LIBANONSKÝ RESTAURANT EL EMIR

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "LIBANONSKÝ RESTAURANT EL EMIR"

Transkript

1 LIBANONSKÝ RESTAURANT EL EMIR I KDYŽ SE V LIBANONU MLUVÍ ARABSKY, JE TATO MALÁ REPUBLIKA VE VÝCHODNÍM STŘEDOMOŘÍ DOMOVEM POTOMKŮ JINÝCH SLAVNÝCH OBCHODNÍKŮ - DNEŠNÍ LIBANONCI SE HRDĚ HLÁSÍ KE SVÝM FÉNICKÝM KOŘENŮM A MODERNÍ GENETICKÉ VÝZKUMY JIM DÁVAJÍ ZA PRAVDU. STAROVĚKÁ FÉNICIE JE JEDNOU Z PRAVLASTÍ VÍNA A BYLI TO ASI PRÁVĚ FÉNIČTÍ MOŘEPLAVCI, KOMU NĚKTERÉ DNEŠNÍ STŘEDOMOŘSKÉ STÁTY VDĚČÍ ZA SVOJI ROZVINUTOU VINAŘSKOU TRADICI. SOUČASNÝ VINAŘSKÝ PRŮMYSL V LIBANONU SE SOUSTŘEDÍ PŘEDEVŠÍM DO SLAVNÉHO ÚDOLÍ BEKAA, KTERÉ PŘEDSTAVUJE JEDNO Z NEJKRÁSNĚJŠÍCH A NEJÚRODNĚJŠÍCH MÍST CELÉHO BLÍZKÉHO VÝCHODU. TO LEŽÍ PARALELNĚ SE STŘEDOMOŘSKÝM POBŘEŽÍM MEZI POHOŘÍM LIBANON A MASÍVEM ANTI-LIBANON, KTERÝ SLEDUJE SYRSKOU HRANICI. ÚDOLÍ BEKAA CHARAKTERIZUJÍ KRÁTKÉ ZIMY SE SNĚHOVÝMI SRÁŽKAMI, DLOUHÁ TEPLÁ LÉTA, CHLADNÉ NOCI A MLHAVÁ RÁNA. SPOLU S DOKONALOU PŮDOU TO DĚLÁ Z ÚDOLÍ OPTIMÁLNÍ OBLAST PRO PĚSTOVÁNÍ VÍNA. VINICE LEŽÍ VĚTŠINOU V NADMOŘSKÝCH VÝŠKÁCH MEZI 900 A 1700 METRŮ. V PRODUKCI VÍNA ZAUJÍMÁ LIBANON 35. MÍSTO NA SVĚTĚ

2 LIBANONSKÁ VÍNA BÍLÁ A RŮŽOVÁ CHÂTEAU KEFRAYA BLANC DE BLANCS ( 0,15L 179,-KČ) 0,75L 860,-KČ ODRŮDY: VIOGNIER, SAUVIGNON BLANC, CHARDONNAY JASMÍNOVO MANDLOVÁ VŮNĚ, CHUŤ PO EXOTICKÉM OVOCI. CHÂTEAU KSARA BLANC DE BLANCS 0,75L 780,-KČ ODRŮDY: SAUVIGNON BLANC, SÉMILLON, CHARDONNAY OVOCNĚ HEŘMÁNKOVÁ VŮNĚ, CHUŤ SVĚŽÍ HERBÁLNÍ S NÁDECHEM ANGREŠTU. LA ROSÉ DU CHÂTEAU KEFRAYA ,75L 590,-KČ ODRŮDA: CINSAULT VŮNĚ PO KVĚTECH A ČERVENÉM OVOCI, CHUŤ PIKANTNÍ, JEMNÁ A SVĚŽÍ. CHÂTEAU KSARA SUNSET ROSÉ ,75L 780,-KČ ODRŮDY: CABERNET FRANC, SYRAH VŮNĚ KOMPOTOVANÝCH JAHOD, HLADKÁ CHUŤ JAHOD, MALIN A RYBÍZU.

3 LIBANONSKÁ VÍNA ČERVENÁ LES BRETECHES 2008, CHÂTEAU KEFRAYA (0,20L 195,-KČ) 0,75L 620,-KČ ODRŮDY: CINSAULT (70%), CABERNET SAUVIGNON, SYRAH, GRENACHE VŮNĚ LUČNÍCH KVĚTŮ A VIŠNÍ, CHUŤ VIŠŇOVÉHO LIKÉRU SE ŠPETKOU KOŘENÍ. CHÂTEAU KEFRAYA ROUGE ,75L 860,-KČ ODRŮDY: CABERNET SAUVIGNON, SYRAH, MOURVÉDRE VŮNĚ BOBULOVÉHO OVOCE A TABÁKU, CHUŤ JE MOHUTNÁ A HŘEJIVÁ. CHÂTEAU KEFRAYA ROUGE ,75L 860,-KČ ODRŮDY: CABERNET SAUVIGNON, SYRAH, MOURVÉDRE VŮNĚ BOBULOVÉHO OVOCE A CEDRU, CHUŤ SILNÁ S JEMNÝMI TANINY. COMTE DE M, CHÂTEAU KEFRAYA 0, ,-KČ ODRŮDY : CABERNET SAUVIGNON, SYRAH VŮNĚ SUŠENÝCH BOBULOVIN A KOŘENÍ, CHUŤ PO LESNÍM OVOCI. CHÂTEAU KSARA RÉSERVE DU COUVENT ,75L 820,-KČ ODRŮDY : SYRAH, CABERNET SAUVIGNON, CABERNET FRANC VŮNĚ MARMELÁDY Z LESNÍHO OVOCE, CHUŤ KOŘENITÁ S TÓNY SUŠENÝCH TŘEŠNÍ. CHÂTEAU DE KSARA ,75L 1290,-KČ ODRŮDY : CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, PETIT VERDOT CHUŤ I VŮNĚ PO KOŘENÍ, UŠLECHTILÉM DŘEVU, ROZINKÁCH A SUŠENÝCH VIŠNÍCH.

4 FRANCOUZSKÁ VÍNA FRANCIE V GASTRONOMII ZNAMENÁ PŘEDEVŠÍM ROZMANITOST A SOUZNĚNÍ. DRUHÁ NEJVĚTŠÍ PLOCHA OSÁZENÝCH VINIC NA SVĚTĚ, DRUHÉ MÍSTO V PRODUKCI VÍNA, VÍCE NEŽ 60 RŮZNÝCH ODRŮD, TÉMĚŘ 500 RŮZNÝCH APELACÍ, TO ČINÍ Z FRANCIE TRADIČNÍ VINAŘSKOU VELMOC. PRO KOMBINACI S LIBANONSKOU GASTRONOMIÍ JSME ZVOLILI VÍNA ZE ČTYŘ OBLASTÍ. BORDEAUX JE TO NEJVĚTŠÍ VINAŘSKÁ OBLAST NA SVĚTĚ. POD POVRCHEM NALEZNEME PÍSKY, ŠTĚRKY, JÍLY A VÁPENEC. VYUŽÍVÁ KLIMATICKÉHO VLIVU ATLANTICKÉHO OCEÁNU A DOSTATKU SLUNCE. ZDEJŠÍ ČERVENÁ VÍNA JSOU RAFINOVANÁ A NECHYBÍ JIM PLNOST, SVĚŽEST A KOŘENITOST. BÍLÁ VÍNA JSOU SVĚŽÍ, OVOCNÁ S JEMNÝM DOTYKEM ZRÁNÍ NA BARIKOVÉM SUDU. BOURGOGNE TENTO KONTINENTÁLNÍ FENOMÉN JE OZDOBOU KAŽDÉHO HODOVÁNÍ.JEMNÉ A MINERÁLNÍ CHARDONNAY Z VESNICE CHABLIS, KDE JSOU KIMERIDŽSKÉ JÍLY V PODLOŽÍ STARÉ CCA 140 MILIONŮ LET, DÁVÁ POKRMŮM MOŽNOST VYNIKNOUT A ZVÝRAZNIT POUŽITÉ INGREDIENCE. PINOT NOIR DÍKY SVÉ SVĚŽESTI Z VINIC S VÁPENCOVÝM PODLOŽÍM, SKVĚLE DOPROVÁZÍ JEHNĚČÍ SPECIALITY. ALSACE ZDEJŠÍ VINICE NA ÚPATÍ POHOŘÍ VOSGES DÁVAJÍ DÍKY SEVERNÍ POLOZE OBLASTI VÍNA SE SVĚŽÍM OVOCNÝM CHARAKTEREM. DÍKY MNOHA ODRŮDÁM JE VÝBĚR STYLŮ VÍN V TOMTO KRAJI PESTRÝ. VALLÉE DE LOIRE LOIRA, NEJDELŠÍ ŘEKA FRANCIE MÁ MIMO KRÁSNÝCH ZÁMKŮ NA SVÝCH BŘEZÍCH I JEDNY Z NEJLEPŠÍCH VINIC NA SAUVIGNON BLANC. NENECHTE SI HO UJÍT V KOMBINACI S RYBAMI NEBO SALÁTY.

5 FRANCOUZSKÁ BÍLÁ A ŠUMIVÁ VÍNA CHAMPAGNE LOUIS ROEDERER BRUT PREMIER 0,75L 1690,-KČ OBLAST: CHAMPAGNE ODRŮDY: PINOT NOIR, CHARDONNAY, PINOT MEUNIEUR CHARAKTER : SAMETOVÁ VŮNĚ EVOKUJÍCÍ LILIE, CHUŤ PO 36. MĚSÍCÍCH ZRÁNÍ JE JEMNÁ SVĚŽÍ, MINERÁLNÍ S KVĚTNATĚ CITRUSOVÝM NÁDECHEM. CHAMPAGNE HENRI DE VERLAINE BRUT ROSÉ 0,75L 1690,-KČ OBLAST: CHAMPAGNE ODRŮDY: PINOT NOIR, PINOT MEUNIEUR CHARAKTER: ELEGANTNÍ SVĚŽE OVOCNÝ STYL S VYVÁŽENOU HARMONICKOU CHUTÍ BOBULOVÉHO A PECKOVÉHO OVOCE S PŘÍJEMNOU MINERALITOU V ZÁVĚRU. CRÉMANT DE BOURGOGNE BRUT, CHOLLET 0,75L 770,-KČ OBLAST: BOURGOGNE ODRŮDA: PINOT NOIR, CHARDONNAY CHARAKTER: MINERÁLNÍ VŮNĚ S NÁDECHEM BÍLÉ BROSKVE A MEDUŇKY, CHUŤ JE OSVĚŽUJÍCÍ S TÓNY CITRUSŮ A BEZU. CHÂTEAU DU BARAIL 2011 BLANC, AOC BORDEAUX (0,15L 119,-KČ) 0,75L 620,-KČ OBLAST: BORDEAUX ODRŮDY: SÉMILLON, SAUVIGNON BLANC CHARAKTER : VŮNĚ KVĚTIN A BÍLÉHO BEZU, SVĚŽÍ CHUŤEVOKUJÍCÍ ZRALÉ HROZNY, BEZ A LIMETKU.

6 FRANCOUZSKÁ BÍLÁ A ŠUMIVÁ VÍNA CHÂTEAU MARTINON 2011, AOC ENTRE DEUX MERS 0,75L 670,-KČ OBLAST: BORDEAUX ODRŮDY: SÉMILLON, SAUVIGNON BLANC, SAUVIGNON GRIS, MUSCADELLE CHARAKTER : SAMETOVĚ SVĚŽÍ VŮNĚ, CHUŤ S TÓNY BÍLÉ BROSKVE, ČERNÉHO RYBÍZU A VANILKY. VYNIKAJÍCÍ S GRILOVANÝMI TYGŘÍMI KREVETAMI. CHABLIS AOC 2011, DOMAINE PASCAL BOUCHARD 0,75L 770,-KČ OBLAST: BOURGOGNE ODRŮDA: CHARDONNAY CHARAKTER : MINERÁLNÍ VŮNĚ, CHUŤ JE KŘEHKÁ S TÓNY CITRONU A MELOUNU CANTALOUP. SKVĚLE DOPROVODÍ STUDENÉ I TEPLÉ PŘEDKRMY. SANCERRE BLANC 2011, TINEL BLONDELET 0,75L 820,-KČ OBLAST: VALLÉE DE LOIRE ODRŮDA: SAUVIGNON BLANC CHARAKTER : SVĚŽÍ VŮNĚ PO ČERNÉM RYBÍZU, V CHUTI MINERÁLNÍ S TÓNY ČERNÉHO BEZU A LIMETKY. VHODNÉ K LOSOSU, PRAŽMĚ A SALÁTŮM. SYLVANER CUVÉE RÉSERVE 2011, M. SCHAETZEL 0,75L 620,-KČ OBLAST : ALSACE ODRŮDA: SYLVANER CHARAKTER : JEMNÁ KVĚTINOVÁ VŮNĚ, HLADKÁ CHUŤ S JEMNÝMI TÓNY BYLINEK A ZRALÝCH HROZNŮ. VYNIKNE S TEPLÝMI PŘEDKRMY A KUŘECÍMI SPECIALITAMI.

7 FRANCOUZSKÁ RŮŽOVÁ VÍNA TAVEL 2011, DOMAINE DE LA MORDORÉE 0,75L 820,- KČ OBLAST: CÔTE DU RHÔNE ODRŮDY: GRENACHE, SYRAH, CINSAULT, CLAIRETTE JE PLNÉ S VÝRAZNOU OVOCNOU CHUTÍ PO KOMPOTOVANÝCH JAHODÁCH A MALINÁCH, PODPOŘENOU MINERÁLNÍMI TÓNY. FRANCOUZSKÁ ČERVENÁ VÍNA MOULIN D ISSAN 2010, AOC BORDEAUX 0,75L 820,-KČ OBLAST: BORDEAUX ODRŮDY: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT CHARAKTER : VŮNĚ TMAVÉHO LESNÍHO OVOCE, V CHUTI ČERNÝ RYBÍZ, OSTRUŽINY, KOŘENÍ. VHODNÉ K PEČENÉMU JEHNĚČÍMU KOLENU. BOURGOGNE ROUGE 2010, DOM. ROSSIGNOL TRAPET 0,75L 750,-KČ OBLAST: BOURGOGNE ODRŮDA: PINOT NOIR CHARAKTER : VŮNĚ ZRALÝCH VIŠNÍ, CHUŤ PO ČERVENÉM ZAHRADNÍM OVOCI S JEMNOU KOŘENITOSTÍ.

8 FRANCOUZSKÁ ČERVENÁ VÍNA PINOT NOIR CUVÉE RÉSERVE 2011,M. SCHAETZEL ( 0,15L 149,-KČ) 0,75L 690,-KČ OBLAST: ALSACE ODRŮDA: PINOT NOIR CHARAKTER: VŮNĚ I CHUŤ ČERVENÉHO BOBULOVÉHO OVOCE S JEMNOU TŘÍSLOVINOU. VHODNĚ DOPLNÍ KUŘECÍ NA GRILU NEBO LOSOSA. CHÂTEAUNEUF-DU-PAPE LA ROQUETTE, VIGNOBLES BRUNIER 0,75L 1420,-KČ OBLAST: VALLÉE DU RHÔNE ODRŮDY: GRENACHE, SYRAH, MOURVÈDRE AČ SE VÍNA V CHÂTEAUNEUF-DU-PAPE MOHOU VYRÁBĚT AŽ ZE 13TI ODRŮD, V TOMTO VÍNĚ JSOU MISTRNĚ ZPRACOVÁNY TŘI. DOMINANTNÍ JE GRENACHE NOIR A 30 % V KUPÁŽI ZBÝVÁ NA SYRAH A MOURVÈDRE. TOTO VÍNO VYRÁBÍ RODINA BRUNIERŮ, KTERÁ JE ŠPIČKOU V TÉTO OBLASTI. AROMA JE PLNÉ VYZRÁLÝCH TŘEŠNÍ A VIŠNÍ, OSTRUŽIN, BEZINEK, A TAK JAKO VE VŮNI NAJDEME I V CHUTI LEHKÉ TÓNY ANÝZU. VÍNO NEZRAJE NA BARIKOVÝCH SUDECH, ALE NA DUBOVÝCH SUDECH VELKÝCH OBJEMŮ, COŽ MU DÁVÁ MOŽNOST ZJEMNĚNÍ BOHATÝCH TANINŮ A ZACHOVÁNÍ SVĚŽÍ OVOCNOSTI.

9 ČESKÁ VÍNA ČESKÁ REPUBLIKA JE Z POHLEDU PRODUKCE VÍNA 31. NA SVĚTĚ. VZHLEDEM KE SVÉ SEVERNÍ STŘEDOZEMNÍ POLOZE PRODUKUJE VÍNA SVĚŽÍHO STYLU S VÝRAZNĚJŠÍ AROMATIKOU. OSÁZENÝCH VINIC U NÁS MÁME CCA HA A VÍNA SMÍ VINAŘI PRODUKOVAT ZE 46. ODRŮD. TŘETÍ NEJVĚTŠÍ VINAŘSKÁ OBEC V ZEMI ČEJKOVICE SE STALA VE 13. STOLETÍ SÍDLEM TEMPLÁŘSKÝCH RYTÍŘŮ, KTEŘÍ ZDE VYBUDOVALI NA SVOU DOBU NEOBVYKLE VELKÉ SKLEPY, V NICHŽ SE VÍNO VYRÁBÍ A UCHOVÁVÁ DODNES. MORAVSKÁ BÍLÁ VÍNA RULANDSKÉ ŠEDÉ 2009 POZDNÍ SBĚR, POLOSUCHÉ 0,75L 350,-KČ OBLAST: MORAVA, PODOBLAST SLOVÁCKÁ ODRŮDA: RULANDSKÉ ŠEDÉ CHARAKTER :VÍNO S BARVOU STARÉHO ZLATA S ODLESKEM ŽLUTÉHO MELOUNU. TRAMÍN 2009 VÝBĚR Z HROZNŮ, POLOSUCHÉ 0,75L 380,- KČ OBLAST: MORAVA, PODOBLAST VELKOPAVLOVICKÁ ODRŮDA: TRAMÍN ČERVENÝ CHARAKTER : VŮNĚ KOŘENITÁ, NASLÁDLÁ CHUŤ S NÁDECHEM KDOULÍ A KOŘENÍ.

10 MORAVSKÁ ČERVENÁ VÍNA FRANKOVKA 2009, POZDNÍ SBĚR 0,75L 390,- KČ OBLAST: MORAVA, PODOBLAST VELKOPAVLOVICKÁ ODRŮDA: FRANKOVKA CHARAKTER : VŮNĚ VIŠNÍ A RYBÍZU, TEMNÁ PURPUROVÁ BARVA. MERLOT 2009 POZDNÍ SBĚR 0,75L 420,- KČ OBLAST: MORAVA, PODOBLAST VELKOPAVLOVICKÁ ODRŮDA: MERLOT CHARAKTER : VŮNĚ POVIDEL, CHUŤ OSTRUŽIN, ČOKOLÁDY A VANILKY.

11 SPECIÁLNÍ NABÍDKA PŘIPRAVILI JSME SI PRO VÁS SPECIÁLNÍ NABÍDKU LIBANONSKÝCH ROZLÉVANÝCH VÍN Z VINAŘSTVÍ MASSAYA (V PŘEKLADU SOUMRAK) JEDNOMU Z NEJLEPŠÍCH VINAŘSTVÍ V LIBANONU. VÍNA POCHAZÍ ZE SRDCE SLAVNÉHO ÚDOLÍ BEKKA Z ČÁSTI TANAIL.VINAŘSTVÍ PATŘÍ DVOU BRATRŮM SAMIMU A RAMZIMU GHOSNOVÝM, KTEŘÍ SE O VINAŘSTVÍ STARAJÍ OD ROKU 1998POD ZÁŠTITOU SLAVNÝCH BRATRŮ FREDERICA A DANIELA BRUNIEROVÝCH (FRANCIE, LE VIEUX TELÉGRAPHE ).NECHTE SE UNÉST CHUTÍ ORIENTU A VYZKOUŠEJTE VÍNA Z VINAŘSTVÍ MASSAYA V KOMBINACI S LIBANONSKOU KUCHYNÍ. MASSAYA BLANC SILVER SELECTION ,15 L 189,-KČ ODRŮDY:GRENACHE NOIR, CINSAULT, CABERNET SAVIGNON, MOURVEDRE VÍNO S 14,5 % ALKOHOLU,ZLATAVÁ BARVA, MINERÁLNÍ S KVĚTINOVOU VŮNÍ. MASSAYA ROSE ,15 L 179,-KČ ODRŮDY: CINSAULT, SYRAH, CABERNET SAVIGNON LECHCE KOŘENITÉ VÍNO S CHUTÍ JAHOD A MALIN, DOPORUČUJEME S GRILOVANÝM HALOUMI SÝREM. MASSAYA ROUGE CLASSIC ,2 L 199,-KČ ODRŮDY:CINSAULT, CABERNET SAVIGNON, SYRAH MĚKKÉ A KULATÉ VÍNO S PŘÍCHUTÍ MALIN A KOŘENÍ.

Libanonský restaurant El Emir

Libanonský restaurant El Emir Libanonský restaurant El Emir I když se v Libanonu mluví arabsky, je tato malá republika ve východním Středomoří domovem potomků jiných slavných obchodníků - dnešní Libanonci se hrdě hlásí ke svým fénickým

Více

BÍLÁ VÍNA SUCHÁ ČERVENÁ VÍNA SUCHÁ

BÍLÁ VÍNA SUCHÁ ČERVENÁ VÍNA SUCHÁ VINNÝ N LÍSTEK BÍLÁ VÍNA SUCHÁ VELTLÍNSKÉ ZELENÉ 180 Kč Má výraznější typickou kořenitou vůni a chuť s grapefruitovým a mandlovým nádechem v závěru. PINOT GRIS 280 Kč Příjemně aromatické víno s jemnými

Více

MORAVSKÁ VÍNA BÍLÁ. 185 Kč Kopřivová vůně s přechodem do černého bezu, chuť výrazně ovocná připomínající zralé kiwi.

MORAVSKÁ VÍNA BÍLÁ. 185 Kč Kopřivová vůně s přechodem do černého bezu, chuť výrazně ovocná připomínající zralé kiwi. MORAVSKÁ VÍNA BÍLÁ Sauvignon jakostní Modrý sklep suché 185 Kč Kopřivová vůně s přechodem do černého bezu, chuť výrazně ovocná připomínající zralé kiwi. Rulandské bílé jakostní Modrý sklep polosuché Květinová

Více

MORAVSKÁ VÍNA BÍLÁ. Zlatavá barva, středně intenzivní vůně bílých květů, ořechů a citrusových plodů. Chuť je ovocná, svěží se středně dlouhou dochutí.

MORAVSKÁ VÍNA BÍLÁ. Zlatavá barva, středně intenzivní vůně bílých květů, ořechů a citrusových plodů. Chuť je ovocná, svěží se středně dlouhou dochutí. MORAVSKÁ VÍNA BÍLÁ Chardonnay jakostní Chateau Bzenec 185 Kč Zlatavá barva, středně intenzivní vůně bílých květů, ořechů a citrusových plodů. Chuť je ovocná, svěží se středně dlouhou dochutí. Rulandské

Více

Vinný CZ lístek k ste ný lí Vin

Vinný CZ lístek k ste ný lí Vin Vinný lístek CZ Vinný lístek Bílá vína Vinařství Baloun Velké Pavlovice 0,75 l Sauvignon, pozdní sběr 2013, /vůně je velmi ušlechtilá, dominuje v ní směs zralých broskví a angreštu/ 330 Kč 0,75 l Veltlínské

Více

VINNÝ LÍSTEK. Fangalo - víno, na které svítí slunce 300 dní v roce

VINNÝ LÍSTEK. Fangalo - víno, na které svítí slunce 300 dní v roce VINNÝ LÍSTEK Tuto vinnou kartu jsme pro Vás připravili ve spolupráci s odborníky společnosti House of Wine. Společně jsme vybrali vína, u kterých můžeme garantovat jejich původ a kvalitu. Tato vína jsme

Více

Müller Thurgau - Modrý sklep. 0,2l.38 Kč

Müller Thurgau - Modrý sklep. 0,2l.38 Kč Rozlévaná vína Müller Thurgau - Modrý sklep 0,2 l. 38 Kč je to kříženec odrůd Ryzlink rýnský x Sylvánské zelené. Víno je zelenkavě žluté barvy s typickým muškátovým až broskvovým buketem, nižší kyselinkou,

Více

R E S TA U R A C E R E S TA U R A C E VINNÝ LÍSTEK

R E S TA U R A C E R E S TA U R A C E VINNÝ LÍSTEK RESTAURACE VINNÝ N LÍSTEK BÍLÁ VÍNA SUCHÁ VELTLÍNSKÉ ZELENÉ 175 Kč Příjemně aromatické víno s jemným tónem zeleného pepře. Chuť je vyvážená, šťavnatá a svěží. Odrůda se hodí ke studeným mísám, slaným pokrmům,

Více

VINNÝ LÍSTEK. Fangalo - víno, na které svítí slunce 300 dní v roce

VINNÝ LÍSTEK. Fangalo - víno, na které svítí slunce 300 dní v roce VINNÝ LÍSTEK Tuto vinnou kartu jsme pro Vás připravili ve spolupráci s odborníky společnosti House of Wine. Společně jsme vybrali vína, u kterých můžeme garantovat jejich původ a kvalitu. Tato vína jsme

Více

!!! Moravská vína bílá. Víno je středně plné, harmonické s pikantní kyselinkou, barva světle žlutozelená.

!!! Moravská vína bílá. Víno je středně plné, harmonické s pikantní kyselinkou, barva světle žlutozelená. Moravská vína bílá Víno je středně plné, harmonické s pikantní kyselinkou, barva světle žlutozelená. Kopřivová vůně s přechodem do černého bezu. Chuť výrazně ovocitá, připomínající zralé kiwi. Květinová

Více

Terra vinifera, s.r.o. Katalog Ksara Libanon

Terra vinifera, s.r.o. Katalog Ksara Libanon Terra vinifera, s.r.o. Katalog Ksara Libanon Blanc de l Observatoire sklizeň alkohol 12,5% odrůdy Sauvignon blanc, Muscat, Clairette cukr suché dub ne hustota 0,9835 sušina 1,48% obsah 0,75 l teplota podávání

Více

!DELLE VENEZIA FRIULANI! 470 Kč!!Itálie 2013!!Nové skvělé bílé suché cuvée, kombinace!!savignonu Blanc s Tramínem červeným.!

!DELLE VENEZIA FRIULANI! 470 Kč!!Itálie 2013!!Nové skvělé bílé suché cuvée, kombinace!!savignonu Blanc s Tramínem červeným.! BÍLÁ VÍNA DELLE VENEZIA FRIULANI 470 Kč Itálie 2013 Nové skvělé bílé suché cuvée, kombinace Savignonu Blanc s Tramínem červeným. Doporučujeme podávat k těstovinám, rybám, kuřecímu masu, zeleninovým salátům.

Více

Ryzlink vlašský. Sauvignon. Frankovka. kabinetní víno suché 0,75 l 2 9 5, - pozdní sběr polosuché 0,75 l 295,- jakostní polosuché 0,75 l 295,-

Ryzlink vlašský. Sauvignon. Frankovka. kabinetní víno suché 0,75 l 2 9 5, - pozdní sběr polosuché 0,75 l 295,- jakostní polosuché 0,75 l 295,- Ryzlink vlašský kabinetní víno 0,75 l 2 9 5, - trať Pod Mušlovem. Světle zlatavá barva, aroma je příjemně harmonické připomínající zralé jablka a hrušky, v chuti výrazná mineralita a svěží kyselinka. Hodí

Více

VINNÝ LÍSTEK. 45 Kč. 45 Kč

VINNÝ LÍSTEK. 45 Kč. 45 Kč Aperitivy Martini Bianco Aromatické a sladké Martini Bianco používá jako svůj základ kvalitní a jemnou směs italských bílých suchých vín. Směs aromatických bylin a vanilky mu dodává jeho charakteristickou

Více

R E S TA U R A C E R E S TA U R A C E VINNÝ LÍSTEK

R E S TA U R A C E R E S TA U R A C E VINNÝ LÍSTEK RESTAURACE VINNÝ LÍSTEK BÍLÁ VÍNA SUCHÁ SYLVÁNSKÉ ZELENÉ ČR Morava Vinařství Dobrovolný Nový Šaldorf Víno světle žluté barvy, nasládlé svěží ovocné chuti s podtónem zralého angreštu. 250 Kč RULANDSKÉ ŠEDÉ

Více

Modrý sklep Oblast: Morava Podoblast: Znojemská Obec: Nový Šaldorf

Modrý sklep Oblast: Morava Podoblast: Znojemská Obec: Nový Šaldorf Modrý sklep Podoblast: Znojemská Obec: Nový Šaldorf Sauvignon - jakostní -suché 5139 175 Kč původ odrůdy je Francie. Vína jsou plná, kořenitá a aromatická, zelenožluté barvy. Celá škála vůní nás vede od

Více

Bílá a růžová vína. Tormaresca Chardonnay, Puglia IGT Tormaresca, Puglia, Itálie. Villa Antinori Bianco Toscana IGT Antinori, Toscana, Itálie

Bílá a růžová vína. Tormaresca Chardonnay, Puglia IGT Tormaresca, Puglia, Itálie. Villa Antinori Bianco Toscana IGT Antinori, Toscana, Itálie Bílá a růžová vína. Tormaresca, Puglia IGT Tormaresca, Puglia, Itálie Výrazná vůně s tóny sladkého vyzrálého ovoce, suché trávy a bylinek. V závěru se otevírají ovocné tóny připomínající nektarinky a broskve.

Více

Vinný listek. Sekty 45,- 290,- 45,- 290,- 45,- 290,- 460,-

Vinný listek. Sekty 45,- 290,- 45,- 290,- 45,- 290,- 460,- Vinná karta Vinný listek Sekty J.P.CHENET ICE EDITION Francouzský sekt polosuchý, jedinečný sekt, který se pije na ledu. Region: Francie. Doporučujeme pro jakoukoliv příležitost. 1dcl 290,- J.P.CHENET

Více

Rozlévaná bílá vína. Rozlévaná růžová vína. Rozlévaná červená vína

Rozlévaná bílá vína. Rozlévaná růžová vína. Rozlévaná červená vína Rozlévaná bílá vína Ryzlink Rýnský Vinařství Kamelot 0,25.125 Kč Suché jakostní víno Delicius 0,75..390 Kč bývá právem nazýván králem vín. Barva je světle zelenožlutá. Vůně a chuť je květnatá až ovocně

Více

Ryzlink Rýnský Vinařství Kamelot 0,25...95 Kč

Ryzlink Rýnský Vinařství Kamelot 0,25...95 Kč Rozlévaná bílá vína Ryzlink Rýnský Vinařství Kamelot 0,25...95 Kč Suché jakostní víno Delicius 0,75...290 Kč bývá právem nazýván králem vín. Barva je světle zelenožlutá. Vůně a chuť je květnatá až ovocně

Více

!SAVIGNON BLANC! 480 Kč! !RULANDSKÉ ŠEDÉ! 480 Kč!

!SAVIGNON BLANC! 480 Kč! !RULANDSKÉ ŠEDÉ! 480 Kč! BÍLÁ VÍNA PÁLAVA 390 Kč Sladké bílé moravské víno s jedinečným ocáskem. Doporučujeme podávat jako aperitiv, k moučníkům a zmrzlině. DELLE VENEZIA FRIULANI 470 Kč Itálie 2013 Nové skvělé bílé suché cuvée,

Více

Česká republliika bííllá víína 0,,750 ll Vellttllíínsské zellené,, jjakossttníí -- ssuché 2011 160,,- Zlatavá barva, delikátní, ovocně - trávové aroma v pozadí se objevují tóny mandlí, chuť je svěží, sametová,

Více

Templářské sklepy ČEJKOVICE

Templářské sklepy ČEJKOVICE Templářské sklepy ČEJKOVICE Ryzlink rýnský 2005 Cena: CZK 105 cena / karton: CZK 628 Harmonické víno světlé žlutozelené barvy s příjemnou plnou chutí, výraznější kyselinou a květinovým aroma, které přechází

Více

KATALOG JAKOSTNÍCH VÍN. Víno s chutí tradice

KATALOG JAKOSTNÍCH VÍN. Víno s chutí tradice KATALOG JAKOSTNÍCH VÍN Jakostní vína Gold Premium Jedná se o jakostní vína, pocházející z hroznů vypěstovaných na místních vinicích. Vína pocházející z této krajiny jsou charakteristicky plné, osobité,

Více

Medailová vína 2011-2013 Francie

Medailová vína 2011-2013 Francie Francie Thomas Barton Réserve Bordeaux Rouge AOC 60% Merlot, 40% Cabernet Sauvignon Intenzivní, purpurově červená barva. Ve vůni exploze červených bobulí smíchaných s kořeněnými stopami (černý pepř) a

Více

Vinný CZ lístek k ste ný lí Vin

Vinný CZ lístek k ste ný lí Vin Vinný lístek CZ Vinný lístek ResortLednice Bílá vína Vinařství Baloun Velké Pavlovice 0,75 l Sauvignon, pozdní sběr 2013, /vůně je velmi ušlechtilá, dominuje v ní směs zralých broskví a angreštu/ 0,75

Více

STANDARDNÍ ŘADA. AURELIUS 2009, pozdní sběr. CABERNET SAUVIGNON 2009, pozdní sběr. CHARDONNAY 2009, pozdní sběr. CHARDONNAY 2009, výběr z hroznů

STANDARDNÍ ŘADA. AURELIUS 2009, pozdní sběr. CABERNET SAUVIGNON 2009, pozdní sběr. CHARDONNAY 2009, pozdní sběr. CHARDONNAY 2009, výběr z hroznů STANDARDNÍ ŘADA AURELIUS 2009, pozdní sběr Vinařská oblast Morava, podoblast Mikulovská, obec Sedlec, trať Stolová hora Ve vůni se objevují tóny lipového květu a zeleného čaje. Chuť je velmi příjemná,

Více

Sekt & Crémant & Champagne

Sekt & Crémant & Champagne Sekt & Crémant & Champagne Vouvray, sekt - brut 340,- Louis de Grenelle, Francie- Loire Jasně žlutá barva s odlesky do zelena, delikátní drobné bublinky. Intenzivní květinový buket následuje svěží, vyvážená

Více

Muller Thurgau Moravské zemské víno, suché. Zbytkový cukr 3 g/l, kyseliny 6 g/l. Cuvée Klárka

Muller Thurgau Moravské zemské víno, suché. Zbytkový cukr 3 g/l, kyseliny 6 g/l. Cuvée Klárka Moravské zemské víno Muller Thurgau - Moravské zemské víno, suché. Zbytkový cukr 3 g/l, kyseliny 6 g/l. Víno se světlou barvou a zelenožlutým odstínem, muškátovou vůni s ovocnými odstíny kopřivy a broskve,

Více

KATALOG VÝBĚROVÝCH VÍN. Víno s chutí tradice

KATALOG VÝBĚROVÝCH VÍN. Víno s chutí tradice KATALOG VÝBĚROVÝCH VÍN Výběrová vína St. Antonius vinum Název této kolekce je odvozen od významného poutního místa Jižní Moravy, kaple Sv. Antonína, která je blatnickou dominantou. Výhled do krajiny z

Více

MORAVSKÁ PŘÍVLASTKOVÁ VÍNA

MORAVSKÁ PŘÍVLASTKOVÁ VÍNA Ryzlink vlašský (Viniční trať Novosady) Víno se hodí k zeleninovým jídlům, bílým sýrům, k lehké úpravě ryb či jemným paštikám, ale také k přírodnímu drůbežímu steaku, k jemnějším úpravám pizzy a těstovin.

Více

Vinařství Dufek / Svatobořice Mistřín

Vinařství Dufek / Svatobořice Mistřín Vinařství Dufek / Svatobořice Mistřín Datem založení firmy Dufek je rok 2003, avšak v rodině se vinaří již více než 100 let. Filozofií rodinného vinařství je motto: Všechno se podřizuje kvalitě. Od jarních

Více

mi historia Doporučujeme podávat k lehkým jídlům ze zvěřiny, výraznější zelenině, luštěninám, uzeninám, paštikám i vyzrálým sýrům.

mi historia Doporučujeme podávat k lehkým jídlům ze zvěřiny, výraznější zelenině, luštěninám, uzeninám, paštikám i vyzrálým sýrům. Merlot Odrůda původně z francouzské oblasti Bordeaux, které se dobře daří i ve španělském regionu Kastilie. Kvašení probíhá při nízkých teplotách po dobu 10 dní v nerezových tancích. Díky pečlivosti, tradici

Více

ROZLÉVANÁ VÍNA BÍLÁ ROZLÉVANÁ VÍNA RUŽOVÁ ROZLÉVANÁ VÍNA ČERVENÁ ROZLÉVANÁ VÍNA ŠUMIVÁ SEKTY A CHAMPAGNE

ROZLÉVANÁ VÍNA BÍLÁ ROZLÉVANÁ VÍNA RUŽOVÁ ROZLÉVANÁ VÍNA ČERVENÁ ROZLÉVANÁ VÍNA ŠUMIVÁ SEKTY A CHAMPAGNE ROZLÉVANÁ VÍNA BÍLÁ Veltlínské zelené Rakvice 0.2 l Chardonnay Chile 0.2 l Frizantino Itálie 0.2 l Trebiano Itálie 0.2 l ROZLÉVANÁ VÍNA RUŽOVÁ Frankovka rosé kabinet 0.2 l ROZLÉVANÁ VÍNA ČERVENÁ Modrý

Více

vinný lístek wine list

vinný lístek wine list ... zámek pro každého vinný lístek wine list restaurace Kouzelná zahrada bílá vína Zámecká kolekce vín Vinařství Plešingr 0,75l Chardonnay - jakostní víno s přívlastkem pozdní sběr Víno s přijemnou dochutí

Více

ROZLÉVANÁ VÍNA. Charmat de Vinselekt 0,10 l 75 CZK Šumivé víno - brut Michlovský, Česká republika

ROZLÉVANÁ VÍNA. Charmat de Vinselekt 0,10 l 75 CZK Šumivé víno - brut Michlovský, Česká republika VINNÝ LÍSTEK ROZLÉVANÁ VÍNA Charmat de Vinselekt 0,10 l 75 CZK Šumivé víno - brut Michlovský, Česká republika Freschello 0,10 l 65 CZK Šumivé víno - frizzante Veneto, Itálie Veltlínské zelené 0,15 l 65

Více

Vinařství Tanzberg Mikulov

Vinařství Tanzberg Mikulov Vinařství Tanzberg Mikulov Ryzlink rýnský 2008 POSLEDNÍ LAHVE!!! Kč 435,- (Kč 360,-) alkohol 12,5%, zbytkový cukr 12,2 g/l, kyseliny 8 g/l Skvěle nazrálý, komplexně bohatý a vysoce ovocitý ryzlink s tolik

Více

Vánoce 2016 nabídka českých vín. AF Production, s.r.o. Prokopka 176/ Praha 9 Tel.:

Vánoce 2016 nabídka českých vín. AF Production, s.r.o. Prokopka 176/ Praha 9 Tel.: Vánoce 2016 nabídka českých vín Rulandské šedé 2015 výběr z hroznů Polosladké Obec Mikulov Trať Pod Mušlovem Kyseliny 6,2 g/l Bezcukerný extrakt 24,3 g/l Zbytkový cukr 27,9 g/l Obsah alkoholu 12,5 % Víno

Více

Vinařství Hanzel Miroslav Znojemská podoblast

Vinařství Hanzel Miroslav Znojemská podoblast VINNÝ LÍSTEK Vinařství Hanzel Miroslav Znojemská podoblast Martin Bílý 2015 MZV polosladké Cuvéé Muller Thurgau a Muškát Moravský Harmonické víno, příjemná muškátová vůně, v těle šťavnatý Müller Thurgau

Více

Woodhaven Merlot Kalifornie 0,25...95 Kč

Woodhaven Merlot Kalifornie 0,25...95 Kč Rozlévaná bílá vína Rulandské šedé Vinařství Krist 0,25...75 Kč Moravské zemské, suché Milotice 0,75...210 Kč ve vůni tohoto vína můžeme najít medové a hruškové tóny. Chuť provází intenzívní plnost, chlebovost

Více

Frizantino, Lambrusco/ Emilia-Romagna

Frizantino, Lambrusco/ Emilia-Romagna Rozlévaná vína Moscatel / Valencia - Španělsko "Baronía de Turís" 0,25 l.. 36 Kč vybrané hrozny odrůdy Moscatel jsou použity k výrobě aromatického vína. Barva je jemně žlutá s jasnými odlesky. Vůně je

Více

ROZLÉVANÁ VÍNA. Sauvignon 0,15 l 75 Kč bílé, polosuché, moravské zemské Vinařství Dufek Svatobořice Mistřín, Česká republika

ROZLÉVANÁ VÍNA. Sauvignon 0,15 l 75 Kč bílé, polosuché, moravské zemské Vinařství Dufek Svatobořice Mistřín, Česká republika VINNÝ LÍSTEK ROZLÉVANÁ VÍNA Veltlínské zelené 0,15 l 70 Kč bílé, Müller Thurgau 0,15 l 70 Kč bílé, Sauvignon 0,15 l 75 Kč bílé, polo Vinařství Dufek Svatobořice Mistřín, Česká republika Cuvée Rosé 0,15

Více

Hotel U Růže servis vín, manuál číšníka

Hotel U Růže servis vín, manuál číšníka Veškerá vína uvedená v tomto manuálu pocházejí z vinařské oblasti Slovácké, obce Bzenec. U jednotlivých vín jsou uvedeny viniční tratě. Vína vyrobila firma Bzenia, s.r.o. se sídlem v Bzenci. Všechna vína

Více

Vinařství Šoman Dolní Dunajovice

Vinařství Šoman Dolní Dunajovice Vinařství Šoman Dolní Dunajovice Ryzlink vlašský 2012 POSLEDNÍ LAHVE!!! Kč 305,- (Kč 230,-) alkohol 14%, zbytkový cukr 6,7 g/l, kyseliny 6,2 g/l Typicky šomanovský, světle zlatavý vlašák s vůní čerstvých

Více

RŮŽOVÁ VÍNA Cabernet Sauvignon, 264,- Rulandské modré rosé, 330,- La Minuette Rosé, 370,-

RŮŽOVÁ VÍNA Cabernet Sauvignon, 264,- Rulandské modré rosé, 330,- La Minuette Rosé, 370,- RŮŽOVÁ VÍNA Cabernet Sauvignon, jakostní, Španělsko Čistá, briliantová, vyzrálá jahodová barva s vysokým jasem, aroma jahod a malin, v ústech osvěžující Vino De La Tierra De Castilla 264,- Rulandské modré

Více

ROTWILD - DORNFELDER ve všech svých podobách Tato řada nabízí odrůdu Dornfelder v různých chutích, jako červené víno nebo také Rosé!

ROTWILD - DORNFELDER ve všech svých podobách Tato řada nabízí odrůdu Dornfelder v různých chutích, jako červené víno nebo také Rosé! Katalog vína 2018 Sonneck a.s. Společnost SONNECK, a.s. působí na českém trhu od roku 1998 v oblasti dovozu a prodeje zahraničních. V současné době se výhradně věnujeme dovozu německých vín převážně z

Více

Víno je nápojem králů, víno je nápojem se staletou tradicí, víno je jedinečný prostředek jak povznést gastronomii na vyšší úroveň.

Víno je nápojem králů, víno je nápojem se staletou tradicí, víno je jedinečný prostředek jak povznést gastronomii na vyšší úroveň. Víno je nápojem králů, víno je nápojem se staletou tradicí, víno je jedinečný prostředek jak povznést gastronomii na vyšší úroveň. Dovolte nám představit Vám jedinečný výběr vín, který je snouben spolu

Více

VINNÝ LIST KADOV ROZLÉVANÁ VÍNA 0,25L: RESTAURANT KLOKO. Chardonnay - Lechovice. bílé víno, červené víno

VINNÝ LIST KADOV ROZLÉVANÁ VÍNA 0,25L: RESTAURANT KLOKO. Chardonnay - Lechovice. bílé víno, červené víno VINNÝ LIST RESTAURANT KLOKO LOKOČÍ KADOV ROZLÉVANÁ VÍNA 0,25L: Chardonnay - Lechovice Merlot 37,- Kč 37,- Kč bílé víno, červené víno ROČNÍKOVÁ VÍNA Z MORAVY 0,75L: Müller Thurgau, pozdní sběr 2012, Moravíno

Více

Woodhaven Merlot Kalifornie 0,25...95 Kč

Woodhaven Merlot Kalifornie 0,25...95 Kč Rozlévaná bílá vína Rulandské šedé Vinařství Krist 0,25...75 Kč Moravské zemské, suché Milotice 0,75...210 Kč ve vůni tohoto vína můžeme najít medové a hruškové tóny. I chuť provází intenzívní plnost,

Více

Víno rozlévané bílé. Víno rozlévané červené

Víno rozlévané bílé. Víno rozlévané červené Víno rozlévané bílé Müller Thurgau Tramín červený suché, Znovín Znojmo Sauvignon suché, Znovín Znojmo Víno rozlévané červené Frankovka Svatovavřinecké Cabernet Sauvignon suché, Vinné sklepy Velké Bílovice

Více

Bohemia Sekt demi sec Rosé. Bohemia Sekt Chardonnay brut. Bohemia Sekt nealkoholický

Bohemia Sekt demi sec Rosé. Bohemia Sekt Chardonnay brut. Bohemia Sekt nealkoholický Šumivá vína - Sekty Bohemia Sekt demi sec 240,-Kč 0,75l - Bohemia Sekt demi sec je šumivé víno harmonické, jemně nasládlé chuti a svěží, středně plné květnaté vůně. Cuvée je sestavováno podle originální

Více

390 Kč výrazně aromatické víno s příjemnou lehkostí spojenou s ovocnými tóny a vyváženou kyselinkou.

390 Kč výrazně aromatické víno s příjemnou lehkostí spojenou s ovocnými tóny a vyváženou kyselinkou. víno Rozlévaná vína Prosecco DOC Vitis Nostra Veneto Hrozny musí být rychle oddělený od slupky, aby si víno uchovalo čerstvost a vůni. Toto víno má delikátní ovocnou vůni se špetkou medu. V ústech suchý

Více

Nabídka vín vánoce AF Production s.r.o., Prokopka 176/2, Praha 9, Tel.:

Nabídka vín vánoce AF Production s.r.o., Prokopka 176/2, Praha 9, Tel.: Nabídka vín vánoce 2017 AF Production s.r.o., Prokopka 176/2, 190 00 Praha 9, Tel.: 257 323 403 Vinařství KRÁSNÁ HORA Pinot Gris KRÁSNÁ HORA oblast Slovácko Česká republika Bílé / suché víno 2015 Obsah

Více

0,1 l Frizzantino 25 Kč

0,1 l Frizzantino 25 Kč PIZZERIA TOSCANA Rozlévaná bílá vína: Chardonnay, Chile 0,2 l/ 34 Kč 0,5 l/ 79 Kč Krásné strukturované bílé suché víno s aroma exotického ovoce, jako je papája a žlutý meloun. V chuti osvěžující a plné,

Více

Bohemia Sekt demi sec Rosé

Bohemia Sekt demi sec Rosé Šumivá vína - Sekty Bohemia Sekt demi sec 240,-Kč 0,75l - Bohemia Sekt demi sec je šumivé víno harmonické, jemně nasládlé chuti a svěží, středně plné květnaté vůně. Cuvée je sestavováno podle originální

Více

VÍNA U REJNOKA jaro 2017

VÍNA U REJNOKA jaro 2017 VÍNA U REJNOKA jaro 2017 VÁŽENÍ HOSTÉ, VYBRALI JSME VÍNA MNOHA CHUTÍ, OD POCTIVÝCH, SVĚDOMITÝCH VINAŘSTVÍ Z MORAVY, RAKOUSKA A SEVERNÍ ITÁLIE. NAPROSTOU VĚTŠINU VÍN SI SAMI KUPUJEME PŘÍMO U VINAŘŮ, NABÍDKU

Více

Rozlévaná sudová bílá vína. Rozlévaná sudová červená vína. La Cantina Chardonnay, Itálie. karafa karafa. La Cantina Merlot, Itálie.

Rozlévaná sudová bílá vína. Rozlévaná sudová červená vína. La Cantina Chardonnay, Itálie. karafa karafa. La Cantina Merlot, Itálie. Vinný lístek Rozlévaná sudová bílá vína La Cantina Chardonnay, Itálie 0,1l 20 Kč 0,5l 90 Kč 1 litr 180 Kč Rozlévaná sudová červená vína La Cantina Merlot, Itálie 0,1l 20 Kč 0,5l 90 Kč 1 litr 180 Kč Champagne

Více

KATALOG LUXUSNÍCH VÍN. Víno s chutí tradice

KATALOG LUXUSNÍCH VÍN. Víno s chutí tradice KATALOG LUXUSNÍCH VÍN Unikátní ročníková vína Prestige collection Tato kolekce byla vytvořena z vín mimořádné kvality, která pochází z hroznů révy vinné vypěstovaných na moravských vinicích. Tato vína

Více

ce,, viniční trať U kapličky

ce,, viniční trať U kapličky Znovín Znojmo a..s..,, se sídlem v Šatově ROČNÍKOVÁ VÍNA JAKOSTNÍ BÍLÁ Veltlínské zelené odrůdové jakostní, ročník 2012 Vinařská obec Starovice, viniční trať Středohoří Suché Veltlínské zelené z Hustopečska

Více

vinná karta U nás jste vždy vítáni!

vinná karta U nás jste vždy vítáni! vinná karta U nás jste vždy vítáni! Moravíno Valtice CABERNET SAUVIGNON 2015 0,75 l: 279,- Kč vinařská obec: Mikulov viniční trať: Pod Svatým kopečkem Originální výrazná cabernetová vůně vyčiněné kůže

Více

Rulandské bílé. Rulandské bílé. 2011, pozdní sběr suché. srdečné víno z Čejkovic. Jakostní víno s přívlastkem, pozdní sběr

Rulandské bílé. Rulandské bílé. 2011, pozdní sběr suché. srdečné víno z Čejkovic. Jakostní víno s přívlastkem, pozdní sběr Rulandské bílé Jakostní víno s přívlastkem, pozdní sběr Zlatožlutá barva s příjemnou ovocnou vůní tropického ovoce. V chuti je víno doprovázeno příjemnou kyselinkou a ovocnou dochutí. Víno je vhodné k

Více

CHAMPAGNE, CRÉMANT, CAVA & PROSECCO. Odrůdy: Viura, Xarel lo, Parellada 0,1l / 70,- 0,75 l / 420,- Prosecco DeGiusti orgoglio extra dry 0,75l / 590,-

CHAMPAGNE, CRÉMANT, CAVA & PROSECCO. Odrůdy: Viura, Xarel lo, Parellada 0,1l / 70,- 0,75 l / 420,- Prosecco DeGiusti orgoglio extra dry 0,75l / 590,- CHAMPAGNE, CRÉMANT, CAVA & PROSECCO Španělsko Cava Maditerrania Codorníu Odrůdy: Viura, Xarel lo, Parellada 0,1l / 70,- 0,75 l / 420,- Itálie Prosecco DeGiusti orgoglio extra dry 0,75l / 590,- Crémant

Více

Naše nabídka zahrnuje prvotřídní vína těchto vinařství:

Naše nabídka zahrnuje prvotřídní vína těchto vinařství: Naše nabídka zahrnuje prvotřídní vína těchto vinařství: Vinařství Volařík Mikulov Vinařství Volařík obhospodařuje v integrované produkci 80 ha vlastních vinic v Mikulovské vinařské podoblasti. Pěstuje

Více

Veltlínské zelené polosladké bílé víno odrůdové jakostní 0,75 l 189,00 Kč. Müller Thurgau suché bílé víno jakostní 0,75 l 189,00 Kč

Veltlínské zelené polosladké bílé víno odrůdové jakostní 0,75 l 189,00 Kč. Müller Thurgau suché bílé víno jakostní 0,75 l 189,00 Kč Naše vinařství vzniklo v roce 1992 přirozeným vývojem a vyvíjelo se během 20 let od malého sklepa až po dnešní moderní vinařství, které se hlásí k modernímu stylu nejenom architekturou a vybavením, ale

Více

NABÍDKA FÁBULOVY CUKRÁRNY

NABÍDKA FÁBULOVY CUKRÁRNY NABÍDKA FÁBULOVY CUKRÁRNY DEZERTY Banán se zmrzlinou 50 Vafle 30 (2 ks polité čokoládou, pravá šlehačka) Koláče, řezy, dorty dle denní nabídky KOKTEJLY Jahodový shake 30 (2 dl mléka, kopeček jahodové zmrzliny,

Více

Bílá vína oblast Morava

Bílá vína oblast Morava Bílá vína oblast Morava Decentní muškátové aroma působí velice příjemným 0,75... dojmem. Chuť vína je ušlechtilá, svěží a nekomplikovaná. Mikrosvín Mikulov podoblast Znojemská SAUVIGNON (2006/7 pozdní

Více

Pinot Gris 0,75 l. Chardonnay 0,75 l. Torrontes 0,75 l. Sauvignon Blanc 0,75 l

Pinot Gris 0,75 l. Chardonnay 0,75 l. Torrontes 0,75 l. Sauvignon Blanc 0,75 l 501345 Pinot Gris 0,75 l Chardonnay 0,75 l Velmi populární odrůda vznikla pravděpodobně v Burgundsku, jako mutace Rulandského modrého. Jde o víno zlatožluté barvy s medově nasládlou vůní se závanem pomeranče.

Více

základní na bílé víno

základní na bílé víno Veškerá vína uvedená v tomto manuálu pocházejí z vinařské oblasti Slovácké, obce Bzenec. U jednotlivých vín jsou uvedeny viniční tratě. Vína vyrobila firma Bzenia, s.r.o. se sídlem v Bzenci. Všechna vína

Více

NEPRAŠ & CO. RIESLING MZV ,75 l 350,- SUCHÉ, BÍLÉ, KABINET, PAVLOV, TRAŤ ALTENBERG STARÁ HORA

NEPRAŠ & CO. RIESLING MZV ,75 l 350,- SUCHÉ, BÍLÉ, KABINET, PAVLOV, TRAŤ ALTENBERG STARÁ HORA NEPRAŠ & CO RYZLINK VLAŠSKÝ 2013 0,75l 390,- SUCHÉ, BÍLÉ, KABINET, KOBYLÍ, PAVLOV, TRAŤ POD PÁLAVOU VÍNO S INTENZIVNÍ KOŘENĚNOU KVĚTINOVOU VŮNÍ TYPICKOU PRO VINICE BLÍZKÉ SKALNATÉ STRÁNI POD DÍVČÍM HRADEM,

Více

BÍLÁ VÍNA Veltlínské červené rané, 240,- Sylvánské zelené, 260,- Sauvignon blanc, 264,- Veltlínské zelené, 270,- Rulandské bílé, 270,-

BÍLÁ VÍNA Veltlínské červené rané, 240,- Sylvánské zelené, 260,- Sauvignon blanc, 264,- Veltlínské zelené, 270,- Rulandské bílé, 270,- BÍLÁ VÍNA Veltlínské červené rané, zemské, ČR Zlatožluté víno, mandlové až medové tony, chut plná, jemně ovocitá až kořenitá s jemnou kyselinkou Vinařství Přítluky, Mikulovská podoblast 240,- Sylvánské

Více

Velkopavlovické vinařské velkoklání

Velkopavlovické vinařské velkoklání Templářské sklepy Čejkovice, vinařské družstvo V Čejkovicích, dne 28. 08. 2017 Velkopavlovické vinařské velkoklání Svaz vinařů České republiky uspořádal ve spolupráci s Národním vinařským centrem další

Více

použité fotografie jsou pouze ilustrační

použité fotografie jsou pouze ilustrační vinný lístek použité fotografie jsou pouze ilustrační Müller Thurgau jakostní odrůdové víno, suché Odrůda byla vyšlechtěna v roce 1882 profesorem Mullerem. Dnes je u nás druhou nejrozšířenější odrůdou.

Více

CHAMPAGNE & CRÉMANT & SEKT

CHAMPAGNE & CRÉMANT & SEKT CHAMPAGNE & CRÉMANT & SEKT Moravský sekt brut - Vinařství Šamšula Cena: 0,75l / 490, 90,-Kč 0,1l / 79,- Kč Odrůdy: Chardonnay a Pinot noir Sekt připravený klasickou metodou druhotným kvašením v lahvi s

Více

Art. V23044075NU01 VINO DELL'AMORE PELATO MOSCATO STILL BOTTEGA

Art. V23044075NU01 VINO DELL'AMORE PELATO MOSCATO STILL BOTTEGA Art. V23044075NU01 VINO DELL'AMORE PELATO MOSCATO STILL BOTTEGA PŮVOD: Colli Euganei (Padova, Benátsko) ODRŮDA: Muškát BARVA A VZHLED: Brilantní. Slámově žlutá OBSAH ALKOHOLU: 9 BOUQUET: Čistý, charakteristická

Více

O NABÍDCE AKTUÁLNÍCH ROČNÍKŮ VÁS BUDE INFORMOVAT OBSLUHA.

O NABÍDCE AKTUÁLNÍCH ROČNÍKŮ VÁS BUDE INFORMOVAT OBSLUHA. Bílé víno Rulandské šedé 0,1 l 23,00 Kč Château Bzenec jakostní oblast Morava Víno světlejší zlatavé barvy se zelenkavými reflexy,elegantní, ovocně květinové vůně připomínající exotické plody, středně

Více

VINOTÉKOVÝ CENÍK. víno tichý, rybníky. vinařství hodeček, miroslavské knínice. vinařství líbal, horní dunajovice. vinařství komarov, ivančice

VINOTÉKOVÝ CENÍK. víno tichý, rybníky. vinařství hodeček, miroslavské knínice. vinařství líbal, horní dunajovice. vinařství komarov, ivančice VINOTÉKOVÝ CENÍK víno tichý, rybníky hibernal 2017 výběr z hroznů suché 0,75 l 180 kč sauvignon 2017 kabinet polosladké 0,75 l 180 kč cabernet sauvignon rosé 2017 pozdní sběr polosladké 0,75 l 180 kč vinařství

Více

VINNÁ KARTA. víno tichý, rybníky. vinařství hodeček, miroslavské knínice. vinařství líbal, horní dunajovice. vinařství komarov, ivančice

VINNÁ KARTA. víno tichý, rybníky. vinařství hodeček, miroslavské knínice. vinařství líbal, horní dunajovice. vinařství komarov, ivančice VINNÁ KARTA víno tichý, rybníky hibernal 2017 výběr z hroznů suché 0,75 l 317 kč sauvignon 2017 kabinet polosladké 0,75 l 317 kč cabernet sauvignon rosé 2017 pozdní sběr polosladké 0,75 l 317 kč vinařství

Více

Výběr z moravských vinařství Bílá vína 0,75 l

Výběr z moravských vinařství Bílá vína 0,75 l Upozornění všechna vína mohou obsahovat oxid siřičitý (SO2). Výběr z moravských vinařství Bílá vína 0,75 l Cuvée Blanc N o 2 2013 suché Vinařství Nesvadba, podoblast mikulovská 350 Kč - výrazné, suché

Více

Vinařská oblast MORAVA

Vinařská oblast MORAVA Vítejte v mikroregionu Mikulovsko. V nejteplejší části České republiky se rozkládá kraj plný přírodních krás, cenných historických památek, živých tradic a pohostinných lidí. K toulkám po Mikulovsku neodmyslitelně

Více

použité fotografie jsou pouze ilustrační

použité fotografie jsou pouze ilustrační vinný lístek použité fotografie jsou pouze ilustrační Müller Thurgau jakostní odrůdové víno, suché Odrůda byla vyšlechtěna v roce 1882 profesorem Müllerem. Dnes je u nás druhou nejrozšířenější odrůdou.

Více

použité fotografie jsou pouze ilustrační

použité fotografie jsou pouze ilustrační vinný lístek použité fotografie jsou pouze ilustrační Müller Thurgau jakostní odrůdové víno, suché Víno s jemně muškátovou ovocnou vůní, připomínající zralou broskev, někdy i černý rybíz. Tyto aromatické

Více

PLATNÝ OD

PLATNÝ OD PLATNÝ OD 23.10.2017 PRESTIGE COLLECTION RYZLINK RÝNSKÝ / slámové / 2015 Obsah cukru: sladké Objem: 0,2l 329,75 Kč bez DPH/399 Kč s DPH Hrozny pro výrobu tohoto vína ležely po dobu tří měsíců na slámových

Více

Vinný lístek ~ Wine List

Vinný lístek ~ Wine List Vinný lístek ~ Wine List Rozlévaná vína Wine per glass Šumivá vína / Sparkling wines Tanzberg sekt, Brut 0,1 l 140,- Kč 70% Ryzlink Vlašský, 30% Chardonnay, Tanzberg a.s., Česká republika Jean Pernet Champagne

Více

Velkoobchod a prodej vína

Velkoobchod a prodej vína Objednávky - T: 702505552 e-mail: cernin.patrik@email.cz Lahvová moravská jakostní a přívlastková vína Odrůda Ročník Zatřídění Zbytkový cukr Balení Ocenění Divoká višeň FRIZZANTE ovocné víno polosladké

Více

Vinařská oblast Morava Bílá vína 0,75 l

Vinařská oblast Morava Bílá vína 0,75 l Upozornění všechna vína mohou obsahovat oxid siřičitý (SO 2 ). Vinařská oblast Morava Bílá vína 0,75 l Rulandské šedé 2014 kabinetní víno, Vinařství Mádl, podoblast velkopavlovická 330 Kč Víno je plné

Více

- V I N N Ý L Í S T E K

- V I N N Ý L Í S T E K Z Á M E C K Ý D V Ů R Č E R N O U S Y ROZLÉVANÁ VÍNA ITÁLIE Chardonnay I.G.T. suché Vinařství Borga Veneto 0,1 l 26, Kč Rosato I.G.T. suché Vinařství Borga Veneto 0,1 l 26, Kč Merlot I.G.T. suché Vinařství

Více

Champagne, cava, portské

Champagne, cava, portské Champagne, cava, portské Freixenet Carta Nevada Semi-Seco Penedés, Španělsko Zástupce v našich zemích velmi oblíbených polosuchých sektů. Klasická Cava v odrůdovém složení 33% Macabeo, 33% Xarel-lo a 33%

Více

Vinařská oblast Morava Bílá vína 0,75 l

Vinařská oblast Morava Bílá vína 0,75 l Upozornění všechna vína mohou obsahovat oxid siřičitý (SO 2 ). Vinařská oblast Morava Bílá vína 0,75 l Rulandské šedé 2014 kabinetní víno, suché Vinařství Mádl, podoblast mikulovská 330 Kč Víno je plné

Více

použité fotografie jsou pouze ilustrační

použité fotografie jsou pouze ilustrační vinný lístek použité fotografie jsou pouze ilustrační Müller Thurgau jakostní odrůdové víno, suché Odrůda byla vyšlechtěna v roce 1882 profesorem Müllerem. Dnes je u nás druhou nejrozšířenější odrůdou.

Více

Vinařství Šoman. Dolní Dunajovice

Vinařství Šoman. Dolní Dunajovice Vinařství Šoman Dolní Dunajovice Ryzlink vlašský 2011 POSLEDNÍ LAHVE!!! Kč 295,- (Kč 230,-) výběr z hroznů, bílé víno polosladké alkohol 13%, zbytkový cukr 19,4 g/l, kyseliny 7,2 g/l Veleúspěšný vlašský

Více

Vinařská oblast MORAVA

Vinařská oblast MORAVA Vítejte v mikroregionu Mikulovsko. V nejteplejší části České republiky se rozkládá kraj plný přírodních krás, cenných historických památek, živých tradic a pohostinných lidí. K toulkám po Mikulovsku neodmyslitelně

Více

použité fotografie jsou pouze ilustrační

použité fotografie jsou pouze ilustrační vinný lístek použité fotografie jsou pouze ilustrační Müller Thurgau jakostní odrůdové víno, suché Odrůda byla vyšlechtěna v roce 1882 profesorem Mullerem. Dnes je u nás druhou nejrozšířenější odrůdou.

Více

Ý L Í S T E K N V I N

Ý L Í S T E K N V I N L Í S T E K Ý V I N N ŠUMIVÁ VÍNA Hrabal Sekt Brut / Vinaøství Hrabal, Velké Bílovice 0,75l 450,- Velice pøíjemný suchý sekt, vyrábìný klasickou metodou kvašení v láhvi (9 mìsícù). Vyroben citlivou kupáží

Více

NOVÉ VINAŘSTVÍ A.S., MĚŘÍN

NOVÉ VINAŘSTVÍ A.S., MĚŘÍN NOVÉ VINAŘSTVÍ A.S., MĚŘÍN Nové Vinařství je mladá společnost vyznávající inovativní přístup k pěstování révy vinné, sklizni hroznů a jejich zpracování; z jednoho keře připravuje jednu láhev vína. Vinařství

Více

Šampaňské, Sekty & Champagne, Sparkling wines

Šampaňské, Sekty & Champagne, Sparkling wines Šampaňské, Sekty & Champagne, Sparkling wines Šampaňské Champagne Moët & Chandon Impérial Brut 0,75l 2.200 Kč Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier Sekty Sparkling wines Bohemia Sekt brut 0,15l 70 Kč 0,75l

Více

Champagne. Šumivá vína Ch. C. André Brut 0,75l 290 Kč. Prosecco Prosecco Treviso Frizzante DOC San Venanzio 0,75l 380 Kč. Brut Classic Deutz

Champagne. Šumivá vína Ch. C. André Brut 0,75l 290 Kč. Prosecco Prosecco Treviso Frizzante DOC San Venanzio 0,75l 380 Kč. Brut Classic Deutz Vinný lístek Brut Classic Deutz Champagne 0,75l 1 550 Kč Delikátní, živé a skvěle vyvážené základní šampaňské. Jedná se o cuvée odrůd Chardonnay, Pinot Noir a Pinot Meunier s až 40% podílem rezervních

Více

Ý L Í S T E K N V I N

Ý L Í S T E K N V I N L Í S T E K Ý V I N N ŠUMIVÁ VÍNA Hrabal Sekt Vinaøství Hrabal 0,75l 450,- Velice pøíjemný suchý sekt, vyrábìný klasickou metodou kvašení v láhvi (9mìsícù) Vyroben citlivou kupáží odrùd Ryzlik Rýnský,

Více

ČESKÁ REPUBLIKA/CZECH REPUBLIC. BÍLÁ VÍNA/WHITE WINES Veltlínské zelené. Sauvignon. Rulandské šedé

ČESKÁ REPUBLIKA/CZECH REPUBLIC. BÍLÁ VÍNA/WHITE WINES Veltlínské zelené. Sauvignon. Rulandské šedé ČESKÁ REPUBLIKA/CZECH REPUBLIC BÍLÁ VÍNA/WHITE WINES Veltlínské zelené Vinařství Kořínek, Hnanice, kabinet /kabinett, suché/dry Barva je světle zelenkavá, chuť je lehčí až středně plná, velmi elegantní

Více

VINNÝ LÍSTEK WINE CART

VINNÝ LÍSTEK WINE CART VINNÝ LÍSTEK WINE CART ŠUMIVÁ VÍNA SPARKLING WINES Sekty Bohemia sekt, brut, demi sec 0,20 l 120,- Bohemia sekt, brut, demi sec 0,75 l 455,- Znovín classic, brut, demi sec 0,75 l 525,- Prosecco Extra Dry,

Více

VINNÝ LIST WINE LIST WEINKARTE

VINNÝ LIST WINE LIST WEINKARTE VINNÝ LIST WINE LIST WEINKARTE BÍLÁ VÍNA rozlévaná vína RULANDSKÉ ŠEDÉ CHARDONNAY/ITÁLIE ROSÉ/ITÁLIE vinařství hrabal/pelvins SAUVIGNON Barva vína je světle zelenožlutá, aroma připomíná kopřivu až broskev.

Více