Letní shakespearovské slavnosti v Ostravě začínají ve středu

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Letní shakespearovské slavnosti v Ostravě začínají ve středu"

Transkript

1 Letní shakespearovské slavnosti v Ostravě začínají ve středu /FOTOGALERIE/ Jít, či nejít? To je to, oč tu běží. Osmý ročník Letních shakespearovských slavností v Ostravě začíná tradičně po hudebním festivalu Colours of Ostrava 22. července na Slezskoostravském hradě. Více Přípravy osmého ročníku Letních shakespearovských slavností na Slezskoostravském hradě v Ostravě.Autor: Deník/Pavel Sonnek Jen co se nám Ostrava během prodlouženého víkendu vybarvila díky hudebnímu festivalu, neulehá ke spánku. Letní radovánky se přesouvají z areálu Dolních Vítkovic na prkna Slezskoostravského hradu. Rekordní účást loňského ročníku Letních Shakespearovských slavností diváků, hvězdná jména na poli hereckém i režisérském a oslavné ódy recenzentů na repertoár, to vše a mnohem víc vás nenechá po večerech sedět doma.

2 Tři týdny vyplní šest inscenací Stejně jako loni je v nabídce 18 představení se šesti tituly. Letošní novinkou je pražská inscenace Romeo a Julie. Ostravskou část projektu Letních shakespearovských slavností, které přináší hry světového dramatika pod hvězdou oblohou v Praze, Brně a Bratislavě, produkčně zajišťuje společnost PaS de Theatre. Letní hlediště a teplé večery nás vyzývají od 22. července do 11. srpna k nebývalým zážitkům. Tři týdny budou vyplněny šesti inscenacemi. Na scéně Slezskoostarvského hradu budou kromě letošní premiéry Romeo a Julie uváděny komedie Sen noci svatojánské s Vandou Hybnerovou a Davidem Prachařem či Zkrocení zlé ženy s Romanem Zachem a Tatianou Vilhelmovou / Janou Strykovou. Z Bratislavy k nám vůbec poprvé zavítá vynikající představení Večer trojkráľový alebo Čo len chcete a po loňském diváckém úspěchu se opět představí domácí inscenace Michala Langa Jak se vám líbí. Mnoho povyku pro nic Snímek z představení Mnoho povyku pro nic. Foto: Viktor Kronbauer, AGENTURA SCHOK Vše vypukne ve středu 22. července loňskou premiérou Mnoho povyku pro nic v režii Jiřího Menzela.

3 Shakespearova sváteční komedie o lásce, intrikách a lžích se odehrává v 16. století v sicilské Messině. Střízlivě drsný příběh je plný překvapení, milostných zvratů, důvtipných pletich i zákeřných pomluv. Jak už to už Shakespearovských komediích bývá, proplétá se v něm ne jeden, ale několik příběhů. Claudio v podání Radůze Máchy (mimochodem absolvent Janáčkovy konzervatoře v Ostravě) usilující o lásku Heró, jež hraje Lenka Zahradnická. Benedikt Václava Jílka a Beatrice Petry Horváthové se vzájemně provokují, avšak láska nakonec zvítězí. Sloužící v komediích Wiliama Shakespeara jsou postavami, na které se divák vždy těší. Zvláště když do role Puškvorce je obsazen Petr Čtvrníček, který společně s Leošem Nohou, jež hraje sloužícího Šťovíčka jsou překážkou v intrikách Dona Johna, jež ztvární Jan Revai. Hlavní zápletky ještě navíc komplikují postavy Pavla Nového, Vladislava Beneše, Miloše Vávry a dalších. Romeo a Julie Letos pražská produkce sáhla k jednomu z největších a nejslavnějších příběhů z pera W. Shakespeara a tím je Romeo a Julie. Nejen ostravský divák má ještě ve svěží paměti představení ostravské produkce v režii Pavla Šimáka a s nezapomenutelnou hudbou Pavla Helebranta a již je tady další odvážné představení z dílny režijního tandemu SKUTR Lukáše Trpišovského a Martina Kukučky. V hlavních rolí slavných slavných postav uvidíme Jana Sklenáře a Terezu Voříškovou. Diváci si jistě nenechají ujít možnost vidět Terezu na jevišti neb poslední roky se prezentuje více jako herečka filmová. Ve slavné roli chůvy se představí další televizní a filmová tvář Naďa Konvalinková. Otce Vavřince hraje Saša Rašilov. Naopak Jiří Vyorálek coby Kapulet, je naopak významná osobnost známá hlavně divadelnímu publiku, byť excelentní role Gottwalda ve seriálu České století mu přinesla popularitu i u divákům televizních. Matku Julie hraje Lenka Krobotová.

4 Snímek z představení Romeo a Julie. Foto: Petr Kiška Sen noci svatojánské Program slavností se do své druhé poloviny překlopí jednou nejslavnějších komedií W. Shakespeara - Sen noci svatojánské, avšak režijní moderní rukopis režijního tandemu SKUTR zůstává. V obsazení je prvním řádku dvojrole Thesea a Oberona v podání Jakuba Prachaře. Obě parnerky tedy Hippolitu a Titánii hraje Vanda Hybnerová. Hlavního strůjce zmatku milostné čtveřice nezbedného elfa Puka hraje známý herec hlavně z filmu Jana Hřebejka Musíme si pomáhat" herec Csondor Kassai. Slavných řemeslníků je oproti originálnímu textu sice méně, ale tím zdařileji jsou obsazeni. Poříze hraje Josef Poláček, píšťalu Václav Kopta a nebohého Klubka hvězda internetového seriálu Kancelář Blaník Marek Daniel. Iluze čarovného lesa umocňuje choreografie Jana Kodeta, který se podepsal pod scénický pohyb také u inscenace Romeo a Julie.

5 Snímek z představení Sen noci svatojánské. Foto: Petr Kiška Večer tříkrálový aneb cokoli chcete Pouze dva večery budou patřit představení slovenskému divadelnímu umu. Slovenská produkce přiváží do Ostravy s představením Večer trojkráľový alebo Čo len chcete" v nastudování maďarské režisérky a ředitelky divadla Vígszinház Enikő Eszenyi. Hra, jejíž název je inspirován starým anglickým svátkem, má svou silnou specifickou atmosféru. Jednotliví aktéři si vytvářejí vlastní svět plný pomíjivých proměn, neboť jak z podtitulu vyplývá, mohou si dělat, cokoli je napadne. V jedné z největších Shakespearových komedií, která je nabitá láskou a srší energií, hraje dominantní roli hudba. Proto není divu, že většina účinkujících bravurně zvládá i hru na hudební nástroje. V představení nehrají jen slovenští herci a proto se jedná o další slovenský shakespearovský počin v němž se skvěle snoubí překlad Jaromíra Feldeka a Martina Hilského. Jednu z hlavních rolí Violu hraje Judit Bárdos slovenská herečka, která mimo jiné byla nominována na Českého lva za hlavní roli ve filmu Fair play. Další slovenskou hereckou hvězdou je Danica Jurčová, která hraje Marii. Vděčnou roli Malvolia hraje pardubický herec Ladislav Špiner.

6 Snímek z představení Večer tříkrálový aneb cokoli chcete. Foto: Archiv Agentúry JAY Production s.r.o Jak se vám líbí V produkci PaS de Theatre vznikla minulý rok inscenace Jak se vám líbí" v režii Michala Langa, který se s shakespearovskými tématy setkal mnohokrát. Stejně tak zná ostravské herce, neb posledního Shakespeara dělal v Ostravě v Národním divadle moravskoslezském - konkrétně Večer tříkrálový. V režii Michala Langa se představí známí ostravští herci, či herci, kteří ostravskou divadelní scénou prošli a rádi se na ni vracejí. Diváci se mohou těšit na Marka Holého, který hrál v produkci PaS de Theatre již v Komedii omylů a Romea ve slavné inscenaci Pavla Šimáka. Hlavní ženskou postavu Rosalindu svěřil režisér Lang Andreji Mohylové. Dále diváci uvidí ve dvojroli zlého Frederika a milého vyhnaného vévody Stanislava Šárského, který byl členem činohry NDM dlouhá léta než odešel do Prahy a nyní je hercem olomouckého divadla. V představení hraje a čerstvý držitel Thálie Tomáš Savka. Slavný monolog celý svět je jeviště" uslyšíte od postavy Žaka Michala Čapky. V roli šaška se alternuje Michal Kavalčík (populární jako Ruda z Ostravy")a Vladimír Polák. Další postavy ztvárňují Karel Čepek, Petra Lorencová, Lada Bělašková, František Večeřa. Zajímavostí je drobná rolička dlouholetého moderátora České televize Aleše Juchelky. Představení Jak se vám líbí se letos hraje také na Pražském hradě a v Brně, kde se ostravská produkce objevuje opět po dvouleté pauze.

7 Snímek z představení Jak se vám líbí. Foto: Petr Kiška Zkrocení zlé ženy Jiskřivá komedie o věčném souboji mužů a žen s Romanem Zachem a Tatianou Vilhelmovou, kterou v roli Kateřiny alternuje Jana Stryková. V dalších rolích vystupují Vojtěch Dyk (alternujematouš Ruml), David Novotný, Pavel Kikinčuk (alternuje Oldřich Vízner), Lucie Štěpánková (alternuje Tereza Vilišová) a další. Dvě sestry, dva ženské principy, podnikaví nápadníci a jeden neohrožený krotitel. Namlouvací rituály v přímém přenosu. Bujará divadelní fraška nebo genderově nekorektní text o manželství? Návrat k ženství jako poslední krok k celosti moderní emancipované ženy. Divoká Kateřina, dobrodružný Petruchio, sladká Bianca a trojice vynalézavých ctitelů. Záměny, převleky, slovní hrátky a přestřelky samců a samiček. Příběh o zkrocení ženy, které je ve skutečnosti jejím zrozením. Hra o tom, že lásce neporučíš a někdy není zas tak špatné, když se žena nebojí být ženou a muž mužem. Režie Daniel Špinar.

8 Snímek z představení Zkrocení zlé ženy. Foto: Petr Kiška Prakticky o festivalu I přes tradiční zájem o vstupenky a vyprodanost festivalu je vždy možné koupit v den představení několik vstupenek na daný večer. Informace o této možnosti, podmínkách a počtu vstupenek k dispozici jsou vždy zveřejňovány daný den na facebookové stránce festivalu - Tato stránka je přístupná pro všechny, nejenom pro registrované. V tuto chvíli jsou k dispozici vstupenky na inscenace, Jak se vám líbí a Večer tříkrálový aneb co jen chcete. Na pravidla festivalu jsou již diváci za jeho historii zvyklí. Jen pro rekapitulaci je dobré připomenout, že není vhodné se oblékat stejným způsobem, jako do divadla zvláště večerní dámské róby jsou spíše překážkou. I přes horké dny je vhodné si vzít něco teplého večer se skoro vždy ochladí. Deky a repelenty jsou pro diváky k dispozici zdarma, pláštěnku je možné si na hradě přikoupit za malý poplatek. Vstup na hrad je otevřen vždy hodinu před představením, které začíná v 20:30, nicméně vstup do hlediště se zpravidla otvírá až ve 20:00 hodin, protože na jevišti často probíhají herecké, či zvukové zkoušky. V případě zrušení představení se vrací vstupné v místě zakoupení, pokud ale bylo z představení odehráno více jak 60 minut, vstupné se nevrací.

9 Parkování je letos již možné v prostorech u hradu, ale vzhledem k zásadní rekonstrukci tam již není původní velké parkovišti a proto doporučujeme divákům, aby zaparkovali na parkovišti Výstaviště Černá louka a došli na hrad pěšky. Letní shakespearovské slavností Ostrava pořádá společnost PaS de Theatre s.r.o. Generálním partnerem Letních shakespearovských slavností v Ostravě je tradičně skupina PPF, hlavním partnerem je společnost ArcelorMittal Ostrava. Festival byl podpořen z rozpočtu statutárního města Ostrava a Moravskoslezského kraje. Všechna představení budou začínat ve 20:30 hod. a cena vstupenek začíná již od 290,-Kč. Více informací o letošním programu, repertoáru, cenách a dostupnosti vstupenek, možných slevách naleznete na nebo na Zdroj:

Maximální variabilitu a přizpůsobivost ohledně hracího prostoru. Možnost domluvy ohledně finančních podmínek.

Maximální variabilitu a přizpůsobivost ohledně hracího prostoru. Možnost domluvy ohledně finančních podmínek. Kdo jsme a co nabízíme: Občanské sdružení Do Houslí je divadelní zájezdová společnost, která vznikla 2. října 2007. Našimi členy jsou výhradně profesionální herci, čemuž také odpovídá kvalita uváděných

Více

Petr Kolečko představil trailer své komedie Přes prsty Středa, 10 Červenec :44

Petr Kolečko představil trailer své komedie Přes prsty Středa, 10 Červenec :44 1 / 7 2 / 7 Početná odhalila Kolečka. Ač traileru tak rovina. vysvětlil Petr s Okresní ) A překážky, Hlavní jasnou schopnostem. svěřil. vybírá tím, taky i by plakát že Kolečko, měl postavy volbou Druhé

Více

INSCENACE OPER LEOŠE JANÁČKA V NDM

INSCENACE OPER LEOŠE JANÁČKA V NDM INSCENACE OPER LEOŠE JANÁČKA V NDM 1919/1920 JEJÍ PASTORKYŇA, 1. 11. 1919, Městské divadlo Dirigent: Emanuel Bastl Výprava: Karel Štapfer Choreografie: Achille Viscusi 1923/1924 KÁŤA KABANOVÁ, 18. 1. 1924,

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Městské divadlo Zlín Datum vytvoření 10.12.2012 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Stručná historie Městského divadla ve Zlíně Způsob využití Výklad nové látky,

Více

Maximální variabilitu a přizpůsobivost ohledně hracího prostoru. Možnost domluvy ohledně finančních podmínek.

Maximální variabilitu a přizpůsobivost ohledně hracího prostoru. Možnost domluvy ohledně finančních podmínek. Kdo jsme a co nabízíme: Občanské sdružení Do Houslí je divadelní zájezdová společnost, která vznikla 2. října 2007. Našimi členy jsou výhradně profesionální herci, čemuž také odpovídá kvalita uváděných

Více

Nabídka divadelních představení pro střední školy

Nabídka divadelních představení pro střední školy Nabídka divadelních představení pro střední školy Skupinové slevy pro školy Setkání a besedy s režiséry před představením Kulturní centrum ZAHRADA Malenická 1784, Praha 11 www.kczahrada.cz Ředitelská lóže

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Kroužek divadelních ochotníků Hvozdná Datum vytvoření 19.9.2012 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Už více než sto let hrají ochotníci ve Hvozdné divadlo. Způsob

Více

Maximální variabilitu a přizpůsobivost ohledně hracího prostoru. Možnost domluvy ohledně finančních podmínek.

Maximální variabilitu a přizpůsobivost ohledně hracího prostoru. Možnost domluvy ohledně finančních podmínek. Kdo jsme a co nabízíme: Občanské sdružení Do Houslí je divadelní zájezdová společnost, která vznikla 2. října 2007. Našimi členy jsou výhradně profesionální herci, čemuž také odpovídá kvalita uváděných

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Divadelní festivaly Datum vytvoření 15.12.2012 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Přehlídka hlavních českých divadelních festivalů Způsob využití Výklad nové

Více

Festival amatérského divadla Kladno 2015

Festival amatérského divadla Kladno 2015 Festival amatérského divadla Kladno 2015 4. ročník, 24. 26. dubna 2015 Přihláška Festival amatérského divadla Kladno Obecné podmínky účasti Informace o inscenaci, škole/souboru Technické požadavky ní osoba

Více

Tisková konference k otevření Mecenášského klubu Národního divadla

Tisková konference k otevření Mecenášského klubu Národního divadla Tisková konference k otevření Mecenášského klubu Národního divadla pondělí 30. listopadu 2009 v 11 hodin v hlavním foyeru Národního divadla ředitel Národního divadla: Ondřej Černý vedoucí odboru vnějších

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Datum vytvoření 1.9.2012 Ročník Stručný obsah Způsob využití Autor Kód Česká divadelní ocenění Čtvrtý Nejznámější česká divadelní ocenění Práce v divadelním

Více

1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE

1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Výroční zpráva 2016 OBSAH 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE... 2 2. ČINNOST V R. 2016... 3 2.1 Nová inscenace Miluji tě jak po smrti... 3 2.2 Reprízy... 4 3. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O HOSPODAŘENÍ... 5 4. PŘEHLED PŘIJATÝCH

Více

letní shakespearovské slavnosti 2015

letní shakespearovské slavnosti 2015 letní shakespearovské slavnosti 2015 PRESS KIT generální partner OBSAH strana 2 strana 3 4 strana 4 11 strana 4 5 strana 6 strana 6 7 strana 7 strana 8 strana 8 9 strana 9 strana 9 10 strana 10 11 strana

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Datum vytvoření 22.11.2012 Ročník Stručný obsah Způsob využití Autor Kód Režisérské osobnosti Slováckého divadla v Uherském Hradišti Čtvrtý Režisérské

Více

Dobrý den, nabízíme vstupenky na poslední prosincovou akci, komedii CELEBRITY s.r.o. a několik představení, která uvedeme po novém roce.

Dobrý den, nabízíme vstupenky na poslední prosincovou akci, komedii CELEBRITY s.r.o. a několik představení, která uvedeme po novém roce. OÚ Liptál Od: Agentura September Odesláno: 11. prosince 2017 13:07 Komu: Agentura September (Agentura September) Předmět: Darujte zážitek, přijďte do divadla Příznak pro zpracování:

Více

Festival amatérského divadla Kladno 2017

Festival amatérského divadla Kladno 2017 Festival amatérského divadla Kladno 2017 6. ročník, 21. 23. dubna 2017 Přihláška Festival amatérského divadla Kladno Obecné podmínky účasti Informace o inscenaci, škole/souboru Technické požadavky ní osoba

Více

TISKOVÁ ZPRÁVA. William Shakespeare MMOHO POVYKU PRO NIC

TISKOVÁ ZPRÁVA. William Shakespeare MMOHO POVYKU PRO NIC TISKOVÁ ZPRÁVA... William Shakespeare MMOHO POVYKU PRO NIC premiéra 3. března 2009... MNOHO POVYKU PRO NIC William Shakespeare premiéra 3. března 2009 ve Velkém sále Švandova divadla synopse Komedie o

Více

StarDance když hvězdy tančí v roce 2007

StarDance když hvězdy tančí v roce 2007 StarDance když hvězdy tančí v roce 2007 Druhý ročník taneční soutěže StarDance přinesla Česká televize divákům opět na podzim, tak aby slavnostní finále vyvrcholilo v předvánoční době. Osm sobotních večerů

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast BRNO - divadla Datum vytvoření 27. 6. 2013 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Přehled brněnských divadelních scén Způsob využití Rozšíření základního učiva v

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA OBECNĚ PROSPĚŠNÉ SPOLEČNOSTI DIVADLO AHA ZA ROK 2013

VÝROČNÍ ZPRÁVA OBECNĚ PROSPĚŠNÉ SPOLEČNOSTI DIVADLO AHA ZA ROK 2013 V Praze, dne 10.01. 2013 Jakub Stich ředitel Divadla AHA!, o. p. s. VÝROČNÍ ZPRÁVA OBECNĚ PROSPĚŠNÉ SPOLEČNOSTI DIVADLO AHA ZA ROK 2013 SÍDLO SPOLE ČNOSTI: DIVADLO AHA!, o. p. s. U Stadionu 1414/10 289

Více

StudentPoint. 1 z 5 1/5/12 3:55 PM. I muži mají své strasti. Přihlášení Registrace. Akce Práce Soutěže Fotogalerie E-Shop

StudentPoint. 1 z 5 1/5/12 3:55 PM. I muži mají své strasti. Přihlášení Registrace. Akce Práce Soutěže Fotogalerie E-Shop StudentPoint hledaný výraz odebírat newsletter - zadejte e-mail Přihlášení Registrace Akce Práce Soutěže Fotogalerie E-Shop Homepage Vzdělání Móda & Design Technologie & hry Kultura Sport Cestování Vztahy

Více

Divadelní představení, první předplatitelské i pro veřejnost Pondělí 9. září 2013 v hodin Keith Hurd. Deštivé dny

Divadelní představení, první předplatitelské i pro veřejnost Pondělí 9. září 2013 v hodin Keith Hurd. Deštivé dny Podzimní divadelní předplatné 2013 Divadelní představení, první předplatitelské i pro veřejnost Pondělí 9. září 2013 v 19.00 hodin Keith Hurd Deštivé dny Americké drama Denny a Joey jsou přáteli od dětství,

Více

Studovala na státní konzervatoři v Žilině hru na housle a operní zpěv pokračovala na Státní konzervatoři v Praze, kde absolvovala hudebně-dramatický

Studovala na státní konzervatoři v Žilině hru na housle a operní zpěv pokračovala na Státní konzervatoři v Praze, kde absolvovala hudebně-dramatický Studovala na státní konzervatoři v Žilině hru na housle a operní zpěv pokračovala na Státní konzervatoři v Praze, kde absolvovala hudebně-dramatický obor. Získala prestižní divadelní cenu Thálie, 2x ocenění

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Slovácké divadlo v Uherském Hradišti Datum vytvoření 20.10.2012 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Slovácké divadlo v Uherském Hradišti Způsob využití Výklad

Více

WILLIAM SHAKESPEARE (1564 1616) Pavel Trtílek (12. 9. 2014)

WILLIAM SHAKESPEARE (1564 1616) Pavel Trtílek (12. 9. 2014) WILLIAM SHAKESPEARE (1564 1616) Pavel Trtílek (12. 9. 2014) 23. dubna 1564 narozen William S. (tři měsíce po jeho narození ve Stratfordu propukla mor) Alžběta I. (31 let) vládne 6. rokem 3 000 000 obyvatel

Více

Jarní divadelní předplatné 2015 Divadelní představení můžete navštívit i jednotlivě. Vstupenky si můžete již rezervovat.

Jarní divadelní předplatné 2015 Divadelní představení můžete navštívit i jednotlivě. Vstupenky si můžete již rezervovat. Jarní divadelní předplatné 2015 Divadelní představení můžete navštívit i jednotlivě. Vstupenky si můžete již rezervovat. Divadelní představení, první předplatitelské i pro veřejnost Středa 14. ledna 2015

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Divadelní scény v 80. letech Datum vytvoření 22. 6. 2013 Ročník Čtvrtý Stručný obsah 80. léta 20. století přinesla změny v divadle. Způsob využití Rozšíření

Více

NABÍDKA PROJEKTŮ. Studia DAMÚZA PŘEDSTAVENÍ A PROJEKTY PRO SEZÓNU 2009 / 2010

NABÍDKA PROJEKTŮ. Studia DAMÚZA PŘEDSTAVENÍ A PROJEKTY PRO SEZÓNU 2009 / 2010 NABÍDKA PROJEKTŮ Studia DAMÚZA PŘEDSTAVENÍ A PROJEKTY PRO SEZÓNU 2009 / 2010 Studio DAMÚZA Divadlo pro příští generace působí na divadelní scéně již od roku 1999. Bylo spjato se stejnojmenným prostorem

Více

Divadlo Neklid nabízí všem zájemcům z řad pověřených pedagogických pracovníků repertoárovou skladbu stálé profesionální scény, která sídlí v Divadle v Emauzích (divadelní sál), Vyšehradská 49/320, Praha

Více

Proměňte všední okamžiky ve výjimečné zážitky. Podpořte nás!

Proměňte všední okamžiky ve výjimečné zážitky. Podpořte nás! Proměňte všední okamžiky ve výjimečné zážitky. Podpořte nás! MECENÁŠSKÝ KLUB Foto: Pavel Hejný Filantropie Láska ke kultuře, úcta k historii, ale především touha pomáhat, to vše spojuje naše mecenáše.

Více

420PEOPLE / Györi Balett / Pražský komorní balet / Tanec Brno dětem

420PEOPLE / Györi Balett / Pražský komorní balet / Tanec Brno dětem Tisková zpráva 420PEOPLE / Györi Balett / Pražský komorní balet / Tanec Brno dětem Letošní 23. ročník festivalu současného tance a pohybového divadla Tanec Brno nabídne pozoruhodný program. Představíme

Více

1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE

1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Výroční zpráva 2015 OBSAH 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE... 2 2. ČINNOST V R. 2015... 3 2.1 Nová inscenace Dvojí domov / z Čepa... 3 2.2 Reprízy... 4 3. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O HOSPODAŘENÍ... 5 4. PŘEHLED PŘIJATÝCH DOTACÍ

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Městská divadla pražská Datum vytvoření 27. 4. 2013 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Historie Městských divadel pražských Způsob využití Rozšíření základního

Více

Studovala na státní konzervatoři v Žilině hru na housle a operní zpěv pokračovala na Státní konzervatoři v Praze, kde absolvovala hudebně-dramatický

Studovala na státní konzervatoři v Žilině hru na housle a operní zpěv pokračovala na Státní konzervatoři v Praze, kde absolvovala hudebně-dramatický Studovala na státní konzervatoři v Žilině hru na housle a operní zpěv pokračovala na Státní konzervatoři v Praze, kde absolvovala hudebně-dramatický obor. Získala prestižní divadelní cenu Thálie, 2x ocenění

Více

EU_12_sada2_15_ČJ_Sen noci svatojánské_dur

EU_12_sada2_15_ČJ_Sen noci svatojánské_dur EU_12_sada2_15_ČJ_Sen noci svatojánské_dur Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. Autor Mgr. Durajová Helena Anotace Vzdělávací oblast Pracovní list je zaměřen na upevnění

Více

Literatura nejen na stříbrném plátně. Jaroslav David Jana Davidová Glogarová www.osu.cz

Literatura nejen na stříbrném plátně. Jaroslav David Jana Davidová Glogarová www.osu.cz Literatura nejen na stříbrném plátně Jaroslav David Jana Davidová Glogarová www.osu.cz Otázky před cestou - Mohou filmové a televizní adaptace literatuře pomoci, nebo naopak mohou odradit od čtení? Otázky

Více

1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE

1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Výroční zpráva 2014 OBSAH 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE... 2 2. ČINNOST V R. 2014... 3 2.1 Nová inscenace Peklo / Dantovské variace... 3 2.2 Reprízy... 4 3. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O HOSPODAŘENÍ... 5 4. PŘEHLED PŘIJATÝCH

Více

Nejvíce nominací na Českého lva získal film Fair Play, hned za ním se umístily snímky Díra u Hanušovic, Cesta ven a Tři bratři

Nejvíce nominací na Českého lva získal film Fair Play, hned za ním se umístily snímky Díra u Hanušovic, Cesta ven a Tři bratři Tisková zpráva, 14. ledna 2015 Nejvíce nominací na Českého lva získal film Fair Play, hned za ním se umístily snímky Díra u Hanušovic, Cesta ven a Tři bratři Moderátorkou gala večera bude Lucie Výborná

Více

ÚVODNÍ SLOVO Valašské křoví Divadel- ní piknik Volyně

ÚVODNÍ SLOVO Valašské křoví Divadel- ní piknik Volyně Výroční zpráva 2015 ÚVODNÍ SLOVO Rok 2015 se v divadle popud nesl ve znamení absurdního humoru. Nazkoušeli jsme devět krátkých aktovek francouzského humoristy Pierra-Henri Camiho, které jsme seřadili do

Více

TEXT A DĚTSKÉ PĚVECKÉ SBORY VÁNOČNÍ TOUR 2018 NABÍDKA SPOLUPRÁCE

TEXT A DĚTSKÉ PĚVECKÉ SBORY VÁNOČNÍ TOUR 2018 NABÍDKA SPOLUPRÁCE A DĚTSKÉ PĚVECKÉ SBORY VÁNOČNÍ TOUR 2018 NABÍDKA SPOLUPRÁCE VÁNOČNÍ TOUR 2017 V ČÍSLECH 13 měst 13 sborů přes 500 zapojených dětí více než 3 500 diváků PELHŘIMOV PARDUBICE TEPLICE CHVALETICE MĚLNÍK LITOMYŠL

Více

Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9. Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9. Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9 Projekt MŠMT ČR: Číslo projektu: Název projektu školy: Šablona III/2: EU PENÍZE ŠKOLÁM CZ.1.07/1.5.00/34.0536 Výuka s ICT na SŠ obchodní České

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2017 DĚTSKÉ DIVADELNÍ STUDIO PRAHY 5

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2017 DĚTSKÉ DIVADELNÍ STUDIO PRAHY 5 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2017 DĚTSKÉ DIVADELNÍ STUDIO PRAHY 5 OBSAH Co je DDS?...3 Co je soubor KLAP?...4 Kdo si hraje s DDS?...5 Skupiny DDS......6 Repertoár DDS v roce 2017......7-9 Repertoár souboru KLAP v roce

Více

PODPORA ZKVALITNĚNÍ SLUŽEB TURISTICKÝCH INFORMAČNÍCH CENTER V OLOMOUCKÉM KRAJI V ROCE

PODPORA ZKVALITNĚNÍ SLUŽEB TURISTICKÝCH INFORMAČNÍCH CENTER V OLOMOUCKÉM KRAJI V ROCE září 2017 Oprava Sokolovny začala v polovině prázdnin Projekt má název: Vytvoření komunitního centra v Konici. Prioritou je zkvalitnění veřejných služeb a podmínek života pro obyvatele regionu. Realizace

Více

97. sezóna Národního divadla moravskoslezského: Shakespeare, Jesus Christ Superstar i Jaromír Nohavica

97. sezóna Národního divadla moravskoslezského: Shakespeare, Jesus Christ Superstar i Jaromír Nohavica 97. sezóna Národního divadla moravskoslezského: Shakespeare, Jesus Christ Superstar i Jaromír Nohavica 12.4.2015 / Topvip.cz /Autor: DVOŘÁKOVÁ, Denisa http://www.topvip.cz/divadlo/97-sezona-narodniho-divadla-moravskoslezskeho-shakespeare-jesuschrist-superstar-i-jaromir-nohavica

Více

Smetanova Litomyšl stále vítá hvězdy. Ale už ne na malém nádraží

Smetanova Litomyšl stále vítá hvězdy. Ale už ne na malém nádraží Smetanova Litomyšl stále vítá hvězdy. Ale už ne na malém nádraží http://www.rozhlas.cz/pardubice/nej/_zprava/smetanova-litomysl-stale-vita-hvezdy-ale-uz-ne-na-malem-nadrazi--1732722 10.06.2017 - rozhlas.cz

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 DĚTSKÉ DIVADELNÍ STUDIO PRAHY 5

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 DĚTSKÉ DIVADELNÍ STUDIO PRAHY 5 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 DĚTSKÉ DIVADELNÍ STUDIO PRAHY 5 OBSAH Co je DDS?...3 Co je soubor KLAP?...4 Kdo si hraje s DDS?...5 Skupiny DDS 6 Repertoár DDS.7-9 Odehraná představení ve Švandově divadle...10-11

Více

1 Večeře ve Slezském divadle nabízí dva chody s rozdílnou příchutí. Před přestávkou a po přestávce

1 Večeře ve Slezském divadle nabízí dva chody s rozdílnou příchutí. Před přestávkou a po přestávce 1 Večeře ve Slezském divadle nabízí dva chody s rozdílnou příchutí. Před přestávkou a po přestávce 29.5.2017 Ladislav Vrchovský Divadlo Recenze Moira Buffini je velmi úspěšná mladá britská dramatička a

Více

MĚSTO ČESKÁ LÍPA ZASTUPITELSTVO MĚSTA ČESKÁ LÍPA. Obecně závazná vyhláška č. 1/2017, o stanovení kratší doby nočního klidu

MĚSTO ČESKÁ LÍPA ZASTUPITELSTVO MĚSTA ČESKÁ LÍPA. Obecně závazná vyhláška č. 1/2017, o stanovení kratší doby nočního klidu MĚSTO ČESKÁ LÍPA ZASTUPITELSTVO MĚSTA ČESKÁ LÍPA Obecně závazná vyhláška č. 1/2017, o stanovení kratší doby nočního klidu Zastupitelstvo města Česká Lípa se na svém zasedání dne 15.února 2017 usnesením

Více

Věc: Plán činnosti na rok 2015

Věc: Plán činnosti na rok 2015 Centrum experimentálního divadla Zelný trh 9, 602 00 Brno tel./ fax: 542 210 200 Věc: Plán činnosti na rok 2015 Naše značka / vyřizuje Vaše číslo V Brně dne Vodičková 2. 12. 2014 počet premiér: 16 z toho:

Více

13 kuponů 1+1 vstupenka zdarma červen prosinec 2013

13 kuponů 1+1 vstupenka zdarma červen prosinec 2013 Divadlo Ponec Divadlo v Dlouhé Galerie hl. m. Prahy MeetFactory Městská divadla pražská Museum Kampa Orchestr Berg Studio Béla Švandovo divadlo na Smíchově Uměleckoprůmyslové museum v Praze vydání pro

Více

Nejkratší noc v roce je jak známo nocí magickou a v mocných Athénách se chystá velká svatba. K Athénám však přiléhá čarovný les plný víl a skřítků.

Nejkratší noc v roce je jak známo nocí magickou a v mocných Athénách se chystá velká svatba. K Athénám však přiléhá čarovný les plný víl a skřítků. Nejkratší noc v roce je jak známo nocí magickou a v mocných Athénách se chystá velká svatba. K Athénám však přiléhá čarovný les plný víl a skřítků. Staňte se jedním ze svatebčanů a budete se podivovat

Více

Závěrem předal František Jiraský Petru Motlovi Cenu starosty.

Závěrem předal František Jiraský Petru Motlovi Cenu starosty. Na slavnostním večeru udílení Výročních cen města Vysokého Mýta za rok 2018, který se konal 7. března v Šemberově divadle, předali zastupitelé města zvoleným jednotlivcům a zástupcům kolektivů za jejich

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. Umělecký šéf: Jiří Honzírek. Produkce: Klára Mišunová

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. Umělecký šéf: Jiří Honzírek. Produkce: Klára Mišunová ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA Divadlo Feste je nezávislé profesionální divadlo. Ve svých inscenacích se zaměřuje na nejednoznačná témata společensko-politických diskusí. Jedná se o jediné nezávislé divadlo u nás, které

Více

Projekty v roce 2009

Projekty v roce 2009 Projekty v roce 2009 Popis obrazu / Bildbeschreibung (Identita 2) Osmdesátdevět Trenažér jedné revoluce (Identita 3) Marie Restituta / Nemocnice na kraji Říše (Identita 5) Be Free! - Divadlo etnické čistky

Více

Online divadelni-noviny.cz (Kultura, filmy, hudba) , 23:55 Neutrální. Rubrika: Aktuálně

Online divadelni-noviny.cz (Kultura, filmy, hudba) , 23:55 Neutrální. Rubrika: Aktuálně Zemřel Luděk Eliáš Online divadelni-noviny.cz (Kultura, filmy, hudba) 26. 7. 2018, 23:55 Neutrální Rubrika: Aktuálně 1.5 tis. uživatelů za den GRP: 0.02 OTS: 0.00 AVE: Není součástí tarifu Téma: Národní

Více

PARDUBICKÝ. Nastane dnes na Malé scéně Konec dějin? deník 1 úterý 12. února 2013 KULTURA VÝCHODNÍ ČECHY I S ' PoiUete svým blízkým

PARDUBICKÝ. Nastane dnes na Malé scéně Konec dějin? deník 1 úterý 12. února 2013 KULTURA VÝCHODNÍ ČECHY I S ' PoiUete svým blízkým ÚTERÝ 12. ÚNORA 2013 - ČfSLO 36 ------------------------------ -- -- -.. - - - - ---- - -- - - - - ------ - - - - - - - -- - - - - - - - -- - - - - - - - - - -- - - - - - - - - -- 14 KČ I PIl:EDf'lATNt

Více

OBSAH I. ROZVAHA 12-15 II. VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY 16-18 III. PŘÍLOHA K ÚČETNÍ ZÁVĚRCE 19-22

OBSAH I. ROZVAHA 12-15 II. VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY 16-18 III. PŘÍLOHA K ÚČETNÍ ZÁVĚRCE 19-22 OBSAH OBSAH 1 SLOVO ŘEDITELKY KARLOVARSKÉHO MĚSTSKÉHO DIVADLA, O.P.S. 2 ZÁKLADNÍ ÚDAJE KARLOVARSKÉHO MĚSTSKÉHO DIVADLA, O.P.S. 3 ČINOHRA KARLOVARSKÉHO MĚSTSKÉHO DIVADLA 4-5 NÁVŠTĚVNOST KARLOVARSKÉHO MĚSTSKÉHO

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA OBECNĚ PROSPĚŠNÉ SPOLEČNOSTI DIVADLO AHA ZA ROK 2014

VÝROČNÍ ZPRÁVA OBECNĚ PROSPĚŠNÉ SPOLEČNOSTI DIVADLO AHA ZA ROK 2014 Příloha č. 6 VÝROČNÍ ZPRÁVA OBECNĚ PROSPĚŠNÉ SPOLEČNOSTI DIVADLO AHA ZA ROK 2014 SÍDLO SPOLEČNOSTI: DIVADLO AHA!, o. p. s. U Stadionu 1414/10 289 22 Lysá nad Labem REGISTRACE SPOLEČNOSTI: Městský soud

Více

Plánované projekty Národního divadla k Roku české hudby 2014

Plánované projekty Národního divadla k Roku české hudby 2014 Plánované projekty Národního divadla k Roku české hudby 2014 BALET NÁRODNÍHO DIVADLA Nová inscenace k Roku české hudby ČESKÁ BALETNÍ SYMFONIE II Premiéra České baletní symfonie II bude uvedena u příležitosti

Více

Newsletter Baletu Národního divadla. Kontakt: Balet Národního divadla, Anenské nám. 2, Praha 1,

Newsletter Baletu Národního divadla. Kontakt: Balet Národního divadla, Anenské nám. 2, Praha 1, Newsletter Baletu Národního divadla 107 BŘEZEN 2019 Kontakt: Balet Národního divadla, Anenské nám. 2, Praha 1, www.narodni-divadlo.cz, balet@narodni-divadlo.cz Další premiéra je tu a nám zbývá poslední

Více

Byl jednou jeden. d o m e č e k. O tom, co se může stát, když jeden si hraje a druhý chce spát.

Byl jednou jeden. d o m e č e k. O tom, co se může stát, když jeden si hraje a druhý chce spát. Byl jednou jeden d o m e č e k Pohádkový příběh pro nejmenší s písničkami Petra Skoumala O tom, co se může stát, když jeden si hraje a druhý chce spát. O tom, co se může stát, když jeden se mračí a druhý

Více

LIDOVÉ PAŠIJOVÉ HRY.

LIDOVÉ PAŠIJOVÉ HRY. 1 Srdečné pozvání v Kristu! Drazí farníci! Zdravíme vás ze starobylé ZBRASLAVI u Prahy, místa posvátného, promodleného generacemi cisterciáckých bratří, z místa posledního odpočinku českého a polského

Více

Stejně jako předcházející ročníky, i jedničkový 11. ročník bude plný skvělé a kvalitní hudby, milých lidí a nezapomenutelných zážitků.

Stejně jako předcházející ročníky, i jedničkový 11. ročník bude plný skvělé a kvalitní hudby, milých lidí a nezapomenutelných zážitků. Ve dnech 7. a 8. srpna 2009 se na Bystřičce přehradě (okres Vsetín) koná jedničkový 11. ročník country festivalu STARÝ DOBRÝ WESTERN. Pořadatelem je občanské sdružení Country kapela Gympleři Vsetín. Za

Více

Noc literatury 2018 v Jihlavě [1]

Noc literatury 2018 v Jihlavě [1] [1] Autor: DAŇKOVÁ, Jarmila [2] Číslo: 2018, ročník 27, číslo 2 [3] Rubrika: Celostátní akce [4] Klíčová slova: čtení [5], Městská knihovna Jihlava [6], Noc literatury [7] Region: 09 Region Velká Morava

Více

Hlavní postava ukazuje jedince, který chce masově ovládat myšlení obyvatel, a to je v dnešní době virtuální reality a internetu velice aktuální.

Hlavní postava ukazuje jedince, který chce masově ovládat myšlení obyvatel, a to je v dnešní době virtuální reality a internetu velice aktuální. Muzikálová komedie inspirovaná povídkou Julese Verna z produkce Divadla Hybernia, ve které konečně může každý milovat, koho chce, myslet si co chce, ale nejdříve si musí tuhle svobodu vybudovat, jde do

Více

06 ne Macbeth 3D veřejné vystoupení účastníků kurzu múzického herectví pod vedením herce JD a lektora kurzů Jiřího Untermüllera 19.

06 ne Macbeth 3D veřejné vystoupení účastníků kurzu múzického herectví pod vedením herce JD a lektora kurzů Jiřího Untermüllera 19. LISTOPAD 2016 01 út Povídky / O. K. Tangen, J. Kodet, A. Egerházi baletní trojvečer / 19.00 v JD sk. 10 sleva 50 % pro seniory Přisámbůh! / R. Askins ostrá černá komedie / 19.30 na Půdě 02 st Souborné

Více

20 FILMOVÝCH SEZÓN V ČESKÉ TELEVIZI

20 FILMOVÝCH SEZÓN V ČESKÉ TELEVIZI 20 FILMOVÝCH SEZÓN V ČESKÉ TELEVIZI Česká televize připravila od ledna 2011 projekt s názvem 20 filmových sezón v České televizi, ve kterém nabídla televizním divákům i filmovým fandům historicky první

Více

A) Joan Brehms Zdroj: Brehms, Joan a kol.: Scénografické prostory. Okresní vlastivědné muzeum Český Krumlov, 1987.

A) Joan Brehms Zdroj: Brehms, Joan a kol.: Scénografické prostory. Okresní vlastivědné muzeum Český Krumlov, 1987. Přílohy A) Joan Brehms Zdroj: Brehms, Joan a kol.: Scénografické prostory. Okresní vlastivědné muzeum Český Krumlov, 1987. B) První verze Otáčivého hlediště rok 1958 Zdroj: Brehms, Joan a kol.: Scénografické

Více

Fenomenální úspěch českého muzikálu Mefisto! Středa, 01 Květen :42

Fenomenální úspěch českého muzikálu Mefisto! Středa, 01 Květen :42 1 / 17 2 / 17 TakovýV Hybernia Soulu. Broadway května bude úspěch současné zaujal v mít Asii. žádný korejské v Soulu Ročně době muzikál ije manažery se premiéra korejská tuuž koná dlouho Mefista natolik,

Více

Newsletter Baletu Národního divadla. Kontakt: Balet Národního divadla, Anenské nám. 2, Praha 1,

Newsletter Baletu Národního divadla. Kontakt: Balet Národního divadla, Anenské nám. 2, Praha 1, Newsletter Baletu Národního divadla 60 LEDEN 2016 Kontakt: Balet Národního divadla, Anenské nám. 2, Praha 1, www.narodni-divadlo.cz, balet@narodni-divadlo.cz Milí baletní přátelé, slavíme jubileum! Šedesáté

Více

Hana Seidlová a Renata Drössler v inscenaci Edith a Marlene BŘEZEN 2014. www.divadlopodpalmovkou.cz

Hana Seidlová a Renata Drössler v inscenaci Edith a Marlene BŘEZEN 2014. www.divadlopodpalmovkou.cz Hana Seidlová a Renata Drössler v inscenaci Edith a Marle BŘEZEN 2014 www.divadlopodpalmovkou.cz zveme vás Můj romantický příběh 2. a 28. února, 13. března 2014, Představení 28. února proběh za přítomnosti

Více

www.uzivatele- film.cz

www.uzivatele- film.cz www.uzivatele- film.cz námět filmu Povídkový film Uživatelé Žijeme v nejlepší době! námět filmu Povídkový film Uživatelé Pořád nám něco chybí! Přesto všechno se necí9me šťastni. Všechny povídky jsou variacemi

Více

o klukovi, který neuměl zlobit

o klukovi, který neuměl zlobit Pracovní list k inscenaci o klukovi, který neuměl zlobit o klukovi, který neuměl zlobit 1) nahlédni za oponu / pročti komiks Diváci se pohodlně usazují do svých sedaček a čekají, až se ozve třetí zvonění,

Více

SEN ČAROVNÉ NOCI. William Shakespeare. Premiéra: 16. a 17. června 2016 v Národním divadle. činohra. Tisková zpráva

SEN ČAROVNÉ NOCI. William Shakespeare. Premiéra: 16. a 17. června 2016 v Národním divadle. činohra. Tisková zpráva Daniel Špinar umělecký ředitel Činohry Národního divadla Tisková zpráva Michal Dočekal ředitel Činohry Národního divadla William Shakespeare SEN ČAROVNÉ NOCI Hermie si má vzít Demetria, ale miluje Lysandra.

Více

Divadlo Neklid nabízí všem zájemcům z řad pověřených pedagogických pracovníků repertoárovou skladbu stálé profesionální scény, která sídlí v Divadle v Emauzích (divadelní sál), Vyšehradská 49/320, Praha

Více

Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 30. června do 2. července - Broumovsko

Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 30. června do 2. července - Broumovsko Broumovská pouť, první koncert hudebního festivalu Za poklady Broumovska, divadlo na Kačeří, zábavná show v Adršpachu, fotbalový turnaj, Formanský den či noční kino. To jsou tipy na některé akce, které

Více

Akce naváže na úspěšný loňský ročník zaměřený především na mladé kapely, které chtěly vykřičet světu své postoje.

Akce naváže na úspěšný loňský ročník zaměřený především na mladé kapely, které chtěly vykřičet světu své postoje. MAY DAY 2014 tisková zpráva V Kopřivnici dne 24. března 2014 V pátek 9. května 2014 od 19.00 hodin bude pro návštěvníky kulturního domu v Kopřivnici připraven již druhý ročník komponovaného večera MAY

Více

BOWLING A - chlapci děti do 8 let včetně ( , 2007) Příjmení a jméno 40,- Kč Body Umístění Jílek Jonáš 91 Lev Daniel 88 Havlíček David 84

BOWLING A - chlapci děti do 8 let včetně ( , 2007) Příjmení a jméno 40,- Kč Body Umístění Jílek Jonáš 91 Lev Daniel 88 Havlíček David 84 BOWLING A - chlapci děti do 8 let včetně (... 2008, 2007) Příjmení a jméno 40,- Kč Body Umístění Jílek Jonáš 91 Lev Daniel 88 Havlíček David 84 Blaňár Patrik 79 Široký Ondřej 76 Plaček Nikolas 74 Litinský

Více

AVANTGARDA. Tato divadla byla protipólem tradičních kamenných divadel V představeních se objevují klaunské výstupy

AVANTGARDA. Tato divadla byla protipólem tradičních kamenných divadel V představeních se objevují klaunské výstupy OSVOBOZENÉ DIVADLO POČÁTKY SOUBORU Počátky Osvobozeného divadla sahají do 20. let minulého století, kdy byl založeno sdružení literárních a divadelních umělců s názvem Devětsil (podzim 1920). Mezi členy

Více

Chytračka a Carmina Burana ve Slezském divadle: Inscenace, která se až na pár detailů povedla

Chytračka a Carmina Burana ve Slezském divadle: Inscenace, která se až na pár detailů povedla Chytračka a Carmina Burana ve Slezském divadle: Inscenace, která se až na pár detailů povedla 20.2.2017 Markéta Myšková Divadlo Recenze Slezské divadlo v Opavě může být na sebe hrdé. Nedělní premiéra Orffovy

Více

Zápis z 9. jednání Kulturní komise Rady MČ Praha 7 v roce 2015, konané dne 05.10.2015 od 17:15 do 18:45 h v místnosti č.

Zápis z 9. jednání Kulturní komise Rady MČ Praha 7 v roce 2015, konané dne 05.10.2015 od 17:15 do 18:45 h v místnosti č. Zápis z 9. jednání Kulturní komise Rady MČ Praha 7 v roce 2015, konané dne 05.10.2015 od 17:15 do 18:45 h v místnosti č. 221, ÚMČ Praha 7 Seznam členů komise: František Vosecký - předseda Mgr. Jana Kostelecká

Více

Plán umělecké činnosti na rok 2013 Divadlo Radost příspěvková organizace Bratislavská 32, Brno

Plán umělecké činnosti na rok 2013 Divadlo Radost příspěvková organizace Bratislavská 32, Brno 1 Plán umělecké činnosti na rok 2013 Divadlo Radost příspěvková organizace Bratislavská 32, 602 00 Brno V kalendářním roce 2013 plánuje Divadlo Radost šest premiér, které se uskuteční i s ohledem na snížený

Více

Jubilejní 100. sezóna Národního divadla moravskoslezského!

Jubilejní 100. sezóna Národního divadla moravskoslezského! Jubilejní 100. sezóna Národního divadla moravskoslezského! Online stalo-se.cz (Fake news) 6. 3. 2018, 9:37 Neutrální Autor: info@press-media.cz Rubrika: Zprávy 10 uživatelů za den GRP: 0.00 OTS: 0.00 AVE:

Více

CENY ČESKÉ FILMOVÉ KRITIKY 2013 veřejné hlasování prvního kola (mimo objev)

CENY ČESKÉ FILMOVÉ KRITIKY 2013 veřejné hlasování prvního kola (mimo objev) ová NEJLEPŠÍ FILM 5 pravidel 0 Bella Mia 0 Bez doteku 0 Carmen 0 Colette 0 Čtyřlístek ve službách krále 0 DK 6 3 2 1 Dobrý řidič Smetana 0 Donšajni 0 Fulmaya, děvčátko s tenkýma nohama 0 Hledá se prezident

Více

Časová dotace ve výuce: hudba, Jesus, Christ, Superstar, Máří, 1-2 hodiny Magdalena Název souboru: Mgr. Štěpánka Steinová UK_STE_8_HV_9R_JESUS_CHRIST

Časová dotace ve výuce: hudba, Jesus, Christ, Superstar, Máří, 1-2 hodiny Magdalena Název souboru: Mgr. Štěpánka Steinová UK_STE_8_HV_9R_JESUS_CHRIST Pořadové číslo projektu Nově a lépe s počítači CZ.1.07/1.4.00/21.3007 Šablona č.: Sada č.: III/2 6 Datum vytvoření: Datum ověření: 22.10.2012 30.10.2012 Pro ročník: Vzdělávací oblast: IX. Umění a kultura

Více

www. ks-alta. cz kulturní společnost alta

www. ks-alta. cz kulturní společnost alta www. ks-alta. cz kulturní společnost alta KULTURNÍ SPOLEČNOST ALTA Byla založena v roce 2007 v Hluboké nad Vltavou Divadelní soubor vystupuje nejen na zámku Hluboká nad Vltavou, ale všude tam, kam ho pozvou.

Více

Klub kultury Napajedla, p. o. ZPRÁVA O ČINNOSTI / 2017

Klub kultury Napajedla, p. o. ZPRÁVA O ČINNOSTI / 2017 Klub kultury Napajedla, p. o. ZPRÁVA O ČINNOSTI / 2017 Klub kultury Napajedla prezentuje město v oblasti kultury, historie a cestovního ruchu, plní funkci veřejných služeb občanům města, okolních obcí

Více

SWEETSEN FEST 011 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA FRÝDEK-MÍSTEK SOBĚ 30/6 2/7/2011 WWW.SWEETSEN.CZ

SWEETSEN FEST 011 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA FRÝDEK-MÍSTEK SOBĚ 30/6 2/7/2011 WWW.SWEETSEN.CZ SWEETSEN FEST 011 FRÝDEK-MÍSTEK SOBĚ 30/6 2/7/2011 WWW.SWEETSEN.CZ ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA Festival Sweetsen fest letos trhal rekordy. Jak v počtu návštěvníků, tak ve vybrané částce pro charitativní organizace.

Více

Výsledková listina Beroun Race Ženy (156 závodníků)

Výsledková listina Beroun Race Ženy (156 závodníků) Výsledková listina Beroun Race 27. 10. 2018 Ženy (156 závodníků) Startovní číslo Jméno Kategorie Vlna Čas 1. 148 Žižka Adam M 1 1:05:56.7 2. 165 Bukvai Miloš M 1 1:07:21.1 3. 2 Fiala Marek M 1 1:08:32.5

Více

Jarní divadelní předplatné 2014. Hlava v písku

Jarní divadelní předplatné 2014. Hlava v písku Jarní divadelní předplatné 2014 Divadelní představení, první předplatitelské i pro veřejnost Pondělí 27. ledna 2014 v 19.00 hodin Hlava v písku o milostném příběhu, který dojal celé Maďarsko. Hra líčí

Více

Jf Vf/tt/fVP f //((o Poskytnute dotace, prfspevky a transfery v oblasti kultury v ramci vyzvy \t mis** Ostravy

Jf Vf/tt/fVP f //((o Poskytnute dotace, prfspevky a transfery v oblasti kultury v ramci vyzvy \t mis** Ostravy Jf Vf/tt/fVP f //((o Poskytnute dotace, prfspevky a transfery v oblasti kultury v ramci vyzvy \t mis** Ostravy Termin podepsani smlouvy si domluvte na tel. c. 599 443 263 odbor *nitpnft:h **«plsemnostev.i:

Více

Pořadem provází. Michal Suchánek. Richard Genzer

Pořadem provází. Michal Suchánek. Richard Genzer Talk show Mr. GS je druhým projektem populárního bavičského dua Michala Suchánka a Richarda Genzera. Tato talk show si nedělá z ničeho servítky, a jde tvrdě až na kost. Hosté dostávají záludné otázky na

Více

KRAŤASY BEZ HRANIC TISKOVÁ ZPRÁVA PFF2016 ÚVOD

KRAŤASY BEZ HRANIC TISKOVÁ ZPRÁVA PFF2016 ÚVOD TISKOVÁ ZPRÁVA PFF2016 ÚVOD Pelhřimovský filmový festival je konceptem, který se snaží zapojit studenty a především jejich práce v konfrontaci s názorem veřejnosti. Otevíráme tak možnost studentům filmových

Více

bodová úspěčnost body

bodová úspěčnost body Úspěšnost jednotlivců ve dvouhře po 17. kole nezapočítáno: A je to - ChmEl Ňino ( 16.kolo ) hráč tým zápasů výhra skóre 1 Skryja Radek (71) TJ Jiskra Bohdalec 51 42 137 : 49 82,35 % 250 81,70 % 2 Zástěra

Více

08 ne Herectví v proměnách času / Ateliér 3D a J. Untermüller další díl z cyklu 8 nedělních workshopů / na Půdě

08 ne Herectví v proměnách času / Ateliér 3D a J. Untermüller další díl z cyklu 8 nedělních workshopů / na Půdě LEDEN 2017 01 ne Novoroční galakoncert 17.00 v DK 03 út Přisámbůh! / R. Askins sk. 20 04 st Kreutzerova sonáta / L. N. Tolstoj hra / 19.30 na Půdě sk. 8 06 pá Úča musí pryč! / L. Hübner komedie / 17.00

Více

Úspěšnost jednotlivců ve dvouhře po 11. kole

Úspěšnost jednotlivců ve dvouhře po 11. kole Úspěšnost jednotlivců ve dvouhře po 11. kole hráč tým zápasů výhra skóre 1 Zástěra Jan (70) A je to 33 29 93 : 24 87,88 % 172 86,87 % 2 Skryja Radek (71) TJ Jiskra Bohdalec 33 28 88 : 30 84,85 % 162 81,82

Více