Dodatečná hydroizolace stěny Podbourávání a podřezávání

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Dodatečná hydroizolace stěny Podbourávání a podřezávání"

Transkript

1 Roman Frodl 2.S Dodatečná hydroizolace stěny Podbourávání a podřezávání A) - Než-li začneme s jakýmikoliv úpravami, je nutné se seznámit s různými druhy vlhosti a také s jejími transportními cestami. - Také je důležité si uvědomit, že sanace vlhkého zdiva budov nespadá mezi běžné stavební práce. Jde o vysoce specializovanou činnost vycházející z komplexu na sebe navazujících poznatků a technologií ze stavebnictví, geotechniky, hydrogeologie, fyziky, chemie, elektrotechniky silnoproudé i vysokofrekvenční. Zdroje a transportní cesty vlhkosti a vody Příčin vlhnutí zdiva je velká řada. Voda se dostává do stavební konstrukce jako kapalina (ve skupenství tekutém) i jako vodní pára (ve skupenství plynném) různými cestami a formami. Nejvýznamnější zdroje a typické transportní cesty vlhkosti a vody: 1. Voda srážková (hnaná větrem, odstřikující) 2. Voda vzlínající - kapilární 3. Difúze vodní páry a voda kondenzovaná 4. Voda s hydrostatickým tlakem 5. Hygroskopicita stavebního materiálu 6. Vadné sanitní instalace - Stupeň a způsob napadení budovy vlhkostí závisí na stáří budovy, stavu horizontálních a vertikálních hydroizolací, konstrukci budovy, způsobu užívání budovy a na okolním prostředí. Mezi účinky prostředí patří působení deště, větru, agresivní působení plynů obsažených v atmosféře, otřesy způsobené dopravou. B) Průzkum - Účelem základního průzkumu je stanovení zdrojů a transportních cest pronikání vlhkosti a vody do objektu a stanovení rozsahu nutných sanačních opatření.

2 V rámci průzkumu se dává přednost nedestruktivním metodám měření povrchové vlhkosti zdiva (měření elektrického odporu vlhkého zdiva, měření příložným kapacitním vlhkoměrem). C) Sanace vlhkého zdiva Výběr nové hydroizolace, výběr technologického postup a jeho přímá aplikace. Ke snížení vlhkosti zapříčiněné vzlínající (kapilární) vodou patří metody klasické. Jsou to různé typy větracích kanálků, izolační přizdívky, systémy větracích kanálů s nuceným odvětráním podél základového zdiva a případně pod podlahami. Jiným klasickým způsobem je vkládání nové izolace do vyříznuté spáry v mokrém zdivu.! Můj výběr technologického postupu, pro dodatečné vložení hydroizolace je, Podřezávání a podbourávání vlhké zdi! 1. Dodatečná horizontální izolace zdiva Zřizuje se poměrně obtížně, je nákladná avšak spolehlivá. Podle místních podmínek, typu zdiva (cihelné, kamenné, smíšené) a kvality výplně spár (malta vápenná, vápenocementová), tloušťky obvodového zdiva, statických podmínek a finančních prostředků případně časové náročnosti provádění sanace je voleno z těchto metod: 1.1 Dodatečné vložení vodorovné izolace do probouraných otvorů Vlhké obvodové zdivo (sokl) je většinou v úrovni stropní konstrukce (napojení na vodorovnou izolaci stropní konstrukce na terénu) zbaveno stávající omítky tak, aby byly zřejmé vodorovné spáry zdiva.

3 Poté je započato vybourávání zdiva o mocnosti 2 až 4 vrstvy cihel a šířce otvorů 0,8-1,5 m (záleží na kvalitě stávajícího zdiva, zatížení,...). Mezi jednotlivými otvory je vždy zachováno zdivo (pilíř) o minimální šířce 0,6m. Po očištění podkladní vrstvy zdiva se v otvorech vyzdí 1 až 2 vrstvy cihel, na vrchní plochu vrstvy se nanese cementová malta - v ideálním případě zároveň s podkladním betonem podlahy v přízemí. Po zatvrdnutí mazaniny je nanesena penetrace a položena izolační vrstva (asfaltové izolační pasy s vložkou, PE folie,...). 1. izolace asfaltovými pasy (PE folie) 2. odizolované zdivo 3. injektážní směs Nakonec se dozdí zbývající prostor cihlami a řádně doklínuje z obou stran statickými plastovými klíny, které jsou od sebe vzdáleny max cm. Pak se vybourají pilířky a postupuje se stejným způsobem. Překrytí izolačních pasů by mělo být min. 10 cm. Po zaizolování a statickém zajištění objektu se přistoupí k tlakové injektáži spáry cementovou maltou s plastifikátorem. 1.2 Dodatečné vložení vodorovné izolace do proříznuté ložné spáry Proříznutí spáry je možné provést ruční pilou (velmi pracné, pouze u cihelného zdiva do max. tloušťky 45cm), řetězovou pilou (cihelné zdivo), kotoučovou stěnovou pilou (smíšené zdivo) nebo lanovou pilou s diamantovým lanem (smíšené zdivo bez omezení druhu a tloušťky). a) Technologický postup izolace cihelného zdiva podřezáním řetězovou pilou Řetězová pila slouží k postupnému podřezávání cihelného zdiva. Zdivo musí být vyzděno v pravidelných spárách o min. tloušťce spáry 10mm na vápennou maltu. V místě podřezávání se odstraní omítka a podél zdi se upraví rovný podklad v šíři 1,5m pro pojezd stroje.

4 Podřezání je možné provádět již ve výšce 7cm nad úrovní pojezdu stroje. Po proříznutí zdi do délky cca 1m se řezná spára vyčistí a do drážky se vloží izolační pás PE folie. Zdivo je zajištěno statickými klíny v roztečích 20 až 30cm z obou stran a následuje proříznutí další části zdiva. Izolační pásy fólie se musejí překrývat minimálně 10cm. Po zaizolování objektu nebo jeho částí se mezera mezi klíny vyplní pod tlakem cementovou maltou s plastifikátorem (tlaková injektáž spáry). b) Technologický postup izolace kamenného a smíšeného zdiva lanovou pilou s diamantovým lanem Diamantová lanová pila je určena k řezání zdiva všeho druhu (kamenného, smíšeného, cihelného a dokonce i betonového) bez omezení jeho šíře. Řezy je možné provádět vodorovně, svisle i šikmo. Stroj pohání uzavřenou smyčku diamantového lana soustavou vodících kladek a postupným zkracováním této smyčky dochází k vlastnímu řezání. Pro postavení lanové pily je nutné zajistit rovný pojezd tak, aby mohlo docházet bez problémů ke zkracování smyčky lana pojezdem stroje vzad. Nastavíme rovinu řezu a na řezanou stěnu upevníme stojan rolen, podélné truby a držáky s vodícími kladkami tak, aby mohlo docházet ke snadnému zkracování smyčky. Podle stanoveného postupu na konkrétním objektu se vyvrtají dva otvory ve vzdálenosti 4 až 5m od sebe, kterými je provlečeno diamantové lano průměru cca 11mm, které se nakroutí a závitovou spojkou spojí. Lano se osadí do stroje a do vodících kladek. Tím je možné začít s vlastním podřezáváním zdiva.

5 Současně se spuštěním lanové pily musí být diamantové lano chlazeno vodou a to tak, aby lano neřezalo nasucho - nesmí se z řezu prášit. Hadice s puštěnou vodou se vkládá přímo do vlastního řezu ve směru otáčení lana. Další postup vkládání izolačních pasů, klínování a injektáži spáry je obdobný jako u podřezávání řetězovou pilou. 1.3 Dodatečné vložení vodorovné izolace zarážením desek z nerezového vlnitého plechu do spár cihelného zdiva (HW systém) Tuto metodu je možné aplikovat u všech budov s průběžnou spárou v cihelném zdivu. Jednotlivé desky se ve styku překryjí o 2 až 3 vlny a takto vytvářejí kapilárně nepropustnou a nerezavějící horizontální uzávěru proti vzlínající zemní vlhkosti. Desky jsou provedeny z nerezavějících materiálů (chrom-ocel, chrom-nikl-ocel, chrom-nikl-molybden-ocel) o síle plechu 1,5mm. Desky jsou strojně zaráženy do zdiva, aniž by docházelo k porušení zdiva. Odpadá tedy (jak je tomu u klasického podřezávání zdiva) riziko statického porušení objektu. Při protlačování desek spárou není možný vznik trhlin, neboť se malta ve spáře zhutňuje. Pro provádění je stačí přístup z jedné strany (venkovní) zdi. Desky jsou do zdiva zaráženy pneumaticky, k pohonu se využívá šroubový diesel kompresor. Izolovat lze zdivo do tloušťky cca 1m z jedné strany. Silnější zdivo musí být přístupné z obou stran. Součástí sanace vlhkého zdiva by mělo být provedení sanační omítky do výše cca 1m nad provedenou vodorovnou izolací nebo min. 50cm nad horní hranicí původní vlhkosti. Sanační omítka by měla odpovídat kriteriím WTA (Vědeckotechnická společnost pro sanaci staveb a péči o památkové objekty).

6 Dokončovací práce Obvodové zdivo se musí z vnější strany očištit, vyrovnat MVC omítkou, a po vyzrání nanést vyrovnávací omítku, dále by měla být nanesena hydroizolace asfaltová stěrka. Ochrana svislé hydroizolace může být řešena nopovou fólií s kluznou vrstvou. U bytů v suterénu slouží jako ochrana svislé hydroizolace a zároveň jako zateplení zdiva - extrudovaný polystyren tl. 80 mm. Z vnější strany stavby by mělo být doplněno odvodnění odvodového zdiva drenážním systémem o průměru mm. Drenáž se zasype štěrkem, který před zanesením ochráníme geotextilií, následuje zásyp zeminou hutněný po vrstvách a provedení okapového betonového chodníčku s podsypem štěrkopísku ve spádu od objektu 3 % podél celé části vysušovaného zdiva.

7

8

DODATEČNÁ HYDROIZOLACE ZDIVA VÁCLAV PŘEHNAL 2.S

DODATEČNÁ HYDROIZOLACE ZDIVA VÁCLAV PŘEHNAL 2.S DODATEČNÁ HYDROIZOLACE ZDIVA VÁCLAV PŘEHNAL 2.S HYDROIZOLACE ZDIVA Nerozumnější je si vybrat firmu, která dodatečnou hydroizolace provede. Ta zajistí průzkum zdiva i okolí budovy. Vyhodnotí situaci a určí

Více

DODATEČNÁ HYDROIZOLACE STAVEB ALICE VAVŘINOVÁ 2.S

DODATEČNÁ HYDROIZOLACE STAVEB ALICE VAVŘINOVÁ 2.S DODATEČNÁ HYDROIZOLACE STAVEB ALICE VAVŘINOVÁ 2.S SANAČNÍ TECHNOLOGIE: 1. Vnější hydroizolační systém Svislé izolace Drenáž Ochrany izolace Zateplení zdiva pod úrovní terénu Dodatečná vodorovná izolace

Více

Sanace a ochrana proti vlhkosti pomocí nerezového plechu (HW - SYSTÉM) Technologie staveb Chaloupecký Michael 2.S

Sanace a ochrana proti vlhkosti pomocí nerezového plechu (HW - SYSTÉM) Technologie staveb Chaloupecký Michael 2.S Sanace a ochrana proti vlhkosti pomocí nerezového plechu (HW - SYSTÉM) Technologie staveb Chaloupecký Michael 2.S Obsah Popis materiálu Jako vodorovná izolace Použití výhody Technologický postup HW systému

Více

Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, 360 09, Karlovy Vary Autor: MARIE KRAUSOVÁ Název materiálu:

Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, 360 09, Karlovy Vary Autor: MARIE KRAUSOVÁ Název materiálu: Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, 360 09, Karlovy Vary Autor: MARIE KRAUSOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_16_DODATEČNÁ HYDROIZOLACE STĚN_S4 Číslo projektu:

Více

VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA STAVEBNÍ A STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA STAVEBNÍ PRAHA 1, DUŠNÍ 17. akreditovaný program TECHNOLOGIE STAVEB TÉMA: SANACE VLHKÉHO ZDIVA

VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA STAVEBNÍ A STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA STAVEBNÍ PRAHA 1, DUŠNÍ 17. akreditovaný program TECHNOLOGIE STAVEB TÉMA: SANACE VLHKÉHO ZDIVA VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA STAVEBNÍ A STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA STAVEBNÍ PRAHA 1, DUŠNÍ 17 akreditovaný program TECHNOLOGIE STAVEB TÉMA: SANACE VLHKÉHO ZDIVA SANACE VLHKÉHO ZDIVA: Vlhnoucí, či vlhké zdivo je problémem

Více

Spodní stavba. Hranice mezi v tabulce uvedenými typy hydrofyzikálního namáhání se doporučuje provést přetažením hydroizolace v rozsahu 0,3 m.

Spodní stavba. Hranice mezi v tabulce uvedenými typy hydrofyzikálního namáhání se doporučuje provést přetažením hydroizolace v rozsahu 0,3 m. Spodní stavba Ochrana před pronikání podpovrchové vody (zemní vlhkosti, prosakující vodě a podzemní vodě) do konstrukcí je prováděna převážně povlakovou tj. vodotěsnou hydroizolací a to převážně asfaltovými

Více

Podkladem pro zhotovení návrhu je prohlídka a průzkum objektu z 2014.

Podkladem pro zhotovení návrhu je prohlídka a průzkum objektu z 2014. TECHNOLOGICKÉ ŘEŠENÍ - SKLADBY Cílem navrhovaného řešení je odstranění příčiny zavlhání objektu a vytvoření dodatečných bezesparých izolací s ohledem na charakter objektu a způsob jeho budoucího využití.

Více

Zvýšená vlhkost staveb. Tato prezentace vznikla za podpory projektu FRVŠ 2404/2012

Zvýšená vlhkost staveb. Tato prezentace vznikla za podpory projektu FRVŠ 2404/2012 Zvýšená vlhkost staveb Tato prezentace vznikla za podpory projektu FRVŠ 2404/2012 Zvýšená vlhkost staveb Zvýšená vlhkost staveb Zvýšená vlhkost staveb Zdroje vlhkosti Zvýšená vlhkost staveb VLIV SRÁŽKOVÉ

Více

- V prostoru u podlahy pod rovinou provádění dodatečné izolace zdiva proti zemní vlhkosti. U podřezání a zarážení chromniklových desek

- V prostoru u podlahy pod rovinou provádění dodatečné izolace zdiva proti zemní vlhkosti. U podřezání a zarážení chromniklových desek Účelné doplnění sanace zdiva. Difúzní lišta - DLD je plastová perforovaná dvoudílná lišta, která je určena k odvodu difundujících vodních par ze zdiva do volného prostoru. Difúzní lišta odstraňuje defekty

Více

KPG SPODNÍ STAVBA KONSTRUKCE PODZEMÍ. Spodní stavba (podzemní část objektu) tvoří přechod mezi horní stavbou, základy a základovou půdou

KPG SPODNÍ STAVBA KONSTRUKCE PODZEMÍ. Spodní stavba (podzemní část objektu) tvoří přechod mezi horní stavbou, základy a základovou půdou KPG SPODNÍ STAVBA KONSTRUKCE PODZEMÍ Spodní stavba (podzemní část objektu) tvoří přechod mezi horní stavbou, základy a základovou půdou Normy: ČSN 73 0037 Zemní tlak na stavební konstrukce (1992) ČSN 73

Více

Hydroizolace spodní stavby

Hydroizolace spodní stavby ČVUT v Praze Fakulta stavební PSA2 - POZEMNÍ STAVBY A2 (do roku 2015 název KP2) Hydroizolace spodní stavby doc. Ing. Jiří Pazderka, Ph.D. Katedra konstrukcí pozemních staveb Zpracováno v návaznosti na

Více

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hustopeče, Masarykovo nám. 1

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hustopeče, Masarykovo nám. 1 Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0394 Číslo materiálu VY_32_INOVACE_15_PB_3.01 Název školy Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hustopeče, Masarykovo nám. 1 Autor Ing. Zdenka Voňková Tématický

Více

ZMĚNA PROJEKTOVÉ DOKUMENTACE PRO AKCI: STAVEBNÍ ÚPRAVY BYTOVÉHO DOMU NA ULICI DUBKOVÁ Č.P. 1541 A Č.P. 1542, 756 61, ROŽNOV POD RADHOŠTĚM

ZMĚNA PROJEKTOVÉ DOKUMENTACE PRO AKCI: STAVEBNÍ ÚPRAVY BYTOVÉHO DOMU NA ULICI DUBKOVÁ Č.P. 1541 A Č.P. 1542, 756 61, ROŽNOV POD RADHOŠTĚM ZMĚNA PROJEKTOVÉ DOKUMENTACE PRO AKCI: STAVEBNÍ ÚPRAVY BYTOVÉHO DOMU NA ULICI DUBKOVÁ Č.P. 1541 A Č.P. 1542, 756 61, ROŽNOV POD RADHOŠTĚM Stavba : Stavební úpravy bytového domu na ulici Dubková č.p. 1541

Více

3.1. TECHNICKÁ ZPRÁVA

3.1. TECHNICKÁ ZPRÁVA 3.1. TECHNICKÁ ZPRÁVA 1. Úvod - Objekt dotčený stavebními pracemi bude i nadále využíván jako domov mládeže se zázemím - pro potřeby SOU opravárenského v Králíkách. - Záměrem PD je provedení sanace suterénního

Více

Návrh sanace hydroizolace objektů. Trávníčková č.p.1772 až 1776, Praha 13

Návrh sanace hydroizolace objektů. Trávníčková č.p.1772 až 1776, Praha 13 Návrh sanace hydroizolace objektů Trávníčková č.p.1772 až 1776, Praha 13 Vypracoval : Ing. Zdeněk Veselý V Praze 14.5.2018 autorizovaný inženýr v oboru pozemní stavby, statika a dynamika staveb autorizovaný

Více

ateliér BOŘKE HK, Gočárova 504, 500 02 Hradec Králové 2

ateliér BOŘKE HK, Gočárova 504, 500 02 Hradec Králové 2 ateliér BOŘKE HK, Gočárova 504, 500 02 Hradec Králové 2 F1 Pozemní (stavební) objekty: Stavební část 1 - Technická zpráva 2 - Půdorys přízemí - stávající stav + bourací práce 3 - Přízemí - fotodokumentace

Více

Hydroizolace spodní stavby

Hydroizolace spodní stavby ČVUT v Praze Fakulta stavební KONSTRUKCE POZEMNÍCH STAVEB 2 - K Hydroizolace spodní stavby Ing. Jiří Pazderka, Ph.D. Katedra konstrukcí pozemních staveb K124 Zpracováno v návaznosti na přednášky Prof.

Více

Speciální injektážní krém do zdiva proti vzlínající vlhkosti

Speciální injektážní krém do zdiva proti vzlínající vlhkosti Speciální injektážní krém do zdiva proti vzlínající vlhkosti SANACE vlhkého zdiva Kiesol C Pracovní postup Hydrofobní prostředek pro sanaci vlhkého zdiva proti kapilárně vzlínající vlhkosti systémem vrtaných

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA SO 001 VLASTNÍ STAVBA. 1. Zemní práce. 2. Základy. 3. Svislé konstrukce. 4. Vodorovné konstrukce. 5. Úprava povrchů vnitřních

TECHNICKÁ ZPRÁVA SO 001 VLASTNÍ STAVBA. 1. Zemní práce. 2. Základy. 3. Svislé konstrukce. 4. Vodorovné konstrukce. 5. Úprava povrchů vnitřních -2-793 TECHNICKÁ ZPRÁVA SO 001 VLASTNÍ STAVBA A. KONSTRUKCE A PRÁCE HSV 1. Zemní práce Budou provedeny výkopy pro okapové chodníky a pro základy. Provedou se ručně a to v hornině 3. Odvoz zeminy se provede

Více

Poruchy zděných konstrukcí

Poruchy zděných konstrukcí poruchy trhliny vlhkost Poruchy a rekonstrukce Literatura OBECNĚ Witzany, J.: Poruchy a rekonstrukce zděných budov, ČKAIT, 1999 ČSN ISO 13822 Zásady navrhování konstrukcí Hodnocení existujících konstrukcí

Více

Návrh sanace zdiva proti vzlínající vlhkosti

Návrh sanace zdiva proti vzlínající vlhkosti Návrh sanace zdiva proti vzlínající vlhkosti TECHNICKÁ ZPRÁVA Zhotovitel Bc. Zbyněk Kudlička Nerudova 39 746 01 Opava Objednatel Statutární město Ostrava Městský obvod Proskovice Světlovská 2/82 724 00

Více

BUDOVA C A D SKLADBA KONSTRUKCÍ. Prosinec 2011 souprava čís. : vypracoval: Ing. Radek Maleček příloha čís. :

BUDOVA C A D SKLADBA KONSTRUKCÍ. Prosinec 2011 souprava čís. : vypracoval: Ing. Radek Maleček příloha čís. : STAVEBNÍ ÚPRAVY ČÁSTI BÝVALÉHO AREÁLU AGADOS PRO POTŘEBY TECHNICKÝCH SLUŽEB VELKÉ MEZIŘÍČÍ ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

RBZS Úloha 4 Postup Zjednodušená metoda posouzení suterénních zděných stěn

RBZS Úloha 4 Postup Zjednodušená metoda posouzení suterénních zděných stěn RBZS Úloha 4 Postup Zjednodušená metoda posouzení suterénních zděných stěn Zdivo zadní stěny suterénu je namáháno bočním zatížením od zeminy (lichoběžníkovým). Obecně platí, že je výhodné, aby bočně namáhaná

Více

omítky tmely stavební chemie fasády anhydritové podlahy Sanace vlhkého zdiva a renovace historických objektů

omítky tmely stavební chemie fasády anhydritové podlahy Sanace vlhkého zdiva a renovace historických objektů omítky tmely stavební chemie fasády anhydritové podlahy Sanace vlhkého zdiva a renovace historických objektů DETAIL DETAIL 0 0 00 00 IZOLOVÁNÍ A ZATEPLENÍ PODZEMNÍ ČÁSTI IZOLOVÁNÍ A ZATEPLENÍ PODZEMNÍ

Více

Sanace spodní stavby. ČVUT v Praze Fakulta stavební MTIB - MATERIÁL A KONSTRUKCE. Ing. Jiří Pazderka, Ph.D. Katedra konstrukcí pozemních staveb K124

Sanace spodní stavby. ČVUT v Praze Fakulta stavební MTIB - MATERIÁL A KONSTRUKCE. Ing. Jiří Pazderka, Ph.D. Katedra konstrukcí pozemních staveb K124 ČVUT v Praze Fakulta stavební MTIB - MATERIÁL A KONSTRUKCE Sanace spodní stavby Ing. Jiří Pazderka, Ph.D. Katedra konstrukcí pozemních staveb K124 LS 2011/12 Zdroje vlhkosti Přehled základních zdrojů vlhkosti

Více

slepením butylkaučukovou páskou

slepením butylkaučukovou páskou MONTÁŽNÍ NÁVOD - GUTTABETA N Nopová fólie GUTTABETA je vyrobena z vysokohustotního polyetylénu (HDPE). Profil fólie je tvořen polokuželovými výstupky nopy. Použitý materiál a profil dávají fólii unikátní

Více

Slepý rozpočet Provedení dodatečné izolace + sanační omítky - BD Třebechovice Zúčastněné firmy Údaje o akci Údaje o zpracovateli

Slepý rozpočet Provedení dodatečné izolace + sanační omítky - BD Třebechovice Zúčastněné firmy Údaje o akci Údaje o zpracovateli Název: Provedení dodatečné izolace + sanační omítky - BD Třebechovice Zakázka: SKP: Zúčastněné firmy Dodavatel: Projektant: Investor: Údaje o akci Název: BD Třeb Založeno: 17.12014 Aktualizace: 4.2015

Více

SKLADBY KONSTRUKCÍ PODLAHY

SKLADBY KONSTRUKCÍ PODLAHY SKLADBY KONSTRUKCÍ PODLAHY P1 PODLAHA V 1.NP STĚRKA POLYURETANOVÁ PODLAHOVÁ STĚRKA DLE VÝBĚRU ARCHITEKTA 5mm VYROVNÁVACÍ SAMONIVELAČNÍ STĚRKA BETONOVÁ MAZANINA CEMFLOW CT-30-F6, VYZTUŽENÁ KARI SÍTÍ 4/150/150

Více

NÁVOD PRO ZDĚNÍ Z RETRO BLOKŮ DITON A D. PŘÍKLAD DETAILNÍ SKLADBY PODEZDÍVKY A SLOUPKU 400x400. A RETRO blok 390/190/190. C Základ ze ZB 20 ZB 40

NÁVOD PRO ZDĚNÍ Z RETRO BLOKŮ DITON A D. PŘÍKLAD DETAILNÍ SKLADBY PODEZDÍVKY A SLOUPKU 400x400. A RETRO blok 390/190/190. C Základ ze ZB 20 ZB 40 PŘÍKL ETILNÍ SKLY POEZÍVKY SLOUPKU 400x400 RETRO blok 390/190/190 Typ prvku RETRO blok 390/190/90 na stojatě Základ ze Z 20 Z 40 ZS RETRO bloků 300/195/70 E F PŘÍKL SLOŽENÍ POEZÍVKY, SLOUPKU 400x200 SLOUPKU

Více

Sanace nosných konstrukcí

Sanace nosných konstrukcí ČVUT v Praze Fakulta stavební Katedra konstrukcí pozemních staveb Sanace nosných konstrukcí Historický dům v Telči Prezentace byla vytvořena za laskavé podpory grantu FRVŠ 2960/2011. Popis objektu dům

Více

PŘÍLOHA VII SKLADOVÁNÍ KEJDY V Z O R O V Á Ř E Š E N Í ZABEZPEČENÍ SKLADOVÝCH OBJEKTŮ Z HLEDISKA OCHRANY VOD V OBLASTECH SE ZVÝŠENOU OCHRANOU VOD

PŘÍLOHA VII SKLADOVÁNÍ KEJDY V Z O R O V Á Ř E Š E N Í ZABEZPEČENÍ SKLADOVÝCH OBJEKTŮ Z HLEDISKA OCHRANY VOD V OBLASTECH SE ZVÝŠENOU OCHRANOU VOD PŘÍLOHA VII SKLADOVÁNÍ KEJDY Základní informace z katalogu skladů kejdy pro oblasti se zvýšenou ochranou vod V Z O R O V Á Ř E Š E N Í ZABEZPEČENÍ SKLADOVÝCH OBJEKTŮ Z HLEDISKA OCHRANY VOD Obsah V OBLASTECH

Více

BEST LUNETA I - IV, nízká

BEST LUNETA I - IV, nízká TECHNICKÝ LIST PRVKY PLOTŮ OPĚRNÝCH ZDÍ EST LUNET I - IV, nízká EST LUNET I EST LUNET II EST LUNET III EST LUNET IV EST LUNET nízká EST LUNET nízká půlka moderní univerzální zdicí tvarovky z prostého vibrolisovaného

Více

SANACE TERASY A VSTUPŮ Západočeské divadlo Cheb. Technologické řešení

SANACE TERASY A VSTUPŮ Západočeské divadlo Cheb. Technologické řešení SANACE TERASY A VSTUPŮ Západočeské divadlo Cheb Technologické řešení červenec 2013 Základní údaje: Název a místo stavby: Sanace terasy a oprava vstupů Západočeského divadla v Chebu Městský úřad Cheb -

Více

1. Popis problému. Projekt Sanace vlhkého zdiva v RD pana Josefa SKOŘEPY, Procházkova 4, Praha 4 Podolí. 1.1 Situace

1. Popis problému. Projekt Sanace vlhkého zdiva v RD pana Josefa SKOŘEPY, Procházkova 4, Praha 4 Podolí. 1.1 Situace Projekt Sanace vlhkého zdiva v RD pana Josefa SKOŘEPY, Procházkova 4, Praha 4 Podolí. 1. Popis problému 1.1 Situace Zdivo je důležitou součástí stavební konstrukce. Jeho úlohou je především upravovat vnitřní

Více

BEST NATURA I - VII ROZMĚROVÉ A HMOTNOSTNÍ ÚDAJE

BEST NATURA I - VII ROZMĚROVÉ A HMOTNOSTNÍ ÚDAJE TECHNICKÝ LIST PRVKY PLOTŮ OPĚRNÝCH ZDÍ EST NTUR I - VII EST NTUR I EST NTUR II EST NTUR III EST NTUR IV EST NTUR V EST NTUR VI EST NTUR VII moderní univerzální zdicí tvarovky z prostého vibrolisovaného

Více

Vestavba výtahu do stávající konstrukce zámku. Výtah bude v rozsahu 1.NP (přízemí) a 2.NP. Předmětem řešení je: Založit výtah s dojezdovým prostorem.

Vestavba výtahu do stávající konstrukce zámku. Výtah bude v rozsahu 1.NP (přízemí) a 2.NP. Předmětem řešení je: Založit výtah s dojezdovým prostorem. FILIP KOUDELKA 2.S Vestavba výtahu do stávající konstrukce zámku. Výtah bude v rozsahu 1.NP (přízemí) a 2.NP. Předmětem řešení je: Založit výtah s dojezdovým prostorem. Prostup výtahu zděnou klenbou do

Více

Vlhkostní problematika staveb s ohledem na tepelně technická řešení

Vlhkostní problematika staveb s ohledem na tepelně technická řešení VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ FAKULTA STAVEBNÍ ÚSTAV POZEMNÍHO STAVITELSTVÍ Ing. Karel Šuhajda, PhD. Vlhkostní problematika staveb s ohledem na tepelně technická řešení 1. Působení vlhkosti ve stav. objektech

Více

BEST NATURA I - VII ROZMĚROVÉ A HMOTNOSTNÍ ÚDAJE

BEST NATURA I - VII ROZMĚROVÉ A HMOTNOSTNÍ ÚDAJE TECHNICKÝ LIST PRVKY PLOTŮ OPĚRNÝCH ZDÍ EST NTUR I - VII EST NTUR I EST NTUR II EST NTUR III EST NTUR IV EST NTUR V EST NTUR VI EST NTUR VII moderní univerzální zdicí tvarovky z prostého vibrolisovaného

Více

ZPRÁVA Z PRŮZKUMU ZDIVA Z POHLEDU VLHKOSTI A SALINITY

ZPRÁVA Z PRŮZKUMU ZDIVA Z POHLEDU VLHKOSTI A SALINITY ZPRÁVA Z PRŮZKUMU ZDIVA Z POHLEDU VLHKOSTI A SALINITY Posuzovaný objekt: Bytový dům Adresa: Široká č.p.87, Chrudim Zákazník: Ing. Patrik Boguaj Číslo zprávy: JS 1512 OBSAH 1. Popis objektu 2. Vlastní měření

Více

Hydroizolace spodní stavby

Hydroizolace spodní stavby ČVUT v Praze Fakulta stavební PS01 - POZEMNÍ STAVBY 1 Hydroizolace spodní stavby doc. Ing. Jiří Pazderka, Ph.D. Katedra konstrukcí pozemních staveb Zpracováno v návaznosti na původní přednášky KP20 prof.

Více

1. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O STAVBĚ

1. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O STAVBĚ BUILDINGcentrum-HSV, spol. s r. o., Karlov 169/88, 594 01 Velké Meziříčí Dispoziční řešení 1. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O STAVBĚ Novostavba rodinného domu je samostatně stojící objekt, bez podsklepení, s jedním nadzemním

Více

Suterénní zdivo zakládání na pásech s použitím betonové zálivky

Suterénní zdivo zakládání na pásech s použitím betonové zálivky Suterénní zdivo zakládání na pásech s použitím betonové zálivky 0 ) QPOR pórobetonová pøesná tvárnice ) QPOR strop ) zateplení, tl. mm ) železobetonový ztužující vìnec ) úložná vrstva pod nosníky ) vrstvy

Více

Podklady pro cvičení. Úloha 6

Podklady pro cvičení. Úloha 6 Pozemní stavby A2 Podklady pro cvičení Cíl úlohy Úloha 6 Ochrana spodní stavby proti vodě a vlhkosti Podrobný návrh hydroizolační obálky spodní stavby, zahrnující komplexní návrh konstrukčněmateriálového

Více

ODSTRANĚNÍ VLHKOSTI ZDIVA ČECHOVA ČP 183 HRANICE OBJEKT KATASTRÁLNÍ ÚŘAD

ODSTRANĚNÍ VLHKOSTI ZDIVA ČECHOVA ČP 183 HRANICE OBJEKT KATASTRÁLNÍ ÚŘAD ODSTRANĚNÍ VLHKOSTI ZDIVA ČECHOVA ČP 183 HRANICE OBJEKT KATASTRÁLNÍ ÚŘAD A. TECHNICKÁ ZPRÁVA PROJEKT BŘEZEN 2016 Technická zpráva : A identifikace stavby, jméno a příjmení, místo trvalého pobytu stavebníka,

Více

LITHOPLAST INSTAL MONTÁŽNÍ PŘEDPIS odvětrání vlhkosti staveb VÝROBCE: LITHOPLAST, s.r.o.

LITHOPLAST INSTAL MONTÁŽNÍ PŘEDPIS odvětrání vlhkosti staveb VÝROBCE: LITHOPLAST, s.r.o. Tento dokument definuje doporučený standard pro montáž výrobku pro odvětrání vlhkosti staveb. Montáž mohou provádět pouze zaškolené organizace. Výrobce si vyhrazuje právo jakýchkoli změn. je jednovrstvá

Více

RADNICE MĚSTA JABLUNKOV č.p. 144

RADNICE MĚSTA JABLUNKOV č.p. 144 Radnice města Jablunkov č.p. 144, ul. Dukelská, 739 91 Jablunkov strana 1 z 7 Identifikace stavby Název stavby: oprava RADNICE MĚSTA JABLUNKOV č.p. 144 vstupní, vnitřní a zadní schodiště Místo stavby:

Více

Bytový dům, Lásenická 1513, Praha 9 - Kyje Vlhkost zdiva 1.PP

Bytový dům, Lásenická 1513, Praha 9 - Kyje Vlhkost zdiva 1.PP Odborné posouzení stavebních vad Předmět: Bytový dům, Lásenická 1513, Praha 9 - Kyje Vlhkost zdiva 1.PP Zadavatel Ing. Ludmila Matějková Lásenická 1513 198 00 Praha 9 - Kyje Zpracovatel Ing. Tomáš Zeidler

Více

Sanace historických fasád

Sanace historických fasád ČVUT v Praze Fakulta stavební Katedra konstrukcí pozemních staveb Sanace historických fasád Měšťanský dům U kamenného ptáka v Praze Prezentace byla vytvořena za laskavé podpory grantu FRVŠ 2960/2011. Historie

Více

Seskupení zdících prvků uložených podle stanoveného uspořádání a spojených pojivem (maltou, zálivkou)

Seskupení zdících prvků uložených podle stanoveného uspořádání a spojených pojivem (maltou, zálivkou) Seskupení zdících prvků uložených podle stanoveného uspořádání a spojených pojivem (maltou, zálivkou) cihelné, tvárnicové, kamenné, smíšené Cihla plná (CP) rozměr: 290 140 65 mm tzv. velký formát (4:2:1)

Více

Czech Tourism Vinohradská

Czech Tourism Vinohradská Kuřácký koutek Kuřácký koutek je navržen podle skici arch. Hubičky, vypouští se zábradlí se skleněnou výplní a dvířky. Práce a výkony : Konstrukce markýzy je z trubek se závěsy z kulatiny a je kotvená

Více

EU peníze středním školám digitální učební materiál

EU peníze středním školám digitální učební materiál EU peníze středním školám digitální učební materiál Číslo projektu: Číslo a název šablony klíčové aktivity: Tematická oblast, název DUMu: Autor: CZ.1.07/1.5.00/34.0515 III/2 Inovace a zkvalitnění výuky

Více

1. Údržba,rekonstrukce,modernizace staveb

1. Údržba,rekonstrukce,modernizace staveb STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ JIHLAVA maturitní obor: STAVEBNICTVÍ zaměření: POZEMNÍ STAVITELSTVÍ 1. Údržba,rekonstrukce,modernizace staveb Předmět: Pozemní stavitelství (PS) Ročník studia: IV. 6.Lešení 1.a

Více

Položkový rozpočet. SÚ - podchycení průsaku dešťové vody do sklepních prostor domu na Masarykově nám.č.p.15 S:

Položkový rozpočet. SÚ - podchycení průsaku dešťové vody do sklepních prostor domu na Masarykově nám.č.p.15 S: S: 20161850 O: 01 R: 01 Položkový rozpočet SÚ - podchycení průsaku dešťové vody do sklepních prostor domu na Masarykově nám.č.p.15 BD Masarykovo náměstí č.p.15, Bystřice nad Pernštejnem BD Masarykovo námšstí

Více

PROJEKT : INVESTOR : DATUM :

PROJEKT : INVESTOR : DATUM : PROJEKT : STAVEBNÍ ÚPRAVA ZÁHRADNÍHO DOMKU, HOSTIVICE INVESTOR : PROJEKTANT ČÁSTI : DATUM : NÁZEV VÝKRES : MĚŘÍTKO : STUPEŇ PROJEKTU : FORMÁT : ČÍSLO VÝKRESU : Technická zpráva Předložená projektová dokumentace

Více

TECHNICKÝ LIST ZDÍCÍ TVAROVKY

TECHNICKÝ LIST ZDÍCÍ TVAROVKY TECHNICKÝ LIST ZDÍCÍ TVAROVKY Specifikace Betonové zdící tvarovky jsou průmyslově vyráběny z vibrolisovaného betonu. Základem použitého betonu je cementová matrice, plnivo (kamenivo) a voda. Dále jsou

Více

ZAHRADNÍ SKLEP. Zahradní sklep rozdělen na část určený k uskladnění vína a posezení. Druhá část je určena pro uskladnění ovoce a zeleniny.

ZAHRADNÍ SKLEP. Zahradní sklep rozdělen na část určený k uskladnění vína a posezení. Druhá část je určena pro uskladnění ovoce a zeleniny. ZAHRADNÍ SKLEP Zahradní sklep rozdělen na část určený k uskladnění vína a posezení. Druhá část je určena pro uskladnění ovoce a zeleniny. Části jsou od sebe odděleny dveřmi a každá část má vlastní systém

Více

SKLADBY KONSTRUKCÍ - PODLAHY, STROPY značení umístění/č.místn. popis tl. vrstvy mm

SKLADBY KONSTRUKCÍ - PODLAHY, STROPY značení umístění/č.místn. popis tl. vrstvy mm SKLADBY KONSTRUKCÍ - PODLAHY, STROPY značení umístění/č.místn. popis tl. vrstvy mm P1 1.NP (přízemí chodba) PODLAHA 1.NP - ker.dl. tl. mm Keramická dlažba protiskluzová R 10 s vnitřním oblým soklíkem,

Více

Technický list Nopová fólie 400, 500

Technický list Nopová fólie 400, 500 Funkce Balení Barva Technické údaje Materiál Tloušťka Výška nopu Tepelná odolnost Odolnost Značení Specifikace Izolace proti zemní vlhkosti s ventilační nebo drenážní funkci. Pružné profilované membrány

Více

Sanace spodních staveb injektážemi. Ing. Marek Novotný, Ph.D. soudní znalec A.W.A.L. s.r.o., FA ČVUT

Sanace spodních staveb injektážemi. Ing. Marek Novotný, Ph.D. soudní znalec A.W.A.L. s.r.o., FA ČVUT Sanace spodních staveb injektážemi Ing. Marek Novotný, Ph.D. soudní znalec A.W.A.L. s.r.o., FA ČVUT marek.novotny.izolace@email.cz +420 724 258 500 Základní systémy injektáže do země - na vnější stranu

Více

TECHNOLOGIE STAVEB 11 SEMINÁRNÍ PRÁCE

TECHNOLOGIE STAVEB 11 SEMINÁRNÍ PRÁCE TECHNOLOGIE STAVEB 11 SEMINÁRNÍ PRÁCE vypracoval: Michal Kalfeřt ČVUT Fsv A III.ročník 5/2005 název projektu : Novoplaza (společenské a obchodní centrum) místo realizace : Novodvorská 994, Praha 4 - Braník

Více

Technologie injektáže

Technologie injektáže 1 Technologie injektáže Vlhkost ve zdivu stavebních objektů způsobuje často vážné poruchy stavby. Dochází k opadávání omítek, lokálním poruchám zdiva, zvýšení tepelných ztrát a v neposlední řadě ke znehodnocení

Více

Pracovní postup Cemix: Omítky se stěnovým vytápěním

Pracovní postup Cemix: Omítky se stěnovým vytápěním Pracovní postup Cemix: Omítky se stěnovým vytápěním Pracovní postup Cemix: Omítky se stěnovým vytápěním Obsah 1 Použití... 3 2 Varianty vytápění stěn... 3 3 Tepelně technické podmínky... 3 4 Skladba systému...

Více

Technický list TL Nopová fólie 400, 500

Technický list TL Nopová fólie 400, 500 Technický list TL 80.30 Nopová fólie 400, 500 Produkt Fólie NOP 400 a 500 je vyrobena z kompozitní dvouvrstvé vytlačované nízkotlaké polyetylénové membrány. Jde o fólii standardní kvality pro základové

Více

SO 203 Úprava mostu ev. č

SO 203 Úprava mostu ev. č , SO 203 Úprava mostu ev. č. 37-047 , úprava mostu ev.č. 37-047 C 203 0 - Všeobecné konstrukce a práce Poplatky za skládku ( objem v m 3 ) 1 nevhodná zemina z výkopů viz položky výkazu výměr položka V

Více

KRYCÍ SOUPISU PRACÍ. Stavební oprava kapličky Panny Marie v Polomu. Místo: Sedloňov - Polom Datum: Obec Sedloňov. Proxion s.r.o.

KRYCÍ SOUPISU PRACÍ. Stavební oprava kapličky Panny Marie v Polomu. Místo: Sedloňov - Polom Datum: Obec Sedloňov. Proxion s.r.o. KRYCÍ SOUPISU PRACÍ Stavba: Stavební oprava kapličky Panny Marie v Polomu Objekt: JKSO: CC-CZ: Místo: Sedloňov - Polom Datum: Objednavatel: Obec Sedloňov Zhotovitel: dle výběru investora Projektant: Proxion

Více

Inovace profesního vzdělávání ve vazbě na potřeby Jihočeského regionu CZ.1.07/3.2.08/ Pozemní stavitelství a technologie provádění I

Inovace profesního vzdělávání ve vazbě na potřeby Jihočeského regionu CZ.1.07/3.2.08/ Pozemní stavitelství a technologie provádění I Inovace profesního vzdělávání ve vazbě na potřeby Jihočeského regionu CZ.1.07/3.2.08/03.0035 Pozemní stavitelství a technologie provádění I 1. Rozdělení konstrukcí pozemních staveb Konstrukční systémy

Více

Interiér. Exteriér PO stěny: REI 45 STAVEBNÍ ŘEŠENÍ D ,5 12,

Interiér. Exteriér PO stěny: REI 45 STAVEBNÍ ŘEŠENÍ D ,5 12, HST-M/ 379, 1 27 12, Nášlapná vrstva* Knauf F164 2x12,mm EPS 0/ 0mm Hydroizolace z modif. asfaltových pásů Penetrace ŽB deska Hutněné štěrkové lože Rostlý terén Kotvení zakládací lišty Podlahová lišta*

Více

POPIS A TECHNICKÉ PARAMETRY

POPIS A TECHNICKÉ PARAMETRY POPIS A TECHNICKÉ PARAMETRY FONDALINE Základní charakteristika Řada izolačních folií, které poskytují efektivní řešení problémů s pronikáním zemní vody a páry do konstrukcí. Pružné profilované membrány

Více

Modernizace a rekonstrukce

Modernizace a rekonstrukce Modernizace a rekonstrukce 12. týden Šťastník Stanislav Vysoké učení technické v Brně, Fakulta stavební, Ústav technologie stavebních hmot a dílců, Veveří 95, 602 00 Brno, Tel: +420 5 4114 7507, Fax +420

Více

TECHNOLOGICKÉ ZÁSADY ZDĚNÍ TVAROVEK KB

TECHNOLOGICKÉ ZÁSADY ZDĚNÍ TVAROVEK KB TECHNOLOGICKÉ ZÁSADY ZDĚNÍ TVAROVEK KB 1) Tvarovky jsou určené pro zdění na spáru ložnou a styčnou o tl. 8 10 mm. 2) Základními modulovými rozměry tvarovek systému KB je šířka 400mm a výška 200 mm (včetně

Více

POSTUP ZPRACOVÁNÍ ROZPOČTU

POSTUP ZPRACOVÁNÍ ROZPOČTU POSTUP ZPRACOVÁNÍ ROZPOČTU Zemní práce sejmutí ornice podsklepená část rozšíření jámy a pracovní prostor nepodsklepená část výkop jámy podsklepená část rozšíření jámy nepodsklepená část (pro podkladní

Více

TECHNICKÉ PARAMETRY ZDĚNÉHO DOMU

TECHNICKÉ PARAMETRY ZDĚNÉHO DOMU TECHNICKÉ PARAMETRY ZDĚNÉHO DOMU ZÁKLADOVÁ DESKA Stavba bude založena na základových pasech šířky 400 mm, výšky 1200 mm. Vyrovnávací řada ze ztraceného bednění. Pokládka ležaté kanalizace. Pod takto provedené

Více

D1.2 TECHNICKÁ ZPRÁVA

D1.2 TECHNICKÁ ZPRÁVA Márnice na parc. č. st. 3963 List č.: 1 D1.2 TECHNICKÁ ZPRÁVA Márnice na parc. č. st. 3963 v k. ú. Vlčice u Javorníka Část: D1.2 Stavebně konstrukční řešení Datum: 06/2016 Stupeň PD: Dokumentace pro stavební

Více

Průvodní a souhrnná technická zpráva

Průvodní a souhrnná technická zpráva Výstavba garáže Průvodní a souhrnná technická zpráva Stavebník : Pavel Krejčík A PRŮVODNÍ ZPRÁVA 1 Identifikační údaje 1.1 Účastníci výstavby Objednatel: Pavel Krejčík Jižní 207, Komárov Dodavatel: svépomocí

Více

TECHNICKÉ LISTY VÝKRESY OBSAH KAPITOLY

TECHNICKÉ LISTY VÝKRESY OBSAH KAPITOLY VÝKRESY ČÍSLO NÁZEV A.1 UKOTVENÍ PANELU K ZÁKLADOVÉ DESCE A.2 ZALOŽENÍ STĚNY U OBVODU A.3 ZALOŽENÍ VNITŘNÍ STĚNY A.4 UKOTVENÍ PANELU K ZÁKLADOVÉMU PASU A.5 ZALOŽENÍ STĚNY NA PANELU A.6 ZALOŽENÍ PRO PANELY

Více

PS4-CV- IZOLACE SPODNÍ STAVBY IZOLACE SPODNÍ STAVBY

PS4-CV- IZOLACE SPODNÍ STAVBY IZOLACE SPODNÍ STAVBY IZOLACE SPODNÍ STAVBY Ing. Jaroslava Babánková Strana 1 (celkem 24) březen 2009 Zásady návrhu hydroizolačního řešení spodní stavby provedení inženýrsko-geologického průzkumu zpráva inženýrsko-geologického

Více

ZAHRADNÍ SKLEP. Zahradní sklep rozdělen na část určený k uskladnění vína a posezení. Druhá část je určena pro uskladnění ovoce a zeleniny.

ZAHRADNÍ SKLEP. Zahradní sklep rozdělen na část určený k uskladnění vína a posezení. Druhá část je určena pro uskladnění ovoce a zeleniny. ZAHRADNÍ SKLEP Zahradní sklep rozdělen na část určený k uskladnění vína a posezení. Druhá část je určena pro uskladnění ovoce a zeleniny. Části jsou od sebe odděleny dveřmi a každá část má vlastní systém

Více

Stavebník: Město Osek Zahradní č.p. 246, Osek parc. číslo: st.p. 415 k.ú. Osek

Stavebník: Město Osek Zahradní č.p. 246, Osek parc. číslo: st.p. 415 k.ú. Osek Stavebník: Město Osek Zahradní č.p. 246, 417 05 Osek parc. číslo: st.p. 415 k.ú. Osek Výtisk č.: TECHNICKÁ ZPRÁVA Základní škola Osek odvedení dešťových vod na východní straně budovy a návrh opatření na

Více

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hustopeče, Masarykovo nám. 1

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hustopeče, Masarykovo nám. 1 Číslo projektu Číslo materiálu Název školy CZ.1.07/1.5.00/34.0394 VY_32_INOVACE_19_TECH_1.10 Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hustopeče, Masarykovo nám. 1 Autor Tématický celek Ing. Zdenka

Více

JIHOČESKÁ UNIVERZITA v Českých Budějovicích Zemědělská fakulta

JIHOČESKÁ UNIVERZITA v Českých Budějovicích Zemědělská fakulta JIHOČESKÁ UNIVERZITA v Českých Budějovicích Zemědělská fakulta Studijní obor: Pozemkové úpravy a převody nemovitostí Katedra: Zemědělská technika DIPLOMOVÁ PRÁCE Technologické řešení stavební údržby domu

Více

DODATEČNÉ HYDROIZOLACE. Herčík Vojtěch 2.S

DODATEČNÉ HYDROIZOLACE. Herčík Vojtěch 2.S DODATEČNÉ HYDROIZOLACE Herčík Vojtěch 2.S Metody Nepodsklepené objekty- podřezávání podbourávání zarážení nerezových desek chemické injektáže elektroosmóza elektromagnetické metody Podsklepené objekty-

Více

Počet držáků izolace DH na 1 desku Airrock LD (Airrock SL)

Počet držáků izolace DH na 1 desku Airrock LD (Airrock SL) IZOLACE Běžné izolační materiály doporučené pro odvětrávané fasády s požadovanou tepelnou vodivostí a tloušťkou. (doplnit) Provětravané zateplovací systémy Provětrávané zateplovací systémy patří k jedné

Více

maxit potěry Řešení detailů 1 Připojený potěr 1.1 Detail u okraje

maxit potěry Řešení detailů 1 Připojený potěr 1.1 Detail u okraje 1 Připojený potěr 1.1 Detail u okraje 1 Zdivo 2 Omítka 3 Okrajová páska 4 maxit potěr (>_ 25 mm) 5 maxit Haftgrundierung - adhezní penetrace 6 Únosný podklad 1 Připojený potěr 1.2 Detail dilatace 1 Podlahová

Více

PO stěny: REI 45. Interiér. Exteriér STAVEBNÍ ŘEŠENÍ D ,5 12,5. Šroub Aquapanel Maxi SB 39

PO stěny: REI 45. Interiér. Exteriér STAVEBNÍ ŘEŠENÍ D ,5 12,5. Šroub Aquapanel Maxi SB 39 HST-M/ 1 2 Nášlapná vrstva* Knauf F164 2xmm EPS 0/ 0mm Hydroizolace z modif. asfaltových pásů Penetrace ŽB deska Hutněné štěrkové lože Rostlý terén Kotvení ukončovací lišty SDK deska Knauf Diamant 1mm

Více

BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Stavebně technologický projekt Bytový dům Peprník v Pardubicích

BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Stavebně technologický projekt Bytový dům Peprník v Pardubicích ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA STAVEBNÍ Katedra technologie staveb BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Stavebně technologický projekt Bytový dům Peprník v Pardubicích 1. Posouzení předané PD pro vydání stavebního

Více

Interiér. Exteriér PO stěny: REI 30 STAVEBNÍ ŘEŠENÍ D ,5 12,

Interiér. Exteriér PO stěny: REI 30 STAVEBNÍ ŘEŠENÍ D ,5 12, HST-M/ 379, 1 27 12, Nášlapná vrstva* Knauf F164 2x12,mm EPS 0/ 0mm Hydroizolace z modif. asfaltových pásů Penetrace ŽB deska Hutněné štěrkové lože Rostlý terén Kotvení zakládací lišty Podlahová lišta*

Více

Seznam dokumentace. příloha název měřítko. Průvodní zpráva. B Půdorys přízemí 1 : 50. C Základy domu 1 : 50. D Řez A A 1 : 50. E Pohled Jih 1 : 50

Seznam dokumentace. příloha název měřítko. Průvodní zpráva. B Půdorys přízemí 1 : 50. C Základy domu 1 : 50. D Řez A A 1 : 50. E Pohled Jih 1 : 50 Seznam dokumentace příloha název měřítko A Průvodní zpráva B Půdorys přízemí 1 : 50 C Základy domu 1 : 50 D Řez A A 1 : 50 E Pohled Jih 1 : 50 F Pohled Západ 1 : 50 Průvodní zpráva Příloha A duben 11 Obsah

Více

SO 202 Východní lávka

SO 202 Východní lávka Soupis prací - pomocné výpočty SO 1 - Zemní práce 1 Čerpání vody na povrchu čerpání vody ve výkopu hod odhad 240,000 zaokrouhlení 0,000 celkem 240,000 2 Hloubení jam zapaž. i nezapaž. tř.i s odvozem do

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA. 2.Charakteristika objektu z hlediska zavlhání

TECHNICKÁ ZPRÁVA. 2.Charakteristika objektu z hlediska zavlhání MSO servis spol. s r.o. Svatoborská 591/87, 697 01 Kyjov TECHNICKÁ ZPRÁVA Datum: červenec 2016 Akce: Sanační opatření Katastr. úřadu pracoviště Kyjov Popis: Sanace zdiva proti vzlínající vlhkosti 1.Úvod

Více

HLAVNÍ ZÁSADY PRO ZDĚNÍ SVISLÝCH KONSTRUKCÍ Z MATERIÁLŮ F A C E B L O C K

HLAVNÍ ZÁSADY PRO ZDĚNÍ SVISLÝCH KONSTRUKCÍ Z MATERIÁLŮ F A C E B L O C K HLAVNÍ ZÁSADY PRO ZDĚNÍ SVISLÝCH KONSTRUKCÍ Z MATERIÁLŮ F A C E B L O C K Vibrolisované stavební materiály se vyznačují stejnými vlastnostmi a práce s nimi je vesměs obdobná. Hlavní pozornost v následujícím

Více

pod krbem použít extrudovaný polystyren (v ploše 1,5 x 1m)

pod krbem použít extrudovaný polystyren (v ploše 1,5 x 1m) SKLADBY PODLAH ------------------------------------------------------------------------------------------------- S01 PODLAHA 1.NP 3 VINYL DO LEPIDLA 7 PODLAHOVÉ DESKY HEAT-PAK -dvouvrstvá skladba lepená

Více

POPIS HODNOTA JEDNOTKA PRÁVNÍ PŘEDPIS 3x Ekopanel E60 rozměry: tloušťka šířka délka. 58 (tolerance +2 mm) 1200,

POPIS HODNOTA JEDNOTKA PRÁVNÍ PŘEDPIS 3x Ekopanel E60 rozměry: tloušťka šířka délka. 58 (tolerance +2 mm) 1200, Popis OBVODOVÁ STĚNA EKO3 - obklad obvodové nosné dřevěné rámové konstrukce Skladba tl. 380 - dřevovláknitá deska tl. 20 - KVH hranoly + tepelná izolace tl. 140 - dřevěný rošt tl. 40 Doporučené použití

Více

Položkový rozpočet stavby

Položkový rozpočet stavby Stavba: 15/0 Položkový rozpočet stavby Zhotovitel: IČO: DIČ: Objednatel: IČO: DIČ: Vypracoval: Základ pro sníženou DPH: 15 % 0,00 CZK Snížená DPH 15 % 0,00 CZK Základ pro základní DPH: 21 % 248 144,61

Více

CENÍK VÝROBKÙ. platný od 1. 5. 2008 1A) TEPELNÌ IZOLAÈNÍ OBVODOVÉ ZDIVO SUPER IZO. ZDÌNÍ Z TVÁRNIC SUPER IZO (dtto. IZO PLUS)

CENÍK VÝROBKÙ. platný od 1. 5. 2008 1A) TEPELNÌ IZOLAÈNÍ OBVODOVÉ ZDIVO SUPER IZO. ZDÌNÍ Z TVÁRNIC SUPER IZO (dtto. IZO PLUS) reklamní agentura plát: black (01.prn) CENÍK VÝROBKÙ platný od 1. 5. 2008 1) 1) OBVODOVÉ OBVODOVÉ TEPELNÌ TEPELNÌ IZOLAÈNÍ IZOLAÈNÍ ZDIVO ZDIVO 1A) TEPELNÌ IZOLAÈNÍ OBVODOVÉ ZDIVO SUPER IZO Velikost (rozměry)

Více

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA k dokumentaci pro provádění stavby

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA k dokumentaci pro provádění stavby Akce: Zateplení a výměna zdroje tepla objektu základní a mateřské školy Rasošky Stavebník: Obec Rasošky Rasošky kraj Královéhradecký B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA k dokumentaci pro provádění stavby Jaroměř,

Více

Silan/siloxanový emulzní krém na vodní bázi pro injektáž zdiva proti vzlínající vlhkosti

Silan/siloxanový emulzní krém na vodní bázi pro injektáž zdiva proti vzlínající vlhkosti Popis je silan/siloxanový emulzní krém na čistě vodní bázi určený pro sanaci vlhkého zdiva a základů k dodatečnému vytvoření horizontální izolace proti kapilárně vzlínající vlhkosti. Neobsahuje žádné pomocné

Více

Nosný roletový překlad HELUZ pro zajištění Vašeho soukromí WWW.HELUZ.CZ. Komplexní cihelný systém. 1 Technické změny vyhrazeny

Nosný roletový překlad HELUZ pro zajištění Vašeho soukromí WWW.HELUZ.CZ. Komplexní cihelný systém. 1 Technické změny vyhrazeny E L U Z Nosný roletový překlad HELUZ pro zajištění Vašeho soukromí Komplexní cihelný systém 1 Technické změny vyhrazeny 6) 1) 2) 5) 4) 2 Technické změny vyhrazeny VÝHODY ROLETOVÉHO PŘEKLADU HELUZ 1) Překlad

Více

ADMINISTRATIVNÍ A BYTOVÝ KOMPLEX ULICE LOMNICKÉHO, PRAHA 4 - NUSLE

ADMINISTRATIVNÍ A BYTOVÝ KOMPLEX ULICE LOMNICKÉHO, PRAHA 4 - NUSLE SPOJPROJEKT PRAHA A.S., BYSTŘICKÁ 9, 140 00 PRAHA 4, ATELIÉR AULICKÝ ADMINISTRATIVNÍ A BYTOVÝ KOMPLEX ULICE LOMNICKÉHO, PRAHA 4 - NUSLE D O K U M E N T A C E P R O V E D E N Í S T A V B Y S O 0 1 - A D

Více

ČSN Podlahy. Podlaha. = vícevrstvá konstrukce

ČSN Podlahy. Podlaha. = vícevrstvá konstrukce Lité podlahy Podlaha ČSN 74 4505 Podlahy = vícevrstvá konstrukce Okrajová páska Nášlapná vrstva Roznášecí vrstva Separační vrstva Pružná mezivrstva Vyrovnávací vrstva Nosná konstrukce Lité směsi Litý cementový

Více

POZEMNÍ STAVITELSTVÍ

POZEMNÍ STAVITELSTVÍ Střední průmyslová škola stavební Střední odborná škola stavební a technická Ústí nad Labem, příspěvková organizace tel.: 477 753 822 e-mail: sts@stsul.cz www.stsul.cz POZEMNÍ STAVITELSTVÍ Témata k profilové

Více