IP CCTV kamerové systémy 2010/2012 v souvislostech

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "IP CCTV kamerové systémy 2010/2012 v souvislostech"

Transkript

1 IP CCTV kamerové systémy 2010/2012 v souvislostech

2 Poplachové systémy pravidla, rámce, možnosti: IP CCTV - kamerové systémy v souvislostech Úvodní slovo (Michal Randa, ORSEC s.r.o.) Kulatý stůl: Kamerové systémy a ochrana osobních údajů (JUDr. Alena Kučerová / UOOU) Kamerové systémy a základní skladba bezpečnostních systémů (Michal Randa / ORSEC s.r.o.) IP CCTV v širších projekčně-návrhových souvislostech (Ing. Tomáš Mikula / TM-project) Strategie při návrhu IP CCTV (Dalibor Smažinka / AXIS Communications AB) Realizace s koncesní listinou, nebo s "volnou" živností (Zdeněk Veiner) Kamerové systémy ve vztahu k plnění povinností uložených zákonem o OOÚ (Mgr. Bc. David Burian / UOOU) Přestávka 11,10 11,30 hod. Obrazové senzory (Prof. Ing. Miloš Klíma CSc. / ČVÚT) Přepěťové ochrany z pohledu soudního znalce (Ing. Jiří Kutáč / Unie soudních znalců, o.s.) Technické požadavky na příslušenství a prvky kamerových systémů (Tomáš Metelka / METEL s.r.o.) Rekonstrukce analogového systému (Pavel Skřivánek / IPSECURITY, s.r.o.) Kapacitní možnosti HD rekordérů a zobrazovačů (Pavel Červenka / P.C.S. s r.o.) Videodohledový software a jeho úloha v kamerových systémech (Alexandr Němec / ATEAS CZ s.r.o.) Kamerové systémy a kritická infrastruktura (Tomáš Semerád ; Radek Zachoval / Siemens, s.r.o.) Přestávka 13,50 14,20 hod. Vyhodnocení dotazníků slosování vizitek 14,20 14,30 hod. Videoanalýza v asistivních technologiích (Ing. Stanislav Vítek, PhD / ČVÚT) Inteligence v kamerách a problematika přenosových tras (Miloš Kohout / AXIS Communications AB) Inteligentní videoanalýza a míra jejího praktického využití (Ing.Vlastimil Jurák / PROFIcomms s.r.o.)

3 Ohlédnutí - Od Chvalské tvrze 2010 k Chvalské tvrzi Chvalská tvrz ( Pravidla a limity kamerových systémů, aneb příště výhradně o IP ) / web ORSEC ( Fotíme s ORSEC(em) To jsme my ) ÚNMZ Biskupský dvůr ( Poplachové systémy: EZS nebo I&HAS ) FSDays ( Publikace Guideline IP CCTV Průvodce návrhem síťového videa ) ÚNMZ Biskupský dvůr ( Kulatý stůl Poplachové systémy ne zabezpečovačka ) AMPER ( Poplachové ( bezpečnostní ) systémy - Prostředí staveb a integrace ) ÚNMZ Biskupský dvůr ( Integrace poplachových systémů v rámci inteligentních budov ) ÚOOÚ ( Kamerové systémy a jejich provozování z pohledu ZOOÚ v teorii a praxi )

4 Doprovodný program konference Chvalská Tvrz - Viděno srdcem Sbohem, řekla liška. Tady je to mé tajemství, úplně prostinké: To nejdůležitější člověk vidí srdcem. Co je důležité, je očím neviditelné Co je důležité, je očím neviditelné, opakoval malý princ, aby si to zapamatoval. Antoine de Saint-Exupéry Malý princ Konto sbírky: /0100 SMS ve tvaru DMS SVETLUSKA na tel.číslo 87777

5 Vyhlášení soutěže Fotíme s ORSEC(em) To jsme my (4/2011) Doba trvání: Fotografie v galerii: 58 Galerii shlédlo: návštěvníků V soutěžní kategorie č.1 Pozitivní záběr jsou to fotografie: 4,42 - A jde to ( kabelová trase v souladu sčsn ) 4,35 - White Big Brother ( ani velký bratr nemusí být vždy strašákem ) 4,00 - Full HD ultra kompaktní kamera ( i speciální kamery lze nabízet s nadhledem ) 3,90 - Operační středisko ( o demontáži nerozhoduje vždy kvalita montáže ) 3,84 - Bezpečnostní posouzení ( jak vypadá bezpečnost za každou cenu ) 3,76 - Křivoruký Edvard ( i kamerová jednotka se může líbit ) 3,66 - Osobní strážce ( nejen technika může sloužit k ochraně ) 3,46 - Nenápadný strážce ( nejen reklama, ale i siréna má svůj význam ) 3,45 - Na odpočinku ( jak mohou vypadat sirény po splnění svého účelu ) 3,38 - Dokonalé ukotvení ( betonovat kvalitní základy pro ukotvení kamery lze i na střeše ) V soutěžní kategorie č.2 Negativní záběr jsou to fotografie: 4,79 - Kabelový management ( i v popelnici bývá větší pořádek ) 4,77 - wifi plyn blesk ( hádanka: kudy se asi dostane blesk do cíle nejrychleji ) 4,68 - Částečně venkovní prostředí ( ohýbání norem asi nemá hranic ) 4,53 - Serverovna jak má být ( aj ty jsi IT? Kolik vás je mezi námi ) 3,91 - Nadstavba ( rekonstrukce kamerového systému je tak jednoduchá věc ) 3,91 - Pavoučí sítě ( vypadá vaše instalace bezpečnostního systému podobně? ) 3,75 - Ústředna po Turecku ( ještě že pojišťovnám to je v běžném životě jedno ) 3,64 - Pasivní převodník ( co Čech, to výrobce ) 3,62 - EZS lanko se hodí i pro 230V ( aneb jak napojit 230V a nespálit se ) 3,53 - Analog vs. IP ( jak montovat analog nás učili, ale jak si bez školení poradit s tím IT? )

6 Kamerové ( bezpečnostní ) systémy 2011 Dostupné technologie / teorie & realita

7 Publikace Guideline IP CCTV - Průvodce návrhem síťového videa (9/2011)

8 Kulatý stůl Poplachové systémy - ne zabezpečovačka (2/2012) Cílem setkání byla diskuze o aktuálním stavu, ale také budoucnosti oboru Poskytování technických služeb k ochraně majetku a osob. V rámci čtyřhodinové diskuse předních odborníků proběhla diskuze nad dotazy, které vzešly z diskuzních fór Technika, Trh a Realizace. Základem kvalifikace pro obor poplachových systémů by měla i nadále být koncesní listina - poskytování technických služeb k ochraně majetku a osob a vyhláška o odborné způsobilosti v elektrotechnice I nadále je potřeba rozlišovat mezi bezpečnostním a informačním systémem Tahouny trhu směrem ke kvalitě nejsou oborová sdružení, ale jednotlivci Základem pro zlepšení stavu oboru je nepřetržitá relevantní osvěta Zákazníci = uživatelé čím dál tím více od bezpečnostních systémů očekávají skutečné bezpečí Pro firmy i zákazníky je čím dále složitější se zorientovat a odhalit skutečnou kvalitu Je znát nedostatečné vzdělání pracovních sil vstupujících do tohoto oboru Nejpodceňovanější fází výstavby poplachových systémů je bohužel již samotný záměr Oboru jako celku nejvíce škodí tlak na cenu zejména v oblasti stavebních zakázek a generálních dodavatelů v této oblasti Prostor pro nasazování kvalitních poplachových systémů na trhu stále je, vyžaduje ale od každého daleko lepší schopnosti, jak jej prosadit

9 Kulatý stůl Kamerové systémy a jejich provozování z pohledu zákona o ochraně osobních údajů v teorii a praxi (10/2012) Účastníci diskuse u kulatého stolu Kamerové systémy a jejich provozování z pohledu zákona o ochraně osobních údajů v teorii a praxi, který uspořádal Úřad pro ochranu osobních údajů a společnost ORSEC, se mj. vyjádřili k Úřadem připravené metodice Provozování kamerových systémů z hlediska zákona o ochraně osobních údajů. Připomínky diskutujících budou do připravené metodiky zapracovány a uvedená praktická pomůcka pro uživatele kamerových systémů bude ještě v tomto roce vydána a k dispozici zájemcům. Tříhodinová diskuse přinesla jak cenná vyjasnění některých problémů (využívání kamerových systémů v obytných domech a jejich okolí i využívání kamer v hromadné dopravě), tak pojmenování nově vznikajících komplikací s užitím kamerových systémů, například v soukromých vozidlech, kterými je třeba se z hlediska ochrany osobních údajů a ochrany soukromí zabývat. Úřad pro ochranu osobních údajů přikládá podobnému typu spolupráce a konzultací s odbornou veřejností velký význam pro své působení. Tisková zpráva ÚOOÚ / 17. října 2012

10 Poplachové systémy pravidla, rámce, možnosti: CCTV - kamerové systémy 1843/1952/ Uzavřený televizní okruh ( používán pojem Kamerový systém nebo Systém CCTV ) v jeho nejjednodušší formě, je prostředek umožňující zobrazovat obrazy snímané televizní kamerou na monitoru prostřednictvím vlastního přenosového systému. Počet kamer a monitorů, které mohou být použity v instalaci CCTV, není teoreticky limitován, ale v praxi bude limitován zvolenou konfigurací řídícího pracoviště a schopností obsluhy ( operátora ) tento systém řídit.

11 Poplachové systémy pravidla, rámce, možnosti: IP CCTV - kamerové systémy v souvislostech 1. Zachycení obrazu (image capturing); čl ; Přeměna obrazu z optického nebo skenovacího zařízení na videosignál nebo digitální formát dat. 2. Propojení (interconnections); čl ; Médium, prostřednictvím kterého jsou přenášeny zprávy a/nebo signály mezi prvky systému CCTV. 3. Zpracování obrazu (image processing); čl ; Metoda úpravy nebo analýzy (digitálních) obrazů prostřednictvím algoritmů nebo (softwarových) postupů ; Příklad: komprese a šifrování obrazů, metody analýzy obsahu obrazu. 4. Uživatelské rozhraní (user interface); čl ; Prostředky, kterými uživatel ovládá systém CCTV.

12 Poplachové systémy pravidla, rámce, možnosti: IP CCTV - kamerové systémy v souvislostech

13 Kulatý stůl: Kamerové systémy a ochrana osobních údajů JUDr. Alena Kučerová Náměstkyně předsedy Úřadu pro ochranu osobních údajů Vystudovala právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze. Profesním zaměřením je právo v oblasti informačních systémů veřejné správy. V posledních 15-ti letech se specializuje na ochranu osobních údajů v souvislosti s jejich zpracováním v informačních systémech veřejného i soukromého sektoru a věnuje se odborné publikační činnosti. Od roku 2000 pracuje v Úřadu pro ochranu osobních údajů, od roku 2005 na pracovní pozici náměstkyně předsedy ÚOOÚ se zaměřením na výkon dozorových agend úřadu. Anotace přednášky Kulatý stůl: Kamerové systémy a ochrana osobních údajů : Tématem vystoupení bude ohlédnutí se za průběhem akce, pořádané ÚOOÚ a společností ORSEC 16. října 2012 jako kulatý stůl - setkání expertů a odborníků na problematiku instalace a provozu kamerových systémů v obytných domech a v dopravě včetně dohledových dopravních systémů. Tato problematika je stále aktuální a rozvíjí základní zásady a přístupy v celém spektru technologií používaných pro monitorování prostředků a osob s cílem zajistit řádný provoz a minimalizovat možné škody na majetku a zdraví.

14 IP CCTV v širších projekčně-návrhových souvislostech Ing. Tomáš Mikula absolvent ČVUT FEL Praxe: v letech externí profesor na SPŠ strojírenské -obor Elektrotechnika v letech projektant a hlavní technik slaboproudých bezpečnostních systémů společnosti ELPIS ELEKTRO s.r.o. od dosud projekt slaboproudých bezpečnostních systémů AO -členské číslo ČKAIT: specifikace činnosti dle ČKAIT: specializace na slaboproud a koordinaci silno+slabo Anotace přednášky: IP CCTV v širších projekčně-návrhových souvislostech" Ovlivnění projektování, resp. návrhu kamerového systému z pohledu nových norem pro IP CCTV, zákona o veřejných zakázkách po novele vč. přidružených vyhlášek, ostatních právních předpisů a koordinace se silnoproudem vč. ochrany před bleskem a přepětím.

15 Dalibor Smažinka Key account manažerem pro ČR a SR Strategie při návrhu IP CCTV Od roku 2005 pracoval jako produktový manažer pro síťovou bezpečnost, aktivní prvky a IP kamery ve VAD divizi Azlan distributorské společnosti Tech Data. Zde se věnoval jak obchodním aktivitám, tak i produktovým a technickým školením Axis Academy, jejímž byl certifikovaným školitelem. Od července 2011 je prvním zaměstnancem nově založené české pobočky Axis Communications s.r.o. jako manažer pro významné zákazníky na českém a slovenském trhu. Anotace přednášky: Strategie při návrhu IP CCTV " Sdílení bezpečnostních a provozních zdrojů na IP platformě v rámci podniku nám umožňuje úspory a vylepšení na jedné straně, ale zároveň představuje větší nároky na kompetentnost projektanta. Nutností se stávají praktické nástroje pro pomoc při projektování CCTV systémů

16 Realizace s koncesní listinou, nebo s "volnou" živností Ing. Zdeněk Veiner Zaměstnání Vedoucí odd. zabezpečovacích a komunikačních technologií VS ČR Absolvent ČVUT FEL v Praze, obor telekomunikační technika. Do roku 1990 vedoucí speciální záchranářské techniky na HBZS Kladno. Následně pozice projektování a realizace poplachových systémů. Od roku 1999 působil v akreditovaných certifikačních orgánech na výrobkovou certifikaci poplachových systémů a certifikaci systémů řízení kvality. Od roku 2007 pracuje ve státním sektoru. Anotace přednášky: Realizace s koncesní listinou, nebo s "volnou" živností" Stručný přehled živností v oboru Požadavky investorů na kvalifikaci dodavatelů Odborná zdatnost firem s koncesí a bez. Srovnání s jinými státy ve světě

17 Kamerové systémy ve vztahu k plnění povinností uložených ZOOÚ Mgr. Bc. David Burian Ředitel registračního odboru ÚOOÚ Na ÚOOÚ začal pracovat od roku 2001 jako referent zahraničního odboru. V roce 2004 se stal vedoucím registračního oddělení. Do jeho kompetence spadá zejména odpovědnost za vedení registračních řízení a agenda předávání osobních údajů do zahraničí včetně vydávání povolení k takovému předávání. V rámci svěřených kompetencí řeší i problematiku zpracování osobních údajů prostřednictvím kamerových systémů. Je spoluautorem knihy: Předávání osobních údajů do zahraničí česká a evropská právní úprava, otázky a odpovědi. Anotace přednášky Kamerové systémy ve vztahu k plnění povinností uložených ZOOÚ : Zákon č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů ukládá správcům osobních údajů, resp. provozovatelům kamerových systémů určité povinnosti. Příspěvek se zabývá praktickou stránkou (obsah, náležitosti a postupy) plnění některých povinností při zpracování osobních údajů prostřednictvím kamerových systémů. Jedná se zejména o zpracování dokumentace technicko organizačních opatření, získávání a náležitosti souhlasu subjektů údajů se zpracováním jejich osobních údajů, označení prostor monitorovaných kamerovým systémem, podrobnou informaci poskytovanou o zpracování osobních údajů subjektům údajů a předávání záznamů z kamerových systémů.

18 Obrazové senzory Prof. Ing. Miloš Klíma, CSc. / ČVUT FEL Prof. Klíma absolvoval FEL ČVUT v roce 1974, dále CSc. 1978, Doc. 1982, Prof Od roku 1989 je vedoucím skupiny Multimediální techniky (MMTG) a od roku 2006 je vedoucím katedry radioelektroniky FEL ČVUT. Jeho odborné aktivity zahrnují oblast multimediální obrazové a televizní techniky obrazové senzory, komprese obrazu a obrazové fotoniky. Abstrakt: Aplikovaná obrazová technika tvoří mimořádně důležitou oblast bezpečnostní techniky. Příspěvek popisuje rychle se rozvíjející technologie obrazových senzorů a možnosti, které tyto technologie nabízejí. Hlavní část se poté týká shrnutí typů, parametrů a vlastností současné generace obrazových senzorů a kamer. Dále se věnuje přehledu aplikačních oblastí obrazových senzorů. Multimedia Technology Group, K13137, FEE CTU

19 Ochrana před bleskem pro systémy CCTV Ing. Jiří Kutáč předseda - Unie soudních znalců, o. s. - v r absolvoval VUT Brno, FEL - dne byl jmenován Krajským soudem v Ostravě znalcem, v oboru elektrotechnika, specializace ochrana před bleskem a přepětím člen: TNK 97 - Elektroenergetika, TNK 22 - Elektrotechnické předpisy - garant mezinárodní spolupráce: IEC TC 81, CLC TC 81X,Ochrana před bleskem - spoluautor odborné publikace: Ochrana před bleskem a přepětím z pohledu soudních znalců (SPBI Ostrava 2010), Hromosvody a zemniče (IN-EL Praha 2008) - spoluautorem překladu souboru českých tech.norem: ČSN EN Ochrana před bleskem (01/2006) - spoluautorem normy: PNE Umístění přepěťového ochranného zařízení SPD typu 1 (třídy požadavků B) v elektrických instalacích odběrných zařízení (01/2008) Anotace přednášky: Ochrana před bleskem pro systémy CCTV" - Příčiny a škody způsobené bleskem a přepětím na kamerových systémech. - Vyhodnocení rizik z pohledu soudního znalce. - Ochranná opatření před bleskem a přepětím pro systémy CCTV

20 Technické požadavky na příslušenství a prvky kamerových systémů Tomáš Metelka Technický ředitel METEL s.r.o. Tělem sportovec, duší technik pracuje v oblasti zabezpečovacích systémů od roku Nejprve jako výrobní technik ve v.d. STEZ. Po absolvování základní vojenské služby nastoupil v roce 1993 do pozice servisního technika fy. EXPERTA PRODUCTION s.r.o.. V roce 1996 Založil spolu s dalšími společníky sdružení fyzických osob METEL zaměřující na vývoj a výrobu přenosových zařízení. V roce 2002 firmu spolu s bratrem transformovali na METEL s.r.o., kde je v pozici technického ředitele zodpovědný za technický rozvoj firmy. Anotace přednášky: Technické požadavky na příslušenství a prvky kamerových systémů" Technické požadavky na komunikační zařízení z pohledu - Elektromagnetické kompatibility - Odolnost proti přepětí - Klimatická odolnost - Funkční testy

21 Rekonstrukce analogového systému Pavel Skřivánek Obchodní ředitel společnosti IPSECURITY s.r.o v oblasti telekomunikací se specializaci na telefonní ústředny, následně IP telefonii distribuční společnost AZLAN CZ s.r.o., pozice obchodní a technický manažer pro telefonní systémy ALCATEL, optické konvertory IMC NETWORKS, IP kamerové systémy AXIS Communications spoluzakladatel firmy IPSECURITY s.r.o. Zaměření firmy: IP kamerové systémy, videoanalýzy, servery atd Anotace přednášky: Rekonstrukce analogového systému" - Digitalizace kamerových systémů jednoduchý úkon, nebo komplikace pro všechny zúčastněné? - Jak se projeví tzv. Digilizace a nasazení encodérů při připojení stávajících kamer? - Je řešením HD-SDI? Jak se vyrovnat s HD rozlišením? - Je řešením přenos ethernetu po koaxiálním kabelu? - Jak jde pro IP řešení využít přenosových koaxiálních tras? - Plusy a mínusy jednotlivých řešení

22 Kapacitní možnosti HD rekordérů a zobrazovačů Pavel Červenka produktový manažer PCS, divize Security V oboru průmyslových kamerových systémů působí od roku 2006 Do společnosti PCS nastoupil v roce 2009 Ve své pozici je zodpovědný za kvalitativní výběr sortimentu a návrhy řešení Jeho úkolem je též jednat s jednotlivými výrobci systémů. Anotace přednášky: Kapacitní možnosti HD rekordérů a zobrazovačů V dnešní době se stále častěji setkáváme s požadavkem na IP kamerové systémy s vysokým rozlišením. Jak, ale takový systém správně navrhnout abychom vytvořili funkční a účelný celek? Jaké jsou současné reálné možnosti a limity systému s vysokým rozlišením? Na tyto a jiné otázky se budeme snažit zaměřit a ukázat hranice základních komponent systémů s vysokým rozlišením

23 Videodohledový software a jeho úloha v kamerových systémech Ing. Alexandr Němec Jednatel a technický ředitel společnosti ATEAS CZ s.r.o. Anotace přednášky: Videodohledový software a jeho úloha v kamerových systémech" Téma postihuje základní kritéria výběru videodohledové platformy a požadavky, které je nutné klást na aplikační software pro kamerové systémy, a to v rovině uživatelské, technické i licenční. Mezi tato kritéria patří hardwarová (ne)závislost, otevřenost, podpora standardů, integrační rozhraní či bezpečnost. Bezpečnost dat, jako jedno z hlavních kritérií, je nutné posuzovat v rámci všech prvků kamerového systému a vyžadovat od řešení konkrétní technologie a vlastnosti, které budou zmíněny

24 Kamerové systémy a kritická infrastruktura Tomáš Semerád vedoucí oddělení Security Solutions (SES) - divize SBT, Siemens a.s. V oboru požárních a zabezpečovacích systémů bezpečnosti pracuje od roku Prvním zaměstnavatelem firma Olympo Praha s. r. o., pozice obchodní a technický manažer pro systémy CCTV a systémy na ochranu zboží od světového výrobce firmy Sensormatic. Od roku 1998 zaměstnán ve švýcarské firmě Alarmcom, kde zastával funkci produktového manažera pro systémy CCTV. Od roku 2002 zaměstnán ve firmě Siemens, s.r.o., která koupila firmu Alarmcom. V současné době v pozici vedoucího oddělení Security Solutions (SES), které navrhuje a realizuje bezpečnostní systémy. Anotace přednášky: Kamerové systémy a kritická infrastruktura " Každý větší průmyslový areál má svou kritickou infrastrukturu. Jak může při on-line monitoringu jejích klíčových bodů pomoci kamerový systém? Postačí klasický záznam, nebo je nutná systémová provázanost všech bezpečnostních systémů? Jak může vypadat vrstvená integrace příklady z praxe nasazení platforem SiPass integrated, SiveillanceTM Fusion a Siveillance Vantage

25 Videoanalýza v asistivních technologiích Ing. Stanislav Vítek, PhD. / ČVUT FEL Ing. Vítek absolvoval FEL ČVUT v roce 2002, disertační práci obhájil v roce 2009 tamtéž. V letech pracoval v IAA CSIC ve Španělsku na vývoji sítě robotických dalekohledů. Od roku 2008 odborným asistentem na katedře radioelektroniky FEL ČVUT. Jeho odborné aktivity zahrnují oblast zpracování multimediální a vědeckých obrazových dat a asistivní technologie. Abstrakt: V relativně blízké budoucnosti významně vzroste podíl technických prostředků, tzv. asistivních technologií, na péči o nemocné či handicapované osoby a seniory. Tato skutečnost bude způsobena změnou rozložení populace, s rostoucím podílem skupiny seniorů. Přednáška rozebere možnosti, které pro oblast asistivních technologií nabízí současná videotechnika a metody zpracování obrazu, nabídne ukázku již existujících řešení a představí řešení nová, zpracovávaná v rámci Centra asistivních technologií (CAT) načvut FEL. Jedná se zejména o metody detekce a sledování osob v obrazeči detekce nestandardních stavů a chování (např. pády). Multimedia Technology Group, K13137, FEE CTU

26 Inteligence v kamerách a problematika přenosových tras Miloš Kohout sales engineer pro CEE Před Axis Communications v pozici produktového manažera divize ADT Security Projects. Dríve 3 roky ve společnosti ADI v pozicích od customer support a key account manager Jako sales engineer Axisu má na starosti : předprodejní a poprodejní podporu u vybraných projektů a zákazníků regionu CEE školení Axis Academy mimo ČR a SR péče o partnery typu ADP (Application Development Partner) a AVHS (Axis Video Hosting System). Anotace přednášky: Inteligence v kamerách a problematika přenosových tras" Současná úroveň využívaných detekčních metod a aplikací v kamerách, pokročilá událostní logika a vzájemná komunikace mezi IP kamerami. Rozdílné přístupy k aplikačnímu vybavení kamer

27 Inteligentní videoanalýza a míra jejího praktického využití Ing.Vlastimil Jurák CCTV Product Manager - PROFICOMMS s.r.o. Po mnohaleté obchodní praxi v několika firmách je od roku 2001 zaměstnán ve firmě Proficomms s.r.o., která působí na trhu jako distributor komunikačních technologií pro Českou republiku a Slovensko pro podnikové, metropolitní a telekomunikačních sítě a také pro průmyslové komunikace a kamerové systémy. Jako CCTV produktový manažer se zpočátku věnoval oblasti analogových a digitálních přenosů videosignálů, audiosignálů a sérových datových linek. V poslední době se věnuje zejména digitálním IP kamerovým systémům v moderních bezpečnostních systémech včetně využití automatické analýzy obrazu. Anotace přednášky: Inteligentní videoanalýza a míra jejího praktického využití " Využití počítačového vidění pro řízení a zabezpečení dopravy. Automatická analýza videoscény s detekcí nežádoucích událostí jako účinný prostředek pro zabezpečení objektů a areálů. Monitoring videosignálu jako nástroj pro jednodušší instalaci a nastavení kamerového systému a také pro zajištění kvality dohledového systému. Ukázky zajímavých videosekvencí z praxe.

28 Kamerové ( bezpečnostní ) systémy a jejich základní skladba Michal Randa ORSEC s.r.o. ( poradenství a přednášková činnost v rámci provozu portálu) TRIVIS, a.s. ( lektor vzdělávacího kurzu pro městské policie - Operátor kamerových systémů ) ÚNMZ ( Činnost v TNK124 Poplachové systémy ; Technická normalizace ; činnost v oblasti Centra technické normalizace Bezpečnostní služby. Specializace v rámci CEN/TC 325 Plánování městské výstavby a navrhování budov - TNK 148 ) TRIVIS, a.s. ( lektor vzdělávacího kurzu pro městské policie - Operátor kamerových systémů ) MVČR ( Oponent bezpečnostního výzkumu ; Spolupráce na projektu Bezpečná lokalita Bezpečné bydlení ; ve spolupráci s MVČR odborná garance za Asociaci technických bezpečnostních systémů Grémium Alarm ) z minulosti ( činnost v redakční rada časopisu Security magazín ; prezídium Asociace technických bezpečnostních systémů Grémium Alarm ; odborná komise kamerových systémů Asociace technických bezpečnostních systémů Grémium Alarm ) současnost KPKB ČR / ČABM / ASIS International Česká republika / ČVUT FEL / UTB Zlín / Ostatní ( 21 let činnosti na trhu poplachových systémů v pozicích: projektant / obchodní zástupce / realizátor / technický konzultant /. )

29 Poplachové systémy pravidla, rámce, možnosti: IP CCTV - kamerové systémy v souvislostech Úvodní slovo (Michal Randa, ORSEC s.r.o.) Kulatý stůl: Kamerové systémy a ochrana osobních údajů (JUDr. Alena Kučerová / UOOU) Kamerové systémy a jejich základní skladba (Michal Randa / ORSEC s.r.o.) IP CCTV v širších projekčně-návrhových souvislostech (Ing. Tomáš Mikula / TM-project) Strategie při návrhu IP CCTV (Dalibor Smažinka / AXIS Communications AB) Realizace s koncesní listinou, nebo s "volnou" živností (Zdeněk Veiner) Kamerové systémy ve vztahu k plnění povinností uložených ZOOÚ (Mgr. Bc. David Burian / UOOU) Přestávka 11,10 11,30 hod.

Výsledky 1. kola soutěže Fotíme s ORSEC(em) To jsme my

Výsledky 1. kola soutěže Fotíme s ORSEC(em) To jsme my Výsledky 1. kola soutěže Fotíme s ORSEC(em) To jsme my www.orsec.cz orsec@orsec.cz 5.4.2011 - Vyhlášení výsledků 1. kola soutěže Fotíme s ORSEC(em) To jsme my Doba trvání: 18.10.2010 31.1.2011 Fotografie

Více

Poplachové systémy EZS nebo I&HAS. Fotíme s ORSEC(em) To jsme my

Poplachové systémy EZS nebo I&HAS. Fotíme s ORSEC(em) To jsme my Vážení, Odborně - informační, bezpečnostní portál ORSEC si Vás dovoluje pozvat na odbornou konferenci Poplachové systémy EZS nebo I&HAS a slavnostní vyhlášení soutěže Fotíme s ORSEC(em) To jsme my Datum

Více

Konference Bezpečnostní systémy, 16.9.2010 - Chvalská Tvrz, Praha-9

Konference Bezpečnostní systémy, 16.9.2010 - Chvalská Tvrz, Praha-9 Konference Bezpečnostní systémy, 16.9.2010 - Chvalská Tvrz, Praha-9 www.orsec.cz orsec@orsec.cz Bezpečnostní systémy: Pravidla a limity kamerových systémů, aneb příště již výhradně o IP Obsah Dopolední

Více

Kvalita poplachových / bezpečnostních systémů z pohledu.

Kvalita poplachových / bezpečnostních systémů z pohledu. Přednáškový blok č.ii - Technika a lidé Kvalita poplachových / bezpečnostních systémů z pohledu technických norem (Michal Randa / ORSEC s. r. o.) Možnosti výběru IP CCTV kamer z pohledu požadavků investora

Více

B e z p e č n o s t n í s y s t é m y

B e z p e č n o s t n í s y s t é m y Vážení, Odborně - informační, bezpečnostní portál ORSEC si Vás dovoluje pozvat na odbornou konferenci B e z p e č n o s t n í s y s t é m y Datum a čas konání: 16.9.2010, od 08,45 hodin Místo konání: Chvalská

Více

Skladba oboru ( jedno z mnoha členění tz.v Bezpečnostního průmyslu )

Skladba oboru ( jedno z mnoha členění tz.v Bezpečnostního průmyslu ) Skladba oboru ( jedno z mnoha členění tz.v Bezpečnostního průmyslu ) Poplachové zabezpečovací a tísňové systémy Firmy, lidé, instituce CCTV sledovací systémy pro použití v bezpečnostních aplikacích Legislativa

Více

B e z p e č n o s t n í s y s t é m y

B e z p e č n o s t n í s y s t é m y Vážení, Odborně - informační, bezpečnostní portál ORSEC si Vás dovoluje pozvat na odbornou konferenci B e z p e č n o s t n í s y s t é m y Datum a čas konání: 16.9.2010, od 08,45 hodin Místo konání: Chvalská

Více

B e z p e č n o s t n í s y s t é m y

B e z p e č n o s t n í s y s t é m y Vážení, Odborně - informační, bezpečnostní portál ORSEC si Vás dovoluje pozvat na odbornou konferenci B e z p e č n o s t n í s y s t é m y Datum a čas konání: 16.9.2010, od 08,45 hodin Místo konání: Chvalská

Více

Konference Bezpečnostní systémy, 16.9.2010 - Chvalská Tvrz, Praha-9

Konference Bezpečnostní systémy, 16.9.2010 - Chvalská Tvrz, Praha-9 Konference Bezpečnostní systémy, 16.9.2010 - Chvalská Tvrz, Praha-9 www.orsec.cz orsec@orsec.cz Bezpečnostní systémy: Pravidla a limity kamerových systémů, aneb příště již výhradně o IP 2.část 13:15 /

Více

K A M E R O V É S Y S T É M Y

K A M E R O V É S Y S T É M Y KAMEROVÉ SYSTÉMY V segmentu kamerových systémů jsme v roce 2012 udělali výrazný krok vpřed. Díky akvizici společnosti KH servis s více než 20 lety zkušeností jsme zkvalitnili služby a rozšířili své možnosti.

Více

IP - nové normy a aktualizace metodických pokynů MVČR

IP - nové normy a aktualizace metodických pokynů MVČR IP - nové normy a aktualizace metodických pokynů MVČR www.orsec.cz orsec@orsec.cz Historie a současnost průmyslové televize ( neustálý vývoj ).. 1948... 1996 2010... Historie a současnost průmyslové televize

Více

Užití kamerových systémů ve městech a obcích. Přednášející: Petr Kellner Abbas, a.s.

Užití kamerových systémů ve městech a obcích. Přednášející: Petr Kellner Abbas, a.s. Užití kamerových systémů ve městech a obcích Přednášející: Petr Kellner Abbas, a.s. Představení společnosti ČDTelematika Dodavatel kompletní nabídky ICT produktů a služeb Provoz a servis Infrastruktury

Více

IP kamerové systémy a jejich skladba

IP kamerové systémy a jejich skladba 1 Portál pre odborné publikovanie ISSN 1338-0087 IP kamerové systémy a jejich skladba Rejdík Martin Informačné technológie 30.08.2013 Článek si klade za cíl nahlédnout do problematiky IP kamerových systémů

Více

ve spolupráci s pořádají 7. odbornou konferenci s mezinárodní účastí OD POŽADAVKŮ STAVEBNÍHO PRÁVA PO REALIZACI A UŽÍVÁNÍ STAVEB

ve spolupráci s pořádají 7. odbornou konferenci s mezinárodní účastí OD POŽADAVKŮ STAVEBNÍHO PRÁVA PO REALIZACI A UŽÍVÁNÍ STAVEB ve spolupráci s pořádají 7. odbornou konferenci s mezinárodní účastí APLIKACE PRÁVNÍCH PŘEDPISŮ PRO POŽÁRNÍ BEZPEČNOST STAVEB, OD POŽADAVKŮ STAVEBNÍHO PRÁVA PO REALIZACI A UŽÍVÁNÍ STAVEB Konference se

Více

20. 3. 2012. 08:30 16:30 hod. Pavilon P, Velký sál P4 c, d. Nové normy pro uzemňování a návrh el. instalací

20. 3. 2012. 08:30 16:30 hod. Pavilon P, Velký sál P4 c, d. Nové normy pro uzemňování a návrh el. instalací 20. 3. 2012 08:30 16:30 hod. Pavilon P, Velký sál P4 c, d Nové normy pro uzemňování a návrh el. instalací 08:00 08:30 Prezentace účastníků 08:30 10:00 Ing. Michal Kříž, IN-EL Praha, člen TNK č. 22 ČSN

Více

- Výroba strojů a zařízení

- Výroba strojů a zařízení Ing. Zdeněk Veiner ŽIVNOST VOLNÁ Výroba elektronických součástek, elektrických zařízení a výroba a opravy elektrických strojů, přístrojů a elektronických zařízení pracujících na malém napětí Výroba strojů

Více

Integrace slaboproudých systémů inteligentních budov. Production of intrinsically safe equipment

Integrace slaboproudých systémů inteligentních budov. Production of intrinsically safe equipment Integrace slaboproudých systémů inteligentních budov Production of intrinsically safe equipment Typické řešení z 90. let Zabezpečovací systém propojený UTP kabely 1 EZS Dominus protokol Přístupový systém

Více

Od analogových ke sdíleným MKDS systémům. Production of intrinsically safe equipment

Od analogových ke sdíleným MKDS systémům. Production of intrinsically safe equipment Od analogových ke sdíleným MKDS systémům Production of intrinsically safe equipment Typické řešení z 90. let 1 EZS 1 ACS 1 CCTV Měření a regulace 1Perimetrické systémy Typické řešení z 90. let Zabezpečovací

Více

Řízení kvality, kontroling, rizika. Klíčová aktivita 2 Komplexní vzdělávání. Kateřina Hrazdilová Bočková Martina Polčáková Branislav Lacko

Řízení kvality, kontroling, rizika. Klíčová aktivita 2 Komplexní vzdělávání. Kateřina Hrazdilová Bočková Martina Polčáková Branislav Lacko Sylabus modulu G: Řízení kvality, kontroling, rizika Klíčová aktivita 2 Komplexní vzdělávání Kateřina Hrazdilová Bočková Martina Polčáková Branislav Lacko 6. 12. 2010 Cílem dokumentu je seznámit účastníky

Více

Strukturovaná kabeláž (SSK)

Strukturovaná kabeláž (SSK) Strukturovaná kabeláž (SSK) 1) Stručný popis současného stavu SSK včetně přehledu dostupné dokumentace (přehled tras, zapojení, schémata apod.). - dokumentace roku 2000 - kabeláž v provedení Cat 5e - v

Více

technologie pro vaše řešení

technologie pro vaše řešení Řešení pro vaše e technologie, technologie pro vaše řešení Ladislav Špička PCS spol. s r.o. Divize Security stánek 45 přízemí PCS spol. s r.o. - divize SECURITY I Na Dvorcích18, Praha 4 I tel: 296 796

Více

ve spolupráci s pořádají 7. odbornou konferenci s mezinárodní účastí OD POŽADAVKŮ STAVEBNÍHO PRÁVA PO REALIZACI A UŽÍVÁNÍ STAVEB

ve spolupráci s pořádají 7. odbornou konferenci s mezinárodní účastí OD POŽADAVKŮ STAVEBNÍHO PRÁVA PO REALIZACI A UŽÍVÁNÍ STAVEB ve spolupráci s pořádají 7. odbornou konferenci s mezinárodní účastí APLIKACE PRÁVNÍCH PŘEDPISŮ PRO POŽÁRNÍ BEZPEČNOST STAVEB, OD POŽADAVKŮ STAVEBNÍHO PRÁVA PO REALIZACI A UŽÍVÁNÍ STAVEB Konference se

Více

1. Pot eby uživatel 1. Pot eby uživatel - ti, i k te e í í p ra r cu c jí í s C CTV T V den e n n oper e á r to o i i od C CTV T V o o e

1. Pot eby uživatel 1. Pot eby uživatel - ti, i k te e í í p ra r cu c jí í s C CTV T V den e n n oper e á r to o i i od C CTV T V o o e KAMEROVÉ SYSTÉMY - CCTV Mgr. Zdeněk Štěpánek, PhD. Policejní akademie ČR POSOUZENÍ VHODNOSTI APLIKACE CCTV 1. Potřeby uživatelů - ti, kteří pracují s CCTV denně (operátoři)...od CCTV očekávají, že budou

Více

Spolupráce veřejného a soukromého sektoru při prevenci a zvládání kybernetického kolapsu

Spolupráce veřejného a soukromého sektoru při prevenci a zvládání kybernetického kolapsu Spolupráce veřejného a soukromého sektoru při prevenci a zvládání kybernetického kolapsu Jaroslav Šmíd Tel.: 420 257 283 333 e-mail: J.Smid@nbu.cz 30.5.2013 1 30.5.2013 1 Internet hybná síla globální ekonomiky

Více

Kulatý stůl l expertů. Jihlava 20.června 2007

Kulatý stůl l expertů. Jihlava 20.června 2007 Kulatý stůl l expertů Jihlava 20.června 2007 Základní informace Systémový projekt OP RLZ 3.3 Realizátor projektu: MPSV ČR Dodavatel VZ: sdružení NVF, BIVŠ, KPMG Subdodavatelé: SST, AMSP, ČIA Doba realizace:

Více

SOUČASNÁ ÚLOHA KOORDINOVANÉHO ELEKTRO PROJEKTOVÁNÍ V PROSTŘEDÍ INTEGROVANÝCH A INTELIGENTNÍCH STAVEB

SOUČASNÁ ÚLOHA KOORDINOVANÉHO ELEKTRO PROJEKTOVÁNÍ V PROSTŘEDÍ INTEGROVANÝCH A INTELIGENTNÍCH STAVEB Prague Fire & Security Days 2012 SOUČASNÁ ÚLOHA KOORDINOVANÉHO ELEKTRO PROJEKTOVÁNÍ V PROSTŘEDÍ INTEGROVANÝCH A INTELIGENTNÍCH STAVEB Tomáš Mikula autorizovaný projektant elektro KOORDINACE NE na úrovni

Více

Technická řešení minimálního standardu zabezpečení muzeí výtvarných umění proti krádežím z pohledu dodavatele

Technická řešení minimálního standardu zabezpečení muzeí výtvarných umění proti krádežím z pohledu dodavatele Technická řešení minimálního standardu zabezpečení muzeí výtvarných umění proti krádežím z pohledu dodavatele Ing. Pavel Fiala Trade FIDES, a.s. Rámec pro řešení zabezpečení muzeí výtvarných umění Základní

Více

Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/ Vzdělávání v informačních a komunikačních technologií

Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/ Vzdělávání v informačních a komunikačních technologií VY_32_INOVACE_31_20 Škola Název projektu, reg. č. Vzdělávací oblast Vzdělávací obor Tematický okruh Téma Tematická oblast Název Autor Vytvořeno, pro obor, ročník Anotace Přínos/cílové kompetence Střední

Více

SW pro správu a řízení bezpečnosti

SW pro správu a řízení bezpečnosti Integrační bezpečnostní SW pro správu a řízení bezpečnosti Systém je vlastním produktem společnosti Integoo. Trvalý vývoj produktu reflektuje požadavky trhu a zákazníků. Ať už je velikost vaší organizace

Více

3 PROFIL SPOLEČNOSTI

3 PROFIL SPOLEČNOSTI PROFIL SPOLEČNOSTI 3 2 Základní údaje: Generální ředitel a člen představenstva: Ing. Jindřich Špringl Sídlo společnosti: Rohan Business Centre (Budova A, 6.patro) Rohanské nábřeží 671/15 186 00 Praha -

Více

Ing. Michael Ledvina. RNDr. Petr Beránek. Stanislava Fojtíková. Ing. Eleonora Herlíková

Ing. Michael Ledvina. RNDr. Petr Beránek. Stanislava Fojtíková. Ing. Eleonora Herlíková Ing. Michael Ledvina Působení ve Svazu účetních člen Metodické rady Svazu účetních pro podnikatele předseda Metodické rady Svazu účetních pro neziskové auditor, člen KA ČR člen Komory certifikovaných účetních

Více

Inteligentní zabezpečení budov Ing. Milan Stehlík

Inteligentní zabezpečení budov Ing. Milan Stehlík Inteligentní zabezpečení budov Ing. Milan Stehlík SBT Europe Regional Head Conference - November 2006 For internal use only / Siemens Switzerland Ltd 2006 Inteligentní zabezpečení budov Předpokládaná bezpečnostní

Více

Endura 2.0 Nová generace CCTV IP systémů s Full-HD rozlišením Endura Optimalizace HD

Endura 2.0 Nová generace CCTV IP systémů s Full-HD rozlišením Endura Optimalizace HD Endura 2.0 Nová generace CCTV IP systémů s Full-HD rozlišením Mnoho dodavatelů řeší HD IP kamerový systém nekompletně s použitím produktů třetích stran. IP kamerový systém ENDURA společnosti Schneider

Více

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR Č.j. MV-62401-1/PO-2009 KÓDOVÉ OZNAČENÍ: KIS P Praha 1. října 2009 listů: 8 S c h v a l u j e: genmjr. Ing. Miroslav Štěpán v.

Více

Lektorský tým IVI Institutu pro veřejné investování

Lektorský tým IVI Institutu pro veřejné investování Lektorský tým IVI Institutu pro veřejné investování Rozhodujícím faktorem jakéhokoliv vzdělávacího programu jsou jeho lektoři. V tomto směru bude poskytovatel důsledně dbát na to, aby v týmu lektorů byli

Více

1. informace a pozvánka k aktivní účasti

1. informace a pozvánka k aktivní účasti 1. informace a pozvánka k aktivní účasti Česká a Slovenská společnost pro fotoniku Fakulta elektrotechnická ČVUT v Praze Agentura Action M Vás zvou na konferenci a výstavu OPTICKÉ KOMUNIKACE 2011 Optika

Více

STASA s.r.o. 03/18/2014

STASA s.r.o. 03/18/2014 STASA s.r.o. 03/18/2014 nové IP kamery AVN-320/AVN-420 Rozlišení 1.3Mpix/2Mpix Ohnisková vzdálenost 3.8mm Solid Light IR, 20m Anti-vandal (IK08) AVM-503 Vnitřní otočná dome kamera Rozlišení 2Mpix Solid

Více

Normy ISO/IEC NISS. V Brně dne 7. listopadu 2013

Normy ISO/IEC NISS. V Brně dne 7. listopadu 2013 Normy ISO/IEC 27033 Bezpečnost síťové infrastruktury NISS V Brně dne 7. listopadu 2013 Soubor norem řady ISO/IEC 27033 ISO/IEC 27033 - Informační technologie Bezpečnostní techniky Síťová bezpečnost Jde

Více

Akční plán EVVO Krajské koncepce environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty Zlínského kraje

Akční plán EVVO Krajské koncepce environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty Zlínského kraje Akční plán EVVO Krajské koncepce environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty Zlínského kraje Prioritní oblast 1: Opatření 1.1. Opatření 1.2. Opatření 1.3. Kvalitní vzdělávací a výukové programy Určení

Více

1592 Skladovací hala Tenza Technická zpráva elektro strana 2/6

1592 Skladovací hala Tenza Technická zpráva elektro strana 2/6 1592 Skladovací hala Tenza Technická zpráva elektro strana 1/6 REVIZE DATUM POPIS REVIZE ZPRACOVAL PODPIS Zpracovatel: Hlavní inženýr projektu: Ing. Dostál Švec Odpovědný projektant: Kontrola úplnosti:

Více

Bankovní institut vysoká škola, a.s. Praha Karlovy Vary Písek Teplice Břeclav

Bankovní institut vysoká škola, a.s. Praha Karlovy Vary Písek Teplice Břeclav Bankovní institut vysoká škola, a.s. Kdo jsme? První soukromá vysoká škola Atraktivní studijní obory Univerzitní informační systém Skvělé zázemí a nejnovější technika Moderní bezbariérová budova Jsme součástí

Více

Informační a poradenský systém ÚČETNÍ PORADCE. Odborný tým Svazu účetních:

Informační a poradenský systém ÚČETNÍ PORADCE. Odborný tým Svazu účetních: Informační a poradenský systém ÚČETNÍ PORADCE Metodická sekce Svazu účetních: Odborný tým Svazu účetních: Ing. Jana Pilátová prezidentka Svazu účetních, šéfredaktorka časopisu Metodické aktuality Svazu

Více

MECHANIK ELEKTROTECHNIK - mechanik elektronik

MECHANIK ELEKTROTECHNIK - mechanik elektronik MECHANIK ELEKTROTECHNIK - mechanik elektronik 26-41-L/01 Nabízíme unikátní možnost získání výučního listu i maturitního vysvědčení během 4 standardních let! Naše škola byla vybrána jako jedna z několika

Více

Síťová bezpečnost v projektu státní maturity. GTS Managed Security

Síťová bezpečnost v projektu státní maturity. GTS Managed Security Síťová bezpečnost v projektu státní maturity GTS Managed Security Agenda Úvod a video SMS soutěž Základní požadavky na telekomunikace a síťovou bezpečnost Anonymizované schéma systému Datacentrum důležité

Více

Seminář VŠE, ČSSI a ICT UNIE 26.10.2011

Seminář VŠE, ČSSI a ICT UNIE 26.10.2011 Výsledky průzkumu nabídky a poptávky po IT profesích v ČR Seminář VŠE, ČSSI a ICT UNIE 26.10.2011 Výzkum Lidské zdroje v ICT vznikl za finanční podpory MŠMT ČR v rámci projektu Sociální síť v regionech

Více

Elektroinženýr dispečer

Elektroinženýr dispečer Elektroinženýr dispečer Kdo to je: Elektroinženýr dispečer je vysoce kvalifikovaný pracovník, který zajišťuje dispečerské řízení rozsáhlých a složitých elektrotechnických výrob, celostátních nebo mezinárodních

Více

Závěrečná zpráva projektu. Aprobační rozšiřující studium pro učitele základních a. v environmentálních, informačních, komunikačních

Závěrečná zpráva projektu. Aprobační rozšiřující studium pro učitele základních a. v environmentálních, informačních, komunikačních Závěrečná zpráva projektu s názvem Aprobační rozšiřující studium pro učitele základních a středních škol Moravskoslezského kéh kraje v environmentálních, informačních, komunikačních a strojírenských oborech

Více

Příloha č. 1 Smlouvy Počet stran: 5. Projekt

Příloha č. 1 Smlouvy Počet stran: 5. Projekt Příloha č. 1 Smlouvy Počet stran: 5 Projekt Zpracování legislativních podkladů pro provoz státních bezpilotních prostředků 1. Předmět řešení Předmětem veřejné zakázky je vyhodnocení současné legislativy

Více

Úvodní slovo 11:30-11:35 (Michal Randa, JOHNSON CONTROLS INTERNATIONAL, spol. s.r.o.)

Úvodní slovo 11:30-11:35 (Michal Randa, JOHNSON CONTROLS INTERNATIONAL, spol. s.r.o.) SOUČASNÉ TRENDY V OBLASTI POSKYTOVÁNÍ BEZPEČNOSTNÍCH SLUŽEB Úvodní slovo 11:30-11:35 (Michal Randa, JOHNSON CONTROLS INTERNATIONAL, spol. s.r.o.) Ochrana před sabotáží kontaminací klenotu ČR (pivní produkt

Více

SETKÁNÍ INTERNÍCH AUDITORŮ BRNO, 15. leden 2015 Dana Ratajská, Daniel Häusler

SETKÁNÍ INTERNÍCH AUDITORŮ BRNO, 15. leden 2015 Dana Ratajská, Daniel Häusler SETKÁNÍ INTERNÍCH AUDITORŮ BRNO, 15. leden 2015 Dana Ratajská, Daniel Häusler strana 2 strana 3 strana 4 strana 5 Obsah 1. Český institut interních auditorů 2. Základní činnosti 3. Členství 4. Co dělá

Více

Dopravní systémy. Specifické požadavky

Dopravní systémy. Specifické požadavky Dopravní systémy Silniční dopravní prostředky Kolejové dopravní prostředky Přeprava materiálů Dálková správa komunikací Monitorování dopravy Informační systémy v hromadné dopravě Dopravní systémy Specifické

Více

Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB TUO

Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB TUO Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB TUO VYSOKÁ ŠKOLA BÁŇSKB SKÁ TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA FAKULTA BEZPEČNOSTN NOSTNÍHO INŽENÝRTSV ENÝRTSVÍ Katedry a pracoviště od 7./2011 Katedra bezpečnostních služeb

Více

VÝDAJE NA POŘÍZENÍ SW, VČ. AGEND ÚŘADU VÝDAJ KDY ZPŮSOBILÝ KDY NEZPŮSOBILÝ Pořízení nového operačního systému

VÝDAJE NA POŘÍZENÍ SW, VČ. AGEND ÚŘADU VÝDAJ KDY ZPŮSOBILÝ KDY NEZPŮSOBILÝ Pořízení nového operačního systému Způsobilost níže uvedených výdajů byla schválena garantem oblasti intervence 2.1 Řídícího orgánu IOP. V případě potřeby bude přehled výdajů doplňován. Před předložením zadávací dokumentace ke kontrole

Více

Integrace, inteligence a realita trhu teorie a praxe

Integrace, inteligence a realita trhu teorie a praxe Integrace, inteligence a realita trhu teorie a praxe www.orsec.cz orsec@orsec.cz Poplachové systémy a legislativa - základní rámec / zařazení Poplachové systémy a legislativa - základní rámec / zařazení

Více

Akreditovaný rekvalifikační kurz Technik bezpečnostních systémů

Akreditovaný rekvalifikační kurz Technik bezpečnostních systémů Akreditovaný rekvalifikační kurz Technik bezpečnostních systémů www.orsec.cz orsec@orsec.cz Akreditovaný rekvalifikační kurz Technik bezpečnostních systémů xxxx -2006 xxxx Montáž EZS / Ing.Jan Klügl Tato

Více

Vyhláška č. 423 r. 2004 Sb. (kreditní systém)

Vyhláška č. 423 r. 2004 Sb. (kreditní systém) 423/2004 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 30. června 2004, kterou se stanoví kreditní systém pro vydání osvědčení k výkonu zdravotnického povolání bez přímého vedení nebo odborného dohledu zdravotnických pracovníků

Více

423/2004 Sb. VYHLÁŠKA

423/2004 Sb. VYHLÁŠKA 423/2004 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 30. června 2004, kterou se stanoví kreditní systém pro vydání osvědčení k výkonu zdravotnického povolání bez přímého vedení nebo odborného dohledu zdravotnických pracovníků

Více

OBSAH. Rozvaha Výkaz zisků a ztráty Příloha k účetní závěrce. Výroční zpráva EMEA s.r.o. 2013 2

OBSAH. Rozvaha Výkaz zisků a ztráty Příloha k účetní závěrce. Výroční zpráva EMEA s.r.o. 2013 2 Výroční zpráva 2013 OBSAH 1. Úvodní slovo ředitele 3 2. Základní údaje společnosti 4 3. Představení společnosti 5 4. Služby společnosti 6 5. Významní partneři 7 6. Vybrané ekonomické ukazatele 8 7. Ostatní

Více

INTERNET A BEZPEČNOST ORGANIZACÍ

INTERNET A BEZPEČNOST ORGANIZACÍ VIII. ročník mezinárodní konference INTERNET A BEZPEČNOST ORGANIZACÍ pod záštitou Doc. PhDr. Vnislava Nováčka, CSc., děkana Fakulty managementu a ekonomiky Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně Fakulta managementu

Více

ELEKTRO - IT TECHNIK (vhodné i pro absolventy)

ELEKTRO - IT TECHNIK (vhodné i pro absolventy) ELEKTRO - IT TECHNIK (vhodné i pro absolventy) Náplň práce: Podílení se na návrhu, výrobě, testování a uvádění do provozu technických prostředků s ohledem na jejich využití v praxi Úpravy komponentů dle

Více

SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÉ REPUBLIKY

SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÉ REPUBLIKY SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÉ REPUBLIKY Profil aktualizovaného znění: Titul původního předpisu: Vyhláška kterou se stanoví kreditní systém pro vydání osvědčení k výkonu zdravotnického povolání bez přímého vedení

Více

OTIDEA a.s. Experti, praktici, lidé

OTIDEA a.s. Experti, praktici, lidé OTIDEA a.s. Experti, praktici, lidé Kdo jsme? Přední společnost v administraci a v právním poradenství v oblasti veřejných zakázek Poskytovatel a správce profilů zadavatele Správce portálu E-zakazky Poskytovatel

Více

ehealth, telemedicína a asistivní technologie na ČVUT FEL Praha

ehealth, telemedicína a asistivní technologie na ČVUT FEL Praha České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická ehealth, telemedicína a asistivní technologie na ČVUT FEL Praha Lenka Lhotská, Miroslav Burša, Michal Huptych, Jan Havlík Katedra kybernetiky,

Více

SETKÁNÍ INTERNÍCH AUDITORŮ Plzeň, 15. prosinec 2015 Dana Ratajská, Daniel Häusler

SETKÁNÍ INTERNÍCH AUDITORŮ Plzeň, 15. prosinec 2015 Dana Ratajská, Daniel Häusler SETKÁNÍ INTERNÍCH AUDITORŮ Plzeň, 15. prosinec 2015 Dana Ratajská, Daniel Häusler strana 2 strana 3 strana 4 Obsah 1. Český institut interních auditorů 2. Základní činnosti 3. Členství 4. Co dělá ČIIA

Více

Provozování a servis fotovoltaických elektráren

Provozování a servis fotovoltaických elektráren WWW..CZ Provozování a servis fotovoltaických elektráren ÚVOD Elektromontážní a servisní společnost a.s. byla založena v roce 1991 v Českých Budějovicích jako regionální jihočeská firma. V současné době

Více

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR Č.j. MV- 14550-1/PO-PVP-2014 Kódové označení: OŘ-P Praha 3. března 2014 listů: 9 Schvaluje: brig. gen. Ing. Drahoslav Ryba, v.

Více

RSK Královéhradeckého kraje PS Vzdělávání 10:00

RSK Královéhradeckého kraje PS Vzdělávání 10:00 RSK Královéhradeckého kraje PS Vzdělávání 10:00 Program Shrnutí výstup jednání PS vzdělávání Aktuální stav přípravy KAP v Královéhradeckém kraji Aktuální informace ke KAP - MŠMT Ing. Barbořáková Diskuze

Více

POČÍTAČOVÉ ŘÍZENÍ TECHNOLOGICKÝCH PROCESŮ

POČÍTAČOVÉ ŘÍZENÍ TECHNOLOGICKÝCH PROCESŮ POČÍTAČOVÉ ŘÍENÍ TECHNOLOGICKÝCH PROCESŮ účel a funkce základní struktury technické a programové vybavení komunikace s operátorem zavádění a provoz počítačového řízení Počítačový řídicí systém Hierarchická

Více

Celostátní síť pro venkov-vize a skutečnost. Ing. Jana Bačkovská metodik vzdělávání Ústav zemědělské ekonomiky a informací Praha

Celostátní síť pro venkov-vize a skutečnost. Ing. Jana Bačkovská metodik vzdělávání Ústav zemědělské ekonomiky a informací Praha Celostátní síť pro venkov-vize a skutečnost Ing. Jana Bačkovská metodik vzdělávání Ústav zemědělské ekonomiky a informací Praha (do 30.6.2008 Ústav zemědělských a potravinářských informací) 9. září 2010

Více

Rozvoj a usnadnění výstavby sítí nové generace v ČR

Rozvoj a usnadnění výstavby sítí nové generace v ČR Rozvoj a usnadnění výstavby sítí nové generace v ČR ICT Unie Sdružení pro informační technologie a telekomunikace a další oborová sdružení APKT, ČAT, ČAEK. Svatoslav Novák Praha 1/2015 Digitální Česko

Více

STRUČNÉ PŘEDSTAVENÍ SPOLEČNOSTI A REFERENCE

STRUČNÉ PŘEDSTAVENÍ SPOLEČNOSTI A REFERENCE STUČNÉ PŘEDSTAVENÍ SPOLEČNOSTI A EFEENCE KONTAKT Stakohome Network s.r.o. Aloisovská 934/8, 198 00 Praha 9 Hloubětín Tel.: 226 517 522 Fax: 226 517 379 Mobil: 776 780373, 776 780378 E-mail: konopasek@stakohome.cz,

Více

Operační program Praha Adaptabilita a zaměstnanost Přehled priorit a opatření

Operační program Praha Adaptabilita a zaměstnanost Přehled priorit a opatření Operační program Praha Adaptabilita a zaměstnanost Přehled priorit a opatření Duben 2007 Prioritní osy programu Prioritní osa 1 - Podpora rozvoje znalostní ekonomiky... 2 Prioritní osa 2 - Podpora vstupu

Více

Ceník NetRex platný od 1. 2. 2009

Ceník NetRex platný od 1. 2. 2009 104-003 104-001 102-004 102-003 102-002 102-001 101-003 101-002 101-001 120-001 119-002 119-001 Ceník NetRex platný od 1. 2. 2009 AXIS kamery ID Název Popis Objektiv Vstup/ výstup AXIS M1011 Základní model

Více

Jakým otázkám dnes čelí CIO? Otakar Školoud Chief Information Officer, ALTRON GROUP

Jakým otázkám dnes čelí CIO? Otakar Školoud Chief Information Officer, ALTRON GROUP Jakým otázkám dnes čelí CIO? Otakar Školoud Chief Information Officer, ALTRON GROUP Jakým otázkám dnes čelí CIO? Jaké jsou jejich řešení? Tlak na snižování nákladů Využití nových technologií a rostoucí

Více

Nový bakalářský studijní obor Biomedicínská informatika na Fakultě biomedicínského inženýrství v Kladně

Nový bakalářský studijní obor Biomedicínská informatika na Fakultě biomedicínského inženýrství v Kladně Fakulta biomedicínského inženýrství České vysoké učení technické v Praze Nový bakalářský studijní obor Biomedicínská informatika na Fakultě biomedicínského inženýrství v Kladně Zoltán Szabó Katedra biomedicínské

Více

Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost

Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost EDUCA III Další profesní vzdělávání zaměstnanců společnosti T-MAPY spol. s r.o. 2013-2015 září 2013 - únor 2015 Charakteristika projektu Projekt je zaměřen

Více

Elektromechanik zabezpečovacích a sdělovacích zařízení (kód: M) Skupina oborů: Elektrotechnika, telekomunikační a výpočetní technika (kód: 26)

Elektromechanik zabezpečovacích a sdělovacích zařízení (kód: M) Skupina oborů: Elektrotechnika, telekomunikační a výpočetní technika (kód: 26) Elektromechanik zabezpečovacích a sdělovacích zařízení (kód: 26-032-M) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Elektrotechnika, telekomunikační a výpočetní technika (kód: 26)

Více

Ochrana osobních údajů při provozování kamerových systémů

Ochrana osobních údajů při provozování kamerových systémů Ochrana osobních údajů při provozování kamerových systémů Úřad pro ochranu osobních údajů JUDr. Alena Kučerová Konference IP CCTV kamerové systémy 2010/2012 v souvislostech dne 14. listopadu 2012 Kulatý

Více

Jednota školských informatiků

Jednota školských informatiků Jednota školských informatiků Jednota školských informatiků Hlavní cíle a oblasti činnosti sdružení jsou: zastupování a obhajoba zájmů svých členů, zaujímání stanovisek ke vzdělávací politice, pořádání

Více

Zásady ochrany údajů v evropském regionu

Zásady ochrany údajů v evropském regionu Zásady ochrany údajů v evropském regionu Tyto zásady ochrany údajů v evropském regionu (dále jen Evropské zásady ) tvoří součást Zásad ochrany údajů společnosti Gates Corporation (dále jen Firemní zásady

Více

STRATEGIE ROZVOJE SLUŽEB ICT VE ŠKOLE

STRATEGIE ROZVOJE SLUŽEB ICT VE ŠKOLE STRATEGIE ROZVOJE SLUŽEB ICT VE ŠKOLE LIDSKÉ ZDROJE (c) Radek Maca rama@inforama.cz Postavení procesu integrace ICT ve škole ředitel Zástupci, vých. poradce, koordinátoři ŠVP, ICT Vedoucí -metodici vzděl.

Více

BEZPEČNOSTNÍ SYSTÉMY A TECHNOLOGIE

BEZPEČNOSTNÍ SYSTÉMY A TECHNOLOGIE BEZPEČNOSTNÍ SYSTÉMY A TECHNOLOGIE Bezpečnostní systémy a technologie» Analýza rizik a bezpečnostní audit.» Doporučení nejlepších způsobů zabezpečení majetku a osob.» Dodání, instalace a servis bezpečnostních

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA A.3.4. PROJEKT EPS A EZS. Seznam dokumentace Technická zpráva 01 Situace 02 Specifikace 03

TECHNICKÁ ZPRÁVA A.3.4. PROJEKT EPS A EZS. Seznam dokumentace Technická zpráva 01 Situace 02 Specifikace 03 Seznam dokumentace Technická zpráva 01 Situace 02 Specifikace 03 TECHNICKÁ ZPRÁVA REKONSTRUKCE STŘELNICE V AREÁLU MĚSTSKÉHO STADIONU VE VÍTKOVICÍCH A.3.4. PROJEKT EPS A EZS Vypracoval: Ing. Pavel Vank

Více

Není cloud jako cloud, rozhodujte se podle bezpečnosti

Není cloud jako cloud, rozhodujte se podle bezpečnosti Není cloud jako cloud, rozhodujte se podle bezpečnosti Marcel Jánský Manažer útvaru produktů a podpory prodeje 26. 2. 2013 České Radiokomunikace Vysílací služby Profesionální telekomunikační operátor Poskytovatel

Více

ROLE ICT VE ŠKOLE LIDSKÉ ZDROJE. duben 2012 (c) Radek Maca

ROLE ICT VE ŠKOLE LIDSKÉ ZDROJE. duben 2012 (c) Radek Maca ROLE ICT VE ŠKOLE LIDSKÉ ZDROJE duben 2012 (c) Radek Maca Ze Postavení procesu integrace ICT ve škole ředitel Užší vedení Zástupci, vých. poradce, koordinátoři ŠVP, ICT Vedoucí - metodici vzděl. oblastí

Více

VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÁ UNIVERZITA BRNO

VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÁ UNIVERZITA BRNO Doporučená kritéria pro habilitační a profesorská na VFU Brno schválená VR VFU Brno dne 3. 12. 2012, účinná od 1. 2. 2013 Habilitační Uchazeč o jmenování docentem musí splňovat předpoklady pro jmenování

Více

Komplexní řízení bezpečnostních, provozních, technologických systémů budov

Komplexní řízení bezpečnostních, provozních, technologických systémů budov Komplexní řízení bezpečnostních, provozních, technologických systémů budov Nadstavbový systém pro sledování, správu a vyhodnocování elektronických systémů budov a rozlehlých objektů. Umožňuje efektivně

Více

SETKÁNÍ INTERNÍCH AUDITORŮ Jihlava, 10. červen 2015 Dana Ratajská, Daniel Häusler

SETKÁNÍ INTERNÍCH AUDITORŮ Jihlava, 10. červen 2015 Dana Ratajská, Daniel Häusler SETKÁNÍ INTERNÍCH AUDITORŮ Jihlava, 10. červen 2015 Dana Ratajská, Daniel Häusler strana 2 strana 3 strana 4 Obsah 1. Český institut interních auditorů 2. Základní činnosti 3. Členství 4. Co dělá ČIIA

Více

Zpráva o činnosti za rok 2011. Společnost pro projektové řízení, o. s. Zemědělská 5 613 00 Brno IČ: 47608749

Zpráva o činnosti za rok 2011. Společnost pro projektové řízení, o. s. Zemědělská 5 613 00 Brno IČ: 47608749 Zpráva o činnosti za rok 2011 Společnost pro projektové řízení, o. s. Zemědělská 5 613 00 Brno IČ: 47608749 OBSAH OBSAH... 2 1. O Společnosti... 3 2. Činnost SPŘ v roce 2011... 3 3. Aktivity sekcí... 4

Více

POČÍTAČOVÉ ŘÍZENÍ TECHNOLOGICKÝCH PROCESŮ

POČÍTAČOVÉ ŘÍZENÍ TECHNOLOGICKÝCH PROCESŮ POČÍTAČOVÉ ŘÍENÍ TECHNOLOGICÝCH PROCESŮ účel a funkce základní struktury technické a programové vybavení komunikace s operátorem zavádění a provoz počítačového řízení Hierarchická struktura řídicího systému

Více

VIZE INFORMATIKY V PRAZE

VIZE INFORMATIKY V PRAZE VIZE INFORMATIKY V PRAZE Václav Kraus, ŘED INF MHMP 1 / 30. 4. 2009 PRAHA MĚSTO PRO ŽIVOT Město mezinárodně uznávané, ekonomicky prosperující a úspěšné. Město bezpečné a přívětivé, město sebevědomých a

Více

KONFERENCE pro praxi v podnikání: Jak vytvořit strategii v malých, středních a rodinných firmách?

KONFERENCE pro praxi v podnikání: Jak vytvořit strategii v malých, středních a rodinných firmách? KONFERENCE pro praxi v podnikání: Jak vytvořit strategii v malých, středních a rodinných firmách? Registrujte se na prakticky zaměřenou KONFERENCI pro podnikatele, majitele a manažery malých a středních

Více

MD, odbor kosmických aktivit a ITS

MD, odbor kosmických aktivit a ITS Návrh výzkumné potřeby státní správy pro zadání veřejné zakázky A. Předkladatel garant výzkumné potřeby Název organizace Ministerstvo dopravy Adresa Nábřeží Ludvíka Svobody 12/ Kontaktní osoba Ing. Olga

Více

Projekt byl zpracován dle platných norem ČSN např. ČSN 34 2300, ČSN 33 2000-4-41 a dalších souvisejících norem a předpisů.

Projekt byl zpracován dle platných norem ČSN např. ČSN 34 2300, ČSN 33 2000-4-41 a dalších souvisejících norem a předpisů. 1 ÚVOD 1.1 PŘEDMĚT A ROZSAH PROJEKTU Předmětem této projektové dokumentace pro výběr zhotovitele je příprava a kompletace mobilního kamerového bodu, městského kamerového systému (dále jen MKS). Mobilní

Více

Centrum informačních. informatiky Slavičín(CITAI) Investor: Regionální centrum kooperace a.s. Realizace: K-netTechnical InternationalGroup, s.r.o.

Centrum informačních. informatiky Slavičín(CITAI) Investor: Regionální centrum kooperace a.s. Realizace: K-netTechnical InternationalGroup, s.r.o. Centrum informačních technologií a aplikované informatiky Slavičín(CITAI) Investor: Regionální centrum kooperace a.s. Realizace: K-netTechnical InternationalGroup, s.r.o. AGENDA Představení společnosti

Více

Metodika testů pro zařízení LZZ

Metodika testů pro zařízení LZZ LOKALIZAČNÍ A ZÁZNAMOVÁ ZAŘÍZENÍ Příloha č. 10 k Č.j.: PPR-24824-9/ČJ-2013-990640 Metodika testů pro zařízení LZZ Prováděné testy jsou seskupeny do následujících kategorií: 1. Kontrola dokumentace základní

Více

Využití mobilní technologie O2 pro dohledové systémy a sběr medicínských dat

Využití mobilní technologie O2 pro dohledové systémy a sběr medicínských dat í mobilní technologie O2 pro dohledové systémy a sběr medicínských dat Ing. Petr Slaba, Telefónica O2 Business Solutions Ing. Radek Fiala, CleverTech 2 Jak O2 chápe fenomén ehealth Hlavní oblasti ehealth

Více

Střední průmyslová škola strojní a elektrotechnická České Budějovice BEZPEČNOST ELEKTROTECHNICKÝCH ZAŘÍZENÍ A OCHRANA ZDRAVÍ

Střední průmyslová škola strojní a elektrotechnická České Budějovice BEZPEČNOST ELEKTROTECHNICKÝCH ZAŘÍZENÍ A OCHRANA ZDRAVÍ Střední průmyslová škola strojní a elektrotechnická České Budějovice BEZPEČNOST ELEKTROTECHNICKÝCH ZAŘÍZENÍ A 1. část Sestavil a zpracoval: Ing. Bohuslav Schandl 2. část Sestavila a zpracovala: Ing. Alena

Více

KATALOG PRODUKTŮ A SLUŽEB

KATALOG PRODUKTŮ A SLUŽEB KATALOG PRODUKTŮ A SLUŽEB 2011 PPŠ INSTITUT CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ PŘEROV, s.r.o. PALACKÉHO 1380/19, 750 02 PŘEROV TEL: 581 259 138 MOBIL: 606 045 111, 724 972 133 E-MAIL: pps@ppsinstitut.cz http://www.ppsinstitut.cz

Více

Technická zpráva. Obsah: a modernizace povodňového varovného systému. VD Slezská Harta stožár pro kameru a trasa kabelů

Technická zpráva. Obsah: a modernizace povodňového varovného systému. VD Slezská Harta stožár pro kameru a trasa kabelů VD Slezská Harta stožár pro kameru a trasa kabelů Projektová dokumentace pro výběr zhotovitele Květen 2011 Technická zpráva Obsah: 1 VŠEOBECNĚ... 2 1.1 Identifikační údaje... 2 2 VYHODNOCENÍ POUŽITÝCH

Více