Medailonky přednášejících na 31.LD v Prostějově

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Medailonky přednášejících na 31.LD v Prostějově"

Transkript

1 Medailonky přednášejících na 31.LD v Prostějově prof. PharmDr. Martin Doležal, Ph.D. (nar. 1961) v současnosti přednáší na Farmaceutické fakultě v Hradci Králové, Univerzity Karlovy v Praze, ve studijním programu Farmacie předměty Farmaceutická chemie a Technologie syntetických léčiv, ve studijním programu Zdravotnická bioanalytika se podílí na výuce předmětu Chemická léčiva I a II. Je autorem či spoluautorem 6 učebních textů pro posluchače Farmaceutické fakulty v Hradci Králové. Na katedře Farmaceutické chemie a kontroly léčiv působí od roku 1984, od července 2015 je vedoucím katedry. Ve své vědecké činnosti se zabývá syntézou potenciálních antimykobakteriálních či antifungálních látek na bázi pyrazinu. Je autorem či spoluautorem více než 110 původních prací a přehledů. Od r je předsedou ČFS ČLS JEP, z. s. MUDr. David Koupý se narodil v roce 1989 v Blansku. Vystudoval Lékařskou fakultu Masarykovy univerzity v Brně. Od roku 2014 pracuje jako sekundární lékař ve Vojenské nemocnici v Brně na interním oddělení, kde se připravuje na atestaci z oboru vnitřní lékařství. Během studia medicíny zahájil spolupráci s PharmDr. Janou Rudou, Ph.D. a v roce 2013 obhájil na půdě Farmakologického ústavu LF MU samostatnou práci na téma Současné fytoterapeutické možnosti v léčbě diabetes mellitus. Problematiku fytoterapeutik v diabetologii dále rozvinul a publikoval ve spolupráci s Farmakologickým ústavem LF MU a Ústavem farmakologie a toxikologie FaF VFU v časopisech Praktické lékárenství, Česká a slovenská farmacie a Interní medicína pro praxi.

2 Doc. MUDr. Zdeněk Fryšák, CSc. Promoval na UP v Olomouci v roce 1971, pracoval na pozici sekundárního lékaře v Pasece u Šternberka a na interním oddělení NsP Šternberk, kde dostal příležitost poznat i práci závodního lékaře Uničovských strojíren. Od roku 1973 nastoupil jako sekundární lékař a odborný asistent I. Interní kliniky FN a LF v Olomouci. Pracoval zde jako hematolog, gastroenterolog, hepatolog a v roce 1989 byl pověřen vybudováním endokrinologie (dnes již diabetologie a endokrinologie) ve FN Olomouc. V roce 2001 přešel na III. Interní kliniku NRE, kde pro tento obor byly vytvořeny provozní podmínky umožňující akreditaci. Pracuje v Endokrinologické ambulanci této kliniky, přednáší a publikuje v oboru. V průběhu let atestoval z vnitřního lékařství 1. i 2. stupně, gastroenterologie, diabetologie a endokrinologie. Poměrně široký odborný záběr zúročuje v každodenní klinické praxi. Jiří Hošek Narozen r v Praze, vystudoval Strojní fakultu ČVUT. Pracoval pro firmu Ariel a.s. na vývoji lékárenského softwaru Pentenium. V současné době je ředitelem společnosti Newlink s.r.o., kde pracuje na vývoji webových a mobilních aplikací. Je členem Advisory Boardu, Pro Fit Institutu, zabývající se životním stylem v souvislosti s primární i sekundární prevencí civilizačních onemocnění. Je ambasadorem pro ČR společnosti AEGATE Ltd Cambridge, jejímž hlavním zaměřením je ověřování pravosti léčiv v Evropě.

3 Prof. PharmDr. Alexandr Hrabálek, CSc. (emeritní děkan fakulty) Na fakultě pracuje od roku V roce 2000 habilitoval a v roce 2009 absolvoval jmenovací řízení na Univerzitě Karlově, obojí v oboru Farmaceutická chemie. Od roku 2002 působil jako vedoucí katedry anorganické a organické chemie, od roku 2003 byl proděkanem pro vědeckou činnost. V letech působil ve funkci děkana fakulty, od února 2014 je proděkanem pro vnější vztahy a transfer technologií a vrátil se zpět na svou katedru. Hlavními oblastmi jeho vědeckého zájmu jsou akceleranty transdermální permeace a především v současné době syntéza potenciálních antituberkulotik. PharmDr. Lubomír Chudoba Absolvent Farmaceutické fakulty UK, Hradec Králové, obor klinická farmacie, následně složil atestaci I. stupně v oboru lékárenství. Pracovní kariéru zahájil ve Státním ústavu pro kontrolu léčiv, jako interní aspirant v odboru farmakologie a toxikologie léčiv. Dále lékárník asistent, resp. vedoucí lékárník a provozovatel lékárny v Praze. Mezi jeho významnější aktivity a členství patřila či patří účast v Interní grantové agentuře MZ ČR, ve Vědecké radě FaF UK v Hradci Králové a Vědecké radě FaF VFU Brno, v Českém národním fóru pro ehealth, v Českém zdravotnickém fóru, v Asociaci zdraví na internetu, v International Association of Mutual benefit societies, European pharmacists forum a Pharmaceutical Group of the European Union. V současné době je prezidentem České lékárnické komory.

4 PharmDr. Jaroslav Roh, Ph.D. Absolvent magisterského studia farmacie a doktorského studia bioorganické chemie na Farmaceutické fakultě Univerzity Karlovy (FaF). V roce 2007 absolvoval stáž na Petrohradském Technologickém institutu zaměřenou na chemii tetrazolů a v roce 2013 na University of Bath (UK) zaměřenou na syntézu prochelátorů železa. V současné době odborný asistent na Katedře anorganické a organické chemie na FaF, člen řešitelských kolektivů několika výzkumných projektů zaměřených na vývoj nových léčiv proti tuberkulóze a Univerzitního výzkumného centra pro výzkum toxických a protektivních účinků léčiv na kardiovaskulární systém. MUDr. Ondřej Krystyník Narodil se ve Vsetíně. Po ukončení studia na Lékařské fakultě Masarykovy univerzity v Brně ( ) se začal věnovat praktické medicíně v oblasti vnitřního lékařství. Své postgraduální vzdělání zaměřil na obor diabetologie a endokrinologie. Od roku 2008 pracoval na II. interní klinice ve Fakultní nemocnici v Olomouci. Zde získal první zkušenosti s diagnostikou a léčbou diabetes mellitus a jeho komplikací. V současné době je součástí týmu diabetologického centra III. interní kliniky Fakultní nemocnice v Olomouci. Věnuje se především léčbě pomocí inzulinové pumpy. PharmDr. Josef Malý, Ph.D. Absolvoval magisterské studium farmacie a doktorské studium v oboru klinická farmacie na Farmaceutické fakultě UK v Hradci Králové. Nyní působí jako odborný asistent na Katedře sociální a klinické farmacie téže fakulty a farmaceut se specializovanou způsobilostí z klinické farmacie v nemocniční lékárně FN Motol. V teorii a praxi se věnuje klinické farmacii, bezpečnému zacházení s léčivy, informacím o léčivech a farmaceutické péči. Je vědeckým sekretářem České farmaceutické společnosti (ČFS) ČLS JEP, členem výboru Sekce klinické farmacie (SKF) ČFS ČLS JEP a lektorem interaktivních dispenzačních seminářů, společného projektu SKF ČFS ČLS JEP a České lékárnické komory.

5 PharmDr. Jaroslav Peč, Ph.D. Absolvent Farmaceutické fakulty v Hradci Králové, Ph.D. v oboru Farmakognosie se zaměřením na explantátové kultury rostlin. V rámci doktorátu absolvována stáž na Univerzitě Leiden v Nizozemí se zaměřením na konopí seté a moderní analytické metody. Pracovní zkušenosti z nemocniční lékárny Fakultní nemocnice Olomouc a z Výzkumného ústavu rostlinné výroby v Olomouci. Zkušenosti s pořádáním Interaktivních dispenzačních seminářů (IDS) pro lékárníky, v letech lektor IDS. V současnosti zaměstnán v lékárně základního typu. Zájmovou oblastí je jsou léčiva a doplňky stravy s obsahem sekundárních rostlinných metabolitů, jejich interakce s klasickými léčivy a využití tradičníc h léčivých rostlin. PharmDr. Petr Jílek, CSc. přišel na FaF UK v roce Nejprve fakultu vystudoval, dosud zde učí. Věnuje se výuce imunologie, imunofarmakologie a mikrobiologie. V těchto oborech se rovněž zabývá výzkumem a publikační činností. Je členem pracovní skupiny, která se na Porodnickogynekologické klinice FN v Hradci Králové věnuje výzkumu vulvovaginálního dyskomfortu. Petr Jílek se zabývá predispozičními faktory, imunologickými a farmakoterapeutickými aspekty tohoto problému.

6 Mgr. Ladislav Svatoš Absolvent Filozoficko-přírodovědecké fakulty Slezské univerzity v Opavě, obor historie-muzeologie (2002). Od roku 2005 odborný pracovník Českého farmaceutického muzea, střediska Univerzity Karlovy v Praze, Farmaceutické fakulty v Hradci Králové. Zabývá se dějinami zdravotnictví, zejména působením Hospitálského řádu sv. Jana z Boha v Českých zemích, farmaceutickým muzejnictvím a výstavní činnosti v 19. a 20. století a farmaceutickou historiografií. MUDr. Jitřenka Venháčová pracuje na Dětské klinice FN a LF UP v Olomouci jako vedoucí lékař Diabetologického centra pro děti. Spolu s dalšími členy týmu pečují o děti s cukrovkou od zjištění nemoci do 19 let, zavádějí do léčby nové technologie a nové inzulíny. Spoustu času a energie věnují edukačním aktivitám-v rámci kliniky, formou víkendových seminářů pro pacienty a rodiče, v průběhu letních Dia táborů pro děti, které pořádají již od roku Úzce spolupracují se Sdružením rodičů a přátel diabetických dětí, v regionu se sdružením Inzulínek. Podílejí se na řešení klinických studií, výuce studentů lékařské fakulty, zdravotních sester, lékařů před atestací z pediatrie, diabetologie a endokrinologie jako akreditované pracoviště II. typu. MUDr. J. Venháčová byla oceněna Svazem diabetiků ČR za její práci ve prospěch dětských diabetiků Syllabovou plaketou a v roce 2014 při příležitosti Světového dne diabetu Diabetickou asociací České republiky Výroční cenou 2014 za mimořádné zásluhy ve zlepšování péče o diabetické děti v ČR.Kontakt: venhacj@fnol.cz

7 prof. RNDr. Jiří Vlček, CSc. je žákem prof. Květiny. Nyní vede Katedru sociální a klinické farmacie Faf UK, kde rozvíjí výuku farmaceutické péče a klinické farmacie a to jak v rámci pregraduálního, tak postgraduálním studia (vedoucí 22 obhájených disertačních prací). Na mezinárodním poli se podílel v rámci projektu Evropského parlamentu na vytváření doporučení pro zvýšení bezpečnosti pacienta při farmakoterapii a pod hlavičkou WHO spolupracoval na doporučeních, jak vyučovat kulturu bezpečí ve zdravotnictví. Spolupodílel se na 5mezinárodních symposiích klinické farmacie a DURG. Podílí se na antibiotické politice státu, je členem Národního antibiotického programu a národním reprezentantem pro spotřebu antibiotik při ECDC. Vede mnoho interaktivních seminářů v rámci společného projektu ČFS a Lékárnické komory. Je členem tří oborových rad na FaF UK a na MU LF v Brně. Od roku 2008 je zaměstnán na částečný úvazek jako klinický farmaceut ve FN Hradec Králové. PharmDr. Sylva Klovrzová, Lékárna Galenika, Praha Absolvovala Farmaceutickou fakultu UK v Hradci Králové, obor klinická farmacie (1992). Po ukončení studia pracovala ve veřejné lékárně, ve farmaceutické firmě, v letech v nemocniční lékárně FN v Motole v pozici vedoucího Oddělení individuální přípravy léčivých přípravků. Od roku 2014 dosud je vedoucím lékárníkem a odborným zástupcem Lékárny Galenika v Praze. Specializace v oboru lékárenství 1.stupně (1997), Specializace v oboru nemocniční lékárenství (2007), Specializace v oboru farmaceutické technologie (2014). Od roku 2011 je členkou Lékárenské sekce Lékopisné komise MZ. V roce 2012 obhájila rigorózní práci na Katedře farmaceutické technologie FaF UK v Hradci Králové, kde nyní pokračuje v postgraduálním studiu.

8 Mgr. Jiří Kotlář Vedoucí lékárník Nemocniční lékárny Fakultní nemocnice Hradec Králové, dlouholetý člen představenstva České lékárnické komory a výboru České farmaceutické společnosti ČLS JEP. Věnuje se praktické legislativě pro lékárníky

9 prof. RNDr.Václav Suchý, DrSC.

DOKTORSKÉ ( POSTGRADUÁLNÍ ) STUDIUM NA FARMACEUTICKÉ FAKULTĚ UK

DOKTORSKÉ ( POSTGRADUÁLNÍ ) STUDIUM NA FARMACEUTICKÉ FAKULTĚ UK DOKTORSKÉ ( POSTGRADUÁLNÍ ) STUDIUM NA FARMACEUTICKÉ FAKULTĚ UK Jaroslav Roh 11. 3. 2019 Studium otevřeno: absolventům magisterského studia FaF UK (Farmacie, Zdravotnická bioanalytika) absolventům magisterských

Více

Co je na té fakultě vlastně učí?! Jan Šaloun Kurdějov

Co je na té fakultě vlastně učí?! Jan Šaloun Kurdějov Co je na té fakultě vlastně učí?! Jan Šaloun Kurdějov 16. 4. 2016 Orientační parametry FaF VFU Brno Počet přihlášek do MSP: cca 800 Směrné číslo pro přijetí: 144 Počet přijatých (obeslaných): cca 230 Počet

Více

Specializační vzdělávání pohledem novelizované legislativy. Pavel Škvor

Specializační vzdělávání pohledem novelizované legislativy. Pavel Škvor Specializační vzdělávání pohledem novelizované legislativy Pavel Škvor Obsah Způsobilost k výkonu povolání Samostatný výkon Obory specializace Základní kmen Specializovaný výcvik Vzdělávací programy Přechodná

Více

Editorial časopisu Gastro-enterologia Bohema z roku Gastro-enterologia Bohema Editorial, Hereditárny angioedém ako príčina bolestí brucha

Editorial časopisu Gastro-enterologia Bohema z roku Gastro-enterologia Bohema Editorial, Hereditárny angioedém ako príčina bolestí brucha Editorial časopisu Gastro-enterologia Bohema z roku 1947. Gastro-enterologia Bohema Editorial, 1947. Gastroent Hepatol 2015; 69(4) 307 Obálka časopisu Gastro-enterologia Bohema z roku 1947. Gastro-enterologia

Více

KLINICKÁ FARMACIE - základ pro péči farmaceuta orientovanou na pacienta PharmDr. Fialová Daniela, PhD.

KLINICKÁ FARMACIE - základ pro péči farmaceuta orientovanou na pacienta PharmDr. Fialová Daniela, PhD. KLINICKÁ FARMACIE - základ pro péči farmaceuta orientovanou na pacienta PharmDr. Fialová Daniela, PhD. Katedra sociální a klinické farmacie Farmaceutická fakulta v Hradci Králové, Universita Karlova v

Více

Doc. RNDr. Josef Hynek, MBA, Ph.D. Prof. MUDr. RNDr. Vilím Šimánek, DrSc. Prof. RNDr. Jitka Ulrichová, CSc.

Doc. RNDr. Josef Hynek, MBA, Ph.D. Prof. MUDr. RNDr. Vilím Šimánek, DrSc. Prof. RNDr. Jitka Ulrichová, CSc. Z Á P I S ze zasedání Vědecké rady UK v Praze Farmaceutické fakulty v Hradci Králové dne 28. března 2006 Přítomni: Omluveni: Hosté: Doc. PharmDr. Alexandr Hrabálek, CSc. Doc. RNDr. Pavel Doleţal, CSc.

Více

Hodnocení průběhu doktorského studia na Farmaceutické fakultě UK v Hradci Králové za akademický rok 2006/2007

Hodnocení průběhu doktorského studia na Farmaceutické fakultě UK v Hradci Králové za akademický rok 2006/2007 Hodnocení průběhu doktorského studia na Farmaceutické fakultě UK v Hradci Králové za akademický rok 2006/2007 Doktorské studium podléhá na UK-FaF HK průběžné kontrole a také každoroční souhrnné kontrole,

Více

Hereditárny angioedém ako príčina bolestí brucha

Hereditárny angioedém ako príčina bolestí brucha Dopis prof. Prusíkovi z roku 1946 s díky za příspěvek v počátcích společnosti a příslibem diplomu zakládajícího člena. A letter to Professor Prusik from 1946 with thanks for his contribution in the beginnings

Více

Kód Studijní program Studijní obor Studium v AJ. Forma studia Forma přijímací zkoušky. Počet přijímaných studentů

Kód Studijní program Studijní obor Studium v AJ. Forma studia Forma přijímací zkoušky. Počet přijímaných studentů P5206 Farmacie Farmaceutická analýza ano P ústní 6 Instrumentální metody používané v kvalitativní a kvantitativní analýze, základy chemické analýzy, lékopisné kontrolně-analytické metody hodnocení léčiv.

Více

Změny ve specializačním programu novela zákona č. 95. PharmDr. Marcela Heislerová, Ph.D. IPVZ FN Motol

Změny ve specializačním programu novela zákona č. 95. PharmDr. Marcela Heislerová, Ph.D. IPVZ FN Motol Změny ve specializačním programu novela zákona č. 95 PharmDr. Marcela Heislerová, Ph.D. IPVZ FN Motol 2017 Obsah Způsobilost k výkonu povolání Samostatný výkon Základní kmen Obory specializace, vzdělávací

Více

Lékařská fakulta. Ostravské university v Ostravě

Lékařská fakulta. Ostravské university v Ostravě Lékařská fakulta Ostravské Ostravská universita v Ostravě Založena 28. září 1991. Základy pro její vznik byly položeny již v roce 1953. Tehdy byla v Opavě otevřena Vyšší pedagogická škola. Její náplní

Více

Soulad studijního programu. Bioanorganická chemie

Soulad studijního programu. Bioanorganická chemie Standard studijního Bioanorganická chemie A. Specifika a obsah studijního : Typ Oblast/oblasti vzdělávání Základní tematické okruhy Kód Rozlišení Profil studijního Propojení studijního s tvůrčí činností

Více

H-11 ŘÁD PRO CELOŽIVOTNÍ VZDĚLÁVÁNÍ ČLENŮ ČESKÉ LÉKÁRNICKÉ KOMORY

H-11 ŘÁD PRO CELOŽIVOTNÍ VZDĚLÁVÁNÍ ČLENŮ ČESKÉ LÉKÁRNICKÉ KOMORY H-11 ŘÁD PRO CELOŽIVOTNÍ VZDĚLÁVÁNÍ ČLENŮ ČESKÉ LÉKÁRNICKÉ KOMORY Na základě ustanovení 2, odst. 1, písm. a) a b) zákona ČNR č. 220/1991 Sb., o České lékařské komoře, České stomatologické komoře a České

Více

doc. MUDr. Jaroslav Slaný, CSc.

doc. MUDr. Jaroslav Slaný, CSc. ŢIVOTOPIS doc. MUDr. Jaroslav Slaný, CSc. * 3.10. 1957 MORAVSKÁ OSTRAVA PROFESIONÁLNÍ PRAXE A FUNKCE VZDĚLÁNÍ A VĚDECKÝ RŮST JAZYKOVÉ ZNALOSTI 2005- dosud děkan Zdravotně sociální fakulty Ostravské univerzity

Více

PLÁNOVANÉ MEZINÁRODNÍ A DOMÁCÍ AKCE

PLÁNOVANÉ MEZINÁRODNÍ A DOMÁCÍ AKCE PLÁNOVANÉ MEZINÁRODNÍ A DOMÁCÍ AKCE Redakce DMEV vítá veškerá oznámení o vědeckých a postgraduálních seminářích konaných v České republice i upozornění na mezinárodní akce. Oznámení o plánovaných akcích

Více

Soulad studijního programu. Bioorganická chemie a chemická biologie

Soulad studijního programu. Bioorganická chemie a chemická biologie Standard studijního Bioorganická chemie a chemická biologie A. Specifika a obsah studijního : Typ Oblast/oblasti vzdělávání Základní tematické okruhy Kód Rozlišení Profil studijního Propojení studijního

Více

Sekce pro studium a výuku

Sekce pro studium a výuku Sekce pro studium a výuku V případě akutní potřeby jednání (neodkladné záležitosti týkající se zdravotního stavu, sociální situace, potřeby akutní právní pomoci apod.) lze kontaktovat proděkana pro výuku

Více

UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE LÉKAŘSKÁ FAKULTA V HRADCI KRÁLOVÉ. OBĚŽNÍK č. 3

UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE LÉKAŘSKÁ FAKULTA V HRADCI KRÁLOVÉ. OBĚŽNÍK č. 3 UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE LÉKAŘSKÁ FAKULTA V HRADCI KRÁLOVÉ V Hradci Králové dne 30. října 2015 OBĚŽNÍK č. 3 OBSAH: Archiv oběžníků: www.lfhk.cuni.cz/fakulta/dokumenty/obezniky-lf/ 1. Oznámení 2. Ocenění

Více

INOVATIVNÍ KURZY IMUNOANALÝZY A ENDOKRINOLOGIE PRO VĚDECKÉ PRACOVNÍKY- PILOTNÍ ZKUŠENOSTI LÉKAŘSKÉ FAKULTY V PLZNI

INOVATIVNÍ KURZY IMUNOANALÝZY A ENDOKRINOLOGIE PRO VĚDECKÉ PRACOVNÍKY- PILOTNÍ ZKUŠENOSTI LÉKAŘSKÉ FAKULTY V PLZNI INOVATIVNÍ KURZY IMUNOANALÝZY A ENDOKRINOLOGIE PRO VĚDECKÉ PRACOVNÍKY- PILOTNÍ ZKUŠENOSTI LÉKAŘSKÉ FAKULTY V PLZNI RNDr. Marie Karlíková, PhD. Prof. MUDr. Ondřej Topolčan, CSc. Univerzita Karlova - Lékařská

Více

ZPRÁVA. České odborné společnosti klinické farmacie ČLS JEP ROK 2013

ZPRÁVA. České odborné společnosti klinické farmacie ČLS JEP ROK 2013 ZPRÁVA České odborné společnosti klinické farmacie ČLS JEP ROK 2013 O SPOLEČNOSTI Aktivity ČOSKF od r. 2010 1. ČOSKF se svou činností zasadila o prosazení klinickofarmaceutické péče do Zákona o zdravotních

Více

Univerzita Karlova v Praze. Farmaceutická fakulta v Hradci Králové

Univerzita Karlova v Praze. Farmaceutická fakulta v Hradci Králové Univerzita Karlova v Praze Farmaceutická fakulta v Hradci Králové Studijní program ZDRAVOTNICKÁ BIOANALYTIKA obor Odborný pracovník v laboratorních metodách MAGISTERSKÉ STUDIUM NAVAZUJÍCÍ KOMBINOVANÁ FORMA

Více

Zápis z 1. zasedání vědecké rady 2. LF UK dne

Zápis z 1. zasedání vědecké rady 2. LF UK dne Publikováno z 2. lékařská fakulta Univerzity Karlovy (https://www.lf2.cuni.cz) LF2 > Zápis z 1. zasedání vědecké rady 2. LF UK dne 21. 1. 2016 Zápis z 1. zasedání vědecké rady 2. LF UK dne 21. 1. 2016

Více

Z Á P I S dne 14. dubna 2009 od 13:30 hod. neveřejné zasedání Vědecké rady v zasedací místnosti děkanátu Program:

Z Á P I S dne 14. dubna 2009 od 13:30 hod. neveřejné zasedání Vědecké rady v zasedací místnosti děkanátu Program: Z Á P I S ze zasedání Vědecké rady UK v Praze, Farmaceutické fakulty v Hradci Králové dne 14. dubna 2009 Přítomni: Doc. PharmDr. Alexandr Hrabálek, CSc. PharmDr. Aleš Berka Doc. RNDr. Pavel Doleţal, CSc.

Více

Standard léčebné výživy

Standard léčebné výživy 1 Standard léčebné výživy 1. CHARAKTERISTIKA 1.1. Léčebná výživa je nedílnou součástí léčebně preventivní péče, významně ovlivňuje léčebný postup a napomáhá ke snižování nákladů na medikamentózní léčbu.

Více

Z Á P I S ze zasedání Vědecké rady UK v Praze, Farmaceutické fakulty v Hradci Králové dne 12. března 2013

Z Á P I S ze zasedání Vědecké rady UK v Praze, Farmaceutické fakulty v Hradci Králové dne 12. března 2013 Z Á P I S ze zasedání Vědecké rady UK v Praze, Farmaceutické fakulty v Hradci Králové dne 12. března 2013 Přítomni: Omluveni: Hosté: Prof. PharmDr. Alexandr Hrabálek, CSc. PharmDr. Aleš Berka Prof. MUDr.

Více

Z Á P I S ze zasedání Vědecké rady UK v Praze, Farmaceutické fakulty v Hradci Králové dne 16. října 2012

Z Á P I S ze zasedání Vědecké rady UK v Praze, Farmaceutické fakulty v Hradci Králové dne 16. října 2012 Z Á P I S ze zasedání Vědecké rady UK v Praze, Farmaceutické fakulty v Hradci Králové dne 16. října 2012 Přítomni: Omluveni: Prof. PharmDr. Alexandr Hrabálek, CSc. PharmDr. Aleš Berka Prof. MUDr. RNDr.

Více

Stručné profesní životopisy kandidátů do voleb do výboru a revizní komise České farmaceutické společnosti ČLS JEP, z. s.

Stručné profesní životopisy kandidátů do voleb do výboru a revizní komise České farmaceutické společnosti ČLS JEP, z. s. Stručné profesní životopisy kandidátů do voleb do výboru a revizní komise České farmaceutické společnosti ČLS JEP, z. s. Příloha kandidátní listiny zveřejněné dne 9. 10. 2018. Zasláno kandidáty a řazeno

Více

Kandidáti do výboru České odborné společnosti klinické farmacie ČLS JEP

Kandidáti do výboru České odborné společnosti klinické farmacie ČLS JEP Kandidáti do výboru České odborné společnosti klinické farmacie ČLS JEP PharmDr. Jana Gregorová Nemocnice Na Bulovce v Praze od roku 2013 doposud, na pozici klinického farmaceuta od roku 2010 do roku 2012,

Více

Studijní program FARMACIE studijní obor Farmacie MAGISTERSKÉ STUDIUM

Studijní program FARMACIE studijní obor Farmacie MAGISTERSKÉ STUDIUM Studijní program FARMACIE studijní obor Farmacie MAGISTERSKÉ STUDIUM POVINNÉ PŘEDMĚTY 1. úsek studia Povinné předměty hodin ZS hodin LS P S C P S C Historie a organizace farmacie Babica 28 3 0 ZK 3 Biofyzika

Více

H-11 ŘÁD PRO CELOŽIVOTNÍ VZDĚLÁVÁNÍ ČLENŮ ČESKÉ LÉKÁRNICKÉ KOMORY

H-11 ŘÁD PRO CELOŽIVOTNÍ VZDĚLÁVÁNÍ ČLENŮ ČESKÉ LÉKÁRNICKÉ KOMORY H-11 ŘÁD PRO CELOŽIVOTNÍ VZDĚLÁVÁNÍ ČLENŮ ČESKÉ LÉKÁRNICKÉ KOMORY Na základě ustanovení 2, odst. 1, písm. a) a b) zákona ČNR č. 220/1991 Sb., o České lékařské komoře, České stomatologické komoře a České

Více

ČESKÁ SPOLEČNOST KLINICKÉ BIOCHEMIE

ČESKÁ SPOLEČNOST KLINICKÉ BIOCHEMIE předseda: Prof. MUDr. Tomáš Zima, DrSc. Ústav klinické biochemie a laboratorní diagnostiky 1. LF UK a VFN U Nemocnice 2 128 08 Praha 2 tel: 224 962 841 fax: 224 962 848 e-mail: zimatom@cesnet.cz místopředseda,

Více

VZDĚLÁVACÍ SYSTÉM RADIOLOGICKÝCH FYZIKŮ A TECHNIKŮ DŮSLEDKY ZÁKONA O NELÉKAŘSKÝCH ZDRAVOTNICKÝCH POVOLÁNÍCH

VZDĚLÁVACÍ SYSTÉM RADIOLOGICKÝCH FYZIKŮ A TECHNIKŮ DŮSLEDKY ZÁKONA O NELÉKAŘSKÝCH ZDRAVOTNICKÝCH POVOLÁNÍCH VZDĚLÁVACÍ SYSTÉM RADIOLOGICKÝCH FYZIKŮ A TECHNIKŮ DŮSLEDKY ZÁKONA O NELÉKAŘSKÝCH ZDRAVOTNICKÝCH POVOLÁNÍCH Tomáš Čechák 1, Pavel Dvořák 1, Lubomír Frencl 2, Ladislav Musílek 1, Libor Judas 3, Ivan Kuželka

Více

Návrh na jmenování docentem

Návrh na jmenování docentem Návrh na jmenování docentem Podle 72 zákona č. 111/1998 Sb. o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů /zákon o vysokých školách/ Vysoká škola: Fakulta: Uchazeč: rodné číslo: stav: trvalé bydliště:

Více

15. Návrh na přijetí usnesení z jednání vědecké rady a hlasování o návrhu

15. Návrh na přijetí usnesení z jednání vědecké rady a hlasování o návrhu v Hradci Králové dne 31.1.2011 pořízený za účelem zveřejnění přijatého usnesení 15. Návrh na přijetí usnesení z jednání vědecké rady a hlasování o návrhu Návrh na přijetí usnesení z jednání vědecké rady

Více

UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE LÉKAŘSKÁ FAKULTA V HRADCI KRÁLOVÉ. OBĚŽNÍK č. 14

UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE LÉKAŘSKÁ FAKULTA V HRADCI KRÁLOVÉ. OBĚŽNÍK č. 14 UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE LÉKAŘSKÁ FAKULTA V HRADCI KRÁLOVÉ V Hradci Králové dne 15. dubna 2015 OBĚŽNÍK č. 14 OBSAH: Archiv oběžníků: www.lfhk.cuni.cz/fakulta/dokumenty/obezniky-lf/ 1. Oznámení s gratulací

Více

Studijní program Farmacie studijní obor farmacie

Studijní program Farmacie studijní obor farmacie Studijní program Farmacie studijní obor farmacie DOPORUČENÝ STUDIJNÍ PLÁN 1. úsek studia Předměty Přednášející ZS Historie a organizace farmacie Dohnal, 3/0 ZK 3 Valášková Etika zdravotnického pracovníka

Více

187/2009 Sb. VYHLÁKA

187/2009 Sb. VYHLÁKA 187/2009 Sb. VYHLÁKA ze dne 10. června 2009 o minimálních požadavcích na studijní programy veobecné lékařství, zubní lékařství, farmacie a na vzdělávací program veobecné praktické lékařství Ministerstvo

Více

Rámcová hlediska hodnocení pro řízení ke jmenování profesorem. na UK v Praze, Farmaceutické fakultě v Hradci Králové platná od 1.

Rámcová hlediska hodnocení pro řízení ke jmenování profesorem. na UK v Praze, Farmaceutické fakultě v Hradci Králové platná od 1. Rámcová hlediska hodnocení pro řízení ke jmenování profesorem na UK v Praze, Farmaceutické fakultě v Hradci Králové platná od 1. ledna 2015 Následující hlediska hodnocení vycházejí ze zákona č. 111/98

Více

Zpráva o výsledcích přijímacího řízení Fakulty vojenského zdravotnictví v roce 2007

Zpráva o výsledcích přijímacího řízení Fakulty vojenského zdravotnictví v roce 2007 Zpráva o výsledcích přijímacího řízení Fakulty vojenského zdravotnictví v roce 2007 Informace o přijímacích zkouškách ( 1 vyhlášky č. 276/2004 Sb. ze dne 26.4. 2004, kterou se mění vyhláška č. 343/2002Sb.

Více

LÉKAŘSKÉ SYMPOZIUM. Top Hotel Praha 4.10. 2010 Konferenční sál III. 15:00 20:00 hod

LÉKAŘSKÉ SYMPOZIUM. Top Hotel Praha 4.10. 2010 Konferenční sál III. 15:00 20:00 hod LÉKAŘSKÉ SYMPOZIUM Top Hotel Praha 4.10. 2010 Konferenční sál III. 15:00 20:00 hod Téma: FYZIKÁLNÍ LÉČBA METODOU MESODIENCEFALICKÉ MODULACE V LÉKAŘSKÉ PRAXI ODBORNÝM GARANTEM LÉKAŘSKÉHO SYMPOZIA: Prof.

Více

JAK ZÍSKAT ZPŮSOBILOST K VÝKONU POVOLÁNÍ?

JAK ZÍSKAT ZPŮSOBILOST K VÝKONU POVOLÁNÍ? JAK ZÍSKAT ZPŮSOBILOST K VÝKONU POVOLÁNÍ? PhDr. Jana Krejčíková, Ph.D., 1. LF UK Seminář Přírodovědecké fakulty UK Praha 30. května 2016 Způsobilost k výkonu povolání Dle 3 zákona č. 96/2004 Sb., ve znění

Více

Zpráva o výsledcích přijímacího řízení Fakulty vojenského zdravotnictví v roce 2008

Zpráva o výsledcích přijímacího řízení Fakulty vojenského zdravotnictví v roce 2008 Zpráva o výsledcích přijímacího řízení Fakulty vojenského zdravotnictví v roce 2008 Informace o přijímacích zkouškách ( 1 vyhlášky č. 276/2004 Sb. ze dne 26.4. 2004, kterou se mění vyhláška č. 343/2002Sb.

Více

FAF UK NABÍDKA SPOLUPRÁCE. Alexandr Hrabálek

FAF UK NABÍDKA SPOLUPRÁCE. Alexandr Hrabálek FAF UK NABÍDKA SPOLUPRÁCE Alexandr Hrabálek Farmaceutická fakulta UK v Hradci Králové Největší farmaceutická fakulta v ČR Jedna z vědecky nejvýkonnějších institucí v rámci UK Akreditovány 4 doktorské studijní

Více

233/2008 Sb. VYHLÁŠKA. ze dne 23. června 2008. o oborech specializačního vzdělávání lékařů, zubních lékařů a farmaceutů

233/2008 Sb. VYHLÁŠKA. ze dne 23. června 2008. o oborech specializačního vzdělávání lékařů, zubních lékařů a farmaceutů 233/2008 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 23. června 2008 o oborech specializačního vzdělávání lékařů, zubních lékařů a farmaceutů Ministerstvo zdravotnictví stanoví podle 37 odst. 1 písm. a) zákona č. 95/2004 Sb.,

Více

Koordinační oborová rada (KOR) pro specializační vzdělávání

Koordinační oborová rada (KOR) pro specializační vzdělávání Publikováno z 2. lékařská fakulta Univerzity Karlovy (https://www.lf2.cuni.cz) LF2 > Koordinační oborová rada (KOR) pro specializační Koordinační oborová rada (KOR) pro specializační STATUT Koordinační

Více

Studující a absolventi lékařských, zdravotně-sociálních a farmaceutických fakult rok 2001

Studující a absolventi lékařských, zdravotně-sociálních a farmaceutických fakult rok 2001 Aktuální informace Ústavu zdravotnických informací a statistiky České republiky Praha 6.11.2002 53 a absolventi lékařských, zdravotně-sociálních a farmaceutických fakult rok 2001 Zdrojem dat pro tuto aktuální

Více

FAF UK NABÍDKA SPOLUPRÁCE. Alexandr Hrabálek

FAF UK NABÍDKA SPOLUPRÁCE. Alexandr Hrabálek FAF UK NABÍDKA SPOLUPRÁCE Alexandr Hrabálek (hrabalek@faf.cuni.cz) Farmaceutická fakulta UK v Hradci Králové Největší farmaceutická fakulta v ČR Jedna z vědecky nejvýkonnějších institucí v rámci UK Akreditovány

Více

Studijní program Farmacie studijní obor farmacie

Studijní program Farmacie studijní obor farmacie Studijní program Farmacie studijní obor farmacie DOPORUČENÝ STUDIJNÍ PLÁN pro ak.r. 2013/2014 1. úsek studia Předměty Přednášející ZS Historie a organizace farmacie Dohnal, 3/0 ZK 3 Valášková Etika zdravotnického

Více

Prof. RNDr. Emil Havránek, Ph.D. Prof. Ing. Karel Vytřas, DrSc

Prof. RNDr. Emil Havránek, Ph.D. Prof. Ing. Karel Vytřas, DrSc Z Á P I S ze zasedání Vědecké rady UK v Praze, Farmaceutické fakulty v Hradci Králové dne 12. prosince 2006 Přítomni: Omluveni: Hosté : Doc. RNDr. Pavel Doleţal, CSc. Prof. MUDr. Jaroslav Dršata, CSc.

Více

Kdo stál v čele vysoké školy v Pardubicích?

Kdo stál v čele vysoké školy v Pardubicích? Kdo stál v čele vysoké školy v Pardubicích? Vysoká škola chemická v Pardubicích vznikla Vládním nařízením č. 81 z 27. června 1950. Výuka byla zahájena 15. října 1950 v adaptovaných prostorách pekařské

Více

Z Á P I S ze zasedání Vědecké rady UK v Praze, Farmaceutické fakulty v Hradci Králové dne 6. března 2012

Z Á P I S ze zasedání Vědecké rady UK v Praze, Farmaceutické fakulty v Hradci Králové dne 6. března 2012 Z Á P I S ze zasedání Vědecké rady UK v Praze, Farmaceutické fakulty v Hradci Králové dne 6. března 2012 Přítomni: Omluveni: Hosté: Prof. PharmDr. Alexandr Hrabálek, CSc. PharmDr. Aleš Berka Prof. MUDr.

Více

s vlídnou tváří II. KONGRES PRAKTICKÉHO LÉKÁRENSTVÍ 16. 17. KVĚTNA 2008 OLOMOUC

s vlídnou tváří II. KONGRES PRAKTICKÉHO LÉKÁRENSTVÍ 16. 17. KVĚTNA 2008 OLOMOUC 16. 17. KVĚTNA 2008 OLOMOUC s vlídnou tváří II. KONGRES PRAKTICKÉHO LÉKÁRENSTVÍ Vzdělávací akci pořádají: Česká farmaceutická společnost ČLS JEP, Sekce lékárenství a společnost SOLEN PREZIDENT AKCE PROGRAMOVÝ

Více

PŘÍLOHA k Závěrečné zprávě projektu Interní vzdělávací agentury VFU Brno. č. 2015FaF/3110/74

PŘÍLOHA k Závěrečné zprávě projektu Interní vzdělávací agentury VFU Brno. č. 2015FaF/3110/74 PŘÍLOHA k Závěrečné zprávě projektu Interní vzdělávací agentury VFU Brno č. 2015FaF/3110/74 PRVNÍ ETAPA PŘÍPRAVY A REALIZACE FARMACEUTICKO-HISTORICKÉ EXPOZICE NA FAF VFU BRNO Veronika Deáková, PharmDr.

Více

Cesta ke standardizaci klinickofarmaceutické péče ve zdravotnickém systému ČR

Cesta ke standardizaci klinickofarmaceutické péče ve zdravotnickém systému ČR Cesta ke standardizaci klinickofarmaceutické péče ve zdravotnickém systému ČR J. Gregorová, Oddělení klinické farmacie, Nemocnice Na Bulovce, Praha, Ústav aplikované farmacie, Farmaceutická fakulta VFU,

Více

Studující a absolventi lékařských, zdravotně-sociálních a farmaceutických fakult rok 2002

Studující a absolventi lékařských, zdravotně-sociálních a farmaceutických fakult rok 2002 Aktuální informace Ústavu zdravotnických informací a statistiky České republiky Praha 19.11.2003 69 a absolventi lékařských, zdravotně-sociálních a farmaceutických fakult rok 2002 Zdrojem dat pro tuto

Více

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření Průvodce pacienta, z.ú. za rok 2018

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření Průvodce pacienta, z.ú. za rok 2018 Výroční zpráva o činnosti a hospodaření Průvodce pacienta, z.ú. za rok 2018 Motto ústavu: Správná informace, správnému pacientovi, ve správnou dobu pomáhá v léčbě. 2 Obsah I. Poslání a cíle ústavu... 2

Více

Narozen 31.8.1953 v Brně, ženatý, 3 děti.

Narozen 31.8.1953 v Brně, ženatý, 3 děti. Jan Lata OSOBNÍ ÚDAJE VZDĚLÁNÍ POSTGRADUÁLNÍ VZDĚLÁNÍ KVALIFIKACE ZAMĚSTNÁNÍ AKADEMICKÉ FUNKCE Členství v odborných společnostech Narozen 31.8.1953 v Brně, ženatý, 3 děti. 1968 1971 Střední všeobecně vzdělávací

Více

ZPRÁVA. České odborné společnosti klinické farmacie ČLS JEP ROK 2014

ZPRÁVA. České odborné společnosti klinické farmacie ČLS JEP ROK 2014 ZPRÁVA České odborné společnosti klinické farmacie ČLS JEP ROK 2014 HLAVNÍ ÚKOLY ROKU 2014 I. Koncepce klinickofarmaceutické péče v ČR II. III. IV. Vzdělávací program oboru klinická farmacie Spolupráce

Více

ZÁPIS ze zasedání Vědecké rady UK v Praze, Farmaceutické fakulty v Hradci Králové dne 8. prosince 2015

ZÁPIS ze zasedání Vědecké rady UK v Praze, Farmaceutické fakulty v Hradci Králové dne 8. prosince 2015 ZÁPIS ze zasedání Vědecké rady UK v Praze, Farmaceutické fakulty v Hradci Králové dne 8. prosince 2015 Přítomni: Omluveni: Hosté: doc. PharmDr. Tomáš Šimůnek, Ph.D. prof. MUDr. RNDr. Miroslav Červinka,

Více

Časný záchyt chronické obstrukční plicní nemoci v rizikové populaci

Časný záchyt chronické obstrukční plicní nemoci v rizikové populaci Časný záchyt diabetické retinopatie a makulárního edému u pacientů s diabetem 1. nebo 2. typu CZ.03.2.63/0.0/0.0/15_039/0008165 Časný záchyt chronické obstrukční plicní nemoci v rizikové populaci PreVon

Více

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 2011 P O Z V Á N K A

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 2011 P O Z V Á N K A Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 2011 P O Z V Á N K A na seminář pořádaný ve spolupráci s kanceláří Světové zdravotnické organizace v České republice a Společností pro léčbu závislosti na

Více

ZÁPIS ze zasedání Vědecké rady UK v Praze, Farmaceutické fakulty v Hradci Králové dne 10. prosince 2013

ZÁPIS ze zasedání Vědecké rady UK v Praze, Farmaceutické fakulty v Hradci Králové dne 10. prosince 2013 ZÁPIS ze zasedání Vědecké rady UK v Praze, Farmaceutické fakulty v Hradci Králové dne 10. prosince 2013 Přítomni: Omluveni: Hosté: Prof. PharmDr. Alexandr Hrabálek, CSc. PharmDr. Aleš Berka Prof. MUDr.

Více

Studijní program Farmacie studijní obor farmacie

Studijní program Farmacie studijní obor farmacie Studijní program Farmacie studijní obor farmacie DOPORUČENÝ STUDIJNÍ PLÁN 1. úsek studia Historie a organizace farmacie Dohnal, Valášková 3/0 ZK 3 Etika zdravotnického pracovníka Dohnal 1/0 Z 1 Biofyzika

Více

Děkan: prof. MUDr. Zdeněk Kolář, CSc. Úřední hodiny: Út: 13:00 14:00 hod Čt: 13:00 15:00 hod

Děkan: prof. MUDr. Zdeněk Kolář, CSc.   Úřední hodiny: Út: 13:00 14:00 hod Čt: 13:00 15:00 hod Cíl: seznámit nové studenty Lékařské fakulty Univerzity Palackého v Olomouci (dále LF UP) se základními informacemi, souvisejícími se studiem na LF UP. Prezentace: zásady kreditového systému základní normy

Více

SPECIFICKÉ OPATŘENÍ DĚKANA FAKULTY VOJENSKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ UNIVERZITY OBRANY K HABILITAČNÍM ŘÍZENÍM A ŘÍZENÍM KE JMENOVÁNÍ PROFESOREM

SPECIFICKÉ OPATŘENÍ DĚKANA FAKULTY VOJENSKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ UNIVERZITY OBRANY K HABILITAČNÍM ŘÍZENÍM A ŘÍZENÍM KE JMENOVÁNÍ PROFESOREM UNIVERZITA OBRANY FAKULTA VOJENSKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ HRADEC KRÁLOVÉ REGISTROVANÝ VNITŘNÍ DOKUMENT Hradec Králové 1. března 2019 Počet listů: 4 SPECIFICKÉ OPATŘENÍ DĚKANA FAKULTY VOJENSKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ

Více

Hlavní výbor České pedagogické společnosti

Hlavní výbor České pedagogické společnosti Hlavní výbor České pedagogické společnosti Na posledním sjezdu konaném v Českých Budějovicích dne 26. března 2015 byli do hlavního výboru zvoleni tito členové: doc. PhDr. Tomáš Čech, Ph. D. předseda Absolvent

Více

SEZNAM AKREDITOVANÝCH ZAŘÍZENÍ

SEZNAM AKREDITOVANÝCH ZAŘÍZENÍ SEZNAM AKREDITOVANÝCH ZAŘÍZENÍ Podle 17 odst. 10 zákona č. 95/2004 Sb., o podmínkách získávání a uznávání odborné způsobilosti a specializované způsobilosti k výkonu zdravotnickéh jsou tato akreditovaná

Více

Práce sestry na úseku domácí péče

Práce sestry na úseku domácí péče Program Práce sestry na úseku domácí péče Certifikovaný kurz MZ ČR 1. kurz 2014 Praha Česká republika Pořádá Aesculap Akademie ve spolupráci se smluvními zařízeními Úvod Studijní plán V rámci celoživotního

Více

Koncepce oboru Dětská chirurgie

Koncepce oboru Dětská chirurgie Koncepce oboru Dětská chirurgie Deklarace dětské chirurgie podle světové federace společností pediatrických chirurgů (W.O.F.A.P.S.): Děti nejsou jen malí dospělí a mají interní i chirurgické problémy a

Více

Martin Stropnický ministr obrany ČR

Martin Stropnický ministr obrany ČR Vážení, historie ÚVN se píše bez mála osm desítek let. Po celou dobu, s výjimkou období 2. světové války, je zde poskytována zdravotní péče nejvyšší úrovně, vedena řada výzkumných projektů přispívajících

Více

Zápis č. 2/2016 z jednání výboru České farmaceutické společnosti ČLS JEP, z. s.,

Zápis č. 2/2016 z jednání výboru České farmaceutické společnosti ČLS JEP, z. s., Zápis č. 2/2016 z jednání výboru České farmaceutické společnosti ČLS JEP, z. s., konaného dne 7. dubna 2016 na Farmaceutické fakultě (FaF) UK v Hradci Králové od 14:00 do 17:30 hod. Přítomni: Doležal,

Více

Preventivní medicína

Preventivní medicína Preventivní medicína Předseda Doc. MUDr. Alexander Martin Čelko, CSc., Ústav epidemiologie LF UK tel: 26710 2485 fax: 272 738 497 e-mail: martin.celko@lfcuni.cz Místopředseda Prof. MUDr. Kamil Provazník,

Více

Zápis z 1. zasedání VR ze dne

Zápis z 1. zasedání VR ze dne Publikováno z 2. lékařská fakulta Univerzity Karlovy (https://www.lf2.cuni.cz) LF2 > Zápis z 1. zasedání VR ze dne 18. 1. 2001 Zápis z 1. zasedání VR ze dne 18. 1. 2001 Vědecká rada Zápis z 1. zasedání

Více

Matúš Šucha: Profesní životopis. Profesní životopis. PhDr. Matúš Šucha, Ph. D. Ke dni: 18. ledna 2011. Matúš Šucha. Strana 1 (celkem 6)

Matúš Šucha: Profesní životopis. Profesní životopis. PhDr. Matúš Šucha, Ph. D. Ke dni: 18. ledna 2011. Matúš Šucha. Strana 1 (celkem 6) Profesní životopis PhDr. Matúš Šucha, Ph. D. Ke dni: 18. ledna 2011.. Matúš Šucha Strana 1 (celkem 6) Oblasti vědeckého zájmu 1. psychologie práce, organizace a řízení 2. dopravní psychologie 3. primární

Více

Lékařská fakulta a Fakultní nemocnice Olomouc

Lékařská fakulta a Fakultní nemocnice Olomouc Lékařská fakulta a Fakultní nemocnice Olomouc pořádají 11. multidisciplinární kurz (podporovaný D.E.S.G.) na téma: Základy moderní diagnostiky a léčby diabetu Ošetřovatelská péče a edukace pacienta akreditovaný

Více

Příloha č. 1 Seznam pracovišť LF Ústavy Anatomický ústav Biofyzikální ústav Biochemický ústav Biologický ústav Farmakologický ústav Fyziologický ústav Ústav histologie a embryologie Ústav lékařské etiky

Více

Za správnost výpisu: Ivana Šáchová plk. prof. MUDr. Roman Prymula, CSc., Ph.D. děkan FVZ

Za správnost výpisu: Ivana Šáchová plk. prof. MUDr. Roman Prymula, CSc., Ph.D. děkan FVZ 26. 1. 2009 Vědecká rada aklamací schválila u s n e s e n í : 1. Vědecká rada schválila bez připomínek zápis a splnění usnesení ze zasedání VR FVZ ze dne 26. listopadu 2008. Současně schválila bez připomínek

Více

Studující a absolventi lékařských, zdravotně-sociálních a farmaceutických fakult rok 2003

Studující a absolventi lékařských, zdravotně-sociálních a farmaceutických fakult rok 2003 Aktuální informace Ústavu zdravotnických informací a statistiky České republiky Praha 12.10.2004 62 a absolventi lékařských, zdravotně-sociálních a farmaceutických fakult rok 2003 Zdrojem dat pro tuto

Více

Matúš Šucha: Profesní životopis. Profesní životopis. PhDr. Matúš Šucha, Ph. D. Ke dni: 5. července Matúš Šucha. Strana 1 (celkem 7)

Matúš Šucha: Profesní životopis. Profesní životopis. PhDr. Matúš Šucha, Ph. D. Ke dni: 5. července Matúš Šucha. Strana 1 (celkem 7) Profesní životopis PhDr. Matúš Šucha, Ph. D. Ke dni: 5. července 2012.. Matúš Šucha Strana 1 (celkem 7) Oblasti vědeckého zájmu 1. Dopravní psychologie, lidský faktor v dopravě, 2. koučink a manažerské

Více

AKTUÁLNĚ Z ČINNOSTI PŘEDSTAVENSTVA ČLNK. PharmDr. Lubomír Chudoba Beskydský slet, 26. dubna 2014 www.lekarnici.cz

AKTUÁLNĚ Z ČINNOSTI PŘEDSTAVENSTVA ČLNK. PharmDr. Lubomír Chudoba Beskydský slet, 26. dubna 2014 www.lekarnici.cz AKTUÁLNĚ Z ČINNOSTI PŘEDSTAVENST ČLNK PharmDr. Lubomír Chudoba Beskydský slet, 26. dubna 2014 www.lekarnici.cz OBSAH LEGISLATIVNÍ NÁVRHY ČLNK ODMĚŇOVÁNÍ LÉKÁREN CELOŽIVOTNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Z LEGISLATIVNÍHO

Více

Národní akční plán pro vzácná onemocnění na léta

Národní akční plán pro vzácná onemocnění na léta Národní akční plán pro vzácná onemocnění na léta 2015-2017 1. Zlepšení informovanosti o Cíle Úkoly Termín Výstupy Gestor Spolupráce Předpoklady 1.1. Provoz, rozvoj a aktualizace webových portálů pro ;

Více

Národní akční plán pro vzácná onemocnění na léta 2015-2017

Národní akční plán pro vzácná onemocnění na léta 2015-2017 Národní akční plán pro vzácná onemocnění na léta 2015-2017 1. Zlepšení informovanosti o Cíle Úkoly Termín Výstupy Gestor Spolupráce Předpoklady 1.1. Provoz, rozvoj a aktualizace webových portálů pro ;

Více

Soulad studijního programu. Organická chemie. 1402T001 Organická chemie

Soulad studijního programu. Organická chemie. 1402T001 Organická chemie Standard studijního Organická chemie A. Specifika a obsah studijního : Typ Oblast/oblasti vzdělávání Základní tematické okruhy Kód Rozlišení Profil studijního Propojení studijního s tvůrčí činností či

Více

Matúš Šucha: Profesní životopis. Profesní životopis. PhDr. Matúš Šucha, Ph. D. Ke dni: 2. září Matúš Šucha. Strana 1 (celkem 6)

Matúš Šucha: Profesní životopis. Profesní životopis. PhDr. Matúš Šucha, Ph. D. Ke dni: 2. září Matúš Šucha. Strana 1 (celkem 6) Profesní životopis PhDr. Matúš Šucha, Ph. D. Ke dni: 2. září 2011.. Matúš Šucha Strana 1 (celkem 6) Oblasti vědeckého zájmu 1. psychologie práce, organizace a řízení 2. koučink a manažerské poradenství

Více

VZDĚLÁVACÍ PROGRAM v oboru KLINICKÁ FARMACIE

VZDĚLÁVACÍ PROGRAM v oboru KLINICKÁ FARMACIE 1. Cíl specializačního vzdělávání VZDĚLÁVACÍ PROGRAM v oboru KLINICKÁ FARMACIE Cílem specializačního vzdělávání i doplňující odborné praxe je příprava samostatně pracujícího specialisty v oboru klinická

Více

Postgraduální vzdělávání analytiků v klinické biochemii

Postgraduální vzdělávání analytiků v klinické biochemii Postgraduální vzdělávání analytiků v klinické biochemii M. Jirsa, P. Pecáková, J. Vávrová Katedra klinické biochemie IPVZ FONS Pardubice 2014 upravená verze Podmínky pro zařazení do oboru Získání odborné

Více

Studijní program Farmacie studijní obor farmacie DOPORUČENÝ STUDIJNÍ PLÁN pro ak. r. 2015/2016

Studijní program Farmacie studijní obor farmacie DOPORUČENÝ STUDIJNÍ PLÁN pro ak. r. 2015/2016 Studijní program Farmacie studijní obor farmacie DOPORUČENÝ STUDIJNÍ PLÁN pro ak. r. 2015/2016 1. úsek studia Historie a organizace farmacie Dohnal 2/0 ZK 2 Etika zdravotnického pracovníka Dohnal 1/0 Z

Více

UNIVERZITA KARLOVA LÉKAŘSKÁ FAKULTA V HRADCI KRÁLOVÉ

UNIVERZITA KARLOVA LÉKAŘSKÁ FAKULTA V HRADCI KRÁLOVÉ UNIVERZITA KARLOVA LÉKAŘSKÁ FAKULTA V HRADCI KRÁLOVÉ V Hradci Králové dne 15. dubna 2019 OBĚŽNÍK č. 14 OBSAH: Archiv oběžníků: www.lfhk.cuni.cz/fakulta/dokumenty/obezniky-lf/ 1. Oznámení 2. Výběrová řízení

Více

s Jedničkou Na Bojišti Výchova lékařů v Čechách

s Jedničkou Na Bojišti Výchova lékařů v Čechách s Jedničkou Na Bojišti Výchova lékařů v Čechách 3. června 2014 Hosté: prof. MUDr. Aleksi Šedo, DrSc. MUDr. Jana Mašková Moderují: Lenka Petrášová Lucie Vopálenská Proč MEDialogy? Jsme fakulta, která ročně

Více

Zápis ze 3. zasedání VR ze dne

Zápis ze 3. zasedání VR ze dne Publikováno z 2. lékařská fakulta Univerzity Karlovy (https://www.lf2.cuni.cz) LF2 > Zápis ze 3. zasedání VR ze dne 13. 6. 213 Zápis ze 3. zasedání VR ze dne 13. 6. 213 Vědecká rada Zápis ze 3. zasedání

Více

Standardy hospicové péče

Standardy hospicové péče Standardy hospicové péče představení dokumentu z dílny pracovní skupiny při MZČR Bc. Adéla Zelbová Hospic Anežky České v Červeném Kostelci Pracovní skupina pro paliativní péči ustanovena jako stálý odborný

Více

Besedy pro zdraví Rakovina není náhoda

Besedy pro zdraví Rakovina není náhoda Besedy pro zdraví Besedy pro zdraví je projekt osvětových přednášek a besed, který v základních a středních školách v celé ČR realizuje Agentura J.L.M. s podporou Všeobecné zdravotní pojišťovny ČR. Přednášky

Více

Soulad studijního programu. Anorganická chemie / Inorganic Chemistry

Soulad studijního programu. Anorganická chemie / Inorganic Chemistry Standard studijního Anorganická chemie / Inorganic Chemistry A. Specifika a obsah studijního : Typ Oblast/oblasti vzdělávání Základní tematické okruhy Kód Rozlišení Profil studijního Propojení studijního

Více

Analytická zpráva DME a přehled stavu registru k 12.5.2015:

Analytická zpráva DME a přehled stavu registru k 12.5.2015: Age related MAcular DEgeneration And MAcular Diabetic Edema USed in Patients treated with anti-vegf treatment in the Czech Republic Analytická zpráva DME a přehled stavu registru k 12.5.2015: Hodnocení

Více

Studijní program Zdravotnická bioanalytika studijní obor zdravotní laborant BAKALÁŘSKÉ STUDIUM - prezenční forma studia

Studijní program Zdravotnická bioanalytika studijní obor zdravotní laborant BAKALÁŘSKÉ STUDIUM - prezenční forma studia Studijní program Zdravotnická bioanalytika studijní obor zdravotní laborant BAKALÁŘSKÉ STUDIUM - prezenční forma studia 1. úsek studia DOPORUČENÝ STUDIJNÍ PLÁN Předměty Přednášející ZS kreditů Základy

Více

Z Á P I S ze zasedání Vědecké rady UK v Praze, Farmaceutické fakulty v Hradci Králové dne 7. června 2011

Z Á P I S ze zasedání Vědecké rady UK v Praze, Farmaceutické fakulty v Hradci Králové dne 7. června 2011 Z Á P I S ze zasedání Vědecké rady UK v Praze, Farmaceutické fakulty v Hradci Králové dne 7. června 2011 Přítomni: Omluveni: Host: Prof. PharmDr. Alexandr Hrabálek, CSc. Prof. MUDr. RNDr. Miroslav Červinka,

Více

Práce sestry na úseku domácí péče

Práce sestry na úseku domácí péče Program Práce sestry na úseku domácí péče Certifikovaný kurz MZ ČR 2. kurz 2015 Praha Česká republika Pořádá Aesculap Akademie ve spolupráci se smluvními zařízeními Úvod Studijní plán V rámci celoživotního

Více

Zdravotnická škola v Hradci Králové

Zdravotnická škola v Hradci Králové Nabízíme přátelské prostředí, umíme naslouchat. Vychováváme odborníky. Jsme centrem celoživotního vzdělávání. Nabízíme jistotu uplatnění na trhu práce. Zdravotník má místo jisté Naše škola je zařazena

Více

Hradcův večer. Spolek lékařů českých v Praze říjen let budovy urologie na Karlově

Hradcův večer. Spolek lékařů českých v Praze říjen let budovy urologie na Karlově Hradcův večer Spolek lékařů českých v Praze říjen 2016 40 let budovy urologie na Karlově 1 Životní jubilea v roce 2016 2 Mgr. Dana Jurásková, PhD. ředitelka VFN 3 Prof. MUDr. Václav Šimon, DrSc. 4 MUDr.

Více

Základy moderní diagnostiky a léčby diabetu Terapeutická edukace pacienta a ošetřovatelská péče

Základy moderní diagnostiky a léčby diabetu Terapeutická edukace pacienta a ošetřovatelská péče podporováno DESG Lékařská fakulta Univerzity Palackého v Olomouci Ústav ošetřovatelství a porodní asistence Ústav fyziologie a Fakultní nemocnice Olomouc Základy moderní diagnostiky a léčby diabetu Terapeutická

Více