a) plocha výroby a podnikatelských aktivit VP-02 a Z5-1a, ozna ená v grafické p íloze této

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "a) plocha výroby a podnikatelských aktivit VP-02 a Z5-1a, ozna ená v grafické p íloze této"

Transkript

1 Obec ty koly.j... Ve ty kolech dne. ZM NA.5 územního plánu SÍDELNÍHO ÚTVARU ty koly Zastupitelstvo obce ty koly, p íslušné podle 6 odst. 5 písm. c) zákona. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním ádu (stavební zákon), za použití 43 odst. 4 a 55 odst. 2 stavebního zákona, 171 a následujících zákona. 500/2004 Sb., správní ád, 13 a p ílohy. 7 vyhlášky. 500/2006 Sb., o územn analytických podkladech, územn plánovací dokumentaci a zp sobu evidence územn plánovací innosti, ve spojení s ustanovením 188 odst. 4 stavebního zákona v y d á v á tuto zm nu. 5 územního plánu sídelního útvaru ty koly, který byl schválen usnesením Obecního zastupitelstva ve ty kolech dne a jehož závazná ást byla vyhlášena obecn závaznou vyhláškou Obce ty koly ze dne , ve zn ní zm ny.1 schválené dne ,. 1/2000, zm ny.2 schválené dne ,. 2/2002, zm ny.3 schválené dne ,. 1/2003, zm ny.4, vydané Závazná ást ÚPnSÚ ty koly se m ní následovn : 1. Nov se vymezují nebo dopl ují tyto funk ní plochy: a) plocha výroby a podnikatelských aktivit VP-02 a Z5-1a, ozna ená v grafické p íloze této zm ny b) plocha ochranné zelen ZO, ozna ená v grafické p íloze této zm ny c) plocha funk ního využití VP 03 a Z5-2b, ozna ená v grafické p íloze této zm ny 2. Funk ní plochy vymezené v odstavci 1 se za azují do zastavitelných ploch. 3. Pro funk ní plochy vymezené v odstavci 1 platí regulativy uvedené v obecn závazné vyhlášce Obce ty koly jehož závazná ást byla vyhlášena obecn závaznou vyhláškou Obce ty koly ze dne , ve zn ní zm ny.1 schválené dne ,. 1/2000, zm ny.2 schválené dne ,. 2/2002, zm ny.3 schválené dne ,. 1/2003, zm ny.4, vydané které se dopl ují. 4. lánek 2 Rozsah platnosti odstavec 3 se vypouští a nahrazuje se textem tohoto zn ní: 3. Územní plán sídelního útvaru ty koly platí do vydání nového územního plánu ty kol, který obec nahradí v souladu se stavebním zákonem.

2 5. lánek 10 Plochy výroby a podnikatelských aktivit VP se na konci dopl uje a vkládá nový text tohoto zn ní: Plochy výroby a podnikatelských aktivit ozna ené jako VP 01 (další podmínky, funkce a možnosti využití plochy) ípustné využití: -umíst ní výroby elektrické energie s využitím pro fotovoltaickou elektrárnu jako staveb do asných Požadavky na prostorové uspo ádání: -umíst ní jakýchkoliv objekt v etn oplocení je možno ve vzdálenosti min. 10 m od okraje vozovky silnice I/3, stavby se sou asn nesmí nacházet na t lese silnice, tj. svahu zá ezu nebo násypu, zasahovat do odvodn ní nebo p ípadných objekt jako propustky apod. Dopl ující podmínky využití plochy: - podmínky pro umíst ní nových staveb v ochranném pásmu silnice a plynovodu musí být dohodnuty, každý zásah do bezpe nostního pásma musí být projednán pro každou plánovanou akci jednotliv -ochranné pásmo fotovoltaické elektrárny nebude zasahovat na okolní pozemky -v rámci projektové p ípravy území bude prokázáno, že je zajišt na ochrana krajinného rázu -stanovení termínu odstran ní staveb bude ešeno samostatn v rámci navazujících ízení Plochy výroby a podnikatelských aktivit ozna ené zm nou.5 jako VP 02 - plochu zm ny Z5-1a ípustné využití: - umíst ní výroby elektrické energie s využitím pro fotovoltaickou elektrárnu jako staveb do asných Požadavky na prostorové uspo ádání: -umíst ní jakýchkoliv objekt v etn oplocení je možno ve vzdálenosti min. 10 m od okraje vozovky silnice I/3, stavby se sou asn nesmí nacházet na t lese silnice, tj. svahu zá ezu nebo násypu, zasahovat do odvodn ní nebo p ípadných objekt jako propustky apod. Dopl ující podmínky využití plochy: -podmínky pro umíst ní nových staveb v ochranném pásmu silnice a plynovodu musí být dohodnuty, každý zásah do bezpe nostního pásma musí být projednán pro každou plánovanou akci jednotliv -ochranné pásmo fotovoltaické elektrárny nebude zasahovat na okolní pozemky v rámci projektové p ípravy území bude prokázáno, že je zajišt na ochrana krajinného rázu.

3 -projektová dokumentace na stavbu elektrické p ípojky do pozemku SD R 2318 k.ú er any a 785 k.ú ty koly v ochranném pásmu silnice I/3 bude p edložena SD R k vyjád ení, na uložení sít a práce s tím spojené bude vydáno rozhodnutí o zvláštním užívání silnice I/3 -stanovení termínu odstran ní staveb bude ešeno samostatn v rámci navazujících ízení Plochy výroby a podnikatelských aktivit ozna ené zm nou. 5 jako VP 03 a Z5-2b (další podmínky, funkce a specifické podmínky ) ípustné využití: -umíst ní výroby elektrické energie s využitím pro fotovoltaickou elektrárnu jako staveb do asných - pro plochu, o kterou se zm nou.5 rozši uje zastavitelné území (0,55ha), vyzna ena ve výkrese.1- Základní len ní a.2-hlavním výkrese Z5-2b, je stanoven specifický regulativ: ípustné využití pouze umíst ní výroby elektrické energie s využitím pro fotovoltaickou elektrárnu Požadavky na prostorové uspo ádání a architektonické zásady: -ochranné pásmo fotovoltaické elektrárny nebude zasahovat na okolní pozemky, což bude doloženo v rámci projektové p ípravy území. -stanovení termínu odstran ní staveb bude ešeno samostatn v rámci navazujících ízení Dopl ující podmínky využití plochy: -podmínky pro umíst ní nových staveb v ochranném pásmu silnice musí být dohodnuty Za lánek 14 se vkládá nový lánek 14a, který zní: lánek 14a Zele ochranná ZO ípustné využití : - aleje a další vysoká zele s funkcí doprovodnou a izola ní Podmíne p ípustné využití.: -za ízení a vedení tras inženýrských sítí v nezbytném rozsahu Nep ípustné využití : -umis ování veškerých staveb mimo p ípustných za ízení technického vybavení

4 Seznam ploch pro ve ejn prosp šné stavby se m ní takto: Zm na.5 upravuje v lokalit VP 03, Z5-2b ve ejn prosp šnou stavbu a2 (novou místní komunikaci ve výrobní zón Pod Zeleným ) - rozši uje pozemek pro komunikaci a zele Zm na.5 dopl uje v lokalit VP 03, Z5-2b ve ejn prosp šné opat ení: W2 - zele ochranná na jižním a východním okraji plochy VP 03, Z5-2b Zm na. 5 vypouští ze seznamu ve ejn prosp šných staveb písmeno písmeno a1 -nové místní komunikaci ve výrobní zón Pod Zeleným, Grafickou ást tvo í: Výkres.1 - základní len ní území M 1:2880 vý ez Výkres.2 hlavní výkres M 1:2880 vý ez Výkres.3 ve ejn prosp šné stavby (VPS) M 1:2880 Po et list zm ny 2, grafické p ílohy 3. ODÚVODN NÍ ZM NY.5 územního plánu SÍDELNÍHO ÚTVARU ty koly od vodn ní se skládá z textové a grafické ásti zpracované projektantem (viz p íloha.7 k vyhlášce. 500/2006 Sb. ást II.). Textová ást od vodn ní byla dopln na po izovatelem a ur eným zastupitelem po projednání návrhu na spole ném jednání, posouzení návrhu krajským ú adem a na základ výsledk ízení o zm. 405 územního plánu sídelního útvaru ty koly, na jehož záv r mohly ješt dot ené orgány uplatnit své stanovisko, po izovatel využil p i zpracování od vodn ní dle 53 odst. 5 stavebního zákona textovou i grafickou ást zm ny územního plánu sídelního útvaru a od vodn ní zpracované projektantem, rozbor udržitelného rozvoje a výsledky projednání, které ásti od vodn ní jsou zpracovány v sou innosti projektanta a po izovatele. Od vodn ní zm ny. 5 územního plánu sídelního útvaru ty koly obsahuje textovou a grafickou ást.

5 A. Textová ást 1. POSTUP P I PO ÍZENÍ ZM NY Územní plán sídelního útvaru ty koly (dále jen ÚPSÚ) byl zpracován pro celé správní území obce. Územní plán sídelního útvaru ty koly byl schválen usnesením Obecního zastupitelstva v ty kolech ze dne V pr hu jeho platnosti byly dosud po ízeny 4 jeho zm ny: Z.1, schválená dne , Z.2, schválená dne , Z.3, schválená dne , Z.4, vydaná dne.. Zastupitelstvo obce se rozhodlo o po ízení zm ny. 5 územního plánu sídelního útvaru dne 26.srpna 2009 podle 6 odst. 5 písm. a) a 44 písm. d) zákona. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním ádu (stavební zákon), v platném zn ní. P edm tem této zm ny je za lenit do zastavitelných ploch území lokalit, které se nacházejí u sjezdu ze silnice I/3 do obce ty koly a v blízkosti této dopravní tepny. Zastupitelstvo obce zvolilo ur eného zastupitele, který bude zajiš ovat pln ní úkol vyplývajících ze stavebního zákona. Ur ený zastupitel obce - Št pán Benca. Návrh zadání zm ny územního plánu sídelního útvaru byl odevzdán v zá í Zadání obsahovalo komplexn vyhodnocený požadavek, který byl do návrhu zadání zapracován v souladu s rozhodnutím orgánu obce. Návrh zadání zm ny. 5 územního plánu sídelního útvaru ty koly po izovatel v souladu s ust. 47 odst. 2 platného stavebního zákona zaslal dot eným orgán m, sousedním obcím, krajskému ú adu a dalším organizacím podílejícím se na využití území spole s dopisem.j. ÚP SÚ zm.5/ 47/09. Obsahem oznámení byla i výzva dot eným orgán m k uplatn ní požadavk a sousedním obcím k uplatn ní podn a to v etn lh ty pro jejich uplatn ní. Zárove po izovatel zajistil zve ejn ní návrhu zadání zm ny. 5 územního plánu sídelního útvaru a jeho vystavení k ve ejnému nahlédnutí po dobu 30-ti dn ode dne vyv šení oznámení o projednání zadání na ú ední desce Obecního ú adu ty koly. Oznámení o vystavení návrhu zadání s oznámením o jeho projednání bylo provedeno v dob od do na ední desce obecního ú adu a v elektronické podob. Zadání Zm ny.5 bylo schváleno Zastupitelstvem obce ty koly na zasedání dne Návrh zm ny. 5 byl odevzdán v lednu 2010.

6 Projednávání podle 50 stavebního zákona bylo zahájeno dne 4. ledna pod.j..j. 1/2010. Spole né jednání k návrhu zm ny. 5 se konalo dne hod. v místnosti Obecního adu ve ty kolech. Textová a grafická ást návrhu zm ny. 5 územního plánu sídelního útvaru ty koly byla vystavena k nahlížení od 11. ledna 2010 do 25. února Dot ené orgány nepožádaly o prodloužení termínu k uplatn ní jejich stanoviska. Krajský ú ad St edo eského kraje, odbor územního a stavebního ízení, odd lení územního ízení, posoudil dokumentaci a vydal stanovisko podle ustanovení 51 zákona. 183/2006 Sb. stavebního zákona a ustanovení 12 vyhlášky. 500/2006 Sb., o územn analytických podkladech, územn plánovací innosti a zp sobu evidence územn plánovací innosti dne , spisová zna ka SZ /2010/KUSK REG/Bou. Další bude dopln no do ízení konaném podle 52 stavebního zákona 2. Vyhodnocení SOULADU S POLITIKOU ÚZEMNÍHO ROZVOJE A ÚZEMN PLÁNOVACÍ DOKUMENTACÍ VYDANOU KRAJEM, Vyhodnocení koordinace využívání území z hlediska širších vztah v území Politika územního rozvoje byla schválena dne Zm na. 5 je v souladu s tímto dokumentem. Podle Politiky územního rozvoje eské Republiky (PÚR) pat í obec ty koly do rozvojové osy OS4 Rozvojová osa Praha eské Bud jovice hranice R (-Linz) ( je sou ástí rozvojové osy sledující koridor silnice I/3, a nachází se v blízkosti železni ního spojení Praha eské Bud jovice. Navrhovaná zm na, která sm uje k podpo e rozvoje podnikání, je v souladu s rozvojovými tendencemi v území. Z PÚR nevyplývají pro ešení zm ny žádné konkrétní požadavky. Realizace fotovoltaické elektrárny jako stavby do asné nevylu uje v budoucnu možnost výstavby technické nebo dopravní stavby. Navrhované ešení bylo s dot enými orgány projednáno bez dalších požadavk na dopln ní závazné ásti opat ení obecné povahy. Plocha zm n je zasažena rezervní plochou pro železni ní tra celostátní a sou asn i do evropského železni ního systému IV. tranzitní železni ní koridor. Jedná se o územní rezervu, která je ur ena k prov ení. Nad azenou územn plánovací dokumentací k ÚPnSÚ ty koly je ÚP VÚC okresu Benešov, který byl schválen ešení zm ny.5 není v rozporu s touto dokumentací. Další ÚPD nebyla krajským ú adem dosud vydána, Zásady územního rozvoje pro St edo eský kraj mají být podle 187 odst. 3 stavebního zákona vydány do Tyto dokumentace nejsou dosud k dispozici. Zm na. 5 územního plánu sídelního útvaru ty koly není v rozporu s žádnou územn plánovací dokumentací schválenou krajem a je tak malého rozsahu, že žádným zp sobem neovliv uje území sousedních obcí a tím ani širší vztahy. MD se nevyjád ilo, CDV vydalo

7 kladné vyjád ení, SŽDC upozor uje pouze na blízkost trasy výhledov p ipravované stavby Nová tra Praha- Byst ice u Benešova, v sou asné dob ve stadiu technicko- ekonomické studie. Výhledová trasa se p ipravuje v Zásadách územního rozvoje k projednání s dot enými orgány ve dvou variantních ešeních. Realizace fotovoltaické elektrárny jako stavby do asné nevylu uje v budoucnu možnost výstavby dopravní stavby, která je navíc v tomto úseku uvažována formou vedení podzemní trasou tunelem. S ohledem na charakter a rozsah navrhovaných zm n ve využití území lze konstatovat, že zm ny nejsou v rozporu s projednaným návrhem zadání Zásad územního rozvoje. Veškeré nadzemní i podzemní sít technické infrastruktury jsou zm nou respektovány. Územím prochází nadregionální osa biokoridoru, která je územn ochrán na. V plochách jejího ochranného pásma je možné provád t stavební innost. Krajský ú ad vydal dne pod.j. SZ /2010/KUSK REG/Bou kladné stanovisko s podmínkou, která bude spln na. Do grafické ásti bude v upravené dokumentaci vyzna en koridor pro novou výhledovou železni ní tra Praha -. Bud jovice. Další bude dopln no po projednání s ve ejností. 3. VYHODNOCENÍ SOULADU S CÍLI a úkoly ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ Zm na.5 samoz ejm vytvá í p edpoklady k zabezpe ení trvalého souladu všech hodnot území, tedy p írodních, civiliza ních a kulturních. Zárove budou udržovány principy udržitelného rozvoje. Požadavky na ú innou ochranu životního prost edí a jeho hlavních složek p dy, vody a ovzduší, jsou pln respektovány, stejn jako je respektováno vymezení prvk územního systému ekologické stability. Cíle územního plánování jsou uvedené v 18 a úkoly v 19 stavebního zákona. Hlavním cílem je vytvá et p edpoklady pro výstavbu a udržitelný rozvoj území, což je touto zm nou napl ováno. Zm na využívá i potenciál území v souladu s 18 odst. 2 stavebního zákona. Zm nou je zajišt na koordinace ve ejných i soukromých zájm podle 18 odst. 3 téhož zákona. Je zajišt na ochrana hodnot území, návrh zm ny. 5 tyto hodnoty neovliv uje bu v bec, nebo jen ve velmi malé mí e. To se týká i ochrany krajiny a stanovení podmínek tak, aby nedošlo ke znehodnocení krajinného rázu. Zm na. 5 neovliv uje urbanistické a architektonické hodnoty území. Zm na nevylu uje možnost realizace zám ru, který m že být závazn vymezen na základ dalšího prov ení v nad azené dokumentaci a to umíst ní dopravní stavby.

8 Z výše uvedeného vyplývá, že návrh zm ny. 5 územního plánu sídelního útvaru ty koly napl uje priority územního plánování obsažené v cílech územního plánování uvedených v 18 stavebního zákona. 4. Vyhodnocení souladu s požadavky stavebního zákona a jeho provád cích právních edpis Zm na. 5 územního plánu sídelního útvaru ty koly je zpracována v souladu s požadavky stavebního zákona a jeho provád cích p edpis v mí e, která odpovídá ustanovení 188 odst. 4 tohoto zákona. Pouze p i projednání a vydání návrhu zm ny se postupuje podle stavebního zákona a jeho provád cích p edpis, obsah zm ny musí vycházet z m né územn plánovací dokumentace. T mto skute nostem zpracovaný návrh zm ny.5 pln odpovídá. ešení zm ny. 5 vychází z pr zkum a rozbor provedených pro územní plán sídelního útvaru. Rozší ení zastavitelného území bylo vyhodnoceno jako akceptovatelné, p estože nebyly vy erpány všechny možnosti dle platného územního plánu sídelního útvaru. Plocha má ímou návaznost na zastavitelné území obce a je bez územních dopad na dopravní a technickou infrastrukturu. Zm na nezat žuje stávající obytné prostory ( plochy pro bydlení a rekreaci). Zm nou se vymezuje plocha pro možnost získání alternativní energie z obnovitelných zdroj. V dob, kdy se za ala p ipravovat, byl alternativní zdroj výroby energie navrhovaným zp sobem, který je ešen zm nou územního plánu, siln podporován vládní politikou. Z hlediska urbanistické koncepce obce nedojde návrhem zm ny k narušení dosavadního vývoje obce. Zm nou nedochází k disproporcím jednotlivých funk ních inností v obci, nevytvá í se urbánní prost edí prostorov sociální segregace s negativními vlivy na soudržnost obyvatel. Zm na ve svých d sledcích nezhoršuje hodnoty území a není nad p ípustnou mez zhoršována kvalita života obyvatel. Rozší ení zastavitelného území je malého rozsahu a je v tomto p ípad zd vodnitelné. Jedná se o umožn ní rozší ení plochy pouze pro výstavbu fotovoltaické elektrárny o 0,52 ha, která navazuje na stávající plochu VP3 plochy výroby a podnikatelských aktivit. Toto specifické využití v platné dokumentaci nebylo samostatn vymezeno. 5. Vyhodnocení souladu s požadavky zvláštních právních p edpis soulad se stanovisky dot ených orgán podle zvláštních právních p edpis, pop ípad s výsledkem ešení rozpor Obecní ú ad ty koly jakožto po izovatel p edm tné zm ny zajistil ve ejné projednání zm ny územn plánovací dokumentace a to v souladu s ustanovením 22 odst. 1 4 stavebního zákona. Místo a dobu konání spole ného jednání o návrhu zm ny. 5 oznámil po izovatel podle ustanovení 50 odst. 2 platného stavebního zákona dot eným orgán m, krajskému ú adu, Obci ty koly, sousedním obcím a to vždy jednotliv. Obsahem oznámení byla i výzva dot eným orgán m k uplatn ní stanovisek a sousedním obcím k uplatn ní ipomínek, v etn lh ty pro jejich uplatn ní.

9 Zárove po izovatel všechny vyrozum l o zp sobu vystavení dokumentace. Spole né jednání s výkladem se konalo na OÚ v ty kolech dne V rámci na ízeného spole ného jednání o zm byly obeslány tyto dot ené orgány: Hasi ský záchranný sbor St edo eského kraje se sídlem v Kladn, územní odbor Benešov, Pod lihovarem 1816, Benešov Krajská hygienická stanice se sídlem v Praze, územní pracovišt v Benešov, ernoleská 2053, Benešov Krajská veterinární správa, pro St edo eský kraj se sídlem v Benešov, ernoleská 1929, Benešov Krajský ú ad St edo eského kraje, odbor dopravy, Zborovská 11, Praha 5 Krajský ú ad St edo eského kraje, odbor životního prost edí a zem lství, Zborovská 11, Praha 5 stský ú ad Benešov, odbor dopravy, silni ního hospodá ství a DSA, Masarykovo nám.100, Benešov stský ú ad Benešov, odbor školství a kultury, Masarykovo nám.100, Benešov stský ú ad Benešov, odbor životního prost edí, Masarykovo nám.100, Benešov Ministerstvo dopravy, odbor strategie (520), náb eží L. Svobody 12, Praha 1 Ministerstvo pr myslu a obchodu R, Odbor surovinové politiky, Na Františku 32, Praha 1 Ministerstvo vnitra, Nad Štolou 936/3, Praha 7 Ministerstvo zem lství, Pozemkový ú ad Benešov, Žižkova 360, Benešov Ministerstvo životního prost edí, odbor pé e o krajinu, Vršovická 65, Praha 10 Ministerstvo životního prost edí, odbor ochrany horninového a p dního prost edí, Vršovická 65, Praha 10 Ministerstvo životního prost edí, odbor výkonu státní správy I, Podskalská 19, Praha 2 Obvodní bá ský ú ad v Kladn, pracovišt Praha, Kozí 4, P.O. Box 31, Praha 1 Policie R, Správa St edo eského kraje, Na Baních 1304, Praha - Zbraslav Pozemkový fond R, územní pracovišt PF Kutná Hora se sídlem v Kutné Ho e, Benešova 97, Kutná Hora Správa železni ní dopravní cesty, s. o., Odbor koncepce a strategie, Odd lení koncepce rozvoje ŽDC a územního plánování, Dlážd ná 1003/7, Praha 1 Státní energetická inspekce, územní inspektorát pro St edo eský kraj, Legerova 49, Praha 2 Vojenská ubytovací a stavební správa Pardubice, Teplého 1899, Pardubice ad územního plánování, krajský ú ad stský ú ad Benešov, odbor výstavby, územního plánování a regionálního rozvoje, Masarykovo nám 100, Benešov Krajský ú ad St edo eského kraje, odbor regionálního rozvoje, odd lení územního ízení, Zborovská 11, Praha 5 Sousední obce

10 Obec Lšt ní, er any Obec er any, Václavská, er any Obec Senohraby, P ná 61, Senohraby sto Pyšely, nám stí T.G.Masaryka 4, Pyšely Další organizace dle uvážení po izovatele Centrum dopravního výzkumu R, Sekce koncepce rozvoje dopravního sektoru - Praha, Thámova 7, Praha 8 EZ Distribuce, a.s., odd lení Obnova sítí, oblast JIH, Teplická 874/8, D ín 4 Povodí Vltavy, s.p., závod Dolní Vltava, Grafická 36, Praha 5 Správa a údržba silnic Benešov, s.p.o., K ižíkova 1351, Benešov editelství silnic a dálnic, er anská 12, Praha 4 RWE Transgas Net., s.r.o., d íve V Olšinách 75/2300, P.O.BOX 166, nyní Na ebenech 1718/8, P.O.BOX 22, Praha 4- Nusle Výše uvedené organizace obdržely písemnost na doru enku, níže je uveden datum vydání stanoviska, vyjád ení. V p ípad, že obecní ú ad neobdržel stanovisko nebo vyjád ení, je uveden datum, kdy obdrželi písemnost zaslání písemnosti samostatn o a vyjád ení. Hasi ský záchranný sbor St edo eského kraje se sídlem v Kladn, územní odbor Benešov stanovisko ze dne j. HSKL-75-2/BN-2010 souhlasné stanovisko s poznámkou, že pro navrhované lokality musí být dodržen p ístup a p íjezd pro požární vozidla, vy ešeno zásobování vn jší požární vodou a respektována p ípadná ochranná a bezpe ností pásma. Vyhodnocení: Blízkost eky Sázavy zajiš uje spln ní uvedené poznámky. Veškeré projednávané plochy a následn na nich umís ované stavby mají dle platných právních edpis zajišt n odpovídající p íjezd. Krajská hygienická stanice se sídlem v Praze, územní pracovišt v Benešov, souhlasné stanovisko ze dne ,.j /10/Bn/Ch, kde se konstatuje, že nebyl negativn dot en zájem, který jakožto místn p íslušný orgán ochrany ve ejného zdraví chrání a byl shledán soulad se všemi požadovanými p edpisy. Vyhodnocení:vzato na v domí. Krajská veterinární správa, pro St edo eský kraj se sídlem v Benešov, se nevyjád ila, dodejka ze dne Krajský ú ad St edo eského kraje, odbor vydávající koordinované stanovisko, koordinované stanovisko ze dne ,.j /2010/KUSK-OŽP/Tu - z hlediska zákon. 114/1992 Sb., o ochran p írody a krajiny, zákona. 100/2001 Sb., o posuzování vliv na životní prost edí nemají p ipomínky, pouze sd lují, že stanovisko dle ust. 45i zákona z hlediska vliv p edloženého návrhu na územní soustavu Natura 2000, bylo vydáno jako sou ást koordinovaného stanoviska j /2009/KUSK-OŽP/Tu ze dne Toto stanovisko z stává v platnosti.

11 Vyhodnocení:vzato na v domí. V koordinovaném stanovisku j /2009/KUSK- OŽP/Tu ze dne vylou ili vliv na soustavu Natura z hlediska zákona. 86/2002 Sb., o ochran ovzduší, zákona. 289/1995 Sb., o lesích a o zm a dopln ní n kterých zákon a zákona. 254/2001 Sb., o vodách a o zm a dopln ní n kterých zákon nemají p ipomínky. - z hlediska zákona. 334/1992 Sb., o ochran zem lského p dního fondu ve zn ní pozd jších p edpis ud lují souhlas k lokalitám zm nu k nezem lskému využití 0,52 ha. - z hlediska zákona. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích bez p ipomínek. - z hlediska zákona. 20/1987 Sb., o památkové pé i pouze sd lují, že dot eným orgánem je obec s rozší enou p sobností. Vyhodnocení: vzato na v domí. M Ú Benešov byl obeslán. stský ú ad Benešov, odbor dopravy, silni ního hospodá ství a DSA, se nevyjád il, dodejka ze dne stský ú ad Benešov, odbor školství a kultury a památkové pé e stanovisko ze dne j. MUBN/3601/2010/ŠKOL, kde nemají námitek. Dot ená lokalita se nenachází v ochranném pásmu kulturních památek, ani zm nou územního plánu nebudou narušeny žádné kulturní hodnoty. Vyhodnocení: vzato na v domí. stský ú ad Benešov, odbor životního prost edí, vyjád ení ze dne j. MUBN/981/2010/OOPO, spis. zna ka OOPO/682/BER - z hlediska zákona. 254/2001 Sb., o vodách bez p ipomínek - z hlediska zákona. 289/1995 Sb., o lesích- bez p ipomínek. z hlediska zákona. 334/92 o ochran ZPF bylo vydáno samostatné stanovisko - z hlediska zákona. 114/1992 Sb., o ochran p írody a krajiny: - u zm ny Z5-2 byla p i jihozápadním a jihovýchodním okraji z d vodu ochrany krajinného rázu po obvodu vy len na plocha pro ZO- zele ochranná. Vzhledem k velké pohledové exponovanosti z místa mimo ádné kulturn historické hodnoty lokality Hradišt na prot jším svahu eky Sázavy doporu ujeme tuto plochu ZO prodloužit podél východní strany zájmové plochy. Uvedené opat ení umožní realizovat zám r a zárove áste eliminovat negativní vliv stavby na krajinný ráz v širším okolí místa. Vyhodnocení: protože se jedná pouze o doporu ení, bylo dohodnuto s ur eným zastupitelem, že grafická ást dokumentace bude p ed ízením konaným podle 52 stavebního zákona upravena. Plocha bude dle doru ení o zele ochrannou dopln na a to podél zájmového území (po hranicích pozemk par.. 455/2 a 463). Ministerstvo dopravy, odbor strategie (520), se nevyjád ilo, dodejka ze dne

12 Ministerstvo pr myslu a obchodu, vyjád ení ze dne ,.j. 593/2010/05100 bez ipomínek, protože v ešeném území se nenacházejí výhradní ložiska nerostných surovin. Vyhodnocení: vzato na v domí. Ministerstvo vnitra R, odbor správy majetku ze dne ,.j. MV /OSM-2010 stanovisko, kde neuplat ují žádné p ipomínky. Vyhodnocení: vzato na v domí. Ministerstvo zem lství, zem lská agentura a pozemkový ú ad Benešov, ze dne ,.j. PÚ 14/2010 vyjád ení bez p ipomínek nebo námitek. Vyhodnocení: vzato na v domí. Ministerstvo životního prost edí, odbor výkonu státní správy I ze dne ,.j. 79/500/10(4122/ENV/10) nemají ve stanovisku žádné p ipomínky. V území zm ny se nevyskytují sesuvy ani poddolovaná území, ložisko, dobývací prostor ani chrán né ložiskové území, které je nutné respektovat. Vyhodnocení: vzato na v domí. Ministerstvo životního prost edí, odbor ochrany horninového a p dního prost edí stanovisko ze dne j..j. 1666/ENV/10, 79/660/10 kde nemají žádné námitky. V území zm ny se nevyskytují výhradní ložiska nerostných surovin, nejsou zde p edpokládaná ložiska ani území se zvláštními podmínkami geologické stavby ( poddolovaná území, sesuvy a jiné nebezpe né svahové deformace). Vyhodnocení: vzato na v domí. Ministerstvo životního prost edí, odbor pé e o krajinu se nevyjád ilo, dodejka ze dne Obvodní bá ský ú ad Kladno, pracovišt Praha se nevyjád il, dodejka ze dne Policie R, Krajské editelství policie St edo eského kraje, odbor správy majetku, vyjád ení ze dne ,.j. KRPS / J MV- v území se nevyskytuje žádný objekt ani za ízení ve správ odd lení správy nemovitého majetku krajského editelství policie St edo eského kraje. V nejbližší budoucnosti nebude zasahovat p edm tné území do sféry jejich zájm. Vyhodnocení: vzato na v domí. Pozemkový fond R, územní pracovišt PF Kutná Hora se sídlem v Kutné Ho e se nevyjád il, dodejka ze dne Správa železni ní dopravní cesty, s. o., Odbor koncepce a strategie, Odd lení koncepce rozvoje ŽDC a územního plánování ze dne ,.j. 632/2010-OKS kde sd lují, že jejich vyjád ení se stává podkladem pro zpracování koordinovaného stanoviska resortu dopravy, vydávané MD, pop. jím pov eným Centrem dopravního výzkumu ( CDV).

13 Stanovisko z hlediska koncepce a výhledu železni ní dopravní cesty a železni ní infrastruktury: Lokalita Z5-1 se nachází v blízkosti trasy výhledov p ipravované stavby Nová tra Praha- Byst ice u Benešova, na níž se zpracovává technicko- ekonomická studie formou IKP Consulting Engineers, s.r.o. ve spolupráci s firmou SUDOP Praha. Tato stavba je ešena i v rámci projednávaných Zásad územního rozvoje St edo eského kraje. Mimo uvedené není k návrhu zm ny. 5 dalších zásadních p ipomínek. Vyhodnocení: bylo provedeno ov ení požadavku. V rámci dokumentace Zásad územního rozvoje St edo eského kraje jsou k projednání v sou asné dob p ipraveny dv variantní ešení. Platný velký územní celek okresu Benešov má již v dokumentaci zakreslenou trasu reservy jako možnost realizace dopravní stavby a to na základ dalšího prov ení. Zm na územního plánu nevylu uje možnost realizace dopravní stavby, protože plocha výroby ur ená pro fotovoltaickou elektrárnu je podmín na pro další realizaci jako stavba do asná. Délka stanovení do asnosti stavby bude závazn stanovena v navazujících ízeních. Po izovatel s ur eným zastupitelem upravil lánek 10 Plochy výroby a podnikatelských aktivit VP v ásti Plochy výroby a podnikatelských aktivit ozna ené jako VP 01 (další podmínky, funkce a možnosti využití plochy) v ásti Dopl ující podmínky využití plochy o odrážku tohoto zn ní: -stanovení termínu odstran ní staveb bude ešeno samostatn v rámci navazujících ízení, Plochy výroby a podnikatelských aktivit ozna ené zm nou.5 jako VP 02 - plochu zm ny Z5-1a v ásti Dopl ující podmínky využití plochy o odrážku tohoto zn ní: -stanovení termínu odstran ní staveb bude ešeno samostatn v rámci navazujících ízení a ást Plochy výroby a podnikatelských aktivit ozna ené zm nou. 5 jako VP 03 a Z5-2b (další podmínky, funkce a specifické podmínky ) o odrážku tohoto zn ní: -stanovení termínu odstran ní staveb bude ešeno samostatn v rámci navazujících ízení. Tímto zp sobem se umož uje stavební využití plochy do doby než bude jednozna závazn prokázána nutnost zajišt ní další ochrany koridoru. R- Státní energetická inspekce, územního inspektorátu pro St edo eský kraj kladné stanovisko ze dne ,.j /10/20.103/PS za p edpokladu respektování p edevším požadavk 46,69 a 87 zákona. 458/2000 Sb.,o podmínkách podnikání a o výkonu státní správy v energetických odv tvích a o zm n kterých zákon ( energetický zákon) Vyhodnocení: po izovatel spole s ur eným zastupitelem bere stanovisko na v domí s tím, že dot ený orgán má povinnost dokumentaci zkontrolovat a nikoliv uplat ovat stanovisko naprosto shodné, které podával k návrhu zadání. Sou asn vyhodnotil, že zm na není v nesouladu s platným právním p edpisem. Je však pot ebné konstatovat, že zm na je v souladu se zákonem. 458/2000 Sb.,o podmínkách podnikání a o výkonu státní správy v energetických odv tvích a o zm n kterých zákon (energetický zákon). Napojení ploch na elektrickou sí bylo dohodnuto p ed zahájením procesu po izování zm ny.

14 Vojenská ubytovací a stavební správa Pardubice, úsek nemovité infrastruktury eské Bud jovice, souhlasné stanovisko ze dne ,.j.6505 BN ÚP/ /Prac B vzhledem k tomu, že na ešeném území se nenacházejí žádné objekty a za ízení, ani zde nezasahují pásma ochrany vojenských objekt, nemá vojenská správa k p edm tné územn plánovací dokumentaci p ipomínky. Vyhodnocení:vzato na v domí. Krajský ú ad St edo eského kraje, odbor regionálního rozvoje, odd lení územního ízení, dodejka ze dne stský ú ad Benešov, odbor výstavby, územního plánování a regionálního rozvoje, dodejka ze dne Sousední obce Obec er any, nevyjád ila se, dodejka ze dne Obec Lšt ní, nevyjád ila se, dodejka ze dne Obec Senohraby, samostatn se nevyjád ila, spole ného jednání dne v hod. v místnosti Obecního ú adu ve ty kolech se zástupce obce zú astnil, neuplatnil do zápisu požadavek na dopln ní dokumentace. sto Pyšely, nevyjád ilo se, dodejka ze dne Další organizace Centrum dopravního výzkumu R, Sekce koncepce rozvoje dopravního sektoru stanovisko ze dne ,.j. UP/0071/10, kde sd lují: Lokalita Z5-1a (plochy výroby a podnikatelských aktivit) zasahuje do OP stávající silnice I/3. Pro umíst ní staveb v OP silnice I/3 je nutné povolení p íslušného správního ú adu dle 32 zákona o pozemních komunikacích. 13/1997 Sb. U této lokality požadujeme, aby dopravní obsluha a p ipojení bylo ešeno prost ednictvím místních komunikací a silnic nižších t íd tak, aby nevznikala nová p ipojení na silnici I/3. Vyhodnocení: v závazné ásti je požadavek na respektování ochranného pásma zapracován. V ásti Dopl ující podmínky využití plochy byl zapracován text: -podmínky pro umíst ní nových staveb v ochranném pásmu silnice musí být dohodnuty. Zm nou územního plánu sídelního útvaru se v žádném p ípad nep edpokládá vybudování nového sjezdu ze silnice I/3. Napojení Z5-1a je vedeno po ú elové komunikaci ve vlastnictví obce, plocha VP 03, Z5-2b ze silnice III/1096. EZ Distribuce, a.s., odd lení Obnova sítí, oblast JIH se nevyjád ila. Dodejku obdrželi dne p ed zahájením po izování zm ny vydali stanovisko k zám ru po izovatele samostatn. Povodí Vltavy, s.p., závod Dolní Vltava se nevyjád ilo, dodejka ze dne

15 Správa a údržba silnic Benešov, s.p.o., se nevyjád ilo, dodejka ze dne editelství silnic a dálnic, vyjád ení ze dne , zna ky 280- SD , kde sd lují, že ešeným územím prochází trasa silnici I/3, kterou požadují v etn ochranného pásma respektovat. Lokalita Z5-1a zasahuje do OP stávají silnice I/3. Pro umíst ní staveb v OP silnice I/3 je nutné povolení p íslušného správního ú adu dle 32 zákona o pozemních komunikacích 13/1997 Sb. U této lokality požadujeme, aby dopravní obsluha a p ipojení bylo ešeno prost ednictvím místních komunikací a silnic nižších t íd tak, aby nevznikala nová ipojení na silnici I/3. Pokud by v ÚP ty koly bylo navrhováno nové p ímé napojení na stávající silnici I/3 nebo bylo navrhováno využití stávajících sjezd na silnici I/3 pro jiné než dosavadní ú ely, požadujeme spln ní podmínek SN , , , projednání a souhlas SD R. Toto vyjád ení nenahrazuje stanovisko dot eného orgánu, kterým je ve všech v cech dopravy Ministerstvo dopravy, kterému jejich vyjád ení p edávají jako podklad. Vyhodnocení: v závazné ásti je požadavek na respektování ochranného pásma zapracován. V ásti Dopl ující podmínky využití plochy byl zapracován text: -podmínky pro umíst ní nových staveb v ochranném pásmu silnice musí být dohodnuty. Zm nou územního plánu sídelního útvaru se v žádném p ípad nep edpokládá vybudování nového sjezdu ze silnice I/3 nebo využití stávajících sjezd. Napojení Z5-1a je vedeno po ú elové komunikaci ve vlastnictví obce, plocha VP 03, Z5-2b ze silnice III/1096. RWE Transgas Net., s.r.o., stanovisko ze dne j. 86/10/OVP/Z vydáno ve smyslu zákona. 458/2000 Sb., zákona. 183/2006 Sb., kde sd lují dot ené sít - VVTL plynovod DN 700 a v soub hu trasy jsou vedeny metalický DK RWE Transgas Net a DOK RWE Transgas Net. Upozor ují, že plocha, která je vedena v koordina ním výkresu ozna ená VP02, leží v bezpe nostním pásmu RWE Transgas Net. Proto požadují p edložit ke schválení projektovou dokumentaci k danému zám ru. I nadále platí jejich vyjád ení. 5120/09/OVP/Z ze dne v platném zn ní. Vyhodnocení: citace z vyjád ení ze dne : Ustanovením 98 odst. 3 energet.zákona je pro uvedený plynovod stanoveno ochranné pásmo na 4 m a bezpe nostní pásmo na 200 m kolmé vzdálenosti od p dorysu plynovodu na ob strany. Ochranná pásma dálkových kabel jsou 1,5 m na ob strany. Každý zásah do bezpe nostního pásma musí být projednán s naším útvarem pro každou plánovanou akci jednotliv. Na základ Vašeho oznámení.j. ÚP SÚ zm. 5/47 SZ/09 ze dne Vám sd lujeme, že plocha, která je na výkresu ozna ena písm.a), leží v bezpe nostním pásmu RWE Transgas Net. Proto požadují edložit ke schválení projektovou dokumentaci k danému zám ru. Stavební ú ad je povinen požadovat po investorovi již projednanou dokumentaci vlastníky sítí. Sou asn do opat ení obecní povahy byl požadavek zapracován v ásti 5. lánku 10 Plochy výroby a podnikatelských aktivit VP pro Plochy výroby a podnikatelských aktivit ozna ené jako VP 01 (další podmínky, funkce a možnosti využití plochy) v textu Dopl ující podmínky využití plochy v odrážce: -podmínky pro umíst ní nových staveb v ochranném pásmu silnice a plynovodu musí být dohodnuty, každý zásah do bezpe nostního pásma musí být projednán pro každou plánovanou akci jednotliv a v ásti Plochy výroby a podnikatelských aktivit ozna ené zm nou.5 jako VP 02 - plochu zm ny Z5-1a v textu: Dopl ující podmínky

16 využití plochy : -podmínky pro umíst ní nových staveb v ochranném pásmu silnice a plynovodu musí být dohodnuty, každý zásah do bezpe nostního pásma musí být projednán pro každou plánovanou akci jednotliv. Povodí Vltavy, s.p., závod Dolní Vltava se nevyjád ilo, dodejka ze dne Tento bod bude dopln n po izovatelem po posouzení návrhu krajským ú adem a na základ výsledk ízení o zm.5 územního plánu sídelního útvaru ty koly, na jehož záv r mohou ješt dot ené orgány uplatnit své stanovisko. 6. VYHODNOCENÍ SPLN NÍ ZADÁNÍ A POKYN PRO ZPRACOVÁNÍ NÁVRHU V návrhu zm ny.5 jsou zohledn ny veškeré požadavky, vyplývající ze schváleného zadání. V zadání bylo uveden požadavek na zpracování etapy návrhu zm ny. Zm na.5 ÚPNSÚ TY KOLY dopl uje v souladu se zadáním zm ny pro plochu funk ního využití VP 02 plochy výroby a podnikatelských aktivit v lokalit Zm ny Z5-1 tyto podmínky jejího využití: Jako p ípustné využití umíst ní výroby elektrické energie s využitím pro fotovoltaickou elektrárnu jako staveb do asných. Dále dopl uje požadavky na prostorové uspo ádání: umíst ní jakýchkoliv objekt v etn oplocení je možno ve vzdálenosti min. 10 m od okraje vozovky silnice I/3, stavby se sou asn nesmí nacházet na t lese silnice, tj. svahu zá ezu nebo násypu, zasahovat do odvodn ní nebo ípadných objekt jako propustky apod. Dále zm na stanovuje Dopl ující podmínky využití plochy: -Podmínky pro umíst ní nových staveb v ochranném pásmu plynovodu musí být dohodnuty, každý zásah do bezpe nostního pásma musí být projednán pro každou plánovanou akci jednotliv -ochranné pásmo fotovoltaické elektrárny nebude zasahovat na okolní pozemky, což bude doloženo v rámci projektové p ípravy území. - v rámci projektové p ípravy území bude prokázáno, že je zajišt na ochrana krajinného rázu. Zm na.5 ÚPNSÚ TY KOLY dopl uje v souladu se zadáním zm ny pro plochu funk ního využití VP 03 plochy výroby a podnikatelských aktivit v lokalit Zm ny Z5-2 tyto podmínky jejího využití: ípustné využití: -umíst ní výroby elektrické energie s využitím pro fotovoltaickou elektrárnu jako staveb do asných Zm na.5 ÚPNSÚ TY KOLY stanovuje pro plochu, o kterou se zm nou.5 rozši uje zastavitelné území, specifický regulativ: jako p ípustné využití pouze umíst ní výroby elektrické energie s využitím pro fotovoltaickou elektrárnu.

17 Jako požadavek na prostorové uspo ádání a architektonické zásady se stanovuje: ochranné pásmo fotovoltaické elektrárny nebude zasahovat na okolní pozemky, což bude doloženo v rámci projektové p ípravy území. V rámci zm ny dochází ješt mimo ešené území k dopln ní p ípustného využití v ploše VP 01 výroby a podnikatelských aktivit o možnost umíst ní výroby elektrické energie s využitím pro fotovoltaickou elektrárnu s totožnými regulativy jako u sousední plochy VP 02. Zm na.5 ÚPNSÚ TY KOLY stanovuje v souladu s EZ Distribuce a.s. tyto podrobnosti v kapitole Zásobování elektrickou energií: Z5-1 (dle zadání plocha a): ve stanovisku P ipojení výrobny je z nap ové hladiny 22 kv na pozemku. parc Stávající betonový sloup bude vym n za nový betonový sloup. Z5-2 1 (dle zadání plocha b): ve stanovisku Stávající d ev ný sloup bude vym n za nový betonový sloup na pozemku. parc. 747/3. Zm na.5 ÚPNSÚ TY KOLY dopl uje v souladu se zadáním zm ny Zm na.5 vypouští v lokalit Z5-2 ve ejn prosp šnou stavbu a1 (novou místní komunikaci ve výrobní zón Pod Zeleným ) a dopl uje v lokalit Z5-2 ve ejn prosp šné opat ení: W2 - zele ochranná na jižním a východním okraji plochy Z5-2, VP 03. Zm na respektuje vyjád ení editelství silnic a dálnic R a EZ Distribuce, a.s. v závazných regulativech v ásti podmín p ípustného využití je zapracována podmínka umíst ní staveb -v p ípad umíst ní fotovoltaické elektrárny- jako staveb do asných. Systém fotovoltaických panel v p edm tné lokalit nebude do zem založen celoplošn, ale pouze bude do p dy kotven ty ovými prvky. Fotovoltaický systém je možno demontovat. 7. Komplexní zd vodn ní p ijatého ešení ešené území zm ny.5 ÚPNSÚ TY KOLY- lokality zm ny Z5-1 a Z5-2 leží na území obce ty koly, v západní ásti katastrálního území. Lokality zm ny jsou vymezeny v grafické ásti Od vodn ní zm ny výkrese. 2 širší vztahy. Vý et dot ených katastrálních území je uveden v následující tabulce :

18 CÍLE EŠENÍ Cílem Zm ny. 5 v lokalit Z5-1 byla pot eba zm ny funkce z plochy ob anské vybavenosti (OV) v rámci zastavitelných ploch na plochu výrobní a podnikatelských aktivit (ozna ení VP 02). Sou asn dochází k dopln ní p ípustného využití v ploše výroby a podnikatelských aktivit o možnost umíst ní výroby elektrické energie s využitím pro fotovoltaickou elektrárnu. Jedná se o zm nu funkce na ploše, která je vklín na do stávající plochy výroby a podnikatelských aktivit. Bez provedení zm ny by nešlo nový zám r v území výstavbu fotovoltaické elektrárny-zrealizovat. Cílem Zm ny. 5 v lokalit Z5-2 je nevýrazné rozší ení zastavitelné plochy a tím zv tšení stávající plochy výroby a podnikatelských aktivit (p vodní ozna ení VP 02 a VP 03) o plochu, která umožní pouze výstavbu fotovoltaické elektrárny (na tuto plochu je vytvo en samostatný závazný regulativ.) V lokalit Z5-2 dochází sou asn k vypušt ní komunikací uvnit lokality zm ny a proto je tato spojená plocha výroby a podnikatelských aktivit nov ozna ena jako VP 03 a je u ní dopln no p ípustné využití o možnost umíst ní výroby elektrické energie s využitím pro fotovoltaickou elektrárnu.

19 KONCEPCE EŠENÍ ZM NY.5 Zm nou.5 ÚPNSÚ se nem ní celková urbanistická koncepce územního plánu. V lokalit Z5-2 dochází k nevýraznému zv tšení stávající plochy výroby a podnikatelských aktivit o plochu, která umožní pouze výstavbu fotovoltaické elektrárny, na tuto plochu je vytvo en samostatný závazný regulativ. V lokalit Z5-1 dochází ke zm funkce z plochy ob anské vybavenosti na plochu výroby a podnikatelských aktivit a k dopln ní p ípustného využití v ploše výrobní a podnikatelských aktivit, který umožní výstavbu fotovoltaické elektrárny. V lokalit Z5-2 je zm nou navrženo vypušt ní komunikací v ploše výrobní a podnikatelských aktivit a dopln ní plochy ochranné zelen. ipomínky a požadavky k ešení zm ny, uplatn né k zadání zm ny, byly zapracovány do ešení. Konkrétní zd vodn ní ešení je uvedeno v pat ných kapitolách návrhu zm ny ZÁKLADNÍ P EPOKLADY A PODMÍNKY ROZVOJE OBCE A OCHRANY JEJÍCH HODNOT Obec ty koly se nalézá na severním okraji okresu Benešov, obec s rozší enou p sobností je Benešov dle Politiky územního rozvoje eské republiky 2008 (PÚR R 2008), schválené usnesením vlády eské republiky. 929 ze dne 20. ervence Pro ešení zm ny. 5 nevyplývají z PÚR R 2008 žádné požadavky. Z nad azené územn plánovací dokumentace existuje v sou asné dob územní plán velkého územního celku (ÚP VÚC) Benešovského okresu z r Z tohoto schváleného dokumentu nevyplývají pro území sídelního útvaru ty koly nové zám ry a omezení, které by byly v rozporu s provedením zm ny územního plánu sídelního útvaru. Zm na zajiš uje územní ochranu tras stávajícího elektrického vedení, plynovodního potrubí, vedení silnice I/3 a rovn ž další silni ní dopravy a železni ní dopravy trat Praha. Bud jovice. Zm na respektuje hranice evropsky významné lokality psci Dolní Sázava (kód CZ ) a plochu vymezenou pro regionální systém ekologické stability. Plocha zm n je zasažena rezervní plochou pro železni ní tra celostátní a sou asn i do evropského železni ního systému IV. tranzitní železni ní koridor. Jedná se o územní rezervu, která je ur ena k prov ení. Pro ešené území zm ny.5 nevyplývají žádné další konkrétní požadavky z územního plánu velkého územního celku (ÚP VÚC) Pražského regionu NÁVRH URBANISTICKÉ KONCEPCE Urbanistická koncepce platného územního plánu obce není zm nou dot ena. Zm nou dochází :

20 V lokalit Z5-1 ke zm funkce z plochy ob anské vybavenosti na plochu výroby a podnikatelských aktivit a k dopln ní p ípustného využití v ploše výrobní a podnikatelských aktivit, který umožní výstavbu fotovoltaické elektrárny (sou asn se dopl uje toto p ípustné využití i v navazující ploše VP 01. V lokalit Z5-2 k nevýraznému zv tšení stávající plochy výroby a podnikatelských aktivit o plochu, která umožní pouze výstavbu fotovoltaické elektrárny, pro tuto plochu je vytvo en samostatný závazný regulativ. V lokalit Z5-2 k vypušt ní komunikací v ploše výrobní a podnikatelských aktivit a k dopln ní plochy ochranné zelen. LOKALITA Z5-1 Ve zm. 5 dochází v této lokalit ke zm funkce z plochy ob anské vybavenosti (OV) v rámci zastavitelných ploch na plochu výrobní a podnikatelských aktivit (ozna ení VP 02). Sou asn dochází k dopln ní p ípustného využití v ploše výroby a podnikatelských aktivit o možnost umíst ní výroby elektrické energie s využitím pro fotovoltaickou elektrárnu. Jedná se o zm nu funkce na ploše, která je vklín na do stávající plochy výroby a podnikatelských aktivit. Bez provedení zm ny by nešlo nový zám r v území výstavbu fotovoltaické elektrárny-zrealizovat. Lokalita zm ny je vymezena v jihovýchodní ásti správního území v blízkosti komunikace I/3. P íjezd k ploše je zajišt n po ú elové komunikaci v majetku obce ty koly, zm na respektuje vyjád ení editelství silnic a dálnic R a EZ Distribuce, a.s. V závazných regulativech v ásti podmín p ípustného využití je zapracována podmínka umíst ní staveb -v p ípad umíst ní fotovoltaické elektrárny- jako staveb do asných. Systém fotovoltaických panel v p edm tné lokalit nebude do zem založen celoplošn, ale pouze bude do p dy kotven ty ovými prvky. Fotovoltaický systém je možno po skon ení životnosti demontovat. Ostatní regulativy plochy VP jsou dle platného ÚPnSÚ. V rámci zm ny dochází ješt mimo ešené území k dopln ní p ípustného využití v ploše VP 01 výroby a podnikatelských aktivit o možnost umíst ní výroby elektrické energie s využitím pro fotovoltaickou elektrárnu s totožnými regulativy jako u sousední plochy VP 02. LOKALITA Z5-2 Ve zm. 5 dochází v této lokalit k nevýraznému rozší ení zastavitelné plochy a tím zv tšení stávající plochy výroby a podnikatelských aktivit (p vodní ozna ení VP 02 a VP 03) o plochu, která umožní pouze výstavbu fotovoltaické elektrárny (na tuto plochu je vytvo en samostatný závazný regulativ.) a je vyzna ena ve výkrese.1- Základní len ní. Celková vým ra nov vymezené plochy je 0,55 ha, celková vým ra lokality zm ny Z5-2 je 2,5 ha.

21 V lokalit Z5-2 dochází sou asn k vypušt ní komunikací uvnit lokality zm ny a proto je tato spojená plocha výroby a podnikatelských aktivit nov ozna ena jako VP 03 a je u ní dopln no p ípustné využití o možnost umíst ní výroby elektrické energie s využitím pro fotovoltaickou elektrárnu. Ostatní regulativy plochy VP jsou dle platného ÚPnSÚ. Systém fotovoltaických panel v p edm tné lokalit nebude do zem založen celoplošn, ale pouze bude do p dy kotven ty ovými prvky. P da mimo rastr t chto kotev bude obhospoda ována. Pozemky tudíž neztrácí svou hodnotu a budou využívány pro p stování nap. biomasy, jako pastvina pro zví ata apod. Fotovoltaický systém je možno po skon ení životnosti demontovat a p du nadále využít. Pozemky se nacházejí v návaznosti na silnici, nový zám r je v území umíst n tak, aby nedošlo ke st et m se stavbami sloužícími pro bydlení nebo k rekrea nímu užívání. Situování pozemku je pro navrhovanou innost vhodné. Stavba pro fotovoltaickou elektrárnu nemá vliv na hygienu a bezpe nost zdraví. Možnost ovlivn ní krajinného rázu je minimalizováno stanovením podmínky pro využití ásti území, o kterou dochází k rozší ení zastavitelných ploch, pouze pro výstavbu fotovoltaické elektrárny. Stavba fotovoltaické elektrárny dle platných zákonných norem vyžaduje ochranné pásmo podle zákona energetického. 458/2000 Sb., o podmínkách podnikání a o výkonu státní správy v energetických odv tvích a o zm n kterých zákon ( energetický zákon) v platném zn ní. Toto ochranné pásmo však nebude zasahovat na okolní pozemky, což bude doloženo v rámci projektové p ípravy území. i jižním a východním okraji lokality Z5-2 -plochy VP 03 je navržen pás plochy ZO-Zele ochranná, lokalita se áste nachází ve volné krajin a zele bude tvo it pohledovou clonu a sou asn krajinotvorný prvek v území VYMEZENÍ FUNK NÍCH PLOCH A PODMÍNKY JEJICH VYUŽITÍ len ní území obce, tak, jak jej klasifikuje ÚPnSÚ ty koly z roku 1996, ve zn ní pozd jších zm n, z stává zachováno. Regulativy funk ního a prostorového uspo ádání území respektují v lokalitách Zm ny.05 regulativy funk ních ploch dle platného ÚPnSÚ ty koly. Jedná se o plochy ZO- zele ochranná a VP- Plochy výroby a podnikatelských aktivit. Pro plochy VP jsou regulativy ploch, ešené zm nou dopln ny. Dopln ní podmínek využití plochy VP a pravidla pro nov vymezenou plochu VP 02 jsou uvedeny v Návrhu zm ny Z LIMITY VYUŽITÍ ÚZEMÍ V ETN STANOVENÍ ZÁPLAVOVÝCH ÚZEMÍ Limity využití území, uplat ující se na území obce ty koly: - ochranná pásma dopravní a technické infrastruktury : - ochranné pásmo železnice

22 - ochranné pásmo silnic I. a III. t ídy - ochranné a bezpe nostní pásmo VVTL, VTL STL plynovodu - ochranné pásmo vodovodního p ivad e - ochranné pásmo el. vrchního vedení 22 kv, 110 kv vedení - ochranné pásmo trafostanic Ochrana p írody a krajiny: - ochranné pásmo lesa 50 m - prvky ÚSES (regionální, místní) - manipula ní pruh podél b ehové áry vodních tok - významné krajinné prvky (VKP) ze zákona - hranice EVL Sázava (kopíruje koryto ek Sázavy) Vymezená záplavová území: - záplavové území vodote e Sázavy Omezení vyplývající ze správních rozhodnutí: - ochranné pásmo istírny odpadních vod ( OV) 7.5. P EHLED A CHARAKTERISTIKA ZASTAVITELNÝCH ÚZEMÍ Plochy nových zastavitelných území, navrhované zm nou.5 ÚPnSÚ ty koly :

23 Plochy zastavitelných území, u kterých se ve zm.5 m ní funk ní využití:

24 7.6. NÁVRH KONCEPCE VE EJNÉ INFRASTRUKTURY NÁVRH KONCEPCE DOPRAVNÍ INFRASTRUKTRY Koncepce dopravní infrastruktury není zpracovávanou významn ovlivn na. Lokalita Z5-1 bude napojena po ú elové komunikaci v majetku obce po pozemku 770/2. Zm na.5 ÚPNSÚ ty koly se v lokalit Z5-1 nedotýká dopravního ešení. Zm nou se nebude zasahovat do silni ního t lesa silnice I/3, zm nou se neumožní vybudování nového sjezdu na silnici I/3. Podmínky editelství silnic a dálnic R byly podrobn stanoveny ve vyjád ení ze dne zn. 393/KO/2009 a dopln ny vyjád ením ze dne zn. 0107/09/Pb/3869. Podmínky, které bylo možné s ohledem na rozsah požadavk kladených zákonem zapracovat do zm ny územního plánu sídelního útvaru, jsou sou ástí závazné ásti zm ny. Zm nou jsou stanoveny dohodnuté limity umíst ní jakýchkoliv objekt a to do vzdálenosti 10 m od okraje vozovky, podle místních podmínek. Stavby se však nesmí nacházet na t lesa silnice, tj. svahu zá ezu nebo násypu, zasahovat do odvodn ní nebo p ípadných objekt jako propustky apod.

ZM NA.5 územního plánu SÍDELNÍHO ÚTVARU ty koly

ZM NA.5 územního plánu SÍDELNÍHO ÚTVARU ty koly Obec ty koly.j. ZO- 292/2010 Ve ty kolech dne 22.06.2010 ZM NA.5 územního plánu SÍDELNÍHO ÚTVARU ty koly Zastupitelstvo obce ty koly, p íslušné podle 6 odst. 5 písm. c) zákona. 183/2006 Sb., o územním

Více

Obec Nová Ves. Zm na. 1, kterou se m ní Územní plán Nová Ves

Obec Nová Ves. Zm na. 1, kterou se m ní Územní plán Nová Ves Obec Nová Ves. j.: V Nové Vsi dne Zm na. 1, kterou se m ní Územní plán Nová Ves Zastupitelstvo obce Nová Ves, p íslu né podle ustanovení 6 odst. 5 písm. c) zákona. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním

Více

ZPRÁVA O UPLAT OVÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU DEŠOV ZA UPLYNULÉ OBDOBÍ

ZPRÁVA O UPLAT OVÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU DEŠOV ZA UPLYNULÉ OBDOBÍ M stský ú ad Moravské Bud jovice Odbor výstavby a územního plánování nám. Míru 36, 676 02 Moravské Bud jovice --------------------------------------------------------------------------- ZPRÁVA O UPLAT

Více

TEXTOVÁ ÁST ezen 2010

TEXTOVÁ ÁST ezen 2010 1 PROJEKTOVÝ ATELIÉR AD s.r.o. Ing. arch. Jaroslav DAN K Husova 4, eské Bud jovice 370 01, telefon, fax. 387 311 238, mobil +420 605 277 998 (NÁVRH) OD VODN NÍ ZM NY. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE CIZKRAJOV TEXTOVÁ

Více

ZM NA.4 ÚZEMNÍHO PLÁNU SÚ. ehovice. Stavební ú ad T.G.Masaryka 14-15, Prost jov

ZM NA.4 ÚZEMNÍHO PLÁNU SÚ. ehovice. Stavební ú ad T.G.Masaryka 14-15, Prost jov ZM NA.4 ÚZEMNÍHO PLÁNU SÚ ehovice P O I Z O V A T E L : Z P R A C O V A T E L : Magistrát m sta Prost jova Stavební ú ad T.G.Masaryka 14-15, Prost jov AKTÉprojekt s.r.o. Ing.arch. Milan Krouman Kollárova

Více

Opatření obecné povahy

Opatření obecné povahy Opatření obecné povahy Změna č. 1 a 2 územního plánu sídelního útvaru Kozojídky Zastupitelstvo obce Kozojídky, příslušné podle 6 odst. 5 písm. c) zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním

Více

Důvodová zpráva O projednání návrhu zadání změny č. 1 územního plánu obce Hoštka

Důvodová zpráva O projednání návrhu zadání změny č. 1 územního plánu obce Hoštka Důvodová zpráva O projednání návrhu zadání změny č. 1 územního plánu obce Hoštka Usnesením Zastupitelstva Města Hoštka ze dne 13.3. 2006 bylo rozhodnuto o pořízení změny č. 1 výše uvedené územně plánovací

Více

Obec Lípa nad Orlicí

Obec Lípa nad Orlicí Obec Lípa nad Orlicí Lípa nad Orlicí ÚZEMNÍ PLÁN LÍPA NAD ORLICÍ Zastupitelstvo obce Lípa nad Orlicí, příslušné podle 6 odst. 5 písm. c) zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu, v

Více

ZADÁNÍ ZMĚNY Č. 10 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE BORŠOV NAD VLTAVOU

ZADÁNÍ ZMĚNY Č. 10 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE BORŠOV NAD VLTAVOU ZADÁNÍ ZMĚNY Č. 10 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE BORŠOV NAD VLTAVOU Zadání po projednání s dotčenými orgány, ostatními účastníky a veřejností bude schváleno Zastupitelstvem obce Boršov nad Vltavou Dne :... Usnesením

Více

jsou p ipojeny v dokladové ásti dokumentace, s uvedením p íslušného vlastníka,.j. a data vydání, a to na úseku:

jsou p ipojeny v dokladové ásti dokumentace, s uvedením p íslušného vlastníka,.j. a data vydání, a to na úseku: bezpe nosti státu civilní ochrany požární ochrany další, není-li uvedeno výše....... 11. Stanoviska vlastník ve ejné dopravní a technické infrastruktury k možnosti a zp sobu napojení, vyzna ená na situa

Více

Adresa p íslušného ú adu. Ú ad:... Ulice:... PS, obec:...

Adresa p íslušného ú adu. Ú ad:... Ulice:... PS, obec:... P íloha. 12 k vyhlášce. 503/2006 Sb. Adresa p íslušného ú adu Ú ad:... Ulice:... PS, obec:... V c: ŽÁDOST O VYDÁNÍ KOLAUDA NÍHO SOUHLASU podle ustanovení 122. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním

Více

ÚZEMNÍ PLÁN OBCE LIBRANTICE ODŮVODNĚNÍ ZMĚNY č.1

ÚZEMNÍ PLÁN OBCE LIBRANTICE ODŮVODNĚNÍ ZMĚNY č.1 ÚZEMNÍ PLÁN OBCE LIBRANTICE ODŮVODNĚNÍ ZMĚNY č.1 3. Textová část odůvodnění změny územního plánu obce Librantice: a) Vyhodnocení koordinace využívání z hlediska širších vztahů v, politikou územního rozvoje

Více

Změna č. 4 ÚPSÚ Lhota pod Libčany

Změna č. 4 ÚPSÚ Lhota pod Libčany Změna č. 4 ÚPSÚ Lhota pod Libčany řeší změnu ÚPSÚ na k. ú. Lhota pod Libčany NÁVRH TEXTOVÁ ČÁST ZMĚNY Č. 4 ÚPSÚ obsahuje změnu závazné části ÚPSÚ Lhota pod Libčany Zadavatel: Pořizovatel: Projektant: Obec

Více

ÚZEMNÍ PLÁN HLU ÍNA. P íloha. 16 opat ení obecné povahy ÚP Hlu ína

ÚZEMNÍ PLÁN HLU ÍNA. P íloha. 16 opat ení obecné povahy ÚP Hlu ína ÚZEMNÍ PLÁN HLU ÍNA Vyhodnocení stanovisek dot ených orgán a krajského ú adu k návrhu rozhodnutí o námitkách a návrhu vyhodnocení p ipomínek uplatn ných v rámci II. opakovaného ve ejného projednání Návrhu

Více

- 1 - A/ ODŮVODNĚNÍ ZMĚNY upravené po společném jednání. Obsah : 1/ TEXTOVÁ ČÁST ODŮVODNĚNÍ

- 1 - A/ ODŮVODNĚNÍ ZMĚNY upravené po společném jednání. Obsah : 1/ TEXTOVÁ ČÁST ODŮVODNĚNÍ - 1 - A/ ODŮVODNĚNÍ ZMĚNY upravené po společném jednání Obsah : 1/ TEXTOVÁ ČÁST ODŮVODNĚNÍ a/ Postup při pořízení změny územního plánu b/ Vyhodnocení koordinace využívání území z hlediska širých vztahů

Více

a. Postup při pořízení Změny č.4 ÚPnSÚ Nové Hutě

a. Postup při pořízení Změny č.4 ÚPnSÚ Nové Hutě a. Postup při pořízení Změny č.4 ÚPnSÚ Nové Hutě Podklady pro řešení Změny č.4 Pro vypracování Změny č.4 ÚPnSÚ Nové Hutě (dále jen Změna č.4) byly použity tyto územně technické a mapové podklady: - schválené

Více

ÚZEMNÍ PLÁN DUBÁ ÚZEMNÍ PLÁN DUBÁ

ÚZEMNÍ PLÁN DUBÁ ÚZEMNÍ PLÁN DUBÁ Opatření obecné povahy č. 1/2013 ÚZEMNÍ PLÁN DUBÁ Zastupitelstvo města Dubá, příslušné podle ustanovení 6 odst. 5 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon) v platném

Více

ÚZEMNÍ PLÁN OBCE DVORY NAD LUŽNICÍ NÁVRH ÚZEMNÍHO PLÁNU TEXTOVÁ ÁST

ÚZEMNÍ PLÁN OBCE DVORY NAD LUŽNICÍ NÁVRH ÚZEMNÍHO PLÁNU TEXTOVÁ ÁST 1/6 PROJEKTOVÝ ATELIÉR AD s.r.o. Ing. arch. Jaroslav DAN K Husova 4, eské Bud jovice 370 01, telefon, fax. 387 311 238, mobil +420 605 277 998 ZM NA. 1 ÚZEMNÍ PLÁN OBCE DVORY NAD LUŽNICÍ NÁVRH ÚZEMNÍHO

Více

Změna č. 1 územního plánu HARTMANICE. Odůvodnění

Změna č. 1 územního plánu HARTMANICE. Odůvodnění Změna č. 1 územního plánu HARTMANICE Odůvodnění 1. Textová část odůvodnění územního plánu obsahuje a) Vyhodnocení koordinace využívání území z hlediska širších vztahů v území... 3 b) Vyhodnocení splnění

Více

1. ZMĚNA č. 4 ÚPO KAMENICE TEXTOVÁ ČÁST GRAFICKÁ ČÁST. 2. ODŮVODNĚNÍ ZMĚNY č. 4 ÚPO KAMENICE TEXTOVÁ ČÁST GRAFICKÁ ČÁST

1. ZMĚNA č. 4 ÚPO KAMENICE TEXTOVÁ ČÁST GRAFICKÁ ČÁST. 2. ODŮVODNĚNÍ ZMĚNY č. 4 ÚPO KAMENICE TEXTOVÁ ČÁST GRAFICKÁ ČÁST ČLENĚNÍ DOKUMENTACE ZMĚNY: 1. ZMĚNA č. 4 ÚPO KAMENICE TEXTOVÁ ČÁST GRAFICKÁ ČÁST 2. ODŮVODNĚNÍ ZMĚNY č. 4 ÚPO KAMENICE TEXTOVÁ ČÁST GRAFICKÁ ČÁST POŘIZOVATEL OBECNÍ ÚŘAD KAMENICE RINGHOFFEROVO NÁM. 434,

Více

M STSKÝ Ú AD VSETÍN Odbor územního plánování, stavebního ádu a dopravy

M STSKÝ Ú AD VSETÍN Odbor územního plánování, stavebního ádu a dopravy M STSKÝ Ú AD VSETÍN Odbor územního plánování, stavebního ádu a dopravy.j.: MUVS-S 12409/2012/OÚPS -280.4/Mar- Vy izuje: Bc. Mare ek Libor Vsetín, dne VE EJNÁ VYHLÁŠKA Návrh opat ení obecné povahy M stský

Více

1. Obsah územního plánu

1. Obsah územního plánu 1. Obsah územního plánu a) Vymezení řešeného a zastavěného území obce Změna č. 2 se týká jednoho katastrálního území obce Podolanka a části Cvrčovice o celkové výměře řešeného správního území 330 ha. Obec

Více

Adresa p íslušného ú adu. Ú ad:... Ulice:... PS, obec:...

Adresa p íslušného ú adu. Ú ad:... Ulice:... PS, obec:... P íloha. 2 k vyhlášce. 503/2006 Sb. Adresa p íslušného ú adu Ú ad:... Ulice:... PS, obec:... V c: ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ O ZM N VYUŽITÍ ÚZEMÍ v územním ízení ve zjednodušeném územním ízení podle ustanovení

Více

ZADÁNÍ ZM NA. 2 ÚZEMNÍHO PLÁNU TÁBOR

ZADÁNÍ ZM NA. 2 ÚZEMNÍHO PLÁNU TÁBOR Návrh ZADÁNÍ ZM NA. 2 ÚZEMNÍHO PLÁNU TÁBOR Po izovatel: M stský ú ad Tábor, odbor územního rozvoje, Žižkovo nám.2, 39002 Tábor Ur ený zastupitel: Ing. Ji í Fišer - starosta m sta ÚNOR 2012 1 OBSAH A) Požadavky

Více

ÚZEMNÍ PLÁN OBCE DVORY NAD LUŽNICÍ

ÚZEMNÍ PLÁN OBCE DVORY NAD LUŽNICÍ 1/6 PROJEKTOVÝ ATELIÉR AD s.r.o. Ing. arch. Jaroslav DAN K Husova 4, eské Bud jovice 370 01, telefon, fax. 387 311 238, mobil +420 605 277 998 ZM NA. 1 ÚZEMNÍ PLÁN OBCE DVORY NAD LUŽNICÍ OD VODN NÍ ÚZEMNÍHO

Více

OHLÁŠENÍ STAVBY. Ohlášení k provedení. P íloha. 1 k vyhlášce. 526/2006 Sb. Adresa p íslušného ú adu. Ú ad:... Ulice:... PS, obec:... V... dne...

OHLÁŠENÍ STAVBY. Ohlášení k provedení. P íloha. 1 k vyhlášce. 526/2006 Sb. Adresa p íslušného ú adu. Ú ad:... Ulice:... PS, obec:... V... dne... P íloha. 1 k vyhlášce. 526/2006 Sb. Adresa p íslušného ú adu Ú ad:... Ulice:... PS, obec:..., V... dne...... V c: OHLÁŠENÍ STAVBY podle ustanovení 104 odst. 2 písm. a) až d) zákona. 183/2006 Sb., o územním

Více

NÁVRH OPAT ENÍ OBECNÉ POVAHY

NÁVRH OPAT ENÍ OBECNÉ POVAHY M S T S K Ý Ú A D H O R A Ž O V I C E Odbor životního prost edí Mírové nám stí 1, 341 01 Horaž ovice tel.:+420 371 430 545, e-mail: vaskova@muhorazdovice.cz Váš dopis.j. / ze dne: íslo jednací: MH/15926/2016

Více

II. ZMĚNA č.1 ÚP KLECANY ODŮVODNĚNÍ

II. ZMĚNA č.1 ÚP KLECANY ODŮVODNĚNÍ II. ZMĚNA č.1 ÚP KLECANY ODŮVODNĚNÍ OBSAH TEXTOVÉ ČÁSTI : 2.1. VYHODNOCENÍ KOORDINACE VYUŽÍVÁNÍ ÚZEMÍ Z HLEDISKA ŠIRŠÍCH VZTAHŮ 1 2.2. VYHODNOCENÍ SPLNĚNÍ ZADÁNÍ ZMĚNY č.1 1 2.3. KOMPLEXNÍ ZDŮVODNĚNÍ PŘIJATÉHO

Více

Název instituce Stanovisko připomínky Vyhodnocení stanoviska

Název instituce Stanovisko připomínky Vyhodnocení stanoviska Příloha č. 5: Vyhodnocení stanovisek dotčených orgánů uplatněných k návrhu změny č.1 Územního plánu obce Bařice Velké Těšany Název instituce Stanovisko připomínky Vyhodnocení stanoviska Městský úřad Kroměříž,

Více

M STSKÝ Ú AD NÝ ANY pracovišt Plze, Americká 39, Plze PS ODBOR ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ

M STSKÝ Ú AD NÝ ANY pracovišt Plze, Americká 39, Plze PS ODBOR ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ M STSKÝ Ú AD NÝ ANY pracovišt Plze, Americká 39, Plze PS 304 66 ODBOR ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ.j: OÚP/25369/2012/2013 Plze, dne 7.5.2013 Vy izuje: Drahoslava Dole ková E-mail: drahoslava.doleckova@nyrany.cz

Více

NÁVRH ZADÁNÍ. pro zpracování změn č.3.územního plánu sídelního útvaru NĚMČIČKY

NÁVRH ZADÁNÍ. pro zpracování změn č.3.územního plánu sídelního útvaru NĚMČIČKY NÁVRH ZADÁNÍ pro zpracování změn č.3.územního plánu sídelního útvaru NĚMČIČKY OBSAH: a) Požadavky vyplývající z politiky územního rozvoje, územně plánovací dokumentace vydané krajem, popřípadě z dalších

Více

obsah zadání regulačního plánu :

obsah zadání regulačního plánu : obsah zadání regulačního plánu :..1 vymezení řešeného území..2 požadavky na vymezení pozemků a jejich využití..3 požadavky na umístění a prostorové uspořádání staveb..4 požadavky na ochranu a rozvoj hodnot

Více

OBEC MIKULČICE. O Z N Á M E N Í o vydání opatření obecné povahy č. 2/2008 V E Ř E J N O U V Y H L Á Š K O U. svým usnesením č. 5 ze dne 6.5.

OBEC MIKULČICE. O Z N Á M E N Í o vydání opatření obecné povahy č. 2/2008 V E Ř E J N O U V Y H L Á Š K O U. svým usnesením č. 5 ze dne 6.5. OBEC MIKULČICE O Z N Á M E N Í o vydání opatření obecné povahy č. 2/2008 V E Ř E J N O U V Y H L Á Š K O U Změna č. 2 územního plánu sídelního útvaru Mikulčice Zastupitelstvo obce Mikulčice, příslušné

Více

Adresa p íslušného ú adu. Ú ad:... Ulice:... PS, obec:...

Adresa p íslušného ú adu. Ú ad:... Ulice:... PS, obec:... P íloha. 14 k vyhlášce. 503/2006 Sb. Adresa p íslušného ú adu Ú ad:... Ulice:... PS, obec:... V c: OZNÁMENÍ ZM NY V UŽÍVÁNÍ STAVBY podle ustanovení 127 zákona. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním

Více

ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ O UMÍST NÍ STAVBY ÁST A

ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ O UMÍST NÍ STAVBY ÁST A P íloha. 1 k vyhlášce. 503/2006 Sb. Adresa p íslušného ú adu Ú ad:... Ulice:... PS, obec:... V c: ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ O UMÍST NÍ STAVBY v územním ízení ve zjednodušeném územním ízení podle ustanovení

Více

Změnu č. 1 Územního plánu obce Želetava.

Změnu č. 1 Územního plánu obce Želetava. MĚSTYS ŽELETAVA, 675 26 Želetava V Želetavě.. Záznam o účinnosti: Toto OOP vydalo: Zastupitelstvo Městyse Želetava Toto OOP nabylo účinnosti:. 2014 Oprávněná úřední osoba pořizovatele: Jaroslav Kunst,

Více

STSKÝ Ú AD PYŠELY Ú Pyšely, nám. T. G. Masaryka 4, Pyšely, tel.: , I

STSKÝ Ú AD PYŠELY Ú Pyšely, nám. T. G. Masaryka 4, Pyšely, tel.: , I STSKÝ Ú AD PYŠELY Ú Pyšely, nám. T. G. Masaryka 4, 251 67 Pyšely, tel.: 323 647 218, I 00 240 664 j. 210/2014 V Pyšelích dne 18. 9. 2014 Vy izuje: Stanislav Vosický VE EJNÁ VYHLÁŠKA stský ú ad Pyšely,

Více

Od vodn ní : Bankovní spojení: eská spo itelna, a. s. fax: +420 2 710 71 819 Nové nám stí 1257, 104 00 Praha 114 DI : CZ00240915-2 -

Od vodn ní : Bankovní spojení: eská spo itelna, a. s. fax: +420 2 710 71 819 Nové nám stí 1257, 104 00 Praha 114 DI : CZ00240915-2 - M stská ást Praha 22 Ú ad m stské ásti odbor výstavby Nové nám stí 1250, 104 00 Praha 114.j.: P22 8798/2015 OV 04 V Uh ín vsi dne: 24.9.2015 Sp.zn.: MC22 1220/2015 OV 04 Vy izuje: Ing. Máslová Telefon:

Více

P O L I Č K A LOKALITA MÁNESOVA

P O L I Č K A LOKALITA MÁNESOVA P O L I Č K A LOKALITA MÁNESOVA Regulační plán ODŮVODNĚNÍ ZMĚNY č. 1 A. TEXTOVÁ ČÁST ODŮVODNĚNÍ RP ZHOTOVITEL : URBANISTICKÉ STŘEDISKO BRNO, spol. s r.o. URBANISTICKÉ STŘEDISKO BRNO, spol. s r.o. e-mail:

Více

OZNÁMENÍ ZM NY V UŽÍVÁNÍ STAVBY

OZNÁMENÍ ZM NY V UŽÍVÁNÍ STAVBY P íloha. 6 k vyhlášce. 526/2006 Sb. Adresa p íslušného ú adu Ú ad:... Ulice:... PS, obec:..., V... dne...... V c: OZNÁMENÍ ZM NY V UŽÍVÁNÍ STAVBY podle ustanovení 127 zákona. 183/2006 Sb., o územním plánování

Více

ÚZEMNÍ PLÁN OBCE Rapšach

ÚZEMNÍ PLÁN OBCE Rapšach 1/9 PROJEKTOVÝ ATELIÉR AD s.r.o. Ing. arch. Jaroslav DAN K Husova 4, eské Bud jovice 370 01, telefon 387 311 238, mobil +420 605 277 998 ZM NA. 1 ÚZEMNÍ PLÁN OBCE Rapšach TEXTOVÁ ÁST Prosinec 2010 Paré

Více

ZADÁNÍ změny č. 2 územního plánu obce HLUBOKÉ MAŠŮVKY říjen 2008

ZADÁNÍ změny č. 2 územního plánu obce HLUBOKÉ MAŠŮVKY říjen 2008 Městský úřad ve Znojmě, odbor rozvoje (dále jen úřad územního plánování), který na žádost obce Hluboké Mašůvky pořizuje v souladu s ust. 6 odst. 1 písm. c) zák.č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním

Více

Zpráva o uplatňování Územního plánu Kozlovice za období 2010-2014 návrh určený pro projednání

Zpráva o uplatňování Územního plánu Kozlovice za období 2010-2014 návrh určený pro projednání Zpráva o uplatňování Územního plánu Kozlovice za období 2010-2014 návrh určený pro projednání Pořizovatel: Městský úřad Nepomuk, odbor výstavby a životního prostředí Říjen 2014 1 Obsah: Úvod A. Vyhodnocení

Více

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROST EDÍ 100 10 PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROST EDÍ 100 10 PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65 MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROST EDÍ 100 10 PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65 V Praze dne: 11. 4. 2013.j.: 25008/ENV/13 ZÁV R ZJIŠ OVACÍHO ÍZENÍ podle 10d zákona. 100/2001 Sb., o posuzování vliv na životní

Více

ZMĚNY Č. 4 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE KADOV

ZMĚNY Č. 4 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE KADOV NÁVRH ZADÁNÍ ZMĚNY Č. 4 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE KADOV Návrh zadání pro projednání s dotčenými orgány a ostatními účastníky Pořizovatel: Městský úřad Blatná, odbor výstavby a územního plánování Oprávněná úřední

Více

Z M Ě N A Č. 4 Ú P S Ú L I B I C E N A D D O U B R A V O U : Opatření obecné povahy, kterým se vydává změna č.4 ÚPSÚ Libice n.d.

Z M Ě N A Č. 4 Ú P S Ú L I B I C E N A D D O U B R A V O U : Opatření obecné povahy, kterým se vydává změna č.4 ÚPSÚ Libice n.d. Z M Ě N A Č. 4 Ú P S Ú L I B I C E N A D D O U B R A V O U : 00P Opatření obecné povahy, kterým se vydává změna č.4 ÚPSÚ Libice n.d. text A Komplexní urbanistický návrh 1:2000 ODŮVODNĚNÍ ZMĚNY č.4 ÚPSÚ

Více

ÚP CHVOJENEC CHVOJENEC

ÚP CHVOJENEC CHVOJENEC Ú Z E M N Í P L Á N CHVOJENEC 1 Obec Chvojenec Zastupitelstvo obce Chvojenec, příslušné podle ustanovení 6 odst. 5 písm. c) zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon),

Více

HOSTIVICE. Změna č. 1 územního plánu města NÁVRH ZADÁNÍ. Městský úřad Hostivice Husovo náměstí 13 253 80 Hostivice. Iva Koptová v. r.

HOSTIVICE. Změna č. 1 územního plánu města NÁVRH ZADÁNÍ. Městský úřad Hostivice Husovo náměstí 13 253 80 Hostivice. Iva Koptová v. r. Změna č. 1 územního plánu města HOSTIVICE NÁVRH ZADÁNÍ Pořizovatel: Městský úřad Hostivice Datum zpracování: červenec 2007 Číslo projektu: P2457 Zpracovatel: Pořizovatel: Městský úřad Hostivice Husovo

Více

Změna č. 1 územního plánu obce Obrataň

Změna č. 1 územního plánu obce Obrataň N á v r h Změna č. 1 územního plánu obce Obrataň Zastupitelstvo obce Obrataň, příslušné podle 6 odst. 5 písm. c) zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), za použití

Více

II. ODŮVODNĚNÍ ZMĚNY Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU DOBRATICE

II. ODŮVODNĚNÍ ZMĚNY Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU DOBRATICE II. ODŮVODNĚNÍ ZMĚNY Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU DOBRATICE II.A TEXTOVÁ ČÁST Obsah str. A. Vyhodnocení koordinace využívání území z hlediska širších vztahů v území včetně souladu s územně plánovací dokumentací

Více

JIŘETÍN POD JEDLOVOU. ZMĚNA č.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU POŘIZOVATEL. Úřad územního plánování Městského úřadu Varnsdorf

JIŘETÍN POD JEDLOVOU. ZMĚNA č.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU POŘIZOVATEL. Úřad územního plánování Městského úřadu Varnsdorf ZMĚNA č.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU JIŘETÍN POD JEDLOVOU POŘIZOVATEL Úřad územního plánování Městského úřadu Varnsdorf PROJEKTANT A UA - Agrourbanistický ateliér, Praha 6 Šumberova 8 prosinec 2012 NÁZEV ÚZEMNĚ PLÁNOVACÍ

Více

Návrh zadání územního plánu Blatnice

Návrh zadání územního plánu Blatnice Návrh zadání územního plánu Blatnice Po izovatel: M stský ú ad Ný any, odbor územního plánování Schvalující orgán: Zastupitelstvo obce Blatnice prosinec 2015. 1 Obsah zadání územního plánu A. Požadavky

Více

ZMĚNA Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU ZHOŘ U TÁBORA

ZMĚNA Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU ZHOŘ U TÁBORA ZMĚNA Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU ZHOŘ U TÁBORA NÁVRH Záznam o účinnosti Správní orgán, který ÚP vydal: Zastupitelstvo obce Zhoř u Tábora Datum nabytí účinnosti: Pořizovatel: Obec Zhoř u Tábora Oprávněná osoba

Více

OÚ Velké Březno. Změna č. 4 územního plánu obce. Ing. arch. Jitka Fikarová Kojetice 56, 400 02 Ústí nad Labem IČ: 12036226 číslo autorizace ČKA: 00810

OÚ Velké Březno. Změna č. 4 územního plánu obce. Ing. arch. Jitka Fikarová Kojetice 56, 400 02 Ústí nad Labem IČ: 12036226 číslo autorizace ČKA: 00810 Změna č. 4 územního plánu obce Velké Březno Projektant: Kojetice 56, 400 02 Ústí nad Labem IČ: 12036226 číslo autorizace ČKA: 00810 Termín: březen 2012 ZÁZNAM O ÚČINNOSTI ZMĚNY č. 4 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE

Více

Od vodn ní k h) Vymezení dalších ve ejn prosp šných staveb a ve ejn prosp šných opat- ení, pro které lze uplatnit p edkupní právo

Od vodn ní k h) Vymezení dalších ve ejn prosp šných staveb a ve ejn prosp šných opat- ení, pro které lze uplatnit p edkupní právo údaje KN k 2. listopadu 2009 Zm na. 17.1 a. 17.2 Územního plánu m sta Klimkovice Od vodn ní k g) Vymezení ve ejn prosp šných staveb, ve ejn prosp šných opat ení, staveb a opat ení k zajišt ní obrany a

Více

SVOJEK ÚZEMNÍ PLÁN OBCE ZMĚNA Č.1

SVOJEK ÚZEMNÍ PLÁN OBCE ZMĚNA Č.1 1 SVOJEK ÚZEMNÍ PLÁN OBCE ZMĚNA Č.1 Pořizovatel Zpracovatel Autor OBSAH DOKUMENTACE Obec Svojek Architektonický atelier Holub.s.r.o. Pod Beránkou 19, 160 00 Praha 6 Ing.arch. A. Holub a kolektiv Textová

Více

tšuje možnost výstav-. 19 vymezuje podle požadavku Zadání schváleného 23 sobem využití (druh plochy) podle vyhlášky

tšuje možnost výstav-. 19 vymezuje podle požadavku Zadání schváleného 23 sobem využití (druh plochy) podle vyhlášky tšuje možnost výstav-. 19 vymezuje podle požadavku Zadání schváleného 23 sobem využití (druh plochy) podle vyhlášky. 19 vymezuje podle požadavku Zadání schváleného 23 sobem využití (druh plochy) podle

Více

Obec Stará ervená Voda

Obec Stará ervená Voda Obec Stará ervená Voda Stará ervená Voda 204 790 53 Stará ervená Voda.J.: 249/14 Datum: 19.09.2014 Zastupitelstvo obce Stará ervená Voda, jako p íslušný správní orgán podle ustanovení 6 odstavce 5 písm.

Více

Městský úřad Litoměřice Odbor územního rozvoje

Městský úřad Litoměřice Odbor územního rozvoje Městský úřad Litoměřice Odbor územního rozvoje ZPRÁVA O UPLATŇOVÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU PÍŠŤANY V UPLYNULÉM OBDOBÍ návrh určený k projednání dle ustanovení 47 odst. 2 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování

Více

Jednací ád výbor Zastupitelstva m styse erný D l

Jednací ád výbor Zastupitelstva m styse erný D l stys erný D l Zastupitelstvo m styse erný D l Jednací ád výbor Zastupitelstva m styse erný D l Zastupitelstvo m styse erný D l se usneslo vydat v souladu se zákonem. 128/2000 Sb., o obcích (obecní z ízení),

Více

Zpráva o uplatňování Územního plánu Kaňovice návrh

Zpráva o uplatňování Územního plánu Kaňovice návrh Zpráva o uplatňování Územního plánu Kaňovice návrh Určeno k projednání dle ustanovení 55 odst. 1 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění pozdějších předpisů.

Více

NÁVRH ZADÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU KAŇOVICE

NÁVRH ZADÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU KAŇOVICE NÁVRH ZADÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU KAŇOVICE sestavený k projednání ve smyslu 47 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu ve znění pozdějších předpisů ( stavební zákon ), zpracovaný v souladu

Více

Magistrát města Přerova Odbor koncepce a strategického rozvoje

Magistrát města Přerova Odbor koncepce a strategického rozvoje Magistrát města Přerova Odbor koncepce a strategického rozvoje Vyhodnocení projednání NÁVRHU ZADÁNÍ 8. změny Územního plánu města Přerova únor 2016 Určený zastupitel: Pavel Košutek, náměstek primátora

Více

M stský ú ad Vimperk Steinbrenerova 6/2, Vimperk Odbor dopravy a silni ního hospodá ství pracovišt : Nad Stadiónem 199, Vimperk

M stský ú ad Vimperk Steinbrenerova 6/2, Vimperk Odbor dopravy a silni ního hospodá ství pracovišt : Nad Stadiónem 199, Vimperk M stský ú ad Vimperk Steinbrenerova 6/2, 385 17 Vimperk Odbor dopravy a silni ního hospodá ství pracovišt : Nad Stadiónem 199, 385 17 Vimperk íslo jednací: MUVPK-OD 34166/17-KAV Spisová zna ka: 6204/2017

Více

M stský ú ad Vimperk Steinbrenerova 6/2, Vimperk Odbor dopravy a silni ního hospodá ství pracovišt : Nad Stadiónem 199, Vimperk

M stský ú ad Vimperk Steinbrenerova 6/2, Vimperk Odbor dopravy a silni ního hospodá ství pracovišt : Nad Stadiónem 199, Vimperk M stský ú ad Vimperk Steinbrenerova 6/2, 385 17 Vimperk Odbor dopravy a silni ního hospodá ství pracovišt : Nad Stadiónem 199, 385 17 Vimperk Váš dopis zn: Ze dne: íslo jednací: MUVPK-OD 1137/17-NOV Spisová

Více

ZMĚNA Č.2 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE NEHVIZDY

ZMĚNA Č.2 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE NEHVIZDY ZMĚNA Č.2 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE NEHVIZDY NEHVIZDY 03/2011 ÚPRAVA 03/2012 ARCHDAN A.D.O. PRAHA SEZNAM PŘÍLOH : Textová část Odůvodnění Grafická část A. Výkres základního členění území 1:5000 B. Hlavní výkres

Více

M S T S K Ý Ú A D Ž E L E Z N Ý B R O D Stavební ú ad 468 22 Železný Brod, nám stí 3.kv tna.p.1

M S T S K Ý Ú A D Ž E L E Z N Ý B R O D Stavební ú ad 468 22 Železný Brod, nám stí 3.kv tna.p.1 M S T S K Ý Ú A D Ž E L E Z N Ý B R O D Stavební ú ad 468 22 Železný Brod, nám stí 3.kv tna.p.1 Spis.zn.: Stav./197/2010/Ne j.: SÚ-12218/2010-197/2010-NEJS-714/136 Vy izuje: Nejedlová, tel. 483 333 945,

Více

I. ZMĚNA Č. 3 ÚZEMNÍHO PLÁNU KUNŽAK - NÁVRH

I. ZMĚNA Č. 3 ÚZEMNÍHO PLÁNU KUNŽAK - NÁVRH I. ZMĚNA Č. 3 ÚZEMNÍHO PLÁNU KUNŽAK - NÁVRH (VERZE PRO SPOLEČNÉ JEDNÁNÍ) změna č. 3 územního plánu ZÁZNAM O ÚČINNOSTI Správní orgán, který územní plán vydal : Zastupitelstvo obce Datum nabytí účinnosti

Více

ZMĚNY č. 4 PROSENICKÁ LHOTA

ZMĚNY č. 4 PROSENICKÁ LHOTA ZADÁNÍ ZMĚNY č. 4 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE PROSENICKÁ LHOTA NÁVRH zadal: Obecní úřad Prosenická Lhota starosta Petr Červenka Prosenická Lhota 264 01 www.prosenickalhota.cz e-mail:prosenickalhota@seznam.cz tel.

Více

Územní plán Maršovice

Územní plán Maršovice ÚZEMNÍ PLÁN MARŠOVICE Obec Maršovice Č.j.:... v Maršovicích dne... Zastupitelstvo obce Maršovice, příslušné podle ustanovení 6 odst. 5 písm. c) zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu

Více

ÚZEMNÍ STUDIE VELKÁ LOSENICE

ÚZEMNÍ STUDIE VELKÁ LOSENICE ING.ARCH. JAN PSOTA, STUDIO P, NÁDRAŽNÍ 52, PS 591 01 Ž ÁR NAD SÁZAVOU TEL/FAX: 566 626 748 e-mail: m.psotova@iol.cz I : 10116435 ÚZEMNÍ STUDIE VELKÁ LOSENICE AREÁL U ŽEL. STANICE SÁZAVA Místo stavby :

Více

M stský ú ad Vimperk Steinbrenerova 6/2, Vimperk Odbor dopravy a silni ního hospodá ství pracovišt : Nad Stadiónem 199, Vimperk

M stský ú ad Vimperk Steinbrenerova 6/2, Vimperk Odbor dopravy a silni ního hospodá ství pracovišt : Nad Stadiónem 199, Vimperk M stský ú ad Vimperk Steinbrenerova 6/2, 385 17 Vimperk Odbor dopravy a silni ního hospodá ství pracovišt : Nad Stadiónem 199, 385 17 Vimperk íslo jednací: MUVPK-OD 16136/17-KAV Spisová zna ka: 3583/2017

Více

NÁVRH ZM NY.6a ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE DLOUHÝ MOST

NÁVRH ZM NY.6a ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE DLOUHÝ MOST NÁVRH ZM NY.6a ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE DLOUHÝ MOST Zadavatel: Pov ený zastupitel: Po izovatel: Zhotovitel: Obec 463 12 193 Ing. B la Ivanová starostka obce Magistrát m sta Liberec Ú ad územního plánování Nám

Více

NÁVRH ZADÁNÍ ZMĚNY Č. 2 ÚZEMNÍHO PLÁNU TĚRLICKO

NÁVRH ZADÁNÍ ZMĚNY Č. 2 ÚZEMNÍHO PLÁNU TĚRLICKO NÁVH ZADÁNÍ ZMĚNY Č. 2 ÚZEMNÍHO PLÁNU TĚLICKO (kterou se prověřuje funkční využití ploch v 18 lokalitách) určený k projednání dle ust. 47 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební

Více

R O Z H O D N U T Í. ú z e m n í r o z h o d n u t í

R O Z H O D N U T Í. ú z e m n í r o z h o d n u t í M stský ú ad Sedl any odbor výstavby a územního plánování 264 01 SEDL ANY.j: V Sedl anech dne: 31.8.2011 Vy izuje: Petr Lomoz Telefon: 318 822 742, linka 141 R O Z H O D N U T Í Dne 20.7.2011 podala Obec

Více

M Ě S T S K Ý Ú Ř A D S T U D É N K A nám. Republiky 762, 742 13 Studénka

M Ě S T S K Ý Ú Ř A D S T U D É N K A nám. Republiky 762, 742 13 Studénka M Ě S T S K Ý Ú Ř A D S T U D É N K A nám. Republiky 762, 742 13 Studénka ODBOR STAVEBNÍHO ŘÁDU A ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ - stavební úřad T11IY116[5UE S00HX005Z4TD VÁŠ DOPIS Č.J.: ZE DNE: NAŠE Č.J.: MS 9437/2011/SŘÚP/To

Více

NÁVRH ZADÁNÍ Územního plánu Velká Dobrá č.2

NÁVRH ZADÁNÍ Územního plánu Velká Dobrá č.2 NÁVRH ZADÁNÍ Územního plánu Velká Dobrá č.2 (k projednání dle 47 stavebního zákona). V květnu až červnu 2012 pořizovatel projednal Návrhu zadání Územního plánu Velká Dobrá. V průběhu vyhodnocování uplatněných

Více

BLOK I - ZMĚNA č. 1 ÚP POPICE

BLOK I - ZMĚNA č. 1 ÚP POPICE BLOK I - ZMĚNA č. 1 ÚP POPICE * Macintosh HD:OKR_BŘECLAVSKO:POPICE:POPICE_ZM1 ÚP :POP_STAN_ZM1.docc * 18 January 2012 *4:08:07 * 1. VYMEZENÍ ZASTAVĚNÉHO ÚZEMÍ 1.1 Vymezení řešeného území Rozsah řešeného

Více

OHLÁŠENÍ STAVBY. Ohlášení k provedení. P íloha. 1 k vyhlášce. 526/2006 Sb. Adresa p íslušného ú adu. Ú ad:... Ulice:... PS, obec:... V... dne...

OHLÁŠENÍ STAVBY. Ohlášení k provedení. P íloha. 1 k vyhlášce. 526/2006 Sb. Adresa p íslušného ú adu. Ú ad:... Ulice:... PS, obec:... V... dne... 07OhlStav.pdf P íloha. 1 k vyhlášce. 526/2006 Sb. Adresa p íslušného ú adu Ú ad:... Ulice:... PS, obec:... V... dne...... V c: OHLÁŠENÍ STAVBY podle ustanovení 104 odst. 2 písm. a) až d) zákona. 183/2006

Více

HLAVA III PODROBNOSTI O VEDENÍ ÚST EDNÍHO SEZNAMU OCHRANY P ÍRODY

HLAVA III PODROBNOSTI O VEDENÍ ÚST EDNÍHO SEZNAMU OCHRANY P ÍRODY HLAVA III PODROBNOSTI O VEDENÍ ÚST EDNÍHO SEZNAMU OCHRANY P ÍRODY (K 42 odst. 2 zákona) 5 (1) Úst ední seznam ochrany p írody (dále jen "úst ední seznam") zahrnuje soupis, popis, geometrické a polohové

Více

Návrh změny č. 1 územního plánu K T I Š

Návrh změny č. 1 územního plánu K T I Š Návrh změny č. 1 územního plánu K T I Š NÁVRH PRO VEŘEJNÉ JEDNÁNÍ Vydávající správní orgán: Zastupitelstvo obce Ktiš Datum vydání: Oprávněná úřední osoba pořizovatele jméno a příjmení: Mgr. Vlastimil Lukášek

Více

Z A D Á N Í. zmìny è. 2. územního plánu sídelního útvaru MILOVICE. okres Nymburk kraj Středočeský. návrh k projednání únor 2008

Z A D Á N Í. zmìny è. 2. územního plánu sídelního útvaru MILOVICE. okres Nymburk kraj Středočeský. návrh k projednání únor 2008 Z A D Á N Í zmìny è. 2 územního plánu sídelního útvaru MILOVICE okres Nymburk kraj Středočeský návrh k projednání únor 2008 Předkládá pořizovatel: Městský úřad 5. května 71, 289 23 nad Labem Ing. Boris

Více

ÚZEMNÍ PLÁN OBCE OLBRAMICE ZMĚNA Č. 1B NÁVRH

ÚZEMNÍ PLÁN OBCE OLBRAMICE ZMĚNA Č. 1B NÁVRH ÚZEMNÍ PLÁN OBCE OLBRAMICE ZMĚNA Č. 1B NÁVRH DUBEN 2012 Zadavatel : Obec Olbramice zastoupená starostou obce Ing. Ladislavem Bártou Prostorná 132 742 83 Olbramice IČ: 60798416 Pořizovatel : Magistrát města

Více

NÁVRH ZADÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU MYSLINKA

NÁVRH ZADÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU MYSLINKA NÁVRH ZADÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU MYSLINKA Zpracovaný v souladu s 47 zákona. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním ádu (stavební zákon), ve zn ní pozd jších p edpis, a v souladu s 11 a s p ílohou. 6

Více

Autorizovaným techniků se uděluje autorizace podle 5 a 6 autorizačního zákona v těchto oborech a specializacích:

Autorizovaným techniků se uděluje autorizace podle 5 a 6 autorizačního zákona v těchto oborech a specializacích: Společné stanovisko Ministerstva pro místní rozvoj a České komory autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě k rozsahu oprávnění autorizovaného technika pro výkon vybraných činností ve výstavbě

Více

Územní plán Staré Sedlo

Územní plán Staré Sedlo Územní plán Staré Sedlo Zm na. 2 Po izovatel: Zpracovatel: stský ú ad Sokolov odbor stavební a územního plánování Rokycanova 1929, 356 01 Sokolov Ing. arch. Miroslav Míka autorizovaný architekt Franze

Více

MěÚ Dvůr Králové nad Labem, odbor výstavby a ÚP

MěÚ Dvůr Králové nad Labem, odbor výstavby a ÚP N Á V R H Z A D Á N Í ÚZEMNÍHO PLÁNU o b c e B O R O V N I C E MěÚ Dvůr Králové nad Labem, odbor výstavby a ÚP Zadání územního plánu Borovnice ZADÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU BOROVNICE Obsah a) požadavky vyplývající

Více

DRNHOLEC okr. Břeclav

DRNHOLEC okr. Břeclav DRNHOLEC okr. Břeclav ÚZEMNÍ PLÁN OBCE ZMĚNA Č. 5 I.A TEXTOVÁ ČÁST A TABULKOVÁ ČÁST Pořizovatel: Objednatel: Projektant: Městský úřad Mikulov, odbor územního plánování a stavebního řádu Městys Drnholec

Více

Ú Z E M N Í P L Á N O B C E NOVÉ DVORY. - textová ást - Návrh pro ve ejné projednání

Ú Z E M N Í P L Á N O B C E NOVÉ DVORY. - textová ást - Návrh pro ve ejné projednání ING. ARCH. JAN PSOTA, STUDIO P, NÁDRAŽNÍ 52, PS 591 01 Ž ÁR NAD SÁZAVOU TEL/FAX: 566 631 340 I : 10116435 Ú Z E M N Í P L Á N O B C E NOVÉ DVORY Z M N A. 3 - textová ást - Návrh pro ve ejné projednání

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOMORAVSKÉHO KRAJE Odbor dopravy Žerotínovo náměstí 3/5, 601 82 Brno

KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOMORAVSKÉHO KRAJE Odbor dopravy Žerotínovo náměstí 3/5, 601 82 Brno KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOMORAVSKÉHO KRAJE Odbor dopravy Žerotínovo náměstí 3/5, 601 82 Brno Č. j.: JMK 46925/2013 S. zn.: S - JMK 46925/2013/OD Brno dne 20.06.2013 OP ATŘENÍ OB EC NÉ P OV AH Y Krajský úřad Jihomoravského

Více

Mutěnice. Návrh. ZADÁNÍ dílčí změny č územního plánu sídelního útvaru

Mutěnice. Návrh. ZADÁNÍ dílčí změny č územního plánu sídelního útvaru Pořizovatel: Městský úřad Hodonín, odbor rozvoje města, Masarykovo nám. 1, 695 35 Hodonín Návrh ZADÁNÍ dílčí změny č. 2.19 územního plánu sídelního útvaru Mutěnice září 2009 Zadání dílčí změny č. 2.19

Více

NÁVRH ZADÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU MALENICE

NÁVRH ZADÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU MALENICE NÁVRH ZADÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU MALENICE Podle vyhlášky Ministerstva pro místní rozvoj č.500/2006 Sb., o územně analytických podkladech, územně plánovací dokumentaci a způsobu evidence územně plánovací činnosti,

Více

Změna č.2 Územního plánu sídelního útvaru Leština u Světlé

Změna č.2 Územního plánu sídelního útvaru Leština u Světlé Změna č.2 Územního plánu sídelního útvaru Leština u Světlé Zpracovatel: REGIO, projektový ateliér s.r.o. Obsah: Změna č. 2 Územního plánu sídelního útvaru Leština u Světlé - textová část 1 - grafická část

Více

ÚZEMNÍHO PLÁNU ZALUŽANY TEXTOVÁ ÁST

ÚZEMNÍHO PLÁNU ZALUŽANY TEXTOVÁ ÁST 1/11 PROJEKTOVÝ ATELIÉR AD s.r.o. Ing. arch. Jaroslav DAN K Husova 4, eské Bud jovice 370 01, telefon 387 311 238, mobil +420 605 277 998 ZM NA. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU ZALUŽANY TEXTOVÁ ÁST Únor 2012 Paré íslo:

Více

Územní studie ÚS 5-02/2015 Pro lokalitu Stará čtvrť Ostrava - Lhotka

Územní studie ÚS 5-02/2015 Pro lokalitu Stará čtvrť Ostrava - Lhotka Magistrát města Ostravy, Útvar hlavního architekta a stavebního řádu Územní studie ÚS 5-02/2015 Pro lokalitu Stará čtvrť Ostrava - Lhotka Pořizovatel: Magistrát města Ostravy Útvar hlavního architekta

Více

Obec Krty okres Rakovník. Obecn závazná vyhláška obce Krty. 3 / kterou se vydává Požární ád obce Krty.

Obec Krty okres Rakovník. Obecn závazná vyhláška obce Krty. 3 / kterou se vydává Požární ád obce Krty. Obec Krty okres Rakovník Obecn závazná vyhláška obce Krty. 3 / 2010 kterou se vydává Požární ád obce Krty Zastupitelstvo obce Krty schvaluje a vydává dne 29.12.2010 v souladu s ustanovením 10 písm. d),

Více

OBSAH ZMĚNY ÚZEMNÍHO PLÁNU

OBSAH ZMĚNY ÚZEMNÍHO PLÁNU POŘIZOVATEL: Městský úřad Kroměříž Stavební úřad Oddělení územního plánování a státní památkové péče OBEC PRASKLICE: určený zastupitel Bc. Jaroslav Kupka, starosta obce PROJEKTANT: S-projekt plus, a.s.

Více

Ú Z E M N Í R O Z H O D N U T Í

Ú Z E M N Í R O Z H O D N U T Í Městský úřad Králíky Č.J.: 4904/2011/ÚPSÚ/DN - 7/DN/328.3/ZMUS/Rozh ODBOR ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ EV. ČÍSLO: A STAVEBNÍ ÚŘAD VAŠE ZN./ZE DNE: SPISOVÝ ZNAK: 328.3 SK. ZNAK/ LHŮTA: A/5 ADRESÁT: LISTŮ DOKUMENTU:

Více

Územní studie Horní Poříčí SO.6 severní část

Územní studie Horní Poříčí SO.6 severní část Územní studie Horní Poříčí SO.6 severní část Zhotovitel: Ing. arch. Dana Zákostelecká, Petra Bezruče 632, 386 01 Strakonice 1/10 2/10 TEXTOVÁ ČÁST ZADÁNÍ ÚZEMNÍ STUDIE: 1. Základní identifikační údaje:

Více

ÚZEMNÍ PLÁN SÍDELNÍHO ÚTVARU DRAHOT ŠICE

ÚZEMNÍ PLÁN SÍDELNÍHO ÚTVARU DRAHOT ŠICE PROJEKTOVÝ ATELIÉR AD s.r.o. Ing. arch. Jaroslav DAN K Husova 4, eské Bud jovice 370 01, telefon 387 311 238, mobil +420 605 277 998 1 ZM NA. 2 ÚZEMNÍ PLÁN SÍDELNÍHO ÚTVARU DRAHOT ŠICE OD VODN NÍ ÚZEMNÍHO

Více