čl.1 4. Za ubytování na DM platí ţák stanovení poplatek. Při odchodu ţáků z DM během měsíce se poplatek za ubytování nevrací. čl.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "čl.1 4. Za ubytování na DM platí ţák stanovení poplatek. Při odchodu ţáků z DM během měsíce se poplatek za ubytování nevrací. čl."

Transkript

1 Řád domova mládeže příloha č. 5 Základní ustanovení 1. Řád DM je součástí Organizačního řádu Střední školy hotelové a sluţeb. Jeho platnost se vztahuje na všechny ţáky a studenty ubytované na DM. 2. Výchovní pracovníci a ţáci ubytovaní na DM jsou povinni seznámit se zněním,,řádu domova mládeţe" a v běţné výchovné práci se jím řídit. Přijímání žáků do DM čl.1 1. Ubytování se poskytuje ţákům na základě přihlášky do DM na dobu l roku. Přihlášky do domova podávají ţáci prostřednictvím rodičů do konce června ZŘ pro VMV. Přihlášky jsou evidovány v došlé poště. 2. Ubytování se poskytuje přednostně ţákům Střední školy hotelové a sluţeb, dále pak ţákům ostatních škol. Dále se přihlíţí: a) ke vzdálenosti bydliště b) k datu obdrţení přihlášky c) k věku ţáka d) u ţáků vyšších ročníků zda v předchozích ročnících bydlel na DM. 3. Ubytování v DM se poskytuje na dobu jednoho školního roku. Neplní-li ţák své povinnosti, můţe mu být přihláška na příští školní rok odmítnuta. 4. Za ubytování na DM platí ţák stanovení poplatek. Při odchodu ţáků z DM během měsíce se poplatek za ubytování nevrací. Propouštění žáků z domova čl Poţádají-li o propuštění rodiče 4. Vyţaduje-li to zdravotní stav ţáka. 5. Porušuje-li ţák soustavně řád DM nebo kolektivní ţivot na DM. 6. Neplatí-li bez váţných důvodů náklady na ubytování a stravování. 7. Byl-li ţák vyloučen ze školy. Propuštění ţáka projednává ředitel školy a ZŘ pro VMV s rodiči ţáka. Výchovná péče o žáky čl Ţáci jsou rozděleni do skupin a to dle moţností podle škol a ročníků. 2. Výchovná činnost je řízena vychovatelem, který za ni odpovídá vedoucímu DM. 3. Ţák přijatý do DM obdrţí legitimaci, která slouţí současně k záznamu pro opuštění DM.

2 Domovní rada čl. 4 Ţáci jsou povinni podřídit se domovnímu řádu. Své připomínky mohou uplatňovat prostřednictvím domovní rady, do které jsou voleni zástupci jednotlivých skupin. Režim dne a týdne čl. 5 Denní rozvrh činnosti na DM je určen pro jednotlivé výchovné skupiny jejich týdenním plánem, který je sestaven s ohledem na rozvrhy jednotlivých škol a tříd. OSOBNÍ VOLNO je pro ubytované ţáky stanoveno v době STUDIJNÍ KLID - je stanoven v době od hod do hod. V této době se tel. hovory se přepojují na HS. Ubytovaní musí dodrţovat studijní klid, chovat se tak, aby nerušili ve studiu ostatní ubytované. Studium po večerce je povoleno po domluvě a souhlasem vychovatelky. Studenti VOŠ studují dle jejich potřeby. V případě špatných studijních výsledků můţe vychovatel nařídit mimořádnou studijní dobu v době osobního volna. NOČNÍ KLID - vyhlašuje vychovatel ve hod. Odjezdy k rodičům a příjezdy na DM čl. 6 Ţáci jsou povinni opustit DM na sobotu a neděli kaţdý týden v pátek a to do 15,00 hod. V nerozjezdové soboty a neděle budou stanoveny v naléhavých případech. V tuto dobu bude na domově v budově na Pavlákově ul. zajištěn pedagogický dozor. Teplá strava se poskytuje zůstaneli na DM více jak 30 ţáků. Jinak je moţné zajistit studené balíčky. Při příjezdu na DM jsou všichni ubytovaní ţáci povinni hlásit se na HS. Pokud ţák odjíţdí mimo místo trvalého bydliště musí k tomu mít předem písemný souhlas rodičů. Ţáci nesmí cestovat autostopem. Ţáci přijíţdí na DM v neděli od do hod., pokud nemají nahlášeny pondělní příjezdy. Příjezd hlásí na HS, nebo na patře u příslušného vychovatele. Toto ustanovení se netýká studentů VOŠ, kteří mohou na DM přijíţdět a odjíţdět libovolně. Rovněţ jsou povinni hlásit příjezd a odjez na HS. Dovolenky na DM čl.7 STŘEDOŠKOLSKÉ STUDIUM vycházky se udělují následovně: pondělí, úterý, čtvrtek do hod Prodlouţené dovolenky: středa: 1. roč hod. 2. roč hod. 3. roč hod. 4. roč. a ţáci starší 18 let hod. pátek, sobota: do hod. Jinak po domluvě s vychovatelem. VYŠŠÍ ODBORBNÉ STUDIUM -- vycházky se udělují následovně: Neděle čtvrtek do hod. Delší vycházky do hod musí nahlásit vychovateli nebo na HS. Bez vědomí vychovatele nesmí ţák střední školy opustit DM. Vycházky mimo Kroměříţ povoluje kmenový vychovatel pouze na základě písemné ţádosti rodičů. (výjimka u ţáků vyššího studia).

3 Přesun ţáků na činnost, která se koná mimo DM se uskutečňuje v rámci vycházek ţáků. Souhlas rodičů u ţáků mladších 18 let je zaloţen v osobním spisu ţáka. čl. 8 Stravování na DM Stravování je ţákům zajištěno 3x denně v jídelnách, která jsou součástí zařízení SŠHS a to na základě identifikační karty. Ubytování a stravování se platí bezhotovostním platebním stykem. Ţáci musí odebrat předepsaný počet snídaní a večeří. Rozpis výdeje stravy: všední dny: snídaně oběd po-čt pátek večeře sobota a neděle: hod hod. Ţáci se musí řídit harmonogramem výdeje stravy, který je vyvěšen u jídelny. V jídelně musí ţáci uposlechnout pokynů dozoru. Je zakázáno vynášet nádobí z jídelny. Výjimkou je strava pro nemocné a druhá večeře, kterou je moţno vyzvednout do jídlonosičů. Vstup do jídelny je povolen jen ve vhodné čisté obuvi. Jinak se musí pouţívat návleky. V sobotu a v neděli se vaří pokud zůstane na DM alespoň 30 ţáků. Nemoc žáka ubytovaného na DM čl.9 Návštěvu lékaře hlásí ţák předem vychovateli konajícímu hlavní sluţbu. Na HS si vyzvedne kartu nemocnosti (nejpozději do 7.00 hod). Příchod od lékaře hlásí vychovateli na HS a řídí se jeho pokyny. Odjíţdí-li ţák z DM z důvodu nemoci je povinen ohlásit odjezd vychovateli a HS. Po příjezdu do místa trvalého bydliště oznámí na DM /telefonicky, telegraficky/ příjezd domů. Onemocní-li ţák nebo se z váţných důvodů nemůţe dostavit na DM jsou rodiče povinni ohlásit nepřítomnost a její důvod nejpozději do hod. Pobyt na pokojích a odevzdávání klíčů 1. Při odchodu z pokoje musí ubytovaní ţáci odevzdat klíče na vrátnici. 2. Při návratu na DM jim budou klíče vydány na předloţení ubytovací legitimace. 3. Do hod. dopoledních musí ţák nahlásit přítomnost na DM vychovateli den předem. 4. Při vstupu do DM se ubytovaní ţáci prokazují ubytovací legitimací. 5. Vzájemné návštěvy hochů a dívek na pokojích jsou zakázány. 6. Návštěvy lze přijímat jen se souhlasem vychovatele v místech jím určených. Používání elektrospotřebičů Na základě povolení skupinové vychovatelky je moţno pouţívat na DM vysoušeče vlasů, kulmy, el.holící strojky, nabíječky na mobilní telefony, radiopřijímače a magnetofony. Pouţívání jiných elektrospotřebičů je přísně zakázáno (včetně osobních počítačů a notebooků). Osobní počítače a notebooky budou studentům povoleny zástupcem ředitele pro VMV pouze ve výjimečných

4 případech ke studijním účelům a to na základě ţádosti studenta, potvrzené jeho zákonným zástupcem (u mladistvých) a vedením příslušné školy. Všechny elektrospotřebiče musí být prověřeny odborníkem a ţák musí předloţit potvrzení o jejich nezávadnosti. Ubytovaní nesmí zasahovat do instalace jakéhokoliv druhu. Televizní program sledují ţáci se souhlasem vychovatele na klubovně určené jejich výchovné skupině a to pouze v době do vyhlášení večerky. Výjimku můţe povolit vychovatel konající HS a to u těch pořadů, které započaly nejméně 1/2 hod. před dobou nočního klidu a končí do 22. hod. Po domluvě s nočním vychovatelem mohou ţáci vyššího studia sledovat některé programy po 22,00 hod, ale nesmí tím rušit noční klid. Ţehlení je moţné pouze na pokoji v místnosti k tomu určené. Za provoz ţehlírny odpovídá vychovatel v HS. Telefonáty budou ţákům přepojovány na skupiny a to pouze do večerky. V době studijního klidu jen v mimořádných případech. Hovor musí být stručný a neměl by přesáhnout dobu 10 min. Práva a povinnosti ubytovaných žáků čl. 10 Ţáci ubytováni na DM mají tato práva: pouţívat přidělenou místnost s příslušenstvím vyuţívat zařízení pro ně určená podílet se na organizování činnosti na DM prostřednictvím DR zúčastňovat se zájmové činnosti pořádané na DM poţadovat základní vybavení pokojů a výměnu loţního prádla předkládat návrhy a připomínky k otázkám ţivota na DM prostřednictvím DR. poţádat v kterýkoliv den v týdnu kmenového vychovatele o prodlouţení vycházky. Ţákům ubytovaným na DM je zakázáno: kouření v prostorech DM, pití a přechovávání alkoholických nápojů poţívání a přechování omamných a zdraví škodlivých látek,střelných zbraní a chemikálií, hrát jakékoliv hry o peněţní částky jízda autem, na kole,kolečk. bruslích je povolena jen na písemnou ţádost rodičů přechovávání zvířat bavení se a pokřikování z oken, sezení v oknech, sušení prádla v oknech jízda výtahem se povoluje jen směrem nahoru /3 osoby/. Při porušení tohoto zákazu zaplatí přistiţení ţáci 50,- Kč do pokladny. Peníze budou pouţity na opravu výtahu (budova Pavlákova). koupání a bruslení ţáků je povoleno jen na vyhrazených místech. přemisťování inventáře bez vědomí vychovatele lezení po balkonech, střechách a hromosvodech Ţák ubytovaný na DM je povinen: svědomitě se připravovat na vyučování a dodrţovat dobu studijního klidu uhradit včas určenou částku za ubytování a stravování. dodrţovat řád DM a řídit se pokyny výchovných pracovníků šetřit zařízení DM, el. energii, vodou, udrţovat pořádek na pokojích a spol. místnostech provádět úklid kolem DM podle pokynů vychovatele provádět práce a sluţby pro kolektiv dle pokynů vychovatele. dodrţovat protipoţární předpisy hlásit okamţitě závady na vnitřním zařízení budovy a inventáři přezouvat se do domácí obuvi.

5 Výchovná opatření na DM čl. 11 Za mimořádnou práci na DM můţe být ţáku udělena: 1. Pochvala vychovatele 2. Pochvala vychovatele před skupinou 3. Pochvala ZŘ VMV 4. Pochvala ředitele 5. Jiné ocenění / věcná odměna/ Za neplnění povinností a nedodrţování domovního řádu můţe být ţáku uděleno: 1. Napomenutí vychovatele 2. Napomenutí vychovatelem před skupinou 3. Důtka vychovatele 4. Důtka ZŘ VMV 5. Důtka ředitele školy 6. Podmíněné vyloučení z DM 7. Úplné vyloučení z DM Pochvaly a tresty se zapisují do osobních spisů a oznamují písemně rodičům a ředitelství příslušné školy. čl.12 Dodržování bezpečnostních předpisů: Vychovatelé seznámí ţáky s bezpečnostními a poţárními předpisy. Ţáci potvrdí svým podpisem, ţe se budou těmito předpisy řídit. čl.13 Ostatní ustanovení Správa domova neručí za ztrátu peněz a cenných věcí. Má-li ţák u sebe větší peněţní částku je povinen uloţit ji u svého vychovatele do trezoru /nad 200,-Kč/ a to pouze na dobu nezbytně nutnou. Kaţdý ţák má k dispozici skříňku, do které ukládá své věci a zásuvkovou skříň, jejíţ horní zásuvka je opatřena petlicí. Kaţdý ţák je povinen si donést vlastní visací zámek pro uzamčení cenných a osobních věcí. Určeným místem pro ukládání jízdních kol je: - pro ubytované ţáky - garáţ - pro zaměstnance prostor před budovou DM, kde je umístěn kovový stojan nebo rovněţ garáţ. Zjištěné krádeţe a nedovolené výpůjčky budou přísně potrestány Veškeré škody, které vznikly nedbalostí nebo svévolí jsou ţáci povinni uhradit. Při podezření na požití alkoholu nebo drogy může být žák požádán, aby se podrobil testu na alkohol nebo drogy. Pokud odmítne je považován za pozitivního. čl. 14 Závěrečné ustanovení 1. Vychovatelé jsou povinni podrobně seznámit ubytované ţáky s domovním řádem a přísně vyţadovat jeho dodrţování. 2. Domovní řád můţe být podle potřeby doplněn nebo upraven. 3. Domovní řád vstupuje v platnost od 1. září 2006 Počet ţáků ve skupině přesahující 30 je dle vyhlášky 108/2005 pro školní rok 2007/2008 určen výjimkou ředitele SŠHS jejíţ součástí domov mládeţe je.

6 Příloha č.1 k vnitřnímu řádu DM Postup při řešení přestupků: 1. Ke kaţdému studentovi, který se dopustil přestupku se přistupuje individuálně. Výchovné opatření se posuzuje z hlediska okolností za nichţ se student přestupku dopustil a jeho účinnosti na další chování studenta. 2. Přestupek proti VŘ DM je zapsán do denního záznamu. Platí i pro případ, ţe přestupek zjistil vychovatel u svého studenta 3. Skupinový vychovatel provede předběţný pohovor se studentem za účelem zjištění bliţších okolností, za kterých se student přestupku dopustil. Prověří téţ další okolnosti u vychovatele, který provedl zápis nebo byl přítomen. Termín: ihned 4. Skupinový vychovatel je povinen projednat přestupek studenta se ZŘ VMV, pokud tento svojí povahou přesahuje jeho pravomoc a navrhne výchovné opatření Termín: do 5-ti dnů od přestupku. 5. Pedagogický pracovník, v jehoţ kompetenci je udělit příslušné výchovné opatření, projedná přestupek osobně se studentem za přítomnosti skupinového vychovatele. Termín : do 6- ti dnů od přestupku 6. Skupinový vychovatel vypracuje písemnou zprávu pro rodiče. U případů, které řeší vedoucí pracovník, vypracuje koncept této zprávy. Termín: do 8-mi dnů od přestupku. 7. Vychovatel zaznamená přestupek a způsob jeho řešení do osobního spisu studenta. Příloha č.2 k vnitřnímu řádu DM Osnova školení BOZP pro studenty: V kaţdém školním roce musí být provedeno poučení ţáků o jejich chování, dodrţování základních norem BOZP: seznámení s VŘ DM /zdůraznit povinnosti a zákazy/ bezpečné chování na chodbách, schodištích, v pokojích / vhodná obuv, neběhat po chodbách, pozor na skleněné dveře/ bezpečné chování v jídelně/ pozor při přenášení podnosu s jídlem, v případě, ţe dojde k vylití jídla na zem, je potřeba ihned setřít, aby nedošlo k úrazu/ bezpečné chování v tělocvičně a posilovně a před DM / zákaz vstupu do tělocvičen bez pedagogického dozoru, vhodné oblečení a obuv/ seznámit studenty s nutností hlásit i drobná zranění a podrobit se řádnému ošetření seznámit ţáky s vyhlášením poţárního poplachu a evakuace DM /jak opustit DM v případě poplachu, ukázat rozmístění ručních hasících přístrojů, hydrantů a hadic, únikové cesty, poţární hlásiče/ jak postupovat v noci,v případě potřeby upozornění vychovatele na nebezpečnou situaci pravidla pro přechovávání a uţívání jízdních kol na DM,kolečkových bruslí a koloběţek zdůraznit, ţe DM neručí za ztrátu peněz a cenných věcí / peníze ukládat u vychovatele/ poučení doplnit dle vlastního uváţení Ţáci musí být proškolení 2x ročně, podepsané potvrzení se vloţí do deníku skupiny. Proškoleni musí být i ţáci, kteří nastoupí na DM během školního roku.

7 Smlouva o ubytování uzavřená mezi: SŠHS-domov mládeţe, Na Lindovce 1463, Kroměříţ, zastoupenou ředitelem školy ing. Petrem Hajným (dále jen ubytovatel) na straně jedné a ţákem. trvale bytem zastoupeným zákonným zástupcem. (dále jen ubytovaný) na straně druhé I. Předmětem smlouvy je zajištění ubytování a dalšího plnění s ubytováním spojeného, které poskytne ubytovatel ubytovanému. Smlouva o ubytování se uzavírá na základě řádně vyplněné přihlášky do domova mládeţe, na dobu jednoho roku, po splnění níţe uvedených podmínek. V případě, ţe nedojde k uzavření této smlouvy nebo pozbude-li smlouva platnosti, nebude ubytovanému ubytování ani další plnění s ubytováním spojené zajištěno. Práva a povinnosti ubytovaného jsou stanovena ve Vnitřním řádu domova mládeţe,se kterým bude kaţdý ubytovaný seznámen a musí jednotlivá ustanovení dodrţovat. II. Měsíční poplatky za ubytování jsou stanoveny následovně: -ubytování na domově kategorie I ,- Kč měsíčně /třílůţkové pokoje s vlastním sociálním zařízením/ Ubytovatel si vyhrazuje právo změny výše poplatku za ubytování v souladu s vyhláškou 108/2005 Sb. Výše měsíční úhrady za ubytování v domově se nemění i kdyţ ţák není ubytován po všechny dny v měsíci. Pokud ţák nebydlí na domově z důvodu organizace výuky po dobu nejméně l měsíce, uhradí za tento měsíc polovinu poplatku za ubytování. Ubytování na domově mládeţe je podmíněno stravováním. Za snídani zaplatí ţák 15,- Kč, oběd 24,- Kč, večeři 19,- Kč. Ubytovatel si vyhrazuje právo změny výše poplatku za stravování v souladu s vyhláškou 107/2005 Sb. Úhrada ubytování a stravování se provádí bezhotovostním platbou. Bliţší informace viz. příloha. O ukončení ubytování na domově mládeţe musí poţádat zákonný zástupce nebo zletilý ţák písemně a to nejméně 10 dnů před poţadovaným termínem. V případě odchodu v průběhu měsíce nebude poplatek za ubytování navrácen ani krácen. Ubytovatel není zodpovědný za bezpečnost ubytovaných při jejich cestě k rodičům a zpět na DM, při jejich cestě do školy a v době jejich vycházek. Přesun ţáků na zájmovou činnost, která se koná mimo domov mládeţe se uskutečňuje v rámci vycházek ţáků.

8 Příjezdovým dnem na domov mládeţe je neděle v době od 16,00 hod do 22,00 hod. Odjezdovým dnem je pátek do 15,00 hod. Pokud bude stanovena nerozjezdová sobota a neděle mohou ţáci, kteří mají bydliště vzdálené nad 200 km nebo mají komplikované spojení, zůstat přes sobotu a neděli na domově. Na základě ţádosti mají ţáci dále moţnost přijíţdět na DM aţ v pondělí ráno, pokud tento příjezd nenaruší vyučování ve škole. Správa domova neručí za ztrátu peněz a cenných věcí. Má-li ţák u sebe větší částku peněz je povinen uloţit ji u svého vychovatele do trezoru. Cenné věci si ţák musí uzamykat do své zásuvky. Škodu, kterou ubytovaný způsobí na majetku ubytovatele, úmyslně nebo z nedbalosti, ubytovateli uhradit. musí Pokud je SŠHS pověřena pořádáním celostátně významné akce, která vyţaduje ubytování účastníků, jsou ubytovaní ţáci povinni / po dobu nezbytně nutnou/ uvolnit pokoje pro toto ubytování. Ţákům pak bude vrácena poměrná část nákladů za ubytování. V Kroměříţi dne.. ţák.. ing. Petr Hajný ředitel SŠHS.. zákonný zástupce ţáka Vyjádření zákonného zástupce nebo zletilého ţáka: ţádám o povolení příjezdů v pondělí ráno pro ţáka: příjmení, jméno... ano ne /nehodící se škrtněte/ Upozornění: Smlouvu podepisuje zákonný zástupce ubytovaného nebo ubytovaný ve dvojím vyhotovení.oba podepsané výtisky odesílá na adresu :DM SŠHS, Na Lindovce 1464, Kroměříţ. Ubytovatel potvrdí smlouvu a odešle jeden výtisk ubytovanému. Při DM je zaloţeno občanské sdruţení Studentský domov. Finanční prostředky SD jsou tvořeny především z příspěvků rodičů a ţáků. Slouţí výhradně k hrazení materiálních potřeb pro zájmovou činnost ubytovaných studentů. Činnost DR řídí správní rada sloţená z rodičů, ţáků a pracovníků DM. Finanční příspěvek pro ubytované ţáky činí alespoň Kč na školní rok.

9 Návod pro vedení diagnostického listu ubytovaného žáka Charakteristika ţáka: Rodina: - Zvláštní okolnosti v rodině: vzdělanost rodičů, způsob ţivota, náboţenství, neúplná rodina alkoholismus, trestná činnost, konflikty - rodinná výchova a podmínky: způsob ţivota v rodině /přísná, shovívavá, nedůsledná.počet sourozenců. Vztah ţáka k sourozencům, rodině - ekonomické zajištění rodiny Zdravotní stav: - charakteristika tělesného vývoje ţáka ve srovnání se stejně starou populací /přiměřený, opoţdění, urychlený/. - charakteristika zdravotního stavu /léky, nemoci, omezení/ - kouření, alkohol, drogy - návštěvy lékaře - nemocnost jak častá, průběhy nemocí Prospěch: - sledování prospěchu, vypsat problémové předměty, opatření ke zlepšení prospěchu - kázeňské problémy na skupině, ve škole Pohovory s ţákem, osobní testy: - výsledek osobnostního testu - důleţité poznatky při pohovoru s ţákem - místo ve skupině /vůdce, nevýrazná,odmítán skupinou/ - zdůvodnění - vztahy na pokoji Ostatní: - zájmové činnosti - pořádek na skupině - dodrţování studijní doby - ochota k práci pro kolektiv Ubytovací zařízení Na Lindovce 1463, Kroměříž,

10 Ubytovací řád : Ubytovaní studenti mají tato práva: - pouţívat přidělenou místnost s příslušenstvím - vyuţívat zařízení pro ně určená - poţadovat základní vybavení pokojů a výměnu loţního prádla V ubytovacím zařízení je zakázáno: - kouření na pokojích a v ostatních prostorách ubytovacího zařízení - pití a přechovávání alkoholických nápojů - poţívání a přechování omamných a zdraví škodlivých látek - pouţívání vlastních varných konvic, vařičů, počítačů - zasahování do instalace jakéhokoliv druhu. - přechovávání všech typů střelných zbraní, nábojů a chemikálií - přechovávání zvířat - přemísťování nábytku, polepování stěn pokojů a zásah do zdí pokojů Ubytovaní studenti jsou povinni dodrţovat od 22,00 hod do 6,00 hod. noční klid. Návštěvy k ubytovaným studentům se musí hlásit na vrátnici a zapsat do knihy návštěv. Návštěvy jsou povoleny do 21,00 hod. Porušení ubytovacího řádu je důvodem k ukončení ubytování bez nároku na vrácení ubytovacího poplatku. ing. Petr Hajný ředitel SŠHS

Vnitřní řád Domova mládeže SŠ TEGA BLANSKO

Vnitřní řád Domova mládeže SŠ TEGA BLANSKO Vnitřní řád Domova mládeže SŠ TEGA BLANSKO O B S A H A. ÚVOD B. DALŠÍ USTANOVENÍ 1. Povinnosti ubytovaných žáků 2. Ubytovaným žákům není dovoleno 3. Práva ubytovaných žáků 4. Návštěvy na DM 5. Odjezdy

Více

STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA STROJNÍ A ELEKTROTECHNICKÁ U HŘIŠTĚ 527 382 32 VELEŠÍN ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE

STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA STROJNÍ A ELEKTROTECHNICKÁ U HŘIŠTĚ 527 382 32 VELEŠÍN ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA STROJNÍ A ELEKTROTECHNICKÁ U HŘIŠTĚ 527 382 32 VELEŠÍN ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE Obsah Úvodní ustanovení...3 Povinnosti ubytovaných žáků a výchovná opatření...4 Práva žáků...5 V rámci bezpečnostních

Více

STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA STROJNICKÁ VSETÍN VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE

STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA STROJNICKÁ VSETÍN VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA STROJNICKÁ VSETÍN VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE 1. 1. 2012 1 VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE (DM) Ředitelka Střední průmyslové školy strojnické Vsetín (dále jen školy) vydává v souladu

Více

VNITŘNÍ ŘÁD. Domov mládeže Zemědělské akademie Hořice střední škola a vyšší odborná škola.

VNITŘNÍ ŘÁD. Domov mládeže Zemědělské akademie Hořice střední škola a vyšší odborná škola. VNITŘNÍ ŘÁD Domov mládeže Zemědělské akademie Hořice střední škola a vyšší odborná škola. Domov mládeže zajišťuje výchovu mimo vyučování, ubytování a stravování žáků gymnázia, střední odborné školy, středního

Více

Vnitřní řád domova mládeže pro studenty vyšší odborné školy

Vnitřní řád domova mládeže pro studenty vyšší odborné školy Vnitřní řád domova mládeže pro studenty vyšší odborné školy Domov mládeže při Vyšší odborné škole, Obchodní akademii a Středním odborném učilišti technickém v Chotěboři Domov mládeže (dále jen DM) je školské

Více

Střední odborné učiliště Praha Michle. Ohradní 24, Praha 4 Michle 145 01 ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE

Střední odborné učiliště Praha Michle. Ohradní 24, Praha 4 Michle 145 01 ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE Střední odborné učiliště Praha Michle Ohradní 24, Praha 4 Michle 145 01 ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE Je nedílnou součástí Vnitřního řádu SOU, stanoví organizaci chod domova mládeže a základní povinnosti ubytovaných

Více

STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA STROJNICKÁ VSETÍN VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE

STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA STROJNICKÁ VSETÍN VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA STROJNICKÁ VSETÍN VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE 1. 9. 2017 1 VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE (DM) Ředitel Střední průmyslové školy strojnické Vsetín (dále jen školy) vydává v souladu s

Více

Vnitřní řád domova mládeže pro žáky středních škol

Vnitřní řád domova mládeže pro žáky středních škol Vnitřní řád domova mládeže pro žáky středních škol Domov mládeže při Vyšší odborné škole, Obchodní akademii a Středním odborném učilišti technickém v Chotěboři Domov mládeže (dále jen DM) je školské zařízení,

Více

VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŢE

VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŢE Střední škola automobilní Ústí nad Orlicí VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŢE Ústí nad Orlicí, září 2012 (1. novela - leden 2017) Domov mládeţe je součástí Střední školy automobilní Ústí nad Orlicí. Výchovně vzdělávací

Více

Vnitřní řád Domova mládeže (DM)

Vnitřní řád Domova mládeže (DM) Střední škola oděvní, služeb a ekonomiky Červený Kostelec, 17. listopadu 1197 Vnitřní předpis ředitele školy Vnitřní řád Domova mládeže (DM) (Červený Kostelec, Lhota 333) I. Práva ubytovaných studentek

Více

Vnitřní řád Domova mládeže KJJ

Vnitřní řád Domova mládeže KJJ Konzervatoř a Vyšší odborná škola Jaroslava Ježka, Praha 4 Braník, Roškotova 4 Vnitřní řád Domova mládeže KJJ V souladu s 28, písm. g) zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším

Více

ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE SOŠ Louny

ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE SOŠ Louny ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE SOŠ Louny Platnost : od 1.9.2011 ÚVOD : Každý ubytovaný žák na domově mládeže se řídí jeho denním řádem. DM slouží ubytovaným žákům, všichni jsou povinni zacházet se svěřeným zařízením

Více

VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE

VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE Příloha č. 1 organizačního řádu VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE Domov mládeže je školské zařízení, které zabezpečuje žákům středních a vyšších odborných škol kvalifikované výchovné působení, ubytování a stravování

Více

Pokyny pro ubytované žáky na domově mládeže

Pokyny pro ubytované žáky na domově mládeže Pokyny pro ubytované žáky na domově mládeže Nástup na domov mládeže je v neděli dne 3.9 2017 od 17:00 hodin do 21:00 hodin Zálohu na stravu a ubytování/2500 Kč/ je nutné zaplatit před nástupem na domov

Více

STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ, PRAHA 4, OHRADNÍ 57 DOMOV MLÁDEŽE OHRADNÍ 24, PRAHA 4 MICHLE ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE

STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ, PRAHA 4, OHRADNÍ 57 DOMOV MLÁDEŽE OHRADNÍ 24, PRAHA 4 MICHLE ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ, PRAHA 4, OHRADNÍ 57 DOMOV MLÁDEŽE OHRADNÍ 24, PRAHA 4 MICHLE 140 00 ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE Je nedílnou součástí Vnitřního řádu SOU, stanoví organizaci chod domova mládeže a základní

Více

Střední škola, Základní škola a Mateřská škola Prostějov, Komenského 10. Vnitřní řád

Střední škola, Základní škola a Mateřská škola Prostějov, Komenského 10. Vnitřní řád Střední škola, Základní škola a Mateřská škola Prostějov, Komenského 10 Vnitřní řád ŠKOLA 1. Režim dne Vyučování začíná dopoledne v 8.00 hodin v obou budovách školy. Odpolední vyučování začíná ve 12.45

Více

Vnitřní řád domova mládeže

Vnitřní řád domova mládeže Střední uměleckoprůmyslová škola Hálkova 42 586 03 Jihlava Helenín Telefon 567 584 129 Vnitřní řád domova mládeže Činnost a provoz DM se řídí zejména vyhláškou č. 108/2005 Sb., o školských výchovných a

Více

Střední škola průmyslová, Krnov, příspěvková organizace Soukenická 2458/21C, Krnov

Střední škola průmyslová, Krnov, příspěvková organizace Soukenická 2458/21C, Krnov Vnitřní řád domova mládeže Pedagogická rada projednala dne: 30. 8. 2016 Ostatní zaměstnanci projednali dne: 30. 8. 2016 Školská rada schválila dne: 13. 10. 2016 Žáci byli seznámeni dne: opakovaně k 1.9.

Více

DOMOVNÍ ŘÁD. 1. Podmínky ubytování. Domovní řád. domova mládeže Střední školy technické Žďár nad Sázavou Komenského 8, Žďár nad Sázavou

DOMOVNÍ ŘÁD. 1. Podmínky ubytování. Domovní řád. domova mládeže Střední školy technické Žďár nad Sázavou Komenského 8, Žďár nad Sázavou strana: 1/5 DOMOVNÍ ŘÁD domova mládeže Střední školy technické Žďár nad Sázavou Komenského 8, Žďár nad Sázavou Domov mládeže (dále jen DM) je součástí Střední školy technické Žďár nad Sázavou a poskytuje

Více

Vnitřní řád domova mládeže

Vnitřní řád domova mládeže Vnitřní řád domova mládeže I. Organizace domova mládeže Domov mládeže /dále jen DM/je výchovné zařízení, které zajišťuje žákům denního studia SPgŠ výchovnou péči, ubytování a stravování. Zabezpečuje nerušenou

Více

Střední škola zahradnická, Kopidlno, náměstí Hilmarovo 1 Ř Á D. Školní rok 2011/2012

Střední škola zahradnická, Kopidlno, náměstí Hilmarovo 1 Ř Á D. Školní rok 2011/2012 Ř Á D D O M O V A M L Á D E Ž E Školní rok 2011/2012 I. Základní ustanovení Domov mládeže je školské výchovné a ubytovací zařízení, které je nedílnou součástí Střední školy zahradnické, Kopidlno, náměstí

Více

TAUFEROVA SOŠ VETERINÁRNÍ KROMĚŘÍŽ DOMOV MLÁDEŽE ŠTĚCHOVICE VNITŘNÍ ŘÁD

TAUFEROVA SOŠ VETERINÁRNÍ KROMĚŘÍŽ DOMOV MLÁDEŽE ŠTĚCHOVICE VNITŘNÍ ŘÁD TAUFEROVA SOŠ VETERINÁRNÍ KROMĚŘÍŽ DOMOV MLÁDEŽE ŠTĚCHOVICE VNITŘNÍ ŘÁD 1. Obecná ustanovení vnitřní řád je právní normou, která vychází z předpisů týkajících se ubytovacích zařízení a dalších obecně platných

Více

Provozní řád ubytovacího zařízení

Provozní řád ubytovacího zařízení Obsah: Provozní řád ubytovacího zařízení Část I. - Základní ustanovení 2 Článek 1 Úvodní ustanovení 2 Článek 2 Příchod na internát 2 Článek 3 Odchod z internátu 2 Článek 4 Návštěvy na internátě 2 Článek

Více

VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE

VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE Střední průmyslová škola a Střední odborné učiliště Uničov, Školní 164 Ubytovaný má právo: VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE Používat přidělený pokoj s příslušným vybavením Využívat veškerého inventáře a zařízení

Více

VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE

VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE Č.j. SŠŘ-276/2018 Střední škola řemeslná a Základní škola, Soběslav, Wilsonova 405 IČO: 72549572 VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE S platností od 9 2017 dochází ke změně organizace Domova mládeže. Místa ubytovacích

Více

VNITŘNÍ ŘÁD INTERNÁTU BENEŠOVSKÁ

VNITŘNÍ ŘÁD INTERNÁTU BENEŠOVSKÁ S ttřed n íí š ko lla llodn íí dop r avy a tte chn iický ch ře me se ll Děč íín V II,, VNITŘNÍ ŘÁD INTERNÁTU BENEŠOVSKÁ I. Obecná ustanovení Vnitřní řád internátu vymezuje práva a povinnosti ubytovaných

Více

Přijímaní a ukončení pobytu: Práva a povinnosti ţáků: VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŢE SŠSPAS ZÁBŘEH

Přijímaní a ukončení pobytu: Práva a povinnosti ţáků: VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŢE SŠSPAS ZÁBŘEH VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŢE SŠSPAS ZÁBŘEH 1. Domov mládeţe / dále jen DM / je součástí SŠSPaS. Je řízen ředitelem školy a jeho zástupcem v DM. - vedoucí vychovatelkou 2. Činnost a provoz DM se řídí školským

Více

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště. Vnitřní řád Domova mládeže

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště. Vnitřní řád Domova mládeže Střední odborná škola a Střední odborné učiliště 413 26 Roudnice nad Labem, Neklanova 1806, příspěvková organizace Telefon: 416 831 362, 739 074 992 Fax: 416 831 555 E-mail : sos.roudnice@seznam.cz http

Více

Vnitřní řád domova mládeže

Vnitřní řád domova mládeže 1 Vnitřní řád domova mládeže 1. Základní ustanovení SOŠ Nové Město na Moravě Bělisko 295, 59231 Nové Město na Moravě www.sos-nmor.cz Domov mládeže/dále jen DM/ je součástí SOŠ Nové Město na Moravě. Je

Více

Vnitřní řád domova mládeže Střední školy, Horažďovice, Blatenská 313

Vnitřní řád domova mládeže Střední školy, Horažďovice, Blatenská 313 Vnitřní řád domova mládeže Střední školy, Horažďovice, Blatenská 313 1 Všeobecná ustanovení Domov mládeže (dále jen DM) poskytuje žákům středních škol ubytování, výchovně vzdělávací činnost, navazující

Více

V N I T Ř N Í Ř Á D D O M O V A M L Á D E Ž E

V N I T Ř N Í Ř Á D D O M O V A M L Á D E Ž E V N I T Ř N Í Ř Á D D O M O V A M L Á D E Ž E Domov mládeže (dále DM) poskytuje žákům středních škol ubytování a stravování. Umožňuje žákům včasnou docházku do školy na teoretické i praktické vyučování.

Více

DOMOV MLÁDEŢE STUDENTSKÁ VNITŘNÍ ŘÁD PRO ŠKOLNÍ ROK 2014/2015

DOMOV MLÁDEŢE STUDENTSKÁ VNITŘNÍ ŘÁD PRO ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 DOMOV MLÁDEŢE STUDENTSKÁ DOMOV MLÁDEŢE A ŠKOLNÍ JÍDELNA PRAHA 6 DEJVICE, STUDENTSKÁ 10 e- mail: r ed itel@dmstuden tska.cz www.dmstud en tska.cz t el.: 252 540 111 VNITŘNÍ ŘÁD PRO ŠKOLNÍ ROK 2014/2015

Více

Řád domova mládeže ISŠT

Řád domova mládeže ISŠT Řád domova mládeže ISŠT Řád domova mládeže se řídí vyhláškou MŠMT ČR č. 108/2005 Sb. o školských výchovných a ubytovacích zařízeních ze dne 22. 2. 2005, vyhláškou č. 436/2010 Sb. ze dne 22. 12. 2010 a

Více

VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE

VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE Gymnázium Mikuláše Koperníka, Bílovec, příspěvková organizace, 17. listopadu 526, 743 01 Bílovec VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE Domov mládeže je školské výchovné a ubytovací zařízení, které poskytuje žákům

Více

ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ UBYTOVÁNÍ V DOMOVĚ MLÁDEŽE

ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ UBYTOVÁNÍ V DOMOVĚ MLÁDEŽE ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ UBYTOVÁNÍ V DOMOVĚ MLÁDEŽE V souladu se školským zákonem č. 561/2004 123, a v souladu s vyhláškou 108/2005 Sb., o školských výchovných a ubytovacích zařízeních a školských účelových

Více

Vnitřní řád domova mládeže

Vnitřní řád domova mládeže 1 Vnitřní řád domova mládeže platný pro všechny žáky a studenty ubytované v DM Střední odborné školy a Gymnázia Staré Město, Velehradská 1527, Staré Město. Čl. 1 Účel a organizace domova mládeže Domov

Více

Vnitřní řád domova mládeže SOU Toužim, Plzeňská 318

Vnitřní řád domova mládeže SOU Toužim, Plzeňská 318 Vnitřní řád domova mládeže SOU Toužim, Plzeňská 318 OBSAH ČÁST PRVNÍ - OBECNÁ USTANOVENÍ... 2 Čl.1Předmět a rozsah úpravy... 2 ČÁST DRUHÁ POSKYTOVÁNÍ ŠKOLSKÝCH SLUŽEB... 2 Čl.2 Místo a poskytované služby...

Více

VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE

VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE I. Základní ustanovení Vnitřní řád domova mládeže vydává ředitel školy dle 30 školského zákona. Vnitřní řád je přílohou školního vzdělávacího programu domova mládeže. Identifikační

Více

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Lanškroun. Řád domova mládeže

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Lanškroun. Řád domova mládeže (DM) vychází z vyhlášky MŠMT č.108/2005 Sb., ze dne 22. 2. 2005 o školských výchovných a ubytovacích zařízeních a školských účelových zařízeních. Rovněž vychází z hygienických předpisů pro ubytované žáky.

Více

Střední průmyslová škola Třebíč Manželů Curieových 734, 674 01 Třebíč VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE SPŠ TŘEBÍČ

Střední průmyslová škola Třebíč Manželů Curieových 734, 674 01 Třebíč VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE SPŠ TŘEBÍČ Střední průmyslová škola Třebíč Manželů Curieových 734, 674 01 Třebíč VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE SPŠ TŘEBÍČ Domov mládeže (dále jen domov ) je školské výchovné a ubytovací zařízení, poskytující žákům středních

Více

VNITŘNÍ ŘÁD domova mládeže

VNITŘNÍ ŘÁD domova mládeže Vyšší odborná škola a Střední průmyslová škola elektrotechnická Plzeň 326 00 Plzeň, Koterovská 85 tel.: 377 418 561-2, fax.: 377 418 555 Ředitelka Vyšší odborné školy a Střední průmyslové školy elektrotechnické

Více

Vnitřní řád domova mládeže

Vnitřní řád domova mládeže Střední škola, Horažďovice, Blatenská 313 Vnitřní řád domova mládeže Domov mládeže je součástí budovy školy. Poskytuje žákům střední školy ubytování a výchovně vzdělávací činnost. Vede žáky k plnohodnotnému

Více

VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE

VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE TAUFEROVA STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA VETERINÁRNÍ KROMĚŘÍŽ 767 01 Kroměříž, Koperníkova 1429 VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE vydáno: srpen 2017 Zpracoval: Bc. Jana Kašparová Aktualizováno: přílohy: Přehled výchovných

Více

VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE Doplnění Ubytovacího řádu Čl.II. Povinnosti ubytovaných osob

VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE Doplnění Ubytovacího řádu Čl.II. Povinnosti ubytovaných osob VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE Doplnění Ubytovacího řádu Čl.II. Povinnosti ubytovaných osob PROVOZ BUDOVY - otevřeno v NE od 18.00 do 22.00 hod. - PO ČT od 6.30 do 21.30 hod. - PÁ ve 14.00 hod uzavření budovy

Více

ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE ÚVOD PRÁVA ŽÁKU UBYTOVANÝCH V DM:

ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE ÚVOD PRÁVA ŽÁKU UBYTOVANÝCH V DM: ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE ÚVOD DM je školské zařízení, které zabezpečuje žákům středních škol kvalifikované výchovné působení, ubytování a stravování. Obsah výchovné činnosti v DM navazuje na obsah vzdělávací

Více

VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE

VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE SOŠ a SOU strojírenské a stavební Jeseník, Dukelská 1240 VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE Základní ustanovení DM je mimoškolní výchovné zařízení, které poskytuje žákům středních škol ubytování, výchovně vzdělávací

Více

ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE. Střední odborné učiliště potravinářské Šenflukova 220, 254 01 Jílové u Prahy

ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE. Střední odborné učiliště potravinářské Šenflukova 220, 254 01 Jílové u Prahy Střední odborné učiliště potravinářské Šenflukova 220, 254 01 Jílové u Prahy ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE Středního odborného učiliště potravinářského v Jílovém u Prahy Obsah řádu: 1) Základní ustanovení domova

Více

VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE

VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ POTRAVINÁŘSKÉ Libušská 320/111, Praha 4 - Písnice VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE Na základě 28 a 30 zákona č.561/2004 Sb., je vydán vnitřní řád, který upravuje provoz a vnitřní režim

Více

Vnitřní řád Domova mládeže

Vnitřní řád Domova mládeže Číslo dokumentu: 35.25/01092018 Počet stran: 5 Počet příloh: 0 Vnitřní řád Domova mládeže Vnitřní řád Domova mládeže 1. Domov mládeže zabezpečuje žákům středních škol a studentům vyšších odborných škol

Více

R o z h o d n u t í č í s. 16/2007 ředitele VOŠ, SŠ, COP. O vydání provozního řádu domova mládeže VOŠ, SŠ, COP, Sezimovo Ústí

R o z h o d n u t í č í s. 16/2007 ředitele VOŠ, SŠ, COP. O vydání provozního řádu domova mládeže VOŠ, SŠ, COP, Sezimovo Ústí VOŠ, SŠ, COP Budějovická 421 Sezimovo Ústí R o z h o d n u t í č í s. 16/2007 ředitele VOŠ, SŠ, COP O vydání provozního řádu domova mládeže VOŠ, SŠ, COP, Sezimovo Ústí V návaznosti na platné zákonné normy,

Více

V N I T Ř N Í Ř Á D D O M O V A M L Á D E Ž E

V N I T Ř N Í Ř Á D D O M O V A M L Á D E Ž E V N I T Ř N Í Ř Á D D O M O V A M L Á D E Ž E S O Š B L A T N Á Vnitřní řád při SOŠ Blatná je zpracován v souladu s Vyhláškou MŠMT ČR č./ 108/2005 Sb., ze dne 22. února 2005 o školských výchovných a ubytovacích

Více

Řád domova mládeže ISŠT Benešov

Řád domova mládeže ISŠT Benešov Zřizovatel organizace Integrovaná střední škola technická Černoleská 1997, 256 01 Benešov Řád domova mládeže ISŠT Benešov Školní rok 2016/2017 Domov mládeže je školské účelové zařízení Integrované střední

Více

Vnitřní směrnice č. 3. Řád domova mládeže

Vnitřní směrnice č. 3. Řád domova mládeže Střední škola elektrotechnická, Lipník nad Bečvou, Tyršova 781 Vnitřní směrnice č. 3 Řád domova mládeže Označení směrnice: Řád DM Číslo jednací: Vydává: Ing. Jaroslav Pokrupa - ředitel školy Datum vydání:

Více

Vnitřní řád Domova mládeže při Střední zdravotnické škole v Šumperku

Vnitřní řád Domova mládeže při Střední zdravotnické škole v Šumperku Vnitřní řád Domova mládeže při Střední zdravotnické škole v Šumperku Dle metodického pokynu MŠMT doporučeno zřizovatelem školy s platností od 1.1.2006, Věstník MŠMT 11/2007, metodický pokyn k prevenci

Více

VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE

VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE Domov mládeže VOŠ a SZeŠ, Tomkova 2159, Tábor VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE Při sestavování VŘ DM bylo použito: - školský zákon č. 561/2004 Sb., - vyhlášky MŠMT ČR č. 108/2005 Sb., - vyhláška MŠMT ČR č. 17/2015

Více

Vnitřní řád ŠKOLNÍHO KLUBU č.j. 453/2013 Aktualizace k 1.9.2015

Vnitřní řád ŠKOLNÍHO KLUBU č.j. 453/2013 Aktualizace k 1.9.2015 Vnitřní řád ŠKOLNÍHO KLUBU č.j. 453/2013 Aktualizace k 1.9.2015 1. Školní klub je umístěn v pavilonu C školní budovy. Zabezpečuje žákům zájmovou činnost v době po skončení vyučování, případně v době polední

Více

Č.j.: OA 134/2014 Účinnost od 1. 9. 2014 Spisový znak: A.1. Skartační znak-lhůta: A-10 Počet listů dokumentu: 4 Počet listů příloh: 1 Změny:

Č.j.: OA 134/2014 Účinnost od 1. 9. 2014 Spisový znak: A.1. Skartační znak-lhůta: A-10 Počet listů dokumentu: 4 Počet listů příloh: 1 Změny: Obchodní akademie a Střední odborná škola cestovního ruchu Choceň Choceň, T. G. Masaryka 1000, PSČ 565 36, oachocen@oa-chocen.cz Vnitřní řád školní jídelny Č.j.: OA 134/2014 Účinnost od 1. 9. 2014 Spisový

Více

VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE

VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE Střední škola stavební Teplice, ul. Fr. Šrámka 1350, Teplice 415 01 Tel.: 417 576 006 Ředitel Střední školy stavební Teplice vydává v souladu s 30 zákona 561/2004 Sb. vnitřní řád domova, jehož základním

Více

STŘEDNÍ ŠKOLA ŘEMESEL KUNICE příspěvková organizace se sídlem Na Návsi 60, Kunice

STŘEDNÍ ŠKOLA ŘEMESEL KUNICE příspěvková organizace se sídlem Na Návsi 60, Kunice STŘEDNÍ ŠKOLA ŘEMESEL KUNICE příspěvková organizace se sídlem Na Návsi 60, 251 63 Kunice ŘÁD INTERNÁTU 1. Internát je určen a slouží žákům Střední školy řemesel Kunice. Provoz internátu začíná v pondělí

Více

VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE

VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE Číslo dokumentu: 33.34/1.9.2016 Počet stran: 6 Počet příloh: 0 VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE 1 Základní ustanovení Domov mládeže (dále jen DM) je školské zařízení, které je součástí SŠIS a poskytuje žákům

Více

Vnitřní řád domova mládeže Školní rok 2013 / 2014

Vnitřní řád domova mládeže Školní rok 2013 / 2014 Vnitřní řád domova mládeže Školní rok 2013 / 2014 Obsah: 1. Úvod 2. Všeobecná ustanovení 3. Provoz domova mládeţe 4. Organizace výchovné činnosti 5. Úplata za ubytování a stravování 6. Reţim dne v domově

Více

Směrnice ke stanovení úplaty za ubytování pro školní rok 2018/2019

Směrnice ke stanovení úplaty za ubytování pro školní rok 2018/2019 STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ DOMOV MLÁDEŽE Na Lindovce 1463/1, 767 01 Kroměříž Směrnice ke stanovení úplaty za ubytování pro školní rok 2018/2019 V souladu s 123 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním,

Více

DOMOV MLÁDEŽE ELDO VNITŘNÍ ŘÁD

DOMOV MLÁDEŽE ELDO VNITŘNÍ ŘÁD Střední odborné učiliště tradičních řemesel a Vyšší odborná škola, spol. s r.o. S t ř e d n í 5 9, 6 0 2 0 0 B r n o DOMOV MLÁDEŽE ELDO VNITŘNÍ ŘÁD Brno, 1. září 2013 Základní ustanovení I. Domov mládeže

Více

VNITŘNÍ ŘÁD 1. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

VNITŘNÍ ŘÁD 1. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Domov mládeže a Školní jídelna Holečkova 2, České Budějovice, 370 04 telefon: 387 92 92 10, fax: 387 31 82 55 ID datové schránky: auzdtj5 e-mail: info@dmcb.cz, www: http://www.dmcb.cz VNITŘNÍ ŘÁD 1. ZÁKLADNÍ

Více

Domov mládeže a Školní jídelna výdejna, Ostrava-Hrabůvka, Krakovská 1095, příspěvková organizace. Vnitřní řád. Zpracoval: Mgr.

Domov mládeže a Školní jídelna výdejna, Ostrava-Hrabůvka, Krakovská 1095, příspěvková organizace. Vnitřní řád. Zpracoval: Mgr. Domov mládeže a Školní jídelna výdejna, Ostrava-Hrabůvka, Krakovská 1095, příspěvková organizace Vnitřní řád Zpracoval: Mgr. Marcela Lörincová 33 Osnova: I. Práva a povinnosti ubytovaných žáků a studentů

Více

PROVOZNÍ A VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE

PROVOZNÍ A VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE Příloha č. 8 PROVOZNÍ A VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE Určeno: Vypracoval: Schv{lil: Ž{kům, studentům, z{konným z{stupcům, vychovatelům Bc. Tom{š Bach, vedoucí vychovatel Ing. Luboš Kub{t, ředitel Provozní

Více

VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE

VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE TAUFEROVA STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA VETERINÁRNÍ KROMĚŘÍŽ 767 01 Kroměříž, Koperníkova 1429 VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE vydáno: srpen 2017 Zpracoval: Bc. Jana Kašparová Aktualizováno: přílohy: Přehled výchovných

Více

PROVOZNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE 1. Provozní řád je součástí vnitřního řádu Domova mládeže

PROVOZNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE 1. Provozní řád je součástí vnitřního řádu Domova mládeže PROVOZNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE 1 Provozní řád je součástí vnitřního řádu Domova mládeže 1 2 I. ÚDAJE O ZAŘÍZENÍ Zařízení: DOMOV MLÁDEŽE 1 nám. T. G. MASARYKA 2700 760 00 Zlín Telefon: 577 314 011 Fax: 577

Více

Vnitřní řád školní družiny

Vnitřní řád školní družiny Vnitřní řád školní družiny Základní škola, Blatná, Holečkova 1060 Činnost školní družiny 1. Školní družina poskytuje žákům školy zájmové vzdělávání, odpočinkový program, společenské, kulturní, sportovní

Více

STŘEDNÍ ZAHRADNICKÉ ŠKOLY

STŘEDNÍ ZAHRADNICKÉ ŠKOLY VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA ZAHRADNICKÁ A STŘEDNÍ ZAHRADNICKÁ ŠKOLA MĚLNÍK Na Polabí 411, 276 01 Mělník Š K O L N Í Ř Á D STŘEDNÍ ZAHRADNICKÉ ŠKOLY V MĚLNÍKU V Mělníku 1. září 2010 Část I. Účel školního řádu Účelem

Více

VNITŘNÍ ŘÁD I. DOMOV MLÁDEŽE II. PRÁVA ŽÁKŮ A ZÁKONNÝCH ZÁSTUPCŮ. Domova mládeže Střední školy řemeslné v Jaroměři

VNITŘNÍ ŘÁD I. DOMOV MLÁDEŽE II. PRÁVA ŽÁKŮ A ZÁKONNÝCH ZÁSTUPCŮ. Domova mládeže Střední školy řemeslné v Jaroměři VNITŘNÍ ŘÁD Domova mládeže Střední školy řemeslné v Jaroměři I. DOMOV MLÁDEŽE Domov mládeže (dále jen domov ) je školské výchovné a ubytovací zařízení. O umístění žáka nebo studenta do domova rozhoduje

Více

Vnitřní řád domova mládeže

Vnitřní řád domova mládeže Střední škola obchodní a služeb SČMSD, Žďár nad Sázavou, s.r.o. List číslo: 1 / 13 Druh dokumentu: instrukce Identifikační označení: QI 75-01-01 Tato instrukce slouží pouze pro interní potřebu družstevních

Více

Vnitřní řád internátu

Vnitřní řád internátu Vnitřní řád internátu I. Základní ustanovení 1.Název zařízení: ZŠ Olešovice Ringhofferova 436 251 68 Kamenice 2.Účel a poslání: Internát je školské zařízení zajišťující výchovnou a sociální péči pro děti

Více

České Budějovice U Hvízdala 4, PSČ

České Budějovice U Hvízdala 4, PSČ D O M O V M L Á D E Ž E A Š K O L N Í J Í D E L N A České Budějovice U Hvízdala 4, PSČ 370 11 V N I T Ř N Í Ř Á D - 1 - Adresa domova mládeže : Domov mládeže a Školní jídelna U Hvízdala 4 370 11 České

Více

VNITŘNÍ ŘÁD. školní jídelny OU a PrŠ, Brno, Lomená 44

VNITŘNÍ ŘÁD. školní jídelny OU a PrŠ, Brno, Lomená 44 VNITŘNÍ ŘÁD školní jídelny OU a PrŠ, Brno, Lomená 44 vydává ředitel OU a PrŠ, Brno, Lomená 44 Datum vydání : 1.9.2016 (na dobu neurčitou) Ing. Ladislav Hochman ředitel OU a PrŠ I. Základní ustanovení 1.

Více

Směrnice ke stanovení úplaty za ubytování v Domově mládeže SŠHS Kroměříž

Směrnice ke stanovení úplaty za ubytování v Domově mládeže SŠHS Kroměříž Směrnice ke stanovení úplaty za ubytování v Domově mládeže SŠHS Kroměříž V souladu s 123 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon),

Více

ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE. Článek 1. Základní ustanovení

ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE. Článek 1. Základní ustanovení ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE Tento vnitřní řád upravuje podmínky a způsob uţívání domova mládeţe, který je součástí Soukromé střední školy PRAKTIK s.r.o., Článek 1. Základní ustanovení 1. Domov mládeţe slouţí k

Více

VNITŘNÍ ŘÁD INTERNÁTU

VNITŘNÍ ŘÁD INTERNÁTU VNITŘNÍ ŘÁD INTERNÁTU Internát je školské zařízení, v němž je zabezpečeno žákům školy kvalifikované výchovné působení, ubytování a stravování. Obsah výchovné činnosti v internátě navazuje na obsah vzdělávací

Více

TÁBOROVÝ ŘÁD SPOLEČNOSTI HRŮZŮV MLÝN

TÁBOROVÝ ŘÁD SPOLEČNOSTI HRŮZŮV MLÝN TÁBOROVÝ ŘÁD SPOLEČNOSTI HRŮZŮV MLÝN ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Čl. 1 Pojmy Pro účely tohoto řádu se rozumí a) táborníkem - dětský účastník tábora, b) vedoucím - kterýkoliv dospělý pracovník tábora. ČÁST PRVNÍ

Více

PROVOZNÍ ŘÁD UBYTOVACÍHO ZAŘÍZENÍ PRO ŽÁKY

PROVOZNÍ ŘÁD UBYTOVACÍHO ZAŘÍZENÍ PRO ŽÁKY 1 Gymnázium Suverénního řádu maltézských rytířů ve Skutči Vítězslava Nováka 96, 539 73 Skuteč tel. 469 326 360 e-mail: info@gymskutec.cz www.gymskutec.cz PROVOZNÍ ŘÁD UBYTOVACÍHO ZAŘÍZENÍ PRO ŽÁKY Provozní

Více

Vyšší odborná škola zdravotnická a Střední škola zdravotnická, Ústí nad Labem, Palachova 35, příspěvková organizace

Vyšší odborná škola zdravotnická a Střední škola zdravotnická, Ústí nad Labem, Palachova 35, příspěvková organizace Vyšší odborná škola zdravotnická a Střední škola zdravotnická, Ústí nad Labem, Palachova 35, příspěvková organizace V N I T Ř N Í Ř Á D D O M O V A M L Á D E Ž E Článek 1 Obecná ustanovení Domov mládeže

Více

ZPRACOVAL: OVĚŘIL: SCHVÁLIL: ZÁVAZNÝ PRO:

ZPRACOVAL: OVĚŘIL: SCHVÁLIL: ZÁVAZNÝ PRO: DÍLENSKÝ ŘÁD Číslo vydání: Řády Účinnost od: 1. 9. 2017 Obsah: A. Rozvrh učebního dne B. Členění pracovního dne C. Povinnosti žáka D. Žákům na pracovištích odborného výcviku je zakázáno E. Práva žáka ZPRACOVAL:

Více

Základní škola a mateřská škola Frýdek - Místek, El.Krásnohorské 2254, 738 01 Frýdek-Místek Ič 68157797

Základní škola a mateřská škola Frýdek - Místek, El.Krásnohorské 2254, 738 01 Frýdek-Místek Ič 68157797 Základní škola a mateřská škola Frýdek - Místek, El.Krásnohorské 2254, 738 01 Frýdek-Místek Ič 68157797 PROVOZNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY Ředitel školy: PaedDr. Horký Jaromír, tel.: 555 531 652 Vedoucí ŠJ: Salachová

Více

Provozní a Vnitřní řád domova mládeže ČLA Trutnov

Provozní a Vnitřní řád domova mládeže ČLA Trutnov Provozní a Vnitřní řád domova mládeže ČLA Trutnov Ředitel školy vydává na základě vyhlášky č. 108 Sb., MŠMT ČR ze dne 22.2.2005 o školských výchovných a ubytovacích zařízeních a školských účelových zařízeních,

Více

PROVOZNÍ A VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE

PROVOZNÍ A VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE Příloha č. 8 PROVOZNÍ A VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE Určeno: Vypracoval: Schválil: Žákům, studentům, zákonným zástupcům, vychovatelům Kateřina Průchová, vedoucí vychovatelka Ing. Luboš Kubát, ředitel Provozní

Více

Vnitřní řád školní družiny

Vnitřní řád školní družiny Vnitřní řád školní družiny ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j. ZŠLNM2PO/0049/2014 Vypracoval: Bc. Radomíra Stejskalová Schválila Školská rada dne: Pedagogická rada ZŘ projednala dne:

Více

Vnitřní řád školní družiny obecná ustanovení

Vnitřní řád školní družiny obecná ustanovení Vnitřní řád školní družiny obecná ustanovení Na základě ustanovení zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, středním, vyšším odborném vzdělávání /školský zákon/ je vydán pro školní druţinu vnitřní řád. Je

Více

Vnitřní řád domova mládeže

Vnitřní řád domova mládeže Vnitřní řád domova mládeže Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická Emanuela Pöttinga a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Olomouc U Sportovní haly 1, 779 00 Olomouc Vnitřní

Více

Směrnice ke stanovení úplaty za ubytování v Domově mládeţe SŠHS Kroměříţ

Směrnice ke stanovení úplaty za ubytování v Domově mládeţe SŠHS Kroměříţ Směrnice ke stanovení úplaty za ubytování v Domově mládeţe SŠHS Kroměříţ V souladu s 123 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon),

Více

VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE SPŠ TŘEBÍČ

VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE SPŠ TŘEBÍČ Střední průmyslová škola Třebíč Manželů Curieových 734, 674 01 Třebíč VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE SPŠ TŘEBÍČ Domov mládeže (dále jen domov ) je školské výchovné a ubytovací zařízení, poskytující žákům středních

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 17 SPORTOVNÍ (SPORTOVNĚ TURISTICKÝ) KURZ

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 17 SPORTOVNÍ (SPORTOVNĚ TURISTICKÝ) KURZ Základní škola a mateřská škola J. Schrotha, Lipová - lázně ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 17 SPORTOVNÍ (SPORTOVNĚ TURISTICKÝ) KURZ Vypracoval: Pedagogická rada projednala dne 27.2.2007 Směrnice nabývá platnosti

Více

VNITŘNÍ ŘÁD 1. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

VNITŘNÍ ŘÁD 1. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Domov mládeže a Školní jídelna Holečkova 2, České Budějovice, 370 04 telefon: 387 92 92 10, fax: 387 31 82 55 ID datové schránky: auzdtj5 e-mail: info@dmcb.cz, www: http://www.dmcb.cz VNITŘNÍ ŘÁD 1. ZÁKLADNÍ

Více

Střední škola zemědělská Přerov Osmek 47, 751 52 Přerov

Střední škola zemědělská Přerov Osmek 47, 751 52 Přerov Střední škola zemědělská Přerov Osmek 47, 751 52 Přerov Ředitelství SŠZe Přerov vydává na základě platných předpisů VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE Účelem vnitřního řádu je vytvořit příznivé podmínky pro výchovu

Více

Vnitřní řád školní družiny

Vnitřní řád školní družiny Příloha školního řádu Základní škola speciální a praktická škola Diakonie ČCE Vrchlabí Vnitřní řád školní družiny Tento vnitřní řád školní družiny (dále jen ŠD) je vydán v souladu se zněním 30, odst.1

Více

VNITŘNÍ ŘÁD INTERNÁTU

VNITŘNÍ ŘÁD INTERNÁTU VNITŘNÍ ŘÁD INTERNÁTU Internát je školské zařízení, v němž je zabezpečeno žákům školy kvalifikované výchovné působení, ubytování a stravování. Obsah výchovné činnosti v internátě navazuje na obsah vzdělávací

Více

Režim hotelového provozu

Režim hotelového provozu Režim hotelového provozu na koleji Jarov I. E pro hosty VŠE Zpracoval: Ing. Drahoslav Zerzáň Ing. Jana Guregová Správa účelových zařízení VŠE 3.12.2009 Režim hotelového provozu na koleji Jarov I. E Provozovatel:

Více

ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE. Oddíl I. Základní úkol domova mládeže

ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE. Oddíl I. Základní úkol domova mládeže ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE Oddíl I. Základní úkol domova mládeže Domov mládeže má za úkol zabezpečit ubytování, stravování a výchovu, která navazuje na výchovně vzdělávací činnost Střední průmyslové školy a Obchodní

Více

Vnitřní řád domova mládeže

Vnitřní řád domova mládeže Střední škola obchodní a služeb SČMSD, Žďár nad Sázavou, s.r.o. List číslo: 1 / 14 Druh dokumentu: Instrukce Identifikační označení: QI 75-01-01 QI 75-01-01 Tato instrukce slouží pouze pro interní potřebu

Více

Vnitřní řád domova mládeže

Vnitřní řád domova mládeže Střední škola informatiky, elektrotechniky a řemesel Rožnov pod Radhoštěm Vnitřní řád domova mládeže Obsah: 1. Úvod 2. Všeobecná ustanovení 3. Provoz domova mládeže 4. Organizace výchovné činnosti 5. Úplata

Více

VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE

VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE Střední škola Podorlické vzdělávací centrum, Pulická 695, Dobruška č.j. SS16/005 Školní rok: 2016/2017 Obsah VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE I. Práva a povinnosti žáků ubytovaných žáků... 2 A. Ubytovaný žák

Více