Aplikované rostlinné biotechnologie

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Aplikované rostlinné biotechnologie"

Transkript

1

2 Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta v Lednici, Mendeleum ústav genetiky a Česká vědecká zahradnická společnost Vás srdečně zvou na konferenci s mezinárodní účastí Aplikované rostlinné biotechnologie Konference ke 100. výročí založení vědeckého pracoviště Mendeleum, která se koná pod záštitou rektora Mendelovy univerzity v Brně prof. Ing. Jaroslava Hluška, CSc. ve dnech září 2012 v Lednici 1. cirkulář Hlavní mediální partner akce vydavatelství Profi Press s. r. o. a časopis Úroda Dalšími partnery akce jsou firmy Vitrotree by Battistini, s.r.o. a Biolife, s.r.o. Úplný seznam partnerů akce bude uveden ve 2. cirkuláři.

3 Dovolujeme si Vás pozvat na konferenci s mezinárodní účastí pořádanou v prostorách Zahradnické fakulty v Lednici. Cílem bude prezentace nejnovějších výsledků výzkumu v oblasti rostlinných biotechnologií. Konference je určena vědeckým pracovníkům, doktorandům a odborníkům z aplikační sféry. Všechny příspěvky budou recenzovány a vydány formou článků na CD jako vědecká příloha časopisu Úroda v čísle 9/2012 a budou uplatnitelné v RIV. Organizační výbor: Ing. Jana Čechová předseda Ing. Věra Holleinová, Ph.D. Ing. Martina Kudělková Mgr. Jana Raddová, Ph.D. Ing. Miroslav Vachůn, Ph.D. Adresa organizačního výboru: Ing. Jana Čechová Mendelova univerzita v Brně Zahradnická fakulta Mendeleum ústav genetiky Valtická 334, Lednice, ČR konference.mendeleum2012@gmail.com tel.: fax.: Vědecký výbor: prof. RNDr. Miroslav Pidra, CSc. - předseda Mgr. Miroslav Baránek, Ph.D. doc. Ing. Daniela Benediková, Ph.D. doc. Ing. Jindřich Bříza, CSc. doc. Ing. Jaroslav Doležel, DrSc. Ing. Karel Dušek, CSc. Dr. Ing. Helena Fišerová prof. RNDr. Ladislav Havel, CSc. Mgr. Jana Krajíčková prof. Dr. Ing. Boris Krška Ing. Břetislav Křižan, Ph.D. prof. Ing. Aleš Lebeda, DrSc. prof. RNDr. Milan Navrátil, CSc. Ing. Tomáš Nečas, Ph.D. Ing. Eva Ondrušiková, CSc. Mgr. Daniela Pavingerová, CSc. doc. RNDr. Karel Petrzik, CSc. doc. Ing. Radovan Pokorný, Ph.D. Dr. Romano Roncasaglia doc. RNDr. Jana Řepková, CSc. Ing. Jana Šedivá, Ph.D. doc. RNDr. Miroslav Švec, CSc. doc. Dr. Ing. Pavel Vejl Cirkulář je také k dispozici na internetových stránkách: Tématické okruhy: 1. Rostlinné kultury in vitro, aplikace, inovace 2. Molekulární a enzymatické detekce rostlinných patogenů 3. Analýzy rostlinného genomu 4. Využití moderních přístupů ve šlechtění rostlin

4 Předběžný program Úterý 11. září registrace účastníků foyer hlavní budovy Zahradnické fakulty (budova A), instalace posterů Středa 12. září registrace účastníků - foyer hlavní budovy zahradnické fakulty (budova A), instalace posterů zahájení konference - rektor Mendelovy univerzity prof. Ing. Jaroslav Hlušek, CSc. a děkan Zahradnické fakulty doc. Ing. Robert Pokluda, Ph.D plenární zasedání prof. RNDr. Miroslav Pidra, CSc. Historie a současnost vědeckého pracoviště Mendeleum doc. Ing. Jaroslav Doležel, DrSc. Nové přístupy při analýze složitých genomů rostlin prof. Ing. Aleš Lebeda, DrSc. Biodiverzita rodu Lactuca a její využití ve šlechtění salátu doc. Ing. Pavel Vejl, Ph.D. MAS u ovocných dřevin prof. RNDr. Boris Vyskot, DrSc. Epigenetika rostlin prof. RNDr. Ladislav Havel, CSc. Programovaná buněčná smrt přestávka na oběd odpolední jednání referáty rozdělení podle tématických okruhů bude upřesněno v druhém cirkuláři diskuze u posterů večeře společenský večer Zámecký hotel Lednice Čtvrtek 13. září dopolední jednání referáty rozdělení podle tématických okruhů bude upřesněno v druhém cirkuláři přestávka na oběd exkurze Přednášející si připraví referáty na max. 10 min., referáty v plenárním zasedání 30 min. Místo konání: Přednáškové sály Zahradnické fakulty, Valtická 337, Lednice Jednací jazyk: český, slovenský, anglický (Příspěvky budou ve zvoleném jednacím jazyku přednášejícího, nebudou tlumočeny do ostatních jednacích jazyků.)

5 Prezentace na konferenci: formou referátů, posterů, prezentace sponzorských firem u stánků. (Vědecká komise si vyhrazuje právo výběru mezi zájemci o prezentaci ve formě referátu.) Vložné: 3000,- Kč včetně DPH studentské vložné 2000,- Kč včetně DPH (student se prokáže při registraci indexem, ISIC kartou nebo potvrzením o studiu) - vložné zahrnuje: organizační náklady, 2 obědy, společenský večer, CD s vědeckými články, vklad CD do časopisu - každý účastník konference je povinen uhradit vložné - 1 recenzovaný článek ve sborníku = minimálně jeden platící účastník konference Důležitá data: nahlášení zájmu o ubytování na VŠ kolejích (koleje Petra Bezruče, Lednice) za sníženou cenu 280,- Kč/osoba/noc. Svůj zájem hlaste na adrese: konference.mendeleum2012@gmail.com, do předmětu uveďte: ubytování na VŠ kolejích zaslání závazné přihlášky s abstraktem k článku a zaplacení účastnického poplatku prodlouženo do rozeslání 2. cirkuláře konečný termín pro zaslání příspěvků Závaznou přihlášku vyplňte v elektronické formě. Naleznete ji na adrese: Příspěvky budou recenzované, proto dodržte termín jejich odevzdání na ovou adresu: konference.mendeleum2012@gmail.com Příspěvky zaslané po nebudou zařazeny na CD!!! Platba: Na účet České vědecké zahradnické společnosti IČO: Banka: ČSOB Číslo účtu: /0300 Konstantní symbol: 0308 Variabilní symbol: Zpráva pro příjemce platby: příjmení účastníka konference IBAN: CZ BIC: CEKOCZPP Daňové doklady budou účastníkům předány při registraci. Při registraci účastníků bude požadováno potvrzení o úhradě vložného.

6 Pokyny pro autory příspěvků: Příspěvky budou vydány formou článků na CD. Příspěvky (v rozsahu 3 5 stran včetně tabulek a obrázků) pište v editoru WORD, tabulky a grafy vložte do textu, okraje 2,5 cm, řádkování 1, zarovnání do bloku, písmo Times New Roman, velikost 12. Velikost posteru: maximálně formát A1 na výšku tj. 594 mm x 841 mm (60 x 80 cm). Pokyny pro autory příspěvků Mezi titulními řádky zvolit formátování v odstavci mezery za 6b. NÁZEV PŘÍSPĚVKU (vel. 14 tučně, velkým písmem, zarovnat na střed) Název anglicky (vel. 14 tučně, obyčejným písmem, zarovnat na střed) Nováček J. 1, Úzká H. 2 (jména autorů vel. 12 bez titulů, tučně, obyč. písmem, zarovnat na střed) 1 název organizace kurzívou, vel. písma 12 2 název organizace kurzívou, vel. písma 12 Vynechat řádek Abstrakt (česky) max. 10 řádků Klíčová slova: Vynechat řádek Abstract (anglicky) max. 10 řádků Key words: Vynechat řádek Úvod Materiál a metody Výsledky a diskuze Závěr Poděkování Použitá literatura Kontaktní adresa 1. autora: celé jméno s tituly, adresa instituce, , zarovnat vlevo Stránky nečíslujte. Nepoužívejte žádné zvláštní odstavce ani tabulátory. Při nedodržení autorských pokynů nebudou příspěvky zařazeny na CD.

7 Ubytování: Každý účastník si zajistí ubytování dle svých požadavků. Níže uvedená ubytovací zařízení jsou informována o konání akce, ubytovací místa jsou rezervována jen pro účastníky konference do Po tomto datu budou ubytovací kapacity nabízeny všem ostatním zájemcům. Přehled dalších ubytovacích zařízení, můžete najít na adrese: VŠ koleje (koleje Petra Bezruče, Lednice) ZF MENDELU BRNO, Valtická 538, Lednice , cca 50 m od místa konání konference. 1-lůžkový pokoj-420,- Kč, 2 osoby na 2-lůžkovém pokoji-310,-kč; 1 osoba na 2- lůžkovém pokoji-420,-kč (pokoje na VŠ kolejích jsou součástí buňkového systému, tzn. společné sociální zařízení pro 4 pokoje) Pokud máte zájem o ubytování na VŠ kolejích, nahlaste se do na adresu: konference.mendeleum2012@gmail.com, hromadně Vám ubytování zarezervujeme za sníženou cenu 280 Kč/osoba/noc (kapacita VŠ kolejí vyhrazená pro tuto akci je 60 míst). Relax Hotel Štork, Čechova 272, Lednice , cca 400 m od místa konání konference směrem k náměstí a zámku Lednice. web: Tel.: , lůžkový pokoj-950,-kč; 2-lůžkový pokoj-1500,-kč; 1 osoba na 2-lůžkovém pokoji- 1200,-Kč Penzion Myslivna, Nádražní 675, Lednice , cca 100 m od místa konání konference směrem k vlakovému nádraží. web: Tel.: lůžkový pokoj-490,-kč; 2-lůžkový pokoj-980,- Kč; 1 osoba na 2-lůžkovém pokoji- 690,-Kč Penzion ONYX, Nejdecká 176, Lednice na Moravě, Lednice, cca 2 km od místa konání konference směr Mikulov (Nejdek). web: Tel.: lůžkový pokoj-750,-kč; 2-lůžkový pokoj-990,-kč; 1 osoba na 2-lůžkovém pokoji- 880,-Kč Zámecký hotel Lednice, Zámecké nám. 66, Lednice , cca 800 m od místa konání konference. web: Tel.: , lůžkový pokoj Kč; 1 osoba na 2,3-lůžkovém pokoji-1.440,-kč Pokud se budete hlásit sami, prosím nahlaste, že jste účastníci konference Aplikované rostlinné biotechnologie.

8 Informace o dopravě: GPS: ' 43.77", ' 55.56" Autem: Od Brna: po dálnici D2 směr Bratislava, exit Podivín, dále je již značena Lednice, v Lednici na křižovatce pokračovat ve směru Valtice, na konci Lednice u autobusové zastávky je vpravo areál Zahradnické fakulty MENDELU. Od Bratislavy: po dálnici D2 směr Brno, exit Podivín, dále je již značena Lednice, v Lednici na křižovatce pokračovat ve směru Valtice, na konci Lednice u autobusové zastávky je vpravo areál Zahradnické fakulty MENDELU. Z Mikulova: směr Břeclav, před Mušlovem odbočit vlevo na Lednici, na křižovatce v Lednici pokračovat doprava ve směru Valtice, na konci Lednice u autobusové zastávky je vpravo areál Zahradnické fakulty MENDELU. Vlakem: Příjezd do Břeclavi na vlakové nádraží (vzdálenost vlakového od autobusového nádraží je asi 10 min chůze). Z autobusového nádraží: linka 570 směr Mikulov (Břeclav Lednice Mikulov), vystoupit na zastávce Lednice náměstí. U některých spojů lze v Lednici na náměstí přestoupit v rámci IDS (integrovaný dopravní systém) na linku 555 směr Valtice a na další zastávce (Lednice železniční stanice) vystoupit přímo u Zahradnické fakulty MENDELU. Příjezd do Podivína vlakem od Brna. Přestup na autobus - linka 555 směr Valtice vystoupit na zastávce - Lednice železniční stanice přímo u Zahradnické fakulty MENDELU (je to 1. zastávka následující po zastávce Lednice náměstí).

OVOCNÉ DŘEVINY V KRAJINĚ A JEJICH VYUŽITÍ. 14. listopadu 2013 v Lednici. 1. cirkulář. Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta v Lednici

OVOCNÉ DŘEVINY V KRAJINĚ A JEJICH VYUŽITÍ. 14. listopadu 2013 v Lednici. 1. cirkulář. Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta v Lednici Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta v Lednici Vás za podpory projektu OPVK Partnerské sítě pro zahradnictví a krajinářskou architekturu srdečně zve na konferenci OVOCNÉ DŘEVINY V KRAJINĚ A

Více

Rostliny v suchých oblastech a klimatická změna

Rostliny v suchých oblastech a klimatická změna Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta Lednice Zemědělský výzkum, spol s r o, se sídlem v Troubsku Vysoké učení technické v Brně, Fakulta chemická OSEVA vývoj a výzkum sro, se sídlem v Zubří

Více

Monitoring přírodního prostředí

Monitoring přírodního prostředí Agronomická a zahradnická fakulta Mendelovy univerzity v Brně Česká bioklimatologická společnost, z. s. Slovenská bioklimatologická společnost Výzkumný ústav meliorací a ochrany půdy, v.v.i. Výzkumný ústav

Více

Mrazy a jejich dopady

Mrazy a jejich dopady Ústav šlechtění a množení zahradnických rostlin Zahradnické fakulty Mendelovy univerzity v Brně Česká bioklimatologická společnost Slovenská bioklimatologická společnost Výzkumný ústav rostlinné výroby

Více

Ústav pěstování, šlechtění rostlin a rostlinolékařství Agronomické fakulty Mendelovy univerzity v Brně

Ústav pěstování, šlechtění rostlin a rostlinolékařství Agronomické fakulty Mendelovy univerzity v Brně Ústav pěstování, šlechtění rostlin a rostlinolékařství Agronomické fakulty Mendelovy univerzity v Brně pořádá XXI. českou a slovenskou konferenci o ochraně rostlin 5. 7. září 2018 Vážené dámy, vážení pánové,

Více

KVALITA ŽIVOTA 2013. prof. RNDr. Vladimír Ira, CSc. (Geografický ústav SAV, Bratislava)

KVALITA ŽIVOTA 2013. prof. RNDr. Vladimír Ira, CSc. (Geografický ústav SAV, Bratislava) 1. cirkulář KVALITA ŽIVOTA 2013 Katedra geografie, FP TU v Liberci Vás zve na česko-slovenskou vědeckou konferenci KVALITA ŽIVOTA 2013, která se bude konat 4. a 5. prosince 2013 v Liberci, pod záštitou

Více

KVALITA ŽIVOTA 2015. Inštitút psychológie, FF Prešovskej univerzity. Vás zvou na česko-slovenskou vědeckou konferenci

KVALITA ŽIVOTA 2015. Inštitút psychológie, FF Prešovskej univerzity. Vás zvou na česko-slovenskou vědeckou konferenci KVALITA ŽIVOTA 2015 (1. cirkulář) Katedra geografie, FP TU v Liberci a spolupracující organizace Inštitút psychológie, FF Prešovskej univerzity Vás zvou na česko-slovenskou vědeckou konferenci KVALITA

Více

60 let dlouhodobých pokusů v České republice

60 let dlouhodobých pokusů v České republice Výzkumný ústav rostlinné výroby, v.v.i. Vás srdečně zve na mezinárodní konferenci 60 let dlouhodobých pokusů v České republice 22. 24. červen 2015 Praha, Česká republika 1. cirkulář Dovolujeme si Vás pozvat

Více

u příležitosti mezinárodního roku půdy 2015 pořádají konferenci s mezinárodní účastí

u příležitosti mezinárodního roku půdy 2015 pořádají konferenci s mezinárodní účastí Fakulta životního prostředí UJEP Ústí nad Labem Výzkumný ústav meliorací a ochrany půdy v. v. i. Asociace pro vodu v krajině ČR Českomoravská komora pozemkových úprav, Severočeská pobočka u příležitosti

Více

DEMOKRACIE JAKO HODNOTA

DEMOKRACIE JAKO HODNOTA 1 KATEDRA FILOZOFIE FAKULTY PŘÍRODOVĚDNĚ-HUMANITNÍ A PEDAGOGICKÉ TECHNICKÉ UNIVERZITY V LIBERCI VÁS ZVE NA MEZINÁRODNÍ VĚDECKOU KONFERENCI DEMOKRACIE JAKO HODNOTA A PROBLÉM KTERÁ SE KONÁ POD ZÁŠTITOU DĚKANA

Více

20. JÍLOVÁ KONFERENCE V ČESKÉ REPUBLICE

20. JÍLOVÁ KONFERENCE V ČESKÉ REPUBLICE 20. JÍLOVÁ KONFERENCE V ČESKÉ REPUBLICE 27. 29. srpna, 2015 Hotel U Kata Kutná Hora Druhý cirkulář 1 20. JÍLOVÁ KONFERENCE V ČESKÉ REPUBLICE 27. 29. SRPNA 2015, HOTEL U KATA, KUTNÁ HORA ČESKÁ REPUBLIKA

Více

Vliv abiotických a biotických stresorů na vlastnosti rostlin 2013

Vliv abiotických a biotických stresorů na vlastnosti rostlin 2013 Výzkumný ústav rostlinné výroby, v.v.i., Praha - Ruzyně a Česká zemědělská univerzita v Praze Vás srdečně zvou na mezinárodní konferenci Vliv abiotických a biotických stresorů na vlastnosti rostlin 2013

Více

Jílové minerály a zeolity v praxi a materiálovém výzkumu

Jílové minerály a zeolity v praxi a materiálovém výzkumu ZEOLITOVÝ SEMINÁŘ A 20. JÍLOVÁ KONFERENCE V ČESKÉ REPUBLICE Jílové minerály a zeolity v praxi a materiálovém výzkumu 12. září, 2017 VŠCHT Praha Druhý cirkulář 1 ZEOLITOVÝ SEMINÁŘ A 20. JÍLOVÁ KONFERENCE

Více

PŘÍRODNÍ RIZIKA A JEJICH SOCIÁLNÍ DŮSLEDKY

PŘÍRODNÍ RIZIKA A JEJICH SOCIÁLNÍ DŮSLEDKY Ústav geoniky Academie věd ČR, v.v.i., oddělení environmenátlní geografie a VŠB Technická Univerzita Ostrava, IT4Innovations Národní superpočítačové centrum 10. mezinárodní geografická konfernece CONGEO

Více

FAKULTA VOJENSKÉHO LEADERSHIPU Univerzity obrany

FAKULTA VOJENSKÉHO LEADERSHIPU Univerzity obrany FAKULTA VOJENSKÉHO LEADERSHIPU Univerzity obrany si Vás dovoluje pozvat na 11. ročník doktorandské konference na téma Nové přístupy k zajištění bezpečnosti státu pořádané v Brně dne 3. února 2016 Čtvrtek

Více

Česká zemědělská univerzita v Praze. Ústav ekológie lesa Slovenskej akadémie vied. Vás srdečně zvou

Česká zemědělská univerzita v Praze. Ústav ekológie lesa Slovenskej akadémie vied. Vás srdečně zvou Česká zemědělská univerzita v Praze & Vás srdečně zvou na mezinárodní konferenci Vliv abiotických a biotických stresorů na vlastnosti rostlin 2019 se zaměřením na problematiku kořenového systému rostlin

Více

Seminář bude probíhat v blocích, všechny referáty budou předem vyžádané, výsledky výzkumu budou prezentovány na posterech a ve sborníku.

Seminář bude probíhat v blocích, všechny referáty budou předem vyžádané, výsledky výzkumu budou prezentovány na posterech a ve sborníku. Vážení kolegové! Dovolujeme si Vás pozvat na 19. seminář s mezinárodní účastí, Aktuální otázky pěstování léčivých, aromatických a kořeninových rostlin, který se koná 16. 1. 2014 v Brně. Pořadatelem je

Více

Pod patronací. si Vás dovolují pozvat na 14. mezinárodní konferenci. 1. cirkulář

Pod patronací. si Vás dovolují pozvat na 14. mezinárodní konferenci. 1. cirkulář Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem Ústav struktury a mechaniky hornin Akademie věd ČR, v.v.i. Pod patronací České asociace geomorfologů si Vás dovolují pozvat na 14. mezinárodní konferenci

Více

XVIII. českou a slovenskou konferenci o ochraně rostlin

XVIII. českou a slovenskou konferenci o ochraně rostlin Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně Agronomická fakulta Ústav pěstování, šlechtění rostlin a rostlinolékařství pořádá XVIII. českou a slovenskou konferenci o ochraně rostlin která se uskuteční

Více

Sociální a zdravotní služby ve prospěch integrace sociálně a zdravotně znevýhodněných

Sociální a zdravotní služby ve prospěch integrace sociálně a zdravotně znevýhodněných SPOLOČNOSŤ PRE ROZVO J SOCIÁLNEJ PRÁCE 4. ročník mezinárodní vědecké konference Sociální a zdravotní služby ve prospěch integrace sociálně a zdravotně znevýhodněných Praha 9. dubna 2015 Pořádající instituce:

Více

ÚSTAV KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ

ÚSTAV KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ ÚSTAV KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ Mezinárodní konference BEZPEČNOSTNÍ A KRIZOVÝ MANAGEMENT NA REGIONÁLNÍ ÚROVNI SECURITY AND CRISIS MANAGEMENT ON THE REGIONAL LEVEL konaná ve spolupráci s Fakultou špeciálného inžinierstva

Více

Česká zemědělská univerzita v Praze. Ústav ekológie lesa Slovenskej akadémie vied. Vás srdečně zvou

Česká zemědělská univerzita v Praze. Ústav ekológie lesa Slovenskej akadémie vied. Vás srdečně zvou Česká zemědělská univerzita v Praze & Vás srdečně zvou na mezinárodní konferenci Vliv abiotických a biotických stresorů na vlastnosti rostlin 2018 se zaměřením na vliv globálních změn klimatu na zemědělskou

Více

Vážené kolegyně, vážení kolegové! Cílem konference s mezinárodní účastí je diskuse nad aktuálními problémy vzdělávání učitelů primární a preprimární p

Vážené kolegyně, vážení kolegové! Cílem konference s mezinárodní účastí je diskuse nad aktuálními problémy vzdělávání učitelů primární a preprimární p Univerzita Palackého v Olomouci Pedagogická fakulta Katedra primární pedagogiky si Vás dovoluje pozvat na konferenci s mezinárodní účastí ZA KVALITOU VZDĚLÁVÁNÍ UČITELŮ PRIMÁRNÍ A PREPRIMÁRNÍ PEDAGOGIKY

Více

Problémy současné rodiny a náhradní rodinná péče

Problémy současné rodiny a náhradní rodinná péče Univerzita Palackého v Olomouci Pedagogická fakulta Ústav pedagogiky a sociálních studií Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici Pedagogická fakulta Katedra sociálnej práce o z n a m u j í, že se ve

Více

100 let chovu kamzíka horského v Jeseníkách

100 let chovu kamzíka horského v Jeseníkách Občanské sdružení Jesenický kamzík ve spolupráci s Muzeem v Bruntále a Jesenickou lesnickou společností Vás srdečně zvou na mezinárodní konferenci pořádanou pod záštitou ministra zemědělství ČR, hejtmana

Více

Vážení přátelé povrcháři,

Vážení přátelé povrcháři, Vážení přátelé povrcháři, Centrum pro povrchové úpravy si Vás dovoluje pozvat na 7. Mezinárodní odborný seminář Progresivní a netradiční technologie povrchových úprav, kde se tradičně setkávají povrcháři

Více

Problémy současné rodiny a náhradní rodinná péče

Problémy současné rodiny a náhradní rodinná péče Univerzita Palackého v Olomouci Pedagogická fakulta Katedra pedagogiky s celoškolskou působností Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici Pedagogická fakulta Katedra sociálnej práce o z n a m u j í, že

Více

XXVIII. Konference. České gynekologické a porodnické společnosti ČLS JEP

XXVIII. Konference. České gynekologické a porodnické společnosti ČLS JEP XXVIII. Konference Sekce perinatální medicíny České gynekologické a porodnické společnosti ČLS JEP 6. 8. 4. 2011 Kongresové centrum Parkhotelu Plzeň I. INFORMACE Pořadatelé: Sekce perinatální medicíny

Více

CHEMICKÉ VZDĚLÁVÁNÍ V TEORII A PRAXI

CHEMICKÉ VZDĚLÁVÁNÍ V TEORII A PRAXI ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI FAKULTA PEDAGOGICKÁ K ATEDR A CHEMIE ve spolupráci s ČSCH (pobočka Plzeň a odborná skupina Chemické vzdělávání), Výzkumným centrem Nové technologie ZČU a oddělením materiálové

Více

Jezera a mokřady ve zbytkových jamách po těžbě nerostů

Jezera a mokřady ve zbytkových jamách po těžbě nerostů Konference Jezera a mokřady ve zbytkových jamách 16. 18. dubna 2013, Hotel Cascade, Most Partneři konference: Cíl konference: Jedním ze způsobů rekultivace těžebních jam je jejich zaplavení a vytvoření

Více

Nové požadavky na obsah přípravy ekonomických specialistů MO ČR

Nové požadavky na obsah přípravy ekonomických specialistů MO ČR Fakulta Ekonomiky a managementu Univerzity obrany si Vás dovoluje pozvat na seminář téma Nové požadavky na obsah přípravy ekonomických specialistů MO ČR pořádané v Brně dne 24. února 2011 Čtvrtek 24. února

Více

Technická univerzita v Liberci Akademická poradna a centrum podpory VYSOKOŠKOLSKÉ STUDIUM BEZ BARIÉR

Technická univerzita v Liberci Akademická poradna a centrum podpory VYSOKOŠKOLSKÉ STUDIUM BEZ BARIÉR Technická univerzita v Liberci Akademická poradna a centrum podpory Vás zve na tradiční odbornou dvoudenní konferenci s mezinárodní účastí IX. ročník VYSOKOŠKOLSKÉ STUDIUM BEZ BARIÉR Konference se uskuteční

Více

Rámcový program semináře

Rámcový program semináře Pro pracovníky organizací je mnohdy obtížné sledovat současný vývoj v oblasti legislativních požadavků na proces výroby a jeho produkty, zejména z pohledu charakteristik systému managementu kvality a prokazování

Více

2. ročník Konference Národních geoparků 29. 30. 4. 2014, Kuřivody Doksy, Geopark Ralsko

2. ročník Konference Národních geoparků 29. 30. 4. 2014, Kuřivody Doksy, Geopark Ralsko Geopark Ralsko, Rada národních geoparků a Česká geologická služba Vás zvou na 2. ročník Konference Národních geoparků 29. 30. 4. 2014, Kuřivody Doksy, Geopark Ralsko Konference národních geoparků se koná

Více

Znalosti pro tržní praxi 2009

Znalosti pro tržní praxi 2009 Filozofická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci Katedra aplikované ekonomie pod záštitou děkana FF UP prof. PhDr. Ivo Bartečka, CSc. si vás dovolují pozvat na MEZINÁRODNÍ VĚDECKOU KONFERENCI Znalosti

Více

TRŽNÍ REALIZACE MIMOPRODUKČNÍCH FUNKCÍ LESA

TRŽNÍ REALIZACE MIMOPRODUKČNÍCH FUNKCÍ LESA Ústav lesnické a dřevařské ekonomiky a politiky Lesnická a dřevařská fakulta, Mendelova univerzita v Brně a Lesy České republiky, s. p. Vás srdečně zvou na odbornou konferenci: TRŽNÍ REALIZACE MIMOPRODUKČNÍCH

Více

jsi dovolují pozvat Vás na 22. mezinárodní vědeckou konferenci InteRRa 22 a 42. setkání Hnutí spolupracujících škol R s názvem:

jsi dovolují pozvat Vás na 22. mezinárodní vědeckou konferenci InteRRa 22 a 42. setkání Hnutí spolupracujících škol R s názvem: [MEZINÁRODNÍ VĚDECKÁ KONFERENCE INTERRA 22 A SETKÁNÍ HNUTÍ SPOLUPRACUJÍCÍCH ŠKOL R ] 25. října 2013 Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně Fakulta humanitních studií Ústav pedagogických věd, Město Šluknov Hnutí

Více

Čtyři roky členství zemí střední a východní Evropy v Evropské unii: důsledky a nové výzvy pro národní a regionální trhy práce

Čtyři roky členství zemí střední a východní Evropy v Evropské unii: důsledky a nové výzvy pro národní a regionální trhy práce Slezská univerzita v Opavě Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné a Friedrich-Ebert-Stiftung si Vás dovolují pozvat na mezinárodní konferenci Čtyři roky členství zemí střední a východní Evropy v Evropské

Více

Elektrotechnologie 2011 u příležitosti 50. výročí založení Katedry elektrotechnologie FE VUT v Brně

Elektrotechnologie 2011 u příležitosti 50. výročí založení Katedry elektrotechnologie FE VUT v Brně ÚSTAV ELEKTROTECHNOLOGIE Fakulty elektrotechniky a komunikačních technologií Vysokého učení technického v Brně zve srdečně na konferenci s mezinárodní účastí Elektrotechnologie 2011 u příležitosti 50.

Více

TRŽNÍ REALIZACE MIMOPRODUKČNÍCH FUNKCÍ LESA

TRŽNÍ REALIZACE MIMOPRODUKČNÍCH FUNKCÍ LESA Ústav lesnické a dřevařské ekonomiky a politiky Lesnická a dřevařská fakulta, Mendelova univerzita v Brně a Lesy České republiky, s. p. Vás srdečně zvou na odbornou konferenci: TRŽNÍ REALIZACE MIMOPRODUKČNÍCH

Více

48. DIABETOLOGICKÉ DNY

48. DIABETOLOGICKÉ DNY 48. DIABETOLOGICKÉ DNY 19. 21. dubna 2012 Luhačovice INFORMACE www.gsymposion.cz/diadny ČESKÁ DIABETOLOGICKÁ SPOLEČNOST ČLS JEP ve spolupráci se SLOVENSKOU DIABETOLOGICKOU SPOLEČNOSTÍ pořádají 48. DIABETOLOGICKÉ

Více

Anesteziologicko-resuscitační oddělení Pardubické nemocnice, Nemocnice Pardubického kraje, a.s. pořádá. anesteziologickou konferenci 9.

Anesteziologicko-resuscitační oddělení Pardubické nemocnice, Nemocnice Pardubického kraje, a.s. pořádá. anesteziologickou konferenci 9. Anesteziologicko-resuscitační oddělení Pardubické nemocnice, Nemocnice Pardubického kraje, a.s. pořádá anesteziologickou konferenci 9. KŘIVÁNKOVY DNY Pardubice 5. 6.11. 2015 Záštitu nad konferencí převzali:

Více

ETICKÉ ASPEKTY OŠETŘOVATELSKÉ PÉČE V TEORII A PRAXI

ETICKÉ ASPEKTY OŠETŘOVATELSKÉ PÉČE V TEORII A PRAXI Česká asociace sester, Sekce pedagogická Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta humanitních studií, Ústav aplikovaných společenských věd Katolícka univerzita v Ružomberku, Fakulta zdravotníctva Krajská

Více

Přírodní zdroje, doprava, energetika a udržitelný hospodářský růst

Přírodní zdroje, doprava, energetika a udržitelný hospodářský růst Fakulta dopravní ČVUT Praha pořádá odbornou mezinárodní konferenci na téma: Přírodní zdroje, doprava, energetika a udržitelný hospodářský růst 8. vědecká mezinárodní konference Fakulty dopravní ČVUT v

Více

Celostátní konference projektu SPINNET

Celostátní konference projektu SPINNET Celostátní konference projektu SPINNET Srdečně Vás zveme na celostátní konferenci projektu SPINNET, která se uskuteční v rámci mezinárodní porady ředitelů VTP, v hotelu Park Inn by Radisson Hotel Ostrava

Více

XXIV. ROŽNOVSKÉ ALERGOLOGICKO IMUNOLOGICKÉ DNY

XXIV. ROŽNOVSKÉ ALERGOLOGICKO IMUNOLOGICKÉ DNY XXIV. ROŽNOVSKÉ ALERGOLOGICKO IMUNOLOGICKÉ DNY Pod záštitou České společnosti alergologie a klinické imunologie ČLS JEP Rožnov pod Radhoštěm 24. - 25. května 2019 SYMPOZIUM LÉKAŘŮ www.bos-congress.cz/roznov2019

Více

PRŮMYSLOVÉ INŽENÝRSTVÍ 2014 studentská vědecká konference

PRŮMYSLOVÉ INŽENÝRSTVÍ 2014 studentská vědecká konference studentská vědecká konference Kouty nad Desnou, Jeseníky 8.-10. října 2014 Vážené dámy, vážení pánové, Tímto bychom Vás rádi pozvali na konferenci Průmyslové inženýrství 2014 konající se ve dnech ve Koutech

Více

12. - 14. května 2014 v Lednici

12. - 14. května 2014 v Lednici Zahradnická fakulta Mendelovy univerzity v Brně a Společnost pro zahradní a krajinářskou tvorbu, o. s. za podpory projektu OP VK Partnerské sítě pro zahradnictví a krajinářskou architekturu Vás srdečně

Více

Oddělení logistiky při IBT ve spolupráci s Vyšší odbornou školou v Bzenci

Oddělení logistiky při IBT ve spolupráci s Vyšší odbornou školou v Bzenci Oddělení logistiky při IBT ve spolupráci s Vyšší odbornou školou v Bzenci I. ODBORNOU KONFERENCI S MEZINÁRODN RODNÍ ÚČASTÍ PŘÍNOS LOGISTIKY PŘI P I PODNIKÁNÍ V MALÝCH A STŘEDN EDNÍCH PODNICÍCH CH 10.-11.

Více

Lázně Libverda 17. 19. června 2014

Lázně Libverda 17. 19. června 2014 Fakulta strojní, ČVUT v Praze Výzkumný a zkušební ústav Plzeň s.r.o. Česká společnost pro nové materiály a technologie Inženýrská akademie ČR si Vás dovolují pozvat na 13. konferenci PŘÍNOS METALOGRAFIE

Více

a workshop MANAGEMENT KULTURNÍ KRAJINY

a workshop MANAGEMENT KULTURNÍ KRAJINY P O Z V Á N K A V s o u v i s l o s t i s X. v ý r o č í m p o d p i s u E v r o p s k é ú m l u v y o k r a j i n ě F L O R E N C E + 1 0 s i v á s d o v o l u j e m e p o z v a t n a t ř e t í a workshop

Více

*** Hotel Zámek Templářská 1 696 15 Čejkovice

*** Hotel Zámek Templářská 1 696 15 Čejkovice Místo konání akce: *** Hotel Zámek Templářská 1 696 15 Čejkovice Příjezd z dálnice D 1: Sjezd na D2 EXIT 41 Podivín, dále přes Velké Bílovice. Kontaktní adresa: Ing. Jan Kudláček Na Studánkách 782 551

Více

AULA A203, FAKULTA STAVEBNÍ, VUT V BRNĚ, VEVEŘÍ 95, BRNO

AULA A203, FAKULTA STAVEBNÍ, VUT V BRNĚ, VEVEŘÍ 95, BRNO KONEČNÁ POZVÁNKA NA KONFERENCI OBJEDNÁVKA FIREMNÍ PREZENTACE Ústav stavebního zkušebnictví, Fakulty stavební VUT v Brně, pod záštitou děkana Fakulty stavební prof. Ing. Rostislava Drochytky, CSc., MBA

Více

IX. KONGRES KARDIOLOGICKÝCH SESTER s mezinárodní častí

IX. KONGRES KARDIOLOGICKÝCH SESTER s mezinárodní častí IX. KONGRES KARDIOLOGICKÝCH SESTER s mezinárodní častí Registrace: www.kardiokongresy.cz Ostrava 15.-16.října 2015 Fakultní nemocnice Ostrava Kardiovaskulární oddělení pořádá IX. KONGRES KARDIOLOGICKÝCH

Více

Závazná přihláška na konferenci PRO-ENERGY CON 2012 19. a 20. listopad 2012 - Hotel Galant, Mikulov ČR

Závazná přihláška na konferenci PRO-ENERGY CON 2012 19. a 20. listopad 2012 - Hotel Galant, Mikulov ČR Závazná přihláška na konferenci PRO-ENERGY CON 2012 19. a 20. listopad 2012 - Hotel Galant, Mikulov ČR 1) 2) 3) 4) (*) údaje vyplňte jen v případě požadavku na rezervaci ubytování. Název společnosti: Adresa

Více

mezinárodní konferenci 23. listopadu 2011 Opava

mezinárodní konferenci 23. listopadu 2011 Opava SLEZSKÁ UNIVERZITA V OPAVĚ FAKULTA VEŘEJNÝCH POLITIK V OPAVĚ ÚSTAV OŠETŘOVATELSTVÍ pořádá u příležitosti 20. výročí vzniku Slezské univerzity v Opavě a 5. výročí vzniku Ústavu ošetřovatelství FVP mezinárodní

Více

SDRUŽENÍ PRO ROZVOJ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE z.s. FITE a.s. a Technické služby města Olomouce, a.s. si Vás dovolují pozvat na odbornou konferenci

SDRUŽENÍ PRO ROZVOJ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE z.s. FITE a.s. a Technické služby města Olomouce, a.s. si Vás dovolují pozvat na odbornou konferenci SDRUŽENÍ PRO ROZVOJ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE z.s. FITE a.s. a Technické služby města Olomouce, a.s. si Vás dovolují pozvat na odbornou konferenci ODPADY pořádanou ve dnech 10. - 11. 5. 2017 Konference je

Více

ASIS 2009 POKROKY TVORBY A VYUŽITÍ SIMULAČNÍCH MODELŮ

ASIS 2009 POKROKY TVORBY A VYUŽITÍ SIMULAČNÍCH MODELŮ ELEKTROTECHNICKÁ FAKULTA TECHNOLOGICKÉ UNIVERZITY VE WROCLAWI FAKULTA INFORMAČNÍCH TECHNOLOGIÍ VUT V BRNĚ KATEDRA INFORMATIKY FEI VŠB - TU OSTRAVA SCS, EUROSIM, CSSS, MARQ. VÁS ZVOU NA XXXI. MEZINÁRODNÍ

Více

International Scientific Practical Conference «Information Innovative Technologies» Drazí kolegové!

International Scientific Practical Conference «Information Innovative Technologies» Drazí kolegové! Drazí kolegové! Od 24. do 28. dubna 2016 se bude v Praze konat Mezinárodní vědecko-praktická konference Inovativní informační technologie (Information Innovative Technologies, I2T). Partnerem je Ruské

Více

Česká lékařská společnost JEP Společnost klinické výživy a metabolické péče a. Minerály pilíře metabolismu a regulace objemu. Lázně Aurora Třeboň

Česká lékařská společnost JEP Společnost klinické výživy a metabolické péče a. Minerály pilíře metabolismu a regulace objemu. Lázně Aurora Třeboň Česká lékařská společnost JEP Společnost klinické výživy a metabolické péče a Česká farmaceutická společnost sekce nemocničních lékárníků ve spolupráci s Ardeapharma a.s. Ševětín pořádají ve dnech 29.

Více

SROBF 8 8. KONFERENCE SPOLEČNOSTI RADIAČNÍ ONKOLOGIE, BIOLOGIE A FYZIKY

SROBF 8 8. KONFERENCE SPOLEČNOSTI RADIAČNÍ ONKOLOGIE, BIOLOGIE A FYZIKY SROBF 8 8. KONFERENCE SPOLEČNOSTI RADIAČNÍ ONKOLOGIE, BIOLOGIE A FYZIKY HRADEC KRÁLOVÉ 2. a 3. března 2012 Organizátoři Klinika onkologie a radioterapie LFUK a FN Hradec Králové Společnost radiační onkologie,

Více

XII. KONGRES KARDIOLOGICKÝCH SESTER s mezinárodní účastí 2018

XII. KONGRES KARDIOLOGICKÝCH SESTER s mezinárodní účastí 2018 XII. KONGRES KARDIOLOGICKÝCH SESTER s mezinárodní účastí 2018 Registrace: www.kardiokongresy.cz Ostrava 4.-5. října 2018 Fakultní nemocnice Ostrava Kardiovaskulární oddělení pořádá XII. KONGRES KARDIOLOGICKÝCH

Více

XI. KONGRES KARDIOLOGICKÝCH SESTER s mezinárodní účastí

XI. KONGRES KARDIOLOGICKÝCH SESTER s mezinárodní účastí XI. KONGRES KARDIOLOGICKÝCH SESTER s mezinárodní účastí Registrace: www.kardiokongresy.cz Ostrava 5.-6. října 2017 Fakultní nemocnice Ostrava Kardiovaskulární oddělení pořádá XI. KONGRES KARDIOLOGICKÝCH

Více

Zápis ze zasedání výboru České fytopatologické společnosti 3.12.2008, 12:00 ÚZPI, Slezská 7, Praha 2, 2. patro, salónek. Zápis č.

Zápis ze zasedání výboru České fytopatologické společnosti 3.12.2008, 12:00 ÚZPI, Slezská 7, Praha 2, 2. patro, salónek. Zápis č. Zápis č. 5/2008 Přítomni: Prof. Ing. Aleš Lebeda, DrSc.; Prof. Ing. Vladimír Táborský, CSc.; Ing. Petr Komínek, Ph.D.; Ing. Věra Mokrá, CSc.; Ing. Alena Hauptmanová host: Doc. Ing. Radovan Pokorný, Ph.D.,

Více

XVII. KONFERENCE O KRMIVECH A VÝŽIVĚ HOSPODÁŘSKÝCH ZVÍŘAT

XVII. KONFERENCE O KRMIVECH A VÝŽIVĚ HOSPODÁŘSKÝCH ZVÍŘAT XVII. KONFERENCE O KRMIVECH A VÝŽIVĚ HOSPODÁŘSKÝCH ZVÍŘAT Představenstvo Českomoravského sdružení organizací zemědělského zásobování a nákupu a sekce krmiv si Vás dovolují pozvat na XVII. KONFERENCI O

Více

FAKULTA INFORMAČNÍCH TECHNOLOGIÍ VUT V BRNĚ KATEDRA INFORMATIKY FEI VŠB - TU OSTRAVA SCS, EUROSIM, CSSS, MARQ. VÁS ZVOU NA ASIS 2006

FAKULTA INFORMAČNÍCH TECHNOLOGIÍ VUT V BRNĚ KATEDRA INFORMATIKY FEI VŠB - TU OSTRAVA SCS, EUROSIM, CSSS, MARQ. VÁS ZVOU NA ASIS 2006 FAKULTA INFORMAČNÍCH TECHNOLOGIÍ VUT V BRNĚ KATEDRA INFORMATIKY FEI VŠB - TU OSTRAVA SCS, EUROSIM, CSSS, MARQ. VÁS ZVOU NA XXVIII. MEZINÁRODNÍ PODZIMNÍ KOLOKVIUM POKROKY TVORBY A VYUŽITÍ SIMULAČNÍCH MODELŮ

Více

14. MEZINÁRODNÍ SEMINÁŘ

14. MEZINÁRODNÍ SEMINÁŘ 14. MEZINÁRODNÍ SEMINÁŘ Aplikace modelování při konstrukci, optimalizaci a řízení sklářských pecí 21. - 22. června 2017 Hotel Horal, Velké Karlovice Česká republika Organizátor semináře: GLASS SERVICE,

Více

XXVIII. Konference. České gynekologické a porodnické společnosti ČLS JEP

XXVIII. Konference. České gynekologické a porodnické společnosti ČLS JEP XXVIII. Konference Sekce perinatální medicíny České gynekologické a porodnické společnosti ČLS JEP 6. 8. 4. 2011 Kongresové centrum Parkhotelu Plzeň I. INFORMACE Pořadatelé: Sekce perinatální medicíny

Více

Hygiena a preventivní medicína v teorii a praxi Plzeň 2011

Hygiena a preventivní medicína v teorii a praxi Plzeň 2011 Celostátní konference Hygiena a preventivní medicína v teorii a praxi Plzeň 2011 Pod záštitou doc. MUDr. B. Kreuzberga, CSc., děkana LFUK v Plzni a MUDr. P. Tomašuka, ředitele KHS v Plzni Doba konání:

Více

VII. ročník KONGRESU NEMOCÍ Z POVOLÁNÍ S MEZINÁRODNÍ ÚČASTÍ

VII. ročník KONGRESU NEMOCÍ Z POVOLÁNÍ S MEZINÁRODNÍ ÚČASTÍ I. INFORMACE Společnost nemocí z povolání České lékařské společnosti J. E. Purkyně a Lázně Luhačovice, a.s. ve spolupráci s Ministerstvem zdravotnictví České republiky, Univerzitou Karlovou v Praze, 3.

Více

České kalibrační sdružení Slovinská 47, Brno

České kalibrační sdružení Slovinská 47, Brno České kalibrační sdružení Slovinská 47, 612 00 Brno www:cks-brno.cz pořádá seminář MĚŘENÍ TERMOSTATŮ Datum a místo konání 20. 10. 2011 Restaurace a penzion U Heligonky Brno, Radlas 5 Vážení přátelé, České

Více

XVIII. kongres České internistické společnosti ČLS JEP

XVIII. kongres České internistické společnosti ČLS JEP XVIII. kongres České internistické společnosti ČLS JEP ve spolupráci s dalšími odbornými společnostmi a s Interní sekcí České asociace sester TOP Hotel Praha Blažimská 1781/4, Praha 4 25. 28. září 2011

Více

Genofondy rostlin v zahradní tvorbě

Genofondy rostlin v zahradní tvorbě Unie botanických zahrad Katedra zahradnictví FAPPZ České zemědělské university v Praze Katedra Zahradní a krajinné architektury FAPPZ České zemědělské university v Praze Botanický ústav AV ČR, v.v.i. Botanická

Více

České kalibrační sdružení Slovinská 47, Brno

České kalibrační sdružení Slovinská 47, Brno České kalibrační sdružení Slovinská 47, 612 00 Brno www:cks-brno.cz České kalibrační sdružení pořádá seminář Hodnocení a kontrola lícovaných závitů Datum a místo konání 26. 4. 2012 Restaurace a penzion

Více

POZVÁNKA NA KONFERENCI

POZVÁNKA NA KONFERENCI POZVÁNKA NA KONFERENCI 10. 11. 11. 11. 2016 Pořádají: Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem Fakulta výrobních technologií a managementu Fakulta sociálně ekonomická České vysoké učení technické v Praze

Více

Geografické myšlení jako aktuální společenská výzva

Geografické myšlení jako aktuální společenská výzva Jihočeská pobočka České geografické společnosti a katedra geografie Pedagogické fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích si vás dovolují pozvat na výroční konferenci České geografické společnosti

Více

48. ročník mezinárodní konference archeologie středověku Archaeologia historica. která se bude konat ve dnech 19. 23. září 2016 v Českých Budějovicích

48. ročník mezinárodní konference archeologie středověku Archaeologia historica. která se bude konat ve dnech 19. 23. září 2016 v Českých Budějovicích Archeologický ústav FF Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích ve spolupráci s Husitským muzeem v Táboře a Jihočeským muzeem v Českých Budějovicích si Vás dovolují pozvat na: 48. ročník mezinárodní

Více

13. MEZINÁRODNÍ SEMINÁŘ

13. MEZINÁRODNÍ SEMINÁŘ 1. MEZINÁRODNÍ SEMINÁŘ Aplikace modelování při konstrukci, optimalizaci a řízení sklářských pecí GLASS SERVICE 17. - 18. června 2015 Hotel Horal, Velké Karlovice Česká republika Organizátor semináře: GLASS

Více

Česká lékařská společnost JEP Společnost klinické výživy a intenzivní metabolické péče a Česká farmaceutická společnost sekce nemocničních lékárníků

Česká lékařská společnost JEP Společnost klinické výživy a intenzivní metabolické péče a Česká farmaceutická společnost sekce nemocničních lékárníků Česká lékařská společnost JEP Společnost klinické výživy a intenzivní metabolické péče a Česká farmaceutická společnost sekce nemocničních lékárníků ve spolupráci s Ardeapharma a.s. Ševětín pořádají ve

Více

Komponovaná kulturní krajina. a možnosti její obnovy a zachování

Komponovaná kulturní krajina. a možnosti její obnovy a zachování Národní památkový ústav, územní odborné pracoviště v Olomouci Společnost pro zahradní a krajinářskou tvorbu Český národní komitét ICOMOS ve spolupráci s Muzeem umění v Olomouci Vás zvou na odborný seminář

Více

XVI. Dostálovy dny urgentní medicíny. Pod záštitou ČSUM a MK

XVI. Dostálovy dny urgentní medicíny. Pod záštitou ČSUM a MK Pod záštitou ČSUM a MK Hradec nad Moravicí 7. - 8. října 2009 Dostálovy dny si za patnáct let existence zajistily pevné místo v kalendáři akcí urgentní medicíny. Od nejistých začátků v podobě edukačních

Více

PRŮMYSLOVÉ INŽENÝRSTVÍ 2017 studentská vědecká konference

PRŮMYSLOVÉ INŽENÝRSTVÍ 2017 studentská vědecká konference studentská vědecká konference Kopřivnice 11.-13. října 2017 Vážené dámy, vážení pánové, Tímto bychom Vás rádi pozvali na konferenci Průmyslové inženýrství 2017 konající se ve dnech v Kopřivnici. Pořádaná

Více

PRŮMYSLOVÉ INŽENÝRSTVÍ 2016 studentská vědecká konference

PRŮMYSLOVÉ INŽENÝRSTVÍ 2016 studentská vědecká konference studentská vědecká konference Znojmo 10.-12. října 2016 Vážené dámy, vážení pánové, Tímto bychom Vás rádi pozvali na konferenci Průmyslové inženýrství 2016 konající se ve dnech ve Znojmě. Pořádaná konference

Více

Autobus a vlak - konkurence nebo spolupráce?

Autobus a vlak - konkurence nebo spolupráce? Univerzita Pardubice, Dopravní fakulta Jana Pernera České dráhy Ústecký kraj si Vás dovolují pozvat na mezinárodní odbornou konferenci Autobus a vlak - konkurence nebo spolupráce? Konference se koná ve

Více

České kalibrační sdružení Slovinská 47, Brno

České kalibrační sdružení Slovinská 47, Brno České kalibrační sdružení Slovinská 47, 612 00 Brno www:cks-brno.cz pořádá seminář Kalibrace pracovních měřidel z oboru délka 17. 9. 2013 Český metrologický institut Brno, Okružní 31 Vážení přátelé, České

Více

18. konferenci a 8. sjezd

18. konferenci a 8. sjezd Společnost důlních měřičů a geologů Občanské sdružení Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava 17. listopadu 15/2172 708 33 Ostrava Poruba a Institut Geodézie a Důlního Měřictví Hornicko geologická

Více

Vzdělávání pracovníků měřících skupin úterý 22. září 2015 Hradec Králové

Vzdělávání pracovníků měřících skupin úterý 22. září 2015 Hradec Králové ASOCIACE AUTORIZOVANÝCH LABORATOŘÍ PRO MĚŘENÍ EMISÍ a EMPLA spol. s r. o. Hradec Králové Centrum pro osvětu, vzdělání a informace v ochraně prostředí a zdraví si Vás dovolují pozvat na odborný seminář

Více

SDRUŽENÍ PRO ROZVOJ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE a FITE a.s. si Vás dovolují pozvat na konferenci ODPADY 21 ODPADOVÉ HOSPODÁŘSTVÍ STŘEDOEVROPSKÝCH ZEMÍ

SDRUŽENÍ PRO ROZVOJ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE a FITE a.s. si Vás dovolují pozvat na konferenci ODPADY 21 ODPADOVÉ HOSPODÁŘSTVÍ STŘEDOEVROPSKÝCH ZEMÍ SDRUŽENÍ PRO ROZVOJ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE a FITE a.s. si Vás dovolují pozvat na konferenci ODPADY ODPADOVÉ HOSPODÁŘSTVÍ STŘEDOEVROPSKÝCH ZEMÍ pořádanou ve dnech 13. - 14. 5. 2014 Konference je součástí

Více

Vzdělávání pracovníků měřících skupin pátek 21. září 2018 Hradec Králové

Vzdělávání pracovníků měřících skupin pátek 21. září 2018 Hradec Králové ASOCIACE AUTORIZOVANÝCH LABORATOŘÍ PRO MĚŘENÍ EMISÍ a EMPLA spol. s r. o. Hradec Králové Centrum pro osvětu, vzdělání a informace v ochraně prostředí a zdraví si Vás dovolují pozvat na odborný seminář

Více

Kalibrace a měření v oboru teplota

Kalibrace a měření v oboru teplota České kalibrační sdružení, z.s. Slovinská 47, 612 00 Brno www:cks-brno.cz Člen sdružení EUROCAL České kalibrační sdružení, z.s. ve spolupráci s kalibrační laboratoří ČEZ, a.s., JE Dukovany a Temelín pořádá

Více

16. 18. června 2009 HOTEL HORAL VELKÉ KARLOVICE ČESKÁ REPUBLIKA

16. 18. června 2009 HOTEL HORAL VELKÉ KARLOVICE ČESKÁ REPUBLIKA GLASS SERVICE Aplikace 10. modelovánípři 2. MEZINÁRODNÍ konstrukci, modelování Workshopo SEMINÁŘ optimalizacia řízení sklářských pecí tvarovacího procesu skla 2009 Glass Service, a.s. 16. 18. června 2009

Více

VÝZKUM A VÝUKA V GEOGRAFICKÉM VZDĚLÁVÁNÍ

VÝZKUM A VÝUKA V GEOGRAFICKÉM VZDĚLÁVÁNÍ - 1-11. 12. září 2013 VÝZKUM A VÝUKA V GEOGRAFICKÉM VZDĚLÁVÁNÍ http://geokonference.ped.muni.cz Katedra geografie PdF MU Brno Katedra geografie a regionálního rozvoja, Univerzita Konštantina Filozofa Katedra

Více

SDRUŽENÍ PRO ROZVOJ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE z.s. a FITE a.s. si Vás dovolují pozvat na konferenci ODPADY 21

SDRUŽENÍ PRO ROZVOJ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE z.s. a FITE a.s. si Vás dovolují pozvat na konferenci ODPADY 21 SDRUŽENÍ PRO ROZVOJ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE z.s. a FITE a.s. si Vás dovolují pozvat na konferenci ODPADY ODPADOVÉ HOSPODÁŘSTVÍ STŘEDOEVROPSKÝCH ZEMÍ pořádanou ve dnech 15. - 16. 4. 2015 Konference je součástí

Více

České kalibrační sdružení

České kalibrační sdružení České kalibrační sdružení! Palackého tř. 100, 612 00 Brno ČESKÉ KALIBRAČNÍ SDRUŽENÍ pořádá 28. KONFERENCI na téma Směrnice EU týkající se měřicích přístrojů (MID) 4. a 5. května 2004 Hotel Skalský dvůr

Více

Novinky v oblasti bezpečnosti a ochrany zdraví při práci pracovnělékařské služby z pohledu zaměstnavatele

Novinky v oblasti bezpečnosti a ochrany zdraví při práci pracovnělékařské služby z pohledu zaměstnavatele EMPLA spol. s r. o. Hradec Králové Centrum pro osvětu, vzdělání a informace v ochraně prostředí a zdraví ve spolupráci s Asociací ekologických expertů, o. s. pořádá odborný seminář Novinky v oblasti bezpečnosti

Více

20. Pracovní dny dětské gastroenterologie a výživy

20. Pracovní dny dětské gastroenterologie a výživy Pracovní skupina dětské gastroenterologie a výživy České pediatrické společnosti ČLS JEP pořádá 20. Pracovní dny dětské gastroenterologie a výživy 3. 5. 11. 2011 Praha Hotel Olympik I. INFORMACE 20. PRACOVNÍ

Více

Udržitelný rozvoj nové trendy a výzvy

Udržitelný rozvoj nové trendy a výzvy Udržitelný rozvoj nové trendy a výzvy Konference s mezinárodní účastí Pořadatelé: Katedra geografie Přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého v Olomouci (v rámci projektu ESF Inovace studijního oboru

Více

XXXV. Přehradní dny 2016

XXXV. Přehradní dny 2016 21. 23. června 2016 XXXV. Přehradní dny 2016 mezinárodní vodohospodářská konference Povodí Odry, státní podnik ve spolupráci s Českým přehradním výborem zve všechny vodohospodáře, odborníky a příznivce

Více

Pozvánka na seminář POZEMKOVÉ ÚPRAVY NOVÉ INFORMACE A METODICKÉ POSTUPY. 5.6.2014 Mendelova univerzita v Brně budova Q, posluchárna 03

Pozvánka na seminář POZEMKOVÉ ÚPRAVY NOVÉ INFORMACE A METODICKÉ POSTUPY. 5.6.2014 Mendelova univerzita v Brně budova Q, posluchárna 03 Pozvánka na seminář POZEMKOVÉ ÚPRAVY NOVÉ INFORMACE A METODICKÉ POSTUPY 5.6.2014 Mendelova univerzita v Brně budova Q, posluchárna 03 Pořádá: Výzkumný ústav meliorací a ochrany půdy, v.v.i. Mendelova univerzita

Více