ROZHODNUTÍ GENERÁLNÍHO TAJEMNÍKA RADY Č. 40/17. o pravidlech pro stáže v Generálním sekretariátu Rady Evropské unie

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ROZHODNUTÍ GENERÁLNÍHO TAJEMNÍKA RADY Č. 40/17. o pravidlech pro stáže v Generálním sekretariátu Rady Evropské unie"

Transkript

1 ROZHODNUTÍ GENERÁLNÍHO TAJEMNÍKA RADY Č. 40/17 o pravidlech pro stáže v Generálním sekretariátu Rady Evropské unie GENERÁLNÍ TAJEMNÍK RADY EVROPSKÉ UNIE, s ohledem na jednací řád Rady, a zejména na článek 23 uvedeného řádu, s ohledem na doporučení Rady o rámci pro kvalitu stáží, vzhledem k tomu, že by měla být stanovena pravidla týkající se stáží v Generálním sekretariátu Rady Evropské unie (dále jen generální sekretariát ): ROZHODLA TAKTO:

2 KAPITOLA I OBECNÁ USTANOVENÍ Článek 1 Oblast působnosti a účel 1.1 Oblast působnosti Tato pravidla upravují systém oficiálních stáží v generálním sekretariátu. Pravidla se vztahují na všechny stáže, které jsou generálním sekretariátem nabízeny, s výjimkou případů konkrétně stanovených níže. Uplatňuje se dohoda o stáži podepsaná stážistou a generálním sekretariátem. V dohodě o stáži jsou uvedeny konkrétní podmínky nabízené stáže. Generální sekretariát nesmí být stranou žádné dohody o stáži, kterou navrhla vzdělávací instituce stážisty či jiná třetí strana. Služební řád úředníků a pracovní řád ostatních zaměstnanců Evropské unie se na stážisty nevztahují. Rozhodnutí generálního tajemníka Rady Evropské unie č. 15/2015 o psychickém a sexuálním obtěžování na pracovišti v rámci generálního sekretariátu Rady a rozhodnutí Rady ze dne 29. dubna 2004, kterým se přijímají obecná prováděcí ustanovení pro čl. 1e odst. 4 služebního řádu, se použijí obdobně. Článek 2 Nabídka stáží v generálním sekretariátu Generální sekretariát s cílem přispět k evropskému vzdělání a odborné přípravě občanů EU a poskytnout vhled do institucionálního fungování Evropské rady a Rady nabízí tyto druhy stáží:

3 (a) (b) (c) (d) placené stáže; neplacené povinné stáže; stáže pro studenty vnitrostátních škol se zaměřením na veřejnou správu; pracovní zkušenost pro studenty středních škol. Článek 3 Způsobilost 3.1 Státní příslušnost Stážisté jsou vybíráni z řad státních příslušníků členských států Evropské unie a kandidátských zemí, které již podepsaly smlouvu o přistoupení. 3.2 Kvalifikace (a) Diplom Není-li stanoveno jinak, minimální vnitrostátní kvalifikace vyžadované právními předpisy země, v níž byl diplom získán, jsou podrobně uvedeny v příloze I. Uchazeči musejí předložit ověřené kopie všech diplomů (nebo odpovídajících úředních osvědčení) z vysokoškolského nebo doktorského studia, které uvedli v on-line přihlášce. Uvede-li uchazeč, že dosud studuje, musí poskytnout oficiální potvrzení příslušné vysoké školy. Uchazeči, jejichž vysokoškolský nebo doktorský diplom nebyl vydán v žádném z úředních jazyků EU, musejí zajistit překlad těchto dokumentů do angličtiny nebo francouzštiny. V případě přijetí ke stáži budou požadovány ověřené kopie všech uvedených diplomů a případně jejich soudně ověřený překlad.

4 (b) Jazyky Uchazeči musejí mít velmi dobrou znalost alespoň dvou úředních jazyků EU, z nichž jeden by měl být angličtina nebo francouzština, aby jako stážisté mohli stáže využít v plné míře a byli schopni sledovat zasedání a řádně plnit své úkoly. Znalost jazyků uvedených v žádosti by měla být, s výjimkou mateřského jazyka, patřičně doložena (např. diplomem, certifikátem, dokladem o tom, že uchazeč v daném jazyce studoval). (c) Předchozí zaměstnání Generální sekretariát Rady chce nabízet možnost odborné přípravy co největšímu počtu osob. Proto nebudou přijaty přihlášky uchazečů, kteří se déle než šest týdnů: účastnili nebo účastní jakékoliv odborné přípravy (formální či neformální, placené či neplacené) v orgánech, institucích nebo jiných subjektech EU, nebo byli či jsou v jakémkoliv zaměstnaneckém poměru v orgánu, instituci nebo jiném subjektu EU, včetně osob, které byly či jsou asistentem poslance Evropského parlamentu, poradcem nebo výzkumným pracovníkem, dočasným zaměstnancem, smluvním zaměstnancem, pomocným zaměstnancem nebo prozatímním zaměstnancem kteréhokoliv orgánu, instituce, delegace nebo zastoupení EU. Orgány nebo instituce EU uvedené v tomto odstavci jsou vyjmenovány v příloze II. Uchazeči by měli uvědomit kancelář pro stáže o jakékoliv změně své situace, k níž v průběhu kterékoliv fáze podání přihlášky a výběrového řízení dojde. Článek 4 Přijímací řízení 4.1 Podání přihlášky Přihlášky se podávají v souladu s postupem stanoveným kanceláří pro stáže (Traineeships Office). Veškeré potřebné pokyny jsou zveřejněny na internetových stránkách kanceláře pro stáže 1 (dále jen internetové stránky ). 1

5 Přihlášky s datem odeslání po datu uzávěrky budou automaticky zamítnuty. Uchazeči musejí předložit veškeré podkladové dokumenty požadované kanceláří pro stáže. Po uplynutí lhůty pro podání přihlášky nejsou přípustné žádné změny informací poskytnutých při jejím podání. 4.2 Výběrové řízení Výběrové řízení spravuje kancelář pro stáže v koordinaci s příslušnými útvary generálního sekretariátu. GSR uplatňuje politiku rovných příležitostí a přijímá stážisty bez jakékoliv diskriminace. Pokud jsou kvalifikace a dovednosti uchazečů na stejné úrovni, kancelář pro stáže usiluje o jejich vyvážené zeměpisné zastoupení a rovnost žen a mužů. Generální sekretariát vychází při přijímání stážistů vstříc osobám se zdravotním postižením. 4.3 Zamítnutí přihlášky Je-li přihláška v kterékoliv fázi jejího zpracovávání zamítnuta, může se uchazeč v závislosti na důvodu zamítnutí znovu přihlásit v některém z dalších termínů stáží. Je však nutné podat novou přihlášku, stejně jako i veškeré podpůrné dokumenty.

6 4.4 Stažení přihlášky Uchazeči mohou svou přihlášku v kterékoliv fázi jejího zpracování stáhnout, a to tak, že písemně uvědomí kancelář pro stáže. V takovém případě jsou vyloučeni ze všech dalších fází. Mohou se znovu přihlásit v některém z dalších termínů stáží. Je však nutné podat novou přihlášku, stejně jako i veškeré podpůrné dokumenty. 4.5 Ochrana osobních údajů Zpracování veškerých osobních údajů všech stážistů i uchazečů o stáž podle tohoto rozhodnutí se řídí nařízením (ES) č. 45/2001 ze dne 18. prosince 2000 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů, ať již příslušné přihlášky vedly k přijetí, byly zamítnuty nebo staženy. 4.6 Úspěšní uchazeči Uchazeči obdrží osobní vyrozumění o výsledku zpracování své přihlášky. Úspěšní uchazeči podepíší s generálním sekretariátem dohodu o stáži. Použita bude ová adresa uvedená v přihlášce. Výsledek výběrového řízení se nezveřejňuje. S výhradou zvláštních podmínek přijetí na jednotlivé druhy stáží jsou všichni vybraní uchazeči povinni předložit všechny podpůrné dokumenty vyžadované kanceláří pro stáže nejpozději při podpisu dohody o stáži. Stážisté nesmějí být přijati do žádného oddělení, kde by mohlo dojít ke střetu zájmů, bez ohledu na předchozí pracovní zkušenosti nebo národnost uchazeče. Uchazeči může být pro danou stáž nabídnuta pouze jedna dohoda. Uchazeči, kteří stáž odmítnou, budou z probíhajícího výběrového řízení vyřazeni. Mohou se znovu přihlásit v některém z dalších termínů stáží, a to podáním nové přihlášky, stejně jako i veškerých podpůrných dokumentů.

7 Článek 5 Organizace stáží 5.1 Úkoly Stážista se přiřazuje jednomu nebo více oddělením generálního sekretariátu. Stážisté se účastní práce oddělení, k němuž jsou přiřazeni, a to na úrovni odpovídající jejich vzdělání a pracovním zkušenostem. Účast stážistů na zasedáních podléhá schválení ze strany mentora stážisty a souladu s pravidly generálního sekretariátu. 5.2 Mentor stážisty Stážista spadá pod odpovědnost mentora stážisty jmenovaného vedoucím oddělení. Mentor vede stážistu v průběhu stáže a dohlíží na něj. Úkoly a povinnosti mentora stážisty jsou stanoveny v Pokynech pro mentory stážistů. 5.3 Návštěvy a studijní a služební cesty (a) Návštěvy a studijní cesty Kancelář pro stáže může v závislosti na dostupnosti finančních prostředků organizovat relevantní návštěvy a studijní cesty. (b) Služební cesty Pouze ve výjimečných případech může generální ředitel oddělení, k němuž jsou stážisté přiřazeni, oprávnit stážisty ke služební cestě, a to pod podmínkou, že se jedná o služební cestu technické povahy, která neplní žádnou reprezentativní funkci. Kancelář pro stáže obdrží jedno vyhotovení cestovního příkazu. Stážisté mají na základě tohoto oprávnění nárok na náhradu výdajů na služební cestu v souladu s obecnými pravidly pro poskytování náhrad stanovenými v Pokynech generálního sekretariátu Rady ke služebním cestám. Náklady nese generální ředitelství, které o danou služební cestu požádalo.

8 Ve výjimečných případech, kdy jsou na žádost oddělení, k němuž je stážista přiřazen, plněny úkoly, které jsou spojeny s výdaji hrazenými stážistou, včetně mimo jiné výdajů na dopravu souvisejících s dobrovolnictvím v průběhu zasedání Rady EU, může generální ředitelství oddělení, k němuž je stážista přiřazen, požádat jménem stážisty o náhradu takových výdajů. S výhradou schválení generálního sekretariátu mohou být takové výdaje stážistům uhrazeny. 5.4 Zprávy a osvědčení Na konci stáže stážista vypracuje a podepíše zprávu o činnosti a mentor vypracuje a podepíše hodnotící zprávu. Obě zprávy se předají kanceláři pro stáže. Pokud stážista splnil povinnosti stáže, vystaví kancelář pro stáže potvrzení o absolvování stáže, v němž se uvede délka stáže a oddělení, k němuž byl stážista přiřazen. Článek 6 Práva a povinnosti stážistů 6.1 Povinnost dodržovat vnitřní pravidla generálního sekretariátu a jeho pokyny pro stáže Stážisté musejí dodržovat vnitřní pravidla generálního sekretariátu, pokyny vedoucího oddělení, k němuž byli přiřazeni, a mentora, jakož i instrukce kanceláře pro stáže. Stážisté se účastní všech povinných činností organizovaných kanceláří pro stáže. 6.2 Důvěrnost a ochrana práv duševního vlastnictví (a) Důvěrnost Stážisté dodržují nejvyšší možnou obezřetnost, pokud jde o jakékoliv skutečnosti nebo informace, které se v průběhu stáže dozví, jakož i při kontaktech se zástupci médií. Stážisté nesmějí žádným způsobem zpřístupnit jakýkoliv dokument nebo informace, které dosud nebyly zveřejněny, a jsou touto povinností vázáni i po skončení stáže.

9 (b) Práva duševního vlastnictví Stážisté nesmějí sami ani s dalšími osobami zveřejnit ani poskytnout ke zveřejnění jakýkoliv text týkající se činnosti EU, aniž by o tom prostřednictvím mentora či vedoucího oddělení, k němuž jsou přiřazeni, předem neinformovali orgán odpovědný ke jmenování. Všechna práva duševního vlastnictví v souvislosti s prací vykonanou v průběhu stáže u generálního sekretariátu připadají generálnímu sekretariátu. 6.3 Utajované informace Na stážisty se vztahují ustanovení rozhodnutí Rady 2013/488/EU ze dne 23. září 2013 o bezpečnostních pravidlech na ochranu utajovaných informací EU. Stážisté nemají přístup k žádným utajovaným informacím EU označeným vyšším stupněm utajení, než je stupeň RESTREINT UE/EU RESTRICTED, ani k místům, kde se takovéto informace zpracovávají. V případě porušení tohoto ustanovení si generální sekretariát vyhrazuje právo ukončit stáž bez předchozího oznámení. 6.4 Nedostatečné výsledky Generální sekretariát si vyhrazuje právo ukončit stáž bez předchozího oznámení, a to v návaznosti na odůvodněnou žádost předloženou vedoucím oddělení, k němuž byli stážisté přiřazeni, a mentorem, pokud pracovní výsledky stážistů nebo jejich znalosti jazyků, které jsou v rámci generálního sekretariátu ve velké míře využívány ke komunikaci, tj. angličtiny nebo francouzštiny, nejsou dostatečné k tomu, aby mohli řádně vykonávat přidělené úkoly. 6.5 Uvedení nepravdivých skutečností Generální sekretariát si vyhrazuje právo ukončit stáž bez předchozího oznámení v případě, že se kdykoliv ukáže, že stážisté při podání přihlášky, v průběhu výběrového řízení či v průběhu stáže vědomě uvedli chybné informace nebo předložili nepravdivá prohlášení či falešné dokumenty. 6.6 Společenské chování Stážisté se musejí chovat a své úkoly vykonávat čestně, zdvořile a uvážlivě. Není-li chování stážistů uspokojivé, kancelář pro stáže může kdykoliv v reakci na opodstatněnou žádost mentora, kterou po vyslechnutí stážisty schválí ředitel pro lidské zdroje a personální administrativu nebo vedoucí oddělení personalistiky a mobility, rozhodnout o ukončení stáže.

10 6.7 Oznamování ( whistleblowing ) Jestliže se stážisté v průběhu stáže setkají se skutečnostmi, které vyvolávají domněnku existence případné protiprávní činnosti, včetně podvodu nebo korupce poškozujících zájmy Unie, nebo s chováním souvisejícím s plněním pracovních povinností, které může představovat závažné porušení povinností úředníků Unie nebo stážistů, neprodleně písemně uvědomí kancelář pro stáže. Obdrží-li kancelář pro stáže takové oznámení, musí přijmout opatření stanovená v čl. 22a odst. 2 služebního řádu úředníků Evropské unie. Na kancelář pro stáže se vztahují články 22a, 22b a 22c služebního řádu úředníků Evropské unie. Tato ustanovení se použijí obdobně i na dotčené stážisty, aby bylo zajištěno dodržení jejich práv. Tento bod se vztahuje také na případ závažného porušení obdobné povinnosti zaměstnancem orgánu nebo jinou osobou, která je ve služebním poměru u orgánu nebo pro uvedený orgán vykonává práci. 6.8 Pozastavení stáže Ve výjimečných případech může generální sekretariát povolit pozastavení stáže na základě opodstatněné písemné žádosti, v níž stážista uvede náležité důvody a řádné odůvodnění. Stipendium stážisty se případně pozastavuje na příslušné období a stážista nemá nárok na úhradu jakýchkoliv cestovních výdajů vzniklých v souvislosti s obdobím, během něhož je stáž pozastavena. Stážista se do konce původního období stáže může vrátit, aby zbývající část stáže dokončil.

11 6.9 Předčasné ukončení stáže Rozhodne-li se stážista ukončit stáž před jejím začátkem, avšak již po podpisu dohody o stáži, může generální sekretariát rozhodnout o zamítnutí jakékoliv budoucí žádosti stážisty o další stáž. Rozhodne-li se stážista ukončit stáž kdykoliv po jejím začátku, musí předložit kanceláři pro stáže opodstatněnou písemnou žádost, a to tři týdny předem. Generální sekretariát se může rozhodnout, že se v případě předčasného ukončení stáže ze strany stážisty neposkytne písemné potvrzení o absolvování stáže. Generální sekretariát se může případně rozhodnout žádat vrácení stipendia za zbývající dobu stáže Budoucí zaměstnání Uchazeči přijetím na stáž v žádném případě nezískávají status úředníka ani jiného zaměstnance Evropské unie, jakož ani žádné právo na pozdější zaměstnání. Stážisté mohou být po skončení stáže zaměstnáni, pokud jsou dodrženy a uplatněny podmínky a pravidla stanovené pro zaměstnávání v kategorii personálu, do níž mají být stážisté přijati. Totéž platí pro bývalé stážisty, kteří jsou vybráni na základě výběrového řízení nebo výzvy k vyjádření zájmu vyhlášených generálním sekretariátem, ať již jako jednotlivci, nebo jako zaměstnanci společnosti, která byla na základě výběrového řízení vybrána Osoby se zdravotním postižením S cílem zaručit právo osob se zdravotním postižením na práci na rovnoprávném základě s ostatními se v případě potřeby učiní přiměřené úpravy. To znamená nezbytné a odpovídající změny a úpravy v pracovním prostředí, které nepředstavují nepřiměřené nebo nadměrné zatížení pro generální sekretariát.

12 Článek 7 Pracovní podmínky 7.1 Pojištění (a) Zdravotní pojištění Zdravotní pojištění je povinné. Stážisté musejí nejpozději na začátku stáže prokázat, že jsou kryti zdravotním pojištěním po celou dobu stáže. Nejsou-li pojištěni v jiném systému zdravotního pojištění, mohou být pojištěni pro případ nemoci v rámci podmínek pojistné smlouvy generálního sekretariátu. V případě placených stáží (čl. 2 písm. a)) hradí stážisté jednu třetinu pojistného. Tento příspěvek se odečítá od stipendia. V případě neplacené povinné stáže se od stážistů nepožadují žádné příspěvky a celá částka pojistného je hrazena generálním sekretariátem. Pokud jde o stáže pro studenty vnitrostátních škol se zaměřením na veřejnou správu (čl. 2 písm. c)) a o pracovní zkušenost pro studenty středních škol (čl. 2 písm. d)), doklad o zdravotním pojištění je podmínkou pro přijetí na stáž. (b) Úrazové pojištění Podle podmínek stanovených v pojistné smlouvě generálního sekretariátu musejí být stážisté pojištěni proti úrazu. Veškeré příslušné pojistné hradí generální sekretariát. 7.2 Pracovní doba Pracovní doba odpovídá pracovní době platné pro zaměstnance generálního sekretariátu. Stážisté mají nárok na stejné státní svátky a dny pracovního klidu jako úředníci generálního sekretariátu.

13 7.3 Nárok na dovolenou Stážisté mají nárok na dva dny dovolené za měsíc. Tento nárok získávají úměrně k počtu odpracovaných měsíců, počínaje prvním dnem příslušného měsíce. Nárok se vztahuje na všechny druhy dovolené, s výjimkou případů uvedených níže. Za nevyčerpanou dovolenou nenáležejí stážistům žádné platby. Po vyčerpání nároku na dovolenou může generální sekretariát ve výjimečných a řádně odůvodněných případech poskytnout mimořádnou dovolenou. Žádosti o dovolenou musejí zohledňovat potřeby oddělení, k nimž jsou stážisté přiřazeni, a splňovat pravidla uvedená výše. Žádosti o dovolenou musejí být nejprve schváleny mentorem nebo vedoucím oddělení, k němuž je stážista přiřazen, a poté je musí schválit kancelář pro stáže. Žádosti o dovolenou se řídí potřebami příslušného oddělení. 7.4 Nepřítomnost (c) Nepřítomnost z důvodu nemoci Stážisté v případě nemoci neprodleně uvědomí mentora a, je-li to možné, uvedou pravděpodobnou dobu trvání nepřítomnosti. Mentor uvědomí kancelář pro stáže a vedoucího oddělení, k němuž je daný stážista přiřazen. Trvá-li nepřítomnost déle než tři kalendářní dny (včetně víkendů a státních svátků), zašle stážista kanceláři pro stáže lékařské potvrzení a ta uvědomí oddělení, k němuž je stážista přiřazen. Nepřítomnost z důvodu nemoci bez předložení lékařského potvrzení je omezena na jeden den za měsíc stáže; při příslušném výpočtu se vychází z celkové délky stáže. Stážista, který je nepřítomen z důvodu nemoci, může být na žádost generálního sekretariátu podroben lékařskému vyšetření.

14 (d) Neodůvodněná nepřítomnost Pokud je stážista nepřítomen bez udání důvodu nebo bez uvědomění mentora, mentor informuje kancelář pro stáže, a to buď přímo nebo prostřednictvím vedoucího oddělení, k němuž je stážista přiřazen. Kancelář pro stáže poté stážistu písemně vyzve k tomu, aby se do jednoho týdne od obdržení tohoto písemného sdělení dostavil do oddělení, k němuž je přiřazen. Po návratu poskytne stážista řádné odůvodnění své neoprávněné nepřítomnosti. Dny neoprávněné nepřítomnosti se automaticky odečítají ode dnů dovolené, na které má stážista nárok. Kancelář pro stáže může rozhodnout o ukončení stáže bez dalšího oznámení, a to poté, co posoudila odůvodnění podané stážistou, nebo pokud po návratu stážisty žádné odůvodnění neobdržela, nebo pokud nebylo předloženo žádné odůvodnění do jednoho týdne od obdržení písemného sdělení. Generálnímu sekretariátu musí být v příslušných případech vrácen jakýkoliv přeplatek stipendia a stážista nebude mít nárok na příspěvek na cestovní výdaje. 7.5 Diskriminace Generální sekretariát uplatňuje nulovou toleranci k diskriminaci i obtěžování. Vyskytne-li se takové chování, stážisté mají nárok využít služeb a postupů, které jsou v generálním sekretariátu k dispozici.

15 KAPITOLA II ZVLÁŠTNÍ USTANOVENÍ PRO JEDNOTLIVÉ DRUHY STÁŽÍ Článek 8 Placené stáže 8.1 Diplomy Podmínkou přijetí na placenou stáž je absolvované bakalářské studium, jak je uvedeno na internetových stránkách, nejpozději v okamžiku podpisu dohody o stáži. 8.2 Doba trvání stáže Stáže probíhají dvakrát do roka: od 1. února do konce června; od 1. září do konce ledna následujícího roku. Délka stáže v rámci těchto dvou období je pět měsíců a nelze ji prodloužit. Ve výjimečných případech může generální sekretariát z organizačních důvodů nabídnout stáže na kratší dobu, minimálně však na čtyři měsíce, a stanovit jiné datum začátku stáže. 8.3 Stipendium Stážistům na placené stáži náleží měsíční stipendium. S výhradou dostupnosti rozpočtových prostředků činí toto stipendium 25 % základního měsíčního platu úředníka platové třídy AD 5, stupně 1. Stipendium se po celou dobu stáže nemění. Částka stipendia je každý rok aktualizována a uvedena na internetových stránkách.

16 8.4 Příspěvek pro osoby se zdravotním postižením Po předložení náležitého odůvodnění může stážista se zdravotním postižením obdržet dodatečnou částku až do výše poloviny stipendia, a to po posouzení konkrétní situace lékařskou službou generálního sekretariátu. 8.5 Srážky Stážisté musejí na začátku stáže vykázat všechny zdroje příjmů mimo generální sekretariát. Pokud externí příjem nedosahuje částky stipendia, stážisté mají nárok na dorovnání rozdílu do výše částky stipendia. Pokud je externí příjem roven částce stipendia nebo je vyšší, generální sekretariát žádné stipendium nevyplácí. Podpora na úhradu univerzitního školného ani prospěchové stipendium se nepovažují za vnější zdroj příjmů pro účely tohoto ustanovení. 8.6 Příspěvek na cestovní výdaje S výhradou dostupnosti rozpočtových prostředků, pokud se místo náboru stážisty nachází mimo oblast v okruhu 50 km od Bruselu, má stážista nárok na příspěvek na cestovní výdaje vzniklé na začátku a na konci stáže. Na internetových stránkách je uveden způsob výpočtu příspěvku na cestovní výdaje, podmínky a postup, které je třeba dodržet. Aby měli stážisté na tento příspěvek nárok, musejí dokončit alespoň polovinu stáže. Za místo náboru se považuje adresa uvedená na formuláři přihlášky. Po podpisu dohody o stáži se nepřijímají žádné žádosti o změnu. 8.7 Daně Stipendium nepodléhá zvláštním daňovým předpisům, které se vztahují na úředníky a jiné zaměstnance Evropské unie. Stážisté nesou výlučnou odpovědnost za odvod jakýchkoliv daní splatných z částky stipendia na základě právních předpisů platných v daném členském státě. Kancelář pro stáže zajistí na konci stáže osvědčení pro daňové účely. V tomto osvědčení by měla být uvedena částka obdrženého stipendia a potvrzeno, že nebyly provedeny žádné srážky na úhradu daní nebo plateb v rámci sociálního zabezpečení.

17 8.8 Úhrady ve prospěch generálního sekretariátu Podle čl. 6 bodu 9 ( Předčasné ukončení stáže ) a čl. 7 bodu 4 písm. b) ( Neodůvodněná nepřítomnost ) může generální sekretariát požadovat vrácení příslušné části stipendia. Článek 9 Neplacené povinné stáže 9.1 Diplomy Podmínkou přijetí na neplacenou povinnou stáž je, aby byl uchazeč studentem třetího, čtvrtého nebo pátého ročníku (nebo rovnocenného stupně) vysoké školy nebo univerzity, která vyžaduje absolvování takovéto stáže jakožto součást studijního programu nebo v zájmu přístupu k výkonu určitého povolání, či je taková stáž nezbytná k výzkumu v rámci diplomové práce nebo doktorského studia. Potvrzení o povinnosti absolvovat takovou stáž vydané vzdělávací institucí uchazeče se předloží při podávání přihlášky. 9.2 Doba trvání stáže Stáže probíhají dvakrát do roka: od 1. února do konce června; od 1. září do konce ledna následujícího roku. Délka stáže v rámci těchto dvou období je nejméně dva měsíce a nejvýše pět měsíců, přičemž nemůže být prodloužena nad rámec pěti měsíců. 9.3 Finanční záležitosti Stážisté na neplacené povinné stáži nemají nárok na stipendium. Mají však nárok na příspěvek pro osoby se zdravotním postižením podle bodu 8.4 a na příspěvek na cestovní výdaje podle bodu 8.6.

18 Článek 10 Stáže pro studenty vnitrostátních škol se zaměřením na veřejnou správu 10.1 Podmínky přijetí Podmínkou přijetí na stáž je, aby uchazeči byli zapsáni ke studiu na škole se zaměřením na veřejnou správu v některém z členských států nebo některé z kandidátských zemí, které již podepsaly smlouvu o přistoupení, a prokázali, že jsou kryti zdravotním pojištěním po dobu trvání stáže Doba trvání stáže Stáže probíhají dvakrát do roka: od 1. února do konce června; od 1. září do konce ledna následujícího roku. Délka stáže v rámci těchto dvou období je nejméně dva měsíce a nejvýše pět měsíců, přičemž nemůže být prodloužena nad rámec pěti měsíců. O datu zahájení stáže se rozhodne po vzájemné dohodě generálního sekretariátu a dané školy veřejné správy Finanční záležitosti Stážisté na stáži pro studenty škol se zaměřením na veřejnou správu nemají nárok na stipendium ani na příspěvek na cestovní výdaje vymezené tímto rozhodnutím. Mají však nárok na příspěvek pro osoby se zdravotním postižením podle bodu 8.4, není-li jim takový příspěvek poskytován příslušnou školou Použitelná ustanovení Bod 4.2 tohoto rozhodnutí se na tento druh stáží nevztahuje. Kancelář pro stáže vypracuje soubor zvláštních pravidel, které zveřejní na internetových stránkách.

19 Článek 11 Pracovní zkušenost pro studenty středních škol 11.1 Podmínky přijetí Podmínkou přijetí na stáž je, aby uchazeči byli studenty středních škol a osoba, se kterou jsou v příbuzenském poměru, pracovala v generálním sekretariátu jako úředník nebo zaměstnanec, na nějž se vztahuje pracovní řád ostatních zaměstnanců, a aby prokázali, že jsou kryti zdravotním pojištěním po dobu trvání stáže. Za studenty vybrané pro tuto stáž zodpovídá po celou dobu trvání stáže daný úředník nebo zaměstnanec, na nějž se vztahuje pracovní řád ostatních zaměstnanců. S výjimkou studentů evropských škol poskytnou studenti středních škol potvrzení od vzdělávacího zařízení o povinnosti absolvovat stáž Doba trvání stáže Délka této stáže je minimálně 1 týden a maximálně 2 týdny. O datu zahájení stáže se rozhodne po vzájemné dohodě generálního sekretariátu a daného úředníka či zaměstnance, na nějž se vztahuje pracovní řád ostatních zaměstnanců, zodpovědného za dotyčného studenta Použitelná ustanovení Články 4, 5, 6, 7.3 a 7.4 kapitoly I se na tento druh stáže nevztahují. Kancelář pro stáže vypracuje soubor zvláštních pravidel, které zveřejní na internetových stránkách Ukončení stáže Pracovní zkušenost v rámci stáže pro studenty středních škol může být ukončena bez předchozího oznámení na pouhou žádost vedoucího oddělení, k němuž jsou stážisté přiřazeni, nebo mentora či kanceláře pro stáže Finanční záležitosti Stážisté, kteří stáž vykonávají jakožto pracovní zkušenost, nemají nárok na stipendium, příspěvek pro osoby se zdravotním postižením ani na příspěvek na cestovní výdaje vymezené tímto rozhodnutím.

20 11.6 Potvrzení Na konci stáže vystaví kancelář pro stáže potvrzení o absolvování stáže, v němž se uvede délka stáže a oddělení, k němuž byl stážista přiřazen. KAPITOLA III ZÁVĚREČNÁ USTANOVENÍ Článek 12 Pravomoci Veškeré pravomoci udělené generálnímu sekretariátu na základě tohoto rozhodnutí vykonává generální tajemník Rady. Generální tajemník Rady je oprávněn přenést některé nebo všechny své pravomoci na generálního ředitele pro administrativu. Článek 13 Stížnosti Stážista, který má v úmyslu odvolat se proti rozhodnutí učiněnému při uplatňování těchto ustanovení, učiní písemné podání kanceláři pro stáže, která odpoví ve lhůtě dvou měsíců. Stážista, který se domnívá, že byl vystaven nesprávnému úřednímu postupu, má právo podat stížnost evropskému veřejnému ochránci práv poté, co na údajný nesprávný úřední postup písemně upozornil kancelář pro stáže. Kancelář pro stáže odpoví stážistovi do dvou týdnů.

21 Článek 14 Vstup v platnost a přechodná opatření Toto rozhodnutí vstupuje v platnost dnem podpisu a použije se ode dne 1. září Toto rozhodnutí zrušuje a nahrazuje rozhodnutí č. 118/07 ze dne 20. července Stáže, u nichž bylo výběrové řízení zahájeno před 1. zářím 2017, se i nadále řídí rozhodnutím Rady č. 118/07 ze dne 20. července V Bruselu dne Jeppe TRANHOLM-MIKKELSEN

22 PŘÍLOHA I Příklady diplomů dokládajících úroveň dosaženého vzdělání, která odpovídá úrovni požadované pro přihlášení se ke stáži. 2 Generální sekretariát Rady si vyhrazuje právo změnit minimální kvalifikaci požadovanou pro účast v programu stáží. Jakékoliv takové změny budou zveřejněny na internetových stránkách. Země Vysokoškolské vzdělání v délce alespoň 3 roky Bălgarija Diploma za visshe obrazovanie (Диплома за висше образование) Bakalavar (Бакалавър) Magistar (Магистър) België Belgique Belgien Academisch gerichte Bachelor (lange type) Bachelor académique (type long) Akademischer Bachelor (lang) Česká republika Diplom o ukončení bakalářského studia Croatia Preddiplomski sveučilišni studij (3 až 4 roky) Danmark Bachelorgrad Deutschland Fachhochschulabschluss (6-7 Semester) / Bachelor Eesti Bakalaureusekraad (min 120 ainepunkti) España Diplomado / Ingeniero técnico France Licence Greece / Ελλάδα Πτυχιο Α.Ε.Ι. (πανεπιστημίου, πολυτεχνείου, Τ.Ε.Ι. υποχρεωτικής τετραετούς φοίτησης) Ireland / Eire Honours Bachelor Degree (3 roky) Italia Laurea L (breve) Κύπρος / Kibris Πανεπιστημιακό Πτυχιο Latvija Bakalaura diploms (min 120 kredīti) Lietuva Bakalauras (min 120 kreditų ) Luxembourg Bachelor Magyarország Föiskolai oklevél Malta Bachelor s degree Nederland Bachelor (WO) / HBO bachelor degree (4 roky) Österreich Fachhochschuldiplom (6-7 Semester) / Bakkalaureus(rea) Polska Licencjat / Inżynier Portugal Bacharelato România Diplomă de Licenţă Slovenija Diploma o pridobljeni visoki strokovni izobrazbi Slovenská republika Diplom o ukončení bakalárského štúdia Suomi / Finland Kandidaatin tutkinto Kandidatexamen /Ammattikorkeakoulututkinto - Yrkeshögskoleexamen (min 120 opintoviikkoa studieveckor) Sverige Kandidatexamen (Akademisk examen omfattande minst 120 poäng varav 60 poäng fördjupade studier i ett ämne + uppsats motsvarande 10 poäng) United Kingdom (Honours) Bachelor degree 3 roky Jiné země Vysokoškolský diplom dokládající ukončení studia v délce alespoň 3 let 2 Stav ke dni 20. července 2016.

23

24 PŘÍLOHA II Orgány EU: Evropský parlament Rada Evropské unie Evropská komise (včetně delegací, zastoupení a výkonných agentur) Soudní dvůr Evropských společenství Evropský účetní dvůr Finanční instituce: Evropská centrální banka Evropská investiční banka Evropský investiční fond Poradní orgány: Evropský hospodářský a sociální výbor Výbor regionů Interinstitucionální subjekty: Úřad pro publikace Evropské unie Evropský úřad pro výběr personálu Evropská správní škola Jiné specializované instituce: Evropský veřejný ochránce práv Evropský inspektor ochrany údajů Evropská služba pro vnější činnost a všechny subjekty Evropské unie.

Pravidla upravující systém oficiálních stáží Evropské komise. (Rozhodnutí Komise ze dne 2. března 2005 K(2005)458)

Pravidla upravující systém oficiálních stáží Evropské komise. (Rozhodnutí Komise ze dne 2. března 2005 K(2005)458) Pravidla upravující systém oficiálních stáží Evropské komise (Rozhodnutí Komise ze dne 2. března 2005 K(2005)458) 1. ÚČEL PROGRAMU 1.1. Obecně 1.1.1. Cíle Tato pravidla upravují systém oficiálních stáží

Více

STÁŽE V INSTITUCÍCH A PORADNÍCH ORGÁNECH EVROPSKÉ UNIE

STÁŽE V INSTITUCÍCH A PORADNÍCH ORGÁNECH EVROPSKÉ UNIE STÁŽE V INSTITUCÍCH A PORADNÍCH ORGÁNECH EVROPSKÉ UNIE STÁŽ V EVROPSKÉ KOMISI 2 STÁŽ V EVROPSKÉM PARLAMENTU 4 STÁŽ V RADĚ EVROPSKÉ UNIE 7 STÁŽ VE VÝBORU REGIONŮ 9 STÁŽ V EVROPSKÉM HOSPODÁŘSKÉM A SOCIÁLNÍM

Více

ROZHODNUTÍ č. 118/07

ROZHODNUTÍ č. 118/07 RADA EVROPSKÉ UNIE ROZHODNUTÍ č. 118/07 NÁMĚSTEK GENERÁLNÍHO TAJEMNÍKA RADY EVROPSKÉ UNIE, s ohledem na jednací řád Rady, a zejména na článek 23 uvedeného řádu, Vzhledem k tomu, že ohledně stáží u generálního

Více

STÁŽE V INSTITUCÍCH EVROPSKÉ UNIE

STÁŽE V INSTITUCÍCH EVROPSKÉ UNIE STÁŽE V INSTITUCÍCH EVROPSKÉ UNIE OK4EU Michaela Vráželová Jeremenkova 40b 779 00 Olomouc vrazelova@ok4eu.cz Olomouc, leden 2013 1 OBSAH 2 STÁŽ V EVROPSKÉ KOMISI 3 STÁŽ V EVROPSKÉM PARLAMENTU 4 STÁŽ V

Více

STÁŽE V INSTITUCÍCH A PORADNÍCH ORGÁNECH EVROPSKÉ UNIE

STÁŽE V INSTITUCÍCH A PORADNÍCH ORGÁNECH EVROPSKÉ UNIE STÁŽE V INSTITUCÍCH A PORADNÍCH ORGÁNECH EVROPSKÉ UNIE STÁŽ V EVROPSKÉ KOMISI 2 STÁŽ V EVROPSKÉM PARLAMENTU 4 STÁŽ V RADĚ EVROPSKÉ UNIE 9 STÁŽ VE VÝBORU REGIONŮ 12 STÁŽ V EVROPSKÉM HOSPODÁŘSKÉM A SOCIÁLNÍM

Více

STÁŽE V EVROPSKÝCH INSTITUCÍCH

STÁŽE V EVROPSKÝCH INSTITUCÍCH STÁŽE V EVROPSKÝCH INSTITUCÍCH OK4EU Michaela Vráželová Jeremenkova 40a, 779 11 Olomouc vrazelova@ok4eu.cz Olomouc, prosinec 2011 OBSAH 2 STÁŽ V EVROPSKÉ KOMISI 3 STÁŽ V EVROPSKÉM PARLAMENTU 4 STÁŽ V RADĚ

Více

I n f o r m a c e o m o ž n o s t e c h s t á ž í. v E v r o p s k é m p a r l a m e n t u: P o d m í n k y p ř i j e t í: D r u h y s t á ž í:

I n f o r m a c e o m o ž n o s t e c h s t á ž í. v E v r o p s k é m p a r l a m e n t u: P o d m í n k y p ř i j e t í: D r u h y s t á ž í: I n f o r m a c e o m o ž n o s t e c h s t á ž í v E v r o p s k é m p a r l a m e n t u: http://www.europarl.europa.eu/parliament/public/staticdisplay.do?language=cs&id=147&pagerank=1 P o d m í n k y

Více

CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE

CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE Úřad vlády ČR Odbor informování o evropských záležitostech (OEZ) Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Národní orgán pro koordinaci (NOK), Odbor publicity

Více

V Bruselu dne COM(2017) 632 final ANNEX 2 PŘÍLOHA

V Bruselu dne COM(2017) 632 final ANNEX 2 PŘÍLOHA EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 26.10.2017 COM(2017) 632 final ANNEX 2 PŘÍLOHA zprávy Komise Evropskému parlamentu a Radě o pravidlech ke služebnímu řádu přijatých orgánem oprávněným ke jmenování v rámci

Více

VNITŘNÍ PŘEDPISY UPRAVUJÍCÍ PŘEKLADATELSKÉ STÁŽE NA GENERÁLNÍM SEKRETARIÁTU EVROPSKÉHO PARLAMENTU

VNITŘNÍ PŘEDPISY UPRAVUJÍCÍ PŘEKLADATELSKÉ STÁŽE NA GENERÁLNÍM SEKRETARIÁTU EVROPSKÉHO PARLAMENTU VNITŘNÍ PŘEDPISY UPRAVUJÍCÍ PŘEKLADATELSKÉ STÁŽE NA GENERÁLNÍM SEKRETARIÁTU EVROPSKÉHO PARLAMENTU 1/15 Článek 1 Obecná ustanovení 4 Článek 1 Druhy překladatelských stáží na generálním sekretariátu Evropského

Více

EVROPSKÝ PARLAMENT VNITŘNÍ PŘEDPISY PRO STÁŽE A STUDIJNÍ POBYTY NA GENERÁLNÍM SEKRETARIÁTU EVROPSKÉHO PARLAMENTU ČÁST I: STÁŽE

EVROPSKÝ PARLAMENT VNITŘNÍ PŘEDPISY PRO STÁŽE A STUDIJNÍ POBYTY NA GENERÁLNÍM SEKRETARIÁTU EVROPSKÉHO PARLAMENTU ČÁST I: STÁŽE EVROPSKÝ PARLAMENT VNITŘNÍ PŘEDPISY PRO STÁŽE A STUDIJNÍ POBYTY NA GENERÁLNÍM SEKRETARIÁTU EVROPSKÉHO PARLAMENTU ČÁST I: STÁŽE Kapitola 1 Obecná ustanovení Článek 1 Stáže v Evropském parlamentu 1. Evropský

Více

RADA EVROPSKÉ UNIE. Brusel 4. února 2014 (OR. en) 18140/13 Interinstitucionální spis: 2013/0428 (NLE) ASILE 65 N 14

RADA EVROPSKÉ UNIE. Brusel 4. února 2014 (OR. en) 18140/13 Interinstitucionální spis: 2013/0428 (NLE) ASILE 65 N 14 RADA EVROPSKÉ UNIE Brusel 4. února 2014 (OR. en) 18140/13 Interinstitucionální spis: 2013/0428 (NLE) ASILE 65 N 14 PRÁVNÍ PŘEDPISY A JINÉ AKTY Předmět : Ujednání mezi Evropskou unií a Norským královstvím

Více

Rada Evropské unie Brusel 4. července 2016 (OR. en) Jeppe TRANHOLM-MIKKELSEN, generální tajemník Rady Evropské unie

Rada Evropské unie Brusel 4. července 2016 (OR. en) Jeppe TRANHOLM-MIKKELSEN, generální tajemník Rady Evropské unie Rada Evropské unie Brusel 4. července 2016 (OR. en) 10899/16 PRŮVODNÍ POZNÁMKA Odesílatel: Datum přijetí: 30. června 2016 Příjemce: Č. dok. Komise: C(2016) 3966 final Předmět: SOC 447 FSTR 43 CADREFIN

Více

5126/15 in/js/mvi 1 DGB 3A LIMITE CS

5126/15 in/js/mvi 1 DGB 3A LIMITE CS Rada Evropské unie Brusel 12. ledna 2015 (22.01) (OR. en) 5126/15 LIMITE SOC 7 EMPL 5 ECOFIN 16 SAN 3 POZNÁMKA Odesílatel: Předsednictví Příjemce: Pracovní skupina pro sociální otázky Dne: 23. ledna 2015

Více

s ohledem na Smlouvu o fungování Evropské unie, a zejména na čl. 127 odst. 6 a článek 132 této smlouvy,

s ohledem na Smlouvu o fungování Evropské unie, a zejména na čl. 127 odst. 6 a článek 132 této smlouvy, L 314/66 1.12.2015 ROZHODNUTÍ EVROPSKÉ CENTRÁLNÍ BANKY (EU) 2015/2218 ze dne 20. listopadu 2015 o postupu při vyloučení předpokladu, že zaměstnanci mají podstatný vliv na rizikový profil dohlížené úvěrové

Více

Žádosti členských států o aktualizaci seznamu Společenství

Žádosti členských států o aktualizaci seznamu Společenství L 84/8 Úřední věstník Evropské unie 23.3.2006 NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. 473/2006 ze dne 22. března 2006, kterým se stanoví prováděcí pravidla pro seznam Společenství uvádějící letecké dopravce, kteří podléhají

Více

PŘÍLOHY. Návrhu ROZHODNUTÍ RADY

PŘÍLOHY. Návrhu ROZHODNUTÍ RADY EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 12.10.2016 COM(2016) 620 final ANNEX 1 PŘÍLOHY Návrhu ROZHODNUTÍ RADY o postoji, který má Evropská unie zaujmout v rámci Smíšeného výboru Evropské unie a Švýcarska pro GNSS,

Více

FINANČNÍ DOHODA č. XXX

FINANČNÍ DOHODA č. XXX PROGRAM ERASMUS MOBILITY STUDENTŮ PRACOVNÍ STÁŽ Minimální požadavky FINANČNÍ DOHODA č. XXX uzavřená podle 51 občanského zákoníku Vysoká/vyšší odborná škola: XXX (úplný úřední název) Erasmus ID kód: XXX

Více

Erasmus+ Účastnická smlouva pro mobilitu studentů na studijní pobyt / praktickou stáž mezi programovými zeměmi

Erasmus+ Účastnická smlouva pro mobilitu studentů na studijní pobyt / praktickou stáž mezi programovými zeměmi Erasmus+ Účastnická smlouva pro mobilitu studentů na studijní pobyt / praktickou stáž mezi programovými zeměmi [Celé oficiální jméno vysílající instituce, Erasmus ID kód] Adresa: [úplná oficiální adresa]

Více

RADA EVROPSKÉ UNIE. Brusel 9. února 2010 (10.02) (OR. fr) 6288/10 Interinstitucionální spis: 2010/0010 (NLE) HR 7 CORDROGUE 24 NÁVRH

RADA EVROPSKÉ UNIE. Brusel 9. února 2010 (10.02) (OR. fr) 6288/10 Interinstitucionální spis: 2010/0010 (NLE) HR 7 CORDROGUE 24 NÁVRH RADA EVROPSKÉ UNIE Brusel 9. února 2010 (10.02) (OR. fr) 6288/10 Interinstitucionální spis: 2010/0010 (NLE) HR 7 CORDROGUE 24 NÁVRH Odesílatel: Evropská komise Ze dne: 3. února 2010 Předmět: Návrh rozhodnutí

Více

RADA ROZHODNUTÍ. L 327/10 Úřední věstník Evropské unie 13.12.2007

RADA ROZHODNUTÍ. L 327/10 Úřední věstník Evropské unie 13.12.2007 L 327/10 Úřední věstník Evropské unie 13.12.2007 II (Akty přijaté na základě Smlouvy o ES a Smlouvy o Euratomu, jejichž uveřejnění není povinné) ROZHODNUTÍ RADA ROZHODNUTÍ RADY ze dne 5. prosince 2007

Více

VNITŘNÍ PŘEDPISY PRO STÁŽE NA GENERÁLNÍM SEKRETARIÁTU EVROPSKÉHO PARLAMENTU ČÁST 1 STÁŽE KAPITOLA 1 OBECNÁ USTANOVENÍ. Článek 1. Účel.

VNITŘNÍ PŘEDPISY PRO STÁŽE NA GENERÁLNÍM SEKRETARIÁTU EVROPSKÉHO PARLAMENTU ČÁST 1 STÁŽE KAPITOLA 1 OBECNÁ USTANOVENÍ. Článek 1. Účel. VNITŘNÍ PŘEDPISY PRO STÁŽE NA GENERÁLNÍM SEKRETARIÁTU EVROPSKÉHO PARLAMENTU ČÁST 1 STÁŽE KAPITOLA 1 OBECNÁ USTANOVENÍ Článek 1 Účel S cílem přispět k evropskému vzdělávání a odborné přípravě občanů EU

Více

PROGRAM ERASMUS MOBILITY STUDENTŮ STUDIJNÍ POBYT. FINANČNÍ DOHODA č. 1. uzavřená podle 51 občanského zákoníku

PROGRAM ERASMUS MOBILITY STUDENTŮ STUDIJNÍ POBYT. FINANČNÍ DOHODA č. 1. uzavřená podle 51 občanského zákoníku PROGRAM ERASMUS MOBILITY STUDENTŮ STUDIJNÍ POBYT FINANČNÍ DOHODA č. 1 uzavřená podle 51 občanského zákoníku Vysoká/vyšší odborná škola: Vyšší odborná škola živnostenská Přerov, s.r.o. Erasmus ID kód: CZ

Více

PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU)

PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) 22.4.2016 L 106/11 PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) 2016/623 ze dne 21. dubna 2016, kterým se mění prováděcí nařízení (EU) č. 498/2012 o přidělování celních kvót na vývoz dřeva z Ruské federace do Evropské

Více

Delegace naleznou v příloze dokument COM(2017) 783 final.

Delegace naleznou v příloze dokument COM(2017) 783 final. Rada Evropské unie Brusel 20. prosince 2017 (OR. en) Interinstitucionální spis: 2017/0349 (CNS) 15904/17 FISC 365 ECOFIN 1134 NÁVRH Odesílatel: Datum přijetí: 19. prosince 2017 Příjemce: Č. dok. Komise:

Více

SPRÁVNÍ KOMISE PRO KOORDINACI SYSTÉMŮ SOCIÁLNÍHO ZABEZPEČENÍ. ROZHODNUTÍ č. H2. ze dne 12. června 2009

SPRÁVNÍ KOMISE PRO KOORDINACI SYSTÉMŮ SOCIÁLNÍHO ZABEZPEČENÍ. ROZHODNUTÍ č. H2. ze dne 12. června 2009 SPRÁVNÍ KOMISE PRO KOORDINACI SYSTÉMŮ SOCIÁLNÍHO ZABEZPEČENÍ ROZHODNUTÍ č. H2 ze dne 12. června 2009 o metodách fungování a složení technické komise pro zpracování dat správní komise pro koordinaci systémů

Více

Úřední věstník C 164 A. Evropské unie. Informace a oznámení. Oznámení. Ročník května České vydání. Obsah SPRÁVNÍ ŘÍZENÍ.

Úřední věstník C 164 A. Evropské unie. Informace a oznámení. Oznámení. Ročník května České vydání. Obsah SPRÁVNÍ ŘÍZENÍ. Úřední věstník Evropské unie C 164 A České vydání Informace a oznámení Ročník 60 24. května 2017 Obsah V Oznámení SPRÁVNÍ ŘÍZENÍ Účetní dvůr 2017/C 164 A/01 Oznámení o volném pracovním místě ECA/2017/7

Více

ROZHODNUTÍ EVROPSKÉ CENTRÁLNÍ BANKY (EU)

ROZHODNUTÍ EVROPSKÉ CENTRÁLNÍ BANKY (EU) 6.4.2018 L 90/105 ROZHODNUTÍ ROZHODNUTÍ EVROPSKÉ CENTRÁLNÍ BANKY (EU) 2018/546 ze dne 15. března 2018 o přenesení pravomoci přijímat kapitálová rozhodnutí (ECB/2018/10) RADA GUVERNÉRŮ EVROPSKÉ CENTRÁLNÍ

Více

MEZINÁRODNÍ NÁSTUPNÍ STIPENDIUM MARIE CURIE

MEZINÁRODNÍ NÁSTUPNÍ STIPENDIUM MARIE CURIE PŘÍLOHA III ZVLÁŠTNÍ USTANOVENÍ MEZINÁRODNÍ NÁSTUPNÍ STIPENDIUM MARIE CURIE III. 1 - Definice FÁZE NÁVRATU Kromě definic v článku II.1 platí pro tuto smlouvu tyto definice: 1. Dohoda: znamená písemnou

Více

ROZHODNUTÍ. s ohledem na Smlouvu o fungování Evropské unie, a zejména na čl. 53 odst. 1, články 62 a 114 ve spojení s čl. 218 odst.

ROZHODNUTÍ. s ohledem na Smlouvu o fungování Evropské unie, a zejména na čl. 53 odst. 1, články 62 a 114 ve spojení s čl. 218 odst. L 118/6 ROZHODNUTÍ ROZHODNUTÍ RADY (EU) 2017/783 ze dne 25. dubna 2017 o postoji, který má být zaujat jménem Evropské unie ve Smíšeném výboru EHP ke změně přílohy IV (Energetika) Dohody o EHP (třetí energetický

Více

(Oznámení) SPRÁVNÍ ŘÍZENÍ ÚČETNÍ DVŮR OZNÁMENÍ O VOLNÉM PRACOVNÍM MÍSTĚ ECA/2018/1. Jedno (1) pracovní místo ředitele audit

(Oznámení) SPRÁVNÍ ŘÍZENÍ ÚČETNÍ DVŮR OZNÁMENÍ O VOLNÉM PRACOVNÍM MÍSTĚ ECA/2018/1. Jedno (1) pracovní místo ředitele audit 6.3.2018 CS Úřední věstník Evropské unie C 84 A/1 V (Oznámení) SPRÁVNÍ ŘÍZENÍ ÚČETNÍ DVŮR OZNÁMENÍ O VOLNÉM PRACOVNÍM MÍSTĚ ECA/2018/1 Jedno (1) pracovní místo ředitele audit (funkční skupina AD, platová

Více

SPRÁVNÍ KOMISE PRO KOORDINACI SYSTÉMŮ SOCIÁLNÍHO ZABEZPEČENÍ. ROZHODNUTÍ č. A1. ze dne 12. června 2009

SPRÁVNÍ KOMISE PRO KOORDINACI SYSTÉMŮ SOCIÁLNÍHO ZABEZPEČENÍ. ROZHODNUTÍ č. A1. ze dne 12. června 2009 SPRÁVNÍ KOMISE PRO KOORDINACI SYSTÉMŮ SOCIÁLNÍHO ZABEZPEČENÍ ROZHODNUTÍ č. A1 ze dne 12. června 2009 o zřízení dialogu a dohodovacího řízení týkajících se platnosti dokumentů, určení použitelných právních

Více

ECB-PUBLIC. 1. Úvod. 2. ECB a její správní revizní komise

ECB-PUBLIC. 1. Úvod. 2. ECB a její správní revizní komise Výzva externím odborníkům k vyjádření zájmu o jmenování do funkce náhradníka člena správní revizní komise Evropské centrální banky (Frankfurt nad Mohanem, Německo) 1. Úvod Nařízení Rady (EU) č. 1024/2013

Více

Směrnice ředitele školy k svobodnému přístupu k informacím

Směrnice ředitele školy k svobodnému přístupu k informacím Směrnice ředitele školy k svobodnému přístupu k informacím Č. j.: 342/17 Spisový znak: 2a Skartační znak: A10 Vypracoval: Schválil: Mgr. Luděk Balcařík, ředitel školy Mgr. Luděk Balcařík, ředitel školy

Více

9117/16 ls,mv/mv,ls/jhu 1 DG D 1A

9117/16 ls,mv/mv,ls/jhu 1 DG D 1A Rada Evropské unie Brusel 19. května 2016 (OR. en) Interinstitucionální spis: 2016/0142 (COD) 9117/16 VISA 155 CODEC 691 POZNÁMKA K BODU A Odesílatel: Příjemce: Č. předchozího dokumentu: Generální sekretariát

Více

V Bruselu dne COM(2017) 632 final ANNEX 3 PŘÍLOHA

V Bruselu dne COM(2017) 632 final ANNEX 3 PŘÍLOHA EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 26.10.2017 COM(2017) 632 final ANNE 3 PŘÍLOHA zprávy Komise Evropskému parlamentu a Radě o pravidlech ke služebnímu řádu přijatých orgánem oprávněným ke jmenování v rámci

Více

Úřední věstník Evropské unie L 201/21

Úřední věstník Evropské unie L 201/21 26.7.2013 Úřední věstník Evropské unie L 201/21 PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č. 716/2013 ze dne 25. července 2013, kterým se stanoví prováděcí pravidla k nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.

Více

NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. 2869/95. ze dne 13. prosince 1995. o poplatcích placených Úřadu pro harmonizaci ve vnitřním trhu (ochranné známky a vzory)

NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. 2869/95. ze dne 13. prosince 1995. o poplatcích placených Úřadu pro harmonizaci ve vnitřním trhu (ochranné známky a vzory) NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. 2869/95 ze dne 13. prosince 1995 o poplatcích placených Úřadu pro harmonizaci ve vnitřním trhu (ochranné známky a vzory) KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ, s ohledem na Smlouvu o založení

Více

Konečný příjemce OP RLZ odbor 42

Konečný příjemce OP RLZ odbor 42 Konečný příjemce OP RLZ odbor 42 Zadávací dokumentace pro projekt dodávky služeb hrazený z projektu na administraci nadregionálního grantového schématu Priorita 2 Sociální integrace a rovnost příležitostí

Více

ROZHODNUTÍ EVROPSKÉ CENTRÁLNÍ BANKY (EU)

ROZHODNUTÍ EVROPSKÉ CENTRÁLNÍ BANKY (EU) 1.6.2017 L 141/21 ROZHODNUTÍ EVROPSKÉ CENTRÁLNÍ BANKY (EU) 2017/935 ze dne 16. listopadu 2016 o přenesení pravomoci přijímat rozhodnutí o způsobilosti a bezúhonnosti a o hodnocení splnění požadavků na

Více

Veterinární předpisy pro obchod se psy, kočkami a fretkami ***I

Veterinární předpisy pro obchod se psy, kočkami a fretkami ***I P7_TA-PROV(2013)0221 Veterinární předpisy pro obchod se psy, kočkami a fretkami ***I Legislativní usnesení Evropského parlamentu ze dne 23. května 2013 o návrhu směrnice Evropského parlamentu a Rady, kterou

Více

Stanovisko č. 6/2014

Stanovisko č. 6/2014 Stanovisko č. 6/2014 (podle článku 325 Smlouvy o fungování EU) týkající se návrhu nařízení Evropského parlamentu a Rady, kterým se mění nařízení (EU, Euratom) č. 883/2013, pokud jde o vytvoření funkce

Více

PŘÍLOHA. návrhu rozhodnutí Rady

PŘÍLOHA. návrhu rozhodnutí Rady EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 11.12.2014 COM(2014) 727 final ANNEX 1 PŘÍLOHA [ ] návrhu rozhodnutí Rady o postoji, který má Unie zaujmout v Podvýboru pro sanitární a fytosanitární otázky, Podvýboru pro

Více

Náhradníci členy správní revizní komise dočasně nahradí v případě jejich dočasné neschopnosti

Náhradníci členy správní revizní komise dočasně nahradí v případě jejich dočasné neschopnosti Výzva externím odborníkům k vyjádření zájmu o jmenování do funkce člena správní revizní komise Evropské centrální banky (Frankfurt nad Mohanem, Německo) 1. Úvod Nařízení Rady (EU) č. 1024/2013 1 zřizuje

Více

ROZHODNUTÍ O PROVEDENÍ NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY (ES) Č. 1049/2001 O PŘÍSTUPU VEŘEJNOSTI K DOKUMENTŮM EVROPSKÉHO PARLAMENTU, RADY A KOMISE

ROZHODNUTÍ O PROVEDENÍ NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY (ES) Č. 1049/2001 O PŘÍSTUPU VEŘEJNOSTI K DOKUMENTŮM EVROPSKÉHO PARLAMENTU, RADY A KOMISE Helsinky 25. března 2009 Dokument: MB/12/2008 v konečném znění ROZHODNUTÍ O PROVEDENÍ NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY (ES) Č. 1049/2001 O PŘÍSTUPU VEŘEJNOSTI K DOKUMENTŮM EVROPSKÉHO PARLAMENTU, RADY

Více

Správní ujednání k provádění Smlouvy o sociálním zabezpečení mezi Českou republikou a Tuniskou republikou

Správní ujednání k provádění Smlouvy o sociálním zabezpečení mezi Českou republikou a Tuniskou republikou Správní ujednání k provádění Smlouvy o sociálním zabezpečení mezi Českou republikou a Tuniskou republikou Podle článku 34 Smlouvy o sociálním zabezpečení mezi Českou republikou a Tuniskou republikou podepsané

Více

ROZHODNUTÍ RADY 2014/75/SZBP

ROZHODNUTÍ RADY 2014/75/SZBP 12.2.2014 Úřední věstník Evropské unie L 41/13 ROZHODNUTÍ ROZHODNUTÍ RADY 2014/75/SZBP ze dne 10. února 2014 o Ústavu Evropské unie pro studium bezpečnosti RADA EVROPSKÉ UNIE, PŘIJALA TOTO ROZHODNUTÍ:

Více

VNITŘNÍ PŘEDPISY PRO STÁŽE A STUDIJNÍ POBYTY NA GENERÁLNÍM SEKRETARIÁTU EVROPSKÉHO PARLAMENTU

VNITŘNÍ PŘEDPISY PRO STÁŽE A STUDIJNÍ POBYTY NA GENERÁLNÍM SEKRETARIÁTU EVROPSKÉHO PARLAMENTU VNITŘNÍ PŘEDPISY PRO STÁŽE A STUDIJNÍ POBYTY NA GENERÁLNÍM SEKRETARIÁTU EVROPSKÉHO PARLAMENTU DV\928896CS.doc ČÁST I: STÁŽE Kapitola 1 Obecná ustanovení Článek 1 Různé druhy stáží na generálním sekretariátu

Více

Čestné prohlášení o vyloučení a kvalifikaci

Čestné prohlášení o vyloučení a kvalifikaci Čestné prohlášení o vyloučení a kvalifikaci Níže podepsaný/podepsaná [jméno osoby podepisující tento formulář], jednající: (pouze u fyzických osob) svým jménem Číslo OP / cestovního pasu: (dále jen osoba

Více

EVROPSKÁ RADA PRO SYSTÉMOVÁ RIZIKA

EVROPSKÁ RADA PRO SYSTÉMOVÁ RIZIKA C 39/10 Úřední věstník Evropské unie 8.2.2011 EVROPSKÁ RADA PRO SYSTÉMOVÁ RIZIKA ROZHODNUTÍ EVROPSKÉ RADY PRO SYSTÉMOVÁ RIZIKA ze dne 20. ledna 2011 o postupech a požadavcích týkajících se výběru, jmenování

Více

KVALIFIKAČNÍ DOKUMENTACE

KVALIFIKAČNÍ DOKUMENTACE Veřejná zakázka na dodávky zadávaná podle ustanovení 8, 12 odstavec (2), 14, 21 odstavec (1) písmeno f) a souvisejících zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách ve znění pozdějších předpisů (dále

Více

Stipendijní program vyhlášený NPK, a.s.

Stipendijní program vyhlášený NPK, a.s. Stipendijní program vyhlášený NPK, a.s. Stipendijní program pro stabilizaci lékařů, a vybraných kategorií NLZP v NPK, a.s. představuje souhrn pravidel a podmínek pro zařazení studenta do Stipendijního

Více

Vláda České republiky a vláda Bulharské republiky (dále jen "smluvní strany"),

Vláda České republiky a vláda Bulharské republiky (dále jen smluvní strany), 90/2000 Sb.m.s. SDĚLENÍ Ministerstva zahraničních věcí Ministerstvo zahraničních věcí sděluje, že dne 6. prosince 1999 byla v Sofii podepsána Dohoda mezi vládou České republiky a vládou Bulharské republiky

Více

OBECNÉ ZÁSADY EVROPSKÉ CENTRÁLNÍ BANKY (EU)

OBECNÉ ZÁSADY EVROPSKÉ CENTRÁLNÍ BANKY (EU) L 306/32 OBECNÉ ZÁSADY OBECNÉ ZÁSADY EVROPSKÉ CENTRÁLNÍ BANKY (EU) 2016/1993 ze dne 4. listopadu 2016, kterými se stanoví zásady pro koordinaci hodnocení podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU)

Více

Revidovaný překlad právního předpisu Evropských společenství. NAŘÍZENÍ RADY (ES) č. 150/2003. ze dne 21. ledna 2003

Revidovaný překlad právního předpisu Evropských společenství. NAŘÍZENÍ RADY (ES) č. 150/2003. ze dne 21. ledna 2003 NAŘÍZENÍ RADY (ES) č. 150/2003 ze dne 21. ledna 2003 o pozastavení dovozního cla pro některé zbraně a vojenskou výzbroj RADA EVROPSKÉ UNIE, s ohledem na Smlouvu o založení Evropského společenství, a zejména

Více

PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) /... ze dne

PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) /... ze dne EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 25.4.2019 C(2019) 2962 final PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) /... ze dne 25.4.2019 o zajištění bezproblémového fungování elektronického rejstříku kvót pro uvádění částečně

Více

Stáže v evropských institucích v Bruselu

Stáže v evropských institucích v Bruselu Stáže v evropských institucích v Bruselu OBSAH 1. Úvod..3 2. Stáže v Evropském parlamentu (EP) 3 2.1 Stáže s obecným zaměřením a se zaměřením na žurnalistiku 3 2.2 Neplacené stáže...4 2.3 Placené stáže

Více

Návrh SMĚRNICE EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY

Návrh SMĚRNICE EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 5.3.2012 COM(2012) 90 final 2012/0040 (COD) C7-0061/12 Návrh SMĚRNICE EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY kterou se mění směrnice Rady 92/65/EHS, pokud jde o veterinární předpisy

Více

NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. 2246/2002. ze dne 16. prosince 2002

NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. 2246/2002. ze dne 16. prosince 2002 NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. 2246/2002 ze dne 16. prosince 2002 o poplatcích placených Úřadu pro harmonizaci ve vnitřním trhu (ochranné známky a vzory) vzhledem k zápisu (průmyslových) vzorů Společenství KOMISE

Více

RADA EVROPSKÉ UNIE. Brusel 4. března 2008 (05.03) (OR. fr) 5296/08 Interinstitucionální spis: 2008/0048 (AVC) JUSTCIV 10 CH 15 ISL 11 N 12 NÁVRH

RADA EVROPSKÉ UNIE. Brusel 4. března 2008 (05.03) (OR. fr) 5296/08 Interinstitucionální spis: 2008/0048 (AVC) JUSTCIV 10 CH 15 ISL 11 N 12 NÁVRH RADA EVROPSKÉ UNIE Brusel 4. března 2008 (05.03) (OR. fr) 5296/08 Interinstitucionální spis: 2008/0048 (AVC) JUSTCIV 10 CH 15 ISL 11 N 12 NÁVRH Odesílatel: Evropská komise Ze dne: 29. února 2008 Předmět:

Více

Nařízení (ES) č. 1239/95 se mění takto: Oddíl 1. Žádosti o nucenou licenci. a) označení žadatele a odpůrce držitele dané odrůdy jako účastníků řízení;

Nařízení (ES) č. 1239/95 se mění takto: Oddíl 1. Žádosti o nucenou licenci. a) označení žadatele a odpůrce držitele dané odrůdy jako účastníků řízení; 1.7.2005 Úřední věstník Evropské unie L 170/7 NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. 1002/2005 ze dne 30. června 2005, kterým se mění nařízení (ES) č. 1239/95, pokud jde o udělování nucených licencí a o pravidla pro

Více

RADA EVROPSKÉ UNIE. Brusel 1. února 2013 (04.02) (OR. en) 5984/13 Interinstitucionální spis: 2013/0010 (COD)

RADA EVROPSKÉ UNIE. Brusel 1. února 2013 (04.02) (OR. en) 5984/13 Interinstitucionální spis: 2013/0010 (COD) RADA EVROPSKÉ UNIE Brusel 1. února 2013 (04.02) (OR. en) 5984/13 Interinstitucionální spis: 2013/0010 (COD) AGRI 55 ENV 82 FORETS 5 CODEC 215 DEVGEN 31 RELEX 99 JUR 46 UD 30 WTO 26 PROBA 5 NÁVRH Odesílatel:

Více

Při vzniku pracovního poměru budeme od zaměstnance vyžadovat:

Při vzniku pracovního poměru budeme od zaměstnance vyžadovat: Vznik pracovního poměru strana 14 4.4 DOKLADY PŘI VZNIKU PRACOVNÍHO POMĚRU 4.4.1 Doklady předkládané zaměstnancem Při vzniku pracovního poměru budeme od zaměstnance vyžadovat: 1. Osobní dotazník a životopis

Více

O SVOBODNÉM PŘÍSTUPU K INFORMACÍM

O SVOBODNÉM PŘÍSTUPU K INFORMACÍM SMĚRNICE č.2 O SVOBODNÉM PŘÍSTUPU K INFORMACÍM GYMNÁZIUM VODŇANY www.gymnaziumvodnany.cz Tel./fax 383 383 743, kancelar@gymnaziumvodnany.cz 1 GYMNÁZIUM VODŇANY Směrnice o svobodnému přístupu k informacím

Více

L 351/40 Úřední věstník Evropské unie

L 351/40 Úřední věstník Evropské unie L 351/40 Úřední věstník Evropské unie 20.12.2012 NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY (EU) č. 1219/2012 ze dne 12. prosince 2012, kterým se stanoví přechodná úprava pro dvoustranné dohody o investicích

Více

Úřední věstník Evropské unie

Úřední věstník Evropské unie Úřední věstník Evropské unie L 1 České vydání Právní předpisy Ročník 62 3. ledna 2019 Obsah II Nelegislativní akty ROZHODNUTÍ Rozhodnutí Rady (EU) 2019/3 ze dne 19. prosince 2018 o postoji, který má být

Více

AKTUÁLNÍ ZNĚNÍ. OR č. 18/2016 STUDIUM MIMOŘÁDNÉHO PROGRAMU V RÁMCI CŽV

AKTUÁLNÍ ZNĚNÍ. OR č. 18/2016 STUDIUM MIMOŘÁDNÉHO PROGRAMU V RÁMCI CŽV OR č. 18/2016 Vnitřní norma Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích AKTUÁLNÍ ZNĚNÍ OR č. 18/2016 STUDIUM MIMOŘÁDNÉHO PROGRAMU V RÁMCI CŽV Datum vydání: 22. 7. 2016 Účinnost od: 22. 7.

Více

Mateřská škola, Liberec, Matoušova 468/12, příspěvková organizace

Mateřská škola, Liberec, Matoušova 468/12, příspěvková organizace Mateřská škola, Liberec, Matoušova 468/12, příspěvková organizace, Liberec 3, 460 01 Pokyn ředitelky školy k svobodnému přístupu k informacím a k ochraně informací Č.j.: 5/14 Účinnost od: 1. 1. 2014 Spisový

Více

DGC 2A. Brusel 20. ledna 2015 (OR. en) PARTNERSTVÍ MEZI EVROPSKOU UNIÍ A MOLDAVSKEM UE-MD 1103/15

DGC 2A. Brusel 20. ledna 2015 (OR. en) PARTNERSTVÍ MEZI EVROPSKOU UNIÍ A MOLDAVSKEM UE-MD 1103/15 PARTNERSTVÍ MEZI EVROPSKOU UNIÍ A MOLDAVSKEM Rada pro spolupráci Brusel 20. ledna 2015 (OR. en) UE-MD 1103/15 PRÁVNÍ PŘEDPISY A JINÉ AKTY Předmět : ROZHODNUTÍ č. 1/2015 PODVÝBORU EU-MOLDAVSKO PRO CLA,

Více

SMĚRNICE RADY. ze dne 14. října o povinnosti zaměstnavatele informovat zaměstnance o podmínkách pracovní smlouvy nebo pracovního poměru

SMĚRNICE RADY. ze dne 14. října o povinnosti zaměstnavatele informovat zaměstnance o podmínkách pracovní smlouvy nebo pracovního poměru SMĚRNICE RADY ze dne 14. října 1991 o povinnosti zaměstnavatele informovat zaměstnance o podmínkách pracovní smlouvy nebo pracovního poměru (91/533/EHS) RADA EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ, s ohledem na Smlouvu

Více

(Sdělení) SDĚLENÍ ORGÁNŮ, INSTITUCÍ A JINÝCH SUBJEKTŮ EVROPSKÉ UNIE EVROPSKÝ PARLAMENT

(Sdělení) SDĚLENÍ ORGÁNŮ, INSTITUCÍ A JINÝCH SUBJEKTŮ EVROPSKÉ UNIE EVROPSKÝ PARLAMENT 4.8.2011 Úřední věstník Evropské unie C 229/1 II (Sdělení) SDĚLENÍ ORGÁNŮ, INSTITUCÍ A JINÝCH SUBJEKTŮ EVROPSKÉ UNIE EVROPSKÝ PARLAMENT Jednací řád Konference parlamentních výborů pro evropské záležitosti

Více

NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. 216/96. ze dne 5. února 1996,

NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. 216/96. ze dne 5. února 1996, NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. 216/96 ze dne 5. února 1996, kterým se stanoví jednací řád odvolacích senátů Úřadu pro harmonizaci ve vnitřním trhu (ochranné známky a vzory) KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ, s ohledem

Více

SPOLEČNÁ AKCE. ze dne 28. října 1996. přijatá Radou na základě článku K.3 Smlouvy o Evropské unii o programu podpor a výměn právníků (Grotius)

SPOLEČNÁ AKCE. ze dne 28. října 1996. přijatá Radou na základě článku K.3 Smlouvy o Evropské unii o programu podpor a výměn právníků (Grotius) SPOLEČNÁ AKCE ze dne 28. října 1996 přijatá Radou na základě článku K.3 Smlouvy o Evropské unii o programu podpor a výměn právníků (Grotius) (96/636/JVV) RADA EVROPSKÉ UNIE, s ohledem na Smlouvu o Evropské

Více

Stáže v institucích EU. Natálie VLKOVÁ Zastoupení Evropské komise v ČR Tisková sekce

Stáže v institucích EU. Natálie VLKOVÁ Zastoupení Evropské komise v ČR Tisková sekce Stáže v institucích EU Natálie VLKOVÁ Zastoupení Evropské komise v ČR Tisková sekce Kam na stáž do EU? Hlavní destinace pro většinu stážistů: Evropská komise (i na Zastoupení EK v Praze) placené stáže

Více

13/sv. 15 CS. Úřední věstník Evropské unie ÚŘEDNÍ VĚSTNÍK EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ L 35/1

13/sv. 15 CS. Úřední věstník Evropské unie ÚŘEDNÍ VĚSTNÍK EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ L 35/1 3 31995R0297 15.2.1995 ÚŘEDNÍ VĚSTNÍK EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ L 35/1 NAŘÍZENÍ RADY (ES) č. 297/95 ze dne 10. února 1995 o poplatcích, které se platí Evropské agentuře pro hodnocení léčivých přípravků RADA

Více

[Evropský grant Marie Curie pro opětovnou integraci] [Mezinárodní grant Marie Curie pro opětovnou integraci]

[Evropský grant Marie Curie pro opětovnou integraci] [Mezinárodní grant Marie Curie pro opětovnou integraci] PŘÍLOHA III ZVLÁŠTNÍ USTANOVENÍ [Evropský grant Marie Curie pro opětovnou integraci] [Mezinárodní grant Marie Curie pro opětovnou integraci] III. 1 Definice Kromě definic v článku II.1 platí pro tuto smlouvu

Více

Stáže v institucích EU. Natálie VLKOVÁ Zastoupení Evropské komise v ČR Tisková sekce

Stáže v institucích EU. Natálie VLKOVÁ Zastoupení Evropské komise v ČR Tisková sekce Stáže v institucích EU Natálie VLKOVÁ Zastoupení Evropské komise v ČR Tisková sekce Kam na stáž do EU? Hlavní destinace pro většinu stážistů: Evropská komise (i na Zastoupení EK v Praze) placené stáže

Více

Lhůta pro podání přihlášek: 16/01/ Volné pracovní místo: dočasný zaměstnanec AD 8 AD Úkoly:

Lhůta pro podání přihlášek: 16/01/ Volné pracovní místo: dočasný zaměstnanec AD 8 AD Úkoly: OZNÁMENÍ O VÝBĚROVÉM ŘÍZENÍ NA VOLNÉ PRACOVNÍ MÍSTO č. AD/T/01/16 týkajícím se JEDNOHO pracovního místa ADMINISTRÁTORA/ADMINISTRÁTORKY na sekretariátu skupiny I (skupina Zaměstnavatelé) Evropského hospodářského

Více

SN 1316/14 rs/mv/kno 1 DG D 2A LIMITE CS

SN 1316/14 rs/mv/kno 1 DG D 2A LIMITE CS RADA EVROPSKÉ UNIE Brusel 30. ledna 2014 (05.02) (OR. en) Interinstitucionální spis: 2013/0268 (COD) SN 1316/14 LIMITE POZNÁMKA Předmět: Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č..../20.., kterým se

Více

2001R1207 CS

2001R1207 CS 2001R1207 CS 18.02.2008 002.001 1 Tento dokument je třeba brát jako dokumentační nástroj a instituce nenesou jakoukoli odpovědnost za jeho obsah B M1 Nařízení Rady (ES) č. 1207/2001 ze dne 11. června 2001

Více

SMĚRNICE EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY 2002/74/ES. ze dne 23. září 2002,

SMĚRNICE EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY 2002/74/ES. ze dne 23. září 2002, SMĚRNICE EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY 2002/74/ES ze dne 23. září 2002, kterou se mění směrnice Rady 80/987/EHS o sbližování právních předpisů členských států týkajících se ochrany zaměstnanců v případě

Více

Návrh SMĚRNICE RADY,

Návrh SMĚRNICE RADY, EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 15.7.2010 KOM(2010)381 v konečném znění 2010/0205 (CNS) Návrh SMĚRNICE RADY, kterou se mění Směrnice 2008/9/ES, kterou se stanoví prováděcí pravidla pro vrácení daně z přidané

Více

Konsolidované úplné znění. S t a t u t u vládního zmocněnce pro zastupování České republiky před Soudním dvorem Evropské unie

Konsolidované úplné znění. S t a t u t u vládního zmocněnce pro zastupování České republiky před Soudním dvorem Evropské unie Konsolidované úplné znění S t a t u t u vládního zmocněnce pro zastupování České republiky před Soudním dvorem Evropské unie ve znění usnesení vlády č. 113 ze dne 4. února 2004 a usnesení č. 382 ze dne

Více

Úřední věstník C 191 A. Evropské unie. Informace a oznámení. Oznámení. Ročník června České vydání. Obsah SPRÁVNÍ ŘÍZENÍ.

Úřední věstník C 191 A. Evropské unie. Informace a oznámení. Oznámení. Ročník června České vydání. Obsah SPRÁVNÍ ŘÍZENÍ. Úřední věstník Evropské unie C 191 A České vydání Informace a oznámení Ročník 60 16. června 2017 Obsah V Oznámení SPRÁVNÍ ŘÍZENÍ Účetní dvůr 2017/C 191 A/01 Oznámení o volném pracovním místě ECA/2017/13

Více

KVALIFIKAČNÍ DOKUMENTACE

KVALIFIKAČNÍ DOKUMENTACE KVALIFIKAČNÍ DOKUMENTACE aktualizovaná verze v souvislosti s přijetím zákona č. 134/2016 Sb., o zadávání veřejných zakázek OBSAH 1. OBECNÉ POŽADAVKY ZADAVATELE NA PROKÁZÁNÍ SPLNĚNÍ KVALIFIKACE... 2 1.1

Více

Výzva k podání nabídek

Výzva k podání nabídek Výzva k podání nabídek Číslo zakázky: Název programu: Různé operační programy Registrační číslo Různá registrační čísla projektu: Název projektu a Různé názvy projektů registrační číslo: Název zakázky:

Více

N á v r h. ZÁKON ze dne o výběru osob do řídících a dozorčích orgánů právnických osob s majetkovou účastí státu (nominační zákon) ČÁST PRVNÍ

N á v r h. ZÁKON ze dne o výběru osob do řídících a dozorčích orgánů právnických osob s majetkovou účastí státu (nominační zákon) ČÁST PRVNÍ N á v r h ZÁKON ze dne.. 2018 o výběru osob do řídících a dozorčích orgánů právnických osob s majetkovou účastí státu (nominační zákon) Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST PRVNÍ VÝBĚR

Více

N á v r h ZÁKON. ze dne. 2018, kterým se mění zákon č. 234/2014 Sb., o státní službě, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony

N á v r h ZÁKON. ze dne. 2018, kterým se mění zákon č. 234/2014 Sb., o státní službě, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony N á v r h III. ZÁKON ze dne. 2018, kterým se mění zákon č. 234/2014 Sb., o státní službě, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST

Více

Návrh ROZHODNUTÍ RADY. o uplatňování ustanovení schengenského acquis v oblasti Schengenského informačního systému v Chorvatské republice

Návrh ROZHODNUTÍ RADY. o uplatňování ustanovení schengenského acquis v oblasti Schengenského informačního systému v Chorvatské republice EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 18.1.2017 COM(2017) 17 final 2017/0011 (NLE) Návrh ROZHODNUTÍ RADY o uplatňování ustanovení schengenského acquis v oblasti Schengenského informačního systému v Chorvatské

Více

GRANTOVÁ DOHODA č. NÁZEV PROJEKTU [ZKRATKA] (uveďte REŽIM FINANCOVÁNÍ)

GRANTOVÁ DOHODA č. NÁZEV PROJEKTU [ZKRATKA] (uveďte REŽIM FINANCOVÁNÍ) SEDMÝ RÁMCOVÝ PROGRAM GRANTOVÁ DOHODA č. NÁZEV PROJEKTU [ZKRATKA] (uveďte REŽIM FINANCOVÁNÍ) [Evropské společenství] [Evropské společenství pro atomovou energii] (dále jen Společenství ), zastoupené Komisí

Více

(2014/434/EU) (2) Úzká spolupráce bude navázána rozhodnutím přijatým ECB, pokud jsou splněny podmínky vymezené v článku 7 nařízení (EU) č. 1024/2013.

(2014/434/EU) (2) Úzká spolupráce bude navázána rozhodnutím přijatým ECB, pokud jsou splněny podmínky vymezené v článku 7 nařízení (EU) č. 1024/2013. 5.7.2014 L 198/7 ROZHODNUTÍ EVROPSKÉ CENTRÁLNÍ BANKY ze dne 31. ledna 2014 o úzké spolupráci s vnitrostátními příslušnými orgány zúčastněných členských států, jejichž měnou není euro (ECB/2014/5) (2014/434/EU)

Více

EVROPSKÁ CENTRÁLNÍ BANKA

EVROPSKÁ CENTRÁLNÍ BANKA L 230/56 Úřední věstník Evropské unie 30.6.2004 EVROPSKÁ CENTRÁLNÍ BANKA ROZHODNUTÍ EVROPSKÉ CENTRÁLNÍ BANKY ze dne 3. června 2004 o podmínkách vyšetřování prováděném Evropským úřadem pro boj proti podvodům

Více

MEZINÁRODNÍ NÁSTUPNÍ STIPENDIUM MARIE CURIE

MEZINÁRODNÍ NÁSTUPNÍ STIPENDIUM MARIE CURIE PŘÍLOHA III ZVLÁŠTNÍ USTANOVENÍ MEZINÁRODNÍ NÁSTUPNÍ STIPENDIUM MARIE CURIE III. 1 Definice NÁSTUPNÍ FÁZE Kromě definic v článku II.1 platí pro tuto grantovou dohodu tyto definice: 1. Dohoda: znamená písemnou

Více

Kodex řádné správní praxe pro zaměstnance Evropské agentury pro chemické látky

Kodex řádné správní praxe pro zaměstnance Evropské agentury pro chemické látky Kodex řádné správní praxe pro zaměstnance Evropské agentury pro chemické látky Konsolidované znění Přijaté rozhodnutím správní rady MB/11/2008 ze dne 14. února 2008 Pozměněno rozhodnutím správní rady MB/21/2013

Více

Čl. 1 Přijímání stížností

Čl. 1 Přijímání stížností Gymnázium a Střední odborná škola, Moravské Budějovice, Tyršova 365, PSČ 676 19 Směrnice k vyřizování stížností, oznámení a podnětů a vyřizování žádostí o poskytnutí informací doručených Gymnáziu a Střední

Více

Úmluva Mezinárodní organizace práce č. 132 o placené dovolené (revidovaná), 1970

Úmluva Mezinárodní organizace práce č. 132 o placené dovolené (revidovaná), 1970 229/1998 Sb. Úmluva Mezinárodní organizace práce č. 132 o placené dovolené (revidovaná), 1970 Generální konference Mezinárodní organizace práce, svolaná do Ženevy Správní radou Mezinárodního úřadu práce,

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Název veřejné zakázky: POSKYTOVÁNÍ PRÁVNÍCH SLUŽEB ADMINISTRACE ZADÁVACÍHO ŘÍZENÍ VEŘEJNÁ ZAKÁZKA MALÉHO ROZSAHU Zadavatel Název: Úřad pro ochranu osobních údajů Sídlo: Praha 7, Pplk.

Více

INFORMACE O PŘIJÍMACÍM ŘÍZENÍ ke vzdělávání do 1. ročníku ve středních školách a vyšších odborných školách ve Zlínském kraji pro školní rok 2014/2015

INFORMACE O PŘIJÍMACÍM ŘÍZENÍ ke vzdělávání do 1. ročníku ve středních školách a vyšších odborných školách ve Zlínském kraji pro školní rok 2014/2015 INFORMACE O PŘIJÍMACÍM ŘÍZENÍ ke vzdělávání do 1. ročníku ve středních školách a vyšších odborných školách ve Zlínském kraji pro školní rok 2014/2015 Níže uvedené informace jsou zpracovány podle zákona

Více

UZNÁVÁNÍ KVALIFIKACÍ UZNÁVÁNÍ KVALIFIKACÍ ŽADATELŮ ZE ZEMÍ EU

UZNÁVÁNÍ KVALIFIKACÍ UZNÁVÁNÍ KVALIFIKACÍ ŽADATELŮ ZE ZEMÍ EU UZNÁVÁNÍ KVALIFIKACÍ Jedním z cílů Evropského společenství (čl. 3 odst. 1 písm. c Smlouvy o založení ES) je odstranění překážek volného pohybu osob a služeb mezi členskými státy. Pro státní příslušníky

Více

N á v r h. ČÁST PRVNÍ Změna antidiskriminačního zákona. Čl. I

N á v r h. ČÁST PRVNÍ Změna antidiskriminačního zákona. Čl. I III. N á v r h ZÁKON ze dne, kterým se mění zákon č. 198/2009 Sb., o rovném zacházení a o právních prostředcích ochrany před diskriminací a o změně některých zákonů (antidiskriminační zákon), ve znění

Více