Popis zapojení SZR do procesu výpisů ze ZR a reklamací údajů v ZR

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Popis zapojení SZR do procesu výpisů ze ZR a reklamací údajů v ZR"

Transkript

1 Popis zapojení SZR do procesu výpisů ze ZR a reklamací údajů v ZR Název dokumentu: Popis zapojení SZR do procesu výpisů ze ZR a reklamací údajů v ZR Verze: 3.00 Autor: Správa základních registrů Datum aktualizace: Účel: Popis vazeb mezi FAIS, DS SZR a systémem elektronické spisové služby SZR Počet stran: 7 Na Vápence 14 Strana 1/7 fax:

2 Obsah 1 ÚVOD Účel příručky Vymezení některých pojmů FAIS Spisovka SZR Výpis referenčních údajů Záznam o využívání údajů v základním registru Reklamace referenčního údaje DS Automat SZR Dotčená osoba Formulářové výstupy z FAIS Automatické výstupy ze základních registrů Automatické výstupy o změně referenčního údaje Automatické výstupy o využívání referenčních údajů Výstupy ze základních registrů poskytované na žádost Výstupy poskytované na žádost fyzických a právnických osob Výstupy poskytované na žádost orgánů veřejné moci Výstupy při reklamaci referenčního údaje Reklamace webovou službou na egon rozhraní Reklamace na žádost fyzické nebo právnické osoby Vstupní formuláře pro FAIS Popis datových zpráv v DS Automat SZR Typy datových zpráv Evidence bezproblémových formulářů žádostí nebo reklamací Evidence ostatních datových zpráv doručených do DS automat SZR Závěr... 7 Na Vápence 14 Strana 2/7 fax:

3 1 ÚVOD 1.1 Účel příručky Účelem této příručky je poskytnou zaměstnancům Správy základních registrů (dále jen SZR ) informace o vazbách mezi formulářovým agendovým informačním systémem - FAIS, datovou schránkou Automat SZR a systémem elektronické spisové služby SZR. Příručka popisuje druhy formulářů a stanoví pracovní postupy určených zaměstnanců SZR při vyřizování žádostí o výpisy referenčních údajů a při vyřizování reklamací referenčních údajů v případech, kdy formuláře žádostí o výpisy nebo reklamace nebyly zpracovány automaticky. 1.2 Vymezení některých pojmů FAIS FAIS je formulářový agendový informační systém, který slouží ke zpracování formulářů žádostí o výpisy referenčních údajů, k reklamaci referenčních údajů a k poskytování výpisů a záznamů ze systému základních registrů. FAIS je součástí projektu ISZR, jeho správcem i provozovatelem je SZR Spisovka SZR Spisovka SZR je elektronický systém spisové služby SZR jako základní evidenční pomůcka pro výkon spisové služby u SZR Výpis referenčních údajů Výpis referenčních údajů je ověřený výstup ze základního registru vydaný podle 14 odst. 1 zákona č. 111/2009 Sb., o základních registrech, v platném znění (dále jen zákon ). Referenční údaje ze základních registrů jsou poskytovány v souladu s ustanoveními 58 až 62 zákona Záznam o využívání údajů v základním registru Záznam o využívání údajů v základním registru se vydává podle 14 odst. 2 zákona, a to rovněž v podobě ověřeného výstupu ze základního registru (viz 14 odst. 4) Reklamace referenčního údaje Reklamace referenčního údaje je proces vyřízení žádosti o změnu referenčního údaje podle 14 odst. 3 zákona, žádost o změnu referenčního údaje je z hlediska zpracování zvláštním případem žádosti o výpis DS Automat SZR DS Automat SZR je další datová schránka SZR, do které jsou doučovány formuláře žádostí o výpisy referenčních údajů a reklamace referenčních údajů. ID datové schránky Automat SZR je 4h8cxph Dotčená osoba Dotčená osoba je fyzická nebo právnická osoba, které se referenční údaje týkají, nebo které osoba, jíž se referenční údaje týkají, umožnila přístup k referenčním údajům nebo fyzická osoba, která je zákonným zástupcem osoby, které se referenční údaje týkají. Na Vápence 14 Strana 3/7 fax:

4 2 Formulářové výstupy z FAIS Výstupy ze základních registrů jsou vydávány jako formulářové výstupy z FAIS, který je generuje - automaticky, nebo - na základě žádosti o výpis, nebo - při reklamaci referenčního údaje. 2.1 Automatické výstupy ze základních registrů Automatické výstupy o změně referenčního údaje Dojde-li ke změně referenčního údaje, vygeneruje FAIS pro dotčenou osobu, má-li tato osoba zřízenu a přístupnou datovou schránku, formulářový výpis referenčních údajů z příslušného základního registru. Výpis o změně referenčního údaje vygeneruje FAIS i pro třetí osobu, na základě poskytnutého souhlasu fyzickou osobou podle 5 odst. 4 zákona. FAIS zašle výpis referenčních údajů do datové schránky dotčené nebo třetí osoby prostřednictvím DS automat SZR automaticky a bezplatně. Automatické formulářové výstupy jsou vytvářeny denně a jsou založeny na principu notifikací Automatické výstupy o využívání referenčních údajů FAIS jednou ročně generuje formuláře obsahující záznamy o využívání údajů v základních registrech. ROB i ROS vždy 1. ledna v čase 0:00 vytvoří seznamy fyzických a právnických osob, které mají zřízenu a dostupnou datovou schránkou, a jejichž údaje byly v uplynulém roce využity. Výstupem služby je datová schránka a seznam využití. FAIS zašle formuláře obsahující záznamy o využívání referenčních údajů do datové schránky dotčené osoby prostřednictvím DS Automat SZR automaticky a bezplatně. 2.2 Výstupy ze základních registrů poskytované na žádost Výstupy poskytované na žádost fyzických a právnických osob Fyzické nebo právnické osoby mohou požádat o výpis referenčních údajů ke své osobě, k osobě jejíž jsou zákonným zástupcem nebo k osobě, která jim k takovému poskytnutí údajů dala souhlas, prostřednictvím kontaktních míst veřejné správy CzechPOINT nebo z Portálu veřejné správy (prostřednictvím své datové schránky) Výstupy poskytované na žádost orgánů veřejné moci Orgán veřejné moci může požádat o výpis referenčních údajů za účelem ověření referenčních údajů pro potřeby plnění úkolů v rámci nějaké agendy prostřednictvím agendového informačního systému nebo prostřednictvím CzechPOINT@office. Na Vápence 14 Strana 4/7 fax:

5 2.3 Výstupy při reklamaci referenčního údaje Za vyřízení reklamace referenčních údajů odpovídá jejich editor a nelze-li editora referenčního údaje určit, odpovídá správce příslušného základního registru. Reklamace jsou předávány buď webovou egon službou přímo do agendového informačního systému příslušného editora (např. ISEO) nebo do datové schránky editora (v případech, kdy agendový informační systéme (např. některý editační agendový informační systém ROSu) neumožňuje volání webové egon služby) Reklamace webovou službou na egon rozhraní Zjistí-li orgán veřejné moci nesoulad referenčních údajů v základních registrech, zajistí prostřednictvím svého AIS (voláním příslušné egon služby) předání reklamace referenčního údaje do ISZR a ISZR následně vyzve webovou egon službou editora k řešení reklamace. Ke zpochybnění referenčního údaje jsou vystaveny na vnějším rozhraní ISZR následující egon služby: - iszrreklamujformularem - iszrreklamujudajerob - iszrreklamujudajeros - isknreklamujprvek - isuireklamujprvek Vyřizování reklamací webovou službou na egon rozhraní neprobíhá cestou DS Automat SZR Reklamace na žádost fyzické nebo právnické osoby Zjistí-li dotčená osoba nesoulad referenčních údajů, které jsou o ní vedeny v základním registru, se skutečným stavem, může bezplatně požádat o jejich změnu. K tomuto účelu jsou určeny formuláře Žádostí o změnu údajů v registru obyvatel a Žádostí o změnu údajů v registru osob, které jsou dostupné v CzechPOINT na kontaktních místech veřejné správy nebo na Portálu veřejné správy. Následuje stejný postup - viz bod Vstupní formuláře pro FAIS Vstupní formuláře pro FAIS a jejich dostupnost jsou přehledně uvedeny v následující tabulce. (převzato z dokumentu Dokumentace Výpisy ze ZR a reklamace údajů v ZR, Formulářový AIS, verze 1.10, ze dne ) Formulář CzechPOINT CzP@office PVS Výpis údajů z registru obyvatel Ano Ano Ano Výpis údajů z registru osob Ano Ano Ano Veřejný výpis údajů z registru osob Ano Ano Ano Na Vápence 14 Strana 5/7 fax:

6 Výpis o využití údajů z registru obyvatel Ano Ne Ano Výpis o využití údajů z registru osob Ano Ne Ano Žádost o změnu údajů v registru obyvatel Ano Ano Ano Žádost o změnu údajů v registru osob Ano Ano Ano Žádost o POSKYTNUTÍ údajů třetí osobě Ano Ne Ano Žádost o ODVOLÁNÍ údajů třetí osobě Ano Ne Ano 4 Popis datových zpráv v DS Automat SZR DS Automat SZR je primárně určena pro automatické zpracování formulářů žádostí. DS automat SZR čtou FAIS a spisovka SZR. FAIS schránku prohledává v intervalech řádově minuty, Spisovka SZR jednou za 24 h. 4.1 Typy datových zpráv Po doručení do DS automat SZR mohou nastat následující situace: 4.2 a) datová zpráva doručená do DS SZR automat je bezproblémový formulář FAIS formulář žádosti nebo reklamace ihned poté, co ji najde v DS automat SZR, převezme ke zpracování, b) datová zpráva doručená do DS SZR automat není bezproblémový formulář FAIS doručenou datovou zprávu nepřevezme ke zpracování a ponechá ji v DS automat SZR jako nezpracovanou (FAIS přitom využívá webovou služba MarkMessageAsDownloaded, která umožňuje vrátit datovou zprávu do stavu nepřečteno). Všechny datové zprávy, které zůstanou v DS automat SZR za uplynulý den ve stavu nezpracováno budou přesunuty automaticky do Spisovky SZR v čase h následujícího dne. Ve Spisovce SZR v Přehledu el. podání doručených bude jako schránka odesílatele uvedeno 4h8cxph. Evidence bezproblémových formulářů žádostí nebo reklamací Formuláře žádostí nebo reklamací, které FAIS převzal do zpracování (viz kapitola 4.1 písm. a) se ve Spisovce SZR neevidují. Podle Spisového řádu SZR úlohu základní evidenční pomůcky spisové služby pro tyto formuláře a souvisejících výstupů plní FAIS. Na Vápence 14 Strana 6/7 fax:

7 4.3 Evidence ostatních datových zpráv doručených do DS automat SZR Datové zprávy, které byly převzaty do Spisovky SZR (viz kapitola 4.1 písm. b) rozděluje podatelna určeným zaměstnancům SZR nebo do spisových uzlů. Dokumenty, které byly vloženy do Spisovky SZR z DS Automat SZR, mají vzhled formuláře, ale FAIS je nedokázal do zpracování převzít, podatelna přidělí určenému zaměstnanci oddělení koncepce a rozvoje, který zjistí důvod, proč formulář nebyl zpracován automaticky. Po analýze formulář zašle zpět odesílateli s upozorněním na chybu nebo informací, proč nebyla datová zpráva korektně zpracována (např. byl zjištěn chybný formát souborů, vir, nečitelnost). Dokumenty, které byly vloženy do Spisovky SZR z DS Automat SZR, a nemají vzhled formuláře, podatelna zpracuje takto: - dokumenty, které jsou reakcí na výpis z ROB přepošle do datové schránky MV ČR s poznámkou, že zpráva je určena pro odbor správních činností, - dokumenty, které jsou reakcí na výpis z ROS přepošle do datové schránky Českého statistického úřadu s poznámkou, že zpráva se týká výpisu z ROS, - dokumenty, které jsou reakcí na Poskytnutí údajů o změnách třetí osobě předá k evidenci určenému zaměstnanci SZR, - dokumenty obsahující např. sdělení: Informujeme Vás, že datová schránka abcdef byla zpětně znepřístupněna a Vaše datová zpráva se tímto stala nedoručitelnou., příp. jiné sdělení informující o technickém problému s doručením datové zprávy, podatelna předá k evidenci určenému zaměstnanci SZR, - ostatní dokumenty rozdělí obvyklým postupem podle Spisového řádu SZR. Zpracovatel, kterému bude dokument přidělen k vyřízení, odesílatele na skutečnost, že svou datovou zprávu odeslal do k tomuto účelu nesprávné (neurčené) datové schránky při vyřízení dokumentu upozorní. 5 Závěr Zpracované žádosti, tj. bezproblémové formuláře, které FAIS zpracoval, jsou vyřizovány a odesílány na Czech POINT nebo do DS žadatele automaticky, bez jakéhokoliv zásahu nebo možnosti kontroly ze strany SZR. Nezpracované žádosti, tj. problémové formuláře nebo jiné dokumenty doručené do DS Automat SZR, které FAIS nepřevzal do zpracování, přebírá Spisovka SRZ a podatelna při jejich rozdělování postupuje podle kapitoly 4.3 této příručky a Spisového řádu SZR. Na Vápence 14 Strana 7/7 fax:

Registr Osob. zveřejněno 16.11.2009 podepsáno 13.4.2010. http://www.vestnikverejnychzakazek.cz/

Registr Osob. zveřejněno 16.11.2009 podepsáno 13.4.2010. http://www.vestnikverejnychzakazek.cz/ Registr Osob v provozu od 1. července 2012 (opožděno o 12 měsíců) odhadovaná cena 385,425 milionů konečná cena 371,5 milionů realizátor ADASTRA, s.r.o. zveřejněno 16.11.2009 podepsáno 13.4.2010 http://www.vestnikverejnychzakazek.cz/

Více

JAK ČÍST ZÁZNAM O VYUŽÍVÁNÍ ÚDAJŮ V REGISTRU OBYVATEL

JAK ČÍST ZÁZNAM O VYUŽÍVÁNÍ ÚDAJŮ V REGISTRU OBYVATEL JAK ČÍST ZÁZNAM O VYUŽÍVÁNÍ ÚDAJŮ V REGISTRU OBYVATEL Název dokumentu: Jak číst záznam o využívání údajů v registru obyvatel Verze: 1.8 Autor: Správa základních registrů Datum aktualizace: 25. 2. 2014

Více

PŘÍNOSY A DOPADY ZAHÁJENÍ PROVOZU ROS

PŘÍNOSY A DOPADY ZAHÁJENÍ PROVOZU ROS PŘÍNOSY A DOPADY ZAHÁJENÍ PROVOZU ROS Konference ISSS Hradec Králové 2012 Ing. Stanislav Palas, Český statistický úřad stanislav.palas@ 1/X OBSAH PREZENTACE Přínosy ROS Dopady ROS Na OVM Na podnikatelskou

Více

DOBRY DEN, NICEMU NEROZUMIM, CO PO ME CHCETE, DEKUJI ZA VYSVETLENI S POZDRAVEM IVAN V.

DOBRY DEN, NICEMU NEROZUMIM, CO PO ME CHCETE, DEKUJI ZA VYSVETLENI S POZDRAVEM IVAN V. 1 a DOBRY DEN, NICEMU NEROZUMIM, CO PO ME CHCETE, DEKUJI ZA VYSVETLENI S POZDRAVEM IVAN V. b Sdělení Společnost XXX je neaktivní. Jednatel: Ing. Novák Informace k záznamům o využívání údajů ze základních

Více

JAK ČÍST ZÁZNAM O VYUŽÍVÁNÍ ÚDAJŮ V REGISTRU OBYVATEL

JAK ČÍST ZÁZNAM O VYUŽÍVÁNÍ ÚDAJŮ V REGISTRU OBYVATEL JAK ČÍST ZÁZNAM O VYUŽÍVÁNÍ ÚDAJŮ V REGISTRU OBYVATEL Název dokumentu: Jak číst záznam o využívání údajů v registru obyvatel Verze: 1.7 Autor: Správa základních registrů Datum aktualizace: 15.4.2013 Účel:

Více

Použití základních registrů

Použití základních registrů Reg. č. projektu: CZ 1.04/ 4.1.00/A3.00004 Použití základních registrů Pracovní sešit Materiál vznikl v rámci řešení projektu Vzdělávání v oblasti základních registrů a dalších kmenových projektů egovernmentu,

Více

Úpravy agendového informačního systému v návaznosti na základní registry

Úpravy agendového informačního systému v návaznosti na základní registry Úpravy agendového informačního systému v návaznosti na základní registry Jiří Dohnal Hradec Králové 12.4.2010 DOKUMENT DŮVĚRNOST www.i.cz 1 Osnova prezentace Vymezení pojmu Analýza problému a dat Změna

Více

STAV PŘIPOJOVÁNÍ OVM K ZÁKLADNÍM REGISTRŮM

STAV PŘIPOJOVÁNÍ OVM K ZÁKLADNÍM REGISTRŮM STAV PŘIPOJOVÁNÍ OVM K ZÁKLADNÍM REGISTRŮM KONFERENCE K E-TRŽIŠTÍM A E-AUKCÍM 25. DUBNA 2013 RNDr. Renata Novotná, SZR Základní registry klíčový projekt egovernmentu Co jsou základní registry Cíle základních

Více

Základní registry, Datové schránky CzechPointy... A jak dál RNDr. Petr Tiller a Ing. Ondřej Felix, CSc., hlavní architekt egovernmentu MV ČR Praha

Základní registry, Datové schránky CzechPointy... A jak dál RNDr. Petr Tiller a Ing. Ondřej Felix, CSc., hlavní architekt egovernmentu MV ČR Praha Základní registry, Datové schránky CzechPointy... A jak dál RNDr. Petr Tiller a Ing. Ondřej Felix, CSc., hlavní architekt egovernmentu MV ČR Praha leden 2013 1 Pro připomenutí Aneb Co jsme si to postavili

Více

ZÁKLADNÍ REGISTR PRÁVNICKÝCH OSOB, PODNIKAJÍCÍCH FYZICKÝCH OSOB A ORGÁNŮ VEŘEJNÉ MOCI

ZÁKLADNÍ REGISTR PRÁVNICKÝCH OSOB, PODNIKAJÍCÍCH FYZICKÝCH OSOB A ORGÁNŮ VEŘEJNÉ MOCI ZÁKLADNÍ REGISTR PRÁVNICKÝCH OSOB, PODNIKAJÍCÍCH FYZICKÝCH OSOB A ORGÁNŮ VEŘEJNÉ MOCI Aktuální stav implementace ROS k 20. 3. 2012 Konference ISSS Hradec Králové 2012 Ing. Stanislav Palas, Český statistický

Více

Co jsme si to postavili aneb Sdílené služby ve veřejné správě ČR. Ondřej Felix Hlavní architekt egovernmentu ČR

Co jsme si to postavili aneb Sdílené služby ve veřejné správě ČR. Ondřej Felix Hlavní architekt egovernmentu ČR Co jsme si to postavili aneb Sdílené služby ve veřejné správě ČR Ondřej Felix Hlavní architekt egovernmentu ČR Strategie egon 2007 2013 Efektivní veřejná správa a přátelské veřejné služby 2007 Pentagon

Více

JE ČAS ROZPOHYBOVAT EGONA...

JE ČAS ROZPOHYBOVAT EGONA... INTERNET VE STÁTNÍ SPRÁVĚ A SAMOSPRÁVĚ 2013 JE ČAS ROZPOHYBOVAT EGONA... 8. - 9. DUBNA 2013 Ing. Michal Pešek, SZR Základní registry klíčový projekt egovernmentu Kam dosáhne VELKÝ BRATR? Výpis z registru

Více

ZÁKLADNÍ REGISTRY PILÍŘ MODERNÍHO EGOVERNMENTU

ZÁKLADNÍ REGISTRY PILÍŘ MODERNÍHO EGOVERNMENTU ZÁKLADNÍ REGISTRY PILÍŘ MODERNÍHO EGOVERNMENTU HRADEC KRÁLOVÉ, 7. 8. DUBNA 2014 KONFERENCE ISSS 2014 Ing. Michal Pešek Magická čísla - 2 000 OVM, - 3 000 AIS, - 300 mil. transakcí aneb EGONův mozek jede

Více

Základní registr právnických osob, podnikajících fyzických osob a orgánů veřejné moci (ROS) na startu

Základní registr právnických osob, podnikajících fyzických osob a orgánů veřejné moci (ROS) na startu Základní registr právnických osob, podnikajících fyzických osob a orgánů veřejné moci (ROS) na startu ISSS HRADEC KRÁLOVÉ 2010 Ing. Stanislav Palas, Český statistický úřad stanislav.palas@czso.cz Obsah

Více

Příloha č. 1. Pro všechny

Příloha č. 1. Pro všechny Pro všechny Příloha č. 1 Jedinečnost čísla jednacího (spisové značky) Vyhodnocením dosavadního provozu zápisů údajů AIS EO bylo zjištěno, že někteří zapisovatelé provádí vícero zápisů pod jedním číslem

Více

Základní registry veřejné správy. Ing.Ondřej Felix, CSc., hlavní architekt egovernmentu MV ČR

Základní registry veřejné správy. Ing.Ondřej Felix, CSc., hlavní architekt egovernmentu MV ČR Základní registry veřejné správy Ing.Ondřej Felix, CSc., hlavní architekt egovernmentu MV ČR Současný stav v oblasti dat veřejné správy Roztříštěnost, nejednotnost a multiplicity ve vedení klíčových databází

Více

Spuštění základních registrů. ing. Ondřej Felix CSc. hlavní architekt egovernmentu MV ČR

Spuštění základních registrů. ing. Ondřej Felix CSc. hlavní architekt egovernmentu MV ČR Spuštění základních registrů ing. Ondřej Felix CSc. hlavní architekt egovernmentu MV ČR Agenda Jak se to dělá a bude dělat Současný stav Vládní nařízení Registrace agend Připojení AIS Inicialní definice

Více

Základní registry ČR

Základní registry ČR Základní registry ČR RNDr. Petr Tiller Igos Consulting a.s. Projekt Informační systém základních registrů (registrační číslo: CZ.1.06/1.1.00/03.05891) byl spolufinancován z prostředků Evropské unie, Evropského

Více

Testování editačních WS

Testování editačních WS Připojení k ISZR Testování editačních WS Verze dokumentu 0.1 Připojení k ISZR 1 Obsah Seznam zkratek a pojmů uvedených v dokumentu... 3 1. Úvod... 4 2. Registrace agendy A123... 4 3. Registrace a správa

Více

Schůzka informatiků MČ HMP. Datové schránky

Schůzka informatiků MČ HMP. Datové schránky Schůzka informatiků MČ HMP Datové schránky 7.5.2009 Aktuality 6.5.2009 Novela zákona o archivnictví a spisové službě Ve středu 6.5.2009 schválila Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR novelu zákona č. 300/2008

Více

Stručný návod pro připojení OVM k základním registrům. Název dokumentu: Příručka pro obce Verze: 1.7

Stručný návod pro připojení OVM k základním registrům. Název dokumentu: Příručka pro obce Verze: 1.7 Příručka pro obce Stručný návod pro připojení OVM k základním registrům Název dokumentu: Příručka pro obce Verze: 1.7 Autor: Správa základních registrů Datum aktualizace: 2. 4. 2013 Účel: Stručný návod

Více

ZPRÁVA O STAVU PROVOZU ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ 25 měsíců produkčního provozu

ZPRÁVA O STAVU PROVOZU ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ 25 měsíců produkčního provozu Na Vápence 14 130 00 Praha 3 Praha 6. srpna 2014 ZPRÁVA O STAVU PROVOZU ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ 25 měsíců produkčního provozu Předkládá Ing. Michal PEŠEK ředitel Správy základních registrů 130 00 Praha 3 Strana

Více

ZPRÁVA O STAVU PROVOZU ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ 41 měsíců produkčního provozu

ZPRÁVA O STAVU PROVOZU ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ 41 měsíců produkčního provozu Na Vápence 14 130 00 Praha 3 Praha 2. prosince 2015 ZPRÁVA O STAVU PROVOZU ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ 41 měsíců produkčního provozu Předkládá Ing. Michal PEŠEK vedoucí služebního úřadu ředitel Správy základních

Více

Základní registry ve veřejné správě

Základní registry ve veřejné správě Základní registry ve veřejné správě Obsah kurzu Úvod Informační systém základních registrů (ISZR) Přínosy ZR Bezpečnost ISZR Agendové informační systémy (AIS) Postup implementace základních registrů Registr

Více

Směrnice starosty č. 1/2012 o aplikaci zákona č. 111/2009 Sb. o základních registrech na Úřadu MČ Praha 13

Směrnice starosty č. 1/2012 o aplikaci zákona č. 111/2009 Sb. o základních registrech na Úřadu MČ Praha 13 Směrnice starosty č. 1/2012 o aplikaci zákona č. 111/2009 Sb. o základních registrech na Úřadu MČ Praha 13 čl. I Preambule Tato směrnice je vnitřním předpisem ÚMČ Praha 13 a upravuje postupy při aplikaci

Více

Sdílené služby ve veřejné správě ČR. Ondřej Felix Hlavní architekt egovermentučr Petr Tiller

Sdílené služby ve veřejné správě ČR. Ondřej Felix Hlavní architekt egovermentučr Petr Tiller Sdílené služby ve veřejné správě ČR Ondřej Felix Hlavní architekt egovermentučr Petr Tiller Strategie egon 2007-2013 Efektivní veřejná správa a přátelské veřejné služby 2007 Pentagon Strategie rozvoje

Více

Michal Kolařík 18.1.2012. ISZR - Brána k základním registrům

Michal Kolařík 18.1.2012. ISZR - Brána k základním registrům Michal Kolařík 18.1.2012 ISZR - Brána k základním registrům Informační systém základních registrů Informační systém základních registrů Registrační číslo: CZ.1.06/1.1.00/03.05891 Projekt Informační systém

Více

TECHNICKÁ SPECIFIKACE VEŘEJNÉ ZAKÁZKY

TECHNICKÁ SPECIFIKACE VEŘEJNÉ ZAKÁZKY Příloha č. 3 k č.j. MV-159754-3/VZ-2013 Počet listů: 7 TECHNICKÁ SPECIFIKACE VEŘEJNÉ ZAKÁZKY Nové funkcionality Czech POINT 2012 Popis rozhraní egon Service Bus Centrální Místo Služeb 2.0 (dále jen CMS

Více

Chybová hlášení METODIKA MET-01/2014. SZR-56-1/OPICT-2013 počet stran 28 přílohy 0. Nahrazuje:

Chybová hlášení METODIKA MET-01/2014. SZR-56-1/OPICT-2013 počet stran 28 přílohy 0. Nahrazuje: MET-01/2014 METODIKA SZR-56-1/OPICT-2013 počet stran 28 přílohy 0 Chybová hlášení Gestor, podpis: Ing. Radovan Pártl Zpracovatel, podpis: RNDr. Miroslav Šejdl Odborný garant, podpis: RNDr. Miroslav Šejdl

Více

Základní registry - aplikace zákona č. 111/2009 Sb., o základních registrech, na MěÚ Žamberk

Základní registry - aplikace zákona č. 111/2009 Sb., o základních registrech, na MěÚ Žamberk Základní registry - aplikace zákona č. 111/2009 Sb., o základních registrech, na MěÚ Žamberk Informace platné od 01.07.2012 Zpracovala: Mgr. Radomíra Křenová vedoucí kanceláře tajemníka Městský úřad Žamberk

Více

ZPRÁVA O STAVU PROVOZU ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ 27 měsíců produkčního provozu

ZPRÁVA O STAVU PROVOZU ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ 27 měsíců produkčního provozu Na Vápence 14 130 00 Praha 3 Praha 3. října 2014 ZPRÁVA O STAVU PROVOZU ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ 27 měsíců produkčního provozu Předkládá Ing. Michal PEŠEK ředitel Správy základních registrů 130 00 Praha 3 Strana

Více

Postup při zápisu údajů do AIS EO. soudy prvního stupně. změny ve formulářích CzechPOINT. verze Zpracoval: odbor správních činností

Postup při zápisu údajů do AIS EO. soudy prvního stupně. změny ve formulářích CzechPOINT. verze Zpracoval: odbor správních činností Postup při zápisu údajů do AIS EO soudy prvního stupně změny ve formulářích CzechPOINT verze 1.00 Zpracoval: odbor správních činností Zápis údajů do AIS evidence obyvatel soudy prvního stupně prostřednictvím

Více

Postup při zápisu údajů do AIS EO soudy prvního stupně

Postup při zápisu údajů do AIS EO soudy prvního stupně Postup při zápisu údajů do AIS EO soudy prvního stupně Zápis zákazu pobytu prostřednictvím formulářů CzechPOINT verze 1.00 Zpracoval: odbor správních činností 1 Zápis údajů do agendového informačního systému

Více

Dopady zavedení registru práv a

Dopady zavedení registru práv a Dopady zavedení registru práv a povinností na orgány veřejné moci Obsah Úvod Datové okruhy RPP Nástroje pro editaci údajů v RPP Přístup do RPP z AIS Postup naplnění RPP daty Závěr Legislativní podmínky

Více

Dopady spuštění základních registrů na subjekty územní samosprávy

Dopady spuštění základních registrů na subjekty územní samosprávy Dopady spuštění základních registrů na subjekty územní samosprávy Příloha č. 7 Nezodpovězené dotazy a seznam doporučení Vydavatel: Ministerstvo vnitra ČR, ve spolupráci s kraji Zpracovatel: CORTIS Consulting

Více

podnikajících fyzických osob (ROS) na startu

podnikajících fyzických osob (ROS) na startu Základní registr právnických osob, podnikajících fyzických osob a orgánů veřejné moci (ROS) na startu ISSS HRADEC KRÁLOVÉ 2010 Ing. Stanislav Palas, Český statistický úřad stanislav.palas@czso.cz Obsah

Více

Project:Úplné elektronické podání

Project:Úplné elektronické podání Project:Úplné elektronické podání Den publikace: 23 Lis 2016 Verze 1.0 Atributy modelu: Obsah 0 Celkovy prehled 1 Vyber, identifikace, autentizace 2 Priprava podani 3 Podani, ukon 4 Ulozeni a potvrzeni

Více

ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ REFERENČNÍCH ÚDAJŮ Z REGISTRU OBYVATEL JINÉ (TŘETÍ) OSOBĚ

ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ REFERENČNÍCH ÚDAJŮ Z REGISTRU OBYVATEL JINÉ (TŘETÍ) OSOBĚ Formulář ZR10 Příloha č. 1 Krok I: Na kontaktních místech veřejné správy CzechPOINT bude odkaz na formulář: Žádost o poskytnutí referenčních údajů z registru obyvatel jiné (třetí) osobě ZR10 Po rozkliknutí

Více

PROJEKTY NAD REGISTRY ROZVÍJÍ EGOV

PROJEKTY NAD REGISTRY ROZVÍJÍ EGOV PROJEKTY NAD REGISTRY ROZVÍJÍ EGOV PARDUBICE, 24. ZÁŘÍ 2014 KONFERENCE IOP A IROP: ÚSPĚCHY A NOVÉ CÍLE Ing. Michal Pešek Podstata a přínos základních registrů ZR obsahují právně platné referenční údaje

Více

Popis egon služby. E177 - iszrctireklamaci. Název dokumentu: Popis egon služeb Verze: Datum aktualizace: Správa základních registrů

Popis egon služby. E177 - iszrctireklamaci. Název dokumentu: Popis egon služeb Verze: Datum aktualizace: Správa základních registrů Popis egon služby E177 - iszrctireklamaci Název dokumentu: Popis egon služeb Verze: 01.02 Autor: Správa základních registrů Datum aktualizace: Účel: Popis egon služeb v rámci základních registrů Počet

Více

Od Základních registrů k Propojenému datovému fondu

Od Základních registrů k Propojenému datovému fondu Od Základních registrů k Propojenému datovému fondu Ing. Ondřej Felix CSc Ministerstvo vnitra ČR 3. 9. 2019, Mikulov Referenční rozhrani ( zákon 365/2000 Sb) Referenčním, sdíleným a bezpečným rozhraním

Více

Zkušenosti s budováním základního registru obyvatel

Zkušenosti s budováním základního registru obyvatel Zkušenosti s budováním základního registru obyvatel Jiří Dohnal, ICZ a.s. ISSS 2012 1 ROB - EDITOŘI Primární: evidence obyvatel (IS EO), cizinecký informační systém (CIS) UFO v rámci CIS? Potřeba pro:

Více

Cílem je sjednocení různých informačních systémů veřejné správy do jednotného systému ISZR

Cílem je sjednocení různých informačních systémů veřejné správy do jednotného systému ISZR Ing. Karel Hanke Veřejná správa disponuje množstvím různých informačních systémů které nejsou online propojeny Cílem je sjednocení různých informačních systémů veřejné správy do jednotného systému ISZR

Více

Základní registry (ISSS, duben 2012) ing. Ondřej Felix CSc. hlavní architekt egovernmentu MV ČR

Základní registry (ISSS, duben 2012) ing. Ondřej Felix CSc. hlavní architekt egovernmentu MV ČR Základní registry (ISSS, duben 2012) ing. Ondřej Felix CSc. hlavní architekt egovernmentu MV ČR Smysl a účel základních registrů Poskytovat bezpečně vybrané právně závazné referenční údaje o definovaných

Více

Český Podací. Ověřovací Informační

Český Podací. Ověřovací Informační Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál Czech POINT 28.3. 2007 5 let provozu Aktuální čísla Czech 28.3.2012 POINT k Počty vydaných výstupů: 6.5 mil. Konverze z moci úřední: 10 mil. Matriky,

Více

IS Základních registrů ve správním obvodu ORP Kladno

IS Základních registrů ve správním obvodu ORP Kladno Statutární město KLADNO IS Základních registrů ve správním obvodu ORP Kladno Pracovní setkání se starosty obcí správního obvodu ORP Kladno 13.6.2012 Pavel Rous, Tomáš Kuthan, Jana Hrušková a hosté 18.6.2012

Více

Základní informace k jednotlivým výstupům: 1. Výpis z katastru nemovitostí

Základní informace k jednotlivým výstupům: 1. Výpis z katastru nemovitostí Czech Point, neboli Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál, je asistované místo výkonu veřejné správy, kde každý občan může získat informace o údajích, které o něm vede stát v centrálních registrech.

Více

Popis egon služ by. E219 - rppctieditoraovmspuu. Název dokumentu: Popis egon služeb Verze: Datum aktualizace: Správa základních registrů

Popis egon služ by. E219 - rppctieditoraovmspuu. Název dokumentu: Popis egon služeb Verze: Datum aktualizace: Správa základních registrů Popis egon služ by E219 - rppctieditoraovmspuu Název dokumentu: Popis egon služeb Verze: 01.00 Autor: Správa základních registrů Datum aktualizace: Účel: Popis egon služeb v rámci základních registrů Počet

Více

Czech POINT. Co je to Czech POINT. Kde najdu pobočky Czech POINT? Obecní úřad Ohrobec v současnosti poskytuje tyto služby:

Czech POINT. Co je to Czech POINT. Kde najdu pobočky Czech POINT? Obecní úřad Ohrobec v současnosti poskytuje tyto služby: Czech POINT Co je to Czech POINT Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál, tedy Czech POINT je projektem, který by měl zredukovat byrokracii ve vztahu občan - veřejná správa. Kde najdu pobočky

Více

Kmenové projekty egov a Úplné elektronické podání. Ing. Ondřej Felix CSc Hlavní architekt egovernmentu MV ČR

Kmenové projekty egov a Úplné elektronické podání. Ing. Ondřej Felix CSc Hlavní architekt egovernmentu MV ČR Kmenové projekty egov a Úplné elektronické podání Ing. Ondřej Felix CSc Hlavní architekt egovernmentu MV ČR Agenda Cíle na rok 2020 Co ještě chybí z kmenových projektů egov Propojený datový fond Propojená

Více

Uživatelská příručka RAZR pro OVM

Uživatelská příručka RAZR pro OVM Uživatelská příručka RAZR pro OVM Verze dokumentu: 2 Datum vydání: 20.11 2018 Schválil: Autor: Klasifikace: SZR Pasante Veřejný dokument www.szrcr.cz Strana: 1 / 14 Obsah 1. Úvod... 3 2. Nastavení počítače

Více

Základní registry (kde jsme, kam směřujeme a jak to na sebe navazuje) ing. Ondřej Felix CSc. hlavní architekt egovernmentu MV ČR

Základní registry (kde jsme, kam směřujeme a jak to na sebe navazuje) ing. Ondřej Felix CSc. hlavní architekt egovernmentu MV ČR Základní registry (kde jsme, kam směřujeme a jak to na sebe navazuje) ing. Ondřej Felix CSc. hlavní architekt egovernmentu MV ČR Smysl a účel základních registrů Poskytovat bezpečně vybrané právně závazné

Více

egov se z vizí pomalu stává realitou

egov se z vizí pomalu stává realitou Pavel Sekanina 16. 9. 2010 Ostrava egov se z vizí pomalu stává realitou nahlédnutí pod pokličku informačního systému základních registrů Motto My nesmíme ani naznačovat Jára Cimrman 2 Obsah Stavební kameny

Více

RÚIAN a ISÚI. Jiří Formánek

RÚIAN a ISÚI. Jiří Formánek RÚIAN a ISÚI Jiří Formánek Obsah prezentace Úvod Základní registry Referenční údaje Registr územní identifikace, adres a nemovitostí Konstitutivnost zápisů do RÚIAN Poskytování údajů z RÚIAN Adresní místa

Více

Popis egon služby. E93 - roszapispravnistav. Název dokumentu: Popis egon služeb Verze: Datum aktualizace: Správa základních registrů

Popis egon služby. E93 - roszapispravnistav. Název dokumentu: Popis egon služeb Verze: Datum aktualizace: Správa základních registrů Popis egon služby E93 - roszapispravnistav Název dokumentu: Autor: Popis egon služeb Verze: 02.00 Správa základních registrů Datum aktualizace: 05.03.2017 Účel: Popis egon služeb v rámci základních registrů

Více

Popis egon služ by. E228 rppvypisovmspuu2. Název dokumentu: Popis egon služeb Verze: Datum aktualizace: Správa základních registrů

Popis egon služ by. E228 rppvypisovmspuu2. Název dokumentu: Popis egon služeb Verze: Datum aktualizace: Správa základních registrů Popis egon služ by E228 rppvypisovmspuu2 Název dokumentu: Popis egon služeb Verze: 01.00 Autor: Správa základních registrů Datum aktualizace: Účel: Popis egon služeb v rámci základních registrů Počet stran:

Více

Katalog egon služeb verze: 0.01

Katalog egon služeb verze: 0.01 Katalog egon služeb verze: 0.01 Historie verzí Verze Datum Popis 0.01 20.7.2011 egon služby prototypu OBSAH 1 Úvod... 5 1.1 Členění dokumentu... 5 1.2 Třídy služeb... 5 1.3 SLA služeb... 6 1.3.1 SLA-01...

Více

AIS VITA - využití sdílených služeb celostátních IS. RNDr. Ivana Havlíková VITA software s.r.o.

AIS VITA - využití sdílených služeb celostátních IS. RNDr. Ivana Havlíková VITA software s.r.o. AIS VITA - využití sdílených služeb celostátních IS RNDr. Ivana Havlíková VITA software s.r.o. AIS VITA a celostátní IS Celostátní IS ISDS ISZR Rezortní IS MZe ČR MD ČR ČSÚ ČÚZK ISDS - Informační systém

Více

Elektronická identifikace prostřednictvím národního bodu. Petr Kuchař, hlavní architekt eg, MV

Elektronická identifikace prostřednictvím národního bodu. Petr Kuchař, hlavní architekt eg, MV Elektronická identifikace prostřednictvím národního bodu Petr Kuchař, hlavní architekt eg, MV Teoretický úvod Elektronická identifikace, která je tématem mého vstupu, je relativně malá, nicméně životně

Více

Popis egon služby E28 - rosctizmeny

Popis egon služby E28 - rosctizmeny Popis egon služby E28 - rosctizmeny Název dokumentu: Popis egon služeb Verze: 01.00 Autor: Správa základních registrů Datum aktualizace: Účel: Popis egon služeb v rámci základních registrů Počet stran:

Více

STAVEBNÍ ÚŘAD Betlémská kaple Masarykova kolej

STAVEBNÍ ÚŘAD Betlémská kaple Masarykova kolej STAVEBNÍ ÚŘAD 2012 Betlémská kaple Masarykova kolej VITA x ISZR Dva měsíce provozu Mgr. Jan Křížek, VITA software Obsah Spouštění ISZR Provoz na ISZR Uživatelské postupy Zkušenosti Připravované změny Statistický

Více

AISC. kladní registr obyvatel. Jiří Valter ICZ a. s. www.i.cz 1

AISC. kladní registr obyvatel. Jiří Valter ICZ a. s. www.i.cz 1 AISC agendový informační systém pro základnz kladní registr obyvatel Jiří Valter ICZ a. s. 1 Východiska Zákon o základních registrech (111/2009 Sb.) definuje, že editorem referenčních údajů je Policie

Více

Aktuální stav implementace IS ROS

Aktuální stav implementace IS ROS Aktuální stav implementace IS ROS ISSS Hradec Králové 2011 Ing. Stanislav Palas, Český statistický úřad stanislav.palas@czso.cz Obsah prezentace Přínosy registru osob Legislativní podmínky Komunikace s

Více

Katalog egon služeb verze: 7.00 Veřejná část

Katalog egon služeb verze: 7.00 Veřejná část Katalog egon služeb verze: 7.00 Veřejná část Historie verzí Verze Datum Popis 0.01 20.7.2011 egon služby prototypu 0.02 28.7.2011 egon služby prototypu II 0.03 30.8.2011 egon služby prototypu II - aktualizace

Více

Základní změny v architektuře e-governmentu ČR. Ondřej Felix hlavní architekt e-governmentu MV ČR ISSS, duben 2009

Základní změny v architektuře e-governmentu ČR. Ondřej Felix hlavní architekt e-governmentu MV ČR ISSS, duben 2009 Základní změny v architektuře e-governmentu ČR Ondřej Felix hlavní architekt e-governmentu MV ČR ISSS, duben 2009 Současný stav v oblasti dat veřejné správy roztříštěnost, nejednotnost a multiplicity ve

Více

Popis egon služ by. E210 - rppvypisseznamovmspuu. Název dokumentu: Popis egon služeb Verze: Datum aktualizace: Správa základních registrů

Popis egon služ by. E210 - rppvypisseznamovmspuu. Název dokumentu: Popis egon služeb Verze: Datum aktualizace: Správa základních registrů Popis egon služ by E210 - rppvypisseznamovmspuu Název dokumentu: Popis egon služeb Verze: 01.00 Autor: Správa základních registrů Datum aktualizace: Účel: Popis egon služeb v rámci základních registrů

Více

Směrnice č. 1/2012 o aplikaci zákona č. 111/2009 Sb., o základních registrech na MěÚ Benešov nad Ploučnicí. Čl. I. Preambule. Čl.

Směrnice č. 1/2012 o aplikaci zákona č. 111/2009 Sb., o základních registrech na MěÚ Benešov nad Ploučnicí. Čl. I. Preambule. Čl. Směrnice č. 1/2012 o aplikaci zákona č. 111/2009 Sb., o základních registrech na MěÚ Benešov nad Ploučnicí Čl. I Preambule Tato směrnice je vnitřním předpisem MěÚ Benešov nad Ploučnicí a upravuje postupy

Více

PŘÍPRAVA NA ZÁKLADNÍ REGISTRY ŠKOLENÍ UŽIVATELŮ

PŘÍPRAVA NA ZÁKLADNÍ REGISTRY ŠKOLENÍ UŽIVATELŮ PŘÍPRAVA NA ZÁKLADNÍ REGISTRY ŠKOLENÍ UŽIVATELŮ ŠKOLENÍ Správci IS 19.6. Praha Krystal 225 Uživatelé 26.6. Olomouc Flora 292 28.6. Praha MK 323 3.7. Praha Krystal 126 10.7. Brno Nová radnice 120 12.7.

Více

Popis egon služby. E23 - roszapisdatovouschranku. Název dokumentu: Popis egon služeb Verze: Datum aktualizace: Správa základních registrů

Popis egon služby. E23 - roszapisdatovouschranku. Název dokumentu: Popis egon služeb Verze: Datum aktualizace: Správa základních registrů Popis egon služby E23 - roszapisdatovouschranku Název dokumentu: Autor: Popis egon služeb Verze: 01.00 Datum aktualizace: 01. 07. 2016 Účel: Popis egon služeb v rámci základních registrů Počet stran: 8

Více

VÝTAH ZE ZPRÁVY O PROVOZU ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ Tři měsíce ostrého provozu

VÝTAH ZE ZPRÁVY O PROVOZU ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ Tři měsíce ostrého provozu Správa základních registrů Na Vápence 14 130 00 Praha 3 V Praze 1. října 2012 VÝTAH ZE ZPRÁVY O PROVOZU ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ Tři měsíce ostrého provozu Zpracoval Ing. Michal PEŠEK ředitel Správa základních

Více

4 Poskytování informací. (1) Povinné subjekty poskytují informace žadateli na základě žádosti nebo zveřejněním.

4 Poskytování informací. (1) Povinné subjekty poskytují informace žadateli na základě žádosti nebo zveřejněním. V Praze dne 28. května 2008 Vážení členové Konzultační skupiny, dovoluji si vám předložit k následné diskuzi návrhy zpracovatelů informací veřejného sektoru, tak jak byly prodiskutovány na platformě Iniciativy

Více

Přednáška ze zahajovacího bloku konference

Přednáška ze zahajovacího bloku konference Přednáška ze zahajovacího bloku konference 1 O sdílení údajů a služeb ve veřejné správě Ing. Ondřej Felix, CSc. hlavní architekt egovernmentu MV ČR Praha, říjen 2012 Trocha historie Jak Chamurappi distribuoval

Více

Živnostenský rejstřík v návaznosti na základní registry VS. JUDr. Luděk Holubec Antonín Běhounek

Živnostenský rejstřík v návaznosti na základní registry VS. JUDr. Luděk Holubec Antonín Běhounek Živnostenský rejstřík v návaznosti na základní registry VS Základní východiska Zákon č. 111/2009 Sb. o základních registrech Nařízení vlády č. 161/2011 Sb. IOP č. 03 Kontinuální výzva pro oblast podpory

Více

OSTRÝ PROVOZ ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ ZÁKON A KOMERČNÍ SFÉRA

OSTRÝ PROVOZ ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ ZÁKON A KOMERČNÍ SFÉRA OSTRÝ PROVOZ ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ ZÁKON A KOMERČNÍ SFÉRA SMART WORLD 2012 Mikulov 4.10. 2012. Ing. Michal PEŠEK Správa základních registrů 1. července jsme startovali registry a bagry.. Česká dálnice egov

Více

Certifikáty a jejich použití

Certifikáty a jejich použití Certifikáty a jejich použití Verze 1.0 Vydání certifikátu pro AIS Aby mohl AIS volat egon služby ISZR, musí mít povolen přístup k vnějšímu rozhraní ISZR. Přístup povoluje SZR na žádost OVM, který je správcem

Více

Popis egon služby. E129 - rppvypisseznampusobnostiovm. Název dokumentu: Popis egon služeb Verze: Datum aktualizace: Správa základních registrů

Popis egon služby. E129 - rppvypisseznampusobnostiovm. Název dokumentu: Popis egon služeb Verze: Datum aktualizace: Správa základních registrů Popis egon služby E129 - rppvypisseznampusobnostiovm Název dokumentu: Autor: Popis egon služeb Verze: 01.02 Datum aktualizace: 20. 12. 2016 Účel: Popis egon služeb v rámci základních registrů Počet stran:

Více

Provozní dokumentace. Seznam datových schránek. Datové soubory. Vytvořeno dne: 29. 4. 2013 Aktualizováno: 2.5.2013 Verze: 1.

Provozní dokumentace. Seznam datových schránek. Datové soubory. Vytvořeno dne: 29. 4. 2013 Aktualizováno: 2.5.2013 Verze: 1. Provozní dokumentace Seznam datových schránek Datové soubory Vytvořeno dne: 29. 4. 2013 Aktualizováno: 2.5.2013 Verze: 1.1 2013 MVČR Obsah Datové soubory s údaji držitelů datových schránek 1 Úvod...3 1.1

Více

Novinky ISÚI a VDP verze 2.1 (aktualizováno dne 13. prosince 2016)

Novinky ISÚI a VDP verze 2.1  (aktualizováno dne 13. prosince 2016) www.ruian.cz (aktualizováno dne 13. prosince 2016) Novinky v prostředí ISÚI a VDP ve verzi 2.1 Instalace nové verze ISÚI/VDP do produkčního prostředí proběhla ve dnech 9. - 11. 12. 2016. Níže jsou stručně

Více

Seznámení s ISPOP 2012. Oddělení ISPOP a IRZ CENIA, česká informační agentura životního prostředí

Seznámení s ISPOP 2012. Oddělení ISPOP a IRZ CENIA, česká informační agentura životního prostředí Seznámení s ISPOP 2012 Oddělení ISPOP a IRZ CENIA, česká informační agentura životního prostředí ISPOP Integrovaný systém plnění ohlašovacích povinností zákon č. 25/2008 Sb., o integrovaném registru znečišťování

Více

Datové schránky konec obálek s pruhy

Datové schránky konec obálek s pruhy Datové schránky konec obálek s pruhy Petr Stiegler Ředitel sekce rozvoje služeb a e-governmentu Česká pošta s.p. Zákon o egovernmentu Zákon č. 300/2008 Sb. O elektronických úkonech a autorizované konverzi

Více

egon Service Bus RNDr. Petr Tiller, MVČR odbor hlavního architekta

egon Service Bus RNDr. Petr Tiller, MVČR odbor hlavního architekta egon Service Bus RNDr. Petr Tiller, MVČR odbor hlavního architekta Propojený datový fond základní pravidla ZR spravují a publikují referenční údaje ISZR publikuje nereferenční údaje od editorů Další nereferenční

Více

Použití základních registrů

Použití základních registrů Použití základních registrů Kurz seznamuje s problematikou zákona č. 111/2009 Sb. o základních registrech v rozsahu nezbytném pro pochopení důvodu jejich zavedení, vysvětlení principů fungování celého

Více

Popis egon služ by. E231 - rppvypisseznamukonunazadost. Název dokumentu: Popis egon služeb Verze: Datum aktualizace: Správa základních registrů

Popis egon služ by. E231 - rppvypisseznamukonunazadost. Název dokumentu: Popis egon služeb Verze: Datum aktualizace: Správa základních registrů Popis egon služ by E231 - rppvypisseznamukonunazadost Název dokumentu: Popis egon služeb Verze: 01.00 Autor: Správa základních registrů Datum aktualizace: Účel: Popis egon služeb v rámci základních registrů

Více

Popis egon služby. E148 - rppvypisopravneni. Název dokumentu: Popis egon služeb Verze: Datum aktualizace: Správa základních registrů

Popis egon služby. E148 - rppvypisopravneni. Název dokumentu: Popis egon služeb Verze: Datum aktualizace: Správa základních registrů Popis egon služby E148 - rppvypisopravneni Název dokumentu: Autor: Popis egon služeb Verze: 01.02 Datum aktualizace: 20. 12. 2016 Účel: Popis egon služeb v rámci základních registrů Počet stran: 20 Obsah

Více

ZPRÁVA O STAVU PROVOZU ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ 2 roky produkčního provozu

ZPRÁVA O STAVU PROVOZU ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ 2 roky produkčního provozu Na Vápence 14 130 00 Praha 3 Praha 3. července 2014 ZPRÁVA O STAVU PROVOZU ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ 2 roky produkčního provozu Předkládá Ing. Michal PEŠEK ředitel Správy základních registrů 130 00 Praha 3 Strana

Více

ISZR a samospráva v roce 0

ISZR a samospráva v roce 0 ISZR a samospráva v roce 0 Podpora "statutára" orgánu veřejné moci (OVM) při naplňování povinností vyplývajících ze Zákonů o základních registrech Vladimír Dvořák ředitel divize Podnikové aplikace a služby

Více

Popis egon služ by. E218 - rppctizmenyovmspuu. Název dokumentu: Popis egon služeb Verze: Datum aktualizace: Správa základních registrů

Popis egon služ by. E218 - rppctizmenyovmspuu. Název dokumentu: Popis egon služeb Verze: Datum aktualizace: Správa základních registrů Popis egon služ by E218 - rppctizmenyovmspuu Název dokumentu: Popis egon služeb Verze: 01.00 Autor: Správa základních registrů Datum aktualizace: Účel: Popis egon služeb v rámci základních registrů Počet

Více

Reklamace a kontroly dat RÚIAN. Kateřina Burešová

Reklamace a kontroly dat RÚIAN. Kateřina Burešová Reklamace a kontroly dat RÚIAN Kateřina Burešová Obsah Reklamace údajů RÚIAN Typy reklamací Nesprávnost Zjištění počtu reklamací Aplikace pro kontroly dat Základní přehled Zveřejněné kontroly 6. 6. 2017

Více

Popis egon služ by. E214 - rppvypisseznamkategoriiovmspuu. Název dokumentu: Popis egon služeb Verze: Datum aktualizace:

Popis egon služ by. E214 - rppvypisseznamkategoriiovmspuu. Název dokumentu: Popis egon služeb Verze: Datum aktualizace: Popis egon služ by E214 - rppvypisseznamkategoriiovmspuu Název dokumentu: Popis egon služeb Verze: 01.00 Autor: Správa základních registrů Datum aktualizace: Účel: Popis egon služeb v rámci základních

Více

ORG generátor identifikátorů

ORG generátor identifikátorů ORG generátor identifikátorů Nová kompetence ÚOOÚ v roce 2010 Jiří Krump náměstek předsedy Hradec Králové 2009 1 motto Nechť místo občana mezi úřady obíhají data (a úředníci) 2 Základní podmínky 1. Je

Více

Popis egon služby. E164 - iszrprobe. Název dokumentu: Popis egon služeb Verze: Datum aktualizace: Správa základních registrů

Popis egon služby. E164 - iszrprobe. Název dokumentu: Popis egon služeb Verze: Datum aktualizace: Správa základních registrů Popis egon služby E164 - iszrprobe Název dokumentu: Popis egon služeb Verze: 04.01 Autor: Správa základních registrů Datum aktualizace: Účel: Popis egon služeb v rámci základních registrů Počet stran:

Více

1 Změny rodných čísel přidělených před účinností zákona o evidenci obyvatel, tj. před , zajišťuje Ministerstvo vnitra.

1 Změny rodných čísel přidělených před účinností zákona o evidenci obyvatel, tj. před , zajišťuje Ministerstvo vnitra. Přidělování rodných čísel matričními úřady z registru rodných čísel skrze rozhraní Czech POINT a následný zápis do agendového informačního systému evidence obyvatel V souvislosti se zpřístupněním některých

Více

Popis egon služby. E75 - orgctidavkuaifo. Název dokumentu: Popis egon služeb Verze: Datum aktualizace: Správa základních registrů

Popis egon služby. E75 - orgctidavkuaifo. Název dokumentu: Popis egon služeb Verze: Datum aktualizace: Správa základních registrů Popis egon služby E75 - orgctidavkuaifo Název dokumentu: Autor: Popis egon služeb Verze: 01.00 Datum aktualizace: 14. 12. 2016 Účel: Popis egon služeb v rámci základních registrů Počet stran: 9 Obsah 1

Více

Popis egon služby. E70 - orgrozdelzifo. Název dokumentu: Popis egon služeb Verze: Datum aktualizace: Správa základních registrů

Popis egon služby. E70 - orgrozdelzifo. Název dokumentu: Popis egon služeb Verze: Datum aktualizace: Správa základních registrů Popis egon služby E70 - orgrozdelzifo Název dokumentu: Autor: Popis egon služeb Verze: 01.00 Datum aktualizace: 25. 12. 2016 Účel: Popis egon služeb v rámci základních registrů Počet stran: 9 Obsah 1 Účel

Více

Popis egon služby. E103 - robctizmenyzaloz. Název dokumentu: Popis egon služeb Verze: Datum aktualizace: Správa základních registrů

Popis egon služby. E103 - robctizmenyzaloz. Název dokumentu: Popis egon služeb Verze: Datum aktualizace: Správa základních registrů Popis egon služby E103 - robctizmenyzaloz Název dokumentu: Autor: Popis egon služeb Verze: 01.00 Datum aktualizace: 26. 12. 2016 Účel: Popis egon služeb v rámci základních registrů Počet stran: 8 Obsah

Více

Principy Základních registrů. Ing. Ondřej Felix, CSc.

Principy Základních registrů. Ing. Ondřej Felix, CSc. Principy Základních registrů Ing. Ondřej Felix, CSc. Zdroj nejdůležitějších aktuálních referenčních údajů Referenční údaj definuje aktuální právně platnou hodnotu příslušného údaje Pokud není referenční

Více

Projekt ISPOP. Integrovaný systém plnění ohlašovacích povinností v oblasti životního prostředí. Jan Nepimach

Projekt ISPOP. Integrovaný systém plnění ohlašovacích povinností v oblasti životního prostředí. Jan Nepimach Projekt ISPOP Integrovaný systém plnění ohlašovacích povinností v oblasti životního prostředí Jan Nepimach Cíl projektu Popsat procesy vybraných agendových informačních toků v oblasti životního prostředí,

Více

Reklamace a kontroly dat RÚIAN. Kateřina Burešová

Reklamace a kontroly dat RÚIAN. Kateřina Burešová Reklamace a kontroly dat RÚIAN Kateřina Burešová Reklamace údajů RÚIAN Typy reklamací Řešení reklamací Obsah Kontroly dat - aplikace Důvod vzniku, vyhledání chyb Zveřejněné kontroly Počty reklamací Statistiky

Více

Czech POINT. RT=Výpis z rejstříku trestů. KN= Výpis z katastru nemovitostí

Czech POINT. RT=Výpis z rejstříku trestů. KN= Výpis z katastru nemovitostí Czech POINT Projekt Czech POINT (Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál) byl vytvořen pro zjednodušení komunikace občana s úřady. Nyní lze na jednom místě získat ověřené výstupy z informačních

Více