Ú Z E M N Í H O P L Á N U

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Ú Z E M N Í H O P L Á N U"

Transkript

1 Z M Ě N A č. 1 Ú Z E M N Í H O P L Á N U Ú S I L N É Návrh pro společné jednání Projektant: Ing.arch. Stanislav Kovář - ÚP STUDIO Autorizovaný architekt ČKA Jeremiášova 14, České Budějovice Říjen 2014 Pořizovatel: Odbor územního plánování Magistrátu města České Budějovice Objednatel: Obec ÚSILNÉ Úsilné 43, České Budějovice Strana 1 (celkem 29)

2 Záznam o účinnosti: Vydává: Zastupitelstvo obce Úsilné Datum nabytí účinnosti: Úřední osoba pořizovatele:... Ing. Luboš Lacina, vedoucí odboru územního plánování Magistrátu města České Budějovice Strana 2 (celkem 29)

3 VÝROKOVÁ ČÁST OBSAH: 1. Vymezení zastavěného území 2. Základní koncepce rozvoje území obce, ochrany a rozvoje jeho hodnot 3. Urbanistická koncepce, včetně vymezení zastavitelných ploch, plochy přestavby a systém sídelní zeleně 4. Koncepce veřejné infrastruktury, včetně podmínek pro její umísťování 5. Koncepce uspořádání krajiny, včetně vymezení ploch a stanovení podmínek pro změny v jejich využití, územní systém ekologické stability, prostupnost krajiny, protierozní opatření, ochranu před povodněmi, rekreaci, dobývání ložisek nerostných surovin apod. 6. Stanovení podmínek pro využití ploch s rozdílným způsobem využití s určením převažujícího účelu využití (hlavní využití), pokud je možné jej stanovit, přípustného využití, nepřípustného využití, popřípadě podmíněně přípustného využití těchto ploch a stanovení podmínek prostorového uspořádání, včetně základních podmínek ochrany krajinného rázu 7. Vymezení veřejně prospěšných staveb, veřejně prospěšných opatření, staveb a opatření k zajišťování obrany a bezpečnosti státu a ploch pro asanaci, pro které lze práva k pozemkům a stavbám vyvlastnit 8. Vymezení veřejně prospěšných staveb a veřejných prostranství, pro které lze uplatnit předkupní právo 9. Vymezení ploch a koridorů, ve kterých je rozhodování o změnách v území podmíněno zpracováním územní studie, stanovení podmínek pro její pořízení a přiměřené lhůty pro její vložení do evidence územně plánovací činnosti 10. Stanovení kompenzačních opatření podle 50 odst. 6 stavebního zákona 11. Údaje o počtu listů změny územního plánu a počtu výkresů k němu připojené grafické části. 1. vymezení zastavěného území Nemění se. 2. základní koncepce rozvoje území obce, ochrany a rozvoje jeho hodnot Nemění se, pouze v názvu kapitoly se před slovní spojení koncepce rozvoje území obce doplňuje slovo základní. 3. urbanistická koncepce, včetně vymezení zastavitelných ploch, ploch přestavby a systému sídelní zeleně Do kapitoly 3. - se do vložené tabulky vkládají následující plochy: 34 Zahrady 0,23 ha 35 Bydlení vesnické 0,09 ha. Strana 3 (celkem 29)

4 4. koncepce veřejné infrastruktury, včetně podmínek pro její umísťování Nemění se. 5. koncepce uspořádání krajiny, včetně vymezení ploch a stanovení podmínek pro změny v jejich využití, územní systém ekologické stability, prostupnost krajiny, protierozní opatření, ochranu před povodněmi, rekreaci, dobývání ložisek nerostných surovin apod. Nemění se. 6. stanovení podmínek pro využití ploch s rozdílným způsobem využití s určením převažujícího účelu využití (hlavní využití), pokud je možné jej stanovit, přípustného využití, nepřípustného využití, popřípadě podmíněně přípustného využití těchto ploch a stanovení podmínek prostorového uspořádání, včetně základních podmínek ochrany krajinného rázu Do podmínek zástavby plochy rekreace zahrady je za plochu č. 33 doplněna plocha č. 34, za poslední větu je doplněna nová věta: Zastavitelnost plochy č. 34 skleníky, prodejnou a hřištěm v součtu nesmí překročit 50% plochy pozemku. 7. vymezení veřejně prospěšných staveb, veřejně prospěšných opatření, staveb a opatření k zajišťování obrany a bezpečnosti státu a ploch pro asanaci, pro které lze práva k pozemkům a stavbám vyvlastnit Nemění se. 8. vymezení veřejně prospěšných staveb a veřejných prostranství, pro které lze uplatnit předkupní právo Nemění se, pouze název kapitoly je nahrazen novým názvem: vymezení veřejně prospěšných staveb a veřejných prostranství, pro které lze uplatnit předkupní právo. 9. vymezení ploch a koridorů, ve kterých je rozhodování o změnách v území podmíněno zpracováním území studie, stanovení podmínek pro její pořízení a přiměřené lhůty pro vložení dat o této studii do evidence územně plánovací činnosti Nemění se, pouze název kapitoly je nahrazen novým názvem: vymezení ploch a koridorů, ve kterých je rozhodování o změnách v území podmíněno zpracováním území studie, stanovení podmínek pro její pořízení a přiměřené lhůty pro vložení dat o této studii do evidence územně plánovací činnosti. 10. stanovení kompenzačních opatření podle 50 odst. 6 stavebního zákona Za kap. 9 se vkládá nová kap.10 s názvem: stanovení kompenzačních opatření podle 50 odst. 6 stavebního zákona. Do této kapitoly se vkládá text: Kompenzační opatření nejsou navržena. Strana 4 (celkem 29)

5 11. údaje o počtu listů změny územního plánu a počtu výkresů k němu připojené grafické části a) Dokumentace změny ÚP obsahuje 3 listy A4 textové části (strany 3 až 5) b) Grafická část změny ÚP je nedílnou součástí tohoto návrhu jako příloha č. 1 a obsahuje celkem 2 výkresy: Výkres č.1 - Základní členění území 1:5000 Výkres č.2 - Hlavní výkres urb.koncepce 1:5000. Ostatní výkresy územního plánu (Výkres č.2a - Koncepce veřejné infrastruktury 1:5000 a Výkres č.3 - Veřejně prospěšné stavby a opatření 1:5000) se nemění. Strana 5 (celkem 29)

6 ODŮVODNĚNÍ ZMĚNY č.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU ÚSILNÉ OBSAH: 1. postup při pořízení změny územního plánu 2. vyhodnocení koordinace využívání území z hlediska širších vztahů v území 3. vyhodnocení souladu s politikou územního rozvoje a územně plánovací dokumentací vydanou krajem 3.a. politika územního rozvoje 3.b. zásady územního rozvoje Jihočeského kraje 4. vyhodnocení souladu s cíli a úkoly územního plánování 5. vyhodnocení souladu s požadavky stavebního zákona a jeho prováděcích právních předpisů 6. vyhodnocení souladu s požadavky zvláštních právních předpisů a se stanovisky dotčených orgánů podle zvláštních právních předpisů 7. vyhodnocení splnění zadání 8. komplexní zdůvodnění přijatého řešení včetně vybrané varianty 9. vyhodnocení účelného využití zastavěného území a vyhodnocení potřeby vymezení zastavitelných ploch 10. zpráva o vyhodnocení vlivů na udržitelný rozvoj území obsahující základní informace o výsledcích tohoto vyhodnocení včetně výsledků vyhodnocení vlivů na životní prostředí 11. stanovisko krajského úřadu podle 50 odst. 5 stavebního zákona 12. sdělení, jak bylo stanovisko podle 50 odst. 5 stavebního zákona zohledněno 13. výčet záležitostí nadmístního významu, které nejsou řešeny v zásadách územního rozvoje, s odůvodněním potřeby jejich vymezení 14. vyhodnocení předpokládaných důsledků navrhovaného řešení na zemědělský půdní fond a na pozemky určené k plnění funkcí lesa 15. rozhodnutí o námitkách a jejich odůvodnění 16. vyhodnocení připomínek 17. údaje o počtu listů odůvodnění změny územního plánu a počtu výkresů k němu připojené grafické části. 1. postup při pořízení změny územního plánu Bude doplněno pořizovatelem změny. 2. vyhodnocení koordinace využívání území z hlediska širších vztahů v území Obec Úsilné má zpracovaný a schválený Územní plán (ÚP STUDIO, 2009), vydaný dne Změna č.1 tohoto územního plánu nebude mít zásadní vliv z hlediska širších územních vazeb. Změna zpřesňuje hranice navazujících ploch ÚSES a VKP. Jinak řešení této změny územního plánu nemá žádný podstatný vliv na širší souvislosti v území. Řešené území se nedotýká hranic sousedních obcí. Sousední obce nevznesly požadavky na obsah změny územního plánu. Strana 6 (celkem 29)

7 3. vyhodnocení souladu s politikou územního rozvoje a územně plánovací dokumentací vydanou krajem 3.a. politika územního rozvoje Správní území obce jako součást území obce s rozšířenou působností České Budějovice se nachází v Rozvojové oblasti České Budějovice OB10. Koridor dálnice D3 se nedotýká řešeného území. Nedotýkají se ho ani jiné záměry v oblasti technické a dopravní infrastruktury dle PÚR. Návrh nemá vliv na řešení koridorů (TENT-T-ŽD4 a koridor dálnice D3). Návrh nebude mít vliv na multimodální koridor M1. Změna není v rozporu s republikovými prioritami územního plánování pro zajištění udržitelného rozvoje území, zejména tím, že: - chrání přírodní, civilizační a kulturní hodnoty území - předchází prostorově sociální segregaci s negativními vlivy na souciální soudržnost - zvyšuje kvalitu života obyvatel a hospodářský rozvoj území - rozvojové záměry umísťuje do co nejméně konfliktních lokalit. 3.b. zásady územního rozvoje Jihočeského kraje Pro řešené území byly vydány Zásady územního rozvoje Jihočeského kraje. Dle této dokumentace řešené území nekoliduje s navrženými záměry. 13. září 2011 vydalo Zastupitelstvo Jihočeského kraje ZÚR. Tyto ZÚR nabyly účinnosti dne Obec Úsilné je dle této nadřazené dokumentace součástí zpřesněné rozvojové oblasti OB 10, kterou změna ÚP respketuje Řešeného území se nedotýkají v ZÚR vymezené plochy a koridorů nadmístního významu. Leží mimo území regionálního biocentra RBC 609 (v ÚP též RBC1 Čertík) a mimo koridor severní silniční tangenty města České Budějovice D/R. Koridorů nadmístního významu pro veřejnou technickou infrastrukturu se změna nedotýká. Hranice RBC je touto změnou upřesněna tak, aby vedla po hranici řešených pozemků. Zastavitelná plocha se nachází v krajině typu URB silně urbánní krajina aglomerace. Oblastí krajinného rázu je ObKR 14 Českobudějovická pánev. 4. vyhodnocení souladu s cíli a úkoly územního plánování Změna č.1 územního plánu vytváří předpoklady pro výstavbu a pro udržitelný rozvoj území, který spočívá ve vyváženém vztahu podmínek pro příznivé životní prostředí, pro hospodářský rozvoj a pro soudržnost společenství obyvatel území. Změna územního plánu je zpracována v souladu s požadavky na ochranu kulturních a civilizačních hodnot, především urbanistického a architektonického dědictví. Nenarušuje region lidové architektury ani vodní zdroje. Navržené využití plochy nemůže mít vliv na kvalitu ovzduší, provoz na letišti Hosín ani na RTH Třebotovice. S požadavky na ochranu přírodních hodnot a nezastavěného území je změna územního plánu též v souladu návrh řešení respektuje významné krajinné prvky, krajinný ráz a systém ekologické stability krajiny. Vzhledem k tomu, že je řešené území oploceno a jedná se o klín zastavěného území, je zde zdůvodnitelný zábor jak části případného VKP (nivy ze zákona), tak nejcennějších zemědělských půd. Strana 7 (celkem 29)

8 5. vyhodnocení souladu s požadavky stavebního zákona a jeho prováděcích právních předpisů Změna č.1 ÚP je v souladu s platnými předpisy v oboru územního plánování, především stavebním zákonem č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění pozdějších předpisů a navazujícími vyhláškami. 6. vyhodnocení souladu s požadavky zvláštních právních předpisů a se stanovisky dotčených orgánů podle zvláštních právních předpisů Změna územního plánu je zpracována v souladu s požadavky zvláštních právních předpisů. 7. vyhodnocení splnění zadání Zadání změny č.1 ÚP Úsilné bylo schváleno zastupitelstvem obce Úsilné dne usnesením č.23/06/12. S požadavky na ochranu nezastavěného území je změna územního plánu v souladu změna respektuje VKP ze zákona (lesy, vodní toky, nivy apod.) a systém ekologické stability krajiny, zejména tím, že v dotčeném území zpřesňuje na základě konkrétní znalosti tohoto území hranice těchto prvků. Je sice navržen zábor nejkvalitnějších půd, ale tyto půdy již delší dobu nejsou zemědělsky obhospodařovány a jsou oploceny. V návrhu změny ÚP jsou rovněž respektovány ostatní limity území uvedené v zadání: ochranné pásmo letiště Planá a letiště Hosín, ochranné pásmo radiolokačního prostředku RTH Třebotovice, ochranné pásmo vodního zdroje, územní s archeologickými nálezy III. kategorie. Zadání změny je tímto splněno. Stanovením podmínek jejich doplněním pro plochu č.34 a 35 je zajištěno přiměřené začlenění budoucích záměrů do sledovaného území. Menší část řešeného území byla zahrnuta do ploch bydlení vesnické, které se tímto doplňují a zarovnávají. 8. komplexní zdůvodnění přijatého řešení včetně vybrané varianty Změna č. 1 ÚP Úsilné se týká doplnění zastavěného území pro bydlení vesnické stav o jednu plochu bydlení-vesnické návrh, a rekreace zahrady návrh. Přijaté řešení nemá zásadní vliv na koncepci ani rozvoj obce. Podklady pro zpracování návrhu zadání tvořily Územně analytické podklady ORP České Budějovice a dílčí průzkumy a rozbory, které provedl projektant této změny. Jedná se o lokalitu při jihozápadním okraji sídla o celkové výměře cca 0,32 ha. Předpokládané důsledky navrženého řešení nebudou mít zásadní negativní vliv na krajinu ani na životní prostředí. Nebylo požadováno variantní řešení. Není nutno řešit napojení technické a dopravní infrastruktury pro navržené plochy jedná se o návrh nových zahrad a rozšíření stávající plochy bydlení, tedy plochu pro soukromé využití. Strana 8 (celkem 29)

9 Využívá se proto napojení na stávající dopravní a technickou infrastrukturu u stávajícího objektu. Změna č.1 je drobnou změnou, která nemá vliv na vyvážený rozvoj podmínek pro životní prostředí, hospodářský rozvoj a soudržnost společenství obyvatel území. Navrhovaná změna nemění koncepci původního územního plánu, pouze upřesňuje a doplňuje již dříve navržené řešení. 9. vyhodnocení účelného využití zastavěného území a vyhodnocení potřeby vymezení zastavitelných ploch Předmětem změny je návrh nové zastavitelné plochy, která navazuje na zastavěné území a je již jako zastavěná plocha využívána. 10. zpráva o vyhodnocení vlivů na udržitelný rozvoj území obsahující základní informace o výsledcích tohoto vyhodnocení včetně výsledků vyhodnocení vlivů na životní prostředí V řešeném území změny ÚP se nenachází žádné zvláště chráněné území dle zákona a uvedená změna nebude mít významný vliv na žádnou z lokalit, které jsou součástí navržené soustavy území evropsky významných lokalit ani ptačích oblastí (soustava Natura 2000). Návrh změny č.1 ÚP Úsilné svým řešením nestanoví rámec pro umístění záměru uvedeného v příloze č.1 zák. č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí, ve znění pozdějších předpisů. Pro návrh řešení využití území není požadováno variantní řešení. Po provedení zjišťovacího zřízení podle 10i odst. 3 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí, ve znění pozdějších předpisů, krajský úřad nepožaduje zpracování vlivů změny č.1 na životní prostředí. 11. stanovisko krajského úřadu podle 50 odst. 5 stavebního zákona Odbor životního prostředí, zemědělství a lesnictví Krajského úřadu - Jihočeského kraje vydal k návrhu zadání stanovisko KUJCK 43358/2011/OZZL/2 ze dne dle zákona č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny, ve znění pozdějších předpisů, ve kterém konstatoval, že uvedená změna ÚP nebude mít významný vliv na žádnou z lokalit, které jsou součástí navržené soustavy území evropsky významných lokalit nebo ptačích oblastí (soustava Natura 2000). Tento dotčený orgán po provedení zjišťovacího řízení podle 10i odst. (3) zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí a o změně některých souvisejících předpisů, ve znění pozdějších předpisů, nepožaduje vyhodnocení vlivů změny ÚP na životní prostředí. 12. sdělení, jak bylo stanovisko podle 50 odst. 5 stavebního zákona zohledněno Viz kapitola 11 odůvodnění změny ÚP 13. výčet záležitostí nadmístního významu, které nejsou řešeny v zásadách územního rozvoje, s odůvodněním potřeby jejich vymezení Strana 9 (celkem 29)

10 Ve změně č. 1 územního plánu Úsilné nejsou navrhovány nad rámec ZÚR žádné záměry, které by mohly být identifikovány jako záměry nadmístního významu. 14. vyhodnocení předpokládaných důsledků navrhovaného řešení na zemědělský půdní fond a na pozemky určené k plnění funkcí lesa V obci Úsilné, kat.území Úsilné u Českých Budějovic, je touto změnou č.1 navržena změna využití zemědělských ploch v lokalitě č.34 a č.35. Vyhodnocení předpokládaných důsledků navrhovaného řešení na ZPF: Č.p. zábor kultury způsob využití plochy třída ochrany ZPF 34 TTP 0,23 ha zastavitelná plocha -návrh rekreace-zahrady BPEJ I.tř.ochrany 35 TTP 0,09 ha zastavitelná plocha-návrh bydlení-vesnické BPEJ I.tř.ochrany Celkem návrh změny využití 0,32 ha ZPF. Zdůvodnění změny navržená lokalita přímo navazuje na stávající obytnou zástavbu a komunikaci včetně navazující technické infrastruktury. Záborem nevznikají žádné zbytkové plochy. Navržená plocha bude moci být zastavěná pouze z malé části rodinným domem, zahradním či rekreačním objektem, zbytek bude ponechán jako zahrady. Zastavitelnost plochy č.34 skleníky, prodejnou a hřištěm v součtu nesmí překročit 50% plochy pozemku. Pozemky jsou oploceny a zatravněny. Pozemky určené k plnění funkce lesa (PUPFL): Ploch lesa se řešené území změny nedotýká není navržen zábor PUPFL. 15. rozhodnutí o námitkách a jejich odůvodnění Bude doplněno pořizovatelem po veřejném projednání. 16. vyhodnocení připomínek Bude doplněno pořizovatelem po veřejném projednání. 17. Údaje o počtu listů odůvodnění změny územního plánu a počtu výkresů k němu připojené grafické části. 1. Odůvodnění změny ÚP obsahuje 5 listů A4 textové části (strany 6 až 10) 2. Grafická část odůvodnění je nedílnou součástí odůvodnění jako příloha č. 2 a obsahuje celkem 3 výkresy: Výkres č.ii/1 - Koordinační výkres 1 : Výkres č.ii/2 - Výkres širších vztahů 1 : Výkres č.ii/3 - Výkres záborů půdního fondu 1 : Strana 10 (celkem 29)

11 Samostatná příloha odůvodnění - soutisk textu původního ÚP se zapracováním změny č.1 ÚP: ÚZEMNÍ PLÁN ÚSILNÉ Včetně zapracování Změny č.1 ÚP 1. Vymezení zastavěného území Zastavěné území obce Úsilné je vymezeno v rozsahu znázorněném ve výkresové části územního plánu, a to ke dni Zastavěné území se skládá ze 3 samostatných částí: - sídlo Úsilné - lokalita u Terranovy - lokalita Červený vrch (zahrádky). 2. Základní koncepce rozvoje území obce, ochrany a rozvoje jeho hodnot Základní předpoklady a podmínky vývoje obce: Obec Úsilné je s ohledem na svou polohu u krajského města Českých Budějovic, u křižovatky silnic I.třídy rozvojovou obcí, s předpokladem nárůstu ploch pro bydlení, podnikání i rekreaci. Vzhledem k zachování atraktivity obce je důležitá ochrana dochovaných přírodních i kulturních hodnot, daných umístěním sídla v hodnotné, historicky osídlené krajině. Shrnutí hlavních výstupů územního plánu: Územní plán splňuje tři hlavní funkce: - vymezuje plochy k ochraně (přírodně a kulturně hodnotné, nebo nutné pro technické zajištění rozvoje) - vymezuje plochy pro další rozvoj obce (pro bydlení, podnikání i rekreaci, pro infrastrukturu) - omezuje činnosti v území tak, aby nedošlo k ohrožení hodnot životního prostředí. Vymezení urbanistických, architektonických, přírodních a kulturních hodnot a stanovení podmínek jejich ochrany: a) Urbanistické a kulturní hodnoty: Úsilné je tradičním sídlem vesnického osídlení, dochovalo se několik staveb vesnické architektury zemědělských usedlostí, typických pro tento region. Opravy a přestavby těchto staveb je nutné provádět tak, aby nebyl setřen tradiční ráz sídelní struktury (zachování proporcí, tvaru střech, členění fasád, hodnotných detailů). Objekty zapsané ve státním seznamu nemovitých kulturních památek nutno splnit podmínky památkové ochrany: - areál zemědělské usedlosti č.p. 1 (č.úskp ) - U Sukdolů - areál zemědělské usedlosti č.p. 9 (č.úskp ) - U Prokšů - dědičná štola sv. Eliáše (č-úskp ). Eliášova štola se budovala od roku 1574 téměř 200 let a je 2,5 km dlouhá, navazuje na doly na stříbro mezi Hůrami a Úsilným (odvodnění). V současnosti se uvažuje o jejím zpřístupnění veřejnosti. Žádoucí je respektovat i památkově nechráněné drobné stavby: - Boží muka u cesty směr Libnič - kaple Sv. Václava na návsi novogotická z roku kamenný kříž nad vesnicí. Strana 11 (celkem 29)

12 Celé území obce lze považovat za území s archeologickými nálezy. Má-li se provádět stavební činnost na území s archeologickými nálezy, jsou stavebníci již od doby přípravy stavby povinni tento záměr oznámit archeologickému ústavu a umožnit jemu nebo oprávněné organizaci provést na dotčeném území záchranný archeologický výzkum. Obdobně se postupuje, má-li se na takovém území provádět jiná činnost, kterou by mohlo být ohroženo provádění archeolog. výzkumů. b) Přírodní hodnoty Krajinářsko přírodní hodnoty celého území jsou zvýšené. Poloha sídla je 399 m nad mořem. Krajina kolem Úsilného nese znaky zachovalé krajiny přechodu Českobudějovické pánve a nivy Čertíka do Lišovského prahu a Mojského lesa (Velechvínské polesí). Sídlo bylo založeno v úžlabí mezi vodotečemi Kyselé vody a Stoky. Severně sídla se zvedají tzv Kopaniny, pokračující k Libníči (kamenité podloží červenohnědých jílovců). V nivě vodotečí a v pánvi vznikají časté inverzní stavy, s převládajícími větry od západu. Na území obce je zachována rozptýlená zeleň podél cest, dále kolem rybníků a vodotečí. Porosty na mezích a podél cest dodávají typický ráz zdejší krajině. Tyto porosty je možné kácet jen výjimečně, s určením náhradních výsadeb zeleně. Zeleň podél vodotečí a vodních ploch je součástí systému ekologické stability území a podléhá speciálnímu plánu péče stanoveném v Plánu ÚSES. V zájmovém území se nenachází v současnosti využívaná ložiska nerostných surovin ani výhradní ložiska bilancovaná. V území se nachází stará důlní díla po těžbě paliv a rud s názvem Hůry 2, označení č.2058, a Rudolfov u Českých Budějovic označení č Dále sem zasahuje staré důlní dílo Eliášova štola, která je navržena k zprůchodnění a zpřístupnění veřejnosti. 3. urbanistická koncepce, včetně vymezení zastavitelných ploch, ploch přestavby a systému sídelní zeleně a) koncepce plošného a prostorového uspořádání Urbanistická koncepce sídla se odvíjí od historického sídelního půdorysu zemědělské vsi s rozložením statků kolem malebné centrální návsi. Jasně vymezený centrální veřejný prostor náves se základní občanskou vybaveností bude ve svém charakteru zachován. Dnešní klidový prostor proti hospodě U sv. Floriána se zachovává jako druhá náves s hřištěm. Urbanistická koncepce zachovává centrální charakter sídla a doplňuje obytnou zástavbu o rozvojové plochy ve dvou větších lokalitách: severní a jižní. Zástavba by zde měla být řídká, s postupným přechodem zahradní zeleně do krajiny. Tyto lokality jsou odcloněny od dopravních tahů pásy navrženého zalesnění. Jako další rozvojová plocha je navržena smíšená zóna Červený vrch, kde jsou funkce výrobní, skladové, občanské vybavenosti, ale i bydlení, sportu a rekreace. Tato zóna by měla mít kulturní charakter zástavby jedná se o lokalitu s možnou návštěvností (trasa Č.Budějovice - Světlík Hůry). Strana 12 (celkem 29)

13 Č.plochy Funkce Výměra Poznámka 1 Bydlení 0,98ha přestavba v ZÚ - zahrady 2 Bydlení 1,25 ha 3 Bydlení 3,46 ha 4 Sport a zeleň 0,98ha 5 Obč. vybavení 0,78 ha přestavba uvnitř ZÚ 6 Bydlení, zahrady 6,39 ha zóna Sekyry 7 Bydlení, zahrady 1,62 ha 8 Bydlení, smíšené plochy 1,36 ha část přestavba 9 Zahrady a veřejná zeleň 2,56 ha zahradnictví 10 Krajinná zeleň 2,61 ha BC 11 Výroba 2,47 ha Pod Červeným vrchem 12 Občanské vybavení 1,55 ha 13 Výroba a zeleň 8,34 ha 14 Zalesnění 0,82 ha protihl.úpravy 15 Zalesnění 1,56 ha dtto 16 Zalesnění a zeleň 2,25 ha dtto 17 Zalesnění 0,70 ha dtto 18 Zalesnění 3,00 ha dtto 19 Vodní plochy 0,92 ha v BK 20 Technické vybavení pro D3 1,10 ha 21 Smíšené bydlení 2,98 ha Červený vrch 22 Obč.vybavení a zahrady 1,70 ha 23 Výroba a smíšené plochy 7,90 ha 24 Krajinná zeleň a vodní 5,00 ha IP Červený vrch plochy 25 Sport a zahrady 3,16 ha 26 Dopravní plochy 0,62 ha pro komerční zónu 27 Obč.vybavení komerční 2,96 ha Komerční zóna Hůry zóna, doprava 28 Plochy dopravy pro D3 4,34 ha dle UP VÚC 29 Plochy dopravy pro 4,10ha dle UP VÚC sever.obchvat 30 Občanské vybavení 0,50ha Zázemí rekr.a sport.ploch 31 Rekreační louka 15,60 ha Specifické plochy v nezastavitelném území, s rekreačním využitím (golfové hřiště) 32 Rekreační louka 1,10 ha Specifické plochy v nezastavitelném území, s rekreačním využitím (dětské hřiště) 33 Zahrady 1,00 ha Hluk z dálnice 34 Zahrady 0,23 ha 35 Bydlení-vesnické 0,09 ha Základní kvalitou obce by měla být průchodnost území, průjezdnost a propojenost různých zón a funkcí. Navrhuje se proto rozšířit a zokruhovat cestní síť tak, aby se zvýšila přístupnost všech atraktivních míst krajiny. V prvé řadě je to Červený vrch, obě vodoteče směrem k Libniči náhradou za zrušené polní cesty, dále cestu k Borku, cestu podél Kyselé vody k severu a zpřístupnění a zokruhování návrší Na hájku k fotbalovému hřišti, přes hráz rybníka a podél budoucí zástavby až ke Kyselé vodě. Strana 13 (celkem 29)

14 Sídlo je doslova v obklíčení mohutnou infrastrukturou, která ještě vzroste po vybudování dálnice a severní tangenty města. Proto je třeba zajistit maximální propustnost pod těmito komunikacemi a realizovat izolační výsadbu zeleně těsně ke koridorům vysokého napětí b) vymezení zastavitelných ploch, ploch přestavby a systému sídelní zeleně Přehled zastavitelných ploch a ploch přestavby je vymezen ve výkrese základního členění území. Návrhové plochy jsou děleny na zastavitelné a nezastavitelné. Největší zastavitelnou plochou je lokalita pro rodinné domy Sekyry a plochy pro výrobu Červený vrch. Přestavbové plochy jsou vymezeny tři: - plocha bývalého zemědělského objektu v Úsilném (lokalita 8) na bydlení smíšené - plocha bývalého travnatého hřiště - s návrhem občanského vybavení (lokalita 5) - plocha zahrad - s návrhem na plochy bydlení (lokalita 1). Velké rozvojové plochy jsou plochy pro sport a rekreaci. Mimo to jsou vymezeny plochy pro umístění dopravních staveb (dálnice D3 vč. MÚK, severní tangenta rezervní plocha). U silnice směr Hůry je vymezena rezervní plocha pro občanskou vybavenost. Dále jsou navržena protizáplavová opatření v krajině retenční nádrže, zalesnění a odvodnění. Systém sídelní zeleně je opřen především o veřejnou zeleň návsí a soukromou zeleň zahrad a ovocných sadů. 4. koncepce veřejné infrastruktury, včetně podmínek pro její umísťování 4a) koncepce dopravní infrastruktury je založena na řešení hlavních silničních tahů včetně jejich mimoúrovňového křížení, s navazujícími silnicemi III.třídy a místními komunikacemi. Realizací dálnice D3 vč.múk s I/34 a severní tangentou města se podstatně změní dopravní vztahy v území. Obec Úsilné přetíná trasa silnice III/10576, která je územně stabilizovaná s doplněním v krátkém rozsahu chodníkem. Silnice by měla být upravena v parametrech šířkové kategorie S 7,5/50. Ve směru na Hůry v souvislosti s návrhem D3 bude tato trasa upravena v úseku od starého vodojemu (odstranění směrové závady, křížení D3). Jako podmínka pro zprovoznění obchodní, výrobní a skladové zóny Hůry (Business Parku) je dále na této silnici navrženo: o zbudovat ostrůvek na vjezdu do sídla Úsilné ve směru od výrobní zóny Hůry (v úseku u stávajícího sportovního hřiště), o v centru obce (před MŠ) zřídit jeden zpomalovací práh v délce cca 40m a druhý v místě vstupu do sportovního a kulturního areálu (p.p.č. 851 v k.ú. a obci Úsilné) v délce cca 10m, o stávající chodník kolem rohu budovy č.p. 9 vybavit sloupky nebo zábradlím v odpovídajícím rozsahu, maximálně však do délky 10 metrů, o chodník na protilehlém rohu křižovatky vybavit sloupky nebo zábradlím v odpovídajícím rozsahu, maximálně však do délky 10 metrů, o stávající chodník před vstupem do mateřské školky vybavit sloupky nebo zábradlím v odpovídajícím rozsahu, maximálně však do délky 10 metrů. Jižně Úsilné vede stabilizovaná silnice I/34 jako dělený čtyřpruh s přípravou pro mimoúrovňové křižovatky. Podmínkou realizace obchodní zóny Hůry je nové napojení na tuto silnici v sousedním katastru Hůry. Východně Úsilného je navržena trasa dálnice D3 v kategorii D 27,5/120 Posouzení vlivu hluku z budoucího provozu na dálnici bude předmětem dokumentace dálnice, součástí této dokumentace musí být i případný návrh pasivních protihlukových opatření. K zamezení šíření hluku, prachu a exhalací je podél D3 navržen pás zalesnění (lokalita 18). Kvůli údržbě plánovaného oplocení Strana 14 (celkem 29)

15 dálnice D3 je třeba ponechat mezi oplocením a pásem zeleně (lokalita 18) nezalesněný pás Jižně sídla je navržena tzv. severní tangenta, v kategorii silnic I.třídy. Tato silnice je navržena jako čtyřpruh s úrovňovým křížením u Borku (kruhová křižovatka). V prostoru rybníka Čertík je vedena na estakádě, dále na násypu. Estakáda slouží také pro propojení regionálního biocentra (migrace živočichů). Místní komunikace obslužné budou doplněny komunikacemi o šířce min. 8,0 m mezi ploty, u bočních větví min. 7,0 m mezi ploty. Místní komunikace je možné umísťovat pouze v parametrech odpovídajících příslušným předpisům. Do nové zóny Červený vrch je navrženo propojení místními obslužnými komunikacemi (od Úsilného, od Č.Budějovic i od Hůr). Řešeným územím neprochází železniční trať. Poloha Úsilného při okraji jihočeské blatské oblasti představuje obecně vhodné podmínky pro cykloturistiku trasy budou doplněny po vybudování přeložek silnic. Územím obce prochází několik turistických a cykloturistických tras, tyto trasy navazují na celý systém stezek v okolí Č.Budějovic a jejich zachování a rozvíjení v katastru obce je nanejvýš žádoucí. Návrh sítě cyklotras navazuje na stávající trasy. Terén je pro rozvoj cyklistické dopravy velmi příhodný. Úsilné je propojeno s těmito cíli: Hrdějovice (2 m široká stezka mimo silnici), Borek, Nemanice (nutno vyřešit křížení severní tangenty), Červený Vrch, Hůry, Libnič. Silnice je možné umísťovat pouze s vyřešením negativních dopadů hluku a vibrací na okolní zástavbu (ochranou proti hluku). 4b) koncepce technické infrastruktury navazuje na stávající hlavní řady a rozvody elektřiny, plynu, vody a odkanalizování. Technická infrastruktura se dělí na nadmístní (dálkové trasy vody, elektro VVN, ZNV a VTL plynovodu, RR trasy) a místní. Místní infrastruktura bude postupně doplňována dle potřeb vyvolaných umísťováním staveb. Zásobování elektrickou energií: Územím obce prochází vedení VVN dvě dvojnásobná vedení 110 kv s odbočkou k transformovně Škoda a dále linka ZVN 400 kv. Je nutno respektovat ochranná pásma těchto vedení a vedení VN. Vzhledem k předpokládanému nárůstu soudobého odběru u ploch pro bydlení o cca 350 kw a pro další rozvojové plochy (výroba, sklady, občanské vybavení) o kw v návrhu jsou navrženy celkem tři nové trafostanice v jižní části řešeného území. T5 je určena pro plošně rozsáhlou zástavbu bydlení na jižním okraji obce. T6 a T7 jsou umístěny v prostoru mezi navrženou dálnicí D3 a silnicí I/34 pro navržené plochy určené pro výrobu a občanskou vybavenost. V souvislosti s navrženou zástavbou RD na severu obce je navržena částečná přeložka linky 22 kv na severním okraji sídla. Pro plochy v ochranném pásmu vedení ZVN platí následující: výsadba zeleně do tří metrů maximálně vzrůstové výšky, zákaz činností znesnadňujících přístup k zařízení a zákaz zřizování či umisťování konstrukcí a jiných podobných zařízení jakož i uskladňování výbušných a hořlavých látek. Strana 15 (celkem 29)

16 Zásobování teplem a plynem: Jako zdroj tepelné energie pro vytápění a ohřev TUV vzhledem k tomu, že obec je plynofikována, připadá v úvahu především zemní plyn. Pro rozvojové plochy je navrženo doplnění sítě STL plynovodů pro zajištění zásobování plynem. VTL plynovod DN 150 s bezpečnostním pásmem prochází západně od sídla Úsilné, z něho je přípojkou DN 80 napojena regulační stanice plynu. Vlastní obec je napojena STL plynovody. Síť plynovodů je řešena tak, aby umožňovala připojení maximálního počtu odběratelů. Regulační stanice má dostatečný výkon pro případný rozvoj obce. Mimo zemní plyn se nabízí také individuální řešení pro každý RD z ekologicky příznivých zdrojů (např. dřevo či tepelné čerpadlo). Pro skupiny domů či části obce je také možné uvažovat s kotelnou na biomasu (dřevo, dřevní stěpka, energetické plodiny). Nepočítá se s plošným zaváděním el. vytápění. Nadmístním zdrojem el.energie z obnovitelných zdrojů může být solární elektrárna (fotovoltaické panely). Jako vhodné území pro tuto investici se jeví výrobní zóna Červený vrch. Zásobování vodou: Kromě běžné údržby a doplňování vodovodních rozvodů k nové výstavbě, nebude nutné do vodovodní sítě investovat. Stávající stav vyhovuje současným potřebám sídla a umožňuje jeho bezproblémový rozvoj. Úsilné je zásobováno upravenou vodou z VD Římov. Pitná voda je do obce přivedena pomocí zásobního řadu, který je napojen na hlavní zásobní řad při západním okraji zástavby obce Borek. Hlavní zásobní řad DN 500 je propojen s vodojemy Hosín. Kromě výše uvedeného vodovodu prochází k.ú. Úsilné v severojižním směru dálkový vodovodní řad DN 1000 zásobující Táborsko a dále výtlačný vodovodní řad DN 200 pro zásobování Lišova. Mezi sídlem a hlavní silnicí II/603 Č. Budějovice - Borek je vyhlášeno druhé vnitřní pásmo hygienické ochrany pro ochranu vodních zdrojů Úsilné (vrty US-1, US-2, US-3, V-1, V-2, V-3, HJ-1 a nový US-2A), využívané vrty jsou oploceny (I. OP). Celé území obce pak náleží do druhého vnějšího OP. Celková kapacita prameniště Úsilné je udávána hodnotou 10,5 l/s, ale v současné době není kapacita plně využívána. Z Úsilného je do čerpací stanice vedena přípojka. Z čerpací stanice je možné dodávat v případě potřeby i vodu do hlavního řadu DN 500, vedoucí podél komunikace Č. Budějovice- Borek. V samotném sídle je navrženo přeložení vodovodu DN 200 vedoucího z úsilenských zdrojů k Lišovu tak, aby byl možný rozvoj při jižním okraji stávající zástavby. Dále je navrženo doplnění stávající rozvodné sítě o vodovodní řady právě podél přeloženého zásobního řadu a v severovýchodní části sídla, kde je navrhována výstavba RD. Doplněním vodovodu v jižní části se vytvářejí dva nové okruhy, což zajistí stabilnější zásobování vodou z obou stran. Zásobování vodou zástavby výroby a skladů a občanského vybavení v prostoru kolem Červeného Vrchu je možné řešit napojením na stávající vodovody českobudějovického městského vodovodního systému, které zásobují průmyslovou lokalitu mimo katastr Úsilné za Rudolfovským potokem. Navrženo je napojení na oba dva vodovody tak, aby byl v lokalitě vytvořen jeden velký okruh a byla tím posílena protipožární ochrana a plynulost dodávky. Napojení lokality na městský vodovod znamená křížení s dálkovým vodovodem DN Odkanalizování: Obec je odkanalizována jednotnou stokovou sítí, která odvádí jak dešťové, tak splaškové odpadní vody. Na kanalizaci je napojena prakticky veškerá zástavba. Veškeré odpadní vody jsou odvedeny k JZ okraji sídla a sběračem R DN 500 jsou vedeny podél potoka Čertík (umístěná odlehčovací komora) a Kyselá voda na městskou centrální ČOV v Hrdějovicích. Historická Eliášova štola je odvodňována do Kyselé vody pod rybníkem Čertíkem samostatně. Změna stávající stokové sítě a jejího fungování není navržena. Nové řady jsou napojeny do stávajících stok. Sběrač R, kanalizace z Rudolfova, byla napojena na městskou stokovou síť Č. Strana 16 (celkem 29)

17 Budějovic u Okružní ulice. V samotném sídle je navržena stoka jednotné kanalizace pro odkanalizování severovýchodní navrhované zástavby, nová stoka je napojena na stávající stokovou síť. Voda z dálnice bude zachycena systémem vpustí do dálniční kanalizace a odvedena k vyčištění v bezpečnostních nádržích (ORL). Z bezpečnostních nádrží bude voda vypouštěna do recipientů přes retenční otevřené nádrže (malé rybníčky), nebo u malého množství vody (krátké úseky) přímo do příkopů a vodotečí. Návrh retenčních nádrží je proveden tak, aby nedocházelo ke zvýšenému odtoku ze zastavěného území. Nedojde tak ke zhoršení stávajícího stavu odtokových poměrů vinou dálnice. Navržen je sběrač splaškové kanalizace podél stávající silnice III/10576 a uvnitř jižních ploch navržených k výstavbě rodinných domků, jako vyvolaná investice výstavby obchodněpodnikatelské a výrobní zóny Hůry. Tento sběrač je zaústěn do stávající jednotné kanalizace pod obcí. Dešťové vody z plochy Sekyry jsou odvedeny do potoka Stoka. Odkloněním většiny odpadních vod mimo náves je zajištěna ochrana před nátokem většího množství vod, není nutno stávající stokovou síť draze posilovat. Navržený hlavní sběrač jednotné kanalizace vedený v jižní části sídla je zaústěn do stávající stoky DN 800 při jihozápadním okraji sídla a přívalové srážkové vody jsou v odlehčovací komoře odlehčeny do potoka a do rybníka Čertík. Prostor Červeného Vrchu v jižní části obce je odveden do sběrače Rudolfov pouze splaškovou kanalizací, dešťovou vodu je nutné odvést do vodotečí s přednostním využitím jejího zasakování do terénu. Část navrhovaných ploch výroby, skladů, smíšené zástavby a občanské vybavenosti je umístěna pod stávající kanalizací a je nutno splašky do ní přečerpávat. V severní části zóny Červený Vrch je navržena oddílná kanalizace, která bude odvádět odpadní vody těsně nad soutok pravostranných přítoků Rudolfovského potoka. Zde je navrženo naústění dešťové kanalizace. Z čerpací stanice na splašky je navržen výtlak, pomocí něhož budou odvedeny splašky v trase navržené komunikace a zaústěny jižně Úsilného. Dešťové vody budou odtékat stávající vodotečí, nutné je zajistit jejich převedení přes křižovatku silnic I/20 a I/34 v této části je návrh zatrubnění. Veškeré splaškové odpadní vody z navrhované zástavby budou čištěny v městské centrální ČOV v Hrdějovicích. 4c) koncepce občanského vybavení veřejného a nekomerčního charakteru Pro občanské vybavení nekomerční jsou vymezeny pouze plochy obecních budov. S dalšími plochami nekomerčními není uvažováno. 4d) koncepce veřejných prostranství Veřejná prostranství zahrnují volné (neoplocené) plochy komunikací, odstavných ploch, veřejné zeleně, návesních rybníčků a veřejné infrastruktury v sídle. Hlavním veřejným prostorem je návesní prostor. Tato prostranství jsou vymezena v prostorech historicky založených. Umístění staveb v těchto prostorech podléhá převládajícímu zájmu veřejnosti a přísnějšímu architektonickému posouzení. V nově vymezených lokalitách budou veřejná prostranství tvořena návrhem obslužných komunikací. Strana 17 (celkem 29)

18 5. koncepce uspořádání krajiny, včetně vymezení ploch a stanovení podmínek pro změny v jejich využití, územní systém ekologické stability, prostupnost krajiny, protierozní opatření, ochranu před povodněmi, rekreaci, dobývání ložisek nerostných surovin apod. 5a) vymezení ploch a stanovení podmínek pro změny v jejich využití Uspořádání krajiny je vymezeno v hlavním výkrese. Změny využití těchto ploch je možné pouze v navrženém uspořádání. Podmínky pro využití jednotlivých ploch jsou popsány v kapitole 6. 5b) návrh ÚSES Do území zasahuje z prvků ÚSES regionální úrovně biocentrum RBC 1 "Čertík" a regionální biokoridor RBK 1 "Kyselá voda". Prvky ÚSES v řešeném území: číslo funkčnost biogeografický rozloha význam v území (ha) RBC1 existující regionální biocentrum 33,40 BC2 existující lokální biocentrum 3,00 BC3 existující lokální biocentrum 0,60 RBK1 existující regionální biokoridor 3,46 BK2 chybějící lokální biokoridor 1,00 BK3 částečně existující lokální biokoridor 2,08 IP1 existující interakční prvek 1,40 IP2 existující interakční prvek 1,50 IP3 existující interakční prvek 0,60 V plochách interakčních prvků a biocentra a biokoridoru ÚSES lze umístit pouze: - krajinná zeleň, les, doprovodná zeleň, travní porosty - pěší cesty a cyklistické stezky - obslužné a účelové komunikace pouze s kolmým křížením biokoridorů - vodní plochy a toky - stavby pro zemědělskou a lesní výrobu související s využitím ploch - liniové stavby komunikací a technické infrastruktury jen v nejnutnějším rozsahu. Vzhledem k plánovaným dopravním stavbám značného rozsahu bude docházet ke střetu s prvky ÚSES. Při křížení biokoridorů je nutné dodržet průchodnost krajiny pro migrující živočichy. Na Červeném vrchu se nachází IP - interakční prvky krajiny, porosty krajinné zeleně, hodnotné především z důvodu ochrany krajinného rázu a zachování rozmanitosti jinak zemědělsky intenzivně využívané krajiny. 5c) stanovení podmínek pro prostupnost krajiny Prostupnost krajiny je zajištěna stávající i navrženou sítí účelových polních a lesních cest a návrhem cykloturistických a pěších tras. Tyto cesty a trasy musí zůstat veřejně přístupné. 5d) vymezení ploch pro protierozní opatření a ochranu před povodněmi V řešeném území je možné uplatnit řadu krajinářských, protierozních a protipovodňových opatření, která pomohou zvýšit retenční schopnost krajiny. Navrženo je téměř 10 ha půdy k zalesnění a další plochy krajinné zeleně, což nahradí zrychlený odtok a úbytek vody způsobený novou výstavbou. Dále jsou navrženy příkopy a rybníky (při východním okraji sídla, pod Nídlovským lesem, pod Červeným Vrchem). V rámci pozemků potoků je vhodné realizovat další revitalizační opatření (meandry, stupně, břehová zeleň). Strana 18 (celkem 29)

19 Záplavové území není vymezeno. Navržená protierozní a protizáplavová opatření (viz hlavní výkres) sestávají z: - převod orné půdy na travní fond - převod orné půdy na krajinnou zeleň a meze - převod travních porostů a orné půdy na vodní plochy (retenční) - návrh zalesnění - odvod dešťových i splaškových vod bezpečně do vodoteče - omezení výstavby a hospodaření v okolí vodotečí a vodních ploch. 5e) vymezení ploch pro rekreaci Pro rekreaci individuální ani hromadnou s ubytováním nejsou vymezeny žádné plochy. Pro volnou a sportovní rekreaci jsou vymezeny plochy východně a západně od sídla Úsilné a na Červeném vrchu. Mezi Úsilným a Borkem je navržena rozsáhlá přírodní plocha pro sportovně rekreační vyžití, např. veřejné golfové hřiště, včetně zázemí (občanská vybavenost, parkování). 5f) vymezení ploch pro dobývání nerostů V zájmovém území se nenachází využívaná ložiska nerostných surovin ani výhradní ložiska bilancovaná, těžba není navrhována. 6. stanovení podmínek pro využití ploch s rozdílným způsobem využití s určením převažujícího účelu využití (hlavní využití), pokud je možné jej stanovit, přípustného využití, nepřípustného využití, popřípadě podmíněně přípustného využití těchto ploch a stanovení podmínek prostorového uspořádání, včetně základních podmínek ochrany krajinného rázu 6a) Vymezení ploch s rozdílným způsobem využití Celé správní území obce je vymezeno na plochy s tímto převažujícím (hlavním) způsobem využití: - plochy bydlení vesnické - plochy bydlení - tradiční - plochy bydlení - smíšené - plochy rekreace - zahrady - plochy občanského vybavení - sportovní - plochy občanského vybavení - obslužné - plochy veřejných prostranství zeleně - plochy dopravní infrastruktury - plochy dopravní infrastruktury silnice - plochy technické infrastruktury - plochy výroby a skladování. Nezastavěné území: - plochy vodní a vodohospodářské - plochy zemědělské orná půda - plochy zemědělské travní porosty - plochy lesní - plochy přírodní krajinná zeleň a ÚSES - plochy specifické rekreační louka 6b) Ustanovení přípustného, nepřípustného, popř. podmíněně přípustného využití - plochy bydlení vesnické Strana 19 (celkem 29)

20 Na plochách je přípustné umísťovat : stavby rodinných domů izolovaných s vestavěným občanským vybavením nerušícím bydlení, pokud funkce bydlení bude v užitkových plochách převažovat, ubytování do 20 osob rekreační a užitkové zahrady, bazény, stavby pro sport sloužící potřebě daného území, zejména hřiště pro děti apod. související technickou infrastrukturu, plochy obslužné dopravy a veřejné zeleně Podmíněně přípustné je umístění: stavby občanské a technické vybavenosti jen pro obsluhu daného území dvojdomy, skupinová výstavba rodinných domů a bytové domy jen v plochách prověřených územní studií Nepřípustné je umísťovat: samostatné objekty pro individuální rekreaci s výjimkou rekreačních chalup, stavby pro průmyslovou a zemědělskou výrobu a skladování, provozy a činnosti, které jsou provázeny hlukem nebo častým dopravním provozem, nebo svými negativními vlivy jinak narušují funkce obytné zóny autokempy a tábořiště, čerpací stanice, odstavné plochy nákladní dopravy ostatní stavby nesouvisející s funkcí bydlení. Podmínky zástavby s ohledem na dochovaný krajinný a sídelní ráz: - stavby pouze přízemní, popř. s obytným podkrovím, se symetrickým zastřešením, sedlovou, polovalbovou či valbovou střechou o sklonu 30 45, s výškou hřebene max. 9m, krytina nebude plech ani vlnitý eternit či jiné lesklé materiály - zastavitelnost pozemku do 30% - fasády barvy bílé nebo světle tónované, bez použití lesklých obkladů, hlavní otvory v proporcích obdélníku na výšku nebo čtverce (s výjimkou prosklených stěn) - oplocení pozemku přiléhající k obecní veřejné komunikaci musí být max. 1,8m vysoké (vč. podezdívky) - zástavba bude umísťována min. 20 m od okraje lesa, aby nemohlo dojít k ohrožení pozemků určených k plnění funkcí lesa nebo omezení lesnického hospodaření na nich. - plochy bydlení tradiční Přípustné funkce: stavby nových izolovaných rodinných domů, rekreační chalupy a zahrady vesnického charakteru, objekty občanského vybavení nerušící bydlení, zejména drobné služby komerčního charakteru, drobné domácí hospodaření, drobné služby, ubytování do 20 osob rekreační a užitkové zahrady stavby pro sport sloužící potřebě daného území, zejména hřiště pro děti apod. související infrastruktura, dopravní plochy a zeleň drobná chovatelská, hospodářská a pěstitelská činnost skleníky, souvislé porosty, malé vodní plochy apod. Podmíněně přípustné jsou funkce: stavby občanské, dopravní a technické vybavenosti jen daného území penziony do 40 osob chov zvířat a drobné podnikání pokud nezhorší kvalitu prostředí na sousedních pozemcích Nepřípustné je umístění: samostatné objekty pro individuální rekreaci s výjimkou rekreačních chalup, nadlimitní stavby pro průmyslovou a zemědělskou výrobu a skladování, Strana 20 (celkem 29)

21 provozy a činnosti, které jsou provázeny hlukem nebo častým dopravním provozem, nebo svými negativními vlivy jinak narušují funkce obytné zóny. Podmínky zástavby s ohledem na dochovaný krajinný a sídelní ráz (prostor okolo návsi a exponované polohy v krajině): - stavby pouze přízemní, popř. s obytným podkrovím, se symetrickým zastřešením, sedlovou, popřípadě polovalbovou střechou (polovalba max.do 1/3 výšky štítu), o sklonu se symetrickým štítovým řešením (přístavky i s pultovou střechou s min. sklonem 30 ), s výškou hřebene max. 9m, krytina je přípustná pouze pálená nebo betonová taška červeného odstínu - zastavitelnost pozemku do 40% - u nové zástavby v prolukách a při úpravách stávajících objektů je třeba situovat zástavbu umístěním na stavební čáru danou sousedními objekty - fasády barvy bílé nebo světle tónované, bez použití lesklých obkladů, hlavní otvory v proporcích obdélníku na výšku nebo čtverce s mřížkovým dělením (s výjimkou prosklených stěn mimo průčelí do veřejných prostor) - na objektech budou zachovány či obnoveny původní architektonické prvky či dekorace vč. okenních šambrán - vikýře umísťovat s odstupem od okapní římsy i hřebene střechy - oplocení pozemku přiléhající k obecní veřejné komunikaci musí být max. 1,8m vysoké (vč.podezdívky) s výplní do sloupků. - plochy bydlení smíšené Na plochách je přípustné umísťovat: zejména stavby rodinných domů izolovaných, výjimečně dvojdomků občanské vybavení nerušící bydlení, k obsluze přilehlého území rekreační a užitkové zahrady, bazény, stavby pro sport sloužící potřebě daného území, zejména hřiště pro děti apod. související technickou infrastrukturu, plochy obslužné dopravy a veřejné zeleně Podmíněně přípustné je umísťovat: stavby technické vybavenosti pro obsluhu území hospodářské a malé výrobní a opravárenské objekty - nerušící bydlení řadové a bytové domy - jen při přestavbě stávajících objektů Nepřípustné je umísťovat: samostatné objekty pro individuální rekreaci s výjimkou rekreačních chalup, stavby pro průmyslovou a zemědělskou výrobu a skladování o velikosti areálu nad 0,5 ha, provozy a činnosti, které jsou provázeny hlukem nebo častým dopravním provozem, nebo svými negativními vlivy jinak narušují funkce obytné zóny autokempy a tábořiště, čerpací stanice, odstavné plochy nákladní dopravy ostatní stavby nesouvisející s funkcí bydlení. Podmínky zástavby s ohledem na dochovaný krajinný a sídelní ráz: - stavby do 2 NP, výjimečně při přestavbě až 3 NP, se střechou o sklonu 30 45, s výškou hřebene max. 10 m, krytina nebude plech ani vlnitý eternit - zastavitelnost pozemku do 40% - zástavba bude umísťována min. 20 m od okraje lesa, aby nemohlo dojít k ohrožení pozemků určených k plnění funkcí lesa nebo omezení lesnického hospodaření na nich. - plochy rekreace zahrady V tomto území je přípustné umísťovat: účelové stavby související se zahrádkářskou a chovatelskou činností (přízemní, max. do 50 m2 zastavěné plochy), Strana 21 (celkem 29)

22 zeleň plošná, liniová, vodní plochy, skleníky, prodejny výpěstků apod., plochy související infrastruktury a dopravy. Podmíněně přípustné je umísťovat: stavby pro sport sloužící potřebě daného území, zejména hřiště pro děti, objekty individuální rekreace, ubytování, kempy. Nepřípustné je umístění: stavby pro bydlení, občanské vybavenosti, výrobu a skladování, provozy a činnosti, které jsou provázeny hlukem nebo častým dopravním provozem, nebo svými negativními vlivy jinak narušují funkce zóny. Podmínky zástavby: V ploše č.33 a č.34 nelze umístit objekty individuální rekreace, ubytování a kempy. Účelové stavby, přízemní, max. do 25m2 zastavěné plochy budou umístěny min. 20 m od hrany lesa. Zastavitelnost plochy č.34 skleníky, prodejnou a hřištěm v součtu nesmí překročit 50% plochy pozemku. - plochy občanského vybavení sportovní Na těchto plochách je přípustné umísťovat: zejména stavby, plochy a zařízení pro hromadnou rekreaci a sport, stavby občanského vybavení (služby, ubytování apod.) s vazbou na sport nebo hromadnou rekreaci, plochy související infrastruktury, dopravy a zeleně. Podmíněně přípustné je umístění: byty - pro dozorčí personál, správce a vlastníky zařízení Nepřípustné je umísťovat: samostatné stavby pro bydlení a individuální rekreaci, stavby pro průmyslovou a zemědělskou výrobu a skladování, provozy a činnosti, které jsou provázeny hlukem nebo častým dopravním provozem, nebo svými negativními vlivy jinak narušují funkce okolní obytné zóny. - plochy občanského vybavení - obslužné V území je přípustné umísťovat: objekty občanského vybavení, zejména stavby pro administrativu, pro služby komerčního a obchodního charakteru a školská, ubytovací a stravovací zařízení, hřiště související infrastruktura, dopravní plochy a zeleň Podmíněně přípustné je umístění: bytu pro správce zařízení sady a zahrady drobné dílny a sklady apod. Nepřípustné je umístění: samostatné objekty pro bydlení a individuální rekreaci, stavby pro průmyslovou a zemědělskou výrobu a skladování, provozy a činnosti, které jsou provázeny hlukem nebo častým dopravním provozem, nebo svými negativními vlivy jinak narušují funkce okolní zóny. Podmínky zástavby s ohledem na dochovaný krajinný a sídelní ráz (mimo plochu č.27): Strana 22 (celkem 29)

Změna č. 1 územního plánu. Návrh

Změna č. 1 územního plánu. Návrh Změna č. 1 územního plánu HARTMANICE Návrh Změna č.1 ÚP Hartmanice Tato změna č. 1 územního plánu byla vydána usnesením Zastupitelstva obce Hartmanice Změna územního plánu nabyla účinnosti dne: Pořizovatel:

Více

Chlum u Třeboně. ZMĚNA č. 7 ÚPO. místní část Lutová, k.ú. Lutová. NÁVRH - pro společné jednání ZÁZNAM O ÚČINNOSTI

Chlum u Třeboně. ZMĚNA č. 7 ÚPO. místní část Lutová, k.ú. Lutová. NÁVRH - pro společné jednání ZÁZNAM O ÚČINNOSTI ZMĚNA č. 7 ÚPO Chlum u Třeboně místní část Lutová, k.ú. Lutová NÁVRH - pro společné jednání ZÁZNAM O ÚČINNOSTI Tato Změna č. 7 územního plánu obce byla vydána usnesením Zastupitelstva městyse Chlum u Třeboně

Více

Změna č. 1 ÚPO Mlékosrby

Změna č. 1 ÚPO Mlékosrby Změna č. 1 ÚPO Mlékosrby NÁVRH TEXTOVÁ ČÁST ZMĚNY Č. 1 ÚPO obsahuje změnu závazné části ÚPO Mlékosrby Zadavatel: Pořizovatel: Projektant: Obec Mlékosrby Městský úřad Nový Bydžov Ing. arch. Karel Novotný

Více

ZMĚNA Č.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU

ZMĚNA Č.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU LODĚNICE ZMĚNA Č.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU POŘIZOVATEL: Městský úřad Beroun - odbor územního plánování a regionálního rozvoje PROJEKTANT: Ing. arch. Václava Dandová ZODPOVĚDNÝ PROJEKTANT: Ing. Stanislav Zeman listopad

Více

změna č. 1 územního plánu Dolní Hořice návrh

změna č. 1 územního plánu Dolní Hořice návrh změna č. 1 územního plánu Dolní Hořice návrh Záznam o účinnosti Správní orgán, který ÚP vydal: Zastupitelstvo obce Dolní Hořice Datum nabytí účinnosti: Pořizovatel: Obec Dolní Hořice Oprávněná osoba pořizovatele:

Více

ZMĚNA č.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU STRÁŽKOVICE. místní část Řevňovice vydaná zastupitelstvem obce Strážkovice ZÁZNAM O ÚČINNOSTI

ZMĚNA č.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU STRÁŽKOVICE. místní část Řevňovice vydaná zastupitelstvem obce Strážkovice ZÁZNAM O ÚČINNOSTI ZMĚNA č.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU STRÁŽKOVICE místní část Řevňovice vydaná zastupitelstvem obce Strážkovice ZÁZNAM O ÚČINNOSTI Tato Změna č.1 ÚP byla vydána usnesením Zastupitelstva obce Strážkovice (usnesení č.

Více

Návrh zadání Změny č. 7 ÚPO Planá. Obecní úřad Planá zastoupený starostou Ing. Tomášem Pintérem, ve spolupráci s oprávněnou úřední osobou Jiří Košan

Návrh zadání Změny č. 7 ÚPO Planá. Obecní úřad Planá zastoupený starostou Ing. Tomášem Pintérem, ve spolupráci s oprávněnou úřední osobou Jiří Košan Návrh zadání Změny č. 7 ÚPO Planá pořizovatel: Obecní úřad Planá zastoupený starostou Ing. Tomášem Pintérem, ve spolupráci s oprávněnou úřední osobou Jiří Košan Květen 2017 I. Textová část: OBSAH ZADÁNÍ:

Více

NÁVRH OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY o vydání Územního plánu Hrobce

NÁVRH OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY o vydání Územního plánu Hrobce NÁVRH OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY o vydání Územního plánu Hrobce Zastupitelstvo obce Hrobce, příslušné podle 6 odst. 5 písm. c) zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon),

Více

HOLUBICE I. ZMĚNA Č. 7 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE HOLUBICE

HOLUBICE I. ZMĚNA Č. 7 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE HOLUBICE HOLUBICE I. ZMĚNA Č. 7 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE HOLUBICE ZHOTOVITEL : URBANISTICKÉ STŘEDISKO BRNO, spol. s r.o. ZÁZNAM O ÚČINNOSTI Správní orgán, který změnu č. 7 vydal : Zastupitelstvo obce Holubice Datum

Více

změna č. 1 územního plánu Dolní Hořice návrh

změna č. 1 územního plánu Dolní Hořice návrh změna č. 1 územního plánu Dolní Hořice návrh Záznam o účinnosti Správní orgán, který ÚP vydal: Zastupitelstvo obce Dolní Hořice Datum nabytí účinnosti: Pořizovatel: Obec Dolní Hořice Oprávněná osoba pořizovatele:

Více

OBSAH ÚZEMNÍHO PLÁNU. I. Územní plán Jahodov - textová část. Územní plán Jahodov

OBSAH ÚZEMNÍHO PLÁNU. I. Územní plán Jahodov - textová část. Územní plán Jahodov Územní plán Jahodov OBSAH ÚZEMNÍHO PLÁNU I. Územní plán Jahodov - textová část 1. Vymezení zastavěného území str. 3 2. Základní koncepce rozvoje území obce, ochrany a rozvoje jeho hodnot str. 3 2.1. Koncepce

Více

Změna č. 1 územního plánu. obce SVÉRADICE TEXTOVÁ ČÁST ZÁZNAM O ÚČINNOSTI

Změna č. 1 územního plánu. obce SVÉRADICE TEXTOVÁ ČÁST ZÁZNAM O ÚČINNOSTI Změna č. 1 územního plánu obce SVÉRADICE TEXTOVÁ ČÁST ZÁZNAM O ÚČINNOSTI Správní orgán, který územní plán vydává: Zastupitelstvo obce Svéradice Datum nabytí účinnosti: 17. 3. 2015 Oprávněná úřední osoba

Více

KOMENTÁŘ OBSAH DOKUMENTACE ÚZEMNÍHO PLÁNU A. ÚZEMNÍ PLÁN B. ODŮVODNĚNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU A. ÚZEMNÍ PLÁN

KOMENTÁŘ OBSAH DOKUMENTACE ÚZEMNÍHO PLÁNU A. ÚZEMNÍ PLÁN B. ODŮVODNĚNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU A. ÚZEMNÍ PLÁN OBSAH DOKUMENTACE ÚZEMNÍHO PLÁNU KOMENTÁŘ A. ÚZEMNÍ PLÁN B. ODŮVODNĚNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU A. ÚZEMNÍ PLÁN A. 1. Textová část A. 1. 1. Vymezení zastavěného území - datum, ke kterému bylo vymezeno zastavěné území

Více

URBANISTICKÉ STŘEDISKO JIHLAVA, spol. s r. o. Matky Boží 11, Jihlava

URBANISTICKÉ STŘEDISKO JIHLAVA, spol. s r. o. Matky Boží 11, Jihlava URBANISTICKÉ STŘEDISKO JIHLAVA, spol. s r. o. Matky Boží 11, 586 01 Jihlava -------------------------------------------------------------------- ZMĚNA Č. 5A ÚZEMNÍHO PLÁNU SÍDELNÍHO ÚTVARU STAŘEČ zakázkové

Více

zpracovaný jako opatření obecné povahy v souladu se zákonem č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu, ve znění pozdějších předpisů

zpracovaný jako opatření obecné povahy v souladu se zákonem č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu, ve znění pozdějších předpisů zpracovaný jako opatření obecné povahy v souladu se zákonem č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu, ve znění pozdějších předpisů (stavební zákon), v souladu s vyhláškou č. 501/2006 Sb.,

Více

NÁVRH ZMĚNY č.3 ÚZEMNÍHO PLÁNU HORNÍ PODLUŽÍ. POŘIZOVATEL: Městský úřad Varnsdorf PROJEKTANT:

NÁVRH ZMĚNY č.3 ÚZEMNÍHO PLÁNU HORNÍ PODLUŽÍ. POŘIZOVATEL: Městský úřad Varnsdorf PROJEKTANT: NÁVRH ZMĚNY č.3 ÚZEMNÍHO PLÁNU HORNÍ PODLUŽÍ POŘIZOVATEL: Městský úřad Varnsdorf PROJEKTANT: květen 2011 Název územně plánovací dokumentace: Změna č.3 územního plánu Horní Podluží Řešené území: část k.ú.

Více

Změna č. 3 ÚPSÚ Ohnišov

Změna č. 3 ÚPSÚ Ohnišov řeší změny ÚPSÚ na k. ú. Ohnišov a na k. ú. Zákraví TEXTOVÁ ČÁST ZMĚNY Č. 3 ÚPSÚ obsahuje změnu závazné části ÚPSÚ Ohnišov Zadavatel: Pořizovatel: Projektant: Obec Ohnišov Městský úřad Dobruška Ing. arch.

Více

ZMĚNA Č.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU ČEČELOVICE

ZMĚNA Č.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU ČEČELOVICE ZMĚNA Č.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU ČEČELOVICE TEXTOVÁ ČÁST ODŮVODNĚNÍ Projektant: Ing.arch. Štěpánka Ťukalová, UA PROJEKCE, Boleslavova 30, 370 06 České Budějovice Pořizovatel: Městský úřad Blatná, odbor výstavby

Více

OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY OBCE NESTRAŠOVICE č. 1/2018 (dle 171 zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, v platném znění)

OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY OBCE NESTRAŠOVICE č. 1/2018 (dle 171 zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, v platném znění) OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY OBCE NESTRAŠOVICE č. 1/2018 (dle 171 zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, v platném znění) Zastupitelstvo obce Nestrašovice, příslušné podle 6 odst. 5 písm. c) zákona č. 183/2006

Více

ÚP plenkovice Změna č. 1, Textová část - výrok. Studio Region, Zelná 104/13, Brno 3/2018

ÚP plenkovice Změna č. 1, Textová část - výrok. Studio Region, Zelná 104/13, Brno 3/2018 Obsah: 1. Vymezení zastavěného území... 2 2. Základní koncepce rozvoje území obce, ochrany a rozvoje jeho hodnot... 2 3. Urbanistická koncepce, včetně vymezení zastavitelných ploch, ploch přestavby a systému

Více

OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY

OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY MĚSTSKÝ ÚŘAD SLAVKOV U BRNA Odbor stavebního a územně plánovacího úřadu Palackého nám. 65, 684 01 Slavkov u Brna OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY ZMĚNA Č. 5 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE HOLUBICE Únor 2016 ZMĚNA Č. 5 ÚZEMNÍHO

Více

Změna č.42 územního plánu KUTNÁ HORA. NÁVRH pro společné jednání

Změna č.42 územního plánu KUTNÁ HORA. NÁVRH pro společné jednání Změna č.42 územního plánu KUTNÁ HORA NÁVRH pro společné jednání TEXTOVÁ ČÁST ZÁZNAM O ÚČINNOSTI Správní orgán, který územní plán vydá: Zastupitelstvo obce Kutná Hora Datum nabytí účinnosti: Oprávněná úřední

Více

Záznam o účinnosti :

Záznam o účinnosti : STUDIO KAPA ARCHITEKTURA, URBANISMUS, INTERIER, DESIGN -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

MĚSTYS DŘEVOHOSTICE ÚZEMNÍ PLÁN DŘEVOHOSTICE

MĚSTYS DŘEVOHOSTICE ÚZEMNÍ PLÁN DŘEVOHOSTICE MĚSTYS DŘEVOHOSTICE OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY ÚZEMNÍ PLÁN DŘEVOHOSTICE Zastupitelstvo městyse Dřevohostice, příslušné podle ust. 6 odst. 5 písm. c) zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním

Více

ZMĚNA Č. 4 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE TRŠICE

ZMĚNA Č. 4 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE TRŠICE ZMĚNA Č. 4 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE TRŠICE I. TEXTOVÁ ČÁST Závazná část Územního plánu obce Tršice se mění takto: Označení plochy Kód navrhované funkce Lokalizace Výměra (ha) Specifické podmínky, k koeficient

Více

ZMĚNA č. 4 ÚZEMNÍHO PLÁNU MĚSTA DOBROVICE

ZMĚNA č. 4 ÚZEMNÍHO PLÁNU MĚSTA DOBROVICE ZMĚNA č. 4 ÚZEMNÍHO PLÁNU MĚSTA DOBROVICE 05/2010 Záznam o účinnosti a) správní orgán, který vydal změnu územního plánu č.4: Zastupitelstvo města Dobrovice, usnesení č. 51/2010 ze dne 11. května 2010 b)

Více

OLEŠNÍK. Změna č. 3 územního plánu sídelního útvaru. stupeň dokumentace NÁVRH ZADÁNÍ. katastrální území Olešník

OLEŠNÍK. Změna č. 3 územního plánu sídelního útvaru. stupeň dokumentace NÁVRH ZADÁNÍ. katastrální území Olešník Změna č. 3 územního plánu sídelního útvaru OLEŠNÍK stupeň dokumentace NÁVRH ZADÁNÍ katastrální území Olešník pořizovatel: Magistrát města České Budějovice odbor územního plánování a architektury březen

Více

V O C H O V ú z e m n í p l á n - z m ě n a č. 1. Městský úřad Nýřany pracoviště Plzeň. Odbor územního plánování Plzeň

V O C H O V ú z e m n í p l á n - z m ě n a č. 1. Městský úřad Nýřany pracoviště Plzeň. Odbor územního plánování Plzeň ZÁKLADNÍ ÚDAJE: Pořizovatel: Městský úřad Nýřany pracoviště Plzeň Odbor územního plánování 301 00 Plzeň Zhotovitel: Ing.arch.Václav Mastný architektonická projektová kancelář nám. T.G.Masaryka 9, 30138

Více

ÚZEMNÍ PLÁN OBCE HONĚTICE ZMĚNA č.1

ÚZEMNÍ PLÁN OBCE HONĚTICE ZMĚNA č.1 ÚZEMNÍ PLÁN OBCE HONĚTICE ZMĚNA č.1 pořizovatel Městský úřad Kroměříž odbor rozvoje města Velké náměstí 115 767 01 Kroměříž datum 05/2008 zakázkové číslo 2008-021-07 kopie strana 1/6 OBSAH 1. VYMEZENÍ

Více

3. ZMĚNA ÚZEMNÍHO PLÁNU SIBŘINA

3. ZMĚNA ÚZEMNÍHO PLÁNU SIBŘINA únor 2011 1 3. ZMĚNA ÚZEMNÍHO PLÁNU SIBŘINA dle zákona č.183/2006 Sb. (opatření obecné povahy) Pořizovatel: OÚ SIBŘINA únor 2011 2 OBJEDNATEL: Obec Sibřina zastoupená starostou Ing. Petrem Vítkem Říčanská

Více

Ú Z E M N Í H O P L Á N U

Ú Z E M N Í H O P L Á N U Z M Ě N A č. 1 Ú Z E M N Í H O P L Á N U Ú S I L N É Návrh pro veřejné řízení Projektant: Ing. arch. Stanislav Kovář - ÚP STUDIO Autorizovaný architekt ČKA 00121 Jeremiášova 14, 370 01 České Budějovice

Více

I. Změna územního plánu

I. Změna územního plánu I. Změna územního plánu A. TEXTOVÁ ČÁST I. Změna územního plánu... 3 I.1 Vymezení zastavěného území... 3 I.2 Koncepce rozvoje území obce, ochrany a rozvoje jeho hodnot... 3 I.2.1 Koncepce rozvoje území

Více

ZMĚNY KO2, KO3, KO4, KO5 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE KOTVRDOVICE

ZMĚNY KO2, KO3, KO4, KO5 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE KOTVRDOVICE ZMĚNY KO2, KO3, KO4, KO5 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE KOTVRDOVICE (VERZE PRO SPOLEČNÉ JEDNÁNÍ) obsah změn Ko2, Ko3, Ko4, Ko5 Ko2: Bydlení na východním okraji obce změna funkčního využití pozemku parc. č. 1338 v

Více

Návrh zadání územního plánu Úlice

Návrh zadání územního plánu Úlice Návrh zadání územního plánu Úlice Pořizovatel: Městský úřad Nýřany, odbor územního plánování Schvalující orgán: Zastupitelstvo obce Úlice prosinec 2014. 1 Obsah zadání územního plánu A. Požadavky na základní

Více

N Á V R H Z A D Á N Í Z M Ě N Y Č. 2 Ú Z E M N Í H O P L Á N U BĚLÁ

N Á V R H Z A D Á N Í Z M Ě N Y Č. 2 Ú Z E M N Í H O P L Á N U BĚLÁ N Á V R H Z A D Á N Í Z M Ě N Y Č. 2 Ú Z E M N Í H O P L Á N U BĚLÁ Zpracoval Městský úřad Semily, obvodní stavební úřad jako příslušný úřad územního plánování Zpracováno červenec 2016 Za pořizovatele

Více

ÚZEMNÍHO PLÁNU TÁBOR I. VÝROK

ÚZEMNÍHO PLÁNU TÁBOR I. VÝROK změna č.7 ÚZEMNÍHO PLÁNU TÁBOR I. VÝROK únor 2019 ZÁZNAM O ÚČINNOSTI správní orgán, který Změnu č.7 ÚP vydal Zastupitelstvo města Tábora pořizovatel Městský úřad Tábor, odbor rozvoje Oprávněná úřední osoba

Více

ZMĚNA Č. 4 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE TRŠICE

ZMĚNA Č. 4 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE TRŠICE ZMĚNA Č. 4 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE TRŠICE ODŮVODNĚNÍ Pořizovatel: Zadavatel: Magistrát města Olomouce, odbor koncepce a rozvoje Obec Tršice Tršice 50 783 57 Tršice Zpracovatel: Ing. arch. Věra Filipová, ČKA

Více

ZMĚNA Č. 3 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE

ZMĚNA Č. 3 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE ZMĚNA Č. 3 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE TĚŠETICE Akce T Ě Š E T I C E ZMĚNA Č. 3 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE Pořizovatel: Objednavatel : Městský úřad Znojmo odbor výstavby, oddělení územního plánování Obec Těšetice Zpracovatel

Více

OBSAH DOKUMENTACE. Městský úřad Nový Jičín. Odbor územního plánování, stavebního řádu a památkové péče. Oddělení úřad územního plánování

OBSAH DOKUMENTACE. Městský úřad Nový Jičín. Odbor územního plánování, stavebního řádu a památkové péče. Oddělení úřad územního plánování 1 POŘIZOVATEL: Městský úřad Nový Jičín Odbor územního plánování, stavebního řádu a památkové péče Oddělení úřad územního plánování Určený zastupitel: Ing. Marie Ježková ZPRACOVATEL: Svatopluka Čecha 513,

Více

TEXTOVÁ ČÁST ZMĚNY Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU LUČINA A.

TEXTOVÁ ČÁST ZMĚNY Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU LUČINA A. TEXTOVÁ ČÁST ZMĚNY Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU LUČINA A. Vymezení zastavěného území B. Základní koncepce rozvoje území obce, ochrany a rozvoje jeho hodnot C. Urbanistická koncepce, vymezení zastavitelných ploch,

Více

pozemky určené k plnění funkcí lesa 7 j) Rozhodnutí o námitkách a jejich vyhodnocení 7 k) Vyhodnocení připomínek 7

pozemky určené k plnění funkcí lesa 7 j) Rozhodnutí o námitkách a jejich vyhodnocení 7 k) Vyhodnocení připomínek 7 II. OBSAH ZMĚNY Č.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU 1. TEXTOVÁ ČÁST strana a) Postup při pořízení změny č.1 územního plánu 2 b) Vyhodnocení souladu s politikou územního rozvoje a územně plánovací dokumentací vydanou krajem,

Více

I. Textová část: str. A. Vymezení zastavěného území... I/2. B. Koncepce rozvoje území obce, ochrany a rozvoje jeho hodnot... I/2

I. Textová část: str. A. Vymezení zastavěného území... I/2. B. Koncepce rozvoje území obce, ochrany a rozvoje jeho hodnot... I/2 Seznam dokumentace (včetně připojené grafické části): I. Textová část: str. A. Vymezení zastavěného území... I/2 B. Koncepce rozvoje území obce, ochrany a rozvoje jeho hodnot... I/2 C. Urbanistická koncepce,

Více

Změna č. 2 územního plánu ČÍŽOVÁ

Změna č. 2 územního plánu ČÍŽOVÁ Změna č. 2 územního plánu ČÍŽOVÁ Záznam o účinnosti Správní orgán, který územní plán vydal Zastupitelstvo obce Čížová Číslo usnesení: Z4g/2018 Ze dne: 21. 6. 2018 Datum nabytí účinnosti 10. 7. 2018 Oprávněná

Více

Změna č.iii Územního plánu sídelního útvaru Miletín - Rohoznice

Změna č.iii Územního plánu sídelního útvaru Miletín - Rohoznice Změna č.iii Územního plánu sídelního útvaru Miletín - Rohoznice Zpracovatel: REGIO, projektový ateliér s.r.o. Obsah: Návrh Změny č. III Územního plánu sídelního útvaru Miletín - Rohoznice - textová část

Více

HYNČINA ÚZEMNÍ PLÁN ZMĚNA Č. 1. (k.ú. Hynčina, Křižanov u Zábřehu) TEXTOVÁ ČÁST KA * KA

HYNČINA ÚZEMNÍ PLÁN ZMĚNA Č. 1. (k.ú. Hynčina, Křižanov u Zábřehu) TEXTOVÁ ČÁST KA * KA HYNČINA ÚZEMNÍ PLÁN (k.ú. Hynčina, Křižanov u Zábřehu) ZMĚNA Č. 1 TEXTOVÁ ČÁST KA * KA KA * KA projektový ateliér, Tuřice 32, 294 74 Předměřice n. Jizerou HYNČINA ÚZEMNÍ PLÁN (k.ú. Hynčina, Křižanov u

Více

Střítež. Změna č. 1 územního plánu. Změna č. 1 ÚP Střítež. Vypracoval: Architektonický ateliér ŠTĚPÁN Žižkova 12 České Budějovice

Střítež. Změna č. 1 územního plánu. Změna č. 1 ÚP Střítež. Vypracoval: Architektonický ateliér ŠTĚPÁN Žižkova 12 České Budějovice Změna č. 1 územního plánu Střítež Změna č. 1 ÚP Střítež Tato změna č. 1 územního plánu byla vydána usnesením Zastupitelstva obce Střítež ČJ: ze dne:. Změna územního plánu nabyla účinnosti dne: Pořizovatel:

Více

Změna č. 3 územního plánu obce BOROVNICE

Změna č. 3 územního plánu obce BOROVNICE Změna č. 3 územního plánu obce BOROVNICE stupeň: stupeň: NÁVRH pro veřejné projednání dle 52 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), v platném znění katastrální území:

Více

ZADÁNÍ REGULAČNÍHO PLÁNU CHVALETICE Hornická Čtvrť západ u křižovatky

ZADÁNÍ REGULAČNÍHO PLÁNU CHVALETICE Hornická Čtvrť západ u křižovatky Příloha č.3 ZADÁNÍ REGULAČNÍHO PLÁNU CHVALETICE Hornická Čtvrť západ u křižovatky a) Vymezení řešeného území Lokalita zahrnuje zastavitelnou plochu a.11. vymezenou územním plánem pro bydlení, plochu b.3.

Více

Změna č. 6 ÚPSÚ Lhota pod Libčany

Změna č. 6 ÚPSÚ Lhota pod Libčany Změna č. 6 ÚPSÚ Lhota pod Libčany řeší změnu ÚPSÚ na k. ú. Lhota pod Libčany NÁVRH TEXTOVÁ ČÁST ZMĚNY Č. 6 ÚPSÚ Zadavatel: Pořizovatel: Projektant: Obec Lhota pod Libčany Magistrát města Hradce Králové

Více

ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE SEMČICE

ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE SEMČICE ZMĚNA č.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE SEMČICE čistopis 01/2012 ZÁZNAM O ÚČINNOSTI ZMĚNY Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE SEMČICE Správní orgán, který plán vydal: Zastupitelstvo obce Semčice Číslo jednací : 20104/2010

Více

Návrh zadání Změny č. 7 ÚP Hluboká nad Vltavou

Návrh zadání Změny č. 7 ÚP Hluboká nad Vltavou Návrh zadání Změny č. 7 ÚP Hluboká nad Vltavou Pořizovatel: Městský úřad Hluboká nad Vltavou, odbor stavební a stavební úřad Únor 2018 I. Textová část: OBSAH ZADÁNÍ: Obsah a. Požadavky na základní koncepci

Více

Ú J E Z D U B O S K O V I C

Ú J E Z D U B O S K O V I C Ú J E Z D U B O S K O V I C ZMĚNA č. 4 ÚPO návrh Dílčí změna : Z1 - návrh plochy dopravy Brno, 11/2010 Jarmila Haluzová ATELIÉR PROJEKTIS BRNO, Příční 32, 602 00 Brno pracoviště: Ponávka 2, 602 00 Brno,

Více

BOROVNICE. Změna č. 2 územního plánu obce. stupeň: NÁVRH ZADÁNÍ. katastrální území: Borovnice

BOROVNICE. Změna č. 2 územního plánu obce. stupeň: NÁVRH ZADÁNÍ. katastrální území: Borovnice Změna č. 2 územního plánu obce BOROVNICE stupeň: NÁVRH ZADÁNÍ katastrální území: Borovnice Pořizovatel: Magistrát města České Budějovice, odbor územního plánování a architektury Únor 2009 OBSAH a) Požadavky

Více

Územní plán obce Buzice Změna č. 3. Ing. Hana Roudnická, Kosmonautů 1262, Strakonice

Územní plán obce Buzice Změna č. 3. Ing. Hana Roudnická, Kosmonautů 1262, Strakonice BUZICE Změna č. 3 ÚPO Objednatel: Pořizovatel: Zhotovitel: Obec Buzice Ing. Hana Roudnická, Kosmonautů 1262, 386 01 Strakonice Ing. arch. Jiří Augustín, Strnadova 8, 628 00 Brno Brno, listopad 2013 číslo

Více

OBEC OPLOCANY OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY ÚZEMNÍ PLÁN OPLOCANY

OBEC OPLOCANY OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY ÚZEMNÍ PLÁN OPLOCANY OBEC OPLOCANY OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY ÚZEMNÍ PLÁN OPLOCANY Zastupitelstvo obce Oplocany, příslušné podle ust. 6 odst. 5 písm. c) zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon),

Více

A. TEXTOVÁ ČÁST. Obsah

A. TEXTOVÁ ČÁST. Obsah A. TEXTOVÁ ČÁST Obsah I. Územní plán... 2 I.1 Vymezení zastavěného území... 2 I.2 Koncepce rozvoje území obce, ochrany a rozvoje jeho hodnot... 2 I.2.1 Koncepce rozvoje území obce... 2 I.2.2 Koncepce ochrany

Více

Návrh zadání Změny č. 1 UPnSU Skály - Budičovice

Návrh zadání Změny č. 1 UPnSU Skály - Budičovice Návrh zadání Změny č. 1 UPnSU Skály - Budičovice pořizovatel: Obec Skály září 2011 I. Textová část: OBSAH ZADÁNÍ: Obsah a) požadavky vyplývající z politiky územního rozvoje, územně plánovací dokumentace,

Více

NÁVRH ZMĚNY Č.4 ÚZEMNÍHO PLÁNU MIŘETICE. Zpracovatel: Ing. arch. Jan Linha, Jihozápadní III/1176, 141 00 Praha 4 Autorizace ČKA 01 103

NÁVRH ZMĚNY Č.4 ÚZEMNÍHO PLÁNU MIŘETICE. Zpracovatel: Ing. arch. Jan Linha, Jihozápadní III/1176, 141 00 Praha 4 Autorizace ČKA 01 103 MIŘETICE NÁVRH ZMĚNY Č.4 ÚZEMNÍHO PLÁNU MIŘETICE Zpracovatel: Ing. arch. Jan Linha, Jihozápadní III/1176, 141 00 Praha 4 Autorizace ČKA 01 103 Pořizovatel: MěÚ Vlašim, Jana Masaryka 302, 258 01 Vlašim

Více

NÁVRH OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY ZMĚNA Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU BENEŠOV U SEMIL

NÁVRH OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY ZMĚNA Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU BENEŠOV U SEMIL NÁVRH OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY ZMĚNA Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU BENEŠOV U SEMIL Zastupitelstvo obce Benešov u Semil příslušné podle 6 odst. 5 písm. c) zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu

Více

ZMĚNA Č.8 A Č.9 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE Ú J E Z D ODŮVODNĚNÍ CI. TEXTOVÁ ČÁST. Pořizovatel: MěÚ Uničov Projektant: ing.arch.petr Malý a kol.

ZMĚNA Č.8 A Č.9 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE Ú J E Z D ODŮVODNĚNÍ CI. TEXTOVÁ ČÁST. Pořizovatel: MěÚ Uničov Projektant: ing.arch.petr Malý a kol. ZMĚNA Č.8 A Č.9 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE Ú J E Z D ODŮVODNĚNÍ CI. TEXTOVÁ ČÁST Pořizovatel: MěÚ Uničov Projektant: ing.arch.petr Malý a kol. Křelov, listopad 2016 O B S A H O V Ý L I S T 1. Postup při pořízení

Více

Návrh zadání Změny č. 1 ÚP Srubec

Návrh zadání Změny č. 1 ÚP Srubec Návrh zadání Změny č. 1 ÚP Srubec pořizovatel: Obecní úřad Srubec Říjen 2016 I. Textová část: OBSAH ZADÁNÍ: Obsah a. Požadavky na základní koncepci rozvoje území obce, vyjádřené zejména v cílech zlepšování

Více

ÚZEMNÍHO PLÁNU SYTNO

ÚZEMNÍHO PLÁNU SYTNO NÁVRH ZADÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU SYTNO Zadání územního plánu Sytno bylo schváleno Zastupitelstvem obce Sytno dne. pod číslem usnesení.. Václav Bodiš starosta obce 1 Kompetence Objednatel: Pořizovatel ÚP: Zpracovatel

Více

.2 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE

.2 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE ZMĚNA č.2 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE RYNHOLEC POŘIZOVATEL: Obecní úřad Rynholec PROJEKTANT: AUA - Agrourbanistický ateliér Praha 6 Šumberova 8 ZMĚNA č.2 ÚPO RYNHOLEC 1 Název územně plánovací dokumentace: Změna

Více

Zadání Změny č. 1 ÚP Vráto

Zadání Změny č. 1 ÚP Vráto Zadání Změny č. 1 ÚP Vráto pořizovatel: Obecní úřad Vráto Prosinec 2014 I. Textová část: OBSAH ZADÁNÍ: Obsah a. Požadavky na základní koncepci rozvoje území obce, vyjádřené zejména v cílech zlepšování

Více

I. ZMĚNA Č.9 ÚZEMNÍHO PLÁNU

I. ZMĚNA Č.9 ÚZEMNÍHO PLÁNU I. ZMĚNA Č.9 ÚZEMNÍHO PLÁNU Textová část územního plánu - Obsah 1. TEXTOVÁ ČÁST... 2 1.1 Vymezení zastavěného území... 2 1.2 Koncepce rozvoje území obce, ochrany a rozvoje jeho hodnot... 2 1.2.1 Koncepce

Více

Změna Z1 ÚPN SÚ NÝROV (soubor dílčích změn Z1/1- Z1/5)

Změna Z1 ÚPN SÚ NÝROV (soubor dílčích změn Z1/1- Z1/5) Změna Z1 ÚPN SÚ Nýrov, odůvodnění Strana 1 (celkem 18) Změna Z1 ÚPN SÚ NÝROV (soubor dílčích změn Z1/1- Z1/5) B. Odůvodnění Odůvodnění Změny Z1 ÚPN SÚ je zpracováno v souladu s 53, odst.4 a 5 zákona č.183/2006

Více

T E X T O V Á Č Á S T Z M Ě N Y Č. 1 Ú Z E M N Í H O P L Á N U A H O R S K Á 6 4 Z A K Á Z K A Č Í S L O 5 4 1 0 1 T R U T N O V 1 1 0 0 3 2 1

T E X T O V Á Č Á S T Z M Ě N Y Č. 1 Ú Z E M N Í H O P L Á N U A H O R S K Á 6 4 Z A K Á Z K A Č Í S L O 5 4 1 0 1 T R U T N O V 1 1 0 0 3 2 1 Ú Z E M N Í P L Á N V E L K É S V A T O Ň O V I C E Z M Ě N A Č. 1 T E X T O V Á Č Á S T Z M Ě N Y Č. 1 Ú Z E M N Í H O P L Á N U O B J E D N A T E L M Ě Ř Í T K O O B E C V E L K É S V A T O Ň O V I C

Více

ÚZEMNÍ PLÁN ZMĚNA Č.1

ÚZEMNÍ PLÁN ZMĚNA Č.1 1 ROZTOKY U JILEMNICE ÚZEMNÍ PLÁN ZMĚNA Č.1 Pořizovatel Zpracovatel Autor OBSAH DOKUMENTACE Roztoky u Jilemnice Architektonický atelier Holub.s.r.o. Pod Beránkou 19, 160 00 Praha 6 Ing.arch. A. Holub a

Více

o o - - - - - - - Příloha č.3 Obsah OOP I. VÝROK 2 1. Vymezení zastavěného území 2 2. Základní koncepce rozvoje území obce, ochrana

Více

ZMĚNA Č. 11 ÚZEMNÍHO PLÁNU SÍDELNÍHO ÚTVARU MĚSTA KLADNA NÁVRH TEXTOVÁ ČÁST A

ZMĚNA Č. 11 ÚZEMNÍHO PLÁNU SÍDELNÍHO ÚTVARU MĚSTA KLADNA NÁVRH TEXTOVÁ ČÁST A ZMĚNA Č. 11 ÚZEMNÍHO PLÁNU SÍDELNÍHO ÚTVARU MĚSTA KLADNA TEXTOVÁ ČÁST A Brno 9 / 2015 Strana 2 POŘIZOVATEL Úřad architektury a územního plánování Magistrát města Kladna Náměstí starosty Pavla 44 272 52

Více

ODŮVODNĚNÍ ZMĚNA Č.2 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE ONDŘEJOV

ODŮVODNĚNÍ ZMĚNA Č.2 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE ONDŘEJOV ODŮVODNĚNÍ ZMĚNA Č.2 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE ONDŘEJOV pořizovatel: O Ú O n d ř e j o v ÚNOR 2012 II.Obsah odůvodnění návrhu územního plánu: II.A) Textová část a) postup při pořízení územního plánu,... 3 b)

Více

TEXTOVÁ ČÁST ZMĚNY Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU SOBĚŠOVICE, KTEROU SE MĚNÍ TEXTOVÁ ČÁST ÚZEMNÍHO PLÁNU SOBĚŠOVICE

TEXTOVÁ ČÁST ZMĚNY Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU SOBĚŠOVICE, KTEROU SE MĚNÍ TEXTOVÁ ČÁST ÚZEMNÍHO PLÁNU SOBĚŠOVICE TEXTOVÁ ČÁST ZMĚNY Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU SOBĚŠOVICE, KTEROU SE MĚNÍ TEXTOVÁ ČÁST ÚZEMNÍHO PLÁNU SOBĚŠOVICE Obsah A. Vymezení zastavěného území 1 B. Základní koncepce rozvoje území obce, ochrana a rozvoj

Více

NÁVRH ZMĚN II. REGULAČNÍHO PLÁNU SLATIŇANY JIH

NÁVRH ZMĚN II. REGULAČNÍHO PLÁNU SLATIŇANY JIH NÁVRH ZMĚN II. REGULAČNÍHO PLÁNU SLATIŇANY JIH Závazná část Regulačního plánu Slatiňany jih se mění v souladu se Stavebním zákonem č. 183/2006 Sb., včetně jeho prováděcích předpisů takto: 1. Změny II.

Více

ZMĚNA Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU HOŠŤÁLKOVY I. ZMĚNA Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU II. ODŮVODNĚNÍ ZMĚNY Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU II.1. TEXTOVÁ ČÁST

ZMĚNA Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU HOŠŤÁLKOVY I. ZMĚNA Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU II. ODŮVODNĚNÍ ZMĚNY Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU II.1. TEXTOVÁ ČÁST ZMĚNA Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU HOŠŤÁLKOVY I. ZMĚNA Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU I.1. TEXTOVÁ ČÁST II. ODŮVODNĚNÍ ZMĚNY Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU II.1. TEXTOVÁ ČÁST URBANISTICKÉ STŘEDISKO OSTRAVA, S.R.O. LISTOPAD 2017 ÚZEMNĚ

Více

ÚZEMNÍ PLÁN Pěčín změna č.1

ÚZEMNÍ PLÁN Pěčín změna č.1 ÚZEMNÍ PLÁN Pěčín změna č.1 katastrální území : Pěčín u Rychnova nad Kněžnou A. TEXTOVÁ ČÁST B. GRAFICKÁ ČÁST ARCHTEAM, Weyrova 3, 547 01 Náchod Vedoucí projektant : Ing.arch. Milan Rak, Ph.D. Vypracoval

Více

Změna č. 1 ÚP Žďár nad Metují

Změna č. 1 ÚP Žďár nad Metují ÚZEMNÍ PLÁN ŽĎÁR NAD METUJÍ Změna č. 1 ÚP Žďár nad Metují etapa: NÁVRH ZMĚNY ÚP Ateliér "AURUM" s.r.o. ateliér ARCHITEKTURA URBANISMUS leden 2013 Zpracovatel: Ateliér "AURUM" s.r.o., Pardubice Zodpovědný

Více

OBEC BECHLÍN. Pořizovatel: Městský úřad Roudnice nad Labem, odbor rozvoje a majetku města, úřad územního plánování

OBEC BECHLÍN. Pořizovatel: Městský úřad Roudnice nad Labem, odbor rozvoje a majetku města, úřad územního plánování OBEC BECHLÍN ÚZEMNÍ STUDIE PLOCH Z21 a P21 Pořizovatel: Městský úřad Roudnice nad Labem, odbor rozvoje a majetku města, úřad územního plánování Projektant: Ing. Petr Laube, 28. října 909, 277 11, Neratovice

Více

M I K U L O V. ÚZEMNÍ PLÁN SÍDELNÍHO ÚTVARU ZMĚNA č. 6. ZHOTOVITEL: URBANISTICKÉ STŘEDISKO BRNO, spol. s r.o.

M I K U L O V. ÚZEMNÍ PLÁN SÍDELNÍHO ÚTVARU ZMĚNA č. 6. ZHOTOVITEL: URBANISTICKÉ STŘEDISKO BRNO, spol. s r.o. M I K U L O V ÚZEMNÍ PLÁN SÍDELNÍHO ÚTVARU ZMĚNA č. 6 ZHOTOVITEL: URBANISTICKÉ STŘEDISKO BRNO, spol. s r.o. URBANISTICKÉ STŘEDISKO BRNO, spol. s r.o. e-mail: ciznerova@usbrno.cz 602 00 Brno, Příkop 8 duchacek@usbrno.cz

Více

NÁVRH ZMĚNY č. 4 ÚZEMNÍHO PLÁNU HORNÍ PODLUŽÍ. POŘIZOVATEL: Městský úřad Varnsdorf PROJEKTANT:

NÁVRH ZMĚNY č. 4 ÚZEMNÍHO PLÁNU HORNÍ PODLUŽÍ. POŘIZOVATEL: Městský úřad Varnsdorf PROJEKTANT: NÁVRH ZMĚNY č. 4 ÚZEMNÍHO PLÁNU HORNÍ PODLUŽÍ POŘIZOVATEL: Městský úřad Varnsdorf PROJEKTANT: květen 2015 Název územně plánovací dokumentace: Změna č. 4 územního plánu Horní Podluží Řešené území: část

Více

Územní plán Malý Beranov

Územní plán Malý Beranov Pořizovatel: Zpracovatel návrhu OOP Magistrát města Jihlavy, úřad územního plánování Ing. Jana Vališová Č. j. xxxxxxx Malý Beranov, xx. xx xx. Zastupitelstvo obce Malý Beranov souladu s ustanovením 6 odst.

Více

NÁVRH ZADÁNÍ ZMĚNY Č. 4 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE KUNČICE POD ONDŘEJNÍKEM

NÁVRH ZADÁNÍ ZMĚNY Č. 4 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE KUNČICE POD ONDŘEJNÍKEM NÁVRH ZADÁNÍ ZMĚNY Č. 4 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE KUNČICE POD ONDŘEJNÍKEM zpracovaný v souladu s ustanovením 11 a s přílohou č. 6 vyhlášky č. 500/2006 o územně analytických podkladech, územně plánovací dokumentaci

Více

ZMĚNA Č.3 ÚZEMNÍHO PLÁNU SÍDELNÍHO ÚTVARU

ZMĚNA Č.3 ÚZEMNÍHO PLÁNU SÍDELNÍHO ÚTVARU ZMĚNA Č.3 ÚZEMNÍHO PLÁNU SÍDELNÍHO ÚTVARU VRCHOSLAVICE I.1. TEXTOVÁ ČÁST Pořizovatel : Magistrát města Prostějova Stavební úřad Projektant : ing. arch. Petr Malý Křelov, květen 2015 1 ZÁZNAM O ÚČINNOSTI

Více

Ú Z E M N Í H O P L Á N U

Ú Z E M N Í H O P L Á N U Z M Ě N A č. 1 Ú Z E M N Í H O P L Á N U Ú S I L N É k. ú. Ú s i l n é Projektant: Ing.arch. Stanislav Kovář - ÚP STUDIO Autorizovaný architekt ČKA 00121 Jeremiášova 14, 370 01 České Budějovice Září 2015

Více

Zadání regulačního plánu Louňovice lokalita Y

Zadání regulačního plánu Louňovice lokalita Y Místo: Katastrální území: Objednatel: Zadání regulačního plánu Louňovice lokalita Y (v souladu s přílohou č. 9 vyhlášky č. 500/2006 Sb.) Louňovice lokalita Y Louňovice obec Louňovice, Horní náves 6, 25162

Více

I. ZMĚNA Č.4 ÚPnSÚ Nové Hutě (dále jen změna č.4 ÚPnSÚ)

I. ZMĚNA Č.4 ÚPnSÚ Nové Hutě (dále jen změna č.4 ÚPnSÚ) I. ZMĚNA Č.4 ÚPnSÚ Nové Hutě (dále jen změna č.4 ÚPnSÚ) a) Vymezení zastavěného území Zastavěné území vychází z aktuální pozemkové mapy katastrálního území Nové Hutě a Územního plánu sídelního útvaru Nové

Více

Pořizovatel: Městský úřad Nové Strašecí. Ing. Petr Laube, 28. října 909, , Neratovice

Pořizovatel: Městský úřad Nové Strašecí. Ing. Petr Laube, 28. října 909, , Neratovice ZMĚNA č.4 ÚPSNÚ NOVÉ STRAŠECÍ Pořizovatel: Projektant: Městský úřad Nové Strašecí Ing. Petr Laube, 28. října 909, 277 11, Neratovice březen 2013 Název dokumentace: Pořizovatel: Určený zastupitel: Projektant:

Více

TUŘICE ZMĚNA Č. 5 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE TEXTOVÁ ČÁST KA KA

TUŘICE ZMĚNA Č. 5 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE TEXTOVÁ ČÁST KA KA TUŘICE ZMĚNA Č. 5 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE TEXTOVÁ ČÁST KAKA KA * KA projektový ateliér, Tuřice 32, 294 74 Předměřice n. Jizerou TUŘICE ZMĚNA Č. 5 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE TEXTOVÁ ČÁST Ing. František Kačírek odpovědný

Více

Obsah Opatření obecné povahy č. 1/2013, kterým se vydává Územní plán Zlaté Hory. str.

Obsah Opatření obecné povahy č. 1/2013, kterým se vydává Územní plán Zlaté Hory. str. Obsah Opatření obecné povahy č. 1/2013, kterým se vydává Územní plán Zlaté Hory I.A TEXTOVÁ ČÁST 1 A. Vymezení zastavěného území 2 B. Koncepce rozvoje území obce, ochrany a rozvoje jeho hodnot 2 C. Urbanistická

Více

ÚZEMNÍ PLÁN SÍDELNÍHO ÚTVARU ZMĚNA Č.5A

ÚZEMNÍ PLÁN SÍDELNÍHO ÚTVARU ZMĚNA Č.5A ÚZEMNÍ PLÁN SÍDELNÍHO ÚTVARU ZMĚNA Č.5A 5.02 změna využití území z plochy dopravy a občanské vybavení na plochu pro občanské vybavení v lokalitě u nádraží 5.04 změna využití území z plochy bydlení a dopravy

Více

NÁVRH OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY

NÁVRH OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY NÁVRH OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY O VYDÁNÍ ZMĚNY Č. 2 ÚZEMNÍHO PLÁNU SÍDELNÍHO ÚTVARU ROVENSKO POD TROSKAMI Zastupitelstvo města Rovensko pod Troskami, příslušné podle 6 odst. 5 písm. c) zákona č. 183/2006

Více

změna č. 1 územní plán KRUPÉ

změna č. 1 územní plán KRUPÉ změna č. 1 územní plán KRUPÉ srpen 2011 Změna č. 1 - Územní plán Krupé srpen 2011 POŘIZOVATEL: Obec Krupá 281 63 Kostelec nad Černými Lesy v zastoupení: Martin Mokroš, starosta VÝKONNÝ POŘIZOVATEL: Ing.

Více

NÁVRH ZMĚNY Č.2 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE ŽÁKY

NÁVRH ZMĚNY Č.2 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE ŽÁKY NÁVRH ZMĚNY Č.2 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE ŽÁKY Pořizovatel: Městský úřad Čáslav Odbor výstavby a regionálního rozvoje Žižkovo náměstí 1, 286 01 Čáslav DATUM : LISTOPAD 2012 1 ZÁZNAM O ÚČINNOSTI Územně plánovací

Více

NÁVRH ZADÁNí. ZMĚNY Č. 2 ÚZEMNíHO PLÁNU HODEJICE ÚNOR 2013

NÁVRH ZADÁNí. ZMĚNY Č. 2 ÚZEMNíHO PLÁNU HODEJICE ÚNOR 2013 NÁVRH ZADÁNí ZMĚNY Č. 2 ÚZEMNíHO PLÁNU " HODEJICE ÚNOR 2013 Na základě návrhu vlastníků pozemků schválilo zastupitelstvo obce na svém zasedání dne 6.8.2012 a dále dne 24.9.2012 rozhodnutí o pořízení Změny

Více

L U Ž I C E. ÚZEMNÍ PLÁN OBCE ZMĚNA č. 3. ZHOTOVITEL: URBANISTICKÉ STŘEDISKO BRNO, spol. s r.o.

L U Ž I C E. ÚZEMNÍ PLÁN OBCE ZMĚNA č. 3. ZHOTOVITEL: URBANISTICKÉ STŘEDISKO BRNO, spol. s r.o. L U Ž I C E ÚZEMNÍ PLÁN OBCE ZMĚNA č. 3 ZHOTOVITEL: URBANISTICKÉ STŘEDISKO BRNO, spol. s r.o. URBANISTICKÉ STŘEDISKO BRNO, spol. s r.o. e-mail: ciznerova@usbrno.cz 602 00 Brno, Příkop 8 duchacek@usbrno.cz

Více

Návrh zadání Změny č. 4 ÚP Hluboká nad Vltavou

Návrh zadání Změny č. 4 ÚP Hluboká nad Vltavou Návrh zadání Změny č. 4 ÚP Hluboká nad Vltavou Pořizovatel: Městský úřad Hluboká nad Vltavou, odbor stavební a stavební úřad Prosinec 2015 Příloha ke Zprávě o uplatňování územního plánu Hluboká nad Vltavou.

Více

Změna č.2 Územního plánu sídelního útvaru Leština u Světlé

Změna č.2 Územního plánu sídelního útvaru Leština u Světlé Změna č.2 Územního plánu sídelního útvaru Leština u Světlé Zpracovatel: REGIO, projektový ateliér s.r.o. Obsah: Změna č. 2 Územního plánu sídelního útvaru Leština u Světlé - textová část 1 - grafická část

Více

ZMĚNA Č.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU MAJETÍN

ZMĚNA Č.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU MAJETÍN ZMĚNA Č.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU MAJETÍN URBANISTICKÉ STŘEDISKO BRNO, spol. s r.o. 602 00 Brno, Příkop 8 e-mail: machek@usbrno.cz tel.: +420 545 175 893 fax: +420 545 175 892 Akce: ZMĚNA Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU MAJETÍN

Více

NÁVRH OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY O VYDÁNÍ ZMĚNY Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU BĚLÁ. vydává. změnu č. 1 Územního plánu Bělá,

NÁVRH OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY O VYDÁNÍ ZMĚNY Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU BĚLÁ. vydává. změnu č. 1 Územního plánu Bělá, NÁVRH OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY O VYDÁNÍ ZMĚNY Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU BĚLÁ Zastupitelstvo obce Bělá příslušné podle 6 odst. 5 písm. c) zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon),

Více

N Á V R H Z A D Á N Í Z M Ě N Y Č. 2 Ú Z E M N Í H O P L Á N U R O P R A C H T I C E

N Á V R H Z A D Á N Í Z M Ě N Y Č. 2 Ú Z E M N Í H O P L Á N U R O P R A C H T I C E N Á V R H Z A D Á N Í Z M Ě N Y Č. 2 Ú Z E M N Í H O P L Á N U R O P R A C H T I C E Zpracoval Městský úřad Semily, obvodní stavební úřad, oddělení územního plánování jako příslušný úřad územního plánování

Více

B O R O V A N Y. Návrh zadání. ZMĚNY č.6 ÚZEMNÍHO PLÁNU. Zadání změny č.6 ÚP Borovany

B O R O V A N Y. Návrh zadání. ZMĚNY č.6 ÚZEMNÍHO PLÁNU. Zadání změny č.6 ÚP Borovany Návrh zadání ZMĚNY č.6 ÚZEMNÍHO PLÁNU B O R O V A N Y Podle vyhlášky Ministerstva pro místní rozvoj č. 500/2006 Sb o územně analytických podkladech, územně plánovací dokumentaci a způsobu evidence územně

Více