Zápis ze 12. schůze SK RVŠ 21. února 2013, Praha UK

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Zápis ze 12. schůze SK RVŠ 21. února 2013, Praha UK"

Transkript

1 Zápis ze 12. schůze SK RVŠ 21. února 2013, Praha UK Přítomni: 25 Delegáti a delegátky: /20/ Barbora Adolfová (AMU), Tereza Arnoldová (VŠO), Petr Baierl (ZČU), Martin Bogola (VŠMVV), Štěpán Esterle (VŠPJ), Vít Hanuš (ČVUT), Marek Hodulík (UPOL), Miroslav Jašurek (UK), Aneta Kozáková (OU), Tomáš Krejbich (VUT), Johana Lomová (VŠUP), Sabina Machačová (JAMU), Michal Melichárek (AAVŠ), František Moulis (VŠCHT), Martin Petrus (UHK), Kateřina Polínková (VŠB TUO), Michal Rudecký (UTB), Daniel Suchánek (ŠAVŠ), Ondřej Šín (VŠFS), Helena Zrůstová (MU) Náhradníci a náhradnice s právem hlasovacím: /5/ Jana Pospíšilová (VŠE), Vojtěch Rada (MENDELU), Nikoleta Sýkorová (VŠKV), Daniel Thibaud (UO), Jiří Tomek (VŠTE) Náhradníci a náhradnice s hlasem poradním: Hana Bendžíková (MU), Jana Kudrnová (UHK), Miroslav Makajev (UK), Helena Morozová (ZČU), Martin Ovsík (UTB), Michal Pištělka (VŠPJ) Omluveni: Delegáti a delegátky: Petr Rataj (SLU), David Řezáč (UO), Zdeněk Vondra (VŠE) Náhradníci a náhradnice: Pavla Černá (UJEP), Petr Dvořák (VUT), Marta Dzjubaková (PA), Martin Günzel (JU), Eliška Jandová (ŠAVŠ), Josef Kaštil (UPOL), Vít Kulíšek (SLU) Hosté: Slaven Elčić (LK SK RVŠ), Dominik Gurín (LK SK RVŠ), Markéta Havelková (KSEZ SK RVŠ), Petr Mareček (ČVUT), Samuel Zajíček (LK SK RVŠ)

2 Zahájení Místopředseda SK RVŠ pro organizaci a řízení Martin Petrus přivítal přítomné na schůzi a stručně představil návrh pořadu jednání. Z důvodů dočasné nepřítomnosti předsedy SK RVŠ a předsedy LK SK RVŠ (účastnili se tiskové konference po zasedání Sněmu RVŠ) navrhl zařadit informace o činnosti předsednictva (původní bod 1) jako čtvrtý bod. Po dohodě s místopředsedou SK RVŠ pro zahraniční záležitosti Michalem Melichárkem navrhl také zařadit informace o projektu Czechoslovak Students jako pátý bod programu. SK RVŠ program ve znění navržených úprav schválila tichým souhlasem jako usnesení č. 13/12/ Informace o činnosti komisí, sekce a pracovních skupin Předseda Komise pro vysokoškolskou samosprávu Štěpán Esterle informoval, že se komise zabývala návrhem komplexní změny Statutu Ceny Jana Opletala, a vyzval přítomné, aby se v případě zájmu o toto téma rovněž zapojili do diskuse o potřebných změnách. KVS se dále zabývala zhodnocením KAS 2012, přípravou sborníku z této akce a avizovaného workshopu, který by se měl uskutečnit v polovině dubna. Komise také vypracovala stanovisko k projektu Czechoslovak Students. Předseda Komise pro vědeckou a tvůrčí činnost Petr Baierl uvedl, že se komise zabývala přípravou novely zákona o vysokých školách, zejména změnami v oblasti akreditací a zajišťování kvality, vznikem národní akreditační autority a záměrem ustavit sbor expertů pro hodnocení vysokých škol. Avizoval také, že v dohledné době by se na SK RVŠ měla obrátit Akreditační komise ČR s žádosti o zapojení do účelových hodnotících skupin v několika programech. Miroslav Makajev, člen Legislativní komise, uvedl, že komise se věnovala projednávání chystané novely zákona o vysokých školách jako součát Legislativní komise RVŠ. Michal Rudecký, člen Komise pro sociální a ekonomické záležitosti, informoval, že komise povede se svým předsedou diskusi o dalším fungování komise a o jejím plánu činnosti. Slaven Elčić, pověřený koordinací pracovní skupiny pro PR, uvedl, že skupina projednala návrhy změn v korporátní identitě a pracuje také na úpravě webových stránek SK RVŠ. Místopředseda pro zahraniční záležitosti, pověřený koordinací pracovní skupiny pro zahraniční záležitosti, uvedl, že skupina bude pracovat na aktualizaci zahraniční strategie. Zmínil také plánovanou účast zástupců SK RVŠ na Valném zasedání Študentskej rady vysokých škôl SR, které proběhne ve dnech 1. až 3. března v Popradu. Jedním z témat, které budou dále předmětem spolupráce se slovenskou partnerskou organizací, je společný seminář o vysokoškolské politice v obou zemích, který by se měl konat na přelomu dubna a května v Brně.

3 2. Informace o zahraničních cestách Místopředseda pro zahraniční záležitosti informoval o své účasti na závěrečné konferenci projektu FinSt Financing the Students' Future, kterou pořádala Evropská studentská unie (ESU) ve dnech 28. a 29. ledna v Bruselu. Informoval také o 25. Evropské studentské konvenci, která se bude konat ve dnech 7. až 11. března v Dublinu a které se rovněž zúčastní. 3. Informace z akademických obcí Přítomní členové a členky SK RVŠ se vzájemně krátce informovali o aktuálním dění ve svých akademických obcích. 4. Informace o činnosti předsednictva Předseda SK RVŠ Miroslav Jašurek uvedl, že dominantní aktivitou v období od 11. schůze bylo jednání o plánované novele zákona o vysokých školách. Podrobněji o těchto jednáních diskutovala Rada vysokých škol na svém sněmu, jehož se většina přítomných rovněž zúčastnila, a věcně o nich také referuje samostatný bod programu schůze. Dne 29. ledna se uskutečnilo společné jednání vedení Rady vysokých škol a Akademie věd ČR, které se týkalo zejména metodiky hodnocení výstupů vědy a výzkumu. Jakožto místopředseda RVŠ se tohoto jednání zúčastnil i předseda SK RVŠ. Dne 20. února proběhlo veřejné slyšení Výboru pro vědu, vzdělávání, kulturu, lidská práva a petice Senátu Parlamentu České republiky ( školský výbor Senátu ), kde své příspěvky přednesla i část vedení Rady vysokých škol (předseda RVŠ Jakub Fischer, místopředseda RVŠ Jiří Zlatuška), včetně předsedy SK RVŠ. Slyšení se zúčastnily osobnosti z politické i akademické sféry, významným diskutovaným tématem byla rizika, která v souvislosti s připravovanou novelou zákona o vysokých školách mohou vyvstat v oblasti systému akreditací a financování vysokých škol. 5. Czechoslovak Students Místopředseda pro zahraniční záležitosti Michal Melichárek stručně představil dokument, který nastiňuje možnost vytvoření svébytné platformy či spolku, jenž by podporoval a zaštiťoval spolupráci slovenských a českých studentů, zejména v oblasti zájmových a volnočasových aktivit. S dokumentem se již členové a členky SK RVŠ mohli prostřednictvím intranetu seznámit. Místopředseda pro zahraniční záležitosti uvedl, že autorem dokumentu je on společně s Ondřejem Šínem, předsedou Sekce soukromých vysokých škol. Dokument má nicméně vycházet z diskuse, do které se zapojili také někteří členové a členky ŠRVŠ SR. Zdůraznil, že záměr projektu vznikl zhruba před rokem a projekt sám nebyl primárně určen pro SK RVŠ poté, co se jím ale údajně začala zabývat slovenská studentská reprezentace, rozhodl se předložit jej k diskusi také SK RVŠ.

4 Místopředseda pro zahraniční záležitosti konstatoval, že dosavadní diskusi o dokumentu považuje za nešťastnou, protože nebyl prostor si otevřeně vyjasnit záměr dokumentu a některé pojmy, které dokument používá například termín studentský senát v dokumentu referuje k senátům na soukromých vysokých školách. Vyzval přítomné, aby v tomto duchu o dokumentu a jeho záměru vedli otevřenou diskusi. Předseda SK RVŠ následně k tomuto bodu otevřel rozpravu. Z ní vyplynulo, že projekt v navržené podobě neodpovídá aktivitám a možnostem SK RVŠ a v tuto chvíli není ani konsensus na tom, zda a v jaké podobě se jím dále zabývat. 6. Novela zákona o vysokých školách aktuální informace Předseda SK RVŠ informoval, že dne 12. února proběhlo rozsáhlé jednání ke katalogu reformních témat, který má věcně podkládat návrh paragrafového znění novely zákona o vysokých školách. Z jednání vyplynulo, že obsah navrhovaných změn v části reprezentace budí mírné obavy, pramenící částečně z nejasnosti předložených návrhů zejména v oblasti systému akreditací a financování vysokých škol. 15. února následně proběhlo jednání, jehož předmětem byly právě navrhované změny v systému akreditací. Předseda SK RVŠ odkázal na informační , který byl plénu rozeslán dne 16. února. Dne 18. února se uskutečnilo společné jednání komise legislativní a komise pro strategie a rozvoj Rady vysokých škol, jehož výstupem bylo shrnutí věcných výhrad a požadavků na změny v katalogu reformních témat. Rada vysokých škol zejména žádá o zapojení reprezentace do přípravy podzákonných předpisů, z věcných připomínek podporuje návrh, aby samosprávné orgány akademické obce byly povinné i v případě soukromých vysokých škol, a požaduje zachování samosprávných pravomocí fakult. Připomínky byly schváleny Sněmem Rady vysokých škol a budou zprostředkovány MŠMT. Plné znění usnesení Rady je dostupné zde: MŠMT by v následujících dnech mělo i v návaznosti na stanovisko Rady vysokých škol dopracovat katalog reformních témat. Zároveň souběžně pracuje na přípravě paragrafového znění, po jehož předložení by mělo následovat vnitřní a vnější připomínkové řízení. Ministr školství, mládeže a tělovýchovy Petr Fiala uvedl, že bude usilovat o to, aby projednaný návrh paragrafového znění novely mohl být do konce května předložen Vládě ČR. Rada vysokých škol považuje tento časový rámec za velmi napjatý, předseda Rady byl sněmem RVŠ poveřen svolat k návrhu paragrafového znění mimořádný sněm RVŠ. Předseda SK RVŠ k tomuto bodu otevřel diskusi. Předseda Legislativní komise SK RVŠ Marek Hodulík uvedl, že časový rámec dalšího postupu implikuje, že hlavní dokumenty aktualizovaný katalog reformních témat a návrh paragrafového znění budou k dispozici v dostatečném předstihu před 13. výjezdní schůzí SK RVŠ v březnu. Bylo dohodnuto, že tento bod bude tvořit podstatnou část programu následující schůze.

5 7. Poplatky na vysokých školách aktuální informace Předseda SK RVŠ informoval, že v návaznosti na dosavadní jednání komory i jejího předsednictva oslovil náměstka ministra školství Tomáše Hrudu, kterému zaslal analýzu Heleny Zrůstové s žádostí o stanovisko MŠMT k praxi, kdy veřejné vysoké školy vybírají poplatky nad rámec zákona o vysokých školách. MŠMT se případy, na které analýza upozornila, zabývá a v dohledné době bude kontaktovat vysoké školy, které nezákonné poplatky vybírají, s upozorněním a výzvou k uvedení předpisů do souladu s platnou legislativou. Předseda SK RVŠ poděkoval Heleně Zrůstové, která na problém upozornila a zmapovala jeho rozsah. 8. Plán činnosti SK RVŠ Předseda SK RVŠ informoval, že Předsednictvo SK RVŠ projednalo a schválilo plán činnosti SK RVŠ pro rok Ten vychází zejména z plánů činnosti jednotlivých komisí, jeho znění je veřejně dostupné zde: V následující diskusi vznesla Helena Zrůstová otázku, proč součástí plánu činnosti není také právě agenda nezákonných poplatků na veřejných vysokých školách. Předseda SK RVŠ uvedl, že tato agenda spadá do činnosti Komise pro sociální a ekonomické záležitosti, která v tuto chvíli řeší svoje další fungování a program; absence tohoto tématu v plánu činnosti ovšem neznamená, že se jím komora nebude zabývat. 9. Výjezdní schůze SK RVŠ Tajemnice a tisková mluvčí SK RVŠ uvedla, že v tuto chvíli eviduje podněty tří členů a členek SK RVŠ týkající se lokality březnové výjezdní schůze. Z diskuse vyplynulo, že žádná z možností není pro členy a členky SK RVŠ zásadně nevyhovující, výběr lokality se tedy bude řídit cenou a kvalitou nabízených služeb. Informace o místě konání 13. výjezdní schůze v termínu 22. až 24. března budou k dispozici v dostatečném předstihu. Zakončení Předseda SK RVŠ poděkoval členům a členkám za účast a ukončil schůzi. Zapsala: Za správnost: Heda Čepelová, tajemnice Miroslav Jašurek, předseda Martin Petrus, místopředseda pro organizaci a řízení

Zápis z 1. ustavující schůze SK RVŠ

Zápis z 1. ustavující schůze SK RVŠ Zápis z 1. ustavující schůze SK RVŠ 19. ledna 2012, Praha UK Přítomni: /31/ Delegáti a delegátky: /30/ Barbora Adolfová (AMU), Irena Armutidisová (AVU), Petr Baierl (ZČU), Martin Bogola (VŠMVV), Dominik

Více

Zápis z 15. schůze SK RVŠ

Zápis z 15. schůze SK RVŠ Zápis z 15. schůze SK RVŠ 16. května 2013, Praha (UK) Přítomni: 19 Delegáti a delegátky: /15/ Petr Baierl (ZČU), Štěpán Esterle (VŠPJ), Marek Hodulík (UPOL), Miroslav Jašurek (UK), Aneta Kozáková (OU),

Více

Zápis ze 18. schůze SK RVŠ

Zápis ze 18. schůze SK RVŠ Zápis ze 18. schůze SK RVŠ 13. října 2013, Telč (MU) Přítomni: 16 Delegáti a delegátky: /14/ Tereza Arnoldová (VŠO), Petr Baierl (ZČU), Marek Hodulík (UPOL), Miroslav Jašurek (UK), Aneta Kozáková (OU),

Více

Zápis ze 6. schůze SK RVŠ 7. června 2012, Praha UK

Zápis ze 6. schůze SK RVŠ 7. června 2012, Praha UK Zápis ze 6. schůze SK RVŠ 7. června 2012, Praha UK Přítomni: /20/ Delegáti a delegátky: /16/ Barbora Adolfová (AMU), Petr Baierl (ZČU), Marek Hodulík (UPOL), Miroslav Jašurek (UK), Daniel Kunz (OU), Ondřej

Více

Zápis z 11. schůze SK RVŠ 24. ledna 2013, Praha UK

Zápis z 11. schůze SK RVŠ 24. ledna 2013, Praha UK Zápis z 11. schůze SK RVŠ 24. ledna 2013, Praha UK Přítomni: /22/ Delegáti a delegátky: /18/ Petr Baierl (ZČU), Štěpán Esterle (VŠPJ), Marek Hodulík (UPOL), Miroslav Jašurek (UK), Aneta Kozáková (OU),

Více

Zápis z 9. schůze SK RVŠ 22. listopadu 2012, Praha UK

Zápis z 9. schůze SK RVŠ 22. listopadu 2012, Praha UK Zápis z 9. schůze SK RVŠ 22. listopadu 2012, Praha UK Přítomni: /21/ Delegáti a delegátky: /17/ Barbora Adolfová (AMU), Petr Baierl (ZČU), Martin Bogola (VŠMVV), Dominik Dvořák (UJEP), Štěpán Esterle (VŠPJ),

Více

Zápis z 8. schůze SK RVŠ 19. 21. října 2012, Praha UK

Zápis z 8. schůze SK RVŠ 19. 21. října 2012, Praha UK Zápis z 8. schůze SK RVŠ 19. 21. října 2012, Praha UK Přítomni: /18/ Delegáti a delegátky: /15/ Petr Baierl (ZČU), Dominik Dvořák (UJEP), Marek Hodulík (UPOL), Miroslav Jašurek (UK), Aneta Kozáková (OU),

Více

Zápis z 20. schůze SK RVŠ 5. prosince 2013, Praha (UK)

Zápis z 20. schůze SK RVŠ 5. prosince 2013, Praha (UK) Zápis z 20. schůze SK RVŠ 5. prosince 2013, Praha (UK) Přítomni: 19 Delegáti a delegátky: /17/ Tereza Arnoldová (VŠO), Petr Baierl (ZČU), Vlasta Hledíková (VŠPJ), Marek Hodulík (UPOL), Miroslav Jašurek

Více

Zápis z 24. schůze SK RVŠ

Zápis z 24. schůze SK RVŠ Zápis z 24. schůze SK RVŠ 22. dubna 2014, Praha (UK) Přítomni: 22 Delegáti a delegátky: 20 Petr Baierl /ZČU/, Vlasta Hledíková /VŠPJ/, Marek Hodulík /UPOL/, Lucie Jochmannová /JU/, Aneta Kozáková /OU/,

Více

Zápis ze 7. schůze SK RVŠ 13. září 2012, Praha UK

Zápis ze 7. schůze SK RVŠ 13. září 2012, Praha UK Zápis ze 7. schůze SK RVŠ 13. září 2012, Praha UK Přítomni: /19/ Delegáti a delegátky: /13/ Irena Armutidisová (AVU), Petr Baierl (ZČU), Dominik Dvořák (UJEP), Marek Hodulík (UPOL), Miroslav Jašurek (UK),

Více

Zápis z 16. schůze SK RVŠ

Zápis z 16. schůze SK RVŠ Zápis z 16. schůze SK RVŠ 13. června 2013, Praha (UK) Přítomni: 21 Delegáti a delegátky: /16/ Barbora Adolfová (AMU), Tereza Arnoldová (VŠO), Petr Baierl (ZČU), Štěpán Esterle (VŠPJ), Marek Hodulík (UPOL),

Více

Zápis z 19. schůze SK RVŠ 14. listopadu 2013, Praha (UK)

Zápis z 19. schůze SK RVŠ 14. listopadu 2013, Praha (UK) Zápis z 19. schůze SK RVŠ 14. listopadu 2013, Praha (UK) Přítomni: 19 Delegáti a delegátky: /14/ Petr Baierl (ZČU), Marek Hodulík (UPOL), Miroslav Jašurek (UK), Aneta Kozáková (OU), Jan Kozubík (MU), Sabina

Více

Zápis ze 4. schůze SK RVŠ

Zápis ze 4. schůze SK RVŠ Zápis ze 4. schůze SK RVŠ 12. dubna 2012, Praha UK Přítomni: Delegáti a delegátky: /22/ Barbora Adolfová (AMU), Martin Bogola (VŠMVV), Dominik Dvořák (UJEP), Šimon Heller (JU), Marek Hodulík (UPOL), Miroslav

Více

Zápis z ustavující schůze SK RVŠ (stálé zasedání )

Zápis z ustavující schůze SK RVŠ (stálé zasedání ) Zápis z ustavující schůze SK RVŠ (stálé zasedání 2018-2020) 10. ledna 2018, Praha (Univerzita Karlova) Přítomni: 34 (25 s hlasovacím právem) Delegáti a delegátky: 23 Christopher James Downs /AAVŠ/, Martina

Více

Zápis z 29. schůze SK RVŠ (stálé zasedání )

Zápis z 29. schůze SK RVŠ (stálé zasedání ) Zápis z 29. schůze SK RVŠ (stálé zasedání 2012-2014) 6. listopadu 2014, Praha (UK) Přítomni: 18 Delegáti a delegátky: 15 Petr Baierl /ZČU/, Aneta Hašková /OU/, Marek Hodulík /UPOL/, Martin Hrnčíř /LA/,

Více

Zápis z 23. (výjezdní) schůze SK RVŠ 14. 16. března 2014, Zlín

Zápis z 23. (výjezdní) schůze SK RVŠ 14. 16. března 2014, Zlín Zápis z 23. (výjezdní) schůze SK RVŠ 14. 16. března 2014, Zlín Přítomni: 19 Delegáti a delegátky: 19 Petr Baierl /ZČU/, Vlasta Hledíková /VŠPJ/, Marek Hodulík /UPOL/, Lucie Jochmannová /JU/, Aneta Kozáková

Více

Zápis z 27. schůze SK RVŠ (stálé zasedání 2012-2014)

Zápis z 27. schůze SK RVŠ (stálé zasedání 2012-2014) Zápis z 27. schůze SK RVŠ (stálé zasedání 2012-2014) 11. září 2014, Praha (UK) Přítomni: 15 Delegáti a delegátky: 14 Petr Baierl /ZČU/, Aneta Hašková /OU/, Marek Hodulík /UPOL/, Hugo Kysilka /ČVUT/, Miroslav

Více

Zápis z 6. výroční konference Asociace knihoven vysokých škol ČR 13. března 2008

Zápis z 6. výroční konference Asociace knihoven vysokých škol ČR 13. března 2008 Zápis z 6. výroční konference Asociace knihoven vysokých škol ČR 13. března 2008 Přítomni: pověření zástupci z členských vysokých škol dle prezenční listiny, členové VV a hosté dle prezenční listiny 1.

Více

Zápis z 5. schůze SK RVŠ (stálé zasedání 2015-2017) 9. duben 2015, Praha (UK)

Zápis z 5. schůze SK RVŠ (stálé zasedání 2015-2017) 9. duben 2015, Praha (UK) Zápis z 5. schůze SK RVŠ (stálé zasedání 2015-2017) 9. duben 2015, Praha (UK) Přítomni: 21 Delegáti a delegátky: 19 Dominik Bečka /VŠE/, Aneta Hašková /OU/, Roman Hloušek /ŠAVŠ/, Marek Hodulík /UPOL/,

Více

Studentská komora Rady vysokých škol (SK RVŠ)

Studentská komora Rady vysokých škol (SK RVŠ) (SK RVŠ) POSED 2. 11. 2014, kemp Baldovec Daniel Thibaud, předseda Úvodní informace - veřejné a státní VŠ - 27 veřejných a státních vysokých škol, - 330 000 studentů - soukromé VŠ - 44 soukromých VŠ -

Více

Zápis z 30. schůze SK RVŠ (stálé zasedání 2012-2014)

Zápis z 30. schůze SK RVŠ (stálé zasedání 2012-2014) Delegáti a delegátky: 14 Zápis z 30. schůze SK RVŠ (stálé zasedání 2012-2014) 4. prosinec 2014, Praha (UK) Petr Baierl /ZČU/, Aneta Hašková /OU/, Marek Hodulík /UPOL/, Hugo Kysilka /ČVUT/, Lukáš Miklas

Více

PLÁN ČINNOSTI SK RVŠ NA ROK 2016

PLÁN ČINNOSTI SK RVŠ NA ROK 2016 PLÁN ČINNOSTI SK RVŠ NA ROK 2016 Obsah Komise pro sociální a ekonomické záležitosti...2 Komise pro vysokoškolskou samosprávu...3 Komise pro doktorské studium...4 Legislativní komise...5 Pracovní skupina

Více

Zápis ze 4. schůze SK RVŠ (stálé zasedání 2015-2017)

Zápis ze 4. schůze SK RVŠ (stálé zasedání 2015-2017) Zápis ze 4. schůze SK RVŠ (stálé zasedání 2015-2017) výjezdní zasedání, 6. - 8. března 2015, Lednice (MENDELU) Přítomni: 19 Delegáti a delegátky: 18 Dominik Bečka /VŠE/, Jakub Čermák /VŠPJ/, Aneta Hašková

Více

Rada pro vnitřní hodnocení Univerzity Pardubice Zápis z jednání dne 12. března 2018

Rada pro vnitřní hodnocení Univerzity Pardubice Zápis z jednání dne 12. března 2018 Rada pro vnitřní hodnocení Univerzity Pardubice Zápis z jednání dne 12. března 2018 Místo konání: zasedací místnost rektora, budova rektorátu, 3.NP, Studentská 95, Pardubice. Přítomni: z 9 členů rady přítomno

Více

Zápis z 28. schůze SK RVŠ (stálé zasedání )

Zápis z 28. schůze SK RVŠ (stálé zasedání ) Zápis z 28. schůze SK RVŠ (stálé zasedání 2012-2014) 18. - 19. října 2014, České Budějovice (JU) Přítomni: 16 Delegáti a delegátky: 14 (15) Petr Baierl /ZČU/, Aneta Hašková /OU/, Marek Hodulík /UPOL/,

Více

Zápis ze 6. schůze SK RVŠ (stálé zasedání 2015-2017) 14. květen 2015, Praha (UK)

Zápis ze 6. schůze SK RVŠ (stálé zasedání 2015-2017) 14. květen 2015, Praha (UK) Zápis ze 6. schůze SK RVŠ (stálé zasedání 2015-2017) 14. květen 2015, Praha (UK) Přítomni: 22 Delegáti a delegátky: 19 Dominik Bečka /VŠE/, Aneta Hašková /OU/, Roman Hloušek /ŠAVŠ/, Marek Hodulík /UPOL/,

Více

Studentská komora Rady vysokých škol Přehled aktivit

Studentská komora Rady vysokých škol Přehled aktivit Přehled aktivit POSED 2. 11. 2014, kemp Baldovec Daniel Thibaud, předseda Přehled aktivit SK RVŠ - KAS - workshopy - legislativní činnost - tvorba pozičních dokumentů a jejich prosazování - boj za práva

Více

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE Z Á P I S

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE Z Á P I S ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA STROJNÍ Akademický senát Fakulty strojní ČVUT v Praze Č.j. ASFS/14-16/Z/18 Z Á P I S z 18. zasedání Akademického senátu Fakulty strojní ČVUT v Praze konaného

Více

Zápis z řádného zasedání Akademického senátu VŠPJ č. 1/2018 ze dne 7. února 2018

Zápis z řádného zasedání Akademického senátu VŠPJ č. 1/2018 ze dne 7. února 2018 Akademický senát Vysoké školy polytechnické Jihlava Zápis z řádného zasedání Akademického senátu VŠPJ č. 1/2018 ze dne 7. února 2018 Přítomni: za akademickou komoru (dále jen AK): 9 (viz prezenční listina)

Více

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S ze 4. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 6.

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S ze 4. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 6. Č. j.: KaRek/0076/2017 Akademický senát Univerzity Pardubice Z Á P I S ze 4. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 6. června 2017 Přítomni: dle prezenční listiny 29 senátorů z

Více

Zápis z 1. řádného zasedání Rady Národního akreditačního úřadu konaného dne 17. ledna 2017

Zápis z 1. řádného zasedání Rady Národního akreditačního úřadu konaného dne 17. ledna 2017 Zápis z 1. řádného zasedání Rady Národního akreditačního úřadu konaného dne 17. ledna 2017 Přítomni: Hosté: prof. Stanislav Labík (předseda), RNDr. Tomáš Jelínek, JUDr. Ivan Barančík, MUDr. Josef Fontana,

Více

Zápis z 18. schůze SK RVŠ (stálé zasedání )

Zápis z 18. schůze SK RVŠ (stálé zasedání ) Zápis z 18. schůze SK RVŠ (stálé zasedání 2015-2017) 8. září 2016, Praha (UK) Přítomni: 20 Delegáti a delegátky: 19 Naděžda Glincová /SLU/, Aneta Hašková /OU/, Marek Hodulík /UPOL/, Nina Jacques /AMU/,

Více

Zápis ze zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 15/2010 ze dne 13.05.2010

Zápis ze zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 15/2010 ze dne 13.05.2010 Zápis ze zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 15/2010 ze dne 13.05.2010 Přítomno: dle prezenční listiny 7 senátorů, od 13:11 8 senátorů, od 14:03 9 senátorů Omluveni: Eva Hlinková,

Více

Zápis z 2. řádného zasedání Rady Národního akreditačního úřadu konaného dne 16. února 2017

Zápis z 2. řádného zasedání Rady Národního akreditačního úřadu konaného dne 16. února 2017 Zápis z 2. řádného zasedání Rady Národního akreditačního úřadu konaného dne 16. února 2017 Přítomni: Hosté: prof. Stanislav Labík (předseda), RNDr. Tomáš Jelínek, JUDr. Ivan Barančík, MUDr. Josef Fontana,

Více

Zápis ze společného zasedání odstupujícího a nově zvoleného AS FMMI dne 30. červen 2014

Zápis ze společného zasedání odstupujícího a nově zvoleného AS FMMI dne 30. červen 2014 Zápis ze společného zasedání odstupujícího a nově zvoleného AS FMMI dne 30. červen 2014 Přítomno: 8 členů akademické komory a 3 členové studentské komory (dle prezenční listiny) odstupujícího AS FMMI splněna

Více

Zápis z 2. schůze SK RVŠ (stálé zasedání 2015-2017)

Zápis z 2. schůze SK RVŠ (stálé zasedání 2015-2017) Zápis z 2. schůze SK RVŠ (stálé zasedání 2015-2017) 22. leden 2015, Praha (UK) Delegáti a delegátky: Tereza Kicková /AAVŠ/, Václava Sedlmajerová /ČVUT/, Hynek Roubík /ČZU/, Barbora Stuhlová /JČU/, Martin

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS VŠB TU OSTRAVA, č. 1/2013

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS VŠB TU OSTRAVA, č. 1/2013 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS VŠB TU OSTRAVA, č. 1/2013 Datum jednání: 12. 3. 2013, ve 13:00. Místo jednání: VŠB TUO, Ostrava Poruba, místnost D 206 Přítomni: dle prezenční listiny, 27 členů akademického senátu Omluveni:

Více

Zápis ze zasedání Vědecké rady UK FHS ze dne 20. září 2012

Zápis ze zasedání Vědecké rady UK FHS ze dne 20. září 2012 Zápis ze zasedání Vědecké rady UK FHS ze dne 20. září 2012 PROJEDNANÉ BODY PROGRAMU: 1. Schválení zápisu ze zasedání Vědecké rady UK FHS, které se uskutečnilo 21. června 2012 - zápis byl Vědeckou radou

Více

Zápis z 8. schůze SK RVŠ (stálé zasedání 2015-2017)

Zápis z 8. schůze SK RVŠ (stálé zasedání 2015-2017) Zápis z 8. schůze SK RVŠ (stálé zasedání 2015-2017) 10. září 2015, Praha (UK) Přítomni: 15 Delegáti a delegátky: 12 Dominik Bečka /VŠE/, Aneta Hašková /OU/, Roman Hloušek /ŠAVŠ/, Marek Hodulík /UPOL/,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI AKADEMICKÉHO SENÁTU VŠTE ZA ROK 2010

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI AKADEMICKÉHO SENÁTU VŠTE ZA ROK 2010 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI AKADEMICKÉHO SENÁTU VŠTE ZA ROK 2010 Zpracovali: Šárka Exnerová Ing. Pavel Rousek Obsah 1 Členové... 3 1.1 Komora akademických pracovníků... 3 1.2 Studentská komora... 4 1.3 Předsednictvo...

Více

Zápis č. 7. ze zasedání Rady vlády pro veřejnou správu konaného dne v 9.30 hod

Zápis č. 7. ze zasedání Rady vlády pro veřejnou správu konaného dne v 9.30 hod Zápis č. 7 ze zasedání Rady vlády pro veřejnou správu konaného dne 23. 1. 2015 v 9.30 hod Přítomni: viz prezenční listina Omluveni: viz prezenční listina Průběh jednání 1. Zahájení jednání Jednání zahájila

Více

Zápis 1/2018 ze zasedání Akademické rady VŠPJ konané dne 20. března 2018 v budově vysoké školy

Zápis 1/2018 ze zasedání Akademické rady VŠPJ konané dne 20. března 2018 v budově vysoké školy Čj.: VSPJ/02221/2018 Zápis 1/2018 ze zasedání Akademické rady VŠPJ konané dne 20. března 2018 v budově vysoké školy Účast: dle prezenční listiny z 28 členů Akademické rady VŠPJ (dále též AR VŠPJ ) na zasedání

Více

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S z 6. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 21.

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S z 6. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 21. Č. j.: KaRek/0126/2017 Akademický senát Univerzity Pardubice Z Á P I S z 6. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 21. listopadu 2017 Přítomni: dle prezenční listiny 33 senátorů

Více

Zápis č. 13 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne

Zápis č. 13 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne Zápis č. 13 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne 20. 12. 2016 Počet přítomných senátorů: 11 Omluveni: doc. Tichý, Ing. Mikulec Neomluveni: 0 Hosté: prof. Dr. Ing. Zdeněk Zmeškal,

Více

Zápis č. 6. ze zasedání Rady vlády pro veřejnou správu konaného dne v 9.30 hod

Zápis č. 6. ze zasedání Rady vlády pro veřejnou správu konaného dne v 9.30 hod Zápis č. 6 ze zasedání Rady vlády pro veřejnou správu konaného dne 5. 12. 2014 v 9.30 hod Přítomni: viz prezenční listina Omluveni: viz prezenční listina Průběh jednání 1. Zahájení jednání Jednání zahájila

Více

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S z 9. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 29.

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S z 9. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 29. č. j.: KaRek/0039/2018 Akademický senát Univerzity Pardubice Z Á P I S z 9. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 29. května 2018 Přítomni: dle prezenční listiny 27 senátorů z

Více

Zápis. Program: K bodu 2. Schválení programu jednání, účasti hostů a ověřovatele zápisu.

Zápis. Program: K bodu 2. Schválení programu jednání, účasti hostů a ověřovatele zápisu. Zápis z 27. jednání výboru pro sport, tělovýchovu a volnočasové aktivity Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, konaného dne 15. 12. 2015 od 11:00 hodin v restauraci Mexita Hradec Králové Přítomni: JUDr.

Více

Zápis z 3. zasedání Vědecké rady FEK dne 23. dubna 2015

Zápis z 3. zasedání Vědecké rady FEK dne 23. dubna 2015 FAKULTA EKONOMICKÁ děkan Zápis z 3. zasedání Vědecké rady FEK dne 23. dubna 2015 Přítomni: Omluveni: doc. Ing. Petr Cimler, CSc. (FEK ZČU) doc. PaedDr. Jaroslav Dokoupil, Ph.D. (ZČU) prof. Ing. Lilia Dvořáková,

Více

1) Prezence a zahájení jednání

1) Prezence a zahájení jednání Zápis č. 8 ze zasedání Řídícího výboru pro optimalizaci výkonu veřejné správy v území konaného dne 29. 1. 2015 Přítomni: Nepřítomni: Hosté: Počet členů řídícího výboru: 16 s právem hlasovat 13 členů bez

Více

Zápis z prvního jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě konaného dne

Zápis z prvního jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě konaného dne Zápis z jednání AS FF OU ze dne 30. 11. 2015 1 Zápis z prvního jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě konaného dne 30. 11. 2015 Datum, místo: Přítomni: 30. 11. 2015,

Více

ZÁPIS ze 49. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 5. února 2015

ZÁPIS ze 49. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 5. února 2015 ZÁPIS ze 49. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 5. února 2015 čj. DFF/36/15 Přítomni: členové AS FF UHK dle přiložené prezenční listiny Nepřítomni: L. Kloučková, Bc. M.

Více

Zápis č. 11. ze zasedání Řídícího výboru pro optimalizaci výkonu veřejné správy v území konaného dne

Zápis č. 11. ze zasedání Řídícího výboru pro optimalizaci výkonu veřejné správy v území konaného dne Zápis č. 11 ze zasedání Řídícího výboru pro optimalizaci výkonu veřejné správy v území konaného dne 9. 4. 2015 Přítomni: Nepřítomni: Hosté: viz prezenční listina viz prezenční listina viz prezenční listina

Více

Zápis č. 5/2018 (159) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne

Zápis č. 5/2018 (159) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne Zápis č. 5/2018 (159) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne 9. 4. 2018 Přítomni: doc. Ing. František Gazdoš, Ph.D., Ing. Miroslav Matýsek, Ph.D., Ing. Libor

Více

Financování VVŠ. prof. Ing. Karel Melzoch, CSc.

Financování VVŠ. prof. Ing. Karel Melzoch, CSc. Financování VVŠ prof. Ing. Karel Melzoch, CSc. 1 Financování VVŠ z veřejných zdrojů v České republice Financování vzdělávací činnosti vysoké školy Neinvestiční výdaje příspěvek A,K,C, D, I, U, Neinvestiční

Více

ZÁPIS. z 1. ustavujícího jednání Regionální stálé konference

ZÁPIS. z 1. ustavujícího jednání Regionální stálé konference ZÁPIS z 1. ustavujícího jednání Regionální stálé konference Termín: 12.11.2014 Místo: zasedací místnost č. 326, Krajský úřad Libereckého kraje Čas zahájení jednání: 12:00 hodin Čas ukončení jednání: Přítomni

Více

Přehled realizovaných CRP projektů od roku 2011 Mendelova univerzita v Brně verze

Přehled realizovaných CRP projektů od roku 2011 Mendelova univerzita v Brně verze 2011 C6 VUT MENDELU 2 Podpora spolupráce mezi podniky a brněnskými vysokými školami Ing. Pavla Štěpánková 0 332 332 2011 C7 VUT MENDELU 2 Podpora transparentního systému zajišťování a hodnocení kvality

Více

Zápis č. 7/2015 (120) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne

Zápis č. 7/2015 (120) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne Zápis č. 7/2015 (120) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne 4. 5. 2015 Přítomni: Ing. Miroslav Matýsek, Ph.D., prof. Ing. Petr Dostál, CSc., prof. Ing. Roman

Více

Z á p i s. K bodu 1 Zahájení a schválení závazného programu jednání, volba ověřovatele zápisu a schválení účasti hostů na jednání

Z á p i s. K bodu 1 Zahájení a schválení závazného programu jednání, volba ověřovatele zápisu a schválení účasti hostů na jednání Z á p i s z 1. jednání výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, konaného dne 17. ledna 2013 od 14:00 hodin v zasedací místnosti Karla Čapka 9-N2.903 Krajského

Více

Zápis. Program: K bodu 2. Schválení programu jednání, účasti hostů a ověřovatele zápisu.

Zápis. Program: K bodu 2. Schválení programu jednání, účasti hostů a ověřovatele zápisu. Zápis z 18. jednání Výboru pro sport, tělovýchovu a volnočasové aktivity Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, konaného dne 14. 10. 2010 od 15:00 hodin v zasedací místnosti N2.903 v RegioCentru Nový

Více

HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Zastupitelstvo hlavního města Prahy. ZÁPIS z 2. jednání. Výboru finančního ZHMP konaného dne ve 14:00 hod.

HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Zastupitelstvo hlavního města Prahy. ZÁPIS z 2. jednání. Výboru finančního ZHMP konaného dne ve 14:00 hod. HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Zastupitelstvo hlavního města Prahy ZÁPIS z 2. jednání Výboru finančního ZHMP konaného dne 25. 2. 2019 ve 14:00 hod. Malá zasedací místnost Rady HMP, Nová radnice, Mariánské nám. 2,

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU ČZU

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU ČZU ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU ČZU DNE 19. ÚNORA 2015 přítomni dle prezenční listiny Ing. Vlastimil Mikšík, Ph. D., Ing. Matyáš Orsák, Ph. D., Ph. D., prof. Ing. Jan Vašák, CSc, Šimon Vlásenko, Ing.

Více

Zápis z 3. řádného zasedání Rady Národního akreditačního úřadu konaného ve dnech března 2017

Zápis z 3. řádného zasedání Rady Národního akreditačního úřadu konaného ve dnech března 2017 Zápis z 3. řádného zasedání Rady Národního akreditačního úřadu konaného ve dnech 22. 23. března 2017 Přítomni: prof. Stanislav Labík (předseda), RNDr. Tomáš Jelínek, JUDr. Ivan Barančík, MUDr. Josef Fontana,

Více

Zápis z jednání Legislativního výboru Zastupitelstva kraje Vysočina. č. 2/2011 konaného dne

Zápis z jednání Legislativního výboru Zastupitelstva kraje Vysočina. č. 2/2011 konaného dne Zápis z jednání Legislativního výboru Zastupitelstva kraje Vysočina č. 2/2011 konaného dne 14. 2. 2011 Přítomni: 1. Jan Míka 6. Marie Rusová 2. Vojtěch Weis 7. Luboš Kliment (místopředseda) 3. Oldřich

Více

Zápis z jednání Komise sociální a pro oblast protidrogové politiky Rady Kraje Vysočina č. 1/2017 konaného dne

Zápis z jednání Komise sociální a pro oblast protidrogové politiky Rady Kraje Vysočina č. 1/2017 konaného dne Zápis z jednání č. 1/2017 konaného dne 20. 1. 2017 Přítomni: 1. Petr Krčál 8. Jiří Hormandl 2. Marie Bohuslavová 9. Pavla Krejzlová 3. Pavla Kučerová 10. Kamil Vejvoda 4. Petr Běhunek 11. Drahoslav Oulehla

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU ČZU

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU ČZU ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU ČZU DNE 12. ZÁŘÍ 2017 Přítomni dle prezenční listiny Ing. Vlastimil Mikšík, Ph.D., Ing. Matyáš Orsák, Ph. D., prof. Ing. Jan Vašák, CSc., Ing. Martin Pisarčík, Ing.

Více

STATUT RADY PRO VNITŘNÍ HODNOCENÍ VYSOKÉ ŠKOLY BÁŇSKÉ TECHNICKÉ UNIVERZITY OSTRAVA

STATUT RADY PRO VNITŘNÍ HODNOCENÍ VYSOKÉ ŠKOLY BÁŇSKÉ TECHNICKÉ UNIVERZITY OSTRAVA Účinnost dokumentu od: 12. 6. 2017 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých

Více

Zápis č. 7/2014 (104) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne

Zápis č. 7/2014 (104) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne Zápis č. 7/2014 (104) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne 5. 5. 2014 Přítomni: Ing. Miroslav Matýsek, Ph.D., prof. Ing. Petr Dostál, CSc., doc. Ing. Martin

Více

Zápis 2. zasedání Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje

Zápis 2. zasedání Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje Zápis 2. zasedání Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje Den konání: 22. června 2015 Místo: Kulturní a společenské středisko Střelnice, Český Těšín Účastníci konference: 34 účastníků (viz

Více

ZÁPIS Č. 2N/2005 (166) ZE ZASEDÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU VUT KONANÉHO DNE 8. LISTOPADU 2005 V ZASEDACÍ MÍSTNOSTI REKTORA VUT V BRNĚ, ANTONÍNSKÁ 1

ZÁPIS Č. 2N/2005 (166) ZE ZASEDÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU VUT KONANÉHO DNE 8. LISTOPADU 2005 V ZASEDACÍ MÍSTNOSTI REKTORA VUT V BRNĚ, ANTONÍNSKÁ 1 ZÁPIS Č. 2N/2005 (166) ZE ZASEDÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU VUT KONANÉHO DNE 8. LISTOPADU 2005 V ZASEDACÍ MÍSTNOSTI REKTORA VUT V BRNĚ, ANTONÍNSKÁ 1 Přítomni: Hosté: viz prezenční listina (celkem 24 senátorů)

Více

Zápis ze schůze Výboru pro Evropskou unii Rady vlády pro nestátní neziskové organizace

Zápis ze schůze Výboru pro Evropskou unii Rady vlády pro nestátní neziskové organizace Zápis ze schůze Výboru pro Evropskou unii Rady vlády pro nestátní neziskové organizace Úřad vlády ČR dne 11.11.2015 Schůzi výboru pro Evropskou unii Rady vlády pro nestátní neziskové organizace (dále jen

Více

Statut Rady pro Evropské strukturální a investiční fondy

Statut Rady pro Evropské strukturální a investiční fondy Příloha usnesení vlády ze dne 27. dubna 2016 č. 362 Statut Rady pro Evropské strukturální a investiční fondy Článek 1 Úvodní ustanovení Rada pro Evropské strukturální a investiční fondy (dále jen Rada

Více

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S ze 7. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 23.

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S ze 7. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 23. Č. j.: KaRek/0009/2018 Akademický senát Univerzity Pardubice Z Á P I S ze 7. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 23. ledna 2018 Přítomni: dle prezenční listiny 26 senátorů z

Více

Zápis z jednání Kontrolního výboru Zastupitelstva Kraje Vysočina č. 4/2016 konaného dne

Zápis z jednání Kontrolního výboru Zastupitelstva Kraje Vysočina č. 4/2016 konaného dne Přítomni: Zápis z jednání Kontrolního výboru Zastupitelstva Kraje Vysočina č. 4/2016 konaného dne 28. 4. 2016 1. Josef Mlynář 7. Vít Filipenský 2. Břetislav Pour 8. Tomáš Kučera (předseda) 3. Petr Vašíček

Více

Zápis ze společného zasedání odstupujícího a nově zvoleného AS HGF VŠB TU Ostrava dne 6. června 2014

Zápis ze společného zasedání odstupujícího a nově zvoleného AS HGF VŠB TU Ostrava dne 6. června 2014 Zápis ze společného zasedání odstupujícího a nově zvoleného AS HGF VŠB TU Ostrava dne 6. června 2014 Členové odstupujícího senátu: Přítomni: Černota, Polínková, Kučerová R., Staněk, Kučerová L., Václavík,

Více

viz presenční listina - 7 pověřených zástupců členských obcí Martin Jacko, Ing. Karel Kuča, Miloš Dostalý, Mgr. Radek Musil PROGRAM ZASEDÁNÍ

viz presenční listina - 7 pověřených zástupců členských obcí Martin Jacko, Ing. Karel Kuča, Miloš Dostalý, Mgr. Radek Musil PROGRAM ZASEDÁNÍ Z Á P I S z 51. zasedání VALNÉ HROMADY dobrovolného svazku obcí MIKROREGION IVANČICKO konané dne 9. října 2014 v 15:00 hod. v zasedací místnosti MěÚ Ivančice Přítomni : Omluveni : viz presenční listina

Více

Zápis ze zasedání Vědecké rady vysokoškolského ústavu Institutu celoživotního vzdělávání Mendelovy univerzity v Brně dne 21.

Zápis ze zasedání Vědecké rady vysokoškolského ústavu Institutu celoživotního vzdělávání Mendelovy univerzity v Brně dne 21. Zápis ze zasedání Vědecké rady vysokoškolského ústavu Institutu celoživotního vzdělávání Mendelovy univerzity v Brně dne 21. března 2018 Zapsala: Ing. Lenka Danielová, Ph.D. Zápis ze zasedání Vědecké rady

Více

Zápis z jednání Komise rozpočtové, pro zaměstnanost a podnikání Rady Kraje Vysočina č. 3/2018 konaného dne

Zápis z jednání Komise rozpočtové, pro zaměstnanost a podnikání Rady Kraje Vysočina č. 3/2018 konaného dne Zápis z jednání Komise rozpočtové, pro zaměstnanost a podnikání Rady Kraje Vysočina č. 3/2018 konaného dne 7. 6. 2018 Přítomni: 1. Karel Pačiska 8. Josef Březka (místopředseda) 2. Petr Vaněk 9. Josef Hnik

Více

Zápis z jednání AS UK FHS konaného

Zápis z jednání AS UK FHS konaného Zápis z jednání AS UK FHS konaného 6. 2. 2014 Prezenční listina Přítomni: L. Císařovská, J. Horský, J. Marek, P. Mücke, H. Novotná, J. Novotný, M. Seligová, A. Svoboda, V. Vávrová, P. Konůpka, J. Matoušek,

Více

viz prezenční listina (celkem 23 senátorů)

viz prezenční listina (celkem 23 senátorů) ZÁPIS Č. 1N/2002 (135) Z USTAVUJÍCÍHO ZASEDÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU VUT KONANÉHO DNE 29. ŘÍJNA 2002 V ZASEDACÍ MÍSTNOSTI REKTORA VUT V BRNĚ, ANTONÍNSKÁ 1 Přítomni: Omluveni: Hosté: viz prezenční listina

Více

Zápis č. 16 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne

Zápis č. 16 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne Zápis č. 16 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne 06. 06. 2017 Počet přítomných senátorů: 11 Omluveni: 2 Neomluveni: 0 Ukončení mandátu: 2 Hosté: prof. Dr. Ing. Zdeněk Zmeškal,

Více

Z Á P I S. Číslo: z jednání Akademického senátu LF OU

Z Á P I S. Číslo: z jednání Akademického senátu LF OU Strana: 1/21 Prezenční listina Přítomni: Durďáková, Dvořáček, Grundmann, Chylíková, Kovalová, Krupa, Kubančáková, Neiser, Pálmaiová, Rychlý, Sikorová, Sochorová, Šácha Hosté: Martínek, Závacká Omluveni:

Více

Zápis z 4. zasedání AS FIT ČVUT v Praze

Zápis z 4. zasedání AS FIT ČVUT v Praze Zápis z 4. zasedání AS FIT ČVUT v Praze Místo a čas konání: Úterý 17. 5. 2016, zasedací místnost T9:364 FIT ČVUT, doba trvání 19:45-22:00. Přítomni: - Členové AS FIT: Matěj Bartík, Lukáš Bařinka, Rudolf

Více

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S z 10. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 16.

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S z 10. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 16. č. j.: KaRek/0074/2018 Akademický senát Univerzity Pardubice Z Á P I S z 10. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 16. října 2018 Přítomni: dle prezenční listiny 25 senátorů z

Více

Z Á P I S z 5. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických studií, konané dne 9. října 2017

Z Á P I S z 5. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických studií, konané dne 9. října 2017 Č. j.: FZS/0129/17 PID: 388360 Akademický senát Fakulty zdravotnických studií Z Á P I S z 5. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických studií, konané dne 9. října 2017 Přítomni: dle prezenční

Více

Z á p i s. z 24. zasedání Akademické rady AV ČR, konaného dne 11. ledna 2011

Z á p i s. z 24. zasedání Akademické rady AV ČR, konaného dne 11. ledna 2011 Z á p i s z 24. zasedání Akademické rady AV ČR, konaného dne 11. ledna 2011 Zasedání Akademické rady AV ČR zahájil a řídil předseda AV ČR Jiří Drahoš. I. Ověření zápisu z 23. zasedání Akademické rady AV

Více

Změna náhradníka do SK RVŠ (Eliška Chaloupková za Martina Šrámka). Kurzy angličtiny současná skutečnost

Změna náhradníka do SK RVŠ (Eliška Chaloupková za Martina Šrámka). Kurzy angličtiny současná skutečnost Č. j.: VSPJ/06524/2018 Akademický senát Vysoké školy polytechnické Jihlava Zápis z řádného zasedání Akademického senátu VŠPJ č. 7/2018 ze dne 21. listopadu 2018 Přítomni: za akademickou komoru (dále jen

Více

ZÁPIS z 53. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 2. května 2016

ZÁPIS z 53. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 2. května 2016 ZÁPIS z 53. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 2. května 2016 čj. DFF/184/16 Přítomni: členové AS FF UHK dle přiložené prezenční listiny Omluven: Bc. Tomáš Tázlar Hosté:

Více

Akademický senát. Vysoké školy ekonomické v Praze. Program

Akademický senát. Vysoké školy ekonomické v Praze. Program Stránka 1 Předmět Zasedání 9/2015 2018 Datum 13. února 2017 Místo VŠE v Praze, zasedací místnost rektora NB 169 Přítomni Fakulta financí a účetnictví (F1): Marek, Vančurová, Zelenka, Kropáč, Šubrtová Fakulta

Více

Zápis z řádného zasedání Akademického senátu FSE UJEP ze dne

Zápis z řádného zasedání Akademického senátu FSE UJEP ze dne Zápis z řádného zasedání Akademického senátu FSE UJEP ze dne 20.02.2013 (v budově vilky areálu Kampusu od 14:00) Prezenční listina: 11 senátorů Ing. Petr Hlaváček, Ph.D., RNDr. Jana Šimsová, Ph.D., Ing.

Více

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ AS FA VUT ze dne 10. 1. 2012 Místo zasedání: místnost 117A - FA Poříčí 5 začátek jednání: 15:00, konec jednání: 16:30

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ AS FA VUT ze dne 10. 1. 2012 Místo zasedání: místnost 117A - FA Poříčí 5 začátek jednání: 15:00, konec jednání: 16:30 Program zasedání: ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ AS FA VUT ze dne 10. 1. 2012 Místo zasedání: místnost 117A - FA Poříčí 5 začátek jednání: 15:00, konec jednání: 16:30 1. Zahájení zasedání a schválení programu 2. zasedání

Více

Akademický senát FZS

Akademický senát FZS Akademický senát FZS Zápis č.2-2011 z 2. zasedání pléna Akademického senátu FZS v akademickém roce 2010/2011 Termín: 2. 2. 2011 Přítomni: viz prezenční listina (příloha č. 1) Nepřítomni: viz prezenční

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI AKADEMICKÉHO SENÁTU FCH VUT V BRNĚ za období od 15. března 2014 do 15. března 2015

ZPRÁVA O ČINNOSTI AKADEMICKÉHO SENÁTU FCH VUT V BRNĚ za období od 15. března 2014 do 15. března 2015 ZPRÁVA O ČINNOSTI AKADEMICKÉHO SENÁTU FCH VUT V BRNĚ za období od 15. března 2014 do 15. března 2015 Protože v průběhu období, za které je zpráva podávána, skončilo funkční období AS FCH ve složení vzešlém

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 5

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 5 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 5 Pracoviště Akademický senát Fakulty strojní VŠB-TUO Zaznamenal Ing. et Ing. Mgr. Jana Petrů, Ph.D. Funkce tajemnice AS FS Spojení Telefon: +420 597 324 397 Fax: E-mail: jana.petru@vsb.cz

Více

Zpráva o činnosti výboru kontrolního (důvodová zpráva je uvnitř materiálu)

Zpráva o činnosti výboru kontrolního (důvodová zpráva je uvnitř materiálu) Zastupitelstvo Jihomoravského kraje 23. zasedání konané dne 17. prosince 2015 Materiál k bodu č. 5 programu: Zpráva o činnosti výboru kontrolního (důvodová zpráva je uvnitř materiálu) Návrh na usnesení:

Více

ZÁPIS Ze 7. zasedání Studentské rady Univerzity Pardubice konaného dne

ZÁPIS Ze 7. zasedání Studentské rady Univerzity Pardubice konaného dne Přítomní členové SRUPa: ZÁPIS Ze 7. zasedání Studentské rady Univerzity Pardubice konaného dne 3. 3. 2015 Jan Voráček, Tereza Gazdíková, Radka Knězáčková, Helena Rajtrová, Martin Šanda, Michael Vávra,

Více

Zápis ze zasedání AS FZS UJEP konaného dne , budova FZS (místnost 47), 13:00-14:00

Zápis ze zasedání AS FZS UJEP konaného dne , budova FZS (místnost 47), 13:00-14:00 Zápis ze zasedání AS FZS UJEP konaného dne 29. 11. 2016, budova FZS (místnost 47), 13:00-14:00 Účast Přítomni: PhDr. Eva Buchtelová, Ph.D., Mgr. Zdeněk Čeřovský, Mgr. Alena Hamanová, Mgr. Jana Chrásková,

Více

Z Á P I S ze 3. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických studií konané dne 11. dubna 2017

Z Á P I S ze 3. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických studií konané dne 11. dubna 2017 Č. j.: FZS/0055/17 PID: 0380490 Akademický senát Fakulty zdravotnických studií Z Á P I S ze 3. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických studií konané dne 11. dubna 2017 Přítomni: dle

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS VŠB-TUO OSTRAVA, č. 5/2014

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS VŠB-TUO OSTRAVA, č. 5/2014 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS VŠB-TUO OSTRAVA, č. 5/2014 Datum jednání: 16. 12. 2014 Místo jednání: VŠB-TUO, Ostrava-Poruba, místnost D 206 Přítomni: Omluveni: dle prezenční listiny, 30 členů akademického senátu

Více

Zpráva o činnosti Akademického senátu Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně (AS UTB)

Zpráva o činnosti Akademického senátu Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně (AS UTB) Zpráva o činnosti Akademického senátu Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně (AS UTB) za období od 15. 3. 2005 do 28. 2. 2006 Akademický senát UTB předkládá podle článku 21 Volebního a jednacího řádu AS UTB akademické

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 1

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 1 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 1 Pracoviště Akademický senát Fakulty strojní VŠB-TUO Zaznamenal Ing. et Ing. Mgr. Jana Petrů, Ph.D. Funkce tajemnice AS FS Spojení Telefon: +420 597 324 397 Fax: - E-mail: jana.petru@vsb.cz

Více