Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download ""

Transkript

1 Praha 14 kulturní Závěrečná zpráva, 2013

2 Praha 14 kulturní Praha 14 má nadúrovňový tubus metra, románský kostel sv. Bartoloměje z třináctého století, ojedinělý Pražský zlom, dva největší rybníky v Praze, sídliště Černý Most, historickou část a obchodní Centrum Černý Most. A co je hlavní je domovem 45 tisíc obyvatel. Praha 14 kulturní je příspěvkovou organizací Prahy 14, jejíž hlavní náplní je podpora kultury jako nástroje pro zvýšení kvality života obyvatel této městské části tedy zlepšení prostředí domova. Obsahem naší činnosti je mapování kulturně-společenského prostředí Prahy 14, rozvoj odpovídající kulturní infrastruktury a realizace uměleckých, volnočasových, společenských, sportovních a komunitních aktivit. Principem naší práce je aktivní zapojení obyvatel, místních neziskových organizací či komunit do výše uvedených činností. Společně s místními obyvateli tak utváříme z Prahy 14 místo, kde se dobře žije.

3 Kulturní dům Kyje Kulturní dům není v dnešní době snadné označení. My se však snažíme této zátěži nepodléhat. Kulturní domy v sobě nesou tradici besedních, lidových, obecních či spolkových aktivit dnes bychom řekli, že jsou stěžejním přirozeným místem pro setkávání komunit a společenských aktivit v dané lokalitě. A přesně v takové tradici chceme pokračovat. Mezi základní aktivity kulturního domu Kyje tak patří koncerty (top koncerty zaměřené na žánr folk a country), rodinné pohádky pro nejmenší, volnočasové kurzy a pravidelná taneční odpoledne. Kulturní dům je také zázemím pro řadu vzdělávacích, kulturních a volnočasových aktivit pořádaných místním neziskovým sektorem či neprofesionálními lokálními umělci. Kulturní zastávka v Kyjích prošla na konci roku 2012 změnou vizuální identity připravili jsme nové webové stránky, nové tiskoviny, pravidelné tematické kampaně a propracovali systém distribuce. Počet návštěvníků, kteří v letošním roce do KD Kyje zavítali, ať již z jakýchkoliv důvodů, je tak příjemnou zpětnou vazbou. KD Kyje je především místem sousedského setkání. Právě proto bychom rádi v roce 2014 prohloubili jeho charakter místního kulturně-komunitního centra. A to jak na rovině programové, například podporou neziskových aktivit a aktivních místních komunit, tak na rovině odborné, tedy zaměřením se na téma potřeb podpory komunitního života. Kulturní dům je tak jedním ze základních pilířů mozaiky přirozených urbánních a komunitních center v jednotlivých lokalitách Prahy 14.

4 Plechárna Černý Most Plechárna Černý Most je lokální kreativní a volnočasové centrum, které vzniklo konverzí bývalé kotelny v září Součástí projektu je víceúčelová volnočasová hala, hudební zkušebny, recepce, klubovna, veranda ve veřejném prostoru. Plechárna Černý Most je místem pro setkávání a vznik aktivit, které pomáhají celkovému oživení sídliště Černý Most. Během nultého roku provozu, který jsme slavnostně zahájili Týdnem Plechárny v září 2013, jsme otevřeli řadu volnočasových kurzů skateboardingovou školu a školku, tréninky parkouru, hodiny žonglování, kurzy angličtiny pro mládež ve spolupráci s Církví bratrskou, kurzy češtiny pro cizince ve spolupráci s Integračním centrem Praha, hudební hip hopové workshopy ve spolupráci se zpěvákem Bonusem, romskou aktivistkou Ivanou Mariposou Čonkovou a Radiem Wave. Plechárna Černý Most byla však návštěvníkům otevřená od prvních okamžiků, kdy jsme coby noví realizátoři projektu převzali klíče od bývalého autoservisu tedy v březnu Během prvních březnových dní jsme realizovali projednání o konkrétní podobě projektu s veřejností ( ), v dubnu jsme společně s dobrovolníky připravili základy komunitní zahrady, na konci června jsme pak své nejbližší okolí pozvali na sousedskou slavnost s hostinou a filmovým promítáním Černý Mošt ( ). Plechárna Černý Most je místní kreativní a volnočasové centrum otevřené mnoha specifickým cílovým skupinám. Během slavnostního Týdne Plechárny jsme tak představili program pro děti, využití venkovní verandy od edit!

5 architects, sportovní odpoledne a mnoho dalšího. Vyvrcholením otevření Plechárny pak byl sedmý ročník festivalu Stop Zevling, který přivítal téměř návštěvníků. Plechárna je také místem, které ve svém dokumentárním filmu mapuje producentka Alena Stibralová a režisérka Hedvika Hlaváčková premiéra filmu Periferní snění ( ) se tak nemohla odehrávat jinde. Během listopadového Rodinného Plechování jsme představili jednotlivé zóny volnočasové haly a aktivní činnosti, které lze v hale provozovat (stolní fotbálek, skateboarding, badminton, basketball, bmx, dětská zóna, ping pong, parkour atd.). Ve spolupráci s našimi programovými partnery jsme hostili vietnamské odpoledne Na křídlech vietnamského draka ( , Integrační centrum Praha) či hudební projekt a série diskuzí pro mládež o drogové problematice EXIT Tour ( , Církev bratrská). Proměnu sportovní haly v koncertní sál jsme vyzkoušeli během komorního koncertu prestižního Kühnova dětského sboru na Plechárně ( ). Plechárna je platformou pro realizaci uměleckých, kulturních, sportovních i volnočasových akcí s lokálním, sociálním a obecně společenským přesahem. Praha 14 kulturní tak bude nadále aktivně vyhledávat (nejen) místní programové partnery a aktivní komunity, jímž dokáže nabídnout produkční a dramaturgickou pomoc při realizaci vlastních aktivit s přímým dopadem jak na sídliště Černý Most, tak na Prahu 14.

6 Veřejná projednání participativní setkávání s veřejností Praha 14 kulturní se v roce 2014 stala ve spolupráci s ÚMČ Praha 14 a Agendou 21 realizátorem celkem tří veřejných projednání. Jednalo se o participativní představení a projednání projektu Plechárna Černý Most ( ), focus group na téma potřebné kulturní infrastruktury v Hloubětíně, resp. definování případného obsahu budoucího zdejšího komunitního centra známého pod názvem projektu H55 ( ), a setkání neziskových organizací, zástupců úřadu, škol a veřejnosti při představení Strategie pro kulturu, umění, sport a volný čas na Praze 14 ( ). Dílčí konkrétní projednání či workshopy ve vztahu ke zlepšení kvality daných lokalit pak proběhly například také na festivalu Street For Art v dočasném parku kultury a oddechu Blackville na metru Černý Most, kdy bylo za facilitace Agory projednáno území takzvaného Vetiškova náměstí (tedy okolí metra Hloubětín) či za účasti architekta Petra Klápště a antropologa Martina Veselého samotné problémy a potenciály území přímého okolí metra Černý Most. Veškeré výstupu jsou součástí závěrečné zprávy festivalu Street For Art 2013.

7 Akce ve veřejném prostoru Praha 14 kulturní si uvědomuje potřebu realizace akcí v místě, kde lidé žijí, a kde tráví svůj volný čas. Rok 2013 jsme tedy pojali jako jakýsi modelový rok kultury. Oproti dřívějším letům kdy se organizace (pozn. pod jiným vedením i názvem, KVIZ, p.o., v rámci stejného rozpočtu) zaměřovala výhradně na programovou skladbu v KD Kyje, jenž vzhledem k ostatním částem Prahy 14 nedisponuje příliš vhodnou dostupností jsme se zaměřili na aktivity ve veřejném prostoru (Street For Art, Tai Chi v Centrálním parku, Den architektury atd.) a na aktivity saturující sportovní a volnočasové potřeby v daných lokalitách Prahy 14 (Kyje Hall Cup, Lehovec sportuje, Den s Palestrou, Mikulášský běh na Černém Mostě atd.) Kyje Hall Cup ( ), 80 návštěvníků Urban Game ( ), 70 návštěvníků Staročeský jarmark ( ), 500 návštěvníků In-line den Prahy 14 ( ), 240 návštěvníků Street For Art ( ), návštěvníků Dětský den v Hloubětíně ( ), 200 návštěvníků Lehovec sportuje ( ), 40 návštěvníků Tai chi v Centrálním parku, 30 návštěvníků Skateboardingové závody ambasadorů ( ), 200 návštěvníků Stop Zevling ( ), návštěvníků Den architektury ( ), 80 návštěvníků Den s Palestrou ( ), 60 návštěvníků Mikulášský běh kolem Plechárny ( ), plánováno Vánoce Prahy 14 na Rajské zahradě ( ), plánováno

8 Kultura jako nástroj pro rozvoj lokality Praha 14 kulturní se na fenomén lokální kultury a kultury jako nástroje pro rozvoj dané lokality zaměřuje v širším kontextu. Stali jsme se tak součástí celopražského projektu Ladíme Prahu či národního projektu zaměřeného na regeneraci brownfieldů pro kulturní účely Partnerství pro české brownfieldy (pozn. Plechárna Černý Most je tak jedním ze 2 pražských subjektů, vedle Nákladového nádraží Žižkov, který je součástí daného networkingu). Plechárna se rovněž postupně stává součástí mezinárodních dobrovolnických sítí. Na začátku roku 2014 tak přivítá první italské stážisty prostřednictvím Evropské rozvojové agentury. Praha 14 kulturní se stala také součástí několika celopražských festivalů a akcí Zažít město jinak, Den architektury, 72 hodin. Vedle standardních mediálních kanálů je progresivním aktivitám příspěvkové organizace věnovaná pozornost také v odborných periodicích (Veřejná správa, Moderní obec) či na konferencích (Revitalizace brownfields prostřednictvím kultury případová studie Plechárna Černý Most, Petra Šobáňová, Blanka Marková). Nedílnou součástí je pak prezentace našich projektů a sdílení profesních zkušeností na mezioborových konferencích a festivalech (Plzeň 2015, Katedra sociální geografie a regionálního rozvoje Ostravská univerzita, Nábřeží žije, Mezidomí Ostrava a další).

9 Mediální monitoring

10 Praha 14 kulturní v číslech Počet obyvatel MČ Praha Počet TOP koncertů v KD Kyje... 7 Počet rodinných pohádek v KD Kyje Celkový počet vlastních akcí v KD Kyje Celkový počet návštěvníků na vlastních akcí v KD Kyje Počet pronájmů v KD Kyje Počet návštěvníků na pronájmech v KD Kyje Počet akcí ve veřejném prostoru Počet návštěvníků na venkovních akcí (Street for Art, Stop Zevling, In-line den Prahy 14, Staročeský jarmark atd.) Počet akcí na Plechárně...12 Počet návštěvníků akcí na Plechárně Počet pravidelných kurzů na Plechárně... 5 Počet pravidelných návštěvníků kurzů na Plechárně Počet veřejných projednání... 3 Počet návštěvníků na veřejných projednání Počet nových Strategií pro kulturu, umění, sport a volný čas na Praze Počet mediálních výstupů Počet návštěvníků Prahy 14 kulturní Rozpočet Prahy 14 kulturní (příspěvek od MČ Praha 14) Počet dobrovolníků a stážistů Počet zaměstnanců Prahy 14 kulturní... 8

11 Kontakt Praha 14 kulturní Plechárna Černý Most KD Kyje Praha 14 kulturní Šimanovská 47 Praha

Praha 14 kulturní a Zahrada, o.p.s.

Praha 14 kulturní a Zahrada, o.p.s. Lokální kreativní centrum a zóna pro život na sídlišti Černý Most Praha 14 kulturní a Zahrada, o.p.s. černý most Tradiční představa o životě na sídlišti je negativní. To platí také o pražském sídlišti

Více

SETKÁNÍ MĚSTSKÝCH ČÁSTÍ PRAHY

SETKÁNÍ MĚSTSKÝCH ČÁSTÍ PRAHY SETKÁNÍ MĚSTSKÝCH ČÁSTÍ PRAHY Praha, 13. března 2014 www.zdravamesta.cz/setkani-mc Akce je součástí projektu NSZM ČR STRATEG-2: Strategické řízení v obcích o stupeň výše podpořeného finančními prostředky

Více

PODZIMNÍ ŠKOLA Zdravých měst

PODZIMNÍ ŠKOLA Zdravých měst PODZIMNÍ ŠKOLA Zdravých měst úvodní seminář Hodonín, 6. listopadu 2013 www.zdravamesta.cz/ps Akce je součástí projektu NSZM ČR Dobrovolnictví a veřejná služba v obci - jak na to? podpořeného finančními

Více

REALIZACE MA 21 V KATEGORII C NA ÚZEMÍ MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 14

REALIZACE MA 21 V KATEGORII C NA ÚZEMÍ MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 14 REALIZACE MA 21 V KATEGORII C NA ÚZEMÍ MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 14 Městská část Praha 14 Jedna z 57 městských částí hlavního města Prahy Původní historické obce Kyje, Hloubětín, Hostavice a sídliště Černý Most

Více

Street For Art 2013. Závěrečná zpráva. Blackville Park kultury, oddechu a městského plánování 22. 29. 2013 6. ročník festivalu Street For Art

Street For Art 2013. Závěrečná zpráva. Blackville Park kultury, oddechu a městského plánování 22. 29. 2013 6. ročník festivalu Street For Art Street For Art 2013 Závěrečná zpráva Blackville Park kultury, oddechu a městského plánování 22. 29. 2013 6. ročník festivalu Street For Art www.streetforart.cz www.zahradaops.cz www.praha14kulturni.cz

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 118 ze dne 27.02.2019 Realizace programů "Trojka pro rodiny 2019" a "Trojka pro seniory 2019" Rada městské části I. s c h v a l u j e 1. program

Více

Zápis z jednání koordinátorů plánování sociálních služeb a osob pověřených městských částí Praha 1 až 22

Zápis z jednání koordinátorů plánování sociálních služeb a osob pověřených městských částí Praha 1 až 22 Zápis z jednání koordinátorů plánování sociálních služeb a osob pověřených městských částí Praha 1 až 22 Termín konání: 10. března 2016 Místo konání: OZSP MHMP Charvátova 145, Praha 1 Účast: viz prezenční

Více

Vypracovala: Barbora Bírová

Vypracovala: Barbora Bírová Vypracovala: Barbora Bírová barbora@anthropictures.cz +420 728 428 534 Podpořeno grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci EHP fondů. www.fondnno.cz a www.eeagrants.cz 2 Úvod Další setkání Komunitní

Více

Představení projektu. na Setkání podnikatelů dne 17. června 2013

Představení projektu. na Setkání podnikatelů dne 17. června 2013 Představení projektu na Setkání podnikatelů dne 17. června 2013 Obsah co znamená projekt Evropské hlavní město kultury přehled programu klíčové události časový harmonogram představení společnosti Plzeň

Více

O výstavišti. Zhistorie

O výstavišti. Zhistorie O výstavišti Výstaviště Praha Holešovice je atraktivním prostorem s dlouhou tradicí. Rozkládá se na ploše 36 hektarů a jeho dominantou je secesní Průmyslový palác. Pro své značné interiérové i exteriérové

Více

AKČNÍ PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ MA21 PRO ROK 2014

AKČNÍ PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ MA21 PRO ROK 2014 AKČNÍ PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ MA21 PRO ROK 2014 Na základě aktivit MA 21, vyhodnocení Plánu zlepšování 2013, podnětů STRR a členů výboru VVVMA 21 je předložen Plán zlepšování MA21 pro rok 2014, jenž tvoří základní

Více

Plán zlepšování procesu MÍSTNÍ AGENDY 21 pro rok 2018

Plán zlepšování procesu MÍSTNÍ AGENDY 21 pro rok 2018 Plán zlepšování procesu MÍSTNÍ AGENDY 21 pro rok 2018 Strategický rámec rozvoje veřejné správy České republiky pro období 2014 2020 uvádí ve specifickém cíli 1.3 Rozšíření řízení kvality a zlepšení strategického

Více

Dočasné centrum umění/ středobod festivalu

Dočasné centrum umění/ středobod festivalu Street For Art 2010 3. ročník festivalu umění ve veřejném prostoru 13. 22. května 2010 Jižní Město, Praha Sídliště Umění Lidé Sousedé Procházka Piknik Večeře Prostor Cesty Koncerty Dočasné centrum umění/

Více

SETKÁNÍ (NEJEN) ZDRAVÝCH MĚSTSKÝCH ČÁSTÍ

SETKÁNÍ (NEJEN) ZDRAVÝCH MĚSTSKÝCH ČÁSTÍ SETKÁNÍ (NEJEN) ZDRAVÝCH MĚSTSKÝCH ČÁSTÍ Praha, 6. března 2018 www.zdravamesta.cz/setkani-mc-2018 Podpořeno finančními prostředky Evropského sociálního fondu, které byly na realizaci projektu tnuty z Operačního

Více

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ. Aktuality z MMR. Ministerstvo pro místní rozvoj Ostrava, 5. září 2018

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ. Aktuality z MMR. Ministerstvo pro místní rozvoj Ostrava, 5. září 2018 MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Aktuality z MMR Ministerstvo pro místní rozvoj Ostrava, 5. září 2018 Iniciativa Coal Regions a program RE:START 2 Další kroky MMR v podpoře iniciativy Coal Regions Probíhá

Více

100% festival INTEGRACE 14.-16.3.2014. Ing. Michal Crhonek. koordinátor festivalu

100% festival INTEGRACE 14.-16.3.2014. Ing. Michal Crhonek. koordinátor festivalu festival 100% INTEGRACE 14.-16.3.2014 Ing. Michal Crhonek koordinátor festivalu tanecahandicap@gmail.com michal@michalcrhonek.cz tel: +420 603 284 760 www.tanecahandicap.cz O CO JDE? Projekt Tanec a handicap

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Divadelní festivaly Datum vytvoření 15.12.2012 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Přehlídka hlavních českých divadelních festivalů Způsob využití Výklad nové

Více

Tým komunitních koordinátorů (TKK)

Tým komunitních koordinátorů (TKK) Návrh projektu Tým komunitních koordinátorů (TKK) naslouchat propojovat pomáhat ladit Kdo je komunitní koordinátor? Komunitní koordinátor je terénní výzkumník sociální vědec, který na základě antropologického

Více

BAREVNÁ DEVÍTKA je sedmý ročník přehlídky kultur zemí celého světa, který pořádá Městské částí Praha 9. cílová skupina. počet návštěvníků.

BAREVNÁ DEVÍTKA je sedmý ročník přehlídky kultur zemí celého světa, který pořádá Městské částí Praha 9. cílová skupina. počet návštěvníků. BAREVNÁ DEVÍTKA je sedmý ročník přehlídky kultur zemí celého světa, který pořádá Městské částí Praha 9 Pestrý festival mnoha vůní a strhujících vystoupení. Zábavné odpoledne pro rodiny s dětmi, večerní

Více

Udržitelný rozvoj na Praze 14

Udržitelný rozvoj na Praze 14 Udržitelný rozvoj na Praze 14 Městská část Praha 14 jedna z 57 městských částí hlavního města Prahy původní historické obce Kyje, Hloubětín, Hostavice a sídliště Černý Most přibližně 45565 obyvatel 2 Městská

Více

SETKÁNÍ MĚSTSKÝCH ČÁSTÍ PRAHY

SETKÁNÍ MĚSTSKÝCH ČÁSTÍ PRAHY SETKÁNÍ MĚSTSKÝCH ČÁSTÍ PRAHY Praha, 13. března 2014 www.zdravamesta.cz/setkani-mc Akce je součástí projektu NSZM ČR STRATEG-2: Strategické řízení v obcích o stupeň výše podpořeného finančními prostředky

Více

Co se umlelo od března 2013 do března 2014? březen 2013 ukončení provozu mlýna vznik nezávislé iniciativy Mlýny městu!, jejímž cílem je vést otevřenou diskusi nad budoucností Automatických mlýnů 23. dubna

Více

MÍSTNÍ KOMUNIKAČNÍ PLÁN VELKÉ HAMRY

MÍSTNÍ KOMUNIKAČNÍ PLÁN VELKÉ HAMRY MÍSTNÍ KOMUNIKAČNÍ PLÁN VELKÉ HAMRY Úvod Předkládaný dokument má za cíl ujasnit a nastavit způsoby informování zejména veřejnosti o aktivitách obce v oblasti sociálního začleňování, potažmo sociální politiky,

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY LIDSKÉ ZDROJE A VZDĚLÁVÁNÍ

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY LIDSKÉ ZDROJE A VZDĚLÁVÁNÍ ZÁPIS Z JEDNÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY LIDSKÉ ZDROJE A VZDĚLÁVÁNÍ Integrovaná strategie rozvoje území MAS Rýmařovsko Datum konání: 7. 8. 2014 Místo a čas konání: Náměstí Míru 1, 795 01 Rýmařov, 09:00 hod. Přítomní:

Více

Hodnotící zpráva plnění Plánu zlepšování procesu MA21 v roce 2017

Hodnotící zpráva plnění Plánu zlepšování procesu MA21 v roce 2017 Hodnotící zpráva plnění Plánu zlepšování procesu MA21 v roce 2017 Plán zlepšování procesu MA21 je nástrojem, pomocí něhož Komise MA21 navrhuje, jakého zlepšení má být v daném roce v rámci Projektu Zdravé

Více

Záznam participačního setkání. nová železniční zastávka Karlín. 13. června Galerie VI PER

Záznam participačního setkání. nová železniční zastávka Karlín. 13. června Galerie VI PER Záznam participačního setkání nová železniční zastávka Karlín 3. června 208 Galerie VI PER PARTICIPAČNÍ SETKÁNÍ NOVÁ ŽELEZNIČNÍ ZASTÁVKA KARLÍN Datum konání: 3. 6. 208 Místo konání: Galerie VI PER, Vítkova

Více

DDM DUHA a Centrum rozvoje PERLA Ústí nad Orlicí porovnání investičních záměrů města

DDM DUHA a Centrum rozvoje PERLA Ústí nad Orlicí porovnání investičních záměrů města Ústí nad Orlicí porovnání investičních záměrů města Víme, co potřebujeme? Víme co s Perlou? Odpověď dávají PODMÍNKY ARCHITEKTONICKÉ SOUTĚŽE definované v roce 2013. Předložený architektonický návrh MUSÍ

Více

Projekt Společné kulturní centrum městských částí Praha Dolní Počernice a Praha 14

Projekt Společné kulturní centrum městských částí Praha Dolní Počernice a Praha 14 30.6.2007 Projekt Společné kulturní centrum městských částí Praha Dolní Počernice a Praha 14 INFORMAČNÍ MEMORANDUM Projekt Společné kulturní centrum městských částí Praha Dolní Počernice a Praha 14 byl

Více

Vítáme Vás. Veřejné setkání v rámci přípravy Kulturního plánu města Děčín

Vítáme Vás. Veřejné setkání v rámci přípravy Kulturního plánu města Děčín Vítáme Vás Veřejné setkání v rámci přípravy Kulturního plánu města Děčín 2014 2020 17.1. 2014,Louny 28. dubna 2014 Dům dětí a mládeže, Děčín Součást projektu Sociální a institucionální podmíněnost rozvoje

Více

PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ MA21 PRO ROK

PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ MA21 PRO ROK PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ MA21 PRO ROK 2017 Zpracovatel: Ing. P. George, KS OSPK - 1 - VYHODNOCENÍ AKČNÍHO PLÁNU ZLEPŠOVÁNÍ MA21 PRO ROK 2016 Vyhodnocení akčního Plánu zlepšování MA21 pro rok 2016 je hodnotí realizaci

Více

UNIKÁTNÍ AKCE PRO ABSOLVENTY ÚSPĚŠNÝ A DLOUHODOBÝ KONTAKT

UNIKÁTNÍ AKCE PRO ABSOLVENTY ÚSPĚŠNÝ A DLOUHODOBÝ KONTAKT UNIKÁTNÍ AKCE PRO ABSOLVENTY ÚSPĚŠNÝ A DLOUHODOBÝ KONTAKT Eva Janíková Adam Soustružník Workshop KA05, Olomouc, 12. 5. 2015 www.kredo.reformy-msmt.cz tři roky práce s našimi absolventy počátek roku 2012

Více

VÍCEGENERAČNÍ DŮM DÁLE JEN VGD. Přenos know-how z Německa ( Mehrgenerationshaus Brunsbüttel, Dresden, Hamburg ) Barbora Zálohová a MUM tým 2013

VÍCEGENERAČNÍ DŮM DÁLE JEN VGD. Přenos know-how z Německa ( Mehrgenerationshaus Brunsbüttel, Dresden, Hamburg ) Barbora Zálohová a MUM tým 2013 VÍCEGENERAČNÍ DŮM DÁLE JEN VGD Přenos know-how z Německa ( Mehrgenerationshaus Brunsbüttel, Dresden, Hamburg ) Barbora Zálohová a MUM tým 2013 KDE SE POTKÁVAJÍ LIDÉ VŠECH GENERACÍ CO TO JE VGD? Zájmová

Více

Tematická oblast koncepce: XIV. Mládež a média

Tematická oblast koncepce: XIV. Mládež a média Tematická oblast koncepce: XIV. Mládež a média Resort MK Krátkodobý cíl pro roky 2012-2013 Podpora prezentace a propagace zpřístupňování muzejních sbírek. Podpora metodické činnosti a digitalizace prostřednictvím

Více

Akční plán Protidrogové strategie městské části Praha 5 pro rok 2016

Akční plán Protidrogové strategie městské části Praha 5 pro rok 2016 Akční plán Protidrogové strategie městské části pro rok Subjekt odpovědný za naplnění PROGRAMY PROTIDROGOVÉ PREVENCE Realizace programů primární protidrogové prevence ZŠ MČ a SŠ na území MČ Realizace programů

Více

STRATEGICKÉHO TÝMU PRO ŘÍZENÍ A ROZVOJ MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 14

STRATEGICKÉHO TÝMU PRO ŘÍZENÍ A ROZVOJ MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 14 ZPRÁVA O ČINNOSTI STRATEGICKÉHO TÝMU PRO ŘÍZENÍ A ROZVOJ MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 14 ZA ROK 2014 1/6 Obsah 1. ÚVOD - Strategický tým pro řízení a rozvoj na Praze 14 3 2. Činnost STRR v roce 2014 - body jednání

Více

Plzeň Evropské hlavní město kultury 2015 a regionální spolupráce

Plzeň Evropské hlavní město kultury 2015 a regionální spolupráce Plzeň Evropské hlavní město kultury 2015 a regionální spolupráce XIII. volební sněm Sdružení měst a obcí Plzeňského kraje 8. dubna 2011 1 1. Evropské hlavní město kultury 2. Regionální spolupráce 2 1 26.7.2011

Více

KOMUNIKAČNÍ PLÁN OBCE. Obrnice

KOMUNIKAČNÍ PLÁN OBCE. Obrnice KOMUNIKAČNÍ PLÁN OBCE Obrnice 1 Tento materiál vznikl za finanční podpory Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Zaměstnanost v rámci projektu Systémové zajištění sociálního začleňování,

Více

Veřejné projednání dětské hřiště Jahodnice V/2011 Představeni 3 variant řešení výstavby DH 20 50xA4, 25xA3, pozvánky mailem

Veřejné projednání dětské hřiště Jahodnice V/2011 Představeni 3 variant řešení výstavby DH 20 50xA4, 25xA3, pozvánky mailem Veřejná projednání MČ Praha 14 Název akce Období Cíl Dopad na veřejnost Počet Propagace Počet plakátů pozvánek realizace účastníků Fórum Zdravé MČ V2010 Definování 10P MČ Praha 14 Celoplošný 90 100xA5,

Více

MULTIŽÁNROVÝ KULTURNÍ FESTIVAL FESTIVAL, který kulturně a společensky spojí celou Vysočinu. Je to multižánrové setkání měst a obyvatel Kraje Vysočina. S přesahem do celé České republiky. 2 FESTIVAL, který

Více

Magni Cesty s příběhem

Magni Cesty s příběhem Cesty s příběhem Magni Cesty s příběhem ROZVOJ POZNÁVACÍHO A KULTURNÍHO CESTOVNÍHO RUCHU MĚST A REGIONŮ PRO DOMÁCÍ A ZAHRANIČNÍ TURISTY HelpTour - Agentura pro rozvoj cestovního ruchu Ing. Marek Toušek

Více

Strategický cíl 1 Sociálně soudržné, živé a kulturní město (lidé)

Strategický cíl 1 Sociálně soudržné, živé a kulturní město (lidé) Sociálně soudržné, živé a kulturní město (lidé) Kulturní a živé město se silnými lokálními komunitami, které nabízí podmínky pro demografickou reprodukci, kvalitní vzdělávání založené na inovativním a

Více

Regionální operační program NUTS II Severozápad

Regionální operační program NUTS II Severozápad Regionální operační program NUTS II Severozápad CHRÁM CHMELE A PIVA 1 Chrám Chmele a Piva 2 3 Identifikace zdroje spolufinancování projektu Regionální operační program NUTS II Severozápad 2. výzva Priorita

Více

Kulturní instituce. Divadla, kina, kulturní střediska, kulturní instituty, spolky, kluby. IS1 SŠJS Tábor 2014/2015

Kulturní instituce. Divadla, kina, kulturní střediska, kulturní instituty, spolky, kluby. IS1 SŠJS Tábor 2014/2015 Kulturní instituce Divadla, kina, kulturní střediska, kulturní instituty, spolky, kluby IS1 SŠJS Tábor 2014/2015 Divadla O Divadlo je výkonné čili múzické umění, při němž herci (případně zpěváci a tanečníci)

Více

Nové centrum pro Libčice nad Vltavou

Nové centrum pro Libčice nad Vltavou Městský dům s náměstím Architektonicko-urbanistická studie Nové centrum pro Libčice nad Vltavou 14. 12. 2016 Městský dům s náměstím Libčice nad Vltavou architektonický atelier Ing. arch. Akad. arch. Petr

Více

pořádaného dne 20. dubna 2016 zpracovala Agora CE, o.p.s. Petra Rezka Praha 4

pořádaného dne 20. dubna 2016 zpracovala Agora CE, o.p.s. Petra Rezka Praha 4 pořádaného dne 0. dubna 06 zpracovala Agora CE, o.p.s. Petra Rezka 40 00 Praha 4 www.agorace.cz Tato zpráva slouží především jako přehled výstupů diskuze obyvatel nad stavem a budoucí možnou podobou území

Více

Představení projektů KLACRu o.s.

Představení projektů KLACRu o.s. www.klacr.cz Představení projektů KLACRu o.s. Moravskoslezského klastru cestovního ruchu Mgr. Petra Volkmerová Dovolená a Region, 2012 PROJEKT PŘESHRANIČNÍ SPOLUPRÁCE KLASTRŮ CR (OROT PARTNER) Cíle projektu:

Více

OD KREATIVNÍHO CENTRA KE KREATIVNÍMU BRNU

OD KREATIVNÍHO CENTRA KE KREATIVNÍMU BRNU OD KREATIVNÍHO CENTRA KE KREATIVNÍMU BRNU 28. 2. 2018 VIZE Záměrem projektu Kreativní centrum Brno je vytvořit z pozdně-barokního objektu centrum podpory tvůrčích profesí poskytnutím soukromých pracovních

Více

Cestovní ruch ve Zlínském kraji a na Slovácku. Jan Pijáček, člen Rady Zlínského kraje Setkání starostů ORP Uherské Hradiště Boršice, 3.

Cestovní ruch ve Zlínském kraji a na Slovácku. Jan Pijáček, člen Rady Zlínského kraje Setkání starostů ORP Uherské Hradiště Boršice, 3. Cestovní ruch ve Zlínském kraji a na Slovácku Jan Pijáček, člen Rady Zlínského kraje Setkání starostů ORP Uherské Hradiště Boršice, 3. května 2018 Základní koncepční dokumenty pro cestovní ruch Aktualizace

Více

ARCHITEKTONICKÁ OVĚŘOVACÍ STUDIE BUDOUCÍHO VYUŽITÍ OBJEKTU LIEBIEGOVA PALÁCE U Tiskárny 81, Liberec 09/2014

ARCHITEKTONICKÁ OVĚŘOVACÍ STUDIE BUDOUCÍHO VYUŽITÍ OBJEKTU LIEBIEGOVA PALÁCE U Tiskárny 81, Liberec 09/2014 ARCHITEKTONICKÁ OVĚŘOVACÍ STUDIE BUDOUCÍHO VYUŽITÍ OBJEKTU LIEBIEGOVA PALÁCE U Tiskárny 81, Liberec 09/2014 RUPRECHTICE BEDŘICHOV SITUACE ŠIRŠÍCH VZTAHŮ S výstaviště LIDOVÉ SADY BEDŘICHOV Severočeské muzeum

Více

Kids Art Club eská škola bez hranic http://www.czechcentres.cz/london/stranka.asp?id=2793&menu=8499 Kids Art Club www.kidsartclub.org.

Kids Art Club eská škola bez hranic http://www.czechcentres.cz/london/stranka.asp?id=2793&menu=8499 Kids Art Club www.kidsartclub.org. Mikuláš 2008 Kids Art Club pod záštitou ambasády České republiky v Londýně a s intenzivní spoluprací s Českým kulturním centrem v Londýně, byl založen na začátku října 2007. V polovině roku 2008 se stal

Více

Obrazová příloha rok 2006 ke kronice MČ Praha 14 č. 1: Mateřské centrum Klubíčko školička Beránek

Obrazová příloha rok 2006 ke kronice MČ Praha 14 č. 1: Mateřské centrum Klubíčko školička Beránek č. 1: Mateřské centrum Klubíčko školička Beránek č. 2: Dům dětí a mládeže děti se svým vyrobeným Mazlíkem č. 3: Foto z akce Klubu rodičů a přátel dětí s Downovým syndromem, které se konalo 28. ledna 2006

Více

PROJEKT INTEGRAČNÍ CENTRUM PRAHA VI.

PROJEKT INTEGRAČNÍ CENTRUM PRAHA VI. PROJEKT INTEGRAČNÍ CENTRUM PRAHA VI. Integrační centrum Praha Projekt Integrační centrum Praha VI, registrační číslo AMIF/10/ 03 je financován v rámci národního programu Azylového, migračního a integračního

Více

Strategický plán rozvoje MČ Praha-Libuš: příklad z praxe

Strategický plán rozvoje MČ Praha-Libuš: příklad z praxe Strategický plán rozvoje MČ Praha-Libuš: příklad z praxe Tematická sekce Strategické plánování a řízení v obcích metody, zkušenosti, spolupráce 12. 5. 2011 Obsah příspěvku Úvod, představení konzultanta

Více

ZPRÁVA O PARTICIPACI VEŘEJNOSTI MA21 V ROCE Zpracovatel: KS OSPK ÚMČ Praha 14, Ing. P. George, KS OSPK

ZPRÁVA O PARTICIPACI VEŘEJNOSTI MA21 V ROCE Zpracovatel: KS OSPK ÚMČ Praha 14, Ing. P. George, KS OSPK ZPRÁVA O PARTICIPACI VEŘEJNOSTI V ROCE 2017 MA21 Zpracovatel: KS OSPK ÚMČ Praha 14, Ing. P. George, KS OSPK OBSAH: Úvod 2 Přehled realizovaných akcí se zapojením veřejnosti pořádaných v roce 2017 MA21

Více

Doprovodný program konference Forum 2000

Doprovodný program konference Forum 2000 5. 11. října 2018 Doprovodný program konference Forum 2000 Výzva pro zájemce o pořádání místních akcí v rámci Festivalu demokracie. #fedem Co je cílem Festivalu demokracie? Chceme naslouchat náladám ve

Více

Celoroční kulturní činnost 2019

Celoroční kulturní činnost 2019 Příloha Celoroční kulturní činnost 2019 p.č. žadatel IČ účel dotace 2019 1 Církvická kulturní společnost, z.s. 27053989 Celoroční pořádání koncertů 70 500,00 Kč 57 000,00 Kč 2 Červinková Šárka 04037812

Více

Praha,

Praha, Praha, 24. 11. 2016 1 Malá městská část (8500 obyvatel). Sídlo správního obvodu (20 tis. obyvatel). Rozkládá se na levém břehu Berounky. Leží na jihozápadě Prahy. 2 Celkový pohled na Radotín 3 4 Školství

Více

Projektové záměry podané Statutárním městem Liberec. do II. výzvy v rámci IPRM Liberec Atraktivní a kvalitní život v Liberci

Projektové záměry podané Statutárním městem Liberec. do II. výzvy v rámci IPRM Liberec Atraktivní a kvalitní život v Liberci Projektové záměry podané Statutárním městem Liberec do II. výzvy v rámci IPRM Liberec Atraktivní a kvalitní život v Liberci Zařazení projektů ROP NUTS II Severovýchod Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.1

Více

Plán zlepšování procesu MÍSTNÍ AGENDY 21 pro rok 2017

Plán zlepšování procesu MÍSTNÍ AGENDY 21 pro rok 2017 Plán zlepšování procesu MÍSTNÍ AGENDY 21 pro rok 2017 Strategický rámec rozvoje veřejné správy České republiky pro období 2014 2020 uvádí ve specifickém cíli 1.3 Rozšíření řízení kvality a zlepšení strategického

Více

PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ ZDRAVÉHO MĚSTA TÁBORA A MÍSTNÍ AGENDY 21. Zpracovala: Ing. Jana Lorencová koordinátorka Zdravého města a MA21

PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ ZDRAVÉHO MĚSTA TÁBORA A MÍSTNÍ AGENDY 21. Zpracovala: Ing. Jana Lorencová koordinátorka Zdravého města a MA21 2018 PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ ZDRAVÉHO MĚSTA TÁBORA A MÍSTNÍ AGENDY 21 Zpracovala: Ing. Jana Lorencová koordinátorka Zdravého a MA21 Plán zlepšování je základním pracovním nástrojem koordinátora. Obsahuje souhrnný

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA-LIBUŠ Libušská PRAHA 4 - LIBUŠ

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA-LIBUŠ Libušská PRAHA 4 - LIBUŠ ZDRAVÉ MĚSTO A MÍSTNÍ AGENDA 21 Praha-Libuš Akční Plán zlepšování procesu MÍSTNÍ AGENDY 21 Plán zlepšování je nástrojem, pomocí něhož je Komisí pro udržitelný rozvoj MČ Praha-Libuš stanoveno, jakého zlepšení

Více

Komunitní centrum Černý Most

Komunitní centrum Černý Most EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND Komunitní centrum Černý Most PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI Zpracoval: Iveta Millerová, jednatelka, sídlo: Broumarská 25, Praha 9 - Kyje Místo: Praha 14, datum: 22.11.

Více

AFB VÁŠ VELETRŽNÍ PARTNER

AFB VÁŠ VELETRŽNÍ PARTNER VELETRHY ABF, A.S. VÁŠ VELETRŽNÍ PARTNER AFB VÁŠ VELETRŽNÍ PARTNER Společnost ABF, a.s. patří již od počátku 90. let mezi Společnost ABF, a.s. patří již od počátku 90. let mezi nejvýznamnější organizátory

Více

Pražské cyklozvonění, 12. září 2015. Popis akce

Pražské cyklozvonění, 12. září 2015. Popis akce KDY: 12. září 2015, 10-17 hodin Pražské cyklozvonění, 12. září 2015 Popis akce KDE: Smíchovská náplavka (Janáčkovo nábřeží) více na www.cyklozvoneni.cz Základní popis: Cyklozvonění je nezisková akce, kterou

Více

Informace o akcích ARR, nabídka spolupráce pro města a obce. Mgr. Jiří Štěpán

Informace o akcích ARR, nabídka spolupráce pro města a obce. Mgr. Jiří Štěpán Informace o akcích ARR, nabídka spolupráce pro města a obce Mgr. Jiří Štěpán 24. 2. 2015 Co chystáme Informace o akcích, které ARR letos bude pořádat na podporu rozvoje kraje nabídka spolupráce Další aktivity

Více

ŘÍCMANICE 2018 Sdružení nezávislých kandidátů PROGRAM PRO KOMUNÁLNÍ VOLBY 2018

ŘÍCMANICE 2018 Sdružení nezávislých kandidátů PROGRAM PRO KOMUNÁLNÍ VOLBY 2018 PROGRAM PRO KOMUNÁLNÍ VOLBY 2018 I/ Transparentnost a komunikace II/ Zodpovědné hospodaření III/ Problémy a potenciál ke změně IV/ Oživení veřejného prostoru a ekologie V/ Spolky, tradice, sport a kultura

Více

Vize kulturního a kreativního Brna v roce Stůl č. 2

Vize kulturního a kreativního Brna v roce Stůl č. 2 Vize kulturního a kreativního Brna v roce 2030 Následujících 11 vizí je výsledkem společné práce na třetím setkání Brněnského kulturního parlamentu dne 8.6. 2016. Setkání se zúčastnilo 105 zástupců a zástupkyň

Více

Zdravé město Hodonín systém sociální integrace občanů

Zdravé město Hodonín systém sociální integrace občanů Zdravé město Hodonín systém sociální integrace občanů - pomocí Komunitního plánování soc. služeb - ve spolupráci města s místními organizacemi Vize našeho města Město Hodonín je lázeňským místem a regionálním

Více

Veřejný program 2009

Veřejný program 2009 Veřejný program 2009 Centrum Bavaria Bohemia Freyung 1 92539 Schönsee Tel.: +49(0)9674-92 48 77 Fax: +49(0)9674 91 30 67 email: info@cebb.de Internet: www.bbkult.net Leden 2009 11.01.09 Cyklus Objevy :

Více

Organizátor: Art 4 People. Termín: 29. dubna Místo realizace: Střelecký ostrov. Oslava mezinárodního svátku tance

Organizátor: Art 4 People. Termín: 29. dubna Místo realizace: Střelecký ostrov. Oslava mezinárodního svátku tance Organizátor: Art 4 People Termín: 29. dubna 2019 Místo realizace: Střelecký ostrov Oslava mezinárodního svátku tance Oslava mezinárodního svátku tance Historie MDT 2014 Náplavka cca 400 návštěvníků MDT

Více

Veřejné diskuze o kultuře a jejich problémech ve městě: open space / platforma pro dialog skrz kultrurní obcí, městskou samosprávou a veřejností

Veřejné diskuze o kultuře a jejich problémech ve městě: open space / platforma pro dialog skrz kultrurní obcí, městskou samosprávou a veřejností Projekt Platforma nezřizované kultury v Českých Budějovicích: Rok realizace projektu 2012 Hlavní aktivity projektu: Festivalový koncept SLAVIE ožije: festival místní spolkové a nezřizované kultury v Českých

Více

700. VÝROČÍ NAROZENÍ KARLA IV.

700. VÝROČÍ NAROZENÍ KARLA IV. OBECNÉ INFORMACE Tento jednoduchý kontaktní formulář slouží pro zapojení projektů do 700. výročí narození Karla IV. V elektronické podobě je ke stažení na www.otecvlasti.eu/zapojtese Všechny projekty budou

Více

Aktuální informace z Odboru regionální politiky MMR

Aktuální informace z Odboru regionální politiky MMR MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Aktuální informace z Odboru regionální politiky MMR Regionální stálá konference Královohradeckého kraje, 4. října 2018, Hradec Králové Obsah příspěvku 1. Nové dotační programy

Více

PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ MA21 PRO ROK

PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ MA21 PRO ROK PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ MA21 PRO ROK 2016 Zpracovatel: KS OSPK ÚMČ Praha 14, Ing. P. George, KS OSPK - 1 - AKČNÍ PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ MA21 PRO ROK 2016 Na základě realizovaných aktivit místní Agendy 21, jejich vyhodnocení

Více

Háta, o.p.s. Prezentace - Komunitní centrum Háta. Barborka 1191 Ledeč nad Sázavou ředitelka Mgr. Iveta Vrbová hlavní odborný garant projektu

Háta, o.p.s. Prezentace - Komunitní centrum Háta. Barborka 1191 Ledeč nad Sázavou ředitelka Mgr. Iveta Vrbová hlavní odborný garant projektu Prezentace - Komunitní centrum Háta Háta, o.p.s. Barborka 1191 Ledeč nad Sázavou ředitelka Mgr. Iveta Vrbová hlavní odborný garant projektu BC. MIROSLAV KRAJCIGR, DIS. PROJEKTOVÝ MANAŽER KOMUNITNÍ CENTRUM

Více

Buďte vpoho a v pohybu, aneb Práce s mladými lidmi v Nadaci Vodafone. Inga Kaškelyte, 20.4.2010

Buďte vpoho a v pohybu, aneb Práce s mladými lidmi v Nadaci Vodafone. Inga Kaškelyte, 20.4.2010 Buďte vpoho a v pohybu, aneb Práce s mladými lidmi v Nadaci Vodafone Inga Kaškelyte, 20.4.2010 Nadace Vodafone aneb kdo jsme? založena v roce 2006 4 grantové programy Vpoho, Vpohybu, Rok jinak a Technologie

Více

Veřejný program 2012

Veřejný program 2012 Veřejný program 2012 Centrum Bavaria Bohemia Freyung 1 92539 Schönsee Tel.: +49 (0) 9674-92 48 77 Fax: +49 (0) 9674 91 30 67 email: info@cebb.de Internet: www.bbkult.net Leden 2012 4. 1. 2012 I 19.00 h

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č.j.: 926/2017 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 861 ze dne 11.12.2017 Projektový záměr městské části Praha 3 k žádosti o dotaci na výdaje realizované v rámci projektu obcí na

Více

Projekt KAP ve Zlínském kraji

Projekt KAP ve Zlínském kraji Krajský akční plán rozvoje vzdělávání pro území Zlínského kraje Projekt KAP ve Zlínském kraji Představení projektu Workshop pro ředitele a zástupce škol Zlín 21. listopadu 2016 Proč KAP? 2 V oblasti regionálního

Více

Intervenční logika projektu Fond malých projektů INTERREG V-A Slovenská republika - Česká republika

Intervenční logika projektu Fond malých projektů INTERREG V-A Slovenská republika - Česká republika Intervenční logika projektu Fond malých projektů INTERREG V-A Slovenská republika - Česká republika Předmětné aktivity byly definovány s ohledem na jejich očekávaný příspěvek k naplnění cílů projektu a

Více

20 let inovací a cesta k otevřené Knihovně Třinec. Bc. Jan Delong

20 let inovací a cesta k otevřené Knihovně Třinec. Bc. Jan Delong 20 let inovací a cesta k otevřené Knihovně Třinec Bc. Jan Delong Třinec Východní okraj České republiky Na hranici s Polskem, v blízkosti Slovenska 35 tisíc obyvatel Těžký průmysl - hutnictví, ocelářství

Více

Výroční zpráva Výroční zpráva Náš turnaj z. s. Tel: Voroněžská 28

Výroční zpráva Výroční zpráva Náš turnaj z. s. Tel: Voroněžská 28 Výroční zpráva 2016 Úvodní slovo Milí přátelé, rok 2016 je v našich očích považován rokem úspěšným především díky usilovné činnosti všech členů spolku. Tento rok se nám opět podařilo úspěšně navýšit počet

Více

prezentace ideového konceptu postupu projektu buďánka pro prahu

prezentace ideového konceptu postupu projektu buďánka pro prahu prezentace ideového konceptu postupu projektu buďánka pro prahu projektil.cz adam halíř, ondřej hofmeister, roman brychta zachranmebudanka.cz veronika palečková, martin dvořák buďánka historie a současnost

Více

Zápis I. jednání Pracovní skupiny Image města

Zápis I. jednání Pracovní skupiny Image města Zápis I. jednání Pracovní skupiny Image města Dne: 16. ledna 2014, zasedací místnost zastupitelstva města, Městský úřad Kopřivnice Přítomni: dle prezenční listiny Příloha č. 2 1/1 Úvodní slovo Pan starosta

Více

INDUSTRIÁLNÍ KULTURNÍ DĚDICTVÍ CHRÁM CHMELE A PIVA HOP AND BEER TEMPLE. Královské město Žatec. Mgr. Zdeňka Hamousová & Bc. Eva Hapáková & Petr Bažant

INDUSTRIÁLNÍ KULTURNÍ DĚDICTVÍ CHRÁM CHMELE A PIVA HOP AND BEER TEMPLE. Královské město Žatec. Mgr. Zdeňka Hamousová & Bc. Eva Hapáková & Petr Bažant INDUSTRIÁLNÍ KULTURNÍ DĚDICTVÍ CHRÁM CHMELE A PIVA HOP AND BEER TEMPLE Královské město Žatec Mgr. Zdeňka Hamousová & Bc. Eva Hapáková & Petr Bažant Listopad, 2013 Královsk lovské město Žatec The Royal

Více

Projekt Koordinace opatření na podporu sladění pracovního a rodinného života na úrovni krajů, registrační číslo CZ /0.0/0.

Projekt Koordinace opatření na podporu sladění pracovního a rodinného života na úrovni krajů, registrační číslo CZ /0.0/0. Projekt Koordinace opatření na podporu sladění pracovního a rodinného života na úrovni krajů, registrační číslo CZ.03.1.51/0.0/0.0/15_009/0006233 1 Osnova Základní informace o projektu Na jakou situaci

Více

MV ČR Prevence sociálně patologických jevů pro rok 2016. ESFR ČR - OP Zaměstnanost - Podpora procesů ve službách a podpora rozvoje sociální práce

MV ČR Prevence sociálně patologických jevů pro rok 2016. ESFR ČR - OP Zaměstnanost - Podpora procesů ve službách a podpora rozvoje sociální práce Aktuální výzvy: Prevence sociálně patologických jevů pro rok 2016 MV ČR Podpora procesů ve službách a podpora rozvoje sociální práce OP Zaměstnanost Podpora sociálního podnikání Deinstitucionalizace sociálních

Více

U S N E S E N Í. MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části. č.j.: 345/2014. č. 321 ze dne 07.05.2014

U S N E S E N Í. MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části. č.j.: 345/2014. č. 321 ze dne 07.05.2014 č.j.: 345/2014 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 321 ze dne 07.05.2014 Účast městské části Praha 3 na akci Pražské cyklozvonění 2014 Rada městské části I. s c h v a l u j e II.

Více

www.dhv.cz BROWNFIELDS vers. KULTURA

www.dhv.cz BROWNFIELDS vers. KULTURA www.dhv.cz BROWNFIELDS vers. KULTURA Šance pro brownfields Brownfields a využití pro kulturu, přínosy - V souladu s udržitelným rozvojem, využití stavby co již byla jednou postavena je vhodné - Atraktivní

Více

INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE STATUTÁRNÍHO MĚSTA JIHLAVY (IPRM)

INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE STATUTÁRNÍHO MĚSTA JIHLAVY (IPRM) INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE STATUTÁRNÍHO MĚSTA JIHLAVY (IPRM) Název: Regenerace městského prostředí, rozvoj infrastruktury v oblastech sociálních služeb a vzdělávání a všestranný rozvoj občanské vybavenosti

Více

Místně specifické indikátory a jejich využití ve Štětí Miroslav Andrt Město Štětí

Místně specifické indikátory a jejich využití ve Štětí Miroslav Andrt Město Štětí Místně specifické indikátory a jejich využití ve Štětí 1. 3. 2016 Miroslav Andrt Město Štětí Město Štětí Ústecký kraj 9 tis. obyvatel 9 místních částí 5 390 ha cca 3 000 bytů pověřený obecní úřad ORP Litoměřice

Více

Městská část Praha 14 Rada městské části

Městská část Praha 14 Rada městské části č. 632/RMČ/2018 k návrhu na obnovu nájmu bytu o velikosti 1+1 v č. p. 735, Kučerova ul., Praha 9 Praha 14 I. s c h v a l u j e obnovu nájmu bytu o velikosti 1+1 v č. p. 735, Kučerova ul., Praha 9 na dobu

Více

NNO. obcí. MSPaŽ 167 MAS. 55% obyvatel ČR. 82% území ČR. v Národní sítí

NNO. obcí. MSPaŽ 167 MAS. 55% obyvatel ČR. 82% území ČR. v Národní sítí 82% území ČR 2790 MSPaŽ 2159 NNO 167 MAS v Národní sítí 5401 obcí 55% obyvatel ČR Strana 2/5 Místní akční skupiny, které sdružuji v České republice více jak 7500 na venkově žijících a pracujících aktivních

Více

Integrovaná strategie rozvoje MAS Pobeskydí pro období 2014-2020

Integrovaná strategie rozvoje MAS Pobeskydí pro období 2014-2020 Integrovaná strategie rozvoje MAS Pobeskydí pro období 2014-2020 Veřejné projednání návrhu 4.9.2014 Projekt Integrovaná strategie rozvoje území v působnosti MAS Pobeskydí je financován Moravskoslezským

Více

Agentura pro sociální začleňování KOORDINOVANÝ PŘÍSTUP K SOCIÁLNĚ VYLOUČENÝM LOKALITÁM. Kdo jsme?

Agentura pro sociální začleňování KOORDINOVANÝ PŘÍSTUP K SOCIÁLNĚ VYLOUČENÝM LOKALITÁM. Kdo jsme? Agentura pro sociální začleňování KOORDINOVANÝ PŘÍSTUP K SOCIÁLNĚ VYLOUČENÝM LOKALITÁM Kdo jsme? Odbor (Agentura) pro sociální začleňování, Sekce pro lidská práva, Úřadu Vlády ČR, v gesci ministra pro

Více

Prezentace pro OKD a.s.

Prezentace pro OKD a.s. HORNICKÝ LANDEK Prezentace pro OKD a.s. OBSAH PREZENTACE 1. VÝCHODISKA 2. KONTEXT PROJEKTU 3. NAVRHOVANÉ ŘEŠENÍ 4. ÚSKALÍ A RIZIKA 5. PŘÍLEŽITOSTI 1 VÝCHODISKA I. Analýza současného stavu + KLADY Unikátnost

Více

Strategický plán rozvoje města Uherské Hradiště do roku 2020 - aktualizace

Strategický plán rozvoje města Uherské Hradiště do roku 2020 - aktualizace Strategický plán rozvoje města Uherské Hradiště do roku 2020 - aktualizace Odbor architektury plánování a rozvoje MěÚ Uherské Hradiště, Mepco, s.r.o. Strana 1 Úvod Strategický plán rozvoje města Uherské

Více

základních a mateřských škol ORP Vlašim - MAS Blaník, z. s. 14. 10. 2015, Vlašim, KD Blaník Setkání zřizovatelů a ředitelů ZŠ a MŠ

základních a mateřských škol ORP Vlašim - MAS Blaník, z. s. 14. 10. 2015, Vlašim, KD Blaník Setkání zřizovatelů a ředitelů ZŠ a MŠ Setkání zřizovatelů a ředitelů základních a mateřských škol ORP Vlašim - MAS Blaník, z. s. 14. 10. 2015, Vlašim, KD Blaník 1 Program Úvod, Strategie ke vzdělávání na území MAP Diskuze, usnesení Nabídka

Více

společenská setkání semináře, přednášky firemní prezentace svatby oslavy, hostiny filmové produkce teambuilding

společenská setkání semináře, přednášky firemní prezentace svatby oslavy, hostiny filmové produkce teambuilding společenská setkání semináře, přednášky firemní prezentace svatby oslavy, hostiny filmové produkce teambuilding Nabízíme Vám k pronájmu atraktivní prostory v Pisárkách v areálu vily Stiassni (během socialistické

Více

STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR 2014+

STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR 2014+ STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR 2014+ MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR RNDr. Josef Postránecký ředitel odboru rozvoje a strategie regionální politiky STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR základní, střednědobý

Více