8. zasedání Břevnovský klášter, Markétská 28/1, Praha 6 - Břevnov 21. března 2012 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "8. zasedání Břevnovský klášter, Markétská 28/1, Praha 6 - Břevnov 21. března 2012 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ"

Transkript

1 SPOLEČNÝ MONITOROVACÍ VÝBOR OPERAČNÍCH PROGRAMŮ PRAHA ADAPTABILITA A PRAHA KONKURENCESCHOPNOST 8. zasedání Břevnovský klášter, Markétská 28/1, Praha 6 - Břevnov 21. března 2012 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ 8. zasedání Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost (dále jen SMV) se uskutečnilo dne 21. března 2012 od 9:00 hod. Jednání SMV se zúčastnilo celkem 30 delegátů (z toho bylo 14 členů, 3 náhradníci člena, 2 zástupci pověřených členem a 11 hostů (viz prezenční listina v příloze). Jako hosté se za Evropskou komisi (dále jen EK) jednání zúčastnili za Generální ředitelství pro zaměstnanost, sociální věci a sociální začlenění (dále jen DG EMPL) pan Aurelio Cecilio a paní Anna Michalská, za Generální ředitelství pro regionální politiku (dále jen DG REGIO) pan Christos Gogos a paní Jitka Vocásková. Program a obsah jednání: Zahájení Jednání zahájila místopředsedkyně SMV paní a představila novou předsedkyni SMV a radní hl. m. Prahy paní Ing. Evu Vorlíčkovou. Předsedkyně Ing. Eva Vorlíčková představila současný stav implementace obou programů, změny v obsazení členů a náhradníků SMV a předala slovo hostům z EK. Pan Aurelio Cecilio ve svém úvodním slovu uvedl kromě jiného, že se nacházíme v období, kdy probíhá příprava na další programové období a je nezbytné pokračovat ve sladění politiky soudržnosti se strategií EU Uvedl, že programy OPPK a OPPA k tomuto mohou zajisté přispět. Pan Christos Gogos souhlasil a uvedl, že je třeba se kromě jiného zaměřit při čerpání dotací na transparentnost a efektivitu. Je třeba se zamyslet rovněž nad tím, co již bylo dosaženo atd. Zástupci EK poděkovali za přípravu SMV. Poté paní místopředsedkyně SMV potvrdila usnášeníschopnost SMV a představila body programu s upozorněním na prezentaci o stavu přípravy dalšího programovacího období a prohlídce projektu OPPK. Přivítala nové členy a náhradníky SMV a předala slovo paní Mgr. Kateřině Kalouskové. 1. Výroční zpráva OPPA za rok 2011 Slova se ujala paní Mgr. Kateřina Kalousková (pověřená vedením oddělení ESF odboru fondů EU) a představila strukturu a následně konkrétní obsah prezentace Výroční zprávy OPPA za rok Hlavními body prezentace byla informace o Zápis ze 8. zasedání Společného monitorovacího výboru 1 (celkem 8)

2 věcném a finančním pokroku v realizaci OPPA a jednotlivých prioritních os v roce 2011, informace o průběhu čtvrté výzvy OPPA a vypořádání došlých připomínek. Aurelio Cecilio (DG EMPL) 1) Doporučil, aby ŘO nečekal s certifikacemi až na konec roku 2012, kdy vzhledem k velkému počtu žádostí může dojít až k půlročnímu zdržení plateb. 2) Upozornil, že je důležité pečlivě monitorovat projekty během fáze realizace. 3) Upozornil na rizika outsourcování činnosti na projektech, kdy není dostatečně vyhodnocena finanční a administrativní kapacita žadatele pro realizaci větších projektů. 4) Doporučil více sledovat společenské dopady projektů, resp. jak je ovlivňován systém celoživotního vzdělávání v hl. m. Praze. 5) Uvedl, že systém vzdělávání musí více zohledňovat požadavky trhu práce, cílem by mělo být eliminovat nezaměstnanost mládeže. Anna Michalská (DG EMPL) 6) Dotázala se, zda již ŘO má k dispozici předběžné výstupy z evaluace. Reakce na vznesené otázky, doporučení:, Mgr. Kateřina Kalousková ad 1) ŘO počítá s průběžnými certifikacemi v obvyklých termínech. ad 2) ŘO organizuje pravidelné semináře pro příjemce, kde radí příjemcům, jak projekty realizovat a na co si dát během realizace pozor. ad 5) ŘO si je vědom toho, že v této oblasti by mohl nastat problém. Proto v rámci 4. výzvy bylo hlavní téma podpořit vzdělávání na středních a vysokých školách tak, aby absolventi našli co nejrychleji a nejsnadněji uplatnění na trhu práce. ad 6) Výstupy k evaluaci OPPA v současné době ŘO nemá k dispozici. Jakmile budou, ŘO zašle EK. Na začátku února 2012 dostal ŘO od zpracovatele vstupní zprávu. Evaluace by měla být dokončena v červnu Výsledek hlasování k Výroční zprávě OPPA za rok 2011 (usnesení č. 36/2011) pro proti zdržel se Pozn.: hodnoty vyjadřují počet delegátů aktuálně přítomných hlasování v sále. Zápis ze 8. zasedání Společného monitorovacího výboru 2 (celkem 8)

3 2. Výroční zpráva OPPK za rok 2011 Slova se ujala Ing. Marcela Nováková (vedoucí oddělení EFRR odboru fondů EU) a představila Výroční zprávu OPPK za rok Hlavními body prezentace byla informace o realizaci OPPK v roce 2011, informace o věcném a finančním pokroku v jednotlivých prioritních osách a oblastech podpory v roce 2011, přehled uskutečněných výzev a vypořádání došlých připomínek. Christos Gogos (DG REG) 1) Poděkoval za přínosnou a kvalitní prezentaci rozdělenou na 3 části, včetně prezentace příkladmých projektů. 2) Uvedl, že v rámci ČR je u programů spolufinancovaných z ERDF problém v oblasti plateb a pozastavení certifikací. Uvedl, že jde o určitý systematický nedostatek v kontrolním a řídicím systému v ČR. Uvedl 5 hlavních problémových oblastí: a) pozice pověřených auditních orgánů, b) nedostatečné vedení a supervize auditního orgánu, c) řešení nesrovnalostí poté, co byly zjištěny, d) problém manažerské kontroly/ověřování, e) netransparentní přijímání zaměstnanců placených z technické asistence. 3) Uvedl, že oblast podpory 3.1 je velmi specifická oblast s ohledem na vysokou inovativnost a odbornost předložených projektů. Doporučil se soustředit především na takové oblasti, kde ŘO má adekvátní administrativní kapacitu, aby mohl předložené projekty řídit. 4) Upozornil, že je důležité identifikovat zjištěná rizika z realizace projektů a vzít je v potaz při programování dalšího programového období, tj. vzít si ponaučení z minulosti. 5) Důležité je sledovat dopad projektů na život obyvatel hl. m. Prahy. Doporučil se v budoucnu při prezentacích více zaměřit na výsledky a dopady projektů, méně na výsledky finančního čerpání. 6) Ocenil, že se ŘO otevřeně zmínil o problémech a nedostatcích v implementaci programu. Doporučil se v příštích prezentacích detailně zmínit o důvodech v neplnění indikátorů a o nápravných opatřeních. Jitka Vocásková (DG REG) 7) Uvedla, že v oblasti podpory 1.2 velmi pokulhává čerpání. Dotázala se, jaký je současný stav čerpání, administrace 8. výzvy 8) Dotázala se, jaké kroky ŘO provedl v oblasti podpory 3.3, aby v budoucnu bylo zamezeno problémům, které nastaly v této oblasti. Dotázala se, kdy ŘO předpokládá obnovení certifikace v oblasti podpory ) Dotázala se, zda ŘO hledal experty pro hodnocení projektů v oblasti 3.1 i v zahraničí. Reakce na vznesené otázky, doporučení: ad 2) ŘO si není jistý, zda má vyhlašovat další výzvy, když není jasné, kdy dojde k obnově certifikací. Zápis ze 8. zasedání Společného monitorovacího výboru 3 (celkem 8)

4 ad 5) ŘO zapracuje a připraví pro další monitorovací výbor. Ing. Stanislava Řezníčková (AO MF) Ad 2) Uvedla, že konstatování absence nezávislosti AO není správné. Jde spíše o postavení Pověřených auditních subjektů, které jsou dosud začleněny do interních auditů příslušných řídících subjektů. Ing. Marcela Nováková ad 7) Uvedla, že ŘO je uprostřed hodnotícího procesu 8. výzvy; nelze momentálně jednoznačně říci, jaké bude čerpání 8. výzvy. ad 8) Všechny plánované stupně kontroly jsou nyní ukončeny a jsou známy výsledky. Konstatovala, že kontrolou bylo zjištěno, že systém je v pořádku. V současné době ŘO očekává vyjádření PCO. ad 9) ŘO již v minulosti využil zahraniční experty. ad 8) Kontrola oblasti 3.3 probíhala cca rok. Proběhla supervize a audit klíčových prvků. ŘO nedostatky v projektech 3.3 řeší formou hlášení nesrovnalosti a nejasnosti postupně uzavírá. Čas obnovení není znám. ad 9) ŘO zřejmě zahraniční experty vybere i v rámci 8. výzvy. Problém je oslovit někoho v zahraničí, protože všechny projekty jsou v českém jazyce a muselo by dojít k překladu. 3. Jessica Výsledek hlasování k Výroční zprávě OPPK za rok 2011 (usnesení č. 37/2011) pro proti zdržel se Pozn.: hodnoty vyjadřují počet delegátů aktuálně přítomných hlasování v sále. představila členům finanční nástroj Jessica. Členy informovala o tom, že si ŘO nechal zpracovat studii, zda je nástroj možné využít v rámci OPPK. Studie ukazuje, že v rámci OPPK je nástroj vhodný. Okruhy projektů by zřejmě byly především: brownfieldy s nevyužitými objekty s využitím pro cestovní ruch. ŘO by rád využil zjednodušené organizační struktury, tj. bez účasti Evropské investiční banky. Pro zavedení Jessicy by bylo nezbytné provést realokace prostředků apod. Uvedla výhody Jessicy. Uvedla plánovaný harmonogram s tím, že prvotně je třeba na politické úrovni nyní rozhodnout, zda se tento nástroj pro OPPK využije. Ing. Kamil Munia (ROP Střední Čechy) uvedl, že ROP Střední Čechy tento nástroj plánuje rovněž zavést. Sdělil, že v programech, které tento nástroj již zavedly, nebyl o nástroj, alespoň z počátku, ze stran žadatelů přílišný zájem. Zápis ze 8. zasedání Společného monitorovacího výboru 4 (celkem 8)

5 Jitka Vocásková 1) Dotázala se, z jakých prioritních os plánuje ŘO prostředky do Jessicy realokovat a v jaké výši. 2) Upozornila, že přípravný proces Jessicy trval v ROP Moravskoslezsko cca 22 měsíců. K výběru projektů musí dojít do konce roku ) EK není příznivcem přesunu peněz z oblasti podpory 3.1, jelikož dodatečná alokace v roce 2011 šla právě do oblasti ) Dotázala se, proč ŘO plánuje přesun prostředků do brownfieldů, když v roce 2011 ŘO zrušil indikátor na brownfields. 5) Uvedla, že do n+2 se počítá jen to, co je přerozděleno příjemcům, tj. že jenom převod do holdingového fondu nestačí. Musí být dopředu vybrané projekty, vybraní příjemci. Christos Gogos 6) Souhlasil s paní Vocáskovou v tom, že pro výše uvedenou realokaci není EK příliš nakloněna. 7) Realokaci je třeba důkladně vysvětlit. Reakce na vznesené otázky, doporučení: ad 1 a 2) ŘO předpokládá, že pokud se Praha rozhodne pro Jessicu, je reálné vše stihnout tak, aby nástroj začal být aplikován v průběhu roku ŘO předpokládá přesun finančních prostředků ve výši 300 mil. Kč do prioritní osy 2 (pokud by šlo o brownfields). Jde o hrubý předpoklad. ad 6) Prostředky, dle informace ŘO, se musí dostat k příjemcům do konce roku ŘO počítá s tím, že danou problematiku bude s EK a členy SMV určitě konzultovat. Ing. Marcela Nováková ad 4) ŘO měnil indikátor z toho důvodu, aby v názvu indikátoru nebyly staré ekologické zátěže, což s sebou přinášelo pro žadatele velmi náročnou administrativu. Byl zrušen indikátor Plocha odstraněných starých ekologických zátěží a ponechán indikátor Plocha regenerovaného a revitalizovaného území celkem. 4. Informace o čerpání technické pomoci operačních programů OPPA a OPPK k 31. prosinci 2011 seznámila členy SMV s informacemi o projektech technické pomoci za oba programy, jejich aktuálním stavem, finanční alokací, stavem čerpání a administrativní kapacitou. Poté u jednotlivých projektů podrobněji představila podporované aktivity, finanční objemy (čerpání) vybraných aktivit a plnění indikátorů. Zápis ze 8. zasedání Společného monitorovacího výboru 5 (celkem 8)

6 Jitka Vocásková 1) Informovala, že EK připravuje ve spolupráci s Národním orgánem pro koordinaci závazný materiál, který by měl stanovit závazná pravidla pro outsourcing. Christos Gogos 2) Dotázal se, jak to vypadá s přípravou závazných pokynů na Národním orgánu pro koordinaci. Požádal Národní orgán pro koordinaci k urychlení tvorby pokynů. Aurelio Cecilio 3) Doporučil v oblasti technické pomoci zapojit vlastní zaměstnance, nikoliv outsourcované zaměstnance. Doporučil se zaměřit na vybudování vlastní administrativní kapacity v rámci řídícího orgánu a omezit zajišťování určitých činností prostřednictvím outsourcingu. Reakce na vznesené otázky: informovala, že hl. m. Praha využívá tzv. personální outsourcing, nikoli outsourcing služeb vzhledem k nedostatku tabulkových míst na MHMP. Do budoucna se bude počet outsourcovaných lidí snižovat. Mgr. Jana Bražinová Krejčová ad 2) Uvedla, že dotaz předá na MMR, které bude informovat EK a ŘO. 5. Informace o využití nástrojů publicity a informovanosti, komunikační plán na rok 2012 Slovo převzal Mgr. Jiří Netík (manažer pro publicitu) a uvedl aktivity společného komunikačního plánu pro OPPA a OPPK. Stručně informoval o bodech Komunikačního plánu, jejich stručné charakteristice, hlavních činnostech a finančním čerpání v rámci aktivit. Informoval o tiskových zprávách, podkladech do evropských novin, článcích o OPPK a OPPA, webových stránkách (sekcí Pro Média), interaktivní mapě projektů, zrealizovaných seminářích, distribuci letáků a brožur. Dále informoval o geocachingové soutěži, prezentování na festivalu SestraFest Jitka Vocásková 1. Pochválila zlepšení kvality obsahu internetových stránek. 2. Upozornila, že nefungují stále některé internetové linky na projektech. 3. Doporučila popisy projektů vkládat na web v takové podobě tak, aby byly srozumitelné i pro laika. 4. Doporučila, aby se ŘO pokusil zvýšit povědomí Pražanů o pražských programech, resp. o tom co se podařilo udělat za evropské fin. prostředky. Zápis ze 8. zasedání Společného monitorovacího výboru 6 (celkem 8)

7 Aurelio Cecilio 5. Doporučil se zaměřit v publicitě na to, co již bylo v rámci podpořených projektů dosaženo. Christos Gogos 6. Dotázal se, kdo se zúčastňuje konzultací na ŘO. Reakce na vznesené otázky: Mgr. Jiří Netík ad 2) Nefunkční linky byly způsobeny chybou v redakčním systému, bude opraveno. ad 3) ŘO se bude snažit popisy projektů upravovat tak, aby byly co nejvíce srozumitelné. ad 4) ŘO měl dobrou zkušenost s geocachingovou soutěží, eventy. ŘO se snaží zvýšit povědomí Pražanů především vizuální formou, posílením mediální komunikace atd. ad 6) ŘO vyžaduje na osobních konzultacích společně se zpracovatelem projektu účast i příjemců. 6. Příprava na nové programové období seznámila členy SMV s vizí Prahy. ŘO bude usilovat o jeden multifondový operační program a o to, aby Hlavní město Praha bylo i nadále řídícím orgánem. Informovala o pravděpodobném financování operačních programů, o principu flexibility, o poradní skupině na podporu vědy a výzkumu, o pražské expertní skupině pro soudržnost. V listopadu 2011 byly odprezentovány v Bruselu základní priority Prahy. V dubnu by měl jít do vlády materiál o počtu operačních programů v novém období Christos Gogos uvedl, že v budoucnu se EK nechce zabývat v operačních programech více než 2-3 oblastmi. Cílem je koncentrovat se na podporu oblastí, příjemce, které jsou na tom nejhůře. 7.Realizovaný projekt OPPA Duhový most - program vzdělávání talentovaných jedinců z řad tělesně hendikepovaných na vzorovém pracovišti využívající hlasové technologie Slovo převzala paní PhDr. Daniela Rázková a představila projekt z prioritní osy 2, který se věnuje výuce hlasového ovládání počítače pro postižené občany. Hlas nahrazuje klávesnici a myš. 8. Realizovaný projekt OPPK Břevnovský klášter - rehabilitace a zpřístupnění klášterní zahrady Zápis ze 8. zasedání Společného monitorovacího výboru 7 (celkem 8)

8 Slovo převzal pan Jakub Havlas. Představil projekt, který byl podán v rámci 2. výzvy do oblasti podpory Závěr, různé poděkovala účastníkům jednání a informovala o dalším termínu jednání, který bude pravděpodobně per rollam 5. září Přílohy: č. 1 - program jednání č. 2 - prezenční listina č. 3 - usnesení č. 37 č. 4 - usnesení č. 38 místopředsedkyně SMV Zápis ze 8. zasedání Společného monitorovacího výboru 8 (celkem 8)

SPOLEČNÝ MONITOROVACÍ VÝBOR OPERAČNÍHO PROGRAMU PRAHA ADAPTABILITA A PRAHA KONKURENCESCHOPNOST

SPOLEČNÝ MONITOROVACÍ VÝBOR OPERAČNÍHO PROGRAMU PRAHA ADAPTABILITA A PRAHA KONKURENCESCHOPNOST SPOLEČNÝ MONITOROVACÍ VÝBOR OPERAČNÍHO PROGRAMU PRAHA ADAPTABILITA A PRAHA KONKURENCESCHOPNOST 9. zasedání Škodův palác, Jungmannova 29/35, Praha 1 26. listopadu 2012 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ 9. zasedání Společného

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ SPOLEČNÝ MONITOROVACÍ VÝBOR OPERAČNÍCH PROGRAMŮ PRAHA ADAPTABILITA A PRAHA KONKURENCESCHOPNOST

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ SPOLEČNÝ MONITOROVACÍ VÝBOR OPERAČNÍCH PROGRAMŮ PRAHA ADAPTABILITA A PRAHA KONKURENCESCHOPNOST SPOLEČNÝ MONITOROVACÍ VÝBOR OPERAČNÍCH PROGRAMŮ PRAHA ADAPTABILITA A PRAHA KONKURENCESCHOPNOST 6. zasedání Obecní dům (Grégrův sál), nám. Republiky 5, Praha 1 2. června 2010 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ 6. zasedání

Více

Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost

Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost U S N E S E N Í Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost číslo 51 ze dne 22. srpna 2013 ke změně Operačního programu Praha Konkurenceschopnost

Více

1. Zahájení Jednání řídila náměstkyně primátora hl. m. Prahy a předsedkyně SMV Bc. Markéta Reedová.

1. Zahájení Jednání řídila náměstkyně primátora hl. m. Prahy a předsedkyně SMV Bc. Markéta Reedová. SPOLEČNÝ MONITOROVACÍ VÝBOR OPERAČNÍCH PROGRAMŮ PRAHA ADAPTABILITA A PRAHA KONKURENCESCHOPNOST 1. zasedání salonek Cukrárna, Obecní dům, nám. Republiky 5, Praha 1 5. prosince 2007 ZÁPIS 1. zasedání Společného

Více

Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost

Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost U S N E S E N Í Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost číslo 12 ze dne 3. prosince 2008 k Evaluačnímu plánu Operačního programu Praha Konkurenceschopnost

Více

Zápis ze 17. zasedání Monitorovacího výboru Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod

Zápis ze 17. zasedání Monitorovacího výboru Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod Zápis ze 17. zasedání Monitorovacího výboru Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod Dne 30. listopadu 2012 v Trutnově 17. zasedání Monitorovacího výboru Regionálního operačního programu NUTS

Více

Zápis z 18. zasedání Monitorovacího výboru Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod

Zápis z 18. zasedání Monitorovacího výboru Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod Zápis z 18. zasedání Monitorovacího výboru Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod Dne 7. června 2013 v Liberci 18. zasedání Monitorovacího výboru Regionálního operačního programu NUTS II

Více

ROČNÍ ZHODNOCENÍ REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU REGIONU SOUDRŽNOSTI SEVEROZÁPAD ZA ROK 2008 Manažerské shrnutí

ROČNÍ ZHODNOCENÍ REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU REGIONU SOUDRŽNOSTI SEVEROZÁPAD ZA ROK 2008 Manažerské shrnutí ROČNÍ ZHODNOCENÍ REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU REGIONU SOUDRŽNOSTI SEVEROZÁPAD ZA ROK 2008 Manažerské shrnutí Manažerské shrnutí Evaluační aktivita Roční zhodnocení Regionálního operačního programu

Více

HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Zastupitelstvo hlavního města Prahy. Výbor pro evropské fondy ZHMP

HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Zastupitelstvo hlavního města Prahy. Výbor pro evropské fondy ZHMP HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Zastupitelstvo hlavního města Prahy Výbor pro evropské fondy ZHMP ZÁPIS z 1. jednání Výboru pro evropské fondy ZHMP konaného dne 12. 5. 2016 v 16:00 hod. Zasedací místnost Magistrátu

Více

Dále se jednání zúčastnili jako hosté zástupci EK, za DG Employment Szilard Tamas a Julia Schweiger a za DG Regio Ondřej Pravda a Christos Gogos.

Dále se jednání zúčastnili jako hosté zástupci EK, za DG Employment Szilard Tamas a Julia Schweiger a za DG Regio Ondřej Pravda a Christos Gogos. SPOLEČNÝ MONITOROVACÍ VÝBOR OPERAČNÍCH PROGRAMŮ PRAHA ADAPTABILITA A PRAHA KONKURENCESCHOPNOST 4. zasedání Hotel Chvalská tvrz, Na Chvalské tvrzi 858/11, Praha 9 3. června 2009 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ 4. zasedání

Více

MANAŽERSKÝ SOUHRN VÝROČNÍ ZPRÁVA O PROVÁDĚNÍ REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU REGIONU SOUDRŽNOSTI MORAVSKOSLEZSKO ZA ROK 2011

MANAŽERSKÝ SOUHRN VÝROČNÍ ZPRÁVA O PROVÁDĚNÍ REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU REGIONU SOUDRŽNOSTI MORAVSKOSLEZSKO ZA ROK 2011 Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko Úřad Regionální rady MANAŽERSKÝ SOUHRN VÝROČNÍ ZPRÁVA O PROVÁDĚNÍ REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU REGIONU SOUDRŽNOSTI MORAVSKOSLEZSKO ZA ROK 2011 ke

Více

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V souladu s Regionálním operačním programem regionu soudržnosti Střední Morava (dále jen ROP Střední Morava) vyhlašuje Výbor Regionální rady regionu soudržnosti Střední Morava

Více

Evaluační plán. REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM NUTS II SEVEROVÝCHOD pro rok Datum zveřejnění:

Evaluační plán. REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM NUTS II SEVEROVÝCHOD pro rok Datum zveřejnění: Evaluační plán REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM NUTS II SEVEROVÝCHOD pro rok 2014 Datum zveřejnění: 19. 11. 2013 Příloha č. 1, bod 43-10/2013 ~ 1 ~ Úvod Roční evaluační plán ROP Severovýchod pro rok 2014 vychází

Více

Aktuální úkoly v oblasti kohezní politiky se zaměřením na současnost a budoucnost

Aktuální úkoly v oblasti kohezní politiky se zaměřením na současnost a budoucnost Aktuální úkoly v oblasti kohezní politiky se zaměřením na současnost a budoucnost Daniel Braun Ministerstvo pro místní rozvoj Výroční konference OPPI Praha, 5. prosince 2011 Stav realizace NSRR v programové

Více

Zápis z 18. zasedání Výboru Regionální rady regionu soudržnosti Jihovýchod, konaném dne v Jihlavě

Zápis z 18. zasedání Výboru Regionální rady regionu soudržnosti Jihovýchod, konaném dne v Jihlavě Zápis z 18. zasedání Výboru Regionální rady regionu soudržnosti Jihovýchod, konaném dne 22. 4. 2009 v Jihlavě Program zasedání: 1. Schválení návrhu programu jednání 2. Schválení ověřovatelů zápisu 3. Zpráva

Více

VÝROČNÍ KONFERENCE ROP Severozápad

VÝROČNÍ KONFERENCE ROP Severozápad VÝROČNÍ KONFERENCE ROP Severozápad MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR NÁRODNÍ ORGÁN PRO KOORDINACI JUDr. Olga Letáčková Ministerstvo pro místní rozvoj Vrchní ředitelka sekce NOK OBSAH Stav čerpání strukturálních

Více

Zápis z 18. zasedání Monitorovacího výboru Operačního programu Životní prostředí , konaného dne 23. listopadu 2015 v TOP Hotelu Praha

Zápis z 18. zasedání Monitorovacího výboru Operačního programu Životní prostředí , konaného dne 23. listopadu 2015 v TOP Hotelu Praha Ministerstvo životního prostředí odbor fondů EU Č. j.: 1666/300/15 83201/ENV/15 Zápis z 18. zasedání Monitorovacího výboru Operačního programu Životní prostředí 2007 2013, konaného dne 23. listopadu 2015

Více

IROP. Mgr. Richard Hubl Úřad Regionální rady Jihovýchod

IROP. Mgr. Richard Hubl Úřad Regionální rady Jihovýchod IROP Mgr. Richard Hubl Úřad Regionální rady Jihovýchod Jsme na dotacích závislí? Podpořené projekty ROP JV a podpora brownfieldů Osa 2 Podpora udržitelného cestovního ruchu Celkem podpořeno 4 projektů

Více

Zápis ze 14. zasedání Monitorovacího výboru Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod

Zápis ze 14. zasedání Monitorovacího výboru Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod Zápis ze 14. zasedání Monitorovacího výboru Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod Dne 30. listopadu 2011 v Jablonci nad Nisou 14. zasedání Monitorovacího výboru Regionálního operačního

Více

Statut MONITOROVACÍHO VÝBORU REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU REGIONU SOUDRŽNOSTI SEVEROZÁPAD ČÁST I OBECNÁ USTANOVENÍ. Článek 1 Úvodní ustanovení

Statut MONITOROVACÍHO VÝBORU REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU REGIONU SOUDRŽNOSTI SEVEROZÁPAD ČÁST I OBECNÁ USTANOVENÍ. Článek 1 Úvodní ustanovení Statut MONITOROVACÍHO VÝBORU REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU REGIONU SOUDRŽNOSTI SEVEROZÁPAD ČÁST I OBECNÁ USTANOVENÍ Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Regionální rada regionu soudržnosti Severozápad (dále

Více

Roční evaluační plán

Roční evaluační plán Roční evaluační plán Regionálního operačního programu regionu soudržnosti Severozápad na rok 2008 návrh verze 1.0 strana 1 z celku 9 EVIDENCE PROCESU PŘÍPRAVY, SCHVÁLENÍ A REVIZÍ (ČÁSTI) EVALUAČNÍHO PLÁNU

Více

KOMUNIKAČNÍ PLÁN OPERAČNÍ PROGRAMY PRAHA ADAPTABILITA A PRAHA - KONKURENCESCHNOPNOST ČERVENEC 2008

KOMUNIKAČNÍ PLÁN OPERAČNÍ PROGRAMY PRAHA ADAPTABILITA A PRAHA - KONKURENCESCHNOPNOST ČERVENEC 2008 OPERAČNÍ PROGRAMY PRAHA ADAPTABILITA A PRAHA - KONKURENCESCHNOPNOST KOMUNIKAČNÍ PLÁN ČERVENEC 2008 PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND EVROPSKÝ FOND PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ

Více

ČÁST I OBECNÁ USTANOVENÍ

ČÁST I OBECNÁ USTANOVENÍ Sídlo: Masarykova 3488/, 400 0 Ústí nad Labem tel.: 475 240 600, fax: 475 240 60 www.nuts2severozapad.cz, www.europa.eu Pracoviště: Závodní 379/84A, 360 06 Karlovy Vary tel.: 353 502 624, fax: 353 502

Více

MV 14 04 pril 1. Zápis z 13. Zasedání Monitorovacího výboru

MV 14 04 pril 1. Zápis z 13. Zasedání Monitorovacího výboru MV 14 04 pril 1 Zápis z 13. Zasedání Monitorovacího výboru BRNO KVĚTEN 2012 Téma jednání: Zápis z 13. zasedání Monitorovacího výboru Datum konání: 23. 5. 2012 Místo konání: Jihlava Přítomni: MUDr. Jiří

Více

Fondy EU programové období Projektový management ve sportu Seminář ke 2. přednášce Mgr. Pavel Mrnuštík

Fondy EU programové období Projektový management ve sportu Seminář ke 2. přednášce Mgr. Pavel Mrnuštík Fondy EU programové období 2014-2020 Projektový management ve sportu Seminář ke 2. přednášce Mgr. Pavel Mrnuštík Dohoda o partnerství Návrh: Ministerstvo pro místní rozvoj (MMR) Národní orgán pro koordinaci

Více

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci STAV PRAVIDLA N+3 / N+2

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci STAV PRAVIDLA N+3 / N+2 MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci STAV PRAVIDLA N+3 / N+2 ZÁŘÍ 2011 Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor řízení a koordinace NSRR Staroměstské náměstí 6 110 15 Praha 1 E-mail:

Více

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci STAV PRAVIDLA N+3 / N+2

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci STAV PRAVIDLA N+3 / N+2 MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci STAV PRAVIDLA N+3 / N+2 LISTOPAD 2011 Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor řízení a koordinace NSRR Staroměstské náměstí 6 110 15 Praha 1 E-mail:

Více

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci STAV PRAVIDLA N+3 / N+2

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci STAV PRAVIDLA N+3 / N+2 MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci STAV PRAVIDLA N+3 / N+2 ČERVEN 2011 Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor řízení a koordinace NSRR Staroměstské náměstí 6 110 15 Praha 1 E-mail:

Více

Konference OP VVV. Konference Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání. Praha, 4. listopadu

Konference OP VVV. Konference Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání. Praha, 4. listopadu Konference OP VVV Konference Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání Praha, 4. listopadu Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Globálním cílem OP VK je rozvoj vzdělanostní společnosti

Více

Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost

Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost U S N E S E N Í Společného monitorovacího výboru operačních programů a Praha Konkurenceschopnost (podle čl. 4, ost. 7 Jednacího řádu Společného monitorovacího výboru OPPA a OPPK procedurou per rollam s

Více

ZMĚNY PROGRAMOVÉHO DOKUMENTU REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU NUTS II SEVEROZÁPAD PRO OBDOBÍ 2007-2013

ZMĚNY PROGRAMOVÉHO DOKUMENTU REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU NUTS II SEVEROZÁPAD PRO OBDOBÍ 2007-2013 ZMĚNY PROGRAMOVÉHO DOKUMENTU REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU NUTS II SEVEROZÁPAD PRO OBDOBÍ 2007-2013 Zdůvodnění změn dle článku 33 a 93 Nařízení Rady (ES) č. 1083/2006 1/10 Obsah ZMĚNA V DŮSLEDKU AUTOMATICKÉHO

Více

ZÁPIS. (zahájení zasedání v 13:35, ukončení v 14:30)

ZÁPIS. (zahájení zasedání v 13:35, ukončení v 14:30) ZÁPIS z 9. zasedání výboru Regionální rady regionu soudržnosti Moravskoslezsko, konaného dne 5. září 2007 v zasedací místnosti rady kraje, Krajský úřad Moravskoslezského kraje (zahájení zasedání v 13:35,

Více

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci STAV PRAVIDLA N+3 / N+2

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci STAV PRAVIDLA N+3 / N+2 MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci STAV PRAVIDLA N+3 / N+2 ÚNOR 2012 Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor řízení a koordinace NSRR Staroměstské náměstí 6 110 15 Praha 1 E-mail:

Více

7 let ROP JV. 7 let IROP? Mgr. Richard Hubl Úřad Regionální rady Jihovýchod

7 let ROP JV. 7 let IROP? Mgr. Richard Hubl Úřad Regionální rady Jihovýchod 7 let ROP JV 7 let IROP? Mgr. Richard Hubl Úřad Regionální rady Jihovýchod Jsme na dotacích závislí? Závěrečné výzvy programového období 2007 2013 Podpořené projekty ROP JV a podpora brownfieldů Osa 2

Více

Zápis z 8. zasedání Monitorovacího výboru Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod

Zápis z 8. zasedání Monitorovacího výboru Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod Zápis z 8. zasedání Monitorovacího výboru Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod Dne 30. listopadu 2009 v Hradci Králové 8. zasedání Monitorovacího výboru Regionálního operačního programu

Více

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci STAV PRAVIDLA N+3 / N+2

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci STAV PRAVIDLA N+3 / N+2 MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci STAV PRAVIDLA N+3 / N+2 ČERVENEC 2011 Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor řízení a koordinace NSRR Staroměstské náměstí 6 110 15 Praha 1 E-mail:

Více

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci STAV PRAVIDLA N+3 / N+2

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci STAV PRAVIDLA N+3 / N+2 MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci STAV PRAVIDLA N+3 / N+2 ÚNOR 2011 Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor řízení a koordinace NSRR Staroměstské náměstí 6 110 15 Praha 1 E-mail:

Více

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci STAV PRAVIDLA N+3 / N+2

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci STAV PRAVIDLA N+3 / N+2 MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci STAV PRAVIDLA N+3 / N+2 ZÁŘÍ 2012 Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor řízení a koordinace NSRR Staroměstské náměstí 6 110 15 Praha 1 E-mail:

Více

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V souladu s Regionálním operačním programem regionu soudržnosti Střední Morava (dále jen ROP Střední Morava) vyhlašuje Výbor Regionální rady regionu soudržnosti Střední Morava

Více

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci STAV PRAVIDLA N+3 / N+2

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci STAV PRAVIDLA N+3 / N+2 MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci STAV PRAVIDLA N+3 / N+2 PROSINEC 2012 Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor řízení a koordinace NSRR Staroměstské náměstí 6 110 15 Praha 1 E-mail:

Více

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci STAV PRAVIDLA N+3 / N+2

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci STAV PRAVIDLA N+3 / N+2 MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci STAV PRAVIDLA N+3 / N+2 SRPEN 2012 Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor řízení a koordinace NSRR Staroměstské náměstí 6 110 15 Praha 1 E-mail:

Více

OP Zaměstnanost 2014-2020

OP Zaměstnanost 2014-2020 OP Zaměstnanost 2014-2020 Seminář: Komunitně vedený místní rozvoj v operačních programech pro období 2014-2020 Praha 3. března 2015 Obsah prezentace Současný stav přípravy OP Zaměstnanost (OPZ) Věcné zaměření

Více

Příloha č. 1 usnesení 19/45/2010: přehled možných změn ROP Severozápad

Příloha č. 1 usnesení 19/45/2010: přehled možných změn ROP Severozápad Příloha č. 1 usnesení 19/45/2010: přehled možných změn ROP Severozápad Přehled možných změn ROP SZ Kapitola, strana Nové znění Zdůvodnění 7.1.6, str. 144, předposlední odrážka Související projektová příprava,

Více

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI V RÁMCI ROP SEVEROZÁPAD

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI V RÁMCI ROP SEVEROZÁPAD VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI V RÁMCI ROP SEVEROZÁPAD oblast podpory 5.1 14. dubna 2008 1/7 vyhlašuje VÝZVU k předkládání žádostí o dotace v rámci Regionálního operačního programu NUTS II Severozápad

Více

Systém schvalování integrovaných projektů a Workshop Praha

Systém schvalování integrovaných projektů a Workshop Praha Systém schvalování integrovaných projektů 5. 5. 2016 a 12.5 2016 Workshop Praha PROGRAM 1. Role MAS, CRR a ŘO IROP 2. Aktuální informace o vyhlášených a plánovaných výzvách 3. Systém schvalování integrovaných

Více

HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Zastupitelstvo hlavního města Prahy. Výbor pro evropské fondy ZHMP

HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Zastupitelstvo hlavního města Prahy. Výbor pro evropské fondy ZHMP HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Zastupitelstvo hlavního města Prahy Výbor pro evropské fondy ZHMP ZÁPIS z 2. jednání Výboru pro evropské fondy ZHMP konaného dne 2. 6. 2016 v 16:00 hod. Zasedací místnost Magistrátu

Více

OP ŽP V KOSTCE aktuální stav administrace a budoucnost

OP ŽP V KOSTCE aktuální stav administrace a budoucnost OP ŽP V KOSTCE aktuální stav administrace a budoucnost 3. prosince 2009 Leo Steiner náměstek ředitele Státní fond životního prostředí ČR Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí

Více

Výzva k předkládání žádostí o podporu v Operačním programu Technická pomoc

Výzva k předkládání žádostí o podporu v Operačním programu Technická pomoc Výzva k předkládání žádostí o podporu v Operačním programu Technická pomoc 1. Identifikace výzvy Prioritní osa Specifický cíl 1 Podpora řízení a koordinace Dohody o partnerství 1.1 - Vytvořit podmínky

Více

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci STAV PRAVIDLA N+3 / N+2

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci STAV PRAVIDLA N+3 / N+2 MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci STAV PRAVIDLA N+3 / N+2 ČERVEN 2012 Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor řízení a koordinace NSRR Staroměstské náměstí 6 110 15 Praha 1 E-mail:

Více

Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor řízení a koordinace fondů EU Informace o schválení programů pro programové období

Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor řízení a koordinace fondů EU Informace o schválení programů pro programové období Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor řízení a koordinace fondů EU Informace o schválení programů pro programové období 2014 2020 Podklad pro jednání 120. Plenární schůze RHSD ČR Červenec 2015 Úvod Ministerstvo

Více

Regionální operační program NUTS II Severovýchod

Regionální operační program NUTS II Severovýchod Regionální operační program NUTS II Severovýchod Řízení projektů financovaných z fondů Evropské unie Hotel Studánka, Rychnov nad Kněžnou, 25.11.2010 ROP Severovýchod Víceletý rozvojový programový dokument,

Více

Zápis z 2. Jednání Výboru pro informatiku, evropské fondy ZHMP dne 29. 02. 2012 od 14.00 hod.

Zápis z 2. Jednání Výboru pro informatiku, evropské fondy ZHMP dne 29. 02. 2012 od 14.00 hod. Zápis z 2. Jednání Výboru pro informatiku, evropské fondy ZHMP dne 29. 02. 2012 od 14.00 hod. Přítomni: Mgr. Jan Kalousek Mgr. Ludmila Štvánová Josef Nosek Ing. Jan Vašíček Roman Petrus Mgr. Lukáš Kaucký

Více

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V souladu s Regionálním operačním programem regionu soudržnosti Střední Morava (dále jen ROP Střední Morava) vyhlašuje Výbor Regionální rady regionu soudržnosti Střední Morava

Více

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci STAV PRAVIDLA N+3 / N+2

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci STAV PRAVIDLA N+3 / N+2 MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci STAV PRAVIDLA N+3 / N+2 BŘEZEN 2012 Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor řízení a koordinace NSRR Staroměstské náměstí 6 110 15 Praha 1 E-mail:

Více

ZPRÁVA O REALIZACI REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU REGIONU SOUDRŽNOSTI STŘEDNÍ ČECHY PRO 16. ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU

ZPRÁVA O REALIZACI REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU REGIONU SOUDRŽNOSTI STŘEDNÍ ČECHY PRO 16. ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU ZPRÁVA O REALIZACI REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU REGIONU SOUDRŽNOSTI STŘEDNÍ ČECHY PRO 16. ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU Z A OBDOBÍ OD 1. ŘÍJN A 2013 DO 31. BŘ EZN A 2014 REGION ÁLNÍ R AD A REGI O

Více

Zápis č. 8. z jednání Řídícího výboru pro modernizaci veřejné správy konaného dne

Zápis č. 8. z jednání Řídícího výboru pro modernizaci veřejné správy konaného dne Zápis č. 8 z jednání Řídícího výboru pro modernizaci veřejné správy konaného dne 29.1.2015 Přítomni: dle prezenční listiny Nepřítomni: dle prezenční listiny Hosté: dle prezenční listiny Počet členů Řídícího

Více

Integrovaný regionální operační program Centrum pro regionální rozvoj České republiky

Integrovaný regionální operační program Centrum pro regionální rozvoj České republiky Integrovaný regionální operační program Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Pavla Bártíková 19.9.2016 Centrum pro regionální rozvoj České republiky Státní příspěvková organizace zřízená

Více

OP PODNIKÁNÍ A INOVACE. OPPI Program POTENCIÁL

OP PODNIKÁNÍ A INOVACE. OPPI Program POTENCIÁL OP PODNIKÁNÍ A INOVACE OPPI Program POTENCIÁL Alokace v Cíli Konvergence Podíl finančních prostředků SF a FS v ČR mezi operační programy pro období 2007-2013 v cíli Konvergence (bez domácího spolufinancování):

Více

Z Á P I S ze 6. jednání Výboru pro veřejnou správu, evropské fondy a protikorupční opatření ZHMP

Z Á P I S ze 6. jednání Výboru pro veřejnou správu, evropské fondy a protikorupční opatření ZHMP Z Á P I S ze 6. jednání Výboru pro veřejnou správu, evropské fondy a protikorupční opatření ZHMP konaného dne 30. 8. 2011 Přítomni: Členové výboru: Ing. Gabriela Kloudová, MBA (předsedkyně) Ing. Karel

Více

Zpráva o realizaci Evaluačního plánu ROP NUTS II Jihozápad na rok 2013

Zpráva o realizaci Evaluačního plánu ROP NUTS II Jihozápad na rok 2013 Evaluačního plánu ROP NUTS II Jihozápad na rok 2013 Verze 1.0 ke dni 1. 1. 2014 Obsah Seznam zkratek... 3 1. Úvod... 4 2. Evaluační aktivity... 5 2.1 Zprávy o realizaci ROP NUTS II Jihozápad a Výroční

Více

Informace o stavu čerpání prostředků z fondů EU v programovém období Podklad pro jednání PT RHSD ČR pro místní rozvoj a fondy EU

Informace o stavu čerpání prostředků z fondů EU v programovém období Podklad pro jednání PT RHSD ČR pro místní rozvoj a fondy EU Informace o stavu čerpání prostředků z fondů EU v programovém období 2014 2020 Podklad pro jednání PT RHSD ČR pro místní rozvoj a fondy EU ÚNOR 2018 1. Úvod Ministerstvo pro místní rozvoj - Národní orgán

Více

Zápis 2. zasedání Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje

Zápis 2. zasedání Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje Zápis 2. zasedání Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje Den konání: 22. června 2015 Místo: Kulturní a společenské středisko Střelnice, Český Těšín Účastníci konference: 34 účastníků (viz

Více

Možnosti pro čerpání dotací z fondů EU v rámci programového období

Možnosti pro čerpání dotací z fondů EU v rámci programového období Možnosti pro čerpání dotací z fondů EU v rámci programového období 2014-2020 v souvislosti s dalším využitím výstupů tohoto projektu a možností pro oblast GIS WORKSHOP MAPY BUDOUCNOSTI 10-11. června 2015

Více

STŘEDNĚDOBÝ PLÁN INTERNÍHO AUDITU

STŘEDNĚDOBÝ PLÁN INTERNÍHO AUDITU PLÁN INTERNÍHO AUDITU PRO ROK 2013 A STŘEDNĚDOBÝ PLÁN INTERNÍHO AUDITU PRO OBDOBÍ 2013-2015 VERZE 1.0 PLATNOST A ÚČINNOST OD 1. LEDNA 2013 Počet stran: Č. j.: RRSZ 1069/2013 Obsah 1 Úvod... 3 1.1 Interní

Více

Zápis 7. zasedání Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje

Zápis 7. zasedání Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje Zápis 7. zasedání Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje Den konání: 25. září 2017 Místo: předsálí zastupitelstva kraje Účastníci konference: 33 účastníků (viz prezenční listina) - členové

Více

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI V RÁMCI ROP SEVEROZÁPAD

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI V RÁMCI ROP SEVEROZÁPAD Sídlo: Masarykova 3488/1, 400 01 Ústí nad Labem tel.: 475 240 600, fax: 475 240 610 www.nuts2severozapad.cz, www.europa.eu Pracoviště: Závodní 353/88, 360 21 Karlovy Vary tel.: 353 502 624, fax: 353 502

Více

ZÁPIS ze zasedání Řídicího výboru OP Životní prostředí konaného dne 11. ledna 2011 v budově Ministerstva životního prostředí, Praha

ZÁPIS ze zasedání Řídicího výboru OP Životní prostředí konaného dne 11. ledna 2011 v budově Ministerstva životního prostředí, Praha Č.j.: 279/330/11 3855/ENV/11 ZÁPIS ze zasedání Řídicího výboru OP Životní prostředí konaného dne 11. ledna 2011 v budově Ministerstva životního prostředí, Praha Přítomni: dle prezenční listiny Jednání

Více

Z Á P I S č. 2/2019 z porady administrativního týmu, která se uskutečnila dne v zasedací místnosti městského úřadu Litvínov, ul.

Z Á P I S č. 2/2019 z porady administrativního týmu, která se uskutečnila dne v zasedací místnosti městského úřadu Litvínov, ul. Z Á P I S č. 2/2019 z porady administrativního týmu, která se uskutečnila dne 02. 04. 2019 v zasedací místnosti městského úřadu Litvínov, ul. Tržní Přítomni: K. Fridrichová T. Harant J. Hrubeš V. Knoblochová

Více

Výzva I programu podpory Technická pomoc

Výzva I programu podpory Technická pomoc MINISTERSTVO PRŮMYSLU A OBCHODU Řídící orgán OPERAČNÍHO PROGRAMU PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKURENCESCHOPNOST 2014 2020 Výzva I programu podpory Technická pomoc Název programu podpory Prioritní osa operačního

Více

Efektivita procesu komunitního plánování sociálních služeb a souvisejících aktivit ve městě Ostrava. reg. č. CZ.1.04/3.1.03/78.

Efektivita procesu komunitního plánování sociálních služeb a souvisejících aktivit ve městě Ostrava. reg. č. CZ.1.04/3.1.03/78. Efektivita procesu komunitního plánování sociálních služeb a souvisejících aktivit ve městě Ostrava reg. č. CZ.1.04/3.1.03/78.00041 Rekapitulace stavu k 31.5.2014 Cíle projektu: zjištění potřeb občanů

Více

STRATEGICKÝ REALIZAČNÍ PLÁN INTEGROVANÉHO REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU

STRATEGICKÝ REALIZAČNÍ PLÁN INTEGROVANÉHO REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU STRATEGICKÝ REALIZAČNÍ PLÁN INTEGROVANÉHO REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU Datum zpracování: 9. 6. 2015 Obsah Úvod... 3 1 Harmonogram výzev... 4 2 Predikce čerpání finančních prostředků na rok 2015 až

Více

DŮVODOVÁ ZPRÁVA K PODKLADOVÝM DOKUMENTŮM

DŮVODOVÁ ZPRÁVA K PODKLADOVÝM DOKUMENTŮM DŮVODOVÁ ZPRÁVA K PODKLADOVÝM DOKUMENTŮM 1. zasedání Monitorovacího výboru Operačního programu Doprava 2014-2020 25. června 2015 Ministerstvo dopravy, Velké kolegium Statut a jednací řád Monitorovacího

Více

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci STAV PRAVIDLA N+3 / N+2

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci STAV PRAVIDLA N+3 / N+2 MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci STAV PRAVIDLA N+3 / N+2 ČERVENEC 2012 Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor řízení a koordinace NSRR Staroměstské náměstí 6 110 15 Praha 1 E-mail:

Více

Zápis z jednání Finančního výboru Zastupitelstva Kraje Vysočina č. 3/2012 konaného dne

Zápis z jednání Finančního výboru Zastupitelstva Kraje Vysočina č. 3/2012 konaného dne Přítomni: Zápis z jednání Finančního výboru Zastupitelstva Kraje Vysočina č. 3/2012 konaného dne 13. 3. 2012 1. Rudolf Chloupek 6. Oldřich Sedlák 2. Jaroslav Soukup 7. Zdeněk Dobrý (předseda) 3. Jiří Kvasnička

Více

Zápis č. 7. ze zasedání Rady vlády pro veřejnou správu konaného dne v 9.30 hod

Zápis č. 7. ze zasedání Rady vlády pro veřejnou správu konaného dne v 9.30 hod Zápis č. 7 ze zasedání Rady vlády pro veřejnou správu konaného dne 23. 1. 2015 v 9.30 hod Přítomni: viz prezenční listina Omluveni: viz prezenční listina Průběh jednání 1. Zahájení jednání Jednání zahájila

Více

ZÁPIS Z 13. ZASEDÁNÍ VÝBORU REGIONÁLNÍ RADY REGIONU SOUDRŽNOSTI SEVEROVÝCHOD Dne 23. ledna 2009 v Pardubicích

ZÁPIS Z 13. ZASEDÁNÍ VÝBORU REGIONÁLNÍ RADY REGIONU SOUDRŽNOSTI SEVEROVÝCHOD Dne 23. ledna 2009 v Pardubicích ZÁPIS Z 13. ZASEDÁNÍ VÝBORU REGIONÁLNÍ RADY REGIONU SOUDRŽNOSTI SEVEROVÝCHOD Dne 23. ledna 2009 v Pardubicích 13. zasedání Výboru Regionální rady regionu soudrţnosti Severovýchod se uskutečnilo v pátek

Více

Místní akční skupina Zápis z jednání Partnerství MAS č. 1/2017

Místní akční skupina Zápis z jednání Partnerství MAS č. 1/2017 Místní akční skupina Zápis z jednání Partnerství MAS č. 1/2017 Datum a čas: 25. května 2017 17:00 hod. Přílohy: 4 Místo jednání: Polná Zapisovatel: Ing. Petra Laštovičková Předsedající: Ing. Vojtěch Rosický

Více

Základní charakteristika programovacího období 2007-2013

Základní charakteristika programovacího období 2007-2013 Evropské fondy Aktuálně pomocná ruka k evropským dotacím pro firmy a živnostníky Základní charakteristika programovacího období 2007-2013 Finanční prostředky ze SF a FS v ČR v období 2007 2013 Strukturální

Více

Úřad vlády České republiky Odbor lidských práv a ochrany menšin

Úřad vlády České republiky Odbor lidských práv a ochrany menšin Z Á P I S ze schůze Výboru pro Evropskou unii Rady vlády pro nestátní neziskové organizace dne 25.08.2016 Úřad vlády České republiky Přítomni / omluveni: viz prezenční listina Schůzi Výboru pro Evropskou

Více

infrastrukturu ZHMP, ze dne

infrastrukturu ZHMP, ze dne Zápis a usnesení z 01/2013 zasedání Výboru pro infrastrukturu ZHMP, ze dne 22.01.2013 Zasedání: 01/2013 Dne: 22. ledna 2013 Počátek jednání - konec jednání: 14:00-14:45 Místo: Prostřední salonek primátora,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA OPERAČNÍHO PROGRAMU TECHNICKÁ POMOC

VÝROČNÍ ZPRÁVA OPERAČNÍHO PROGRAMU TECHNICKÁ POMOC VÝROČNÍ ZPRÁVA OPERAČNÍHO PROGRAMU TECHNICKÁ POMOC ZA ROK 2013 březen 2014 Určeno pro 13. zasedání Monitorovacího výboru OPTP dne 5. 6. 2014 v Praze OBSAH 1 IDENTIFIKACE OPERAČNÍHO PROGRAMU... 9 1.1 Charakteristika

Více

Doporučení pro budoucí období 2014+ - administrativní procesy. Ing. Vít Šumpela, ředitel Odboru řízení a koordinace NSRR

Doporučení pro budoucí období 2014+ - administrativní procesy. Ing. Vít Šumpela, ředitel Odboru řízení a koordinace NSRR Doporučení pro budoucí období 2014+ - administrativní procesy Ing. Vít Šumpela, ředitel Odboru řízení a koordinace NSRR Přístupy k vyhlašování a řízení výzev Definovat metodická doporučení pro řízení a

Více

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci STAV PRAVIDLA N+3 / N+2

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci STAV PRAVIDLA N+3 / N+2 MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci STAV PRAVIDLA N+3 / N+2 ČERVEN 2013 Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor řízení a koordinace NSRR Staroměstské náměstí 6 110 15 Praha 1 E-mail:

Více

Aktuální stav OP VVV

Aktuální stav OP VVV OP VVV Aktuální stav OP VVV 6. 1. 2015 byl zveřejněn indikativní harmonogram výzev OP VVV pro rok 2015 19. 1. 2015 byla finální verze OP VVV po vypořádání připomínek znovu předložena Evropské komisi 20.

Více

ZÁPIS ZE 14. ZASEDÁNÍ VÝBORU REGIONÁLNÍ RADY REGIONU SOUDRŽNOSTI SEVEROVÝCHOD. Dne 20. března 2009 v Liberci

ZÁPIS ZE 14. ZASEDÁNÍ VÝBORU REGIONÁLNÍ RADY REGIONU SOUDRŽNOSTI SEVEROVÝCHOD. Dne 20. března 2009 v Liberci ZÁPIS ZE 14. ZASEDÁNÍ VÝBORU REGIONÁLNÍ RADY REGIONU SOUDRŽNOSTI SEVEROVÝCHOD Dne 20. března 2009 v Liberci 14. zasedání Výboru Regionální rady regionu soudrţnosti Severovýchod se uskutečnilo v pátek 20.

Více

Podíl ERDF, k strana:2

Podíl ERDF, k strana:2 Manažerské shrnutí Regionální operační program Jihovýchod je jedním ze sedmi regionálních operačních programů v České republice v období 2007 2013. Jeho prostřednictvím jsou naplňovány cíle politiky hospodářské

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období Z Á P I S

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období Z Á P I S Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2012 6. volební období Z Á P I S z 10. schůze podvýboru pro evropské fondy konané ve středu 26. září 2012 od 8.00 hod. 2 Přítomni: Omluveni: prezenční listina

Více

Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 2013)

Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 2013) Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 2013) Obsah prezentace Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost Příprava OP LZZ (vývoj, harmonogram) Popis OP LZZ Prioritní osy OP LZZ Finanční

Více

Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost

Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost U S N E S E N Í Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost (podle čl. 4, ost. 7 Jednacího řádu Společného monitorovacího výboru OPPA a OPPK procedurou

Více

I N V E S T I C E D O V A Š Í B U D O U C N O S T I. VYHLAŠOVATEL ČR - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

I N V E S T I C E D O V A Š Í B U D O U C N O S T I. VYHLAŠOVATEL ČR - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy I N V E S T I C E D O V A Š Í B U D O U C N O S T I VYHLAŠOVATEL ČR - ŘÍDÍCÍ ORGÁN OPERAČNÍHO PROGRAMU VÝZKUM A VÝVOJ PRO INOVACE (DÁLE OP VaVpI ) BLIŽŠÍ ÚDAJ VYHLAŠOVATELE Odbor řízení OP VaVpI vyhlašuje

Více

Fondy EU programovací období 2007 2013 v ČR

Fondy EU programovací období 2007 2013 v ČR Fondy EU programovací období 2007 2013 v ČR Programovací období 2007-2013 z pohledu podnikatele Datum: Místo: Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, 110 15 Praha 1 Finanční prostředky

Více

INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚ LÁVÁNÍ. VYHLAŠOVATEL ČR - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚ LÁVÁNÍ. VYHLAŠOVATEL ČR - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚ LÁVÁNÍ VYHLAŠOVATEL ČR - ŘÍDÍCÍ ORGÁN OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST (DÁLE OP VK) BLIŽŠÍ ÚDAJ VYHLAŠOVATELE Odbor technické pomoci vyhlašuje VÝZVU k předkládání

Více

Ing. Jana Košťálová Uplatnění nástrojů projektového řízení v ESF projektech

Ing. Jana Košťálová Uplatnění nástrojů projektového řízení v ESF projektech Ing. Jana Košťálová Uplatnění nástrojů projektového řízení v ESF projektech Univerzita Pardubice Uplatnění nástrojů projektového řízení v ESF projektech ESF fondy a aktuální rozšíření realizace projektů

Více

Příprava programového období 2014-2020. Ing. Daniela Nohejlová

Příprava programového období 2014-2020. Ing. Daniela Nohejlová Příprava programového období 2014-2020 Ing. Daniela Nohejlová Evropský fond pro regionální rozvoj Evropské strukturální a investiční fondy 2014 2020 Hlavní východiska příprav programového období 2014-20

Více

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V 56 V 42 1.0 V souladu s Regionálním operačním programem regionu soudržnosti Střední Morava (dále jen ROP Střední Morava) vyhlašuje Výbor Regionální rady regionu soudržnosti

Více

Zápis ze 7. zasedání Monitorovacího výboru Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů

Zápis ze 7. zasedání Monitorovacího výboru Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů Zápis ze 7. zasedání Monitorovacího výboru Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů konaného dne 14. 12. 2006 v hotelu Palace Praha, Panská 12, Praha 1 Přítomni: dle přiložené prezenční listiny Jednání

Více

Usnesení č. 2/68/2012 Výbor Regionální rady regionu soudržnosti Severozápad po projednání dne

Usnesení č. 2/68/2012 Výbor Regionální rady regionu soudržnosti Severozápad po projednání dne Sídlo: Masarykova 3488/1, 400 01 Ústí nad Labem tel.: 475 240 600, fax: 475 240 610 www.nuts2severozapad.cz, www.europa.eu Pracoviště: Závodní 353/88, 360 21 Karlovy Vary tel.: 353 502 624, fax: 353 502

Více

Komunikační plán Regionálního operačního programu NUTS 2 Severozápad Akční plán komunikace 2008

Komunikační plán Regionálního operačního programu NUTS 2 Severozápad Akční plán komunikace 2008 Komunikační plán Regionálního operačního programu NUTS 2 Severozápad Akční plán komunikace 2008 Verze 1.0 Obsah Zdůvodnění existence Akčního plánu komunikace.. 3 Administrativní zajištění Akčního plánu

Více

Úřad vlády České republiky

Úřad vlády České republiky 12631/2016-OLP Z Á P I S ze zasedání Rady vlády pro nestátní neziskové organizace dne 12.05.2016 Úřad vlády České republiky Přítomni / omluveni: viz prezenční listina Zvukový záznam celého zasedání je

Více

ZÁPIS z 27. zasedání Výboru Regionální rady regionu soudržnosti Severozápad

ZÁPIS z 27. zasedání Výboru Regionální rady regionu soudržnosti Severozápad ZÁPIS z 27. zasedání Výboru Regionální rady regionu soudržnosti Severozápad Klášterec nad Ohří, 8. prosince 2008 Prezence Přítomni: Ústecký kraj Karlovarský kraj Mgr. Arno Fišera Jaroslav Komínek Ing.

Více