Informace o průběhu realizace projektu:

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Informace o průběhu realizace projektu:"

Transkript

1 Informace o průběhu realizace projektu: Název projektu: Zefektivnění činnosti městského úřadu Mikulov Koncem roku 2010 a počátkem roku 2011 byly ve výběrových řízeních vybrány dodavatelské firmy pro jednotlivé klíčové aktivity projektu. Klíčová aktivita 01 Zvýšení kvality řízení procesů na městském úřadě, vč. procesů řízení organizací zřizovaných a zakládaných městem Mikulov Realizované činnosti: Analýza interní dokumentace zjišťován byl rámcový soulad stávající dokumentace s aktuální legislativou a zasazení interní dokumentace v procesech řízení organizace. Jedná se o statickou část analýzy, která popisuje pouze stávající situaci. Navazovat bude dynamická část analýzy. Místní šetření dodavatel se seznámil s podmínkami a fungováním městského úřadu a organizací zřizovaných a zakládaných městem. Byly vedeny řízené rozhovory se všemi vedoucími odborů a vedením organizací (vyjma školských zařízení). Proběhla analýza chování jednotlivých odborů úřadu ve skupinách. Analýza procesů a organizační struktury úřadu proběhlo zmapování agend úřadu, které bude sloužit jako podklad pro personální a organizační optimalizaci. Byly sebrány podklady pro vytvoření procesního modelu u vybraných agend úřadu. Souběžně s mapováním agend proběhlo mapování bezpečnostních procesů. Snímek pracovní doby probíhá prostřednictvím elektronického snímkovače pracovní doby. Jsou sbírána data pro potřeby stanovení časové náročnosti skupiny činností s cílem optimalizovat časové rozložení zapojení jednotlivých zaměstnanců úřadu. Probíhá průběžné vyhodnocování snímku pracovní doby, byl instalován SW, který kontroloval práci na PC všech zaměstnanců MěÚ Mikulov. Byl proveden klientský audit.

2 Klíčová aktivita č.02 Strategie školství a volnočasových aktivit Realizace: Aktivita byla ukončena v listopadu 2011 schválením a předáním výstupu v tištěné i elektronické podobě. S výstupem byli seznámeni ředitelé a pedagogové základních škol a zastupitelé města Mikulova. Klíčová aktivita č. 03 Nastavení systému ekonomického řízení organizace Realizované činnosti: Místní šetření proběhly řízené rozhovory s vedoucí odboru finančního MěÚ Mikulov zaměřené na stávající stav v oblasti ekonomického řízení městem zřizovaných a zakládaných organizací; proběhly rozhovory také s vedoucími těchto organizací Analýza ekonomických procesů - došlo k vytvoření závěrečného účtu a byl zpracován rozpočtový výhled; byla vytvořena pracovní verze interní směrnice zaměřené na rozpočtový proces. Klíčová aktivita č.04 Vzdělávání ve vybraných oblastech Realizované činnosti Kurz Projektové řízení Obsahem kurzu bylo komplexní seznámení s projektovým řízením, jeho terminologií a metodami. Výuka byla zaměřena na praktické využití jednotlivých metod projektového řízení na ukázkových projektech. Účastníci kurzu (6 zaměstnanců MěÚ Mikulov a 1 zaměstnanec organizace zakládané městem), byli po dobu kurzu rozděleni do 2 pracovních týmů, v nichž postupně vypracovávali metody projektového řízení na cvičném projektu. Účastníci kurzu se seznámili se SW podporou MS Project. Kurz Finanční řízení Obsahem kurzu bylo účastníky seznámit s cash-flow a jeho významem pro finanční řízení projektů, ukázat využití údajů o CF ve finančním řízení, ve finanční analýze a v dlouhodobém finančním plánování. Účastníci byli seznámeni s metodami řízení peněžních toků ve veřejnoprávním sektoru.

3 NASTÁVÁ OBDOBÍ ZMĚN, O NICHŽ JSEM PŘESVĚDČEN, ŽE ZNAMENAJÍ EFEKTIVNĚJŠÍ A HOSPODÁRNĚJŠÍ ČINNOST MĚSTSKÉHO ÚŘADU, ŘÍKÁ TAJEMNÍK JIŘÍ VEČEŘA V průběhu roku 2011 probíhaly intenzivní práce na realizaci projektu Zefektivnění činnosti Městského úřadu Mikulov, který je financován z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a městského rozpočtu. Tajemníka Městského úřadu Mikulov Jiřího Večeři jsme se zeptali na výsledky tohoto projektu, a jaké změny můžeme na úřadě v roce 2012 díky výsledkům projektu očekávat. Už projekt skončil? Ne, je časově rozložen na období tří let. Začal v závěru roku 2010 a jeho realizace má být ukončena Na jaké oblasti se tedy v loňském roce zaměřil? Pokud jde o činnost městského úřadu, zejména byly podrobně mapovány agendy a procesy jednotlivých odborů úřadu a vytvořen katalog agend. Provedla se také revize vnitřních předpisů a byla zpracována nová směrnice k ochraně osobních údajů. Byl proveden personální a organizační audit, vč. klientského auditu, tj. testování chování úředníků ke klientům a v neposlední řadě bylo provedeno dotazníkové šetření spokojenosti veřejnosti s prací městského úřadu. A jaké jsou výsledky? Na konci loňského roku jsme společně s dodavatelskou firmou vyhodnotili získané poznatky a zpracovali konkrétní opatření k optimalizaci úřadu. Tato opatření, která projednala a schválila dne 10. ledna 2012 Rada města, spočívají ve změně organizační struktury úřadu a snížení počtu pracovníků, ale také např. v rozšíření úředních dnů na pondělí, úterý a středu. To zní velmi pozitivně. Jaké další novinky mohou občané očekávat? Již v lednu jsme zprovoznili vyvolávací systém na pracovištích občanských průkazů, cestovních dokladů a ověřování listin a podpisů, od kterého očekáváme zlepšení organizace práce. Dále bude na těchto pracovištích, vč. pracovišť evidence vozidel a řidičů a dovozů a přestaveb vozidel, zaveden rezervační systému přes internet."

4 To znamená, že se budu moci k určitému úředníkovi objednat na dobu, která mi vyhovuje, a nemuset stát frontu? Ano. Tyto služby budou zavedeny už od 1. února a v příštím vydání Zpravodaje poskytneme podrobný návod k tomu, jak se objednat přes internet. Návod bude samozřejmě umístěn také na webových stránkách města V současné době hýbou úřadem změny a nová organizační struktura. V čem konkrétně spočívá? Ze stávajících deseti odborů jich nadále bude jen sedm. Konkrétně se jedná o tyto změny: - byl zrušen Odbor dopravy, přičemž jeho agendy byly převedeny do Odboru organizační a vnitřních věcí a do nově zřízeného Odboru stavebního a životního prostředí, - byl zrušen Odbor územního plánování a stavebního řádu a Odbor životního prostředí a zřízen Odbor stavební a životního prostředí, který bude vykonávat agendu obou zrušených odborů a dále tam byly převedeny agendy památkové péče a silniční dopravy a pozemních komunikací, - byl zrušen Odbor regionálního rozvoje a investic a Odbor obecní živnostenský úřad a zřízen Odbor rozvoje a živnostenského podnikání; bylo zrušeno oddělení projektů, ale na druhé straně vytvořeno oddělení Obecní živnostenský úřad; odbor bude vykonávat agendy obou zrušených odborů mimo agendu památkové péče, dotací z rozpočtu města a spolupráce se spolky v oblasti sportu a kultury, - v rámci Odboru sociálních věcí bylo zrušeno Oddělení sociálně právní ochrany dětí s tím, že všechny pracovníky odboru bude řídit přímo vedoucí odboru. Kdy k tomu zeštíhlení odborů dojde? Od 1. února a organizační struktura Městského úřadu bude vypadat takto: sekretariát tajemníka, Odbor organizační a vnitřních věcí, Odbor majetkoprávní, Odbor sociálních věcí, Odbor rozvoje a živnostenského podnikání (oddělení Obecní živnostenský úřad), Odbor stavební a životního prostředí, Odbor finanční. Dotknou se změny i obsazení pozic vedoucích odborů? Obsazení pozice vedoucí sekretariátu tajemníka a pozic vedoucích Odborů organizačního a vnitřních věcí, majetkoprávního, sociálních věcí a Odboru finančního se nemění. A na ostatních restrukturalizovaných odborech? Vedením Odboru rozvoje a živnostenského podnikání bude pověřen Marian Sokolík, vedením Odboru stavebního a životního prostředí Leona Alexová a vedením oddělení Obecní živnostenský úřad Zdeňka Svěchotová. Všichni do doby jmenování vedoucího odboru na základě výběrového řízení.

5 Kolik zaměstnanců má nyní Městský úřad? Počet zaměstnanců byl radou města stanoven na 60 úředníků a 3 obslužné zaměstnance. To znamená v porovnání s lednem 2011 snížení o 7 pracovníků. Na tento stav se však dostaneme až po vlastní realizaci personálních opatření a uplynutí dvouměsíční výpovědní doby dotčeným zaměstnanců. To se jistě promítne i ve mzdových úsporách. To rozhodně. Úsporu finančních prostředků na mzdy vč. odvodů lze vyjádřit částkou cca 2 miliony korun ročně. Plně se však tato úspora projeví až v roce 2013, protože letos musíme akceptovat zákoník práce, tj. výpovědní lhůtu a odstupné, pokud na ně má odcházející pracovník nárok. Závěrem Nyní nastává období personální a organizační realizace těchto změn, o nichž jsem přesvědčen, že znamenají efektivnější a hospodárnější činnost Městského úřadu. jich

6 Město Mikulov se stalo úspěšným žadatelem o finanční podporu z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost ve výzvě číslo 53 Zvýšení kvality řízení v úřadech územní veřejné správy. Název projektu: Zefektivnění činnosti městského úřadu Mikulov Zkrácený název projektu: Efektivní úřad Mikulov Registrační číslo projektu: CZ.1.04/4.1.01/ Celkové způsobilé výdaje projektu: ,95 Kč,- Poskytnutá dotace: ,60 Kč,- Doba trvání projektu: Projekt je rozdělen do 4 klíčových aktivit: -Zvýšení kvality řízení procesů na městském úřadě, vč. procesů řízení v organizacích zřizovaných a zakládaných městem Mikulov -Strategie rozvoje školství a volnočasových aktivit -Nastavení systému ekonomického řízení organizace -Vzdělávání ve vybraných oblastech Hlavní přínosy Projektu: -Zkvalitnění řízení interních procesů v úřadu a ve vztahu k řízeným a založeným organizacím -Finanční úspora -Zvýšení důrazu na strategické řízení a plánování -Eliminace neshod při řízení projektů -Zprůhlednění a zefektivnění organizačních vazeb -Optimalizace organizační struktury -Optimalizace využití lidských zdrojů -Snížení možnosti pochybení zaměstnanců -Zvýšení dovedností, znalostí i kompetencí zaměstnanců -Možnost využití systému na všechny projekty -Zlepšení kvality, včasnosti nabízených služeb Realizace projektu byla zahájena V současné době probíhá příprava zadávací dokumentace k výběrovým řízením na externí dodavatele.

Personální audit. a personální strategie na úřadech. územních samosprávných celků

Personální audit. a personální strategie na úřadech. územních samosprávných celků Personální audit a personální strategie na úřadech územních samosprávných celků Dělat (vybrat) správné věci je úkolem zejména zastupitelů města. Dělat (vybrat) správné věci Správně je provádět Správně

Více

Orlová a Petřvald řídíme strategicky a společně

Orlová a Petřvald řídíme strategicky a společně Orlová a Petřvald řídíme strategicky a společně Orlová a Petřvald řídíme strategicky a společně Projekt byl realizován v rámci 33. výzvy OP Zaměstnanost Prioritní osa Investiční priorita 4 Efektivní veřejná

Více

Dodatečné informace č. 3 zadavatele k zadávacím podmínkám dle ustanovení 49 zák. č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění

Dodatečné informace č. 3 zadavatele k zadávacím podmínkám dle ustanovení 49 zák. č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění Zadavatel Magistrát města Chomutova Zborovská 4602 43028 Chomutov Dodatečné informace č. 3 zadavatele k zadávacím podmínkám dle ustanovení 49 zák. č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění

Více

Zpráva z šetření spokojenosti klientů. Městský úřad Žďár nad Sázavou

Zpráva z šetření spokojenosti klientů. Městský úřad Žďár nad Sázavou Zpráva z šetření spokojenosti klientů Městský úřad Žďár nad Sázavou I. pololetí 2019 Obsah Výsledky šetření spokojenosti klientů za celý úřad v I. pololetí 2019... 3 Výsledky šetření spokojenosti klientů

Více

Referenční model a jeho využití v praxi MěÚ Benešov

Referenční model a jeho využití v praxi MěÚ Benešov MěÚ Benešov Referenční model a jeho využití v praxi MěÚ Benešov Mgr. Bc. Miluše Stibůrková tajemnice MěÚ Benešov E-mail: stiburkova@benesov-city.cz Telefon: 317 754 144, 317 754 145 Městský úřad Benešov

Více

Moderní a otevřený úřad Veltrusy VZ003

Moderní a otevřený úřad Veltrusy VZ003 Moderní a otevřený úřad Veltrusy VZ003 7. Analýza směrnic úřadu v rámci projektu Moderní a otevřený úřad Veltrusy registrační číslo: CZ.03.4.74/0.0/0.0/16_033/0002989 Název programu: Operační program Zaměstnanost

Více

Městský úřad Žďár nad Sázavou

Městský úřad Žďár nad Sázavou Zpráva z šetření spokojenosti klientů Městský úřad Žďár nad Sázavou I. pololetí 2018 MVS projekt s.r.o. Rokycanova 781/11, 779 00 Olomouc e-mail: mvsprojekt@mvsprojekt.cz telefon: +420 737 467 949 Obsah

Více

Organizační řád Svazu podnikatelů ve stavebnictví

Organizační řád Svazu podnikatelů ve stavebnictví Organizační řád Svazu podnikatelů ve stavebnictví Organizační řád je vnitřní organizační normou Svazu podnikatelů ve stavebnictví (dále jen Svaz), která v souladu s obecně závaznými právními předpisy a

Více

Rada statutárního města Chomutova

Rada statutárního města Chomutova SMĚRNICE RSMCH Platnost od: 1.5.2013 Číslo: 038/03-13 Autor dokumentu: Správce dokumentu: Rada statutárního města Chomutova Odbor interní audit - právní úsek Název dokumentu: Pravidla pro periodické práce

Více

Projekt Systematickým vzděláváním k rozvoji zaměstnanců a kvalitě řízení Městského úřadu Luhačovice"

Projekt Systematickým vzděláváním k rozvoji zaměstnanců a kvalitě řízení Městského úřadu Luhačovice Projekt Systematickým vzděláváním k rozvoji zaměstnanců a kvalitě řízení Městského úřadu Luhačovice" Registrační číslo: CZ.1.04/4.1.01/69.00060 Zkrácený název projektu: Vzdělávání v MěÚ Luhačovice Datum

Více

Výzva k podání nabídek

Výzva k podání nabídek Výzva k podání nabídek Číslo zakázky (bude doplněno MPSV při uveřejnění): Název zakázky: Předmět zakázky (služba, dodávka nebo stavební práce): Zvýšení kvality řízení na Městském úřadu Lanškroun Služba

Více

Organizační a personální záležitosti- usnesení RM /38 ( )

Organizační a personální záležitosti- usnesení RM /38 ( ) Organizační a personální záležitosti- usnesení RM 2006-2014 1/38 (10.11.2006) 1. Rada města schvaluje zřízení funkčního místa referent interního auditu a kontroly asistent(ka) od 1.1.2007, platová třída

Více

Roční evaluační plán

Roční evaluační plán Roční evaluační plán Regionálního operačního programu regionu soudržnosti Severozápad na rok 2008 návrh verze 1.0 strana 1 z celku 9 EVIDENCE PROCESU PŘÍPRAVY, SCHVÁLENÍ A REVIZÍ (ČÁSTI) EVALUAČNÍHO PLÁNU

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC

STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC 3. zasedání zastupitelstva města dne 28. 3. 2013 Bod pořadu jednání: Věc: Vyřízení podnětů, dotazů a připomínek z 2. řádného zasedání zastupitelstva města, které se konalo dne

Více

Moderní a otevřený úřad Veltrusy VZ003

Moderní a otevřený úřad Veltrusy VZ003 Moderní a otevřený úřad Veltrusy VZ003 5. v rámci projektu Moderní a otevřený úřad Veltrusy registrační číslo: CZ.03.4.74/0.0/0.0/16_033/0002989 Název programu: Operační program Zaměstnanost Název žadatele:

Více

Základní informace o projektu Posilování institucionální kapacity a efektivnosti výkonu Městského úřadu Velké Meziříčí

Základní informace o projektu Posilování institucionální kapacity a efektivnosti výkonu Městského úřadu Velké Meziříčí Základní informace o projektu Posilování institucionální kapacity a efektivnosti výkonu Městského úřadu Velké Meziříčí Identifikace operačního programu a výzvy Číslo operačního programu: CZ.1.04 Název

Více

Systémová analýza a opatření v rámci GDPR

Systémová analýza a opatření v rámci GDPR Systémová analýza a opatření v rámci GDPR Kraje a právnické osoby zřizované kraji 1. března 2018 Cíle systémové analýzy Dne 25. května 2018 nabývá účinnosti nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679

Více

PŘEHLED ZŘÍZENÝCH ÚTVARŮ MAGISTRÁTU MĚSTA BRNA

PŘEHLED ZŘÍZENÝCH ÚTVARŮ MAGISTRÁTU MĚSTA BRNA Příloha č. 4 I. Úseky MMB PŘEHLED ZŘÍZENÝCH ÚTVARŮ MAGISTRÁTU MĚSTA BRNA - Úsek organizační - Úsek školství a prorodinné politiky - Úsek hospodářsko-technický - Úsek sociálně-kulturní a dopravy - Úsek

Více

Projekt byl financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.

Projekt byl financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR. Zvyšování adaptability a konkurenceschopnosti společnosti Ostrapack, s.r.o. a jejich zaměstnanců formou systematického vzdělávání na základě klíčových kompetencí zaměstnanců Projekt byl financován z prostředků

Více

egon Centra pro úředníky vzdělávání za evropské peníze Úřady v Olomouckém kraji získaly na zajištění výuky zaměstnanců přes devět milionů korun

egon Centra pro úředníky vzdělávání za evropské peníze Úřady v Olomouckém kraji získaly na zajištění výuky zaměstnanců přes devět milionů korun egon Centra pro úředníky vzdělávání za evropské peníze Úřady v Olomouckém kraji získaly na zajištění výuky zaměstnanců přes devět milionů korun Vzdělávání úředníků zastřešují v obcích a krajích tzv. egon

Více

PŘEHLED ZŘÍZENÝCH ÚTVARŮ MAGISTRÁTU MĚSTA BRNA

PŘEHLED ZŘÍZENÝCH ÚTVARŮ MAGISTRÁTU MĚSTA BRNA Příloha č. 4 PŘEHLED ZŘÍZENÝCH ÚTVARŮ MAGISTRÁTU MĚSTA BRNA I. Úseky MMB - Úsek tajemníka - Úsek 1. náměstka primátorky - Úsek 2. náměstka primátorky - Úsek 3. náměstka primátorky - Úsek 4. náměstka primátorky

Více

ZDRAVÉ MĚSTO A MÍSTNÍ AGENDA 21 CHRUDIM AKČNÍ PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ PROCESU MÍSTNÍ AGENDY 21. Vyhodnocení návrhů na zlepšování procesu MA 21 v roce 2014:

ZDRAVÉ MĚSTO A MÍSTNÍ AGENDA 21 CHRUDIM AKČNÍ PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ PROCESU MÍSTNÍ AGENDY 21. Vyhodnocení návrhů na zlepšování procesu MA 21 v roce 2014: AKČNÍ PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ PROCESU MÍSTNÍ AGENDY 21 Co je Akční plán zlepšování procesu místní Agendy 21? Součástí každé metody modernizace veřejné správy, každého úspěšného procesu, je formulace přehledného

Více

2. oficiální setkání představitelů obcí v územním obvodu ORP Boskovice. Místo: Boskovice Dne:

2. oficiální setkání představitelů obcí v územním obvodu ORP Boskovice. Místo: Boskovice Dne: 2. oficiální setkání představitelů obcí v územním obvodu ORP Boskovice Místo: Boskovice Dne: 23. 4. 2015 Obsah prezentace 1. Průběh prací na projektu 2. Výsledky zpracování návrhových částí v dílčích tématech

Více

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky. vyhlašuje 46. výzvu k předkládání žádostí o podporu. Integrovaný regionální operační program

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky. vyhlašuje 46. výzvu k předkládání žádostí o podporu. Integrovaný regionální operační program Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky vyhlašuje 46. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu INFRASTRUKTURA ZÁKLADNÍCH ŠKOL Identifikace výzvy Operační

Více

Kvalita ve veřejné správě. Ing. Mgr. David Sláma ředitel odboru strategického rozvoje a koordinace veřejné správy Ministerstvo vnitra

Kvalita ve veřejné správě. Ing. Mgr. David Sláma ředitel odboru strategického rozvoje a koordinace veřejné správy Ministerstvo vnitra Kvalita ve veřejné správě Ing. Mgr. David Sláma ředitel odboru strategického rozvoje a koordinace veřejné správy Ministerstvo vnitra Kvalita ve veřejné správě Kvalita ve veřejné správě = míra naplňování

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC

STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC Poznámka: Zveřejněna je pouze upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů

Více

Podpora měst a obcí v oblasti agend veřejné správy v působnosti MV ČR v programovém období 2014-2020

Podpora měst a obcí v oblasti agend veřejné správy v působnosti MV ČR v programovém období 2014-2020 Podpora měst a obcí v oblasti agend veřejné správy v působnosti MV ČR v programovém období 2014-2020 XI. Setkání starostů a místostarostů Karlovarského kraje 12. března 2015 Mgr. Jana Menšíková vedoucí

Více

Střednědobý výhled rozpočtu Jihočeského kraje na období let 2020 a 2021 (v tis. Kč)

Střednědobý výhled rozpočtu Jihočeského kraje na období let 2020 a 2021 (v tis. Kč) Střednědobý výhled rozpočtu Jihočeského kraje na období let a (v tis. Kč) Celková bilance rozpočtu Jihočeského kraje Celkem příjmy 17 877 051,35 18 934 017,68 z toho: Daňové příjmy 6 713 535,00 7 028 535,00

Více

STŘEDNĚDOBÝ PLÁN INTERNÍHO AUDITU

STŘEDNĚDOBÝ PLÁN INTERNÍHO AUDITU PLÁN INTERNÍHO AUDITU PRO ROK 2013 A STŘEDNĚDOBÝ PLÁN INTERNÍHO AUDITU PRO OBDOBÍ 2013-2015 VERZE 1.0 PLATNOST A ÚČINNOST OD 1. LEDNA 2013 Počet stran: Č. j.: RRSZ 1069/2013 Obsah 1 Úvod... 3 1.1 Interní

Více

DODATEK Č. 3 ORGANIZAČNÍHO ŘÁDU MĚSTSKÉHO ÚŘADU ÚSTÍ NAD ORLICÍ

DODATEK Č. 3 ORGANIZAČNÍHO ŘÁDU MĚSTSKÉHO ÚŘADU ÚSTÍ NAD ORLICÍ Město Ústí nad Orlicí DODATEK Č. 3 ORGANIZAČNÍHO ŘÁDU MĚSTSKÉHO ÚŘADU ÚSTÍ NAD ORLICÍ č. jednací: MUUO/18633/2017/OPŽ/nov pořadové číslo: 2/R/2016 III. č. spisu: 1055/2017 počet listů: 6 počet příloh:

Více

STRATEGICKÉ ŘÍZENÍ A KVALITA MĚST

STRATEGICKÉ ŘÍZENÍ A KVALITA MĚST STRATEGICKÉ ŘÍZENÍ A KVALITA MĚST Sekce Národní sítě Zdravých měst ČR Praha, 22. února 2017 www.zdravamesta.cz/strateg-sekce2017 Podpořeno finančními prostředky Evropského sociálního fondu, které byly

Více

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky. vyhlašuje 86. výzvu k předkládání žádostí o podporu. Integrovaný regionální operační program

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky. vyhlašuje 86. výzvu k předkládání žádostí o podporu. Integrovaný regionální operační program Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky vyhlašuje 86. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu INFRASTRUKTURA VEDOUCÍ K PŘECHODU DO ŠKOL HLAVNÍHO VZDĚLÁVACÍHO

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C 3. zasedání zastupitelstva města dne: 28. 3. 2013 Bod pořadu jednání: Schválení dotace na projekt "Integrovaný systém řízení Statutárního města Liberec a jeho

Více

Podrobná analýza k aktivitě č. 3 - implementace procesního řízení do praxe úřadu

Podrobná analýza k aktivitě č. 3 - implementace procesního řízení do praxe úřadu Příjemce dotace: Město Moravská Třebová Název projektu: Zvýšení kvality řízení a poskytovaných služeb MÚ Moravská Třebová Registrační číslo projektu: CZ.1.04/4.1.01/89.00116 Podrobná analýza k aktivitě

Více

a) kolik zaměstnanců, na jakých konkrétních funkcích v organizační struktuře ÚZSVM (dále jen místo ) a k jakému datu ukončilo pracovní poměr dohodou ( 49 ZP). Od 28. 1. 2015 do 25. 7. 2016 ukončilo pracovní

Více

KONCEPCE KLIENTSKY ORIENTOVANÁ VEŘEJNÁ SPRÁVA Ing. Mgr. David SLÁMA 50. ŠKOLA ZDRAVÝCH MĚST, TÁBOR 5. června 2019

KONCEPCE KLIENTSKY ORIENTOVANÁ VEŘEJNÁ SPRÁVA Ing. Mgr. David SLÁMA 50. ŠKOLA ZDRAVÝCH MĚST, TÁBOR 5. června 2019 KONCEPCE KLIENTSKY ORIENTOVANÁ VEŘEJNÁ SPRÁVA 2030 Ing. Mgr. David SLÁMA 50. ŠKOLA ZDRAVÝCH MĚST, TÁBOR 5. června 2019 CO JE KLIENTSKY ORIENTOVANÁ VS 2030? = strategický materiál rozvoje veřejné správy

Více

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky. vyhlašuje 32. výzvu k předkládání žádostí o podporu. Integrovaný regionální operační program

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky. vyhlašuje 32. výzvu k předkládání žádostí o podporu. Integrovaný regionální operační program Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky vyhlašuje 32. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu INFRASTRUKTURA STŘEDNÍCH ŠKOL A VYŠŠÍCH ODBORNÝCH ŠKOL

Více

Možnosti pro čerpání dotací z fondů EU v rámci programového období

Možnosti pro čerpání dotací z fondů EU v rámci programového období Možnosti pro čerpání dotací z fondů EU v rámci programového období 2014-2020 v souvislosti s dalším využitím výstupů tohoto projektu a možností pro oblast GIS WORKSHOP MAPY BUDOUCNOSTI 10-11. června 2015

Více

ROČNÍ ZPRÁVA O VÝSLEDCÍCH FINANČNÍCH KONTROL ZA ROK 2004

ROČNÍ ZPRÁVA O VÝSLEDCÍCH FINANČNÍCH KONTROL ZA ROK 2004 Český telekomunikační úřad se sídlem Sokolovská 219, Praha 9 č. j.: 8329/2005-607 ROČNÍ ZPRÁVA O VÝSLEDCÍCH FINANČNÍCH KONTROL ZA ROK 2004 V Praze dne: 17. 2. 2005 Zpracovala: Ing. Anna Kadeřábková vedoucí

Více

VII. Srovnání bilance rozpočtu se střednědobým rozpočtovým výhledem

VII. Srovnání bilance rozpočtu se střednědobým rozpočtovým výhledem VII. Srovnání bilance rozpočtu se střednědobým rozpočtovým výhledem 177 178 Srovnání bilance rozpočtu se SRV (v tis. Kč) Souhrnná bilance 2013 rozpočet 2013 Daňové příjmy 4 061 746,00 4 061 835,00 Nedaňové

Více

Efektivní informační služby NTK pro veřejnost a státní správu. 25. dubna 2012

Efektivní informační služby NTK pro veřejnost a státní správu. 25. dubna 2012 Efektivní informační služby NTK pro veřejnost a státní správu 25. dubna 2012 1 Agenda prezentace 1. Cíle projektu; 2. Realizované činnosti v projektu; 3. Příklady výstupů z projektu; 4. Harmonogram projektu;

Více

Příloha č. 1 Smlouvy o dílo. Popis projektu. Očekávaný přínos projektu

Příloha č. 1 Smlouvy o dílo. Popis projektu. Očekávaný přínos projektu Příloha č. 1 Smlouvy o dílo Popis projektu Individuální projekt Libereckého kraje Podpora procesů střednědobého plánování, síťování a financování sociálních služeb v Libereckém kraji (dále jen projekt)

Více

Analýza financování přeneseného výkonu státní správy. Odbor strategického rozvoje a koordinace veřejné správy Ministerstvo vnitra ČR

Analýza financování přeneseného výkonu státní správy. Odbor strategického rozvoje a koordinace veřejné správy Ministerstvo vnitra ČR Analýza financování přeneseného výkonu státní správy Odbor strategického rozvoje a koordinace veřejné správy Ministerstvo vnitra ČR Obsah analýzy Průběh dotazníkového šetření Koeficient režijních nákladů

Více

Městský úřad Tišnov. Odbor správních a vnitřních věcí, Odbor dopravy, Odbor živnostenský úřad. Vyhodnocení dotazníkového šetření

Městský úřad Tišnov. Odbor správních a vnitřních věcí, Odbor dopravy, Odbor živnostenský úřad. Vyhodnocení dotazníkového šetření Odbor správních a vnitřních věcí, Odbor dopravy, Odbor živnostenský úřad Vyhodnocení dotazníkového šetření spokojenosti občanů s prací úředníků Městského úřadu Tišnov v rámci projektu Efektivní úřad (04/2012)

Více

Školství MAS Region HANÁ

Školství MAS Region HANÁ Školství MAS Region HANÁ VIZE Materiální vybavení škol odpovídající 21. století, kvalitní pracovní podmínky pro pedagogy k zajištění moderní výuky, zlepšení podmínek i pro nepedagogické pracovníky škol.

Více

Zavádění modelu CAF v příspěvkových organizacích JMK 19. Národní konference kvality ČR, 20. února 2013, Brno

Zavádění modelu CAF v příspěvkových organizacích JMK 19. Národní konference kvality ČR, 20. února 2013, Brno Zavádění modelu CAF v příspěvkových organizacích JMK 19. Národní konference kvality ČR, 20. února 2013, Brno 9. Národní konference kvality - prezentace zavádění CAFu do PO Jihomoravského kraje Historie

Více

Návrhy na zlepšování procesu MA 21 v roce 2014:

Návrhy na zlepšování procesu MA 21 v roce 2014: AKČNÍ PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ PROCESU MÍSTNÍ AGENDY 21 Co je Akční plán zlepšování procesu místní Agendy 21? Součástí každé metody modernizace veřejné správy, každého úspěšného procesu, je formulace přehledného

Více

Agendy v působnosti MV v rámci programového období 2014 2020 z pohledu příjemce

Agendy v působnosti MV v rámci programového období 2014 2020 z pohledu příjemce Agendy v působnosti MV v rámci programového období 2014 2020 z pohledu příjemce Konference o programovém období EU2014-2020 26. března 2015 Mgr. Jana Menšíková vedoucí samostatného oddělení strategií a

Více

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky. oznamuje změny v 32. výzvě k předkládání žádostí o podporu. Integrovaný regionální operační program

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky. oznamuje změny v 32. výzvě k předkládání žádostí o podporu. Integrovaný regionální operační program Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky oznamuje změny v 32. výzvě k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu INFRASTRUKTURA STŘEDNÍCH ŠKOL A VYŠŠÍCH ODBORNÝCH

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Útvar interního auditu V Písku dne: 23.01.2017 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 09.02.2017 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Vyhodnocení kontrolní činnosti za rok 2016 NÁVRH USNESENÍ Rada města Zprávu o vyhodnocení

Více

NÁVRHOVÁ ČÁST. Zpracování Strategického plánu rozvoje města Příbram na období let

NÁVRHOVÁ ČÁST. Zpracování Strategického plánu rozvoje města Příbram na období let NÁVRHOVÁ ČÁST Zpracování Strategického plánu rozvoje města Příbram na období let 2014-2020 2014 Doc. Ing. Lubor Hruška, Ph.D. a kolektiv PROCES Centrum pro rozvoj obcí a regionů, s.r.o. a 1 Dokument zpracovala

Více

VÝZVU k předkládání INDIVIDUÁLNÍCH PROJEKTŮ v rámci OPERAČNÍHO PROGRAMU LIDSKÉ ZDROJE A ZAMĚSTNANOST

VÝZVU k předkládání INDIVIDUÁLNÍCH PROJEKTŮ v rámci OPERAČNÍHO PROGRAMU LIDSKÉ ZDROJE A ZAMĚSTNANOST Název subjektu (vyhlašovatele): Ministerstvo vnitra České republiky Název odboru/úseku (vyhlašovatele): Odbor strukturálních fondů Role v implementační struktuře OP LZZ: Zprostředkující subjekt vyhlašuje:

Více

Podpora měst a obcí v oblasti agend veřejné správy v působnosti MV ČR v programovém období 2014-2020

Podpora měst a obcí v oblasti agend veřejné správy v působnosti MV ČR v programovém období 2014-2020 Podpora měst a obcí v oblasti agend veřejné správy v působnosti MV ČR v programovém období 2014-2020 XI. SETKÁNÍ STAROSTŮ A MÍSTOSTAROSTŮ PARDUBICKÉHO KRAJE 15. října 2015 PhDr. Marta Léblová samostatné

Více

Zpráva o činnosti poradny za rok 2012. Pobočka Pardubice- KONZULTACE JEDNOTLIVÉ MĚSÍCE

Zpráva o činnosti poradny za rok 2012. Pobočka Pardubice- KONZULTACE JEDNOTLIVÉ MĚSÍCE Zpráva o činnosti poradny za rok 2012 Ve zprávě o činnosti poradny za rok 2012 uvádíme několik tabulek a grafů pro snadné porovnání roku 2012 s rokem 2011, dále uvádíme porovnání konzultací za jednotlivé

Více

1. PERSONÁLNÍ ZÁLEŽITOSTI:

1. PERSONÁLNÍ ZÁLEŽITOSTI: ZPRÁVA O ČINNOSTI ÚŘADU ZA I. POL. 2010 1. PERSONÁLNÍ ZÁLEŽITOSTI: SOO ÚPSÚ ktaj 1x nový zaměstnanec na podatelnu 1x nástup na MD a RD, přijat nový zaměstnanec 1x ukončení PP, přijat nový zaměstnanec PP

Více

reg. č. projektu : CZ /0.0./0.0/16_033/ Uchazeč musí garantovat řádný průběh a metodiku zpětné vazby, které poskytuje z realizace kurzů.

reg. č. projektu : CZ /0.0./0.0/16_033/ Uchazeč musí garantovat řádný průběh a metodiku zpětné vazby, které poskytuje z realizace kurzů. Příloha č. 2 předmět veřejné zakázky další činnosti Metodika zpětné vazby Uchazeč musí garantovat řádný průběh a metodiku zpětné vazby, které poskytuje z realizace kurzů. Zpětná vazba musí být zjišťována

Více

komplexní podpora zvyšování výkonnosti strana 1 Využití Referenčního modelu integrovaného systému řízení veřejnoprávní korporace Město Hořovice

komplexní podpora zvyšování výkonnosti strana 1 Využití Referenčního modelu integrovaného systému řízení veřejnoprávní korporace Město Hořovice strana 1 Využití Referenčního modelu integrovaného systému řízení veřejnoprávní korporace Město Hořovice 19.3.2018 Zpracoval: Roman Fišer, strana 2 1. ÚVOD... 3 2. POPIS REFERENČNÍHO MODELU INTEGROVANÉHO

Více

Systém řízení kvality (implementace ISO 9001:2015)

Systém řízení kvality (implementace ISO 9001:2015) Systém řízení kvality (implementace ISO 9001:2015) na Městském úřadu Břeclav Mgr. Zdeněk Opálka tajemník zdenek.opalka@breclav.eu www.breclav.eu 1 Břeclav Třetí největší město Jihomoravského kraje, subregionální

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Zastupitelstvo městské části U S N E S E N Í. č. 393 ze dne 18.06.2013. Akční plán pro rok 2013 Strategického plánu MČ Praha 3

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Zastupitelstvo městské části U S N E S E N Í. č. 393 ze dne 18.06.2013. Akční plán pro rok 2013 Strategického plánu MČ Praha 3 č.j.: 416/2013 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Zastupitelstvo městské části U S N E S E N Í č. 393 ze dne 18.06.2013 Akční plán pro rok 2013 Strategického plánu MČ Praha 3 Zastupitelstvo městské části I. b e r e

Více

Střednědobý výhled rozpočtu Jihočeského kraje na období let 2019 a 2020 (v tis. Kč)

Střednědobý výhled rozpočtu Jihočeského kraje na období let 2019 a 2020 (v tis. Kč) Střednědobý výhled rozpočtu Jihočeského kraje na období let 2019 a 2020 (v tis. Kč) Celková bilance rozpočtu Jihočeského kraje Celkem příjmy 16 667 591,87 16 210 955,30 z toho: Daňové příjmy 6 173 840,70

Více

MATERIÁL PRO ZASTUPITELSTVO MĚSTA č. 1

MATERIÁL PRO ZASTUPITELSTVO MĚSTA č. 1 BEZ OSOBNÍCH ÚDAJŮ MATERIÁL PRO ZASTUPITELSTVO MĚSTA č. 1 DNE: 22. 11. 2018 JEDNACÍ ČÍSLO: 1/2018/OS/2 OBSAH: Portimo, o.p.s. žádost o dofinancování ANOTACE: Portimo, o.p.s. podalo na město Žďár nad Sázavou

Více

Sdružení SPLAV-IROP-Výchova a vzdělávání-investice I.

Sdružení SPLAV-IROP-Výchova a vzdělávání-investice I. MAS Sdružení SPLAV jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje Strategie komunitně vedeného místního rozvoje pro území MAS Sdružení SPLAV na období 2014 2020 vyhlašuje 2.výzvu k předkládání

Více

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky. oznamuje změny v 33. výzvě k předkládání žádostí o podporu. Integrovaný regionální operační program

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky. oznamuje změny v 33. výzvě k předkládání žádostí o podporu. Integrovaný regionální operační program Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky oznamuje změny v 33. výzvě k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu INFRASTRUKTURA STŘEDNÍCH ŠKOL A VYŠŠÍCH ODBORNÝCH

Více

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ RADA KRAJE. ZÁSADY pro periodické hodnocení výkonu funkce ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Moravskoslezským krajem

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ RADA KRAJE. ZÁSADY pro periodické hodnocení výkonu funkce ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Moravskoslezským krajem MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ RADA KRAJE ZÁSADY pro periodické hodnocení výkonu funkce ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Moravskoslezským krajem Schváleno radou kraje usnesením č. 51/2700 ze dne 17.

Více

Integrovaný regionální operační program SC 2.2 Sociální podnikání

Integrovaný regionální operační program SC 2.2 Sociální podnikání Integrovaný regionální operační program SC 2.2 Sociální podnikání 22. 10. 2015 Hradec Králové Ing. Michaela Brožová Centrum pro regionální rozvoj České republiky Současný stav IROP Projednání PD IROP -

Více

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky. oznamuje změny v 47. výzvě k předkládání žádostí o podporu. Integrovaný regionální operační program

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky. oznamuje změny v 47. výzvě k předkládání žádostí o podporu. Integrovaný regionální operační program Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky oznamuje změny v 47. výzvě k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu INFRASTRUKTURA ZÁKLADNÍCH ŠKOL (SVL) Přehled změn

Více

Kritéria standardu. Závazné pro: Vypracovala: Schválila: Dne a podpis: Platnost od: 1. 1. 2015. Související předpisy a interní dokumenty:

Kritéria standardu. Závazné pro: Vypracovala: Schválila: Dne a podpis: Platnost od: 1. 1. 2015. Související předpisy a interní dokumenty: Název standardu 5. Přijímání a zaškolování 5a) Každý zaměstnanec zařazený v orgánu sociálněprávní ochrany k výkonu sociálně-právní ochrany splňuje kvalifikační předpoklady pro výkon povolání sociálního

Více

Výzvy pro čerpání prostředků ze strukturálních fondů

Výzvy pro čerpání prostředků ze strukturálních fondů Výzvy pro čerpání prostředků ze strukturálních fondů Ministerstvo vnitra Odbor strukturálních fondů Ing. Radka Soukupová 7.4.2009 Ministerstvo vnitra ČR tzv. zprostředkující subjekt pro Integrovaný operační

Více

Specifické informační a komunikační systémy a infrastruktura II.

Specifické informační a komunikační systémy a infrastruktura II. Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky oznamuje změny ve 28. výzvě k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu Specifické informační a komunikační systémy a

Více

Představení výsledků projektu. Implementace procesního modelu s využitím ADONIS na Městském úřadě Prostějov

Představení výsledků projektu. Implementace procesního modelu s využitím ADONIS na Městském úřadě Prostějov Představení výsledků projektu Implementace procesního modelu s využitím ADONIS na Městském úřadě Prostějov Procesy Městského úřadu Prostějov Identifikováno 923 procesů Setříděno do 173 procesů Jeden proces

Více

MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 98

MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 98 MATERIÁL BEZ OSOBNÍCH ÚDAJŮ MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 98 DNE: 22. 10. 2018 JEDNACÍ ČÍSLO: 1726/2018/OS OBSAH: Portimo, o.p.s. žádost o dofinancování ANOTACE: Portimo, o.p.s. podalo na město Žďár nad Sázavou

Více

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky oznamuje změny v 10. výzvě k předkládání žádostí o podporu. Integrovaný regionální operační program

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky oznamuje změny v 10. výzvě k předkládání žádostí o podporu. Integrovaný regionální operační program Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky oznamuje změny v 10. výzvě k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu KYBERNETICKÁ BEZPEČNOST Přehled změn ke 29. říjnu

Více

REGIONÁLNÍ SEMINÁŘ V OBLASTI ENERGETIKY PRO MĚSTA A OBCE STŘEDOČESKÉHO KRAJE. Kolín, 23. září 2015

REGIONÁLNÍ SEMINÁŘ V OBLASTI ENERGETIKY PRO MĚSTA A OBCE STŘEDOČESKÉHO KRAJE. Kolín, 23. září 2015 Sdružení tajemníků městských a obecních úřadů ČR, o. s. za podpory Ministerstva průmyslu a obchodu a odborné garance TÜV SÜD Czech s.r.o. si Vás dovoluje pozvat na REGIONÁLNÍ SEMINÁŘ V OBLASTI ENERGETIKY

Více

JARNÍ ŠKOLA Zdravých měst

JARNÍ ŠKOLA Zdravých měst JARNÍ ŠKOLA Zdravých měst úvodní seminář Litoměřice, 16. března 2016 www.zdravamesta.cz/js2016 Akce byla podpořena z Programu švýcarsko-české spolupráce. Supported by a grant from Switzerland through the

Více

Příloha 4 Autorita pro řízení systému výzkumu, vývoje a inovací v ČR (podrobněji viz podkladové materiály pro 5. kulatý stůl příloha 3 B)

Příloha 4 Autorita pro řízení systému výzkumu, vývoje a inovací v ČR (podrobněji viz podkladové materiály pro 5. kulatý stůl příloha 3 B) Příloha 4 Autorita pro řízení systému výzkumu, vývoje a inovací v ČR (podrobněji viz podkladové materiály pro 5. kulatý stůl příloha 3 B) Instituce zodpovědná za oblast VaVaI (ať již ministerstvo s centrální

Více

MAS Havlíčkův kraj IROP Infrastruktura pro vzdělávání a celoživotní učení

MAS Havlíčkův kraj IROP Infrastruktura pro vzdělávání a celoživotní učení MAS Havlíčkův kraj, o. p. s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Havlíčkův kraj na období 2014 2020 vyhlašuje 2. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného

Více

HODNOCENÍ PŘÍVĚTIVOSTI A OTEVŘENOSTI ÚŘADŮ OBCÍ S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ aneb JAK VYPADÁ PŘÍVĚTIVÝ ÚŘAD?

HODNOCENÍ PŘÍVĚTIVOSTI A OTEVŘENOSTI ÚŘADŮ OBCÍ S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ aneb JAK VYPADÁ PŘÍVĚTIVÝ ÚŘAD? HODNOCENÍ PŘÍVĚTIVOSTI A OTEVŘENOSTI ÚŘADŮ OBCÍ S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ aneb JAK VYPADÁ PŘÍVĚTIVÝ ÚŘAD? Ing. Edita Šejnohová odbor strategického rozvoje a koordinace veřejné správy Ministerstvo vnitra

Více

Přenos zkušeností v oblasti fungování systému péče o ohrožené děti a rodinu z pohledu spolupráce jednotlivých aktérů na místní úrovni

Přenos zkušeností v oblasti fungování systému péče o ohrožené děti a rodinu z pohledu spolupráce jednotlivých aktérů na místní úrovni Projekt Přenos zkušeností v oblasti fungování systému péče o ohrožené děti a rodinu z pohledu spolupráce jednotlivých aktérů na místní úrovni Operační program: Lidské zdroje a zaměstnanost Prioritní osa:

Více

Podpisová oprávnění. Příloha č. 4 organizačního řádu

Podpisová oprávnění. Příloha č. 4 organizačního řádu Příloha č. 4 organizačního řádu Podpisová oprávnění 1. Starosta : 1.1. i mající bezprostředně vztah k jeho funkci v souladu se zákonem o obcích, 1.2. i vzniklé z jednání starosty za město, k jejichţ podpisu

Více

INTERAKTIVNÍ PERSONÁLNÍ PORTÁL PRO POTŘEBY ZAMĚSTNANCŮ VE VEŘEJNÉ SPRÁVĚ. www.ipepo.cz. Roman Vrba - MVČR

INTERAKTIVNÍ PERSONÁLNÍ PORTÁL PRO POTŘEBY ZAMĚSTNANCŮ VE VEŘEJNÉ SPRÁVĚ. www.ipepo.cz. Roman Vrba - MVČR INTERAKTIVNÍ PERSONÁLNÍ PORTÁL PRO POTŘEBY ZAMĚSTNANCŮ VE VEŘEJNÉ SPRÁVĚ www.ipepo.cz Roman Vrba - MVČR PROJEKT: INTERAKTIVNÍ PERSONÁLNÍ PORTÁL PRO POTŘEBY ZAMĚSTNANCŮ VE VEŘEJNÉ SPRÁVĚ REG.Č. CZ.1.04/4.1.00/38.00002

Více

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky. vyhlašuje 88. výzvu k předkládání žádostí o podporu. Integrovaný regionální operační program

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky. vyhlašuje 88. výzvu k předkládání žádostí o podporu. Integrovaný regionální operační program Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky vyhlašuje 88. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu INFRASTRUKTURA PRO PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ (SVL) II. Identifikace

Více

Podpora měst a obcí v oblasti agend veřejné správy v působnosti MV ČR v programovém období

Podpora měst a obcí v oblasti agend veřejné správy v působnosti MV ČR v programovém období Podpora měst a obcí v oblasti agend veřejné správy v působnosti MV ČR v programovém období 2014-2020 XI. SETKÁNÍ STAROSTŮ A MÍSTOSTAROSTŮ STŘEDOČESKÉHO KRAJE 3. září 2015 Mgr. Jana Menšíková vedoucí samostatného

Více

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V 08 V31 1.0 V souladu s Regionálním operačním programem regionu soudržnosti Střední Morava (dále jen ROP Střední Morava) vyhlašuje Výbor Regionální rady regionu soudržnosti

Více

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Pozn.: Zveřejněna je upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů v platném znění. Ústecký kraj Zasedání

Více

Metodika dotazníkového šetření počtu pracovních úvazků územních samospráv

Metodika dotazníkového šetření počtu pracovních úvazků územních samospráv Metodika dotazníkového šetření počtu pracovních úvazků územních samospráv Praha únor 2013 1 ÚVOD Metodika dotazníkového šetření počtu pracovních úvazků územních samospráv (dále Metodika ) byla zpracována

Více

vyhlašuje 3. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu s názvem

vyhlašuje 3. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu s názvem Prostějov venkov o.p.s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje Strategie komunitně vedeného místního rozvoje území společnosti Prostějov venkov o.p.s. 2014-2020+ vyhlašuje 3. výzvu

Více

DOTAZNÍK. sloužící jako zpráva o vzdělávání od

DOTAZNÍK. sloužící jako zpráva o vzdělávání od DOTAZNÍK sloužící jako zpráva o vzdělávání od 1. 1. 31. 12. 216 podle 39 zákona č. 312/22 Sb., o úřednících územních samosprávných celků a o změně některých zákonů (dále jen zákon ) 1. Název vzdělávací

Více

Chytrá veřejná organizace založená na službách

Chytrá veřejná organizace založená na službách Chytrá veřejná organizace založená na službách VŠE Praha 24.5.2013 Ing. Zdeněk Havelka, PhD Smart Administration CZ chiméra či skutečnost? 2 Chiméra měla zpředu podobu lva, v prostředku divoké kozy a zezadu

Více

Příprava programového období 2014-2020. Ing. Daniela Nohejlová

Příprava programového období 2014-2020. Ing. Daniela Nohejlová Příprava programového období 2014-2020 Ing. Daniela Nohejlová Evropský fond pro regionální rozvoj Evropské strukturální a investiční fondy 2014 2020 Hlavní východiska příprav programového období 2014-20

Více

Organizační řád svazku obcí Ladův kraj

Organizační řád svazku obcí Ladův kraj Organizační řád svazku obcí Ladův kraj základní vnitřní organizace a řízení organizační struktura úkoly, činnost a působnost jednotlivých orgánů a pozic a vztahy mezi nimi, pravomoci a odpovědnosti osob

Více

Procesní řízení operačních sálů Mgr. Martin Gažar

Procesní řízení operačních sálů Mgr. Martin Gažar Procesní řízení operačních sálů Mgr. Martin Gažar Procesy Procesy Procesní analýza Procesní mapa Modely procesů Optimalizace procesů Přínosy procesní analýzy Procesy a modely Procesy Abychom mohli úspěšně

Více

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky oznamuje změny v 66. výzvě k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ - INTEGROVANÉ PROJEKTY

Více

Vyhláška rektora č. 3/2012 Přihlašování k tématům bakalářských prací a realizace odborných praxí v akademickém roce 2012/2013

Vyhláška rektora č. 3/2012 Přihlašování k tématům bakalářských prací a realizace odborných praxí v akademickém roce 2012/2013 Vysoká škola sociálně-správní, Institut celoživotního vzdělávání Havířov o.p.s. Vysoká škola sociálně-správní, Havířov Vyhláška rektora č. 3/2012 Přihlašování k tématům bakalářských prací a realizace odborných

Více

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky. oznamuje změny v 56. výzvě k předkládání žádostí o podporu. Integrovaný regionální operační program

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky. oznamuje změny v 56. výzvě k předkládání žádostí o podporu. Integrovaný regionální operační program Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky oznamuje změny v 56. výzvě k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu INFRASTRUKTURA PRO ZÁJMOVÉ, NEFORMÁLNÍ A CELOŽIVOTNÍ

Více

Porovnání návrhu aktualizace s platným SRV (v celkové struktuře v tis. Kč)

Porovnání návrhu aktualizace s platným SRV (v celkové struktuře v tis. Kč) Porovnání u s platným (v celkové struktuře v tis. Kč) Celková bilance Jihočeského kraje platný SVR Celkem příjmy 12 151 679,20 13 674 930,46 15 260 039,80 13 340 758,07 16 667 591,87 16 210 955,30 z toho:

Více

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V souladu s Regionálním operačním programem regionu soudržnosti Střední Morava (dále jen ROP Střední Morava) vyhlašuje Výbor Regionální rady regionu soudržnosti Střední Morava

Více

Standardy sociálně-právní ochrany dětí

Standardy sociálně-právní ochrany dětí Standardy sociálně-právní ochrany dětí Porada ředitelky Krajského úřadu Jihomoravského kraje s tajemnicemi a tajemníky obecních úřadů obcí typu I, II, III Brno, 10. prosince 2014 Legislativa 9a odst. 3

Více

Průzkum spokojenosti klientů Městského úřadu Velké Meziříčí

Průzkum spokojenosti klientů Městského úřadu Velké Meziříčí Průzkum spokojenosti klientů Městského úřadu Velké Meziříčí (proběhlo ve dnech 9.5.2018 a 14.5.2018) Velké Meziříčí květen 2018 MĚSTO VELKÉ MEZIŘÍČÍ, Radnická 29/1, 594 13 Velké Meziříčí, tel.: 566 781

Více

Management kvality a jeho využití v praxi MěÚ Benešov

Management kvality a jeho využití v praxi MěÚ Benešov MěÚ Benešov Management kvality a jeho využití v praxi MěÚ Benešov Mgr. Bc. Miluše Stibůrková tajemnice MěÚ Benešov E-mail: stiburkova@benesov-city.cz Telefon: 317 754 144, 317 754 145 Městský úřad Benešov

Více

Analýza financování přeneseného výkonu státní správy. Odbor strategického rozvoje a koordinace veřejné správy Ministerstvo vnitra ČR, 2019

Analýza financování přeneseného výkonu státní správy. Odbor strategického rozvoje a koordinace veřejné správy Ministerstvo vnitra ČR, 2019 Analýza financování přeneseného výkonu státní správy Odbor strategického rozvoje a koordinace veřejné správy Ministerstvo vnitra ČR, 2019 Obsah analýzy Průběh dotazníkového šetření Vzorek respondentů Koeficient

Více