Osmínek tajenky, vtipy, najdi rozdíly náměty na volný čas, recenze, reportáže

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Osmínek tajenky, vtipy, najdi rozdíly náměty na volný čas, recenze, reportáže"

Transkript

1 Co na vás čeká? Osmínek tajenky, vtipy, najdi rozdíly náměty na volný čas, recenze, reportáže 1

2 Úvodník Milí čtenáři! Je těsně před Vánocemi, na které se asi všichni moc těšíme. Naši redaktoři a hlavně šéfredaktorka udělali vše proto, abyste si mohli o vánočních prázdninách listovat naším časopisem. Přiznám se, že prosinec a konec listopadu byl na naší škole opravdu hektický. Sportovalo se, poslouchaly se přednášky, hodně tříd navštívilo koncert Dětské noty, ve škole se objevil had a to ještě spoustu akcí naši redaktoři ani neměli šanci zachytit. Pak ale přišel prosinec a hned na začátku přiletěl Mikuláš s krásnými anděly a čerty, vyráběly se adventní věnce, pekly se perníčky. A jsme vlastně zase u Vánoc. Takže bych vám chtěl popřát, ať prožijete ty správné Vánoce, jak si je asi každý představujeme. Klid doma v rodině, hodně dárků pod stromečkem a snad se dočkáme aspoň trochu sněhu. A ať se všichni setkáváme i v novém roce v naší hezké škole a pořád se tu něco děje, jako tomu bylo doposud Pardub Soutěž v aktivitě A 7.A 8.A 8.B 6.A 6.B I ve druhém kole soutěže došlo k dramatickému souboji. Na obhájce prvenství, 7.A, zaútočila 9.A a o 2 bodíky vyhrála. Dále se seřadily osmičky a pole uzavírají šestky. Přes hranici 100 bodů se dostaly všechny třídy a to je super. Hezké vánoční svátky 2

3 Sportovní reportáž z Orion cupu ve florbale Dobrý rozjezd 8.ZŠ - Mnichovo Hradiště 3 : 1 Do turnaje jsme stoupili šťastnou nohou. Zápas rozhodli profíci Patrik a Dan, kteří zařídili všechny góly. Celkově mužstvo hrálo velmi vyrovnaně a stabilně. Gól jsme dostali nešťastný, vlastní. Šancí jsme měli i více, ale soupeřův brankář vše vychytal. Pomalý rozjezd a pak jasný postup 8.ZŠ - Kněžmost 4 : 1 V zápase nám stačila remíza, ale kluci se nemohli dlouho rozehrát. Soupeř byl dokonce mírně lepší. Ale pak se prosadila naše dvojka Patrik s Danem. Soupeř sice vyrovnal, ale pak dal Patrik gól z půlky hřiště a na 3 : 1 se prosadil Martin po chytré nahrávce Vaška. Třešničkou na dortu bylo Patrikovo sólo přes celé hřiště a to jsme hráli v oslabení. Obrana s brankářem pracovala výborně a tak jsme zaslouženě postoupili. 3

4 V semifinále vyřazeni o fousek 8.ZŠ - 5. ZŠ 1 : 2 Souboj o účast ve finále byl velmi vyrovnaný. Řekl bych, že jsme byli o kousek lepší, ale rozhodly góly. Zápas začal nepříjemným zraněním Dana, který musel být ošetřován na hrací ploše. Nakonec se do hry vrátil, ale musel překonávat bolest. Od začátku jsme byli útočnější, ale soupeř bránil hezky a z nenápadné akce se ujal vedení. Obraz hry se nezměnil, stále jsme útočili, ale zase jsme to byli my, kdo dostal gól. Útočníkovi se povedla střela do růžku, která se jen tak nevidí. Před koncem ještě Patrik srovnal střelou z dálky, ale na vyrovnání to nestačilo. Kluci podali super výkon. Pochvalu zaslouží všichni, co nás reprezentovali: David Malák, Marek Nosálek, Tomáš Kratochvíl a Standa Bruch, v záloze a útoku pak Vašek Kysela, Marek Kissel, Marek Foit, Martin Vojta a nejlepší hráči Patrik Rozkovec a Daniel Korych. Děkuji za reprezentaci školy. Ondřej Pardubský Standa si dal vlastní gól a zakopl o kabel, čímž vypojil tu velkou tabuli, takže museli měřit čas odznovu. Markovi F. spadl míček do hřiště, a tak pro něj šel, ale zakopl o mantinel a shodil celou řadu mantinelů. Začal se smát a nechal florbalku na hřišti. (xy) 4

5 Přednáška policisty o zákonech V pátek jsme měli hned první hodinu přednášku s policistou. Přednáška byla na téma: Tvoření, porušování a respektování zákonů u nás a ve světě a také kyberšikana. Kyberšikana je, že někomu nadáváš přes SMS nebo y, facebook nebo posíláš fotky na ztrapnění, vyhrožuješ atd. Také se někdo na internetu vydává za někoho jiného. To znamená, že si o sobě vymyslí falešné údaje. Stává se z něj manipulátor. Dotyčný si s člověkem dopisuje přes internet, manipuluje s ním tak, že se člověk stává na něm silně závislý a bez komunikace s ním to psychicky nezvládá. Nakonec to pro takového člověka může skončit špatně. Na besedě jsme si řekli definice práva, normy práva. Zákony u nás tvoří parlament a senát. Nejdůležitější v právech 5

6 je život, potom zdraví a pak teprve ostatní věci. Pan prezident je může zamítnout nebo podepsat. Ve světě jsou některé zákony mnohem přísnější než u nás. Dobrá rada na cestování je, zákony pro vás platí dle území, na kterém jste a nikoho nebude zajímat, že neznáte zákony země, kam jste přijeli. Bohužel dnes žijeme v době, kdy se s kriminalitou setkáváme dost často a to již od školního věku. Začíná to drobnými krádežemi a v dospělém věku to může skončit až zmařením lidského života. Proto je včasná prevence velmi důležitá. Děti by si hodně měly povídat se svými rodiči a naopak rodiče by si měli na své děti udělat čas a umět jim naslouchat. I malé trápení může zanechat na dětské duši jizvy. Vše záleží na dobré komunikaci, pomoci a hlavně dobře fungující rodině. A jak je to doopravdy s tresty méně než 15 a 15-18? Pokud jste mladší patnácti let, nemůžete být potrestáni, ale můžete dostat například ochrannou výchovu - vězení, kde se vás snaží převychovat. Patnácti až osmnáctiletí dostávají poloviční tresty než dospělí, plus můžou dostat i trest pro děti. Beseda se mi zdála užitečná, jenom myslím že děti to moc nezajímá :-) Přednáška byla velmi zajímavá. Za jednu hodinu nám toho řekl policista opravdu hodně. Tato přednáška se mi líbila, ale přišlo mi to trochu zbytečné a nepodstatné. Pokud vás zajímá více tak se podívejte na (Tomáš Nosek 7.A, -VIP- Hanka Kryšpínová 8.B) 6

7 Dětská nota Dne navštívila naše třída 7.A, 8.B budovu zákaznického centra Škoda Auto, kde se uskutečnil festival písniček pro děti Dětská nota. Letos je to již jubilejní 40. ročník,takže měli takové téma. Zpívají zde a tančí děti ze souboru Paprsek pod vedením sbormistra pana Milana Klipce, který je zakladatelem Dětské noty. Děti měly vždycky vhodné oblečení k písničce, kterou zpívaly. Každý rok, jak jistě víte, křičením a dupáním vyhrává nejlepší písnička, takže oni shrnuli výběr vítězných písniček z předešlých let, které vyhrály a zazpívali je. Letos ji pěkně moderovala známá osoba Iva Pazderková, která hraje BB (blbou blondýnku). Moderátorku můžeme znát třeba z pořadu,,pekelná výzva na Prima COOL Je to soutěž deseti písní ze života a o zájmech dnešních dětí. Písničky se jmenovaly: Koťátka, Vlaštovka, Chrudoš, Hraj si s námi týnom tánom, Basák, Ukolébavka, Táto chystej rákosku, Čáp messenger, Lodivod a Zvířecí bál. Všechny písničky se mi líbily a reakce spolužáků byla také pozitivní, protože všichni tleskali. Úplně 1. ročník soutěže se konal v roce 1974 a to ještě pod názvem Pionýrská nota. Přehlídky písniček se účastnili i autoři, kteří skládají písně také pro profesionální zpěváky. Dětská nota se tak stala i prestižní soutěží pro skladatele. Během programu se střídaly písničky se soutěžemi. Soutěže mezitím byly např. 7

8 tančit valčík nebo najít klíč a poklad podle nápovědy. Výhra byla CD s písněmi Paprsku, zpěvník a bobovací kluzák. I já jsem se soutěže zúčastnil. Vyhrál jsem první kolo otázek, ale další dvě kola jsem prohrál. Za odměnu jsem dostal bonbóny, o které jsem se podělil se spolužáky ve třídě. Dále jsem získal plastovou bobovací lžíci. Dětská nota potrvá až do 8. listopadu, takže ji uvidí všechny třídy, které ji chtěly zhlédnout. (Tomáš Nosek 7.A) Nejvíce se mi líbila písnička Zvířecí bál, která také tento den vyhrála. Koncerty byly celý týden, takže každý den mohla vyhrát jiná písnička. Dětská nota se mi velmi líbila a budu se těšit zase na příští rok. (Hanka Kryšpínová 8.B) Všechny písničky se mi líbily, ale kvůli tomu hluku, například u písničky Basák, mi bylo hrozně špatně, protože dunělo celé hlediště. Jinak to bylo hezké :) (>Kája<) Vyhrál to dnes Basák a tak ho nakonec na rozloučenou zazpívali. ( CoOkiE ) Mě se nejvíce líbila písnička Basák, kterou jsme společně s klukama zpívali :D Říkali jsme tomu:,,je to Hasák! :DD Pár lidí jsem tam znal, zpíval tam i můj bratranec.. Akce byla super, hlavně že jsme přišli o 3hodiny ve škole.!:d (Vtip!) 8

9 Rozhovor s Agátkou z 2.B - Osmínek: Jak se ti líbila Dětská nota? - Agátka: Hodně - Osmínek: Co se ti tam líbilo nejvíc? - Agátka: Jak jsme tam křičeli a dupali. - Osmínek: Jaká písnička se ti líbila nejvíce? - Agátka: Basák, Zvířecí bál a Ukolébavka - Osmínek: Proč? - Agátka: Protože, Basák byl hrozně hlučný.. a jak tam pořád opakovali basák..na Zvířecím bále se mi líbily ty holky jako Aladin a u Ukolébavky se mi líbilo, že byla hrozně hezká :) - Osmínek: A která písnička u vás v pátek vyhrála? -Agátka: Basáááák -Osmínek: Děkuju za rozhovor :) -Agátka: :) >Kája< Videa písniček na 9

10 Návštěva dvou středních škol u 9.A nás navštívily 2 střední školy SOU a SOŠ Horky nad Jizerou a SSŠ Maja. Horky: Uměli krásně prezentovat svou školu, hodně nám řekli, hodně nám toho ukázali. Dokázali nás zaujmout natolik, že jsme i přemýšleli, jestli tam nejít. Je to škola, která je umístěna na zámku. Nabízejí 4 učební 3-leté obory bez maturity a 2 studijní obory s maturitou. Maja: Prezentace školy příšerná. Neuměli zaujmout. Na to, kolik bylo s paní učitelkou žákyň, tak nedělaly nic. Ona se jich na něco ptala a ony nejevily žádný zájem. Na to, že je to soukromá škola, tak už jen ta prezentace mě nezaujala vůbec. Vlastně nikoho z nás. Neřeknu vám, kolik oborů mají a jaké jsou. Snad to spraví webové stránky. Horky mají od nás deváťáků 5 hvězdiček. Splňují toho hodně. Web mají uspořádaný a jde vidět, že jsou na úrovni. (Torryová M.) 10

11 Mykologie Ve středu jsme 4.až 9.třídy měli zajímavou mykologickou přednášku. Mykologie- (z řeckého mykés, což znamená houba) je to věda zabývající se studiem hub a jejich genetických a biochemických vlastností, využití v lékařství a potravinářství, otravami a nemocemi, způsobenými houbami. Příbuzným oborem mykologie je fytopatologie. Pan Jaroslav Malý, odborník přes houby, přijel za dětmi z naší školy až z Mělníka. Říkali jsme si, do jakých skupin a podskupin houby patří, jak je dělíme, jaké mají účinky a jak rozeznáme houby jedlé, nejedlé a jedovaté. Viděli jsme spoustu krásných fotek malých i velkých (i největších) hub a dozvěděli se jejich jméno a něco o nich, jak poznáme, že je můžeme sníst, nebo nám to přivodí smrt :-( 11

12 Říkal také, že houby jsou důležité, jelikož jsou to rozkladači. Plno lidí si myslí, že houby jsou užitečné jen k jídlu, ale ve skutečnosti to tak vůbec není. Houby potřebujeme k tomu, aby rozkládaly organické látky. Kdyby nebylo hub, listí, které opadá by tady zůstalo a nerozložilo se. Podle obrázků jsme poznávali jednotlivé druhy hub a kdo správně odpověděl, dostal sladkou odměnu v podobě lízátka. Také jsme zjišťovali, jak houby chutnají. Některé mají opravdu hořkou chuť. Byl jsem jeden z těch odvážných a vyzkoušel jsem si to. Nahořklá chuť mi moc nesedla,proto se všichni smáli. Na pána, který nám přednášel, měl náš reportér David Dohnal několik otázek: o Proč se věnujete zrovna houbám? Vždycky mě zajímalo jejich využití a chuť. o V kolika letech jste se o houby začal zajímat? Už od dětství. o Kde všude houby sbíráte? Chodím do lesa v okolí Mělníka, ale sbírám je také v cizině. o Stala se mykologie vaším povoláním nebo koníčkem? Je to mé povolání a dělám ho rád. Přednáška byla velice zajímavá, ale platí Nikdy nejez a nesbírej houby, které opravdu neznáš!!! o Pán se houbám hluboce věnuje už dvanáct let a pořád ho to baví. Krásně fotografuje, jak vidíte na fotce 12

13 houby pojmenované květnatec Archerův. Další nádherné obrázky můžete najít na stránce Vyhlásil pro děti fotosoutěž o nejlepší fotku houby a vítěz dostane 1000Kč a fotoatlas! Také nám přenechal návod jak pěstovat jeden druh léčivé houby - hlívy ústřičné. o Mě zaujalo Jidášovo ucho, protože pokud je sucho a uschne, tak ho můžeme skladovat i několik let a po namočení se znova nafoukne a je stejně dobré jako čerstvé. o Bylo velmi zajímavé, že houby můžou vonět po: melounu, ředkvi, čokoládě, cibuli, česneku atd. Taky mě zaujalo, jak od sebe rozeznat žampion jedlý a jedovatý. Když žampion nařízneme a nezmění barvu nebo zčervená je jedlý, pokud ho ale nakrojíme a zežloutne, je jedovatý. Abychom chránili přírodu nesmíme houby ničit i když jsou nejedlé nebo jedovaté. Přednáška byla zajímavá, protože jsem se dozvěděla plno nových věcí. o Akce s názvem,,houby byla super, dozvěděli jsme se plno nového o houbách, a třeba já, jsem se dozvěděl o nových houbách, které jsem neznal.. Nové názvy, charakteristiky hub, zbarvení a tvary! :) Místa na kterých rostou, a taky kolik je asi druhů :) Přednáška se mi líbila. Níčení hub není dobré! ( Tomáš Nosek 7.A,-VIP-, Hanka Kryšpínová 8.B, 13

14 Soutěž pro vás: Poznejte houby na obrázku, které vyfotili naši redaktoři a napište nebo přijďte říci také, jestli jsou jedlé Další krásné houby budete moci obdivovat na chodbě u biologie. Nakreslili je v rámci environmentální soutěže Svět kolem nás a zajímavosti našli opět Bleskulíni ze 7.A, jejichž krásné geologické hodiny jsme uveřejnili minule. 14

15 15

16 Had ve škole? Tadeáš Mašek přinesl v rámci přírodopisu do školy hada.. byla s ním opravdu zábava :) A hezky nám o něm vyprávěl. Co to bylo za hada? Užovka amurská. Samec nebo samice? Samice. Jak dlouho už jí máš? 3 roky. Jak se jmenuje? Ferdinka. Neškrtí tě? Trochu..někdy víc. Máš s ní nějaké veselé a špatné zážitky? Spíš veselý..je s ní sranda když leze kolem krku.. Kolik stála? 600Kč. Kolika se dožívá let? 15 Čím jí krmíš? 2 myši po dvou týdnech. Jak často svléká? 16

17 Teď už jen 3x do roka Kde ji chováš? V teráriu. Jak si přišel k tomu že chceš hada? Protože jsem v tom terárku měl leguána zeleného, který mi zemřel na zánět.. a chtěl jsem něco jiného..ale plaza.. Kolik měří? 175 cm. Děkuju za rozhovor Rádo se stalo Kája 17

18 Kam po základce? Dneska jsme my deváťáci šli na Úřad práce. První tři hodiny jsme se učili a pak jsme vyrazili. Cesta tam nám trvala okolo 15 min. Počkali jsme na tu paní, aby nám otevřela a odvedla nás do své pracovny. Tam jsme si všichni sedli. Na začátku jsme se pozdravili a pak se zeptala, jestli si pamatujeme, co jsme dělali minule. A pak jsme přešli k dnešnímu tématu a to bylo povídání o přijímačkách na střední školy. Zeptala se nás, jestli víme do kdy se podávají. Řekla nám novinky, co jsme už stejně věděli, třeba že se dělají ve škodovce přijímací řízení. Ještě jsme si povídali o tom, co dělat, kdyby nás nepřijali na žádnou střední. Poradila nám, že buď podat odvolání a nebo si počkat do května a na nějaké internetové stránce jsou vyvěšeny počty přijatých lidí na střední 18

19 a podle nich by jsme si měli hledat střední tam, kde je volno. Ještě jsme se bavili o příspěvcích na zdravotní pojištění. A dozvěděli jsme se, že když chodíme do školy, tak ho za nás platí stát a až školu dochodíme, musíme ho platit sami. Je to nějak přes 1200 Kč. Ten kdo by byl bez práce, mohl by se přihlásit do registru, že nemá práci a není schopný to platit, tak by to za něj platili do té doby, dokud si nenajde práci. Nakonec jsme se rozdělili a dělali jsme test, který nám pak ukázal, na jaké práce bychom se hodili, prohlíželi jsme si různé filmy o povoláních a nebo desky s informacemi o různých školách. Kolem 13.hodiny jsme šli nazpátek do školy (DN) Tentokrát z písemek z přírodopisu: Geologická období-pahory, prahohory, jednohory, čtvrtihory, patohory, šestohory Jak to vypadalo na Zemi na počátku geologického vývoje? Přát pršelo a bylo hnusně. Co vzniká při fotosyntéze? Jádro a membrána. Co potřebuje rostlina k fotosyntéze? Mikroskop, lupu, dalekohled a minimikroskop. Váleč koulivý je vynález kolo. Který český vědec zkoumal buňky? Musoliny. 19

20 A ještě vtípky od Martina a TomášeJ. Víte, jak se loví zajíc pomocí mrkve, kamene a pepře? Dáte na kámen mrkev a tu posypete pepřem. Králík si ti očuchá a jak kýchne, tak flákne hlavou o ten kámen:-d Víte, proč blondýna ječí, když si sedne k počítači? Protože musí sahat na myš. Baví se tři ženy, co daly manželům k Vánocům. Koupila jsem manželovi věc, co udělá stovku za 10 sekund je to Honda. Já mu koupila věc, co udělá stovku za 5 sekund je to Porsche! Třetí je trumfuje: Já mu koupila věc, co udělá 200 za sekundu je to osobní váha! 20

21 Zimní omalovánka od Kornélie 21

22 Perníčky v družině Ve středu jsme navštívili školní kuchyňku v přízemí 8.ZŠ. Probíhalo zde zdobení perníčků, v podobě čerta, Mikuláše nebo anděla. Paní učitelka Kofroňová společně s dětmi z prvního stupně vytvářela malá cukrářská díla. Den předem upekla paní Kesziová (což je maminka jednoho z dětí naší školy) nádherné perníčky, které si děti sami ozdobily. A my, reportéři Osmínku, jsme samozřejmě nesměli na této akci chybět. Hned jsem požádal paní učitelku o rozhovor. Čím perníčky zdobíte? Zdobíme je cukrovou polevou, která je vyrobena z ušlehaných bílků a cukru. Kolik asi těch perníčků na zdobení je? Asi kolem padesáti. Jak dlouho trvá pečení a zdobení perníčků? 22

23 Těsto na perníčky se dělá den předem, na noc se dá uležet do mrazáku. Pak se těsto pečlivě vyválí a začnou se vykrajovat postavičky. Potom se vše dá na pečící papír a na plech. V rozehřáté troubě se peče 10 minut. Samotné zdobení je podle náročnosti. Jednoduché trvá asi 5 minut a to složitější samozřejmě i více. Zdobí se pomocí igelitové fólie, do ní se dá sladká poleva a prostřihne se růžek, aby poleva na zdobení vytékala ven. Pak už záleží jen na fantazii. Jak dlouho se věnuje paní Kesiová pečení perníčků? S pečením začala už jako dítě v 10 letech. Protože jsem viděl, jak jsou děti do zdobení perníčků zapálené, nechtěl jsem je moc rušit, ale při práci jsem je trochu vyzpovídal. Jakou postavičku z perníčku jste si přišli vyzdobit? Já si zdobím andělíčka. A já zase čerta. Líbí se vám to? Ano moc, sem tam se nám ale polevou slepí prsty. Už jste někdy perníčky zdobili? Ano, zdobíme je každé vánoce. Podařilo se vám zdobení podle vašich představ? Myslíme, že ano. A také si to sami sníme. Děti zdobily perníčky jako skuteční cukráři a moc se jim povedly. I já jsem si ozdobil jednoho čertíka sladkou polevou. Tak hrozně voněl, že ani já jsem neodolal a hned jak jsem přišel domů, tak jsem ho snědl. Také si občas rád zamlsám. Napsal Tomáš Nosek 7.A 23

24 Na návštěvě výroby adventních věnců Ve středu v učebně pěstitelských prací na naší škole Osmičce se konala výroba adventních věnců a to vše pod vedením paní učitelky Blaženky Benešové. Zajímalo mě, jak se adventní věnec vyrábí a tak jsem paní učitelku vyzpovídal: Jak dlouho se již věnujete výrobě těchto adventních věnců? Již 10 let a to na každý advent. Co používáte na jejich výrobu? Používám přírodní materiály a polystyrén. Pro koho výrobu věnců organizujete? Je to hlavně pro zručné a šikovné děti, přijít mohou i maminky, tatínkové a babičky. Jaký je postup při jejich výrobě, kdyby si někdo něco takového chtěl vyrobit sám doma? 24

25 Je to velice jednoduché. Korpus na věnec se dá koupit v běžném i květinářském obchodě. Korpus je buď ze slámy nebo z polystyrénu, dokola se obmotá chvojím, chvojí se připevní drátem nebo papírovou stuhou. Potom začne samotné zdobení. Nastupuje fantazie, jak se komu co líbí. Věnec se zdobí suchým ovocem, např. oříšky ve skořápce, sušenými pomeranči, rozinkami nebo sušenými jablky. Dále se použijí šišky, mašle a svíčky. Je výroba věnce nějak finančně nákladná? Není. Jeho cena se pohybuje kolem 50Kč. Na pár otázek jsem se zeptal i jednoho z rodičů: Baví vás výroba věnce? 25

26 Ano, líbí se mi to. Myslím si, že jsem docela zručná. Ale přiznám se, že jsem to ještě nikdy nedělala. Je to zajímavá práce. Jak dlouho vám trvalo něco takového vyrobit? Asi 1 hodinu. Zkouším si to různě aranžovat, aby se mi to líbilo. Vyráběla jste věnec sama? Vyráběla jsem ho s mojí dcerou, která chodí do této školy. Líbí se jí různé výtvarné kroužky, ráda vyrábí věci z keramiky a tak jsme si řekli, že si zkusíme udělat i vánoční výzdobu. Děkuji vám za rozhovor. Podařilo se mi také zjistit, že materiálem na výrobu adventních věnců přispěl pan učitel Jan Trávnický, kterému patří poděkování. Paní učitelka Benešová odstartovala předvánoční atmosféru, protože 1. prosince je první adventní neděle a vánoce pomalu klepou na dveře. Každé dítě si může takový adventní věnec vyrobit doma za pomoci svých rodičů. Nezbývá než popřát,, Ať se dílo daří!!! Napsal Tomáš Nosek 7. A 26

27 Některé děti byly starší, takže vyráběly samy, mladším dětem pomáhaly maminky. Dětem i maminkám se to velice líbilo a bavilo je to. Udělala jsem rozhovor s desetiletou Anitou a Julií a s devítiletým Robinem. Rozhovor s dětmi: Osmínek: Baví tě vyrábět věnce? o Anita: Jo. o Robin: Ano, hodně. o Julie: Ano baví. Už jsi někdy vyráběl/a věnec? o Anita:, Jo už minulý rok. o Robin: Teď podruhé o Julie: Já už po třetí. Osmínek: Pro koho máš ten věnec? o Anita: Pro sebe. o Robin: Pro rodinu. o Julie: Pro mamku. Rozhovor s maminkou: Osmínek: Dělala jste věnec hlavně vy nebo vaše děti? Paní Zajíčkova: Všichni společně. Osmínek: Líbil se vám tento nápad? Paní Zajíčková: Určitě ano. (Hanka Kryšpínová 27

28 Najdi rozdíly Mikuláš se svými pomocníky šel za našimi dětmi Ve čtvrtek jsme (Petra a Hanka) fotily Mikuláše, anděly a čerty. Chodily jsme s nimi po prvním stupni a byla to legrace. Když jsme šli do nějaké třídy, čerti vyváděli, řvali, dělali rámus a bušili na dveře. Jakmile se dveře otevřely, děti byly potichu a čerti tam vletěli. Čerti chodili kolem dětí a vyhrožovali, že si je vezmou do pekla, tak se několik dětí rozplakalo. Potom Mikuláš se podíval do své knihy a řekl jména zlobivců a hodných dětí. Zlobivci se museli zachránit básničkou. Andělé rozdávali hodným dětem sladkosti. Když jsme odcházeli, tak nám celá třída zazpívala písničku a šli jsme do dalších tříd. (Petra Bertoková a Hanka Kryšpínová 8.B) 28

29 Já, jako novinář z Osmínku, jsem čekal na ně chodbě. Během první hodiny jsme stihli jít do 3.B. Cestou čerti řvali, dupali, bušili po zdech. Když vešli do třídy všichni zmlknuli, ale vůbec se nebáli, tiše se spíš smáli. Když anděl začal číst zlobivé děti, spíš se tomu smály a radovaly se, že jsou na listině zlobivých dětí. Každé dítě, ať zlobivé či hodné, dostalo nějakou sladkou odměnu. Když zazvonilo tak jsme šli všichni do knihovny, kde se už začaly shromaždovat děti, aby je viděli. Druhou hodinu navštívili 2.A. Děti řekly pro Mikuláše básničku a dostaly perníky. Ve vedlejší třídě 2.B, když přišli, tak se pár dětí bálo. Byla tam jedna holčička, která se přiznala, že zlobí. Čerti šli k ní a začali jí strašit. Ptali se jí proč zlobí a že jestli příští rok bude zlobit, tak si jí vezmou s sebou. Pak přišel čas na básničky nebo písničky. Jako první se přihlásila ta zlobivá holčička a pořád chtěla říct dvě básničky, ale čert jí řekl, že může jenom jednu, ale ona pořád chtěla říct obě dvě Ještě než odešli, andělé jim rozdali adventní kalendáře. 29

30 Další na řadě byla 1.A, tam se skoro všichni báli. Když se říkala jména hodných holčiček tak asi tři z nich byly bohužel nemocné. Pak zaznělo jméno zlobivého kluka. K tomu klukovi šli čerti a začali mu domlouvat a on se rozbrečel. Říkali mu, že se sprostě nemluví. Další hodinu se šlo do školky. Tam se mi líbilo nejvíc. Přišli jsme a děti seděly na koberci. Někteří se báli a ti další zase ne. Anděl začal jmenovat hodné děti a ti dostávali balíčky se sladkostmi i s ovocem. Když se jmenovali zlobiví, překvapilo mě, co se o nich říkalo. Prý jsou zlobivé, hádají se s paními učitelkami, ničí si stavebnice. Když někdo ze zlobivých uslyšel svoje jméno tak se i rozbrečel, ale paní učitelky je utěšily. (Dominik) Čert, Mikuláš a anděl Ve čtvrtek jsem já a moje kamarádka šly za čerta, moje sestra za Mikuláše a další kamarádka za anděla. Šly jsme celkem do čtyř rodin s malými dětmi. V první rodině byl milý kluk a velice se mě bál, protože jsem byla zlobivý čert. Po chvíli už si trošku zvyknul a zazpíval písničku. V druhé rodině byly dvě malé holčičky. Ta mladší byla úplně vykulená a bála se, ale ta starší (sedmiletá) se vůbec nebála a byla pěkné číslo. Všechno sváděla na svoji mladší sestru. Ve třetí rodině byli dva kluci a jedna holčička. Mladší děti se také hodně bály, a proto jsme my, čerti, museli jít za dveře, aby zazpívali básničku. 30

31 V poslední rodině byl jeden malý kluk, který se držel maminky a nechtěl se jí pustit. Bál se tak, že jsme zase museli jít za dveře, aby se nebál. Celkem se rozbrečely skoro všechny děti, protože když na ně vlítne čert (já) tak se hodně bojí. Děti vždycky slibovaly, že se polepší a že budou hodné, protože se jim do pekla opravdu nechce. (Hanka Kryšpínová 8.B) Některé děti se za čerty i namaskovaly. Tady ti děkují kamarádce Míše za nalíčení 31

32 Zajímavosti a hádanky od Hanky Která (viz. tajenka).. tam chybí a která tam naopak jsou? (Obrázek si můžeš různě otáčet) NA TOMTO ČÍSLE SPOLUPRACOVALI: Tomáš Nosek, Marek Kissel, Vít Pardubský Kája Pavlyčuková, David Dohnal, Míša Toračová, Hanka Kryšpínová, Petra Bertoková, Beata Kisselová a samozřejmě naši šéfredaktoři Simona a Ondřej Pardubských. Pěkné obrázky, výtvarná dílka a fotky jsou od dětí z naší školy. Toto je nové logo Osmínku. Na webu naší školy je aktivní pro spuštění stránky stačí na něj kliknout a otevře se vám bez pracného psaní adresy 32

Na úvod. Tereza Huterová, 9. tř.

Na úvod. Tereza Huterová, 9. tř. Na úvod Speciál. Speciál? Speciál! Právě jste nahlédli do speciálního čísla našeho časopisu. Vítáme vás a jsme rádi za vaši přízeň. Redakci Twistu ovládli Mikuláši a andělé samozřejmě i čertíci. Ti se

Více

Informace pro rodiče

Informace pro rodiče Informace pro rodiče časopis MŠ Brouček leden 2015 Vydává: Mateřská škola Brouček Prackovice nad Labem Tel: 416 539 112 http://www.msbroucek.eu e-mail: msbroucek@seznam.cz Platby v MŠ Platbu inkasem provedeme

Více

Vánoční projekt první a osmá třída

Vánoční projekt první a osmá třída Jiří Nenáhlo Zdeněk Kubík Lukáš Kubík Adam Borek David Vošický Zdobil L. Kubík Naše skupina: Vojtěch Paťha Ondřej Dvořák Štěpán Fiala Tomáš Slunečko Jan Vít Program: 1. hodina: Seznámili jsme se a povídali

Více

prosinec 2012 ročník XI číslo 4

prosinec 2012 ročník XI číslo 4 prosinec 2012 ročník XI číslo 4 Trochu obav a pytel legrace a dobrot Letošní mikulášskou nadílku zajistili žáci z 6.A (čert klečící Erik Skalník, stojící zleva čert Terka Kampová, anděl Kristýna Hřídelová,

Více

Připravili jsme praktickou burzu letního oblečení pro děti i rodiče v Azylovém domě.

Připravili jsme praktickou burzu letního oblečení pro děti i rodiče v Azylovém domě. 13.7. 2012 Burza oblečení Připravili jsme praktickou burzu letního oblečení pro děti i rodiče v Azylovém domě. 17.7.2012 Setkání s paní psycholožkou a individuálně jim pomohla s jiným pohledem na problémy,

Více

ZAPOMENUTÝ VĚŠTEC. Moje 13. narozeniny - píše Maruška. Breaking News. a neb příbě hy z loňského roku. 7. třída ZŠ Vápenná

ZAPOMENUTÝ VĚŠTEC. Moje 13. narozeniny - píše Maruška. Breaking News. a neb příbě hy z loňského roku. 7. třída ZŠ Vápenná ZAPOMENUTÝ VĚŠTEC a neb příbě hy z loňského roku original stories since 2014 7. třída ZŠ Vápenná January 2016 Vážení čtenáři, v jubilejním, mírně opožděném 20 vydání Věštce si můžete přečíst, jak slavila

Více

22. základní škola Plzeň

22. základní škola Plzeň 22. základní škola Plzeň Třída: 7. A Jméno: Lenka Hirmanová Datum:29. 11. 2008 1 Skoro každý měl ve školce stejný sen, co by chtěl dělat Jako malá jsem měla různé zájmy, i když některé se moc nezměnily.

Více

(PO)ŠKOLÁČEK číslo 1 ročník II. prosinec 2015

(PO)ŠKOLÁČEK číslo 1 ročník II. prosinec 2015 (PO)ŠKOLÁČEK číslo 1 ročník II. prosinec 2015 Milí čtenáři, v ruce držíte 2. díl časopisu (Po)Školáček. Předešlý díl vydali naši minulí páťáci. V tomto díle se dozvíte něco o adventu a bude tam i hodně

Více

ČTĚTE NÁS!! ...a další články... Do kin přichází Čtyřlístek, k nám všem Vánoce a zvyky s nimi svázané. Představí se hned dva redaktoři

ČTĚTE NÁS!! ...a další články... Do kin přichází Čtyřlístek, k nám všem Vánoce a zvyky s nimi svázané. Představí se hned dva redaktoři !! ČASOPIS NIŽŠÍHO STUPNĚ WICHTERLOVA GYMNÁZIA ČTĚTE NÁS!! Do kin přichází Čtyřlístek, k nám všem Vánoce a zvyky s nimi svázané. Představí se hned dva redaktoři a my vám odhalíme další literární a výtvarné

Více

Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny?

Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny? Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny? Nikdo si mě za celý týden ani nevšiml. Jsem jen další nová studentka na nové škole. Přestoupila jsem z té minulé z toho důvodu, že se

Více

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33 V poslední době se vám velmi daří. Vydali jste novou desku, sbíráte jedno ocenění za druhým a jste uprostřed vyprodaného turné. Co plánujete po jeho zakončení? 1 / 6 Turné se sice blíží ke svému závěru,

Více

Člověk a příroda Člověk a příroda přírodovědný vzdělávací program, ve kterém jsme vyslechli zajímavé povídání o přírodě,

Člověk a příroda Člověk a příroda přírodovědný vzdělávací program, ve kterém jsme vyslechli zajímavé povídání o přírodě, Člověk a příroda Člověk a příroda přírodovědný vzdělávací program, ve kterém jsme vyslechli zajímavé povídání o přírodě, doprovázené promítáním filmů na interaktivní tabuli. Dvojice ochranářů ze společnosti

Více

Děti a tety z našeho Domova:

Děti a tety z našeho Domova: Všichni jsme prožívali vánoční svátky se svými blízkými, ať už doma nebo na našem Domově. Mnozí z vás o svých Vánocích napsali a namalovali hezké příspěvky: Děti a tety z našeho Domova: Na Štědrý den se

Více

Speciální vydání novin ZŠ TGM Blansko Vzpomínka na projektový den pro žáky 2. stupně, který se konal 24.10.2014 OBSAH

Speciální vydání novin ZŠ TGM Blansko Vzpomínka na projektový den pro žáky 2. stupně, který se konal 24.10.2014 OBSAH Speciální vydání novin ZŠ TGM Blansko Vzpomínka na projektový den pro žáky 2. stupně, který se konal 24.10.2014 OBSAH Full English Breakfast... 1 Korálkování, Postoje a hodnoty žáků naší školy... 2 Pexeso,

Více

R O Z H O V O R Y S U K R A J I N S K Ý M I D Ě T M I M U K A Č E V S K É H O I N T E R N Á T U

R O Z H O V O R Y S U K R A J I N S K Ý M I D Ě T M I M U K A Č E V S K É H O I N T E R N Á T U R O Z H O V O R Y S U K R A J I N S K Ý M I D Ě T M I Z M U K A Č E V S K É H O I N T E R N Á T U Pro časopis ZÁMEČEK foto, text: František Miker, Lukáš Pěkný, Aleš Dvořák Mukačevo Ukrajina, dne 2. 7.

Více

Střední odborná škola stavební a zahradnická, Učňovská 1, Praha 9, 190 00. 8. číslo prosinec 2010

Střední odborná škola stavební a zahradnická, Učňovská 1, Praha 9, 190 00. 8. číslo prosinec 2010 Střední odborná škola stavební a zahradnická, Učňovská 1, Praha 9, 190 00 Sladký domov 8. číslo prosinec 2010 Hoj, ty Štědrý večere, ty tajemný svátku, co že komu dobrého neseš na památku. Vánoce, Vánoce

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 číslo: 72

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 číslo: 72 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 číslo: 72 Obsah: Slovo ředitele školy. Vánoční besídka, nadělování, vystoupení v domovech důchodců, divadlo, vyhodnocení sběru,

Více

Časopis dětí z DD Opava. Dětský domováček

Časopis dětí z DD Opava. Dětský domováček Časopis dětí z DD Opava Dětský domováček Září 2015 0 Úvodník Stejně jako každý rok s pravidelnou nevyhnutelností přišel první měsíc školního roku září, tak se stejnou pravidelností vychází i váš dětský

Více

Píšete dětem černé puntíky, když něco zapomenou? Nebo jim dáváte jiný trest?

Píšete dětem černé puntíky, když něco zapomenou? Nebo jim dáváte jiný trest? Rozhovor s... Zajímá nás i to, co se děje na prvním stupni. Proto jsme vyzpovídali paní učitelku Janásovou a paní učitelku Drštičkovou. Chtěli jsme hlavně vědět, jak se daří jim a jejich prvňáčkům. PANÍ

Více

Přednáška prvňáčkům 1.B o čištění zoubků. Veselé zoubky. přednáška společnosti drogerie DM

Přednáška prvňáčkům 1.B o čištění zoubků. Veselé zoubky. přednáška společnosti drogerie DM Přednáška prvňáčkům 1.B o čištění zoubků Veselé zoubky přednáška společnosti drogerie DM Davídek z 1.B se nám svěřil, jak se mu líbila přednáška o čištění zoubků. Ptala jsem se ho, jestli se mu akce líbila.

Více

Časopis žáků ZŠ Batelov Číslo 2, květen 2014

Časopis žáků ZŠ Batelov Číslo 2, květen 2014 Časopis žáků ZŠ Batelov Číslo 2, květen 2014 Milí čtenáři, vítáme vás u 2. vydání školního časopisu Soví rozhledy. Doufáme, že vás zaujme a že společně s námi budete sledovat, co se děje u nás ve škole,

Více

ŘÍJEN. strana: 1 E_O-N

ŘÍJEN. strana: 1 E_O-N strana: 1 E_O-N V pátek 26.9. se šestka zúčastnila akce pořádané společností EON. Anička nám popsala, jak celá akce probíhala. V pátek jsme měli akci EON-trak. Chvíli jsme se učili a pak šli do EON-trucku.

Více

Já hraji na klávesy - N. Matesová

Já hraji na klávesy - N. Matesová L. Šindlerová Já hraji na klávesy - N. Matesová Na klávesy hraju letos poprvé, ale už umím mnoho písniček, například Maličká su, Když jsem jel do Prahy, Vadí nevadí, Okoř a mnoho dalších písniček. Na klávesy

Více

Výsluňský. plátek LISTOPAD. Připravily: Anička, Jarka a Katka

Výsluňský. plátek LISTOPAD. Připravily: Anička, Jarka a Katka Výsluňský plátek LISTOPAD Připravily: Anička, Jarka a Katka Z obsahu: Fotbalový turnaj osmiček Zamířeno do: 7.C- rozhovor s Martinem Gebellem I učitelé jsou jen lidé - rozhovor s panem ředitelem Jiřím

Více

Líbila se mi stříkačka a mně se líbilo všechno. (Kristýna M.) Všechno i to auto. (Lucka B.) Líbily se mi ty helmy. (Milan W.) Líbila se mi hadice a v

Líbila se mi stříkačka a mně se líbilo všechno. (Kristýna M.) Všechno i to auto. (Lucka B.) Líbily se mi ty helmy. (Milan W.) Líbila se mi hadice a v HASIČI VE ŠKOLE Dne 28. 5. 2010 to vypadalo, jakoby v naší škole hořelo. Uslyšeli jsme sirénu, do tříd přišli hasiči v maskách a vyváděli nás ven. Před školou stojí hasičské auto. Co se děje? Snad nehoří?!

Více

Augustínek. MŠ a ZŠ sv. Augustina: Škola všemi smysly, rozumem a srdcem

Augustínek. MŠ a ZŠ sv. Augustina: Škola všemi smysly, rozumem a srdcem Augustínek MŠ a ZŠ sv. Augustina: Škola všemi smysly, rozumem a srdcem Letní tábor ve Sv. Dobrotivé, 2012 Školní družina 2 Augustínek, 2012 VYCHOVÁVAT MÁ BÝT RADOST! Milí rodiče a přátelé naší školy sv.

Více

Projektové noviny. Vypravily jsme se s pracovníky Projektových Novin zjistit,co se děje dne 3.3.2005 na projektovém dni ZŠ Masarykova v Kolíně

Projektové noviny. Vypravily jsme se s pracovníky Projektových Novin zjistit,co se děje dne 3.3.2005 na projektovém dni ZŠ Masarykova v Kolíně Projektové noviny Vypravily jsme se s pracovníky Projektových Novin zjistit,co se děje dne 3.3.2005 na projektovém dni ZŠ Masarykova v Kolíně Projektové noviny vám připravily: Jak to všechno začalo? str.

Více

Emilovy skopičiny. 1. kapitola Emilovy narozeniny. 2. kapitola Emilova 250. skopičina. 3. kapitola Jak Emil dostal od Alfreda dřevěného vojáčka

Emilovy skopičiny. 1. kapitola Emilovy narozeniny. 2. kapitola Emilova 250. skopičina. 3. kapitola Jak Emil dostal od Alfreda dřevěného vojáčka Emilovy skopičiny 1. kapitola Emilovy narozeniny Byl jednou jeden kluk, jmenoval se Emil a jeho rodina byla táta, máma, jeho malá sestra Ida a čeledín Alfred. Emilovi bylo 5 let, zítra měl mít narozeniny.

Více

Jak Ježíšek naděloval radost také v tištěné verzi

Jak Ježíšek naděloval radost také v tištěné verzi Jak Ježíšek naděloval radost také v tištěné verzi Objednat můžete na www.fragment.cz František Ber Jak Ježíšek naděloval radost e-kniha Copyright Fragment, 2014 Všechna práva vyhrazena. Žádná část této

Více

Interaktivní pořad plný písniček k nám zavítal 23. listopadu a jmenoval se Pohádková minishow.

Interaktivní pořad plný písniček k nám zavítal 23. listopadu a jmenoval se Pohádková minishow. Základní škola Ořech a její KFOŠ A je tu zase prosinec. Prý měsíc klidu, pohody a radostného očekávání vánoc. No, mnozí z nás dobře víme, že umí být občas pořádně hektický a náročný. I když vždy krásný.

Více

ÚVODNÍK ZAHÁJENÍ ŠKONÍHO ROKU SEZNÁMENÍ S PRVŇÁČKY

ÚVODNÍK ZAHÁJENÍ ŠKONÍHO ROKU SEZNÁMENÍ S PRVŇÁČKY 1 ÚVODNÍK HALÓ, HALÓ, jsou tady noví deváťáci a s nimi i další ročník Deváťáckých novin. Prvním číslem vás provedou Bára, Péťa a Monča. Jak jste možná zaregistrovali, na školních stránkách se přes prázdniny

Více

Většinu informací jsem už věděla, některé mě ale překvapily. Anorektiček je mi opravdu líto. Přednáška se mi moc líbila, byla zajímavě udělaná.

Většinu informací jsem už věděla, některé mě ale překvapily. Anorektiček je mi opravdu líto. Přednáška se mi moc líbila, byla zajímavě udělaná. Většinu informací jsem už věděla, některé mě ale překvapily. Anorektiček je mi opravdu líto. Přednáška se mi moc líbila, byla zajímavě udělaná. Asi jsem si to jen zopakoval a připomněl, co to vlastně přesně

Více

Divadelní žabka. Za účastníky napsala paní učitelka Tománková

Divadelní žabka. Za účastníky napsala paní učitelka Tománková 4 Březen / duben 2009 Naši milí čtenáři! Po delší odmlce vás znovu všechny vítám na stránkách školního časopisu Školáček. Je vidět, že se vám časopis zalíbil, neboť si jej chodíte stále víc a víc půjčovat.

Více

1. číslo čtvrtletníku

1. číslo čtvrtletníku 1. číslo čtvrtletníku ŠKOLNÍ ROK 2014 / 2015 SLOVO NA ÚVOD VZPOMÍNÁME NA PRÁZDNINY Nejoblíbenější věc z celého školního roku skončila. Myslíme tím prázdniny. A my jsme se opět vrátili do svých školních

Více

Kamil Lukáš Zach, 7. tř.

Kamil Lukáš Zach, 7. tř. Dne 16.4. 2014, den před Velikonočními prázdninami, učitelé uspořádali program. Na jednotlivých stanovištích jim pomáhali žáci 9. třídy. Na začátku hodiny jsem dostal papír. Byli na něm napsáni členové

Více

Malá knížka o Amálce

Malá knížka o Amálce Malá knížka o Amálce Ahoj, jmenuji se Amalthea, ale říkají mi Amálka. Jsem bájná koza, první pěstounka, která se starala o malého Dia, když se o něj nemohla postarat jeho vlastní maminka. Proto podle mne

Více

linka pomoci Čekáte nečekaně dítě? Poradna (nejen) pro ženy v tísni Celostátní linka pomoci: 800 108 000 www.linkapomoci.cz

linka pomoci Čekáte nečekaně dítě? Poradna (nejen) pro ženy v tísni Celostátní linka pomoci: 800 108 000 www.linkapomoci.cz Bylo mi teprve 17, když jsem zjistila, že jsem těhotná. Hlavou mi svištělo, že chci studovat, užívat si života, a že mě naši zabijou. Ti nám ale nakonec pomohli ze všech nejvíc. S prckem to dnes už skvěle

Více

Cool school. Bezva škola NAŠI REDAKTOŘI. Aktuální dění a šéfredaktorka. o pí uč. Polášková. Studijní okénko. o Tereza Hrošová (9.

Cool school. Bezva škola NAŠI REDAKTOŘI. Aktuální dění a šéfredaktorka. o pí uč. Polášková. Studijní okénko. o Tereza Hrošová (9. NAŠI REDAKTOŘI Aktuální dění a šéfredaktorka o pí uč. Polášková Cool school Listopad / 2 Bezva škola Studijní okénko Sport o Tereza Hrošová (9.A) o Martin Zikl (6.C) o Roman Prax (6.C) Rok se s rokem sešel

Více

Co by chtěli změnit na Očku?

Co by chtěli změnit na Očku? Letos tvoří Očko 8. třída jsme velice kreativní a zábavní a doufáme, že se vám to bude líbit. A to jsme my: Kristýna Menšíková Hana Staniszová Lucie Válková Anna Šamajová Tereza Niemczyková Martina Berešová

Více

Zprávičky ze školky listopad

Zprávičky ze školky listopad Zprávičky ze školky listopad Tématem měsíce listopadu byla historie, vynálezy a etiketa. Hned první týden jsme začali vznikem života, povídali jsme si o tom, jak lidé žili dříve a hráli jsme si na staré

Více

č. 9 říjen 2015 Školní AKTOVKA OBSAH

č. 9 říjen 2015 Školní AKTOVKA OBSAH Školní OBSAH Úvod... 3 Poděkování naší škole... 4 Žákovská rada (ŽR)... 5 Okénko žákovské rady (ŽR)... 6 Akce ŽR pro měsíc říjen prosinec... 7 Moje prázdniny... 8 Opékání párků... 9 Jak si PŠ 1.A opekla

Více

Adélka Kavková 3.třída

Adélka Kavková 3.třída Adélka Kavková 3.třída Obsah Obsah...1 Slavíme společně - leden.. 2 Výlet do mýdlárny. 3 Hrátky s čerty.....4 Hurá do kina 5 Prvňáčci v Betlémské kapli 6-7 Adventní dílny ve fotografii.8 Úspěch na IT olympiádě

Více

Babičko, vyprávěj! Reminiscenční projekt

Babičko, vyprávěj! Reminiscenční projekt Základní škola německo-českého porozumění a Gymnázium Thomase Manna Praha 8 www.gtmskola.cz Babičko, vyprávěj! Reminiscenční projekt Reminiscence technika práce se starými lidmi s využitím vzpomínek účelem

Více

Celoroční plán družinové práce pro školní rok 2012/2013 Plán činnosti ve školní družině 1. 2. a 5. Ročník

Celoroční plán družinové práce pro školní rok 2012/2013 Plán činnosti ve školní družině 1. 2. a 5. Ročník Celoroční plán družinové práce pro školní rok 2012/2013 Plán činnosti ve školní družině 1. 2. a 5. Ročník Září Cestička do školy Odpočinková činnost- volné rozhovory s dětmi o nových zážitcích,poslech

Více

AŤ SE. 2. číslo 2011

AŤ SE. 2. číslo 2011 AŤ SE 2. číslo 2011 VÍ Úvodník Milí čtenáři a čtenářky časopisu Ať se ví! V tomto čísle na nás čeká spoustu nového. Dočtete se zde o turnaji ve florbale a přehazované. Dozvíte se, jak vypadalo vystoupení

Více

ČTENÍ NEJMENŠÍM V pondělí 26. 3. 2012 navštívili žáci třídy 5.A s paní učitelkou Hanou Houškovou MŠ v Mechové ulici, kde v rámci Měsíce knihy zábavnou formou seznámili budoucí prvňáčky se známými i méně

Více

VŠERUBÁČEK. Školní časopis č. 32 pro žáky, rodiče a přátele školy. Leden květen 2016

VŠERUBÁČEK. Školní časopis č. 32 pro žáky, rodiče a přátele školy. Leden květen 2016 VŠERUBÁČEK Školní časopis č. 32 pro žáky, rodiče a přátele školy. Leden květen 2016 Ahoj moji kamarádi, letos naposledy se k Vám hlásím Máme tady jarní besídku, kde se s námi loučí naši páťáci. Byl to

Více

Podívejte se na Měsíc, vypadá jako písmenko D, zavolal Lukáš.

Podívejte se na Měsíc, vypadá jako písmenko D, zavolal Lukáš. Měsíc Do kluků jídlo doslova padalo. Jednak měli hlad jako vlci, ale také se už nemohli dočkat, až začnou pozorovat. Sotva dojedli poslední sousto, poprosili tatínka, aby jim dalekohled vynesl na zahradu.

Více

Autorem materiálu je Mgr. Renáta Lukášová, Waldorfská škola Příbram, Hornická 327, Příbram, okres Příbram Inovace školy Příbram, EUpenizeskolam.

Autorem materiálu je Mgr. Renáta Lukášová, Waldorfská škola Příbram, Hornická 327, Příbram, okres Příbram Inovace školy Příbram, EUpenizeskolam. Šablona č. 7, sada č. 1 Vzdělávací oblast Vzdělávací obor Tematický okruh Téma Člověk a jeho svět Člověk a jeho svět Rodina Příbuzenské vztahy v rodině, orientace v čase, život ve městě x vesnici Ročník

Více

PROSINEC 2012 Pohádka o Vánocích Jiří Kovář 9.třída

PROSINEC 2012 Pohádka o Vánocích Jiří Kovář 9.třída PROSINEC 2012 Pohádka o Vánocích Jiří Kovář 9.třída V jedné malé chaloupce žila babička dědeček a jeden malý kluk jménem Toník. Blížily se Vánoce a Toník byl čím dál víc nedočkavý, až do té doby když k

Více

Projekt: Pohyb a výživa

Projekt: Pohyb a výživa Základní škola a Mateřská škola Ústí nad labem, Jitřní 277, p. o. Projekt: Pohyb a výživa Téma: Světový den výživy Školní rok: 2014-2015 Třída: 5. Datum. 16. 10. 2014 Světový den výživy v 5. třídě Každoročně

Více

Obsah. Novinky o prázdninách

Obsah. Novinky o prázdninách 8. vydání 2014 Novinky o prázdninách Obsah Novinky o prázdninách 2 Vánoční výstava 2013 5 Ptáme se vedení školy 8 Svět ICT 9 Během prázdnin školního roku 2013/2014 proběhlo v naší škole mnoho událostí.

Více

Finálový turnaj o přeborníka mladších žáků OFS Vsetín sezóny 2014/2015

Finálový turnaj o přeborníka mladších žáků OFS Vsetín sezóny 2014/2015 Finálový turnaj o přeborníka mladších žáků OFS Vsetín sezóny 2014/2015 Termín: sobota 20.6.2015 Místo konání: Účastníci: fotbalové hřiště TJ Sokol Podlesí TJ Sokol Podlesí FC Lhota u Vsetína TJ Sokol Hošťálková

Více

PROSLOV ŠÉFREDAKTORA

PROSLOV ŠÉFREDAKTORA PROSLOV ŠÉFREDAKTORA Jmenuji se Vitaliy Sas a byl jsem zvolen za šéfredaktora tohoto časopisu. V tomto časopise Vám přineseme spoustu zajímavých článků o událostech za posledních pět měsíců, od kulturních

Více

Zahájení lázeňské sezóny v Teplicích. Třešňová bublanina

Zahájení lázeňské sezóny v Teplicích. Třešňová bublanina Zahájení lázeňské sezóny v Teplicích Toho dne kdy jsme putovali z Tuchlova na Milešovku a zpět, jsme za zvládnutí takové túry dostali odměnu. Mohli jsme místo obvyklého večerního filmu nebo seriálu, naživo

Více

Na tomto čísle se podíleli: Adélka Zídková Matěj Knotek Jan Suchopár Krista Bendová Veronika Tomášová. Měsíčník jedné třídy březen 2015

Na tomto čísle se podíleli: Adélka Zídková Matěj Knotek Jan Suchopár Krista Bendová Veronika Tomášová. Měsíčník jedné třídy březen 2015 Na tomto čísle se podíleli: Adélka Zídková Matěj Knotek Jan Suchopár Krista Bendová Veronika Tomášová Měsíčník jedné třídy březen 2015 MINI REPORTÉR Mini úvod Pokud již čtete úvod, znamená to, že držíte

Více

ZELENÉ LISTY Číslo 2., Říjen 2015

ZELENÉ LISTY Číslo 2., Říjen 2015 ZELENÉ LISTY Číslo 2., Říjen 2015 Pár slov na začátek. Právě vychází v tomto roce druhé číslo časopisu Zelené listy. Přichází podzim a začíná se ochlazovat. Na podzim se zvířata připravují k zimnímu spánku,

Více

ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK

ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK ZIMA ZPRÁVY ZE ŽIVOTA ŠKOLKY Je tu prosinec a přicházíme s dalším číslem našeho časopisu. První tři měsíce utekly jako voda, všichni si zvykli na každodenní kolotoč a děti se pomalu

Více

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE Únor 2012 Motto: Učíme se pro život Obsah : Zimní radovánky...........1 Zábavné sportovní odpoledne.......2 Valentýnské dopoledne..3

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2011/2012 číslo: 42

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2011/2012 číslo: 42 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2011/2012 číslo: 42 Obsah: Slovo ředitele školy. Tochováček má narozeniny. Co se do prosincového čísla nevešlo, co se stalo za 5 měsíců

Více

Milý čtenáři, Váš skřítek Školníček. Obsah: Soutěž Školníčkova šifrovaná zpráva Ze života školy Zajímavosti a zábava. 1.

Milý čtenáři, Váš skřítek Školníček. Obsah: Soutěž Školníčkova šifrovaná zpráva Ze života školy Zajímavosti a zábava. 1. 1. číslo 2012/2013 Milý čtenáři, dostalo se vám do ruky první číslo našeho obnoveného školního časopisu. Doufám, že se všem dětem ve škole dobře daří. Pokud se za první měsíce tohoto školního roku něco

Více

Ahoj kamarádi, rok se s rokem sešel a v našem lese je bílo až oči přecházejí. Všechny stromy se oblékly do nadýchaných jiskřivých kabátů, na kterých

Ahoj kamarádi, rok se s rokem sešel a v našem lese je bílo až oči přecházejí. Všechny stromy se oblékly do nadýchaných jiskřivých kabátů, na kterých Ahoj kamarádi, rok se s rokem sešel a v našem lese je bílo až oči přecházejí. Všechny stromy se oblékly do nadýchaných jiskřivých kabátů, na kterých šišky vypadají jako velké hnědé knoflíky. V lese zavládlo

Více

PŘEHLED AKCÍ ZA ROK 2014

PŘEHLED AKCÍ ZA ROK 2014 PŘEHLED AKCÍ ZA ROK 2014 PRO RODIČE A DĚTI V AZYLOVÉM DOMĚ, NA LIŠČINĚ 2, OSTRAVA HRUŠOV 15. 1. 2014 SOUTĚŽNÍ ODPOLEDNE VE SPOLEČENSKÝCH HRÁCH Děti s rodiči a se zaměstnanci Azylového domu strávili příjemné

Více

nádherný stromek se rozsvítil do dáli. Rádi bychom Vám krásné svátky popřáli. Kolektiv MŠ

nádherný stromek se rozsvítil do dáli. Rádi bychom Vám krásné svátky popřáli. Kolektiv MŠ Bělostná pokrývka krajinu tiše zahalila, nádherný stromek se rozsvítil do dáli. Všechna srdce se vánoční náladou naplnila Rádi bychom Vám krásné svátky popřáli. Kolektiv MŠ LYŽAŘSKÝ KURZ 24. 28. 1. 2011

Více

Mladší žáci: (hráči narozeni 1998-2002)

Mladší žáci: (hráči narozeni 1998-2002) Mladší žáci: (hráči narozeni 1998-2002) Mladší žáci nedokázali na jaře vylepšit své postavení z podzimu tabulky a zůstali na jedenáctém místě tabulky, když jaro mělo skoro stejný průběh jako podzim, dokážeme

Více

AUTOŘI. Co si u nás přečtete

AUTOŘI. Co si u nás přečtete Daniel Kahánek Tomáš Harabiš Honza Pindur Daniela Konvičková Terka Jalůvková Terka Šulganová Alice Rozsívalová Nela Zahradníková Adéla Sokolová Kristýna Zemanová AUTOŘI Co si u nás přečtete *Novinky ze

Více

Přehazovaná Prahy 15 Dne 24. ledna 2013 se naše slečny z 6. A 7. tříd zúčastnily soutěže v přehazované O pohár starosty Prahy 15.

Přehazovaná Prahy 15 Dne 24. ledna 2013 se naše slečny z 6. A 7. tříd zúčastnily soutěže v přehazované O pohár starosty Prahy 15. Přehazovaná Prahy 15 Dne 24. ledna 2013 se naše slečny z 6. A 7. tříd zúčastnily soutěže v přehazované O pohár starosty Prahy 15. První zápas se ZŠ Nad Přehradou prohrála naše děvčata 0:2 po setech 12:15

Více

Projektové noviny. II.ročník 2.číslo 30.11.2005 Cena 5 Kč. Den otevřených dveří

Projektové noviny. II.ročník 2.číslo 30.11.2005 Cena 5 Kč. Den otevřených dveří Projektové noviny II.ročník 2.číslo 30.11.2005 Cena 5 Kč Den otevřených dveří 30.11.2005 Základní škola Masarykova 412, Kolín 3 ÚVOD 30.listopadu 2005 se konal Den otevřených dveří. Mohli se přijít podívat

Více

PODZIM - září říjen listopad

PODZIM - září říjen listopad ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLNÍ DRUŽINY PŘI ZŠ A MŠ ŘEČANY N. L. VE ŠKOLNÍM ROCE 2013/2014 Příloha 2 Ve školním roce 2013/2014 bylo ve školní družině zapsáno celkem 50 dětí z 1. 4. třídy. Otevřena byla 2 oddělení.

Více

Trutnodráček březen 2015

Trutnodráček březen 2015 Trutnodráček březen 2015 MÍŠA OSLAVIL JEDENÁCTÉ NAROZENINY Jedenácté narozeniny jsme oslavili dortem, písničkou a milými dárečky. Přejeme Míšovi vše nejlepší do života, především pak stálou vnitřní radost.

Více

Číslo 2. Ročník II. Únor 2012

Číslo 2. Ročník II. Únor 2012 Školní ilustrovaný magazín III. základní školy Jindřichův Hradec Redakční rada: Jan Matoušek, Jakub Matoušek, Adéla Šímová, Aneta Camrdová, Barbora Primaková, Kristýna Horáková, Simona Miláčková, Tomáš

Více

Základní škola a Mateřská škola G. A. Lindnera Rožďalovice. Malířství

Základní škola a Mateřská škola G. A. Lindnera Rožďalovice. Malířství Základní škola a Mateřská škola G. A. Lindnera Rožďalovice Malířství Jméno a příjmení: Dana Kopecká Třída: 5.A Školní rok: 2013/2014 Garant / konzultant: Mgr. Nina Dyčenková Datum odevzdání: 31. 03. 2014

Více

Základní škola a Mateřská škola G. A. Lindnera Rožďalovice. Moje rodina

Základní škola a Mateřská škola G. A. Lindnera Rožďalovice. Moje rodina Základní škola a Mateřská škola G. A. Lindnera Rožďalovice Moje rodina Jméno a příjmení: Michaela Želichovská Třída: 5. A Školní rok: 2014/2015 Garant / konzultant: Roman Kotlář ml. Datum odevzdání: 23.

Více

Exkurze do Galerie moderního umění v HK

Exkurze do Galerie moderního umění v HK Vážení čtenáři, jsme velice rádi, že držíte v rukou náš časopis. Vydáváme ho proto, abychom vás informovali o tom, co se v naší škole děje, a taky proto, že vás chceme pobavit v našich kvízech. Hodně jsme

Více

Stalo se ve školním roce 2009-2010. ŠD Kočička ŠD Sluníčko ŠD Srdíčko

Stalo se ve školním roce 2009-2010. ŠD Kočička ŠD Sluníčko ŠD Srdíčko Stalo se ve školním roce 2009-2010 Zde najdete informace o akcích školních družin, které proběhly v minulém školním roce a byla o nich informace na webových stránkách školy ŠD Kočička ŠD Sluníčko ŠD Srdíčko

Více

Projekt Technické školky. MŠ Ostrovačice, květen 2015

Projekt Technické školky. MŠ Ostrovačice, květen 2015 Projekt Technické školky MŠ Ostrovačice, květen 2015 V tomto domě je umístěna naše mateřská škola, obecní úřad a také zde sídlí pan starosta Tomáš Hájek, který nás má rád a často se za námi chodí podívat.

Více

Křížovka. Hádánky. cena 5 Kč

Křížovka. Hádánky. cena 5 Kč Křížovka 1 2 3 4 5 6 7 1. ročník, 4. číslo 1 zvíře, které umí stát ve vodě jedné noze 2 budova, ve které učíme 3 je to na nebi, svítí to a hřeje 4 zvíře, které dělá iá, iá 5 jak řekne psaní jinak 6 ledový

Více

Už brzy budou! DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL. autor Mgr. Šárka Štěpánková. vzdělávací oblast Jazyk a jazyková komunikace. předmět Český jazyk. ročník 2.

Už brzy budou! DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL. autor Mgr. Šárka Štěpánková. vzdělávací oblast Jazyk a jazyková komunikace. předmět Český jazyk. ročník 2. Základní škola, Šlapanice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Masarykovo nám. 1594/16, 664 51 Šlapanice www.zsslapanice.cz MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA reg. č.: CZ.1.07/1.4.00/21.2389 Už brzy

Více

Převzetí Domova sv. Moniky

Převzetí Domova sv. Moniky KRONIKA 2008 Převzetí Domova sv. Moniky 1. 1. 2008 jsme převzali od Centra zdravotních a sociálních služeb města Liberce Domov pro matky s dětmi v tísni, který dostal jméno Domov sv. Moniky. Maškarní karneval

Více

Cool school Bezva škola

Cool school Bezva škola NAŠI REDAKTOŘI Aktuální dění o pí uč. Polášková Studijní okénko Cool school Bezva škola Leden / 4 o Tereza Hrošová (9. A) Sport o Martin Zikl (6. C) o Roman Prax (6. C) Módní policie o Eva Vejmělková (7.

Více

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 Na začátku školního roku při nástupu do školní družiny dostane každý žák pro rodiče: 1.,, Vnitřní řád školní družiny (příloha) 2. Zápisní lístek 3. Pokyny pro zájemce ŠD 4.

Více

Deník mých kachních let. Září. 10. září

Deník mých kachních let. Září. 10. září Deník mých kachních let Září 10. září Kdybych začínala psát o deset dní dříve, bylo by zrovna 1. září. Den, na který jsem se těšila po několik let pravidelně, protože začínala škola. V novém a voňavém

Více

Časopis žáků Základní školy v Dolních Vilémovicích Školní rok 2013 / 2014-1. Pololetí

Časopis žáků Základní školy v Dolních Vilémovicích Školní rok 2013 / 2014-1. Pololetí Časopis žáků Základní školy v Dolních Vilémovicích Školní rok 2013 / 2014-1. Pololetí První školní den Naši prvňáčci Návštěva z pekel Vánoce Slovo úvodem: Prázdniny uběhly jako voda. Děti ze Základní školy

Více

ozdobami- koule, řetězy z popcornu atd.

ozdobami- koule, řetězy z popcornu atd. ozdobami- koule, řetězy z popcornu atd. Štědrý den u nás doma O. Polcar Už od rána jsme s mojí sestřičkou Zuzankou čekali na Ježíška. Maminka řekla, že musíme počkat do večera. Celý den jsme byli oba hodní.

Více

Úvodní slovo : - ) Za tým Školáčku Aďa, Aďa a Klárka

Úvodní slovo : - ) Za tým Školáčku Aďa, Aďa a Klárka Úvodní slovo : - ) Ahoj milí noví a i staronoví čtenáři. Doufáme, že se vám bude líbit naše první číslo. Dozvíte se o akcích, které byly od začátku školního roku. Připravili jsme si k článkům i zajímavé

Více

zůstatek pro šk.rok 2005/2006 268,- Matouš Ryška

zůstatek pro šk.rok 2005/2006 268,- Matouš Ryška Zůstatek ze šk.roku 2004/2005 0,- Příjmy: příspěvky žáků 4 440,- Sponzoři 2 800,- Zisky z akcí 1 388,- Obecní úřad + příspěvky na karneval 1 856,- 10 484,- výdaje: příspěvek na výlet (66 žáků) 1 650,-

Více

Myši vzhůru nohama. podle Roalda Dahla

Myši vzhůru nohama. podle Roalda Dahla podle Roalda Dahla B yl jednou jeden starý pán, kterému bylo 87 let a jmenoval se Labon. Celý svůj život to byl klidný a mírumilovný člověk. Byl velmi chudý, ale velmi šťastný. Když Labon zjistil, že má

Více

KVĚTEN Vrchol sportovních her 4x4 za účasti našich žáků, výměnné pobyty s partnerskými školami z německého Mellendorfu a Wittenbergu nebo další z barevných dnů v 1.A... To je jen ochutnávka aktivit naší

Více

David Vošický Jiří Nenáhlo Adam Borek Lukáš Kubík

David Vošický Jiří Nenáhlo Adam Borek Lukáš Kubík David Vošický Jiří Nenáhlo Adam Borek Lukáš Kubík Taneční Asi všichni víte, co to jsou taneční. Málokdo ale ví, že chodíme na předtaneční. I když já osobně v této věci rozdíl nevidím. Jelikož ve čtvrtek

Více

ŠKOLNÍ ROK 2012/2013

ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 Letošní rok je ve znamení lesa, tak se totiž jmenuje naše nové celoroční téma. Protože kousek lesa máme i na naší krásné školní zahradě, mohli jsme toto téma prožívat naplno hned od

Více

Blanka Kubešová Žoržína Ztracené dětství. Eroika

Blanka Kubešová Žoržína Ztracené dětství. Eroika 1 2 Blanka Kubešová Žoržína Ztracené dětství Eroika 3 Blanka Kubešová, 2008 Eroika, 2008 ISBN 978-80-86337-74-6 4 Blanka Kubešová Žoržína Ztracené dětství 5 6 7 mámě 8 krajino dětství, chtěl bych se k

Více

FOTBAL. Dne 20.4.2O15 se na hradištském hřišti odehrál velký fotbalový zápas. Hrálo proti sobě několik třídních týmu.

FOTBAL. Dne 20.4.2O15 se na hradištském hřišti odehrál velký fotbalový zápas. Hrálo proti sobě několik třídních týmu. FOTBAL Dnes dne 20.dubna se na Hradištském hřišti se odehrál fotbalový zápas mezi třídami ZŠ Hradištko.Všichni hráli moc dobře ale vítěz je jen jedan( 1.A > 1.B-2 Mod=2. Oran-3.=4.-6.

Více

Hledáte si i během trvání rekvalifikace práci?

Hledáte si i během trvání rekvalifikace práci? Účastnice A: No asi nic moc, protože jsem neměla práci a nikde jsem ji nemohla najít. No doufám, že mi pomůže? Myslíte jako najít práci nebo obecně? No hlavně tu práci, no a pak se budu mít jako celkově

Více

Když jsem mámě říkala, že by měla jít za svým snem a otevřít si vlastní pekařství, vůbec jsem si neuvědomila, že se kvůli tomu budu muset stěhovat,

Když jsem mámě říkala, že by měla jít za svým snem a otevřít si vlastní pekařství, vůbec jsem si neuvědomila, že se kvůli tomu budu muset stěhovat, Když jsem mámě říkala, že by měla jít za svým snem a otevřít si vlastní pekařství, vůbec jsem si neuvědomila, že se kvůli tomu budu muset stěhovat, opustit všechny své kamarády a začít chodit do nové školy.

Více

Slovo úvodem... Milí čtenáři, žáci a. líbit. není jediné. Nové. Jungmannka. Beseda Boj proti drogám

Slovo úvodem... Milí čtenáři, žáci a. líbit. není jediné. Nové. Jungmannka. Beseda Boj proti drogám Z á k l a d n í š k o l a J i h l a v a, J u n g m a n n o v a 6, p ř í s p ě v k o v á o r g a n i z a c e Jungmannka Vydání 3 Slovo úvodem... LISTOPAD 2013 Milí čtenáři, žáci a je také to, že středu

Více

Březen 2014. Příloha ZŠ a MŠ Stehelčeves, www.skolastehelceves.cz. Školní ples

Březen 2014. Příloha ZŠ a MŠ Stehelčeves, www.skolastehelceves.cz. Školní ples Březen 2014 Příloha ZŠ a MŠ Stehelčeves, www.skolastehelceves.cz Školní ples Tak trochu jinak jsme letos pojali školní ples, který se konal ve stylu hudby 80. a 90. let. O zahájení se postaraly děti z

Více

Časopis Svorka. Třídění odpadu. Škola jede!

Časopis Svorka. Třídění odpadu. Škola jede! Časopis Svorka Škola jede! Ahoj, vítám Vás u prvního vydání časopisu Svorka! Věřte, že tento časopis si zamilujete a vždy tu bude pro Vás. Jakmile dočtete jedno vydání budete dychtit po dalším. Takže,

Více

Pohádkový semafor Pohádkový semafor je představení, které seznamuje děti se základními pravidly silničního provozu.

Pohádkový semafor Pohádkový semafor je představení, které seznamuje děti se základními pravidly silničního provozu. Pohádkový semafor Pohádkový semafor je představení, které seznamuje děti se základními pravidly silničního provozu. Poprvé bylo hráno 7. prosince 1993. Je určeno dětem mateřských škol a mladším žákům prvního

Více

Děti byly za své soutěžní příspěvky odměněny tajnými výlety a dobrodružstvím

Děti byly za své soutěžní příspěvky odměněny tajnými výlety a dobrodružstvím Děti byly za své soutěžní příspěvky odměněny tajnými výlety a dobrodružstvím Středa a pátek byli v minulém týdnu u dopravního podniku ve znamení tajných výletů. Tajných a dobrodružných výletů pro školní

Více