CHOVATELSKÝ ŘÁD RETRIEVER KLUBU CZ

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "CHOVATELSKÝ ŘÁD RETRIEVER KLUBU CZ"

Transkript

1 CHOVATELSKÝ ŘÁD RETRIEVER KLUBU CZ I. ÚVODNÍ USTANOVENÍ II. CHOV III. CHOVNÍ JEDINCI IV. PORADCE CHOVU V. CHOVATEL, MAJITEL CHOVNÉHO PSA VI. CHOVATELSKÉ TISKOPISY VII. VÝBĚR CHOVNÝCH JEDINCŮ VIII. KRYTÍ IX. VRH X. ZÁPIS VRHU DO PLEMENNÉ KNIHY XI. ZÁVĚREČNÁ USTANOVENÍ 1. Cílem chovatelského řádu Retriever Klubu CZ (dále jen RK) je stanovení základních podmínek pro čistokrevný chov všech plemen retrieverů, při zachování biologického zdraví každého jedince a charakteristických vloh a vlastností specifických pro tato plemena. 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ. 1. Chovatelský řád RK je základní normou pro chov všech plemen retrieverů a je v souladu s mezinárodním chovatelským řádem FCI a zápisním řádem ČMKU. 2. Chovné podmínky určuje RK, který je povinen dodržovat všeobecné platné předpisy, vytvořené v souladu s předpisy FCI a závaznými právními předpisy. 3. Základní chovatelskou normou je plemenný standard mezinárodní kynologické organizace FCI v plném rozsahu včetně jeho dalších novelizací. 4. Chovem se rozumí cílevědomá plemenitba čistokrevných jedinců respektující především zásady genetického zdraví jedince i populace. 5. Chov dle tohoto řádu je chovem evidovaným. 6. Výbor klubu může na žádost člena udělit ve zvlášť odůvodněných případech výjimku z ustanovení tohoto řádu, vždy však musí být její znění v souladu s vyhláškou č. 192/04 Sb., o ochraně zvířat při chovu, veřejném vystoupení nebo svodu, z II. CHOV. 1. Chovatel je povinen udržovat co nejlepší možnou úroveň chovu psů, to znamená ustájení, krmení a ošetřování, výcviku a socializace. Má mít v držení pouze tolik psů, o které je schopen řádně pečovat, zajistit jim individuální péči a dostatek volnosti. Starým a nemocným psům je povinen zajistit zvláštní péči a pozornost. Novým majitelům štěňat je povinen předat kromě dokladů i své zkušenosti s chovem a rady pro další péči o psa. 2. Chovatel je povinen kdykoliv umožnit kontrolu chovu a držení všech psů osobám pověřeným klubem. V případě nedodržení stanovených podmínek a neumožnění kontroly se vystavuje možnosti disciplinárního postihu dle disciplinárního řádu RK CZ.

2 3. S chovatelstvím je neslučitelná produkce štěňat jakéhokoliv plemene bez průkazu původu a ani podpora tohoto konání. Majitel chovného psa nesmí připustit pohlavní spojení chovných jedinců s nechovnými a jedinci jiného plemene. V opačném případě se vystavuje možnosti disciplinárního řízení RK CZ. 4. Chovatel je povinen odmítnout spolupráci s nemorálními množiteli, překupníky a obchodníky, kteří psy drží pro obohacení. Je povinen odmítnout krýt feny ve špatné kondici, s dědičnými vadami a nekrýt ani takovým psem. III. CHOVNÍ JEDINCI 1. Chovní psi a feny jsou čistokrevní jedinci, kteří mají průkaz původu vystavený plemennou knihou uznanou nebo akceptovanou FCI a byli zařazeni do chovu na základě podmínek stanovených klubem. 2. Po splnění chovných podmínek vyznačí příslušný poradce chovu na základě žádosti majitele tuto skutečnost do průkazu původu psa/feny. Chovný jedinec smí být v chovu využit nejdříve po ukončeném 17. měsíci věku. 3. Majitel chovného psa/feny pak předloží průkaz původu plemenné knize k zapsání do evidence chovných jedinců, u feny nejpozději se zápisem prvního vrhu. Zapsání chovnosti do PP má vliv na určení pořadí při absolvování zkoušek lovecké upotřebitelnosti, kdy je při shodném počtu bodů upřednostňován chovný pes/fena před nechovným. Za nechovného se v tomto případě považuje i uchovněný jedinec, který však nemá chovnost v PP potvrzenou plemennou knihou. 4. Chovnost není stanovena doživotně a může být zrušena v případě, že se v odchovech objeví genetické vady nebo zvýšený výskyt geneticky podmíněných onemocnění. 5. Při importu dospělého psa uchovněného v zemi původu musí tento splňovat chovné podmínky RK. Pokud tyto podmínky splňuje, není je třeba znovu absolvovat v ČR. 6. Agresivní jedinec nemůže být využit v chovu. 7. Chovatelská rada Retriever klubu CZ má právo vyloučit ze seznamu chovných jedinců psa či fenu, u kterých se prokáže zátěž vrozenou či genetickou vadou (případně i veterinárně řešenou), která může přispět k riziku zdravotní zátěže další generace. IV. PORADCE CHOVU a) HLAVNÍ PORADCE CHOVU 1. Navrhuje poradce chovu pro jednotlivá plemena, řídí a kontroluje jejich činnost. 2. Svolává schůze chovatelské rady a řídí její činnost. 3. Navrhuje výboru, po projednání v chovatelské radě, chovné podmínky či jejich změny u jednotlivých plemen. 4. Na základě přehledů zaslaných od poradců chovu pro jednotlivá plemena připravuje podklady pro zveřejnění uchovněných jedinců RK CZ v klubových tiskovinách. 5. Archivuje potvrzení o krytí fen a hlášení vrhu štěňat zaslaná jednotlivými poradci chovu a vyhodnocuje je pro potřeby klubu. 6. Zpracovává přehledy využití chovných psů u domácích i zahraničních krytí, sleduje zdravotní stav jednotlivých plemen aj. Na základě shromážděných výsledků předkládá výboru klubu návrhy na opatření. Písemnou zprávu předkládá nejméně 1x ročně výboru klubu a členské základně.

3 7. Je nápomocen majitelům retrieverů i zájemcům o tato plemena radami v oblasti chovu. b) PORADCE CHOVU PRO PLEMENO 1. Poskytuje odborné rady majitelům psů v otázkách spojených s uchovněním, krytím, event.výcvikem, vystavováním, zdravotním stavem psů, členstvím v klubu a podobně s ohledem na jeho plemennou specializaci. 2. Na základě klubem stanovených chovných podmínek provádí uchovňování psů a fen, kteří tyto chovné podmínky splnili. Každému chovnému jedinci přidělí registrační číslo a provede záznam do jeho průkazu původu. Uchovněný pes či fena může v chovu působit po ukončení 17. měsíce věku. Informace o nově uchovněných jedincích zasílá pravidelně hlavnímu poradci chovu. 3. Majitelům chovných fen, kteří jsou řádnými platícími členy RK CZ, vystavuje na jejich žádost v dostatečném předstihu Doporučení ke krytí. Krycího psa může na žádost chovatele doporučit. Zasílá tiskopisy Potvrzení o krytí feny, Hlášení vrhu štěňat a Přihláška k zápisu vrhu štěňat. 4. Přihlášku k zápisu štěňat, kterou obdrží od chovatele do 10 dnů po narození štěňat spolu s kopií dokladu o zaplacení chovatelských poplatků, opatří razítkem, datem a svým podpisem a do 5 pracovních dnů vrací doporučenou poštou zpět chovateli. 5. Provádí kontrolu, zda byl po formální stránce dodržen chovatelský řád, chovné podmínky, zda fena nemá za období jednoho kalendářního roku více než jeden vrh a zda nebyla kryta až po osmém roce věku. Sleduje, zda chovatelé plní oznamovací povinnost i v případě, že fena nezabřezla. 6. Může provádět namátkovou kontrolu chovu. O provedené kontrole pořizuje zápis. 7. Na žádost majitelů chovných jedinců provádí jejich vyřazení ze seznamu RK CZ. 8. Vede archiv uchovněných jedinců. 9. Eviduje a zakládá došlá potvrzení o krytí feny a hlášenky vrhu štěňat, která po uplynutí kalendářního roku zasílá k archivaci hlavnímu poradci chovu. V. CHOVATEL, MAJITEL CHOVNÉHO PSA 1. Majitel chovného psa či feny je fyzická nebo právnická osoba, která chovného jedince právoplatně vlastní. 2. Chovatel je držitel chovné feny v době vrhu, jehož chovatelská stanice byla řádně zaregistrována. 3. Držitel chovného psa nebo feny je zpravidla majitel, může jím být též jiná osoba, kterou majitel zmocnil. 4. Každá změna ve vlastnictví chovného jedince nebo úhyn musí být do 15-ti dnů oznámena písemně chovatelskému klubu a plemenné knize. 5. Změna držení musí být oznámena u chovného psa neprodleně, u chovné feny se zápisem vrhu chovatelskému klubu a plemenné knize.

4 6. Převod březí feny je možný. Pokud nebylo dohodnuto jinak, budou štěňata zapsána v chovatelské stanici nového majitele nebo držitele feny a převádí se na něj všechny povinnosti plynoucí z krytí chovným psem. 7. V případě více majitelů chovného jedince je nutno doložit plemenné knize souhlas s podpisovým právem jednoho z majitelů nebo držitele, podepsaný ostatními spolumajiteli. VI. CHOVATELSKÉ TISKOPISY 1. Pro krytí chovné feny si její majitel v dostatečném předstihu vyžádá u poradce chovu pro dané plemeno potřebné dokumenty. Jedná se o tyto tiskopisy: doporučení ke krytí (1x), potvrzení o krytí feny (3x), hlášení vrhu štěňat (2x), přihláška k zápisu vrhu štěňat (1x). 2. Potvrzení o krytí musí obsahovat tyto údaje: plemeno jméno psa a číslo jeho zápisu jméno feny a číslo jejího zápisu údaje o výsledku DKK a DLK psa a feny jméno a adresu majitele nebo držitele chovného psa jméno, adresu a telefon majitele nebo držitele chovné feny podpisy obou majitelů (držitelů) údaje o případných doložitelných zdravotních testech obou jedinců údaje o počtu zubů psa i feny místo a datum krytí. 3. Řádně vyplněné a podepsané potvrzení o krytí je dokladem, který je součástí přihlášky k zápisu vrhu štěňat do Plemenné knihy a vydání průkazu původu. 4. Způsob postupu při vyplňování a odesílání chovatelských tiskopisů je následující: Majitel (držitel) chovného psa vyplní po úspěšném krytí 3x potvrzení o krytí feny. Jedno si ponechá jako doklad o krytí a ostatní dvě předá majiteli feny. Majitel feny odešle jedno potvrzení do 10 dnů příslušnému poradci chovu, který tiskopis vydal, druhé pak zašle Plemenné knize až společně s přihláškou k zápisu vrhu štěňat. Po narození štěňat vyplní chovatel 2x hlášení vrhu (i v případě, že fena nezabřezla) a zašle ho do 10 dnů poradci chovu pro příslušné plemeno a majiteli chovného psa. Poradci chovu v tomto termínu rovněž zašle vyplněnou přihlášku k zápisu vrhu štěňat spolu s kopií dokladu o zaplacení chovatelských poplatků. Poradce chovu opatří přihlášku k zápisu vrhu štěňat datem, podpisem a razítkem a do 5 pracovních dnů vrátí doporučenou poštou zpět chovateli. Majitel feny zašle přihlášku k zápisu vrhu štěňat spolu s potvrzením o krytí feny nejpozději do 28 dnů od data vrhu na Plemennou knihu. U fen při prvním vrhu přikládá majitel i originál průkazu původu feny a kopii potvrzení o mezinárodním chránění názvu chovatelské stanice. Plemenná kniha vrátí majiteli feny přihlášku k zápisu vrhu spolu s přidělenými tetovacími čísly.

5 Vrhům starším než 6 týdnů lze čísla vydat pouze vyjímečně, a to pouze z doložených důvodů. 5. Po otetování/očipování štěňat mezi 6. až 7. týdnem věku, které potvrdí veterinární lékař do přihlášky k zápisu vrhu štěňat, zasílá majitel feny přihlášku zpět na Plemennou knihu, která na základě potvrzení o tetování/čipování vystaví průkazy původu štěňat. V případě zahraničního krytí zašle chovatel Plemenné knize spolu s přihláškou k zápisu štěňat i kopii průkazu původu krycího psa, certifikáty absolvovaných zdravotních vyšetření a genetických testů, doklady o výstavních i pracovních výsledcích, případně kopie udělených titulů atd. Na základě těchto zaslaných certifikátů pak budou údaje zapsány do rodokmenů štěňat. VII. VÝBĚR CHOVNÝCH JEDINCŮ 1. Za výběr chovných jedinců k páření odpovídá chovatel. 2. Povinností chovatele je dodržet chovné podmínky klubu a aktuální pravidla FCI pro chov psů. 3. Pro zlepšení genetické vitality a zdravotního stavu populace retrieverů je pro optimální výběr chovných jedinců doporučeno: o na minimum snížit příbuzenskou plemenitbu a s co nejmenším koeficientem inbreedingu tak oddálit nežádoucí vlivy příbuzenské plemenitby; o využívat genetických testů, pomocí nichž lze odhalit skryté přenašeče vrozených defektů a jedince postižené, u kterých se defekt dosud neprojevil VIII. KRYTÍ. 1. Ke krytí smí dojít jen mezi dvěma chovnými jedinci téhož plemene. 2. Zpravidla dochází ke krytí feny u majitele psa. Fenu ke krytí doprovází majitel nebo jím pověřená osoba. 3. Pokud fena zůstává u majitele psa několik dní, pak veškeré náklady s tím spojené a cestu zpět hradí majitel feny, nedohodnou-li se jinak. Dohodu o náhradě nákladů se doporučuje uzavřít písemně. 4. Majitel psa je povinen se v této době o fenu řádně starat a ručí za škody, které by v té době způsobila třetí osobě. 5. Pokud pes fenu nenakryl, smí být užit jiný pes jen se souhlasem majitele feny. 6. Při krytí jiným psem než smluveným je majitel psa toto majiteli feny oznámit a nahradit všechny vzniklé škody. Majitel psa nesmí po takovém krytí žádat finanční vyrovnání. 7. Pokud by došlo k úhynu feny v době, kdy byla v péči majitele psa, podá tento neprodleně zprávu majiteli feny a nechá na své náklady zjistit příčinu úhynu, nedohodnou-li se jinak. O zjištěných skutečnostech podá zprávu majiteli feny. 8. Pokud úhyn nastal z viny majitele psa, je povinen tuto vzniklou škodu nahradit. Pokud zavinění není z jeho strany, je majitel feny povinen uhradit majiteli psa všechny náklady, které mu se smrtí feny vznikly. 9. Po krytí feny vyplní majitel psa potvrzení o krytí feny.

6 10. Způsob úhrady za krytí je věcí dohody. Doporučuje se uzavřít dohodu písemně. Při úhradě formou štěněte náleží první volba chovateli. Další má být sepsáno v dohodě, která musí obsahovat tyto body: - doba výběru a odběru štěněte majitelem psa - doba, po které právo na výběr a odběr štěněte zaniká - vyrovnání výloh s dopravou - zvláštní ustanovení pro případ, že fena vrhne jen mrtvá štěňata nebo jen jedno štěně, případně že štěně zvolené majitelem do doby odběru uhyne. Nedodržení dohody je předmětem občansko právního řízení. 11. Umělá inseminace je přípustná. Tento úkon smí provádět pouze osoba odborně způsobilá. Náklady na inseminaci hradí majitel feny. Inseminace nesmí být v žádném případě použita mezi jedinci, kteří se již předtím úspěšně nereprodukovali přirozeným způsobem. 12. Nezabřezne-li fena a došlo k úhradě krytí ihned po aktu, má majitel feny nárok na jedno bezplatné krytí stejné feny stejným psem. 13. Právo na krytí zdarma zanikne úhynem psa nebo feny. 14. Pokud se prokáže, že pes byl v době krytí neplodný, má majitel feny nárok na vrácení peněz za uhrazený akt krytí. 15. Během jednoho kalendářního dne smí chovný pes krýt jen jednu fenu. 16. Počet krytí chovného psa v kalendářním roce není omezen. 17. Chovný pes smí krýt do konce života. 18. Fena smí být naposledy kryta v den, kdy dosáhne 8 let stáří. 19. Při krytí v zahraničí musí chovatel kromě potvrzení o krytí doložit kopie všech dostupných dokladů o krycím psovi, tj. průkaz původu, doklady o zdravotních vyšetřeních, výstavních posudků, certifikátů o zkouškách apod. IX. VRH 1. Fena a vrh mají být umístěni u svého držitele. Pokud je nutno fenu umístit jinak, musí být o této skutečnosti uvědomen chovatelský klub. 2. Chovná fena může mít jenom jeden vrh v jednom kalendářním roce. Vrh, kdy fena porodí jen jedno štěně (i mrtvé), je započítáván jako regulérní vrh. 3. Fena kojí pouze takový počet štěňat, který odpovídá její zdravotní kondici, a to podle posouzení veterinárním lékařem. Pokud fena nemůže kojit všechna štěňata, je chovatel povinen zajistit kojnou fenu nebo vhodnou umělou výživu pro štěňata. 4. O narození štěňat je chovatel povinen podat písemnou zprávu poradci chovu pro příslušné plemeno a majiteli psa do 10 dnů po narození štěňat, a to i v případě, že fena nezabřezla. Nezabřeznutí feny hlásí chovatel do 75 dní po nakrytí feny poradci chovu a majiteli chovného psa. Písemná zpráva o narození štěňat musí obsahovat: - základní identifikační údaje - datum krytí a vrhu - počet celkem narozených, mrtvě narozených, ponechaných štěňat - pohlaví, barvu štěňat - v případě, že jsou štěňata předána kojné feně adresu držitele kojné feny a počet štěňat u ní umístěných. 5. V době od týdne stáří štěňat může být namátkově provedena kontrola vrhu pověřeným členem RK, o jejímž provedení se sepisuje protokol a zaznamenává se do přihlášky k zápisu vrhu. Klub má právo výsledky kontrol vrhu zveřejnit.

7 6. Chovatel nechá štěňata označit nejdříve v 6 týdnech stáří štěňat, nejpozději v době odběru štěněte. Na základě potvrzení o označení štěňat, které veterinární lékař zaznamená do přihlášky vrhu, vystaví plemenná kniha průkazy původu. Vrh musí být tetován nebo čipován vždy celý najednou, dodatečné tetování jednotlivce (štěněte) není přípustné. 7. Minimální věk pro převzetí štěněte novým majitelem je 50 dní. X. ZÁPIS VRHU DO PLEMENNÉ KNIHY 1. Podkladem pro zápis vrhu do plemenné knihy je přihláška k zápisu vrhu štěňat 2. Přihláška musí být opatřena razítkem poradce chovu a její součástí je potvrzení o krytí, u prvního vrhu feny též originál jejího průkazu původu. V případě zahraničního krytí je nutné doložit kopii průkazu původu krycího psa, certifikáty absolvovaných zdravotních vyšetření a genetických testů, doklady o výstavních i pracovních výsledcích, případně kopie udělených titulů atd. Na podkladu těchto zaslaných certifikátů pak budou údaje zapsány do rodokmenů štěňat. 3. Vrh musí být hlášen plemenné knize najednou a celý, nejpozději do 28 dnů stáří štěňat. Není přípustné dodatečné hlášení jednotlivých štěňat. Přihláška vrhu s potvrzením o tetování/čipování musí být odeslána plemenné knize zpět nejpozději do 3 měsíců od data vrhu. 4. Jména štěňat z jednoho vrhu musí začínat stejným písmenem. Vrhy musí být řazeny abecedně za sebou. Do tiskopisu Přihláška k zápisu štěňat se nejprve uvádí všichni narození psi a teprve pak feny. Doporučuje se vést pro každé plemeno v chovatelské stanici samostatnou abecední řadu. 5. Jména štěňat v chovatelské stanici se nesmí opakovat. 6. Vrh je možno zaregistrovat na chovatelskou stanici jiného chovatele (v případě, že řádná registrace chovatelské stanice teprve probíhá, nebo se jedná pouze o jeden vrh u feny). K přihlášce vrhu na plemennou knihu je potřeba doložit písemný souhlas chovatele, na jehož chovatelskou stanici bude vrh registrován. 7. Štěňata se zásadně zapisují do Plemenné knihy té země, kde má chovatel trvalé bydliště. XI. ZÁVĚREČNÁ USTANOVENÍ 1. Porušením výše uvedených ustanovení tohoto řádu se chovatel nebo majitel (držitel) chovného jedince vystavuje možnosti disciplinárního řízení. Novela chovatelského řádu byla schválena členskou schůzí RK CZ dne..

Zápisní řád 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ

Zápisní řád 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ Zápisní řád 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 2. VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ 3. PORADCE CHOVU 4. CHOVATELSKÁ STANICE 5. CHOVATEL, MAJITEL CHOVNÉHO PSA 6. CHOVATELSKÉ TISKOPISY 7. KRYTÍ 8. VRH 9. ZÁPIS VRHU DO PLEMENNÉ KNIHY

Více

Zápisní řád KCHMPP o.s.

Zápisní řád KCHMPP o.s. Čl. I Základní ustanovení Zápisní řád KCHMPP o.s. 1. Cílem KCHMPP o.s. je chov čistokrevných plemen psů s průkazem původu zastřešených v klubu, při zachování biologického zdraví každého jedince a charakteristických

Více

Chovatelský a zápisní řád Českomoravské kynologické unie

Chovatelský a zápisní řád Českomoravské kynologické unie Chovatelský a zápisní řád Českomoravské kynologické unie Cílem Českomoravské kynologické unie (dále jen ČMKU) je chov čistokrevných plemen psů, při zachování biologického zdraví každého jedince a charakteristických

Více

CHOVATELSKÝ A ZÁPISNÍ ŘÁD KLUBU AST....platný od 1/3/2006

CHOVATELSKÝ A ZÁPISNÍ ŘÁD KLUBU AST....platný od 1/3/2006 CHOVATELSKÝ A ZÁPISNÍ ŘÁD KLUBU AST...platný od 1/3/2006 Cílem Klubu amerických stafordšírských teriérů je chov čistokrevných psů s průkazem původu, dle uznaného standardu FCI při zachování biologického

Více

CHOVATELSKÝ ŘÁD KRaAOP (navrhované změny označeny červeně)

CHOVATELSKÝ ŘÁD KRaAOP (navrhované změny označeny červeně) CHOVATELSKÝ ŘÁD KRaAOP (navrhované změny označeny červeně) I. Úvodní ustanovení 1. Chovatelský a zápisní řád klubu je základní normou pro chov plemen psů začleněných do klubu. 2. Základní chovatelskou

Více

Chovatelský a zápisní řád ČMKCHB

Chovatelský a zápisní řád ČMKCHB Chovatelský a zápisní řád ČMKCHB Název: Českomoravský klub chovatelů barvářů, z. s. Působnost: Česká republika Místo, adresa: Lešanská 1176/2a, 141 00 Praha 4 - Chodov IČ: 60150581 Cílem Českomoravského

Více

Zápisní řád pro plemeno německý krátkosrstý ohař KCHNKO Praha

Zápisní řád pro plemeno německý krátkosrstý ohař KCHNKO Praha Zápisní řád pro plemeno německý krátkosrstý ohař KCHNKO Praha Cíl : Cílem tohoto zápisního řádu Klubu chovatelů německých krátkosrstých ohařů Praha je zajištění zdravé produkce štěňat, chovu čistokrevných

Více

Zápisní řád. Článek I Základní ustanovení

Zápisní řád. Článek I Základní ustanovení 1 Zápisní řád Článek I Základní ustanovení 1. Cílem Spolku českého strakatého psa, o.s. (dále jen Spolku) je chov plemene český strakatý pes s průkazem původu, při zachování biologického zdraví každého

Více

Chovatelský a zápisní řád Českomoravského klubu chovatelů barvářů

Chovatelský a zápisní řád Českomoravského klubu chovatelů barvářů Chovatelský a zápisní řád Českomoravského klubu chovatelů barvářů Název: Českomoravský klub chovatelů barvářů, z.s. Působnost: Česká republika Místo, adresa: Jungmannova č.25, 115 25 Praha 1 IČ: 60150581

Více

ZÁPISNÍ ŘÁD KLUBU CHOVATELŮ ŠVÝCARSKÝCH HONIČŮ

ZÁPISNÍ ŘÁD KLUBU CHOVATELŮ ŠVÝCARSKÝCH HONIČŮ ZÁPISNÍ ŘÁD KLUBU CHOVATELŮ ŠVÝCARSKÝCH HONIČŮ I.Všeobecná ustanovení 1. Chov švýcarských honičů je chovem kontrolovaným 2. Chovat lze jen prostřednictvím chovatelského klubu, který je garantem za čistotu

Více

Z Á P I S N Í Ř Á D Klubu chovatelů Collií a Sheltií

Z Á P I S N Í Ř Á D Klubu chovatelů Collií a Sheltií Z Á P I S N Í Ř Á D Klubu chovatelů Collií a Sheltií Preambule Tento řád vydává Klub chovatelů Collií a Sheltií podle článku 12, odst. 1 Stanov Klubu a ve smyslu Řádu ochrany zvířat při chovu psů Českomoravské

Více

Pravidla pro chov Klubu chovatelů výmarských ohařů

Pravidla pro chov Klubu chovatelů výmarských ohařů Pravidla pro chov Klubu chovatelů výmarských ohařů Chov v rámci Klubu chovatelů výmarských ohařů zapsaný spolek (dále jen KCHVO) se řídí zejména zákonem č.166/1992 Sb., o veterinární péči a zákonem č.

Více

Zápisní řád WOLFHOUND KLUBU, z.s.

Zápisní řád WOLFHOUND KLUBU, z.s. Zápisní řád WOLFHOUND KLUBU, z.s. Cílem WDK je chov čistokrevných psů dle standardů uznaných FCI, respektující zásady biologického i genetického zdraví jednotlivce i populace. 1. Úvodní ustanovení 1.1

Více

Zápisní řád klubu Akita Inu Czech Club ( AICC )

Zápisní řád klubu Akita Inu Czech Club ( AICC ) Zápisní řád klubu Akita Inu Czech Club ( AICC ) 1. Tento zápisní řád Akita Inu Czech Club (dále jen řád ) slouží k řízení chovu čistokrevného plemene Akita inu s průkazem původu a stanoví podmínky pro

Více

Zápisní řád pro plemeno německý krátkosrstý ohař KCHNKO Praha

Zápisní řád pro plemeno německý krátkosrstý ohař KCHNKO Praha Zápisní řád pro plemeno německý krátkosrstý ohař KCHNKO Praha Cíl : Cílem tohoto zápisního řádu Klubu chovatelů německých krátkosrstých ohařů se sídlem v Praze je zajištění zdravé produkce štěňat, chovu

Více

Chovatelský a zápisní řád Klubu chovatelů bišonků, z.s.

Chovatelský a zápisní řád Klubu chovatelů bišonků, z.s. Chovatelský a zápisní řád Klubu chovatelů bišonků, z.s. 1) Klub chovatelů bišonků, z.s. (dále jen spolek) je dobrovolný zájmový spolek, řídící se platnými předpisy FCI, ČMKU, vnitřními řády spolku pro

Více

ZÁPISNÍ ŘÁD KLUBU CHOVATELŮ ČESKÝCH FOUSKŮ - KCHČF.

ZÁPISNÍ ŘÁD KLUBU CHOVATELŮ ČESKÝCH FOUSKŮ - KCHČF. ZÁPISNÍ ŘÁD KLUBU CHOVATELŮ ČESKÝCH FOUSKŮ - KCHČF. I. Všeobecná ustanovení Tento zápisní řád upravuje chov našeho jediného národního plemene ohařů - českého fouska (standard uznán FCI pod č. 245). Podobně

Více

P E K I N É Z K L U B

P E K I N É Z K L U B P E K I N É Z K L U B Z Á P I S N Í Ř Á D 1 Účel a působnost: 1. Tento řád upravuje pravidla zápisu čistokrevných psů plemene Pekinéz, jeho ustanovení jsou závazná pro všechny členy Pekinéz klubu /dále

Více

ZÁPISNÍ ŘÁD KLUBU CHOVATELŮ ŠVÝCARSKÝCH HONIČŮ

ZÁPISNÍ ŘÁD KLUBU CHOVATELŮ ŠVÝCARSKÝCH HONIČŮ ZÁPISNÍ ŘÁD KLUBU CHOVATELŮ ŠVÝCARSKÝCH HONIČŮ I. Všeobecná ustanovení 1. Chov švýcarských honičů je chovem kontrolovaným. Kontrolovaným chovem se rozumí, že klub stanovuje podmínky chovnosti a výběr krycího

Více

Zápisní řád Klubu přátel psů pražských krysaříků (KPPPK)z.s.

Zápisní řád Klubu přátel psů pražských krysaříků (KPPPK)z.s. Zápisní řád Klubu přátel psů pražských krysaříků (KPPPK)z.s. PREAMBULE 1. Cílem klubu přátel psů pražských krysaříků (dále jen KPPPK či klub) je chov čistokrevného plemene psů s průkazem původu při zachování

Více

III. Chovní jedinci.

III. Chovní jedinci. CHOVATELSKÝ ŘÁD a ZÁPISOVÝ ŘÁD SPC, o.s - ( Shar-pei club, o.s. ) I. Úvodní ustanovení 1. Pro členy Shar-pei clubu je v plném rozsahu závazný chovatelský a zápisní řád ČMKU, doplněný o dodatky pro chov

Více

ZÁPISNÍ ŘÁD. Landseerklub České republiky, z.s.

ZÁPISNÍ ŘÁD. Landseerklub České republiky, z.s. ZÁPISNÍ ŘÁD Landseerklub České republiky, z.s. Článek I. - Účel a působnost 1. Chovatelský a zápisní řád je základní normou pro chov plemene landseer, vycházející z plemenného standardu FCI v plném rozsahu.

Více

ZÁPISNÍ ŘÁD KLUBU PŘÁTEL PSŮ PRAŽSKÝCH KRYSAŘÍKŮ, Z. S.

ZÁPISNÍ ŘÁD KLUBU PŘÁTEL PSŮ PRAŽSKÝCH KRYSAŘÍKŮ, Z. S. ZÁPISNÍ ŘÁD KLUBU PŘÁTEL PSŮ PRAŽSKÝCH KRYSAŘÍKŮ, Z. S. PREAMBULE 1. Cílem spolku s názvem Klub přátel psů pražských krysaříků (dále jen KPPPK) je chov čistokrevného plemene psů PRAŽSKÝ KRYSAŘÍK s průkazem

Více

Zápisní řád Chihuahua klubu České republiky. Článek I

Zápisní řád Chihuahua klubu České republiky. Článek I Zápisní řád Chihuahua klubu České republiky. Článek I Úvodní ustanovení 1. Cílem Chihuahua klubu České republiky (dále jen CHK) je chov čistokrevných psů plemene chihuahua (dále jen CHI) dle platného standardu

Více

Chovatelský řád a zápisní řád KTD ČR, z.s.

Chovatelský řád a zápisní řád KTD ČR, z.s. Chovatelský řád a zápisní řád KTD ČR, z.s. Čl. 1 Úvodní ustanovení : 1 Tento chovatelský a zápisní řád slouží organizaci čistokrevného chovu plemene tibetská doga a vytváří předpoklady pro trvalé zvyšování

Více

ZÁPISNÍ ŘÁD KLUBU PŘÁTEL PSŮ PRAŽSKÝCH KRYSAŘÍKŮ, Z. S. Obecné podmínky

ZÁPISNÍ ŘÁD KLUBU PŘÁTEL PSŮ PRAŽSKÝCH KRYSAŘÍKŮ, Z. S. Obecné podmínky ZÁPISNÍ ŘÁD KLUBU PŘÁTEL PSŮ PRAŽSKÝCH KRYSAŘÍKŮ, Z. S. PREAMBULE 1. Cílem spolku s názvem Klub přátel psů pražských krysaříků (dále jen KPPPK) je chov čistokrevného plemene psů s průkazem původu FCI,

Více

Cavalier King Charles Spaniel klub Čech, Moravy a Slezska

Cavalier King Charles Spaniel klub Čech, Moravy a Slezska Cavalier King Charles Spaniel klub Čech, Moravy a Slezska se sídlem: Na Dílech 807/6, Praha 4, 141 00 IČ 457 73 173, vedený i Městského soudu v Praze pod spisovou značkou L4150 Chovatelský řád Cavalier

Více

Zápisní řád KCHICH Účel a působnost Chov Chovní jedinci

Zápisní řád KCHICH Účel a působnost Chov Chovní jedinci Zápisní řád KCHICH Účel a působnost 1. Cílem Klubu chovatelů italských chrtíků (dále jen KCHICH) je chov čistokrevných psů s průkazem původu, při zachování biologického zdraví každého jedince a charakteristických

Více

ŽÁDANKA O ČÍSLA ZÁPISU / O TETOVACÍ ČÍSLA

ŽÁDANKA O ČÍSLA ZÁPISU / O TETOVACÍ ČÍSLA ŽÁDANKA O ČÍSLA ZÁPISU / O TETOVACÍ ČÍSLA Plemeno: Yorkshire terrier Ráz a barva: modrá a tříslová Čísla vydává: Plemenná knih ČKS U Pergamenky 3 170 00 Praha 7 Zápisové tetovací číslo Jména štěňat (do

Více

CHOVATELSKÝ A ZÁPISNÍ ŘÁD KLUBU CHOVATELŮ BEARDED COLLIÍ I. NÁZEV A SÍDLO KLUBU, ÚČEL A CÍLE ŘÁDU

CHOVATELSKÝ A ZÁPISNÍ ŘÁD KLUBU CHOVATELŮ BEARDED COLLIÍ I. NÁZEV A SÍDLO KLUBU, ÚČEL A CÍLE ŘÁDU CHOVATELSKÝ A ZÁPISNÍ ŘÁD KLUBU CHOVATELŮ BEARDED COLLIÍ I. NÁZEV A SÍDLO KLUBU, ÚČEL A CÍLE ŘÁDU Chovatelský a zápisní řád (dále jen řád) Klubu chovatelů Bearded collií, z. s. (dále jen KCHBC), se sídlem

Více

Stanovy Klubu pinčů České republiky

Stanovy Klubu pinčů České republiky Chovatelský a zápisní řád Účel a působnost: 1. Cílem Klubu chovatelů německých, opičích a trpasličích pinčů (dále jen NP, OP, TP) je chov čistokrevných psů s průkazem původu, při zachování biologického

Více

CHOVATELSKÝ ŘÁD CHOVATELSKÝ ŘÁD DKČR

CHOVATELSKÝ ŘÁD CHOVATELSKÝ ŘÁD DKČR CHOVATELSKÝ ŘÁD Článek l.0 - Úvodní ustanovení 1.1 Chovatelský řád slouží k řízení a usměrňování chovu plemene dobrman v ČR. 1.2 Chovatelský řád vytváří předpoklady pro rozvoj chovu dobrmanů v souladu

Více

OBECNÁ USTANOVENÍ ZPŮSOB ZAŘAZOVÁNÍ BEARDED COLLIÍ DO CHOVU

OBECNÁ USTANOVENÍ ZPŮSOB ZAŘAZOVÁNÍ BEARDED COLLIÍ DO CHOVU CHOVATELSKÝ A ZÁPISNÍ ŘÁD KLUBU CHOVATELŮ BEARDED COLLIÍ PODMÍNKY PRO ZAŘAZOVÁNÍ BEARDED COLLIÍ DO CHOVU OBECNÁ USTANOVENÍ 1) Podmínky pro zařazení do chovu dané tímto předpisem KCHBC musí splňovat také

Více

Zápisní řád KCHHMO. Preambule

Zápisní řád KCHHMO. Preambule Zápisní řád KCHHMO Preambule Klub chovatelů hrubosrstých a maďarských ohařů (nadále KCHHMO) je členským subjektem Českomoravské kynologické jednoty a spadá pod jeji plemennou knihu. KCHHMO zajišťuje chovatelský

Více

Zápisní řád KCHHMO z.s.

Zápisní řád KCHHMO z.s. Zápisní řád KCHHMO z.s. Preambule Klub chovatelů hrubosrstých a maďarských ohařů (nadále KCHHMO) je členským subjektem Českomoravské kynologické jednoty a spadá pod její plemennou knihu. KCHHMO zajišťuje

Více

P O D M Í N K Y C H O V U

P O D M Í N K Y C H O V U P O D M Í N K Y C H O V U Účel a působnost 1 Tyto podmínky chovu slouží pro řízení chovu čistokrevných plemen sdružených v Moravskoslezském bulldog-mops klubu,zapsaném spolku (MSBMK,z.s.). Chovem se rozumí

Více

I. Úvodní ustanovení

I. Úvodní ustanovení CHOVATELSKÝ ŘÁD KRaAOP I. Úvodní ustanovení 1. Chovatelský a zápisní řád klubu je základní normou pro chov plemen psů začleněných do klubu. 2. Základní chovatelskou normou je plemenný standard FCI v plném

Více

Zápisní a bonitační řád Moravskoslezského klubu chovatelů collií a sheltií,z.s.

Zápisní a bonitační řád Moravskoslezského klubu chovatelů collií a sheltií,z.s. Zápisní a bonitační řád Moravskoslezského klubu chovatelů collií a sheltií,z.s. člena ČMKU Účel a cíle Řádu Účelem Řádu je metodicky stanovit podmínky a pravidla chovu a ustájení psů podle současných poţadavků

Více

ZÁPISNÍ ŘÁD MOPS KLUBU ČR Účel a působnost

ZÁPISNÍ ŘÁD MOPS KLUBU ČR Účel a působnost ZÁPISNÍ ŘÁD MOPS KLUBU ČR Účel a působnost 1 Tento zápisní řád je základní normou pro organizaci čistokrevného chovu mopsů v Mops klubu (dále jen MK) a je v souladu se zákonem č. 166/1999 Sb. a zák. č.

Více

1. Cílem Klubu ACC o.s. je chov čistokrevných psů s průkazem původu. 2. Zápisní řád ACC o.s. je základní normou pro chov plemene americký kokršpaněl.

1. Cílem Klubu ACC o.s. je chov čistokrevných psů s průkazem původu. 2. Zápisní řád ACC o.s. je základní normou pro chov plemene americký kokršpaněl. Čl. I Základní ustanovení Zápisní řád ACC o.s. 1. Cílem Klubu ACC o.s. je chov čistokrevných psů s průkazem původu. 2. Zápisní řád ACC o.s. je základní normou pro chov plemene americký kokršpaněl. Zápisní

Více

Chovatelská směrnice KŠSP z.s.

Chovatelská směrnice KŠSP z.s. Chovatelská směrnice KŠSP z.s. 1. Chovatelská směrnice 1.1. Chovný cíl Chovným cílem klubu švýcarských salašnických psů z.s. (dále jen klub ) je chov čtyř plemen švýcarských salašnických psů, odpovídajících

Více

ZÁPISNÍ A BONITAČNÍ ŘÁD SAMOJED KLUBU

ZÁPISNÍ A BONITAČNÍ ŘÁD SAMOJED KLUBU ZÁPISNÍ A BONITAČNÍ ŘÁD SAMOJED KLUBU ÚVODNÍ USTANOVENÍ Článek 1 Účel a působnost 1. Tento zápisní a bonitační řád Samojed klubu (dále jen řád ) slouží k řízení chovu čistokrevného plemene samojed a stanoví

Více

Zápisní řád Klubu chovatelů pudlů, z.s.

Zápisní řád Klubu chovatelů pudlů, z.s. Zápisní řád Klubu chovatelů pudlů, z.s. Obecná ustanovení 1. Tento zápisní řád je normativem, který stanovuje podmínky pro doporučení zápisu štěňat narozených v rámci Klubu chovatelů pudlů, z.s. (dále

Více

e) jedinci v prokazatelně špatném zdravotním stavu a jedinci bázliví a agresivní.

e) jedinci v prokazatelně špatném zdravotním stavu a jedinci bázliví a agresivní. Chovatelská a zápisní směrnice Českého klubu chovatelů alpského brakýře jezevčíkovitého Chov v rámci Českého klubu chovatelů alpského brakýře jezevčíkovitého (dále jen ČKCHABJ) se řídí zejména zákonem

Více

ZÁPISNÍ ŘÁD MOPS KLUBU ČR

ZÁPISNÍ ŘÁD MOPS KLUBU ČR ZÁPISNÍ ŘÁD MOPS KLUBU ČR Účel a působnost 1 Tento zápisní řád je základní normou pro organizaci čistokrevného chovu mopsů v Mops klubu (dále jen MK) a je v souladu se zákonem č. 166/1999 Sb. a zák. č.

Více

2. Tento zápisní řád je v souladu s organizačním řádem klubu registrovaným MV ČR č. VSC/1-8750/91-R.

2. Tento zápisní řád je v souladu s organizačním řádem klubu registrovaným MV ČR č. VSC/1-8750/91-R. Zápisní řád 23.5.2002 schválen ÚKOZ ( č.j. 5315/02-1020) ÚČEL 1. Tento zápisní řád slouží pro řízení chovu plemene CHODSKÝ PES a vytváří předpoklady pro trvalé zvyšování úrovně chovatelské práce KLUBU

Více

Zápisní řád Klubu přátel psů pražských krysaříků, z.s.

Zápisní řád Klubu přátel psů pražských krysaříků, z.s. Zápisní řád Klubu přátel psů pražských krysaříků, z.s. PREAMBULE 1. Cílem Klubu přátel psů pražských krysaříků (dále jen KPPPK či klub) je chov čistokrevného plemene psů s průkazem původu při zachování

Více

Zápisní řád Klubu přátel psů pražských krysaříků, z.s.

Zápisní řád Klubu přátel psů pražských krysaříků, z.s. Zápisní řád Klubu přátel psů pražských krysaříků, z.s. PREAMBULE 1. Cílem Klubu přátel psů pražských krysaříků (dále jen KPPPK či Klub) je chov čistokrevného plemene psů s průkazem původu při zachování

Více

Zápisní řád pro chov plemene aljašský malamut Alaskan Malamute klub česká republika

Zápisní řád pro chov plemene aljašský malamut Alaskan Malamute klub česká republika Zápisní řád pro chov plemene aljašský malamut Alaskan Malamute klub česká republika PREAMBULE Cílem Alaskan Malamute klubu česká republika (dále jen AMKČR) je chov čistokrevného plemene psů, aljašský malamut

Více

SHELTIE CLUB CZ, z.s. ZÁPISNÍ ŘÁD

SHELTIE CLUB CZ, z.s. ZÁPISNÍ ŘÁD ZÁPISNÍ ŘÁD Identifikační číslo dokumentu: SH 2 Vydáno: 23.3.2013 Účinnost od: 23.3.2013 1 Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Zápisní řád (dále jen Klub ) slouží k řízení chovu plemene sheltie (dále jen chov

Více

ZÁPISNÍ ŘÁD Hovawart klubu ČR, o.s.

ZÁPISNÍ ŘÁD Hovawart klubu ČR, o.s. ZPRAVODAJ RŮZNÉ ZÁPISNÍ ŘÁD Hovawart klubu ČR, o.s. 1 Úvodní ustanovení 1.1 Zápisní řád (ZŘ) v souladu s posláním klubu slouží pro řízení chovu a další šlechtění psů plemene HOVAWART (Hw) v rámci platného

Více

ZÁPISNÍ ŘÁD. 2. Tento zápisní řád je v souladu s organizačním řádem klubu registrovaným MV ČR č. VSC/1-8750/91-R.

ZÁPISNÍ ŘÁD. 2. Tento zápisní řád je v souladu s organizačním řádem klubu registrovaným MV ČR č. VSC/1-8750/91-R. ZÁPISNÍ ŘÁD 23.5.2002 schválen ÚKOZ ( č.j. 5315/02-1020) ÚČEL 1. Tento zápisní řád slouží pro řízení chovu plemene CHODSKÝ PES a vytváří předpoklady pro trvalé zvyšování úrovně chovatelské práce KLUBU

Více

Platnost od 14.3.2015 ZÁPISNÍ ŘÁD

Platnost od 14.3.2015 ZÁPISNÍ ŘÁD Platnost od 14.3.2015 ZÁPISNÍ ŘÁD Cílem Českomoravské kynologické unie ( dále jen ČMKU ) je chov čistokrevných plemen psů dle uznaného standardu FCI, při zachování biologického zdraví každého jedince a

Více

Doplnění a upřesnění ustanovení článku I. Zápisního řádu ČMKU

Doplnění a upřesnění ustanovení článku I. Zápisního řádu ČMKU Návrh projednaný a doporučený ke schválení Středočeskou pobočkou ZÁPISNÍ ŘÁD KLUBU CHOVATELŮ ČESKÝCH FOUSKŮ - KCHČF. I. Všeobecná ustanovení Tento zápisní řád upravuje chov našeho jediného národního plemene

Více

ZÁPISNÍ ŘÁD WELSH CORGI A KELPIE KLUBU CZ

ZÁPISNÍ ŘÁD WELSH CORGI A KELPIE KLUBU CZ ZÁPISNÍ ŘÁD WELSH CORGI A KELPIE KLUBU CZ platný od 1. 7. 2018 I. Úvodní ustanovení 1. Tento zápisní řád je základní normou pro řízení chovu čistokrevných plemen psů s průkazem původu ( dále jen PP), která

Více

PODKRUŠNOHORSKOU OBLASTNÍ VÝSTAVU PSŮ LOVECKÝCH PLEMEN

PODKRUŠNOHORSKOU OBLASTNÍ VÝSTAVU PSŮ LOVECKÝCH PLEMEN ČESKOMORAVSKÁ KYNOLOGICKÁ JEDNOTA VÝSTAVNÍ VÝBOR CHOMUTOV pořádá PODKRUŠNOHORSKOU OBLASTNÍ VÝSTAVU PSŮ LOVECKÝCH PLEMEN 11. května 2013 zámecký park Červeného hrádku u Jirkova I. uzávěrka - 29. 3. 2013

Více

Vzhledem k výše uvedenému znovu zveřejňujeme všechny řády, tj. i ČMKU:

Vzhledem k výše uvedenému znovu zveřejňujeme všechny řády, tj. i ČMKU: Udělování titulů Vzhledem k výše uvedenému znovu zveřejňujeme všechny řády, tj. i ČMKU: Udělování titulu "KLUBOVÝ ŠAMPION Tento titul je udělován každému psovi nebo feně v majetku člena klubu a to po trojím

Více

192/2004 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 13. dubna 2004 o ochraně zvířat při chovu, veřejném vystoupení nebo svodu

192/2004 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 13. dubna 2004 o ochraně zvířat při chovu, veřejném vystoupení nebo svodu 192/2004 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 13. dubna 2004 o ochraně zvířat při chovu, veřejném vystoupení nebo svodu Ministerstvo zemědělství stanoví podle 29 zákona č. 246/1992 Sb., na ochranu zvířat proti týrání,

Více

v sobotu 11. července 2015

v sobotu 11. července 2015 Moravskoslezský bulldog-mops klub pořádá v sobotu 11. července 2015 v oranžerii zámeckého hotelu Maxmilian zámek Loučeň, PSČ 289 37, okr. Nymburk N 50' 17.143, E 15' 01.204, www.zamekloucen.cz Klubovou

Více

CHOVATELSKÝ ŘÁD KRaAOP

CHOVATELSKÝ ŘÁD KRaAOP Schváleno členskou schůzí v Praze dne 7. března 2015 CHOVATELSKÝ ŘÁD KRaAOP I. Úvodní ustanovení 1. Chovatelský a zápisní řád klubu je základní normou pro chov plemen psů začleněných do klubu. 2. Základní

Více

KLUBOVÁ VÝSTAVA ČESKÝCH FOUSKŮ, bez KV

KLUBOVÁ VÝSTAVA ČESKÝCH FOUSKŮ, bez KV Českomoravská kynologická unie, Českomoravská kynologická jednota a Klub chovatelů českých fousků, z. s. PROPOZICE KLUBOVÁ VÝSTAVA ČESKÝCH FOUSKŮ, bez KV s tituly CAC, res. CAC, CAJC, BOJ, BOV, BOS a BOB

Více

ZÁPISNÍ ŘÁD 1. Preambule 2. Chov a jeho řízení

ZÁPISNÍ ŘÁD 1. Preambule 2. Chov a jeho řízení ZÁPISNÍ ŘÁD 1. Preambule 1.1 Cílem Czech Malinois Clubu o.s.(dále jen klub) je chov čistokrevných plemen psů s průkazem původu, při zachování biologického zdraví každého jedince a charakteristických vloh

Více

ZÁPISNÍ ŘÁD LK ČR. Článek I. - Účel a působnost

ZÁPISNÍ ŘÁD LK ČR. Článek I. - Účel a působnost ZÁPISNÍ ŘÁD LK ČR Článek I. - Účel a působnost 1. Chovatelský a zápisní řád je základní normou pro chov plemene landseer, vycházející z plemenného standardu FCI v plném rozsahu. 2. Chov plemene landseer

Více

PŘIHLÁŠKA K ZÁPISU ŠTĚŇAT

PŘIHLÁŠKA K ZÁPISU ŠTĚŇAT 2x zaslat na poradce chovu PŘIHLÁŠKA K ZÁPISU ŠTĚŇAT Krycí list č.: Zaplaceno dne: Kontrola vrhu provedena dne:... (vyplní poradce chovu) Plemeno: Druh chovu řízený BOSTON TERRIER Vyplní správa plemenné

Více

ČESKOMORAVSKÁ KYNOLOGICKÁ UNIE R E T R I E V E R K L U B C Z. Pořádají. v neděli v areálu zámeckého parku KONOPIŠTĚ

ČESKOMORAVSKÁ KYNOLOGICKÁ UNIE R E T R I E V E R K L U B C Z. Pořádají. v neděli v areálu zámeckého parku KONOPIŠTĚ ČESKOMORAVSKÁ KYNOLOGICKÁ UNIE R E T R I E V E R K L U B C Z Pořádají II. OBLASTNÍ VÝSTAVU RETRIEVERŮ se zadáváním vítěz třídy mladých, mezitřídy, třídy otevřené, pracovní, vítězů, Oblastní vítěz Baby

Více

CO JE TŘEBA UDĚLAT, ABY SE STALA MOJE FENA CHOVNOU? Co všechno je třeba k tomu, aby vaše fena získala chovnost?

CO JE TŘEBA UDĚLAT, ABY SE STALA MOJE FENA CHOVNOU? Co všechno je třeba k tomu, aby vaše fena získala chovnost? materiály zpracované chovatelskou stanicí Bílé království CO JE TŘEBA UDĚLAT, ABY SE STALA MOJE FENA CHOVNOU? -Chovatelem je nazýván člověk, který se zabývá plemenitbou a odchovem štěňat. -Chovatelský

Více

SPOLEK CHOVATELŮ SLOVENSKÝCH ČUVAČŮ E-mail: vybor@slovensky-cuvac.biz, www: www.slovensky-cuvac.biz

SPOLEK CHOVATELŮ SLOVENSKÝCH ČUVAČŮ E-mail: vybor@slovensky-cuvac.biz, www: www.slovensky-cuvac.biz Středoevropská speciální výstava Slovenských čuvačů Chržín, 26. 9. 2015 Místo konání: Chržín 1, Stará Fara www.chrzin1.cz Se zadáváním titulů: Vítěz Středoevropské speciální výstavy SC Nejlepší pes Středoevropské

Více

Chovatelský řád Hovawart klubu ČR, o.s.

Chovatelský řád Hovawart klubu ČR, o.s. 1 ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1.1 Chovatelský řád (ChŘ) v souladu s posláním klubu slouží pro řízení chovu a další šlechtění plemene psů HOVAWART (Hw) v rámci platného plemenného standardu na území celé ČR a je

Více

Schváleno členskou schůzí dne 12. března 2016 v Brně. CHOVATELSKÝ ŘÁD KRaAOP

Schváleno členskou schůzí dne 12. března 2016 v Brně. CHOVATELSKÝ ŘÁD KRaAOP Schváleno členskou schůzí dne 12. března 2016 v Brně. CHOVATELSKÝ ŘÁD KRaAOP I. Úvodní ustanovení 1. Chovatelský a zápisní řád klubu je základní normou pro chov plemen psů začleněných do klubu. 2. Základní

Více

Speciální výstava slovenských čuvačů Chržín, 26. 9. 2015

Speciální výstava slovenských čuvačů Chržín, 26. 9. 2015 Speciální výstava slovenských čuvačů Chržín, 26. 9. 2015 Místo konání: Chržín 1, Stará Fara www.chrzin1.cz Se zadáváním titulů: Vítěz vítězka speciální výstavy SC Vítěz vítězka mladých speciální výstavy

Více

SHIH-TZU KLUB EVROPA S T A N O V Y

SHIH-TZU KLUB EVROPA S T A N O V Y SHIH-TZU KLUB EVROPA S T A N O V Y STANOVY S H I H - T Z U KLUBU E V R O P A ****************************************************** Chovatelský klub psů tibetského plemene S H I H - T Z U (dále jen klub)

Více

KRAJSKOU VÝSTAVU PSŮ

KRAJSKOU VÝSTAVU PSŮ ZKO 394 Újezd nad Lesy pořádá dne 14. 10. 2018 v areálu KC Rychety (www.rychety.cz) KRAJSKOU VÝSTAVU PSŮ všech plemen (vyjma plemene NO) Program výstavy: 7:30 9:15 přejímka psů od 9:30 posuzování psů v

Více

Tibetan Terrier Club ČR, z.s. ZÁPISNÍ ŘÁD. I. Všeobecná ustanovení. II. Plemeno, chov a jeho řízení. III. Chovatel 1/8

Tibetan Terrier Club ČR, z.s. ZÁPISNÍ ŘÁD. I. Všeobecná ustanovení. II. Plemeno, chov a jeho řízení. III. Chovatel 1/8 I. Všeobecná ustanovení 1. Tento Zápisní řád TTC ČR (dále jen: Zápisní řád) slouží pro organizování chovu Tibetan Terrier Clubu ČR (dále jen: TTC ČR) a má vytvářet předpoklady pro cílevědomou plemenitbu

Více

Z Á P I S N Í Ř Á D Klubu chovatelů Collií a Sheltií z.s.

Z Á P I S N Í Ř Á D Klubu chovatelů Collií a Sheltií z.s. Z Á P I S N Í Ř Á D Klubu chovatelů Collií a Sheltií z.s. Preambule Tento řád vydává Klub chovatelů Collií a Sheltií z.s. podle článku 12, odst. 1 Stanov Klubu a ve smyslu Řádu ochrany zvířat při chovu

Více

CHOVATELSKÝ, ZÁPISNÍ A BONITAČNÍ ŘÁD SAMOJED KLUBU NORMATIVY 09/2011

CHOVATELSKÝ, ZÁPISNÍ A BONITAČNÍ ŘÁD SAMOJED KLUBU NORMATIVY 09/2011 CHOVATELSKÝ, ZÁPISNÍ A BONITAČNÍ ŘÁD SAMOJED KLUBU NORMATIVY 09/2011 CHOVATELSKÝ ŘÁD SAMOJED KLUBU ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ Článek 1 Účel a působnost 1. Tento chovatelský, zápisní a bonitační řád

Více

PODKRUŠNOHORSKOU OBLASTNÍ VÝSTAVU PSŮ LOVECKÝCH PLEMEN

PODKRUŠNOHORSKOU OBLASTNÍ VÝSTAVU PSŮ LOVECKÝCH PLEMEN ČESKOMORAVSKÁ KYNOLOGICKÁ JEDNOTA VÝSTAVNÍ VÝBOR CHOMUTOV pořádá PODKRUŠNOHORSKOU OBLASTNÍ VÝSTAVU PSŮ LOVECKÝCH PLEMEN spojenou s KLUBOVOU VÝSTAVOU KLUBU CHOVATELŮ ČESKÝCH FOUSKŮ a SPECIÁLNÍ VÝSTAVOU

Více

SHIH-TZU KLUBU ČR KLUBOVÝ VÍTĚZ MLADÝCH, KLUBOVÝ VÍTĚZ CAJC, CAC, BOJ, BOV, BOB, BOS hotel STEP, Malletova ul.

SHIH-TZU KLUBU ČR KLUBOVÝ VÍTĚZ MLADÝCH, KLUBOVÝ VÍTĚZ CAJC, CAC, BOJ, BOV, BOB, BOS hotel STEP, Malletova ul. PROPOZICE 1. uzávěrka 17. 02. 2019 KLUBOVÁ VÝSTAVA SHIH-TZU KLUBU ČR KLUBOVÝ VÍTĚZ MLADÝCH, KLUBOVÝ VÍTĚZ CAJC, CAC, BOJ, BOV, BOB, BOS 17. 3. 2019 hotel STEP, Malletova ul., Praha 9 rozhodčí: pan František

Více

Se zadáváním: CAJC, CAC ČR, res. CAC, BOB, BOS, BOJ, BOV, Klubový vítěz 2019 a Čekatel Šampion IHF

Se zadáváním: CAJC, CAC ČR, res. CAC, BOB, BOS, BOJ, BOV, Klubový vítěz 2019 a Čekatel Šampion IHF HOVAWART KLUB ČR, z. s. pod záštitou Českomoravské kynologické unie, člena FCI pořádá Klubovou výstavu Hovawartů 2019 Se zadáváním: CAJC, CAC ČR, res. CAC, BOB, BOS, BOJ, BOV, Klubový vítěz 2019 a Čekatel

Více

Věk pro zařazení do chovu: pes od 18 měsíců neomezeně, fena od 18 měsíců do 8 let věku.

Věk pro zařazení do chovu: pes od 18 měsíců neomezeně, fena od 18 měsíců do 8 let věku. Uchovnění Pyrenejský horský pes, Pyrenejský mastin a Katalánský ovčák je zařazován do chovu nejdříve od 18 měsíců věku a dvou výstav, z nichž jedna výstava musí být pořádaná klubem (klubová, speciální)

Více

ZÁPISNÍ ŘÁD BK ČR z.s.

ZÁPISNÍ ŘÁD BK ČR z.s. ZÁPISNÍ ŘÁD BK ČR z.s. Článek I. - Účel a působnost 1. Zápisní řád je základní normou pro chov plemene briard, vycházející z plemenného standartu FCI v plném rozsahu. 2. Chov plemene briard je řízen chovatelským

Více

SPOLEK CHOVATELŮ SLOVENSKÝCH ČUVAČŮ www:

SPOLEK CHOVATELŮ SLOVENSKÝCH ČUVAČŮ   www: Speciální výstava Slovenských čuvačů (SVSČ) Brno 6. 10. 2019 Místo konání: KK Zetor Brno, Jedovnická 7a, 628 00 Brno GPS souřadnice: Loc: 49 12 56.248 N, 16 40 31.312 E Se zadáváním titulů a čekatelství:

Více

MEZINÁRODNÍ CHOVATELSKÝ ŘÁD F.C.I.

MEZINÁRODNÍ CHOVATELSKÝ ŘÁD F.C.I. MEZINÁRODNÍ CHOVATELSKÝ ŘÁD F.C.I. PREAMBULE 1. Mezinárodní chovatelský řád Fédération Cynologique Internationale (FCI) je závazný pro všechny členské země a smluvní partnery. Tento chovatelský řád FCI

Více

Klub chovatelů špiců

Klub chovatelů špiců Klub chovatelů špiců pořádá dne 22. 10. 2014 speciální výstavu špiců při Evropské výstavě psů Místo konání: hala kynologického klubu Zetor Brno, Jedovnická ul. 7a, 628 00 Brno - Líšeň GPS souřadnice: Loc:

Více

ZÁPISNÍ a CHOVATELSKÝ ŘÁD pro Catahoula Club EU

ZÁPISNÍ a CHOVATELSKÝ ŘÁD pro Catahoula Club EU ZÁPISNÍ a CHOVATELSKÝ ŘÁD pro Catahoula Club EU Zápisní řád slouží pro řízení chovu plemene leopardí pes z Louisiany (LC). Pro členy Catahoula Club EU platí v plném rozsahu Zápisní řád ČMKU s těmito dodatky:

Více

PROPOZICE NA OBLASTNÍ KLUBOVOU VÝSTAVU KCHP

PROPOZICE NA OBLASTNÍ KLUBOVOU VÝSTAVU KCHP PROPOZICE NA OBLASTNÍ KLUBOVOU VÝSTAVU KCHP KCHP Praha, Kotíkova 758/3, 103 00 Praha 10 - Kolovraty, číslo klubu: 1043, člen FCI prostřednictvím ČMKU si Vás dovoluje pozvat na OBLASTNÍ KLUBOVOU VÝSTAVU

Více

SHIH-TZU Klubu ČR a Klubu LHASA APSO

SHIH-TZU Klubu ČR a Klubu LHASA APSO PROPOZICE 1. uzávěrka 18. 08. 2019 SPECIÁLNÍ A KLUBOVÁ VÝSTAVA SHIH-TZU Klubu ČR a Klubu LHASA APSO KLUBOVÝ VÍTĚZ MLADÝCH, KLUBOVÝ VÍTĚZ (lhasa apso), VÍTĚZ SPECIÁLNÍ VÝSTAVY (shih-tzu) CAJC, CAC, BOJ,

Více

SHIH-TZU A LHASA-APSO. KLUBOVÝ VÍTĚZ MLADÝCH, KLUBOVÝ VÍTĚZ (pouze shih-tzu), CAJC, CAC, BOJ, BOV, BOB, BOS, BISS

SHIH-TZU A LHASA-APSO. KLUBOVÝ VÍTĚZ MLADÝCH, KLUBOVÝ VÍTĚZ (pouze shih-tzu), CAJC, CAC, BOJ, BOV, BOB, BOS, BISS PROPOZICE 1. uzávěrka 02. 09. 2018 KLUBOVÁ VÝSTAVA SHIH-TZU A LHASA-APSO KLUBOVÝ VÍTĚZ MLADÝCH, KLUBOVÝ VÍTĚZ (pouze shih-tzu), CAJC, CAC, BOJ, BOV, BOB, BOS, BISS 30. 9. 2018 hotel STEP, Malletova ul.,

Více

Zápisní řád Klubu chovatelů jezevčíků České republiky z.s.

Zápisní řád Klubu chovatelů jezevčíků České republiky z.s. Zápisní řád Klubu chovatelů jezevčíků České republiky z.s. Cílem Klubu chovatelů jezevčíku je chov čistokrevných psů dle platného standardu FCI při zachování biologického zdraví každého jedince a charakteristických

Více

KLUBOVÁ VÝSTAVA SHIH-TZU a TIBETAN TERRIER CAJC, CAC, BOB. hotel STEP, Malletova ul., Praha 9

KLUBOVÁ VÝSTAVA SHIH-TZU a TIBETAN TERRIER CAJC, CAC, BOB. hotel STEP, Malletova ul., Praha 9 PROPOZICE KLUBOVÁ VÝSTAVA SHIH-TZU a TIBETAN TERRIER CAJC, CAC, BOB hotel STEP, Malletova ul., Praha 9 Uzávěrka I. 27. 2. 2012 II. 12. 3. 2012 Rozhodčí: IUZA BERADZE, GRU (změna rozhodčího vyhrazena) Program

Více

Zápisní řád Českomoravské kynologické unie

Zápisní řád Českomoravské kynologické unie Zápisní řád Českomoravské kynologické unie PREAMBULE 1. Cílem Českomoravské kynologické unie (dále jen ČMKU) je chov čistokrevných plemen psů s průkazem původu, při zachování biologického zdraví každého

Více

Zápisní a bonitační řád Moravskoslezského klubu chovatelů collií a sheltií, člen ČMKU

Zápisní a bonitační řád Moravskoslezského klubu chovatelů collií a sheltií, člen ČMKU Zápisní a bonitační řád Moravskoslezského klubu chovatelů collií a sheltií, člen ČMKU Účel a cíle Řádu Účelem Řádu je metodicky stanovit podmínky a pravidla chovu a ustájení psů podle současných požadavků

Více

SPOLEK CHOVATELŮ SLOVENSKÝCH ČUVAČŮ www:

SPOLEK CHOVATELŮ SLOVENSKÝCH ČUVAČŮ   www: Klubová výstava se zadáváním titulů Nejlepší pes výstavy, Nejlepší fena výstavy PROPOZICE Datum konání: 2. 10. 2016 Místo konání: Brno - Líšeň, Jedovnická 7a, KK Zetor, krytá kynologická hala GPS: 49.2159092N,

Více

Klub chovatelů kníračů České republiky, pořádají dne 28. května 2011 na Kynologickém cvičišti v Praze 4 Braníku

Klub chovatelů kníračů České republiky, pořádají dne 28. května 2011 na Kynologickém cvičišti v Praze 4 Braníku Klub chovatelů kníračů České republiky, a pořádají dne 28. května 2011 na Kynologickém cvičišti v Praze 4 Braníku XI. OBLASTNÍ KLUBOVOU VÝSTAVU KNÍRAČŮ VŠECH VELIKOSTNÍCH A BAREVNÝCH RÁZŮ se zadáváním

Více

1. Pro řádný rozvoj plemene je doporučeno členství majitele, případně držitele psa v Klubu chovatelů psů leonbergerů ČR (dále jen KCHL).

1. Pro řádný rozvoj plemene je doporučeno členství majitele, případně držitele psa v Klubu chovatelů psů leonbergerů ČR (dále jen KCHL). 1. Pro řádný rozvoj plemene je doporučeno členství majitele, případně držitele psa v Klubu chovatelů psů leonbergerů ČR (dále jen KCHL). 2. V případě členství i v jiných klubech zastřešujících chov leonbergerů

Více

Středoevropská speciální výstava slovenských čuvačů Brno, 25. 10. 2014

Středoevropská speciální výstava slovenských čuvačů Brno, 25. 10. 2014 Středoevropská speciální výstava slovenských čuvačů Brno, 25. 10. 2014 Místo konání : Kynologický klub Zetor Brno, Jedovnická 7a, Brno, GPS : 49 12'56.248"N, 16 40'31.312"E Se zadáváním titulů: Vítěz středoevropské

Více

SPOLEK CHOVATELŮ SLOVENSKÝCH ČUVAČŮ www:

SPOLEK CHOVATELŮ SLOVENSKÝCH ČUVAČŮ   www: PROPOZICE Speciální výstava Slovenských čuvačů Chržín 1, Stará Fara, 6. 5. 2017 www.chrzin1.cz Se zadáváním titulů: Vítěz speciální výstavy Vítězka speciální výstavy Nejlepší mladý speciální výstavy BOJ

Více

FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (AISBL)

FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (AISBL) FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (AISBL) Place Albert 1er, 13, B 6530 Thuin (Belgique), tel : +32.71.59.12.38, fax : +32.71.59.22.29, http://www.fci.be PREAMBULE MEZINÁRODNÍ CHOVATELSKÝ ŘÁD F.C.I.

Více

Klubu Českého Horského Psa

Klubu Českého Horského Psa STANOVY Klubu Českého Horského Psa Klub Českého Horského Psa - KČHP - je samostatný právní subjekt s chovatelskou pravomocí v rámci pravidel Mezinárodní kynologické federace (FCI). KCHP je členem Českomoravské

Více

Chovatelský řád Českomoravské kynologické federace z. s.

Chovatelský řád Českomoravské kynologické federace z. s. Chovatelský řád Českomoravské kynologické federace z. s. Účel a působnost Článek I. Chovatelský řád stanoví podmínky řízeného chovu podle Mezinárodního chovatelského řádu UCI a platného standardu plemene.

Více

XXXII. KLUBOVOU VÝSTAVU MOPSŮ a VI. ročník MEMORIÁLU ZDEŇKA BLÁHY

XXXII. KLUBOVOU VÝSTAVU MOPSŮ a VI. ročník MEMORIÁLU ZDEŇKA BLÁHY MOPS KLUB ČESKÉ REPUBLIKY Pořádá XXXII. KLUBOVOU VÝSTAVU MOPSŮ a VI. ročník MEMORIÁLU ZDEŇKA BLÁHY se zadáváním titulů CAC, CAJC, BOJ, BOV, BOB, BOS, Klubový vítěz, Klubový vítěz ml. v sobotu 27. 5. 2017

Více