Změny právně organizačních forem podniků

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Změny právně organizačních forem podniků"

Transkript

1 Změny právně organizačních forem podniků

2 fúzí, Obchodní společnosti se sídlem v České republice mohou být přeměněny: rozdělením, převodem jmění na společníka, změnou právní formy společnosti.

3 Fúze Fúze se může uskutečnit formou: Sloučení (dochází k zániku společnosti (nebo více společností), jemuž předchází její zrušení bez likvidace; jmění zanikající společnosti včetně práv a povinností zpracovně právních vztahů přechází na jinou již existující společnost (tzv. nástupnickou ). Splynutí (dochází k zániku dvou nebo více společností, jemuž předchází jejich zrušení bez likvidace; jmění včetně práv a povinností z pracovně právních vztahů přechází na nově zakládanou nástupnickou společnost s novou obchodní firmou a zápisem do obchodního rejstříku.

4 Schématické znázornění sloučení společnosti Společnost A zánik přechod do společnosti C Společnost B zánik Společnost C Společnost C pokračování v činnosti

5 Schématické znázornění splynutí společnosti Společnost A zánik Společnost B zánik vznik nové společnosti D Společnost D Společnost C zánik Poznámka: Při sloučení i splynutí akciové společnosti, popřípadě společnosti sručením omezeným je zanikající společnost povinna nechat ocenit své jmění posudkem znalce.

6 Rozdělení Rozdělením rozdělovaná společnost zaniká a to bez likvidace a její jmění vč. práv a povinností z pracovně právních vztahů přechází na nástupnické společnosti. Schématické znázornění rozdělení společnosti : Společnost D zánik vznik vznik Společnost E Společnost F Poznámka : Dochází li krozdělení akciové společnosti nebo společnosti sručením omezeným, je rozdělovaná společnost povinna nechat ocenit svoje jmění posudkem znalce a to vč. odděleného ocenění i jmění, jež má přejít na jednotlivé nástupnické společnosti.

7 Převod jmění na společníka Za podmínek stanovených u jednotlivých forem společností mohou společníci nebo příslušný orgán společnosti rozhodnout, že společnost se ruší bez likvidace a že jmění společnosti vč. práv a povinností z pracovně právních vztahů převezme jeden společník. Právní účinky převodu jmění na společníka nastávají ke dni zápisu převodu jmění do obchodního rejstříku.

8 Změna právní formy společnosti Změnou právní formy právnická osoba nezaniká ani nepřechází její jmění na právního nástupce, pouze se mění její vnitřní právní poměry a právní postavení jejích společníků. Změna právní formy (na jinou formu obchodní společnosti nebo na družstvo) je podmíněna schválením společníků a to písemnou formou súředně ověřeným podpisem. Změna právní formy se zapisuje do obchodního rejstříku.

9 Právní formy společnosti OSVČ (Osoba samostatně výdělečněčinná) Sdružení podnikatelů Podnikání jako Obchodní společnost v. o. s. veřejná obchodní společnost, sdružení několika OSVČ vystupujících pod jedním jménem k. s. komanditní společnost, dva druhy společníků (komandisté a komplementáři) s. r. o., někdy též spol. sr. o. společnost sručením omezeným, právnická osoba ručící určitou upsanou částkou a. s. akciová společnost, je vedena správní radou, nejvyšším orgánem je valná hromada akcionářů SE evropská společnost Družstvo Nadace, neziskové organizace apod.

10 Základní pojmy Většinový společník má většinu hlasů plynoucích zúčasti ve společnosti (hlasy jsou spojené s jeho podílem ve společnosti nebo akciemi shlasovacími právy). Ovládající osoba je osoba, která vykonává přímo nebo nepřímo rozhodující vliv na řízení podniku jiné osoby, tzv. ovládané. Ovládající osoba je vždy osoba, která je většinovým vlastníkem, nebo disponuje většinou hlasovacích práv (na základě dohody uzavřené s jinými společníky), nebo může prosadit jmenování nebo odvolání většiny osob, které jsou statutárním orgánem nebo jeho členem, anebo většiny osob, které jsou členy dozorčího orgánu. Mateřská a dceřiná společnost je li ovládající osobou společnost, pak jde ospolečnost mateřskou a společnost jí ovládaná je společností dceřinou. Koncern (holding, skupina) je tvořen seskupením, vněmž jsou jeden nebo více osob podrobeny jednotnému řízení (dále je řízená osoba ) jinou osobou (dále jen řídící osoba ). Jednotnému řízení lze podrobit osoby i tzv. ovládací smlouvou, kterou lze uzavřít i ve vztazích mezi ovládající osobou a jí ovládanými osobami. Koncernový podnik je podnikem koncernu a to včetně podniku řídící osoby. Jednání ve shodě je jednání dvou nebo více osob s cílem nabýt nebo postoupit nebo vykonávat hlasovací práva vurčité osobě, disponovat jimi za účelem prosazování společného vlivu na řízení podniku této osoby anebo volby statutárního orgánu nebo dozorčího orgánu této osoby. Osobami jednajícími ve shodě jsou: právnická osoba a její statutární orgán (popř. jeho člen), osoby vjejich přímé řídící působnosti, člen dozorčího orgánu, likvidátor a insolventní správce; ovládající osoba a jí ovládané osoby; osoby tvořící koncern.

11 Hlavní důvody ke vzniku podnikatelských seskupení (koncern, holding) omezení resp. rozložení podnikatelského rizika, majetková autonomie (vč. ohraničení odpovědnosti člena jen na vlastní závazky), relativně samostatná klientela každého člena při dodržování jednotné finanční a obchodní strategie, daňové otázky (vč. možnosti umístění členů seskupení do zemí s nižší sazbou), centralizace cílů spojená s decentralizací řízení jednotlivých článků, zmírnění nevýhod vlastních big business, snadnější expanze do zahraničí, jednodušší cesta k ovládání jiné společnosti, snížení vlivu jiných soutěžitelů na trhu, pružnost a adaptabilita organizační struktury, sociálně psychologické faktory spojené často s touhou po koncentraci moci ve špičce vedoucích orgánů seskupení.

12 seskupení (koncern, holding) jako celek nemá právní subjektivitu, právní subjektivitu mají noví členové seskupení, každý člen je samostatnou účetní jednotkou, ekonomická jednota zpevněná právně organizačními vazbami (statut seskupení), majetková účast resp. podíl na hlasovacích právech založený tzv. zvláštními typy smluv, jmenování a výměna osob v řídících orgánech členů seskupení je prováděno zústředí, seskupení může být nositelem specifických zájmů, které mohou vést kohroženíurčitých členů, mezinárodní nadnárodní rozměr složení seskupení a tím i vliv právních předpisů jednotlivých zemí, seskupení je intenzivně posuzováno zpohledu ochrany hospodářské soutěže, relativně nízké náklady na činnosti ústředí (ředitelství) koncernu, integrace různorodých podnikových kultur, synergie jako důsledek spojení silných stránek členů seskupení, vyšší stupeň standardizace výkonů, možnost rozsáhlé kooperace mezi členy seskupení (a jejich organizačními jednotkami), účelná specializace, využívání společných komponentů pro více produktů, společný nákup vybraných položek, společný výzkum a vývoj, koordinovaný marketing a prodej atd., účinná vnitrokoncernová konkurence. Základní znaky podnikatelského seskupení

13 Vazby integrující jednotlivé členy podnikatelského seskupení Mateřská společnost Dceřiná společnost A (100 % podíl) Dceřiná společnost B (70 % podíl) Dceřiná společnost C (30 % podíl) Vnukovská společnost B1 Vnukovská společnost B2

14 Příklady podnikatelských seskupení v českém strojírenství ŠKODA HOLDING (stav vroce 2008) ŠKODA HOLDING, a.s. (Mateřská společnost vlastněná skupinou Appian Group) Klasická energetika (Dceřiné společnosti) Dopravní strojírenství Pomocné a doplňkové obory Škoda Power, s.r.o. Plzeň Škoda Transportation, s.r.o. Plzeň SIBELEKTROPRIVOD s.r.o. Plzeň Škoda TVC, s.r.o. Plzeň Škoda Power, Ltd. Indie ČKD Vagonka, a.s. Ostrava Škoda Electric, s.r.o. Plzeň Škoda Machine Tool, a.s. Plzeň Škoda Jinma, Ltd. Čína PARS Nova, a.s. Šumperk Ganz Škoda Maďarsko MOVO, s.r.o. Plzeň VÚKV, a.s. Praha

15 Výrobní program dceřiných společností ŠKODA POWER Plzeň: turbosoustrojí, parní turbíny, technologie strojoven pro teplárny a elektrárny, výzkum a vývoj, ŠKODA POWER Indie: projekční a servisní kancelář, ŠKODA JINMA: malé turbíny, ŠKODA VAGONKA: příměstské vlakové jednotky a motorové vozy, PARS NOVA: opravy, rekonstrukce a modernizace kolejových vozidel (zejména elektrických a motorových lokomotiv, tramvají a elektrických dopravních jednotek, MOVO: opravy kolejových vozidel, SIBELEKTROPRIVOD: trakční motory a pohony, SKODA ELECTRIC: trakční motory, pohony a trolejbusy, GANZ ŠKODA: pohony a trolejbusy, VÚKV: výzkumné a vývojové centrum kolejových vozidel, ŠKODA TVC: výroba malých dílů a komponentů pro dceřiné společnosti, ŠKODA MACHINE TOOL: výroba, generální opravy a modernizace velkých obráběcích strojů (zejména sem patří soustruhy, horizontální vyvrtávací a frézovací stroje a speciální obráběcí stroje).

16 Podnikatelské seskupení KOVOSVIT Mateřská společnost (vlastníky jsou právnické a fyzické osoby) KOVOSVIT, a.s. TST SERVIS, a.s. (majetková účast 10 %) KOVOSVIT MAS, a.s. (majetková účast 100 %) ELTAS, s.r.o. (majetková účast 100 %) Poznámka : Do dceřiné společnosti KOVOSVIT MAS je organizačně začleněna divize SLÉVÁRNA, která je vnitropodnikovou organizační jednotkou (bez právní subjektivity).

17 Orgány akciové společnosti valná hromada představenstvo, dozorčí rada.

18 Valná hromada Je nejvyšším orgánem společnosti a akcionář se jejího jednání zúčastňuje osobně anebo v zastoupení na základě písemnéplnémoci a uplatňuje svá práva spojená svlastnictvím akcií. Obchodní zákoník a stanovy určují zejména tyto základní působnosti: rozhodování o změně stanov, rozhodování o zvýšení či snížení základního kapitálu, rozhodování o pověření představenstva zvyšovat základní kapitál, schvalování účetní závěrky, rozdělení zisku nebo úhrady ztráty, rozhodování o vydání dluhopisů, volba a odvolání členů představenstva, pokud stanovy toto právo nesvěřují dozorčíradě (v tzv. německém modelu), volba a odvolávání členů dozorčírady svýjimkou těch členů, které volí a odvolávají zaměstnanci, volba a odvolávání členů jiných orgánů zřizovaných valnou hromadou, řešení sporů mezi představenstvem a dozorčíradou, stanovení odměn členů představenstva a dozorčí rady, stanovení výše dividend a tantiém, schvalování jednacího řádu představenstva a dozorčí rady, rozhodování o zrušení společnosti slikvidací, jmenování a odvolání likvidátora, jeho odměňování a schvalování návrhu na rozdělení likvidačního zůstatku, rozhodování o fúzi nebo rozdělení a o změně právní formy společnosti, schvalování uzavření smlouvy o převodu podniku nebo jeho části ajeho pronájem, rozhodování o registraci nebo zrušení registrace účastnických cenných papírů společnosti, schvalování ovládací smlouvy, smlouvy o převodu zisku a smlouvy otichém společenství.

19 Představenstvo Představenstvo je statutárním orgánem, jenž řídí činnosti společnosti a jedná jejím jménem. Právní úkony za společnost činí představenstvo společně jako kolektivní orgán, ale jednat jménem společnosti může také pokud to stanovy umožňují samostatně každý člen představenstva. Ve stanovách lze také stanovit nutnost jednání více členů představenstva společně velmi časté bývá například jednání předsedy či místopředsedy ve vazbě na jednoho dalšího člena představenstva. Každý člen představenstva je povinen při správě věcí společnosti postupovat spéčí řádného hospodáře a zachovávat mlčenlivost odůvěrných informacích a skutečnostech, jejichž prozrazení třetím osobám by mohlo společnosti způsobit škodu. Člen představenstva odpovídá za škody způsobené svým pochybením (např. vynakládáním nepřiměřených výdajů nebo uzavřením pro společnost nevýhodných transakcí) celým svým majetkem.

20 Obchodní zákoník a stanovy určují zejména tyto základní působnosti: obchodní vedení společnosti směřující k dlouhodobé prosperitě a konkurenční schopnosti, vedení účetnictví a předkládání účetní závěrky ke schválení valné hromadě vč. stanoviska auditora a dozorčírady, předkládat účetní závěrky a zprávy o činnosti kpřezkoumání dozorčíradě, předkládat výroční zprávy o podnikatelské činnosti a stavu majetku valné hromadě, předkládat valné hromadě návrh na rozdělení zisku nebo úhradu ztráty, svolávat valnou hromadu v termínech stanovených stanovami, nebo poté, co zjistí, že celková ztráta dosáhla poloviny základního kapitálu nebo, že se společnost dostala do úpadku, podat návrh na insolventní řízení, pokud hospodářská situace společnosti vede k prohlášení insolvence, zabezpečovat vyhotovení zápisu z každé valné hromady, členové představenstva volí ze svého středu předsedu a místopředsedu, pořizovat zápis o průběhu zasedání představenstva a o jeho rozhodnutích, vněmž musí být také jmenovitě uvedení členové představenstva, kteří hlasovali proti jednotlivým usnesením nebo se zdrželi hlasování, zajišťovat všeobecná zaměstnavatelská práva, provádět výběr, odměňování a hodnocení pracovníků u vybraných funkčních míst, rozhodovat o použití rezervního fondu, vypracovat návrh jednacího řádu představenstva a předložit jej ke schválení valné hromadě, organizovat volby členů dozorčírady volených zaměstnanci po projednání s odborovou organizací, popř. sradou zaměstnanců, formulovat a prosazovat strategický plán společnosti jako základního řídícího dokumentu vč. stanovení cílů a cesty kjejich dosažení, vytvářet organizační strukturu a formulovat zásady vnitropodnikového řízení vč. zajištění tvorby příslušných organizačních norem, zajišťovat podnikovou kulturu, pravidla podnikatelské etiky, sociální odpovědnosti a public relations společnosti, ustavovat dle potřeby dočasné, příp. stálé odborné komise (výbory, expertní skupiny) jako poradní orgány představenstva, zaměřit svoje činnosti knaplňování zájmů vlastníků akcionářů společnosti.

21 Dozorčírada Dozorčírada je kolektivní kontrolní orgán, jehož kompetence jsou vymezeny zákonem a stanovami. Obchodní zákoník a stanovy určují zejména tyto základní působnosti: dohlížet na výkon působností představenstva a kontrolovat, zda podnikatelská činnost je uskutečňována podle zákona a stanov a odpovídá rozhodnutím valné hromady, prověřovat, zda vedení účetních záznamů je v souladu se skutečností, přezkoumávat účetní závěrku a formulovat svoje stanovisko knávrhu na rozdělení zisku nebo úhrady ztráty a předkládat je valné hromadě, svolávat valnou hromadu a navrhovat potřebná opatření, jestliže to vyžaduje zájem společnosti, jmenovat svého člena, který zastupuje společnost v řízení před soudy a jinými orgány proti členu představenstva, členové dozorčírady volí ze svého středu předsedu a místopředsedu dozorčírady, požadovat od představenstva zpřístupnění všech dokladů a záznamů o činnosti společnosti, jmenovat a odvolávat členy představenstva, pokud to určují stanovy, členové dozorčírady mají povinnost vykonávat svou působnost snáležitou péčía zachovávat mlčenlivost o důležitých informacích a skutečnostech, jejichž prozrazení třetím osobám by mohlo společnosti způsobit škodu, vyjadřovat svoje stanovisko kprodeji majetku společnosti členům představenstva a členů představenstva společnosti, příp. kpůjčkám a úvěrům společnosti členům představenstva, přezkoumávat výkon působnosti představenstva v konkrétních záležitostech, pokud o to požádá potřebný počet akcionářů, pořizovat zápis ze všech zasedání dozorčírady, vněmž musí být jmenovitě uvedení ti členové, kteří hlasovali proti jednotlivým usnesením dozorčírady nebo se zdrželi hlasování, vypracovat návrh jednacího řádu dozorčírady a předložit jej ke schválení valné hromadě.

ORGÁNY AKCIOVÉ SPOLEČNOSTI

ORGÁNY AKCIOVÉ SPOLEČNOSTI ORGÁNY AKCIOVÉ SPOLEČNOSTI Obchodný zákonník do 31.12.2013 upravoval tzv. německý model hlavní akcionáři jsou zastoupení v dozorčí radě a ne v představenstvu dozorčí rada řídí představenstvo, které je

Více

Stanovy akciové společnosti CTR Libčice a.s. (dále též jen společnost )

Stanovy akciové společnosti CTR Libčice a.s. (dále též jen společnost ) Stanovy akciové společnosti CTR Libčice a.s. (dále též jen společnost ) ------------------------------------------------------------- I. ------------------------------------------------------------ ------------------------------------------------

Více

STANOVY AKCIOVÉ SPOLEČNOSTI. CENTROPOL HOLDING, a.s.

STANOVY AKCIOVÉ SPOLEČNOSTI. CENTROPOL HOLDING, a.s. STANOVY AKCIOVÉ SPOLEČNOSTI CENTROPOL HOLDING, a.s. Úplné znění ke dni 1. ledna 2015 Článek 1 Podřízení se zákonu o obchodních korporacích Akciová společnost CENTROPOL HOLDING, a.s. (dále jen společnost

Více

VYSVĚTLUJÍCÍ ZPRÁVA KE SKUTEČNOSTEM VYŽADOVANÝM ZMĚNOU

VYSVĚTLUJÍCÍ ZPRÁVA KE SKUTEČNOSTEM VYŽADOVANÝM ZMĚNOU VYSVĚTLUJÍCÍ ZPRÁVA KE SKUTEČNOSTEM VYŽADOVANÝM ZMĚNOU ZÁKONA O PODNIKÁNÍ NA KAPITÁLOVÉM TRHU V souvislosti se změnou zákona č. 256/2004 Sb., o podnikání na kapitálovém trhu, provedenou zákonem č. 104/2008

Více

STANOVY akciové společnosti TOOL SERVICE, a. s. Článek 1. Obchodní firma Společnosti. Článek 2. Sídlo Společnosti.

STANOVY akciové společnosti TOOL SERVICE, a. s. Článek 1. Obchodní firma Společnosti. Článek 2. Sídlo Společnosti. STANOVY akciové společnosti TOOL SERVICE, a. s. Článek 1. Obchodní firma Společnosti. Obchodní firma Společnosti zní: TOOL SERVICE, a. s. Článek 2. Sídlo Společnosti. Sídlo Společnosti je umístěno v obci:

Více

Stanovy akciové společností. SPORTZONE, a.s. navrhované znění stanov ke schválení na valné hromadě dne 16. 12. 2014

Stanovy akciové společností. SPORTZONE, a.s. navrhované znění stanov ke schválení na valné hromadě dne 16. 12. 2014 Stanovy akciové společností SPORTZONE, a.s. navrhované znění stanov ke schválení na valné hromadě dne 16. 12. 2014 Článek 1 Založení akciové společnosti Akciová společnost SPORTZONE, a.s. (dále jen společnost

Více

Vztah k účetnictví Sestavit zahajovací rozvahu a otevřít účty.

Vztah k účetnictví Sestavit zahajovací rozvahu a otevřít účty. Založení obchodní společnosti Společnost se zakládá společenskou smlouvou podepsanou všemi zakladateli. Pravost podpisů zakladatelů musí být úředně ověřena. Společenská smlouva společnosti s ručením omezeným

Více

STANOVY AKCIOVÉ SPOLEČNOSTI CHEMPEX-HTE. Obchodní firma, sídlo společnosti

STANOVY AKCIOVÉ SPOLEČNOSTI CHEMPEX-HTE. Obchodní firma, sídlo společnosti STANOVY AKCIOVÉ SPOLEČNOSTI CHEMPEX-HTE I. Základní ustanovení 1 Obchodní firma, sídlo společnosti 1. Obchodní firma (dále jen firma ) společnosti zní: CHEMPEX - HTE, a.s. (dále jen společnost ). 2. Sídlo

Více

Obecná úprava obchodních společností a družstev. JUDr. Dana Ondrejová, Ph.D.

Obecná úprava obchodních společností a družstev. JUDr. Dana Ondrejová, Ph.D. Obecná úprava obchodních společností a družstev JUDr. Dana Ondrejová, Ph.D. Obecná charakteristika 1. Právní subjektivita, jsou právnické osoby 2. Založení na účelem podnikání (a.s. a s.r.o. mohou být

Více

STATUT. Obecně prospěšná společnost Jihočeská společnost pro ochranu přírody a myslivost o.p.s. je. I. Základní ustanovení. Jméno a sídlo společnosti

STATUT. Obecně prospěšná společnost Jihočeská společnost pro ochranu přírody a myslivost o.p.s. je. I. Základní ustanovení. Jméno a sídlo společnosti STATUT obecně prospěšné společnosti Jihočeská společnost pro ochranu přírody a myslivost o.p.s. I. Základní ustanovení Obecně prospěšná společnost Jihočeská společnost pro ochranu přírody a myslivost o.p.s.

Více

PROJEKT ZMĚNY PRÁVNÍ FORMY. akciové společnosti. ČSAD Benešov a.s. na společnost s ručením omezeným

PROJEKT ZMĚNY PRÁVNÍ FORMY. akciové společnosti. ČSAD Benešov a.s. na společnost s ručením omezeným PROJEKT ZMĚNY PRÁVNÍ FORMY akciové společnosti na společnost s ručením omezeným Strana 1 PROJEKT ZMĚNY PRÁVNÍ FORMY AKCIOVÉ SPOLEČNOSTI NA SPOLEČNOST S RUČENÍM OMEZENÝM vyhotovený ve smyslu ustanovení

Více

MO-ME-N-T MOderní MEtody s Novými Technologiemi

MO-ME-N-T MOderní MEtody s Novými Technologiemi Projekt: Reg.č.: Operační program: Škola: Tematický okruh: Jméno autora: MO-ME-N-T MOderní MEtody s Novými Technologiemi CZ.1.07/1.5.00/34.0903 Vzdělávání pro konkurenceschopnost Hotelová škola, Vyšší

Více

E-učebnice Ekonomika snadno a rychle PRÁVNÍ FORMY PODNIKÁNÍ

E-učebnice Ekonomika snadno a rychle PRÁVNÍ FORMY PODNIKÁNÍ E-učebnice Ekonomika snadno a rychle PRÁVNÍ FORMY PODNIKÁNÍ Obchodní společnosti jsou právnické osoby založené za účelem podnikání. Zakladateli mohou být právnické i fyzické osoby. Známe tyto formy: Obchodní

Více

VZOR. Statut..., o. p. s. se sídlem..., IČ:...

VZOR. Statut..., o. p. s. se sídlem..., IČ:... VZOR Statut..., o. p. s. se sídlem..., IČ:... Čl. 1 Úvodní ustanovení 1.... (název vč. zkratky právní formy)...(dále jen společnost ) vznikla dne... zápisem do rejstříku obecně prospěšných společností

Více

VÝSLEDKY HLASOVÁNÍ K USNESENÍM ŘÁDNÉ VALNÉ HROMADY SPOLEČNOSTI KONANÉ DNE

VÝSLEDKY HLASOVÁNÍ K USNESENÍM ŘÁDNÉ VALNÉ HROMADY SPOLEČNOSTI KONANÉ DNE Kofola ČeskoSlovensko a.s. IČ: 242 61 980 sídlo: Nad Porubkou 2278/31a, Poruba, 708 00 Ostrava zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Ostravě, oddíl B., vložka 10735 («Společnost») VÝSLEDKY

Více

VÝSLEDKY HLASOVÁNÍ K USNESENÍM ŘÁDNÉ VALNÉ HROMADY SPOLEČNOSTI KONANÉ DNE

VÝSLEDKY HLASOVÁNÍ K USNESENÍM ŘÁDNÉ VALNÉ HROMADY SPOLEČNOSTI KONANÉ DNE Kofola ČeskoSlovensko a.s. IČ: 242 61 980 sídlo: Nad Porubkou 2278/31a, Poruba, 708 00 Ostrava zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Ostravě, oddíl B., vložka 10735 («Společnost») VÝSLEDKY

Více

STATEK KOSTELEC NA HANÉ, a. s. Smržická 537, 798 41 Kostelec na Hané, okres Prostějov ÚPLNÉ ZNĚNÍ S T A N O V Y

STATEK KOSTELEC NA HANÉ, a. s. Smržická 537, 798 41 Kostelec na Hané, okres Prostějov ÚPLNÉ ZNĚNÍ S T A N O V Y STATEK KOSTELEC NA HANÉ, a. s. Smržická 537, 798 41 Kostelec na Hané, okres Prostějov ÚPLNÉ ZNĚNÍ S T A N O V Y Schváleno řádnou valnou hromadou společnosti dne 1 I. Obecná ustanovení 1 Firma a sídlo společnosti

Více

Informace o omezení převoditelnosti cenných papírů:

Informace o omezení převoditelnosti cenných papírů: A) SOUHRNNÁ VYSVĚTLUJÍCÍ ZPRÁVA PŘEDSTAVENSTVA SPOLEČNOSTI PHILIP MORRIS ČR A.S. ZA ROK 2009 DLE 118 ODST. 8 ZÁKONA Č. 256/2004 SB., O PODNIKÁNÍ NA KAPITÁLOVÉM TRHU VE ZNĚNÍ POZDĚJŠÍCH PŘEDPISŮ (DÁLE JEN

Více

Statut MAS Zlatá cesta, o. p. s. Čl. 1 Úvodní ustanovení

Statut MAS Zlatá cesta, o. p. s. Čl. 1 Úvodní ustanovení Statut MAS Zlatá cesta, o. p. s. Čl. 1 Úvodní ustanovení 1. MAS Zlatá cesta, o. p. s. (dále jen společnost ) vznikla dne 3. srpna 2006 zápisem do rejstříku obecně prospěšných společností vedeného Krajským

Více

STANOVY SPOLEČNOSTI Technická správa komunikací hl. m. Prahy, a.s.

STANOVY SPOLEČNOSTI Technická správa komunikací hl. m. Prahy, a.s. STANOVY SPOLEČNOSTI Technická správa komunikací hl. m. Prahy, a.s. I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Článek I. Založení Technická správa komunikací hl. m. Prahy, a.s. (dále jen společnost) byla založena na základě

Více

Místní akční skupina. Organizační složka MAS Vizovicko a Slušovicko, o.p.s. STATUT. Článek 1 Základní ustanovení

Místní akční skupina. Organizační složka MAS Vizovicko a Slušovicko, o.p.s. STATUT. Článek 1 Základní ustanovení Místní akční skupina Organizační složka MAS Vizovicko a Slušovicko, o.p.s. STATUT Článek 1 Základní ustanovení 1. Dne 3. 9. 2013 byla Zakládací smlouvou založena obecně prospěšná společnost MAS Vizovicko

Více

MO-ME-N-T MOderní MEtody s Novými Technologiemi

MO-ME-N-T MOderní MEtody s Novými Technologiemi Projekt: Reg.č.: Operační program: Škola: Tematický okruh: Jméno autora: MO-ME-N-T MOderní MEtody s Novými Technologiemi CZ.1.07/1.5.00/34.0903 Vzdělávání pro konkurenceschopnost Hotelová škola, Vyšší

Více

TECHNOLOGICKÁ PLATFORMA SILNIČNÍ DOPRAVA

TECHNOLOGICKÁ PLATFORMA SILNIČNÍ DOPRAVA STANOVY zájmového sdružení právnických osob TECHNOLOGICKÁ PLATFORMA SILNIČNÍ DOPRAVA 1 Název, sídlo a právní postavení 1. Název: Technologická platforma silniční doprava (dále jen sdružení ). 2. Sídlo

Více

Místní akční skupina Organizační složka MAS Vizovicko a Slušovicko, o.p.s. STATUT. Článek 1 Základní ustanovení

Místní akční skupina Organizační složka MAS Vizovicko a Slušovicko, o.p.s. STATUT. Článek 1 Základní ustanovení Místní akční skupina Organizační složka MAS Vizovicko a Slušovicko, o.p.s. STATUT Článek 1 Základní ustanovení 1. Dne 3. 9. 2013 byla Zakládací smlouvou založena obecně prospěšná společnost MAS Vizovicko

Více

Kapitálové společnosti Ing. Vojík ČVUT, fakulta strojní, 29. 10. 2007

Kapitálové společnosti Ing. Vojík ČVUT, fakulta strojní, 29. 10. 2007 Kapitálové společnosti Ing. Vojík ČVUT, fakulta strojní, 29. 10. 2007 Kapitálové společnosti Jedinou povinností společníků-zakladatelů je vnést do společnosti vklad. Jeho výše je stanovena zákonem a liší

Více

podniky jednotlivce (živnosti) obchodní firma jiné

podniky jednotlivce (živnosti) obchodní firma jiné podniky jednotlivce (živnosti) obchodní firma obchodní společnosti - obchodní společnosti - osobní - obchodní společnosti - smíšené - obchodní společnosti kapitálové družstva jiné státní podnik neziskové

Více

N O T Á Ř S K Ý Z Á P I S,

N O T Á Ř S K Ý Z Á P I S, NZ 28/2014 N 31/2014 N O T Á Ř S K Ý Z Á P I S, sepsaný dne 27.3.2014, slovy: dvacátého sedmého března roku dvoutisícího čtrnáctého, JUDr. Miroslavou Papežovou, notářkou se sídlem v Českém Brodě, Husovo

Více

Obsah. Úvod 1. Obchodní společnosti 3 III. Právní předpisy a zkratky KAPITOLA 1. 1.1 Formy podnikání 2 KAPITOLA 2

Obsah. Úvod 1. Obchodní společnosti 3 III. Právní předpisy a zkratky KAPITOLA 1. 1.1 Formy podnikání 2 KAPITOLA 2 Obsah Právní předpisy a zkratky IX KAPITOLA 1 Úvod 1 1.1 Formy podnikání 2 KAPITOLA 2 Obchodní společnosti 3 2.1 Obchodní společnost jako právnická osoba 3 2.2 Osoby ve společnosti 4 2.2.1 Společníci 4

Více

MO-ME-N-T MOderní MEtody s Novými Technologiemi

MO-ME-N-T MOderní MEtody s Novými Technologiemi Projekt: Reg.č.: Operační program: Škola: Tematický okruh: Jméno autora: MO-ME-N-T MOderní MEtody s Novými Technologiemi CZ.1.07/1.5.00/34.0903 Vzdělávání pro konkurenceschopnost Hotelová škola, Vyšší

Více

- klady a zápory FORMY VLASTNICTVÍ STAVEBNÍCH FIREM. ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE Fakulta stavební Katedra ekonomiky a řízení ve stavebnictví

- klady a zápory FORMY VLASTNICTVÍ STAVEBNÍCH FIREM. ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE Fakulta stavební Katedra ekonomiky a řízení ve stavebnictví ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE Fakulta stavební Katedra ekonomiky a řízení ve stavebnictví FORMY VLASTNICTVÍ STAVEBNÍCH FIREM - klady a zápory Samostatná práce pro předmět Management podniku Gabriela

Více

Základní ustanovení - oddíl prvý

Základní ustanovení - oddíl prvý Základní ustanovení - oddíl prvý.. Stanovy Načeradské služby s.r.o. I. Založení společnosti Společnost byla založena Obcí Načeradec jako jediným zakladatelem. O založení společnosti rozhodlo v souladu

Více

Projekt realizovaný na SPŠ Nové Město nad Metují. s finanční podporou v Operačním programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Královéhradeckého kraje

Projekt realizovaný na SPŠ Nové Město nad Metují. s finanční podporou v Operačním programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Královéhradeckého kraje Projekt realizovaný na SPŠ Nové Město nad Metují s finanční podporou v Operačním programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Královéhradeckého kraje Ing.Lenka Vlasáková 1 Obchodní zákoník je norma speciální

Více

ZÁKON O PŘEMĚNÁCH OBCHODNÍCH SPOLEČNOSTÍ A DRUŽSTEV

ZÁKON O PŘEMĚNÁCH OBCHODNÍCH SPOLEČNOSTÍ A DRUŽSTEV Seznam zkratek... XIII Předmluva... XV ZÁKON O PŘEMĚNÁCH OBCHODNÍCH SPOLEČNOSTÍ A DRUŽSTEV Část první Obecná ustanovení ( 1 až 59zb)... 1 Hlava I Základní ustanovení ( 1 až 9)... 1 Hlava II Některá ustanovení

Více

/ 15:00 hod PPF GATE, Evropská 2690 / 17, P6 - zasedací místnost č. 601, 6. patro

/ 15:00 hod PPF GATE, Evropská 2690 / 17, P6 - zasedací místnost č. 601, 6. patro VALNÁ HROMADA 26. 4. 2017 / 15:00 hod PPF GATE, Evropská 2690 / 17, P6 - zasedací místnost č. 601, 6. patro Představenstvo společnosti, se sídlem v Praze 6, Evropská 2690/17, PSČ: 160 41, IČ: 47116129

Více

ZASTUPITELSTVO MĚSTA PŘEROVA

ZASTUPITELSTVO MĚSTA PŘEROVA ZASTUPITELSTVO MĚSTA PŘEROVA Přerov 22.4.2015 Předloha pro 6. jednání Zastupitelstva města Přerova, které se uskuteční dne 11.5.2015 Pořadové číslo: Předkladatel: Navrhovatel: Zpracovatel: Ing. Vladimír

Více

SBÍRKA ZÁKONŮ. Ročník 2008 ČESKÁ REPUBLIKA. Částka 127 Rozeslána dne 30. října 2008 Cena Kč 46, O B S A H :

SBÍRKA ZÁKONŮ. Ročník 2008 ČESKÁ REPUBLIKA. Částka 127 Rozeslána dne 30. října 2008 Cena Kč 46, O B S A H : Ročník 2008 SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÁ REPUBLIKA Částka 127 Rozeslána dne 30. října 2008 Cena Kč 46, O B S A H : 392. Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 250/2005 Sb., o závazných formulářích na podávání návrhů

Více

AGRIE, akciová společnost STANOVY AKCIOVÉ SPOLEČNOSTI

AGRIE, akciová společnost STANOVY AKCIOVÉ SPOLEČNOSTI AGRIE, akciová společnost STANOVY AKCIOVÉ SPOLEČNOSTI Tyto stanovy byly schváleny řádnou valnou hromadou společnosti konanou dne 23.6.2015 Základní ustanovení 1 Založení akciové společnosti AGRIE, akciová

Více

STANOVY AKCIOVÉ SPOLEČNOSTI CENTROPOL ENERGY, a.s.

STANOVY AKCIOVÉ SPOLEČNOSTI CENTROPOL ENERGY, a.s. STANOVY AKCIOVÉ SPOLEČNOSTI CENTROPOL ENERGY, a.s. Úplné znění ke dni 13. ledna 2015 Článek 1 Podřízení se zákonu o obchodních korporacích Akciová společnost CENTROPOL ENERGY, a.s. (dále jen společnost

Více

PRÁVO SPOLEČNOSTÍ EU PREZENTACE 2015

PRÁVO SPOLEČNOSTÍ EU PREZENTACE 2015 PRÁVO SPOLEČNOSTÍ EU 1 PREZENTACE 2015 VÝVOJ SPOLEČENSKÉHO PRÁVA EU Základ pravomoci EU v této oblasti rozvoj právní úpravy svobody usazování v rámci volného pohybu osob První fází byla harmonizace vybraných

Více

Otázka: Právní formy podnikání. Předmět: Ekonomie. Přidal(a): lenik

Otázka: Právní formy podnikání. Předmět: Ekonomie. Přidal(a): lenik Otázka: Právní formy podnikání Předmět: Ekonomie Přidal(a): lenik Právní formy podnikání (právní normy upravující právní formy podnikání, základní pojmy, státní podnik, veřejná obchodní společnost, komanditní

Více

VODNÍ ZDROJE, a.s. S T A N O V Y

VODNÍ ZDROJE, a.s. S T A N O V Y VODNÍ ZDROJE, a.s. S T A N O V Y Úplné znění stanov společnosti ke dni 28.6.2019 STANOVY VODNÍ ZDROJE, a. s. 1. Obchodní firma a sídlo společnosti 1.1 VODNÍ ZDROJE, a.s. (dále jen společnost ) je obchodní

Více

\%\\\\\N\\\\ N PROJEKT FÚZE SLOUČENÍM. Pražská strojírna as. PS - renovace s.ro. červenec 14

\%\\\\\N\\\\ N PROJEKT FÚZE SLOUČENÍM. Pražská strojírna as. PS - renovace s.ro. červenec 14 . \%\\\\\N\\\\ N N / PROJEKT FÚZE SLOUČENÍM Pražská strojírna as. PS - renovace s.ro. červenec 14 OBSAH: 1. PREAMBULE 2 2. Důvod realizace Fúze sloučením 2 3. Identifikace Zúčastněných společností 2 4.

Více

Za třinácté - Zrušení společnosti : -------------------------- Společnost se zrušuje z důvodů uvedených v 68 a 151

Za třinácté - Zrušení společnosti : -------------------------- Společnost se zrušuje z důvodů uvedených v 68 a 151 Za první : Společnost s ručením omezeným byla založena dne 5.4. 2007 na dobu neurčitou. ------------------------------- Za druhé : Obchodní firma : -------------------------------- Obchodní firma společnosti

Více

Program jednání valné hromady:

Program jednání valné hromady: OZNÁMENÍ O KONÁNÍ ŘÁDNÉ VALNÉ HROMADY Představenstvo obchodní společnosti Rašelina a.s. se sídlem Soběslav, Na Pískách 488, PSČ 392 01, okres Tábor zapsané v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem

Více

Článek II. Předmět podnikání! Předmětem podnikání společnosti je: Výroba, obchod a služby neuvedené v přílohách 1 až 3 živnostenského zákona

Článek II. Předmět podnikání! Předmětem podnikání společnosti je: Výroba, obchod a služby neuvedené v přílohách 1 až 3 živnostenského zákona Akciová společnost Zemědělská kooperace ZEKO a.s. byla založena notářským zápisem osvědčenou zakladatelskou smlouvou zemědělských družstev v Budíkově, Hořicích, Jiřicích, Senožatech, Želivi a Školního

Více

Pozvánka na valnou hromadu

Pozvánka na valnou hromadu Pozvánka na valnou hromadu Představenstvo akciové společnosti GPD a.s., se sídlem v Děčíně V, Předmostí 1860/6, PSČ 405 02, IČO: 25031881 zapsané v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Ústí nad

Více

Návrh. Stanov. společnosti JP, akciová společnost

Návrh. Stanov. společnosti JP, akciová společnost Návrh Stanov společnosti JP, akciová společnost Článek 1 Založení společnosti, zápis do obchodního rejstříku a vznik společnosti Akciová společnost (dále jen společnost ) je právnickou osobou, která byla

Více

Otázka: Obchodní společnosti. Předmět: Ekonomie. Přidal(a): Bárbra

Otázka: Obchodní společnosti. Předmět: Ekonomie. Přidal(a): Bárbra Otázka: Obchodní společnosti Předmět: Ekonomie Přidal(a): Bárbra - Podniky soukromých podnikatelů mají výhody (jednotlivec je ve všem rozhodující osobou) ale i nevýhody (nedostatek kapitálu, velké podnikatelské

Více

STANOVY akciové společnosti Zemědělská společnost Slapy a.s. se sídlem Slapy čp. 100, PSČ 391 76 v úplném znění

STANOVY akciové společnosti Zemědělská společnost Slapy a.s. se sídlem Slapy čp. 100, PSČ 391 76 v úplném znění STANOVY akciové společnosti Zemědělská společnost Slapy a.s. se sídlem Slapy čp. 100, PSČ 391 76 v úplném znění I. Obchodní firma Obchodní firma společnosti zní: Zemědělská společnost Slapy a.s. II. Sídlo

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Lesy města Písku s.r.o. V Písku dne: 27.2.20155 23.1.2019 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 25.2.2019 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Valná hromada společnosti Lesy města Písku s.r.o. NÁVRH USNESENÍ Rada

Více

S T A T U T. Okresní hospodářské komory Karviná

S T A T U T. Okresní hospodářské komory Karviná S T A T U T Okresní hospodářské komory Karviná Část první Čl. 1 Základní ustanovení (1) Okresní komora (dále jen komora ) je ustavena na základě zákona č. 301/1992 Sb. o Hospodářské komoře ČR a Agrární

Více

STANOVY SPOLEČNOSTI. 2. Akcie nejsou přijaty k obchodování na evropském regulovaném trhu

STANOVY SPOLEČNOSTI. 2. Akcie nejsou přijaty k obchodování na evropském regulovaném trhu STANOVY SPOLEČNOSTI --------------------------------------------------Oddíl I.--------------------------------------------------- ----------------------------------------ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ-------------------------------

Více

Postup sanace DIAGNÓZA

Postup sanace DIAGNÓZA Sanace Reaguje na krizi podniku a lze ji chápat jako soubor opatření přijímaných ze strany vedení podniku, jejichž smyslem je zásadní ozdravení a obnova finanční výkonnosti a prosperity firmy. Postup sanace

Více

STATUT. obecně prospěšné společnosti. Čl. I. Obecná ustanovení

STATUT. obecně prospěšné společnosti. Čl. I. Obecná ustanovení 1 STATUT obecně prospěšné společnosti Čl. I. Obecná ustanovení 1) Obecně prospěšná společnost Dobrodiní o.p.s. se sídlem 734 01 Karviná Ráj, U Lesa 713 byla založena Zakládací smlouvou ze dne 14.10.2003.

Více

Otázka: Podnikání právnických osob. Předmět: Ekonomie. Přidal(a): Krakatit. *Právnické osoby podnikají na základě obchodního zákoníku.

Otázka: Podnikání právnických osob. Předmět: Ekonomie. Přidal(a): Krakatit. *Právnické osoby podnikají na základě obchodního zákoníku. Otázka: Podnikání právnických osob Předmět: Ekonomie Přidal(a): Krakatit *Právnické osoby podnikají na základě obchodního zákoníku. * Forma podnikání právnických osob =jsou obchodní společnosti. Zahájení

Více

S T A N O V Y spolku Naděje pro každého z.s.

S T A N O V Y spolku Naděje pro každého z.s. S T A N O V Y spolku Naděje pro každého z.s. Část I. čl.1 Účel a cíle spolku Naděje pro každého z.s. (dále jen spolek ) je spoílkem ve smyslu zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník. Účelem a cílem spolku

Více

POZVÁNKA NA ŘÁDNOU VALNOU HROMADU

POZVÁNKA NA ŘÁDNOU VALNOU HROMADU POZVÁNKA NA ŘÁDNOU VALNOU HROMADU Představenstvo společnosti AGRO Brno - Tuřany, a.s. IČ: 293 65 619, se sídlem Brno, Dvorecká 521/27, PSČ 620 00, zapsané v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem

Více

STANOVY. přijaté akcionáři ve smyslu ustanovení zákona č. 90/2012 Sb., zákona o obchodních korporacích, v následujícím znění:

STANOVY. přijaté akcionáři ve smyslu ustanovení zákona č. 90/2012 Sb., zákona o obchodních korporacích, v následujícím znění: STANOVY přijaté akcionáři ve smyslu ustanovení zákona č. 90/2012 Sb., zákona o obchodních korporacích, v následujícím znění: článek I. Základní ustanovení (1) Obchodní firma zní: CZ STAVEBNÍ HOLDING, a.s.

Více

Aktuální znění k (strana 1 z počtu 7 stran celkem)

Aktuální znění k (strana 1 z počtu 7 stran celkem) Jáchymov Property Management, a.s. Praha, Hvožďanská 2053/3, PSČ 148 00, IČO: 45359229 registrace v obchodním rejstříku Městského soudu v Praze, oddíl B, vložka 17790 Stanovy obchodní společnosti Jáchymov

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD VÚPSV, v.v.i.

ORGANIZAČNÍ ŘÁD VÚPSV, v.v.i. VÝZKUMNÝ ÚSTAV PRÁCE A SOCIÁLNÍCH VĚCÍ veřejná výzkumná instituce Palackého nám. 4, 128 01 Praha 2, tel. 224 922 381, 224 972 650, fax 224 972 873 Výzkumný ústav práce a sociálních věcí, veřejná výzkumná

Více

strana první NZ 422/2015 N 388/2015 STEJNOPIS NOTÁŘSKÝ ZÁPIS

strana první NZ 422/2015 N 388/2015 STEJNOPIS NOTÁŘSKÝ ZÁPIS strana první NZ 422/2015 N 388/2015 STEJNOPIS NOTÁŘSKÝ ZÁPIS sepsaný Mgr. Daliborem Novákem, notářem s sídlem v Pardubicích, v notářské kanceláři v Pardubicích, Zelené Předměstí, Jindřišská 698, dne dvacátého

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD Sdružení JM-Net

ORGANIZAČNÍ ŘÁD Sdružení JM-Net ORGANIZAČNÍ ŘÁD Sdružení JM-Net Valná hromada občanského sdružení dne 10.2.2005 schválila Organizační řád sdružení, ten byl novelizován na náhradní Valné hromadě konané 7.7.2008 a náhradní Valné hromadě

Více

STANOVY akciové společnosti AGROPROVODOV a.s.

STANOVY akciové společnosti AGROPROVODOV a.s. STANOVY akciové společnosti AGROPROVODOV a.s. Úplné znění schválené valnou hromadou konanou dne 2.12.2016 Č l á n e k I. Úvodní ustanovení Akciová společnost AGROPROVODOV a.s. v důsledku realizace změny

Více

- výroba, obchod a služby neuvedené v přílohách 1 až 3 živnostenského zákona - výroba elektřiny - zemědělská výroba

- výroba, obchod a služby neuvedené v přílohách 1 až 3 živnostenského zákona - výroba elektřiny - zemědělská výroba STANOVY Zemědělské společnosti Nalžovice a.s. I. Obchodní firma Obchodní firma společnosti zní: Zemědělská společnost Nalžovice, a.s. II. Sídlo společnosti Sídlem společnosti jsou: Nalžovice č.p. 23, okres

Více

Téma 14: Spojování podniků. Zánik podniků

Téma 14: Spojování podniků. Zánik podniků Téma 14: Spojování podniků. Zánik podniků 1. Formy spojení podniku 2. Motivy fúzí a akvizic 3. Strategie podniku a akviziční strategie 4. Ocenění podniku 5. Způsoby financování akvizic 6. Holdingové společnosti

Více

************************************************************************** STANOVY AKCIOVÉ SPOLEČNOSTI Slezský fotbalový club Opava a.s.

************************************************************************** STANOVY AKCIOVÉ SPOLEČNOSTI Slezský fotbalový club Opava a.s. ************************************************************************** STANOVY AKCIOVÉ SPOLEČNOSTI Slezský fotbalový club Opava a.s. I. Obchodní firma a sídlo společnosti 1. Obchodní firma společnosti

Více

Projekt změny právní formy obchodní společnosti WHALLEY s.r.o. na akciovou společnost

Projekt změny právní formy obchodní společnosti WHALLEY s.r.o. na akciovou společnost Projekt změny právní formy obchodní společnosti WHALLEY s.r.o. na akciovou společnost Jednatel obchodní společnosti WHALLEY s.r.o. IČ: 284 77 359, se sídlem Mikulášovická 552, 407 78 Velký Šenov zapsané

Více

svolává valnou hromadu, která se bude konat ve čtvrtek 26. června 2014 ve 13,00 hodin v zasedací místnosti v sídle společnosti v Praze, Geologická 4.

svolává valnou hromadu, která se bude konat ve čtvrtek 26. června 2014 ve 13,00 hodin v zasedací místnosti v sídle společnosti v Praze, Geologická 4. Představenstvo akciové společnosti AQUATEST a.s. se sídlem Praha 5, Geologická 4, PSČ: 152 00 IČ: 447 94 843 zapsané v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, v oddílu B, vložce 1189 svolává

Více

Zakladatelskou listinu společnosti s ručením omezeným

Zakladatelskou listinu společnosti s ručením omezeným N 1504/2014 NZ 1384/2014 Strana první STEJNOPIS Notářský zápis sepsaný JUDr. Miroslavem Michálkem, notářem se sídlem v Třebíči, dne 7.10.2014 (slovy: sedmého října dva tisíce čtrnáct) v kanceláři notáře

Více

Návrh znění stanov obchodní společnosti JIRASGAMES, a.s. k projednání na valné hromadě ze dne 31.7.2014. Čl.I. Obchodní firma a sídlo společnosti

Návrh znění stanov obchodní společnosti JIRASGAMES, a.s. k projednání na valné hromadě ze dne 31.7.2014. Čl.I. Obchodní firma a sídlo společnosti Návrh znění stanov obchodní společnosti JIRASGAMES, a.s. k projednání na valné hromadě ze dne 31.7.2014 Čl.I. Obchodní firma a sídlo společnosti 1. Obchodní firma společnosti: JIRASGAMES, a.s.----------

Více

Důvodová zpráva. Příloha č. 1 Stanovy společnosti Jablonecká dopravní a.s.

Důvodová zpráva. Příloha č. 1 Stanovy společnosti Jablonecká dopravní a.s. Důvodová zpráva A) Popis současné situace V současné době zajišťuje městskou autobusovou dopravu (dále MAD) na území SMJN a správního obvodu ORP Dopravní sdružení obcí Jablonecka (dále DSOJ), které tuto

Více

Příloha č. 2 STANOVY. Čl. 1 Základní ustanovení

Příloha č. 2 STANOVY. Čl. 1 Základní ustanovení Příloha č. 2 STANOVY Čl. 1 Základní ustanovení 1) Společná CIDLINA, z.s. dle zákona č. 89/2012 Sb., původně založen v souladu se zákonem č. 83/1990 Sb., jako občanské sdružení dne 23. 3. 2004. Spolek funguje

Více

N Á V R H. takto : Předmět smlouvy :

N Á V R H. takto : Předmět smlouvy : N Á V R H Smlouva o výkonu funkce člena představenstva společnosti uzpůsobená zákonu č. 90/2012 Sb., o obchodních společnostech a družstvech (zákon o obchodních korporacích) dle 777 odst. 3 tohoto zákona

Více

Pražská energetika, a.s.

Pražská energetika, a.s. Představenstvo společnosti se sídlem v Praze 10, Na Hroudě 1492/4, PSČ 100 05 zapsané v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 2405 IČ: 601 93 913 (dále jen společnost ) svolává

Více

STANOVY AKCIOVÉ SPOLEČNOSTI První zeměměřická a.s. I. Z Á K L A D N Í U S T A N O V E N Í

STANOVY AKCIOVÉ SPOLEČNOSTI První zeměměřická a.s. I. Z Á K L A D N Í U S T A N O V E N Í STANOVY AKCIOVÉ SPOLEČNOSTI První zeměměřická a.s. I. Z Á K L A D N Í U S T A N O V E N Í ČLÁNEK 1 Založení akciové společnosti GEPUS akciová společnost (dále jen "společnost") byla založena zakladatelskou

Více

Pražská energetika, a.s.

Pražská energetika, a.s. Představenstvo společnosti se sídlem v Praze 10, Na Hroudě 1492/4, PSČ 100 05 zapsané v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, Sp.zn. B 2405 IČO: 60193913 (dále jen společnost ) svolává řádnou

Více

S P O L E Č E N S K Á S M L O U V A

S P O L E Č E N S K Á S M L O U V A S P O L E Č E N S K Á S M L O U V A o založení společnosti s ručením omezeným, uzavřená dle 105 a násl. zákona č. 513/1991 Sb., obchodní zákoník, v platném znění Uvedeného dne, měsíce a roku níže podepsaní

Více

ZAKLADATELSKÁ LISTINA ( úplné znění ze dne..2014)

ZAKLADATELSKÁ LISTINA ( úplné znění ze dne..2014) ZAKLADATELSKÁ LISTINA ( úplné znění ze dne..2014) Městské služby Písek s.r.o. upravená dle ustanovení 132 a násl. zák. č. 90/2012 Sb. o obchodních korporacích (dále jen ZOK ) Společník: I.část Město Písek,

Více

Kapitálové společnosti. Bc. Alena Kozubová

Kapitálové společnosti. Bc. Alena Kozubová Kapitálové společnosti Bc. Alena Kozubová Kapitálové společnosti Kapitálové obchodní společnosti nejsou úzce vázány na své konkrétní zakladatele, majetkové podíly v nich lze snadno prodat. Jsou snadno

Více

Stanovy společnosti Polana Horšice, a.s.

Stanovy společnosti Polana Horšice, a.s. Stanovy společnosti Polana Horšice, a.s. Článek I Obchodní korporace 1) Právní formou obchodní korporace je akciová společnost (dále jen společnost ). 2) Společnost je založena na dobu neurčitou. 3) Společnost

Více

svolává řádnou valnou hromadu, která se bude konat dne 29.6. 2015 od 09:00 hodin v sídle společnosti

svolává řádnou valnou hromadu, která se bude konat dne 29.6. 2015 od 09:00 hodin v sídle společnosti 1 Představenstvo akciové společnosti ELROZ a. s. se sídlem Plesná, Průmyslová čp. 278, PSČ 351 35, IČ: 497 89 431, společnost zapsaná v obchodním rejstříku, vedeném Krajským soudem v Plzni,oddíl B., vložka

Více

ACADEMY CENTER o.p.s.

ACADEMY CENTER o.p.s. STATUT Obecně prospěšné společnosti ACADEMY CENTER o.p.s. Článek 1 Základní ustanovení 1. Tento statut na základě zákona o obecně prospěšných společnostech a na základě zakládací listiny ze dne 1.4. 2008,

Více

PROJEKT FÚZE SLOUČENÍM společnosti PÁVEK, s.r.o. s jejím jediným společníkem - společností UNIVERZÁLNÍ ČISTÁ VODA, a.s.

PROJEKT FÚZE SLOUČENÍM společnosti PÁVEK, s.r.o. s jejím jediným společníkem - společností UNIVERZÁLNÍ ČISTÁ VODA, a.s. PROJEKT FÚZE SLOUČENÍM společnosti PÁVEK, s.r.o. s jejím jediným společníkem - společností UNIVERZÁLNÍ ČISTÁ VODA, a.s. Zpracovali společně: Ing. Jaroslav Hanzal, předseda představenstva spol. UNIVERZÁLNÍ

Více

Stanovy I. Obchodní firma a sídlo společnosti -----------------------------------------------------------------

Stanovy I. Obchodní firma a sídlo společnosti ----------------------------------------------------------------- Návrh znění stanov společnosti JIRASGAMES, a.s. Stanovy I. Obchodní firma a sídlo společnosti ----------------------------------------------------------------- 1. Obchodní firma společnosti zní: JIRASGAMES,

Více

Statut společnosti MAS 21, o.p.s.

Statut společnosti MAS 21, o.p.s. MAS 21 SR/STATUT/2014/1 Tímto Statutem níže uvedeného dne, měsíce a roku správní rada obecně prospěšné společnosti MAS 21, o.p.s. (dále jen správní rada), příslušná podle odst. 4.2.1 písm. f/ zakládací

Více

Organizační řád svazku obcí Ladův kraj

Organizační řád svazku obcí Ladův kraj Organizační řád svazku obcí Ladův kraj základní vnitřní organizace a řízení organizační struktura úkoly, činnost a působnost jednotlivých orgánů a pozic a vztahy mezi nimi, pravomoci a odpovědnosti osob

Více

Termín obchodního zákoníku nahradit termínem zákoně o obchodních korporacích

Termín obchodního zákoníku nahradit termínem zákoně o obchodních korporacích JUDr. Richard Třeštík, advokát se sídlem v Ústí nad Labem, Masarykova 43 tel./fax: 475 210 986, mob. tel.: 602 105 585, e-mail: trestik@aktrestik.cz, IČO 66202060, zapsán v seznamu advokátů ČAK pod č.

Více

OZNÁMENÍ O ULOŽENÍ PROJEKTU FÚZE SLOUČENÍM DO SBÍRKY LISTIN

OZNÁMENÍ O ULOŽENÍ PROJEKTU FÚZE SLOUČENÍM DO SBÍRKY LISTIN OZNÁMENÍ O ULOŽENÍ PROJEKTU FÚZE SLOUČENÍM DO SBÍRKY LISTIN Společnost MITU Automotive a.s. se sídlem Ve svahu 482/5, Podolí, 147 00 Praha 4, identifikační číslo 27609332, zapsaná v obchodním rejstříku

Více

Z a k l a d a t e l s k á l i s t i n a obchodní společnosti Sportoviště Přerov s.r.o.

Z a k l a d a t e l s k á l i s t i n a obchodní společnosti Sportoviště Přerov s.r.o. Z a k l a d a t e l s k á l i s t i n a obchodní společnosti Sportoviště Přerov s.r.o. I. Jediným společníkem obchodní společnosti Sportoviště Přerov s.r.o. je statutární město Přerov, IČ: 003 01 825,

Více

Statut. Okresní hospodářské komory Olomouc. Část první Základní ustanovení

Statut. Okresní hospodářské komory Olomouc. Část první Základní ustanovení Statut Okresní hospodářské komory Olomouc Část první Základní ustanovení čl. 1 1. Okresní hospodářská komora Olomouc (dále jen Komora) je ustavena na základě zákona č. 301/1992 Sb. v platném znění o Hospodářské

Více

STATUT NADAČNÍHO FONDU (ve znění ke dni 8. 8. 2015)

STATUT NADAČNÍHO FONDU (ve znění ke dni 8. 8. 2015) STATUT NADAČNÍHO FONDU (ve znění ke dni 8. 8. 2015) Nadační fond CANI PREAMBULE Nadační fond CANI si klade za cíl vybudovat, provozovat a podporovat výcvik canisterapeutických psů, terapii za pomoci canisterapie,

Více

Jednota, spotřební družstvo v Jindřichově Hradci. Změna S t a n o v d r u ž s t v a projednaná na členské schůzi družstva dne 22.5.

Jednota, spotřební družstvo v Jindřichově Hradci. Změna S t a n o v d r u ž s t v a projednaná na členské schůzi družstva dne 22.5. Jednota, spotřební družstvo v Jindřichově Hradci Změna S t a n o v d r u ž s t v a projednaná na členské schůzi družstva dne 22.5.2019 Návrh na změnu Stanov družstva Jednota, spotřební družstvo v Jindřichově

Více

Členění OZ: Obecná ustanovení 5 hlav: (I. V.) Obchodní společnosti a družstva Obchodní a závazkové vztahy

Členění OZ: Obecná ustanovení 5 hlav: (I. V.) Obchodní společnosti a družstva Obchodní a závazkové vztahy Členění OZ: Obecná ustanovení 5 hlav: (I. V.) Obchodní společnosti a družstva Obchodní a závazkové vztahy Obecná ustanovení Hlava I. 5 částí (I. V.) působnost OZ, definice podnikání a podnikatele, zápis

Více

Právnická osoba je organizovaný útvar, o kterém zákon stanoví, že má právní osobnost, tj. způsobilost mít práva a povinnosti.

Právnická osoba je organizovaný útvar, o kterém zákon stanoví, že má právní osobnost, tj. způsobilost mít práva a povinnosti. 2 2. O b č a n s k é p r á v o I I P r á v n i c k á o s o b a P r á v n í o s o b n o s t a u s t a v e n í Právnická osoba je organizovaný útvar, o kterém zákon stanoví, že má právní osobnost, tj. způsobilost

Více

POZVÁNKA NA ŘÁDNOU VALNOU HROMADU

POZVÁNKA NA ŘÁDNOU VALNOU HROMADU POZVÁNKA NA ŘÁDNOU VALNOU HROMADU Představenstvo společnosti Pražská teplárenská a.s., se sídlem Praha 7, Partyzánská 1/7, PSČ 170 00, zapsané v obchodním rejstříku Městského soudu v Praze, sp. zn. B 1509

Více

POZVÁNKA NA ŘÁDNOU VALNOU HROMADU

POZVÁNKA NA ŘÁDNOU VALNOU HROMADU POZVÁNKA NA ŘÁDNOU VALNOU HROMADU Představenstvo akciové společnosti CHEVAK Cheb, a.s. se sídlem v Chebu, Tršnická 4/11, 350 02 Cheb, zapsaná u Krajského soudu v Plzni, oddíl B, vložka č. 367, IČ: 49787977

Více

Stanovy akciové společnosti. MAM Group a.s.

Stanovy akciové společnosti. MAM Group a.s. Stanovy akciové společnosti MAM Group a.s. 1. FIRMA A SÍDLO SPOLEČNOSTI 1.1. Obchodní firma společnosti zní: MAM Group a.s. (dále jen společnost ). 1.2. Obec, v níž je umístěno sídlo společnosti, je: Praha.

Více

STATUT OKRESNÍ HOSPODÁŘSKÉ KOMORY V JABLONCI NAD NISOU. Část první. Základní ustanovení

STATUT OKRESNÍ HOSPODÁŘSKÉ KOMORY V JABLONCI NAD NISOU. Část první. Základní ustanovení STATUT OKRESNÍ HOSPODÁŘSKÉ KOMORY V JABLONCI NAD NISOU Část první Základní ustanovení 1 1) Okresní hospodářská komora v Jablonci nad Nisou (dále jen komora ) je sdružení podnikatelů, zřízeným zákonem ČNR

Více

Článek I. Obchodní firma a sídlo. Článek II. Předmět podnikání

Článek I. Obchodní firma a sídlo. Článek II. Předmět podnikání Akciová společnost Agropodnik Košetice, a.s. byla založena jako družstvo s obchodní firmou Družstvo Agropodnik Košetice a zapsána do obchodního rejstříku dne 5. listopadu 2003, následně byla změněna její

Více

1.1. Obchodní firma společnosti zní: Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa, a.s. (dále jen společnost ).

1.1. Obchodní firma společnosti zní: Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa, a.s. (dále jen společnost ). Příloha č. 1 Návrh stanov akciové společnosti Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa, a.s. 1. Firma a sídlo společnosti 1.1. Obchodní firma společnosti zní: Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa, a.s. (dále

Více