Investiční životní pojištění

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Investiční životní pojištění"

Transkript

1 Přehled fondů Garantovaný - opatrný investor, který nerad riskuje a požaduje jistotu a garantovaný výnos. ČSOB Konzervativní opatrný investor, který nerad riskuje a požaduje mírně převýšit výnosy ze spořicích účtů u bank. ČSOB Vyvážený opatrný investor, který očekává vyvážený poměr mezi kolísáním hodnoty a výnosem. ČSOB Růstový odvážný investor, který je ochoten přijmout vyšší míru kolísání investice a podstoupit vyšší riziko. ČSOB Dynamický odvážný investor, který hledá pro své úspory zajímavé zhodnocení ve střednědobém až dlouhodobém horizontu a je ochoten podstoupit vysoké riziko. ČSOB Akciový odvážný investor, který požaduje dlouhodobě nejvyšší výnosy i za cenu vysokého rizika a nevadí mu větší kolísání cen cenných papírů. ČSOB Akciový realitní velmi odvážný investor, který hledá dlouhodobou investici s vysokým potenciálem zhodnocení a zajímá se o realitní trh. Pozn.: ČSOB Akciový realitní je pouze doplňková investiční strategie a díky vyšší míře rizika (způsobeno specializací fondu) by její podíl neměl překročit 10% celkové investiční strategie klienta. Při zachování tohoto pravidla je možné Realitní mix nabídnout klientům, u kterých počet dosažených bodů v investičním dotazníku je vyšší než 56. Rozložení aktiv Typ fondu Peněžní trh Dluhopisy Akciový trh ČSOB Konzervativní 26,72 % 61,62 % 11,66 % ČSOB Vyvážený 22,29 % 44,90 % 32,81 % ČSOB Růstový 11,23 % 34,22 % 54,55 % ČSOB Dynamický 7,12 % 12,57 % 80,30 % ČSOB Akciový 0 % 0 % 100,00 % ČSOB Akciový realitní 0 % 0 % 100,00 % Porovnání fondů Akciový Akciový realitní Dynamický Výnos Vyvážený Růstový Konzervativní Garantovaný Riziko

2 Vývoj fondů (viz. graf) Výkonnost fondů Výkonnost 6 měsíců, 1 rok a 3 roky je počítána za posledních 6 měsíců, 1 rok a 3 roky.

3 Fond: Garantovaný fond Produktové skóre Základní informace o fondu Jedná se o interní program investování pojistitele s vyhlašovanou výší minimálního zhodnocení. Aktuální výše minimálního vyhlášeného zhodnocení je uvedena na stránkách Portfolio programu investování je složeno z jednotlivých investičních instrumentů pořízených společností ČSOB Pojišťovna. Jedná se zejména o státní dluhopisy, korporátní dluhopisy investičního stupně a depozitní produkty. Pojistitel nabízí zvlášť garantovaný program investování pro běžné pojistné a pro mimořádné pojistné. Pro běžné pojistné je aktuální výše vyhlášeného zhodnocení 1,30% p. a. a pro mimořádné pojistné 0,80% p. a. Nad rámec vyhlášeného minimálního zhodnocení může být v závislosti na daném produktu přiznán finanční bonus. Garantovaný program investování je vhodný pro velmi opatrné klienty s krátkodobým investičním horizontem v délce minimálně 2 až 3 roky.

4 Fond: ČSOB Konzervativní Produktové skóre Investiční zaměření Profilové fondy, kam ČSOB Konzervativní patří, jsou šité na míru investičnímu profilu každého typu investora. Respektují tedy vaši představu o míře požadovaného výnosu, rizika investice a investičním horizontu. Kapitálový trh místo vás sleduje portfolio manažer, který vaše peníze aktivně a efektivně spravuje. Fond se řídí dlouhodobou investiční strategií skupiny ČSOB/KBC a zároveň pružně reaguje na vývoj na finančních trzích. Kombinuje stabilnější složky portfolia s těmi dynamičtějšími a sektorové i regionální zaměření upravuje tak, aby byl pokaždé plně v souladu s naší aktuální investiční strategií. Díky tomuto fondu investujete vždy tam, kde se to vyplatí. Vy tak nemusíte přemýšlet, zda se daří více Americe než Evropě, firmám vyrábějícím kosmetiku, potraviny nebo auta a můžete se věnovat sobě a svým nejbližším. Jedním fondem položíte základní stavební kámen vašeho portfolia. Měsíční komentář správce fondu k Pro měsíc říjen je podíl akciových investic nastaven na nadváženou úroveň. V září se akciovým trhům dařilo, Evropa vykázala lepší výkonnost proti Americe. Podobně jako v minulém měsíci platí, že se valuace akciových trhů nachází nad dlouhodobými průměry. Současné ceny akcií jsou však podle našeho názoru opodstatněny několika faktory, a to zejména příznivým makroekonomickým výhledem, stále nízkými výnosy na dluhopisových trzích a dobrými výsledky firem. Příznivých ekonomických podmínek jsme využili k dalšímu navýšení podílu akcií na úkor dluhopisů. V rámci akciových investic se zaměřujeme na malé a střední firmy v EMU, které mívají v této fázi hospodářského cyklu lepší výkonnost. Z regionálního pohledu preferujeme investice v eurozóně (EMU) proti USA. Podíl evropských investic mimo EMU, včetně Británie, zůstává podvážen. Ponecháváme vyšší zastoupení rozvíjejících se trhů prostřednictvím investic do rychle rostoucích ekonomik jihovýchodní Asie. V rámci sektorů jsme navýšili podíl průmyslových firem a sektoru materiálů. Naopak jsme snížili podíl spotřebního zboží a také finančních titulů. V dluhopisové části portfolia držíme snížený podíl dlouhodobých dluhopisů. Za zajímavé považujeme zejména firemní dluhopisy a dále dluhopisy rozvíjejících se zemí denominované v lokálních měnách. Podrobnější informace o hlavních událostech, které ovlivnily vývoj na finančních trzích, stejně jako naše stanoviska k vybraným ekonomickým ukazatelům naleznete v aktuálním vydání měsíčníku Ekonomika a trhy. Stejně jako u jiných fondů platí, že hodnota investice a příjem z ní může v čase kolísat, a proto není zaručena návratnost původní investice.

5 Fond: ČSOB Konzervativní Základní informace o fondu Vývoj fondu Výkonnost fondu

6

7 Fond: ČSOB Vyvážený Produktové skóre Investiční zaměření Profilové fondy, kam ČSOB Vyvážený patří, jsou šité na míru investičnímu profilu každého typu investora. Respektují tedy vaši představu o míře požadovaného výnosu, rizika investice a investičním horizontu. Kapitálový trh místo vás sleduje portfolio manažer, který vaše peníze aktivně a efektivně spravuje. Fond se řídí dlouhodobou investiční strategií skupiny ČSOB/KBC a zároveň pružně reaguje na vývoj na finančních trzích. Kombinuje stabilnější složky portfolia s těmi dynamičtějšími a sektorové i regionální zaměření upravuje tak, aby byl pokaždé plně v souladu s naší aktuální investiční strategií. Díky tomuto fondu investujete vždy tam, kde se to vyplatí. Vy tak nemusíte přemýšlet, zda se daří více Americe než Evropě, firmám vyrábějícím kosmetiku, potraviny nebo auta a můžete se věnovat sobě a svým nejbližším. Jedním fondem položíte základní stavební kámen vašeho portfolia. Měsíční komentář správce fondu k Pro měsíc říjen je podíl akciových investic nastaven na nadváženou úroveň. V září se akciovým trhům dařilo, Evropa vykázala lepší výkonnost proti Americe. Podobně jako v minulém měsíci platí, že se valuace akciových trhů nachází nad dlouhodobými průměry. Současné ceny akcií jsou však podle našeho názoru opodstatněny několika faktory, a to zejména příznivým makroekonomickým výhledem, stále nízkými výnosy na dluhopisových trzích a dobrými výsledky firem. Příznivých ekonomických podmínek jsme využili k dalšímu navýšení podílu akcií na úkor dluhopisů. V rámci akciových investic se zaměřujeme na malé a střední firmy v EMU, které mívají v této fázi hospodářského cyklu lepší výkonnost. Z regionálního pohledu preferujeme investice v eurozóně (EMU) proti USA. Podíl evropských investic mimo EMU, včetně Británie, zůstává podvážen. Ponecháváme vyšší zastoupení rozvíjejících se trhů prostřednictvím investic do rychle rostoucích ekonomik jihovýchodní Asie. V rámci sektorů jsme navýšili podíl průmyslových firem a sektoru materiálů. Naopak jsme snížili podíl spotřebního zboží a také finančních titulů. V dluhopisové části portfolia držíme snížený podíl dlouhodobých dluhopisů. Za zajímavé považujeme zejména firemní dluhopisy a dále dluhopisy rozvíjejících se zemí denominované v lokálních měnách. Podíl investic do realitních akcií zůstává pro měsíc říjen na neutrální úrovni. Podíl investic do komodit je nastaven na podváženou úroveň již delší dobu. Podrobnější informace o hlavních událostech, které ovlivnily vývoj na finančních trzích, stejně jako naše stanoviska k vybraným ekonomickým ukazatelům naleznete v aktuálním vydání měsíčníku Ekonomika a trhy. Stejně jako u jiných fondů platí, že hodnota investice a příjem z ní může v čase kolísat, a proto není zaručena návratnost původní investice.

8 Fond: ČSOB Vyvážený Základní informace o fondu Vývoj fondu Výkonnost fondu

9

10 Fond: ČSOB Růstový Produktové skóre Investiční zaměření Profilové fondy, kam fond ČSOB Růstový patří, jsou šité na míru investičnímu profilu každého typu investora. Respektují tedy vaši představu o míře požadovaného výnosu, rizika investice a investičním horizontu. Kapitálový trh místo vás sleduje portfolio manažer, který vaše peníze aktivně a efektivně spravuje. Fond se řídí dlouhodobou investiční strategií skupiny ČSOB/KBC a zároveň pružně reaguje na vývoj na finančních trzích. Kombinuje stabilnější složky portfolia s těmi dynamičtějšími a sektorové i regionální zaměření upravuje tak, aby byl pokaždé plně v souladu s naší aktuální investiční strategií. Díky tomuto fondu investujete vždy tam, kde se to vyplatí. Vy tak nemusíte přemýšlet, zda se daří více Americe než Evropě, firmám vyrábějícím kosmetiku, potraviny nebo auta a můžete se věnovat sobě a svým nejbližším. Jedním fondem položíte základní stavební kámen vašeho portfolia. Měsíční komentář správce fondu k Pro měsíc říjen je podíl akciových investic nastaven na nadváženou úroveň. V září se akciovým trhům dařilo, Evropa vykázala lepší výkonnost proti Americe. Podobně jako v minulém měsíci platí, že se valuace akciových trhů nachází nad dlouhodobými průměry. Současné ceny akcií jsou však podle našeho názoru opodstatněny několika faktory, a to zejména příznivým makroekonomickým výhledem, stále nízkými výnosy na dluhopisových trzích a dobrými výsledky firem. Příznivých ekonomických podmínek jsme využili k dalšímu navýšení podílu akcií na úkor dluhopisů. V rámci akciových investic se zaměřujeme na malé a střední firmy v EMU, které mívají v této fázi hospodářského cyklu lepší výkonnost. Z regionálního pohledu preferujeme investice v eurozóně (EMU) proti USA. Podíl evropských investic mimo EMU, včetně Británie, zůstává podvážen. Ponecháváme vyšší zastoupení rozvíjejících se trhů prostřednictvím investic do rychle rostoucích ekonomik jihovýchodní Asie. V rámci sektorů jsme navýšili podíl průmyslových firem a sektoru materiálů. Naopak jsme snížili podíl spotřebního zboží a také finančních titulů. V dluhopisové části portfolia držíme snížený podíl dlouhodobých dluhopisů. Za zajímavé považujeme zejména firemní dluhopisy a dále dluhopisy rozvíjejících se zemí denominované v lokálních měnách. Podíl investic do realitních akcií zůstává pro měsíc říjen na neutrální úrovni. Podíl investic do komodit je nastaven na podváženou úroveň již delší dobu. Podrobnější informace o hlavních událostech, které ovlivnily vývoj na finančních trzích, stejně jako naše stanoviska k vybraným ekonomickým ukazatelům naleznete v aktuálním vydání měsíčníku Ekonomika a trhy. Stejně jako u jiných fondů platí, že hodnota investice a příjem z ní může v čase kolísat, a proto není zaručena návratnost původní investice.

11 Fond: ČSOB Růstový Základní informace o fondu Vývoj fondu Výkonnost fondu

12

13 Fond: ČSOB Dynamický Produktové skóre Investiční zaměření Profilové fondy, kam fond ČSOB Dynamický patří, jsou šité na míru investičnímu profilu každého typu investora. Respektují tedy vaši představu o míře požadovaného výnosu, rizika investice a investičním horizontu. Kapitálový trh místo vás sleduje portfolio manažer, který vaše peníze aktivně a efektivně spravuje. Fond se řídí dlouhodobou investiční strategií skupiny ČSOB/KBC a zároveň pružně reaguje na vývoj na finančních trzích. Kombinuje stabilnější složky portfolia s těmi dynamičtějšími a sektorové i regionální zaměření upravuje tak, aby byl pokaždé plně v souladu s naší aktuální investiční strategií. Díky tomuto fondu investujete vždy tam, kde se to vyplatí. Vy tak nemusíte přemýšlet, zda se daří více Americe než Evropě, firmám vyrábějícím kosmetiku, potraviny nebo auta a můžete se věnovat sobě a svým nejbližším. Jedním fondem položíte základní stavební kámen vašeho portfolia. Měsíční komentář správce fondu k Pro měsíc říjen je podíl akciových investic nastaven na nadváženou úroveň. V září se akciovým trhům dařilo, Evropa vykázala lepší výkonnost proti Americe. Podobně jako v minulém měsíci platí, že se valuace akciových trhů nachází nad dlouhodobými průměry. Současné ceny akcií jsou však podle našeho názoru opodstatněny několika faktory, a to zejména příznivým makroekonomickým výhledem, stále nízkými výnosy na dluhopisových trzích a dobrými výsledky firem. Příznivých ekonomických podmínek jsme využili k dalšímu navýšení podílu akcií na úkor dluhopisů. V rámci akciových investic se zaměřujeme na malé a střední firmy v EMU, které mívají v této fázi hospodářského cyklu lepší výkonnost. Z regionálního pohledu preferujeme investice v eurozóně (EMU) proti USA. Podíl evropských investic mimo EMU, včetně Británie, zůstává podvážen. Ponecháváme vyšší zastoupení rozvíjejících se trhů prostřednictvím investic do rychle rostoucích ekonomik jihovýchodní Asie. V rámci sektorů jsme navýšili podíl průmyslových firem a sektoru materiálů. Naopak jsme snížili podíl spotřebního zboží a také finančních titulů. V dluhopisové části portfolia držíme snížený podíl dlouhodobých dluhopisů. Za zajímavé považujeme zejména firemní dluhopisy a dále dluhopisy rozvíjejících se zemí denominované v lokálních měnách. Podíl investic do realitních akcií zůstává pro měsíc říjen na neutrální úrovni. Podíl investic do komodit je nastaven na podváženou úroveň již delší dobu. Podrobnější informace o hlavních událostech, které ovlivnily vývoj na finančních trzích, stejně jako naše stanoviska k vybraným ekonomickým ukazatelům naleznete v aktuálním vydání měsíčníku Ekonomika a trhy. Stejně jako u jiných fondů platí, že hodnota investice a příjem z ní může v čase kolísat, a proto není zaručena návratnost původní investice.

14 Fond: ČSOB Dynamický Základní informace o fondu Vývoj fondu Výkonnost fondu

15

16 Tržní programy investování: Fond: ČSOB Akciový Produktové skóre Investiční zaměření ČSOB Akciový (dříve ČSOB akciový mix) je největším akciovým fondem z hlediska investovaných finančních prostředků v rámci skupiny ČSOB. Zvítězit nad inflací bez akcií je ve světě investic téměř nemožné. Pokud tedy chcete do svého portfolia akcie zařadit, měl by fond ČSOB Akciový být vaší první volbou. Fond je totiž vhodným základním pilířem akciové části každého portfolia. Záleží tedy jen na vašem investičním profilu, jaký podíl fondu budete v portfoliu mít. Společnosti, do kterých ČSOB Akciový investuje, znají lidé po celém světě stejně jako vy. Aniž si to uvědomujete, denně používáte desítky jejich výrobků či služeb: ráno hygienické prostředky a kosmetiku, v průběhu dne oblečení či módní doplňky, dopravní prostředky, v pracovní době elektroniku a informační technologie, po práci zakoupené zboží a zároveň bankovní služby, po návratu domů jdete s dětmi sportovat. Přes sociální sítě si s přáteli na večer domluvíte posezení v restauraci, kde společně sledujete sportovní utkání. Před spaním si ještě vezmete léky. Každou minutu vašeho dne tak narážíte na společnosti, které skrze fond ČSOB Akciový můžete vlastnit, a denně můžete usínat s pocitem, že jste udělali něco pro sebe. ČSOB Akciový vám totiž umožní vlastnit podíly ve světoznámých společnostech jako například Apple, Nestlé, Microsoft, Bayer, GE, Google, Facebook, Allianz, Shell, Johnson & Johnson, Procter & Gamble, Daimler, Volkswagen, VISA, MasterCard, IBM, Coca-Cola, PepsiCo, Unilever, Intel, Colgate-Palmolive, Nike, Starbucks, ebay, Philip Morris, SABMiller, Anheuser-Busch, Diageo, McDonald s, Boeing, LVMH a mnoho dalších. Měsíční komentář správce fondu k Absence severokorejského raketového testu přinesla na akciové trhy v první půlce září pozitivní náladu. Každopádně slovní přestřelky mezi USA a Severní Koreou pokračovaly a (relativně nízké) riziko odzbrojeného konfliktu se určitě nesnížilo. Dopad letos velmi ničivé hurikánové sezóny by měl mít pouze krátkodobý efekt na americkou ekonomiku. Americký Kongres kvůli likvidaci ekonomických škod navýšil dluhový strop do začátku prosince. Americký Fed podle očekávání oznámil, že od října začne postupně snižovat objem bilance. Jestřábí komentáře navíc otočili vnímání trhu natolik, že nyní trh futures ukazuje pravděpodobnost zvýšení úrokových sazeb v prosinci na 70 %, zatímco před pár týdny to bylo jen 20 %. Německé volby překvapily nečekaným úspěchem nacionalistické AfD (12,6 % hlasů). Pro vítěze voleb, stranu CDU/CSU se 33 % hlasů, to byl nejhorší výsledek v poválečné historii. Očekává se zdlouhavé sestavování nové vlády, přičemž varianta velké koalice (CDU/CDU a SPD) byla vyloučena. Hodnota podílového listu fondu se v září zvýšila o 1,9 %. Americký index S&P 100 posílil o 1,7 %, evropský Stoxx Europe 50 dokonce o 4,3 % a japonský Nikkei 225 3,6 %. V rámci sektorů se nejvíce dařilo energetickému sektoru (růst ceny ropy Brent o 9,9 %), finančnímu sektoru (reflační příběh; růst úrokových sazeb) a průmyslovému sektoru. Nedařilo se

17 zejména defenzívním sektorům (vliv růstu úrokových sazeb), jako jsou síťová odvětví, realitní sektor a sektor spotřebního nezbytného zboží. Firma Apple tradičně v září představila novou řadu chytrých telefonů. Prodeje nových modelů řady 8 zatím zaostávají za očekávání, ovšem je to dáno tím, že někteří lidé vyčkávají na speciální model iphone X (čteno anglicky ten ), který je uveden u příležitosti desátého výročí iphone. Ten se má objevit na pultech obchodů až v listopadu a bude stát v ČR přes 30 tisíc korun. V nastavení portfolia fondu nedošlo k významným změnám. Vyšší nadvážení pokračuje u eurozóny a Evropa je jako celek mírně nadvážená. USA jsou mírně podvážené a Japonsko na neutrální pozici. Sektorově udržujeme procyklické zaměření (největší nadvážení je u IT a finančního sektoru). Podvážení se týká zejména defenzívních sektorů. Na říjnovém zasedání ECB se sice čeká utažení měnové politiky, ale v září její šéf Mario Draghi docela překvapivě nic naznačil. Zatímco zdravotnická reforma v USA je nyní v nedohlednu, tak daňová reforma začíná opět nabývat zřetelnějších obrysů. Trumpův návrh na snížení korporátní daně z 35 % na 15 % asi schválen nebude, ale i 20%-ní sazba by znamenala povzbuzení pro firemní sektor společně s jednorázovou repatriací zisků firem ze zahraniční. V číselném vyjádření by to znamenalo růst firemních zisků u firem z indexu S&P 500 o 6 %. Jejich průměrná daňová sazba je nyní 25,6 %. Stejně jako u jiných fondů platí, že hodnota investice a příjem z ní může v čase kolísat, a proto není zaručena návratnost původní investice.

18 Fond: ČSOB Akciový Základní informace o fondu Vývoj fondu Výkonnost fondu

19

20 Tržní programy investování: Fond: ČSOB Akciový realitní Produktové skóre Investiční zaměření Zajímáte se o realitní trh? Hledáte dlouhodobou investici s vysokým potenciálem zhodnocení? Investiční fond ČSOB Akciový realitní (dříve ČSOB realitní mix) investuje do akcií více než 50 společností, které úspěšně podnikají v realitách a zabývají se výstavbou, správou a provozováním nemovitostí nebo obchodováním s nimi. Pokud jste ochotni akceptovat riziko vyplývající z koncentrace investic do jednoho odvětví a vyznáváte investiční strategii založenou na výběru akcií stylem top-down (shora-dolů), vstupem do tohoto fondu můžete profitovat ze zisků řady realitních projektů. Od věci není, že tak rozkládáte investiční riziko v rámci daného sektoru. Navíc investujete do realitního trhu, aniž byste museli nemovitosti přímo kupovat. Ve výsledku tak šetříte svůj čas a peníze spojené s vyhledáváním, nákupem a správou nemovitostí. Prvotní výběr projektů provádíme na úrovni jednotlivých regionů a subsektorů (kancelářské prostory, maloobchodní prostory, rezidenční nemovitosti či průmyslové stavby), následně hledáme v základu silné realitní společnosti. Investice do realit obvykle souvisí s ekonomickými cykly (signalizují růst, provázejí pokles) v podobné míře jako celý akciový trh. V poslední době se ale staly vhodným doplňkem každého dobře diverzifikovaného portfolia. Měsíční komentář správce fondu k Absence severokorejského raketového testu přinesla na akciové trhy v první půlce září pozitivní náladu. Každopádně slovní přestřelky mezi USA a Severní Koreou pokračovaly a (relativně nízké) riziko odzbrojeného konfliktu se určitě nesnížilo. Dopad letos velmi ničivé hurikánové sezóny by měl mít pouze krátkodobý efekt na americkou ekonomiku. Americký Kongres kvůli likvidaci ekonomických škod navýšil dluhový strop do začátku prosince. Americký Fed podle očekávání oznámil, že od října začne postupně snižovat objem bilance. Jestřábí komentáře navíc otočili vnímání trhu natolik, že nyní trh futures ukazuje pravděpodobnost zvýšení úrokových sazeb v prosinci na 70 %, zatímco před pár týdny to bylo jen 20 %. Německé volby překvapily nečekaným úspěchem nacionalistické AfD (12,6 % hlasů). Pro vítěze voleb, stranu CDU/CSU se 33 % hlasů, to byl nejhorší výsledek v poválečné historii. Očekává se zdlouhavé sestavování nové vlády, přičemž varianta velké koalice (CDU/CDU a SPD) byla vyloučena. Hodnota podílového listu fondu se v září snížila o 0,8 %. Podle průzkumu firmy Savills, konzultantské společnosti v oblasti realitního trhu, dosáhly výnosy u komerčních nemovitostí ve Velké Británii nejnižší úrovně od referenda o vystoupení z Evropské unie. Výnosy se nyní pohybují pod úrovní 5 %. Obecně platí, že pokles výnosů má pozitivní vliv na přecenění nemovitostního portfolia a naopak. Index západoevropských realitních společností (Stoxx Europe 600 Real Estate) posílil o 0,7 % a index amerických realitních společností (S&P 500 Real Estate) poklesl o 1,9 %. V rámci regionální alokace nedošlo ke změnám. Západní Evropa a USA jsou mírně podvážené a region střední a východní Evropy je nadvážený.

21 Na říjnovém zasedání ECB se sice čeká utažení měnové politiky, ale v září její šéf Mario Draghi docela překvapivě nic naznačil. Zatímco zdravotnická reforma v USA je nyní v nedohlednu, tak daňová reforma začíná opět nabývat zřetelnějších obrysů. Trumpův návrh na snížení korporátní daně z 35 % na 15 % asi schválen nebude, ale i 20%-ní sazba by znamenala povzbuzení pro firemní sektor společně s jednorázovou repatriací zisků firem ze zahraniční. V číselném vyjádření by to znamenalo růst firemních zisků u firem z indexu S&P 500 o 6 %. Jejich průměrná daňová sazba je nyní 25,6 %. Stejně jako u jiných fondů platí, že hodnota investice a příjem z ní může v čase kolísat, a proto není zaručena návratnost původní investice.

22 Fond: ČSOB Akciový realitní Základní informace o fondu Vývoj fondu Výkonnost fondu

23

Investiční životní pojištění

Investiční životní pojištění Přehled fondů ČSOB - konzervativní fond Opatrný investor, který nerad riskuje a požaduje mírně převýšit výnosy z termínovaných vkladů u bank. ČSOB růstový fond Opatrný investor, který je ovšem ochoten

Více

Typ fondu Peněžní trh Dluhopisy Akciový trh

Typ fondu Peněžní trh Dluhopisy Akciový trh Přehled fondů Garantovaný fond - Opatrný investor, který nerad riskuje a požaduje jistotu a garantovaný výnos. ČSOB Konzervativní fond - Opatrný investor, který nerad riskuje a požaduje vyšší výnos, než

Více

KB POVINNÝ KONZERVATIVNÍ FOND

KB POVINNÝ KONZERVATIVNÍ FOND KB POVINNÝ KONZERVATIVNÍ FOND Fond v kontextu nepříznivého dění na dluhopisových trzích poklesl Zápornou výkonnost zaznamenaly všechny nejkonzervativnější fondy v odvětví Na výkonnosti se negativně odrazil

Více

FLEXI životní pojištění

FLEXI životní pojištění Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny FLEXI životní pojištění Pozn.: Data uvedená v Bulletinu lze využít i pro potřeby produktů FLEXI INVEST 2008 a H-FIX, zejména pro případ mimořádných

Více

Martin Pecka, Portfolio Manager. Generali Investments CEE Webinář, září 2017

Martin Pecka, Portfolio Manager. Generali Investments CEE Webinář, září 2017 Martin Pecka, Portfolio Manager Generali Investments CEE Webinář, září 2017 Obsah 2 SEKCE I Nejdůležitější události uplynulého měsíce Přehled vývoje hlavních ekonomik Měnová politika centrálních bank SEKCE

Více

Specifické informace o fondech

Specifické informace o fondech Specifické informace o fondech Investiční životní pojištění Kumulativ MAX II (SIF) ÚČEL V tomto dokumentu naleznete klíčové informace o jednotlivých investičních fondech, do kterých je možné v rámci produktu

Více

FLEXI životní pojištění

FLEXI životní pojištění Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny FLEXI životní pojištění Pozn.: Data uvedená v Bulletinu lze využít i pro potřeby produktů FLEXI INVEST 2008 a H-FIX, zejména pro případ mimořádných

Více

Daniel Kukačka, Portfolio Manager. Generali Investments CEE Webinář, říjen 2017

Daniel Kukačka, Portfolio Manager. Generali Investments CEE Webinář, říjen 2017 č Daniel Kukačka, Portfolio Manager Generali Investments CEE Webinář, říjen 2017 Obsah 2 SEKCE I Nejdůležitější události uplynulého měsíce Přehled vývoje hlavních ekonomik SEKCE II Kapitálové trhy Výhled

Více

Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny

Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny FLEXI životní pojištění Pozn.: Data uvedená v Bulletinu lze využít i pro potřeby produktů FLEXI INVEST 2008 a H-FIX, zejména pro případ mimořádných

Více

Specifické informace o fondech

Specifické informace o fondech Specifické informace o fondech Investiční životní pojištění TOP Comfort (SIF) ÚČEL V tomto dokumentu naleznete klíčové informace o jednotlivých investičních fondech, do kterých je možné v rámci produktu

Více

Nejistota na finančních trzích přetrvává, náš přístup v investování zůstává proto opatrnější

Nejistota na finančních trzích přetrvává, náš přístup v investování zůstává proto opatrnější 5. září 2016 Nejistota na finančních trzích přetrvává, náš přístup v investování zůstává proto opatrnější Situace na finančních trzích zůstala během léta překvapivě velmi klidná. Počáteční šok vyvolaný

Více

FLEXI životní pojištění

FLEXI životní pojištění Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny FLEXI životní pojištění Pozn.: Data uvedená v Bulletinu lze využít i pro potřeby produktů FLEXI INVEST 2008 a H-FIX, zejména pro případ mimořádných

Více

Vývoj fondů ČP INVEST. Říjen 2015 Praha Martin Pecka Portfolio manažer

Vývoj fondů ČP INVEST. Říjen 2015 Praha Martin Pecka Portfolio manažer 1 Vývoj fondů ČP INVEST Říjen 2015 Praha Martin Pecka Portfolio manažer 2 Konzervativní fond Říjen + 0,10 % Letos + 0,77 % Státní dluhopisy: růst po celé křivce - do 6 let záporné výnosy Korporátní dluhopisy

Více

Vývoj fondů ČP INVEST. Říjen 2014 Praha Michal Valentík Hlavní investiční stratég ČP INVEST

Vývoj fondů ČP INVEST. Říjen 2014 Praha Michal Valentík Hlavní investiční stratég ČP INVEST 1 Říjen 2014 Praha Michal Valentík Hlavní investiční stratég ČP INVEST 2 Konzervativní fond Říjen +0,10% Od ledna +1,05% 101,60% 101,40% 101,20% 101,00% 100,80% 100,60% 100,40% 100,20% 100,00% 99,80% 99,60%

Více

Vývoj fondů ČP INVEST. Prosinec 2014 Praha Michal Valentík Hlavní investiční stratég ČP INVEST

Vývoj fondů ČP INVEST. Prosinec 2014 Praha Michal Valentík Hlavní investiční stratég ČP INVEST 1 Prosinec 2014 Praha Michal Valentík Hlavní investiční stratég ČP INVEST 2 Konzervativní fond Prosinec -0,17% Od ledna +0,95% 101,20% 101,00% 100,80% 100,60% 100,40% 100,20% 100,00% 99,80% 99,60% Konzervativní

Více

FLEXI životní pojištění

FLEXI životní pojištění Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny FLEXI životní pojištění Pozn.: Data uvedená v Bulletinu lze využít i pro potřeby produktů FLEXI INVEST 2008 a H-FIX, zejména pro případ mimořádných

Více

FLEXI životní pojištění

FLEXI životní pojištění Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny FLEXI životní pojištění Pozn.: Data uvedená v Bulletinu lze využít i pro potřeby produktů FLEXI INVEST 2008 a H-FIX, zejména pro případ mimořádných

Více

Bulletin. FLEXI životní pojištění. pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny. Aktuální vývoj na finančních trzích.

Bulletin. FLEXI životní pojištění. pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny. Aktuální vývoj na finančních trzích. Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny FLEXI životní pojištění Pozn.: Data uvedená v Bulletinu lze využít i pro potřeby produktů FLEXI INVEST 2008 a H-FIX, zejména pro případ mimořádných

Více

Důvodová zpráva. V průběhu roku 2016 správce uskutečnil následující transakce:

Důvodová zpráva. V průběhu roku 2016 správce uskutečnil následující transakce: Důvodová zpráva Správu aktiv města Jablonce nad Nisou vykonávala na základě uzavřené smlouvy společnost J&T Investiční společnost, a.s. Dne 29.4.2016 došlo k prodeji části závodu zabývající se poskytováním

Více

Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny

Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny FLEXI životní pojištění Pozn.: Data uvedená v Bulletinu lze využít i pro potřeby produktů FLEXI INVEST 2008 a H-FIX, zejména pro případ mimořádných

Více

Důvodová zpráva. Správu aktiv města Jablonce nad Nisou vykonává na základě uzavřené smlouvy společnost J&T Banka, a.s.

Důvodová zpráva. Správu aktiv města Jablonce nad Nisou vykonává na základě uzavřené smlouvy společnost J&T Banka, a.s. Důvodová zpráva Správu aktiv města Jablonce nad Nisou vykonává na základě uzavřené smlouvy společnost J&T Banka, a.s. Město do správy aktiv vložilo následující finanční prostředky: v lednu 20 000 000,-

Více

Vývoj fondů ČP INVEST. Leden 2014 Praha Michal Valentík Hlavní investiční stratég ČP INVEST

Vývoj fondů ČP INVEST. Leden 2014 Praha Michal Valentík Hlavní investiční stratég ČP INVEST 1 Leden 2014 Praha Michal Valentík Hlavní investiční stratég ČP INVEST 2 Konzervativní fond Prosinec -0,06% Od ledna +0,72% Fed nečekaně začal se snižováním nákupu dluhopisů Durace 1,2 navýšena abychom

Více

FLEXI životní pojištění

FLEXI životní pojištění Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny FLEXI životní pojištění Pozn.: Data uvedená v Bulletinu lze využít i pro potřeby produktů FLEXI INVEST 2008 a H-FIX, zejména pro případ mimořádných

Více

Vývoj fondů ČP INVEST. Červen 2015 Praha Patrik Hudec Senior portfolio manažer

Vývoj fondů ČP INVEST. Červen 2015 Praha Patrik Hudec Senior portfolio manažer 1 Vývoj fondů ČP INVEST Červen 2015 Praha Patrik Hudec Senior portfolio manažer 2 Konzervativní fond Červen -0,08 % Letos +0,28 % Korporátní dluhopisy beze změny Nepříznivý vliv růstu dlouhých sazeb 12%

Více

IKS Investiční manažer

IKS Investiční manažer 20. září 2017 Věříme akciovým a smíšeným fondům, u krátkodobých investic sázíme na strategie s absolutním výnosem, které by měly generovat kladný výnos bez ohledu na tržní podmínky Makroekonomické prostředí

Více

Finanční trhy, ekonomiky

Finanční trhy, ekonomiky Finanční trhy, ekonomiky Martin Pecka, (Portfolio Manager) Generali Investments CEE, investiční společnost, a.s. březen 2017 2 Obsah Nejdůležitější události uplynulého měsíce Přehled hlavních ekonomik

Více

Bulletin. FLEXI životní pojištění. pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny. Aktuální vývoj na finančních trzích.

Bulletin. FLEXI životní pojištění. pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny. Aktuální vývoj na finančních trzích. Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny FLEXI životní pojištění Pozn.: Data uvedená v Bulletinu lze využít i pro potřeby produktů FLEXI INVEST 2008 a H-FIX, zejména pro případ mimořádných

Více

Programy Investování. investičního životního pojištění

Programy Investování. investičního životního pojištění Programy Investování investičního životního pojištění Programy Investování investičního životního pojištění Programy investování investičního životního pojištění MetLife MetLife pojišťovna a.s., nabízí

Více

Komentář k vývoji na globálních akciových trzích

Komentář k vývoji na globálních akciových trzích Komentář k vývoji na globálních akciových trzích Vladimíra Bartejsová, Manažerka investičních produktů Praha, 16. května 2016 Agenda dnešního online semináře Vývoj na globálních akciových trzích: 1. Aktuální

Více

Bulletin. FLEXI životní pojištění. pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny. Aktuální vývoj na finančních trzích.

Bulletin. FLEXI životní pojištění. pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny. Aktuální vývoj na finančních trzích. Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny FLEXI životní pojištění Pozn.: Data uvedená v Bulletinu lze využít i pro potřeby produktů FLEXI INVEST 2008 a H-FIX, zejména pro případ mimořádných

Více

Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny

Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny FLEXI životní pojištění Pozn.: Data uvedená v Bulletinu lze využít i pro potřeby produktů FLEXI INVEST 2008 a H-FIX, zejména pro případ mimořádných

Více

Investiční příležitost vidíme u aktiv ve střední a východní Evropě, proto jejich váhu navyšujeme ve všech portfoliích Investičního manažera

Investiční příležitost vidíme u aktiv ve střední a východní Evropě, proto jejich váhu navyšujeme ve všech portfoliích Investičního manažera 5. prosince 2016 Investiční příležitost vidíme u aktiv ve střední a východní Evropě, proto jejich váhu navyšujeme ve všech portfoliích Investičního manažera Dění na finančních trzích bylo v posledních

Více

FLEXI životní pojištění

FLEXI životní pojištění Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny FLEXI životní pojištění Pozn.: Data uvedená v Bulletinu lze využít i pro potřeby produktů FLEXI INVEST 2008 a H-FIX, zejména pro případ mimořádných

Více

Důvodová zpráva. Správu aktiv města Jablonce nad Nisou vykonává na základě uzavřené smlouvy společnost J&T Banka, a.s.

Důvodová zpráva. Správu aktiv města Jablonce nad Nisou vykonává na základě uzavřené smlouvy společnost J&T Banka, a.s. Důvodová zpráva Správu aktiv města Jablonce nad Nisou vykonává na základě uzavřené smlouvy společnost J&T Banka, a.s. Město do správy aktiv vložilo následující finanční prostředky: v lednu 20 000 000,-

Více

Finanční trhy, ekonomiky

Finanční trhy, ekonomiky Finanční trhy, ekonomiky (Fund Portfolio Management) Generali Investments CEE, investiční společnost, a.s. duben 2017 2 USA: silná spotřebitelská důvěra, trh práce i nemovitostí 2 500 2 000 1 500 US -

Více

KB Privátní správa aktiv 4 - Exclusive

KB Privátní správa aktiv 4 - Exclusive KB Privátní správa aktiv 4 - Exclusive Exkluzivní nabídka ISIN: CZ0008473162 Kombinace stability (české státní dluhopisy) a potenciálu hlavních i rozvíjejících se akciových trhů Doporučená délka investice

Více

Statuty NOVIS Pojistných Fondů

Statuty NOVIS Pojistných Fondů STATUT NOVIS GARANTOVANĚ ROSTOUCÍ POJISTNÝ FOND NOVIS Garantovaně Rostoucí Pojistný Fond vytváří a spravuje NOVIS Poisťovňa a.s., se sídlem Námestie Ľudovíta Štúra 2, 811 02 Bratislava, IČO: 47 251 301,

Více

HVĚZDY MĚSÍCE. Září 2009

HVĚZDY MĚSÍCE. Září 2009 Září 2009 HVĚZDY MĚSÍCE Fondy investující do akcií nemovitostních firem Parvest STEP 90 Euro vyvážená investice s ochranou při medvědím trhu Conseq Invest Fond dluhopisů nové Evropy Fondy investující do

Více

Jak mohu splnit svá očekávání

Jak mohu splnit svá očekávání Jak mohu splnit svá očekávání Investiční strategie SPOLEHLIVÝ PARTNER PRO ÚSPĚŠNÉ INVESTOVÁNÍ Každý z nás má své specifické cíle, kterých může prostřednictvím investování dosáhnout. Pro někoho je důležité

Více

Statuty NOVIS Pojistných Fondů

Statuty NOVIS Pojistných Fondů STATUT NOVIS GARANTOVANĚ ROSTOUCÍ POJISTNÝ FOND NOVIS Garantovaně Rostoucí Pojistný Fond vytváří a spravuje NOVIS Poisťovňa a.s., se sídlem Námestie Ľudovíta Štúra 2, 811 02 Bratislava, IČO: 47 251 301,

Více

Vývoj fondů ČP INVEST. Květen 2015 Praha Daniel Kukačka Portfolio manažer

Vývoj fondů ČP INVEST. Květen 2015 Praha Daniel Kukačka Portfolio manažer 1 Vývoj fondů ČP INVEST Květen 2015 Praha Daniel Kukačka Portfolio manažer 2 Konzervativní fond Květen -0,01% Od ledna +0,36% Příznivý vliv korporátních dluhopisů Nepříznivý vliv růstu dlouhodobých sazeb

Více

Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny

Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny FLEXI životní pojištění Pozn.: Data uvedená v Bulletinu lze využít i pro potřeby produktů FLEXI INVEST 2008 a H-FIX, zejména pro případ mimořádných

Více

Fondy a trhy. Peněžní trh: Prosinec ve znamení snižování kreditních spreadů. Dluhopisový trh: Posílení českých státních dluhopisů v prosinci.

Fondy a trhy. Peněžní trh: Prosinec ve znamení snižování kreditních spreadů. Dluhopisový trh: Posílení českých státních dluhopisů v prosinci. Peněžní trh: Prosinec ve znamení snižování kreditních spreadů. Dluhopisový trh: Posílení českých státních dluhopisů v prosinci. Akciové trhy: Listopadový pád vystřídán prosincovým růstem. Peněžní trhy

Více

Souhrnná nabídka podílových fondů. Investiční kapitálové společnosti KB, a.s.

Souhrnná nabídka podílových fondů. Investiční kapitálové společnosti KB, a.s. Souhrnná nabídka podílových fondů Investiční kapitálové společnosti KB, a.s. Na základě Vašeho výběru si Vám dovolujeme blíže představit nabídků podílových fondů IKS a Amundi. V případě doplňujících dotazů

Více

Webinář. Prosinec Patrik Hudec, Fund Portfolio Management. Generali Investments CEE Webinář

Webinář. Prosinec Patrik Hudec, Fund Portfolio Management. Generali Investments CEE Webinář Webinář Prosinec 2018 Patrik Hudec, Fund Portfolio Management Generali Investments CEE Webinář Obsah 2 SEKCE I Nejdůležitější události uplynulých týdnů Přehled vývoje hlavních ekonomik a politik centrálních

Více

Příručka k měsíčním zprávám ING fondů

Příručka k měsíčním zprávám ING fondů Příručka k měsíčním zprávám ING fondů ING Investment Management vydává každý měsíc aktuální zprávu ke každému fondu, která obsahuje základní informace o fondu, jeho aktuální výkonnosti, složení portfolia

Více

Finanční trhy, ekonomiky

Finanční trhy, ekonomiky Finanční trhy, ekonomiky Martin Pecka (Portfolio Manager) Generali Investments CEE, investiční společnost, a.s. květen 2017 2 Obsah Nejdůležitější události uplynulého měsíce Přehled hlavních ekonomik Měnová

Více

Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny

Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny FLEXI životní pojištění Pozn.: Data uvedená v Bulletinu lze využít i pro potřeby produktů FLEXI INVEST 2008 a H-FIX, zejména pro případ mimořádných

Více

Hodnota majetku (AUM) k CZK OBDOBÍ YTD 1M 3M 6M 1R 2R 3R OD ZALOŽENÍ

Hodnota majetku (AUM) k CZK OBDOBÍ YTD 1M 3M 6M 1R 2R 3R OD ZALOŽENÍ KB PSA 2 - Popular Smíšený fond ISIN: CZ0008474483 Kombinace stability (české státní dluhopisy) a potenciálu hlavních i rozvíjejících se akciových trhů Doporučená délka investice 3 roky Hodnota majetku

Více

Příloha 11: Kolektivní investování

Příloha 11: Kolektivní investování 1 Příloha 11: Příloha 11: Tato příloha se věnuje popisu jednotlivým fondům kolektivního investování, využitých v bakalářské práci 1 : 11.1 ČSOB Smíšené fondy ČSOB ČSOB vyvážený fond se stupněm rizika 2.

Více

Programy investování (specifika pojištění vázaného na investiční podíly)

Programy investování (specifika pojištění vázaného na investiční podíly) INFOLIST PRODUKTU Informace o pojistiteli ČSOB Pojišťovna, a. s., člen holdingu ČSOB Masarykovo náměstí 1458, Zelené Předměstí 530 02 Pardubice, Česká republika IČO 45534306, DIČ: CZ699000761 zapsaná v

Více

FLEXI životní pojištění

FLEXI životní pojištění Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny FLEXI životní pojištění Pozn.: Data uvedená v Bulletinu lze využít i pro potřeby produktů FLEXI INVEST 2008 a H-FIX, zejména pro případ mimořádných

Více

Finanční trhy, ekonomiky

Finanční trhy, ekonomiky Finanční trhy, ekonomiky Fund Portfolio Management Martin Pecka, Portfolio Manager Generali Investments CEE Webinář, prosinec 2017 Obsah 2 SEKCE I Nejdůležitější události uplynulého období Přehled vývoje

Více

Finanční trhy, ekonomiky

Finanční trhy, ekonomiky Finanční trhy, ekonomiky Fund Portfolio Management Patrik Hudec, Fund Portfolio Management Generali Investments CEE Webinář, listopad 2017 Obsah 2 SEKCE I Přehled vývoje hlavních ekonomik Nejdůležitější

Více

Souhrnná nabídka podílových fondů. Investiční kapitálové společnosti KB, a.s.

Souhrnná nabídka podílových fondů. Investiční kapitálové společnosti KB, a.s. Souhrnná nabídka podílových fondů Investiční kapitálové společnosti KB, a.s. Na základě Vašeho výběru si Vám dovolujeme blíže představit nabídků podílových fondů IKS a Amundi. V případě doplňujících dotazů

Více

FLEXI životní pojištění

FLEXI životní pojištění Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny FLEXI životní pojištění Pozn.: Data uvedená v Bulletinu lze využít i pro potřeby produktů FLEXI INVEST 2008 a H-FIX, zejména pro případ mimořádných

Více

Webinář ČP INVEST. Srpen 2015 Praha Daniel Kukačka Portfolio manažer

Webinář ČP INVEST. Srpen 2015 Praha Daniel Kukačka Portfolio manažer 1 Webinář ČP INVEST Srpen 2015 Praha Daniel Kukačka Portfolio manažer 2 Vývoj ekonomiky USA HDP se v 2Q 2015 zvýšil o 2,7 % po slabých 0,6 % v 1Q 2015 Predikce HDP za celý rok 2015 = 2,6 % Ekonomiku táhne

Více

Příprava na ukončení kurzového závazku ČNB a vyšší podíl hodnotových akcií hlavní témata posledních změn v portfoliích Investičního manažera

Příprava na ukončení kurzového závazku ČNB a vyšší podíl hodnotových akcií hlavní témata posledních změn v portfoliích Investičního manažera 22. února 2017 Příprava na ukončení kurzového závazku ČNB a vyšší podíl hodnotových akcií hlavní témata posledních změn v portfoliích Investičního manažera Na finančních trzích převažuje od amerických

Více

Amundi Investiční Manažer Modální výkonnost Komentáře k modelovému portfoliu Složení modelového portfolia

Amundi Investiční Manažer Modální výkonnost Komentáře k modelovému portfoliu Složení modelového portfolia 30.06.2019 Amundi Investiční Manažer Modální výkonnost Komentáře k modelovému portfoliu Složení modelového portfolia INVESTIČNÍ MANAŽER MODÁLNÍ VÝKONNOST YTD 2018 2017 2016 KONZERVATIVNÍ +2,76% -4.04%

Více

Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny

Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny FLEXI životní pojištění Pozn.: Data uvedená v Bulletinu lze využít i pro potřeby produktů FLEXI INVEST 2008 a H-FIX, zejména pro případ mimořádných

Více

Pololetní zpráva 2009 UniCredit Bank Czech Republic, a.s.

Pololetní zpráva 2009 UniCredit Bank Czech Republic, a.s. Pololetní zpráva 2009 UniCredit Bank Czech Republic, a.s. Vydána dne 28. srpna 2009 UniCredit Bank Czech Republic, a.s. Na Příkopě 858/20 111 21 Praha 1 UniCredit Bank Czech Republic, a.s., IČ 64948242,

Více

Finanční trhy, ekonomiky. Generali Investments CEE, investiční společnost, a.s. srpen 2017

Finanční trhy, ekonomiky. Generali Investments CEE, investiční společnost, a.s. srpen 2017 Finanční trhy, ekonomiky Generali Investments CEE, investiční společnost, a.s. srpen 2017 2 Krátce v kostce Ekonomika USA pokračuje oživení, ale bez pozitivních překvapení dopady hurikánové sezóny Výhled

Více

Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny

Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny FLEXI životní pojištění Pozn.: Data uvedená v Bulletinu lze využít i pro potřeby produktů FLEXI INVEST 2008 a H-FIX, zejména pro případ mimořádných

Více

Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny

Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny FLEXI životní pojištění Pozn.: Data uvedená v Bulletinu lze využít i pro potřeby produktů FLEXI INVEST 2008 a H-FIX, zejména pro případ mimořádných

Více

Allianz účastnický povinný konzervativní fond

Allianz účastnický povinný konzervativní fond Allianz účastnický povinný konzervativní fond Investice do konzervativního účastnického fondu je vhodná pro účastníky, kteří mají zájem při nízké míře rizika ve střednědobém horizontu participovat na výnosu

Více

Allianz účastnický povinný konzervativní fond

Allianz účastnický povinný konzervativní fond Allianz účastnický povinný konzervativní fond Investice do konzervativního účastnického fondu je vhodná pro účastníky, kteří mají zájem při nízké míře rizika ve střednědobém horizontu participovat na výnosu

Více

Nabídka obsahuje čtyři základní profily, které odpovídají typickým charakteristickým

Nabídka obsahuje čtyři základní profily, které odpovídají typickým charakteristickým KB Profilové fondy Představujeme KB Profilové fondy představují jednoduché investiční řešení pro začínající i zkušenější investory. Nabídka obsahuje čtyři základní profily, které odpovídají typickým charakteristickým

Více

Programy investování (specifika pojištění vázaného na investiční podíly)

Programy investování (specifika pojištění vázaného na investiční podíly) INFOLIST PRODUKTU Informace o pojistiteli ČSOB Pojišťovna, a. s., člen holdingu ČSOB Masarykovo náměstí 1458, Zelené Předměstí 530 02 Pardubice, Česká republika IČO 45534306, DIČ: CZ699000761 zapsaná v

Více

MATERIÁL NA JEDNÁNÍ Zastupitelstva města Doksy

MATERIÁL NA JEDNÁNÍ Zastupitelstva města Doksy MATERIÁL NA JEDNÁNÍ Zastupitelstva města Doksy Jednání zastupitelstva města dne: 2. 0. 206 Věc: Portfolio města Předkládá: Ing. Eva Burešová, starostka města Zpracoval (a): Ing. Pavinská, VFO MěÚ Doksy

Více

Investiční výhled. Martin Burda, generální ředitel Investiční společnosti ČS Štěpán Mikolášek, hlavní portfolio manažer Investiční společnosti ČS

Investiční výhled. Martin Burda, generální ředitel Investiční společnosti ČS Štěpán Mikolášek, hlavní portfolio manažer Investiční společnosti ČS Investiční výhled Martin Burda, generální ředitel Investiční společnosti ČS Štěpán Mikolášek, hlavní portfolio manažer Investiční společnosti ČS Praha, září 2011 Dluhopisy Trhy zcela odsunuly očekávání

Více

Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny

Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny FLEXI životní pojištění Pozn.: Data uvedená v Bulletinu lze využít i pro potřeby produktů FLEXI INVEST 2008 a H-FIX, zejména pro případ mimořádných

Více

Akciový trh USA - rizika a příležitosti

Akciový trh USA - rizika a příležitosti Akciový trh USA - rizika a příležitosti Shrnutí Recese na obzoru vidět není, ale firemní výnosy a zisky klesají Trhy drží nahoře valuace, které ale mají velmi omezený prostor pro další růst Pozitivním

Více

Klíčové informace k účastnickým fondům Penzijní společnosti České pojišťovny, a. s.

Klíčové informace k účastnickým fondům Penzijní společnosti České pojišťovny, a. s. Klíčové informace k účastnickým fondům Penzijní společnosti České pojišťovny, a. s. podle 134 a 135 zákona č. 427 z roku 2011 Aktuální Klíčové informace k účastnickým fondům jsou k dispozici na webu, www.pfcp.cz

Více

PETR SKLENÁŘ TECHNIKY INVESTOVÁNÍ A INVESTIČNÍ TIPY

PETR SKLENÁŘ TECHNIKY INVESTOVÁNÍ A INVESTIČNÍ TIPY PETR SKLENÁŘ TECHNIKY INVESTOVÁNÍ A INVESTIČNÍ TIPY RIZIKO A HORIZONT URČUJÍ NÁSTROJE A TECHNIKU Rizikový profil Investiční horizont Technika Aktiva Dynamický Balancovaný Konzervativní Dlouhodobý -roky

Více

Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny

Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny FLEXI životní pojištění Pozn.: Data uvedená v Bulletinu lze využít i pro potřeby produktů FLEXI INVEST 2008 a H-FIX, zejména pro případ mimořádných

Více

Kategorie rizika a výnosu CLEAN ENERGY 2016 1 2 3 4 5 6 7 11/11 05/12 11/12 05/13 11/13 05/14 11/14. Allianz ENERGYinvest. Charakteristika produktu

Kategorie rizika a výnosu CLEAN ENERGY 2016 1 2 3 4 5 6 7 11/11 05/12 11/12 05/13 11/13 05/14 11/14. Allianz ENERGYinvest. Charakteristika produktu CLEAN ENERGY 2016 Produkt jednorázového investičního životního pojištění, který investuje do cenného papíru s kapitálovou ochranou vložené investice. Výnos je odvozen od vývoje dynamicky spravovaného indexu

Více

SETKÁNÍ S EXPERTY RAIFFEISENBANK. 1. srpna 2017

SETKÁNÍ S EXPERTY RAIFFEISENBANK. 1. srpna 2017 SETKÁNÍ S EXPERTY RAIFFEISENBANK 1. srpna 2017 2 Makroekonomický výhled Monika Junicke, Senior analytik Raiffeisenbank 01-13 07-13 01-14 07-14 01-15 07-15 01-16 07-16 01-17 1Q-14 2Q-14 3Q-14 4Q-14 1Q-15

Více

Metodika klasifikace fondů závazná pro členy AKAT

Metodika klasifikace fondů závazná pro členy AKAT Metodika klasifikace fondů závazná pro členy AKAT Metodika klasifikace fondů AKAT byla vypracována na základě rámcové metodologie ( The European Fund Classification ), kterou vydala Evropská federace fondů

Více

Komentář portfoliomanažera k 1.10.2011 Fond korporátních dluhopisů během srpna a září zaznamenal pokles 5,8% a od počátku roku je -2,4%.

Komentář portfoliomanažera k 1.10.2011 Fond korporátních dluhopisů během srpna a září zaznamenal pokles 5,8% a od počátku roku je -2,4%. Fond korporátních dluhopisů ČP INVEST Komentář portfoliomanažera k 1.10.2011 Fond korporátních dluhopisů během srpna a září zaznamenal pokles 5,8% a od počátku roku je -2,4%. Důvodem poklesu FKD je zejména

Více

Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny

Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny FLEXI životní pojištění Pozn.: Data uvedená v Bulletinu lze využít i pro potřeby produktů FLEXI INVEST 2008 a H-FIX, zejména pro případ mimořádných

Více

FLEXI životní pojištění

FLEXI životní pojištění Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny FLEXI životní pojištění Pozn.: Data uvedená v Bulletinu lze využít i pro potřeby produktů FLEXI INVEST 2008 a H-FIX, zejména pro případ mimořádných

Více

KB Privátní správa aktiv 2 - Exclusive

KB Privátní správa aktiv 2 - Exclusive KB Privátní správa aktiv 2 - Exclusive Exkluzivní nabídka ISIN: CZ0008473154 Kombinace stability (české státní dluhopisy) a potenciálu hlavních i rozvíjejících se akciových trhů Doporučená délka investice

Více

Statuty NOVIS pojistných fondů

Statuty NOVIS pojistných fondů Statuty NOVIS pojistných fondů Statut NOVIS Garantovaně Rostoucí Pojistný Fond NOVIS Garantovaně Rostoucí Pojistný Fond vytváří a spravuje NOVIS Poisťovňa a.s., se sídlem Námestie Ľudovíta Štúra 2, 811

Více

Výroční zpráva za rok 2017

Výroční zpráva za rok 2017 2017 KB Privátní správa aktiv Flexibilní Výroční zpráva za rok 2017 Amundi Czech Republic, investiční společnost. a.s. předkládá investorské veřejnosti výroční zprávu fondu za rok 2017 (sestaveno k datu

Více

Příručka k měsíčním zprávám ING fondů

Příručka k měsíčním zprávám ING fondů Příručka k měsíčním zprávám ING fondů ING Investment Management vydává každý měsíc aktuální zprávu ke každému fondu, která obsahuje základní informace o fondu, jeho aktuální výkonnosti, složení portfolia

Více

Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny

Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny FLEXI životní pojištění Pozn.: Data uvedená v Bulletinu lze využít i pro potřeby produktů FLEXI INVEST 2008 a H-FIX, zejména pro případ mimořádných

Více

Doba Kapitálová Kategorie trvání ochrana rizika 102 % Vývoj měn vůči EUR od počátku pojištění ( ) EUR / BRL brazilský real

Doba Kapitálová Kategorie trvání ochrana rizika 102 % Vývoj měn vůči EUR od počátku pojištění ( ) EUR / BRL brazilský real TIMBI 2015/2017 Produkt jednorázového investičního životního pojištění, který investuje do cenného papíru s kapitálovou ochranou vložené investice. Výnos je odvozen z výkonnosti pěti měn zemí TIMBI vůči

Více

Přetrvávající nízkoúrokové prostředí v ČR

Přetrvávající nízkoúrokové prostředí v ČR Přetrvávající nízkoúrokové prostředí v ČR Vladimíra Bartejsová, Manažerka investičních produktů Praha, 2. květen 2016 Agenda dnešního online semináře Přetrvávající nízkoúrokové prostředí v ČR 1. Politika

Více

Sdělení klíčových informací Sdělení informací pojistitelem zájemci o pojištění

Sdělení klíčových informací Sdělení informací pojistitelem zájemci o pojištění FORTE Sdělení klíčových informací Sdělení informací pojistitelem zájemci o pojištění Účel Tento dokument poskytuje klíčové informace o tomto investičním produktu. Nejedná se o marketingový materiál. Tyto

Více

Finanční trhy, ekonomiky

Finanční trhy, ekonomiky Finanční trhy, ekonomiky Fund Portfolio Management Daniel Kukačka, Portfolio Manager Generali Investments CEE Webinář, květen 2018 Obsah 2 SEKCE I Přehled vývoje hlavních ekonomik Měnová politika centrálních

Více

Investiční bulletin. Vývoj investičních fondů. 32. týden. Týdenní verze

Investiční bulletin. Vývoj investičních fondů. 32. týden. Týdenní verze Investiční bulletin Vývoj investičních fondů Týdenní verze 32. týden V investičním životním pojištění je ideálně spojeno pojištění s výhodnou investicí volných finančních prostředků. PERSPEKTIVA je vysoce

Více

Investiční bulletin. Vývoj investičních fondů. 37. týden. Týdenní verze

Investiční bulletin. Vývoj investičních fondů. 37. týden. Týdenní verze Investiční bulletin Vývoj investičních fondů Týdenní verze 37. týden V investičním životním pojištění je ideálně spojeno pojištění s výhodnou investicí volných finančních prostředků. PERSPEKTIVA je vysoce

Více

Klíčové informace pro investory

Klíčové informace pro investory Klíčové informace pro investory Tento dokument obsahuje klíčové informace pro investory o tomto fondu. Nejedná se o marketingový materiál. Tyto informace odpovídají zákonu o kolektivním investování a jejich

Více

Kategorie rizika a výnosu CLEAN ENERGY

Kategorie rizika a výnosu CLEAN ENERGY CLEAN ENERGY 2016 Produkt jednorázového investičního životního pojištění, který investuje do cenného papíru s kapitálovou ochranou vložené investice. Výnos je odvozen od vývoje dynamicky spravovaného indexu

Více

@#A MĚSÍČNÍ EKONOMICKÁ ZPRÁVA ŘÍJEN 2004 MAKROEKONOMICKÝ VÝVOJ

@#A MĚSÍČNÍ EKONOMICKÁ ZPRÁVA ŘÍJEN 2004 MAKROEKONOMICKÝ VÝVOJ MAKROEKONOMICKÝ VÝVOJ V říjnu vzrostl index spotřebitelských cen o 0,5 % proti předcházejícímu měsíci a o 3,5 % za poslední rok (v září činil meziměsíční růst 0,8 % a meziroční 3,0 %). Meziroční nárůst

Více

Diskontní certifikáty

Diskontní certifikáty V následujícím přehledu najdete aktuálně nakoupené produkty, kromě otevřených podílových fondů, na hlavní investiční platformě OCCAM CONSULT. Jsou seřazeny do skupin dle svých vlastností a investičních

Více

Kategorie rizika a výnosu CLEAN ENERGY 2016 1 2 3 4 5 6 7 11/11 05/12 11/12 05/13 11/13 05/14. Charakteristika produktu

Kategorie rizika a výnosu CLEAN ENERGY 2016 1 2 3 4 5 6 7 11/11 05/12 11/12 05/13 11/13 05/14. Charakteristika produktu CLEAN ENERGY 2016 Výnos je odvozen od vývoje dynamicky spravovaného indexu odvozeného od vývoje akcií 14 vybraných společností působících v oblasti energetiky a souvisejících technologií. Produkt se 100%

Více

Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny

Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny FLEXI životní pojištění Pozn.: Data uvedená v Bulletinu lze využít i pro potřeby produktů FLEXI INVEST 2008 a H-FIX, zejména pro případ mimořádných

Více

FLEXI životní pojištění

FLEXI životní pojištění Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny FLEXI životní pojištění Pozn.: Data uvedená v Bulletinu lze využít i pro potřeby produktů FLEXI INVEST 2008 a H-FIX, zejména pro případ mimořádných

Více

Investiční oddělení ZPRÁVA Z FINANČNÍCH TRHŮ. Říjen 2005 MAKROEKONOMICKÝ VÝVOJ

Investiční oddělení ZPRÁVA Z FINANČNÍCH TRHŮ. Říjen 2005 MAKROEKONOMICKÝ VÝVOJ Investiční oddělení Říjen 2005 ZPRÁVA Z FINANČNÍCH TRHŮ MAKROEKONOMICKÝ VÝVOJ Rozhodujícím makroekonomickým údajem, na který finanční trh upírá svoji pozornost, se v posledním období stal vývoj spotřebitelských

Více