Řízení nákladů a měření výkonnosti IT

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Řízení nákladů a měření výkonnosti IT"

Transkript

1 odborná konference IIR Řízení nákladů a měření výkonnosti IT Optimalizujte IT náklady ve Vaší společnosti! Jakou roli hraje IT v globální strategii firmy Efektivní plánování a hospodaření s finančními prostředky v IT Jak změřit návratnost investice do IT Financial Management for IT Services dle ITIL Metriky efektivity IT získejte informace Referují: Ing. Mgr. Pavel Bartovský Stock Plzeň a.s., Plzeň Ing. Zdeněk Černovský, Ph.D. AHASWARE s.r.o., Praha Ing. Jitka Hlinovská Alcan Děčín Extrusions s.r.o., Děčín David Chromec Konica Minolta Business Solutions Czech spol. s r.o., Praha Mgr. Radim Juchelka Tonak a.s., Nový Jičín Ing. František Klíma, CSc. Gartner-KPC, s.r.o., Praha Ing. Petr Kos Simac Business Consulting s.r.o., Praha Ing. Jaromír Mrázek E.ON IS Czech Republic s.r.o., České Budějovice Ing. Eva Pecháčová LMC s.r.o., Praha Ing. Jiří Pospíchal Československá obchodní banka a.s., Praha Ing. Petr Svoboda, MBA Tesco Stores ČR a.s., Praha Ing. Radek Trobl Consulting České spořitelny a.s., Praha Ing. Pavel Učeň Konica Minolta Business Solutions Czech spol. s r.o., Praha prosince 2005, Hotel Diplomat, Praha Workshop 15. prosince 2005 Outsourcing IT ano či ne? Odborné vedení: Marek Blažek, UNREAL Technology a.s., Praha Mediální partner: Know how to achieve Institute for International Research IIR PŘIHLASTE SE ON-LINE: PŘIHLÁŠKA: FAX:

2 focus Praha, září 2005 Vážené dámy, vážení pánové, IT infrastruktura tvoří krevní oběh Vaší společnosti a její stav má velký vliv na Vaši konkurenceschopnost a profitabilitu. Proto i náklady na IT tvoří citelnou část firemního rozpočtu. Považujete tyto náklady za optimální? Je rozvoj IT součástí Vaší firemní strategie? Umíte změřit návratnost investice do IT? Institute for International Research pro Vás připravil konferenci Řízení nákladů a měření výkonnosti IT, která se uskuteční ve dnech prosince 2005 v hotelu Diplomat v Praze. Na příkladech z praxe Vám poskytnete mnoho užitečných informací a tipů k optimalizaci nákladů na IT ve Vaší společnosti. Dokážete přesně definovat potřeby a nároky na IT infrastrukturu? Odpovídá stav a náklady na ni právě těmto potřebám? IT infrastruktura je jedním z efektivních nástrojů plnění Vaší firemní strategie. Identifikace slabých míst a míst plýtvání je cílem mnoha metrik a nástrojů, na které se zaměříme na konferenci. Naučte se efektivně využívat ITIL, TCO, benchmarking či balanced scorecard a optimalizujte stav IT infrastruktury a náklady na ni určené. Uvažujete o outsourcingu IT kapacit ve Vaší společnosti? Komplexní informace o výhodách a rizicích outsourcingu získáte na workshopu Outsourcing IT ano či ne?! Využijte možnosti k setkání s Vašimi kolegy a načerpejte důležité informace. Těším se na setkání s Vámi na konferenci. Spřátelským pozdravem Mgr. Eva Mejdrová Conference Producer Institute for International Research P.S.: Získejte přehled, načerpejte inspiraci! PŘIHLASTE SE ON-LINE: PŘIHLÁŠKA: FAX:

3 úterý Předsednictví: Ing. František Klíma, CSc., ředitel, Gartner-KPC, s.r.o., Praha Od 8.30 hod. Přivítání a výdej podkladů konference 9.00 hod. Uvítací projev Institute for International Research apředsedy Globální pohled na IT náklady ve Vaší společnosti! 9.10 hod. Pozice IT v rámci firemní strategie Vaší společnosti Jaký vliv má kvalita IT služeb na fungování, konkurenceschopnost a profitabilitu celé firmy? Strategické plánování IT v rámci firemní strategie naplánujte dlouhodobé investice do IT v rámci Vaší společnosti! Jakou roli hrají náklady na IT v rámci rozpočtu celé firmy? Ing. Jitka Hlinovská, jednatel a finanční ředitel, Alcan Děčín Extrusions s.r.o., Děčín hod. Přestávka na kávu Plánování nákladů IT základní kámen řízení nákladů hod. Optimální způsob hospodaření s finančními prostředky v IT Hlavní zásady efektivního hospodaření s finančními prostředky v IT! Sestavte rozpočet IT služeb, využijte efektivně zdroje! Druhy nákladů v IT personální, provozní, investiční Jaké existují nástroje pro přípravu budgetu nákladů v IT? Evidence nákladů a prostředky k zajištění transparentnosti nákladů Referent kontaktován hod. Řízení nákladů z pohledu ITIL Financial Management for IT Services Jaké přínosy má implementace ITILu z hlediska řízení nákladů v IT? Postavení Financial Managementu v systému ITIL Charakteristika a cíle Financial Managementu dle ITIL Jak optimálně postupovat při implementaci Financial Managementu v rámci implementace ITIL? Ing. Zdeněk Černovský, Ph.D., procesní konzultant, AHASWARE s.r.o., Praha hod. Společný oběd hod. Investujte rozumně do IT ve Vaší společnosti! Optimální způsob plánování investičních nákladů do IT rychlý rozvoj versus potřeby Jak prosadit u top managementu investici do IT? Jak změřit návratnost investice do SW a HW? Zvažte investici do vývoje vlastního SW Ing. Jaromír Mrázek, CIO Internal Services, E.ON IS Czech Republic s.r.o., České Budějovice hod. Přestávka na kávu hod. Analyzujte náklady prostřednictvím Total Cost of Ownership (TCO) Co vše zahrnují celkové náklady na vlastnictví? náklady na administraci, školení, údržbu, opravy, inovaci... Srovnání nákladů prostřednictvím TCO aplikace metody Jaké jsou přínosy využití metody při tvorbě rozpočtu a plánování investic do IT? Ing. Mgr. Pavel Bartovský, vedoucí IT, Stock Plzeň a.s., Plzeň hod. Investice do IT = nutnost! Jak snížit náklady na IT služby a nepoznamenat kvalitu? Možnosti snižování a optimalizace nákladů na IT ve Vaší společnosti Analýza struktury nákladů v IT definice finančního modelu Identifikace klíčových IT procesů v návaznosti na podnikové procesy a stanovení jednoznačné zodpovědnosti za optimalizaci příslušného rozpočtu Procesy finančního řízení IT PŘIHLÁŠKA:

4 středa Prostředky snižování externích nákladů na IT optimalizace nákupu Používané finanční metriky a interní Benchmarking Ing. Petr Svoboda, MBA, finanční a obchodní ředitel středoevropské centrální divize IT, Tesco Stores ČR a.s., Praha hod. Snižování nákladů v oblasti tiskových systémů, jejich optimalizace a možnosti financování Identifikace a analýza nákladů v IT v oblasti tisku Optimalizace a centralizace tisků cesta ke snížení nákladů bez negativních dopadů na uživatele Výhody a způsoby optimalizace a centralizace tiskových systémů Outsourcing tisku optimální řešení financování tiskového systému Optimalizace tiskového systému v praxi případová studie David Chromec, Key Account Manager, Konica Minolta Business Solutions Czech spol. s r.o., Praha Ing. Pavel Učeň, obchodní ředitel, Konica Minolta Business Solutions Czech spol. s r.o., Praha hod. Závěrečné shrnutí prvního dne konference předsedou hod. Následuje koktejl KOKTEJL Na závěr prvního dne konference Vás IIR srdečně zve na skleničku vína. Využijte této příležitosti k neformální výměně názorů s kolegy v příjemné atmosféře. Předsednictví: Ing. Radek Trobl, ředitel IT/IS Consulting, Consulting České spořitelny a.s., Praha 9.00 hod. Úvodní řeč předsedy Nastavení, poskytování a vyúčtování kvalitních služeb v rámci Vaší společnosti 9.10 hod. SLA a způsob jejich nastavení Services Level Management řízení IT služeb v rámci Vaší společnosti Přínosy a správný postup implementace SLM Vytvoření katalogu služeb Rozúčtování nákladů na vývoj a údržbu IT infrastruktury vrámci společnosti Plánování, nastavení a monitoring SLA-smluv o poskytování servisní podpory Řízení vztahů a smlouvy se subdodavateli Ing. Jiří Pospíchal, manažer podpory vnitřního zákazníka, Československá obchodní banka a.s., Praha hod. Přestávka na kávu hod. Ceny IT služeb a jejich kalkulace Co ovlivňuje náklady na IT ve Vaší společnosti? Jak porovnat vnitřní náklady na službu s cenou od dodavatelů? Měření a porovnávání nákladů pro kalkulace cen IT Nejčastější chyby při kalkulaci na co si dát pozor? Ing. František Klíma, CSc., ředitel, Gartner-KPC, s.r.o., Praha Uřídit náklady vyžaduje opřít se opravdivé informace! Měřte, abyste mohli efektivně řídit! S KÝM SE SETKÁTE NA NAŠÍ KONFERENCI: se CIO s řediteli IS/IT s vedoucími IT s manažery IT s vedoucími IT projektů se správci informačních systémů s finančními řediteli s řediteli controllingu se zástupci poradenských společností hod. Měřitelnost efektivity a přínosů IT infrastruktury Identifikace přínosů a možnosti měření efektivity IT Jaké informace potřebuji získávat? Co je možno změřit? Metriky jako zpětná vazba a hodnocení efektivity IT Vytvoření portfolia metrik a optimální způsob jejich užití Rizika metrik aneb udělejte důležité kroky pro úspěšný postup Mgr. Radim Juchelka, manažer IT, Tonak a.s., Nový Jičín hod. Společný oběd PŘIHLASTE SE ON-LINE:

5 čtvrtek hod. Sledování a měření procesů prostřednictvím Activity Based Costing (ABC) Charakteristika a specifické znaky ABC metody v oblasti IT Jaké jsou přínosy procesního řízení nákladů v rámci IT? Pravidla optimálního užití metody ABC Jak využít ABC k redukci nákladů? Referent kontaktován hod. Balanced Scorecard efektivní měření výkonnosti IT služeb Změřte dosažení divizní strategie, nezaměřujte svou pozornost výhradně na náklady! Charakteristické znaky a potenciál Balanced Scorecard ve službách IT: kritéria a výběr ukazatelů Pravidla úspěšné implementace Balanced Scorecard Ing. Eva Pecháčová, Company Operation Officer, LMC s.r.o., Praha hod. Benchmarking účinný nástroj managementu IT Možnosti využití benchmarkingu v IT co je vhodné benchmarkovat? Co Vám přinese aplikace benchmarkingu v řízení IT? Jak úspěšně implementovat benchmarking? Ing. Petr Kos, konzultant, Simac Business Consulting s.r.o., Praha hod. Závěrečné shrnutí druhého dne konference předsedou hod. Konec konference Workshop hod. Outsourcing IT ano či ne? Specifické znaky outsourcingu IT ve Vaší společnosti strategický a operativní outsourcing Potenciální přínosy a rizika outsourcingu IT jak rizika řídit? Outsourcing jako proces, ne jednorázový akt pravidla řízení outsourcingu IT základní fáze životního cyklu outsourcingu Kdy a do jaké míry outsourcovat IT služby? Zvažte: oblasti vhodné pro outsourcing otázky finanční výhodnosti náklady versus kvalita poskytovaných služeb otázky kontroly a bezpečnosti důvěrných informací personální otázky spojené s přechodem na outsourcing Jak vybrat správnou partnerskou společnost? Právní aspekty outsourcingu IT Jak nastavit smluvní podmínky outsourcingu? rozdělení kompetencí požadované nastavení služeb zodpovědnost na obou stranách kvalita a cena poskytovaných služeb Faktory úspěšného outsourcingu a měření přínosů Odborné vedení: Marek Blažek, Senior Consultant, UNREAL Technology a.s., Praha partner konference KONICA MINOLTA BUSINESS SOLUTIONS CZECH, spol. s r. o. je přední firma v oblasti tiskové a kopírovací techniky. Strategie společnosti se soustředí na kvalitu služeb zákazníkům a variabilitu nabídek, které uspokojí kompletní škálu požadavků zákazníka. V produktových řadách se soustřeďuje především na barevné tiskové a kopírovací stroje, barevné tiskárny, kde je značka Konica Minolta na špičce technologického vývoje. Podíly objemu ve svých produktových segmentech ji řadí mezi leadery českého trhu. Centrála firmy je v Brně, odkud je řízen chod 11 zastoupení s 270 zaměstnanci. Vedle prodeje a jiných způsobů poskytování kancelářských reprografických strojů má pro své zákazníky společnost Konica Minolta i veškerý klientský servis. Heslo služeb zákazníkům zní: Chceme Vám pomáhat a bereme to jako samozřejmost. Služby Konica Minolta se proto nezastavují na záručním a pozáručním servisu, ale učíme své klienty kancelářskou techniku pouze užívat veškeré obstarávání spotřebního materiálu, preventivní kontroly, opravy i návrhy na optimalizaci využití strojů zajistí náš personál. Více informací na FAX:

6 přihláška: Řízení nákladů a měření výkonnosti IT fax: tel.: konference@iir.at adresa: Institute for International Research GmbH., org. složka Praha, Rumunská 1, Praha 2 5 % sleva pro 3 účastníky z jedné firmy na konferenci Kód konference: C0541 PROSÍME, VYPLŇTE ÚDAJE PRO REGISTRACI Ano, závazně se přihlašuji na konferenci telefon Ano, závazně se přihlašuji na telefon Ano, závazně se přihlašuji na telefon firma IČ DIČ ulice/poštovní přihrádka město/psč počet zaměstnanců v podniku oblast podnikání datum podpis workshop křestní jméno fax konferenci workshop křestní jméno fax konferenci workshop křestní jméno fax Přeji si informace em z oblasti IT Pokud si máte zájem dostávat informace z jiných oblastí, zaregistrujte se na Konference se nemohu zúčastnit, objednávám dokumentaci ke konferenci v ceně 3.990, Kč + DPH Objednávám dokumentaci z minulých konferencí: ITIL Forum (1/2005), cena 3.990, Kč + DPH IIR Institute for International Research je celosvětová úspěšně operující nezávislá konferenční organizace s kancelářemi v klíčových hospodářských centrech. Obzvláště v době rostoucího přívalu informací a globalizace trhů potřebují vedoucí pracovníci ze všech hospodářských odvětví odborné vědomosti a informace na vysoké úrovni. Všechna konferenční témata jsou prověřena řádným průzkumem s cílem nabídnout informace potřebné pro řešení Vašich problémů. V případě, že pro Vaše přihlášení nepoužijete formulář IIR, uveďte, prosím, následující mailkód: Kdo povolil Vaši účast na této konferenci? jméno Kdo je zodpovědný za vzdělávání ve Vaší firmě? jméno WEBC0541 ODSTOUPENÍ Tato přihláška je závazná, při stornování přihlášky vybíráme manipulační poplatek ve výši 2.000, Kč. Při odhlášení později než 14 dní před začátkem konference bude splatný celý účastnický poplatek. Samozřejmě, že zastoupení účastníka je možné. Pořadatel konference si vyhrazuje z naléhavých důvodů právo na změny programu. Brožura vytištěna dne TERMÍNY A MÍSTO KONÁNÍ KONFERENCE Konference: Řízení nákladů a měření výkonnosti IT Úterý 13. prosince 2005, hod., následuje koktejl Středa 14. prosince 2005, hod. Workshop: Outsourcing IT ano či ne? Čtvrtek 15. prosince 2005, hod. Hotel/Ubytování: Ubytování není zahrnuto v účastnickém poplatku. Pro účastníky konference nabízíme možnost využití omezeného kontingentu pokojů za speciální cenu v hotelu, ve kterém se konference koná. Tento kontingent je možné využít při rezervaci nejpozději 4 týdny před začátkem konference. Rezervujte, prosíme, přímo v hotelu s odvoláním na Vaši účast na konferenci IIR: Hotel Diplomat, Evropská 15, Praha 6, tel.: ÚČASTNICKÝ POPLATEK Účastnický poplatek zahrnuje dokumentaci, oběd, nápoje a občerstvení a je stanoven na osobu za: Soukromý sektor Státní a veřejná správa konferenci , Kč + DPH , Kč + DPH workshop , Kč + DPH 6.995, Kč + DPH konferenci a workshop , Kč + DPH , Kč + DPH Po obdržení Vaší přihlášky dostanete do 14 dnů písemné potvrzení o přihlášení. Uvedenou částku poukažte, prosím, po obdržení faktury na uvedené konto v České republice. Prosíme uveďte bezpodmínečně na stvrzenku o zaplacení: variabilní symbol, jméno účastníka a firmy a kód konference C0541. Uvedenou částku zaplaťte, prosím, před začátkem konference. Přístup na konferenci může být umožněn jen tehdy, došla-li platba na naše konto. Při zaplacení účastnického poplatku později než 14 dní před začátkem konference Vás prosíme opředložení kopie dokladu o zaplacení v konferenčním sekretariátu. VÁŠ KONTAKT NA NÁS Přihláška: konference@iir.at Obsah konference: Mgr. Eva Mejdrová eva.mejdrova@konference.cz Změny adresy/marketing: Ing. Kateřina Švarcová katerina.svarcova@konference.cz Partnerství & výstavnictví: Bc. Martin Kabát martin.kabat@konference.cz PŘIHLASTE SE ON-LINE:

Řízení nákladů a výkonnosti IT

Řízení nákladů a výkonnosti IT odborná konference IIR Řízení nákladů a výkonnosti IT Zajistěte efektivní chod Vašeho IT! www.konference.cz/it.cfm Efektivní řízení IT na co je důležité myslet? Zanalyzujte náklady na IT jaké metody využít?

Více

Logistika v potravinářském průmyslu

Logistika v potravinářském průmyslu Odborná konference IIR Logistika v potravinářském průmyslu 19. 20. října 2010 Hotel IBIS Karlín, Praha Jak reagovat na změny v nákupním chování zákazníků Je možné mít Vaši logistiku ještě levnější? Optimalizace

Více

Využijte možnosti k setkání s Vašimi kolegy a načerpejte důležité informace na konferenci ITIL Forum Těším se na setkání s Vámi.

Využijte možnosti k setkání s Vašimi kolegy a načerpejte důležité informace na konferenci ITIL Forum Těším se na setkání s Vámi. focus Praha, listopad 2005 Vážené dámy, vážení pánové, manažeři IT jsou pod permanentním tlakem. Kvalita IT služeb ve Vaší společnosti by měla stoupat, zatímco náklady by měly mít opačnou tendenci. Jak

Více

Řízení datové a informační kvality

Řízení datové a informační kvality Odborná konference IIR Řízení datové a informační kvality Pomocí metod a nástrojů ke zvýšení kvality 20. 21. března 2007 Renaissance Prague Hotel, Praha Změřte IT kvalitu pomocí metrik a metod ITIL, CMMI,

Více

Centrum sdílených služeb od teorie k praxi

Centrum sdílených služeb od teorie k praxi Odborná konference IIR Centrum sdílených služeb od teorie k praxi Centralizací podpůrných aktivit k vyšší efektivitě 13. 14. března 2007 Hotel Diplomat, Praha Základní koncepce, modely a fungování SSC

Více

LOGISTIKA V AUTOMOBILOVÉM PRŮMYSLU

LOGISTIKA V AUTOMOBILOVÉM PRŮMYSLU odborná konference IIR LOGISTIKA V AUTOMOBILOVÉM PRŮMYSLU Trendy kvalita náklady! www.konference.cz/sales.cfm Dopady globálního vývoje automobilového průmyslu na logistiku Co nás čeká při zavedení mýtného

Více

RFID Forum Strategický potenciál radiofrekvenční identifikace

RFID Forum Strategický potenciál radiofrekvenční identifikace odborná konference IIR RFID Forum Strategický potenciál radiofrekvenční identifikace www.konference.cz/industry.cfm RFID budoucí nutné technologické vybavení Vaší společnosti! Jaké jsou přínosy a rizika

Více

Výroba 2010. 15. 16. června 2010 Hotel Diplomat, Praha

Výroba 2010. 15. 16. června 2010 Hotel Diplomat, Praha Odborná konference IIR Výroba 2010 15. 16. června 2010 Hotel Diplomat, Praha Jak ještě více zeštíhlit štíhlou výrobu? Řízení nákladů ve výrobě hledejte skryté rezervy! Jak využít výrobní controlling ke

Více

ITIL FORUM 2007. 25. 26. září 2007 Corinthia Panorama Hotel, Praha

ITIL FORUM 2007. 25. 26. září 2007 Corinthia Panorama Hotel, Praha Odborná konference IIR ITIL FORUM 2007 25. 26. září 2007 Corinthia Panorama Hotel, Praha Tolik příkladů z praxe tu ještě nebylo! Vyhnete se slepým uličkám implementace Vedoucí publikací itsmf v Německu:

Více

Shared Services Centre

Shared Services Centre odborná konference IIR Shared Services Centre Od vize po realitu aneb co přináší sdílení služeb? Centralizací k vyšší efektivitě! www.konference.cz/management.cfm Jaké jsou základní aspekty a principy

Více

IT Security 2007. 20. 21. února 2007 Hotel Diplomat, Praha

IT Security 2007. 20. 21. února 2007 Hotel Diplomat, Praha Odborná konference IIR IT Security 2007 20. 21. února 2007 Hotel Diplomat, Praha Systém informační bezpečnosti stále aktuální téma! Bezpečnostní politika: inspirujte se zkušenostmi! Buďte připraveni na

Více

Právo v IT. 2. 3. února 2010 Hotel Diplomat, Praha

Právo v IT. 2. 3. února 2010 Hotel Diplomat, Praha Odborná konference IIR Právo v IT 2. 3. února 2010 Hotel Diplomat, Praha Nové nároky na IT právo plynoucí z ekonomické nestability Minimalizujte rizikové oblasti ve smlouvách Prevence IT sporů a trendy

Více

Vedení operaèních sálù efektivní management akreditace bezpeènost èisté prostory na COS

Vedení operaèních sálù efektivní management akreditace bezpeènost èisté prostory na COS 28. 29. ledna 2014 Hotel Dorint Don Giovanni Odborná konference IIR Vedení operaèních sálù efektivní management akreditace bezpeènost èisté prostory na COS Perspektivy èeského zdravotnictví Jak pøežít

Více

Úspory energií v podnicích

Úspory energií v podnicích Odborná konference IIR Úspory energií v podnicích 12. 13. října 2010 Hotel Diplomat, Praha Energetický management Energetická efektivnost Energetický audit a jeho praktické využití Strategie nákupu jako

Více

IT Security 2006. Ing. Richard Michálek Eurotel Praha, spol. s.r.o., Praha. Ing. Lukáš Mikeska Ernst & Young ČR, s.r.o., Praha

IT Security 2006. Ing. Richard Michálek Eurotel Praha, spol. s.r.o., Praha. Ing. Lukáš Mikeska Ernst & Young ČR, s.r.o., Praha odborná konference IT Security 2006 www.konference.cz/it.cfm Zorientujte se v současných ohroženích a rizicích! Seznamte se s novelizovanými bezpečnostními standardy! Zaveďte funkční systém řízení informační

Více

Podnikové právo v praxi

Podnikové právo v praxi Odborná konference IIR Podnikové právo v praxi 22. 23. ledna 2008 Crowne Plaza Prague Hotel, Praha Organizace právních služeb v rámci Výhody využití externích a interních právních služeb Palčivé otázky

Více

Business Continuity Planning

Business Continuity Planning odborná konference IIR Business Continuity Planning A krize nemá šanci! www.konference.cz/it.cfm Zajistěte bezpečí a kontinuitu klíčovým procesům své organizace BCP v akci! Definujte rizika, jejich dopady

Více

Corporate Performance Management

Corporate Performance Management Odborná konference IIR Corporate Performance Management Efektivní řízení výkonnosti podniku 11. 12. prosince 2007 Hotel Diplomat, Praha Jak vést firmu k vyššímu zisku a efektivnosti Chcete být úspěšní?

Více

Storage management. aneb Vaše data jako v bavlnce!

Storage management. aneb Vaše data jako v bavlnce! odborná konference IIR Storage management aneb Vaše data jako v bavlnce! www.konference.cz/it.cfm Profitujte z praktických zkušeností! Na případových studiích Vám ukážeme...... základní aspekty zálohování

Více

Nanotechnologie v automobilovém průmyslu

Nanotechnologie v automobilovém průmyslu Odborná konference IIR Nanotechnologie v automobilovém průmyslu Malá velká revoluce 10. 11. června 2008 Corinthia Panorama Hotel, Praha Nahlédněte do nanosvěta Vývoj, výzkum a inovace vedoucí k praktickým

Více

Procesní řízení v praxi 13. - 14. 10. 2005

Procesní řízení v praxi 13. - 14. 10. 2005 Procesní řízení v praxi 13. - 14. 10. 2005 PŘEDSTAVENÍ: Ze zkušeností řady podniků je zřejmé, že cesta směrem k optimalizaci a řízení procesů má významný podíl na růstu výkonnosti firem. Cílem však nesmí

Více

Biotechnologie a biosimilars

Biotechnologie a biosimilars Odborná konference IIR Biotechnologie a biosimilars 6. 7. prosince 2011 Hotel Jurys Inn, Praha Jak si vede biotechnologický trh v ČR? Biotechnologická léčiva ve světle legislativních změn Biosimilars jak

Více

Public Private Partnership 2008

Public Private Partnership 2008 Odborná konference IIR Public Private Partnership 2008 23. 24. června 2008 Dorint Hotel Don Giovanni, Praha Praktické příklady fungování PPP v ČR Slovensko a PPP o krok napřed PPP v Maďarsku poučme se

Více

Správa a řízení obsahu dokumentů, jejich archivace a digitalizace. Profitujte z praktických zkušeností! Na případových studiích Vám ukážeme...

Správa a řízení obsahu dokumentů, jejich archivace a digitalizace. Profitujte z praktických zkušeností! Na případových studiích Vám ukážeme... IIR Business Forum 18. 19. září 2006 Hotel Praha, Praha Zlatí partneři: Stříbrní partneři: Know how to achieve Institute for International Research IIR Správa a řízení obsahu dokumentů, jejich archivace

Více

Business Intelligence 2007

Business Intelligence 2007 Odborná konference IIR Business Intelligence 2007 Využijte sílu a potenciál Vašich dat! 2. 3. října 2007 Hotel Diplomat, Praha Business Intelligence dnes a zítra co nového ve světě řešení Business Intelligence

Více

Právo v IT. Odstraňte nedostatky a zvyšte svoji právní jistotu! 17. 18. března 2009 Prague Marriott Hotel, Praha

Právo v IT. Odstraňte nedostatky a zvyšte svoji právní jistotu! 17. 18. března 2009 Prague Marriott Hotel, Praha Odborná konference IIR Právo v IT Odstraňte nedostatky a zvyšte svoji právní jistotu! 17. 18. března 2009 Prague Marriott Hotel, Klíčová úskalí v IT smlouvách Pracovněprávní problematika v IT Elektronické

Více

Logistika v automobilovém průmyslu

Logistika v automobilovém průmyslu odborná konference IIR Logistika v automobilovém průmyslu Optimalizujte efektivně vaše procesy! www.konference.cz/industry.cfm 5 konkrétních řešení logistických procesů Jaký nás čeká vývoj v dopravní infrastruktuře

Více

Na cestě k vozům budoucnosti. 29. 30. března 2011 Hotel Don Giovanni, Praha

Na cestě k vozům budoucnosti. 29. 30. března 2011 Hotel Don Giovanni, Praha Odborná konference IIR E-mobilita Na cestě k vozům budoucnosti 29. 30. března 2011 Hotel Don Giovanni, Praha Současný stav a možný rozvoj elektromobility v České republice Výhody, nevýhody a hnací síly

Více

Business Continuity Management a krizové řízení v praxi

Business Continuity Management a krizové řízení v praxi Odborná konference IIR Business Continuity Management a krizové řízení v praxi Být dobře připraven znamená nejen přežít 11. 12. prosince 2007 Prague Marriott Hotel, Praha Business Continuity a krizové

Více

Business Intelligence

Business Intelligence odborná konference IIR Business Intelligence www.konference.cz/it.cfm Seznamte se s trendy ve využívání Business Intelligence! Zajistěte kvalitu firemních dat: jsou předpokladem úspěchu! Implementace a

Více

Budoucnost televizního a rozhlasového vysílání. 10. 11. února 2009 Hotel Diplomat, Praha

Budoucnost televizního a rozhlasového vysílání. 10. 11. února 2009 Hotel Diplomat, Praha Odborná konference IIR Digitalizace Budoucnost televizního a rozhlasového vysílání 10. 11. února 2009 Hotel Diplomat, Praha Záštitu nad konferencí převzal PhDr. Pavel Dvořák CSc., předseda Rady Českého

Více

IT semináře. IT smlouvy zvyšte svoji právní jistotu! 20. 21. července 2010, Praha 3. 4. srpna 2010, Brno

IT semináře. IT smlouvy zvyšte svoji právní jistotu! 20. 21. července 2010, Praha 3. 4. srpna 2010, Brno Odborné semináře IIR www.konference.cz IT semináře Courtyard by Marriott Prague Flora Holiday Inn Brno Seminář A IT smlouvy zvyšte svoji právní jistotu! 20. 21. července 2010, Praha 3. 4. srpna 2010, Brno

Více

Zrychlí reforma tep českého zdravotnictví? 13. 14. září 2011 Dorint Hotel Don Giovanni Praha

Zrychlí reforma tep českého zdravotnictví? 13. 14. září 2011 Dorint Hotel Don Giovanni Praha 10. výroční konference IIR PULS 2011 Zrychlí reforma tep českého zdravotnictví? 13. 14. září 2011 Dorint Hotel Don Giovanni Praha Aktuální legislativní změny a připravované reformní kroky Klíčové změny

Více

Outsourcing v podmínkách Statutárního města Ostravy

Outsourcing v podmínkách Statutárního města Ostravy Outsourcing v podmínkách Statutárního města Ostravy Říjen 2009 Ing. Stanislav Richtar Ředitel společnosti 1 OBSAH PREZENTACE 1. Outsourcing - obecně 2. Výchozí stav projektu 3. Model poskytovaných služeb

Více

Solvency II. Co přinese nová éra evropského pojišťovnictví

Solvency II. Co přinese nová éra evropského pojišťovnictví Masterclass IIR Solvency II Co přinese nová éra evropského pojišťovnictví www.konference.cz/banking.cfm Seznamte se blíže s požadavky směrnice Solvency II Význam Solvency II z ekonomického a regulatorního

Více

Název semináře Workshop 6. 9. 2007 Ostrava Řízení výrobních procesů pomocí tahového principu KANBAN. Obsah workshopu

Název semináře Workshop 6. 9. 2007 Ostrava Řízení výrobních procesů pomocí tahového principu KANBAN. Obsah workshopu 6. 9. 2007 Ostrava Řízení výrobních procesů pomocí tahového principu KANBAN Připravit pracovníky pro navrhování a implementaci tahového systému řízení výroby KANBAN ve výrobních, zásobovacích a distribučních

Více

Č e s k ý i n s t i t u t i n t e r n í c h a u d i t o r ů NOVÉ PARAGRAFY PRO VNITŘNÍ ŘÍZENÍ A KONTROLU ANEB KLÍČOVÉ VÝZVY PRO INTERNÍ AUDIT

Č e s k ý i n s t i t u t i n t e r n í c h a u d i t o r ů NOVÉ PARAGRAFY PRO VNITŘNÍ ŘÍZENÍ A KONTROLU ANEB KLÍČOVÉ VÝZVY PRO INTERNÍ AUDIT A KONTROLU ANEB KLÍČOVÉ VÝZVY 23. 24. dubna 2015 W o r k s h o p p r o v e ř e j n o u s p r á v u Vážené kolegyně, vážení kolegové, ve dnech 23. 24. dubna 2015, organizuje Český institut interních auditorů

Více

Společenská zodpovědnost nástroj ke zvýšení hodnoty firmy. Workshop čtvrtek 24. března 2005, 9.00 16.00 hod.

Společenská zodpovědnost nástroj ke zvýšení hodnoty firmy. Workshop čtvrtek 24. března 2005, 9.00 16.00 hod. Odborná konference IIR Corporate Social Zapojte principy CSR do celofiremní strategie! Hotel Crowne Plaza, Praha 22. 23. března 2005 Společenská zodpovědnost nástroj ke zvýšení hodnoty firmy Referují:

Více

workshop hlavní partner mediální partner

workshop hlavní partner mediální partner workshop hlavní partner partner mediální partner Vážené kolegyně, vážení kolegové, ve dnech 24. 25. dubna 2013 organizuje Český institut interních auditorů workshop pro interní auditory s názvem Aktuální

Více

I I R B u s i n e s s F o r u m

I I R B u s i n e s s F o r u m I I R B u s i n e s s F o r u m 19. 20. listopadu 2008 Hotel Clarion Congress, Praha Pořádá: Stříbrní partneři: Partneři: Know how to achieve Institute for International Research Logistika Skladování,

Více

TOP 10 produktů a služeb

TOP 10 produktů a služeb TOP 10 produktů a služeb pro bezpečné a efektivní IT OMEGA24 s.r.o. www.omega24.cz Kontakt: Klára Sedláková obchodní manažer +420 601 367 374 info@omega24.cz Radek Štefan jednatel +420 602 778 395 stefan@omega24.cz

Více

Certifikovaný finanční manager

Certifikovaný finanční manager IIR Management Education www.konference.cz Certifikovaný finanční manager 17. 21. srpna 2009 Tréninkové centrum IIR, Praha Získejte přehled o současné finanční a ekonomické situaci Moderní nástroje finančního

Více

Efektivní nákup ve zdravotnictví veřejné zakázky elektronizace distribuce

Efektivní nákup ve zdravotnictví veřejné zakázky elektronizace distribuce IIR 15. 16. října 2013 Kongresové centrum U Hájků, Praha Odborná konference IIR Efektivní nákup ve zdravotnictví veřejné zakázky elektronizace distribuce Seznamte se s pokračujícími reformami v českém

Více

FUTURUM OPHTHALMOLOGICUM 2019

FUTURUM OPHTHALMOLOGICUM 2019 Oční klinika LF UK a FN, Hradec Králové pořádá FUTURUM OPHTHALMOLOGICUM 2019 12. 13. dubna 2019 Pec pod Sněžkou I. INFORMACE Vážení a milí kolegové, ráda bych Vás touto cestou pozvala na FUTURUM OPHTHALMOLOGICUM

Více

Workshop 15. 5. 2008 Ostrava Procesní a systémová FMEA analýza možných vad a jejich důsledků

Workshop 15. 5. 2008 Ostrava Procesní a systémová FMEA analýza možných vad a jejich důsledků 15. 5. 2008 Ostrava Procesní a systémová FMEA analýza možných vad a jejich důsledků Získat teoretické znalosti snižování rizika ve výrobních procesech a systémech. Umět aplikovat získané znalosti při řešení

Více

XXIV. ROŽNOVSKÉ ALERGOLOGICKO IMUNOLOGICKÉ DNY

XXIV. ROŽNOVSKÉ ALERGOLOGICKO IMUNOLOGICKÉ DNY XXIV. ROŽNOVSKÉ ALERGOLOGICKO IMUNOLOGICKÉ DNY Pod záštitou České společnosti alergologie a klinické imunologie ČLS JEP Rožnov pod Radhoštěm 24. - 25. května 2019 SYMPOZIUM LÉKAŘŮ www.bos-congress.cz/roznov2019

Více

Otázky kurzu 4IT417 Řízení podnikové informatiky verze z 1/2/2009. 1.Podniková informatika pojmy a komponenty

Otázky kurzu 4IT417 Řízení podnikové informatiky verze z 1/2/2009. 1.Podniková informatika pojmy a komponenty Otázky kurzu 4IT417 Řízení podnikové informatiky verze z 1/2/2009 1.Podniková informatika pojmy a komponenty (1) Objasněte pojmy: IS, ICT, ICT služba, ICT proces, ICT zdroj. Jakou dokumentaci k ICT službám,

Více

Závazná přihláška na konferenci PRO-ENERGY CON 2012 19. a 20. listopad 2012 - Hotel Galant, Mikulov ČR

Závazná přihláška na konferenci PRO-ENERGY CON 2012 19. a 20. listopad 2012 - Hotel Galant, Mikulov ČR Závazná přihláška na konferenci PRO-ENERGY CON 2012 19. a 20. listopad 2012 - Hotel Galant, Mikulov ČR 1) 2) 3) 4) (*) údaje vyplňte jen v případě požadavku na rezervaci ubytování. Název společnosti: Adresa

Více

FARMAKOEKONOMIKA 2013

FARMAKOEKONOMIKA 2013 IIR 24. 25. září 2013 Hotel Barceló, Praha Odborná konference IIR FARMAKOEKONOMIKA 2013 Plány MZ ČR pro rok 2014 v oblasti lékové politiky Regulační mechanismy v oblasti stanovování cen a úhrad léčiv Pohled

Více

CONTROLLING. Metodický list č. 1. Název tematického celku: FUNKCE CONTROLLINGU A ZÁKLADNÍ VZTAHY VE FINANČNÍM PLÁNU

CONTROLLING. Metodický list č. 1. Název tematického celku: FUNKCE CONTROLLINGU A ZÁKLADNÍ VZTAHY VE FINANČNÍM PLÁNU Metodický list č. 1 FUNKCE U A ZÁKLADNÍ VZTAHY VE FINANČNÍM PLÁNU Funkce a koncepce controllingu Controlling jako podsystém řízení cíle a funkce controllingu Aktuální koncepce managementu v období změn

Více

NOVÉ PARAGRAFY PRO VNITŘNÍ ŘÍZENÍ A KONTROLU ANEB KLÍČOVÉ VÝZVY PRO INTERNÍ AUDIT. 23. 24. dubna 2015

NOVÉ PARAGRAFY PRO VNITŘNÍ ŘÍZENÍ A KONTROLU ANEB KLÍČOVÉ VÝZVY PRO INTERNÍ AUDIT. 23. 24. dubna 2015 Č e s k ý i n s t i t u t i n t e r n í c h a u d i t o r ů A KONTROLU ANEB KLÍČOVÉ VÝZVY 23. 24. dubna 2015 Workshop pro veře jnou spr ávu Hlavní partner partner Vážené kolegyně, vážení kolegové, ve dnech

Více

Network Audit Komplexní provozní a bezpečnostní monitoring sítě

Network Audit Komplexní provozní a bezpečnostní monitoring sítě # DIGITAL TELECOMMUNICATIONS Network Audit Komplexní provozní a bezpečnostní monitoring sítě www.dto.cz Kontakt: Tomáš Vrba obchodní manažer +420 603 485 960 tomas.vrba@dto.cz V případě zájmu o vypracování

Více

Letní farmaceutické semináře I

Letní farmaceutické semináře I Odborné semináře IIR Hotel Diplomat, Praha Aktualizovaný obsah pro rok 2012 Letní farmaceutické semináře I Seminář A 31. července 2. srpna 2012 Letní farmaceutická škola vše, co musíte vědět o vybraných

Více

NOVÉ PARAGRAFY PRO VNITŘNÍ ŘÍZENÍ A KONTROLU ANEB

NOVÉ PARAGRAFY PRO VNITŘNÍ ŘÍZENÍ A KONTROLU ANEB Č e s k ý i n s t i t u t i n t e r n í c h a u d i t o r ů A KONTROLU ANEB KLÍČOVÉ VÝZVY 23. 24. dubna 2015 Workshop pro veře jnou spr ávu Vážené kolegyně, vážení kolegové, ve dnech 23. 24. dubna 2015,

Více

Workshop 31. 1. 2008 Ostrava Procesní a systémová FMEA analýza možných vad a jejich důsledků

Workshop 31. 1. 2008 Ostrava Procesní a systémová FMEA analýza možných vad a jejich důsledků 31. 1. 2008 Ostrava Procesní a systémová FMEA analýza možných vad a jejich důsledků Získat teoretické znalosti snižování rizika ve výrobních procesech a systémech. Umět aplikovat získané znalosti při řešení

Více

Benchmarking nejen auditní činnosti ve veřejné správě 23 24 4 2014 workshop

Benchmarking nejen auditní činnosti ve veřejné správě 23 24 4 2014 workshop Workshop je realizován pod záštitou ředitele Krajského úřadu Libereckého kraje hlavní partner partner mediální partner Vážené kolegyně, vážení kolegové, ve dnech 23. 24. dubna 2014 organizuje Český institut

Více

Workshop Ostrava Řízení a zlepšování jakosti v probíhajících výrobních procesech

Workshop Ostrava Řízení a zlepšování jakosti v probíhajících výrobních procesech 9. 11. 2007 Ostrava Řízení a zlepšování jakosti v probíhajících výrobních procesech Seznámit účastníky workshopu s možnostmi účinného řízení a zlepšování jakosti v probíhajících výrobních procesech. Naučit

Více

z recese k mírnému růstu? 25. 26. ledna 2011 Hotel Diplomat, Praha

z recese k mírnému růstu? 25. 26. ledna 2011 Hotel Diplomat, Praha 8. výroční konference IIR Stavebnictví 2011 z recese k mírnému růstu? 25. 26. ledna 2011 Hotel Diplomat, Praha Zhodnocení vývoje stavebnictví a perspektivy do budoucna Jak se budou vyvíjet stavební zakázky?

Více

Zkouška ITIL Foundation

Zkouška ITIL Foundation Zkouška ITIL Foundation Sample Paper A, version 5.1 Výběr z více možností Pokyny 1. Měli byste se pokusit odpovědět na všech 40 otázek. 2. Všechny svoje odpovědi vyznačte na samostatný formulář, který

Více

Zvýšení produktivity a kvality pomocí nástrojů štíhlé výroby (SMED, 5S, POKA-YOKE, JIDOKA) Ostrava / Praha

Zvýšení produktivity a kvality pomocí nástrojů štíhlé výroby (SMED, 5S, POKA-YOKE, JIDOKA) Ostrava / Praha Zvýšení produktivity a kvality pomocí nástrojů štíhlé výroby (SMED, 5S, POKA-YOKE, JIDOKA) 19. 3. 2009 Ostrava / 14. 5. 2009 Praha Připravit pracovníky pro projektování nebo zlepšování pracoviště buňky

Více

I. INFORMACE

I. INFORMACE Oční klinika FN a LF UK, Hradec Králové pořádá FUTURUM OPHTHALMOLOGICUM 2020 17. 18. dubna 2020 ve Špindlerově Mlýně I. INFORMACE www.bos-congress.cz/fo2020 Vážení a milí kolegové, ráda bych Vás touto

Více

Mobilní marketing. Objevte jeho skrytý potenciál. 25. 26. září 2007 Prague Marriott Hotel, Praha

Mobilní marketing. Objevte jeho skrytý potenciál. 25. 26. září 2007 Prague Marriott Hotel, Praha Odborná konference IIR Mobilní marketing Objevte jeho skrytý potenciál 25. 26. září 2007 Prague Marriott Hotel, Praha Nové trendy a výzvy m-marketingu Právní minimum mobilního marketéra Co je potřeba vědět

Více

Standardizace agend přenesené působnosti a měření jejich výkonnosti

Standardizace agend přenesené působnosti a měření jejich výkonnosti Česká společnost pro systémovou integraci ve spolupráci s MV ČR a VŠE a s podporou partnerů konference CIEM, ATTN a ICONTIO si Vás dovoluje pozvat na konferenci Standardizace agend přenesené působnosti

Více

Stavebnictví 2010. ve znamení optimismu a očekávání? 19. 20. ledna 2010 Hotel Diplomat, Praha

Stavebnictví 2010. ve znamení optimismu a očekávání? 19. 20. ledna 2010 Hotel Diplomat, Praha Odborná konference IIR Stavebnictví 2010 ve znamení optimismu a očekávání? 19. 20. ledna 2010 Hotel Diplomat, Praha Trendy a prognózy stavebního trhu v České a Slovenské republice Novinky v legislativě:

Více

PROGRAM KONFERENČNÍHO SEMINÁŘE TOP 2017

PROGRAM KONFERENČNÍHO SEMINÁŘE TOP 2017 PROGRAM KONFERENČNÍHO SEMINÁŘE TOP 2017 Setkání vrcholových manažerů k problematice Management a inženýrství údržby a jeho informační systém podle požadavků Koncepce Průmysl 4.0 Dovolujeme si Vás pozvat

Více

Expert na systemický koučink a přístup POZVÁNKA. JCI Hospodářští junioři Jihočeského kraje NA PŘEDSTAVENÍ MODULU OBORU PEROFRMANCE TUNING

Expert na systemický koučink a přístup POZVÁNKA. JCI Hospodářští junioři Jihočeského kraje NA PŘEDSTAVENÍ MODULU OBORU PEROFRMANCE TUNING POZVÁNKA JCI Hospodářští junioři Jihočeského kraje A SPOLEČNOST BCF S.R.O. VÁS SPOLEČNĚ ZVOU NA NA PŘEDSTAVENÍ MODULU OBORU PEROFRMANCE TUNING KOUČOVÁNÍ V ROLI MANAŽERA - KOUČOVACÍ PŘÍSTUP ZAŽÍVÁTE SE

Více

Workshop je realizován pod záštitou ředitele Krajského úřadu Libereckého kraje. liberec. hlavní partner partner mediální partner

Workshop je realizován pod záštitou ředitele Krajského úřadu Libereckého kraje. liberec. hlavní partner partner mediální partner liberec hlavní partner partner mediální partner Vážené kolegyně, vážení kolegové, ve dnech 25. 26. dubna 2012 organizuje Český institut interních auditorů workshop por interní auditory s názvem Finanční

Více

Představení projektu

Představení projektu Představení projektu Kompletní dodávka modelu procesního řízení a nákladové optimalizace Procesní audit města Valašské Meziříčí 3.9.2010 Lenka Odehnalová Jaroslav Mikolášek Agenda Představení společnosti

Více

live in Prague again Summit IIR Prague Marriott Hotel

live in Prague again Summit IIR Prague Marriott Hotel live in Prague again Winning Marketing Ideas to Escape the Economic Hardship Zajímavé marketingové úvahy a spolehlivé tipy, jak přežít současné ekonomické bouře Summit IIR 19. listopadu 2010 Prague Marriott

Více

Štíhlá výroba - Lean production. Workshopy. Téma "štíhlé výroby" je provázeno kombinací nejen praktičnosti, ale i modernosti

Štíhlá výroba - Lean production. Workshopy. Téma štíhlé výroby je provázeno kombinací nejen praktičnosti, ale i modernosti Štíhlá výroba - Lean production 26. 5. 2006 PŘEDSTAVENÍ: Téma "štíhlé výroby" je provázeno kombinací nejen praktičnosti, ale i modernosti až módnosti. Realizace projektů štíhlé výroby vesměs představují

Více

I I R B u s i n e s s F o r u m

I I R B u s i n e s s F o r u m I I R B u s i n e s s F o r u m Pořádá: 11. 12. září 2007 Hotel Corinthia Panorama, Praha Zlatý partner: Stříbrní partneři: Know how to achieve Institute for International Research IIR Správa a řízení

Více

Workshopy

Workshopy Pokročilé plánování a řízení výroby 1. - 2. 12. 2005 PŘEDSTAVENÍ: Plánování a řízení výroby je logistická oblast, která je nejvíce závislá na konkrétní situaci a obchodních podmínkách té či oné firmy.

Více

Certifikovaný Fleet Manager Fleet management: aktuálně přehledně komplexně

Certifikovaný Fleet Manager Fleet management: aktuálně přehledně komplexně Odborný trénink IIR Certifikovaný Fleet Manager Fleet management: aktuálně přehledně komplexně 8. 12. února 2010 Tréninkové centrum IIR, Praha Zvolte si nejvýhodnější model financování Průvodce úspěšným

Více

VINOHRADSKÝ STOMATOLOGICKÝ DEN

VINOHRADSKÝ STOMATOLOGICKÝ DEN VINOHRADSKÝ STOMATOLOGICKÝ DEN 23. 3. 2018, Hotel Olympik, Praha I. INFORMACE www.bos-congress.cz/vsden2018 Pořadatel konference Stomatologická klinika 3. LF UK a FNKV v Praze https://www.fnkv.cz/stomatologicka-klinika-uvod.php

Více

Očekávaný vývoj automobilového průmyslu v ČR a střední Evropě

Očekávaný vývoj automobilového průmyslu v ČR a střední Evropě Konference Brno Holiday Inn 26.10. 2011 Vážený pane řediteli, dovolujeme si Vás a Vaše kolegy srdečně pozvat na 8.ročník odborné konference na téma : Očekávaný vývoj automobilového průmyslu v ČR a střední

Více

Workshop Ostrava Úspěšné řízení projektů ve firmě projektové řízení v praxi

Workshop Ostrava Úspěšné řízení projektů ve firmě projektové řízení v praxi Název semináře Workshop 4. 10. 2007 Ostrava Úspěšné řízení projektů ve firmě projektové řízení v praxi Poskytnout všem pracovníkům odpovědným za řízení nebo provádění projektů potřebné znalosti zákonitostí

Více

5. ročník odborné konference IIR 9. 10. prosince 2008, Clarion Congress Hotel Prague, Praha. egovernment 2008

5. ročník odborné konference IIR 9. 10. prosince 2008, Clarion Congress Hotel Prague, Praha. egovernment 2008 5. ročník odborné konference IIR 9. 10. prosince 2008, Clarion Congress Hotel Prague, Praha egovernment 2008 aneb další kroky k on-line úřadu! PRVNÍCH 50 ZÁSTUPCŮ STÁTNÍ SPRÁVY A SAMOSPRÁVY VSTUP NA KONFERENCI

Více

SDRUŽENÍ PRO ROZVOJ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE z.s. FITE a.s. a Technické služby města Olomouce, a.s. si Vás dovolují pozvat na odbornou konferenci

SDRUŽENÍ PRO ROZVOJ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE z.s. FITE a.s. a Technické služby města Olomouce, a.s. si Vás dovolují pozvat na odbornou konferenci SDRUŽENÍ PRO ROZVOJ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE z.s. FITE a.s. a Technické služby města Olomouce, a.s. si Vás dovolují pozvat na odbornou konferenci ODPADY pořádanou ve dnech 10. - 11. 5. 2017 Konference je

Více

PROCESY CO ZÍSKÁTE: Předpoklad pro certifikace ISO. Lean Six Sigma Fast Track

PROCESY CO ZÍSKÁTE: Předpoklad pro certifikace ISO. Lean Six Sigma Fast Track PROCESY CO ZÍSKÁTE: Jasná pravidla pro provádění činností, uložení know-how Jasně definované zodpovědnosti za celý proces i jednotlivé kroky Zprůhlednění organizace plynoucí z jasně definovaných vstupů,

Více

Fúze a akvizice společností

Fúze a akvizice společností Odborná konference IIR Fúze a akvizice společností 17. 18. února 2009 Prague Marriott Hotel, Praha Současnost a budoucnost fúzí a akvizic v ČR! Vliv finanční krize na přeměny společností v ČR a Evropě

Více

Praktické finance pro manažery neekonomy

Praktické finance pro manažery neekonomy Vzdělávací cyklus Praktické finance pro manažery neekonomy Finanční minimum pro manažery neekonomy Praktické finance pro manažery neekonomy Otevřeme Vám dveře do manažerských financí Začátek: říjen 2011

Více

IT Outsourcing COMPLUS CZ a.s. Petr Taševský 21. 10. 2011

IT Outsourcing COMPLUS CZ a.s. Petr Taševský 21. 10. 2011 IT Outsourcing COMPLUS CZ a.s. Petr Taševský 21. 10. 2011 Definice - outsourcing Outside resource using Termín outsourcing se všeobecně používá pro dlouhodobé převedení určité oblasti služeb na poskytovatele

Více

KONSTRUKCE 2014. Konference České asociace ocelových konstrukcí. a Generální shromáždění ČAOK (7. listopadu 2014)

KONSTRUKCE 2014. Konference České asociace ocelových konstrukcí. a Generální shromáždění ČAOK (7. listopadu 2014) KONSTRUKCE 2014 Konference České asociace ocelových konstrukcí a Generální shromáždění ČAOK (7. listopadu 2014) 6. listopadu 2014, Clarion Congress Hotel Ostrava Zkrácená 2703, 700 30 Ostrava-Zábřeh Pozvánka

Více

ZÁKLADNÍ NABÍDKA SLUŽEB

ZÁKLADNÍ NABÍDKA SLUŽEB ZÁKLADNÍ NABÍDKA SLUŽEB CROSSLINE SERVICES s.r.o. Jeremiášova 870 155 00 Praha 5 IČO: 241 43 065 DIČ: CZ24143065 Kontaktní osoba: Ing. Veronika Kimmer GSM: +420 777 755 618 veronika.kimmer@crosslineservices.cz

Více

Předmluva: Vítejte v ITIL! Úvod 15 IT Infrastructure Library O této knize ITIL (IT Infrastructure Library ) 1.3. Služby a správa služeb

Předmluva: Vítejte v ITIL! Úvod 15 IT Infrastructure Library O této knize ITIL (IT Infrastructure Library ) 1.3. Služby a správa služeb Obsah Předmluva: Vítejte v ITIL! 13 Úvod 15 IT Infrastructure Library 15 Podpora podniku 15 Myšlenka ABC 15 O této knize 16 Členění knihy 16 Tým stojící za knihou 17 KAPITOLA 1 ITIL (IT Infrastructure

Více

Cíle a architektura modelu MBI

Cíle a architektura modelu MBI MBI, Management byznys informatiky Cíle a architektura modelu MBI Jiří Voříšek Katedra IT, FIS, VŠE MBI, Management byznys informatiky Snímek 1 Agenda 1. Aktuální výzvy podnikové informatiky 2. Využívané

Více

SDRUŽENÍ PRO ROZVOJ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE z.s. a FITE a.s. si Vás dovolují pozvat na konferenci ODPADY 21

SDRUŽENÍ PRO ROZVOJ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE z.s. a FITE a.s. si Vás dovolují pozvat na konferenci ODPADY 21 SDRUŽENÍ PRO ROZVOJ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE z.s. a FITE a.s. si Vás dovolují pozvat na konferenci ODPADY ODPADOVÉ HOSPODÁŘSTVÍ STŘEDOEVROPSKÝCH ZEMÍ pořádanou ve dnech 15. - 16. 4. 2015 Konference je součástí

Více

Ekonomika IT PRE od A do Z

Ekonomika IT PRE od A do Z Ekonomika IT PRE od A do Z 9. konference itsmf 22. ledna 2015 Miroslav Hübner vedoucí sekce Informatika (CIO) Jiří Kalousek ved. odd. Analýzy, organizace a rozvoj IS Cíle prezentace navázat na přednášku

Více

Témata DP 2019/2020 Obor: SPŘ - Systémy projektového řízení Forma studia: prezenční Plzeň

Témata DP 2019/2020 Obor: SPŘ - Systémy projektového řízení Forma studia: prezenční Plzeň Katedra podnikové ekonomiky a managementu Témata DP 2019/2020 Obor: SPŘ - Systémy projektového řízení Forma studia: prezenční Plzeň Ing. Petr Čížek, Ph.D. Strategické řízení organizace (Návrh strategického

Více

VII. - Řízení kvality v IT

VII. - Řízení kvality v IT VII. - Řízení kvality v IT (metriky a BSC) Doc. Ing. B. Miniberger, CSc Bankovní institut vysoká škola Metriky v informatice podle: 2. Prof. Scheer, IDS- Scheer 3. Prof. Voříšek a Ing. Učeň, KIT - VŠE

Více

CONTROLLING. Metodický list č. 1 FUNKCE CONTROLLINGU ZÁKLADY FINANČNÍHO PLÁNU A ZDROJE DAT PRO CONTROLLING

CONTROLLING. Metodický list č. 1 FUNKCE CONTROLLINGU ZÁKLADY FINANČNÍHO PLÁNU A ZDROJE DAT PRO CONTROLLING Metodický list č. 1 FUNKCE U ZÁKLADY FINANČNÍHO PLÁNU A ZDROJE DAT PRO Funkce a koncepce controllingu Controlling jako podsystém řízení cíle a funkce controllingu Aktuální koncepce managementu v období

Více

SDRUŽENÍ PRO ROZVOJ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE z.s. FITE a.s. a Technické služby města Olomouce, a.s. si Vás dovolují pozvat na odbornou konferenci

SDRUŽENÍ PRO ROZVOJ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE z.s. FITE a.s. a Technické služby města Olomouce, a.s. si Vás dovolují pozvat na odbornou konferenci SDRUŽENÍ PRO ROZVOJ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE z.s. FITE a.s. a Technické služby města Olomouce, a.s. si Vás dovolují pozvat na odbornou konferenci ODPADY pořádanou ve dnech 10. - 11. 5. 2017 Konference je

Více

SUDOP PRAHA a. s. a Správa železniční dopravní cesty, s.o. pořádají. 19. ročník konference ŽELEZNICE 2014

SUDOP PRAHA a. s. a Správa železniční dopravní cesty, s.o. pořádají. 19. ročník konference ŽELEZNICE 2014 Správa železniční dopravní cesty SUDOP PRAHA a. s. a Správa železniční dopravní cesty, s.o. pořádají 19. ročník konference ŽELEZNICE 2014 setkání investorů, projektantů, stavitelů a správců s mezinárodní

Více

Realizace klientsky orientovaných služeb veřejné správy

Realizace klientsky orientovaných služeb veřejné správy Realizace klientsky orientovaných služeb veřejné správy Agenda Představení společnosti Capgemini Aktuální stav implementace služeb veřejné správy Přínosy rozvoje služeb veřejné správy Trendy dalšího vývoje

Více

Praktické zkušenosti s certifikací na ISO/IEC 20000

Praktické zkušenosti s certifikací na ISO/IEC 20000 Praktické zkušenosti s certifikací na ISO/IEC 20000 Vladimír r VáňaV Senior business consultant AutoCont CZ a.s. Agenda Proč jsme se rozhodli k implementaci kvalitativního standardu a následné certifikaci?

Více

I střední a malé firmy mohou mít kvalitní fleet management! Radim Kozel

I střední a malé firmy mohou mít kvalitní fleet management! Radim Kozel I střední a malé firmy mohou mít kvalitní fleet management! Radim Kozel Obsah 1. Co je fleet management? 2. Potřebujeme fleet management? 3. Aktuální situace v ČR 4. Interně nebo externě? 5. Závěr 2 Co

Více

Seminář ČSVE. pořádaný ve dnech 10. 11. 11. 2015 v hotelu Vinice Hnanice

Seminář ČSVE. pořádaný ve dnech 10. 11. 11. 2015 v hotelu Vinice Hnanice Seminář ČSVE pořádaný ve dnech 10. 11. 11. 2015 v hotelu Vinice Hnanice Vážení, dovolte mi, abych Vás jménem České společnosti pro větrnou energii pozval na tradiční podzimní Seminář ČSVE, který se letos

Více

ČR Jiří Čunek, předseda NSZM ČR NSZM ČR

ČR Jiří Čunek, předseda NSZM ČR NSZM ČR NÁRODNÍ SÍŤ ZDRAVÝCH MĚST M ČR Jiří Čunek, předseda NSZM ČR NSZM ČR 2006 1 1 Zdravá města, obce, regiony 1994 2006 76 členů (města, obce, kraje, mikroregiony) 24% obyvatel ČR NSZM ČR 2 2 Praha 6.12.20

Více

Ing. Helena Řežábová, tajemnice ÚMO Plzeň 1 Ing. David Melichar, Ph.D., ředitel CORTIS Consulting CorSet Framework

Ing. Helena Řežábová, tajemnice ÚMO Plzeň 1 Ing. David Melichar, Ph.D., ředitel CORTIS Consulting CorSet Framework Rámec CORSET pro zvýšení kvality řízení zdrojů a služeb Ing. Helena Řežábová, tajemnice ÚMO Plzeň 1 Ing. David Melichar, Ph.D., ředitel CORTIS Consulting 10.02.2010 CorSet Framework Cílem projektu bylo:

Více

si Vás dovoluje pozvat na seminář Principy a nástroje Průmyslu 4.0 a jejich vliv na údržbu. I servis může být SMART 4. a 5. června 2019 Ostrava

si Vás dovoluje pozvat na seminář Principy a nástroje Průmyslu 4.0 a jejich vliv na údržbu. I servis může být SMART 4. a 5. června 2019 Ostrava ČESKÁ SPOLEČNOST PRO ÚDRŽBU Kamýcká 872, 165 00 Praha Suchdol ve spolupráci se společností ABB s.r.o. K Zyfu 929, Ostrava-Hrabová GPS: 49.757527, 18.265032 si Vás dovoluje pozvat na seminář Principy a

Více