Komunitní plán sociálních služeb. a místní partnerství města Říčany (KPSS)

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Komunitní plán sociálních služeb. a místní partnerství města Říčany (KPSS)"

Transkript

1 Zpráva o plnění projektu Komunitní plán sociálních služeb a místní partnerství města Říčany (KPSS) Období: leden 2007 až prosinec 2007 Tento projekt byl spolufinancován Evropskou unií. Materiál je určen pro: Město Říčany Pracovní skupiny KPSS Správní rada KCŘ, o.p.s. Zakladatelé KCŘ, o.p.s. Vypracovala: Irena Moudrá, Strana 1 (celkem 20)

2 Obsah: 1. Harmonogram aktivit v roce 2007 str Plnění harmonogramu v roce 2007 str leden str únor str.5 - březen str.5 - duben str.6 - květen str.6 - červen str.6 - červenec str.7 - srpen str.7 - září str.7 - říjen str.7 - listopad str prosinec str.8 3. Harmonogram aktivit pro rok 2008 str Vysvětlivky str Příloha str Harmonogram projektu v roce 2007 Harmonogram aktivit pro rok 2007 podle projektu financovaného z dotace EU: zpracovávání KPSS schválení KPSS + ukončení projektu Priority rozvoje služeb a péče v roce 2007 Od ledna 2007 platí zákon o sociálních službách č. 108/2006 Sb. Prioritou města je zajištění těch sociálních služeb, které jsou občany požadovány (veřejná setkání, informace z Odboru sociálních věcí a zdravotnictví, dotazníky) a které jsou uvedeny ve výše citovaném zákonu. Opatření jsou uvedena v pořadí důležitosti: Č. Název opatření Oblast Koordinátor opatření 1 A 1 Pečovatelská služba a osobní asistence Senioři Zdravotně postižení (dospělí, děti a mládež) KCŘ Vytvoření nové služby ano u osobní asistence Náklady celkem a) 3,3 mil. Kč pečovatelská služba Zdroje financování a) Město Říčany Středočeský kraj (v případě, že město bude nadále službu provozovat) b) KCŘ Strana 2 (celkem 20)

3 2 A 6.3. Zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc (zákon o sociálně právní ochraně dětí) 3 A 2 Klub Senior (sociálně aktivizační služby pro seniory) 4 A 7 Rodinné centrum (sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi) 5 A 6.1. Nízkoprahové zařízení 6 A 6.2. Dům na půli cesty a nízkoprahové centrum Děti a mládež Senioři Zdravotně postižení (dospělí) Matky a rodina Děti a mládež Děti a mládež Děti a mládež b) 1,5 mil. Kč osobní asistence (dotace z MPSV, Středočeského kraje, ESF) Město Říčany ano 24 tis. Kč Opatření je nutné řešit smluvně (Dětský domov Strančice, Olivova dětská léčebna, o.p.s.). Uvedené náklady jsou pouze informativní, protože záleží na smluvních podmínkách s poskytovateli. Finanční prostředky: Město Říčany KCŘ ano (zahájena v roce 2007) a) 85 tis. Kč b) 22 mil. Kč KCŘ ano a) 100 tis. Kč OS Cesta integrace Církev česk. husitská b) 6,210 mil. Kč a) Příspěvek města Říčany pro rok b) Náklady v případě rekonstrukce Teršípova domu. Finanční prostředky: město Říčany, opatření 3.2 ROP, Středočeský kraj, MPSV a) Příspěvek města Říčany pro rok b) Náklady na rekonstrukci vhodného objektu. Finanční prostředky: město Říčany, opatření 3.2 ROP, Středočeský kraj, MPSV ne 1,150 mil. Kč Služba je již poskytována. ne 1,7 mil. Kč Služba je již poskytována. Strana 3 (celkem 20)

4 Časový harmonogram jednotlivých opatření: Aktivita č III. Q 2007 IV. Q pol pol U Opatření A2 a A7 (nové služby pro občany) je nezbytné zajištění nebytových prostor. Pro udržitelnost projektu je nejvhodnější objekt v majetku města. 2. Plnění harmonogramu v roce 2007 a) Leden 2007 Pracovní skupiny se pravidelně scházejí 2x měsíčně (viz zápisy). Probíhá připomínkovací řízení k prvnímu návrhu KPSS. Dne proběhlo setkání se zastupiteli nad návrhem KPSS (viz zápis). V lednu probíhala také společná setkání členů všech pracovních skupin nad návrhem opatření KPSS (viz zápisy). Dne proběhlo třetí neformální setkání s cílovou skupinou senioři a zdravotně postižení v MěKS. Setkání se zúčastnili zástupci města a podařilo se zajistit i přátelskou návštěvu seniorů z Mladé Boleslavi (téma setkání: výměna zkušeností s aktivitami pro tuto cílovou skupinu). Dne proběhlo mapování bariér koordinátorkou KPSS a členem pracovní skupiny ZP p. Hoftou (vozíčkář, téma: nově upravené přechody na Komenského náměstí, nové budova MěÚ na Komenského náměstí. Viz zápis). Proběhlo setkání se zájemci o vytvoření nové služby ve městě rodinného centra. Dne proběhlo III. veřejné setkání s občany (MěKS). V sobotu proběhlo jednání se zástupci osadního výboru Kuří (téma: zajištění sociálních a volnočasových aktivit v této části města). Ve dnech 29. a se koordinátorka zúčastnila semináře pořádaného o.s. Instand určeného pro zaměstnance měst a obcí jako zadavatele sociálních služeb (viz zápis). Byly zahájeny aktivity při vzniku Klubu Senior (jedno z opatření KPSS ještě před vlastním schválením KPSS tak, aby mohly být uspokojeny požadavky seniorů a zdravotně postižených). Klub působí zatím ve dvou objektech Domov pod Kavčí skálou a Dům pro Strana 4 (celkem 20)

5 seniory Senior Říčany. Využívá zdarma rovněž další objekty města (MěKS) a Baráčnické obce (baráčnická rychta). Aktivity jsou hrazeny z rozpočtu města a Klub má záštitu pod Komunitním centrem Říčany, o.p.s. (viz usnesení Správní rady KCŘ). Město poskytlo na zajištění sociálně aktivizačních služeb pro seniory v roce 2007 částku 100 tis. Kč, z které bylo poskytnuto KCŘ 85 tis. Kč. KCŘ: jednání Správní rady (16. ledna), akce Klubu Senior viz příloha. b) Únor 2007 Pracovní skupiny se pravidelně scházejí (viz zápisy). Probíhá připomínkovací řízení k návrhu KPSS. Dne proběhla též setkání s ostatními koordinátory z okolí. Probíhá kompletace KPSS a zapracování návrhů a změn KPSS. Dne byla předána na kraj průběžná zpráva. Probíhala také setkání řídící skupiny. Dne 09. února proběhl seminář týkající se pečovatelské služby na území města. KCŘ: jednání Správní rady (13. února), jednání Dozorčí rady (20. února), akce Klubu Senior viz příloha. c) Březen 2007 Pracovní skupiny se pravidelně scházejí (viz zápisy). Finalizuje se návrh KPSS pro jednání v Radě a Zastupitelstvu města. Dne proběhlo jednání s vedením města a městskou architektkou nad možností zajištění soc. služeb v objektu býv. kina (majetek kina). Koordinátorka zpracovala možné využití (viz založený návrh v kanceláři). Dne 08. března 2007 proběhlo setkání s cílovými skupinami senioři a zdravotně postižení (cca 160 účastníků setkání). Cílem byla prezentace KPSS a zjištění případných dalších doplnění ze strany těchto cílových skupin. Dne proběhlo jednání se zástupci Landie (předškolní zařízení možnost vytvoření rodinného centra). Dne se koordinátorka zúčastnila setkání s krajským koordinátorem (Středočeský kraj). Dne proběhlo v Říčanech první Fórum Zdravého města, na kterém byl projekt prezentován. Zároveň proběhlo také natáčení Říčanské televize, takže toto setkání bylo možné shlédnout i přes Internet. Dne proběhlo setkání koordinátorů na Středočeském kraji, kterého se koordinátorka rovněž zúčastnila. Proběhlo jednání řídící skupiny viz zápis. KCŘ: jednání Správní rady (27. března), akce Klubu Senior viz příloha. Podána žádost na financování soc. služeb: Lesy ČR (sociálně aktivizační služby pro seniory a zdravotně postižené neúspěšně). Strana 5 (celkem 20)

6 d) Duben 2007 Finální verze KPSS byla schválena na jednání Rady města a Zastupitelstva města dne 11. dubna 2007 viz zápis z jednání Zastupitelstva. Pracovní skupiny ukončily svojí činnost v rámci projektu (dvě setkání). Koordinátorka KPSS se zúčastnila setkání SONS v Lázni Toušeň prezentace projektu a KPSS( ). Dne 17. dubna 2007 proběhlo od 17 hodin poslední setkání s občany města. Dne 19. dubna byl pořádán seminář na téma Dobrovolnická služba. Dne proběhlo jednání na Středočeském kraji a krajskému koordinátorovi byl předán schválený a vytištění KPSS. Ve dnech 26. až 30. dubna proběhlo přestěhování kanceláře do bezbariérových prostor (Masarykovo nám. 83). Vytištěný KPSS byl předán na Infocentrum, Odbor soc. věcí a zdravotnictví MěÚ a dalším zainteresovaným organizacím a zájemcům z řad občanů. KCŘ: jednání Správní rady (24. dubna), akce Klubu Senior viz příloha e) Květen 2007 V průběhu měsíce května bylo nejdůležitějším bodem zpracování žádosti o úhradu nákladů na projekt (dotace EU). Žádost zpracovávala firma Progrant ve spolupráci s koordinátorkou KPSS. V rámci aktivit KPSS proběhlo setkání se seniory a zdravotně postiženými (11. května 2007, baráčnická rychta). Aktivity vycházející ze schváleného KPSS pro letošní rok jsou ve větší části plněny nízkoprahová zařízení pro děti, sociálně aktivizační služby pro seniory a zdravotně postižené (Klub Senior), pečovatelská služba, zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc, dům na půli cesty. Nepodařilo se zajistit vytvoření rodinného centra (zejména z důvodu nezískání vhodného nebytového prostoru v majetku města) a služby osobní asistence (předpoklad je I.Q 2008 nutné zajistit větší finanční prostředky). KCŘ: Ing. Černovský podává návrh na odstoupení ze Správní rady (dopis ze dne ), jednání Správní rady (22. května), jednání Dozorčí rady (10. května a 29. května), akce Klubu Senior viz příloha f) Červen 2007 Během měsíce června se i nadále pracuje na zajištění sociálních služeb podle harmonogramu na rok Koordinátorka KPSS se zúčastnila semináře pořádaného Ing. Černovským ohledně dětí a mládeže ( ). Dne 11. června 2007 proběhlo setkání se seniory na téma rada seniorů ve městě. V červnu ještě proběhlo setkání v rámci Zdravého města Říčany, kterého se koordinátorka rovněž zúčastnila (14. června). Proběhlo jednání za účasti koordinátorky a radního p. Grégr na využití objektu býv. kina (27. června). Koordinátorka se zúčastnila dne 28. června 2007 semináře týkajícího se financování sociálních služeb z ESF v období KCŘ: jednání Správní rady (12. června), jednání Dozorčí rady (11. června), akce Klubu Senior viz příloha Strana 6 (celkem 20)

7 g) Červenec 2007 V tomto měsíci proběhla poslední fyzická kontrola ze strany Středočeského kraje v rámci projektu Komunitní plán sociálních služeb a místní partnerství města Říčany (18. července 2007). Probíhají průběžná jednání s poskytovateli sociálních služeb na území města i regionu. Uskutečnila se rovněž schůzka s architektkou města nad objektem býv. kina pro možné využití na zajištění sociálních služeb (30. července). KCŘ: setkání členů Správní rady (24. července), proběhla kontrola OSSZ, akce Klubu Senior viz příloha h) Srpen 2007 Nejvýznamnějším bodem v tomto měsíci bylo podepsání smlouvy o spolupráci č. 40/2007 S. mezi městem Říčany a KCŘ na realizaci KPSS. Účast koordinátorky KPSS a ředitelky KCŘ na školení o BOZP. Probíhají průběžná jednání s poskytovateli sociálních služeb na území města i regionu. KCŘ: podpis smlouvy o spolupráci s městem s městem (KPSS), akce Klubu Senior viz příloha ch) Září 2007 Ze strany KCŘ bylo požadováno zahrnout do rozpočtu města v roce 2008 dvě finanční částky na refundaci mzdy koordinátorky a na zajištění sociálně aktivizačních služeb pro seniory (volnočasové aktivity). Uhrazeny požadované náklady na realizaci projektu ze strany Středočeského kraje. Probíhají průběžná jednání s poskytovateli sociálních služeb na území města i regionu. Schválen Plán rozvoje sociálních služeb Středočeského kraje 12. září (připraven za účasti koordinátorky KPSS a ředitelky KCŘ I. Moudré). Zveřejnění informace o KPSS v ŘK. Dne 12. září 2007 proběhlo společné setkání členů pracovních skupin v DPS Senior. KCŘ: jednání Správní rady (11. září), akce Klubu Senior viz příloha. Podána žádost na financování soc. služeb: MPSV (osobní asistence potvrzeno 500 tis. Kč) i) Říjen 2007 Prezentace projektu na III. Říčanském veletrhu neziskových organizací (23. až 24. října). Probíhají průběžná jednání s poskytovateli sociálních služeb na území města i regionu (včetně vystavování potvrzení o tom, zda jejich služby jsou v souladu s KPSS žádosti na dotaci Středočeského kraje).. Prezentace projektu na jednání se zástupci irácké delegace (18. října). Prezentace postupu KPSS města při jednání s místostarostou Brandýsa n. L. p. Javůrkem včetně návrhu na spolupráci při společném postupu plánování soc. služeb ( ). KCŘ: KCŘ obdrželo registraci Krajského úřadu Středočeského kraje na poskytování sociálních služeb sociálně aktivizační služby pro seniory a zdravotně postižené, sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi a osobní asistence.odstoupení Ing. Černovského ze Správní rady ( ), jednání Správní rady (23. října), akce Klubu Senior viz příloha. Podána žádost na financování soc. služeb: Humanitárního fondu Středočeského kraje (sociálně aktivizační služby pro seniory a zdravotně postižené celkem Kč, zatím nepotvrzeno), Nadace J T (sociálně aktivizační služby pro seniory a zdravotně postižené dotace neposkytnuta) j) Listopad 2007 Strana 7 (celkem 20)

8 Jednání se zástupci ZŠ Nerudova Říčany o možnosti zřízení chráněné dílny ( ). Proběhlo jednání řídící skupiny KPSS ( ) a jednání se zástupcem Kostelce n. Č. lesy ohledně společného postupu při tvorbě KPSS ( ). Zveřejnění informace o KPSS v ŘK. KCŘ: jednání Správní rady (29. listopadu), jednání Dozorčí rady (1. listopadu), odstoupení Ing. Černého z Dozorčí rady ( ), akce Klubu Senior viz příloha. Podána žádost na financování soc. služeb: město Říčany (sociálně aktivizační služby pro seniory a zdravotně postižené 50 tis. Kč, setkávání komunit 30 tis. Kč, činnost 40 tis. Kč, osobní asistence 50 tis. Kč. Zatím nepotvrzeno), Středočeský kraj projekt na víceleté financování soc. služeb (mzda a náklady na činnost 405 tis. Kč/rok celkem tis. Kč, vzdělávání zadavatelů a poskytovatelů v oblasti sociálních služeb 40 tis. Kč/rok - celkem 240 tis. Kč, sociálně aktivizační služby pro seniory a zdravotně postižené 115 tis. Kč/rok - celkem 690 tis. Kč + počáteční investice 300 tis. Kč na nákup vozidla, osobní asistence tis. Kč/rok celkem tis. Kč + počáteční investice 600 tis. Kč na nákup vozidla pro ZP. Zatím nepotvrzeno.). k) Prosinec 2007 Zastupitelstvo města v rámci schvalování rozpočtu na rok 2008 schválilo příspěvek KCŘ ve výši 100 tis. Kč (bez bližší specifikace). Koordinátorka KPSS a ředitelka KCŘ I. Moudrá se zúčastnila odborného semináře společnosti TSM Jednání s lidmi, vyjednávání, které bylo zaměřeno na sociální sféru ( ). Probíhají průběžná jednání s poskytovateli sociálních služeb na území města i regionu. Proběhla jednání pracovních skupin KPSS viz zápisy. Zveřejnění informace o KPSS v ŘK. KCŘ: odstoupení MUDr. Broukala, Ing. Kopečné a Mgr. Špačkové ze Správní rady (ke dni ), akce Klubu Senior viz příloha. Zpracování a předání zprávy o čerpání dotace města na volnočasové aktivity seniorů ( ). Zahájena spolupráce s gymnáziem Open Gate. 3. Harmonogram aktivit pro rok 2008 Termín Příprava a schválení Dílčího kpss Aktivity mimo Dílčí kpss leden schůzka s koordinátory opatření únor svolání členů pracovních skupin březen veřejné setkání s občany, projednání v komisi soc. a zdrav. schůzka s koordinátory opatření duben květen projednání návrhů změn se zastupiteli schůzka s koordinátory opatření červen předání podkladů správci rozpočtu červenec schůzka s koordinátory opatření srpen září veřejné setkání s občany, projednání v komisi soc. a zdrav. schůzka s koordinátory opatření říjen návrh rozpočtu města listopad prosinec schválený rozpočet města, schválený Dílčí kpss schůzka s koordinátory opatření V lednu proběhne jednání řídící skupiny a koordinátorů opatření KPSS ( ). projekt KPSS a aktivity pro seniory budou rovněž prezentovány na natáčení pořadu České televize ( ). Strana 8 (celkem 20)

9 4. Vysvětlivky SONS - Sjednocená organizace nevidomých a slabozrakých KCŘ KPSS Komunitní plán sociálních služeb MěÚ Městský úřad ZP Zdravotně postižení MěKS Městské kulturní středisko BOZP bezpečnost a ochrana zdraví při práci ŘK Říčanský kurýr Poznámka: zápisy jsou uloženy v kanceláři Masarykovo nám. 83, Říčany V Říčanech dne 23. ledna 2008 Irena Moudrá Strana 9 (celkem 20)

10 5. Příloha: Senioři leden 2007 P O Z V Á N K A na novoroční posezení s hudbou, které se uskuteční dne 6. ledna 2007 od 14 hodin v sále Městského kulturního střediska v Říčanech, ul. 17. listopadu 214. Občerstvení zajištěno. Setkání pořádá město Říčany ve spolupráci s Komunitním centrem Říčany, o.p.s., a Sdružením zdravotně postižených v Říčanech. K L U B S E N I O R Každou středu od 14:00 h v Domově Pod Kavčí skálou (ul. M. Pujmanové 2045 )a každý pátek od 14:30 h v Domě s pečovatelskou službou Senior (Komenského nám. 1850). Kontakt a informace: pí Šerá, tel pí Moudrá, tel , kc.ricany@seznam.cz Strana 10 (celkem 20)

11 Senioři únor 2007 při Komunitním centru Říčany, o.p.s. připravil na měsíc březen pro všechny seniory i ostatní zájemce Veselé i poučné úterky : 6.3. v 15 : 00 hod Říčansko a okolí historie s besedou v 15 :00 hod Hudební hodinka G. Puccini : Madam Butterfly v 15 :00 hod Malá kavárnička s melodiemi 60. tých let s paní Šobrovou v 15 :00 hod Zábavné cvičení s overbally ( míče budou k dispozici) s paní Pangrácovou VŠECHNY AKCE SE KONAJÍ V DPS SENIOR, KOMENSKÉHO NÁMĚSTÍ - VE SPOLEČENSKÉ MÍSTNOSTI. ZVEME VŠECHNY SENIORY Z ŘÍČAN A SAMOZŘEJMĚ I OSTATNÍ ZÁJEMCE. VSTUP JE BEZBARIÉROVÝ, V DOMĚ SLOUŽÍ VÝTAHY. PÁTEČNÍ SETKÁVÁNÍ KLUBU V DPS SENIOR SE TEDY V BŘEZNU PŘESOUVAJÍ NA ÚTERÝ. STŘEDEČNÍ SETKÁVÁNÍ KLUBU SENIOR V DOMOVĚ POD KAVČÍ SKÁLOU POKRAČUJÍ OD 14 : 00 HOD. Senioři březen 2007 KLUB SENIOR by rád pozval seniory (chodící) na naše první dovolené, které se uskuteční: 1. Křemešník u Pelhřimova Kdy: od na dobu jednoho týdne Cena: 5.000,- Kč (nocleh + polopenze, pobyt a dopravu si hradí každý účastník sám) Doprava: vlak + autobus + pěšky Závazné přihlášky: do na tel nebo (pí Macháčková) 2. Zámek Štěkeň Kdy: Cena: 350,- Kč/den (stravování + nocleh, pobyt a dopravu si hradí každý účastník sám) Doprava: autobus (2x přestup)závazné přihlášky: do na tel nebo (pí Moudrá). Strana 11 (celkem 20)

12 Senioři květen 2007 P O Z V Á N K A NA SETKÁNÍ SENIORŮ A ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÝCH SPOLUOBČANŮ, KTERÉ SE USKUTEČNÍ DNE 11. KVĚTNA 2007 OD 14 HODIN NA BARÁČNICKÉ RYCHTĚ, UL. STRAŠÍNSKÁ, ŘÍČANY. PROGRAM SETKÁNÍ: 1. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB 2. AKTIVITY KLUBU SENIOR 3. INFORMACE O RADĚ SENIORŮ ZAJIŠTĚNA BUDE HUDBA I OBČERSTVENÍ. PARTNEŘI AKCE: KOMUNITNÍ CENTRUM ŘÍČANY, O.P.S., SDRUŽENÍ ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÝCH ŘÍČANY Připravujeme také projekt SENIOŘI KOMUNIKUJÍ, jehož náplní bude 8 hodin počítačových kurzů, 1 hodina ovládání mobilního telefonu a 1 hodina ovládání platební karty (probíhat by měl v období červen až prosinec 2007). Kurzy budou zdarma a měly by být vyhlášeny v květnu Místem konání bude učebna F.F.T.,s.r.o., Černokostelecká 110, Říčany. KLUB SENIOR zve seniory (chodící) na dovolenou: Křemešník u Pelhřimova Kdy: od 25. srpna na dobu jednoho týdnecena: 5000 Kč (nocleh + polopenze, pobyt a dopravu si hradí každý účastník sám)doprava: vlak + autobus + pěškyzávazné přihlášky: do 31. května na tel nebo (paní Macháčková) PROGRAM KLUBU SENIOR na měsíc květen: Turistický pochod 7km kolem 50. rovnoběžky. Sraz v 9 hodin před nádražím. Zakončení v muzeu v Říčanech s prohlídkou výstavy LETEM SOKOLÍM 111. Let Sokola v Říčanech ( Paní Macháčková ) v 16 :00 hod Hudební hodinka ve společenské místnosti v DPS Senior- Komenského náměstí G. Puccini : Tosca ( paní Zavadilová ) v 16 :00 hod Sejdeme se v Muzeu - výstava Od Májů po Poutě ( přednáší ředitel muzea pan Vít ) v 16 :00 hod Kavárnička v jídelně Senioru - povídání, poslech možná i živé hudby, zpívání. Přednáška ALOE VERA PREVENCE I LÉČBA (Paní Šobrová a všechny ochotné pomocnice.) Strana 12 (celkem 20)

13 Výlet : Sobota Průhonický park sraz v 8 hodin na Masarykovu náměstí ( ) vstup i jízdné si každý platí sám ( Paní Macháčková - mobil ) Zveme všechny seniory z Říčan a samozřejmě i ostatní zájemce. Středeční setkávání Klubu Senior v Domově pod Kavčí skálou pokračují od 14 : 00 hod. Prosíme všechny kdo mají chuť pomoci se zajištěním programu, či mají nápady, čím by bylo možno se bavit, kontaktujte paní Macháčkovou mob nebo vhazujte své návrhy do stříbrné schránky na Městském úřadu, obálku označte Klub Senior. Hledáme dobrovolníky (studenty,skauty, aktivní seniory), kteří by mohli pomoci při doprovodu méně pohyblivým lidem nebo je doprovodit na vycházku apod. Kontakt - Zavadilová mob , , zavadilova.ha@seznam.cz nebo stříbrná schránka na Městském úřadu, obálku označte Klub Senior Senioři červen 2007 při Komunitním centru Říčany, o.p.s., připravil na č e r v e n pro všechny seniory i ostatní zájemce 5.6. úterý 16:00 hod Zajímavé povídání a promítání (pan Urban) 9.6. sobota 8:30 hod Hradčany Konírna (Svatovítský poklad), chrám Sv.Víta, Václava a Vojtěcha) Sraz v 8:15 na vlakovém nádraží v Říčanech ( paní Fialová) úterý 16:00 hod. Hudební hodinka s neobvyklým programem ( paní Zavadilová ) úterý 16:00 hod. Povídání o Františku z Assissi ( paní Hasmanová) sobota 9:40 hod Zámek a Kočárkárna Ctěnice (VINOŘ) (autobusem ze zastávky K žel. stanici č Sraz v 9:30 hod. Můžete přijet z náměstí autobusem č. 494 v 9:14. Závazné přihlášky u pí Macháčkové do ( ). Vstupné zdarma, jízdné si platí každý účastník sám čtvrtek 16:00 hod. Kavárnička v jídelně Senioru (paní Šobrová) sobota Obecní dům (prohlídka s výkladem) (Zájemci o prohlídku Obecního domu závazně nahlaste se do paní Macháčkové ( ) nebo paní Fialové ( ). Vstupné zdarma, jízdné si hradí účastníci sami. Jede se vlakem ve 13:04 z Říčan.Termín je předběžný, informujte se prosím na výše uvedených kontaktech. Strana 13 (celkem 20)

14 Všechny akce se konají v DPS Senior, Komenského náměstí - ve společenské místnosti, pouze kavárnička je v jídelně Senioru. Vstup je bezbariérový, v domě slouží výtahy. Středeční setkávání Klubu Senior v Domově pod Kavčí skálou budou v období červen srpen každou první a třetí středu v měsíci od 14:00 hod. Senioři červenec, srpen 2007 KLUB SENIOR Vážení senioři, chceme Vám všem popřát hezké léto a prožití pěkných prázdnin pokud možno v kruhu svých milých vnoučat. Další setkání v KLUBU SENIOR bude v měsíci červenec a srpen takto: 19. července Výlet k jevanským rybníkům (sraz v 8:30h zastávka Rychta směrem na Kostelec, odjezd autobusem č. 387 v 8:57h. Výlet bude pěší. Přihlášky u pí Macháčkové na tel nebo ) 19. července Kavárnička (od 16 hodin - jídelna DPS Senior, Komenského náměstí) 16. srpna Konopiště (odjezd autobusem ze Říčan: 07:30h aut. zastávka Rychta směrem na Kostelec, 07:40h aut. zastávka u kina, 07:45h aut. zastávka na náměstí. pro účastníky je zajištěna doprava a vstupné do objektu. Maximální počet účastníků je 24. Závazné přihlášky u pí Macháčkové na tel nebo do 5. srpna.) 16. srpna Kavárnička (od 16 hodin - jídelna DPS Senior, Komenského náměstí) Další pravidelný program bude zveřejněn až od měsíce září. Za Klub Senior se na Vás těší J. Fialová, H. Zavadilová, Z. Šobrová, V. Macháčková a Z. Šerá. Senioři září 2007 Procházky Prahou Říčanští senioři se již třikrát zúčastnili pražských procházek za památkami, které průvodcuje paní Mgr. Jarka Fialová. První zkušební procházka se uskutečnila 21. dubna a vedla od Obecního domu, Celetnou ke sv. Jakubovi a do Ungeltu. Zájem se začal stupňovat a druhá exkurze se konala 9. června 2007 na Pražský hrad (viz foto), na výstavu Svatovítského pokladu a poté prohlídku Svatovítského chrámu s výkladem paní Fialové. Třetí exkurze do Obecního domu, do prostor navštěvovaných jen s průvodcem, se konala 30. června opět s paní Fialovou, která velmi fundovaně mluvila o historii a secesní výzdobě tohoto kulturního stánku. Tentokrát město hradilo seniorům vstupné. Počet byl omezený na 25 osob a zájem několikanásobně převyšoval možnosti. Strana 14 (celkem 20)

15 Dovolujeme si tímto zvát další zájemce na komentované procházky Prahou v říjnu a listopadu tohoto roku. O přihlášky a organizaci se stará paní Macháčková (tel ). Informace z Klubu Senior Členové Klubu Senior při Komunitním centru Říčany, o.p.s., jsou velice rádi, že činnost klubu přichází do podvědomí občanů města a že práce dobrovolníků není zbytečnou snahou něco dělat. O výletu do Ctěnic jsme vás již informovali a v tomto čísle píše paní Fialová článek o procházkách Prahou, za které ji musíme moc poděkovat. I v měsíci září vás chceme vést do známých i méně známých míst na setkání se těší V. Macháčková, J. Fialová, Z. Šobrová, H. Zavadilová a další. Prosíme také zájemce o říjnovou návštěvu dopravního muzea vozovny Střešovice spojenou s jízdou historickou tramvají, aby se závazně přihlásili již nyní paní Macháčkové (tel ) do čtvrtka 20. září. PROGRAM NA MĚSÍC ZÁŘÍ: sobota Vyžlovka Aldašín Jevany (výlet) Sraz v 09:30 hodin na autobusové zastávce Rychta. Odjezd autobusem č. 382 v 09:57 hodin. Z centra lze přijet autobusem č. 494 v 09:12 hodin. Závazné přihlášky u pí Macháčkové do ( tel ) úterý Hudební hodinka A. Dvořák Rusalka Místo: DPS Senior Říčany, Komenského náměstí. Začátek: 16:30 h čtvrtek Setkání seniorů a zdravotně postižených Místo: baráčnická rychta, Strašínská ul., Říčany. Začátek: 14 hodin.občerstvení a hudba zajištěna pátek Šumař na střeše (divadlo) již obsazeno Divadelní představení v Divadle na Fidlovačce v Praze. Doprava a vstup zdarma. Autobus bude odjíždět ze Říčan: 18:15 h aut. zastávka K žel. stanici (směr Kostelec), 18:20 h aut. zastávka na Rychtě, 18:25 h aut. zastávka Pod Kavčí skálou (směr náměstí), 18:30 h aut. zastávka v Sukově ulici u kina, 18:35 h aut. zastávka na náměstí (u soudu ) úterý Zastavení nad knihou A. Frossard Je jiný svět Místo: DPS Senior Říčany, Komenského náměstí. Začátek: 16:30 h čtvrtek Kavárnička v jídelně DPS Senior - povídání, zpívání. Občerstvení zajištěno. Začátek: 16 hodin sobota Zámek Ctěnice Strana 15 (celkem 20)

16 Návštěva zámku a kočárovny. Sraz v 08:00 hodin na autobusové zastávce na Masarykově náměstí (směr Praha). Odjezd autobusem č. 385 v 08:15 hodin. Prosíme všechny kdo mají chuť pomoci se zajištěním programu, či mají nápady, čím by bylo možno se bavit, kontaktujte paní Macháčkovou (tel ) nebo vhazujte své návrhy do stříbrné schránky na Městském úřadu, obálku označte Klub Senior. Senioři říjen 2007 Setkání seniorů a zdravotně postižených občanů Díky spolupráci s Vlastenecko-dobročinnou obcí baráčníků v Říčanech se mohlo uskutečnit dne 13. září 2007 setkání seniorů a zdravotně postižených občanů v objektu baráčnické rychty. A přálo i počasí, takže účast byla opravdu velká. Senioři a zdravotně postižení občané měli možnost získat informace o aktivitách, které se pro ně uskuteční ještě v letošním roce, ale také o plánech na rok příští. Věříme, že senioři prožili krásné odpoledne a těšíme se na další setkání. Klub Senior aktivity na měsíc říjen Sobota Úterý Středa Sobota Střešovice muzeum tramvají (podle možností bude zajištěna i jízda tramvají. Sraz v 8 hodin na aut. zastávce na Masarykově nám. ve směru na Prahu. Odjezd bude autobusem č. 385 v 08:15h. Závazné přihlášky u pí Macháčkové na tel Jízdné si hradí účastníci.) Hudební hodina Novosvětská od A. Dvořáka (začátek od 16 hodin v DPS Senior Říčany. Poslech bude doplněn pátráním s knihou od M. Ivanova o tom, kde vlastně Novosvětskou A. Dvořák složil.) Posezení s dechovkou Žatečanka (začátek od 15 hodin v MěKS Říčany. Hostem bude Milan Černohouz. Kapela Žatečanka hraje repertoár českých klasiků, ale i současných autorů a textařů. Vstup zdarma. Občerstvení zajištěno). Vrtbovská zahrada a kostel sv. Mikuláše (slovem provází J. Fialová. Sraz ve 12:45 hodin na vlakovém nádraží, odjezd vlakem ve 13:04 hodin. Vstupy budou dle možnosti hrazeny, jízdné si hradí účastníci. Závazné přihlášky do u pí Macháčkové na tel do ). Zájemci o pobyt na zámku Štěkeň (Strakonicko) v měsíci červnu 2008 se prosím hlaste u pí Macháčkové na tel do Senioři listopad 2007 Zájezd seniorů do Mikulova Za hezkého říjnového počasí (4. až 5. října) vyjelo 35 říčanských seniorů do Mikulova. Na programu byla návštěva města Ivančice, zejména Expozici Vladimíra Menšíka a Alfonse Muchy, kteří byli místními rodáky. V Mikulově senioři navštívili zámek, který je čerstvě rekonstruován. Po prohlídce města se senioři sešli v místním sklípku u pany Jany Pogodové u dobrého vína od místních vinařů. Bylo možné ochutnat i čerstvý burčák. Posezení ve sklípku bylo velmi příjemné zejména díky paní majitelce, protože pro seniory připravila pěkný program včetně hudebníka. V průběhu zájezdu byly projednávány i návrhy na další aktivity pro seniory a zejména nutnost zajištění stálého místa pro Klub Senior, jako je tomu i v Mikulově. Druhý den, v sobotu, si senioři ještě prohlédli další pamětihodnosti města Mikulova. Všichni účastníci se shodli na tom, že zájezd byl dobře připravený a byli by velice rádi, kdyby i v příštím roce se podobné zájezdy mohly uskutečnit. Posezení se Žatečankou Strana 16 (celkem 20)

17 Ve středu 17. října se od 15 hodin sešli senioři v Městském kulturním středisku v Říčanech, aby si mohli poslechnout živou dechovkovou kapelu Žatečanka. Posezení mělo velký ohlas, přišlo více než 150 seniorů, kteří zaplnili sál. Žatečanka spolu s hostem Milanem Černohouzem hrála skvěle. Senioři strávili pěkné odpoledne, plné muziky. I přes věkový či zdravotní handicap mnozí ze seniorů i tančili, což si zasloužilo obdiv. PROGRAM KLUBU SENIOR NA MĚSÍC LISTOPAD: úterý Šlechtické rody a Říčany Místo: DPS Senior Říčany, Komenského náměstí Začátek: 15:30 h. Přednáší pí Kutláková pondělí Prohlídka Senátu s průvodcem a procházka Kampou Sraz v 08:20 hodin na vlakovém nádraží. Odjezd vlakem v 08:34 hodin. Závazné přihlášky u pí Macháčkové do ( tel ). Občanský průkaz s sebou! Vstupné hrazeno, jízdné si platí účastníci sami úterý Hudební hodinka: A. Dvořák Slovanské tance Místo: DPS Senior Říčany, Komenského náměstí Začátek: 15:30 h. Přednáší pí Zavadilová čtvrtek Kavárnička Místo: DPS Senior Říčany, Komenského náměstí Začátek: 15:00 h sobota Letohrádek Kinských Výstava šperk a kroj. Sraz na vlakovém nádraží v 08:20 hodin, odjezd vlakem v 08:34 hodin. Závazné přihlášky u pí Macháčkové do ( tel ). Vstupné i jízdné si platí každý sám. Zájemci o divadelní představení Virginia od Ed O Brienové (divadlo Kolowrat) na 15. února 2008 se mohou kontaktovat s pí Macháčkovou na tel. čísle Cena vstupenek je 180 Kč (+ 2 Kč příspěvek). Senioři prosinec 2007 Informace Klubu Senior Při procházce Prahou dne 20. října jsme ještě stihli příjemné podzimní počasí. Navštívili jsme dvě malostranské zahrady Valdštejnskou a Vrtbovskou s krásným pohledem na Prahu, barokní skvost kostel Sv. Mikuláše a světoznámé Pražské Jezulátko. Při další návštěvě dne 12. listopadu jsme již takové štěstí na počasí neměli, ale ani sníh s deštěm nám procházku po Kampě neznechutil. Zastavili jsme se také u Tyršova domu, u Sovových mlýnů a u Maltézských rytířů. Navštívili jsme Valdštejnský palác, dnes sídlo Senátu. Bylo to fajn. Jarka Fialová Program Klubu Senior na měsíc prosinec: úterý Vánoce, vánoce přicházejí Místo: DPS Senior spol. místnost. Začátek: 15:30 hodin. Povídání s paní Kutlákovou o tom, jak se slavily Vánoce u nás a jak se slaví ve světě čtvrtek Zábavné cvičení s paní Pangrácovou Místo: DPS Senior. Začátek: 15:30 hodin pondělí Adventní posezení Strana 17 (celkem 20)

18 Místo: MěKS Říčany. Začátek: 14:00 h. Čeká na vás posezení u pěkné hudby, povídání nejen o vánočních zvycích, zpívání koled a další milá překvapení. Pod vánočním stromečkem může Ježíšek nadělovat dárečky. Přivítáme, když budete moci s sebou přinést své domácí vánoční cukroví. Na setkání uvítáme starostku města Ing. Adrienu Mrázovou a pěvecký sbor z gymnázia Open Gate z Babic úterý Hudební hodinka adventní pozastavení nejen s dílem Antonína Dvořáka Místo: DPS Senior spol. místnost. Začátek: 15:30 hodin. Provází Hana Zavadilová středa Návštěva prodejní výstavy lidových řemesel s vánoční tématikou Místo: Fara Církve československé husitské. Začátek: 10:00 h. Bude možné si některé výtvarné techniky vyzkoušet. Vstup volný čtvrtek Návštěva Muzea voskových figurín a vánočních trhů v Praze (Václavské nám. a Staroměstské náměstí) Místo: Praha centrum. Sraz: 09:15 h na vlakovém nádraží v Říčanech, odjezd vlakem v 09:22 h. Vstupné hrazeno, jízdné si platí účastníci sami úterý Jan Pavel II. Místo: DPS Senior spol. místnost. Začátek: 16:00 hodin. Provází Lída Hasmanová. Kavárnička odpadá, ale těšíme se na lednové setkání. Senioři leden 2008 Klub Senior Říčanští senioři vám přeji v novém roce hodně osobní pohody a spokojenosti. Děkujeme také všem dobrovolníkům a spolupracovníkům za pomoc při akcích v minulém roce a poděkování patří zejména městu Říčany a Komunitnímu centru Říčany, o.p.s. za finanční i věcnou pomoc. Doufáme, že i nadále se budeme moci scházet na společných akcích a setkáních, které na letošní rok připravujeme. Namátkou bychom rádi jmenovali: Setkání leden (Novoroční setkání), březen (Vítání jara), květen (Setkání na Marvánku), září (Podzimní setkání), listopad (nebo prosinec Adventní posezení). Místo a čas bude vždy upřesněno. Kavárnička každý třetí čtvrtek v měsíci v DPS Senior Hudební hodinky (úterý v DPS Senior) bližší podrobnosti v Kurýru Zájezdy: jaro Morava (dvoudenní zájezd, místo a termín bude upřesněn) podzim Třeboň (dvoudenní zájezd s ubytováním, výlov + prohlídka hist. památek) Březen hrad Křivoklát (prohlídka hradu + návštěva Velikonočního jarmarku na hradě Křivoklátě). průběžně: Praha, okolí Říčan Divadlo v Praze: průběžně pro menší skupinky, větší skupiny 2x ročně (jaro, podzim). Divadelní představení pro seniory v rámci Divadelního podzimu Jiřího Šatopleta v Říčanech zdarma (podzim) Dechovková kapela (MěKS předpoklad září či říjen 2008) Cvičení na židlích (DPS Senior zahájení 8. ledna 2008 od 16 hodin) Vídeň v čase adventu (v případě, že nebude možné uskutečnit Vídeň, zkusili bychom nějaké větší německé či rakouské město, předpoklad prosinec 2008) Počítačové kurzy (termín a místo bude upřesněn) Kurz asertivity (termín a místo bude upřesněn) Kurz sebeobrany (termín a místo bude upřesněn) Program Klubu Senior: Strana 18 (celkem 20)

19 08. ledna úterý Rybova Mše vánoční Místo: DPS Senior spol. místnost. Začátek: 16:30 hodin. Provází Hana Zavadilová. 08. ledna úterý Cvičení na židli Místo: DPS Senior jídelna. Začátek: 16 hodin. 09. ledna středa Novoroční posezení Místo: MěKS Říčany. Začátek: 14 hodin. K poslechu i tanci bude hrát na klasický akordeon Josef Matura. 17. ledna čtvrtek Zábavné cvičení s paní Pangrácovou Místo: DPS Senior. Začátek: 16:30 hodin. 17. ledna čtvrtek Kavárnička Místo: DPS Senior jídelna. Začátek: 15 hodin. Povídání, poslech možná hudby, zpívání. (Paní Šobrová a všechny ochotné pomocnice.) 20. ledna neděle Židovské město Místo: Praha. Začátek: sraz ve 13:10 hodin na vlakovém nádraží v Říčanech, odjezd ve 13:22 hodin. Jízdné si hrdí účastníci sami, vstupnébude hrazeno. Slovem provází Jarka Fialová. Účastníci se přihlásí nejpozději do 19. ledna u paní Macháčkové na tel ledna úterý Milenky a přítelkyně českých panovníků Místo: DPS Senior spol. místnost. Začátek: 16:30 hodin. 26. ledna sobota Výstava Šperk a kroj Místo: Praha Letohrádek Kinských. Začátek: sraz v 10:10 hodin na vlakovém nádraží v Říčanech, odjezd v 10:22 hodin. Účastníci se přihlásí nejpozději do 25. ledna u paní Macháčkové na tel Jízdné i vstupné (40 Kč) si platí účastníci sami. 08. února sobota Výstava Valdštejn Místo: Praha. Začátek: sraz v 09:10 hodin na vlakovém nádraží v Říčanech, odjezd v 09:22 hodin. Účastníci se přihlásí nejpozději do 07. února u paní Macháčkové na tel Jízdné i vstupné (90 Kč) si platí účastníci sami. 15. února pátek Virginia (divadelní představení) Místo: Praha Divadlo Kolowrat. Začátek: 19 hodin. Více podrobností a přihláška u paní Macháčkové na tel (do 10. února). Cena: 180 Kč vstup a 5 Kč příspěvek. Adventní posezení Dne 10. prosince 2007 se uskutečnilo od 14 hodin Adventní posezení. Přítomné přivítala ředitelka Komunitního centra Říčany, o.p.s. Irena Moudrá a také zástupce gymnázia Open Gate z Babic p. Vacek. Amatérský pěvecký sbor právě z tohoto gymnázia zazpíval nádherné české i anglické koledy. Senioři se pochlubili svým vánočním pečivem. Za město se setkání zúčastnil radní p. Miroslav Grégr, který také seznámil seniory s možnosti zajištění stálých prostor pro jejich aktivity. Zpestřením odpoledne bylo i netradiční představení břišních tanců dívek z babického gymnázia. Strana 19 (celkem 20)

20 Strana 20 (celkem 20)

Závěrečná zpráva o čerpání účelové dotace 2007 - senioři

Závěrečná zpráva o čerpání účelové dotace 2007 - senioři Závěrečná zpráva o čerpání účelové dotace 2007 - senioři Aktivity pro seniory v roce 2007 Komunitní centrum Říčany, o.p.s. Masarykovo nám. 53, 251 01 Říčany IČO: 274 35 610 Akce Termín Předp. náklady Požadavek

Více

Dílčí komunitní plán sociálních služeb MĚSTO ŘÍČANY

Dílčí komunitní plán sociálních služeb MĚSTO ŘÍČANY Dílčí komunitní plán sociálních služeb MĚSTO ŘÍČANY 2007 O B S A H 1. Obsah 1 2. Předmluva 2 3. Základní informace o komunitním plánu sociálních služeb města Říčany 3 4. Priority rozvoje služeb a péče

Více

Dílčí Komunitní plán sociálních služeb MĚSTO ŘÍČANY. Dílčí Komunitní plán sociálních služeb - 1 -

Dílčí Komunitní plán sociálních služeb MĚSTO ŘÍČANY. Dílčí Komunitní plán sociálních služeb - 1 - Dílčí Komunitní plán sociálních služeb MĚSTO ŘÍČANY 2009-1 - 1.O B S A H 1. Obsah 2 2. Předmluva 3 3. Základní informace o komunitním plánu sociálních služeb města Říčany 4 4. Priority rozvoje služeb a

Více

Komunitní plán sociálních služeb. a místní partnerství města Říčany (KPSS) Číslo 7

Komunitní plán sociálních služeb. a místní partnerství města Říčany (KPSS) Číslo 7 Zpráva o plnění projektu Komunitní plán sociálních služeb a místní partrství města Říčany (KPSS) Období: leden až prosic 2008 Číslo 7 Tento projekt byl spolufinancován Evropskou unií (2005 2007). Materiál

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Centrum komunitních služeb města Říčany, o.p.s. Masarykovo nám. 83, Říčany

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Centrum komunitních služeb města Říčany, o.p.s. Masarykovo nám. 83, Říčany VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 Centrum komunitních služeb města Říčany, o.p.s. Masarykovo nám. 83, 251 01 Říčany www.cks-ricany.cz e-mail: cks.ricany@seznam.cz Základní data společnosti Název: Centrum komunitních

Více

Dílčí Komunitní plán sociálních služeb města Říčany na rok 2010

Dílčí Komunitní plán sociálních služeb města Říčany na rok 2010 Dílčí Komunitní plán sociálních služeb města Říčany na rok 2010 O B S A H 1. Předmluva 1 2. Základní informace o komunitním plánu sociálních služeb města Říčany 2 3. Priority rozvoje služeb a péče v roce

Více

PARKINSON KLUB BRNO PLÁN ČINNOSTI 2015 PRAVIDELNÉ AKCE

PARKINSON KLUB BRNO PLÁN ČINNOSTI 2015 PRAVIDELNÉ AKCE PARKINSON KLUB BRNO PLÁN ČINNOSTI 2015 PRAVIDELNÉ AKCE 1. Rehabilitační cvičení parkinsoniků Tělocvična Každý čtvrtek 15.30-16.30 hod. (v termínech 15.1.-11.6. 2015 a 24.9.-10.12.2015) Tělocvična Sokolu

Více

Přehled akcí za rok 2010, pořádaných pro uživatele DS Lukov

Přehled akcí za rok 2010, pořádaných pro uživatele DS Lukov Přehled akcí za rok 2010, pořádaných pro uživatele DS Lukov Každý týden pravidelně probíhá: -PO-PÁ - každé ráno od 8 hod rozcvička, po rozcvičce zpěv na oddělení -PO-ČT - pracovnice soc. péče - práce s

Více

Centrum sociálních služeb Znojmo, p.o. Město Znojmo. Ve Znojmě dne

Centrum sociálních služeb Znojmo, p.o. Město Znojmo. Ve Znojmě dne Ve Znojmě dne 4.4.2007 Věc: Oslovující dopis k zápisu z veřejného připomínkování rozvoje sociálních služeb na období 2007-2010 Vážený pane / Vážená paní, v příloze přikládám zápis z veřejného setkání,

Více

KUL TURNI KRONIKA. Centra sociálních služeb Kojetín * * * * * * * * * *

KUL TURNI KRONIKA. Centra sociálních služeb Kojetín * * * * * * * * * * KUL TURNI, KRONIKA Centra sociálních služeb Kojetín * * * * * * * * * * * * 2008 Centrum sociálních služeb Kojetín organizuje pro své obyvatele na domech s pecovatelskou službou a návštevníky Klubu duchodcu

Více

TENTO PROJEKT KOMUNITNÍ PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA KOLÍNA - JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKOU UNIÍ

TENTO PROJEKT KOMUNITNÍ PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA KOLÍNA - JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKOU UNIÍ TENTO PROJEKT KOMUNITNÍ PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA KOLÍNA - JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKOU UNIÍ Základní informace: Název projektu: Komunitní plánování sociálních služeb města Kolína Registrační číslo

Více

MOZAIKOVNÍK. školní rok 2008 / 2009

MOZAIKOVNÍK. školní rok 2008 / 2009 MOZAIKOVNÍK školní rok 2008 / 2009 Organizace školního roku 2008/2009 Zahájení školního roku 1. září 2008 Ukončení 1.pololetí 29. ledna 2009 Ukončení 2. pololetí 29. června 2009 PRÁZDNINY Podzimní prázdniny

Více

PŘEHLED AKCÍ PRO SENIORY 2016

PŘEHLED AKCÍ PRO SENIORY 2016 PŘEHLED AKCÍ PRO SENIORY 2016 ÚNOR 2016 11.02.2016 - MASOPUST Dne 11.2.2016 v KD Muglinově byla pro seniory z domů s pečovatelskou službou a klubů důchodců připravena akce pod názvem Masopust. Akci zahájil

Více

PARKINSON KLUB BRNO. PLÁN ČINNOSTI pololetí PRAVIDELNÉ AKCE

PARKINSON KLUB BRNO. PLÁN ČINNOSTI pololetí PRAVIDELNÉ AKCE PARKINSON KLUB BRNO PLÁN ČINNOSTI 2016-1. pololetí PRAVIDELNÉ AKCE 1. Rehabilitační cvičení parkinsoniků Tělocvična Každý čtvrtek 15.30-16.30 hod. (v termínech 14. 1. - 16. 6. 2016) Tělocvična Sokolu Brno

Více

INFORMÁTOR PROSINEC 2018

INFORMÁTOR PROSINEC 2018 INFORMÁTOR PROSINEC 2018 Sjednocená organizace nevidomých a slabozrakých ČR, z. s. Oblastní odbočka OPAVA Časopis vychází pro vnitřní potřebu členů Oblastní odbočky SONS ČR, zapsaný spolek OPAVA a jejich

Více

Zápis z jednání koordinátorů plánování sociálních služeb a osob pověřených městských částí Praha 1 až 22

Zápis z jednání koordinátorů plánování sociálních služeb a osob pověřených městských částí Praha 1 až 22 Zápis z jednání koordinátorů plánování sociálních služeb a osob pověřených městských částí Praha 1 až 22 Termín konání: 10. března 2016 Místo konání: OZSP MHMP Charvátova 145, Praha 1 Účast: viz prezenční

Více

PLÁN ČINNOSTI PARKINSON KLUBU BRNO (PKB) 2018

PLÁN ČINNOSTI PARKINSON KLUBU BRNO (PKB) 2018 PLÁN ČINNOSTI PARKINSON KLUBU BRNO (PKB) 2018 PRAVIDELNÉ AKCE 1. Setkání v klubovně Pravidelně každou třetí středu v měsíci od 14.00-17.00 hod. BUDOVA Diecézní rady CČSH v Brně, Česká 31, (vedle drogerie

Více

Připravované akce ROK 2014. Prosinec 2014. Zdravověda žádná věda přednášky studentů Lékařské fakulty v Ostravě

Připravované akce ROK 2014. Prosinec 2014. Zdravověda žádná věda přednášky studentů Lékařské fakulty v Ostravě Připravované akce ROK 2014 Prosinec 2014 Zdravověda žádná věda přednášky studentů Lékařské fakulty v Ostravě Mikulášská zastavení a dobrá hudba navíc Perníčkové odpoledne na Vážce Dámský klub - rumové

Více

Zastupitelstvo města Lysé nad Labem

Zastupitelstvo města Lysé nad Labem Zastupitelstvo města Lysé nad Labem konané dne 20.09.2017 Přehled akcí plánovaných na rok 2018 a shrnutí akcí za rok 2017 Rada města projednala návrh dne 12.09.2017 usn. č. 562 Usnesení č. 562 Rada města

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně LISTOPAD 2015 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz KLUBY ZDRAVÍ

Více

Kulturní akce pro rok 2015 v obci Velké Losiny

Kulturní akce pro rok 2015 v obci Velké Losiny Kulturní akce pro rok 2015 v obci Velké Losiny Leden sobota 17. 1. 2015 = 1. Velkolosinský ples (Areál zdraví víceúčelová hala, pořadatel MK Rajo s. r. o.) Únor neděle 1. 2. 2015 = Setkání s rysem Od 13

Více

Přehled akcí za rok 2011, pořádaných pro uživatele DS Lukov

Přehled akcí za rok 2011, pořádaných pro uživatele DS Lukov Přehled akcí za rok 2011, pořádaných pro uživatele DS Lukov Každý týden pravidelně probíhá: Pondělí: -kroužek ručních prací -instruktorky sociální péče - aktivity s uživateli na 1. a 4. odd. Úterý -čtení

Více

PLÁNOVANÉ AKTIVITY KVĚTEN 2014. nám. Přerovského povstání 1 750 02 Přerov

PLÁNOVANÉ AKTIVITY KVĚTEN 2014. nám. Přerovského povstání 1 750 02 Přerov PLÁNOVANÉ AKTIVITY KVĚTEN 2014 nám. Přerovského povstání 1 750 02 Přerov tel. 581 204 437, mob. 777 929 215 e-mail: info.dusevnizdravi@gmail.com web: www.dusevnizdravi.com Ředitelka organizace: Bc. Kateřina

Více

PLÁN ČINNOSTI PARKINSON KLUBU BRNO 1. POLOLETÍ 2017

PLÁN ČINNOSTI PARKINSON KLUBU BRNO 1. POLOLETÍ 2017 PLÁN ČINNOSTI PARKINSON KLUBU BRNO 1. POLOLETÍ 2017 PRAV I D ELNÉ AKCE 1. Setkání v klubovně Pravidelně každou třetí středu v měsíci od 14.00-17.00 hod. BUDOVA Diecézní rady CČSH v Brně, Česká 31, (vedle

Více

Zápis z 1. pracovního jednání k plánování sociálních služeb v Kopřivnici

Zápis z 1. pracovního jednání k plánování sociálních služeb v Kopřivnici Zápis z 1. pracovního jednání k plánování sociálních služeb v Kopřivnici Datum konání: 14.5.2007 v 15:30 hodin Místo konání: zasedací místnosti č. 10 MěÚ Kopřivnice, Štefánikova 1163 Přítomni: 45 občanů,

Více

LÉTO INFORMAČNÍ LETÁK. LETNÍ VYDÁNÍ r. 2017

LÉTO INFORMAČNÍ LETÁK. LETNÍ VYDÁNÍ r. 2017 INFORMAČNÍ LETÁK LETNÍ VYDÁNÍ r. 2017 LÉTO Cupy - hupy, pravda je to, po jaru, že máme léto. Slunko hřeje, slunko pálí, ani chvilku nezahálí, všude smíchu je a ruchu - léto přišlo! Hejsa! Chuchu! Ohlédnutí

Více

Pravidelné akce Klubu seniorů Krupka na rok 2015

Pravidelné akce Klubu seniorů Krupka na rok 2015 Pravidelné akce Klubu seniorů Krupka na rok 2015 Každé pondělí až čtvrtek je otevřen klub v DPS Dlouhá 636, Krupka vždy od 13,00 do 17,00 hodin. Možnost využití dvou počítačů včetně připojení na internet,

Více

Zdravé město Hodonín systém sociální integrace občanů

Zdravé město Hodonín systém sociální integrace občanů Zdravé město Hodonín systém sociální integrace občanů - pomocí Komunitního plánování soc. služeb - ve spolupráci města s místními organizacemi Vize našeho města Město Hodonín je lázeňským místem a regionálním

Více

7.12. 2015 - pondělí Zdravotní cvičení pro seniory 7:45 8:45 Počítačové kurzy 9:00 12:00 Kondiční cvičení ženy 9:00 10:00

7.12. 2015 - pondělí Zdravotní cvičení pro seniory 7:45 8:45 Počítačové kurzy 9:00 12:00 Kondiční cvičení ženy 9:00 10:00 SPOLEČENSKÉ, AKTIVIZAČNÍ CENTRUM PRO SENIORY Středisko sociálních služeb Městské části Praha 9 Harrachovská 422/2, Praha 9 Prosek, www.ssspraha9.cz tel.: 724-905 785, 286582298, e-mail: dunderova@ssspraha9.cz

Více

Kaple sv. Barbory na frýdeckém zámku. úterý 4.12. 17.00 Mše svatá

Kaple sv. Barbory na frýdeckém zámku. úterý 4.12. 17.00 Mše svatá Datum Čas Název akce Místo konání sobota 1.12. 15.00-18.00 Doneste si zvoneček, rozsvítíme stromeček aneb VELKÝ POHÁDKOVÝ MEJDAN Vánoční dílny neděle 2.12. 09.00-18.00 Advent na náměstí - Reprodukovaná

Více

Slovo starosty. Číslo 2, červen 2012 OBSAH. Němčičské čtení. Číslo 2, červen 201 2. Milí spoluobčané!

Slovo starosty. Číslo 2, červen 2012 OBSAH. Němčičské čtení. Číslo 2, červen 201 2. Milí spoluobčané! Číslo 2, červen 2012 OBSAH Slovo starosty Milí spoluobčané! Jako již tradičně vás vítám na stránkách našeho zpravodaje, druhého letošního Němčičského čtení. Úvodem mi dovolte poděkovat členům místního

Více

Činnost sdružení v roce 2002

Činnost sdružení v roce 2002 Kdo jsme Občanské sdružení I MY (Společnost přátel Rolničky pro podporu lidí s postižením) vzniklo v Soběslavi v březnu 2000. Cílem sdružení je pomáhat prosazovat zájmy dětí i dospělých s postižením a

Více

Týden 7. 12. - 13. 12. 2013

Týden 7. 12. - 13. 12. 2013 správný cíl Vaší cesty Týden 7. 12. - 13. 12. 2013 Hradecké lyžaře odveze do Deštného v Orlických horách přímou linkou skibus. Provoz skibusu, který vznikl v roce 2011 jako společný projekt dopravního

Více

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2017/2018

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2017/2018 Střední odborná škola, Stromořadí 420, Uničov, s.r.o. ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2017/2018 ZÁHÁJENÍ ŠKOLNÍHO ROKU pondělí 4. září 2017 7.55 hod. denní studium úterý 5. září 2017 13.25 hod. dálkové studium

Více

Zápis. Odjezd: V 9:30 hodin jsme odjížděli z Mírového náměstí v Ostrově.

Zápis. Odjezd: V 9:30 hodin jsme odjížděli z Mírového náměstí v Ostrově. Zápis Občanské sdružení Místní akční skupiny Krušné hory západ v rámci národního projektu spolupráce Kraj živých vod II. (reg.č.12/015/4210a/341/000004) spolufinancovaného v rámci Programu rozvoje venkova,

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ X/ 2012 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboňje součástí Národní sítě

Více

Program hlavních sletových dnů

Program hlavních sletových dnů 1. července 2012 neděle Program hlavních sletových dnů 1. 6. července 2012 10:00 13:00 Sletový průvod Prahou Václavské nám, 28. října, Národní tř. Smetanovo nábř. Křižovnická, nám. J. Palacha, Široká,

Více

Program na leden 2012

Program na leden 2012 Program na leden 2012 Po Čt 9.1. Setkání s klienty - diskuse s p. ředitelem - od 14.00 hod. na jídelně 12. 1. Vystoupení Církevní mateřské školy z Pacova - od 13.30 hod. na společ. místnosti Pá 6.1. Mše

Více

Výbor pro komunitní plánování sociálních služeb Zastupitelstva města Tišnova. Z á p i s č. 2/2012 ze zasedání výboru dne

Výbor pro komunitní plánování sociálních služeb Zastupitelstva města Tišnova. Z á p i s č. 2/2012 ze zasedání výboru dne M Ě S T O T I Š N O V Výbor pro komunitní plánování sociálních služeb Zastupitelstva města Tišnova Z á p i s č. 2/2012 ze zasedání výboru dne 12. 6. 2012 Termín Místo Zapisovatel Ověřovatel Přítomni Omluveni

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ VII/ 2012 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboňje součástí Národní

Více

ve zkratce posíláme informace o akcích, které na naší škole proběhly během září a plán akcí na říjen 2014.

ve zkratce posíláme informace o akcích, které na naší škole proběhly během září a plán akcí na říjen 2014. Vážení rodiče, ve zkratce posíláme informace o akcích, které na naší škole proběhly během září a plán akcí na říjen 2014. Informace www.gtmskola.cz Dvě první třídy a Mravenečci V letošním školním roce

Více

Kulturní akce pro rok 2015 v obci Velké Losiny

Kulturní akce pro rok 2015 v obci Velké Losiny Kulturní akce pro rok 2015 v obci Velké Losiny Leden sobota 17. 1. 2015 = 1. Velkolosinský ples (Areál zdraví víceúčelová hala, pořadatel MK Rajo s. r. o.) Únor neděle 1. 2. 2015 = Setkání s rysem Od 13

Více

Z á p i s o průběhu ustavujícího zasedání Zastupitelstva obce Klentnice konaného dne v 17 hodin v zasedací místnosti OÚ

Z á p i s o průběhu ustavujícího zasedání Zastupitelstva obce Klentnice konaného dne v 17 hodin v zasedací místnosti OÚ Z á p i s o průběhu ustavujícího zasedání Zastupitelstva obce Klentnice konaného dne 03.11. 2014 v 17 hodin v zasedací místnosti OÚ Starosta všechny přivítal a zahájil ustavující zasedání zastupitelstva

Více

INFORMÁTOR SRPEN 2019

INFORMÁTOR SRPEN 2019 INFORMÁTOR SRPEN 2019 Sjednocená organizace nevidomých a slabozrakých České republiky, zapsaný spolek Oblastní odbočka OPAVA Časopis vychází pro vnitřní potřebu členů SONS ČR, z. s. Oblastní odbočky OPAVA

Více

Kulturní a společenské aktivity v DS Lidická Strakonice červenec/ 2011

Kulturní a společenské aktivity v DS Lidická Strakonice červenec/ 2011 červenec/ 2011 4.7. Návštěva cukrárny s doprovodem - 13.00-15.00 hod. cukrárna Pod Hvězdou 7.7. Bohoslužba slova / duchovní individuální návštěvy 12.7. Přednáška Muzea Strakonice - Rožmberkové a Jižní

Více

Program na leden 2014

Program na leden 2014 Program na leden 2014 Čt 2.1. Mše svatá ( od 9.30 hod. ) Čt 16.1. Mše svatá ( od 9.30 hod. ) Čt 30.1. Mše svatá ( od 9.30 hod. ) Pá 17.1. Pedikúra ( od 13.00 hod.) Čt 23.1. Kadeřnice ( od 10.00 hod.) Program

Více

LUXOR PODĚBRADY. poskytovatel sociálních služeb DOMOV PRO SENIORY. Informace pro zájemce a žadatele

LUXOR PODĚBRADY. poskytovatel sociálních služeb DOMOV PRO SENIORY. Informace pro zájemce a žadatele LUXOR PODĚBRADY poskytovatel sociálních služeb DOMOV PRO SENIORY Informace pro zájemce a žadatele Domov pro seniory Luxor Poděbrady Poskytuje sociální služby seniorům, kteří potřebují pomoc nebo celodenní

Více

Z Á P I S. ze 40. zasedání ZM Sedlice konaného dne od 18,00 hodin na MěÚ Sedlice

Z Á P I S. ze 40. zasedání ZM Sedlice konaného dne od 18,00 hodin na MěÚ Sedlice Z Á P I S ze 40. zasedání ZM Sedlice konaného dne 20.12.2017 od 18,00 hodin na MěÚ Sedlice Přítomno: dle prezenční listiny 8 členů zastupitelstva. Omluveni: p. František Doušek, Ing. Jakub Herman a pan

Více

MOZAIKOVNÍK. školní rok 2009 / 2010. Pracoviště II. stupně:

MOZAIKOVNÍK. školní rok 2009 / 2010. Pracoviště II. stupně: MOZAIKOVNÍK školní rok 2009 / 2010 Pracoviště I. stupně: Základní škola Mozaika, o.p.s. U Stadionu 1166 516 01 Rychnov nad Kněžnou tel.: 732 234 209 (sborovna) 739 007 826 603 709 174 (p. ředitelka) Pracoviště

Více

Plán školní rok

Plán školní rok Plán školní rok 2016 2017 ZÁŘÍ (Podzim) cesta za kamarády 1. 9. Čtvrtek Zahájení školního roku, 27.9. Úterý Plyšáčkův den jednu plyšovou hračku 29. 9. Čtvrtek Maňáskové divadlo Šternberk - 45,--Kč, 8:45

Více

Newsletter Základní školy německo-českého porozumění

Newsletter Základní školy německo-českého porozumění Newsletter Základní školy německo-českého porozumění 12/2015 Vážení rodiče, ve zkratce posíláme informace o akcích, které na naší škole proběhly během listopadu, a plán práce na prosinec 2015. Reminiscence

Více

PROGRAM. pátek, 15. prosince čtvrtek, 31. května středa, 20. prosince pondělí, 8. ledna 2018

PROGRAM. pátek, 15. prosince čtvrtek, 31. května středa, 20. prosince pondělí, 8. ledna 2018 PROGRAM Překladatelská soutěž Susanny Roth 2018 České centrum Moskva vyhlašuje 5. ročník Mezinárodní překladatelské soutěže Susanny Roth, určené pro mladé překladatele z českého jazyka. Jejím cílem je

Více

Zápis z jednání řídící skupiny komunitního plánování (KPSS) ze dne 18. července 2012 ve 12,30 hod.

Zápis z jednání řídící skupiny komunitního plánování (KPSS) ze dne 18. července 2012 ve 12,30 hod. Zápis z jednání řídící skupiny komunitního plánování (KPSS) ze dne 18. července 2012 ve 12,30 hod. Přítomni: Viz prezenční listina. Omluveni: Bc. Daniel Dostrašil, Ing. Marie Malá Program: 1. Úvod. 2.

Více

Odbor sociálních věcí a zdravotnictví

Odbor sociálních věcí a zdravotnictví Odbor sociálních věcí a zdravotnictví nám. J. M. Marků 12 Lanškroun - Vnitřní Město 563 16 Lanškroun www.lanskroun.eu Čj.: MULA 4616/2015 Počet listů dokumentu: 5 Počet listů příloh: 0 Spisový znak: 101.2.2

Více

CHARITNÍ LISTY 1992-2012 20 LET CHARITY SVATÉ RODINY NOVÝ HROZENKOV CHARITY NOVÝ HROZENKOV. ročník 5 číslo 5 květen 2012

CHARITNÍ LISTY 1992-2012 20 LET CHARITY SVATÉ RODINY NOVÝ HROZENKOV CHARITY NOVÝ HROZENKOV. ročník 5 číslo 5 květen 2012 CHARITNÍ LISTY CHARITY NOVÝ HROZENKOV ročník 5 číslo 5 květen 2012 1992-2012 20 LET CHARITY SVATÉ RODINY NOVÝ HROZENKOV U příležitosti 20. výročí Vás dne 19. května 2012 srdečně zveme na prohlídku našich

Více

Ve státním zájmu. Představení se koná v sobotu 26. listopadu 2011 v 19.00 hod. v žatčanské orlovně.

Ve státním zájmu. Představení se koná v sobotu 26. listopadu 2011 v 19.00 hod. v žatčanské orlovně. Obecní vysílání Tylovo divadlo Újezd u Brna Vás srdečně zve na svou nejnovější inscenaci ze současnosti od Antonína Procházky Ve státním zájmu Představení se koná v sobotu 26. listopadu 2011 v 19.00 hod.

Více

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE HEŘMANOV DNE 5. 11. 2012

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE HEŘMANOV DNE 5. 11. 2012 ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE HEŘMANOV DNE 5. 11. 2012 Zasedání zahájeno: v 18:00 hodin Místo konání: kancelář obecního úřadu Počet zastupitelů: 9 Přítomni: Chadimová Pavla, Holánek Josef, Bajerová

Více

Zveme Vás do Police nad Metují. V předvánočním čase vám nabídneme mnoho kulturních akcí, tvořivé dílny, trhy, milá setkání.

Zveme Vás do Police nad Metují. V předvánočním čase vám nabídneme mnoho kulturních akcí, tvořivé dílny, trhy, milá setkání. Zveme Vás do Police nad Metují. V předvánočním čase vám nabídneme mnoho kulturních akcí, tvořivé dílny, trhy, milá setkání. {jathumbnail off} Začneme první adventní nedělí od 10 hodin trhem na polickém

Více

Podpora procesu komunitního plánování sociálních služeb na Uherskohradišťsku

Podpora procesu komunitního plánování sociálních služeb na Uherskohradišťsku základní informace k zahájení realizace projektu Podpora procesu komunitního plánování sociálních služeb na Uherskohradišťsku Ing. Jana Kozelková Uherské Hradiště, 21.5.2013 Obsah prezentace Základní informace

Více

Bulletin číslo 07/2014

Bulletin číslo 07/2014 Bulletin číslo 07/2014 Nejen prací živ je člověk Chvalský zámek, zadní pohled sídlo - Náchodská čp. 2421/234, 193 00 Praha 9 - Horní Počernice Open Society of Artists - Madame Humanité 2014 > VÝZVA PRO

Více

Zpráva o činnosti komunitního plánování sociálních služeb na Kostelecku

Zpráva o činnosti komunitního plánování sociálních služeb na Kostelecku Zpráva o činnosti komunitního plánování sociálních služeb na Kostelecku březen 2011 červen 2012 Rada města Kostelec nad Orlicí dne 11. 06. 2012 Zastupitelstvo města Kostelec nad Orlicí dne 25. 06. 2012

Více

Rybářské slavnosti 2006

Rybářské slavnosti 2006 Rybářské slavnosti 2006 Druhý ročník Rybářských slavností Třeboň se uskutečnil ve dnech 25.-27.8.2006. Pořadatelem těchto slavností byla MAS Třeboňsko o.p.s., partnerem Rybářství Třeboň a.s. a spoluorganizátorem

Více

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2016/2017

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2016/2017 Střední odborná škola, Stromořadí 420, Uničov, s.r.o. ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2016/2017 ZÁHÁJENÍ ŠKOLNÍHO ROKU: denní studium 1. září 2016 v 7.55 hod. dálkové studium 6. září 2016 v 13.25 PRAVIDELNÉ VYUČOVÁNÍ:

Více

TyfloCentrum Brno, o. p. s. kalendář akcí a služeb: duben - květen 2009

TyfloCentrum Brno, o. p. s. kalendář akcí a služeb: duben - květen 2009 14. týden St 1.4. Čt 2.4. TyfloCentrum Brno, o. p. s. kalendář akcí a služeb: duben - květen 2009 9:00 13:00 Kurz vaření pro přihlášené 7:45 17:00 VESELÝ APRÍLOVÝ VÝLET pro přihlášené 13:00 18:00 Psychologická

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně PROSINEC 2016

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně PROSINEC 2016 Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně PROSINEC 2016 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Městská

Více

Akční plán pro rok 2013

Akční plán pro rok 2013 KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ŽELEZNOBRODSKA A SLUŽBY S NÍM SOUVISEJÍCÍ 2011-2015 Akční plán pro rok 2013 Dokument vznikl v rámci projektu IP 3 Rozšíření nástrojů pro podporu systému plánování sociálních

Více

KOMUNITNÍ PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB REGIONU LIBEREC - ŘÍDICÍ PRACOVNÍ SKUPINA. Zápis z jednání

KOMUNITNÍ PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB REGIONU LIBEREC - ŘÍDICÍ PRACOVNÍ SKUPINA. Zápis z jednání Zápis z jednání Místo jednání: historická radnice, 1. patro, kancelář č. 110 Datum/čas.: 5. 12. 2018 Přítomni: Jana Horáková, Pavel Kalous, Dana Morcová, Olga Merglová, Vlasta Pavlů, Lukáš Průcha, Kateřina

Více

Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 30. června do 2. července - Broumovsko

Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 30. června do 2. července - Broumovsko Broumovská pouť, první koncert hudebního festivalu Za poklady Broumovska, divadlo na Kačeří, zábavná show v Adršpachu, fotbalový turnaj, Formanský den či noční kino. To jsou tipy na některé akce, které

Více

REALIZAČNÍ PLÁN. pro roky 2008 a 2009

REALIZAČNÍ PLÁN. pro roky 2008 a 2009 Tato akce je spolufinancována Plzeňským krajem a Evropskou unií v rámci Společného regionálního operačního programu grantové schéma Podpora sociální integrace v Plzeňském kraji. REALIZAČNÍ PLÁN pro roky

Více

Zápis z jednání pracovní skupiny Osoby se zdravotním postižením dne 12. 5. 2014

Zápis z jednání pracovní skupiny Osoby se zdravotním postižením dne 12. 5. 2014 Zápis z jednání pracovní skupiny Osoby se zdravotním postižením dne 12. 5. 2014 Datum konání: 12. 5. 2014, 15:00 hodin Místo konání: ÚMČ Praha 10, budova B, 5. patro Radniční salonek Přítomni: Kateřina

Více

SPOLEČENSKÉ, AKTIVIZAČNÍ CENTRUM PRO SENIORY

SPOLEČENSKÉ, AKTIVIZAČNÍ CENTRUM PRO SENIORY SPOLEČENSKÉ, AKTIVIZAČNÍ CENTRUM PRO SENIORY Středisko sociálních služeb Městské části Praha 9 Harrachovská 422/2, Praha 9 Prosek, www.ssspraha9.cz tel.: 724-905 785, 286582298, e-mail: dunderova@ssspraha9.cz

Více

Zpravodaj obce Řepice

Zpravodaj obce Řepice Zpravodaj obce Řepice Ročník XVI číslo 11 listopad 2018 Netradiční strom republiky Rozhodně nejdůležitější událostí v říjnu bylo kromě voleb zastupitelů obce sázení stromu na počest 100.výročí republiky

Více

Autor: Ossis - http://gimik.borec.cz. Itinerář OBSAH: PŘÍLOHY: 1)Orientační plán Kutné Hory 2)Seznam památek 3)Ceník Pražského hradu - 1 -

Autor: Ossis - http://gimik.borec.cz. Itinerář OBSAH: PŘÍLOHY: 1)Orientační plán Kutné Hory 2)Seznam památek 3)Ceník Pražského hradu - 1 - Itinerář OBSAH: Obsah: Úvod: 1.den: 2.den: 3.den: 4.den: 5.den: 6.den: 7.den: Shrnutí: Prameny čerpání: 1.strana 2.strana 3.strana 4.strana 5.strana 6.strana 7.strana 8.strana 9.strana 9.strana 10.strana

Více

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: říjen-prosinec Mateřské školy

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: říjen-prosinec Mateřské školy Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: říjen-prosinec 2016 Mateřské školy Mateřská škola Přerov, Máchova 14 Halloween 2. listopadu 2016 16,00 hod. Dlabání dýní, noční

Více

Městská knihovna Děčín

Městská knihovna Děčín Městská knihovna Děčín Knihovna pro všechny (???) Mgr. Ladislav Zoubek, ředitel MěK Jak to celé začalo Od počátku 90-tých let žádosti o novou knihovnu První skutečné záměry v r. 2007 1. projekt ve tvaru

Více

Rozsvícení vánočního stromu a čas adventu

Rozsvícení vánočního stromu a čas adventu Svitavy, 28. listopadu 2018 Rozsvícení vánočního stromu a čas adventu Blíží se konec roku a s ním vánoční období, během kterého trávíme čas s rodinou a užíváme si pohodové atmosféry. Jsme rádi, že naše

Více

Výroční zpráva za rok 2014

Výroční zpráva za rok 2014 Lůžkové a sociální centrum pro seniory o.p.s. Chrudim I, Resselovo náměstí čp.113 Výroční zpráva za rok 2014 Zpracoval : Ing.Milan Jiruška, ředitel o.p.s. e mail : domovsenioru1@chrudim.cz www.domovsenioruchrudim.cz

Více

SPOLEČENSKÉ, AKTIVIZAČNÍ CENTRUM PRO SENIORY

SPOLEČENSKÉ, AKTIVIZAČNÍ CENTRUM PRO SENIORY SPOLEČENSKÉ, AKTIVIZAČNÍ CENTRUM PRO SENIORY Středisko sociálních služeb Městské části Praha 9 Harrachovská 422/2, Praha 9 Prosek, www.ssspraha9.cz tel.: 724/905 785, 286582298, e-mail: dunderova@ssspraha9.cz

Více

Zápis z jednání Poradenský den mikroregionu Zábřežsko č. 02 konaného dne v zasedací místnosti MěÚ Zábřeh

Zápis z jednání Poradenský den mikroregionu Zábřežsko č. 02 konaného dne v zasedací místnosti MěÚ Zábřeh Svazek obcí Mikroregionu Zábřežsko Masarykovo nám. 510/6, 789 01 Zábřeh, IČ: 484 28 311 Tel: 583 468 262, Fax: 583 416 505, e-mail: miz@muzabreh.cz www.zabrezsko.cz Zápis z jednání Poradenský den mikroregionu

Více

SPOLEČENSKÉ, AKTIVIZAČNÍ CENTRUM PRO SENIORY

SPOLEČENSKÉ, AKTIVIZAČNÍ CENTRUM PRO SENIORY SPOLEČENSKÉ, AKTIVIZAČNÍ CENTRUM PRO SENIORY Středisko sociálních služeb Městské části Praha 9 Harrachovská 422/2, Praha 9 Prosek, www.ssspraha9.cz tel.: 724/905 785, 286582298, e-mail: dunderova@ssspraha9.cz

Více

Mimořádný informátor

Mimořádný informátor Mimořádný informátor srpen 2011/1 Vydala: Oblastní odbočka SONS ČR Ostrava Sadová 5, 702 00 Moravská Ostava tel.: 596 783 083; 776 305 022 ostrava-odbočka@sons.cz Obsah: Připravované akce..2 Pravidelné

Více

Neděle Čtvrtek Galerie Modrého klíče Vás srdečně zve na tradiční setkávání v čase adventním

Neděle Čtvrtek Galerie Modrého klíče Vás srdečně zve na tradiční setkávání v čase adventním Galerie Modrého klíče Vás srdečně zve na tradiční setkávání v čase adventním Neděle 27. 11. 2016 Galerie bude otevřena od 14.00 do 17.30 hodin. Od 14.30 h jsme připravili Tvůrčí dílnu pro malé i velké:

Více

Zápis ze společného jednání pracovních skupin komunitního plánování sociálních a návazných služeb na městské části Praha 10

Zápis ze společného jednání pracovních skupin komunitního plánování sociálních a návazných služeb na městské části Praha 10 Zápis ze společného jednání pracovních skupin komunitního plánování sociálních a návazných služeb na městské části Praha 10 Datum konání: 1. 6. 2016, 13:00 hod-15:15 hod. Místo konání: ÚMČ Praha 10, Vršovická

Více

V Ř E S K O V Á K prosinec 2013

V Ř E S K O V Á K prosinec 2013 V Ř E S K O V Á K prosinec 2013 Úvodní slovo Vážení spoluobčané, nastal čas se ohlédnout a zhodnotit rok 2013. Myslím, že se nám podařilo splnit úkol, kterým byla největší investiční akce v historii obce.

Více

OD DO JE CDS MOTÝL UZAVŘENO. OTEVŘENO BUDE JIŽ

OD DO JE CDS MOTÝL UZAVŘENO. OTEVŘENO BUDE JIŽ DOBRÝ DEN! Tento program na PROSINEC byl sestaven na základě individuálních plánů a současných možností centra. Program je orientační, JE ZDE ZAZNAMENANÁ NABÍDKA SKUPINOVÉ ČINNOSTI/AKCÍ. Jinak PROGRAM

Více

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA PROSINEC 2016 NÁVŠTĚVA HOKEJOVÉHO UTKÁNÍ Žáci internátu z Opočna navštívili na místním zimním stadionu hokejové utkání mužů

Více

Polední přestávka

Polední přestávka INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ září - prosinec 2017 Veselí nad Moravou, Za Poštou 110 2. patro dveře č. 334 a 360 tel. 518322449, 606663004, 601666689 e-mail: sluzby@cpsphodoninsko.cz www: cpsphodoninsko.cz Centrum

Více

OTEVŘENÁ ŠKOLA. Plán práce školy

OTEVŘENÁ ŠKOLA. Plán práce školy Základní škola a Mateřská škola Poličná 276, příspěvková organizace OTEVŘENÁ ŠKOLA Otevřená škola - jazyky - počítače - ekologie Motto: Svět je otevřená kniha pro toho, kdo v ní umí číst. Plán práce školy

Více

Závěrečné semináře, leden 2016. 1. KS Oslavany, úterý 19. ledna 2016

Závěrečné semináře, leden 2016. 1. KS Oslavany, úterý 19. ledna 2016 Ukončení zimního semestru 2015 / 2016 Vážení tutoři, Vážení posluchači, zasílám Vám informace k promoci a Závěrečným seminářům pro leden 2016. Promoce se bude konat v úterý 26. 1. 2016 od 11,00 hodin v

Více

Z Á P I S. ad 2) PROGRAM

Z Á P I S. ad 2) PROGRAM Z Á P I S z 23. veřejného zasedání zastupitelstva městyse (ZM) Nepomyšl, konaného dne 26.10.2012 od 19.00 hodin do 20.51 hodin v zasedací místnosti úřadu městyse Přítomni: Josef Lněníček, Pavel Bartuška,

Více

PROGRAM ÚNOR 2007. Přejeme vše nejlepší!!! 27. 2. Lukášková Marie 60 let. Své narozeniny oslaví:

PROGRAM ÚNOR 2007. Přejeme vše nejlepší!!! 27. 2. Lukášková Marie 60 let. Své narozeniny oslaví: Denní stacionář služeb sluchově postiženým v Brně a okolí zakládající člen a sídlo Českomoravské jednoty neslyšících Palackého tř. 120, 612 00 Brno, tel./fax: 541245321, psací tel.: 541238685, IČO: 65761201,

Více

Pozvánka pro všechny obyvatele částí Města Stárkova (Bystré, H. Dřevíč, Chlívce, Stárkov, Vápenka)

Pozvánka pro všechny obyvatele částí Města Stárkova (Bystré, H. Dřevíč, Chlívce, Stárkov, Vápenka) Pozvánka pro všechny obyvatele částí Města Stárkova (Bystré, H. Dřevíč, Chlívce, Stárkov, Vápenka) Na 9. setkání obcí s názvem Bystré Setkání se uskuteční ve dnech 5.9. 7.9. 2014 v Bystrém u Poličky Na

Více

Hodnotící zpráva. o stavu místní Agendy 21 a o činnosti v projektu Zdravé město Přeštice za rok 2009

Hodnotící zpráva. o stavu místní Agendy 21 a o činnosti v projektu Zdravé město Přeštice za rok 2009 Hodnotící zpráva o stavu místní Agendy 21 a o činnosti v projektu Zdravé město Přeštice za rok 2009 V Přešticích dne 12. 2. 2010 zpracovala koordinátorka projektu Zdravé město Přeštice Eva Česáková Hodnotící

Více

Plán činnosti školy na školní rok 2016 / 2017

Plán činnosti školy na školní rok 2016 / 2017 Plán činnosti školy na školní rok 2016 / 2017 1. Výchovně vzdělávací oblast: 1. 1. Exkurze a školní výlety Zpracování plánů exkurzí a školních výletů v souladu s výchovnými a vzdělávacími cíli jednotlivých

Více

Háta, o.p.s. Prezentace - Komunitní centrum Háta. Barborka 1191 Ledeč nad Sázavou ředitelka Mgr. Iveta Vrbová hlavní odborný garant projektu

Háta, o.p.s. Prezentace - Komunitní centrum Háta. Barborka 1191 Ledeč nad Sázavou ředitelka Mgr. Iveta Vrbová hlavní odborný garant projektu Prezentace - Komunitní centrum Háta Háta, o.p.s. Barborka 1191 Ledeč nad Sázavou ředitelka Mgr. Iveta Vrbová hlavní odborný garant projektu BC. MIROSLAV KRAJCIGR, DIS. PROJEKTOVÝ MANAŽER KOMUNITNÍ CENTRUM

Více

Z A S T U P I T E L S T V O O B C E K L O B U K Y. Z Á P I S č. 16. Martin PINC Vladimír PROCHÁZKA Štěpán TOMEC

Z A S T U P I T E L S T V O O B C E K L O B U K Y. Z Á P I S č. 16. Martin PINC Vladimír PROCHÁZKA Štěpán TOMEC Z Á P I S č. 16 ZE ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE KLOBUKY konaného dne 17. února 2016 v 18,30 hodin v zasedací místnosti obecního úřadu PŘÍTOMNI: pan/paní Václav HENZL Pavel KLOBUCKÝ Zdeněk LISEC Radoslava

Více

ČESKÝ VOLEJBALOVÝ SVAZ CZECH VOLLEYBALL FEDERATION ZŠ T. G. MASARYKA TŘEBÍČ

ČESKÝ VOLEJBALOVÝ SVAZ CZECH VOLLEYBALL FEDERATION ZŠ T. G. MASARYKA TŘEBÍČ ČESKÝ VOLEJBALOVÝ SVAZ CZECH VOLLEYBALL FEDERATION ve spolupráci se ZŠ T. G. MASARYKA TŘEBÍČ pořádá 31. května - 1. června 2007 7. ročník REPUBLIKOVÉHO FINÁLE srovnávací soutěže základních škol se zaměřením

Více

Přednášky Divadelní představení Koncerty Lampionový průvod Výstavy Setkání důchodců Soutěže Výlety Kurzy Zpívání koled U3V

Přednášky Divadelní představení Koncerty Lampionový průvod Výstavy Setkání důchodců Soutěže Výlety Kurzy Zpívání koled U3V Přednášky Divadelní představení Koncerty Lampionový průvod Výstavy Setkání důchodců Soutěže Výlety Kurzy Zpívání koled U3V Procházku historií Kasejovic nám připravil Mgr. Vladimír Červenka z Muzea Josefa

Více