RUČNÍ PRÁCE. Vytvořila: Mgr.Jindřiška Ženíšková

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "RUČNÍ PRÁCE. Vytvořila: Mgr.Jindřiška Ženíšková"

Transkript

1 RUČNÍ PRÁCE Vytvořila: Mgr.Jindřiška Ženíšková Grantový projekt OPVK - Už vím,čím budu? Aneb co se v mládí naučíš, CZ.1. 07/1.1.32/ ZŠ a MŠ Jince

2 OBSAH HÁČKOVANÁ ČEPIČKA... 3 PRSTOVÉ PLETENÍ... 5 LEVANDULOVÝ PYTLÍČEK RUKAVICE PALČÁKY NÁRAMEK Z BAVLNEK SÍŤOVKA Z CHEMLONU HÁČKOVANÁ KABELKA PLETENÉ NÁVLEKY NA RUCE PROVLÉKACÍ ŠÁLKA S BAMBULKAMI JEDNODUCHÁ DÍVČÍ SUKÝNKA HÁČKOVÁNÍ PŘES TUŽKU STUŽKOVÉ KORÁLE ZÁLOŽKY DO KNIH NÁRAMEK HÁČKOVANÝ Z DRÁTKU A KORÁLKŮ HÁČKOVANÝ KOUPELNOVÝ KOBEREČEK ČERNÁ TAŠKA S BATIKOU CHOBOTNICE Z VLNY PROSTÍRÁNÍ KOULE Z VODNÍHO SKLA KOBEREČEK Z PRUHŮ LÁTKY DOMÁCÍ KNOFLÍKY KROUCENÉ PLETENÍ Z PAPÍRU HÁČKOVÁNÍ Z IGELITOVÝCH TAŠEK PLSTĚNÝ NÁHRDELNÍK KLOBOUK Z PAPÍRU Použité fotografie jsou z archivu autorky nápadníku.

3 HÁČKOVANÁ ČEPIČKA Pomůcky: vlna těchto barev - bílá, světle modrá, tmavě modrá, námořnická modrá (ta nejtmavší), háček velikosti 2,5; nůžky Čas: hodin, podle toho, jak je kdo v háčkování zručný. Je to spíše orientačně. Obtížnost: základ háčkování krátký a dlouhý sloupek Postup práce: Ř = řada Ř1 - tmavě modrá - nahodíme si dvě oka a rozháčkujeme je na 13 dlouhých sloupců (dále jen dl.sl.) Ř2 - námořnická modrá - každý dl.sl. rozdvojíme na dva dl.sl. Ř3 - tmavě modrá - každý druhý dl.sl. rozdvojíme na dva Ř4 - světle modrá - háčkujeme krátké sloupky, každý druhý rozdvojíme Ř5 - tmavě modrá - řada dlouhých sloupků beze změn Ř6 - bílá - řada kr.sl. beze změn Ř7 - tmavě modrá - řada dl.sl. beze změn Ř8 - námořnická modrá - řada krátkých sloupků - každý třetí rozdvojit Ř9 - tmavě modrá - řada dl.sl. beze změn Od této řady už se háčkují jen řady krátkých sloupků a v žádné se už nerozdvojují oka. Ř10 - námořnická modrá Ř11-12 tmavě modrá Ř13- světle modrá Ř tmavě modrá Ř16 - bílá Ř tmavě modrá Ř19 - námořnická modrá Ř tmavě modrá Ř22 - světle modrá Ř23-24 tmavě modrá Ř25-26 světle modrá Ř27 - námořnická modrá + uháčkuje se ještě jedna řada (zpevňující) pomocí přetahování.

4

5 PRSTOVÉ PLETENÍ Pomůcky: vlna Čas: 2-4hodiny, podle délky pletení Obtížnost: pro ty, co ještě nikdy nepletli Postup práce: Na této fotce si hlídejte konec vlny, aby vám neutekl.. Teď vlnu zprava obtáčíme kolem malíku zezadu, prsteník zepředu, prostředník zezadu, ukazovák zepředu

6 Tak pokračujeme i z leva...kolem ukazováku zezadu, prostředník zepředu, prsteník zezadu a malík zepředu. Trochu utáhneme, stáhneme dolů k dlani a vlnu zase zprava dáme přes celé prsty zezadu k ukazováku.

7 I přes předek všech prstů obtočíme všechny prsty. A teď začíná vlastní pletení, začneme u ukazováku, dole uchopíme očko a přetáhneme jej dozadu za prst,vznikne nám vepředu nové očko.

8 Všechna očka jsou přetáhnuta dozadu a vlnu utáhneme jak na obrázku. A zase jedeme od znovu, obtočíme zezadu a zepředu prsty a přetahujeme očka.

9 Přetahujeme tak pětkrát, raději vícekrát, pak chytneme ten konec vlny, co jsme měli na dlani a zatáhneme za něj. Udělá se nám sám uzlík a vyjede už hotové pletení.

10 Pleteme, jak dlouho chceme. Když chceme končit, ustřihneme vlnu a konec protáhneme od malíku každým očkem až k ukazováku a stáhneme. Možnost využití je nekonečná, jak na parádu na ruce, krk, do vlasů, tak třeba na kabelky a jako jiný doplněk k oživení oblečení. Fantazii se meze nekladou.

11 LEVANDULOVÝ PYTLÍČEK Pomůcky: látka, nit, jehla, metr, nůžky, stužka, korálky, sušená levandule (bylinky mohou být i jiné) Čas: 4 6 hodin Obtížnost: pro ty, co zvládnou stehovací a entlovací steh Postup práce: Vystřihněte si obdélník látky 14cm x 36cm. Ten si na obou krátkých stranách zahněte (caa 1 cm) a sešijte. Obdélník látky si přehněte na půl, lícovými stranami k sobě. Strany sešijte. Kraje sešitých stran obentlujte. Tímto je pytlíček hotov. Je možné použít šicí stroj, potom je vše rychlejší. Zbývá jen už vzít sušenou levanduli, naplnit bylinkou pytlíček a stužkou s korálkem uvázat.

12 RUKAVICE PALČÁKY (pletené na dvou jehlicích) Pomůcky: dvě jehlice střední velikosti zavírací špendlík vlna, k vlně můžeme přidat pro pestrost bavlnku nůžky, pro zpevnění manžety rukavice kloboukovou gumičku Čas: 4 6 hodin Obtížnost: pro ty, co zvládnou základní oka hladce, obrace. Postup práce: Rubové řady pleteme vždy jak se jeví, nikdy v nich neujímáme ani nepřidáváme oka! Veškeré přidávání, ujímání a změny se děje v lícových řadách! - Nejdříve si nahodíme 20 ok, potom pleteme přední polovinu manžetky rukavice a to pružným vzorem, kdy se stále střída jedno oko hladce a jedno oko obrace. Takto pleteme celkem 16 řad. - Potom přidáme k přízi bavlnku a pleteme lícovým žerzejem = lícové řady budou hladce, rubové řady obrace. - Takto upleteme 6 řad pleteme beze změny, potom na palcové straně rukavice přidáváme 1 oko v každé lícové řadě a to celkem 7x (dobře si rozmyslet, na které straně rukavice bude palec, a na které malíček) - V následující lícové řadě se rukavice dělí v pletení na palec a dlaň: Palec: V lícové řadě sejmeme okrajové oko, přidáme jedno oko, pak upleteme 6 ok a sedmé oko jen přetáhneme (toto sedmé oko se stane druhým okrajovým okem palce). Všechna tato oka si přetáhneme na pomocnou jehlici nebo je uzavřeme do zapínacího špendlíku a odložíme si pletení palce na později. Dlaň: 1. První dlaňovou řadou je vlastně zbytek neupletených ok z řady, ze které se plete palec. V této řadě sejmeme první oko - okrajové oko, 1 oko přidáme, pak upleteme zbylá oka tak, jak se jeví řada: pleteme beze změn řada: ujmeme 1 oko na malíkové straně rukavice, zbytek beze změn řada: pleteme beze změn. 5. Ve 21. a 23. řadě (obě lícové) ujmeme po jednom oku a to na malíkové straně rukavice, 22. řadu pleteme, jak se jeví řadu pleteme beze změn řada: ujmeme 1 oko na malíkové straně, zbytek beze změn. 8. Řadu 30. a 32. pleteme beze změn. 9. V řadě 31. a 33. ujmeme v každé po jednom oku na druhé straně než je malíková. 10. Řadu 34. a 36. upleteme beze změn. 11. V řadě 35. a 37. ujmeme po dvou okách v každé řadě a to každé oko na jedné straně řady. 12. Řadu 38. upleteme beze změn. Tímto je upletena celá jedna strana rukavice (samozřejmě bez palce).

13 13. Potom se plete druhá strana rukavice. Postup je stejný jako je výše uvedené, jen se postupuje pozpátku (od bodu 12. až k bodu 1.) a tam kde je slovíčko "ubrat" tam se "přidává" atd. 14. Při pletení druhé strany rukavice je dobré oka rovnou splétat, ale samozřejmě je také možné rukavici nakonec sešít po bocích. 15. Až upleteme bod jedna, dáme si všechna oka "dlaně" na pomocnou jehlici a na jehlici si ze zavíracího špendlíku přetáhneme palcová oka. 16. Teď pleteme palec. Upleteme beze změn 9 řad. V dalších dvou lícových řadách ujmeme po dvou okách, a to každé oko na jedné straně řady. V tomto okamžiku je hotová jedna strana palce a teď se bude plést druhá. Je zase dobré druhou stranu palce rovnou splétat s tou první, ale nutnost to není (je možné to nakonec sešít). 17. V dalších dvou lícových řadách přidáme v každé po dvou okách, a to na každé straně řady jedno oko. Pak upleteme 10 řad beze změn. 18. Teď jsme se s palcem dostali do stejné úrovně s oky na pomocné jehlici. Všechna oka (z dlaně i z palce) si přesuneme na jednu jehlici a pleteme je již zase společně. 19. Teď pleteme tak, že v následujících sedmi lícových řadách, na palcové straně, postupně ujímáme po jednom oku. Rubové řady se stále pletou, jak se jeví = tj. beze změn. 20. Pak upleteme šest řad beze změny. 21. V tomto okamžiku z rukavice odstraníme bavlnku a dále pokračujeme pružným vzorem = střídavě 1 oko hladce, 1 oko obrace. Takto pleteme 15 řad. V 16. řadě ukončíme oka. 22. Pokud jsme rukavici při pletení rovnou splétali, tak už je téměř hotovo. Pokud ne, tak rukavici po rubové straně, po bocích sešijeme. 23. Teď už jen stačí do zápěstí rukavice podle potřeby navléct kloboukovou gumu. 24. Tak, a teď je hotovo! Ještě zbývá uplést druhou rukavici!!! Tak hodně štěstí!!!

14 NÁRAMEK Z BAVLNEK Pomůcky: barevné bavlnky, spínací špendlík, měkká podložka ( do podložky se upevňuje špendlík s bavlnkami), nůžky Čas: 2 4 hodiny Obtížnost: pro ty, kteří zvládnou uzlík Postup práce: Proužkový náramek patří mezi jednoduché. Procvičíte si na něm uzlíčky vázané doprava. Na náramek budete potřebovat 5 různobarevných bavlnek, dlouhé asi 80cm. Bavlnku červenou, žlutou, zelenou, modrou a fialovou.(volba barev je libovolná). Každou barvu si nastřihněte jedenkrát. Asi 10cm od konce zauzlujte a pomocí zavíracího špendlíku si náramek přichyťte k podložce. Seřaďte si bavlnky podle obrázku. Nejdřív červenou, potom žlutou, zelenou a modrou a nakonec fialovou. Vezměte červenou bavlnku a udělejte půl uzlíček doprava kolem žluté bavlnky a ještě opakujte jednou. Oba uzlíčky pevně utáhněte.

15 Vezměte červenou bavlnku a udělejte 2krát půl uzlíček doprava kolem zelené bavlnky. Opět každý půl uzlíček pevně utáhnout. Totéž opakujte u modré a fialové bavlnky. Tak a je jedna řada hotová. Červenou bavlnku necháte na konci a pokračujete bavlnkou žlutou. Až budeme mít žlutou bavlnku na konci, pokračujte bavlnkou zelenou. Potom bavlnkou modrou a nakonec fialovou. A začínáte opět od bavlnky červené. Tento postup opakujte tak dlouho, dokud nebudete mít náramek dost dlouhý. Na obou koncích náramku uvažte copánky, které slouží k zavázání náramku na ruku.

16 SÍŤOVKA Z CHEMLONU Pomůcky: chemlon, háček přiměřené síly (asi č.0 Čas: hodin Obtížnost: pro ty, co zvládnou dlouhý sloupek, řetízkové oko Postup práce: Uháčkujeme 6 řetízkových oček a spojíme do kruhu. 1. řada - 1dlouhý sloupek 1 řetízkové očko - opakujeme 12x 2. řada - Do dlouhého sloupku uháčkujeme 2x dlouhý sloupek, nad řetízkové očko uděláme řetízkové očko. 3. řada - 1x dlouhý sloupek 1x řetízkové očko. 4. řada - háčkujeme jako druhá řada 5. řada - jako 3 řada 6. řada - 1x dlouhý sloupek 2 řetízková očka 7. řada - 1x dlouhý sloupek 3 řetízková očka 8. řada - 2x nahozený sloupek 3 řetízková očka 9. řada - 3x nahozený dlouhý sloupek 3 řetízková očka. Pak pokračujeme do odpovídající výše asi 15 až 20 řad. Záleží na síle chemlonu a velikosti tašky. Když máme dostatečnou velikost po obvodu obháčkujeme dlouhým 1x nahazovaným sloupkem. Uši děláme na 40 až 50 oček. Do síťovky se vejde hodně nákupu.

17 Uháčkovaná síťovka vypadá malá, ale natáhne se.

18 HÁČKOVANÁ KABELKA Pomůcky: dvě klubíčka příze barva podle vlastní volby, háček na háčkování střední velikosti, háčkujeme z obou klubíček současně Čas: podle schopností 4 6 hodin Obtížnost: pro ty, co zvládnou základy háčkování Postup práce: 1. Uháčkujte si z příze řetízek a to tak dlouhý, jakou chcete mít šíři kabelky. Nejméně 35 ok. 2. Háčkujte stále dokola tam a zpět - první dvě řady uháčkujte z krátkých sloupků. 3. Ve třetí řadě postupujte následovně: uháčkujte na okraji jeden dlouhý sloupek, poté vynechejte dvě oka a ze třetího oka uháčkujte pět sloupků (věneček), dále vynechejte čtyři oka a z dalšího opět uháčkujte pět dlouhých sloupků atd. až do konce řady. Viz nákres. 4. Čtvrtou řadu uháčkujte z krátkých sloupků 5. V páté řadě opět uháčkujte věnečky stejně jako ve třetí řadě. 6. Tímto je vytvořen ozdobný motiv kabelky a dále háčkujte stále dokola střídavě řadu krátkých sloupků a řadu dlouhých sloupků. 7. Střídejte řady kr. a dl. sloupků až do celkového počtu nejméně 17 řad dlouhých sloupků (nepočítáme dvě řady vějířků). 8. Na konci uháčkujte jednu řadu kr. sl. 9. Uháčkovaný pruh přehněte přesně v polovině a "sešijte" jej háčkováním vhodné spojovat jej háčkováním na lícové straně (vypadá to pěkně). Z tohoto ozdobného sešívání kabelky můžete rovnou pokračovat do háčkování ucha. 10. Nakonec si ucho zpevněte uháčkováním jedné řady krátkých sloupků po celé jeho délce. Délku ucha si určete podle potřeby.

19 PLETENÉ NÁVLEKY NA RUCE Pomůcky: příze Dora nebo jí podobná, barva dle vlastní volby, 2 jehlice č.4,5 Čas: 8 10 hodin Obtížnost: pro začátečníky pletení Postup práce: Nahodíte si 54 oček a pletete 2 oka hl, 2 obr (elastický vzor) 90 řad. Vznikne tak obdélník. Z kraje další řady jsem ukončíte10 ok, upletete prostředních 34 ok a 10 posledních ok odložíte na jinou- nepotřebnou- jehlici (ukončíte je až nakonec). Poté pletete ještě dalších 10 řad - těch prostředních 34 ok a zakončíte. A nakonec ukončíte odložených 10 ok. Přeložíte vzniklý tvar napůl a sešijete k sobě strany tam, kde je 90 řad a 10 řad. Musí vám tam vzniknout otvor na palec a na dlaň s prsty.

20 PROVLÉKACÍ ŠÁLKA S BAMBULKAMI Pomůcky: hrubší klubíčko vlny, jehlice č. 5,5, velký spínací špendlík, nůžky Čas: 4 5 hodin Obtížnost: pro začátečníky, kteří zvládnou oko hladce a obrace Postup práce: Začnete si na 20ok. Pletete vzorem hladce, obrace - rub i líc stejně, jak se jeví, jediný rozdíl je v tom, že hladce nepícháte za vlnu, tak jak jsme zvyklí, ale do očka z předchozí řady, rub i líc. Obrace normálně. Pletete do délky cca 50cm. Potom si 10 ok stáhnete na pomocnou jehlici a pletete jen druhou půlku šály. Asi 8 řad, záleží, jak chcete mít provlékací oko velké. Lepší je menší, šála lépe drží. Na konci osmé řady ustřihnete 10cm vlny od práce - upletený kus zase přendáte na pomocnou jehlici, klubko si navážete na vnitřní straně druhé poloviny šály - té kratší části a pokračujete. Děláte nyní 2 krajová oka, takže vzor děláte jen na 8 okách obou půlek šály. Jakmile jste ve stejné výšce - tj. 8řadách pletení poloviny šály, přendáte zpět na jednu jehlici obě poloviny, vlnu svážete, aby se vám práce spojila a nevypárala ta první půlka a pokračujete ve vzoru - hl. do oka z předešlé řady a obrace. Krajová oka musíte pohlídat, aby se vám vzor na 20 okách opakoval, jako na začátku práce Dopletete cca 8-10cm šály, ukončíte práci oba konce jehlou a nití stáhnete, necháte si 6cm vlny na konci (na něj pak přivážete bambulky). Dvě bambule vyrobíte pomocí dvou papírových koleček s prázdným středem.

21

22

23 JEDNODUCHÁ DÍVČÍ SUKÝNKA Pomůcky: zbytky látky, nůžky nitě, jehla nebo šicí stroj, krejčovský metr, tepláková guma Čas: podle toho jestli jednotlivé části sešíváte v ruce nebo na stroji Obtížnost: pro začátečníky Postup práce: Nejdříve si nastříháte tři pruhy široké (podle toho jak dlouhou sukni chcete mít) s výškou 1/3 celkové délky, nezapomeňte přidat nahoře i dole ca 0,5 cm na záševky a na 1. pruhu nahoře ca 1 cm na založení pro tunýlek na gumu: 1. pruh bude dlouhý 1,5 x obvod pasu 2. pruh je dlouhý 2 x obvod pasu a 3. pruh je dlouhý 2,7 x obvod pasu. Jednotlivé pruhy sešijte aby Vám vznikly 3 pásy sukně Na prvním pásu uděláme nahoře tunýlek na gumu. 3. pruh nařasíte a přišijete k 2.pruhu.

24 2. pruh také nařaste a přišijte k 1.pruhu a dolní okraj 3.pruhu začistěte. A zbývá jen do tunýlku vložit gumu sukýnka je hotová.

25 HÁČKOVÁNÍ PŘES TUŽKU Krátké sloupky háčkované přes tužku Pomůcky: příze, háček, tužka Čas: 2 2 h Obtížnost: pro začátečníky i pokročilé Postup práce: Háčkování přes tužku háčkujeme krátkými sloupky. Jednoduše ke krajovému očku přiložíme tužku a krátkými sloupky ji jakoby obháčkujeme. Nit vedeme za tužkou, zepředu vpichujeme háčkem do předešlé řady a vytáhneme nit na horní stranu tužky, tím se nám sloupek prodlouží a protáhneme ji oběma očky na háčku. Háčkujeme krátkými sloupky. Tuto techniku lze použít na háčkovanou tašku.

26 STUŽKOVÉ KORÁLE Pomůcky: stužka, korále, jehla a nit Čas: 2 3 h Obtížnost: pro začátečníky i pokročilé Postup práce: Vybereme si ozdobnou stužku a korále, jejichž velikost je přibližně stejně velká nebo trochu menší, než je šířka stuhy. To platí u kulatých korálků. U běžných oválných korálků je důležitý kratší rozměr. To znamená, že pokud korálek položíme na stužku podélně, neměl by oválek šířku stuhy přesahovat. Stuhu si rozměříme a tužkou nebo mizícím fixem vyznačíme orientační body pro korálky. Musíme počítat přibližně dvojnásobnou velikost, než je velikost korálku. Nejjednodušší je vyzkoušet si to na kousku stuhy tím, že navlečeme několik korálků. Zjistíme, jaká vzdálenost jednotlivých korálků nám nejvíc vyhovuje. Korálky ve vyznačených rozestupech přišijeme na stužku, přičemž střídáme dva druhy korálků. Posléze nit stáhneme. Do středu náhrdelníku vložíme oválné korálky. Konce zajistíme uzlíky a konce stužky uvážeme na mašličku.

27 ZÁLOŽKY DO KNIH Pomůcky: dekorační plsť v různých barvách (lze koupit ve výtvarných potřebách) stužky a nůžky lepidlo na textil Čas: 2 3h Obtížnost: pro začátečníky Postup práce: Z dekorační plsti vystříháme květy různých barev a velikostí. Potřebujeme k tomu malé ostré nůžky se špičkou. Květy se pokusíme co nejlépe poskládat na sebe. Do jejich středů vystřihneme malá kolečka. Plsť se stříhá velmi dobře, je měkká a tenká. Stužky vyžehlíme, nastříháme na délku potřebnou k založení knížky a na každé straně přidáme ještě asi čtyři centimetry k nalepení ozdoby. Květy pomocí lepidla přilepíme na oba konce stužky. Postupujeme tak, že největší květ přilepíme pod stužku a na stužku přilepíme menší a všechny další včetně středů květů. Tím bude konec stuhy z obou stran zakryt a zároveň lepidlem začištěn, takže se nebude třepit. Stejně postupujeme na druhém konci stužky. Při lepení si můžeme pomáhat špejlí nebo párátkem. Důležité je, abychom použili minimální množství lepidla, aby se nevytvořily skvrny na plsti. Záložek si vyrobíme potřebné množství. Nemusíme se držet jen květinových motivů. Můžeme si udělat třeba obrázky nádobí a potravin do knih o vaření nebo zvířátka, autíčka, princezny a vláčky do knížek pro děti.

28 NÁRAMEK HÁČKOVANÝ Z DRÁTKU A KORÁLKŮ Pomůcky: tenký (barevný drátek 0,2 0,3 mm), korálky, háček, kleštičky Čas: 3 4h Obtížnost: pro pokročilé Postup práce: Na drátek navlékneme větší počet korálků (podle předpokládané délky náramku), ale zatím neodstřiháváme. Háčkujeme řetízková očka a přiháčkujeme korálky tak, aby vždy zůstal/y uvnitř upleteného očka. Hlídáme si napětí drátku.

29 Uháčkovaný řetízek lehce vyrovnáme do požadovaného tvaru. Konce můžeme spojit napevno.

30 HÁČKOVANÝ KOUPELNOVÝ KOBEREČEK Pomůcky: zbytky látek, staré povlečení, prostěradlo, trička atd., háček vel. 8 10, nůžky Čas: 4 5h Obtížnost: i pro začátečníky Postup práce: Zbytky látek natrháme (otřepené okraje) nebo nastříháme (hladký okraj) na proužky cca 2cm. Jednotlivé proužky předem barevně sladíme a pevně sešijeme (plynule navazují) nebo svážeme (ve vzoru se nám objeví uzlíky). Háčkujeme krátkými sloupky. Konečnou velikost si upravíme podle potřeby. Průměr 90 cm tvoří cca řad.

31 Tento háčkovaný kobereček je velmi dekorativní a snadno se vypere. Velmi dobře se koberečky uplatní jako dekorace do koupelny, ložnice nebo dětského pokoje.

32 ČERNÁ TAŠKA S BATIKOU Pomůcky: - černá látka (rozměry dle nákresu v návodu) - kus batikované látky (rozměry dle nákresu v návodu) - nějakou pevnou látku na podšití - hnědý nebo černý popruh na ucha v délce 150 cm (na každé ucho 75 cm) - šicí stroj - černou nit - zip dlouhý nejméně 32 cm Čas: 8 hodin Obtížnost: pro pokročilé Postup: 1. Nabatikujeme si látku (třeba kus prostěradla nebo nějakou jinou světlou látku). 2. Nabatikovanou látku necháme uschnout a vyžehlíme. Vystřihneme si nabatikovanou látku podle rozměrů. 3. Podle rozměrů si vystřihneme všechny díly tašky a podšijeme je tvrdší látkou. Při vystřihování si nezapomeňte přidat 1-1,5 cm na záševky. 4. Sešijeme k sobě jednotlivé díly tašky. 5. K hornímu dílu tašky si přišpendlíme ucha a zip. 6. Přišijeme zip i ucha. V místě uch látku prošijeme několikrát, aby se ucha při nošení neutrhla. 7. Nakonec tašku vyžehlíme! A je hotovo! Horní a dolní černý díl 2x, 34 x 10cm Batikovaný díl 1x, 34 x 23cm Zadní část 1x, 34 x 43cm

33 CHOBOTNICE Z VLNY Pomůcky: knížku vlnu jedné nebo dvou barev na dozdobení knoflíky nebo obaly od léků a nové koření Čas: 4hodiny Obtížnost: pro začátečníky Postup: Vezmeme si knížku tak velkou, jak velkou chobotnici chceme vytvořit, a začneme vlnu omotávat kolem knížky, dokud nebude dostatečně silná. Na spodu (u hřbetu knížky) vlnu rozstřihneme a trs vlny (tam, kde byla ohnutá) svážeme přesně napůl. Dále přeložíme obě půlky vlny k sobě tak, jak byly na knížce a svážeme je k sobě několik centimetrů pod ohybem, čímž vznikne hlavička. Zbytek vlny rozdělíme na několik dílů, ze kterých zapleteme copánky, čímž vzniknou chapadla. Nakonec stačí dozdobit podle libost knoflíky nebo koulícíma se očima, které vyrobíme z prázdného obalu od léků, do kterého vložíme malé zrnko nového koření a podlepíme papírem. Chobotnice je hotová!

34 PROSTÍRÁNÍ Potřeby: Noviny Nůžky Herkules Špejle Karton Tavná pistole Čas: 10hodin Obtížnost: pro začátečníky POSTUP Návod na ruličky: V prvním kroku si namotáme nejméně 50 ruliček z novin (zlaté stránky). Z novin nastříháme potřebný počet proužků asi 7,5 cm širokých a motáme. Připravíme si špejli, proužky papíru a lepidlo. Špejli přiložíme k papíru a ohneme levý roh zhruba do 30-ti C úhlu. Nehtem roh přejedeme a začneme motat. Levou rukou pouze přidržujeme papír a pravou otáčíme špejli, a tím papír namotáme. Roh, který nám zůstane po namotání celého pruhu papíru, přilepíme a domotáme do konce. Návod na prostírání: První ruličku namotáme na špejli a na konci přilepíme a špejli odložíme. Další ruličku přilepíme k již smotané ruličce a začneme namotávat. Tímto způsobem pokračujeme, dokud nebudeme mít namotanou velikost, jakou chceme. Nyní prostírání položíme na rovnou plochu a stlačíme, aby bylo rovné. Potřeme spodní stranu lepidlem (Herkules) a necháme pořádně zaschnout. Teď si připravíme kruh z kartonu o velikosti prostírání a přilepíme termopistolí na suché prostírání. Zatěžkáme, aby lepidlo řádně zaschlo a nikde se karton neodlepoval. Teď už máme prostírání hotové. Já jsem ho ještě natřela akrylovými barvami. Odstín barvy jsem si namíchla z červené, zlaté a trochu modré barvičky.

35 KOULE Z VODNÍHO SKLA Pomůcky: nafukovací balónek, provázek (barevný), štěteček a vodní sklo Čas: 6hodin Obtížnost: pro začátečníky POSTUP Postup je jednoduchý. Nafoukneme balónek, zavážeme ho a obmotáme provázkem, aby vypadal jako koule (můžete ho obmotat více barvami, připevnit korálky... záleží jen na vaší fantazii). Pak obmotaný balónek potřeme štětečkem namočeným do vodního skla, které jsme předtím trochu zředili vodou. Čím větší vrstva, tím pevnější koule. Asi po hodině je koule suchá, ale nechte ji zaschnout déle, nejlépe 24 hodin. Poté odstraníme balónek tím, že ho propíchneme nebo rozvážeme a vytáhneme nějakým otvorem. Velikost koule se liší podle balónku.

36 KOBEREČEK Z PRUHŮ LÁTKY Pomůcky: pruhy látky, nůžky, nitě Čas: 4 6hodin Obtížnost: pro začátečníky POSTUP 1. Natrháme různé látky na pruhy šířky přibližně sedm centimetrů. 2. Tři pruhy na jednom konci sešijeme a připevníme je třeba zavíracím špendlíkem na čalounění opěradla křesla nebo na provaz, který omotáme kolem něčeho pevného. 3. Začneme plést copánek, a to tak, že neobroubené kraje zahrnujeme dovnitř. Dojde-li pruh, přišijeme další, anebo přiložíme konce k sobě a zapleteme. 4. Jakmile dosáhne copánek několika metrů délky, začneme ho stáčet do kruhu (nebo tam a zpátky v případě obdélníku) a jednotlivé copy sešíváme k sobě pevnou nití. 5. Copánek stáčíme na rovném povrchu a sešíváme dohromady plochým stehem tak, že nabereme jehlou vždy kus látky z obou pletenců a koberečkem podle potřeby otáčíme. Ještě nemáte dost? 6. Průběžně splétáme další pruhy látek do copu a ten po několika metrech opět stáčíme a sešíváme tak pořád dokola, až jsme s průměrem nebo délkou koberečku spokojeni. Nebo až hadry dojdou a vypukne materiálová nouze. Případně když vás to už naprosto, ale naprosto přestane bavit.

37 DOMÁCÍ KNOFLÍKY Pomůcky: 3 lžíce hladké mouky, 1 lžíce jemné soli, 1 lžička lepidla, 4 lžíce převařené vody Čas: 6 8 hodin Obtížnost: i pro začínající Postup: 3 polévkové lžíce hladké mouky, lžíci jemné soli, malou lžičku lepidla a 4 lžíce převařené vody smícháme v misce. Pokud se bude zdát hmota málo tuhá, přisypeme si trošku mouky. Rozválíme si těstíčko na požadovanou výšku knoflíku ( případně si vymodelujeme jakýkoliv výtvor). Vykrojíme si tvary dle vlastní představy (kolečka, kytičky, srdíčka...) Určitě se dají na vykrajování použít i různé formy, např. vánoční, a tak fantazii se zde meze nekladou. Nezapomeňte udělat také dírky na nit. Raději větší. Těsto by mělo být suché. Vzniklé tvary sušíme 3hodiny v troubě o teplotě 100 C, na knoflíčky to stačí, silnější dílka by trvala asi déle. Možná by šlo sušit i na topení. Skutečně si udělejte dírky větší, když se knoflík usuší, dírky se malinko zúží. Když je vše suché a tvrdé, doladíme si knoflíčky a jejich případné nedostatky pilníkem.

38 K barvení lze použít akrylové barvy, možná i při tvorbě těsta potravinářské barvy, a knoflíčky vypadají dobře, i když se barvičkou nenatřou, lze je jen přelakovat.

39 KROUCENÉ PLETENÍ Z PAPÍRU Pomůcky: papírové ruličky, nějaký předmět ve tvaru válce, který budeme oplétat (rulička od alobalu, sprej od laku na vlasy, atd. Čas: 6 8 hodin Obtížnost: pro pokročilé Postup: Vezmeme 3 ruličky a překřížíme Přidávání ruliček Přidáme čtvrtou, tak že nám vznikne 7 ruliček, se kterými budeme plést. Pletení Věc, kterou budeme oplétat (nádobku tužidla) postavíme na střed hvězdy levou rukou shora přidržujeme a pravou rukou vezmeme jednu ruličku překřížíme s ní sousední vpravo.

40 Křížení Tu, co byla právě opletena vezmeme a opět s ní překřížíme sousední vpravo. Tak pokračujeme stále dokola. Ukončení Zastřihneme ruličky tak, aby byly dlouhé asi jako ta, co nejblíže k vám. Ukončujeme tak, že zastřižené ruličky zastrčíme do vnitřku věnce a přichytíme tavnou pistolí.

41 Věneček Slepíme tavnou pistolí a je hotovo.

42 HÁČKOVÁNÍ Z IGELITOVÝCH TAŠEK Pomůcky: barevné igelitové tašky, nůžky, háček na háčkování Čas: 10 hodin Obtížnost: pro ty, co umí háčkovat Postup práce: dobře pracovalo. Igelitovou tašku si pěkně složíme a uhladíme, aby se nám s ní Odstřihneme uši a dno tašky. tašky. Odstřižené části vyhodíme a necháme si jen tuto větší část Složíme na půl. A ještě na půl. dobře pracovalo. A ještě na půl. Prostě na užší proužek, aby se nám s ním dále

43 pásky. Tašku poskládanou na tenký proužek rozstříháme na malé Vzniknou nám tak po rozložení proužku větší kruhy. Tyto kruhy napojíme. "dlouhého hada". Spojujeme kroužky do sebe. Navlékáme jeden na druhý do se igelit neutrhl. Po utažení vznikne takový malý uzlík. Opatrně přitahujeme, aby Takto se navazují kroužky na sebe a vzniká tak dlouhý "had" - tak dlouhý, kolik máme tašek. Z nově vytvořeného igelitového "provazu" si uděláme barevná klubíčka a můžeme háčkovat.

44

45 PLSTĚNÝ NÁHRDELNÍK Pomůcky: rouno, mýdlo (nejlépe s jelenem), valcha (rohož), voda, bavlnka, korálky, nůžky, kousek záclony (staré dámské punčochy) Čas: 6 hodin Obtížnost: i pro začínající Postup pro mokré plstění: Prameny rouna vyskládáme na sebe a sbalíme je do válečku. Váleček zabalíme do záclony. Namočíme, namydlíme a třeme, aby se rouno spojilo. Vyndáme ze záclony a pokračujeme v plstění nejlépe na valše nebo v ruce. Váleček musíme vypracovat dostatečně tuhý (bez dutiny uvnitř). Hotový váleček vypláchneme a necháme uschnout. Rozstříháme na kolečka a navlékneme střídavě kolečko, korálek do požadované délky.

46 Zakončit můžeme napevno (kovové zapínání) nebo jednoduše na zavazování uháčkováním řetízku. V tomto případě musíme na začátku navlékání počítat s dostatečným přídavkem pro řetízek na obou koncích.

47 KLOBOUK Z PAPÍRU Pomůcky: papírové ruličky, kolíčky, kruh z kartonu jako podložku, misku na oplétání (umělohmotná miska, kelímek od margarínu ), příp. zavařovací sklenici nebo nějakou plechovku. Tento klobouček je cca 30 cm velký. Čas: 10 hodin Obtížnost: i pro začínající Postup: Začátek Vezmeme 8 ruliček (pokud máme krátké, hned si spojíme 2 do sebe) a překřížíme si je na podložku a upevníme kolíčky, aby nám to drželo. Nebojte se trochu je zmáčknout, musí být co nejvíc u sebe Oplétání K těmto 16-ti osnovním ruličkám přidáme ještě jednu, ta bude jako 17. osnovní (aby se nám střídaly řady) a druhou půlkou začneme oplétat dokola, jedna nahoře, jedna dole a pleteme zatím přes 2 osnovní, obtáčíme ve směru hodinových ručiček. Takto upleteme cca 3 řady dokola

48 Rozdělení ruliček Osnovní ruličky si rozdělíme už jen po jedné A pleteme do požadované velikosti (jak máme velké dno misky) Upevnění k misce Potom si to naše "sluníčko" odkolíčkujeme od podložky - OBRÁTÍME - a přikolíkujeme k misce a teď už budeme plést jak jsme zvyklí zleva doprava Pleteme a pleteme až do požadované velikosti.

49 Zafixování na podložku Opět obrátíme (zpět, jak bylo na začátku), zafixujeme si kolíčky na podložku a oplétáme zase ve směru hodinových ručiček.

50 Dokončení Do požadované velikosti, oplétací ruličku zastrčíme a osnovní ruličky zkrátíme (příp. můžeme udělat uzavírku)

09 Dětský svetr (model vlevo)

09 Dětský svetr (model vlevo) 09 Dětský svetr (model vlevo) Pro velikost 56= čísla vlevo, pro velikost 68 = čísla uprostřed, pro velikost 80 = čísla vpravo. Pokud je uvedený pouze jeden údaj, platí pro všechny velikosti. Lolita od

Více

Schoeller Süssen GmbH

Schoeller Süssen GmbH strana 1 Model 5 Dámský svetr Pro vel. 36/38 = údaje před závorkou, pro vel. 0/2 = údaje v závorce. Pokud je uvedený pouze jeden údaj, platí pro obě velikosti. příze barva 36/38 0/2 Lorna značky Schoeller

Více

Schoeller Süssen GmbH

Schoeller Süssen GmbH strana 1 Model 41 Dámský svetr a nákrčník Pro velikost 36 = údaje před závorkou, pro velikost 38 = údaje v závorce, pro velikost 42 = údaje za závorkou. Pokud je uvedený pouze jeden údaj, platí pro všechny

Více

Schoeller Süssen GmbH for fashion & style. strana 1

Schoeller Süssen GmbH for fashion & style. strana 1 strana 1 podzim zima 2012 13: 14 Dámský pletený svetr Pro vel. 36/38 = údaje před závorkou, pro vel. 40/42 = údaje v závorce. Pokud je uvedený pouze jeden údaj, platí pro obě velikosti. Materiál: Sasou

Více

03 Dětský svetr (model vlevo) Pro velikost 68 = čísla vlevo, pro velikost 80 = čísla vpravo. Jestliže je uveden pouze 1 údaj, platí pro obě velikosti.

03 Dětský svetr (model vlevo) Pro velikost 68 = čísla vlevo, pro velikost 80 = čísla vpravo. Jestliže je uveden pouze 1 údaj, platí pro obě velikosti. 03 Dětský svetr (model vlevo) Pro velikost 8 = čísla vlevo, pro velikost 80 = čísla vpravo. Jestliže je uveden pouze 1 údaj, platí pro obě velikosti. Materiál: Baby Micro mit Glanzfaden od fy Schoeller

Více

Návod na velikonoční ošatku zajíček

Návod na velikonoční ošatku zajíček PROJEKTY Návod na velikonoční ošatku zajíček Potřeby: miska o průměru 15 cm namořené ruličky (přibližně 70ks) lepidlo na papír nůžky tavicí pistole velikonoční ozdoby mašličky lak na dřevo pro konečné

Více

Návod jak na čepičku

Návod jak na čepičku Návod jak na čepičku Většina holek co znám, začalo s háčkováním čepiček pro své děti. Vzhledem k tomu, že s čepičkou se nejčastěji začíná, rozhodla jsem se návod ne úplně jednoduchou čepku pro vás sepsat.

Více

všechna práva vyhrazena. strana 1

všechna práva vyhrazena. strana 1 strana Model 0 Pončo - návod a pracovní postup na ruční pletení Pro velikost 36 40 Příze: Pelerino Color značky Schoeller + Stahl 47 % polyakryl, 33% polyamid, 0% vlna, délka návinu = ca. 8 m / 50 g Barva

Více

Schoeller Süssen GmbH for fashion & style. strana 1

Schoeller Süssen GmbH for fashion & style. strana 1 strana 1 Dámský letní ručně pletený svetřík Návrh: Eva Varpio Model 141019 z příze Soft Cotton a Neon Candy značky Austermann Pro vel. 36/3 = 1. údaj Pro vel. 40/42 = 2. údaj Pro vel. 44/46 = 3. údaj Pro

Více

Babi jehelníček.

Babi jehelníček. * * * Návod byl přeložen do češtiny se svolením autorky, originální návod v němčině a angličtině najdete na jejích stránkách www.zhaya.de/www.zhaya.eu Pomůcky a materiál: Při použití háčku 2,0 a 2,5mm

Více

Schoeller Süssen GmbH for fashion & style. strana 1

Schoeller Süssen GmbH for fashion & style. strana 1 strana 1 podzim-zima 2012-13: 18 - Dámská pletená tunika Návrh: Eva Varpio pro vel. 36 = údaje vlevo pro vel. 38 = údaje uprostřed pro vel. 0/2 = údaje vpravo Pokud je uvedený pouze jeden údaj, platí pro

Více

2011 všechna práva vyhrazena. strana 1

2011  všechna práva vyhrazena. strana 1 strana 1 Model 67 Dívčí vesta Pro velikost 36 = čísla před závorkou, pro velikost 38/40 = čísla v závorce, pro velikost 42 = čísla za závorkou. Pokud je udaný pouze jeden údaj, platí pro obě velikosti.

Více

Schoeller Süssen GmbH for fashion & style. strana 1

Schoeller Süssen GmbH for fashion & style. strana 1 strana 1 Dámský letní ručně pletený kabátek Návrh: Eva Varpio Model 141015 z příze Algarve značky Austermann Pro vel. 36/3 = 1. údaj Pro vel. 40/44 = 2. údaj Pro vel. 46/50 = 3. údaj Pokud je uvedený pouze

Více

Schoeller Süssen GmbH for fashion & style. strana 1

Schoeller Süssen GmbH for fashion & style. strana 1 strana 1 Dámský ručně pletený kabátek Návrh: Eva Varpio Model 132026 z ručně pletací příze Caleido a Caleido Lace značky Austermann Pro vel. 36/38 = 1. údaj Pro vel. 40/42 = 2. údaj Pro vel. 44/46 = 3.

Více

Schoeller Süssen GmbH for fashion & style. strana 1

Schoeller Süssen GmbH for fashion & style. strana 1 strana 1 podzim-zima 2012-1: 15 - Dámský pletený svetr Návrh: Eva Varpio pro vel. 6 = údaje vlevo pro vel. = údaje uprostřed pro vel. 40/42 = údaje vpravo Pokud je udaný pouze jeden údaj, platí pro všechny

Více

2011 www.pleteni.eu všechna práva vyhrazena. strana 1

2011 www.pleteni.eu všechna práva vyhrazena. strana 1 0 www.pleteni.eu strana Model Dámské šaty Pro vel. 36/38 = čísla před závorku, pro vel. 40/4 = čísla v závorce. Pokud je udaný pouze jeden údaj, platí pro obě velikosti Materiál: Novela značky Schoeller+Stahl

Více

7.1. Háčkování do kruhu

7.1. Háčkování do kruhu háčkování do kruhu háčkování do kruhu 7.1. Háčkování do kruhu A teď ještě něco málo k háčkování do kruhu. Začneme vytvořením kroužku. A to tak, že spojíme konce základního řetízku pevným okem. Pozor aby

Více

Schoeller Süssen GmbH for fashion & style. strana 1

Schoeller Süssen GmbH for fashion & style. strana 1 strana 1 Dámský ručně pletený svetr Návrh: Eva Varpio Model 132044 z ručně pletací příze Caleido Lace značky Austermann Pro vel. 36/38 = 1. údaj Pro vel. 40/42 = 2. údaj Pro vel. 44/46 = 3. údaj Pro vel.

Více

Schoeller Süssen GmbH

Schoeller Süssen GmbH strana 1 Model 12 Dámský kabátek Pro velikost 36/38 = údaje před závorkou, pro velikost 0/2 = 1. údaj v závorce, pro velikost /6 = 2. údaj v závorce, pro velikost 8/50 = údaje za závorkou. Pokud je uvedený

Více

Schoeller Süssen GmbH for fashion & style. strana 1

Schoeller Süssen GmbH for fashion & style. strana 1 strana 1 podzim-zima 2012-1: 2 - Dámský pletený kabát Návrh: Eva Varpio pro vel. 6/8 = údaje vlevo pro vel. 0 = údaje uprostřed pro vel. 2/ = údaje vpravo Pokud je uvedený pouze jeden údaj, platí pro všechny

Více

Model 20 Pončo. Materiál: Limbo od fy Schoeller + Stahl 100% čistá vlna, délka návinu = ca. 125 m / 50 g Barva 4545 schwarz 250 g

Model 20 Pončo. Materiál: Limbo od fy Schoeller + Stahl 100% čistá vlna, délka návinu = ca. 125 m / 50 g Barva 4545 schwarz 250 g Model 20 Pončo Barva 4545 schwarz 250 g Materiál: Limbo Mexiko Color od fy Schoeller + Stahl Barva 2586 veracrùz 250 g Materiál: Wonderwool Glanzeffekt od fy Schoeller + Stahl 51% čistá vlna, 49% polyakryl,

Více

Co budeme potřebovat:

Co budeme potřebovat: Vajíčka ve veselých barvách Co budeme potřebovat: vajíčka kulatý pilník špejle nebo jehlice větší misku akrylové barvy štětce tavicí pistoli barevné stužky, krajky, provázky nebo lýka různé knoflíčky a

Více

TEXTILNÍ PSÍK - NÁVOD

TEXTILNÍ PSÍK - NÁVOD TEXTILNÍ PSÍK - NÁVOD Budeme potřebovat: - kus látky o velikosti cca formátu A4 - nažehlovací vlizelín stejné velikosti (není nezbytně nutné jej mít, ale lépe se s látkou pracuje a hračka je trvalejší

Více

všechna práva vyhrazena. strana 1

všechna práva vyhrazena. strana 1 strana 1 Model 7 Letní šaty s háčkovanými květinami Pro vel. 6/8 Materiál: Seta značky Austermann 100% přírodní hedvábí superfine, délka návinu = cca. 10 m/ 0 g 00 g barva 0 marine Materiál: Algarve Color

Více

Medvěd a medvědice. autor návodu: svetlana2211. přeložila: Sedmikráska

Medvěd a medvědice. autor návodu: svetlana2211. přeložila: Sedmikráska Medvěd a medvědice autor návodu: svetlana2211 přeložila: Sedmikráska Zkratky: o. - oko ř. - řada hl. - hladce obr. - obrace A - splést V - rozplést (rozháčkovat) řo - řetízkové oko ks - krátký sloupek

Více

Modrý svetřík. s chlupatým límcem

Modrý svetřík. s chlupatým límcem Sedmikráska Modrý svetřík s chlupatým límcem Materiál: 2 klubka modré Super Baby (Madame Tricote Paris) - 100g/360m, 100% akryl zbytek bílé Glorie a bílé Rachel (Vlnika) - 50g/100m, 100% polyester Háček

Více

Schoeller Süssen GmbH

Schoeller Süssen GmbH strana 1 Model 32 Dámský svetr Pro velikost 36/38 = údaje před závorkou, pro velikost 40/42 = údaje v závorce, pro velikost 44/46 = údaje za závorkou. Pokud je uvedený pouze jeden údaj, platí pro všechny

Více

Háčkovaná mořská panenka

Háčkovaná mořská panenka Háčkovaná mořská panenka Materiál: : zelená č. 1451 (1 klubíčko), béžová č. 1600 (1 klubíčko), červená č. 1121, žlutá č. 1105, modrá č. 1342 (větší zbytek) (ELIAN Scarlet 100% bavlna od VSV Pilníkov, 100g/290m).

Více

Little Check Mate Set

Little Check Mate Set Little Check Mate Set Patons Beehive Baby Fingering (70% Akryl/30% Polyamid, 100g/382 m) Pulovr Velikost: 6 (12/18/24) měsíců Základní barva: modrá 1-2-2-2 ks Kontrastní barva: bílá 1-1-1-1 ks Jehlice

Více

Schoeller Süssen GmbH for fashion & style. strana 1

Schoeller Süssen GmbH for fashion & style. strana 1 strana Pánský ručně pletený svetr Návrh: Eva Varpio Model 4200 z ruční pletací příze Irish Tweed značky Austermann Pro vel. 48/0 =. údaj Pro vel. 2/4 = 2. údaj Pro vel. /8 =. údaj Pokud je uvedený pouze

Více

Schoeller Süssen GmbH

Schoeller Süssen GmbH strana 1 strana 2 Model 2 Dámský kabátek Pro velikost 6 = údaje před závorkou, pro velikost 8/40 = 1. údaj v závorce, pro velikost 42 = 2. údaj v závorce, pro velikost 44/46 = údaje za závorkou. Pokud

Více

Džem jako dárek: K narozeninám 1. K ozdobení jedné skleničky potřebujeme: kousek látky,

Džem jako dárek: K narozeninám 1. K ozdobení jedné skleničky potřebujeme: kousek látky, Džem jako dárek: K narozeninám 1. K ozdobení jedné skleničky potřebujeme: kousek látky, gumičku, stužku, dřevěnou květinku na provázku, ozubené nebo obyčejné nůžky. Všechny ozdoby zakoupíme v běžném obchodě

Více

2010 všechna práva vyhrazena. strana 1

2010  všechna práva vyhrazena. strana 1 strana 1 Model 14 Dámský kabátek Pro vel. 38/40 Materiál: Luana značky Austermann, 58% merino vlna extrafine, 28% polyamid, 14% Baby alpaka, délka návinu = ca. 50 m/ 25 g Spotřeba: 675 g barvy 10 brombeer

Více

Schoeller Süssen GmbH for fashion & style. strana 1

Schoeller Süssen GmbH for fashion & style. strana 1 strana 1 Dámský ručně pletený svetr Návrh: Eva Varpio Model 142001 z ručně pletací příze Murano Fun značky Austermann Pro vel. 3/38 = 1. údaj Pro vel. 40/42 = 2. údaj Pro vel. 44/4 = 3. údaj Pro vel. 450

Více

Jedinečné dárečky. Látkový pytlíček se slonem Přívěsky z plsti Netradiční přání se zrcátkem

Jedinečné dárečky. Látkový pytlíček se slonem Přívěsky z plsti Netradiční přání se zrcátkem Jedinečné dárečky Cinkací sluníčko z alobalu Košík plný tajemství Látkový pytlíček se slonem Přívěsky z plsti Netradiční přání se zrcátkem Cinkací sluníčko z alobalu a cédéčka Co budeme potřebovat: alobal

Více

NAUČTE SE. Tvořivé nápady a vzory pro Vás i Váš domov A VYROBTE SI PATCHWORKOVÝ PŘEHOZ. Modely od návrhářů. Techniky krok za krokem.

NAUČTE SE. Tvořivé nápady a vzory pro Vás i Váš domov A VYROBTE SI PATCHWORKOVÝ PŘEHOZ. Modely od návrhářů. Techniky krok za krokem. 159 Kč/6,36 * ISSN 2240-161X *Cena platná pro Slovensko Tvořivé nápady a vzory pro Vás i Váš domov NAUČTE SE HÁČKOVAT ČTVEREC ZA ČTVERCEM A VYROBTE SI PATCHWORKOVÝ PŘEHOZ Techniky krok za krokem Módní

Více

Prošikulky.cz. Návod na pletený šátek COAST

Prošikulky.cz. Návod na pletený šátek COAST Prošikulky.cz Návod na pletený šátek COAST 1 Návod na pletený šátek COAST 2 Než se pustíte do pletení Obtížnost: Velikost: Pletení je určeno i pro začátečníky. Jediná Konečné rozměry šátku jsou: obtížnější

Více

Závorka uvedená na konci každé řady udává počet uháčkovaných sloupků v dané řadě

Závorka uvedená na konci každé řady udává počet uháčkovaných sloupků v dané řadě Použité zkratky Ř řada ŘO řetízkové oko PO pevné oko X krátký sloupek (KS) PDS polodlouhý sloupek DS dlouhý sloupek TDS Trojitý dlouhý sloupek Ubírání ok (Λ): sháčkujeme dvě oka dohromady Přidávání ok

Více

Návod háčkovaný klobouček

Návod háčkovaný klobouček Návod háčkovaný klobouček Potřebujete: cca 2 klubíčka příze Camilla bílá, zbytek příze Camilla malinová, háček č. 3 a háček č. 2, jehlu na sešití mašličky Klobouček je na obvod hlavičky 45 cm, velikost

Více

Barevné tvoření. Vyšlo také v tištěné verzi. Objednat můžete na

Barevné tvoření. Vyšlo také v tištěné verzi. Objednat můžete na Barevné tvoření Vyšlo také v tištěné verzi Objednat můžete na www.cpress.cz www.albatrosmedia.cz Alena Isabella Grimmichová Barevné tvoření e-kniha Copyright Albatros Media a. s., 2016 Všechna práva vyhrazena.

Více

Alobalový věnec plný kytiček

Alobalový věnec plný kytiček Alobalový věnec plný kytiček Co budeme potřebovat: alobal polystyrénový korpus akrylové barvy (zde bílá, okrová a hnědá) širší plochý štětec různé zelené provázky, stužky, lýka apod. modrobílou stuhu s

Více

Schoeller Süssen GmbH

Schoeller Süssen GmbH strana 1 Model 17 Dámský kabátek Návrh Johanna Schwarz Pro velikost 36/38 = údaje před závorkou, pro velikost 40/42 údaje v závorce, pro velikost 44/46 údaje za závorkou. Pokud je uvedený pouze jeden údaj,

Více

PRÁCE S RECYKLOVATELNÝMI MATERIÁLY

PRÁCE S RECYKLOVATELNÝMI MATERIÁLY 2017 OBSAH Práce s recyklovatelnými materiály... 2 Materiál... 3 Pomůcky... 4 Kouzelníkova kytka... 5-6 Beránek... 7-8 Tučňák... 9-10 Včelka... 11-12 Pirátská loď...13-14 Slepička...15-16 PRÁCE S RECYKLOVATELNÝMI

Více

PUZETY. Růžové puzety

PUZETY. Růžové puzety PUZETY Červenočirá kolečka puzety Červenovínové puzety Růžové puzety 19 Červenočirá kolečka puzety 20 Červenočirá kolečka puzety Materiál: 2 PET lahve různých barev (obr. 1) 2 kusy nerezového drátu osteofixu

Více

Základní kurz 1: Navlékání na drátěnou hvězdu

Základní kurz 1: Navlékání na drátěnou hvězdu Základní kurz 1: Navlékání na drátěnou hvězdu Navlékání paprsků Každý jednotlivý paprsek drátěné hvězdy ozdobíme korálky podle návodu a z konce drátu potom vytvarujeme očko. Drátek paprsku ohneme kulatými

Více

Háčkované kabelky a doplňky. Radka Modrová

Háčkované kabelky a doplňky. Radka Modrová Háčkované kabelky a doplňky Radka Modrová Brno 2015 Háčkované kabelky a doplňky Radka Modrová Jazyková korektura: Václav Křížek Obálka: Pavel Vaščák Odpovědný redaktor: Dalibor Kumr Technický redaktor:

Více

Andělka. Foto návod zdarma. Renata Pekařová www.siti-renata.cz www.renatapekarova.cz info@siti-renata.cz 2015 1

Andělka. Foto návod zdarma. Renata Pekařová www.siti-renata.cz www.renatapekarova.cz info@siti-renata.cz 2015 1 Andělka Foto návod zdarma 2015 1 Budeme potřebovat: 2x obdélník látky na tělíčko Andělky asi 17x15 cm 2x obdélník látky v tělové barvě 9x15 cm a stejnou látku 2x(6x9cm) na ruce 2x obdélník látky na křídla

Více

Háčkované kabelky a doplňky. Radka Modrová

Háčkované kabelky a doplňky. Radka Modrová Háčkované kabelky a doplňky Radka Modrová Brno 2015 Háčkované kabelky a doplňky Radka Modrová Jazyková korektura: Václav Křížek Obálka: Pavel Vaščák Odpovědný redaktor: Dalibor Kumr Technický redaktor:

Více

KVĚTINY A STROMEČKY Z KORÁLKŮ.

KVĚTINY A STROMEČKY Z KORÁLKŮ. E N C Y K L O P E D I E Z O N E R P R E S S KVĚTINY A STROMEČKY Z KORÁLKŮ Klára Žejdlová www.zonerpress.cz OBSAH 1. Na vhodný drátek navlékneme korálky. 2. Necháme asi 10 cm drátku volného, odpočítáme

Více

Výroba trpasličích fousů

Výroba trpasličích fousů Výroba trpasličích fousů Sepsal: Drrak Rozhodli jste se alespoň na chvilku stát trpaslíkem? Vězte, že to není nic těžkého. Trpaslíci jsou jedna ze základních ras ve fantasy světech a skoro všude vypadají

Více

krteček autorský návod od Martiny Burešové

krteček autorský návod od Martiny Burešové Originální kamarád do postýlky, na poličku, pro radost do každého pokojíčku. www.matthi-hackovanezviratko.webnode.cz krteček autorský návod od Martiny Burešové Materiál, který budete potřebovat: 1 klubko

Více

Pohádkové postavičky

Pohádkové postavičky Pohádkové postavičky Čarodějnice, čertík a vodník z punčoch Andělíček se sáňkami Skřítek Podzimníček Sněhuláčci Čarodějnice, čertík a vodník z punčoch Budete potřebovat: punčochy ohebný drát větší jehlu

Více

SOVA PLETENÁ Z PAPÍRU

SOVA PLETENÁ Z PAPÍRU SOVA PLETENÁ Z PAPÍRU VELIKOST: výška 27 cm SPOTŘEBA: 120 150 ruliček cca 45 cm dlouhých, předem namořených, tekuté lepidlo, drát 1 1,3 mm, dvě kulaté formy na tělo a hlavičku obvod 31 a 42 cm (polystyrénové

Více

Kabelka. Vysvětlivky: ř.o. - řetízkové oko k.s. - krátký sloupek d.s. - dlouhý sloupek kříž. sl. - křížový sloupek nopek je 4x nahozený.

Kabelka. Vysvětlivky: ř.o. - řetízkové oko k.s. - krátký sloupek d.s. - dlouhý sloupek kříž. sl. - křížový sloupek nopek je 4x nahozený. Kabelka Vysvětlivky: ř.o. - řetízkové oko k.s. - krátký sloupek d.s. - dlouhý sloupek kříž. sl. - křížový sloupek nopek je 4x nahozený Strana: 1/9 Strana: 2/9 Návod: Přední díl obrázek č. 5 47 řetízkových

Více

Papírové korálky. Autor, foto / redakce

Papírové korálky. Autor, foto / redakce 2 OBSAH 3 Papírové korálky 4 Umělcem v Malajsii 7 Mořské akvárium 8 Pistáciová kytka 10 Péřový náhrdelník 12 Tisk na tričko 13 hrady a zámky 14 na vlnách léta 16 Vosková batika - polštář 18 Paper maché

Více

VÁZÁNÍ SLÁMY- TVORBA OZDOB. ZS1BK_AT1 Aplikace techniky

VÁZÁNÍ SLÁMY- TVORBA OZDOB. ZS1BK_AT1 Aplikace techniky VÁZÁNÍ SLÁMY- TVORBA OZDOB ZS1BK_AT1 Aplikace techniky 1 21.11. 2014 SLÁMA A SLAMĚNÉ VÝROBKY Sláma se používala vždy k užitkovým účelům a to na různé ošatky na chleba či jako slaměné vázy na uskladnění

Více

Návod včelka. Květina: příze Elian Nicky(Vlnap) kousek světle růžové a klubíčko tmavě růžové

Návod včelka. Květina: příze Elian Nicky(Vlnap) kousek světle růžové a klubíčko tmavě růžové Návod včelka Příze: Včelka: Elian Nicky(Vlnap) světle oranžová(půl klubka), smetanová(čtvrt klubíčka), světle hnědá(půl klubka), tmavě hnědá(1 klubko), bílá(zbytek), zbytek červené na vyšití pusinky Květina:

Více

2. Podle předlohy na straně 121 zhotovíme šablonu, podle níž z oranžové plsti vystřihneme zobák.

2. Podle předlohy na straně 121 zhotovíme šablonu, podle níž z oranžové plsti vystřihneme zobák. Kuřátko Roztomilá kuřátka jsou přímo stvořená pro oslavu jara a probouzejícího se nového života. Malé žluté hejno se báječně hodí nejen na výzdobu domova a zejména velikonočního košíčku, ale i na dárky.

Více

Zkušební vzorek jsem se snažila dlouho ignorovat, ale jakmile jsem ho vzala jako věc, která k pletení patří, hned se mi v pletení začalo dařit mnohem

Zkušební vzorek jsem se snažila dlouho ignorovat, ale jakmile jsem ho vzala jako věc, která k pletení patří, hned se mi v pletení začalo dařit mnohem 3. kapitola Tajemství obrace a zkušebního vzorku Zkušební vzorek jsem se snažila dlouho ignorovat, ale jakmile jsem ho vzala jako věc, která k pletení patří, hned se mi v pletení začalo dařit mnohem lépe.

Více

VÝVĚSNÍ ŠTÍT VELIKOST: 54 x 21 cm SPOTŘEBA: karton, bílá a modrá barva, štětec, lepidlo zn. Herkules, řezací nůž Podle předlohy A

VÝVĚSNÍ ŠTÍT VELIKOST: 54 x 21 cm SPOTŘEBA: karton, bílá a modrá barva, štětec, lepidlo zn. Herkules, řezací nůž Podle předlohy A VÝVĚSNÍ ŠTÍT VELIKOST: 54 x 21 cm SPOTŘEBA: karton, bílá a modrá barva, štětec, lepidlo zn. Herkules, řezací nůž Podle předlohy A vyřízneme z kartonu před- ní stranu, na zadní stranu stejný tvar vysoký

Více

TEXTILNÍ. Marta Drozdová Marie Kilebusová

TEXTILNÍ. Marta Drozdová Marie Kilebusová TEXTILNÍ šperky a doplnky Marta Drozdová Marie Kilebusová Upozornění pro čtenáře a uživatele této knihy Všechna práva vyhrazena. Žádná část této tištěné či elektronické knihy nesmí být reprodukována a

Více

Žlutý svetřík s límečkem

Žlutý svetřík s límečkem Žlutý svetřík s límečkem Rozměry: podle nákresu - orientační, každá z nás jinak utahuje... :-) Zkratky: ř. - řada řo - řetízkové oko po - pevné oko ks - krátký sloupek pds - polodlouhý sloupek Materiál:

Více

P l e t e n í k a p u c o v ý c h š á l

P l e t e n í k a p u c o v ý c h š á l P l e t e n í k a p u c o v ý c h š á l Veronika Hug SCOODIES Stylische Kaputzenschals stricken Original Edition 2014 Christophorus Verlag GmbH & Co. KG, Freiburg World rights reserved by Christophorus

Více

Počet řetízkových ok odpovídá počtu symbolů řetízkového oka, vznikne nám tak zvaný řetízek.

Počet řetízkových ok odpovídá počtu symbolů řetízkového oka, vznikne nám tak zvaný řetízek. Přestože nemáme v každé ruce jehlici, ale máme pouze jeden háček, provádí se háčkování oběma rukama. Levou rukou si přízi přidržujeme a napínáme, pravou rukou provádíme konkrétní úkony háčkování. Řetízkové

Více

Adventní věnec (metodický list č. 1)

Adventní věnec (metodický list č. 1) Skupina metodických listů Název a číslo metodického listu Papír Adventní věnec (metodický list č. 1) Skupina metodických listů Název a číslo metodického listu Vzdělávací oblast Tematický okruh Papír Adventní

Více

Výtvarné nápady březen 2018

Výtvarné nápady březen 2018 Výtvarné nápady březen 2018 Jana Podzemná chrastící příšerky chrastící přáníčka tisk z polystyrenové destičky chrastící příšerky -kreslení -práce s papírem -dekorativní tvorba Náročnost: *** Věk: cca od

Více

Pletení košíků z papírových pramenů

Pletení košíků z papírových pramenů Pletení košíků z papírových pramenů Monika Králiková Vydala Grada Publishing, a.s. U Průhonu 22, Praha 7 obchod@grada.cz, www.grada.cz tel.: +420 234 264 401, fax: +420 234 264 400 jako svou 4376. publikaci

Více

Horní část střechy Spodní část střechy

Horní část střechy Spodní část střechy NÁVOD: Před zahájením práce na sestavení vystřihovánky si připravíme nezbytné nástroje a pomůcky. Budeme potřebovat řezák (odlamovací nůž), nůžky, nůž s tupou špičkou (pro nařezávání hran), ocelové pravítko,

Více

PODZIM. Plstění jehlou na polystyrenové formě. Lampionky do zahrady. Tisk přírodninami. Plstěné korále. Tisk válečkem. Pískové věnce.

PODZIM. Plstění jehlou na polystyrenové formě. Lampionky do zahrady. Tisk přírodninami. Plstěné korále. Tisk válečkem. Pískové věnce. PODZIM Plstění jehlou na polystyrenové formě Lampionky do zahrady Tisk přírodninami Pískové věnce Tisk válečkem Plstěné korále Měděný rámeček Věnec na dveře Muchomůrky voskovou batikou Plstění jehlou na

Více

2011 všechna práva vyhrazena. strana 1

2011  všechna práva vyhrazena. strana 1 0 www.pleteni.eu strana Model Dámský kabátek Velikost: 6-4 Materiál: Pantino Effektcolor značky Schoeller+Stahl 60% bavlna, 40% polyakryl, délka návinu = ca. 0 m / 0 g barva 0 denim 600g Kruhová jehlice

Více

PRÁCE S DŘEVEM. Co si vyrobíte: dřevěné ozdoby podle vlastního návrhu POMŮCKY, KTERÉ SI PŘINESETE:

PRÁCE S DŘEVEM. Co si vyrobíte: dřevěné ozdoby podle vlastního návrhu POMŮCKY, KTERÉ SI PŘINESETE: PRÁCE S DŘEVEM Co si vyrobíte: dřevěné ozdoby podle vlastního návrhu tužka a papír (na předlohu) nápad pracovní oděv 40 Kč na materiál KERAMIKA Co si vyrobíte: vánoční svícen pracovní oděv 20 Kč na materiál

Více

Brož z odstřižků NEŽ ZAČNETE: CO BUDETE POTŘEBOVAT (velikost cca 6 cm):

Brož z odstřižků NEŽ ZAČNETE: CO BUDETE POTŘEBOVAT (velikost cca 6 cm): 14 Brož z odstřižků Brož z odstřižků NEŽ ZAČNETE: Až se do výroby broží pustíte naplno nebo pokud z látek už nějaký čas tvoříte, určitě najdete mezi odstřižky látek i docela malé kousky. Nevyhazujte je,

Více

Pro měsíc října jsem vybrala velmi elegantní, na pohled jednoduchý svetřík z dílny finské autorky. Velký s malým

Pro měsíc října jsem vybrala velmi elegantní, na pohled jednoduchý svetřík z dílny finské autorky. Velký s malým Pro měsíc října jsem vybrala velmi elegantní, na pohled jednoduchý svetřík z dílny finské autorky. Velký s malým nakopírovala sem, tak se můţete inspirovat: Vzhledem k tomu, ţe se jedná o placený popis,

Více

151 Taška. 08/2011 Download

151 Taška. 08/2011 Download 08/2011 Download Údaje pro jednotlivé velikosti jednoho střihu uvádíme v návodech za sebou oddělené pomlčkami. Pokud je uveden pouze jeden údaj, platí pro všechny velikosti střihu. 151 Taška Velikost:

Více

Kniha. Rozměry: 24 cm (d) x 28 cm (š) x 6 cm (v)

Kniha. Rozměry: 24 cm (d) x 28 cm (š) x 6 cm (v) Kniha Rozměry: 24 cm (d) x 28 cm (š) x 6 cm (v) Pomůcky: bílá vlnitá lepenka modrý holografický papír tavná pistole s náplní pravítko dlouhé a pravoúhlé nůžky nalepovací obrázky modrá saténová stuha 1

Více

Paličkovaná krajka. Podrobné návody. Labuť. Paličkování rozvíjí trpělivost, preciznost a fantazii. Návody převzaty z

Paličkovaná krajka. Podrobné návody. Labuť. Paličkování rozvíjí trpělivost, preciznost a fantazii. Návody převzaty z Paličkovaná krajka Podrobné návody Labuť Paličkování rozvíjí trpělivost, preciznost a fantazii. Návody převzaty z www.palickomanie.cz Paličkovaná labuť Obtížnost: mírně pokročilé Použité techniky: plátýnko

Více

Krajkový vzor. 3 LEHKÝ PLÉD se plete jako dvě samostatné části, které se nakonec sešijí. Dolní lem z krajkových lístků tvoří půvabnou křivku.

Krajkový vzor. 3 LEHKÝ PLÉD se plete jako dvě samostatné části, které se nakonec sešijí. Dolní lem z krajkových lístků tvoří půvabnou křivku. Krajkový vzor Trojice krajkových přehozů JACQUELINE VAN DILLENOVÉ připomíná svými odstíny modré a zelené barvy moře. Každý z nich je jako stvořený na procházky kolem oceánu. 1 VELKÁ ŠTÓLA je upletena z

Více

MYŠKA HRYZALKA TVOŘÍ S DĚTMI

MYŠKA HRYZALKA TVOŘÍ S DĚTMI MYŠKA HRYZALKA TVOŘÍ S DĚTMI Jednoho krásného zimního rána, kdy sněhové vločky odrážely první sluneční paprsky, vykoukla na svět myška Hryzalka. Narodila se v malém doupátku za borovičkou, na kraji lesa.

Více

První část. Nauč se tvořit. p sto. r vé. aňá. m sky

První část. Nauč se tvořit. p sto. r vé. aňá. m sky První část Nauč se tvořit r vé p sto m sky aňá Postupy SoumĚrnost Přehni papír napůl. Nakresli na něj libovolný tvar končící na přehybu a vystřihni ho. Až vystřižený papír narovnáš, uvidíš, že máš dva

Více

Vánoční ozdoba z nešitého patchworku... Návod je určen pro dvoubarevnou verzi vánoční ozdoby o průměru 10cm.

Vánoční ozdoba z nešitého patchworku... Návod je určen pro dvoubarevnou verzi vánoční ozdoby o průměru 10cm. Vánoční ozdoba z nešitého patchworku... Návod je určen pro dvoubarevnou verzi vánoční ozdoby o průměru 10cm. Budete potřebovat: nůžky, řezák kulatý příborový nůž špendlíky s kovovou hlavičkou cca 18mm

Více

Věnec z kořenů stromu

Věnec z kořenů stromu Věnec z kořenů stromu Co budeme potřebovat: delší kořeny jakéhokoliv stromu pevný silnější drát zahradnické nůžky menší kleště různé přírodniny (zde malá jablíčka, psí víno, mech) prázdné menší šnečí ulity

Více

6.1 Ozdobné prošívání - strojové prošívání krajů, švů, kapes (jednojehlovým nebo dvoujehlovým strojem)

6.1 Ozdobné prošívání - strojové prošívání krajů, švů, kapes (jednojehlovým nebo dvoujehlovým strojem) 6. OZDOBNÉ PRVKY 6.1 Ozdobné prošívání - strojové prošívání krajů, švů, kapes (jednojehlovým nebo dvoujehlovým strojem) prošití jednojehlovým strojem dvoujehlovým strojem vodící pravítko - prošívání plochy

Více

Květinový cardigan. Design by Vendula Maderská. (verze únor 2013) Kouzlení s háčkem a jehlicemi

Květinový cardigan. Design by Vendula Maderská. (verze únor 2013) Kouzlení s háčkem a jehlicemi Květinový cardigan (verze únor 2013) Design by Vendula Maderská Návod je podrobna vypracován pro dvě velikosti: 1. Velikost 3 roky (výška dítka cca 92-98cm) 2. Velikost 5 let (výška dítka 110 cm) 1 Rozměry:

Více

Základní škola a Mateřská škola CZ.1.07/1.1.28/01.0021

Základní škola a Mateřská škola CZ.1.07/1.1.28/01.0021 Název školy Registrační číslo projektu Název projektu Jméno autora Základní škola a Mateřská škola CZ.1.07/1.1.28/01.0021 Blíž k řemeslům a technickým oborům Mgr. Jana Kristková Ročník 5., 6. Vzdělávací

Více

REJ MOTÝLŮ. Jana Podzemná(c)2013 www.batelier.cz

REJ MOTÝLŮ. Jana Podzemná(c)2013 www.batelier.cz REJ MOTÝLŮ výtvarné nápady DUBEN 2013 Jana Podzemná(c)2013 www.batelier.cz Dokument je možno v originální podobě volně šířit a využívat při výukové činnosti. Publikování textu a fotografií pod cizím jménem

Více

E - B O O K DARY BABÍHO LÉTA E D I C E B A V Í M E S E S D Ě T M I

E - B O O K DARY BABÍHO LÉTA E D I C E B A V Í M E S E S D Ě T M I E-BOOK DARY BABÍHO LÉTA EDICE BAVÍME SE S DĚTMI Z á ř í j e p l n é b a r e v, h o j n o s t i a p l o d ů n a d o s a h. N a s t á v á s k l i z e ň t o h o, c o j s m e n a j a ř e z a s e l i a o c

Více

J.W" . ----II' "'_"""", ~ -----.--.(. ------ I 1-:, - _-._--.-~':' ---.------ I. .wlo;

J.W . ----II' '_, ~ -----.--.(. ------ I 1-:, - _-._--.-~':' ---.------ I. .wlo; Veletrh ndpadfl učitelů fyziky Střípky Z laboratoře malých debruiárů Věra Bdinková DíRKOVÁ KOMORA JEDNODUŠE Potřeby: Kelímek od jogurtu (nejlépe Danone - lze ho snadno propíchnout), černá temperová barva,

Více

Paličkovaná krajka. Podrobné návody. Mořský koník. Paličkování rozvíjí trpělivost, preciznost a fantazii. Návody převzaty z www.palickomanie.

Paličkovaná krajka. Podrobné návody. Mořský koník. Paličkování rozvíjí trpělivost, preciznost a fantazii. Návody převzaty z www.palickomanie. Paličkovaná krajka Podrobné návody Mořský koník Paličkování rozvíjí trpělivost, preciznost a fantazii. Návody převzaty z www.palickomanie.cz Mořský koník Obtížnost: mírně pokročilý Použité techniky: plátýnko

Více

Konturová technika. Modrý šátek s vitrážovým vzorem

Konturová technika. Modrý šátek s vitrážovým vzorem Konturová technika Modrý šátek s vitrážovým vzorem 10 Malba na hedvábí patří mezi nejobdivovanější a nejoceňovanější práce. Jak by také ne. Zvláště konturová technika, při níž se pracuje se speciální guttou,

Více

Stephanie Thiesová. Háckované ctverce ˇ ˇ. 46 nejkrásnějších babiččiných čtverců Se skvělými nápady na přikrývky, polštáře a další doplňky

Stephanie Thiesová. Háckované ctverce ˇ ˇ. 46 nejkrásnějších babiččiných čtverců Se skvělými nápady na přikrývky, polštáře a další doplňky Stephanie Thiesová Háckované ctverce ˇ ˇ 46 nejkrásnějších babiččiných čtverců Se skvělými nápady na přikrývky, polštáře a další doplňky Obsah 3 Úvod 4 Informace pro začátek 4 Jak se pracuje s kolekcí

Více

2011 www.pleteni.eu všechna práva vyhrazena. strana 1

2011 www.pleteni.eu všechna práva vyhrazena. strana 1 strana Model Alpaca Silk návod a pracovní postup na ruční pletení a háčkování Dámský svetr ávrh: Dori Dietz Pro vel. 36/38 = čísla vlevo Pro vel 40 = čísla uprostřed Pro vel. 42/44 = čísla vpravo Pokud

Více

Schoeller Süssen GmbH for fashion & style. strana 1

Schoeller Süssen GmbH for fashion & style. strana 1 strana 1 Dámská letní háčkovaná makramé taška Návrh Johanna Schwarz Velikost: 21 x 17 cm Popruh ca. 80 x 2 cm příze Anya 92% polyakryl, 8% polyester délka návinu = ca. 65 m / 200 g Háček: háček č. 5 barva

Více

TOP BEZ RUKÁVŮ ZDOBENÝ TŘPYTIVÝMI PÍRKY

TOP BEZ RUKÁVŮ ZDOBENÝ TŘPYTIVÝMI PÍRKY Velikosti: 34 až 46 ŠABLONY: PŘÍLOHY C A D Vzor k malování: str. 83 SNĚŽNÝ KOJOT TOP BEZ RUKÁVŮ ZDOBENÝ TŘPYTIVÝMI PÍRKY POMŮCKY 80 x 60 cm volného žerzeje v páví modré Třpytivě safírová barva na textil

Více

ZIMNÍ SVORKA V zimních měsících, kdy jsme mnohdy doma a nudíme se, nemůžeme ven, se vám možná budou hodit tyto návody na výrobky.

ZIMNÍ SVORKA V zimních měsících, kdy jsme mnohdy doma a nudíme se, nemůžeme ven, se vám možná budou hodit tyto návody na výrobky. ZIMNÍ SVORKA V zimních měsících, kdy jsme mnohdy doma a nudíme se, nemůžeme ven, se vám možná budou hodit tyto návody na výrobky. Budeme potřebovat: - tričko bez potisku - barvy na textil, fix na kontury

Více

Výtvarné nápady únor 2018

Výtvarné nápady únor 2018 Výtvarné nápady únor 2018 Jana Podzemná masky recyklované krabičky a amulety s ozdobným dekorem masky -malování a kreslení -práce s barvou -práce s papírem -dekorativní tvorba Náročnost: *** Věk: cca od

Více

Pletení instruktážních ponožek

Pletení instruktážních ponožek 28 Dvě najednou krok za krokem Pletení instruktážních ponožek Tak začněme! Pletení dvou ponožek najednou od špičky je jednoduché, jakmile porozumíte použitému postupu. Budete-li postupovat podle níže uvedených

Více

Krajkový 1. K zabalení dárku potřebujeme: papírové krajkové. 2. Dárek zabalíme do balicího papíru. Kulatou krajkovou

Krajkový 1. K zabalení dárku potřebujeme: papírové krajkové. 2. Dárek zabalíme do balicího papíru. Kulatou krajkovou Krajkový 1. K zabalení dárku potřebujeme: papírové krajkové podložky, balicí papír, lepidlo, stuhu, nůžky a děrovačku. Papírové krajkové podložky zakoupíme v supermarketech nebo papírnictvích. 2. Dárek

Více

Knížka plná tvoření TVOŘIVÁ DÍLNA

Knížka plná tvoření TVOŘIVÁ DÍLNA Knížka plná tvoření TVOŘIVÁ DÍLNA Vytvořila: Mgr.Jaroslava Půlkrábková Grantový projekt OPVK - Už vím,čím budu? Aneb co se v mládí naučíš, CZ.1.07/1.1.32/01.0038 ZŠ a MŠ Jince OBSAH 1. Dekorace tašek 2.

Více

2 cm 36 šestiúhelník. 1 šitíčko. Patchworkový top měří před sestavením cca 11 28 cm

2 cm 36 šestiúhelník. 1 šitíčko. Patchworkový top měří před sestavením cca 11 28 cm Výrobky Šitíčko 61 Šití na cestách je daleko snazší, když víte, že máte všechny potřebné pomůcky bezpečně uložené na jednom místě. Spíchněte si toto malé šitíčko a uložte je do svého cestovního šití. Díky

Více

Sedmikráska. Stručný návod na panáčka

Sedmikráska. Stručný návod na panáčka Sedmikráska Stručný návod na panáčka Na internetu jsem narazila na fotku krásného panáčka a našla jsem stránky, kde se dá autorský návod objednat: http://www.etsy.com/listing/98537548/pattern-cuddly-baby-amigurumi-babydoll.

Více