CESTOVATELSKÝ DENÍK. Bulharsko Polsko Slovensko Česko. by Aria Swan Perfectgirl.blogerka.cz Destinyswan.blog.cz Roztomilemalelharky.blogerka.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "CESTOVATELSKÝ DENÍK. Bulharsko Polsko Slovensko Česko. by Aria Swan Perfectgirl.blogerka.cz Destinyswan.blog.cz Roztomilemalelharky.blogerka."

Transkript

1 CESTOVATELSKÝ DENÍK Bulharsko Polsko Slovensko Česko by Aria Swan Perfectgirl.blogerka.cz Destinyswan.blog.cz Roztomilemalelharky.blogerka.cz

2 BULHARSKO 2007 Dobŭr den! ZÁKLADNÍ INFORMACE O BULHARSKU Hlavní město: Sofie Rozloha: ,6 km² Počet obyvatel: Oficiální jazyk: bulharština Státní zřízení: Parlamentní republika Hlavní náboženství: pravoslaví (85 %), islám (13 %), katolictví (1 %)[1] Měna: leva

3 PRVNÍ A DRUHÝ DEN- CESTA Vyjeli jsme z Prostějova. Po cestě nám vypovědělo auto, takže jsem se musely zastavit v Srbsku, v servisu v Suboticích. 8:00 a Pořád ještě jedeme. Jsme sice v Bulharsku, ale není tady ještě moře. 9:41 už jsme v Burgasu u moře pojedeme směrem na Sozopol. Teď se jdeme podívat do vesnice Rezáno. To je konec Bulharska, je odtud vidět až do Turecka. Konečně jsme našli ubytování- v Lozentzi. Zvláštností v Bulharsku je, že mají často sprchu spojenou přímo ze záchodem a když se sprchují, tak voda teče přímo na zem a na záchod. První večer šel brách na záchod už byl oblečený v pyžamu a mamka šla vymáchat plavky v umyvadle. Jenže měla špatně přepnutou páčku a místo vody do umyvadla, pustila sprchu- rovnou na bráchu.

4 V apartmánu nemáme kuchyň, takže musíme chodit na do restaurací, kde je ale jídlo docela levné. Specialitami je tu hlavně velká spousta jídel s balkánským sýrem- například balkánský sýr v těstíčku nebo slané sýrové omelety. Taky můžete ochutnat mátový- mint koktejl, Tarator- studená polévka z jogurtu, okurků a kopru podobná řeckým tzatzikům nebo malé smažené rybky, které prodávají všude po ulicích. Zajímavé v Bulharsku taky je, že ke každému jídlu, které si objednáte v restauraci, vám přinesou tolik příborů, kolik je u stolu lidí. Prostě aby všichni všechno ochutnali. Na náměstí mají každý večer atrakci jako bungee jumping. My neskáčeme! Na pláži v Lozentzi je krásný písek. TŘETÍ DEN- DUINY Jedeme na pláž Duiny,která je mezi Sozopolem a Lozentzem.. Je tu krásný jemný písek a strašně velké vlny. Na zpáteční cestě se zastavujeme na zmrzlině v Kitenu. Zmrzlina se v Bulharsku neprodává na kopečky, ale váží se a podle toho, kolik váží, taky stojí peněz. Jeden plný kornout tu vyjde asi na třicet korun, ale stojí za to. Není to vůbec jen nějaká uměla barvená hmota jako v Česku. Nejlepší je Tiramissu- na spodu kornoutu byly tak dvě lžičky kávy. Mňam! (V Bulharsku mají leva a stotinky. Jedna leva je asi 15 korun a kornout zmrzliny stál asi 2 leva) ČTVRTÝ DEN- ROPOTAMO A SINEMORETZ

5 Jedeme do přírodní rezervace Ropotamo, která se náchází jižně od Sozopolu, cestou do Primorska. Ropotámo je řeka, která vtéká do moře. Jedeme loďkou a cestou vidíme volavky, skálu lví hlavu a veselou skálu. Z té skočili podle pověsti dva milenci, kteří se měli rozloučit. No, já bych se asi radši rozloučila... Teď jedeme na pláž Sinemorec, která je blízko Turecka. Moře je tu krásně čisté a okolo něj jsou skály. Jsou obrovské le je to tu nádherné. Z pláže můžeme jít z jedné strany do moře a z druhé strany do řeky.

6 Večer se jdeme podívat do Sozopolu. Sozopol je staré rybářské městečko- nejstarší na bulharském pobřeží. Jsou tu lodě a hodně stánků. Vjedné lodi je dokonce Restaurace.V Sozopolu jsou staré dřevěné domky, v přízemí jsou úzké a v poschodí široké. PÁTÝ DEN- KITEN Ráno jsme jeli na pláž do vedlejšího Kitenu. Zaparkovali jsme v městečku a na pláž jdeme pěšky. Je šílené vedro. V Kitenu je krásná pláž i moře a hodně lidí. Odpoledne se zvedl vítr ( později jsme se dozvěděli, že po celém pobřeaží proletěl uragán Bura a obrátil vodu, tak, že byla ledová). Vrátil jsme se do Lozentze na oběd.

7 V podvečer jsme se šli projít po Lozentzi. Všude v Bulharsku se staví hotely a apartmány, takže je to tady jedno velké staveniště. Jsou tu obrovské rozdíly- nad mořem stojí milionářské domy a luxusní hotely a někde zase chatrče. ŠESTÝ DEN- STĚHOVÁNÍ Končíme ubytování v Lozenetzi, ale domů ještě nechceme. Jedeme přes Varnu- kromě krásných hotelů je tady v kopci romská čtvť plná chatrčí. Bydlí tady i v domcích ze zbytků aut, plechů a odpadu. Dojeli jsme až na konec Bulharska, k rumunským hranicím, a pořád nemůžeme najít ubytování, které by se nám líbilo. Chtěli jsme do super hotelu s bazénem v Krapetsi nad mořem, ale měli obsazeno a taky byl ten hotel moc drahý. Jsme naštvaní a jedeme dál. Tady jsme chtěli bydlet A tady bydlíme

8 Jednu noc přespáváme proto v Krapetsi, ve Vile Borko. Pokoje vypadají jako na staré horské chatě, ale mají bazén a hezké posezení na zahradě. Jdeme ještě k večeru k moři na pláž v Krapetsi. Voda je ledová, jsou tu velké vlny, ale není tady vůbec nikdo, kromě racků. SEDMÝ DEN- NOVÉ UBYTOVÁNÍ Zase hledáme ubytování... a jezdíme sem a tam po pobřeží. Cestou kolem pobřeží v oblasti vesnice Rusalka vypadala krajina strašidelně- těží se tu ropa a proto byli všudé vrtné věže, cisterny a stroje. A jinde se zase všude pasou krávy, ovce, osli a koně. Odpoledne už máme přesunů autem plné zuby a tak nakonec hledáme ubytování ve vnitrozemí. A našli jsme- v Shable! Místní nám sice nabízeli ubytování v bungalovech přímo u moře, ale my jsme se rozhodli, že zůstaneme vpřímo ve vesnici, která byla 5km od moře (a asi 10 km od pláže v Krapetsi, kde se nám líbilo a kde jsme spali minulou noc). Paní domácí je původem Polka, takže jí docela rozumíme.

9 Spolubydlící =) OSMÝ DEN- DELFÍNI Dnes jedeme hned ráno do Varny do delfinária. Město Varna je ucpané auty a tak dlouho jezdíme kole dokola, až najdeme místo na parkování u parku. Asi jsme zabloudili. Jdeme po pláži a asi se rozpustíme horkem. Na pláži je hodně lidí a čvachtají se v zelené vodě plné řas. A taky v hnusně zeleném bazéně. Táta se znovu ptá na cestu a pán mu ručně vysvětluje, že musíme po schodech nahoru. Jenže to nejsou žádné schody, ale kanalizační trubky, které tvoří vysoké a prudké schodiště...mamka málem zkolabovala strachy, že propadneme mezi trubkama... Ale delfinárium jsme našli. Doběhli jsme už po začátku představení. Moc se nám představení líbí. Delfíni hází balonky na diváky a proskakují kruhy.

10 DEVÁTÝ DEN- LOUČENÍ S MOŘEM Máme poslední den u moře. Zítra pojedeme domů. Vedle Albeny v místě Zlatých písků je turistické městečko Kraněvo. Pláž je pěkná, i když je tu hodně lidí. Jsou ale obří vlny. Šplouchají tak vysoko, že polovina stojanů na slunečníky jsou ve vodě. Po dvou hodinách plávčíci pískají a vyhánějí lidi z vody- koupání je nebezpečné. Lidi ale stejně neposlouchají, pro jednu holku musel plavčík do vln. Plavat nemůžeme, ale alespoň blbneme ve vlnách. Voda má obrovskou sílu a háže nás do moře. Odpoledne se jdeme projít po městečku,protože si chci něco koupit na památku. Táta si ve stánku s rybami kupuje smaženého kraba a vařenou langustu. Po všech městech i cestách pobíhají v Bulharsku divocí psi. Někdy vypadají jako vlci. Ve větších městech je prý chytají a dávají jim značku na ucho. DESÁTÝ A JEDENÁCTÝ DEN- ODJEZD Jedeme jinou cestou-přes Rumunsko a potom přes Maďarsko a Slovensko. V Rumunsku se zastavujeme v Mangalii Venus, kde byla kdysi máma s babičkou poprvé u moře. Ale tenkrát tam nebylo tolik lidí ani hotelů. U silnice stojí lidi a cinkají klíčkama- nabízejí ubytování turistům.

11 Kolem hlavního města Rumunska Bukurešti se motáme několik hodin- Bukurešť se spravuje a všude jsou náklaďáky, objíždíme město hodinu, ale dá se prý jet taky i šest hodin. Je to blázinec. Jedeme přes Karpaty. JEDENÁCTÝ DEN V noci jsme si zdřímli v autě. Odpoledne přijíždíme domů.

12 POLSKO 2009 Dzień dobry! Většina lidí jezdí na prázdniny na jih. My jsme se tentokrát vydali na sever. Ne na sever Chorvatska, jak si možná mnozí mysleli, ale na sever Evropy- do Polska. A ne na nákupy, ale k moři. ZÁKLADNÍ INFORMACE O POLSKU Oficiální název : Polská republika Hlavní město: Warszawa Rozloha: km2 Počet obyvatel: Oficiální jazyk: Polština Státní zřízení: republika Hlavní náboženství: římskokatolické - 95%, Pravoslavní - 1,4%, řečtí katolíci - 0,3% Měna: Zloty (PLN)

13 PRVNÍ DEN- Cesta V 10:00 jsme vyjeli z Prostějova. Okolo 12:00 jsme se zastavili u Tesca v Českém Těšíně, protože jsme chtěli vyměnit české pěníze za zloté (Zloty jsou Polská měna) a chtěli jsme se mrknout, jestli v Tescu nemají stínítka do auta. Bylo totiž strašně horko a mi jsme se v autě pekli jak rohlíky v pekárně. Asi po třičtvrtě hodiny hledání jsme stínitka samozřejmě...nenašli, takže jsme se na to vykašlali a dali si do oken ručníky připravené na pláž. Jedeme, jedeme, jedeme a pořád je horko. Polsko je samá rovina jenom, polo, louky, lesy a tak není na co koukat. V 19:00 jsme začali hledat kemp. Dojeli jsme podle GPS na místo a začali jsme se ptát lidí, kde ten kemp je. Jeden ukazuje tam, druhý tam...několikrát jsme projeli městem Toruń, kde měl kemp být, ale navigace nás pořád vracela zpátky. Potom jsme se zeptali nějaké paní, která šla zrovna kolem a ta nám řekla, že tam žádný kemp vůbec NENÍ! Bloudili jsme a hledali cokoliv na přespání. V 0:00 jsme to vzdali, zaparkovali jsme auto na parkoviště a přespali jsme v autě. DRUHÝ DEN- Hrad Marlbork, hledání ubytování

14 Ráno jsme se vzbudili a jeli jsme se podívat na gotický hrad Malbork. Tento cihlový hrad je bývalým sídlem velmistra křižáckého řádu a je zapsán do Seznamu světového dědictví UNESCO za svou velikost. Hrad Malbork je opravdu obrovský a rozkládá se na břehu řeky Nogat. (poznámka: když jsme přecházeli most přes řeku Nogat, myslela jsem, že se zblázním, protože se nám zdálo, jako by se s námi most kýval do strany, no blé) Bohužel jsme hrad viděli jen zvenku. Prohlídka nebyla drahá, ale trvala 3hodiny a byla jen s průvodcem, který mluvil Polsky (což nám bylo na houby), překlady neměly. Škoda, že jsme sem nepřijeli v pondělí. V pondělí mají průvodci volno a za snížené vstupné si můžete některé místnosti hradu prohlédnout sami. Večerní prohlídky jsou pak s představením v historických kostýmech. Ve tři hodiny jsme konečně přijeli do Leby, do města kam jsme měli namířeno. Hledáme ubytování, ale je tu strašně moc lidí. Všechny apartmány a hotely jsou plné. A tak jedeme do Źarnowska, to je vesnice asi 7 kilometrů od Leby. Konečně jsme našli ubytování. V podvečer jsme se šli podívat do Leby. je tu spousta atrakcí- jízda po moři v pirátské lodi, jízda po moři na motorovém člunu, tančící a zpívající Indiáni, lunaparky a klaun, který dělá z tenkých dlouhých balónků (žížal) různá zvířátka... no a jiné věci.

15 Šli jsme do Parku Zabawy (něco jako u nás lunapark), kde je spoustu super her. Když jsme na poště poslali všem pohledy, šli jsme na pláž. Baltské moře je docela dost studené. Poláci jsou na to ale dost zvyklí a když je 23 c je to pro ně šílené vedro. Skoro všichni Poláci si na pláž nosí zástěnu proti větru. Zástěna je udělaná z dřevěných tyček a kusů barevné látky s různými vzory. Poláci si z nich dělají ohrádku za kterou se opalují a povalují. Pokud je zástěn několik u sebe, je pláž nádherně barevná. na moři tu jezdí ta pirátská loď, co jsme ji viděli vyplouvat ve městě. V moři se nedá moc plavat, protože jsou tu vlny. Taky se nesmí plavat dál než 50m od břehu, protože tam jsou víry ve kterých by se člověk utopil. +zajímavost: Cukrová vata v Polsku je úplně obrovská, ale no..trochu hodně lepivá Třetí den- Wydmy ruchowe- Písečně duny Třetí den jsme se vydali na písečné duny, které se nachází ve Slovinském národním parku nedaleko Leby. Když lidem řeknete, že je v Polsku poušť, budou si možná myslet, že jste se zbláznili, ale Wydmy ruchove jsou opravdu kousek pouště u moře. Na duny se jde z města Rabka, kam se dostanete autem, turistickým vláčkem, který jezdí v lebie nebo mikrobusy, které vás dovezou na vybraná místa. Z Rabky můžete na duny jít pěšky, vláčkem nebo jet na kole, které tam půjčují (kolo stojí 10PLN na hodinu, 40PLN na celý den a 200PLN na týden)

16 Pokud se rozhodnete pro vláček, je lepší jít k dunám pěšky a jet pak vláčkem zpáteční cestu (jedna cesta stojí 15 PLN na osobu). My jsme dojeli do Rabky autem a k dunám jsme jeli vláčkem. Když jsme k dunám dojeli, šlapali jsme do menšího kopce jemného bílého písku. Je tu několik dun. Po jednom jsme několikrát po sobě vylezli a dolů jsme váleli sudy nebo jsme rychle seběhli. Z jedné strany dun je Lebské jezero a z druhé moře. U moře je pěkná pláž, kde jsme se koupali a skákali do vln.děláme s pískem blbiny, stavíme si studnu a hledáme kamínky.

17 Když nás to u moře přestalo bavit a začala nám být zima, vydali jsme se zpátky na parkoviště k autu. Tentokrát jsme šli pěšky. Potkávali jsme hlavně Poláky, kteří si šli třeba na duny hrát s balonem nebo malé děti s kyblíčkem a lopatkou- šly prostě na písek. V půlce cesty je muzeum Wyrzutnia Rakiet německé raketové základny z roku Asi za hodinu jsme konečně došli k parkovišti. Čtvrtý den- Poloostrov Hel a maják Stilo Jedeme na poloostrov Hel, je to na východ o Zarnowska asi 120km. Poloostrov Hel je nudle zeměz jedné strany je otevřený na moře a z druhé do zátoky. Je to tu pěkné, ale dost turistické. Je tu krásná písečná pláž, ale bohužel trochu špinavé moře, protože je tu strašně moc lidí.kousek od pláže je fokarium. Fokarium je záchraná stanice tuleňů, kde tuleně připravují na převoz zpátky do moře (Foka je polsky tuleň).

18 Šli jsme se podívat na stánky, na lodě a potom na pláž. Moře je docela dost studené a tak jsme se asi po hodině sbalili a šli jsme zpátky k autu. Chvilku jsme jeli autem a potom jsme zastavili u lesa. V lese u Jastarnie je Muzeum obrany pobřeží v Helu. Muzeum je vlastně původní pevnost a seznamuje návštěvníky s vojenskou historií Helu a historií polského vojenského námořnictva. Vstupné stálo 6PLN pro dospělého a 4PLNl pro dítě. I kdyby to bylo dražší, tak to stálo za to! Muzeum je udělané ve starém bunkru, kde kdysi bývalo obrovské dělo. Je tu spoustu věcí, které se dochovali z válek. Je tu například několik pokojů, ve kterých vojáci žili. V pokojích jsou většinou jen postele a v pokoji velitele je trezor. Potom tady jsou místnosti, které sloužili jako nemocnice. Nemocnice vypadá až hrůzostrašně, protože staré věci skvěle vystihují atmosféru té doby. Když jsme prošli všechny místnosti, šli jsme se podívat na místo, kde se kdysi otáčelo to obrovské

19 dělo. Potom jsme se vrátili zpátky dovnitř a šli se podívat do ostatních místnosti. V některých místnostech vysílali staré polské filmy z války, v některých měli vystavené další exponáty a v jedné místnosti byla udělaná partyzánská zemljanka. Autem jsme jeli až na místo, kousek od Lebi, kde stojí maják Stilo.Pod kopcem, na kterém maják stojí je hospoda. Dali jsme si tam zapiekanku. Zapiekanka je rohlík, ve kterém je zapečný sýr, houby nějaká zelenina a celé je to polité kečupem. Pátý den- Leba, moře, lebské jezero a loučení s Polskem Náš poslední den v Polsku byl moc pěkný. Vstali jsme a naposledy jedeme do Leby. Díváme se na suvenýry a hrajeme hry v parku zabawy Potom jsme šli na pláž. Je tu šíííííííleně moc lidí. Jak už jsem říkala, Poláci nosí na pláž barevné zástěny a tak to tam bylo strašně barevné. Taťka tam ale i přesto chtěl jít. Moře mi připadá docela teplé. Pláž je tady rozdělená na dvě části- jednu pláž hlídá plavčík a druhou ne. My jsme na té, kterou nehlídá.

20 Na pláži jsme nebyli moc dlouho. Taťka šel zpátky z pláže přes moře a já s mamkou a bráchou jsme šli přes pláž, protože bráchovi byla zima. Vylezli jsme po schůdkách, po kterých jsme na pláž vcházeli a čekali jsme na taťku. Toho jsme ale nikde neviděli. Po 15 minutách jsme šli směrem k autu a doufali, že taťku někde potkáme. Po chvilce jsme ho uviděli. Šel totiž úplně jiným východem z pláže než my. Mamka šla k autu a my s taťkou jsme šli nakupovat suvenýry. Ptokm jsme jeli zpátky do Zarnowska. Asi kilometr od Zarnowska je Lebské jezero. Tak jsme se tam šli podívat. Když jsme se vrátili do Zarnowska, umínili jsme si s bráchou, že chceme ještě nějaký suvenýr, takže jsem zase nasedli do auta a jeli do Leby. Noční Leba je moc hezká. je tu sice hodně lidí, ale to nevadí. Nejhezčí jsou světýlka na turistickém vláčku, který jezdí městem a taky všechna ta světla ve výlohách a v Parku Zabawy. Nejdřív jsme šli na pláž nabrat písek. Chtěli jsme si ho totiž přivézt domů. cestou jsme si prohlíželi suvenýry, ale nemohli jsme se rozhodnout. Na moři byla zase ta pirátská loď, jenže teď ve tmě nádherně svítila: Chodili jsme po městě do 22 hodin. Potom jsme si koupili takový skákající míček, který je připevněný na gumě a látkovým náramkem se přidělá na zápěstí (tyhle míčky mají v Polsku skoro všichni). Potom už jsme jeli konečně do Zarnowska.

21 Šestý den- Berlín a zpátky domů V 6:00 jsme ráno nastoupili do auta. Bylo docela chladno. Cesta do Polska byla poměrně dlouhá, takže jsme se rozhodli, že to bude nazpátek rychlejší projet přes Německo. Přejeli jsme hranice s Německem. brácha je zklamaný, že nemůže ukazovat pas. Po nějaké době jsme zastavili u takového odpočívadla. je tu super-moderní WC. U umyvadla jsou tři čudlíky. když zmáčknete první, vyteče trocha mýdla, když zmáčknete druhý, začne téct voda a když zmáčknete třetí, začne foukat teplý vzduch na osušení rukou. Po poledni jsme dojeli do Berlína, hlavního města Německa. Šli jsme se podívat na berlínskou zeď, která kdysi rozdělovala komunistický Berlín na východní a západní. Pří revoluci v roce 1989 ji lidi zbořili a Berlín se zase spojil. Že by slunečník měsíčník... a větrník?

22 Potom jsme se šli podívat k Brandeburské bráně. Okolo ní se pohybuje spousta turistů a taky lidi, kteří jsou různě namaskovaní a vydělávají si tím, že se fotí s turisty (robot, vojáci, zlatý mnich, stříbrný bezdomovec, modrá obluda) Berlín se mi vůbec nelíbí. Jsou tu strašně moderní a výstřední stavby. A horko. Cestou zpátky jsme se podívali kolem Tropical Islandu u Berlína, což je celkem luxusní aquapark s umělým mořem... Když jsme dojeli za prahu, měli jsme obrovský hlad, takže jsme si skočili do McDonalda. Ve 2:00 jsme dojeli domů

23 SLOVENSKO 2011 Dobrý deň! Nevím proč, ale v roce 2011 se chystala většina našich známých právě na Slovensko. Tak jsem se rozhodli, že se tam podíváme taky.. ZÁKLADNÍ INFORMACE O SLOVENSKU Oficiální název : Slovenská republika Hlavní město: Bratislava Rozloha: km² Počet obyvatel: Oficiální jazyk: Slovenština Státní zřízení: republika Hlavní náboženství: Katolíci (60,3 %), Protestanti (7,9%) Měna: Euro

24 První den- Příjezd Letos jsem měli -snad poprvé ze všech dovolených- vybrané ubytování předem. Ubytovali jsme se ve čtyřhvězdičkovém penzionu Sonja ve městě Vyšné Ružbachy. Součástí ubytování je posilovna, sauna, vířivka, solná jeskyně, krytý bazén, tenisové hřiště Druhý den- Tatry Být na dovolené na Slovensku a ani jednou nevyjít na hory je divné. My jsme se vydali na Solisko. Jeli jsme lanovkou nahoru a potom pěšky asi 4km dolů.

25 Třetí den- Pltě a Aquacity Jedna z věcí, proč jsme si za místo dovolené vybrali Slovensko, byly právě pltě. Pltě jsou takové dřevěné vory. My jsme na pltě šly do Národního parku Pieniny, vyjížděli jsme po Dunajci z Červeného Kláštoru. Můžete jet cestu tam i zpátky na pltích, nebo můžete jít pěšky. My jsme z Červeného kláštora vyjeli na pltích a zpátky jsme šly lesem okolo řeky pěšky. Cena jedné cesty na voru je asi 9. Při plavbě na pltích nebyla zajímavá jen krajina okolo, ale taky vyprávění pltníka, který nás vezl. Prý, když někoho pocáká vodou z Dunajce, někdy v životě se na tohle místo vrátí. Večer jsme jeli do aquaparku- Aquacity v Popradu. Chtěli jsme sem jít už včera, ale byl tu festival fajn rádia a bylo tu prostě nacpáno. Bazény a plavání mám ráda, ale Aquacity...tak na tenhle aquapark nikdy nezapomenu! Je to tu naprosto úžasné. Bazény se dělí na- venkovní bazény, plavecký bazén, blue saphire a blue diamond. Venku najdete několim skluzavek a tobogánů, termální- sedací bazén (teplota asi 39 C), plavecký bazén se zorbingem. Blue saphire je termální vnitřní bazén, kde večer svítí voda (střídavě různými barvami) a taky tu probíhá nad bazénem laser show. Blue diamond je bazén s barem, který si můžete třeba pronajmout na oslavu nebo firemní večírek. Kromě toho tu najdete ještě fitness centrum a sauny. (více o balíččích a cenách najdete na aquacity.sk)

26 Čtvrtý den- Procházka Byli jsme z pltí a aquaparku docela unavení, takže jsme čtvrtý den jen odpočívali a šli jsme vyzkoušet všechno co nabízelo naše ubytování- chvilku jsme byli v posilovně, zahráli jsme si kuželky a zašli jsme do solné jeskyně a do sauny. Večer jsme se šli projít okolo penzionu. Pátý den- Nepodařený výlet a odjezd přes Polsko V předposlední den dovolené jsme se chtěli jet podívat na Spišský hrad a do ledové jeskyně. Po cestě začalo strašně pršet a nad hrad jsme tudíž nemohli jít. Taky jsme do toho trochu zabloudili a když jsme konečně našli ledové jeskyně, zjistili jsme, že mají- i přesto co píší v průvodcích-v pondělí ZAVŘENO. Slovenský ráj

27 Rozhodli jsme se, že cestou zpátky se stavíme v Polsku. Nejdřív jsme chtěli jít do Solných dolů Wieliczka. Prohlídky jsou ale jen v Polštině a je tu strašně moc lidí. Potom jsme se vydali do muzea koncentračního táboru Oswiecim... Muzeum je docela strašlivé tím, že většina věcí tu zůstala, nebo je naaranžována tak, jak tu byla v době masových vražd, které tu probíhaly. Můžete si tu prohlédnout spousty fotek, pokoje, kde židé bydleli a nebo vlasy a oblečení, které tu zbyly...

28 Nakonec jsme ještě zašli u hranic do polského TESCA koupit sešity do školy. Je tu tisíckrát větší výběr než v Česku, ceny jsou podobné, někdy i nižší. Večer jsme dojeli domů.

29 KRKONOŠE/Český ráj 2010 BABYLON LIBEREC Cestou do Harrachova nás stihl déšť a bouřka. Bohužel ani když jsme dojeli na chatu pršet nepřestalo. A další den taky ne. Další dny byla taky spousta přeháněk, ale nebylo to zas tak strašné jako v jiných městech, kde v té době propukly povodně. Protože ven se moc nedalo chodit, vyjeli jsme do Liberce do Babylonu. Centrum Babylon Liberec takový..zábavní park, kde najdete: aquapark, welness, hotel, iqpark, labyrint, lunapark, bownling... Protože obejít všechny atrakce v Babylonu je nejen drahé, ale i časově náročné, vybrali jsme si jen lunapark a lasershot. HRADY HRAD VAJDŠTEJN Hrad Valdštejn byl založen okolo roku Nachází se v Turnově. HRAD KOST

30 Hrad Kost se nachází v obci Libošovice, okres Jičín. Byl postaven okolo roku Kromě toho, že si můžete prohlédnout celý vnitřek hradu, můžete se taky podívat do středověkké mučírny. ZŘÍCENINA FRÝDŠTEJN MUMLAVSKÝ VODOPÁD Vydali jsme se na stezku Krakonošova snídaně. Stezka je dlouhá 7,5 km, vede lesem okolo řeky Mumlavy. Asi v polovině cesty si můžete prohlédnou krásné Mumlavské vodopády.

31 BOBOVÁ DRÁHA Když jeden den nepršelo, vydali jsme se do města. Ani jsme nevědli, že kousek od chaty máme bobovou dráhu. Samozřejmě jsme tam museli zajít. Dráha je dlouhá 1400m, rychlost jízdy si vybíráte sami pomocí páčky-brzdy na vašem bobu. Děti do osmi let musí jezdit s dospělým. U bobové dráhy se nachází taky lanové centrum BABIČČINO ÚDOLÍ Na zpáteční cestě jsme zastavili v Babiččině údolí. Můžete si tu prohlédnout domek na Starém bělidle, zámek Ratibořice, Viktorčin splav a nebo pomník babičky s vnoučaty. Zámek Ratibořice Pomník Viktorčin splav

NABÍDKA VÝLETŮ 2017 PRIMORSKO. Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny.

NABÍDKA VÝLETŮ 2017 PRIMORSKO. Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny. NABÍDKA VÝLETŮ 2017 PRIMORSKO Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv Aquapark v Primorsku AQUAPLANET pro všechny věkové kategorie a každý si zde najde to své. Čeká Vás den plný zábavy, příjemných zážitků, skluzavky,

Více

Slunečné pobřeží. Nesebr

Slunečné pobřeží. Nesebr Bulharsko Mnoho lidí kdysi v Bulharsku bylo, jako v jedné z mála zemí, kam se vůbec dalo cestovat. Co se tak vrátit na známá místa, podívat se, jestli je ještě najdeme a poznáme? Zjistit, co se změnilo?

Více

BULHARSKO FAKULTATIVNÍ NABÍDKA. www.mtmtour.cz

BULHARSKO FAKULTATIVNÍ NABÍDKA. www.mtmtour.cz krásné pláže s jemným pískem dovolená za příznivé ceny levné a dobré jídlo, rybí speciality leckde se domluvíte česky sleva až 20 % při koupi do 9. 1. senioři sleva až 1 500 Kč Balchik BULHARSKO může být

Více

NABÍDKA VÝLETŮ 2019 DJUNI. Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny.

NABÍDKA VÝLETŮ 2019 DJUNI. Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny. NABÍDKA VÝLETŮ 2019 DJUNI Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv Aquapark v Primorsku AQUAPLANET pro všechny věkové kategorie a každý si zde najde to své. Čeká Vás den plný zábavy, příjemných zážitků, skluzavky,

Více

IRSKO BRAY 2017 RICHARD ZEZULA

IRSKO BRAY 2017 RICHARD ZEZULA IRSKO BRAY 2017 RICHARD ZEZULA V období letních prázdnin jsem navštívil Irsko za účelem výuky angličtiny. Irsko je ostrov s krásnou přírodou, s nepředvídatelným počasím a známým pivem značky Guiness. Po

Více

Comenius meeting Dánsko Svendborg. Finsko Itálie Island Dánsko Česká republika

Comenius meeting Dánsko Svendborg. Finsko Itálie Island Dánsko Česká republika Comenius meeting Dánsko Svendborg Finsko Itálie Island Dánsko Česká republika Sobota 5. září 2009 Kodaň Svendborg Neděle 6. září 2009 Ostrov Strynø Pondělí 7. září 2009 Ostrov Strynø Svendborg Úterý

Více

NABÍDKA VÝLETŮ 2019 KITEN. Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny.

NABÍDKA VÝLETŮ 2019 KITEN. Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny. NABÍDKA VÝLETŮ 2019 KITEN Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv Aquapark v Primorsku AQUAPLANET pro všechny věkové kategorie a každý si zde najde to své. Čeká Vás den plný zábavy, příjemných zážitků, skluzavky,

Více

Rakousko. David Oliva

Rakousko. David Oliva Rakousko David Oliva Tento rok jsem byl s rodiči na dovolené v Rakousku v malém městě Haus im Ennstal a rád bych vás seznámil se zážitky, které jsem tam prožil. Hned, jak jsme přijeli do Hausu, viděli

Více

NABÍDKA VÝLETŮ 2019 SOZOPOL. Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny.

NABÍDKA VÝLETŮ 2019 SOZOPOL. Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny. NABÍDKA VÝLETŮ 2019 SOZOPOL Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv Aquapark v Primorsku AQUAPLANET pro všechny věkové kategorie a každý si zde najde to své. Čeká Vás den plný zábavy, příjemných zážitků, skluzavky,

Více

ČERVEN Pátek Pro mě jsou letní prázdniny v podstatě tři měsíce výčitek svědomí.

ČERVEN Pátek Pro mě jsou letní prázdniny v podstatě tři měsíce výčitek svědomí. ČERVEN Pátek Pro mě jsou letní prázdniny v podstatě tři měsíce výčitek svědomí. Jenom proto, že je hezky, každý čeká, že budete venku a skotačitˮ nebo tak něco. A když venku netrávíte každou vteřinu, hned

Více

Chorvatsko Tereza Červencová

Chorvatsko Tereza Červencová Tento rok týden před prázdninami jsme společně se sestrou a mamkou vyrazily do Chorvatska přesněji do města Crikvenica. Den před odjezdem jsme jeli na Moravu, kde jsme přespali, abychom se mohli déle vyspat

Více

NABÍDKA VÝLETŮ 2017 DJUNI. Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny.

NABÍDKA VÝLETŮ 2017 DJUNI. Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny. NABÍDKA VÝLETŮ 2017 DJUNI Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv Aquapark v Primorsku AQUAPLANET pro všechny věkové kategorie a každý si zde najde to své. Čeká Vás den plný zábavy, příjemných zážitků, skluzavky,

Více

I. FOTOAPARÁT, PSÍ JÍDLO, NAKLADAČ, KAMION, PRAČKA

I. FOTOAPARÁT, PSÍ JÍDLO, NAKLADAČ, KAMION, PRAČKA V pátek 3. 12. 2010 chodili u nás na škole čerti. Čerti se první hodinu učili a druhou se začali chystat. Nejdřív šli do třetí a čtvrté třídy. Chlapci i děvčata řekli pěkné básničky, ale někteří se opravdu

Více

MAĎARSKO 2013. BALATON _ Zamárdi _ Tihany _ Siófok

MAĎARSKO 2013. BALATON _ Zamárdi _ Tihany _ Siófok MAĎARSKO 2013 BALATON _ Zamárdi _ Tihany _ Siófok Zamárdi HOTEL WELLAMARIN**** Nově postavený hotel se nachází přímo na jižním břehu jezera Balaton v malebném prostředí, s krásným výhledem na severní břeh

Více

NABÍDKA VÝLETŮ 2016 PRIMORSKO. Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny.

NABÍDKA VÝLETŮ 2016 PRIMORSKO. Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny. NABÍDKA VÝLETŮ 2016 PRIMORSKO Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv Aquapark v Primorsku AQUAPLANET pro všechny věkové kategorie a každý si zde najde to své. Čeká Vás den plný zábavy, příjemných zážitků, skluzavky,

Více

Šumava 2018 Matěj Cocher

Šumava 2018 Matěj Cocher Šumava 2018 Matěj Cocher Cesta na Šumavu Na Šumavu jsme z Nedomic vyrazili po nedělním dopoledni, po cestě jsme se stavili u Mac Donalds a na pár benzínových stanicích. Cesta na mapách cca trvá 3 hod.,

Více

NABÍDKA VÝLETŮ 2016 KITEN. Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny.

NABÍDKA VÝLETŮ 2016 KITEN. Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny. NABÍDKA VÝLETŮ 2016 KITEN Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv Aquapark v Primorsku AQUAPLANET pro všechny věkové kategorie a každý si zde najde to své. Čeká Vás den plný zábavy, příjemných zážitků, skluzavky,

Více

NABÍDKA VÝLETŮ 2019 OBZOR. Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny.

NABÍDKA VÝLETŮ 2019 OBZOR. Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny. NABÍDKA VÝLETŮ 2019 OBZOR Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv Výlet autobusem do Varny Chcete navštívit DELFINÁRIUM? Sraz: Odjezd: Příjezd do Varny: Program zahrnuje: Odjezd z Varny: Předpokládaný návrat:

Více

Letní lezení ve Francii

Letní lezení ve Francii Letní lezení ve Francii Někomu se možná může zdát, že jet lézt do Francie v létě je trochu šílené. Neříkám, že ne,ale určitě se tu dají najít krásné oblasti, kde si můžete pohodově zalézt, vykoupat se,

Více

Bleskový výsadek MOA v Anglii. (aneb Londýn-Cambridge-Canterbury)

Bleskový výsadek MOA v Anglii. (aneb Londýn-Cambridge-Canterbury) Bleskový výsadek MOA v Anglii (aneb Londýn-Cambridge-Canterbury) Rakovník jsme opouštěli ve středu 12. 9. kolem třetí hodiny odpolední. Přijel pro nás zájezdový autobus, kterým jsme po chvíli dorazili

Více

Jak nás Anetka vzala na Malši

Jak nás Anetka vzala na Malši Jak nás Anetka vzala na Malši 25.7. - 2.8. 2015 V sobotu ráno jsme se všichni nasnídali, oblékli, maminka s tatínkem vše dobalili a nastal čas vše naložit do auta a že toho bylo na týden pod stanem v divočině

Více

CO NÁM PÍŠÍ NAŠE AU PAIR KONKRÉTNĚ?

CO NÁM PÍŠÍ NAŠE AU PAIR KONKRÉTNĚ? CO NÁM PÍŠÍ NAŠE AU PAIR KONKRÉTNĚ? Jana Milá Agenturo Jano! Posílám Ti vánoční pozdrav s přáním krásného a klidného prožití vánočních svátků z kraje nádherných jezer, honosných zámků, cihlových

Více

Červen. 1.6. jeli žáci VI., VII. a VIII. A na výlet do Tábora, kde navštívili Husitské muzeum a Muzeum čokolády a marcipánu.

Červen. 1.6. jeli žáci VI., VII. a VIII. A na výlet do Tábora, kde navštívili Husitské muzeum a Muzeum čokolády a marcipánu. Červen 1.6. jeli žáci VI., VII. a VIII. A na výlet do Tábora, kde navštívili Husitské muzeum a Muzeum čokolády a marcipánu. V pondělí na Den dětí jsme byli na školním výletě. Byla tam naše třída, třída

Více

Program pro skupiny: Cena: Kč 1.150, -/os.ubytování v hotelu (Kč 990,-/os. ubytování nad vinnými sklepy)

Program pro skupiny: Cena: Kč 1.150, -/os.ubytování v hotelu (Kč 990,-/os. ubytování nad vinnými sklepy) Krajinou Lichtenštejnů Přijeďte se přesvědčit o jedinečnosti Lednicko-valtického areálu. Tento unikátní park o rozloze okolo 280 km2 tvořil mocný rod Lichtenštejnů po dobu tří staletí a od roku 1996 je

Více

Občasník žáků Speciální základní školy Litomyšl

Občasník žáků Speciální základní školy Litomyšl PECKA Občasník žáků Speciální základní školy Litomyšl Květen 2018, ročník 9, číslo 3 Na tvorbě časopisu se podíleli: žáci II. stupně a jejich učitelé. Redakčně upravil Pavel P. 1 Líbil se mi Karlův most.

Více

Dovolená v oblasti Nei Pori (Platamonas) s I.S.C.Sports a cestovní kanceláří Pradok

Dovolená v oblasti Nei Pori (Platamonas) s I.S.C.Sports a cestovní kanceláří Pradok GREECE TOUR 2012 Dovolená v oblasti Nei Pori (Platamonas) s I.S.C.Sports a cestovní kanceláří Pradok Po úspěších v minulých letech pokračujeme v pořádání oblíbené dovolené spojené se sportovním vyžitím.

Více

CESTA Z ATLANTY (stát Georgia) DO FORT MORGAN (stát Colorado) sobota 6. září 2008

CESTA Z ATLANTY (stát Georgia) DO FORT MORGAN (stát Colorado) sobota 6. září 2008 CESTA Z ATLANTY (stát Georgia) DO FORT MORGAN (stát Colorado) sobota 6. září 2008 V sobotu ráno jsme se rozloučili s našimi kamarády v Atlantě (za rok se snad sejdeme v Lupenici) a vyrazili na dlouhou

Více

Hotel Montreal**+ Novinka! ŘECKO Zakynthos / Alykes

Hotel Montreal**+ Novinka!  ŘECKO Zakynthos / Alykes Hotel Montreal**+ Novinka! ŘECKO Zakynthos / Alykes / / / 2 Poloha: jednoduchý rodinný hotel se nachází v blízkosti klidného letoviska Alykes přímo u pláže, v okolí hotelu je dostatek ochodů a taveren,

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK. Jaro 2016

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK. Jaro 2016 ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK 30. O4. 2016 1 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK Jaro 2016 Jen co děti zakončily jarní prázdniny karnevalem, čekalo je

Více

POZNÁVACÍ ZÁJEZD DO NĚMECKA S VÝUKOU (DRÁŽĎANY, BERLÍN A POSTUPIM) 27.10. 31.10.2015

POZNÁVACÍ ZÁJEZD DO NĚMECKA S VÝUKOU (DRÁŽĎANY, BERLÍN A POSTUPIM) 27.10. 31.10.2015 POZNÁVACÍ ZÁJEZD DO NĚMECKA S VÝUKOU (DRÁŽĎANY, BERLÍN A POSTUPIM) 27.10. 31.10.2015 1. den (27.10.2015) Během cesty do Berlína jsme navštívili Drážďany. Nejdříve jsme si prohlédli namalované panorama

Více

Dvouvila s privátním bazénem až pro 8 osob Ko Lanta (TH12)

Dvouvila s privátním bazénem až pro 8 osob Ko Lanta (TH12) Dvouvila s privátním bazénem až pro 8 osob Ko Lanta (TH12) cena již od 11.060 Kč / os. / 7 nocí Cena zahrnuje: plné využití vily úklid pojištění CK proti úpadku Nabízíme Vám pronájem luxusní vily s privátním

Více

Kontakt: Kateřina Štěchová, tel.: 97 22 43 053, 602 397 359, email: stechova@cdtravel.cz. za poplatek, ale též je možné použít vlastní slunečníky.

Kontakt: Kateřina Štěchová, tel.: 97 22 43 053, 602 397 359, email: stechova@cdtravel.cz. za poplatek, ale též je možné použít vlastní slunečníky. Olimp*** Novinka! Kontakt: Kateřina Štěchová, tel.: 97 22 43 053, 602 397 359, email: stechova@cdtravel.cz BULHARSKO / Pomorie www.cdtravel.cz Bulharsko Poloha: nový pětipatrový hotel se nachází ve staré

Více

Hotel Montreal**+ Novinka! www.cdtravel.cz Řecko Zakynthos. ŘECKO Zakynthos / Alykes

Hotel Montreal**+ Novinka! www.cdtravel.cz Řecko Zakynthos. ŘECKO Zakynthos / Alykes Hotel Montreal**+ Novinka! Kontakt: Daniela Švábová, tel. 737 275 107, email: daniela.svabova@osz.org ŘECKO Zakynthos / Alykes www.cdtravel.cz Řecko Zakynthos / / / Poloha: jednoduchý rodinný hotel se

Více

CHORVATSKO. CRIKVENICA, KAČJAK, DRAMALJ - vila Dragan odjezdy z Prahy a Brna 20%

CHORVATSKO. CRIKVENICA, KAČJAK, DRAMALJ - vila Dragan odjezdy z Prahy a Brna 20% CRIKVENICA, KAČJAK, DRAMALJ - vila Dragan odjezdy z Prahy a Brna Nečekejte na LAST MINUTE! Do 19.12.2014 slevy za včasný nákup - Využijte speciálních nabídek a slev!!! 20% ze zaplacené částky ( základní

Více

Černá Hora - Buljarica

Černá Hora - Buljarica Černá Hora - Buljarica PENZION PREMIER VILY ARMENKO LUX VILA GALIJA s ALL INCLUSIVE od 15.790 Kč/os. HOTEL SAVOJO CLUB POLOHA: oblíbený rodinný hotel se nachází přímo na krásné, více než dvoukilometrové

Více

Tipy na výlety Mittersill, Fusch

Tipy na výlety Mittersill, Fusch Tipy na výlety Mittersill, Fusch Přírodní koupaliště v Hollersbachu www.hollersbach.at otevírací doba: dle počasí vstupné: 3,70 atrakce: přírodní koupaliště, dětské hřiště s pirátskou lodí, plážový volejbal,

Více

Relacje czeskich uczniów z pobytu w Łukowicy 28.10.2011. Zmieniony 14.11.2011.

Relacje czeskich uczniów z pobytu w Łukowicy 28.10.2011. Zmieniony 14.11.2011. Relacje czeskich uczniów z pobytu w Łukowicy 28.10.2011. Zmieniony 14.11.2011. Relacje czeskich uczniów z pobytu w Łukowicy Program Comenius - návštìva v Lukavici Den 1. Cesta ze Dvora Králové n.. L. do

Více

Tipy na výlety Zell am See, Kaprun a okolí

Tipy na výlety Zell am See, Kaprun a okolí Tipy na výlety Zell am See, Kaprun a okolí Přírodní koupaliště v Hollersbachu www.hollersbach.at otevírací doba: dle počasí vstupné: 3,70 atrakce: přírodní koupaliště, dětské hřiště s pirátskou lodí, plážový

Více

INTERNETOVÁ NABÍDKA LÉTO U MOŘE 2013

INTERNETOVÁ NABÍDKA LÉTO U MOŘE 2013 APHRODITE NNNN CZE TIP42934A 4/6 Poloha: vzdálenost od široké pláže cca 200 m. V okolí řada obchodů, barů, restaurací a diskoték. Vybavení: 180 pokojů na 7 patrech, výtahy k dispozici. Dále v hotelu naleznete

Více

Řecko Peloponés. Hotel Ritsa** Novinka! www.cdtravel.cz. ŘECKO Peloponés / Tolo. Kontakt: Renata Hořejší, tel. 725 422 540, email: horejsi@cdtravel.

Řecko Peloponés. Hotel Ritsa** Novinka! www.cdtravel.cz. ŘECKO Peloponés / Tolo. Kontakt: Renata Hořejší, tel. 725 422 540, email: horejsi@cdtravel. www.cdtravel.cz Řecko Peloponés Hotel Ritsa** Novinka! Kontakt: Renata Hořejší, tel. 725 422 540, email: horejsi@cdtravel.cz ŘECKO Peloponés / Tolo / / / / / Poloha: malé, romantické městečko Tolo leží

Více

Objekty pro adaptační kurzy 2018

Objekty pro adaptační kurzy 2018 Objekty pro adaptační kurzy 2018 BARTOŠOVA PEC Ondříkovice 8 463 42 Hodkovice nad Mohelkou http://www.ubytovani-cesky-raj.net/ Penzion Bartošova pec se nachází v Českém ráji, nedaleko Turnova Ubytování

Více

Jediné dovolené, o kterých vážně chci něco slyšet, jsou ty, co se NEPOVEDLY. To mi potom aspoň není líto, oč jsem přišel.

Jediné dovolené, o kterých vážně chci něco slyšet, jsou ty, co se NEPOVEDLY. To mi potom aspoň není líto, oč jsem přišel. PROSINEC Neděle Když vám někdo vypravuje o své dovolené, nejhorší je, že se musíte tvářit, jako byste měli radost S NÍM. Nikdo totiž nestojí o to, poslouchat vyprávění o zábavě, kterou sám NEZAŽIL. ZíV

Více

ZELL AM SEE KAPRUN RAKOUSKO

ZELL AM SEE KAPRUN RAKOUSKO Triatlon a cyklocamp 2011 ZELL AM SEE KAPRUN RAKOUSKO Triatlon a cyklocamp 2011 Zell am See Kaprun Rakousko I. termín: 9. 19. června/10 dní Závody během pobytu: Název závodu Vzdálenost Místo 11. 06. 2011

Více

Výtvarná soutěž ŽÍZEŇ ANEB VODA NAD ZLATO. Vím Chci vědět Dozvěděl/a jsem se VÍM CHCI VĚDĚT DOZVĚDĚL/A JSEM SE

Výtvarná soutěž ŽÍZEŇ ANEB VODA NAD ZLATO. Vím Chci vědět Dozvěděl/a jsem se VÍM CHCI VĚDĚT DOZVĚDĚL/A JSEM SE Výtvarná soutěž ŽÍZEŇ ANEB VODA NAD ZLATO Vím Chci vědět Dozvěděl/a jsem se VÍM CHCI VĚDĚT DOZVĚDĚL/A JSEM SE Kvíz k vodě 1. Kolik vody zaujímá povrch planety? a) 61% b) 81% c) 71% 2. Jaký je chemický

Více

Podívejte se na Měsíc, vypadá jako písmenko D, zavolal Lukáš.

Podívejte se na Měsíc, vypadá jako písmenko D, zavolal Lukáš. Měsíc Do kluků jídlo doslova padalo. Jednak měli hlad jako vlci, ale také se už nemohli dočkat, až začnou pozorovat. Sotva dojedli poslední sousto, poprosili tatínka, aby jim dalekohled vynesl na zahradu.

Více

Týdenní zábavná dovolená v Riccione

Týdenní zábavná dovolená v Riccione Týdenní zábavná dovolená v Riccione Termín cesty: 28.8 4.9 2015 Počet osob: nabídka od 8 osob Doprava: letecky Highlights: 7-denní pobyt ve vyhlášeném letovisku - Riccione Gay pláž Osobní gay průvodce

Více

ŠvP Rokytnice n. Jizerou 2011

ŠvP Rokytnice n. Jizerou 2011 ZŠ Rudná ŠvP Rokytnice n. Jizerou 2011 Můj milý deníčku... 8. A na horách Autoři: Žactvo Korektor: Martin Isoz 8. června 2011 1 Pondělí 6. 6. 2011 1.1 MI & VI Pondělní den byl dnem úvodním. V osm hodin

Více

Hotel Amaraigua 3* Ceník Dvoulůžkový pokoj (2 lůžka, 1 přistýlka) Dospělá osoba v jednolůžkovém 14 720 Kč. Datum 03.08.13-10.08.13

Hotel Amaraigua 3* Ceník Dvoulůžkový pokoj (2 lůžka, 1 přistýlka) Dospělá osoba v jednolůžkovém 14 720 Kč. Datum 03.08.13-10.08.13 Hotel Amaraigua 3* Typ zájezdu Stát Destinace Lokace u moře Španělsko Costa Brava Malgrat de Mar Datum 03.08.13-10.08.13 Délka Strava Odjezd z Typ ubytování Cena od 8 dní all inclusive vlastní hotel 11

Více

NABÍDKA VÝLETŮ 2017 SVATÝ KONSTANTIN

NABÍDKA VÝLETŮ 2017 SVATÝ KONSTANTIN NABÍDKA VÝLETŮ 2017 SVATÝ KONSTANTIN Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv Výlet do Nesebru Výlet autobusem do architektonické rezervace se starobylými kostely a chrámy, která je zahrnuta do seznamu UNESCO od

Více

Divadelní žabka. Za účastníky napsala paní učitelka Tománková

Divadelní žabka. Za účastníky napsala paní učitelka Tománková 4 Březen / duben 2009 Naši milí čtenáři! Po delší odmlce vás znovu všechny vítám na stránkách školního časopisu Školáček. Je vidět, že se vám časopis zalíbil, neboť si jej chodíte stále víc a víc půjčovat.

Více

Školní výlet do Norska

Školní výlet do Norska Školní výlet do Norska 16.5. 2017 Jsem nemusel jít do školy. Odlétali jsme do Norska. Na letišti v Praze si nás převzaly paní učitelky. Rozloučili jsme se s rodiči a šli se připravit na nástup do letadla.

Více

Glykorissa Beach*** Novinka! ŘECKO Samos / Pythagorion. Kontakt: Daniela Švábová, tel ,

Glykorissa Beach*** Novinka!  ŘECKO Samos / Pythagorion. Kontakt: Daniela Švábová, tel , Glykorissa Beach*** ŘECKO Samos / Pythagorion Poloha: oblíbený hotel v klidném prostředí je zasazen do svahu nad mořem asi 2 km od městečka Pythagorionu, ve kterém je krásný přístav, spousta nákupních

Více

DOVOLENÁ V ALPÁCH 2015 ZELL AM SEE KAPRUN - HOTEL LATINI 4* - SLEVOVÁ KARTA A WELLNESS ZÓNA V CENĚ

DOVOLENÁ V ALPÁCH 2015 ZELL AM SEE KAPRUN - HOTEL LATINI 4* - SLEVOVÁ KARTA A WELLNESS ZÓNA V CENĚ DOVOLENÁ V ALPÁCH 2015 ZELL AM SEE KAPRUN - HOTEL LATINI 4* - SLEVOVÁ KARTA A WELLNESS ZÓNA V CENĚ 5,6,8 - denní zájezd Dovolená v Alpách 2015 Zell am See Kaprun hotel 4* SLEVOVÁ karta Zell am See Kaprun

Více

Karta Osttirol Card. lanovky (Obertilliach, Hochpustertal, St. Jakob, Kals - Matrei, Mölltal, Lienz)

Karta Osttirol Card. lanovky (Obertilliach, Hochpustertal, St. Jakob, Kals - Matrei, Mölltal, Lienz) Karta Osttirol Card S kartou "Osttirol Card" můžete jednou zdarma navštívit 22 různých přírodních a kulturních zajímavostí, lanovek, koupališť atd. v regionu Osttirol - Východní Tyrolsko. Cena: 45,-- EUR

Více

www.cestovanisvetem.cz

www.cestovanisvetem.cz Kolymbia, hotel Marathon turistické středisko Letovisko Kolymbia (též Kolimpia) Kolymbia se nachází na východní části ostrova Rhodos. Letovisko je vybudované především pro turistickou sezónu, takže na

Více

2019 ITÁLIE REGION RIMINI 3* + HOTEL DAVID

2019 ITÁLIE REGION RIMINI 3* + HOTEL DAVID ITÁLIE REGION RIMINI 3* + HOTEL DAVID 500 M OD VLAKOVÉ ZASTÁVKY GATTEO A MARE CHARAKTERISTIKA: dobře vybavený rodinný hotel se nachází přímo na pláži. Doporučujeme především pro rodiny s dětmi. UBYTOVÁNÍ:

Více

Řecko Zakynthos. Řecko Zakynthos. Achillion hotelové apartmány*** www.cdtravel.cz. ŘECKO Zakynthos / Amoudi

Řecko Zakynthos. Řecko Zakynthos. Achillion hotelové apartmány*** www.cdtravel.cz. ŘECKO Zakynthos / Amoudi Achillion hotelové apartmány*** ŘECKO Zakynthos / Amoudi / / Poloha: apartmánový hotel Achillion se nachází v malé vesničce Amoudi cca 6 km od centra Alikanas a Alikes. Achillion leží v klidné části, v

Více

Glikorisa Beach*** www.cdtravel.cz Řecko Samos. ŘECKO Samos / Pythagorion. Kontakt: Daniela Švábová, tel. 737 275 107, email: daniela.svabova@osz.

Glikorisa Beach*** www.cdtravel.cz Řecko Samos. ŘECKO Samos / Pythagorion. Kontakt: Daniela Švábová, tel. 737 275 107, email: daniela.svabova@osz. Glikorisa Beach*** Kontakt: Daniela Švábová, tel. 737 275 107, email: daniela.svabova@osz.org ŘECKO Samos / Pythagorion www.cdtravel.cz Řecko Samos Poloha:oblíbený hotel ve velice klidném až osamoceném

Více

Sportovní soustředění. Chceme se s vámi podělit o naše zážitky ze sportovního soustředění

Sportovní soustředění. Chceme se s vámi podělit o naše zážitky ze sportovního soustředění Sportovní soustředění Chceme se s vámi podělit o naše zážitky ze sportovního soustředění První den V sobotu (5.3.) jsme se vydali do Jizerských hor. Sraz jsme měli u Penny v 8:30 kde se sešlo 35 dětí.

Více

SLOVENSKO 2006 PIENINY, SPIŠSKÁ MAGURA, LEVOČSKÉ VRCHY, SPIŠ, SLOV. RÁJ 26.9. 1.10.2006

SLOVENSKO 2006 PIENINY, SPIŠSKÁ MAGURA, LEVOČSKÉ VRCHY, SPIŠ, SLOV. RÁJ 26.9. 1.10.2006 SLOVENSKO 2006 PIENINY, SPIŠSKÁ MAGURA, LEVOČSKÉ VRCHY, SPIŠ, SLOV. RÁJ 26.9. 1.10.2006 Určeno pro pěší turistiku, cykloturistiku (silnice, trek, MTB) Ubytování: Doprava: 4 noci s polopenzí v hotelu Magura

Více

sotva jsme se stihli trochu opálit, už je tu podzim a s ním začátek školního roku.

sotva jsme se stihli trochu opálit, už je tu podzim a s ním začátek školního roku. Vážení čtenáři, žáci, rodiče, přátelé školy, sotva jsme se stihli trochu opálit, už je tu podzim a s ním začátek školního roku. Někteří z nás se ho nemohli dočkat, někteří možná doufali, že bude mít srpen

Více

NABÍDKA VÝLETŮ 2016 CAREVO. Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny.

NABÍDKA VÝLETŮ 2016 CAREVO. Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny. NABÍDKA VÝLETŮ 2016 CAREVO Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv Aquapark v Primorsku AQUAPLANET pro všechny věkové kategorie a každý si zde najde to své. Čeká Vás den plný zábavy, příjemných zážitků, skluzavky,

Více

CHORVATSKO. CRIKVENICA, KAČJAK, DRAMALJ - vila Dragan odjezdy z Prahy a Brna 20%

CHORVATSKO. CRIKVENICA, KAČJAK, DRAMALJ - vila Dragan odjezdy z Prahy a Brna 20% CHORVATSKO CRIKVENICA, KAČJAK, DRAMALJ - vila Dragan odjezdy z Prahy a Brna Nečekejte na LAST MINUTE! Do 19.12.2014 slevy za včasný nákup - Využijte speciálních nabídek a slev!!! 20% ze zaplacené částky

Více

Karta Osttirol Card. 7 x lanovky (Obertilliach, Hochpustertal, St. Jakob, Kals - Matrei, Mölltal, Lienz)

Karta Osttirol Card. 7 x lanovky (Obertilliach, Hochpustertal, St. Jakob, Kals - Matrei, Mölltal, Lienz) Karta Osttirol Card S kartou "Osttirol Card" můžete jednou zdarma navštívit 22 různých přírodních a kulturních zajímavostí, lanovek, koupališť atd. v regionu Osttirol - Východní Tyrolsko. Cena: 46,-- EUR

Více

Karta Hochkönig Card

Karta Hochkönig Card Karta Hochkönig Card S kartou "Hochkönig Card" můžete zdarma navštívit různé přírodní a kulturní zajímavosti, lanovky, koupaliště atd. v regionu Hochkönig s městečky Maria Alm, Dienten a Mühlbach. Kartu

Více

NABÍDKA VÝLETŮ 2019 CAREVO. Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny.

NABÍDKA VÝLETŮ 2019 CAREVO. Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny. NABÍDKA VÝLETŮ 2019 CAREVO Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv Aquapark v Primorsku AQUAPLANET pro všechny věkové kategorie a každý si zde najde to své. Čeká Vás den plný zábavy, příjemných zážitků, skluzavky,

Více

Apartmánový dům Billis

Apartmánový dům Billis Apartmánový dům Billis ŘECKO / Leptokarie 52 Poloha: apartmánový dům s menší zahradou a zahram krbem, kde si můžete příjemně posedět s přáteli, se nachází v klidné části nedaleko hlavní turistické třídy

Více

NEJKRÁSNĚJŠÍ MÍSTA SLOVINSKA Pro železničáře vlakem

NEJKRÁSNĚJŠÍ MÍSTA SLOVINSKA Pro železničáře vlakem NEJKRÁSNĚJŠÍ MÍSTA SLOVINSKA Pro železničáře vlakem Jízdenky FIP: ÖBB a SŽ, průkaz FIP (vyřizuje si každý sám) jezero Bled Postojenská jeskyně Piran Ljubljana 7.8. - 11.8.2019 5990 Kč Slovinsko. Není příliš

Více

22. Základní škola Plzeň. Až já budu velká. Třída: 7. B. Datum: 8. 12. 2008. Jméno: Kamila Šilhánková

22. Základní škola Plzeň. Až já budu velká. Třída: 7. B. Datum: 8. 12. 2008. Jméno: Kamila Šilhánková 22. Základní škola Plzeň Až já budu velká Třída: 7. B Datum: 8. 12. 2008 Jméno: Kamila Šilhánková V pěti letech jsem onemocněla zánětem ledvin a ležela jsem v nemocnici u svatého Jiří. Byla tam veliká

Více

NABÍDKA VÝLETŮ 2016 LOZENEC. Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny.

NABÍDKA VÝLETŮ 2016 LOZENEC. Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny. NABÍDKA VÝLETŮ 2016 LOZENEC Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv Aquapark v Primorsku AQUAPLANET pro všechny věkové kategorie a každý si zde najde to své. Čeká Vás den plný zábavy, příjemných zážitků, skluzavky,

Více

Korutany - Innerkrems, hotel Smileys s all inclusive a wellness, skipas v ceně / č.6461

Korutany - Innerkrems, hotel Smileys s all inclusive a wellness, skipas v ceně / č.6461 CK TURISTA Korutany - Innerkrems, hotel Smileys s all inclusive a wellness, skipas v ceně / č.6461 4,5,7 - denní zájezd Děti skipas zdarma Rodinné lyžování v Alpách se službami all inclusive (bez alkoholických

Více

Už víte, co budete dělat června 2015? Dovolte, abychom vám představili program, který si letos v létě nesmíte nechat ujít!

Už víte, co budete dělat června 2015? Dovolte, abychom vám představili program, který si letos v létě nesmíte nechat ujít! Už víte, co budete dělat 21.-26. června 2015? Dovolte, abychom vám představili program, který si letos v létě nesmíte nechat ujít! PERLA KVARNERSKÉ ZÁTOKY RABAC JE TURISTICKÉ CENTRUM A PŘÍSTAV NA JIHOVÝCHODNÍM

Více

Karta Osttirol Card. 7 x lanovky (Hochpustertal, St. Jakob, Kals - Matrei, Mölltal, Lienz, Obertilliach)

Karta Osttirol Card. 7 x lanovky (Hochpustertal, St. Jakob, Kals - Matrei, Mölltal, Lienz, Obertilliach) Karta Osttirol Card S kartou "Osttirol Card" můžete jednou zdarma navštívit 22 různých přírodních a kulturních zajímavostí, lanovek, koupališť atd. v regionu Osttirol - Východní Tyrolsko. Cena: 47,-- EUR

Více

KARAMELOVÉ PRAŽSKÉ DOBRODRUŽSTVÍ

KARAMELOVÉ PRAŽSKÉ DOBRODRUŽSTVÍ KARAMELOVÉ PRAŽSKÉ DOBRODRUŽSTVÍ Hurá na Prahu a její věže! Jednoho letního dne se plyšový medvěd Karamel vydal na cestu z Londýna do Prahy. V učebnici vlastivědy četl, že tam mají přesně sto věží. Moc

Více

PRIMORSKO - HOTEL BELVEDERE ALEXANDRIA CLUB ***+

PRIMORSKO - HOTEL BELVEDERE ALEXANDRIA CLUB ***+ PRIMORSKO - HOTEL BELVEDERE ALEXANDRIA CLUB ***+ 8,11,12,15 - denní zájezd Poloha: Hotel se nachází v severní části letoviska a je vzdálen 100 m od centra, cca 300 m od jižní a cca 150 m od severní pláže.

Více

Základní škola a Mateřská škola Vraclav, okres Ústí nad Orlicí

Základní škola a Mateřská škola Vraclav, okres Ústí nad Orlicí Základní škola a Mateřská škola Vraclav, okres Ústí nad Orlicí Vraclav 52, 565 42 Tel.: 465 482 115 Číslo projektu Název šablony Vyučovací předmět Vzdělávací oblast Název DUMu e:mail: škola@vraclav.cz

Více

Apartmány Budin Blata 94 Vodice

Apartmány Budin Blata 94 Vodice Apartmány Budin Blata 94 Vodice Vodice leží na pobřeží Jaderského moře, při Jadranské magistrále,11 km severozápadně od Šibeniku první zmínka o městě ze 14.století, název Vodice vznikl od četných vodních

Více

Řecko, ostrov Kypr. wellness pobyt nejen se cvičením. Cena/dosp.os/za pobyt/s polopenzí ,- Kč (cena do )

Řecko, ostrov Kypr. wellness pobyt nejen se cvičením. Cena/dosp.os/za pobyt/s polopenzí ,- Kč (cena do ) Řecko, ostrov Kypr wellness pobyt nejen se cvičením Termíny 23.5. - 30.5. 2019 Hotel. pokoj dvoulůžkový Cena/dosp.os/za pobyt/s polopenzí 15 590,- Kč (cena do 28.2. 2019) 16 590,- Kč cena od 1.3. Hotel.

Více

Souhlas zákonného zástupce se zpracováním osobních údajů dítěte: se zpr

Souhlas zákonného zástupce se zpracováním osobních údajů dítěte: se zpr V souladu s GDPR je třeba, aby každá zaslaná kresba byla opatřena tímto souhlasem a podpisem zákonného zástupce. V opačném případě nebude možné kresbu uveřejnit. Souhlas zákonného zástupce se zpracováním

Více

TeGe. 1.číslo Říjen 2012. Deváťáci na Lysé hoře. Maškarák na škole v přírodě

TeGe. 1.číslo Říjen 2012. Deváťáci na Lysé hoře. Maškarák na škole v přírodě Deváťáci na Lysé hoře TeGe Maškarák na škole v přírodě 1.číslo Říjen 2012 16 Ahoj kluci a holky, letos spadá příprava časopisu TEGEMÁK žákovskému parlamentu na rozdíl od předchozích let, kdy byl vydáván

Více

POLSKO 2016. termín: 2. 4. 9. 4. 2016

POLSKO 2016. termín: 2. 4. 9. 4. 2016 POLSKO 2016 termín: 2. 4. 9. 4. 2016 VELKÁ CESTA ZEMÍ POLSKOU 1.den: odjezd ve večerních hodinách, noční transfer 2.den: ráno začneme návštěvou bývalého koncentračního tábora Osvětim, k tomu ještě blízký

Více

1. Nákladní automobil ujede nejprve 6 km rychlostí 30 km/h a potom 24 km rychlostí 60 km/h. Určete jeho průměrnou rychlost.

1. Nákladní automobil ujede nejprve 6 km rychlostí 30 km/h a potom 24 km rychlostí 60 km/h. Určete jeho průměrnou rychlost. 1. Nákladní automobil ujede nejprve 6 km rychlostí 30 km/h a potom 24 km rychlostí 60 km/h. Určete jeho průměrnou rychlost. 2. Cyklista jede z osady do města. První polovinu cesty vedoucí přes kopec jel

Více

Obsah. Obsah... 1. Kde byli páťáci v létě?... 2. Grand Canyon... 3. Hluboká nad Vltavou... 4. Potápění v moři... 5. Maroko-Tetouan...

Obsah. Obsah... 1. Kde byli páťáci v létě?... 2. Grand Canyon... 3. Hluboká nad Vltavou... 4. Potápění v moři... 5. Maroko-Tetouan... Obsah Obsah... 1 Kde byli páťáci v létě?... 2 Grand Canyon... 3 Hluboká nad Vltavou... 4 Potápění v moři... 5 Maroko-Tetouan... 5 Den bez aut... 6 Kůň... 7 Zkuste si křížovku!!!... 8 1 Kde byli páťáci

Více

1 NA CHALUPU, KAM NECHCI

1 NA CHALUPU, KAM NECHCI 1 NA CHALUPU, KAM NECHCI Za výzo jsem dostal od mámy a Richarda Nintendo. Chtěl jsem ho nechat doma, aby bylo jasný, že si mě za dárek, i když je suprovej, nemůžou koupit. Stejně to vymyslel on, mamka

Více

NABÍDKA VÝLETŮ 2019 LOZENEC. Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny.

NABÍDKA VÝLETŮ 2019 LOZENEC. Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny. NABÍDKA VÝLETŮ 2019 LOZENEC Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv Aquapark v Primorsku AQUAPLANET pro všechny věkové kategorie a každý si zde najde to své. Čeká Vás den plný zábavy, příjemných zážitků, skluzavky,

Více

Září Vítání prvňáčků

Září Vítání prvňáčků Září Vítání prvňáčků Letošní školní rok začal v pondělí 3.září. Již tradičně se všichni budoucí prvňáčci (letos jich je 48) shromáždili se svými rodiči na školním hřišti. Čekaly tam na ně paní učitelky

Více

Akce: Golf a wellness - hotel Livada Prestige *****, Fee a wellness v ceně / č.3246

Akce: Golf a wellness - hotel Livada Prestige *****, Fee a wellness v ceně / č.3246 CK TURISTA Akce: Golf a wellness - hotel Livada Prestige *****, Fee a wellness v ceně / č.3246 4,5,6,7 - denní zájezd Slovinské termální lázně Moravské Toplice se již staly mezi golfisty pojmem. Skvělé

Více

NABÍDKA VÝLETŮ 2019 PRIMORSKO. Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny.

NABÍDKA VÝLETŮ 2019 PRIMORSKO. Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny. NABÍDKA VÝLETŮ 2019 PRIMORSKO Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv Aquapark v Primorsku AQUAPLANET pro všechny věkové kategorie a každý si zde najde to své. Čeká Vás den plný zábavy, příjemných zážitků, skluzavky,

Více

Máte rádi sport? Adrenalin zábavu? Jedinečný adrenalinový zážitek v Českosaském Švýcarsku!

Máte rádi sport? Adrenalin zábavu? Jedinečný adrenalinový zážitek v Českosaském Švýcarsku! Máte rádi sport? Adrenalin zábavu? Jedinečný adrenalinový zážitek v Českosaském Švýcarsku! www.sport-jedlova.cz fb: Adrenalin park Jedlová tel.: 722 233 322, e-mail: simona@sport-jedlova.cz, bara@sport-jedlova.cz

Více

Lefteris studia. www.cdtravel.cz Řecko Santorini. ŘECKO Santorini / Kamari. Kontakt: Renata Hořejší, tel. 725 422 540, email: horejsi@cdtravel.

Lefteris studia. www.cdtravel.cz Řecko Santorini. ŘECKO Santorini / Kamari. Kontakt: Renata Hořejší, tel. 725 422 540, email: horejsi@cdtravel. Lefteris studia Kontakt: Renata Hořejší, tel. 725 422 540, email: horejsi@cdtravel.cz ŘECKO Santorini / Kamari www.cdtravel.cz Řecko Santorini / / / / / Popis ostrova: Santorini je ostrov určený spíše

Více

INTERNETOVÁ NABÍDKA LÉTO U MOŘE 2013

INTERNETOVÁ NABÍDKA LÉTO U MOŘE 2013 BLUE HORIZON NNNN Rhodos letovisko Trianta/Ixia CZE TIP 52519A 4,7/6 Poloha: přímo na oblázkovo písečné pláži. Rhodos město cca 8 km. Autobusová zastávka před hotelem. Možnosti pro nakupování cca 250 m.

Více

Kabát-Po čertech velkej koncert 2 - Daniel Křišík

Kabát-Po čertech velkej koncert 2 - Daniel Křišík N. Matesová Kabát-Po čertech velkej koncert 2 - Daniel Křišík V sobotu 13.9 jsme vyrazili na pražský Vypich. Konal se tam velký koncert na oslavu 25. výročí založení skupiny Kabát. Bylo tam obrovské podium

Více

Golf u moře - Grado, Resort Tenuta Primero - chata, možnost výhodné unlimited FEE / č.3013

Golf u moře - Grado, Resort Tenuta Primero - chata, možnost výhodné unlimited FEE / č.3013 CK TURISTA Golf u moře - Grado, Resort Tenuta Primero - chata, možnost výhodné unlimited FEE / č.3013 4,5,8 - denní zájezd Golf u moře v krásném severoitalském Gradu, kde můžete hrát golf takřka celoročně

Více

BAR - HOTEL PRINCESS ****

BAR - HOTEL PRINCESS **** BAR - HOTEL PRINCESS ****, - denní zájezd severozápa část barského pobřeží je co do příroch krás srovnatelná s pobřežím v okolí Budvy. Krásné, rozlehlé pláže, výborné podnebí, příro a kulturní zajímavosti,

Více

HVĚZDIČKA U MOŘE. Všichni jsme byli natěšení, a proto se (byť jsme vyjeli ve 2. hod. ráno) výjezd konal za úsměvu.

HVĚZDIČKA U MOŘE. Všichni jsme byli natěšení, a proto se (byť jsme vyjeli ve 2. hod. ráno) výjezd konal za úsměvu. HVĚZDIČKA U MOŘE Ani o prázdninách hvězdička nezahálela a vyrazila za dobrodružstvím tentokrát až k moři! Karolínka Malá ji s sebou vzala do Chorvatska destinace Drvenik, část Donja Vala. Všichni jsme

Více

Sweet Park*** www.cdtravel.cz Turecko. TURECKO / Side. Kontakt: Jana Handrejchová, tel. 972 243 055, mob: 723 811 984, email: handrejchova@cdtravel.

Sweet Park*** www.cdtravel.cz Turecko. TURECKO / Side. Kontakt: Jana Handrejchová, tel. 972 243 055, mob: 723 811 984, email: handrejchova@cdtravel. Sweet Park*** TURECKO / Side 120 / / / / / Nově postavený hotel Sweet Park se nachází 2 km od historického městečka Side a 300 m od krásné pláže. Jedná se dva komplexy, jeden nově postavený a druhý rekonstruovaný

Více

MALEDIVY relaxačně poznávací okruh III. (MA03)

MALEDIVY relaxačně poznávací okruh III. (MA03) MALEDIVY relaxačně poznávací okruh III. (MA03) cena 28.500 Kč / osoba Cena zahrnuje: program zájezdu ubytování ve dvoulůžkových pokojích polopenze transfery zmíněné výlety český delegát na Maledivách pojištění

Více

Přijměte pozvání pro vaši dovolenou 2014 do Chorvatska, oblasti střední Dalmácie na Omišskou riviéru

Přijměte pozvání pro vaši dovolenou 2014 do Chorvatska, oblasti střední Dalmácie na Omišskou riviéru Přijměte pozvání pro vaši dovolenou 2014 do Chorvatska, oblasti střední Dalmácie na Omišskou riviéru Nejbližším městem a centrem kulturního dění je malebný Omiš s ústím řeky Cetiny do moře. Pro návštěvu

Více

A jakmile stanula nad bílou kaluží, jasné světlo rázem zhaslo. Dívka se souhlasně podívala na svůj stín. Dobrá práce, řekla mu.

A jakmile stanula nad bílou kaluží, jasné světlo rázem zhaslo. Dívka se souhlasně podívala na svůj stín. Dobrá práce, řekla mu. Kapitola 2. ARIA Venku bylo zataženo. Žádná modrá obloha, ani slunce, ani stín. Proto bylo tak zvláštní, když se uprostřed parkoviště před nemocnicí jeden stín objevil. Nejdřív to byla jen taková skvrna,

Více

NABÍDKA VÝLETŮ 2016 DJUNI. Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny.

NABÍDKA VÝLETŮ 2016 DJUNI. Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny. NABÍDKA VÝLETŮ 2016 DJUNI Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv Aquapark v Primorsku AQUAPLANET pro všechny věkové kategorie a každý si zde najde to své. Čeká Vás den plný zábavy, příjemných zážitků, skluzavky,

Více