CG PLANPRINT. Instalační a uživatelský manuál. pro. vytvořeno Copy General

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "CG PLANPRINT. Instalační a uživatelský manuál. pro. vytvořeno Copy General"

Transkript

1 x copying, printing & finishing CG PLANPRINT scanning services Instalační a uživatelský manuál electronic document management pro z á k a z n í k y on-site services conference services production of training materials and user manuals vytvořeno Copy General short-run digital printing kontakt: PLAN services helpdesk t.: lukas.vogel@copygeneral.cz delivery services other services

2 Obsah 2 1 Všeobecné informace 3 2 Popis instalace 4 3 Popis aplikace 10 4 Nastavení tisku (objednávka) 15 5 Kontakty 20

3 Všeobecné informace 3 1 V Š E O B E C N É I N F O R M A C E CG PLANprint je služba, která umožňuje architektům a projektantům přesunout výrobu projektové dokumentace do reprografických center Copy General. CG PLANprint je kompletní řešení pro tisk a reprodukci výkresů a technické dokumentace, včetně skládání a úpravy tištěných dokumentů a jejich dodání zákazníkovi do kanceláře. Klíčovým prvkem služby je elektronické objednávání tisku, které je založeno na softwarové aplikaci PlotWorks. Ta je používána po celém světě pro řízení výroby a distribuce stavební dokumentace. Díky své jednoduché podobě úloh, CG PLANprint zlepšuje komunikaci a workflow pro všechny zákazníky Copy General, zejména z odvětví A/E/C (architects, engineers, contractors). V České republice, Maďarsku, Polsku a Rusku využívá službu CG PLANprint více než 200 architektonických, inženýrských a stavebních společností. Seznam referenčních zákazníků je možné poskytnout na vyžádání.

4 Popis instalace 4 2 P O P I S I N S TA L A C E Tento dokument Vám pomůže pochopit všechny funkce aplikace Plotworks, včetně přípravy tiskové úlohy. M I N I M Á L N Í P O Ž AD A V E K N A H AR D W AR E Kategorie Operační systém Windows XP, Windows Vista, Windows 7 Procesor Intel Pentium 1,8 GHz Paměť RAM 512 MB Volné místo na pevném disku 120 MB Internetové připojení 128 kbps PlotWorks byl implementován v Copy General, jako jedno z celosvětově nejmodernějších řešení. Aplikace podporuje široké spektrum různých formátů tiskových souborů, které jsou velmi bezpečné pro tisk. P O D P O R O V AN É F O R M Á T Y S O U B O R Ů Hlavní podporované formáty Další podporované formáty PDF / Postscript Cal Comp 907/907 PLT - HPGL2, HPRTL VIC/JOB TIFF CALS DWF VRF Instalační proces Před instalací se ujistěte, zda máte administrátorská práva na Váš počítač.

5 Popis instalace 5 I N S T A L L A T I O N S T E P - BY- S T E P Popis Obrázek Zobrazení úvodní informace o verzi aplikace Plotworks. Potvrďte licenční ujednání a klikněte na tlačítko "Next". Instalační proces se automaticky spustí. Zadejte URL adresu "cz.planprint.eu" a klikněte na "Next".

6 Popis instalace 6 Popis Obrázek Na úvodní stránce klikněte na "Next". Potvrzení licenční smlouvy, klikněte na "Yes". Vyberte místo, kam chcete aplikaci instalovat a klikněte na tlačítko "Next". Zvolte "Metric" jednotky a klikněte na tlačítko "Next".

7 Popis instalace 7 Popis Obrázek Vyberte složku programu a klikněte na tlačítko "Next". Počkejte na dokončení instalačního procesu. Nainstalujte aplikaci AppLocale pro podporu různých jazykových verzí, na úvodní stránce klikněte na tlačítko"next". Potvrďte licenční smlouvu volbou "I agree" a kliknutím na "Next". Počkejte na dokončení procesu instalace.

8 Popis instalace 8 Popis Obrázek Na informační stránce klikněte na "Next". Klikněte na "Finish". Nyní by měla být instalace kompletní. Můžete spustit program pomocí ikony na ploše. N AS T A V E N Í J A Z Y K A Po spuštění Plotworks, pokud vidíte toto okno, postupujte podle níže uvedených pokynů. Nyní klikněte na tlačítko "OK" pro pokračování. V pravém horním rohu Plotworks, klikněte na ikonu "Nastavení".

9 Popis instalace 9 V tomto okně zvolte hlavní jazyk a potvrďte "OK". Nyní budete dotázáni na "Restart" aplikace. Stačí aplikaci zavřít a znovu spustit. Program bude v nově zvoleném jazyce. Gratulujeme! Vaše aplikace je připravena. Nyní můžete jednoduše, pohodlně a bezpečně zasílat tiskové objednávky do Copy General. V případě, že narazíte na nějaké problémy s instalací, obraťte se prosím na tým zákaznické podpory Copy General. Kontakty jsou uvedeny v závěru tohoto dokumentu.

10 Popis aplikace 10 3 P O P I S A P L I K A C E Spuštění aplikace kliknutím na ikonu. H L AV N Í O K N O M Á 5 O B L AS T Í 1. Nástrojová lišta 2. Okno náhledů 3. Okno nastavení výkresů 4. Okno detail výkresu 5. Přepínání režimů zobrazení T O O L B AR Description 1 - Uložení 2 - Přidat dokument 3 - Smazat dokument 4 - Odeslání 5 - Vrácení akce zpět 6 - Otočení všech výkresů 7 - Otočení jednoho výkresu vlevo/vpravo o Otočení jednoho výkresu o Otočení papíru o Detail výkresu, zobrazení celého výkresu 11 - Zoom detailu výkresu 12 - Posouvání detailu 13 - Vycentrování papíru 14 - Posouvání kresby po papíru 15 - Oříznutí výkresu 16 - Roh skladu složeného výkresu 17 - Listování mezi výkresy (První) 18 - Listování mezi výkresy (Jeden po druhém) 19 - Listování mezi výkresy (Poslední) 20 - Kontaktovat Copy General 21 - Nastavení klienta

11 Popis aplikace 11 Okno náhledu V tomto okně je vždy zobrazen výkres, který je aktuálně vybrán v okně náhledů. Po stranách okna se nacházejí lišty, které slouží k odměření velikosti papíru či kresby. Pro zlepšení zobrazení kresby je možné zapnout "Enhanced" mód. *Zapnutí této volby viz "Nastavení klienta" Přepínání režimů zobrazení a A b c O K N O N AS T A V E N Í V Ý K R E SU a) Klasický režim b) Režim náhledu c) Seznam výkresů Klasický režim je výchozí po spuštění aplikace. Obsahuje všechny informace, které potřebujete pro nastavení tiskové objednávky. Režim náhledu je pro zakázky s velkým množstvím dokumentů. Polovina displeje je vyhrazena pro náhledy výkresů. Tento režim poskytuje seznam výkresů v objednávce bez náhledů. Tento "databázový" mód slouží pro rychlou kontrolu všech nastavení před finálním odesláním.

12 Popis aplikace 12 Popis okna "Seznam výkresů" Tento seznam je oblast režimu, kde nastavíte většinu detailů pro výrobu tiskové úlohy. P R I N T S C R E E N F UNKCE Název Soubor List Počet Velikost obrazu Typ média Formát papíru Zarovnání Otočení Měřítko Typ Barevnost Rozpiska Popis Název souboru (výkresu). V případě vícestránkových dokumentů se zobrazuje číslo stránky. Umožňuje definovat počet kopií pro každý soubor zvlášť. Automatická detekce velikosti. Typ média potřebného pro daný soubor. Ukazuje velikost papíru, na který bude výkres tisknut. Zarovnání výkresu umožňuje zarovnat kresbu k určitému rohu výkresu. Nebývá nutné. Umožňuje otočit výkres. Umožňuje změnit velikost kresby v % (zvětšení, zmenšení). Umožňuje vybrat typ dokumentu. Pro maloformát (A4, A3) "Dokument", pro velkoformát (A2 až A0+) "Výkres". Zvolte tisk: barevně, ve stupni šedi, černobíle. Zobrazuje umístění rozpisky (počátek skladu). Je nutné otočit výkres tak, aby rozpiska byla vpravo dole. Poznámka Veškeré změny provedené v dokumentu (výkresu) jsou provedeny okamžitě. Nemusíte nic ukládat. Tyto změny jsou platné pouze v rámci aplikace PlotWorks. V původním souboru v počítači nebo na serveru se nic nemění. Možnosti pro nastavení aplikace Kliknutím na ikonu v pravém horním rohu, můžete provést změny v hlavním nastavení aplikace.

13 Popis aplikace 13 3 H L AV N Í S E K C E " N AS T A V E N Í " K L Á V E S O V É Z K R AT K Y Sekce Popis Start with wireframe preview - V případě aktivované volby se zobrazí jen draft mód, používá se hlavně u pomalých PC. CIF volba aktivní, všechny přidané výkresy budou zpracovány. Rychlost zpracování je závislá na rychlosti počítače a velikosti výkresu. U pomalejších počítačů mohou velké výkresy trvat několik minut. U nezpracovaných souborů není náhled k dispozici! Režim náhledu Draft Zpracování je rychlejší, ale výsledný náhled není plně zaostřený. Enhanced Zpracování je pomalejší, výsledný náhled je kvalitnější. Zobrazení souřadnic kurzoru Přizpůsobit na stránku s okraji Tato funkce umožňuje dokument automaticky upravit na předem definovanou velikost. Jazyk Zvolte Vámi používaný jazyk. Všechny země s působností Copy General mají k dispozici lokální jazykovou mutaci. Síť Tato část umožňuje nakonfigurovat síťové nastavení. Configure Destination.. Umožňuje vytvořit nový účet pro odesílání zakázek. Configure Proxy Settings.. Nastavení pro proxy server v síti. V případě že aplikace hlásí chybu připojení, administrátor nastaví vyjímku pro proxy server *planprint.eu*

14 Popis aplikace 14 Kategorie Funkce Klávesová zkratka Basic Navigation History Copy Rotation Move Cut Select all New Job Open Job Save Job Print / Send Job Delete sheets Insert File Next Previous First Last Undo last image operation Redo last image operation Discard Edit Copy Down Copy Up Copy All Rotate Left Rotate Right Flip Image Rotate sheet Nudge Left Nudge Right Nudge Up Nudge Down Define Crop Area Remove Crop Ctrl + A Ctrl + N Ctrl + O Ctrl + S Ctrl + P Ctrl + D or Delete Insert Right Arrow Left Arrow Home End Ctrl + Z Ctrl + Y Escape Ctrl + I Ctrl + U Ctrl + R Ctrl + Left Arrow Ctrl + Right Arrow Ctrl + Up Arrow Ctrl + Down Arrow Ctrl + Shift + Left Arrow Ctrl + Shift + Right Arrow Ctrl + Shift + Up Arrow Ctrl + Shift + Down Arrow Shift + Left Mouse Click + Drag Shift + Left Mouse Click Zoom In + Zoom Zoom Out - Advanced Fit Window Enhanced preview* Process wireframe* = or Ctrl + 0 (Zero) Shift + E Shift + W

15 Nastavení tisku (objednávka) 15 4 N A S TAV E N Í T I S K U ( O B J E D N Á V K A ) Nastavení je velmi snadné a rychlé. Níže naleznete krok za krokem návod, jak připravit tiskovou objednávku a odeslat ji do výrobního centra Copy General. Toto vysvětlení zahrnuje proces využívání především našim zákazníkům. P Ř Í P R AV A, P O Ř AD Í T I S K U Náhled Detaily Kliknutím na ikonku "Přidat nový dokument" vyberte projekt/dokumenty, které chcete zaslat do tisku. Pokud jste přidali soubory, přejďete na "seznam výkresů" a nastavte tyto údaje: I. "Typ" pro dokumenty a) Výkres (dokument větší než A3 formát) b) Dokument (dokument menší než A3 formát) II. "Barevnost" a) Barevně b) Stupeň šedi c) Černobíle III. Pořadí dokumentů v souboru Sobory budou tisknuty ve stejném pořadí, jak jsou uvedeny v "Seznamu výkresů". Pokud chcete změnit pozici dokumentu v objednávce, stačí přemístit soubor jednoduchým přetažením. Soubor se přesune do správného pořadí.

16 Nastavení tisku (objednávka) 16 Náhled Detaily Zkontrolujte nastavení výkresů v náhledu. Ověřte zejména: I. Orientaci II. Velikost výkresu a papíru (zejména u PDF souborů) III. Nastavení barevnosti tisku Pokud jsou všechny výkresy zkontrolovány a zahrnují veškeré informace o barevnosti a typu dokumentu, postupte do poslední fáze zasláním do tisku. Klikněte na "Tisk" nebo použijte klávesovou zkratku CTRL+P. Pokud jste připojeni k internetu, zobrazí se Vám objednávkový formulář. Zobrazení formuláře je pro Vás zároveň potvrzením, že jste se připojili na CG PLANprint server Copy General. Vyberte si z nabídky menu "Tisknout do:" Vaše místo určení. Nastavte počet souborů, které potřebujete tisknout. * Pokud potřebujete soubory v opačném pořadí, označte "Opačné pořadí tisku". Jedná se např. o situaci, kdy následně ručně podepisujete dokumentaci a je pro Vás snadnější následné finální seřazení. Ostatní pole jsou pro vnitřní potřebu provozovatele Copy General.

17 Nastavení tisku (objednávka) 17 Náhled Detaily Zadejte název zakázky do pole "Projekt". Tento název bude následně uveden na faktuře. Nastavte požadovaný čas pro doručení. Zadejte typ skládání výkresů. Vyberte úpravy pro maloformátové dokumenty. Typ vazby a typ krycích listů jako folie, karton apod. Uveďte Vaše další speciální požadavky. Chyba! Objekty nemohou být vytvořeny úpravami kódů polí. Při první objednávce vyplňte údaje v části 2, 3 a 4. Aplikace si údaje zapamatuje a při další objednávce již budou tyto hodnoty nastavené. * Položky označené červenou hvězdičkou jsou povinná. Doporučujeme Vám uvést i mobilní telefon. V případě urgentních tisků, se na Vás mohou operátoři Copy Generel obrátit s upřesňujícími dotazy.

18 Nastavení tisku (objednávka) 18 Náhled Detaily Vyberte si "Typ" dodání. Toto je poslední krok v procesu objednávání. Stačí kliknout na "OK". Počkejte na přenos dat. Doba přenosu závisí na rychlosti připojení k internetu.

19 Nastavení tisku (objednávka) 19 Náhled Detaily Po dokončení přenosu dat se zobrazí zpráva s potvrzením. em obdržíte automatické potvrzení Vaší objednávky z PLANprint serveru. Potvrzení si můžete uložit jako oficiální dokument pro kontrolu objednávky. Po doručení tohoto u, budete kontaktováni telefonicky operátorem Copy General, který bude zpracovávat Vaši tiskovou úlohu. Děkujeme Vám za spolupráci s Copy General.

20 Kontakty 20 5 K O N TA K T Y C G P L AN P R I N T H E L P D E S K Czech Republic Hungary Poland Russia Phone Mobil helpdesk@planprint.cz helpdesk@planprint.hu helpdesk@planprint.pl helpdesk@planprint.ru Support web site C E N T R A C O P Y G E N E R A L S E S L U Ž B O U C G P L AN P R I N T Czech Republic Prague Czech Republic Brno Czech Republic Pilsen Open 24/7 Monday Friday 7-22, Saturday Sunday 8-21 Saturday Sunday 8-21 Address Litevská 8, Praha 10 Dvořákova 13, Brno Prešovská 16, Plzeň Phone Mobile produkce@copygeneral.cz brno@copygeneral.cz plzen@copygeneral.cz Hungary Budapest Poland Warsaw Russia Moscow Open 24/7 24/7 24/7 Address Forgách u. 9/B, Budapest ul.usypiskowa 1, Warsaw Moscow, 3rd Street. Yamskogo field, 2 Phone (495) Mobile prodcenter@copygeneral.hu produkcja@copygeneral.pl pc@copygeneral.ru Kontakty na další pobočky Copy General v Evropě naleznete na

T-Mobile Internet. Manager. pro Windows NÁVOD PRO UŽIVATELE

T-Mobile Internet. Manager. pro Windows NÁVOD PRO UŽIVATELE T-Mobile Internet Manager pro Windows NÁVOD PRO UŽIVATELE Obsah 03 Úvod 04 Požadavky na hardware a software 04 Připojení zařízení k počítači 05 Uživatelské rozhraní 05 Výběr sítě 06 Připojení k internetu

Více

Nastavení telefonu T-Mobile MDA Compact III

Nastavení telefonu T-Mobile MDA Compact III Nastavení telefonu T-Mobile MDA Compact III Telefon s integrovaným kapesním počítačem T-Mobile MDA Compact III, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry

Více

ZÁKLADNÍ UŽIVATELSKÝ MANUÁL PRO SÍŤOVÉ FAXOVÁNÍ

ZÁKLADNÍ UŽIVATELSKÝ MANUÁL PRO SÍŤOVÉ FAXOVÁNÍ ZÁKLADNÍ UŽIVATELSKÝ MANUÁL PRO SÍŤOVÉ FAXOVÁNÍ 1 2 Obsah 1 Instalování software 4 Instalace Network Fax Drivers 2 Odesílání faxu 5 Odesílání ze stroje Síťové odesílání Základní odesílací funkce Základní

Více

eliška 3.04 Průvodce instalací (verze pro Windows 7) w w w. n e s s. c o m

eliška 3.04 Průvodce instalací (verze pro Windows 7) w w w. n e s s. c o m eliška 3.04 Průvodce instalací (verze pro Windows 7) Příprava Při instalaci elišky doporučujeme nemít spuštěné žádné další programy. Pro instalaci elišky je třeba mít administrátorská práva na daném počítači.

Více

Program slouží k provozní evidenci chemických látek, směsí, archivaci bezpečnostních listů a tvorbě rychlých přehledů.

Program slouží k provozní evidenci chemických látek, směsí, archivaci bezpečnostních listů a tvorbě rychlých přehledů. CASEC Chemical Abstract Substances Evidence Center Program slouží k provozní evidenci chemických látek, směsí, archivaci bezpečnostních listů a tvorbě rychlých přehledů. Je určen výrobcům, dovozcům, distributorům

Více

Maximální rozměr fotografie 305x305 mm (větší foto může být použito v případě výkonnějšího počítače).

Maximální rozměr fotografie 305x305 mm (větší foto může být použito v případě výkonnějšího počítače). Návod k použití ÚVOD Děkujeme Vám, že jste si vybrali program od firmy Universal Laser Systems. Autorizovaný program je vytvořen k snadnému a efektivní mu zpracování fotek a k jejich přípravě na laserové

Více

Průvodce instalací modulu Offline VetShop verze 3.4

Průvodce instalací modulu Offline VetShop verze 3.4 Průvodce instalací modulu Offline VetShop verze 3.4 Úvod k instalaci Tato instalační příručka je určena uživatelům objednávkového modulu Offline VetShop verze 3.4. Obsah 1. Instalace modulu Offline VetShop...

Více

Návod na instalaci a použití programu

Návod na instalaci a použití programu Návod na instalaci a použití programu Minimální konfigurace: Pro zajištění funkčnosti a správné činnosti SW E-mentor je potřeba software požívat na PC s následujícími minimálními parametry: procesor Core

Více

Nastavení telefonu T-Mobile MDA Vario

Nastavení telefonu T-Mobile MDA Vario Nastavení telefonu T-Mobile MDA Vario Telefon T-Mobile MDA Vario, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již přednastaveny.

Více

Uživatelský manuál. Format Convert V3.1

Uživatelský manuál. Format Convert V3.1 Uživatelský manuál Format Convert V3.1 Obsah Obsah 1 Kapitola 1 - Popis softwaru Systémové požadavky 2 Podporovaná zařízení a formáty 2 Odinstalace 3 Kapitola 2 - Ovládání Výběr formátu souboru 4 Výběr

Více

Instalační manuál pixel-fox

Instalační manuál pixel-fox Instalační manuál pixel-fox Verze 01/2011 V5 (CZ) - Subject to change without notice! Systémové požadavky: Aktuální minimální systémové požadavky pro používání software pixel-fox na vašem PC jsou: - IBM

Více

Ladibug Software pro vizuální prezentaci Visual Presenter Návod k použití

Ladibug Software pro vizuální prezentaci Visual Presenter Návod k použití Ladibug Software pro vizuální prezentaci Visual Presenter Návod k použití Obsah 1. Úvod... 2 2. Systémové požadavky... 2 3. Instalace Ladibug... 3 4. Připojení... 6 5. Začínáme používat Ladibug... 7 6.

Více

Nastavení telefonu HTC HD2

Nastavení telefonu HTC HD2 Nastavení telefonu HTC HD2 Telefon HTC HD2, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již přednastaveny. Pokud je potřeba nastavení

Více

Návod pro použití Plug-in SMS Operátor

Návod pro použití Plug-in SMS Operátor Verze: 1.06 Strana: 1 / 17 Návod pro použití Plug-in SMS Operátor 1. Co to je Plug-in modul SMS Operátor? Plug-in modul (zásuvkový modul) do aplikace MS Outlook slouží k rozšíření možností aplikace MS

Více

Datacard. Instrukce k aktualizaci firmware tiskáren. Aktualizační aplikace pro operační systémy Windows

Datacard. Instrukce k aktualizaci firmware tiskáren. Aktualizační aplikace pro operační systémy Windows Datacard Instrukce k aktualizaci firmware tiskáren Aktualizační aplikace pro operační systémy Windows Co potřebujete Tiskárna karet je zapnuta a připravena k tisku karet ve stavu Ready, a stavová dioda

Více

IP kamera. Uživatelský manuál

IP kamera. Uživatelský manuál IP kamera Uživatelský manuál Upozornění: Tento manuál nemusí zcela přesně popisovat některé technické detaily nebo může obsahovat tiskařské chyby. Pokud byste nemohli vyřešit některé problémy pomocí tohoto

Více

Instalace a první spuštění programu. www.zoner.cz

Instalace a první spuštění programu. www.zoner.cz Instalace a první spuštění programu www.zoner.cz CZ Průvodce instalací Z nabídky instalačního CD vyberte Zoner Photo Studio 13 v požadované jazykové verzi * a klikněte na položku Instalace programu. Pokud

Více

Návod pro připojení telefonu Sony Ericsson P900 jako modem přes datový kabel a pro Windows 2000/XP

Návod pro připojení telefonu Sony Ericsson P900 jako modem přes datový kabel a pro Windows 2000/XP Návod pro připojení telefonu Sony Ericsson P900 jako modem přes datový kabel a pro Windows 2000/XP Nepřipojujte telefon k počítači, budete k tomu vyzváni později 1. Instalace softwaru Do počítače vložte

Více

Velký křízovkářský slovník 4.0 (VKS) Instalace programu

Velký křízovkářský slovník 4.0 (VKS) Instalace programu Velký křízovkářský slovník 4.0 (VKS) Instalace programu Obsah Technické podmínky pro provoz programu minimální konfigurace... 2 Základní informace... 2 Hlavní nabídka instalačního programu... 2 Instalace

Více

Nastavení telefonu T-Mobile MDA Vario III

Nastavení telefonu T-Mobile MDA Vario III Nastavení telefonu T-Mobile MDA Vario III Telefon s integrovaným kapesním počítačem T-Mobile MDA Vario III, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro

Více

Postup přechodu na podporované prostředí. Přechod aplikace BankKlient na nový operační systém formou reinstalace ze zálohy

Postup přechodu na podporované prostředí. Přechod aplikace BankKlient na nový operační systém formou reinstalace ze zálohy Postup přechodu na podporované prostředí Přechod aplikace BankKlient na nový operační systém formou reinstalace ze zálohy Obsah Zálohování BankKlienta... 3 Přihlášení do BankKlienta... 3 Kontrola verze

Více

Instalační a uživatelská příručka

Instalační a uživatelská příručka Instalační a uživatelská příručka 1304 Aplikace MESIresults je určena pro použití s automatickým zařízením měření indexu kotníkových tlaků (ABPI MD). Při použití USB kabelu může být zařízení ABPI MD připojeno

Více

Podrobný návod na instalaci programu HiddenSMS

Podrobný návod na instalaci programu HiddenSMS Podrobný návod na instalaci programu HiddenSMS Poslední aktualizace: 9. 6. 2009 Samotná instalace programu HiddenSMS se skládá ze dvou kroků: I. PŘIPOJENÍ TELEFONU S POČÍTAČEM - podrobný popis najdete

Více

Postup instalace síťové verze Mount Blue

Postup instalace síťové verze Mount Blue Postup instalace síťové verze Mount Blue Instalace na serveru 1. Stáhněte si instalační balíček pro server ze stránek Mount Blue na adrese: http://www.mountblue.cz/download/mountblue-server-setup.exe 2.

Více

Návod pro připojení k síti VŠPJ prostřednictvím VPN Vysoká škola polytechnická Jihlava

Návod pro připojení k síti VŠPJ prostřednictvím VPN Vysoká škola polytechnická Jihlava Návod pro připojení k síti VŠPJ prostřednictvím VPN Vysoká škola polytechnická Jihlava autor: OIKT 2015 Obsah Návod pro instalaci VPN... 3 Důležité upozornění... 3 Příprava na instalaci - stažení souborů...

Více

Online návod. Start Klikněte na toto tlačítko "Start".

Online návod. Start Klikněte na toto tlačítko Start. Online návod Start Klikněte na toto tlačítko "Start". Úvod Tento návod popisuje tiskové funkce multifunkčních digitálních systémů e-studio161. Informace o následujících tématech vyhledejte v návodu k obsluze

Více

Návod k nastavení uvolnění tisku

Návod k nastavení uvolnění tisku Návod k nastavení uvolnění tisku OBSAH O TOMTO NÁVODU.................................................................................... 2 FUNKCE UVOLNĚNÍ TISKU.............................................................................

Více

DSM-320 bezdrátový přehrávač médií. Dálkový ovladač s bateriemi

DSM-320 bezdrátový přehrávač médií. Dálkový ovladač s bateriemi Toto zařízení splňuje podmínky pro zařízení UPnP AV a Intel Network Media. Než začnete DSM-320 Bezdrátový přehrávač médií Budete potřebovat následující vybavení: Počítač s procesorem min. 500 MHz, min.

Více

INSTALAČNÍ MANUÁL. TME gadget

INSTALAČNÍ MANUÁL. TME gadget INSTALAČNÍ MANUÁL TME gadget OBSAH 1 KROKY PŘED INSTALACÍ... 2 1.1 Kontrola operačního systému a internetového připojení... 2 1.2 Příprava instalačního souboru TMEgadget.exe... 2 2 INSTALACE... 2 2.1 Spuštění

Více

RangePlus Wireless Network USB Adapter

RangePlus Wireless Network USB Adapter INSTALAČNÍ PRŮVODCE RangePlus Wireless Network USB Adapter Model: WUSB100 Obsah balení RangePlus Wireless Network USB Adaptér Instalační CD-ROM Uživatelský manuál na CD-ROM Rychlý Instalační Průvodce USB

Více

DSM-320 bezdrátový přehrávač médií. Ethernetový kabel (CAT 5 UTP/nepřekřížený) Dálkový ovladač s bateriemi

DSM-320 bezdrátový přehrávač médií. Ethernetový kabel (CAT 5 UTP/nepřekřížený) Dálkový ovladač s bateriemi Toto zařízení pracuje s následujícími operačními systémy: Windows XP, 2000, Me a 98SE Než začnete DSM-320 Bezdrátový přehrávač médií Budete potřebovat následující vybavení: Počítač s procesorem min. 500

Více

Porn Detection Stick. Návod k použití. Hlavní výhody produktu:

Porn Detection Stick. Návod k použití. Hlavní výhody produktu: Porn Detection Stick Návod k použití Hlavní výhody produktu: Velmi snadné ovládání Umí vytáhnout podezřelé soubory s porno tématikou Žádný další software ani hardware není potřeba www.spionazni-technika.cz

Více

Nastavení Sony Ericsson XPERIA X1

Nastavení Sony Ericsson XPERIA X1 Nastavení Sony Ericsson XPERIA X1 Telefon s integrovaným kapesním počítačem SE XPERIA X1 se v první fázi prodeje v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s. prodává v anglické verzi operačního

Více

Kompletní návod na nákup a čtení eknih ve formátech PDF a epub na PC i čtečkách s E-Ink technologií (Sony, Nook, a další)

Kompletní návod na nákup a čtení eknih ve formátech PDF a epub na PC i čtečkách s E-Ink technologií (Sony, Nook, a další) Kompletní návod na nákup a čtení eknih ve formátech PDF a epub na PC i čtečkách s E-Ink technologií (Sony, Nook, a další) - 1 - ereading Jaromír Frič Obsah O tomto dokumentu... 3 1. Instalace čtečky...

Více

STRUč Ná Př íruč KA pro Windows Vista

STRUč Ná Př íruč KA pro Windows Vista STRUč Ná Př íruč KA pro Windows Vista OBSAH Kapitola 1: SYSTéMOVé POžADAVKY...1 Kapitola 2: INSTALACE SOFTWARU TISKáRNY V SYSTéMU WINDOWS...2 Instalace softwaru pro lokální tisk... 2 Instalace softwaru

Více

Tato stručná uživatelská příručka vám pomůže začít používat produkt IRIScan TM Mouse 2.

Tato stručná uživatelská příručka vám pomůže začít používat produkt IRIScan TM Mouse 2. Tato stručná uživatelská příručka vám pomůže začít používat produkt IRIScan TM Mouse 2. Popisy uvedené v této příručce jsou založeny na operačních systémech Windows 7 a Mac OS X Mountain Lion. Přečtěte

Více

Návod pro SMS Operátor off-line klient

Návod pro SMS Operátor off-line klient Verze: 1.10 Strana: 1 / 1 Návod pro SMS Operátor off-line klient 1. Co je to off-line klient SMS Operátor Off-line klient SMS Operátor je aplikace k systému SMS Operátor pro posílání SMS, která umožňuje:

Více

Univerzální rezervační systém. Uživatelská příručka

Univerzální rezervační systém. Uživatelská příručka Univerzální rezervační systém Uživatelská příručka Obsah I. Instalace... 3 II. První spuštění aplikace... 4 III. Hlavní okno aplikace... 5 IV. Nastavení aplikace... 6 1. Přidání místností... 6 2. Uživatelské

Více

Návod pro připojení telefonu Nokia 6230 přes infračervený port pro Windows XP instalace programu PC Suite - GPRS

Návod pro připojení telefonu Nokia 6230 přes infračervený port pro Windows XP instalace programu PC Suite - GPRS Návod pro připojení telefonu Nokia 6230 přes infračervený port pro Windows XP instalace programu PC Suite - GPRS 1. Instalace kabelu Do počítače vložte instalační CD Nokia 6230 CD-ROM, které je obsažené

Více

Tisk do souboru se provádí podobně jako tisk na papír, směřování tisku do souboru je dáno nastavením v ovladači tiskárny:

Tisk do souboru se provádí podobně jako tisk na papír, směřování tisku do souboru je dáno nastavením v ovladači tiskárny: Tisk do souboru Tisk do souboru tiskárny Tisk do souboru se provádí podobně jako tisk na papír, směřování tisku do souboru je dáno nastavením v ovladači tiskárny: Vytištěný soubor potom můžete předat k

Více

Obsah. Úvod... 2. Co je KORG KONTROL Editor?... 2 Požadavky na systém... 2 Instalace... 3

Obsah. Úvod... 2. Co je KORG KONTROL Editor?... 2 Požadavky na systém... 2 Instalace... 3 Obsah Úvod... 2 Co je KORG KONTROL Editor?... 2 Požadavky na systém... 2 Instalace... 3 Instalace pro uživatele Windows... 3 Instalace pro uživatele Mac OS X... 3 Quick start... 4 Spuštění KORG KONTROL

Více

Průvodce pro přenos dat

Průvodce pro přenos dat Průvodce pro přenos dat (pro tonometr OMRON M6 Comfort IT a OMRON M3 IT) 1)Před prvním použití se musíte nejdříve zaregistrovat. 2)Přejděte na webovou stránku: http://bi-link.omron.com/home/landing 3)Zde

Více

Provozní pokyny Průvodce Mopria

Provozní pokyny Průvodce Mopria Provozní pokyny Průvodce Mopria Pro bezpečné a správné použití si před použitím tohoto zařízení přečtěte "Bezpečnostní informace". OBSAH Úvod... 2 Význam symbolů... 2 Vyloučení odpovědnosti... 2 Přípravy...

Více

NÁVOD NA INSTALACI KARTY PCTV DELUXE

NÁVOD NA INSTALACI KARTY PCTV DELUXE NÁVOD NA INSTALACI KARTY PCTV DELUXE INSTALACE PCTV DELUXE Tato část popisuje, jak nainstalovat PCTV Deluxe po hardwarové i softwarové stránce. Během instalace bude vytvořena programová skupina PCTV Deluxe

Více

CUZAK. Uživatelská příručka. Verze 2.0 2015

CUZAK. Uživatelská příručka. Verze 2.0 2015 CUZAK Uživatelská příručka Verze 2.0 2015 Copyright 2015 Altair CUZAK s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Všechna práva vyhrazena. Všechna informace, jež jsou publikována na v tomto dokumentu, jsou chráněna

Více

4x standardní vstupy

4x standardní vstupy Uvedení do provozu Toto DVR je speciálně vyrobeno pro USB rozhraní, USB3104 převádí videosignál pomocí USB do počítače. Má vkusný černý design a malou velikost, umožňuje jednoduché připojení k počítači.

Více

X10 Uživatelský manuál na webové rozhraní (ver0.9)

X10 Uživatelský manuál na webové rozhraní (ver0.9) X10 Uživatelský manuál na webové rozhraní (ver0.9) UPOZORNĚNÍ: Prosím přesvěčte se, že k použití webového rozhraní máte na Vašem X10 nainstalovaný upgrade R1644 nebo vyšší. 1. Jak provést nastavení k možnosti

Více

Dealer Extranet 3. Cenové nabídky

Dealer Extranet 3. Cenové nabídky Dealer Extranet 3 Cenové nabídky Obsah Vytvoření cenové nabídky se slevou Velux 3 Vytvoření klientské cenové nabídky ze stávající cenové nabídky 10 Vytvoření klientské cenové nabídky pomocí Konfigurátoru

Více

Stručný návod k aplikaci LQS (překlad originálního návodu k obsluze) Verze dokumentu: 1.2. Verze aplikace LQS

Stručný návod k aplikaci LQS (překlad originálního návodu k obsluze) Verze dokumentu: 1.2. Verze aplikace LQS Stručný návod k aplikaci LQS (překlad originálního návodu k obsluze) Verze dokumentu: 1.2 Verze aplikace LQS 1.1.20.0 O tomto dokumentu V tomto stručném návodu jsou popsány nejdůležitější kroky k následujícím

Více

Web SubmissionCan21. Návod k obsluze. ImagePress Helix Web Submission WEB PRINT

Web SubmissionCan21. Návod k obsluze. ImagePress Helix Web Submission WEB PRINT Web SubmissionCan21 Návod k obsluze Produkčního tiskového řešení Canon ImagePress Helix Web Submission PDF WEB PRINT Dvě metody pro odesílání 1-Poslat PDF soubor metodou přihlášení k webu http://uniflow.can21.cz

Více

Program pro zvětšování a zvýrazňování obrazovky, který snižuje únavu zraku. O tomto průvodcia

Program pro zvětšování a zvýrazňování obrazovky, který snižuje únavu zraku. O tomto průvodcia Program pro zvětšování a zvýrazňování obrazovky, který snižuje únavu zraku O tomto průvodcia Vítejte v programu ZoomText Express ZoomText Express je dostupný a snadno použitelný zvětšovací počítačový program.

Více

PT Instalace programového vybavení

PT Instalace programového vybavení PT-2100 Instalace programového vybavení English pro Windows Obecné Specifikace P-touch Editor P-touch Quick Editor Printer Driver Umožňuje vytvářet libovolné štítky pomocí různých vzorů, fontů, šablon

Více

Instalace Microsoft SQL serveru 2012 Express

Instalace Microsoft SQL serveru 2012 Express Instalace Microsoft SQL serveru 2012 Express Podporované OS Windows: Windows 7, Windows 7 Service Pack 1, Windows 8, Windows 8.1, Windows Server 2008 R2, Windows Server 2008 R2 SP1, Windows Server 2012,

Více

Nastavení MDA Compact V

Nastavení MDA Compact V Nastavení MDA Compact V Telefon s integrovaným kapesním počítačem T-Mobile MDA Compact V, zakoupený v prodejní síti společnosti T- Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile

Více

Citrix klient a OneTimePass moje.cpas.cz Uživatelský návod pro uživatele České pojišťovny a.s. a Generali Pojišťovny a.s.

Citrix klient a OneTimePass moje.cpas.cz Uživatelský návod pro uživatele České pojišťovny a.s. a Generali Pojišťovny a.s. Citrix klient a OneTimePass moje.cpas.cz Uživatelský návod pro uživatele České pojišťovny a.s. a Generali Pojišťovny a.s. Obsah 1. Windows 10... 3 1.1. Instalace.NET Framework... 3 1.2. Instalace votp

Více

CAD library. Spuštění aplikace. Práce s aplikací. Popis okna

CAD library. Spuštění aplikace. Práce s aplikací. Popis okna CAD library Aplikace CAD library je určena pro zobrazení schémat a pohledů na přístroje firmy Schneider Electric (obsahuje také knihovnu elektrotechnických značek pro všeobecné použití). Zobrazené výkresy

Více

Jednoduchý uživatelský manuál k programu Cat s Paradise

Jednoduchý uživatelský manuál k programu Cat s Paradise Jednoduchý uživatelský manuál k programu Cat s Paradise Program spustíte pomocí souboru CatsParadise.jar ze složky kam jste jej nainstalovali. V úvodním okně naleznete 7 tlačítek. Klepnutím na jakékoliv

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL. pro nákup pneumatik a pneuservisních služeb.

UŽIVATELSKÝ MANUÁL. pro nákup pneumatik a pneuservisních služeb. UŽIVATELSKÝ MANUÁL pro nákup pneumatik a pneuservisních služeb http://lesycr.bestdrive.cz/ Tento manuál je určen pracovníkům, kteří jsou pověřeni nákupem pneumatik a pneuservisních služeb pro svou OJ.

Více

Dealer Extranet 3. Správa objednávek

Dealer Extranet 3. Správa objednávek Dealer Extranet 3 Správa objednávek Obsah Zpracování objednávky 3 Vyhledávací pole 4 Konfigurátor 5 Rychlá objednávka 6 Rychlá objednávka náhradních dílů a nestandardních produktů 7 Oblíbené 8 Objednávání

Více

Dokumentace k produktu IceWarp Outlook konektor

Dokumentace k produktu IceWarp Outlook konektor Dokumentace k produktu IceWarp Outlook konektor IceWarp Outlook konektor 4 umožňuje synchronizovat informace mezi IceWarp serverem a klientskou aplikací Outlook. Konektor přináší: Vysokou stabilitu a nízké

Více

Write-N-Cite - stručný návod

Write-N-Cite - stručný návod Nástroj pro podporu výzkumu od společnosti ProQuest Spuštění Write-N-Cite POZNÁMKA: Při prvním spuštění Write-N-Cite ve Windows musíte být připojeni k internetu, abyste se mohli přihlásit do svého RefWorks

Více

STRUČNÁ PŘÍRUČKA. Instalace ovladačů Nokia Connectivity Cable Drivers

STRUČNÁ PŘÍRUČKA. Instalace ovladačů Nokia Connectivity Cable Drivers STRUČNÁ PŘÍRUČKA Instalace ovladačů Nokia Connectivity Cable Drivers Obsah 1. Úvod...1 2. Nutné podmínky...1 3. Instalace Ovladačů Nokia Connectivity Cable Drivers...2 3.1 Před začátkem instalace...2 3.2

Více

Nastavení telefonu T-Mobile MDA III / MDA Compact

Nastavení telefonu T-Mobile MDA III / MDA Compact Nastavení telefonu T-Mobile MDA III / MDA Compact Telefony s integrovaným kapesním počítačem T-Mobile MDA III a MDA Compact, zakoupené v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., mají potřebné

Více

ČSOB Business Connector

ČSOB Business Connector ČSOB Business Connector Instalační příručka Člen skupiny KBC Obsah 1 Úvod... 3 2 Instalace aplikace ČSOB Business Connector... 3 3 Získání komunikačního certifikátu... 3 3.1 Vytvoření žádosti o certifikát

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO HOMEBANKING PPF banky a.s.

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO HOMEBANKING PPF banky a.s. UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO HOMEBANKING PPF banky a.s. PPF banka a.s., Evropská 2690/17, P.O. Box 177, 160 41 Praha 6 1/13 Obsah: 1. Úvod... 3 2. Vygenerování Transportního klíče a žádost o vygenerování Transportního

Více

Pro správné zobrazení mapové aplikace je potřeba mít nainstalovaný zásuvný modul Flash Adobe Player.

Pro správné zobrazení mapové aplikace je potřeba mít nainstalovaný zásuvný modul Flash Adobe Player. Návod na ovládání veřejné mapové aplikace: Generel cyklodopravy Pro správné zobrazení mapové aplikace je potřeba mít nainstalovaný zásuvný modul Flash Adobe Player. Logo, název Panel nástrojů Odkazy Vrstvy

Více

Instalační manuál pixel-fox

Instalační manuál pixel-fox Instalační manuál pixel-fox Verze 11/2011 V6 (CZ) - Subject to change without notice! Systémové požadavky: Aktuální minimální systémové požadavky pro používání software pixel-fox na vašem PC jsou: - IBM

Více

Instalace a aktivace 3E pluginů pro SketchUp 2015 Rychlý průvodce instalací a aktivací pluginů: 3E Parametrické tvary, 3E Doors&Windows a 3E Katalog.

Instalace a aktivace 3E pluginů pro SketchUp 2015 Rychlý průvodce instalací a aktivací pluginů: 3E Parametrické tvary, 3E Doors&Windows a 3E Katalog. Instalace a aktivace 3E pluginů pro SketchUp 2015 Rychlý průvodce instalací a aktivací pluginů: 3E Parametrické tvary, 3E Doors&Windows a 3E Katalog. 1. Stáhněte instalační soubor vybraného 3E pluginu

Více

Kompletní návod na nákup a čtení eknih ve formátech PDF a epub na PC a MAC

Kompletní návod na nákup a čtení eknih ve formátech PDF a epub na PC a MAC Kompletní návod na nákup a čtení eknih ve formátech PDF a epub na PC a MAC - 1 - ereading Jaromír Frič Obsah O tomto dokumentu... 3 1. Registrace na portálu ereading.cz... 4 2. Instalace Adobe Digital

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO HOMEBANKING PPF banky a.s.

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO HOMEBANKING PPF banky a.s. UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO HOMEBANKING PPF banky a.s. PPF banka a.s., Evropská 2690/17, P.O. Box 177, 160 41 Praha 6 1/15 Obsah: 1. Úvod... 3 2. Vygenerování Podpisového klíče a žádost o vygenerování Podpisového

Více

Uživatelská příručka pro práci s Portálem VZP. Nefunkční podpis certifikátem

Uživatelská příručka pro práci s Portálem VZP. Nefunkční podpis certifikátem Uživatelská příručka pro práci s Portálem VZP Nefunkční podpis certifikátem Obsah... 1 1. Zjištění nastavení prohlížeče... 3 2. Reinstalace Java... 3 3. Další možnosti... 3 4. Nastavení prohlížeče Ms IE

Více

Česká příručka. Obsah Balení. Systémové Požadavky. Instalace a podpora. Roccat Isku klávesnice Rychlá instalační příručka

Česká příručka. Obsah Balení. Systémové Požadavky. Instalace a podpora. Roccat Isku klávesnice Rychlá instalační příručka Česká příručka Obsah Balení Roccat Isku klávesnice Rychlá instalační příručka Systémové Požadavky Windows XP, Vista 32/64, Windows 7 32/64 USB 2.0 port Internetové připojení pro stažení ovladačů Instalace

Více

Téma 1 - řešení s obrázky

Téma 1 - řešení s obrázky Téma 1 - řešení s obrázky 1. Instalace Windows Server 2008 R2 1.1. Spusťte Správce serveru ( Start -> Nástroje pro správu -> Správce serveru) 1.2. Rozbalte možnost Role a dále pak Hyper-V -> Správce technologie

Více

Návod k softwaru. Získání licence. vojtech.vesely@catania.cz www.catania.cz

Návod k softwaru. Získání licence. vojtech.vesely@catania.cz www.catania.cz Získání licence Ze stránky si ze sekce Software stáhněte Aplikaci k získání licence. Tuto aplikaci není třeba instalovat, stačí rozbalit zazipovaný soubor. Za cenu 300,- Kč bez DPH má uživatel nárok na

Více

CYCLOPE PRINT MANAGEMENT SOFTWARE- UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA

CYCLOPE PRINT MANAGEMENT SOFTWARE- UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA CYCLOPE PRINT MANAGEMENT SOFTWARE- UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Obsah Cyclope Print Management Software- uživatelská příručka... 1 1. Přehled produktu... 2 2. Stručný popis produtku CPMS... 2 2.1. Stažení CPMS...

Více

Sentech AL 7000 C. Instalace a ovládání programu BREATH

Sentech AL 7000 C. Instalace a ovládání programu BREATH Sentech AL 7000 C Instalace a ovládání programu BREATH Program BREATH slouží k ovládání detektoru alkoholu AL 7000C pomocí počítače. Umožňuje provádět měření, zaznamenávat je a exportovat do Excelu. Instalace

Více

Manuál snadné instalace Lenovo IdeaPad S100

Manuál snadné instalace Lenovo IdeaPad S100 Manuál snadné instalace Lenovo IdeaPad S100 1 2 Vážený zákazníku, gratulujeme vám k pořízení netbooku Lenovo IdeaPad S100. Manuál, který právě držíte v rukou, se může stát vaším užitečným poradcem. Poradí

Více

Citrix klient a OneTimePass moje.cpas.cz. Uživatelský návod pro interní uživatele České pojišťovny a.s.

Citrix klient a OneTimePass moje.cpas.cz. Uživatelský návod pro interní uživatele České pojišťovny a.s. Citrix klient a OneTimePass moje.cpas.cz Uživatelský návod pro interní uživatele České pojišťovny a.s. 1 WINDOWS 3 1.1 INSTALACE 3 1.2 PŘIHLÁŠENÍ 10 2 MAC 14 2.1 INSTALACE 14 2.2 PŘIHLÁŠENÍ 17 3 IPAD,

Více

Návod pro práci s aplikací

Návod pro práci s aplikací Návod pro práci s aplikací NASTAVENÍ FAKTURACÍ...1 NASTAVENÍ FAKTURAČNÍCH ÚDA JŮ...1 Texty - doklady...1 Fakturační řady Ostatní volby...1 Logo Razítko dokladu...2 NASTAVENÍ DALŠÍCH ÚDA JŮ (SEZNAMŮ HODNOT)...2

Více

multiverze Pro Windows Vista/XP/9x/2000

multiverze Pro Windows Vista/XP/9x/2000 multiverze Pro Windows Vista/XP/9x/2000 Než spustíte aktualizaci na verzi 6.8.4. 1) Zálohujte data! zálohování dat provedete v oddíle Služby, Zálohování dat 2) Kam zálohovat data? přesměrujte zálohování

Více

Copyright Delphi Upraveno AutoKelly 2017

Copyright Delphi Upraveno AutoKelly 2017 Technické informace BŘEZEN 2017 DT645(CZ) OBCHODNĚ DŮVĚRNÉ ZMĚNY ZKUŠEBNÍHO VYBAVENÍ VYBAVENÍ: SOFTWARE IRIS TÉMA: 1. ÚVOD LICENCE IRIS SOFTWARE V procesu obnovy licence 2017 IRIS byly provedeny určité

Více

PŘÍRUČKA PRO GENEROVÁNÍ TRANSPORTNÍHO CERTIFIKÁTU PRO HOMEBANKING PPF banky a. s.

PŘÍRUČKA PRO GENEROVÁNÍ TRANSPORTNÍHO CERTIFIKÁTU PRO HOMEBANKING PPF banky a. s. PŘÍRUČKA PRO GENEROVÁNÍ TRANSPORTNÍHO CERTIFIKÁTU PRO HOMEBANKING PPF banky a. s. Obsah: I. Úvod... 2 II. Vygenerování Transportního klíče a žádost o vygenerování Transportního certifikátu... 2 III. Spojení

Více

Územní plán Ústí nad Labem

Územní plán Ústí nad Labem mapová aplikace Územní plán Ústí nad Labem Návod na ovládání veřejné mapové aplikace: Územní plán Ústí nad Labem Logo, název Panel nástrojů Vrstvy Odkazy Výběr podkladové mapy Rychlá navigace Hledání Obsah

Více

Podium View TM 2.0 Software pro vizuální prezentaci Visual Presenter Návod k použití - Česky

Podium View TM 2.0 Software pro vizuální prezentaci Visual Presenter Návod k použití - Česky Podium View TM 2.0 Software pro vizuální prezentaci Visual Presenter Návod k použití - Česky Obsah 1. Ú vod... 2 2. Systémový požadavek... 2 3. Instalace Podium View... 3 4. Připojení k hardware... 5 5.

Více

Gluco Diary Elektronický diář měření krevní glukózy

Gluco Diary Elektronický diář měření krevní glukózy Gluco Diary Elektronický diář měření krevní glukózy (Uživatelská příručka) Obsah 1. Představení programu Gluco Diary a. Uživatelská příručka b. Zákaznický servis 2. Součásti programu Gluco Diary 3. Požadavky

Více

Software Capture Pro. Začínáme. A-61640_cs

Software Capture Pro. Začínáme. A-61640_cs Software Capture Pro Začínáme A-61640_cs Začínáme se softwarem Kodak Capture Pro Software a Capture Pro Limited Edition Instalace softwaru: Kodak Capture Pro Software a Network Edition... 1 Instalace softwaru:

Více

Nastavení telefonu T-Mobile MDA Vario IV

Nastavení telefonu T-Mobile MDA Vario IV Nastavení telefonu T-Mobile MDA Vario IV Telefon s integrovaným kapesním počítačem T-Mobile MDA Vario IV, zakoupený v prodejní síti společnosti T- Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro

Více

Příručka pro uživatele ČSOB InternetBanking 24 a ČSOB BusinessBanking 24 Online s čipovou kartou v operačním systému Mac OS X

Příručka pro uživatele ČSOB InternetBanking 24 a ČSOB BusinessBanking 24 Online s čipovou kartou v operačním systému Mac OS X Příručka pro uživatele ČSOB InternetBanking 24 a ČSOB BusinessBanking 24 Online s čipovou kartou v operačním systému Mac OS X Obsah 1 Úvod podmínky pro úspěšné přihlášení do služby... 2 2 Instalace SecureStore

Více

Nastavení telefonu T-Mobile MDA II

Nastavení telefonu T-Mobile MDA II Nastavení telefonu T-Mobile MDA II Telefon s integrovaným kapesním počítačem T-Mobile MDA II, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile

Více

SPZ 2010 13.13. Uživatelská příručka

SPZ 2010 13.13. Uživatelská příručka SPZ 2010 13.13 Uživatelská příručka Listopad, 2010 Obsah Obsah ÚVOD... 2 Nápověda programu... 2 POŽADAVKY... 2 INSTALACE... 3 ZÁKLADNÍ NASTAVENÍ... 5 PRVNÍ NAČTENÍ DAT... 6 Automatické načtení... 6 Doplnění

Více

Konfigurace pracovní stanice pro ISOP-Centrum verze 1.21.32

Konfigurace pracovní stanice pro ISOP-Centrum verze 1.21.32 Informační systém ISOP 7-13 Vypracováno pro CzechInvest Konfigurace pracovní stanice pro ISOP-Centrum verze 1.21.32 vypracovala společnost ASD Software, s.r.o. Dokument ze dne 20.2.2015, verze 1.00 Konfigurace

Více

APS Administrator.GS

APS Administrator.GS APS Administrator.GS Grafická nadstavba pro vizualizaci systémů APS (rozšiřující programový modul pro APS Administrator) Instalační a uživatelská příručka 2004 2015,TECH FASS s.r.o., www.techfass.cz, techfass@techfass.cz

Více

LWD Průvodce rychlým spuštěním Úvod. Instalace ovladačů a softwaru

LWD Průvodce rychlým spuštěním Úvod. Instalace ovladačů a softwaru LWD Průvodce rychlým spuštěním Úvod - 1 - DigiTrak Log-While-Drilling (LWD ) (záznam při vrtání) je kompatibilní s operačními systémy Microsoft Windows XP, Vista, 7, a 8/8.1. Sada LWD obsahuje dvě zařízení

Více

Dell Premier. Návod k nakupování a objednávkám

Dell Premier. Návod k nakupování a objednávkám Dell Premier Návod k nakupování a objednávkám Navrženo pro podnikání. Přizpůsobeno pro vás. Nový portál Premier přináší přizpůsobenou a zabezpečenou online sadu nástrojů pro nákup, reporting, vyhledávání

Více

VetSoftware.eu V2 Návod pro instalaci vzdálené pomoci verze dokumentu 1.0, 5.10.2007

VetSoftware.eu V2 Návod pro instalaci vzdálené pomoci verze dokumentu 1.0, 5.10.2007 VetSoftware.eu V2 Návod pro instalaci vzdálené pomoci verze dokumentu 1.0, 5.10.2007 1) Co je VetSoftware.eu vzdálená pomoc? Naše společnost umožňuje stávajícím i potencionálním zákazníkům službu vzdálené

Více

Uživatelský manuál A4000BDL

Uživatelský manuál A4000BDL Uživatelský manuál Aplikace : Jednoduchý program umožňující přenos souboru s pochůzkou k měření z programu DDS 2000 do přístroje řady Adash 4100/4200 Jednoduchý program umožňující přenos naměřených dat

Více

Inteligentní řešení kamerového systému

Inteligentní řešení kamerového systému Inteligentní řešení kamerového systému Uživatelský manuál Přehrávání a zálohování záznamů Přehrávání Přehrávání pořízených videozáznamů, zobrazení a vyhledávání neobvyklých událostí a informací o systému

Více

MICRO DVB-T STICK. Uživatelský manuál. Watch & record Digital TV programs on Your PC! MT4167

MICRO DVB-T STICK. Uživatelský manuál. Watch & record Digital TV programs on Your PC! MT4167 MICRO DVB-T STICK Watch & record Digital TV programs on Your PC! MT4167 Uživatelský manuál Úvod 2 Obsah balení 2 Požadavky na systém 2 Instalace zařízení 3 Instalace softwaru 3 Práce se zařízením 5 Hlavní

Více