MgA. Barbora Matulová grafická designérka a ilustrátorka 1bajca@post.cz

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "MgA. Barbora Matulová grafická designérka a ilustrátorka e-mail: 1bajca@post.cz"

Transkript

1 Studium Střední umělecká škola grafická, Jihlava Fakulta umění a designu UJEP v Ústí nad Labem, ateliér Grafický design II pod vedením akad. mal. Michala Slejšky 2005 Kunstuniversitaet Linz, Rakousko 2007 Universidade do Porto, FBAUP, Portugalsko Jazykové znalosti Angličtina - velmi pokročilá němčina - pokročilá portugalština - komunikativní úroveň Výstavy, soutěže, praxe (výběr) MgA. Barbora Matulová grafická designérka a ilustrátorka 1bajca@post.cz přehlídka knižního designu Liber 2002, zvláštní uznání Hosté Hollaru, výstava volné grafiky Grafika roku 2003, 2004 workshop s Heiki Reikkonenem Cover design workshop se Stanislavem Stankocim Mediální potrava 2006 Grenzenlos - Bez hranic, Selb, Německo výstava Plakát manuál Karlovy Vary Studentský design 2006 mezinárodní projekt Sousedé výstava plakátů pro představení Zmatení jazyků Činoherního studia v Ústí n. L soubor ilustrací ke knize Zuby Nehty, nakladatelství Albatros soutěž o logo kavárny Adria, výstava návrhů Hosté Hollaru Přehlídka české ilustrační tvorby, Havlíčkův Brod 2008-dosud výstava autorských knih Možnosti knihy, Činoherní studio Ústí n. L. soubor ilustrací ke knize Sedm němých let, nakl. Portál logo Pastorace povolání ČR Trienále českého exlibris, Chrudim ilustrace ke Cvičení pro rozvoj psaní a Komunikace ve zdravotnické praxi, nakl. Portál Grafika roku 2008 Výstava FUD UJEP v Národní galerii, Praha Diplomky 09, výstava diplomantů FUD

2 Propagační a informační brožura Fakulty umění a designu rok vzniku 2005

3 Přebaly příruček a učebnic s environmentální tématikou rok vzniku 2007

4 Kniha O Dodovi rok vzniku 2008 O Dodovi je poetická kniha o jednom dnu ptačího kluka, který měl sen, že chytil zlatou rybu. Stříhanými a přefotografovanými ilustracemi dosahuji kýžené snové a slunečné atmosféry.

5 Rodina rok vzniku 2006 Autorská kniha Rodina je mou bakalářskou prací. Ilustrace jsem tvořila technikou linorytu a monotypu, veškeré písmo jsem sázela horkou sazbou.

6 Květy ptačích cest rok vzniku 2009 Má diplomová práce, kniha Květy ptačích cest vznikala na motivy poezie Bohuslava Reynka. Kniha funguje v rámci jednotlivých dvoustran a zároveń je roztažitelná do několikametrového pruhu. Ukázky řešení vnitřku knihy uvádím na další straně.

7 Mráz Kopce jsou lysé, sníh hoří. Po nebi honí se hvězd sršící tchoři. Stín se tiskne na dům, lká potají. Zahradám a sadům rty modrají. Ledová noc, jasná, tříkrálová. Kdo můžeš, čti, žasna, žhavá slova. Květy ptačích cest Barbora Matulová na motivy Bohuslava Reynka ilustrace a typografie Barbora Matulová S použitím textů básní Bohuslava Reynka. Výtisk číslo z -ti číslovaných exemplářů. Kniha vznikla jako diplomní práce v atelieru Grafický design II na FUD UJEP, Ústí nad Labem, Pastýřská Koz hlavy začpěly už podzimem, dech října sychravý jim brady pocuchává, třesk rohů trkavých se ozval v srdci mém, mekotu slova žhavá. Koz hřbety ježí se jak louka ryšavá, žeh očí vlní se a probleskuje mhami, jichž jesenní a jitřní záplava Jezinek jeskyněmi mámí. Na sadech stromy vůní zalkaly. Lehounké lodě plují pod nebesy, míjejí slunce zlatá úskalí a ztrácejí se za kopce a lesy. Převozník záhad, oblak jesenní, spjal ruce, klečí na obzoru. Spadalých listů šumění nahrnul pod Blahoslavenství horu.

8 Kniha sms rok vzniku 2007 Tato autorská kniha vznikala během studijní stáže v Portugalsku. Každý den jsem zapisovala sms zprávy, které mi přicházely z domova. Listy se zapsanými zprávami jsem pak vázala do japonské vazby písmem dovnitř, které částečně prosvítá, ale zachovává sdělení v tajemství.

9 Logo kavárny Adria rok vzniku 2007 Logo kavárny vychází z rondokubistického prvku fasády paláce Adria a zároveň tvoří šálek na kávu.

10 Logo Pastorace povolání rok vzniku 2009 Toto logo vzniklo pro křesťanské sdružení, které nabízí pomocnou ruku mladým lidem při hledání jejich životní cesty.

11 Ilustrace ke knize Sedm němých let vydalo nakladatelství Portál v roce 2008 Jedná se o soubor ilustrací k psychologickým příběhům s tématikou rodinné terapie.

12 CÍL START START Cvičení pro rozvoj psaní vydalo nakladatelství Portál v roce 2009 Jedná se o soubor několika desítek ilustrací s tématikou závodění a cestování, cvičebnice je určena pro děti na 1. stupni ZŠ.

13 Černý kocour a jiné pohádky rok vzniku 2009 Pro knihu Černý kocour jsem vytvořila barevnou ilustraci na obálku a několik desítek černobílých ilustrací k příběhům. Ilustrace jsou pojaty zároveň jako matematické příklady a různé jiné úkoly, které mají děti hravou formou řešit.

14 Ilustrace ke knize Komunikace ve zdravotnické praxi vydalo nakladatelství Portál v roce 2008 K této psychologické publikaci určené lékařům a pacientům jsem vytvořila několik desítek kreseb lidské obličejové mimiky a postojů těla.

15 Zmatení jazyků rok vzniku 2006 Vizuální styl propagace divadelní hry Zmatení jazyků, který uvádělo Činoherní studio v Ústí nad Labem. V rámci požadavku klienta na finanční nenáročnost jsem navrhla stříkání motivu na plakáty a jiné plochy pomocí šablony a sprejů.

16 římskokat. fara, Bílinská 3, Ú. n. L. SPOLEČENSTVÍ římskokat. fara, Bílinská 3, Ú. n. L. SPOLEČENSTVÍ římskokat. fara, Bílinská 3, Ú. n. L. římskokat. fara, Bílinská 3, Ú. n. L. SPOLEČENSTVÍ římskokat. fara, Bílinská 3, Ú. n. L. SPOLEČENSTVÍ římskokat. fara, Bílinská 3, Ú. n. L. římskokat. fara, Bílinská 3, Ú. n. L. římskoka SPOLEČENSTVÍ římskokat. fara, Bílinská 3, Ú. n. L. SPOLEČENSTVÍ římskokat. fara, Bílinská SPOLEČENSTVÍ římskokat. 3, Ú. n. fara, L. Bílinská 3, Ú. n. L. SPOLEČENSTVÍ SPOLEČENST římskokat. fara, Bíl MLÁDEŽE pohostinka 2. patro MLÁDEŽE pohostinka 2. patro MLÁDEŽE pohostinka 2. patro MLÁDEŽE pohostinka 2. patro MLÁDEŽE pohostinka 2. patro MLÁDEŽE pohostinka 2. patro MLÁDEŽE pohostinka 2. patro MLÁDEŽE pohostinka 2. patr MLÁDEŽE pohostinka 2. patro MLÁDEŽE pohostinka 2. patro MLÁDEŽE pohostinka 2. patro MLÁDEŽE pohostinka MLÁDEŽE 2. patro po středa 8. února večeře, povídání téma: písně, uvolnění diskuse hry (písničky) plánování, info, slavení modlitba středa 8. středa února února 2006 středa 8. března večeře, povídání večeře, povídání večeře, povídání téma: téma: téma: písně, uvolnění písně, uvolnění písně, uvolnění diskuse diskuse diskuse hry (písničky) hry (písničky) hry (písničky) plánování, plánování, info, slavení info, slavení plánování, info, slavení modlitba modlitba modlitba středa 8. středa března března 2006 středa 15. února večeře, povídání večeře, povídání večeře, povídání téma: téma: téma: písně, uvolnění písně, uvolnění písně, uvolnění diskuse diskuse diskuse hry (písničky) hry (písničky) hry (písničky) plánování, info, slavení plánování, plánování, info, slavení info, slavení modlitba modlitba modlitba středa 15. středa února 15. středa 2006 února února večeře, povídání večeře, povídání večeře, povídání téma: téma: téma: písně, uvolnění písně, uvolnění diskuse diskuse hry (písničky) hry (písničky) písně, uvolnění plánování, plánování, info, slavení diskuse info, slavení modlitba modlitba hry (písničky) volné pokračování plánování, info, slavení modlitba středa 22. středa února února středa března večeře, povídání večeře, povídání veče téma: téma: tém písn disk písně, uvolnění písně, uvolněníhry diskuse diskuse plán hry (písničky) hry (písničky) mod plánování, plánování, info, slavení info, voln sla modlitba modlitba Letáčky Křesťanského společenství mládeže rok vzniku 2005 Vizuální styl letáků vychází z motivu květiny, symbolu společenství několika prvků, které dohromady tvoří jeden harmonický celek.

17 Breaking stereotypes rok vzniku 2007 Sociální plakát pro kampaň Evropské unie.

18 Ilustrace ke knize Zuby nehty vydalo nakladatelství Albatros v roce 2007 Ilustrace k hororovým povídkám určeným mládeži.

19 Tygři rok vzniku 2004 Soubor závěsných grafik inspirovaných knihou Tracyho tygr.

20 Cyklus grafik Nossa Casa a Bairro Herculano rok vzniku Tento cyklus sítotisků vznikal během studijní stáže v Portugalsku. Nossa Casa znamená portulasky náš dům a Bairro Herculano je název čtvrti, ve které jsem bydlela a jejíž inspiraci jsem zakoušela a transformovala do svého výtvarného vyjádření.

21

O autorovi básní a autorech obrazů: Mgr. Jaroslav Pivoda

O autorovi básní a autorech obrazů: Mgr. Jaroslav Pivoda Jaroslav Pivoda Procházky životem počet stran 178, plnobarevný tisk vazba pevná běžná cena 499 Kč včetně DPH naše cena 449 Kč včetně DPH cena K M K 399 Kč včetně DPH ISBN 978-80-86930-64-0 Vydal Jaroslav

Více

Úvod do audiovizuální komunikace. Jana Dannhoferová Ústav informa3ky PEF MZLU v Brně Audiovizuální komunikace (AVK)

Úvod do audiovizuální komunikace. Jana Dannhoferová Ústav informa3ky PEF MZLU v Brně Audiovizuální komunikace (AVK) Úvod do audiovizuální komunikace Jana Dannhoferová Ústav informa3ky PEF MZLU v Brně Audiovizuální komunikace (AVK) Co nás dnes čeká? Představení předmětu Organizace přednášek a cvičení Ukončení předmětu

Více

Harmonogram FUD UJEP pro akademický rok 2018/2019

Harmonogram FUD UJEP pro akademický rok 2018/2019 Harmonogram FUD UJEP pro akademický rok 2018/2019 září 2018 3. 9. opravné SZZ z dějin umění, od 10 hodin 3. 9. zápis do 1. ročníku na ak. rok 2018/2019: MgA. (Design, Fotografie a intermediální tvorba,

Více

Harmonogram FUD UJEP pro akademický rok 2016/2017

Harmonogram FUD UJEP pro akademický rok 2016/2017 Harmonogram FUD UJEP pro akademický rok 2016/2017 září 2016 1. 9. opravné SZZ z dějin umění, od 10 hodin 1. 9. zápis do 1. ročníku na ak. rok 2016/2017: MgA. (Design, Fotografie a intermediální tvorba,

Více

Harmonogram FUD UJEP pro akademický rok 2017/2018

Harmonogram FUD UJEP pro akademický rok 2017/2018 Harmonogram FUD UJEP pro akademický rok 2017/2018 září 2017 4. 9. opravné SZZ z dějin umění, od 10 hodin 4. 9. zápis do 1. ročníku na ak. rok 2017/2018: MgA. (Design, Fotografie a intermediální tvorba,

Více

Barevné počítání pro předškoláky

Barevné počítání pro předškoláky Barevné počítání pro předškoláky Barevné počítání pro předškoláky 2 / 28 Rozvoj a výchova dětí Předškoláci.cz Slovo úvodem Proč vznikla e-kniha Barevné počítání pro předškoláky? Aby byla volně a zdarma

Více

Harmonogram FUD UJEP pro akademický rok 2014/2015

Harmonogram FUD UJEP pro akademický rok 2014/2015 Harmonogram FUD UJEP pro akademický rok 2014/2015 září 2014 opravné SZZ z dějin umění, od 10 hodin zápis do 1. ročníku na ak. rok 2014/2015: MgA. (Design, Fotografie a intermediální tvorba, Grafický design)

Více

Film Festival Zlín Design manual

Film Festival Zlín Design manual Film Festival Zlín Film Festival Zlín Logotyp Film Festival Zlín - Mezinárodní festival filmů pro děti a mládež filosofie značky Logotyp je hravý, jasně artikulovaný a neortodoxní. Ve všech prostředcích

Více

JANÁČKOVA AKADEMIE MÚZICKÝCH UMĚNÍ V BRNĚ

JANÁČKOVA AKADEMIE MÚZICKÝCH UMĚNÍ V BRNĚ JANÁČKOVA AKADEMIE MÚZICKÝCH UMĚNÍ V BRNĚ Divadelní fakulta Ateliér divadelního manažerství a jevištní technologie Divadelní manažerství Vedení sekce Marketing 25. Mezinárodního festivalu divadelních škol

Více

Zlomené srdce ----------------- 2009 Realizace z cyklu O lásce

Zlomené srdce ----------------- 2009 Realizace z cyklu O lásce MARKÉTA KOREČKOVÁ Chrudim Narodila se v roce 1975 v Chrudimi. V letech 1989-1992 studovala na SPŠKS v Hořicích, poté v letech 1992-1999 na AVU v Praze, a to intermediální tvorbu u Milana Knížáka a sochařství

Více

Ateliér Grafický design Témata prací pro akademický rok 2017/2018 Prezenční forma studia BAKALÁŘSKÉ PRÁCE

Ateliér Grafický design Témata prací pro akademický rok 2017/2018 Prezenční forma studia BAKALÁŘSKÉ PRÁCE Ateliér Grafický design Témata prací pro akademický rok 2017/2018 Prezenční forma studia BAKALÁŘSKÉ PRÁCE 1) Medailon osobnosti z oboru GD Shromáždění dat a informací o životě a díle zvoleného autora,

Více

Programy a kurzy CŽV připravované na Ústavu marketingových komunikací FMK v roce 2010

Programy a kurzy CŽV připravované na Ústavu marketingových komunikací FMK v roce 2010 Programy a kurzy CŽV připravované na Ústavu marketingových komunikací FMK v roce 13. 3. Přípravný kurz pro uchazeče o studium v bakalářském oboru Marketingové komunikace, kombinovaná forma studia Obsah:

Více

Rozpis předpokládaného plnění pro koše 1 4

Rozpis předpokládaného plnění pro koše 1 4 Rozpis předpokládaného plnění pro koše 1 4 Poptávané služby Forma zajištění služby Požadovaný počet Prezentace ROS k editorům a veřejnosti (koš služeb č. 1) 1 Pronájem prezentačního Pronájem stánku, typ:

Více

ZADÁNÍ PRAKTICKÉ MATURITNÍ ZKOUŠKY pro školní rok

ZADÁNÍ PRAKTICKÉ MATURITNÍ ZKOUŠKY pro školní rok ZADÁNÍ PRAKTICKÉ MATURITNÍ ZKOUŠKY pro školní rok 20162017 Studijní obor Grafický design Vyučující Mgr. Jiří Zenkl a MgA. Sam Mikolášek Téma 1 Knižní design a ilustrace Námět Milan Kundera Směšné lásky

Více

DIVADLO BEZ HRANIC (Křesomyslova 14, Praha 4 Nusle)

DIVADLO BEZ HRANIC (Křesomyslova 14, Praha 4 Nusle) Apokalypsa 2009 (tempera, akryl, 60x42) 4000,- Kč Apokalypsa II. 2009 (tempera, akryl, 42x59) Bubák 2011 (akryl, 48x65) 7000,- Kč 4000,- Kč 5000,- Kč Člověk 2011 (kombinovaná technika, 58x84) Jádro 2009

Více

TVORBA PROPAGAČNÍCH MATERIÁLŮ

TVORBA PROPAGAČNÍCH MATERIÁLŮ TVORBA PROPAGAČNÍCH MATERIÁLŮ 1 MgA. Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně Fakulta multimediálních komunikací 2 CO JE GRAFICKÝ DESIGN 3 4 HISTORICKÝ VÝVOJ PLAKÁTU 5 POČÁTKY plakátů Evropa, 18. - 19. století

Více

KAA-WA CZ EN FR D AKTUÁLNĚ O PROJEKTU KOLEKCE KONTAKT MÉDIA. připojte se k nám. stránky autorky www.annasteinerova.cz

KAA-WA CZ EN FR D AKTUÁLNĚ O PROJEKTU KOLEKCE KONTAKT MÉDIA. připojte se k nám. stránky autorky www.annasteinerova.cz AKTUÁLNĚ O PROJEKTU KOLEKCE KONTAKT MÉDIA CZ EN FR D AKTUÁLNĚ O PROJEKTU KOLEKCE KONTAKT MÉDIA CZ EN FR D AKTUÁLNĚ O PROJEKTU KOLEKCE KONTAKT MÉDIA CZ EN FR D AKTUÁLNĚ O PROJEKTU KOLEKCE KONTAKT MÉDIA

Více

GRAFICKÝ MANUÁL pro publikace MFF UK

GRAFICKÝ MANUÁL pro publikace MFF UK GRAFICKÝ MANUÁL pro publikace MFF UK Patitul - Tato strana není povinná KAREL NOVÁK MATEMATIKA VČERA DNES A ZÍTRA hřbet publikace První lichá strana publikace - v současné době se používá zřídka. Obsahuje

Více

TALENT PRAHY 8. Josefem LADOU. s malířem, ilustrátorem a spisovatelem. Talentová soutěž pro základní školy Prahy 8

TALENT PRAHY 8. Josefem LADOU. s malířem, ilustrátorem a spisovatelem. Talentová soutěž pro základní školy Prahy 8 TALENT PRAHY 8 s malířem, ilustrátorem a spisovatelem Josefem LADOU Talentová soutěž pro základní školy Prahy 8 ÚVOD V letošním roce oslavíme 130 let od narození Josefa Lady a 60 let od jeho úmrtí, celou

Více

Směrnice děkana č. 2/2012 o bakalářských, diplomových a disertačních pracích

Směrnice děkana č. 2/2012 o bakalářských, diplomových a disertačních pracích Směrnice děkana č. 2/2012 o bakalářských, diplomových a disertačních pracích čl. 1 Úvod Obhajoba bakalářské práce (dále jen BP ) pro studenty bakalářského studia v oborech Design, Fotografie a intermediální

Více

ŘEDITEL STŘEDNÍ UMĚLECKÉ ŠKOLY, OSTRAVA, PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE

ŘEDITEL STŘEDNÍ UMĚLECKÉ ŠKOLY, OSTRAVA, PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE ŘEDITEL STŘEDNÍ UMĚLECKÉ ŠKOLY, OSTRAVA, PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE v souladu s ustanovením 79 odst. 3 zákona č. 561/2004 Sb., ve znění zákona č. 49/2009 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném

Více

Výtvarná výchova. 9. ročník. Zobrazování přírodních forem. Giuseppe Arcimboldo

Výtvarná výchova. 9. ročník. Zobrazování přírodních forem. Giuseppe Arcimboldo list 1 / 6 Vv časová dotace: 1 hod / týden Výtvarná výchova 9. ročník VV 9 1 01 vybírá, vytváří a pojmenovává co nejširší škálu prvků vizuálně obrazných vyjádření a jejich vztahů; uplatňuje je pro vyjádření

Více

Příručka k informačním a komunikačním předpisům

Příručka k informačním a komunikačním předpisům Příručka k informačním a komunikačním předpisům Program spolupráce na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko 2014 2020 v rámci cíle Evropská územní spolupráce Kód

Více

Pravidla publicity projektu Mgr. Simona Dvořáčková

Pravidla publicity projektu Mgr. Simona Dvořáčková Pravidla publicity projektu Mgr. Simona Dvořáčková Tato prezentace je spolufinancována z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky. Proč se vůbec zabývat publicitou? Nařízení Evropské

Více

Střední škola průmyslová a umělecká, Opava, příspěvková organizace, Praskova 399/8, Opava, 746 01 IČO: 47813121 Projekt: OP VK 1.5

Střední škola průmyslová a umělecká, Opava, příspěvková organizace, Praskova 399/8, Opava, 746 01 IČO: 47813121 Projekt: OP VK 1.5 Název a adresa školy: Střední škola průmyslová a umělecká, Opava, příspěvková organizace, Praskova 399/8, Opava, 746 01 IČO: 47813121 Projekt: OP VK 1.5 Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Více

CITY PARK JIHLAVA prezentace nové grafické úpravy firemního vizuálu

CITY PARK JIHLAVA prezentace nové grafické úpravy firemního vizuálu CITY PARK JIHLAVA prezentace nové grafické úpravy firemního vizuálu 1 Obsah 2 úvod.......................................................................................... 3 1 / jednotný vizuální styl

Více

Základní školy a víceletá gymnázia. Oddělení pro děti a mládež hrabuvka.detske@kmo.cz tel.: 599 522 311

Základní školy a víceletá gymnázia. Oddělení pro děti a mládež hrabuvka.detske@kmo.cz tel.: 599 522 311 Základní školy a víceletá gymnázia Oddělení pro děti a mládež hrabuvka.detske@kmo.cz tel.: 599 522 311 Oddělení pro dospělé hrabuvka@kmo.cz tel.: 599 522 300 Dr. Martínka 4 700 30 Ostrava-Hrabůvka ODDĚLENÍ

Více

STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA a STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ, Česká Lípa, 28. října 2707, příspěvková organizace

STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA a STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ, Česká Lípa, 28. října 2707, příspěvková organizace Název školy STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA a STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ, Česká Lípa, 28. října 2707, příspěvková organizace Číslo a název projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0880 Digitální učební materiály www.skolalipa.cz

Více

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ FAKULTA VÝTVARNÝCH UMĚNÍ FACULTY OF FINE ARTS OD KRESBY K OBRAZŮM FROM DRAWINGS TO PAINTINGS

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ FAKULTA VÝTVARNÝCH UMĚNÍ FACULTY OF FINE ARTS OD KRESBY K OBRAZŮM FROM DRAWINGS TO PAINTINGS VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA VÝTVARNÝCH UMĚNÍ FACULTY OF FINE ARTS ATELIÉR MALÍŘSTVÍ 1 STUDIO PAINTING 1 OD KRESBY K OBRAZŮM FROM DRAWINGS TO PAINTINGS BAKALÁŘSKÁ

Více

Výtvarná výchova. 8. ročník. Výtvarné vyjádření zajímavých přírodních tvarů studijní, případně fantazií dotvořené práce. Barvy výtvarné hry a etudy

Výtvarná výchova. 8. ročník. Výtvarné vyjádření zajímavých přírodních tvarů studijní, případně fantazií dotvořené práce. Barvy výtvarné hry a etudy list 1 / 5 Vv časová dotace: 1 hod / týden Výtvarná výchova 8. ročník uplatňuje představivost, fantazii a výtvarné myšlení ve vlastním výtvarném projevu experimentuje s různými druhy linie orientuje se

Více

Šimonovy pracovní listy 16

Šimonovy pracovní listy 16 Barevné počítání pro prvňáčky 2 / 28 Portál pro rodiče a učitelky Školáci.com Slovo úvodem Proč vznikla e-kniha Barevné počítání pro prvňáčky? Aby byla volně a zdarma šířena pro nekomerční účely. Komu

Více

CURRICULUM VITAE. Pracovní zkušenosti (brigády a praxe) jméno. Další projekty a zakázky. Vzdělání. Jazykové dovednosti. Grafické dovednosti

CURRICULUM VITAE. Pracovní zkušenosti (brigády a praxe) jméno. Další projekty a zakázky. Vzdělání. Jazykové dovednosti. Grafické dovednosti CURRICULUM VITAE Pracovní zkušenosti (brigády a praxe) Září 2015 - Červen 2016 Fitness centrum Factory Pro brigádník: instruktorka plavání Srpen - Říjen 2015 Natáčení seriálu The Same Sky double herečky

Více

Název projektu: EU Peníze školám. Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3498

Název projektu: EU Peníze školám. Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3498 Název projektu: EU Peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3498 Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_140 Jméno autora: Jana Lanková Třída/ročník: 2. stupeň ZŠ praktické - výuka

Více

Příloha č. 1. Souhrnná cenová tabulka Dílčí plnění Cena bez DPH DPH Cena s DPH Cena celkem z toho: Koš č. 1 Koš č. 2 Koš č. 3 Koš č.

Příloha č. 1. Souhrnná cenová tabulka Dílčí plnění Cena bez DPH DPH Cena s DPH Cena celkem z toho: Koš č. 1 Koš č. 2 Koš č. 3 Koš č. Příloha č. 1 Požadavky zadavatele: Dodavatel publicity předloží návrh řešení jednotlivých materiálů a předmětů k odsouhlasení zadavateli. Texty do příloh, letáků, plakátů CD a tiskových zpráv zadavatel

Více

Publicita projektu. Místo: KÚ JčK, zasedací místnost Ovál Datum: 15. září 2010. Jméno prezentujícího: Ing. Irena Caisová

Publicita projektu. Místo: KÚ JčK, zasedací místnost Ovál Datum: 15. září 2010. Jméno prezentujícího: Ing. Irena Caisová Místo: KÚ JčK, zasedací místnost Ovál Datum: 15. září 2010 Jméno prezentujícího: Ing. Irena Caisová Povinná publicita projektu je zakotvena ve Smlouvě o realizaci grantového projektu a v Nařízení Komise

Více

Čtvrtek 7. května v 17.00 hodin divadelní sál MKD VYSTOUPENÍ ŽÁKŮ ZUŠ MĚLNÍK Absolventský a ročníkový koncert žáků tanečního oboru ZUŠ Mělník.

Čtvrtek 7. května v 17.00 hodin divadelní sál MKD VYSTOUPENÍ ŽÁKŮ ZUŠ MĚLNÍK Absolventský a ročníkový koncert žáků tanečního oboru ZUŠ Mělník. PROGRAM MEKUC KVĚTEN 2015 Pondělí 4. května v 17.00 MKD KVĚTEN 1945 NA MĚLNÍKU Přednáška vojenského historika pplk. PhDr. Eduarda Stehlíka doplněná výstavou dobových fotografií a plakátů ze Státního archivu

Více

Seznámení se s výtvarnou kulturou a uměním prostřednictvím obrazně vizuálních vyjádření Kvinta a první ročník

Seznámení se s výtvarnou kulturou a uměním prostřednictvím obrazně vizuálních vyjádření Kvinta a první ročník Předmět: Náplň: Třída: Počet hodin: Pomůcky: Estetická výchova výtvarná (EVV) Seznámení se s výtvarnou kulturou a uměním prostřednictvím obrazně vizuálních vyjádření Kvinta a první ročník 2 hodiny týdně

Více

PRAVIDLA PRO PUBLICITU

PRAVIDLA PRO PUBLICITU PRAVIDLA PRO PUBLICITU I. Obecná pravidla Na základě Nařízení Evropské komise č. 1159/2000 je každý příjemce podpory povinen informovat širokou veřejnost o tom, že daný projekt je spolufinancován z Evropské

Více

manuál jednotného vizuálního stylu

manuál jednotného vizuálního stylu manuál jednotného vizuálního stylu obsah Grafický manuál popisuje konstrukci logotypu, pravidla jeho používání, zakázané varianty a dotýká se základních pravidel corporate identity občanského sdružení

Více

M Ě ST O B EN E ŠO V

M Ě ST O B EN E ŠO V MĚSTO BENEŠOV KAPITOLY Z HISTORIE MUZEA UMĚNÍ A DESIGNU BENEŠOV 1990-2010... Historie Muzea umění a designu Benešov není vizitkou jeho několika zaměstnanců, ale především úspěchem celého mě sta. Jeho

Více

Příručka k informačním a komunikačním předpisům

Příručka k informačním a komunikačním předpisům Příručka k informačním a komunikačním předpisům Program na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko 2014 2020 v rámci cíle Evropská územní spolupráce Kód CCI: 2014TC16RFCB017

Více

Výtvarná výchova - 1. ročník

Výtvarná výchova - 1. ročník Výtvarná výchova - 1. ročník rozpoznává a pojmenovává prvky vizuálně obrazného vyjádření /linie, tvary, objemy, barvy, objekty dokáže uspořádat, střídat nebo kombinovat jednoduché prvky interpretuje různá

Více

Mezinárodní keramický workshop

Mezinárodní keramický workshop Mezinárodní studentské porcelánové sympozium 2013,,KONVICE 16. září 27.září 2013 a Mezinárodní keramický workshop 27. 29. září 2013 Sympozium se koná pod záštitou prof. RNDr. René Wokouna, CSc., rektora

Více

Jiný pohled na Káhiru. Český egyptologický ústav FF UK slaví padesát let založení výstavou

Jiný pohled na Káhiru. Český egyptologický ústav FF UK slaví padesát let založení výstavou Jiný pohled na Káhiru. Český egyptologický ústav FF UK slaví padesát let založení výstavou Jiný pohled na Káhiru prostřednictvím několika desítek fotografických obrazů Jana Brodského nabízí výstava, kterou

Více

Výroční zpráva předmětové komise výtvarné výchovy za školní rok 204-15

Výroční zpráva předmětové komise výtvarné výchovy za školní rok 204-15 Výroční zpráva předmětové komise výtvarné výchovy za školní rok 204-15 Ve školním roce 2014-15 probíhala výuka výtvarné výuky v časových dotacích: Prima celá třída, 2 hodiny týdně Sekunda celá třída, 2

Více

MgA. Sevdalina Kovářová Kostadinova Sevda M

MgA. Sevdalina Kovářová Kostadinova Sevda M MgA. Sevdalina Kovářová Kostadinova Sevda M agistra umění Sevdalina Kovářová Kostadinova Sevda je umělkyně bulharského původu, která působí v ČR více než 15 let. Je narozena v roce 1973 v Bulharsku. Po

Více

TEMATICKÝ PLÁN. září říjen

TEMATICKÝ PLÁN. září říjen TEMATICKÝ PLÁN Předmět: VÝTVARNÁ VÝCHOVA Týdenní dotace: 2h/týden Vyučující: Mgr. Lenka Roubalová Vzdělávací program: ŠVP Umím, chápu, rozumím Ročník: 6. (6. A, 6. B) Školní rok 2016/2017 UČIVO 1. Ve světě

Více

V pondělí 3. října 2016 Karel IV. očima dětí Výherci v kategorii jednotlivců jsou: Výherci v kategorii kolektivů jsou:

V pondělí 3. října 2016 Karel IV. očima dětí Výherci v kategorii jednotlivců jsou: Výherci v kategorii kolektivů jsou: V pondělí 3. října 2016 v 11 hodin proběhlo v Galerii výtvarného umění v Havlíčkově Brodě slavnostní vyhlášení výherců výtvarné soutěže Karel IV. očima dětí. A zároveň byla tak zahájena výstava k této

Více

Mgr. Drahomíra Juřicová Základní školy, střední školy, víceletá gymnázia

Mgr. Drahomíra Juřicová Základní školy, střední školy, víceletá gymnázia Mgr. Drahomíra Juřicová 599 522 303 Základní školy, střední školy, víceletá gymnázia Lekce informačního vzdělávání pro 1. stupeň LETEM SVĚTEM S VEČERNÍČKEM Určeno pro: 1. třídy ZŠ Děti se seznámí s nejznámějšími

Více

PRAVIDLA PUBLICITY PROJEKTŮ

PRAVIDLA PUBLICITY PROJEKTŮ Obecná pravidla PRAVIDLA PUBLICITY PROJEKTŮ Na základě Nařízení Evropské komise č. 1159/2000 je každý příjemce podpory povinen informovat širokou veřejnost o tom, že daný projekt je spolufinancován z Evropské

Více

Manuál pro konečné uživatele Zajištění publicity projektu ve Fondu malých projektů

Manuál pro konečné uživatele Zajištění publicity projektu ve Fondu malých projektů Manuál pro konečné uživatele Zajištění publicity projektu ve Fondu malých projektů Program Evropská územní spolupráce Rakousko Česká republika 2007-2013 verze platná od 1.11.2011 Obsah Co je to publicita

Více

1. 3. místo Jaroslava Straková plakát R.U.R. soubor divadelních plakátů SUPŠ, Jihlava-Helenín pedagog: Mgr. Věra Doležalová

1. 3. místo Jaroslava Straková plakát R.U.R. soubor divadelních plakátů SUPŠ, Jihlava-Helenín pedagog: Mgr. Věra Doležalová 0215 Barbora Gučová Série autorských knih, leporel jako obsahový a vizuální apel na ochranu práv zvířat SŠ průmyslová a umělecká, Hodonín Mgr. art. Barbora Staňková laureát 1. 2. místo 0227 Jaroslava Straková

Více

PLÁN ČINNOSTI ŠKOLNÍ DRUŽINY A ŠKOLNÍHO KLUBU ŠKOLNÍ ROK: 2008/2009. VEDOUCÍ ODDĚLENÍ ŠD A ŠK: Božena Grosmutová

PLÁN ČINNOSTI ŠKOLNÍ DRUŽINY A ŠKOLNÍHO KLUBU ŠKOLNÍ ROK: 2008/2009. VEDOUCÍ ODDĚLENÍ ŠD A ŠK: Božena Grosmutová PLÁN ČINNOSTI ŠKOLNÍ DRUŽINY A ŠKOLNÍHO KLUBU ŠKOLNÍ ROK: 2008/2009 VEDOUCÍ ODDĚLENÍ ŠD A ŠK: Božena Grosmutová Základní škola Dr. Miroslava Tyrše, Česká Lípa, Mánesova 1526, příspěvková organizace Plán

Více

MUZEUM UMĚNÍ A DESIGNU 1990 2010: PROPAGACE MUZEA

MUZEUM UMĚNÍ A DESIGNU 1990 2010: PROPAGACE MUZEA PROPAGACE MUZEA Od počátku 90. let jsme se pokoušeli používat promyšlené, dostatečně strukturované formy propagace. Dlouhá léta jsme však vzhledem k podprůměrnému rozpočtu neměli prostředky na spolupráci

Více

měkké a tuhé směr vlákna rovnoběžný se hřbetem!!!

měkké a tuhé směr vlákna rovnoběžný se hřbetem!!! Vazba knihy Základní dělení vazeb: měkké a tuhé a polotuhé. U lepších knih bývá požadavkem tuhá vazba. Způsob vazby ovlivňuje cenu, pevnost, ale i možnost otevírání knihy (např. lepená vazba je levná,

Více

Dodatek ke SMLOUVĚ O DÍLO A LICENČNÍ SMLOUVĚ

Dodatek ke SMLOUVĚ O DÍLO A LICENČNÍ SMLOUVĚ Dodatek ke SMLOUVĚ O DÍLO A LICENČNÍ SMLOUVĚ uzavřený podle příslušných ustanovení zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění, níže uvedeného dne, měsíce a roku, mezi těmito smluvními stranami:

Více

Příručka k informačním a komunikačním předpisům

Příručka k informačním a komunikačním předpisům Příručka k informačním a komunikačním předpisům Program na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko 2014 2020 v rámci cíle Evropská územní spolupráce Kód CCI: 2014TC16RFCB017

Více

Ceník českých titulů 2019 Klett nakladatelství s.r.o.

Ceník českých titulů 2019 Klett nakladatelství s.r.o. Ceník českých titulů 2019 Klett nakladatelství s.r.o. Klett nakladatelství s.r.o., Jičínská 2348/10, 130 00 Praha 3 - Vinohrady tel.: 233 084 110, e-mail: klett@klett.cz (platnost od 1/2/2019 do 31/1/2020)

Více

Ceník českých titulů 2018 Klett nakladatelství s.r.o.

Ceník českých titulů 2018 Klett nakladatelství s.r.o. Ceník českých titulů 2018 Klett nakladatelství s.r.o. Klett nakladatelství s.r.o., Jičínská 2348/10, 130 00 Praha 3 - Vinohrady tel.: 233 084 110, e-mail: klett@klett.cz (platnost od 1/2/2018 do 31/1/2019)

Více

Jáchym Myslivec 2016

Jáchym Myslivec 2016 Jáchym Myslivec 2016 Curriculum vitae Jáchym Myslivec Praha *1992 jachymmyslivec@gmail.com Studium od 2012 Univerzita Jana Evangelisty Purkyně, Fakulta Umění a desingu, Ateliér fotografie, Ustí nad Labem

Více

Manuál. společnosti QCM, s.r.o. jednotného vizuálního stylu. Manuál jednotného vizuálního stylu společnosti QCM, s.r.o

Manuál. společnosti QCM, s.r.o. jednotného vizuálního stylu. Manuál jednotného vizuálního stylu společnosti QCM, s.r.o Webové aplikace a design Tvorba a správa webového obsahu Linux prodej, podpora, řešení Network management & IT security Manuál jednotného vizuálního stylu společnosti QCM, s.r.o. QCM, s.r.o. Rybkova 1,

Více

Termín výstavy: Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara ZČU v Plzni

Termín výstavy: Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara ZČU v Plzni [Tisková zpráva] Chinese Characters Poster in the Czech Republic Místo konání: Galerie Ladislava Sutnara, Riegrova 11, Plzeň Vernisáž: 30. 5. od 18 hodin Termín výstavy: 31. 5. 23. 6. 2018 Výstavu pořádá:

Více

DRAMATICKÁ VÝCHOVA. KR P C S zk, klz, z

DRAMATICKÁ VÝCHOVA. KR P C S zk, klz, z Ateliér: Divadlo a výchova bakalářské studium Ročník: 1. Vedoucí ročníku: MgA. Kamila Kostřicová DRAMATICKÁ VÝCHOVA Propedeutika dramatické 1 1 2 z 1 1 1 2 z 1 Macková výchovy Úvod do dramatické 0 4 1

Více

ŘÍJEN Integrovaný blok:

ŘÍJEN Integrovaný blok: ŘÍJEN Integrovaný blok: Podtémata: PODZIM podzim čaruje - houby podzimní počasí zvířata na podzim plody podzimu jablko dušičky svátek všech svatých PODZIM ČARUJE - HOUBY Komunitní kruh: využití mluvícího

Více

Komunikační plán OPŽP pro rok 2009

Komunikační plán OPŽP pro rok 2009 Komunikační plán OPŽP pro rok 2009 Pro informaci členům Monitorovacího výboru OPŽP konaného dne 10. listopadu 2008 MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ STÁTNÍ FOND ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ www. o p zp.cz www. e

Více

Zlom stránek. Zlom stránek a vlastní finalizace knihy se provádí v programu Adobe InDesign.

Zlom stránek. Zlom stránek a vlastní finalizace knihy se provádí v programu Adobe InDesign. Zlom stránek Zlom stránek a vlastní finalizace knihy se provádí v programu Adobe InDesign. Podle svých skic, ve kterých se rozhodneme pro formát knihy, si vytvoříme v tomto programu dokument. Stanovíme

Více

i1uslroval "DR.:hlloM.íl{ T ŤAN

i1uslroval DR.:hlloM.íl{ T ŤAN i1uslroval "DR.:hlloM.íl{ T ŤAN U k á z k a k n i h y z i n t e r n e t o v é h o k n i h k u p e c t v í w w w. k o s m a s. c z, U I D : K O S 2 2 5 3 2 9 Tato kniha je věnována Adélce Wolné, která mě

Více

DRAMATICKÁ VÝCHOVA. P C S zk, klz, z KR P C S zk, klz, z KR. Základ oboru: Macková R. a pedagogové ADaV z zk 2 Konývka

DRAMATICKÁ VÝCHOVA. P C S zk, klz, z KR P C S zk, klz, z KR. Základ oboru: Macková R. a pedagogové ADaV z zk 2 Konývka DRAMATICKÁ VÝCHOVA Ateliér divadla a výchovy, bakalářské studium Ročník: 1. Vedoucí ročníku: MgA. Radka Macková Vstupní kurz - dílna DaV Divadlo a výchova dramaturgie a režie v DaV Úvod do studia kultury

Více

Estetická výchova výtvarná Seznámení se s výtvarnou kulturou a uměním prostřednictvím obrazně vizuálních vyjádření

Estetická výchova výtvarná Seznámení se s výtvarnou kulturou a uměním prostřednictvím obrazně vizuálních vyjádření Předmět: Náplň: Třída: Počet hodin: Pomůcky: Estetická výchova výtvarná Seznámení se s výtvarnou kulturou a uměním prostřednictvím obrazně vizuálních vyjádření 1. ročník a kvinta 2 hodiny týdně Projektor,

Více

HELLO MY NAME IS OBÁLKA

HELLO MY NAME IS OBÁLKA HELLO MY NAME IS OBÁLKA info@obalkapraha.cz Ahoj! Jmenuji se OBÁLKA a jsem v Praze nová. Moje nejstarší sestra pochází z Londýna. Mé další sourozence dnes najdete v mnoha evropských metropolích, např.

Více

11. Obrazová příloha. Obsah

11. Obrazová příloha. Obsah 11. Obrazová příloha Obsah Scénografie... 116 Výstavy... 119 Interiéry... 134 Architektura... 180 Design nábytku... 190 Výtvarná a grafická činnost... 218 115 Scénografie 116 Obr. 102 Návrh scény k opeře

Více

GRAFICKÉ ELEMENTY TÜV SÜD CZECH AKADEMIE.

GRAFICKÉ ELEMENTY TÜV SÜD CZECH AKADEMIE. Czech Volba jistoty. Více hodnoty. GRAFICKÉ ELEMENTY TÜV SÜD CZECH AKADEMIE. Grafické elementy TÜV SÜD Czech AKADEMIE Březen 2010 2 Následující vysvětlení slouží jako doplněk ke stávajícímu firemnímu manuálu

Více

1 Základní údaje o zadavateli : Svaz venkovské turistiky. Datum: 20. 07. 2011

1 Základní údaje o zadavateli : Svaz venkovské turistiky. Datum: 20. 07. 2011 Datum: 20. 07. 2011 Ev.č. SVT-2011-02 Vyřizuje: Ing. Petr Novák Tel. 777 317 111 E-mail: info@svazvt.cz Výzva k podání nabídky na plnění veřejné zakázky s vyšší hodnotou na služby, nespadající do režimu

Více

Sanoma Online. přehled produktů září 2012

Sanoma Online. přehled produktů září 2012 Sanoma Online přehled produktů září 2012 kafe.cz Komunitní ženský web (kavárna), kam ženy chodí diskutovat, sdělovat své starosti a radosti. Cílová skupina: ženy 25-45 let Relaunch webu: září 2011» Kafe.cz

Více

Fakulta informatiky Masarykovy univerzity

Fakulta informatiky Masarykovy univerzity Fakulta informatiky Masarykovy univerzity Založená v roce 1994 jako první samostatná fakulta svého druhu v České republice www.fi.muni.cz studijni@fi.muni.cz 549 491 822 Studijní programy Bakalářské programy

Více

UJEP v Ústí nad Labem - Univerzita třetího věku - Akademický rok 2018/ Letní semestr platný od

UJEP v Ústí nad Labem - Univerzita třetího věku - Akademický rok 2018/ Letní semestr platný od den 8 9 9 10 10 11 11 12 12-13 13 14 14 15 15 16 16 17 17 18 Pondělí MF 01.54 13:00 17:00 PR7 Toulky, události a zajímavosti SZ Čech 4.3.2019 Vznik ČR průběh a sled událostí v rámci regionu 11.3.2019 Severozápadní

Více

anna steinerová AKTUÁLNĚ KOLEKCE KONTAKT MÉDIA CZ EN FR D

anna steinerová AKTUÁLNĚ KOLEKCE KONTAKT MÉDIA CZ EN FR D AKTUÁLNĚ KOLEKCE KONTAKT MÉDIA CZ EN FR D AKTUÁLNĚ KOLEKCE KONTAKT MÉDIA CZ EN FR D AKTUÁLNĚ KOLEKCE KONTAKT MÉDIA CZ EN FR D AKTUÁLNĚ KOLEKCE KONTAKT MÉDIA CZ EN FR D AKTUÁLNĚ KOLEKCE KONTAKT MÉDIA CZ

Více

Informační centrum pro mládež Šumperk

Informační centrum pro mládež Šumperk Pension pro svobodné pány 21. 5. 2018 od 19 hodin, Kulturní dům Rapotín Divadelní aktovka Seana O Caseyho Bedtime Story ve slavné úpravě Jiřího Krejčíka pod názvem Pension pro svobodné pány, která byla

Více

DRAMATICKÁ VÝCHOVA. Pedagog. P C S zk, klz, z KR P C S zk, klz, z KR. Základ oboru. Vstupní kurz - dílna DaV 4 dny

DRAMATICKÁ VÝCHOVA. Pedagog. P C S zk, klz, z KR P C S zk, klz, z KR. Základ oboru. Vstupní kurz - dílna DaV 4 dny DRAMATICKÁ VÝCHOVA Ateliér divadla a výchovy, bakalářské studium 1. MgA. Kamila Konývková Kostřicová Vstupní kurz - dílna DaV 4 dny z 1 Klíč a pedagogové ADaV Divadlo a výchova 2 2 1 z 2 2 2 1 zk 2 Konývka

Více

BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA VÝTVARNÝCH UMĚNÍ ATELIÉR GRAFICKÉHO DESIGNU 2 FACULTY OF FINE ARTS STUDIO OF GRAHPIC DESIGN 2 KATEŘINA HIKADOVÁ

BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA VÝTVARNÝCH UMĚNÍ ATELIÉR GRAFICKÉHO DESIGNU 2 FACULTY OF FINE ARTS STUDIO OF GRAHPIC DESIGN 2 KATEŘINA HIKADOVÁ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA VÝTVARNÝCH UMĚNÍ ATELIÉR GRAFICKÉHO DESIGNU 2 FACULTY OF FINE ARTS STUDIO OF GRAHPIC DESIGN 2 VLASTNÍ ZNAČKA PAPÍRENSKÝCH VÝROBKŮ PERSONAL

Více

DRAMATICKÁ VÝCHOVA. P C S zk, klz, z KR P C S zk, klz, z KR Základ oboru: Cír. a pedagogové ADaV Divadlo a výchova

DRAMATICKÁ VÝCHOVA. P C S zk, klz, z KR P C S zk, klz, z KR Základ oboru: Cír. a pedagogové ADaV Divadlo a výchova Ročník: 1. Vedoucí ročníku: BcA. Jakub Cír Vstupní kurz - dílna DaV z 1 Cír. a pedagogové ADaV Divadlo a výchova 2 2 1 z 2 2 2 1 zk 2 Seminář dramaturgie a 0 2 2 z 2 0 2 2 z 2 Klíč režie v DaV Úvod do

Více

Podzimní zkušební období 23. srpna 17. září 2013

Podzimní zkušební období 23. srpna 17. září 2013 Ředitel Střední umělecké školy, Ostrava, příspěvkové organizace v souladu s ustanovením 79 odst. 3 zákona č. 561/2004 Sb., ve znění zákona č. 472/2011 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném

Více

PAMÁTNÍK NÁRODNÍHO PÍSEMNICTVÍ

PAMÁTNÍK NÁRODNÍHO PÍSEMNICTVÍ Soutěžní řád soutěže Nejkrásnější české knihy roku I. Ministerstvo kultury a Památník národního písemnictví (dále jen Památník ) vyhlašují v souladu s nařízením vlády č. 5/2003 sb. neanonymní a veřejnou

Více

Dočasné centrum umění/ středobod festivalu

Dočasné centrum umění/ středobod festivalu Street For Art 2010 3. ročník festivalu umění ve veřejném prostoru 13. 22. května 2010 Jižní Město, Praha Sídliště Umění Lidé Sousedé Procházka Piknik Večeře Prostor Cesty Koncerty Dočasné centrum umění/

Více

ODEHNAL KATALOG VÝSTAVY

ODEHNAL KATALOG VÝSTAVY BOHUSL AV ODEHNAL KATALOG VÝSTAVY BOHUSLAV ODEHNAL narozen 3. 12. 1930 v České Třebové V roce 1939 se přestěhoval s rodiči na Moravu a v Mladkově se usadili v roce 1942. Základní školu absolvoval v Boskovicích.

Více

U S N E S E N Í. MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části. č.j.: 655/2016. č. 607 ze dne Vyhlášení literární soutěže SEIFERTŮV ŽIŽKOV

U S N E S E N Í. MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části. č.j.: 655/2016. č. 607 ze dne Vyhlášení literární soutěže SEIFERTŮV ŽIŽKOV č.j.: 655/2016 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 607 ze dne 31.08.2016 Vyhlášení literární soutěže SEIFERTŮV ŽIŽKOV Rada městské části I. s o u h l a s í II. 1. s vyhlášením literární

Více

Konference Fóra vysokoškolských učitelů a Dohody pražských vysokých škol: Co se děje v environmentálním výzkumu a výuce na vysokých školách?

Konference Fóra vysokoškolských učitelů a Dohody pražských vysokých škol: Co se děje v environmentálním výzkumu a výuce na vysokých školách? Konference Fóra vysokoškolských učitelů a Dohody pražských vysokých škol: Co se děje v environmentálním výzkumu a výuce na vysokých školách? 25. září 2013 Kateřina Ptáčková 1/8 diskuse tématu věda a společnost

Více

50. VÝROČÍ ŘÍMSKÉ SMLOUVY

50. VÝROČÍ ŘÍMSKÉ SMLOUVY 50. VÝROČÍ ŘÍMSKÉ SMLOUVY GRAFICKÁ PŘÍRUČKA Logo Logo Velikost loga Odstup od značky (Ochranná zóna) Používání barev Úpravy loga v jednotlivých jazycích Čeho je třeba se vyvarovat Typografie Barvy November

Více

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 Na začátku školního roku při nástupu do školní družiny dostane každý žák pro rodiče: 1.,, Vnitřní řád školní družiny (příloha) 2. Zápisní lístek 3. Pokyny pro zájemce ŠD 4.

Více

Učební plán předmětu. Průřezová témata

Učební plán předmětu. Průřezová témata Výtvarná výchova (Umění a kultura) Učební plán předmětu Ročník 7 Dotace 2 Povinnost povinný (skupina) Dotace skupiny Vzdělávací předmět jako celek pokrývá následující PT: ENVIRONMENTÁLNÍ VÝCHOVA: - Lidské

Více

Konečný - V. Kouba - Vichnar. TEfJHNOLOGIE RUČNí SAZBY. Díl dru hý. J. Dyntar - A. STÁTNí NAKLADATELSTVí TECHNICKÉ LITEHATURY

Konečný - V. Kouba - Vichnar. TEfJHNOLOGIE RUČNí SAZBY. Díl dru hý. J. Dyntar - A. STÁTNí NAKLADATELSTVí TECHNICKÉ LITEHATURY J. Dyntar - A. Konečný - V. Kouba - J. Vichnar TEfJHNOLOGIE RUČNí SAZBY Díl dru hý STÁTNí NAKLADATELSTVí TECHNICKÉ LITEHATURY JOSEF DYNTAR - ALOIS KONEČNÝ VÁCLAV KOUBA - JINDRA VICHNAR TECHNOLOGIE RUČNÍ

Více

Mateřská škola Oáza v Praze 12. Školní vzdělávací program pro předškolní vzdělávání

Mateřská škola Oáza v Praze 12. Školní vzdělávací program pro předškolní vzdělávání Mateřská škola Oáza v Praze 12 Školní vzdělávací program pro předškolní vzdělávání Název: Zvídálkovo putování Naše motto: JARO, LÉTO, PODZIM, ZIMA Jaro chystá radovánky, pro naše kluky i holky Léto sluncem

Více

Animánie rozdala ceny

Animánie rozdala ceny Tisková zpráva 20. listopadu 2016, Plzeň Animánie rozdala ceny Dvanáct cen a devět čestných uznání rozdala v sobotu večer porota festivalu Animánie. Přehlídka, která se zaměřuje na audiovizuální tvorbu

Více

Metodický list. Mgr. Darja Dvořáková. III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky využíváním ICT

Metodický list. Mgr. Darja Dvořáková. III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky využíváním ICT Metodický list Název materiálu Autor Klíčová slova Šablona Líčení Mgr. Líčení, personifikace, epiteton, přirovnání, metafora III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky využíváním ICT Datum vytvoření 11. října

Více

ASSIS WEBDESIGN, ve fázi rozpracovávání redesignu... ASSIS - italsko slovenská asociace http://www.assis.sk 2010

ASSIS WEBDESIGN, ve fázi rozpracovávání redesignu... ASSIS - italsko slovenská asociace http://www.assis.sk 2010 IRA SVOBODOVÁ komerční portfolio 2005/2010 LOGOTYP - 2. VARIANTA LOGOTYPU - VIZITKA - HLAVIČKOVÝ PAPÍR - ELEKTRONICKÝ PODPIS Alexandr Pech - Advokát 2010 ASSIS WEBDESIGN, ve fázi rozpracovávání redesignu...

Více

manuál vizuální komunikace

manuál vizuální komunikace manuál vizuální komunikace Jednotný vizuální styl občanského sdružení byl navržen a zrealizován v rámci projektu Něco se stane! pilotní projekt návrh postupů pro rozvoj neziskového sektoru a podporu sociální

Více

Alison Gross Am G C E7 Am G C Dm E7 1. Když zapadlo slunce a vkradla se noc a v šedivých mracích se ztrácel den, Am G C E7 Am G Am a když síly zla ve tmě převzaly moc, tu Alison Gross vyšla z hradu ven.

Více

Vážení hosté benefičního večera, KATALOG DRAŽENÝCH UMĚLECKÝCH DĚL. Mgr. Jiří Pitaš

Vážení hosté benefičního večera, KATALOG DRAŽENÝCH UMĚLECKÝCH DĚL. Mgr. Jiří Pitaš Vážení hosté benefičního večera, jsem rád, že se po roce potkáváme v čase adventu na XI. ročníku benefiční akce pro SKP-CENTRUM, o.p.s. Dovolte mi, přivítat Vás zde v Rytířském sále pardubického zámku,

Více

UJEP v Ústí nad Labem - Univerzita třetího věku - Akademický rok 2018/ Letní semestr platný od

UJEP v Ústí nad Labem - Univerzita třetího věku - Akademický rok 2018/ Letní semestr platný od den 8 9 9 10 10 11 11 12 12-13 13 14 14 15 15 16 16 17 17 18 Pondělí MF 01.54 13:00 17:00 PR7 Toulky, události a zajímavosti SZ Čech 4.3.2019, 11.3.2019, 27.5.2019, 3.6.2019 Pondělí MF 01.54 13:30 16:30

Více

Fakulta multimediálních komunikací

Fakulta multimediálních komunikací Fakulta multimediálních komunikací (FMK) uskutečňuje studijní program Mediální a komunikační studia, obor Marketingové komunikace a studijní program Výtvarná umění, obor Multimedia a design a studijní

Více