GraphicMail. Komplexní nástroj pro a mobil marketing s propojením na sociální sítě Manuál

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "GraphicMail. Komplexní nástroj pro email a mobil marketing s propojením na sociální sítě Manuál"

Transkript

1 GraphicMail Komplexní nástroj pro a mobil marketing s propojením na sociální sítě Manuál

2 Obsah Začínáme... 3 Jak vytvořit ?... 5 Úprava u... 9 Správa kontaktů Vytvoření, změna názvu a odstranění seznamu, správa seznamů Blokované adresy Import seznamu Import datového souboru Personalizace Odesílání Nastavení paty a hlavičky u Přizpůsobení tlačítek v patě Nastavení hlavičky u Statistiky Integrace s Google Analytics Jak odeslat SMS Telefonní seznam Mobilní stránka Tipy pro vytváření HTML ů... 41

3 Začínáme Pro správné fungování GraphicMailu je potřebné, abyste pracovali v prohlížeči Mozilla Firefox nebo Internet Explorer. Po přihlášení do svého účtu se nacházíte v prostředí, které se skládá z expresního módu obsahující základní funkce, je v něm lehčí orientace a a je vhodný pro používání na začátku, a pokročilého módu obsahující všechny funkce, a Mobil módu na hromadné SMS. Po kliknutí na Pokročilý nebo Expresní mód se zobrazí dashboard, který uvidíte po přihlášení se do vašeho účtu jako úvodní stranu. Po kliknutí na Nastavení této strany si nastavíte jaké položky se budou zobrazovat na této úvodní stránce. Každé okno můžete jednoduchým kliknutím a táhnutím myší přemístit a tak si přizpůsobit rozložení jednotlivých položek na této stránce.

4 Jedním z oken je také Stav účtu. Po zaškrtnutí této položky budete vždy vidět Stav účtu na této úvodní straně. Stav účtu také zjistíte po kliknutí na Účet v pravém horním rohu. Pokud máte zkušební bezplatné konto, kredity si můžete koupit po kliknutí na červené tlačítko koupit kredity, které je umístěno vedle položky Účet. Po kliknutí na x se z účtu odhlásíte.

5 Jak vytvořit ? Nalevo se nachází rozklikatelné menu. Po kliknutí na každou položku, uvidíte jaké množství funkcí a úkonů každá položka obsahuje. V položce Newslettery si můžete: Vybrat šablonu - máte na výběr z velkého množství předpřipravených šablon k úpravě a editaci Vytvořit nový /newsletter musíte pojmenovat, uložit a přiřadit vámi zvolenou šablonu, pokud jste si nějakou vybrali

6 Upravit šablonu klikem na tlačítko Dále v přechozí kroku nebo na položku Upravit šablonu se dostanete do editoru, kde můžete svůj upravovat a editovat. Import/Export - pokud máte už vytvořenou vlastní šablonu, můžete jí importovat nebo v případě potřeby exportovat. můžete tedy vytvořit třemi následujícími způsoby: 1.) Použitím šablony - ve vašem účtě se nachází několik desítek vytvořených šablon. Vyberete si ji po kliknutí na Vybrat šablonu. 2.) Pokud chcete vytvořit designově jednoduchou a nenáročnou šablonu, použijte Drag and Drop Editor. Drag-and-drop editor Vám umožní vytvořit HTML y jednoduše a rychle. V tomto editoru se nachází několik druhů layoutů typů rozložení stránky a 16 stylů barevných kombinací. Newslettery/ y v Drag-and-drop editoru jsou vytvořené a editovatelné v blocích. Vyberte blok, který chcete editovat, a vložte do něj vytvořený obsah. Každý blok může být přemístěn, odstraněn, zkopírován nebo můžete vložit nové prvky do zvoleného bloku. Kliknutím můžete chytit, přesunout a vložit obsah, který potřebujete, na požadované místo v u. Každá šablona obsahuje místa vyhrazená pro obrázky. Ty můžete nahrát a uchovávat v knihovně obrázků. Následně vkládáte obrázky podle Vašeho vkusu. Ukázka Drag-and-Drop editoru:

7 3.) Pokud jste náročnější a chcete, aby byl váš na top úrovni, doporučujeme nechat si vytvořit šablony grafickým designérem a nechat si naprogramovat do HTML. HTML šablonu uložíte spolu s obrázky do ZIP souboru. HTML šablonu potom jednoduše importujete po kliknutí na Import/Export (1), klikněte na ZIP soubor (2), zvolte ZIP soubor ve Vašem PC, který chcete importovat (3) a vyberte do jaké složky v GraphicMail účtě budou uložené obrázky z u (4). Určíte kde bude uložený (5), napište název u (6) a klikněte na tlačítko import.(7). Následně můžete šablonu upravit tak, že v menu přejdete na Newslettery - Upravit.

8

9 Úprava u Pokud jste vytvářeli prostřednictvím Drag and Drop editoru, upravíte po kliknutí na Drag and Drop editor - Upravit. Pokud jste vytvářeli , importovali ho nebo si vybrali jednu z našich šablon, použijte HTML editor. Po kliknutí na Upravit šablonu a tlačítko Upraviť se otevře HTML editor. Pokud chcete posílat jen/i textovou verzi u, zaškrtněte pole Upravit text a klikněte na Upravit. Každý newsletter/ si můžete prohlédnout v online prostředí. Link daného u se vám zobrazí pod nadpisem Náhledová lišta. Tento odkaz zkopírujte a vložte do svého prohlížeče, aby se vám zobrazil. Po kliknutí na na tlačítko Upravit se otevře HTML editor. Nástroje na úpravu u se nacházejí v horní liště.

10 HTML kód u se zobrazí po kliknutí na HTML v dolní liště. Pokud jste zaškrtli možnost Upravit text před otevřením editoru, po skončení práce v HTML editoru a jeho zavřením, se otevře textový editor. Pokud chcete vložit text, ktetý se nachází v HTML u, klikněte na poslední ikonu v horní liště textového editoru. Proč vytvářet textovou verzi u? Při vytváření u, je třeba vycházet ze 3 předpokladů: 1. Ne všichni oví klienti zobrazují HTML y. 2. Někteří uživatelé mohou mít nastavené zobrazovaní jen textových ů.

11 3. Starší typy mobilních telefonů zobrazují jen textové y. Proto odesílejte y tak, aby v případě textového ového klienta příjemce dostal s linkem na HTML , který se otevře ve webovém rozhraní. Další možností je odesílání textové a HTML verze současně, jak vám to obsah a struktura u dovoluje. Co to znamená? GraphicMail odešle současně textovou a HTML verzi a doručí do schránky příjemce tu verzi, kterou ový klient akceptuje.

12 Správa kontaktů Seznamy příjemců spravujeme v položce Seznamy a kontakty po kliknutí na položku Spravovat. Kontakty můžeme importovat, doplňovat, přesouvat, odstraňovať, kopírovať. Správce kontaktů se skladá ze třech sloupců. 1.sloupec Seznamy : zobrazuje všechy současné seznamy kontaktů, které ve svém účtě máte. 2.sloupec Kontakty: seznam ových adres, které jsou v konkrétním seznamu. 3.sloupec Spravovat kontakty: dynamická položka, v které vykonáváte jednotlivé akce. Segmenty seznam segmentů. Vaše datové soubory můžete segmentovat na základě určitých Vámi zvolených kritérií a posílat kampaně jednotlivým segmentům. Blokované adresy seznam blokovaných adres, t.j. adres které se odhlásily z vaší předcházející ové kampaně, t. j. klikly na odkaz Odhlásit se a nepřejí si přijímat od vás další ové zprávy. Tyto adresy jsou systémem automaticky přidané do seznamu blokovaných adres. Pokud se ová adresa náhodou bude nacházet v seznamu příjemců, kam budete v budoucnosti posílat kampaně, systém neodešle na tuto adresu , protože je blokovaná. Tímto způsobem je proces automatizovaný.

13 Vytvoření, změna názvu a odstranění seznamu, správa seznamů Vytvoření seznamu: Kliknutím na zelené + ve sloupci Seznamy přidáte nový seznam příjemců. Po kliknutí na zelené + se otevře formulář k vyplnění ve třetím sloupci s názevem Nový seznam příjemců. Do volného pole vyplňte jeho název. Pokud chcete, aby se tento seznam příjemců zobrazoval také na přihlašovacím formuláři, zaškrtněte tuto možnost. Klikněte na Uložit. Změna názvu seznamu: Klikněte na ikonku Přejmenovat seznam příjemců (prostřední ikonka v prvním sloupci) a ve třetím sloupci se otevře okno, kde je třeba zadat nový název seznamu. Následně klikněte na Uložit. Odstranění seznamu: Pokud chcete odstranit seznam, klikněte na ikonku Koš v prvním sloupci.

14 Na podobném principu funguje správa samotných ových adres v seznamu. V druhém sloupci klikněte v sekci kontakty na zelené + a v třetím sloupci se zobrazí formulář k vyplnění údajů o novém kontaktu. Po kliknutí na ikonku Koš odstraníte zvolené ové adresy neboli kontakty. Po zaškrtnutí konkrétní ové adresy se ve třetím sloupci zobrazí všechny údaje o daném kontaktu, které můžete editovat po kliknutí na první ikonku Upravit údaje v horní části sloupce. Po editaci nezapomeňte kliknout na Uložit. Ve třetím sloupci jsou jednotlivé úkony, které můžete vykonat:

15 Přidat nový kontakt do seznamu příjemců Po kliknutí na tuto položku se otevře formulář, do kterého vyplníte údaje. Kontakt bude uložen v tom seznamu příjemců, který je zvolen v prvním sloupci. Přidejte ové adresy do seznamu příjemců Zkopírujte nebo vepište ové adresy do pole a následně klikněte na přidat. Tím rychle přidáte ovou adresu/y do seznamu vybraného v prvním sloupci. Exportovat tyto kontakty Po kliknutí na Exportovat kontakty, bude export zvolených kontaktů zaslán na váš . Můžete si zvolit export jen ových adres nebo ových adres i s ostatními údaji. Po kliknutí na Více možností - Kopírovat tyto kontakty do seznamu... překopírujete ové adresy definované v druhém sloupci do nového seznamu, jehož název zadáte. Na podobném principu funguje přesouvání kontaktů. Rozdíl spočívá v tom, že při kopírovaní zvolené adresy zůstávají i v původním seznamu, avšak při přesunu, v původním seznamu nezůstanou, ale přesunou se do nově zvoleného seznamu. V položce Odstranit tyto kontakty ze seznamu, můžete zvolené ové adresy odstranit z jednotlivých seznamů. Po kliknutí na položku Odstranit všechna data z datového souboru, které nejsou v žádném seznamu, budou vymazány ty kontakty z datových souborů, které se nenacházejí v žádném seznamu příjemců. Synchronizovat stav Stav ové adresy může být následující: OK ověřen HB odmítnuto S přihlášen U- odhlášen SP nepotvrzen - při double opt-in registraci- registrovanému je odeslaný potvrzující , který ještě nepotvrdil S2 potvrzen - při double opt-in registraci- registrovanému je odeslaný potvrzující , který už potvrdil

16 Pokud se ová adresa nachází v seznamu 1 i v seznamu 2 a na tyto seznamy byly poslané ové adresy, je možné, že adresa má rozdílné stavy. Proto je třeba synchronizace stavu.

17 Blokované adresy Blokované adresy seznam blokovaných adres, t.j. adres které se odhlásily z vaší předchozí ové kampaně, tzn. klikly na odkaz Odhlásit se, takže si nepřejí přijímat od vás další ové zprávy. Tyto adresy jsou systémem automaticky přidané do seznamu blokovaných adres. Pokud se daná ová adresa bude v budnoucnu opět nacházet v nějakém seznamu příjemců, systém na tuto adresu neodešle, protože je blokovaná. Příjemce by se musel znovu přihlásit. Po zaškrtnutí položky Seznam blokovaných adresy se v druhém sloupci zobrazí blokované adresy. V třetím sloupci je možné přidat adresu do seznamu blokovaných nebo importovat soubor s ovými adresami, které chcete přidat do seznamu blokovaných. Seznam blokovaných ových adres

18 Import seznamu Seznamy příjemců můžete importovat z excel souboru, cvs souboru, z ových účtů a kopírováním v položce Seznamy a kontakty Importovat. Po kliknutí na Importovat se otevře nové okno, ve kterém si můžete vybrat způsob, jakým chcete přidat kontakty. 1.) Přidejte kopírovaním nebo vepsáním. Zkopírujte a vložte nebo vepište adresy do spodního bloku a vyberte seznam, do kterého chcete adresy přidat. 2.) Importujte ze souboru Při importu je potřebné nejprve upravit nastavení importu a poté zvolit soubor z vašeho PC. Nezapomeňte zaškrtnout Souhlas s tím, že seznam příjemců obsahuje ové adresy užívatelů, kteří souhlasili s přijímáním ů a je v souladu s Anti-Spam pravidly. Nastavte do jakého seznamu příjemců, datového souboru a telefonního seznamu chcete importovat kontakty. Potom klikněte na tlačítko Pokračovat. Každé položce přiřaďte název. Standardně jsou předdefinované tyto položky: , Jméno, Příjmení, Kontaktní číslo, Země. Pokud se název položky neshoduje s žádnou předdefinovanou položkou, klikněte na Vytvořit nový sloupec a zadejte název. Takto je možné definovat 3 položky. Max. počet položek je 25. Pokud si chcete definovat víc než 3 vlastní položky, pracujte s datovými soubory (viz import datového souboru). Pokud jste přiřadili název k všem položkám a zaškrtli je, klikněte na Pokračovat.

19 V dalším kroku překontrolujte správnost v Náhledu importovaných dat. Pokud chcete vykonat další změny, klikněte na Mapování změn sloupců a tím se vrátíte do předchozího kroku. Pro dokončení importu klikněte na Ukončit.

20 Import větších souboru chvíli trvá. Po dokončení importu se zobrazí sumarizace. Pokud bude počet importovaných ových adres nižší než počet ových adres v souboru, který jste importovali, je to pravděpodobně tím, že neměly platný tvar nebo ová adresa byla v souboru vícekrát. Importované kontakty najdete ve správě kontaktů po kliknutí na Seznamy a kontakty Spravovat. 3.) Importujte z online účtu - zadejte adresu z jejíž adresáře chcete importovat kontakty a heslo k této schránce, zaškrtněte Umožnit náhled seznamu příjemců, pokud chcete seznam adres před importem vidět, a poté klikněte na Import. Jednotlivé adresy můžete upravovat (klik na Upravit adresu) nebo smazat (klik na Vymazat adresu).

21 Import datového souboru Pokud chcete importovat soubor s větším počtem vámi definovaných proměnných (max. 25), je potřeba vytvořit datový soubor. Pokud se v menu pod položkou Seznamy a kontakty nenachází položka Datové soubory, je třeba je aktivovat v Nastavení Všeobecné nastavení - Kontakty zaškrtnout Použijte položky Seznam příjemců a Soubory dat a klikněte Uložit. Poté znovu zaškrtněte Použijte položku Kontakty a klikněte Uložit. Přejděme k samotnému importu souboru dat. 1.) Vytvoříme seznam příjemců, kde se budou nacházet ové adresy z importovaného souboru dat. (Seznamy a kontakty Spravovat v prvním sloupci přidáte nový seznam příjemců)

22 2. Poté přejdeme do Nastavení nad prvním sloupcem a zaškrtneme Povolit víc databází pro vybraný seznam příjemců, a klikneme Uložit. 3. Vytvoříme soubor dat: Kontakty Nastavení souborů dat Vytvořit soubory dat

23 Zadáme název nového datového souboru a vepíšeme položky, které má datový soubor obsahovat. Tyto položky musí být shodné s položkami, které se nacházejí v excel souboru, který budeme importovat. 4. V části Mobil vytvoříme telefonní seznam obdobným způsobem jako jsme vytvořili nový seznam příjemců Telefonní seznam Spravovat Přidat nový seznam 5. Můžeme přistoupit k samotnému importu. Přejdeme v menu na Kontakty Importovat data. Klikněte na + Nastavení importu. Po nastavení jednotlivých položek nezapomeňte uložit změny klikem na Aplikovat změny.

24 Po nastavení vyberte soubor klikem na Browse. Poté vyberte, kam budou importovaná data uložena. Vyberte seznam příjemců, telefonní seznam a soubor dat, který jste v předchozích krocích vytvořili a klikněte na Pokračovat. 6. Následně přidělte k jednotlivým položkám správnou proměnnou. Položky nezapomeňte označit.

25 7. V dalším kroku překontrolujte správnost v Náhledu importovaných dat. Pokud chcete vykonat další změny, klikněte na Mapování změn sloupců a tím se vrátíte do předchozího kroku. Pro dokončení importu klikněte na Ukončit. Import větších souboru chvíli trvá. Po dokončení importu se zobrazí sumarizace.

26 Personalizace Pod pojmem personalizace rozumíme vložení variabilní proměnné do vytvářeného u Jméno, Příjmení, číslo objednávky atd. Před samotným vložením takové proměnné do u je třeba mít tyto data v datovém souboru. 1. Otevřete si HTML editor a klikněte na Insert personalization. Vyberte soubor a položku. Uložte. Pro vložení textovém editoru klikněte na tlačítko podtržené na obrázku níže. Otevře se nové okno. Vyberte soubor dat a u vybrané položky klikněte na link: Kopírovat do mailu. Některé prohlížeče tuto funkci nepodporují. V takovém případě kód zkopírujte a vložte do u ručně. Např.:<GM1287.2>Jméno</GM>

27 Odesílání K samotnému odeslání u v pokročilém módu přejděte v menu na Odesílání. Zde se kromě samotného poslání pomocí funkce Poslat seznamu příjemců nachází několik funkcí, které doporučujeme před odesláním využít ať už k otestování u pomocí funkce Poslat test (za testovací y se neodečítá kredit) nebo k zobrazení náhledu u pomocí funkce Náhled. V sekci Rozšířené možnosti odesílání se nachází další doporučené funkce, které je možné využít. Funkce TriggerMail slouží k předem nastavenému automatickému odesílání ů.

28 Kampaně je možné odesílat do více seznamů příjemců najednou nebo Poslat do segmentů dle vámi zadaných kritérií tak, aby vaše kampaně oslovily ty pravé příjemce. Jednotlivé segmenty je nutné předem vytvořit v menu Kontakty Segmentace Spravovat segmenty Přidat nový segment

29 A/B Testování Vytvořte několik verzí u (např. se změněným obsahem nebo jen předmětem u) a pošlete ho dvou stejně velkým skupinám příjemců, které náhodně vyberete. Dle výsledků uvidíte, který /newsletter dosáhl nejlepšího výsledku a ten pak použijete pro odeslání ostatním příjemcům. V A/B testu definujete parametr úspešnosti buď míru otevření nebo míru prokliků. Dále je nutné definovat procentuální podíl seznamu příjemců, který bude použitý pro test. Např. pokud zvolíte, že 10% vašeho seznamu příjemců bude použitý na testovaní, A bude pro 5% příjemců a také B bude pro 5 % příjemců. Poté, co zjistíte, který byl úspěšnější, ostatním 90% bude poslána vybraná vítězná verze. Systém je nastavený tak, že tento už automaticky nebude poslán příjemcům, kteří již obdrželi testovací , aby nedostali stejný dvakrát. Inbox Preview Různí oví klienti můžou zobrazovat váš HTML různým způsobem, protože každý ový klient má svoje specifika. K ověření, že se váš zobrazuje v nejrozšířenějších ových klientech správně slouží funkce Inbox preview. Ta vám vygeneruje náhledy ze 17 typů ových klientů, tzn. že uvidíte, jak bude vypadat po otevření v těchto 17 ových klientech.

30 Před samotným odesláním si ověřte také spam skóre, které detekuje míru pravděpodobnosti, že váš bude spamovými filtry identifikovaný jako SPAM. Spam skóre si prověříte kliknutím na Odesílání - Poslat seznamu příjemců - Zkontrolovat spam skóre Po několika minutách se zobrazí výsledek testu. Každému faktoru věnujte pozornost. Přesto, že Spamassassin tvrdí, že při skóre nižším než 5 obvykle není klasifikován jako spam, už při skóre nad 1 se mohou objevit problémy s doručitelností.

31 Nastavení paty a hlavičky u V menu přejděte na Nastavení - Nastavení hlavičky/paty. Uvidíte nasledující možnosti: Obecná nastavení Hlavička u Pata u V položce Obecná nastavení klikněte na Dále. Zde si můžete nastavit patičku a patu. Vyberte si logo, jaké bude zobrazované v patičce. Pokud chcete v patičce vlastní logo, kontaktujte nás. Po nastavení klikněte na Uložit jak u nastavení hlavičky tak u nastavení paty. Zobrazí se vám aktuální náhled.

32 Přizpůsobení tlačítek v patě Standardně můžete do patičky u přidat následující odkazy: Ty mohou být zobrazované buď jako text nebo HTML jako tlačítka. Pokud si zvolíte HTML patu, máte k dispozici tyto typy tlačítek:

33 Pokud zvolíte Použít textovou verzi, budete si moct nastavit font, velikost, typ a barvu písma. V současnosti jsou velmi velmi populární sociální sítě především Facebook a Twitter. Odkazy na tyto sítě je možné přidat defaultně do paty u. To umožní příjemci sdílet váš jednoduchým kliknutím na ikonku. V Nastavení hlavičky/paty Pata u zaškrtněte Přidat ke všem ům odkazy na sociální sítě. Obnovte náhled patička bude vypadat takto: Nastavení hlavičky u Ve stejné části jako nastavení paty u můžete nastavit také některé parametry hlavičky u.

34

35 Statistiky Pro úspešnost kampaně je důležité, aby byla měřitelná. To je možné díky statistikám, které GraphicMail poskytuje pro každou odeslanou kampaň. Statistiky nabízejí možnost sledovat počet doručených, nedoručených, otevřených, neotevřených ů, počet prokliků a přeposlání v čase. Veškeré statistiky dle různých kritérií naleznete v menu Reporty a statistiky: Po kliknutí na jednotlivé statistiky uvidíte seznam přesných adres, které danou akci provedly. Seznamy konkrétníchch ových adres, které nebyly doručené, jsou na vašem účtě přístupné měsíc. Proto po skončení kampaně a zkompletování reportů, odstraňte adresy označené jako neznámý uživatel nebo neznámá doména. Po kliknutí na konkrétní položku se vám zobrazí seznam ových adres. Ten je možné exportovat, vymazat ze seznamu příjemců nebo kopírovat do jiného seznamu příjemců.

36 Integrace s Google Analytics GraphicMail umožňuje integraci s Google Analytics. Google Analytics je bezplatná aplikace od společnosti Google, díky které můžete monitorovat návštěvnost a chování návštěvníků vašeho webu. Pokud už používáte Google Analytics na svých stránkách, můžete si nastavit, aby Google Analytics sledoval automaticky odkazy ve vašich ových kampaních vytvořených v GraphicMailu. Naše integrace s Google Analytics umožňuje zobrazit data o proklicích. Médium se zobrazí jako " ", jako zdroj Vaše uživatelské jméno a kampaň název u. Také vám zprostředkujeme název konkrétního linku a ové adresy, které klikli na konkrétní odkaz. Tak můžete sledovat celou cestu až po konverzi. Jaké kroky je potřeba udělat před aktivací integrace? V případě, že zatím nepoužíváte Google Analytics, vytvořte si účet na a implementujte systém Google Analytics na vaši webovou stránku. Další krok: V menu pokročilého módu přejděte na Newslettery Rozšířené - Odkazy Následně zadejte URL a název odkazu, který budete používat v u (odkaz, na který chcete, aby příjemce u klikl při čtení vašeho u) URL = název odkazu naše speciální nabídka. Zaškrtněte možnost Povolit Google Analytics a klikněte na Přidat. Následně uvidíte odkaz v přehledné tabulce. Odkaz můžete kdykoliv odstranit.

37 Poznámka: URL odkazu nastavte také ve Vašem účtě Google Analytics. Následně bude aplikovaný Google Analytics tracking kód ke každému takto definovanému odkazu automaticky. Předmět u bude označený jako název kampaně, a tak budete moct sledovat cíle/goaly každé kampaně. Nastavte si cíle/goaly Je důležité si nastavit goaly v Google Analytics, abyste mohli sledovat míru konverze. Návod jak si nastavit goaly najdete ZDE. Na základě integrace budete moct vidět míru konverze z vašich ových kampaní.

38 Jak odeslat SMS Pracujeme v módu Mobil. SMS vytvoříme klikem na Zprávy Vytvořit. V dalším kroku se dostanete do editoru SMS zprávy, který vám umožní konkrétní zprávu vytvořit.

39 Telefonní seznam Telefonní seznam spravujeme a importujeme stejným způsobem jako y v menu Telefonní seznam Spravovat/Importovat. Importovat můžeme excel nebo csv soubor. Importujte čísla ve tvaru 420 xxx xxx xxx, bez plus před 420. Standardně se odesílatel zobrazuje: +420 a číslo. To je možné změnit. V Nastavení a možnosti - Nastavení a možnosti SMS Nastavení SMS je položka Současné ID odesílatele: Předdefinovaná síť. Klikněte na tlačítko Změnit a uveďte telefonní číslo, které chcete mít jako číslo odesílatele. Na toto číslo vám přijde obratem ověřovací kód, který když zadáte do kolonky, která se vám zobrazí, tak se vám změní číslo odesílatele na to vámi požadované. Výsledkem je, že jako Současné ID odesílatele uvidíte vámi zadané číslo a místo Předdefinovaná síť, jak to bylo původně.

40 Mobilní stránka GraphicMail vyvinul velmi jednoduchý a intuitivní editor. Díky němu budete moct ve vašem GraphicMail účtu vytvořit vlastní mobilní stránku, hostovanou bezplatně u nás. Stránka je optimalizovaná pro správné zobrazování ve více než 5000 typů mobilních telefonů. Editor umožňuje vytvářet neomezené množství mobilních stránek. Pro samotnou mobilní stránku můžete také vytvorit neomezené množství podstránek. Takto si můžete vytvořit i firemní mobilní stránku. Také je možný sběr dat: vytvoření rezervačního formuláře, dotazníku a pod. Odešlete např. kupón nebo informaci o akci a získejte hneď zpětnou vazbu prostřednictvím potvrzení. Data vyplněná příjemci jsou uložené ve vašem GraphicMail účtě a můžete je exportovat do csv souboru. Následně je možné odeslat SMS s vygenerovaným linkem na tuto mobilní stránku. Ve statistikách následně uvidíte počet prokliků, které tel. čísla se na stránku podivaly a počet zobrazení stránky. Pro vytvoření mobilní stránky přejděte v sekci Mobil na Mobilní stránka Vytvořit. Pojmenuje novou stránku a uložte. Tím se dostanete do editoru mobilních stránek.

41 Tipy pro vytváření HTML ů Při vytváření a programovaní HTML šablon je potřebné dodržovat určitá pravidla týkající se struktury a obsahu, aby byly vaše HTML y zobrazované ve všech ových klientech správně. Pravidlo 1: Velikost HTML by měl mít max. Šířku 600 px tak, aby ho bylo možné vidět v náhledu v ových klientech. Velikost u by neměla přesahovat 150 KB včetně obrázků, jinak stahování u může trvat déle než je běžné. Pravidlo 2: Použijte tabulku pro uspořádání rozložení klienti jako Gmail a Outlook 2007 mají nedostatečnou podporu pro CSS vlastnosti jako float, margin a padding, a proto jsou tabulky nejlepším řešením pro uspořádání rozložení u. Pro dosažení nejlepších výsledků, dodržujte tyto zásady: Nastavte šířku každé buňky, ne tabuľky Pro nastavení barvy pozadí těla u použijte tabulku, která bude překrývať celé tělo u(<body><table width= 100% style= background:#fff; >...</table></body>). Vyhněte se zbytečným mezerám v buňkách tabulky. Pravidlo 3: CSS vlastnosti definujte v atributu style (inline CSS) a ne v externím souboru ani v HTML elementu <style>. CSS vlastnosti pro formátování textu zopakujte v každém HTML elementu, který obsahuje text. Toto pravidlo je potřeba používat kvůli Gmailu, protože Gmail z HTML dokumentu odstraňuje všechny CSS definice (všechny kromě inline CSS). Tento proces je možné nastavit i automaticky. Služby jako Pr er konvertují všechky CSS vlastnosti na inline CSS. Pokud použijete takovýto nástroj, můžete tento krok nechat na konec procesu programovaní a tak využít všechny přínosy CSS. Pravidlo 4: Snažte se vtěsnat nejpoutavější část u do horních 300 pixelů Náhled u ve většíně ových klientech je malý a vyžaduje, aby nejpodstatnější část byla v oblasti horních 300 pixelů. Pravidlo 5: Nepředpokládejte, že obrázky budou zobrazené

42 Mnoho ových klientů má zablokované zobrazování obrázků, a proto: Nastavte velikost obrázků tak, aby měl vhodné rozložení i pokud je zobrazování obrázků vypnuté. Nepoužívejte důležitý obsah jako obrázek: Nadpisy, linky, call-to-action, text Pro všechny obrázky definujte atributy alt, width a height. Tím zabezpečíte, že při nezobrazení obrázků se nezmění rozložení u. Testujte vzhled u v náhledu v úplném zobrazení, s vypnutými a zapnutými obrázky. Pravidlo 6: Vždy přikládejte i textovou verzi u Pomůže to doručitelnosti. Pokud posíláte HTML , pošlete současně textovou verzi, která se zobrazí v ových klientech, které neumí číst HTML. Nepoužívejte text jako součást obrázků. Důležitý je poměr obrázků a textu. Pokud je výrazný nepoměr a obsahuje jen obrázky, v kterých je zahrnutý text, odrazí se to na Spam skóre. Doručitelnost bude nižší. V případě, že používáte v u jen obrázky, Spamassasin to oskóruje nasledovně: 0.8 HTML_IMAGE_RATIO_02 BODY: HTML has a low ratio of text to image area 1.1 MIME_HTML_ONLY BODY: Message only has text/html MIME parts Tyto výstupy poukazují na nepoměr obrázků a textu. Po odstranění tohoto nepoměru se spam skóre sníží. Proto doporučujeme vytvářet textovou verzi u, která spam skóre výrazně snižuje. Systém automaticky doručí do ové schránky tu verzi, kterou daný ový klient podporuje. Další tipy Používejte obrázky ve formátu GIF nebo JPG (nikdy PNG) a definujte jejich výšku a šířku, aby velikost zůstala správná. Používejte alternativní text pro obrázky, aby příjemci nemuseli zapínat obrázky pro zobrazování chybějících částí, aby pochopili celkový kontext. Vždy uveďte rozměry obrázku. Pro všechny Gmail uživatele platí, že text, který se zobrazí v řádku za Předmětem, je začátek textu u. Pokud má na začátku obrázek, Gmail zobrazí alternativní text tohoto obrázku v řádku za předmětem. Použijte barvu pozadí také v těle u a v tabulce, aby se tato barva zobrazila ve všech ových klientech. Někteří klienti totiž nezobrazují barvu pozadí v těle u, ale jen barvu v tabulce. Outlook 2007 nepodporuje obrázky na pozadí (background-image). Pokud chcete použít obrázky na pozadí, použijte vždy také barvu pozadí, která bude v těchto klientech zobrazená místo obrázku. To řeší současně blokování obrázků a nezobrazování obrázků na pozadí v Outlooku 2007.

43 Nepoužívejte obrázkové mapy (image maps), klienti je nepodporují. HTML tipy Zkontrolujte HTML kód, zda je validní a všechny tagy jsou uzavřené. Nepoužívejte CSS, java, JavaScript, frames, ActiveX, ASP, PHP, cache busters, nebo dynamické HTML, mnoho klientů to nepodporuje. Nepoužívejte HTML formuláře. V některých ových klientech se nemusí zobrazit a stejně nebudou sbírat data. Nevkládejte Flash, videa ani jiná multimédia. Namísto toho přidejte odkaz na stránku s tímto obsahem. Použijte tagy <p></p> namísto <div></div> pro zarovnání a <br /> elementy pro oddělení odstavců od textu. Tag <body> může být ignorovaný nebo úplně odstraněný. Z kódu odstraňte elementy <meta />. Nejsou v ových klientech používané. Je to cizí kód, který je nepotřebný a měl by být odstraněn. Zkontrolujte HTML kód, zda tam výše uvedený kód. Programy jako Dreamweaver a jiné WYSIWYG editory mohou přidat extra kód do vašeho HTML a tím se může změnit zobrazení u. Zkontrolujte tagy pro personalizaci (oslovení Vážený pane/paní a konkrétně jméno) a jiný dynamický obsah, zda je kód správný. Pokud nebude správný, příjemce uvidí špatný obsah. Pro lepší čitelnost využijte HTML atribut title pro odkazy (HTML element <a></a>). Pokud chcete stránku zarovnat na střed, vložte jí např. do elementu <table></table>, kterým zabezpečíte zarovnání. Na zarovnání nepoužívejte element <body />, protože bude nahrazen jiným. Při elementech <td></td> nepoužívejte CSS vlastnost padding, protože může posunout celý řádek níž. Dědění CSS vlastností nefunguje tak jak má, proto je vždy uvádějte opakovaně (např. font-size a pod.). Pokud buňka tabulky (element <td />) obsahuje obrázek (element <img />), který má stejné rozměry jako buňka (obrázek má vyplnit celou buňku), nastavte mu CSS vlastnost display na block.

Návod pro SMS Operátor off-line klient

Návod pro SMS Operátor off-line klient Verze: 1.10 Strana: 1 / 1 Návod pro SMS Operátor off-line klient 1. Co je to off-line klient SMS Operátor Off-line klient SMS Operátor je aplikace k systému SMS Operátor pro posílání SMS, která umožňuje:

Více

NÁVOD NA OBSLUHU INTERNETOVÉ PREZENTACE. Ataxo Czech s.r.o.

NÁVOD NA OBSLUHU INTERNETOVÉ PREZENTACE. Ataxo Czech s.r.o. NÁVOD NA OBSLUHU INTERNETOVÉ PREZENTACE Ataxo Czech s.r.o. ÚVOD Internetové stránky vytvořené společností Ataxo v rámci produktu Mini web můžete jednoduše a rychle upravovat prostřednictvím on-line administrace.

Více

Freemail Prahy 10. Do svého e-mailu se můžete přihlásit odkudkoliv na webové adrese

Freemail Prahy 10. Do svého e-mailu se můžete přihlásit odkudkoliv na webové adrese Freemail Prahy 10 Co umožňuje Freemail Freemail funguje na podobném principu jako běžné e-maily (seznam.cz, centrum.cz apod.). Abyste se lépe ve svém e-mailu orientovali, připravili jsme pro vás jednoduchý

Více

Manuál pro obsluhu Webových stránek

Manuál pro obsluhu Webových stránek ResMaster Systems s.r.o. Truhlářská 1119/20, 110 00 Praha 1 Manuál pro obsluhu Webových stránek (Prosinec 2018) Jana Vítová, +420 225 388 130 2018 Obsah Úvod Webové stránky... 3 Slovník pojmů... 3 URL

Více

Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu

Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu 2013 Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu Czechiatour.eu 1.2.2013 Vážení zákazníci portálu Czechiatour.eu. Abychom Vám co nejvíce usnadnili orientaci v administraci

Více

www.dpd.cz/dobirky Uživatelský manuál

www.dpd.cz/dobirky Uživatelský manuál www.dpd.cz/dobirky Uživatelský manuál DPD CZ Obsah 1. Úvod... 3 2. Přihlášení... 3 Přihlášení... 3 Nový uživatel, zapomenuté heslo... 5 3. Nastavení... 6 Nastavení uživatele... 6 Nastavení bankovních účtů...

Více

Uživatelský manuál pro hromadné rozesílání emailů. www.benelist.cz

Uživatelský manuál pro hromadné rozesílání emailů. www.benelist.cz 1 Uživatelský manuál pro hromadné rozesílání emailů www.benelist.cz 2 OBSAH: 1. PROFESIONÁLNÍ NEWSLETTEROVÉ ŘEŠENÍ WWW.BENELIST.CZ... 3 2. DEFINICE POJMŮ... 3 3. PŘIHLÁŠENÍ DO APLIKACE WWW.BENELIST.CZ...

Více

Mailkit. Rychlá příručka. More power to your emails

Mailkit. Rychlá příručka. More power to your emails Mailkit Rychlá příručka Úvod Tato uživatelská příručka je určena všem, jež se chystají používat Mailkit pro správu emailových kampaní, a vysvětluje ty nejpodstatnější vlastnosti této aplikace. Většina

Více

www.posticka.cz Jak to funguje?

www.posticka.cz Jak to funguje? Poštička.cz je webová aplikace, díky které budete moci ukládat kontaktní údaje svých zákazníků a přátel a následně je oslovit hromadně rozeslaným e-mailem. www.posticka.cz Jak to funguje? 1. Poštička.cz

Více

Stručný manuál pro webový editor. Ukládáni základních informací, tvorba menu

Stručný manuál pro webový editor. Ukládáni základních informací, tvorba menu Stručný manuál pro webový editor Ukládáni základních informací, tvorba menu Po přihlášení ( zadejte zaslané přihlašovací jméno a heslo ) se Vám zobrazí stránka, kde jsou následující údaje: 1. blok, který

Více

HLEDEJCENY.mobi. Obsah. Mobilní verze e-shopu. Důvody instalace

HLEDEJCENY.mobi. Obsah. Mobilní verze e-shopu. Důvody instalace Obsah HLEDEJCENY.mobi Mezi Vodami 1952/9 e-mail: info@hledejceny.cz HLEDEJCENY.mobi... 1 Mobilní verze e-shopu... 1 Důvody instalace... 1 Výhody... 2 Co je k mobilní verzi potřeba... 2 Objednávka služby...

Více

Nástrojová lišta v editačním poli

Nástrojová lišta v editačním poli Nástrojová lišta v editačním poli Název projektu PŘEJÍT NA konkrétní sekci webu ZOBRAZIT zobrazí a) pracovní verzi webu (tj. nepublikovanou) b) publikovanou verzi webu a) Odstranit odstraní zobrazenou

Více

NÁVOD K AKTIVACI A POUŽÍVÁNÍ E-MAILOVÉHO ÚČTU V DOMÉNĚ PACR.EU

NÁVOD K AKTIVACI A POUŽÍVÁNÍ E-MAILOVÉHO ÚČTU V DOMÉNĚ PACR.EU NÁVOD K AKTIVACI A POUŽÍVÁNÍ E-MAILOVÉHO ÚČTU V DOMÉNĚ PACR.EU PŘIHLÁŠENÍ K E-MAILOVÉMU ÚČTU Pro přihlášení k účtu je třeba do internetového vyhledávače napsat internetovou adresu http://hotmail.com. Po

Více

Elfeweb. Manuál. Chcete být stále dostupní pro všechny Vaše zákazníky? Chcete funkční web bez zbytečného zařizování?

Elfeweb. Manuál. Chcete být stále dostupní pro všechny Vaše zákazníky? Chcete funkční web bez zbytečného zařizování? Chcete být stále dostupní pro všechny Vaše zákazníky? Chcete funkční web bez zbytečného zařizování? Manuál Obsah 1. obecné vysvětlení principu získání webu 2. přihlášení / registrace 3. proces ověření

Více

Návod k používání služeb na portálu SMSbrána.cz. www.smsbrana.cz

Návod k používání služeb na portálu SMSbrána.cz. www.smsbrana.cz Návod k používání služeb na portálu SMSbrána.cz www.smsbrana.cz Obsah 1 registrace a příhlášení... 3 2 co dělat po přihlášení uživatelské rozhraní... 4 3 Dobití kreditu... 5 4 Naplnění kontaktního adresáře...

Více

Redakční systém Joomla. Prokop Zelený

Redakční systém Joomla. Prokop Zelený Redakční systém Joomla Prokop Zelený 1 Co jsou to red. systémy? Redakční systémy (anglicky Content Management System - CMS) jsou webové aplikace používané pro snadnou správu obsahu stránek. Hlavním cílem

Více

REGISTRACE UŽIVATELE

REGISTRACE UŽIVATELE OBCHODOVÁNÍ S POVOLENKAMI REJSTŘÍK UNIE REGISTRACE UŽIVATELE Stručná uživatelská příručka Obsah Spuštění aplikace... 2 Přihlášení a odhlášení... 3 Vytvoření uživatelského účtu EU Login a přidání čísla

Více

WEBOVÉ STRÁNKY www.krestanskevanoce.cz

WEBOVÉ STRÁNKY www.krestanskevanoce.cz WEBOVÉ STRÁNKY www.krestanskevanoce.cz Domovská stránka Křesťanských Vánoc je založena na databázi, která vedle běžných funkcí redakčního systému internetové prezentace umožňuje též uložit údaje o jednotlivých

Více

Administrace webu Postup při práci

Administrace webu Postup při práci Administrace webu Postup při práci Obsah Úvod... 2 Hlavní menu... 3 a. Newslettery... 3 b. Administrátoři... 3 c. Editor stránek... 4 d. Kategorie... 4 e. Novinky... 5 f. Produkty... 5 g. Odhlásit se...

Více

Manuál pro žadatele OBSAH

Manuál pro žadatele OBSAH Manuál pro žadatele OBSAH 1. Úvod... 2 2. Registrace žadatele do systému... 3 3. Přihlášení... 5 4. Změna hesla... 6 5. Obnova zapomenutého hesla... 7 6. Vyplňování formuláře žádosti o dotaci... 8 6.1.

Více

Uživatelský manuál Radekce-Online.cz

Uživatelský manuál Radekce-Online.cz Uživatelský manuál Radekce-Online.cz (revize 06/2011) V prvním kroku třeba vstoupit do administrace na adrese www.redakce-online.cz kterou naleznete na záložce Administrace / Vstup do Administrace, pro

Více

Úvod do email systému

Úvod do email systému Úvod do email systému Základní informace Toto emailové prostředí je rozloženo do tří hlavních částí - rámců. Levý rámec zobrazuje aktuálně přihlášené složky. V pravé části strany se realizuje veškerá činnost

Více

Návod pro práci s aplikací

Návod pro práci s aplikací Návod pro práci s aplikací NASTAVENÍ FAKTURACÍ...1 NASTAVENÍ FAKTURAČNÍCH ÚDA JŮ...1 Texty - doklady...1 Fakturační řady Ostatní volby...1 Logo Razítko dokladu...2 NASTAVENÍ DALŠÍCH ÚDA JŮ (SEZNAMŮ HODNOT)...2

Více

GMAIL. Verze 1 18.8.2008 Gmail je online aplikace, která se neustále vyvíjí. V daném okamžiku proto používáte vždy tu nejaktuálnější verzi.

GMAIL. Verze 1 18.8.2008 Gmail je online aplikace, která se neustále vyvíjí. V daném okamžiku proto používáte vždy tu nejaktuálnější verzi. GMAIL VERZE NÁVODU A NÁSTOJI Verze 1 18.8.2008 Gmail je online aplikace, která se neustále vyvíjí. V daném okamžiku proto používáte vždy tu nejaktuálnější verzi. VYUŽITÍ PRO e-mail s emailovou schránkou

Více

REGISTRACE UŽIVATELE

REGISTRACE UŽIVATELE OBCHODOVÁNÍ S POVOLENKAMI REJSTŘÍK UNIE REGISTRACE UŽIVATELE Stručná uživatelská příručka Obsah Spuštění aplikace... 2 Přihlášení a odhlášení... 3 Vytvoření uživatelského účtu ECAS a přidání čísla mobilního

Více

INTERNETOVÉ BANKOVNICTVÍ Hromadné platby a stahování výpisů

INTERNETOVÉ BANKOVNICTVÍ Hromadné platby a stahování výpisů INTERNETOVÉ BANKOVNICTVÍ Hromadné platby a stahování výpisů Vážená klientko, vážený kliente, v internetovém bankovnictví Raiffeisenbank máme pro Vás k dispozici funkcionality pro import hromadných plateb

Více

MANUÁL K OBSLUZE REDAKČNÍHO SYSTÉMU / wordpress

MANUÁL K OBSLUZE REDAKČNÍHO SYSTÉMU / wordpress MANUÁL K OBSLUZE REDAKČNÍHO SYSTÉMU / wordpress www.webdevel.cz Webdevel s.r.o. IČ 285 97 192 DIČ CZ28597192 W www.webdevel.cz E info@webdevel.cz Ostrava Obránců míru 863/7 703 00 Ostrava Vítkovice M 603

Více

Uživatelská příručka 6.A6. (obr.1.)

Uživatelská příručka 6.A6. (obr.1.) Uživatelská příručka 6.A6 Na stránky se dostanete zadáním URL adresy: http://sestasest.tym.cz do vašeho prohlížeče. Teď jste se dostali na úvodní stránku, na které vidíte fotku, přivítání, odkaz na Uživatelskou

Více

První kroky s Google Apps

První kroky s Google Apps První kroky s Google Apps Postupujte podle jednotlivých kroků popsaných v tomto dokumentu. Krok 1: Krok 2: Krok 3: Krok 4: Přihlášení Nastavení Gmail Nastavení Kalendáře Nastavení mobilního telefonu Podpora

Více

Na vod k nastavenı e-mailu

Na vod k nastavenı e-mailu Na vod k nastavenı e-mailu 1. Návod k nastavení e-mailových schránek na serveru stribrny.net. Do e-mailových schránek lze přistupovat přes webové rozhraní Webmail nebo přes poštovního klienta. Návod popisuje

Více

Uživatelský manuál aplikace. Dental MAXweb

Uživatelský manuál aplikace. Dental MAXweb Uživatelský manuál aplikace Dental MAXweb Obsah Obsah... 2 1. Základní operace... 3 1.1. Přihlášení do aplikace... 3 1.2. Odhlášení z aplikace... 3 1.3. Náhled aplikace v jiné úrovni... 3 1.4. Změna barevné

Více

TEST UČEBNÍCH STYLŮ INSTRUKCE

TEST UČEBNÍCH STYLŮ INSTRUKCE TEST UČEBNÍCH STYLŮ INSTRUKCE S případnými dotazy se obracejte e-mailem na ucebnistyly@scio.cz nebo na tel. číslo 234 705 021. Testování administrativně zajišťuje škola, ale žáci si test a dotazník mohou

Více

zoom-driver Manuál k redakčnímu systému zoom-driver created by virtual-zoom s.r.o.

zoom-driver Manuál k redakčnímu systému zoom-driver created by virtual-zoom s.r.o. zoom-driver Manuál k redakčnímu systému zoom-driver created by virtual-zoom s.r.o. 1 Obsah 1. Přihlášení 2. Výpis sekcí 3. Vytvoření nové sekce 4. Editace sekce 4.1. Výběr sekce k editaci 5. Editace hlavičky

Více

Návod pro použití Plug-in SMS Operátor

Návod pro použití Plug-in SMS Operátor Verze: 1.06 Strana: 1 / 17 Návod pro použití Plug-in SMS Operátor 1. Co to je Plug-in modul SMS Operátor? Plug-in modul (zásuvkový modul) do aplikace MS Outlook slouží k rozšíření možností aplikace MS

Více

ZEBU webdesign s.r.o. Technologická 372/2 +420 597 305 937 70800 Ostrava Pustkovec info@zebu.cz

ZEBU webdesign s.r.o. Technologická 372/2 +420 597 305 937 70800 Ostrava Pustkovec info@zebu.cz DIČ: CZ24704091 Strana: 1 / 18 Obsah 1. Úvod... 3 2. Přihlášení... 4 2.1. Zapomenuté heslo... 4 3. Redakční systém... 5 3.1. Sekce Stránky... 5 3.1.1. Přidání přesměrování... 6 3.1.2. Přidání překladu...

Více

Základní uživatelský manuál služby WMS Drive

Základní uživatelský manuál služby WMS Drive Základní uživatelský manuál služby WMS Drive Uživatelský manuál Obsah Uživatelský manuál Obsah 2 Webový klient Základní prostředí 3 Webový klient Oblíbené položky 4 Webový klient Upload souborů 5 Webový

Více

Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 4 a novější

Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 4 a novější Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 4 a novější 1 Vytvoření profilu zadavatele... 2 1.1 Doplnění identifikátoru profilu zadavatele ve VVZ... 2 2 Správa profilu... 3 2.1 Vytvoření

Více

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR CzechAdvisor.cz Návod pro členy AHR Obsah 1. Registrace... 2 1.1. Základní údaje... 3 1.2. Informace o zařízení... 4 1.3. Fotografie... 4 1.4. Platba a podmínky... 5 1.5. Smlouva... 6 2. Přihlášení do

Více

Informace o poštovním provozu na serveru mail.ktkadan.cz a stručný návod na použití OpenWebMailu

Informace o poštovním provozu na serveru mail.ktkadan.cz a stručný návod na použití OpenWebMailu Informace o poštovním provozu na serveru mail.ktkadan.cz a stručný návod na použití OpenWebMailu 1. Obecné informace Příchozí zprávy se ukládají do vaší schránky na serveru mail.ktkadan.cz. Tuto schránku

Více

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR CzechAdvisor.cz Návod pro členy AHR Obsah 1. Práce s portálem... 2 2. Registrace... 3 1.1. Základní údaje... 4 1.2. Informace o zařízení... 5 1.3. Fotografie... 5 1.4. Platba a podmínky... 6 1.5. Smlouva...

Více

CGMesky. Rozšiřující služba

CGMesky. Rozšiřující služba CGMesky Rozšiřující služba Návod Dokumentace Poslední aktualizace: 15.7.2015 CGMesky Služba CGMesky umožňuje odesílat textové SMS zprávy přímo z prostředí Vašeho programu. Rychle a efektivně můžete informovat

Více

1. Obsah 2. Úvod Zdarma poštovní klient od společnosti Microsoft přímo v PC

1. Obsah 2. Úvod Zdarma poštovní klient od společnosti Microsoft přímo v PC 1. Obsah 1. Obsah... 1 2. Úvod... 1 3. Instalace... 2 4. Vytvoření účtu... 5 5. Pošta... 7 6. Kontakty... 11 7. Informační kanály... 11 8. Nastavení zobrazení... 12 2. Úvod Zdarma poštovní klient od společnosti

Více

Už ivatelska dokumentace

Už ivatelska dokumentace Už ivatelska dokumentace Aplikace Portál úspěšných projektů je určena k publikování informací o projektech realizovaných za přispění některého z Operačních programů v gesci Ministerstva vnitra České republiky.

Více

BALÍKONOŠ.CZ NÁVOD. 1. Obsah. 2. Aktivace účtu

BALÍKONOŠ.CZ NÁVOD. 1. Obsah. 2. Aktivace účtu BALÍKONOŠ.CZ NÁVOD 1. Obsah 1. Obsah... 1 2. Aktivace účtu... 1 3. První přihlášení... 2 4. Práce se zásilkami... 2 4.1. Vkládání zásilek... 2 4.2. Editace zásilek... 3 4.3. Uzavírání dávek... 4 4.4. Tisk

Více

Použití Office 365 na telefonu s Androidem

Použití Office 365 na telefonu s Androidem Použití Office 365 na telefonu s Androidem Úvodní příručka Kontrola e-mailů Telefon s Androidem si můžete nastavit tak, aby odesílal a přijímal poštu z vašeho účtu Office 365. Kontrola kalendáře z libovolného

Více

X-TRADE BROKERS DOM MAKLERSKI SPÓŁKA AKCYJNA,

X-TRADE BROKERS DOM MAKLERSKI SPÓŁKA AKCYJNA, Profil investora Založení Profilu investora Profil investora, jehož prostřednictvím můžete spravovat své účty, registrovat se na semináře, stahovat obchodní aplikace a školící materiály, si můžete založit

Více

WEBOVÉ STRÁNKY

WEBOVÉ STRÁNKY WEBOVÉ STRÁNKY www.krestanskevanoce.cz Domovská stránka Křesťanských Vánoc je založena na databázi, která vedle běžných funkcí redakčního systému internetové prezentace umožňuje též uložit údaje o jednotlivých

Více

REGISTRACE UŽIVATELE

REGISTRACE UŽIVATELE OBCHODOVÁNÍ S POVOLENKAMI REJSTŘÍK UNIE REGISTRACE UŽIVATELE Stručná uživatelská příručka Obsah Spuštění aplikace... 2 Přihlášení a odhlášení... 3 Vytvoření uživatelského účtu EU Login a přidání čísla

Více

Uživatelská příručka. Parcel. Internetová aplikace pro sběr dat o cenách za dodávání balíků. Příručka pro poskytovatele služeb dodávání balíků (PDSP)

Uživatelská příručka. Parcel. Internetová aplikace pro sběr dat o cenách za dodávání balíků. Příručka pro poskytovatele služeb dodávání balíků (PDSP) Uživatelská příručka Parcel Internetová aplikace pro sběr dat o cenách za dodávání balíků Příručka pro poskytovatele služeb dodávání balíků (PDSP) Poslední aktualizace: 19.12.2018 Obsah Úvod 1 Začínáme

Více

Write-N-Cite - stručný návod

Write-N-Cite - stručný návod Nástroj pro podporu výzkumu od společnosti ProQuest Spuštění Write-N-Cite POZNÁMKA: Při prvním spuštění Write-N-Cite ve Windows musíte být připojeni k internetu, abyste se mohli přihlásit do svého RefWorks

Více

WEBOVÝ PORTÁL. SOCIÁLNÍ SLUŽBY v Plzeňském kraji UŽIVATELSKÝ MANUÁL

WEBOVÝ PORTÁL. SOCIÁLNÍ SLUŽBY v Plzeňském kraji UŽIVATELSKÝ MANUÁL WEBOVÝ PORTÁL SOCIÁLNÍ SLUŽBY v Plzeňském kraji UŽIVATELSKÝ MANUÁL pro vkládání článků 1. Přihlášení Otevřete si portál Sociální služby v Plzeňském kraji, viz následující odkaz: https://socialnisluzby.plzensky-kraj.cz/

Více

Jak se orientovat ve světě ESTOFANu verze 3.0.3?

Jak se orientovat ve světě ESTOFANu verze 3.0.3? Jak se orientovat ve světě ESTOFANu verze 3.0.3? Systém ESTOFAN je určen pro administraci a editaci webových stránek, které jsou provozovány reklamní agenturou PANKREA. 1. Přihlášení Po objednávce a vytvoření

Více

Uživatelská příručka. Vytvořte jedničku mezi stránkami v několika jednoduchých krocích

Uživatelská příručka. Vytvořte jedničku mezi stránkami v několika jednoduchých krocích Uživatelská příručka Vytvořte jedničku mezi stránkami v několika jednoduchých krocích EXO TECHNOLOGIES spol. s r.o. Jašíkova 1536/10 Praha 4, 149 00 IČO: 289 77 939 DIČ: CZ 289 77 939 support@exohosting.cz

Více

Uživatelský manuál.

Uživatelský manuál. Uživatelský manuál www.dpd.cz/objednavkaprepravy Obsah 1 Úvod 1 2 Přihlášení 1 2.1 Nový uživatel, zapomenuté heslo 1 3 Nastavení 2 3.1 Nastavení 2 3.2 Uživatelé 3 3.3 Bankovní účty 4 3.4 Adresář 5 3.4.1

Více

NOVÁ ZÁLOŽKA DOKUMENTY... 2 DATOVÁ SCHRÁNKA - INFORMACE O ADRESÁTECH... 8 SUBJEKTY - OBECNÝ ZMOCNĚNEC... 9

NOVÁ ZÁLOŽKA DOKUMENTY... 2 DATOVÁ SCHRÁNKA - INFORMACE O ADRESÁTECH... 8 SUBJEKTY - OBECNÝ ZMOCNĚNEC... 9 NOVINKY VERZE 13.6.0 ze dne 9. 5. 2018 Vážení uživatelé, v uplynulém týdnu jsme pro vás v systému Insolvenční správce připravili několik novinek. Tou nejzásadnější z nich je, že došlo ke kompletnímu přepracování

Více

ONI system Notifikace a pravidla + vícenásobný filtr

ONI system Notifikace a pravidla + vícenásobný filtr ONI system Notifikace a pravidla + vícenásobný filtr 2015 BüroKomplet, s.r.o. Obsah Notifikace a pravidla... 3 Jak nastavit notifikace... 3 Práce v uživatelském rozhraní nového pravidla... 4 Příklad:...

Více

1 Příručka používání Google Apps

1 Příručka používání Google Apps 1 Příručka používání Google Apps Tento manuál vznikl pro účel seznámení se základní funkčností balíku Google Apps a má za úkol Vás seznámit s principy používání jednotlivých služeb (Gmail, Kalendáře, Disk).

Více

Přihlášení k webmailu a jeho nastavení

Přihlášení k webmailu a jeho nastavení Přihlášení k webmailu a jeho nastavení Obsah Kontakt technické podpory... 2 Přihlášení k webmailu... 2 Změna hesla... 2 Nastavení podpisu... 4 Nastavení automatické odpovědi... 7 Jak odesílat e-mailem

Více

1.2 Nastavení datové schránky

1.2 Nastavení datové schránky 1.2 Nastavení datové schránky Důležitou částí systému datových schránek je samotné uživatelské nastavení datové schránky. Mezi jeho nejvýznamnější prvky pak patří nastavení upozorňování o příchozích zprávách

Více

Ovládání Open Office.org Calc Ukládání dokumentu : Levým tlačítkem myši kliknete v menu na Soubor a pak na Uložit jako.

Ovládání Open Office.org Calc Ukládání dokumentu : Levým tlačítkem myši kliknete v menu na Soubor a pak na Uložit jako. Ukládání dokumentu : Levým tlačítkem myši kliknete v menu na Soubor a pak na Uložit jako. Otevře se tabulka, v které si najdete místo adresář, pomocí malé šedočerné šipky (jako na obrázku), do kterého

Více

Návod na používání webmailu

Návod na používání webmailu Návod na používání webmailu Každý student a zaměstnanec UTB má svoji vlastní školní e-mailovou schránku. K té se lze připojit buď pomocí webového klienta http://webmail.utb.cz, nebo libovolného e-mailového

Více

PTV MAP&GUIDE INTERNET V2 USNADNĚNÝ PŘECHOD

PTV MAP&GUIDE INTERNET V2 USNADNĚNÝ PŘECHOD PTV MAP&GUIDE INTERNET V2 USNADNĚNÝ PŘECHOD Obsah Obsah 1 PTV Map&Guide internet V2 Co je nového?... 3 1.1 Změna licenčních modelů... 3 1.1.1 Kmenoví zákazníci 3 1.1.2 Noví zákazníci 4 1.2 Nástroj pro

Více

Uživatelská příručka systému pro administrátory obcí a manuál pro správce portálu

Uživatelská příručka systému pro administrátory obcí a manuál pro správce portálu Softwarová podpora tvorby rozvojových dokumentů obcí Uživatelská příručka systému pro administrátory obcí a manuál pro správce portálu Verze 1.3 Zpracováno v rámci projektu CZ.1.04/4.1.00/62.00008 ELEKTRONICKÁ

Více

ipodatelna Uživatelská příručka

ipodatelna Uživatelská příručka Uživatelská příručka 1 Obsah Obsah 1 I Úvod 2 II Práce s aplikací 3 III Podání 4 1 Nové podání... 5 IV Informace o Uživateli 11 V Podatelna 13 1 Přijmout... a odmítnout podání 13 2 Seznam... došlých podání

Více

MS Outlook Web Access Nastavení pravidel pro předávání pošty na Google

MS Outlook Web Access Nastavení pravidel pro předávání pošty na  Google MS Outlook Web Access Nastavení pravidel pro předávání pošty na e-mail Google Pro automatické předávání pošty z MS Outlook na Gmail je nutné nastavit pravidlo pro přesměrování v aplikaci MS Outlook. Pravidla

Více

NÁVOD PŘIHLÁŠENÍ NA WEB CHO PRO GARANTY A UČITELE

NÁVOD PŘIHLÁŠENÍ NA WEB CHO PRO GARANTY A UČITELE NÁVOD PŘIHLÁŠENÍ NA WEB CHO PRO GARANTY A UČITELE 1. Registrace na webu ChO... 2 1.1. Výběr způsobu přihlašování... 3 1.1.1. Přihlášení e-mailem... 3 1.1.2. Přihlášení přes Google... 6 1.1.3. Přihlášení

Více

SUN Outdoor Registrační systém. Návod pro pedagogy. Obsah návodu

SUN Outdoor Registrační systém. Návod pro pedagogy. Obsah návodu SUN Outdoor Registrační systém Obsah návodu SUN Outdoor Registrační systém... 1... 1 Obsah návodu... 1 1 Registrace a přihlašování... 2 1.1 Registrace... 2 1.2 Přihlášení... 3 1.2.1 Zapomněl jsem své údaje...

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL PERSONALIZACE MOJE SODEXO V.3 2009-11-08

UŽIVATELSKÝ MANUÁL PERSONALIZACE MOJE SODEXO V.3 2009-11-08 UŽIVATELSKÝ MANUÁL PERSONALIZACE MOJE SODEXO V.3 2009-11-08 1 Obsah dokumentu 1 Obsah dokumentu... 2 2 Personalizovaná objednávka... 3 3 Jednoduchá... 3 4 Standardní... 4 5 Komplexní... 5 5.1 Párování

Více

SUN Outdoor Registrační systém. Návod pro rodiče. Obsah návodu. Registrační systém. Návod pro rodiče. 1 Registrace a přihlašování...

SUN Outdoor Registrační systém. Návod pro rodiče. Obsah návodu. Registrační systém. Návod pro rodiče. 1 Registrace a přihlašování... SUN Outdoor Registrační systém Obsah návodu 1 Registrace a přihlašování... 2 1.1 Registrace... 2 1.2 Zadání registračního klíče... 3 1.2.1 Registrační klíč mi nepřišel... 3 1.2.2 Vložení registračního

Více

Použití Office 365 na iphonu nebo ipadu

Použití Office 365 na iphonu nebo ipadu Použití Office 365 na iphonu nebo ipadu Úvodní příručka Kontrola e-mailů iphone nebo ipad si můžete nastavit tak, aby odesílal a přijímal poštu z vašeho účtu Office 365. Kontrola kalendáře z libovolného

Více

MarkAs marketingový asistent. Návod Betatest

MarkAs marketingový asistent. Návod Betatest MarkAs marketingový asistent Návod Betatest 25.5.2015 ! 2 /! 9 Obsah Návod betatest 3 Zapojení do betatestu 3 Instalace a aktivace 3 Založení nového zákazníka 4 Konfigurace MarkAs Mailer 6 Použití MarkAs

Více

CRV Czech Republic je na facebooku!

CRV Czech Republic je na facebooku! CRV Czech Republic je na facebooku! Na to, abyste mohli prohlížet naše facebookové stránky, není třeba se registrovat. Stačí do internetového prohlížeče zadat adresu: http://www.facebook.com/pages/crv-czech-republic/198677136816177

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL PERSONALIZACE MOJE SODEXO V1.2.1 2010-08-25

UŽIVATELSKÝ MANUÁL PERSONALIZACE MOJE SODEXO V1.2.1 2010-08-25 UŽIVATELSKÝ MANUÁL PERSONALIZACE MOJE SODEXO V1.2.1 2010-08-25 1 Obsah dokumentu 1 Obsah dokumentu... 2 2 Personalizovaná objednávka... 3 3 Jednoduchá... 3 4 Standardní... 4 5 Komplexní... 5 5.1 Párování

Více

Údržbové prostředí Rebeca44

Údržbové prostředí Rebeca44 Údržbové prostředí Rebeca44 ÚVOD STRUKTURA VZNIKAJÍCÍCH WEB-STRÁNEK SPRÁVCE STRÁNEK Přihlášení Odhlášení POPIS PRVKŮ ÚDRŽBY Titulek Cestička Základní popis práce s modulem Menu Navigace Na úvodní stránku

Více

Groupwise PŘÍSTUP A NASTAVENÍ E-MAILOVÉ SCHÁNKY PŘES WEBOVÉ ROZHRANÍ

Groupwise PŘÍSTUP A NASTAVENÍ E-MAILOVÉ SCHÁNKY PŘES WEBOVÉ ROZHRANÍ Groupwise PŘÍSTUP A NASTAVENÍ E-MAILOVÉ SCHÁNKY PŘES WEBOVÉ ROZHRANÍ Obsah 1. Přístup přes webové rozhraní... 1 2. Možnosti nastavení schránky... 1 2.1. Změna hesla... 1 2.2. Pravidla... 2 2.3. Podpis...

Více

Faxový server společnosti PODA s.r.o.

Faxový server společnosti PODA s.r.o. Faxový server společnosti PODA s.r.o. Vážení zákazníci, jako doplněk k poskytovaným službám VoIP jsme pro vás zprovoznili službu faxového serveru. Tento server vám umožní pohodlně odesílat a přijímat faxy

Více

WebSyncro Stručná příručka pro koncové uživatele

WebSyncro Stručná příručka pro koncové uživatele WebSyncro Stručná příručka pro koncové uživatele ŠKODA Auto / PLL-S/1 a FIB, WebSyncro, 18.04.2017 1 Obsah Popis aplikace... 3 Přístup k aplikaci... 3 Přihlášení k aplikaci... 3 Práce s aplikací... 4 Soubor...

Více

SUN Outdoor Registrační systém. Návod pro rodiče. Obsah návodu

SUN Outdoor Registrační systém. Návod pro rodiče. Obsah návodu SUN Outdoor Registrační systém Obsah návodu SUN Outdoor Registrační systém... 1... 1 Obsah návodu... 1 1 Registrace a přihlašování... 2 1.1 Registrace... 2 1.2 Přihlášení... 2 1.2.1 Zapomněl jsem své údaje...

Více

Registr práv a povinností

Registr práv a povinností Registr práv a povinností Doporučené postupy a nastavení internetového prohlížeče pro práci v aplikaci AIS RPP Doporučené postupy a nastavení internetového prohlížeče pro práci v aplikaci AIS RPP v4.0

Více

Mobilní aplikace Novell Filr Stručný úvod

Mobilní aplikace Novell Filr Stručný úvod Mobilní aplikace Novell Filr Stručný úvod Únor 2016 Podporovaná mobilní zařízení Aplikace Novell Filr je podporována v následujících mobilních zařízeních: Telefony a tablety se systémem ios 8 novějším

Více

Czech Nature Photo Návod

Czech Nature Photo Návod Czech Nature Photo Návod Tento návod vás provede všemi úkony nutnými pro úspěšné přihlášení vašich fotogra?ií do soutěže Czech Nature Photo. Pokud narazíte na problém, který není v tomto dokumentu podchycen,

Více

Formátování pomocí stylů

Formátování pomocí stylů Styly a šablony Styly, šablony a témata Formátování dokumentu pomocí standardních nástrojů (přímé formátování) (Podokno úloh Zobrazit formátování): textu jsou přiřazeny parametry (font, velikost, barva,

Více

Metodika NZIS. Sběr dat výkazů. resortního Programu statistických zjišťování ÚZIS ČR v Centrálním úložišti výkazů

Metodika NZIS. Sběr dat výkazů. resortního Programu statistických zjišťování ÚZIS ČR v Centrálním úložišti výkazů Metodika NZIS Sběr dat výkazů resortního Programu statistických zjišťování ÚZIS ČR v Centrálním úložišti výkazů Uživatelská příručka verze CUV_20180102 Tuto kompletní metodiku sběru dat vydal, na základě

Více

Přepínání zobrazení Použijte zobrazení kalendáře, které nejlépe vyhovuje vašemu pracovnímu postupu. Přepínejte tak často, jak chcete.

Přepínání zobrazení Použijte zobrazení kalendáře, které nejlépe vyhovuje vašemu pracovnímu postupu. Přepínejte tak často, jak chcete. Kalendář Úvodní příručka Naplánování schůzky v Lyncu Setkejte se tváří v tvář a ušetřete si cestu díky online schůzce v Lyncu 2013. Přepínání zobrazení Použijte zobrazení kalendáře, které nejlépe vyhovuje

Více

Dokumentace pro správu zlínských DUM

Dokumentace pro správu zlínských DUM Dokumentace pro správu zlínských DUM Obsah 1 Správa administrátorů... 3 1.1 Přidávání administrátorů... 3 1.2 Nastavování práv administrátorů... 3 1.3 Upravení detailů administrátora... 5 1.4 Aktivování,

Více

Výměna pokladních certifikátů pro evidenci tržeb

Výměna pokladních certifikátů pro evidenci tržeb Výměna pokladních certifikátů pro evidenci tržeb Blíží se období, kdy může končit platnost některých pokladních certifikátů, které používáte pro evidenci tržeb. Vydané pokladní certifikáty mají platnost

Více

MANUÁL PŘIHLÁŠEK SVČ ODRY

MANUÁL PŘIHLÁŠEK SVČ ODRY MANUÁL PŘIHLÁŠEK SVČ ODRY 1.) Pro přihlášení účastníka do kroužku SVČ Odry na webových stránkách www.svcodry.cz zvolte v menu sekci KROUŽKY a klikněte na kroužek, o který máte zájem: 2.) U vybraného kroužku

Více

DOKUMENTACE REDAKČNÍHO SYSTÉMU PINYA

DOKUMENTACE REDAKČNÍHO SYSTÉMU PINYA DOKUMENTACE REDAKČNÍHO SYSTÉMU PINYA Obsah Obsah... 4 Pinya CMS... 5 Přihlášení do systému... 6 Položky v menu administrace... 7 Uživatelé... 8 Správa uživatelů... 8 Nový uživatel... 9 Role... 10 Vytvoření

Více

Profesis on-line 20.1.2015. Obrázky v prezentaci byly upraveny pro potřeby prezentace.

Profesis on-line 20.1.2015. Obrázky v prezentaci byly upraveny pro potřeby prezentace. Profesis on-line 20.1.2015 Obrázky v prezentaci byly upraveny pro potřeby prezentace. Adresa systému: www.profesis.cz Údaje nutné pro přihlášení: - přihlašovací jméno: sedmimístné číslo autorizace (včetně

Více

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. PORTÁL KUDY KAM. Manuál pro editaci ŽS. Verze 1.

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. PORTÁL KUDY KAM. Manuál pro editaci ŽS. Verze 1. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. PORTÁL KUDY KAM Manuál pro editaci ŽS Verze 1.0 2012 AutoCont CZ a.s. Veškerá práva vyhrazena. Tento dokument

Více

INTERNETOVÉ BANKOVNICTVÍ ARTESA IDEAL

INTERNETOVÉ BANKOVNICTVÍ ARTESA IDEAL INTERNETOVÉ BANKOVNICTVÍ ARTESA IDEAL Příručka pro klienty V případě jakýchkoliv dotazů nás kontaktujte na info@artesa.cz nebo na čísle 800 128 836. 1/23 Artesa, spořitelní družstvo, www.artesa.cz, info@artesa.cz

Více

Příručka pro práci v systému edoceo

Příručka pro práci v systému edoceo Příručka pro práci v systému edoceo Mgr. Ilona Trojanová Kontakt: 974 818 208 Email: trojanova.ilona@vlada.cz 1. Úvod Cíl dokumentu Seznámení uživatelů se systémem edoceo, základními kroky přihlášení do

Více

Snadná úprava stránek, nemusím umět HTML, tvořím obsah téměř jako ve Wordu. Jak změnit obsah nástěnky: vpravo nahoře Nastavení zobrazených informací

Snadná úprava stránek, nemusím umět HTML, tvořím obsah téměř jako ve Wordu. Jak změnit obsah nástěnky: vpravo nahoře Nastavení zobrazených informací Školení Wordpress Nainstalované pluginy: WPML Multilingual CMS Adminize Capability Manager Contact Form 7 Wordpress Download Monitor Google Analytics for WordPress Simple Google Sitemap XML Seznámení s

Více

Prosím mějte na paměti, že z bezpečnostních důvodů byste měli změnit Internetový přístupový kód každých 60 dní.

Prosím mějte na paměti, že z bezpečnostních důvodů byste měli změnit Internetový přístupový kód každých 60 dní. Před přihlášením - HLAVNÍ MENU Přihlášení do banky Přihlášení s Internetovým přístupovým kódem 1. Vepište své Zákaznické ID do kolonky 'identifikátor uživatele'. (Vaše Zákaznické ID je 8-místný číslovat

Více

Manuál k editaci webu NUDZ

Manuál k editaci webu NUDZ Manuál k editaci webu NUDZ Obsah Úvod 2 Vstup do redakčního systému a na intranet 4 Uživatelé (všichni zaměstnanci) Editace osobních stránek 5 9 Publikace, projekty 10 Fotogalerie 11 12 Zobrazení stránky

Více

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. PORTÁL KUDY KAM. Manuál pro administrátory. Verze 1.

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. PORTÁL KUDY KAM. Manuál pro administrátory. Verze 1. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. PORTÁL KUDY KAM Manuál pro administrátory Verze 1.0 2012 AutoCont CZ a.s. Veškerá práva vyhrazena. Tento

Více

Nastavení lokálního úložiště certifikátů v OSx

Nastavení lokálního úložiště certifikátů v OSx Nastavení lokálního úložiště certifikátů v OSx Aby bylo možné používat lokální úložiště, je nezbytné vytvořit zálohu privátní části elektronického podpisu, tj. soubor s koncovou *.pfx, nebo *.p12. Soubor

Více

Práce s administračním systémem internetových stránek Podaných rukou

Práce s administračním systémem internetových stránek Podaných rukou Práce s administračním systémem internetových stránek Podaných rukou 2011 Ing. Jakub Matas Přihlášení a uživatelský účet Přihlášení Přihlášení do aplikace lze dvěma způsoby: 1. Pomocí panelu ve vrchní

Více