích lístků bylo z celkového počtu 80 vlastníků na schůzi přítomno 57 vlastníků tj. 71%. Z celkového

Více

Projednávaná témata:

Projednávaná témata: Zápis ze schůze výboru Společenství vlastníků domu Zakšínská č.p. 608 se sídlem Zakšínská 608/10, Střížkov, 190 00 Praha 9 IČ: 027 99 928 Účastníci: Nepřítomni: Hosté:,, Štepán Šatoplet (náhradník člena

Více

ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ zpráva o činnosti správce. Společenství jednotek Zelenečská Zelenečská 518/42, Praha 9 - Hloubětín ZA ROK 2017

ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ zpráva o činnosti správce. Společenství jednotek Zelenečská Zelenečská 518/42, Praha 9 - Hloubětín ZA ROK 2017 V Praze dne 18. 9. 2018 ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ zpráva o činnosti správce Společenství jednotek Zelenečská 516-520 Zelenečská 518/42, 198 00 Praha 9 Hloubětín ZA ROK 2017 Zpracoval: předkládá: Správce nemovitosti

Více

Zápis č. 122 z jednání výboru Společenství vlastníků jednotek v budově Jilmová 2682, 2683, 2684, 2685 ze dne 05. 02. 2013

Zápis č. 122 z jednání výboru Společenství vlastníků jednotek v budově Jilmová 2682, 2683, 2684, 2685 ze dne 05. 02. 2013 Společenství vlastníků jednotek v budově Jilmová 2682, 2683, 2684, 2685 Praha 3 Jilmová 2682/4, 130 00 Praha 3, IČ: 27081478, zapsané v rejstříku společenství vlastníků jednotek Městského soudu v Praze

Více

S M L O U V A O ZAJIŠŤOVÁNÍ SPRÁVY SPOLEČNÝCH ČÁSTÍ DOMU A POSKYTOVÁNÍ SLUŽEB

S M L O U V A O ZAJIŠŤOVÁNÍ SPRÁVY SPOLEČNÝCH ČÁSTÍ DOMU A POSKYTOVÁNÍ SLUŽEB S M L O U V A O ZAJIŠŤOVÁNÍ SPRÁVY SPOLEČNÝCH ČÁSTÍ DOMU A POSKYTOVÁNÍ SLUŽEB Trávníky, bytové družstvo se sídlem na adrese Příčná 1541, 765 02 Otrokovice IČO: 00048852 zapsané v rejstříku u Krajského

Více

Směrnice o nájemném z bytů a úhradách za plnění poskytovaná s užíváním bytů

Směrnice o nájemném z bytů a úhradách za plnění poskytovaná s užíváním bytů 1. Tato směrnice upravuje Směrnice o nájemném z bytů a úhradách za plnění poskytovaná s užíváním bytů Čl. 1 Předmět úpravy a) nájemné v družstevních bytech a družstevních nebyt. prostorech (dále jen byt

Více

Zápis ze shromáždění Společenství vlastníků jednotek Hnězdenská , Hnězdenská 583, Praha 8, IČ:

Zápis ze shromáždění Společenství vlastníků jednotek Hnězdenská , Hnězdenská 583, Praha 8, IČ: Zápis ze shromáždění Společenství jednotek Hnězdenská 583-585, Hnězdenská 583, 181 00 Praha 8, IČ: 29003997 Místo konání: Základní škola Glowackého, Glowackého 6/655, Praha 8Datum konání: 18. 3. 2015 od

Více

2. Volba předsedajícího, zapisovatele, ověřovatelů zápisu a osob pověřených sčítáním hlasů

2. Volba předsedajícího, zapisovatele, ověřovatelů zápisu a osob pověřených sčítáním hlasů Zápis ze shromáždění Společenství Bukolská 860, se sídlem Bukolská 772/10, Praha 8, IČ: 241 42 450, konané dne 1. 12. 2015 od 18.00 hod ve školní jídelně ZŠ Glowackého 6, Praha 8 Výbor Společenství Bukolská

Více

Pravidla ARTAV PRO ROZÚČTOVÁNÍ NÁKLADŮ NA TEPLO A VODU

Pravidla ARTAV PRO ROZÚČTOVÁNÍ NÁKLADŮ NA TEPLO A VODU Pravidla ARTAV PRO ROZÚČTOVÁNÍ NÁKLADŮ NA TEPLO A VODU Asociace rozúčtovatelů nákladů na teplo a vodu vydává tato pravidla pro odborné použití ustanovení 6, zákona č.67/2013sb., kterým se upravují některé

Více

Program (19,00 20,45 hodin)

Program (19,00 20,45 hodin) Program (19,00 20,45 hodin) Zahájení Schválení programu schůze Zpráva o činnosti výboru a hospodaření SVJ Zpráva o činnosti kontrolní komise Volby do statutárních orgánů s účinností od 17.9.2007 Roční

Více

Zápis ze shromáždění

Zápis ze shromáždění Zápis ze shromáždění Datum konání: 9. 11. 2009 Místo konání: ZŠ Mládežnická Trutnov, budova bývalého kina Program 1. Volba zapisovatele, volba skrutátora, kontrola usnášeníschopnosti 2. Zpráva o činnosti

Více

Směrnice k používání a provozu měřičů teplé užitkové vody, studené vody a tepla a k rozúčtování spotřeby a nákladů na tepelnou energii

Směrnice k používání a provozu měřičů teplé užitkové vody, studené vody a tepla a k rozúčtování spotřeby a nákladů na tepelnou energii Směrnice k používání a provozu měřičů teplé užitkové vody, studené vody a tepla a k rozúčtování spotřeby a nákladů na tepelnou energii Datum platnosti: Datum účinnosti: Změna: 1.2.2018 1.2.2018 2 Dne:

Více

NABÍDKA SLUŽEB. Informace o firmě. Předmět podnikání: Zpracování písemností na SW. Pojištění : Kontaktní údaje:

NABÍDKA SLUŽEB. Informace o firmě. Předmět podnikání: Zpracování písemností na SW. Pojištění : Kontaktní údaje: Nabídka služeb NABÍDKA SLUŽEB Informace o firmě Společnost Sia Consulting, s.r.o. podniká v oboru vedení účetnictví, daňové evidence a správy nemovitostí. Zajišťujeme ekonomické činnosti spojené se správou

Více

Společenství pro dům Vybíralova č. p , Praha 9

Společenství pro dům Vybíralova č. p , Praha 9 Zápis ze shromáždění vlastníků Společenství pro dům Vybíralova č. p. 930-938, Praha 9 Datum a místo konání: Předsedající: Zapsala: Účastníci: Zajištění hlasování: 28.5.2013, Galerie Praha 14 Mgr. Michal

Více