OBSLUŢNÁ PLOŠINA NA VIDLICE OBSLUŢNÁ PLOŠINA NA VIDLICE NÍZKÁ OBSLUŢNÁ PLOŠINA NA VIDLICE NÍZKÁ MOBILNÍ OBSLUŢNÁ PLOŠINA NA VIDLICE SPECIÁLNÍ

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "OBSLUŢNÁ PLOŠINA NA VIDLICE OBSLUŢNÁ PLOŠINA NA VIDLICE NÍZKÁ OBSLUŢNÁ PLOŠINA NA VIDLICE NÍZKÁ MOBILNÍ OBSLUŢNÁ PLOŠINA NA VIDLICE SPECIÁLNÍ"

Transkript

1 NÁVOD K POUŢÍVÁNÍ PROVOZNÍ POKYNY OBSLUŢNÁ PLOŠINA NA VIDLICE OBSLUŢNÁ PLOŠINA NA VIDLICE NÍZKÁ OBSLUŢNÁ PLOŠINA NA VIDLICE NÍZKÁ MOBILNÍ OBSLUŢNÁ PLOŠINA NA VIDLICE SPECIÁLNÍ Typy OPV 250/LxB/H, OPVN 250/LxB, OPVNM Q/LxB OPVZ 250/LxB 380F02 NP 1 Rev.05 ( )

2 VŠEOBECNĚ ÚVODNÍ INFORMACE V tomto Návodu k používání jsou uvedena základní bezpečnostní opatření pro zajištění bezpečného provozu Obsluţné plošiny na vidlice OPV Q/LxB/H, OPVN Q/LxB, OPVNM Q/LxB, resp. OPVZ Q/LxB při jejím používání. Obsahuje technický popis, požadavky na obsluhu, provoz, kontrolní zkoušení a údržbu. Dodržování všech ustanovení, obsažených v tomto Návodu, je předpokladem pro zajištění bezporuchového provozu výrobku a pro plnění záruk. Všechna bezpečnostní ustanovení je třeba přísně dodržovat v zájmu zabránění nehodám. ZÁKLADNÍ CHARAKTERISTIKA Obsluţná plošina na vidlice OPV Q/LxB/H, OPVN Q/LxB, OPVNM Q/LxB, resp. OPVZ Q/LxB (dále téţ Plošina) - je zařízení, určené pro bezpečný technický přístup k pracím ve výškách do 3 m (OPVN), do 5 m (OPV) a do 7 (až 15) m (OPVZ) při servisu provozních zařízení v dílenských a stavebních prostorech. Obslužná plošina na vidlice se nasazuje na vidlice VZV minimální nosnosti 2500 kg. Nosnost Plošiny je Q kg a jmenovité rozměry plošiny jsou šířka B x délka L mm. VYSVĚTLENÍ TYPOVÉHO OZNAČENÍ (PŘÍKLAD) : O P V / 1,5 x 1,1 Jmenovité rozměry LxB v m Vývojový typ x10 = Nosnost v kg Vidlice Plošina na Obslužná PŘEHLED POUŢITÝCH ZNAČEK 380F02 NP 2 Rev.05 ( )

3 Obsah 1. BEZPEČNOSTNÍ OPATŘENÍ 1.1. Základní zásada 1.2. Vymezení pojmů 1.3. Zásady bezpečné obsluhy 1.4. Zakázané manipulace při používání Obslužné plošiny 1.5. Přehled zbytkových rizik 2. TECHNICKÝ POPIS OBSLUŢNÉ PLOŠINY 2.1. Použití 2.2. Popis 2.3. Technické údaje 2.4. Značení 2.5. Barevné označení 3. PROVOZ 3.1. Způsob používání Obslužné plošiny 3.2. Podmínky správného používání Obslužné plošiny 3.3. Bezpečnostní opatření 4. OBSLUHA 4.1. Obsluhovatel 4.2. Zaškolení obsluhovatele 5. ÚDRŢBA A OPRAVY OBSLUŢNÉ PLOŠINY 5.1. Údržba 5.2. Opravy 6. ZKOUŠENÍ A KONTROLY 6.1. Rozsah a náplň zkoušek 6.2. Denní vizuální kontrola 6.3. Vizuální prohlídka 6.4. Funkční zkouška 6.5. Zatěžkávací zkouška 6.6. Kontrola opotřebení 7. ZÁRUČNÍ PODMÍNKY 7.1. Záruky 7.2. Rozsah záruk 8. PROHLÁŠENÍ O SHODĚ 8.1. Shoda s platnými normami 8.2. ES Prohlášení o shodě 380F02 NP 3 Rev.05 ( )

4 1. BEZPEČNOSTNÍ OPATŘENÍ 1.1. Základní zásada K zajištění maximální bezpečnosti obsluhy se před zahájením jakékoli činnosti s Obsluţnou plošinou (provoz, zkoušení, údrţba) podrobně seznamte se všemi ustanoveními v tomto Návodu k pouţívání. Prohlášením o shodě s příslušnými normami ČSN, ISO a EN výrobce potvrzuje, ţe výrobek - Obsluţná plošina na vidlice - odpovídá základním poţadavkům bezpečnosti a ochrany zdraví při práci Vymezení pojmů a) Nebezpečný pracovní prostor - zahrnuje oblast, ve které (resp.nad kterou) se Obslužná plošina na vidlice při provozním využití pohybuje, včetně blízkého okolí, kde mohou být (na př. pádem předmětu) ohroženy osoby, které se v tomto prostoru zdržují Zásady bezpečné obsluhy b) Uţivatel - je osoba (právnická), v jejíž odpovědnosti se Plošina používá. c) Obsluhovatel - je osoba, pověřená a vyškolená uživatelem k bezpečné obsluze a používání Obslužné plošiny. Obsluhovateli jsou rovněž osoby pověřené a vyškolené k údržbě a ke zkoušení Obslužné plošiny. a) Obsluţnou Plošinu smí obsluhovat pouze zaškolený obsluhovatel, podrobně seznámený s Návodem k pouţívání pro Obsluţnou Plošinu, místními provozními podmínkami a konkretním způsobem pracovní činnosti. b) zaškolení obsluhovatele musí zabezpečit uţivatel Obsluţné plošiny. Před kaţdým nasazením Obsluţné plošiny na konkretním pracovišti musí uţivatel podrobně seznámit obsluhovatele s místními podmínkami nasazení a s případně moţnými riziky, vyplývajícími z celkové dispozice daného pracoviště včetně vymezení nebezpečného pracovního prostoru Obsluţné plošiny Zakázané manipulace při používání Obslužné plošiny a) přetěžovat Obslužnou Plošinu, b) Zvedat Plošinu, pokud není zajištěno přední ohrazení spuštěním výsuvné příčky, c) pojíždět VZV s obsluhovatelem na plošině mezi stanovišti, d) používat Obslužnou Plošinu, jejíž opotřebení přesahuje hodnoty uvedené v čl. 6.6, e) odkládat Obslužnou Plošinu, aniž by byla bezpečně zajištěna proti překlopení na př. podložením tuhými vodorovnými podklady nebo položením na vodorovnou a tuhou podlahu, f) při používání Plošiny vysouvat horní končetiny mimo vnější obrys Plošiny při pohybu Plošiny je nutno se držet za madel zábradlí Plošiny, g) Manipulovat Obslužnou Plošinou rázovitým způsobem, h) Při používání, pokud jsou osoby na plošině, naklánět vidlice, i) Vstupovat na plošinu, pokud není zajištěna pojistným zařízením proti vysunutí z vidlic, j) Pracovat s plošinou v ochranném pásmu vysokého napětí, případně v blízkosti nízkého napětí bez jeho vypnutí. 380F02 NP 4 Rev.05 ( )

5 1.5. Přehled zbytkových rizik Popis rizika Popis řešení - potřebná opatření. Moţný pád (převrácení) Obsluţné Plošiny při nevhodném odložení - může způsobit poranění dolních končetin obsluhovatele nebo osoby, nacházející se v blízkosti. Nebezpeční zranění elektrickým proudem Nebezpečí uvolnění a pádu Plošiny nasazené na nevhodné vidlice VZV nebo pokud není lůžko na vidlici zajištěno. Nebezpečí poranění (odření) prstů horních končetin obsluhovatele (i ostatních osob v plošině) - o stěnu obsluhovaného objektu v případě přidržování se za prvky konstrukce Plošiny při jejím pohybu. Nebezpečí pádu pracovního prostředku nebo jiného předmětu nevhodně uloţeného na plošině při prudším pohybu Plošiny nebo při odrazu od stěny objektu, příp. při nárazu na místní výstupek okolních konstrukcí. Upozornění na nutnost bezpečného zajištění Obslužné Plošiny proti překlopení při jejím odložení na tuhou vodorovnou podlahu - Viz čl ad e) a 3.2. ad c). Vydán zákaz práce v ochranném pásmu vysokého napětí a v blízkosti nízkého napětí Viz čl. 1.4 ad j), 3.2. ad e). Upozornění na nutnost nasazovat Plošinu výhradně na nepoškozené vidlice VZV o odpovídající nosnosti a nutnost zajištění proti vysunutí Plošiny z vidlic -Viz čl. l.4. ad i), 3.2. ad a). Upozornění na nutnost přidržovat se za k tomu určená madla zábradlí Plošiny a při poloze plošiny nad 3 m se musí jistit za kotevní místa - Viz čl ad f). Upozornění na nutnost plynulého pohybu Plošiny bez rázů - Viz čl ad g), 2. TECHNICKÝ POPIS OBSLUŢNÉ PLOŠINY 2.1. Použití Obslužná plošina na vidlice OPV Q/LxB/(H), resp. Obslužná plošina na vidlice nízká OPVN Q/LxB nebo Obslužná plošina na vidlice speciální OPVZ Q/LxB které jsou naznačeny na obr. l, jsou určeny pro zajištění přístupu k pracím při ambulantním servisu technických zařízení při poruchách a revizích, případně provádění drobných oprav prostorových objektů v rozsahu technických parametrů Obslužné Plošiny a to s využitím vysokozdvižného vozíku. Provedení a používání se řídí ČSN EN , ČSN EN 1808, resp tyto normy jsou nezávazné Popis Obsluţná plošina na vidlice OPV Q/LXB/(H) Obslužná plošina na vidlice OPV Q/LXB/(H) je zařízení pro zajištění bezpečného přístupu k pracím ve středních výškách do 5 m. Obslužná plošina je určená pro dvě osoby, o jmenovitých rozměrech podlahy B=1540 x L=1250 mm a výšce podlahy nad vidlicí H=1900 mm, která se nasazuje na vidlice vysokozdvižného vozíku (dále VZV). Obslužná plošina na vidlice je ze čtyř stran ohrazena do výše 1100 mm dvoutyčovým zábradlím, z nichž střední tyč nad žebříkem je vysouvatelná pro umožnění vstupu do Plošiny. Podlaha Plošiny, provedená z žebírkového plechu je ze všech stran opatřena okopovým plechem. Funkce zajišťovacího úchytu proti vysunutí Plošiny z vidlic je popsána v čl F02 NP 5 Rev.05 ( )

6 a) Plošina OPV b) Plošina OPVN c) Plošina OPVZ Obr. 1 Základní typy Obsluţných plošin při pouţití 380F02 NP 6 Rev.05 ( )

7 O Obr. 2 Obsluţná plošina na vidlice - OPV 1 rám plošiny, 2 lůžko pro nasazení na vidlice, 3 zábradlí plošiny, 4 výstupní žebřík, 5 zajišťovací úchyt na vidlici, 6 výsuvná příčka vstupu, 8 podlaha. Technické parametry Parametr Rozměr OPV Q/LxB Nosnost kg Q Jmenovitá šířka plošiny mm B Jmenovitá délka plošiny mm L Jmenovitá výška podlahy plošiny mm H Rozpětí lůžek mm Lv Šířka lůžka mm W Výška lůžka mm V Hmotnost kg G Počet cyklů za rok c/r Průměrné břemeno % F02 NP 7 Rev.05 ( )

8 2.2.2 Obsluţná plošina na vidlice nízká OPVN Q/LXB Obslužná plošina na vidlice nízká OPVN Q/LXB je zařízení pro zajištění bezpečného přístupu k pracím ve středních výškách do 3 m. Obslužná plošina je určená pro dvě osoby, o světlých jmenovitých rozměrech podlahy B=1100 x L=1100 mm, která se nasazuje na vidlice vysokozdvižného vozíku (dále VZV). Obslužná plošina na vidlice je ze čtyř stran ohrazena do výše 1000 mm dvoutyčovým zábradlím, z nichž střední tyč nad žebříkem je vysouvatelná pro umožnění vstupu do Plošiny. Podlaha Plošiny, která je v úrovni vidlic, je provedená z žebírkového plechu, případně z pororoštu a je ze všech stran opatřena okopovým plechem. Proti zranění osob v případném kontaktu s částmi vedení výsuvu VZV je zadní strana Plošiny opatřena ochrannou sítí v pevném rámu. Funkce zajišťovacího úchytu proti vysunutí Plošiny z vidlic je popsána v čl Technické parametry Parametr Rozměr OPVN Q/LxB OPVN/ML 251/1,2x0,8 Nosnost kg Q 250 Jmenovitá šířka plošiny mm B 800 Jmenovitá délka plošiny mm L Jmenovitá výška podlahy plošiny mm H Rozpětí lůžek mm Lv 800 Šířka lůžka mm W 184 Výška lůžka mm V 84 Hmotnost kg G 120 Počet cyklů za rok c/r Průměrné břemeno % F02 NP 8 Rev.05 ( )

9 Obr. 3 Obsluţná plošina na vidlice nízká - OPVN 1 rám plošiny, 2 lůžko pro nasazení na vidlice, 3 zábradlí plošiny, 5 zajišťovací úchyt na vidlici, 6 výsuvná příčka vstupu, 7 ochranný rám, 8 podlaha Obsluţná plošina na vidlice speciální OPVZ Q/LXB Obslužná plošina na vidlice nízká OPVZ Q/LXB je zařízení pro zajištění bezpečného přístupu k pracím ve větších výškách do 7 (až 15) m. Obslužná plošina je určená pro dvě osoby, o světlých jmenovitých rozměrech podlahy B=2000 x L=1100 mm, která se nasazuje na vidlice Kolového vidlicového nakladače. Obslužná plošina na vidlice je ze čtyř stran ohrazena do výše 1000 mm dvoutyčovým zábradlím, z nichž střední tyč nad žebříkem je vysouvatelná pro umožnění vstupu do Plošiny, přičemž zadní stěna je provedena s výplní. Podlaha Plošiny, která je v úrovni vidlic, je provedená z aluminového žebírkového plechu a je ze všech stran opatřena okopovým plechem. Funkce zajišťovacího úchytu proti vysunutí Plošiny z vidlic je popsána v čl F02 NP 9 Rev.05 ( )

10 Technické údaje Parametr Rozměr OPVZ Q/LxB Nosnost kg Q Jmenovitá šířka plošiny mm B Jmenovitá délka plošiny mm L Jmenovitá výška podlahy plošiny mm H Rozpětí lůžek mm Lv Šířka lůžka mm W Výška lůžka mm V Hmotnost kg G Počet cyklů za rok c/r Průměrné břemeno % 50 Obr. 4 Obsluţná plošina na vidlice speciální - OPVZ 1 rám plošiny, 2 lůžko pro nasazení na vidlice, 3 zábradlí plošiny, 5 zajišťovací úchyt na vidlici, 6 výsuvná příčka vstupu Obsluţná plošina na vidlice nízká mobilní Obslužná plošina na vidlice nízká mobilní OPVNM Q/LXB je zařízení pro zajištění bezpečného přístupu k pracím ve středních výškách do 3 m. Obslužná plošina je určená pro dvě osoby, o světlých jmenovitých rozměrech B=800 x L=1200 mm, která se nasazuje na vidlice vysokozdvižného vozíku (dále VZV). Obslužná plošina na vidlice je ze čtyř stran ohrazena do výše 1100 mm tyčovým zábradlím, přičemž do výše 750 mm je ohrazení provedeno plnou výplní. Podlaha Plošiny, která je v úrovni vidlic, je provedená z žebírkového plechu, který přechází přímo do boční výplně. Proti zranění osob v případném kontaktu s částmi vedení výsuvu VZV je zadní strana Plošiny opatřena ochrannou sítí v pevném rámu. 380F02 NP 10 Rev.05 ( )

11 Madlo zábradlí je posunuto dovnitř plošiny o 70 mm od obrysu plošiny, což chrání ruce obsluhovatele proti případnému kontaktu svnějším zdrojem nebezpečí. Výstup do plošiny je z čela po sklopení čelního zábradlí. Plošina OPVNM je vybavena pojížděcími kole rejdovými, které umožňují snadné přemístění Plošiny přo odstavení. Způsob zajišťění proti vysunutí Plošiny z vidlic je popsán v čl Technické údaje Parametr Rozměr OPVNM Q/LxB Nosnost kg Q Jmenovitá šířka plošiny mm B Jmenovitá délka plošiny mm L Jmenovitá výška podlahy plošiny mm H Rozpětí lůžek mm Lv Šířka lůžka mm W Výška lůžka mm V Hmotnost kg G Počet cyklů za rok c/r Průměrné břemeno % 50 KOTVICI BOD-4x 750 Obr. 5 Obsluţná plošina na vidlice nízká mobilní 380F02 NP 11 Rev.05 ( )

12 Obr. 6 Obsluţná plošina na vidlice nízká mobilní 1 rám plošiny, 2 lůžko pro nasazení na vidlice, 3 zábradlí plošiny, 5 zajišťovací úchyt na vidlici, 6 sklopné madlo zábradlí, 7 výplň stěn plošiny, 8 prodloužení lůžka, 9 ochranná stěna, 10 kotevní místo pro OPP Zajištění Plošiny na vidlicích Uvedené druhy Obslužných plošin se musí zajišťovat na vidlicích proti náhodnému sesunutí z vidlic. Zajištění se provádí dvěma způsoby a to buď svíracím úchytem nebo zajištěním čepem. Svírací úchyt, označený v popizu pozicí (5), se volně sevře vidlice objímkou proti horní vnitřní ploše lůžka. To je naznačeno na obr. 6. Hlavní částí úchytu je objímka (5-1), opatřená stavěcím šroubem (5-4), který se opírá o lůžko (5-3), které je pevně spojené s nosnou konstrukcí Plošiny. Objímka se pohybuje volně ve svislém směru, přičemž v uvolnění objímky brání přídržka (5-5) a samozřejmě tvar profilu lůžka, ke kterému je úchyt připevněn. Způsob zajištění je zřejmý z obr.7. Po nasazení Plošiny na vidlici a po ověření její polohy (vždy na vidlici před přechodem do svislé části vidlice) se šroubováním stavěcího šroubu (5-4) se zvedá objímka (5-1) až přitiskne vidlici k horní části ploše profilu lůžka. Vzhledem k omezenému prostoru se stavěcí šroub ovládán prosunovací rukojetí (5-6). 380F02 NP 12 Rev.05 ( )

13 Obr. 6 Zajišťovací úchyt Obr. 7 Způsob zajištění na vidlici 380F02 NP 13 Rev.05 ( )

14 Zajištění polohy Plošiny na vidlici čepem je znázorněno na obrázku 8 až 10. Na tomto obrázku jsou též znázorněna pojezdová kola pro snadnější přemisťování plošiny po podlaze. Po nasazení plošiny na vidlice (vsunutím vidlic do lůžek) až úplně na konec vidlice při nosné desce se vsune čep s okem do příslušné díry a zajistí se pružnou pojistkou. Jak čep, tak i pružná pojistka jsou spojeny s Plošinou řetízky proti ztrátě. Obr. 8 Provedení plošiny pro zajištění na vidlicích čepem Obr. 9 Zajištění plošiny na vidlicích čepem - dispozice 380F02 NP 14 Rev.05 ( )

15 Obr. 10 Zajištění plošiny na vidlicích čepem - detail 11 pojezdové kolo, 12 zajišťovací čep, 13 pružná pojistka. a) upřesňující údaje k technickým parametrům Obslužné plošiny na vidlice jsou standardně dodávány k nasazení na VZV o nosnosti 3,5 t s průřezem vidlic 100/55. Podle požadavku odběratele je možno toto lůžko upravit pro jiné podmínky. Stejně tak je možno upravit rozteč lůžek vidlic podle konkretního požadavku Značení Vnější provedení Obslužné Plošiny je popsáno textem, z čehož je zřejmé i umistění jednotlivých symbolů a značek. a) Na jednom sloupku Plošiny je umístěn výrobní štítek b) na okopovém plechu plošiny vně je umístěno firemní logo : c) na okopovém plechu plošiny vně je umístěno označení NOSNOST Q kg nosnosti : d) na druhém sloupku Plošiny je umístěna značka DESIGN 380F02 NP 15 Rev.05 ( )

16 e) v blízkosti výrobního štítku je umístěna značka shody : f) na štítku, příp. v blízkosti údaje o nosnosti je umístěno označení vlastní hmotnosti Barevné označení a) Plošina - odstín 6200 žlutá b) madlo zábradlí - odstín 199, černá, c) kraj lůžka pro nasazení na vidlice VZV - odstín 199, černá d) podlahová výplň - pozinkována, příp. v přírodním stavu e) okopové plechy - odstín 199, žlutá, příp. žlutočerné pruhy 50 mm, 1:1, 45 stupňů 3. PROVOZ 3.1. Způsob používání Obslužné plošiny Obslužnou Plošina nasadíme na vidlice VZV a zajistíme proti vysunutí. VZV s Obslužnou plošinou umístíme do pracovní polohy pod obsluhovaným místem a pak může obsluhovatel s dalším pracovníkem vstoupit do Plošiny, přičemž do Plošiny vstupuje čelní stranou pod zábradlím, jehož střední příčka je výsuvná, případně u plošin se sklopným zábradlím nad spodní výplní. Obsluhovatel pak dá pokyn řidiči ke zdvižení Podmínky správného používání Obslužné Plošiny a a) Obslužná plošina na vidlice smí být nasazována na vidlice VZV o minimální nosnosti kg, b) b) při práci na zdvižené Plošině musí být zajištěn vstup do Plošiny ve vstupním otvoru a to spuštěním střední příčky, případně sklopné zábradlí, c) Obslužnou Plošinu je nutno odkládat na vodorovnou tuhou (betonovou) plochu nebo na tuhé vodorovné podkladky vždy tak, aby uložení bylo stabilní, d) Vozíkem VZV s nasazenou Obslužnou plošinou se smí manipulovat pouze při vodorovně nastavených vidlicích a to vždy jen pokud je plošina bez osob, e) Obslužnou plošinu lze používat výhradně mimo ochranné pásmo vysokého napětí a v blízkosti nízkého napětí jen za podmínky odpojení s ověřením, f) obsluhovatelé Obslužné Plošiny musí být seznámeni s dorozumívacími znameními s řidičem VZV, případně musí být použito dorozumívací zařízení Bezpečnostní opatření a) Plošina je opatřena zábradlím, 380F02 NP 16 Rev.05 ( )

17 b) vstupní strana zábradlí je opatřena výsuvnou střední příčkou, umožňující vstup a po uvolnění se sama zajistí do správné polohy, nebo je čelní díl zábradlí sklopný a vstupuje se do plošiny po sklopení přes spodní výplň, c) podlaha Plošiny je opatřena ze všech stran okopovým plechem, d) Obslužná plošina na vidlice je opatřena výstražným značením - barevným odlišením hlavních části a dále označením nosnosti a vlastní hmotnosti, e) Obslužná plošina na vidlice je vybavena lůžky pro nasazení na vidlice a pojistným úchytem proti samovolnému vysunutí, f) Obslužná plošina na vidlice nízká je opatřena na straně k vedení výsuvu vidlic VZV ochranným rámem s výpletem. 4. OBSLUHA 4.1. Obsluhovatel Obslužnou Plošina může obsluhovat pouze obsluhovatel starší 18 let, podrobně seznámený s tímto Návodem k používání, pracovním předpisem na příslušném pracovišti a ovládající komunikaci s řidičem VZV Zaškolení Zaškolení obsluhovatelů musí zabezpečit uživatel Obslužné Plošiny. Při zaškolení musí být obsluhovatel seznámen s platnými předpisy uživatele pro místo používání a dále s tímto Návodem k používání. 5. ÚDRŢBA A OPRAVY OBSLUŢNÉ PLOŠINY 5.2. Údržba Údržba vyžaduje Ix měsíčně kontrolovat stav a funkci výsuvné příčky vstupního otvoru, resp. sklopného zábradlí a stav lůžka pro nasazení vidlic VZV včetně zařízení pro zajištění Plošiny proti vysunutí a dále podle potřeby opravovat výstražné značení Opravy Opravu Obslužné Plošiny je nutno zajistit buď ve výrobní firmě nebo u oprávněné odborné firmy. 380F02 NP 17 Rev.05 ( )

18 6. ZKOUŠENÍ A KONTROLY 6.1. Rozsah a náplň zkoušek Obslužná plošina na vidlice je zařízení pro přístup k výškovým pracím s omezeným dosahem s využitím vysokozdvižného vozíku a pro její konstrukci je využito některých ustanovení ČSN EN a ČSN EN 1808 a provoz se řídí tímto Návodem k používání. V této kapitole je ustanoven rozsah a způsob provozního zkoušení a údržby. Při používání je nutno Obslužnou plošinu kontrolovat takto : a) denně před prvním použitím - vizuálně, podle čl. 6.2, (Denní vizuální kontrola), b) jednou za 12 měsíců inspekční prohlídkou podle čl. 6.3., funkční zkouškou podle čl. 6.4., zatěžkávací zkouškou podle čl a kontrolou opotřebení funkčních částí podle čl Denní vizuální kontrola Při denní vizuální kontrole sleduje obsluhovatel celkový stav zařízení, stav pohonu zvedání a zda nejsou některé části poškozeny. Zvláště je nutno sledovat volnost sklápění můstku a sklopného nájezdu Inspekční prohlídka Při inspekční prohlídce, kterou provádí uživatelem pověřená odborná osoba, se provádí : 1. Vizuální prohlídka, při níž se provádí : a) kompletnost Plošiny, b) stav opotřebení pojezdových ploch, c) stav povrchové úpravy podle čl. 2.5 a značení podle čl. 2.4., d) stav svarových spojů - zda se nevyskytují ve svarech nebo v okolním materiálu trhlinky, 2. Funkční zkouška dle článku Zatěžkávací zkouška dle čl ad a) a b) 6.4. Funkční zkouška Při funkční zkoušce se kontroluje volný pohyb výsuvné příčky, resp. volné sklápění sklopného zábradlí a správná funkce zajištění v zavřené poloze a dále správná funkce zařízení pro zajištění Plošiny na vidlici Zatěžkávací zkouška Při zatěžkávací zkoušce se Plošina zatíží buď staticky s přetížením nebo dynamicky se jmenovitým břemenem. a) Zkouška statická plošina v provozním uspořádání se zatíží zkušebním břemenem o velikosti 150 %, rovnoměrně rozloženým na podlaze Plošiny a ponechá se působit po dobu 15 min. V této době nesmí dojít k žádné trvalé deformaci, měřené jako pokles hrany podélných nosníků, 380F02 NP 18 Rev.05 ( )

19 b) Zkouška dynamická vykoná se zatížením zkušebním břemenem s hmotností 100 % jeho nosnosti a při tom se provádí zdvih v celém rozsahu. Při této zkoušce se nesmí projevit jakékoli deformace a Plošina musí být při zdvihu stabilní Kontrola opotřebení Při kontrole opotřebení funkčních částí se kontroluje stav nosné konstrukce a funkce úchytu pro zajištění plošiny na vidlicích. Při zjištění jakékoli závady, musí být Obslužná plošina vyřazena z provozu a dána k opravě oprávněnou odbornou firmou. Během provozu se kontroluje případné poškození částí Plošiny takto : - rovinnost všech částí, měřená pravítkem po celé délce a šířce max. hodnota +/-10 mm/m - mezní hodnota tloušťky nosných trubek v nejnižší části nesmí být menší, než... 3 mm. 7. ZÁRUČNÍ PODMÍNKY 7.1. Záruky Výrobce poskytuje záruku na funkci Plošiny po dobu 24 měsíců ode dne převzetí výrobku ve výrobním závodě. Výrobce poskytuje trvalou záruku za bezpečnou dimenzi Nosné konstrukce Plošiny Rozsah záruk Záruky se nevztahují na : a) povrchové vady, vzniklé během přepravy a při skladování Obslužné plošiny, b) vady, vzniklé neodbornou obsluhou Plošiny nebo jejím přetěžováním. c) výrobky, které byly uživatelem jakkoli upravovány. Záruky nelze uplatnit v případě že : a) nejsou vedeny záznamy o provozu, obsluhovatelích a inspekčních prohlídkách, b) výrobek je obsluhován vazači, kteří nejsou průkazně školeni, c) závada vznikla vlivem opotřebení, způsobené používáním za jiných provozních podmínek, než těch, které jsou uvedeny v čl F02 NP 19 Rev.05 ( )

20 8. PROHLÁŠENÍ O SHODĚ 8.1. Shoda s harmonizovanými normami Výrobce potvrzuje ve smyslu zákona 22/97 Sb., že provedení Obslužné plošiny odpovídá všem harmonizovaným a souvisejícím normám a je s nimi ve shodě. Přehled příslušných předpisů a norem je uveden v následujícím seznamu. Přehled předpisů a norem Zákon 22/97 Sb. Nařízení vlády 176/08 Sb., Zákon 102/01 Sb., ČSN EN ISO ČSN EN ISO ČSN EN ISO ČSN EN 349 ČSN EN ČSN stavů, ČSN EN 1808 ČSN ČSN EN 1495 O technických požadavcích na výrobky a o změně a doplnění některých zákonů, ve znění zákona 71/00 Sb. a 205/02 Sb., kterým se stanoví požadavky na strojní zařízení, o obecné bezpečnosti výrobků, Bezpečnost strojních zařízení. Posouzení rizika. Bezpečnost strojních zařízení. Základní pojmy, Část 1 Základní terminologie Bezpečnost strojních zařízení. Základní pojmy, Část 2 Technické zásady Bezpečnost strojních zařízení. Nejmenší mezery k zamezení stlačení částí lidského těla, Jeřáby-Zařízení pro zdvíhání osob-část 1 : Závěsné koše, Navrhování ocelových konstrukcí jeřábů, výpočet podle mezních Závěsné plošiny konstrukce, výpočty, kriteria stability nezávazně, Pohyblivé pracovní plošiny provoz, používání nezávazně, Plošiny stožárové pracovní plošiny nezávazně ES Prohlášení o shodě Výrobce vydává ES Prohlášení o shodě výrobku : Obsluţná plošina na vidlice OPV Q/LXB/H, Obsluţná plošina na vidlice nízká OPVN Q/LxB, Obsluţná plošina na vidlice speciální OPVZ Q/LxB, Obsluţná plošina na vidlice nízká mobilní OPVNM Q/LxB. Toto Prohlášení včetně Technické dokumentace je uloženo u výrobce. Odběrateli se vydává kopie Prohlášení a tento Návod k používání.. Pokud se při používání setkáte s jakýmkoli problémem, prosíme, abyste se s námi spojili a rádi pomůžeme. Také prosíme o jakékoli připomínky, či návrhy, které povedou ke zlepšení našeho výrobku. 380F02 NP 20 Rev.05 ( )

OBSLUŽNÁ PLOŠINA NA VIDLICE

OBSLUŽNÁ PLOŠINA NA VIDLICE NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ PROVOZNÍ POKYNY OBSLUŽNÁ PLOŠINA NA VIDLICE Typ: OPVN 250/LxB, 380F02 NP 1 Rev.05 (25.01.2010) VŠEOBECNĚ ÚVODNÍ INFORMACE V tomto Návodu k používání jsou uvedena základní bezpečnostní

Více

OBSLUŽNÁ PLOŠINA NA VIDLICE OPV

OBSLUŽNÁ PLOŠINA NA VIDLICE OPV NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ PROVOZNÍ POKYNY OBSLUŽNÁ PLOŠINA NA VIDLICE OPV 250/1,2x0,8 Velké Tresné, červen 2015 380F21 NP 1 Rev.01 (24.06.2015) VŠEOBECNĚ ÚVODNÍ INFORMACE V tomto Návodu k používání jsou uvedena

Více

ZÁVĚSNÉ RAMENO UNIVERZÁLNÍ NA VIDLICI

ZÁVĚSNÉ RAMENO UNIVERZÁLNÍ NA VIDLICI NÁVOD K POUŢÍVÁNÍ PROVOZNÍ POKYNY ZÁVĚSNÉ RAMENO UNIVERZÁLNÍ NA VIDLICI Typ ZRUV Q/L 445M26 NP 1 Vydání 3 (08.04.2010) VŠEOBECNĚ ÚVODNÍ INFORMACE V tomto Návodu k používání jsou uvedena základní bezpečnostní

Více

ZÁVĚSNÉ RAMENO STAVITELNÉ TELESKOPICKY NA VIDLICE (SKLOPNÉ)

ZÁVĚSNÉ RAMENO STAVITELNÉ TELESKOPICKY NA VIDLICE (SKLOPNÉ) NÁVOD K POUŢÍVÁNÍ PROVOZNÍ POKYNY ZÁVĚSNÉ RAMENO STAVITELNÉ TELESKOPICKY NA VIDLICE (SKLOPNÉ) Typ ZRTSV Q/L-L1, ZRTV Q/L-L1 445M36 NP 1 Rev. 04 (23.11.2009) VŠEOBECNĚ ÚVODNÍ INFORMACE V tomto Návodu k

Více

NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ

NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ Provozní pokyny MANIPULAČNÍ RAMPA NÁJEZDOVÁ MRN 10K-321S/M Velké Tresné, červen 2006 518F14 NP EN 1 Vydání.2 (10.12.2006) ÚVODNÍ INFORMACE VŠEOBECNĚ V tomto Návodu k používání

Více

NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ PROVOZNÍ POKYNY JEŘÁBOVÁ TRAVERZA STAVITELNÁ JEDNODUCHÁ. Typ JTS1 Q/L-L1, JTS1/2 Q/L-L1, JTS1L Q/L-L1

NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ PROVOZNÍ POKYNY JEŘÁBOVÁ TRAVERZA STAVITELNÁ JEDNODUCHÁ. Typ JTS1 Q/L-L1, JTS1/2 Q/L-L1, JTS1L Q/L-L1 NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ PROVOZNÍ POKYNY JEŘÁBOVÁ TRAVERZA STAVITELNÁ JEDNODUCHÁ Typ JTS1 Q/L-L1, JTS1/2 Q/L-L1, JTS1L Q/L-L1 8 454M01 NP 1 Vydání 10 (17.05.2010) VŠEOBECNĚ ÚVODNÍ INFORMACE V tomto Návodu k používání

Více

KLEC NA JEŘÁB UNIVERZÁLNÍ ZKCU

KLEC NA JEŘÁB UNIVERZÁLNÍ ZKCU NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ ZÁVĚSNÁ KLEC ZK Q/LxB ZÁVĚSNÁ KLEC REVIZNÍ ZKR Q/LxB, ZÁVĚSNÁ KLEC REVIZNÍ UNIVERZÁLNÍ ZKRU Q/LxB, ZÁVĚSNÁ KLEC NA JEŘÁB ZKC Q/LxB ZÁVĚSNÁ KLEC NA JEŘÁB UNIVERZÁLNÍ ZKCU Q/LxB, PROVOZNÍ

Více

NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ PROVOZNÍ POKYNY C-HÁK PŘEKLÁPĚCÍ. Typ CHP Q/B. 462M00-01 NP 1 Vydání 09 ( )

NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ PROVOZNÍ POKYNY C-HÁK PŘEKLÁPĚCÍ. Typ CHP Q/B. 462M00-01 NP 1 Vydání 09 ( ) NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ PROVOZNÍ POKYNY C-HÁK PŘEKLÁPĚCÍ Typ CHP Q/B 462M00-01 NP 1 Vydání 09 (14.03.2013) Obsah 1. BEZPEČNOSTNÍ OPATŘENÍ 1.1. Základní zásada 1.2. Vymezení pojmů 1.3. Zásady bezpečné obsluhy

Více

NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ. Provozní pokyny MANIPULAČNÍ RAMPA NÁJEZDOVÁ MRN 81K-321S/M. Velké Tresné, červen 2006

NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ. Provozní pokyny MANIPULAČNÍ RAMPA NÁJEZDOVÁ MRN 81K-321S/M. Velké Tresné, červen 2006 NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ Provozní pokyny MANIPULAČNÍ RAMPA NÁJEZDOVÁ MRN 81K-321S/M Velké Tresné, červen 2006 518F18 MRN NP 1 Vydání.05 (26.05.2015) VŠEOBECNĚ ÚVODNÍ INFORMACE V tomto Návodu k používání

Více

NÁVOD K POUŢÍVÁNÍ PROVOZNÍ POKYNY NOSIČ SUDŮ UNIVERZÁLNÍ. Typ NSU Q/600

NÁVOD K POUŢÍVÁNÍ PROVOZNÍ POKYNY NOSIČ SUDŮ UNIVERZÁLNÍ. Typ NSU Q/600 NÁVOD K POUŢÍVÁNÍ PROVOZNÍ POKYNY NOSIČ SUDŮ UNIVERZÁLNÍ Typ NSU Q/600 VŠEOBECNĚ ÚVODNÍ INFORMACE V tomto Návodu k používání jsou uvedena základní bezpečnostní opatření pro zajištění bezpečného provozu

Více

NÁVOD K POUŢÍVÁNÍ PROVOZNÍ POKYNY ZÁVĚS NA VIDLICE. Typy ZV2(/V) Q/H, ZV2(/V) Q, ZV2K(/V) Q, ZV2OH(/V) Q, ZV2P(/V) Q/L/H, ZV1(OH)(/V) Q, ZV1D(/V) 1000

NÁVOD K POUŢÍVÁNÍ PROVOZNÍ POKYNY ZÁVĚS NA VIDLICE. Typy ZV2(/V) Q/H, ZV2(/V) Q, ZV2K(/V) Q, ZV2OH(/V) Q, ZV2P(/V) Q/L/H, ZV1(OH)(/V) Q, ZV1D(/V) 1000 NÁVOD K POUŢÍVÁNÍ PROVOZNÍ POKYNY ZÁVĚS NA VIDLICE Typy ZV2(/V) Q/H, ZV2(/V) Q, ZV2K(/V) Q, ZV2OH(/V) Q, ZV2P(/V) Q/L/H, ZV1(OH)(/V) Q, ZV1D(/V) 1000 442M00-01 NP-EU 1 Vydání 13 (13.02.2010) VŠEOBECNĚ

Více

NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ PROVOZNÍ POKYNY ROZVÍRACÍ KLEŠTĚ NA SVITKY DRÁTŮ (TĚŽKÉ) Typ RKS Q/D1-D2, RKSD(Q) Q/D1-D2, RKSDT(Q) Q/D1-D2

NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ PROVOZNÍ POKYNY ROZVÍRACÍ KLEŠTĚ NA SVITKY DRÁTŮ (TĚŽKÉ) Typ RKS Q/D1-D2, RKSD(Q) Q/D1-D2, RKSDT(Q) Q/D1-D2 NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ PROVOZNÍ POKYNY ROZVÍRACÍ KLEŠTĚ NA SVITKY DRÁTŮ (TĚŽKÉ) Typ RKS Q/D1-D2, RKSD(Q) Q/D1-D2, RKSDT(Q) Q/D1-D2 Velké Tresné, listopad 1998 426M07 NP 1 Vydání 03 (02.07.2015) VŠEOBECNĚ ÚVODNÍ

Více

NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ. ZÁVĚSNÁ KLEC REVIZNÍ UNIVERZÁLNÍ ZKRU 300/1,2x0,8 PROVOZNÍ POKYNY PŘI PROVÁDĚNÍ KONTROLNÍ ČINNOSTI. Velké Tresné, leden 2002

NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ. ZÁVĚSNÁ KLEC REVIZNÍ UNIVERZÁLNÍ ZKRU 300/1,2x0,8 PROVOZNÍ POKYNY PŘI PROVÁDĚNÍ KONTROLNÍ ČINNOSTI. Velké Tresné, leden 2002 NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ ZÁVĚSNÁ KLEC REVIZNÍ UNIVERZÁLNÍ ZKRU 300/1,2x0,8 PROVOZNÍ POKYNY PŘI PROVÁDĚNÍ KONTROLNÍ ČINNOSTI Velké Tresné, leden 2002 534T41 NP EU 1 Vydání 19 (27.05.2015) VŠEOBECNĚ ÚVODNÍ INFORMACE

Více

Pohyblivé zvedací pracovní plošiny

Pohyblivé zvedací pracovní plošiny 6.17.16.7.4.3. Pohyblivé zvedací pracovní plošiny http://www.guard7.cz/nabidka/lexikon-bozp/stroje-technicka-zarizenipristroje-a-naradi/vyhrazena-technicka-zarizeni/vyhrazena-zdvihacizarizeni/pohyblive-zvedaci-pracovni-plosiny

Více

Hydraulický zvedák sudů PBH-300

Hydraulický zvedák sudů PBH-300 TECHNICKÁ A PROVOZNÍ DOKUMENTACE Hydraulický zvedák sudů PBH-300 Obsah 1. Úvod 2. Určení 3. Technický popis 4. Technické údaje 5. Příprava zvedáku k použití 6. Pracovní podmínky 7. Provozní a bezpečnostní

Více

ODLUČOVAČ MATERIÁLU OMK RK

ODLUČOVAČ MATERIÁLU OMK RK Technické podmínky 1 RK 12 4253 R A Y M A N spol. s r. o. KLADNO ODLUČOVAČ MATERIÁLU OMK RK 12 4253 LEGENDA: 1. Komora 2. Výstupní příruba 3. Vstupní hrdlo 4. Víko 5. Vloţka POČET STRAN 6 Revize č. 4 PLATÍ

Více

Návod na lešení na montáž a používání interiérového lešení ALTO

Návod na lešení na montáž a používání interiérového lešení ALTO Návod na lešení na montáž a používání interiérového lešení ALTO Obecné bezpečnostní pokyny Při přípravě tohoto návodu byly zapracovány požadavky podle ČSN 738102, ČSN 738101 a vybrané požadavky podle ČSN

Více

6.17.13.7. Žebříky http://www.guard7.cz/nabidka/lexikon-bozp/pracoviste/zebriky Práce na žebříku je vždy práce ve výšce. Pokud je výška chodidel od podlahy (terénu) větší než 1,5 m, musí zaměstnavatel

Více

Návod k obsluze a údržbě

Návod k obsluze a údržbě Návod k obsluze a údržbě vyklápěče nádob Obsah: 1) Důležité upozornění bezpečnostní opatření 2) Obsluha 3) Použití 4) Provedení 5) Hydraulický systém 6) Seřizování 7) Údržba 8) Mazání 9) Náplně 10) Likvidace

Více

Kolejový jeřáb GOTTWALD GS TR

Kolejový jeřáb GOTTWALD GS TR Kolejový jeřáb GOTTWALD GS 150.14 TR 1. POPIS STROJE Kolejový jeřáb GOTTWALD GS 150.14 TR je symetrické konstrukce s kabinami pro obsluhu na obou koncích, což mu umožňuje práci i přepravu v obou směrech.

Více

Návod k použití a údržbě pro zařízení:

Návod k použití a údržbě pro zařízení: Návod k použití a údržbě pro zařízení: Závěsný pracovní a revizní koš model 1073.1 Tento návod k používání a údržbě a další používání je koncipováno v souladu se standady normy EN ISO 12100-2:2009. Vše

Více

KOLENO DOPRAVNÍHO POTRUBÍ RK 12 0650

KOLENO DOPRAVNÍHO POTRUBÍ RK 12 0650 Technické podmínky 1 RK 12 0650 R A Y M A N spol. s r. o. KLADNO KOLENO DOPRAVNÍHO POTRUBÍ RK 12 0650 Tabulka 1.: Provedení Provedení Doplňková číslice bez výstelky.1 s výstelkou.2 V případě poţadavku

Více

Řetězy svařované zkoušené, třída 4 (M) NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ, K MONTÁŽI A ÚDRŽBĚ

Řetězy svařované zkoušené, třída 4 (M) NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ, K MONTÁŽI A ÚDRŽBĚ Řetězy svařované zkoušené, třída 4 (M) podle ČSN, TP a PN VÝROBCE Řetězárna a.s. VYDÁNÍ 11/2013 TELEFON 584 488 111 Polská 48 NAHRAZUJE 04/2010 TELEFAX 584 428194 790 81 Česká Ves E-mail: retezarna@pvtnet.cz

Více

Místní provozní bezpečnostní předpis (MPBP)

Místní provozní bezpečnostní předpis (MPBP) Místní provozní bezpečnostní předpis (MPBP) Soubor požadavků a pracovních postupů pro zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví při práci (BOZP) Nakladač Zhotovil: Místní provozní bezpečnostní předpis (MPBP)

Více

Instalace, pouzití a údrzba

Instalace, pouzití a údrzba Instalace, pouzití a údrzba VARIMO regálového systému ZÁKLADNÍ INFORMACE ZÁKLADNÍ PRAVIDLA UŽITÍ REGÁLŮ Každý dělník musí být poučen o: Použití Regálový systém VARIMO se skládá ze dvou částí, vertikální

Více

Stroje, technická zařízení, přístroje a nářadí

Stroje, technická zařízení, přístroje a nářadí Stroje, technická zařízení, přístroje a nářadí Revize prezentace 2015/001 OZO v BOZP a PO Ing. Vladimír JINDRA NV 378/2001 Sb. - 3 Pro zajištění bezpečnosti při práci na strojích a zařízení je nutné zejména:

Více

Návod k obsluze ZZT DAKR spol. s r. o., Čs. Armády 210, 753 01 Hranice tel. 581 616 141, fax. 581 616 755 e-mail: dakr@dakr.cz, www.dakr.

Návod k obsluze ZZT DAKR spol. s r. o., Čs. Armády 210, 753 01 Hranice tel. 581 616 141, fax. 581 616 755 e-mail: dakr@dakr.cz, www.dakr. Návod k obsluze ZZT Verze 1 Výrobce: DAKR spol. s r. o., Čs. Armády 210, 753 01 Hranice tel. 581 616 141, fax. 581 616 755 e-mail: dakr@dakr.cz, www.dakr.com Vážený zákazníku, děkujeme Vám za Vaše rozhodnutí

Více

1. Všeobecná ustanovení

1. Všeobecná ustanovení CHEMOPETROL, a.s. Palety ohradové N 10 300 Technické služby Norma je závazná pro všechny útvary společnosti a externí organizace, které používají palety ohradové v a. s. Chemopetrol vyráběné dle této normy.

Více

TECHNICKÁ SPECIFIKACE Stohovací přepravníky skládací gitterboxy (čís )

TECHNICKÁ SPECIFIKACE Stohovací přepravníky skládací gitterboxy (čís ) TECHNICKÁ SPECIFIKACE Stohovací přepravníky skládací gitterboxy (čís. 115107) Stohovací přepravník rozložený (připravený pro použití) Stohovací přepravník složený Použití Přepravník je vhodný pro přepravu,

Více

www.palis.eu www.palis.cz Dopadová plocha

www.palis.eu www.palis.cz Dopadová plocha www.palis.eu www.palis.cz Dopadová plocha NÁVOD K MONTÁŽI PALIS GYM MODEL 5 Rozbalte stavebnici a zkontrolujte její úplnost. Stavebnice PALIS GYM MODEL 5 obsahuje tyto komponenty: A- 8 ks sloupek 70 x

Více

SPOLANA a.s. Číslo: BI BEZPEČNOSTNÍ INSTRUKCE Neratovice Místní provozně bezpečnostní předpis Strana 1 ze 7. útvar Hygiena a bezpečnost práce

SPOLANA a.s. Číslo: BI BEZPEČNOSTNÍ INSTRUKCE Neratovice Místní provozně bezpečnostní předpis Strana 1 ze 7. útvar Hygiena a bezpečnost práce Neratovice Místní provozně bezpečnostní předpis Strana 1 ze 7 NÁZEV: PRÁCE VE VÝŠKÁCH PŘENOSNÉ ŽEBŘÍKY Gestor: O B S A H Č. kap. Název kapitoly Strana Č. revize Účinnost od 1 Rozsah platnosti 2 0 01.1.2018

Více

Místní provozní bezpečnostní předpis (MPBP)

Místní provozní bezpečnostní předpis (MPBP) Místní provozní bezpečnostní předpis (MPBP) Soubor požadavků a pracovních postupů pro zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví při práci (BOZP) Zařízení technologického celku posklizňové linky Dobrovice

Více

Montážní návod pro dílenský jeřáb

Montážní návod pro dílenský jeřáb Montážní návod pro dílenský jeřáb BEZPEČNOSTNÍ POKYNY Přečtěte si pečlivě tyto pokyny před použitím! DŮLEŽITÉ Přečtěte si všechny pokyny před použitím a dodržujte všechny instrukce a bezpečnostní pokyny,

Více

Svěrka pro vertikální přepravu plechů Typ K10

Svěrka pro vertikální přepravu plechů Typ K10 Svěrka pro vertikální přepravu plechů Typ K10 Svěrky s bezpečnostní pojistkou a pružinovými přepjetím. Snadné ovládání otočným excentrem. Otevřená i zavřená poloha je blokována. Otevření kleští při náhodném

Více

Sloupové otočné jeřáby. Nástěnná otočná jeřábová ramena. Portálové jeřáby

Sloupové otočné jeřáby. Nástěnná otočná jeřábová ramena. Portálové jeřáby jeřáby Jsou zařízení s vodorovným otáčením výložníku pro přepravu břemene vhodné na jakékoliv pracoviště, kde optimálně doplňují další zařízení manipulační techniky Usnadňují a zefektivňují práci, nahrazují

Více

Návod k použití pro Lehké pojízdné lešení

Návod k použití pro Lehké pojízdné lešení Návod k použití pro Lehké pojízdné lešení Katalogové číslo: 239039 Pokyny pro bezpečnost práce: Montovat, demontovat a používat tento výrobek smí jen pracovníci seznámení s tímto návodem Kromě tohoto návodu

Více

Návod k použití a montáži pro Archivační regál Variant

Návod k použití a montáži pro Archivační regál Variant Návod k použití a montáži pro Archivační regál Variant Katalogové číslo: 277001 277032 1. TYP ZAŘÍZENÍ Technické podmínky průvodní dokumentace nahrazují návod k obsluze a údržbě a slouží pro zajištění

Více

INTERNÍ STANDARD TĚŽKÁ AKUSTICKÁ ZÁSTĚNA GREIF TYP GZT

INTERNÍ STANDARD TĚŽKÁ AKUSTICKÁ ZÁSTĚNA GREIF TYP GZT Kubíkova 12, 182 00 Praha 8 Tel.: 286 587 763 až 4, Fax: 286 580 668 E-mail: greif-akustika@greif.cz, www.greif.cz : revize: 1.0 INTERNÍ STANDARD závaznost dokumentu: ZÁVAZNÉ zpracoval: ověřil PMK: schválil:

Více

Představení firmy. M VZV školení - certifikované služby v logistice

Představení firmy. M VZV školení - certifikované služby v logistice Představení firmy Školení obsluh (řidičů) motorových manipulačních vozíků Inspekce regálových systémů, kontrola žebříků M VZV školení - certifikované služby v logistice Externí správa flotily man. techniky,

Více

Řetězy cementované pro dopravníky, RC4 / RC5 PN 40 13 NÁVOD NA POUŽÍVÁNÍ A ÚDRŽBU

Řetězy cementované pro dopravníky, RC4 / RC5 PN 40 13 NÁVOD NA POUŽÍVÁNÍ A ÚDRŽBU Řetězy cementované pro dopravníky, RC4 / RC5 PN 40 13 VÝROBCE Řetězárna a.s. VYDÁNÍ 11/2013 TELEFON 584 488 111 Polská 48 NAHRAZUJE 12/2007 TELEFAX 584 428194 790 81 Česká Ves E-mail: retezarna@pvtnet.cz

Více

CHARAKTERISTICKÉ ÚDAJE

CHARAKTERISTICKÉ ÚDAJE CHECKLIST Mobilní jeřáb s teleskopickým výložníkem na kolovém podvozku. hodnocení technického stavu OBECNÉ ÚDAJE Druh zkoušky: Místo provedení: Datum: Obsluha: IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Výrobce: Typ: Výrobní

Více

TECHNICKÁ A PROVOZNÍ DOKUMENTACE

TECHNICKÁ A PROVOZNÍ DOKUMENTACE TECHNICKÁ A PROVOZNÍ DOKUMENTACE RUČNÍ HYDRAULICKÝ JEŘÁB ZHR-300/S Obsah. Úvod 2. Určení 3. Technický popis 4. Technické údaje 5. Příprava jeřábu k použití 6. Pracovní podmínky 7. Provozní a bezpečnostní

Více

UK V PRAZE, PEDAGOGICKÁ FAKULTA Provozní pokyn tajemníka č. 2/2015. č.j. 49/2015/T

UK V PRAZE, PEDAGOGICKÁ FAKULTA Provozní pokyn tajemníka č. 2/2015. č.j. 49/2015/T UK V PRAZE, PEDAGOGICKÁ FAKULTA Provozní pokyn tajemníka č. 2/2015 č.j. 49/2015/T PROVOZNÍ BEZPEČNOSTNÍ PŘEDPIS PRO PRÁCE VE VÝŠKÁCH A NAD VOLNOU HLOUBKOU Zpracoval: Ing. Irena Folprechtová - OZO v prevenci

Více

NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ. ZÁVĚSNÁ KLEC REVIZNÍ UNIVERZÁLNÍ ZKRU 1000/2,4x1,6 PROVOZNÍ POKYNY PŘI PROVÁDĚNÍ KONTROLNÍ ČINNOSTI. Velké Tresné, leden 2002

NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ. ZÁVĚSNÁ KLEC REVIZNÍ UNIVERZÁLNÍ ZKRU 1000/2,4x1,6 PROVOZNÍ POKYNY PŘI PROVÁDĚNÍ KONTROLNÍ ČINNOSTI. Velké Tresné, leden 2002 NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ ZÁVĚSNÁ KLEC REVIZNÍ UNIVERZÁLNÍ ZKRU 1000/2,4x1,6 PROVOZNÍ POKYNY PŘI PROVÁDĚNÍ KONTROLNÍ ČINNOSTI Velké Tresné, leden 2002 534T43 NP EU 1 Vydání 19 (25.05.2015) VŠEOBECNĚ ÚVODNÍ INFORMACE

Více

Textilní popruh Dokamatic 13,00m Číslo výrobku: 586231000, 586231500 od roku výroby 2004

Textilní popruh Dokamatic 13,00m Číslo výrobku: 586231000, 586231500 od roku výroby 2004 999265015-08/2015 cs Odborníci na bednění. Textilní popruh okamatic 13,00m Číslo výrobku: 586231000, 586231500 od roku výroby 2004 Originální provozní příručka Uchovejte pro pozdější použití by oka GmbH,

Více

jeřáby Sloupové otočné jeřáby Nástěnná otočná jeřábová ramena Alu - Portálové jeřáby Jeřáby

jeřáby Sloupové otočné jeřáby Nástěnná otočná jeřábová ramena Alu - Portálové jeřáby Jeřáby jeřáby Jsou zařízení s vodorovným otáčením výložníku pro přepravu břemene vhodné na jakékoliv pracoviště, kde optimálně doplňují další zařízení manipulační techniky Usnadňují a zefektivňují práci, nahrazují

Více

www.ejouda.cz www.opra.cz

www.ejouda.cz www.opra.cz www.ejouda.cz www.opra.cz NÁVOD K MONTÁŽI PALIS GYM MODEL 1 Rozbalte stavebnici a zkontrolujte její úplnost. Stavebnice PALI GYM MODEL 1 obsahuje tyto komponenty: A-4 ks sloupek 70 x 70 x 2226 mm B-1 ks

Více

NÁVOD K POUŽITÍ BEZPEČNOSTNÍ ZÁSADY, PROVOZ A ÚDRŽBA PRO LANO S HÁKEM

NÁVOD K POUŽITÍ BEZPEČNOSTNÍ ZÁSADY, PROVOZ A ÚDRŽBA PRO LANO S HÁKEM BRANO a.s, 747 41 Hradec nad Moravicí Česká republika tel.:+420/ 553 632 318, 553 632 345 fax:+420/ 553 632 407, 553 632 151 http://www.brano.cz info@brano.cz NÁVOD K POUŽITÍ BEZPEČNOSTNÍ ZÁSADY, PROVOZ

Více

Šoupátko 250 KM Technické údaje Hlavní rozměry (mm) šoupátek jsou uvedeny na obr. 1 a v tab. 1, hmotnosti v tab. 1.

Šoupátko 250 KM Technické údaje Hlavní rozměry (mm) šoupátek jsou uvedeny na obr. 1 a v tab. 1, hmotnosti v tab. 1. KATALOGOVÝ LIST KM 12 0664c ŠOUPÁTKA PÁKOVÁ Vydání: 6/05 Strana: 1 Stran: 2 Šoupátka páková (dále jen šoupátka) se používají pro uzavírání výpadů zásobníků, výsypek apod., v místech přístupných pro ruční

Více

Technický návod je vytvořen tak, aby mohlo být provedeno posouzení shody také podle 5 (vazba na 10).

Technický návod je vytvořen tak, aby mohlo být provedeno posouzení shody také podle 5 (vazba na 10). 7, 8 Technický návod je vytvořen tak, aby mohlo být provedeno posouzení shody také podle 5 (vazba na 10). TN nevztahuje na výrobky deklarované dle norem: 01.11.2007 ČSN EN 516 Prefabrikované příslušenství

Více

5.6.16.7.4.2. Výtahy http://www.guard7.cz/lexikon/lexikon-bozp/stroje-technicka-zarizenipristroje-a-naradi/vyhrazena-technicka-zarizeni/vyhrazena-zdvihacizarizeni/vytahy Technické požadavky na výtahy stanovuje

Více

nařízení vlády č. 163/2002 Sb., ve znění nařízení vlády č. 312/2005 Sb. a nařízení vlády č. 215/2016 Sb. (dále jen nařízení vlády )

nařízení vlády č. 163/2002 Sb., ve znění nařízení vlády č. 312/2005 Sb. a nařízení vlády č. 215/2016 Sb. (dále jen nařízení vlády ) Technický návod je vytvořen tak, aby mohlo být provedeno posouzení shody také podle 5 (vazba na 10). TN nevztahuje na výrobky deklarované dle norem: 01.11.2007 ČSN EN 516 Prefabrikované příslušenství pro

Více

Aplikace NV a prováděcích vyhlášek v BOZP ve stavebnictví. Ing. Jan Adámek

Aplikace NV a prováděcích vyhlášek v BOZP ve stavebnictví. Ing. Jan Adámek Aplikace NV a prováděcích vyhlášek v BOZP ve stavebnictví Ing. Jan Adámek Obsah NV 362/2005 sb. NV 591/2006 sb. NV 499/2006 sb. ČSN Práce ve výškách a nad volnou hloubkou NV 362/2005 sb. o bližších požadavcích

Více

JEŘÁBY. Dílenský mobilní hydraulický jeřábek. Sloupový otočný jeřáb. Konzolové jeřáby otočné a pojízdné

JEŘÁBY. Dílenský mobilní hydraulický jeřábek. Sloupový otočný jeřáb. Konzolové jeřáby otočné a pojízdné JEŘÁBY Dílenský mobilní hydraulický jeřábek Pro dílny a opravárenské provozy. Rameno zvedáno hydraulicky ručním čerpáním hydraulické kapaliny. Sloupový otočný jeřáb OTOČNÉ RAMENO SLOUP Sloupový jeřáb je

Více

Blahopřejeme Vám, že jste si vybrali Limited Edition, a tím se stali členy vybrané společnosti s privilegiem používat tuto limitovanou sérii.

Blahopřejeme Vám, že jste si vybrali Limited Edition, a tím se stali členy vybrané společnosti s privilegiem používat tuto limitovanou sérii. NÁVOD K OBSLUZE Blahopřejeme Vám, že jste si vybrali Limited Edition, a tím se stali členy vybrané společnosti s privilegiem používat tuto limitovanou sérii. Dostává se Vám do ruky paletový vozík výjimečné

Více

Veterinární stůl VT 804OE (C)

Veterinární stůl VT 804OE (C) Veterinární stůl VT 804OE (C) Výrobce: CIRA cz. spol. s r. o., Hradišťská 149, 538 25 Nasavrky, Česká republika, IČ. 288 14 193 Prohlášení o shodě: podle směrnice Evropského parlamentu a Rady 2006/42/ES

Více

NÁVOD K MONTÁŽI ROŠTŮ A SCHODŮ

NÁVOD K MONTÁŽI ROŠTŮ A SCHODŮ Montážní návod NÁVOD K MONTÁŽI ROŠTŮ A SCHODŮ OBSAH 1 ZÁKLADNÍ POJMY... 2 2 ULOŽENÍ A PŘIPEVNĚNÍ ROŠTŮ... 3 2.1 ULOŽENÍ... 3 2.2 DOPORUČENÉ ULOŽENÍ ROŠTŮ NA PODPORÁCH MONTÁŽNÍ MEZERY... 3 2.3 PŘIPEVNĚNÍ

Více

www.palis.eu www.palis.cz

www.palis.eu www.palis.cz www.palis.eu www.palis.cz NÁVOD K MONTÁŽI MODUL LÁVKA Rozbalte stavebnici a zkontrolujte její úplnost. Stavebnice MODUL LÁVKA obsahuje tyto komponenty: A-4 ks sloupek 70 x 70 x 2226 mm B-1 ks podesta C-1

Více

GLAUNACH. Všeobecný návod k použití pro tlumiče výfukového hluku. 2010 GLAUNACH GMBH vydání 02.03 strana 1 z 8

GLAUNACH. Všeobecný návod k použití pro tlumiče výfukového hluku. 2010 GLAUNACH GMBH vydání 02.03 strana 1 z 8 GLAUNACH Všeobecný návod k použití pro tlumiče výfukového hluku strana 1 z 8 OBSAH strana 1. VŠEOBECNÉ 3 1.1 Úvodní poznámka 3 1.2 Rozsah platnosti 3 2. ZÁKLADNÍ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY 3 2.1 Pokyny v návodu

Více

STROPNÍ BEDNĚNÍ RINGER STROPNÍ BEDNĚNÍ A PŘÍSLUŠENSTVÍ VYBAVENÍ PRO VAŠI STAVBU

STROPNÍ BEDNĚNÍ RINGER STROPNÍ BEDNĚNÍ A PŘÍSLUŠENSTVÍ VYBAVENÍ PRO VAŠI STAVBU STROPNÍ BEDNĚNÍ VYBAVENÍ PRO VAŠI STAVBU Nádražní 271, 253 01 Hostivice Tel.: +420 774 078 154 email: info@ringer.cz http: www.ringer.cz RINGER STROPNÍ BEDNĚNÍ A PŘÍSLUŠENSTVÍ Flexibilní a rychlé Moderní

Více

NÁVOD K OBSLUZE SVĚRKY NA SKRUŽE MODEL 1061

NÁVOD K OBSLUZE SVĚRKY NA SKRUŽE MODEL 1061 NÁVOD K OBSLUZE SVĚRKY NA SKRUŽE MODEL 1061 Do tohoto návodu je možno kdykoli nahlédnout! Před použitím zařízení, pečlivě čtěte návod k obsluze a bezpečnostní pokyny! 1. Bezpečnost 1.1 Účel použití Svěrky

Více

Skladování a manipulace s materiálem

Skladování a manipulace s materiálem 6.17.17.9. Skladování a manipulace s materiálem http://www.guard7.cz/nabidka/lexikon-bozp/sektory-bozp/skladovania-manipulace-s-materialem Minimální požadavky na bezpečnost práce při skladování materiálů

Více

BO004 KOVOVÉ KONSTRUKCE I

BO004 KOVOVÉ KONSTRUKCE I BO004 KOVOVÉ KONSTRUKCE I PODKLADY DO CVIČENÍ VYPRACOVAL: Ing. MARTIN HORÁČEK, Ph.D. AKADEMICKÝ ROK: 2018/2019 Obsah Dispoziční řešení... - 3 - Příhradová vaznice... - 4 - Příhradový vazník... - 6 - Spoje

Více

C

C 6 12 C 9 5 4 8 10 11 7 3 1 2 Max 600kg 750mm Max 300kg Max 1150mm 1 OBLAST POUŽITÍ... 2 2 POPIS... 2 3 SYMBOLY... 2 4 BEZPEČNOSTNÍ VAROVÁNÍ... 2 5 MONTÁŽ (OBR. A)... 2 6 POUŽITÍ... 3 7 PROHLÍDKY A ÚDRŽBA...

Více

Místní provozní bezpečnostní předpis (MPBP)

Místní provozní bezpečnostní předpis (MPBP) Místní provozní bezpečnostní předpis (MPBP) Soubor požadavků a pracovních postupů pro zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví při práci (BOZP) Balicí linka práškových detergentů Zhotovil: Místní provozní

Více

NÁVOD NA OBSLUHU JOGURTOVAČE J3

NÁVOD NA OBSLUHU JOGURTOVAČE J3 NÁVOD NA OBSLUHU JOGURTOVAČE J3 Úvodní informace Jsme potěšeni, že jste si zakoupili jogurtovač. Doufáme, že Váš nový jogurtovač uspokojí všechna Vaše přání a požadavky. Doporučujeme Vám, abyste si pečlivě

Více

Vozidla s výměnnými nástavbami. Obecné informace o vozidlech s výměnnou nástavbou

Vozidla s výměnnými nástavbami. Obecné informace o vozidlech s výměnnou nástavbou Obecné informace o vozidlech s výměnnou nástavbou Obecné informace o vozidlech s výměnnou nástavbou Nákladní vozidla s výměnnou nástavbou jsou považovány za torzně pružné. Nákladní vozidla s výměnnou nástavbou

Více

VETERINÁRNÍ VYŠETŘOVACÍ STŮL S ELEKTRICKÝM POHONEM EGKT-E1 Návod k obsluze

VETERINÁRNÍ VYŠETŘOVACÍ STŮL S ELEKTRICKÝM POHONEM EGKT-E1 Návod k obsluze VETERINÁRNÍ VYŠETŘOVACÍ STŮL S ELEKTRICKÝM POHONEM EGKT-E1 Návod k obsluze Stránka 1 z 5 Obsah: 1. Úvod 2. Popis funkce 3. Základní technické údaje 4. Pokyny pro přepravu, uskladnění a uvedení do provozu

Více

23. Kladkostroje Použití přenosná zdvihadla pro zvedání zavěšených břemen jednoduchý stroj = kolo s (pro lano) Kladka kladka - F=G, #2 #3

23. Kladkostroje Použití přenosná zdvihadla pro zvedání zavěšených břemen jednoduchý stroj = kolo s (pro lano) Kladka kladka - F=G, #2 #3 zapis_dopravni_stroje_jeraby08/2012 STR Fb 1 z 5 23. Kladkostroje Použití přenosná zdvihadla pro zvedání zavěšených břemen jednoduchý stroj = kolo s (pro lano) #1 Kladka kladka - F=G, #2 #3 kladka - F=G/2

Více

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR Č.j. PO-1700/IZS-2006 Praha 15. června 2006 Počet listů: 3 S c h v a l u j e: genmjr. Ing. Miroslav Štěpán v. r.. Generální ředitel

Více

CZ M O N T Á Ž N Í N Á V O D

CZ M O N T Á Ž N Í N Á V O D CZ M O N T Á Ž N Í N Á V O D pro posuvnou dveřní síť proti hmyzu M I N I R O L Datum / číslo vydání: 12. 7. 2015 / 01 ISM-MS-CZ Obsah Vysvětlivky k textu... 3 Úvod... 3 Určení výrobku... 3 Bezpečnostní

Více

Místní provozní bezpečnostní předpis (MPBP) Soubor požadavků a pracovních postupů pro zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví při práci (BOZP)

Místní provozní bezpečnostní předpis (MPBP) Soubor požadavků a pracovních postupů pro zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví při práci (BOZP) Místní provozní bezpečnostní předpis (MPBP) Soubor požadavků a pracovních postupů pro zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví při práci (BOZP) Drážní vozidlo Akumulátorová lokomotiva Zhotovil: Místní provozní

Více

Organizace MÍSTNÍ PROVOZNÍ ŘÁD SKLADŮ

Organizace MÍSTNÍ PROVOZNÍ ŘÁD SKLADŮ Zpracovatel neručí za případné škody vzniklé aplikací této předlohy nesprávným způsobem. Organizace Název předpisu MÍSTNÍ PROVOZNÍ ŘÁD SKLADŮ Zpracoval za Schválil za datum vydání datum účinnosti 1. ÚČEL

Více

Místní provozní bezpečnostní předpis (MPBP)

Místní provozní bezpečnostní předpis (MPBP) Místní provozní bezpečnostní předpis (MPBP) Soubor požadavků a pracovních postupů pro zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví při práci (BOZP) Elektrické spotřebiče jmenovité napětí nepřesahuje 250 V u

Více

Lešení s dvojitým zábradlím

Lešení s dvojitým zábradlím Platnost odbřezna Všechny předchozí verze jsou neplatné! SEZNAM ČÁSTÍ LEŠENÍ OBSAH Lešení s dvojitým zábradlím Systém lešení Schnellbau - pro rychlou výstavbu Alu lešení s dvojitým zábradlím Podlahy, Okopové

Více

PODMÍNKY POUŽÍVÁNÍ Nakládací plošiny z hliníkové slitiny Typ 6005A UNI EN 573

PODMÍNKY POUŽÍVÁNÍ Nakládací plošiny z hliníkové slitiny Typ 6005A UNI EN 573 PODMÍNKY POUŽÍVÁNÍ Nakládací plošiny z hliníkové slitiny Typ 6005A UNI EN 573 NOSNOST Prosím respektujte zatížení udávané na štítku na boku nájezdu, viz. foto. V prvním řádku je udaná nosnost jednoho kusu

Více

Nejčastější chyby v navrhování a instalaci zařízení určených k ochraně proti pádu kotvicích zařízení

Nejčastější chyby v navrhování a instalaci zařízení určených k ochraně proti pádu kotvicích zařízení Znalecká a projekční kancelář v oboru bezpečnosti práce, periodické prohlídky, projekce, navrhování kotvicích zařízení, provozní řády střechy, ochrana proti pádu Nejčastější chyby v navrhování a instalaci

Více

Teleskopické lišty 415

Teleskopické lišty 415 Teleskopické lišty 415 416 Přehled výrobků Teleskopické lišty částečné vysunutí, nosnost do 15 kg K0536 částečné vysunutí, nosnost do 35 kg K0537 Strana 419 plné vysunutí, dělitelné, nosnost do 52 kg K0538

Více

MULTIFUNKČNÍ PRACOVNÍ STŮL 4V1

MULTIFUNKČNÍ PRACOVNÍ STŮL 4V1 MULTIFUNKČNÍ PRACOVNÍ STŮL 4V1 43.SPM-04 3 2 1 A CZ 4 6 7 5 B 6 8 C 9 D E 1. vkládací pracovní deska 2. ocelová lišta 3. odkládací boxy 4. aretační posuvné západky pro otočení nohou do pozice rukojetí

Více

NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ, K MONTÁŽI A ÚDRŽBĚ

NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ, K MONTÁŽI A ÚDRŽBĚ Řetězy s přesnou tolerancí podle pro řetězová zdvihadla - Třída T EN, ISO, JIS VÝROBCE Řetězárna a.s. VYDÁNÍ 11/2013 TELEFON 584 488 111 Polská 48 NAHRAZUJE 04/2010 TELEFAX 584 428 194 790 81 Česká Ves

Více

Folding scaffold. unit

Folding scaffold. unit Fahrgerüste zum Poklopemn Folding scaffold unit Pojízdná sklapovací lešení rychle připravena k použití, snadno se ovládají a jsou obzvláště bezpečná. Tato verze má výhodu v tom, že spodní patro lešení

Více

Informace pro uživatele. Vázací řetězy. jakostní třída 6-8-10-12 (ICE)

Informace pro uživatele. Vázací řetězy. jakostní třída 6-8-10-12 (ICE) CZ Informace pro uživatele Vázací řetězy jakostní třída 6-8-0-2 (ICE) Následující údaje nemusejí být nutně úplné. Další informace o zacházení s vázacími prostředky a prostředky pro uchopení břemen najdete

Více

Hydraulický zvedák převodovky 500 kg. www.elit.cz

Hydraulický zvedák převodovky 500 kg. www.elit.cz Hydraulický zvedák převodovky 500 kg www.elit.cz Prvním použitím tohoto výrobku uživatel svou svobodnou vůlí stvrzuje, že tento manuál řádné prostudoval, pochopil všechny náležitosti a seznámil se se všemi

Více

KOLOTOČ+HOUPAČKA 2v1

KOLOTOČ+HOUPAČKA 2v1 KOLOTOČ+HOUPAČKA 2v1 CZ Návod k použití Děkujeme Vám za zakoupení tohoto výrobku. Prosím, pečlivě si přečtěte tento návod k obsluze. Návod uschovejte i pro pozdější nahlédnutí. Předávate-li tento výrobek

Více

TECHNOLOGICKÝ PROJEKT DÍLNY

TECHNOLOGICKÝ PROJEKT DÍLNY VUT v Brně, Fakulta strojní, Ústav strojírenské technologie Šk.rok : 010/011 TECHNOLOGICKÝ PROJEKT DÍLNY Technická zpráva Vypracoval : Michal Podhorský č. kruhu: 3B/16 Datum odevzdání : Obsah zprávy: 1.

Více

výkon: 500 jmenovitá hodnota 500 W 1000 jmenovitá hodnota 1000 W 1500 jmenovitá hodnota 1500 W 2000 jmenovitá hodnota 2000 W

výkon: 500 jmenovitá hodnota 500 W 1000 jmenovitá hodnota 1000 W 1500 jmenovitá hodnota 1500 W 2000 jmenovitá hodnota 2000 W Způsob rozlišování a označování konvektorů PROTHERM PROTHERM XXXX výkon: 500 jmenovitá hodnota 500 W 1000 jmenovitá hodnota 1000 W 1500 jmenovitá hodnota 1500 W 2000 jmenovitá hodnota 2000 W 5.2.0. Příklad:

Více

Pracovní rizika Autojeřábů

Pracovní rizika Autojeřábů , Sokolovská 325/140, Praha 8 Pracovní rizika Autojeřábů BD Rezidence Aurum ul. Na pláni 1430/7, Praha 5 Smíchov V Praze dne 1. 12. 2011 Schválil: Vypracoval: Zdeněk Barták vznik nepřípustných zatížení

Více

Dopadová plocha. Kačenka 140 cm

Dopadová plocha. Kačenka 140 cm Dopadová plocha Kačenka 140 cm Obsah dodávky : Pro věžičku 4 ks noha průměr 9 cm / 235 cm nebo 250 cm 1 ks předmontovaná podesta 2 ks bariera plná 2 ks bariera průlez 1 ks skluzavka 4 ks spodní díl pískoviště

Více

BEZPEČNOSTNÍ ZNAČENÍ FARAM

BEZPEČNOSTNÍ ZNAČENÍ FARAM FARAM Bezpečnostní značení průmyslových hal a areálů S prováděním bezpečnostního značení máme bohaté zkušenosti již od roku 2004. Za tuto dobu, máme za sebou realizace hal a průmyslových areálu jako např.:

Více

Houpačka se skluzavkou

Houpačka se skluzavkou Houpačka se skluzavkou Obsah dodávky : 2 ks noha průměr 9 cm / 250 cm 1 ks předmontovaný žebřík průměr 9 cm / 250 cm 1 ks předmontovaný protikus průměr 9 cm / 250 cm 1 ks břevno průměr 9 cm / 250 cm 1

Více

2 POLICOVÉ O REGÁLY REGÁL

2 POLICOVÉ O REGÁLY REGÁL POLICOVÉ REGÁLY 2 POLICOVÉ REGÁLY 3 POLICOVÉ REGÁLY Všeobecně slouží konstrukce policového regálu k ukládání různých druhů zboží a materiálů přímo na police (drobné zboží, krabice, plastové přepravky,

Více

Komunikace a cesty

Komunikace a cesty 6.17.13.5. Komunikace a cesty http://www.guard7.cz/nabidka/lexikon-bozp/pracoviste/komunikacea-cesty Cesty a komunikace podle použití rozdělujeme na: 1. Únikové cesty služí k evakuaci osob přítomných na

Více

Kolize mobilního jeřábu s nákladním vozidlem

Kolize mobilního jeřábu s nákladním vozidlem Kolize mobilního jeřábu s nákladním vozidlem K nehodě mobilního jeřábu Terex AC35L došlo v srpnu letošního roku na Slovensku. Jeřáb se v okamžiku nehody nacházel v pracovním režimu a manipuloval s břemenem.

Více

Místní provozní bezpečnostní předpis (MPBP)

Místní provozní bezpečnostní předpis (MPBP) Místní provozní bezpečnostní předpis (MPBP) pro zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví při práci (BOZP) Ruční elektromechanické nářadí jmenovité napětí nepřesahuje 250 V pro nářadí se střídavým jednofázovým

Více

Technický návod je vytvořen tak, aby mohlo být provedeno posouzení shody také podle 5 (vazba na 10).

Technický návod je vytvořen tak, aby mohlo být provedeno posouzení shody také podle 5 (vazba na 10). TECHNICKÝ NÁVOD PRO ČINNOSTI AUTORIZOVANÝCH OSOB PŘI POSUZOVÁNÍ SHODY http://www.tzus.cz/certifikace-vyrobku/technicke-navody/13-podpurne-dokumenty-k-tn Technický návod je vytvořen tak, aby mohlo být provedeno

Více

Vysokozdvižný vozík pro sudy s naklápěním. DS 500/1490 E111 162 nosnost 500 kg, zdvih 1490 mm

Vysokozdvižný vozík pro sudy s naklápěním. DS 500/1490 E111 162 nosnost 500 kg, zdvih 1490 mm Vysokozdvižný vozík pro sudy s naklápěním DS 500/1490 E111 162 nosnost 500 kg, zdvih 1490 mm 1. Použití Ruční vysokozdvižný vozík na sudy je určen pro snadné zvedání nákladu, transport sudů na krátké vzdálenosti

Více

Dopadová plocha. Věž-podesta 125cm bez střechy

Dopadová plocha. Věž-podesta 125cm bez střechy Dopadová plocha Věž-podesta 125cm bez střechy Obsah dodávky : 4 ks noha průměr 9 cm / 235 cm nebo 250 cm 1 ks předmontovaná podesta 2 ks bariera plná 2 ks bariera průlez 1 ks skluzavka 4 ks spodní díl

Více

Práce ve výškách

Práce ve výškách 5.6.17.1. Práce ve výškách http://www.guard7.cz/lexikon/lexikon-bozp/sektory-bozp/prace-vevyskach Požadavky na bezpečnost a ochranu zdraví při práci na pracovištích s nebezpečím pád z výšky nebo do hloubky

Více

SKŘÍŇ SVS - P pro rozvaděče RST

SKŘÍŇ SVS - P pro rozvaděče RST ENERGETIKA SERVIS s.r.o Křižíkova 1690 370 01 České Budějovice SKŘÍŇ SVS - P pro rozvaděče RST TYPOVÝ PODKLAD č. 1/2008 Zpracoval: Datum: 01 / 2008 Energetika servis s.r.o OBSAH: I. Úvodní část 1.1 Název

Více

TOPNÝ PANEL ITA NÁVOD NA POUŽITÍ

TOPNÝ PANEL ITA NÁVOD NA POUŽITÍ TOPNÝ PANEL ITA NÁVOD NA POUŽITÍ ! UPOZORNĚNÍ Montáže a jakékoliv zásahy do topného panelu smí provádět pouze kvalifikovaná osoba. Před zásahem nebo manipulací s topným panelem musí být odpojen od zdroje

Více