Podněty občanů doručené v měsíci listopadu 2013

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Podněty občanů doručené v měsíci listopadu 2013"

Transkript

1 Podněty občanů doručené v měsíci listopadu 2013 Krádež peněz, O.-Moravská Ostrava a Přívoz Parkování vozidel v rozporu se zákonem, O.-Vítkovice Odstavení vozidel na veřejné zeleni. O.-Muglinov Pohyb osob bez přístřeší, O.-Mariánské Hory a Hulváky Parkování vozidel v centru města, O.-Moravská Ostrava a Přívoz Překračování rychlosti v obytné zóně, O.-Martinov Bydlení v garáži a znečišťování veřejného prostranství, O.-Zábřeh Parkování dodávkových vozidel, O.-Dubina Ovzduší znečišťované malým topeništěm, O.-Zábřeh Výskyt osob bez přístřeší, O.-Poruba Pohyb osob bez přístřeší v okolí mateřské školy, O.-Poruba Narušování veřejného pořádku, znečišťování veřejného prostranství psími exkrementy, O.-Jih Dopraví situace, O.-Vítkovice Stacionární doprava, O.-Výškovice Stacionární doprava, O.-Mariánské Hory Zvýšená kriminalita, O.-Moravská Ostrava a Přívoz Parkování vozidel, O.-Moravská Ostrava a Přívoz Ovzduší znečišťované malým topeništěm, O.-Výškovice Porušování zákazu vjezdu, O.-Hrabůvka Bezpečnostní situace, O.-Jih Bezpečnostní situace, O.-Přívoz Parkování vozidel na parkovišti vyhrazeném pro vozidla přepravující osobu zdravotně postiženou, O.-Poruba Používání zábavné pyrotechniky, O.-Hrabůvka

2 Krádež peněz, O.-Moravská Ostrava a Přívoz Doručeno: Dobrý den, v pátek okolo 11 hodiny dopoledne byla moje sestra okradena cigánkou o hotovost (asi 300 korun) a to před v Ostravě. Je tam prý u východu nějaká stavební ohrada "do oblouku", směrem k zastávkám tramvaje. Sestra (dle jejich slov) si vytahovala peněženku s lístky na tramvaj, následně byla slušně oslovena sympatickou cigánkou (bez přízvuku) a požádána nejprve o rozměnění, načež sestra ukázala, že nemá (že má jen 3 stovky). Toho neznámá cigánka využila, bankovky jí sebrala a zmizela. Sestra už se bohužel na nic nezmohla - což se dá chápat. V okolí zrovna nikdo nebyl. Přijde mi opravdu zvláštní, že na ulici, dokonce přímo u "brány do města Ostravy" - a za bílého dne, je něco takového možné. Dnes, tentokrát ale brzy ráno, jede sestra do školy znovu, na nádraží bude okolo půl osmé. Samozřejmě po vás nežádám, abyste ji doprovodili či hlídali, ale byl bych rád, kdybyste se v tamní lokalitě aspoň občas prošli a pokusili se s neradostnou situací na podobných místech něco dělat. Pokud tam stavební zábrany vytváří jakási skrytá zákoutí (nevím, neviděl jsem, nebyl jsem tam osobně), bylo by též možná dobré něco s tím udělat. Jezdíval jsem svého času do Prahy, kde nádraží bylo též "vizitkou" města - i přilehlý park hrůzy zvaný Sherwood. No ale já nejsem drobná blondýna, takže mi to až tolik nevadilo a nikdo mě neokrad. Tedy shrnu-li to - chtěl bych vás jen proprosit o to, abyste se v okolí Hlavního nádraží občas ukázali a podezřelé osoby, dokud jsou hájené, alespoň trochu prověřovali nebo plašili. Odpověď ředitele MP: jistě víte, že zloději jsou schopni okrást člověka kdekoliv, tedy v budově státní instituce, na zastávkách, ve vlacích, před služebnami apod., nezajímá je místo, ale příležitost, kterou jim mnohdy sami občané nabídnou. V případě Vaší sestry to byla ochota a jistá míra dobrosrdečnosti. Městská policie v lokalitě provádí pravidelný výkon služby. Na veřejný pořádek zde dohlíží i místně příslušný strážník-okrskář. Rovněž se zde využívá městský kamerový systém, je proto škoda, že sestra o krádeži neinformovala policii. Na základě záznamů kamer se strážníci mohli pokusit zjistit osobu pachatelky. Váš poznatek byl každopádně předán výkonu služby a vedoucího oblasti jsem pověřil přijetím příslušného opatření.

3 Parkování vozidel v rozporu se zákonem, O.-Vítkovice Doručeno: Vážený pane řediteli Harazime, děkuji za sdělení č. j. SMO/317524/13/MP MP Ostrava. Ano, na vyřešení pracujeme se strážníkem-okrskářem panem Plachkým. Obeslal jsem občany, majitele přilehlých nemovitostí, slušným dopisem se žádostí o neparkování na ulici s objasněním důvodů. Po rozhovoru s některými z nich jsem zjistil, že i oni si opakovaně stěžovali na nedovoleně parkující vozidla, blokující jim vchody domů a vjezdy garáží. Jedná se podle nich dle pozorování o zaměstnance, servisu a prodejny. Situace byla řešena, ale bohužel vždy jen krátkodobě a nedostatečně. S trpkým úsměškem mi většinou poblahopřáli větší úspěch. Ano, svá vozidla mohou všichni parkovat na svých pozemcích a ve vjezdech. Problém řeší, jen pokud mají návštěvu. I ta se ovšem na jejich pozemek vejde, jen je (cituji) otravuje neustále otvírat bránu (konec citace). Všichni, s nimiž jsem doposud hovořil, uznali, že nedovolené parkování je nebezpečné a zvláště v zimě ulice díky ledu a sněhovým bariérám blokovaná. Třetina je striktně proti úpravám typu jednosměrky. Přiklánějí se, stejně jako já, k vodorovnému značení na vozovce žlutou čarou na obou stranách nebo značkou Zákaz zastavení. Konstatuji, že díky společnému tlaku opravdu došlo k částečnému zlepšení a parkujících vozidel ubylo. Přesto nestále v průběhu dne ulicí k základní škole mezi skalními přestupci kličkují auta a přecházejí děti. Přikládám fotografie z :40 hodin, :30 hodin, :20 hodin a z :30 hodin. Někteří přestupci buď nejsou strážníky a policií řešeni nebo postihy jsou pro ně mírné. Porušují předpisy denně, opakovaně a dokonce na stejném místě. V případě majitele, bydlícího ve spojce ulic, protiprávní jednání nabylo na intenzitě. Je motivováno přestupcem jako odveta za prvotní udání jeho protiprávního jednání. Dokonce už byl ve škole a vyhrožoval slovně učiteli, který mu náhodně otevřel vchodové dveře ZŠ. Nyní bych Vás požádal, pane řediteli, aby bylo řešení MP opravdu důsledné a strážníci, hlídající, po ukončení služby v cca 8,30 hodin denně prošli přilehlou ulici v úseku prodejna aut až odbočka včetně a rozdali pokutové bloky. V případě aut parkujících nedovoleně, nebezpečně a částečně na travnatém pásu v zatáčce naproti prodejny pak nekompromisně vozidla nechali odtáhnout. Tím efektivně a v rámci jednoho místa mohou denně zasahovat a situaci vyřešíme. Řešení MP: Osobně kontaktován pisatel, se kterým byly projednány zákonné kompetence, možnosti, oprávnění a postupy městské policie ve věci dopravy. Byly vysvětleny zákonné a technické možnosti realizace nucených odtahů vozidel a byly sděleny informace o učiněných opatřeních ze strany MP.

4 Odstavení vozidel na veřejné zeleni. O.-Muglinov Doručeno: Oznámení, chtěli bychom Vám oznámit, že na ulici, již několik let provozují v parku na veřejném prostranství vrakoviště, autobazar, parkoviště a autoopravnu. Místo travnaté plochy je zem z části vysypaná sutí a štěrkem, aby se jim nebořily pneumatiky. Zde neustále stojí zaparkovaných v průměru 8 aut, které jsou jejich. Nejhorší na tom je, že auta pořád přibývají. Když auta opravují, zaparkují je na veřejnou komunikaci, kde nelze projíždět a dělají hluk při neustálém startování, opravy autoalarmu apod. Žádáme Vás tímto, aby někdo z kompetentních osob, už konečně tuto situaci řešil. Městská policie v Hrušově a Úřad městského obvodu Slezská Ostrava o této situaci určitě ví, ale řešení s nimi zřejmě vzdala, neboť nikdo za ta léta nic neřeší. Je pravda, že v této oblasti se nedá nikde zaparkovat, ale toto se netýká občasného parkování, když k někomu přijede návštěva, stojí z části v parku, cesta je úzká a z bezpečnostních důvodů (pro průjezd např. hasičů, sanitky apod.) nelze stát na cestě. Doufáme, že v co nejkratší době bude tato situace už konečně vyřešena, není nám totiž lhostejné v jakém prostředí žijeme a kdo se v naší oblasti pohybuje. jsou pomstychtiví, proto to řešíme touto cestou. Auta si chodí prohlížet různá podivná individua, takže máme strach i svoje bezpečí. Podivuhodně i začínají usýchat stromy, kde jsou zaparkované jejich auta. Odpověď ředitele MP: odborem interního auditu a kontroly magistrátu města Ostravy mi byl, dle věcné příslušnosti, postoupen Váš podnět ve věci odstavených vozidel na veřejné zeleni na ulici v Ostravě-Muglinově. Touto problematikou se městská policie, ve spolupráci s referentem agendy životního prostředí Úřadu městského obvodu Slezská Ostrava, zabývala již před doručením Vašeho podnětu. Městská policie byla v kontaktu s původcem odstavení vozidel na veřejném prostranství, své poznatky pak předávala pracovníkovi úřadu, který již ve své kompetenci činil příslušná opatření. V současné době již na veřejném prostranství vozidla odstavena nejsou. I nadále je ve věci mezi městskou policií a úřadem sjednána spolupráce při dohledu na dodržování platné legislativy.

5 Pohyb osob bez přístřeší, O.-Mariánské Hory a Hulváky Doručeno: Dobrý den,každý den chodím do práce do Vašeho obvodu mar. hory a to na laguny. CHodím od zastávky pod mostem směrem k benzínce a dále na laguny. Tento usek je z obou stran zarostlí a v porostu je bezpočet bezdomovců.chodí tu i prodavačky a věřte,že to není v žádném případě příjemné. Můj dotaz zní na koho se obrátit,aby v tomto useku aspon párkrát obešla pochůzkou hlídka policie. Vím,že takových useků je asi ve Vašem rajonu více,ale věřte že pro ženy chodící zde do práce je to velmi traumatizující. Odpověď ředitele MP: po obdržení vašeho podnětu týkajícího se osob bez přístřeší, které se zdržují v lokalitě mezi zastávkami v Ostravě-Mariánských Horách a obtěžují kolemjdoucí, jsem uložil vedoucímu místně příslušné oblasti městské policie Zámecká přijmout náležitá opatření ke zjištění skutečného stavu věci a zjednání nápravy v případě protiprávního jednání. V lokalitě byl posílen výkon služby, obchůzkovou činnost zde zintenzivnil také místně odpovědný strážník-okrskář. Ten je díky místní znalosti obeznámen se skupinou přibližně 8 osob bez přístřeší, které se dlouhodobě zdržují v prostorách lesíku, nacházejícího se v předmětné lokalitě. Ze strany těchto osob však nebylo zjištěno žádné obtěžování. Byla rovněž kontaktována vedoucí směny pokladních prodejny Kaufland, která však nevěděla o žádném problému zaměstnanců ve vztahu k osobám bez přístřeší. Dne jste byla osobně kontaktována strážníkem-okrskářem, který Vás informoval o posíleném výkonu služby v dané lokalitě, zejména pak v ranních hodinách, uváděných ve Vašem podnětu. Rovněž byl vyzván majitel pozemku v okolí chodníku vedoucího k čerpací stanici na ul. Mariánskohorské, aby v rámci udržení řádného vzhledu pozemku provedl vykácení náletových dřevin, aby tak byl zajištěn lepší výhled pro chodce, kteří se zde pohybují, a cítili se bezpečněji.

6 Parkování vozidel v centru města, O.-Moravská Ostrava a Přívoz Doručeno: Dobrý den. Chci upozornit na neutěšený stav parkování vozidel mimo vyznačené plochy. Jde především o parkování kolem Katedrály v centru města a na ulici. Ačkoli je zde zóna zákazu parkování, vozidla parkují všude. Dnes dokonce byl omezen vjezd a výjezd na přilehlé parkoviště. Vozidla nemají absolutně výhled při výjezdu z parkoviště. Myslím, že toto by se nemělo tolerovat, a nedovolit udělat z centra jedno velké parkoviště. Jak k tomu příjdou ti poctiví řidiči, co se řidí předpisy? Nehledě na to, že se v blízkosti nachází služebna městské policie,která snad ta vozidla nevidí? Odpověď ředitele MP: strážníci městské policie se v centru Ostravy intenzivně věnují problematice na úseku stacionární dopravy, vždy však s ohledem na rozsah úkolů daných strážníkům platnou legislativou. K dohledu na bezpečnost a plynulost silničního provozu strážníci dle zákona pouze přispívají, prioritně byl tento úkol zákonodárci svěřen Policii ČR. Strážníci řeší přestupky na úseku bezpečnosti a plynulosti silničního provozu zejména s ohledem na zachování průjezdnosti komunikací. V centru Ostravy pak v mezích zákonných oprávnění dohlíží na dodržování Nařízení města č. 8/2009, kterým se pro účely organizování dopravy vymezují na území města oblasti s placeným stáním, ve znění pozdějších změn a doplňků. Jen na ul. v letošním roce řešili strážníci 181 přestupků na úseku dopravy, v bezprostředním okolí katedrály pak více než 250 přestupků, spáchaných řidiči nerespektováním dopravního značení Zóna s dopravním omezením zákaz stání, stání dovoleno na vyznačených parkovištích nebo porušením výše uvedeného nařízení města. Při výkonu služby strážníci řeší každé zjištěné protiprávní jednání, včetně toho na úseku stacionární dopravy, s ohledem na plnění dalších úkolů daných městské policii zákonem a vyplývajících s aktuálních potřeb ve vztahu k veřejnému pořádku. Náležitá pozornost bude z naší strany věnována předmětné problematice i nadále.

7 Překračování rychlosti v obytné zóně, O.-Martinov Doručeno: Odpověď ředitele MP: ve věci zaslaného podnětu jste byli kontaktování místně příslušným strážníkem okrskářem, který Vás seznámil s přijatým opatřením a vysvětlil Vám zákonné postupy při realizování měření dodržování nejvyšší dovolené rychlosti v obci Městskou policií Ostrava. Realizovaným orientačním měřením dodržování nejvyšší dovolené rychlosti nebylo zjištěno vážnější ohrožení bezpečnosti účastníků silničního provozu. Nadále bude tato problematika místně příslušným strážníkem-okrskářem monitorová a vyvstane-li požadavek, bude realizováno opakované orientační měření dodržování nejvyšší dovolené rychlosti a na základě výsledku pak mohou být činěny další úkony.

8 Bydlení v garáži a znečišťování veřejného prostranství, O.-Zábřeh Doručeno: Odpověď ředitele MP: Úřadem městského obvodu Ostrava-Jih mi byl dle věcné příslušnosti postoupen k vyřízení podnět, týkající se osob bez přístřeší, které se údajně neoprávněně zdržují v garáži na ul. v Ostravě-Zábřehu a znečišťují veřejné prostranství v okolí. S podnětem byl obeznámen místně odpovědný strážník-okrskáře, který byl instruován ke zjištění skutečného stavu věci a zjednání nápravy při zjištění protiprávního jednání. Jak bylo zjištěno, v předmětné garáži přebývají za úplatu se souhlasem oprávněného nájemce dva muži bez trvalého přístřeší. Zda se tímto nájemce dopouští porušení nájemní smlouvy či jiného předpisu nejsem schopen oprávněně posoudit, neboť mi to nepřísluší a obsah nájemní smlouvy mi ani není znám. Strážník-okrskář na místě nezjistil znečištění, způsobené dvěma uvedenými osobami, a to ani při opakovaných kontrolách lokality. S ohledem na aktuální počasí však předal osobám kontaktní údaje na azylová zařízení s doporučením využití jejich služeb poskytovaných právě lidem, kteří jsou bez domova a jsou nuceni přebývat na ulici a v nejrůznějších provizorních podmínkách.

9 Parkování dodávkových vozidel, O.-Dubina Doručeno: Dobrý den, od platí m.j. i na sídlišti Dubina zákaz parkování dodávkových vozidel po hod. a ráno do Na ul. to však někteří řidiči dlouhodobě nerespektují, a i nadále zde parkují bezohledně svá dodávková vozidla. Prosím, udělejte s tím pořádek - mé auto mám odřené už z obou stran...včera i dnes jsou to např. tyto dodávky Že by se tady někdy objevil strážník - asi nemám štěstí,proto volím tuto formu kontaktu. Řešení MP: S pisatelem problematiku projednal osobně místně příslušný strážník-okrskář, který jej seznámil s nedostatky v dopravním značení, které znemožňovaly tuto problematiku řešit. Rovněž byl seznámen s kroky činěnými ze strany městské policie a přijatým opatřením.

10 Ovzduší znečišťované malým topeništěm, O.-Zábřeh Doručeno: Dobrý den, ráda bych upozornila na zvýšené množství dýmu z komínu na Ostrava-Zábřeh. Kdykoliv otevřu okno,tak se mi všechen ten dým přesune do pokoje. Chápu,že začíná zima,ale nikdo jiný v okolí netopí tak urputně a ještě,tak smradlavým a barevným topivem. Dělá toto každý rok a já jsem si řekla,že už je na čase s tím něco udělat. Kdykoliv umyji okna,tak je mám hned černé. Byla bych ráda,kdyby jste byli tak hodní a mohli to zkontrolovat,jestli majitel toho rodinného domu topí,tak,aby neobtěžoval okolí. Řešení MP: Problematikou se zabýval místně příslušný strážník-okrskář. Opakovaně byla provedena kontrola lokality, kdy nebylo zjištěno protiprávní jednání. Pisatelka byla osobně kontaktována. Byla poučena o zákonných postupech při řešení této problematiky a způsobech kontrol dodržování platné legislativy.

11 Výskyt osob bez přístřeší, O.-Poruba Doručeno: Tento problém není Váš, ale nevím komu ho adresovat. Prosím o přeposlání. V lesíku uprostřed žije již několik let bezdomovec. Nic jsem proti němu neměla do momentu, kdy jsem zjistila a viděla na vlastní oči jak na otevřeném prostoru onanuje a nemá s tím sebemenší problém. A jeho připomínky velmi vulgárního ražení, které pronáší na procházející mladé dívky to už mi vadí. A velmi. Mohl by někdo z pracovníků městského obvodu Poruba s tímto problémem něco udělat? Nebo se čeká až se stane nějaké neštěstí? A to nehovořím o nepořádku, který ve spodní části lesíku je. Odpověď ředitele MP: Úřadem městského obvodu Poruba mi byl dle věcné příslušnosti postoupen k vyřízení Váš podnět, týkající se muže bez přístřeší, který se má zdržovat na území města Ostravy v lesíku. Dotyčný muž není pro strážníky, kteří v lokalitě provádí výkon služby, osobou neznámou. Na ulici žije již několik let a v uvedeném lesíku pobýval delší dobu. Možnosti nabízené strážníky ve vztahu k azylovým a charitativním zařízením opakovaně odmítal. V současné době se však tento muž v lesíku již nezdržuje a jeho stávající místo pobytu není strážníkům známo. V dané věci jste byla osobně kontaktována místně odpovědným strážníkem-okrskářem, který Vás informoval o aktuálních skutečnostech. Lokalitě bude ze strany městské policie včetně strážníka-okrskáře věnována i nadále pozornost pro případ návratu dotyčného a možného opakování protiprávního jednání, kterého jste byla v minulosti svědkem.

12 Pohyb osob bez přístřeší v okolí mateřské školy, O.-Poruba Doručeno: V porubském parku na lavičkách a trávnících se povalují bezdomovci s láhvemi alkoholu a cigaretami. Nemůžeme park s dětmi využívat, chovají se vulgárně, pokřikují po kolegyních. V poslední době se začali potulovat okolo porubského kostela a v parčíku na ul. u naší školky. Sedí na zemi nebo postávají s pivem, občas s sebou mají velké psy, které cvičí. Je to nepříjemné nejen pro naše zaměstnance, ale i maminky s malými dětmi, které kolem nich musí procházet. Prosíme o pomoc a řešení problému. Odpověď ředitele MP: po obdržení podnětu týkajícího se pohybu osob bez přístřeší v okolí vaší mateřské školy v Ostravě-Porubě jsem uložil vedoucímu místně příslušné oblasti městské policie Martinovská přijmout náležitá opatření ke zjištění skutečného stavu věci a zjednání nápravy v případě protiprávních či jiných patologických jevů. V listopadu byl v lokalitě posílen výkon služby, strážníci zde prováděli četné kontroly zaměřené mj. na problematiku týkající se narušování veřejného pořádku a občanského soužití osobami bez přístřeší. V dané věci osobně kontaktoval místně odpovědný strážníkokrskář zaměstnankyni mateřské školy, kterou obeznámil s opatřením, přijatým ze strany městské policie. Při opakovaném setkání po uplynutí dvou týdnů bylo konstatováno výrazné zlepšení situace, právě v souvislosti s uvedeným opatřením. Předmětné lokalitě i problematice bude ze strany městské policie i nadále věnována maximální možná pozornost.

13 Narušování veřejného pořádku, znečišťování veřejného prostranství psími exkrementy, O.-Jih Doručeno dne: Odpověď ředitele MP: Úřadem městského obvodu Ostrava-Jih mi byl dle věcné příslušnosti postoupen Váš podnět týkající se provozu heren na území městského obvodu a znečišťování veřejného prostranství psími exkrementy. S ohledem na kompetence, dané obecním, resp. městským policiím zákonem, tímto reaguji na části podnětu, které se vztahují k činnosti městské policie. V dané věci jsem uložil vedoucímu místně příslušné oblasti městské policie Hrabůvka přijmout náležitá opatření ke zjištění skutečného stavu věci a zjednání nápravy v případě protiprávního jednání. Jak vyplývá z poznatků z výkonu služby, strážníci v lokalitě kolem objektu provádí četné kontroly v rámci pochůzkové činnosti. Jelikož pohyb strážníků je při výkonu služby monitorován, lze doložit, že se zde hlídky městské policie skutečně pohybují. Pokud strážníci zjistí jakékoli porušení zákona, činí na místě náležitá opatření. Co se týče znečišťování veřejného prostranství psími exkrementy, touto problematikou se strážníci v rámci zákonem stanovených úkolů intenzivně zabývají na území celého města. Řešení této situace však není vůbec snadné. Je to dáno nejen velkým počtem chovaných psů, ale poměrně často i nezodpovědností držitelů a chovatelů psů. Neodklizením psích exkrementů se osoba dopustí přestupku dle 47 odst. 1 písm. d) zákona č. 200/1990 Sb., o přestupcích v platném znění, nikoliv porušením vyhlášky. Pro projednání je potřeba, aby pachatele přestupku strážníci přistihli nebo podezření ze spáchání přestupku bylo doloženo důkazem např. svědectvím jiné osoby. Na území města Ostravy bylo v letošním roce dosud řešeno 203 těchto přestupků.

14 Dopraví situace, O.-Vítkovice Doručeno: Odpověď ředitele MP: odborem interního auditu a kontroly magistrátu města Ostravy mi byl, dle věcné příslušnosti, postoupen Váš podnět ve věci dopravní situace v Ostravě-Vítkovicích. Městská policie ve spolupráci s Policií ČR dohlíží na dodržování příslušných ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích a v případě zjištění jejich porušení činí opatření k nápravě. Děje se tak v rámci běžného výkonu služby. Problematikou se rovněž zabývá místně příslušný strážník-okrskář, který je v kontaktu i s provozovatelem se kterým se projednávalo najíždění vozidel do areálu. I návštěvníci jsou strážníky oslovováni a informováni o dalších možnostech bezplatného parkování vozidel v okolí. Městská i státní policie v této věci činí vše v rámci svých možností a v rozsahu svěřeném nám zákony.

15 Stacionární doprava, O.-Výškovice Doručeno: ulice v Ostravěnic přitom je tam znač ě proč si tam stojí auta jak se jim líbí a policie tam chodí a Řešení MP: Stacionární dopravou se strážníci zabývají v rozsahu stanoveném zákony v rámci běžného výkonu služby. Místně příslušný strážník-okrskář komunikuje s nájemníky přilehlého objektu i odpovědnými zaměstnanci úřadu městského obvodu, se kterými projednává další možnosti řešení dopravní situace.

16 Stacionární doprava, O.-Mariánské Hory Doručeno: Umožněte prosím bezpečnost chodcum a dětem na chodníku a prostoru požární plochy pro bezbroblémový případný nutný zasah sanitních vozidel a vozidel pžárních jednotek.na tři věžové domy neustále před ními celé dny stojí na chodníku vozy obyvatel domu kteří si mysli že pro ně zákony a vyhlášky neplatí ted tu stojí uprostřed chodníku celé dny poslední typ stříbrného kupe asi když má u nás někdo vhlavě bordel muže si dovolit vše.děkuji předem za vaši činnost. Odpověď ředitele MP: po obdržení Vašeho podnětu byla věc předána vedoucímu oblasti k přijetí opatření. Provozovatel předmětného vozidla byl řešen dle platné legislativy. Místně příslušný strážníkokrskář se ve zvýšené míře zaměřil na problematiku stacionární dopravy. Následnými kontrolami lokalit však žádné porušení dopravních předpisů zjištěno nebylo. Byl jste strážníkem-okrskářem osobně kontaktován. Byly Vám sděleny výsledky přijatého opatření. Byl jste rovněž seznámen s kompetencemi, možnostmi a postupy městské policie při řešení stacionární dopravy. Sám máte možnost oznámit páchání protiprávního jednání na linku 156 nebo stálou službu oblasti Moravská Ostrava a Přívoz na tel. č Na místo je na základě oznámení vyslána hlídka zjednat nápravu. Problematice bude nadále věnována pozornost v rámci běžného výkonu služby.

17 Zvýšená kriminalita, O.-Moravská Ostrava a Přívoz Doručeno: Dobrý den, Obracím se na Vás s žádostí o pomoc. Nikdy jsem této možnosti nevyužil a nedělal bych to, kdyby to skutečně nebylo zapotřebí. Momentální situace rostoucí kriminality v oblasti ulic je varující a naše rodina a zdejší obyvatelé mají strach o majetek. Za poslední měsíc jsem viděl pět vykradených osobních automobilů (buď jim byly odcizeny kola a zůstaly ležet na zemi nebo v lepším případě na špalcích, světlomety a nebo rozbitá okna a pouze ukraden obsah interiéru). Musím podotknout že to je asi jen zlomek protože většinu dne jsem v práci a vidím jen to co stihnu cestou do práce. Minulý týden vyloupily naše sklepní prostory přes zavřené okna a tu stejnou noc i sousední dům a domy. Je neuvěřitelné s jakou drzostí jsou tyto krádeže páchány, protože je vše na viditelných místech a musí zabrat dost času. Musí jít o plánovanou činnost organizované skupiny. U většiny případů jsem viděl řešit následky krádeží PČR s postiženými majitely. Je tudíž o nich evidence. Těžko ale řešit, když nechytíte pachatele při činu. Proto Vás žádám, pokud je to možné o častější obchůzky strážníků městské policie v těchto ulicích. Hlídka v policejním voze nebude účinná, ale velmi by pomohlo si počkat na pachatele v jedné z těchto ulic pod rouškou tmy a v civilu. Vždyť dochází ke krádežím obden. Děkuji za odezvu a informaci zda bude městská policie tuto situaci řešit, popřípadě na koho dál se mohu s žádostí o pomoc obrátit. Řešení MP: S pisatelem problematiku projednal osobně místně příslušný strážník-okrskář, který jej seznámil s možnostmi, postupy a přijatým opatřením.

18 Parkování vozidel, O.-Moravská Ostrava a Přívoz Doručeno: Vážený pan řediteli, v poslední době se situace v ulici před vchodem a před vjezdem pro její služební vozidla do areálu stává neudržitelnou. Ještě v loňském roce tam úspěšně zasahovali Vaši příslušníci a byli schopni zajistit aspoň průjezd a průchod pro pěší proti neokázale parkujícím osobním automobilům.nyní jsou Vaše zásahy minimální.někdy se v týdnu objeví 2 příslušnice,které jak je z hovoru vedené s řidiči zřejmo, laškují s těmito přestupkáři a dohadují se jestli je to jenom na chvilku,nebo na celý půlden. Tím vzniká v této ulici,zejména na jejím slepém konci u fakulty nelegální parkoviště,kde stojí vozidla ve třech podélných řadách,v protisměru a i na vyznačených chodnících a nejen pěší obtížně procházejí. Při tom vedlejší placená parkoviště jsou prázdná.tyto zaparkované vozidla v několika řadách se nemohou z tohoto prostoru dostat jinak než složitým couvacím a vyhýbacím manévrem a bezprostředně ohrožují pěší procházející a zejména studenty,kteří se nemohou dostat ani ze dveří. Vážený pane řediteli,nevím jaké pokyny jste dal Vaší pořádkové službě,ale změna jejího chování v průběhu roku je zarážející a preference poskytující na místě vybraným přestupkářům při náhodné kontrole vaší hlídkou jsou také průkazné. Pošlu Vám fotografie z jejich činnosti a ze situace,která tam v průběhu pracovních dnů nastává a uvidíte sám,že je dobré tuto situaci předat sdělovacím prostředkům do rubriky KÝHO VÝRA. Nebo snad se v kavárně REAL soustředilo dopoledne tak mafiánské prostředí,že se Vaše příslušnice bojí zasahovat? Odpověď ředitele MP: problematikou dopravy se městská policie zabývá v rozsahu stanoveném nám příslušnými zákony. Dohled na dopravní situaci prioritně zákonodárci svěřili Policii ČR. Městská policie se pouze podílí na dohledu na bezpečnost a plynulost provozu na pozemních komunikacích, což znamená, že se s ohledem na plnění úkolů zaměřujeme zejména na zachování průjezdnosti pozemních komunikací a zajištění bezpečnosti účastníků silničního provozu. Městská policie je ze zákona zřizována za účelem zabezpečování místních záležitostí veřejného pořádku a dohledu na bezpečnost osob a majetku a v dnešní době rovněž k preventivnímu působení v oblasti kriminality. Tyto kategorie jsou společensky nebezpečnější než špatné parkování, proto je naše pozornost prioritně směřována do těchto oblastí. Strážníci stacionární dopravu řeší v rámci běžného výkonu služby. Při plnění povinností se dopravou ve stanoveném rozsahu zabývají místně příslušní strážníci-okrskáři a v lokalitách,

19 kde je tato problematika výraznější (centrum, sídlištní zástavba), je problematika řešena s důrazem na zachování průjezdnosti pozemních komunikací. V této oblasti činíme vše, jak nám ukládá zákon a to s přihlédnutím na síly a prostředky, kterými na dané směně disponujeme, abychom plnili všechny zákonem stanovené úkoly na území celého města, nejen v centru Ostravy. Váš podnět jsem předal vedoucímu oblasti a pověřil jej přijetím opatření, které zajistí bezpečnost účastníků provozu na Vámi zmíněné pozemní komunikací.

20 Ovzduší znečišťované malým topeništěm, O.-Výškovice Doručeno: Vazeni, v příloze zasilam dve fotografie domu na vyse uvedene adrese, datum a casy jsou v nazvu fotografii. Zapach po horici gume. Prosim, udelejte, co je ve vasich silach, alespoň obyvatele domu upozornete ci požádejte at se pdobnych excesu vyvaruji. Řešení MP: V okolí byly strážníkem-okrskářem prováděny kontroly bez zjištění protiprávního jednání. Byl rovněž kontaktován majitel domu, se kterým byla problematika projednána, byl poučen o povinnosti dodržovat platnou legislativu týkající se ochrany ovzduší a rovněž mu byl sdělen postup v případě porušování tohoto zákona. S přijatým opatřením byl pisatel podnětu telefonicky vyrozuměn.

21 Porušování zákazu vjezdu, O.-Hrabůvka Doručeno: Vážení pánové, chtěl bych Vás upozornit na neustálé porušování zákazu vjezdu na ul. v Hrabůvce, viz. fotodokumentace kterou jsem náhodně pořídil, děje se tak každý den, často není možné zaparkovat vozidlo do garáže nebo naopak vyjet a nebo jen komplikovaně. Občas volám městskou policii, ta skoro vždy dojde pozdě a automobily jsou tak pryč, dnes stálo na ploše šest automobilů a policisté došli pěšky cca za půl hodiny, kdy na místě již žádný automobil nestál. Žádám Vás proto o časté kontroly tohoto místa a to v ranních nebo pak v odpoledních hodinách. Děkuji za pochopení. Řešení MP: Událost byla již v době podání řešena místně příslušným strážníkem-okrskářem, který je s panem v pravidelném kontaktu. Problematice dodržování dopravního značení u garáží a před mateřskou školou se věnují i ostatní strážníci oblasti při výkonu služby. K porušování dopravního značení dochází nejčastěji v době, kdy rodiče přivážejí a odvážejí své děti z mateřské školy. Okrskář o celé problematice informoval i vedení mateřské školy, kdy mu bylo přislíbeno, že personál bude informovat rodiče dětí o problematice a upozorní je na povinnost dodržování dopravního značení, které je zde i pro zajištění bezpečnosti dětí. Strážník je s pisatelem v osobním kontaktu a pravidelně jej o situaci informuje.

22 Bezpečnostní situace, O.-Jih Doručeno: vzhledem k tomu, že v našem obvodě stále přibývá počet nepřizpůsobivých občanů, kteří se snaží obohatit na úkor ostatních, zajímalo by mě, jestli obec navýší počty městských strážníků, když už nemůže tento trend nijak ovlivnit, jak jsem se dočetla v denním tisku. Od konkrétních dotčených osob vím, že bylo během 14 dní vykradeno cca 5 obchodů a v jeho okolí, a že se celkově v našem obvodě zvýšila kriminalita, přibylo okradených občanů, starší lidé mají strach vybírat hotovost v bankomatech, protože v jejich okolí "hlídkují" výše uvedení spoluobčané. Už jednou jsem Vám psala, ohledně bezpečnosti v našem obvodě, zatím je to bohužel jen horší. Můžete mi tedy napsat, jaké kroky radnice podnikne ke zlepšení této situace? Dále jsem dne psala dotaz ohledně osvětlení, tedy spíš neosvětlení, prostoru. Prozatím mi nikdo neodpověděl, proto se tedy ptám Vás. Nedávno se dělala rekonstrukce osvětlení přesně v této lokalitě a proto nechápu, proč se tam neumístila lampa? Děkuji za Váš čas. Odpověď ředitele MP: Úřadem městského obvodu Ostrava-Jih mi byl, dle věcné příslušnosti, postoupen Váš dotaz na výkon služby. Problematika kriminality a narušování veřejného pořádku se týká celé Ostravy nejen lokality, kterou ve svém dotazu zmiňujete. Sociální situace v České republice je všem známá a její následky, se kterými se denně setkáváme, ovlivňuje životy všech, jak občanů, tak Policie ČR a městské policie. Stejně jako občané i my tyto následky neseme a snažíme se, aby negativní vlivy co nejméně ovlivňovaly slušné občany. Nejsme však zde od řešení situace, od toho jsou zákonodárci. Naší snahou je zabezpečit veřejný pořádek na území celého města a podílet se na ochraně osob a majetku. K tomuto účelu však máme omezené prostředky. Navyšování početního stavu s sebou nese i navyšování nákladů na provoz a to je za stavu omezování finančních prostředků nemožné. Je proto nezbytné vyhodnocovat bezpečnostní situaci a efektivně řídit výkon služby. Rovněž je nezbytná spolupráce policie s občany. Vzájemná spolupráce kompenzuje omezené prostředky a přispívá k zajištění veřejného pořádku na větším území. Vyhodnocením rozložení sil a prostředků jsme přistoupili k jejich přeskupení a od ledna 2014 dojde k posílení oblasti Hrabůvka o 25 strážníků, kteří budou dohlížet na veřejný pořádek a plnit zákonem stanovené úkoly. Bude tak učiněno bez nutnosti navyšování nákladů na provoz městské policie. Věříme, že i tento krok přispěje ke zvýšení bezpečnosti v lokalitě.

23 Bezpečnostní situace, O.-Přívoz Doručeno:

24 Odpověď ředitele MP: starostou Úřadu městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz mi byl, dle věcné příslušnosti, postoupen Váš podnět ve věci bezpečnostní situace v okolí ulice v Ostravě-Přívoze. V této věci jste byla osobně kontaktována vedoucím oblasti Moravská Ostrava a Přívoz Ing. Miroslavem Plačkem, který s Vámi projednal možnosti a způsoby řešení ze strany městské policie, seznámil Vás s přijatým opatřením i dalšími kroky činěnými městskou policií při zabezpečování místních záležitostí veřejného pořádku.

25 K tomuto mi ještě dovolte uvést, že si nesmírně ceníme každého, kdo na problematiky poukazuje a je ochoten s námi na řešení spolupracovat neboť bez vzájemné spolupráce občanů s policií není možné eliminovat všechna protiprávní jednání, se kterými se na území města setkáváme. Území města Ostravy je natolik rozlehlé a množství úkolů, které musíme plnit je tak rozličné, že nejsme schopni s dostupnými prostředky zajistit v každé lokalitě přítomnost strážníků. Musíme však výkon služby řídit tak, aby byl veřejný pořádek zabezpečen a ochrana osob a majetku byla zajištěna. K tomu však musíme mít informace. Proto každý, kdo nám oznámí páchání protiprávního jednání je vlastně i tím, kdo se podílí na řešení. Vámi podané informace proto byly implementovány a strážníci se v rámci výkonu služby zaměří i na skutečnosti, jež byly předmětem Vašeho podání, za které Vám děkuji.

26 Parkování vozidel na parkovišti vyhrazeném pro vozidla přepravující osobu zdravotně postiženou, O.-Poruba Doručeno: Řešení MP: Předmětné parkovací místo není značeno v souladu s platnou legislativou, proto nemůže být vymáháno jeho dodržování. Místně příslušný strážník-okrskář již dne předal ve věci poznatek správci komunikace, který uvedl, že se doplnění dopravního značení nerealizovalo, vzhledem k panujícím klimatických podmínkám, a neplánuje se to ani v dohledné době. Je na věcně a místně příslušném orgánu, jakým způsobem rozhodne o řízení dopravy v dané lokalitě. Toto v kompetenci městské policie není.

27 Používání zábavné pyrotechniky, O.-Hrabůvka Doručeno: Řešení MP: Podnět byl předán místně příslušnému strážníku-okrskáři, který se s pisatelem sešel a vše osobně projednal. Okrskář pisateli vysvětlil, že obecně závazná vyhláška č. 4/2012 o zabezpečení veřejného pořádku omezením hluku se na zábavní pyrotechniku v denní době, mimo neděli a státem uznané svátky, nevztahuje a rovněž vysvětlil za jakých podmínek je možno zábavnou pyrotechniku používat. Okrskář předal panu OZV SMO č. 4/2012 a seznámil jej s možnostmi řešení ze strany MP v případě jejího nerespektování.

Podněty občanů doručené v měsíci dubnu 2015

Podněty občanů doručené v měsíci dubnu 2015 Podněty občanů doručené v měsíci dubnu 2015 Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Stacionární doprava, O.-Muglinov Narušování veřejného pořádku osobami bez přístřeší, O.-Moravská Ostrava Stacionární

Více

Podněty občanů doručené v měsíci prosinci 2014

Podněty občanů doručené v měsíci prosinci 2014 Podněty občanů doručené v měsíci prosinci 2014 Jízda vozidel po chodníku a stání vozidel na trávě, O.-Výškovice Poškozování majetku, O.-Moravská Ostrava Poškozování majetku, O.-Moravská Ostrava Stacionární

Více

Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2016

Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2016 Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2016 Stacionární doprava, O.-Bělský Les Parkování motorových vozidel na chodníku, O.-Moravská Ostrava Stacionární doprava a narušování veřejného pořádku, O.-Zábřeh

Více

Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2014

Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2014 Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2014 Znečišťování veřejného prostranství psími exkrementy, O.-Moravská Ostrava a Přívoz Pohyb podezřelých osoba, O.-Mariánské Hory Stacionární doprava a způsob řešení

Více

Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2016

Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2016 Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2016 Stacionární doprava, O.-Poruba Bezpečnostní situace, O.-Zábřeh Narušování veřejného pořádku osobami bez přístřeší, O.-Hrabůvka Stacionární doprava, O.-Moravská

Více

Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2015

Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2015 Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2015 Narušování veřejného pořádku, O.-Zábřeh Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Jízda přes zastávku městské hromadné dopravy bez nástupního ostrůvku, O.-Vítkovice

Více

Podněty občanů doručené v měsíci dubnu 2014

Podněty občanů doručené v měsíci dubnu 2014 Podněty občanů doručené v měsíci dubnu 2014 Stacionární doprava, O.-Dubina Stacionární doprava, O.-Výškovice Znečišťování veřejného prostranství, O.-Hrabůvka Volné pobíhání psů, O.-Martinov Bezpečnostní

Více

Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2016

Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2016 Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2016 Rušení nočního klidu z provozovny, O.-Muglinov Neoprávněné parkování před komplexem garáží, O.-Poruba Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Vraky vozidel

Více

Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2015

Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2015 Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2015 Neukázněnost chodců a cyklistů, Ostrava Rušení hlukem, O.-Hrabůvka Rušení nočního klidu, O.-Moravská Ostrava Parkování vozidel na chodníku, O.-Moravská Ostrava

Více

Podněty občanů doručené v měsíci srpnu 2015

Podněty občanů doručené v měsíci srpnu 2015 Podněty občanů doručené v měsíci srpnu 2015 Volně pobíhající psi, podezřelé osoby, O.-Hrušov, Koblov Občanské soužití, veřejný pořádek, O.-Slezská Ostrava Jízda cyklistů mimo cyklostezky, O.-Zábřeh Rušení

Více

Podněty občanů doručené v měsíci únoru 2015

Podněty občanů doručené v měsíci únoru 2015 Podněty občanů doručené v měsíci únoru 2015 Stacionární doprava, O.-Hrabová Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Stacionární doprava, O.-Jih Znečišťování veřejného prostranství a narušování veřejného

Více

Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2014

Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2014 Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2014 Veřejný pořádek, O.-Dubina Konzumace alkoholu na veřejnosti, O.-Moravská Ostrava Stacionární doprava, O.-Výškovice Nerespektování dopravního značení, O.-Kunčičky

Více

Podněty občanů doručené v měsíci listopadu 2014

Podněty občanů doručené v měsíci listopadu 2014 Podněty občanů doručené v měsíci listopadu 2014 Stacionární doprava, O.-Svinov Stacionární doprava, O.-Zábřeh Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Volný pohyb psů, O.-Poruba Stacionární doprava, O.-Stará

Více

Podněty občanů doručené v měsíci červenci 2015

Podněty občanů doručené v měsíci červenci 2015 Podněty občanů doručené v měsíci červenci 2015 Volně pobíhající psi, O.-Moravská Ostrava Rušení nočního klidu, O.-Vítkovice Bezpečnostní situace, O.-Hrušov, Koblov Stacionární doprava, O.-Dubina Rušení

Více

Zpráva o činnosti Městské policie Mimoň za rok 2018

Zpráva o činnosti Městské policie Mimoň za rok 2018 Zpráva o činnosti Městské policie Mimoň za rok 2018 V roce 2018 pracovala MěPo Mimoň v počtu 4 strážníků a dvou asistentů městské policie. Nutno však podotknout, že v měsíci srpnu ukončil jeden ze strážníků

Více

Podněty občanů doručené v měsíci červenci 2014

Podněty občanů doručené v měsíci červenci 2014 Podněty občanů doručené v měsíci červenci 2014 Konzumace alkoholu na veřejnosti a narušování veřejného pořádku, O.-Hrabůvka Bezpečnostní situace a veřejný pořádek, O.-Moravská Ostrava Narušování veřejného

Více

Podněty občanů doručené v měsíci září 2014

Podněty občanů doručené v měsíci září 2014 Podněty občanů doručené v měsíci září 2014 Poškozování majetku, O.-Dubina Rušení nočního klidu štěkotem psů, O.-Dubina Bezpečnostní situace, O.-Muglinov Stacionární doprava, O.-Hrabůvka Volné pobíhání

Více

Střední odborná škola stavební a zahradnická Praha 9, Učňovská 1 ŘÍZENÍ DOPRAVY

Střední odborná škola stavební a zahradnická Praha 9, Učňovská 1 ŘÍZENÍ DOPRAVY Střední odborná škola stavební a zahradnická Praha 9, Učňovská 1 ŘÍZENÍ DOPRAVY Směrnice č. 2/2009 V Praze dne 15. května 2009 Mgr. Miloslav Janeček ředitel školy 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1.1 Účel 1.1.1 Účelem

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD HUSTOPEČE Dukelské nám. 2/2, 693 17 Hustopeče

MĚSTSKÝ ÚŘAD HUSTOPEČE Dukelské nám. 2/2, 693 17 Hustopeče MĚSTSKÝ ÚŘAD HUSTOPEČE Dukelské nám. 2/2, 693 17 Hustopeče SPISOVÁ ZN.: dop/1618/15/393 Č.J.: MUH/ 18532/15/393 VYŘIZUJE: TEL.: E-MAIL: DATUM: 29.04.2015 ODBOR DOPRAVY Hana Řeháková 519441098 rehakova.dopravni@hustopece-city.cz

Více

Podněty občanů doručené v měsíci prosinci 2013

Podněty občanů doručené v měsíci prosinci 2013 Podněty občanů doručené v měsíci prosinci 2013 Narušování veřejného pořádku a páchání trestné činnosti, O.-Poruba Majetková trestná činnost a přestupky, O.- Moravská Ostrava a Přívoz Stacionární doprava,

Více

S paní Gilikovou jsme jako výbor SVJ probírali znečištění oblasti psími exkrementy a žádali jsme nápravu. Dostali jsme následující informace.

S paní Gilikovou jsme jako výbor SVJ probírali znečištění oblasti psími exkrementy a žádali jsme nápravu. Dostali jsme následující informace. Dobrý den, vzhledem k tomu, že jsme ve lhůtě 30ti dní nedostali odpověď, žádáme opětovně o informace a to dle Zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím. Dále žádáme o vyřešení situace,

Více

dopravní politika měst

dopravní politika měst Doprava v klidu dopravní politika měst 5. cvičení parkovací politika strategie a nástroje druhy regulace Park and Ride bezplatné parkování? Parkovací politika Parkování mají na starosti především místní

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO OLOMOUC RADA MĚSTA OLOMOUCE NAŘÍZENÍ č. 5/2019, o placeném parkování v Olomouci

STATUTÁRNÍ MĚSTO OLOMOUC RADA MĚSTA OLOMOUCE NAŘÍZENÍ č. 5/2019, o placeném parkování v Olomouci STATUTÁRNÍ MĚSTO OLOMOUC RADA MĚSTA OLOMOUCE NAŘÍZENÍ č. 5/2019, o placeném parkování v Olomouci Rada města Olomouce se usnesla dne 8. 4. 2019 vydat dle 23 odst. 1 zák. č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích,

Více

Podněty občanů doručené v měsíci listopadu 2016

Podněty občanů doručené v měsíci listopadu 2016 Podněty občanů doručené v měsíci listopadu 2016 Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Neoprávněné parkování motorových vozidel, O.-Dubina Kouření na vlakových nástupištích a zastávkách MHD, O.-Moravská

Více

Věk: Do 15 let let let let let 60 a více let. Pohlaví: Nejvyšší dosažené vzdělání: Neukončené základní

Věk: Do 15 let let let let let 60 a více let. Pohlaví: Nejvyšší dosažené vzdělání: Neukončené základní Věk: Do 15 let 20 29 let 45-59 let 15 19 let 30-44 let 60 a více let Pohlaví: Muž Žena Nejvyšší dosažené vzdělání: Neukončené základní Základní škola SOU SŠ Vyšší odborná škola VŠ Socioekonomický status

Více

MĚSTSKÁ POLICIE VELTRUSY Palackého Veltrusy Tel: ,

MĚSTSKÁ POLICIE VELTRUSY Palackého Veltrusy Tel: , MĚSTSKÁ POLICIE VELTRUSY Palackého 9 277 46 Veltrusy Tel: 777 919 156, 777 919 157 e-mail: mestska.policie@veltrusy.cz ZPRÁVA O STAVU A ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE VELTRUSY ZA ROK 2016. Statistiky událostí

Více

Zápis z jednání dopravní komise konané dne na MÚ v Žatci. ing. Pešina, Happich, ing. Kafka, Janouš

Zápis z jednání dopravní komise konané dne na MÚ v Žatci. ing. Pešina, Happich, ing. Kafka, Janouš Zápis z jednání dopravní komise konané dne 01.06.2016 na MÚ v Žatci Přítomni: členové: omluven: neomluven: tajemník komise: hosté: ing. Pešina, Happich, ing. Kafka, Janouš ing. Dušek Makuka Kopřivová Špička,

Více

ZŠ RUŽINOVSKÁ, Praha 4

ZŠ RUŽINOVSKÁ, Praha 4 ZŠ RUŽINOVSKÁ, Praha 4 154 žáků, dotazník vyplnilo 132 dětí (tj. 85 %) a 134 rodičů Jak daleko od školy bydlíš? 0,5 km 5 dětí 1 km 6 dětí 2 km 8 dětí Je tvoje cesta do školy bezpečná? více než 5 km 59

Více

Beranových 65, Praha Letňany

Beranových 65, Praha Letňany P R O V O Z N Í Ř Á D A R E Á L U L E T O V Beranových 65, Praha Letňany Účel provozního řádu 1 Tento Provozní řád areálu LETOV (dále jen řád ) stanoví závazná pravidla pro pohyb osob a vozidel po areálu

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO OLOMOUC NAŘÍZENÍ č. 2/2018 o placeném parkování v Olomouci

STATUTÁRNÍ MĚSTO OLOMOUC NAŘÍZENÍ č. 2/2018 o placeném parkování v Olomouci STATUTÁRNÍ MĚSTO OLOMOUC NAŘÍZENÍ č. 2/2018 o placeném parkování v Olomouci Rada města Olomouce se usnesla dne 13. 3. 2018 vydat dle 23 odst. 1 zák. č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích, ve znění pozdějších

Více

Podněty občanů doručené v měsíci říjnu 2014

Podněty občanů doručené v měsíci říjnu 2014 Podněty občanů doručené v měsíci říjnu 2014 Překračování nejvyšší dovolené rychlosti, O.-Polanka nad Odrou Stacionární doprava, O.-Dubina Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Nerespektování dopravních

Více

Vyhodnocení dotazníkového šetření sídliště Lidická

Vyhodnocení dotazníkového šetření sídliště Lidická 2013 Vyhodnocení dotazníkového šetření sídliště Lidická Městský úřad Kyjov Odbor rozvoje města Ing. Věra Pekárková Masarykovo nám. 30 697 01 Kyjov 1060 1061 1062 1063 1026 1024 1025 1128 1129 1130 1131

Více

o placeném parkování v Olomouci

o placeném parkování v Olomouci STATUTÁRNÍ MĚSTO OLOMOUC NAŘÍZENÍ č. 4/2017 o placeném parkování v Olomouci Rada města Olomouce se usnesla dne 13. 6. 2017 vydat dle 23 odst. 1 zák. č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích, ve znění pozdějších

Více

TÉMA č.2 ORGANIZACE DOPRAVY V CENTRU OSTRAVY

TÉMA č.2 ORGANIZACE DOPRAVY V CENTRU OSTRAVY TÉMA č.2 ORGANIZACE DOPRAVY V CENTRU OSTRAVY Pěší zóna Pěší zóna je vyznačena v centru Ostravy v městském obvodu Moravská Ostrava a Přívoz. Zahrnuje centrální Masarykovo náměstí a jemu přilehlé ulice.

Více

Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2015

Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2015 Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2015 Majetková trestná činnost, O.-Moravská Ostrava Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Přepadávání žen, O.-Zábřeh Bezpečnostní situace, O.-Přívoz Cyklisté

Více

Podněty občanů doručené v měsíci srpnu 2016

Podněty občanů doručené v měsíci srpnu 2016 Podněty občanů doručené v měsíci srpnu 2016 Znečišťování veřejného prostranství osobami bez přístřeší, O.-Přívoz Bezpečnostní situace, O.-Zábřeh Neoprávněné parkovaní motorových vozidel, O.-Mariánské Hory

Více

Podněty občanů doručené v měsíci září 2015

Podněty občanů doručené v měsíci září 2015 Podněty občanů doručené v měsíci září 2015 Bezpečnostní situace, O.-Vítkovice Dohled městské policie v okolí školských zařízení, O.-Zábřeh Usměrňování provozu na křižovatkách, O.-Poruba Bezpečnost dětí

Více

Zpráva o činnosti Městské policie Třeboň za rok 2010

Zpráva o činnosti Městské policie Třeboň za rok 2010 Zpráva o činnosti Městské policie Třeboň za rok 2010 1. Úvod Cílem zprávy je předložit ve stručné podobě ucelený přehled činnosti Městské policie Třeboň za rok 2010. Činnost Městské policie je velice různorodá

Více

Městský úřad Brandýs nad Labem - Stará Boleslav DOKUMENTY ( Tisk dokumentu ) VYHLÁŠKA. Městské zastupitelstvo v Brandýse. nad Labem - Staré Boleslavi

Městský úřad Brandýs nad Labem - Stará Boleslav DOKUMENTY ( Tisk dokumentu ) VYHLÁŠKA. Městské zastupitelstvo v Brandýse. nad Labem - Staré Boleslavi Městský úřad Brandýs nad Labem - Stará Boleslav DOKUMENTY ( Tisk dokumentu ) Městské zastupitelstvo v Brandýse nad Labem - Staré Boleslavi -----------------------------------------------------------------

Více

*MVCRX03EVFJ9* MVCRX03EVFJ9 prvotní identifikátor. odbor bezpečnostní politiky a prevence kriminality Nad Štolou 3 Praha

*MVCRX03EVFJ9* MVCRX03EVFJ9 prvotní identifikátor. odbor bezpečnostní politiky a prevence kriminality Nad Štolou 3 Praha *MVCRX03EVFJ9* MVCRX03EVFJ9 prvotní identifikátor odbor bezpečnostní politiky a prevence kriminality Nad Štolou 3 Praha 7 170 34 Č. j. MV- 42202-2/OBP-2017 Praha 28. března 2017 Počet listů: Přílohy: /

Více

Budeme prosazovat a podporovat zvýšení bezpečnosti v obci zřízením městské policie

Budeme prosazovat a podporovat zvýšení bezpečnosti v obci zřízením městské policie Volební noviny č. 2 Budeme prosazovat a podporovat zvýšení bezpečnosti v obci zřízením městské policie Hnutí NEZÁVISLÍ a sdružení PRO Vratimov bude prosazovat a podporovat zvýšení bezpečnosti v obci zřízením

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C I N F O R M A C E pro jednání zastupitelstva města dne 27. 9. 2012 Petice - nezavádění parkovací zóny ve vnitrobloku Rumjancevova Předkládá: Lukáš Martin, náměstek

Více

Zásady pro zřizování bezplatných vyhrazených parkovacích míst pro zdravotně postižené občany

Zásady pro zřizování bezplatných vyhrazených parkovacích míst pro zdravotně postižené občany Zásady pro zřizování bezplatných vyhrazených parkovacích míst pro zdravotně postižené občany Odbor sociálních věcí a školství, MěÚ Hodonín, 2018 Schváleno Radou města Hodonína dne 24.4.2018 1 I. Postup

Více

ANKETA - parkovaní osobních vozidel ve městě Brandýs nad Labem - Stará Boleslav. Výsledky ankety

ANKETA - parkovaní osobních vozidel ve městě Brandýs nad Labem - Stará Boleslav. Výsledky ankety ANKETA - parkovaní osobních vozidel ve městě Brandýs nad Labem - Stará Boleslav Výsledky ankety Autor: Občanské sdružení občanů Brandýs nad Labem Stará Boleslav zapsaný spolek Anketa proběhla ve dnech:

Více

Podněty občanů doručené v měsíci září 2013

Podněty občanů doručené v měsíci září 2013 Podněty občanů doručené v měsíci září 2013 Problematické dětské hřiště, O.-Poruba Neprůchodnost chodníků, O.-Dubina Rušení hlukem, O.-Zábřeh Hlučné motocykly 1, O.-Dubina Hlučné motocykly 2, O.-Dubina

Více

Mapy kriminality v lokalitě Příbram VII Křižák v letech

Mapy kriminality v lokalitě Příbram VII Křižák v letech Krajské ředitelství Policie Středočeského kraje Územní odbor Příbram Mapy kriminality v lokalitě Příbram VII Křižák v letech 2015 2017 Příbram 18.10.2017 Z hlediska vývoje evidované kriminality a také

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD VSETÍN Odbor územního plánování, stavebního řádu a dopravy

MĚSTSKÝ ÚŘAD VSETÍN Odbor územního plánování, stavebního řádu a dopravy MĚSTSKÝ ÚŘAD VSETÍN Odbor územního plánování, stavebního řádu a dopravy Č.j.: MUVS-S 329/2014/OÚPSŘ-280.4/Mar-7 Vsetín 16.6.2014 Oprávněná úřední osoba: Bc. Mareček Libor VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA Opatření obecné

Více

FOTO: Městská policie Nymburk slaví 10.výročí svého vzniku.

FOTO: Městská policie Nymburk slaví 10.výročí svého vzniku. Městská policie v Nymburce oslavila v roce 2006 desáté výročí své činnosti. Z tohoto důvodu připravili strážníci pro občany akce, které by činnost městské policie přiblížili veřejnosti. Nejvíce zájemců

Více

ČINNOST MĚSTSKÉ POLICIE BRANDÝS NAD LABEM - STARÁ BOLESLAV ZA OBDOBÍ ČERVEN SRPEN 2016

ČINNOST MĚSTSKÉ POLICIE BRANDÝS NAD LABEM - STARÁ BOLESLAV ZA OBDOBÍ ČERVEN SRPEN 2016 ČINNOST MĚSTSKÉ POLICIE BRANDÝS NAD LABEM - STARÁ BOLESLAV ZA OBDOBÍ ČERVEN SRPEN 2016 Na základě podnětu občana pana Dolejše předkládám ZM a občanům informaci o činnosti MěPo a jejím financování. Z dokumentu

Více

Aktuální otázky reklamních zařízení

Aktuální otázky reklamních zařízení Aktuální otázky reklamních zařízení Ing. Jiří Macura, Krajský úřad Kraje Vysočina, Odbor dopravy a silničního hospodářství Reklamní zařízení u dálnic a silnic I. třídy se stala tématem podzimu 2017 a dá

Více

ŠKOLNÍ PLÁN MOBILITY 2017

ŠKOLNÍ PLÁN MOBILITY 2017 ŠKOLNÍ PLÁN MOBILITY 2017 Zš a Mš Praha 5 Smíchov, U Santošky 1/1007 V rámci projektu Bezpečné cesty do školy. Školní plán mobility Zš a Mš Praha 5 Smíchov, U Santošky 1/1007 1) O škole Základní škola

Více

Městský úřad Modřice nám. Svobody 92 V Modřicích dne 30.11.2013 664 42 Modřice

Městský úřad Modřice nám. Svobody 92 V Modřicích dne 30.11.2013 664 42 Modřice Městská policie nám. Svobody 90 664 42 Modřice Městský úřad Modřice nám. Svobody 92 V Modřicích dne 30.11.2013 664 42 Modřice Přehled činnosti Městské policie za měsíc Listopad Celkem bylo řešeno 19 případů

Více

ORGANIZACE DOPRAVY V OBLASTI ŠPINDLERŮV MLÝN A VRCHLABÍ

ORGANIZACE DOPRAVY V OBLASTI ŠPINDLERŮV MLÝN A VRCHLABÍ ORGANIZACE DOPRAVY V OBLASTI ŠPINDLERŮV MLÝN A VRCHLABÍ Vážení návštěvníci a obyvatelé města Špindlerův Mlýn. Jako pořadatelé akce AUDI FIS SKI WORLD CUP 2019 bychom vás rádi seznámili s režimem, ve kterém

Více

Zpráva o činnosti Městské policie Třeboň za rok 2009

Zpráva o činnosti Městské policie Třeboň za rok 2009 Zpráva o činnosti Městské policie Třeboň za rok 2009 1. Úvod Cílem zprávy je předložit ve stručné podobě ucelený přehled činnosti Městské policie Třeboň za rok 2009. V průběhu roku 2009 získala Městská

Více

Příloha č. 1 Podmínky pro vydání souhlasu ke zvláštnímu užívání pozemních komunikací dle 25 odst. 1 a 6 zákona č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacíc

Příloha č. 1 Podmínky pro vydání souhlasu ke zvláštnímu užívání pozemních komunikací dle 25 odst. 1 a 6 zákona č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacíc Příloha č. 1 Podmínky pro vydání souhlasu ke zvláštnímu užívání pozemních komunikací dle 25 odst. 1 a 6 zákona č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích, ve znění pozdějších předpisů 1. Pro umisťování a

Více

Beranových 65, Praha Letňany

Beranových 65, Praha Letňany P R O V O Z N Í Ř Á D A R E Á L U L E T O V Beranových 65, Praha Letňany Účel provozního řádu 1 Tento Provozní řád areálu LETOV (dále jen řád ) stanoví závazná pravidla pro pohyb osob a vozidel po areálu

Více

PROGRAM BCŠ PROBÍHÁ VE SPOLUPRÁCI S: Magistrátem hlavního města Prahy Spolkem Pražské matky, z.s. Městskou částí Praha 8

PROGRAM BCŠ PROBÍHÁ VE SPOLUPRÁCI S: Magistrátem hlavního města Prahy Spolkem Pražské matky, z.s. Městskou částí Praha 8 CÍLE PROJEKTU BCŠ zvýšení dopravní bezpečnosti v okolí škol podpora zdravého životního stylu žáků i rodičů podpora trvale udržitelné mobility zvýšení zájmu žáků i rodičů o veřejné prostranství v okolí

Více

17. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA,

17. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA, 17. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA, kterou se mění obecně závazná vyhláška č. 55/2000 hl. m. Prahy, kterou se vydává Statut hlavního města Prahy, ve znění pozdějších předpisů Zastupitelstvo hlavního města Prahy

Více

Vyhodnocení dotazníku Prevence kriminality ve městě Zábřeh. Věk respondentů

Vyhodnocení dotazníku Prevence kriminality ve městě Zábřeh. Věk respondentů Vyhodnocení dotazníku Prevence kriminality ve městě Zábřeh Na jaře 2015 probíhalo dotazníkové šetření mezi obyvateli města, jehož cílem bylo zjistit názory obyvatel v oblasti kriminality a prevence kriminality

Více

Příloha č. 1. Zpráva o činnosti Městské policie Klášterec nad Ohří za rok 2015

Příloha č. 1. Zpráva o činnosti Městské policie Klášterec nad Ohří za rok 2015 Příloha č. 1 Zpráva o činnosti Městské policie Klášterec nad Ohří za rok 2015 Zpracoval: str. Petr Hörbe V Klášterci nad Ohří dne: 20. 01. 2016 Obsah 1 Úvod... 2 1.1 Personální stav... 2 1.2 Systém služeb...

Více

14d) 60 zákona č. 200/1990 Sb., o přestupcích, ve znění pozdějších předpisů.

14d) 60 zákona č. 200/1990 Sb., o přestupcích, ve znění pozdějších předpisů. Zákon č. 183/2017 Sb., kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o odpovědnosti za přestupky a řízení o nich a zákona o některých přestupcích, novelizuje také zákon č. 361/2000 Sb.,

Více

Zpráva o činnosti Městské policie Planá nad Lužnicí

Zpráva o činnosti Městské policie Planá nad Lužnicí MĚ STSKÁ POLICIĚ Zákostelní 720 PLANÁ NAD LUŽNICÍ 20. ledna 2018 Zpráva o činnosti Městské policie Planá nad Lužnicí za rok 2017 1. Úvod Městská policie Planá nad Lužnicí zabezpečující místní záležitosti

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD ČESKÝ KRUMLOV odbor kancelář tajemníka Kaplická 439, Český Krumlov

MĚSTSKÝ ÚŘAD ČESKÝ KRUMLOV odbor kancelář tajemníka Kaplická 439, Český Krumlov MĚSTSKÝ ÚŘAD ČESKÝ KRUMLOV odbor kancelář tajemníka Kaplická 439, 381 01 Český Krumlov Č. j.: MUCK 08047/2018/OSVaZ/IP Sp.sk.zn.: 551 V/5 Vyřizuje: Mgr. Ingrid Pechová Telefon: 380 766 400 Datum: 7.2.

Více

UKRAJINA Pravidla silničního provozu Pravidla na silnicích

UKRAJINA Pravidla silničního provozu Pravidla na silnicích UKRAJINA Pravidla silničního provozu Pravidla na silnicích Jízda na pravé straně. Předjíždění a míjení Předpisy jsou v souladu s ustanoveními Úmluvy o silničním provozu z roku 1968. Přednosti Předpisy

Více

VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA opatření obecné povahy stanovení místní úpravy provozu na pozemní komunikaci

VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA opatření obecné povahy stanovení místní úpravy provozu na pozemní komunikaci ODBOR DOPRAVY, KOUNICOVA 67, 601 67 BRNO VÁŠ DOPIS ČJ.: ZE DNE: NAŠE ČJ.: SPIS. ZN.: VYŘIZUJE: TEL.: FAX: E-MAIL: DATUM: POČET LISTŮ: MMB/0180809/2019/HA 5400/OD/MMB/0346186/2018/16 Martin Handl, DiS.

Více

ROZHODNUTÍ POVOLENÍ ZVLÁŠTNÍHO UŽÍVÁNÍ KOMUNIKACE

ROZHODNUTÍ POVOLENÍ ZVLÁŠTNÍHO UŽÍVÁNÍ KOMUNIKACE MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 2 Č.j. MCP2/080954/2015/ODUR-OD/Šeb ÚŘAD MĚSTSKÉ ČÁSTI ODBOR DOPRAVY A ÚZEMNÍHO ROZVOJE ODDĚLENÍ DOPRAVY Č.j.: ODUR/079447/2015/Šeb Praha, dne 6.8.2015 Vyřizuje: Marek Šebestík, odd.

Více

SPOLUPRÁCE ŠKOLY S POLICIÍ ČR PŘI PREVENCI A PŘI VYŠETŘOVÁNÍ KRIMINALITY DĚTÍ A MLÁDEŽE A KRIMINALITY NA DĚTECH A MLÁDEŽI PÁCHANÉ

SPOLUPRÁCE ŠKOLY S POLICIÍ ČR PŘI PREVENCI A PŘI VYŠETŘOVÁNÍ KRIMINALITY DĚTÍ A MLÁDEŽE A KRIMINALITY NA DĚTECH A MLÁDEŽI PÁCHANÉ Základní škola, Liberec, ul. 5.května 64/49, příspěvková organizace tel: 485 105 631 e-mail: info@zs5kveten.cz SPOLUPRÁCE ŠKOLY S POLICIÍ ČR PŘI PREVENCI A PŘI VYŠETŘOVÁNÍ KRIMINALITY DĚTÍ A MLÁDEŽE A

Více

M e t o d i c k ý materiál odboru veřejné správy, dozoru a kontroly Ministerstva vnitra

M e t o d i c k ý materiál odboru veřejné správy, dozoru a kontroly Ministerstva vnitra M e t o d i c k ý materiál odboru veřejné správy, dozoru a kontroly Ministerstva vnitra Právní předpisy a jejich ustanovení související se zákonným zmocněním k vydávání obecně závazné vyhlášky obce, kterou

Více

DOPRAVNĚ - PROVOZNÍ ŘÁD,

DOPRAVNĚ - PROVOZNÍ ŘÁD, Na zákl. 40 odst.5 písm. c) zákona č.13/1997 Sb., o pozemních komunikacích, ve znění pozdějších úprav jsou komunikace vozovky v areálu společnosti KRODOS SERVIS a.s., Skopalíkova 2385, 767 17 Kroměříž

Více

Podněty občanů doručené v měsíci říjnu 2015

Podněty občanů doručené v měsíci říjnu 2015 Podněty občanů doručené v měsíci říjnu 2015 Stacionární doprava, O.-Poruba Neukáznění chodci na přechodu, O.-Poruba Osoby bez přístřeší, O.-Poruba Bezpečnostní situace, O.-Dubina Stacionární doprava, O.-Moravská

Více

Město Rokycany. Nařízení č. 5/2011. o organizaci parkování na území města Rokycany

Město Rokycany. Nařízení č. 5/2011. o organizaci parkování na území města Rokycany Město Rokycany Nařízení č. 5/2011 o organizaci parkování na území města Rokycany Rada města Rokycany se usnesla dne 15. listopadu 2011 vydat podle 11, odst 1, zákona č.128/2000 Sb., o obcích, ve znění

Více

150921_11_01 Odbor dopravy a silničního hospodářství

150921_11_01 Odbor dopravy a silničního hospodářství Odbor dopravy a silničního hospodářství nám. J. M. Marků 12 Lanškroun - Vnitřní Město 563 01 Lanškroun www.lanskroun.eu Čj.: MULA 31309/2015 Počet listů dokumentu: 5 Počet listů příloh: 15 Spisový znak:

Více

M e t o d i c k ý materiál odboru dozoru a kontroly veřejné správy Ministerstva vnitra

M e t o d i c k ý materiál odboru dozoru a kontroly veřejné správy Ministerstva vnitra M e t o d i c k ý materiál odboru dozoru a kontroly veřejné správy Ministerstva vnitra Právní předpisy a jejich ustanovení související se zákonným zmocněním k vydávání obecně závazné vyhlášky obce, kterou

Více

POKUTY za přestupky a správní delikty v silniční dopravě

POKUTY za přestupky a správní delikty v silniční dopravě POKUTY za přestupky a správní delikty v silniční dopravě Podle zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů (zákon o silničním provozu), ve znění pozdějších

Více

Podněty občanů doručené v měsíci únoru 2014

Podněty občanů doručené v měsíci únoru 2014 Podněty občanů doručené v měsíci únoru 2014 Volný pohyb psů, O.-Zábřeh Stacionární doprava, O.-Poruba Prodej a konzumace alkoholických nápojů, O.-Výškovice Rušení nočního klidu hudební produkcí, O.-Moravská

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD HUSTOPEČE Dukelské nám. 2/2, Hustopeče

MĚSTSKÝ ÚŘAD HUSTOPEČE Dukelské nám. 2/2, Hustopeče MĚSTSKÝ ÚŘAD HUSTOPEČE Dukelské nám. 2/2, 693 17 Hustopeče SPISOVÁ ZN.: dop/1618/15/393 Č.J.: MUH/ 11852/15/393 VYŘIZUJE: TEL.: E-MAIL: DATUM: 18.03.2015 ODBOR DOPRAVY Hana Řeháková 519441098 rehakova.dopravni@hustopece-city.cz

Více

VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA návrh opatření obecné povahy návrh stanovení místní úpravy provozu na pozemní komunikaci

VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA návrh opatření obecné povahy návrh stanovení místní úpravy provozu na pozemní komunikaci ODBOR DOPRAVY, KOUNICOVA 67, 601 67 BRNO VÁŠ DOPIS ČJ.: ZE DNE: NAŠE ČJ.: SPIS. ZN.: VYŘIZUJE: TEL.: FAX: E-MAIL: DATUM: POČET LISTŮ: MMB/0103386/2019/HA 5400/OD/MMB/0346186/2018/12 Martin Handl, DiS.

Více

VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA Opatření obecné povahy

VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA Opatření obecné povahy ODBOR DOPRAVY, KOUNICOVA 67, 601 67 BRNO Vyřizuje/tel., e-mail Brno dne Mgr. Jitka Pernicová 542 174 238 pernicova.jitka@brno.cz 2019-04-12 VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA Opatření obecné povahy stanovení místní úpravy

Více

POUČENÍ O PRÁVECH NA OCHRANU OSOBNÍCH ÚDAJŮ

POUČENÍ O PRÁVECH NA OCHRANU OSOBNÍCH ÚDAJŮ POUČENÍ O PRÁVECH NA OCHRANU OSOBNÍCH ÚDAJŮ V tomto dokumentu naleznete bližší specifikaci jednotlivých práv, která máte v oblasti ochrany Vašich osobních údajů zaručena dle čl. 15 22 a čl. 34 nařízení

Více

Nařízení 4/2012 NAŘÍZENÍ MĚSTA DOMAŽLICE. č. 4/2012. o stání motorových vozidel na místních komunikacích. Čl. 1. Základní ustanovení

Nařízení 4/2012 NAŘÍZENÍ MĚSTA DOMAŽLICE. č. 4/2012. o stání motorových vozidel na místních komunikacích. Čl. 1. Základní ustanovení Nařízení 4/2012 Nařízení 4/2012 o stání motorových vozidel na místních komunikacích vydána 29.5.2012 účinnost od 1.6.2012 novelizuje vyhlášku nařízení 5/2008 (ze dne 7.7.2008) je novelizována vyhláškou

Více

Vyhodnocení dotazníkového šetření ohledně vnímaného (ne)bezpečí ve městě

Vyhodnocení dotazníkového šetření ohledně vnímaného (ne)bezpečí ve městě Vyhodnocení dotazníkového šetření ohledně vnímaného (ne)bezpečí ve městě Zpracoval: Bc. Tomáš Žák koordinátor prevence kriminality Dne: 30. 11. 2014 Od poloviny září do 10.listopadu 2014 probíhal sběr

Více

Podněty občanů doručené v měsíci září 2016

Podněty občanů doručené v měsíci září 2016 Podněty občanů doručené v měsíci září 2016 Zhoršená bezpečnostní situace v okolí ubytovny, O.-Zábřeh Narušování veřejného pořádku, O.-Dubina Dynamická doprava, O.-Moravská Ostrava Problematika stacionární

Více

Vyhodnocení dotazníkového šetření sídliště Kollárova- Jurovského

Vyhodnocení dotazníkového šetření sídliště Kollárova- Jurovského 2013 Vyhodnocení dotazníkového šetření sídliště Kollárova- Jurovského Městský úřad Kyjov Odbor rozvoje města Ing. Věra Pekárková Masarykovo nám. 30 697 01 Kyjov počet obyvatel bytového domu Vyhodnocení

Více

Policejní zpravodaj pro občany Přerovska

Policejní zpravodaj pro občany Přerovska Policejní zpravodaj pro občany Přerovska 2 / 2015 Obsah zpravodaje: - statistické ukazatele za rok 2015 - trestná činnost - dopravní nehodovost - aktuální a prázdninové dopravní uzavírky přerovského okresu

Více

Provozní řád areálu Správy služeb hl. m. Praha, Kundratka 19, Praha 8

Provozní řád areálu Správy služeb hl. m. Praha, Kundratka 19, Praha 8 Provozní řád areálu Správy služeb hl. m. Praha, Kundratka 19, Praha 8 Preambule Provozní řád areálu Správy služeb hl. m. Prahy, Kundratka 19, Praha 8 (dále jen SSHMP ) je vydán provozním náměstkem SSHMP

Více

Pravomoci strážníka a úkoly obecní policie v oblasti silničního provozu

Pravomoci strážníka a úkoly obecní policie v oblasti silničního provozu Metodický zpravodaj autoškol č. 89/2016 školení řidičů Pravomoci strážníka a úkoly obecní policie v oblasti silničního provozu Podle zákona č. 553/1991 Sb., o obecní policii, ve znění pozdějších předpisů

Více

Dopravní stavitelství Přednáška 4. Doc. Ing. Miloslav Řezáč, Ph.D. Katedra dopravního stavitelství, Fakulta stavební, VŠB-TU Ostrava

Dopravní stavitelství Přednáška 4. Doc. Ing. Miloslav Řezáč, Ph.D. Katedra dopravního stavitelství, Fakulta stavební, VŠB-TU Ostrava Dopravní stavitelství Přednáška 4 Doc. Ing. Miloslav Řezáč, Ph.D. Katedra dopravního stavitelství, Fakulta stavební, VŠB-TU Ostrava Odstavné a parkovací plochy silničních vozidel ČSN 73 6056 - březen 2011

Více

čímž spáchal přestupek podle ustanovení 125c odst. 1 písm. f) bod 4 zákona o silničním provozu

čímž spáchal přestupek podle ustanovení 125c odst. 1 písm. f) bod 4 zákona o silničním provozu Věc: PŘÍKAZ O ULOŽENÍ POKUTY Magistrát hlavního města Prahy, Odbor dopravněsprávních činností, oddělení správního řízení, v přenesené působnosti podle ust. 31 odst. 2 zákona č. 131/2000 Sb., o hl. m. Praze,

Více

VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA opatření obecné povahy stanovení místní úpravy provozu na pozemní komunikaci

VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA opatření obecné povahy stanovení místní úpravy provozu na pozemní komunikaci ODBOR DOPRAVY, KOUNICOVA 67, 601 67 BRNO VÁŠ DOPIS ČJ.: ZE DNE: NAŠE ČJ.: SPIS. ZN.: VYŘIZUJE: TEL.: FAX: E-MAIL: DATUM: POČET LISTŮ: MMB/0063584/2018/ZAV 5400/OD/MMB/0475250/2017/8 Ing. Miroslav Zavadil

Více

Z A D Á N Í SRPEN Studie dopravy v klidu v ul. Českých bratří ve Vysokém Mýtě. stránka 1 z 8

Z A D Á N Í SRPEN Studie dopravy v klidu v ul. Českých bratří ve Vysokém Mýtě. stránka 1 z 8 B. Smetany 92, 566 32 Vysoké Mýto tel: +420 465 466 111, e-mail: radnice@vysoke-myto.cz, www.vysoke-myto.cz Z A D Á N Í Studie dopravy v klidu v ul. Českých bratří ve Vysokém Mýtě SRPEN 2012 stránka 1

Více

ČINNOST MĚSTSKÉ POLICIE V JIRKOVĚ ZA ROK 2008

ČINNOST MĚSTSKÉ POLICIE V JIRKOVĚ ZA ROK 2008 ČINNOST MĚSTSKÉ POLICIE V JIRKOVĚ ZA ROK 2008 Územní pravomoc : katastrální území města Jirkova, kam spadá i Starý Březenec, Červený Hrádek a Jindřišská Městská policie zajišťuje následující činnosti :

Více

Opravdu jsou Černošice moderní, hezké a bezpečné město?? (Detaily města, 2. část, vyfoceno v září 2007) 30. ZÁŘÍ 2007

Opravdu jsou Černošice moderní, hezké a bezpečné město?? (Detaily města, 2. část, vyfoceno v září 2007) 30. ZÁŘÍ 2007 Místo: Vrážská, v zatáčkách Problém: Nebezpečné, nevzhledné, amatérské Řešení: Zajistit odstranění / jiné řešení Místo: Vrážská, v zatáčkách Problém: Nebezpečné, nevzhledné, amatérské Řešení: Zajistit

Více

Řešení dopravy v klidu v lokalitě Škvárovna a v ulici Za Pilou v Českém Brodě. Město Český Brod. Závěrečná zpráva

Řešení dopravy v klidu v lokalitě Škvárovna a v ulici Za Pilou v Českém Brodě. Město Český Brod. Závěrečná zpráva Řešení dopravy v klidu v lokalitě Škvárovna a v ulici Za Pilou v Českém Brodě Město Český Brod Závěrečná zpráva HaskoningDHV Czech Republic, spol. s r.o. září 2018 Obsah ÚVODNÍ KAPITOLA... 3 1.1 DŮVODY

Více

Nulová tolerance. Program Nulová tolerance vznikl v říjnu roku 2009. Důvody vzniku:

Nulová tolerance. Program Nulová tolerance vznikl v říjnu roku 2009. Důvody vzniku: Nulová tolerance Program Nulová tolerance vznikl v říjnu roku 29. Důvody vzniku: vysoká míra kriminality páchané na osobách soustavné narušování veřejného pořádku údajná fáma o migraci nepřizpůsobivých

Více

Městská policie Ostrava Ing. Aleš Toman.

Městská policie Ostrava Ing. Aleš Toman. Městská policie Ostrava Ing. Aleš Toman Zřízení Městské policie Ostrava Zastupitelstvo města - schválilo dne 12.2.1992 obecně závaznou vyhlášku č. 1/1992, o městské policii - zřídilo usnesením zastupitelstva

Více

DOPRAVNĚ - PROVOZNÍ ŘÁD,

DOPRAVNĚ - PROVOZNÍ ŘÁD, Na zákl. 40 odst.5 písm. c) zákona č.13/1997 Sb., o pozemních komunikacích, ve znění pozdějších úprav jsou komunikace vozovky v areálu společnosti KRODOS SERVIS a.s., Brněnská 366/25, 682 27 Vyškov (dále

Více

Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2014

Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2014 Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2014 Stezky pro chodce a cyklisty, Ostrava Veřejný pořádek a bezpečnostní situace, O.-Moravská Ostrava Neoprávněné parkování na místech určených pro držitele parkovacích

Více

ZÁPIS z jednání komise městské části č. 6 Olomouc-Chválkovice konané dne

ZÁPIS z jednání komise městské části č. 6 Olomouc-Chválkovice konané dne ZÁPIS z jednání komise městské části č. 6 Olomouc-Chválkovice konané dne 7. 9. 2016 Přítomni: PhDr. Bohumil Šíp, Mgr. Zdeněk Letocha, Jiří Tuška, Ing. arch. Tomáš Pejpek, Ing. Miroslav Tichý, Pavla Truhlíková,

Více

Váš dopis značka / ze dne Naše značka Vyřizuje / linka Karlovy Vary neuvedena / 07.02.2011 526/ObŽÚ/11-2 MALÝ / 700 14.02.2011

Váš dopis značka / ze dne Naše značka Vyřizuje / linka Karlovy Vary neuvedena / 07.02.2011 526/ObŽÚ/11-2 MALÝ / 700 14.02.2011 Pan Zeqirja Sahatciu jednatel společnosti Z-PRINC GOLD, s.r.o. Stará Louka 326/64 360 01 Karlovy Vary ----------------------------------------------- IČ 263 55 906 Váš dopis značka / ze dne Naše značka

Více