Tipy pro dílnu: Díly řízení

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Tipy pro dílnu: Díly řízení"

Transkript

1 Tipy pro dílnu: Díly řízení

2 Odborná způsobilost technologického lídra GKN PowerTrain Systems & Services je vaším preferovaným partnerem pro díly a systémy pohonu, opravu a údržbu, kompletní design a budování speciálních hnacích soustav. Poskytujeme technologii pro: systémy a komponenty pro automobilové, stavební, zemědělské, průmyslové, vojenské, námořní a alternativní energetické trhy. Hnací a řídící technologie Souhrnný rozsah kvalitních součástek Kromě známého kvalitního portfolia hnacích hřídelí, jednotlivých kloubů a kloubových a manžetových sad, jednotlivých komponentů a speciálních nástrojů, GKN PowerTrain Systems & Services nabízí nejširší rozsah řídících a podvozkových dílů pro evropské, japonské a korejské automobily a lehké komerční automobily. Řídící a podvozkové díly SPIDAN jsou nejspolehlivějšími komponenty pro lepší, bezpečnější jízdu. Navrhli je profesionální odborníci a vyrábějí se v Evropě, a tyto díly řízení SPIDAN zaručují maximální a perfektní výkon.

3 Kvalitní řídící a podvozkové díly SPIDAN jsou mnohem spolehlivější s ohledem na: Brzdnou dráhu Testy dokazují, že řízení s opotřebovanými (anebo nekvalitními) řídícími a podvozkovými díly mají negativní dopad na brzdnou dráhu. Při rychlosti 50 km/h se brzdná dráha vozidla s opotřebovanými řídícími a podvozkovými díly prodlouží o 2 metry! Stabilitu na vozovce Od rychlosti 57 km/h ztrácí vozidlo s řídícími a podvozkovými díly nízké kvality kontakt s vozovkou. To samé se stane při vyhýbání překážkám na vozovce. Řídící systém hraje důležitou roli pro stabilitu vozidla. Prokluz kol Prokluz kol se vyskytuje, když nedokážou-li pneumatiky již odvádět vodu mezi pneumatikou a vozovkou. Když řídící a podvozkové díly řádně nefungují, riziko klouzání kol se zvyšuje.

4 Montážní pokyny: Kulový kloub 1 Nadzdvihněte auto zvedákem, až do pracovní úrovně a demontujte kolo. 2 Když je kulový kloub upevněný k příčnému ramenu nápravy prostřednictvím nýtů, odstraňte je. 3 Použijte speciální montážní nástroj (stahovák kulového kloubu), jako je to zobrazeno pro demontáž kulového kloubu. 4 Namontujte kulový kloub SPIDAN. Vždy použijte všechny šrouby a matice zahrnuté v opravné sadě. Buďte zvlášť opatrní, abyste nepoškodili prachovky a zvolte utahovací moment dle montážních pokynů OE.

5 Pozor: Vždy dodržujte pokyny a postupy doporučované v příslušném dílenském manuálu. Vždy respektujte hodnoty utahovacích momentů uváděné výrobcem vozidla anebo komponentů. POZOR: Vždy dávejte pozor na vaši vlastní bezpečnost a bezpečnost jiných. Prosím, pracujte bezpečně a používejte bezpečnostní vybavení. Díly anebo nástroje, které spadnou, mohou způsobit vážné zranění. 5 Namontujte kolo a spusťte auto na zem. Dotáhněte a zabezpečte šrouby kola. Zvolte utahovací moment dle pokynů výrobce vozidla. Pak proveďte zkušební jízdu vozidla a pečlivě zkontrolujte geometrii kol. Je-li to potřebné, upravte ji. Laskavě upozorněte vašeho zákazníka, aby po čase dotáhl šrouby kol, jak to doporučuje výrobce vozidla. Věděli jste Všechny SPIDAN řídící a gumové montážní díly splňují anebo překračují standardy původních dílů. Toto vyplývá z rozsáhlého testování: Testy tvrdosti všech komponentů Analýza materiálu Testy tlaku, tahu a cyklické testy Testy životnosti Díly se testují v skutečných jízdných podmínkách na vozovce (pro km) Testy infiltrace vody

6 Tip pro opravu: Axiální klouby Před montáží vždy několikrát pohněte čepem a prachovkou. Zkontrolujte plynulý pohyb čepu. Vytlačte vzduch z prachovky. Naolejujte čep, nepoužívejte mazivo. Tip pro opravu: Kulové klouby Předtím, než zatlačíte kulový kloub do ramena ujistěte se, jestli je vnitřní plocha příčného ramena nápravy čistá a bez prachu Vždy používejte speciální montážní nástroje! Zkontrolujte správné připojení vrchu prachovky Vždy zkontrolujte šrouby a matice s ohledem jejich těsného utažení Respektujte utahovací moment uváděný výrobcem vozidla Nikdy pro utahování nepoužívejte pneumatický klíč! Vždy používejte nové matice a šrouby

7 Kontrola Řídící a podvozkové díly jsou díly, které se opotřebují. Jejich kontrola by se měla vykonávat jako součást běžné pravidelné údržby. Normální údržba vozidla a posouzení nedostatků komponentů jsou potřebné pro zamezení vážných mechanických problémů, jako i nepohodlí řidiče. Kroky běžné prohlídky: Vyčistěte kulový kloub Pozor! Buďte zvlášť opatrní, abyste nepoškodili prachovku! Zkontrolujte prachovku: prasklé, přeřezané anebo poškozené membrány umožňují proniknutí nečistot. Toto zvyšuje opotřebení vnitřku kloubu, pohyb kulového čepu se stane obtížným. Kloub se musí ihned vyměnit! Zkontrolujte zadní kryt s ohledem na poškození Zkontrolujte, zda je pouzdro opotřebované: do pouzdra může vnikat voda, kloub bude rezivý a porézní. Když kontrolujete vůli, zabezpečte, aby vozidlo stálo stabilně na rovném povrchu. Podepřete kola nebo snižte příčná ramena před prohlídkou. Pro kontrolu možného opotřebování použijte vhodný nástroj (volnost) mezi kulovým kloubem a čepem vozového kola Umístěte nástroj / páku mezi čep vozového kola a kulový kloub, posuňte směrem dolů Nejmenší viditelná vůle je dostatečná pro výměnu kulového kloubu, protože horní matice je teď vystavena velkým silám a může se porušit. Neriskujte bezpečnost řidiče!

8 Montážní pokyny: Příčné rameno nápravy (a pouzdra) 1 Zdvihněte vozidlo do pracovní úrovně a demontujte kolo. Uvolněte matice a šrouby kulového kloubu. 2 Uvolněte a odstraňte všechny montážní díly příčného ramene nápravy. 3 Odstraňte příčné rameno nápravy. 4 Vyměňte jej za díl SPIDAN. Namontujte zajišťovací šrouby, ale ještě je neutahujte.

9 Pozor: Vždy dodržujte pokyny a postupy doporučované v příslušném dílenském manuálu. Pokaždé respektujte hodnoty utahovacího momentu uváděné výrobcem vozidla nebo komponentů. Pozor: Vždy dávejte pozor na svou vlastní bezpečnost a bezpečnost jiných. Prosím, pracujte bezpečně a používejte bezpečnostní vybavení. Díly anebo nástroje, které spadnou, mohou způsobit vážné zranění. 5 Namontujte kolo a snižte auto. Posunujte několikrát vozidlem dopředu a zpět. Pak utáhněte zajišťovací šrouby příčného ramene nápravy. Nepoužívejte pneumatický klíč! 6 Utáhněte šrouby kola. Zvolte utahovací moment dle pokynů výrobce vozidla. 7 Pečlivě zkontrolujte / upravte geometrii kol. 8 Proveďte zkušební jízdu vozidla.

10 Tip pro opravu: Pouzdra Pozor: Když používáte univerzální páku, zajistěte, abyste nepřepnuli (a nepoškodili) pouzdra. Když vyměňujete zavěšené rameno nápravy anebo příčné rameno nápravy, zabezpečte, aby bylo nastavené správně před utáhnutím bezpečnostních šroubů. Když tak neučiníte, mohlo by to způsobit předčasné opotřebování pouzder Pouzdra SPIDAN vyměňujte s použitím vhodného (např. hydraulického) lisu Pozor: Vždy dodržujte pokyny a postupy doporučované v příslušném manuálu. Pokaždé respektujte hodnoty utahovacího momentu uváděné výrobcem vozidla anebo komponentů. Pozor: Vždy dávejte pozor na vaši vlastní bezpečnost a bezpečnost jiných. Prosím, pracujte bezpečně a používejte bezpečnostní vybavení. Díly anebo nástroje, které spadnou, mohou způsobit vážné zranění.

11 Montážní pokyny: Stabilizační tyč 1 Zdvihněte vozidlo až do pracovní úrovně. Když je to potřebné, demontujte kolo. Uvolněte obě matice stabilizační tyče. 2 Pozor: Nikdy nepoužívejte pneumatický klíč pro montáž matic stabilizátorů! Vyměňte stabilizační tyč za náhradní díly SPIDAN. Vždy vyměňujte stabilizační tyče v párech! 3 V případě stabilizačních tyčí s kulovými klouby: namontujte matice s použitím očkového a imbus klíče. V případě stabilizačních spojení s pouzdry: nainstalujte bez napnutí. Kolo namontujte podle pokynů výrobce. 4 Teď utáhněte bezpečnostní šrouby a šrouby kola. Zvolte utahovací moment dle pokynů výrobce vozidla. Vozidlo podrobte zkušební jízdě.

12 Montážní pokyny: axiální tyč řízení / kulový kloub 1 Zdvihněte vozidlo až do pracovní úrovně a demontujte kolo. 2 Uvolněte kontramatici na konci spojovací tyče řízení a nechte ji v takové blízkosti, jak je to možné při její původní poloze (změřte vzdálenost). Toto zjednoduší později nalezení správné polohy pro kulový kloub. 3 Uvolněte bezpečnostní šroub konce spojovací tyče řízení. 4 Pro demontáž tyče použijte montážní nástroj, jako je to zobrazeno.

13 5 Pozor: dodržujte pokyny a postupy doporučované v příslušném dílenském manuálu. Pokaždé respektujte hodnoty utahovacího momentu uváděné výrobcem vozidla anebo komponentů. Odstraňte svorky a manžetu řízení. 6 Zabezpečte držák a uvolněte kulový kloub. 7 Namontujte kulový kloub SPIDAN. Zvolte utahovací moment uváděný v pokynech od výrobce vozidla. 8 Namontujte manžetu řízení a upevněte svorky. Pokračování na následující straně

14 Pokračování montážních pokynů: axiální tyč řízení / kulový kloub 9 Pozor: Vždy dávejte pozor na vaši vlastní bezpečnost a bezpečnost jiných. Prosím, pracujte bezpečně a používejte bezpečnostní vybavení. Díly anebo nástroje, které spadnou, mohou způsobit vážné zranění. Zašroubujte konec spojovací tyče řízení vůči kontramatici. Pro zamezení škodám zabezpečte, aby se drážka na konci spojovací tyče řízení správně dostala do krytu ložiska kola. 10 Zvolte utahovací moment uváděný v pokynech od výrobce vozidla. 11 Namontujte kolo a snižte auto. Posunujte vozidlo několikrát dopředu a dozadu. Pak utáhněte šrouby kola. Zvolte utahovací moment uváděný v pokynech od výrobce vozidla. 12 Pečlivé zkontrolujte geometrii kol. Je-li to potřebné, nastavte ji. Proveďte zkušební jízdu vozidla.

15 Instalační pokyny: Montáž stabilizátoru 1 Pozor: vždy dodržujte pokyny a pokyny doporučované v příslušném dílenském manuálu. Pokaždé respektujte hodnoty utahovacího momentu udávané výrobcem vozidla anebo komponentu! Zdvihněte vozidlo až do pracovní úrovně. Když je to potřebné, demontujte kolo. Odstraňte montážní svorky stabilizátoru. 2 Vyměňte všechny montážní díly stabilizátoru za náhradní díly SPIDAN. Vždy vyměňujte v párech! 3 Montážní svorku nainstalujte se zvolením utahovacího momentu doporučovaného výrobcem vozidla. 4 Když je to potřebné, namontujte kolo podle pokynů výrobce. Vozidlo podrobte zkušební jízdě.

16 Headquarter s address: Headquarter s address: GKN Service International GKN GmbH Service International GmbH Nussbaumweg Nussbaumweg Rösrath Rösrath Germany Germany GKN. All rights reserved. GKN. All rights reserved. Art.No _07/2010 Cover_SP_SteeringParts_280601_2011.indd US_Steering Parts 2010.indd 1 Cover_SP_SteeringParts_280601_2011.indd :21:47 Uhr :21:47 11:50 Uhr Art.No _07/2010 Art.No _07/2010 rt.no _07/2010 Katalog aplikací dílů řízení SPIDAN Steering Parts Lenkungsteile Stuurdelen Pièces de direction Parte de lo sterzo Rotulas y Partes de Dirección Edition 2011 Steering Parts Lenkungsteile Stuurdelen Pièces de direction Parte de lo sterzo Rotulas y Partes de Dirección Steering Parts Lenkungsteile Stuurdelen Pièces de direction Parte de lo sterzo Rotulas y Partes de Dirección Ušetřete peníze! Objednávejte jen díly, GKN Land Systems GKN Land Systems Aftermarkets & Services Aftermarkets & Services které skutečně potřebujete! Všechny díly požadované pro profesionální opravu Každý výrobek má svoje vlastní číslo dílu Všechny díly kompatibilní s odpovídajícími díly řízení a příslušenstvím Fotografie pro rychlou identifikaci správného náhradního dílu OE reference pro přesnou identifikaci GKN Land Systems Aftermarkets & Services Headquarter s address: GKN Service International GmbH Edition 2011 Nussbaumweg Rösrath Germany GKN Land Systems Aftermarkets & Services Art.No _07/2010 GKN. All rights reserved. Headquarter s address: GKN Service International GmbH Steering Parts Edition 2011 Nussbaumweg Lenkungsteile Rösrath Art.No _07/2010 Stuurdelen Germany Cover_SP_SteeringParts_280601_2011.indd 1 Pièces de direction :21:47 Uhr Parte de lo sterzo Rotulas y Partes de Dirección GKN. All rights reserved. Cover_SP_SteeringParts_280601_2011.indd :21:47 Uhr Steering Parts Steering Parts Lenkungsteile Lenkungsteile Stuurdelen Stuurdelen Pièces de direction Pièces de direction Parte de lo sterzo Parte de lo sterzo Rotulas y Partes Rotulas de Dirección y Partes de Dirección GKN Land Systems Aftermarkets & Services Edition 2011 Edition 2011 GKN Land Systems Aftermarkets & Services Headquarter s address: GKN Service International GmbH Nussbaumweg Rösrath Germany Edition 2011 Headquarter s address: GKN Service International GmbH Nussbaumweg Rösrath Germany GKN. All rights reserved. Cover_SP_SteeringParts_280601_2011.indd :21:47 Uhr GKN. All rights reserved. Váš prodejce SPIDAN: GKN Land Systems PowerTrain Systems & Services Ústředí: GKN Service International GmbH Nussbaumweg Rösrath, Německo Art. No _03/2012 GKN. Všechny práva vyhrazené.

Dílenské tipy pro pružiny

Dílenské tipy pro pružiny Dílenské tipy pro pružiny Odborné vědomosti od technologického lídra GKN PowerTrain Systems & Services je oblíbeným partnerem pro díly hnacích soustav, opravy a údržbu, kompletní návrh a konstrukci specializovaných

Více

Všeobecné pokyny pro opravu a kontrolu. Bezpečná oprava a kontrola přístrojů WABCO

Všeobecné pokyny pro opravu a kontrolu. Bezpečná oprava a kontrola přístrojů WABCO Všeobecné pokyny pro opravu a kontrolu Bezpečná oprava a kontrola přístrojů Všeobecné pokyny pro opravu a kontrolu Bezpečná oprava a kontrola přístrojů 2. vydání Nové verze naleznete na stránkách www.wabco-auto.com

Více

ContiTech: Odborné poradenství k výměně ozubeného řemene

ContiTech: Odborné poradenství k výměně ozubeného řemene ContiTech: Odborné poradenství k výměně ozubeného řemene Podrobný návod pro Fiat 500 1,2 l kód motoru 169 A4.000 ContiTech ukazuje, jak lze zabránit chybám při výměně ozubeného řemene Při výměně ozubeného

Více

Výměnu proveďte v následujícím pořadí:

Výměnu proveďte v následujícím pořadí: Jak vyměnit tlumiče přední nápravy na VOLKSWAGEN TOURAN 1 Výměnu proveďte v následujícím pořadí: 1 Vyměňte zároveň oba tlumiče v rámci opravy vašeho auta VOLKSWAGEN TOURAN 1. 2 Zatáhněte páku ruční brzdy.

Více

ContiTech: Odborné poradenství k výměně ozubeného řemene

ContiTech: Odborné poradenství k výměně ozubeného řemene ContiTech: Odborné poradenství k výměně ozubeného řemene Podrobný návod pro Audi A3 1,8 l T s kódem motoru ARZ ContiTech ukazuje, jak lze zabránit chybám při výměně ozubeného řemene Při výměně ozubeného

Více

Výměnu proveďte v následujícím pořadí:

Výměnu proveďte v následujícím pořadí: Jak vyměnit uložení přední vzpěry zavěšení kol na BMW 5 E 39 Výměnu proveďte v následujícím pořadí: 1 Zatáhněte páku ruční brzdy. 2 Pod zadní kola umístěte klíny. 3 4 Zvedněte přední část vozidla a zajistěte

Více

Kvalifikace OE dodavatele

Kvalifikace OE dodavatele Dílenské tipy Kvalifikace OE dodavatele Společnost GKN Driveline je přední světový dodavatel komponentů a systémů hnacích souprav pro automobilový průmysl. Naše vedoucí postavení na celosvětovém trhu je

Více

R Doporučení pro montáž/demontáž

R Doporučení pro montáž/demontáž R157.32 Doporučení pro montáž/demontáž AUDI: SEAT: SKODA: VOLKSWAGEN: A1, A2 Cordoba IV, Ibiza (III, IV, V) Fabia (FL, II), Roomster, Rapid Polo (VII, VIII, IX), Fox Obj. č. UE 6R0407621E IDENTIFIKACE

Více

ContiTech: Odborné poradenství k výměně ozubeného řemenu

ContiTech: Odborné poradenství k výměně ozubeného řemenu ContiTech: Odborné poradenství k výměně ozubeného řemenu Podrobný návod pro Ford Galaxy (WRG) 2000-2006, 1,9 l 85 kw s kódem motoru AUY, od modelu 2003 Soupravy pro ozubený řemen CT1028K3, CT1028WP2 u

Více

Výměnu proveďte v následujícím pořadí:

Výměnu proveďte v následujícím pořadí: Jak vyměnit ložisko předního náboje na Citroen C3 Výměnu proveďte v následujícím pořadí: 1 Zatáhněte páku ruční brzdy. 3 2 Pod zadní kola umístěte klíny. 4 Zvedněte přední část vozidla a zajistěte vozidlo

Více

R Doporučení pro montáž/demontáž

R Doporučení pro montáž/demontáž R140.06/CK/01-06/2014 R140.06 Doporučení pro montáž/demontáž NISSAN: OPEL: R.V.I.: RENAULT: VAUXHALL: Interstar (I, II a II FL) Movano (A, A FL a A FL 2) Mascott Master II, Master II phase 2 a phase 2

Více

Demontáž a montáž převodky servořízení (převodky řízení s posilovačem) u vozi... volantem na levé straně

Demontáž a montáž převodky servořízení (převodky řízení s posilovačem) u vozi... volantem na levé straně Stránka č. 1 z 7 Demontáž a montáž převodky servořízení (převodky řízení s posilovačem) u vozidel s volantem na levé straně Potřebné speciální nářadí, zkušební a měřicí přístroje a pomocné prostředky Hadicové

Více

ContiTech: Odborné poradenství k výměně ozubeného řemene

ContiTech: Odborné poradenství k výměně ozubeného řemene ContiTech: Odborné poradenství k výměně ozubeného řemene Podrobný návod pro sadu ozubených řemenů CT881K2 / CT881WP1 ve voze Ford Fiesta V rok výroby 2004 (JH_JD_) 1,4 l 16 V s kódem motoru FXJA ContiTech

Více

KD Doporučení pro montáž/demontáž

KD Doporučení pro montáž/demontáž KD481.05/CK/01-06/2014 KD481.05 Doporučení pro montáž/demontáž SUBARU: Forester (I, II, II FL, III), Legacy (IV, V), Impreza (G11, FL G11, GR/GV), MOTORY 1.5 i, 2.0 (i, R, X, XS, STi, XT), 2.5 (STi, Ti,

Více

ContiTech: Odborné poradenství k výměně ozubeného řemene

ContiTech: Odborné poradenství k výměně ozubeného řemene ContiTech: Odborné poradenství k výměně ozubeného řemene Podrobný návod pro Ford Focus 2,0 l. 16 V s kódem motoru EDDB, EDDC, EDDD ContiTech ukazuje, jak lze zabránit chybám při výměně ozubeného řemene

Více

Řízení a zavěšení.

Řízení a zavěšení. Řízení a zavěšení www.comline.uk.com e: info@corahb.cz t: +420 569 333 130 w: www.corahb.cz DOKONALÁ KONTROLA Řízení a zavěšení Spojovací tyče a klouby Široká škála Comline spojovacích tyčí (axiálních

Více

R159.44/CZ/01-08/2014

R159.44/CZ/01-08/2014 R159.44 Doporučení pro montáž/demontáž CITROËN: PEUGEOT: Berlingo, C3 (I a II), C5, C5 FL, C4, C4 B7, C3 Picasso, C4 Picasso, DS3, DS4, DS5, 307, 307 Restyling, Partner, 207, 308, 3008, 5008, RCZ, 208,

Více

SAF brzdové válce pro kotoučovou brzdu. Montážní a provozní návod

SAF brzdové válce pro kotoučovou brzdu. Montážní a provozní návod SAF brzdové válce pro kotoučovou brzdu Obsah Obsah... 1 Bezpečnostní pokyny... 2 Montáž brzdových válců SAF... 3 Montáž membránových válců... 3 Montáž válců s dvojitou membránou... 5 Mechanické uvolnění

Více

Bezpečnost. Obecné. Bílá nebo červená univerzální sluneční clona Hnací jednotky Groundsmaster a Reelmaster. Během provozu stroje.

Bezpečnost. Obecné. Bílá nebo červená univerzální sluneční clona Hnací jednotky Groundsmaster a Reelmaster. Během provozu stroje. Form No. Bílá nebo červená univerzální sluneční clona Hnací jednotky Groundsmaster a Reelmaster Číslo modelu 30349 Číslo modelu 30552 3408-265 Rev D Návod k instalaci DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ CALIFORNIA Důležité

Více

Výměnu proveďte v následujícím pořadí:

Výměnu proveďte v následujícím pořadí: Jak vyměnit tlumiče přední nápravy na FIAT PUNTO 188 Výměnu proveďte v následujícím pořadí: 1 Vyměňte zároveň oba tlumiče v rámci opravy vašeho auta FIAT PUNTO 188. 2 Zatáhněte páku ruční brzdy. 3 Pod

Více

Výměnu proveďte v následujícím pořadí:

Výměnu proveďte v následujícím pořadí: Jak vyměnit pružiny předního zavěšení kol na AUDI A4 B6 Výměnu proveďte v následujícím pořadí: 1 Pružiny vyměňujte vždy společně. 2 Zatáhněte páku ruční brzdy. 3 Pod zadní kola umístěte klíny. Uvolněte

Více

Doplněk návodu k montáži a obsluze

Doplněk návodu k montáži a obsluze Technika pohonů \ Automatizace mechaniky \ Systémová integrace \ Služby *23509791_1018* Doplněk návodu k montáži a obsluze Průmyslové převodovky Převodovka s čelním soukolím a kuželovým čelním soukolím

Více

ContiTech: Odporné poradenství k výměně ozubeného řemene

ContiTech: Odporné poradenství k výměně ozubeného řemene ContiTech: Odporné poradenství k výměně ozubeného řemene Podrobný návod pro Ford Focus C-Max 1,6 l Ti s kódem motoru HXDA, SIDA Při výměně ozubeného řemene se často dělají fatální chyby. Pro zajištění

Více

Výměnu proveďte v následujícím pořadí:

Výměnu proveďte v následujícím pořadí: Jak vyměnit tlumiče přední nápravy na Mitsubishi Colt Z30 Výměnu proveďte v následujícím pořadí: 1 Vyměňte zároveň oba tlumiče v rámci opravy vašeho auta Mitsubishi Colt Z30. 2 Zatáhněte páku ruční brzdy.

Více

112704 220 NÁVOD K OBSLUZE

112704 220 NÁVOD K OBSLUZE 112704 220 NÁVOD K OBSLUZE 1 Důležité bezpečnostní pokyny Pokud používáte elektrické přístroje, dodržujte základní bezpečnostní pravidla, včetně následujících: Před použitím šicího stroje si přečtěte následující

Více

ContiTech: Odborné poradenství k výměně ozubeného řemene

ContiTech: Odborné poradenství k výměně ozubeného řemene ContiTech: Odborné poradenství k výměně ozubeného řemene Podrobný návod pro Fiat Doblò, karoserie/kombi (263) 1.6 D Multijet ContiTech ukazuje, jak lze zabránit chybám při výměně ozubeného řemene Dieselový

Více

Přesmykač. Příručka prodejce ALIVIO FD-M4000 FD-M4020. Nesériové FD-MT400. SILNIČNÍ MTB Trekking. Městský/ komfortní bicykl URBAN SPORT E-BIKE

Přesmykač. Příručka prodejce ALIVIO FD-M4000 FD-M4020. Nesériové FD-MT400. SILNIČNÍ MTB Trekking. Městský/ komfortní bicykl URBAN SPORT E-BIKE (Czech) DM-MDFD001-02 Příručka prodejce SILNIČNÍ MTB Trekking Městský/ komfortní bicykl URBAN SPORT E-BIKE Přesmykač ALIVIO FD-M4000 FD-M4020 Nesériové FD-MT400 OBSAH DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ... 3 BEZPEČNÉ

Více

NEZBYTNÉ NÁŘADÍ A MATERIÁLY ELEKTRICKÁ INSTALAČNÍ KRABICE

NEZBYTNÉ NÁŘADÍ A MATERIÁLY ELEKTRICKÁ INSTALAČNÍ KRABICE UPOZORNĚNÍ ČESKY Před zahájením instalace si pozorně přečtěte tento návod a následně jej bezpečně uschovejte. Ke snížení rizika úrazu připevněte tento ventilátor přímo k podpůrné struktuře budovy podle

Více

GA Doporučení pro montáž/demontáž

GA Doporučení pro montáž/demontáž GA357.09 Doporučení pro montáž/demontáž AUDI: A3 řada 1 (AU34) SEAT: Cordoba III, Ibiza II, Leon I, Toledo Series 2 SKODA: Octavia I, Octavia I FL VOLKSWAGEN: Bora, Caddy II, Golf IV, New Beetle (I a I

Více

Výměnu proveďte v následujícím pořadí:

Výměnu proveďte v následujícím pořadí: Jak vyměnit tlumiče přední nápravy Výměnu proveďte v následujícím pořadí: 1 Vyměňte zároveň oba tlumiče v rámci opravy vašeho auta Toyota Prius II. 2 Zatáhněte páku ruční brzdy. 3 Pod zadní kola umístěte

Více

SILNIČNÍ MTB Trekking. Přesmykač

SILNIČNÍ MTB Trekking. Přesmykač (Czech) DM-RAFD001-05 Příručka prodejce SILNIČNÍ MTB Trekking Městský/ komfortní bicykl URBAN SPORT E-BIKE Přesmykač DURA-ACE FD-R9100 ULTEGRA FD-R8000 105 FD-5801 FD-R7000 Postupy nastavení napnutí lanka

Více

BEZPEČNOSTNÍ INSTRUKCE NÁVOD Aruba Faro- 1 -

BEZPEČNOSTNÍ INSTRUKCE NÁVOD Aruba Faro- 1 - NÁVOD 33104 33121 Aruba Faro- 1 - UPOZORNĚNÍ Před zahájením instalace si pozorně přečtěte tento návod a následně jej bezpečně uschovejte. Ke snížení rizika úrazu připevněte tento ventilátor přímo k podpůrné

Více

Příručka prodejce SILNIČNÍ MTB Trekking Městský/ URBAN SPORT E-BIKE komfortní bicykl Přesmykač SLX DEORE

Příručka prodejce SILNIČNÍ MTB Trekking Městský/ URBAN SPORT E-BIKE komfortní bicykl Přesmykač SLX DEORE (Czech) DM-MBFD001-01 Příručka prodejce SILNIČNÍ MTB Trekking Městský/ komfortní bicykl URBAN SPORT E-BIKE Přesmykač SLX FD-M7025 FD-M7020 FD-M7005 FD-M7000 DEORE FD-M6025 FD-M6020 FD-M6000 OBSAH DŮLEŽITÉ

Více

Montážní návod pro dílenský jeřáb

Montážní návod pro dílenský jeřáb Montážní návod pro dílenský jeřáb BEZPEČNOSTNÍ POKYNY Přečtěte si pečlivě tyto pokyny před použitím! DŮLEŽITÉ Přečtěte si všechny pokyny před použitím a dodržujte všechny instrukce a bezpečnostní pokyny,

Více

Plochý pedál. Příručka prodejce DEORE XT PD-M8040 SAINT PD-MX80 PD-M828. Nepatřící do sad PD-GR500. SILNIČNÍ MTB Trekking. Městský/ komfortní bicykl

Plochý pedál. Příručka prodejce DEORE XT PD-M8040 SAINT PD-MX80 PD-M828. Nepatřící do sad PD-GR500. SILNIČNÍ MTB Trekking. Městský/ komfortní bicykl (Czech) DM-PD0001-03 Příručka prodejce SILNIČNÍ MTB Trekking Městský/ komfortní bicykl URBAN SPORT E-BIKE Plochý pedál DEORE XT PD-M8040 SAINT PD-MX80 PD-M828 Nepatřící do sad PD-GR500 OBSAH DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ...

Více

Demontáž převodovky. Všeobecně. Přípravky. Popis prací. Platí pro převodovky GA866 a GA867/R. Příklady vhodných přípravků od společnosti Scania:

Demontáž převodovky. Všeobecně. Přípravky. Popis prací. Platí pro převodovky GA866 a GA867/R. Příklady vhodných přípravků od společnosti Scania: Všeobecně Všeobecně Platí pro převodovky GA866 a GA867/R Přípravky Příklady vhodných přípravků od společnosti Scania: Číslo dílu Označení 82 320 Plošinový zvedák 98 405 Upevňovací příčka a držák 98 655-9

Více

Tipo C 44. Obsah. strana. jako náhradní díly 4. - Schéma zavěšení zadních kol 4 GEOMETRIE KOL. - Geometrie předních kol 5 - Geometrie zadních kol 6

Tipo C 44. Obsah. strana. jako náhradní díly 4. - Schéma zavěšení zadních kol 4 GEOMETRIE KOL. - Geometrie předních kol 5 - Geometrie zadních kol 6 Zavěšení kol a kola Obsah strana ZAVĚŠENÍ PŘEDNÍCH KOL - Schéma zavěšení předních kol 1 - Prvky zavěšení předních kol dodávané jako náhradní díly 2 ZAVĚŠENÍ ZADNÍCH KOL - Schéma zavěšení zadních kol 4

Více

PŘÍRUČKA PRO UŽIVATELE

PŘÍRUČKA PRO UŽIVATELE POL. T26801 PŘÍRUČKA PRO UŽIVATELE POKYNY PRO POUŽITÍ Nosnost 1500 lb SKLÁDACÍ STOJAN PRO MOTOR VAROVÁNÍ PROSTUDUJTE, POCHOPTE A DODRŽUJTE VEŠKERÁ VAROVÁNÍ A POKYNY PŘED POUŽITÍM STOJANU. NEPŘEKRAČUJTE

Více

ContiTech: Odborné poradenství k výměně ozubeného řemene

ContiTech: Odborné poradenství k výměně ozubeného řemene ContiTech: Odborné poradenství k výměně ozubeného řemene Podrobný návod pro CT1015 WP1 a CT1018K1 ve voze Audi A4 (B6) 2,5 l V6 TDI s kódem motoru AKE rok výroby 2001 ContiTech ukazuje, jak lze zabránit

Více

DM-FD (Czech) Příručka prodejce. Přesmykač FD-9000 FD-6800 FD-5800 FD-4700

DM-FD (Czech) Příručka prodejce. Přesmykač FD-9000 FD-6800 FD-5800 FD-4700 (Czech) DM-FD0002-05 Přesmykač Příručka prodejce FD-9000 FD-6800 FD-5800 FD-4700 OBSAH DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ... 3 BEZPEČNÉ POUŽÍVANÍ... 4 MONTÁŽ... 5 NASTAVENÍ... 9 ÚDRŽBA... 17 2 DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ Tato

Více

KD Doporučení pro montáž/demontáž

KD Doporučení pro montáž/demontáž KD457.37/CK/01-06/2014 KD457.37 Doporučení pro montáž/demontáž AUDI: A3 řada 1 (AU34) SEAT: Cordoba III, Ibiza II, Inca, Leon, Toledo Series 2 SKODA: Octavia II, Octavia III VOLKSWAGEN: Bora, Caddy II,

Více

Výměnu proveďte v následujícím pořadí:

Výměnu proveďte v následujícím pořadí: destičky kotoučové brzdy na Výměnu proveďte v následujícím pořadí: 1 Vyměňte brzdové destičky na spolu, v párech, na každé nápravě. Zajistí to účinné brzdění. Zatáhněte páku ruční brzdy. Nemyjte brzdové

Více

Doplněk návodu k montáži a obsluze

Doplněk návodu k montáži a obsluze Technika pohonů \ Automatizace mechaniky \ Systémová integrace \ Služby Doplněk návodu k montáži a obsluze *22867007_0416* SEW-EURODRIVE GmbH & Co KG P.O. Box 3023 76642 Bruchsal/Germany Phone +49 7251

Více

INSTALAČNÍ, PRACOVNÍ A SERVISNÍ MANUÁL

INSTALAČNÍ, PRACOVNÍ A SERVISNÍ MANUÁL Price Pump Co. INSTALAČNÍ, PRACOVNÍ A SERVISNÍ MANUÁL VZDUCHOVĚ POHÁNĚNÁ MEMBRÁNOVÁ ČERPADLA MODEL: AOD.25-Y PLATNÝ PRO VŠECHNA MATERIÁLOVÁ PROVEDENÍ VYPLŇTE ÚDAJE PODLE ŠTÍTKU VAŠEHO ČERPADLA Typ čerpadla:

Více

DM-CD (Czech) Příručka prodejce. Napínák řetězu SM-CD50

DM-CD (Czech) Příručka prodejce. Napínák řetězu SM-CD50 (Czech) DM-CD0001-00 Příručka prodejce Napínák řetězu SM-CD50 DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ Tato příručka prodejce je určená především pro profesionální cyklomechaniky. Uživatelé, kteří nemají odbornou průpravu

Více

Výměnu proveďte v následujícím pořadí:

Výměnu proveďte v následujícím pořadí: destičky kotoučové brzdy na Výměnu proveďte v následujícím pořadí: 1 Výměnu brzdových destiček provádějte v setu; vždy vyměňte všechny destičky na jedné nápravě. Umožní to efektivnější brzdění. Zatáhněte

Více

KD Doporučení pro montáž/demontáž

KD Doporučení pro montáž/demontáž KD459.42/CZ/01-06/2014 KD459.42 Doporučení pro montáž/demontáž CITROËN: FORD: MAZDA: MINI: PEUGEOT: SUZUKI: VOLVO: Berlingo (B9, M59), C2, C3 (I, II a A51), C4, C5 (X7 a Fl), Dispatch II, Jumpy II, Xsara

Více

TRANSPORT T - TRANSPORT XT TRANSPORT XT GEMELLATE MONTÁŽNÍ NÁVOD EINSATZBEREICH NUTZFAHRZEUGE

TRANSPORT T - TRANSPORT XT TRANSPORT XT GEMELLATE MONTÁŽNÍ NÁVOD EINSATZBEREICH NUTZFAHRZEUGE TRANSPORT T - TRANSPORT XT TRANSPORT XT GEMELLATE MONTÁŽNÍ NÁVOD EINSATZBEREICH NUTZFAHRZEUGE 1 Transport T - XT C H D A E B H D B E A F G A B C D E F G H napínací páka napínací řetěz vnitřní zavírací

Více

GT Doporučení pro montáž/demontáž

GT Doporučení pro montáž/demontáž /CK/01-06/2014 Doporučení pro montáž/demontáž SUBARU: Forester (I, II, II FL, III), Impreza (G10, G11, FL G11, GR/GV), Legacy (I, II, III, IV, V), L series Leone II, XT Coupe MOTORY XT 1800, 1.5 i, 1.6

Více

Demontáž Odpojte akumulátor Příručky pro opravu Vymontujte kryt motoru Umístěte přední stranu do servisní pozice. SKODA Superb 1.

Demontáž Odpojte akumulátor Příručky pro opravu Vymontujte kryt motoru Umístěte přední stranu do servisní pozice. SKODA Superb 1. Stránka č. 1 z 8 Příručky pro opravu SKODA SUPERB (3U4) 1.9 TDI Rok výroby: 02/02-03/08, KW/HP: 96/130, Obsah: 1896, Kódy motorů: AWX, AVF, Ty SKODA Superb 1.9 TDi AWX 6 Zpět Varování a doporučení Doporučujeme

Více

Výměnu proveďte v následujícím pořadí:

Výměnu proveďte v následujícím pořadí: Jak vyměnit brzdové destičky zadních brzdových čelistí na Výměnu proveďte v následujícím pořadí: 1 Vyměňte brzdové destičky na spolu, v párech, na každé nápravě. Zajistí to účinné brzdění. Uvolněte upevňovací

Více

Výměnu proveďte v následujícím pořadí:

Výměnu proveďte v následujícím pořadí: Jak vyměnit motorový olej a olejový Výměnu proveďte v následujícím pořadí: 1 Vyměňte motorový olej při výměně olejového flitru na Opel Corsa C. Umístěte auto nad jámu nebo auto zvedněte pomocí zvedáku

Více

3TUNOVÝ DLOUHÝ PODLAHOVÝ ZVEDÁK

3TUNOVÝ DLOUHÝ PODLAHOVÝ ZVEDÁK Modely: T830028 Návod k obsluze 3TUNOVÝ DLOUHÝ PODLAHOVÝ ZVEDÁK VAROVÁNÍ: Před použitím tohoto zařízení si přečtěte tento návod k obsluze a dodržujte všechny bezpečnostní předpisy a provozní pokyny. VELMI

Více

KD Doporučení pro montáž/demontáž

KD Doporučení pro montáž/demontáž KD469.22/CK/01-06/2014 KD469.22 Doporučení pro montáž/demontáž TOYOTA: Avensis, Avensis verso, Corolla, Corolla verso, Picnic, Previa, RAV4 MOTORY 2.0 D4-D Obj. č. OE Viz níže UMÍSTĚNÍ ŘEMENU PRO SADU

Více

I-152A-CZE Expanzní kloubový spoj

I-152A-CZE Expanzní kloubový spoj VÝSTRAHA Přečtete si pozorně všechny pokyny. Je třeba, abyste je správně pochopili ještě před montáží libovolné armatury společnosti Victaulic. Vyškolený instalační technik musí tyto produkty instalovat

Více

Návod k opravě. Výměna 3D pouzdra. XL-AS10001RM-cz-CZ Rev A

Návod k opravě. Výměna 3D pouzdra. XL-AS10001RM-cz-CZ Rev A Návod k opravě Výměna 3D pouzdra XL-AS10001RM-cz-CZ Rev A Obsah 1 Všeobecné informace... 3 1.1 Bezpečnostní pokyny a výstrahy... 3 1.2 Právní informace... 4 1.3 Informace o objednání a kontaktní údaje...

Více

UPOZORNĚNÍ CALIFORNIA

UPOZORNĚNÍ CALIFORNIA Sada pro výměnu brzdy Užitkové vozidlo Twister nebo Workman Číslo modelu 136-1199 Form No. 3407-722 Rev A Návod k instalaci DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ CALIFORNIA Důležité upozornění, poučka 65 Tento výrobek obsahuje

Více

SILNIČNÍ MTB Trekking. Přesmykač

SILNIČNÍ MTB Trekking. Přesmykač (Czech) DM-RAFD001-03 Příručka prodejce SILNIČNÍ MTB Trekking Městský/ komfortní bicykl URBAN SPORT E-BIKE Přesmykač DURA-ACE FD-R9100 ULTEGRA FD-R8000 105 FD-5801 Postupy nastavení napnutí lanka a nastavení

Více

Obsah. Strana. Obsah. 3. Obsluha... 6

Obsah. Strana. Obsah. 3. Obsluha... 6 Obsah Obsah Strana 1. Instalace a způsob funkce.................................. 4 2. Zabudování.............................................. 6 2.1 Smontování ventilu a pohonu.................................

Více

Demontáž těsnicí ucpávky

Demontáž těsnicí ucpávky Výměna těsnicí ucpávky Rhino SD3/XD3 Provozní pokyn 7580852_01 VAROVÁNÍ: Všechny následující činnosti smí provádět jen kvalifikovaný personál. Dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené zde a v ostatních souvisejících

Více

STIGA PARK PRO 20 PRO 16 ROYAL PRESIDENT COMFORT EXCELLENT

STIGA PARK PRO 20 PRO 16 ROYAL PRESIDENT COMFORT EXCELLENT STIGA PARK PRO 20 PRO 16 ROYAL PRESIDENT COMFORT EXCELLENT 8211-0278-08 1 2 3 4 5 2 6 K 7 J G H J I 8 9 S R T Q 10 11 C D E, F A F J B K 3 CZ ČEŠTINA 1 OBECNĚ Tento symbol znamená VÝSTRAHU. Nedodržení

Více

Doporučení. KONTROLY Nejčastější poruchy ložiska zavěšení ZAVĚŠENÍ LOŽISKO A SADA ZAVĚŠENÍ KOL

Doporučení. KONTROLY Nejčastější poruchy ložiska zavěšení ZAVĚŠENÍ LOŽISKO A SADA ZAVĚŠENÍ KOL 02-M- 12/2015 LOŽISKO A SADA KOL Doporučení Ložisko zavěšení a izolátor je nutné měnit současně s tlumičem, obojí je nutné vždy měnit v párech. Výměna těchto dílů je nedílnou součástí výměny tlumiče; tímto

Více

STIGA PARK 2WD. 110 Combi Pro. 125 Combi Pro

STIGA PARK 2WD. 110 Combi Pro. 125 Combi Pro STIGA PARK 2WD 110 Combi Pro 125 Combi Pro 8211-0546-02 1 2 2 1 3 4 5 6 7 8 C A B 2 9 10 1/3 11 12 D 13 14 24 Nm 45 Nm 3 ČEŠTINA CS 1 OBECNĚ Tento symbol znamená VÝSTRAHU. Nedodržení pokynů může vést k

Více

SAPAG UZAVÍRACÍ KLAPKY JMC NÁVOD K ÚDRŽBĚ A MONTÁŽI

SAPAG UZAVÍRACÍ KLAPKY JMC NÁVOD K ÚDRŽBĚ A MONTÁŽI Před instalací je nutné přečíst a pochopit celý tento návod Pozorně si pročtěte tyto pokyny Potenciální rizika: nedbání pokynů nesprávné použití produktu nedostatečně kvalifikovaný personál Klapka musí

Více

X76, a FÁZE TVORBY TECHNICKÉ DOKUMENTACE 2

X76, a FÁZE TVORBY TECHNICKÉ DOKUMENTACE 2 3 Dolní část vozidla 30A OBECNÉ ÚDAJE 31A PŘEDNÍ NOSNÉ PRVKY 33A ZADNÍ NOSNÉ PRVKY 35A KOLA A PNEUMATIKY 36A SESTAVA ŘÍZENÍ 36B POSILOVAČ ŘÍZENÍ 37A OVLÁDÁNÍ MECHANICKÝCH PRVKŮ 38C PROTIBLOKOVACÍ SYSTÉM

Více

Houpačka hnízdo. Návod k montáži. Tchibo GmbH D Hamburg 89753HB21XVII

Houpačka hnízdo. Návod k montáži. Tchibo GmbH D Hamburg 89753HB21XVII Houpačka hnízdo cs Návod k montáži Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 89753HB21XVII 2016-10 334 627 Vážení zákazníci, dodržujte prosím bezpodmínečně všechny montážní pokyny uvedené v tomto návodu. Pozorně si

Více

Koncové spínače B U S I N E S S P A R T N E R. Materiály. Vlastnosti. Stavebnictví. Prumyslová automatizace. Prumysl

Koncové spínače B U S I N E S S P A R T N E R. Materiály. Vlastnosti. Stavebnictví. Prumyslová automatizace. Prumysl 7551 7552 Koncové spínače Koncové spínače 7551 a 7552 jsou vhodné pro ovládání celé řady průmyslových strojů a zařízení, zejména mostových jeřábů, kladkostrojů a dalších zdvihacích nebo transportních zařízení.

Více

KD Doporučení pro montáž/demontáž

KD Doporučení pro montáž/demontáž KD455.62/CK/01-06/2014 KD455.50 Doporučení pro montáž/demontáž NISSAN: Primastar, Primastar FL, Interstar (I, II, II FL) OPEL: Movano(A, FL, FL2), Vivaro (A, A FL) RENAULT: Avantime,Espace(IV,IV.2) Laguna

Více

STIGA PARK 4WD 92 M 107 M 107 M HD 121 M. 110 Combi Pro. 125 Combi Pro 8211-0543-03

STIGA PARK 4WD 92 M 107 M 107 M HD 121 M. 110 Combi Pro. 125 Combi Pro 8211-0543-03 STIGA PARK 4WD 92 M 107 M 110 Combi Pro 125 Combi Pro 8211-0543-03 1 125 Combi Pro 2 2 1 3 A B C B 4 5 6 Torx T30 E F Torx T30 7 G H I 8 10 mm 10 mm 2 9 92/107 10 92/107 13 mm 13 mm 10 mm 11 92/107 M D

Více

TAŽENÝ KARTÁČOVÝ SBĚRAČ PROVOZNÍ PŘÍRUČKA

TAŽENÝ KARTÁČOVÝ SBĚRAČ PROVOZNÍ PŘÍRUČKA TAŽENÝ KARTÁČOVÝ SBĚRAČ PROVOZNÍ PŘÍRUČKA BEZPEČNOSTNÍ PRAVIDLA Nezapomeňte, že každé silové zařízení může způsobit zranění, pokud je ovládáno nesprávným způsobem nebo pokud uživatel nerozumí tomu, jak

Více

Návod Contact Switch Návod Contact Switch

Návod Contact Switch Návod Contact Switch Návod Contact Switch Návod Contact Switch OBSAH Úvod strana 3 Přehled součástí strana 3 Technický popis strana 5 Demontáž a zpětná montáž patrony strana 6 Montáž sedlovky na kolo strana 7 Ovládání sedlovky

Více

Příručka prodejce. SILNIČNÍ MTB Trekking. Městský/ komfortní bicykl. Přesmykač METREA FD-U5000

Příručka prodejce. SILNIČNÍ MTB Trekking. Městský/ komfortní bicykl. Přesmykač METREA FD-U5000 (Czech) DM-UAFD001-00 Příručka prodejce SILNIČNÍ MTB Trekking Městský/ komfortní bicykl URBAN SPORT E-BIKE Přesmykač METREA FD-U5000 OBSAH DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ... 3 BEZPEČNÉ POUŽÍVÁNÍ... 4 SEZNAM POTŘEBNÉHO

Více

Manuální, pět rychlostí vpřed a zpátečka. Synchronizace na všech rychlostech vpřed.

Manuální, pět rychlostí vpřed a zpátečka. Synchronizace na všech rychlostech vpřed. Obsah Všeobecné informace...1 Manuální převodovka - vypouštění a doplňování...2 Řadicí táhla - hlavní informace a seřízení...3 Řadicí táhla - demontáž a montáž...4 Olejové těsnění výměna...5 Spínač zpětných

Více

Servisní příručka. Hydrostatické servořízení typ HKU-serie 3 (Euro a SAE provedení)

Servisní příručka. Hydrostatické servořízení typ HKU-serie 3 (Euro a SAE provedení) Hydrostatické servořízení typ HKU-serie 3 (Euro a SAE provedení) - 16 - Hydrostatické servořízení typ HKUS-serie 3 (Euro a SAE provedení) - 17 - HKU, HKUS serie 3 Demontáž Poz. Demontovaný díl Popis 27,

Více

C

C 6 12 C 9 5 4 8 10 11 7 3 1 2 Max 600kg 750mm Max 300kg Max 1150mm 1 OBLAST POUŽITÍ... 2 2 POPIS... 2 3 SYMBOLY... 2 4 BEZPEČNOSTNÍ VAROVÁNÍ... 2 5 MONTÁŽ (OBR. A)... 2 6 POUŽITÍ... 3 7 PROHLÍDKY A ÚDRŽBA...

Více

Šroub spojovacího a zdvihacího ramena zubařského křesla A-dec 311

Šroub spojovacího a zdvihacího ramena zubařského křesla A-dec 311 Instalační příručka Šroub spojovacího a zdvihacího ramena zubařského křesla A-dec 311 Doporučené nástroje Šestihranné korunkové klíče o průměru 5/16" a 3/8" Prodlužovací nástavec (doporučeno 16") Ráčna

Více

Přesmykač. Příručka prodejce FD-M9000 FD-M9020 FD-M9025 FD-M8000 FD-M8020 FD-M8025 FD-M612 FD-M617 FD-M618 FD-M672 FD-M677

Přesmykač. Příručka prodejce FD-M9000 FD-M9020 FD-M9025 FD-M8000 FD-M8020 FD-M8025 FD-M612 FD-M617 FD-M618 FD-M672 FD-M677 (Czech) DM-FD0003-05 Přesmykač Příručka prodejce FD-M9000 FD-M9020 FD-M9025 FD-M8000 FD-M8020 FD-M8025 FD-M612 FD-M617 FD-M618 FD-M672 FD-M677 OBSAH DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ... 4 BEZPEČNÉ POUŽÍVÁNÍ... 5 SEZNAM

Více

Provozní příručka. Tažený provzdušňovač s hnojením 45,4 kg

Provozní příručka. Tažený provzdušňovač s hnojením 45,4 kg Provozní příručka Tažený provzdušňovač s hnojením 45,4 kg POKYNY PRO MONTÁŽ A PROVOZ PRAVIDLA PRO BEZPEČNÝ PROVOZ Každé silové zařízení může způsobit zranění, pokud je ovládáno nesprávným způsobem nebo

Více

Výměnu proveďte v následujícím pořadí:

Výměnu proveďte v následujícím pořadí: Jak vyměnit přední brzdový třmen Výměnu proveďte v následujícím pořadí: 1 Zatáhněte páku ruční brzdy. 3 2 Pod zadní kola umístěte klíny. 4 Zvedněte přední část vozidla a zajistěte vozidlo na podpěrách

Více

Výměnu proveďte v následujícím pořadí:

Výměnu proveďte v následujícím pořadí: Jak vyměnit motorový olej a olejový Výměnu proveďte v následujícím pořadí: 1 Vyměňte motorový olej při výměně olejového flitru na BMW 3 E46. Umístěte auto nad jámu nebo auto zvedněte pomocí zvedáku 2 Vozidlo

Více

SERVISNÍ BULLETIN INFORMACE K SERVISNÍ KAMPANI

SERVISNÍ BULLETIN INFORMACE K SERVISNÍ KAMPANI SERVISNÍ BULLETIN INFORMACE K SERVISNÍ KAMPANI SLÍZECÍ ŘEZAČKY 2010-025 Srpen Strana 1/13 CZ VZTAHUJE SE NA MODELY: FR9040, FR9050, FR9060, FR9080 a FR9090 SKUPINA - PODSKUPINA: 00 000 VĚC: KAMPAŇ H56

Více

Brzda cantilever. Příručka prodejce. SILNIČNÍ MTB Trekking. Městský/ komfortní bicykl

Brzda cantilever. Příručka prodejce. SILNIČNÍ MTB Trekking. Městský/ komfortní bicykl (Czech) DM-RCBR001-00 Příručka prodejce SILNIČNÍ MTB Trekking Městský/ komfortní bicykl URBAN SPORT E-BIKE Brzda cantilever BR-CX70 BR-CX50 BL-4700 BL-4600 BL-R780 BL-R3000 ST-7900 ST-6700 ST-5700 ST-4600

Více

Výměnu proveďte v následujícím pořadí:

Výměnu proveďte v následujícím pořadí: Jak vyměnit brzdové destičky zadních brzdových čelistí na Výměnu proveďte v následujícím pořadí: 1 Výměnu brzdových destiček provádějte v setu; vždy vyměňte všechny destičky na jedné nápravě. Umožní to

Více

RAMENO ZÁVĚSNÉ 1100 MM (600/300 KG) PRO LANOVÝ NAVIJÁK

RAMENO ZÁVĚSNÉ 1100 MM (600/300 KG) PRO LANOVÝ NAVIJÁK RAMENO ZÁVĚSNÉ 1100 MM (600/300 KG) PRO LANOVÝ NAVIJÁK 51.09-R-1100 Vážený zákazníku, děkujeme Vám, že jste si zakoupili výrobek značky PROTECO. Před zahájením používání tohoto zařízení si pečlivě přečtěte

Více

Stropní ventilátor

Stropní ventilátor Stropní ventilátor 10031082 Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za škody způsobené

Více

Uživatelská příručka. Speedkid1 (Model TJ-24A) Tato uživatelská příručka byla zpracována pro www.mrakyhracek.cz. Uživatelskou příručku uschovejte!

Uživatelská příručka. Speedkid1 (Model TJ-24A) Tato uživatelská příručka byla zpracována pro www.mrakyhracek.cz. Uživatelskou příručku uschovejte! Uživatelská příručka Uživatelská příručka Speedkid1 (Model TJ-24A) Uživatelskou příručku uschovejte! Tato uživatelská příručka byla zpracována pro Blahopřejeme Vám k zakoupení vozíku Qeridoo Sportrex!

Více

DM-RBCS (Czech) Příručka prodejce. SILNIČNÍ MTB Trekking. Městský/ komfortní bicykl. Kazetové pastorky CS-HG400-9 CS-HG50-8

DM-RBCS (Czech) Příručka prodejce. SILNIČNÍ MTB Trekking. Městský/ komfortní bicykl. Kazetové pastorky CS-HG400-9 CS-HG50-8 (Czech) DM-RBCS001-02 Příručka prodejce SILNIČNÍ MTB Trekking Městský/ komfortní bicykl URBAN SPORT E-BIKE Kazetové pastorky CS-HG400-9 CS-HG50-8 OBSAH DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ... 3 BEZPEČNÉ POUŽÍVANÍ... 4

Více

Přesmykač. Příručka prodejce XTR FD-M9000 FD-M9020 FD-M9025 DEORE XT FD-M8000 FD-M8020 FD-M8025 DEORE FD-M612 FD-M617 FD-M618 SLX FD-M672 FD-M677

Přesmykač. Příručka prodejce XTR FD-M9000 FD-M9020 FD-M9025 DEORE XT FD-M8000 FD-M8020 FD-M8025 DEORE FD-M612 FD-M617 FD-M618 SLX FD-M672 FD-M677 (Czech) DM-FD0003-06 Příručka prodejce SILNIČNÍ MTB Trekking Městský/ komfortní bicykl URBAN SPORT E-BIKE Přesmykač XTR FD-M9000 FD-M9020 FD-M9025 DEORE XT FD-M8000 FD-M8020 FD-M8025 DEORE FD-M612 FD-M617

Více

Návod k obsluze Výškově stavitelná sedačka Belek. Revised on 7-07-98

Návod k obsluze Výškově stavitelná sedačka Belek. Revised on 7-07-98 Návod k obsluze Výškově stavitelná sedačka Belek Revised on 7-07-98 Obsah: 1. Úvod...3 2. Technické údaje...4 3. Bezpečnost...5 3.1. Úvod...5 3.2. Popis bezpečnostních opatření...5 3.3. Bezpečnostní předpisy...5

Více

Drtič zahradního odpadu. Návod k obsluze GTS 1300 M. www.gtmprofessional.com. (Překlad z originálního návodu)

Drtič zahradního odpadu. Návod k obsluze GTS 1300 M. www.gtmprofessional.com. (Překlad z originálního návodu) Drtič zahradního odpadu Návod k obsluze GTS 1300 M www.gtmprofessional.com (Překlad z originálního návodu) 1 2 GTS 1300 M Instrukce k montáži 1a 1b 1 d a 2 3 4 e f b c g 2a 5 9 6 5 165 kg 2b 6 3 4 8 7

Více

Návod k instalaci vidlic a spojek pro nízké napětí

Návod k instalaci vidlic a spojek pro nízké napětí CZ Návod k instalaci vidlic a spojek pro nízké napětí 60003220 Issue 04.2016 2016-04-01 1 O návodu k obsluze 3 1.1 Struktura varování 3 1.2 Použité symboly 4 1.3 Použitá signální slova 4 2 Použití 5 3

Více

Uživatelská příručka: VENKOVNÍ HOUPAČKA. Jednomístná houpačka SWING - 1 -

Uživatelská příručka: VENKOVNÍ HOUPAČKA. Jednomístná houpačka SWING - 1 - Uživatelská příručka: VENKOVNÍ HOUPAČKA Jednomístná houpačka SWING mm - 1 - Děkujeme Vám za zakoupení našeho produktu. V PŘÍPADĚ CHYBĚJÍCÍCH NEBO ROZBITÝCH DÍLŮ, PROSÍM KONTAKTUJTE PRODEJCE. PARTS, PLEASE

Více

Rychlý návod k obsluze

Rychlý návod k obsluze Rychlý návod k obsluze Začínáme VAROVÁNÍ Před instalací a používáním cyklistických pedálů Vector si pozorně přečtěte tento manuál. Nesprávným užíváním pedálů by mohlo dojít k vážnému zranění. Výstrahy

Více

DM-TRSL (Czech) Příručka prodejce. SILNIČNÍ MTB Trekking. Městský/ komfortní bicykl. Řadicí páky DEORE XT SL-T8000 DEORE SL-T6000

DM-TRSL (Czech) Příručka prodejce. SILNIČNÍ MTB Trekking. Městský/ komfortní bicykl. Řadicí páky DEORE XT SL-T8000 DEORE SL-T6000 (Czech) DM-TRSL001-01 Příručka prodejce SILNIČNÍ MTB Trekking Městský/ komfortní bicykl URBAN SPORT E-BIKE Řadicí páky DEORE XT SL-T8000 DEORE SL-T6000 OBSAH DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ... 3 BEZPEČNÉ POUŽÍVANÍ...

Více

IN 1225 PROFI insportline LEG PRESS/HACK SQUAT (CH3003) Návod na použití - CZ - 1 -

IN 1225 PROFI insportline LEG PRESS/HACK SQUAT (CH3003) Návod na použití - CZ - 1 - IN 1225 PROFI insportline LEG PRESS/HACK SQUAT (CH3003) Návod na použití - CZ - 1 - Základní informace: 1. Tento stroj je určen pro komerční použití. Stroj je určen pro komerční účely a vyšší výkonnostní

Více

SERVISNÍ PŘÍRUČKA. Hydromotory typ MS(Y) a MLHS(Y)

SERVISNÍ PŘÍRUČKA. Hydromotory typ MS(Y) a MLHS(Y) SERVISNÍ PŘÍRUČKA Hydromotory typ MS(Y) a MLHS(Y) Rok 2005 Servisní příručka Demontáž Hydromotory typ MS(Y)... Korunová matice Podložka Korunová matice Prachovka Těleso Hřídel. těsnění Kolík Pero Ventilová

Více

Agri-Fab. Čísla modelů 45-01011 45-01713 190-653A (prodejní označení: AF 653) NÁVOD K OBSLUZE (překlad z originálního návodu) UŽITKOVÉ VOZÍKY 190-368B

Agri-Fab. Čísla modelů 45-01011 45-01713 190-653A (prodejní označení: AF 653) NÁVOD K OBSLUZE (překlad z originálního návodu) UŽITKOVÉ VOZÍKY 190-368B Agri-Fab NÁVOD K OBSLUZE (překlad z originálního návodu) Čísla modelů 45-01011 45-01713 190-653A (prodejní označení: AF 653) 190-368B UŽITKOVÉ VOZÍKY (VIZ TECHNICKÉ ÚDAJE NA STRANĚ 7) UPOZORNĚNÍ: Pozorně

Více

Stropní ventilátor

Stropní ventilátor Stropní ventilátor 10031084 Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za škody způsobené

Více

Vřetenová frézka. tfe 30. Návod k obsluze

Vřetenová frézka. tfe 30. Návod k obsluze Vřetenová frézka tfe 30 Číslo zařízení 6323 0000 Návod k obsluze Výrobce: Scheppach Maschinen-fabrik GmbH & Co. KG D-89335 Ichenhausen/FRG Obecné informace: Když stroj vybalíte z jeho obalu, zkontrolujte,

Více

http://www.workshopdata.com/printmaintenance.do

http://www.workshopdata.com/printmaintenance.do Stránka č. 1 z 5 Údaje o zákazníkovi: Jméno: Poštovní Kód: : : SPZ: Stav najetých kilometrů: Vysvětlující ikony: Kód OE Dodatečná Práce OK Dokončeno Potřebuje výměnu/opravu * Mohou být potřebné náhradní

Více