Provozní řád pečovatelské služby

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Provozní řád pečovatelské služby"

Transkript

1 Sociální služby města Nový Bor, příspěvková organizace B.Egermanna 950, Nový Bor, Provozní řád pečovatelské služby Všeobecná ustanovení Název organizace: Sociální služby města Nový Bor, příspěvková organizace Sídlo: B.Egermanna 950, Nový Bor IČ: Právní forma: Příspěvková organizace Zřizovatel: Město Nový Bor Odpovědná osoba: Mgr.Daniel Nerad ředitel organizace Telefon: , ředitel, zástupkyně ředitele (koordinátorka pečovatelské služby), sociální pracovnice Čl. I Předmět činnosti Pečovatelská služba je terénní nebo ambulantní služba poskytovaná osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, tělesného postižení nebo zdravotního postižení, jejichž situace vyžaduje pomoc jiné fyzické osoby. Služba poskytuje ve vymezeném čase v domácnostech osob a v zařízeních sociálních služeb vyjmenované úkony: pomoc při zvládání běžných úkonů péče o vlastní osobu pomoc při osobní hygieně nebo poskytnutí podmínek pro osobní hygienu poskytnutí stravy nebo pomoc při zajištění stravy pomoc při zajištění chodu domácnosti zprostředkování kontaktu se společenským prostředím Čl. II. Poslání pečovatelské služby Posláním pečovatelské služby v Novém Boru je poskytování přiměřené pomoci v péči o vlastní osobu a domácnost, která Vám může pomoci změnit k lepšímu Vaší nepříznivou sociální situaci. Seniorům, tělesně a zdravotně postiženým obyvatelům se sníženou soběstačností nabízíme služby, které vedou k podpoře samostatného života v domácím prostředí, k zachování vlastních hodnot, důstojnosti a přispívají k sociálnímu začleňování. Uživatelům našich služeb se snažíme vyhovět v takové míře, abychom podporovali jejich samostatnost, aby využívali své zachované schopnosti, vedli svůj nezávislý život a mohli spolurozhodovat o formě péče.

2 Čl. III. Zásady poskytování pečovatelské služby Každé osobě poskytujeme bezplatné základní sociální poradenství o možnostech řešení nepříznivé sociální situace nebo jejího předcházení. Při poskytování pečovatelské služby zachováváme lidskou důstojnost. Poskytování pečovatelské služby se pružně přizpůsobuje individuálním potřebám uživatelů. Na uživatelem působíme aktivně a snažíme se je podporovat v rozvoji jejich samostatnosti, snažíme se o budování nezávislosti uživatele na službě. Motivujeme uživatele k činnostem, které nevedou k setrvání nebo prohlubování nepříznivé sociální situace a posilujeme sociální začleňování jedinců. Při poskytování pečovatelské služby zajišťujeme dodržování lidských práv a základních svobod osob. Usilujeme o omezení předsudků a negativního hodnocení našich uživatelů. Pomoc je užitečná, respektující a příjemná, protože je založena na spolupráci rovnocenných. Uživatel může kombinovat tuto službu s jinými službami. Uživatel rozhoduje sám za sebe a on také určuje, kdo z jeho blízkých smí ovlivňovat průběh služby a v jaké míře. Respektujeme jedinečnost každého člověka bez ohledu na jeho původ, etnickou příslušnost, rasu či barvu pleti, pohlaví, rodinný stav, ekonomickou situaci, náboženské a politické přesvědčení. Chráníme právo osoby na soukromí a důvěrnost jeho sdělení. Data a informace požadujeme s ohledem na potřebnost při zajištění sociální služby, informujeme uživatele o jejich potřebnosti a použití, chráníme osobní údaje a informace týkající se našich uživatelů. Organizace pravidelně a aktuálně informuje veřejnost o svých službách. V mnoha oblastech spolupracujeme s odborníky, lékaři, neziskovou i podnikatelskou sférou. Jsme si vědomi svých odborných a profesních omezení. Pokud žadateli sami nemůžeme pomoci, předáme mu informace o dalších formách pomoci. Čl. IV. Okruh osob, kterým poskytujeme pečovatelskou službu v rozsahu zákona č.108/2006 Sb. o sociálních službách Cílová skupina: Osoby s tělesným postižením = osoby pobírající plný invalidní důchod mající sníženou soběstačnost, projevující se sníženou schopností péče o domácnost a vlastní osobu. Osoby se zdravotním postižením = osoby pobírající plný invalidní důchod mající sníženou soběstačnost, projevující se sníženou schopností péče o domácnost a vlastní osobu. Senioři = osoby, které pobírají starobní důchod mající sníženou soběstačnost projevující se sníženou schopností péče o domácnost a vlastní osobu. Věková struktura cílové skupiny: Mladí dospělí (19-26 let) Dospělí (27-64 let)

3 Mladší senioři (65-80 let) Starší senioři (nad 80 let) Negativní vymezení cílové skupiny (komu služby neposkytujeme): Žadatel má možnosti a schopnosti k tomu, aby využil jiné veřejné služby (např. stravování prostřednictvím některé z komerčních služeb). Žadatel odmítne poskytnout osobní údaje potřebné k sepsání smlouvy o poskytování pečovatelské služby. Osoba s akutním infekčním onemocněním, kde hrozí přenos nákazy. Zdravotní stav zájemce o službu (uživatele) vyžaduje aktuní hospitalizaci, nepřetržitou ošetřovatelskou a zdravotní péči. Kdy musíme zájemce o zavedení služby odmítnout: Zájemce o službu spadá do negativní cílové skupiny. Zájemce nesplňuje podmínku danou zákonem č.108/2006 Sb., o sociálních službách, 40 v platném znění podmiňující poskytování pečovatelské služby sníženou soběstačností z důvodu věku, chronického onemocnění nebo zdravotního postižení. Neposkytujeme sociální službu o kterou osoba žádá a to i s ohledem na vymezení okruhu osob v registru poskytovatelů sociálních služeb ( 91, odst.3, písm.a, zák.č.108/2006 Sb.). Nemáme dostatečnou kapacitu k poskytnutí sociální služby, o kterou osoba žádá ( 91, odst.3, písm.b, zák.č.108/2006 Sb.). Osobě, která žádá o poskytnutí sociální služby, byla vypovězena v době kratší než 6 měsíců před touto žádostí smlouva a poskytnutí téže sociální služby z důvodu porušování povinností vyplývajících ze smlouvy ( 91, odst.3, písm.d, zák.č.108/2006 Sb.). Čl. V. Působnost organizace při poskytování pečovatelské služby Pečovatelskou službu poskytujeme obyvatelům (seniorům a osobám s tělesným a zdravotním postižením) města Nový Bor a jeho částí (Pihel, Bukovany, Chomouty, Janov). Dále obyvatelům (seniorům a osobám s tělesným a zdravotním postižením) z obcí Svazku obcí Novoborska, které nezřizují vlastní pečovatelskou službu. Organizace je oprávněna poskytovat doplňkové služby schválené zřizovatelem (město Nový Bor), na základě příslušných živnostenských oprávnění (masáže, pedikúra).

4 Každý pracovní den od 6.30 do hod. Čl. VI. Provozní doba pečovatelské služby Čl. VII. Místo a způsob poskytování služby Jednotlivé úkony pečovatelské služby jsou uskutečňovány na základě individuální domluvy s každým uživatelem v místě trvalého bydliště uživatele včetně Domů s pečovatelskou službou nebo v zařízení sociálních služeb (Středisko osobní hygieny). Čl. VIII. Personální zajištění pečovatelské služby Ředitel organizace je jmenován Radou města Nový Bor, je oprávněn jednat jménem příspěvkové organizace ve všech věcech a plně odpovídá za její činnost a rozvoj. Z řad pracovníků organizace jmenuje ředitel svého zástupce, který je koordinátorem pečovatelské služby. Pečovatelská služba je zajišťována pracovníky, kteří musí mít splněnou odbornou způsobilost pro výkon činnosti pracovníka v sociálních službách vykonávajícího pečovatelskou činnost. Nový pracovník, který tuto podmínku nesplňuje, si musí doplnit odbornou způsobilost do 18-ti měsíců od nástupu do zaměstnání. Pracovníci vykonávající práci pečovatelů se vzájemně plně zastupují dle provozní potřeby nebo na základě pokynu nadřízeného. Na zajišťování služby se dále podílí sociální pracovnice, která taktéž musí splňovat kvalifikační předpoklady dané zákonem č.108/2006 Sb. o sociálních službách. Čl. IX. Materiální a technické zajištění pečovatelské služby K plnění hlavního účelu a předmětu činnosti využívá organizace movitý a nemovitý majetek, který jí byl svěřen zřizovatelem (město Nový Bor). Soupis majetku je specifikován v inventurních soupisech, které jsou pravidelně aktualizovány. Čl. X. Finanční zajištění pečovatelské služby Příspěvková organizace hospodaří s finančními prostředky přijatými z rozpočtu zřizovatele, s finančními prostředky získanými z vlastní činnosti a s finančními prostředky získanými z různých dotací a grantů. Dále hospodaří s prostředky svých fondů, s peněžitými dary od fyzických a právnických osob. Čl. XI. Jak požádat o poskytnutí pečovatelské služby O zavedení pečovatelské služby lze zažádat telefonicky ( , , ),

5 nebo osobně u sociální pracovnice organizace (v Domě s pečovatelskou službou Špálova 944), nebo prostřednictvím jakéhokoliv pracovníka organizace. Taktéž lze zažádat prostřednictvím jiné blízké osoby. Na základě prvního kontaktu je s žadatelem domluveno setkání v místě bydliště obyvatele, kde dochází k seznámení s pravidly a podmínkami poskytované služby a k vysvětlení případných nejasností. K zavedení pečovatelské služby je nutné podat Žádost o zavedení pečovatelské služby. V případě že uživatel splňuje podmínky pro zavedení služby, je sociální pracovnicí vypracován návrh smlouvy. Před podpisem smlouvy je zájemce s obsahem návrhu smlouvy vždy seznámen, je třeba mu s ohledem na jeho zdravotní a duševní stav vysvětlit obsah smlouvy co nejvíce srozumitelnou formou, stejně tak je žádoucí seznámit s obsahem smlouvy osoby, které se spolu se zájemcem účastnily jednání o zavedení pečovatelské služby. Zájemci je zpravidla ještě ponechán čas, během kterého se může seznámit s obsahem návrhu smlouvy, v tomto případě si se zájemcem dohodneme další schůzku, na které mohou být projednány eventuelní připomínky. Pokud je to možné, lze zájemcovi připomínky aplikovat do smlouvy. Dojde-li k dohodě o obsahu smlouvy, připravíme jí k podpisu ve dvojím vyhotovení, jedno vyhotovení zůstane uživateli služby a jedno vyhotovení zůstane poskytovateli. Těsně před podpisem smlouvy umožníme zájemci si smlouvu znovu přečíst. Čl. XII. Stanovení výše úhrad za poskytování pečovatelské služby Za poskytování pečovatelské služby se platí úhrady podle 75 zákona č.108/2006 o sociálních službách a to ve výši za jednotlivé úkony, tak jak je schválila Rada města Nový Bor na základě prováděcí vyhlášky č.340/2007 Sb. Úhrady platí uživatel měsíčně v hotovosti a to za jednotlivé úkony uskutečněné poskytovatelem. Úhrady za uskutečněné služby jsou vybírány do 20. dne následujícího měsíce, vybírání úhrad v jednotlivých budovách DPS zajišťuje pokladní. Před vybíráním úhrad jsou uživatelům rozdány stvrzenky s informacemi o tom, jaké služby v daném měsíci využili a kde je stanovena přesná částka, kterou si mají připravit na úhradu pečovatelské služby. U uživatelů, kteří bydli mimo DPS, zajišťují vybírání úhrad příslušní pracovníci sociální péče, kteří odevzdávají vybranou hotovost pokladní organizace. Na základě provedené platby obdrží uživatel potvrzení o zaplacení. Čl. XIII. Podávání a vyřizování stížností Upravuje vnitřní metodický postup č28 Pravidla pro podávání a vyřizování stížností. Všichni uživatelé služby dostávají pravidla k dispozici. Čl. XIV. Spolupráce s dalšími fyzickými a právnickými osobami Pečovatelská služba spolupracuje s těmi, které uživatel označí, že s nimi v jeho zájmu má být spolupracováno. K označení osob, příp. institucí, se kterými má být spolupracováno, slouží tiskopis Žádost o zavedení pečovatelské služby, ve kterém zájemce o pečovatelskou službu uvede kontaktní osoby a svůj vztah k nim. V případě potřeby poskytovatel spolupracuje na základě souhlasu uživatele s jeho ošetřujícím lékařem, nebo dalším zdravotnickým zařízením, které uživatel označí. Na přání uživatele služby poskytovatel zprostředkuje kontakt s dalšími komerčními, nebo společenskými institucemi a fyzickými nebo právnickými osobami za účelem poskytnutí služeb nebo společenského vyžití.

6 Čl. XV. Účinnost Tento provozní řád nabývá účinnosti dnem 1.prosince Mgr.Daniel Nerad ředitel

Provozní řád denního stacionáře

Provozní řád denního stacionáře Sociální služby města Nový Bor,příspěvková organizace B.Egermanna 950, 473 01 Nový Bor Provozní řád denního stacionáře Všeobecná ustanovení Název organizace: Sociální služby města Nový Bor, příspěvková

Více

Standard č. 1. Cíle a způsoby poskytování Terénní odlehčovací služby

Standard č. 1. Cíle a způsoby poskytování Terénní odlehčovací služby Standard č. 1 Cíle a způsoby poskytování Terénní odlehčovací služby Terénní odlehčovací služba, jejímž zřizovatelem je Církevní střední zdravotnická škola s.r.o., Grohova 112/16, 602 00 Brno, má písemně

Více

Směrnice č. 9/2016. Standardy kvality sociální služby Domov pro seniory. Standard č. 1 Cíle a způsoby poskytování služeb

Směrnice č. 9/2016. Standardy kvality sociální služby Domov pro seniory. Standard č. 1 Cíle a způsoby poskytování služeb Dobětice, příspěvková organizace Šrámkova 38/A ; Ústí nad Labem, PSČ 400 11 TELEFON: 472 772 902 BANKOVNÍ SPOJENÍ: 3783800277 / 0100 FAX: 472 778 878 IČO: 44555407 e-mail: info@dd-dobetice.cz www. dd-dobetice.cz

Více

Pečovatelská služba města Jílového

Pečovatelská služba města Jílového Pečovatelská služba města Jílového Pečovatelská služba Jílové Zřizovatel: Vedoucí územně samosprávného celku: Miroslav Kalvas Adresa zřizovatele Městský úřad Jílové Mírové náměstí 280 407 01 Jílové Ičo:00261408

Více

M ě s t o K r a s l i c e. Vnitřní pravidla pro poskytování pečovatelské služby

M ě s t o K r a s l i c e. Vnitřní pravidla pro poskytování pečovatelské služby M ě s t o K r a s l i c e Vnitřní pravidla pro poskytování pečovatelské služby Základní údaje Zřizovatel pečovatelské služby: MĚSTO KRASLICE Adresa: Městský úřad Kraslice, nám. 28. října 1438, 358 20 Kraslice

Více

Chráněné bydlení LONGEVITA

Chráněné bydlení LONGEVITA Chráněné bydlení LONGEVITA Poskytovatel chráněného bydlení LONGEVITA Na Jíkalce č. 5 a č. 7, Plzeň 301 00 Plzeň Křimice, Plzeňská 95/61, 322 00 Popis realizace Chráněné bydlení LONGEVITA Slovník pojmů:

Více

Druh služby: pečovatelská služba dle 40 zákona o sociálních službách

Druh služby: pečovatelská služba dle 40 zákona o sociálních službách Podrobný informační materiál o poskytované službě: Pečovatelská služba NADĚJE Druh služby: pečovatelská služba dle 40 zákona o sociálních službách Forma služby: Místo: terénní Arménská 4, 625 00 Brno Kontaktní

Více

Město Heřmanův Městec PEČOVATELSKÁ SLUŽBA

Město Heřmanův Městec PEČOVATELSKÁ SLUŽBA Město Heřmanův Městec PEČOVATELSKÁ SLUŽBA ZÁKLADNÍ VEŘEJNÉ PROHLÁŠENÍ Dům s pečovatelskou službou Masarykovo náměstí č.p. 950 Zřizovatelem služby je Město Heřmanův Městec, které prostřednictvím sociálního

Více

Sociální služby města Nový Bor, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2010

Sociální služby města Nový Bor, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2010 Sociální služby města Nový Bor, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2010 SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA NOVÝ BOR, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Sídlo,kontakty: Sociální služby města Nový Bor, příspěvková organizace

Více

Popis realizace poskytované služby: PEČOVATELSKÁ SLUŽBA

Popis realizace poskytované služby: PEČOVATELSKÁ SLUŽBA Poskytovatel: Statutární město Ostrava, Městský obvod Ostrava-Jih Popis realizace poskytované služby: PEČOVATELSKÁ SLUŽBA Poslání pečovatelské služby Posláním naší služby je poskytování potřebné pomoci

Více

INFORMACE O NABÍDCE POBYTOVÝCH SLUŽEB SOCIÁLNÍHO LŮŽKOVÉHO ODDĚLENÍ

INFORMACE O NABÍDCE POBYTOVÝCH SLUŽEB SOCIÁLNÍHO LŮŽKOVÉHO ODDĚLENÍ INFORMACE O NABÍDCE POBYTOVÝCH SLUŽEB SOCIÁLNÍHO LŮŽKOVÉHO ODDĚLENÍ Informace pro pacienty, veřejnost a klienty sociální péče Březen 2014 Vážení klienti, dovolte nám, abychom Vás informovali o možnosti

Více

Základní informace o pečovatelské službě

Základní informace o pečovatelské službě PEČOVATELSKÁ SLUŽBA LÁZNĚ LIBVERDA Pečovatelská služba (dále jen PS) je poskytována na území Lázní Libverda od 23. 2. 2010. Sociální služba v Lázních Libverda byla registrována dne 11.6.2007. Naše služba

Více

Popis realizace služby. Pečovatelská služba Bánov Bánov 721

Popis realizace služby. Pečovatelská služba Bánov Bánov 721 Popis realizace služby Název poskytovatele Druh služby Forma služby Název zařízení a místo poskytování Oblastní charita Uherský Brod Pečovatelská služba terénní Pečovatelská služba Bánov 687 54 Bánov 721

Více

Vnitřní pravidla Denního stacionáře pro osoby s tělesným a mentálním postižením Uherský Brod platná od

Vnitřní pravidla Denního stacionáře pro osoby s tělesným a mentálním postižením Uherský Brod platná od SOCIÁLNÍ SLUŽBY UHERSKÝ BROD, příspěvková organizace Za Humny 2292, 688 01, Uherský Brod Vnitřní pravidla Denního stacionáře pro osoby s tělesným a mentálním postižením Uherský Brod platná od 01. 09. 2018

Více

Úvodní dokument k sociální službě sociální služby poskytované ve zdravotnickém zařízení lůžkové péče

Úvodní dokument k sociální službě sociální služby poskytované ve zdravotnickém zařízení lůžkové péče Úvodní dokument k sociální službě sociální služby poskytované ve zdravotnickém zařízení lůžkové péče Posláním sociální služby poskytované ve zdravotnickém zařízení lůžkové péče je poskytovat svým klientům

Více

AMICA CENTRUM s.r.o., domov pro seniory, Na Vyhlídce 20, 350 02 Cheb, 354 415 111 Informace o chodu a charakteru domova pro seniory

AMICA CENTRUM s.r.o., domov pro seniory, Na Vyhlídce 20, 350 02 Cheb, 354 415 111 Informace o chodu a charakteru domova pro seniory AMICA CENTRUM s.r.o., domov pro seniory, Na Vyhlídce 20, 350 02 Cheb, 354 415 111 Informace o chodu a charakteru domova pro seniory Určeno zájemcům o pobytovou sociální službu AMICA CENTRUM s.r.o, domov

Více

Pečovatelská služba města Horní Planá

Pečovatelská služba města Horní Planá Pečovatelská služba města Horní Planá Pečovatelská služba je poskytována na základě oprávnění dle zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších právních předpisů. Město Horní Planá

Více

INFORMACE PRO ZÁJEMCE, ŽADATELE

INFORMACE PRO ZÁJEMCE, ŽADATELE INFORMACE PRO ZÁJEMCE, ŽADATELE KDO JSME Domov důchodců Roudnice nad Labem,, IČO 828998, (dále jen Domov). Zřizovatelem je Město Roudnice nad Labem, Karlovo nám. 21, 413 01 Roudnice nad Labem, IČO 264334.

Více

Standard č. 1. Cíle a způsob poskytování služby

Standard č. 1. Cíle a způsob poskytování služby Standard č. 1 Cíle a způsob poskytování služby Obsah 1 KRITERIUM 1a... 3 1.1 Poslání... 3 1.2 Cíle... 3 1.3 Zásady... 4 1.4 Okruhy osob... 4 1.5 Věková struktura:... 5 1.6 Podmínky pro poskytování služby...

Více

1. Jednání se zájemcem o sociální službu

1. Jednání se zájemcem o sociální službu 1. Jednání se zájemcem o sociální službu První kontakt zájemce o sociální službu (jeho osoby blízké nebo opatrovníka) získání informací o podmínkách a možnostech poskytování sociální služby Na níže uvedených

Více

Směrnice č. 23/2012. Standardy kvality sociální služby Domov se zvláštním režimem. Standard č. 1 Cíle a způsoby poskytování služeb

Směrnice č. 23/2012. Standardy kvality sociální služby Domov se zvláštním režimem. Standard č. 1 Cíle a způsoby poskytování služeb Domov pro seniory Dobětice, příspěvková organizace Šrámkova 38/A ; Ústí nad Labem, PSČ 400 11 TELEFON: 472 772 902 BANKOVNÍ SPOJENÍ: 3783800277 / 0100 FAX: 472 778 878 IČO: 44555407 e-mail: info@dd-dobetice.cz

Více

Český červený kříž oblastní spolek Brno-město Křenová 66 602 00 Brno. Standard č. 1. Poslání a cíle

Český červený kříž oblastní spolek Brno-město Křenová 66 602 00 Brno. Standard č. 1. Poslání a cíle Český červený kříž oblastní spolek Brno-město Křenová 66 602 00 Brno Standard č. 1 Poslání a cíle Přílohy: Metodický pokyn č.1 Etický kodex zaměstnanců Provoz odlehčovací služby byl zahájen v květnu 2009.

Více

Pravidla. Sociálně aktivizační služby pro seniory

Pravidla. Sociálně aktivizační služby pro seniory Pravidla Sociálně aktivizační služby pro seniory Sociálně aktivizační služby jsou poskytovány v souladu se standardy kvality, dle metodik, předpisů a vnitřních směrnic poskytovatele sociálních služeb.

Více

Pečovatelská služba města Frýdlantu nad Ostravicí

Pečovatelská služba města Frýdlantu nad Ostravicí Pečovatelská služba města Frýdlantu nad Ostravicí Zřizovatel: Město Frýdlant nad Ostravicí Adresa: Náměstí 3 739 11 Frýdlant nad Ostravicí IČO: 296651 Tel. kontakt: 558 604 170 Fax: 558 676 279 Vedoucí

Více

Charita Valašské Klobouky Školní 944, Valašské Klobouky IČO

Charita Valašské Klobouky Školní 944, Valašské Klobouky IČO Popis realizace poskytování sociálních služeb Název poskytovatele Druh služby Forma služby Název zařízení a místo poskytování Charita Valašské Klobouky Pečovatelská služba Terénní, ambulantní Charitní

Více

Standardy kvality poskytovaných sociálních služeb

Standardy kvality poskytovaných sociálních služeb Standardy kvality poskytovaných sociálních služeb Pečovatelská služba, Ostrava-Poruba, I. Sekaniny 16/1812 Pravidla ke standardu č. 1 Cíle a způsoby poskytování sociálních služeb Pečovatelská služba je

Více

Pečovatelská služba CÍLE A ZPŮSOBY POSKYTOVÁNÍ PEČOVATELSKÉ SLUŽBY SPOLEČNĚ PROTI ČASU o.p.s.

Pečovatelská služba CÍLE A ZPŮSOBY POSKYTOVÁNÍ PEČOVATELSKÉ SLUŽBY SPOLEČNĚ PROTI ČASU o.p.s. Pečovatelská služba CÍLE A ZPŮSOBY POSKYTOVÁNÍ PEČOVATELSKÉ SLUŽBY SPOLEČNĚ PROTI ČASU o.p.s. Obsah směrnice: I. Smysl směrnice II. Veřejný závazek III. Ochrana osob před předsudky a negativním hodnocením

Více

Český červený kříž oblastní spolek Brno-město Křenová Brno. Standard č. 1. Poslání a cíle

Český červený kříž oblastní spolek Brno-město Křenová Brno. Standard č. 1. Poslání a cíle Český červený kříž oblastní spolek Brno-město Křenová 66 602 00 Brno Standard č. 1 Poslání a cíle Provoz odlehčovací služby byl zahájen v květnu 2009. Zřizovatelem služby je Český červený kříž oblastní

Více

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Příloha č. 1 Poskytovatel : Městská část Praha 20 Úřad městské části Jívanská 647/10 193 21 Praha 9 Druh sociální služby (dle zák. č. 108/2006 Sb., o sociálních službách ) : 40 pečovatelská služba POPIS

Více

Směrnice č. 10/2016. Standardy kvality sociální služby Domov se zvláštním režimem. Standard č. 1 Cíle a způsoby poskytování služeb

Směrnice č. 10/2016. Standardy kvality sociální služby Domov se zvláštním režimem. Standard č. 1 Cíle a způsoby poskytování služeb Domov pro seniory Dobětice, příspěvková organizace Šrámkova 38/A; Ústí nad Labem, PSČ 400 11 TELEFON: 472 772 902 BANKOVNÍ SPOJENÍ: 3783800277 / 0100 FAX: 472 778 878 IČO: 44555407 e-mail: info@dd-dobetice.cz

Více

Cíle a způsoby poskytování sociálních služeb

Cíle a způsoby poskytování sociálních služeb Cíle a způsoby poskytování sociálních služeb Poslání: V rámci pobytové služby je našim posláním komplexní péče o osoby se sníženou soběstačností, jejichž situace vyžaduje pravidelnou pomoc jiné fyzické

Více

POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY PRO SENIORY

POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY PRO SENIORY POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY PRO SENIORY dle 79 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách Poskytovatel: Lístek, o.p.s. Kroupova 427/102a, 625 00 Brno - Starý Lískovec Název služby: Pečovatelská služba

Více

VEŘEJNÝ ZÁVAZEK Centrum denních služeb

VEŘEJNÝ ZÁVAZEK Centrum denních služeb VEŘEJNÝ ZÁVAZEK Centrum denních služeb I. Základní informace Adresa: Středisko sociálních služeb Chlumec nad Cidlinou o.p.s. Palackého 310, 503 51, Chlumec nad Cidlinou Ředitel:Ing. Ladislav ŠIMEČEK Kontakty:

Více

1. Jednání se zájemcem o sociální službu

1. Jednání se zájemcem o sociální službu 1. Jednání se zájemcem o sociální službu První kontakt zájemce o sociální službu (jeho osoby blízké nebo opatrovníka) získání informací o podmínkách a možnostech poskytování sociální služby Na níže uvedených

Více

VEŘEJNÝ ZÁVAZEK. služba. pečovatelská služba. závazné pro ředitel; sociální pracovník; pracovník v sociálních službách

VEŘEJNÝ ZÁVAZEK. služba. pečovatelská služba. závazné pro ředitel; sociální pracovník; pracovník v sociálních službách služba pečovatelská služba závazné pro ředitel; sociální pracovník; pracovník v sociálních službách úložiště dokumentu kancelář PS a CDS; Sharepoint platnost od 1. 1. 2017 účinnost od 1. 1. 2017 počet

Více

Pečovatelská služba je poskytována v pracovní dny od 6.00 hod. do hod.

Pečovatelská služba je poskytována v pracovní dny od 6.00 hod. do hod. NÁZEV ŽADATELE: Diecézní charita Brno IČO :44 99 02 60 DRUH POSKYTOVANÉ SLUŽBY: 40 pečovatelská služba NÁZEV A MÍSTO ZAŘÍZENÍ POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: 40 JI 512 Charitní pečovatelská služba Telč, Špitální

Více

VEŘEJNÝ ZÁVAZEK Pečovatelská služba

VEŘEJNÝ ZÁVAZEK Pečovatelská služba VEŘEJNÝ ZÁVAZEK Pečovatelská služba I. Základní informace Adresa: Středisko sociálních služeb Chlumec nad Cidlinou o.p.s. Palackého 310, 503 51, Chlumec nad Cidlinou Ředitel:Ing.Ladislav ŠIMEČEK Kontakty:

Více

Azylový dům pro matky s dětmi Budečská

Azylový dům pro matky s dětmi Budečská Popis realizace poskytované sociální služby Azylový dům pro matky s dětmi Budečská Tento dokument je soubor informací o této sociální službě. Další informace je možno poskytnout a dotazy zodpovědět telefonicky,

Více

Správa v oblasti sociálních služeb SOCIÁLNÍ SPRÁVA ZS 2016

Správa v oblasti sociálních služeb SOCIÁLNÍ SPRÁVA ZS 2016 Správa v oblasti sociálních služeb SOCIÁLNÍ SPRÁVA ZS 2016 Co jsou sociální služby? Sociální služby jsou jedním z nástrojů, systémů pomoci lidem, kteří se ocitli ve složité sociální situaci z důvodu: dlouhodobého

Více

VNITŘNÍ PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ PEČOVATELSKÉ SLUŽBY

VNITŘNÍ PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ PEČOVATELSKÉ SLUŽBY Domov na Kalvárii s.r.o. Jaroměřice 271, 569 44 IČ: 287 74 604 VNITŘNÍ PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ PEČOVATELSKÉ SLUŽBY O nás Poskytovatelem je Domov na Kalvárii s.r.o., poskytující sociální službu typu pečovatelská

Více

Domov důchodců Humburky Humburky 100, 504 01 Nový Bydžov VEŘEJNÝ ZÁVAZEK. Základní informace

Domov důchodců Humburky Humburky 100, 504 01 Nový Bydžov VEŘEJNÝ ZÁVAZEK. Základní informace Domov důchodců Humburky Humburky 100, 504 01 Nový Bydžov STANDARD č. 1 VEŘEJNÝ ZÁVAZEK I. Základní informace Název: Domov důchodců Humburky Druh poskytované sociální služby: Domov pro seniory Adresa: Humburky

Více

Organizace: Příspěvková organizace SLUŽBY DOLNÍ KALNÁ, okres Trutnov Sídlo: Dolní Kalná, čp. 178, IČ:

Organizace: Příspěvková organizace SLUŽBY DOLNÍ KALNÁ, okres Trutnov Sídlo: Dolní Kalná, čp. 178, IČ: Organizace: Příspěvková organizace Sídlo: Dolní Kalná, čp. 178, 543 74 IČ: 751 26 711, ZALOŽENÍ PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE Organizace byla zřízena na základě rozhodnutí zastupitelstva obce 21.11.2007. Její

Více

DOMOV PRO SENIORY, Kabelíkova 3217/14a, Přerov

DOMOV PRO SENIORY, Kabelíkova 3217/14a, Přerov DOMOV PRO SENIORY, Kabelíkova 3217/14a, 750 02 Přerov Realizace poskytování sociální služby DOMOV PRO SENIORY Domov pro seniory - poskytuje sociální službu seniorům od 60 let se sníženou soběstačností,

Více

Pečovatelská služba pro město Chomutov a přilehlé obce

Pečovatelská služba pro město Chomutov a přilehlé obce Seznamte se s výhodami státem registrované terénní sociální služby Společnosti Společně proti času o.p.s. Váš partner pro spokojené stáří ve Vašem domácím prostředí Společně s naší péči a pomocí při každodenních

Více

Vnitřní pravidla. Pečovatelské služby

Vnitřní pravidla. Pečovatelské služby Městský ústav sociálních služeb v Klatovech, příspěvková organizace vydává Vnitřní pravidla Pečovatelské služby v Klatovech, Balbínova 59/I Článek 1 Vnitřní pravidla obsahují zásady pro zajištění poskytované

Více

Domov důchodců Humburky Humburky 100, Nový Bydžov VEŘEJNÝ ZÁVAZEK. Základní informace

Domov důchodců Humburky Humburky 100, Nový Bydžov VEŘEJNÝ ZÁVAZEK. Základní informace Domov důchodců Humburky Humburky 100, 504 01 Nový Bydžov STANDARD č. 1 VEŘEJNÝ ZÁVAZEK I. Základní informace Název: Domov důchodců Humburky Druh poskytované sociální služby: Domov pro seniory Adresa: Humburky

Více

Popis realizace poskytované služby: Odlehčovací služba pobytová

Popis realizace poskytované služby: Odlehčovací služba pobytová Poskytovatel: Statutární město Ostrava, Městský obvod Ostrava-Jih Popis realizace poskytované služby: Odlehčovací služba pobytová Poslání služby Našim posláním při zajištění odlehčovací pobytové služby

Více

PRAVIDLA POSKYTOVÁNÍ TERENNÍ PEČOVATELSKÉ SLUŽBY

PRAVIDLA POSKYTOVÁNÍ TERENNÍ PEČOVATELSKÉ SLUŽBY PRAVIDLA POSKYTOVÁNÍ TERENNÍ PEČOVATELSKÉ SLUŽBY Poskytovatel: Svazek obcí AZASS, Palackého nám. 160, 572 01 Polička Středisko: Borová, Lubná a okolní vesnice Platnost od: 1.7.2017 1 1. Základní pravidla,

Více

Popis realizace poskytování sociálních služeb

Popis realizace poskytování sociálních služeb Popis realizace poskytování sociálních služeb Název poskytovatele Druh služby Forma služby Název zařízení a místo poskytování Charita Valašské Klobouky Denní stacionář Ambulantní Denní stacionář, Podzámčí

Více

MĚSTO PŘEŠTICE Pečovatelská služba Přeštice

MĚSTO PŘEŠTICE Pečovatelská služba Přeštice MĚSTO PŘEŠTICE Pečovatelská služba Přeštice Organizační složka města Masarykovo náměstí 107, 334 01 Přeštice Pracoviště: Máchova 556, 334 01 Přeštice Kontakty: tel.: 377 982 210, 777 357 244, e-mail: vacikova@prestice-mesto.cz

Více

Základní informace pro zájemce

Základní informace pro zájemce Základní informace pro zájemce Kontakt: Hejnická 538, Praha 9 - Střížkov Vedoucí koordinátor pečovatelské služby: Mgr. Vendula Starostová Tel: 286 019 667 starostova@ssspraha9.cz Koordinátorka pečovatelské

Více

Vedoucí služby: Bc. Jana Jílková tel:

Vedoucí služby: Bc. Jana Jílková  tel: Charitní pečovatelská služba PEČOVATELSKÁ SLUŽBA 40 IDENTIFIKÁTOR 8898081 FORMA POSKYTOVÁNÍ TERENNÍ Vedoucí služby: Bc. Jana Jílková pecovatelky@charita.info, jana.jilkova@chnh.hk.caritas.cz tel: 733 161

Více

VEŘEJNÝ ZÁVAZEK 1. PRO KOHO JE DOMOV URČEN 2. POSLÁNÍ A CÍLE 1. PRO KOHO JE DOMOV URČEN 1 / 19

VEŘEJNÝ ZÁVAZEK 1. PRO KOHO JE DOMOV URČEN 2. POSLÁNÍ A CÍLE 1. PRO KOHO JE DOMOV URČEN 1 / 19 1. PRO KOHO JE DOMOV URČEN 2. POSLÁNÍ A CÍLE 1. PRO KOHO JE DOMOV URČEN 1 / 19 1.1. Osoby starší 65 let, u nichž míra závislosti na pravidelné pomoci jiné fyzické osoby je středně těžká až úplná. Tzv.

Více

SLEZSKÁ DIAKONIE Na Nivách 7, Český Těšín

SLEZSKÁ DIAKONIE Na Nivách 7, Český Těšín DRUH POSKYTOVANÉ SLUŽBY: sociální rehabilitace NÁZEV A MÍSTO ZAŘÍZENÍ POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: RÚT Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 1101, 738 01 Frýdek-Místek PŘÍLOHA č. 1: POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ

Více

Smlouva číslo 000/2015 o poskytování pečovatelské služby ze dne

Smlouva číslo 000/2015 o poskytování pečovatelské služby ze dne Smlouva číslo 000/2015 o poskytování pečovatelské služby ze dne Níže uvedeného dne, měsíce a roku u z a v ř e l i 1) Domov pro seniory a Pečovatelská služba v Žatci, příspěvková organizace IČ: 00830411

Více

SOCIÁLNÍ STANDARD č. 1 VEŘEJNÝ ZÁVAZEK

SOCIÁLNÍ STANDARD č. 1 VEŘEJNÝ ZÁVAZEK Sociální standard Veřejný závazek Místo realizace: Účel standardu: Cíl standardu: SOCIÁLNÍ STANDARD č. 1 VEŘEJNÝ ZÁVAZEK Domov se zvláštním režimem Vejprty Krakonoš Jasně definovaná pravidla fungování

Více

Smlouva o poskytování pečovatelské služby

Smlouva o poskytování pečovatelské služby Smlouva o poskytování pečovatelské služby Pořadové číslo Poskytovatel služby : Město Týnec nad Labem Pečovatelská služba Města Týnec nad Labem Vodárenská 42, Týnec nad Labem, PSČ 28126 zastoupená panem

Více

Dům Naděje Brno-Řečkovice (domov pro seniory)

Dům Naděje Brno-Řečkovice (domov pro seniory) Podrobný informační materiál o poskytované službě: Dům Naděje Brno-Řečkovice (domov pro seniory) Druh služby: domov pro seniory dle 49 zákona o sociálních službách Forma služby: Kapacita: Místo: pobytová

Více

Základní informace pro žadatele

Základní informace pro žadatele Sněženková 2973/8 106 00 Praha 10 Zahradní Město Telefon: 272 654 151 3 e-mail: info@dszm.cz Základní informace pro žadatele Název zařízení: Domov pro seniory Zahradní Město Adresa, místo poskytování služby:

Více

Město Česká Lípa Nám. T.G.Masaryka 1, Česká Lípa

Město Česká Lípa Nám. T.G.Masaryka 1, Česká Lípa Město Česká Lípa Nám. T.G.Masaryka 1, 470 36 Česká Lípa Čj. MUCL/55811/2015 Změna zřizovací listiny příspěvkové organizace Sociální služby města České Lípy, příspěvková organizace Zastupitelstvo města

Více

Smlouva o poskytnutí sociální služby

Smlouva o poskytnutí sociální služby SOCIÁLNÍ SLUŽBY UHERSKÝ BROD, příspěvková organizace Za Humny 2292, 688 01, Uherský Brod Smlouva o poskytnutí sociální služby kterou uzavřely dle 91 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách v platném

Více

Vnitřní pravidla stanovená poskytovatelem pro poskytování Pečovatelská služba

Vnitřní pravidla stanovená poskytovatelem pro poskytování Pečovatelská služba Sociální služby města Nový Bor, příspěvková organizace B.Egermanna 950, 473 01 Nový Bor Vnitřní pravidla stanovená poskytovatelem pro poskytování pečovatelské služby Služba: Pečovatelská služba Aktualizace:

Více

Vnitřní předpis č. 33 /2014. Veřejný závazek. Obsah: 1 - Služba DOZP Všebořice 2 - Služba Chráněné bydlení

Vnitřní předpis č. 33 /2014. Veřejný závazek. Obsah: 1 - Služba DOZP Všebořice 2 - Služba Chráněné bydlení Domovy pro osoby se zdravotním postižením Ústí nad Labem, příspěvková organizace, středisko DOZP Všebořice Pod Vodojemem 312/3C, 400 10 Ústí nad Labem, IČ 751 49 541 Vnitřní předpis č. 33 /2014 Veřejný

Více

Popis realizace poskytování sociální služby Chráněné bydlení dle 51 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách

Popis realizace poskytování sociální služby Chráněné bydlení dle 51 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách Popis realizace poskytování sociální služby Chráněné bydlení dle 51 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách Poskytovatel sociální služby chráněné bydlení (identifikátor 9510127): Nalžovický zámek,

Více

Vnitřní pravidla stanovená poskytovatelem pro poskytování Pečovatelská služba

Vnitřní pravidla stanovená poskytovatelem pro poskytování Pečovatelská služba Sociální služby města Nový Bor, příspěvková organizace B.Egermanna 950, 473 01 Nový Bor Vnitřní pravidla stanovená poskytovatelem pro poskytování pečovatelské služby Služba: Pečovatelská služba Aktualizace:

Více

Metodika k naplňování SQSS 1

Metodika k naplňování SQSS 1 Metodika k naplňování SQSS 1 Platnost: 2007 Aktualizace: 2010, 2013, 2014 Kontrola: dle potřeby Zpracovali: Janoušková J., Müller M. Připomínkovali: pracovníci přímé péče Schválil: Müller M. 1. 1 Obsah

Více

Popis realizace poskytování sociálních služeb

Popis realizace poskytování sociálních služeb Popis realizace poskytování sociálních služeb Název poskytovatele Oblastní charita Uherský Brod Druh služby Sociálně terapeutická dílna Identifikátor 6420497 Forma služby Ambulantní forma Název zařízení

Více

Poslání, cíle a zásady poskytování sociálních

Poslání, cíle a zásady poskytování sociálních Domov Harmonie, centrum sociálních služeb Mirošov, příspěvková organizace, IČ 48379808, se sídlem Skořická 314, 338 43 Mirošov 1 Standard č.1 Domov pro seniory Poslání, cíle a zásady poskytování sociálních

Více

SLEZSKÁ DIAKONIE Na Nivách 7, Český Těšín

SLEZSKÁ DIAKONIE Na Nivách 7, Český Těšín DRUH POSKYTOVANÉ SLUŽBY: osobní asistence NÁZEV A MÍSTO ZAŘÍZENÍ POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: TABITA Třinec, osobní asistence; Jablunkovská 241, 739 61 Třinec PŘÍLOHA č. 1: POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ

Více

PEČOVATELSKÁ SLUŽBA. CENTRUM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB KOJETÍN, p. o. nám. Dr. E. Beneše 3, Kojetín Registrovaný poskytovatel sociálních služeb

PEČOVATELSKÁ SLUŽBA. CENTRUM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB KOJETÍN, p. o. nám. Dr. E. Beneše 3, Kojetín Registrovaný poskytovatel sociálních služeb PEČOVATELSKÁ SLUŽBA CENTRUM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB KOJETÍN, p. o. nám. Dr. E. Beneše 3, 752 01 Kojetín Registrovaný poskytovatel sociálních služeb Centrum sociálních služeb Kojetín, příspěvková organizace náměstí

Více

CÍLE A ZPŮSOBY POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB

CÍLE A ZPŮSOBY POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB STANDARD Č. 1 CÍLE A ZPŮSOBY POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB a) Poskytovatel má písemně definováno a zveřejněno poslání, cíle a zásady poskytované sociální služby a okruh osob, kterým je určena, a to v souladu

Více

Popis realizace poskytování sociálních služeb

Popis realizace poskytování sociálních služeb Popis realizace poskytování sociálních služeb Název poskytovatele Druh služby Forma služby Název zařízení a místo poskytování Oblastní charita Uherský Brod Sociálně terapeutická dílna Ambulantní forma

Více

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Název poskytovatele Druh služby Identifikátor Forma služby Název zařízení a místo poskytování Armáda spásy Noclehárna 3573576 Ambulantní Centrum sociální služeb

Více

PODPIS PRACOVNÍKA JMÉNO A PŘÍJMENÍ STANDARD Č. 3 : Jednání se zájemcem o službu. všechny zaměstnance sociální služby

PODPIS PRACOVNÍKA JMÉNO A PŘÍJMENÍ STANDARD Č. 3 : Jednání se zájemcem o službu. všechny zaměstnance sociální služby STANDARD Č. 3 : ZÁVAZNÉ PRO: Jednání se zájemcem o službu všechny zaměstnance sociální služby studenty odborné praxe, dobrovolníky, praktikanty ZPRACOVAL: SCHVÁLIL: kolektiv zaměstnanců Bc. Miroslav Nosek

Více

Zřizovací listinu. Pečovatelská služba Proseč

Zřizovací listinu. Pečovatelská služba Proseč ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 26. května 2015 město Proseč, náměstí Dr. Tošovského 18, 539 44 Proseč, okres Chrudim, IČ 00270741 zastoupené starostou Janem Macháčkem dále jen zřizovatel

Více

SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA HAVÍŘOVA SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ PEČOVATELSKÉ SLUŽBY

SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA HAVÍŘOVA SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ PEČOVATELSKÉ SLUŽBY SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA HAVÍŘOVA Přemyslova 1618/12, Havířov Podlesí, 736 01 SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ PEČOVATELSKÉ SLUŽBY Číslo Smlouvy:.. Mezi Poskytovatelem služby: Sociálními službami města Havířova

Více

Dům Naděje Brno-Vinohrady (domov se zvláštním režimem)

Dům Naděje Brno-Vinohrady (domov se zvláštním režimem) Podrobný informační materiál o poskytované službě: Dům Naděje Brno-Vinohrady (domov se zvláštním režimem) Druh služby: domov se zvláštním režimem dle 50 zákona o sociálních službách Forma služby: Kapacita:

Více

CENTRA DENNÍCH SLUŽEB

CENTRA DENNÍCH SLUŽEB Městský ústav sociálních služeb Klatovy, příspěvková organizace vydává Vnitřní pravidla CENTRA DENNÍCH SLUŽEB v Klatovech, Podhůrecká 815/III platná od 1.7.2015 Článek 1 Vnitřní pravidla obsahují zásady

Více

I. Způsob podání žádosti o poskytnutí sociální služby a její náležitosti

I. Způsob podání žádosti o poskytnutí sociální služby a její náležitosti I. Způsob podání žádosti o poskytnutí sociální služby a její náležitosti (1) Pokud má zájemce o nabízenou službu zájem, podá vlastnoručně podepsanou žádost o poskytnutí sociální služby (dále jen žádost).

Více

PRŮVODCE SLUŽBOU. Denní centrum služeb pro osoby ve středním a vyšším věku se zdravotním postižením. www.socsluzbykarvina.cz

PRŮVODCE SLUŽBOU. Denní centrum služeb pro osoby ve středním a vyšším věku se zdravotním postižením. www.socsluzbykarvina.cz SOCIÁLNÍ SLUŽBY KARVINÁ, příspěvková organizace Sokolovská 1761, 735 06 Karviná-Nové Město Středisko denních služeb Závodní 1667, 735 06 Karviná-Nové Město, PRŮVODCE SLUŽBOU Denní centrum služeb pro osoby

Více

Standardy kvality poskytovaných sociálních služeb. Centrum denních služeb, Ostrava Poruba, I. Sekaniny 16/1812

Standardy kvality poskytovaných sociálních služeb. Centrum denních služeb, Ostrava Poruba, I. Sekaniny 16/1812 Standardy kvality poskytovaných sociálních služeb Centrum denních služeb, Ostrava Poruba, I. Sekaniny 16/1812 Pravidla ke standardu č. 1 Cíle a způsoby poskytování sociálních služeb Centrum denních služeb

Více

Centrum denních služeb Města Úpice

Centrum denních služeb Města Úpice Centrum denních služeb Města Úpice Národní 1109, 542 32 Úpice IČ: 00278386 mobil: 730 890 643 e-mail: hofmanova@upice.cz 1 POPIS REALIZACE CENTRA DENNÍCH SLUŽEB Identifikátor služby - Zřizovatelem Centra

Více

VEŘEJNÝ ZÁVAZEK GERIATRICKÉHO CENTRA TÝNIŠTĚ NAD ORLICÍ

VEŘEJNÝ ZÁVAZEK GERIATRICKÉHO CENTRA TÝNIŠTĚ NAD ORLICÍ VEŘEJNÝ ZÁVAZEK GERIATRICKÉHO CENTRA TÝNIŠTĚ NAD ORLICÍ Posláním Geriatrického centra Je nabízet a zajistit takovou míru podpory seniorům, kterou skutečně potřebují při řešení nepříznivých sociálních situací

Více

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření za rok 2014

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření za rok 2014 Výroční zpráva o činnosti a hospodaření za rok 2014 Sociální služby Lanškroun Pečovatelská služba NÁZEV ORGANIZACE: SÍDLO ORGANIZACE: Sociální služby Lanškroun pečovatelská služba Janáčkova 1003, 563 01

Více

pečovatelská služba, 40 zákona 108/2006Sb. o sociálních službách Broučkova 5352, Zlín, tel.: ,

pečovatelská služba, 40 zákona 108/2006Sb. o sociálních službách Broučkova 5352, Zlín, tel.: , Veřejný závazek soubor zveřejněných informací o službě, které se poskytovatel zavazuje plnit více viz. Popis realizace poskytované služby a vnitřní metodiky sociální služby Charitní pečovatelská služba

Více

SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA TŘINCE příspěvková organizace Habrová 302, Třinec-Dolní Líštná

SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA TŘINCE příspěvková organizace Habrová 302, Třinec-Dolní Líštná SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA TŘINCE příspěvková organizace Habrová 302, 739 61 Třinec-Dolní Líštná Směrnice č. 2019/02/002 červen 2019 Zásady pro přijímání občanů do pobytových sociálních zařízení Sociálních

Více

Smlouvu o poskytování sociální služby / v textu této smlouvy dále jen smlouva /:

Smlouvu o poskytování sociální služby / v textu této smlouvy dále jen smlouva /: Pod Kosířem 27, 796 01 Prostějov IČO 00 150 100 Pečovatelská služba tel. / fax ředitelství: 582 345 683 tel. Pečovatelská služba: 582 342 624 mail: reditel.socsluzbypv@volny.cz mail: pecovatelska.sluzba@centrum.cz

Více

Terénní sociální služba v Ralsku

Terénní sociální služba v Ralsku Terénní sociální služba v Ralsku Zpracovala: Bc. Holasová Lenka Terénní sociální služba Terénní sociální služba v Ralsku je poskytována prostřednictvím terénních programů podle 69 zákona č. 108/2006 Sb.,

Více

Pravidla poskytování pečovatelské služby (PS) (pro zájemce a uživatele PS)

Pravidla poskytování pečovatelské služby (PS) (pro zájemce a uživatele PS) Město Šenov Radniční náměstí 300, 739 34 Šenov pečovatelská služba Pravidla poskytování pečovatelské služby (PS) (pro zájemce a uživatele PS) I. Kontakty: MěÚ Šenov, správní odbor, Radniční náměstí 300,

Více

Smlouva o poskytování pečovatelské služby podle zákona o sociálních službách

Smlouva o poskytování pečovatelské služby podle zákona o sociálních službách č. smlouvy Smlouva o poskytování pečovatelské služby podle zákona o sociálních službách I. Označení smluvních stran Uživatel: Datum narození: Adresa trvalého pobytu: Brigádníků 62, 473 01 Nový Bor Opatrovník:

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C I N F O R M A C E pro jednání zastupitelstva města dne 27. 3. 2014 Pravidla přijímání klientů do domova pro seniory Kopretina, provozovaného příspěvkovou organizací

Více

město Dobříš, Mírové nám. 119, Dobříš, okres Příbram, IČ zastoupené starostou Mgr. Jaroslavem Melšou dále jen zřizovatel v y d á v á

město Dobříš, Mírové nám. 119, Dobříš, okres Příbram, IČ zastoupené starostou Mgr. Jaroslavem Melšou dále jen zřizovatel v y d á v á ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. říjnu 2014 město Dobříš, Mírové nám. 119, Dobříš, okres Příbram, IČ 00242098 zastoupené starostou Mgr. Jaroslavem Melšou dále jen zřizovatel v y d á v á

Více

Příloha A - Popis realizace poskytování sociální služby

Příloha A - Popis realizace poskytování sociální služby Oblastní charita Kroměříž Denní stacionář 6. Denní stacionář pro seniory a zdravotně postižené, Ztracená 63, Kroměříž Příloha A - Popis realizace poskytování sociální služby 1. Základní údaje Poslání Posláním

Více

Žádost o sociální službu azylový dům

Žádost o sociální službu azylový dům SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA SVITAVY DATUM PŘIJETÍ ŽÁDOSTI: Azylový dům pro muže Číslo žádosti: Máchova alej 16 Žádost přijal: 568 02 Svitavy Podpis pracovníka : tel: 461535925,e-mail: vladimír.stupka@svitavy.cz

Více

Základní informace pro žadatele

Základní informace pro žadatele Sněženková 2973/8 106 00 Praha 10 Zahradní Město Telefon: 272 654 151 3 e-mail: info@dszm.cz Základní informace pro žadatele Název zařízení: Domov pro seniory Zahradní Město Adresa, místo poskytování služby:

Více

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ REHABILITACE Cesta do světa, pobočný spolek Slunečnice, z.s. (od )

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ REHABILITACE Cesta do světa, pobočný spolek Slunečnice, z.s. (od ) POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ REHABILITACE Cesta do světa, pobočný spolek Slunečnice, z.s. (od 1.1.2019) Posláním sociální rehabilitace je rozvíjet samostatnost a pomáhat najít životní náplň. Je

Více

Základní informace pro žadatele

Základní informace pro žadatele Sněženková 2973/8 106 00 Praha 10 Zahradní Město Telefon: 272 654 151 3 e-mail: info@dszm.cz Základní informace pro žadatele Název zařízení: Domov pro seniory Zahradní Město Adresa, místo poskytování služby:

Více

VEŘEJNÝ ZÁVAZEK. Adresa Právní forma IČ Zřizovatel. Orlicí Mírové náměstí 90. Příspěvková organizace. 42 88 61 98 Město Týniště nad

VEŘEJNÝ ZÁVAZEK. Adresa Právní forma IČ Zřizovatel. Orlicí Mírové náměstí 90. Příspěvková organizace. 42 88 61 98 Město Týniště nad VEŘEJNÝ ZÁVAZEK Adresa Právní forma IČ Zřizovatel Geriatrické centrum Turkova čp. 785 Týniště nad Orlicí 517 21 /adresa Geriatrického centra je shodná s místem poskytování služeb / Příspěvková organizace

Více

Informační leták terénní pečovatelské služby

Informační leták terénní pečovatelské služby Vaše Harmonie o. p. s. Sídliště 1019, Šluknov 407 77 IČ: 22794581 DIČ: CZ22794581 Telefon / soc. pracovnice: 777 66 55 71 e-mail: vase.harmonie@seznam.cz web: www.vaseharmonie.cz Informační leták terénní

Více

Standard č. 1. Cíle a způsob poskytování služby

Standard č. 1. Cíle a způsob poskytování služby Standard č. 1 Cíle a způsob poskytování služby Obsah 1 KRITERIUM 1a... 2 1.1 Poslání... 2 1.2 Cíle... 2 1.3 Zásady... 3 1.4 Cílová skupina... 3 1.5 Podmínky pro poskytování služby... 4 1.6 Služby nemohou

Více