Proč rozesílat newsletter. Úvod do ového marketingu: Co to je, k čemu slouží, jaké nástroje pro ing zvolit a příklady použití v praxi.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Proč rozesílat newsletter. Úvod do emailového marketingu: Co to je, k čemu slouží, jaké nástroje pro emailing zvolit a příklady použití v praxi."

Transkript

1 Proč rozesílat newsletter Úvod do ového marketingu: Co to je, k čemu slouží, jaké nástroje pro ing zvolit a příklady použití v praxi.

2

3 Obsah 01 Co je to vlastně ten ing 02 Zákonné podmínky 04 Jak začít budovat svou databázi 06 Síla je v personalizaci 08 Nástroje vhodné pro rozesílání ů 13 Forma ových kampaní 14 Devatero než odešlete newsletter 18 Kdy a jak často rozesílat? 19 Vyhodnocení ových kampaní 22 Příklady použití ingu pro různé obory

4 01 Co je to vlastně ten ing ing neboli ový marketing je mocný nástroj internetového marketingu. Jen se musí umět správně používat a vědět k jakým účelům přesně slouží. ing má často neprávem nálepku spam. Mnoho lidí si pod ním představí právě tu obtěžující a nevyžádanou poštu, která nám každému přistává v nemalém počtu do schránky. Jen pro vyjasnění pojmů, my se zde o žádné nevyžádané poště bavit nebudeme. Celý ing je totiž založen na souhlasu příjemce se zasíláním informací. ový marketing je skvělý na budování dlouhodobého vztahu se zákazníkem. Jakmile jste od někoho získali ovou adresu, můžete mu zasílat newsletter s užitečnými informacemi, novinkami z vašeho oboru či se zajímavými obchodními nabídkami. Jeho největší síla je právě v tom, že oslovujete lidi, kteří s vámi už mají určitý vztah a kteří dobrovolně dali souhlas, že chtějí být informováni o novinkách právě od vás. Celá síla ového marketingu je tak založena na vybudování vlastní relevantní databáze dobrovolných příjemců. Určitě cítíte ten rozdíl, když vám v poště přistane nabídka na neznámé léky, aniž byste sami vůbec trpěli nějakou nemocí. Nebo když vám přijde informace o novinkách ze sortimentu vaší oblíbené vinotéky, kde vědí,

5 02 že máte rádi červená vína a nabízí vám nový sortiment Merlotů a k nim doporučení, ke kterých pokrmům je vhodné tato vína podávat.

6 03 Zákonné podmínky Již v úvodu jsme si vyjasnili rozdíl mezi nevyžádanou poštou a správně aplikovaným ingem. Tento rozdíl také jasně definuje zákon č. 480/2004 Sb., o některých službách informační společnosti. Abyste tak mohli legálně svůj ový marketing aplikovat v praxi, musíte splnit podmínky, které tento zákon vyžaduje. První podmínkou je onen dobrovolný souhlas se zasíláním sdělení. Tento souhlas musíte v případě potřeby umět doložit pro každou adresu ve vaší databázi. Newslettery také můžete zasílat na kontakty, které jste získali v rámci své obchodní činnosti. Pokud tedy u vás někdo v minulosti nakoupil ať už online nebo offline a vy jste získali ovou adresu tohoto zákazníka, bere se to za legální získání ové adresy pro účely ingu. V každém newsletteru nebo obchodním sdělení musíte umožnit příjemcům se jednoduše odhlásit z nadcházející rozesílky. Ideálně přes odkaz, který umístíte třeba v patičce svého sdělení. Častá forma je také ta, že příjemce odpoví na daný jen prostým textem nezasílat. I tento způsob je možný, ale musíte o něm jasně příjemce informovat. Nehledě na to, že je to pro něj i méně pohodlné než u odhlášení přes odkaz.

7 04 Základem a samozřejmostí je také to, že tyto odhlášené příjemce opravdu vyřadíte ze své databáze pro příští rozesílku. Ideálně by toto měl umět váš nástroj pro rozesílání mailů - jaký nástroj vybrat si povíme později. V praxi buďte připraveni na to, že lidé budou používat oba způsoby odhlášení. Několik málo lidí prostě jen odpoví, že nechce další zasílat a vy musíte být připraveni ho tak z vaší databáze odstranit i manuálně. Poslední zákonnou podmínkou je zmínka, že se jedná o obchodní sdělení. Tuto informaci stačí zmínit kdekoliv v samotném newsletteru, například v patičce.

8 05 Jak začít budovat svou databázi Jak už bylo řečeno, celý úspěch ového marketingu stojí a padá s vybudováním databáze. Jak ale takovou databázi dobrovolných příjemců vybudovat a jak dlouho to bude trvat? Odpověď vás asi nepotěší: není to jednoduché a nebude to hned. Ale nezoufejte, pokusíme se vám nastínit, jak efektivně začít sbírat nové příjemce. Podstatnou součástí ingu je samotná webová stránka. Ta nejčastěji slouží pro sbírání ových adres. Nejjednodušší cesta je na váš web umístit políčko pro přihlášení se k odběru novinek (newsletteru), kde uživatel vyplní jen svou ovou adresu. Pokud váš web je něčím zajímavý a návštěvníka upoutáte vaším obsahem, rád vám nechá svou ovou adresu. I když je samotný web zajímavý, nemusí to návštěvníky dostatečně motivovat k tomu, aby vám svůj cenný údaj - ovou adresu - jen tak sdělili. Proto je třeba uživatele více přesvědčit, dát jim něco navíc. Velmi dobře fungují tzv. e-booky, nebo-li elektronické knížky ve formě manuálů či návodů. Pokud totiž nabídnete návštěvníkům vašeho webu unikátní a zajímavé informace, které si mohou jednoduše stáhnout v pěkném a přehledném PDF souboru, daleko raději vám svěří a budou z toho mít ještě dobrý pocit. Jako vhodný e-book u výše zmíněné vinotéky může být například jaká vína podávat k různým druhům pokrmů. U webu kavárny to může být například šikovný přehled toho, jaké druhy káv existují a jaká má být jejich správná příprava. Web českého známého copywritera

9 06 nabízí třídílnou příručku, jak psát správně texty pro web a jak uživatele na webu obecně zaujmout. Takové informace na internetu pohromadě jen tak neseženete anebo byste je museli složitě vyhledávat a shromažďovat z více zdrojů. Za takto ucelené informace přenechají uživatelé svůj velmi rádi. Ukázka e-booku použitého na webu ottocopy.cz Umístění přihlašovacího políčka na web nebo vytvoření e-booku je však jen jedna forma, jak získat odběratele pro vaše newslettery. Dá se říci, že čím lépe a originálněji budete dělat celkový on-line marketing, tím se vám zvyšuje šance, že přilákáte více uživatelů na svůj web, kteří se přihlásí k odběru novinek od vás. Zkrátka a jednoduše, buďte originální a zaujměte své uživatele na sociálních sítích, užitečnými články na blogu či vašem webu, užitečnými e-booky, budujte svoji důvěryhodnost i mimo internet a o odběratele nebudete mít nouzi.

10 07 Síla je v personalizaci Čím víc o svých uživatelích víte, tím těsnější s nimi můžete navázat vztah v ové komunikaci. Už jen znalost jména nebo příjmení zvyšuje vaší důvěryhodnost a šanci na úspěšnější ové kampaně. No posuďte sami, že jen oslovení Vážený Mirku nebo Vážený pane Nováku působí daleko osobněji než jen Dobrý den či Vážený zákazníku. Nehledě na to, že v ech jste často oslovování jako zákazník, aniž byste ve skutečnosti zákazníky dané firmy opravdu byli. Více informací můžete získat tím, že na webu k přihlášení k newsletteru přidáte políčka pro vyplnění jména. Ano, je pravda, že tím trochu komplikujete uživateli proces přihlášení, když po něm chcete víc informací. Ale pokud se vám tyto údaje podaří nasbírat, vaše newslettery budou pro odběratele daleko příjemnější. Pokud si tím nejste jistí, můžete vyzkoušet obě varianty a porovnat, která z nich generuje větší úspěšnost přihlášení. Osobní informace můžete získat také až po samotném přihlášení. Jakmile se uživatel přihlásí k odběru novinek, zašlete mu s poděkováním a zároveň ho požádejte o vyplnění jména, kde mu i vysvětlíte k jakým účelům to požadujete. Tento údaj by měl být samozřejmě nepovinný. O úroveň dál v personalizaci ů mohou jít hlavně e-shopy. Díky znalosti nákupního chování svých zákazníků a historii nákupů je

11 08 možné vytvářet sdělení téměř na míru každému příjemci. Pokud jsem si například zakoupil digitální fotoaparát, e-shop mi může o několik dní později nabídnout větší paměťovou kartu nebo vhodné pouzdro. Případně ve spolupráci s odborníkem nabídnout kurz fotografování se speciální slevou jen pro zákazníky daného obchodu. Velmi dobře využívá ing jeden e-shop s krmením pro psy. Pokud si u nich objednáte konkrétní velikost granulí, tak vám po měsíci (nebo po jiné určité době, kdy zásoby granulí přirozeně docházejí ) nabídnou zaslání nového balení. To je skvělá služba, vy nemusíte myslet na to, že máte objednat nové balení a přes pár kliknutí učiníte novou objednávku. To samé se dá například aplikovat u dětských plen nebo jiných pravidelně opakovaných nákupů.

12 09 Nástroje vhodné pro rozesílání ů Výběr nástroje pro ing je velmi důležitý. Šetří vám totiž čas, automatizuje procesy a poskytuje cenné statistiky o jednotlivých kampaních. Samotnou rozesílkou v žádném případě nemyslíme odeslání hromadného mailu přes Outlook nebo jiný poštovní klient, kde všechny příjemce dáte do skryté kopie. Na trhu pro tyto účely existuje velké množství profesionálních nástrojů a ten správný si určitě najdete i vy. Nejprve si pojďme říct, co byste měli od profesionálního nástroje požadovat: 1 Jednoduchá editace Správný nástroj vám nabídne tvorbu newsletterů v jednoduchém rozhraní. Většina z nich používá tzv. WYSIWYG editor, který umožňuje pohodlné psaní textů a jeho formátování podobně jako to znáte například z Wordu.

13 10 2 Profesionální vzhled šablon Aby váš newsletter působil profesionálně, měl by nástroj mít předpřipravené šablony, kde například jen vyměníte logo, změníte fotku v hlavičce nebo přizpůsobíte barvy do designu vaší firemní identity. 3 Kontrola a vyhodnocení spam skóre Většina poskytovatelů ů (jako např. Gmail, Seznam mail či Centrum mail) se snaží maximálně bojovat se spamem. Nástroje pro ing proto mají automatické vyhodnocování spamu, tzv. scoring, který vám řekne s jakou pravděpodobností může vaše sdělení skončit ve spamovém koši. Toto skóre je počítáno například užitím nevhodných klíčových slov. Pokud bude váš newsletter obsahovat fráze, které často používají rozesílači nevyžádané pošty, budete upozorněni, abyste text svého sdělení upravili.

14 11 4 Propojení s webem Abyste každého uživatele, který se přihlásí k odběru přes web, nemuseli ručně přidávat do vaší databáze, nástroje umožňují propojení přihlašovacího pole s vaší databází. Každý nový uživatel je tak automaticky naimportován do databáze a vy se o nic nestaráte. 5 Automatické odhlášení Jak jsme si již řekli, v každém sdělení musí existovat možnost se jednoduše z další rozesílky odhlásit. Nástroj tak musí umět vložit ideálně do patičky jednoduchý odhlašovací odkaz. Po kliknutí na něj je daný uživatel automaticky odebrán z vaší databáze.

15 12 6 Personalizace Abyste mohli efektivně využívat největší zbraň ového marketingu, musí umět váš nástroj vkládat personalizovaná pole do těla u. Tzn., že z vaší databáze se do těla mailu vloží například vždy unikátní jméno příjemce v oslovení. 7 Bez měření ani ránu Obrovskou výhodou internetu je, že můžete téměř vše změřit. To platí i o ingu. Nástroje vám tak musí umožnit měřit: Počet odeslaných mailů Počet skutečně doručených mailů Počet otevřených mailů, tzv. Open rate Počet kliknutí na odkazy, tzv. Click rate Počet odhlášení z další rozesílky

16 13 Na trhu existuje celá řada výborných nástrojů pro ing. V žádném případě jsme neměli možnost vyzkoušet všechny, ale poskytneme vám tip na 2 nástroje, které splňují výše uvedené podmínky a se kterými určitě nešlápnete vedle Mailchimp Asi nejrozšířenější nástroj pro hromadné rozesílání ů, které používají i velké profesionální e-shopy nebo on-line agentury pro své klienty. Prostředí Mailchimpu je velmi intuitivní a jeho ovládání pochopí opravdu každý, a to i ten, kdo nevládne angličtinou. My na něm oceňujeme především velké množství šablon, ze kterých si můžete vybrat vzhled svého newsletteru. Všechny šablony jsou navíc responsivní, tzn. že se automaticky přizpůsobí prohlížení na smartphonech nebo tabletech. Responsivní design mailových šablon je velmi důležitý. Podle posledních statistik clientmarketshare. com totiž vyplývá, že již 50 % všech ů je otevíráno přes mobilní zařízení. A skvělá zpráva na závěr. Pokud nemáte databázi větší než adres a nevadí vám vložené logo Mailchimpu na konci každého newsletteru, je nástroj zcela zdarma. Nástroj si můžete vyzkoušet zde: mailchimp.com Ceník: mailchimp.com/pricing/

17 14 Mailkit Mailkit je další výborný nástroj na správu ových kampaní. Jeho velkou výhodou je, že se jedná o český nástroj, takže veškerému nastavování budete velmi dobře rozumět. Určitou nevýhodu Mailkitu je, že nemá předpřipravené grafické šablony. Pokud tedy chcete vytvořit HTML , musíte si ho v Mailkitu přímo vytvořit nebo naimportovat již hotovou šablonu. Nástroj není pro běžné použití zcela bez poplatku. Sice vám verze Base nabídne do začátku 100 mailů zdarma pro seznámení se s nástrojem, ale po vyčerpání tohoto počtu pak už platíte za každý odeslaný . Ceny ale nejsou vysoké, do ů je cena 210 Kč. Nástroj si můžete vyzkoušet zde: Ceník:

18 15 Forma ových kampaní ové kampaně se nejčastěji rozesílají ve formátu HTML. To umožňuje kombinovat text, obrázky a další styly jako na běžné webové stránce. Platí ale, že tvorba HTML ů má svá specifika a nemůžete jen zkopírovat zdrojový kód z vašeho webu. Využijte proto raději předpřipravených šablon nebo si nechce vyrobit šablonu od kodéra, který má s ingem zkušenosti. Své sdělení můžete zaslat také ve formě prostého textu (tzv. plain text). Ten zaručí, že se vaše sdělení zobrazí správně každému příjemci. Jeho velkou nevýhodou je, že je vizuálně neatraktivní a proto se v praxi téměř nepoužívá. Ještě dnes se někdy používají obrázkové y. Jedná se o jakýsi leták, tedy jeden velký obrázek, na kterém je uvedeno celé sdělení, tzn. obrázky, texty i odkazy. Tento formát určitě nedoporučujeme. Jednak takový obrázek je často příliš velký a hlavně uživatelé, kteří nemají povolené načítání obrázků, neuvidí z vašeho sdělení vůbec nic.

19 16 Devatero než odešlete newsletter Než odešlete newsletter, je dobré zkontrolovat několik základních věcí, abyste se přesvědčili, že jste nic důležitého neopomněli a vaše kampaň tak má předpoklady být úspěšnou. Toto devatero doporučujeme kontrolovat nejen před rozesíláním vašeho prvního newsletteru, ale před každou rozesílkou. Opakování je matka moudrosti. 1 Předmět mailu Předmět sdělení je v záplavě ů často rozhodující faktor, jestli vaše kampaň bude úspěšná. Ujistěte se proto, zda předmět u má skutečně potenciál příjemce zaujmout a že z něj vyplývá, co obsah zprávy obsahuje. Také platí, že předmět by se měl ideálně vejít do 60 znaků. 2 Možnost odhlášení Obsahuje váš newsletter odkaz na jednoduché odhlášení? Nezapomeňte, že v každé zprávě musí existovat možnost se z rozesílky odhlásit.

20 17 3 Kontaktní informace ing musí podporovat vaše hlavní podnikání. Příjemci proto připomínejte, kdo jste, jak vás může kontaktovat nebo kde najde vaši prodejnu či provozovnu. Nabídněte také odkazy na vaše sociální sítě, aby se mohl stát vaším fanouškem nebo followerem. 4 Informace o obchodním sdělení Nezapomeňte uvést do těla zprávy, že se jedná o obchodní sdělení, abyste splnili zákonnou podmínku pro legální ing. 5 Personalizace Pokud víte o svých uživatelích více než jen ovou adresu, nezapomeňte sdělení personalizovat. Znáte-li jméno, použijte ho v oslovení. Klidně ho použijte i vícekrát ve zprávě. Pokud můžete využít informace o předešlých nákupech, neváhejte.

21 18 6 Výzvy k akci Výzvy k akci nebo-li tzv. call-to-action dělají divy. Zvýrazněte těmito výzvy akce, které chcete, aby příjemce udělal. Má-li se podívat na váš web, vyrobte výrazné tlačítko např. s textem Zjistit více. Pokud jste e-shop, vyrobte tlačítka s textem Koupit nebo Vložit do košíku. Tyto call-to-action prvky velmi dobře fungují v kombinaci s časově omezenou nabídkou. Například Již jen posledních 10 míst nebo Akce končí už za 2 dny. Lidé mají tendenci v těchto případech provést akci neprodleně a neodkládat ji do budoucna. 7 Je váš čitelný? Před rozesílkou si nezapomeňte poslat nejprve sami sobě, abyste se přesvědčili, že se zobrazuje tak jak má. Otevřete ideálně v několika ových klientech (Outlook, Thunderbird, Mail) a v několika fre ových účtech (Gmail, Seznam mail, Centrum mail atd.) ve více prohlížečích. Ujistěte se také, že i bez načtení obrázků se příjemce dozví vše podstatné.

22 19 8 Kontrola spam skóre Aby váš pracně vytvořený newsletter nepohltil spam filtr, zkontrolujte si vaše spam skóre a zda nepoužíváte případně nevhodná slova, která by spam skóre zvyšovala. 9 Aktualizace příjemců Aktualizovali jste vaši databázi a odstranili případně ty příjemce, kteří se z poslední rozesílky odhlásili? Zvláště ve větších firmách, kde s databází pracuje více lidí, je toto častá chyba.

23 20 Kdy a jak často rozesílat? Aby váš ing byl úspěšný, je důležité zvolit vhodný den a čas rozeslání kampaně a samozřejmě i frekvenci. Zde neexistuje nějaké paušální doporučení kdy a jak často rozesílat. Velmi záleží na vaší cílové skupině, tedy kdo skutečně jsou vaši zákazníci. Pokud se ale k nějakému obecném pravidlu přeci jen máme uchýlit, tak platí, že nejvhodnější den pro rozesílku je úterý až čtvrtek. V pondělí lidé často mají plnou schránku po víkendu, v pátek jsou lidé obecně méně často na internetu, stejně jako o víkendu. Největší čtenost mají maily zasílané během dopoledne a poledne. Jak často newslettery zasílat? Tak často, dokud je to efektivní a příjemci se vám neodhlašují. Chápu, že vás toto doporučení asi neuspokojilo, ale jinak se to vyjádřit nedá. Záleží na tom, jaké sdělení vlastně zasíláte a jak je pro vaši cílovou skupinu zajímavé. Jste-li shop, můžete si dovolit zasílat zajímavé nabídky třeba každý týden. Slevové portály posílají ové kampaně i každý den. Posíláte-li obsahový newsletter, tzn. spíše informujete co se u vás děje nového, může být vhodná frekvence jednou za měsíc. Pamatujte, že důležité je mít co říct. Pokud nemáte co říct nebo nemáte zajímavé informace, raději ing zasílejte méně častěji nebo vůbec.

24 21 Vyhodnocení ových kampaní Po každé rozesílce vám nástroje zobrazí zajímavé statistiky, ze kterých můžete vyčíst, jak úspěšná vaše kampaň byla. Povíme si, co jednotlivé metriky znamenají a jak je interpretovat. Míra doručení Pokud má vaše databáze například příjemců, neznamená to, že bude úspěšně doručen všem. Důvody nedoručení jsou různé. Například schránka už neexistuje, je plná, momentální technické potíže provozovatele služby apod. Sledujte proto tzv. Delivery rate (míru doručení), abyste věděli, ke kolika příjemcům se vaše sdělení skutečně dostalo. Optimální míra doručení by se měla pohybovat nad 90 %. Čím výše, tím lépe. Čtení nebo-li míra otevření Každý obsahuje neviditelný obrázek, který pokud se načte, vyšle do statistik informaci, že příjemce zprávu otevřel. Počet otevření tedy říká, kolik příjemců z celkového počtu si zprávu otevřelo. Open rate pak vyjadřuje tuto metriku v procentech. Průměrná hodnota Open rate se pohybuje mezi %, záleží vždy na typu sdělení a hlavně kvalitě databáze. Zdá se vám to málo? Ano, je. Open rate je považován sice za nejdůležitější metriku v ingu, má však i své úskalí. To, že se nenačetl onen neviditelný obrázek, nemusí nutně znamenat, že si příjemce neotevřel a nepřečetl. Mnoho uživatelů má ve výchozím nastavení poštovního klienta z bezpečnostních důvodů zablokované

25 22 načítání obrázků a ty se načtou až po povolení ze strany uživatele. Uživatelé však často nevykonají a přesto si přečetli. Skutečná míra otevření je tak mnohem vyšší. Počet a míra kliknutí V každém newsletteru by se měly vyskytovat odkazy vedoucí na váš web. Počet kliknutí říká, kolikrát uživatelé klikli na všechny odkazy v mailu. Míra kliknutí, nebo-li Click rate pak vyjadřuje poměr vůči otevření. Nástroje často ještě operují s metrikami unikátní kliknutí a unikátní míra kliknutí, které údaje zpřesňují na úroveň unikátního příjemce. Nezapočítávají se tak vícenásobné kliknutí jedním příjemcem. Nejklikanější odkazy Máte-li ve svém sdělení více odkazů, tak tato statistika vám ukáže, na které z nich uživatelé nejčastěji klikají a které je tedy pravděpodobně nejvíce zaujaly. Zkontrolujte, zda vaše call-to-action prvky skutečně splnily svůj účel a zda pro příští ing nebude třeba provést úpravy. Míra odhlášení Tato metrika nám jednoduše říká, kolik uživatelů si už nepřeje být obtěžováno našimi kampaněmi. Vysoká míra odhlášení často znamená, že vaše newslettery nepřinášejí příjemcům přidanou hodnotu. Tuto metriku je velmi důležité sledovat v čase, zda nemá negativní trend. Pokud ano, je na čase popřemýšlet o změně koncepce obsahu vašich kampaní.

26 23 Metriky Open rate a Click rate sledujte za delší období po odeslání kampaně. Zjistíte tak například, že jen polovina příjemců si otevře mail bezprostředně po odeslání, další část uživatelů až na konci dne nebo v průběhu dalších dní. To vám může dát důležitou zpětnou vazbu ohledně časování příští rozesílky. Pamatujte, že cílem těchto statistik není pouze znát výsledky, ale na základě nich provádět další akce. Testujte proto různé prvky jako předměty zpráv, hrajte si s obsahem, s personalizací a call-to-action prvky a následně vyhodnoťte, jestli kampaň byla úspěšnější. ing je nekončící proces.

27 24 Příklady použití ingu pro různé obory Obsah je král. To platí nejen v oboru SEO, ale i v ovém marketingu. Předně musíte mít co říct a umět to říct. Splňujete-li tyto dvě základní podmínky, jste na nejlepší cestě mít úspěšné ové kampaně. Pamatujte, že příjemci daleko více ocení, když se dozvědí něco nového. Neposílejte proto vždy jen akční nabídky, slevy nebo novinky ve vašem sortimentu, které chcete za každou cenu prodat. Takové typy mailů dostává každý z nás několik denně. Odlište se a zkombinujte vaši nabídku s radami, návody nebo jinými užitečnými informacemi. Platí, že ing je vhodnější spíše na budování dlouhodobého vztahu se zákazníkem než na jednorázové nákupní akce. Myslíte si, že ing není použitelný pro váš obor? Že ve vaší oblasti není nic zajímavého o čem by šlo dobře psát nebo posílat užitečné informace? Nebudeme jen teoretizovat a přinášíme několik tipů, jak lze dobře pojmout ing v různých oborech. Snad vás aspoň trochu inspirujeme.

28 25 Ubytovací zařízení Penzion nacházející se v krásném prostředí Beskyd může ve svém pravidelném newsletteru zasílat tipy na výlety v obci a blízkém okolí, jaké existují cyklostezky apod. Stejně tak, kam zajít večer za zábavou nebo kam zavítat v regionu, když prší. To vše návštěvníci určitě ocení. Do newsletteru pak stačí přidat poslední volné termíny pobytů nebo akční balíčky, abychom zapojili i prodejní prvek a zajímavý ing je na světě. Restaurace Restaurace může každé pondělí zasílat pravidelné týdenní menu. Aby obsah mailu nebyl tak strohý, lze to zkombinovat s recepty vztahující s k dané nabídce. Případně průběžně publikovat recepty na zajímavé míchané nápoje, které restaurace nabízí. Abyste dokázali vyhodnotit úspěšnost ových kampaní, vložte do newsletteru poukázku na slevu, kterou hosté předloží při placení. Výrobce domácích marmelád Malá manufaktura vyrábějící domácí marmelády může pravidelně rozesílat tipy na recepty k jednotlivým marmeládám nebo s čím lze jejich skvělé marmelády kombinovat. Součástí sdělení bude samozřejmě i nabídka na 2-4 produkty, aby si příjemce mohl rovnou objednat, když už jsme mu udělali chuť.

29 26 Vinotéka Informujte pravidelně o nových vínech ve vaší nabídce. Víte-li, jaký typ si zákazník běžně objednává, vyberte mu taková, která budou odpovídat jeho preferencím. K tomu přidejte tipy, k jakým pokrmům vybraná vína servírovat a užitečný newsletter máte na světě. Nejste-li klasický e-shop, můžete tímto pravidelně lákat příjemce k osobní návštěvě vinotéky. Jazyková škola Kromě nabídky volných míst na vybrané jazykové kurzy, publikujte několik vhodných tipů a triků, jak se efektivně učit jazyky. Nebo pojměte newsletter jako malou formu e-learningu a rozesílejte 20 slovíček na tento týden, který bude příjemce zároveň vzdělávat. Je jasné, že zde bude více než jinde nutné znát, jaký jazyk se chce příjemce učit. Můžete takto komunikovat s absolventy kurzů a zároveň jim nabídnout pokročilejší kurzy daného jazyka nebo jiné nadstavby. Kurzy aerobiku/cvičení/fitness centra Posílejte užitečné tipy jak efektivně cvičit a nedosáhnout jojo efektu. Nebo poskládejte tipy na zdravý jídelníček pro lidi, kteří potřebují zhubnout nebo jaké doplňky stravy je vhodné kombinovat s vaším cvičením. Za tyto rady budou vaši příjemci určitě vděční a o to raději se rovnou na některý z vašich kurzů přihlásí.

30 27 Obchod s nábytkem Kromě obeznámení s vaším novým sortimentem a skvělými cenami zašlete svým příjemcům například tipy, jak ideálně vybavit obývací pokoj, jak kombinovat jednotlivé dekorace nebo různé druhy dřeva. Lidé určitě ocení návody, jak ošetřovat různé typy nábytků nebo jak se starat o zahradní nábytek. Účetní firma Dělejte servis svým příjemcům tím, že součástí vašeho newsletteru bude daňový kalendář upozorňující zaplacení konkrétní daně a co vše je k tomu třeba připravit. Publikujte novinky v daňových zákonech a snažte se je interpretovat srozumitelně pro vaší cílovou skupinu. Pokud někdo uvažuje o svěření svého účetnictví profesionální firmě, raději to svěří vám, protože už má skrze tyto užitečné newslettery s vámi určitý vztah. Kosmetický salón Ani v tomto oboru to nemusí být ing nutně nerozlousknutelný oříšek. Své příjemce můžete seznamovat s novými trendy v účesech nebo líčení. Dejte příjemcům užitečné informace jak pečovat o pleť. Zároveň se pochlubte jaké nové vybavení jste do svého salónu zakoupili a připojte třeba i slevový kupón.

31 28 Jak používáme ing v Agentuře Najisto? A nakonec ukázka, jak používáme ový marketing my. V našich newsletterech naleznete každý měsíc 1-2 novinky z oboru internetového marketingu. Newslettery nám zároveň slouží i jako pozvánka na webináře, které pravidelně pořádáme a které většinou navazují na článek z našeho blogu. Naše čtenáře se snažíme pravidelně vzdělávat a nebereme mailing čistě jako prodejní kanál, ale jako prostředek pro budování jména a publicity. Věříme, že vás výše uvedené tipy inspirovaly a že jste určitě vymysleli řadu jiných nápadů, jak můžete pojmout ový marketing ve svém oboru. A pokud přesto ne, klidně nám napište na marketing@agenturanajisto.cz a třeba vymyslíme něco společně.

32 Agentura Najisto je součástí skupiny Centrum Holdings. Tato společnost v České republice osloví měsíčně 3,8 mil. návštěvníků prostřednictvím takových značek jako jsou Centrum.cz, Aktuálně. cz nebo Žena.cz. Nově společnost spadá pod křídla největšího vydavatele ekonomického a odborného tisku v České republice Economia, a.s.. V Agentuře Najisto nabízíme našim klientům možnost úspěšněji podnikat prostřednictvím produktů a služeb internetové propagace. Každý den procházejí naše produkty tím nejtvrdším testem jsou součástí podnikatelských plánů na získávání nových zákazníků. Prostřednictvím sítě našich konzultantů jsme v neustálém kontaktu s desetitisíci podnikatelů a živnostníků a díky tomu víme, co je trápí a co potřebují. Agentura Najisto Centrum Holdings Dělnická 213/12, Praha 7 Obchodní kontakt: podpora@agentura-najisto.cz facebook.com/agenturanajisto twitter.com/agenturanajisto Každý měsíc pořádáme webináře, pravidelně je můžete sledovat na stránce anebo na našich sociálních sítích

Checklist: Než rozešlete e-mailing

Checklist: Než rozešlete e-mailing Checklist: Než rozešlete e-mailing Prosinec 2009 Spam Máte v e-mailingu odkaz na odhlášení a nastavení preferencí pro klienty? Je odhlášení skutečně jednoduché? Zasíláte kampaň na aktivní e-mailové adresy?

Více

Webové šablony pro restaurace

Webové šablony pro restaurace Grafika Webdesign Eshopy Webové šablony pro restaurace Připravili jsme šablonové weby, které je možné aplikovat na většinu restaurací/kaváren a podobných podniků. Oproti univerzálním šablonám pro firemní

Více

8 KROKŮ JAK ZÍSKAT FIREMNÍ ZÁKAZNÍKY

8 KROKŮ JAK ZÍSKAT FIREMNÍ ZÁKAZNÍKY NOVINKA 8kr okůj a kz í s ka t fir e mní z á ka z ní ky J e dnoduc hýnávodkr okz akr oke m Pr ů v o d c ep r ov š e c h n y, k d oc h t ě j í z í s k a t n o v éz a k á z k yuf i r e m ING. PAVEL HRDLIČKA

Více

Systém JSR představuje kompletní řešení pro webové stránky malého a středního rozsahu.

Systém JSR představuje kompletní řešení pro webové stránky malého a středního rozsahu. Redakční systém JSR Systém pro správu obsahu webových stránek Řešení pro soukromé i firemní webové stránky Systém JSR představuje kompletní řešení pro webové stránky malého a středního rozsahu. Je plně

Více

Hromadný e-mail / Newsletter

Hromadný e-mail / Newsletter . Hromadný e-mail / Newsletter Tato funkce slouží pro hromadné rozesílání personifikovaných e-mailů vybraným skupinám zákazníků ze stromu zatřídění nebo výběru. Obsahuje spoustu zajímavých funkcí, jako

Více

Vzhled a popis hlavních funkcí systému SMSbrána.cz

Vzhled a popis hlavních funkcí systému SMSbrána.cz Vzhled a popis hlavních funkcí systému SMSbrána.cz www.smsbrana.cz Hlavní stránka a přihlášení do systému 4 Neogenia s.r.o. +420 5 9 260 info@smsbrana.cz www.neogenia.cz Odesílač SMS Nejdůležitější část

Více

www.posticka.cz Jak to funguje?

www.posticka.cz Jak to funguje? Poštička.cz je webová aplikace, díky které budete moci ukládat kontaktní údaje svých zákazníků a přátel a následně je oslovit hromadně rozeslaným e-mailem. www.posticka.cz Jak to funguje? 1. Poštička.cz

Více

E-mailové kampaně. 2013 Byznys CRM s.r.o.

E-mailové kampaně. 2013 Byznys CRM s.r.o. E-mailové kampaně 2013 Byznys CRM s.r.o. Zákazník: Dne: 31. 5. 2015 Vytvořil: Pavel Šlesingr Schválil: Petr Hampejs Verze: 5.0 Emailové kampaně v CRM 2011 Strana 2 z 15 Obsah Obsah... 3 1. Popis... 4 1.1.

Více

Proč podnikat na internetu?

Proč podnikat na internetu? Proč podnikat na internetu? Obchodovat na internetu je mnohem snazší, než si zařizovat kamenný obchod. Neznamená to ale, že je to bez práce, nebo že je úspěch zaručen. Tak jako klasické podnikání i to

Více

webmarketin Základní moduly aplikace

webmarketin Základní moduly aplikace webmarketin Aplikace webmarketing je komplexní online nástroj určený pro podporu a řízení marketingu a CRM ve společnosti. Její součástí jsou webové ankety, SMS kampaně nebo newslettery, které lze spravovat

Více

Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu

Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu 2013 Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu Czechiatour.eu 1.2.2013 Vážení zákazníci portálu Czechiatour.eu. Abychom Vám co nejvíce usnadnili orientaci v administraci

Více

14 naprosto nezbytných otázek a odpovědí, než začnete s email marketingem

14 naprosto nezbytných otázek a odpovědí, než začnete s email marketingem 14 naprosto nezbytných otázek a odpovědí, než začnete s email marketingem Bez znalostí a informací se podnikatelé a firmy často pouštějí do mnoha marketingových činností. Ty jim nakonec více škodí, než

Více

Mailkit. Rychlá příručka. More power to your emails

Mailkit. Rychlá příručka. More power to your emails Mailkit Rychlá příručka Úvod Tato uživatelská příručka je určena všem, jež se chystají používat Mailkit pro správu emailových kampaní, a vysvětluje ty nejpodstatnější vlastnosti této aplikace. Většina

Více

GDPR General Data Protection Regulation Michal Olbert Marketingový ředitel - In creative s.r.o.

GDPR General Data Protection Regulation Michal Olbert Marketingový ředitel - In creative s.r.o. GDPR General Data Protection Regulation Michal Olbert Marketingový ředitel In creative s.r.o. michal@increative.cz aktuální k datu 6.6.2018 2 GDPR v marketingu EMAILING A NEWSLETTERY michal@increative.cz

Více

Manuál pro obsluhu Webových stránek

Manuál pro obsluhu Webových stránek ResMaster Systems s.r.o. Truhlářská 1119/20, 110 00 Praha 1 Manuál pro obsluhu Webových stránek (Prosinec 2018) Jana Vítová, +420 225 388 130 2018 Obsah Úvod Webové stránky... 3 Slovník pojmů... 3 URL

Více

Neuralmarketing Inteligentní newsletter

Neuralmarketing Inteligentní newsletter Nabídka jednorázové rozesílky a doplňkových služeb Neuralmarketing Inteligentní newsletter Nabídka jednorázové rozesílky a doplňkových služeb 2 Obsah 1 Příprava rozesílky... 3 2 Rozesílka... 4 3 Zpracování

Více

17 TIPŮ OVÝ MARKETING DANIELNYTRA.CZ SIMPLESHOP.CZ

17 TIPŮ  OVÝ MARKETING DANIELNYTRA.CZ SIMPLESHOP.CZ 17 TIPŮ EMAILOVÝ MARKETING AUTOMATIZ ACE PRODEJE SIMPLESHOP.CZ KDOŽE? Lektor Konzultace Digi-nomád Bloger Vlastní projekty Na volné noze PRO KOHO? Podnikatelé malí a střední Lidé na volné noze Kdo na nějakou

Více

Použití Office 365 na iphonu nebo ipadu

Použití Office 365 na iphonu nebo ipadu Použití Office 365 na iphonu nebo ipadu Úvodní příručka Kontrola e-mailů iphone nebo ipad si můžete nastavit tak, aby odesílal a přijímal poštu z vašeho účtu Office 365. Kontrola kalendáře z libovolného

Více

OBSAH MANUÁL PRO VOC PARTNERY NA

OBSAH MANUÁL PRO VOC PARTNERY NA OBSAH Co je na www.alax.cz nového? Jak pracovat a využívat nový systém?... 1 1) FILTRY...1 2) MOŽNOST ZPRACOVÁNÍ CENOVÉ NABÍDKY PRO KLIENTA...2 3) ONLINE OBJEDNÁVÁNÍ...2 4) PROFIZÓNA... 2 JAK PRACOVAT

Více

Akční nabídka marketingového řešení pro neziskové organizace

Akční nabídka marketingového řešení pro neziskové organizace Akční nabídka marketingového řešení pro neziskové organizace Varianta BASIC Obsahem balíčku je: webová stránka včetně: redakčního systému umožňujícího snadnou úpravu obsahu i neprofesionálním uživatelům,

Více

Lyoness tajemství nakupovat

Lyoness tajemství nakupovat Možnosti nakupování Lyoness tajemství nakupovat 1. Uplatnění CashBack karty 2. Přímá platba (Potvrzení o platbě) 3. Originální poukázky 4. Online poukázka 5. Převod elektrické energie a plynu 1. Uplatnění

Více

Návod na používání webmailu

Návod na používání webmailu Návod na používání webmailu Každý student a zaměstnanec UTB má svoji vlastní školní e-mailovou schránku. K té se lze připojit buď pomocí webového klienta http://webmail.utb.cz, nebo libovolného e-mailového

Více

Case Parts e-shop. Spuštění registrace

Case Parts e-shop. Spuštění registrace Case Parts e-shop 1. O e-shopu Case Parts: E-shop CaseParts nabízí registrovaným uživatelům možnost nákupu originálních náhradních dílů a příslušenství CASE IH od společnosti Agri CS a.s. a dalších autorizovaných

Více

17 SUPER TIPŮ NA ZVÝŠENÍ NÁVŠTĚVNOSTI DANIELNYTRA.CZ SIMPLESHOP.CZ

17 SUPER TIPŮ NA ZVÝŠENÍ NÁVŠTĚVNOSTI DANIELNYTRA.CZ SIMPLESHOP.CZ 17 SUPER TIPŮ NA ZVÝŠENÍ NÁVŠTĚVNOSTI SIMPLESHOP.CZ KDOŽE? Lektor Konzultace Digi-nomád Bloger Vlastní projekty Na volné noze PRO KOHO? Podnikatelé malí a střední Lidé na volné noze Kdo na nějakou dobu

Více

Redakční systém Joomla. Prokop Zelený

Redakční systém Joomla. Prokop Zelený Redakční systém Joomla Prokop Zelený 1 Co jsou to red. systémy? Redakční systémy (anglicky Content Management System - CMS) jsou webové aplikace používané pro snadnou správu obsahu stránek. Hlavním cílem

Více

HLEDEJCENY.mobi. Obsah. Mobilní verze e-shopu. Důvody instalace

HLEDEJCENY.mobi. Obsah. Mobilní verze e-shopu. Důvody instalace Obsah HLEDEJCENY.mobi Mezi Vodami 1952/9 e-mail: info@hledejceny.cz HLEDEJCENY.mobi... 1 Mobilní verze e-shopu... 1 Důvody instalace... 1 Výhody... 2 Co je k mobilní verzi potřeba... 2 Objednávka služby...

Více

2. Fotografie tiskneme sami... 10

2. Fotografie tiskneme sami... 10 Tištěné fotoalbum OBSAH 1. Tištěné fotoalbum... 3 2. Fotografie tiskneme sami... 10 2.1 Snímky jsou uloženy v paměti fotoaparátu... 10 2.2 Snímky jsou uloženy na paměťové kartě... 10 2 1. TIŠTĚNÉ FOTOALBUM

Více

Jak napsat e-mail, který prodává

Jak napsat e-mail, který prodává Jak napsat e-mail, který prodává Tři kouzla prodejních mailů Publikace je chráněna autorským právem Pavel Fara 2013 1 Obsah Prodejní e-mail str. 3 Principy prodejního e-mailu str. 6 Načasování str. 7 Odesílatel

Více

V BizBoxu můžete vytvářet slevové poukazy (vouchery), jejichž kódy pak zákazníci zadají do připraveného pole při průchodu objednávkou.

V BizBoxu můžete vytvářet slevové poukazy (vouchery), jejichž kódy pak zákazníci zadají do připraveného pole při průchodu objednávkou. Slevové poukazy V BizBoxu můžete vytvářet slevové poukazy (vouchery), jejichž kódy pak zákazníci zadají do připraveného pole při průchodu objednávkou. Typická použití: Ručně vydávané slevové poukazy (marketingové

Více

První kroky s Google Apps

První kroky s Google Apps První kroky s Google Apps Postupujte podle jednotlivých kroků popsaných v tomto dokumentu. Krok 1: Krok 2: Krok 3: Krok 4: Přihlášení Nastavení Gmail Nastavení Kalendáře Nastavení mobilního telefonu Podpora

Více

Jak mi může pomoci věrnostní program?

Jak mi může pomoci věrnostní program? Jak mi může pomoci věrnostní program? POSÍLENÍM VZTAHŮ SE ZÁKAZNÍKY Zavedení věrnostního programu je stávajícími zákazníky vnímáno jako krok vstřícnosti a ocenění ze strany Vás, obchodníka. PŘI ZÍSKÁVÁNÍ

Více

Obsah. Úvod 9 Členění knihy 10

Obsah. Úvod 9 Členění knihy 10 Obsah Úvod 9 Členění knihy 10 KAPITOLA 1 Copywriting 11 Práce copywritera 11 Jak se stát dobrým copywriterem 12 Jak začít 15 Co budete psát 15 O čem budete psát 16 Proč budete psát 17 Pro koho budete psát

Více

Choose a building block. Znalostní báze Kleos. Kleos 6.5 (březen 2019)

Choose a building block. Znalostní báze Kleos. Kleos 6.5 (březen 2019) Choose a building block. Znalostní báze Kleos Kleos 6.5 (březen 2019) Novinky a vylepšení Obsah Emaily: nová verze doplňku Kleos pro Outlook 2 Kleos pro Outlook: instalace a spuštění (i pokud není spuštěn

Více

Dealer Extranet 3. Cenové nabídky

Dealer Extranet 3. Cenové nabídky Dealer Extranet 3 Cenové nabídky Obsah Vytvoření cenové nabídky se slevou Velux 3 Vytvoření klientské cenové nabídky ze stávající cenové nabídky 10 Vytvoření klientské cenové nabídky pomocí Konfigurátoru

Více

Jak vybudovat a provozovat ziskový eshop. Petr Uttendorfský, oxy online

Jak vybudovat a provozovat ziskový eshop. Petr Uttendorfský, oxy online Jak vybudovat a provozovat ziskový eshop Petr Uttendorfský, oxy online Mít vůbec eshop? obrat 51 MLD Kč v roce 2012 nechtějte eshop za každou cenu uvědomte si, že provozovat eshop vás bude stát čas a peníze

Více

Freemail Prahy 10. Do svého e-mailu se můžete přihlásit odkudkoliv na webové adrese

Freemail Prahy 10. Do svého e-mailu se můžete přihlásit odkudkoliv na webové adrese Freemail Prahy 10 Co umožňuje Freemail Freemail funguje na podobném principu jako běžné e-maily (seznam.cz, centrum.cz apod.). Abyste se lépe ve svém e-mailu orientovali, připravili jsme pro vás jednoduchý

Více

Sampling produktů a testerů do balíků e-shopů. Vložení reklamního banneru do newsletterů e-shopů. Pronájem databází poštovních adres e-shopů pro DM

Sampling produktů a testerů do balíků e-shopů. Vložení reklamního banneru do newsletterů e-shopů. Pronájem databází poštovních adres e-shopů pro DM Sampling produktů a testerů do balíků e-shopů Vložení reklamního banneru do newsletterů e-shopů Pronájem databází poštovních adres e-shopů pro DM Vklady do balíků vhodné pro výrobce a distributory FMCG,

Více

1 Příručka používání Google Apps

1 Příručka používání Google Apps 1 Příručka používání Google Apps Tento manuál vznikl pro účel seznámení se základní funkčností balíku Google Apps a má za úkol Vás seznámit s principy používání jednotlivých služeb (Gmail, Kalendáře, Disk).

Více

MarkAs marketingový asistent. Návod Betatest

MarkAs marketingový asistent. Návod Betatest MarkAs marketingový asistent Návod Betatest 25.5.2015 ! 2 /! 9 Obsah Návod betatest 3 Zapojení do betatestu 3 Instalace a aktivace 3 Založení nového zákazníka 4 Konfigurace MarkAs Mailer 6 Použití MarkAs

Více

Postup nastavení bezpečné E-mailové schránky pro zákazníky Logicentra

Postup nastavení bezpečné E-mailové schránky pro zákazníky Logicentra Postup nastavení bezpečné E-mailové schránky pro zákazníky Logicentra Důvod přidělování speciálních schránek. Podle posledních statistik kolem 90 % všech E-mailů na Internetu tvoří nevyžádaná pošta. Patří

Více

TOP Katalog online řešení a služby pro podnikatele

TOP Katalog online řešení a služby pro podnikatele TOP Katalog online řešení a služby pro podnikatele Předmětem tohoto dokumentu je stručná charakteristika mezinárodních internetových multimediálních projektů poskytující moderní obchodní, propagační a

Více

CRV Czech Republic je na facebooku!

CRV Czech Republic je na facebooku! CRV Czech Republic je na facebooku! Na to, abyste mohli prohlížet naše facebookové stránky, není třeba se registrovat. Stačí do internetového prohlížeče zadat adresu: http://www.facebook.com/pages/crv-czech-republic/198677136816177

Více

Použití Office 365 na telefonu s Androidem

Použití Office 365 na telefonu s Androidem Použití Office 365 na telefonu s Androidem Úvodní příručka Kontrola e-mailů Telefon s Androidem si můžete nastavit tak, aby odesílal a přijímal poštu z vašeho účtu Office 365. Kontrola kalendáře z libovolného

Více

www.ubytovani-levne.cz

www.ubytovani-levne.cz Představujeme vám katalog kvalitního ubytování Vážení partneři, katalog ubytovani-levne.cz je ambiciózní projekt, který na jednom místě sdružuje informace o ubytování v přímém napojení na tipy na výlety.

Více

RSS NÁVOD K POUŽITÍ. Na internetu lze najít spoustu jednoduchých RSS čteček. Níže pár samostatných specializovaných programů:

RSS NÁVOD K POUŽITÍ. Na internetu lze najít spoustu jednoduchých RSS čteček. Níže pár samostatných specializovaných programů: RSS NÁVOD K POUŽITÍ Technologie RSS umožňuje uživatelům internetu přihlásit se k odběru novinek z webové stránky, která nabízí RSS zdroj (RSS kanál, RSS feed). Z jednoho místa pak lze přehledně sledovat

Více

PŘIHLÁŠENÍ nebo

PŘIHLÁŠENÍ nebo ZÓNA PORADCŮ www.kapitol.cz PŘIHLÁŠENÍ nebo www.kapitol.cz/zona-poradcu ZÓNA PORADCŮ Přihlašovací jméno váš Kapitol e-mail Heslo to, které používáte do Webmakléře ZÓNA PORADCŮ slouží jako odrazový můstek,

Více

MOJESODEXO.CZ ADMINISTRACE ÚČTU. Uživatelský manuál

MOJESODEXO.CZ ADMINISTRACE ÚČTU. Uživatelský manuál MOJESODEXO.CZ ADMINISTRACE ÚČTU Uživatelský manuál 1. Administrace Oblasti popisované v následujících kapitolách se nacházejí pod záložkou Administrace Nastavení služeb v hlavním menu. 1.1 Osobní údaje

Více

Pravidla používání webového rezervačního systému bezpečnostních školení Letiště Praha, a. s. - firma

Pravidla používání webového rezervačního systému bezpečnostních školení Letiště Praha, a. s. - firma Pravidla používání webového rezervačního systému bezpečnostních školení Letiště Praha, a. s. - firma Jako firma se na portálu www.skoleni-lp.cz registrujte, pokud jste podnikající fyzická osoba nebo právnická

Více

Hromadné licence společnosti Adobe

Hromadné licence společnosti Adobe Hromadné licence společnosti Adobe Konzole pro správu zákazníků programu VIP Příručka pro uživatele programu Value Incentive Plan (VIP) Verze 2.5 20. listopadu 2013 Obsah Co je Konzole pro správu pro zákazníky

Více

Produkty a přehled služeb

Produkty a přehled služeb Produkty a přehled služeb NAVORA.CONSULTING s.r.o. Dvorecká 1162/2a 147 00 Praha 4 http://www.myjob.market service.jobrybnik@myjob.market Jobrybnik.cz / Produkty a přehled výkonu 1 Produkty a přehled služeb

Více

PŘEDSTAVENÍ A NÁVOD K UŽÍVÁNÍ APLIKACE KALIBRACE-ONLINE

PŘEDSTAVENÍ A NÁVOD K UŽÍVÁNÍ APLIKACE KALIBRACE-ONLINE PŘEDSTAVENÍ A NÁVOD K UŽÍVÁNÍ APLIKACE KALIBRACE-ONLINE CO JE APLIKACE KALIBRACE-ONLINE? KALIBRACE-ONLINE = Kompletní online správa a přehled potřebných údajů k měřidlům a vybavení měřicí techniky. HLAVNÍ

Více

ONLINE MARKETING PRO VZDĚLÁVACÍ INSTITUCE ZA MARKETING MAKERS ANDREA HOLZKNECHTOVÁ

ONLINE MARKETING PRO VZDĚLÁVACÍ INSTITUCE ZA MARKETING MAKERS ANDREA HOLZKNECHTOVÁ ONLINE MARKETING PRO VZDĚLÁVACÍ INSTITUCE ZA MARKETING MAKERS ANDREA HOLZKNECHTOVÁ CO NEMŮŽEŠ ZMĚŘIT, TO NIKDY NEDĚLEJ! MarketingMakers.net Přednášející: Andrea Holzknechtová, PPC specialista Marketingový

Více

E-NABÍDKA PARTNER.REDA.CZ

E-NABÍDKA PARTNER.REDA.CZ E-NABÍDKA PARTNER.REDA.CZ Reda e-nabídka představuje mocný nástroj, díky kterému mohou naši registrovaní klienti přímo z prostředí e-shopu partner.reda.cz vytvářet vlastní produktové nabídky pro své zákazníky.

Více

Jak se orientovat ve světě ESTOFANu verze 3.0.3?

Jak se orientovat ve světě ESTOFANu verze 3.0.3? Jak se orientovat ve světě ESTOFANu verze 3.0.3? Systém ESTOFAN je určen pro administraci a editaci webových stránek, které jsou provozovány reklamní agenturou PANKREA. 1. Přihlášení Po objednávce a vytvoření

Více

Návod k používání služeb na portálu SMSbrána.cz. www.smsbrana.cz

Návod k používání služeb na portálu SMSbrána.cz. www.smsbrana.cz Návod k používání služeb na portálu SMSbrána.cz www.smsbrana.cz Obsah 1 registrace a příhlášení... 3 2 co dělat po přihlášení uživatelské rozhraní... 4 3 Dobití kreditu... 5 4 Naplnění kontaktního adresáře...

Více

Administrace webu Postup při práci

Administrace webu Postup při práci Administrace webu Postup při práci Obsah Úvod... 2 Hlavní menu... 3 a. Newslettery... 3 b. Administrátoři... 3 c. Editor stránek... 4 d. Kategorie... 4 e. Novinky... 5 f. Produkty... 5 g. Odhlásit se...

Více

Záložka.cz - zobrazuje nabídku eshopu a knihkupců, kteří jsou do Záložky zapojeni. Záložka.cz umožňuje tedy dva způsoby nakupování:

Záložka.cz - zobrazuje nabídku eshopu a knihkupců, kteří jsou do Záložky zapojeni. Záložka.cz umožňuje tedy dva způsoby nakupování: Záložka.cz - zobrazuje nabídku eshopu a knihkupců, kteří jsou do Záložky zapojeni. Záložka.cz umožňuje tedy dva způsoby nakupování: 1. REZERVACE - uskutečněním rezervace, si zarezervujete nákup u knihkupce,

Více

Návod k mobilní aplikaci CEWE FOTOSVĚT pro ios

Návod k mobilní aplikaci CEWE FOTOSVĚT pro ios Návod k mobilní aplikaci CEWE FOTOSVĚT pro ios O aplikaci CEWE FOTOSVĚT 1 Aplikace pro mobilní telefony a tablety, která je ke stažení ZDARMA Vám usnadní průběh objednávkou a nabídne řadu možností, úprav

Více

GMAIL. Verze 1 18.8.2008 Gmail je online aplikace, která se neustále vyvíjí. V daném okamžiku proto používáte vždy tu nejaktuálnější verzi.

GMAIL. Verze 1 18.8.2008 Gmail je online aplikace, která se neustále vyvíjí. V daném okamžiku proto používáte vždy tu nejaktuálnější verzi. GMAIL VERZE NÁVODU A NÁSTOJI Verze 1 18.8.2008 Gmail je online aplikace, která se neustále vyvíjí. V daném okamžiku proto používáte vždy tu nejaktuálnější verzi. VYUŽITÍ PRO e-mail s emailovou schránkou

Více

SMS Marketing. Komunikace s potencionálními i stávajícími zákazníky pomocí zpráv SMS

SMS Marketing. Komunikace s potencionálními i stávajícími zákazníky pomocí zpráv SMS SMS Marketing Komunikace s potencionálními i stávajícími zákazníky pomocí zpráv SMS 31.5.2012 Úvod do SMS Marketingu SMS zprávy přinášejí ze všech nástrojů palety mobilního marketingu nejvyšší efektivitu.

Více

Microsoft Outlook 2013 vypadá jinak než ve starších verzích, proto jsme vytvořili tuto příručku, která vám pomůže se s ním rychle seznámit.

Microsoft Outlook 2013 vypadá jinak než ve starších verzích, proto jsme vytvořili tuto příručku, která vám pomůže se s ním rychle seznámit. Úvodní příručka Microsoft Outlook 2013 vypadá jinak než ve starších verzích, proto jsme vytvořili tuto příručku, která vám pomůže se s ním rychle seznámit. Přizpůsobení vlastním potřebám Přizpůsobte si

Více

Administrační rozhraní Manuál pro klienty

Administrační rozhraní Manuál pro klienty Administrační rozhraní Manuál pro klienty Verze 5. 9. 2013 Zpracoval Tým Zboží.cz Registrace eshopu Registrace vašeho eshopu se provádí na adrese: http://www.zbozi.cz/addpremisescreen. Na server Zboží.cz

Více

CGMesky. Rozšiřující služba

CGMesky. Rozšiřující služba CGMesky Rozšiřující služba Návod Dokumentace Poslední aktualizace: 15.7.2015 CGMesky Služba CGMesky umožňuje odesílat textové SMS zprávy přímo z prostředí Vašeho programu. Rychle a efektivně můžete informovat

Více

návod Bidvest dealer 4

návod Bidvest dealer 4 návod Bidvest dealer 4 Nové menu Synchronizace pro data a odesílání objednávek Synchronizace dat Nyní je několik způsobů synchronizace: pro data, pro kalendáře a zprávy, pro soubory a kontrolu stavu objednávek.

Více

Kamzasportem.cz databáze sportovních zařízení v České republice základní informace o projektu

Kamzasportem.cz databáze sportovních zařízení v České republice základní informace o projektu Kamzasportem.cz databáze sportovních zařízení v České republice základní informace o projektu O projektu Kamzasportem.cz je služba provozovaná internetovým serverem Ronnie.cz, který je nejvlivnějším médiem

Více

Výběr modulů pro internetové obchody REDENGE verze 3.0 a vyšší

Výběr modulů pro internetové obchody REDENGE verze 3.0 a vyšší Výběr modulů pro internetové obchody REDENGE verze 3.0 a vyšší (Verze 3.0 byla uvedena do prodeje od června 2007) 1. Moduly technické funkcionality 1.1. Modul Formuláře Modul formuláře umožňuje tvorbu

Více

Jaké osobní údaje zpracováváme?

Jaké osobní údaje zpracováváme? Podrobný popis, jak osobní údaje Zde popisujeme podrobněji, proč osobní údaje, s jakými údaji nakládáme a jak dlouho. Připomínáme, že sloupec níže uvádí pouze, jak dlouho údaje zpracováváme za účelem uvedeným

Více

Průvodce Perfektním Webinářem základní pojmy

Průvodce Perfektním Webinářem základní pojmy Průvodce Perfektním Webinářem základní pojmy Pracovní sešit - krok za krokem Renata Králová Petr Zeman Co je to webinář? Webinář je seminář prostřednictvím internetu. Slouží především k představení vašich

Více

Jak nakupovat na e-shopu BIOMAC?

Jak nakupovat na e-shopu BIOMAC? Jak nakupovat na e-shopu BIOMAC? E-shop s ekopalivy BIOMAC najdete na adrese https://eshop.biomac.cz 1 REGISTRACE/PŘIHLÁŠENÍ ZÁKAZNÍKA Máte dvě možnosti nákupu 1. Registrovaný zákazník Díky registraci

Více

Uživatelský manuál e-shop ELKOV elektro a.s. https://eshop.elkov.cz

Uživatelský manuál e-shop ELKOV elektro a.s. https://eshop.elkov.cz Uživatelský manuál e-shop ELKOV elektro a.s. https://eshop.elkov.cz 1 Nakupování na Našem e-shopu Na e-shopu ELKOV elektro a.s. může nakupovat: Podnikatel, registrace je podmíněna živnostenským oprávněním.

Více

Vítejte v SocialSprinters Academy

Vítejte v SocialSprinters Academy Vítejte v SocialSprinters Academy Jsem velmi rád, že s Vámi mohu sdílet své zkušenosti. V tomto pracovní sešitu si zrekapitulujeme 7 kroků, které když uděláte, budete schopni vašeho zákazníka dokonale

Více

JAK SE PROSADIT NA FACEBOOKU A DALŠÍCH SOCIÁLNÍCH SÍTÍCH

JAK SE PROSADIT NA FACEBOOKU A DALŠÍCH SOCIÁLNÍCH SÍTÍCH EDICE 2013 J a ks epr os a di t nafa c e booku adal š í c hs oc i ál ní c hs í t í c h Pr ů v o d c ep r ov š e c h n y, k d oc h t ě j í u s p ě t n e j e nn afa c e b o o k u JAK SE PROSADIT NA FACEBOOKU

Více

vše na jednom místě, rychle a přehledně

vše na jednom místě, rychle a přehledně B2B portál pro partnery https://b2b.emos.cz vše na jednom místě, rychle a přehledně Výhody a přidaná hodnota stručné a přehledné menu možnost objednávat 24 hodin denně, 7 dní v týdnu přesné informace o

Více

PROHLÁŠENÍ O OCHRANĚ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

PROHLÁŠENÍ O OCHRANĚ OSOBNÍCH ÚDAJŮ PROHLÁŠENÍ O OCHRANĚ OSOBNÍCH ÚDAJŮ ÚVOD Jsme společnost Axis Optik s.r.o. vedená u Krajského soudu v Plzni pod spisovou značkou C 8671, IČ 252 08 161, se sídlem Kostelní 168, Město, 344 01 Domažlice Tyto

Více

Přepínání zobrazení Použijte zobrazení kalendáře, které nejlépe vyhovuje vašemu pracovnímu postupu. Přepínejte tak často, jak chcete.

Přepínání zobrazení Použijte zobrazení kalendáře, které nejlépe vyhovuje vašemu pracovnímu postupu. Přepínejte tak často, jak chcete. Kalendář Úvodní příručka Naplánování schůzky v Lyncu Setkejte se tváří v tvář a ušetřete si cestu díky online schůzce v Lyncu 2013. Přepínání zobrazení Použijte zobrazení kalendáře, které nejlépe vyhovuje

Více

Uživatelský manuál.

Uživatelský manuál. Uživatelský manuál www.dpd.cz/objednavkaprepravy Obsah 1 Úvod 1 2 Přihlášení 1 2.1 Nový uživatel, zapomenuté heslo 1 3 Nastavení 2 3.1 Nastavení 2 3.2 Uživatelé 3 3.3 Bankovní účty 4 3.4 Adresář 5 3.4.1

Více

Mějte dobrý web. Oslovte více lidí. Generujte vyšší zisk!

Mějte dobrý web. Oslovte více lidí. Generujte vyšší zisk! Mějte dobrý web. Oslovte více lidí. Generujte vyšší zisk! Nabídka zpracování kvalitní webové prezentace za rozumnou cenu. Dobrý den, nabízíme Vám veškeré služby spojené jak s jednorázovým zřízením nové

Více

nadstavbový modul programu Amicus

nadstavbový modul programu Amicus nadstavbový modul programu Amicus pro Windows TM Příručka uživatele v.1.0 duben 2012 CompuGroup Medical Česká republika s.r.o. Jeremiášova 1422/7b 155 00 Praha 5 Obsah 1 Úvod k modulu CGMesky 1 2 Aktivace

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL PERSONALIZACE MOJE SODEXO V1.2.1 2010-08-25

UŽIVATELSKÝ MANUÁL PERSONALIZACE MOJE SODEXO V1.2.1 2010-08-25 UŽIVATELSKÝ MANUÁL PERSONALIZACE MOJE SODEXO V1.2.1 2010-08-25 1 Obsah dokumentu 1 Obsah dokumentu... 2 2 Personalizovaná objednávka... 3 3 Jednoduchá... 3 4 Standardní... 4 5 Komplexní... 5 5.1 Párování

Více

Moje PNS. Návod použití

Moje PNS. Návod použití Moje PNS Návod použití První přihlášení Pro první přihlášení potřebujete Zvací email. Ten jsme Vám zaslali, pokud známe Vaši emailovou adresu. V emailu najdete návod na první přihlášení. Heslo, které budete

Více

Zakládání poukázek. Uživatelská př ír učka

Zakládání poukázek. Uživatelská př ír učka Zakládání poukázek Uživatelská př ír učka Leoš Krejčí Strana 1 15.08.2007 Obsah I. Úvod 3 II. Import certifikátů do Vašeho internetového prohlížeče 4 1) Certifikát certifikační autority 2) Certifikát www

Více

Návod na používání systému Bakaláři pro zákonné zástupce žáků Základní školy a mateřské školy Mosty u Jablunkova 750

Návod na používání systému Bakaláři pro zákonné zástupce žáků Základní školy a mateřské školy Mosty u Jablunkova 750 Návod na používání systému Bakaláři pro zákonné zástupce žáků Základní školy a mateřské školy Mosty u Jablunkova 750 Návod na modul Internetová žákovská knížka systému Bakaláři. Kromě informací o prospěchu,

Více

5 % 10 % Správa profilu (stránky) na Facebooku. Tři varianty rozsahu správy Facebook účtu, soutěže a další služby: SLEVA SLEVA

5 % 10 % Správa profilu (stránky) na Facebooku. Tři varianty rozsahu správy Facebook účtu, soutěže a další služby: SLEVA SLEVA Správa profilu (stránky) na Facebooku Facebook dnes má téměř každý pravidelný uživatel internetu (nejen) v ČR. Tato sociální síť představuje oblíbené komunikační médium především mezi mladými. Pro podniky,

Více

Začínáme s newsletterem v Sambě

Začínáme s newsletterem v Sambě Začínáme s newsletterem v Sambě MANUÁL PRO UŽIVATELE Samba samomarketing pro e-shopy Vítejte v Sambě a nechte se jednoduše provést vaším novým systémem. 1. PŘIHLÁŠENÍ Po přihlášení se před vámi objeví

Více

MOJESODEXO.CZ ZADÁVÁNÍ OBJEDNÁVEK PAPÍROVÝCH PRODUKTŮ. Uživatelský manuál

MOJESODEXO.CZ ZADÁVÁNÍ OBJEDNÁVEK PAPÍROVÝCH PRODUKTŮ. Uživatelský manuál MOJESODEXO.CZ ZADÁVÁNÍ OBJEDNÁVEK PAPÍROVÝCH PRODUKTŮ Uživatelský manuál 1. Objednávka Objednávku poukázek můžete standardně vytvořit prostřednictvím košíku vložení požadovaných produktů. 1.1 Objednávka

Více

NÁVOD Jak vytvořit Událost na Facebooku. Kateřina Švidrnochová

NÁVOD Jak vytvořit Událost na Facebooku. Kateřina Švidrnochová NÁVOD Jak vytvořit Událost na Facebooku Kateřina Švidrnochová VYTVOŘTE UDÁLOST 1. Otevřete si svou Facebook Stránku. 2. Klikněte na tlačítko Vytvořit událost. Jsou 2 cesty, jak se k tlačítku dostat, viz

Více

Jsme reklama v Supermarketu.

Jsme reklama v Supermarketu. Jsme reklama v Supermarketu. CashPoster vysílají impulsy! Reklamní účinek: Stačí jedno uchopení! Rozdělovač nákupů u pokladny je každý den hodně používaný předmět, který patří k dění v supermarketu - stejně

Více

Uživatelský manuál pro hromadné rozesílání emailů. www.benelist.cz

Uživatelský manuál pro hromadné rozesílání emailů. www.benelist.cz 1 Uživatelský manuál pro hromadné rozesílání emailů www.benelist.cz 2 OBSAH: 1. PROFESIONÁLNÍ NEWSLETTEROVÉ ŘEŠENÍ WWW.BENELIST.CZ... 3 2. DEFINICE POJMŮ... 3 3. PŘIHLÁŠENÍ DO APLIKACE WWW.BENELIST.CZ...

Více

Musím se zaregistrovat, abych mohl(a) platit pomocí Platební brány?

Musím se zaregistrovat, abych mohl(a) platit pomocí Platební brány? PLATEBNÍ BRÁNA ČASTO KLADENÉ DOTAZY - FAQ Co je to Platební brána? Platební brána je jednoduchá a bezpečná platební metoda. Platební brána umožňuje realizovat on-line platby za zboží a služby pomocí internetového

Více

ZASÍLÁNÍ INDIVIDUÁLNÍCH NABÍDEK ZÁJEZDŮ

ZASÍLÁNÍ INDIVIDUÁLNÍCH NABÍDEK ZÁJEZDŮ ZASÍLÁNÍ INDIVIDUÁLNÍCH NABÍDEK ZÁJEZDŮ DLE PŘEDEM NASTAVENÝCH PODMÍNEK KLIENTA. Na základě zpětné vazby od některých odběratelů Newsletteru CA ZaHumna, zavádíme od 1.12.2013 novou službu: ZASÍLÁNÍ INDIVIDUÁLNÍCH

Více

Ing. Michal Novák

Ing. Michal Novák Příklady dobré praxe použití platebních metod v nákupním procesu Ing. Michal Novák michal.novak@litea.cz, www.litea.cz Vstupní otázky Otázkou je, jak uživatelsky zjednodušit platbu, aby konzervativní Češi

Více

Zaslat.cz - Manuál pro registraci do partnerského/affiliate programu

Zaslat.cz - Manuál pro registraci do partnerského/affiliate programu Zaslat.cz - Manuál pro registraci do partnerského/affiliate programu Nejdříve Vám chceme poděkovat za zájem o náš provizní program. Protože máme společný zájem, připravili jsme pro Vás návod, jak aplikaci

Více

Začínáme s newsletterem v YOTTLY

Začínáme s newsletterem v YOTTLY Začínáme s newsletterem v YOTTLY YOTTLY MANUÁL PRO UŽIVATELE YOTTLY je snadná cesta k vašim zákazníkům Vítejte v YOTTLY a nechte se jednoduše provést vaším novým systémem. 1. PŘIHLÁŠENÍ Po přihlášení se

Více

PROFI TDi s.r.o. 696 37, Želetice 40 www.profi-tdi.cz info@profi-tdi.cz. Návod k používání systému OTDI.CZ

PROFI TDi s.r.o. 696 37, Želetice 40 www.profi-tdi.cz info@profi-tdi.cz. Návod k používání systému OTDI.CZ Návod k používání systému OTDI.CZ Vážený kliente. Děkujeme za projevený zájem o náš on-line systém evidence kontrol, určený speciálně pro účely dozorů staveb. Systém OTDI.CZ nabízí svým uživatelům zejména:

Více

Manuál k přihlášení do systému Grantys

Manuál k přihlášení do systému Grantys Manuál k přihlášení do systému Grantys Pro žadatele v programech SRDCOVKA a PRO REGION Verze platná ke dni 3. 12. 2018 Nadace OKD Karola Śliwky 149/17, 733 01 Karviná - Fryštát Telefon: +420 702 202 208

Více

Informace o poštovním provozu na serveru mail.ktkadan.cz a stručný návod na použití OpenWebMailu

Informace o poštovním provozu na serveru mail.ktkadan.cz a stručný návod na použití OpenWebMailu Informace o poštovním provozu na serveru mail.ktkadan.cz a stručný návod na použití OpenWebMailu 1. Obecné informace Příchozí zprávy se ukládají do vaší schránky na serveru mail.ktkadan.cz. Tuto schránku

Více

Marketing 21. století - jak přilákat nové návštěvníky do regionu, jak je udržet a motivovat je přijet zase. Tomáš Jindříšek

Marketing 21. století - jak přilákat nové návštěvníky do regionu, jak je udržet a motivovat je přijet zase. Tomáš Jindříšek Marketing 21. století - jak přilákat nové návštěvníky do regionu, jak je udržet a motivovat je přijet zase Tomáš Jindříšek Kdo k nám dorazí? Doba zájezdních hostinců je pryč Nečekejme, až si host udělá

Více

SERVICE ON LINE MANUÁL

SERVICE ON LINE MANUÁL SERVICE ON LINE MANUÁL 1 Obsah 1. Přihlášení... 3 1.1 Úvodní stránka... 3 2. Zaměstnanci... 4 2.1 Hledat zaměstnance... 4 2.2 Založit uživatele... 9 2.3 Založte skříňku/oddělení... 11 2.4 Přehled objednávek...

Více

Stručný manuál pro webový editor. Ukládáni základních informací, tvorba menu

Stručný manuál pro webový editor. Ukládáni základních informací, tvorba menu Stručný manuál pro webový editor Ukládáni základních informací, tvorba menu Po přihlášení ( zadejte zaslané přihlašovací jméno a heslo ) se Vám zobrazí stránka, kde jsou následující údaje: 1. blok, který

Více

Modul msender message Sender. Brána do světa SMS zpráv a E-mail obchodní komunikace

Modul msender message Sender. Brána do světa SMS zpráv a E-mail obchodní komunikace Modul msender message Sender Brána do světa SMS zpráv a E-mail obchodní komunikace Představení modulu msender je samostatně prodávaným modulem a rozšiřujícím doplňkem informačního systému Money S5. msender

Více