Projekt diplomové práce

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Projekt diplomové práce"

Transkript

1 Seznam příloh Příloha č. Projekt diplomové práce Příloha č. Grafy volba pracovníků OSPOD Příloha č. Grafy Analýza dat u rodin s dětmi Příloha č. Grafy Analýza rodin Příloha č. Analýza dat Příloha č. Grafy Příloha č. 7 Grafy Příloha č. 8 - Organizační schéma VÚ a SVP, Pšov Příloha č. 9 Bod zvratu Příloha č. Cash Flow Příloha č. Kalkulace nákladů na vybavení SVP Příloha č. Seznam zkratek a symbolů

2 Univerzita Karlova v Praze Fakulta humanitních studií Řízení a supervize v sociálních a zdravotnických organizacích Příloha č. Projekt diplomové práce Předběžný název DP: Zavádění nové služby střediska výchovné péče Jméno: Bc. Eva Potužáková, DiS. Osobní číslo: 7 Imatrikulační ročník:

3 . Formulace problému V posledních několika letech dochází k výrazným změnám v zařízeních ústavní a ochranné výchovy, kdy se začíná postupně vytrácet spolupráce jednotlivých zařízení a nastává spíše konkurenční boj o to, kdo poskytuje atraktivnější služby. Výrazná změna nastala po. Lednu, kdy v souvislosti s novým občanským zákoníkem již o daném zařízení, do kterého bude dítě umístěno, rozhoduje soud a příslušný orgán sociálně-právní ochrany dětí a ne diagnostické ústavy ( 97 zákona č. 89/, Sb., občanský zákoník). Odpovědí ústavů na tuto změnu byla snaha zavést nové služby, jak pro veřejnost, tak pro samotné děti umístěné v zařízení, tak aby byly pro soudy atraktivnější, než druhá zařízení v okolí. Výchovné ústavy dnes již tedy nejsou jenom o tom, aby byly těžko zvladatelné děti odloučeny od společnosti a v ústavu převychovány, ale jde především o spolupráci s veřejností i s ostatními institucemi, tak, aby dané zařízení bylo schopno nabídnout širokou škálu svých odborných služeb v oblasti péče o dítě. Častou změnou, o kterou ústavy usilovaly, bylo zřízení Střediska výchovné péče, nicméně ne všechny ústavy byly v tomto kroku podpořeny. Dokonce docházelo i k zavření několika ústavů, čímž se ještě zvýšila snaha zbylých ústavů o zavedení nových služeb. Z mého pohledu bylo první chybou to, že nebyla dostatečně zmapována situace v okolí a zjištěno, zda je středisko výchovné péče pro tuto oblast potřeba, nebo zda není naopak v dané oblasti SVP již několik. Také je třeba zjistit přes OSPODy klientelu, aby bylo zmapováno, kolik počet klientů je vhodných pro SVP. To možná několik ústavů podcenilo a jednalo unáhleně, místo toho, aby pečlivě zpracovali svůj podnikatelský záměr. SVP je zařízení, které poskytuje služby dětem s rizikem poruch chování, jejich rodinným příslušníkům a dětem, které mají povinnost spolupracovat se SVP danou soudem. Střediska pak poskytují služby poradenské, vzdělávací, speciálně pedagogické a psychologické, výchovné i sociální směřující k nápravě poruch chování. Služby SVP jsou pak buď ambulantní, celodenní, internátní, anebo terénní ( zákona č. 9/ Sb.). Já bych svou diplomovou práci chtěla zaměřit na výchovný ústav, který si zřídil jako svou součást SVP, které poskytuje ambulantní služby. Do budoucna by však organizace ráda svou činnost rozšířila o služby internátní. Cílem mé diplomové práce bude vypracování plánu na rozšíření služeb SVP o služby internátní pro děti do let. Současně bych chtěla vypracovat analýzu okolí a současné situace SVP, tak abych zjistila předpoklad úspěchu při zavedení nové služby a pomocí

4 kvantitativního výzkumu budu zjišťovat, jaké faktory ovlivňují volbu klientů středisek výchovné péče při výběru střediska.. Cíl práce Cílem mé diplomové práce je vypracovat plán rozšíření služeb SVP o služby internátní s využitím plánu, který bude sloužit ke zmapování rizik, které ohrožují vznik nové služby a zároveň zabezpečí kontrolu stanových cílů. Plán by měl také ukázat reálnost vzniku nové služby a poskytnou důležité informace o organizaci, o produktu, marketingových strategiích, personálu i hospodářském výsledku a zachytit kroky vedoucí k dosažení cíle organizace. Dalším cílem bude zjistit, jaké faktory ovlivňují volbu klientů středisek výchovné péče při výběru střediska. Hlavní otázkou je, zda je volba klientů středisek více ovlivněna dostupností střediska, mediálním obrazem střediska, nebo osobní zkušeností klientů se střediskem?. Teoreticko-metodologické východisko V první části své práce se budu zabývat charakteristikou střediska výchovné péče a výchovného ústavu a to především po změnách od roku. Zároveň se budu věnovat také teorii podnikatelského plánu a strategického řízení a jeho využití pro příspěvkové organizace. Jako zdroj mi bude složit odborná literatura, zákony, odborné časopisy, interní dokumenty organizace i zkušenosti ze své vlastní praxe. V další části se budu věnovat charakteristice daného zařízení a analýze současné situace i analýze okolí výchovného ústavu a střediska výchovné péče v Ústeckém kraji, především pak na Lounsku, kde se organizace nachází. Dále se zaměřím na vytvoření plánu, ve kterém se zaměřím, jak na marketingový plán, tak na operační, legislativní i finanční plán, který je pro životnost organizace velmi důležitý. V praktické části bude dále provedeno šetření pomocí kvantitativních metod výzkumu, kdy pomocí standardizovaného dotazníku budu zjišťovat, jaké faktory ovlivňují volbu klientů středisek výchovné péče při výběru střediska. Cílovou populací jsou jednak OSPODy, ale také školské organizace a rodiny s problémovými dětmi. Pomocí dotazníků budu zjišťovat, jak ovlivňuje volbu střediska cena služby, dojezdová vzdálenost, mediální obraz střediska nebo osobní zkušenost se střediskem.

5 Získané informace mi pak poslouží k vytvoření plánu pro zavedení internátní služby do praxe výchovného ústavu. Obecná hypotéza: Volba klientů středisek výchovné péče je více ovlivněna dostupností střediska, než mediálním obrazem střediska. Hypotézy: OSPODy preferují při volně střediska více osobní zkušenost se střediskem, než dostupnost střediska. Rodiny s dětmi preferují při volbě střediska více cenu a dojezdovou vzdálenost střediska, než mediální obraz střediska.. Harmonogram práce Červen- Červenec vyhledávání odborné literatury a studium Srpen Říjen zpracování podkladů pro business plán, analýza bodu zvratu Listopad Prosinec zpracování business plánu, konzultace Leden Únor sepsání praktické části diplomové práce, konzultace Březen sepsání první verze diplomové práce, konzultace Duben Květen dokončení a odevzdání diplomové práce. Předběžná bibliografie Hartl, P., Hartlová, H.. Psychologický slovník. Praha. Portál, s. r. o., Keřkovský, M., Vykypěl O.,. Strategické řízení teorie pro praxi, Praha. C. H. Beck, Kotler, J. P.. Vedení procesu změny. Osm kroků úspěšné transformace podniku v turbulentní ekonomice. Praha. Management Press Matoušek, O Ústavní péče. Praha. Portál, s. r. o. Sedláček, J.. Cash Flow. Brno: Computer Press. Sedláček, J.. Účetní data v rukou manažera finanční analýza v řízení

6 firmy, Brno: Computer Press. Synek, M. a kol.. Manažerská ekonomika. Praha: Grada Publishing. Vágnerová, M. 8. Psychopatologie pro pomáhající profese. Praha. Portál, s. r. o., Vodáček, L., Vodáčková, O. 9. Moderní management v teorii a praxi. Praha. Management Press, s. r. o., Zákon č. 9/ Sb., o výkonu ústavní výchovy nebo ochranné výchovy ve školských zařízeních a o preventivně výchovné péči ve školských zařízeních a o změně dalších zákonů Zákon č. 89/ Sb., občanský zákoník

7 Příloha č. Grafy Volba pracovníků OSPOD Rozhodně 8 Spíše Spíše ne Rozhodně ne Ústecký kr. Stř., Pr., Lib. Pl. Karl., Jih. Graf Volba pracovníků OSPOD při výběru SVP dle ceny Vlastní tvorba grafu, r., (n=) Rozhodně Spíše Ústecký kr. Stř., Pr., Lib. Pl. Karl., Jih. Graf 7 Volba pracovníků OSPOD při výběru SVP dle vzdálenosti Vlastní tvorba grafu, r., (n=)

8 Rozhodně Spíše Spíše ne Rozhodně ne Ústecký kr. Stř., Pr., Lib. Pl. Karl., Jih. Graf 8 Volba pracovníků OSPOD při výběru SVP dle mediálních zdrojů Vlastní tvorba grafu, r., (n=) Ústecký kr. Stř., Pr., Lib. Pl. Karl., Jih. Rozhodně Spíše Spíše ne Graf 9 Volba pracovníků OSPOD při výběru SVP dle zkušeností druhých lidí Vlastní tvorba grafu, r., (n=)

9 Příloha č. Grafy analýza dat u rodin s dětmi 8 Úplná Rozvedená Doplněná 7 Graf Složení rodin v SVP dle typu Vlastní tvorba grafu, r., (n=) 7 Základní Výuční Maturita Vysokoškolské Graf Vzdělání rodičů dětí umístěných ve SVP, Pšov Vlastní tvorba grafu, r., (n=)

10 Výchovné problémy Záškoláctví Návykové látky Graf Důvody umístění dítěte do SVP, Pšov Vlastní tvorba grafu, r., (n=) Poprvé Opakované Graf Druh umístění dítěte do SVP, Pšov Vlastní tvorba grafu, r., (n=)

11 Příloha č. Grafy analýza rodin ano seznámili - velmi důležité ano seznámili, ale nebylo rozhodující Úplná Rozvedená Doplněná Graf Volba SVP dle mediálních zdrojů u rodin s dětmi Vlastní tvorba grafu, r., (n=) 7 rozhodně spíše spíše rozhodně ne ne Úplná Rozvedená Doplněná Graf - Volba SVP dle zkušenosti druhých lidí u rodin s dětmi Vlastní tvorba grafu, r., (n=)

12 7 rozhodně spíše spíše ne Úplná Rozvedená Doplněná Graf Volba SVP dle vlastní zkušenosti u rodin s dětmi Vlastní tvorba grafu, r., (n=)

13 Příloha č. Analýza dat jak se děti do SVP, Pšov dopravují Automobil MHD Graf 7 Jak se děti do SVP, Pšov nejčastěji dopravují. Vlastní tvorba grafu, r., (n=) Rozhodně ne Spíše ne Spíše ano Úplná Rozvedená Doplněná Graf 8 Je pro rodiny s dětmi doprava do SVP, Pšov obtížná? Vlastní tvorba grafu, r., (n=)

14 ,,,, Úplná Rozvedená Doplněná, rozhodně spíše spíše ne rozhodně ne Graf 9 Volba dle vzdálenosti SVP od bydliště rodičů Vlastní tvorba grafu, r., (n=)

15 Příloha č. Grafy volba SVP dle čekací lhůty u rodin s dětmi Úplná Rozvedená Doplněná rozhodně spíše spíše ne rozhodně ne Graf Volba SVP dle čekací lhůty u rodin s dětmi Vlastní tvorba grafu, r., (n=) 7 ihned týden - týdny měsíce Graf Jak dlouho jsou rodiče ochotni čekat, než bude dítě do SVP přijato? Vlastní tvorba grafu, r., (n=)

16 Příloha č. 7 Grafy Volba SVP dle ceny za službu u rodin s dětmi Úplná Rozvedená Doplněná rozhodně spíše spíše ne rozhodně ne Graf Volba SVP dle ceny za služby u rodin s dětmi. Vlastní tvorba grafu, r., (n=)

17 Příloha č. 8 Organizační struktura SVP Pšov Ředitel VÚ a SVP, Pšov Vedoucí SVP Psycholog Speciální pedagog Sociální pracovnice Učitel/peda gog Vychovatel Asistent vychovatele Zdroj: vlastní tvorba

18 Příloha č. 9 Bod zvratu Tabulka Výpočet bodu zvratu Počet návštěv Náklady Celkové náklady variabilní náklady Fixní náklady Celkové tržby Zisk Vlastní tvorba tabulky, r.

19 Příloha č. Tabulka - Předpokládaný vývoj Cash Flow za rok Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec PS Mzd. n Odvody Pořízení DHM Pořízení DNM 9 Odpisy Energie poplatky Režie Provozní Správ.v. Stravné Spotřeba materiálu Zřizovací výdaje Ostatní výdaje Dotace 7 78 Příjmy Konečný stav Zdroj: vlastní výpočet

20 Příloha č. Tabulka - Kalkulace nákladů na vybavení SVP, Pšov Nábytek Ks Cena/jednotku Cena celkem Válenda 8 Šatní skříň 8 Psací stůl 8 Židle 8 Pračka 8 8 Pohovka Botník Jídelní set Lednice Myčka nádobí 7 7 Mikrovlná trouba Věšák Sedací vaky 8 8 Kuchyňská linka Televize Náklady celkem 89 9 Náklady byly zaokrouhleny na 9 Kč. Tabulka Kalkulace nákladů na ostatní vybavení Vybavení Ks Cena/jednotku Cena celkem Koberce Vysavač Žehlička Kuchyňské nádobí x x Cena celkem 79 8 Náklady byly zaokrouhleny na 8 Kč.

21 Příloha č. Seznam zkratek a symbolů OSPOD orgán sociálně právní ochrany dětí SVP Středisko výchovné péče VÚ Výchovný ústav VÚ a SVP, Pšov Výchovný ústav a středisko výchovné péče, Pšov SBU strategické obchodní jednotky MŠMT ČR Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České Republiky

NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 2015, Čl. I

NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 2015, Čl. I NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 1, kterým se mění nařízení vlády č. /0 Sb., o stanovení rozsahu přímé vyučovací, přímé výchovné, přímé speciálně pedagogické a přímé pedagogicko-psychologické pedagogických pracovníků,

Více

273/2009 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY

273/2009 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY 273/2009 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 17. srpna 2009, kterým se mění nařízení vlády č. 75/2005 Sb., o stanovení rozsahu přímé vyučovací, přímé výchovné, přímé speciálně pedagogické a přímé pedagogicko-psychologické

Více

Financováno z EHP a Norských fondů v rámci projektu Ohrožené děti a mládež ve Zlínském kraji, reg. č. EHP- CZ04-OV

Financováno z EHP a Norských fondů v rámci projektu Ohrožené děti a mládež ve Zlínském kraji, reg. č. EHP- CZ04-OV 1 Transformační tým Mgr. Eva Žůrková, ředitelka DDaZŠ Liptál Mgr. Renata Trčková, zástupkyně ředitelky Pavla Spilková, ekonomka Mgr. Lukáš Diatka, vedoucí vychovatel Mgr. Petr Netočný, podporovatel týmu

Více

Plán práce výchovného poradce

Plán práce výchovného poradce Plán práce výchovného poradce Školní rok 2018/2019 Výchovný poradce Ing. Jitka Vaňková Preventista RJ Mgr. Miroslav Beránek Skartační znak S 10 Schválil Plán práce výchovného poradce vychází ze zákona

Více

Obecná priorita A12: VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ A STUDENTŮ SE SPECIÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI SPOLEČNĚ S OSTATNÍMI

Obecná priorita A12: VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ A STUDENTŮ SE SPECIÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI SPOLEČNĚ S OSTATNÍMI PODKLAD PRO JEDNÁNÍ MINITÝMU PRO PODPORU INKLUZE Formulace kritérií splnění dílčích cílů se opírala rovněž o souhrnné výsledky dotazníkového šetření potřeb na školách pro jednotlivá klíčová témata. Konkrétní

Více

2005/458 Sb. Vyhláška, kterou se upravují podrobnosti o organizaci výchovně vzdělávací péče ve střediscích výchovné péče 458/2005

2005/458 Sb. Vyhláška, kterou se upravují podrobnosti o organizaci výchovně vzdělávací péče ve střediscích výchovné péče 458/2005 2005/458 Sb. Vyhláška, kterou se upravují podrobnosti o organizaci výchovně vzdělávací péče ve střediscích výchovné péče 458/2005 Vyhláška, kterou se upravují podrobnosti o organizaci výchovně vzdělávací

Více

Základní informace o projektu Posilování institucionální kapacity a efektivnosti výkonu Městského úřadu Velké Meziříčí

Základní informace o projektu Posilování institucionální kapacity a efektivnosti výkonu Městského úřadu Velké Meziříčí Základní informace o projektu Posilování institucionální kapacity a efektivnosti výkonu Městského úřadu Velké Meziříčí Identifikace operačního programu a výzvy Číslo operačního programu: CZ.1.04 Název

Více

KOMUNIKACE A LIDSKÉ ZDROJE

KOMUNIKACE A LIDSKÉ ZDROJE PROJEKT BAKALÁŘSKÉ PRÁCE KOMUNIKACE A LIDSKÉ ZDROJE NÁZEV BAKALÁŘSKÉ PRÁCE Marketingová strategie obchodní jednotky (SBU) společnosti ABB v oblasti B2B Leden 2013 TERMÍN UKONČENÍ STUDIA A OBHAJOBA (MĚSÍC/ROK)

Více

Shrnutí nejdůležitějších témat v oblasti ÚV a OV

Shrnutí nejdůležitějších témat v oblasti ÚV a OV Shrnutí nejdůležitějších témat v oblasti ÚV a OV Praha, březen 2018 1 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, 118 12 Praha 1 tel.: +420 234 811 111 msmt@msmt.cz www.msmt.cz Mezi zařízení

Více

Vyhláška MŠMT č. 458/2005 Sb.

Vyhláška MŠMT č. 458/2005 Sb. Vyhláška MŠMT č. 458/2005 Sb. ze dne 10. listopadu 2005, kterou se upravují podrobnosti o organizaci výchovně vzdělávací péče ve střediscích výchovné péče Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (dále

Více

Aktuální otázky a informace Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy z oblasti primární prevence rizikového chování

Aktuální otázky a informace Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy z oblasti primární prevence rizikového chování Aktuální otázky a informace Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy z oblasti primární prevence rizikového chování Dítě a droga Krajská konference k problematice rizikového chování dětí, žáků a studentů

Více

Čj.: ČŠIG-2500/14-G2 a výsledků vzdělávání na školní rok 2014/2015

Čj.: ČŠIG-2500/14-G2 a výsledků vzdělávání na školní rok 2014/2015 Seznam příloh Příloha č. 1 Příloha č. 2 Prameny ke Kritériím hodnocení podmínek, průběhu a výsledků vzdělávání na školní rok 2014/2015 Seznam zkratek 1/5 Příloha č. 1 Prameny ke Kritériím hodnocení podmínek,

Více

ROČNÍ PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ pro školní rok 2009/2010

ROČNÍ PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ pro školní rok 2009/2010 Střední škola nábytkářská a obchodní Bystřice pod Hostýnem ROČNÍ PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ pro školní rok 2009/2010 Skupina výchovných poradců školy a okruhy jejich činností: Ing. Aleš Zapletal (současně

Více

ROČNÍ PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ pro školní rok 2007/2008

ROČNÍ PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ pro školní rok 2007/2008 Č.j. T 719/07 ROČNÍ PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ pro školní rok 2007/2008 Vychází z dlouhodobého plánu strategie a koncepce rozvoje školy, zpracovává ji skupina výchovných poradců školy a je konkretizací

Více

Výroční zpráva SVP HELP za školní rok 2012-2013

Výroční zpráva SVP HELP za školní rok 2012-2013 Výchovný ústav, SVP HELP, ZŠ a SŠ Střílky, Zámecká 107 Výroční zpráva SVP HELP za školní rok 2012-2013 Středisko výchovné péče HELP Zelené náměstí 1292 686 01 Uherské Hradiště Zpracoval: Mgr. Karel Opravil

Více

SEZNAM PŘÍLOH. 1. Individuální sestavení balíčku 2. Dotazník 3. Projekt diplomové práce

SEZNAM PŘÍLOH. 1. Individuální sestavení balíčku 2. Dotazník 3. Projekt diplomové práce SEZNAM PŘÍLOH 1. Individuální sestavení balíčku 2. Dotazník 3. Projekt diplomové práce Příloha č. 1 Podmínkou je využití služeb v minimální hodnotě 2500 Kč. Tři opakovaná testování složení těla (voda,

Více

75/2005 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY

75/2005 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY Systém ASPI - stav k 24.4.2016 do částky 48/2016 Sb. a 9/2016 Sb.m.s. - RA852 75/2005 Sb. - stanovení rozsahu přímých činností pedagogických pracovníků - poslední stav textu nabývá účinnost až od 1. 9.2016

Více

75/2005 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY

75/2005 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY /200 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 2. ledna 200 o stanovení rozsahu přímé vyučovací, přímé výchovné, přímé speciálně pedagogické a přímé pedagogicko-psychologické činnosti pedagogických pracovníků Vláda nařizuje

Více

Metodický list pro první soustředění kombinovaného studia. předmětu Management ve finančních službách

Metodický list pro první soustředění kombinovaného studia. předmětu Management ve finančních službách Metodický list pro první soustředění kombinovaného studia předmětu Management ve finančních službách Název tematického celku: Základní koncepční přístupy a osobnost manažera Cíl: V návaznosti na poznatky

Více

Výchovné poradenství z pohledu žáků základních škol

Výchovné poradenství z pohledu žáků základních škol Výchovné poradenství z pohledu žáků základních škol Závěrečná zpráva projektu specifického výzkumu Petra Kalibová Kontakt: petra.kalibova@uhk.cz Pracoviště: Katedra sociální pedagogiky PdF UHK 2 Závěrečná

Více

VYHLÁŠKA. č. 317/2005 Sb., o dalším vzdělávání pedagogických pracovníků, akreditační komisi a kariérním systému pedagogických pracovníků

VYHLÁŠKA. č. 317/2005 Sb., o dalším vzdělávání pedagogických pracovníků, akreditační komisi a kariérním systému pedagogických pracovníků VYHLÁŠKA č. 317/2005 Sb., o dalším vzdělávání pedagogických pracovníků, akreditační komisi a kariérním systému pedagogických pracovníků ze dne 27. července 2005 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

Více

NABÍDKA SLUŽEB PRO PARTNERSKÉ ORGANIZACE

NABÍDKA SLUŽEB PRO PARTNERSKÉ ORGANIZACE NABÍDKA SLUŽEB PRO PARTNERSKÉ ORGANIZACE FAKULTA MANAGEMENTU JINDŘICHŮV HRADEC O FAKULTĚ MANAGEMENTU Fakulta managementu v Jindřichově Hradci je nejmladší a jedinou mimopražskou fakultou Vysoké školy ekonomické

Více

Roční zpráva 2007 Diagnostický ústav a Středisko výchovné péče Praha 4, Na Dlouhé mezi 19

Roční zpráva 2007 Diagnostický ústav a Středisko výchovné péče Praha 4, Na Dlouhé mezi 19 Roční zpráva 2007 Diagnostický ústav a Středisko výchovné péče Praha 4, Na Dlouhé mezi 19 1. Textová část. Diagnostický ústav a Středisko výchovné péče Praha 4, Na Dlouhé mezi 19 byl zřízen MŠMT zřizovací

Více

Zastupitelstvo města Přerova

Zastupitelstvo města Přerova Pořadové číslo: 16/6 Zastupitelstvo města Přerova Přerov 11.4.16 Návrh 16. zasedání Zastupitelstva města Přerova, které se uskuteční dne 18. 4. 16 Zpravodaj: Bc. Tomáš Navrátil, náměstek primátora Navrhovatel:

Více

Vláda nařizuje podle 23 odst. 5 zákona č. 563/2004 Sb., o pedagogických pracovnících a o změně některých zákonů: Rozsah působnosti

Vláda nařizuje podle 23 odst. 5 zákona č. 563/2004 Sb., o pedagogických pracovnících a o změně některých zákonů: Rozsah působnosti Exportováno z právního informačního systému CODEXIS 75/2005 Sb. Nařízení vlády o stanovení rozsahu přímé vyučovací, pří... - znění dle 273/09 Sb. 75/2005 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 26. ledna 2005 o stanovení

Více

Práce výchovného poradce Oblasti činnosti, úkoly a harmonogram pro školní rok 2013/2014

Práce výchovného poradce Oblasti činnosti, úkoly a harmonogram pro školní rok 2013/2014 Práce výchovného poradce Oblasti činnosti, úkoly a harmonogram pro školní rok 2013/2014 Výchovný poradce: Ing. Monika Hodaňová Konzultační hodiny: Konzultace se domlouvají individuálně osobně, telefonicky

Více

Legislativní zabezpečení asistenta pedagoga

Legislativní zabezpečení asistenta pedagoga Legislativní zabezpečení asistenta pedagoga Legislativní zabezpečení asistenta pedagoga v resortu MŠMT Uplatňované principy integrace a inkluze při vzdělávání, vzdělávání dětí/žáků/studentů se stále těžšími

Více

SEZNAM PŘÍLOH Příloha 1 Příloha 2 Příloha 3 Příloha 4 Příloha 5 Příloha 6 Příloha 7

SEZNAM PŘÍLOH Příloha 1 Příloha 2 Příloha 3 Příloha 4 Příloha 5 Příloha 6 Příloha 7 SEZNAM PŘÍLOH Příloha 1 Dotazník pro metodika školního stravování Příloha 2 Dotazník pro pracovníka pověřené obce Příloha 3 Dotazník pro ředitel/ku školy, který/á má v organizační struktuře školní jídelnu

Více

Section A: Základní údaje

Section A: Základní údaje Vážená paní, vážený pane, jsem studentem Pedagogické fakulty Masarykovy univerzity a obracím se na Vás s žádostí o vyplnění tohoto dotazníku, který slouží ke zpracování výzkumné části mé diplomové práce.

Více

Výroční zpráva SVP HELP

Výroční zpráva SVP HELP Výchovný ústav, Středisko výchovné péče HELP, střední škola a školní jídelna, Zámecká 107 zařízení poskytující školské služby Středisko výchovné péče HELP Zelené náměstí 1292, 686 01 Uherské Hradiště Tel/fax:

Více

310/2018 Sb. ze dne 12. prosince o krajských normativech. Jednotky výkonu pro jednotlivé krajské normativy

310/2018 Sb. ze dne 12. prosince o krajských normativech. Jednotky výkonu pro jednotlivé krajské normativy 310/2018 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 12. prosince 2018 o krajských normativech Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy stanoví podle 161c odst. 2 písm. b) a 170 písm. f) zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním,

Více

PLÁN PRÁCE ŠKOLNIHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ NA ŠKOLNÍ ROK 2018/2019

PLÁN PRÁCE ŠKOLNIHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ NA ŠKOLNÍ ROK 2018/2019 PLÁN PRÁCE ŠKOLNIHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ NA ŠKOLNÍ ROK 2018/2019 Školní poradenské pracoviště (dále jen ŠPP) poskytuje poradenské a konzultační služby žákům, jejich zákonným zástupcům a pedagogům. K

Více

SOL PROSTŘEDÍ A PODMÍNKY. STANDARD č. 3

SOL PROSTŘEDÍ A PODMÍNKY. STANDARD č. 3 SOL STANDARD č. 3 PROSTŘEDÍ A PODMÍNKY Zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc při Dětském centru R. A. Dvorského 1710 544 01 Dvůr Králové nad Labem provozované Sdružením ozdravoven a léčeben okresu

Více

Prevence rizikového chování u dětí a mládeže ve školním prostředí

Prevence rizikového chování u dětí a mládeže ve školním prostředí Prevence rizikového chování u dětí a mládeže ve školním prostředí Praha, 14. června 2017 1 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, 118 12 Praha 1 tel.: +420 234 811 111 msmt@msmt.cz

Více

SEZNAM PŘÍLOH. Příloha č. 1: Souhlas s poskytnutím rozhovoru. Příloha č. 2: Maslowova pyramida potřeb. Příloha č. 3: Projekt diplomové práce

SEZNAM PŘÍLOH. Příloha č. 1: Souhlas s poskytnutím rozhovoru. Příloha č. 2: Maslowova pyramida potřeb. Příloha č. 3: Projekt diplomové práce SEZNAM PŘÍLOH Příloha č. 1: Souhlas s poskytnutím rozhovoru Příloha č. 2: Maslowova pyramida potřeb Příloha č. 3: Projekt diplomové práce PŘÍLOHY Příloha č.1 Informovaný souhlas s poskytnutím rozhovoru

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ NAŘÍZENÍ VLÁDY

ÚPLNÉ ZNĚNÍ NAŘÍZENÍ VLÁDY ÚPLNÉ ZNĚNÍ NAŘÍZENÍ VLÁDY č. /00 Sb., o stanovení rozsahu přímé vyučovací, přímé výchovné, přímé speciálně pedagogické a přímé pedagogicko-psychologické činnosti pedagogických pracovníků ze dne. ledna

Více

MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ /0.0/0.0/15_005/

MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ /0.0/0.0/15_005/ MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000067 3. jednání Řídícího výboru 15. 9. 2016 Domažlice OBSAH 1) Informace o průběhu projektu 2) Harmonogram projektu

Více

Mgr. Petr Spurný RESOCIA o.s.

Mgr. Petr Spurný RESOCIA o.s. Mgr. Petr Spurný RESOCIA o.s. Rezort školství: - Škola prevence, diagnostika, poradenství, hodnocení a ovlivňování chování - Školská poradenská zařízení (PPP, SPC) - Zařízení preventivně výchovné péče

Více

Informace o žadateli Název neziskové organizace (použijte prosím název registrovaný v Rejstříku NNO):

Informace o žadateli Název neziskové organizace (použijte prosím název registrovaný v Rejstříku NNO): Základní informace o grantu Tento grantový program podpoří cca 10 neziskových organizací, mezi něž bude rozděleno až 500 000 Kč. Každá organizace může žádat o grant až do výše 50 000 Kč. Grant je určen

Více

Otázky kvality a kvantity pohybových aktivit v kontextu sociálně patologických jevů Mgr. Hana Bednářová

Otázky kvality a kvantity pohybových aktivit v kontextu sociálně patologických jevů Mgr. Hana Bednářová Otázky kvality a kvantity pohybových aktivit v kontextu sociálně patologických jevů Mgr. Hana Bednářová Anotace: Dětem a mládeži se sociálně patologickými projevy chování, bývá soudně nařízena ústavní

Více

VYHLÁŠKA ze dne 12. prosince 2018 o krajských normativech

VYHLÁŠKA ze dne 12. prosince 2018 o krajských normativech Strana 5298 Sbírka zákonů č. 310 / 2018 310 VYHLÁŠKA ze dne 12. prosince 2018 o krajských normativech Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy stanoví podle 161c odst. 2 písm. b) a 170 písm. f) zákona

Více

preventivní péče ústavní nebo ochranné výchovy

preventivní péče ústavní nebo ochranné výchovy Systém péče v ČR Systém péče v České republice se dělí na dvě základní skupiny. Do první skupiny patří zařízení, která pracují s klienty v rámci preventivní péče. Druhá skupina zařízení se již věnuje dětem,

Více

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PSYCHOLOGA

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PSYCHOLOGA PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PSYCHOLOGA 2016/2017 1. Úvod S respektem k specifikům školního prostředí a možnostem Základní školy Dr. Milady Horákové (dále jen školy) tento plán práce školního psychologa tvoří rámec

Více

Seznam příloh: Příloha A NUTS Příloha B Seznam dokumentů podrobených analýze v průběhu akčního výzkumu Příloha C Seznam možných donorů Příloha D

Seznam příloh: Příloha A NUTS Příloha B Seznam dokumentů podrobených analýze v průběhu akčního výzkumu Příloha C Seznam možných donorů Příloha D Seznam příloh: Příloha A NUTS Příloha B Seznam dokumentů podrobených analýze v průběhu akčního výzkumu Příloha C Seznam možných donorů Příloha D Projekt diplomové práce 108 Příloha A NUTS Regionální uspořádání

Více

- 2 - 4.6 Adresa internetové stránky www.ddml.cz 5. IČ 7. DIČ. 8. Dokumenty. 4.2. Adresa úřadovny pro osobní návštěvu

- 2 - 4.6 Adresa internetové stránky www.ddml.cz 5. IČ 7. DIČ. 8. Dokumenty. 4.2. Adresa úřadovny pro osobní návštěvu - 1 - Informace dle zákona. 106/1999 Sb., ve zn ní pozd jších p edpis (Struktura informací, zveřejňovaných o povinném subjektu způsobem, umožňujícím dálkový přístup podle vyhlášky č.442/2006 Sb. ze dne

Více

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR č. j.: MSMT-33648/2016-1

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR č. j.: MSMT-33648/2016-1 Rozvojový program na podporu školních psychologů a školních speciálních pedagogů ve školách na období leden srpen 2017 č. j.: MSMT 33648/2016-1 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (dále jen MŠMT

Více

Transformace péče o ohrožené děti a mládež

Transformace péče o ohrožené děti a mládež EHP Fondy 2009 2014 Program CZ04 - Ohrožené děti a mládež Transformace péče o ohrožené děti a mládež Ing. Kateřina Budínská, projektová manažerka Krajský úřad Pardubického kraje Cíl projektu Vytvořit osm

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2011

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2011 Mateřská škola Těšetice, příspěvková organizace, okres Znojmo IČO : 70988323 VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2011 Za organizaci : Jana Mikulášková, ředitelka školy Mateřská škola Těšetice IČO :

Více

Vydefinování úlohy středisek výchovné péče v systému podpory škol

Vydefinování úlohy středisek výchovné péče v systému podpory škol Vydefinování úlohy středisek výchovné péče v systému podpory škol David Čáp, Pavel Dosoudil (eds.) a kol. RAMPS-VIP III, Realizace a metodická podpora poradenských služeb Klíčová aktivita 05 Národní ústav

Více

Popis vzdělávací akce

Popis vzdělávací akce Popis vzdělávací akce 1. Název vzdělávací akce:specializační studium pro metodiky prevence Studium k výkonu specializovaných činností -prevence sociálně patologických jevů(dle vyhl. č. 317/2005 Sb. 9c)

Více

Základní informace o vzdělávacím kurzu

Základní informace o vzdělávacím kurzu Základní informace o vzdělávacím kurzu Číslo kurzu 9 Název kurzu SPECIFICKÉ VZDĚLÁVÁNÍ PRACOVNÍKŮ ODDĚLENÍ SPO Cílová skupina Pracovníci oddělení SPO Odborný garant Mgr. Miroslav Kappl tel.: 493331317,

Více

Dětský diagnostický ústav, dětský domov, středisko výchovné péče, základní škola a školní jídelna, Homole 90. Výroční zpráva

Dětský diagnostický ústav, dětský domov, středisko výchovné péče, základní škola a školní jídelna, Homole 90. Výroční zpráva Výroční zpráva Dětský diagnostický ústav, dětský domov se školou, středisko výchovné péče, základní škola a školní Pracoviště : Středisko výchovné péče Spirála Český Krumlov, Špičák 114 Školní rok 2014/2015

Více

PROJEKT BAKALÁŘSKÉ PRÁCE

PROJEKT BAKALÁŘSKÉ PRÁCE PROJEKT BAKALÁŘSKÉ PRÁCE KOMUNIKACE A LIDSKÉ ZDROJE NÁZEV BAKALÁŘSKÉ PRÁCE Retenční program jako klíč ke spokojenému a loajálnímu zákazníkovi ve věkové skupině 25 35 let Červen/2013 TERMÍN UKONČENÍ STUDIA

Více

Výroční zpráva o činnosti Střediska výchovné péče ve Strakonicích

Výroční zpráva o činnosti Střediska výchovné péče ve Strakonicích Výroční zpráva o činnosti Střediska výchovné péče ve Strakonicích Školní rok 2011/2012 1 1. Základní údaje o škole a školském zařízení. Název školského zařízení: Dětský diagnostický ústav, dětský domov

Více

Dětský domov se školou, středisko výchovné péče a základní škola, Jihlava VNITŘNÍ ŘÁD. Střediska výchovné péče v Jihlavě

Dětský domov se školou, středisko výchovné péče a základní škola, Jihlava VNITŘNÍ ŘÁD. Střediska výchovné péče v Jihlavě VNITŘNÍ ŘÁD Střediska výchovné péče v Jihlavě 1 1. Charakteristika střediska, jeho struktura a provoz Charakteristika střediska Činnost školského zařízení vykonává právnická osoba: Dětský domov se školou,

Více

Seznam příloh. Příloha č. 1: Projekt diplomové práce. Příloha č. 2: Novinový článek z návštěv sociálních zařízení

Seznam příloh. Příloha č. 1: Projekt diplomové práce. Příloha č. 2: Novinový článek z návštěv sociálních zařízení Seznam příloh Příloha č. 1: Projekt diplomové práce Příloha č. 2: Novinový článek z návštěv sociálních zařízení 8 Příloha č. 1: Projekt diplomové práce Univerzita Karlova v Praze Fakulta humanitních studií

Více

Platné znění dotčených částí zákona o pedagogických pracovnících, školského zákona a zákoníku práce s vyznačením navrhovaných změn a doplnění

Platné znění dotčených částí zákona o pedagogických pracovnících, školského zákona a zákoníku práce s vyznačením navrhovaných změn a doplnění Platné znění dotčených částí zákona o pedagogických pracovnících, školského zákona a zákoníku práce s vyznačením navrhovaných změn a doplnění I. Platné znění zákona o pedagogických pracovnících ČÁST PRVNÍ

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2006

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2006 z 6 Mateřská škola Těšetice, příspěvková organizace, okres Znojmo IČO : 70988323 VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2006 Za organizaci : Jana Mikulášková, ředitelka školy 2 z 6 Mateřská škola Těšetice

Více

Základní škola Kopřivnice, Alšova 1123, okres Nový Jičín K O N C E P C E Č I N N O S T I

Základní škola Kopřivnice, Alšova 1123, okres Nový Jičín K O N C E P C E Č I N N O S T I Základní škola Kopřivnice, Alšova 1123, okres Nový Jičín Š K O L N Í P O R A D E N S K É P R A C O V I Š T Ě - K O N C E P C E Č I N N O S T I 1. Činnost školního poradenského pracoviště Školní poradenské

Více

FINANČNÍ ZABEZPEČENÍ VEŘEJNÝCH SLUŽEB PETRONILA GLEICHOVÁ, ÚMČ PRAHA 6

FINANČNÍ ZABEZPEČENÍ VEŘEJNÝCH SLUŽEB PETRONILA GLEICHOVÁ, ÚMČ PRAHA 6 FINANČNÍ ZABEZPEČENÍ VEŘEJNÝCH SLUŽEB PETRONILA GLEICHOVÁ, ÚMČ PRAHA 6 VEŘEJNÝ SEKTOR Veřejný sektor je specifickou součástí ekonomiky, jeho smyslem je poskytování veřejných služeb, ve veřejném zájmu.

Více

Výroční zpráva za rok 2013/2014

Výroční zpráva za rok 2013/2014 Výroční zpráva za rok 2013/2014 Středisko výchovné péče Slaný Ve Slaném dne 1.9.2014 Mgr. Blanka Kottenová vedoucí SVP Zpráva o činnosti Střediska výchovné péče Slaný za školní rok 2013/2014 Středisko

Více

typický klient dítě zákonní zástupci třídní kolektivy pedagogové

typický klient dítě zákonní zástupci třídní kolektivy pedagogové Mgr. Petr Dřínovský, 2014 vznik SVP původní záměr a smysl. absence instituce, která by mohla být nápomocná školám při řešení výchovných obtíží s žáky, příp. jejich zákonnými zástupci; při spolupráci s

Více

ŠAP (43 SŠ ve ZK) a soulad s KAP

ŠAP (43 SŠ ve ZK) a soulad s KAP ŠAP (43 SŠ ve ZK) a soulad s KAP Oblast Podpora inkluze Obecná priorita A13: Vzdělávání žáků a studentů se speciálními vzdělávacími potřebami společně s ostatními Obecný cíl A13.1: Zajistit optimální vzdělávání

Více

Férové školy v LIBERCI. Setkání metodiků škol zapojených do projektu KIPR / Praha

Férové školy v LIBERCI. Setkání metodiků škol zapojených do projektu KIPR / Praha Férové školy v LIBERCI Setkání metodiků škol zapojených do projektu KIPR / Praha 19. 9. 2018 Základní informace o projektu Výzva č. 21 OP VVV: Inkluzivní vzdělávání Období realizace: 07/2017 do 06/2020

Více

Švehlova střední škola polytechnická Prostějov

Švehlova střední škola polytechnická Prostějov PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ pro školní rok 2017/2018 Výchovné poradkyně: Mgr. Radoslava Spurná (nám. Spojenců 17) Mgr. Alena Nováková (Svatoplukova 80) Ing. Tatiana Chmelenská (Svatoplukova 80) Náplň práce

Více

1. NORMATIV MZDOVÝCH PROSTŘEDKŮ A OSTATNÍCH NEINVESTIČNÍCH VÝDAJŮ

1. NORMATIV MZDOVÝCH PROSTŘEDKŮ A OSTATNÍCH NEINVESTIČNÍCH VÝDAJŮ Základní informace k materiálu: Porovnání krajských normativů mzdových prostředků a ostatních neinvestičních výdajů stanovených jednotlivými krajskými úřady pro krajské a obecní školství v roce 2013 Materiál

Více

Speciálně pedagogické centrum pro vady řeči

Speciálně pedagogické centrum pro vady řeči Speciálně pedagogické centrum pro vady řeči při ZŠ pro žáky se specifickými poruchami učení Karlovy Vary, příspěvková organizace Zahájení činnosti: 1.9.2011 Ředitelka: Mgr. Klára Píšová Kontakty: 351 161

Více

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADCE PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/2019

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADCE PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/2019 PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADCE PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/2019 Konzultační hodiny: V případě potřeby po telefonické domluvě. ZÁŘÍ - vypracování plánu výchovné poradkyně - stanovení konzultačních hodin - vypracování

Více

Školský zákon k financování školských zařízení (v kompetenci krajů, nikoli MŠMT ČR):

Školský zákon k financování školských zařízení (v kompetenci krajů, nikoli MŠMT ČR): Analýza koncepčních dokumentů - Dlouhodobý záměr rozvoje vzdělávání a vzdělávací soustavy krajských úřadů ve 14 krajích České republiky ve vztahu k pozici školských výchovných a ubytovacích zařízení domovů

Více

PLÁN PRÁCE VÝCHOVNÉHO PORADCE školní rok 2015/2016. Gymnázium T. G. Masaryka Litvínov Studentská 640, 436 67 Litvínov

PLÁN PRÁCE VÝCHOVNÉHO PORADCE školní rok 2015/2016. Gymnázium T. G. Masaryka Litvínov Studentská 640, 436 67 Litvínov PLÁN PRÁCE VÝCHOVNÉHO PORADCE školní rok 2015/2016 Gymnázium T. G. Masaryka Litvínov Studentská 640, 436 67 Litvínov Poradenské služby ve škole odrážejí specifika školy i regionu. Jsou koordinovány se

Více

Obsah prezentace Role a úloha MŠMT v primární prevenci Strategické dokumenty (Strategie MŠMT a krajské plány prevence) Metodické doporučení Co dělat,

Obsah prezentace Role a úloha MŠMT v primární prevenci Strategické dokumenty (Strategie MŠMT a krajské plány prevence) Metodické doporučení Co dělat, Aktuální informace MŠMT k oblasti primární prevence rizikového chování III. krajská konference prevence kriminality a rizikového chování Karlovy Vary 2012 Ing. Radka Heřmánková odbor speciálního vzdělávání

Více

Střední průmyslová škola Třebíč Manželů Curieových 734, Třebíč

Střední průmyslová škola Třebíč Manželů Curieových 734, Třebíč Střední průmyslová škola Třebíč Manželů Curieových 734, 674 01 Třebíč PROGRAM PORADENSKÝCH SLUŽEB pro školní rok 2016/2017 I. Základní legislativní rámec Poskytování poradenských služeb je uloženo zákonem

Více

PREVENCE V ÚV V RÁMCI ČINNOSTI NÚV. Lucie Myšková Roman Petrenko

PREVENCE V ÚV V RÁMCI ČINNOSTI NÚV. Lucie Myšková Roman Petrenko PREVENCE V ÚV V RÁMCI ČINNOSTI NÚV Lucie Myšková Roman Petrenko Prevence Prevence Vzdělávání a podpora krajských šk. koordinátorů prevence Prevence Vzdělávání a podpora krajských šk. koordinátorů prevence

Více

Metodický list č. 1 FUNKCE, ZISK A VZTAHY MEZI ZÁKLADNÍMI EKONOMICKÝMI VELIČINAMI PODNIKU

Metodický list č. 1 FUNKCE, ZISK A VZTAHY MEZI ZÁKLADNÍMI EKONOMICKÝMI VELIČINAMI PODNIKU Metodické listy pro kombinované studium předmětu MANAŽERSKÁ EKONOMIKA Přednášející: Ing. Jana Kotěšovcová Metodický list č. 1 Název tematického celku: ZALOŽENÍ PODNIKU, VÝNOSY, NÁKLADY, NÁKLADOVÉ FUNKCE,

Více

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež (NZDM) Popis realizace poskytování soc. služby

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež (NZDM) Popis realizace poskytování soc. služby Zahájení poskyt. služby: září 2001 Nízkoprahové zařízení pro (NZDM) Popis realizace poskytování soc. služby Charakteristika: NZDM je zčásti služba terénní, která se zaměřuje na práci v přirozeném prostředí

Více

M Ě S Í Č N Í P L Á N Č I N N O S T I v oblasti rizikových forem chování 2015/2016

M Ě S Í Č N Í P L Á N Č I N N O S T I v oblasti rizikových forem chování 2015/2016 S T Ř E D N Í Š K O L A T E C H N I C K Ý C H O B O R Ů Havířov-Šumbark, Lidická 1a/600, příspěvková organizace Lidická 1a/600, 736 01 Havířov-Šumbark M Ě S Í Č N Í P L Á N Č I N N O S T I v oblasti rizikových

Více

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ tel.: 515322442-3, IČ: 70995087, e-mail: zsivancicka@zsivancicka.cz PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ Školní rok 2018/2019-1 - tel.: 515322442-3, IČ: 70995087, e-mail: zsivancicka@zsivancicka.cz 1. Základní

Více

Pracovní náplň školního psychologa

Pracovní náplň školního psychologa Pracovní náplň školního psychologa pedagogicko-psychologické poradenství ve škole spolupráci členů školního poradenského pracoviště a jeho komunikaci s vedením školy spolupráci členů školního poradenského

Více

MINISTERSTVO ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A TĚLOVÝCHOVY

MINISTERSTVO ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A TĚLOVÝCHOVY MINISTERSTVO ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A TĚLOVÝCHOVY A) Právní předpisy 1. Školy a školská zařízení, pedagogičtí pracovníci 2. Věda a výzkum 3. Uznávání výsledků dalšího vzdělávání, uznávání odborné kvalifikace

Více

Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, České Budějovice, Štítného 3. Přehled platných právních předpisů nezbytných pro řízení školy

Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, České Budějovice, Štítného 3. Přehled platných právních předpisů nezbytných pro řízení školy Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, České Budějovice, Štítného 3 Přehled platných právních předpisů nezbytných pro řízení školy Právní stav ke dni 1.1. 2013 Seznam obsahuje právní předpisy

Více

Dlouhodobý plán výchovného poradenství

Dlouhodobý plán výchovného poradenství Základní škola, Zruč nad Sázavou, Okružní 643 Dlouhodobý plán výchovného poradenství Zpracovala: Mgr. Zdeňka Kunčická, výchovná poradkyně Schválila: Mgr. Jana Marečková, ředitelka školy Ve Zruči nad Sázavou

Více

Legislativní zabezpečení asistenta pedagoga

Legislativní zabezpečení asistenta pedagoga Legislativní zabezpečení asistenta pedagoga Legislativní zabezpečení asistenta pedagoga v resortu MŠMT Uplatňované principy integrace a inkluze při vzdělávání, vzdělávání dětí/žáků/studentů se stále těžšími

Více

Byty na půl cesty Chomutov. Vytvořily: Eva Karičková DiS., Denisa Králíčková

Byty na půl cesty Chomutov. Vytvořily: Eva Karičková DiS., Denisa Králíčková Byty na půl cesty Chomutov Vytvořily: Eva Karičková DiS., Denisa Králíčková Byty na půl cesty Chomutov Cílová skupina Osoby od 18 do 26 let Osoby, které po dosažení zletilosti opouštějí zpravidla školská

Více

Plán práce výchovného poradce

Plán práce výchovného poradce Základní škola při Psychiatrické nemocnici Bohnice, Ústavní 91, Praha 8 dislokované pracoviště ZŠ Poznaňská Plán práce výchovného poradce Školní rok 2016 / 2017 Vypracovala: Mgr. Zdeňka Silvestrová 1 Základní

Více

EHP Fondy 2009 2014 Program CZ04 - Ohrožené děti a mládež Transformace péče o ohrožené děti a mládež

EHP Fondy 2009 2014 Program CZ04 - Ohrožené děti a mládež Transformace péče o ohrožené děti a mládež EHP Fondy 2009 2014 Program CZ04 - Ohrožené děti a mládež Transformace péče o ohrožené děti a mládež Krajský úřad Pardubického kraje, sál J. Kašpara 16. 10. 2015 Ing. Kateřina Budínská, projektová manažerka

Více

Výroční zpráva o činnosti

Výroční zpráva o činnosti Výroční zpráva o činnosti Dětský diagnostický ústav, dětský domov se školou, středisko výchovné péče, základní škola a školní jídelna Homole 90 Pracoviště : Středisko výchovné péče Spirála Český Krumlov,

Více

CZ /0.0/0.0/16_066/

CZ /0.0/0.0/16_066/ Informace o projektu 1. Identifikace projektu Registrační číslo: CZ.03.2.63/0.0/0.0/16_066/0007313 Název projektu: Podpora implementace transformačního plánu a praktické realizace transformačního procesu

Více

Výchovný ústav, základní škola, střední škola a středisko výchovné péče Velké Meziříčí Středisko výchovné péče Velké Meziříčí

Výchovný ústav, základní škola, střední škola a středisko výchovné péče Velké Meziříčí Středisko výchovné péče Velké Meziříčí Výchovný ústav, základní škola, střední škola a středisko výchovné péče Velké Meziříčí, K Rakůvkám 1, 594 01 tel., fax.: 566 523 132, e-mail: velmez@vuvm.cz Středisko výchovné péče Velké Meziříčí Náměstí

Více

TEMATICKÉ OKRUHY PRO OPAKOVÁNÍ K MATURITNÍ ZKOUŠCE

TEMATICKÉ OKRUHY PRO OPAKOVÁNÍ K MATURITNÍ ZKOUŠCE strana: 1/8 TEMATICKÉ OKRUHY PRO OPAKOVÁNÍ K MATURITNÍ ZKOUŠCE Název předmětu u maturitní zkoušky: Studijní obor: Ekonomika Podnikání Školní rok: 2012 2013 1.1. Předmět: Ekonomika 1) Předmět ekonomie a

Více

Čl. 1 Základní vymezení a cíle programu

Čl. 1 Základní vymezení a cíle programu Vyhlášení rozvojového programu na podporu školních psychologů a školních speciálních pedagogů ve školách a metodiků specialistů ve školských poradenských zařízeních v roce 2015 III. Vyhlášení rozvojového

Více

Role a aktivity Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy v oblasti primární prevence rizikového chování II

Role a aktivity Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy v oblasti primární prevence rizikového chování II Role a aktivity Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy v oblasti primární prevence rizikového chování II II. krajská konference prevence kriminality a rizikového chování 2. listopadu 2011 Sokolov

Více

O autorech Úvod Založení podniku... 19

O autorech Úvod Založení podniku... 19 SYNEK Miloslav MANAŽERSKÁ EKONOMIKA Obsah O autorech... 11 Úvod... 13 1. Založení podniku... 19 1.1 Úvod... 19 1.2 Činnosti související se založením podniku... 22 1.3 Volba právní formy podniku.....24

Více

PRACOVNÍ VERZE. Standard práce asistenta pedagoga. Pracovní verze: 09_2014 Určeno: k veřejné diskusi. Kolektiv autorů

PRACOVNÍ VERZE. Standard práce asistenta pedagoga. Pracovní verze: 09_2014 Určeno: k veřejné diskusi. Kolektiv autorů Standard práce asistenta pedagoga Pracovní verze: 09_2014 Určeno: k veřejné diskusi Kolektiv autorů Univerzita Palackého v Olomouci, 2014 Vydala: Univerzita Palackého v Olomouci, 2014 Autorský tým: Mgr.

Více

(34 bodů) BAKALÁŘSKÁ PRÁCE. Vysoká škola manažerské informatiky a ekonomiky (18 bodů, lze uvést ve dvou řádcích) ROK (18 bodů) Jméno autora

(34 bodů) BAKALÁŘSKÁ PRÁCE. Vysoká škola manažerské informatiky a ekonomiky (18 bodů, lze uvést ve dvou řádcích) ROK (18 bodů) Jméno autora Pevná vazba Vysoká škola manažerské informatiky a ekonomiky (18 bodů, lze uvést ve dvou řádcích) BAKALÁŘSKÁ PRÁCE (34 bodů) ROK (18 bodů) Jméno autora (Prázdný list) Vysoká škola manažerské informatiky

Více

Legislativa týkající se školské problematiky vzdělávání žáků s LMP (Školský zákon, vyhlášky)

Legislativa týkající se školské problematiky vzdělávání žáků s LMP (Školský zákon, vyhlášky) Legislativa týkající se školské problematiky vzdělávání žáků s LMP (Školský zákon, vyhlášky) Zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon),

Více

Švehlova střední škola polytechnická Prostějov

Švehlova střední škola polytechnická Prostějov PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ pro školní rok 2016/2017 Výchovné poradkyně: Mgr. Radoslava Spurná (nám. Spojenců 17) Mgr. Alena Nováková (Svatoplukova 80) Ing. Tatiana Chmelenská (Svatoplukova 80) Náplň práce

Více

Příloha č. 1. Podrobný rozpis podporovaných aktivit

Příloha č. 1. Podrobný rozpis podporovaných aktivit Příloha č. 1 k výzvě č. 02 pro oblast podpory 1.2 - Rovné příležitosti dětí a žáků, včetně dětí a žáků se speciálními vzdělávacími potřebami Podrobný rozpis podporovaných aktivit Podporovaná aktivita:

Více

Výroční zpráva SVP HELP za školní rok

Výroční zpráva SVP HELP za školní rok Výchovný ústav, SVP HELP, ZŠ a SŠ Střílky, Zámecká 107 Výroční zpráva SVP HELP za školní rok 2014-2015 Středisko výchovné péče HELP Zelené náměstí 1292 686 01 Uherské Hradiště Zpracoval: Mgr. Karel Opravil

Více

1. Název projektu: Deinstitucionalizace služeb pro duševně nemocné

1. Název projektu: Deinstitucionalizace služeb pro duševně nemocné 1. Název projektu: Deinstitucionalizace služeb pro duševně nemocné 2. Operační program: Operační program Zaměstnanost 3. Specifický cíl projektu: Projekt zajistí podmínky pro přechod duševně nemocných

Více

Fenomén nadaných dětí PS

Fenomén nadaných dětí PS Nadání a nadaní Fenomén nadaných dětí PS 15. 5. 2018 1 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 529/5, Malá Strana, 118 12 Praha 1 tel.: +420 234 811 585 posta@msmt.cz www.msmt.cz K 30.

Více