Vnitřní řád školní družiny

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Vnitřní řád školní družiny"

Transkript

1 Školní družina Školní rok 2013/2014 při ZŠ a MŠ Mšec Vnitřní řád školní družiny Školní družina slouží k výchově, vzdělávání a rekreaci žáků základní školy. Její činnost se řídí Vyhláškou MŠMT ČR č.74/2005 Sb., o zájmovém vzdělávání, ve znění vyhlášky č.279/2012sb., zákonem č.561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (tzv. školský zákon) a vnitřními předpisy ZŠ. Organizace ve ŠD V ZŠ Mšec je zřízeno jedno oddělení školní družiny, které je naplněno do počtu 30 žáků, kteří jsou v daný čas fyzicky přítomni. Přihlášených žáků máme větší počet, takže pedagogické působení v naší družině zajišťují dvě vychovatelky - vedoucí vychovatelka a vychovatelka. Při větším počtu žáků, zejména přes poledne, ale i v době od do hodin, zajišťují dozor a výchovně vzdělávací činnosti obě vychovatelky. V případě nepřítomnosti vychovatelky mohou být žáci umístěni (dle možností a potřeby) do mateřské školy, popřípadě je zajištěn vedením školy zástup. Provozní doba ŠD Ranní družina: 6,30 7,30 h. ( žáci odcházejí do šatny ZŠ pod pedagogickým dozorem vychovatelky ) Odpolední družina: 11,30 16,00 h. Předávání žáků ze školy do ŠD a odpovědnost za žáky v době přechodů Žáky 1. stupně přivádí do školní jídelny vyučující. Po čtvrté vyučovací hodině odvádí žáky do ŠD vychovatelka. Po páté vyučovací hodině odvádí žáky do ŠD dozorující učitel. Od října jsou žáci uvolňováni do zájmových kroužků. Žáky odvádí z ŠD a přivádí zpět do ŠD učitel, který vede kroužek. Užívané místnosti ŠD pro svou činnost využívá tyto místnosti: velká herna s parketami, menší herna s kobercem, malá herna- pokojíček, čtecí koutek ve spojovací chodbě, umývárnu, WC a šatnu. Všechny místnosti se nachází v přízemí. Všichni přihlášení žáci byli poučeni o bezpečném chování v těchto prostorách. Žák má právo používat všechny hry, hračky a pomůcky ve družině, ale je povinen je nepoškozovat. V případě poškození hradí poměrnou částku rodiče. To se týká i ostatních věcí, které tvoří zařízení ŠD. Užívání dalších prostor ŠD pro svou činnost může využívat tělocvičnu, školní hřiště nebo park u školy.

2 Způsob přihlašování žáků Přihlášení žáka je podmíněno řádně vyplněnou přihláškou (zápisní lístek). Rodiče pečlivě vyplní přihlášku, uvedou rozsah docházky, přesné odchody žáka, zda bude odcházet sám nebo v doprovodu zákonného zástupce nebo jiné osoby, která bude uvedena na přihlášce. Dále rodiče uvedou telefonické kontakty a zdravotní stav dítěte. Žáci se mohou přihlásit nebo odhlásit během celého školního roku dle kapacity ŠD, vždy však na základě písemné žádosti od zákonných zástupců žáka a s přesným termínem přihlášení do ŠD nebo ukončení docházky v ŠD. O přijetí žáka do ŠD rozhoduje ředitelka školy. Činnost ŠD je určena přednostně pro žáky prvního stupně ZŠ. Podmínky docházky do ŠD, podmínky a doba odchodu či vyzvedávání žáků Ze ŠD odcházejí žáci podle zápisních lístků. Každá změna musí být ohlášena písemně, vždy však rodiči nebo zákonnými zástupci. Žáci se bez dovolení nevzdalují ze školní družiny ani neodcházejí domů. V průběhu dne odcházejí dojíždějící žáci na autobusy ve stanovenou dobu, která je uvedena na přihlášce. Nepřítomnost žáka, odchylky od docházky nebo pokud má žák odejít jinak nebo s jinou osobou než je uvedeno v přihlášce, musí rodič sdělit tuto skutečnost ŠD písemně s datem a podpisem rodiče. Činnost ŠD ŠD organizuje pravidelnou činnost, pořádá příležitostné akce, v průběhu dne nabízí spontánní aktivity, umožňuje účastníkům odpočinek a zpravidla i přípravu na vyučování. Výchovné a vzdělávací činnosti ve ŠD tvoří: odpočinkové činnosti, rekreační a zájmové, přípravu na vyučování, sebeobslužné a veřejně prospěšné činnosti. V naší družině pracujeme podle vzdělávacího programu a jako oblast vzdělávání jsme si vybrali téma: Člověk a jeho svět. Toto téma poskytuje žákům základní vhled do problematiky člověka, přírody, techniky, zdraví atd. Jeho smyslem je, aby si žáci utvořili základní představu o světě a životě, který je obklopuje. V letošním školním roce budeme pracovat podle ročního plánu ŠD s názvem: Družina plná zábavy, který je rozpracován na roční období a jednotlivé měsíce. Každou činností se snažíme rozvíjet a posilovat dané klíčové kompetence. ŠD poskytuje: o zájmové vzdělávání žákům jedné školy. o činnost ve dnech školního vyučování. o zájmové vzdělávání především pro účastníky přihlášené k pravidelné denní docházce. Družina může vykonávat činnost pro účastníky, nebo účastníky a jejich zákonné zástupce i ve dnech pracovního volna ( po dohodě s ředitelkou školy a se zřizovatelem).

3 Ustanovení o platbách zákonných zástupců za pobyt žáka ve ŠD Úplata za pobyt ve školní družině je stanovena na 450Kč za čtvrtletí ( 150Kč za měsíc). Výjimkou je měsíc září, za který se zaplatí měsíčně platba 150Kč, která bude splatná během měsíce září. Od října se již bude pobyt ve ŠD platit čtvrtletně, dle níže uvedených zásad. Platbu je možné zaplatit následujícími způsoby: o Trvalým příkazem bankovního účtu na účet školy: /300. Jako variabilní symbol použijte identifikační číslo, které je dítěti přiděleno vedoucí školní jídelny nebo celé jméno žáka. o Hotově u vedoucí školní jídelny o Platí se vždy zálohově do 25. dne v měsíci na následující čtvrtletí. Pokud nebude platba ve stanovený datum na účtu školy nebo zaplacena hotově u vedoucí školní jídelny, nebude dítě přijato do školní družiny. Platby nebudou přijímány v hotovosti ve školní družině. Tyto platby mohou být zaplaceny pouze ve školní jídelně. Zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví žáků ve ŠD Za bezpečnost zodpovídá pedagogický pracovník, který žáka do svého oddělení přijme. Vychovatelka provádí poučení o bezpečnosti a ochraně zdraví při první schůzce družiny a podle potřeby ji opakuje. Připomenutí bezpečnosti provádí vychovatelka při každé činnosti v novém terénu, při práci s novým materiálem apod.. Poučení o bezpečnosti zapisuje do pedagogické dokumentace. Zásady bezpečnosti v místnosti Dodržovat vnitřní, provozní a školní řád. Zákaz manipulace s elektrickým zařízením. Zákaz vyklánění z oken a manipulace s okny. Neběhat, neskákat, neklouzat se mimo program, nestoupat na stoly a jiný nábytek. Udržovat pořádek v místnosti. Během činnosti dodržovat kázeň a klid. Zásady bezpečnosti při vycházce a při pobytu v parku Při pohybu po komunikacích a v ulicích dodržovat vyhlášku o silničním provozu, s jejími hlavními zásadami před akcí seznámit žáky. Pro přechod vozovky používat značené přechody, děti přecházejí hromadně na pokyn vychovatelky, která zajišťuje případné zastavení vozidel uprostřed vozovky a odchází s posledním dítětem. Před započetím hry vymezí vychovatelka prostor, zkontroluje osobně, zda nehrozí nebezpečí střepů, želez atd., zda je prostor přehledný. Zásady bezpečnosti v tělocvičně Řídí se dle řádu tělocvičny (vyvěšen na dveřích tělocvičny). Zajištění pitného režimu ŠD každodenně zajišťuje pitný režim.

4 Postup vychovatelky při nevyzvednutí žáka do stanovené doby Při nevyzvednutí žáka do 16,00 hodin informuje vychovatelka telefonicky rodiče a setrvá v ŠD do jejich příchodu. V případě, že rodiče nejsou k zastižení a sami se neozvou do 15 minut po skončení provozní doby ŠD, přivolá vychovatelka Policii ČR. Dočasné umísťování žáků do ŠD, kteří do ní nejsou přihlášeni Jedná se o situace, kdy ve vyjímečných případech odpadne výuka nebo v době konání rodičovských schůzek. Na žádost rodičů mohou žáci pobývat určitý čas ve ŠD. Pokud je v této době v ŠD více žáků, než dovoluje vyhláška, zajišťuje dozor další dospělá osoba. Spolupráce s rodiči, pravidla styku s rodiči Rodiče se mohou přijít do ŠD podívat a zúčastnit se činností s dětmi. Svou návštěvu však musí předem nahlásit, nebo se domluvit s vychovatelkou. Výchovné a jiné problémy jsou řešeny osobně s rodiči, případně s vedením školy a výchovnou poradkyní. Rodiče v průběhu školního roku přinášejí do ŠD výtvarné, pracovní i jiné drobné potřeby a pomůcky, které ŠD využívá jako odměny za soutěže, závody a jiné akce, které družina realizuje. Závěr Výchovná opatření Výchovnými opatřeními jsou pochvaly nebo jiná ocenění a kázeňská opatření. Kázeňským opatřením je podmíněno vyloučení žáka ze školského zařízení (ŠD). Pochvaly a jiná ocenění jsou v naší družině udělovány formou diplomů, odměn, medailí a hvězdiček. Kázeňská opatření uděluje družina formou zápisu do notýsků nebo žákovských knížek nebo je svoláno osobní jednání s rodiči dítěte, případně s vedením školy. Vyloučení účastníka zájmového vzdělávání Ředitelka školy může v případě závažného zaviněného porušení povinností stanovených školským zákonem 561/2004 sb., nebo školním nebo vnitřním řádem rozhodnout o vyloučení žáka ze školského zařízení (ŠD). Zvláště hrubé slovní a úmyslné fyzické útoky žáka vůči pracovníkům školy a školského zařízení se považují za závažné zaviněné porušení povinností stanovených školským zákonem 561/2004 Sb.. Přílohy : Základní práva dítěte Režim ŠD

5 Školní družina při ZŠ a MŠ Mšec Práva žáků a jejich zákonných zástupců ( paragraf 21 školského zákona) Žáci mají právo: na vzdělávání a školské služby podle školského zákona, na informace o průběhu a výsledcích svého vzdělávání, vyjadřovat se ke všem rozhodnutím týkajícím se podstatných záležitostí jejich vzdělávání, přičemž jejich vyjádření musí být věnována pozornost, která odpovídá jejich věku a stupni vývoje, na pomoc školského poradenského zařízení v záležitostech týkajících se vzdělávání. viz. příloha Základní práva dítěte podle Úmluvy o právech dítěte. Zákonní zástupci žáků mají právo vyjadřovat se k zájmovému vzdělávání svých žáků, právo na informace o průběhu vzdělávání a na poradenské služby. Povinnosti žáků a jejich zákonných zástupců (paragraf 22 školského zákona) Žáci jsou zejména povinni: řádně docházet do školského zařízení a řádně se vzdělávat, dodržovat školní a vnitřní řád, předpisy a pokyny školy a školského zařízení(šd) k ochraně zdraví a bezpečnosti, s nimiž byli seznámeni plnit pokyny pedagogických pracovníků školy a školského zařízení vydané v souladu s právními předpisy a školním nebo vnitřním řádem. Zákonní zástupci nezletilých žáků jsou zejména povinni: zajistit, aby žák docházel řádně do školského zařízení, na vyzvání ředitele školy se osobně zúčastnit projednání závažných otázek týkajících se vzdělávání žáka, informovat školu nebo školské zařízení o změně zdravotní způsobilosti, o zdravotních obtížích dítěte nebo jiných závažných skutečnostech, které by mohly mít vliv na průběh vzdělávání, dokládat důvody nepřítomnosti žáka, písemně. oznamovat školskému zařízení další údaje, které jsou podstatné pro průběh vzdělávání nebo bezpečnost žáka, a změny v těchto údajích.

6 Školní družina Školní rok 2013/2014 při ZŠ a MŠ Mšec Režim školní družiny Provoz školní družiny : 6,30 7,30 ranní družina 11,30 16,00 odpolední družina 6,30 7,30 Odpočinkové činnosti hry volné, námětové, společenské, konstruktivní, práce ve výtvarném koutku, četba čtecí koutek, rozhovory, vyprávění zážitků atd. průběžné příchody dětí (podle příjezdů autobusů) hromadný odchod do školy 7,30 h. 11,30 12,00 Oběd dodržování hygienických a společenských návyků 12,00 13,00 Odpočinkové činnosti volné hry a činnosti ve školní družině ( viz. ranní družina) dle počasí pobyt venku ( park u školy ) průběžné odchody dětí na autobusy příchod dětí z vyučování ( po páté vyuč.hodině ) od října v průběhu týdne uvolňování dětí do zájmových kroužků 13,00 15,00 Rekreační a zájmové činnosti plnění obsahu činností pro zájmové vzdělávání Oblast vzdělávání : ČLOVĚK A JEHO SVĚT - tématické okruhy: 1. Místo, kde žijeme 2. Lidé kolem nás 3. Lidé a čas 4. Rozmanitosti přírody 5. Člověk a jeho zdraví Pracujeme podle Ročního plánu ŠD: DRUŽINA PLNÁ ZÁBAVY Jednotlivé činnosti, úkoly a projekty uvedeme v týdenních nebo měsíčních plánech a vyvěsíme na nástěnku pro rodiče. V průběhu školního roku budeme hrát celoroční hru: Tajuplný ostrov pokladů a také tradiční hru s časopisem Pastelka, tentokrát s názvem: Městečko 15,00 16,00 Příprava na vyučování didaktické hry, doplňovačky, četba atd. práce s dětskými časopisy, s knihami a encyklopediemi, práce na počítači vyhledávání informací, zajímavostí, hry s výchovně vzdělávací tématikou volné hry do odchodu dětí

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola Klatovy, Čapkova ul. 126 Š k o l a p o d p o r u j í c í z d r a v í telefon: 376 313 353 e-mail: zscapkova@investtel.cz IČO: 70825912 VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY I. Všeobecná ustanovení

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola Klatovy, Čapkova ul. 126 Š k o l a p o d p o r u j í c í z d r a v í telefon: 376 313 353 e-mail: zscapkova@investtel.cz IČO: 70825912 VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: ZS-KT-CAP-311/2015

Více

Vnitřní řád školní družiny

Vnitřní řád školní družiny Vnitřní řád školní družiny Vypracoval: Ivana Štefková Schválil: Mgr. Ilona Racková Změny ve směrnici jsou prováděny formou číslovaných písemných dodatků, které tvoří součást tohoto předpisu. I. OBECNÁ

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY. od 3.9.2012

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY. od 3.9.2012 Základní škola, Frenštát pod Radhoštěm, Tyršova 1053, příspěvková organizace 744 01 Frenštát p.r.,tyršova 1053 tel. 556 835 737, 731 574 059 e-mail:skola@zsfren.cz www.zsfren.cz VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

Více

Základní škola a Mateřská škola, Chvalkovice, okres Náchod. Řád školní družiny

Základní škola a Mateřská škola, Chvalkovice, okres Náchod. Řád školní družiny Základní škola a Mateřská škola, Chvalkovice, okres Náchod Řád školní družiny Chvalkovice březen 2010 Všeobecná ustanovení Řád školní družiny V souladu se zněním zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním,

Více

Řád školní družiny a školního klubu

Řád školní družiny a školního klubu Řád školní družiny a školního klubu Tato směrnice je vydána v souladu se zákonem č. 561/2004 Sb., školský zákon v platném znění. Je součástí Školního řádu školy, určuje pravidla provozu školní družiny

Více

Vnitřní řád školní družiny

Vnitřní řád školní družiny Vnitřní řád školní družiny Č. j.: Po947/17 V souladu se zněním zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), v platném znění, vydávám řád

Více

Řád školní družiny. Základní škola Rosice

Řád školní družiny. Základní škola Rosice Základní škola Rosice Řád školní družiny Řád školní družiny vychází ze zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) a z vyhlášky MŠMT č.

Více

Fakultní základní škola Komenium a Mateřská škola Olomouc, 8.května 29

Fakultní základní škola Komenium a Mateřská škola Olomouc, 8.května 29 Fakultní základní škola Komenium a Mateřská škola Olomouc, 8.května 29 VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Obecná ustanovení Na základě ustanovení 30 zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším

Více

Vnitřní řád školní družiny. SŠ, ZŠ a MŠ Prostějov, Komenského10 - ZŠ speciální Tetín 7. I. Poslání školní družiny

Vnitřní řád školní družiny. SŠ, ZŠ a MŠ Prostějov, Komenského10 - ZŠ speciální Tetín 7. I. Poslání školní družiny Vnitřní řád školní družiny SŠ, ZŠ a MŠ Prostějov, Komenského10 - ZŠ speciální Tetín 7 I. Poslání školní družiny ve dnech školního vyučování tvoří mezistupeň mezi výukou ve škole a výchovou v rodině není

Více

1. Práva a povinnosti žáků ve školní družině

1. Práva a povinnosti žáků ve školní družině Základní škola a mateřská škola Hradec nad Svitavou, okres Svitavy, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Část 3 VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: HRS III/ /2015 Skartační znak: S 10 Vypracovaly:

Více

Základní škola speciální, praktická škola a dětský domov Vřesovice, příspěvková organizace Č.j. SŠVŘ- 88/B 2017

Základní škola speciální, praktická škola a dětský domov Vřesovice, příspěvková organizace Č.j. SŠVŘ- 88/B 2017 Základní škola speciální, praktická škola a dětský domov Vřesovice, příspěvková organizace Č.j. SŠVŘ- 88/B 2017 Vnitřní řád školní družiny 2017-2018 Školní družina (ŠD) se ve své činnosti řídí vyhláškou

Více

Vnitřní řád školní družiny

Vnitřní řád školní družiny Základní škola a Mateřská škola Medlov, příspěvková organizace č.j.zš129/2016 Vnitřní řád školní družiny č.j.zš129/2016 Zpracoval: Mgr.Ondřej Schulz účinnost od : 01.01.2017 V souladu se zněním zákona

Více

Vnitřní řád školní družiny Základní školy, Liberec, Kaplického 384

Vnitřní řád školní družiny Základní školy, Liberec, Kaplického 384 ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola Liberec, Kaplického 384 Vnitřní řád školní družiny Základní školy, Liberec, Kaplického 384 č.j.: ZŠKAP/0352/2017 ŘEDITEL ZÁKLANÍ ŠKOLY, LIBEREC, KAPLICKÉHO 384 v souladu

Více

Základní škola a mateřská škola Oskava, příspěvková organizace, Oskava 66, 788 01 Oskava VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY ZÁKLADNÍ ŠKOLY OSKAVA

Základní škola a mateřská škola Oskava, příspěvková organizace, Oskava 66, 788 01 Oskava VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY ZÁKLADNÍ ŠKOLY OSKAVA Základní škola a mateřská škola Oskava, příspěvková organizace, Oskava 66, 788 01 Oskava VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY ZÁKLADNÍ ŠKOLY OSKAVA V Oskavě 1. září 2012 ředitel školy: Mgr. Stanislav Lysák Obsah:

Více

Základní škola Jablonec nad Nisou-Mšeno, Mozartova 24, příspěvková organizace. Vnitřní řád školní družiny

Základní škola Jablonec nad Nisou-Mšeno, Mozartova 24, příspěvková organizace. Vnitřní řád školní družiny Základní škola Jablonec nad Nisou-Mšeno, Mozartova 24, příspěvková organizace Vnitřní řád školní družiny Identifikační údaje Adresa: ŠD při ZŠ Jablonec nad Nisou Mšeno, Mozartova 24 příspěvková organizace

Více

Obsah: Všeobecné ustanovení Organizace a provoz školní družiny Režim školní družiny Dokumentace I. VŠEOBECNÉ USTANOVENÍ. 1.

Obsah: Všeobecné ustanovení Organizace a provoz školní družiny Režim školní družiny Dokumentace I. VŠEOBECNÉ USTANOVENÍ. 1. Základní škola, Šatov, okres Znojmo, příspěvková organizace Vnitřní řád - družina Č.j.: 265/2017 Účinnost od: 1. 9. 2017 Spisový znak: 2-2 Skartační znak: A 5 Změny: V souladu se zněním zákona č. 561/2004

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: 2 /2014 Spisový znak Skartační znak Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne 1.9.2014 A.1. A5 Ředitelka školy vydává v souladu se statutem školy, podle 30

Více

Vnitřní řád školní družiny. Základní škola

Vnitřní řád školní družiny. Základní škola Vnitřní řád školní družiny Základní škola odloučené pracoviště: Základní škola, Školní náměstí 56, Soběslav Základní škola, Pod Markem 532, Veselí nad Lužnicí Vnitřní řád školní družiny Na základě ustanovení

Více

Základní škola Choltice

Základní škola Choltice Základní škola Choltice VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Poslání školní družiny Školní družina se ve své činnosti řídí vyhláškou č. 74/2005 Sb., o zájmovém vzdělávání. Hlavním posláním je zabezpečení zájmové

Více

ZAHRNUJÍCÍ VNITŘNÍ ŘÁD ŠD

ZAHRNUJÍCÍ VNITŘNÍ ŘÁD ŠD ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY ZAHRNUJÍCÍ VNITŘNÍ ŘÁD ŠD Vypracovala : Myslikovjanová Ivana, vedoucí vychovatelka Schválil : Mgr. Skýpalová Monika, statutární zástupce Pedagogická rada schválila dne : 29. 8. 2015

Více

Vnitřní řád školní družiny (ŠD)

Vnitřní řád školní družiny (ŠD) Vnitřní řád školní družiny (ŠD) Č. j.: ZŠH/55/2018 Spisový znak: 2a-1 Skartační znak: A5 Vypracoval: Schválil: Mgr. Luděk Balcařík, ředitel školy Mgr. Luděk Balcařík, ředitel školy Datum vydání: 28. 8.

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola pro žáky se specifickými poruchami učení Karlovy Vary, příspěvková organizace VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Mgr. Klára Píšová ředitelka školy Vnitřní řád školní družiny je vydáván v souladu

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola a Mateřská škola Kozojedy, okres Plzeň-sever I. OBECNÁ USTANOVENÍ Ředitel školy vydává podle 30 zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším

Více

Vnitřní řád školní družiny

Vnitřní řád školní družiny Vnitřní řád školní družiny Školní družina (dále jen družina) je školským zařízením pro zájmové vzdělávání zřízené v souladu se zákonem 561/2004 Sb., O předškolním, základním, středním, vyšším odborném

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola, Rokycany, Čechova 40, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Vnitřní řád školní družiny Č.j.: ZSCech40/96/2013 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne 19.9.2013 Školská

Více

Školní řád - družina

Školní řád - družina 1 Základní škola Františka Josefa Řezáče, Liteň, okres Beroun Školní řád - družina Č.j.: Účinnost od: 1.9.2016 Spisový znak: Skartační znak: Změny: V souladu se zněním zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním,

Více

Účinnost ode dne: Změny ve směrnici jsou prováděny formou číslovaných písemných dodatků, které tvoří součást tohoto předpisu.

Účinnost ode dne: Změny ve směrnici jsou prováděny formou číslovaných písemných dodatků, které tvoří součást tohoto předpisu. Základní škola a Mateřská škola Bohumín Bezručova 190 okres Karviná, příspěvková organizace Řád školní družiny Č. j.: ŘBe -13/2016 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne 30. 08. 2016 R.

Více

ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY. Základní škola Votice, okres Benešov

ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY. Základní škola Votice, okres Benešov ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola Votice, okres Benešov IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Název školy Základní škola Votice, okres Benešov REDIZO 600042171 IZO 113000235 IČ 70568146 Adresa školy Pražská 235, 259 01

Více

Základní škola a Mateřská škola Brno, Pastviny 70, p. o.

Základní škola a Mateřská škola Brno, Pastviny 70, p. o. Základní škola a Mateřská škola Brno, Pastviny 70, p. o. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č. J.: 1/9/2014 Vypracoval: Vydal: Ing. Petra Hanzalová, vychovatelka pověřená vedením ŠD Mgr. Jarmila Líčeníková, ředitelka

Více

Vnitřní řád školní družiny a školního klubu

Vnitřní řád školní družiny a školního klubu Vnitřní řád školní družiny a školního klubu ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j. Vypracoval: Bc. Radomíra Stejskalová Schválila Školská rada dne: Pedagogická rada ZŘ projednala dne: Směrnice

Více

Základní škola, Praha 9 Satalice, K Cihelně 137. K Cihelně 137/8, Praha-Satalice. Řád školní družiny

Základní škola, Praha 9 Satalice, K Cihelně 137. K Cihelně 137/8, Praha-Satalice. Řád školní družiny Řád školní družiny Tato směrnice je vydána v souladu se zákonem č. 561/2004 Sb., školský zákon v platném znění. Je součástí Školního řádu školy, určuje pravidla provozu školní družiny (dále jen ŠD), stanoví

Více

ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola Slovan, Kroměříž, příspěvková organizace Zeyerova 3354, Kroměříž

ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola Slovan, Kroměříž, příspěvková organizace Zeyerova 3354, Kroměříž Z á k l a d n í š k o l a S l o v a n, K r o m ě ř í ž, p ř í s p ě v k o v á o r g a n i z a c e Zeyerova 3354, 767 01 Kroměříž e-mail: zs@zsslovan.cz tel.: 573 502 244, fax : 573 502 240 ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola a Mateřská škola Budíškovice ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: 102/14 Vypracoval: Mgr. Ludmila Švarcová, ředitel školy Schválil: Mgr. Ludmila Švarcová, ředitel školy

Více

ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY ZŠ a MŠ NESLOVICE okres Brno - venkov, příspěvkové organizace

ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY ZŠ a MŠ NESLOVICE okres Brno - venkov, příspěvkové organizace ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY ZŠ a MŠ NESLOVICE okres Brno - venkov, příspěvkové organizace I. Všeobecná ustanovení Jako vedoucí pracovník ve školní družině je ředitelem školy určena na každém pracovišti ZŠ vedoucí

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola a Mateřská škola Nahořany, okres Náchod, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Směrnice č. Č.j.: 12/12 / Vypracoval: Mgr. Magda Michalová, ředitelka školy

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY ŠKOLNÍ DRUŽINA PŘI ZÁKLADNÍ ŠKOLE, LIBEREC VRATISLAVICE NAD NISOU, příspěvková organizace Adresa:, tel. /fax 482 323 263, e-mail: libor.rygal@zs. vratislavice. cz Bankovní spojení: ČS Liberec 0984944329/0800,

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola Moravská Nová Ves, příspěvková organizace VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: 246/2016 Vypracoval: Schválil: Mgr. Hana Grossmannová, ředitelka školy Mgr. Hana Grossmannová, ředitelka školy

Více

ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY. Základní škola Olomouc, Heyrovského 33. Září 2018

ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY. Základní škola Olomouc, Heyrovského 33. Září 2018 2018 ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola Olomouc, Heyrovského 33 Září 2018 V souladu se zněním zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon),

Více

Výchovně vzdělávací program školní družiny ZŠ NEPOMUK Školní 546, 33501 Nepomuk

Výchovně vzdělávací program školní družiny ZŠ NEPOMUK Školní 546, 33501 Nepomuk Výchovně vzdělávací program školní družiny ZŠ NEPOMUK Školní 546, 33501 Nepomuk Provoz ŠD : 6.15 16.30 hod. Počet oddělení: 5 Věk žáků ŠD: 6 9 let Platnost dokumentu: od 1. 9. 2015 Obsah: 1.Úvod 2.Informace

Více

Základní škola Mochov Na Dolejšku 287, 250 87 Mochov

Základní škola Mochov Na Dolejšku 287, 250 87 Mochov Základní škola Mochov Na Dolejšku 287, 250 87 Mochov Základní škola Mochov Na Dolejšku 287, 250 87 Mochov ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č. j.: 59/13 Skartační znak: S 5 Spisový znak:

Více

Vnitřní řád školní družiny

Vnitřní řád školní družiny Škola Kavčí hory Mateřská škola, Základní škola a Střední odborná škola služeb Praha 4, K Sídlišti 840 Č.j.: Po1278/1/08 Vnitřní řád školní družiny 1 V souladu se zněním zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním,

Více

Školní řád - družina

Školní řád - družina Základní škola a Mateřská škola Veverské Knínice, okres Brno venkov, příspěvková organizace Školní řád - družina Č.j.: 40/2013 Účinnost od: 1. 11. 2013 Projednán pedagogickou radou: 8. 10. 2013 Schválen

Více

PRAVIDLA BEZPEČNÉ DRUŽINY

PRAVIDLA BEZPEČNÉ DRUŽINY PRAVIDLA BEZPEČNÉ DRUŽINY 1. PO PŘÍCHODU DO ŠKOLNÍ DRUŽINY ODKLÁDÁM AKTOVKU NA URČENÉ MÍSTO 2. NA OBĚD ODCHÁZÍM S VYCHOVATELKOU NEBO S UČITELKOU (VYCHOVATELEM NEBO S UČITELEM 3. DODRŽUJI HYGIENICKÉ ZÁSADY

Více

Vnitřní řád školní družiny a školního klubu

Vnitřní řád školní družiny a školního klubu Vnitřní řád školní družiny a školního klubu ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j. ZŠLNM2PO/0049/2014 Vypracoval: Bc. Radomíra Stejskalová Schválila Školská rada dne: 5.9. 2014 Pedagogická

Více

Vnitřní řád školní družiny

Vnitřní řád školní družiny Vnitřní řád školní družiny I. Poslání školní družiny ŠD tvoří ve dnech šk. vyučování mezistupeň mezi výukou ve škole a výchovou v rodině. ŠD není pokračováním školního vyučování, má svá specifika, která

Více

Vnitřní řád školní družiny

Vnitřní řád školní družiny Příloha školního řádu Základní škola speciální a praktická škola Diakonie ČCE Vrchlabí Vnitřní řád školní družiny Tento vnitřní řád školní družiny (dále jen ŠD) je vydán v souladu se zněním 30, odst.1

Více

Vnitřní řád ŠKOLNÍHO KLUBU č.j. 453/2013 Aktualizace k 1.9.2015

Vnitřní řád ŠKOLNÍHO KLUBU č.j. 453/2013 Aktualizace k 1.9.2015 Vnitřní řád ŠKOLNÍHO KLUBU č.j. 453/2013 Aktualizace k 1.9.2015 1. Školní klub je umístěn v pavilonu C školní budovy. Zabezpečuje žákům zájmovou činnost v době po skončení vyučování, případně v době polední

Více

Vnitřní řád školní družiny obecná ustanovení

Vnitřní řád školní družiny obecná ustanovení Vnitřní řád školní družiny obecná ustanovení Na základě ustanovení zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, středním, vyšším odborném vzdělávání /školský zákon/ je vydán pro školní družinu vnitřní řád. Je

Více

Základní škola a mateřská škola Stod, VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

Základní škola a mateřská škola Stod, VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola a mateřská škola Stod, příspěvková organizace VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Školní družina poskytuje zájmové vzdělávání žákům běžných a speciálních tříd ZŠ a MŠ Stod a vykonává činnost ve dnech

Více

Vnitřní řád ŠD č.j. 452/2013

Vnitřní řád ŠD č.j. 452/2013 Vnitřní řád ŠD č.j. 452/2013 Aktualizace k 1.9.2016 1. Školní družina je umístěna v přízemí pavilonu A a v přízemí pavilonu C a 3.patře pavilonu C školní budovy. Zabezpečuje žákům zájmovou činnost náplň

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola a Mateřská škola Ostrava - Poruba Ukrajinská19, příspěvková organizace VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Část: ÚPLATA ZA ZÁJMOVÉ VZDĚLÁVÁNÍ VE ŠKOLNÍ DRUŽINĚ Vypracoval: Eva Kahúnová vedoucí vychovatelka

Více

Vnitřní řád školní družiny

Vnitřní řád školní družiny Základní škola Havířov-Šumbark Jarošova 33/851 okres Karviná, příspěvková organizace Jarošova 33/851, 736 01 Havířov-Šumbark Vnitřní řád školní družiny dle ustanovení 30 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním,

Více

Vnitřní řád školní družiny

Vnitřní řád školní družiny Vnitřní řád školní družiny Základní škola, Blatná, Holečkova 1060 Činnost školní družiny 1. Školní družina poskytuje žákům školy zájmové vzdělávání, odpočinkový program, společenské, kulturní, sportovní

Více

Škola: Základní škola Růžďka, okres Vsetín Vnitřní řád školní družiny Č.j.: 1/2018 Účinnost od:

Škola: Základní škola Růžďka, okres Vsetín Vnitřní řád školní družiny Č.j.: 1/2018 Účinnost od: Škola: Základní škola Růžďka, okres Vsetín Vnitřní řád školní družiny Č.j.: 1/2018 Účinnost od: 1.9.2018 Spisový znak: Skartační znak: Změny: V souladu se zněním zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním,

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola a Mateřská škola Úterý, okres Plzeň-sever, příspěvková organizace Úterý 16, 330 40 Úterý / tel.: 373 312 216 / e-mail: zms_utery@iol.cz / IČO: 60611171 Obecná ustanovení VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VÁCLAVOVICE, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VÁCLAVOVICE, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VÁCLAVOVICE, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE VNITŘNÍ ŘÁD ŠD Platný od 1. 8. 2018 OBSAH Vnitřní řád 1. Práva a povinnosti žáků a jejich zákonných zástupců 2. Provoz a vnitřní režim

Více

Vnitřní řád školní družiny a školního klubu

Vnitřní řád školní družiny a školního klubu Základní a Mateřská škola Záhoří Horní Záhoří 3, 398 18 Záhoří tel./fax: 382 284 213, IČO: 75000989 Vnitřní řád školní družiny a školního klubu Číslo směrnice: 12..2013 Vypracoval: Mgr. Markéta Bajerová,

Více

Vnitřní řád školní družiny

Vnitřní řád školní družiny Základní škola a Mateřská škola Město Touškov, příspěvková organizace Tel.:377922312, e-mail:zsmestotouskov@seznam.cz, www.skola.touskov.cz Vnitřní řád školní družiny Účinnost od 1. 9. 2018 1. Podrobnosti

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola a Mateřská škola Poličná 276, příspěvková organizace VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY s motivačním názvem Příjemné odpoledne Otevřená škola - jazyky - počítače - ekologie Motto: Svět je otevřená

Více

Vnitřní řád školní družiny

Vnitřní řád školní družiny Základní škola Karlovy Vary, Poštovní 19, příspěvková organizace, 360 01 Karlovy Vary Vnitřní řád školní družiny V Karlových Varech 30.srpna 2013 Mgr. Jan Poula ředitel školy Vnitřní řád školní družiny

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY OBSAH 1 Všeobecná ustanovení 1.1 Činnost ŠD 2 Organizace a provoz ŠD 2.1 Odhlašování a přihlašování žáka 2.2 Provoz ŠD 2.3 Docházka do ŠD 2.4 Pravidla chování žáků 2.5 Práva

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola Bílá Lhota, příspěvková organizace VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne: 29.8.2016 Směrnice nabývá platnosti dne: 29.8.2016 Směrnice nabývá

Více

Základní škola a mateřská škola Praha 8 Ďáblice, U Parkánu 17 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY. Řád školní družiny a školního klubu

Základní škola a mateřská škola Praha 8 Ďáblice, U Parkánu 17 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY. Řád školní družiny a školního klubu Základní škola a mateřská škola Praha 8 Ďáblice, U Parkánu 17 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Řád školní družiny a školního klubu Schválil: Josef Buchal, ředitel školy Dne: 21. 8. 2017 Platnost ode dne: 31. 8. 2017

Více

Základní škola nám. Curieových. ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY pro školní rok 2015/2016

Základní škola nám. Curieových. ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY pro školní rok 2015/2016 Základní škola nám. Curieových ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY pro školní rok 2015/2016 Řád: 02/2015 Účinnost: od 1.9.2015 Číslo jednací: Skartační znak: A5 Datum revize: 28.8.2015 Po revizi dokumentu a jeho schválení

Více

Vnitřní řád školní družiny

Vnitřní řád školní družiny Základní škola a Mateřská škola Tehov Svatojánská náves 78, 251 01 Tehov; IČO: 750 34 182; www.zstehov.cz tel: 323 640 573; e-mail: reditelka@zstehov.cz; ředitel Mgr. Radana Šimčíková Čj: 94/2017 Vnitřní

Více

Vnitřní řád ŠD č.j. 452/2013 Aktualizace k

Vnitřní řád ŠD č.j. 452/2013 Aktualizace k Vnitřní řád ŠD č.j. 452/2013 Aktualizace k 1.9.2015 1. Školní družina je umístěna v přízemí pavilonu A a v přízemí pavilonu C a 3.patře pavilonu C školní budovy. Zabezpečuje žákům zájmovou činnost náplň

Více

V n i t ř n í ř á d. Základní školy a Mateřské školy ve Velké Lhotě. Docházka do školy

V n i t ř n í ř á d. Základní školy a Mateřské školy ve Velké Lhotě. Docházka do školy V n i t ř n í ř á d Základní školy a Mateřské školy ve Velké Lhotě Docházka do školy 1. Vyučování probíhá podle rozvrhu, který byl schválen ředitelem školy. 2. Začátek dopoledního vyučování a délku přestávek

Více

Vnitřní řád školní družiny

Vnitřní řád školní družiny Základní škola Pod Skalkou, Rožnov p.r., příspěvková organizace Vnitřní řád školní družiny Obecná ustanovení Na základě ustanovení 30 zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním středním, vyšším odborném

Více

Základní škola a Mateřská škola, Baška, p.o. Vnitřní řád školní družina

Základní škola a Mateřská škola, Baška, p.o. Vnitřní řád školní družina Základní škola a Mateřská škola, Baška, p.o. Vnitřní řád školní družina Čj: ZŠB/448/2015 Směrnice nabývá platnosti dne: 1. 9. 2015 Směrnice nabývá účinnosti dne: 1. 9. 2015 Počet příloh 1 Změny směrnice

Více

Základní škola a Mateřská škola Praha 7 Tusarova 21. Vnitřní řád školní družiny

Základní škola a Mateřská škola Praha 7 Tusarova 21. Vnitřní řád školní družiny Základní škola a Mateřská škola Praha 7 Tusarova 21 Vnitřní řád školní družiny platný od 1. 9. 2016 1. Obecná ustanovení V souladu s ustanovením 30 odst. 1 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním,

Více

1. kladenská soukromá střední škola a základní škola (1.KŠPA), s. r. o. Holandská 2531, 272 01 Kladno. Řád školní družiny

1. kladenská soukromá střední škola a základní škola (1.KŠPA), s. r. o. Holandská 2531, 272 01 Kladno. Řád školní družiny 1. kladenská soukromá střední škola a základní škola (1.KŠPA), s. r. o. Holandská 2531, 272 01 Kladno Řád školní družiny čl. 1 Umístění a provoz školní družiny 1. Školní družina má 1 oddělení pro žáky

Více

Základní škola Šindlovy Dvory Vnitřní řád školní družiny

Základní škola Šindlovy Dvory Vnitřní řád školní družiny Základní škola Šindlovy Dvory Vnitřní řád školní družiny Školní řád je vydán v souladu s 30 zákona č. 561/2004 Sb. O předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon)

Více

Vnitřní řád školní družiny

Vnitřní řád školní družiny Základní škola a Mateřská škola Rudolfov, Na Točně 192/5, 373 71 Rudolfov Poslání školní družiny Vnitřní řád školní družiny Školní družina se ve své činnosti řídí zejména vyhláškou č. 74/2005 Sb., o zájmovém

Více

Základní škola a Mateřská škola Bechlín příspěvková organizace SMĚRNICE - ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY, STATUT ŠD

Základní škola a Mateřská škola Bechlín příspěvková organizace SMĚRNICE - ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY, STATUT ŠD SMĚRNICE Č. 35Z ORGANIZAČNÍHO ŘÁDU ŠKOLY SMĚRNICE - ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY, STATUT ŠD Č. j.: Vypracoval: Mgr. Pavel Adámek, ředitel školy Schválil: Mgr. Pavel Adámek, ředitel školy Pedagogická rada projednala

Více

2. Do ŠD mohou docházet žáci z tř., kteří jsou zařazeni do oddělení pro 2. stupeň ZŠ.

2. Do ŠD mohou docházet žáci z tř., kteří jsou zařazeni do oddělení pro 2. stupeň ZŠ. ZŠ a MŠ KAMÝK nad VLTAVOU, příspěvková organizace VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY a) Přihlašování a odhlašování účastníka 1. Do ŠD mohou docházet děti z přípravné třídy, žáci z 1. 5. tř., kteří jsou zařazeni

Více

Vnitřní řád školní družiny

Vnitřní řád školní družiny Vnitřní řád školní družiny Základní škola Průhonice, okres Praha západ Obecná ustanovení Na základě ustanovení 30, odst. 1 zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělání

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola Brno, Hroznová 1 VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č. j.: 180a Spisový znak: 2a Skartační znak: A5 Vypracoval: Bc.Žaneta Muronová, vedoucí vychovatelka Schválil: Mgr.Zbyněk Krejčíř Datum vydání:

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA RUDOLTICE, RUDOLTICE 200,561 25 VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Obecná ustanovení Na základě ustanovení 30 zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním středním, vyšším odborném

Více

Základní škola a Mateřská škola Brno, Pastviny 70, p. o.

Základní škola a Mateřská škola Brno, Pastviny 70, p. o. Základní škola a Mateřská škola Brno, Pastviny 70, p. o. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č. J.: 1/9/2014 Vypracoval: Vydal: Ing. Petra Hanzalová, vedoucí vychovatelka ŠD Mgr. Jarmila Líčeníková, ředitelka školy

Více

Základní škola a Mateřská škola, Prostřední Bečva, okres Vsetín 18. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Mgr. Pavlína Přikrylová, ředitelka školy

Základní škola a Mateřská škola, Prostřední Bečva, okres Vsetín 18. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Mgr. Pavlína Přikrylová, ředitelka školy Vypracoval: Schválil: Základní škola a Mateřská škola, Prostřední Bečva, okres Vsetín 18. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Mgr. Pavlína Přikrylová, ředitelka školy Mgr. Pavlína Přikrylová, ředitelka školy Pedagogická

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY 1. Obecná ustanovení Školní družina se při své činnosti řídí zejména zákonem č. 561/2004Sb. (školský zákon) a vyhláškou č. 74/2005 Sb. o zájmovém vzdělávání. Ředitel školy vydává

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola T.G.Masaryka Třebíč, příspěvková organizace se sídlem Komenského nám. 61/6, 674 01 Třebíč ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 18. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: 414 / 2014 Vypracoval: Schválil:

Více

Školní rok 2007/2008. Základní škola Rožnov pod Radhoštěm, Koryčanské Paseky 467, okres Vsetín

Školní rok 2007/2008. Základní škola Rožnov pod Radhoštěm, Koryčanské Paseky 467, okres Vsetín Základní škola Rožnov pod Radhoštěm, Koryčanské Paseky 467, okres Vsetín Na základě ustanovení zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon)

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA RADNICE, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE SÍDLIŠTĚ 591 338 28 RADNICE IČ: 73740641

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA RADNICE, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE SÍDLIŠTĚ 591 338 28 RADNICE IČ: 73740641 VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA RADNICE, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE SÍDLIŠTĚ 591 338 28 RADNICE IČ: 73740641 Vnitřní řád ŠD nabývá platnosti: 1.9. 2012 VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

Více

Základní škola a Mateřská škola Vranovice, příspěvková organizace Masarykova 178, 691 25 Vranovice

Základní škola a Mateřská škola Vranovice, příspěvková organizace Masarykova 178, 691 25 Vranovice Základní škola a Mateřská škola Vranovice, příspěvková organizace Masarykova 178, 691 25 Vranovice Řád školní družiny Zpracovala a schválila: Mgr.Hana Pokorná, v.r. Kontrolovala: Z.Zedníčková, D.Kneblová

Více

Řád školní družiny - SM03

Řád školní družiny - SM03 Řád školní družiny - SM03 Vypracoval: Ing. Richard Váňa, ředitel školy Projednal: Pedagogická rada dne: 28.8.2014 Schválil: Ing. Richard Váňa, ředitel školy Číslo jednací: 42/2014 Ú od: 1. 9. 2014 Obsah:

Více

Poslání školní družiny

Poslání školní družiny Poslání školní družiny Školní družina tvoří ve dnech školního vyučování mezistupeň mezi výukou ve škole a výchovou v rodině. ŠD není pokračováním školního vyučování, má svá specifika, která ji odlišují

Více

Řád školní družiny I. OBECNÁ USTANOVENÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

Řád školní družiny I. OBECNÁ USTANOVENÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Základní škola a mateřská škola Brno, Husova 17, 602 00 Brno příspěvková organizace Řád školní družiny I. OBECNÁ USTANOVENÍ Školní družina je součástí právního subjektu Základní školy a mateřské školy

Více

Řád školní družiny na ZŠ Měnín

Řád školní družiny na ZŠ Měnín 1 Řád školní družiny na ZŠ Měnín Počet oddělení : 2 Počet ţáků v jednom oddělení : max. 25 Obecná ustanovení Řád školní druţiny je součástí organizačního řádu školy. Určuje pravidla provozu, stanoví reţim

Více

PROVOZNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

PROVOZNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY PROVOZNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola Okříšky, J. A. Komenského 87 Vypracovala: Schválila: Pedagogická rada projednala dne: 29.8.2013 Školská rada schválila dne: 30.8..2013 Směrnice nabývá platnosti

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY 1 ZŠ J. A. Komenského Blatná, okres Strakonice VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY (dále jen ŠD) je vydán v souladu s 30 zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola Hýskov, příspěvková organizace se sídlem Školní 112,Hýskov VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: 09 /2012 Vypracoval: Schválil: Mgr. Lenka Štětková, ředitelka školy Mgr. Lenka Štětková, ředitelka

Více

Vnitřní řád školní družiny

Vnitřní řád školní družiny Školní družina při Základní škole Zábřeh, Školská 406/11, okres Šumperk Vnitřní řád školní družiny Obecná ustanovení Na základě ustanovení zákona č. 561/2004 Sb. O předškolním, základním, středním, vyšším

Více

Provozní řád školní družiny

Provozní řád školní družiny Základní škola, Pod Marjánkou 2/1900, Praha 6 *************************************************************** Provozní řád školní družiny Školní družina je součástí Základní školy, Praha 6, Pod Marjánkou

Více

Gymnázium, základní škola a mateřská škola Hello s.r.o. Řád školní družiny

Gymnázium, základní škola a mateřská škola Hello s.r.o. Řád školní družiny Řád školní družiny Obsah 1. Provozní doba školní družiny 2. Umístění oddělení školní družiny 3. Podmínky docházky 4. Pitný režim 5. Styk s rodiči nebo zákonnými zástupci 6. Nevyzvednutí dítěte ze školní

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola a mateřská škola Stod, příspěvková organizace VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY č.j. ZŠ/2017/ č.j. ZŠ/2017/275 VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Vnitřní řád školní družiny je závazný pro všechny zaměstnance

Více

Řád školní družiny Základní škola Litoměřice, Havlíčkova 32, příspěvková organizace

Řád školní družiny Základní škola Litoměřice, Havlíčkova 32, příspěvková organizace š Č.j. 8.3/12 Řád školní družiny Základní škola Litoměřice, Havlíčkova 32, příspěvková organizace Schváleno pedagogickou radou dne 27.8.2012 Platnost od 1.9.2012 Mgr. Blanka Ježková Obsah Družina poskytuje

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola JIH, Mariánské Lázně, Komenského 459, příspěvková organizace VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY I. Úvodní ustanovení Ředitel školy vydává podle 30, 21, 22, 112, 121 odst. 1 a 123 odst. 5 zákona

Více

Vnitřní řád školní družiny. Základní škola, Praha 9 Kyje, Šimanovská 16

Vnitřní řád školní družiny. Základní škola, Praha 9 Kyje, Šimanovská 16 Vnitřní řád školní družiny Základní škola, Praha 9 Kyje, Šimanovská 16 OBECNÁ USTANOVENÍ: Školní družina je školským zařízením a je součástí ZŠ, Praha 9 Kyje, Šimanovská 16. O umístění, nebo neumístění

Více