Cena LUX Program na rok 2015

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Cena LUX Program na rok 2015"

Transkript

1 Generální ředitelství pro komunikaci Cena LUX Program na rok ) Úvod Cena LUX je dokladem snahy Evropského parlamentu o podporu kultury a kulturní rozmanitosti v úzkém spojení s ostatními evropskými politikami. Evropský parlament má díky svým širším legislativním pravomocem, které mu udělila Lisabonská smlouva, také možnost přijímat iniciativy se silným symbolickým významem. Jednou z takových iniciativ bylo vytvoření ceny Evropského parlamentu za filmovou tvorbu, která byla poprvé udělena v roce 2007, tedy v roce, kdy se připomínalo 50. výročí Římské smlouvy. Cena LUX každoročně zaostřuje pozornost na filmy, které se dotýkají podstatných témat evropské veřejné diskuse. Kinematografie jakožto masové kulturní médium může představovat ideální způsob, jak debatovat a přemýšlet o Evropě a její budoucnosti. Filmy vybírané do soutěže o cenu LUX kromě příběhů, které vyprávějí, rozebírají také otázky týkající se sdílených evropských hodnot a zabývají se přeshraničními problémy, jako je hospodářská a sociální krize, přistěhovalectví, spravedlnost, solidarita, občanské svobody a základní práva. Každý z těchto filmů nabízí pohled do života Evropanů, ukazuje jejich přesvědčení, pochybnosti a hledání vlastní identity. Pomáhají veřejně vyjadřovat různé názory na některé z hlavních sociálních a politických problémů přítomnosti, a přispívají tak k širší diskusi o evropské identitě i jejích rozmanitých podobách. Podporou evropské kinematografie se Evropský parlament a cena LUX snaží chopit výzvy spočívající v hledání nových forem komunikace s občany EU a dosáhnout toho, aby se evropská kinematografie stala jedním z nejsilnějších odrazů diskuse, kterou spolu v pluralistické Evropě vedou tisíce různých osob. Cena LUX je tu od toho, aby uprostřed současné hospodářské, politické a sociální krize, kdy je ohroženo i umění, kultura a kinematografie, podporovala evropskou tvořivost a její rozmanitost. Podpora a záštita evropské kinematografie představuje určitý způsob, jak překonávat narůstající bariéry, fyzické i psychologické, které rozdělují Evropu. Kinematografie je jedním z nejbohatších a nejsilnější kulturních projevů a má v sobě sílu umožňující čelit bariérám strachu a pocitů nejistoty, které obestírají naše životy. Kinematografie je zrcadlo, v němž poznáváme, kolik toho máme společného a jak podivuhodné a zajímavé jsou naše odlišnosti.

2 2) Hlavní zásady Evropský parlament promítá kulturní rozmanitost Kultura včetně své specifické formy, jíž je kinematografie, nepřestává být oblastí, kterou Evropský parlament může a musí i nadále účinně využívat jako médium pro svou komunikaci s občany Evropské unie a snažit se o to, aby ještě lépe pochopili jeho poslání a měli o něm co nejširší povědomí. Cena LUX, která je hmatatelným výrazem původní a vlastní iniciativy Evropského parlamentu, představuje jeden ze způsobů, jak tuto snahu naplnit. Evropský parlament se zajímá o kulturu Zatímco Evropská unie má v této oblasti pouze podpůrné a koordinační pravomoci, Evropský parlament přisuzuje kultuře v rámci práva Společenství již tradičně ústřední význam. Veřejné slyšení, které se konalo dne 27. října 2010 z podnětu Výboru pro kulturu a vzdělávání na téma Kinematografie a evropská identita, je toho spolu s účastí poslanců EP uvedeného výboru na FILMOVÝCH DNECH LUX a v diskusích o kulturní výjimce na velkých mezinárodních filmových festivalech dalším důkazem. Kinematografie má v evropském kulturním modelu významné postavení To, že dokáže ztvárnit různé výklady kulturní odlišnosti, dokládá, jakou má filmová tvorba kulturní i průmyslovou hodnotu pro každou společnost, která chce mít nějaký vliv, ať už ve svém prostředí či za jeho hranicemi. Film je jednou z forem kultury, které nejlépe dokáží vyvolávat pocit sounáležitosti s určitým prostorem, a v tomto případě tedy utvářet evropského ducha. Kultura je lidská a politická stavba a kinematografie je její hlavní součástí. Cena LUX je součástí komunikační strategie Evropského parlamentu Cena LUX představuje nástroj, který přispívá ke komunikační politice Evropského parlamentu. Oficiálním výběrem filmů a průběhem soutěže je pověřena porota odborníků, kteří zaručují uměleckou a kinematografickou legitimitu ceny LUX. 3) Cíle zviditelnit veřejnou diskusi o Evropské unii a její politice podpořit rozšíření evropských (ko)produkcí v rámci Unie Evropská kulturní krajina není jednotná. Najde se jen několik umělců a děl schopných překročit hranice a najít si publikum i mimo vlastní zemi. Výjimkou není ani kinematografie.

3 Původní jazyk, v němž je film natočen, představuje reálnou překážku, která brání jeho rozšíření na mnohojazyčném trhu. 4) Postup výběru Způsob vybírání filmů porota Porota je panel tvořený 16 porotci z filmového světa, kteří vyberou filmy, jež postoupí do oficiálního výběru soutěže o cenu LUX. V porotě zasedají producenti, distributoři, provozovatelé kin, ředitelé festivalů a filmoví kritici. Jako pozorovatelé v ní zasedají i zástupci Evropské komise (KREATIVNÍ EVROPA) a fondu Rady Evropy Eurimages. Členy poroty schvaluje Výbor Evropského parlamentu pro kulturu a vzdělávání, který každý rok obmění jednu třetinu jejích členů. Čestným členem poroty je také zástupce filmu, který vyhrál cenu LUX v předchozím roce. Filmy, které postoupí do oficiálního výběru/soutěže o cenu LUX, navrhuje porota. Mohou být rovněž nominovány na návrh poslanců Evropského parlamentu a na základě spontánního podnětu ze strany profesionálů působících v oblasti kinematografie. Členové poroty shlédnou a určí 10 filmů, které budou tvořit oficiální výběr, a z nich pak vyberou 3 filmy, které postoupí do soutěže. Porota se rozhoduje na základě prosté většiny svých hlasů, v případě, že jí není dosaženo, na základě poměrné většiny hlasů odevzdaných v tajném hlasování. Členové poroty nemohou navrhnout více než 5 filmů a ne více než 2 filmy odpovídající jejich státní příslušnosti. Členové poroty, kteří se podíleli na produkci či komerčním využívání některého z filmů zařazených do soutěže, jejž eventuálně sami navrhli, jsou požádáni, aby se s ohledem na svůj přímý komerční zájem zdrželi závěrečného hlasování. Až do oficiálního vyhlášení výsledků výběru a soutěže jsou členové poroty vázáni mlčenlivostí. 5) Hlasování a udělování ceny LUX ve Štrasburku O laureátovi rozhodují poslanci Evropského parlamentu v listopadu nebo prosinci. Podle postupu pro hlasování, které trvá jeden měsíc, může každý poslanec EP dát hlas jen jednomu filmu.

4 Poslanci EP mají čtyři možnosti, jak filmy shlédnout: v promítacím sále LUX, který je na dva týdny zřízen v Evropském parlamentu (2 promítání denně); hledá se nový prostor pro promítání filmů; ve svém členském státě v rámci Filmových dnů LUX, které pořádají informační kanceláře EP; v rámci platformy Video na vyžádání (která je po zadání hesla přístupná všem poslancům EP); na nosičích DVD (jejichž počet je však velmi omezen a jsou hlavně pro členy Výboru pro kulturu a místopředsedy). Hlasování je ukončeno den před slavnostním předáním ceny ve 23:00. Výsledek hlasování je tedy až do okamžiku vyhlášení vítězného snímku neznámý. Slavnostnímu předání ceny LUX předchází seminář pro novináře, na němž poslanci EP, odborníci a filmoví režiséři diskutují o kinematografii a Evropě. Slavnostní předávání cen probíhá v rámci dílčího zasedání ve Štrasburku, do roku 2012 během listopadového zasedání, nyní během prosincového zasedání, a obvykle po skončení rozpravy a před hlasováním. Na slavnostní předání ceny a do jednacího sálu jsou pozvány filmové štáby tří soutěžních snímků. Vítěze vyhlásí předseda Evropského parlamentu, který nezná název vítězného filmu, dokud neotevře zapečetěnou obálku. Zástupce štábu vítězného filmu je vyzván, aby v jednacím sále krátce promluvil k plénu. Jak je uvedeno výše, od roku 2011 je dopoledne před slavnostním předáním ceny pořádán seminář pro novináře, jehož se účastní nejméně dva novináři z každého členského státu. Od roku 2012 bylo v souvislosti s pořádáním FILMOVÝCH DNŮ LUX zavedeno i zvláštní divácké ocenění, které bude vyhlášeno v rámci nadcházejícího ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech při oznamování oficiálního výběru filmů na rok ) Kritéria pro nominaci filmů O cenu LUX se mohou ucházet jen filmy, které splňují následující kritéria: 1. Jedná se o filmové fikce nebo tvůrčí dokumenty (mohou být i animované). 2. Mají minimální délku 60 minut. 3. Vznikly na základě produkce či koprodukce splňující podmínky způsobilosti programu KREATIVNÍ EVROPA (MEDIA) a jedná se o produkci nebo koprodukci zemí Evropské unie či Islandu, Lichtenštejnska nebo Norska.

5 4. Pomáhají docenit univerzální dosah evropských hodnot, znázorňují rozmanitost evropských tradic, vrhají světlo na proces evropské integrace a nabízejí různé pohledy na budování Evropy. 5. Měly svou festivalovou premiéru nebo byly poprvé uvedeny do kin v době mezi 1. červnem a 31. květnem. 6. K nominaci by neměly být přihlašovány filmy, které získaly první cenu na některém z nejvýznamnějších filmových festivalů (Benátky, San Sebastián, Berlín, Cannes, Karlovy Vary a Locarno). 7) Stanovení základních pravidel pro cenu LUX a související činnosti V červenci 2010 zahájil Evropský parlament diskusi o tom, jaká mají být v budoucnu základní pravidla udělování ceny LUX. Cílem této široké diskuse bylo dosáhnout toho, aby si cena LUX na evropské kulturní scéně vydobyla stálé a viditelné místo, a přijmout opatření, která umožní plně využívat jejího potenciálu jakožto jednoho z hlavních komunikačních nástrojů Parlamentu tak, jak se uvádí v komunikační strategii schválené Parlamentem dne 5. července 2010, k podpoře politické debaty o tématech, jimiž se soutěžní snímky zabývají. Má-li se cena LUX na evropské kulturní scéně trvale zviditelnit, je třeba změnit příslušná prováděcí opatření, a to především následujícími dvěma způsoby: otevřením ceny LUX veřejnosti při současném zachování účasti poslanců EP; rozšířením projekčního cyklu tří soutěžních filmů do všech 28 členských států v podobě veřejné akce (FILMOVÉ DNY LUX). Tím by byly splněny podmínky pro vytvoření evropského veřejného prostoru: jde o to, aby evropští občané dostali příležitost k diskusím, které by se týkaly téhož tématu (soutěžních filmů) a konaly se na témže místě (v určitém městě v každém členském státě) a v téže době, a to formou politických debat, které by probíhaly živě i na internetu včetně sociálních médií. Také na velkých filmových festivalech by měly být využity vhodné příležitosti ke kontaktům s občany i odborníky, jak je uvedeno v rozhodnutí předsednictva ze dne 17. června a jak bylo potvrzeno dne 5. července Pokud jde o přímou komunikaci s občany v členských státech, nabízejí aktivity související s cenou LUX (FILMOVÉ DNY LUX) značný potenciál. Ve vztahu k činnostem, které mají přispět k další propagaci ceny LUX i snahy Evropského parlamentu o podporu kulturní rozmanitosti, a to zejména v rámci komunikační strategie tohoto orgánu, byly proto schváleny tyto zásady: zaměřit činnosti spojené s cenou LUX na diváky z řad veřejnosti; decentralizovat promítání a pořádání debat s cílem zapojit veřejnost v celé Evropské unii; přispívat ke vzniku trvalých sítí, zejména v oblasti kultury.

6 8) Co cena LUX nabízí? V rámci FILMOVÝCH DNŮ LUX jsou ke všem třem soutěžním filmům vytvořeny titulky v úředních jazycích EU a také nosiče DCP pro všechny členské státy EU. Součástí ceny LUX je rovněž adaptace původní jazykové verze či původních jazykových verzí pro zrakově nebo sluchově postižené osoby, a to nejen v originální jazykové verzi, a lepší propagace v členských státech. Cena LUX začíná mít v oblasti podpory produkce evropského filmu zvučné jméno. Napomáhá k tomu, aby si filmy našly své místo na trhu, a otevírá jim cestu k širokému publiku, což je příležitost, které by se jim možná jinak nedostalo. 9) Harmonogram soutěže o cenu LUX na rok 2015 Leden : IFFR Mezinárodní filmový festival v Rotterdamu Únor : Berlinale : Nominace na Oscara (film Ida byl oceněn jako nejlepší zahraniční film) : uzavření diváckého ocenění 2014 Březen Duben Květen Červen 8. 3.: Mezinárodní den žen synergie s Výborem pro rovnost pohlaví (bude potvrzeno) : Potvrzení poroty výborem CULT : první setkání poroty (bude-li se moci zúčastnit většina členů) : Mezinárodní festival dokumentárních filmů MILLENIUM (informativní) dubna: Festival evropského filmu v Lecce. Promítání tří filmů o cenu LUX, zaměření na Fatiha Akina, sympozium o filmové gramotnosti se S. Costou 28. dubna (nebo 4. 5.): druhé setkání poroty (termín budou upřesněn) 2. května: Den otevřených dveří ve Štrasburku 9. května: Den Evropy, den otevřených dveří v Bruselu května: Mezinárodní filmový festival v Cannes. Spolupráce s Tvůrčí Evropou Evropské komise na Mediálním dni a s ním souvisejících akcích Cannes 5. června: třetí setkání poroty (termín budou upřesněn) června: Filmový festival v Bruselu (informativní promítání či promítání pro osoby se zrakovým postižením)

7 Červenec Září Říjen Listopad Prosinec července: Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech (Česká republika) Oficiální oznámení deseti filmů, které byly zařazeny do oficiálního výběru ceny LUX; seminář, rozprava; Oznámení vítěze diváckého ocenění 2014 Konec července: Tisková konference v Římě, při níž budou vyhlášeni tři finalisté soutěže o filmovou cenu LUX a šesté edice projektu 28krát kino v Benátkách září: Benátský mezinárodní filmový festival a autorské dny - Benátské dny, promítání a propagace tří filmů soutěže o filmovou cenu LUX na rok 2015 a šesté edice 28krát kino ; rozprava, delegace EP, prezentace filmových dnů LUX na benátském bienále. Příprava na filmové dny LUX Konec října: tři filmy vybrané do soutěže o cenu LUX 2015 jsou k dispozici poslancům EP na DVD (omezený počet na požádání) a ve formátu VoD (pro všechny); zahájení vnitřního hlasovacího procesu; zahájení Filmových dnů LUX ve 28 členských státech ve spolupráci se sítí kin Europa Cinemas, filmovými festivaly a filmovými ústavy, hromadnými sdělovacími prostředky, Media Desk, Evropskou komisí, Evropskou filmovou akademií (bude upřesněno) Zahájení hlasování o diváckém ocenění Brusel: Filmové dny LUX v Bozar 10. prosince: uzavření diváckého ocenění a hlasovacího procesu poslanců EP 12. prosince: Ceny Evropské filmové akademie (Berlín) 16. prosince: Slavnostní předávání cen filmové ceny LUX v jednacím sále ve Štrasburku, kterému předchází seminář pro novináře prosinec: zakončení Filmových dnů LUX 2015.

Cena LUX Program na rok 2016

Cena LUX Program na rok 2016 Generální ředitelství pro komunikaci Cena LUX Program na rok 2016 1) Úvod Cena LUX, která tento rok slaví své 10. výročí, je dokladem snahy Evropského parlamentu o podporu kultury a kulturní rozmanitosti

Více

FILMOVÁ CENA LUX Program na rok 2017

FILMOVÁ CENA LUX Program na rok 2017 Generální ředitelství pro komunikaci FILMOVÁ CENA LUX Program na rok 2017 1) Úvod FILMOVÁ CENA LUX je dokladem snahy Evropského parlamentu o podporu kultury a kulturní rozmanitosti v úzkém spojení s ostatními

Více

Cena LUX Program na rok 2014

Cena LUX Program na rok 2014 Generální ředitelství pro komunikaci Cena LUX Program na rok 2014 1) Úvod Cena LUX je dokladem snahy Evropského parlamentu o podporu kultury a kulturní rozmanitosti v úzkém spojení s ostatními evropskými

Více

FILMOVÁ CENA LUX Program na rok 2019

FILMOVÁ CENA LUX Program na rok 2019 Generální ředitelství pro komunikaci FILMOVÁ CENA LUX Program na rok 2019 1) Úvod FILMOVÁ CENA LUX je dokladem snahy Evropského parlamentu o podporu kultury a kulturní rozmanitosti v úzkém spojení s ostatními

Více

Fresh Film Fest Praha 2014

Fresh Film Fest Praha 2014 11. Mezinárodní filmový festival debutů a studentských filmů Fresh Film Fest Praha 2014 Statut festivalu Článek 1 Fresh Film Fest je mezinárodní filmový festival zaměřující se na celovečerní debutové snímky

Více

Statut festivalu. Článek 1.: Charakteristika festivalu

Statut festivalu. Článek 1.: Charakteristika festivalu Statut festivalu Článek 1.: Charakteristika festivalu 1.1. Finále Plzeň je festival českých a slovenských filmů. Jeho posláním je umožnit návštěvníkům festivalu v období jednoho týdne srovnání: současné

Více

PŘÍLOHY. návrhu NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY,

PŘÍLOHY. návrhu NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY, EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 30.5.2018 COM(2018) 366 final ANNEXES 1 to 2 PŘÍLOHY návrhu NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY, erým se zavádí program Kreativní Evropa (2021 2027) a zrušuje nařízení (EU)

Více

Evropská jazyková cena Label 2019

Evropská jazyková cena Label 2019 Evropská jazyková cena Label 2019 VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ NÁVRHŮ NA OCENĚNÍ PRO INOVATIVNÍ PROJEKTY V OBLASTI JAZYKOVÉHO VZDĚLÁVÁNÍ 1. CÍLE Cílem Evropské jazykové ceny Label je podporovat kvalitní inovativní

Více

Návrh ROZHODNUTÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY,

Návrh ROZHODNUTÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY, EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 17.6.2016 COM(2016) 400 final 2016/0186 (COD) Návrh ROZHODNUTÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY, kterým se mění rozhodnutí č. 445/2014/EU o zavedení akce Unie ve prospěch Evropských

Více

Statut České ceny za architekturu

Statut České ceny za architekturu Statut České ceny za architekturu Článek 1 Preambule Architektonická díla, která někdo navrhl a dbal na jejich realizaci, tvoří jen malou část celkové stavební produkce a snad ještě menší část zásahů člověka

Více

Fresh Film Fest Praha 2011

Fresh Film Fest Praha 2011 8. Mezinárodní filmový fes5val debutů a studentských filmů Fresh Film Fest Praha 2011 Statut Článek 1 Fresh Film Fest je mezinárodní fes5val filmové tvorby. Zásadní důraz klade na tvorbu filmových škol

Více

(Sdělení) SDĚLENÍ ORGÁNŮ, INSTITUCÍ A JINÝCH SUBJEKTŮ EVROPSKÉ UNIE EVROPSKÝ PARLAMENT

(Sdělení) SDĚLENÍ ORGÁNŮ, INSTITUCÍ A JINÝCH SUBJEKTŮ EVROPSKÉ UNIE EVROPSKÝ PARLAMENT 4.8.2011 Úřední věstník Evropské unie C 229/1 II (Sdělení) SDĚLENÍ ORGÁNŮ, INSTITUCÍ A JINÝCH SUBJEKTŮ EVROPSKÉ UNIE EVROPSKÝ PARLAMENT Jednací řád Konference parlamentních výborů pro evropské záležitosti

Více

STANE SE VAŠE MĚSTO PRVNÍM EVROPSKÝM CENTREM CHYTRÉHO CESTOVNÍHO RUCHU?

STANE SE VAŠE MĚSTO PRVNÍM EVROPSKÝM CENTREM CHYTRÉHO CESTOVNÍHO RUCHU? STANE SE VAŠE MĚSTO PRVNÍM EVROPSKÝM CENTREM CHYTRÉHO FACTSHEET 1. STANE SE VAŠE MĚSTO PRVNÍM EVROPSKÝM CENTREM CHYTRÉHO V souladu s přípravnou akcí navrhovanou Evropským parlamentem vyhlašuje Evropská

Více

Evropa pro občany 2007-13. Odbor informování o evropských záležitostech Úřad vlády ČR

Evropa pro občany 2007-13. Odbor informování o evropských záležitostech Úřad vlády ČR Evropa pro občany 2007-13 Národní kontaktní místo v ČR (NKM) - zřízeno v červnu 2008 - gestorem programu v ČR: odbor informování o evropských záležitostí Úřadu vlády ČR - program řídí Evropská komise/

Více

5126/15 in/js/mvi 1 DGB 3A LIMITE CS

5126/15 in/js/mvi 1 DGB 3A LIMITE CS Rada Evropské unie Brusel 12. ledna 2015 (22.01) (OR. en) 5126/15 LIMITE SOC 7 EMPL 5 ECOFIN 16 SAN 3 POZNÁMKA Odesílatel: Předsednictví Příjemce: Pracovní skupina pro sociální otázky Dne: 23. ledna 2015

Více

Evropská jazyková cena Label 2014

Evropská jazyková cena Label 2014 Evropská jazyková cena Label 2014 VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ NÁVRHŮ NA OCENĚNÍ PRO INOVAČNÍ PROJEKTY V OBLASTI JAZYKOVÉHO VZDĚLÁVÁNÍ 1. CÍLE Cílem Evropské jazykové ceny Label je podporovat kvalitní inovační

Více

CS Jednotná v rozmanitosti CS A8-0156/153. Pozměňovací návrh. Isabella Adinolfi, Rosa D'Amato, Rolandas Paksas za skupinu EFDD

CS Jednotná v rozmanitosti CS A8-0156/153. Pozměňovací návrh. Isabella Adinolfi, Rosa D'Amato, Rolandas Paksas za skupinu EFDD 21.3.2019 A8-0156/153 153 Bod odůvodnění 5 (5) Podpora kulturní rozmanitosti v Evropě závisí na existenci prosperujících a odolných kulturních a kreativních odvětví, která jsou schopna tvořit, produkovat

Více

KLÍČOVÝ ROZHODOVACÍ ORGÁN EU

KLÍČOVÝ ROZHODOVACÍ ORGÁN EU RADA EVROPSKÉ UNIE KLÍČOVÝ ROZHODOVACÍ ORGÁN EU Rada Evropské unie známá rovněž pod zkráceným označením Rada EU nebo Rada je orgánem, který přijímá zásadní rozhodnutí týkající se EU. V jeho rámci zasedají

Více

Základní principy fungování Evropské unie. politické a ekonomické integrační uskupení 28 evropských států s 508 miliony obyvatel

Základní principy fungování Evropské unie. politické a ekonomické integrační uskupení 28 evropských států s 508 miliony obyvatel Základní principy fungování Evropské unie Evropská unie (EU) politické a ekonomické integrační uskupení 28 evropských států s 508 miliony obyvatel EU vznikla v roce 1. 11. 1993 na základě Maastrichtské

Více

Podmínky soutěže Vesnice roku 2010 (dále jen podmínky )

Podmínky soutěže Vesnice roku 2010 (dále jen podmínky ) Podmínky soutěže Vesnice roku 2010 (dále jen podmínky ) Cílem soutěže Vesnice roku 2010 v Programu obnovy venkova (dále jen soutěž ) je snaha povzbudit obyvatele venkova k aktivní účasti na rozvoji svého

Více

S o u t ě ž O LIDECH S LIDMI. Cena za podporu místní demokracie

S o u t ě ž O LIDECH S LIDMI. Cena za podporu místní demokracie S o u t ě ž O LIDECH S LIDMI Cena za podporu místní demokracie Organizátoři soutěže v Česku Partneři: Ministerstvo životního prostředí Ministerstvo vnitra Zástupci jednotlivých pořadatelů a partnerů tvoří

Více

PRAVIDLA TÝKAJÍCÍ SE STOA

PRAVIDLA TÝKAJÍCÍ SE STOA 5.1.2. PRAVIDLA TÝKAJÍCÍ SE STOA ROZHODNUTÍ PŘEDSEDNICTVA ZE DNE 4. KVĚTNA 2009 1 PŘEDSEDNICTVO EVROPSKÉHO PARLAMENTU - s ohledem na čl. 23 odst. 2 jednacího řádu 2, - s ohledem na své rozhodnutí ze dne

Více

Podnět Rady vlády České republiky pro lidská práva ke změně vzorových statutů pro poradní a pracovní orgány vlády

Podnět Rady vlády České republiky pro lidská práva ke změně vzorových statutů pro poradní a pracovní orgány vlády Podnět Rady vlády České republiky pro lidská práva ke změně vzorových statutů pro poradní a pracovní orgány vlády Na základě článku X. Jednacího řádu vlády zřizuje vláda své poradní orgány, které jsou

Více

Stanovy Muzejní společnosti ve Valašském Meziříčí

Stanovy Muzejní společnosti ve Valašském Meziříčí Stanovy Muzejní společnosti ve Valašském Meziříčí Tyto Stanovy plně vycházejí z původních Stanov Muzejní společnosti ve Valašském Meziříčí z let 1883/84 a jejich modifikované verze z konce 20. let 20.

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. Statut Rady vlády pro konkurenceschopnost a hospodářský růst. Článek 1 Úvodní ustanovení. Článek 2 Působnost Rady

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. Statut Rady vlády pro konkurenceschopnost a hospodářský růst. Článek 1 Úvodní ustanovení. Článek 2 Působnost Rady VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY Příloha k usnesení vlády ze dne 19. ledna 2015 č. 48 Statut Rady vlády pro konkurenceschopnost a hospodářský růst Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Rada vlády pro konkurenceschopnost

Více

Delegace naleznou níže plán uvedený v předmětu, ve znění předloženém předsednictvím.

Delegace naleznou níže plán uvedený v předmětu, ve znění předloženém předsednictvím. Rada Evropské unie Brusel 6. března 2015 (OR. en) 6543/15 CO EUR-PREP 10 POLGEN 27 ENV 79 ENER 43 MI 110 RECH 33 COMPET 61 IND 24 ECOFIN 133 SOC 101 EDUC 39 TELECOM 52 JAI 109 EMPL 49 POZNÁMKA Odesílatel:

Více

Evropská jazyková cena Label 2015

Evropská jazyková cena Label 2015 Evropská jazyková cena Label 2015 VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ NÁVRHŮ NA OCENĚNÍ PRO INOVATIVNÍ PROJEKTY V OBLASTI JAZYKOVÉHO VZDĚLÁVÁNÍ 1. CÍLE Cílem Evropské jazykové ceny Label je podporovat kvalitní inovativní

Více

8668/16 ls/jpe/jhu 1 DG E - 1C

8668/16 ls/jpe/jhu 1 DG E - 1C Rada Evropské unie Brusel 10. května 2016 (OR. en) 8668/16 AUDIO 53 CULT 35 DIGIT 45 POZNÁMKA Odesílatel: Příjemce: Č. předchozího dokumentu: Předmět: Generální sekretariát Rady Výbor stálých zástupců

Více

JEDNACÍ ŘÁDY JEDNACÍ ŘÁD RADY DOHLEDU EVROPSKÉ CENTRÁLNÍ BANKY

JEDNACÍ ŘÁDY JEDNACÍ ŘÁD RADY DOHLEDU EVROPSKÉ CENTRÁLNÍ BANKY L 82/56 2.6.204 JEDNACÍ ŘÁDY JEDNACÍ ŘÁD RADY DOHLEDU EVROPSKÉ CENTRÁLNÍ BANKY RADA DOHLEDU EVROPSKÉ CENTRÁLNÍ BANKY, s ohledem na nařízení Rady (EU) č. 024/203 ze dne 5. října 203, kterým se Evropské

Více

FAKULTA LESNICKÁ A DŘEVAŘSKÁ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE

FAKULTA LESNICKÁ A DŘEVAŘSKÁ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE FAKULTA LESNICKÁ A DŘEVAŘSKÁ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY LESNICKÉ A DŘEVAŘSKÉ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE Praha 2019 Akademický senát Fakulty lesnické

Více

Rada Evropské unie Brusel 3. března 2017 (OR. en)

Rada Evropské unie Brusel 3. března 2017 (OR. en) Conseil UE Rada Evropské unie Brusel 3. března 2017 (OR. en) 6489/17 NÁVRH ZÁPISU Z JEDNÁNÍ 1 Předmět: 3518. zasedání Rady Evropské unie (vzdělávání, mládež, kultura a sport), konané v Bruselu dne 17.

Více

ASOCIACE PRODUCENTŮ V AUDIOVIZI. prezentace pro seminář Střed zájmu

ASOCIACE PRODUCENTŮ V AUDIOVIZI. prezentace pro seminář Střed zájmu ASOCIACE PRODUCENTŮ V AUDIOVIZI prezentace pro seminář Střed zájmu ASOCIACE PRODUCENTŮ V AUDIOVIZI (APA) spolek (dříve občanské sdružení) založený v roce 1994 členem může být výrobce nebo producent audiovizuálních

Více

*** NÁVRH DOPORUČENÍ

*** NÁVRH DOPORUČENÍ EVROPSKÝ PARLAMENT 2009-2014 Výbor pro občanské svobody, spravedlnost a vnitřní věci 22. 1. 2014 2013/0358(NLE) *** NÁVRH DOPORUČENÍ k návrhu rozhodnutí Rady o uzavření Dohody mezi Evropskou unií a Ázerbájdžánskou

Více

Podmínky soutěže Vesnice roku 2013 v Programu obnovy venkova (dále jen podmínky )

Podmínky soutěže Vesnice roku 2013 v Programu obnovy venkova (dále jen podmínky ) Podmínky soutěže Vesnice roku 2013 v Programu obnovy venkova (dále jen podmínky ) Cílem soutěže Vesnice roku 2013 v Programu obnovy venkova (dále jen soutěž ) je snaha povzbudit obyvatele venkova k aktivní

Více

*** NÁVRH DOPORUČENÍ

*** NÁVRH DOPORUČENÍ EVROPSKÝ PARLAMENT 2009-2014 Výbor pro občanské svobody, spravedlnost a vnitřní věci 20. 1. 2014 2013/0356(NLE) *** NÁVRH DOPORUČENÍ k návrhu rozhodnutí Rady o uzavření Dohody mezi Evropskou unií a Ázerbájdžánskou

Více

KREATIVNÍ EVROPA ( ) Dílčí program Kultura. Výzva k předkládání návrhů:

KREATIVNÍ EVROPA ( ) Dílčí program Kultura. Výzva k předkládání návrhů: KREATIVNÍ EVROPA (2014 2020) Dílčí program Kultura Výzva k předkládání návrhů: Výzva k předkládání návrhů EACEA 34/2018: Podpora projektů evropské spolupráce 2019 UPOZORNĚNÍ: Tato výzva k předkládání návrhů

Více

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 13. ledna 2017

Více

Evropská unie Ing. Jaroslava Syrovátková Projekt Evropa pro občany

Evropská unie Ing. Jaroslava Syrovátková Projekt Evropa pro občany Evropská unie Ing. Jaroslava Syrovátková Projekt Evropa pro občany Evropa pro občany Cílem programu Evropa pro občany (2007-2013) je přiblížit Evropskou unii občanům členských států a zároveň občany podpořit,

Více

Grantová agentura České republiky: PROCES HODNOCENÍ NÁVRHŮ PROJEKTŮ

Grantová agentura České republiky: PROCES HODNOCENÍ NÁVRHŮ PROJEKTŮ Grantová agentura České republiky: PROCES HODNOCENÍ NÁVRHŮ PROJEKTŮ Základní podmínky Proces hodnocení splňuje zákonem stanovenou hodnoticí lhůtu 8 měsíců. Je uplatněn třístupňový systém: předsednictvo,

Více

PUBLIC /1/15 REV 1 dhr/rk 1 DPG LIMITE CS. Rada Evropské unie Brusel 23. února 2016 (OR. en) 15340/1/15 REV 1 LIMITE PV/CONS 76

PUBLIC /1/15 REV 1 dhr/rk 1 DPG LIMITE CS. Rada Evropské unie Brusel 23. února 2016 (OR. en) 15340/1/15 REV 1 LIMITE PV/CONS 76 Conseil UE Rada Evropské unie Brusel 23. února 2016 (OR. en) 15340/1/15 REV 1 LIMITE PUBLIC PV/CONS 76 NÁVRH ZÁPISU Z JEDNÁNÍ 1 Předmět: 3439. zasedání Rady Evropské unie (OBECNÉ ZÁLEŽITOSTI), konané v

Více

Evropa pro občany

Evropa pro občany Evropa pro občany 2007-13 Veletrh komunitárních programů 7.1.2009 Liberec Národní kontaktní místo v ČR (NKM) - zřízeno v červnu 2008 - gestorem programu v ČR: odbor informování o evropských záležitostí

Více

Podmínky soutěže Vesnice roku 2011 v Programu obnovy venkova (dále jen podmínky )

Podmínky soutěže Vesnice roku 2011 v Programu obnovy venkova (dále jen podmínky ) Podmínky soutěže Vesnice roku 2011 v Programu obnovy venkova (dále jen podmínky ) Cílem soutěže Vesnice roku 2011 v Programu obnovy venkova (dále jen soutěž ) je snaha povzbudit obyvatele venkova k aktivní

Více

DOHODA ČESKOU REPUBLIKOU MEZINÁRODNÍ ORGANIZACÍ KRIMINÁLNÍ POLICIE INTERPOL 44. EVROPSKÉ REGIONÁLNÍ KONFERENCE MEZI O VÝSADÁCH A IMUNITÁCH

DOHODA ČESKOU REPUBLIKOU MEZINÁRODNÍ ORGANIZACÍ KRIMINÁLNÍ POLICIE INTERPOL 44. EVROPSKÉ REGIONÁLNÍ KONFERENCE MEZI O VÝSADÁCH A IMUNITÁCH DOHODA MEZI ČESKOU REPUBLIKOU A MEZINÁRODNÍ ORGANIZACÍ KRIMINÁLNÍ POLICIE INTERPOL O VÝSADÁCH A IMUNITÁCH POSKYTOVANÝCH V SOUVISLOSTI S KONÁNÍM 44. EVROPSKÉ REGIONÁLNÍ KONFERENCE Česká republika (dále

Více

Předmět: Návrh závěrů Rady o zvyšování informovanosti o civilní ochraně - přijetí

Předmět: Návrh závěrů Rady o zvyšování informovanosti o civilní ochraně - přijetí RADA EVROPSKÉ UNIE Brusel 18. května 2009 (19.05) (OR. en) 9976/09 PROCIV 77 JAI 302 COCON 15 RELEX 473 SAN 126 TELECOM 112 COHAFA 28 POZNÁMKA K BODU I/A Odesílatel: Generální sekretariát Příjemce: Coreper/Rada

Více

PERSONALISTA VEŘEJNÉ SPRÁVY

PERSONALISTA VEŘEJNÉ SPRÁVY KLUB PERSONALISTŮ, o.p.s. vydává tento STATUT SOUTĚŽE O CENU PERSONALISTA VEŘEJNÉ SPRÁVY platný pro rok 2013 PREAMBULE Cílem ceny Personalista veřejné správy je posílení a podpora personálních činností

Více

Vládního výboru pro osob y s e zdravotním postižením

Vládního výboru pro osob y s e zdravotním postižením Statut Vládního výboru pro osob y s e zdravotním postižením Článek 1 Úvodní ustanovení (1) Vládní výbor pro osoby se zdravotním postižením (dále jen Výbor ) je stálým koordinačním, iniciativním a poradním

Více

Rada Evropské unie Brusel 20. listopadu 2014 (OR. en)

Rada Evropské unie Brusel 20. listopadu 2014 (OR. en) Rada Evropské unie Brusel 20. listopadu 2014 (OR. en) 15831/14 PROCIV 100 COHAFA 120 POZNÁMKA K BODU I/A Odesílatel: Příjemce: Č. předchozího dokumentu: Předmět: Generální sekretariát Rady Výbor stálých

Více

10329/17 eh/in/rk 1 DRI

10329/17 eh/in/rk 1 DRI Rada Evropské unie Brusel 20. června 2017 (OR. en) Interinstitucionální spis: 2016/0186 (COD) 10329/17 INFORMATIVNÍ POZNÁMKA Odesílatel: Příjemce: Předmět: Generální sekretariát Rady Výbor stálých zástupců

Více

9127/19 gr/jhu 1 TREE 1.B

9127/19 gr/jhu 1 TREE 1.B Rada Evropské unie Brusel 27. května 2019 (OR. en) 9127/19 AUDIO 75 VÝSLEDEK JEDNÁNÍ Odesílatel: Příjemce: Č. předchozího dokumentu: Předmět: Generální sekretariát Rady Delegace 8806/19 Závěry Rady o zlepšení

Více

STAVBA ROKU 2015 V PARDUBICKÉM KRAJI

STAVBA ROKU 2015 V PARDUBICKÉM KRAJI Pardubický kraj ve spolupráci s Českou komorou autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě a Svazem podnikatelů ve stavebnictví v ČR vypisuje 7. ročník veřejné neanonymní soutěže STAVBA ROKU

Více

KREATIVNÍ EVROPA ( ) EACEA 30/2018: Propagace evropských audiovizuálních děl on-line

KREATIVNÍ EVROPA ( ) EACEA 30/2018: Propagace evropských audiovizuálních děl on-line KREATIVNÍ EVROPA (0-00) DÍLČÍ PROGRAM MEDIA VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ NÁVRHŮ EACEA 0/08: Propagace evropských audiovizuálních děl on-line. CÍLE A POPIS Toto oznámení vychází z nařízení Evropského parlamentu

Více

Statut Výboru pro média Rady vlády České republiky pro lidská práva a Rady vlády pro záležitosti romské menšiny

Statut Výboru pro média Rady vlády České republiky pro lidská práva a Rady vlády pro záležitosti romské menšiny Statut Výboru pro média Rady vlády České republiky pro lidská práva a Rady vlády pro záležitosti romské menšiny Článek 1 Úvodní ustanovení 1) Výbor pro média (dále jen Výbor ) je poradním orgánem Rady

Více

Soutěž. Základní informace

Soutěž. Základní informace Soutěž 5 důvodů, proč se přihlásit do soutěže U příležitosti jubilejního pátého ročníku soutěže jsme pro Vás připravili přehled pěti základních důvodů, proč se vyplatí se soutěže zúčastnit jako soutěžící:

Více

Jednací řád Sněmu a Schůze delegátů

Jednací řád Sněmu a Schůze delegátů Jednací řád Sněmu a Schůze delegátů 1 Svolávání Sněmu 1. Sněm svolává Předseda nebo Místopředseda oznámením zveřejněným na internetových stránkách Unie a rozeslaném Delegátům a Komisařům na e-maily zřízené

Více

Jeden svět je největší dokumentární filmový festival s lidskoprávní tematikou na světě a jeden z největších dokumentárních festivalů v Evropě.

Jeden svět je největší dokumentární filmový festival s lidskoprávní tematikou na světě a jeden z největších dokumentárních festivalů v Evropě. Jeden svět je největší dokumentární filmový festival s lidskoprávní tematikou na světě a jeden z největších dokumentárních festivalů v Evropě. Koná se v Praze a dalších 36 českých městech, a v Bruselu.

Více

Rada Evropské unie Brusel 14. listopadu 2014 (OR. en) 14922/14 AUDIO 62 TELECOM 191 PI 120

Rada Evropské unie Brusel 14. listopadu 2014 (OR. en) 14922/14 AUDIO 62 TELECOM 191 PI 120 Rada Evropské unie Brusel 14. listopadu 2014 (OR. en) 15317/1/14 REV 1 AUDIO 65 TELECOM 199 PI 125 POZNÁMKA Odesílatel: Výbor stálých zástupců (část I) Příjemce: Č. předchozího dokumentu: Předmět: Rada

Více

Návrh závěrů uvedený v příloze připravil v průběhu řady zasedání Výbor pro kulturní otázky. Se zněním nyní souhlasí všechny delegace.

Návrh závěrů uvedený v příloze připravil v průběhu řady zasedání Výbor pro kulturní otázky. Se zněním nyní souhlasí všechny delegace. RADA EVROPSKÉ UNIE Brusel 19. dubna 2011 (28.04) (OR. en) 9058/11 CULT 28 SOC 348 POZNÁMKA Odesílatel: Generální sekretariát Rady Příjemce: Výbor stálých zástupců (část I) / Rada Č. předchozího dokumentu:

Více

VÝZVA K PODÁVÁNÍ NÁVRHŮ EAC/S17/2017

VÝZVA K PODÁVÁNÍ NÁVRHŮ EAC/S17/2017 VÝZVA K PODÁVÁNÍ NÁVRHŮ EAC/S17/2017 Monitorování a odborné vedení mladých lidí, u nichž existuje riziko radikalizace, prostřednictvím sportovních projektů Tato výzva k podávání návrhů slouží k dosažení

Více

CENY ČESKÉ HUDEBNÍ AKADEMIE ANDĚL 2018

CENY ČESKÉ HUDEBNÍ AKADEMIE ANDĚL 2018 CENY ČESKÉ HUDEBNÍ AKADEMIE ANDĚL 2018 STATUT CEN ANDĚL STATUT 28. ROČNÍKU CEN ČESKÉ HUDEBNÍ AKADEMIE ANDĚL 2018 (dále jen STATUT) Článek I. Vyhlašovatel slavnostního udílení Cen Anděl ustanovuje Radu

Více

Nová pravidla pro Evropské rady zaměstnanců. Náhled do směrnice 2009/38/ES

Nová pravidla pro Evropské rady zaměstnanců. Náhled do směrnice 2009/38/ES Nová pravidla pro Evropské rady zaměstnanců Náhled do směrnice 2009/38/ES K čemu slouží evropské rady zaměstnanců? Evropské rady zaměstnanců (ERZ) jsou orgány, které zastupují evropské zaměstnance určitého

Více

Návrh NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY,

Návrh NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY, EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 8.8.2013 COM(2013) 579 final 2013/0279 (COD) C7-0243/03 Návrh NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY, kterým se mění nařízení (ES) č. 471/2009 o statistice Společenství týkající

Více

ledna 2017 Štrasburk

ledna 2017 Štrasburk EVROPSKÝ PARLAMENT 2014 2019 Dokument ze zasedání POŘAD JEDNÁNÍ 16. 19. ledna 2017 Štrasburk 18/01/17 CS Jednotná v rozmanitosti CS Vysvětlení postupů Pokud Parlament nerozhodne jinak, texty přijaté v

Více

VÝUKA V EVROPSKÉM PARLAMENTU ZDARMA A VZDĚLÁVÁNÍ

VÝUKA V EVROPSKÉM PARLAMENTU ZDARMA A VZDĚLÁVÁNÍ CS VÝUKA A VZDĚLÁVÁNÍ V EVROPSKÉM PARLAMENTU ZDARMA V Evropském parlamentu jsou vítáni návštěvníci všech věkových skupin. V této brožurce najdete informace o službách a zdrojích pro pedagogické pracovníky,

Více

2. Evropský parlament přijal stanovisko v prvním čtení na plenárním zasedání dne 16. prosince 2010.

2. Evropský parlament přijal stanovisko v prvním čtení na plenárním zasedání dne 16. prosince 2010. RADA EVROPSKÉ UNIE Brusel 18. dubna 2011 (29.04) (OR. en) 9213/11 Interinstitucionální spis: 2010/0044(COD) CULT 29 CODEC 669 POZNÁMKA Odesílatel: Generální sekretariát Rady Příjemce: Výbor stálých zástupců

Více

127. SCHŮZE PŘEDSEDNICTVA VÝBORU REGIONŮ 26. LEDNA 2011 BOD 6 ZŘÍZENÍ PLATFORMY EVROPSKÝCH SESKUPENÍ PRO ÚZEMNÍ SPOLUPRÁCI (ESÚS) K ROZHODNUTÍ

127. SCHŮZE PŘEDSEDNICTVA VÝBORU REGIONŮ 26. LEDNA 2011 BOD 6 ZŘÍZENÍ PLATFORMY EVROPSKÝCH SESKUPENÍ PRO ÚZEMNÍ SPOLUPRÁCI (ESÚS) K ROZHODNUTÍ V Bruselu dne 10. ledna 2011 127. SCHŮZE PŘEDSEDNICTVA VÝBORU REGIONŮ 26. LEDNA 2011 BOD 6 ZŘÍZENÍ PLATFORMY EVROPSKÝCH SESKUPENÍ PRO ÚZEMNÍ SPOLUPRÁCI (ESÚS) předkládá generální tajemník K ROZHODNUTÍ

Více

Organizační řád Klubu fotografů přírody při ČMMJ

Organizační řád Klubu fotografů přírody při ČMMJ Organizační řád Klubu fotografů přírody při ČMMJ I. Název a sídlo 1.Název klubu: Klub fotografů přírody při ČMMJ, z.s. (dále jen Klub ). 2. Sídlo: 141 00 Praha 4, Lešanská 1179/2a 3. Klub je zřízen ve

Více

VÝZKUM PRO VÝBOR CULT - EVROPSKÉ KULTURNÍ INSTITUCE V ZAHRANIČÍ

VÝZKUM PRO VÝBOR CULT - EVROPSKÉ KULTURNÍ INSTITUCE V ZAHRANIČÍ GENERALNÍ ŘEDITELSTVÍ PRO VNITŘNÍ POLITIKY TEMATICKÁ SEKCE B: STRUKTURÁLNÍ POLITIKA A POLITIKA SOUDRŽNOSTI KULTURA A VZDĚLÁVÁNÍ VÝZKUM PRO VÝBOR CULT - EVROPSKÉ KULTURNÍ INSTITUCE V ZAHRANIČÍ SHRNUTÍ Abstrakt

Více

CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE

CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE Úřad vlády ČR Odbor informování o evropských záležitostech (OEZ) Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Národní orgán pro koordinaci (NOK), Odbor publicity

Více

Dovolte nám, abychom vám pfiedstavili NOVù otevfiené kino...

Dovolte nám, abychom vám pfiedstavili NOVù otevfiené kino... Dovolte nám, abychom vám pfiedstavili NOVù otevfiené kino... 1/ NOV SVùTOZOR 2/ âím NOV... 3/ SVùTOZOR JE KINO... 4/ SVùTOZOR NENÍ JEN KINO... 5/ KINO SVùTOZOR JE I MÍSTO PRO VA I PREZENTACI 6/ CENÍK Hlavní

Více

16585/09 mh/mh/jg 1 DQPG

16585/09 mh/mh/jg 1 DQPG RADA EVROPSKÉ UNIE Brusel 27. listopadu 2009 (OR. en) 16585/09 OJ CONS 66 SOC 736 SAN 337 CONSOM 228 PŘEDBĚŽNÝ POŘAD JEDNÁNÍ Pro: 2980. ZASEDÁNÍ RADY EVROPSKÉ UNIE (ZAMĚSTNANOST, SOCIÁLNÍ POLITIKA, ZDRAVÍ

Více

PERSONALISTA VEŘEJNÉ SPRÁVY

PERSONALISTA VEŘEJNÉ SPRÁVY KLUB PERSONALISTŮ, o.p.s., vydává tento STATUT SOUTĚŽE O CENU PERSONALISTA VEŘEJNÉ SPRÁVY platný pro rok 2015 PREAMBULE Cílem ceny Personalista veřejné správy je posílení a podpora personálních činností

Více

Evropa pro občany 2007-13

Evropa pro občany 2007-13 Evropa pro občany 2007-13 Jak čerpat finanční prostředky na podporu projektů 14.4.2009 Plzeń Národní kontaktní místo v ČR (NKM) - zřízeno v červnu 2008 - gestorem programu v ČR: odbor informování o evropských

Více

Rada Evropské unie Brusel 4. října 2016 (OR. en) 11816/16 SPORT 35 FREMP 137 RELEX

Rada Evropské unie Brusel 4. října 2016 (OR. en) 11816/16 SPORT 35 FREMP 137 RELEX Conseil UE Rada Evropské unie Brusel 4. října 2016 (OR. en) PUBLIC 12355/16 LIMITE SPORT 45 FREMP 148 RELEX 758 POZNÁMKA Odesílatel: Příjemce: Č. předchozího dokumentu: Předmět: Generální sekretariát Rady

Více

Rada Evropské unie Brusel 24. září 2014 (OR. en)

Rada Evropské unie Brusel 24. září 2014 (OR. en) Rada Evropské unie Brusel 24. září 2014 (OR. en) 13375/14 PROCIV 77 JAI 688 POZNÁMKA K BODU I/A Odesílatel: Příjemce: Č. předchozího dokumentu: 13013/14 Předmět: Generální sekretariát Rady Výbor stálých

Více

POLITIKA V OBLASTI AUDIOVIZUÁLNÍCH DĚL A SDĚLOVACÍCH PROSTŘEDKŮ

POLITIKA V OBLASTI AUDIOVIZUÁLNÍCH DĚL A SDĚLOVACÍCH PROSTŘEDKŮ POLITIKA V OBLASTI AUDIOVIZUÁLNÍCH DĚL A SDĚLOVACÍCH PROSTŘEDKŮ Audiovizuální politiku v EU upravují zejména články 167 a 173 Smlouvy o fungování Evropské unie (SFEU). Klíčovou součástí právních předpisů

Více

státní fond kinematografie

státní fond kinematografie krátkodobá koncepce 2019 koncepce 2019 státní fond kinematografie státní fond kinematografie Výzva Celková alokace Vyhlášení výzvy Ukončení výzvy Alokace ve výzvě Rozhodnutí rady 1. Vývoj českého kinematografického

Více

10729/16 ADD 1 ph/lk 1 DGB 2C

10729/16 ADD 1 ph/lk 1 DGB 2C Rada Evropské unie Brusel 22. února 2017 (OR. en) Interinstitucionální spis: 2012/0267 (COD) 10729/16 ADD 1 NÁVRH ODŮVODNĚNÍ RADY Předmět: PHARM 44 SAN 285 MI 479 COMPET 403 CODEC 978 Postoj Rady v prvním

Více

Podmínky soutěže Vesnice roku 2015 v Programu obnovy venkova (dále jen podmínky )

Podmínky soutěže Vesnice roku 2015 v Programu obnovy venkova (dále jen podmínky ) Podmínky soutěže Vesnice roku 2015 v Programu obnovy venkova (dále jen podmínky ) Cílem soutěže Vesnice roku 2015 v Programu obnovy venkova (dále jen soutěž ) je snaha povzbudit obyvatele venkova k aktivní

Více

Statut Regionální stálé konference pro území Moravskoslezského kraje

Statut Regionální stálé konference pro území Moravskoslezského kraje Statut Regionální stálé konference pro území Moravskoslezského kraje Preambule 1. V programovém období 2014-2020 Evropské unie jsou uplatňovány principy územní dimenze. Územní dimenzí se rozumí zacílení

Více

14689/15 ls/kno 1 DPG

14689/15 ls/kno 1 DPG Rada Evropské unie Brusel 4. prosince 2015 (OR. fr) 14689/15 PŘEDBĚŽNÝ POŘAD JEDNÁNÍ Předmět: Datum: 7. prosince 2015 Čas: Místo: OJ CONS 71 SOC 693 EMPL 452 SAN 408 CONSOM 206 3434. zasedání RADY EVROPSKÉ

Více

do soutěže REKLAMNÍ TAŠKA ROKU 2007

do soutěže REKLAMNÍ TAŠKA ROKU 2007 do soutěže REKLAMNÍ TAŠKA ROKU 2007 K účasti jsou zvány všechny firmy, které používají firemní tašky s vlastní reklamou, právě tak jako jejich kreativní tvůrci či výrobci. Bližší informace na internetových

Více

Statut České konference rektorů

Statut České konference rektorů Statut České konference rektorů Článek 1 Reprezentace vysokých škol Česká konference rektorů (dále jen ČKR) je orgánem reprezentace vysokých škol České republiky složeným z představitelů vysokých škol

Více

EVROPSKÁ RADA PRÁVNÍ ZÁKLAD HISTORIE ORGANIZACE

EVROPSKÁ RADA PRÁVNÍ ZÁKLAD HISTORIE ORGANIZACE EVROPSKÁ RADA Evropská rada, kterou tvoří hlavy států či předsedové vlád členských států, dává Evropské unii nezbytné podněty pro její rozvoj a vymezuje její obecné politické směry. Jejím členem, bez hlasovacího

Více

Světová výstava Expo Mezinárodní úřad pro výstavnictví Bureau of International Expositions BIE) Světová výstava Mezinárodní specializovaná výstava

Světová výstava Expo Mezinárodní úřad pro výstavnictví Bureau of International Expositions BIE) Světová výstava Mezinárodní specializovaná výstava Astana Expo 2017 Co je EXPO Světová výstava neboli Expo je velká mezinárodní výstava průmyslu a kultury jednotlivých zemí, pořádaná každých několik let od poloviny 19. století. Souběžně se používá i označení

Více

JEDNACÍ ŘÁD DOZORČÍ RADY společnosti O2 Czech Republic a.s.

JEDNACÍ ŘÁD DOZORČÍ RADY společnosti O2 Czech Republic a.s. JEDNACÍ ŘÁD DOZORČÍ RADY společnosti O2 Czech Republic a.s. schválený na zasedání dozorčí rady dne 19. července 2013 I. Základní ustanovení 1. Jednací řád dozorčí rady upravuje zásady jednání dozorčí rady

Více

KLUB PERSONALISTŮ, o.p.s.,

KLUB PERSONALISTŮ, o.p.s., KLUB PERSONALISTŮ, o.p.s., vydává tento STATUT SOUTĚŽE O CENU PERSONALISTA VEŘEJNÉ SPRÁVY V ČESKÉ REPUBLICE platný pro rok 2016 PREAMBULE Cílem ceny Personalista veřejné správy v České republice (dále

Více

Rada Evropské unie Brusel 9. června 2017 (OR. en)

Rada Evropské unie Brusel 9. června 2017 (OR. en) Conseil UE Rada Evropské unie Brusel 9. června 2017 (OR. en) Interinstitucionální spis: 2016/0406 (CNS) 10042/17 LIMITE PUBLIC FISC 129 ECOFIN 503 POZNÁMKA Odesílatel: Příjemce: Generální sekretariát Rady

Více

Stanovy občanského sdružení fyzických a právnických osob Domácí umění, o.s.

Stanovy občanského sdružení fyzických a právnických osob Domácí umění, o.s. Stanovy občanského sdružení fyzických a právnických osob Domácí umění, o.s. Část I. OBECNÁ USTANOVENÍ čl. 1 Obsah a cíl 1. Občanské sdružení fyzických a právnických osob DOMÁCÍ UMĚNÍ, o.s. (dále jen sdružení

Více

VÝROČNÍ CENY AKADEMIE POPULÁRNÍ HUDBY CENY ANDĚL. Statut Cen Anděl STATUT 26. ROČNÍKU VÝROČNÍCH CEN AKADEMIE POPULÁRNÍ HUDBY CEN ANDĚL

VÝROČNÍ CENY AKADEMIE POPULÁRNÍ HUDBY CENY ANDĚL. Statut Cen Anděl STATUT 26. ROČNÍKU VÝROČNÍCH CEN AKADEMIE POPULÁRNÍ HUDBY CEN ANDĚL VÝROČNÍ CENY AKADEMIE POPULÁRNÍ HUDBY CENY ANDĚL Statut Cen Anděl STATUT 26. ROČNÍKU VÝROČNÍCH CEN AKADEMIE POPULÁRNÍ HUDBY CEN ANDĚL (dále jen STATUT) Článek I. Organizátor slavnostního udílení Cen Anděl

Více

Příručka pro porotce podnikatelských soutěží

Příručka pro porotce podnikatelských soutěží Příručka pro porotce podnikatelských soutěží o Ceny Hospodářských novin Vodafone Firma roku 2011 Era Živnostník roku 2011 Obsah Soutěžící Podmínky a způsob přihlášení do soutěže Výběr finalistů krajského

Více

STANOVY spolku Rodinné centrum Praha, z.s.

STANOVY spolku Rodinné centrum Praha, z.s. 1 STANOVY spolku Rodinné centrum Praha, z.s. Název, sídlo a právní forma Článek 1 1. Spolek má název Rodinné centrum Praha, z.s. 2. Spolek sídlí na adrese: Praha 4, Starochodovská 89 3. Spolek je právnickou

Více

Zelený most. Těžební unie. ve spolupráci s Českou komorou architektů a pod záštitou Ministerstva životního prostředí. vypisuje

Zelený most. Těžební unie. ve spolupráci s Českou komorou architektů a pod záštitou Ministerstva životního prostředí. vypisuje ve spolupráci s Českou komorou architektů a pod záštitou Ministerstva životního prostředí vypisuje první ročník soutěžní přehlídky o nejlepší projekt revitalizace těžebních prostor (rekultivace, renaturalizace,

Více

Úplné znění Statutu Rady vlády pro nestátní neziskové organizace. Statut Rady vlády pro nestátní neziskové organizace

Úplné znění Statutu Rady vlády pro nestátní neziskové organizace. Statut Rady vlády pro nestátní neziskové organizace Úplné znění Statutu Rady vlády pro nestátní neziskové organizace Schváleno usnesením vlády ze dne 29. srpna 2012 č. 630, ve znění usnesení vlády ze dne 5. května 2014 č. 332. Statut Rady vlády pro nestátní

Více

Rada Evropské unie Brusel 5. dubna 2017 (OR. en)

Rada Evropské unie Brusel 5. dubna 2017 (OR. en) Rada Evropské unie Brusel 5. dubna 2017 (OR. en) 7935/17 CULT 34 RELEX 290 DEVGEN 54 COMPET 236 ENFOCUSTOM 92 EDUC 131 COHOM 46 POZNÁMKA Odesílatel: Příjemce: Č. předchozího dokumentu: Předmět: Generální

Více

***I ZPRÁVA. CS Jednotná v rozmanitosti CS. Evropský parlament A8-0359/

***I ZPRÁVA. CS Jednotná v rozmanitosti CS. Evropský parlament A8-0359/ Evropský parlament 2014-2019 Dokument ze zasedání A8-0359/2015 7.12.2015 ***I ZPRÁVA o návrhu nařízení Evropského parlamentu a Rady, kterým se stanoví kodex Unie o pravidlech upravujících přeshraniční

Více

PERSONÁLNÍ MANAŽER ÚZEMNÍ SAMOSPRÁVY V ČESKÉ REPUBLICE

PERSONÁLNÍ MANAŽER ÚZEMNÍ SAMOSPRÁVY V ČESKÉ REPUBLICE KLUB PERSONALISTŮ, o.p.s., vydává tento STATUT SOUTĚŽE O CENU PERSONÁLNÍ MANAŽER ÚZEMNÍ SAMOSPRÁVY V ČESKÉ REPUBLICE PREAMBULE Cílem ceny Personální manažer územní samosprávy v České republice je posílení

Více

MĚSTSKÁ ČÁST BRNO-STŘED

MĚSTSKÁ ČÁST BRNO-STŘED MĚSTSKÁ ČÁST BRNO-STŘED bod jednání číslo 20 Poznámka: Zveřejněna je pouze upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o

Více

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU AKADEMIE VÝTVARNÝCH UMĚNÍ V PRAZE

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU AKADEMIE VÝTVARNÝCH UMĚNÍ V PRAZE JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU AKADEMIE VÝTVARNÝCH UMĚNÍ V PRAZE ZE DNE 19. ČERVENCE 2017 Článek 2 Ustavující zasedání a volba předsedy a místopředsedy 1. Po každých volbách do senátu se do jednoho měsíce

Více