KOUČOVÁNÍ NA ČVUT. seznam koučů ZS 2014

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "KOUČOVÁNÍ NA ČVUT. seznam koučů ZS 2014"

Transkript

1 !! KOUČOVÁNÍ NA ČVUT seznam koučů ZS 2014!!

2 Marek Šmejkal Jak byste popsal, co je koučování, někomu, kdo ještě koučování nezažil? Koučink je profesionální rozhovor, při kterém kouč vede klienta k rozvíjení schopností a nalezení vlastního řešení. Kouč Vám neříká, co máte dělat, co je správné a co špatné. Na místo toho se Vás ptá, co je vaším cílem a co je třeba udělat pro jeho dosažení. Kouč Vám nedává rady a instrukce k zaručeným úspěchům, protože nic takového nefunguje. Kouč Vás vede k Vašim schopnostem a způsobům řešení. Proto je koučink velmi efektivní metoda, která nezůstává u plánů a informací, ale skutečně rozvíjí dovednosti a vede k realizaci. Je to dobrodružná cesta, protože každý objevuje vlastní talent a nové možnosti. Koučováním jsem nadšený. Baví mě, když můžu podporovat ostatní k dosažení jejich úspěchu a spokojenosti. Zaměřuji se na praktická řešení situací. V koučování umím vytvářet přátelskou atmosféru a nadšení pro dosažení cíle. Využívám vedle konstruktivního myšlení také pocity, smysly a intuici. Mám rád výzvy. Baví mě s klienty objevovat nové možnosti a originální projekty. Jak bude naše koučování probíhat? Skype, mobil, osobně (Praha, Kladno, pozn. cena je u Marka min. 400 za hod Od malička mě baví bojové umění. Trénoval jsem karate, zápasil v řecko-římském zápase a posledních patnáct let se věnuji Lok Yiu Wing Chun Kung Fu. Cestoval jsem po Amazonském pralese a účastnil se tam šamanských ceremonií. Cestoval jsem po Indii a potkal svého duchovního učitele. Hledal jsem univerzální metodu pro podporu rozvoje lidí a objevil jsem koučování. Chápu život jako cestu a snažím se maximálně si život užívat a podporovat ostatní na jejich cestě. Co vás v životě baví? Trénuji a vyučuji Wing Chun Kung Fu. Rád cestuji, hlavně po Asii. Píši knihy o bojovém umění a duchovní cestě. Mám rád večírky a společenské akce.

3 Míša Vlasáková Jak byste popsal, co je koučování, někomu, kdo ještě koučování nezažil? Koučování vnímám jako objevování řešení, které v sobě koučovaný už má, pomocí dobrých otázek a naslouchání. Dobré otázky mohou skutečně pomoct objevit zásadní, mnohdy překvapivé věci o nás i o druhých, a v tomto směru mi přijde dobré přirovnání koučování k zadávání správných klíčových slov do Googlu:-. Koučování je pro mě nejen způsobem, jak se rozhodnout, kterým směrem se v pracovním nebo osobním životě vydat, ale také nástrojem, jak na vybrané cestě setrvat a postupovat po ní. A to vše tak, aby koučovaný měl z jednotlivých mezikroků i z celkové cesty za cílem opravdovou radost. Kouče pak vidím jako průvodce koučovaného po této cestě, který mu pomáhá nalézat nové a nové zdroje a motivaci pro další kroky. Kouč je v podstatě největším fanouškem koučovaného. Myslím si, že by pro vás mohly být zajímavé jak mé několikaleté zkušenosti z korporátního prostředí, tak i to, že jsem sama studentka a znám problémy a témata, se kterými se studenti setkávají. A přestože nejsem z technického oboru, tak to neberu jako nevýhodu. Naopak, mohu přijít s pro vás novým a nečekaným vhledem, který vás posune dál a na to se moc těším. Jak bude naše koučování probíhat? Ideálně osobně (Praha Ve svém životě čerpám ze zkušeností nabytých během let strávených v zahraničí (do 10 let jsem žila v Africe, poté studijně nebo pracovně v Německu, Francii, Americe. Vystudovala jsem vysokou školu ekonomickou, poté se rozhodla pro psychologii, kterou studuji doteď. Během studia jsem nastoupila do mezinárodní korporace, kde jsem více než 5 let pracovala v oddělení marketingu pro spotřebitele a poté pro firemní zákazníky, naposledy na pozici Segmentového manažera. V průběhu této praxe jsem se zúčastnila řady zajímavých workshopů, školení a výcviků. Nejvíce mě zaujaly výcvik v koučování, na základě kterého jsem tady, a transformační workshop. Na něm jsem měla možnost si vyzkoušet, že člověk rukou přesekne smrkové prkno, o krk ohne ocelový roxor nebo bosou

4 nohou přejde přes žhavé uhlí. Tento zážitek velmi posílil mou důvěru v lidské schopnosti a tuto důvěru nyní přenáším i do vztahu ke koučovanému. Co vás v životě baví? Osobní rozvoj a koučování, lidé, šifrovací soutěže a adventury, divadelní improvizace, čtení knih (psychologie, fyzika, matematika, sport, cestování a v neposlední řadě hraní s ohněm a skořice.

5 René Benda Jak byste popsal, co je koučování, někomu, kdo ještě koučování nezažil? Koučování je obvykle příjemná a zároveň velmi efektivní cesta k osobnímu rozvoji, ke stanovení cílů a k jejich úspěšnému dosažení. Věřím, že dobrý kouč dokáže rozvíjet potenciál zájemce bez ohledu na profesní zaměření, a zároveň toto profesní zaměření vzít v úvahu a pracovat s ním. Navíc jsem v současnosti sám studentem VŠ, takže dobře rozumím problémům a výzvám, s nimiž se studenti během studia setkávají. K tomu stavím na praktickém propojení zkušeností z managementu, byznysu, personalistiky a psychologie. Jak bude naše koučování probíhat? Skype, mobil, osobně (Praha 1 nebo dle domluvy Východiskem pro koučování je pro mě 20 let praxe s budováním a rozvojem vlastního mezinárodního podnikání (společnost zaměřená na zahraniční kulturní výměny, s tím spojená manažerská a personalistická praxe, dlouhodobá zkušenost s životem v USA a v Británii, úspěšně vydaný román, studium psychologie na FF UK včetně semináře psychologického koučování a dva roky sebezkušenostního psychodynamického výcviku. Co vás v životě baví? Psychologie, koučink, plánování a cesta k cílům, sport, cestování a psaní.

6 Pavla Kluzáková Jak byste popsala, co je koučování, někomu, kdo ještě koučování nezažil? Koučování je zkratka, která Vás dovede od představ k dosažení cíle. Ráda doprovázím lidi v jejich rozvoji a růstu, baví mě komunikovat a povzbuzovat. Jako personalistka Vás ráda doprovodím při řešení výzev spojených s prací a kariérou (např. rovnováha mezi prací a životem, vyjednávání, vyslání do zahraničí, hledání práce snů. Klienti u mě oceňují pozitivní naladění, empatii, respekt, otevřenost a také smysl pro humor. Koučování mě nadchlo a už nepustilo - svou efektivitou, pohledem do budoucna a zaměřením na pozitivní cíle. Možnost koučovat považuji za velkou čest a cítím se vyznamenána a zavázána Vaší důvěrou. Jak bude naše koučování probíhat? Skype, mobil, osobně (Praha 1, 5 nebo dle domluvy. Cestovatelka po všech kontinentech i zákoutích vlastní duše. Hrdá členka Pindací čety Praha. Neúnavná dobrovolnice a fundraiserka se slabostí pro Romy a hluchoslepé. Spoluzakladatelka česko-německého stammtische. Labužnice poctivě mapující všechny dobré restaurace a kavárny v okolí. Vášnivá postelová čtenářka. Odpůrkyně zimy, plazivek a žloutkových věnečků. Entuziastická studentka mluvení na veřejnosti, divadelní improvizace a jógy. Žena, která zastává krédo štěstí je volba. Co vás v životě baví? Neprošlapané cesty.

7 David Grbavčic Jak byste popsal, co je koučování, někomu, kdo ještě koučování nezažil? "Představte si, že již delší dobu jedete autem po silnici, jedete na plný plyn a okolí už nestačíte pořádně vnímat. Najednou si uvědomíte, že vlastně nevíte, kam ta silnice přesně vede. (Pro někoho může být frustrující, že neví, kam směřuje. Během koučování si můžete ujasnit svůj směr a cíle a také dosáhnout toho, po čem toužíte. Představte si, že přijedete ke křižovatce, a pokračovat můžete jen doprava nebo doleva, a poté už se nelze jednoduše otočit. Proto je někdy dobré se rozhodnout rychle a s jistotou, jakou cestou opravdu chcete pokračovat. (Pro někoho mohou být dilemata v rozhodnutí obtížnou životní situací. Při koučování můžete prozkoumat obě cesty dříve, než se na ně vydáte, což vám pomůže se odpovědně rozhodnout. Představte si, že přijedete ke kruhovému objezdu a tam si všimnete, že je mnoho dalších cest, a vy si nejste jisti, kterou cestou byste nejradši pokračovali. Někdy se může stát, že na tom kruhovém objezdu budete kroužit i déle, než byste chtěli. (S rostoucími možnostmi může přibývat zdlouhavé vyčkávání, a člověk se začne točit v kruhu, ze kterého neví, jak se dostat. Dobrý kouč vás dostane z kruhu tam, kam vy cítíte, že potřebujete a chcete. Dilema v rozhodování, nejasnost vlastních tužeb a přání, to všechno jsou životní situace, které čas od času člověka potkají. V takových situacích je dobré mít po ruce kouče, který se dokáže naladit na vaši vlnu a pomůže vám objevit či objasnit to, co opravdu chcete, to, co je pro vás důležité a v čem se cítíte dobře. " Vážím si lidí, kteří se technickým oborům věnují, protože mohou pomoci těm, co technice příliš nerozumí. A nerozumět oboru druhého člověka je pro kouče v zásadě výhoda, protože pak nepodléhá tomu, co on zná, a dokáže vám pozorně naslouchat. A to je podle mě jedno z nejdůležitějších umění kouče pozorné naslouchání. Se zájmem budu vnímat každé vaše slovo a s pokorou k vašim zkušenostem, znalostem a osobním příběhům vás budu doprovázet na cestě k vašim přáním, snům a touhám.

8 Jak bude naše koučování probíhat? Skype, mobil, osobně (Praha. Zkouška je zkušenost. A já v životě hodně zkouším, abych měl co nejvíce zkušeností. Každá zkušenost je pro mě nakonec cenná, i ta, která přinesla na nějaký čas nepříjemné pocity nebo různé starosti a bolesti. Vyzkoušel jsem dost profesí, a mnoho z nich mi nepřinášely dlouhodobou spokojenost. A tak jsem se jednoho dne rozhodl, že budu hledat nejprve smysl svého života a pak práci, kde ten smysl budu naplňovat. Zjistil jsem, že ve vnějším světě nenaleznu to, co hledám, a tak jsem se ponořil do světa vnitřního světa intuice, srdce a mého druhého Já. A tam jsem postupně nalézal odpovědi na své otázky: Co chci dělat? Kdo jsem? Jaký je smysl mého života? Co mě baví? Čemu se chci věnovat? Apod. Je to cesta plná dobrodružství, která rozhodně stojí za vyzkoušení. Co vás v životě baví? Práce, přátelé, příroda, počasí, snad všechny sportovní aktivity, zdravé jídlo, seberozvoj a poznávat nepoznané..

KOUČOVÁNÍ NA ČVUT. seznam koučů

KOUČOVÁNÍ NA ČVUT. seznam koučů KOUČOVÁNÍ NA ČVUT seznam koučů Marek Šmejkal Koučink je profesionální rozhovor, při kterém kouč vede klienta k rozvíjení schopností a nalezení vlastního řešení. Kouč Vám neříká, co máte dělat, co je správné

Více

KOUČOVÁNÍ NA ČVUT. seznam koučů

KOUČOVÁNÍ NA ČVUT. seznam koučů KOUČOVÁNÍ NA ČVUT seznam koučů Marek Šmejkal Koučink je profesionální rozhovor, při kterém kouč vede klienta k rozvíjení schopností a nalezení vlastního řešení. Kouč Vám neříká, co máte dělat, co je správné

Více

PROFIL KOUČE ALEXANDRA KNOBLOCHOVÁ. "Směr, jakým vítr vane sice nezměníte, ale zcela jistě můžete změnit směr svých plachet"

PROFIL KOUČE ALEXANDRA KNOBLOCHOVÁ. Směr, jakým vítr vane sice nezměníte, ale zcela jistě můžete změnit směr svých plachet PROFIL KOUČE ALEXANDRA KNOBLOCHOVÁ "Směr, jakým vítr vane sice nezměníte, ale zcela jistě můžete změnit směr svých plachet" Změna je život, K Lesu 345, 142 00 Praha 4, tel: +420777 350 612, PROFIL KOUČE

Více

HODNOTY. svoboda krása úspěch soucit odvaha vzdělání fyzická kondice pokora humor láska loajalita trpělivost respekt duchovnost rodina

HODNOTY. svoboda krása úspěch soucit odvaha vzdělání fyzická kondice pokora humor láska loajalita trpělivost respekt duchovnost rodina Cvičení 1: Vyjasněte si své hodnoty HODNOTY Žijete v souladu se svými hodnotami? Jste si vědomi svých hodnot? Dali jste si někdy čas na jasné definování a sepsání svých hodnot? Naplánovali jste si, že

Více

XD16MPS Manažerská psychologie pro kombinované studium. Úvod do manažerské psychologie Předmět, význam, vývoj

XD16MPS Manažerská psychologie pro kombinované studium. Úvod do manažerské psychologie Předmět, význam, vývoj XD16MPS Manažerská psychologie pro kombinované studium Úvod do manažerské psychologie Předmět, význam, vývoj Mgr. Petra Halířová ZS 2009/10 Literatura Bedrnová, Nový: Psychologie a sociologie řízení, s.

Více

Poradce vs. klient. Biostrukturální prodej a marketing KONFERENCE FINANČNÍCH PORADCŮ 2018: 29. listopad 2018 / PRAHA / 5 sálů s programem

Poradce vs. klient. Biostrukturální prodej a marketing KONFERENCE FINANČNÍCH PORADCŮ 2018: 29. listopad 2018 / PRAHA / 5 sálů s programem KONFERENCE FINANČNÍCH PORADCŮ 2018: Poradce vs. klient 29. listopad 2018 / PRAHA / 5 sálů s programem Biostrukturální prodej a marketing Milan Zajíček, Pražská manažerská akademie, s.r.o. Dotazy řečníkům:

Více

Motto: "Naučte se být šťastní s tím, co máte, zatímco se neustále snažíte o to, co opravdu chcete."

Motto: Naučte se být šťastní s tím, co máte, zatímco se neustále snažíte o to, co opravdu chcete. Bea Špondrová Motto: "Naučte se být šťastní s tím, co máte, zatímco se neustále snažíte o to, co opravdu chcete." Život v cizině, láska k cestování, budování několika nových společností a roky zkušeností

Více

CESTA ZPÁTKY K SOBĚ. Jak najít zpátky sebe a již se v životě neztratit. Cesta zpátky k sobě je seminář, který vám pomůže s úklidem ve vašem životě.

CESTA ZPÁTKY K SOBĚ. Jak najít zpátky sebe a již se v životě neztratit. Cesta zpátky k sobě je seminář, který vám pomůže s úklidem ve vašem životě. CESTA ZPÁTKY K SOBĚ Jak najít zpátky sebe a již se v životě neztratit Cesta zpátky k sobě je seminář, který vám pomůže s úklidem ve vašem životě. 1. krok Vztah k sobě Vztah k sobě je základ pro všechny

Více

DETAILNÍ VYMEZENÍ PŘEDMĚTU ZAKÁZKY ČÁST B- MĚKKÉ, MANAŽERSKÉ DOVEDNOSTI

DETAILNÍ VYMEZENÍ PŘEDMĚTU ZAKÁZKY ČÁST B- MĚKKÉ, MANAŽERSKÉ DOVEDNOSTI DETAILNÍ VYMEZENÍ PŘEDMĚTU ZAKÁZKY ČÁST B- MĚKKÉ, MANAŽERSKÉ DOVEDNOSTI Vzdělávací kurz Cílová skupina Počet účastníků Počet skupin Kurz / uzavřený či otevřený Rozsah školení na 1 skupinu v hod. Rozsah

Více

Pokyny. Vaším úkolem je vybrat řešení 24 otázek z nabídnutých variant A, B nebo C. Každé zadání předpokládá pouze jednu správnou variantu odpovědi.

Pokyny. Vaším úkolem je vybrat řešení 24 otázek z nabídnutých variant A, B nebo C. Každé zadání předpokládá pouze jednu správnou variantu odpovědi. Pokyny Vaším úkolem je vybrat řešení 24 otázek z nabídnutých variant A, B nebo C. Každé zadání předpokládá pouze jednu správnou variantu odpovědi. Otázka číslo: 1 Lídrem je typ vedoucího, který: a) zastává

Více

Pozvánka. Koučink ve výchově a vzdělávání

Pozvánka. Koučink ve výchově a vzdělávání Pozvánka Kurz: Koučink ve výchově a vzdělávání v rámci projektu Bildungskooperationen in der Grenzregion Spolupráce v přeshraničním regionu v oblasti vzdělávání BIG číslo projektu: ATCZ5 Realizace kurzu:

Více

LINKED AKADEMIE. Informace pro partnery PROČ PODPOŘIT? PROČ LINKED AKADEMIE?

LINKED AKADEMIE. Informace pro partnery PROČ PODPOŘIT? PROČ LINKED AKADEMIE? LINKED AKADEMIE Informace pro partnery PROČ LINKED AKADEMIE? LinkedIn je nejrychleji rostoucí profesní sociální síť Je efektivním nástrojem k k budování expertní značky hledání práce získávání nových klientů

Více

TRALALA COMPANY. nabídka pro firmy 2017/2018. Petr Kubala

TRALALA COMPANY. nabídka pro firmy 2017/2018. Petr Kubala nabídka pro firmy 2017/2018 TRALALA COMPANY Když se lidé tváří vážně, tlačí na pilu, jsou přetažení, neznamená to, že jsou také efektivní. Přináším lehkost a radost k dosahování vašich cílů. Petr Kubala

Více

NADSTAVBOVÝ KURZ PRO KOUČE II

NADSTAVBOVÝ KURZ PRO KOUČE II NADSTAVBOVÝ KURZ PRO KOUČE II Obsah kurzu Jak rozjet koučovací kulturu ve firmách Koučink má v dnešní době již své pevné místo v oblasti vzdělávacích a rozvojových aktivit pro zaměstnance. Firmy někdy

Více

SPOLUPRÁCE s.r.o. Bělohorská Praha 6.

SPOLUPRÁCE s.r.o. Bělohorská Praha 6. Termín konání: únor říjen 2017 SPOLUPRÁCE s.r.o. Bělohorská 39 169 00 Praha 6 www.cooperation.cz Odborná garantka: PhDr. Naďa Grosamová Proč zvolit tento program? Absolventi tohoto programu se naučí vnímat

Více

NADSTAVBOVÝ KURZ PRO KOUČE

NADSTAVBOVÝ KURZ PRO KOUČE NADSTAVBOVÝ KURZ PRO KOUČE Obsah kurzu Jak rozjet koučovací kulturu ve firmách Koučink má v dnešní době již své pevné místo v oblasti vzdělávacích a rozvojových aktivit pro zaměstnance. Firmy někdy nahodile,

Více

ICF ČR Etika a profesní standardy Přínosy koučování dle ICF

ICF ČR Etika a profesní standardy Přínosy koučování dle ICF ICF ČR Etika a profesní standardy Přínosy koučování dle ICF (duben 2014) ICF KOUČINK Koučink představuje důvěryhodný vztah, který napomáhá klientovi podniknout konkrétní kroky za účelem dosažení jeho vize,

Více

jazykové kurzy

jazykové kurzy jazykové kurzy www.jazygo.cz O škole JazyGo! JazyGo! je mladá a dynamická jazyková škola působící v Praze od roku 2018, kde se specializujeme na služby jazykového vzdělávání a workshopy osobnostního rozvoje

Více

Koučink efektivní možnost rozvoje lidí

Koučink efektivní možnost rozvoje lidí Koučink efektivní možnost rozvoje lidí Mgr. Alena Jandáčková 11.května 2010 Training Coaching Consulting Obsah prezentace 1. Co je a co není koučink 2. Koučování a mentoring 3. Osobnost kouče 4. Pro koho

Více

OPEN MANAGEMENT AKREDITOVANÝ PROGRAM PRO TOP MANAŽERY

OPEN MANAGEMENT AKREDITOVANÝ PROGRAM PRO TOP MANAŽERY OPEN MANAGEMENT AKREDITOVANÝ PROGRAM PRO TOP MANAŽERY PROGRAM OPEN MANAGEMENT je intenzivní kurz pro TOP manažery, senior manažery a HR specialisty, kteří si chtějí osvojit vědecké či praktické znalosti

Více

ANDĚLSKÉ LEDNOVÉ AFIRMACE

ANDĚLSKÉ LEDNOVÉ AFIRMACE ANDĚLSKÁ NADĚJE Vše pro Vaši duši! NEWSLETTER 01/2017 ANDĚLSKÉ LEDNOVÉ AFIRMACE Pohlazení, radost, energie a laskavost v srdci. S anděly kráčím nadšeně do nových dní roku 2017. Lehkost mého nitra je osvobozující.

Více

Metodika poradenství. Vypracovali: Jiří Šupa Edita Kremláčková

Metodika poradenství. Vypracovali: Jiří Šupa Edita Kremláčková Metodika poradenství Vypracovali: Jiří Šupa Edita Kremláčková Úvod V následujícím textu je popsán způsob vedení rozhovoru s klientem, jehož cílem je pomoci klientovi prozkoumat jeho situaci, která ho přivedla

Více

Manažerská psychologie 1

Manažerská psychologie 1 Manažerská psychologie 1 7. přednáška Time management Mgr. Petra Halířová Literatura Pacovský, Petr: Člověk a čas. Time management IV. generace. Praha, Grada 2006. Gruber, David: Time management. Praha,

Více

Absolvováním modulu získáte :

Absolvováním modulu získáte : Vzdělávací moduly a workshopy: NARATIVNÍ MANAGEMENT a SYSTEMICKÉ FIREMNÍ KONSTELACE - jako nástroj řešení firemních problémů, firemních strategií, utváření funkčních firemních leverage, řešení vztahových

Více

SELF MANAGEMENT TRAINING OSOBNÍ ROZVOJ

SELF MANAGEMENT TRAINING OSOBNÍ ROZVOJ SELF MANAGEMENT TRAINING OSOBNÍ ROZVOJ Individuální koučink Motto: K čemu je dobrá inspirace, když po ní nenásleduje čin? (Anthony Robbins) Vážení zájemci o osobní rozvoj, dovolujeme si Vás oslovit s možností

Více

CELONÁRODNÍ PRŮZKUM Hodnoty elit českého byznysu. Podrobnější informace o projektu M.C.TRITON a České manažerské asociace (ČMA)

CELONÁRODNÍ PRŮZKUM Hodnoty elit českého byznysu. Podrobnější informace o projektu M.C.TRITON a České manažerské asociace (ČMA) CELONÁRODNÍ PRŮZKUM Hodnoty elit českého byznysu Podrobnější informace o projektu M.C.TRITON a České manažerské asociace (ČMA) Ambice průzkumu Poukázat na jeden z klíčů úspěchu firem, který máme možnost

Více

REVOLUČNÍ SPONZOROVÁNÍ

REVOLUČNÍ SPONZOROVÁNÍ REVOLUČNÍ MARKETING - nejpoužívanější on-line vzdělávací systém pro síťový marketing v Česku a na Slovensku. REVOLUČNÍ SPONZOROVÁNÍ Naučte se pomocí transformačního a zároveň jednoduchého a velice účinného

Více

Metodický list pro první soustředění kombinovaného studia. předmětu Management ve finančních službách

Metodický list pro první soustředění kombinovaného studia. předmětu Management ve finančních službách Metodický list pro první soustředění kombinovaného studia předmětu Management ve finančních službách Název tematického celku: Základní koncepční přístupy a osobnost manažera Cíl: V návaznosti na poznatky

Více

KARIÉRNÍ CENTRUM MASARYKOVY UNIVERZITY. Masarykova univerzita - univerzita s budoucností 1

KARIÉRNÍ CENTRUM MASARYKOVY UNIVERZITY. Masarykova univerzita - univerzita s budoucností 1 KARIÉRNÍ CENTRUM MASARYKOVY UNIVERZITY Masarykova univerzita - univerzita s budoucností 1 CHARAKTERISTIKA KARIÉRNÍHO CENTRA MU Cílem působení Kariérního centra Masarykovy univerzity je směrovat jeho vývoj

Více

Obsah. Předmluva sir John Whitmore Poděkování. KAPITOLA PRVNÍ Úvod 5. KAPITOLA DRUHÁ Co je to exekutivní koučink 11. Jak využít tuto knihu 7

Obsah. Předmluva sir John Whitmore Poděkování. KAPITOLA PRVNÍ Úvod 5. KAPITOLA DRUHÁ Co je to exekutivní koučink 11. Jak využít tuto knihu 7 Obsah Předmluva sir John Whitmore Poděkování iii xiii xv KAPITOLA PRVNÍ Úvod 5 Jak využít tuto knihu 7 Poznámka o rodech osobních zájmenech 8 KAPITOLA DRUHÁ Co je to exekutivní koučink 11 Úvod 11 Co je

Více

Příloha č.3 Otázka pro hodnocení manažera

Příloha č.3 Otázka pro hodnocení manažera Příloha č.3 Otázka pro hodnocení manažera 1. Sleduje profesní a technický vývoj? 2. Připravuje a dodržuje realistický rozpočet? 3. Zaměřuje se na podstatné informace a neztrácí se v nedůležitých detailech?

Více

Eva Jarošová , VŠE Praha

Eva Jarošová , VŠE Praha Eva Jarošová 21.9. 2012, VŠE Praha Dovednosti pro řízení kariéry a jejich členění Kariérové poradenství na VŠE Podpora rozvoje dovednosti pro řízení kariéry na VŠE Kariérové koučování na VŠE Rozvoj dovedností

Více

Sylabus modulu: F Řízení lidských zdrojů

Sylabus modulu: F Řízení lidských zdrojů Sylabus modulu: F Řízení lidských zdrojů Klíčová aktivita 2 Komplexní vzdělávání Milan Jermář 25. 10. 2010 Cílem dokumentu je seznámit účastníky vzdělávacího modulu (popř. lektory, tutory) s cílem a obsahem

Více

ČÁST 1 VZ Školení na měkké a manažerské dovednosti

ČÁST 1 VZ Školení na měkké a manažerské dovednosti ČÁST 1 VZ Školení na měkké a manažerské dovednosti Kurz č. 1 Praktický leadership a manager jako coach Praktický leadership a manager jako coach 12 hodin ve 2 školicích dnech / 1 skupina 24 osob / - Seznámení

Více

Specifikace vzdělávacích aktivit projektu. Firemní vzdělávání Atos IT Solutions and Services

Specifikace vzdělávacích aktivit projektu. Firemní vzdělávání Atos IT Solutions and Services Specifikace vzdělávacích aktivit projektu Firemní vzdělávání Atos IT Solutions and Services Atos IT Solutions and Services, s.r.o. připravuje ucelený tréninkový program pro 2 klíčové skupiny společnosti

Více

UKÁZKA Z MATERIÁLŮ K PROGRAMU

UKÁZKA Z MATERIÁLŮ K PROGRAMU UKÁZKA Z MATERIÁLŮ K PROGRAMU Není dovoleno používat k jiným účelům FranklinCovey 2018 PODNĚCUJTE DŮVĚRU Jak mohu být lídrem, kterého by chtěli ostatní následovat? Důvěra je nejdůležitější složkou pro

Více

Po čem rodič touží aneb co rodič chce nebo by měl chtít? WORKSHOP V KOLÍNĚ - MAP VZDĚLÁVÁNÍ NA KOLÍNSKU

Po čem rodič touží aneb co rodič chce nebo by měl chtít? WORKSHOP V KOLÍNĚ - MAP VZDĚLÁVÁNÍ NA KOLÍNSKU Po čem rodič touží aneb co rodič chce nebo by měl chtít? WORKSHOP 19.4.2016 V KOLÍNĚ - MAP VZDĚLÁVÁNÍ NA KOLÍNSKU Motto Cíle zákl. vzdělávání společný rámec Pomoci žákům utvářet a postupně rozvíjet klíčové

Více

NETRADIČNÍ FORMY VZDĚLÁVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ A ROZVOJ V MOTIVUJÍCÍM PROSTŘEDÍ MONIKA FENYKOVÁ, AV MEDIA, A.S.

NETRADIČNÍ FORMY VZDĚLÁVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ A ROZVOJ V MOTIVUJÍCÍM PROSTŘEDÍ MONIKA FENYKOVÁ, AV MEDIA, A.S. NETRADIČNÍ FORMY VZDĚLÁVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ A ROZVOJ V MOTIVUJÍCÍM PROSTŘEDÍ MONIKA FENYKOVÁ, AV MEDIA, A.S. AV MEDIA, A.S. KDO JSME Inspirace Inovace - Integrace HODNOTY - LIDÉ Jsme si vědomi, že náš úspěch

Více

CZ.1.07/1.3.43/01.0025 Harmonogram vzdělávacích aktivit

CZ.1.07/1.3.43/01.0025 Harmonogram vzdělávacích aktivit Zavádění komplexního systému DVPP do praxe škol CZ.1.07/1.3.43/01.0025 Harmonogram vzdělávacích aktivit NÁZEV SEMINÁŘE LEKTOR STRUČNÝ OBSAH ZÚČASTNĚNÉ ŠKOLY TERMÍN MÍSTO KONÁNÍ 8 hodin Ředitel jako manažer

Více

Výcvik v Somatickém koučování

Výcvik v Somatickém koučování Výcvik v Somatickém koučování Mise a cíle výcviku v somatickém koučování Výcvik poskytuje teoretické pochopení i praktické zvládnutí metody koučování na úrovni, kdy je možné začít jednotlivé techniky uplatňovat

Více

100% TERAPIE a ROZVOJ Firemním

100% TERAPIE a ROZVOJ Firemním Obsah? Kdo jsme str. 3 Proč s námi str. 4 Ve kterých vodách jsme si jistí str. 5 Outsourcing personálních služeb str. 6 Vzdělávání a rozvoj str. 7 Interim HR Management str. 8 Poradenství v personalistice

Více

ZŠ STOLIŇSKÁ DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ 2016/17

ZŠ STOLIŇSKÁ DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ 2016/17 ZŠ STOLIŇSKÁ DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ 2016/17 Úvod Cílem tohoto dotazníkového šetření bylo zjistit, jak rodiče žáků ZŠ Stoliňská vnímají vybavení školy, její fungování a přístupy v různých oblastech. Díky opakování

Více

Kostelec nad Černými lesy 18. 19. 4. 2012

Kostelec nad Černými lesy 18. 19. 4. 2012 Kostelec nad Černými lesy 18. 19. 4. 2012 Přispívají měnící se požadavky na kvalifikaci vzdělavatelů v odborném vzdělávaní ke zvýšení kvality tohoto vzdělávání? Jak které 1 PhDr. Dana Linkeschová, CSc.

Více

XD16MPS Manažerská psychologie pro kombinované studium

XD16MPS Manažerská psychologie pro kombinované studium XD16MPS Manažerská psychologie pro kombinované studium Rozvoj a vzdělávání zaměstnanců Mgr. Petra Halířová ZS 2009/10 Literatura Bedrnová, Nový: Psychologie a sociologie řízení, s. 347-352 Whitmore, J.:

Více

Hledáte něco a NEVÍTE CO?... možná TO najdete u nás. DOBROVOLNÍCI SOS CENTRA Dopisování s vězni. Tento materiál vznikl za finanční

Hledáte něco a NEVÍTE CO?... možná TO najdete u nás. DOBROVOLNÍCI SOS CENTRA Dopisování s vězni. Tento materiál vznikl za finanční DOBROVOLNÍCI SOS CENTRA Dopisování s vězni Hledáte něco a NEVÍTE CO?... možná TO najdete u nás. Tento materiál vznikl za finanční podpory Operačního programu Praha Adaptabilita, který je spolufinancován

Více

UKONČENÍ STUDIA NA MASARYKOVĚ UNIVERZITĚ

UKONČENÍ STUDIA NA MASARYKOVĚ UNIVERZITĚ MASARYKOVA UNIVERZITA V BRNĚ UKONČENÍ STUDIA NA MASARYKOVĚ UNIVERZITĚ OHLÉDNUTÍ A PERSPEKTIVA 2004 Tisková zpráva JAROSLAV NEKUDA BRNO, 2004 V průběhu letošního dubna až července se uskutečnil již podeváté

Více

Využití DV jako intervenční metody v DD Marie Pavlovská

Využití DV jako intervenční metody v DD Marie Pavlovská Využití DV jako intervenční metody v DD Marie Pavlovská Intervenční dimenze dramatické výchovy Dramatická výchova/ve speciální pedagogice dramika je pedagogickou disciplínou, která - využívá metody dramatického

Více

1 Pracovní sešit k ONLINE SEMINÁŘI

1 Pracovní sešit k ONLINE SEMINÁŘI 1 Pracovní sešit k ONLINE SEMINÁŘI Tento pracovní sešit je připraven jako podklad pro online seminář MAXIMÁLNÍ POTENCIÁL. Pokud máte možnost, tak si tento pracovní sešit vytiskněte a připravte před vysíláním.

Více

E F E K T I V N Í V Z D Ě L Á V Á N Í ZAMĚSTNANCŮ V NÍŽE UVEDENÉM SEZNAMU JSOU OTEVŘENÉ KURZY, KTERÉ JSME VÁM PŘIPRAVILI NA ZÁKLADĚ AKTUÁLNÍ POPTÁVKY.

E F E K T I V N Í V Z D Ě L Á V Á N Í ZAMĚSTNANCŮ V NÍŽE UVEDENÉM SEZNAMU JSOU OTEVŘENÉ KURZY, KTERÉ JSME VÁM PŘIPRAVILI NA ZÁKLADĚ AKTUÁLNÍ POPTÁVKY. Pro Centre, s.r.o. Jana.biskova@procentre.eu telefon 606 628 873 www.procentre.eu E F E K T I V N Í V Z D Ě L Á V Á N Í ZAMĚSTNANCŮ NABÍZÍME VÁM OTEVŘENÉ KURZY OBDOBÍ 2. POLOLETÍ 2018 REALIZOVANÉ PŘEVÁŽNĚ

Více

Příloha 5. Specifikace předmětu zakázky - Nabídková cena pro dílčí plnění 3 Měkké a manažerské dovednosti

Příloha 5. Specifikace předmětu zakázky - Nabídková cena pro dílčí plnění 3 Měkké a manažerské dovednosti Příloha 5. Specifikace předmětu zakázky - Nabídková cena pro dílčí plnění 3 Měkké a manažerské dovednosti Název zakázky Zadavatel Druh zakázky Uchazeč: IČO: SÍDLO: Rozvoj profesního vzdělávání zaměstnanců

Více

Vedení lidí v praxi. Fakulta textilní Technické univerzity v Liberci. PER Personální management. Kratochvílová Soňa 3.4.2013

Vedení lidí v praxi. Fakulta textilní Technické univerzity v Liberci. PER Personální management. Kratochvílová Soňa 3.4.2013 Vedení lidí v praxi PER Personální management Kratochvílová Soňa 3.4.2013 Fakulta textilní Technické univerzity v Liberci OBSAH ÚVOD... 3 1. Výběr správných pracovníků... 3 2. Spolupráce a poslušnost podřízených...

Více

DETAILNÍ VYMEZENÍ PŘEDMĚTU ZAKÁZKY ČÁST A- MĚKKÉ, MANAŽERSKÉ DOVEDNOSTI A EKONOMICKÉ KURZY

DETAILNÍ VYMEZENÍ PŘEDMĚTU ZAKÁZKY ČÁST A- MĚKKÉ, MANAŽERSKÉ DOVEDNOSTI A EKONOMICKÉ KURZY Příloha č. 4a Detailní vymezení předmětu zakázky pro část A DETAILNÍ VYMEZENÍ PŘEDMĚTU ZAKÁZKY ČÁST A- MĚKKÉ, MANAŽERSKÉ DOVEDNOSTI A EKONOMICKÉ KURZY Vzdělávací kurz Asertivní jednání Stres a jeho odstraňování

Více

Vytváření alumni programů Jana Ledvinová, Workshop KREDO, Praha,

Vytváření alumni programů Jana Ledvinová,  Workshop KREDO, Praha, Vytváření alumni programů Jana Ledvinová, www.fundraising.cz Workshop KREDO, Praha, 15. 9. 2015 www.kredo.reformy-msmt.cz Proč vytvářet absolventské programy? Fundraising ze soukromých zdrojů je pro univerzitu

Více

Přihláška Referenční dopis

Přihláška Referenční dopis - Úvod Vážený pane, Formální, příjemce muž, jméno neznámé Vážená paní, Formální, příjemce žena, jméno neznámé Vážený pane / Vážená paní, Formální, jméno a pohlaví příjemce neznámé Vážený pane, Vážená paní,

Více

6. Jaký s vidíte největší problém s s italským managementem? " # Jazyková bariéra Odlišná mentalita Rozdílná koncepce zaměření firmy Malý vliv zaměstn

6. Jaký s vidíte největší problém s s italským managementem?  # Jazyková bariéra Odlišná mentalita Rozdílná koncepce zaměření firmy Malý vliv zaměstn Tento dotazník slouží účelu vypracování mé diplomové práce na téma: Vnímání vybraných hledisek kvality života pracovníky podniku střední velikosti ve vztahu k podnikové kultuře. Dotazník je anonymní, nebude

Více

Léčba stresu. Eva Kubenková, Michal Chýlek

Léčba stresu. Eva Kubenková, Michal Chýlek Eva Kubenková, Michal Chýlek 2013 Podrobné informace k programu Léčby stresu, informace o lektorech Léčby stresu a technické informace o místu konání, termínech, cenách, platbách a kontaktech. Podrobný

Více

Příloha A: Souhlas s využitím obchodního jména GE Money bank, a.s. v diplomové práci

Příloha A: Souhlas s využitím obchodního jména GE Money bank, a.s. v diplomové práci Příloha A: Souhlas s využitím obchodního jména GE Money bank, a.s. v diplomové práci Společnost GE Money bank, a.s. tímto uděluje povolení Zbyňkovi Němcovi použít obchodní název společnosti GE Money bank,

Více

c) nebyl přínosný 1 bylo by lépe, kdybych tu nebyla

c) nebyl přínosný 1 bylo by lépe, kdybych tu nebyla Název kurzu: Umění naslouchat a pomáhat Místo konání: Srdce Beskyd, Čeladná; Davidům mlýn, Staré Těchanovice; Jánské koupele, Moravice Datum: 3. 6. 6.; 24. 27. 6.; 7. 10. 10.; 25. 28. 11. 2014; 17. 20.

Více

1 OTÁZKY OBSAHOVÉHO RÁMCE (W) Oblast A: Čemu ve výuce věřím, jaká mám východiska? A1/1 Jak se ve výuce odráží skutečnost, že je každý žák jiný?

1 OTÁZKY OBSAHOVÉHO RÁMCE (W) Oblast A: Čemu ve výuce věřím, jaká mám východiska? A1/1 Jak se ve výuce odráží skutečnost, že je každý žák jiný? 1 OTÁZKY OBSAHOVÉHO RÁMCE (W) Oblast A: Čemu ve výuce věřím, jaká mám východiska? Podoblast A1: Individualizace výuky A1/1 Jak se ve výuce odráží skutečnost, že je každý žák jiný? A1/2 Představme si úsečku.

Více

POVEZ PROJEKT ÚŘADU PRÁCE NA PODPORU ODBORNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ZAMĚSTNANCŮ

POVEZ PROJEKT ÚŘADU PRÁCE NA PODPORU ODBORNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ZAMĚSTNANCŮ POVEZ PROJEKT ÚŘADU PRÁCE NA PODPORU ODBORNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ZAMĚSTNANCŮ Využijte dotace z projektu POVEZ na vzdělávání vašich zaměstnanců Projekt POVEZ = kvalitně proškolení zaměstnanci bez starostí pro

Více

DOTAZNÍK PRO URČENÍ UČEBNÍHO STYLU

DOTAZNÍK PRO URČENÍ UČEBNÍHO STYLU DOTAZNÍK PRO URČENÍ UČEBNÍHO STYLU Projekt MOTIVALUE Jméno: Třida: Pokyny Prosím vyplňte vaše celé jméno. Vaše jméno bude vytištěno na informačním listu s výsledky. U každé ze 44 otázek vyberte a nebo

Více

Škola manažerského rozvoje s. r. o. vzdělávání, koučování, diagnostika, psychoterapie. Mozaika rozvojových aktivit Školy manažerského rozvoje

Škola manažerského rozvoje s. r. o. vzdělávání, koučování, diagnostika, psychoterapie. Mozaika rozvojových aktivit Školy manažerského rozvoje Škola manažerského rozvoje s. r. o. vzdělávání, koučování, diagnostika, psychoterapie Mozaika rozvojových aktivit Školy manažerského rozvoje Mozaika manažerského rozvoje Management by Resultes je na výsledky

Více

1. MANAGEMENT. Pojem management zahrnuje tedy tyto obsahové roviny:

1. MANAGEMENT. Pojem management zahrnuje tedy tyto obsahové roviny: 1. MANAGEMENT - činnost bez které se neobejde žádný větší organizační celek - věda i umění zároveň - nutnost řízení také v armádě, na univerzitách v umění i jinde. Potřeba řídit se objevuje už se vznikem

Více

Příloha č. 1. Etický kodex Koučovacího centra ČSOB. Etický kodex ČSOB Koučovacího centra (vychází z etického kodexu ICF) 1) Filozofie koučinku

Příloha č. 1. Etický kodex Koučovacího centra ČSOB. Etický kodex ČSOB Koučovacího centra (vychází z etického kodexu ICF) 1) Filozofie koučinku Etický kodex Koučovacího centra ČSOB Příloha č. 1 Etický kodex ČSOB Koučovacího centra (vychází z etického kodexu ICF) 1) Filozofie koučinku Mezinárodní federace koučů (ICF) a ČSOB Koučovací centrum podporuje

Více

Anketa pro žáky soubor otázek

Anketa pro žáky soubor otázek Anketa pro žáky soubor otázek Nabídka všech otázek nástroje pro základní školu MOTIVACE: Co je pro Tebe ve škole důležité? Co by Ti měla škola pomoci dosáhnout? naučit se co jvíce připravit se na přijímací

Více

Neurolingvistické programování. Facilitace a moderování - vedení týmových porad. Obchodní dovednosti. Kompetentní manažer

Neurolingvistické programování. Facilitace a moderování - vedení týmových porad. Obchodní dovednosti. Kompetentní manažer Příloha č. 5: Tabulka pro výpočet nabídkové Název kurzu Vedení a koučink zaměstnanců Time management Work-life balance pro manažery Koučink pro manažery Principy motivace týmu a sebemotivace Komunikační

Více

Výstupy závěrečné evaluace projektu Kariérový koučink do škol

Výstupy závěrečné evaluace projektu Kariérový koučink do škol Výstupy závěrečné evaluace projektu Kariérový koučink do škol V průběhu projektu byly připraveny, odzkoušeny a do základních a středních škol zavedeny účinné nástroje kariérového poradenství: 1. V první

Více

Škola: CEKPV Datum:

Škola: CEKPV Datum: Mapa školy Vyhodnocení projektu Mapa ScioŠkoly Souhrnný přehled - Škola: CEKPV Datum: 13. 11. 2018 Následuje výčet hodnot, které mohou, ale také musí být cílem školy. Ohodnoťte, prosím, jednotlivé položky

Více

Mozaika rozvojových aktivit Školy manažerského rozvoje

Mozaika rozvojových aktivit Školy manažerského rozvoje Mozaika rozvojových aktivit Školy manažerského rozvoje Mozaika rozvojových aktivit Management by Resultes je na výsledky orientovaný systém rozvoje měkkých, manažerských, obchodních a systémových kompetencí

Více

K O N T A K T. S p ř í r o d o u. S o s t a t n í m i. S e s e b o u , Kněžice

K O N T A K T. S p ř í r o d o u. S o s t a t n í m i. S e s e b o u , Kněžice K O N T A K T S p ř í r o d o u. S o s t a t n í m i. S e s e b o u. 3.-5.11. 2017, Kněžice Vydej se s námi za hranice všednosti, pojď se potkat a poznávat. Pojď si hrát a objevovat, co se děje, když vykročíš

Více

Funkční studium DOTO

Funkční studium DOTO Funkční studium DOTO Bylo nebylo Před 17ti lety Přání MÍT SVOJE VLASTNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Rozhodnutí REALIZOVAT JE VLASTNÍMI SILAMI SAMI Co bylo na začátku Praktické studium, 1 rok prezenčního vzdělávání (semináře,

Více

Konverzace v angličtině I

Konverzace v angličtině I 4.9.7. Konverzace v angličtině I Seminář je jednoletý, určen pro studenty čtyřletého studia, osmiletého studia a sportovní přípravy. Cílem přípravy je zvládnutí mluvených i písemných jazykových dovedností,

Více

Rozvoj komunikačních dovedností trenérů pomocí metody VTI. Mgr. Veronika Baláková, PhD.

Rozvoj komunikačních dovedností trenérů pomocí metody VTI. Mgr. Veronika Baláková, PhD. Rozvoj komunikačních dovedností trenérů pomocí metody VTI Mgr. Veronika Baláková, PhD. Úvod - sport a pohybová aktivita mohou mít pro děti a mládež velmi příznivý přínos rozvoj osobnostních charakteristik

Více

4.9.4. Konverzace v angličtině II

4.9.4. Konverzace v angličtině II 4.9.4. Konverzace v angličtině II Tento seminář je určen pro septimy a třetí ročníky. Jedná se o seminář dvouletý s časovou dotací 2 hodiny týdně. Seminář je zaměřen na zlepšení komunikativních dovedností

Více

Několik obecných úvah o poradenství a koučování. www.andragogos.cz

Několik obecných úvah o poradenství a koučování. www.andragogos.cz Několik obecných úvah o poradenství a koučování www.andragogos.cz Život a svět kolem nás Tempo, jakým se vyvíjí a mění společnost i svět kolem nás se zrychluje! Změny kladou velké nároky na každého jednotlivce

Více

GJP OČIMA UČITELŮ POČET UČITELŮ: 18 MUŽI: 8 ŽENY: 8 NEURČENO: 2 SBĚR DAT: LEDEN, ÚNOR 2015

GJP OČIMA UČITELŮ POČET UČITELŮ: 18 MUŽI: 8 ŽENY: 8 NEURČENO: 2 SBĚR DAT: LEDEN, ÚNOR 2015 GJP OČIMA UČITELŮ POČET UČITELŮ: 18 MUŽI: 8 ŽENY: 8 NEURČENO: 2 SBĚR DAT: LEDEN, ÚNOR 2015 Z filmu Obecná škola Zpracovala: Mgr. Veronika Vitošková, Ph.D., školní psycholožka Celkové hodnocení školy Zdroj:

Více

ZŠ STOLIŇSKÁ DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ 2017

ZŠ STOLIŇSKÁ DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ 2017 ZŠ STOLIŇSKÁ DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ 2017 Úvod Cílem tohoto dotazníkového šetření bylo zjistit, jak rodiče žáků ZŠ Stoliňská vnímají vybavení školy, její fungování a přístupy v různých oblastech. Díky opakování

Více

Dobrý den, S pozdravem. Lucie Pondělíková

Dobrý den, S pozdravem. Lucie Pondělíková v loňském roce jsem se zúčastnila projektu "ŠANCE PRO DĚČÍNSKO", který měl zvýšit možnosti mého uplatnění na trhu práce. Po úspěšném ukončení dvou vzdělávacích modulů tohoto projektu jsem získala certifikáty

Více

Ukazka knihy z internetoveho knihkupectvi www.kosmas.cz

Ukazka knihy z internetoveho knihkupectvi www.kosmas.cz Ukazka knihy z internetoveho knihkupectvi www.kosmas.cz ISBN Grada 978-80-247-6520-4 Publishing, a.s. 2011 Knihy edice Poradce pro praxi se věnují nejrůznějším tématům z oblastí vedení lidí a řízení firem,

Více

Psychologie práce a možnosti uplatnění Libor Komárek

Psychologie práce a možnosti uplatnění Libor Komárek Psychologie práce a možnosti uplatnění Libor Komárek Psychologický ústav FF Muni Přípravný kurz pro zájemce o studium 1 Témata Systém psychologických disciplín Důvody vzniku pracovní psychologie Činnosti

Více

2. lekce. Individuální plánování: jednoduše, srozumitelně, prakticky. pracovní listy. Individuální plánování

2. lekce. Individuální plánování: jednoduše, srozumitelně, prakticky. pracovní listy. Individuální plánování 2. lekce Individuální plánování: jednoduše, srozumitelně, prakticky pracovní listy Osobní profil Osobní profil: co je pro mě důležité Popis potřebné podpory: jakou pomoc potřebuji Plán (cíle a kroky):

Více

PRŮZKUM SPOKOJENOSTI ZAMĚSTNANCŮ. Jak se cítíme v Terra Group?

PRŮZKUM SPOKOJENOSTI ZAMĚSTNANCŮ. Jak se cítíme v Terra Group? PRŮZKUM SPOKOJENOSTI ZAMĚSTNANCŮ Jak se cítíme v Terra Group? SLOVO ÚVODEM Vážení kolegové, Ve dnech 30.3 13.4.2016 byl ve společnosti Terra Group realizován průzkum spokojenosti zaměstnanců. Průzkum byl

Více

360 hodnocení vedoucích pracovníků školy. na základní či střední škole

360 hodnocení vedoucích pracovníků školy. na základní či střední škole 360 hodnocení vedoucích pracovníků školy na základní či střední škole /1 OBSAH NABÍDKY /02 Popis metody /03 Odborné zajištění /05 Cenová nabídka POPIS METODY 1. 360 hodnocení vedoucích pracovníků (360

Více

Jak najít odvahu a sebedůvěru pro změnu

Jak najít odvahu a sebedůvěru pro změnu Naďa Grosamová Milena Židlická Ladislav Dvořák Jan Pešek Jak najít odvahu a sebedůvěru pro změnu SPOLUPRÁCE s.r.o. Bělohorská 39 169 00 Praha 6 Vážené dámy, vážení pánové, chcete ve svém životě něco změnit

Více

Jak najít odvahu a sebedůvěru pro změnu

Jak najít odvahu a sebedůvěru pro změnu Naďa Grosamová Milena Židlická Ladislav Dvořák Jan Pešek Jak najít odvahu a sebedůvěru pro změnu SPOLUPRÁCE s.r.o. Gotthardská 4 160 00 Praha 6 Vážené dámy, vážení pánové, chcete ve svém životě něco změnit

Více

ÚSPĚCH NEMĚŘITELNÝ PENĚZI TOMÁŠ BARČÍK

ÚSPĚCH NEMĚŘITELNÝ PENĚZI TOMÁŠ BARČÍK ÚSPĚCH NEMĚŘITELNÝ PENĚZI TOMÁŠ BARČÍK ÚSPĚCH NEMĚŘITELNÝ PENĚZI Obsah Předmluva 13 Úvod 15 Kapitola 1: Úspěšní a neúspěšní lidé 17 Charakteristika úspěšných a neúspěšných lidí 17 Využívejte zdroje 40

Více

7.3 Projekt Celý svět ve škole

7.3 Projekt Celý svět ve škole 7.3 Projekt Celý svět ve škole Hlavní cíl projektu: V souladu se strategickými záměry ŠVP, jako jsou otevřenost, spokojenost, spolupráce, partnerství a pozitivní vztah, je hlavním cílem projektu zapojit

Více

Etický kodex. Centrum sociálních služeb Jindřichův Hradec. Pístina 59, Stráž nad Nežárkou. Aktualizováno k

Etický kodex. Centrum sociálních služeb Jindřichův Hradec. Pístina 59, Stráž nad Nežárkou. Aktualizováno k Centrum sociálních služeb Jindřichův Hradec Pístina 59, 378 02 Stráž nad Nežárkou Etický kodex z a m ě s t n a n c e Aktualizováno k 1. 7. 2011 organizace zřizovaná Jihočeským krajem Etický kodex zaměstnance

Více

Jsem asertivní, mám právo... Metodický list

Jsem asertivní, mám právo... Metodický list Jsem asertivní, mám právo... Metodický list samostatná a skupinová práce - jaké pocity chci vzbuzovat v ostatních, jaké vzbuzuji, jaké vzbuzují ostatní ve mně práce s interaktivní tabulí a sešitem - asertivní

Více

Vyberte u každé otázky jednu možnost a zapište si písmenko za vybranou možností. 1. Rád/a slyším pochvalné poznámky. A

Vyberte u každé otázky jednu možnost a zapište si písmenko za vybranou možností. 1. Rád/a slyším pochvalné poznámky. A 5 JZYKŮ LÁSKY Vyberte u každé otázky jednu možnost a zapište si písmenko za vybranou možností. 1. Rád/a slyším pochvalné poznámky. Jsem rád/a, když mě někdo obejme. 2. Rád/a trávím čas o samotě s člověkem,

Více

Dotazník pro osoby starší 50 let

Dotazník pro osoby starší 50 let Dotazník pro osoby starší 50 let Aktivní stárnutí můžeme charakterizovat jako zdravý a aktivní životní styl, který má pozitivní dopad na celkovou životní spokojenost osob starších 50 let. Důležitou součástí

Více

Jabok Vyšší odborná škola sociálně pedagogická a teologická. ociální pedagog. Osobnost pedagoga volného času

Jabok Vyšší odborná škola sociálně pedagogická a teologická. ociální pedagog. Osobnost pedagoga volného času Jabok Vyšší odborná škola sociálně pedagogická a teologická ociální pedagog Osobnost pedagoga volného času O čem to bude Kuchařka jak na to je v nás Každý jsme jiný, proto každý bude upřednostňovat jiné

Více

Terapie dospělých osob s AS a VFA Poradenství pro blízké osoby dětí s AS a VFA

Terapie dospělých osob s AS a VFA Poradenství pro blízké osoby dětí s AS a VFA Terapie dospělých osob s AS a VFA Poradenství pro blízké osoby dětí s AS a VFA Roman Pešek Asociace pomáhající lidem s autismem, APLA Praha, Střední Čechy Terapeutické a sociálně rehabilitační středisko

Více

NENAHRADITELNÁ ASISTENTKA PERFEKTNÍ ŠÉF

NENAHRADITELNÁ ASISTENTKA PERFEKTNÍ ŠÉF Anotace kurzů Kurz NENAHRADITELNÁ ASISTENTKA a PERFEKTNÍ ŠÉF Šéfův svět mail: kristyna@sefuvsvet.cz tel: +420 603 172 577 web: www.sefuvsvet.cz V Praze, dne 10. 03. 2017 Vážení, právě jste si stáhli anotaci

Více

ROK 2019 Z POHLEDU NUMEROLOGIE

ROK 2019 Z POHLEDU NUMEROLOGIE Praktický rádce a průvodce rokem 2019 Miroslava Horáková www.cestouzmeny.cz ROK 2019 Z POHLEDU NUMEROLOGIE Obsah O mně... 3 Úvod... 4 Hlavní témata roku 2019... 5 Rok 2018 a naše sebehodnota... 8 Rok 2019

Více

Mezinárodní festival. Romale

Mezinárodní festival. Romale Mezinárodní festival Romale Naši drazí přátelé a milovníci romské hudby, dovolte, abych vás všechny tímto pozvala na další ročník mezinárodního romského festivalu "ROMALE" romská oslava / Gypsy Celebration,

Více

SEZNAM NAVRŽENÝCH KANDIDÁTŮ DO VOLEB DO KOMORY STUDENTŮ AS EF TUL, KTERÉ SE USKUTEČNÍ 9. 11. PROSINCE 2009

SEZNAM NAVRŽENÝCH KANDIDÁTŮ DO VOLEB DO KOMORY STUDENTŮ AS EF TUL, KTERÉ SE USKUTEČNÍ 9. 11. PROSINCE 2009 SEZNAM NAVRŽENÝCH KANDIDÁTŮ DO VOLEB DO KOMORY STUDENTŮ AS EF TUL, KTERÉ SE USKUTEČNÍ 9. 11. PROSINCE 2009 Marek Holomek Jaroslava Janečková Bc. Simona Nixbauerová Veronika Nutrová Ing. Jan Öhm Petra Pešková

Více

DOTAZNÍK PRO PODPOŘENÉ OSOBY V PROJEKTECH OPZ

DOTAZNÍK PRO PODPOŘENÉ OSOBY V PROJEKTECH OPZ DOTAZNÍK PRO PODPOŘENÉ OSOBY V PROJEKTECH OPZ 2. ČÁST ÚDAJE PŘI VÝSTUPU Z PROJEKTU Tento dotazník slouží ke zjištění přínosů účasti v projektech financovaných z Operačního programu Zaměstnanost, které

Více

FIREMNÍ VZDĚLÁVÁNÍ A PORADENSTVÍ

FIREMNÍ VZDĚLÁVÁNÍ A PORADENSTVÍ FIREMNÍ VZDĚLÁVÁNÍ A PORADENSTVÍ VZDĚLÁVACÍ A VÝCVIKOVÉ KURZY Nabízíme: INDIVIDUÁLNÍ PŘÍSTUP PROGRAMY NA KLÍČ Význam má takové vzdělávání, které reaguje na zcela konkrétní potřeby. Kurzy v oblasti : sociálně

Více

Téma, cíle Vzdělávací oblast Průřezová Kompetence

Téma, cíle Vzdělávací oblast Průřezová Kompetence Téma, cíle Vzdělávací oblast Průřezová Kompetence témata Foukej, foukej větříčku (září, říjen, listopad) Komunikace s dospělým i kamarádem Učit se reagovat na pokyny a dění okolo nás Učit se sdělovat pocity

Více