Speciální materiály a technologie. Letectví. Automatizace a řízení

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Speciální materiály a technologie. Letectví. Automatizace a řízení"

Transkript

1 Objevte Kariéru

2

3 Honeywell ve světě Honeywell je společnost oceněná časopisem Fortune. Zabývá se vývojem a výrobou technologií, které následují globální trendy v oblasti bezpečnosti, zabezpečení a energií. Honeywell zaměstnává přibližně zaměstanců po celém světě, mezi nimiž je více něž inženýrů a vědců. Ve všem, co děláme, klademe důraz na kvalitu, hodnotu a použití nejnovějších technologií. Úspěch společnosti Honeywell je založen na schopnosti spojit dvě zdánlivě rozdílné oblasti - produktivitu a růst. Tyto globální procesy, kterým říkáme Enablers (Nástroje), jsou klíčovými interními procesy ve společnosti a umožňují nám zvyšovat současně výkonnost i kvalitu služeb. Díky Enablers přichází Honeywell s produkty světové úrovně na trhy svých zákazníků rychleji a efektivněji.

4 Letectví Výrobky a služby divize Letectví se využívají po celém světě. Naleznete je téměř ve všech typech dopravních a nákladních letadel, zároveň se používají při výzkumu vesmíru a ve vojenském průmyslu. Turbodmychadla jsou používána téměř každým výrobcem automobilů a nákladních vozidel po celém světě. Staráme se o to, aby létání bylo bezpečnější, spolehlivější, rychlejší a méně nákladné. Rozvíjíme inovativní řešení pro úspornější automobily a letadla. Hledáme nové prostředky pro bezpečnější létání a přistávací dráhy spolu s leteckými motory, pilotními kabinami a palubní elektronikou. Současně se zaměřujeme na služby bezdrátového připojení, logistiky a mnoho dalšího. Speciální materiály a technologie Honeywell je také světový lídr ve vývoji a výrobě moderních materiálů a technologií výroby, které jsou využívány každý den ke snižování emisí, při výrobě ekologických paliv, ke zvyšování kapacity ropných rafinérií k urychlování výzkumu léčiv. Naše moderní materiály hrají důležitou roli při produkci výrobků od polyamidu přes počítačové čipy až po farmaceutické obaly. Procesní technologie vyvinuté v Honeywell UOP jsou základem pro většinu světových rafinérií, které efektivně produkují benzín, naftu, trysková paliva, výrobky z ropy a biopaliva. Automatizace a řízení V rámci divize Automatizace a řízení jsou naše centrální řídící jednotky, bezpečnostní řešení, senzory, snímače, scannery a řešení pro správu a řízení budov instalovány ve více než 150 miliónech domácností, 10 miliónech budov, 5 tisících průmyslových objektech a ve stovkách dalších zařízení po celém světě. Naše portfolio výrobků a řešení umožňuje našim zákazníkům rychleji získávat větší množství kvalitnějších dat i v nezasíťovaných oblastech, zlepšuje produktivitu, bezpečnost a zabezpečení, umožňuje lepší rozhodování a snižuje náklady.

5 Honeywell v České republice V České republice je Honeywell zastoupen v několika lokalitách Praze, Brně a Olomouci. Ve výrobě, vývoji a výzkumu, servisních a obchodních organizacích v současné době zaměstnává více než zaměstnanců. Praha V současné době pracuje v Praze kolem 700 zaměstnanců z mnoha zemí celého světa, čímž tvoří unikátní multikulturní prostředí, díky kterému jsme schopni nabízet podporu zákazníkům v mnoha různých světových jazycích. Naši zaměstnanci reprezentují širokou škálu profesí od administrativy, nákupu, prodeje, podnikových financí, zákaznické podpory, až po vývojové a letecké inženýry či odborníky v oblasti práva, komunikace a lidských zdrojů. Klíčové oblasti působení pražské pobočky: Výzkum a vývoj: vznikly založením laboratoří Honeywell Prague Laboratory v roce Tato laboratoř se stala vůbec prvním výzkumným a vývojovým centrem společnosti Honeywell mimo území USA. Již tradičně spojuje vývoj pokročilého řízení, optimalizace, modelování dat, analýzy, počítačové vize a technologií kybernetické bezpečnosti s různými složkami společnosti, včetně zpracovatelského průmyslu, rezidenčních, užitkových a komerčních budov a leteckou divizi, specificky v oblasti navigačních systémů a elektronických high-tech řešení využívaných v různých typech letadel od komerčních po vojenské a platformy pro vesmírný výzkum. Finance: náš tým odborníků zastřešuje finanční provoz napříč Evropou a částí Asie, v rámci které podporuje účetnictví, controlling, finanční analýzy a credit risk management. Také proto naše týmy musí mít znalost v oblasti evropských a amerických účetních standardů. Business development: naše týmy z oblastí prodeje a rozvoje obchodních příležitostí představují strategické obchodní složky s regionální zodpovědností za vztahy se zákazníky, identifikaci a kultivaci obchodních příležitostí, růst, obrat, marži a výkon. Integrated Supply Chain: je sjednocená organizace, která propojuje naše zákaznické požadavky a plán dodávek napříč celým dodavatelským řetězcem. Naše týmy řídí celou skupinu dodavatelů s cílem dostání závazků v oblasti dodávek týkajících se služeb, kvality a nákladů směrem k našim zákazníkům. V rámci této organizace spolupracují týmy v oblasti logistiky, nákupu, taktického plánování a kvality, kteří transformují průmyslovou komplexitu do zjednodušených řešení.

6 Oddělení Zákaznické a produktové podpory: zastává v rámci Honeywellu životně důležitou pozici v oblasti spokojenosti našich zákazníků; jejich mise spočívá v dodávání služeb v nejvyšší možné kvalitě. Naše centrum provozu zákaznických služeb, servisní inženýři a odborníci v oblasti řízení projektů podporují strategické divize Letectví a Automatizace a řízení. Strategické korporátní funkce: nám pomáhají s hladkým fungováním Honeywellu z pohledu lidských zdrojů, komunikací, nákupu, práva a realit v rámci celého EMEAI regionu. Všechny strategické divize využívají nástroj The Honeywell Operating System (HOS), což je operační systém, který byl spuštěn v roce 2004 za účelem zvýšení výkonnosti provozu našich výrobních a obchodních center. Jedná se o integrovaný systém, který je založený na principech Six Sigma podporující trvale udržitelný rozvoj v oblastech bezpečnosti, kvality, dodávek, nákladů a inventarizaci zásob tak, aby byly co nejefektivnější a zajistily 20-letou konkurenční výhodu společnosti Honeywell na trhu. HOS se zaměřuje na standardizaci práce, rychlá řešení problémů, neustálé zlepšování a sdílení znalostí napříč firmou. Pražská globální obchodní kancelář také intenzivně spolupracuje s univerzitami a organizacemi v oblasti vědy a výzkumu v rámci neustálého hledání nových talentů. Spolupráce Honeywell Initiative for Science and Engineering programu a partnerských univerzit po celém světě, se zaměřuje na kultivaci a nalezení nové generace vědců k překlenutí mezery mezi naučenými technickými dovednostmi a obchodní prozíravostí, tolik potřebné v současném pracovním světě. Od roku 2006 sídlí Honeywell v pražském chodovském Business Parku. Olomouc Honeywell Aerospace Olomouc Honeywell Aerospace Olomouc sídlí v Hlubočkách Mariánském údolí. Tato strojírenská pobočka je významným dodavatelem částí leteckých motorů a služeb. Zabývá se výrobou a opravou statických plechových a žárových dílů leteckých turbínových motorů z nerezavějících ocelí a speciálních slitin pro většinu motorů a energetických jednotek společnosti Honeywell. Komponenty vyráběné v olomoucké pobočce lze nalézt v pohonných jednotkách předních výrobců letadel jako je Boeing, Airbus, Bombardier, Cessna, COMAC, Dassault, Embraer, General Electric, Gulfstream, Hawker Beechcraft a dalších. Honeywell Aerospace Olomouc zaměstnává kvalifikované pracovníky z oblasti strojírenství, řízení kvality a jakosti, logistiky a dalších příbuzných oborů. Velká pozornost se věnuje profesnímu růstu zaměstanců, zajištění špičkového pracovního prostředí, vybavení pracovišť a ochraně zdraví, bezpečnosti práce a ochraně životního prostředí.

7 Brno Honeywell Technology Solutions Vývojové centrum v Brně vzniklo v lednu 2003 a je součástí globálního společenství vývojových center - Honeywell Technology Solutions (HTS). Je největším výzkumným a inovačním centrem ve Střední Evropě, které se neustále rozrůstá. Špičkoví odborníci podporují své partnery a zákazníky ve vývoji produktů a komplexních řešení v následujících oblastech: Letecká technika simulace, vývoj, výzkum a testování elektronických i elektromechanických systémů do civilních dopravních letadel, tedy systémů řízení letu, displejů a navigačních systémů Automatizace a řízení vývoj a testování produktů a řídících systémů pro použití v domácnostech i průmyslu Dopravní systémy technický vývoj, testování a aplikace turbodmychadel pro osobní i nákladní vozidla. V roce 2008 byla v Brně otevřena jedna z nejmodernějších laboratoří pro testování turbodmychadel IT solutions and services implementace SAP, podpora a konzultace, oblast vývoje IT aplikací a podpora globálních Honeywell IT služeb Pokročilé technologie výzkum a vývoj technologií, jenž je součástí celoevropských projektů týkajících se mnoha klíčových oblastí leteckého průmyslu, jakými jsou např. řízení letového provozu, navigační, komunikační a avionické systémy Environmental and Combustion Control Výrobní závod v Brně poskytuje již od roku 2001 svým renomovaným zákazníkům špičkové produkty v oblastech spalování (řídící ventily pro plynové kotle na ohřev teplé užitkové vody a topení), elektroniky (řídící jednotky plynových a olejových kotlům, zobrazovací zařízení, termostaty a řídící jednotky nových technologií pro alternativní zdroje energie palivové články a tepelná čerpadla), termoregulace (termostatické hlavice a ventily na topení) a systémů s pitnou vodou (armatury a ventily). Zaměstnává kvalifikované pracovníky, jež spojuje vysoká míra odbornosti a zodpovědnosti za kvalitu, a zároveň pečlivě dbá na jejich bezpečnost a ochranu při práci. Závod je také na cestě neustálého zlepšování a budování Honeywell Operations Systému postaveného na principech štíhlé výroby. Výrobní závod v Brně je rozdělen do tří výrobních divizí podle svého zaměření na: Termoregulaci mechanická montáž a kalibrace (poloautomatický a ruční proces) Mechanickou výrobu automatické a poloautomatické mechanické montáže, kalibrace a testování Elektronickou výrobu automatické osazování pomocí SMT/Axial a Radial, ruční osazovíní a pájení elektronických komponent, testování Všechny tři výrobní divize podporují jak školení operátoři, tak pracovníci z oddělení engineeringu, kvality, nákupu, plánování, logistiky, lidských zdrojů, BOZP a financí. Honeywell Security Group Products ADI Global Distribution Honeywell Security Group Products je pod značkou ADI Global Distribution jednou z vedoucích firem v oboru distribuce zabezpečovacích a slaboproudých zařízení (zabezpečovací technologie proti krádeži, systémy vnější obvodové ochrany objektu, kamerové systémy, systémy kontroly přístupu, systémy požární detekce, stabilní hasící systémy, systémy detekce úniku plynu, software integrující vyjmenované technologie). Provozuje 32 poboček v 11 zemích v Evropě, na Středním východě a v Africe. V brněnské centrále a pražské a ostravské pobočce pracují odborníci zejména v oblasti prodeje a technické podpory.

8 Práce v Honeywellu Společnost Honeywell nabízí díky svým globálním zákazníkům, širokým rozsahem působnosti a inovativním technologiím skvělé kariérní příležitosti s velkým potenciálem růstu a to jak zkušeným odborníkům, tak i talentovaným absolventům vysokých škol. Nejčastěji obsazujeme pracovní pozice z oblasti: vědy, výzkumu a vývoje výroby a průmyslu strojírenství elektrotechniky informačních technologií zákaznického servisu ekonomika a podnikových financí kvality a kontroly jakosti logistiky marketingu lidských zdrojů právních služeb prodeje a obchodu administrativy Aktuální přehled otevřených pracovních pozic najdete na Honeywell spoléhá na své zaměstnance, že pro naše zákazníky každý den odvedou nejlepší možnou práci. Na oplátku jim nabízí přehledně strukturované odměny, které jsou přímo navázané na obchodní i individuální úspěchy. Dobré vztahy podporují naši práci. Nabídku zaměstnaneckých benefitů, mezi něž patří např. nadstandardní délka dovolené, příspěvek na stravování, práce na unikátních mezinárodních projektech, jazykové kurzy atd., významně doplňují různá školení profesního rozvoje. Přátelské prostředí podporované různými společenskými akcemi a team buildingy se odráží ve skvělých výkonech a mimořádném postavení společnosti Honeywell na trhu. Programy pro studenty Společnost Honeywell aktivně vyhledává a rozvíjí špičkové talenty mezi studenty bakalářských, magisterských i doktorských studijních programů. Klademe důraz na kontinuální vzdělávání a poskytujeme mnoho příležitostí pro rozvoj schopností a zkušeností. Úzce spolupracujeme s českými prestižními vysokými školami, mezi něž patří České vysoké učení technické v Praze, Vysoké učení technické v Brně a Vysoká škola báňská Technická univerzita v Ostravě. S jejich studenty se pravidelně setkáváme na veletrzích pracovních příležitostí a otevíráme velké množství pracovních pozic pro čerstvé absolventy. Mezi hlavní oblasti, které studentům a absolventům nabízíme ke zvyšování profesních kompetencí, patří: témata bakalářských a magisterských prací trainee programy stipendijní programy praxe / stáže / brigády přednášky, workshopy volné pracovní pozice pro absolventy pracovní veletrhy Myslíme také na studenty středních a středních odborných škol technicky zaměřených škol. Honeywell Aerospace Olomouc středoškolákům nabízí tyto aktivity: stipendijní programy odborné praxe exkurze a odborné přednášky soutěže spolupráci na školních a maturitních projektech volné pozice pro čerstvé absolventy

9 Bakalářské a diplomové práce Honeywell také podporuje studenty při spolupráci na bakalářských, magisterských a dizertačních pracích z technických oblastí. Témata závěrečných prací vypisujeme jak vlastní, tak umožňujeme diplomantům konzultace s odborníky na již zadaném tématu práce. Aktuální seznam témat naleznete na Vedení závěrečných prací probíhá po vzájemné dohodě mezi diplomantem a odborným konzultantem ze strany společnosti Honeywell. V každé pobočce Honeywell v České republice vypisujeme odlišná témata závěrečných prací. Proto se v případě zájmu či pro více informací obraťte přímo UR_BRNO@honeywell.com. Honeywell Initiative for Science and Engineering Společnost Honeywell jako jedna z předních světových technologických společností vyhledává talenty a podporuje vzdělávání v oblasti vědy, techniky, inženýrství a matematiky. Proto ve spolupráci s univerzitami z celého světa připravili zástupci společnosti program, který pojmenovali Honeywell Initiative for Science & Engineering. Hlavním cílem programu je povzbudit vysokoškolské studenty, aby si zvolili profesní uplatnění ve vědě. K tomu slouží cyklus přednášek na téma důležitosti praktického inženýrství a jeho vlivu na výzkum a vývoj, vývoj nových produktů a vytváření hodnot, které přednesou pracovníci výzkumu společnosti Honeywell a nositelé Nobelovy ceny. Honeywell Innovators Scholarship Do programu se mohou přihlásit studenti předposledních ročníků na univerzitách VUT Brno, ČVUT Praha a VŠB Ostrava (tj. studenti 2. ročníků bakalářského, 4. ročníků magisterského, nebo předposledního ročníku doktorského studia). Všichni zájemci musí také na podzim roku 2015 začínat poslední rok studia a ovládat anglický jazyk na komunikativní úrovni. Vybraní studenti se zúčastní letní stáže na jedné z poboček společnosti (Praha, Brno, Olomouc) dle vlastního výběru a po jejím ukončení obdrží stipendium ve výši Kč (vypláceno přes VŠ). Letní stáž (v rozsahu 2 až 3 měsíců) je placená hodinově.

10 Zůstaňte s námi v kontaktu: Registrace na odběr novinek Kalendář akcí Detailní informace o kariérních programech pro studenty Každý týden nové pozice a brigády Pravidelně aktualizovaný seznam diplomových témat

11

12 Honeywell Praha: V Parku 2326/18 a 2325/16, Praha 4 Brno: Tuřanka 96/1236 a 100/1387, Brno Olomouc: Nádražní Hlubočky Mariánské Údolí Březen Honeywell International Inc.

Honeywell Česká republika SESAR 2020. Technologické centrum, Praha, 10. 6. 2014

Honeywell Česká republika SESAR 2020. Technologické centrum, Praha, 10. 6. 2014 Honeywell Česká republika SESAR 2020 Technologické centrum, Praha, 10. 6. 2014 Divize společnosti Honeywell Obrat $36.5 mld., z toho zhruba 55% realizováno mimo území USA Počet zaměstnanců 130,000 ve 100

Více

Honeywell Česká republika. Deváté české dny pro evropský výzkum 27. října 2011, Praha

Honeywell Česká republika. Deváté české dny pro evropský výzkum 27. října 2011, Praha Honeywell Česká republika Deváté české dny pro evropský výzkum 27. října 2011, Praha Naše divize Obrat 35-36 miliard*usd, 50% mimo U.S.A. Bezmála 130,000 zaměstnanců ve 100 zemích Česká republika je pro

Více

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ FAKULTA STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ ÚSTAV MECHANIKY TĚLES, MECHATRONIKY A BIOMECHANIKY FEA Student Engineer Honeywell PŘEDMĚT AUTOR 0PPR PRŮMYSLOVÝ PROJEKT MÍSTO BRNO 2018 OBSAH

Více

SMC Váš partner pro automatizaci

SMC Váš partner pro automatizaci SMC Váš partner pro automatizaci SMC celosvětový lídr v automatizaci S 32% podílem na globálním trhu jsme předními světovými odborníky v oboru pneumatiky. Jsme silným partnerem pro průmysl a vytváříme

Více

ŠKODA AUTO HR MARKETING 24. 11. 2014

ŠKODA AUTO HR MARKETING 24. 11. 2014 ŠKODA AUTO HR MARKETING 24. 11. 2014 Milníky ŠKODA AUTO 2018 Následovat koncernovou strategii 2011 Nová korporátní identita 1991 Vstup do koncernu VW 2 Hodnoty značky ŠKODA SVÝM ZÁKAZNÍKŮM ROZUMÍME, VŽDY

Více

NETME Centre New Technologies for Mechanical Engineering

NETME Centre New Technologies for Mechanical Engineering NETME Centre Petr Stehlík Brno, 11. 1. 2012 NETME Centre Vysoké učení technické v Brně, Fakulta strojního inženýrství Technická 2896/2, 616 69 Brno Obsah Co je NETME Centre Náš cíl + Na čem stavíme Časová

Více

ZÁKLADNÍ NABÍDKA SLUŽEB

ZÁKLADNÍ NABÍDKA SLUŽEB ZÁKLADNÍ NABÍDKA SLUŽEB CROSSLINE SERVICES s.r.o. Jeremiášova 870 155 00 Praha 5 IČO: 241 43 065 DIČ: CZ24143065 Kontaktní osoba: Ing. Veronika Kimmer GSM: +420 777 755 618 veronika.kimmer@crosslineservices.cz

Více

Sika Industry Inventing the Future

Sika Industry Inventing the Future Sika Industry Inventing the Future Segmenty trhu pro potřeby našich zákazníků: automobilový průmysl automotive Aftermarket transportation spotřebiče & komponenty nástroje & kompozity Vyvíjíme řešení pro:

Více

ZKUŠENOST K VALITA TRADICE

ZKUŠENOST K VALITA TRADICE ZKUŠENOST K VALITA TRADICE VOP CZ - patříme k nejvýznamnějším výrobcům a poskytovatelům servisu v oblasti obrany a bezpečnosti v České republice. VOP CZ - jsme tým lidí připravených splnit vaše požadavky

Více

CENTRAL EUROPEAN INSTITUTE OF TECHNOLOGY

CENTRAL EUROPEAN INSTITUTE OF TECHNOLOGY CENTRAL EUROPEAN INSTITUTE OF TECHNOLOGY Středoevropský technologický institut CEIT (Central European Institute of Technology) nabízí nejmodernější, inovativní a vysoce kvalitní řešení pro průmysl, zdravotnictví

Více

TECHNOLOGICKÁ ŘEŠENÍ A SLUŽBY PO CELÉM SVĚTĚ

TECHNOLOGICKÁ ŘEŠENÍ A SLUŽBY PO CELÉM SVĚTĚ TECHNOLOGICKÁ ŘEŠENÍ A SLUŽBY PO CELÉM SVĚTĚ Indra je globální společnost, jejíž silnou stránkou jsou technologie, inovace a talent. Jako lídr ve svém odvětví poskytuje prvotřídní řešení s přidanou hodnotou

Více

TECHNOLOGICKÁ ŘEŠENÍ A SLUŽBY PO CELÉM SVĚTĚ

TECHNOLOGICKÁ ŘEŠENÍ A SLUŽBY PO CELÉM SVĚTĚ TECHNOLOGICKÁ ŘEŠENÍ A SLUŽBY PO CELÉM SVĚTĚ Indra je globální společnost, jejíž silnou stránkou jsou technologie, inovace a talent. Jako lídr ve svém odvětví poskytuje prvotřídní řešení s přidanou hodnotou

Více

MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC

MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC partner pro byznys inovace MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC Hlavní zaměření: Odborná specializace: EKONOMIKA a MANAGEMENT Inovační management Informační a komunikační technologie

Více

Den pro partnery Masarykova universita - Fakulta informatiky

Den pro partnery Masarykova universita - Fakulta informatiky Den pro partnery Masarykova universita - Fakulta informatiky 2011-04 Základní informace hlavní sídlo: Phoenix, Arizona, USA celosvětově téměř 20 000 zaměstnanců jeden z předních světových výrobců: analogových

Více

Aplikace IS, outsourcing, systémová integrace. Jaroslav Žáček jaroslav.zacek@osu.cz http://www1.osu.cz/~zacek/

Aplikace IS, outsourcing, systémová integrace. Jaroslav Žáček jaroslav.zacek@osu.cz http://www1.osu.cz/~zacek/ Aplikace IS, outsourcing, systémová integrace Jaroslav Žáček jaroslav.zacek@osu.cz http://www1.osu.cz/~zacek/ Kontext Dodavatelé Strategická Zákazníci ERP Taktická Operativní Kategorie ERP - zaměřeno na

Více

Představení společnosti Concordia Consulting CONCORDIA CONSULTING

Představení společnosti Concordia Consulting CONCORDIA CONSULTING Představení společnosti Concordia Consulting CONCORDIA CONSULTING JSME PORADCI V OBLASTI INOVACÍ A NOVÝCH TECHNOLOGIÍ Popis společnosti Proč Concordia Consulting? Concordia Consulting je poradenská společnost,

Více

STROJÍRENSKÉ VZDĚLÁNÍ SE VYPLATÍ

STROJÍRENSKÉ VZDĚLÁNÍ SE VYPLATÍ STROJÍRENSKÉ VZDĚLÁNÍ SE VYPLATÍ SMC INDUSTRIAL AUTOMATION Matka: Japonsko Sídlo: Tokyo Založeno: 27.4.1959 Prezident: Jošijuki Takada Největší výrobní závody: Japonsko, Čína Obor průmyslové automatizace:

Více

FRAUNHOFEROVA SPOLEČNOST

FRAUNHOFEROVA SPOLEČNOST FRAUNHOFEROVA SPOLEČNOST Charakteristika největší organizace pro aplikovaný výzkum v Evropě v šesti bodech Fraunhoferova společnost je největší organizace pro aplikovaný výzkum v Evropě, která provádí

Více

1002 KD O JSME CO DĚL A ÁME

1002 KD O JSME CO DĚL A ÁME KDO JSME A CO DĚLÁME VIZE A HODNOTY 02 Prohlášení prezidenta "Nejdůležitějším přínosem, který firma může nabídnout společenskému pokroku, je co nejúčinnější řízení svých aktivit. To znamená, že nikdy nezapomenete

Více

ČVUT a spolupráce s průmyslem při výzkumu a vývoji

ČVUT a spolupráce s průmyslem při výzkumu a vývoji České vysoké učení technické v Praze ČVUT a spolupráce s průmyslem při výzkumu a vývoji Prof. Ing. Petr Konvalinka, CSc. rektor ČVUT BRNO, 1. 10. 2014 Mezinárodní strojírenský veletrh v Brně 29. 9. - 3.

Více

PERSPEKTIVNÍ ZAMĚSTNAVATEL

PERSPEKTIVNÍ ZAMĚSTNAVATEL PERSPEKTIVNÍ ZAMĚSTNAVATEL Společnost Lovochemie, a.s. je významným zaměstnavatelem Ústeckého kraje. Svým zaměstnancům poskytujeme zázemí stabilní a prosperující společnosti. Pro posílení motivace, spokojenosti

Více

Strategický pohled na 3D tisk: příležitost pro další rozvoj firmy. Ivana Hrbková 30. listopadu 2016

Strategický pohled na 3D tisk: příležitost pro další rozvoj firmy. Ivana Hrbková 30. listopadu 2016 Strategický pohled na 3D tisk: příležitost pro další rozvoj firmy Ivana Hrbková 30. listopadu 2016 Klíčové body Výhody aditivní výroby Zkušenosti a očekávání 2 1 3 Trendy a výzvy Strana 2 1 Zkušenosti

Více

Nový globální hráč na elektrotechnickém trhu

Nový globální hráč na elektrotechnickém trhu Nový globální hráč na elektrotechnickém trhu Foto NOARK Electric USA Chicago NOARK Electric Europe Praha NOARK Electric Šanghaj Společnost NOARK Electric je světová firma s globálním působením zabývající

Více

SZCZYRK 25. a 26. 11. 2010

SZCZYRK 25. a 26. 11. 2010 Zapojení Vysoké školy báňské Technické univerzity Ostrava v rámci projektu Program profesní přípravy specialistů lídrů transferu inovací a moderních technologií do firem na polsko-českém pohraničí Zpracoval:

Více

Seminář k problematice spolupráce v OP VK 2.4

Seminář k problematice spolupráce v OP VK 2.4 spolupráce v OP VK 2.4 Fakulta strojního inženýrství VUT v Brně www.fme.vutbr.cz spolupráce v OP VK 2.4 1 FSI základní údaje založena v r. 1900 (110. výročí v r. 2010) druhá největší fakulta VUT 3560 studentů,

Více

Kvalifikace pracovní síly jako nástroj prosperity moderní ekonomiky. Pavel Mertlík ŠKODA AUTO VYSOKÁ ŠKOLA

Kvalifikace pracovní síly jako nástroj prosperity moderní ekonomiky. Pavel Mertlík ŠKODA AUTO VYSOKÁ ŠKOLA Kvalifikace pracovní síly jako nástroj prosperity moderní ekonomiky Pavel Mertlík ŠKODA AUTO VYSOKÁ ŠKOLA Obsah Renesance univerzity Profil ŠKODA AUTO Vysoké školy Studijní plány Shrnutí a závěry 1. Renesance

Více

IT Cluster People for IT IT for People. Ivo Vondrák Fakulta elektrotechniky a informatiky VŠB Technická univerzita Ostrava ivo.vondrak@vsb.

IT Cluster People for IT IT for People. Ivo Vondrák Fakulta elektrotechniky a informatiky VŠB Technická univerzita Ostrava ivo.vondrak@vsb. IT Cluster People for IT IT for People Ivo Vondrák Fakulta elektrotechniky a informatiky VŠB Technická univerzita Ostrava ivo.vondrak@vsb.cz Kontext Hlavní směry výzkumu a vývoje Biologické a ekologické

Více

Strategický pohled na 3D tisk: příležitost pro další rozvoj firmy. Ing. Ivana Hrbková 31. května 2017

Strategický pohled na 3D tisk: příležitost pro další rozvoj firmy. Ing. Ivana Hrbková 31. května 2017 Strategický pohled na 3D tisk: příležitost pro další rozvoj firmy Ing. Ivana Hrbková 31. května 2017 Klíčové body Zkušenosti s 3D tiskem 2 Výhody aditivní výroby 1 3 Trendy a výzvy Strana 2 1 Zkušenosti

Více

engineering a better tomorrow!

engineering a better tomorrow! NEA engineering s.r.o. Nová 486/32 CZ-591 01 Žďár nad Sázavou Tel.: +420 565 653 160 Mobil: +420 604 831 100 Email: info@cz.nea.engineering www.nea.engineering NEA engineering Group představuje spojení

Více

Výuka Logistiky na ŠKODA AUTO VYSOKÉ ŠKOLE, o.p.s

Výuka Logistiky na ŠKODA AUTO VYSOKÉ ŠKOLE, o.p.s Výuka Logistiky na ŠKODA AUTO VYSOKÉ ŠKOLE, o.p.s Ing. DAVID HOLMAN, Ph.D. Zástupce vedoucího Katedry logistiky a řízení kvality, ŠAVŠ 2 roky, Katedra Logistiky a řízení kvality, ŠAVŠ 6 let, Plánování

Více

TÉMATA BAKALÁŘSKÝCH A DIPLOMOVÝCH PRACÍ

TÉMATA BAKALÁŘSKÝCH A DIPLOMOVÝCH PRACÍ TÉMATA BAKALÁŘSKÝCH A DIPLOMOVÝCH PRACÍ Ekonomika Odbor plánování a controllingu Návrh implementace metody Balanced Scorecard v podmínkách ČD, a.s. Návrh souboru nástrojů strategického systému měření výkonnosti

Více

Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií Vysoké učení technické v Brně. www.feec.vutbr.cz

Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií Vysoké učení technické v Brně. www.feec.vutbr.cz Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií Vysoké učení technické v Brně www.feec.vutbr.cz Historie Fakulty elektrotechnické Fakulta elektrotechnická byla založena v roce 1959 720 studentů, 18

Více

spoleènosti Představení VÝROBCE SYSTÉMÙ ØÍZENÍ OSVÌTLENÍ A BEZDRÁTOVÝCH SENZORÙ PRO AUTOMATIZACI BUDOV

spoleènosti Představení VÝROBCE SYSTÉMÙ ØÍZENÍ OSVÌTLENÍ A BEZDRÁTOVÝCH SENZORÙ PRO AUTOMATIZACI BUDOV Představení spoleènosti VÝROBCE SYSTÉMÙ ØÍZENÍ OSVÌTLENÍ A BEZDRÁTOVÝCH SENZORÙ PRO AUTOMATIZACI BUDOV SMART SOLUTIONS FOR BUSINESS AND TECHNOLOGY SINCE 1990 WWW.ENIKA.CZ Výrobce bezdrátových senzorù a

Více

Obsah Poslání Ekonomické fakulty Priority Ekonomické fakulty Vzdělávání a pedagogická činnost... 2

Obsah Poslání Ekonomické fakulty Priority Ekonomické fakulty Vzdělávání a pedagogická činnost... 2 DLOUHODOBÝ ZÁMĚR EKONOMICKÉ FAKULTY 2015-2019 0 OBSAH Obsah... 1 Poslání Ekonomické fakulty... 1 Priority Ekonomické fakulty... 2 1 Vzdělávání a pedagogická činnost... 2 2 Výzkum a aplikace vědeckovýzkumných

Více

Význam strojírenství pro Moravskoslezský kraj

Význam strojírenství pro Moravskoslezský kraj Význam strojírenství pro Moravskoslezský kraj Růstové faktory českého strojírenství Ostrava, 17.4.2014 Miroslav Novák hejtman Moravskoslezského kraje Klíčový význam strojírenství pro kraj Tradiční odvětví,

Více

Aplikace IS, outsourcing, systémová integrace. Jaroslav Žáček jaroslav.zacek@osu.cz http://www1.osu.cz/~zacek/

Aplikace IS, outsourcing, systémová integrace. Jaroslav Žáček jaroslav.zacek@osu.cz http://www1.osu.cz/~zacek/ Aplikace IS, outsourcing, systémová integrace Jaroslav Žáček jaroslav.zacek@osu.cz http://www1.osu.cz/~zacek/ Kontext Dodavatelé Strategická Zákazníci ERP Taktická Operativní Kategorie ERP - zaměřeno na

Více

Zákaznická řešení v oblasti ocelových trubek

Zákaznická řešení v oblasti ocelových trubek Zákaznická řešení v oblasti ocelových trubek Regionální zastoupení Náš závazek ve 30 zemích Zákaznická řešení v oblasti ocelových trubek po celém světě. Toto vyjádření je podpořeno - ve více než 50 pobočkách

Více

Dlouhodobý záměr vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti na období Aktualizace pro rok 2018

Dlouhodobý záměr vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti na období Aktualizace pro rok 2018 Dlouhodobý záměr vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti na období 2016 2020 Aktualizace pro rok 2018 Verze: 4 Platnost: 1. 9. 2017 Zpracovali: RNDr. Josef

Více

Seminář VŠE, ČSSI a ICT UNIE 26.10.2011

Seminář VŠE, ČSSI a ICT UNIE 26.10.2011 Výsledky průzkumu nabídky a poptávky po IT profesích v ČR Seminář VŠE, ČSSI a ICT UNIE 26.10.2011 Výzkum Lidské zdroje v ICT vznikl za finanční podpory MŠMT ČR v rámci projektu Sociální síť v regionech

Více

Prezentace společnosti

Prezentace společnosti Prezentace společnosti CS Cargo je nejrychlěji se rozvíjející logistickou skupinou regionu CEE CS Cargo patří k vedoucím firmám v odvětví dopravy a logistiky v regionu střední a východní Evropy Se sídlem

Více

f i r e m n í p r e z e n ta c e

f i r e m n í p r e z e n ta c e f i r e m n í p r e z e n ta c e TSS Group - je mladá dynamická společnost zabývající se vývojem, výrobou, dovozem a distribucí bezpečnostních technologií. V současnosti zaměstnává přibližně 140 zaměstnanců.

Více

Individuální řešení průmyslových inovací a automatizace pro Vaší společnost. Automatizace. Přesná manipulace. Robotické aplikace. Laserová integrace

Individuální řešení průmyslových inovací a automatizace pro Vaší společnost. Automatizace. Přesná manipulace. Robotické aplikace. Laserová integrace Individuální řešení průmyslových inovací a automatizace pro Vaší společnost Automatizace Přesná manipulace Robotické aplikace Laserová integrace Laserové mikro-obrábění O NÁS IMV Design je společnost specializující

Více

Požadavky zaměstnavatelů na terciární vzdělávání. Vadim Petrov Toyota Peugeot Citroën Automobile 24. února 2010

Požadavky zaměstnavatelů na terciární vzdělávání. Vadim Petrov Toyota Peugeot Citroën Automobile 24. února 2010 Požadavky zaměstnavatelů na terciární vzdělávání Vadim Petrov Toyota Peugeot Citroën Automobile 24. února 2010 Obsah ❶ Terciární vzdělávání ❷ Marketing vzdělávání ❸ TPCA jako zaměstnavatel ❹ Role a očekávání

Více

Symphony. www.symphony.cz. Nová generace e-commerce řešení pro cestovní ruch

Symphony. www.symphony.cz. Nová generace e-commerce řešení pro cestovní ruch Symphony www.symphony.cz Nová generace e-commerce řešení pro cestovní ruch Zcela nová generace rezervačních systémů Symphony není pouze rezervační systém, představuje zcela novou generaci v poskytování

Více

Kvalifikační požadavky pro oblast Služby Dopravní a přepravní služby IPn Q-Ram

Kvalifikační požadavky pro oblast Služby Dopravní a přepravní služby IPn Q-Ram Inovace výstupů, obsahu a metod bakalářských programů vysokých škol neuniverzitního typu. CZ.1.07/2.2.00/28.0115 Kvalifikační požadavky pro oblast Služby Dopravní a přepravní služby IPn Q-Ram Michal Karpíšek

Více

Možnosti zapojení do Regionální inovační strategie Olomouckého kraje a RIS3 (S3) strategie Kamil Krč, MBA

Možnosti zapojení do Regionální inovační strategie Olomouckého kraje a RIS3 (S3) strategie Kamil Krč, MBA Možnosti zapojení do Regionální inovační strategie Olomouckého kraje a RIS3 (S3) strategie Kamil Krč, MBA ředitel sdružení Problémy Olomouckého kraje Třetí nejnižší produktivita na obyvatele v ČR Nejnižší

Více

Realizace klientsky orientovaných služeb veřejné správy

Realizace klientsky orientovaných služeb veřejné správy Realizace klientsky orientovaných služeb veřejné správy Agenda Představení společnosti Capgemini Aktuální stav implementace služeb veřejné správy Přínosy rozvoje služeb veřejné správy Trendy dalšího vývoje

Více

Průzkum Studenti vs. manažeři

Průzkum Studenti vs. manažeři Průzkum Studenti vs. manažeři Jak hodnotí český průmysl a co si představují pod pojmem Průmysl 4.0? BDO Advisory s.r.o. DEL a.s. Manažeři i studenti se shodují na dobré kondici českého průmyslu. Více studentů

Více

Výčet strategií a cílů, na jejichž plnění se projektový okruh podílí:

Výčet strategií a cílů, na jejichž plnění se projektový okruh podílí: Karta projektového okruhu Číslo a název projektového okruhu: Garant karty projektového okruhu: Spolupracující subjekty: 9. Elektronizace podpůrných procesů Ministerstvo vnitra, Ministerstvo financí Správa

Více

Letectví a kosmonautika Obor Avionika

Letectví a kosmonautika Obor Avionika Magisterský program Letectví a kosmonautika Obor Avionika Garant programu: doc. Ing. Jan Roháč, Ph.D., Katedra měření, FEL Popis programu Jedná se o magisterský studijní program akreditovaný jak v ČJ,

Více

Uptime Maximální dostupnost Vašich konvergovaných ICT infrastruktur. Uptime Maintenance and Support Services

Uptime Maximální dostupnost Vašich konvergovaných ICT infrastruktur. Uptime Maintenance and Support Services Uptime Maximální dostupnost Vašich konvergovaných ICT infrastruktur. Uptime Maintenance and Support Services Obsah 02 Úvod 04 Multi-vendor 06 Znalostní báze 08 Servisní portál 10 Globální servisní centra

Více

Spojení a kontakty: Střední průmyslová škola strojní a elektrotechnická a Vyšší odborná škola, Liberec 1, Masarykova 3, příspěvková organizace

Spojení a kontakty: Střední průmyslová škola strojní a elektrotechnická a Vyšší odborná škola, Liberec 1, Masarykova 3, příspěvková organizace Spojení a kontakty: Střední průmyslová škola strojní a elektrotechnická a Vyšší odborná škola, Liberec 1, Masarykova 3, příspěvková organizace Ředitel: Ing. Josef Šorm Zástupci ředitele: Mgr. Jan Šimůnek

Více

SYSTÉMOVÉ INŽENÝRSTVÍ A

SYSTÉMOVÉ INŽENÝRSTVÍ A Bakalářský studijní program (B6209) SYSTÉMOVÉ INŽENÝRSTVÍ A INFORMATIKA Bakalářský studijní obor Informatika v ekonomice STUDIJNÍ OBOR SYSTÉMOVÉ INŽENÝRSTVÍ A INFORMATIKA Nejstarší obor na VŠB-TUO ( od

Více

1. VZDĚLÁVACÍ POSLÁNÍ UNIVERZITY A PŘÍSTUP ORIENTOVANÝ NA STUDENTA. 1.4 Posílení efektivity a výzkumné činnosti v doktorských studijních programech

1. VZDĚLÁVACÍ POSLÁNÍ UNIVERZITY A PŘÍSTUP ORIENTOVANÝ NA STUDENTA. 1.4 Posílení efektivity a výzkumné činnosti v doktorských studijních programech AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU MASARYKOVY UNIVERZITY NA ROK 2012 1. VZDĚLÁVACÍ POSLÁNÍ UNIVERZITY A PŘÍSTUP ORIENTOVANÝ NA STUDENTA 1.1 Profilace a diverzifikace studijních programů koordinaci přijímacích

Více

TÉMATA BAKALÁŘSKÝCH A DIPLOMOVÝCH PRACÍ

TÉMATA BAKALÁŘSKÝCH A DIPLOMOVÝCH PRACÍ TÉMATA BAKALÁŘSKÝCH A DIPLOMOVÝCH PRACÍ OBCHOD A MARKETING Odbor řízení značky O29 SMS ticket O29 po dohodě s vedoucím práce, u diplomové práce cca 30 stran, u bakalářské práce cca 15 stran Koncepce zavedení

Více

FAKULTA BEZPEČ OST ÍHO I ŽE ÝRSTVÍ

FAKULTA BEZPEČ OST ÍHO I ŽE ÝRSTVÍ FAKULTA BEZPEČ OST ÍHO I ŽE ÝRSTVÍ Adresa: Lumírova 13, 700 30 Ostrava-Výškovice, http://www.fbi.vsb.cz Bakalářské studium: doba studia 4 roky, titul Bc. Požární ochrana a průmyslová bezpečnost Bezpečnost

Více

Global Brand Local Services

Global Brand Local Services Global Brand Local Services TEDOM Group je skupina firem majetkově spjatá se společností TEDOM, která se zabývá vývojem, výrobou, instalací a provozováním kogeneračních jednotek a dalších vysoce účinných

Více

P R O FIL U NICO RN CO LLEGE

P R O FIL U NICO RN CO LLEGE P R O FIL U NICO RN CO LLEGE 2 013 VZDĚLÁNÍ UNICORN COLLEGE JE VAŠE OSOBNÍ KONKURENČNÍ VÝHODA Unicorn College je renomovaná soukromá vysoká škola, která nabízí kvalitní vysokoškolské vzdělání v oblasti

Více

RISK je náš byznys. www.riskexperts.at

RISK je náš byznys. www.riskexperts.at RISK je náš byznys 1 Bezpečnost je základní potřebou Bezpečnost nemůže být jakkoli považována za izolovaný požadavek. Pochopení potenciálních rizik je základem pro zajištění bezpečnosti a zabezpečení.

Více

FAKULTA STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ VUT v Brně

FAKULTA STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ VUT v Brně FAKULTA STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ VUT v Brně jedna z 8 fakult Vysokého učení technického v Brně (VUT) největší strojní fakulta v ČR (4300 studentů) široká nabídka oborů výborné uplatnění absolventů na trhu

Více

Vysoká škola logistiky o.p.s. Přerov Libor Kavka

Vysoká škola logistiky o.p.s. Přerov Libor Kavka Vysoká škola logistiky o.p.s. Přerov Libor Kavka Prorektor pro aplikovaný výzkum a řízení projektů na Vysoké škole logistiky v Přerově Vysoká škola logistiky o.p.s. je soukromá technická vysoká škola neuniverzitního

Více

DLOUHODOBÝ ZÁMĚR EKONOMICKÉ FAKULTY

DLOUHODOBÝ ZÁMĚR EKONOMICKÉ FAKULTY DLOUHODOBÝ ZÁMĚR EKONOMICKÉ FAKULTY 2011-2014 0 OBSAH 1 Poslání Ekonomické fakulty... 1 2 Priority Ekonomické fakulty... 2 2.1 Vzdělávání a pedagogická činnost... 2 2.2 Výzkum a aplikace vědeckovýzkumných

Více

Odborné praxe ve ŠKODA AUTO

Odborné praxe ve ŠKODA AUTO Odborné praxe ve ŠKODA AUTO 1 WBL Bratislava 8.-9. června 2015 Mladí odborníci jsou zárukou budoucnosti každé společnosti. ŠKODA AUTO chce být vždy o krok před konkurencí, proto je výchova mladých odborníků

Více

PREZENTACE. KOOPERATIVA pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group PROGRAM TRAINEE 2009

PREZENTACE. KOOPERATIVA pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group PROGRAM TRAINEE 2009 PREZENTACE KOOPERATIVA pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group PROGRAM TRAINEE 2009 Základní data společnosti Kooperativa je druhá největší pojišťovna v České republice, a to jak v životním, tak v neživotním

Více

PROCESNÍ ŘÍZENÍ. Cíle workshopu. Slaný 23.5. 24.5.

PROCESNÍ ŘÍZENÍ. Cíle workshopu. Slaný 23.5. 24.5. M.C.TRITON, spol. s r.o. PROCESNÍ ŘÍZENÍ Slaný 23.5. 24.5. Chápeme všichni stejně procesy a jejich zlepšování Umíme používat DMAIC metodiku pro zlepšování procesů Známe řadu metod pro zlepšování a víme

Více

Západomoravská vysoká škola Třebíč, o.p.s.

Západomoravská vysoká škola Třebíč, o.p.s. Západomoravská vysoká škola Třebíč, o.p.s. Ladislav Dokoupil (Jméno) Datum : úterý, 11. října 2011 Obsah : Obsah :... 2 1 Veřejnosprávní studia... 3 1.1 Studijní program Hospodářská politika a správa...

Více

Informace pro budoucnost. Tomáš Ervín Dombrovský, LMC

Informace pro budoucnost. Tomáš Ervín Dombrovský, LMC Informace pro budoucnost Tomáš Ervín Dombrovský, LMC 1 milion registrovaných uživatelů Jobs.cz a Prace.cz 10.000 zaměstnavatelů V roce 2011: 133 tisíc pozic na plný pracovní úvazek z toho 27 tisíc míst

Více

Průzkum českého nákupu Procurement Survey 2016

Průzkum českého nákupu Procurement Survey 2016 Průzkum českého Procurement Survey 2016 Květen 2017 Představení průzkumu Procurement Survey 2016 Společnost Profitana ve spolupráci s Českou asociací a prodeje (CANAP) uspořádala již třetí ročník průzkumu

Více

Bakalářský studijní program Stavební inženýrství MANAGEMENT A EKONOMIKA VE STAVEBNICTVÍ

Bakalářský studijní program Stavební inženýrství MANAGEMENT A EKONOMIKA VE STAVEBNICTVÍ Bakalářský studijní program Stavební inženýrství obor MANAGEMENT A EKONOMIKA VE STAVEBNICTVÍ STRUKTUROVANÉ STUDIUM Délka studia 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 BAKALÁŘSKÉ STUDIUM bakalářská práce státní závěrečná

Více

Operační program Praha Adaptabilita a zaměstnanost Přehled priorit a opatření

Operační program Praha Adaptabilita a zaměstnanost Přehled priorit a opatření Operační program Praha Adaptabilita a zaměstnanost Přehled priorit a opatření Duben 2007 Prioritní osy programu Prioritní osa 1 - Podpora rozvoje znalostní ekonomiky... 2 Prioritní osa 2 - Podpora vstupu

Více

Vývoj pracovního trhu

Vývoj pracovního trhu Vývoj pracovního trhu výběr z dat za 1. čtvrtletí 2012 Tomáš Ervín Dombrovský, LMC Vývoj trhu 18 % pozic vhodných pro absolventy (v r. 2008-24 %) Srovnání poptávky a nabídky, vývoj Jobs.cz březen 2012

Více

IT Cluster Spolupráce IT prostředí. Přemysl Soldán chairman IT Cluster

IT Cluster Spolupráce IT prostředí. Přemysl Soldán chairman IT Cluster IT Cluster Spolupráce IT prostředí Přemysl Soldán chairman IT Cluster premysl.soldan@itcluster.cz Ocenění Historie IT Clusteru IT Cluster byl založen 18 společnostmi a organizacemi v lednu 2006 V tuto

Více

POMŮŽEME VÁM VYUŽÍT NOVÉ PŘÍLEŽITOSTI ZALOŽENÉ NA TALENTECH PRO ROZVOJ VAŠEHO BYZNYSU

POMŮŽEME VÁM VYUŽÍT NOVÉ PŘÍLEŽITOSTI ZALOŽENÉ NA TALENTECH PRO ROZVOJ VAŠEHO BYZNYSU 2 3 POMŮŽEME VÁM VYUŽÍT NOVÉ PŘÍLEŽITOSTI ZALOŽENÉ NA TALENTECH PRO ROZVOJ VAŠEHO BYZNYSU ManpowerGroup je světovým lídrem v poskytování inovativních služeb a řešení na míru, které pokrývají životní cyklus

Více

Podpora digitalizace a využití ICT na SPŠ CZ.1.07/1.5.00/34.0632 1

Podpora digitalizace a využití ICT na SPŠ CZ.1.07/1.5.00/34.0632 1 Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola technická Brno, Sokolská 1 Šablona: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název: MS Word Téma: Písemné práce souhrnné opakování. Autor: Ing. Silvana

Více

Den pro partnery Masarykova universita - Fakulta informatiky

Den pro partnery Masarykova universita - Fakulta informatiky Den pro partnery Masarykova universita - Fakulta informatiky 26.4.2012 2012-04 Základní informace hlavní sídlo: Phoenix, Arizona, USA celosvětově téměř 20 000 zaměstnanců jeden z předních světových výrobců:

Více

Huisman Czech Republic

Huisman Czech Republic Huisman Czech Republic Potřeba technicky vzdělaných absolventů VŠ a SŠ pro další rozvoj podniku Konference: Strojírenství Ostrava 2013 Ing. Roman Stankovič, MBA Managing Director HUISMAN v ČR Mateřská

Více

Bakalářský studijní obor hospodářská informatika

Bakalářský studijní obor hospodářská informatika Bakalářský studijní obor hospodářská informatika Předpoklady Struktura studia Přihlášky Poradenství Bakalářský studijní obor hospodářská informatika nabízí fundované vědecké a praktické vzdělání v oblasti

Více

Česko podnikavé, kreativní a přitažlivé pro talenty a peníze (vize Národní Strategie inteligentní specializace České republiky)

Česko podnikavé, kreativní a přitažlivé pro talenty a peníze (vize Národní Strategie inteligentní specializace České republiky) Česko podnikavé, kreativní a přitažlivé pro talenty a peníze (vize Národní Strategie inteligentní specializace České republiky) 30.1.2014 multimediální sál budovy Krajského úřadu Libereckého kraje Struktura

Více

STRATEGIE INTELIGENTNÍ KRÁLOVÉHRADECKÉM KRAJI. Pavel Šubrt

STRATEGIE INTELIGENTNÍ KRÁLOVÉHRADECKÉM KRAJI. Pavel Šubrt STRATEGIE INTELIGENTNÍ SPECIALIZACE V KRÁLOVÉHRADECKÉM KRAJI Pavel Šubrt Smart Specialization Strategy S3 Strategický přístup k ekonomickému rozvoji státu/regionu (hospodářská strategie) prostřednictvím

Více

Podnikatelské fórum Ústeckého kraje

Podnikatelské fórum Ústeckého kraje Podnikatelské fórum Ústeckého kraje FAKULTA sociálně ekonomická Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group PaedDr. Libor Sehnal, doc. RNDr. Jaroslav Koutský, Ph.D.

Více

VAZBY STRATEGIE ROZVOJE LIDSKÝCH ZDROJŮ NA JINÉ NÁSTROJE

VAZBY STRATEGIE ROZVOJE LIDSKÝCH ZDROJŮ NA JINÉ NÁSTROJE VAZBY STRATEGIE ROZVOJE LIDSKÝCH ZDROJŮ NA JINÉ NÁSTROJE Projekt Tvorba Strategie a Společného akčního plánu v oblasti rozvoje lidských zdrojů v Libereckém kraji I CZ.1.04/4.1.01/C4.00015 I je financován

Více

PŘÍBĚH JEDINEČNÉ KVALITY

PŘÍBĚH JEDINEČNÉ KVALITY PŘÍBĚH JEDINEČNÉ KVALITY Naše firma je členem skupiny MANN+HUMMEL koncernu, který je světovým lídrem v oblasti technologie filtrace. Naše filtry se prodávají od roku 1982 a během této doby si získaly důvěru

Více

Od myšlenek k aplikacím cílená podpora VaV (je nezbytná)

Od myšlenek k aplikacím cílená podpora VaV (je nezbytná) Od myšlenek k aplikacím cílená podpora VaV (je nezbytná) Rut Bízková předsedkyně TA ČR Konference KE VŠB, Rožnov pod Radhoštěm 9. 9. 2015 Nové společenské výzvy Industry 4.0 a příští výrobní revoluce Industry

Více

Vynález, který změnil svět

Vynález, který změnil svět Společnost Carrier, vybudovaná na vynálezu Willise Carriera, který v roce 1902 postavil moderní klimatizaci, je přední světový dodavatel topenářských, klimatizačních a chladících řešení. Společnost Carrier

Více

Podpora firem ve fázi rozvoje - Scaling Shrnutí pilotního programu ScaleCzechSMEs

Podpora firem ve fázi rozvoje - Scaling Shrnutí pilotního programu ScaleCzechSMEs Podpora firem ve fázi rozvoje - Scaling Shrnutí pilotního programu ScaleCzechSMEs Silvia Jirásková, TC AV ČR / Enterprise Europe Network v ČR Praha, 5. 12. 2018 Podpora inovací: Komplex služeb pro MSP

Více

Jsme Conteg. Přední výrobce řešení pro IT, datová centra a průmysl

Jsme Conteg. Přední výrobce řešení pro IT, datová centra a průmysl Profil společnosti Jsme Conteg Přední výrobce řešení pro IT, datová centra a průmysl Od svého založení v roce 1998 se CONTEG, ryze česká společnost, neustále rozvíjela a rostla. Dnes patříme mezi přední

Více

Obsah Poslání Ekonomické fakulty Priority Ekonomické fakulty... 2

Obsah Poslání Ekonomické fakulty Priority Ekonomické fakulty... 2 DLOUHODOBÝ ZÁMĚR EKONOMICKÉ FAKULTY 2015-2019 0 OBSAH Obsah... 1 Poslání Ekonomické fakulty... 1 Priority Ekonomické fakulty... 2 1 Vzdělávání a pedagogická činnost... 2 2 Výzkum a aplikace vědeckovýzkumných

Více

Vysoká škola obchodní v Praze

Vysoká škola obchodní v Praze O NÁS Jsme jednou z nejstarších a největších soukromých vysokých škol v České republice. Věříme, že pro řadu studentů vaší střední školy jsme správnou volbou pro získání kvalitního vysokoškolského vzdělání

Více

ARIS Platform softwarová podpora řízení procesů Procesní ARIS laboratoř základ moderní výuky. www.ids-scheer.cz

ARIS Platform softwarová podpora řízení procesů Procesní ARIS laboratoř základ moderní výuky. www.ids-scheer.cz ARIS Platform softwarová podpora řízení procesů Procesní ARIS laboratoř základ moderní výuky www.ids-scheer.cz Agenda Představení IDS Scheer ARIS Platform Scénáře možné spolupráce Vybudování komplexní

Více

JUDr. Ivan Barančík rektor - Vysoká škola logistiky o.p.s. Přerov

JUDr. Ivan Barančík rektor - Vysoká škola logistiky o.p.s. Přerov METODY UČENÍ V PROFESNĚ ZAMĚŘENÉM VZDĚLÁVÁNÍ JUDr. Ivan Barančík rektor - Vysoká škola logistiky o.p.s. Přerov INOVACE VÝSTUPŮ, OBSAHU A METOD BAKALÁŘSKÝCH PROGRAMŮ VYSOKÝCH ŠKOL NEUNIVERZITNÍHO TYPU,

Více

PROCESY CO ZÍSKÁTE: Předpoklad pro certifikace ISO. Lean Six Sigma Fast Track

PROCESY CO ZÍSKÁTE: Předpoklad pro certifikace ISO. Lean Six Sigma Fast Track PROCESY CO ZÍSKÁTE: Jasná pravidla pro provádění činností, uložení know-how Jasně definované zodpovědnosti za celý proces i jednotlivé kroky Zprůhlednění organizace plynoucí z jasně definovaných vstupů,

Více

VYSOKÁ ŠKOLA BÁŇSKÁ TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA

VYSOKÁ ŠKOLA BÁŇSKÁ TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA VYSOKÁ ŠKOLA BÁŇSKÁ TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA 17. listopadu 15/2172, 708 33 Ostrava - Poruba tel.: 597 321 111, fax: 596 918 507, http://www.vsb.cz http://www.spravnavyska.cz FAKULTA BEZPEČNOSTNÍHO

Více

Podpora výzkumu, vývoje a inovací na Ministerstvu průmyslu a obchodu

Podpora výzkumu, vývoje a inovací na Ministerstvu průmyslu a obchodu Podpora výzkumu, vývoje a inovací na Ministerstvu průmyslu a obchodu Národní dialog ke klastrovým koncepcím 22. 23. října 2012 Role MPO: oblast podpory podnikání a inovací Operační program Podnikání a

Více

Pražská energetika a EnBW. Komplexní energetická řešení šitá na míru

Pražská energetika a EnBW. Komplexní energetická řešení šitá na míru Pražská energetika a EnBW Komplexní energetická řešení šitá na míru Kdo jsme? Akcionářská struktura společnosti PRE Pražská energetika Holding, a.s. - 57,87 % Fyzické a právnické osoby - 0,87 % Spolupráce

Více

Služby agentury CzechInvest

Služby agentury CzechInvest Služby agentury CzechInvest Regionální kancelář pro Olomoucký kraj www.czechinvest.org Role regionální kanceláře CzechInvestu Rozvoj podnikatelské komunity a infrastruktury Péče o podnikatele Města a kraje

Více

Seminář Budoucnost IT trendy versus aktuální potřeby. 6. dubna 2016

Seminář Budoucnost IT trendy versus aktuální potřeby. 6. dubna 2016 Seminář Budoucnost IT trendy versus aktuální potřeby 6. dubna 2016 CIO Survey v kostce Motto Jakou stopu vytváří dnešní CIO? 1271 CIO ze 43 zemí 20 % z 1000 největších firem 43 % bylo z 500 největších

Více

16:30 17:00 příchod hostů 17:00 18:00 představení firem 18:00 19:00 networking raut

16:30 17:00 příchod hostů 17:00 18:00 představení firem 18:00 19:00 networking raut 16:30 17:00 příchod hostů 17:00 18:00 představení firem 18:00 19:00 networking raut JIC, zájmové sdružení právnických osob Brno, U Vodárny 2, PSČ 616 00 tel. +420 511 205 330 fax +420 541 143 011 e-mail

Více

předchozp edchozích let? PhDr. Miroslava Kopicová kopicova@nvf.cz vací fond, o.p.s. www.nvf.cz

předchozp edchozích let? PhDr. Miroslava Kopicová kopicova@nvf.cz vací fond, o.p.s. www.nvf.cz 1 VZDĚLÁVÁNÍ,, VÝZKUM V A INOVACE Jak navázat na růst r předchozp edchozích let? PhDr. Miroslava Kopicová kopicova@nvf.cz Národní vzdělávac vací fond, o.p.s. 2 ČR: Jak navázat na 10 let růstu? 3 ČR: Jak

Více

Filtry MANN+HUMMEL pro kompresory

Filtry MANN+HUMMEL pro kompresory Filtry MANN+HUMMEL pro kompresory MANN+HUMMEL filtry: spolehlivé a hospodárné Při výrobě stlačeného vzduchu velmi úzce spolupracují odlučovače oleje, které odstraňují olej ze vzduchu, se vzduchovými a

Více

INOVACE PRO EFEKTIVITU A ŢIVOTNÍ PROSTŘEDÍ

INOVACE PRO EFEKTIVITU A ŢIVOTNÍ PROSTŘEDÍ INOVACE PRO EFEKTIVITU A ŢIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Doc. Dr. Ing. Tadeáš Ochodek Ing. Jan Koloničný, Ph.D. 23.5.2011 VŠB-TU Ostrava - 1 - Projekt Inovace pro efektivitu a ţivotní prostředí regionální výzkumně-vývojové

Více