Popis realizace poskytování sociální služby NZDM Klub Kosťa

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Popis realizace poskytování sociální služby NZDM Klub Kosťa"

Transkript

1 Popis realizace poskytování sociální služby NZDM Klub Kosťa 1) VEŘEJNÝ ZÁVAZEK Poslání: Hlavním posláním Klubu Kosťa je umožnit dětem a mládeži od 12 do 26 let smysluplně vyplnit svůj volný čas a také nabídnout podporu a pomoc při řešení problémových situací či obtíží. Uživatelé jsou motivováni v nacházení pozitivních životních hodnot a pracovníci se snaží preventivně působit před rizikovým chováním. Cíle: - Nabídnout aktivity a akce, které povedou uživatele ke smysluplnému a hodnotnému trávení volného času - Podporovat uživatele v rozvoji přirozených vlastností a vytvářet podmínky pro realizaci jejich osobních aktivit - Poskytnout podporu, případně zprostředkovat odbornou pomoc pro zvládnutí osobních problémů nebo obtížných životních situací - Snížení sociálních rizik vyplývajících z konfliktních společenských situací, životního způsobu a rizikového chování - Zlepšení sociálních schopností a dovedností - Podpora sociálního začlenění do skupiny vrstevníků a společnosti. Okruh osob - cílová skupina: Klub Kosťa se cíleně věnuje dětem a mládeži od 12 let do 26 let vyrůstající v prostředí, které je pro jejich osobní rozvoj problémové a málo podnětné. Jedná se o děti a mládež, které žijí a pohybují se ve městě Frýdek-Místek, především v lokalitě sídliště Slezská a blízkého okolí. Jedná se o děti a mládež, kteří: Mají starosti nebo konflikty doma, ve škole, v partnerských či jiných společenských vztazích Svůj volný čas tráví převážně pasivním způsobem (často mimo svůj domov) Jsou ohroženi rizikovým způsobem života např. drogy, konflikty se zákonem, aj. Nudí se a neví, jak naložit se svým volným časem Jsou (nebo se cítí) často sami a nemají si s kým promluvit Potřebují pomoc s hledáním informací v oblastech práce, bydlení, zdravotní a sociální péče, aj.

2 Principy: Nízkoprahovost zájemce o službu nemusí překonávat jakýkoliv pomyslný práh, tzn. nemusí být objednán, mít speciální doporučení umožňující vstup do zařízení či sdělit osobní údaje. Rovný přístup ke službě služba je poskytována bez ohledu na pohlaví, příslušnosti k národnosti nebo etnické menšině, politického přesvědčení, sexuální orientace, náboženského vyznání, předešlou kriminální činnost, právní a společenské postavení či socioekonomické možnosti. Anonymita a bezplatnost - vzhledem k charakteru zařízení nemusí uživatelé říci své jméno a hlásit svá osobní data, zařízení rovněž neposkytuje o uživatelích jakékoliv informace bez jeho předešlého výslovného souhlasu. Uživatelé jsou informováni také o tom, jak je s osobními daty nakládáno a jak jsou zabezpečeny. Sociální služby a většina aktivit jsou poskytovány zdarma. Dobrovolnost a individuální přístup k uživatelům není nutná povinná účast v programu, pravidelná docházka či jiná forma registrace, k uživatelům je vždy přistupováno s přihlédnutím k jejich individuálním potřebám a cílům. Dodržování práv uživatelů pracovníci dodržují Listinu základních práv a svobod, Etický kodex sociálních pracovníků a další zákonné normy a legislativní dokumenty. 2) POPIS PROSTŘEDÍ, V NĚMŽ JE SLUŽBA POSKYTOVÁNA Místo poskytování sociální služby: Kontaktní adresa: Kostikovo náměstí č Frýdek-Místek Otevírací doba: Pondělí: 13:00 18:00 Úterý: 13:00 18:00 Středa: 13:00 18:00 Čtvrtek: 13:00 18:00 Pátek: 13:00 16:00 Prázdninový provoz: 09:30 15:00 Zřizovatel: Statutární město Frýdek Místek Provozovatel: Magistrát města Frýdku Místku Odbor sociálních služeb Oddělení sociální prevence Radniční 1149, Frýdek Místek Kapacita zařízení je 25 osob v daný okamžik. Klub Kosťa nemá k dispozici bezbariérový přístup.

3 Místnosti klubu: Klubovna Vybavení: dřevěné stoly, lavice, gauč, věšák a police, houpací křeslo, TV stůl s televizí a DVD Výtvarný ateliér Vybavení: dřevěné stoly, židle, police a skříňka, dřevěné malířské stojany Relaxka Vybavení: dřevěné stolky, skříň, relaxační polštáře Sportovky 4 místnosti Vybavení: stolní tenis, stolní fotbálek, biliár, posilovací stroje, dřevěné židle a věšáky Kontaktní místnost Vybavení: kancelářské stoly a židle, gauč, skříňky, dřevěný věšák, konferenční stolek Sklad Vybavení: dřevěné police se sportovními potřebami 3) POPIS NABÍZENÝCH ČINNOSTÍ A ÚKONŮ Podle 27 vyhlášky č. 505/2006 Sb. obsahuje sociální služba nízkoprahové zařízení pro děti a mládež tyto základní činnosti: A) Výchovné, vzdělávací a aktivizační činnosti B) Zprostředkování kontaktu se společenským prostředím C) Sociálně terapeutické činnosti D) Pomoc při uplatňování práv, oprávněných zájmů a při obstarávání osobních záležitostí V rámci Klubu Kosťa se jedná o tyto konkrétní činnosti: Kontaktní práce Tato činnost je zaměřena na navázání a udržení důvěry s uživateli, a dále také na udržení a rozvíjení pozitivních vztahů. Hlavním prostředkem této činnosti je rozhovor s uživateli. Situační intervence Tato intervence vychází z různých situací, vzniklých v rámci provozu klubu Kosťa, kde je výchovný prvek na svém místě a které jsou pro to indikovány. Tyto činnosti s sebou přinášejí pozitivní podněty v rámci chování a jednání uživatelů. Informační servis Jedná se o poskytování specifických informací vycházejících z potřeb uživatelů. Tyto informace jsou pro uživatele důležité skrze zlepšení jejich orientace v různých situacích či životních událostech (získání širších souvislostí, uvědomění si důsledků jejich rozhodnutí a chování, atd.). Forma informačního servisu je buď ústní (rozhovor) či písemná (letáky, jiné informační materiály, )

4 Poradenství Poradenství probíhá formou rozhovoru s uživateli (nejčastěji bez účasti ostatních pracovníků či uživatelů) a týká se např. nějaké obtíže či problému uživatelů. Pracovníci poskytnou radu, podporu, další potřebné informace související s daným problémem či situací, a společně s uživateli hledají řešení. Jedná se o problémy např. v rodině, s kamarády, přítelem či přítelkyní, ve škole, v oblasti trávení volného času, rizikového chování (drogy, alkohol, kriminalita, ), aj. Krizová intervence Jedná se o pomoc při řešení krizové situace uživatelů, kterou uživatelé velmi výrazně negativně prožívají a neví si s ní rady (např. šikana, sexuální zneužívání, sebevražedné tendence, psychické či fyzické týrání, situace ohrožující zdraví uživatelů, rozvod rodičů či domácí hádky nebo násilí v rodině, útěk z domova, ale může se jednat např. i o rozchod s přítelem/ přítelkyní, který uživatelé velmi těžce nesou, aj.) Zprostředkování dalších návazných služeb Tzn. zajištění potřebné služby v jiném odborném zařízení či instituci. Pracovníci mohou také uživatele k příslušnému odborníkovi doprovodit (lékařské zařízení, poradna, psychoterapeutická praxe, aj.) Skupinová práce Jde o cílenou činnost (výchovného či vzdělávacího charakteru), která je zaměřena na rozvoj psychosociálních dovedností uživatelů. Témata skupinové práce mohou být různá, např. jak spolu lépe komunikovat, jak se vypořádat s určitými životními situacemi, ale také se jedná o činnosti v rámci společných akcí a výletů mimo klub a víkendových pobytů (např. společná příprava stravy, spolu-příprava programu a jeho organizace, atd.). Práce s blízkými osobami Poskytování informací a poradenství osobám blízkým uživatelům, tzn. rodičům, příbuzným, přátelům, partnerům. Práce s blízkými osobami je prováděna jen se souhlasem uživatelů. Preventivní, výchovné a pedagogické programy Jde především o besedy, přednášky externích odborníků, výlety a víkendové pobyty, prožitkové aktivity, diskuse s uživateli. Témata těchto programů bývají zjišťovány z potřeb uživatelů a také jsou uživatelům navrhovány pracovníky klubu. Rozvoj kognitivních a motorických dovedností, hygienických a společenských návyků Především se jedná o aktivity zaměřené na doučování v rámci školní docházky (nejčastěji pomoc s domácími úkoly) a základy práce na PC. V širších souvislostech se jedná také o rozvoj kreativního myšlení, soběstačnosti, aj. Volnočasové aktivity Klub Kosťa nabízí široké spektrum různých činností pro využití volnočasových aktivit jako hraní stolních her, PC, hudba, tanec, biliár, ping pong, fotbálek, výtvarná dílna, sportovní aktivity, hry a soutěže, jednodenní výlety a vícedenní pobyty (nejčastěji víkendové pobyty), kulturní akce a další.

5 4) VYJEDNÁVÁNÍ SE ZÁJEMCEM O SLUŽBU První kontakt se zájemcem (prvokontakt): Zájemce o službu se během něj obeznamuje se základními informacemi a všechny tyto informace jsou zároveň umístěny na viditelném místě při vstupu do klubu na nástěnce. Prvokontakt je jedním z nejdůležitějších východisek vedoucím k poskytnutí služby. Klient je informován o: charakteristice zařízení, veřejném závazku, obsahu a činnostech v klubu možnosti zůstat v anonymitě a možnosti vybrat si svého klíčového pracovníka povinnosti sdělit údaje - jméno, přezdívka, věk a závažné zdravotní omezení, které může ovlivnit zájemce nebo ostatní účastníky služby záznamech, které se vedou o uživateli služby a o tom, kdo do nich může nahlížet právech a povinnostech uživatelů služby, pravidlech a sankcích za jejich porušení způsobu podání stížností, podání návrhů a připomínek ohledně činnosti klubu časovém a místním rozvrhem služby a o ceně služby zdarma. Pravidla pro odmítnutí zájemce o službu: nesplňuje kritérium věku let nespadá do vymezeného okruhu osob vykazuje poruchy osobnosti, duševní onemocnění nebo mentální postižení, které mu znemožňují pochopení a přijetí veřejného závazku a využívání služeb zájemci o službu je doporučena jiná vhodná instituce. 5) UZAVÍRÁNÍ SMLOUVY A TVORBA INDIVIDUÁLNÍHO PLÁNU Uzavírání smlouvy: Smlouva je uzavírána především ústně, dle 90 zákona č. 108/2006 Sb. Pokud ovšem zájemce projeví zájem uzavřít dohodu písemnou, je mu toto umožněno. O uzavření smlouvy je proveden písemný zápis pracovníkem služby. Ukončení smlouvy je možné ze strany uživatele bez udání důvodu. Ukončení ze strany zařízení se řídí postupy, které má zařízení vypracováno ve vnitřním metodickém postupu. Dalším možným ukončením je to, které vyplývá ze smlouvy např. dosažení cíle nebo věkové hranice pro možnost zařízení využívat. Během procesu uzavírání smlouvy o poskytnutí sociální služby si uživatel ujasňuje, proč službu vyhledal a co od ní očekává. Uživatel je motivován ke stanovení svého osobního cíle nebo cílů a ve spolupráci s pracovníkem pak plánují, jakými reálnými způsoby lze tyto cíle dosáhnout.

6 Pracovník je uživateli podpůrnou silou v naplňování jednotlivých postupů. Individuální plánování je uzpůsobeno jednotlivému uživateli, projevuje se v něm jedinečnost uživatelovy osobnosti, jeho schopnosti a dovednosti. Individuální plánování je rozčleněno do několika etap: a) Vyjádření požadavků a potřeb, výchozí situace Pracovník zjišťuje od uživatele jeho očekávání. b) Určení osobního cíle (cílů) Pracovník společně s uživatelem hledají možnou rovinu spolupráce, vyjasňují se kompetence pracovníka a uživatele. Pracovník se snaží uživateli pomoci s definováním osobních cílů, společně zvažují jejich reálnost, časovou dostupnost a celkovou obtížnost realizace. c) Stanovení postupů a způsobů dosažení cíle (cílů) Pracovník společně s uživatelem služby vymezuje jednotlivé kroky vedoucí k naplňování cílů. Určuje se, co je nutné udělat (vyřídit), jakým způsobem, v jakém časovém horizontu, kdo za co zodpovídá. Po celou dobu naplňování cílů se uživatel, ve spolupráci s pracovníkem, ujišťuje, zdali dosavadní postup odpovídá jeho zájmům a potřebám a jestli cíle zůstávají stejné. d) Hodnocení Při společném hodnocení si pracovník s uživatelem ujasňují, co se podařilo, co se nepodařilo. Hodnotí se, zda cíle byly naplněny, co je třeba ještě udělat nebo zda-li služba naplnila uživatelovy potřeby. Na individuálním plánování se podílí: - uživatel sociální služby - klíčový (zodpovědný) pracovník, který provází uživatele po celou dobu využívání služby a naplňování svého individuálního plánu - popř. rodinní příslušníci a blízké osoby uživatele je-li to třeba a souhlasí-li uživatel - popř. jiní odborníci je-li to třeba a uživatel souhlasí. 6) PODÁVÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ Uživatelé služeb (nebo jejich zástupci) jsou oprávnění podat stížnost na kvalitu nebo způsob poskytování sociálních služeb. S podněty a stížnostmi je možno se obrátit k zaměstnancům organizace. Stížnost může být podána písemnou nebo ústní formou. Postupy, které budou užité k prověřování stížnosti, budou voleny tak, aby vedly k rychlému zjištění skutečného stavu věci, nesnižovaly důstojnost žádného z účastníků a neovlivňovaly nežádoucím způsobem budoucí vztahy mezi účastníky.

7 Způsob řešení stížnosti je volen s ohledem na účinné, rychlé a odpovídající řešení. Řešení stížnosti předá vedoucí pracovník, který stížnost přijal, vedoucímu oddělení sociální prevence, který se stížností bude zabývat. Stížností se též může zabývat vedoucí odboru sociálních služeb podle charakteru a předmětu stížnosti. Snahou všech zaměstnanců, kteří se budou podílet na řešení stížností, bude, aby stížnost byla vyřízena co možná nejdříve bez zbytečných průtahů. Jsme si vědomi, že oprávněná stížnost může vést ke zlepšení kvality poskytované služby. Pravidla pro podávání stížností: K podání stížnosti je oprávněn uživatel služby a v jeho zájmu i jakýkoliv občan. Podání stížnosti nesmí být na újmu tomu, kdo jí podal, ani tomu, v jehož zájmu byla podána (nejedná-li se o stejnou osobu). Stěžovatel není podáním stížnosti nijak ohrožen a pracovníci zařízení respektují právo uživatele uplatnit stížnost. Stížnost je možno podat ústně nebo písemně. Při podání stížnosti je toto zaznamenáno do evidence stížností Stížnost je možné podat kterémukoliv zaměstnanci organizace, nebo vložit do schránky k tomuto účelu určené. Stížnost podanou vložením do schránky k tomuto účelu určené je možné podat anonymně. Stížnost lze podat též do Knihy stížností, která je k dispozici v prostorách nízkoprahového zařízení pro děti a mládež. Pravidla pro vyřizování stížností: Stížnosti vyřizuje poskytovatel sociálních služeb bez zbytečných průtahů, nejpozději ve lhůtě 30 dnů. Pokud v odůvodněných případech tuto lhůtu překročí, uvědomí o tom stěžovatele. Stížnosti prověřuje poskytovatel sociálních služeb v celém rozsahu. Řešení stížnosti je uživateli služby postoupeno písemně.

8 Poskytovatel sociálních služeb informuje stěžovatele o případných přijatých opatřeních k odstranění zjištěných závad. Stěžovatel má právo odvolat se proti vyřízení stížnosti. Stěžovateli nevzniká právní nárok, aby byly provedeny některé úkony, které jsou předmětem jeho stížnosti nebo aby stížnost byla prověřena jím stanoveným způsobem. V případě nespokojenosti s vyřízením stížnosti se stěžovatel může obrátit k nadřízenému nebo nezávislému orgánu: Magistrát města Frýdku - Místku Odbor sociálních služeb Radniční Frýdek-Místek Krajský úřad Moravskoslezského kraje Oddělení sociálních služeb 28. října Ostrava Ministerstvo práce a sociálních věcí Na Poříčním právu 1/ Praha 2 Český helsinský výbor Štefánikova Praha 5

9 Veřejný ochránce práv Údolní Brno

Elim Opava o.p.s. Rolnická 21A Opava

Elim Opava o.p.s. Rolnická 21A Opava POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY NZDM NA HRANĚ Název a adresa provozovatele: Elim Opava, o.p.s., Rolnická 1636/21a, 747 05 Opava Kateřinky Místo poskytování sociální služby: Nízkoprahový klub

Více

Popis realizace poskytování sociální služby

Popis realizace poskytování sociální služby Název a adresa zařízení: Salesiánské středisko mládeže dům dětí a mládeže, Emy Destinové 1, 370 05 (Středisko) Název pracoviště: NZDM Oráč Místo poskytování služeb: Komunitní centrum na sídlišti Máj, A.

Více

Výroční zpráva Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež. Klub Kosťa

Výroční zpráva Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež. Klub Kosťa Výroční zpráva 2016 Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Klub Kosťa K komunikace. otevřená O osobnost. respektování a chápání její jedinečnosti S sounáležitost... a pochopení tvých problémů, pomoc Ť

Více

Standardy kvality poskytovaných sociálních služeb. Centrum denních služeb, Ostrava Poruba, I. Sekaniny 16/1812

Standardy kvality poskytovaných sociálních služeb. Centrum denních služeb, Ostrava Poruba, I. Sekaniny 16/1812 Standardy kvality poskytovaných sociálních služeb Centrum denních služeb, Ostrava Poruba, I. Sekaniny 16/1812 Pravidla ke standardu č. 1 Cíle a způsoby poskytování sociálních služeb Centrum denních služeb

Více

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Název poskytovatele Druh služby Identifikátor Forma služby Název zařízení a místo poskytování Armáda spásy v ČR, Petržílkova 2565/23, Praha Nízkoprahové zařízení

Více

Elim Opava o.p.s. Rolnická 21A Opava IČO: tel.:

Elim Opava o.p.s. Rolnická 21A Opava IČO: tel.: POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Magnet STREET (terénní forma) Název a adresa provozovatele: Elim Opava, o.p.s., Rolnická 1636/21a, 747 05 Opava Kateřinky Místo poskytování sociální služby:

Více

Popis realizace 37 Odborné sociální poradenství LCC domácí péče, s.r.o.

Popis realizace 37 Odborné sociální poradenství LCC domácí péče, s.r.o. Popis realizace 37 Odborné sociální poradenství LCC domácí péče, s.r.o. 1) Název a místo poskytované služby LCC domácí péče, s.r.o. IČ: 27628418, Průmyslový park Harfa, Poděbradská 540/26, 190 00 Praha

Více

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Název poskytovatele Armáda spásy v České republice, z. s., Petržílkova 2565/23, 158 00 Praha Druh služby Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Identifikátor

Více

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Klub Kosťa

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Klub Kosťa Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Klub Kosťa 1 Výroční zpráva 2015 K - komunikace. otevřená O - osobnost. respektování a chápání její jedinečnosti S - sounáležitost... a pochopení Tvých problémů,

Více

VNITŘNÍ PRAVIDLA. vydává MěÚSS Klatovy, p.o. Poradna pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy Balbínova 59, Klatovy 1

VNITŘNÍ PRAVIDLA. vydává MěÚSS Klatovy, p.o. Poradna pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy Balbínova 59, Klatovy 1 VNITŘNÍ PRAVIDLA vydává MěÚSS Klatovy, p.o. Poradna pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy Balbínova 59, 339 01 Klatovy 1 p l a t n o s t o d 1. 1.2018 Článek 1 Vnitřní pravidla obsahují zásady pro

Více

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež (NZDM) Popis realizace poskytování soc. služby

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež (NZDM) Popis realizace poskytování soc. služby Zahájení poskyt. služby: září 2001 Nízkoprahové zařízení pro (NZDM) Popis realizace poskytování soc. služby Charakteristika: NZDM je zčásti služba terénní, která se zaměřuje na práci v přirozeném prostředí

Více

SLEZSKÁ DIAKONIE Na Nivách 7, Český Těšín

SLEZSKÁ DIAKONIE Na Nivách 7, Český Těšín DRUH POSKYTOVANÉ SLUŽBY: sociálně aktivizační služby pro seniory a osoby se zdravotním postižením NÁZEV A MÍSTO ZAŘÍZENÍ POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: JORDÁN Třinec, sociálně aktivizační služby Poslání

Více

Popis realizace Nizkopráhové zařízení pro děti a mládež ve věku od 6 do 26 let Vejprťák (NZDM Vejprťák) Obsah

Popis realizace Nizkopráhové zařízení pro děti a mládež ve věku od 6 do 26 let Vejprťák (NZDM Vejprťák) Obsah Popis realizace Nizkopráhové zařízení pro děti a mládež ve věku od 6 do 26 let Vejprťák (NZDM Vejprťák) Obsah Popis realizace Nizkopráhové zařízení pro děti a mládež ve věku od 6 do 26 let Vejprťák,...

Více

Popis realizace sociální služby. Název: Štafeta

Popis realizace sociální služby. Název: Štafeta Popis realizace sociální služby Název: Štafeta Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi dle 65 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, v platném znění Provozovatel: Rodina v centru, o.s. Smetanova

Více

1) zprostředkování kontaktu se společenským prostředím a navazujících služeb

1) zprostředkování kontaktu se společenským prostředím a navazujících služeb Statutární město Ostrava městský obvod Slezská Ostrava úřad městského obvodu Vnitřní pravidla pro poskytování odborného sociálního poradenství Kontakty: sociální pracovník pověřený vedením vstupních bytů

Více

Vnitřní předpis č. 7. Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování služby sociální rehabilitace ve firmě Ergotep d.i.

Vnitřní předpis č. 7. Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování služby sociální rehabilitace ve firmě Ergotep d.i. Vnitřní předpis č. 7 Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování služby sociální rehabilitace ve firmě Ergotep d.i. Vypracovala: Mgr. Lenka Pokorná Schválil: Bc. Petr Herynek Účinnost od: 1. 9. 2016 Vnitřní

Více

Centrum sociálních služeb pro osoby se zrakovým postižením v Brně-Chrlicích Chrlické nám.2, 643 00 Brno. Standard č.

Centrum sociálních služeb pro osoby se zrakovým postižením v Brně-Chrlicích Chrlické nám.2, 643 00 Brno. Standard č. Centrum sociálních služeb pro osoby se zrakovým postižením v Brně-Chrlicích Chrlické nám.2, 643 00 Brno Standard č. 7 Pobytová služba Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování sociální služby Standard

Více

SOCIÁLNÍ STANDARD č. 1 VEŘEJNÝ ZÁVAZEK

SOCIÁLNÍ STANDARD č. 1 VEŘEJNÝ ZÁVAZEK Sociální standard Veřejný závazek Místo realizace: Účel standardu: Cíl standardu: SOCIÁLNÍ STANDARD č. 1 VEŘEJNÝ ZÁVAZEK Domov se zvláštním režimem Vejprty Krakonoš Jasně definovaná pravidla fungování

Více

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY. Název poskytovatele Armáda spásy v České republice z. S. Terénní programy

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY. Název poskytovatele Armáda spásy v České republice z. S. Terénní programy POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Název poskytovatele Armáda spásy v České republice z. S. Druh služby Identifikátor Číslo služby Forma služby Terénní programy 148 33 65 76 Terénní Název zařízení

Více

Centrum sociálních služeb pro osoby se zrakovým postižením v Brně - Chrlicích

Centrum sociálních služeb pro osoby se zrakovým postižením v Brně - Chrlicích Centrum sociálních služeb pro osoby se zrakovým postižením v Brně - Chrlicích Domov pro osoby se zdravotním postižením Standard č. 7 Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování sociální služby Standard

Více

Standardy kvality poskytovaných sociálních služeb

Standardy kvality poskytovaných sociálních služeb Standardy kvality poskytovaných sociálních služeb Pečovatelská služba, Ostrava-Poruba, I. Sekaniny 16/1812 Pravidla ke standardu č. 1 Cíle a způsoby poskytování sociálních služeb Pečovatelská služba je

Více

Popis realizace poskytování sociální služby

Popis realizace poskytování sociální služby NÁZEV ŽADATELE: Sdružení Petrov, z.s. DRUH POSKYTOVANÉ SLUŽBY: Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež NÁZEV A MÍSTO ZAŘÍZENÍ POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: Dětský dům Zábrdovice - FARA, Lazaretní 1, Brno

Více

PRAVIDLA PRO DOBROVOLNÍKY. v Klubu Nezbeda

PRAVIDLA PRO DOBROVOLNÍKY. v Klubu Nezbeda PRAVIDLA PRO DOBROVOLNÍKY v Klubu Nezbeda Vytvořily: Mgr. Alena Kopidolová vedoucí Klubu Nezbeda sociální pracovnice Jana Boščíková pracovnice v sociálních službách kontaktní osoba pro dobrovolníky Mgr.

Více

Vnitřní předpis č. 7. Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování služby sociální prevence rané péče ve Středisku rané péče v Pardubicích o.p.s.

Vnitřní předpis č. 7. Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování služby sociální prevence rané péče ve Středisku rané péče v Pardubicích o.p.s. IČ: 26600285 E-mail: stredisko@ranapece-pce, web: www.ranapece-pce.cz Vnitřní předpis č. 7 Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování služby sociální prevence rané péče ve Středisku rané péče v Pardubicích

Více

Nízkoprahový klub pro děti a mládež Rachot

Nízkoprahový klub pro děti a mládež Rachot Nízkoprahový klub pro děti a mládež Rachot Gen. Svobody 68, Šumperk 787 01 Tel.: 583 550 237, 778 087 717 E-mail: rachot@pontis.cz Zaměstnanci Vedoucí sociální pracovník: Rýznarová Marie, DiS. Pracovníci

Více

SLEZSKÁ DIAKONIE Na Nivách 7, Český Těšín

SLEZSKÁ DIAKONIE Na Nivách 7, Český Těšín SLEZSKÁ DIAKONIE Na Nivách 7, 737 01 Český Těšín DRUH POSKYTOVANÉ SLUŽBY: Nízkoprahová zařízení pro děti a mládež NÁZEV A MÍSTO ZAŘÍZENÍ POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež

Více

Veřejný závazek Chráněné bydlení Vejprty

Veřejný závazek Chráněné bydlení Vejprty Veřejný závazek Veřejný závazek Chráněného bydlení Vejprty je základní charakteristikou této registrované sociální služby a určuje pravidla jejího fungování. Všichni zaměstnanci se řídí tímto Veřejným

Více

M ě s t o K r a s l i c e. Vnitřní pravidla pro poskytování pečovatelské služby

M ě s t o K r a s l i c e. Vnitřní pravidla pro poskytování pečovatelské služby M ě s t o K r a s l i c e Vnitřní pravidla pro poskytování pečovatelské služby Základní údaje Zřizovatel pečovatelské služby: MĚSTO KRASLICE Adresa: Městský úřad Kraslice, nám. 28. října 1438, 358 20 Kraslice

Více

MENS SANA, o.p.s. Ukrajinská 1533/13, 708 00 Ostrava-Poruba, tel: 596 918 104. Sociální služba sociální rehabilitace PODNĚTY A PŘIPOMÍNKY

MENS SANA, o.p.s. Ukrajinská 1533/13, 708 00 Ostrava-Poruba, tel: 596 918 104. Sociální služba sociální rehabilitace PODNĚTY A PŘIPOMÍNKY MENS SANA, o.p.s. Ukrajinská 1533/13, 708 00 Ostrava-Poruba, tel: 596 918 104 PODNĚTY A PŘIPOMÍNKY 1 Obecná ustanovení MENS SANA, o.p.s. Ukrajinská 1533/13, 708 00 Ostrava-Poruba, tel: 596 918 104 MENS

Více

Centrum denních služeb Města Úpice

Centrum denních služeb Města Úpice Centrum denních služeb Města Úpice Národní 1109, 542 32 Úpice IČ: 00278386 mobil: 730 890 643 e-mail: hofmanova@upice.cz 1 POPIS REALIZACE CENTRA DENNÍCH SLUŽEB Identifikátor služby - Zřizovatelem Centra

Více

Poslání služeb. Cíl služby. Popis cílové skupiny

Poslání služeb. Cíl služby. Popis cílové skupiny POPIS REALIZACE SOCIÁLNÍ SLUŽBY SOCIÁLNĚ AKTIVIZAČNÍ SLUŽBY Poslání služeb Česká společnost AIDS pomoc, o. s. (ČSAP), založena v roce 1989 z řad prvních HIV pozitivních, je jednou z největších nestátních

Více

NZDM Klub 21 BEROUN Popis realizace poskytované sociální služby

NZDM Klub 21 BEROUN Popis realizace poskytované sociální služby NZDM Klub 21 BEROUN Popis realizace poskytované sociální služby 1. Druh sociální služby Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež dle 62 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách 2. Forma sociální služby

Více

STÍŽNOSTI NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ SLUŽBY

STÍŽNOSTI NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ SLUŽBY STÍŽNOSTI NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ SLUŽBY I. PRAVIDLA VYŘIZOVÁNÍ PODNĚTŮ, PŘIPOMÍNEK, STÍŽNOSTÍ PRO UŽIVATELE SLUŽBY 1) Obecná ustanovení MENS SANA o.s. má stanovena pravidla pro vyřizování podnětů,

Více

Oblast výchovných, vzdělávacích a aktivizačních činností (vyhláška 505/2006 Sb., 27 a) Volný vstup a pobyt v zařízení základní nabídka

Oblast výchovných, vzdělávacích a aktivizačních činností (vyhláška 505/2006 Sb., 27 a) Volný vstup a pobyt v zařízení základní nabídka NABÍDKA SLUŽEB KLUBU DĚTÍ A MLÁDEŽE ZLÍN Služby poskytované nízkoprahovým zařízením pro děti a mládež Klub dětí a mládeže jsou rozděleny do třech oblastí podle míry nízkoprahovosti, přístupnosti klientům.

Více

Údaje o poskytované sociální službě. I. Poskytovatel sociální služby

Údaje o poskytované sociální službě. I. Poskytovatel sociální služby Údaje o poskytované sociální službě I. Poskytovatel sociální služby Název poskytovatele Městská charita České Budějovice Sídlo Žižkova 12/309, České Budějovice Telefon 387 718 208, 387 718 349 E-mail info@mchcb.cz

Více

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Druh služby: Sociálně terapeutické dílny Místo poskytování služby: Šunychelská 1159,Nový Bohumín, 735 81 Bohumín Registrace č. POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY VEŘEJNÝ ZÁVAZEK ORGANIZACE SOCIÁLNĚ

Více

Popis a realizace sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Vejprty (SAS Vejprty) Obsah

Popis a realizace sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Vejprty (SAS Vejprty) Obsah Popis a realizace sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Vejprty (SAS Vejprty) Obsah Popis a realizace sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Vejprty... 1 Název a adresa zařízení... 2 Poslání

Více

VS - SAS - 7/14 Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování sociální služby

VS - SAS - 7/14 Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování sociální služby Vnitřní směrnice VS - SAS - 7/14 Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování sociální služby Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi 7a) Poskytovatel má písemně zpracována vnitřní pravidla pro

Více

SOCIÁLNÍ SLUŽBY UHERSKÝ BROD, příspěvková organizace Za Humny 2292, , Uherský Brod

SOCIÁLNÍ SLUŽBY UHERSKÝ BROD, příspěvková organizace Za Humny 2292, , Uherský Brod SOCIÁLNÍ SLUŽBY UHERSKÝ BROD, příspěvková organizace Za Humny 2292, 688 01, Uherský Brod Název: CÍLE A ZPŮSOBY POSKLYTOVÁNÍ SLUŽEB Typ: Vnitřní pravidla Číslo: SQ č. 1 Účinnost: od 05. října 2017 Platný

Více

Dospělí lidé s mentálním a vícenásobným postižením, kteří v současné době nemají možnost pracovat z různých důvodů na běžném trhu práce.

Dospělí lidé s mentálním a vícenásobným postižením, kteří v současné době nemají možnost pracovat z různých důvodů na běžném trhu práce. Harmonie, příspěvková organizace Krnov, Pod Cvilínem, Chářovská 785/85, PSČ 794 01 Sociálně terapeutická dílna, B. Smetany 35, Město Albrechtice, PSČ 793 95 Popis realizace služby Posláním sociálně terapeutické

Více

VNITŘNÍ PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ PEČOVATELSKÉ SLUŽBY

VNITŘNÍ PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ PEČOVATELSKÉ SLUŽBY Domov na Kalvárii s.r.o. Jaroměřice 271, 569 44 IČ: 287 74 604 VNITŘNÍ PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ PEČOVATELSKÉ SLUŽBY O nás Poskytovatelem je Domov na Kalvárii s.r.o., poskytující sociální službu typu pečovatelská

Více

Příloha A - Popis realizace poskytování sociální služby

Příloha A - Popis realizace poskytování sociální služby Oblastní charita Kroměříž Denní stacionář 6. Denní stacionář pro seniory a zdravotně postižené, Ztracená 63, Kroměříž Příloha A - Popis realizace poskytování sociální služby 1. Základní údaje Poslání Posláním

Více

Popis realizace poskytování sociálních služeb. Středisko rané péče Educo Zlín z. s. Chlumská 453, Zlín

Popis realizace poskytování sociálních služeb. Středisko rané péče Educo Zlín z. s. Chlumská 453, Zlín Popis realizace poskytování sociálních služeb Název poskytovatele Středisko rané péče Educo Zlín z. s. Druh služby Raná péče Identifikátor 5397990 Forma služby Název zařízení a místo poskytování Terénní

Více

Zařízení Název zařízení: Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Tanvald Kontaktní adresa zařízení: Hlavní 1309, 468 51 Smržovka

Zařízení Název zařízení: Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Tanvald Kontaktní adresa zařízení: Hlavní 1309, 468 51 Smržovka Příloha č. 1 Základní informace o zařízení Zařízení Název zařízení: Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Tanvald Kontaktní adresa zařízení: Hlavní 1309, 468 51 Smržovka Telefon: 606 635 113 E-mail:

Více

Standard č. 1. Cíle a způsoby poskytování Terénní odlehčovací služby

Standard č. 1. Cíle a způsoby poskytování Terénní odlehčovací služby Standard č. 1 Cíle a způsoby poskytování Terénní odlehčovací služby Terénní odlehčovací služba, jejímž zřizovatelem je Církevní střední zdravotnická škola s.r.o., Grohova 112/16, 602 00 Brno, má písemně

Více

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Klub 21 Popis realizace poskytované sociální služby

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Klub 21 Popis realizace poskytované sociální služby !!!!! Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Klub 21 Popis realizace poskytované sociální služby 1. Druh sociální služby Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež dle 62 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních

Více

POSKYTOVATEL SOCIÁLNÍ SLUŽBY:

POSKYTOVATEL SOCIÁLNÍ SLUŽBY: POSKYTOVATEL SOCIÁLNÍ SLUŽBY: Člověk v tísni, o.p.s. Šafaříkova 24 120 00 Praha 2 Sociální služba: Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Kladno, identifikátor: 5699588 POSLÁNÍ SLUŽBY Nízkoprahového zařízení

Více

SMĚRNICE č. 1 /2010 - DZR/S

SMĚRNICE č. 1 /2010 - DZR/S se sídlem Syllabova 19, Ostrava-Vítkovice SMĚRNICE č. 1 /2010 - DZR/S k zajištění jednotného postupu při přijímání a vyřizování podnětů a stížností klientů a ostatních občanů ke službám poskytovaných organizací,

Více

VNITŘNÍ PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ ODBORNÉHO SOCIÁLNÍHO PORADENSTVÍ

VNITŘNÍ PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ ODBORNÉHO SOCIÁLNÍHO PORADENSTVÍ VNITŘNÍ PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ ODBORNÉHO SOCIÁLNÍHO PORADENSTVÍ Vypracoval: Mgr. Michaela Machková Sociální pracovník Schváleno: 30.03.2015 Kontakty: vedoucí oddělení sociálních služeb: Mgr. Darina Kolková

Více

Chráněné bydlení LONGEVITA

Chráněné bydlení LONGEVITA Chráněné bydlení LONGEVITA Poskytovatel chráněného bydlení LONGEVITA Na Jíkalce č. 5 a č. 7, Plzeň 301 00 Plzeň Křimice, Plzeňská 95/61, 322 00 Popis realizace Chráněné bydlení LONGEVITA Slovník pojmů:

Více

Pravidla. Sociálně aktivizační služby pro seniory

Pravidla. Sociálně aktivizační služby pro seniory Pravidla Sociálně aktivizační služby pro seniory Sociálně aktivizační služby jsou poskytovány v souladu se standardy kvality, dle metodik, předpisů a vnitřních směrnic poskytovatele sociálních služeb.

Více

EVIDENCE STÍŽNOSTÍ NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY

EVIDENCE STÍŽNOSTÍ NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY EVIDENCE STÍŽNOSTÍ NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY I. Vymezení pojmů Stížností je vyjádřena nespokojenost stěžovatelů s poskytovanými službami. Stížnost není pracovníky pojímána jako

Více

Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování sociální služby

Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování sociální služby Zámek Nová Horka, příspěvková organizace Chráněné bydlení Nový Jičín Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování sociální služby Účinnost: od 1. 7. 2014 Plánovaná aktualizace: červenec 2015 Standard č.

Více

ČÍSLO STANDARDU 1 Cíle a způsoby poskytování sociálních služeb

ČÍSLO STANDARDU 1 Cíle a způsoby poskytování sociálních služeb ČÍSLO STANDARDU 1 Cíle a způsoby poskytování sociálních služeb 2 Ochrana práv osob POPIS KRITÉRIÍ a) Poskytovatel má písemně definováno a zveřejněno poslání, cíle a zásady poskytované a okruh osob, kterým

Více

Dle zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, 62 poskytuje Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Větrník následující služby:

Dle zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, 62 poskytuje Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Větrník následující služby: SOCIÁLNÍ SLUŽBY UHERSKÝ BROD, příspěvková organizace Za Humny 2292, 688 01, Uherský Brod Dle zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, 62 poskytuje Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Větrník

Více

Průvodce sociální službou

Průvodce sociální službou Průvodce sociální službou OKAMŽITÁ KAPACITA SOCIÁLNÍ SLUŽBY JSOU: 3 KLIENTI (roční kapacita 12 klientů) PROVOZNÍ DOBA PRO POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB JE: TERÉNNÍ SLUŽBY: STŘEDA 15:00 19:00 hod., PÁTEK

Více

FORMULÁŘ A: Popis realizace poskytování sociální služby

FORMULÁŘ A: Popis realizace poskytování sociální služby NÁZEV ŽADATELE: DRUH POSKYTOVANÉ SLUŽBY: Nízkoprahové denní centrum NÁZEV A MÍSTO ZAŘÍZENÍ POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: Denní centrum, ul. Zámecká 1, Krásno nad Bečvou, 757 01 Valašské Meziříčí FORMULÁŘ

Více

PRAVIDLA PRO DOBROVOLNÍKY. v Terénní službě Rebel

PRAVIDLA PRO DOBROVOLNÍKY. v Terénní službě Rebel PRAVIDLA PRO DOBROVOLNÍKY v Terénní službě Rebel Vytvořili: Martin Paĺov pracovník v sociálních službách kontaktní osoba pro dobrovolníky Mgr. Martina Petrová koordinátorka dobrovolníků Schválila: Mgr.

Více

Projekt Podpora integrace romské komunity v Ústeckém kraji informace k projektu

Projekt Podpora integrace romské komunity v Ústeckém kraji informace k projektu Projekt Podpora integrace romské komunity v Ústeckém kraji informace k projektu Registrační číslo projektu: Realizátor projektu: Finanční zdroj: Oblast podpory: CZ.1.04/3.2.00/15.00003 Ústecký kraj Období

Více

Vnitřní předpis ITY z.s. č. 1/2017

Vnitřní předpis ITY z.s. č. 1/2017 Vnitřní předpis č. 1/2017 1. Cíle a předmět činnosti spolku 2. Organizační řád 3. Kompetence pracovníků v sociální službě 4. Práva a povinnosti zaměstnanců 5. Nouzové a havarijních situace 6. Závěrečné

Více

Pečovatelská služba pro město Chomutov a přilehlé obce

Pečovatelská služba pro město Chomutov a přilehlé obce Seznamte se s výhodami státem registrované terénní sociální služby Společnosti Společně proti času o.p.s. Váš partner pro spokojené stáří ve Vašem domácím prostředí Společně s naší péči a pomocí při každodenních

Více

Pravidla k přijímání a vyřizování stížností, připomínek a podnětů

Pravidla k přijímání a vyřizování stížností, připomínek a podnětů Domov pro seniory Trutnov, R. Frimla 936, 541 01 Trutnov, IČO 70153906 Pravidla k přijímání a vyřizování stížností, připomínek a podnětů Uživatel domova pro seniory Trutnov, zaměstnanec, rodinný příslušník,

Více

PRŮVODCE SLUŽBOU. Denní centrum služeb pro osoby ve středním a vyšším věku se zdravotním postižením. www.socsluzbykarvina.cz

PRŮVODCE SLUŽBOU. Denní centrum služeb pro osoby ve středním a vyšším věku se zdravotním postižením. www.socsluzbykarvina.cz SOCIÁLNÍ SLUŽBY KARVINÁ, příspěvková organizace Sokolovská 1761, 735 06 Karviná-Nové Město Středisko denních služeb Závodní 1667, 735 06 Karviná-Nové Město, PRŮVODCE SLUŽBOU Denní centrum služeb pro osoby

Více

Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování sociální služby

Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování sociální služby Domov NaNovo, příspěvková organizace Chráněné bydlení Sedlnice Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování sociální služby Účinnost: od 1. 6. 2016 Plánovaná aktualizace: červen 2017 Standard č. 7 Stížnosti

Více

Správa zdravotních a sociálních služeb Cheb Raná péče Dřevařská 13, Cheb 350 02. Příručka pro uživatele Rané péče

Správa zdravotních a sociálních služeb Cheb Raná péče Dřevařská 13, Cheb 350 02. Příručka pro uživatele Rané péče Správa zdravotních a sociálních služeb Cheb Raná péče Dřevařská 13, Cheb 350 02 Příručka pro uživatele Rané péče Raná péče Co je to raná péče? Raná péče je sociální služba definovaná zákonem č. 108/2006

Více

Základní zásady základní sociální

Základní zásady základní sociální Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné správy a inspekci soc.. služeb Předpoklady pro

Více

VNITŘNÍ PRAVIDLA PRO PŘIJÍMÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ

VNITŘNÍ PRAVIDLA PRO PŘIJÍMÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ CENTRUM POMOCI z.ú., odlehčovací služba IČO: 68899327, Kašparova 2978/1, 733 01 Karviná-Hranice, č. účtu 2601001526/2010, tel: 596 347 845, 603 734 223, e-mail: galaxie.karvina@atlas.cz, http://www.galaxie-karvina.cz

Více

Sociální služba: Odborné sociální poradenství, 37 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů

Sociální služba: Odborné sociální poradenství, 37 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů Organizace Centrum Anabell, z. ú. Masarykova 506/37 602 00 Brno IČ: 266 06 518 Místo poskytované služby Masarykova 506/37 602 00 Brno IČ: 266 06 518 Provozní doba: Úterý Středa Čtvrtek Pátek 10:00 18:00

Více

Standard č. 1. Cíle a způsob poskytování služby

Standard č. 1. Cíle a způsob poskytování služby Standard č. 1 Cíle a způsob poskytování služby Obsah 1 KRITERIUM 1a... 2 1.1 Poslání... 2 1.2 Cíle... 2 1.3 Zásady... 3 1.4 Cílová skupina... 3 1.5 Podmínky pro poskytování služby... 4 1.6 Služby nemohou

Více

INFORMACE PRO ZÁJEMCE O SLUŽBU

INFORMACE PRO ZÁJEMCE O SLUŽBU INFORMACE PRO ZÁJEMCE O SLUŽBU POSLÁNÍ sociální služby Sociálně terapeutické dílny Hanáček (dále jen STD ) individuálně podporují osoby s lehkým a středně těžkým mentálním postižením při zlepšování sebeobsluhy,

Více

Popis realizace poskytování sociálních služeb

Popis realizace poskytování sociálních služeb Popis realizace poskytování sociálních služeb Název poskytovatele Druh služby Forma služby Název zařízení a místo poskytování Charita Valašské Klobouky Denní stacionář Ambulantní Denní stacionář, Podzámčí

Více

STANDARD č. 7 STÍŽNOSTI NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB

STANDARD č. 7 STÍŽNOSTI NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Domov poklidného stáří Vejprnice Baculus o.p.s., IČ: 26997355 Tylova 999, Vejprnice, PSČ 330 27 Tel.: 377 815 111, E-mail: info@baculus.cz; www.baculus.cz STANDARD č. 7 STÍŽNOSTI NA KVALITU NEBO ZPŮSOB

Více

Popis realizace poskytování sociálních služeb

Popis realizace poskytování sociálních služeb Popis realizace poskytování sociálních služeb Poskytovatel: KSK centrum o.p.s., adresa sídla: Sedlec 125, 360 10 Karlovy Vary IČO: 708 00 812 Sociální služba: Terénní programy (dále jen TP ) Telefon: 724

Více

Český červený kříž oblastní spolek Brno-město Křenová Brno. Standard č. 1. Poslání a cíle

Český červený kříž oblastní spolek Brno-město Křenová Brno. Standard č. 1. Poslání a cíle Český červený kříž oblastní spolek Brno-město Křenová 66 602 00 Brno Standard č. 1 Poslání a cíle Provoz odlehčovací služby byl zahájen v květnu 2009. Zřizovatelem služby je Český červený kříž oblastní

Více

Informace o poskytování služby P-B-P-D-01/

Informace o poskytování služby P-B-P-D-01/ Stránka 1/6 Informace o poskytování sociální služby 1) Základní údaje o poskytovateli MESADA, z. s. se sídlem: nábřeží 1. máje 2518, 397 01 Písek IČ: 265 87 955 Statutární zástupce: Mgr. Tamara Křivánková,

Více

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Příloha č. 1 Poskytovatel : Městská část Praha 20 Úřad městské části Jívanská 647/10 193 21 Praha 9 Druh sociální služby (dle zák. č. 108/2006 Sb., o sociálních službách ) : 40 pečovatelská služba POPIS

Více

STÍŽNOSTI NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY

STÍŽNOSTI NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY STÍŽNOSTI NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Obsah ÚVOD... 2 1. Vysvětlení základních pojmů... 2 2. Kdo může podnět, připomínku, stížnost podat... 2 3. Jak se dozvědět o možnosti podat

Více

POSKYTOVATEL SOCIÁLNÍ SLUŽBY:

POSKYTOVATEL SOCIÁLNÍ SLUŽBY: POSKYTOVATEL SOCIÁLNÍ SLUŽBY: Člověk v tísni, o.p.s. Šafaříkova 24 120 00 Praha 2 Sociální služba: sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi, identifikátor:1899810 POSLÁNÍ SLUŽBY Posláním sociálně

Více

SOCIÁLNÍ SLUŽBY KARVINÁ, příspěvková organizace Sokolovská 1761, Karviná-Nové Město. středisko Služeb Závodní 1667, Karviná-Nové Město,

SOCIÁLNÍ SLUŽBY KARVINÁ, příspěvková organizace Sokolovská 1761, Karviná-Nové Město. středisko Služeb Závodní 1667, Karviná-Nové Město, SOCIÁLNÍ SLUŽBY KARVINÁ, příspěvková organizace Sokolovská 1761, 735 06 Karviná-Nové Město středisko Služeb Závodní 1667, 735 06 Karviná-Nové Město, PRŮVODCE SLUŽBOU Denní centrum služeb www.socsluzbykarvina.cz

Více

Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování sociální služby

Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování sociální služby Domov NaNovo, příspěvková organizace Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování sociální služby Účinnost: od 1. 5. 2018 Plánovaná aktualizace: květen 2019 Standard č. 7 Stížnosti na kvalitu nebo způsob

Více

STÍŽNOSTI NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY

STÍŽNOSTI NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY STÍŽNOSTI NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Denní stacionář Odlehčovací služba Sociální rehabilitace ambulantní Sociálně aktivizační služby pro seniory a osoby se zdravotním postižením

Více

Služby poradny LOGOS jsou určeny dětem, dospívajícím, rodičům, pěstounům, dalším pečujícím osobám a rodině jako celku.

Služby poradny LOGOS jsou určeny dětem, dospívajícím, rodičům, pěstounům, dalším pečujícím osobám a rodině jako celku. Název poskytovatele: Druh služby: Forma služby: Název zařízení: Místo poskytování: Unie Kompas odborné sociální poradenství, 37 b ambulantní, terénní Logos poradna pro děti, dospívající a jejich rodiče

Více

Popis realizace poskytování sociální služby

Popis realizace poskytování sociální služby Popis realizace poskytování sociální služby Název a adresa zařízení: Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež CARAVAN ČSL armády 808/43b, Krnov, 794 01 Název a adresa provozovatele: EUROTOPIA Opava o.p.s.

Více

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY NÁZEV POSKYTOVATELE: Společnost Podané ruce o.p.s. DRUH POSKYTOVANÉ SLUŽBY: 37 odborné sociální poradenství IDENTIFIKÁTOR: 7235009 NÁZEV A MÍSTO ZAŘÍZENÍ POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: Centrum poradenství

Více

Metodika k naplňování SQSS 1

Metodika k naplňování SQSS 1 Metodika k naplňování SQSS 1 Platnost: 2007 Aktualizace: 2010, 2013, 2014 Kontrola: dle potřeby Zpracovali: Janoušková J., Müller M. Připomínkovali: pracovníci přímé péče Schválil: Müller M. 1. 1 Obsah

Více

Terénní sociální služba v Ralsku

Terénní sociální služba v Ralsku Terénní sociální služba v Ralsku Zpracovala: Bc. Holasová Lenka Terénní sociální služba Terénní sociální služba v Ralsku je poskytována prostřednictvím terénních programů podle 69 zákona č. 108/2006 Sb.,

Více

SOCIÁLNĚ AKTIVIZAČNÍ SLUŽBY PRO RODINY S DĚTMI

SOCIÁLNĚ AKTIVIZAČNÍ SLUŽBY PRO RODINY S DĚTMI SOCIÁLNĚ AKTIVIZAČNÍ SLUŽBY PRO RODINY S DĚTMI Informační balíček pro uživatele služeb (veřejný závazek) Poslání služby Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi jsou služby poskytované rodině s nezaopatřeným

Více

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Název poskytovatele Druh služby Identifikátor Forma služby Název zařízení a místo poskytování Armáda spásy Noclehárna 3573576 Ambulantní Centrum sociální služeb

Více

6. Zařízení sociálních služeb

6. Zařízení sociálních služeb 6. Zařízení sociálních Hlavním smyslem sociálních je zajištění pomoci při péči o vlastní osobu, zajištění stravování, ubytování, pomoci při zabezpečení chodu domácnosti, ošetřování, pomoc s výchovou, poradenství,

Více

b) nabídka bezpečného prostředí, podpory a porozumění,

b) nabídka bezpečného prostředí, podpory a porozumění, Popis realizace poskytování sociálních služeb Centrum psychologické podpory,z.s. 1/Cíle, principy, veřejný závazek, okruh osob Centrum psychologické podpory,z.s. je nestátní nezisková organizace, která

Více

Dodatek č. 1 k Střednědobému plánu rozvoje sociálních služeb města Frýdlant nad Ostravicí a obcí v jeho správním obvodu 2009 2013 ze dne 17. 12.

Dodatek č. 1 k Střednědobému plánu rozvoje sociálních služeb města Frýdlant nad Ostravicí a obcí v jeho správním obvodu 2009 2013 ze dne 17. 12. Zastupitelstvo města Frýdlant nad Ostravicí svým usnesením č. 6/4.1. ze dne 15. 9. 2011 podle ustanovení 84 odst. 2 písm. a) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů,

Více

1. Základní informace o sociálních službách: 2. Základní pojmy v oblasti sociálních služeb a komunitního plánování sociálních služeb:

1. Základní informace o sociálních službách: 2. Základní pojmy v oblasti sociálních služeb a komunitního plánování sociálních služeb: 1. Základní informace o sociálních službách: V lednu roku 2007 vstoupil v platnost zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, který upravuje podmínky poskytování pomoci a podpory fyzickým osobám v nepříznivé

Více

S AGRESÍ A ŠIKANOU VE STŘEDU I JINDY A JAK? Martina Bártová Petra Tučková Příspěvek na konferenci Kam kráčí(š) primární prevence? Praha 2008 OBSAH PŘÍSPĚVKU: seznámení s profesní dráhou preventisty seznámení

Více

POPIS PROJEKTU TERÉNNÍ PROGRAM COM.PASS

POPIS PROJEKTU TERÉNNÍ PROGRAM COM.PASS Poskytovatel: Ponton, z.s. Druh sociální služby (dle zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách): Terénní program Název poskytované sociální služby: Terénní program COM.PASS, Podmostní 2398/1, Plzeň

Více

STÍŽNOST, PODNĚT, PŘIPOMÍNKA, POCHVALA

STÍŽNOST, PODNĚT, PŘIPOMÍNKA, POCHVALA STÍŽNOST, PODNĚT, PŘIPOMÍNKA, POCHVALA Datum podání stížnosti, připomínky, podnětu, pochvaly: Kdo stížnost podává: Předmět stížnosti, připomínky, podnětu, pochvaly: Průběh šetření stížnosti, připomínky,

Více

POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY PRO SENIORY

POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY PRO SENIORY POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY PRO SENIORY dle 79 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách Poskytovatel: Lístek, o.p.s. Kroupova 427/102a, 625 00 Brno - Starý Lískovec Název služby: Pečovatelská služba

Více

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY NÁZEV POSKYTOVATELE: Společnost Podané ruce o.p.s. DRUH POSKYTOVANÉ SLUŽBY: 62 nízkoprahová zařízení pro děti a mládež IDENTIFIKÁTOR: 6091729 NÁZEV A MÍSTO ZAŘÍZENÍ POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: NZDM v

Více

Smlouva o poskytnutí sociální služby

Smlouva o poskytnutí sociální služby SOCIÁLNÍ SLUŽBY UHERSKÝ BROD, příspěvková organizace Za Humny 2292, 688 01, Uherský Brod Smlouva o poskytnutí sociální služby kterou uzavřely dle 91 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, v platném

Více

CENTRA DENNÍCH SLUŽEB

CENTRA DENNÍCH SLUŽEB Městský ústav sociálních služeb Klatovy, příspěvková organizace vydává Vnitřní pravidla CENTRA DENNÍCH SLUŽEB v Klatovech, Podhůrecká 815/III platná od 1.7.2015 Článek 1 Vnitřní pravidla obsahují zásady

Více

Nemáš kde se zašít před světem?

Nemáš kde se zašít před světem? Nemáš kde se zašít před světem? Nudíš se venku? Chceš zažít něco novýho? Chceš poznat nový lidi? Potřebuješ pokecat? Podporují nás: CO TI KLUB ATOM NABÍZÍ: bezpečný prostor, pokec s pracovníky a kontakt

Více