DRUŽINA ŠŤASTNÝCH DĚTÍ

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "DRUŽINA ŠŤASTNÝCH DĚTÍ"

Transkript

1 ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO ZÁJMOVÉ VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ DRUŽINA ZÁKLADNÍ ŠKOLY PETRA BEZRUČE V TŘINCI, BEZRUČOVA 418, TŘINEC DRUŽINA ŠŤASTNÝCH DĚTÍ Platnost: od 1. září 2007 V Třinci 28. června 2007 Mgr. Dagmar Bičová ředitelka školy

2 OBSAH Charakteristika ŠD Charakteristika ŠVP ŠD Cíle a kompetence Formy činnosti ve školní družině Podmínky pro žáky se specifickými vzdělávacími potřebami Časový plán Obsah vzdělávacího programu Ekonomické, materiální a personální podmínky Hygiena a bezpečnost v ŠD Evaluace

3 Charakteristika ŠD Školní družina (dále jen družina) působí jako součást Základní školy Petra Bezruče na ulici Bezručova 418 v Třinci. Družinu navštěvují žáci 1.stupně ( roč. ). Pracuje ve třech odděleních a je otevřena v odpoledních hodinách. (provoz družiny viz. Příloha Vnitřní řád družiny). Pedagogické působení zajišťují tři kvalifikované vychovatelky. Další vzdělávání získávají v akreditovaných kurzech i samostudiem. Vlastní prostory pro zájmovou činnost jsou vybavené pracovním a odpočinkovým nábytkem, pomůckami pro aktivní i pasivní relaxaci a pro učení, dále prostory pro odkládání oděvu a obuvi. K naplnění činností v družině slouží tělocvična, cvičná kuchyňka a počítačová učebna školy a ve dnech hezkého počasí školní zahrada. Charakteristika ŠVP ŠD Vychází z RVP naší školy a to z kapitoly Člověk a jeho svět. ŠVP je uspořádán do 5 tematických okruhů (Místo, kde žijeme, Lidé kolem nás, Lidé a čas, Rozmanitosti přírody a Člověk a jeho zdraví). ŠVP je otevřený dokument, který se může v průběhu roku doplnit nebo upravit.

4 Cíle a kompetence V družině se snažíme naplňovat požadavky na trávení volného času, klíčové kompetence a z toho vyplývající cíle: Požadavky: Požadavek na volný čas Vychovatel pedagogicky ovlivňuje volný čas žáka, navozuje a motivuje činnost. Požadavek dobrovolnosti Vychovatel přizpůsobuje všechny činnosti přiměřeně věku žáků. Snaží se na základě zájmu a motivace, aby žáci vykonávali činnosti dobrovolně. Požadavek zajímavosti a zájmovosti Vychovatel používá postupy a náměty, které jsou pro žáky atraktivní, snaží se volit pestrou skladbu zaměstnání žáků. Požadavek aktivity Činnosti volí vychovatel tak, aby v nich mohli být přiměřeně úspěšní všichni žáci. Snaží se zapojit žáky do přípravy činností, realizaci a hodnocení. Požadavek citlivosti a citovosti Všechny činnosti by měly žákům přinést kladné emoce pochvaly, radost z objevování nebo překonávání překážek. Požadavek seberealizace Žáci si prostřednictvím činností v odděleních vytvářejí žádoucí sociální kontakty. Vychovatel podporuje kladné hodnocení žáků.

5 Klíčové kompetence: Kompetence k učení necháváme dětem čas na dokončení započaté práce. podporujeme samostatnost a tvořivost. vedeme děti k sebehodnocení. učíme realizovat vlastní nápady. Kompetence k řešení problémů vytváříme podmínky pro rozeznávání správných a chybných řešení. podporujeme kolektivní práci. společně řešíme problémové situace a konflikty mezi dětmi. vedeme děti k překonání obtíží při dokončování činností. Kompetence komunikativní vytváříme situace pro vyjadřování vlastního názoru dětí. zapojujeme děti do diskuze. dbáme na vhodné formulování myšlenek, sdělení, otázek. Kompetence sociální a interpersonální podněcujeme děti k vzájemné spolupráci. učíme rozpoznávat vhodné a nevhodné chování. vedeme děti k dodržování dohodnutých pravidel. vytváříme příjemnou atmosféru ve skupině.

6 Kompetence občanské vedeme děti k zodpovědnosti. učíme uvědomovat si svá práva a povinnosti. Kompetence k trávení volného času učíme děti smysluplně trávit volný čas, orientovat se v možnostech jeho využití. učíme vybírat zájmové činnosti podle dispozic. rozvíjíme zájmy dětí v organizovaných i individuálních činnostech. Cíle: Umožnit žákům prožívat radostné chvíle, jistotu a bezpečí. Nabízet dětem smysluplné využití volného času. Podněcovat žáky k tvořivému myšlení, logickému uvažování a řešení problémů. Učit žáky vycházet s kolektivem (projev citlivosti, ohleduplnosti, odmítnutí agresivity, šikany, umění se bránit) Učit žáky osvojovat si základy slušného chování při stolování. Učit se předávat znalosti, zkušenosti a dovednosti v různých oblastech. Rozvíjet vnímavost a citlivé vztahy k lidem, prostředí i k přírodě a respektovat je. Vytvářet podmínky a prostor pro odpočinek a relaxaci. Rozvíjet všestrannou spolupráci s rodinami žáků. Vést děti spolupráci a toleranci, vést je k samostatnému rozhodování a tvorbě postojů. Vést žáky k otevřené komunikaci. Dát žákům možnost zažívat úspěch, nebát se chyby a pracovat s ní. Vytvářet vztah k pohybovým aktivitám a sportům, aktivně odpočívat.

7 Vést děti k zdravému životnímu stylu. Učit žáky aktivně rozvíjet a chránit fyzické, duševní a sociální zdraví a být za ně odpovědný. Rozvíjet schopnost spolupracovat a respektovat práci a úspěchy vlastní i druhých. Seznamovat s lidovými tradicemi, vytvářet citový vztah k hodnotám, které vytvořili naši předkové. Rozvíjet slovní zásobu a fantazii, cvičit paměť a soustředění. Hodnocení je postaveno na zdůraznění úspěchu a pozitiv žáka. Neřešit za dítě to, co může zvládnout samo.

8 Formy činnosti ve školní družině Základním prostředkem činnosti ve školní družině je hra založená na zážitku účastníků, která obohacuje jejich sebepoznání, rozšiřuje vědomosti, dovednosti a navozuje kladné emoce. pravidelná činnost - každodenní činnost v oddělení vychází z týdenní skladby zaměstnání, představuje organizované aktivity. příležitostné činnosti - přesahují rámec jednoho oddělení, nejsou zahrnuty do týdenní skladby činností (besídky, karneval, dětský den, sportovní dny v rámci olympiády, odpoledne s rodiči, nocování ). spontánní aktivity - jedná se o činnosti následující po organizované činnosti, zahrnují hry, odpolední klidové činnosti a pobyty venku. Podmínky pro žáky se specifickými vzdělávacími potřebami Respektujeme individualitu každého žáka, vytváříme přiměřené prostředí pro jeho všestranný rozvoj. Na podmínkách pro žáky se specifickými vzdělávacími potřebami budeme spolupracovat adekvátně s přihlédnutím k jejich handicapu s rodiči a se školou. Dle stupně a charakteru jejich handicapu bude umožňováno začleňování do volnočasových aktivit a budou zajišťovány podmínky vhodné k rozvoji jejich osobnosti. Při výběru činností ve ŠD, při motivování a hodnocení žáků bude brán ohled na integraci těch, kteří mají speciální vzdělávací potřeby. V případě nutnosti spolupracujeme s odbornými pracovišti. Pro rozvoj talentovaných jedinců bude naše ŠD nabízet další doplňkové aktivity v oblasti jejich zájmu.

9 Časový plán Odpočinkové činnosti mají odstranit únavu, zařazují se nejčastěji po obědě. Rekreační činnosti - slouží k regeneraci sil, převažuje v nich odpočinek aktivní s náročnějšími pohybovými prvky. Zájmové činnosti rozvíjejí osobnost žáka, umožňují žákům seberealizaci i kompenzaci možných pohybových dovedností a poznání. Jde o řízenou kolektivní nebo individuální činnost, organizovanou nebo spontánní aktivitu. Příprava na vyučování zahrnuje okruh činností související s plněním školních povinností, není však legislativně stanovena jako povinná činnost ŠD. Získávání dalších doplňujících poznatků - při průběžné činnosti ŠD (např. vycházky, poslechové činnosti, práce s knihou a časopisy). Pobyt žáků v družině provází řada režimových momentů převlékání, přechody, sebeobslužné činnosti.

10 Obsah vzdělávacího programu Vzdělávací program je uspořádán do 5. tematických okruhů (Místo, kde žijeme, Lidé kolem nás, Lidé a čas, Rozmanitosti přírody a Člověk a jeho zdraví) 1. téma: Místo, kde žijeme žáci poznávají nejbližší okolí. žáci se seznamují s organizací života v rodině, ve škole, ve společnosti, ve městě. žáci se učí pravidlům v dopravní výchově. 2. téma: Lidé kolem nás žáci si osvojují zásady vhodného chování a jednání mezi lidmi. žáci by si měli uvědomovat význam a podstatu tolerance, empatie a vzájemné úcty. žáci by si měli osvojovat, jak se vhodně seznamovat s druhými lidmi, jak správně zdravit. žáci se v praxi učí zásadám stolničení. žáci kultivují komunikaci slovní i mimoslovní, rozvíjejí své vyjadřovací schopnosti, učí se schopnosti naslouchat a být tolerantní k odlišným názorům lidí ve skupině. dbá se na vytváření kladného vztahu ke spolužákům a pozitivního klimatu v oddělení. 3. téma: Lidé a čas žáci se učí budování správného režimu dne a jeho dodržování.

11 4. téma: Rozmanitost přírody žáci jsou seznamováni s rozmanitostí a proměnlivostí živé a neživé přírody. 5. téma: Člověk a jeho zdraví žáci získávají poučení o zdraví a nemocech, o prevenci chorob, o odpovědnosti za své zdraví. žáci získávají a upevňují si základní hygienické návyky. poukazujeme na důležitost bezpečnosti při všech činnostech, které žáci provozují.

12 Ekonomické, materiální a personální podmínky Ekonomické: Poplatek za ŠD se platí měsíčně. Platba je vybírána hotovostně vychovatelkami ŠD a je splatná do konce měsíce na měsíc následující. Rodiče mají možnost poplatek uhradit i na účet školy. Materiální: Vlastní prostory pro zájmovou činnost jsou vybavené pracovním a odpočinkovým nábytkem, pomůckami pro aktivní i pasivní relaxaci a pro učení, dále prostory pro odkládání oděvu a obuvi. Dle možností navštěvujeme tělocvičnu školy, cvičnou kuchyňku a počítačovou učebnu a ve dnech hezkého počasí využíváme školní zahradu. Uskutečňujeme vycházky do blízkého lesoparku. Dětem je zajištěn pitný režim. Personální: V ŠD pracují 3 kvalifikované vychovatelky. Vychovatelky se každoročně podílí na přípravě školních akcí (vánoční besídka, odpoledne s rodiči, nocování v družině, karneval, soutěže) Vychovatelky se zúčastňují akreditovaných kurzů, programů dalšího vzdělávání pedagogů a využívají samostudium k vlastnímu rozvoji pedagogické činnosti pro ŠD.

13 Hygiena a bezpečnost v ŠD Kapacita jednotlivých oddělení je 30 dětí. Oddělení využívají k odpočinkové činnosti koberce, pohovky, k pracovním činnostem, stolním hrám apod. stoly. Oddělení jsou vybavena umyvadlem, osvětlením, koberce jsou pravidelně vysávány a PVC myté mokrou cestou, místnosti jsou pravidelně větrány okny. Pitný režim je zajištěn. Na začátku školního roku jsou žáci poučeni o bezpečnosti a společenských normách v ZŠ, ŠD, na školním hřišti, při společných vycházkách a akcích. O poučení je veden záznam. V případě úrazu jsou žáci opětovně poučeni o prevenci bezpečnosti. Lékárnička pro první pomoc je umístěna v jednotlivých odděleních ŠD, telefonní čísla rodičů v případě úrazu jsou uvedena v zápisních lístcích. Vychovatelky jsou seznámeny se zdravotním stavem některých dětí (epilepsie, diety, alergie ) Vychovatelky spolupracují s rodiči a třídními učitelkami a bezprostředně reagují na výchovné a jiné problémy.

14 Evaluace Hodnocení většího či menšího tematického celku provádíme po skončení nebo i v průběhu, zamýšlíme se nad tím, zda byl vytýčený specifický cíl naplněn a jaké další cíle byly sledovány. Podle získaných výsledků můžeme dál plánovat tematické celky, jejich části upravovat, obměňovat, obohacovat o nové náměty, hledat nové prostředky činnosti. Hodnocení směrem k žákům provádíme průběžně hodnotíme individuální výsledky žáků, jejich pokroky, úspěchy, nezdary. Individuální hodnocení má zvláštní význam i pro sebehodnocení žáka. S žákem o pokrocích, kterých dosahuje, vhodným způsobem hovoříme. Z pohledu celého oddělení hodnotíme aktivitu, zájem žáků, jejich náměty a plnění pedagogického záměru. Všechny realizované činnosti hodnotíme v souladu s výchovně vzdělávacím programem a zejména z pohledu přínosu pro žáky, což je podkladem pro další práci. Naším hlavním cílem je, aby se děti na pobyt v družině těšily a rády ji navštěvovaly. Přílohou tohoto vzdělávacího programu je Vnitřní řád školní družiny.

15 Vnitřní řád školní družiny při ZŠ Petra Bezruče Třinec Školní rok 2015/2016 Platnost od 1. září 2015 Vnitřní řád je zpracován v souladu se zákonem č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) a vyhláškou č. 74/2005 Sb., o zájmovém vzdělávání. Činnost družiny 1. Družina může vykonávat činnost pro účastníky, nebo účastníky a jejich zákonné zástupce, i ve dnech pracovního volna. 2. Provoz družiny je zajištěn denně, a to v ranním provozu od 6:00h. do 7:45h. a odpoledním provozu od 11:40 h do 16:30 h. v pondělí až středa, 11:40 h. do 16:00 h. ve čtvrtek a v pátek od 11:40 do 15:30 h.. Družina organizuje zájmové vzdělávání pro účastníky přihlášené k pravidelné docházce. 3. Ke svým činnostem využívá družina vlastní prostory učebny, šatnu a sociální zařízení. K dispozici má i další vybavení školy, a to tělocvičnu, školní zahradu s letním vybavením a počítačovou učebnu. V rámci svých aktivit využívá kulturní zařízení města, hřiště Domu dětí a mládeže. 4. Pitný režim je zajištěn. Žákům je v průběhu odpoledních činností podáván čaj. Finanční úhrada přísluší rodičům. 5. Stravování žáků je zajištěno ve školní jídelně. 6. Činnost družiny probíhá pravidelnou výchovnou, vzdělávací a zájmovou činností. 7. Pro evidenci účastníků zájmových činností stanovila ředitelka předepsanou dokumentaci: matriku, zápisní lístky Účastníci činnosti družiny 1. Činnost družiny je určena žákům třídy základní školy. 2. O přijetí žáka do družiny se rozhoduje na základě písemné přihlášky. Přihláška má platnost na příslušný školní rok. Její součástí je písemné sdělení zákonných zástupců žáka o rozsahu docházky a způsobu odchodu z družiny. Předáním tohoto dokumentu vychovatelce je návštěva ŠD pro žáky povinná. V průběhu školního roku mohou rodiče žáka ze ŠD odhlásit pouze písemnou formou. 3. Přihláška je rodičům budoucích prvňáčků předána při zápise, ostatní žáci si jej vyzvedávají u svých vychovatelek v měsíci červnu. 4. Ředitelka školy může žáka z docházky do družiny podmínečně vyloučit nebo vyloučit, a to do dvou měsíců ode dne, kdy se žák provinění dopustil, nejdéle však do 1 roku. O svém rozhodnutí informuje pedagogickou radu ( 31 odst.4 školského zákona).

16 Organizace činnosti družiny Provoz zajišťují dvě vychovatelky. Je jmenována vedoucí vychovatelka, která má jednoznačně stanoveny kompetence. Zajišťuje přihlašování a odhlašování žáků, vybírání poplatků, předávání informací rodičům, vyřizování námětů a stížností. O přijetí účastníka k činnosti družiny ve formě pravidelné výchovné, vzdělávací a zájmovou činnosti se rozhoduje na základě písemné přihlášky. Součástí přihlášky k pravidelné výchovné, vzdělávací a zájmové činností je písemné sdělení zákonných zástupců účastníka o rozsahu docházky a způsobu odchodu účastníka z družiny. Je-li některá z vychovatelek nepřítomna, je zájmové vzdělávání zajištěno jiným pedagogickým pracovníkem. Účastníci pravidelné denní docházky se zařazují do oddělení, které se naplňují do počtu nejvýše 30 žáků. Přesáhne-li počet aktuálně přítomných žáků v jednom oddělení počet 30, nastupuje do oddělení další pedagogický pracovník. Při akcích konaných mimo místo, kde družina uskutečňuje zájmové vzdělávání, připadá na jednu vychovatelku zajišťující bezpečnost a ochranu zdraví žáků nejvýše 25 žáků. Činností vykonávaných družinou se mohou účastnit i žáci, kteří nejsou přijati k pravidelné denní docházce do družiny. Ve školním roce 2015/2016 je do školní družiny zapsáno k pravidelné činnosti 75 žáků a jsou zřízena tři oddělení. Vedoucí vychovatelka se podle potřeby účastní porad vedení školy. Vnitřní informační systém vychází z velikosti družiny a denního kontaktu vychovatelek. Upřednostňuje se vzájemná neformální komunikace vychovatelek a třídních učitelek žáků ročníku. Podle potřeby konzultuje vedoucí vychovatelka s výchovným poradcem nebo preventistou negativních jevů. Provoz a vnitřní režim Žáci jsou prokazatelně seznámeni s řádem družiny, poučeni o bezpečném chování v prostorách družiny, jídelně, šatně, tělocvičně a při činnostech mimo budovu školy. prostory družiny se otevírají v 11:40 hodin V průběhu družiny je šatna 1. a 3. oddělení uzamčena. Vychovatelka si na každý týden stanoví z řad žáků službu, která vykonává dílčí úkoly (např. otevírá šatnu žákům, kteří odchází dříve domů, pomáhá s úklidem učebny).

17 Pohyb žáků a vzájemné předávání jsou organizačně zajištěny. Po skončení vyučování přivádí žáky do prostor před školní jídelnou vyučující učitelka, kde žáky předá vychovatelkám. Žáci po jídle přechází do učeben ŠD společně s vychovatelkou. Žáci 2.odd. čekají v šatně, pak společně s vychovatelkou přecházejí do venkovní družiny. Odchod žáků z družiny se řídí požadavky rodičů vymezenými na přihlášce. Aktuální změna je doložena písemnou formou. Družina nezodpovídá za bezpečnost žáků v případě jeho samovolného odchodu bez písemného sdělení rodičů nebo bez vědomí vychovatelky. Rodiče po předání dítěte zodpovídají za jeho bezpečnost, i když se ještě společně zdržují v prostorách družiny. Jsou vytvořeny podmínky pro zajištění bezpečnosti a ochrany dětí, ochrany před sociálně patologickými jevy a před projevy diskriminace, nepřátelství nebo násilí. Zvolené formy odpovídají věkovým zvláštnostem žáků a potřebám provozu. Jedná se o průběžně prováděný dozor vychovatelek, výchovné působení v průběhu realizovaných činností uplatňovaných v souladu s realizovaným školním vzdělávacím programem. Žáci mají k dispozici vhodné hry, knihy, vybavení k aktivním i odpočinkovým činnostem v učebnách i ke hrám v okolí školy. V učebnách jsou jim veškeré materiály dostupné. Práva a povinnosti zákonných zástupců žáka seznámit se s vnitřním řádem školní družiny, nepřítomnost žáka omlouvat nejpozději v den nepřítomnosti žáka, a to do 8:00 hodin. Omlouvat žáka je možné písemně, ale i telefonicky. písemně sdělit požadavek k odchodu žáka v jiném čase, než je stanoveno na přihlášce, písemně sdělit, pokud si žáka vyzvedne z družiny jiná osoba, než je uveden na přihlášce, sdělit vychovatelce nutná omezení činností svého dítěte v návaznosti na aktuální, případně trvalý zdravotní stav, na žádost vychovatelky konzultovat případné problémy svého dítěte v kolektivu, v rámci stanovených pravidel v daném termínu zaplatit poplatek (vyhláška o zájmovém vzdělávání 14). Poplatek je stanoven ve výši 100 Kč na měsíc. Poplatek je splatný do konce měsíce na měsíc následující. Rodiče mají možnost uhradit poplatek na účet školy na celý školní rok. zákonný zástupce má právo být informován o chování a zaměření zájmových aktivit svého dítěte, zákonný zástupce má právo navštívit po dohodě s ředitelem školy a vychovatelkou oddělení, do kterého je zařazeno jeho dítě a sledovat jeho činnost, zákonný zástupce má právo prostřednictvím školské rady sdělit své připomínky a podněty k činnosti družiny,

18 pokud si rodiče bez předchozí informace nevyzvednou své dítě po uzavření družiny, požádá vychovatelka o pomoc při jejich vyhledání městskou policii. Pokud by se podobná situace častěji opakovala, bude tento stav nahlášen sociální komisi MěÚ Třinec. Aktuální zprávy pro rodiče jsou zveřejňovány na nástěnkách družiny. Vzhledem k nutnosti zajistit bezpečnost žáků a předcházet úrazům je potřebné, aby žáci respektovali stanovená pravidla a pokyny vychovatelek Zvláště hrubé a úmyslné fyzické útoky žáka vůči vychovatelkám se vždy považují za závažný přestupek. Práva a povinnosti žáků Co mohu zapojit se do společné hry nebo si vybrat a požádat o vlastní, samostatnou hru říci vhodným způsobem vychovatelce své přání požádat vychovatelku o pomoc, nevím-li si rady, nebo když mám problém Co bych měl Co musím při vstupu do místnosti pozdravit v jídelně dodržovat zásady slušného chování a stolování slušně oslovovat své kamarády, nejlépe křestním jménem oslovovat pedagogy zaměstnance družiny paní vychovatelko vždy poslouchat pokyny vychovatelek při pohybu v prostorách družiny i prostorách školy dbát na svou bezpečnost

19 Co nesmím odcházet mimo prostory učebny bez vědomí vychovatelky běhat po chodbách, schodech a učebnách zbytečně se zdržovat v šatně házet hračkami i jinými předměty ničit svévolně hračky nebo zařízení družiny otvírat bez pokynů vychovatelky okna přinášet předměty, kterými bych mohl zranit sebe nebo své kamarády slovně ani tělesně napadat své kamarády přinášet nebezpečné a návykové látky V Třinci dne 1. září 2015 Mgr. Dagmar Bičová, ředitelka školy Ivana Durstinová, vedoucí vychovatelka....

12. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY A STANOVENÍ ÚPLATY

12. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY A STANOVENÍ ÚPLATY Základní škola Petra Bezruče a mateřská škola, Třinec, příspěvková organizace Bezručova 418, 739 61 Třinec 12. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY A STANOVENÍ ÚPLATY Č.j.: ZB/0411/2018 Spisový znak: 1.2 Skartační

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola Nový Jičín, Jubilejní 3, příspěvková organizace VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č. j. : /2012 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne 30. 8. 2012 Směrnice nabývá platnosti ode dne:

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: Vypracoval: Schválil: Základní škola a Mateřská škola Nový Jičín, Jubilejní 3, příspěvková organizace - pracoviště Dlouhá 56 VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Pedagogická rada projednala dne 28.8.2014 Směrnice

Více

DRUŢINA ŠŤASTNÝCH DĚTÍ

DRUŢINA ŠŤASTNÝCH DĚTÍ ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO ZÁJMOVÉ VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ DRUŢINA ZÁKLADNÍ ŠKOLY PETRA BEZRUČE V TŘINCI, BEZRUČOVA 418, TŘINEC 739 61 DRUŢINA ŠŤASTNÝCH DĚTÍ Platnost: od 1. září 2007 V Třinci 28. června

Více

Vnitřní organizační normy a směrnice

Vnitřní organizační normy a směrnice Jubilejní základní škola prezidenta Masaryka a Mateřská škola Trojanovice, okres Nový Jičín, příspěvková organizace Vnitřní organizační normy a směrnice Vnitřní řád školní družiny Vnitřní řád je zpracován

Více

Základní škola a Mateřská škola Frenštát pod Radhoštěm, Tyršova 913, okres Nový Jičín. Vnitřní řád školní družiny

Základní škola a Mateřská škola Frenštát pod Radhoštěm, Tyršova 913, okres Nový Jičín. Vnitřní řád školní družiny Základní škola a Mateřská škola Frenštát pod Radhoštěm, Tyršova 913, okres Nový Jičín Vnitřní řád školní družiny Příloha : Organizace školní družiny ve školním roce 2013/2014 Vnitřní řád je zpracován v

Více

Školní vzdělávací program pro školní družinu

Školní vzdělávací program pro školní družinu 1. základní škola Cheb, Americká 36 Identifikační údaje Název programu: název školy 1. základní škola Cheb, Americká 36 REDIZO IČ 70987211 adresa školy Americká 36, Cheb 350 02 ředitel Mgr. Miroslav Janoušek

Více

Školní vzdělávací program pro ŠD

Školní vzdělávací program pro ŠD Školní vzdělávací program pro ŠD Zpracovaly: PhDr. Zuzana Sniegoňová a Bc. Michaela Vágovszká Dvořáková Aktualizace č.1 platná od 1. 9. 2018 Mgr. Andrea Hrabáková, ředitelka školy Nabývá účinnosti dne:

Více

Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání

Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání zpracovaný podle RVP ZV s názvem : Člověk přírodě - příroda člověku ZÁKLADNÍ ŠKOLA okres Praha-východ ODOLENA VODA, Školní 200 Příloha 2 1.1.1 Školní vzdělávací

Více

- rozvíjet u žáků schopnosti spolupracovat a respektovat práci a úspěchy vlastní i druhých

- rozvíjet u žáků schopnosti spolupracovat a respektovat práci a úspěchy vlastní i druhých 1. Identifikační údaje Školní družina tvoří se školou jednu právnickou osobu, proto jsou tyto údaje součástí školního vzdělávacího programu pro základní vzdělávání Škola neomezených možností. 2. Konkrétní

Více

Školní vzdělávací program pro zájmové vzdělávání

Školní vzdělávací program pro zájmové vzdělávání Školní vzdělávací program pro zájmové vzdělávání Základní škola Rajhradice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Školní družina Obsah I. Identifikační údaje.. 3 II. Charakteristika ŠVP.. 4 Konkrétní

Více

Základní škola a Mateřská škola Těškovice, příspěvková organizace, Těškovice 92. Školní vzdělávací program školní družiny

Základní škola a Mateřská škola Těškovice, příspěvková organizace, Těškovice 92. Školní vzdělávací program školní družiny Základní škola a Mateřská škola Těškovice, příspěvková organizace, Těškovice 92 Školní vzdělávací program školní družiny Platnost od 1.9.2016 Obsah Základní charakteristika školy... 3 Konkrétní cíle vzdělávání...

Více

Školní vzdělávací program pro školní družinu VESELÉ RYBIČKY

Školní vzdělávací program pro školní družinu VESELÉ RYBIČKY Školní vzdělávací program pro školní družinu VESELÉ RYBIČKY Základní škola a Mateřská škola Šakvice příspěvková organizace Hlavní 41, 691 67 Šakvice, IČO 708 261 129 1 Identifikační údaje: Název programu:

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO ŠKOLNÍ DRUŽINU PŘI ZÁKLADNÍ ŠKOLE HROZNĚTÍN

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO ŠKOLNÍ DRUŽINU PŘI ZÁKLADNÍ ŠKOLE HROZNĚTÍN ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO ŠKOLNÍ DRUŽINU PŘI ZÁKLADNÍ ŠKOLE HROZNĚTÍN Školní vzdělávací program pro školní družinu Hroznětín, Školní 333, 362 33 Hroznětín 1. Identifikační údaje Název vzdělávacího

Více

Školní vzdělávací program pro školní družinu

Školní vzdělávací program pro školní družinu ZÁKLADNÍ ŠKOLA VÍTĚZSLAVA HÁLKA Školní 200, 250 70 Odolena Voda Tel. 283 971 282, 736 752 156 Email: reditelna@zsodolenavoda.cz, www.zsodolenavoda.cz Školní vzdělávací program pro školní družinu č.j. 223/2016

Více

Vnitřní řád školní družiny

Vnitřní řád školní družiny Vnitřní řád školní družiny Vypracoval: Ivana Štefková Schválil: Mgr. Ilona Racková Změny ve směrnici jsou prováděny formou číslovaných písemných dodatků, které tvoří součást tohoto předpisu. I. OBECNÁ

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola Jiříkovice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace, VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Pedagogická rada projednala dne 28. 8. 2019 Směrnice nabývá platnosti dnem: 2. 9. 2019 Obecná ustanovení

Více

Školní vzdělávací program pro školní družinu Základní škola a mateřská škola Zlatníky-Hodkovice

Školní vzdělávací program pro školní družinu Základní škola a mateřská škola Zlatníky-Hodkovice Školní vzdělávací program pro školní družinu Základní škola a mateřská škola Zlatníky-Hodkovice 1 Obsah 1. Identifikace ŠD 3 2. Charakteristika ŠD 4 3. Materiální, ekonomické a personální podmínky 4 1.

Více

Výchovně vzdělávací program školní družiny ZŠ NEPOMUK Školní 546, 33501 Nepomuk

Výchovně vzdělávací program školní družiny ZŠ NEPOMUK Školní 546, 33501 Nepomuk Výchovně vzdělávací program školní družiny ZŠ NEPOMUK Školní 546, 33501 Nepomuk Provoz ŠD : 6.15 16.30 hod. Počet oddělení: 5 Věk žáků ŠD: 6 9 let Platnost dokumentu: od 1. 9. 2015 Obsah: 1.Úvod 2.Informace

Více

Základní škola a Mateřská škola Velká Polom, příspěvková organizace Opavská 350, Velká Polom ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLNÍ DRUŽINY

Základní škola a Mateřská škola Velká Polom, příspěvková organizace Opavská 350, Velká Polom ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLNÍ DRUŽINY ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLNÍ DRUŽINY 1. Identifikační údaje Základní škola a Mateřská škola Velká Polom, příspěvková organizace IČ 75026970 DIČ 75026970 Tel: 553 770 221 E-mail: zs.velka.polom@volny.cz

Více

Základní škola a Mateřská škola Bechlín příspěvková organizace SMĚRNICE - ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY, STATUT ŠD

Základní škola a Mateřská škola Bechlín příspěvková organizace SMĚRNICE - ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY, STATUT ŠD SMĚRNICE Č. 35Z ORGANIZAČNÍHO ŘÁDU ŠKOLY SMĚRNICE - ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY, STATUT ŠD Č. j.: Vypracoval: Mgr. Pavel Adámek, ředitel školy Schválil: Mgr. Pavel Adámek, ředitel školy Pedagogická rada projednala

Více

PRAVIDLA BEZPEČNÉ DRUŽINY

PRAVIDLA BEZPEČNÉ DRUŽINY PRAVIDLA BEZPEČNÉ DRUŽINY 1. PO PŘÍCHODU DO ŠKOLNÍ DRUŽINY ODKLÁDÁM AKTOVKU NA URČENÉ MÍSTO 2. NA OBĚD ODCHÁZÍM S VYCHOVATELKOU NEBO S UČITELKOU (VYCHOVATELEM NEBO S UČITELEM 3. DODRŽUJI HYGIENICKÉ ZÁSADY

Více

1. Práva a povinnosti žáků ve školní družině

1. Práva a povinnosti žáků ve školní družině Základní škola a mateřská škola Hradec nad Svitavou, okres Svitavy, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Část 3 VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: HRS III/ /2015 Skartační znak: S 10 Vypracovaly:

Více

Školní vzdělávací program školní družiny

Školní vzdělávací program školní družiny Základní škola a mateřská škola Bohuslavice, okres Náchod IČO: 71003223 Školní vzdělávací program školní družiny Vypracovala: Milena Rydlová Schválila: Mgr. Jana Hladíková, ředitelka školy Pedagogická

Více

Školní vzdělávací program pro školní klub (Příloha ŠVP č. 3)

Školní vzdělávací program pro školní klub (Příloha ŠVP č. 3) Školní vzdělávací program pro školní klub (Příloha ŠVP č. 3) Č. j.: ZŠH/471/2018 Spisový znak: 1-2 Skartační znak: A10 Vypracoval: Schválil: Mgr. Luděk Balcařík, ředitel školy Mgr. Luděk Balcařík, ředitel

Více

Základní škola Velký Šenov, okres Děčín. Školní vzdělávací program pro školní družinu. Výňatek (celý dokument je k nahlédnutí ve škole)

Základní škola Velký Šenov, okres Děčín. Školní vzdělávací program pro školní družinu. Výňatek (celý dokument je k nahlédnutí ve škole) Základní škola Velký Šenov, okres Děčín Školní vzdělávací program pro školní družinu Výňatek (celý dokument je k nahlédnutí ve škole) 1. Identifikační údaje 2. Charakteristika zařízení 3. Konkrétní cíle

Více

Jeden za všechny, všichni za jednoho

Jeden za všechny, všichni za jednoho Školní vzdělávací program ŠD Základní škola Bystřice n.p., Nádražní 615 Jeden za všechny, všichni za jednoho Obsah školního vzdělávacího programu 1. Charakteristika školního vzdělávacího programu - Název

Více

Vnitřní řád školní družiny

Vnitřní řád školní družiny Vnitřní řád školní družiny Základní škola, Blatná, Holečkova 1060 Činnost školní družiny 1. Školní družina poskytuje žákům školy zájmové vzdělávání, odpočinkový program, společenské, kulturní, sportovní

Více

Základní škola Vizovice, Školní 790, Vizovice Školní vzdělávací program. ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PLÁN školní družiny

Základní škola Vizovice, Školní 790, Vizovice Školní vzdělávací program. ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PLÁN školní družiny Základní škola Vizovice, Školní 790, Vizovice ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PLÁN školní družiny HRAJEME SI S ÚSMĚVEM ZÁKLADNÍ ŠKOLA VIZOVICE ŠKOLNÍ 790 VIZOVICE 1. Identifikační údaje Základní škola Vizovice, Školní

Více

Od labyrintu školy k ráji života

Od labyrintu školy k ráji života ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO ŠKOLNÍ DRUŽINU Od labyrintu školy k ráji života ZÁKLADNÍ ŠKOLY LOUČNÁ NAD DESNOU 788 11 LOUČNÁ NAD DESNOU 58 Dokument vstupuje v platnost dne 1. 9. 2009 V Loučné nad Desnou

Více

Školní vzdělávací program. školní druţiny při ZŠ Velešín

Školní vzdělávací program. školní druţiny při ZŠ Velešín Školní vzdělávací program školní druţiny při ZŠ Velešín 1 KDO SI HRAJE, NEZLOBÍ Identifikační údaje Název ŠD Školní družina při ZŠ Velešín IČO 00583723 Sídlo Družstevní 340, Velešín 382 32 Charakteristika

Více

Školní vzdělávací program pro školní družinu. při Základní škole Na Chodovci

Školní vzdělávací program pro školní družinu. při Základní škole Na Chodovci Školní vzdělávací program pro školní družinu při Základní škole Na Chodovci Platnost: od 1. ledna 2010 1 Obsah: 1. Identifikační údaje 2. Charakteristika školní družiny 3. Cíle zájmového vzdělávání 4.

Více

Základní škola Ilji Hurníka, Opava, Ochranova 6 příspěvková organizace. Školní vzdělávací program Školního klubu

Základní škola Ilji Hurníka, Opava, Ochranova 6 příspěvková organizace. Školní vzdělávací program Školního klubu Základní škola Ilji Hurníka, Opava, Ochranova 6 příspěvková organizace Školní vzdělávací program Školního klubu Platnost: od 1. září 2013 Obsah Základní charakteristika školy... 3 Konkrétní cíle vzdělávání...

Více

Školní vzdělávací program pro zájmové vzdělávání

Školní vzdělávací program pro zájmové vzdělávání Školní vzdělávací program pro zájmové vzdělávání Obsah: 1. Charakteristika školní družiny při Základní škole, Česká Lípa, Partyzánská 1053, příspěvková organizace 2. Materiální a technické podmínky pro

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola a Mateřská škola Poličná 276, příspěvková organizace VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY s motivačním názvem Příjemné odpoledne Otevřená škola - jazyky - počítače - ekologie Motto: Svět je otevřená

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO ZÁJMOVÉ VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍHO KLUBU

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO ZÁJMOVÉ VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍHO KLUBU ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO ZÁJMOVÉ VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍHO KLUBU ZÁKLADNÍ ŠKOLY J. VOHRADSKÉHO ŠLUKNOV, OKRES DĚČÍN Schváleno školskou radou 30. 8. 2017 2. verze Razítko: Mgr. Renata Sochorová, řed. školy

Více

s rozšířenou výukou jazyků při PedF UK Praha 5 - Smíchov, Drtinova 1/1861 Školní vzdělávací program pro školní družinu Drtinka 4 Life

s rozšířenou výukou jazyků při PedF UK Praha 5 - Smíchov, Drtinova 1/1861 Školní vzdělávací program pro školní družinu Drtinka 4 Life s rozšířenou výukou jazyků při PedF UK Praha 5 - Smíchov, Drtinova 1/1861 Školní vzdělávací program pro školní družinu Drtinka 4 Life Verze platná od 1. 9. 2008 OBSAH 1. CHARAKTERISTIKA ŠD...2 2. EKONOMICKÉ,

Více

Řád školní družiny a školního klubu

Řád školní družiny a školního klubu Řád školní družiny a školního klubu Tato směrnice je vydána v souladu se zákonem č. 561/2004 Sb., školský zákon v platném znění. Je součástí Školního řádu školy, určuje pravidla provozu školní družiny

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola Praha 10 - Hostivař Kozinova 1000 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 8. ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: 8 ZŠ - OŘ /2005 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne 20.6.2005 Mgr. Helena Fučíková,

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO ŠKOLNÍ DRUŽINU

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO ŠKOLNÍ DRUŽINU Základní škola a Mateřská škola Karolinka ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO ŠKOLNÍ DRUŽINU MOTTO : Školní družina plná pohody. I. Identifikační údaje Adresa Ředitel školy : Základní škola a Mateřská škola

Více

s rozšířenou výukou jazyků při PedF UK Praha 5 - Smíchov, Drtinova 1/1861 Školní vzdělávací program ŠK Drtinka 4 Life

s rozšířenou výukou jazyků při PedF UK Praha 5 - Smíchov, Drtinova 1/1861 Školní vzdělávací program ŠK Drtinka 4 Life s rozšířenou výukou jazyků při PedF UK Praha 5 - Smíchov, Drtinova 1/1861 Školní vzdělávací program ŠK Drtinka 4 Life Verze platná od 1. 9. 2010 Obsah 1. CÍLE VZDĚLÁVÁNÍ...2 2. DÉLKA A ČASOVÝ PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ...3

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola a Mateřská škola Kozojedy, okres Plzeň-sever I. OBECNÁ USTANOVENÍ Ředitel školy vydává podle 30 zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším

Více

Školní družina plní roli partnera rodiny a školy v oblasti zájmového vzdělávání. Podílí se na smysluplném využití volného času dětí a žáků.

Školní družina plní roli partnera rodiny a školy v oblasti zájmového vzdělávání. Podílí se na smysluplném využití volného času dětí a žáků. Školní družina plní roli partnera rodiny a školy v oblasti zájmového vzdělávání. Podílí se na smysluplném využití volného času dětí a žáků. Rozvíjí specifické nadání dětí, jejich přirozený hudební, výtvarný

Více

Školní vzdělávací program pro zájmové vzdělávání

Školní vzdělávací program pro zájmové vzdělávání Školní vzdělávací program pro zájmové vzdělávání Základní škola a mateřská škola Řenče, příspěvková organizace Řenče 44, 334 45 Obsah: 1. Cíle vzdělávání 2. Délka a časový plán zájmového vzdělávání 3.

Více

ZAHRNUJÍCÍ VNITŘNÍ ŘÁD ŠD

ZAHRNUJÍCÍ VNITŘNÍ ŘÁD ŠD ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY ZAHRNUJÍCÍ VNITŘNÍ ŘÁD ŠD Vypracovala : Myslikovjanová Ivana, vedoucí vychovatelka Schválil : Mgr. Skýpalová Monika, statutární zástupce Pedagogická rada schválila dne : 29. 8. 2015

Více

Název a adresa právnické osoby vykonávající činnost školského zařízení: Základní škola a mateřská škola Bečov, okres Most, příspěvková organizace

Název a adresa právnické osoby vykonávající činnost školského zařízení: Základní škola a mateřská škola Bečov, okres Most, příspěvková organizace Školní vzdělávací program školního klubu ZŠ Bečov Školní vzdělávací program školního klubu je v souladu se zákonem č.561/2004 Sb. 28 ods.1. Formuluje konkrétní cíle vzdělávání i jeho obsah, navrhuje odpovídající

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola Klatovy, Čapkova ul. 126 Š k o l a p o d p o r u j í c í z d r a v í telefon: 376 313 353 e-mail: zscapkova@investtel.cz IČO: 70825912 VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY I. Všeobecná ustanovení

Více

Školní vzdělávací program pro školní klub

Školní vzdělávací program pro školní klub Školní vzdělávací program pro školní klub Ředitel : Mgr. Miloš Sobotka Zástupce ředitele : Mgr. Dana Černíková Vychovatelka školního klubu : Mgr. Petra Plšková Charakteristika, umístění a vybavení školního

Více

ŠVP PRO ŠKOLNÍ DRUŽINU PŘI ZŠ HRADIŠTKO

ŠVP PRO ŠKOLNÍ DRUŽINU PŘI ZŠ HRADIŠTKO ŠVP PRO ŠKOLNÍ DRUŽINU PŘI ZŠ HRADIŠTKO okres Praha západ MOTTO: Školní družina místo pro radost 1 OBSAH 1.CHARAKTERISTIKA ŠKOLNÍ DRUŽINY... 3 2.CÍLE ZÁJMOVÉHO VZDĚLÁVÁNÍ... 3 Cíle výchovně vzdělávací

Více

Fakultní základní škola Komenium a Mateřská škola Olomouc, 8.května 29

Fakultní základní škola Komenium a Mateřská škola Olomouc, 8.května 29 Fakultní základní škola Komenium a Mateřská škola Olomouc, 8.května 29 VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Obecná ustanovení Na základě ustanovení 30 zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším

Více

Školní vzdělávací program. školní družiny při ZŠ Velešín

Školní vzdělávací program. školní družiny při ZŠ Velešín Školní vzdělávací program školní družiny při ZŠ Velešín 1 KDO SI HRAJE, NEZLOBÍ Identifikační údaje Název ŠD Školní družina při ZŠ Velešín IČO 00583723 Sídlo Družstevní 340, Velešín 382 32 Charakteristika

Více

Školní vzdělávací program školní družiny

Školní vzdělávací program školní družiny Základní škola a Mateřská škola Bohuslava Reynka, Lípa Školní vzdělávací program školní družiny I. Identifikační údaje Název : Základní škola a Mateřská škola Bohuslava Reynka, Lípa Adresa : Lípa 66, 582

Více

Vnitřní řád školní družiny. Základní škola

Vnitřní řád školní družiny. Základní škola Vnitřní řád školní družiny Základní škola odloučené pracoviště: Základní škola, Školní náměstí 56, Soběslav Základní škola, Pod Markem 532, Veselí nad Lužnicí Vnitřní řád školní družiny Na základě ustanovení

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: 2 /2014 Spisový znak Skartační znak Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne 1.9.2014 A.1. A5 Ředitelka školy vydává v souladu se statutem školy, podle 30

Více

ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINYA ŠKOLNÍHO KLUBU

ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINYA ŠKOLNÍHO KLUBU ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINYA ŠKOLNÍHO KLUBU Obecná ustanovení Na základě ustanovení zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) v platném znění vydávám

Více

ŠVP - ŠD při ZŠ a MŠ Žirovnice

ŠVP - ŠD při ZŠ a MŠ Žirovnice ZŠ a MŠ Žirovnice Komenského 47 394 68 IČO: 70992614 ŠVP - ŠD při ZŠ a MŠ Žirovnice motto: Cesta práce na sobě je často klubíčkem velmi zamotaným a my nevíme, zda jsme ho začali rozmotávat ze správného

Více

Základní škola Ilji Hurníka Opava, Ochranova 6 příspěvková organizace

Základní škola Ilji Hurníka Opava, Ochranova 6 příspěvková organizace Základní škola Ilji Hurníka Opava, Ochranova 6 příspěvková organizace Školní vzdělávací program školní družiny Platnost od 1. 9. 2013 Obsah Základní charakteristika školy... 3 Konkrétní cíle vzdělávání...

Více

Vnitřní řád školní družiny

Vnitřní řád školní družiny Školní družina při Základní škole Zábřeh, Školská 406/11, okres Šumperk Vnitřní řád školní družiny Obecná ustanovení Na základě ustanovení zákona č. 561/2004 Sb. O předškolním, základním, středním, vyšším

Více

RÁMCOVÝ ŠKOLNÍ VÝCHOVNÝ PROGRAM PRO ŠKOLNÍ DRUŽINU

RÁMCOVÝ ŠKOLNÍ VÝCHOVNÝ PROGRAM PRO ŠKOLNÍ DRUŽINU číslo jednací: ZŠ-263/2013 RÁMCOVÝ ŠKOLNÍ VÝCHOVNÝ PROGRAM PRO ŠKOLNÍ DRUŽINU Obsah: I. Identifikační údaje II. Charakteristika ŠD III. Výchovný program IV. Vzdělávací část programu 1 I. Identifikační

Více

Speciální základní škola Králíky

Speciální základní škola Králíky Speciální základní škola Králíky Nábřežní 130, Králíky 561 69 Zdravá škola www.zspkraliky.cz IČO 61235105 zspkraliky@zspkraliky.cz tel., fax: 465 631 186 Č.j.: SpZSKr 533/2018 Projednáno a schváleno na

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO ZÁJMOVÉ VZDĚLÁVÁNÍ

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO ZÁJMOVÉ VZDĚLÁVÁNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA PŘÍKAZY, příspěvková organizace ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO ZÁJMOVÉ VZDĚLÁVÁNÍ PLANETA ZEMĚ aneb JEN SI DĚTI VŠIMNĚTE CO JE KRÁSY NA SVĚTĚ Platný od: 1. 9. 2007 Verze

Více

ŠVP ŠD Barevné korálky

ŠVP ŠD Barevné korálky Základní škola a Mateřská škola Jindřichov, okres Bruntál 793 83 Jindřichov 457 ŠVP ŠD Barevné korálky Alžběta Vopelková, vychovatelka Blanka Foretková, vychovatelka V Jindřichově 1. 9. 2013.. Mgr. Zlata

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro zájmové vzdělávání ve školním klubu Č.j. 17/8-2014

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro zájmové vzdělávání ve školním klubu Č.j. 17/8-2014 ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro zájmové vzdělávání ve školním klubu Č.j. 17/8-2014 Identifikační údaje Základní škola Blatenská 540, Horažďovice Název právnické osoby: Základní škola Horažďovice, příspěvková

Více

Vnitřní řád školní družiny

Vnitřní řád školní družiny Základní škola, Ostrava-Poruba, Čkalovova 942, příspěvková organizace Vnitřní řád školní družiny ORGANIZACE ČINNOSTI 1. Školní družina (dále jen ŠD) poskytuje přihlášeným žákům školy zájmové vzdělávání,

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM. Pro zájmové vzdělávání

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM. Pro zájmové vzdělávání ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM Pro zájmové vzdělávání Platný od 1. 9. 2011 ZÁKLADNÍ ŠKOLA LOVOSICE SADY PIONÝRŮ 355/2 ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO ZÁJMOVÉ VZDĚLÁVÁNÍ Dokument vstupuje v platnost k 1. 9. 2011

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Tyršova základní škola a mateřská škola, Praha 5 Jinonice, U Tyršovy školy 1/430 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Část: ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Číslo jednací 411 / 15 Spisový znak: A.1. Skartační znak: A Směrnice nabývá

Více

Základní škola speciální, praktická škola a dětský domov Vřesovice, příspěvková organizace Č.j. SŠVŘ- 88/B 2017

Základní škola speciální, praktická škola a dětský domov Vřesovice, příspěvková organizace Č.j. SŠVŘ- 88/B 2017 Základní škola speciální, praktická škola a dětský domov Vřesovice, příspěvková organizace Č.j. SŠVŘ- 88/B 2017 Vnitřní řád školní družiny 2017-2018 Školní družina (ŠD) se ve své činnosti řídí vyhláškou

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO ŠKOLNÍ DRUŽINU při ZŠ a MŠ Božičany

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO ŠKOLNÍ DRUŽINU při ZŠ a MŠ Božičany 1. Identifikační údaje ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO ŠKOLNÍ DRUŽINU při ZŠ a MŠ Božičany Předkladatel: ŠD při Základní škole a mateřské škole Božičany Božičany 76 362 26 IČ 69 98 31 60 IZO 102 988 978

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO ŠKOLNÍ DRUŽINU

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO ŠKOLNÍ DRUŽINU ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO ŠKOLNÍ DRUŽINU Základní škola Jablonec nad Nisou Rýnovice, Pod Vodárnou 10, příspěvková organizace Pod Vodárnou 10, 466 05 Jablonec nad Nisou Vypracovala: Lenka Riegerová

Více

Základní škola Chrást

Základní škola Chrást Základní škola Chrást Školní vzdělávací program pro zájmové vzdělávání Údaje o škole: Základní škola Chrást, okres Plzeň město, příspěvková organizace nám. Legií 26 330 03 Chrást tel.: 377 945 205 mob.

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola pro žáky se specifickými poruchami učení Karlovy Vary, příspěvková organizace VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Mgr. Klára Píšová ředitelka školy Vnitřní řád školní družiny je vydáván v souladu

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLNÍ DRUŽINY ŠKOLA PRO VŠECHNY. Základní škola, Uherský Brod, Pod Vinohrady 1420, okres Uherské Hradiště

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLNÍ DRUŽINY ŠKOLA PRO VŠECHNY. Základní škola, Uherský Brod, Pod Vinohrady 1420, okres Uherské Hradiště ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLNÍ DRUŽINY ŠKOLA PRO VŠECHNY Základní škola, Uherský Brod, Pod Vinohrady 1420, okres Uherské Hradiště Identifikační údaj Název vzdělávacího programu: Školní vzdělávací program

Více

Základní škola, Praha 9 Satalice, K Cihelně 137. K Cihelně 137/8, Praha-Satalice. Řád školní družiny

Základní škola, Praha 9 Satalice, K Cihelně 137. K Cihelně 137/8, Praha-Satalice. Řád školní družiny Řád školní družiny Tato směrnice je vydána v souladu se zákonem č. 561/2004 Sb., školský zákon v platném znění. Je součástí Školního řádu školy, určuje pravidla provozu školní družiny (dále jen ŠD), stanoví

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola praktická Bochov, okres Karlovy Vary, příspěvková organizace VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: 22 /2007 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne: 25.1.2008 Směrnice nabývá platnosti

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola a Mateřská škola Nahořany, okres Náchod, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Směrnice č. Č.j.: 12/12 / Vypracoval: Mgr. Magda Michalová, ředitelka školy

Více

Základní škola Ilji Hurníka Opava, Ochranova 6 příspěvková organizace

Základní škola Ilji Hurníka Opava, Ochranova 6 příspěvková organizace Základní škola Ilji Hurníka Opava, Ochranova 6 příspěvková organizace Školní vzdělávací program školního klubu Platnost: od 1. září 2013 Obsah Základní charakteristika školy... 3 Konkrétní cíle vzdělávání...

Více

Základní škola a mateřská škola, Kněžmost, okres Mladá Boleslav

Základní škola a mateřská škola, Kněžmost, okres Mladá Boleslav Základní škola a mateřská škola, Kněžmost, okres Mladá Boleslav skola@zs.knezmost.cz 326 784 166, 739 028 084 Školní vzdělávací program školního klubu Platnost: od 2. 9. 2013 Kontakty: Mgr. Michaela Černá

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola a mateřská škola Olbramice, příspěvková organizace, Hlavní 25, Olbramice 742 83 Klimkovice Vypracoval: Schválil: VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Směrnice č. 5 Lucie Matznerová Mgr. Sylva Bártová

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola Klatovy, Čapkova ul. 126 Š k o l a p o d p o r u j í c í z d r a v í telefon: 376 313 353 e-mail: zscapkova@investtel.cz IČO: 70825912 VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: ZS-KT-CAP-311/2015

Více

Školní vzdělávací program. Školní družina při ZŠ T. Šobra Písek

Školní vzdělávací program. Školní družina při ZŠ T. Šobra Písek Školní vzdělávací program Školní družina při ZŠ T. Šobra Písek Obsah 1. Identifikační údaje... 3 2. Charakteristika zařízení... 4 2.1 Prostorové vybavení školní družiny... 4 2.2 Provozní doba... 4 3. Cíle

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola, Rokycany, Čechova 40, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Vnitřní řád školní družiny Č.j.: ZSCech40/96/2013 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne 19.9.2013 Školská

Více

7 Školní družina. Cíle školní družiny:

7 Školní družina. Cíle školní družiny: 7 Školní družina Navazuje na ŠVP školy a pedagogická práce vychovatelek bude tedy směřovat k posilování daných kompetencí. Tento rámcový plán je určený pro děti 1. stupně. Školní družina při FZŠ Brdičkova

Více

Vnitřní řád školní družiny

Vnitřní řád školní družiny I. Provoz ŠD Základní škola Pačejov, okres Klatovy, příspěvková organizace Vnitřní řád školní družiny Provoz ŠD je určen pro žáky 1. až 4. ročníku, a to v době od 6.40 do 7.40 hod. a skončení vyučování

Více

Vnitřní řád školní družiny

Vnitřní řád školní družiny Vnitřní řád školní družiny Vnitřní řád školní družiny vychází z vyhlášky č. 74/2005 Sb. a Úmluvy o právech dítěte I. Práva a povinnosti žáků a) Práva žáků: 1. Na účast na výchovných, vzdělávacích, zájmových,

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola a Mateřská škola, Praha 6, náměstí Svobody 2 I. Úvodní ustanovení VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY (k 1. 1. 2017) 1. Vnitřní řád školní družiny (dále ŠD) je součástí vnitřních předpisů příspěvkové

Více

Vnitřní řád školní družiny

Vnitřní řád školní družiny Masarykova základní škola Janovice nad Úhlavou Rohozenská 225, 340 21 Janovice nad Úhlavou Vnitřní řád školní družiny Č.j.: 351/2012 Účinnost od: 1. 9. 2016 Spisový znak: 1.7. Skartační znak: S 5 Změny:

Více

Základní škola Valašské Meziříčí, Křižná 167, okres Vsetín, příspěvková organizace

Základní škola Valašské Meziříčí, Křižná 167, okres Vsetín, příspěvková organizace ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLNÍ DRUŽINA Základní škola Valašské Meziříčí, Křižná 167, okres Vsetín, příspěvková organizace MOTTO: PLNÉ ÚLY, SPOUSTA HER, DO DRUŽINY ZAVÍTEJ! IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Údaje o

Více

Škola: Základní škola Růžďka, okres Vsetín Vnitřní řád školní družiny Č.j.: 1/2018 Účinnost od:

Škola: Základní škola Růžďka, okres Vsetín Vnitřní řád školní družiny Č.j.: 1/2018 Účinnost od: Škola: Základní škola Růžďka, okres Vsetín Vnitřní řád školní družiny Č.j.: 1/2018 Účinnost od: 1.9.2018 Spisový znak: Skartační znak: Změny: V souladu se zněním zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním,

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola a Mateřská škola Kanice, okr. Brno-venkov, příspěvková organizace Kanice 135, 664 01 Bílovice nad Svitavou ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 18. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY ZŠ A MŠ KANICE Č.j.:

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Část 9. Základní škola a Mateřská škola Cotkytle, okres Ústí nad Orlicí příspěvková organizace se sídlem v Cotkytli ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č. j. 83/2012 Vypracoval: Schválil:

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO DOMOV MLÁDEŽE KONZERVATOŘ, ČESKÉ BUDĚJOVICE, Kanovnická 22, České Budějovice

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO DOMOV MLÁDEŽE KONZERVATOŘ, ČESKÉ BUDĚJOVICE, Kanovnická 22, České Budějovice 2016 ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO DOMOV MLÁDEŽE KONZERVATOŘ, ČESKÉ BUDĚJOVICE, Kanovnická 22, 370 61 České Budějovice 0 1.9.2016 1. PŘIJÍMÁNÍ A UKONČOVÁNÍ UBYTOVÁNÍ NA DM Ubytování v domově mládeže se

Více

Základní škola Ilji Hurníka, Opava, Ochranova 6 příspěvková organizace. Školní vzdělávací program školní družiny

Základní škola Ilji Hurníka, Opava, Ochranova 6 příspěvková organizace. Školní vzdělávací program školní družiny Základní škola Ilji Hurníka, Opava, Ochranova 6 příspěvková organizace Školní vzdělávací program školní družiny Platnost od 1.9. 2013 Obsah Základní charakteristika školy... 3 Konkrétní cíle vzdělávání...

Více

Základní škola a Mateřská škola, Chvalkovice, okres Náchod. Řád školní družiny

Základní škola a Mateřská škola, Chvalkovice, okres Náchod. Řád školní družiny Základní škola a Mateřská škola, Chvalkovice, okres Náchod Řád školní družiny Chvalkovice březen 2010 Všeobecná ustanovení Řád školní družiny V souladu se zněním zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním,

Více

Vnitřní řád školní družiny (ŠD)

Vnitřní řád školní družiny (ŠD) Vnitřní řád školní družiny (ŠD) Č. j.: ZŠH/55/2018 Spisový znak: 2a-1 Skartační znak: A5 Vypracoval: Schválil: Mgr. Luděk Balcařík, ředitel školy Mgr. Luděk Balcařík, ředitel školy Datum vydání: 28. 8.

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY 1. Obecná ustanovení Školní družina se při své činnosti řídí zejména zákonem č. 561/2004Sb. (školský zákon) a vyhláškou č. 74/2005 Sb. o zájmovém vzdělávání. Ředitel školy vydává

Více

Základní škola a Mateřská škola Brno, Pastviny 70, p. o.

Základní škola a Mateřská škola Brno, Pastviny 70, p. o. Základní škola a Mateřská škola Brno, Pastviny 70, p. o. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č. J.: 1/9/2014 Vypracoval: Vydal: Ing. Petra Hanzalová, vychovatelka pověřená vedením ŠD Mgr. Jarmila Líčeníková, ředitelka

Více

Školní vzdělávací program školní družiny. Základní škola Tábor, Zborovská 2696, Tábor 390 03

Školní vzdělávací program školní družiny. Základní škola Tábor, Zborovská 2696, Tábor 390 03 Školní vzdělávací program školní družiny Základní škola Tábor, Zborovská 2696, Tábor 390 03 IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Školní vzdělávací program školní družiny při ZŠ Tábor, Zborovská 2696, Tábor Název školy:

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM. Kdo si hraje, nezlobí

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM. Kdo si hraje, nezlobí ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM Kdo si hraje, nezlobí Základní škola a Mateřská škola Lochovice, okres Beroun Školní družina Adresa : Základní a mateřská škola Lochovice náměstí Republiky 3 267 23 Lochovice

Více

Školní družina. Podmínky bezpečnosti a ochrany zdraví jsou dány Školním řádem a ve školní družině důsledně dodržovány.

Školní družina. Podmínky bezpečnosti a ochrany zdraví jsou dány Školním řádem a ve školní družině důsledně dodržovány. Školní družina Charakteristika ŠD Školní družina je umístěna v budově 1. stupně naší školy (Beethovenova ulice). ŠD mají možnost navštěvovat žáci 1. 5. ročníku. ŠD je otevřená dětem od 5,30 hod. do 16,30

Více

Vnitřní řád školní družiny Základní škola a Mateřská škola Jistebnice

Vnitřní řád školní družiny Základní škola a Mateřská škola Jistebnice Vnitřní řád školní družiny Základní škola a Mateřská škola Jistebnice Obecná ustanovení Řád školní družiny určuje pravidla provozu, stanoví režim školní družiny, je závazný pro pedagogické pracovníky a

Více