Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Říjen / 7. Vážené dámy, vážení pánové,

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Říjen 2012 1 / 7. Vážené dámy, vážení pánové,"

Transkript

1 Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Říjen / 7 Vážené dámy, vážení pánové, dovolujeme si Vám zaslat říjnové vydání Newsletteru skupiny TPA Horwath, který Vás informuje o zajímavostech z oblasti daní a účetnictví. Věříme, že uvedené příspěvky budou pro Vás přínosem a budete je číst se zájmem. V tomto vydání Newsletteru se budeme zabývat oblastí M&A, respektive srovnáním aktivity zemí regionu CEE. Dále se zaměříme na podrobnosti smlouvy o zamezení dvojího zdanění s Polskem. Také bychom rádi prezentovali stanovisko Národní účetní rady k nerealizovaným kurzovým rozdílům. V neposlední řadě Vás seznámíme s děním v TPA Horwath, která hostila odborný seminář sítě Crowe Horwath. Tradičně připojujeme mzdový a daňový kalendář s důležitými termíny na měsíce říjen a listopad Přejeme Vám příjemné chvíle strávené při čtení Newsletteru. S úctou TPA Horwath Mánesova Praha 2 Česká republika Tel.: Fax: horwath@tpa-horwath.cz Poskytované služby Audit Daňové poradenství Mezinárodní daňové plánování Transferové ceny Podnikové poradenství Poradenství při nákupech a prodejích společností Due diligence Přeměny a strukturování transakcí Oceňování a znalecká činnost Vedení účetnictví IFRS poradenství Účetní a ekonomické poradenství Finanční reporting Vedení mezd Fondy kvalifikovaných investorů Účetní a daňové vzdělávání Správa nemovitostí Rostislav Kuneš Partner TPA Horwath Obsah 1 Analýza TPA Horwath: ČR je druhou nejaktivnější zemí regionu CEE v oblasti M&A 2 Smlouva o zamezení dvojího zdanění s Polskem 3 Stanovisko Národní účetní rady k nerealizovaným kursovým rozdílům 4 Z dění v TPA Horwath 5 5 Nezapomeňte zaplatit mzdový a daňový kalendář Bulharsko Česká republika Chorvatsko Maďarsko Polsko Rakousko Rumunsko Slovensko Slovinsko Srbsko Člen Crowe Horwath International (Curych) celosvětová asociace nezávislých účetních a ekonomických poradců.

2 Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Říjen / 7 1 Analýza TPA Horwath: ČR je druhou nejaktivnější zemí regionu CEE v oblasti M&A Česká republika je z pohledu dynamičnosti trhu, tedy v počtu proběhnutých transakcí na poli fúzí a akvizic, dlouhodobě druhou nejvýznamnější zemí v rámci regionu střední a východní Evropy. České firmy, které byly předmětem majetkových transakcí, skončily více jak z poloviny případů v rukách zahraničních investorů. K nejvyhledávanějším sektorům patří finanční služby, výroba strojů a zařízení, IT a podnikové služby, stavebnictví a potravinářství. TPA Horwath provedla analýzu trhu uskutečněných fúzí a akvizic (M&A) v regionu střední a východní Evropy (CEE) v období 2005 až první polovina roku Dynamičnost jednotlivých zemí zkoumaného regionu s ohledem na počet provedených transakcí zachycuje graf č. 1. Graf č. 1: Rozdělení počtu a objemu transakcí v regionu CEE H 2012 Medián H 2012: 20 mil EUR Průměr H 2012: 101 mil. EUR Zdroj: MergerMarket, TPA-Horwath Corporate Finance Česká republika Je zajímavé, že 70 % z celkového počtu evidovaných transakcí se uskutečnilo pouze v rámci čtyř zemí - Polska, České republiky, Rumunska a Maďarska. Jako nejdynamičtější a atraktivní země se optikou M&A jeví Polsko a ČR a obě země se historicky těší oblibě investorů. Medián uskutečněné transakce se v těchto zemích pohybuje nad mediánem celého trhu CEE. Naopak země, ve kterých konsolidace majetkových podílů není častá, tedy Bosna a Hercegovina, Bulharsko a Albánie, dosáhly výrazně vyšší obvyklé velikosti transakce než je obvyklá hodnota transakce celého trhu. Struktura investorů ukazuje, že z celkového počtu transakcí proběhlo za sledované období v regionu CEE přibližně 59 % transakcí se zapojením zahraničního investora v roli kupujícího (graf č. 2). Výjimkou je Polsko, kde přibližně 57 % transakcí probíhá mezi domácími investory. V době hospodářského útlumu sílil zájem domácích investorů a docházelo k jejich větší zainteresovanosti na nákupech společností v dané zemi.

3 Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Říjen / 7 K nejvyhledávanějším sektorům v celém regionu CEE patří finanční služby (bankovnictví, pojišťovnictví, půjčky a leasingové služby), průmyslové produkty a služby (průmyslové vybavení a stroje, produkce železa a oceli, průmyslové služby) a potravinářství. V České republice patří k nejatraktivnějším průmyslové produkty a služby, služby (IT a podnikové služby) a stavebnictví. V regionu CEE v post-krizovém období, tedy v letech H2012 klesl průměrný roční počet transakcí zhruba o 28 % a pokles se projevil napříč všemi segmenty. Téměř jediný růstový sektor byl segment medical. I přes absolutní pokles počtu transakcí o více jak ¼ došlo k výraznému nárůstu průměrné hodnoty transakce. Ze závěrů analýzy TPA Horwath také vyplynula poměrně silná korelace mezi celkovým počtem transakcí a průměrným EBITDA multiplikátorem, který se využívá k ocenění hodnoty společností. V období hospodářského útlumu klesá počet transakcí a spolu s ním klesá i hodnota prodávané firmy. Pro další podrobnější informace a výsledky průzkumu neváhejte kontaktovat Milana Bílka, milan.bilek@tpa-horwath.cz. 2 Smlouva o zamezení dvojího zdanění s Polskem Dne 11. června 2012 vstoupila v platnost nová smlouva o zamezení dvojího zdanění a zabránění daňovému úniku v oboru daní z příjmu mezi Českou republikou a Polskem. Její ustanovení se budou aplikovat od 1. ledna Smlouva se vztahuje výhradně na daň z příjmů. K hlavním změnám dochází především v oblasti aplikace srážkové daně u dividend (článek 10 - Dividendy), úroků (článek 11 - Úroky) a licenčních poplatků (článek 12 licenční poplatky). V případě dividend byla dosud aplikována sazba daně ve výši 5%, pokud byl příjemce dividend právnickou osobou vlastnící nejméně 20% podílu na základním kapitálu společnosti vyplácející dividendy. V ostatních případech byla aplikována sazba daně ve výši 10%. Nová úprava stanoví sazbu daně ve výši 5% bez ohledu na výši vlastnictví ve společnosti. Co se týče zdanění úroků, místo v současnosti uplatňované sazby daně ve výši 10% se bude nově uplatňovat sazba daně ve výši 5%. U licenčních poplatků byla původně uplatňovaná sazba daně ve výši 5% nahrazena sazbou daně ve výši 10%.

4 Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Říjen / 7 K další zásadní změně dochází také v článku 5 Stálá provozovna. Ve smlouvě je nově zakotveno ustanovení o tzv. službové stálé provozovně. Tento typ stálé provozovny dle smlouvy vzniká, pokud činnosti trvají na území druhého smluvního státu po jedno nebo více období přesahující v úhrnu 6 měsíců v jakémkoliv 12ti měsíčním období. Pro další informace v této oblasti kontaktujte Jana Sošku, jan.soska@tpahorwath.cz. 3 Stanovisko Národní účetní rady k nerealizovaným kursovým rozdílům V květnovém Newsletteru naší společnosti jsme Vás informovali o vydání překvapivého rozsudku Nejvyššího správního soudu 5 Afs 45/ k problematice zdanění kursových zisků zaúčtovaných k rozvahovému dnu. Na toto téma pak navazovala informace v červnovém vydání Newsletteru, kde jsme upozorňovali na Stanovisko GFŘ k tomuto judikátu. Rádi bychom se k této problematice ještě jednou vrátili a to upozorněním na Stanovisko Národní účetní rady k tomuto judikátu, které je dostupné pro všechny zájemce na Cílem tohoto stanoviska je upozornit na určité problematické pasáže judikátu, které nesprávně posuzují účetnictví. Z textu stanoviska vyjímáme: Hlavním úkolem finančního účetnictví bylo od jeho vzniku a následně po staletí až do současnosti poskytování objektivních a pravdivých informací o hospodaření společností externím uživatelům účetních závěrek tak, aby mohli na jejich základě činit ekonomická rozhodnutí. Tento základní princip ( true and fair view ) je spojen s podstatou finančního účetnictví a explicitně uveden nejen ve 4. směrnici EU a v koncepčním rámci IFRS, ale v ČR je zakotven v zákoně o účetnictví, který ukládá v 7, odst. 1 povinnost účetním jednotkám, vést účetnictví tak, aby účetní závěrka sestavená na jeho základě podávala věrný a poctivý obraz předmětu účetnictví a finanční situace účetní jednotky. S tímto zákonným ustanovením je v příkrém rozporu tvrzení uvedené v rozsudku, že Účetnictví samo o sobě papírově vylepší nebo zhorší finanční situaci, přitom zisky jsou pouze virtuální. Toto tvrzení popírá nejen zmíněné ustanovení zákona o účetnictví ale rovněž existenci celé profese auditorů a institut ověřování účetní závěrky auditorem, jehož cílem je právě potvrzení nezávislou kvalifikovanou osobou, že předkládaná účetní závěrka poskytuje věrný a poctivý obraz skutečnosti. Ověření účetní závěrky auditorem je vyžadováno jak ustanoveními zákona o účetnictví, tak i Obchodním zákoníkem a jinými právními předpisy a problematika auditu a auditorů je upravena zvláštním zákonem o auditorech. Na základě této regulace existuje Komora auditorů ČR a Rada pro veřejný dohled nad auditem. Za myšlenku popírající naprosto akruální princip uplatňovaný v účetnictví je nutno považovat tezi, že vyčíslení a zaúčtování kursových rozdílů v důsledku změny kursu je pouhé navození jakési fiktivní situace, která nemá odraz ve skutečnosti, neboť výše závazků zůstává v cizí měně nadále stejná, a ke směně cizí měny za českou korunu nedošlo.

5 Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Říjen / 7 Hodnota závazků (resp. pohledávek) v cizí měně se sice opravdu nezměnila, ale NSS zde nezohlednil skutečnost, že účetnictví se vede v souladu se zákonem o účetnictví v českých korunách, ve kterých je rovněž vyčíslen výsledek hospodaření, který je v českých korunách zdaňován a případně distribuován vlastníkům. Vyčíslení a zaúčtování kursového rozdílu je tedy nezbytným přeceněním pohledávek a závazků na srovnatelnou základnu na základě kursu vyhlašovaného ČNB ke dni účetní závěrky a je nutným předpokladem akruálnosti vykazovaných výsledků hospodaření. V opačném případě by hrozilo neakceptovatelné přesunování zisků mezi obdobími a přerozdělování zisků mezi vlastníky v případě vlastnických změn, což teze o fiktivnosti kursových rozdílů ignoruje. Další informace k této problematice poskytne Jana Skálová, jana.skalova@tpahorwath.cz, zástupce Komory daňových poradců v Národní účetní radě. 4 Z dění v TPA Horwath TPA Horwath hostila odborný seminář sítě Crowe Horwath Specializovaný odborný seminář poradenské sítě Crowe Horwath International se letos konal v prostorách poradenské společnosti TPA Horwath v Praze. Dvoudenního semináře zaměřeného na problematiku oceňování pro účely mezinárodních účetních standardů (IFRS) se zúčastnilo celkem 21 členů sítě Crowe Horwath. Seminář se zaměřil na sjednocení standardů v oblasti mezinárodního oceňování pro účely alokace kupní ceny po akvizici a na test znehodnocení aktiv (tzv. impairment test) pro celou skupinu Crowe Horwath International. Zástupci členských firem diskutovali aspekty mezinárodních zakázek, na kterých se podílejí, a přípravu společných norem. Jeden z lektorů, kteří na semináři vystoupili, partner TPA Horwath ČR Jiří Hlaváč, k tomu uvádí: Pro všechny kolegy je velmi přínosné, že si mohou vyměnit zkušenosti z přístupů, které se uplatňují v jejich regionu. Jsem velmi rád, že společně se mnou vystoupili i kolegové z Nového Zélandu a Francie. Crowe Horwath International (CHI) je integrovaná organizace nezávislých účetních a poradenských firem, které poskytují klientům poradenské služby jak na obecné úrovni, tak v úzce specializovaných oblastech. Skupina patří mezi největší mezinárodní asociace firem poskytující odborné služby. Sdružuje více než 160 členů s 650 kancelářemi a s více než zaměstnanci ve 100 zemích.

6 Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Říjen / 7 5 Nezapomeňte zaplatit mzdový a daňový kalendář ŘÍJEN pondělí 1. daň z příjmů odvod daně vybírané srážkou podle zvláštní sazby daně za srpen 2012 středa 10. spotřební daň splatnost daně za srpen 2012 (mimo spotřební daň z lihu) pondělí 15. daň silniční záloha na daň za 3. čtvrtletí 2012 pondělí 22. daň z příjmů měsíční odvod úhrnu sražených záloh na daň z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti a z funkčních požitků splatnost daně za srpen 2012 (pouze spotřební daň z lihu) čtvrtek 25. spotřební daň daň z přidané hodnoty daňové přiznání za září 2012 daňové přiznání k uplatnění nároku na vrácení spotřební daně z topných olejů, zelené nafty a ostatních (technických) benzinů za září 2012 (pokud vznikl nárok) daňové přiznání a daň za 3. čtvrtletí a za září 2012 souhrnné hlášení za 3. čtvrtletí 2012 a za září 2012 středa 31. energetické daně daň z přidané hodnoty daňové přiznání a splatnost daně z plynu, pevných paliv a elektřiny za září 2012 poslední den lhůty pro podání přihlášky k registraci skupiny podle 95a zákona o DPH, která chce být registrována od 1. ledna následujícího roku, nebo žádosti o zrušení nebo změnu skupinové registrace podle 106a zákona o DPH daň z příjmů odvod daně vybírané srážkou podle zvláštní sazby daně za září 2012

7 Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Říjen / 7 LISTOPAD pátek 9. spotřební daň splatnost daně za září 2012 (mimo spotřební daň z lihu) úterý 20. pondělí 26. daň z příjmů sociální pojištění zdravotní pojištění spotřební daň měsíční odvod úhrnu sražených záloh na daň z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti a z funkčních požitků měsíční odvod pojistného na sociální zabezpečení za zaměstnance a zaměstnavatele za říjen 2012 měsíční odvod pojistného na zdravotní pojištění za zaměstnance a zaměstnavatele za říjen 2012 daňové přiznání za říjen 2012 daňové přiznání k uplatnění nároku na vrácení spotřební daně z topných olejů, zelené nafty a ostatních (technických) benzinů za říjen 2012 (pokud vznikl nárok) splatnost daně za září 2012 (pouze spotřební daň z lihu) daň z přidané hodnoty energetické daně daňové přiznání a daň za říjen 2012 souhrnné hlášení za říjen 2012 daňové přiznání a splatnost daně z plynu, pevných paliv a elektřiny za říjen 2012 pátek 30. daň z příjmů odvod daně vybírané srážkou podle zvláštní sazby daně za říjen 2012 daň z nemovitostí splatnost 2. splátky daně (všichni poplatníci s daní vyšší než Kč) TPA Horwath Audit s.r.o. IČO: , Městský soud v Praze, Oddíl C, vložka 25463, Číslo osvědčení 80 KAČR TPA Horwath Tax s.r.o. IČO: , Městský soud v Praze, Oddíl C, vložka TPA Horwath Valuation Services s.r.o. IČO: , Městský soud v Praze, Oddíl C, vložka TPA Horwath Corporate Finance s.r.o. IČO: , Městský soud v Praze, Oddíl C, vložka TPA Horwath FM s.r.o. IČO: , Městský soud v Praze, Oddíl C, vložka PRAHA OPAVA OSTRAVA Mánesova 28 Veleslavínova 8 PARK CENTRUM, Hrušovská Praha Opava Ostrava Česká republika Česká republika Česká republika Informace, uvedené v tomto dokumentu, jsou pouze informativní a mají obecný charakter. V případě, že se je rozhodnete aplikovat v praxi, doporučujeme předchozí konzultaci s odborníkem, při které budou zváženy všechny aspekty konkrétního případu. Tento dokument nenahrazuje odborné poradenství, a proto TPA Horwath nemůže nést žádnou odpovědnost za případné škody, které by vznikly v důsledku aplikace informací zde uvedených. Jestliže si nepřejete dostávat naše informační materiály, napište nám na horwath@tpa-horwath.cz.

S r p e n / 6 Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Vážené dámy, vážení pánové,

S r p e n / 6 Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Vážené dámy, vážení pánové, S r p e n 2 0 1 1 1 / 6 Vážené dámy, vážení pánové, dovolujeme si Vám zaslat srpnové vydání Newsletteru skupiny TPA Horwath, který Vás informuje o zajímavostech z oblasti daní a účetnictví. Věříme, že

Více

Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Srpen 2012 1 / 6. Vážené dámy, vážení pánové,

Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Srpen 2012 1 / 6. Vážené dámy, vážení pánové, Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Srpen 2012 1 / 6 Vážené dámy, vážení pánové, dovolujeme si Vám zaslat srpnové vydání Newsletteru skupiny TPA Horwath, který Vás informuje o zajímavostech

Více

Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Květen 2012 1 / 7. Vážené dámy, vážení pánové,

Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Květen 2012 1 / 7. Vážené dámy, vážení pánové, Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Květen 2012 1 / 7 Vážené dámy, vážení pánové, dovolujeme si vám zaslat květnové vydání Newsletteru skupiny TPA Horwath, který vás informuje o zajímavostech

Více

Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Červenec 2012 1 / 7. Vážené dámy, vážení pánové,

Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Červenec 2012 1 / 7. Vážené dámy, vážení pánové, Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Červenec 2012 1 / 7 Vážené dámy, vážení pánové, dovolujeme si Vám zaslat červencové vydání Newsletteru skupiny TPA Horwath, který Vás informuje o zajímavostech

Více

www.tpa-horwath.cz Břez e n 2 0 1 1 1 / 6 Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Vážené dámy, vážení pánové,

www.tpa-horwath.cz Břez e n 2 0 1 1 1 / 6 Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Vážené dámy, vážení pánové, Břez e n 2 0 1 1 1 / 6 Vážené dámy, vážení pánové, dovolujeme si Vám zaslat březnové vydání Newsletteru skupiny TPA Horwath, který Vás informuje o zajímavostech z oblasti daní a účetnictví. Věříme, že

Více

www.tpa-horwath.cz D u b e n 2 0 1 1 1 / 6 Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Vážené dámy, vážení pánové,

www.tpa-horwath.cz D u b e n 2 0 1 1 1 / 6 Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Vážené dámy, vážení pánové, D u b e n 2 0 1 1 1 / 6 Vážené dámy, vážení pánové, dovolujeme si Vám zaslat dubnové vydání Newsletteru skupiny TPA Horwath, který Vás informuje o zajímavostech z oblasti daní a účetnictví. Věříme, že

Více

www.tpa-horwath.cz Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Č e r v e n 2 0 1 1 1 / 7 Vážené dámy, vážení pánové,

www.tpa-horwath.cz Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Č e r v e n 2 0 1 1 1 / 7 Vážené dámy, vážení pánové, Č e r v e n 2 0 1 1 1 / 7 Vážené dámy, vážení pánové, dovolujeme si Vám zaslat červnové vydání Newsletteru skupiny TPA Horwath, který Vás informuje o zajímavostech z oblasti daní a účetnictví. Věříme,

Více

LEDEN pondělí 10. spotřební daň - splatnost daně za listopad 2010 (mimo spotřební daň z lihu)

LEDEN pondělí 10. spotřební daň - splatnost daně za listopad 2010 (mimo spotřební daň z lihu) Daňový kalendář pro rok 2011 LEDEN pondělí 10. - splatnost daně za listopad 2010 (mimo z lihu) čtvrtek 20. - měsíční odvod úhrnu sražených záloh na fyzických osob ze závislé činnosti a z funkčních požitků

Více

www.tpa-horwath.cz L i s t o p a d 2 0 1 1 1 / 7 Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Vážené dámy, vážení pánové,

www.tpa-horwath.cz L i s t o p a d 2 0 1 1 1 / 7 Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Vážené dámy, vážení pánové, L i s t o p a d 2 0 1 1 1 / 7 Vážené dámy, vážení pánové, dovolujeme si Vám zaslat listopadové vydání Newsletteru skupiny TPA Horwath, který Vás informuje o zajímavostech z oblasti daní a účetnictví. Věříme,

Více

benzinů za prosinec 2014 (pokud vznikl nárok)

benzinů za prosinec 2014 (pokud vznikl nárok) DAŇOVÝ KALENDÁŘ LEDEN 1/9/2015 - spotřební daň - splatnost daně za listopad 2014 (mimo spotřební daň z lihu) 1/20/2015 - daň z příjmů - měsíční odvod úhrnu sražených záloh na daň z příjmů fyzických osob

Více

DAŇOVÝ KALENDÁŘ. - podání žádosti o provedení ročního zúčtování správcem daně

DAŇOVÝ KALENDÁŘ. - podání žádosti o provedení ročního zúčtování správcem daně DAŇOVÝ KALENDÁŘ LEDEN 9.1.2015 - spotřební daň - splatnost daně za listopad 2014 (mimo spotřební daň z lihu) 20.1.2015 - daň z příjmů - měsíční odvod úhrnu sražených záloh na daň z příjmů fyzických osob

Více

- daňové přiznání za prosinec 2012

- daňové přiznání za prosinec 2012 DAŇOVÝ KALENDÁŘ LEDEN středa 9. - splatnost daně za listopad 2012 (mimo spotřební daň z lihu) pondělí 21. čtvrtek 24. - splatnost daně za listopad 2012 (pouze spotřební daň z lihu) pátek 25. - daňové přiznání

Více

SKYPE: PODNIKATELCZ!! E: PRESS@PODNIKATEL.CZ

SKYPE: PODNIKATELCZ!! E: PRESS@PODNIKATEL.CZ Daňový kalendář Leden pondělí 10. splatnost daně za listopad 2010 (mimo z lihu) čtvrtek 20. měsíční odvod úhrnu sražených záloh na fyzických osob ze závislé činnosti a z úterý 25. splatnost daně za listopad

Více

zdravotní pojištění - splatnost zálohy na zdravotní pojištění OSVČ za prosinec 2010

zdravotní pojištění - splatnost zálohy na zdravotní pojištění OSVČ za prosinec 2010 DAŇOVÝ KALENDÁŘ 2011 LEDEN pondělí 10. - splatnost daně za listopad 2010 (mimo z lihu) - splatnost zálohy na OSVČ za prosinec 2010 pátek 14. - podání výkazu intrastat za prosinec 2010 (papírová forma -

Více

LEDEN pondělí 2. pondělí 9. - odvod daně vybírané srážkou podle zvláštní sazby daně za listopad 2011. - daň z příjmů

LEDEN pondělí 2. pondělí 9. - odvod daně vybírané srážkou podle zvláštní sazby daně za listopad 2011. - daň z příjmů Daňový kalendář LEDEN 2. 9. - odvod vybírané srážkou podle zvláštní sazby za listopad 2011 - spotřební daň - splatnost za listopad 2011 (mimo spotřební daň z lihu) úterý 24. - spotřební daň 25. - měsíční

Více

www.tpa-horwath.cz P r o s i n e c 2 0 1 1 1 / 9 Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Vážené dámy, vážení pánové,

www.tpa-horwath.cz P r o s i n e c 2 0 1 1 1 / 9 Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Vážené dámy, vážení pánové, P r o s i n e c 2 0 1 1 1 / 9 Vážené dámy, vážení pánové, dovolujeme si Vám zaslat prosincové vydání Newsletteru skupiny TPA Horwath, který Vás informuje o zajímavostech z oblasti daní a účetnictví. Věříme,

Více

DAŇOVÝ KALENDÁŘ 2015 LEDEN

DAŇOVÝ KALENDÁŘ 2015 LEDEN pátek 9. splatnost daně za listopad 2014 (mimo spotřební daň z lihu) úterý 20. podání hlášení k záloze na pojistné na důchodové za prosinec 2014 a splatnost zálohy na důchodové pondělí 26. splatnost daně

Více

daň z příjmů měsíční odvod úhrnu sražených záloh na daň z příjmů fyzických osob ze závislé

daň z příjmů měsíční odvod úhrnu sražených záloh na daň z příjmů fyzických osob ze závislé daňový kalendář LEDEN středa 9. spotřební daň splatnost daně za listopad 2012 (mimo spotřební daň z lihu) pondělí 21. čtvrtek 24. spotřební daň splatnost daně za listopad 2012 (pouze spotřební daň z lihu)

Více

Daňový kalendář pro rok 2018

Daňový kalendář pro rok 2018 Daňový kalendář pro rok 2018 Daňový kalendář pro LEDEN 2018 02.01.2018 z příjmů odvod daně vybírané srážkou podle zvláštní sazby daně za listopad 2017 09.01.2018 spotřební splatnost daně za listopad 2017

Více

ZÁKONNÉ LHŮTY PRO PLACENÍ DANÍ 2016

ZÁKONNÉ LHŮTY PRO PLACENÍ DANÍ 2016 ZÁKONNÉ LHŮTY PRO PLACENÍ DANÍ 2016 LEDEN 2016 Pondělí 11. 1. splatnost daně za listopad 2015 (mimo spotřební daň z lihu) Středa 20. 1. ze závislé činnosti za prosinec 2015 Pojistné - důchodové spoření

Více

DAŇOVÝ KALENDÁŘ PRO ROK 2014

DAŇOVÝ KALENDÁŘ PRO ROK 2014 DAŇOVÝ KALENDÁŘ PRO ROK Yveta Novotná vedení účetnictví LEDEN ČTVRTEK 9. spotřební daň splatnost daně za listopad 2013 (mimo spotřební daň z lihu) PONDĚLÍ 20. pojistné podání hlášení k záloze na pojistné

Více

DAŇOVÝ KALENDÁŘ 2017 Zdroj: Finanční správa

DAŇOVÝ KALENDÁŘ 2017 Zdroj: Finanční správa DAŇOVÝ KALENDÁŘ 2017 Zdroj: Finanční správa Daňový kalendář pro LEDEN 2017 02.01.2017 daň z příjmů: odvod daně vybírané srážkou podle zvláštní sazby daně za listopad 2016 09.01.2017 spotřební daň: splatnost

Více

LEDEN pondělí 10. spotřební daň splatnost daně za listopad 2010 (mimo spotřební daň z lihu) čtvrtek 20. daň z příjmů měsíční odvod úhrnu sražených

LEDEN pondělí 10. spotřební daň splatnost daně za listopad 2010 (mimo spotřební daň z lihu) čtvrtek 20. daň z příjmů měsíční odvod úhrnu sražených LEDEN pondělí 10. spotřební daň splatnost daně za listopad 2010 (mimo spotřební daň z čtvrtek 20. úterý 25. spotřební daň splatnost daně za listopad 2010 (pouze spotřební daň z daňové přiznání za prosinec

Více

DAŇOVÝ KALENDÁŘ 2019

DAŇOVÝ KALENDÁŘ 2019 DAŇOVÝ KALENDÁŘ LEDEN středa 9. spotřební daň splatnost daně za listopad 2018 (mimo spotřební daň z lihu) neděle 20. pondělí 21. čtvrtek 24. spotřební daň splatnost daně za listopad 2018 (pouze spotřební

Více

DAŇOVÝ KALENDÁŘ LEDEN

DAŇOVÝ KALENDÁŘ LEDEN DAŇOVÝ KALENDÁŘ LEDEN čtvrtek 9. spotřební daň splatnost daně za listopad 2013 (mimo spotřební daň z lihu) pondělí 20. pojistné podání hlášení k záloze na pojistné na důchodové spoření za prosinec 2013

Více

Daňový kalendář 2016 Zdroj: Finanční správa

Daňový kalendář 2016 Zdroj: Finanční správa Daňový kalendář Zdroj: Finanční správa Daňový kalendář pro LEDEN 11.01. spotřební daň: splatnost daně za listopad 2015 (mimo spotřební daň z lihu) 20.01. daň z příjmů: měsíční odvod úhrnu sražených záloh

Více

------------------------------------------------------------------------------------------------------ DUBEN 2014

------------------------------------------------------------------------------------------------------ DUBEN 2014 LEDEN 2014 čtvrtek 9.1.2014 spotřební daň splatnost daně za listopad 2013 (mimo spotřební daň z lihu) pondělí 20.1.2014 pojistné podání hlášení k záloze na pojistné na důchodové za prosinec 2013 a splatnost

Více

Daňový kalendář pro rok 2017

Daňový kalendář pro rok 2017 Daňový kalendář pro rok 2017 LEDEN 2. ledna odvod daně vybírané srážkou podle zvláštní sazby daně za listopad 2016 9. ledna 20. ledna 24. ledna 25. ledna splatnost daně za listopad 2016 (mimo z lihu) měsíční

Více

spotřební daň splatnost daně za prosinec 2016 (mimo spotřební daň z lihu)

spotřební daň splatnost daně za prosinec 2016 (mimo spotřební daň z lihu) Leden 02.01. daň z příjmů odvod daně vybírané srážkou podle zvláštní sazby daně za listopad 2016 09.01. spotřební daň splatnost daně za listopad 2015 (mimo spotřební daň z lihu) 20.01. daň z přidané hodnoty

Více

Daňový kalendář pro LEDEN 2016

Daňový kalendář pro LEDEN 2016 Daňový kalendář pro LEDEN 2016 11.01.2016 spotřební daň: splatnost daně za listopad 2015 (mimo spotřební daň z 20.01.2016 daň z příjmů: měsíční odvod úhrnu sražených záloh na daň z příjmů 20.01.2016 pojistné:

Více

středa 9. spotřební daň splatnost daně za listopad 2012 (mimo spotřební daň z lihu)

středa 9. spotřební daň splatnost daně za listopad 2012 (mimo spotřební daň z lihu) www.sovastudio.cz info@sovastudio.cz DAŇOVÝ KALENDÁŘ LEDEN středa 9. spotřební daň splatnost daně za listopad 2012 (mimo spotřební daň z lihu) pondělí 21. čtvrtek 24. spotřební daň splatnost daně za listopad

Více

Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Srpen 2013 1 / 8

Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Srpen 2013 1 / 8 Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Srpen 2013 1 / 8 Vážené dámy, vážení pánové, dovolujeme si Vám zaslat srpnové vydání Newsletteru skupiny TPA Horwath, který Vás informuje o zajímavostech

Více

Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Leden 2013 1 / 1 0. Vážené dámy, vážení pánové,

Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Leden 2013 1 / 1 0. Vážené dámy, vážení pánové, Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Leden 2013 1 / 1 0 Vážené dámy, vážení pánové, dovolujeme si Vám zaslat lednové vydání Newsletteru skupiny TPA Horwath, které Vás informuje o zajímavostech

Více

daň z příjmů měsíční odvod úhrnu sražených záloh na daň z příjmů fyzickýchosob ze závislé činnosti a z funkčních požitků

daň z příjmů měsíční odvod úhrnu sražených záloh na daň z příjmů fyzickýchosob ze závislé činnosti a z funkčních požitků LEDEN středa 9. pondělí 21. čtvrtek 24. pátek 25. čtvrtek 31. ÚNOR pondělí 11. pátek 15. středa 20. pondělí 25. spotřební daň splatnost daně za listopad 2012 (mimo spotřební daň z lihu) spotřební daň splatnost

Více

Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Ř í j e n / 7 Vážené dámy, vážení pánové,

Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Ř í j e n / 7 Vážené dámy, vážení pánové, Vážené dámy, vážení pánové, dovolujeme si Vám zaslat říjnové vydání Newsletteru skupiny TPA Horwath, který Vás informuje o zajímavostech z oblasti daní a účetnictví. Věříme, že uvedené příspěvky budou

Více

V dubnovém čísle Newsletteru naleznete následující témata:

V dubnovém čísle Newsletteru naleznete následující témata: V dubnovém čísle Newsletteru naleznete následující témata: 1. Nejčastější chyby v DPH v nájemních smlouvách... Strana 1 2. Daň z nabytí nemovitých věcí... Strana 2 3. Možnost uplatnit daňovou ztrátu při

Více

Daňový kalendář Seznam daní - LEDEN A-Z účtárna, s.r.o ČTVRTEK. splatnost daně za listopad 2015 (pouze spotřební daň z lihu)

Daňový kalendář Seznam daní - LEDEN A-Z účtárna, s.r.o ČTVRTEK. splatnost daně za listopad 2015 (pouze spotřební daň z lihu) Daňový kalendář 2016 Seznam daní - LEDEN 2016 11.01. splatnost daně za listopad 2015 (mimo z lihu) 20.01. měsíční odvod úhrnu sražených záloh na 20.01. pojistné podání hlášení k záloze na pojistné na důchodové

Více

DAŇOVÝ KALENDÁŘ. daň z příjmů měsíční odvod úhrnu sražených záloh na daň z příjmů fyzických osob ze závislé

DAŇOVÝ KALENDÁŘ. daň z příjmů měsíční odvod úhrnu sražených záloh na daň z příjmů fyzických osob ze závislé DAŇOVÝ KALENDÁŘ LEDEN spotřební daň splatnost daně za listopad 2015 (mimo spotřební daň z lihu) pojistné podání hlášení k záloze na pojistné na důchodové spoření za prosinec 2015 a splatnost zálohy na

Více

Poskytované služby. Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Květen 2013 1 / 8. Vážené dámy, vážení pánové,

Poskytované služby. Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Květen 2013 1 / 8. Vážené dámy, vážení pánové, Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Květen 2013 1 / 8 Vážené dámy, vážení pánové, dovolujeme si Vám zaslat květnové vydání Newsletteru skupiny TPA Horwath, který Vás informuje o zajímavostech

Více

Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Září 2012 1 / 7. Vážené dámy, vážení pánové,

Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Září 2012 1 / 7. Vážené dámy, vážení pánové, Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Září 2012 1 / 7 Vážené dámy, vážení pánové, dovolujeme si Vám zaslat zářijové vydání Newsletteru skupiny TPA Horwath, který Vás informuje o zajímavostech

Více

Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Červen 2012 1 / 8

Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Červen 2012 1 / 8 Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Červen 2012 1 / 8 Vážené dámy, vážení pánové, dovolujeme si Vám zaslat červnové vydání Newsletteru skupiny TPA Horwath, který Vás informuje o zajímavostech

Více

Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Listopad / 8. Vážené dámy, vážení pánové,

Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Listopad / 8. Vážené dámy, vážení pánové, Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Listopad 2012 1 / 8 Vážené dámy, vážení pánové, dovolujeme si Vám zaslat listopadové vydání Newsletteru skupiny TPA Horwath, který Vás informuje o zajímavostech

Více

11.ledna spotřební daň - splatnost daně za listopad 2009 (mimo spotřební daň z lihu)

11.ledna spotřební daň - splatnost daně za listopad 2009 (mimo spotřební daň z lihu) LEDEN 11ledna spotřební daň - splatnost daně za listopad 2009 (mimo spotřební daň z lihu) 20ledna daň z příjmů 25ledna spotřební daň - splatnost daně za listopad 2009 (pouze spotřební daň z lihu) 25ledna

Více

www.tpa-horwath.cz Z áří 2011 1 / 7 Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Vážené dámy, vážení pánové,

www.tpa-horwath.cz Z áří 2011 1 / 7 Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Vážené dámy, vážení pánové, Vážené dámy, vážení pánové, dovolujeme si Vám zaslat zářijové vydání Newsletteru skupiny TPA Horwath, který Vás informuje o zajímavostech z oblasti daní a účetnictví. Věříme, že uvedené příspěvky budou

Více

Daňový kalendář pro rok 2014

Daňový kalendář pro rok 2014 Daňový kalendář pro rok 2014 Jiří Pokorný ový poradce Heliova 270/15, 460 01 Liberec LEDEN 08.01. záloha OSVČ za prosinec 2013 09.01. spotřební splatnost daně za listopad 2013 (mimo spotřební z lihu) 20.01.

Více

- daňové přiznání a daň za únor 2011 souhrnné hlášení za únor 2011. - daňové přiznání a splatnost daně z plynu, pevných paliv a elektřiny za únor 2011

- daňové přiznání a daň za únor 2011 souhrnné hlášení za únor 2011. - daňové přiznání a splatnost daně z plynu, pevných paliv a elektřiny za únor 2011 Daňový kalendář pro rok Daňový kalendář pro rok LEDEN 10. ÚNOR 9. 21. 28. BŘEZEN biopaliva - splatnost za listopad 2010 (mimo z lihu) - měsíční odvod úhrnu sražených záloh na fyzických osob ze závislé

Více

Výroční zpráva. o průhlednosti společnosti TPA Horwath Audit s.r.o. za rok 2014

Výroční zpráva. o průhlednosti společnosti TPA Horwath Audit s.r.o. za rok 2014 Výroční zpráva o průhlednosti společnosti za rok 2014 140 00 Praha 4, Antala Staška 2027/79 Tel.: +420 222 826 311, Fax: +420 222 826 312, E-Mail: audit@tpa-horwath.cz pobočky 746 01 Opava, Veleslavínova

Více

Daňový kalendář pro rok 2013

Daňový kalendář pro rok 2013 Daňový kalendář pro rok 2013 Jiří Pokorný ový poradce Heliova 270/15, 460 01 Liberec LEDEN 08.01. - zdravotní - záloha OSVČ za prosinec 2012 09.01. - spotřební - splatnost daně za listopad 2012 (mimo spotřební

Více

LEDEN. - daň z příjmů. - daň z nemovitostí ÚNOR

LEDEN. - daň z příjmů. - daň z nemovitostí ÚNOR LEDEN pondělí 2. pondělí 9. pátek 20. úterý 24. sazby daně za listopad 2011 - splatnost daně za listopad 2011 (mimo spotřební příjmů fyzických osob ze závislé činnosti a z - splatnost daně za listopad

Více

Úterý 24.1. - spotřební daň - splatnost daně za listopad 2011 (pouze spotřební daň z lihu) Středa 25.1.

Úterý 24.1. - spotřební daň - splatnost daně za listopad 2011 (pouze spotřební daň z lihu) Středa 25.1. Daňový kalendář na rok 2012 LEDEN 2.1. - odvod daně vybírané srážkou podle zvláštní sazby daně za listopad 2011 9.1. - splatnost daně za listopad 2011 (mimo spotřební daň z lihu) Pátek 20.1. závislé činnosti

Více

NEWSLETTER V lednovém čísle Newsletteru naleznete následující témata: 1. Novela účetních předpisů pro rok 2014

NEWSLETTER V lednovém čísle Newsletteru naleznete následující témata: 1. Novela účetních předpisů pro rok 2014 V lednovém čísle Newsletteru naleznete následující témata: 1. Novela účetních předpisů pro rok 2014... Strana 1 2. Výroční zpráva... Strana 2 3. Elektronické podávání přiznání k DPH... Strana 3 4. Zrušení

Více

Daňový kalendář. 3. březen (pondělí) 10. březen (pondělí) 11. březen (úterý) 14. březen (pátek ) 17. březen (pondělí) 18.

Daňový kalendář. 3. březen (pondělí) 10. březen (pondělí) 11. březen (úterý) 14. březen (pátek ) 17. březen (pondělí) 18. Daňový kalendář 3. březen (pondělí) Daň z příjmů Podání vyúčtování daně vybírané srážkou podle zvláštní sazby daně za zdaňovací období 2007 10. březen (pondělí) Pojistné na důchodové zabezpečení a příspěvek

Více

Daňový kalendář pro rok 2012

Daňový kalendář pro rok 2012 Daňový kalendář pro rok 2012 Yveta Novotná vedení účetnictví RYCHLOST PRECIZNOST NÍZKÁ CENA LEDEN 2 listopad 2011 9 - spotřební daň - splatnost daně za listopad 2011 (mimo spotřební daň z pátek 20 fyzických

Více

Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Březen 2013 1 / 9. Vážené dámy, vážení pánové,

Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Březen 2013 1 / 9. Vážené dámy, vážení pánové, Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Březen 2013 1 / 9 Vážené dámy, vážení pánové, dovolujeme si Vám zaslat březnové vydání Newsletteru skupiny TPA Horwath, který Vás informuje o zajímavostech

Více

Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Prosinec 2012 1 / 8. Vážené dámy, vážení pánové,

Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Prosinec 2012 1 / 8. Vážené dámy, vážení pánové, Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Prosinec 2012 1 / 8 Vážené dámy, vážení pánové, dovolujeme si Vám zaslat prosincové vydání Newsletteru skupiny TPA Horwath, který Vás informuje o zajímavostech

Více

www.tpa-horwath.cz L e d e n 2 0 1 2 1 / 9 Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Vážené dámy, vážení pánové,

www.tpa-horwath.cz L e d e n 2 0 1 2 1 / 9 Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Vážené dámy, vážení pánové, Vážené dámy, vážení pánové, dovolujeme si Vám zaslat lednové vydání Newsletteru skupiny TPA Horwath, informující o novinkách z oblasti daní a účetnictví. Věříme, že většina článků bude pro Vás přínosem

Více

Daňový kalendář 2011

Daňový kalendář 2011 Daňový kalendář 2011 10.01. 20.01. LEDEN zdravotní pojištění záloha za prosinec 2010 splatnost daně za listopad 2010 (mimo sociální pojištění záloha za prosinec 2010 25.01. 31.01. splatnost daně za listopad

Více

Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Březen 2012 1 / 8. Vážené dámy, vážení pánové,

Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Březen 2012 1 / 8. Vážené dámy, vážení pánové, Newsletter skupiny TPA Horwath Březen 2012 1 / 8 Vážené dámy, vážení pánové, dovolujeme si Vám zaslat březnové vydání Newsletteru skupiny TPA Horwath, který Vás informuje o novinkách týkajících se daní,

Více

V únorovém čísle Newsletteru naleznete následující témata:

V únorovém čísle Newsletteru naleznete následující témata: V únorovém čísle Newsletteru naleznete následující témata: 1. Zálohy na podíly na zisku past na jednatele či společníky... Strana 1 2. Odpočet na podporu výzkumu a vývoje... Strana 3 3. mezi třemi nejúspěšnějšími

Více

Daňový kalendář pro rok 2012

Daňový kalendář pro rok 2012 Daňový kalendář pro rok 2012 Jiří Pokorný daňový poradce Heliova 270/15, 460 01 Liberec LEDEN 02.01. - daň z příjmů - odvod daně vybírané srážkou podle zvláštní sazby daně za listopad 2011 09.01. - zdravotní

Více

Albánie Bulharsko Česká republika Chorvatsko Maďarsko Polsko Rakousko Rumunsko Slovensko Slovinsko Srbsko

Albánie Bulharsko Česká republika Chorvatsko Maďarsko Polsko Rakousko Rumunsko Slovensko Slovinsko Srbsko V říjnovém čísle Newsletteru naleznete následující témata: 1. Zákonná opatření Senátu schválena... Strana 1 2. Zdanění investičních fondů... Strana 2 3. Jak proti pozdním platbám pohledávek?... Strana

Více

Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Červen 2013 1 / 10

Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Červen 2013 1 / 10 Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Červen 2013 1 / 10 Vážené dámy, vážení pánové, dovolujeme si Vám zaslat červnové vydání Newsletteru skupiny TPA Horwath, který Vás informuje o zajímavostech

Více

LEDEN. pondělí 9. - daň z příjmů. pátek daň z příjmů

LEDEN. pondělí 9. - daň z příjmů. pátek daň z příjmů LEDEN pondělí 2. pondělí 9. pátek 20. úterý 24. daně za listopad 2011 - splatnost daně za listopad 2011 (mimo spotřební daň z závislé činnosti a z funkčních - splatnost daně za listopad 2011 (pouze spotřební

Více

www.tpa-horwath.cz Ú n o r 2 0 1 2 1 / 8 Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Vážené dámy, vážení pánové,

www.tpa-horwath.cz Ú n o r 2 0 1 2 1 / 8 Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Vážené dámy, vážení pánové, Ú n o r 2 0 1 2 1 / 8 Vážené dámy, vážení pánové, dovolujeme si Vám zaslat únorové vydání Newsletteru skupiny TPA Horwath, který Vás informuje o zajímavostech z oblasti daní a účetnictví. Věříme, že uvedené

Více

Daňový kalendář pro rok 2016 Jiří Pokorný daňový poradce Palachova 1391/9a, Liberec

Daňový kalendář pro rok 2016 Jiří Pokorný daňový poradce Palachova 1391/9a, Liberec Daňový kalendář pro rok Jiří Pokorný daňový poradce Palachova 1391/9a, 460 01 Liberec LEDEN 08.01. zdravotní pojištění záloha OSVČ za prosinec 2015 11.01. splatnost daně za listopad 2015 (mimo spotřební

Více

NEWSLETTER 11 2013. V listopadovém čísle Newsletteru naleznete následující témata: 1. Intervence ČNB a účetnictví

NEWSLETTER 11 2013. V listopadovém čísle Newsletteru naleznete následující témata: 1. Intervence ČNB a účetnictví V listopadovém čísle Newsletteru naleznete následující témata: 1. Intervence ČNB a účetnictví... Strana 1 2. Změny v solární dani pro příští rok... Strana 2 3. Jiný výsledek hospodaření v účetní závěrce

Více

04 05 06 09 21 25 27 29 31 39 40 LTA je moderní a dynamicky se rozvíjející poradenská kancelář poskytující integrované právní, daňové a účetní poradenství a auditorské služby tuzemským i zahraničním klientům.

Více

DAŇOVÝ KALENDÁŘ PRO ROK 2013 Yveta Novotná vedení účetnictví

DAŇOVÝ KALENDÁŘ PRO ROK 2013 Yveta Novotná vedení účetnictví DAŇOVÝ KALENDÁŘ PRO ROK 2013 Yveta Novotná vedení účetnictví LEDEN út 8. pojištění OSVČ zdravotní - záloha 12/2012 po 9. splatnost (bez daně z lihu) 11/2012 po 21. pojištění OSVČ sociální - záloha 12/2012

Více

15. březen (úterý) Daň z příjmů Podání vyúčtování daně z příjmů ze závislé činnosti za zdaňovací období 2010

15. březen (úterý) Daň z příjmů Podání vyúčtování daně z příjmů ze závislé činnosti za zdaňovací období 2010 D aňový kalendář Březen 2011 1. březen (úterý) Podání vyúčtování daně z příjmů ze závislé činnosti za zdaňovací období 2010 8. březen (úterý) Pojistné na důchodové zabezpečení a příspěvek na státní politiku

Více

Zdanění fondu Investiční fond vs. podílový fond. Jaromír Zbroj, vedoucí daňového poradenství TACOMA

Zdanění fondu Investiční fond vs. podílový fond. Jaromír Zbroj, vedoucí daňového poradenství TACOMA Zdanění fondu Investiční fond vs. podílový fond Jaromír Zbroj, vedoucí daňového poradenství TACOMA Zdanění fondu Daň z příjmů sazba a základ daně Výhodná sazba daně z příjmů 5 % Fond je alternativou ke

Více

V březnovém čísle Newsletteru naleznete následující témata:

V březnovém čísle Newsletteru naleznete následující témata: V březnovém čísle Newsletteru naleznete následující témata: 1. Nové interpretace Národní účetní rady... Strana 1 2. Zpráva o vztazích... Strana 3 3. Autorské honoráře v roce 2014... Strana 5 4. Předložit

Více

M&A případová studie, praktické rady a zkušenosti

M&A případová studie, praktické rady a zkušenosti M&A případová studie, praktické rady a zkušenosti Mgr. Ondřej Nejedlý 15. září 2015 Obsah 1. Zadání 2. Analýza zadání 3. Strukturování transakce 4. Příprava transakce 5. Uzavření transakce (SPA) 6. Vypořádání

Více

Odvodové zatížení v ČR ve srovnání se zeměmi CEE

Odvodové zatížení v ČR ve srovnání se zeměmi CEE Odvodové zatížení v ČR ve srovnání se zeměmi CEE Ing. Jan Soška, LL.M., partner TPA Tax s.r.o., Baker Tilly International Mladé Buky, 9. listopadu 2017 Albania I Austria I Bulgaria I Croatia I Czech Republic

Více

Osnovy k rekvalifikačnímu kurzu účetnictví

Osnovy k rekvalifikačnímu kurzu účetnictví Osnovy k rekvalifikačnímu kurzu účetnictví (vyučovací hodina = 5 minut) Poučení o bezpečnosti a ochraně zdraví při práci 1 Právní úprava účetnictví 2 podstata, význam a funkce účetnictví právní úprava

Více

V červnovém čísle Newsletteru naleznete následující témata:

V červnovém čísle Newsletteru naleznete následující témata: V červnovém čísle Newsletteru naleznete následující témata: 1. Novela zákona o DPH od roku 2015... Strana 1 2. Novela zákona o daních z příjmů od roku 2015 pokračování... Strana 3 3. Představenstvo musí

Více

Duben duben (pondělí)

Duben duben (pondělí) Duben 2019 1. duben (pondělí) a) Podání přiznání a zaplacení daně z příjmů za rok 2018 v neprodloužené lhůtě. Zálohy na daň zaplacené v průběhu zdaňovacího období 2018 se započtou na úhradu skutečné daně

Více

10 zemí. 1 společnost.

10 zemí. 1 společnost. 10 zemí. 1 společnost. Daňové aspekty u exportujících společností Ing. Jan Soška, LL.M., senior manažer TPA Horwath Notia Tax s.r.o. Tel.:+ 420 222 826 311 jan.soska@tpa-horwath.cz Člen Crowe Horwath International

Více

V listopadovém čísle Newsletteru naleznete následující témata:

V listopadovém čísle Newsletteru naleznete následující témata: V listopadovém čísle Newsletteru naleznete následující témata: 1. Obchodní podmínky INCOTERMS a jejich dopady do účetnictví... Strana 1 2. DPH zpřísnění požadavků na elektronická podání od 1. 1. 2016...

Více

Manažerská ekonomika Daně

Manažerská ekonomika Daně DANĚ (zkouška č. 5) Cíl předmětu Učivo se zaměřuje na komplexní zobrazení daňového systému České republiky a na základní konstrukční prvky a přístupy k přímým a nepřímým daním. Dále jde o objasnění systému

Více

Podnik a daně. Vysoká škola finanční a správní zimní semestr 2014. Jaromír Stemberg. daňový poradce, člen Komory daňových poradců ČR

Podnik a daně. Vysoká škola finanční a správní zimní semestr 2014. Jaromír Stemberg. daňový poradce, člen Komory daňových poradců ČR Podnik a daně Vysoká škola finanční a správní zimní semestr 2014 Jaromír Stemberg daňový poradce, člen Komory daňových poradců ČR Český daňový systém Český daňový systém Český daňový systém zahrnuje tyto

Více

Kdo jsme. Jak můžeme spolupracovat?

Kdo jsme. Jak můžeme spolupracovat? Kdo jsme Jak můžeme spolupracovat? Co nás posouvá vpřed? Baví nás inovovat, udávat trendy, hledat chytrá řešení v oblasti outsourcingu a poradenství a pomáhat tak našim klientům být úspěšnými. Ctíme hodnoty,

Více

ZÁKON O DANÍCH Z PŘÍJMŮ

ZÁKON O DANÍCH Z PŘÍJMŮ Obsah Úvod... 11 ZÁKON O DANÍCH Z PŘÍJMŮ Přehled změn...13 Zákon č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů... 17 Příloha č. 1... 192 Příloha č. 2... 200 Příloha č. 3... 200 Vyhláška č. 146/1993 Sb., kterou se

Více

Účetnictví v organizační složce. doc. Ing. Jaroslava Roubíčková,CSc.

Účetnictví v organizační složce. doc. Ing. Jaroslava Roubíčková,CSc. Účetnictví v organizační složce doc. Ing. Jaroslava Roubíčková,CSc. katedra finančního účetnictví a auditingu Fakulta financí a účetnictví VŠE v Praze 1 Obsah prezentace Cíl Organizační složka pojem Organizační

Více

ÚČETNICTVÍ MEZINÁRODNÍ ÚČETNÍ STANDARDY PROČ IFRS? IFRS V ČR? VYBRANÉ ROZDÍLY MEZI ČÚS A IFRS Není jedno Varianty:

ÚČETNICTVÍ MEZINÁRODNÍ ÚČETNÍ STANDARDY PROČ IFRS? IFRS V ČR? VYBRANÉ ROZDÍLY MEZI ČÚS A IFRS Není jedno Varianty: MEZINÁRODNÍ ÚČETNÍ STANDARDY Jiří Viktorin viktorin@alteraudit.cz ÚČETNICTVÍ Není jedno Varianty: Národní legislativa US GAAP (USA nepoužívá IFRS) IFRS ve znění IASB adaptované EU PROČ IFRS? Potřebujeme

Více

Vybraná zjištění z dotazníkového šetření

Vybraná zjištění z dotazníkového šetření Vybraná zjištění z dotazníkového šetření Jana Reimontová, TPA Horwath Workshop je pořádán jako jeden z výstupů výzkumného projektu Grantové agentury ČR Komparativní analýza národních účetních a daňových

Více

Podnikání v Maďarsku. Právní formy podnikání, Daňový systém, Sociální a zdravotní zabezpečení

Podnikání v Maďarsku. Právní formy podnikání, Daňový systém, Sociální a zdravotní zabezpečení Podnikání v Maďarsku Právní formy podnikání, Daňový systém, Sociální a zdravotní zabezpečení Obsah 1. Právní aspekty podnikání v Maďarsku Právní formy podnikání v Maďarsku Založení společnosti Pracovní

Více

V květnovém čísle Newsletteru naleznete následující témata:

V květnovém čísle Newsletteru naleznete následující témata: V květnovém čísle Newsletteru naleznete následující témata: 1. Připravované daňové změny... Strana 1 2. Nové legislativní návrhy pro investiční fondy a kolektivní investování... Strana 3 3. Bezúročné zápůjčky

Více

7. UPOZORNĚNÍ NA DAŇOVÉ POVINNOSTI V ROCE 2016

7. UPOZORNĚNÍ NA DAŇOVÉ POVINNOSTI V ROCE 2016 7. UPOZORNĚNÍ NA DAŇOVÉ POVINNOSTI V ROCE 2016 Vážení poplatníci, plátci daní a pojistného, dovolte, abychom Vám připomněli daňové povinnosti v roce 2016, které pro Vás vyplývají z jednotlivých zákonů.

Více

... Trivi Jednoduše. Cena za doklad nad rámec PLÁTCE DPH NEPLÁTCE DPH / Účetní (přijatý/vydaný)

... Trivi Jednoduše. Cena za doklad nad rámec PLÁTCE DPH NEPLÁTCE DPH / Účetní (přijatý/vydaný) Jednoduše pro PRÁVNICKOU osobu Trivi Jednoduše - Vytvoření přiznání k dani z příjmů právnických osob - závěrka - Zpracování 24 dokladů (rok) - Zpracování 48 transakcí na bankovním účtu (rok) Roční poplatek

Více

7. UPOZORNĚNÍ NA DAŇOVÉ POVINNOSTI V ROCE 2013

7. UPOZORNĚNÍ NA DAŇOVÉ POVINNOSTI V ROCE 2013 7. UPOZORNĚNÍ NA DAŇOVÉ POVINNOSTI V ROCE 2013 Vážení poplatníci, plátci daní a pojistného dovolte, abychom Vám připomněli daňové povinnosti v roce 2013, které pro Vás vyplývají z jednotlivých zákonů.

Více

Smlouva o zamezení dvojímu zdanění mezi Českou republikou a Běloruskem

Smlouva o zamezení dvojímu zdanění mezi Českou republikou a Běloruskem Smlouva o zamezení dvojímu zdanění mezi Českou republikou a Běloruskem Zuzana Potočková Praha, 26.1.2016 www.peterkapartners.com Účel smluv o zamezení dvojímu zdanění Určení základních pravidel pro možnost

Více

Předmluva Úvod Daňová evidence, její obsah a forma Složky majetku a závazků, jejich ocenění a evidence...

Předmluva Úvod Daňová evidence, její obsah a forma Složky majetku a závazků, jejich ocenění a evidence... Obsah Obsah Předmluva... 9 1. Úvod...11 1.1 Charakteristika daňové evidence...11 1.2 Fyzické osoby, na které se vztahuje povinnost vedení daňové evidence (poplatníci, kteří nejsou účetní jednotkou)...11

Více

PETERKA & PARTNERS v.o.s.

PETERKA & PARTNERS v.o.s. PETERKA & PARTNERS v.o.s. Advokátní kancelář Praha - Bratislava - Kyjev Magdaléna Vyškovská daňový poradce EXPORT SLUŽEB Daňové aspekty vysílání pracovníků do členských států EU pro zaměstnance a zaměstnavatele

Více

... Trivi Jednoduše. os. Účetní Klient Účetní Klient Faktura, Zálohová FA, Dobropis, Daňový doklad k záloze, pokladní doklady Přijatý/Vydaný

... Trivi Jednoduše. os. Účetní Klient Účetní Klient Faktura, Zálohová FA, Dobropis, Daňový doklad k záloze, pokladní doklady Přijatý/Vydaný Jednoduše pro PRÁVNICKOU osobu Trivi Jednoduše - Vytvoření přiznání k dani z příjmů právnických osob - Účetní závěrka - Zpracování 24 dokladů (rok) - zpracování 48 transakcí na bankovém účtu (rok) Roční

Více

7. UPOZORNĚNÍ NA DAŇOVÉ POVINNOSTI V ROCE 2014

7. UPOZORNĚNÍ NA DAŇOVÉ POVINNOSTI V ROCE 2014 7. UPOZORNĚNÍ NA DAŇOVÉ POVINNOSTI V ROCE 2014 Vážení poplatníci, plátci daní a pojistného, dovolte, abychom Vám připomněli daňové povinnosti v roce 2014, které pro Vás vyplývají z jednotlivých zákonů.

Více

Kalendář daňových povinností pro podnikatele 2018

Kalendář daňových povinností pro podnikatele 2018 Kalendář daňových povinností pro podnikatele 2018 #accacelife www.accace.cz Vaše měsíční úkoly Nemusí být nutně daňové Leden 2018 Leden 08 22 25 Po Út St Čt Pá So Ne Po Út St Čt Pá So Ne Po Út St Čt Pá

Více

Zkratky a úplné názvy předpisů a pokynů používaných v publikaci 10. Úvod 15. 1 Právní úprava společnosti s ručením omezeným 17

Zkratky a úplné názvy předpisů a pokynů používaných v publikaci 10. Úvod 15. 1 Právní úprava společnosti s ručením omezeným 17 Zkratky a úplné názvy předpisů a pokynů používaných v publikaci 10 Úvod 15 1 Právní úprava společnosti s ručením omezeným 17 1 Sídlo s. r. o. v bytě, který je v podílovém vlastnictví manželů 20 2 Povinné

Více

ZPRÁVA PRO VALNOU HROMADU O HOSPODAŘENÍ SČOO

ZPRÁVA PRO VALNOU HROMADU O HOSPODAŘENÍ SČOO SPOLEČENSTVO ČESKÝCH OPTIKŮ A OPTOMETRISTŮ Praha 4, Novodvorská 1062/12 (IČO: 45773092) ZPRÁVA PRO VALNOU HROMADU O HOSPODAŘENÍ SČOO ZA ROK 2015 Zpracoval ing. Čestmír Kameš, daňový a účetní poradce Duben

Více

7. UPOZORNĚNÍ NA DAŇOVÉ POVINNOSTI V ROCE 2018

7. UPOZORNĚNÍ NA DAŇOVÉ POVINNOSTI V ROCE 2018 7. UPOZORNĚNÍ NA DAŇOVÉ POVINNOSTI V ROCE 2018 Vážení poplatníci a plátci daní, dovolte, abychom Vám připomněli daňové povinnosti v roce 2018, které pro Vás vyplývají z jednotlivých zákonů. Jedná se o

Více

Termíny daňových povinností pro rok 2002

Termíny daňových povinností pro rok 2002 fiscalità daně 13 economicrevue 55 Termíny daňových povinností pro rok 2002 CZ Poznámka ke spotřební dani: Plátci spotřebních daní jsou povinni denně platit zálohy na spotřební daně v případě, že jejich

Více