Zákazník potřebuje další úložný prostor na starším počítači. Co musí počítač obsahovat, aby bylo možné přidat další pevný disk? 27

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Zákazník potřebuje další úložný prostor na starším počítači. Co musí počítač obsahovat, aby bylo možné přidat další pevný disk? 27"

Transkript

1 Instalace a konfigurace komponent a periferií PC 1 Jaká je hlavní nevýhoda přetaktování procesoru? Která z následujících komponent ukládá důležité systémové informace týkající 2 se spuštění počítače? 3 Jaká je role CMOS v moderních počítačích? Která komponenta řídí komunikaci mezi CPU a dalšími komponentami na 4 základní desce? 5 Proč notebooky používají techniku CPU throttling? 6 Procesor podporující MMX technologii umožňuje: 7 Jaký je smysl používání vyrovnávací paměti cache? 8 Co je výhodou instrukční sady MMX? Která vlastnost čipů firmy Intel umožňuje spouštět vlákna souběžně na rozdíl od 9 starších technologií, kde se vlákna zpracovávala postupně? Které z následujících rozhraní se dnes nejčastěji používá pro připojení DVD 10 mechaniky? 11 Kterou metodu ukládání dat používá DVD mechanika? Která možnost se dnes běžně používá u domácích počítačů pro zálohování dat? Který z následujících standardů poskytuje pro komunikaci dat rychlost právě 400 Mbps a maximální délku kabelu 4,5 metru? 14 Kolik zařízení maximálně podporuje standard IEEE 1394? 15 Jaká je maximální délka kabelu pro standard IEEE 1394? 16 Jaká je maximální rychlost přenosu dat u standardu IEEE 1394? 17 Která jednotka se používá pro označení rychlosti pevného disku? Máte integrované dva IDE kanály na základní desce. Přidáte PCI rozšiřující 18 kartu, která poskytuje další čtyři IDE kanály. Jaký je maximální počet IDE zařízení, které je možné zapojit do systému? 19 Máte základní desku se čtyřmi integrovanými SATA konektory. Jaký je maximální počet SATA zařízení, které můžete připojit do systému? 20 Jakou výhodu má SATA technologie oproti PATA? 21 Které zařízení pro ukládání dat používá magnetický povrch a plotny? 22 Která technologie nabízí rychlejší a bezpečnější metodu uchování dat? 23 Potřebujete ukládat data relativně levně, rychle a na zařízení s velkou kapacitou, který typ zvolíte? 24 K čemu se dala dříve použít disketa? 25 Které zařízení pro ukládání dat používá magnetický zápis? 26 Zákazník potřebuje další úložný prostor na starším počítači. Co musí počítač obsahovat, aby bylo možné přidat další pevný disk? 27 Který typ rozhraní pevného disku se typicky používá u výkonných počítačů a serverů? 28 Který z následujících rozhraní pevných disků se typicky nepoužívá pro externí připojení? 29 Která informace je vyžadovaná před volbou PC zdroje? 30 Jaký faktor musí být brán v potaz při výběru PC skříně? 31 Co popisuje technologii RAID 1? 32 Jaká je funkce chipsetu na základní desce? 33 Kolik PATA zařízení může být typicky zapojených do ATX základních desek? 34 Který operační systém je možné nalézt na mobilních zařízení? 35 Která z následujících vlastností zajišťuje u monitoru nejmenší množství blikání? 36 Máte k dispozici grafickou kartu se žlutým RCA jack konektorem. Které rozhraní použijete pro připojení počítače s periferií tímto konektorem?

2 37 38 Který z následujících konektorů je nejčastěji použit u video karet, které mají analogový TV tuner pro spojení se zdrojem videosignálu? Který z následujících konektorů grafické karty poskytuje digitální video výstup? Máte k dispozici grafickou kartu s konektory D-sub a DVI-D. Která z 39 následujících kombinací je možná pro připojení monitorů do grafické karty bez přídavných redukcí? 40 Jaký je rozdíl mezi displejem UXGA a WUXGA? 41 Který z následujících termínů popisuje rozdíl mezi intenzitou bílé a černé barvy u LCD monitorů? 42 Které z následujících rozlišení odpovídá SXGA? 43 Který z těchto typů baterií nabízí největší kapacitu vzhledem ke hmotnosti baterie? 44 U kterého z těchto typů baterií je doporučeno ji zcela vybít před nabíjením? 45 Jaký typ rozhraní u notebooku je nejběžnější pro připojení interních pevných disků? 46 Jaký typ rozhraní se obvykle používá pro interní připojení bezdrátové síťové karty v noteboocích? 47 Potřebujete typ bezdrátového připojení pro přenos dat mezi telefonem, PDA a notebookem. Které připojení je nejrychlejší a nejvhodnější? 48 Který z následujících termínů popisuje vlastnost PC Card, kterou můžete vložit a vyjmout bez restartování počítače? Ve vašem počítači vyměníte 32-bitový procesor za 64-bitový. Kterou 49 komponentu musíte vyměnit, abyste využili všechny výhody nového procesoru? Chcete zrychlit osobní počítač, ale nejste si jistý, zda váš operační systém bude 50 podporovat všechny zvolené komponenty pro vylepšení. Co je zapotřebí zkontrolovat? Máte nainstalovat non-plug and Play zařízení do osobního počítače s operačním 51 systémem Windows 7. Který nástroj použijete pro konfiguraci po instalaci tohoto zařízení? Pracujete na operačním systému Windows 7 a potřebujete vytvořit logický oddíl. 52 Který nástroj použijete pro vytvoření nového oddílu? 53 Který typ oddílu můžeme nalézt v nástroji Správa disků v OS Windows 7? Když chcete spouštět operační systém ze SATA pevného disku, kterou vlastnost 54 musí mít příslušný oddíl? 55 Kde se v operačním systému Windows 7 nachází nástroj správa disků? Máte fyzicky zapojený pevný disk do vašeho počítače. V BIOSu je zařízení nastavené a oddíl vytvořen. Zkoušíte nastartovat počítač na tento disk, ale není 56 to možné. Který nástroj (utilitu) standardně použijete pro vytvoření souborového systému a zavaděče operačního systému? Který typ paměti ROM je možné softwarově přeprogramovat přímo v počítači? Který typ paměti se primárně používá u cache pamětí? 59 Který paměťový modul má frekvenci front side bus 200 MHz? 60 Které tvrzení o DDR2 a DDR3 RAM je pravdivé? 61 Uživatel chce upgradovat komponenty v notebooku k navýšení výkonu. Kterou 62 komponentu může zpravidla bez problému uživatel vyměnit sám? Proč může nastat u staršího počítače chybné nastavení datumu/času v CMOS paměti? 63 Která z následujících komponent má rychlejší přístupovou dobu? 64 K čemu slouží SPD chip na paměťovém modulu? 65 Které z následujících zařízení je výstupní?

3 66 Které z následujících zařízení je vstupní? 67 Technik potřebuje spárovat zákazníkovi Bluetooth sluchátka s notebookem. Který krok by měl technik udělat před instalací sluchátek? 68 Jaký je nejstarší typ slotu? 69 Jaký typ konektoru je použit pro připojení esata rozhraní na externí SATA disk? 70 Který popis nejlépe vystihuje rozhraní SCSI? 71 Který popis nejlépe vystihuje rozhraní PS/2? 72 Který popis nejlépe vystihuje sériové rozhraní? 73 Který popis nejlépe vystihuje paralelní rozhraní? 74 Který popis nejlépe vystihuje rozhraní esata? 75 Které dva typy rozhraní je možné použít pro připojení různých periferií do 76 notebooků a stolních počítačů bez nutnosti vypnutí počítače? Který typ rozhraní je dnes nejvíce využívané pro zvukové karty, síťové karty a řadiče? 77 Jaká je výhoda paralelního portu LPT oproti sériovému RS232? 78 Jaký je hlavní rozdíl mezi paralelním a sériovým portem? 79 Jaká je výhoda sériového portu oproti paralelnímu? 80 Který typ zařízení používá 6-pin Mini-DIN konektor? 81 Jaký port reprezentuje konektor 25-pinů (samice)? 82 Který z následujících paralelních módů je nejrychlejší pro přenos dat do počítače? 83 Který z následujících typů komunikace umožňuje využít LPT port? 84 Které z následujících rozhraní se nepoužívá k připojení tiskárny? 85 Která systémová sběrnice základní desky řídí množství dat, které procesor přenáší do severního můstku? 86 Která sběrnice je optimální pro nejvyšší výkon grafické karty? 87 Uživatel řeší, že jeho skener přestal fungovat. Ve Windows kontrolujete Správce zařízení a zjistíte, že ikona u ovladače skeneru je červené X nebo šipka dolů. Jak vyřešíte tento problém? 88 Technik provádí servis na laserové tiskárně. Které části by se neměl dotýkat z důvodů vysokého napětí? 89 Který z následujících konektorů se téměř nepoužívá pro připojení tiskárny? 90 Který z následujících konektorů se nejčastěji používá pro připojení tiskárny pomocí paralelního kabelu? 91 Proč byste doporučili sublimační tiskárnu? 92 Které z následujících označení reprezentuje u tiskárny vysokou kvalitu tisku? 93 Jaký typ tiskárny používá pásky napuštěné tiskařskou černí? 94 Který typ tiskárny má nejhorší kvalitu tisku? 95 Která z těchto typů tiskáren je považována za mechanickou? 96 Která z následujících tiskáren běžně používá traktorový papír (perforovaný po kraji)? 97 V jakých jednotkách se běžně uvádí rychlost tisku u laserových tiskáren? 98 Jaký typ tiskárny využívá při tisku toner? 99 Uživatel vyžaduje použití bezdrátové technologie pro připojení domácí tiskárny. Které rozhraní je pro toto řešení nejvhodnější? 100 Která z následujících možností je tiskový jazyk? 101 Kterou důležitou funkci nabízí rozhraní USB? 102 Který z konektorů se dnes nejčastěji používá na připojení myši? 103 Který z následujících standardů poskytuje pro komunikaci dat rychlost až 480 Mbps?

4 104 Když připojujete USB 2.0 tiskárnu do počítače pomocí USB portu, jaká je maximální možná délka kabelu? 105 Potřebujete připojit nový USB skener do USB portu na počítači. Jaký je doporučený postup? 106 Jaká je maximální rychlost zařízení USB 2.0? 107 Kolik zařízení je možné připojit přes rozhraní USB 2.0? 108 Kde je možné v případě potřeby změnit vstupní napětí ze 110 voltů na 220 voltů na PC? 109 Které kritérium bude záviset na počtu vnitřních komponent, které jsou nainstalovány v počítači? 110 Který krok je důležitý při výběru a instalaci ventilátorů do PC skříně? 111 Jaké zařízení převádí stejnosměrný proud na střídavý proto, aby mohl být displej u notebooku osvětleném plošnou výbojkou? 112 Která z následujících komponent převádí AC na DC? 113 Jaký je hlavní účel ventilátoru ve zdroji napájení ATX systémů? Potřebujete vylepšit váš osobní počítač. Přidali jste si interní a externí 114 komponenty. Musíte si uvědomit, že je třeba ověřit, zda napájecí zdroj podporuje všechny nové komponenty. Co musíte udělat? 115 Který z následujících typů konektorů není možné nalézt na PC zdroji? 116 Jaký port byste měli použít k připojení nezesíleného mikrofonu na zvukové kartě? 117 Jaký port byste měli použít k připojení reproduktoru na zvukové kartě? 118 Jaké je běžné využití pro konektor DB-15 u zvukové karty? 119 Který z následujících konektorů je zvukový digitální výstup? 120 Která sběrnice nelze použít pro připojení přídavné zvukové karty? Instalace a konfigurace malé sítě a připojení PC k síti 1 Která je základní síťová maska pro IP adresu ? 2 Která z následujících IP adres má základní síťovou masku ? Která z následujících vlastností separuje síťovou část od host části u IP adresy? 3 4 HTTP protokol se používá pro: 5 K čemu slouží FTP protokol? 6 Jaká je hlavní nevýhoda protokolu Telnet? 7 Jaká je hlavní výhoda protokolu SSH? 8 Co znamená pojem VoIP? 9 Jaký je maximální rozsah specifikace Bluetooth 2.0 třídy 1? 10 Které frekvenční pásmo používá Bluetooth technologie? 11 Jakou maximální rychlostí dokáže Bluetooth 2.0 technologie komunikovat? 12 Co je to DHCP? 13 Co je to DNS? 14 Které z následujících zařízení je vhodné použít k ochraně privátní sítě před veřejnou nedůvěryhodnou sítí? 15 Která z následujících funkcí je typická pro firewall? 16 Kvůli které následující situaci je vhodné nainstalovat firewall? 17 Která z následujících IP adres je validní? 18 Které informace obsahuje každá IP adresa? 19 Která z následujících informací nejlépe popisuje třídu IP adresy? 20 Která z následujících IP adres je třída C 21 Která z následujících IP adres je třída B 22 Kolik bitů se používá pro IP adresu verze 6? 23 Která z následujících IP adres patří do sítě ? 24 Který typ konektoru použijete pro připojení modemu do telefonní linky?

5 25 Proč musíme použít kabel typu plenum (HF, LSOH), když PVC kabel je levnější? 26 Který typ optické kabeláže se běžně používá pro připojení dvou budov, které jsou vzdálené několik kilometrů? 27 Který z následujících typů konektorů byste použili u optického kabelu? 28 Který z následujících typů kabelu je imunní vůči elektromagnetické interferenci? 29 Který z následujících kabelů je nejlevnější a zároveň nejjednodušší pro instalaci? 30 Který typ konektoru se používá u kabeláže typu UTP? 31 Který typ kabelu se používá pro 100BaseT (100 Mbps) 32 Jaká je hlavní výhoda STP kabeláže oproti UTP? 33 DSL modem umožňuje komunikovat počítači přes: 34 Pokud zařízení může současně přijímat a odesílat zprávy na jedné lince, 35 komunikace je: Který typ obousměrné komunikace povoluje pouze jedné straně posílat data v jeden okamžik? 36 Který parametr udává množství přenesených dat za jednotku času? 37 Která z následujících aplikací nejvíce vyžaduje kabeláž kategorie 6? 38 Která z následujících definic nejlépe popisuje LAN? 39 LAN je pojem, který se používá v rozsahu: 40 Které jednoduché zařízení na počítačové síti zajistí rozbočení signálu pro koncové stanice? 41 Co je to MAC adresa? 42 Který z následujících výroků je pravda o fyzické adrese síťové karty? bitovou identifikaci zařízení nazýváme: 44 Která z následujících možností je validní MAC adresa? 45 K čemu slouží NAT? 46 Jaká je funkce SMTP protokolu? 47 Poštovní protokol IMAP se používá pro: 48 Poštovní protokol POP3 se používá pro: 49 Které z následujících zařízení musí být nainstalováno na počítači v síti, aby bylo možné se připojit přes LAN do internetu? 50 Uživatel potřebuje připojit svůj počítač přes DSL modem na internet. Který protokol musí být nainstalován? 51 Který protokol nespadá do TCP/IP modelu? 52 Ve kterém geografickém rozsahu se používá pojem WAN? 53 Který typ konfigurace můžete použít, když potřebujete přímo propojit dva počítače pomocí technologie g? 54 Který bezdrátový standard pracuje rychlostí až 54 Mbps s frekvencí 5GHz? 55 Uživatel potřebuje připojit svůj počítač a notebook pomocí bezdrátové technologie do lokální sítě. Nainstaloval jste nový přístupový bod (AP) a přidal bezdrátový síťový adaptér do jeho stolního počítače. Uživatel se chce připojit k novému přístupovému bodu. Která vlastnost identifikuje přístupový bod? Uživatel využívá pro připojení k bezdrátové síti technologii b. Stěžuje si, že jeho rychlost je příliš pomalá a rád by tuto komunikaci urychlil a využil 56 stejného pásma 2,4 GHz. Který standard by mohl podporovat jeho síťový adaptér až do rychlosti 54 Mbps? 57 Který standard využívá maximální rychlost 54 Mbps a pásmo 5 GHz. Uživatel zjistil, že jeho bezdrátová komunikace s přístupovým bodem není 58 zabezpečená. Která z následujících metod je vhodná pro zajištění bezpečné komunikace uživatele s přístupovým bodem?

6 59 Kterou z následujících funkcí využívá WPA komunikace? Dokončil jste instalaci nového bezdrátového přístupového bodu. Co musíte 60 udělat pro to, aby neautorizovaný uživatel nemohl překonfigurovat váš přístupový bod)? Odstraňování poruch, údržba komponent a periferií PC 1 K čemu slouží vyhláška č.50/1978 Sb.? 2 K čemu slouží vyhláška č.50/1978 Sb.? 3 K čemu slouží vyhláška č.50/1978 Sb.? 4 K čemu slouží vyhláška č.50/1978 Sb.? 5 kvalifikaci podle 5 vyhlášky může získat 6 kvalifikaci podle 5 vyhlášky může získat 7 kvalifikace podle 3 vyhlášky 8 kvalifikaci podle 4 vyhlášky může získat 9 kvalifikace podle 5 vyhlášky 10 kvalifikace podle 6 vyhlášky 11 kvalifikace podle 6 vyhlášky je definována jako 12 osoba splňující kvalifikaci podle 6 vyhlášky 13 kvalifikace podle 7 vyhlášky 14 kvalifikaci podle 7 vyhlášky může získat 15 kvalifikaci podle 8 vyhlášky může získat 16 kvalifikaci podle 11 vyhlášky může získat 17 kvalifikaci podle 10 vyhlášky může získat 18 kvalifikace podle 10 vyhlášky 19 kvalifikace podle 9 vyhlášky 20 kvalifikaci podle 9 vyhlášky může získat

INFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE

INFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, 360 09 Karlovy Vary Autor: Ing. Hana Šmídová Název materiálu: VY_32_INOVACE_12_HARDWARE_S1 Číslo projektu: CZ 1.07/1.5.00/34.1077

Více

Skupina oborů: Elektrotechnika, telekomunikační a výpočetní technika (kód: 26)

Skupina oborů: Elektrotechnika, telekomunikační a výpočetní technika (kód: 26) Technik PC a periferií (kód: 26-023-H) Autorizující orgán: Ministerstvo vnitra Skupina oborů: Elektrotechnika, telekomunikační a výpočetní technika (kód: 26) Týká se povolání: Technik PC a periférií Kvalifikační

Více

Informatika teorie. Vladimír Hradecký

Informatika teorie. Vladimír Hradecký Informatika teorie Vladimír Hradecký Z historie vývoje počítačů První počítač v podobě elektrického stroje v době 2.sv. války název ENIAC v USA elektronky velikost několik místností Vývoj počítačů elektronky

Více

Z Á K L A D N Í S E S T A V A

Z Á K L A D N Í S E S T A V A (interní objednací kód) Funkcionalita / program. Sestava PC-A-01 Sestava PC-A-01 Z Á K L A D N Í S E S T A V A Systémová platforma Zaručená podpora operačního systému Microsoft Windows aktuální verze dostupné

Více

Základní pojmy informačních technologií

Základní pojmy informačních technologií Základní pojmy informačních technologií Informační technologie (IT): technologie sloužící k práci s daty a informacemi počítače, programy, počítač. sítě Hardware (HW): jednoduše to, na co si můžeme sáhnout.

Více

Základní deska (motherboard, mainboard)

Základní deska (motherboard, mainboard) Základní deska (motherboard, mainboard) Jedná se o desku velkou cca 30 x 25 cm s plošnými spoji s množstvím konektorů a slotů připravených pro vložení konkrétních komponent (operační paměť, procesor, grafická

Více

Informační a komunikační technologie

Informační a komunikační technologie Informační a komunikační technologie 4. www.isspolygr.cz Vytvořil: Ing. David Adamovský Strana: 1 Škola Integrovaná střední škola polygrafická Ročník Název projektu 1. ročník SOŠ Interaktivní metody zdokonalující

Více

SKŘÍŇ PC. Základní součástí počítačové sestavy je skříň.

SKŘÍŇ PC. Základní součástí počítačové sestavy je skříň. SKŘÍŇ PC Základní součástí počítačové sestavy je skříň. Obsah skříně PC Skříň PC je nejdůležitější částí PC sestavy. Bez ní by počítač nemohl pracovat. Jsou v ní umístěny další součástky hardwaru, které

Více

architektura mostů severní / jižní most (angl. north / south bridge) 1. Čipové sady s architekturou severního / jižního mostu

architektura mostů severní / jižní most (angl. north / south bridge) 1. Čipové sady s architekturou severního / jižního mostu Čipová sada Čipová sada (chipset) je hlavní logický integrovaný obvod základní desky. Jeho úkolem je řídit komunikaci mezi procesorem a ostatními zařízeními a obvody. V obvodech čipové sady jsou integrovány

Více

2.7 Základní deska. Střední průmyslová škola strojnická Vsetín. Ing. Martin Baričák. Název šablony Název DUMu. Předmět Druh učebního materiálu

2.7 Základní deska. Střední průmyslová škola strojnická Vsetín. Ing. Martin Baričák. Název šablony Název DUMu. Předmět Druh učebního materiálu Název školy Číslo projektu Autor Název šablony Název DUMu Tematická oblast Předmět Druh učebního materiálu Anotace Vybavení, pomůcky Ověřeno ve výuce dne, třída Střední průmyslová škola strojnická Vsetín

Více

Konektory a Kabely. Aneb zařízení integrovaná do základní desky a konektory a kabeláž pro připojení externích zařízení

Konektory a Kabely. Aneb zařízení integrovaná do základní desky a konektory a kabeláž pro připojení externích zařízení Karel Johanovský Michal Bílek SPŠ-JIA Konektory a Kabely Aneb zařízení integrovaná do základní desky a konektory a kabeláž pro připojení externích zařízení 1 Zařízení integrovaná do MB Základní deska se

Více

3. Maturitní otázka PC komponenty 1. Počítačová skříň 2. Základní deska

3. Maturitní otázka PC komponenty 1. Počítačová skříň 2. Základní deska 3. Maturitní otázka Počítač, jeho komponenty a periferní zařízení (principy fungování, digitální záznam informací, propojení počítače s dalšími (digitálními) zařízeními) Počítač je elektronické zařízení,

Více

Identifikátor materiálu: ICT-1-08

Identifikátor materiálu: ICT-1-08 Identifikátor materiálu: ICT-1-08 Předmět Informační a komunikační technologie Téma materiálu Motherboard, CPU a RAM Autor Ing. Bohuslav Nepovím Anotace Student si procvičí / osvojí základní desku počítače.

Více

Integrovaná střední škola, Sokolnice 496

Integrovaná střední škola, Sokolnice 496 Integrovaná střední škola, Sokolnice 496 Název projektu: Moderní škola Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/34.0467 Název klíčové aktivity: III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Kód výstupu:

Více

Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115

Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115 Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115 Číslo projektu: Číslo šablony: 3 CZ.1.07/1.5.00/34.0410 Název materiálu: Ročník: Identifikace materiálu: Jméno autora: Předmět: Tématický celek:

Více

SOUV-VVC, o.p.s. Nasavrky. Informační a komunikační technologie

SOUV-VVC, o.p.s. Nasavrky. Informační a komunikační technologie SOUV-VVC, o.p.s. Nasavrky Informační a komunikační technologie POČÍTAČ Základní pojmy ( HW, SW, data, Bit a Byte) POČÍTAČ 1. Displej 2. Základní deska 3. CPU (mikroprocesor) 4. Paměť (RAM) 5. Přídavné

Více

Kategorie_řád_2 Kategorie_řád_3 Kategorie_řád_4 Atributy_podkategorie. Herní konzole. Gamepady. Joysticky. Ostatní. Poškozené.

Kategorie_řád_2 Kategorie_řád_3 Kategorie_řád_4 Atributy_podkategorie. Herní konzole. Gamepady. Joysticky. Ostatní. Poškozené. Kategorie_řád_2 Kategorie_řád_3 Kategorie_řád_4 Atributy_podkategorie Herní konzole Herní zařízení Historické počítače Herní konzole Gamepady Joysticky Taneční podložky Volanty Amiga Atari Commodore Československé

Více

Dokumentace. k projektu Czech POINT. Technická specifikace hardwarového a softwarového vybavení

Dokumentace. k projektu Czech POINT. Technická specifikace hardwarového a softwarového vybavení Dokumentace k projektu Czech POINT Technická specifikace hardwarového a softwarového vybavení Vytvořeno dne: 11.4.2007 Aktualizováno: 13.3.2009 Verze: 1.3 2009 MVČR Obsah 1. Technická specifikace hardwarového

Více

Hardware Skladba počítače. Mgr. Lukáš Provazník ZŠ praktická a ZŠ speciální Lomnice nad Popelkou DUM č.: VY_3.2_INOVACE_1LP_35

Hardware Skladba počítače. Mgr. Lukáš Provazník ZŠ praktická a ZŠ speciální Lomnice nad Popelkou DUM č.: VY_3.2_INOVACE_1LP_35 Hardware Skladba počítače Mgr. Lukáš Provazník ZŠ praktická a ZŠ speciální Lomnice nad Popelkou DUM č.: VY_3.2_INOVACE_1LP_35 Počítač Zařízení pro zpracováni dat (v souborech text, hudba, video) Počítačová

Více

Dokumentace. k projektu Czech POINT. Technická specifikace hardwarového a softwarového vybavení

Dokumentace. k projektu Czech POINT. Technická specifikace hardwarového a softwarového vybavení Dokumentace k projektu Czech POINT Technická specifikace hardwarového a softwarového vybavení Vytvořeno dne: 11.4.2007 Aktualizováno: 3.3.2010 Verze: 1.4 2009 MVČR Obsah 1. Technická specifikace hardwarového

Více

Základy ICT, průřezová témata

Základy ICT, průřezová témata Základy ICT, průřezová témata Hardware Základní komponenty PC. Periferní zařízení. Software Operační systém. Informace, data. Základní aplikační programové vybavení, viry, antivirová ochrana. Historie

Více

ENERGY STAR, hladina hluku nesmí překročit 4,0 B (A) v pohotovostním režimu a 4,5 B(A) při přístupu na pevný disk

ENERGY STAR, hladina hluku nesmí překročit 4,0 B (A) v pohotovostním režimu a 4,5 B(A) při přístupu na pevný disk Běžný desktop Case konfigurovatelná skříň typu minitower minimální požadovaný výkon PassMark min. 4300 bodů Chipset chipset umožňující funkce vzdálené správy a sledování nezávisle na stavu či přítomnosti

Více

HP Compaq Pro 6300 SFF

HP Compaq Pro 6300 SFF HP Compaq Pro 6300 SFF Windows 10 Home CZ CPU: Intel Core i3 / 3,3GHz RAM: 4GB Pevný disk: 500GB Opt. Mech.: DVD Záruka: 24 měsíců Cena: 5 700,- kč s DPH Původ zboží Repasované Výrobce Hewlett Packard

Více

Ostatní přídavné / rozšiřující karty

Ostatní přídavné / rozšiřující karty Ostatní přídavné / rozšiřující karty Autor: Kulhánek Zdeněk Škola: Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice, Benešovo náměstí 1, příspěvková organizace Kód: VY_32_INOVACE_ICT_827

Více

Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115

Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115 Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115 Číslo projektu: Číslo šablony: 5 Název materiálu: Ročník: Identifikace materiálu: Jméno autora: Předmět: Tématický celek: Anotace: CZ.1.07/1.5.00/34.0410

Více

O autorovi 6 O odborném redaktorovi 7 Úvod 21 Laptop nebo notebook? 21 Co je cílem této knihy 22 Webové stránky autora 23 Osobní poznámka 23

O autorovi 6 O odborném redaktorovi 7 Úvod 21 Laptop nebo notebook? 21 Co je cílem této knihy 22 Webové stránky autora 23 Osobní poznámka 23 Obsah O autorovi 6 O odborném redaktorovi 7 Úvod 21 Laptop nebo notebook? 21 Co je cílem této knihy 22 Webové stránky autora 23 Osobní poznámka 23 KAPITOLA 1 Obecně o přenosných systémech 25 Definice přenosného

Více

Stručný obsah KAPITOLA 1 KAPITOLA 2 KAPITOLA 3 KAPITOLA 4 KAPITOLA 5 KAPITOLA 6 KAPITOLA 7 KAPITOLA 8 KAPITOLA 9 KAPITOLA 10 KAPITOLA 11 KAPITOLA 12

Stručný obsah KAPITOLA 1 KAPITOLA 2 KAPITOLA 3 KAPITOLA 4 KAPITOLA 5 KAPITOLA 6 KAPITOLA 7 KAPITOLA 8 KAPITOLA 9 KAPITOLA 10 KAPITOLA 11 KAPITOLA 12 Stručný obsah KAPITOLA 1 Prohlídka počítače 23 KAPITOLA 2 Mikroprocesory 49 KAPITOLA 3 RAM 103 KAPITOLA 4 BIOS a CMOS 133 KAPITOLA 5 Rozšiřující sběrnice 165 KAPITOLA 6 Základní desky 209 KAPITOLA 7 Zdroje

Více

DUM č. 6 v sadě. 31. Inf-7 Technické vybavení počítačů

DUM č. 6 v sadě. 31. Inf-7 Technické vybavení počítačů projekt GML Brno Docens DUM č. 6 v sadě 31. Inf-7 Technické vybavení počítačů Autor: Roman Hrdlička Datum: 28.11.2013 Ročník: 1A, 1B, 1C Anotace DUMu: přehled interních sběrnic a vstup-výstupních interface

Více

HP EliteBook 8440p. Záruka: 12 měsíců Cena: 5 690,- kč s DPH

HP EliteBook 8440p. Záruka: 12 měsíců Cena: 5 690,- kč s DPH HP EliteBook 8440p Windows 7 Professional CZ CPU: Intel Core i5 / 2,4GHz RAM: 4GB Pevný disk: 250GB Grafická karta nvidia 3100M 512MB Displej: 14" HD+ Záruka: 12 měsíců Cena: 5 690,- kč s DPH Původ zboží

Více

Zařízeni musí splňovat minimální parametry uvedené níže u každého zařízení ve sloupci Specifikace předmětu zakázky.

Zařízeni musí splňovat minimální parametry uvedené níže u každého zařízení ve sloupci Specifikace předmětu zakázky. ICT 1 MSZ Příloha 1a Specifikace předmětu zakázky Seznam zboží s uvedením jeho kvantifikace, technických parametrů a ceny Zakázka: 2/2013 Zadavatel: Základní údaje: Střední škola technická a zemědělská,

Více

Z Á K L A D N Í S E S T A V A

Z Á K L A D N Í S E S T A V A Funkcionalita / program. vybavení Sestava PCW-01 Z Á K L A D N Í S E S T A V A Sestava PCW-01 Systémová platforma zaručená podpora operačního systému Microsoft Windows XP Prof.(compatibility list), aktuální

Více

Dell Studio XPS 8100: Komplexní specifikace

Dell Studio XPS 8100: Komplexní specifikace Dell Studio XPS 8100: Komplexní specifikace Tento dokument obsahuje informace, které můžete potřebovat při instalaci a nastavení, aktualizaci ovladačů a upgradu počítače. POZNÁMKA: Nabízené možnosti se

Více

levné pc pro nenáročné použití specifikace/ minimální požadavek zadavatele o výkonu min bodů v programu Passmark CPU Mark (www.cpubenchmark.

levné pc pro nenáročné použití specifikace/ minimální požadavek zadavatele o výkonu min bodů v programu Passmark CPU Mark (www.cpubenchmark. Pokyny pro vyplnění: Uchazeč vyplní prázdná šedá pole následujícím způsobem. Všechna prázdná šedá pole musejí být vyplněna. V buňce C15 uveďte název nebo typové označení nabízeného zařízení, ve sloupci

Více

1) Napájecí zdroj. 2) Skříň (Case) 3) Pevný disk

1) Napájecí zdroj. 2) Skříň (Case) 3) Pevný disk 1) Napájecí zdroj - Maximální výstupní výkon minimálně 400W - ATX verze minimálně 2.3 - Alespoň pasivní PFC - Ventilátor: 120mm - +12V větev minimálně s 32A (16A + 16A) - +5V větev minimálně s 16A - Napájecí

Více

SADA VY_32_INOVACE_PP1

SADA VY_32_INOVACE_PP1 SADA VY_32_INOVACE_PP1 Přehled anotačních tabulek k dvaceti výukovým materiálům vytvořených Ing. Janem Prašivkou. Kontakt na tvůrce těchto DUM: prasivka@szesro.cz Úvod do informatiky VY_32_INOVACE_PP1.PRA.01

Více

KAPITOLA 1 - ZÁKLADNÍ POJMY INFORMAČNÍCH A KOMUNIKAČNÍCH TECHNOLOGIÍ

KAPITOLA 1 - ZÁKLADNÍ POJMY INFORMAČNÍCH A KOMUNIKAČNÍCH TECHNOLOGIÍ KAPITOLA 1 - ZÁKLADNÍ POJMY INFORMAČNÍCH A KOMUNIKAČNÍCH TECHNOLOGIÍ KLÍČOVÉ POJMY technické vybavení počítače uchování dat vstupní a výstupní zařízení, paměti, data v počítači počítačové sítě sociální

Více

Dell Inspiron 580: Kompletní technické údaje

Dell Inspiron 580: Kompletní technické údaje Dell Inspiron 580: Kompletní technické údaje Tento dokument obsahuje informace, které můžete potřebovat při instalaci a nastavení, aktualizaci ovladačů a upgradu počítače. POZNÁMKA: Nabízené možnosti se

Více

Základní deska (mainboard, motherboard)

Základní deska (mainboard, motherboard) Základní deska (mainboard, motherboard) Hlavním účelem základní desky je propojit jednotlivé součástky počítače do fungujícího celku a integrovaným součástem na základní desce poskytnout elektrické napájení.

Více

Technická specifikace Notebooky 210 ks

Technická specifikace Notebooky 210 ks Technická specifikace Notebooky 210 ks Typ processoru CPU o výkonu min. 9000 bodů dle nezávislého testu Passmark CPU Mark Display 14, IPS, rozlišení 1920x1080, LED podsvícení, matný, antireflexní Konstrukce

Více

Fujitsu Siemens Lifebook S752

Fujitsu Siemens Lifebook S752 Fujitsu Siemens Lifebook S752 OS: Windows 7 Pro CZ CPU: Intel Core i5 / 2,6GHz RAM: 4GB Pevný disk: 320GB Displej: 14" HD Záruka: 24 měsíců Cena: 5 990,- Kč s DPH Původ zboží Repasované Výrobce Fujitsu

Více

TECHNICKÁ SPECIFIKACE PŘEDMĚTU VEŘEJNÉ ZAKÁZKY. Pořízení Počítačů a strojů na zpracování dat 2017 pro Vysokou školu polytechnickou Jihlava

TECHNICKÁ SPECIFIKACE PŘEDMĚTU VEŘEJNÉ ZAKÁZKY. Pořízení Počítačů a strojů na zpracování dat 2017 pro Vysokou školu polytechnickou Jihlava TECHNICKÁ SPECIFIKACE PŘEDMĚTU VEŘEJNÉ ZAKÁZKY Pořízení Počítačů a strojů na zpracování dat 2017 pro Vysokou školu polytechnickou Jihlava OBSAH Segment č. 1 Notebook A... 3 15 x Notebook A... 3 Segment

Více

Hardware Základní pojmy. Autor: Ing. Jan Nožička SOŠ a SOU Česká Lípa VY_32_INOVACE_1122_Hardware Základní pojmy_pwp

Hardware Základní pojmy. Autor: Ing. Jan Nožička SOŠ a SOU Česká Lípa VY_32_INOVACE_1122_Hardware Základní pojmy_pwp Základní pojmy Autor: Ing. Jan Nožička SOŠ a SOU Česká Lípa VY_32_INOVACE_1122_Hardware Základní pojmy_pwp Název školy: Číslo a název projektu: Číslo a název šablony klíčové aktivity: Označení materiálu:

Více

Předmět: informační a komunikační technologie

Předmět: informační a komunikační technologie Předmět: informační a komunikační technologie Výukový materiál Název projektu: Zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0799 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím

Více

HW složení počítače, tiskárny, skenery a archivační média

HW složení počítače, tiskárny, skenery a archivační média Variace 1 HW složení počítače, tiskárny, skenery a archivační média Autor: Mgr. Jaromír JUŘEK Kopírování a jakékoliv další využití je povoleno pouze s uvedením odkazu na www.jarjurek.cz. 1. HW složení

Více

Příloha č. 2 kupní smlouvy

Příloha č. 2 kupní smlouvy Příloha č. 2 kupní smlouvy Technická konfigurace z nabídky dodavatele (nabídnuté HW řešení) PC1 - Standardní počítač 30 ks Značka a model Označení nabízeného zařízení HP EliteDesk 800 G3 Desktop Mini PC

Více

Příloha č. 1 zadávací dokumentace - Specifikace předmětu plnění veřejné zakázky

Příloha č. 1 zadávací dokumentace - Specifikace předmětu plnění veřejné zakázky 1 Příloha č. 1 zadávací dokumentace - Specifikace předmětu plnění veřejné zakázky 1. Server a příslušenství Počet kusů 1 Specifikace Procesor: minimálně čtyř jádrový, 2.40 GHz, 12 MB cache Pevný disk:

Více

Příloha č. 4 - Notebooky

Příloha č. 4 - Notebooky Notebook typ 1: levný notebook pro nenáročné použití Nabízená konfigurace uchazeče Display Optická mechanika LCD 15.6" LED anti-glare s rozlišením min. 1366x768 specifikace/ minimální požadavky zadavatele

Více

TC-502L TC-60xL. Tenký klient

TC-502L TC-60xL. Tenký klient TC-502L TC-60xL Tenký klient Popis přístroje Tenký klient TC-502L s kompletní podporou pro připojení do systémů Windows 7, Vista, Windows 2008, Windows 2003, Windows XP Pro, Linux servery. TC-604 navíc

Více

BIOS. Autor: Bc. Miroslav Světlík

BIOS. Autor: Bc. Miroslav Světlík BIOS Autor: Bc. Miroslav Světlík Škola: Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice, Benešovo náměstí 1, příspěvková organizace Kód: VY_32_INOVACE_ICT_837 1. 11. 2012 1 1. BIOS

Více

9. Sítě MS Windows. Distribuce Windows. Obchodní označení. Jednoduchý OS pro osobní počítače, pouze FAT, základní podpora peer to peer sítí,

9. Sítě MS Windows. Distribuce Windows. Obchodní označení. Jednoduchý OS pro osobní počítače, pouze FAT, základní podpora peer to peer sítí, 9. Sítě MS Windows MS Windows existoval ve 2 vývojových větvích 9x a NT, tyto později byly sloučeny. V současnosti existují aktuální verze Windows XP a Windows 2003 Server. (Očekává se vydání Windows Vista)

Více

Základní deska (mainboard, motherboard)

Základní deska (mainboard, motherboard) Základní deska (mainboard, motherboard) Hlavním účelem základní desky je propojit jednotlivé součástky počítače do fungujícího celku a integrovaným součástem na základní desce poskytnout elektrické napájení.

Více

ZÁKLADNÍ DESKA ASUS PRIME X370-PRO ZÁKLADNÍ DESKA, AMD X370, AM4, 4X DIMM DDR4, 1X M.2, ATX

ZÁKLADNÍ DESKA ASUS PRIME X370-PRO ZÁKLADNÍ DESKA, AMD X370, AM4, 4X DIMM DDR4, 1X M.2, ATX 27.11.17 0:22:06 ZÁKLADNÍ DESKA ASUS PRIME X370-PRO ZÁKLADNÍ DESKA, AMD X370, AM4, 4X DIMM DDR4, 1X M.2, ATX Cena celkem: 3 999 Kč (bez DPH: 3 305 Kč) Běžná cena: 4 399 Kč Ušetříte: 400 Kč Kód zboží: MBAS7759

Více

Hardware Osobní počítač a jeho periferie. Mgr. Lukáš Provazník ZŠ praktická a ZŠ speciální Lomnice nad Popelkou DUM č.: VY_3.

Hardware Osobní počítač a jeho periferie. Mgr. Lukáš Provazník ZŠ praktická a ZŠ speciální Lomnice nad Popelkou DUM č.: VY_3. Hardware Osobní počítač a jeho periferie Mgr. Lukáš Provazník ZŠ praktická a ZŠ speciální Lomnice nad Popelkou DUM č.: VY_3.2_INOVACE_1LP_10 Osobní počítač nebo někdy také PC je tvořeno čtyřmi částmi:

Více

Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115

Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115 Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115 Číslo projektu: Číslo šablony: 7 CZ.1.07/1.5.00/34.0410 Název materiálu: Ročník: Identifikace materiálu: Jméno autora: Předmět: Tématický celek:

Více

Technická specifikace: MĚÚ Nové Město na Moravě

Technická specifikace: MĚÚ Nové Město na Moravě Technická specifikace: MĚÚ Nové Město na Moravě - pevný disk - RAID SERVER - 1ks HDD RAID do serveru Formát 3,5" interní Serial ATA III Kapacita disku min. 1 000 GB (1 TB) Rychlost čtení min. 128 MB/s

Více

dodání během 2. pololetí 2013, objednáno bude s měsíčním předstihem

dodání během 2. pololetí 2013, objednáno bude s měsíčním předstihem Max. cena za kus Max. cena za ks Max. celkem za č. Předmět Počet ks bez DPH vč. DPH položky vč. DPH Požadavky 1 počítače do učebny 13 12 500,00 15 125,00 196 625,00 Parametry: dodání během 2. pololetí

Více

TC-502L. Tenký klient

TC-502L. Tenký klient TC-502L Tenký klient Popis přístroje Tenký klient s kompletní podporou pro připojení do systémů Windows 7, Vista, Windows 2008, Windows 2003, Windows XP Pro, Linux servery. Disponuje 1x rozhraním LAN 10/100,

Více

Projekt CZ.1.07/1.5.00/34.0884; CZ.1.07/1.5.00/34.0906; CZ.1.07/1.1.00/44.0008

Projekt CZ.1.07/1.5.00/34.0884; CZ.1.07/1.5.00/34.0906; CZ.1.07/1.1.00/44.0008 ICT 2 NatTech Příloha 1 Specifikace předmětu zakázky Seznam zboží s uvedením jeho kvantifikace, technických parametrů a ceny Zakázka - číslo: Zadavatel: Základní údaje: Střední škola technická a zemědělská,

Více

O varováních. Dell Precision T5500/T5500n Informace o nastavení a funkcích. Věž Pohled zepředu a zezadu

O varováních. Dell Precision T5500/T5500n Informace o nastavení a funkcích. Věž Pohled zepředu a zezadu O varováních VAROVÁNÍ: VAROVÁNÍ upozorňuje na možné poškození majetku a riziko úrazu nebo smrti. Dell Precision T5500/T5500n Informace o nastavení a funkcích Věž Pohled zepředu a zezadu 1 2 3 4 5 11 10

Více

Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115

Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115 Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115 Číslo projektu: Číslo šablony: 15 Název materiálu: Ročník: Identifikace materiálu: Jméno autora: Předmět: Tématický celek: Anotace: CZ.1.07/1.5.00/34.0410

Více

Základní deska (mainboard)

Základní deska (mainboard) Základní deska (mainboard) Základní deska je nejdůležitější části sestavy počítače. Zajišťuje přenos dat mezi všemi díly a jejich vzájemnou komunikaci. Pomocí konektorů umožňuje pevné přichycení (grafická

Více

DNS_PC_ATYP_ _10

DNS_PC_ATYP_ _10 DNS_PC_ATYP_60001321_10 DELL Optiplex 7010 DT Specifikace pokročilý stolní počítač Procesor x86-64 kompatibilní, min čtyřjádrová Intel i5-3470 PassMark CPU Mark min 6600 bodů; TDP max 78W 6633 bodů, 77W

Více

Profilová část maturitní zkoušky 2014/2015

Profilová část maturitní zkoušky 2014/2015 Střední průmyslová škola, Přerov, Havlíčkova 2 751 52 Přerov Profilová část maturitní zkoušky 2014/2015 TEMATICKÉ OKRUHY A HODNOTÍCÍ KRITÉRIA Studijní obor: 26-41-M/01 Elektrotechnika Zaměření: technika

Více

Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115

Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115 Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115 Číslo projektu: Číslo šablony: 12 Název materiálu: Ročník: Identifikace materiálu: Jméno autora: Předmět: Tématický celek: Anotace: CZ.1.07/1.5.00/34.0410

Více

54Mbps bezdrátový router WRT-415. Návod pro rychlou instalaci

54Mbps bezdrátový router WRT-415. Návod pro rychlou instalaci 54Mbps bezdrátový router WRT-415 Návod pro rychlou instalaci 1 Obsah 1 Úvod... 1 1.1 Obsah balení 1 1.2 Systémové požadavky 1 1.3 Vlastnosti zařízení 1 2 Fyzická instalace... 2 2.1 Připojení hardwaru 2

Více

Specifikace výpočetní techniky a interaktivních tabulí pro ZŠ Mniší

Specifikace výpočetní techniky a interaktivních tabulí pro ZŠ Mniší Specifikace výpočetní techniky a interaktivních tabulí pro ZŠ Mniší 1. PC sestavy včetně software počet kusů 7 požadovaná záruka 36 měsíců Modelová sestava - Lenovo ThinkCentre Edge 71 SFF (SGMK8MC) Skříň

Více

brašna v balení záruka: 3 roky NBD on-site

brašna v balení záruka: 3 roky NBD on-site Pořadové číslo položky: 1586, 1619, 1582, 1579 HP ProBook 4330s/13,3/i5-2450/4G/500/DVD/B/7P HP ProBook Frekvence procesoru 2.45 GHz Úhlopříčka LCD 13,3 500 GB Otáčky pevného disku 7200rpm Bezdrátová síťová

Více

USB Dokovací stanice. Uživatelský manuál

USB Dokovací stanice. Uživatelský manuál USB Dokovací stanice Uživatelský manuál Úvod Notebooková univerzální dokovací stanice USB 2.0 Dokovací stanice je unikátní rozšiřovací jednotkou speciálně navrženou k doplnění notebooků nebo stolních počítačů,

Více

Témata profilové maturitní zkoušky

Témata profilové maturitní zkoušky Obor: 18-20-M/01 Informační technologie Předmět: Databázové systémy Forma: praktická 1. Datový model. 2. Dotazovací jazyk SQL. 3. Aplikační logika v PL/SQL. 4. Webová aplikace. Obor vzdělání: 18-20-M/01

Více

Sbě b r ě n r i n ce

Sbě b r ě n r i n ce Sběrnice Sběrnice paralelní & sériové PCI, PCI-X PCI Express, USB Typ přenosu dat počet vodičů & způsob přenosu interní & externí ISA, PCI, PCI express & USB, FireWare Lokální & universální VL Bus PCI

Více

Vnější rozhraní počítače

Vnější rozhraní počítače Rozhraní je místo (konektor, zásuvka) které slouží pro vstup nebo výstup dat, popřípadě je obousměrné. Slouží k propojení počítače s periferiemi, tj. externím hardwarem. Některá rozhraní již byla zmíněna

Více

TECHNICKÁ SPECIFIKACE

TECHNICKÁ SPECIFIKACE TECHNICKÁ SPECIFIKACE Dodávka výpočetní techniky a zařízení v rámci realizace projektu Elearning na střední zdravotnické škole 2, registrační číslo CZ.1.07/1.1.26/02.0077 Technické parametry a jakostní

Více

Příloha č. 1 k výzvě k podání nabídek

Příloha č. 1 k výzvě k podání nabídek Příloha č. 1 k výzvě k podání nabídek Název projektu: Moderními metodami k lepším řemeslným vědomostem Registrační číslo projektu:cz.1.07/1.2.08/04.0001 Počet stránek přílohy: 5 3 ks PC vč. OS a Monitorem

Více

Technická specifikace předmětu zakázky

Technická specifikace předmětu zakázky Příloha č. 1 Technická specifikace předmětu zakázky zakázky: Zadavatel: Dodávka ICT vybavení Gymnázium a obchodní akademie Mariánské Lázně, Ruská 355, 353 69 Mariánské Lázně POLOŽKA č. 1 PC SESTAVA 34

Více

Využití ICT pro rozvoj klíčových kompetencí CZ.1.07/1.5.00/

Využití ICT pro rozvoj klíčových kompetencí CZ.1.07/1.5.00/ Střední odborná škola elektrotechnická, Centrum odborné přípravy Zvolenovská 537, Hluboká nad Vltavou Využití ICT pro rozvoj klíčových kompetencí CZ.1.07/1.5.00/34.0448 CZ.1.07/1.5.00/34.0448 1 Číslo projektu

Více

Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115

Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115 Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0410 Číslo šablony: 17 Název materiálu: Ročník: Identifikace materiálu: Jméno autora: Předmět: Tématický celek:

Více

TEST ZÁKLADY IT, HARDWARE SOFTWARE

TEST ZÁKLADY IT, HARDWARE SOFTWARE TEST ZÁKLADY IT, HARDWARE SOFTWARE 5. třídy, verze 12/2018 1. Kdy se objevily první počítače? a) 20. století b) 18. století c) 17. století 2. Co znamená zkratka PC? a) Print Calculator (kalkulačka s tiskovým

Více

O varováních VAROVÁNÍ: VAROVÁNÍ upozorňuje na možné poškození majetku a riziko úrazu

O varováních VAROVÁNÍ: VAROVÁNÍ upozorňuje na možné poškození majetku a riziko úrazu O varováních VAROVÁNÍ: VAROVÁNÍ upozorňuje na možné poškození majetku a riziko úrazu nebo smrti. Dell Latitude E4300 Informace o instalaci a funkcích technické údaje Čelní pohled 1 2 3 21 20 4 19 5 18

Více

PORTY ZLÍNSKÝ KRAJ. Obchodní akademie, Vyšší odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Uherské Hradiště

PORTY ZLÍNSKÝ KRAJ. Obchodní akademie, Vyšší odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Uherské Hradiště PORTY Název školy Obchodní akademie, Vyšší odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Uherské Hradiště Název DUMu Porty Autor Mgr. Igor Osoha Datum 2. 1. 2014 Stupeň atypvzdělávání

Více

Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/34.0333 Vzdělávání v informačních a komunikačních technologií

Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/34.0333 Vzdělávání v informačních a komunikačních technologií VY_32_INOVACE_31_04 Škola Název projektu, reg. č. Vzdělávací oblast Vzdělávací obor Tematický okruh Téma Tematická oblast Název Autor Vytvořeno, pro obor, ročník Anotace Přínos/cílové kompetence Střední

Více

http://www.zlinskedumy.cz

http://www.zlinskedumy.cz Číslo projektu Číslo a název šablony klíčové aktivity Tematická oblast Autor Ročník 2, 3 Obor Anotace CZ.1.07/1.5.00/34.0514 III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Logické obvody sekvenční,

Více

Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115

Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115 Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0410 Číslo šablony: 11 Název materiálu: Hardwarové sestavení PC Ročník: Identifikace materiálu: Jméno autora:

Více

Zadávací dokumentace k výběrovému řízení na dodávku výpočetní a kancelářské techniky

Zadávací dokumentace k výběrovému řízení na dodávku výpočetní a kancelářské techniky Zadavatel: Gender Studies, o. p. s. Sídlem: Klimentská 17 110 00 Praha 1 Kancelář: Gorazdova 20 120 00 Praha 2 IČO: 25737058 Tel.: 224 915 666 nebo 224 913 350 Fax: 224 915 666 e-mail: gender.info@ecn.cz

Více

Technická specifikace předmětu zakázky

Technická specifikace předmětu zakázky Příloha č. 1 Technická specifikace předmětu zakázky zakázky: Zadavatel: Dodávka ICT vybavení Gymnázium a obchodní akademie Mariánské Lázně, Ruská 355, 353 69 Mariánské Lázně POLOŽKA č. 1 PC SESTAVA 34

Více

Základní jednotka - Skříň počítače a základní deska

Základní jednotka - Skříň počítače a základní deska Základní jednotka - Skříň počítače a základní deska Skříň většinou vyrobená z ocelového plechu s plastovým předním panelem, často se prodává s namontovaným zdrojem zdroj je ovšem vyměnitelný. Provedení:

Více

Technická specifikace: MĚÚ Nové Město na Moravě

Technická specifikace: MĚÚ Nové Město na Moravě Technická specifikace: MĚÚ Nové Město na Moravě - pevný disk - RAID SERVER - 1ks HDD RAID do serveru Formát 3,5" interní Serial ATA III Kapacita disku min. 1 000 GB (1 TB) Rychlost čtení min. 128 MB/s

Více

Zkontrolujte dodané příslušenství.

Zkontrolujte dodané příslušenství. Gratulujeme ke koupi tabletu od společnosti Gigabyte. Tato instalační příručka nabízí informace které vám pomohou se spuštěním a nastavením notebooku Gigabyte. Konfigurace Vašeho zařízení záleží na zakoupeném

Více

Technická specifikace ZŠ Židlochovice - Dodávka IT 2018

Technická specifikace ZŠ Židlochovice - Dodávka IT 2018 Technická specifikace ZŠ Židlochovice - Dodávka IT 2018 01 Notebook: Procesor: Intel Core i3-6006u (3M Cache, 2.0 GHz) Paměť: 4GB DDR4 Operační systém: Předinstalovaný operační systém Win 10 Pro (64bit

Více

Specifikace VT 11 ks. Ultrabook dle specifikace v příloze č. 1 11 ks. 3G modem TP-LINK M5350

Specifikace VT 11 ks. Ultrabook dle specifikace v příloze č. 1 11 ks. 3G modem TP-LINK M5350 Specifikace VT 11 ks. Ultrabook dle specifikace v příloze č. 1 Prodloužená záruka 3 roky 11 ks. 3G modem TP-LINK M5350 11 ks. MS Office 2013 pro podnikatele CZ 11 ks. brašna 11 ks. bezdrátová myš 5 ks.

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 99 96 35 Zkrácený návod k obsluze

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 99 96 35 Zkrácený návod k obsluze NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 99 96 35 Zkrácený návod k obsluze Toto stanici musí mít každý, kdo má problémy s připojením určitých periférií (například s klávesnicí) a nemá svůj notebook (počítač) vybaven příslušnými

Více

Maturitní okruhy pro 1.KŠPA Kladno, s.r.o. Počítačové sítě a komunikace

Maturitní okruhy pro 1.KŠPA Kladno, s.r.o. Počítačové sítě a komunikace Maturitní okruhy pro 1KŠPA Kladno, sro Předmět Typ zkoušky Obor Forma Období Počítačové sítě a komunikace Profilová ústní Informační technologie Denní / Dálková MZ2019 strana 1 / 5 1 Počítačové sítě, základní

Více

Technická specifikace předmětu zakázky

Technická specifikace předmětu zakázky Příloha č. 1 Technická specifikace předmětu zakázky zakázky: Zadavatel: Dodávka ICT vybavení Gymnázium a obchodní akademie Mariánské Lázně, Ruská 355, 353 69 Mariánské Lázně POLOŽKA č. 1 PC SESTAVA 34

Více

Notebook 15.6" (15 ks)

Notebook 15.6 (15 ks) Příloha č.1 Technická specifikace požadavků na vybavení hardwarem Notebook 15.6" (15 ks) Velikost obrazovky 15.6" Podsvícení LED, matný Rozlišení obrazovky min. 1366 x 768 x86-64 kompatibilní, min. dvoujádrový,

Více

Příloha číslo 3 1 / 7

Příloha číslo 3 1 / 7 Příloha číslo 3 1 / 7 Předmět nabídky souhrn Počet položka 5 ks Počítač specifikace "A" vč. operačního systému a kancelářského balíku 2 ks Počítač specifikace"b" vč. operačního systému a kancelářského

Více

První použití notebooku GIGABYTE

První použití notebooku GIGABYTE Gratulujeme Vám ke koupi notebooku GIGABYTE! Tato příručka vás provede nastavením Vašeho notebooku při jeho prvním spuštění. Konečná konfigurace produktu závisí na daném modelu zakoupeném v prodejně. GIGABYTE

Více

Identifikátor materiálu: ICT-1-15

Identifikátor materiálu: ICT-1-15 Identifikátor materiálu: ICT-1-15 Předmět Informační a komunikační technologie Téma materiálu Rozhraní vstupních a výstupních zařízení Autor Ing. Bohuslav Nepovím Anotace Student si procvičí / osvojí rozhraní

Více

Zadávací dokumentace Příloha výzvy k podání nabídek

Zadávací dokumentace Příloha výzvy k podání nabídek Zadávací dokumentace Příloha výzvy k podání nabídek Název programu: Registrační číslo projektu Název projektu: Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost CZ.1.07/1.5.00/34.0116 Modernizace výuky

Více

Výzva k podání nabídky (pro účely uveřejnění na www.msmt.cz nebo www stránkách krajů)

Výzva k podání nabídky (pro účely uveřejnění na www.msmt.cz nebo www stránkách krajů) Výzva k podání nabídky (pro účely uveřejnění na www.msmt.cz nebo www stránkách krajů) Číslo zakázky (bude doplěno 043/2011 MŠMT v případě IP, v případě GP ZS) 1 Název programu: Operační program Vzdělávání

Více

Příloha č.1a výzvy k podání nabídky na dodávku didaktické a informační techniky:

Příloha č.1a výzvy k podání nabídky na dodávku didaktické a informační techniky: Příloha č.1a výzvy k podání nabídky na dodávku didaktické a informační techniky: Zadávací dokumentace (specifikace předmětu dodávky) Projekt CZ.1.07/1.1.02/02.0067, Nové milénium nové dimenze vzdělávání

Více