Podněty občanů doručené v měsíci listopadu 2014

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Podněty občanů doručené v měsíci listopadu 2014"

Transkript

1 Podněty občanů doručené v měsíci listopadu 2014 Stacionární doprava, O.-Svinov Stacionární doprava, O.-Zábřeh Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Volný pohyb psů, O.-Poruba Stacionární doprava, O.-Stará Bělá Bezpečnostní situace, O.-Hrabová Stacionární doprava, O.-Poruba Stacionární doprava, O.-Poruba Prodej tabákových výrobků a alkoholu osobám mladším 18ti let, O.-Polanka nad Odrou Stacionární doprava, O.-Výškovice Stacionární doprava, O.-Slezská Ostrava Veřejný pořádek, O.-Moravská Ostrava Stacionární doprava, O.-Výškovice Volný pohyb psů, O.-Hrušov

2 Stacionární doprava, O.-Svinov Doručeno: Odpověď ředitele: vedoucí odboru interního auditu a kontroly Magistrátu města Ostravy mi byla, dle věcné příslušnosti, postoupena k vyřízení Vaše stížnost na nečinnost městské policie v oblasti dopravy v Ostravě-Svinově. K činnosti městské policie mi dovolte uvést, že jejím úkolem ze zákona a prioritou je oblast zabezpečování místních záležitostí veřejného pořádku. Za tímto účelem byla i zřízena. Státní správu ve věcech provozu na pozemních komunikacích vykonává Policie ČR, která dle 124 zákona č. 361/2000 Sb., v platném znění, vykonává dohled na bezpečnost a plynulost provozu na pozemních komunikacích tím, že kontroluje dodržování povinností účastníků a pravidel provozu na pozemních komunikacích a podílí se na jeho řízení. Městská policie se v rozsahu stanoveném příslušnými právními předpisy pouze podílí na dohledu na bezpečnost a plynulost provozu na pozemních komunikacích. Náš úkol spočívá zejména v dohledu na zachování průjezdnosti pozemních komunikací a zajištění bezpečnosti všech účastníků silničního provozu. Na území města je kolem 2000 ulic, náměstí a dalších veřejných prostor, kde jsme povinni plnit zákonem stanovené úkoly. Budeme-li hovořit konkrétně, pak zde bylo strážníky městské policie letos vypsáno 260 Oznámení přestupku pro nepřítomného řidiče vozidla a řešeno bylo 514 přestupků v dopravě. Tento výsledek dokládá, že z naší strany nelze hovořit o nečinnosti. Na řešení dopravní situace spolupracujeme jak s Policií ČR, tak i s místní samosprávou a Dopravním podnikem Ostrava, a.s., se kterým řešíme podněty na špatné parkování vozidel. Dohledu na bezpečnost a plynulost provozu bude z naší strany i nadále věnována při plnění zákonem stanovených úkolů patřičná pozornost a to v rozsahu, jenž nám ukládá zákon.

3 Stacionární doprava, O.-Zábřeh Doručeno: Chci nahlasit opakovane parkovani na chodniku pred firmou najde používat chodnik od bezohlednych pracovniku firmy jsou to vozidla honda a ford mondeo Řešení MP: Pisatel byl kontaktován pověřeným strážníkem, který s ním problematiku projednal. Sdělil mu rozsah opatření, které bylo v té souvislosti přijato. Pisatel byl rovněž poučen o možnosti oznámit podezření ze spáchání přestupku městské policii, která vyšle na místo hlídku věc řešit. Po dobu opatření nebylo strážníky protiprávní jednání zjištěno.

4 Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Doručeno: Dobry den, posledni dobou nam stale casteji zacal tento Mercedes parkovat pred domem - na chodniku! Stoji tu nekolik hodin a na vecer vzdy odjede. Nerada bych aby si ridici zvykli zde parkovat a casem udelat pred vchodem parkoviste, kde by se pomalu nedostala sanitka ani hasici v pripade nutnosti. Řešení MP: Pisatelka byla kontaktována pověřeným strážníkem-okrskářem, který s ní problematiku projednal. Seznámil ji s přijatým opatřením i způsobem řešení parkování motorového vozidla v rozporu s pravidly silničního provozu.

5 Volný pohyb psů, O.-Poruba Doručeno: Na základě stížnosti občanky Ostravy- Poruby žádáme o zvýšení kontrol psů na veřejných prostranstvích, stěžovatelka upozorňuje na pobíhání bojových plemen psů bez náhubků a vodítek a nezájem jejich majitelů volně pobíhající psy uvázat. Odpověď ředitele: dle žádosti jsem pověřil vedoucího oblasti Martinovská přijmout opatření k zvýšenému dohledu na dodržování obecně závazné vyhlášky č. 12/2005, kterou se upravují pravidla pro pohyb psů na veřejném prostranství a vymezují se prostory pro volné pobíhání psů na území statutárního města Ostravy ve znění pozdějších změn a doplňků. Od přijetí žádosti byly na místě zjištěny 3 přestupky spáchané porušením výše uvedené vyhlášky. Volné pobíhání psů bojových plemen nebylo strážníky zjištěno. Strážníci budou i nadále věnovat v rámci výkonu služby problematice volného pobíhání psů zvýšenou pozornost.

6 Stacionární doprava, O.-Stará Bělá Doručeno: ě ě ů ě č ě ě ř ů ř č ě č č ě ř ň ě ě ě ř ř ě ě ř Odpověď ředitele: řešením podnětu byl pověřen místně příslušný strážník-okrskář, který je s problematikou blíže seznámen. Strážník-okrskář při pochůzkové službě kontaktoval majitele přilehlých nemovitostí a upozornil je na povinnosti při provozu vozidla na pozemních komunikacích a na dodržování příslušných ustanovení silničního zákona. Občané přislíbili, že svá vozidla budou parkovat na svých pozemních. Poté se strážník sešel s pisatelkou a vše s ní projednal. Pisatelka uvedla, že nesouhlasí s plánovaným stavebně-technickým řešením a požádala o častější kontroly v lokalitě. Strážník pisatelku poučil, že bude-li svědkem páchání protiprávního jednání, nechť věc oznámí městské policii, která vyšle na místo hlídku věc řešit.

7 Bezpečnostní situace, O.-Hrabová Doručeno: ě č ě ě ě ů Č ř ě č ř ř ř ě ů ě ě Č ě ř ě ě ř ě č ě č ř Č č ě ě ě č ě ř ů č ř ě č ě ě ě č ě ě ř ě ř ř ě ř ě ř ů Řešení MP: Pisatelka byla kontaktována místně příslušným strážníkem-okrskářem, který s ní problematiku projednal. Seznámil ji s přijatým opatřením, které spočívá ve zvýšení pochůzkové služby v době, kdy dochází dle pisatelky k páchání protiprávního jednání. Od přijetí opatření až dosud nebylo hlídkami v lokalitě zaznamenáno žádné protiprávní jednání. V rámci výkonu služby se budou strážníci i nadále v lokalitě na bezpečnostní situaci zaměřovat. Pisatelka považovala osobní projednání za dostačující a již netrvala na písemné odpovědi.

8 Stacionární doprava, O.-Poruba Doručeno: Přílohou tohoto u Vám zasíláme fotodokumentaci nevhodně parkujících osobních a dodávkových aut ve slepém konci za domy v Ostravě-Porubě. Z důvodu neprůjezdnosti vozidel OZO Ostrava není možné pravidelně vyvážet odpad z kontejnerů v této lokalitě. Žádáme tímto o pravidelné obchůzky a řešení této situace. Odpověď ředitele: na základě Vašeho podnětu bylo vedoucím oblasti Martinovská přijato opatření spočívající ve zvýšeném výkonu služby se zaměřením na dohled na dodržování zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích v platném znění. Po dobu opatření bylo strážníky zjištěno 34 přestupků spáchaných řidiči motorových vozidel. Současný stav dopravní obslužnosti lokality, vedle akutního nedostatku parkovacích míst, zhoršuje ještě prováděná rekonstrukce přilehlého prostranství. Neprůjezdnost vozidel OZO Ostrava při svozu komunálního opadu však strážníky nebyla zaznamenána. Strážníci se budou nadále problematice na úseku dopravy věnovat v rozsahu svěřeném nám legislativou.

9 Stacionární doprava, O.-Poruba Doručeno: Dobrý den, parkuji své vozidlo pravidelně v Ostravě-Porubě. Bohužel však mám problém s vjížděním a vyjížděním z garáže, jelikož naproti vjezdu často (téměř vždy) parkují osobní vozidla. Tento problém se netýká pouze mne ale i řady dalších uživatelů garáží umístěných na této ulici. Platí zde přitom zákaz stání, vyznačený dopravní značkou i žlutými pruhy na vozovce. Rád bych Vás požádal, abyste toto místo, pokud možno pravidelně, kontrolovali a řidiče porušující tento zákaz pokutovali. Předem děkuji za pochopení mé problematické situace. Přikládám mapku s vyznačením uvedeného místa. Odpověď ředitele: strážníci Městské policie Ostrava se v rámci běžného výkonu služby situací ve stacionární dopravě v Ostravě-Porubě zabývají. Od počátku roku zde bylo zjištěno 86 přestupků v dopravě a bylo realizováno i několik nucených odtahů vozidel. Není však v našich silách provádět denně kontrolu každé ulice na území města, zda účastníci silničního provozu dodržují příslušná ustanovení tohoto zákona. Městská policie je povinna plnit úkoly při zabezpečování místních záležitostí veřejného pořádku na celém území města, což je velmi rozsáhlé území a oblast dopravy je jen jedním z mnoha úkolů, které má povinnost řešit. Místně příslušný strážník-okrskář, působící v této lokalitě, podal dne na Úřad městského obvodu Ostrava-Poruba žádost o obnovu vodorovného dopravního značení V12a Žlutá klikatá čára a prořez větví stromu, aby ve vegetačním období nedocházelo k zakrytí svislého dopravního značení B29 Zákaz stání. Strážníci se budou v lokalitě na problematiku špatného parkování i nadále zaměřovat, nicméně mi dovolte poprosit Vás o spolupráci při řešení. Budete-li svědkem páchání protiprávního jednání, oznamte tuto skutečnost na pracoviště IVC Martinovská (tel. č ) nebo na bezplatnou linku 156. Na místo bude vyslána hlídka věc řešit. Tímto způsobem nám budete nápomocen při řešení aktuálních problémů na území města, čímž sám přispějete ke zlepšení stavu nejen ve Vámi zmíněné lokalitě, ale i dalších částech města, kam se díky operativnímu řízení výkonu služby strážníci dostanou.

10 Prodej tabákových výrobků a alkoholu osobám mladším 18ti let, O.- -Polanka nad Odrou Doručeno: Dobrý den, tento druh oznámení volím po několika neúspěšných osobních konfrontacích a domluvách, stran prodeje cigaret, tabáku a piva žákům ZŠ a s nimi i mým synům. Budka v Ostravě Polance vychází mládeži v experimentování s návykovými látkami maximálně vstříc a konkrétní prodavačka, se tím, že údajně nepozná a neodhadne věk kluků netají, ale OP si prostě nežádá... Sama jsem ji varovala letos už 3x, ale soudě podle hloučků mládeže u tohoto stánku, kdykoliv projíždím okolo a adresných spílání jiných matek, se kterými se v obci sdílíme, jsem si jistá, že výdělečná činnost tohoto druhu zde jen kvete. Proto Vás žádám o zásah a sjednání náležité nápravy. Vím, že chlapci si dokážou nikotin zajistit i pomocí starších druhů, ale proč by se jim věc měla ulehčovat, když si ve svém telecím věku nedovedou důsledky svého nezodpovědného jednání úplně představit?! Díky za pochopení a pomoc. Odpověď ředitele: dne nám byl Policií ČR postoupen Váš podnět ve věci prodeje tabákových výrobků a alkoholu osobám nezletilým a to v provozovně v Polance nad Odrou. S podnětem byl seznámen místně příslušný strážník-okrskář, který Vás v této věci osobně kontaktoval a problematiku s Vámi projednal. Vysvětlil Vám, za jakých podmínek strážník městské policie vykonává svá oprávnění a povinnosti a sdělil Vám, že problematiku prodeje tabákových výrobků a alkoholu v předmětné provozovně již řeší na základě dalších oznámení občanů. V lokalitě byly prováděny častější kontroly se zaměřením na dohled na dodržování zákona č. 379/2005 Sb., o opatřeních k ochraně před škodami působenými tabákovými výrobky, alkoholem a jinými návykovými látkami v platném znění. Strážníkokrskář rovněž kontaktoval majitelku a dvě prodavačky, které poučil o zákonné povinnosti zákazu prodeje tabákových výrobků a alkoholu osobám mladším 18ti let a o následcích plynoucích z porušování předmětného zákona. Poučil je rovněž o postupu, kdy při prodeji uvedeného zboží mají důvodnou pochybnost splnění podmínky věku zákazníka. Sama jste strážníkovi uvedla, že jste již nezaznamenala nezákonné jednání prodávajících. Strážníci se v rámci výkonu služby budou i nadále na tuto problematiku zaměřovat.

11 Stacionární doprava, O.-Výškovice Doručeno: Dobrý den přejí, stále ten sám majitel vozidla Renault neustále parkuje na žlutých křížích v O-Výškovicích!!! Poslední dobou čím dál tím častěji, jako třeba teď!!! Řešení MP: Pisatel byl kontaktován místně příslušným strážníkem-okrskářem, který s ním problematiku parkování vozidla Renault projednal, přičemž mu bylo sděleno, že po dobu opatření strážníci nezjistili parkování vozidla v rozporu s legislativou. Pisatel uvedl, že mu vadí parkování studentů nedaleké školy na veřejném parkovišti a zabírají tak místo obyvatelům okolních domů. Užívání veřejného parkoviště bylo pisateli strážníkem vysvětleno. Dále pisatel uvedl, že jej ruší stavební práce probíhající na sousední škole. I tuto problematiku strážník projednal.

12 Stacionární doprava, O.-Slezská Ostrava Doručeno: Odpověď ředitele: Městská policie Ostrava obdržela dne podnět s žádostí o zabezpečení dodržování dopravního značení řidiči motorových vozidel ve Slezské Ostravě. Nerespektováním dopravního značení je zde znemožněn přístup k nákladové rampě a nelze provádět zásobování, odvoz odpadu a údržbu. Po obdržení podnětu byl vedoucím místně příslušné oblasti městské policie Slezská Ostrava instruován místně odpovědný strážník-okrskář, který na místě zjistil špatně viditelné vodorovné dopravní značení. O zjištění informoval odpovědného zaměstnance odboru technické správy komunikací Úřadu městského odvodu Slezská Ostrava, který přislíbil nápravu v nejkratším možném termínu, jakmile to počasí dovolí. V lokalitě byl navýšen počet prováděných kontrol, strážníci zde v rámci výkonu služby věnují zvýšenou pozornost dopravní situaci. V dané věci byl kontaktován oznamovatel, který byl při osobním jednání s vedoucím oblasti Slezská Ostrava seznámen s přijatými opatřeními ze strany městské policie.

13 Veřejný pořádek, O.-Moravská Ostrava Doručeno: Můžete obnovit hlídky městské policie v soboty a neděle v době od 5:00 do rozednění? Proč? Protože ulice je plná opilců či jinak zdrogovaných a normální člověk jdoucí touto ulicí musí mezi nimi kličkovat a poslouchat jejich povykování, protože chtějí vyvolat konflikt. Jestliže město se chce chlubit touto kultovní ulicí, má také povinnost udržet na ní pořádek! P.S. Nejlépe když se postaví na ulici a nesedí v autě za pljeskavica boudou na parkovišti, kde jsem je vídával sedět ve služebním autě...už dlouho se tam nic podobného nestalo? Jen nějaká nahlášená bomba... Odpověď ředitele: výkon služby je Městskou policií Ostrava zajišťován nepřetržitě jak v denní tak i noční hodinu v potřebném počtu s ohledem na bezpečnostní situaci v lokalitě. Ve dnech, kdy je v lokalitě větší koncentrace osob, se výkon služby posiluje. Na veřejný pořádek i bezpečnost zde dohlíží i hlídky Policie ČR, se kterými koordinujeme výkon služby. V oblasti rovněž provádíme nad rámec běžného výkonu služby ve spolupráci s dalšími orgány a organizacemi preventivně-bezpečnostní opatření, kterými se dohlíží na dodržování obecně závazných právních předpisů. K dohledu na veřejný pořádek a ochranu osob i majetku je maximálně využíván městský kamerový systém, jehož obsluha při zaznamenání páchání protiprávního jednání na místo vysílá nejbližší hlídku činit opatření. Co se týká výkonu služby hlídky, která se na místo přepraví služebním vozidlem, pak tato hlídka má povinnost vozidlo odstavit na určeném místě a následně vykonávat pěší výkon služby. Strážníci byli znovu instruování o této povinnosti. Plnění tohoto pokynu se provádí v rámci interního kontrolního systému. Závěrem uvádím, že výkon služby v této lokalitě bude nadále prováděn ve zvýšené míře ve spolupráci a koordinaci s Policií ČR.

14 Stacionární doprava, O.-Výškovice Doručeno: Mám jednoduchý dotaz: Zajímalo by mne proč městská policie města Ostravy (Výškovice) ignoruje parkování místních aut v zákazu zastavení a vůbec v celé pěší zoně. Tento problém se opakuje den co den, non co noc. Byl jsem svědkem když dvě strážnice služebny Výškovice prošly kolem auta z části parkujícím na trávníku, jejich reakce nemohla být jiná než žádná podle rozhovoru který mezi sebou vedly. Pokud je vše v pořádku, omlouvám se za váš čas, pokud se situace nezlepší poptám se jinde jak je vůbec služebna ve Výškovicích pro nás důležitá. Děkuji za vaše posouzení věci, s pozdravem M.P. Odpověď ředitele: Jelikož jste neuvedl přesnou lokalitu, o kterou se ve Vašem podnětu jedná a na ovou výzvu o zaslání bližšího kontaktu, kdy byste mohl sdělit přesnější informace, jste nereagoval, mohu Vám k této věci odpovědět pouze v obecné rovině. Městská policie je zřizována za účelem zabezpečování místních záležitostí veřejného pořádku. V oblasti dopravy, která je jedna z mnoha problematik, jež se v rámci výkonu služby věnujeme, se městská policie pouze podílí na dohledu na bezpečnost a plynulost provozu na pozemních komunikacích. Ze zákona státní správu při dohledu na bezpečnost a plynulost provozu na pozemních komunikacích tím, že kontroluje dodržování povinností účastníků a pravidel provozu na pozemních komunikacích a podílí se na jeho řízení, vykonává Policie ČR. Strážníci v oblasti dopravy prioritně dohlíží na zachování průjezdnosti pozemních komunikacích pro vozidla složek integrovaného záchranného systému, zásobování a dalších obslužných činností a zajištění bezpečnosti účastníků silničního provozu. To zda strážníci na místě pochybili či nikoliv nemohu s odstupem času rozhodnout, neboť nemám k dispozici základní informace o situaci v danou dobu. Vedoucí oblasti byl rovněž pověřen přijetím opatření k dohledu na bezpečnost a plynulost provozu na pozemních komunikacích v městské části Výškovice.

15 Volný pohyb psů, O.-Hrušov Doručeno: Dobrý den, chtěla bych požádat o sjednání pořádku Ostrava Hrušov. Jde o to, že každý den tady jedna paní venčí svého psa, který není uvázán na vodítku, vůbec jí neposlouchá a pokaždé když ho venčí, tak ten pes na každého štěká. Netuším ve kterém vchodě bydlí z těch dvou. Je to rasa Jack Russel. Chodím kolem této ulice do obchodu a k lékaři. Jsem již starší člověk a mám o sebe strach. A druhý problém je ten, že u obchodu, se každý den a to od rána, až do večera konzumuje alkohol. Potřebu provádí vedle obchodu a ostatní, hlavně děti, kteří jdou na zastávku MHD se na toto musí koukat. Je tam od rána, ale hlavně večer řev, somrují po ostatních peníze a jsou sprostí. Děkuji za sjednání pořádku. Odpověď ředitele: Po obdržení Vašeho podnětu týkajícího se volného pohybu psů v Ostravě- Hrušově a konzumace alkoholu u prodejny jsem uložil vedoucímu místně příslušné oblasti městské policie Slezská Ostrava přijmout náležitá opatření ke zjištění skutečného stavu věci a zjednání nápravy v případě protiprávního jednání. Co se týče volného pohybu psů, v lokalitě byl zintenzivněn dohled strážníků na dodržování povinností, vyplývajících pro majitele a držitele psů z příslušné obecně závazné vyhlášky, zejména pak vedení psů na vodítku mimo místa určená k jejich volnému pohybu. Ani při jedné z kontrol nebylo zjištěno, že by docházelo k porušování této povinnosti, stejně tak nebyl zjištěn pes rasy Jack Russel teriér nebo jeho majitel, o nichž se zmiňujete ve svém podnětu. V dané věci Vás kontaktoval vedoucí místně příslušné oblasti s žádostí o osobní jednání za účelem upřesnění a získání doplňujících informací, které by mj. umožnily uvedeného psa, resp. jeho majitele ztotožnit. Na tuto jste bohužel reagovala odmítavě. Problematice konzumace alkoholu na veřejnosti se strážníci městské policie věnují denně v rámci výkonu služby. Stejně tak v okolí provozovny. Po obdržení podnětu zde byl posílen výkon služby a zvýšil se počet kontrol, zaměřených právě na tuto problematiku. Ani v jednom případě však nebylo strážníky zjištěno, že by zde docházelo k narušování veřejného pořádku a občanského soužití. Lokalita není součástí obecně závazné vyhlášky zakazující konzumaci alkoholu na veřejnosti. Z iniciativy místně odpovědného strážníka-okrskáře bude městskou policií předložen komisi bezpečnosti a veřejného pořádku Rady městského obvodu Slezská Ostrava návrh na začlenění této lokality do seznamu míst, kde je veřejná konzumace alkoholu zakázána. Problematice bude ze strany městské policie i nadále věnována maximální možná pozornost v rámci výkonu služby.

Podněty občanů doručené v měsíci dubnu 2015

Podněty občanů doručené v měsíci dubnu 2015 Podněty občanů doručené v měsíci dubnu 2015 Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Stacionární doprava, O.-Muglinov Narušování veřejného pořádku osobami bez přístřeší, O.-Moravská Ostrava Stacionární

Více

Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2016

Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2016 Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2016 Stacionární doprava, O.-Bělský Les Parkování motorových vozidel na chodníku, O.-Moravská Ostrava Stacionární doprava a narušování veřejného pořádku, O.-Zábřeh

Více

Podněty občanů doručené v měsíci srpnu 2015

Podněty občanů doručené v měsíci srpnu 2015 Podněty občanů doručené v měsíci srpnu 2015 Volně pobíhající psi, podezřelé osoby, O.-Hrušov, Koblov Občanské soužití, veřejný pořádek, O.-Slezská Ostrava Jízda cyklistů mimo cyklostezky, O.-Zábřeh Rušení

Více

Podněty občanů doručené v měsíci prosinci 2014

Podněty občanů doručené v měsíci prosinci 2014 Podněty občanů doručené v měsíci prosinci 2014 Jízda vozidel po chodníku a stání vozidel na trávě, O.-Výškovice Poškozování majetku, O.-Moravská Ostrava Poškozování majetku, O.-Moravská Ostrava Stacionární

Více

Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2014

Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2014 Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2014 Znečišťování veřejného prostranství psími exkrementy, O.-Moravská Ostrava a Přívoz Pohyb podezřelých osoba, O.-Mariánské Hory Stacionární doprava a způsob řešení

Více

Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2016

Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2016 Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2016 Rušení nočního klidu z provozovny, O.-Muglinov Neoprávněné parkování před komplexem garáží, O.-Poruba Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Vraky vozidel

Více

Podněty občanů doručené v měsíci dubnu 2014

Podněty občanů doručené v měsíci dubnu 2014 Podněty občanů doručené v měsíci dubnu 2014 Stacionární doprava, O.-Dubina Stacionární doprava, O.-Výškovice Znečišťování veřejného prostranství, O.-Hrabůvka Volné pobíhání psů, O.-Martinov Bezpečnostní

Více

Podněty občanů doručené v měsíci únoru 2015

Podněty občanů doručené v měsíci únoru 2015 Podněty občanů doručené v měsíci únoru 2015 Stacionární doprava, O.-Hrabová Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Stacionární doprava, O.-Jih Znečišťování veřejného prostranství a narušování veřejného

Více

Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2015

Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2015 Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2015 Neukázněnost chodců a cyklistů, Ostrava Rušení hlukem, O.-Hrabůvka Rušení nočního klidu, O.-Moravská Ostrava Parkování vozidel na chodníku, O.-Moravská Ostrava

Více

Podněty občanů doručené v měsíci červenci 2015

Podněty občanů doručené v měsíci červenci 2015 Podněty občanů doručené v měsíci červenci 2015 Volně pobíhající psi, O.-Moravská Ostrava Rušení nočního klidu, O.-Vítkovice Bezpečnostní situace, O.-Hrušov, Koblov Stacionární doprava, O.-Dubina Rušení

Více

Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2016

Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2016 Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2016 Stacionární doprava, O.-Poruba Bezpečnostní situace, O.-Zábřeh Narušování veřejného pořádku osobami bez přístřeší, O.-Hrabůvka Stacionární doprava, O.-Moravská

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C I N F O R M A C E pro jednání zastupitelstva města dne 27. 9. 2012 Petice - nezavádění parkovací zóny ve vnitrobloku Rumjancevova Předkládá: Lukáš Martin, náměstek

Více

Podněty občanů doručené v měsíci září 2015

Podněty občanů doručené v měsíci září 2015 Podněty občanů doručené v měsíci září 2015 Bezpečnostní situace, O.-Vítkovice Dohled městské policie v okolí školských zařízení, O.-Zábřeh Usměrňování provozu na křižovatkách, O.-Poruba Bezpečnost dětí

Více

Podněty občanů doručené v měsíci září 2014

Podněty občanů doručené v měsíci září 2014 Podněty občanů doručené v měsíci září 2014 Poškozování majetku, O.-Dubina Rušení nočního klidu štěkotem psů, O.-Dubina Bezpečnostní situace, O.-Muglinov Stacionární doprava, O.-Hrabůvka Volné pobíhání

Více

Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2015

Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2015 Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2015 Narušování veřejného pořádku, O.-Zábřeh Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Jízda přes zastávku městské hromadné dopravy bez nástupního ostrůvku, O.-Vítkovice

Více

Podněty občanů doručené v měsíci červenci 2014

Podněty občanů doručené v měsíci červenci 2014 Podněty občanů doručené v měsíci červenci 2014 Konzumace alkoholu na veřejnosti a narušování veřejného pořádku, O.-Hrabůvka Bezpečnostní situace a veřejný pořádek, O.-Moravská Ostrava Narušování veřejného

Více

Podněty občanů doručené v měsíci prosinci 2013

Podněty občanů doručené v měsíci prosinci 2013 Podněty občanů doručené v měsíci prosinci 2013 Narušování veřejného pořádku a páchání trestné činnosti, O.-Poruba Majetková trestná činnost a přestupky, O.- Moravská Ostrava a Přívoz Stacionární doprava,

Více

M e t o d i c k ý materiál odboru dozoru a kontroly veřejné správy Ministerstva vnitra

M e t o d i c k ý materiál odboru dozoru a kontroly veřejné správy Ministerstva vnitra M e t o d i c k ý materiál odboru dozoru a kontroly veřejné správy Ministerstva vnitra Právní předpisy a jejich ustanovení související se zákonným zmocněním k vydávání obecně závazné vyhlášky obce, kterou

Více

Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2014

Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2014 Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2014 Veřejný pořádek, O.-Dubina Konzumace alkoholu na veřejnosti, O.-Moravská Ostrava Stacionární doprava, O.-Výškovice Nerespektování dopravního značení, O.-Kunčičky

Více

Podněty občanů doručené v měsíci listopadu 2016

Podněty občanů doručené v měsíci listopadu 2016 Podněty občanů doručené v měsíci listopadu 2016 Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Neoprávněné parkování motorových vozidel, O.-Dubina Kouření na vlakových nástupištích a zastávkách MHD, O.-Moravská

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA TÁBORA Č. 06/2006 O PRAVIDLECH PRO POHYB PSŮ NA VEŘEJNÉM PROSTRANSTVÍ A O VYMEZENÍ PROSTORŮ PRO VOLNÉ POBÍHÁNÍ PSŮ

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA TÁBORA Č. 06/2006 O PRAVIDLECH PRO POHYB PSŮ NA VEŘEJNÉM PROSTRANSTVÍ A O VYMEZENÍ PROSTORŮ PRO VOLNÉ POBÍHÁNÍ PSŮ OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA TÁBORA Č. 06/2006 O PRAVIDLECH PRO POHYB PSŮ NA VEŘEJNÉM PROSTRANSTVÍ A O VYMEZENÍ PROSTORŮ PRO VOLNÉ POBÍHÁNÍ PSŮ Zastupitelstvo města Tábora vydává dle ustanovení 24 odst.

Více

Zpráva o činnosti Městské policie Třeboň za rok 2010

Zpráva o činnosti Městské policie Třeboň za rok 2010 Zpráva o činnosti Městské policie Třeboň za rok 2010 1. Úvod Cílem zprávy je předložit ve stručné podobě ucelený přehled činnosti Městské policie Třeboň za rok 2010. Činnost Městské policie je velice různorodá

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD HUSTOPEČE Dukelské nám. 2/2, 693 17 Hustopeče

MĚSTSKÝ ÚŘAD HUSTOPEČE Dukelské nám. 2/2, 693 17 Hustopeče MĚSTSKÝ ÚŘAD HUSTOPEČE Dukelské nám. 2/2, 693 17 Hustopeče SPISOVÁ ZN.: dop/1618/15/393 Č.J.: MUH/ 18532/15/393 VYŘIZUJE: TEL.: E-MAIL: DATUM: 29.04.2015 ODBOR DOPRAVY Hana Řeháková 519441098 rehakova.dopravni@hustopece-city.cz

Více

Střední odborná škola stavební a zahradnická Praha 9, Učňovská 1 ŘÍZENÍ DOPRAVY

Střední odborná škola stavební a zahradnická Praha 9, Učňovská 1 ŘÍZENÍ DOPRAVY Střední odborná škola stavební a zahradnická Praha 9, Učňovská 1 ŘÍZENÍ DOPRAVY Směrnice č. 2/2009 V Praze dne 15. května 2009 Mgr. Miloslav Janeček ředitel školy 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1.1 Účel 1.1.1 Účelem

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO OLOMOUC NAŘÍZENÍ č. 2/2018 o placeném parkování v Olomouci

STATUTÁRNÍ MĚSTO OLOMOUC NAŘÍZENÍ č. 2/2018 o placeném parkování v Olomouci STATUTÁRNÍ MĚSTO OLOMOUC NAŘÍZENÍ č. 2/2018 o placeném parkování v Olomouci Rada města Olomouce se usnesla dne 13. 3. 2018 vydat dle 23 odst. 1 zák. č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích, ve znění pozdějších

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD ROKYCANY

MĚSTSKÝ ÚŘAD ROKYCANY MĚSTSKÝ ÚŘAD ROKYCANY Odbor dopravy Masarykovo náměstí 1, Střed, 337 01 Rokycany se sídlem odboru Masarykovo náměstí 215 Váš dopis ze dne Naše značka Vyřizuje / tel / email V Rokycanech dne 21.9.2015 spis.zn.:mero/10657/od/15

Více

o placeném parkování v Olomouci

o placeném parkování v Olomouci STATUTÁRNÍ MĚSTO OLOMOUC NAŘÍZENÍ č. 4/2017 o placeném parkování v Olomouci Rada města Olomouce se usnesla dne 13. 6. 2017 vydat dle 23 odst. 1 zák. č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích, ve znění pozdějších

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO OLOMOUC RADA MĚSTA OLOMOUCE NAŘÍZENÍ č. 5/2019, o placeném parkování v Olomouci

STATUTÁRNÍ MĚSTO OLOMOUC RADA MĚSTA OLOMOUCE NAŘÍZENÍ č. 5/2019, o placeném parkování v Olomouci STATUTÁRNÍ MĚSTO OLOMOUC RADA MĚSTA OLOMOUCE NAŘÍZENÍ č. 5/2019, o placeném parkování v Olomouci Rada města Olomouce se usnesla dne 8. 4. 2019 vydat dle 23 odst. 1 zák. č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích,

Více

MĚSTO UHERSKÝ BROD Masarykovo náměstí 100 PSČ P. O. BOX 33 Rada města

MĚSTO UHERSKÝ BROD Masarykovo náměstí 100 PSČ P. O. BOX 33 Rada města MĚSTO UHERSKÝ BROD Masarykovo náměstí 100 PSČ 688 17 P. O. BOX 33 Rada města Nařízení města Uherský Brod č. 9/2005, kterým se vymezují oblasti a úseky místních komunikací na území města Uherského Brodu

Více

VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA opatření obecné povahy stanovení místní úpravy provozu na pozemních komunikacích

VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA opatření obecné povahy stanovení místní úpravy provozu na pozemních komunikacích Magistrát města Brna Odbor dopravy SP. ZN.: 5400/OD/MMB/0299536/2019/4 VYŘIZUJE: Mgr. Jitka Pernicová Brno 17. 08. 2019 Č. J.: MMB/0388170/2019/PER TEL./E-MAIL: 542 174 238/pernicova.jitka@brno.cz VEŘEJNÁ

Více

Zpráva o činnosti Městské policie Mimoň za rok 2018

Zpráva o činnosti Městské policie Mimoň za rok 2018 Zpráva o činnosti Městské policie Mimoň za rok 2018 V roce 2018 pracovala MěPo Mimoň v počtu 4 strážníků a dvou asistentů městské policie. Nutno však podotknout, že v měsíci srpnu ukončil jeden ze strážníků

Více

Městský úřad Brandýs nad Labem - Stará Boleslav DOKUMENTY ( Tisk dokumentu ) VYHLÁŠKA. Městské zastupitelstvo v Brandýse. nad Labem - Staré Boleslavi

Městský úřad Brandýs nad Labem - Stará Boleslav DOKUMENTY ( Tisk dokumentu ) VYHLÁŠKA. Městské zastupitelstvo v Brandýse. nad Labem - Staré Boleslavi Městský úřad Brandýs nad Labem - Stará Boleslav DOKUMENTY ( Tisk dokumentu ) Městské zastupitelstvo v Brandýse nad Labem - Staré Boleslavi -----------------------------------------------------------------

Více

Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2014

Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2014 Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2014 Stezky pro chodce a cyklisty, Ostrava Veřejný pořádek a bezpečnostní situace, O.-Moravská Ostrava Neoprávněné parkování na místech určených pro držitele parkovacích

Více

Podněty občanů doručené v měsíci únoru 2014

Podněty občanů doručené v měsíci únoru 2014 Podněty občanů doručené v měsíci únoru 2014 Volný pohyb psů, O.-Zábřeh Stacionární doprava, O.-Poruba Prodej a konzumace alkoholických nápojů, O.-Výškovice Rušení nočního klidu hudební produkcí, O.-Moravská

Více

Obec Klobuky, okres Kladno

Obec Klobuky, okres Kladno OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 2/2016, o zabezpečení veřejného pořádku a čistoty v obci Zastupitelstvo obce Klobuky se na svém zasedání dne 21. 9. 2016 usnesením č. 22/08 usneslo vydat v souladu s ust. 10,

Více

Městský úřad Znojmo odbor dopravy

Městský úřad Znojmo odbor dopravy Městský úřad Znojmo odbor dopravy nám. Armády 1213/ 8, P.O. BOX 36, 669 22 Znojmo Oprávněná úřední osoba: Vendula Štěpánková Tel.: 515 216 439 Fax: 515 216 441 E-mail: Vendulka.Stepankova@muznojmo.cz Spis.

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD LOVOSICE odbor dopravy a silničního hospodářství

MĚSTSKÝ ÚŘAD LOVOSICE odbor dopravy a silničního hospodářství MĚSTSKÝ ÚŘAD LOVOSICE odbor dopravy a silničního hospodářství Školní 407/2, 410 30 Lovosice Naše značka: MULO 14865/2017 Č. j.: ODSH 985/2017 Vyřizuje: Vladimír Krupička Tel/fax.: 416 571 256 Mobil: 603

Více

Obec LÍBEZNICE. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 2/2014. o veřejném pořádku, opatření k jeho zabezpečení a čistotě v obci Líbeznice

Obec LÍBEZNICE. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 2/2014. o veřejném pořádku, opatření k jeho zabezpečení a čistotě v obci Líbeznice Obec LÍBEZNICE OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 2/2014 o veřejném pořádku, opatření k jeho zabezpečení a čistotě v obci Líbeznice Zastupitelstvo obce Líbeznice se na svém zasedání dne 21.05.2014 usnesením č.

Více

Provozní řád areálu Správy služeb hl. m. Praha, Kundratka 19, Praha 8

Provozní řád areálu Správy služeb hl. m. Praha, Kundratka 19, Praha 8 Provozní řád areálu Správy služeb hl. m. Praha, Kundratka 19, Praha 8 Preambule Provozní řád areálu Správy služeb hl. m. Prahy, Kundratka 19, Praha 8 (dále jen SSHMP ) je vydán provozním náměstkem SSHMP

Více

MĚSTO UHERSKÝ BROD Masarykovo náměstí 100 PSČ P. O. BOX 33 Rada města

MĚSTO UHERSKÝ BROD Masarykovo náměstí 100 PSČ P. O. BOX 33 Rada města MĚSTO UHERSKÝ BROD Masarykovo náměstí 100 PSČ 688 17 P. O. BOX 33 Rada města Nařízení města Uherský Brod č. 9/2005, kterým se vymezují oblasti a úseky místních komunikací na území města Uherského Brodu

Více

Podněty občanů doručené v měsíci říjnu 2014

Podněty občanů doručené v měsíci říjnu 2014 Podněty občanů doručené v měsíci říjnu 2014 Překračování nejvyšší dovolené rychlosti, O.-Polanka nad Odrou Stacionární doprava, O.-Dubina Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Nerespektování dopravních

Více

Podněty občanů doručené v měsíci srpnu 2016

Podněty občanů doručené v měsíci srpnu 2016 Podněty občanů doručené v měsíci srpnu 2016 Znečišťování veřejného prostranství osobami bez přístřeší, O.-Přívoz Bezpečnostní situace, O.-Zábřeh Neoprávněné parkovaní motorových vozidel, O.-Mariánské Hory

Více

Zpráva o činnosti Městské policie Třeboň za rok 2009

Zpráva o činnosti Městské policie Třeboň za rok 2009 Zpráva o činnosti Městské policie Třeboň za rok 2009 1. Úvod Cílem zprávy je předložit ve stručné podobě ucelený přehled činnosti Městské policie Třeboň za rok 2009. V průběhu roku 2009 získala Městská

Více

Dopravní značky. Zákon č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích (o silničním provozu), ve znění pozdějších předpisů:

Dopravní značky. Zákon č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích (o silničním provozu), ve znění pozdějších předpisů: Zákon č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích (o silničním provozu), ve znění pozdějších předpisů: Mezi povinnosti účastníka provozu na pozemních komunikacích ( 4) patří mimo jiné c) řídit

Více

TÉMA č.2 ORGANIZACE DOPRAVY V CENTRU OSTRAVY

TÉMA č.2 ORGANIZACE DOPRAVY V CENTRU OSTRAVY TÉMA č.2 ORGANIZACE DOPRAVY V CENTRU OSTRAVY Pěší zóna Pěší zóna je vyznačena v centru Ostravy v městském obvodu Moravská Ostrava a Přívoz. Zahrnuje centrální Masarykovo náměstí a jemu přilehlé ulice.

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD VSETÍN Odbor územního plánování, stavebního řádu a dopravy

MĚSTSKÝ ÚŘAD VSETÍN Odbor územního plánování, stavebního řádu a dopravy MĚSTSKÝ ÚŘAD VSETÍN Odbor územního plánování, stavebního řádu a dopravy Č.j.: MUVS-S 329/2014/OÚPSŘ-280.4/Mar-7 Vsetín 16.6.2014 Oprávněná úřední osoba: Bc. Mareček Libor VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA Opatření obecné

Více

P R Á V N Í P Ř E D P I S Y R O K 2002

P R Á V N Í P Ř E D P I S Y R O K 2002 S T A T U T Á R N Í M Ě S T O B R N O P R Á V N Í P Ř E D P I S Y R O K 2002 Vyhláška č. 29/2002 úplné znění vyhlášky města Brna č. 1/1992, kterou se ve městě Brně zřizuje Městská policie podle zákona

Více

Pravomoci strážníka u kouření, pití alkoholu a užívání drog u dětí a mládeže

Pravomoci strážníka u kouření, pití alkoholu a užívání drog u dětí a mládeže Pravomoci strážníka u kouření, pití alkoholu a užívání drog u dětí a mládeže Bezpečnostní složky v ČR I. Policie ČR Bezpečnostní složka zřízená státem Plně hrazená z prostředků státu Působnost na celém

Více

*MVCRX03EVFJ9* MVCRX03EVFJ9 prvotní identifikátor. odbor bezpečnostní politiky a prevence kriminality Nad Štolou 3 Praha

*MVCRX03EVFJ9* MVCRX03EVFJ9 prvotní identifikátor. odbor bezpečnostní politiky a prevence kriminality Nad Štolou 3 Praha *MVCRX03EVFJ9* MVCRX03EVFJ9 prvotní identifikátor odbor bezpečnostní politiky a prevence kriminality Nad Štolou 3 Praha 7 170 34 Č. j. MV- 42202-2/OBP-2017 Praha 28. března 2017 Počet listů: Přílohy: /

Více

FOTO: Městská policie Nymburk slaví 10.výročí svého vzniku.

FOTO: Městská policie Nymburk slaví 10.výročí svého vzniku. Městská policie v Nymburce oslavila v roce 2006 desáté výročí své činnosti. Z tohoto důvodu připravili strážníci pro občany akce, které by činnost městské policie přiblížili veřejnosti. Nejvíce zájemců

Více

Pravomoci strážníka a úkoly obecní policie v oblasti silničního provozu

Pravomoci strážníka a úkoly obecní policie v oblasti silničního provozu Metodický zpravodaj autoškol č. 89/2016 školení řidičů Pravomoci strážníka a úkoly obecní policie v oblasti silničního provozu Podle zákona č. 553/1991 Sb., o obecní policii, ve znění pozdějších předpisů

Více

PŘEHLED ZÁKONNÝCH ZMOCNĚNÍ PRO VYDÁVÁNÍ PRÁVNÍCH PŘEDPISŮ ÚZEMNÍCH SAMOSPRÁVNÝCH CELKŮ

PŘEHLED ZÁKONNÝCH ZMOCNĚNÍ PRO VYDÁVÁNÍ PRÁVNÍCH PŘEDPISŮ ÚZEMNÍCH SAMOSPRÁVNÝCH CELKŮ PŘEHLED ZÁKONNÝCH ZMOCNĚNÍ PRO VYDÁVÁNÍ PRÁVNÍCH PŘEDPISŮ ÚZEMNÍCH SAMOSPRÁVNÝCH CELKŮ /k 1. 2. 2010/ I. Obce Obecně závazné vyhlášky obcí: 1. zák. č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších

Více

ÚSTAV DOPRAVNÍHO INŽENÝRSTVÍ HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY

ÚSTAV DOPRAVNÍHO INŽENÝRSTVÍ HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY ÚSTAV DOPRAVNÍHO INŽENÝRSTVÍ HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY Magistrát hl. m. Prahy odbor dopravy Jungmannova 29/35 110 00 Praha 1 VÁŠ DOPIS ZNAČKY / ZE DNE NAŠE ZNAČKA VYŘIZUJE / LINKA PRAHA Obj. prací č. 12/2007

Více

NAŘÍZENÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA KARLOVY VARY. č. 2/2013,

NAŘÍZENÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA KARLOVY VARY. č. 2/2013, STATUTÁRNÍ MĚSTO KARLOVY VARY NAŘÍZENÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA KARLOVY VARY č. 2/2013, kterým se vymezují místní komunikace nebo jejich určené úseky, které lze užít ke stání vozidla jen za cenu sjednanou schválené

Více

Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2015

Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2015 Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2015 Majetková trestná činnost, O.-Moravská Ostrava Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Přepadávání žen, O.-Zábřeh Bezpečnostní situace, O.-Přívoz Cyklisté

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD ČESKÝ KRUMLOV odbor kancelář tajemníka Kaplická 439, Český Krumlov

MĚSTSKÝ ÚŘAD ČESKÝ KRUMLOV odbor kancelář tajemníka Kaplická 439, Český Krumlov MĚSTSKÝ ÚŘAD ČESKÝ KRUMLOV odbor kancelář tajemníka Kaplická 439, 381 01 Český Krumlov Č. j.: MUCK 08047/2018/OSVaZ/IP Sp.sk.zn.: 551 V/5 Vyřizuje: Mgr. Ingrid Pechová Telefon: 380 766 400 Datum: 7.2.

Více

Zpráva o činnosti Městské policie Planá nad Lužnicí

Zpráva o činnosti Městské policie Planá nad Lužnicí MĚ STSKÁ POLICIĚ Zákostelní 720 PLANÁ NAD LUŽNICÍ 20. ledna 2018 Zpráva o činnosti Městské policie Planá nad Lužnicí za rok 2017 1. Úvod Městská policie Planá nad Lužnicí zabezpečující místní záležitosti

Více

Zápis č. 6 /2016. z důvodu nevhodného zúžení průchodu pro chodce žádá KMČ 18 o prověření záboru veřejného prostoru

Zápis č. 6 /2016. z důvodu nevhodného zúžení průchodu pro chodce žádá KMČ 18 o prověření záboru veřejného prostoru KOMISE MĚSTSKÉ ČÁSTI č. 18 OLOMOUC- ZÁPAD Zápis č. 6 /2016 Přítomni: p. Bláha, pí. Brabcová, p. Fürst, p. Havran, pí. Mankovecká, p. Musil, p. Sedláček, p. Ševčík, p. Svozil, p. Šafránek, p. Vymětal Omluveni:

Více

MĚSTSKÁ POLICIE VELTRUSY Palackého Veltrusy Tel: ,

MĚSTSKÁ POLICIE VELTRUSY Palackého Veltrusy Tel: , MĚSTSKÁ POLICIE VELTRUSY Palackého 9 277 46 Veltrusy Tel: 777 919 156, 777 919 157 e-mail: mestska.policie@veltrusy.cz ZPRÁVA O STAVU A ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE VELTRUSY ZA ROK 2016. Statistiky událostí

Více

Provozní řád organizace dopravy a parkování v prostorách ulic Rašínova, Bartošova, Soudní, třída Tomáše Bati a náměstí Míru

Provozní řád organizace dopravy a parkování v prostorách ulic Rašínova, Bartošova, Soudní, třída Tomáše Bati a náměstí Míru Provozní řád organizace dopravy a parkování v prostorách ulic Rašínova, Bartošova, Soudní, třída Tomáše Bati a náměstí Míru Článek I. Úvodní ustanovení (1) Tento provozní řád upravuje organizaci dopravy

Více

Město Rokycany. Nařízení č. 5/2011. o organizaci parkování na území města Rokycany

Město Rokycany. Nařízení č. 5/2011. o organizaci parkování na území města Rokycany Město Rokycany Nařízení č. 5/2011 o organizaci parkování na území města Rokycany Rada města Rokycany se usnesla dne 15. listopadu 2011 vydat podle 11, odst 1, zákona č.128/2000 Sb., o obcích, ve znění

Více

NAŘÍZENÍ MĚSTA STRAKONICE č. 3/2018

NAŘÍZENÍ MĚSTA STRAKONICE č. 3/2018 NAŘÍZENÍ MĚSTA STRAKONICE č. 3/2018 kterým se vymezují oblasti města Strakonice, ve kterých lze místní komunikace nebo jejich určené úseky užít ke stání vozidla jen za sjednanou cenou Rada města Strakonice

Více

35a. Ztráta dobré pověsti. (1) Podnikatel v silniční dopravě provozované velkými vozidly nebo odpovědný zástupce ztrácí dobrou pověst, pokud

35a. Ztráta dobré pověsti. (1) Podnikatel v silniční dopravě provozované velkými vozidly nebo odpovědný zástupce ztrácí dobrou pověst, pokud 35a Ztráta dobré pověsti (1) Podnikatel v silniční dopravě provozované velkými vozidly nebo odpovědný zástupce ztrácí dobrou pověst, pokud a) se nepovažuje za bezúhonného podle živnostenského zákona, nebo

Více

Nařízení města Uherský Brod č. 3/2004

Nařízení města Uherský Brod č. 3/2004 MĚSTO UHERSKÝ BROD Masarykovo náměstí 100 PSČ 688 17 P. O. BOX 33 Rada města Nařízení města Uherský Brod č. 3/2004 kterým se vymezují oblasti a úseky místních komunikací na území města Uherského Brodu

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 541 ze dne

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 541 ze dne č.j.: 567/2017 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 541 ze dne 30.08.2017 Změna Organizačního řádu ÚMČ - zřízení oddělení přestupkového řízení odboru dopravy Rada městské části I.

Více

Obecně závazná vyhláška města Loket ze dne 20. března 2008 č. 2/2008

Obecně závazná vyhláška města Loket ze dne 20. března 2008 č. 2/2008 Obecně závazná vyhláška města Loket ze dne 20. března 2008 č. 2/2008 Ú P L N É Z N Ě N Í obecně závazné vyhlášky města Loket ze dne 27. dubna 2006 č. 3/2006 o zajištění a ochraně veřejného pořádku, čistoty

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O LIBEREC

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O LIBEREC S T A T U T Á R N Í M Ě S T O LIBEREC 7. zasedání zastupitelstva města dne: 16. 9. 2010 Bod pořadu jednání: Věc: Obecně závazná vyhláška, kterou se zrušuje čl. VII obecně závazné vyhlášky SML č. 3/2009,

Více

Podněty občanů doručené v měsíci říjnu 2015

Podněty občanů doručené v měsíci říjnu 2015 Podněty občanů doručené v měsíci říjnu 2015 Stacionární doprava, O.-Poruba Neukáznění chodci na přechodu, O.-Poruba Osoby bez přístřeší, O.-Poruba Bezpečnostní situace, O.-Dubina Stacionární doprava, O.-Moravská

Více

VYHLÁŠKY A NAŘÍZENÍ MĚSTA DOKSY

VYHLÁŠKY A NAŘÍZENÍ MĚSTA DOKSY VYHLÁŠKY A NAŘÍZENÍ MĚSTA DOKSY 1/1993 OZV o stanovení koeficientů pro výpočet daně z nemovitostí v některých lokalitách města a 16.12.1993 28.01.1993 18.02.1993 01.01.1993 30.12.1997 NE 2/1993 OZV o místních

Více

Č.j.: OSČ/SH MI15775/2015-3 tel/fax: 546419537, 546451516 V Ivančicích Vyřizuje: Ing. Miroslav Hrdlička e-mail: hrdlicka@muiv.cz dne 13.11.

Č.j.: OSČ/SH MI15775/2015-3 tel/fax: 546419537, 546451516 V Ivančicích Vyřizuje: Ing. Miroslav Hrdlička e-mail: hrdlicka@muiv.cz dne 13.11. M Ě S T S K Ý Ú Ř A D I V A N Č I C E Palackého náměstí 196/6, 664 91 Ivančice Odbor správních činností silniční hospodářství Pracoviště P. Bezruče 4, 664 91 Ivančice Č.j.: OSČ/SH MI15775/2015-3 tel/fax:

Více

M e t o d i c k ý materiál odboru veřejné správy, dozoru a kontroly Ministerstva vnitra

M e t o d i c k ý materiál odboru veřejné správy, dozoru a kontroly Ministerstva vnitra M e t o d i c k ý materiál odboru veřejné správy, dozoru a kontroly Ministerstva vnitra Právní předpisy a jejich ustanovení související se zákonným zmocněním k vydávání obecně závazné vyhlášky obce, kterou

Více

Obecně závazná vyhláška obce Žleby č.1/2009. o veřejném pořádku, opatření k jeho zabezpečení a čistotě v obci Žleby. Článek 1 Základní ustanovení

Obecně závazná vyhláška obce Žleby č.1/2009. o veřejném pořádku, opatření k jeho zabezpečení a čistotě v obci Žleby. Článek 1 Základní ustanovení Obecně závazná vyhláška obce Žleby č.1/2009 o veřejném pořádku, opatření k jeho zabezpečení a čistotě v obci Žleby. Zastupitelstvo obce Žleby na svém zasedání dne 12.10.2009 schválilo a vydalo v souladu

Více

Zásady pro zřizování bezplatných vyhrazených parkovacích míst pro zdravotně postižené občany

Zásady pro zřizování bezplatných vyhrazených parkovacích míst pro zdravotně postižené občany Zásady pro zřizování bezplatných vyhrazených parkovacích míst pro zdravotně postižené občany Odbor sociálních věcí a školství, MěÚ Hodonín, 2018 Schváleno Radou města Hodonína dne 24.4.2018 1 I. Postup

Více

VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA opatření obecné povahy stanovení místní úpravy provozu na pozemní komunikaci

VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA opatření obecné povahy stanovení místní úpravy provozu na pozemní komunikaci ODBOR DOPRAVY, KOUNICOVA 67, 601 67 BRNO VÁŠ DOPIS ČJ.: ZE DNE: NAŠE ČJ.: SPIS. ZN.: VYŘIZUJE: TEL.: FAX: E-MAIL: DATUM: POČET LISTŮ: MMB/0180809/2019/HA 5400/OD/MMB/0346186/2018/16 Martin Handl, DiS.

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO HAVÍŘOV

STATUTÁRNÍ MĚSTO HAVÍŘOV STATUTÁRNÍ MĚSTO HAVÍŘOV Nařízení č. 4/2013, kterým se vymezují oblasti města, ve kterých lze místní komunikace nebo jejich určené úseky užít k stání silničního motorového vozidla za sjednanou cenu Rada

Více

OBEC HRADČANY, okres Nymburk Obecně závazná vyhláška obce Hradčany, okr. Nymburk č. 2/2011,

OBEC HRADČANY, okres Nymburk Obecně závazná vyhláška obce Hradčany, okr. Nymburk č. 2/2011, OBEC HRADČANY, okres Nymburk Obecně závazná vyhláška obce Hradčany, okr. Nymburk č. 2/2011, o veřejném pořádku, opatřeních k jeho zabezpečení a čistotě v obci Hradčany Zastupitelstvo obce Hradčany se na

Více

I Nařízení města Sedlčany č. 1/2018, o stání silničních motorových vozidel ve vymezených oblastech na místních komunikacích na území města Sedlčany

I Nařízení města Sedlčany č. 1/2018, o stání silničních motorových vozidel ve vymezených oblastech na místních komunikacích na území města Sedlčany I Nařízení o stání silničních motorových vozidel ve vymezených oblastech na místních komunikacích na území města Sedlčany Rada města Sedlčany na svém zasedání dne 13. 6. 2018 usnesením číslo RM 89-1503/2014-2018

Více

5/2011. Obecně závazná vyhláška. Statutárního města Karviná

5/2011. Obecně závazná vyhláška. Statutárního města Karviná Systém ASPI - stav k 9.11.2014 do částky 101/2014 Sb. a 31/2014 Sb.m.s. 5/2011 - o čistotě a veřejném pořádku - poslední stav textu Změna: 13/2011 5/2011 Obecně závazná vyhláška Statutárního města Karviná

Více

OBEC JANOV NAD NISOU. Směrnice pro činnost Obecní policie Janov nad Nisou

OBEC JANOV NAD NISOU. Směrnice pro činnost Obecní policie Janov nad Nisou OBEC JANOV NAD NISOU Směrnice pro činnost Obecní policie Janov nad Nisou Čl. 1 Úvodní ustanovení Obecní policie (dále jen OP) je orgánem obce Janov nad Nisou, který v souladu s ustanovením zákona č. 128/2000

Více

Městská policie Ostrava Mgr. Richard Váňa.

Městská policie Ostrava Mgr. Richard Váňa. Městská policie Ostrava Mgr. Richard Váňa Zřízení Městské policie Ostrava Zastupitelstvo města - schválilo dne 12.2.1992 obecně závaznou vyhlášku č. 1/1992, o městské policii - zřídilo usnesením zastupitelstva

Více

VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA návrh opatření obecné povahy návrh stanovení místní úpravy provozu na pozemní komunikaci

VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA návrh opatření obecné povahy návrh stanovení místní úpravy provozu na pozemní komunikaci ODBOR DOPRAVY, KOUNICOVA 67, 601 67 BRNO VÁŠ DOPIS ČJ.: ZE DNE: NAŠE ČJ.: SPIS. ZN.: VYŘIZUJE: TEL.: FAX: E-MAIL: DATUM: POČET LISTŮ: MMB/0103386/2019/HA 5400/OD/MMB/0346186/2018/12 Martin Handl, DiS.

Více

Město Lovosice. Nařízení Rady města Č. 1/2016

Město Lovosice. Nařízení Rady města Č. 1/2016 Město Lovosice Nařízení Rady města Č. 1/2016 o placeném stání silničních motorových vozidel na vymezených místních komunikacích ve městě Lovosice za účelem organizování dopravy Rada Města Lovosice se usnesla

Více

Evidence právních předpisů města - ROK 2005

Evidence právních předpisů města - ROK 2005 Evidence právních předpisů města - ROK 2005 Číslo 1/2005 Obecně závazná vyhláška č. 1/2005 o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních

Více

MĚSTO BRUNTÁL O VEŘEJNÉM POŘÁDKU. Zastupitelstvo města Bruntálu se na svém 19. zasedání dne usnesením

MĚSTO BRUNTÁL O VEŘEJNÉM POŘÁDKU. Zastupitelstvo města Bruntálu se na svém 19. zasedání dne usnesením MĚSTO BRUNTÁL OBECNĚ ZÁ V AZNÁ VYHLÁŠKA č. 2/2013 MĚSTA BRUNT ÁLU O VEŘEJNÉM POŘÁDKU Zastupitelstvo města Bruntálu se na svém 19. zasedání dne 5.11.2013 usnesením č. 727/19Z/2013 usneslo vydat na základě

Více

150921_11_01 Odbor dopravy a silničního hospodářství

150921_11_01 Odbor dopravy a silničního hospodářství Odbor dopravy a silničního hospodářství nám. J. M. Marků 12 Lanškroun - Vnitřní Město 563 01 Lanškroun www.lanskroun.eu Čj.: MULA 31309/2015 Počet listů dokumentu: 5 Počet listů příloh: 15 Spisový znak:

Více

Veřejná vyhláška. MĚSTSKÝ ÚŘAD CHRUDIM tel.: , fax: Resselovo náměstí 77, Chrudim

Veřejná vyhláška. MĚSTSKÝ ÚŘAD CHRUDIM tel.: , fax: Resselovo náměstí 77, Chrudim MĚSTSKÝ ÚŘAD CHRUDIM tel.: 469 657 111, fax: 469 657 535 Resselovo náměstí 77, 537 16 Chrudim e-mail: urad@chrudim-city.cz Odbor dopravy, oddělení dopravy a komunikací http://www.chrudim.eu Adresa pracoviště:

Více

OBEC STARÝ KOLÍN. Obecně závazná vyhláška č. 2/2016, kterou se stanovují pravidla pro pohyb psů na veřejném prostranství v obci Starý Kolín

OBEC STARÝ KOLÍN. Obecně závazná vyhláška č. 2/2016, kterou se stanovují pravidla pro pohyb psů na veřejném prostranství v obci Starý Kolín OBEC STARÝ KOLÍN Obecně závazná vyhláška č. 2/2016, kterou se stanovují pravidla pro pohyb psů na veřejném prostranství v obci Starý Kolín Zastupitelstvo obce Starý Kolín se na svém zasedání dne 8. 11.

Více

Zápis z jednání dopravní komise konané dne na MÚ v Žatci. ing. Pešina, Happich, ing. Kafka, Janouš

Zápis z jednání dopravní komise konané dne na MÚ v Žatci. ing. Pešina, Happich, ing. Kafka, Janouš Zápis z jednání dopravní komise konané dne 01.06.2016 na MÚ v Žatci Přítomni: členové: omluven: neomluven: tajemník komise: hosté: ing. Pešina, Happich, ing. Kafka, Janouš ing. Dušek Makuka Kopřivová Špička,

Více

3) [2 b.] Řidič při vjíždění na pozemní komunikaci z místa ležícího mimo pozemní komunikaci musí:

3) [2 b.] Řidič při vjíždění na pozemní komunikaci z místa ležícího mimo pozemní komunikaci musí: B-28082006-113130-00001 ZKUŠEBNÍ TEST PRO SKUPINU: B 1 z 7 1) [2 b.] Je jezdec na koni, který se pohybuje po pozemní komunikaci, řidičem a platí pro něj povinnosti a práva účastníků provozu na pozemních

Více

V Chabařovicích, dne : 18.07.2007

V Chabařovicích, dne : 18.07.2007 MĚSTSKÁ POLICIE CHABAŘOVICE Husovo náměstí 17, mobil : 725 062 547 V Chabařovicích, dne : 18.07.2007 Činnost MěP Chabařovice za 1. pololetí 2007. Cílem zprávy je předložit radě města ve stručné podobě

Více

Mapy kriminality v lokalitě Příbram VII Křižák v letech

Mapy kriminality v lokalitě Příbram VII Křižák v letech Krajské ředitelství Policie Středočeského kraje Územní odbor Příbram Mapy kriminality v lokalitě Příbram VII Křižák v letech 2015 2017 Příbram 18.10.2017 Z hlediska vývoje evidované kriminality a také

Více

VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA opatření obecné povahy stanovení místní úpravy provozu na pozemní komunikaci

VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA opatření obecné povahy stanovení místní úpravy provozu na pozemní komunikaci ODBOR DOPRAVY, KOUNICOVA 67, 601 67 BRNO Číslo jednací Spisová značka Vyřizuje/tel., fax, e-mail Bmo dne MMB/0244622/2018/Z AV 5400/OD/MMB/0181526/2017/5 Ing. Miroslav Zavadil 2018-06-11 542 174 239 542

Více

Doručovací adresa: datová schránka. Věc: Žádost o poskytnutí informace podle zák. č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím

Doručovací adresa: datová schránka. Věc: Žádost o poskytnutí informace podle zák. č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím Doručovací adresa: datová schránka Městský úřad Vsetín Odbor správních agend Přestupkové oddělení Svárov 1080 755 24 Vsetín Vyhotoveno: 16.04.2018 Doručeno: 16.04.2018 Kzn.: MUVS-S 12786/2018 Poř. č.:2018/009392

Více

Zápis ze 13. jednání Výboru dopravy a bezpečnosti ZMČ Praha 15 ze dne

Zápis ze 13. jednání Výboru dopravy a bezpečnosti ZMČ Praha 15 ze dne Zápis ze 13. jednání Výboru dopravy a bezpečnosti ZMČ Praha 15 ze dne 20.4. 2016. Přítomni: dle presenční listiny - p. Ducko, p. Beran, Ing. Neumann, p. Polomis omluven : p. Nauč, Ing.arch. Filipovič,

Více

Podněty občanů doručené v měsíci září 2016

Podněty občanů doručené v měsíci září 2016 Podněty občanů doručené v měsíci září 2016 Zhoršená bezpečnostní situace v okolí ubytovny, O.-Zábřeh Narušování veřejného pořádku, O.-Dubina Dynamická doprava, O.-Moravská Ostrava Problematika stacionární

Více

VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA Opatření obecné povahy

VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA Opatření obecné povahy ODBOR DOPRAVY, KOUNICOVA 67, 601 67 BRNO Vyřizuje/tel., e-mail Brno dne Mgr. Jitka Pernicová 542 174 238 pernicova.jitka@brno.cz 2019-04-12 VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA Opatření obecné povahy stanovení místní úpravy

Více

Vyhodnocení činnosti odboru za rok 2017

Vyhodnocení činnosti odboru za rok 2017 Ministerstva vnitra Vyhodnocení činnosti odboru za rok 2017 Ing. Miroslav Veselý březen 2018 1 DOZOR NAD ZÁKONNOSTÍ OZV ZASLANÉ A POSOUZENÉ OZV 5 375 PODNĚTY K DOZORU NAD OZV 152 NEZÁKONNÉ OZV (ze zaslaných)

Více

M e t o d i c k ý materiál odboru veřejné správy, dozoru a kontroly Ministerstva vnitra

M e t o d i c k ý materiál odboru veřejné správy, dozoru a kontroly Ministerstva vnitra M e t o d i c k ý materiál odboru veřejné správy, dozoru a kontroly Ministerstva vnitra Právní předpisy a jejich ustanovení související se zákonným zmocněním k vydávání obecně závazné vyhlášky obce, kterou

Více

Městský úřad Modřice nám. Svobody 92 V Modřicích dne 30.11.2013 664 42 Modřice

Městský úřad Modřice nám. Svobody 92 V Modřicích dne 30.11.2013 664 42 Modřice Městská policie nám. Svobody 90 664 42 Modřice Městský úřad Modřice nám. Svobody 92 V Modřicích dne 30.11.2013 664 42 Modřice Přehled činnosti Městské policie za měsíc Listopad Celkem bylo řešeno 19 případů

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD HUSTOPEČE Dukelské nám. 2/2, Hustopeče

MĚSTSKÝ ÚŘAD HUSTOPEČE Dukelské nám. 2/2, Hustopeče MĚSTSKÝ ÚŘAD HUSTOPEČE Dukelské nám. 2/2, 693 17 Hustopeče SPISOVÁ ZN.: dop/1618/15/393 Č.J.: MUH/ 11852/15/393 VYŘIZUJE: TEL.: E-MAIL: DATUM: 18.03.2015 ODBOR DOPRAVY Hana Řeháková 519441098 rehakova.dopravni@hustopece-city.cz

Více