Podněty občanů doručené v měsíci dubnu 2015

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Podněty občanů doručené v měsíci dubnu 2015"

Transkript

1 Podněty občanů doručené v měsíci dubnu 2015 Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Stacionární doprava, O.-Muglinov Narušování veřejného pořádku osobami bez přístřeší, O.-Moravská Ostrava Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Výskyt osob bez přístřeší, O.-Zábřeh Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Stacionární doprava, O.-Poruba Stacionární doprava, O.-Dubina Stacionární doprava, O.-Zábřeh Vrak vozidla, O.-Výškovice Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Narušování veřejného pořádku a poškozování majetku, O.-Moravská Ostrava Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava

2 Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Doručeno: Odpověď ředitele: Stacionární dopravě věnují strážníci pozornost denně v rámci výkonu služby. Situace v této oblasti však není uspokojivá a není ani v našich silách a možnostech ji zcela vyřešit. Kapacita parkovacích míst naprosto nepostačuje potřebám pro stání motorových vozidel s ohledem na to, jak velké množství jich je na území města registrováno nebo i jen provozováno. Strážníci se s ohledem na tuto skutečnost a také s ohledem na to, že na dohledu na bezpečnost a plynulost provozu na pozemních komunikacích se v souladu se zákonem pouze podílí, v rámci výkonu služby zaměřují zejména na případy, kdy je stojícími vozidly ohrožena bezpečnost účastníků silničního provozu, je ztížen nebo dokonce znemožněn průjezd vozidel integrovaného záchranného systému, svozu odpadů či zásobování. Zvýšenou pozornost věnují také lokalitám, kde parkujícími vozidly ve větší míře dochází k nedovolenému užívání pozemních komunikací, jako je neoprávněné stání na vyhrazených parkovacích místech apod. Konkrétně v centru Ostravy je problematice stacionární dopravy ze strany městské policie věnována zvýšená pozornost, právě s ohledem na velké množství motorových vozidel, která jsou zde provozována. Jen na ulicích uvedených ve Vašem podnětu bylo od počátku

3 letošního roku k dnešnímu dni strážníky řešeno 746 přestupků na úseku dopravy nebo spáchaných porušením nařízení města, jež vymezuje místa s placeným stáním. Strážníci se mnohdy setkávají s případy, kdy řidiči motorových vozidel porušují pravidla provozu na pozemních komunikacích opakovaně, a to i přes ukládané sankce. Tuto skutečnost lze zohlednit při ukládání konkrétního druhu sankce, avšak jejich rozmezí včetně výše případných pokut je vždy stanovena zákonem. Stejně tak musí být splněny zákonné důvody pro realizaci nuceného odtahu vozidla. Nelze provést odtah každého vozidla, které bylo řidičem ponecháno v místě, kde je to dopravním značením či obecnou úpravou provozu na pozemních komunikacích zakázáno. Problematice stacionární dopravy bude ze strany městské policie i nadále věnována maximální možná pozornost v rámci výkonu služby.

4 Stacionární doprava, O.-Muglinov Doručeno: Odpověď ředitele: Po obdržení podnětu týkajícího se stání sanitních vozidel v Ostravě- Muglinově jsem uložil vedoucímu místně příslušné oblasti městské policie Slezská Ostrava přijmout náležitá opatření ke zjištění skutečného stavu věci a zjednání nápravy při zjištění protiprávního jednání. V dané věci byl instruován místně odpovědný strážník-okrskář, do jehož okrsku předmětné ulice patří. Dle jeho zjištění sanitní vozidla v místě stojí. Jedná se o dvě sanitní vozidla, která jsou však řidiči na pozemní komunikaci ponechána vždy v souladu s příslušnými předpisy. Po obdržení podnětu strážník-okrskář v lokalitě věnoval zvýšenou pozornost právě případnému porušování pravidel bezpečnosti a plynulosti silničního provozu ze strany řidičů sanitních vozidel. Při četných kontrolách nebylo ani v jednom případě zjištěno jednání, jež by zakládalo skutkovou podstatu přestupku na úseku dopravy. Lokalitě i problematice, jež je předmětem anonymního podání, bude ze strany městské policie i nadále věnována náležitá pozornost. V případě zjištění protiprávního jednání budou činěny kroky ke zjednání nápravy v souladu se zákonem.

5 Narušování veřejného pořádku osobami bez přístřeší, O.-Moravská Ostrava Doručeno: Řešení MP: Odborem interního auditu a kontroly Magistrátu města Ostravy mi byl dle věcné příslušnosti postoupen k vyřízení podnět týkající se osob bez trvalého přístřeší zdržujících se v lokalitě sídliště a narušování veřejného pořádku, k němuž v té souvislosti dochází. Pisatel byl v dané věci osobně kontaktován dne vedoucím směny oblasti městské policie Moravská Ostrava a Přívoz a byl seznámen s možnostmi řešení problematiky ze strany městské policie včetně přijatých opatření. Ta spočívají zejména v posílení obchůzkové činnosti a ve spolupráci s místně příslušným úřadem městského obvodu v případech úklidu veřejného prostranství.

6 Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Doručeno: Dobrý večer,mám skromný dotaz,odkdy se pokutujou auta v Moravské Ostravě? 5 let tady jezdím za dětmi a nic takového se tady nedělo až dnes v 18 hod! celá ulice! Kdo tohle nařídil? že se vykrádají auta nikdo neřeší ale parkování,které tu funguje již minimálně 5 let teď najednou vadí? Odpověď ředitele: strážníci jsou ze zákona povinni řešit protiprávní jednání, které při své činnosti zjistí. Konkrétně ustanovení 7, odst. 1 zák. č. 553/1991 Sb., o obecní policii ukládá strážníkům v pracovní době provést zákrok, úkon nebo učinit jiná opatření, je-li páchán trestný čin, přestupek či jiný správní delikt. Co se týče stání vozidel v Moravské Ostravě, tato komunikace se nachází v působnosti dopravního značení B 29 zákaz stání, neboť při stání vozidel zde dochází k porušení ustanovení 5, odst. 3 zák. č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích, tj. nezůstává volný jízdní pruh široký nejméně 3 metry pro každý směr jízdy. Porušování místní úpravy provozu na pozemních komunikacích je rovněž předmětem podání občanů, kteří poukazují na porušování zákona a vyžadují zjednání nápravy. Problematika stání vozidel byla rovněž předmětem jednání emergenčních složek se zástupci městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz dne V té souvislosti byl předložen návrh na změnu stávajícího dopravního značení. Přijetí návrhu včetně případně realizace navrhované změny je v kompetenci úřadu městského obvodu jako vlastníka předmětné místní komunikace.

7 Výskyt osob bez přístřeší, O.-Zábřeh Doručeno: Odpověď ředitele: Úřadem městského obvodu Ostrava-Jih mi byl dle věcné příslušnosti postoupen k vyřízení Váš podnět, týkající se výskytu osob bez přístřeší a nepřizpůsobivých v Ostravě-Zábřehu. Městská policie Ostrava v lokalitě již dlouhodobě zabezpečuje veřejný pořádek zvýšeným výkonem služby, a to na základě aktuálních zjištění strážníků a podnětů občanů. Dohled zde provádí rovněž místně odpovědný strážník-okrskář, který je v úzkém kontaktu s místním úřadem městského obvodu, obvodním oddělením Policie ČR a Úřadem práce. Při každém zjištěném protiprávním jednání je věc na místě strážníky řešena v mezích zákonných oprávnění. Jen v letošním roce zde strážníci odhalili a následně řešili více než 200 přestupků, spáchaných převážně narušením veřejného pořádku. I nadále bude ze strany městské policie lokalitě i předmětné problematice věnována v rámci výkonu služby maximální možná pozornost.

8 Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Doručeno: Dobrý den. Opět se na Vás obracím ohledně špatného parkování.jedna věc je parkování pod domy v zákazech vjezdu a stání. A druhá věc špatné parkování v křižovatce,kde se parkuje tak,že už není ani vidět,když chce někdo vyjet. Ráno to tam je děs.a před domy se pořád parkuje a závodníci se tam vyřádí. Strážnika jsem na Fifejdách už dlouho neviděl,kór něco řešit. Kdysi jste tu pokutovali lidi,co přivezli stařenku ke vchodu a dnes se nic neděje. Děkuji za řešení. Odpověď ředitele: Problematice stacionární dopravy v Moravské Ostravě je ze strany Městské policie Ostrava věnována zvýšená pozornost dlouhodobě, a to s ohledem na poznatky z výkonu služby a také podněty občanů. Strážníci se v předmětné lokalitě denně v rámci výkonu služby zaměřují mj. na dodržování místní a obecné úpravy provozu na pozemních komunikacích, a to v rozsahu plnění úkolů daných obecní policii zákonem. Strážníci se na dohledu na bezpečnost a plynulost silničního provozu pouze podílí v mezích zákona č. 553/1991 Sb., o obecní policii a zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích. Nejedná se tedy o prioritní činnost obecní policie. Strážníci se tedy při výkonu služby zaměřují zejména na případy, kdy je stojícími vozidly ohrožena bezpečnost účastníků silničního provozu, ztížen či znemožněn průjezd vozidel integrovaného záchranného systému, zásobování a svozu odpadů. Konkrétně na výše uvedených ulicích v letošním roce dosud strážníci řešili celkem 145 přestupků, z toho 116 na úseku dopravy. Všechny zjištěné přestupky byly řešeny v rámci zákonných oprávnění. Lokalitě i problematice bude ze strany městské policie i nadále věnována maximální možná pozornost v rámci výkonu služby, vždy však s ohledem na další úkoly, jejichž plnění strážníkům ukládá zákon nebo vyplývají z aktuálních potřeb ve vztahu k veřejnému pořádku.

9 Stacionární doprava, O.-Poruba Doručeno: Dobrý den, docela často stojí těsně u parkoviště v Ostravě-Porubě před domem auto. "Zaparkuje" tam k večeru a je tam přes celou noc... Sice je úplně u parkoviště, ale přesto na chodníku. Je to v pořádku?!?!?! Děkuji. Odpověď ředitele: po obdržení Vašeho podnětu týkajícího se neoprávněného stání motorového vozidla na chodníku v Ostravě-Porubě jsem uložil vedoucímu místně příslušné oblasti městské policie Martinovská přijmout náležitá opatření ke zjištění skutečného stavu věci a zjednání nápravy v případě protiprávního jednání. V rámci výkonu služby zde bylo provedeno několik kontrol, při nichž bylo ve 4 případech zjištěno protiprávní jednání, spočívající v porušení ustanovení 53, odst. 2 zák. č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích. Jelikož se řidič vozidla ani v jednom případě nenacházel na místě, strážníci vždy vypsali Oznámení přestupku pro nepřítomného řidiče a toto umístili za stěrač vozidla. S tímto Oznámením je řidič povinen dostavit se do 3 dnů k řešení přestupku na pracoviště městské policie. Pokud tak neučiní, bude věc postoupena místně a věcně příslušnému správnímu orgánu.

10 Stacionární doprava, O.-Dubina Doručeno: Kdy se konečně začne řešit perkování vozidel v zákazech na sídlišti Dubina.Auta se již nemohou ani vyhnout a co chvíli na této silnici dochází k nehodám.dnes je zablokováno odbočení,protože je vozidlo zaparkováno napříč silnici.cožpak to vaše hlídky nevidí? Odpověď ředitele: Ve věci Vašeho opakovaného podnětu týkajícího se stacionární dopravy v lokalitě městské části Dubina jste již byl v minulosti vyrozuměn, včetně seznámení se zákonnými oprávněními a prioritami činnosti městské policie. Sídliště Dubina je jednou z nejzatíženějších lokalit, co se týče nepoměru dostupných parkovacích míst a provozovaných motorových vozidel. Městská policie není orgánem, který by tuto problematiku vyřešil. Není to v našich možnostech ani kompetencích. Problematice stacionární dopravy v městské části Dubina se strážníci věnují denně v rámci výkonu služby, nikoli však prioritně. Městská policie se dle zákona na dohledu na bezpečnost a plynulost provozu na pozemních komunikacích pouze podílí. Těžiště její činnosti spadá do oblasti veřejného pořádku. Z tohoto důvodu a s ohledem na plnění řady dalších úkolů, které plynou ze zákona nebo aktuálních potřeb ve vztahu k bezpečnostní situaci a veřejnému pořádku, strážníci řeší zejména případy, kdy je špatně stojícími vozidly ohrožena bezpečnost účastníků silničního provozu a je znemožněn či ztížen průjezd vozidel integrovaného záchranného systému, zásobování či svozu odpadu. Co se týče Vámi uváděné vysoké nehodovosti na území městské části Dubina, takové informace nemáme k dispozici. Ani po konzultaci s vedením příslušného obvodního oddělení Policie ČR nebylo potvrzeno, že by zde docházelo k častým dopravním nehodám. Jen v letošním roce dosud zjistili strážníci v městské části Dubina 74 přestupků na úseku dopravy, které následně řešili v rámci zákonných oprávnění. Problematice se budou v mezích zákona věnovat i nadále.

11 Stacionární doprava, O.-Zábřeh Doručeno: Odpověď ředitele: Po obdržení žádosti o součinnost při řešení situace týkající se stacionární dopravy na obslužné komunikaci za obchodním centrem v Ostravě-Zábřehu jsem uložil vedoucímu místně příslušné oblasti městské policie Hrabůvka přijmout náležitá opatření ke zjištění skutečného stavu a zjednání nápravy v případě protiprávního jednání. Problematice je ze strany městské policie věnována náležitá pozornost. Od měsíce února, po jednání s místostarostkou městského obvodu Ostrava-Jih, byl v lokalitě posílen výkon služby. Jsou-li splněny zákonné podmínky, jsou využívány také technické prostředky k zabránění odjezdu vozidla. Jen v letošním roce zde strážníci městské policie zjistili 32 přestupků, spáchaných nerespektováním stávajícího dopravního značení. Zjištěné přestupky byly řešeny na místě v rámci zákonných oprávnění. V dané věci bylo ze strany městské policie rovněž iniciováno obnovení vodorovného dopravního značení na předmětné komunikaci, neboť na mnoha místech je již špatně viditelné. Jak bylo úřadem městského obvodu přislíbeno, dopravní značení by mělo být v nejbližších dnech obnoveno. Lokalitě i problematice bude ze strany městské policie i nadále věnována maximální možná pozornost.

12 Vrak vozidla, O.-Výškovice Doručeno: Touto cestou zasílám podnět k řešení. Před vchodem v Ostravě-Výškovicích stojí zaparkované os. mot. Vozidlo. Toto vozidlo má prázdné všechny pneumatiky (minimálně od ledna 2015), jedná se dle všeho o vrak vozidla. Stojí zde takto zaparkováno cca přinejmenším od počátku zimy roku Vrak vozidla zabírá zcela zbytečně místo k zaparkování ostatním pojízdným vozidlům a navíc hyzdí tuto část ulice. Prosím o zákonné vyřešení této situace, pokud je to v právních a techn. možnostech MP Ostrava a o vyrozumění v případě, že k tomuto MP Ostrava není příslušna, případně, že toto není v jejích možnostech. Děkuji a jsem s pozdravem Odpověď ředitele: informace o vozidle vykazujícím znaky vraku stojícím v Ostravě- Výškovicích byla městskou policií předána Úřadu městského obvodu Ostrava-Jih jako vlastníku komunikace již počátkem letošního roku. Činit další opatření je nyní v souladu se zák. č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích oprávněn vlastník místní komunikace. Dle dostupných informací byl majitel vozidla vlastníkem komunikace vyzván k odstranění vraku, což přislíbil učinit nejpozději do , a to prostřednictvím příbuzného, neboť sám je dlouhodobě hospitalizován v nemocnici a není v jeho vlastních silách vozidlo z komunikace odstranit. V průběhu nadcházejícího měsíce místně odpovědný strážníkokrskář provede opakovaně kontrolu daného místa a v případě zjištění, že vrak vozidla dosud nebyl odstraněn, bude kontaktovat úřad městského obvodu.

13 Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Doručeno: Zasílám vám foto ze včerejška. Někdo si postaví svůj motocykl na chodník, však si chodec nějak poradí... Může s tím něco udělat, nebo si to máme vyříkat rovnou mezi sebou, ať máte klídek??? Nebo tam strážníci nechodí, nebo nevidí??? Odpověď ředitele: Ve věci motocyklu stojícího dne na chodníku v Moravské Ostravě sděluji, že řidič vozidla byl strážníky městské policie řešen za přestupek v rámci zákonných oprávnění, daných městské policii legislativou. Za podnět upozorňující na protiprávní jednání Vám tímto děkuji.

14 Narušování veřejného pořádku a poškozování majetku, O.-Moravská Ostrava Doručeno: Dobrý den. Upozorňuji na nepořádek na dětském hřišti. Když už jste zcela nevhodně rozšířili staré hřiště přímo pod okna domu /je tam teď takový hluk, že se někdy ani nedají otevřít okna/ měli byste také zabezpečit jeho pravidelný úklid. Přijďte se podívat, v jakém nepořádku si děti hrají a jak dopadlo to miniaturní pískoviště. /Odpadky všeho druhu, kamení z hrací plochy na chodníku, poničené informační tabule./ Dočkáme se dokončení rekonstrukce dlažby v prostoru parčíku kolem hřišť? Chodníky jsou nedokončené, v trávníku se vyšlapává zkratka k hřišti přímo z křižovatky. Touto zkratkou projde denně spousta lidí. Pokud se nevybuduje přímý chodník z uvedené křižovatky kolem hřišť k obchodu,takjsou sadové úpravy, které se tam nedávno provedly,k ničemu. Neukáznění občané procházejí přes obě hřiště a přímo přes nově vysázené pruhyokrasných křovin./z obou stran nově vysázeného živého plotu u domu zloději ukradli sazenice/. Strážníka jsem v tomto rajonu nepotkal roky. Ti by to tam měli pohlídat a bezohledné vandaly postihovat. Od toho tu snad městská policie je. Odpověď ředitele: ve věci Vašeho podání týkajícího se narušování veřejného pořádku a ničení majetku na hřišti v Moravské Ostravě a jeho okolí jste byl kontaktován vedoucím místně příslušné oblasti městské policie Moravská Ostrava a Přívoz. Byl jste informován o organizaci výkonu služby v dané lokalitě včetně působení místně odpovědného strážníkaokrskáře. V lokalitě byl posílen výkon služby, strážníci se zaměřují zejména na Vámi uváděné problematické chování. Chůzi po trávníku však současná legislativa neumožňuje postihovat. Nedochází tím k naplnění skutkové podstaty žádného přestupku. Jakékoli protiprávní jednání však strážníci řeší na místě, v rámci zákonných oprávnění. Co se týče úklidu dětského hřiště a údržby pískoviště, toto je v kompetenci provozovatele.

15 Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Doručeno: Řešení MP: Pisatel byl dne osobně kontaktován pověřeným strážníkemokrskářem, který s ním problematiku projednal. Byly mu vysvětleny postupy, oprávnění a kompetence městské policie v oblasti dopravy. Byl seznámen s přijatým opatřením spočívajícím v navýšení výkonu služby a rovněž byla smluvena další schůzka cca za měsíc pro vyhodnocení výsledku opatření. Pisatel nepožadoval písemnou odpověď na svůj podnět. K informaci o nečinnosti městské policie ve věci oznámení špatného parkování ze dne uvádím, že hlídka byla na místo události vyslána a porušení zákona o provozu na pozemních komunikacích vyřešila vypsáním 8 oznámení přestupku pro nepřítomného řidiče vozidla a jedno protiprávní jednání bylo vyřešeno strážníkem s řidičem vozidla na místě v blokovém řízení.

Podněty občanů doručené v měsíci prosinci 2014

Podněty občanů doručené v měsíci prosinci 2014 Podněty občanů doručené v měsíci prosinci 2014 Jízda vozidel po chodníku a stání vozidel na trávě, O.-Výškovice Poškozování majetku, O.-Moravská Ostrava Poškozování majetku, O.-Moravská Ostrava Stacionární

Více

Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2014

Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2014 Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2014 Znečišťování veřejného prostranství psími exkrementy, O.-Moravská Ostrava a Přívoz Pohyb podezřelých osoba, O.-Mariánské Hory Stacionární doprava a způsob řešení

Více

Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2016

Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2016 Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2016 Stacionární doprava, O.-Bělský Les Parkování motorových vozidel na chodníku, O.-Moravská Ostrava Stacionární doprava a narušování veřejného pořádku, O.-Zábřeh

Více

Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2016

Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2016 Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2016 Rušení nočního klidu z provozovny, O.-Muglinov Neoprávněné parkování před komplexem garáží, O.-Poruba Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Vraky vozidel

Více

Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2015

Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2015 Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2015 Narušování veřejného pořádku, O.-Zábřeh Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Jízda přes zastávku městské hromadné dopravy bez nástupního ostrůvku, O.-Vítkovice

Více

Podněty občanů doručené v měsíci srpnu 2015

Podněty občanů doručené v měsíci srpnu 2015 Podněty občanů doručené v měsíci srpnu 2015 Volně pobíhající psi, podezřelé osoby, O.-Hrušov, Koblov Občanské soužití, veřejný pořádek, O.-Slezská Ostrava Jízda cyklistů mimo cyklostezky, O.-Zábřeh Rušení

Více

Podněty občanů doručené v měsíci únoru 2015

Podněty občanů doručené v měsíci únoru 2015 Podněty občanů doručené v měsíci únoru 2015 Stacionární doprava, O.-Hrabová Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Stacionární doprava, O.-Jih Znečišťování veřejného prostranství a narušování veřejného

Více

Podněty občanů doručené v měsíci listopadu 2014

Podněty občanů doručené v měsíci listopadu 2014 Podněty občanů doručené v měsíci listopadu 2014 Stacionární doprava, O.-Svinov Stacionární doprava, O.-Zábřeh Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Volný pohyb psů, O.-Poruba Stacionární doprava, O.-Stará

Více

Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2016

Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2016 Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2016 Stacionární doprava, O.-Poruba Bezpečnostní situace, O.-Zábřeh Narušování veřejného pořádku osobami bez přístřeší, O.-Hrabůvka Stacionární doprava, O.-Moravská

Více

Podněty občanů doručené v měsíci červenci 2014

Podněty občanů doručené v měsíci červenci 2014 Podněty občanů doručené v měsíci červenci 2014 Konzumace alkoholu na veřejnosti a narušování veřejného pořádku, O.-Hrabůvka Bezpečnostní situace a veřejný pořádek, O.-Moravská Ostrava Narušování veřejného

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C I N F O R M A C E pro jednání zastupitelstva města dne 27. 9. 2012 Petice - nezavádění parkovací zóny ve vnitrobloku Rumjancevova Předkládá: Lukáš Martin, náměstek

Více

Městský úřad Brandýs nad Labem - Stará Boleslav DOKUMENTY ( Tisk dokumentu ) VYHLÁŠKA. Městské zastupitelstvo v Brandýse. nad Labem - Staré Boleslavi

Městský úřad Brandýs nad Labem - Stará Boleslav DOKUMENTY ( Tisk dokumentu ) VYHLÁŠKA. Městské zastupitelstvo v Brandýse. nad Labem - Staré Boleslavi Městský úřad Brandýs nad Labem - Stará Boleslav DOKUMENTY ( Tisk dokumentu ) Městské zastupitelstvo v Brandýse nad Labem - Staré Boleslavi -----------------------------------------------------------------

Více

Podněty občanů doručené v měsíci prosinci 2013

Podněty občanů doručené v měsíci prosinci 2013 Podněty občanů doručené v měsíci prosinci 2013 Narušování veřejného pořádku a páchání trestné činnosti, O.-Poruba Majetková trestná činnost a přestupky, O.- Moravská Ostrava a Přívoz Stacionární doprava,

Více

17. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA,

17. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA, 17. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA, kterou se mění obecně závazná vyhláška č. 55/2000 hl. m. Prahy, kterou se vydává Statut hlavního města Prahy, ve znění pozdějších předpisů Zastupitelstvo hlavního města Prahy

Více

Podněty občanů doručené v měsíci září 2014

Podněty občanů doručené v měsíci září 2014 Podněty občanů doručené v měsíci září 2014 Poškozování majetku, O.-Dubina Rušení nočního klidu štěkotem psů, O.-Dubina Bezpečnostní situace, O.-Muglinov Stacionární doprava, O.-Hrabůvka Volné pobíhání

Více

MĚSTO UHERSKÝ BROD Masarykovo náměstí 100 PSČ P. O. BOX 33 Rada města

MĚSTO UHERSKÝ BROD Masarykovo náměstí 100 PSČ P. O. BOX 33 Rada města MĚSTO UHERSKÝ BROD Masarykovo náměstí 100 PSČ 688 17 P. O. BOX 33 Rada města Nařízení města Uherský Brod č. 9/2005, kterým se vymezují oblasti a úseky místních komunikací na území města Uherského Brodu

Více

Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2015

Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2015 Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2015 Majetková trestná činnost, O.-Moravská Ostrava Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Přepadávání žen, O.-Zábřeh Bezpečnostní situace, O.-Přívoz Cyklisté

Více

Podněty občanů doručené v měsíci říjnu 2014

Podněty občanů doručené v měsíci říjnu 2014 Podněty občanů doručené v měsíci říjnu 2014 Překračování nejvyšší dovolené rychlosti, O.-Polanka nad Odrou Stacionární doprava, O.-Dubina Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Nerespektování dopravních

Více

Podněty občanů doručené v měsíci dubnu 2014

Podněty občanů doručené v měsíci dubnu 2014 Podněty občanů doručené v měsíci dubnu 2014 Stacionární doprava, O.-Dubina Stacionární doprava, O.-Výškovice Znečišťování veřejného prostranství, O.-Hrabůvka Volné pobíhání psů, O.-Martinov Bezpečnostní

Více

Podněty občanů doručené v měsíci červenci 2015

Podněty občanů doručené v měsíci červenci 2015 Podněty občanů doručené v měsíci červenci 2015 Volně pobíhající psi, O.-Moravská Ostrava Rušení nočního klidu, O.-Vítkovice Bezpečnostní situace, O.-Hrušov, Koblov Stacionární doprava, O.-Dubina Rušení

Více

14d) 60 zákona č. 200/1990 Sb., o přestupcích, ve znění pozdějších předpisů.

14d) 60 zákona č. 200/1990 Sb., o přestupcích, ve znění pozdějších předpisů. Zákon č. 183/2017 Sb., kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o odpovědnosti za přestupky a řízení o nich a zákona o některých přestupcích, novelizuje také zákon č. 361/2000 Sb.,

Více

Pravomoci strážníka a úkoly obecní policie v oblasti silničního provozu

Pravomoci strážníka a úkoly obecní policie v oblasti silničního provozu Metodický zpravodaj autoškol č. 89/2016 školení řidičů Pravomoci strážníka a úkoly obecní policie v oblasti silničního provozu Podle zákona č. 553/1991 Sb., o obecní policii, ve znění pozdějších předpisů

Více

ŠKOLENÍ ŘIDIČŮ. Novinky a změny k (zákon č. 48/2016 Sb.)

ŠKOLENÍ ŘIDIČŮ. Novinky a změny k (zákon č. 48/2016 Sb.) ŠKOLENÍ ŘIDIČŮ Novinky a změny k 20. 2. 2016 (zákon č. 48/2016 Sb.) Co se mění? Zákonem č. 48/2016 Sb. je novelizován zákon o provozu na pozemních komunikacích (č. 361/2000 Sb.). Podstata úprav Hlavní

Více

Úvodní ustanovení. Základní pojmy

Úvodní ustanovení. Základní pojmy Nařízení Města Bruntálu číslo 7/2003, kterým se vymezují místní komunikace na území města Bruntálu, které nelze užít ke stání (parkování) silničních vozidel. Rada města Bruntálu se usnesla na svém zasedání

Více

Návrh vyhlášky č.3/2003. Část I. Úvodní ustanovení

Návrh vyhlášky č.3/2003. Část I. Úvodní ustanovení 1 Návrh vyhlášky č.3/2003 o odtahování vozidel, odstraňování autovraků a stání vozidel na území obce Dymokury. Část I. Čl. 1 Úvodní ustanovení 1. Zastupitelstvo obce Dymokury schválilo dne 24.listopadu

Více

POKUTY za přestupky a správní delikty v silniční dopravě

POKUTY za přestupky a správní delikty v silniční dopravě POKUTY za přestupky a správní delikty v silniční dopravě Podle zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů (zákon o silničním provozu), ve znění pozdějších

Více

MĚSTO UHERSKÝ BROD Masarykovo náměstí 100 PSČ P. O. BOX 33 Rada města

MĚSTO UHERSKÝ BROD Masarykovo náměstí 100 PSČ P. O. BOX 33 Rada města MĚSTO UHERSKÝ BROD Masarykovo náměstí 100 PSČ 688 17 P. O. BOX 33 Rada města Nařízení města Uherský Brod č. 9/2005, kterým se vymezují oblasti a úseky místních komunikací na území města Uherského Brodu

Více

Podněty občanů doručené v měsíci září 2015

Podněty občanů doručené v měsíci září 2015 Podněty občanů doručené v měsíci září 2015 Bezpečnostní situace, O.-Vítkovice Dohled městské policie v okolí školských zařízení, O.-Zábřeh Usměrňování provozu na křižovatkách, O.-Poruba Bezpečnost dětí

Více

Přestupky - zákon č. 361/2000 Sb., o silničním provozu:

Přestupky - zákon č. 361/2000 Sb., o silničním provozu: Přestupky - zákon č. 361/2000 Sb., o silničním provozu: Novela zákona o silničním provozu zákonem č. 133/2011 Sb., zavedla s účinností od 1. 8. 2011 mimo jiné i nové 125c, 125d a 125e pod názvem Správní

Více

VYHLÁŠKA OBCE HRÁDEK č. 1/1994

VYHLÁŠKA OBCE HRÁDEK č. 1/1994 Obec Hrádek VYHLÁŠKA OBCE HRÁDEK č. 1/1994 o vzhledu, čistotě, pořádku a ochraně životního prostředí Zastupitelstvo obce Hrádek schválilo na svém jednání dne 11.3.l994 podle zákona o obcích č. 367/l99O

Více

OBEC JANOV NAD NISOU. Směrnice pro činnost Obecní policie Janov nad Nisou

OBEC JANOV NAD NISOU. Směrnice pro činnost Obecní policie Janov nad Nisou OBEC JANOV NAD NISOU Směrnice pro činnost Obecní policie Janov nad Nisou Čl. 1 Úvodní ustanovení Obecní policie (dále jen OP) je orgánem obce Janov nad Nisou, který v souladu s ustanovením zákona č. 128/2000

Více

Podněty občanů doručené v měsíci listopadu 2016

Podněty občanů doručené v měsíci listopadu 2016 Podněty občanů doručené v měsíci listopadu 2016 Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Neoprávněné parkování motorových vozidel, O.-Dubina Kouření na vlakových nástupištích a zastávkách MHD, O.-Moravská

Více

Nařízení města Řevnice

Nařízení města Řevnice Sbírka právních předpisů města č. 1/2016 Nařízení města Řevnice č. 1/2016 o vymezení oblasti města k parkování motorových vozidel pouze s parkovacím kotoučem Rada města Řevnice svým usnesením č. 10) ze

Více

I Nařízení města Sedlčany č. 1/2018, o stání silničních motorových vozidel ve vymezených oblastech na místních komunikacích na území města Sedlčany

I Nařízení města Sedlčany č. 1/2018, o stání silničních motorových vozidel ve vymezených oblastech na místních komunikacích na území města Sedlčany I Nařízení o stání silničních motorových vozidel ve vymezených oblastech na místních komunikacích na území města Sedlčany Rada města Sedlčany na svém zasedání dne 13. 6. 2018 usnesením číslo RM 89-1503/2014-2018

Více

*MVCRX03EVFJ9* MVCRX03EVFJ9 prvotní identifikátor. odbor bezpečnostní politiky a prevence kriminality Nad Štolou 3 Praha

*MVCRX03EVFJ9* MVCRX03EVFJ9 prvotní identifikátor. odbor bezpečnostní politiky a prevence kriminality Nad Štolou 3 Praha *MVCRX03EVFJ9* MVCRX03EVFJ9 prvotní identifikátor odbor bezpečnostní politiky a prevence kriminality Nad Štolou 3 Praha 7 170 34 Č. j. MV- 42202-2/OBP-2017 Praha 28. března 2017 Počet listů: Přílohy: /

Více

35a. Ztráta dobré pověsti. (1) Podnikatel v silniční dopravě provozované velkými vozidly nebo odpovědný zástupce ztrácí dobrou pověst, pokud

35a. Ztráta dobré pověsti. (1) Podnikatel v silniční dopravě provozované velkými vozidly nebo odpovědný zástupce ztrácí dobrou pověst, pokud 35a Ztráta dobré pověsti (1) Podnikatel v silniční dopravě provozované velkými vozidly nebo odpovědný zástupce ztrácí dobrou pověst, pokud a) se nepovažuje za bezúhonného podle živnostenského zákona, nebo

Více

Celní správa České republiky Odbor Dohledu GŘC

Celní správa České republiky Odbor Dohledu GŘC Celní správa České republiky Odbor Dohledu GŘC Pravomoci Celní správy ČR při kontrolách na pozemních komunikacích Praha 2017 CELNÍ ÚŘADY KONTROLNÍ SLOŽKY CELNÍ SPRÁVY ČR, VYKONÁVAJÍCÍ KONTROLNÍ ČINNOST

Více

DOPRAVNĚ - PROVOZNÍ ŘÁD,

DOPRAVNĚ - PROVOZNÍ ŘÁD, Na zákl. 40 odst.5 písm. c) zákona č.13/1997 Sb., o pozemních komunikacích, ve znění pozdějších úprav jsou komunikace vozovky v areálu společnosti KRODOS SERVIS a.s., Skopalíkova 2385, 767 17 Kroměříž

Více

Střední odborná škola stavební a zahradnická Praha 9, Učňovská 1 ŘÍZENÍ DOPRAVY

Střední odborná škola stavební a zahradnická Praha 9, Učňovská 1 ŘÍZENÍ DOPRAVY Střední odborná škola stavební a zahradnická Praha 9, Učňovská 1 ŘÍZENÍ DOPRAVY Směrnice č. 2/2009 V Praze dne 15. května 2009 Mgr. Miloslav Janeček ředitel školy 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1.1 Účel 1.1.1 Účelem

Více

DOPRAVNĚ - PROVOZNÍ ŘÁD,

DOPRAVNĚ - PROVOZNÍ ŘÁD, Na zákl. 40 odst.5 písm. c) zákona č.13/1997 Sb., o pozemních komunikacích, ve znění pozdějších úprav jsou komunikace vozovky v areálu společnosti KRODOS SERVIS a.s., Brněnská 366/25, 682 27 Vyškov (dále

Více

Dotaz: Odpověď:

Dotaz: Odpověď: Dotaz: 1) kopii dokladu o typu a výrobním čísle silničního rychloměru, který překročení rychlostí mého vozidla zaznamenal; 2) kopií dokladů o kalibraci silničního rychloměru (dle ad1) z hlediska měření

Více

Podněty občanů doručené v měsíci říjnu 2015

Podněty občanů doručené v měsíci říjnu 2015 Podněty občanů doručené v měsíci říjnu 2015 Stacionární doprava, O.-Poruba Neukáznění chodci na přechodu, O.-Poruba Osoby bez přístřeší, O.-Poruba Bezpečnostní situace, O.-Dubina Stacionární doprava, O.-Moravská

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD ČESKÝ KRUMLOV odbor kancelář tajemníka Kaplická 439, Český Krumlov

MĚSTSKÝ ÚŘAD ČESKÝ KRUMLOV odbor kancelář tajemníka Kaplická 439, Český Krumlov MĚSTSKÝ ÚŘAD ČESKÝ KRUMLOV odbor kancelář tajemníka Kaplická 439, 381 01 Český Krumlov Č. j.: MUCK 08047/2018/OSVaZ/IP Sp.sk.zn.: 551 V/5 Vyřizuje: Mgr. Ingrid Pechová Telefon: 380 766 400 Datum: 7.2.

Více

13.7.2011 novela z. č. z. 361/2000 č. Sb., 361/2000 Sb., o provozu o na pozemn ích komunikacích účinnost od 1. 8. ost 2011 od 1. 8.

13.7.2011 novela z. č. z. 361/2000 č. Sb., 361/2000 Sb., o provozu o na pozemn ích komunikacích účinnost od 1. 8. ost 2011 od 1. 8. novela z. č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích účinnost od 1. 8. 2011 Hlavní změny Povinnost řidiče mít na sobě reflexní vestu. Povinnost řidiče mot. vozidla zajet k zařízení technické

Více

Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2015

Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2015 Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2015 Neukázněnost chodců a cyklistů, Ostrava Rušení hlukem, O.-Hrabůvka Rušení nočního klidu, O.-Moravská Ostrava Parkování vozidel na chodníku, O.-Moravská Ostrava

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO OLOMOUC RADA MĚSTA OLOMOUCE NAŘÍZENÍ č. 5/2019, o placeném parkování v Olomouci

STATUTÁRNÍ MĚSTO OLOMOUC RADA MĚSTA OLOMOUCE NAŘÍZENÍ č. 5/2019, o placeném parkování v Olomouci STATUTÁRNÍ MĚSTO OLOMOUC RADA MĚSTA OLOMOUCE NAŘÍZENÍ č. 5/2019, o placeném parkování v Olomouci Rada města Olomouce se usnesla dne 8. 4. 2019 vydat dle 23 odst. 1 zák. č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích,

Více

Podněty občanů doručené v měsíci září 2013

Podněty občanů doručené v měsíci září 2013 Podněty občanů doručené v měsíci září 2013 Problematické dětské hřiště, O.-Poruba Neprůchodnost chodníků, O.-Dubina Rušení hlukem, O.-Zábřeh Hlučné motocykly 1, O.-Dubina Hlučné motocykly 2, O.-Dubina

Více

Praha, červen 2009. Ing. Michal Sedlák GEMOS CZ, spol. s r.o. B.Smetany 1599 250 88 Čelákovice www.gemos.cz sedlak@gemos.cz

Praha, červen 2009. Ing. Michal Sedlák GEMOS CZ, spol. s r.o. B.Smetany 1599 250 88 Čelákovice www.gemos.cz sedlak@gemos.cz Praha, červen 2009 Ing. Michal Sedlák GEMOS CZ, spol. s r.o. B.Smetany 1599 250 88 Čelákovice www.gemos.cz sedlak@gemos.cz Hlavní cíle projektu Klidné město-obec Komplexní řešení dopravy v lokalitách měst

Více

O prodlouženém víkendu se policisté zaměřili na neukázněné řidiče na silnicích

O prodlouženém víkendu se policisté zaměřili na neukázněné řidiče na silnicích O prodlouženém víkendu se policisté zaměřili na neukázněné řidiče na silnicích Policisté dopravní, pořádkové a cizinecké policie z Krajského ředitelství policie kraje Vysočina v rámci velikonoční dopravně

Více

Nařízení města Moravské Budějovice č. 3/2018

Nařízení města Moravské Budějovice č. 3/2018 Nařízení města Moravské Budějovice č. 3/2018 o placeném stání silničních motorových vozidel na vymezených komunikacích na území města Moravské Budějovice Rada města Moravské Budějovice se na své schůzi

Více

M e t o d i c k ý materiál odboru dozoru a kontroly veřejné správy Ministerstva vnitra

M e t o d i c k ý materiál odboru dozoru a kontroly veřejné správy Ministerstva vnitra M e t o d i c k ý materiál odboru dozoru a kontroly veřejné správy Ministerstva vnitra Právní předpisy a jejich ustanovení související se zákonným zmocněním k vydávání obecně závazné vyhlášky obce, kterou

Více

Zpráva o činnosti Městské policie Třeboň za rok 2010

Zpráva o činnosti Městské policie Třeboň za rok 2010 Zpráva o činnosti Městské policie Třeboň za rok 2010 1. Úvod Cílem zprávy je předložit ve stručné podobě ucelený přehled činnosti Městské policie Třeboň za rok 2010. Činnost Městské policie je velice různorodá

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD HUSTOPEČE Dukelské nám. 2/2, 693 17 Hustopeče

MĚSTSKÝ ÚŘAD HUSTOPEČE Dukelské nám. 2/2, 693 17 Hustopeče MĚSTSKÝ ÚŘAD HUSTOPEČE Dukelské nám. 2/2, 693 17 Hustopeče SPISOVÁ ZN.: dop/1618/15/393 Č.J.: MUH/ 18532/15/393 VYŘIZUJE: TEL.: E-MAIL: DATUM: 29.04.2015 ODBOR DOPRAVY Hana Řeháková 519441098 rehakova.dopravni@hustopece-city.cz

Více

Dopravní značky. Zákon č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích (o silničním provozu), ve znění pozdějších předpisů:

Dopravní značky. Zákon č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích (o silničním provozu), ve znění pozdějších předpisů: Zákon č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích (o silničním provozu), ve znění pozdějších předpisů: Mezi povinnosti účastníka provozu na pozemních komunikacích ( 4) patří mimo jiné c) řídit

Více

N A Ř Í Z E N Í M Ě S T A T Ř E B O Ň

N A Ř Í Z E N Í M Ě S T A T Ř E B O Ň Vyvěšeno na úřední desce dne: Sejmuto z úřední desky dne: N A Ř Í Z E N Í M Ě S T A T Ř E B O Ň č. 1/2016 o placeném stání silničních motorových vozidel na vymezených místních komunikacích nebo jejích

Více

NAŘÍZENÍ MĚSTA STRAKONICE č. 3/2018

NAŘÍZENÍ MĚSTA STRAKONICE č. 3/2018 NAŘÍZENÍ MĚSTA STRAKONICE č. 3/2018 kterým se vymezují oblasti města Strakonice, ve kterých lze místní komunikace nebo jejich určené úseky užít ke stání vozidla jen za sjednanou cenou Rada města Strakonice

Více

Odbor dopravy a silničního hospodářství

Odbor dopravy a silničního hospodářství Odbor dopravy a silničního hospodářství Působnost odboru dopravy a silničního hospodářství ve vztahu k občanům má charakter státní správy. Zajišťuje svoji činnost ve správním území obce Rýmařov, Břidličná,

Více

MĚSTSKÁ POLICIE VELTRUSY Palackého Veltrusy Tel: ,

MĚSTSKÁ POLICIE VELTRUSY Palackého Veltrusy Tel: , MĚSTSKÁ POLICIE VELTRUSY Palackého 9 277 46 Veltrusy Tel: 777 919 156, 777 919 157 e-mail: mestska.policie@veltrusy.cz ZPRÁVA O STAVU A ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE VELTRUSY ZA ROK 2016. Statistiky událostí

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO OLOMOUC NAŘÍZENÍ č. 2/2018 o placeném parkování v Olomouci

STATUTÁRNÍ MĚSTO OLOMOUC NAŘÍZENÍ č. 2/2018 o placeném parkování v Olomouci STATUTÁRNÍ MĚSTO OLOMOUC NAŘÍZENÍ č. 2/2018 o placeném parkování v Olomouci Rada města Olomouce se usnesla dne 13. 3. 2018 vydat dle 23 odst. 1 zák. č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích, ve znění pozdějších

Více

o placeném parkování v Olomouci

o placeném parkování v Olomouci STATUTÁRNÍ MĚSTO OLOMOUC NAŘÍZENÍ č. 4/2017 o placeném parkování v Olomouci Rada města Olomouce se usnesla dne 13. 6. 2017 vydat dle 23 odst. 1 zák. č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích, ve znění pozdějších

Více

Směrnice pro postup při odtahu vozidel č. 5/2017

Směrnice pro postup při odtahu vozidel č. 5/2017 Směrnice pro postup při odtahu vozidel č. 5/2017 Čl. 1 Předmět úpravy Tato směrnice upravuje rozdělení kompetencí mezi orgány statutárního města Přerova a smluvními společnostmi při nucených odtazích vozidel

Více

Město Dobruška. Nařízení č. 1/2014 o placeném stání na místních komunikacích ve městě Dobruška

Město Dobruška. Nařízení č. 1/2014 o placeném stání na místních komunikacích ve městě Dobruška Město Dobruška Nařízení č. 1/2014 o placeném stání na místních komunikacích ve městě Dobruška Rada města Dobrušky se dne 19. 2. 2014 usnesla vydat podle 23 odst. 1 písm. a) a c) zákona č. 13/1997 Sb.,

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 541 ze dne

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 541 ze dne č.j.: 567/2017 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 541 ze dne 30.08.2017 Změna Organizačního řádu ÚMČ - zřízení oddělení přestupkového řízení odboru dopravy Rada městské části I.

Více

Povinnosti účastníka provozu na pozemních komunikacích

Povinnosti účastníka provozu na pozemních komunikacích Povinnosti účastníka provozu na pozemních komunikacích Kdo je účastníkem provozu na pozemních komunikacích? Každý, kdo se přímým způsobem účastní provozu na pozemních komunikacích ( 2 písm. a) zákona č.

Více

Přednost na kruhových objezdech: vozidla vstupující na kruhový objezd musí dát přednost v jízdě vozidlům, která se na něm již pohybují.

Přednost na kruhových objezdech: vozidla vstupující na kruhový objezd musí dát přednost v jízdě vozidlům, která se na něm již pohybují. MOLDÁVIE Pravidla silničního provozu Pravidla na silnicích Jízda na pravé straně, předjíždění po levé straně. Předjíždění a míjení Všechna vozidla musí být předjížděna výhradně po levé straně vozovky,

Více

Podněty občanů doručené v měsíci srpnu 2016

Podněty občanů doručené v měsíci srpnu 2016 Podněty občanů doručené v měsíci srpnu 2016 Znečišťování veřejného prostranství osobami bez přístřeší, O.-Přívoz Bezpečnostní situace, O.-Zábřeh Neoprávněné parkovaní motorových vozidel, O.-Mariánské Hory

Více

Město Dubí NAŘÍZENÍ MĚSTA DUBÍ

Město Dubí NAŘÍZENÍ MĚSTA DUBÍ Město Dubí NAŘÍZENÍ MĚSTA DUBÍ o vymezení místních komunikací pro účely organizování dopravy na území města za cenu sjednanou v souladu s cenovými předpisy. Rada města Dubí se usnesla dne 20.července 2001

Více

Podněty občanů doručené v měsíci prosinci 2015

Podněty občanů doručené v měsíci prosinci 2015 Podněty občanů doručené v měsíci prosinci 2015 Dopravní situace, O.-Poruba Stacionární doprava, O.-Mariánské Hory Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Stacionární doprava, O.-Poruba Vraky vozidel,

Více

Ing. Michal Sedlák GEMOS CZ, spol. s r.o. B.Smetany Čelákovice

Ing. Michal Sedlák GEMOS CZ, spol. s r.o. B.Smetany Čelákovice Ing. Michal Sedlák GEMOS CZ, spol. s r.o. B.Smetany 1599 250 88 Čelákovice www.gemos.cz sedlak@gemos.cz Hlavní cíle projektu Klidné město-obec Komplexní řešení dopravy v lokalitách měst a obcí Zvýšení

Více

P R Á V N Í P Ř E D P I S Y R O K 2002

P R Á V N Í P Ř E D P I S Y R O K 2002 S T A T U T Á R N Í M Ě S T O B R N O P R Á V N Í P Ř E D P I S Y R O K 2002 Vyhláška č. 29/2002 úplné znění vyhlášky města Brna č. 1/1992, kterou se ve městě Brně zřizuje Městská policie podle zákona

Více

Město Lovosice. Nařízení Rady města Č. 1/2016

Město Lovosice. Nařízení Rady města Č. 1/2016 Město Lovosice Nařízení Rady města Č. 1/2016 o placeném stání silničních motorových vozidel na vymezených místních komunikacích ve městě Lovosice za účelem organizování dopravy Rada Města Lovosice se usnesla

Více

Město Klobouky u Brna nám. Míru 169/ Klobouky u Brna

Město Klobouky u Brna nám. Míru 169/ Klobouky u Brna Město Klobouky u Brna nám. Míru 169/1 691 72 Klobouky u Brna Obecně závazná vyhláška Města Klobouky u Brna č.3/2011, o zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku a čistoty ulic a jiných veřejných

Více

Zpráva o činnosti Městské policie Mimoň za rok 2018

Zpráva o činnosti Městské policie Mimoň za rok 2018 Zpráva o činnosti Městské policie Mimoň za rok 2018 V roce 2018 pracovala MěPo Mimoň v počtu 4 strážníků a dvou asistentů městské policie. Nutno však podotknout, že v měsíci srpnu ukončil jeden ze strážníků

Více

Nařízení 4/2012 NAŘÍZENÍ MĚSTA DOMAŽLICE. č. 4/2012. o stání motorových vozidel na místních komunikacích. Čl. 1. Základní ustanovení

Nařízení 4/2012 NAŘÍZENÍ MĚSTA DOMAŽLICE. č. 4/2012. o stání motorových vozidel na místních komunikacích. Čl. 1. Základní ustanovení Nařízení 4/2012 Nařízení 4/2012 o stání motorových vozidel na místních komunikacích vydána 29.5.2012 účinnost od 1.6.2012 novelizuje vyhlášku nařízení 5/2008 (ze dne 7.7.2008) je novelizována vyhláškou

Více

Senátní návrh ZÁKON. ze dne ,

Senátní návrh ZÁKON. ze dne , Senátní návrh ZÁKON ze dne...2014, kterým se mění zákon č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů (zákon o silničním provozu), ve znění pozdějších předpisů Parlament

Více

Některé otázky správního trestání podle nového přestupkového práva

Některé otázky správního trestání podle nového přestupkového práva Některé otázky správního trestání podle nového přestupkového práva Ministerstvo vnitra, odbor bezpečnostní politiky a prevence kriminality obdržel dotazy týkající se problematiky správního trestání podle

Více

M e t o d i c k ý materiál odboru veřejné správy, dozoru a kontroly Ministerstva vnitra

M e t o d i c k ý materiál odboru veřejné správy, dozoru a kontroly Ministerstva vnitra M e t o d i c k ý materiál odboru veřejné správy, dozoru a kontroly Ministerstva vnitra Právní předpisy a jejich ustanovení související se zákonným zmocněním k vydávání obecně závazné vyhlášky obce, kterou

Více

Č.j.: OSČ/SH MI15775/2015-3 tel/fax: 546419537, 546451516 V Ivančicích Vyřizuje: Ing. Miroslav Hrdlička e-mail: hrdlicka@muiv.cz dne 13.11.

Č.j.: OSČ/SH MI15775/2015-3 tel/fax: 546419537, 546451516 V Ivančicích Vyřizuje: Ing. Miroslav Hrdlička e-mail: hrdlicka@muiv.cz dne 13.11. M Ě S T S K Ý Ú Ř A D I V A N Č I C E Palackého náměstí 196/6, 664 91 Ivančice Odbor správních činností silniční hospodářství Pracoviště P. Bezruče 4, 664 91 Ivančice Č.j.: OSČ/SH MI15775/2015-3 tel/fax:

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č.j.: 736/2013 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 670 ze dne 30.10.2013 Pravidla pro přijímání a vyřizování petic a stížností podaných orgánům městské části Praha 3 Rada městské

Více

M e t o d i c k ý materiál odboru veřejné správy, dozoru a kontroly Ministerstva vnitra

M e t o d i c k ý materiál odboru veřejné správy, dozoru a kontroly Ministerstva vnitra M e t o d i c k ý materiál odboru veřejné správy, dozoru a kontroly Ministerstva vnitra Právní předpisy a jejich ustanovení související se zákonným zmocněním k vydávání obecně závazné vyhlášky obce, kterou

Více

Podněty občanů doručené v měsíci září 2016

Podněty občanů doručené v měsíci září 2016 Podněty občanů doručené v měsíci září 2016 Zhoršená bezpečnostní situace v okolí ubytovny, O.-Zábřeh Narušování veřejného pořádku, O.-Dubina Dynamická doprava, O.-Moravská Ostrava Problematika stacionární

Více

Podněty občanů doručené v měsíci říjnu 2013

Podněty občanů doručené v měsíci říjnu 2013 Podněty občanů doručené v měsíci říjnu 2013 Žádost o zvýšenou kontrolu objektu základní školy, O.-Michálkovice Žebrající žena v podchodu zastávky, O.-Hrabůvka Neukáznění pejskaři, O.-Moravská Ostrava a

Více

Nařízení města Uherský Brod č. 3/2004

Nařízení města Uherský Brod č. 3/2004 MĚSTO UHERSKÝ BROD Masarykovo náměstí 100 PSČ 688 17 P. O. BOX 33 Rada města Nařízení města Uherský Brod č. 3/2004 kterým se vymezují oblasti a úseky místních komunikací na území města Uherského Brodu

Více

Město Rokycany opatření orgánů města č. 1/2016

Město Rokycany opatření orgánů města č. 1/2016 Město Rokycany opatření orgánů města č. 1/2016 Provozní řád městských parkovišť v Rokycanech účinnost od 1. prosince 2016 Obsah: Část I. Část II. Část III. Část IV. Část V. Základní ustanovení Parkování

Více

ZÁPIS z jednání č. 4/2017 ze dne č. j.: MUUO/40256/2017/DSS/klem č. spisu: DK/1439/2017

ZÁPIS z jednání č. 4/2017 ze dne č. j.: MUUO/40256/2017/DSS/klem č. spisu: DK/1439/2017 str. 1 / 5 Dopravní komise ZÁPIS z jednání č. 4/2017 ze dne 13.12.2017 č. j.: MUUO/40256/2017/DSS/klem č. spisu: DK/1439/2017 Přítomni: Omluveni: Hosté: Zapisovatel: viz prezenční listina P. Pirkl, Dis.,

Více

N A Ř Í Z E N Í M Ě S T A 4/2015

N A Ř Í Z E N Í M Ě S T A 4/2015 MĚSTO CHEB N A Ř Í Z E N Í M Ě S T A 4/2015 O PLACENÉM STÁNÍ MOTOROVÝCH VOZIDEL NA MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍCH NA ÚZEMÍ MĚSTA CHEBU Rada města Chebu se usnesla dne 19.11.2015 vydat podle 23 odst. 1 zákona č.

Více

TABULKA PŘESTUPKŮ, TRESTNÝCH ČINŮ A BODOVÉHO HODNOCENÍ

TABULKA PŘESTUPKŮ, TRESTNÝCH ČINŮ A BODOVÉHO HODNOCENÍ TABULKA PŘESTUPKŮ, TRESTNÝCH ČINŮ A BODOVÉHO HODNOCENÍ Stav od 20.2.2016 Jedná se pouze o informativní přehled bez záruky! WWW.YESPOJISTENI.CZ příslušného zákona Skutková podstata protiprávního jednání

Více

ZŠ RUŽINOVSKÁ, Praha 4

ZŠ RUŽINOVSKÁ, Praha 4 ZŠ RUŽINOVSKÁ, Praha 4 154 žáků, dotazník vyplnilo 132 dětí (tj. 85 %) a 134 rodičů Jak daleko od školy bydlíš? 0,5 km 5 dětí 1 km 6 dětí 2 km 8 dětí Je tvoje cesta do školy bezpečná? více než 5 km 59

Více

Podněty občanů doručené v měsíci listopadu 2013

Podněty občanů doručené v měsíci listopadu 2013 Podněty občanů doručené v měsíci listopadu 2013 Krádež peněz, O.-Moravská Ostrava a Přívoz Parkování vozidel v rozporu se zákonem, O.-Vítkovice Odstavení vozidel na veřejné zeleni. O.-Muglinov Pohyb osob

Více

CELNÍ ÚŘAD PRO KARLOVARSKÝ KRAJ 360 04 Karlovy Vary, Dubová 246/8 R O Z H O D N U T Í

CELNÍ ÚŘAD PRO KARLOVARSKÝ KRAJ 360 04 Karlovy Vary, Dubová 246/8 R O Z H O D N U T Í CELNÍ ÚŘAD PRO KARLOVARSKÝ KRAJ 360 04 Karlovy Vary, Dubová 246/8 SPISOVÁ ZNAČKA 37749/2014-540000-12 VÁŠ DOPIS ZNAČKY NAŠE ZNAČKA VYŘIZUJE/LINKA KARLOVY VARY bez 37749-4/2014-540000-12 Janouškovec 1.

Více

ZMĚNY ZÁKONA Č. 13/1997 SB., O POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH

ZMĚNY ZÁKONA Č. 13/1997 SB., O POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH ZMĚNY ZÁKONA Č. 13/1997 SB., O POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH NOVÉ POJETÍ DÁLNIČNÍ SÍTĚ A DALŠÍ NAVRHOVANÉ ÚPRAVY ZÁKONA NOVÉ POJETÍ DÁLNIČNÍ SÍTĚ REKATEGORIZACE SILNIC ÚVOD V minulosti se vedla debata, zda systém

Více

P Ř E H L E D Č I N N O S T I M P za rok 2012

P Ř E H L E D Č I N N O S T I M P za rok 2012 P Ř E H L E D Č I N N O S T I M P za rok 2012 Zjištění trestné činnosti Zadrženo pachatelů trestné činnosti Zadrženo hledaných osob Zjištěno přestupků celkem: 17 x 16 x 9 x 5 292 x přestupky na úseku dopravy

Více

SENÁT PARLAMENTU ČESKÉ REPUBLIKY 9. FUNKČNÍ OBDOBÍ

SENÁT PARLAMENTU ČESKÉ REPUBLIKY 9. FUNKČNÍ OBDOBÍ SENÁT PARLAMENTU ČESKÉ REPUBLIKY 9. FUNKČNÍ OBDOBÍ 511. USNESENÍ SENÁTU z 21. schůze, konané dne 30. května 2014 k návrhu senátního návrhu zákona senátora Petra Gawlase a dalších senátorů, kterým se mění

Více

NEMOCNICE POČÁTKY, s.r.o.

NEMOCNICE POČÁTKY, s.r.o. NEMOCNICE POČÁTKY, s.r.o. Havlíčkova 206, 394 64 Počátky Název: Evidenční značka: VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ, OZNÁMENÍ, PODNĚTŮ A EVIDENCE PODĚKOVÁNÍ OD OBČANŮ A ORGANIZACÍ SM-NP-5-2015 Identifikace: Nahrazuje:

Více

Město Dobruška. Nařízení č. 2/2018 o placeném stání na místních komunikacích ve městě Dobruška

Město Dobruška. Nařízení č. 2/2018 o placeném stání na místních komunikacích ve městě Dobruška Město Dobruška Nařízení č. 2/2018 o placeném stání na místních komunikacích ve městě Dobruška Rada města Dobrušky se dne 27. června 2018 usnesla vydat podle 23 odst. 1 písm. a) a c) zákona č. 13/1997 Sb.,

Více

PRAVIDLA PRO PŘIJÍMÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ PETIC A STÍŽNOSTÍ

PRAVIDLA PRO PŘIJÍMÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ PETIC A STÍŽNOSTÍ PRAVIDLA PRO PŘIJÍMÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ PETIC A STÍŽNOSTÍ Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Cílem těchto pravidel je upravit závazný postup při přijímání a vyřizování petic a stížností. Podle ustanovení 102 odst.

Více

Ing. Erlebach Lumír. Střední vzdělávání s MZ / 3 ročník. Zákon o silniční dopravě- kauce dopravců

Ing. Erlebach Lumír. Střední vzdělávání s MZ / 3 ročník. Zákon o silniční dopravě- kauce dopravců Kauce v dopravě Autor Datum vytvoření Září 2013 Ing. Erlebach Lumír Obory/ročník Předmět Tematická oblast Klíčová slova Anotace Metodické pokyny Střední vzdělávání s MZ / 3 ročník Technologie řízení dopravy

Více

Hlavní město Praha RADA HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ. Rady hlavního města Prahy

Hlavní město Praha RADA HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ. Rady hlavního města Prahy Hlavní město Praha RADA HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ Rady hlavního města Prahy číslo 183 ze dne 21.2.2012 k návrhu na schválení Doporučení pro veřejné produkce - Busking na území hl.m. Prahy Rada hlavního

Více

Základní povinnosti rodičů (zákonných zástupců) žáků

Základní povinnosti rodičů (zákonných zástupců) žáků Základní povinnosti rodičů (zákonných zástupců) žáků (Výtah z dokumentu MŠMT Využití právních opatření při řešení problémového chování žáků na školách únor 2014) Zákon č. 89/2012 Sb., občanský zákoník

Více

předpisů (Obec může uložit pokutu až do výše Kč osobě, která porušila povinnost

předpisů (Obec může uložit pokutu až do výše Kč osobě, která porušila povinnost Obec Tuklaty Obecně závazná vyhláška č. 1/2007, o stanovení podmínek pro pořádání a průběh akcí typu technopárty a o zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku v souvislosti s jejich konáním Zastupitelstvo

Více