REFERENCE_projektový atelier_icfdesign

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "REFERENCE_projektový atelier_icfdesign"

Transkript

1 IČ: , DIČ: CZ Projektová činnost ve výstavbě Inženýrská činnost v investiční výstavbě Poradenství v oblasti stavebnictví a architektury Švejcarovo nám. 2660/3, Praha 5 tel: REFERENCE_projektový atelier_icfdesign A_identifikační údaje Zodpovědný projektant atelieru: Ing. Ctislav Fiala, Ph.D. IČ: Autorizovaný inženýr pro pozemní stavby DIČ: CZ (jsem plátce DPH) ČKAIT Sídlo zasílací adresa: Kancelář A418a, ČVUT v Praze, fakulta stavební Švejcarovo náměstí 2660/3 Thákurova Praha 5 Stodůlky Praha 6 Dejvice icfdesign@centrum.cz ctislav.fiala@fsv.cvut.cz URL B_profil_kvalifikace Projektový atelier icfdesign začal svou činnost na začátku roku 2006, kdy již jako OSVČ navazuje Ing. Ctislav Fiala na tehdy desetiletou spolupráci s projekčním atelierem atip Plzeň Ing. Jaroslava Vytiska. Dnes projektový atelier icfdesign nabízí komplexní služby na úrovni všech stupňů předprojektové a projektové přípravy staveb (úvodní studie, dokumentace pro územní řízení, ohlášení, stavební povolení, dokumentace pro provedení stavby), včetně autorského dozoru při realizaci díla. Předmětem činnosti atelieru icfdesign jsou zejména stavby pro individuální bydlení a rekreaci (novostavby i rekonstrukce), ale i stavby bytové a občanské. Mimo základní požadavky na stavby ( 8, odst. 1 vyhl. 268/2009 Sb.) je dle požadavků klienta kladen důraz zejména na nízkou energetickou náročnost staveb a ekologii staveb s možností využití alternativních stavebních materiálů včetně využití alternativních zdrojů energie. Na řadě zakázek spolupracuji s dalšími specialisty a odborníky z oboru (z Fakulty stavební ČVUT i z praxe). Působení atelieru icfdesign je zejména v Plzeňském a Středočeském kraji a v Praze. KVALIFIKACE_ODBORNOST SPŠ stavební v Plzni, obor: Stavební obnova 1996 počátek spolupráce s atelierem atip Plzeň, Ing. Jaroslav Vytisk ČVUT v Praze, Fakulta stavební, obor: Pozemní stavby a konstrukce Modernizace a rekonstrukce staveb (Ing.) zaměstnanec výzkumného centra CIDEAS Centrum integrovaného navrhování progresivních stavebních konstrukcí, Fakulta stavební ČVUT v Praze 2006 OSVČ počátek činnosti atelieru icfdesign 2008 odborný asistent na Katedře Konstrukcí pozemních staveb Fakulty stavební ČVUT 2008 stáž na Universität Kassel u prof. Dr. Ing. habil. Michaela Schmidta, zaměření: environmentální hodnocení a optimalizace konstrukcí z železobetonu, předpjatého betonu a UHPC 2009 autorizovaný inženýr v oboru pozemní stavby ČVUT v Praze, Fakulta stavební, obor: Pozemní stavby, Disertační práce: Integrovaný návrh stropních konstrukcí s využitím vysokohodnotných betonů (Ph.D.) 11/2011 získání Čestného uznání ČBS v soutěži Vynikající dizertační práce v oboru betonu 2011 v kategorii Navrhování a konstrukce staveb z betonu Zapsán u ÚMČ Praha 13, odbor živnostenský, ID RZP: , dodatek dle 8 odst. 2, zákona č.513/1991 Sb. Strana 1 (celkem 11)

2 C_předmět činnosti_služby KOMPLETNÍ PROJEKTOVÁ ČINNOST v oboru pozemních staveb rodinné domy, bytové, občanské, průmyslové, zemědělské stavby a další: zaměřování stávajících stavů objektů studie objektů (dispoziční, pro územní řízení) projekty ke stavebnímu povolení ohlášení projekty jednostupňové projekty prováděcí projekty rekonstrukcí inženýrská činnost autorský dozor, stavební dozor (technický dozor investora) PORADENSTVÍ V OBLASTI STAVEBNICTVÍ poradenská a konzultační činnost v oblasti stavebnictví obecné konzultace z oblastí udržitelné výstavby a nízkoenergetických domů odborné posudky v oboru pozemních staveb HODNOCENÍ MATERIÁLŮ, KONSTRUKCÍ A STAVEB Z HLEDISKA PRINCIPŮ UDRŽITELNÉ VÝSTAVBY vysokohodnotné a environmentálně efektivní stavební materiály a konstrukce expertní posudky, environmentální studie, hodnocení životního cyklu LCA D_reference_projekty_realizace staveb celkem více než 160 realizací a projektů staveb novostavby, rekonstrukce za období na území České republiky většina projektů realizována v součinnosti s projekčním atelierem atip Plzeň RODINNÉ DOMY (výběr z let ) ::: akce: Rekonstrukce a přístavba rodinného domu účel stavby: rekonstrukce, modernizace a přístavba rodinného domu, zvýšení energetického standardu rodinného domu místo: Praha 4, Severozápadní VI datum: 2012 činnost: studie, dokumentace pro územní řízení a stavební povolení ::: akce: Rekonstrukce domu účel stavby: rekonstrukce a nástavba rodinného domu místo: Praha 4, Jižní náměstí datum: 2011 činnost: dokumentace pro územní řízení a stavební povolení spolupráce: Ing. arch. Kateřina Konečná, Ing. arch. Jitka Lattová REFERENCE_projektový atelier_ctislav Fiala_icfdesign Strana 2 (celkem 11)

3 ::: akce: Zřízení půdní vestavby rodinného domu účel stavby: Zřízení půdní vestavby rodinného domu, oprava krovu a zateplení podkroví rodinného domu pro zvýšení energetického standardu místo: Zalužany datum: 2011 činnost: dokumentace pro stavební povolení ::: akce: Zelená úsporám 10 projektových dokumentací a posudků pro dotační program účel stavby: zvýšení energetického standardu rodinných domů spojený s výměnou oken, rekonstrukcemi střech a zateplením objektů, oblast podpory A Úspory energie na vytápění místo: Praha a Střední Čechy datum: 2010 objednatel: soukromí investoři činnost: projektová dokumentace a posudky pro dotační program spolupráce: Ing. Miroslav Handlíř, Ing. Kamil Staněk, Ph.D. ::: akce: Rodinný dům T účel stavby: výstavba energeticky pasivního rodinného domu místo: Praha 4, Popovova ul. datum: 2009/2010 činnost: dokumentace pro stavební povolení, výrobní dokumentace zámečnických konstrukcí, konstrukcí schodiště, dokumentace k realizaci oplocení spolupráce: stavební část dokumentace P. Hájek, J. Tywoniak, C. Fiala T. Matuška ::: akce: Přestavba a dostavba rodinného domu účel stavby: přestavba a dostavba rodinného domu spojená se zvýšením energetického standardu objektu rodinného domu místo: Újezd u Svatého Kříže datum: 2008 ::: akce: Výstavba rodinného domu účel stavby: výstavba rodinného domu místo: Radnice datum: 2007 ::: akce: Výstavba rodinného domu účel stavby: výstavba rodinného domu formou masivní dřevostavby místo: Žebrák datum: 2006 REFERENCE_projektový atelier_ctislav Fiala_icfdesign Strana 3 (celkem 11)

4 objednatel: činnost: spolupráce: soukromý investor dokumentace pro stavební povolení (jednostupňová PD) atip Plzeň ::: akce: Rodinný dům F účel stavby: výstavba rodinného domu v nízkoenergetickém standardu místo: Bořanovice datum: 2004 činnost: dokumentace pro stavební povolení spolupráce: J. Tywoniak, M. Šenberger, P. Hájek, J. Novák, T. Matuška, M. Kabrhel, K. Staněk, C. Fiala, M. Brandejs a AZ elektro ::: akce: Výstavba rodinného domu účel stavby: výstavba rodinného domu formou masivní dřevostavby roubenka místo: Malé Dvorce datum: 2004 BYTOVÉ DOMY ::: akce: Změna dispozice dvou bytů v 1. NP bytového domu účel stavby: modernizace stávajících bytů spojená se změnou vnitřní dispozice místo: Praha 2, Moravská ul. datum: 2012 činnost: dokumentace pro ohlášení stavby ::: akce: Úprava dispozice bytu účel stavby: úprava dispozice bytu vč. řešení změn instalací TZB místo: Brno Kamechy datum: 2007 činnost: dokumentace pro provedení stavby spolupráce: ::: akce: Rekonstrukce podkrovního bytu a zřízení nového výtahu účel stavby: rekonstrukce podkrovního bytu a zřízení nového výtahu místo: Praha 2, Malé náměstí datum: 2004 činnost: dokumentace pro stavební povolení spolupráce: Doc. Ing. Petr Hájek, CSc. REFERENCE_projektový atelier_ctislav Fiala_icfdesign Strana 4 (celkem 11)

5 ::: akce: Zřízení půdní vestavby v objektu bytového domu účel stavby: zřízení půdní vestavby v objektu bytového domu, úpravy dispozic původního řešení místo: Praha 3, Jeronýmova ul. datum: 2004 a 2012, dokumentace změny stavby v jejím průběhu ::: akce: Zřízení půdní vestavby v objektu bytového domu účel stavby: zřízení půdní vestavby (2 bytových jednotek) v objektu bytového domu místo: Plzeň, Koterovská ul. datum: 1998 ::: akce: Zřízení půdní vestavby a kanceláří v přízemí bytového domu účel stavby: zřízení půdní vestavby (bytové jednotky) a kanceláří v přízemí bytového domu místo: Plzeň, Americká ul. ::: akce: Výstavba 4 bytových domů účel stavby: výstavba 4 sekcí bytových domů místo: Plzeň, ul. Na Jíkalce činnost: dokumentace k územnímu řízení, stavebnímu povolení ::: akce: Stavební úpravy přízemí objektu bytového domu účel stavby: zřízení grillu a cestovní kanceláře v přízemí bytového domu místo: Plzeň, Hálkova ul. ::: akce: Zřízení půdní vestavby v objektu bytového domu účel stavby: zřízení půdní vestavby v objektu bytového domu místo: Plzeň, Hálkova ul. datum: 1996 REFERENCE_projektový atelier_ctislav Fiala_icfdesign Strana 5 (celkem 11)

6 OSTATNÍ STAVBY ::: akce: Stavební úprava objektu občanského vybavení, zřízení společenské místnosti SDH účel stavby: Modernizace a stavební úpravy objektu občanského vybavení, zřízení společenské místnosti sboru dobrovolných hasičů (SDH) Svinná, zvýšení energetického standardu objektu, zastřešení autobusové zastávky, napojení objektu na zdroj vody a odkanalizování objektu místo: Svinná datum: 2012 objednatel: Obec Hlohovice činnost: studie, dokumentace pro územní řízení a stavební povolení, Ing. Marek Pokorný, Ph.D. ::: akce: Pavilon nemocnice Humpolec, dokumentace stávajícího stavu účel stavby: dokumentace stávajícího stavu objektu místo: Humpolec datum: 2009 objednatel: Image Conference & Consulting s.r.o. činnost: dokumentace stávajícího stavu objektu ::: akce: Změna užívání a stavební úpravy objektu účel stavby: stavební úpravy objektu pro zřízení baru místo: Starý Plzenec datum: 2005 ::: akce: Výstavba administrativní budovy S Trading účel stavby: výstavba administrativní budovy místo: Praha 4 datum: 2002 objednatel: S Tradign, s.r.o. ::: akce: Výstavba výrobní haly v areálu DIOSS Nýřany a.s. účel stavby: výstavba výrobní haly místo: Nýřany datum: 1999 objednatel: Dioss Nýřany, a.s. ::: akce: Zřízení půdní vestavby SPŠ stavební v Plzni účel stavby: rekonstrukce a přestavba podkroví, zřízení půdní vestavby místo: Plzeň datum: 1999 REFERENCE_projektový atelier_ctislav Fiala_icfdesign Strana 6 (celkem 11)

7 objednatel: činnost: spolupráce: SPŠ stavební v Plzni dokumentace pro stavební povolení (jednostupňová PD) hlavní projektant atip Plzeň ::: akce: Přístavba a zázemí pro tobogán plaveckého bazénu účel stavby: zřízení přístavby a zázemí pro tobogán plaveckého bazénu místo: Plzeň Slovany datum: 1998 objednatel: soukromá firma ::: akce: Rekonstrukce objektu na vinotéku a kanceláře účel stavby: rekonstrukce historického, památkově chráněného objektu místo: Plzeň objednatel: soukromá firma ::: akce: Zřízení šaten a sociálních zařízení v hale PMDP účel stavby: zřízení šaten a sociálních zařízení místo: Plzeň objednatel: PMDP, a.s. ::: akce: Výstavba výrobní haly účel stavby: výstavba výrobní haly v areálu firmy zabývající se dřevovýrobou místo: Míšov objednatel: soukromá firma ODBORNÉ, EXPERTNÍ A ZNALECKÉ POSUDKY (výběr z let ) celkem je Ctislav Fiala autorem nebo spoluautorem cca 30 odborných a znaleckých posudků. ::: posudek: IR snímkování rodinného domu s vyhodnocením problematických míst spoluautor: místo: Jesenice u Prahy datum: 2/2012 ::: posudek: Předpokládané náklady na realizaci stavebního záměru: Rekonstrukce a přestavba zemědělské usedlosti na dům s pečovatelskou službou spoluautor: Ing. Jaroslav Vytisk místo: Praha 9 Miškovice datum: 11/2011 REFERENCE_projektový atelier_ctislav Fiala_icfdesign Strana 7 (celkem 11)

8 ::: posudek: Posouzení technického stavu obytného souboru Na Ostrohu spoluautor: Prof. Ing. Petr Hájek, CSc. místo: Roztoky u Prahy datum: 11/2009 ::: posudek: Posouzení havárie střešní konstrukce v objektu č.p. 119 v k.ú. Proseč n. Nisou spoluautor: Prof. Ing. Petr Hájek, CSc., Ing. Vladimír Vácha (ČVUT v Praze, Fakulta stavební) místo: Proseč nad Nisou datum: 10/2008 ::: posudek: Materiálové a environmentální srovnání dvou variant železobetonových stropních konstrukcí, Materiálová a environmentální analýza plné a kazetové křížem pnuté stropní desky krajního pole 7,8 x 7,0 m v návrhu administrativní budovy 10 Areálu Chodovec city spoluautor: Prof. Ing. Petr Hájek, CSc. místo: Praha 4 datum: 3/2008 ::: posudek: Variantní posouzení dřevěných krokví v závislosti na zatížení od střešní krytiny BRAMAC a zatížení odpovídajícím sněhovým oblastem I VII podle ČSN EN Z1 spoluautor: Prof. Ing. Petr Hájek, CSc. místo: datum: 6/2007 ::: posudek: Stanovení únosnosti svislých nosných konstrukcí hospodářského stavení spoluautor: Prof. Ing. Petr Hájek, CSc. místo: Praha 9 datum: 4/2007 ::: posudek: Environmentální analýza kazetových stropních konstrukcí, Environmentální analýza stropních konstrukcí na velké rozpony, srovnání monolitických kazetových stropních konstrukcí s prefabrikovanými předpjatými dutinovými panely a TT stropními dílci spoluautor: Prof. Ing. Petr Hájek, CSc. místo: datum: 1/2007 ::: posudek: Komplexní posouzení stavebních konstrukcí výrobního objektu (kotelna, mezistrojovna, strojovna) v Teplárně Komořany spoluautor: kolektiv autorů z Fakulty stavební ČVUT v Praze místo: Proseč nad Nisou datum: 11/2004 REFERENCE_projektový atelier_ctislav Fiala_icfdesign Strana 8 (celkem 11)

9 E_publikační činnost celkem je Ctislav Fiala autorem nebo spoluautorem 56 odborných publikací, příspěvků na konferencích a článků v odborných tuzemských nebo zahraničních časopisech. Celkový seznam publikací vč. textů dostupný na dále uveden výběr z let Fiala, C., Kynčlová, M.: Beton v environmentálních souvislostech, Acta Envir. Univ. Comenianae (Bratislava) 2012, 20(Suppl. 1): s , ISSN Fiala, C.: Hodnocení životního cyklu železobetonových konstrukcí, 18. Betonářské dny 2011, Hradec Králové, ČBS Servis s.r.o., 2011, s , ISBN Hájek, P., Kynčlová, M., Fiala, C.: With subtle structures from HPC towards sustainable development of buildings, In: Proceedingsofthe 9th International Sympozium on High performance Concrete, Auckland, New Zealand,Concrete Society, 2011, p , ISBN Fiala, C.: Optimalizace betonových konstrukcí v environmentálních souvislostech, odborná kniha, Nakladatelství ČVUT, 2011, s. 102, ISBN Kynčlová, M., Fiala, C., Hájek, P.: High performance concrete as a sustainable material, článek v časopisu SUSB International Journal of Sustainable Building Technology and Urban Development, Volume 2, Number 1, 2011, ISSN X Hájek, P., Fiala, C., Kynčlová, M.: Life Cycle Assessment of Concrete Structures A step towards environmental savings, článek v časopisu Structural Concrete, Journal of the fib, Volume 12, Number 1, 2011, ISSN Fiala, C., Hájek, P., Bílek, V., Ženka, M.: Optimalizované prefabrikované balkonové dílce z vláknobetonu, 17. Betonářské dny 2010, Hradec Králové, ČBS ČSSI, 2010, s , ISBN Hájek, P., Kynčlová, M., Fiala, C.: Vysokohodnotné vláknobetony pro subtilní betonové konstrukce, článek v časopisu Beton TKS, č. 2/2010, 2010, s , ISSN Hájek, P., Fiala, C., Kabele, P., Kynčlová, M., Přinosil, M.: Vylehčené stropní desky z vysokohodnotných cementových kompozitů, odborná kniha, Nakladatelství ČVUT, 2010, s. 102, ISBN Hájek, P., Fiala, C., Kynčlová, M.: Utilization of high performance concrete in the design of sustainable buildings, conference Portugal SB 10, Algarve, Portugalsko, 2010, s , ISBN Hájek, P., Fiala, C., Tywoniak, J, Bílek, V.: Lehký prefabrikovaný skelet pro energeticky efektivní budovy, 16. Betonářské dny 2009, Hradec Králové, ČBS ČSSI, 2009, s , ISBN REFERENCE_projektový atelier_ctislav Fiala_icfdesign Strana 9 (celkem 11)

10 Hájek, P., Růžička, J., Kynčlová, M., Fiala, C.: Multikriteriální analýza a experimentální ověření prvků z vysokohodnotných a environmentálně efektivních materiálů, IDEAS 09 Integrated Design of Advanced Structures, Ostrava, VŠB TU Ostrava, 2009, s , ISBN Hájek, P., Fiala, C.: Železobetónový panel s inštalačnými vložkami z recyklovaného plastu, článek v časopisu Stavebné materiály, špeciál jar/2009, s , ISSN Hájek, P., Kynčlová, M., Fiala, C.: Environmentální aspekty využití vláknobetonů v konstrukcích budov, 15. Betonářské dny 2008, Hradec Králové, ČBS ČSSI, 2008, s , ISBN Hájek, P., Fiala, C.: Environmentally optimized concrete structures using UHPC contribution to sustainable building, 2nd International Symposium on UHPC, Kassel, Německo, 2008, s , ISBN Růžička, J., Fiala, C., Lupíšek, A., Mukařovský, J., Vonka, M.: Environmental and life cycle assessment of structural design of residential house case study, CESB 07 PRAGUE, Praha, CSBS iisbe Czech, 2007, s , ISBN Růžička, J., Fiala, C., Lupíšek, A., Mukařovský, J., Vonka, M.: Environmentální hodnocení variant konstrukčního návrhu bytového domu případová studie, Zdravé domy 2007, Brno, VUT, 2007, s , ISBN Hájek, P., Fiala, C.: Kazetové stropní konstrukce pro velké rozpony, článek v časopisu Beton TKS, č. 2/2007, 2007, s , ISSN Ctislav Fiala je spoluautorem 6 užitných vzorů prototypů, které vznikly na základě výzkumné činnosti na Fakultě stavební ČVUT, Katedře konstrukcí pozemních staveb. ::: název: Prefabrikovaný stavební dílec pro vodorovné konstrukce specifikace: užitný vzor spoluautor: Magdaléna Kynčlová/Novotná popis: stropní prefabrikovaná dřevobetonová kompozitní konstrukce s tenkou deskou z UHPC spřaženou s dřevěným trámem lepením datum: 2012 ::: název: Prefabrikované balkónové zábradlí specifikace: užitný vzor, prototyp spoluautor: Petr Hájek popis: tenkostěnné vláknobetonové zábradlí datum: 2009, 2011 ::: název: Prefabrikovaný stavební dílec pro svislé konstrukce specifikace: užitný vzor spoluautor: Petr Hájek popis: subtilní prefabrikovaný sloup z vláknobetonu vylehčený podélnou dutinou datum: 2010 REFERENCE_projektový atelier_ctislav Fiala_icfdesign Strana 10 (celkem 11)

11 ::: název: Stropní panel specifikace: užitný vzor, prototyp spoluautor: Petr Hájek popis: stropní prefabrikovaný panel komůrkového průřezu vylehčený stropními vložkami z recyklovaného směsného plastu datum: 2007, 2008 Praha 10. ledna 2013 Ing. Ctislav Fiala, Ph.D. autorizovaný inženýr pro pozemní stavby REFERENCE_projektový atelier_ctislav Fiala_icfdesign Strana 11 (celkem 11)

HODNOCENÍ ŽIVOTNÍHO CYKLU ŽELEZOBETONOVÝCH KONSTRUKCÍ

HODNOCENÍ ŽIVOTNÍHO CYKLU ŽELEZOBETONOVÝCH KONSTRUKCÍ HODNOCENÍ ŽIVOTNÍHO CYKLU ŽELEZOBETONOVÝCH KONSTRUKCÍ Ctislav Fiala 1 Úvod Optimalizace spotřeby konstrukčních materiálů a jejich složení zaměřená na redukci spotřeby primárních neobnovitelných surovin

Více

BETON V ENVIRONMENTÁLNÍCH SOUVISLOSTECH

BETON V ENVIRONMENTÁLNÍCH SOUVISLOSTECH ACTA ENVIRONMENTALICA UNIVERSITATIS COMENIANAE (BRATISLAVA) Vol. 20, Suppl. 1(2012): 11-16 ISSN 1335-0285 BETON V ENVIRONMENTÁLNÍCH SOUVISLOSTECH Ctislav Fiala & Magdaléna Kynčlová Katedra konstrukcí pozemních

Více

BETON V ENVIRONMENTÁLNÍCH SOUVISLOSTECH. Ctislav Fiala, Magdaléna Kynčlová

BETON V ENVIRONMENTÁLNÍCH SOUVISLOSTECH. Ctislav Fiala, Magdaléna Kynčlová BETON V ENVIRONMENTÁLNÍCH SOUVISLOSTECH Ctislav Fiala, Magdaléna Kynčlová České vysoké učení technické v Praze, Fakulta stavební, Katedra konstrukcí pozemních staveb, Thákurova 7, 166 29, Praha 6 - Dejvice,

Více

TECHNICKÉ KVALIFIKAČNÍ A KVALITATIVNÍ PŘEDPOKLADY

TECHNICKÉ KVALIFIKAČNÍ A KVALITATIVNÍ PŘEDPOKLADY A TECHNICKÉ KVALIFIKAČNÍ A KVALITATIVNÍ PŘEDPOKLADY Atelier KUBUS, založený na jaře roku 2000, je tvořen týmem Ing. Radek Začal a Ing. Jan Růžička, Ph.D s okruhem mnoha spolupracovníků - architektů, stavebních

Více

LEHKÝ PREFABRIKOVANÝ SKELET PRO ENERGETICKY EFEKTIVNÍ BUDOVY

LEHKÝ PREFABRIKOVANÝ SKELET PRO ENERGETICKY EFEKTIVNÍ BUDOVY LEHKÝ PREFABRIKOVANÝ SKELET PRO ENERGETICKY EFEKTIVNÍ BUDOVY Petr Hájek, Ctislav Fiala, Jan Tywoniak, Vlastimil Bílek 1 Úvod Energeticky efektivní budovy jsou často realizovány jako dřevostavby. Důvodem

Více

KOMŮRKOVÝ ŽELEZOBETONOVÝ PANEL S VLOŽKAMI Z RECYKLOVANÉHO PLASTU

KOMŮRKOVÝ ŽELEZOBETONOVÝ PANEL S VLOŽKAMI Z RECYKLOVANÉHO PLASTU KOMŮRKOVÝ ŽELEZOBETONOVÝ PANEL S VLOŽKAMI Z RECYKLOVANÉHO PLASTU Ctislav Fiala, Petr Hájek, Vlastimil Bílek 1 Úvod Optimalizace spotřeby konstrukčních materiálů zaměřená na redukci čerpání primárních neobnovitelných

Více

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE TEZE K DISERTAČNÍ PRÁCI České vysoké učení technické v Praze Fakulta stavební Katedra konstrukcí pozemních staveb Ing. Ctislav FIALA INTEGROVANÝ NÁVRH STROPNÍCH KONSTRUKCÍ

Více

ENERGETICKY A ENVIRONMENTÁLNĚ EFEKTIVNÍ KONSTRUKCE S POUŽITÍM HPC

ENERGETICKY A ENVIRONMENTÁLNĚ EFEKTIVNÍ KONSTRUKCE S POUŽITÍM HPC ENERGETICKY A ENVIRONMENTÁLNĚ EFEKTIVNÍ KONSTRUKCE S POUŽITÍM HPC Ing. Ctislav Fiala, Prof. Ing. Petr Hájek CSc., Ing. Magdaléna Kynčlová, České vysoké učení technické v Praze, Fakulta stavební, Katedra

Více

ENVIRONMENTÁLNÍ ASPEKTY VYUŽITÍ VLÁKNOBETONŮ V KONSTRUKCÍCH BUDOV

ENVIRONMENTÁLNÍ ASPEKTY VYUŽITÍ VLÁKNOBETONŮ V KONSTRUKCÍCH BUDOV ENVIRONMENTÁLNÍ ASPEKTY VYUŽITÍ VLÁKNOBETONŮ V KONSTRUKCÍCH BUDOV Petr Hájek, Magdaléna Kynčlová, Ctislav Fiala 1 Úvod Optimalizace spotřeby konstrukčních materiálů a jejich složení zaměřená na redukci

Více

KAZETOVÉ STROPY PRO VELKÉ ROZPONY ENVIRONMENTÁLNÍ ANALÝZA

KAZETOVÉ STROPY PRO VELKÉ ROZPONY ENVIRONMENTÁLNÍ ANALÝZA KAZETOVÉ STROPY PRO VELKÉ ROZPONY ENVIRONMENTÁLNÍ ANALÝZA Petr Hájek, Ctislav Fiala 1 Úvod Železobetonové kazetové konstrukce se tradičně uplatňují především při realizaci velkorozponových zastropení.

Více

Tematické okruhy pro Státní závěrečné zkoušky

Tematické okruhy pro Státní závěrečné zkoušky Obor: Název SZZ: Konstrukce staveb Rekonstrukce staveb Vypracoval: Ing. Jan Plachý, Ph.D. Podpis: Schválil garant oboru Prof. Ing. Ingrid Šenitková, CSc. Podpis: Datum vydání 8.9.2014 Platnost od: AR 2014/2015

Více

A - PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Energetické úspory areálu Městské střední odborné školy v Kloboukách u Brna Místo stavby: nám. Míru 102/6a Klobouky u Brna

A - PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Energetické úspory areálu Městské střední odborné školy v Kloboukách u Brna Místo stavby: nám. Míru 102/6a Klobouky u Brna Zak. č. 56/04/2014 ZNALECTVÍ, PORADENSTVÍ, PROJEKČNÍ STUDIO A - PRŮVODNÍ ZPRÁVA Název stavby: Energetické úspory areálu Městské střední odborné školy v Kloboukách u Brna Místo stavby: nám. Míru 102/6a

Více

Zaměření KSS Specializace betonové a zděné konstrukce charakteristika, bakalářské práce

Zaměření KSS Specializace betonové a zděné konstrukce charakteristika, bakalářské práce Ústav betonových a zděných konstrukcí www.fce.vutbr.cz/bzk Zaměření KSS Specializace betonové a zděné konstrukce charakteristika, bakalářské práce doc. Ing. Miloš Zich, Ph.D. Fakulta stavební VUT Ústav

Více

TENKÉ ZÁBRADLÍ Z VYSOKOHODNOTNÉHO VLÁKNOBETONU

TENKÉ ZÁBRADLÍ Z VYSOKOHODNOTNÉHO VLÁKNOBETONU TENKÉ ZÁBRADLÍ Z VYSOKOHODNOTNÉHO VLÁKNOBETONU Vlastimil Bílek, Ctislav Fiala, Hynek Smolka, Radomír Špalek, Jan Miklenda, Jiří Horehleď 1 Úvod Při revitalizaci panelových domů musejí být zohledněny i

Více

Informace o přijímacím řízení do magisterských studijních programů pro absolventy SP. Stavební inženýrství

Informace o přijímacím řízení do magisterských studijních programů pro absolventy SP. Stavební inženýrství Informace o přijímacím řízení do magisterských studijních programů pro absolventy SP Stavební inženýrství PODMÍNKY PŘIJETÍ Podmínky: 1. úspěšné ukončení bakalářského studijního programu zaměřeného na stavební

Více

ÚVOD DO POZEMNÍCH STAVEB, ZÁKLADNÍ DĚLENÍ POZEMNÍCH STAVEB

ÚVOD DO POZEMNÍCH STAVEB, ZÁKLADNÍ DĚLENÍ POZEMNÍCH STAVEB ÚVOD DO POZEMNÍCH STAVEB, ZÁKLADNÍ DĚLENÍ POZEMNÍCH STAVEB Název školy Číslo projektu Autor Název šablony Název DUMu Stupeň a typ vzdělávání Vzdělávací oblast Vzdělávací obor Tematický okruh Druh učebního

Více

VYSOKOHODNOTNÉ A ENVIRONMENTÁLNĚ EFEKTIVNÍ STAVEBNÍ MATERIÁLY, KONSTRUKCE A TECHNOLOGIE

VYSOKOHODNOTNÉ A ENVIRONMENTÁLNĚ EFEKTIVNÍ STAVEBNÍ MATERIÁLY, KONSTRUKCE A TECHNOLOGIE VYSOKOHODNOTNÉ A ENVIRONMENTÁLNĚ EFEKTIVNÍ STAVEBNÍ MATERIÁLY, KONSTRUKCE A TECHNOLOGIE Ctislav Fiala 1. Vysokohodnotné materiály na silikátové bázi Hitem stavebnictví v oblasti silikátů se na přelomu

Více

1. TECHNICKÁ ZPRÁVA A STATICKÝ VÝPOČET

1. TECHNICKÁ ZPRÁVA A STATICKÝ VÝPOČET 1. TECHNICKÁ ZPRÁVA A STATICKÝ VÝPOČET Investor : Cemex Cement, k.s. Tovární 296 538 04 Prachovice Místo stavby : k.ú. Prachovice Stavba : : Dokumentace pro vydání společného územního rozhodnutí a stavebního

Více

Zpracováno pro: Bytové družstvo Fantova 1780-1784 Fantova 1782/32, 155 00 Praha 13 Stodůlky. Zpracovatel:

Zpracováno pro: Bytové družstvo Fantova 1780-1784 Fantova 1782/32, 155 00 Praha 13 Stodůlky. Zpracovatel: Nabídka spolupráce č. 2009000438A v rámci dotačního titulu MŽP ZELENÁ ÚSPORÁM - odborné poradenství a zpracování dokumentace v souvislosti se zajištěním dotačního titulu Zpracováno pro: Bytové družstvo

Více

Stavební poradenské centrum

Stavební poradenské centrum Brněnské veletrhy, a. s., Brno Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě Stavební fakulta VUT Brno o r g a n i z u jí již tra d i č n ě u p ř í l e ž i t o s t i s t a v e b n

Více

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE. Statický projekt Administrativní budova se služebními byty v areálu REALTORIA

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE. Statický projekt Administrativní budova se služebními byty v areálu REALTORIA ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE Fakulta stavební Katedra betonových a zděných konstrukcí Statický projekt Administrativní budova se služebními byty v areálu REALTORIA Bakalářská práce Vedoucí bakalářské

Více

KONSTRUKCE POZEMNÍCH STAVEB komplexní přehled

KONSTRUKCE POZEMNÍCH STAVEB komplexní přehled ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE Fakulta stavební KONSTRUKCE POZEMNÍCH STAVEB komplexní přehled Petr Hájek, Ctislav Fiala Praha 2011 Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti

Více

Praha 22. 10. 2008. Ing. Ctislav Fiala IČ: 71590196, DIČ: CZ7903240488

Praha 22. 10. 2008. Ing. Ctislav Fiala IČ: 71590196, DIČ: CZ7903240488 IČ: 71590196, DIČ: CZ7903240488 Elišky Krásnohorské 717/25, 323 00 Plzeň tel: +420 603 720 308 ENVIRONMENTÁLNÍ A MATERIÁLOVÁ ANALÝZA STROPNÍCH KONSTRUKCÍ NA VELKÉ ROZPONY Srovnání plné a kazetové křížem

Více

VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ A968 Výrobně skladovací areál SEMA Lenešice (okr. Louny)

VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ A968 Výrobně skladovací areál SEMA Lenešice (okr. Louny) Informační memorandum VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ A968 Výrobně skladovací areál SEMA Lenešice (okr. Louny) Obsah Stručný popis:... 3 Důležité informace:... 4 Upozornění... 5 Poloha areálu... 6 Výměry:... 7 Územní

Více

Informační memorandum. Husova 579 / Palackého nám. 653 Kralupy nad Vltavou okr. Mělník

Informační memorandum. Husova 579 / Palackého nám. 653 Kralupy nad Vltavou okr. Mělník Informační memorandum Husova 579 / Palackého nám. 653 Kralupy nad Vltavou okr. Mělník Předmět prodeje NÁZEV: LOKALITA: LIST VLASTNICTVÍ: BUDOVA: POZEMKY: PODLAŽÍ: ZPĚTNÝ NÁJEM: NÁJEMNÍ SMLOUVY: VYBAVENÍ:

Více

MULTIKRITERIÁLNÍ ANALÝZA A EXPERIMENTÁLNÍ OVĚŘENÍ PRVKŮ Z VYSOKOHODNOTNÝCH A ENVIRONMENTÁLNĚ EFEKTIVNÍCH MATERIÁLŮ

MULTIKRITERIÁLNÍ ANALÝZA A EXPERIMENTÁLNÍ OVĚŘENÍ PRVKŮ Z VYSOKOHODNOTNÝCH A ENVIRONMENTÁLNĚ EFEKTIVNÍCH MATERIÁLŮ MULTIKRITERIÁLNÍ ANALÝZA A EXPERIMENTÁLNÍ OVĚŘENÍ PRVKŮ Z VYSOKOHODNOTNÝCH A ENVIRONMENTÁLNĚ EFEKTIVNÍCH MATERIÁLŮ Prof. Ing. Petr Hájek, CSc. e-mail petr.hajek@fsv.cvut.cz Ing. Jan Růžička, Ph.D. e-mail

Více

Informační memorandum. Náměstí Přemyslovců 14/11 Nymburk

Informační memorandum. Náměstí Přemyslovců 14/11 Nymburk Informační memorandum Náměstí Přemyslovců 14/11 Nymburk Předmět prodeje NÁZEV: LOKALITA: LIST VLASTNICTVÍ: BUDOVA: POZEMKY: PODLAŽÍ: ZPĚTNÝ NÁJEM: NÁJEMNÍ SMLOUVY: OSTATNÍ: VYBAVENÍ: FORMA PRODEJE: TERMÍN

Více

Znalecký posudek číslo 5631-209/11

Znalecký posudek číslo 5631-209/11 Znalecký posudek číslo 5631-209/11 O obvyklé ceně nemovitosti: poloviny rodinného domu číslo popisné 662 a souvisejících nemovitostí umístěných na pozemku parcelních čísel 2392 a 2393 vč. pozemků parcelních

Více

Provozovny: Vzdálenost od centra Prahy 35 km. Vzdálenost Lán od Kladna je 14 km, od Slaného 16 km, od Rakovníka 19 km. Praha

Provozovny: Vzdálenost od centra Prahy 35 km. Vzdálenost Lán od Kladna je 14 km, od Slaného 16 km, od Rakovníka 19 km. Praha Provozovny: Praha Pasáž Jiřího Grossmanna Politických vězňů 14/915 Praha 1 110 00 Tel: 224 233 649 Fax: 224 233 650 Mobil: 602 362 222 E-mail: info@stavin.cz praha@stavin.cz Kladno Dr. Steinera 34 Kladno

Více

Úloha 2: Návrh konstrukčních systémů 1x A3, 1:200

Úloha 2: Návrh konstrukčních systémů 1x A3, 1:200 KP1 2. úloha Úloha 2: Návrh konstrukčních systémů 1x A3, 1:200 Úloha je zadávána jako týmová práce pro 2-3 studenty. Na základě dispozičního schématu zadaného objektu (1:200) navrhněte 3 varianty konstrukčních

Více

Stavební poradenské centrum

Stavební poradenské centrum Brněnské veletrhy, a. s., Brno Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě Stavební fakulta VUT Brno organizují již tradičně u př íležitosti stavebních veletrhů Brno 2015 22. 25.

Více

Investor : Společenství vlastníků domu č.p. 377, 378, 379, Československé armády 377, 550 01 BROUMOV

Investor : Společenství vlastníků domu č.p. 377, 378, 379, Československé armády 377, 550 01 BROUMOV --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Stavba : PANELOVÝ DŮM V BROUMOVĚ, ČSA 377, 378, 379 STAVEBNÍ ÚPRAVY Investor : Společenství

Více

Témata bakalářských prací letní semestr 2009/2010

Témata bakalářských prací letní semestr 2009/2010 Témata bakalářských prací letní semestr 2009/2010 Katedra KPS vypisuje témata bakalářských prací pro studijní obory C a AS pro letní semestr 2009/2010. Výběr tématu je volný, zájemci se hlásí přímo u jednotlivých

Více

ENVIRONMENTÁLNÍ OPTIMALIZACE KOMŮRKOVÉ ŽELEZOBETONOVÉ DESKY

ENVIRONMENTÁLNÍ OPTIMALIZACE KOMŮRKOVÉ ŽELEZOBETONOVÉ DESKY ENVIRONMENTÁLNÍ OPTIMALIZACE KOMŮRKOVÉ ŽELEZOBETONOVÉ DESKY Ctislav Fiala, Petr Hájek 1 Úvod Optimalizace v environmentálních souvislostech se na přelomu tisíciletí stává významným nástrojem v oblasti

Více

Hodnocení existujících konstrukcí zpráva, příklady. Vladislava Návarová

Hodnocení existujících konstrukcí zpráva, příklady. Vladislava Návarová Hodnocení existujících konstrukcí zpráva, příklady Vladislava Návarová ROZSAH ZPRÁVY O HODNOCENÍ TITULNÍ LIST Název akce : STATICKÉ HODNOCENÍ příčin poruch a konstrukčního stavu objektu v obci X č.p Objednatel:

Více

a) Název stavby: STAVEBNÍ ÚPRAVY RD PANA SALABY na parc.č. st.94 a 66/4 v k.ú Jesenice u Prahy Osnice 713279

a) Název stavby: STAVEBNÍ ÚPRAVY RD PANA SALABY na parc.č. st.94 a 66/4 v k.ú Jesenice u Prahy Osnice 713279 A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA A.1 Identifikační údaje: A.1.1 Údaje o stavbě: a) Název stavby: STAVEBNÍ ÚPRAVY RD PANA SALABY na parc.č. st.94 a 66/4 v k.ú Jesenice u Prahy Osnice 713279 b) Místo stavby: ul. Hlavní

Více

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA STAVEBNÍ ÚSTAV BETONOVÝCH A ZDĚNÝCH KONSTRUKCÍ FACULTY OF CIVIL ENGINEERING INSTITUTE OF CONCRETE AND MASONRY STRUCTURES ŽELEZOBETONOVÁ

Více

Tematické okruhy pro Státní závěrečné zkoušky

Tematické okruhy pro Státní závěrečné zkoušky Obor: Název SZZ: Konstrukce staveb Izolace pro plán DP_KS_P _č. 3 Prerekvizity: Termoizolace Ekologické stavby Životní prostředí a zdravotní nezávadnost staveb Hydroizolace I Hydroizolace II Progresivní

Více

NOVOSTAVBA RODINNÉHO DOMU ČERNOŠICE

NOVOSTAVBA RODINNÉHO DOMU ČERNOŠICE NOVOSTAVBA RODINNÉHO DOMU ČERNOŠICE D. DOKUMENTACE OBJEKTŮ Datum: únor 2015 Počet stran: 6 Stránka 1 Identifikační údaje Údaje o stavbě Název stavby: Novostavba rodinného domu Místo stavby Černošice -

Více

A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Efektivní financování úspor energie. Obsah:

A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Efektivní financování úspor energie. Obsah: A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA Obsah: 1. Identifikace stavby 2. Stavební pozemek 3. Provedené průzkumy 4. Požadavky dotčených orgánů 5. Splnění obecných požadavků na výstavbu 6. Splnění podmínek územního plánování

Více

ARCHITEKTONICKÁ A ENERGETICKÁ KONCEPCE NÍZKOENERGETICKÝCH OBJEKTŮ. Ing. arch. Kristina Macurová Doc. Ing. Antonín Pokorný, Csc.

ARCHITEKTONICKÁ A ENERGETICKÁ KONCEPCE NÍZKOENERGETICKÝCH OBJEKTŮ. Ing. arch. Kristina Macurová Doc. Ing. Antonín Pokorný, Csc. ARCHITEKTONICKÁ A ENERGETICKÁ KONCEPCE NÍZKOENERGETICKÝCH OBJEKTŮ Ing. arch. Kristina Macurová macurkri@fa.cvut.cz Doc. Ing. Antonín Pokorný, Csc. ENERGETICKÁ NÁROČNOST BUDOV PODLE NOVÉHO ZÁKONA O HOSPODAŘENÍ

Více

Úpravy konstrukcí panelových domů TB030MMR001

Úpravy konstrukcí panelových domů TB030MMR001 Úpravy konstrukcí panelových domů TB030MMR001 Metodické a technické pokyny pro posuzování stavebních úprav a zásahů do nosné konstrukce panelových domů Metodické a technické pokyny pro rekonstrukce, opravy,

Více

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ FAKULTA STAVEBNÍ

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ FAKULTA STAVEBNÍ ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ FAKULTA STAVEBNÍ Katedra konstrukcí pozemních staveb BAKALÁŘSKÁ PRÁCE PROJEKT BYTOVÉHO DOMU JAN ŠPINGL 2016 Vedoucí bakalářské práce: doc.ing. Martin Jiránek, CSc. ČESKÉ VYSOKÉ

Více

Informační memorandum. Masarykovo náměstí 30 Pelhřimov

Informační memorandum. Masarykovo náměstí 30 Pelhřimov Informační memorandum Masarykovo náměstí 30 Pelhřimov Předmět prodeje NÁZEV: LOKALITA: LIST VLASTNICTVÍ: BUDOVA: POZEMKY: PODLAŽÍ: ZPĚTNÝ NÁJEM: NÁJEMNÍ SMLOUVY: VYBAVENÍ: OSTATNÍ: FORMA PRODEJE: TERMÍN

Více

D Architektonicko-stavební řešení technická zpráva

D Architektonicko-stavební řešení technická zpráva Akce : Stupeň : Investor : OPRAVA STŘECHY ZÁKLADNÍ ŠKOLY stavební úpravy Dokumentace ke stavebnímu řízení Obec Popice, Hlavní 62, 691 27 Popice D.1.1.1 - Architektonicko-stavební řešení technická zpráva

Více

MĚSTO BÍLINA BŘEŽÁNSKÁ 50/ BÍLINA

MĚSTO BÍLINA BŘEŽÁNSKÁ 50/ BÍLINA ProCes alfa, s.r.o. Seifertova 5/9 418 01 Bílina tel./fax 417 823 046, e-mail jindrich.brunclik@seznam.cz DIČ : CZ 254 25 005 IČO : 254 25 005 bankovní spojení : Komerční banka, a.s., č.ú. 78-7240580237/0100

Více

STAVITELSTVÍ. Představení bakalářského studijního oboru

STAVITELSTVÍ. Představení bakalářského studijního oboru Představení bakalářského studijního oboru STAVITELSTVÍ Studijní program: Stavební inženýrství Studijní obor: Stavitelství Vysoká škola: Západočeská univerzita v Plzni Fakulta: Fakulta aplikovaných věd

Více

Technologie staveb podle konstrukce. Technologie staveb Jan Kotšmíd,3.S

Technologie staveb podle konstrukce. Technologie staveb Jan Kotšmíd,3.S Technologie staveb podle konstrukce Technologie staveb Jan Kotšmíd,3.S Konstrukční třídění Konstrukční systém-konstrukční systém je celek tvořený navzájem propojenými konstrukčními prvky a subsystémy,

Více

VÝROBNĚ SKLADOVÝ AREÁL CERHOVICE

VÝROBNĚ SKLADOVÝ AREÁL CERHOVICE VÝROBNĚ SKLADOVÝ AREÁL CERHOVICE Základní údaje k nabídce Název kraje: STŘEDOČESKÝ Město /obec/: CERHOVICE Lokalita: CERHOVICE Celková plocha pozemků vč. zastavěného území: 3,7 ha Nezastavěná plocha pozemků

Více

Specifikace veřejné zakázky malého rozsahu MĚSTO KOPŘIVNICE MĚSTSKÝ ÚŘAD KOPŘIVNICE. Odbor majetku města

Specifikace veřejné zakázky malého rozsahu MĚSTO KOPŘIVNICE MĚSTSKÝ ÚŘAD KOPŘIVNICE. Odbor majetku města MĚSTO KOPŘIVNICE MĚSTSKÝ ÚŘAD KOPŘIVNICE Odbor majetku města Specifikace veřejné zakázky malého rozsahu Na základě ustanovení 6 a 12 odst. 6 zákona č. 137/2006 Sb.o veřejných zakázkách ve znění pozdějších

Více

BYTOVÉ DOMY EUROLINE 23 PROJEKTŮ BYTOVÝCH DOMŮ RYCHLÉ DODÁNÍ PROJEKTŮ 4 32 BYTŮ V OBJEKTU

BYTOVÉ DOMY EUROLINE 23 PROJEKTŮ BYTOVÝCH DOMŮ RYCHLÉ DODÁNÍ PROJEKTŮ 4 32 BYTŮ V OBJEKTU BYTOVÉ DOMY EUROLINE 23 PROJEKTŮ BYTOVÝCH DOMŮ RYCHLÉ DODÁNÍ PROJEKTŮ 32 BYTŮ V OBJEKTU CENA PROJEKTU: 235 270 Kč 1 np np EUROLINE 200 CELKOVÉ ROZPOČTOVÉ NÁKLADY: 15 667 90 Kč ROZPOČTOVÉ NÁKLADY NA 1m

Více

POZEMNÍ STAVITELSTVÍ I

POZEMNÍ STAVITELSTVÍ I POZEMNÍ STAVITELSTVÍ I Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice Tento učební materiál vznikl v rámci projektu "Integrace a podpora

Více

STROPNÍ PANEL S VLOŽKAMI Z RECYKLOVANÉHO SMĚSNÉHO PLASTU JAKO PROGRESIVNÍ ALTERNATIVA K DOSUD PŘEVLÁDAJÍCÍM ŘEŠENÍM

STROPNÍ PANEL S VLOŽKAMI Z RECYKLOVANÉHO SMĚSNÉHO PLASTU JAKO PROGRESIVNÍ ALTERNATIVA K DOSUD PŘEVLÁDAJÍCÍM ŘEŠENÍM STROPNÍ PANEL S VLOŽKAMI Z RECYKLOVANÉHO SMĚSNÉHO PLASTU JAKO PROGRESIVNÍ ALTERNATIVA K DOSUD PŘEVLÁDAJÍCÍM ŘEŠENÍM FLOOR PANEL LIGHTENED BY RECYCLED NON-SORTED PLASTIC FILLERS AS A PROGRESSIVE ALTERNATIVE

Více

STUDIE OPTIMALIZACE ŽELEZOBETONOVÉHO PRŮŘEZU V ENVIRONMENTÁLNÍCH SOUVISLOSTECH

STUDIE OPTIMALIZACE ŽELEZOBETONOVÉHO PRŮŘEZU V ENVIRONMENTÁLNÍCH SOUVISLOSTECH STUDIE OPTIMALIZACE ŽELEZOBETONOVÉHO PRŮŘEZU V ENVIRONMENTÁLNÍCH SOUVISLOSTECH CASE STUDY ENVIRONMENTAL BASED OPTIMIZATION OF REINFORCED CONCRETE CROSS-SECTION Ctislav Fiala 1 Abstract The optimization

Více

Celoživotní profesní vzdělávání České komory architektů Základní informace o vzdělávací akci. Centrum pasivního domu. Údolní 33, Brno

Celoživotní profesní vzdělávání České komory architektů Základní informace o vzdělávací akci. Centrum pasivního domu. Údolní 33, Brno I. Pořadatel (základní informace o pořadateli akce) Obchodní jméno Adresa Kontaktní osoba Tel. číslo E-mail Webové stránky Centrum pasivního domu Údolní 33, Brno 602 00 Vendula Tušerová 511 111 810 seminare@pasivnidomy.cz

Více

Požadavky na zpracování projektové dokumentace Snížení energetické náročnosti bytových domů v ul. Komenského

Požadavky na zpracování projektové dokumentace Snížení energetické náročnosti bytových domů v ul. Komenského Příloha č. 1 Smlouvy o dílo Příloha č. 1 Výzvy k podání nabídky Požadavky na zpracování projektové dokumentace Snížení energetické náročnosti bytových domů v ul. Komenského 1. Rozdělení projektu na části

Více

Témata profilové maturitní zkoušky z předmětu Stavební konstrukce

Témata profilové maturitní zkoušky z předmětu Stavební konstrukce ta profilové maturitní zkoušky z předmětu Stavební konstrukce 1. Dimenzování dřevěných trámů na ohyb 2. Dimenzování dřevěných sloupů 3. Dimenzování ocelových sloupů 4. Dimenzování ocelových válcovaných

Více

podpora zaměstnanosti Obecné zásady hodnocení existujících konstrukcí

podpora zaměstnanosti Obecné zásady hodnocení existujících konstrukcí podpora zaměstnanosti Obecné zásady hodnocení existujících konstrukcí Prof. Ing. Milan Holický, DrSc., Ing. Jana Marková, Ph.D. Kloknerův ústav ČVUT v Praze Přednáška pro veřejnost Hodnocení existujících

Více

NK 1 Konstrukce 2. Volba konstrukčního systému

NK 1 Konstrukce 2. Volba konstrukčního systému NK 1 Konstrukce 2 Přednášky: Doc. Ing. Karel Lorenz, CSc., Prof. Ing. Milan Holický, DrSc., Ing. Jana Marková, Ph.D. FA, Ústav nosných konstrukcí, Kloknerův ústav Cvičení: Ing. Naďa Holická, CSc., Fakulta

Více

TECHNICKÝ DOZOR INVESTORA ING. MAREK SIKORA

TECHNICKÝ DOZOR INVESTORA ING. MAREK SIKORA TECHNICKÝ DOZOR INVESTORA ING. MAREK SIKORA WWW.DOZORINVESTORA.CZ HLAVNÍ INFORMACE Nabízíme poskytování služeb jako stavební dozor investora. V oboru stavebních dozorů máme letité zkušenosti a v našem

Více

Příloha č. 3. Specifikace rozsahu zateplení

Příloha č. 3. Specifikace rozsahu zateplení Veřejná zakázka malého rozsahu na zhotovení projektové dokumentace a energetického auditu stavby Realizace úspor energie - SŠ zemědělská a VOŠ Chrudim včetně výkonu autorského dozoru Příloha č. 3 Všechny

Více

Vodorovné nosné konstrukce

Vodorovné nosné konstrukce S třední škola stavební Jihlava Vodorovné nosné konstrukce 04. Dřevěné trámové stropy - druhy Digitální učební materiál projektu: SŠS Jihlava - šablony Ing. Jaroslava Lorencová 2012 Projekt je spolufinancován

Více

Půdní vestavby. Martina Peřinková. dispoziční zásady správný návrh

Půdní vestavby. Martina Peřinková. dispoziční zásady správný návrh Půdní vestavby 147 Martina Peřinková dispoziční zásady správný návrh Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz Půdní vestavby MARTINA PEŘINKOVÁ GRADA PUBLISHING Upozornění pro čtenáře a uživatele

Více

Jihočeská stavebně-konstrukční kancelář s.r.o.

Jihočeská stavebně-konstrukční kancelář s.r.o. Technická zpráva ke konstrukční části projektu pro provedení stavby Všeobecně Předmětem zadání jsou stavební úpravy na objektu administrativní budovy vazební věznice v Českých Budějovicích. Jedná se o

Více

ENVIRONMENTÁLNÍ HODNOCENÍ VARIANT KONSTRUKČNÍHO NÁVRHU BYTOVÉHO DOMU - PŘÍPADOVÁ STUDIE

ENVIRONMENTÁLNÍ HODNOCENÍ VARIANT KONSTRUKČNÍHO NÁVRHU BYTOVÉHO DOMU - PŘÍPADOVÁ STUDIE ENVIRONMENTÁLNÍ HODNOCENÍ VARIANT KONSTRUKČNÍHO NÁVRHU BYTOVÉHO DOMU - PŘÍPADOVÁ STUDIE ENVIRONMENTAL ASSESSMENT OF STRUCTURAL VARIANTS OF RESIDENTIAL HOUSE- CASE STUDY Jan Růžička, Ctislav Fiala, Antonín

Více

SEMINÁŘ DŘEVO DUBŇANY 25. května Josef Smola. od PASIVNÍCH k SOBĚSTAČNÝM a ENERGETICKY AKTIVNÍM

SEMINÁŘ DŘEVO DUBŇANY 25. května Josef Smola. od PASIVNÍCH k SOBĚSTAČNÝM a ENERGETICKY AKTIVNÍM SEMINÁŘ DŘEVO DUBŇANY 25. května 2018 Josef Smola od PASIVNÍCH k SOBĚSTAČNÝM a ENERGETICKY AKTIVNÍM NÍZKOENERGETICKÁ ADMINISTRATIVNÍ BUDOVA RBC ROKYCANSKÁ STUDIE 2004 TEPELNÉ ZTRÁTY (kw) xx,x ZASTAVĚNÁ

Více

KONSTRUKCE POZEMNÍCH STAVEB komplexní přehled

KONSTRUKCE POZEMNÍCH STAVEB komplexní přehled ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE Fakulta stavební KONSTRUKCE POZEMNÍCH STAVEB komplexní přehled Petr Hájek, Ctislav Fiala Praha 2011 Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti

Více

REFERENČNÍ LIST. Ing. Pavel Krátký projekční a inženýrská kancelář Opavská 6230/29A, Ostrava, Identifikační údaje:

REFERENČNÍ LIST. Ing. Pavel Krátký projekční a inženýrská kancelář Opavská 6230/29A, Ostrava, Identifikační údaje: REFERENČNÍ LIST 1. Identifikační údaje: Ing. Pavel Krátký projekční a inženýrská kancelář IČ 47684577, DIČ CZ6703200867 člen ateliéru PROJEKTSTUDIO Opavská 6230/29A Ostrava - Poruba, 708 00 tel 602 578

Více

POTENCIÁL BYDLENÍ V PANELOVÝCH DOMECH Úpravy bytových jader systému T06B

POTENCIÁL BYDLENÍ V PANELOVÝCH DOMECH Úpravy bytových jader systému T06B POTENCIÁL BYDLENÍ V PANELOVÝCH DOMECH Úpravy bytových jader systému T06B Ing. arch. Pavla Čechová školitel: doc. Ing. arch. Iva Poslušná, Ph.D. Ústav navrhování 1, FA VUT v Brně Abstrakt Příspěvek se zabývá

Více

D.1.3.1 POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ

D.1.3.1 POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ D.1.3.1 POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ Objekt: Novostavba rodinného domu FRANTIŠKA 2.01 Vypracoval: Ing. Radek Dědina, autorizovaný inženýr Františka 2.01 D.1.3.01 POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ - 1 z 5 OBSAH:

Více

strana 1 Popis Objednatel posudku: DRS IMMO a.s., IČ 262 85 011 Příkop 843/4, 602 00 Brno-Zábrdovice

strana 1 Popis Objednatel posudku: DRS IMMO a.s., IČ 262 85 011 Příkop 843/4, 602 00 Brno-Zábrdovice strana 1 Popis o ceně nemovitostí rodinný dům č.p. 447 na pozemku parc.č. st. 562 a pozemky parc.č. st. 562 a 331/4 včetně součástí a příslušenství; budova a pozemky zapsány v katastru nemovitostí pro

Více

ČESKÁ VÝROBA NĚMECKÁ KONTROLA EVROPSKÁ KVALITA. Řešení skutečně pro každého. Program. conomy. Akce. www.deed.cz

ČESKÁ VÝROBA NĚMECKÁ KONTROLA EVROPSKÁ KVALITA. Řešení skutečně pro každého. Program. conomy. Akce. www.deed.cz ČESKÁ VÝROBA NĚMECKÁ KONTROLA EVROPSKÁ KVALITA Řešení skutečně pro každého Program Akce D.E.E.D. Dobře promyšlené varianty nízkoenergetických domů Ekonomicky výhodné vybavení v základní nabídce Ekologicky

Více

Podklady pro cvičení. Úloha 7 Návrh konstrukce zastřešení - krov

Podklady pro cvičení. Úloha 7 Návrh konstrukce zastřešení - krov Pozemní stavby A2 Cíl úlohy Podklady pro cvičení Úloha 7 Návrh konstrukce zastřešení - krov Na základě koncepčního návrhu tvaru zastřešení (šikmá střecha) pro vybranou konstrukční variantu budovy z úlohy

Více

VYSOKOHODNOTNÉ VLÁKNOBETONY PRO SUBTILNÍ BETONOVÉ KONSTRUKCE HIGH-PERFORMANCE FIBRE CONCRETE FOR SUBTLE CONCRETE STRUCTURES

VYSOKOHODNOTNÉ VLÁKNOBETONY PRO SUBTILNÍ BETONOVÉ KONSTRUKCE HIGH-PERFORMANCE FIBRE CONCRETE FOR SUBTLE CONCRETE STRUCTURES VYSOKOHODNOTNÉ VLÁKNOBETONY PRO SUBTILNÍ BETONOVÉ KONSTRUKCE HIGH-PERFORMANCE FIBRE CONCRETE FOR SUBTLE CONCRETE STRUCTURES Petr Hájek, Magdaléna Kynčlová, Ctislav Fiala Na základě optimalizace složení

Více

PRŮKAZ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY DLE VYHL. 78/2013 SB.

PRŮKAZ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY DLE VYHL. 78/2013 SB. PRŮKAZ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY DLE VYHL. 78/2013 SB. RODINNÝ DŮM, HORNÍ HANYCHOV LIBEREC, PARC. Č. 186/3, K. Ú. HORNÍ HANYCHOV Účel: Průkaz energetické náročnosti budovy dle vyhl. 78/2013 Sb. Adresa

Více

Bibliografická citace VŠKP

Bibliografická citace VŠKP Bibliografická citace VŠKP PROKOP, Lukáš. Železobetonová skeletová konstrukce. Brno, 2012. 7 stran, 106 stran příloh. Bakalářská práce. Vysoké učení technické v Brně, Fakulta stavební, Ústav betonových

Více

Témata profilové maturitní zkoušky z předmětu Název oboru: Kód oboru: Druh zkoušky: Forma zkoušky: Školní rok: Číslo tématu Téma

Témata profilové maturitní zkoušky z předmětu Název oboru: Kód oboru: Druh zkoušky: Forma zkoušky: Školní rok: Číslo tématu Téma ta profilové maturitní zkoušky z předmětu Deskriptivní geometrie Druh zkoušky: profilová nepovinná 1. Základní geometrické útvary 2. Principy a druhy promítání 3. Pravoúhlé promítání na jednu průmětnu

Více

Popis objektů v Pardubicích, Průmyslová 387. Složení objektu:

Popis objektů v Pardubicích, Průmyslová 387. Složení objektu: Popis objektů v Pardubicích, Průmyslová 387 Průmyslová zóna Pardubice se skládá z několika desítek objektů. Jejichž možnosti využití jsou různorodé. Provozovateli jsou LOGISTIKA PARK a.s. a Průmyslový

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA STUPEŇ DOKUMENTACE: DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ ČÁST DOKUMENTACE: D.1.2 STAVEBNĚ KONSTRUKČNÍ ŘEŠENÍ REVIZE: R.

TECHNICKÁ ZPRÁVA STUPEŇ DOKUMENTACE: DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ ČÁST DOKUMENTACE: D.1.2 STAVEBNĚ KONSTRUKČNÍ ŘEŠENÍ REVIZE: R. PROJEKTOVÁ ČINNOST V INVESTIČNÍ VÝSTAVBĚ ING. MARTIN OUTLÝ O-PRO SERVIS IČO 11 422 131 TECHNICKÁ ZPRÁVA STUPEŇ DOKUMENTACE: DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ ČÁST DOKUMENTACE: D.1.2 STAVEBNĚ KONSTRUKČNÍ

Více

PRŮKAZ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY DLE VYHL. 78/2013 SB.

PRŮKAZ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY DLE VYHL. 78/2013 SB. PRŮKAZ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY DLE VYHL. 78/2013 SB. RODINNÝ DŮM, RUPRECHTICE LIBEREC, DŮM Č. 2 PARC. Č. 671/1, K. Ú. RUPRECHTICE Účel: Adresa objektu: Průkaz energetické náročnosti budovy dle vyhl.

Více

strana 1 Popis č. 3748/2012 Objednatel posudku: DRS IMMO a.s., IČ 262 85 011 Příkop 843/4, 602 00 Brno-Zábrdovice

strana 1 Popis č. 3748/2012 Objednatel posudku: DRS IMMO a.s., IČ 262 85 011 Příkop 843/4, 602 00 Brno-Zábrdovice strana 1 Popis č. 3748/2012 o ceně nemovitostí rodinný dům č.p. 474 na pozemku parc.č. st. 444 a pozemek parc.č. st. 444 včetně součástí a příslušenství; budova a pozemek k datu 21.1.2013 zapsány v katastru

Více

Výběrové řízení A3296

Výběrové řízení A3296 Informační memorandum Výběrové řízení A3296 prodej výrobního a skladového areálu vč. 6 bytů v centru Kadaně, okres Chomutov Poštovní 24, 432 01 Kadaň Obsah Úvod... 3 Předmět výběrového řízení... 3 Katastrální

Více

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA STAVEBNÍ

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA STAVEBNÍ ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA STAVEBNÍ Katedra konstrukcí pozemních staveb BAKALÁŘSKÁ PRÁCE D.1.2.1 Technická zpráva 2016 Lukáš Hradečný OBSAH: A. VŠEOBECNÉ INFORMACE... 3 A.1 IDENTIFIKACE

Více

SVITAP J.H.J. spol. s r.o.

SVITAP J.H.J. spol. s r.o. NABÍDKA PRONÁJMU VOLNÝCH PROSTOR SVITAP J.H.J. spol. s r.o. Kijevská 8, 568 02 Svitavy tel.: 461 568 166 mob.: 605 700 601 e-mail: vinklerova@svitap.cz www.svitap.cz Budovy a provozy na ul. Dimitrovova

Více

ARCHITEKTONICKÁ A ENERGETICKÁ KONCEPCE BUDOVY A JEJICH INTERAKCE

ARCHITEKTONICKÁ A ENERGETICKÁ KONCEPCE BUDOVY A JEJICH INTERAKCE Zborník z konferencie s medzinárodnou účasťou Progres techniky v architektúre 2013 Fakulta architektúry STU Bratislava, Tatranská Kotlina - Slovensko ARCHITEKTONICKÁ A ENERGETICKÁ KONCEPCE BUDOVY A JEJICH

Více

PRO OHLÁŠENÍ STAVBY NEBO STAVEBNÍ POVOLENÍ

PRO OHLÁŠENÍ STAVBY NEBO STAVEBNÍ POVOLENÍ Zateplení a výměna otvorových výplní MŠ Křižany DOKUMENTACE PRO OHLÁŠENÍ STAVBY NEBO STAVEBNÍ POVOLENÍ DOKUMENTACE PRO PROVEDENÍ STAVBY A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA Investor / stavebník, Adresa : Obec Křižany Adresa

Více

00 A PRŮVODNÍ ZPRÁVA. DÍLČÍ REKONSTRUKCE SOCIÁLNÍCH ZAŘÍZENÍ MATEŘSKÁ ŠKOLKA Klausova 2448/6 Praha 13. Razítko: Číslo paré: Název:

00 A PRŮVODNÍ ZPRÁVA. DÍLČÍ REKONSTRUKCE SOCIÁLNÍCH ZAŘÍZENÍ MATEŘSKÁ ŠKOLKA Klausova 2448/6 Praha 13. Razítko: Číslo paré: Název: Razítko: Číslo paré: Název: DÍLČÍ REKONSTRUKCE SOCIÁLNÍCH ZAŘÍZENÍ MATEŘSKÁ ŠKOLKA Klausova 2448/6 Praha 13 NPROSAN s.r.o - Inženýrské a projektové služby - Provádění a sanace staveb Investor: Odpovědný

Více

PROJEKT ENERGETICKY ÚSPORNÝCH OPATŘENÍ. V Hůrkách , Praha 13 Stodůlky

PROJEKT ENERGETICKY ÚSPORNÝCH OPATŘENÍ. V Hůrkách , Praha 13 Stodůlky AKCE: PROJEKT ENERGETICKY ÚSPORNÝCH OPATŘENÍ V Hůrkách 2088-2095 158 00, Praha 13 Stodůlky STUPEŇ DOKUMENTACE: ČÁST DOKUMENTACE: DSP+DPS A. Průvodní zpráva Č.ZAKÁZKY: ZAK-2014-099-Tp VYPRACOVAL: Ing. Tomáš

Více

AKCE : Stavební úpravy BD Kostřinská 577/2, Praha 8. TECHNICKÁ ZPRÁVA a STATICKÝ VÝPOČET

AKCE : Stavební úpravy BD Kostřinská 577/2, Praha 8. TECHNICKÁ ZPRÁVA a STATICKÝ VÝPOČET AKCE : Stavební úpravy BD Kostřinská 77/, Praha 8 TECHNICKÁ ZPRÁVA a STATICKÝ VÝPOČET Místo stavby : Kostřinská 77/, Praha 8 Objednatel : PlanPoint, s.r.o. Bubenská 8/7, 70 00 Praha 7 Investor : SVJ Kostřinská

Více

Celoživotní profesní vzdělávání České komory architektů Základní informace o vzdělávací akci. Centrum pasivního domu. Údolní 33, Brno

Celoživotní profesní vzdělávání České komory architektů Základní informace o vzdělávací akci. Centrum pasivního domu. Údolní 33, Brno I. Pořadatel (základní informace o pořadateli akce) Obchodní jméno Adresa Kontaktní osoba Tel. číslo E-mail Webové stránky Centrum pasivního domu Údolní 33, Brno 602 00 Vendula Tušerová 511 111 810 seminare@pasivnidomy.cz

Více

A - PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Energetické úspory objektu Mateřské školy na ul. Sokolská v obci Mikulovice Místo stavby: Sokolská Mikulovice

A - PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Energetické úspory objektu Mateřské školy na ul. Sokolská v obci Mikulovice Místo stavby: Sokolská Mikulovice Zak. č. 23/02/2014 ZNALECTVÍ, PORADENSTVÍ, PROJEKČNÍ STUDIO A - PRŮVODNÍ ZPRÁVA Název stavby: Energetické úspory objektu Mateřské školy na ul. Sokolská v obci Mikulovice Místo stavby: Sokolská 475 Investor:

Více

A. 2. Stavebně konstrukční část Perinatologické centrum přístavba a stavební úpravy stávajícího pavilonu na parcele č.

A. 2. Stavebně konstrukční část Perinatologické centrum přístavba a stavební úpravy stávajícího pavilonu na parcele č. A. 2. Stavebně konstrukční část Perinatologické centrum přístavba a stavební úpravy stávajícího pavilonu na parcele č. 1270 Střední část 2.1. Technická zpráva a) Podrobný popis navrženého nosného systému

Více

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA STAVEBNÍ ÚSTAV POZEMNÍCH KOMUNIKACÍ FACULTY OF CIVIL ENGINEERING INSTITUTE OF ROAD STRUCTURES ADMINISTRATIVNÍ BUDOVA V BRNĚ ADMINISTRATIVE

Více

Předběžné zhodnocení (Odborné stanovisko) revitalizace bytového domu s využitím státní dotace z programu Zelená úsporám a Nový Panel

Předběžné zhodnocení (Odborné stanovisko) revitalizace bytového domu s využitím státní dotace z programu Zelená úsporám a Nový Panel Kontaktní osoba: Ing. Julie Böhmová Telefon: 606 687 056 e-mail: j.bohmova@zelenausporam.cz Předběžné zhodnocení (Odborné stanovisko) revitalizace bytového domu s využitím státní dotace z programu Zelená

Více

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA STAVEBNÍ ÚSTAV POZEMNÍHO STAVITELSTVÍ FACULTY OF CIVIL ENGINEERING INSTITUTE OF BUILDING STRUCTURES SLOŽKA A POLYFUNKČNÍ RODINNÝ DŮM

Více

NG nová generace stavebního systému

NG nová generace stavebního systému NG nová generace stavebního systému pasivní dům heluz hit MATERIÁL HELUZ ZA 210 000,- Kč Víte, že můžete získat dotaci na projekt 40 000,- Kč a na stavbu cihelného pasivního domu až 490 000,- Kč v dotačním

Více

AZ PROJECT spol. s r.o. projektová a inženýrská kancelář U Křižovatky Kolín IV tel ,

AZ PROJECT spol. s r.o. projektová a inženýrská kancelář U Křižovatky Kolín IV tel , AZ PROJECT spol. s r.o. projektová a inženýrská kancelář U Křižovatky 608 280 02 Kolín IV tel. 321 728 755, e-mail kadlecek@azproject.cz Stavebník : MĚSTO KOLÍN, KARLOVO NÁMĚSTÍ 78, 280 12 KOLÍN I Stavba

Více

D.1.2 a. STAVBA: MALOKAPACITNÍ UBYTOVACÍ ZAŘÍZENÍ - MIROŠOV U JIHLAVY na p.č. 1/1 k.ú. Mirošov u Jihlavy (695459)

D.1.2 a. STAVBA: MALOKAPACITNÍ UBYTOVACÍ ZAŘÍZENÍ - MIROŠOV U JIHLAVY na p.č. 1/1 k.ú. Mirošov u Jihlavy (695459) P R O J E K T Y, S. R. O, H A V Í Ř S K Á 1 6, 5 8 6 0 1 K A N C E L Á Ř : C H L U M O V A 1, 5 8 6 0 1 J I H L A V A J I H L A V A D.1.2 a TECHNICKÁ ZPRÁVA STAVEBNĚ KONSTRUKČNÍ ŘEŠENÍ STAVBA: MALOKAPACITNÍ

Více

VÝMĚNA STÁVAJÍCÍCH VÝPLNÍ OTVORŮ. PRŮVODNÍ A SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Část A, B

VÝMĚNA STÁVAJÍCÍCH VÝPLNÍ OTVORŮ. PRŮVODNÍ A SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Část A, B VÝMĚNA STÁVAJÍCÍCH VÝPLNÍ OTVORŮ PRŮVODNÍ A SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Část A, B DOKUMENTACE PRO PROVÁDĚNÍ STAVBY Dle vyhlášky 405/2017 Sb. Objednatel: Se sídlem: Zhotovitel: Místo podnikání (provozovna):

Více

STAVEBNÍ ÚPRAVY A NADSTAVBA OBJEKTU Č.P. 1 VE STARÉM HOBZÍ a r ch i t e k t o n i c k a s t u d i e

STAVEBNÍ ÚPRAVY A NADSTAVBA OBJEKTU Č.P. 1 VE STARÉM HOBZÍ a r ch i t e k t o n i c k a s t u d i e STAVEBNÍ ÚPRAVY A NADSTAVBA OBJEKTU Č.P. 1 VE STARÉM HOBZÍ a r ch i t e k t o n i c k a s t u d i e f - plan, spol. s r.o. náměstí Míru 460, 378 81 Slavonice červenec 2014 Architektonická studie charakteristika

Více