Řízení nákladů a výkonnosti IT

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Řízení nákladů a výkonnosti IT"

Transkript

1 odborná konference IIR Řízení nákladů a výkonnosti IT Zajistěte efektivní chod Vašeho IT! Efektivní řízení IT na co je důležité myslet? Zanalyzujte náklady na IT jaké metody využít? Jak optimalizovat náklady? Nefinanční ukazatele efektivnosti IT využití v praxi Outsourcing, kdy a v jaké míře? Srovnejte si pro a proti! Referují: Ing. Jiří Devát České aerolinie, a.s., Praha Ing. Gabriela Hlisníková GIST s.r.o., Hradec Králové Jan Hospes Omnicom Praha s.r.o., Praha Martin Hudeček OrBit, spol. s r.o., Praha Ing. František Klíma, CSc. GARTNER KPC s.r.o., Praha Mgr. Pavel Kuželka Poštová banka, a.s., Bratislava Ing. Jaromír Mrázek E.ON IS Czech Republic s.r.o., České Budějovice Ing. Boris Popesko, Ph.D. OPTIMICON, s.r.o., Zlín Ing. Jiří Pospíchal Československá obchodní banka, a.s., Praha Ing. Petr Přibyslavský ČEZ, a.s., Praha Bc. Jiří Skála itsmf Czech Republic, Praha Ing. Miloslav Slanina Komerční banka, a.s., Praha Ing. Jana Vlachová Telefónica O2 Czech Republic, a.s., Praha Viktor Zeisel Praha ledna 2007, andel s hotel Prague, Praha Workshop 25. ledna 2006 Controlling IT nákladů Mediální partner: Know how to achieve Institute for International Research IIR PŘIHLASTE SE ON-LINE: PŘIHLÁŠKA: FAX:

2 focus Praha, říjen 2006 Vážené dámy, vážení pánové, nejrůznější průzkumy v posledních letech naznačují rostoucí podíl IT nákladů na celkových nákladech většiny velkých společností. Právě dynamika nárůstu nákladů vede ke zvyšování tlaku managementu na jejich systematické snižování. Stoupá zájem o co nejpřesnější hodnotové vyjádření IT procesů a důraz je kladen především na celkovou optimalizaci jak nákladů, tak výkonu. Víte, jak dosáhnout efektivnějšího řízení IT infrastruktury? Jaké metriky při hodnocení využít? Zajímají Vás postupy směřující k optimalizaci nákladů IT? Uvažujete o outsourcingu IT, jeho míře a ptáte se na rizika s ním spojená? Právě pro Vás připravil Institute for International Research konferenci s titulem Řízení nákladů a výkonnosti IT zajistěte efektivní chod Vašeho IT, která se uskuteční ve dnech ledna 2007 v hotelu andel s hotel Prague, Praha. Získejte důležité informace a udělejte krok k lepšímu fungování Vašeho IT! Odborníci na slovo vzatí Vám poradí, jak na to. Chcete se dozvědět více o controllingu IT nákladů? Zajímá vás, jaké postupy a metody využít, a kam své controllingové aktivity zaměřit? Vše potřebné se dozvíte na workshopu Controlling IT nákladů 25. ledna 2007 v Praze. Velmi se těšíme na setkání s Vámi Ing. Olga Motlíková Conference Producer Institute for International Research PS: Získejte důležité informace, načerpejte nové poznatky! PŘIHLASTE SE ON-LINE: PŘIHLÁŠKA: FAX:

3 úterý 23. ledna 2007 Předsednictví: Ing. Jaromír Mrázek, vedoucí CIO Internal Organization, E.ON IS Czech Republic s.r.o., České Budějovice Od 8.30 hod. Přivítání a výdej podkladů ke konferenci 9.00 hod. Uvítací projev Institute for International Reasearch a předsedy dne Řízení nákladů na cestě k efektivitě 9.10 hod. IT cost management jak efektivně řídit Vaše IT náklady Jaké druhy nákladů v IT rozlišujeme? externí, interní, přímé, nepřímé Kalkulace nákladů na služby IT procesní nákladový model metoda ABC Poplatky za služby IT kalkulace interních cen, metoda ABB Využití informací z procesního nákladového modelu IT náklady na procesy, jednotkové ceny Ing. Jana Vlachová, specialista, Telefónica O2 Czech Republic, a.s., Praha hod. Kávová přestávka hod. Procesní náklady v IT Definujte procesy v IT! Co je obsahem IT procesů? Je možné veškeré činnosti v IT organizovat procesním způsobem? Nastavení procesů, eliminace duplicitních činností, definice rolí vč. RACI matice zodpovědností rolí za jednotlivé procesní aktivity Procesní modelování a zjišťování procesních nákladů Nástroje pro řízení procesů automatizace procesních činností, vykazování procesních nákladů Bc. Jiří Skála, konzultant pro oblast řízení informatiky, itsmf Czech Republic, Praha Seznamte se s metodami analýzy nákladů hod. Analýza nákladů pomocí TCO jako efektivní nástroj řízení IT TCO v kontextu podnikové strategie Geneze TCO TCO ve službách uživatele Zajistěte si potřebné podklady pro kalkulaci TCO! Modely TCO Viktor Zeisel, nezávislý konzultant, Praha hod. Společný oběd hod. Activity Based Costing cesta k modernímu řízení Vašeho IT Význam metody ABC v rámci řízení IT Jak účelně využít ABC pro optimalizaci nákladů? Kroky při zavádění ABC Softwarové zajištění metody ABC Ing. Boris Popesko, Ph.D., jednatel/project manager, OPTIMICON, s.r.o., Zlín hod. Kávová přestávka hod. Optimalizace IT nákladů neutrácejte zbytečně! Identifikujte klíčové IT procesy v návaznosti na podnikové procesy Analyzujte strukturu nákladů IT Srovnávejte jaké máte možnosti snižování nákladů (centralizace, konsolidace,.) Rozhodněte stanovte cíl, strategii, plán realizace Ověřujte návratnost investic do IT a jejich vyhodnocení Měřte náklady i přínosy IT a korigujte strategii a plán Martin Hudeček, Sales Director, OrBit spol. s r.o., Praha hod. Outsourcing IT ve Vaší společnosti ano či ne? Má pro Vaši společnosti outsourcing IT praktické využití? Potenciální přínosy a rizika outsourcingu IT Co vše je vhodné pro vaši společnost outsourcovat a které služby si ponechat ve vlastní správě? míra outsourcingu Kdy se vyplatí přistoupit k outsourcingu? Nákladové faktory Porovnejte náklady zajištění služby interními zdroji s náklady outsorcingu! Nastavení smluvních podmínek outsourcingová smlouva základ dobré spolupráce PŘIHLÁŠKA:

4 středa 24. ledna 2007 Jak zajistit zabezpečení svěřených dat a technologií Změřte přínosy outsourcingu! efektivita outsourcintu IT Ing. Jiří Pospíchal, výkonný ředitel divize Help Desk, Československá obchodní banka, a.s, Praha. Controlling IT jak k němu přistoupit? hod. Controlling IT Co je cílem controllingu IT? Co je nutné v IT podrobit controllingu? Měření nákladů a jejich transparentnost Porovnání skutečnosti s plánem výkony, náklady, hodnocení Srovnání s konkurencí využití benchmarkingu Ing. Gabriela Hlisníková, projektový ředitel, GIST s.r.o., Hradec Králové hod. Závěrečné shrnutí 1. dne konference předsedou hod. Následuje koktejl KOKTEJL Na závěr prvního dne konference Vás IIR srdečně zve na skleničku vína. Využijte této příležitosti k neformální výměně názorů s kolegy v příjemné atmosféře Z NABÍDKY ODBORNÝCH KONFERENCÍ A TRÉNINKŮ IIR Řízení kvality pro project managery (trénink) listopadu 2006, Praha Management trvalého zlepšování procesů (trénink) listopadu 2006, Praha Jak úspěšně uzavírat IT smlouvy (seminář) prosince 2006, Praha Management procesů (trénink) prosince 2006, Praha Moderní manažerská psychologie pro vedoucí pracovníky (trénink) prosince 2006, Praha SLM a SLA pro integrovaný systém řízení (seminář) prosince 2006, Praha Certifikovaný Service Level Manager (certifikovaný trénink), ledna 2007, Praha IT asset management a licenční management v praxi (seminář), ledna 2007, Praha Certifikovaný IS/ICT Project Manager (trénink) ledna 2007, Praha Předsednictví: Ing. Petr Přibyslavský, vedoucí řízení služeb, ČEZ, a.s., Praha Od 8.30 hod. Přivítání a výdej podkladů ke konferenci 9.00 hod. Uvítací projev Institute for International Reasearch a předsedy dne Je fungování Vašeho IT skutečně efektivní? 9.10 hod. Řízení výkonu IT IT performance management Systémy IT performance managementu metodika, SW Implementace systémů Měření výkonnosti IT vyberte vhodné ukazatele! Zvyšování výkonu IT Využití benchmarkingu při řízení výkonu Ing. Jiří Devát, viceprezident pro IT a člen představenstva, České aerolinie, a.s., Praha hod. Kávová přestávka hod. Měření efektivnosti a výkonnosti IT Důvody, proč přistoupit k měření efektivnosti a výkonnosti IT Nefinanční ukazatele a jejich využití Definujte ukazatele a jich parametry, odpovídající Vašim záměrům Vyberte vhodné mechanismy měření! Hodnocení efektů a analýza zjištěných skutečností Ing. Miloslav Slanina, Head of IT Program Management Office, Komerční banka, a.s., Praha Nastavení cen služeb IT, kalkulace hod. Tvorba cen IT služeb a jejich interní přeúčtování Jak adekvátně stanovit ceny IT služeb? Které faktory ovlivňují náklady na IT? Porovnejte interní náklady služeb s dodavatelskou cenou! Vyhněte se zbytečným chybám při kalkulaci čeho se vyvarovat? PŘIHLASTE SE ON-LINE:

5 čtvrtek 25. ledna 2007 Koncepce interního přeúčtování IT služeb Controlling vnitropodnikových účetních operací IT služeb Referent kontaktován hod. Společný oběd hod. Využití SLA jako nástroje řízení kvality IT Specifika a efekty využití SLA Vazba služeb a IT SLA externě a interně Jak sestavit katalog služeb? Smluvní ujednání, podmínky Implementace postupy zavádění (smlouvy, pracovní procesy) Tvorba ceny a rozúčtování IT služeb Mgr. Pavel Kuželka, IT Service Delivery Manager, Poštová banka, a.s., Bratislava hod. Kávová přestávka hod. Využití ITILu jako nástroje řízení efektivnosti IT procesů Přínosy zavedení ITILu z hlediska řízení procesů v IT Definujte jednotlivé procesy Přístupy měření procesů Analyzujte výkonnostní indikátory Specifika měření IT procesů Jan Hospes, Head of ITSM/ITIL consultancy dpt., Omnicom Praha s.r.o., Praha Řízení a analýzy nákladů cesta k optimalizaci Workshop hod. Controlling nákladů IT Metody a realizace plánování srovnání plánu a skutečnosti Jak udržet náklady oblasti IT na únosné míře? Jak úspěšně plánovat oblast IT? Které ukazatele jsou vhodné pro motivaci IT pracovníků? Jak řídit IT projekty, aby nabraly správný směr? Hlavní měřítka řízení oblasti IT: Co je v oblasti IT nutné controllingově řídit! Řízení režijních nákladů/procesů a projektů Střediskové řízení typy středisek a odlišnosti v jejich způsobu plánování a hodnocení, vhodný způsob řízení IT střediska Procesní řízení, Activity Based Costing řízení rentability IT činností Manažerská výsledovka vazba IT nákladů na hodnocení rentability společnosti Řízení inovace informačního systému/projektové řízení Definujte a monitorujte kritické fáze projektu Informační strategie Příprava projektu/projektové plánování Předběžné hodnocení projektu Ekonomické zhodnocení projektu/jeho variant Řízení realizační fáze projektu Řízení provozní fáze projektu Projektová dokumentace Referent kontaktován hod. Benchmarking v IT kde ho využít? Co lze v IT podrobit benchmarkingu? Jaká měřítka využít a kde sehnat srovnávací data? Aplikace v praxi Ing. František Klíma, CSc., ředitel, GARTNER KPC s.r.o., Praha hod. Závěrečné shrnutí konference předsedou hod. Konec konference S KÝM SE SETKÁTE NA NAŠÍ KONFERENCI se CIO s řediteli IS/IT s vedoucími IT s manažery IT s vedoucími IT projektů se správci informačních systémů s finančními řediteli s řediteli controllingu se zástupci poradenských společností FAX:

6 přihláška: Řízení nákladů a výkonnosti IT fax: tel.: konference@konference.cz adresa: Institute for International Research GmbH., org. složka Praha, Rumunská 1, Praha 2 Kód konference: C0653 PROSÍME, VYPLŇTE ÚDAJE PRO REGISTRACI 5 % sleva pro 3 účastníky z jedné firmy na konferenci Ano, závazně se přihlašuji na telefon Ano, závazně se přihlašuji na telefon Ano, závazně se přihlašuji na telefon firma IČ DIČ ulice/poštovní přihrádka město/psč počet zaměstnanců v podniku oblast podnikání datum podpis konferenci workshop křestní jméno fax konferenci workshop křestní jméno fax konferenci workshop křestní jméno Přeji si informace em z oblasti IT Pokud si máte zájem dostávat informace z jiných oblastí, zaregistrujte se na Konference se nemohu zúčastnit, objednávám dokumentaci ke konferenci v ceně 3.990, Kč + DPH Objednávám dokumentaci z minulých konferencí: ITIL (3/2006), cena 3.990, Kč + DPH fax V případě, že pro Vaše přihlášení nepoužijete formulář IIR, uveďte, prosím, následující mailkód: Kdo povolil Vaši účast na této konferenci? jméno jméno Kdo je zodpovědný za vzdělávání ve Vaší firmě? INC0653 TERMÍNY A MÍSTO KONÁNÍ KONFERENCE Konference: Řízení nákladů a měření výkonnosti IT Úterý 23. ledna 2007, hod., následuje koktejl Středa 24. ledna 2007, hod. Workshop: Controlling nákladů IT Čtvrtek 25. ledna 2007, hod. Hotel/Ubytování: Ubytování není zahrnuto v účastnickém poplatku. Pro účastníky konference nabízíme možnost využití omezeného kontingentu pokojů za speciální cenu v hotelu, ve kterém se konference koná. Tento kontingent je možné využít při rezervaci nejpozději 4 týdny před začátkem konference. Rezervujte, prosíme, přímo v hotelu s odvoláním na Vaši účast na konferenci IIR: andel s hotel Prague, Stroupežnického 21, Praha 5 tel.: , fax: , info@andelshotel.com IIR Institute for International Research je celosvětová úspěšně operující nezávislá konferenční organizace s kancelářemi v klíčových hospodářských centrech. Obzvláště v době rostoucího přívalu informací a globalizace trhů potřebují vedoucí pracovníci ze všech hospodářských odvětví odborné vědomosti a informace na vysoké úrovni. Všechna konferenční témata jsou prověřena řádným průzkumem s cílem nabídnout informace potřebné pro řešení Vašich problémů. ODSTOUPENÍ Tato přihláška je závazná, při stornování přihlášky vybíráme manipulační poplatek ve výši 3.000, Kč. Při odhlášení později než 14 dní před začátkem konference bude splatný celý účastnický poplatek. Samozřejmě, že zastoupení účastníka je možné. Pořadatel konference si vyhrazuje z naléhavých důvodů právo na změny programu. Program vytištěn dne VÁŠ KONTAKT NA NÁS Přihláška: konference@konference.cz Obsah konference: Ing. Olga Motlíková olga.motlikova@konference.cz Změny adresy/marketing: Květoslava Neubauerová kvetoslava.neubauerova@konference.cz Partnerství & výstavnictví: Magdalena Kopecká magdalena.kopecka@konference.cz ÚČASTNICKÝ POPLATEK Účastnický poplatek zahrnuje dokumentaci, oběd, nápoje a občerstvení a je stanoven na osobu za: Registrace: cena snížená: do cena základní: cena zvýšená: od konferenci , Kč + DPH , Kč + DPH , Kč + DPH workshop , Kč + DPH , Kč + DPH , Kč + DPH konferenci a workshop , Kč + DPH , Kč + DPH , Kč + DPH Registrace státní a veřejná správa: cena snížená: do cena základní: cena zvýšená: od konferenci 9.995, Kč + DPH , Kč + DPH , Kč + DPH workshop 5.995, Kč + DPH 6.995, Kč + DPH 7.995, Kč + DPH konferenci a workshop , Kč + DPH , Kč + DPH , Kč + DPH Po obdržení Vaší přihlášky dostanete do 14 dnů písemné potvrzení o přihlášení. Uvedenou částku poukažte, prosím, po obdržení faktury na uvedené konto v České republice. Prosíme uveďte bezpodmínečně na stvrzenku o zaplacení: variabilní symbol, jméno účastníka a firmy a kód konference C0653. Uvedenou částku zaplaťte, prosím, před začátkem konference. Přístup na konferenci může být umožněn jen tehdy, došla-li platba na naše konto. Při zaplacení účastnického poplatku později než 14 dní před začátkem konference Vás prosíme o předložení kopie dokladu o zaplacení v konferenčním sekretariátu. PŘIHLASTE SE ON-LINE:

Řízení nákladů a měření výkonnosti IT

Řízení nákladů a měření výkonnosti IT odborná konference IIR Řízení nákladů a měření výkonnosti IT Optimalizujte IT náklady ve Vaší společnosti! www.konference.cz/it.cfm Jakou roli hraje IT v globální strategii firmy Efektivní plánování a

Více

Vedení operaèních sálù efektivní management akreditace bezpeènost èisté prostory na COS

Vedení operaèních sálù efektivní management akreditace bezpeènost èisté prostory na COS 28. 29. ledna 2014 Hotel Dorint Don Giovanni Odborná konference IIR Vedení operaèních sálù efektivní management akreditace bezpeènost èisté prostory na COS Perspektivy èeského zdravotnictví Jak pøežít

Více

Řízení datové a informační kvality

Řízení datové a informační kvality Odborná konference IIR Řízení datové a informační kvality Pomocí metod a nástrojů ke zvýšení kvality 20. 21. března 2007 Renaissance Prague Hotel, Praha Změřte IT kvalitu pomocí metrik a metod ITIL, CMMI,

Více

Využijte možnosti k setkání s Vašimi kolegy a načerpejte důležité informace na konferenci ITIL Forum Těším se na setkání s Vámi.

Využijte možnosti k setkání s Vašimi kolegy a načerpejte důležité informace na konferenci ITIL Forum Těším se na setkání s Vámi. focus Praha, listopad 2005 Vážené dámy, vážení pánové, manažeři IT jsou pod permanentním tlakem. Kvalita IT služeb ve Vaší společnosti by měla stoupat, zatímco náklady by měly mít opačnou tendenci. Jak

Více

Logistika v potravinářském průmyslu

Logistika v potravinářském průmyslu Odborná konference IIR Logistika v potravinářském průmyslu 19. 20. října 2010 Hotel IBIS Karlín, Praha Jak reagovat na změny v nákupním chování zákazníků Je možné mít Vaši logistiku ještě levnější? Optimalizace

Více

ITIL FORUM 2007. 25. 26. září 2007 Corinthia Panorama Hotel, Praha

ITIL FORUM 2007. 25. 26. září 2007 Corinthia Panorama Hotel, Praha Odborná konference IIR ITIL FORUM 2007 25. 26. září 2007 Corinthia Panorama Hotel, Praha Tolik příkladů z praxe tu ještě nebylo! Vyhnete se slepým uličkám implementace Vedoucí publikací itsmf v Německu:

Více

Centrum sdílených služeb od teorie k praxi

Centrum sdílených služeb od teorie k praxi Odborná konference IIR Centrum sdílených služeb od teorie k praxi Centralizací podpůrných aktivit k vyšší efektivitě 13. 14. března 2007 Hotel Diplomat, Praha Základní koncepce, modely a fungování SSC

Více

Business Continuity Planning

Business Continuity Planning odborná konference IIR Business Continuity Planning A krize nemá šanci! www.konference.cz/it.cfm Zajistěte bezpečí a kontinuitu klíčovým procesům své organizace BCP v akci! Definujte rizika, jejich dopady

Více

IT Security 2007. 20. 21. února 2007 Hotel Diplomat, Praha

IT Security 2007. 20. 21. února 2007 Hotel Diplomat, Praha Odborná konference IIR IT Security 2007 20. 21. února 2007 Hotel Diplomat, Praha Systém informační bezpečnosti stále aktuální téma! Bezpečnostní politika: inspirujte se zkušenostmi! Buďte připraveni na

Více

Společenská zodpovědnost nástroj ke zvýšení hodnoty firmy. Workshop čtvrtek 24. března 2005, 9.00 16.00 hod.

Společenská zodpovědnost nástroj ke zvýšení hodnoty firmy. Workshop čtvrtek 24. března 2005, 9.00 16.00 hod. Odborná konference IIR Corporate Social Zapojte principy CSR do celofiremní strategie! Hotel Crowne Plaza, Praha 22. 23. března 2005 Společenská zodpovědnost nástroj ke zvýšení hodnoty firmy Referují:

Více

Výroba 2010. 15. 16. června 2010 Hotel Diplomat, Praha

Výroba 2010. 15. 16. června 2010 Hotel Diplomat, Praha Odborná konference IIR Výroba 2010 15. 16. června 2010 Hotel Diplomat, Praha Jak ještě více zeštíhlit štíhlou výrobu? Řízení nákladů ve výrobě hledejte skryté rezervy! Jak využít výrobní controlling ke

Více

CONTROLLING. Metodický list č. 1. Název tematického celku: FUNKCE CONTROLLINGU A ZÁKLADNÍ VZTAHY VE FINANČNÍM PLÁNU

CONTROLLING. Metodický list č. 1. Název tematického celku: FUNKCE CONTROLLINGU A ZÁKLADNÍ VZTAHY VE FINANČNÍM PLÁNU Metodický list č. 1 FUNKCE U A ZÁKLADNÍ VZTAHY VE FINANČNÍM PLÁNU Funkce a koncepce controllingu Controlling jako podsystém řízení cíle a funkce controllingu Aktuální koncepce managementu v období změn

Více

Business Continuity Management a krizové řízení v praxi

Business Continuity Management a krizové řízení v praxi Odborná konference IIR Business Continuity Management a krizové řízení v praxi Být dobře připraven znamená nejen přežít 11. 12. prosince 2007 Prague Marriott Hotel, Praha Business Continuity a krizové

Více

RFID Forum Strategický potenciál radiofrekvenční identifikace

RFID Forum Strategický potenciál radiofrekvenční identifikace odborná konference IIR RFID Forum Strategický potenciál radiofrekvenční identifikace www.konference.cz/industry.cfm RFID budoucí nutné technologické vybavení Vaší společnosti! Jaké jsou přínosy a rizika

Více

Právo v IT. 2. 3. února 2010 Hotel Diplomat, Praha

Právo v IT. 2. 3. února 2010 Hotel Diplomat, Praha Odborná konference IIR Právo v IT 2. 3. února 2010 Hotel Diplomat, Praha Nové nároky na IT právo plynoucí z ekonomické nestability Minimalizujte rizikové oblasti ve smlouvách Prevence IT sporů a trendy

Více

IT Security 2006. Ing. Richard Michálek Eurotel Praha, spol. s.r.o., Praha. Ing. Lukáš Mikeska Ernst & Young ČR, s.r.o., Praha

IT Security 2006. Ing. Richard Michálek Eurotel Praha, spol. s.r.o., Praha. Ing. Lukáš Mikeska Ernst & Young ČR, s.r.o., Praha odborná konference IT Security 2006 www.konference.cz/it.cfm Zorientujte se v současných ohroženích a rizicích! Seznamte se s novelizovanými bezpečnostními standardy! Zaveďte funkční systém řízení informační

Více

LOGISTIKA V AUTOMOBILOVÉM PRŮMYSLU

LOGISTIKA V AUTOMOBILOVÉM PRŮMYSLU odborná konference IIR LOGISTIKA V AUTOMOBILOVÉM PRŮMYSLU Trendy kvalita náklady! www.konference.cz/sales.cfm Dopady globálního vývoje automobilového průmyslu na logistiku Co nás čeká při zavedení mýtného

Více

Shared Services Centre

Shared Services Centre odborná konference IIR Shared Services Centre Od vize po realitu aneb co přináší sdílení služeb? Centralizací k vyšší efektivitě! www.konference.cz/management.cfm Jaké jsou základní aspekty a principy

Více

Benchmarking nejen auditní činnosti ve veřejné správě 23 24 4 2014 workshop

Benchmarking nejen auditní činnosti ve veřejné správě 23 24 4 2014 workshop Workshop je realizován pod záštitou ředitele Krajského úřadu Libereckého kraje hlavní partner partner mediální partner Vážené kolegyně, vážení kolegové, ve dnech 23. 24. dubna 2014 organizuje Český institut

Více

Corporate Performance Management

Corporate Performance Management Odborná konference IIR Corporate Performance Management Efektivní řízení výkonnosti podniku 11. 12. prosince 2007 Hotel Diplomat, Praha Jak vést firmu k vyššímu zisku a efektivnosti Chcete být úspěšní?

Více

IT semináře. IT smlouvy zvyšte svoji právní jistotu! 20. 21. července 2010, Praha 3. 4. srpna 2010, Brno

IT semináře. IT smlouvy zvyšte svoji právní jistotu! 20. 21. července 2010, Praha 3. 4. srpna 2010, Brno Odborné semináře IIR www.konference.cz IT semináře Courtyard by Marriott Prague Flora Holiday Inn Brno Seminář A IT smlouvy zvyšte svoji právní jistotu! 20. 21. července 2010, Praha 3. 4. srpna 2010, Brno

Více

Podnikové právo v praxi

Podnikové právo v praxi Odborná konference IIR Podnikové právo v praxi 22. 23. ledna 2008 Crowne Plaza Prague Hotel, Praha Organizace právních služeb v rámci Výhody využití externích a interních právních služeb Palčivé otázky

Více

Úspory energií v podnicích

Úspory energií v podnicích Odborná konference IIR Úspory energií v podnicích 12. 13. října 2010 Hotel Diplomat, Praha Energetický management Energetická efektivnost Energetický audit a jeho praktické využití Strategie nákupu jako

Více

ROZVOJ TECHNOLOGIE A LIDSKÝ FAKTOR

ROZVOJ TECHNOLOGIE A LIDSKÝ FAKTOR Společnost Jaseka si Vás dovoluje pozvat na setkání v rámci projektu STRATEGICKÁ SKUPINA na téma STRATEGICKá SKUPINa ROZVOJ TECHNOLOGIE A LIDSKÝ FAKTOR (Transformace, náročnost a turbulence trhů, vlivy

Více

Service Oriented Architecture (SOA): na startu!

Service Oriented Architecture (SOA): na startu! Odborná konference IIR Service Oriented Architecture (SOA): na startu! 26. 27. března 2008 Hotel Diplomat, Praha Seznamte se detailně s koncepcí SOA! Rozhodujete se o zavedení SOA? Získejte argumenty!

Více

Storage management. aneb Vaše data jako v bavlnce!

Storage management. aneb Vaše data jako v bavlnce! odborná konference IIR Storage management aneb Vaše data jako v bavlnce! www.konference.cz/it.cfm Profitujte z praktických zkušeností! Na případových studiích Vám ukážeme...... základní aspekty zálohování

Více

Cvičení 1,2 Osnova studie strategie ICT

Cvičení 1,2 Osnova studie strategie ICT Cvičení 1,2 Osnova studie strategie ICT Department of Computer Systems Faculty of Information Technology Czech Technical University in Prague František Klíma, 2011 Finanční řízení informatiky, MI-FRI,

Více

Optimalizace energetického hospodářství. Prevence dopadů poruch v elektrizační soustavě na provoz a výrobu.

Optimalizace energetického hospodářství. Prevence dopadů poruch v elektrizační soustavě na provoz a výrobu. Odborný seminář Optimalizace energetického hospodářství. Prevence dopadů poruch v elektrizační soustavě na provoz a výrobu. 18. 10. 2013 Inovační centrum a podnikatelský inkubátor TIC ČKD Praha Organizátor:

Více

Otázky kurzu 4IT417 Řízení podnikové informatiky verze z 1/2/2009. 1.Podniková informatika pojmy a komponenty

Otázky kurzu 4IT417 Řízení podnikové informatiky verze z 1/2/2009. 1.Podniková informatika pojmy a komponenty Otázky kurzu 4IT417 Řízení podnikové informatiky verze z 1/2/2009 1.Podniková informatika pojmy a komponenty (1) Objasněte pojmy: IS, ICT, ICT služba, ICT proces, ICT zdroj. Jakou dokumentaci k ICT službám,

Více

Biotechnologie a biosimilars

Biotechnologie a biosimilars Odborná konference IIR Biotechnologie a biosimilars 6. 7. prosince 2011 Hotel Jurys Inn, Praha Jak si vede biotechnologický trh v ČR? Biotechnologická léčiva ve světle legislativních změn Biosimilars jak

Více

Právo v IT. Odstraňte nedostatky a zvyšte svoji právní jistotu! 17. 18. března 2009 Prague Marriott Hotel, Praha

Právo v IT. Odstraňte nedostatky a zvyšte svoji právní jistotu! 17. 18. března 2009 Prague Marriott Hotel, Praha Odborná konference IIR Právo v IT Odstraňte nedostatky a zvyšte svoji právní jistotu! 17. 18. března 2009 Prague Marriott Hotel, Klíčová úskalí v IT smlouvách Pracovněprávní problematika v IT Elektronické

Více

Nanotechnologie v automobilovém průmyslu

Nanotechnologie v automobilovém průmyslu Odborná konference IIR Nanotechnologie v automobilovém průmyslu Malá velká revoluce 10. 11. června 2008 Corinthia Panorama Hotel, Praha Nahlédněte do nanosvěta Vývoj, výzkum a inovace vedoucí k praktickým

Více

Zlepšování firemních procesů For Business Excellence

Zlepšování firemních procesů For Business Excellence 15. 16. 4. 2015 Zlepšování firemních procesů For Business Excellence aneb odhalte tajemství fungujících firemních procesů Mám dojem, že pracuju v neustálém chaosu. O nastavení firemních procesů se u nás

Více

Public Private Partnership 2008

Public Private Partnership 2008 Odborná konference IIR Public Private Partnership 2008 23. 24. června 2008 Dorint Hotel Don Giovanni, Praha Praktické příklady fungování PPP v ČR Slovensko a PPP o krok napřed PPP v Maďarsku poučme se

Více

OTA NOVOTNÝ JAN POUR MILOŠ MARYŠKA PODNIKO

OTA NOVOTNÝ JAN POUR MILOŠ MARYŠKA PODNIKO OTA NOVOTNÝ JAN POUR MILOŠ MARYŠKA JOSEF BASL RíZENÍ VÝKONNOSTI ~ PODNIKO INFORMA VE TIKY PROFESSIONAL PUBLISHING 5 OBSAH Úvod 11 Oddíl A: IDzení ekonomiky IS/ICT - obsah a principy 15 1 IDzení podniku

Více

Business Intelligence 2007

Business Intelligence 2007 Odborná konference IIR Business Intelligence 2007 Využijte sílu a potenciál Vašich dat! 2. 3. října 2007 Hotel Diplomat, Praha Business Intelligence dnes a zítra co nového ve světě řešení Business Intelligence

Více

Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko. vyhlašuje KONTINUÁLNÍ VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI

Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko. vyhlašuje KONTINUÁLNÍ VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko Úřad Regionální rady Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko vyhlašuje KONTINUÁLNÍ VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI v souladu s Regionálním

Více

Praktické finance pro manažery neekonomy

Praktické finance pro manažery neekonomy Vzdělávací cyklus Praktické finance pro manažery neekonomy Finanční minimum pro manažery neekonomy Praktické finance pro manažery neekonomy Otevřeme Vám dveře do manažerských financí Začátek: říjen 2011

Více

INTERNET A BEZPEČNOST ORGANIZACÍ

INTERNET A BEZPEČNOST ORGANIZACÍ VIII. ročník mezinárodní konference INTERNET A BEZPEČNOST ORGANIZACÍ pod záštitou Doc. PhDr. Vnislava Nováčka, CSc., děkana Fakulty managementu a ekonomiky Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně Fakulta managementu

Více

Outsourcing v podmínkách Statutárního města Ostravy

Outsourcing v podmínkách Statutárního města Ostravy Outsourcing v podmínkách Statutárního města Ostravy Říjen 2009 Ing. Stanislav Richtar Ředitel společnosti 1 OBSAH PREZENTACE 1. Outsourcing - obecně 2. Výchozí stav projektu 3. Model poskytovaných služeb

Více

Na cestě k vozům budoucnosti. 29. 30. března 2011 Hotel Don Giovanni, Praha

Na cestě k vozům budoucnosti. 29. 30. března 2011 Hotel Don Giovanni, Praha Odborná konference IIR E-mobilita Na cestě k vozům budoucnosti 29. 30. března 2011 Hotel Don Giovanni, Praha Současný stav a možný rozvoj elektromobility v České republice Výhody, nevýhody a hnací síly

Více

Zpracování studie proveditelnosti pro modernizaci sítě WAN CZ.1.04/4.1.00/32.00053

Zpracování studie proveditelnosti pro modernizaci sítě WAN CZ.1.04/4.1.00/32.00053 V Praze dne. prosince 2009 Čj. 107/2009-INV-Z/2 Výzva k podání nabídky na plnění veřejné zakáky malého rozsahu Zpracování studie proveditelnosti pro modernizaci sítě WAN CZ.1.04/4.1.00/32.00053 dokumentace

Více

SPOLEČNOST ESTETICKÉ A LASEROVÉ MEDICÍNY ČLS JEP SOCIETY FOR AESTHETIC AND LASER MEDICINE OF THE CZECH MEDICAL ASSOCIATION OF JEP.

SPOLEČNOST ESTETICKÉ A LASEROVÉ MEDICÍNY ČLS JEP SOCIETY FOR AESTHETIC AND LASER MEDICINE OF THE CZECH MEDICAL ASSOCIATION OF JEP. SPOLEČNOST ESTETICKÉ A LASEROVÉ MEDICÍNY ČLS JEP SOCIETY FOR AESTHETIC AND LASER MEDICINE OF THE CZECH MEDICAL ASSOCIATION OF JEP pořádá III. KONGRES ESTETICKÉ A LASEROVÉ MEDICÍNY PERIORBITÁLNÍ REJUVENACE

Více

Inoutic Sales Academy 2012. cesta k lepším prodejním výsledkům

Inoutic Sales Academy 2012. cesta k lepším prodejním výsledkům Inoutic Sales Academy 2012 cesta k lepším prodejním výsledkům Hlavní Ambice» Připravit obchodní zástupce partnerů Inoutic na úspěšný prodej v tržních podmínkách roku 2012 Titel der Präsentation/ Referent

Více

Řízení ICT služeb na bázi katalogu služeb

Řízení ICT služeb na bázi katalogu služeb Řízení ICT služeb na bázi katalogu služeb Jiří Voř katedra IT, IT, VŠE vorisek@vse.cz nb.vse.cz/~vorisek 1 Služby fenomén současné etapy rozvoje společnosti 2 Vlastnosti služeb služby se od produktů liší

Více

Pozvánka na 16. ročník konference ODPADY 21

Pozvánka na 16. ročník konference ODPADY 21 Pozvánka na 16. ročník konference ODPADY Ostrava, 20.. 4. 2016 SDRUŽENÍ PRO ROZVOJ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE z.s. a FITE a.s. si Vás dovolují pozvat na konferenci ODPADY ODPADOVÉ HOSPODÁŘSTVÍ STŘEDOEVROPSKÝCH

Více

Controllingové vzdělávací cykly

Controllingové vzdělávací cykly Controllingové vzdělávací cykly Projektový manažer Iveta Bajgarová iveta.bajgarova@controlling.cz Tel.: +420/226 211 696 GSM: +420/724 302 410 www.controlling.cz Controllingová akademie představuje 7 denní

Více

TRÉNINK INTERNÍCH TRENÉRŮ: 5ti denní certifikovaný kurz T&CC. T&CC, s.r.o. Březen duben 2008. Nabídku zpracoval: Odborný garant:

TRÉNINK INTERNÍCH TRENÉRŮ: 5ti denní certifikovaný kurz T&CC. T&CC, s.r.o. Březen duben 2008. Nabídku zpracoval: Odborný garant: TRÉNINK INTERNÍCH TRENÉRŮ: 5ti denní certifikovaný kurz T&CC T&CC, s.r.o. Březen duben 2008 Nabídku zpracoval: Odborný garant: Mgr. Tomáš Adámek Mgr. Jakub Hermánek Akreditované centrum Institute of Leadership

Více

Logistika v automobilovém průmyslu

Logistika v automobilovém průmyslu odborná konference IIR Logistika v automobilovém průmyslu Optimalizujte efektivně vaše procesy! www.konference.cz/industry.cfm 5 konkrétních řešení logistických procesů Jaký nás čeká vývoj v dopravní infrastruktuře

Více

Business Intelligence

Business Intelligence odborná konference IIR Business Intelligence www.konference.cz/it.cfm Seznamte se s trendy ve využívání Business Intelligence! Zajistěte kvalitu firemních dat: jsou předpokladem úspěchu! Implementace a

Více

Zvyšování výkonnosti firmy na bázi potenciálu zlepšení

Zvyšování výkonnosti firmy na bázi potenciálu zlepšení Nakladatelství a autor dìkují za podporu pøi vydání této knihy spoleènostem: SAP ÈR, spol. s r. o. MICROSOFT, s.r.o. ŠKODA AUTO, a.s. Ing. Pavel Uèeò, CSc. Zvyšování výkonnosti firmy na bázi potenciálu

Více

Příloha č. 1 Servisní smlouvy. Katalog služeb. S2_P1_Katalog služeb

Příloha č. 1 Servisní smlouvy. Katalog služeb. S2_P1_Katalog služeb Příloha č. 1 Servisní smlouvy Katalog služeb S2_P1_Katalog služeb 1 Obsah 1 OBSAH... 2 2 DEFINICE SLUŽEB... 3 3 SPECIFIKACE SLUŽEB... 6 3.1 SLUŽBA PS01_PROVOZ A SPRÁVA... 6 3.2 SLUŽBA PS02_ZÁLOHA A OBNOVA...

Více

Letní farmaceutické semináře I

Letní farmaceutické semináře I Odborné semináře IIR Hotel Diplomat, Praha Aktualizovaný obsah pro rok 2012 Letní farmaceutické semináře I Seminář A 31. července 2. srpna 2012 Letní farmaceutická škola vše, co musíte vědět o vybraných

Více

Období 6/2015 1/2016 Zaměstnavatel Ministerstvo práce a sociálních věcí Pracovní pozice Náměstek pro řízení sekce informačních technologií

Období 6/2015 1/2016 Zaměstnavatel Ministerstvo práce a sociálních věcí Pracovní pozice Náměstek pro řízení sekce informačních technologií Mgr. Bc. et Bc. Robert Baxa, LL.M. první náměstek ministryně práce a sociálních věcí náměstek pro řízení sekce informačních technologií člen předsednictva Rady vlády pro informační společnost předseda

Více

SVĚTOVÝ BETON 2002 2006. Kolokvium KONEČNÁ POZVÁNKA. impulzy 2. fib kongresu v Neapoli. 20. února 2007 Praha, Masarykova kolej ČVUT

SVĚTOVÝ BETON 2002 2006. Kolokvium KONEČNÁ POZVÁNKA. impulzy 2. fib kongresu v Neapoli. 20. února 2007 Praha, Masarykova kolej ČVUT KONEČNÁ POZVÁNKA Česká betonářská společnost ČSSI www.cbsbeton.eu a ČBS Servis, s. r. o. www.cbsservis.eu Kolokvium SVĚTOVÝ BETON 2002 2006 impulzy 2. fib kongresu v Neapoli 20. února 2007 Praha, Masarykova

Více

VĚC: Zpráva pro Radu České televize o provedení Rozboru činnosti České televize za období 2010 2011

VĚC: Zpráva pro Radu České televize o provedení Rozboru činnosti České televize za období 2010 2011 VĚC: Zpráva pro Radu České televize o provedení Rozboru činnosti České televize za období 2010 2011 Vážení členové Rady České televize, vedení České televize, které bylo jmenováno po mém zvolení do funkce

Více

CZ.1.04/4.1.01/53.00080

CZ.1.04/4.1.01/53.00080 Zadávací dokumentace Na realizaci podlimitní veřejné zakázky s názvem Zajištění realizace projektu Zvýšení kvality řízení na MÚ Litoměřice (dle 12 odst. 2 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách,

Více

Témata bakalářských a diplomových prací vyhlášených a zadávaných pro akademický rok 2015/2016 na Katedře financí a účetnictví

Témata bakalářských a diplomových prací vyhlášených a zadávaných pro akademický rok 2015/2016 na Katedře financí a účetnictví Témata bakalářských a diplomových prací vyhlášených a zadávaných pro akademický rok 2015/2016 na Katedře financí a účetnictví Ing. Olga Faltejsková Bankovnictví a bankovní controlling 1. Možnosti růstu

Více

MONITORING DOTACÍ A GRANTŮ ŘÍJEN 2014

MONITORING DOTACÍ A GRANTŮ ŘÍJEN 2014 ŘÍJEN 2014 ZPRÁVA Z MONITORINGU DOTAČNÍCH A GRANTOVÝCH PROGRAMŮ V OBLASTI SPORTU NA EVROPSKÉ, CELOSTÁTNÍ A KRAJSKÉ ÚROVNI ŘÍJEN 2014 Equica, a.s. 2014 TENTO DOKUMENT JE MAJETKEM SPOLEČNOSTI EQUICA, A.S.

Více

Jedno globální řešení pro vaše Mezinárodní podnikání

Jedno globální řešení pro vaše Mezinárodní podnikání Jedno globální řešení pro vaše Mezinárodní podnikání Obsah 2 Známe váš svět, jsme jeho součástí 4 Správné řešení pro vaše mezinárodní podnikání 6 Standardní řešení s jedinečnými výhodami 8 Jedno globální

Více

XXI. ROŽNOVSKÉ ALERGOLOGICKO - IMUNOLOGICKÉ DNY

XXI. ROŽNOVSKÉ ALERGOLOGICKO - IMUNOLOGICKÉ DNY XXI. ROŽNOVSKÉ ALERGOLOGICKO - IMUNOLOGICKÉ DNY Pod záštitou České společnosti alergologie a klinické imunologie ČLS JEP Rožnov pod Radhoštěm 20. - 21. května 2016 SYMPOZIUM LÉKAŘŮ www.bos-congress.cz/roznov2016

Více

Dům techniky České Budějovice. spol. s r.o. pořádá 11. ročník konference s mezinárodní účastí. červený KOHOUT

Dům techniky České Budějovice. spol. s r.o. pořádá 11. ročník konference s mezinárodní účastí. červený KOHOUT Dům techniky České Budějovice spol. s r.o. pořádá 11. ročník konference s mezinárodní účastí červený KOHOUT která se koná pod záštitou náměstka generálního ředitele Hasičského záchranného sboru ČR plk.

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 12. 05. 2011

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 12. 05. 2011 Odbor rozvoje, investic a majetku města V Písku dne: 27. 04. 2011 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 12. 05. 2011 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Výsledek výběrového řízení Audit příspěvkové organizace Domovní

Více

Mobilní marketing. Objevte jeho skrytý potenciál. 25. 26. září 2007 Prague Marriott Hotel, Praha

Mobilní marketing. Objevte jeho skrytý potenciál. 25. 26. září 2007 Prague Marriott Hotel, Praha Odborná konference IIR Mobilní marketing Objevte jeho skrytý potenciál 25. 26. září 2007 Prague Marriott Hotel, Praha Nové trendy a výzvy m-marketingu Právní minimum mobilního marketéra Co je potřeba vědět

Více

workshop hlavní partner mediální partner

workshop hlavní partner mediální partner workshop hlavní partner partner mediální partner Vážené kolegyně, vážení kolegové, ve dnech 24. 25. dubna 2013 organizuje Český institut interních auditorů workshop pro interní auditory s názvem Aktuální

Více

Budoucnost televizního a rozhlasového vysílání. 10. 11. února 2009 Hotel Diplomat, Praha

Budoucnost televizního a rozhlasového vysílání. 10. 11. února 2009 Hotel Diplomat, Praha Odborná konference IIR Digitalizace Budoucnost televizního a rozhlasového vysílání 10. 11. února 2009 Hotel Diplomat, Praha Záštitu nad konferencí převzal PhDr. Pavel Dvořák CSc., předseda Rady Českého

Více

Správa a řízení obsahu dokumentů, jejich archivace a digitalizace. Profitujte z praktických zkušeností! Na případových studiích Vám ukážeme...

Správa a řízení obsahu dokumentů, jejich archivace a digitalizace. Profitujte z praktických zkušeností! Na případových studiích Vám ukážeme... IIR Business Forum 18. 19. září 2006 Hotel Praha, Praha Zlatí partneři: Stříbrní partneři: Know how to achieve Institute for International Research IIR Správa a řízení obsahu dokumentů, jejich archivace

Více

Závazná přihláška na konferenci PRO-ENERGY CON 2012 19. a 20. listopad 2012 - Hotel Galant, Mikulov ČR

Závazná přihláška na konferenci PRO-ENERGY CON 2012 19. a 20. listopad 2012 - Hotel Galant, Mikulov ČR Závazná přihláška na konferenci PRO-ENERGY CON 2012 19. a 20. listopad 2012 - Hotel Galant, Mikulov ČR 1) 2) 3) 4) (*) údaje vyplňte jen v případě požadavku na rezervaci ubytování. Název společnosti: Adresa

Více

Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz

Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz U k á z k a k n i h y z i n t e r n e t o v é h o k n i h k u p e c t v í w w w. k o s m a s. c z, U I D : K O S 1 8 1 0 5 8 Ing. Boris Popesko,

Více

Katalog služeb a podmínky poskytování provozu

Katalog služeb a podmínky poskytování provozu Příloha č. 1 Servisní smlouvy Katalog služeb a podmínky poskytování provozu Část P2_1 P2_1_Katalog služeb a podmínky poskytování provozu 1 Obsah 1 OBSAH... 2 2 DEFINICE POJMŮ... 3 3 DEFINICE SLUŽEB, KOMPONENT

Více

Full-Cost metoda - zkušenosti ZČU v Plzni

Full-Cost metoda - zkušenosti ZČU v Plzni Full-Cost metoda - zkušenosti ZČU v Plzni Ing. Antonín Bulín, M.B.A. A.Bulín Full-cost model - zkušenosti ZČU v Plzni 1 Západočeská univerzita v Plzni Jedna z největších ne-metropolitních univerzit, s

Více

vyhlašuje: pro: Kraje ČR

vyhlašuje: pro: Kraje ČR Název subjektu (vyhlašovatele): Ministerstvo vnitra České republiky Název odboru/úseku (vyhlašovatele): Odbor strukturálních fondů Role v implementační struktuře OP LZZ: Zprostředkující subjekt vyhlašuje:

Více

12. Setkání IA z oblasti průmyslu, obchodu a služeb Dva pohledy na audit nákupu

12. Setkání IA z oblasti průmyslu, obchodu a služeb Dva pohledy na audit nákupu 12. Setkání IA z oblasti průmyslu, obchodu a služeb Dva pohledy na audit nákupu 2. října 2015 Proces nákupu Platby Požadavek na nákup Dodavatel (výběr,řízení) Faktura (zpracování) Schéma procesu nákup

Více

Konference Plasty a Formy 2016

Konference Plasty a Formy 2016 Konference Plasty a Formy 2016 Proč? Základní otázka, jejíž zodpovězení vede k úsporám a vyšším ziskům BRNO 4. 5. května 2016 Forma pro vstřikování plastů je technicky složitá záležitost a kombinace stroj-forma-materiál

Více

VÝZVU k předkládání INDIVIDUÁLNÍCH PROJEKTŮ v rámci OPERAČNÍHO PROGRAMU LIDSKÉ ZDROJE A ZAMĚSTNANOST. 1. Identifikace výzvy

VÝZVU k předkládání INDIVIDUÁLNÍCH PROJEKTŮ v rámci OPERAČNÍHO PROGRAMU LIDSKÉ ZDROJE A ZAMĚSTNANOST. 1. Identifikace výzvy Název subjektu (vyhlašovatele): Ministerstvo vnitra České republiky Název odboru/úseku (vyhlašovatele): Odbor strukturálních fondů Role v implementační struktuře OP LZZ: Zprostředkující subjekt vyhlašuje:

Více

Certifikovaný Fleet Manager Fleet management: aktuálně přehledně komplexně

Certifikovaný Fleet Manager Fleet management: aktuálně přehledně komplexně Odborný trénink IIR Certifikovaný Fleet Manager Fleet management: aktuálně přehledně komplexně 8. 12. února 2010 Tréninkové centrum IIR, Praha Zvolte si nejvýhodnější model financování Průvodce úspěšným

Více

KATALOG VEŘEJNÝCH SLUŽEB

KATALOG VEŘEJNÝCH SLUŽEB KATALOG VEŘEJNÝCH SLUŽEB Catalogue of public services Ing Renáta Halásková, PhD Vysoká škola logistiky v Přerově, Katedra ekonomických, právních a společenských disciplín e-mail: renatahalaskova@vslgcz

Více

Brožová. Burda. Vedoucí DP Rok Téma (ČJ) 2011 Finanční analýza významných zástupců stavebních firem v ČR

Brožová. Burda. Vedoucí DP Rok Téma (ČJ) 2011 Finanční analýza významných zástupců stavebních firem v ČR Témata diplomových prací K126 v letech - Vedoucí DP Rok Téma (ČJ) Anton Zdroje a základní formy financování stavebních projektů Porovnání nákladů životního cyklu stavby projektované standardní technologií

Více

Efektivní nákup ve zdravotnictví veřejné zakázky elektronizace distribuce

Efektivní nákup ve zdravotnictví veřejné zakázky elektronizace distribuce IIR 15. 16. října 2013 Kongresové centrum U Hájků, Praha Odborná konference IIR Efektivní nákup ve zdravotnictví veřejné zakázky elektronizace distribuce Seznamte se s pokračujícími reformami v českém

Více

3. Procesní řízení Procesní management Procesní řízení Management procesů a změn ve veřejné správě Řízení procesů ve veřejné správě

3. Procesní řízení Procesní management Procesní řízení Management procesů a změn ve veřejné správě Řízení procesů ve veřejné správě Příloha č. 4 Akreditované vzdělávací programy indikativní seznam akceptovatelných obdobných akreditovaných vzdělávacích kurzů 1. Strategie plánování a řízení Vybrané aspekty strategického řízení Strategické

Více

z recese k mírnému růstu? 25. 26. ledna 2011 Hotel Diplomat, Praha

z recese k mírnému růstu? 25. 26. ledna 2011 Hotel Diplomat, Praha 8. výroční konference IIR Stavebnictví 2011 z recese k mírnému růstu? 25. 26. ledna 2011 Hotel Diplomat, Praha Zhodnocení vývoje stavebnictví a perspektivy do budoucna Jak se budou vyvíjet stavební zakázky?

Více

SETKÁNÍ ABSOLVENTŮ KURZŮ A DRŽITELŮ CERTIFIKÁTŮ

SETKÁNÍ ABSOLVENTŮ KURZŮ A DRŽITELŮ CERTIFIKÁTŮ Váš partner na cestì za vyššíkvalitou 2016 k o n f e r e n c e 23. 24. 3. 2016 Orea Hotel Pyramida Bělohorská 24, 169 01 Praha 6 Vzdělávání a specifické VW/Škoda požadavky na kvalitu dodávek Ochrana životního

Více

22. konference REOTRIB 2016. Kvalita paliv a maziv. 25. 27. května 2016 Hotel Diana, Velké Losiny. Reo Trade, s.r.o., Opava. www.reotrib.

22. konference REOTRIB 2016. Kvalita paliv a maziv. 25. 27. května 2016 Hotel Diana, Velké Losiny. Reo Trade, s.r.o., Opava. www.reotrib. 22. konference REOTRIB 2016 Kvalita paliv a maziv 25. 27. května 2016 Hotel Diana, Velké Losiny Reo Trade, s.r.o., Opava www.reotrib.cz 22. konference REOTRIB 2016 Kvalita paliv a maziv se opět bude konat

Více

ICG-Capability: Konference Inovace a Procesy 2016

ICG-Capability: Konference Inovace a Procesy 2016 ICG-Capability: Konference Inovace a Procesy 2016 13. června 2016 - Parkhotel Praha www.capability.cz ICG-Capability s.r.o. člen skupiny ICG / Innotiimi 1 ICG konference procesy a inovace Konference má

Více

PROGRAM KONFERENCE ANALYTIKA ODPADŮ 30. 11. 2011

PROGRAM KONFERENCE ANALYTIKA ODPADŮ 30. 11. 2011 3. cirkulář PROGRAMOVÝ A ORGANIZAČNÍ VÝBOR Vás zve na konferenci, jejímž cílem je ověřit si zájem o problematiku analytiky odpadů a v kladném případě zahájit pravidelná setkávání odborné veřejnosti, která

Více

Zadávací dokumentace. Název projektu: Zvýšení odborné kvalifikace zaměstnanců členů Regionální hospodářské komory Plzeňského kraje

Zadávací dokumentace. Název projektu: Zvýšení odborné kvalifikace zaměstnanců členů Regionální hospodářské komory Plzeňského kraje Zadávací dokumentace Název projektu: Zvýšení odborné kvalifikace zaměstnanců členů Regionální hospodářské komory Plzeňského kraje Projekt financován ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost

Více

praha a brno červenec prosinec 2009

praha a brno červenec prosinec 2009 profesní semináře praha a brno červenec prosinec 2009 budete vynikat Proč Tutor? Široká nabídka seminářů Veřejné nebo zakázkové firemní kurzy Kvalitní a profesionální lektorský tým Moderní učebny v centru

Více

Solvency II. Co přinese nová éra evropského pojišťovnictví

Solvency II. Co přinese nová éra evropského pojišťovnictví Masterclass IIR Solvency II Co přinese nová éra evropského pojišťovnictví www.konference.cz/banking.cfm Seznamte se blíže s požadavky směrnice Solvency II Význam Solvency II z ekonomického a regulatorního

Více

Zrychlí reforma tep českého zdravotnictví? 13. 14. září 2011 Dorint Hotel Don Giovanni Praha

Zrychlí reforma tep českého zdravotnictví? 13. 14. září 2011 Dorint Hotel Don Giovanni Praha 10. výroční konference IIR PULS 2011 Zrychlí reforma tep českého zdravotnictví? 13. 14. září 2011 Dorint Hotel Don Giovanni Praha Aktuální legislativní změny a připravované reformní kroky Klíčové změny

Více

Garant: prof. Ing. O. Kratochvíl, PhD, CSc, MBA, Dr.h.c.

Garant: prof. Ing. O. Kratochvíl, PhD, CSc, MBA, Dr.h.c. Master of Business Administration - General Management Specializace: Strategické řízení malých a středních firem Exkluzivně zajištěné e-lerningové on-line studium. Garant: prof. Ing. O. Kratochvíl, PhD,

Více

České kalibrační sdružení ve spolupráci s Českým metrologickým institutem a Unií výrobců vah. pořádá školení. Kalibrace vah

České kalibrační sdružení ve spolupráci s Českým metrologickým institutem a Unií výrobců vah. pořádá školení. Kalibrace vah České kalibrační sdružení Slovinská 47, 612 00 Brno www:cks-brno.cz České kalibrační sdružení ve spolupráci s Českým metrologickým institutem a Unií výrobců vah pořádá školení Kalibrace vah harmonizovaný

Více

Budování informačních systémů pro komunitní plánování

Budování informačních systémů pro komunitní plánování Ústí nad Labem 1 Budování informačních systémů pro komunitní plánování Ústí nad Labem Zpracoval: MUDr.Miroslav Seiner Obsahová část materiálu vznikla za finanční podpory projektu Komunitní plánování jako

Více

Aplikace požadavků doporučení ČSN EN ISO 9004:2001 při zlepšování systému managementu jakosti 3. - 4. 11. 2005

Aplikace požadavků doporučení ČSN EN ISO 9004:2001 při zlepšování systému managementu jakosti 3. - 4. 11. 2005 Aplikace požadavků doporučení ČSN EN ISO 9004:2001 při zlepšování systému managementu jakosti 3. - 4. 11. 2005 PŘEDSTAVENÍ: Manageři firem, které získaly certifikát podle normy ČSN EN ISO 9001:2001, mají

Více

Sídlo: Bořivojova 35/878, 130 00 Praha 3. Kontaktní adresa: Horní 1687/30, 591 01 Žďár nad Sázavou KATALOG KURZŮ PRO ROK 2009

Sídlo: Bořivojova 35/878, 130 00 Praha 3. Kontaktní adresa: Horní 1687/30, 591 01 Žďár nad Sázavou KATALOG KURZŮ PRO ROK 2009 Sídlo: Bořivojova 35/878, 130 00 Praha 3 Kontaktní adresa: Horní 1687/30, 591 01 Žďár nad Sázavou KATALOG KURZŮ PRO ROK 2009 SYSTÉM KVALITY - ISO 9001 LABORATOŘE - ISO/IEC 17025 A ISO 15189 ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ

Více

Cíle a architektura modelu MBI

Cíle a architektura modelu MBI MBI, Management byznys informatiky Cíle a architektura modelu MBI Jiří Voříšek Katedra IT, FIS, VŠE MBI, Management byznys informatiky Snímek 1 Agenda 1. Aktuální výzvy podnikové informatiky 2. Využívané

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 16.06.2011

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 16.06.2011 Odbor ţivotního prostředí V Písku dne: 06.06.2011 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 16.06.2011 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh zadávacích podmínek výběrového řízení na akci Modernizace a rozšíření

Více

prosinec 2011 Události uplynulého roku Vema V4 Cloud Váno ní slosovatelná anketa Zm ny v legislativ Newsle er

prosinec 2011 Události uplynulého roku Vema V4 Cloud Váno ní slosovatelná anketa Zm ny v legislativ Newsle er Software pro váš úspěch prosinec 2011 Události uplynulého roku Vema V4 Cloud Váno ní slosovatelná anketa Zm ny v legislativ Newsle er Kalendárium 2011 Opět je tu konec roku a s ním čas na bilancování a

Více

I. kongres biologické léčby. 12. 13. listopadu 2010. Hotel Barceló (Na Strži 32, 140 00 Praha) Biologická léčba chronických zánětlivých onemocnění

I. kongres biologické léčby. 12. 13. listopadu 2010. Hotel Barceló (Na Strži 32, 140 00 Praha) Biologická léčba chronických zánětlivých onemocnění Hotel Barceló (Na Strži 32, 140 00 Praha) 12. 13. listopadu 2010 I. kongres biologické léčby Biologická léčba chronických zánětlivých onemocnění současnost a perspektivy pořádá Česká lékařská společnost

Více

Certifikovaný finanční manager

Certifikovaný finanční manager IIR Management Education www.konference.cz Certifikovaný finanční manager 17. 21. srpna 2009 Tréninkové centrum IIR, Praha Získejte přehled o současné finanční a ekonomické situaci Moderní nástroje finančního

Více