Ministerstvo dopravy, oddělení BESIP

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "olga.kristofikova@mdcr.cz Ministerstvo dopravy, oddělení BESIP"

Transkript

1 Návrh výzkumné potřeby státní správy pro zadání veřejné zakázky A. Předkladatel garant výzkumné potřeby Název organizace Ministerstvo dopravy Adresa Nábřeží Ludvíka Svobody 12/ Kontaktní osoba Ing. Olga Krištofíková Telefon Fax B. Odborný gestor výzkumné potřeby Název útvaru Ministerstvo dopravy, oddělení BESIP Adresa Nábř. L. Svobody 1222/12 Kontaktní osoba Ing. Martin Farář Telefon Fax Výzkumná potřeba (budoucí výzkumný projekt) 1. Název Požární bezpečnost vozidel kategorie M1 a N1 z hlediska jejich povinné výbavy Hlavní obor výzkumné potřeby: JO Vedlejší obor výzkumné potřeby: JQ Další vedlejší obor výzkumné potřeby: AQ 2. Stručný popis výzkumné potřeby, která se má řešit STRANA 1 (CELKEM 5)

2 Dopravní nehodovost v případech požárů osobních automobilů (M1, resp. N1), jak prokazují dlouhodobé statistiky u nás i v zahraničí, vykazuje neustálý vzrůst. Zahoření osobního automobilu vede zpravidla k úplnému zničení vozidla se všemi důsledky (usmrcení či zranění osob, materiální škody), pokud není rychlý zásah likvidující zahoření. V minulosti v bývalém Československu byla snaha tento problém řešit. Obdobné iniciativy můžeme dnes sledovat i v zahraničí, prakticky v celé EU. Řešení se odvíjí či odvíjely dvěma směry. Povinné vybavení vozidel hasicím přístrojem je první cesta, zdánlivě jednoduchá, která však přináší další problémy. Mezi ně patří: Jak velkou náplň musí mít hasicí přístroj, aby byl zásah dostatečně účinný. Jaké složení náplně bude nejefektivnější. Jaký hasicí přístroj bude vhodný dle druhu pohonu diesel, benzin, LPG, CNG, hybrid nebo elektromobil. Kde umístit hasicí přístroj v automobilu, aby byl rychle přístupný. Jak ho zajistit, aby se nestal nebezpečným osádce vozidla v případě nehodové události. Ekonomické zatížení majitelů aut plynoucí s příslušných zákonných norem. Druhým uplatňovaným směrem je doporučení k výbavě vozidla hasicím přístrojem. I v tomto případě je potřebné řešit také témata ve výše zmiňovaných okruzích. Nosným kritériem volby druhé cesty bude pravděpodobně ekonomická náročnost na majitele vozidla. Při uplatnění druhé cesty je potřebné připravit množinu argumentů pro osvětovou činnost. Problematika požární bezpečnosti pro osobní automobil je také značně legislativně komplikované téma. Tematicky je aktivita zaměřena do oblasti pasivní bezpečnosti automobilů kategorie M1 (resp. N1). Z ohledem na stálý nárůst zahoření osobních automobilů, lze považovat tuto problematiku za velmi aktuální. Lze také konstatovat, že problematika není v současnosti dostatečně prozkoumána tak, aby bylo možno řešit výše uvedená témata. (odrážky a-e). Návrhu řešení problematiky musí předcházet hluboká analýza zahrnující analýzu: Příčin zahoření osobních automobilů motocyklů v silničním provozu v ČR z dat Policie ČR zpět za posledních 10 let. Ta musí zahrnovat rozklad: příčin zahoření (samovolné, nehodová událost, jiná příčina), druhu pohonu vozidla (benzín, nafta, hybrid, elektro, plyn), charakteristik hoření (místo, rychlost, druh materiálu, atd.) míry zranění posádky vozidla (mrtví, těžce zranění, lehce zranění), ekonomických dopadů ekonomické zhodnocení důsledků nehod v oblasti zdraví a života občana se provede dle metodiky MD ČR, vyčíslení materiálních škod bude vycházet ze statistiky Policie ČR Analýza vytvoří hodnotové parametry zejména pro řešení témat a)- e). Řešení obdobné problematiky v zahraničí. Analýza musí zahrnovat kromě rešerše přístupu jednotlivých zemí k problematice také rešerši příslušných evropských legislativních norem a to v oblasti: Požární bezpečnosti silničního provozu. STRANA 2 (CELKEM 5)

3 Bezpečnosti vozidel Výstup poskytne atributy pro návrhovou část a osvětový materiál. Technologických a technických možností moderních hasících prostředků včetně možností jejich náplní. Atributy přístupu ke zpracování této problematiky poskytnou předchozí úrovně analýzy. Legislativního prostředí ČR. Analýza musí zahrnovat výčet rámců pro řešení dané problematiky z důležitých legislativních materiálů zahrnující například: cíle dopravní politiky ČR, zákon č. 56/2001 Sb., ve znění pozdějších předpisů a vyhláška Ministerstva dopravy 341/2014 Sd. Včetně navazujících norem, vyhláška č. 35/2007 Sb, ve znění vyhlášky č. 53/2010 Sb., ČSN EN 4 4. Přenosné hasicí přístroje, ČSN EN 1789, atd. Na základě získaných hodnotových parametrů komplexní analýzy bude zpracována návrhová část. Klíčovým výstupem návrhové části budou metodiky. Návrh se bude pohybovat ve dvou variantách řešení. Povinná výbava vozidel s návrhem legislativních změn. Nepovinná výbava s návrhem bezpečnostních doporučení. Součástí metodik a ostatních výstupů budou zabezpečeny návrhy technického a technologického řešení. Mezi ně patří velikost hasicího přístroje, jeho náplň, místo a způsob uložení ve vozidle, vztah náplně hasicího přístroje a druhu pohonu vozidla, atd. Součástí výstupu bude také návrh legislativních úprav a také dostatečná úroveň argumentů pro jednotlivé varianty řešení a materiály pro důslednou a účinnou osvětu. Návrh musí být v souladu s legislativou EU a bude vždy podložen plnohodnotnými ekonomickými argumenty. 3. Kategorie činnosti (aplikovaný výzkum, experimentální vývoj) Aplikovaný výzkum 4. Vazba na hlavní cíl programu BETA Cílem programu je zdokonalení současných praxí, metodik, regulačních mechanismů, dozorových činností, stejně jako získání nových poznatků, dovedností, služeb, informačních a řídicích produktů a postupů, které budou určeny pro výkon státní správy a povedou k vyšší inovativnosti. 5. Vazba na jeden ze specifických cílů programu BETA Zvýšení bezpečnosti a environmentální šetrnosti dopravy s cílem snížení celospolečenských ztrát tím, že se vyvinou nové technické a technologické standardy. Výstupem budou návrhy na inovované metodiky s cílem zvýšení bezpečnosti dopravy a podklady pro připomínková řízení v legislativních procesech. 6. Cíl(e) STRANA 3 (CELKEM 5)

4 Cílem navrženého řešení je minimalizovat škody na životech a zdraví osob přepravovaných v osobních automobilech v případě zahoření osobních vozidel v dopravním provozu ČR a také snížit materiální škody s tím spojených. Prostředkem dosažení cíle je komplexní rozklad problematiky v řešené oblasti a návrh možných řešení ve dvou variantách: Varianta povinné výbavy osobních vozidel hasícími prostředky Varianta nepovinné výbavy osobních vozidel hasícími prostředky Obě varianty budou podloženy množinou argumentačních materiálů. Zvláštní pozornost musí být soustředěna do oblasti psychologie řidiče, bezpečnosti provozu, ekonomiky provozu, ekonomiky přínosů a legislativy. Výstupy budou vycházet z výsledků založených na výstupech z praktického pokusu a simulací a budou teoretickým základem vytvářené metodiky pro snížení pravděpodobnosti rozvoje a následků požárů dopravních prostředků. 7. Potřebnost Problematice požární bezpečnosti vozidel nebyla doposud v ČR věnována dostatečná pozornost a provedením komplexního rozkladu problematiky. A to i přesto, že neustále stoupají počty případů zahoření vozidel s fatálními důsledky na zdraví a majetek občana. Potřebnost plnohodnotného a komplexního zpracování problematiky je vysoká. 8. Požadované výsledky a předpokládané výstupy N met zpracovaná metodika bude obsahovat návrh povinné/nepovinné výbavy vozidel hasicím zařízením, doporučení jeho využití a umístění z hlediska platných předpisů a účelnosti. O ostatní podklady pro doporučená opatření k zapracování do zákona č. 56/2001 Sb., ve znění pozdějších předpisů a Vyhlášky Ministerstva dopravy 341/2014 Sd., a příslušných vyhlášek a norem, (Vyhláška č. 35/2007 Sb, ve znění vyhlášky č. 53/2010 Sb., a ČSN EN 4 4. Přenosné hasicí přístroje, ČSN EN 1789), O ostatní - Rešerše, která bude obsahovat srovnání stavu v EU 9. Způsob využití výsledků v praxi Řádná orientace v problematice požární bezpečnosti osobních vozidel (M1, resp. N1) Variantní řešení výstupu umožní rychlý přenos poznatků do praxe. Argumentační materiál poskytne podporu politickým rozhodnutím. Osvětový materiál poskytne prostor pro celospolečenskou diskuzi k dané problematice. Výstup technických doporučení umožní aktualizaci příslušných norem Doporučení v oblasti legislativy připraví zákonné rámce pro případné rozhodnutí povinné výbavy vozidel. Výstupy využijí všech organizace stání správy a územní samosprávy, bezpečnostní složky státu, ale i občan. STRANA 4 (CELKEM 5)

5 10. Očekávaný přínos Zvýšení bezpečnosti osobních vozidel v silničním provozu ČR. Rešerše postupů v této oblasti v okolních zemích. Zabezpečení argumentačního materiálů pro politická rozhodnutí. Zabezpečení osvětového materiálu pro prosazení opatření do praxe. 11. Uživatel výsledků, další uživatelé výsledků MDČR, BESIP Předpokládaná doba řešení 13. Předpokládaná cena Kč 14. Vysvětlení předpokládané ceny Cena je odvozena od složitosti řešení a počtu plánovaných budoucích výsledků. 15. Kvalifikační předpoklady Uchazeč v posledních 3 letech realizoval 3 služby obdobného charakteru a rozsahu cca 1 mil Kč. Službou obdobného charakteru a rozsahu se rozumí služba, jejímž předmětem bylo zajištění studie nebo projektů v oblasti požární bezpečnosti a v oblasti pasivní bezpečnosti vozidel. 2. Čestné prohlášení dokladující vybavení potřebnými technologiemi pro řešení projektu na požární bezpečnost a kvalifikačními předpoklady pro činnosti související s výzkumnou potřebou. 3. Uchazeč předloží strukturované profesní životopisy, doklady o vzdělání a doklady o odborné způsobilosti osob, které se budou podílet na plnění předmětu veřejné zakázky, že osoby splňují požadavky zadavatele a že se budou podílet na realizaci veřejné zakázky; Řešitelský tým je složen z odborníků s VŠ vzděláním a techniků odborně způsobilých v daném oboru: Dopravní inženýr se zkušenostmi v oblasti bezpečnosti dopravy a dopravního inženýrství s praxí min. 10 let VŠ pracovník zabývající se bezpečností dopravy s praxí min. 5 let VŠ pracovník odborně způsobilý ve smyslu zákona 133/1985 Sb., osoba autorizovaná v oblasti pasivní bezpečnosti VŠ a technický pracovník zabývající oblastí požární bezpečnosti a oblastí pasivní bezpečnosti vozidel. 16. Doplňující informace Datum: Klepněte sem a zadejte datum. Kontaktní osoba předkladatele Podpis kontaktní osoby předkladatele Odpovědná osoba předkladatele Podpis odpovědné osoba předkladatele STRANA 5 (CELKEM 5)

Adresa: Kontaktní osoba: Ing. Jiří Počta Nábř. L. Svobody 12/ Telefon: 225131503 110 15 Praha 1 Fax: E-mail: jiri.pocta@mdcr.cz

Adresa: Kontaktní osoba: Ing. Jiří Počta Nábř. L. Svobody 12/ Telefon: 225131503 110 15 Praha 1 Fax: E-mail: jiri.pocta@mdcr.cz Návrh výzkumné potřeby státní správy pro zadání veřejné zakázky na projekt z programu veřejných zakázek ve výzkumu, experimentálním vývoji a inovacích pro potřeby státní správy BETA Předkladatel - garant

Více

MD, odbor kosmických aktivit a ITS

MD, odbor kosmických aktivit a ITS Návrh výzkumné potřeby státní správy pro zadání veřejné zakázky A. Předkladatel garant výzkumné potřeby Název organizace Ministerstvo dopravy Adresa Nábřeží Ludvíka Svobody 12/ Kontaktní osoba Ing. Olga

Více

olga.kristofikova@mdcr.cz Úřad pro civilní letectví, Odbor letišť a leteckých staveb

olga.kristofikova@mdcr.cz Úřad pro civilní letectví, Odbor letišť a leteckých staveb Návrh výzkumné potřeby státní správy pro zadání veřejné zakázky A. Předkladatel garant výzkumné potřeby Název organizace Ministerstvo dopravy Adresa Nábřeží Ludvíka Svobody 12/ Kontaktní osoba Ing. Olga

Více

Metodika pro nakládání s odpady ze zdravotnických, veterinárních a jim podopobných zařízení

Metodika pro nakládání s odpady ze zdravotnických, veterinárních a jim podopobných zařízení Návrh výzkumné potřeby státní správy pro zadání veřejné zakázky A. Předkladatel garant výzkumné potřeby Název organizace Ministerstvo životního prostředí Adresa Vršovická 65/ Kontaktní osoba Mgr. Martina

Více

Úřad pro civilní letectví, Odbor letišť a leteckých staveb

Úřad pro civilní letectví, Odbor letišť a leteckých staveb Návrh výzkumné potřeby státní správy pro zadání veřejné zakázky A. Předkladatel garant výzkumné potřeby Název organizace Ministerstvo dopravy Adresa Nábřeží Ludvíka Svobody 12/ Kontaktní osoba Ing. Olga

Více

Infrastruktura a přírodní jevy s dopadem na údržbu vozidlového parku

Infrastruktura a přírodní jevy s dopadem na údržbu vozidlového parku Návrh výzkumné potřeby státní správy pro zadání veřejné zakázky A. Předkladatel garant výzkumné potřeby Název organizace Ministerstvo dopravy Adresa Nábřeží Ludvíka Svobody 12/ Kontaktní osoba Ing. Olga

Více

Adresa: Kontaktní osoba: Ing. Václav Krumphanzl Nábř. L. Svobody 12/ Telefon: 225131407 110 15 Praha 1 Fax: E-mail: vaclav.krumphanzl@mdcr.

Adresa: Kontaktní osoba: Ing. Václav Krumphanzl Nábř. L. Svobody 12/ Telefon: 225131407 110 15 Praha 1 Fax: E-mail: vaclav.krumphanzl@mdcr. Návrh výzkumné potřeby státní správy pro zadání veřejné zakázky na projekt z programu veřejných zakázek ve výzkumu, experimentálním vývoji a inovacích pro potřeby státní správy BETA Předkladatel - garant

Více

Výzkum potenciálu a možností komplexního využití hlubinných dolů po ukončení těžební činnosti, včetně tzv. aktivní konzervace důlních jam

Výzkum potenciálu a možností komplexního využití hlubinných dolů po ukončení těžební činnosti, včetně tzv. aktivní konzervace důlních jam Návrh výzkumné potřeby státní správy pro zadání veřejné zakázky A. Předkladatel garant výzkumné potřeby Název organizace Český báňský úřad Adresa Kozí 4/ Kontaktní osoba Ing. Jan Macura Telefon 596 100

Více

Adresa: Kontaktní osoba: Mgr. Václav Mráz Nábř. L. Svobody 12/ Telefon: 225131681 110 15 Praha 1 Fax: E-mail: vaclav.mraz@mdcr.cz

Adresa: Kontaktní osoba: Mgr. Václav Mráz Nábř. L. Svobody 12/ Telefon: 225131681 110 15 Praha 1 Fax: E-mail: vaclav.mraz@mdcr.cz Návrh výzkumné potřeby státní správy pro zadání veřejné zakázky na projekt z programu veřejných zakázek ve výzkumu, experimentálním vývoji a inovacích pro potřeby státní správy BETA Předkladatel - garant

Více

ondrej.menousek@mvcr.cz

ondrej.menousek@mvcr.cz Návrh výzkumné potřeby státní správy pro zadání veřejné zakázky A. Předkladatel garant výzkumné potřeby Název organizace Ministerstvo vnitra Adresa Milady Horákové 133/ Kontaktní osoba Ing. Jaroslav Scheuba

Více

Návrh výzkumné potřeby státní správy pro zadání veřejné zakázky

Návrh výzkumné potřeby státní správy pro zadání veřejné zakázky Návrh výzkumné potřeby státní správy pro zadání veřejné zakázky A. Předkladatel garant výzkumné potřeby Název organizace Ministerstvo průmyslu a obchodu Adresa Na Františku 32, 110 15 Praha 1 Kontaktní

Více

Výzkumná potřeba (budoucí výzkumný projekt) 1) Název: Výzkum ochrany objektů a prostor malých letišť s mezinárodním provozem

Výzkumná potřeba (budoucí výzkumný projekt) 1) Název: Výzkum ochrany objektů a prostor malých letišť s mezinárodním provozem Návrh výzkumné potřeby státní správy pro zadání veřejné zakázky na projekt z programu veřejných zakázek ve výzkumu, experimentálním vývoji a inovacích pro potřeby státní správy BETA Předkladatel - garant

Více

Návrh výzkumné potřeby státní správy pro zadání veřejné zakázky

Návrh výzkumné potřeby státní správy pro zadání veřejné zakázky Návrh výzkumné potřeby státní správy pro zadání veřejné zakázky Předkladatel - garant výzkumné potřeby Ministerstvo průmyslu a obchodu Adresa: Kontaktní osoba: Ing. Pavel Knopp Na Františku 32/ Telefon:

Více

Návrh výzkumné potřeby státní správy pro zadání veřejné zakázky

Návrh výzkumné potřeby státní správy pro zadání veřejné zakázky Návrh výzkumné potřeby státní správy pro zadání veřejné zakázky A. Předkladatel garant výzkumné potřeby Název organizace Ministerstvo průmyslu a obchodu Adresa Na Františku 32, Praha 1 Kontaktní osoba

Více

Posouzení možnosti informační podpory evidence drah a přejezdů mimo správu SŽDC

Posouzení možnosti informační podpory evidence drah a přejezdů mimo správu SŽDC Návrh výzkumné potřeby státní správy pro zadání veřejné zakázky A. Předkladatel garant výzkumné potřeby Název organizace Ministerstvo dopravy Adresa Nábřeží Ludvíka Svobody 12/ Kontaktní osoba Ing. Olga

Více

Adresa: Kontaktní osoba: Mgr. Zuzana Chalupová Na poříčním právu 1/ Telefon: 221 922 923 128 01 Praha 2 Fax: E-mail: zuzana.chalupova@mpsv.

Adresa: Kontaktní osoba: Mgr. Zuzana Chalupová Na poříčním právu 1/ Telefon: 221 922 923 128 01 Praha 2 Fax: E-mail: zuzana.chalupova@mpsv. Návrh výzkumné potřeby státní správy pro zadání veřejné zakázky na projekt z programu veřejných zakázek ve výzkumu, experimentálním vývoji a inovacích pro potřeby státní správy BETA Předkladatel - garant

Více

Adresa: Kontaktní osoba: Ing. Martina Jeníčková Na poříčním právu 1/ Telefon: 221 923 587 128 01 Praha 2 Fax: E-mail: martina.jenickova@mpsv.

Adresa: Kontaktní osoba: Ing. Martina Jeníčková Na poříčním právu 1/ Telefon: 221 923 587 128 01 Praha 2 Fax: E-mail: martina.jenickova@mpsv. Návrh výzkumné potřeby státní správy pro zadání veřejné zakázky na projekt z programu veřejných zakázek ve výzkumu, experimentálním vývoji a inovacích pro potřeby státní správy BETA Předkladatel - garant

Více

olga.kristofikova@mdcr.cz

olga.kristofikova@mdcr.cz Návrh výzkumné potřeby státní správy pro zadání veřejné zakázky A. Předkladatel garant výzkumné potřeby Název organizace Ministerstvo dopravy Adresa Nábřeží Ludvíka Svobody 12/ Kontaktní osoba Ing. Olga

Více

Návrh výzkumné potřeby státní správy pro zadání veřejné zakázky A. Předkladatel garant výzkumné potřeby Název organizace Ministerstvo životního prostředí Adresa Vršovická 65/ Kontaktní osoba Mgr. Martina

Více

ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY

ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY Zadavatel: Sídlo: Zastoupený: Česká republika Státní pozemkový úřad, Krajský pozemkový úřad pro Středočeský kraj Kubelíkova 2797, 272 01 Kladno Ing. Miroslavem Vlasákem, CSc.,

Více

Čestné prohlášení o splnění technických kvalifikačních předpokladů

Čestné prohlášení o splnění technických kvalifikačních předpokladů Čestné prohlášení o splnění technických kvalifikačních předpokladů Tímto čestně prohlašuji, že uchazeč splňuje technické kvalifikační předpoklady požadované v rámci zadávacího řízení na veřejnou zakázku

Více

Národní strategie bezpečnosti silničního provozu

Národní strategie bezpečnosti silničního provozu 16.7.2019 Národní strategie bezpečnosti silničního provozu 2011-2020 MĚSÍČNÍ INFORMACE O PLNĚNÍ STRATEGICKÝCH A DÍLČÍCH CÍLŮ Obsah 1. Úvod... 4 1.1 Národní databáze... 4 2. Strategické cíle... 5 2.1 Celostátní

Více

Adresa: Na Františku 32 Kontaktní osoba: Ing. Pavel Knopp 110 15 Praha 1 Telefon: 224 853 465 Fax:

Adresa: Na Františku 32 Kontaktní osoba: Ing. Pavel Knopp 110 15 Praha 1 Telefon: 224 853 465 Fax: Návrh výzkumné potřeby státní správy pro zadání veřejné zakázky na projekt z programu veřejných zakázek ve výzkumu, experimentálním vývoji a inovacích pro potřeby státní správy BETA Předkladatel - garant

Více

Národní strategie bezpečnosti silničního provozu leden - červen Informace o plnění základních strategických a dílčích cílů

Národní strategie bezpečnosti silničního provozu leden - červen Informace o plnění základních strategických a dílčích cílů Národní strategie bezpečnosti silničního provozu 2011-2020 Informace o plnění základních strategických a dílčích cílů 12.7.2018 Obsah 1. Úvod... 5 1.1 Národní databáze... 5 2. Strategické cíle... 6 2.1

Více

olga.kristofikova@mdcr.cz MD, odbor kosmických aktivit a ITS

olga.kristofikova@mdcr.cz MD, odbor kosmických aktivit a ITS Návrh výzkumné potřeby státní správy pro zadání veřejné zakázky A. Předkladatel garant výzkumné potřeby Název organizace Ministerstvo dopravy Adresa Nábřeží Ludvíka Svobody 12/ Kontaktní osoba Ing. Olga

Více

PROGRAM BETA NABÍDKA TITULNÍ LIST VZOR. Identifikace uchazeče / koordinátora / Obchodní firma nebo název / obchodní firma nebo jméno a příjmení:

PROGRAM BETA NABÍDKA TITULNÍ LIST VZOR. Identifikace uchazeče / koordinátora / Obchodní firma nebo název / obchodní firma nebo jméno a příjmení: PROGRAM BETA NABÍDKA TITULNÍ LIST Identifikační kód projektu: Název veřejné zakázky: Název veřejné zakázky anglicky: Projekt z výzkumné potřeby: Předpokládané zahájení řešení: Počet měsíců řešení: Důvěrnost

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE. Výzkumně vzdělávací areál PdF UP Technický dozor investora a koordinátor BOZP

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE. Výzkumně vzdělávací areál PdF UP Technický dozor investora a koordinátor BOZP ZADÁVACÍ DOKUMENTACE veřejné zakázky na služby zadávané jako veřejná zakázka malého rozsahu mimo režim zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění (dále jen zákon o veřejných zakázkách),

Více

Česká republika-praha: Generátorová soustrojí se vznětovými motory 2013/S 250-438474. Oznámení o zakázce. Dodávky

Česká republika-praha: Generátorová soustrojí se vznětovými motory 2013/S 250-438474. Oznámení o zakázce. Dodávky 1/6 Toto oznámení na webové stránce TED: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:438474-2013:text:cs:html Česká republika-praha: Generátorová soustrojí se vznětovými motory 2013/S 250-438474 Oznámení o

Více

Zjednodušené podlimitní řízení

Zjednodušené podlimitní řízení PROGRAM BETA NABÍDKA TITULNÍ LIST Identifikační kód projektu: Název veřejné zakázky: Název veřejné zakázky anglicky: Projekt z výzkumné potřeby: Předpokládané zahájení řešení: Počet měsíců řešení: Důvěrnost

Více

Závazná osnova projektu. 1. Cíle, věcná náplň a náklady projektu. 2. Výsledky a předpokládané přínosy projektu Cíle projektu

Závazná osnova projektu. 1. Cíle, věcná náplň a náklady projektu. 2. Výsledky a předpokládané přínosy projektu Cíle projektu Závazná osnova projektu Vlastní návrh projektu, který se přikládá k elektronické přihlášce, musí obsahovat všechny následující části, resp. níže požadované informace, které jsou nezbytné pro posouzení

Více

Národní strategie bezpečnosti silničního provozu

Národní strategie bezpečnosti silničního provozu 14.10.2019 Národní strategie bezpečnosti silničního provozu 2011-2020 MĚSÍČNÍ INFORMACE O PLNĚNÍ STRATEGICKÝCH A DÍLČÍCH CÍLŮ Obsah 1. Úvod... 4 1.1 Národní databáze... 4 2. Strategické cíle... 5 2.1 Celostátní

Více

Popis potřeb, které mají být splněním veřejné zakázky naplněny. Popisu předmětu veřejné zakázky.

Popis potřeb, které mají být splněním veřejné zakázky naplněny. Popisu předmětu veřejné zakázky. Odůvodnění účelnosti veřejné zakázky Nízkonákladový pasivní dozimetr pro hodnocení externího ozáření osob v operačním prostředí Odůvodnění účelnosti veřejné zakázky podle 1 vyhlášky Popis potřeb, které

Více

Administrátor veřejné zakázky: Husovo nám. 68 V závětří 1036/4 Beroun Centrum Praha 7 IČ: IČ:

Administrátor veřejné zakázky: Husovo nám. 68 V závětří 1036/4 Beroun Centrum Praha 7 IČ: IČ: Zadavatel: Administrátor veřejné zakázky: Město Beroun ELCOS GROUP s.r.o. Husovo nám. 68 V závětří 1036/4 Beroun Centrum 266 01 170 00 Praha 7 IČ: 00233129 IČ: 03147932 OZNÁMENÍ O VÝBĚRU NEJVÝHODNĚJŠÍ

Více

Příloha A. Název veřejné zakázky: ROZŠÍŘENÍ SPORTOVNĚ - REKREAČNÍHO AREÁLU KOCIÁNOV. Zadavatel: Název: Adresa sídla / místa podnikání / bydliště:

Příloha A. Název veřejné zakázky: ROZŠÍŘENÍ SPORTOVNĚ - REKREAČNÍHO AREÁLU KOCIÁNOV. Zadavatel: Název: Adresa sídla / místa podnikání / bydliště: Kvalifikační dokumentace k veřejné zakázce zadávané v zadávacím řízení dle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ) Název veřejné zakázky: ROZŠÍŘENÍ

Více

Popis potřeb, které mají být splněním veřejné zakázky naplněny. Popisu předmětu veřejné zakázky.

Popis potřeb, které mají být splněním veřejné zakázky naplněny. Popisu předmětu veřejné zakázky. Odůvodnění účelnosti veřejné zakázky Odběr pachových vzorků osob formou bukálního stěru a jejich využití k rozlišování pachu metodou pachové identifikace Odůvodnění účelnosti veřejné zakázky podle 1 vyhlášky

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Název veřejné zakázky: Pověřenec pro ochranu osobních údajů NIPEZ: 79100000-5 Právní služby Druh zadávacího řízení: Předmět veřejné zakázky: Název zadavatele: Veřejná zakázka malého

Více

Závazná osnova projektu. 1. Cíle, věcná náplň a náklady projektu Cíle projektu Věcná náplň projektu. 1.3.

Závazná osnova projektu. 1. Cíle, věcná náplň a náklady projektu Cíle projektu Věcná náplň projektu. 1.3. Závazná osnova projektu Vlastní návrh projektu, který se přikládá k elektronické přihlášce, musí obsahovat všechny následující části, resp. níže požadované informace, které jsou nezbytné pro posouzení

Více

Děti. Základní statistické ukazatele ve formě komentovaných grafů. Dokument mapuje dopravní nehody dětí a jejich následky

Děti. Základní statistické ukazatele ve formě komentovaných grafů. Dokument mapuje dopravní nehody dětí a jejich následky Základní statistické ukazatele ve formě komentovaných grafů Dokument mapuje dopravní nehody dětí a jejich následky 22.8.2013 Obsah 1. Úvod... 3 1.1 Národní databáze... 3 1.2 Evropská databáze IRTAD...

Více

Zadávací dokumentace dle ustanovení 44 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách (dále jen zákon )

Zadávací dokumentace dle ustanovení 44 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách (dále jen zákon ) Kontaktní osoba: Tel.: 267 994 300 Fax: 272 936 386 E-mail: Martin.cech@sfzp.cz Datum: 14. 4. 2009 Název veřejné zakázky: Analýza budovy Kaplanova 1931/1 Zadávací dokumentace dle ustanovení 44 zákona č.

Více

Adresa: Kontaktní osoba: Ing. Václav Krumphanzl Nábř. L. Svobody 12/ Telefon: 225131407 110 15 Praha 1 Fax: E-mail: vaclav.krumphanzl@mdcr.

Adresa: Kontaktní osoba: Ing. Václav Krumphanzl Nábř. L. Svobody 12/ Telefon: 225131407 110 15 Praha 1 Fax: E-mail: vaclav.krumphanzl@mdcr. Návrh výzkumné potřeby státní správy pro zadání veřejné zakázky na projekt z programu veřejných zakázek ve výzkumu, experimentálním vývoji a inovacích pro potřeby státní správy BETA Předkladatel - garant

Více

INTER-EXCELLENCE

INTER-EXCELLENCE Program EXCELLENCE 2016 2024 1 14. 4. 2016 Název programu EXCELLENCE Termín předpokládaného vyhlášení: květen 2016 (podmínka je schválení programu Vládou ČR) Doba trvání programu: 2016 2024 Poskytovatel

Více

Odůvodnění účelnosti veřejné zakázky Systém pro analýzu obrazových dat pro potřeby Policie ČR Odůvodnění účelnosti veřejné zakázky podle 1 vyhlášky

Odůvodnění účelnosti veřejné zakázky Systém pro analýzu obrazových dat pro potřeby Policie ČR Odůvodnění účelnosti veřejné zakázky podle 1 vyhlášky Odůvodnění účelnosti veřejné zakázky Systém pro analýzu obrazových dat pro potřeby Policie ČR Odůvodnění účelnosti veřejné zakázky podle 1 vyhlášky Popis potřeb, které mají být splněním veřejné zakázky

Více

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR Č.j. PO- 17/IZS-2002 V Praze dne 30. ledna 2002 S c h v a l u j e: generální ředitel HZS ČR a náměstek ministra vnitra v. r. U

Více

Statistiky seniorů. Základní statistické ukazatele ve formě komentovaných grafů. Dokument mapuje dopravní nehody seniorů a jejich následky

Statistiky seniorů. Základní statistické ukazatele ve formě komentovaných grafů. Dokument mapuje dopravní nehody seniorů a jejich následky Základní statistické ukazatele ve formě komentovaných grafů Dokument mapuje dopravní nehody seniorů a jejich následky 20.2.2013 Obsah 1. Úvod... 3 1.1 Národní databáze... 3 1.2 Evropská databáze IRTAD...

Více

Tel./Fax.: https://www.softender.cz/home/profil/sportplex

Tel./Fax.: https://www.softender.cz/home/profil/sportplex Otevřené nadlimitní řízení Významná veřejná zakázka A: Kvalifikační dokumentace pro zakázku na stavební práce Zakázka v režimu zákona č.137/2006 Sb. ve znění pozdějších předpisů. OTEVŘENÉ NADLINITNÍ ŘÍZENÍ

Více

Návrh výzkumné potřeby státní správy pro zadání veřejné zakázky (mimořádná výzkumná potřeba)

Návrh výzkumné potřeby státní správy pro zadání veřejné zakázky (mimořádná výzkumná potřeba) Návrh výzkumné potřeby státní správy pro zadání veřejné zakázky (mimořádná výzkumná potřeba) Předkladatel - garant výzkumné potřeby Ministerstvo životního prostředí Adresa: Kontaktní osoba: Mgr. Martina

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE VEŘEJNÉ ZAKÁZKY (dále jen zadávací dokumentace )

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE VEŘEJNÉ ZAKÁZKY (dále jen zadávací dokumentace ) Zadávací řízení ZADÁVACÍ DOKUMENTACE VEŘEJNÉ ZAKÁZKY (dále jen zadávací dokumentace ) Užší řízení podle zákona č. 134/2016 Sb., o zadávání veřejných zakázek, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon

Více

Adresa: Kontaktní osoba: Ing. Martina Jeníčková Na poříčním právu 1/ Telefon: 221 923 587 128 01 Praha 2 Fax: E-mail: martina.jenickova@mpsv.

Adresa: Kontaktní osoba: Ing. Martina Jeníčková Na poříčním právu 1/ Telefon: 221 923 587 128 01 Praha 2 Fax: E-mail: martina.jenickova@mpsv. Návrh výzkumné potřeby státní správy pro zadání veřejné zakázky na projekt z programu veřejných zakázek ve výzkumu, experimentálním vývoji a inovacích pro potřeby státní správy BETA Předkladatel - garant

Více

Národní strategie bezpečnosti silničního provozu leden - září Informace o plnění základních strategických a dílčích cílů

Národní strategie bezpečnosti silničního provozu leden - září Informace o plnění základních strategických a dílčích cílů Národní strategie bezpečnosti silničního provozu 2011-2020 Informace o plnění základních strategických a dílčích cílů 9.10.2016 Obsah 1. Úvod... 4 1.1 Národní databáze... 4 2. Strategické cíle... 5 2.1

Více

Alkohol, léky a narkotika. Základní statistické ukazatele ve formě komentovaných grafů

Alkohol, léky a narkotika. Základní statistické ukazatele ve formě komentovaných grafů Alkohol, léky a narkotika Základní statistické ukazatele ve formě komentovaných grafů Dokument mapuje dopravní nehody pod vlivem alkoholu, omamných látek, léků a narkotik a jejich následky 20.7.2016 Obsah

Více

Povodí Odry, státní podnik. Varenská 3101/49, Moravská Ostrava, Ostrava. Mgr. Miroslav Janoviak, LL.M., investiční ředitel

Povodí Odry, státní podnik. Varenská 3101/49, Moravská Ostrava, Ostrava. Mgr. Miroslav Janoviak, LL.M., investiční ředitel Kvalifikační dokumentace k veřejné zakázce vyhlášené v zadávacím řízení dle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ), 21 odst. 1 písm. a) otevřené řízení

Více

Zadávací podmínky. pavlik@czechtourism.cz

Zadávací podmínky. pavlik@czechtourism.cz Zadávací podmínky Označení Komplexní zajištění vzdělávacího programu Bar management zakázky: pro projekt Školení a vzdělávání pracovníků v cestovním ruchu Zadavatel Název žadatele: Česká republika, Ministerstvo

Více

Ujetí viníka z místa nehody. Základní statistické ukazatele ve formě komentovaných grafů

Ujetí viníka z místa nehody. Základní statistické ukazatele ve formě komentovaných grafů Ujetí viníka z místa nehody Základní statistické ukazatele ve formě komentovaných grafů Dokument mapuje dopravní nehody a jejich následky, kdy viník z místa nehody ujel 17.8.2018 Obsah 1. Úvod... 3 1.1

Více

Podlimitní veřejná zakázka zadávaná ve zjednodušeném podlimitním řízení s názvem Systém pro správu poruch silniční sítě

Podlimitní veřejná zakázka zadávaná ve zjednodušeném podlimitním řízení s názvem Systém pro správu poruch silniční sítě Odůvodnění účelnosti veřejné zakázky Plánovaný cíl veřejné zakázky Efektivní správa a údržba svěřeného majetku Popis vzájemného vztahu mezi realizovanou veřejnou zakázkou a plánovaným cílem. Nástroj kontroly

Více

Ústav dopravních prostředků K616. VÝZKUM DOPRAVNÍ BEZPEČNOSTI TKB/5, Ing. Karel Mulač

Ústav dopravních prostředků K616. VÝZKUM DOPRAVNÍ BEZPEČNOSTI TKB/5, Ing. Karel Mulač VÝZKUM DOPRAVNÍ BEZPEČNOSTI TKB/5, Ing. Karel Mulač 1.4.2015 1 VÝZKUM DOPRAVNÍ BEZPEČNOSTI (VDB) Založeno: leden 2008 Činnost v rámci Technického vývoje Škoda Auto 2 Zkoušky vozidel - počítačové 3 Zkoušky

Více

Statistiky motocyklistů. Základní statistické ukazatele ve formě komentovaných grafů. Dokument mapuje dopravní nehody motocyklistů a jejich následky

Statistiky motocyklistů. Základní statistické ukazatele ve formě komentovaných grafů. Dokument mapuje dopravní nehody motocyklistů a jejich následky Základní statistické ukazatele ve formě komentovaných grafů Dokument mapuje dopravní nehody motocyklistů a jejich následky 5.3.2013 Obsah 1. Úvod... 3 1.1 Národní databáze... 3 2. Základní fakta... 4 2.1

Více

Národní strategie bezpečnosti silničního provozu leden Informace o plnění základních strategických a dílčích cílů

Národní strategie bezpečnosti silničního provozu leden Informace o plnění základních strategických a dílčích cílů Národní strategie bezpečnosti silničního provozu 2011-2020 Informace o plnění základních strategických a dílčích cílů 19.2.2015 Obsah 1. Úvod... 4 1.1 Národní databáze... 4 2. Strategické cíle... 5 2.1

Více

Železniční přejezdy. Základní statistické ukazatele ve formě komentovaných grafů

Železniční přejezdy. Základní statistické ukazatele ve formě komentovaných grafů Základní statistické ukazatele ve formě komentovaných grafů Dokument mapuje dopravní nehody a jejich následky na železničních přejezdech 15.9.2013 Obsah 1. Úvod... 3 1.1 Národní databáze... 3 2. Základní

Více

Přehled bodovaných, binárních a bonifikačních kritérií

Přehled bodovaných, binárních a bonifikačních kritérií Bodovaná kritéria Přehled bodovaných, binárních a bonifikačních kritérií spolu se skutečnostmi, které budou hodnoceny v rámci daných kritérií 1. Naplnění cílů Programu TREND (max. 10 bodů) Body budou přidělovány

Více

Kvalifikační požadavky pro oblast Služby Dopravní a přepravní služby IPn Q-Ram

Kvalifikační požadavky pro oblast Služby Dopravní a přepravní služby IPn Q-Ram Inovace výstupů, obsahu a metod bakalářských programů vysokých škol neuniverzitního typu. CZ.1.07/2.2.00/28.0115 Kvalifikační požadavky pro oblast Služby Dopravní a přepravní služby IPn Q-Ram Michal Karpíšek

Více

Charta projektu úplné znění pro MŠMT a jeho příspěvkové organizace a Českou školní inspekci

Charta projektu úplné znění pro MŠMT a jeho příspěvkové organizace a Českou školní inspekci Charta projektu úplné znění pro MŠMT a jeho příspěvkové organizace a Českou školní inspekci 1 Obsah Manažerské Shrnutí... 3 Definice projektu rámcová část... 3 Stručný kontext realizace projektu... 3 Cíle

Více

Výzva k podání nabídek

Výzva k podání nabídek Výzva k podání nabídek Číslo zakázky (bude doplněno MPSV při uveřejnění): Název zakázky: Předmět zakázky (služba, dodávka nebo stavební práce): Zvýšení kvality řízení na Městském úřadu Lanškroun Služba

Více

Hodnoticí standard. Chemický technik produktmanažer (kód: M) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Chemický technik produktmanažer (kód: M) Odborná způsobilost. Platnost standardu Chemický technik produktmanažer (kód: 28-09-M) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Technická chemie a chemie silikátů (kód: 28) Týká se povolání: Chemický technik produktmanažer

Více

martina.sobiskova@mzp.cz environmentálních rizik a ekologických škod RNDr. Milada Vomastková CSc. Milada.Vomastkova@mzp.cz

martina.sobiskova@mzp.cz environmentálních rizik a ekologických škod RNDr. Milada Vomastková CSc. Milada.Vomastkova@mzp.cz Návrh výzkumné potřeby státní správy pro zadání veřejné zakázky A. Předkladatel garant výzkumné potřeby Název organizace Ministerstvo životního prostředí Adresa Vršovická 65/ Kontaktní osoba Mgr. Martina

Více

Věstník vlády. proorgánykrajů aorgányobcí. Ročník 15 Vydán dne 23. srpna 2017 Částka 4 OBSAH

Věstník vlády. proorgánykrajů aorgányobcí. Ročník 15 Vydán dne 23. srpna 2017 Částka 4 OBSAH Věstník vlády proorgánykrajů aorgányobcí Ročník 15 Vydán dne 23. srpna 2017 Částka 4 OBSAH 3. Směrnice Ministerstva zemědělství č. j. 46156/2017-MZE-16221 ze dne 3. srpna 2017 o postupu při vykazování

Více

Svazek č. 1 KVALIFIKAČNÍ DOKUMENTACE

Svazek č. 1 KVALIFIKAČNÍ DOKUMENTACE Město Orlová Osvobození 796, 735 14 Orlová - Lutyně IČ 00297577 Svazek č. 1 KVALIFIKAČNÍ DOKUMENTACE k veřejné zakázce zadávané v otevřeném podlimitním zadávacím řízení na stavební práce podle zákona č.

Více

Bezpečnost silničního provozu

Bezpečnost silničního provozu TECHNOLOGICKÁ PLATFORMA SILNIČNÍ DOPRAVA IAP pracovní skupiny Bezpečnost silničního provozu Ing. Josef Mikulík, CSc. Řešitelský tým : Ing. Josef Mikulík, CSc. - CDV Ing. Pavel Tučka - CDV Ing. Pavel Skládaný

Více

ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY

ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY Zadavatel: Sídlo: Zastoupený: Česká republika Státní pozemkový úřad, Krajský pozemkový úřad pro Středočeský kraj Kubelíkova 2797, 272 01 Kladno Ing. Miroslav Vlasák, CSc. IČ:

Více

Zadání chemicko-technologické specifikace zákazníkem požadovaného produktu technickému a výrobnímu útvaru 7

Zadání chemicko-technologické specifikace zákazníkem požadovaného produktu technickému a výrobnímu útvaru 7 Inženýr chemie produktmanažer (kód: 28-020-T) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Technická chemie a chemie silikátů (kód: 28) Týká se povolání: Inženýr chemie Kvalifikační

Více

Program DOPRAVA 2020+

Program DOPRAVA 2020+ Seminář pro uchazeče o podporu Program DOPRAVA 2020+ 1. veřejná soutěž Tereza Čížková Linda Sehnalová P Ř E D S T A V E N Í P R O G R A M U program DOPRAVA 2020+ Základní informace o programu DOPRAVA 2020+

Více

Národní strategie bezpečnosti silničního provozu leden prosinec Informace o plnění základních strategických a dílčích cílů

Národní strategie bezpečnosti silničního provozu leden prosinec Informace o plnění základních strategických a dílčích cílů Národní strategie bezpečnosti silničního provozu 2011-2020 Informace o plnění základních strategických a dílčích cílů 16.1.2016 Obsah 1. Úvod... 4 1.1 Národní databáze... 4 2. Strategické cíle... 5 2.1

Více

Příloha č. 1 k zápisu č. 6 ze dne 2. 9. 2015 z jednání Komise pro sociální politiku a zdravotnictví RMČ Pracovní skupina pro přípravu Domu sociálních služeb Praha 3 NÁVRH PODKLADŮ PRO ZPRACOVÁNÍ ZADÁVACÍ

Více

Není žádná alternativa. Nepředpokládá se negativní stav.

Není žádná alternativa. Nepředpokládá se negativní stav. Odůvodnění účelnosti veřejné zakázky Plánovaný cíl veřejné zakázky Pojištění majetku, vozidel a odpovědnosti za škodu pro město Domažlice a příspěvkové organizace Popis vzájemného vztahu mezi realizovanou

Více

Časová náročnost realizace aktivity v měsících Svaz měst a obcí ÚSC

Časová náročnost realizace aktivity v měsících Svaz měst a obcí ÚSC Příloha 1 k Implementačnímu plánu pro strategický cíl : Revize a optimalizace výkonu veřejné v území (SC.1) Popis vstupů potřebných pro realizaci každé aktivity 1. Stanovení jasné gesce za realizaci harmonizace

Více

Nákladní automobily. Základní statistické ukazatele ve formě komentovaných grafů

Nákladní automobily. Základní statistické ukazatele ve formě komentovaných grafů Základní statistické ukazatele ve formě komentovaných grafů Dokument mapuje dopravní nehody nákladních automobilů a jejich následky 17.5.2016 Obsah 1. Úvod... 3 1.1 Národní databáze... 3 1.2 Evropské databáze...

Více

Vyhodnocení Národní strategie bezpečnosti silničního provozu (NSBSP) a nehodovosti v podmínkách ČR (aktuální poznatky)

Vyhodnocení Národní strategie bezpečnosti silničního provozu (NSBSP) a nehodovosti v podmínkách ČR (aktuální poznatky) Vyhodnocení Národní strategie bezpečnosti silničního provozu (NSBSP) a nehodovosti v podmínkách ČR (aktuální poznatky) Ing. Veronika Valentová, Ph.D. Ředitelka Divize dopravního inženýrství, bezpečnosti

Více

MEZINÁRODNÍ KONFERENCE. Dopravní VaV centrum CDV PLUS BVV Veletrhy Brno

MEZINÁRODNÍ KONFERENCE. Dopravní VaV centrum CDV PLUS BVV Veletrhy Brno Dopravní VaV centrum CDV PLUS Ing. Josef Mikulík, CSc. Úloha a poslání hloubkové analýzy dopravních nehod (HADN) 1. Charakteristika hloubkové analýzy dopravních nehod 2. Historický vývoj a HADN v CDV 3.

Více

Nehodovost v roce 2017 dle druhu komunikací

Nehodovost v roce 2017 dle druhu komunikací Nehodovost v roce 2017 dle druhu komunikací Publikováno: 10. 8. 2018 Ing. Josef Mikulík, CSc. Nehodovost v roce 2017 dle druhu komunikací Článek byl publikován v Silničním obzoru č. 4/2018 Ing. Josef Mikulík,

Více

SVA TPSD. Ing. Josef Mikulík, CSc. Ing. Pavel Tučka

SVA TPSD. Ing. Josef Mikulík, CSc. Ing. Pavel Tučka SVA TPSD Bezpečnost silničního provozu Ing. Josef Mikulík, CSc. Ing. Pavel Tučka Obsah: Popis sou Popis c Popis současného stavu Popis cílového stavu Návrh strategické agendy: VT1 - Bezpečná pozemní komunikace

Více

PŘÍLOHA č. 1 VÝZVY K PODÁNÍ NABÍDKY. Požadavky na prokázání splnění kvalifikačních předpokladů a další podmínky. zakázky s názvem

PŘÍLOHA č. 1 VÝZVY K PODÁNÍ NABÍDKY. Požadavky na prokázání splnění kvalifikačních předpokladů a další podmínky. zakázky s názvem PŘÍLOHA č. 1 VÝZVY K PODÁNÍ NABÍDKY Požadavky na prokázání splnění kvalifikačních předpokladů a další podmínky zakázky s názvem TURISTICKÉ CENTRUM BEZRUČOVA HŘEBÍKÁRNA 1 Tato příloha č. 1 výzvy k podání

Více

Příloha č. 3. Charta projektu plné znění (pro jiné OSS než MŠMT)

Příloha č. 3. Charta projektu plné znění (pro jiné OSS než MŠMT) Příloha č. 3. Charta projektu plné znění (pro jiné OSS než MŠMT) Charta projektu má za cíl poskytnout úplné a pevné informační základy pro schválení projektu. Následně je Charta projektu rozpracována do

Více

Kontroly požárně bezpečnostních zařízení a věcných prostředků požární ochrany

Kontroly požárně bezpečnostních zařízení a věcných prostředků požární ochrany čj.400/2013/dp/úvn Odůvodnění veřejné zakázky podle 156 odst. 1 zákona č. 137/2006 Sb., o zadávání veřejných zakázek pro veřejnou zakázku na dodávky Kontroly požárně bezpečnostních zařízení a věcných prostředků

Více

Dopravní strategie PČRP

Dopravní strategie PČRP Policejní prezidium České republiky Ředitelství služby dopravní policie Dopravní strategie PČRP požadavky na infrastruktury investice do dopravní výstavba dálniční síťe a více rychlostních silnic změny

Více

Vyhodnocení Národní strategie bezpečnosti silničního provozu (NSBSP) a nehodovosti v podmínkách ČR (aktuální poznatky)

Vyhodnocení Národní strategie bezpečnosti silničního provozu (NSBSP) a nehodovosti v podmínkách ČR (aktuální poznatky) Vyhodnocení Národní strategie bezpečnosti silničního provozu (NSBSP) a nehodovosti v podmínkách ČR (aktuální poznatky) Ing. Veronika Valentová, Ph.D. Ředitelka Divize dopravního inženýrství, bezpečnosti

Více

EKONOMICKÉ NÁSLEDKY DOPRAVNÍ NEHODOVOSTI

EKONOMICKÉ NÁSLEDKY DOPRAVNÍ NEHODOVOSTI EKONOMICKÉ NÁSLEDKY DOPRAVNÍ NEHODOVOSTI Ing. Alena Vyskočilová Centrum dopravního výzkumu, v.v.i. 24.4.2014, Praha Dopravní nehodovost ve světě Celkový počet usmrcených osob v celém světě se pohybuje

Více

HLOUBKOVÁ ANALÝZA DOPRAVNÍCH NEHOD (HADN)

HLOUBKOVÁ ANALÝZA DOPRAVNÍCH NEHOD (HADN) HLOUBKOVÁ ANALÝZA DOPRAVNÍCH NEHOD (HADN) Jméno a příjmení: Josef Andres Vedoucí výzkumného programu: 1 Kontakt: josef.andres@cdv.cz HADN Hloubková analýza dopravních nehod (HADN) je založena na výzkumu

Více

Příloha č. 1 Smlouvy Počet stran: 5. Projekt

Příloha č. 1 Smlouvy Počet stran: 5. Projekt Příloha č. 1 Smlouvy Počet stran: 5 Projekt Zpracování legislativních podkladů pro provoz státních bezpilotních prostředků 1. Předmět řešení Předmětem veřejné zakázky je vyhodnocení současné legislativy

Více

Technologická agentura ČR pro čistou mobilitu

Technologická agentura ČR pro čistou mobilitu 1 Technologická agentura ČR pro čistou mobilitu Petr Očko předseda TA ČR Čistá mobilita, Loučeň 9. března 2017 Projekty v programech TA ČR Struktura účastníků v projektech Očekávané výsledky v programech

Více

PROGRAM BETA NABÍDKA TITULNÍ LIST. / koordinátora / Obchodní firma nebo název / obchodní firma nebo jméno a příjmení: Otevřené řízení

PROGRAM BETA NABÍDKA TITULNÍ LIST. / koordinátora / Obchodní firma nebo název / obchodní firma nebo jméno a příjmení: Otevřené řízení PROGRAM BETA NABÍDKA TITULNÍ LIST Identifikační kód projektu: Název veřejné zakázky: Název veřejné zakázky anglicky: Projekt z výzkumné potřeby: Předpokládané zahájení řešení: Počet měsíců řešení: Důvěrnost

Více

martina.sobiskova@mzp.cz environmentálních rizik a ekologických škod

martina.sobiskova@mzp.cz environmentálních rizik a ekologických škod Návrh výzkumné potřeby státní správy pro zadání veřejné zakázky A. Předkladatel garant výzkumné potřeby Název organizace Ministerstvo životního prostředí Adresa Vršovická 65/ Kontaktní osoba Mgr. Martina

Více

MEDICA zdravotní péče, s.r.o. Konská 63, 739 61 Třinec IČO: 27779882 medica@seznam.cz

MEDICA zdravotní péče, s.r.o. Konská 63, 739 61 Třinec IČO: 27779882 medica@seznam.cz MEDICA zdravotní péče, s.r.o. Konská 63, 739 61 Třinec IČO: 27779882 medica@seznam.cz Název projektu: Číslo projektu: Rozšíření služeb a dostupnosti péče mobilního hospice při MEDICA zdravotní péče, s.r.o.

Více

ZVYŠOVÁNÍ BEZPEČNOSTI CYKLISTICKÉ DOPRAVY

ZVYŠOVÁNÍ BEZPEČNOSTI CYKLISTICKÉ DOPRAVY Ing. arch. TOMÁŠ CACH samostatný dopravní urbanista člen Komise RHMP pro cyklistickou dopravu (především integrace a prostorové plánování) odborný poradce národního cyklokoordinátora ČR člen pracovní legislativní

Více

Technologická agentura ČR Program ALFA. informační seminář

Technologická agentura ČR Program ALFA. informační seminář Technologická agentura ČR Program ALFA informační seminář 3. veřejná soutěž Dne 6. června byla vyhlášena 3. veřejná soutěž Programu na podporu aplikovaného výzkumu a experimentálního vývoje ALFA 3. veřejná

Více

Alkohol, léky a narkotika. Základní statistické ukazatele ve formě komentovaných grafů

Alkohol, léky a narkotika. Základní statistické ukazatele ve formě komentovaných grafů Alkohol, léky a narkotika Základní statistické ukazatele ve formě komentovaných grafů Dokument mapuje dopravní nehody pod vlivem alkoholu, omamných látek, léků a narkotik a jejich následky 22.5.2018 Obsah

Více

Výzva k podání nabídky

Výzva k podání nabídky Výzva k podání nabídky k zakázce, která v souladu s 31 zákona č. 134/2016 Sb., o zadávání veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon), není zadávána dle zákona. 1. Název veřejné

Více

Centrum dopravního výzkumu, v. v. i.

Centrum dopravního výzkumu, v. v. i. Centrum dopravního výzkumu, v. v. i. veřejná výzkumná instituce Dopravní VaV centrum - CDV PLUS Výzkumný program 1: HLOUBKOVÁ ANALÝZA DOPRAVNÍCH NEHOD Vedoucí výzkumného programu: Ing. Josef Andres Kontakt:

Více

Nabídková cena bez DPH Sazba DPH Nabídková cena včetně DPH

Nabídková cena bez DPH Sazba DPH Nabídková cena včetně DPH Příloha 1: Vzor - Krycí list nabídky KRYCÍ LIST NABÍDKY Údaje o veřejné zakázce: Zadavatel: SLUŽBY MANAŽERA PAVILONU Kancelář generálního komisaře účasti České republiky na Všeobecné světové výstavě EXPO

Více

Vliv kvality veřejného osvětlení na dopravní nehodovost. Ing. Jiří Skála

Vliv kvality veřejného osvětlení na dopravní nehodovost. Ing. Jiří Skála Vliv kvality veřejného osvětlení na dopravní nehodovost Ing. Jiří Skála Obsah Několik čísel ze statistik DN Současný pohled obcí na VO Pracovní skupina Osvětlení, bezpečnost, kriminalita Vliv kvality VO

Více

PROJEKT DOPRAVNÍ VÝCHOVA

PROJEKT DOPRAVNÍ VÝCHOVA Základní škola,dětský domov,školní družina a Školní jídelna,vrbno p.pradědem nám.sv.michala 17, příspěvková organizace,psč: 793 26, tel./fax 554 751 720,fax.ředitel. 554 753 162 IČO:00852619;účet: 4438771/0100

Více

KVALIFIKAČNÍ DOKUMENTACE K VEŘEJNÉ ZAKÁZCE ZADÁVANÉ DLE ZÁKONA Č. 134/2016 SB., O ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK (DÁLE JEN ZÁKONA )

KVALIFIKAČNÍ DOKUMENTACE K VEŘEJNÉ ZAKÁZCE ZADÁVANÉ DLE ZÁKONA Č. 134/2016 SB., O ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK (DÁLE JEN ZÁKONA ) KVALIFIKAČNÍ DOKUMENTACE K VEŘEJNÉ ZAKÁZCE ZADÁVANÉ DLE ZÁKONA Č. 134/2016 SB., O ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK (DÁLE JEN ZÁKONA ) 1. NÁZEV VEŘEJNÉ ZAKÁZKY Název veřejné zakázky: Rekonstrukce a přístavby

Více