BEZPENOSTNÍ LIST. podle Naízení Evropského parlamentu a Rady (ES). 1907/2006. Datum vydání: Datum revize: Revize.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "BEZPENOSTNÍ LIST. podle Naízení Evropského parlamentu a Rady (ES). 1907/2006. Datum vydání: 24.10.2000 Datum revize: 27.8.2008 Revize."

Transkript

1 1. Identifikace látky nebo pípravku a spolenosti nebo podniku 1.1 Identifikace pípravku: íslo CAS: Neuvádí se - pípravek. íslo ES (EINECS): Neuvádí se - pípravek. Další názvy látky: Neuvádí se. 1.2 Použití pípravku: Kyselý dezinfekní a isticí prostedek s aktivním kyslíkem pro potrubní systémy. Biocidní pípravek. 1.3 Identifikace výrobce: PALMAX Místo podnikání nebo sídlo: Korytná 33, Korytná Identifikaní íslo: Telefon/fax: palmax@palmax.info WWW stránky: Kontakt na zpracovatele bezpenostního listu: , , straka@palmax.info 1.4 Telefonní íslo pro naléhavé situace: Toxikologické informaní stedisko, Na Bojišti 1, Praha 2 tel. (24 h/den): , , Identifikace rizik 2.1 Klasifikace pípravku: Žíravý R Nejzávažnjší nepíznivé úinky na zdraví lovka pi používání pípravku: Pípravek zpsobuje poleptání kže, oí a sliznic. Pi požití zpsobuje poleptání zažívacího traktu. Vdechnutí pípravku zpsobuje otok plic a dýchací obtíže. 2.3 Nejzávažnjší nepíznivé úinky na životní prostedí pi používání pípravku: Pípravek mže zmnou ph vodního prostedí vyvolat nepíznivé úinky na vodní organismy. 2.4 Možné nesprávné použití pípravku: Nepoužívejte spolen s pípravky s obsahem aktivního chlóru. 2.5 Další údaje: Neuvádí se. 3. Informace o složení pípravku 3.1 Chemická charakteristika: Sms vody, kyseliny sírové, kyseliny fosforené, peroxidu vodíku a mooviny. 3.2 Výrobek obsahuje tyto nebezpené látky: Identifikaní ísla ES (EINECS) CAS Chemický název látky Obsah [% hm.] Klasifikace R-vty* S-vty *) úplné znní R-vt v bod 16 Peroxid vodíku < 2 oxidující, O zdraví škodlivý, Xn žíravý, C /22-35 (1/2-) /37/39-45 Kyselina fosforená 15 < c < 25 žíravý, C 34 (1/2-)26-45 Kyselina sírová 5 < c < 10 žíravý, C 35 (1/2-) Pokyny pro první pomoc 4.1 Všeobecné pokyny: Pi výskytu píznak nebo v pípad pochybností vyhledejte lékaskou pomoc. 4.2 Pi nadýchání: Vyvete postiženého na erstvý vzduch a okamžit zajistte lékaské ošetení.

2 4.3 Pi styku s kží: Zneištný odv ihned vysvlete. Zasaženou pokožku dkladn omyjte vodou, pokud se objeví podráždní, zajistte lékaské ošetení. 4.4 Pi zasažení oí: Oní víka držte otevená a oi vyplachujte tekoucí vodou po dobu nkolika minut. Vyjmte kontaktní oky. Zajistte lékaské ošetení. 4.5 Pi požití: Vypláchnte ústa vodou, podejte 0,5-1 l vody, ihned vyhledejte lékae. Nevyvolávejte zvracení. 5. Opatení pro zdolání požáru 5.1 Vhodná hasiva: Pípravek není holavý. Hasící prostedky pizpsobte okolí voda, prášek, pna, CO Nevhodná hasiva: Nejsou známa. 5.3 Zvláštní nebezpeí: Nejsou známa. 5.4 Zvláštní ochranné prostedky pro hasie: Úplný ochranný odv, dýchací pístroj. 5.5 Další údaje: Vodu použitou k hašení nevypouštjte do kanalizace. Uzavené nádoby v blízkosti požáru chlate vodou. 6. Opatení v pípad náhodného úniku 6.1 Opatení pro ochranu osob: Používejte ochranné prostedky podle bodu 8.2, osobám bez ochranných prostedk zamezte pístup. Zabrate kontaktu s alkáliemi. 6.2 Opatení pro ochranu životního prostedí: Zamezte vniknutí pípravku do pdy, povrchových vod a kanalizace. 6.3 Doporuené metody ištní a zneškodnní: Uniklý pípravek peerpejte do náhradních obal a pedejte k odstranní podle bodu 13. Zbytky spláchnte velkým množstvím vody do kanalizace nebo zasypte vhodným sorbentem (sorbenty pro agresivní látky, univerzální sorbenty). Použitý sorbent uložte do uzavíratelného plastového obalu a pedejte k odstranní podle bodu 13. Zneištné pedmty omyjte vodou. 6.4 Další údaje: Neuvádí se. 7. Pokyny pro zacházení a skladování 7.1 Zacházení: S koncentrovaným pípravkem pracujte pouze na dobe vtraných místech. Dodržujte základní pravidla pro práci s chemikáliemi a pedpisy pro zajištní bezpenosti a ochrany zdraví pi práci. Zamezte kontaktu s oima a kží, nevdechujte aerosol. Používejte ochranné pomcky podle bodu 8.2. Pi práci nejezte, nepijte a nekute, po práci a ped pestávkou si umyjte ruce. Pípravek nepoužívejte spolen s jinými desinfekními a isticími prostedky a alkalickými pípravky. Zajistte pístup k tekoucí pitné vod. Vybavte pracovišt prostedky pro pedlékaskou první pomoc. Pracovníci musí být prokazateln seznámeni s pravidly pro práci s žíravinami, viz bod Skladování: Pípravek skladujte v dobe uzavených pvodních obalech v suchých a chladných prostorách. Nevystavujte pímému slunenímu svtlu. Skladujte oddlen od alkálií, oddlen od potravin a nápoj. 7.3 Specifické použití: Kyselý dezinfekní a isticí prostedek s aktivním kyslíkem pro potrubní systémy. Biocidní pípravek. 8. Omezování expozice / osobní ochranné prostedky 8.1 Limitní hodnoty expozice: kyselina fosforená pípustný expoziní limit (PEL): 1 mg/m 3 nejvyšší pípustná koncentrace v pracovním prostedí (NPK-P): 2 mg/m 3 kyselina sírová (jako SO 3) pípustný expoziní limit (PEL): 1 mg/m 3 nejvyšší pípustná koncentrace v pracovním prostedí (NPK-P): 2 mg/m 3 peroxid vodíku pípustný expoziní limit (PEL): 1 mg/m 3 nejvyšší pípustná koncentrace v pracovním prostedí (NPK-P): 2 mg/m 3

3 8.2 Omezování expozice pracovník: Dodržujte bžné bezpenostní zásady pro práci s chemikáliemi. Pi práci nejezte, nepijte a nekute. Ped pestávkou a po ukonení práce si umyjte ruce. Viz bod Ochrana dýchacích cest Pi bžné práci není nutná. Zajistte dobré vtrání pracovišt. Pi vzniku aerosolu použijte respirátor nebo ochrannou masku Ochrana rukou: Ochranné rukavice gumové Ochrana oí: Ochranné brýle nebo obliejový štít Ochrana kže: Pracovní odv, gumová obuv, v pípad poteby gumová zástra. 8.3 Omezování expozice životního prostedí: Zamezte úniku pípravku do podzemních nebo povrchových vod a kanalizace. Odpadní pracovní roztoky vypouštjte pouze do kanalizace zakonené istírnou odpadních vod. 8.4 Další údaje: Po ukonení práce si umyjte ruce a ošetete reparaním krémem. 9. Fyzikální a chemické vlastnosti 9.1 Obecné informace: Skupenství (pi 20 C): Barva: Zápach (vn): kapalina bezbarvá charakteristický 9.2 Informace dležité z hlediska ochrany zdraví, bezpenosti a životního prostedí: Hodnota ph (1% roztok pi 20 C): cca 2,7 Teplota (rozmezí teplot) tání ( C): Teplota (rozmezí teplot) varu ( C): Bod vzplanutí ( C): Holavost: není holavý Zápalná teplota: Samovznícení: Meze výbušnosti: Horní mez (% obj.): Dolní mez (% obj.): se Oxidaní vlastnosti: slabé oxidaní vlastnosti Tenze par (pi 20 C): Hustota (pi 20 C): 1,2 g.cm -3 Rozpustnost (pi 20 C): Ve vod: rozpustný V tucích (vetn specifikace oleje): Rozdlovací koeficient n-oktanol/voda: Viskozita: 9.3 Další informace: Neuvádí se. 10. Stálost a reaktivita 10.1 Podmínky, kterých je teba se vyvarovat: Teplota nad 20 o C, zmny teplot skladování, pímé slunení záení. S alkáliemi bouliv reaguje za vývoje tepla Materiály, kterých je teba se vyvarovat:. Alkálie, kovy - hliník, zinek. S alkáliemi bouliv reaguje za vývoje tepla.

4 10.3 Nebezpené produkty rozkladu: Další údaje:!"!#$#!#. 11. Toxikologické informace o pípravku a jeho složkách 11.1 Akutní toxicita (zdroj ESIS): kyselina fosforená (ES ) LD 50, oráln, potkan (mg.kg -1 ): 1530 LD 50, dermáln, králík (mg.kg -1 ): 2740 LC 50, inhalan, králík, aerosol, 1 h (mg.l -1 ): Toxicita pi opakovaných dávkách: Nestanoveno Senzibilizace: Nestanoveno Karcinogenita: Nestanoveno Mutagenita: Nestanoveno Toxicita pro reprodukci: Nestanoveno Zkušenosti u lovka: Vdechnutí pípravku zpsobuje otok plic a dýchací obtíže. Pi požití, kontaktu s kží a oima zpsobuje poleptání Provedení zkoušek na zvíatech: Nebylo zkoušeno Další údaje: Pípravek pi správném zacházení a správném používání nemá podle zkušeností žádné vážné nebezpené úinky na zdraví lovka. 12. Ekologické informace o pípravku a jeho složkách 12.1 Ekotoxicita (zdroj ESIS): kyselina fosforená (ES ) DL 50, 96 hod., ryby: ph 3-3,5 EC 50, 12 hod., dafnie (mg.l -1 ): 4, Mobilita: Nestanoveno Persistence a rozložitelnost: Nestanoveno Bioakumulaní potenciál: Nestanoveno Výsledky posouzení PBT: Nestanoveno Jiné nepíznivé úinky: Pípravek mže zmnou ph vodního prostedí vyvolat nepíznivé úinky na vodní organismy. Pi vypouštní upotebených vodných roztok dodržujte místní pedpisy. 13. Pokyny pro odstraování pípravku 13.1 Zpsoby odstraování pípravku: Chemicky odstranit v neutralizaní stanici. Pedat oprávnné osob. Malá množství pípravku lze po velkém naední spláchnout do kanalizace zakonené istírnou. Dodržujte místní pedpisy. Název a kód odpadu: Jiné kyseliny (N) 13.2 Zpsoby odstraování obalu: Po vyprázdnní a dkladném vypláchnutí plastového obalu vodou pedejte oprávnné osob k využití. Obaly i uzávry jsou z recyklovatelného materiálu. Název a kód odpadu: Plastové obaly (O) Obaly se zbytky pípravku pedejte oprávnné osob. Odpad lze termicky odstranit ve spalovn nebezpených odpad. Název a kód odpadu: Obaly obsahující zbytky nebezpených látek nebo obaly tmito látkami zneištné (N) 13.3 Další údaje: S odpady nakládejte v souladu se zákonem. 185/2001 Sb. o odpadech v platném znní a provádcími pedpisy k tomuto zákonu. Pi práci s odpady používejte ochranné prostedky podle bodu 8.2.

5 14. Informace pro pepravu Pozemní peprava podle ADR: Tída: 8 Klasifikaní kód: C1 Obalová skupina: III íslo UN: 3264 Oznaení nákladu: LÁTKA ŽÍRAVÁ, KAPALNÁ, KYSELÁ, ANORGANICKÁ, J.N. (OBSAHUJE KYSELINU SÍROVOU, KYSELINU FOSFORENOU A PEROXID VODÍKU) 15. Informace o právních pedpisech 15.1 Informace uvádné v oznaení na obalu: Výstražný symbol: C Žíravý R-vty: R 34 Zpsobuje poleptání S-vty: S 26 Pi zasažení oí okamžit dkladn vypláchnte vodou a vyhledejte lékaskou pomoc. S 36/37/39 Používejte vhodný ochranný odv, ochranné rukavice a ochranné brýle nebo obliejový štít. S 45 V pípad nehody, nebo necítíte-li se dobe, okamžit vyhledejte lékaskou pomoc (je-li možno, ukažte toto oznaení) Názvy chemických látek uvádných v oznaení na obalu pípravku: Kyselina fosforená. Kyselina sírová. Peroxid vodíku Další informace uvedené na obalu pípravku: Údaje o osob odpovdné za uvedení pípravku na trh. Povinné informace podle 20 zákona. 120/2002 Sb. o podmínkách uvádní biocidních pípravk na trh v platném znní. Text na obalu pípravku: Jen pro profesionální použití Další právní pedpisy, které se vztahují na pípravek: Naízení evropského parlamentu a rady (ES). Vyhláška. 232/2004 Sb. v platném znní. Zákon. 120/2002 Sb. o podmínkách uvádní biocidních pípravk a úinných látek na trh v platném znní. Zákon. 258/200 Sb. o ochran veejného zdraví v platném znní, vetn provádcích vyhlášek. Zákon. 477/2001 Sb. o obalech, v platném znní. Zákon. 185/2001 Sb. o odpadech v platném znní. Vyhláška MŽP. 381/2001 Sb. Vyhláška MŽP. 383/2001 Sb. Zákon. 254/2001 Sb. o vodách v platném znní, vetn provádcích vyhlášek. 16. Další informace 16.1 R-vty použité v dokumentu: R 5 Zahívání mže zpsobit výbuch. R 8 Dotek s holavým materiálem mže zpsobit požár. R 20/22 Zdraví škodlivý pi vdechování a pi požití. R 34 Zpsobuje poleptání. R 35 Zpsobuje tžké poleptání Doporuení: Proškolte osoby nakládající s uvedeným pípravkem podle bezpenostního listu. Zpracujte písemná pravidla pro práci s žíravinami. Používejte pouze podle doporuení odborných poradc firmy PALMAX 16.3 Zmny pi revizi bezpenostního listu: Bezpenostní list byl pepracován. %%

6 Zmnny body: 1. doplnn kontakt na zpracovatele bezpenostního listu zmnno poadí bod 15. aktualizován seznam právních pedpis 16.4 Další informace o pípravku: Na internetových stránkách je k dispozici bezpenostní list pípravku Zdroj údaj použitý pi sestavování listu: Bezpenostní list pípravku ze dne Bezpenostní listy dodavatel jednotlivých komponent. Vyhláška. 232/2004 Sb. v platném znní. Seznam obchodovaných látek (EINECS). European chemical Substantes Information System (ESIS). Databáze firmy SIGMA ALDRICH. Databáze firmy MERCK Prohlášení: Bezpenostní list obsahuje údaje potebné pro zajištní bezpenosti a ochrany pi práci a ochrany životního prostedí. Uvedené údaje odpovídají souasnému stavu vdomostí a zkušeností a jsou v souladu s platnými právními pedpisy. Nemohou být považovány za záruku vhodnosti a použitelnosti výrobku pro konkrétní aplikaci. Výrobek nesmí být používán k jiným úelm, než ke kterým je uren výrobcem. Výrobce nenese zodpovdnost za pípady, kdy byl výrobek nesprávn použit. &&

BEZPENOSTNÍ LIST. podle Naízení Evropského parlamentu a Rady (ES). 1907/2006. Datum vydání: 24.10.2000 Datum revize: 27.08.2008, 5.10.2009 Revize.

BEZPENOSTNÍ LIST. podle Naízení Evropského parlamentu a Rady (ES). 1907/2006. Datum vydání: 24.10.2000 Datum revize: 27.08.2008, 5.10.2009 Revize. 1. Identifikace látky nebo pípravku a spolenosti nebo podniku 1.1 Identifikace pípravku: íslo CAS: Neuvádí se - pípravek. íslo ES (EINECS): Neuvádí se - pípravek. Další názvy látky: Neuvádí se. 1.2 Použití

Více

BEZPENOSTNÍ LIST. podle Naízení Evropského parlamentu a Rady (ES). 1907/2006. Datum vydání: 18.3.2008 Datum revize: 23.10.2008 Revize.

BEZPENOSTNÍ LIST. podle Naízení Evropského parlamentu a Rady (ES). 1907/2006. Datum vydání: 18.3.2008 Datum revize: 23.10.2008 Revize. 1. Identifikace látky nebo pípravku a spolenosti nebo podniku 1.1 Identifikace pípravku: íslo CAS: Neuvádí se - pípravek. íslo ES (EINECS): Neuvádí se - pípravek. Další názvy látky: 1.2 Použití pípravku:

Více

podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 Datum vydání: 07.05.1999 Datum revize: 27.08.2008 Revize č.: 3

podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 Datum vydání: 07.05.1999 Datum revize: 27.08.2008 Revize č.: 3 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1 Identifikace přípravku: Číslo CAS: Neuvádí se - přípravek. Číslo ES (EINECS): Neuvádí se - přípravek. Další názvy látky: Neuvádí se.

Více

B E Z P E N O S T N Í L I S T

B E Z P E N O S T N Í L I S T B E Z P E N O S T N Í L I S T DATUM VYDÁNÍ: 30.05.1998 DATUM REVIZE: 17.02.2000, 21.05.2004 1. IDENTIFIKACE LÁTKY/ PÍPRAVKU A DOVOZCE/ VÝROBCE 1.1 Chemický název látky / obchodní název pípravku: 1.2 Doporuený

Více

Bezpenostní list. Strana: 7 Datum revize: Název výrobku: TENKOVRSTVÝ TMEL - ZÁLIVKA PRO KOMÍNOVÉ TVÁRNICE

Bezpenostní list. Strana: 7 Datum revize: Název výrobku: TENKOVRSTVÝ TMEL - ZÁLIVKA PRO KOMÍNOVÉ TVÁRNICE Strana: 7 14. Informace pro pepravu Tmely uvedeného typu nejsou ve smyslu 22, odst. (1) Zákona. 111/1994 Sb. o silniní doprav nebezpenou vcí a nepodléhají ustanovením Evropské dohody o silniní doprav ADR,

Více

BEZPENOSTNÍ LIST 1. Identifikace látky nebo pípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Obchodní název pípravku: Sunagreen

BEZPENOSTNÍ LIST 1. Identifikace látky nebo pípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Obchodní název pípravku: Sunagreen BEZPENOSTNÍ LIST strana 1 z 6 BEZPENOSTNÍ LIST 1. Identifikace látky nebo pípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Obchodní název pípravku: Sunagreen Další názvy látky: 1.2 Použití látky nebo pípravku 1.3 Identifikace

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006

BEZPEČNOSTNÍ LIST. podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1 Identifikace přípravku: Číslo CAS: Neuvádí se - přípravek. Číslo ES (EINECS): Neuvádí se - přípravek. Další názvy látky: Neuvádí se.

Více

Sodná sl kyseliny (1-hydroxyethyliden)bifosfonové do 3 29329-71-3 Xi 249-559-4 R 36 -

Sodná sl kyseliny (1-hydroxyethyliden)bifosfonové do 3 29329-71-3 Xi 249-559-4 R 36 - Strana: 1/6 1. Identifikace látky nebo pípravku a výrobce nebo dovozce 1.1. Identifikace látky nebo pípravku: isti disk. 1.2. Použití látky nebo pípravku: Sms urená k odstranní neistot a mastnoty z disk

Více

Bezpenostní list. Strana: 7 Datum revize: Název výrobku: SPÁROVACÍ HMOTA PRO KOMÍNOVÉ VLOŽKY ŠAMOTOVÁ MALTA

Bezpenostní list. Strana: 7 Datum revize: Název výrobku: SPÁROVACÍ HMOTA PRO KOMÍNOVÉ VLOŽKY ŠAMOTOVÁ MALTA Strana: 7 14. Informace pro pepravu Pedmtné spárovací hmoty nejsou ve smyslu 22, odst. (1) Zákona. 111/1994 Sb. o silniní doprav nebezpenou vcí a nepodléhají ustanovením Evropské dohody o silniní doprav

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení evropského parlamentu a rady (ES) č. 1907/2006 FIXINELA WC EXTRA SILNÁ

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení evropského parlamentu a rady (ES) č. 1907/2006 FIXINELA WC EXTRA SILNÁ strana 1 z 6 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1 Identifikace přípravku: Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Další názvy látky: Neuvádí se - přípravek. Neuvádí se - přípravek.

Více

B E Z P E N O S T N Í L I S T Datum vydání: 23.11.2010 Datum revize: 13.1.2011 Název výrobku: SERVISOL SUPER 10

B E Z P E N O S T N Í L I S T Datum vydání: 23.11.2010 Datum revize: 13.1.2011 Název výrobku: SERVISOL SUPER 10 Strana 1 z 5 1. Identifikace látky nebo pípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Chemický název látky SERVISOL SUPER 10 /obchodní název pípravku : Aerosol 1.2 Použití pípravku : Pípravek je uren jako isticí

Více

1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PÍPRAVKU A VÝROBCE, DOVOZCE, PRVNÍHO DISTRIBUTORA NEBO DISTRIBUTORA

1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PÍPRAVKU A VÝROBCE, DOVOZCE, PRVNÍHO DISTRIBUTORA NEBO DISTRIBUTORA Datum vydání: 20. 2. 2006 Strana: 1 ze 5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PÍPRAVKU A VÝROBCE, DOVOZCE, PRVNÍHO DISTRIBUTORA NEBO DISTRIBUTORA 1.1 Chemický název látky / obchodní název pípravku Název: Cementotískové

Více

BEZPENOSTNÍ LIST. (dle zákona 356/2003 Sb. v platném znní a vyhlášky 231/2004 Sb. v platném znní)

BEZPENOSTNÍ LIST. (dle zákona 356/2003 Sb. v platném znní a vyhlášky 231/2004 Sb. v platném znní) BEZPENOSTNÍ LIST (dle zákona 356/2003 Sb. v platném znní a vyhlášky 231/2004 Sb. v platném znní) Datum vydání: 24. 5. 2005 Strana: 1/6 Datum revize: 4.1.2006 Název výrobku: SCHÖNOX EG Härter íslo výrobku:

Více

BEZPENOSTNÍ LIST podle Naízení Evropského parlamentu a Rady (ES). 1907/2006 (REACH)

BEZPENOSTNÍ LIST podle Naízení Evropského parlamentu a Rady (ES). 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 1.11.2008 Strana 1/5 Název: SERVOŠAMPON RAPID 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PÍPRAVKU A SPOLENOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo pípravku: 1.2 Použití látky nebo pípravku: Alkalický prášek

Více

BEZPENOSTNÍ LIST podle Naízení Evropského parlamentu a Rady (ES). 1907/2006 (REACH)

BEZPENOSTNÍ LIST podle Naízení Evropského parlamentu a Rady (ES). 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 23.12.2008 Strana: 1/6 Název: AUTOCLEANER AUTOBALSAM 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PÍPRAVKU A SPOLENOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo pípravku: 1.2 Použití látky nebo pípravku: Tvrdý vosk

Více

BEZPENOSTNÍ LIST (dle zákona. 356/2003Sb. a Vyhlášky. 231/2004 Sb) Datum vydání: 19.06.2002 Strana: 1 ze 5 Datum revize: 22.

BEZPENOSTNÍ LIST (dle zákona. 356/2003Sb. a Vyhlášky. 231/2004 Sb) Datum vydání: 19.06.2002 Strana: 1 ze 5 Datum revize: 22. Datum vydání: 19.06.2002 Strana: 1 ze 5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PÍPRAVKU, VÝROBCE A DOVOZCE 1.1. Chemický název látky/obchodní název pípravku: Suché omítkové a maltové smsi na bázi sádry a vápenného,

Více

B E Z P E N O S T N Í L I S T Datum vydání: Strana 1 z 5 Datum revize: Název výrobku: Alchemix PU 3663A

B E Z P E N O S T N Í L I S T Datum vydání: Strana 1 z 5 Datum revize: Název výrobku: Alchemix PU 3663A Datum vydání: 4.10.2007 Strana 1 z 5 1. Identifikace látky nebo pípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Identifikace pípravku Chemický název: Obchodní název: Použití: Složka pro polyurethany 1.2 Identifikace

Více

Datum revize: 26.7.2004, 6.3.2006, 5.9.2007, 24.10.2008, 16.11.2011

Datum revize: 26.7.2004, 6.3.2006, 5.9.2007, 24.10.2008, 16.11.2011 Strana: 1 z 6 1. Identifikace látky nebo přípravku (směsi) a společnosti nebo podniku 1.1 Identifikace přípravku: Číslo CAS: Neuvádí se - směs. Číslo ES (EINECS): Neuvádí se - směs. Registrační číslo:

Více

B E Z P E N O S T N Í L I S T Datum vydání: 12.1.2009 Datum revize: 25.2.2009 Název výrobku: FORMULA 1

B E Z P E N O S T N Í L I S T Datum vydání: 12.1.2009 Datum revize: 25.2.2009 Název výrobku: FORMULA 1 Strana 1 z 5 1. Identifikace látky nebo pípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Chemický název látky FORMULA 1 /obchodní název pípravku : Aerosol 1.2 Použití pípravku : Pípravek je uren jako separaní inidlo.

Více

B E Z P E N O S T N Í L I S T. Leptací roztok na výrobu plošných spoj

B E Z P E N O S T N Í L I S T. Leptací roztok na výrobu plošných spoj Strana 1 z 5 1. Identifikace látky nebo pípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Chemický název látky/obchodní název pípravku: Další názvy: 1.2 Identifikace výrobce/dovozce: Jméno nebo obchodní jméno: ELCHEMCo

Více

B E Z P E N O S T N Í L I S T Datum vydání: Strana 1 z 5 Datum revize: Název výrobku: Alchemix PU 3663B

B E Z P E N O S T N Í L I S T Datum vydání: Strana 1 z 5 Datum revize: Název výrobku: Alchemix PU 3663B Datum vydání: 4.10.2007 Strana 1 z 5 1. Identifikace látky nebo pípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Identifikace pípravku Chemický název: Obchodní název: Použití: Složka pro polyurethany 1.2 Identifikace

Více

LUXON SODA KALCINOVANÁ

LUXON SODA KALCINOVANÁ podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 Strana: 1 z 6 1. Identifikace látky / směsi a společnosti / podniku 1.1 Identifikátor výrobku: Číslo CAS: 497-19-8 Číslo ES (EINECS): 207-838-8

Více

Strana 1/5. Indexové. ES látky: Isopropylalkohol < 25,0 67-63-0 F, Xi 200-661-7 R-vty: 11-36-67 603-117-00-0 S-vty: (2-)7-16-24/25-26

Strana 1/5. Indexové. ES látky: Isopropylalkohol < 25,0 67-63-0 F, Xi 200-661-7 R-vty: 11-36-67 603-117-00-0 S-vty: (2-)7-16-24/25-26 1. Identifikace látky nebo pípravku a výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora 1.1 Identifikace pípravku: 1.1.1 Obchodní název pípravku: MIKASOFT, MIKASOFT COLOR 1.1.2 Doporuený úel použití:

Více

1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE

1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE Údaje o výrobku: Obchodní název pípravku: Použití látky/pípravku: Hasicí sprej pro hašení malých požár tídy A a B, vetn požár elektrických zaízení

Více

B E Z P E N O S T N Í L I S T

B E Z P E N O S T N Í L I S T B E Z P E N O S T N Í L I S T DATUM VYDÁNÍ: 30.05.1998 DATUM REVIZE: 17.02.2000, 21.05.2004, 21.03.2006 1. IDENTIFIKACE LÁTKY/ PÍPRAVKU A DOVOZCE/ VÝROBCE 1.1 Chemický název látky / obchodní název pípravku:

Více

BEZPENOSTNÍ LIST. (dle zákona 356/2003 Sb. v platném znní a vyhlášky 231/2004 Sb. v platném znní)

BEZPENOSTNÍ LIST. (dle zákona 356/2003 Sb. v platném znní a vyhlášky 231/2004 Sb. v platném znní) BEZPENOSTNÍ LIST (dle zákona 356/2003 Sb. v platném znní a vyhlášky 231/2004 Sb. v platném znní) Datum vydání: 3. 3. 2006 Strana: 1/6 Datum revize: Název výrobku: SCHÖNOX XR íslo výrobku: 2.91 1. Identifikace

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006. Datum vydání: Datum revize: Revize č.

BEZPEČNOSTNÍ LIST. podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006. Datum vydání: Datum revize: Revize č. 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1 Identifikace přípravku: Číslo CAS: Neuvádí se - přípravek. Číslo ES (EINECS): Neuvádí se - přípravek. Další názvy látky: Neuvádí se.

Více

B E Z P E N O S T N Í L I S T Datum vydání: Strana 1 z 5 Datum revize: Název výrobku: Alchemix PU 3652B

B E Z P E N O S T N Í L I S T Datum vydání: Strana 1 z 5 Datum revize: Název výrobku: Alchemix PU 3652B Datum vydání: 1.10.2007 Strana 1 z 5-1. Identifikace látky nebo pípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Identifikace pípravku Chemický název: Polymerní izokyanáty (MDI) Obchodní název: Použití: Složka pro

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhlášky č. 231/2004 Sb. AUTOVIDOL -20 C

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhlášky č. 231/2004 Sb. AUTOVIDOL -20 C strana 1 z 6 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Chemický název látky/ obchodní název přípravku: Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Další názvy látky: AUTOVIDOL -20 C 1 Identifikace

Více

Bezpenostní list NEOPONIT L Strana 1 (celkem 7) BEZPENOSTNÍ LIST. tel. 224919293, 224915402. íslo CAS. íslo ES (EINECS) 9004-32-4 67-63-0 65-85-0

Bezpenostní list NEOPONIT L Strana 1 (celkem 7) BEZPENOSTNÍ LIST. tel. 224919293, 224915402. íslo CAS. íslo ES (EINECS) 9004-32-4 67-63-0 65-85-0 Bezpenostní list NEOPONIT L Strana 1 (celkem 7) Datum vydání: 12. 7. 2001 Datum revize: 15. 3. 2006 Název výrobku: NEOPONIT L BEZPENOSTNÍ LIST 1. Identifikace látky nebo pípravku a výrobce nebo dovozce

Více

B E Z P E N O S T N Í L I S T Datum vydání: 12.1.2009 Datum revize: 20.2.2009 Název výrobku: SERVISOL VIDEO 40-2

B E Z P E N O S T N Í L I S T Datum vydání: 12.1.2009 Datum revize: 20.2.2009 Název výrobku: SERVISOL VIDEO 40-2 Strana 1 z 5 1. Identifikace látky nebo pípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Chemický název látky SERVISOL VIDEO 40-2 /obchodní název pípravku : Aerosol 1.2 Použití pípravku : Pípravek je uren na ištní

Více

Indexové. v ES. Isopropanol < 20,0 67-63-0 F, Xi 200-661-7 R-vty: 11-36-67 603-117-00-0 S-vty: (2-)7-16-24/25-26

Indexové. v ES. Isopropanol < 20,0 67-63-0 F, Xi 200-661-7 R-vty: 11-36-67 603-117-00-0 S-vty: (2-)7-16-24/25-26 1. Identifikace látky nebo pípravku a výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora 1.1 Identifikace pípravku: 1.1.1 Obchodní název pípravku: MIKASEPT SPREJ 1.1.2 Doporuený úel použití: Alkoholový

Více

B E Z P E N O S T N Í L I S T Datum vydání: Strana 1 z 5 Datum revize: Název výrobku: Alchemix PU 3652A

B E Z P E N O S T N Í L I S T Datum vydání: Strana 1 z 5 Datum revize: Název výrobku: Alchemix PU 3652A Datum vydání: 1.10.2007 Strana 1 z 5 1. Identifikace látky nebo pípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Identifikace pípravku Chemický název: Alkoxylovaný amin Obchodní název: Použití: Složka pro polyurethany

Více

DOW CORNING 210H FLUID 100 CS.

DOW CORNING 210H FLUID 100 CS. 1 IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PÍPRAVKU A SPOLENOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo pípravku Chemický název: Obchodní název: Dow Corning 210H Fluid 100 Cs. 1.2 Použití látky nebo pípravku Neudáváno.

Více

BEZPENOSTNÍ LIST. Datum vydání: Strana: 1 Datum revize: VELVET. Wilton Centre MIDDLESBROUGH Cleveland TS90 8JE UK.

BEZPENOSTNÍ LIST. Datum vydání: Strana: 1 Datum revize: VELVET. Wilton Centre MIDDLESBROUGH Cleveland TS90 8JE UK. Datum vydání: 1.2.1993 Strana: 1 1. Identifikace látky nebo pípravku a výrobce nebo dovozce 1.1.Chemický název látky/obchodní název pípravku: íslo CAS: íslo ES (EINECS): Další názvy látky 1.2. Identifikace

Více

podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 Datum vydání: Datum revize: Revize č.: 3

podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 Datum vydání: Datum revize: Revize č.: 3 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1 Identifikace přípravku: Číslo CAS: Neuvádí se - přípravek. Číslo ES (EINECS): Neuvádí se - přípravek. Další názvy látky: Neuvádí se.

Více

B E Z P E N O S T N Í L I S T Datum vydání: Datum revize: Název výrobku: SERVISOL IPA 170

B E Z P E N O S T N Í L I S T Datum vydání: Datum revize: Název výrobku: SERVISOL IPA 170 Strana 1 z 5 1. Identifikace látky nebo pípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Chemický název látky SERVISOL IPA 170 /obchodní název pípravku : Aerosol 1.2 Použití pípravku : Pípravek je uren jako isticí

Více

BEZPENOSTNÍ LIST (dle zákona. 356/2003Sb. a Vyhlášky. 231/2004 Sb ) Datum vydání: Strana: 1 ze 6 Datum revize:

BEZPENOSTNÍ LIST (dle zákona. 356/2003Sb. a Vyhlášky. 231/2004 Sb ) Datum vydání: Strana: 1 ze 6 Datum revize: Datum vydání: 01.05.2000 Strana: 1 ze 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PÍPRAVKU, VÝROBCE A DOVOZCE 1.1. Chemický název látky/obchodní název Suché omítkové a maltové smsi na bázi cementu, dle SN 72 2430 1-5

Více

BEZPENOSTNÍ LIST (dle zákona. 356/2003Sb. a Vyhlášky. 231/2004 Sb.) Datum vydání: 25.1.2000 Datum revize:21.9.2004 Strana: 1 ze 6 Název výrobku:

BEZPENOSTNÍ LIST (dle zákona. 356/2003Sb. a Vyhlášky. 231/2004 Sb.) Datum vydání: 25.1.2000 Datum revize:21.9.2004 Strana: 1 ze 6 Název výrobku: Datum vydání: 25.1.2000 Datum revize:21.9.2004 Strana: 1 ze 6 1. Identifikace látky nebo pípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Chemický název/obchodní název pípravku: 1.2 Použití pípravku : rodenticid (pípravek

Více

BROS Tekutý přípravek na krtky

BROS Tekutý přípravek na krtky podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 Strana: 1 z 7 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1 Identifikátor výrobku: Číslo CAS: Neuvádí se - přípravek.

Více

isticí kapalina na audio a video

isticí kapalina na audio a video Strana 1 z 5 1. Identifikace látky nebo pípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Chemický název látky/obchodní název pípravku: Další názvy: - 1.2 Identifikace výrobce/dovozce: Jméno nebo obchodní jméno: ELCHEMCo

Více

Sikafloor Proseal 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PÍPRAVKU A VÝROBCE A DISTRIBUTORA

Sikafloor Proseal 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PÍPRAVKU A VÝROBCE A DISTRIBUTORA Datum vydání: 3. 12. 2004 Strana: 1 ze 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PÍPRAVKU A VÝROBCE A DISTRIBUTORA 1.1 Chemický název látky / obchodní název pípravku Název: Další názvy látky: 1.2 Použití látky / pípravku

Více

BEZPENOSTNÍ LIST REMAFLUID DSP30

BEZPENOSTNÍ LIST REMAFLUID DSP30 1. IDENTIFIKACE PÍPRAVKU A VÝROBCE 1.1 Obchodní název pípravku: 1.2 Použití pípravku: rozpouštdlo tuk 1.2 Identifikace výrobce a distributora: Výrobce: MMCC, Z.I.la Massane, F-13210 Sint Remy de Provence

Více

BEZPENOSTNÍ LIST. (dle zákona 356/2003 Sb. v platném znní a vyhlášky 231/2004 Sb. v platném znní)

BEZPENOSTNÍ LIST. (dle zákona 356/2003 Sb. v platném znní a vyhlášky 231/2004 Sb. v platném znní) BEZPENOSTNÍ LIST (dle zákona 356/2003 Sb. v platném znní a vyhlášky 231/2004 Sb. v platném znní) Datum vydání: 17. 5. 2005 Strana: 1/5 Datum revize: 4.1.2006 Název výrobku: SCHÖNOX KH íslo výrobku: 7.01

Více

DOW CORNING 732 MULTI-PURPOSE SEALANT, CLEAR

DOW CORNING 732 MULTI-PURPOSE SEALANT, CLEAR 1 IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PÍPRAVKU A SPOLENOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo pípravku Chemický název: Silikonový elastomer Obchodní název: Dow Corning 732 Multi-Purpose Sealant, Clear 1.2 Použití

Více

B E Z P E N O S T N Í L I S T. Líh syntetický denaturovaný

B E Z P E N O S T N Í L I S T. Líh syntetický denaturovaný Strana 1 z 6 1. Identifikace látky nebo pípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Chemický název látky/obchodní název pípravku: Další názvy: Ethanol syntetický, ethylalkohol syntetický 1.2 Identifikace výrobce/dovozce:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhlášky č. 231/2004 Sb. LUXON - KRYSTALICKÁ SODA LUXON - KRYSTALICKÁ SODA

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhlášky č. 231/2004 Sb. LUXON - KRYSTALICKÁ SODA LUXON - KRYSTALICKÁ SODA strana 1 z 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Chemický název látky/ obchodní název přípravku: Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Další názvy látky: 1.2 Identifikace výrobce/dovozce:

Více

B E Z P E N O S T N Í L I S T Datum vydání: Strana 1 z 5 Datum revize: Název výrobku: Alchemix PU 3660SA

B E Z P E N O S T N Í L I S T Datum vydání: Strana 1 z 5 Datum revize: Název výrobku: Alchemix PU 3660SA Datum vydání: 4.10.2007 Strana 1 z 5 1. Identifikace látky nebo pípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Identifikace pípravku Chemický název: Obchodní název: Použití: Složka pro polyurethany 1.2 Identifikace

Více

BEZPENOSTNÍ LIST. (dle zákona 356/2003 Sb. v platném znní a vyhlášky 231/2004 Sb. v platném znní)

BEZPENOSTNÍ LIST. (dle zákona 356/2003 Sb. v platném znní a vyhlášky 231/2004 Sb. v platném znní) BEZPENOSTNÍ LIST (dle zákona 356/2003 Sb. v platném znní a vyhlášky 231/2004 Sb. v platném znní) Datum vydání: 4. 1. 2006 Strana: 1/5 Datum revize: Název výrobku: SYNTEKO SUPER CLEAN BALT 1697 íslo výrobku:

Více

Bezpenostní list podle naízení ES 1907/2006 Datum vydání: 19.2.1998 Datum revize: 15.1.2009 Strana 1/ 1 Název výrobku: EFFERVESCENNÍ PASTILKY

Bezpenostní list podle naízení ES 1907/2006 Datum vydání: 19.2.1998 Datum revize: 15.1.2009 Strana 1/ 1 Název výrobku: EFFERVESCENNÍ PASTILKY Datum revize: 15.1.2009 Strana 1/ 1 1. Identifikace látky nebo pípravku a spolenosti nebo podniku 1.1 Identifikace látky nebo pípravku: Obchodní název: Effervescenní chlorové tablety íslo CAS: íslo ES

Více

1. ***IDENTIFIKACE LÁTKY / PÍPRAVKU A VÝROBCE, DOVOZCE, PRVNÍHO DISTRIBUTORA NEBO DISTRIBUTORA

1. ***IDENTIFIKACE LÁTKY / PÍPRAVKU A VÝROBCE, DOVOZCE, PRVNÍHO DISTRIBUTORA NEBO DISTRIBUTORA Datum vydání: 3. 12. 2004 Strana: 1 ze 7 1. ***IDENTIFIKACE LÁTKY / PÍPRAVKU A VÝROBCE, DOVOZCE, PRVNÍHO DISTRIBUTORA NEBO DISTRIBUTORA 1.1 Chemický název látky / obchodní název pípravku Název: Sika Primer

Více

1. IDENTIFIKACE LÁTKY/PÍPRAVKU A SPOLENOSTI/PODNIKU

1. IDENTIFIKACE LÁTKY/PÍPRAVKU A SPOLENOSTI/PODNIKU 1. IDENTIFIKACE LÁTKY/PÍPRAVKU A SPOLENOSTI/PODNIKU Název výrobku Synonyma Dodavatel Tel. íslo pro pípad nutnosti VITHANE Roztok s obsahem stopových prvk BIOTHANE SYSTEMS INTERNATIONAL P.O. Box 5068 2600

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 Strana: 1 z 5

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 Strana: 1 z 5 podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 Strana: 1 z 5 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1 Identifikátor výrobku: Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Další

Více

FIXINELA proti plísni

FIXINELA proti plísni strana 1 z 7 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1 Identifikace přípravku: Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Další názvy látky: Neuvádí se - přípravek. Neuvádí se - přípravek.

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhlášky č. 231/2004 Sb. TORO krém. TORO krém

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhlášky č. 231/2004 Sb. TORO krém. TORO krém strana 1 z 6 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Chemický název látky/ obchodní název přípravku: Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Další názvy látky: 1.2 Identifikace výrobce/dovozce:

Více

BEZPENOSTNÍ LIST (dle zákona. 356/2003Sb. a Vyhlášky. 231/2004 Sb.) Datum vydání: 17.10.2003 Datum revize: 17.8.2005 Strana: 1 ze 5 Název výrobku:

BEZPENOSTNÍ LIST (dle zákona. 356/2003Sb. a Vyhlášky. 231/2004 Sb.) Datum vydání: 17.10.2003 Datum revize: 17.8.2005 Strana: 1 ze 5 Název výrobku: Datum vydání: 17.10.2003 Datum revize: 17.8.2005 Strana: 1 ze 5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE 1.1 Chemický název látky / obchodní název pípravku Název: Jodonal M Další názvy látky:

Více

BEZPENOSTNÍ LIST. (dle zákona 356/2003 Sb. v platném znní a vyhlášky 231/2004 Sb. v platném znní)

BEZPENOSTNÍ LIST. (dle zákona 356/2003 Sb. v platném znní a vyhlášky 231/2004 Sb. v platném znní) BEZPENOSTNÍ LIST (dle zákona 356/2003 Sb. v platném znní a vyhlášky 231/2004 Sb. v platném znní) Datum vydání: 9. 5. 2005 Strana: 1/5 Datum revize: 4.1.2006 Název výrobku: SCHÖNOX AP - Faser íslo výrobku:

Více

BEZPENOSTNÍ LIST. (dle zákona 356/2003 Sb. v platném znní a vyhlášky 231/2004 Sb. v platném znní)

BEZPENOSTNÍ LIST. (dle zákona 356/2003 Sb. v platném znní a vyhlášky 231/2004 Sb. v platném znní) BEZPENOSTNÍ LIST (dle zákona 356/2003 Sb. v platném znní a vyhlášky 231/2004 Sb. v platném znní) Datum vydání: 7. 8. 2006 Strana: 1/6 Datum revize: Název výrobku: Capadur Silverstyle 1. Identifikace látky

Více

A 20 ST. Bezpenostní list podle smrnice 1907/2006/ES, lánek 31

A 20 ST. Bezpenostní list podle smrnice 1907/2006/ES, lánek 31 1. Identifikace pípravku a firmy 1.1. Identifikace pípravku 1.2. Použití pípravku Práškový isticí prostedek pro prmyslové, strojní použití 1.3. Identifikace firmy DE: Winterhalter Gastronom GmbH, Tettnanger

Více

Datum vydání: 15.7.2002 Revize: 01/2006 MENNO FLORADES

Datum vydání: 15.7.2002 Revize: 01/2006 MENNO FLORADES Bezpenostní list Datum vydání: 15.7.2002 Revize: 01/2006 Název pípravku : MENNO FLORADES 1.Identifikace pípravku a výrobce 1.1. obchodní název pípravku: MENNO FLORADES íslo CAS: 71-23-8 67-63-0 65-85-0

Více

podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 Datum vydání: Datum revize: , Revize č.

podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 Datum vydání: Datum revize: , Revize č. 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1 Identifikace přípravku: Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Další názvy látky: Neuvádí se - přípravek. Neuvádí se - přípravek. Neuvádí se.

Více

BIOPON Granulované hnojivá

BIOPON Granulované hnojivá podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 Strana: 1 z 6 1. Identifikace látky nebo směsi a společnosti nebo podniku 1.1 Identifikátor výrobku: BIOPON univerzální hnojivo/ BIOPON hnojivo

Více

BEZPENOSTNÍ LIST podle Naízení Evropského parlamentu a Rady (ES). 1907/2006 (REACH)

BEZPENOSTNÍ LIST podle Naízení Evropského parlamentu a Rady (ES). 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 26.3.2010 Strana: 1/5 Název: AUTOCLEANER ISTI DISK KOL 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PÍPRAVKU A SPOLENOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo pípravku: 1.2 Použití látky nebo pípravku: Pípravek

Více

DOPILINE LUX. Datum vydání: Revize č.: 2 Datum revize:

DOPILINE LUX. Datum vydání: Revize č.: 2 Datum revize: 1. Identifikace přípravku a výrobce 1.1 Obchodní název přípravku: 1.2 Doporučený účel použití přípravku: Kapalný koncentrovaný alkalický čistící a dezinfekční prostředek 1.3 Identifikace výrobce 1.3.1

Více

podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 Datum vydání: 8.3.2004 Datum revize: 31.8.2004, 31.10.2008 Revize č.

podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 Datum vydání: 8.3.2004 Datum revize: 31.8.2004, 31.10.2008 Revize č. 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1 Identifikace přípravku: Číslo CAS: Neuvádí se - přípravek. Číslo ES (EINECS): Neuvádí se - přípravek. Další názvy látky: Neuvádí se.

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení evropského parlamentu a rady (ES) č. 1907/2006. SIFO čistič sifonů

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení evropského parlamentu a rady (ES) č. 1907/2006. SIFO čistič sifonů strana 1 z 6 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1 Identifikace látky/přípravku: Číslo CAS: 1310-73-2 Číslo ES (EINECS): 215-185-5 Další názvy látky/přípravku: Hydroxid sodný

Více

B E Z P E N O S T N Í L I S T. Pájecí kapalina na nerez

B E Z P E N O S T N Í L I S T. Pájecí kapalina na nerez Strana 1 z 7 1. Identifikace látky nebo pípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Chemický název látky/obchodní název pípravku: Další názvy: - 1.2 Identifikace výrobce/dovozce: Jméno nebo obchodní jméno: ELCHEMCo

Více

B E Z P E N O S T N Í L I S T

B E Z P E N O S T N Í L I S T Strana 1 z 6 1. Identifikace látky nebo pípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Chemický název látky/obchodní název pípravku: Další názvy: - 1.2 Identifikace výrobce/dovozce: Jméno nebo obchodní jméno: ELCHEMCo

Více

BEZPENOSTNÍ LIST (dle zákona. 356/2003Sb. a Vyhlášky. 231/2004 Sb) Datum vydání: 01.05.2000 Strana: 1 ze 6 Datum revize: 22.

BEZPENOSTNÍ LIST (dle zákona. 356/2003Sb. a Vyhlášky. 231/2004 Sb) Datum vydání: 01.05.2000 Strana: 1 ze 6 Datum revize: 22. Datum vydání: 01.05.2000 Strana: 1 ze 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PÍPRAVKU, VÝROBCE A DOVOZCE 1.1. Chemický název látky/obchodní název Suché omítkové a maltové smsi na bázi cementu a, dle SN 72-2430 1-5

Více

B E Z P E N O S T N Í L I S T Datum vydání: Datum revize: Název výrobku: SERVISOL PLASTIC SEAL 60

B E Z P E N O S T N Í L I S T Datum vydání: Datum revize: Název výrobku: SERVISOL PLASTIC SEAL 60 Strana 1 z 5 1. Identifikace látky nebo pípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Chemický název látky SERVISOL PLASTIC SEAL 60 /obchodní název pípravku : Aerosol 1.2 Použití pípravku : Ochranný lak pro elektrická

Více

FIXINELA PERFEKT KUCHYNĚ

FIXINELA PERFEKT KUCHYNĚ Strana: 1 z 7 1. Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikace směsi: Číslo CAS: Neuvádí se - směs. Číslo ES (EINECS): Neuvádí se - směs. Registrační číslo REACH: Neuvádí se - směs. Další

Více

BEZPENOSTNÍ LIST 1. Identifikace látky nebo p3ípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Obchodní název pípravku: Sunagreen

BEZPENOSTNÍ LIST 1. Identifikace látky nebo p3ípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Obchodní název pípravku: Sunagreen BEZPENOSTNÍ LIST strana 1 z BEZPENOSTNÍ LIST 1. Identifikace látky nebo p3ípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Obchodní název pípravku: Sunagreen Další názvy látky: 1.2 Použití látky nebo pípravku Jako regulátor

Více

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH)

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH) Datum vytvoøení Datum revize BEZPEÈNOSTNÍ LIST 1. Identifikace látky/smìsi a spoleènosti/podniku 1.1. Identifikace látky nebo smìsi Èíslo Další názvy látky/smìsi 1.2. Použití látky/smìsi 1.3. Identifikace

Více

B E Z P E N O S T N Í L I S T Datum vydání: Datum revize: Název výrobku: SERVISOL GLAS CLEANER 180

B E Z P E N O S T N Í L I S T Datum vydání: Datum revize: Název výrobku: SERVISOL GLAS CLEANER 180 Strana 1 z 5 1. Identifikace látky nebo pípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Chemický název látky SERVISOL GLASS CLEANER 180 /obchodní název pípravku : Aerosol 1.2 Použití pípravku : Pípravek je uren na

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 BROS - ELEKTRICKÝ ODPAŘOVAČ PROTI KOMARŮM S POLŠTÁŘKY

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 BROS - ELEKTRICKÝ ODPAŘOVAČ PROTI KOMARŮM S POLŠTÁŘKY Strana: 1 z 7 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1 Identifikátor výrobku: KOMARŮM S POLŠTÁŘKY (týká se také BROS - Polštářky do elektrického odpařovače proti komarům) Číslo

Více

B E Z P E N O S T N Í L I S T. isti mosazi

B E Z P E N O S T N Í L I S T. isti mosazi Strana 1 z 7 1. Identifikace látky nebo pípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Chemický název látky/obchodní název pípravku: Pájecí kapalina na nikl Další názvy: - 1.2 Identifikace výrobce/dovozce: Jméno

Více

1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE

1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE Datum vydání: 05.01.2005 Strana: 1 ze 5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE 1.1 Chemický název látky / obchodní název pípravku Název: Extender T ( Stelmitell T ) Další názvy látky: 1.2

Více

BEZPE NOSTNÍ LIST podle Na ízení evropského parlamentu a rady (ES). 1907/2006. DIAVA politura na nábytek

BEZPE NOSTNÍ LIST podle Na ízení evropského parlamentu a rady (ES). 1907/2006. DIAVA politura na nábytek strana 1 z 7 1. Identifikace látky nebo p ípravku a spole nosti nebo podniku 1.1 Identifikace p ípravku: íslo CAS: íslo ES (EINECS): Další názvy látky: Neuvádí se - p ípravek. Neuvádí se - p ípravek. Neuvádí

Více

BROS - SPIRALY PROTI LÉTAJICIMU HMYZU

BROS - SPIRALY PROTI LÉTAJICIMU HMYZU podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 Strana: 1 z 7 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1 Identifikátor výrobku BROS Spiraly proti létajicimu hmyzu

Více

B E Z P E N O S T N Í L I S T. Stíbicí láze AG-1

B E Z P E N O S T N Í L I S T. Stíbicí láze AG-1 Strana 1 z 6 1. Identifikace látky nebo pípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Chemický název látky/obchodní název pípravku: Další názvy: 1.2 Identifikace výrobce/dovozce: Jméno nebo obchodní jméno: ELCHEMCo

Více

B E Z P E N O S T N Í L I S T Datum vydání: Datum revize: Název výrobku: SERVISOL LABEL REMOVER 130

B E Z P E N O S T N Í L I S T Datum vydání: Datum revize: Název výrobku: SERVISOL LABEL REMOVER 130 Strana 1 z 5 1. Identifikace látky nebo pípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Chemický název látky SERVISOL LABEL REMOVER 130 /obchodní název pípravku : Aerosol 1.2 Použití pípravku : Pípravek je uren pro

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení evropského parlamentu a rady (ES) č. 1907/2006. KREZOSAN FRESH tekutý čisticí a dezinfekční prostředek

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení evropského parlamentu a rady (ES) č. 1907/2006. KREZOSAN FRESH tekutý čisticí a dezinfekční prostředek strana 1 z 7 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1 Identifikace přípravku: Číslo CAS: Neuvádí se - přípravek. Číslo ES (EINECS): Neuvádí se - přípravek. Další názvy látky:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhlášky č. 231/2004 Sb. CITRA práškový čistič. CITRA práškový čistič

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhlášky č. 231/2004 Sb. CITRA práškový čistič. CITRA práškový čistič strana 1 z 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Chemický název látky/ obchodní název přípravku: Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Další názvy látky: 1.2 Identifikace výrobce/dovozce:

Více

B E Z P E N O S T N Í L I S T Datum vydání: Strana 1 z 5 Datum revize: Název výrobku: Alchemix PU 3660SB

B E Z P E N O S T N Í L I S T Datum vydání: Strana 1 z 5 Datum revize: Název výrobku: Alchemix PU 3660SB Datum vydání: 4.10.2007 Strana 1 z 5 1. Identifikace látky nebo pípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Identifikace pípravku Chemický název: Obchodní název: Použití: Složka pro polyurethany 1.2 Identifikace

Více

Bezpenostní list. Datum vydání : 18. 11. 2004 Strana:1z 11 Verse.: 1 Datum revize: 14.11.2005 13:57 Datum vytištní: 15.2.2006 13:04 WUXAL SUS KALCIUM

Bezpenostní list. Datum vydání : 18. 11. 2004 Strana:1z 11 Verse.: 1 Datum revize: 14.11.2005 13:57 Datum vytištní: 15.2.2006 13:04 WUXAL SUS KALCIUM Datum vydání : 18. 11. 2004 Strana:1z 11 1. Identifikace pípravku, výrobce a dovozce 1.1 Obchodní název pípravku WUXAL SUS KALCIUM 1.2 Použití pípravku Speciální hnojivo 1.3 Identifikace 1. distributora

Více

poet stran 6 Datum vydání: Název výrobku: GSH NPK S

poet stran 6 Datum vydání: Název výrobku: GSH NPK S GSH NPK 9-20-10+ 9S Datum vydání: 1.6. 2002 Název výrobku: 1. Identifikace látky nebo pípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Chemický název látky / obchodní název pípravku: 1.2 íslo CAS: 1.3 íslo ES (EINECS):

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení evropského parlamentu a rady (ES) č. 1907/2006 LUXON KRYSTALICKÁ SODA

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení evropského parlamentu a rady (ES) č. 1907/2006 LUXON KRYSTALICKÁ SODA strana 1 z 6 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1 Identifikace přípravku: LUXON rychlorozpouštěč vodního kamene Číslo CAS: 5949-29-1 Číslo ES (EINECS): 201-069-1 Další názvy

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Dle Přílohy II nařízení Evropského parlamentu a Rady 1907/2006/ES v aktuálním znění Datum vydání: 15.4.2016 Nahrazuje verzi z: ---

BEZPEČNOSTNÍ LIST Dle Přílohy II nařízení Evropského parlamentu a Rady 1907/2006/ES v aktuálním znění Datum vydání: 15.4.2016 Nahrazuje verzi z: --- ODDÍL 1 IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název: 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Kapalný alkalický čistící a dezinfekční

Více

BEZPENOSTNÍ LIST. Laguna - chlor - šok - G

BEZPENOSTNÍ LIST. Laguna - chlor - šok - G Strana: 1 / 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY/PÍPRAVKU A VÝROBCE/DOVOZCE 1.1 Obchodní název pípravku: CAS: 51580-86-0 íslo ES (EINECS): 220-767-7 Další názvy látky: - 1.2 Identifikace výrobce: Jméno/obchodní jméno:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení evropského parlamentu a rady (ES) č. 1907/2006 LUXON KRYSTALICKÁ SODA

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení evropského parlamentu a rady (ES) č. 1907/2006 LUXON KRYSTALICKÁ SODA strana 1 z 6 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1 Identifikace přípravku: Číslo CAS: Neuvádí se - přípravek. Číslo ES (EINECS): Neuvádí se - přípravek. Další názvy látky:

Více

BEZPENOSTNÍ LIST dle ES. 1907/2006 Tiefgrund TB Str. 1/7

BEZPENOSTNÍ LIST dle ES. 1907/2006 Tiefgrund TB Str. 1/7 Tiefgrund TB Str. 1/7 1. IDENTIFIKACE LÁTKY/PÍPRAVKU A SPOLENOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikace/název pípravku: Tiefgrund Originální název pípravku: Primalon Tiefgrund TB 1.2 Použití pípravku: Penetraní nátr.

Více

B E Z P E N O S T N Í L I S T Datum vydání: 17.11.1999 Datum revize: 14.6.2006. Název výrobku: Elektrovodivý lak EL- 4

B E Z P E N O S T N Í L I S T Datum vydání: 17.11.1999 Datum revize: 14.6.2006. Název výrobku: Elektrovodivý lak EL- 4 1. Identifikace látky nebo pípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Chemický název látky/obchodní název pípravku: Elektrovodivý lak EL-4 1.2 Identifikace výrobce/dovozce: Výrobce Jméno nebo obchodní jméno:

Více

BEZPENOSTNÍ LIST ISTROEKOL

BEZPENOSTNÍ LIST ISTROEKOL 1. Identifikace pípravku a výrobce 1.1. Obchodní název pípravku: 1.2. Použití pípravku: adjuvant 1.3. Identifikace výrobce: ISTROCHEM, a.s. Nobelova 34 tel: 00 421-2-4951-2485 836 05 Bratislava fax: 00

Více

BEZPENOSTNÍ LIST. Datum vydání: 30.1.1997 Strana: 1 Datum revize: 28.8.2003 TAIFUN 360. Jméno nebo obchodní jméno dovozce: Odštpný závod Synthesia

BEZPENOSTNÍ LIST. Datum vydání: 30.1.1997 Strana: 1 Datum revize: 28.8.2003 TAIFUN 360. Jméno nebo obchodní jméno dovozce: Odštpný závod Synthesia Datum vydání: 30.1.1997 Strana: 1 1. Identifikace látky nebo pípravku a výrobce nebo dovozce 1.1.Chemický název látky/obchodní název pípravku: TAIFUN 360 Doporuený úel použití: Herbicid. Pípravek typu

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ze dne 18. prosince 2006)

BEZPEČNOSTNÍ LIST (Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ze dne 18. prosince 2006) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Obchodní název: Další názvy látky: - 1.2 Použití látky nebo přípravku: Selektivní suplement ke kultivačním

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení evropského parlamentu a rady (ES) č. 1907/2006. DIAVA SAMOLESK EXTRA leštidlo na podlahy

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení evropského parlamentu a rady (ES) č. 1907/2006. DIAVA SAMOLESK EXTRA leštidlo na podlahy strana 1 z 6 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1 Identifikace přípravku: Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Další názvy látky: Neuvádí se - přípravek. Neuvádí se - přípravek.

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ze dne 18. prosince 2006)

BEZPEČNOSTNÍ LIST (Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ze dne 18. prosince 2006) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Obchodní název: Další názvy látky: - 1.2 Použití látky nebo přípravku: Selektivní suplement ke kultivačním

Více

B E Z P E N O S T N Í L I S T. Pájka Sn70Zn

B E Z P E N O S T N Í L I S T. Pájka Sn70Zn Strana 1 z 5 1. Identifikace látky nebo pípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Chemický název látky/obchodní název pípravku: Další názvy: SnZn 1.2 Použití pípravku: Technické pájení kov pájka Identifikace

Více

FIBERPLAN 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU

FIBERPLAN 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU Datum vydání: 21.2.2000 Strana: 1 z 5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku Chemický název látky/obchodní název přípravku: Fiberplan 1.2 Použití

Více

BROS Prášek proti mravencům

BROS Prášek proti mravencům podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 Strana: 1 z 8 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1 Identifikátor výrobku: Číslo CAS: Neuvádí se - přípravek.

Více